Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΚΚΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ… ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!

MIKROYTSIKOS
«Πολιτιστικές» εκδηλώσεις με καλεσμένους πρώην υπουργάρες του ΠΑΣΟΚ (που κατέστρεψε την οικονομία, διέλυσε τη χώρα και στο τέλος την παράδωσε σιδηροδέσμια στα γαμψά νύχια των διεθνών τοκογλύφων (που εκτός από γαμψά νύχια έχουν και γαμψές μύτες, σήμα-κατατεθέν της καταγωγής τους…), διοργανώνει το τάχαμου-τάχαμου «επαναστατικό», «ανατρεπτικό» και άλλα… κουραφέξαλα ΚΚΕ. Διαβάζουμε σχετικά στην επίσημη ιστοσελίδα των… ανατροπέων:
«Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των πολιτιστικών εκδηλώσεων, με προβολές ταινιών, που εντάσσονται στο Επιστημονικό Συνέδριο της ΚΕ του ΚΚΕ για το μεγάλο κομμουνιστή καλλιτέχνη και διανοούμενο, Μπέρτολτ Μπρεχτ με τίτλο «Μπρεχτ: Για τους σεισμούς που μέλλονται να ‘ρθούν”» (27 και 28 Απρίλη στην έδρα της ΚΕ, Αίθουσα Συνεδρίων, στον Περισσό) ξεκινά, από το Φλεβάρη, ο δεύτερος κύκλος εκδηλώσεων για τον «Μπρεχτ στο θέατρο και τη μουσική».
Η θεματική αυτή των εκδηλώσεων στην Αίθουσα Συνεδρίων στον Περισσό, που διοργανώνουν το Τμήμα Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ και η Πολιτιστική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ, ανοίγει στις 2 Φλεβάρη, στις 8 μ.μ., με συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου σε μελοποιημένη ποίηση του Μπρεχτ.
Το πρόγραμμα αναλυτικά έχει ως εξής:
Σάββατο 2 Φλεβάρη (8 μ.μ.): Συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου σε μελοποιημένη ποίηση του Μπρεχτ, «Μουσική Πράξη στον Μπρεχτ», Μπ. Μπρεχτ – Θάνος Μικρούτσικος, «Ο κύκλος με την κιμωλία», Μπ. Μπρεχτ – Μάνος Χατζιδάκις. Τραγουδούν: Αννα Λινάρδου, Κώστας Θωμαΐδης
Είσοδος με προσκλήσεις που διατίθενται από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ».
Για την ιστορία, αλλά και γιατί πολλοί από τους αναγνώστες μας ήταν αγέννητοι ή… μικρούτσικοι στην ηλικία προ 17-20 ετών, να θυμίσουμε πως ο Θάνος Μικρούτσικος ήταν αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ από το 1993 μέχρι το 1994, και μετά το θάνατο της υπουργού Μελίνας Μερκούρη (το 1994) πήρε τη θεσάρα του υπουργού, την οποία διατήρησε μέχρι το 1996 (μακροβιότατος!). Τότε, οι… κακές γλώσσες επέμεναν πως ο Μικρούτσικος επιβλήθηκε από τον πανίσχυρο (τότε και τώρα) ΔΟΛ (Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη) στην κυβέρνηση Παπανδρέου, λόγω Μεγάρου Μουσικής και άλλων «εκκρεμοτήτων» που έπρεπε να «τακτοποιηθούν». Με τέτοια παλαιά υλικά θα κάνετε την… επανάσταση ωρέ σύντροφοι;

Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι για την Εθνική Ασφάλεια της χώρας…


ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΤΑΒΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Χθες στην βουλή ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: “Μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας… απ τη θητεία μου στο Υπουργείο Αμύνης, βεβαίως έχω. Είναι δυνατόν να μην έχω…Πώς πήγαινα στο ΝΑΤΟ ..πως πήγαινα στην Ε.Ε ;;”
Καταλάβετε κ. Βενιζέλε τι είπατε..;


‘Eχετε συναίσθηση της σοβαρότητας αυτού που δηλώσατε ;
Δεν γνωρίζετε ότι απαγορεύεται να έχετε στην κατοχή σας διαβαθμισμένα και δη Απόρρητα έγραφα…;
Ο κ. υπουργός της Εθνικής Άμυνας άκουσε την δήλωση του κ. Βενιζέλου;
Ο κ. Παναγιωτόπουλος θα πρέπει άμεσα, να ζητήσει την καταγραφή και αποστολή των όποιων διαβαθμισμένων εγγράφων του ΥΠΕΘΑ και των όποιων ψηφιακών φωτοτυπιών αμυντικών σχεδίων της χώρας έχει στην κατοχή του ο κ. Βενιζέλος.
Παράλληλα θα πρέπει να διαταχθεί πάραυτα ΕΔΕ και να εξετασθεί ποιoς έδωσε στον κ. Βενιζέλο τα αμυντικά σχέδια και αν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες χρέωσης και διακίνησης της διαβαθμισμένης αλληλογραφίας, σύμφωνα με τον Εθνικό Κανονισµό Ασφαλείας (ΕΚΑ)


Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι για την Εθνική Ασφάλεια της χώρας…

«ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΙ» ΠΟΡΤΟΦΟΛΑΔΕΣ ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ!

PORTOFOLI
«Ρατσιστικό» επεισόδιο (σύμφωνα με τα μέτρα των «προοδευτικών») έλαβε χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου στη Λαμία, με πρωταγωνιστές έναν ηλικιωμένο Έλληνα, κάτοικο Λαμίας και θύμα κλοπής του πορτοφολιού του, έναν 56χρονο Σλοβένο «κατατρεγμένο οικονομικό μετανάστη»-πορτοφολά και διερχόμενους από το κέντρο της Λαμίας Έλληνες.
Ο «κατατρεγμένος κ.τ.λ.», ο οποίος νωρίτερα είχε κλέψει το πορτοφόλι του ηλικιωμένου, είχε συλληφθεί και ακινητοποιηθεί από έναν πωλητή της λαϊκής αγοράς (κ. Δένδια, τα στοιχεία του κυρίου, να πάει μέσα για… αντιποίηση αρχής, διότι με ποιο δικαίωμα κυνήγησε κι έπιασε τον κλέφτη, αυτή είναι δουλειά της αστυνομίας, για ψάξτε το μήπως είναι και… χρυσαυγίτης και πάει μέσα και για τον… αντιρατσιστικό νόμο…), ενώ ο κόσμος απειλούσε να λιντσάρει τον «κατατρεγμένο κ.τ.λ.» πορτοφολά. Το κλίμα για τον πορτοφολά χειροτέρεψε, καθώς προσήλθαν στο σημείο δύο γυναίκες που φώναζαν ότι προ ολίγου έπεσαν κι αυτές θύματα κλοπής, δείγμα ότι στην περιοχή κυκλοφορούσε ολόκληρη σπείρα πορτοφολάδων. Τελικά, ήρθε γρήγορα η αστυνομία και ο συλληφθείς πορτοφολάς… γλίτωσε από τα χειρότερα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! H φαρμακευτική εταιρεία Merck παραδέχεται έγχυση καρκινικών ιών σε εμβόλια!!!


