Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

JEFFREY: ΕΙΜΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥ

JEFFREY-SAMARAS
Μια συνέντευξη απείρου κάλους έδωσε ο καταστροφέας της Ελλάδος Jeffrey Παπανδρέου, στην εφημερίδα του Όρεγκον «Oregonian». Στη συνέντευξη, ο Jeffrey παριστάνει τον μεγάλο… καρδιοκατακτητή και ισχυρίζεται πως προσέγγιζε το άλλο φύλο με την… κιθάρα του.
Στο καθαρά πολιτικό πεδίο, ο Jeffrey ισχυρίζεται πως είναι ο… σωτήρας της Ελλάδος από τη χρεωκοπία και δήλωσε με νόημα: «Έγιναν πράγματα που δεν είχαν γίνει ποτέ ξανά στην Ελλάδα». Πράγματι, η χώρα και ο λαός γύρισαν 50 χρόνια πίσω…

Στη Βουλή παίζουν τον «παπά» με τις κάλπες και τις ευθύνες για τη λίστα Λαγκάρντ


Δύο παράλληλες σφοδρότατες συγκρούσεις αναμένεται να διεξαχθούν την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τη λίστα Λαγκάρντ.
Η πρώτη θα αφορά διαδικαστικά θέματα, τον αριθμό των καλπών που θα στηθούν, και θα έχει ως αντιπάλους από τη μία τα τρία κυβερνητικά κόμματα και από την άλλη τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης.


Η δεύτερη θα αφορά την ουσία της υπό διερεύνηση υπόθεσης και θα έχει ως βασικούς αντιπάλους το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για το πρώτο θέμα, η κατάσταση αγγίζει τα όρια του κωμικοτραγικού και ο κανονισμός της Βουλής γίνεται «λάστιχο» καθώς τελικά η κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισε να προτείνει να στηθούν επτά κάλπες, μετά από πολλές αμφιταλαντεύσεις.

Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανακοίνωσε την τελική πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η Δημοκρατική Αριστερά έχει συγκαλέσει συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής της ομάδας για αύριο το πρωί προκειμένου να αποφασίσει τη στάση της.

Σύμφωνα με την πρόταση οι κάλπες θα είναι όσα και τα επιμέρους ονόματα που περιλαμβάνονται στις προτάσεις των κομμάτων. Βέβαια οι εμπνευστές αυτού του σεναρίου καλούνται να απαντήσουν σοβαρά πως είναι δυνατόν να κληθούν να ψηφίσουν οι βουλευτές 3 φορές για την παραπομπή Παπακωνσταντίνου, δύο φορές για την παραπομπή Βενιζέλου και από μία για την παραπομπή Παπανδρέου και Παπαδήμου.

Στον αντίποδα τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Ελληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ) θα ζητήσουν να στηθούν τέσσερις κάλπες, μία για κάθε πρόσωπο που κατηγορείται. Θα τονίσουν μάλιστα ότι αυτή είναι η μόνη ορθή πρόταση με βάση τον κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα.

Η κόντρα Βενιζέλου – ΣΥΡΙΖΑ

Αφού ολοκληρωθεί η συζήτηση και η ψηφοφορία για τις κάλπες η συζήτηση αναμένεται να μπει στην ουσία της υπόθεσης που είναι ποιος ή ποιοι ευθύνονται που αλλοιώθηκε η λίστα Λαγκάρντ και ποιος ή ποιοι δεν προχώρησαν τον έλεγχο με αποτέλεσμα να χαθούν σημαντικά έσοδα για το ελληνικό δημόσιο.

Οι ανταλλαγές ανακοινώσεων και δηλώσεων όλες τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν προετοιμάσει την κοινή γνώμη για σύγκρουση ως τα άκρα. Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να συμπεριλάβει στους κατηγορούμενους τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ,τότε υπουργό Οικονομικών έχει προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση του κ. Βενιζέλου. Ακόμη και σήμερα μιλώντας στα μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα εμπνευστή και ηθικό αυτουργό της συνωμοσίας σε βάρος του και σε βάρος του ΠΑΣΟΚ.

Στενοί του συνεργάτες επισήμαιναν χθες ότι ο κ. Βενιζέλος εφόσον προκληθεί θα μιλήσει με στοιχεία και ονόματα για το πως έφτασε η λίστα Λαγκάρντ στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη.

Σύμφωνα τα όσα διαρρεόνται ο κ. Βενιζέλος και στελέχη του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης παρέδωσε το usb -ανεξαρτήτως του τι έκανε μετά με τις μετεγγραφές- σε ένα από τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο στη συνέχεια το προσέφερε προς δημοσίευση τουλάχιστον σε μία ημερήσια εφημερίδα, η οποία όμως δεν το δέχθηκε. Τελικά δόθηκε στον κ. Βαξεβάνη.

Αυτός, είτε με ονόματα είτε χωρίς ονόματα αναμένεται να είναι ο καμβάς της επιθετικής ομιλίας του κ. Βενιζέλου ο οποίος κατά τα λοιπά θα υποστηρίξει ότι οι εξελίξεις τον δικαιώνουν, ότι είναι ο μόνος που παρέδωσε τη λίστα Λαγκάρντ που είχε στην κατοχή του και μάλιστα αυτή που του είχε παραδοθεί και ότι αν δεν είχε παραδώσει αυτός το usb δεν θα μπορούσα να εξακριβωθεί ότι έγινε αλλοίωση με την αφαίρεση των ονομάτων των τριών συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, που επίσης έχει απειλήσει με αποκαλύψεις και εκπλήξεις τον κ. Βενιζέλο δεν έχει γίνει γνωστή έως τώρα κάποια νεότερη πληροφορία σε σχέση με την πορεία της συζήτησης.

Η συζήτηση στη Βουλή θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί, εκτός απροόπτου έως τις 6 το απόγευμα για να διεξαχθεί η ψηφοφορία.

Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναμένεται να κάνει χρήση του δικαιώματός του να μιλήσει στην Ολομέλεια. Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες θα βρίσκεται στο γραφείο του στο Κοινοβούλιο και θα παρέμβει στη διαδικασία εφόσον το κρίνει αναγκαίο.

Ο επίσης πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος αναμένεται να στείλει στη Βουλή σύντομο υπόμνημα.


http://www.iefimerida.gr/node/86216#ixzz2IEjNfiuu

Ακίνδυνος για το κατεστημένο ο ΤσίπραςΑκίνδυνος για το κατεστημένο ο Τσίπρας
Κάποια πράγματα στην Ελλάδα δεν τολμά να τα πει κανένα από τα αργυρώνητα ΜΜΕ. Αυτό με προφανή σκοπό την διατήρηση της δικτατορίας των διεφθαρμένων, η οποία τους δημιούργησε και τους εξέθρεψε όλα αυτά τα χρόνια. Γράψαμε αυτές τις ημέρες για το προσκύνημα Τσίπρα στην Γερμανία και το επερχόμενο του ταξίδι στις ΗΠΑ, προκειμένου να λάβει και επισήμως το χρίσμα, από την «Μέκκα» των διεθνών επικυρίαρχων. Στην Ελλάδα, βέβαια, τα ΜΜΕ τηρούν σιγή «ιχθύος» για το συγκεκριμένο ζήτημα, αφού στον Τσίπρα βλέπουν τον νέο «Ανδρέα Παπανδρέου» που θα τους οδηγήσει στην επόμενη δεκαετία ρεμούλας, διαπλοκής και διαφθοράς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι οι τίτλοι των εφημερίδων και των δελτίων ειδήσεων, όσον αφορά την συνάντηση Τσίπρα – Σόιμπλε, μιλάγαν για «σύγκρουση», γεγονός το οποίο προφανώς δεν ίσχυε, όπως αναλύσαμε και πριν λίγες μέρες.
Το οικονομικό περιοδικό “Economist” σχολιάζοντας την επίσκεψη του Τσίπρα στην Γερμανία, μίλησε για μια απότομη στροφή του Τσίπρα, η οποία αναμένεται να φέρει εσωτερικούς τριγμούς μεταξύ της «πασοκικής» πτέρυγας του συνονθυλεύματος της «αριστεράς και της προόδου» και της ακροαριστερής πτέρυγας του. Συγκεκριμένα το περιοδικό αναφέρει ότι «Ο Αλέξης Τσίπρας, ο ηγέτης της Αριστεράς της Ελλάδας, έκανε ένα τολμηρό βήμα», γεγονός που ερμηνεύεται από το περιοδικό λόγω του ότι «φιλοδοξεί να γίνει το 2013 ένας πολιτικός του ευρωπαϊκού κατεστημένου», ενώ για «για να συμβεί όμως αυτό, ο κύριος Τσίπρας θα πρέπει να έχει πείσει νωρίτερα την ακροαριστερή πτέρυγα του κόμματός του, ώστε να συμπορευτεί προς αυτή την κατεύθυνση».

Η Ελλάδα απαιτεί από τη Γερμανία 162 δις ευρώ!


Η Ελλάδα θα απαιτήσει από τη Γερμανία 162 δισεκατομμύρια αποζημίωση από τη ζημία που προκλήθηκε στη χώρα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.
Το ποσό υπολογίστηκε από την ομάδα εργασίας του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών βάσει του δανείου των 54 δισεκατομμυρίων που δόθηκε στους Ναζί από τον τότε ελληνική κυβέρνηση.


Αυτό ανακοινώθηκε από τον Αριστομένη Συγγελάκη , μέλος της ομάδας εργασίας κατά τη διάρκεια μίας παρουσίασης στη Θεσσαλονίκη του άλμπουμ «Το ελληνικό Ολοκαύτωμα 1940-1945».

Υπενθυμίζουμε ότι η ομάδα εργασίας ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2012, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα του ιδιωτικού πρακτορείου ‘Κρος’.