Ναι, ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί μέσω ιών του καρκίνου και προτού να πείτε ότι είναι λάθος διαβάστε εδώ: http://biology.about.com/od/virology/ss/cancer-viruses.htm
Αυτή η εκπληκτική λογοκριμένη συνέντευξη διενεργήθηκε από τον ιατρικό ιστορικό Edward Shorterγια την δημόσια τηλεόραση WGBH (Βοστώνη) και Blackwell Science κόπηκε από την The Health Century λόγω της τεράστιας ευθύνη της – η παραδοχή ότι τα εμβόλια της φαρμακευτικής εταιρείας Merck έχει παραδοσιακά ενχύσει ιούς του καρκίνου (SV40 και άλλους) σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Αυτό το τομέας αυτός που έχουμε εμπιστοσύνη, ψεύδεται: Η CIA, Hollywood & Βιοτρομοκρατία, παράγονται και διανέμονται ελεύθερα στους καταναλωτές.
Ο ειδικός της υγείας, ο Δρ Leonard Horowitz, χαρακτηρίζει ως κορυφαίο ειδικό των εμβολίων στον κόσμο, τον Δρ Maurice Hilleman, που εξηγεί γιατί τα εμβολία της Merck εξάπλωνουν το AIDS, την λευχαιμία και άλλες φρικιαστικές πληγές σε όλο τον κόσμο.

Αξίζει να το δείτε γιατί λέει αναλυτικά τι μας βάζουν στο σώμα μας με τα εμβόλια οι φαρμακοβιομηχανίες! L1
ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΙΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ, Δρ Leonard Horowitz

Δείτε το βίντεο


 

Έκρηξη βόμβας με δύο τραυματίες πριν από λίγο στο MallΈκρηξη βόμβας με δύο τραυματίες πριν από λίγο στο Mall
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΤΥΦΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΕ ΧΩΡΟ, ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΚΟΣΜΟΣ. ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΣΤΗΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"... ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ "ΚΑΛΟ" ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ "17 ΝΟΕΜΒΡΗ", ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΗΤΑΝ... "ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ". ΟΤΑΝ ΠΑΜΠΟΛΟΙ "ΑΣΤΕΡΕΣ" ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΣΠΕΥΔΑΝ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΩΣ. ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ.
Δύο άνδρες που εργάζονταν ως σεκιούριτι (της “προνομιακής” τάξης των 400 ευρώ) είναι τα άτομα που τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε στο εμπορικό κέντρο «The Mall» στο Μαρούσι. Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η έκρηξη σημειώθηκε στο πρώτο επίπεδο του εμπορικού κέντρου όπου βρίσκονται εμπορικά καταστήματα και ένα υποκατάστημα τράπεζας.
Ο χώρος έχει αποκλειστεί, ενώ στο σημείο βρίσκονται πυροτεχνουργοί και δύο ασθενοφόρα. Με εντολή της αστυνομίας έκλεισε ο σταθμός «Νερατζιώτισσα» του Προαστιακού και του ΗΣΑΠ.
Πριν από την έκρηξη είχαν προηγηθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην “αγαπημένη των τρομοκρατών” Ελευθεροτυπία και στην ιστοσελίδα zougla.gr, όπου αναφερόταν ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα. Ο άγνωστος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε ότι θα ακολουθήσει ανάληψη ευθύνης. Ενημερώθηκε η αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες μαζί με την υπηρεσία ιδιωτικής ασφάλειας του εμπορικού κέντρου εκκένωσαν το χώρο.
Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διαδικασία της εκκένωσης, αλλά οι πολίτες είχαν απομακρυνθεί και στο χώρο υπήρχαν μόνο οι άνδρες σεκιούριτι και αστυνομικοί γι’ αυτό και υπήρξαν ελαφροί τραυματισμοί. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα πρωϊνά της Κυριακής, στον χώρο βρίσκονται και οικογένειες με μικρά παιδιά που συνήθως παρακολουθούν παιδικές ταινίες στον κινηματογράφο…

ΗΠΑ: Σατανιστές οργανώνουν συγκέντρωση υπέρ του κυβερνήτη της Φλόριντας


Το τοπικό ειδησεογραφικό δίκτυο WPBF μετέδωσε πως μια ομάδα σατανιστών θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση υποστήριξης προς το πρόσωπο του Κυβερνήτη της Φλόριντας Rick Scott.
H συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιανουαρίου, έξω από το γραφείο του Κυβερνήτη.
Οι απρόσμενοι σύμμαχοι του Κυβερνήτη, επιδοκιμάζουν την πρόθεση του Rick Scott να υπογράψει νόμο που επιτρέπει στους μαθητές να προσεύχονται ελεύθερα σε σχολικές εκδηλώσεις.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ομάδας «Σατανικός Ναός», Lucien Greaves, δήλωσε στο WPBF: “Έχουμε λάβει τόσα θετικά μηνύματα, που είναι αδύνατο να γνωρίζω πόσοι τελικά οπαδοί μας, θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα υποστήριξης που κάναμε”.
 
O «Σατανικός Ναός» δημιουργήθηκε το 2012 και αποτελεί περισσότερο μια διαδικτυακή κοινότητα, παρά οργανωμένη εκκλησία. Στην ιστοσελίδα της κοινότητας αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως η διαφορά τους με άλλες, πιο διαδεδομένες «Σατανικές» οργανώσεις, είναι πως ο «Σατανικός Ναός» επιθυμεί να βγάλει από το περιθώριο το Σατανισμό και να τον διαδώσει ελεύθερα στην κοινωνία, διαλύοντας παράλληλα τους μύθους και τον τρόμο που καλύπτουν το όνομα του.
“Αν και έχουμε πολύ δρόμο μέχρι η Σατανική μας θρησκεία να γίνει αποδεκτή στο εκπαιδευτικό σύστημα και η προβολή μας στην κοινωνία να γίνει αποδεκτή από τον πληθυσμό, το κοινωνικό περιβάλλον δεν υπήρξε ποτέ καλύτερα προετοιμασμένο για καλωσορίσει τη Νέα Σατανική Εποχή”, γράφουν στην ιστοσελίδα τους οι οπαδοί του «Σατανικού Ναού».
 
Ο Ιδρυτής της εωσφορικής ομάδας, Neil Bricke, αναμένεται να μιλήσει κατά τη διάρκεια της υποστηρικτικής εκδήλωσης έξω απο το γραφείο του Κυβερνήτη.
 
Ο ίδιος ο Κυβερνήτης βέβαια νιώθει λίγο άβολα με τους νέους υποστηρικτές του, αλλά δεν θέλει σε καμία περίπτωση να φανεί ότι εχθρεύεται τη θρησκευτική ελευθερία των πολιτών. (Ο Scott είναι Ρεπουμπλικάνος, επιχειρηματίας και ευαγγελικός χριστιανός).
 
Η υπεύθυνη τύπου του γραφείου του, σε ερώτηση του ABC,απάντησε πως "ο Κυβερνήτης Scott πιστεύει πως σε μια υπέροχη χώρα όπως η δική μας, ο καθένας έχει τη δική του φωνή".
 
Σίγουρο βέβαια είναι πως φωνή και… δικαίωμα ψήφου έχουν οι ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι του Κυβερνήτη, οι οποίοι δεν βλέπουν με καλό μάτι τους πολιτικούς «εναγκαλισμούς» του Scott με τους οπαδούς του Σατανά. Πολλοί ευαγγελιστές ψηφοφόροι του, τον προειδοποιούν και του υπενθυμίζουν πως «OΔιάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες».