Κάθαρση “μαϊμού” από συγκυβέρνηση και ΣύριζαΚάθαρση “μαϊμού” από συγκυβέρνηση και Σύριζα
Ακούσαμε αυτές τις μέρες πολλά σχετικά με την πορεία της πρώτης «Λίστας Λαγκάρντ» από τις μυστικές υπηρεσίες, μέχρι το υπουργείο εξωτερικών, το υπουργείο οικονομικών και εν τέλει στην αλλοίωση της. Ακούστηκαν πολλά τα οποία πρόσταζαν την διερεύνηση της υπόθεσης και άφηναν αιχμές για ποινικές ευθύνες και άλλων προσώπων, πέραν του Παπακωνσταντίνου. Ο ίδιος ο Βενιζέλος παραδέχτηκε την παρουσία αντιγράφου της λίστας στο σπίτι του, ενώ σαφείς αιχμές προφανώς υπάρχουν και για τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, Γιώργο Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμο.
Αξίζει σε αυτό το σημείο να τονιστεί μία αλήθεια σχετικά με την χθεσινή ψηφοφορία. Ακούστηκε και στην βουλή, αλλά και τις προηγούμενες ημέρες στα τηλεοπτικά πάνελ ότι ενδεχόμενη παραπομπή Βενιζέλου θα αποσταθεροποιούσε την συγκυβέρνηση. Για άλλη μία φορά η συγκυβέρνηση πολιτικών – δημοσιογράφων επί το έργον της κατατρομοκράτησης του Ελληνικού Λαού και της δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων. Αποσταθεροποιείται μία κυβέρνηση στην Ελλάδα από την Αλήθεια και την διευρεύνηση περί αυτής; Από ότι λένε ναι…
Και ας παραδεχτούμε ότι ενδεχόμενη ενοχή Βενιζέλου θα αποσταθεροποιούσε την συγκυβέρνηση. Ας το παραδεχτούμε χάριν «σκόντου», αφού φυσιολογικά η καταδίκη κλεφτών, θα έπρεπε να είναι μια «νίκη της δημοκρατίας» και όχι ένας αποσταθεροποιητικός παράγων. Η συγκεκριμένη ψηφοφορία δεν αποσκοπούσε στο να καταδείξει ένοχο κανέναν. Ήταν μία ψηφοφορία που θα αποφάσιζε την παραπομπή σε έρευνα των παραπάνω προσώπων. Αν από την έρευνα προέκυπταν όντως ποινικές ευθύνες, τότε η βουλή θα συνεδρίαζε εκ νέου, προκειμένου να αποφασίσει την άρση ή όχι της ασυλίας τους, ώστε να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.
Οπότε αυτό που απεφάνθη η βουλή χθες ήταν ότι δεν αξίζει καν να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των Βενιζέλο – Παπανδρέου – Παπαδήμο. Θα έχουν, κατά τη διάρκεια της έρευνας, μέχρι και την πολυτέλεια της άρνησης να καταθέσουν, ασχέτως αν προφανώς η κατάθεση τους θα έριχνε φως στην όλη υπόθεση. Ιδιαιτέρως αν στην υπόθεση υπήρχε περίπτωση να βγουν και ποινικές ευθύνες για τους ίδιους. Θα υπήρχε δηλαδή το ενδεχόμενο οι κατηγορούμενοι να αρχίσουν να «αλληλοκαρφώνονται» προκειμένου να σωθούν, ενώ τώρα ακόμα και αν «μας κάνουν την τιμή» να καταθέσουν, θα το κάνουν εκ του ασφαλούς και με δεδομένο ότι δεν μπορεί να γίνει έρευνα για τις δικές τους ευθύνες.

Αποκλειστικό: Υπόμνημα Παπαδήμου, εκθέτει Παπανδρέου - Βενιζέλο!


Στη Βουλή έφτασε πριν από λίγο το υπόμνημα του πρώην πρωθυπουργού της υπηρεσιακής κυβέρνησης κ. Λουκά Παπαδήμου, αφού δεν θα είναι ο ίδιος στη Βουλή για να μιλήσει.
Ο κ. Παπαδήμος υποστηρίζει ότι ουδείς τον ενημέρωσε για την επίμαχη λίστα Λαγκάρντ!
Κοινώς, ούτε ο Παπανδρέου, ούτε ο Βενιζέλος, ενώ γνώριζαν, δεν τον ενημέρωσαν, άρα είναι αθώος!


Ο πρώην πρωθυπουργός υπογραμμίζει δεν συντρέχει καμία ευθύνη στο πρόσωπό του και κατά συνέπεια η πρόταση παραπομπής του δεν ευσταθεί.

Η ημέρα μπορεί να κρύβει πολλές εκπλήξεις...

Αναλυτικά το υπόμνημα του κ. Παπαδήμου:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής

Ενόψει της συζήτησης και λήψης απόφασης για σύστασης Ειδικής Κοινοβουλευτικής

Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με το ανωτέρω θέμα,

επιθυμώ να πληροφορήσω τη Βουλή των Ελλήνων τα εξής:

Πρώτον, κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Πρωθυπουργού, ουδέποτε

ενημερώθηκα αρμοδίως για την ύπαρξη της επονομαζόμενης ΄΄λίστας Λαγκάρντ΄΄

ούτε για οποιοδήποτε ζήτημα που συνδέεται για την υπόθεση αυτή.

Δεύτερον, κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Πρωθυπουργού, το όλο θέμα δεν

είχε λάβει δημοσιότητα και δεν περιήλθαν σε γνώση μου πληροφορίες από καμία

άλλη πηγή για τη ΄΄λίστα Λαγκάρντ΄΄ ούτε για τα ζητήματα που αναδείχθηκαν τον

Οκτώβριο του 2012 και μετά τις πρόσφατες καταθέσεις στην Επιτροπή Θεσμών

και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς και από την έρευνα που διεξάγεται από τους

εισαγγελείς.

Δεν υπήρξαν, επομένως, ενημέρωση, γεγονότα ή άλλες πληροφορίες που να

αιτιολογούν, εκ μέρους μου, τη διερεύνηση των ζητημάτων σχετικών με την

επονομαζόμενη ΄΄λίστα Λαγκάρντ΄΄.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ουδεμία ευθύνη συντρέχει στο πρόσωπό μου και η

πρόταση των ως άνω βουλευτών δεν ευσταθεί.

Με τιμή,

Λουκάς Παπαδήμος».


newsbomb

Συγκλονιστική ομολογία Βενιζέλου: Έχει αντίγραφα των αμυντικών σχεδίων της χώρας σπίτι τουΣυγκλονιστική ομολογία Βενιζέλου: Έχει αντίγραφα των αμυντικών σχεδίων της χώρας σπίτι του
Οι δηλώσεις Βενιζέλου στην Βουλή κατά την διάρκεια των ομιλιών των βουλευτών και πριν την ψηφοφορία για τις ποινικές ευθύνες περί της Λίστας Λαγκάρντ, χαρακτηρίστηκαν από την αλαζονεία και την σιγουριά που του προσέφερε η συμφωνία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ για την αθώωση του. Ήταν δε τόσο σίγουρος που από μόνος του ζήτησε την ικανοποίηση της αντιπολιτεύσεως στο ζήτημα της διαδικασίας της ψηφοφορίας. Όμως σημασία εδώ δεν έχει το ποια διαδικασία εν τέλει ακολουθήθηκε, όσο το τι είπε στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος, πρόεδρος του ετοιμοθάνατου ΠΑΣΟΚ.
Μέσα στην αλαζονεία του, λοιπόν, ο Βενιζέλος δεν σκεφτόταν και πολύ, μάλλον, τι έλεγε προκειμένου να «πικάρει» και να προκαλέσει τον Ελληνικό Λαό. Έτσι, μεταξύ άλλων, είπε ότι έχει στο σπίτι του φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τότε που ήταν υπουργός εθνικής αμύνης. Συγκεκριμένα προσπαθώντας να δικαιολογήσει την παρουσία αντιγράφου της «Λίστας Λαγκάρντ» σπίτι του, είπε:
"Μου λέτε γιατί πήρα αντίγραφο της λίστας στο σπίτι μου. Γιατί να μην το πάρω; Μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία μου στο υπ.Άμυνας; Βεβαίως και έχω. Πώς πήγαινα στο ΚΥΣΕΑ και στο ΝΑΤΟ;"
Φυσικά δεν μπορεί κανείς να απαντήσει στην συγκλονιστική ομολογία Βενιζέλου με άλλο τρόπο πέραν του να τον κοιτά αποσβολωμένος από το μέγεθος του πολιτικού παχυδερμισμού του. Τι να πρωτοπεί κανείς στο «γιατί να μην πάρω;», όσον αφορά τα αμυντικά σχέδια της χώρας; Μήπως επειδή στα αμυντικά σχέδια της χώρας περιλαμβάνονται τα αμυντικά σχέδια της Θράκης μας και αυτός έχει στο κόμμα του βουλευτή που δηλώνει τούρκος και φωτογραφίζεται με την σημαία της «ανεξάρτητης θράκης»; Πόσες αλήθεια οι πιθανότητες να έχει βρεθεί στο σπίτι του προέδρου του ο κ. Χατζηοσμάν; Μήπως επειδή απαγορεύεται ρητώς και κατηγορηματικώς από το νόμο και τον κανονισμό το να πάρει κανείς σπίτι του ένα διαβαθμισμένο έγγραφο; Και όταν μιλάμε για τα έγγραφα που αφορούν τα αμυντικά σχέδια της χώρας, δεν μιλάμε φυσικά για διαβάθμιση «απορρήτου» ή «άκρως απορρήτου», αλλά για διαβαθμίσεις αυστηρότερες που αφορούν έγγραφα του ΝΑΤΟ.
Βάσει του νόμου ο κ. Βενιζέλος ως τότε Υπουργός Αμύνης θα έπρεπε να χρεωθεί, υπηρεσιακώς, τα εν λόγω  έγγραφα, προκειμένου να μεταβεί στο ΝΑΤΟ ή ΚΥΣΕΑ, όπως αναφέρει η δήλωση του, και ακολούθως να κλείσει το χρεωστικό, με την επιστροφή αυτών των εγγράφων στην υπηρεσία, της οποία προφανώς δεν αποτελούσε ποτέ «δερβέναγα» ή «θεό», αλλά απλά τον πολιτικό επικεφαλής. Οπότε σε καμμία των περιπτώσεων δεν δικαιούταν μια «φωτοτυπία για το σπίτι». Στην προκειμένη περίπτωση, βεβαίως, και αφού υπάρχει ομολογία θα πρέπει να επέμβει ο εισαγγελέας και να τιμωρηθούν από τον Βενιζέλο, μέχρι και τον υπάλληλο που του έβγαλε την φωτοτυπία, βάσει των άρθρων 146 και 147 του Ποινικού Κώδικα, σχετικά με την παραβίαση μυστικών της Πολιτείας.
Ιδού  και τα σχετικά άρθρα:
Αρθρο: 146
Ημ/νία: 01.01.1951
Ημ/νία Ισχύος: 01.01.1951
Περιγραφή όρου θησαυρού: ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
Τίτλος Αρθρου
Παραβίαση μυστικών της Πολιτείας
Λήμματα

ΤΟΝ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ > Έλληνες πολίτες σχολιάζουν τον Παπακωνσταντίνου στο twitter


Η ομιλία του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ στη Βουλή, δεν θα μπορούσε να μην αποτελέσει τροφή για σχόλια στο Twitter.

Οι χρήστες έγραψαν αιχμηρές και συνάμα χιουμοριστικές ατάκες, ειρωνευόμενοι τον πρώην «τσάρο» της οικονομίας.

Διαβάστε μερικές χαρακτηριστικές:

-"Συγκάλεσα" ή "συγκάλυψα"…άγχος ή γλώσσα λανθάνουσα...

-Αμάρτησα για τη βουλή μου

-Δεν επρεπε να γράφει Ομιλία αλλά Παρωδία


-Όπα άρχισε το κλαμα... Η οικογένεια μου, το δράμα μου κ τέτοια...

-
Παπακωνσταντίνου είναι μόνο ο Θανάσης και γιορτή μόνο αυτή που έχουν τραγουδήσει οι Τρύπες

-Δεν το έχασα το cd, το εδωσα να το φυλάξει η γραμματέας μου σε ενα συρτάρι αλλά τώρα δεν ξερουμε πού είναι! Η Μ Α Ρ Τ Ο Ν.

-Τι ωραία ξέρει και λέει ο Παπακ τα παραμύθια της Χαλιμάς! Κοντεύω να κοιμηθώ....

-Τραγική η περίπτωση Παπακ από πάσης απόψεως, ας μείνουμε στα θετικά: την άψογη βαφή λόγω της σπουδαιότητας της περιστάσεως

Μάλλον δεν έπεισε ο κ. Παπακωνσταντίνου...