Η Γερμανία απαιτεί τον επαναπατρισμό του χρυσού, στην Ελλάδα ακόμα κοιμούνται...Η Γερμανία ως ο δεύτερος μεγαλύτερος παγκοσμίως κάτοχος αποθεμάτων χρυσού (σε κρατικό επίπεδο πάντα), ανακοίνωσε και επισήμως προ δύο ημερών την απαίτησή της να επαναπατρίσει τις μπάρες χρυσού που διαφυλάττει σε θησαυροφυλάκια κεντρικών τραπεζών εκτός της επικράτειάς της. 
Πιο συγκεκριμένα, η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας η επονομαζόμενη Bundesbank, προχώρησε σε επίσημη συνέντευξη Τύπου όπου και ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ξεκινήσει άμεσα πρόγραμμα μεταφοράς των αποθεμάτων χρυσού που βρίσκονται εκτός χώρας. Οι μεταφορές αυτές, θα γίνουν από τα αποθηκευμένα αποθέματά της στην Νέα Υόρκη και το γνωστό θησαυροφυλάκιο της Φέντεραλ Ρισέρβ εκεί, καθώς και από το Παρίσι και την κεντρική τράπεζα της Γαλλίας, επαναπατρίζοντάς τα πίσω στο οικείο κεντρικό θησαυροφυλάκιο στην Φρανκφούρτη. Μια τέτοια κίνηση σηματοδοτεί περίτρανα την απαρχή μιας νέας εποχής όπου η αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των διαφόρων κεντρικών τραπεζών φαίνεται πως χαλαρώνει αισθητά. Παράλληλα, μια αμοιβαία καχυποψία μεταξύ τους για το αν μια τέτοια μεταφορά θα είναι εφικτή υπό κατάσταση «πανικού» στις αγορές βρίσκεται σε εμφανή πλέον άνοδο.

"Ωραία, ότι δούλεψες διέγραψέ το..." > Η αποστολή που ανέθεσε ο Παπακωνσταντίνου στον συνεργάτη του


«Εγώ έβγαλα το σύνολο της λίστας Λαγκάρντ που ήταν 2 δισεκατομμύρια δολάρια... Με εντολή του υπουργού κατέληξα σε είκοσι στοιχεία... είκοσι ονόματα με τα μεγαλύτερα ποσά...»

Ο συνεργάτης του πρώην υπουργού, Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Γ. Αγγελόπουλος στην κατάθεση, που αποκαλύπτει «Το Βήμα», περιγράφει πως του δόθηκε η εντολή και ξεχώρισε τα είκοσι ονόματα με τα μεγαλύτερα ποσά της λίστας Λαγκάρντ ως εξής:
«Περί τα τέλη 2010, πήγα στο γραφείο του υπουργού. Μου έδωσε ένα cd και χωρίς να μου εξειδικεύσει το περιεχόμενο, μου είπε να βρω γύρω στα 20 μεγαλύτερα ποσά καθώς επίσης και σε ποιους ανήκουν τα ποσά αυτά... Πήρα το cd και το έβαλα στον υπολογιστή και άρχισα να ανοιγοκλείνω τα αρχεία... Όταν είδα ότι ήταν πολλά τα αντέγραψα στον υπολογιστή μου, του υπουργείου, για πρακτικούς λόγους, δηλαδή για λόγους ταχύτητας και ασφάλειας. Το cd το κλείδωσα στο συρτάρι του γραφείου μου. Κάποια στιγμή έβγαλα το σύνολο και μετά πάροδο κάποιων ημερών,περίπου μία εβδομάδα, κατέληξα σε είκοσι ονόματα...».
Στη συνέχεια περιγράφει πως παρέδωσε σε φάκελο, τόσο το αρχικό cd,όσο και τα είκοσι ονόματα, με τα ποσά. Περιγράφει επίσης πως ο υπουργός του είπε στη συνέχεια: «Ωραία ο,τι δούλεψες διάγραψε το...».

Οι οικονομικοί εισαγγελείς τον ρώτησαν αν μπορεί να προσδιορίσει τον χώρο και τη θέση όπου βρισκόταν ο υπολογιστής, όπου αρχικά «άνοιξε»το cd και εκείνος είπε ότι μπορεί να τα προσδιορίσει...
«Εγώ παρέλαβα αρχικά τη λίστα», παραδέχεται στην κατάθεση της η κυρία Χρυσή Χατζή, διευθύντρια του γραφείου του Γ. Παπακωνσταντίνου. Όπως λέει στην κατάθεσή της ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων, «τον Οκτώβριο 2010 με ειδοποίησε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έλειπε από το γραφείο του, να παραλάβω έναν εμπιστευτικό φάκελο προερχόμενο από την πρεσβεία μας στη Γαλλία. Πράγματι διπλωμάτης από την πρεσβεία μας στο Παρίσι ήλθε στο γραφείο μου, προερχόμενος κατευθείαν από το αεροδρόμιο,και μου ενεχείρισε έναν κλειστό φάκελο, εμπιστευτικό, για τα χέρια του κ. Παπακωνσταντίνου». Στη συνέχεια περιγράφει πώς παρέδωσε το φάκελο στον υπουργό και εκείνος της είπε: «είναι στοιχεία που περιμένω για καταθέσεις στο εξωτερικό...».
Ενδιαφέρον εμφανίζει και το πως εκείνη περιγράφει τη σύσκεψη της24η Ιανουαρίου 2011, στο υπουργείο, υπό τον κ. Παπακωνσταντίνου.Συγκεκριμένα αναφέρει για τον έλεγχο των 20 ονομάτων με τις μεγαλύτερες καταθέσεις ότι ο Ι. Καπελέρης είπε ότι «έκανε τον πρώτο έλεγχο από τον οποίο για κάποιους τουλάχιστον δεν προέκυπτε το εισόδημα και το επάγγελμα να δικαιολογούν τόσο μεγάλα ποσά». Όπως καταθέτει η διευθύντρια, ο Ι. Καπελέρης «αναφέρθηκε π.χ. σε υπάλληλο εταιρίας με καταθέσεις εκατομμυρίων δολαρίων χωρίς να αναφέρει το όνομα της». Ο υπουργός είπε, καταθέτει η κυρία Χατζή, ότι «πρέπει να διαφυλαχθεί οπωσδήποτε το απόρρητο των στοιχείων αυτών και να μην διαρρεύσει η έρευνα του ΣΔΟΕ. Η σύσκεψη κατέληξε ότι θα συνεχιστεί ο έλεγχος του ΣΔΟΕ».
Η κατάθεση της Μόνας Παπαδάκου
Αγνοια για τη λίστα Λαγκάρντ δηλώνει η άλλοτε έμπιστη του υπουργού Οικονομικών Λεμονιά Παπαδάκου. Επιμένει ότι πληροφορήθηκε πρώτη φορά για τη λίστα Λαγκάρντ από τα ΜΜΕ, το Φθινόπωρο του 2012. Παρότι αναφέρει ότι ήταν στον κύκλο έμπιστων του κ. Παπακωνσταντίνου και ότι αντικείμενό της ήταν η διερεύνηση θεμάτων οικονομικού ενδιαφέροντος με έμφαση στα δημοσιονομικά, εκείνη ισχυρίζεται ότι δεν άκουσε, δεν είδε...Παραδέχεται, πάντως, ότι τηρούνταν πρωτόκολλο εμπιστευτικό στο γραφείο του υπουργού αλλά, όπως λέει, δεν άκουσε ποιος μπορεί να κράτησε το πρωτότυπο της λίστας, που σύμφωνα με τον πρώην υπουργό το έχασε.
Στην ίδια γραμμή και η κυρία Σοφία Ρίτσου, επίσης υπάλληλος του υπουργείου και επικεφαλής της Ομάδας Είσπραξης Οφειλών, η οποία έμαθε - και εκείνη - για πρώτη φορά για τη λίστα το Φθινόπωρο του2012 από τα δημοσιεύματα στον Τύπο. Όπως καταθέτει «ουδέποτε μου παραδόθηκε για φύλαξη η λίστα. Δεν γνωρίζω σε ποιο πρόσωπο παραδόθηκε...».

ΒΗΜΑ

Το παραδέχτηκαν και στο “Βήμα”: Ακολουθούν την ατζέντα της Χρυσής ΑυγήςΤο παραδέχτηκαν και στο “Βήμα”: Ακολουθούν την ατζέντα της Χρυσής Αυγής
Ποιος κέρδισε και ποιος έχασε από την ψηφοφορία της Πέμπτης στη βουλή; «Απογοήτευσε η Χρυσή Αυγή», υποστηρίζουν τα παπαγαλάκια του συστήματος (εμφανιζόμενα με πολλές και διάφορες παραπλανητικές προβιές…), γιατί δε μπήκε στη νυχτερινή συζήτηση-παρωδία, που έγινε όχι για την ουσία της υπόθεσης, αλλά για τη… διαδικασία (προκαλώντας –μεταξύ των άλλων- την αγανάκτηση του κόσμου, που μεταφράστηκε σε… μούντζες προς τους τηλεοπτικούς του δέκτες). Ωστόσο, οι σοβαροί παράγοντες του συστήματος, που έχουνε πολιτική πείρα και ξέρουνε και πέντε γράμματα, έχουν εντελώς διαφορετική γνώμη από τα λιγωμένα παπαγαλάκια του… χιλιάρικου (εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν). Και δε διστάζουν να πουν τον… πόνο τους δημοσίως… Έτσι, στο καθεστωτικό «Βήμα», ο πρώην… υπερεπαναστάτης και νυν «καθεστωτικώτερος» των καθεστωτικών Δ. Ψυχογιός, έγραψε ένα άρθρο σε… δραματικούς τόνους και χρησιμοποιώντας… ιατρική ορολογία, με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Υιοθετώντας την ατζέντα της Χρυσής Αυγής». Να παρακολουθήσουμε τα κυριότερα σημεία του:
«Άλλη μια τέτοια κοινοβουλευτική νίκη σαν αυτή των μικρών ωρών της Παρασκευής και χαθήκαμε – γιατί οι θριαμβολογίες ότι οι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση δεν ψήφισαν υπέρ της παραπομπής Βενιζέλου, Παπανδρέου, Παπαδήμα και επομένως δεν κινδυνεύει η κυβέρνηση, επισκιάζουν ένα άλλο εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα: δεκάδες βουλευτές συντάχθηκαν με την πρόταση των Χρυσαυγιτών και των ΑΝΕΛλήνιστων – δεν υπάρχει «υγειονομική ζώνη» γύρω από την Άκρα Δεξιά ούτε καν στο κοινοβούλιο… Ας τα σκεφθούν αυτά στην Κουμουνδούρου. Ας ξανασκεφθούν αν η καταγγελία για όσμωση των δύο άκρων είναι συκοφαντία. Η ρητορική του μίσους κατά του μνημονίου, της ΕΕ, της τρόικας και των κυβερνήσεων του ΠαΣοΚ οδηγεί πλέον σε συμπαράταξη με την Άκρα Δεξιά όχι μόνο στους δρόμους, όπως ως τώρα, αλλά και στη Βουλή – και επομένως κάνει τη ΧΑ να φαίνεται όλο και περισσότερο «κανονική πολιτική δύναμη». Ας

Καμμιά ανακοίνωση από το ΥΠΕΘΑ για τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου θα βγεί ;;Ανακοίνωση για τον θάνατο του του διακεκριμένου Τούρκου δημοσιογράφου Μεχμέτ Αλή Μπιράντ, εξέδωσε όπως βλέπετε το ΥΠΕΘΑ…
Θα μου πείτε μάλλον είναι σοβαρό το θέμα και χρήζει δήλωσης από τον ΥΠΕΘΑ …

Καμμιά ανακοίωση από το ΥΠΕΘΑ για τις δηλώσεις του Κ. Βενιζέλου θα βγεί ;;


Μάλλον αυτό δεν θεωρείται-χαρακτηρίζεται ως σοβαρό θέμα…δεν εξηγείται διαφορετικά…