Β.Β.

newpost

Κάποιος να τους μαζέψει! Έκοψαν την Ελιά του ΠλάτωναΚάποιος να τους μαζέψει! Έκοψαν την Ελιά του Πλάτωνα
Μέλη της κοινωνικάς «ευπαθούς» ομάδας των Ρομά, λένε οι περίοικοι πως ήταν οι βάνδαλοι που έκοψαν ένα από τα ελαιόδεντρα που ήταν προερχόμενα από την Ελιά, κάτω από την οποία δίδασκε τον 5ο αιώνα π.Χ. τους μαθητές τους ο, εκ των μεγαλυτέρων όλων των εποχών, Έλλην φιλόσοφος Πλάτων. Κάποιοι άλλοι περίοικοι μιλάνε για αστέγους που κόψανε το ιστορικό δέντρο, προκειμένου να ζεσταθούν.
Υπενθυμίζουμε σε αυτό το σημείο ότι εν έτει 1975 στην Ελιά του Πλάτωνα είχε προσκρούσει λεωφορείο, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές στο δέντρο. Το ξύλο του  μεταφέρθηκε και διατηρείται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ στο σημείο έμειναν κάποιες ρίζες και φούντωσαν. Αυτά τα δέντρα, τα απομεινάρια ουσιαστικά του ελαιόδεντρου του Πλάτωνα, έγιναν στόχος.

MIT > Οι τούρκοι στρατηγοί θα ανατίναζαν και την γέφυρα του Βοσπόρου


MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ - Απίστευτα σχέδια εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν φαίνεται πως είχε ετοιμάσει και η «Μονάδα Ειδικού Πολέμου» των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με την έκθεση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (MIT), η οποία εστάλη σε επιτροπή του Κοινοβουλίου που εξετάζει τα πραξικοπήματα που είχαν πραγματοποιηθεί ή σχεδιαστεί, ο τουρκικός στρατός είχε ετοιμάσει σχέδιο αποδυνάμωσης της κυβέρνησης Ερντογάν με ένα συστηματικό σχέδιο που είχε ετοιμάσει η «Μονάδα Ειδικού Πολέμου».

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, το οποίο αποκαλύπτει η Milliyet, ο τουρκικός στρατός σχεδίαζε «να τοποθετηθούν βόμβες στις γέφυρες του Βοσπόρου , σε πλοίο αλλά και στο τούνελ αυτοκινητοδρομου στην περιοχή Μπόλου για να μειωθεί η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση». Παράλληλα το σχέδιο προέβλεπε «τη συκοφάντηση τυ Ερντογάν και του Γκιούλ αλλά και των γυναικών τους από τα μεσα ενημέρωσης.».

Άλλο μέρος του σχεδίου προέβλεπε « την οργάνωση διαδηλώσεων και επεισοδίων που θα χρεώνονταν στους φανατικούς ισλαμιστές», όπως και «επίθεση στο Μαυσωλείο του Κεμάλ» που θα αποδίδονταν στα μέλη του κυβερνώντος κόμματος.

Τα σχέδια αυτά αποκαλύπτονται σιγα σιγά και δείχνουν μέχρι ποιο ακραίο σημείο ήταν έτοιμοι οι τούρκοι στρατηγοί για να πραγματοποιήσουν τα σχέδια τους.
 Όπως και με το σχέδιο "Βαριοπούλα" που προέβλεπε την εισβολή στο Βόρειο Εβρο αλλά και τη κατάρριχη τουρκικού μαχητικού που θα αποδίοδνταν στην Ελλάδα για την πρόληση θερμού επεισοδίου με την Ελλάδα για την αποδυνάμωση της κυβέρνησης Ερντογάν.

onalert

Έξω οι τούρκοι από την Ελληνική Θράκη!Έξω οι τούρκοι από την Ελληνική Θράκη!
Την οξεία αντίδραση του συνασπισμένου μεταπολιτευτικού κατεστημένου, προκάλεσε η καταγγελία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή των Ελλήνων, για τη δράση του μουσουλμάνου βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν. Ο εν λόγω κύριος, επισκέφτηκε πρόσφατα την Προύσα όπου και παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις ενός τοπικού παραρτήματος συλλόγου με την επωνυμία ''σύλλογος αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης''. Δε λησμόνησε φυσικά να φωτογραφηθεί, κάτω από ένα τουρκικό χάρτη της Δυτικής Θράκης και τις σημαίες της Τουρκίας και των αυτοαποκαλούμενων ''Τούρκων της Δυτικής Θράκης''.
Η δράση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, έφερε την αντίδραση του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών, του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή. Βουλευτές του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος, χαρακτήρισαν τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ''Τούρκο πράκτορα'', έναν χαρακτηρισμό του οποίου την ορθότητα θα κρίνει όχι ο οιοσδήποτε προεδρεύων της Βουλής, αλλά ο Ελληνικός Λαός. Την απόδοση του χαρακτηρισμού εντός της αιθούσης, ακολούθησε η οργισμένη και υστερική αντίδραση του προεδρείου και των κομμάτων της αριστερής συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, κατά της Χρυσής Αυγής. Επί της ουσίας βεβαίως, δε δόθηκε καμιά εξήγηση για την επίσκεψη του κυρίου Χατζηοσμάν στον ανωτέρω σύλλογο, μήτε κάποια δικαιολογία για την σκοπιμότητα της κινήσεως να φωτογραφηθεί με τις σημαίες της μαμάς Τουρκίας και εκείνης των αυτοχαρακτηριζόμενων ''Τούρκων της Δυτικής Θράκης''.
Ουδέν το περίεργον επί τούτου. Δεν είχε μάθει η κοινοβουλευτική συμμορία η οποία απομυζεί τον ιδρώτα του Λαού μας, εκείνη η οποία προδίδει και ξεπουλά τους Αγώνες του, να απολογείται για τις πράξεις της. Πλήρης ασυδοσία και έλλειψη παντελούς ευθύνης συνόδευε την πορεία των κοινοβουλευτικών κομμάτων και των βουλευτών αυτών. Κομματικοί οργανισμοί και βουλευτές των οποίων το πρώτιστο χρέος υποτίθεται πως είναι η διαφύλαξη και διασφάλιση των συμφερόντων του Λαού και της Πατρίδος, απεργάζονται ήδη την καταστροφή, την εξόντωση και την βιολογική εξαφάνιση του Ελληνικού Έθνους. Αυτά όμως, μέχρι χθες. Σήμερα, είναι εδώ το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, αποφασισμένο με μιαν Θέληση ατσάλινη και μια Πίστη ακλόνητη, να διαφυλάξει τόσο την ακεραιότητα της Ελληνικής Πατρίδος, όσο και την ασφάλεια και ευημερία της ελληνικής Λαϊκής Κοινότητος!
Πλήθος ειδήσεων βλέπουν τα τελευταία κυρίως έτη το φως της δημοσιότητος, ειδήσεις σχετικές με τις συνεχείς προκλήσεις της Άγκυρας στην ακριτική μας Θράκη. Απίστευτες καταγγελίες για τη δράση του τουρκικού προξενείου και των ανθρώπων της Άγκυρας στους νομούς της ακριτικής περιφέρειας του Ελληνικού Κράτους, συνεχής η προπαγάνδιση του τουρκικού επεκτατισμού στη μουσουλμανική μειονότητα. Μείζον ζήτημα για την εθνική ασφάλεια η ύπαρξη και κυρίως η δράση του τουρκικού προξενείου. Εκείνο το οποίο βέβαια, προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά και θα έπρεπε ίσως να γίνει αντικείμενο ερεύνης, είναι η αδιαφορία του Ελληνικού Κράτους να αντιμετωπίσει την ολοένα και αυξανόμενη τουρκική επιρροή στο μουσουλμανικό πληθυσμό, μέσω του Τούρκου Προξένου. Προς τι αυτή η ανοχή των επίσημων ελληνικών αρχών, οι οποίες έφτασαν μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίσουν πρόκληση τη νόμιμη πολιτική δράση της Χρυσής Αυγής στην περιοχή; Υπάρχει κάτι το οποίο έχει αποδεχτεί η ελληνική πολιτική ηγεσία και δεν γνωρίζει ο Ελληνικός Λαός;
Σε ποιο πολιτισμένο, ελεύθερο και κυρίαρχο Κράτος, θα τολμούσε πρόξενος να δηλώσει με στόμφο πως ''όσο είμαι εγώ πρόξενος, το νομοσχέδιο για τους ιμάμηδες δε θα περάσει''; Αναφερόταν φυσικά, στην πρόθεση της κυβέρνησης να ψηφίσει νομοσχέδιο, συμφώνως προς το οποίο οι ιεροδιδάσκαλοι της μουσουλμανικής μειονότητας θα διορίζονται από το Ελληνικό Κράτος. Στην πρόθεση αυτή, αντέδρασε εντόνως το τουρκικό προξενείο και -ω του θαύματος!- οι ''πατριώτες'' του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ! Εν δυνάμει ρήγμα λοιπόν στην συγκυβέρνηση της προδοσίας, ένα ρήγμα για το χατίρι της τουρκικής επιρροής στη Θράκη. Μα είναι δυνατόν, θα αναρωτηθούν οι αφελείς. Ρωτήστε την κυρία Ρεπούση με τον ''συνωστισμό'' της, ρωτήστε την κυρία Γιαννακάκη με την ''τουρκική ένωση Ξάνθης'', ρωτήστε τον κύριο Ιλχάν με το κείμενο για τη ''Μητέρα Τουρκία'', ρωτήστε τέλος τον κύριο Χατζηοσμάν, ο οποίος θίχτηκε για τον χαρακτηρισμό ''Τούρκος πράκτορας''. Στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας ή επί το ορθότερον στο βασίλειο της ανθελληνικής δημοκρατίας, είναι όλα δυνατά.
Η Χρυσή Αυγή είναι ξεκάθαρα πια ο τελευταίος θύλακας ελληνικής αντίστασης, απέναντι στην μακροχρόνια τουρκική επιδίωξη της μετατροπής της Θράκης, σε ένα αυτόνομο κρατικό μόρφωμα. Τούτο απεδείχθη κατά τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, στην πρόσφατη περιοδεία κλιμακίου βουλευτών και στελεχών του Κινήματος στη Θράκη, για τα εγκαίνια των Τοπικών Οργανώσεων των τριών νομών, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου. Οι Έλληνες Εθνικιστές, αντιμετώπισαν τη λύσσα ενός εχθρού που δεν αποτελούσε παρά το συνονθύλευμα της ανίερης συμμαχίας μεταξύ αριστεριστών, αναρχικών και τουρκοφρόνων. Όπως όμως το ανθελληνικό μένος των εχθρών μας συνεθλίβει μπρος στις αγέρωχες Εθνικιστικές Φάλαγγες, κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα συνθλιβεί η οποιαδήποτε επιβουλή της ελληνικής κυριαρχίας στη Θρακική γη!

Ξαναβγήκαν τα όπλα στο Γράμμο…Αλβανοί κάνουν πλιάτσικο στα χωριά του Γράμμου!


Αλβανοί συμμορίτες πυροβολούν με Καλάσνικοφ, τρομοκρατούν τους Ελληνες, κόβουν τα δένδρα απο το βουνό και τα ξαναπουλούν στους Έλληνες αλλά και γδύνουν τα σπίτια τους…Ενώ το Ελληνικό κράτος κατάσχει τα όπλα από τους …Κατοίκους του Γράμμου !