Ευθεία πρόκληση για τη Θράκη-η Χρυσή Αυγή ξεσκέπασε τα τουρκικά σχέδιαΤο τουρκικό υπουργείο εξωτερικών, με μια ανακοίνωση της οποίας το ύφος παραπέμπει σε σουλτανική οδηγία προς την υποτελή της επαρχία, παρεμβαίνει ευθέως στα εσωτερικά της Ελλάδος, καταδικάζοντας την ψήφιση από το ελληνικό κοινοβούλιο της τροπολογίας για το διορισμό των ιμάμηδων!
Η ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρει τα ακόλουθα: ''Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η τροπολογία που αποσκοπεί στην ενεργοποίηση του σχετικού νόμου, ο οποίος είχε ψηφιστεί το 2007, αλλά δεν είχε τεθεί σε εφαρμογή ύστερα από αντιδράσεις της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη, πέρασε δίχως να ληφθούν υπόψη οι απόψεις της μειονότητας''. Επιπλέον, τονίζεται ότι: ''τα σχετικά άρθρα της Συνθήκης της Λωζάννης περιλαμβάνουν τη διάταξη ότι η τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη θα διοικεί τα θρησκευτικά και εκπαιδευτικά της ιδρύματα. Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει θέσει υπό την προστασία του το δικαίωμα των ατόμων να κάνουν χρήση της θρησκευτικής ελευθερίας μέσω της λατρείας και της εκπαίδευσης. Επίσης, τα δεδομένα της ΕΕ και οι προϋποθέσεις για ένα σύγχρονο κράτος περιέχουν την παροχή σε αλλοεθνείς πολίτες της δυνατότητας να απολαμβάνουν θρησκευτικής ελευθερίας''.
Δίχως περιστροφές και διπλωματικό τακτ, η τουρκική πλευρά καταστρατηγεί τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία αναφέρεται ξεκάθαρα σε ''μουσουλμανική'' και όχι ''τουρκική'' μειονότητα στη Δυτική Θράκη. Εντελώς αυθαίρετα επίσης, καλεί την Ελλάδα να σεβαστεί τις συνθήκες που διέπουν τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τις οποίες κάθε κράτος οφείλει να παρέχει θρησκευτική ελευθερία σε αλλοεθνείς πολίτες. Ουσιαστικά, η Τουρκία αποκαλύπτει ωμά τις επιδιώξεις της στη Δυτική Θράκη, χαρακτηρίζοντας τους Έλληνες πολίτες μουσουλμανικού θρησκεύματος ''αλλοεθνείς''! Κι εκεί που το τουρκικό υπουργείο, ξεπερνά κάθε επιτρεπτό όριο ανοχής, είναι η θρασύτατη παραίνεση προς το ελληνικό κοινοβούλιο ''να ψηφίσει εκ νέου το σχετικό νόμο στο σύνολό του, ώστε να διορθωθεί το λάθος που έγινε''!
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής του ενδοτισμού, η οποία κυριάρχησε στην ελληνική πλευρά από την Μεταπολίτευση και μετά. Όταν η Χρυσή Αυγή κατήγγειλε σε κάθε τόνο την δουλοπρεπή και καταστροφική τακτική την οποία ακολουθούσαν οι ελληνικές πολιτικές ηγεσίες στη Θράκη, τόσο οι δυνάμεις της Δεξιάς, όσο και εκείνες της Αριστεράς, μας χαρακτήριζαν ''ακραίους'', ''κινδυνολόγους'' και ''υποκινητές της έντασης'', σε μια ευαίσθητη ακριτική περιοχή. Μπορεί κάποιοι ψευδοανθρωπιστές κοινοβουλευτικοί τσαρλατάνοι να έχουν επιλεκτικά κοντή μνήμη, όμως η Χρυσή Αυγή θυμάται πολύ καλά. Την εποχή λοιπόν που η Χρυσή Αυγή στηλίτευε την εγκατάλειψη της Θράκης  από το κράτος των Αθηνών και την παράνομη δράση του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, η πολιτικοοικονομική κλίκα η οποία εξουσιάζει την Πατρίδα μας, προωθούσε μια ανεδαφική ''ελληνοτουρκική φιλία'', δημιουργούσε διακρατικές επιτροπές για την αλλαγή των βιβλίων της Ιστορίας και έκανε εξωτερική πολιτική με ζεϊμπέκικα και κουμπαριές!.. Το πνεύμα υποτέλειας του ελληνικού μεταπολιτευτικού κατεστημένου, ήταν αυτό που άνοιξε την πύλη της Θράκης στους βάρβαρους της Ασίας.
Η τουρκική αντίδραση βεβαίως, καταδεικνύει και ένα ακόμη γεγονός το οποίο αξίζει της ιδιαίτερης προσοχής μας. Μόλις προ τριών ημερών, η αποκάλυψη -εντός του κοινοβουλίου- από τη Χρυσή Αυγή του ρόλου του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Χατζηοσμάν, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τα υπόλοιπα κόμματα. Αντιδράσεις όχι για τη δράση του μουσουλμάνου βουλευτή η οποία υπονομεύει την ελληνικότητα της Θράκης, αλλά εις βάρος της Χρυσής Αυγής! Η ανακοίνωση λοιπόν, του τουρκικού υπουργείου των εξωτερικών, έρχεται να δικαιώσει τις φωνές των Ελλήνων Εθνικιστών και να ξεσκεπάσει την ανθελληνική δράση του ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων της Αριστεράς.
Εν κατακλείδι, καθίσταται ξεκάθαρο πως η παραμονή των κομμάτων της προδοσίας και της διαφθοράς στο τιμόνι της Πατρίδος, ζημιώνει τα μέγιστα, τόσο την Πατρίδα όσο και το Λαό μας. Η ανάγκη της οριστικής απομάκρυνσης εκείνων των κομμάτων που κατέστησαν την Ελλάδα χώρα υποτελή σε κάθε Νταβούτογλου, είναι επιτακτική και επιβεβλημένη! Κάθε μέρα που περνά υπό καθεστώς μεταπολιτευτικό, ο Ελληνισμός πλήττεται βαθύτατα και μη αναστρέψιμα.

ΝΤΡΟΠΗ: Γ. Στουρνάρας: Ας μας αγοράσουν οι Τούρκοι!


Αυτό που μ’ έχει ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, είναι η διαπίστωση ότι μια ζωή (η ζωή μου) πήγε χαμένη … Μια ζωή αφιερωμένη στο τίποτα … ΑΓΧΟΣ, ΑΓΩΝΙΕΣ, ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ …
… για νάρθουν μια χούφτα πουλημένοι και να μου καταρρίψουν όλα τα ΠΙΣΤΕΥΩ !!!
Κρίμα …

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 19ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ


xa
Χθες το μεσημέρι στο Βόλο, συνελήφθη 19χρονος, ο οποίος προξένησε φθορές στην κεντρική είσοδο πολυκατοικίας, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Βόλο, σπάζοντας τον υαλοπίνακα της και ανέγραψε με μαρκαδόρο στους διαδρόμους των ορόφων της πολυκατοικίας υβριστικά συνθήματα.
e-volos.gr

Guardian: Τα Σκόπια η πιο μολυσμένη χώρα στην Ευρώπη!


Η βρετανική εφημερίδα «Guardian» μετά από έρευνα αναφέρει πως τα Σκόπια είναι η πιο μολυσμένη χώρα της Ευρώπης.
Σύμφωνα με τον ενδεικτικό χάρτη οι πόλεις Τέτοβο και Σκόπια είναι οι πιο μολυσμένες πόλεις στην Ευρώπη, ακριβώς μετά από το Σεράγεβο.
Στις δύο αυτές πόλεις του κράτους των Σκοπίων, η συγκέντρωση σωματιδίων στον αέρα φθάνει, σταθερά, τα 100 μικρογραμμάρια ανά κυβικό αέρα, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Μολυσμένες πόλεις είναι το Μοναστήρι (Μπίτολα), η Κότσανι που έχουν δείκτη ροζ που σημαίνει έως και 75 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα.
Το ίδιο επίπεδο ρύπανσης έχουν οι πόλεις των Βαλκανίων, Σόφια, Πλοβντίβ, Θεσσαλονίκη, Κρακοβία και άλλες, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ


box
Συγκρούσεις μετά από επέμβαση της Αστυνομίας στην πλατεία.
Εκτεταμένα επεισόδια συνέβησαν λίγο πριν τις 10 το βράδυ, στην περιοχή της πλατείας Εξαρχείων στα πλαίσια άλλης μιας επέμβασης στην περιοχή από αστυνομικές δυνάμεις  των ΜΑΤ, των ΥΜΕΤ, της ΔΙΑΣ και της ΔΕΛΤΑ .
Μεγάλος αριθμός αντιεξουσιαστών βρέθηκαν να είναι οχυρωμένοι στον κινηματογράφο ΒΟΞ ενώ απαντούσαν πετώντας αντικείμενα στους αστυνομικούς.

Η δολοφονία του Πακιστανού και η ρατσιστική αχρωματοψία του ΣΥΡΙΖΑ


Κύριε Διευθυντά
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανθρωποκτονία του Πακιστανού στα Πετράλωνα ξεκινά ως εξής : «Η άγρια ρατσιστική δολοφονία μετανάστη από ακροδεξιούς εγκληματίες …»
Πέντε υπερφορτισμένοι όροι σε έξι ουσιαστικά και επίθετα.
Παρατηρήσατε ότι χρησιμοποίησα τον όρο «ανθρωποκτονία».
Ακολουθώ το παράδειγμα της προοδευτικής εφημερίδας «Έθνος».
Πριν τέσσερις μήνες, όταν τέσσερις αθίγγανοι είχαν δολοφονήσει 79χρονη στον Γέρακα, το «Έθνος» είχε παρουσιάσει την είδηση με τίτλο «Τέσσερις Ρομά οι δράστες της ανθρωποκτονίας 79χρονης στο Γέρακα».
Όχι οι «δολοφόνοι», οι «δράστες».

Όπως ανέφερε τότε το «Έθνος», «οι τέσσερις συλληφθέντες αποπειράθηκαν δύο φορές να διαρρήξουν την οικία της άτυχης ηλικιωμένης, έγιναν όμως αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή. Την τρίτη φορά, διέρρηξαν το παράθυρο του υπνοδωματίου και μπήκαν στο σπίτι, ακινητοποίησαν την ηλικιωμένη και τη φίμωσαν, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία».
Ακόμα και ο φανατικότερος οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ θα συμφωνούσε ότι το τραγικό περιστατικό αποτελούσε τον ορισμό της εκ προθέσεως, ιδιαζόντως ειδεχθούς δολοφονίας.
Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξέδωσε τότε ανακοίνωση.
Ούτε διοργάνωσε «αυθόρμητη» πορεία «επιρροών».
Όπως προχθές στα Πετράλωνα.
Το ίδιο είχε παραλείψει να κάνει και μετά το ειδεχθέστατο περιστατικό του Πακιστανού Δράκου της Πάρου.
Εμφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις επιθέσεις των αλλοδαπών πάσχει από ρατσιστική αχρωματοψία κατά των Ελλήνων.
Αναφορικά με τα φυλλάδια στο σπίτι του ενός δράστη, καλό είναι να καταλογίζονται στην Χρυσή Αυγή όσα της αναλογούν.
Γιατί η συλλογιστική πως η ανθρωποκτονία του Πακιστανού οφείλεται σε επιρροή της Χρυσής Αυγής μας οδηγεί, αντίστοιχα
1) στην έγκληση του Αλέξη Τσίπρα για την δολοφονία του ταξιτζή και την ληστεία της τραπέζης στην Πάρο, από τον τρομοκράτη Θεοφίλου , φανατικό οπαδό του ΣΥΡΙΖΑ
2) στην έγκληση του Νίκου Βούτση για την ληστεία της τραπέζης στου Γκύζη από τον γιο του – υπάρχει μεγαλύτερη επιρροή από την πατρική;
Ας σοβαρευτούμε λοιπόν.
Σε αντίθεση με τα εκ προθέσεως περιστατικά αλλοδαπών κατά Ελλήνων, αυτό των Πετραλώνων, πάλι κατά το «Έθνος», οφείλεται σε μια προσπέραση .
Δύσκολα γίνεται αποδεκτό από κάθε εχέφρονα ότι οι δυο δράστες προγραμμάτισαν την τροχαία αντιδικία με την τραγική κατάληξη.
Όμως είναι έκδηλη η σπουδή, σχεδόν αγωνία, του ΣΥΡΙΖΑ να εκβιάσει από μεμονωμένα περιστατικά Ελλήνων κατά αλλοδαπών ηθική ρεβάνς για τα χιλιάδες περιστατικά αλλοδαπών κατά Ελλήνων.
Και κατά την προσφιλή μεθοδολογία της ελληνικής αριστεράς να δημιουργήσει «μάρτυρες».
Όπως καπηλεύτηκαν ανενδοίαστα την μνήμη του τραγικού εφήβου που έπεσε πάνω στον ψυχικά ασταθή αστυνομικό :
Μαρτυροκοπτική Γρηγορόπουλου.
Φτιάξαμε έναν Έλληνα, μάς χρειάζεται κι ένας αλλοδαπός.
Ιδού η επίσης προοδευτική «Ελευθεροτυπία μάς ενημερώνει για τα οκτώ αδέλφια που, λέει κάποιος ομοεθνής του, συντηρούσε ο Πακιστανός.
Η αναπαραγωγή τέτοιων ισχυρισμών απαιτεί επιτόπου ρεπορτάζ στην πατρίδα του θύματος.
Άλλως, αστήρικτες αναφορές συνιστούν έμμεση, συναισθηματική πίεση στην κοινή γνώμη.
Αγαπητέ κύριε Τσίπρα, εγχώριοι και διεθνείς κύκλοι έχουν αντιληφθεί πλήρως την με προορισμό την εξουσία εντολή σας : «Δεξιά, πρόσω ολοταχώς».
Αντιληφθείτε κι εσείς ότι τα πλειοψηφικά εκλογικά ποσοστά δεν μπορούν να διαμορφωθούν κόντρα στην συντριπτικά πλειοψηφούσα στην κοινωνία αντίληψη : οι αλλοδαποί βλάπτουν σοβαρά την υγεία των Ελλήνων.
Αν επιμένετε στο διαζύγιο με την πραγματικότητα ο ελληνικός λαός θα σας «ωριμάσει βίαια», όπως βίαια σάς ωρίμασε οικονομικοπολιτικά η συνάντηση με τον κ. Σόιμπλε.
Καλό κατευόδιο πέραν του Ατλαντικού
Με τιμή
Ο παλαιάς κοπής
Προφήτης