Στον Τρίλοφο ο Νίκος Παπαδόπουλος κυκλοφορεί με την καραμπίνα γεμάτη.

Οι ίδιοι κακοποιοί που αποψιλώνουν το βουνό έχουν μπει στο σπίτι του τουλάχιστον 20 φορές, τις μέρες που έλειπε.

Το Ελληνικό κράτος δεν παίρνει κανένα μέτρο αντίθετα …απαιτούν με δικαστικά μέτρα και δικαστικές και ποινικές περιπέτειες τους πολίτες που δεν έχουν άδεια κατοχής κυνηγητικού όπλου, ή έχει λήξη η άδεια τους ,άκουσον -άκουσον με 120 ευρώ παράβολο για ανανέωση της άδειας …του Κάθε όπλο όσο στοιχείζει ενα τόνος ξύλα !!!

Ελεος

Τι και ποιος ο σκοπός όταν οι Αλβανοί που εισβάλουν στα σπίτια τους μεταφέρουν τα κλοπιμαία στην Αλβανία

Θα τους προφυλάξει κανείς αφού μετά την αποψίλωση του Στρατού ,την αποψίλωση της Αστυνομίας έρχεται και η κατάσχεση των όπλων των Ελλήνων αφού δεν έχει κανείς μέσα στο καταχείμωνο να πληρώσει χαράτσι 120 ευρώ για το κάθε όπλο …Με αυτά τα λεφτά μπορούν να αγοράσουν ακόμη και καλάσνικοφ !…

Την τελευταία φορά συνεχίζει ο Νίκος Παπαδόπουλος απο το ρεπορτάζ στην εφημερίδα τα ΝΕΑ , ξήλωσαν ακόμη και το ψεύτικο μετάλλιο που είχε καδραρισμένο στον τοίχο μαζί με ένα αθλητικό δίπλωμα.

Οσες ιστορίες έχουν να διηγηθούν οι κάτοικοι στα χωριά του Γράμμου για τη λαθροϋλοτομία, άλλες τόσες έχουν για εισβολές σε σπίτια και για πλιατσικολόγημα.

«Τοποθέτησα μεταλλική πόρτα, όμως τη διέρρηξαν.

Εβαλα επιπλέον καγκελόπορτα και τότε άνοιξαν το πίσω παράθυρο, γκρεμίζοντας μέρος του τοίχου» περιγράφει ο Ν. Παπαδόπουλος. Τα κλοπιμαία, λιγοστά ρούχα και οικοσυσκευές, μεταφέρονται στα αλβανικά χωριά αμέσως μετά τα σύνορα, Βιντόβα, Τσέτα, Κιοτέζα και Αρζα, καταγγέλλουν οι κάτοικοι.

Παρά την έκταση του προβλήματος, διακρατική συμφωνία με την Αλβανία δεν έχει επιτευχθεί.

«Οσοι επιστρέψαμε στον Γράμμο για να ξαναχτίσουμε τα χωριά μας, φοβόμαστε.

Κάποιοι το έχουν μετανιώσει γιατί νιώθουν απροστάτευτοι.

Τα Σαββατοκύριακα ανεβαίνουν στο χωριό παιδιά, τρέμω όταν σκέφτομαι τι μπορεί να συμβεί αν χτυπήσουν το βράδυ οι διαρρήκτες» λέει ο Ν. Χαλκιάς στο Γιαννοχώρι.

www.veteranos.gr

ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΩΝ ΕΝΟΡΙΑΚΩΝ ΦΙΛΟΠΤΩΧΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δωρεάν φαγητό για τους αστέγους στη Θεσσαλονίκη-Δείτε που και διαδώστε τοΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.thestival.gr


Μπορεί να μην μπορούμε να φροντίσουμε όλους όσους πεινάνε μπορούμε όμως να τους δείξουμε που μπορούνε να βρουν λίγο φαγητό. Ας το διαδώσουμε..

1 Άγιος Δημήτριος Πολιούχος, Δευτέρα- Παρασκευή 12.00 - 14.00, Αμύντα 11, τηλ. 2310-241.711 (Το Σάββατο και την Κυριακή διανέμονται τρόφιμα)

2 Ανάληψη του Κυρίου, Δευτέρα-Παρασκευή 10.30 - 11.30, Αναλήψεως 6, τηλ. 2310-830.306

3 Αγία Βαρβάρα, Δευτέρα-Παρασκευή 12.00 - 13.00, Γρ. Λαμπράκη 106 (άνω Τούμπα), τηλ. 2310-911.914 (Την Παρασκευή παρέχεται φαγητό και για το Σαββατοκύριακο)

4 Αγία Μαρίνα, Δευτέρα - Σάββατο 11.00 - 12.00 , Πολυκλείτου 28 (άνω Τούμπα), τηλ. 2313-049.566

5 Αγία Τριάδα, Δευτέρα-Παρασκευή 12.00 - 13.00, Άγίας Τριάδος 22, τηλ. 2310-828.314

6 Άγιος Θεράπων, Δευτέρα - Σάββατο 11.30 - 12.30, Ἀρτάκης 1 (κάτω Τούμπα), τηλ. 2310-912.151

7 Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος, Δευτέρα - Σάββατο 10.00 - 12.00, Ιωαννίνων 56, τηλ. 2310-832.080

8 Μεταμόρφωση του Σωτήρος, Δευτέρα -Σάββατο 12.00 - 13.00, Αλ. Φλέμινγκ 6, τηλ. 2310-846.333 (Το Σάββατο παρέχεται φαγητό και για την Κυριακή)

9 Οσία Ξένη, Δευτέρα-Παρασκευή 12.00 -13.00, Μαρασλή 74 τηλ. 2310-303.842 (Την Παρασκευή παρέχεται φαγητό και για το Σαββατοκύριακο)

10 Παναγία Δεξιά, Δευτέρα - Σάββατο 11.00 - 13.00, Επισκόπου Κίτρους Νικολάου 6, τηλ. 2310-208.999

11 Παναγία Λαοδηγήτρια, Δευτέρα - Σάββατο 11.00 - 12.00, Ιουλιανού 50, τηλ. 2310-210.159

12 Προφήτης Ηλίας (Άνω Πόλη) Δευτέρα - Σάββατο 10.00 - 13.00, Ιέρωνος 6 , τηλ. 2310-235.398

ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ > ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


Tεράστιο ζήτημα παράβασης στοιχειωδών κανόνων ασφάλειας της χώρας έθεσε από μόνο του για τον ... εαυτό του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος, ομολογώντας ότι έχει "δανειστεί" και πιθανότατα έχει υπεξαιρέσει απόρρητα σχέδια άμυνας της χώρας: Είπε συγκεκριμένα ότι στο σπίτι του έχει αντίγραφα των σχεδίων άμυνας της χώρας, όπως είχε αντίγραφο με την λίστα Λαγκάρντ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος!
Αυτό ομολόγησε ο ίδιος μιλώντας πριν λίγο στην Βουλή, θέτοντας άλλο, μεγαλύτερο ζήτημα:

Δεν γνωρίζει ότι απαγορεύεται διά νόμου η διακίνηση εκτός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας των σχεδίων άμυνας της χώρας; Δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ειδικός έλεγχος σε όλους όσους έχουν πρόσβαση σε απόρρητα σχέδια για να μην υπάρχει διαρροή των άκρως απόρρητων σχεδίων εκτός του υπουργείου και μάλιστα έλεγχος για να μην υπάρξει διαρροή σχεδίων με USB;
"Μου λέτε γιατί πήρα αντίγραφο της λίστας στο σπίτι μου. Γιατί να μην το πάρω; Μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία μου στο υπ.Άμυνας; Βεβαίως και έχω. Πώς πήγαινα στο ΚΥΣΕΑ και στο ΝΑΤΟ;" είπε σε ένα εμβρόντητο Κοινοβούλιο θέτοντας τις βάσεις για μια νέα διαδικασία παραπομπής, βάσει της ίδιας του της ομολογίας.
Η αποστροφή αυτή στην ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αξιοποιήθηκε αμέσως από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος διαδέχθηκε τον κ. Βενιζέλο στο βήμα της Βουλής.

«Κρατάει αντίγραφο κρίσιμων ζητημάτων για την λειτουργία των αμυντικών σχεδίων της χώρας στο γραφείο του;», έθεσε επιτακτικά το ερώτημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Και ειλικρινά αυτό που με ενοχλεί τόσο δεν είναι ότι παραδέχθηκε πως έχει στοιχεία φωτοτυπημένα της άμυνας, του αμυντικού χάρτη της χώρας αλλά ότι ενώ το έλεγε στη Βουλή από κάτω το κοινό χειροκροτούσε...».

«Σε ποια άλλη χώρα της Ευρώπης θα συνέβαινε αυτό;», έκλεισε την αναφορά του στο θέμα ο κ. Τσίπρας.

defencenet

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΘΕΕ ΜΟΥ ???


http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/

Μια χώρα που ελευθερώνει κατασκόπους για να πάρει τη … δόση της !


Ελλάδα αποφυλάκισε Τσέχους κατασκόπους των Τούρκων …Απαίτηση και προϋπόθεση που έθεσε ο Τσέχος πρωθυπουργός για να υπογράψει τη δόση …Να έχουμε να φάμε που λένε και οι πολιτικοί ηγέτες αυτής της Χώρας που κάποτε ενέπνεεε σεβασμό και αυτοεκτίμηση …
Δύο Τσέχοι σχεδιαστές του πολεμικού βιντεοπαιχνιδιού Arma 3, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στις αρχές του Σεπτεμβρίου 2012 στην Ελλάδα, ως
ύποπτοι κατασκοπείας, απελευθερώθηκαν από τις ελληνικές Αρχές.

Τη σχετική πληροφορία ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τσεχίας. Σύμφωνα με την απαίτηση των ελληνικών Αρχών (σοβαρό ποσό) καταβλήθηκε εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ για κάθε συλληφθέντα πολίτη της Τσεχίας και κατόπιν τούτου οι Μάρτιν Πέζλαρ και Ιβάν Μπούχτα αποφυλακίστηκαν.

Οι ”προγραμματιστές” συνελήφθησαν στις 9 Σεπτεμβρίου στο νησί της Λήμνου, όπου κινηματογραφούσαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις για τις ανάγκες, όπως δήλωσαν, του βιντεοπαιχνιδιού τους.

Αγρίνιο: 35χρονος έκοψε τις φλέβες του με ξυράφι στο δρόμοΑγρίνιο: 35χρονος έκοψε τις φλέβες του με ξυράφι στο δρόμο

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένας 35χρονος έκοψε τις φλέβες του με ξυράφι, στη μέση του δρόμου στο χωριό του.
Ευτυχώς όμως στάθηκε τυχερός καθώς εντοπίστηκε από διερχόμενο οδηγό στη μία τα ξημερώματα.
Ειδοποιήθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ και έγινε η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Αγρινίου.
Tο B’ A.T. Aγρινίου ενεργεί τη σχετική προανάκριση.

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_1732.html#ixzz2IE83p8Yc


O ENAΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣΜάχη για την σωτηρία κατά κύριο λόγο του Γιώργου Παπανδρέου και κατά δεύτερο του Ευάγγελου Βενιζέλου, δίνει η κυβέρνηση στο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ:

Η απόφαση να στηθούν 3 κάλπες συνιστά ένα πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ανάλογο των έγχρωμων ψηφοδελτίων της προεδρικής εκλογής του 1985!


Kατ'αυτό τον τρόπο θα κριθούν ... προτάσεις κομμάτων και όχι πρόσωπα, τα πρόσωπα που προτείνεται να παραπεμφθούν (Γ.Παπανδρέου, Ε.Βενιζέλος, Γ. Παπακωνσταντίνου και Λ.Παπαδήμος), είναι κάτι το οποίο καταδεικνύει προσπάθεια προστασίας για κάθε κόστος του πρώην και του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Ο τρόμος του κυβερνητικού επιτελείου, δεν είναι να παραπεμφθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καθώς αυτό το σενάριο θωρείται απίθανο, αλλά οι πολιτικές συνέπειες που θα υπάρξουν για την συνοχή της κυβέρνησης αν υπέρ της παραπομπής του κ. Βενιζέλου ψηφίσουν περισσότεροι από 135 βουλευτές κάτι που θεωρείται  παραπάνω από βέβαιο.
Από εκεί και πέρα ήταν περισσότερο βέβαιο ότι ο Γ.Παπανδρέου θα συγκέντρωνε περισσότερους από 151 ψήφους και θα μπορούσε εύκολα να οδηγηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο. Κάτι που η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει με κάθε τρόπο...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. Η Ιερή ελιά του Πλάτωνα έγινε... καυσόξυλα!Η Ιερή ελιά του Πλάτωνα έγινε... καυσόξυλα!
Την «απόγονο» της ελιάς του Πλάτωνα στην Ιερά οδό ξερίζωσαν άγνωστοι για να την χρησιμοποιήσουν για... καυσόξυλα.
Η ελιά που βρίσκεται στην περιοχή του Βοτανικού, κοντά στο σημερινό Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, είχε καταστραφεί από πρόσκρουση λεωφορείου το 1975. Το ξύλο, τότε, μεταφέρθηκε και διατηρείται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ στο σημείο έμειναν κάποιες ρίζες που έδωσαν και πάλι ζωή. Η ελιά που ζωντάνεψε και πάλι, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ξεριζώθηκε από άστεγους προκειμένου να την χρησιμοποιήσουν για καυσόξυλα. Κάτω από το συγκεκριμένο δέντρο ο Πλάτωνας δίδασκε τους μαθητές του τον 5ο αιώνα π.Χ. Πηγή: Το Ποντίκι

ΜΙΤ και Δυτική Θράκη: Ο ακήρυχτος πόλεμος επιρροής… ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_4784.html#ixzz2IE7jgV7S


Η πρόσφατη έγγραφη καταγγελία του Ιμάμη Καρά Χαλήλ Μπιλάλ (έμμισθου του Ελληνικού Κράτους, ο οποίος ασκεί τα καθήκοντα του στο χωριό Σώστη του Νομού Ροδόπης) περί απειλών και εκφοβισμού από κύκλους του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνήςκαταδεικνύει για πολλοστή φορά την απροκάλυπτα παραβατική δράση της Τουρκίας στις υποθέσεις της Μουσουλμανικής μειονότητας Δυτικής Θράκης.
Πρόκειται ίσως για το πλέον τρανό παράδειγμα/απόδειξη περί Κοσοβοποίησης της περιοχής με την εγκληματική ανοχή της Αθήνας όπου το Υπουργείο Εξωτερικών κάνει τα γνωστά διαβήματα διαμαρτυρίας και εν συνεχεία τιμά με την παρουσία του τα 89 γενέθλια της Τουρκικής «Δημοκρατίας» στο Ζάππειο Μέγαρο…

Ιστορική Αναδρομή
Οι Οθωμανοί θα καταλάβουν τη Δυτική Θράκη το 1364. Με εξαίρεση το διάστημα Μάρτιος – Ιούλιος 1878 (Ρωσο-Τουρκικός Πόλεμος) , η περιοχή θα παραμείνει υπό τον Οθωμανικό ζυγό για περισσότερους από 5 αιώνες. Το 1913, μετά τη λήξη του Β’ Βαλκανικού Πολέμου η Δυτική Θράκη βάσει της Συμφωνίας του Βουκουρεστίου (10/8/1913) αποδίδεται στους Βούλγαρους. Το 1919 και ενώ η Βουλγαρία βρίσκεται στην πλευρά των ηττημένων του 1ου ΠΠ, Γαλλικά στρατεύματα καταλαμβάνουν τη Δυτική Θράκη. Ένα χρόνο αργότερα (Μάιος 1920) και λίγο πριν την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών, ο Ελληνικός Στρατός αντικαθιστά τους Γάλλους στα πλαίσια ένταξης της περιοχής στην Ελληνική Επικράτεια. Το διάστημα 1920-1923 Τούρκοι της Δυτικής Θράκης συμμετέχουν στον Απελευθερωτικό Αγώνα του Μουσταφά Κεμάλ Πασά καθώς η Δυτική Θράκη αποτελεί μία από τις 6 διεκδικήσεις του Εθνικού Συμφώνου. Οι Ελληνικές Αρχές θα συλλάβουν τους Τούρκους εθνικιστές και θα τους εξορίσουν στη Μήλο. Το 1922-1923 στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων της Συνθήκης της Λωζάνης, οι εξόριστοι της Μήλου θα απελευθερωθούν και θα προωθηθούν στην Τουρκία.
Η ανταλλαγή των πληθυσμών θα φέρει στη Δυτική Θράκη περίπου 200 χιλ πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη και την Μικρά Ασία, γεγονός που θα προκαλέσει εντάσεις μεταξύ των γηγενών μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης και των προσφύγων. Το Ελληνικό κράτος προκειμένου να στεγάσει το προσφυγικό κύμα κατάσχει και απαλλοτριώνει οικίες και εκτάσεις μουσουλμάνων. Η ένταση κλιμακώνεται και οδηγεί παρ’ολίγον σε πόλεμο Ελλάδος – Τουρκίας το 1926. Με τη Συμφωνία της Αθήνας (1/12/1926) επιστρέφεται εν μέρει η κατασχεμένη περιουσία στους Μουσουλμάνους αλλά οριστική λύση θα δοθεί με τη Συμφωνία της Άγκυρας (1930) μεταξύ Βενιζέλου και Κεμάλ. Παρόλα αυτά, η παρουσία Ελλήνων Χριστιανών σε μία περιοχή η οποία είχε 80% μουσουλμανικό πληθυσμό μέχρι το 1923, οδήγησε εκατοντάδες να φύγουν μετανάστες στην Τουρκία. Η Τουρκική κυβέρνηση προκειμένου να διατηρήσει την μουσουλμανική μειονότητα στη Δυτική Θράκη απαγόρευσε (4/11/1923) την μετανάστευση προς την Τουρκία. Παρόλα αυτα μουσουλμάνοι είτε με τουριστική βίζα ή διασχίζοντας νύχτα τον Έβρο εισέρχονταν και διέμεναν παράνομα στην Τουρκία. Η Βουλγαρική κατοχή (1941-1944) και ο εμφύλιος (1946-1949) θα οδηγήσει10 χιλ μουσουλμάνους να εγκαταλείψουν την Δυτική Θράκη. Μετά το 1950 η φτώχεια και η εξαθλίωση θα αναγκάσει χιλιάδες εξ αυτών να φύγουν μετανάστες για τη Γερμανία κάνοντας χρήση των διμερών συμφωνιών Ελλάδος – Γερμανίας.


Στρατηγική αξία της Δυτικής Θράκης
Η Θράκη είναι η πλέον στρατηγική περιοχή των Βαλκανίων καθώς αποτελεί τη μόνη εναλλακτική οδό διέλευσης αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο Βόσπορος και η Θάλασσα του Μαρμαρά. Την ίδια στιγμή από τη Θράκη διέρχεται μέσω αγωγού το Αζέρικο φυσικό αέριο αλλά και μέρος των μελλοντικών κοιτασμάτων του Τουρκμενιστάν και ενδεχομένως του Ιράν με κατεύθυνση τις Ευρωπαικές αγορές.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Έξι μήνες εως ένα χρόνο η αναμονή για μια απλή εγχείριση, αν εν τω μεταξύ ΖΕΙ ο ασθενής

Από έξι μήνες έως ένα χρόνο θα πρέπει να περιμένουν οι πολίτες που θέλουν να υποβληθούν σε μία απλή εγχείριση σε νοσοκομείο του ΕΣΥ ενώ ήδη από τώρα κλείνουν για ραντεβού για το 2014, λόγω των ελλείψεων προσωπικού και υλικών, επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), Χρήστος Παπαστεργίου. “Και όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η διαφθορά στα νοσοκομεία συνεχίζεται. Ζητούμε να ανοίξουν οι λογαριασμοί των διοικητών των νοσοκομείων, των διευθυντών κλινικών και των υπαλλήλων που εμπλέκονται με τις προμήθειες” πρόσθεσε ο κ Παπαστεργίου ο οποίος μετείχε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας...
των εργαζομένων του νοσοκομείου "Παναγία", που πραγματοποιήθηκε μπροστά στα γραφεία της 4ης ΥΠΕ στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας των γιατρών.
Ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ κατήγγειλε ότι στη Ανατολική Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει παιδίατρος του ΕΣΥ και ότι υπάρχουν μαιευτικές κλινικές χωρίς μαιευτήρα και χειρουργεία χωρίς αναισθησιολόγους. “Αν διακομιστεί κάποιος με έμφραγμα στο νοσοκομείο “Παναγία” δεν υπάρχει εργαστήριο για να γίνουν οι απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις. Θα πρέπει ο ασθενής να μεταφερθεί στο νοσοκομείο “Άγιος Παύλος” με ασθενοφόρο, αν υπάρχει ασθενοφόρο και αν έχει οδηγό. Το Ιπποκράτειο δεν έχει στεφανιογράφο , το ΑΧΕΠΑ δεν έχει μαγνητικό τομογράφο, τρεις κλινικές του “Παναγία” θα μεταφερθούν σε χώρους του “Αγιος Παύλος” που είναι επικαλυμμένοι με αμίαντο. Η συγχώνευση των κλινικών γίνεται κυριολεκτικά στο “πόδι” χωρίς να υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες” συνέχισε ο κ Παπαστεργίου.

Με την μεταφορά της ουρολογικής , της νευρολογικής και της ενδοκρινολογικής κλινικής του νοσοκομείου “Παναγία” στο νοσοκομείο “Άγιος Παύλος” , με το οποίο έχει ενοποιηθεί, ανοίγει η αυλαία για το κλείσιμο νοσοκομείων της χώρας, επισήμανε από την πλευρά της η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου “Παναγία” Ελένη Μπακιρλή. Παράλληλα ανέφερε ότι μειώνεται ο αριθμός των κλινών και αυτό θα έχει ως συνέπεια να μη μπορεί να εξυπηρετηθεί η Ανατολική Θεσσαλονίκη από τα νοσοκομεία “Άγιος Παύλος” και “Ιπποκράτειο” και πρόσθεσε ότι με το κλείσιμο του “Παναγία” θα μείνουν άνεργοι οι 65 εργαζόμενοι της Euromedica που απασχολούνται βάσει σύμβασης στο νοσοκομείο και οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες.