antinews

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ! «Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΘΑ ΜΟΥ ΒΑΛΕΤΕ ...ΤΗΛΕΦΩΝΟ;» (!)Γνωστός με το προσωνύμιο «Μαύρος Καβαλάρης»
Η δράση του κατά τη μικρασιατική εκστρατεία ενίσχυσε τη φήμη του. Οι Τούρκοι τον ονομάζουν Καρά-Πιπέρ (Μαυρόπιπερο), εξαιτίας του μελαψού του χρώματος και τη μονάδα του «Σεϊτάν Ασκέρ» (Στρατό του Διαβόλου).
Πρωθυπουργός της Ελλάδας με άνεργο αδερφό....
 (Η φτώχεια του πρώην πρωθυπουργού Ν. Πλαστήρα, δεν αποτελεί παράδειγμα για τους σημερινούς της πολιτικής! "Η Ελλάδα πεινάει κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο", είχε πει, ενώ ο αδελφός του ήταν άνεργος. Μεταφέρουμε μερικά από τα πολλά αξιόλογα συμβάντα της ζωής του, τα οποία χαρακτηρίζουν τον άνδρα και τον καθιστούν πρότυπο, παράδειγμα προς μίμηση για παλιότερους αλλά και σημερινούς, δεδομένου ότι, τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι, έμπαιναν πλούσιοι στην πολιτική και έβγαιναν πάμφτωχοι.)
Ο αείμνηστος Ανδρέας Ιωσήφ - πιστός φίλος του - αναφέρει:
Ο στρατηγός είχε απαγορεύσει στους δικούς του να χρησιμοποιούν το όνομα "Πλαστήρας" όπου κι αν πήγαιναν. Ο αδελφός του ήταν άνεργος. Το εργοστάσιο ζυθοποιίας «ΦΙΞ» ζητούσε οδηγό κι εκείνος έκανε αίτηση. Ο αρμόδιος υπάλληλος τον ρώτησε πώς λέγεται: Κι επειδή αυτός δίσταζε να πει το όνομά του, ενθυμούμενος την εντολή του στρατηγού, τον ξαναρώτησε και δυο και τρεις φορές, ώσπου αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι τον λένε Πλαστήρα. Παραξενεμένος ο υπεύθυνος ζητάει να μάθει αν συγγενεύει με το στρατηγό και πρωθυπουργό. Μετά από πολύ δισταγμό του αποκαλύπτει ότι είναι αδελφός του. Αφού η αίτηση, ικανοποιήθηκε, παρακάλεσε να μη το μάθει ο αδελφός του. Ο στρατηγός το έμαθε κι αφού τον κάλεσε αμέσως στο σπίτι του τον επέπληξε και του απαγόρευσε να αναλάβει αυτή την εργασία λέγοντάς του: «
Αν έχεις ανάγκη, κάτσε εδώ να μοιραζόμαστε το φαγητό μου». Και δεν πήγε.
Ο Πλαστήρας ήταν άρρωστος -έπασχε από φυματίωση - κι έμενε σ' ένα μικρό σπιτάκι στο Μετς, κοντά στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Του πρότειναν να του βάλουν ένα τηλέφωνο δίπλα στο κρεβάτι αλλ' αυτός αρνήθηκε λέγοντας: «Μα τι λέτε; Η Ελλάδα πένεται κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο;».
Πολλές φορές με τρόπο έστελνε και αγόραζαν ψωμί, ελιές και λίγη φέτα. Τότε οι γύρω του, του υπενθύμιζαν ότι είχε ανάγκη καλύτερου φαγητού λόγω της αρρώστιας κι εκείνος με απλότητα τους απαντούσε: «Τι κάνω, σκάβω για να καλοτρώγω;».
Ο Βάσος Τσιμπιδάρος, δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Ακρόπολη», περιγράφει το εξής περιστατικό:
Κάποτε, ο στενός του φίλος Γιάννης Μοάτσος, είχε πάρει την πρωτοβουλία να του εξασφαλίσει μόνιμη στέγη, για να μην περιφέρεται εδώ και εκεί σε ενοικιαζόμενα δωμάτια. Πήγε λοιπόν σε μια Τράπεζα και μίλησε με τον διοικητή. «Τι;», απόρησε εκείνος. «Δεν έχει σπίτι ο κύριος πρωθυπουργός Πλαστήρας; Βεβαίως και θα του δώσουμε ό,τι δάνειο θέλει και μάλιστα με τους καλύτερους όρους!»
Ο Μοάτσος έτρεξε περιχαρής στον Πλαστήρα, του το ανήγγειλε και εισέπραξε την αντίδραση: «
Άντε ρε Γιάννη, με τι μούτρα ρε θα βγω στο δρόμο, αν μαθευτεί πως εγώ πήρα δάνειο για σπίτι;». Έσχισε το έντυπο στα τέσσερα και το πέταξε.
Ο Δημήτρης Λαμπράκης «δώρισε» κάποια στιγμή στον Πλαστήρα ένα ωραίο χρυσό στυλό κι αφού ο στρατηγός κάλεσε τον φίλο του Ανδρέα του λέει:
- Εγώ δεν βάζω χρυσές υπογραφές. Μου φτάνει το στυλουδάκι μου. Να το στείλεις πίσω.
- Μα θα προσβληθεί.
- Δεν πειράζει. Ας μου κόψει το νερό από το κτήμα. Δεν θέλω δώρα Ανδρέα. Γιατί τα δώρα φέρνουν και αντίδωρα!

Το 1952, πρωθυπουργός ακόμη ο Πλαστήρας, ήταν κατάκοιτος από την αρρώστια που τον βασάνιζε, όταν μία μέρα δέχθηκε την επίσκεψη της Βασίλισσας Φρειδερίκης. Μπαίνοντας εκείνη στο λιτό ενοικιαζόμενο διαμέρισμά του, εξεπλάγη όταν είδε τον πρωθυπουργό να χρησιμοποιεί ράντζο για τον ύπνο του, και τον ρώτησε με οικειότητα: «Νίκο, γιατί το κάνεις αυτό;» και η απάντηση ήρθε αφοπλιστική. «Συνήθισα, Μεγαλειοτάτη, το ράντζο από το στρατό και δεν μπορώ να το αποχωριστώ.».
Ο στρατηγός Νικόλαος Σαμψών, φίλος του Πλαστήρα, σε επιστολή του περιγράφει, το παρακάτω:
Όταν πέθανε ο Πλαστήρας, δεν άφησε πίσω του σπίτι, ακίνητα ή καταθέσεις σε τράπεζες. Η κληρονομιά που άφησε στην ορφανή προσφυγοπούλα ψυχοκόρη του, ήταν 216 δρχ., ένα δεκαδόλλαρο και μια λακωνική προφορική διαθήκη: «
Όλα για την Ελλάδα!». Βρέθηκε επίσης στα ατομικά του είδη ένα χρεωστικό του Στρατού (ΣΥΠ 108) για ένα κρεβάτι που είχε χάσει κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων στη Μικρά Ασία και 8 δρχ. με σημείωση να δοθούν στο Δημόσιο για την αξία του κρεβατιού, ώστε να μην χρωστά στην Πατρίδα».

Όταν πέθανε ο Πλαστήρας στις 26/7/1953 τον έντυσαν το νεκρικό κοστούμι, που το αγόρασε ο φίλος του Διονύσιος Καρρέρ - γιατί ο ίδιος τον μισθό του τον πρόσφερε διακριτικά σε άπορους και ορφανά παιδιά -
ο δε γιατρός, που ήταν παρών και υπέγραψε το σχετικό πιστοποιητικό θανάτου, μέτρησε στο ταλαιπωρημένο κορμί του: 27 σπαθιές και 9 σημάδια από βλήματα.
________________
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ (1883 – 1953)
Στρατιωτικός και πολιτικός, με έντονη δράση σε κρίσιμες περιόδους της νεοελληνικής ιστορίας του πρώτου μισού του 20ου αιώνα, γνωστός με το προσωνύμιο «Μαύρος Καβαλάρης». Γεννήθηκε στο Βούνεσι (σημερινό Μορφοβούνι) Καρδίτσας στις 4 Νοεμβρίου 1883.
Αφού τελείωσε το Γυμνάσιο κατατάχθηκε ως εθελοντής στο στρατό με το βαθμό του δεκανέα το 1903 και πήρε μέρος στον Μακεδονικό Αγώνα. Το 1912, μετά την αποφοίτησή του από τη Σχολή Υπαξιωματικών της Κέρκυρας, ονομάσθηκε Ανθυπολοχαγός και με το βαθμό αυτό πήρε μέρος στους Βαλκανικούς Πολέμους (1912-1913). Ο Πλαστήρας διακρίθηκε σε πολλές μάχες, ιδιαίτερα στη Μάχη του Λαχανά, όπου οι συμπολεμιστές του έδωσαν το προσωνύμιο «Μαύρος Καβαλάρης».
Στις επιχειρήσεις του Μακεδονικού Μετώπου κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο έδειξε ξεχωριστά χαρίσματα, ιδιαίτερα στη Μάχη του Σκρα και προήχθη σε αντισυνταγματάρχη.
Το 1919 ανέλαβε τη διοίκηση του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων στην Ουκρανία, συμμετέχοντας στη συμμαχική εκστρατεία υποστήριξης του ρωσικού «Λευκού Στρατού», ο οποίος εμάχετο τους μπολσεβίκους του Λένιν. Μετά την αποτυχία του εγχειρήματος, ο Πλαστήρας επικεφαλής της ίδιας μονάδας και με το βαθμό του συνταγματάρχη εστάλη στο Μικρασιατικό Μέτωπο.
Η δράση του κατά τη μικρασιατική εκστρατεία ενίσχυσε τη φήμη του. Οι Τούρκοι τον ονομάζουν Καρά-Πιπέρ (Μαυρόπιπερο), εξαιτίας του μελαψού του χρώματος και τη μονάδα του «Σεϊτάν Ασκέρ» (Στρατό του Διαβόλου). Ο Πλαστήρας διακρίθηκε κατά την τουρκική αντεπίθεση στο Σαγγάριο, που προκάλεσε την κατάρρευση του Μετώπου. Οδήγησε τη μονάδα του συντεταγμένα στον Τσεσμέ και από εκεί στη Χίο, σώζοντας παράλληλα χιλιάδες πρόσφυγες που τον ακολουθούσαν.
Για τις υπηρεσίες που προσέφερε στη χώρα, με απόφαση της Βουλής προήχθη στο βαθμό του αντιστρατήγου.
Κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου παρέμεινε εκτός πολιτικής σκηνής. Κατήγγειλε τόσο την Αριστερά, όσο και τη Δεξιά, για τις μεθοδεύσεις τους που οδήγησαν στον αδελφοκτόνο σπαραγμό.
Μετά τη λήξη του Εμφυλίου εμφανίσθηκε ως σημαιοφόρος της λήθης και της συμφιλίωσης
http://ligakaikala.blogspot.gr/ , http://www.sansimera.gr/biographies/184