Νέο σοκ για τη Δίωξη Ναρκωτικών Βόλου: Κατηγορείται αρχιφύλακας για διακίνηση ναρκωτικών ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_9555.html#ixzz2IE7JDiWk


νέο-σοκ-για-τη-δίωξη-ναρκωτικών-βόλου-κατηγορείται-αρχιφύλακας-για-διακίνηση-ναρκωτικώνΝέο σοκ για τη Δίωξη Ναρκωτικών του Βόλου, ή σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση; Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, συνελήφθη και κατηγορείται ο αρχιφύλακας της συγκεκριμένης υπηρεσίας ως προμηθευτής μεγάλων ποσοτήτων χασίς.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου
"Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και

στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και ειδικότερα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, προσωπικό του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου προέβη μεσημβρινές ώρες χθες στη σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή και εμπορία ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 1.106 γραμμαρίων.
Κατασχέθηκαν ένα αγροτικό Φ/Γ όχημα, το ποσό των 620 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα και η προαναφερθείσα ναρκωτική ουσία.
Εν συνεχεία, κατόπιν υπόδειξης των ανωτέρω συλληφθέντων, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και μετά από προκαθορισμένη συνάντηση στην οποία χρησιμοποιήθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα,  συνελήφθη 45χρονος εν ενεργεία Αρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος φέρεται ως προμηθευτής των ως άνω ναρκωτικών ουσιών.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε  στη οικία του αστυνομικού ανευρέθησαν και κατασχέθηκαν, χρηματικό ποσό 30.700 ευρώ, ένα πιστόλι τύπου TOKAREVμε γεμιστήρα, 12 τραπεζογραμμάτια αμφιβόλου γνησιότητας και ένα στιλέτο.
Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.
Για το συμβάν ενημερώθηκε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για τις κατά λόγο αρμοδιότητος ενέργειές της. "

πηγη

Η Ελλάδα της κρίσης και η Ελλάδα της χλιδής!


Την ώρα που άνθρωποι πεθαίνουν στον δρόμο , ξεπαγιάζουν στα πεζοδρόμια ,τρέφονται από τα συσσίτια  και αυτοκτονούν από την κατάθλιψη και την ανεργία βλέποντας τα παιδιά τους να λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία ,την ίδια ώρα στην ίδια χώρα που λέγεται Ελλάδα το νέο κλαμπ πλουσίων κάνει την εμφάνισή του.

Του Αντώνη Μπελούση

Γνωστά πρόσωπα από την επιχειρηματική δραστηριότητα και την show biz αλλά και ξένοι επιχειρηματίες που ζουν στην Ελλάδα ή μέλη διοικητικών συμβουλίων εταιριών συμπεριλαμβάνονται  ως τώρα σύμφωνα με πληροφορίες του BriefingNews .GR  στη λίστα των μελών του νέο κλαμπ.

Τα μέλη του μάλιστα από την πρώτη μέρα που άνοιξε το έχουν τιμήσει δεόντως και απολαμβάνουν τα υλικά αγαθά που τους προσφέρει με μεγάλη ευχαρίστηση.

27 γήπεδα τένις ,εστιατόρια με γεύσεις από όλο τον κόσμο ,χαμάμ, γυμναστήρια ,και κομμωτήρια απλώνονται στα χιλιάδες στρέμματα του κλάμπ που ανήκει σε γνωστό Έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία και βρίσκεται στην Βαρυμπόμπη.

Στο καταφύγιο της χλιδής έχουν την ευκαιρία οι πλούσιοι των Αθηνών να απολαμβάνουν όλες τους τις αγαπημένες συνήθειες χωρίς τα ενοχλητικά βλέμματα των απλών πολιτών που ίσως να τους δημιουργούσαν προβλήματα σε οποιοδήποτε άλλο χώρο κοινής θέας βρισκόταν.

Το κόστος της εγγραφής είναι 3.000 ευρώ ενώ το μικρότερο κόστος για την συνδρομή είναι 7.000 ευρώ.
Και καλά όσοι προέρχονται από πλούσια τζάκια να τα δίνουν αυτά τα λεφτά γιατί προφανώς και τα βρήκαν από τις οικογένειές τους και τα έχουν και δεν θα τελιώσουν. Τα ονοματάκια της show biz  όμως που νομίζουν ότι ανεβαίνουν σκαλοπάτια όταν βρίσκονται ανάμεσα στους πραγματικά πλούσιους τι δουλειά έχουν σε αυτά ;

Μόνο να αναλογιστεί κανείς ότι κάποτε αυτοί που τους πλήρωναν , μια περιουσία για να  δουν και να  ακούσουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες στις πίστες, είναι  αυτοί που  σήμερα πεθαίνουν από την πείνα  στους δρόμους της πόλης ή συντηρούνται από κοινωνικές πρωτοβουλίες.

Το πριβέ κλάμπ άλλωστε εξασφαλίζει και την σιγουριά στα μέλη του ότι θα μπορούν ελεύθερα να διασκεδάζουν να γυμνάζονται να περιποιούνται τον εαυτό τους και να φροντίζουν την εμφάνισή τους χωρίς να προκαλούν μέσα στην οικονομική κρίση ότι έχουν ακριβές συνήθειες.

Νίκη των πατριωτικών δυνάμεων - Πέρασε η τροπολογία για τους ιμάμηδες. ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_1174.html#ixzz2IE6ZGHnY

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ Α.ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝΝίκη των εθνικών δυνάμεων πριν λίγο στην Βουλή: Δεκτή έκανε ο υπουργός Παιδείας, κΚωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, την βουλευτική τροπολογία για τους ιμάμηδες, υπό την πίεση των Ανεξάρητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής, αλλά και πάρα πολλών βουλευτών της ΝΔ, όπως και του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι έδωσαν και αυτοί αγώνα για να μην περάσει η τουρκική θέση. Φυσικά δεν έλειψαν οι προκλήσεις από την πλευρά του μειονοτικού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, στον οποίο όμως απάντησε άμεσα ο επίσης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α.Κακλαμάνης.
 Νωρίτερα, ο υφυπουργός, κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει πίεση προς την κυβέρνηση για την τροπολογία»,

απαντώντας με τον τρόπο αυτό στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνο Καμμένο, ο οποίος κατήγγειλε το υπουργείο ότι υποχωρεί «υπό τις απειλές του Τουρκικού Προξενείου και της ΔΗΜΑΡ».

Πέραν αυτών, η Χρυσή Αυγή αλλά και ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν, πυροδότησαν νέο γύρο σφοδρών συγκρούσεων με τις εμπρηστικές τοποθετήσεις του Χατζηοσμάν.


Συγκεκριμένα, ο κ. Αρτέμης Ματθαιόπουλος της Χρυσής Αυγής είπε πως «αν αποσυρθεί η τροπολογία τότε πρέπει να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός» και πρόσθεσε: «Η Χρυσή Αυγή λέει ναι στην τροπολογία γιατί λέει όχι η Τουρκία».


Ο βουλευτής μάλιστα παρουσίασε φωτογραφίες που δείχνουν τον μουσουλμάνο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, «με τον Νταβούτογλου, εμπνευστή της ιδέας να συνεκμεταλλευτούμε το Αιγαίο. Άλλη φωτογραφία τον δείχνει να κρατά την ομπρέλα του Τούρκου πρόξενου» και πρόσθεσε πως «δεν περιμένουμε να μας δώσει κάρτα που να γράφει από κάτω πράκτορας. Λέει ότι είναι Έλληνας αλλά στην συνείδηση είναι Τούρκος… Ο Παπανδρέου και ο Καραμανλής κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του Κεμάλ και όταν έρχονται εδώ οι Τούρκοι κατεβάζουν τα πορτραίτα των ηρώων της Επανάστασης του 1821».


Από την άλλη ο κ. Χατζηοσμάν απάντησε πως «για την ταυτότητα μου και τη συνείδηση μου δεν θα δώσω σε κανένα το δικαίωμα να με ετεροπροσδιορίσει» και υποστήριξε: «Μην ακούτε ανθρώπους που σας οδηγούν στο αδιέξοδο. Να μην στηρίξετε αυτή την τροπολογία. Απορώ ποιος θέλει να δημιουργήσει εντάσεις στην περιοχή… ως βουλευτή της μειονότητας δεν ζήτησαν τη γνώμη μου .. Ντρέπομαι γι’ αυτή την τροπολογία. Ούτε πήρατε τη γνώμη μου. Ποιος πήρε αυτές τις αποφάσεις; Θα κάνει τεράστια ζημιά. Θα βοηθηθούν δέκα άτομα και θα έχετε απέναντι όλη τη μειονότητα. Θα είναι βαρύ πλήγμα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό… Αν περάσει θα κάνει κακό στην πατρίδα μου την Ελλάδα και την περιοχή μου, τη Θράκη… Εγώ δεν βάζω την υπογραφή μου. Καλώ τα κόμματα να την καταψηφίσουν. Να την αποσύρετε».


Η τοποθέτηση του κ. Χατζηοσμάν προκάλεσε την έκρηξη του κ. Απόστολου Κακλαμάνη που του απάντησε πως «ο συνάδελφος είναι μειονοτικός αλλά εκπροσωπεί τους Έλληνες πολίτες της Ροδόπης όπου εκλέγεται… Μπορεί να στενοχωρήθηκε ο Χατζηοσμάν αλλά η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι ειρήνη στη Θράκη…»

Στην συζήτηση ενεπλάκη και η γνωστή Μαρία Ρεπούση λέγοντας «η ΔΗΜΑΡ εξήγησε την αντίρρηση της για την τροπολογία. Αν υπάρχουν επιχειρήματα απέναντι στα δικά μας ευχαρίστως να τα ακούσω. Είπαμε ότι δεν συμφωνούμε γιατί πιστεύουμε ότι παρεμβαίνει στα εσωτερικά μια θρησκείας με ένα τρόπο μη ορθόδοξο. Μην μας εξομοιώνεται με το τουρκικό προξενείο. Ζητάμε από την ελληνική πολιτεία να σεβαστεί τα δικαιώματα των ανθρώπων που είναι Έλληνες πολίτες με διαφορετικό θρήσκευμα».


H τροπολογία του υπουργείου Παιδείας με την οποία θα μπορούν να προσλαμβάνονται από το Ελληνικό Δημόσιο ιεροδιδάσκαλοι («ιμάμηδες») για τη διδασκαλία του Κορανίου στα τεμένη της Θράκης, προβλέπει ότι θα συγκροτηθεί μία πενταμελής επιτροπή που θα έχει βέβαιη μουσουλμανική πλειοψηφία και η οποία θα αξιολογεί και θα επιλέγει τους ιεροδιδασκάλους. Τα μέλη της θα είναι 1) ο οικείος μουφτής, 2) ένας υπάλληλος του υπουργείου Παιδείας, 3) ένα μέλος ΔΕΠ με ειδίκευση στις ισλαμικές σπουδές, 4) ένας μουσουλμάνος θεολόγος που θα ορίζεται από το υπουργείο Παιδείας και 5) άλλος ένας μουσουλμάνος θεολόγος που θα ορίζεται από τον μουφτή.


Όσοι επιλέγονται θα υπογράφουν σύμβαση διαρκείας εννέα (9) μηνών με το υπουργείο Παιδείας ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο που είχε προκληθεί με τον νόμο 3536/2007, όταν ο μουφτής Κομοτηνής είχε αρνηθεί να υπογράψει τις συμβάσεις πρόσληψης ιμάμηδων - κατόπιν πιέσεων του τουρκικό Προξενείου.


Οι μισθοί των ιεροδιδασκάλων θα γίνεται από την ελληνική Πολιτεία, μαζί με την παροχή ασφάλισης στο ΙΚΑ και συντάξιμα έτη. Παράλληλα, οι ιεροδιδάσκαλοι θα μπορούν να παραδίδουν μαθήματα Κορανίου σε μουσουλμάνους μαθητές που φοιτούν σε δημόσια σχολεία της Θράκης και έχουν απαλλαγεί από το μάθημα των Θρησκευτικών.


Τα μαθήματα θα λαμβάνουν χώρα εντός του ωραρίου διδασκαλίας. Δεν θα βαθμολογούνται και δεν θα έχουν υποχρεωτικό χαρακτήρα. Επιπλέον, η διδασκαλία αυτή δεν θα θεωρείται πρόσθετη απασχόληση και δεν θα απαιτεί πρόσθετη αμοιβή.


πηγη


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_1174.html#ixzz2IE6SoOZ0

Ελληνας υπουργός του Μπερίσα τάσσεται υπέρ του "τσάμικου ψηφίσματος"

Ξέρας για το «τσάμικο ψήφισμα»: Ο,τι πει το κόμμα μου! [ΒΙΝΤΕΟ]

Ξέρας για το «τσάμικο ψήφισμα»: Ο,τι πει το κόμμα μου!

- Τραγική η απάντηση του Σπύρου Ξέρα σε ερώτηση για το «τσάμικο ψήφισμα»!

Μιλώντας στην εκπομπή «5 ερωτήσεις από τον Μπαμπαράμο» σχετικά με το «τσάμικο ψήφισμα» ο κ. Ξέρας δήλωσε: «Εγώ θα ψηφίσω ότι θα αποφασίσει η κοινοβουλευτική μου ομάδα, εάν δεν ύπαρξη κομματική πειθαρχεία πιστεύω πως δεν χρειάζεται κάποια διαβούλευση, εγώ θα συμβουλευτώ με τους υποστηρικτές μου στην μειονότητα. Θα κάνω ανοικτές συγκεντρώσεις και σε περίπτωση που αυτοί θα αποφασίσουν και θα μου πουν πως πρέπει να γίνει έτσι τότε εγώ θα σεβαστώ το δίκιο που έχουν οι μειονοτικοί».

«Δεν έχω διαβάσει όλο το ψήφισμα»

Ανεξάρτητα από τις απόψεις που εξέφρασε, ο κ. Ξέρας είπε πως δεν διάβασε ολόκληρο το τσάμικο ψήφισμα, παρ’ ότι απεσταλεί σε όλους τους βουλευτές του αλβανικού κοινοβουλίου. «Διάβασα λίγο απ’ την αρχή και λίγα απ’ το τέλος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ξέρας σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα “SHQIPTARJA”. 

Το «τσάμικο ψήφισμα» να μην χαλάσει την συμβίωση της Ελληνικής Μειονότητας με τους Αλβανούς

Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι για την μειονότητα αυτά τα θέματα δεν πρέπει να προκαλούν ενόχληση για την συμβίωση της με τους Αλβανούς.
«Το γεγονός αυτό επηρέασε πολλούς νέους να σκληρύνουν λίγο την πολιτική τους, πράγμα το οποίο μας εμποδίζει κι εμάς τους πολιτικούς στην καθημερινή μας ζωή. Αυτά τα θέματα δεν πρέπει να ανήκουν μόνο σε έναν βουλευτή», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Σπύρος Ξέρας.

Μετά απ’ την απαράδεκτη στάση του κ. Ξέρα που σκέφτεται να ψηφίσει αυτό το εμετικό κείμενο εναντίον των εθνικών μας συμφερόντων, καιρός είναι οι λίγοι βορειοηπειρώτες που έχουν μείνει ακόμα δίπλα του να τον εγκαταλείψουν και οι εν Ελλάδι συνομιλητές και προστάτες του, να σταματήσουν να τον αντιμετωπίζουν ως ελληνικής καταγωγής υπουργό της Αλβανίας που υποτίθεται πως υπερασπίζεται τα εθνικά μας συμφέροντα.

Το μεγαλοπρεπές «σχέδιο εξόδου από το κρύο» της κυβέρνησης Σαμαρά ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_6456.html#ixzz2IE6ApWJL


animal


Μπορεί οι οι περισσότερες συσκευές καύσης βιομάζας που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά να κρίθηκαν ως “ακατάλληλες” από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και να αναγκαστείτε να τις πετάξετε, μπορεί οι νέες αυξήσεις έως 24% στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ, να σας αναγκάσουν να χρησιμοποιείτε λιγότερο τις συσκευές θέρμανσης που αποκτήσατε, μπορεί ο μόνος τρόπος να βάλει κανείς πετρέλαιο, να είναι να πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο… ωστόσο, η κυβέρνηση Σαμαρά έχει σχέδιο εξόδου από το κρύο.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, αφού συνήλθε από το shock που του προκάλεσε η στημένηβομβιστική επίθεση στο σπίτι του οικογενειάρχη αδερφού του, έκανε γνωστό το σχέδιο αυτό.


Επίδομα κουβέρτας: Με το επίδομα κουβέρτας θα αντικατασταθεί το υπάρχον, δαπανηρό επίδομα θέρμανσης. Οι δικαιούχοι, θα μπορούν να εισπράξουν έως το 70% των χρημάτων που έδωσαν για κουβέρτες, αρκεί αυτές να είναι κατασκευασμένες από ελληνική βιοτεχνία, να είναι καφέ, να μη φέρουν ανθελληνικά σύμβολα και να διαλύονται σε 2 πλυσίματα.


Τζόκινγκ: Αναρίθμητες είναι οι έρευνες που μιλούν για την παχυσαρκία των Ελλήνων. Κάποιοι κατηγορούν τις διατροφικές μας συνήθειες, κάποιοι την κουλτούρα μας και κάποιοι το ΣΥΡΙΖΑ. “Ήρθε ο καιρός για δραστικές αλλαγές” είπε προεκλογικά ο Αντώνης και το κάνει πράξη. Τώρα οι Έλληνες, θα τρέχουν σαν ηλίθιοι μέσα στο σπίτι για να ζεσταθούν, ενώ παράλληλα θα νιώθουν υγεία και ευεξία.


Ιγκλού: Είναι γνωστό πως οι Έλληνες, είμαστε τα ανώτερα όντα του γαλαξία. Εφόσον λοιπόν κάποιοι τιποτένιοι όπως οι Εσκιμώοι ζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα σε σπίτια κατασκευασμένα από πάγο (το οποίο θέλω να τονίσω πως είναι η μεγαλύτερη ανωμαλία που υπάρχει στη φύση), το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και εμείς. Γι’ αυτό το σκοπό, θα ξεκινήσουν μαθήματα κατασκευής ιγκλού σε όλη τη χώρα, από εξειδικευμένους ανειδίκευτους πρώην δημόσιους υπάλληλους, που έχουν ισχυρό μέσο.


Καιάδας Fm: Σε στιγμές που νιώθετε το κρύο να διαπερνά τα κόκαλα σας ή ακούτε τα δόντια σας να τρίζουν, ρυθμίστε τη συχνότητα του ραδιοφώνου σας, στους 107.3. Εκεί, σε non stop έκδοση, ο γνωστός σε όλους μας Καιάδας, της Χρυσής Αυγής, ουρλιάζει εναντίον σας, λέγοντάς σας πόσο φλώροι είστε που κρυώνετε, ότι αυτός ήταν στο βουνό ως λοκατζής γυμνός στους μείον 80 βαθμούς Κελσίου κ.α.


Το “σχέδιο εξόδου από το κρύο”, είναι αποκύημα της φαντασίας και της βαρεμάρας μου. Είναι άλλωστε γνωστό, πως η κυβέρνηση δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο.
πηγη

Ανασκόπηση Εκδηλώσεως 15ης Ιανουαρίου - Δεν πέρασε το κλίμα τρομοκρατίας


Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), τίμησε την επέτειο του Ενωτικού δημοψηφίσματος στον ιστορικό Ιερό Ναό της Φανερωμένης, όπου δόθηκε ο όρκος υπέρ της Ενώσεως μετά της μητρός Ελλάδος.
Μέτωπο Νεολαίας
Το μεγαλείο της εκδήλωσης δεν διακρίνεται στην ποσότητα αλλά την ποιότητα του κόσμου. Την ώρα που οι αποχαυνωμένες «νεολαίες» των κομμάτων βρισκόντουσαν στον αιώνιο λήθαργό τους, το Μέτωπο Νεολαίας του Κινήματός μας έδωσε βροντερό παρόν ως όφειλε.
Πολλοί άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, ακόμη και αγωνιστές της ΕΟΚΑ, διαπίστωσαν μετά χαράς πως με τις εκδηλώσεις του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) έχει επιστρέψει η Νεολαία στις Εθνικές εκδηλώσεις την ίδια ώρα που κάποιοι την θέλουν στο λήθαργο.

Κάποτε προδότες.. πάντοτε προδότες
Όπως και την εποχή της δεκαετίας του ’50, μια θλιβερή μειοψηφία βρισκόταν στην αντίπερα όχθη του αγώνος, προδίδοντας, καταδίδοντας και πολεμώντας με κάθε μέσο κάθε τι Εθνικό.
Έτσι και στην εν λόγω εκδήλωση μια ολιγομελής ομάδα θηλυπρεπών νεολαίων (η οποία υποστηρίζεται από την Αριστερά, που πρόσφατα δικαίωσε εκείνους που πρόδιδαν τον αγώνα της ΕΟΚΑ) αποπειράθηκε να καταλύσει τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματά μας, εις το όνομα της δημοκρατίας(!!), πίσω από την ασφάλεια του κλοιού της Αστυνομίας.
Εν τέλει το κλίμα τρομοκρατίας απέτυχε και πάλι, καθώς οι προαναφερθείσες κυρίες δεν περίμεναν για να ακούσουν τα επιχειρήματα των Ομάδων Περιφρούρησης του Κινήματός μας και έτσι ο χώρος της εκδήλωσης ελευθερώθηκε με αποτέλεσμα οι ομιλίες να γίνουν κανονικά.

Ο Αναστασιάδης και το Ε.ΛΑ.Μ
Την  ίδια ώρα που ο Αναστασιάδης δηλώνει πως οραματίζεται κοινό Στρατό με τους τουρκο«κυπρίους», οι Εθνικιστές τιμούν αυτούς που αγωνίστηκαν «δια την αποτίναξιν του αγγλικού ζυγού». Ευελπιστούμε ότι οι ελεύθερα σκεπτόμενοι συμπατριώτες μας, των οποίων οι χαρακτήρες διέπονται από αισθήματα πατριωτισμού να πράξουν αναλόγως, τόσο εκλογικά όσο και γενικότερα.

420 ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/420.html#ixzz2IE5o3zBD


Το Institute of International Finance, που αντιπροσωπεύει 420 από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο και τους μεγαλύτερους χρηματοδοτικούς οίκους...κάνει έκκληση σανλύση για τη αποφυγή επικείμενων συναλλαγματικών πολέμων την δημιουργία ενός παγκοσμίου νομίσματος,σύμφωνα με τον το Jerome Corsi’s Red Alert reports.

"Μια βασική ομάδα από τις κορυφαίεςοικονομίες του κόσμου πρέπει να ενωθούν και να καταλήξουν σε συμφωνία," δήλωσε ο Charles Dallara, διευθύνων σύμβουλος του Ινστιτούτου Διεθνών ΟικονομικώνΧρηματοδοτήσεων στους Financial Times.
Με επιστολή που έχει συγγράψει ο Dallara στις 4 Οκτωβρίου κατέστησε σαφές ότι είναι αναγκαίος ο συντονισμός για το παγκόσμιονόμισμα κατά την άποψη της ομάδας των G-20, για να αποτραπεί η διαφαινόμενη παγκόσμια οικονομική κατάρρευση.
Ομοίως, τον Ιούλιο έγινε αναφορά στα Ηνωμένα Έθνη και ζητήθηκε η αντικατάστασητου δολαρίου ως πρότυπο για τη διεξαγωγή των συναλλαγματικών αποθεμάτων στο διεθνές εμπόριο με ένα νέο παγκόσμιο νόμισμα που θα εκδίδεται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.(ΤΥΧΑΙΟ)??!!!!

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

5205970755
Ο καθηγητής Παναγιώτης Κονδύλης υπήρξε ένα από τα πλέον δυνατά μυαλά του νέου Ελληνισμού. Ήταν ένας από τους τελευταίους μύστες της γεωπολιτικής αλήθειας. Καθηγητής στην Γερμανία, όπου και διέπρεψε ήταν φυσικό να είναι ένας από τους τελευταίους εκπροσώπους της γερμανικής σχολής. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το απόσπασμα που σας παραθέτουμε και που αποτελεί μέρος ειδικής εργασίας του καθηγητού Κονδύλη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις:
Π. Κονδύλη: Ελληνοτουρκικές Σχέσεις:«Οι σύμμαχοι αξίζουν για σένα τόσο, όσο αξίζεις εσύ γι’ αυτούς. Καμιά συμμαχία και καμιά προστασία δεν κατασφαλίζει όποιον βρίσκεται μαζί της σε σχέση μονομερούς εξάρτησης.
«Τα δίκαια» της Ελλάδας δεν εντυπωσιάζουν κανέναν, όσο πίσω τους βρίσκεται ένας παρίας με διαρκώς απλωμένο το χέρι, κάποιος που ζει από δάνεια, επιδοτήσεις και «προγράμματα στήριξης».
Η ΛΥΣΗ του προβλήματος της εθνικής βιωσιμότητας όχι λογιστική αλλά σε παραγωγική βάση αποτελεί προϋπόθεση για την άσκηση σοβαρής εξωτερικής πολιτικής.
Οι εθνικοί πόροι πρέπει να αντιμετωπιστούν με γεωπολιτικά και στρατηγικά κριτήρια, όχι ως αριθμητικοί «δείκτες»: το 1% του εθνικού εισοδήματος που προέρχεται από την άνοδο του τουρισμού δεν είναι το ίδιο με το 1% που δίνει μια σύγχρονη εξοπλιστική βιομηχανία.
Και πρέπει επίσης να εκλογικευθούν και να χρησιμοποιηθούν στο σύνολό τους (δεν μου είναι κατανοητό λ.χ. γιατί η Κύπρος, με ετήσιους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης γύρω στο 5% κατά την τελευταία δεκαπενταετία και με αύξουσα ευημερία, δεν συμβάλλει οικονομικά –τρόποι βρίσκονται- στα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα όποιος αισθάνεται μέρος του ελληνισμού το αποδεικνύει σηκώνοντας εθνικά βάρη).
Η προσπάθεια αυτή είναι απαραίτητη, γιατί στην τωρινή συγκυρία, που είναι δυσμενέστατη για την Ελλάδα, έχει προέχουσα σημασία να κερδηθεί χρόνος χωρίς να απολεσθεί έδαφος, με την ελπίδα ότι μελλοντικές ανακατατάξεις στον πλανητικό συσχετισμό δυνάμεων θα εξασθενίσουν το γεωπολιτικό δυναμικό της Τουρκίας και θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να πάρει μιαν ιστορικήν ανάσα. Αν, όμως, απολεσθεί έδαφος στο προσεχές διάστημα, οι απώλειες θα είναι ανεπανόρθωτες και πιθανότατα μοιραίες.
ΦΥΣΙΚΑ, οι ελπίδες δεν ισοδυναμούν με βεβαιότητες. Ας υπογραμμίσουμε ακόμη μια φορά ότι η βαθύτερη αιτία της αύξουσας τουρκικής πίεσης πάνω στην Ελλάδα δεν είναι ούτε πολιτισμική ούτε στενά πολιτική και παροδική, αλλά έγκειται στη συνεχή διεύρυνση της διαφοράς ανάμεσα στο γεωπολιτικό δυναμικό των δύο χωρών.
ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ κρίσιμους τομείς, όπως ο δημογραφικός, ξέρουμε από τώρα ότι το παιχνίδι είναι χαμένο. Αν θέλουμε να παραμείνουμε νηφάλιοι, έστω και με αντίτιμο την απαισιοδοξία, οφείλουμε να πούμε ότι και σε άλλα πεδία στρατηγικής σημασίας αρχίζουν να παγιώνονται αναντίστροφες εξελίξεις.
Η Ελλάδα μεταβάλλεται σταθερά σε χώρα με περιορισμένα κυριαρχικά δικαιώματα, δηλαδή δικαιώματα των οποίων η κυρίαρχη άσκηση εξαρτάται από τη βούληση και τις αντιδράσεις τρίτων, ενώ παράλληλα η στάση της γίνεται όλο και περισσότερο παθητική ή αντιφατική.
Η διακήρυξη «δεν παραχωρούμε τίποτε» δεν έχει έμπρακτο αντίκρισμα όταν η χώρα εκλιπαρεί σε κρίσιμες ώρες τις μεσολαβητικές προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών ξέροντας εκ των προτέρων ότι αυτές θα πληρωθούν με παραχωρήσεις ή όταν αποσύρει χωρίς χειροπιαστά ανταλλάγματα το βέτο της για την τελωνειακή ένωση της Τουρκίας με την Ε.Ε. αποδεικνύοντας έτσι άθελά της πόσο είναι πιθανό να μετατραπεί σε δορυφόρο της Τουρκίας ακριβώς μέσω του «ευρωπαϊκού δρόμου» και της επιρροής των «Ευρωπαίων εταίρων».
ΤΕΤΟΙΕΣ ενέργειες δεν είναι απλώς εσφαλμένοι ή έστω συζητήσιμοι χειρισμοί. Συνιστούν τα εύγλωττα επιφαινόμενα μιας βαθύτερης ιστορικής κόπωσης, μιας προϊούσας, ηδονικής μάλιστα παράλυσης.
Στον βαθμό όπου η Ελλάδα θα καθίσταται ανεπαίσθητα γεωπολιτικός δορυφόρος της Τουρκίας, ο κίνδυνος πολέμου θα απομακρύνεται, οι ψευδαισθήσεις θα αβγατίζουν και η παράλυση θα γίνεται ακόμη ηδονικότερη, εφόσον η υποχωρητικότητα θα αμείβεται με αμερικανικούς και ευρωπαϊκούς επαίνους, που τους χρειάζεται κατεπειγόντως ο εκσυγχρονιζόμενος Βαλκάνιος, και επίσης με δάνεια και δώρα για να χρηματοδοτείται ο παρασιτικός καταναλωτισμός.
ΥΠ’ ΑΥΤΕΣ τις συνθήκες ό,τι στην πραγματικότητα θα συνιστά κάμψη της ελληνικής αντίστασης κάτω από την πίεση του υπέρτερου τουρκικού δυναμικού οι έλληνες θα συνηθίσουν σιγά σιγά να το ονομάζουν «πολιτισμένη συμπεριφορά», «υπέρβαση του εθνικισμού» και «εξευρωπαϊσμό».
ΠΡΑΓΜΑΤΙ, το σημερινό δίλημμα είναι αντικειμενικά τρομακτικό και ψυχολογικά αφόρητο: Η ειρήνη σημαίνει για την Ελλάδα δορυφοροποίηση Και ο πόλεμος σημαίνει συντριβή. Η υπέρβαση του διλήμματος αυτού, η ανατροπή των σημερινών γεωπολιτικών και στρατηγικών συσχετισμών απαιτεί ούτε λίγο ούτε πολύ την επιτέλεση ενός ηράκλειου άθλου, για τον οποίο η ελληνική κοινωνία, έτσι όπως είναι, δεν διαθέτει τα κότσια.
ΟΙ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΕΣ, υπομετριότητες και ανθυπομετριότητες που συναπαρτίζουν τον ελληνικό πολιτικό και παραπολιτικό κόσμο δεν έχουν το ανάστημα να θέσουν και να λύσουν ιστορικά προβλήματα τέτοιας έκτασης και τέτοιου βαθμού –ίσως να καταρρεύσουν ακόμη και στην περίπτωση όπου θα βρεθούν μπροστά στη μεγάλη απόφαση να διεξαγάγουν έναν πόλεμο γιατί, αν ο πόλεμος είναι συνέχεια της πολιτικής, ποιος πόλεμος θα συνεχίσει μια σπασμωδική πολιτική;
ΟΙ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ μάζες, καθοδηγούμενες από το ίδιο ένστικτο βραχυπρόθεσμης αυτοσυντήρησης, έχουν βρει τη δική τους ψυχολογικά βολική λύση:
Το έθνος το υπηρετούν ανέξοδα περιβαλλόμενες γαλανόλευκα ράκη, όποτε το καλεί η περίσταση, και έχοντας κατόπιν ήσυχη συνείδηση το κλέβουν μόνιμα με παντοειδείς τρόπους: από τη φοροδιαφυγή, την αισχροκέρδεια και τα «αυθαίρετα» ίσαμε τα ευκολοαπόκτητα πτυχία, τη χαμηλή παραγωγικότητα εργασίας (ούτε το 50% του μέσου όρου της Ε.Ε.!) και την κραυγαλέα ανισότητα ανάμεσα σ’ ό,τι παράγεται και σ’ ό,τι καταναλώνεται, με αποτέλεσμα την καταχρέωση και την πολιτική εξάρτηση του τόπου.

ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΡΕΑΣ ΑΛΟΓΟΥ ΣΕ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ LIDL ΚΑΙ ALDI ΣΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ. ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/lidl-aldi.html#ixzz2IE5RKVm2


DNA αλόγου βρέθηκε σε μερικά Μπιφτέκια που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία.
Οι αρχές ασφαλείας των τροφίμων της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας (FSAI) ανέφεραν:


Η FSAI είπε ότι το κρέας προερχόταν από δύο μονάδες επεξεργασίας κρεάτων στην Ιρλανδία, η Liffey Meats και η Silvercrest Foods, και το εργοστάσιο Dalepak Hambleton στο Γιορκσάιρ.
Είπαν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία.
Τα μπιφτέκια ήταν προς πώληση στην Tesco της Ισλανδίας, στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, ήταν προς πώληση στα καταστήματα Dunnes Stores, Lidl και Aldi.
Συνέχεια ανάγνωση τα κύρια ιστορί
Ένα σύνολο από 27 προϊόντα αναλύθηκαν, με 10 από αυτά να περιέχουν DNA αλόγου και 23 περιείχαν DNA χοίρου.

πηγη

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...