Άρχισαν τα όργανα στο Σύριζα


Άρχισαν τα όργανα στο Σύριζα
Οι κυβιστήσεις του Αλέξη ενόχλησαν τους συντρόφους
Παραθέτουμε αυτούσιο το ρεπορτάζ από τα καθεστωτικά "Νέα"Ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν οι «νοικοκυραίοι» Ρήγμα στο εσωτερικό των «προεδρικών», δηλαδή των στελεχών που ανήκουν στην πλειοψηφία, προκαλεί η στροφή Τσίπρα προς την πολυπληθή ομάδα των «νοικοκυραίων». Κι ενώ θα περίμενε κανείς ότι η κριτική θα έρθει από τη μειοψηφία της Αριστερής Πλατφόρμας (Λαφαζάνης - Νταβανέλος), τα βέλη για τη στρατηγική του κόμματος εξαπολύονται από στελέχη της πλειοψηφίας. Στο στόχαστρο έχουν μπει οι χειρισμοί της ηγετικής ομάδας της Κουμουνδούρου με αφορμή τις καταλήψεις χώρων όπως η βίλα Αμαλία, το πολιτικό «κατενάτσιο» και η  λογική του ώριμου φρούτου που διαπερνά τον ΣΥΡΙΖΑ, και κυρίως, η στροφή προς τον μεσαίο χώρο, που εκφράζεται συνήθως από τους περίφημους «νοικοκυραίους».
Ο Αλέξης Τσίπρας στην προσπάθειά του να γίνει «νοικοκύρης», φαίνεται πως πάτησε κάλλους στο κόμμα του. «Είναι πολύ βαθιά νυχτωμένος όποιος σχεδιάζει την κατάκτηση της ηγεμονίας στην κοινωνία με οδηγητική ιδέα την επέκταση της επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ προς τον δυσώνυμο όσο και ανύπαρκτο πια "μεσαίο χώρο"», έγραφαν σε κοινό τους άρθρο την περασμένη Τετάρτη στην «Αυγή» ο Χρήστος Λάσκος και ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος. Το κοινό άρθρο των δύο στελεχών - τα οποία εντάσσονται στην Αριστερή Ενότητα, δηλαδή στην πλειοψηφία που πιστώνεται στους αμιγώς «προεδρικούς» -  προκάλεσε μεγάλη αίσθηση και σχόλια, τα οποία προς το παρόν έμειναν εντός των τειχών. Το ρήγμα όμως φάνηκε.
Ο Χρήστος Λάσκος δεν είναι ένα τυχαίο στέλεχος. Εκτός από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής είναι ο «Θεσσαλονικάρχης» του κόμματος για λογαριασμό της ομάδας Τσίπρα. Οι απόψεις του μόνο απαρατήρητες δεν πέρασαν από τον στενό πυρήνα της ηγετικής ομάδας, η οποία αντιλαμβάνεται ότι η στρατηγική στροφή από τον ριζοσπαστισμό στους «νοικοκυραίους» δεν θα περάσει «αναίμακτα».  «Θα πει κανείς:», συνεχίζει το άρθρο, «και τότε πώς το 30% θα γίνει 50% ή 60%;  Χωρίς μια τέτοια "κοινωνική διεύρυνση" και τις μετριοπαθείς συμπεριφορές που απαιτούνται; Πώς θα γίνει αν δεν νερώσουμε λίγο τον αντισυστημισμό μας;».  Η απάντησή τους, λίγο παρακάτω, αποκαλύπτει τη διαφορετική στρατηγική που, μέχρι στιγμής, υποστηρίζει με θέρμη μόνο η μειοψηφία της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Οπως γράφουν, ο στόχος για το κόμμα «είναι να επεκτείνεις την ταξική σου επιρροή ακριβώς σε εκείνες τις δυνάμεις για τις οποίες η Αριστερά γεννήθηκε και υπάρχει: άνεργοι, νέοι, εργάτες και ιδιωτικοί υπάλληλοι».
Μάλιστα, όπως σημειώνουν, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην ηγεσία, «η αντίθετη κίνηση - δηλαδή η στροφή στους νοικοκυραίους - είναι στρατηγική αυτοκτονική, όχι γιατί αποτελεί λαϊκιστική παρεκτροπή του χειρίστου είδους, αλλά γιατί είναι ο καλύτερος τρόπος να χαθεί  το σημερινό 30% που αντιπροσωπεύει ένα πολύ μεγάλο εξεγερσιακό, αντιστασιακό, δημιουργικό και δημοκρατικό δυναμικό». Κι ενώ η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου προετοιμάζει την αναχώρησή της αύριο για Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της «βίαιης ωρίμασης» - κατά Δραγασάκη - κόμματος και αρχηγού προς τον «κυβερνητισμό», η κριτική στα μετόπισθεν είναι σκληρή. Οι χειρισμοί της υπόθεσης που άνοιξε η βίλα Αμαλία και οι δηλώσεις «αναρχικών» βουλευτών του κόμματος επίσης δεν πέρασαν αβρόχοις ποσί. Η φράση που ενόχλησε πολύ ήρθε πάλι από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σε ραδιοφωνική συνέντευξη, λίγο πριν φύγει για Βερολίνο (Real FM) είπε: «Οι πρώτοι οι οποίοι καταδικάζουμε  την ανομία και παλεύουμε την ανομία είμαστε εμείς. Αλλά σε όλες της τις μορφές. Πρέπει να σεβόμαστε τον νόμο».

Το ΔΝΤ «βλέπει» νέα τρύπα 9,5 δισ. ευρώ για το 2014"Επιτυχιών συνέχεια" για τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά και τον υπουργό οικονομικών κ. Στουρνάρα. Νέα τρύπα προβλέπει το ΔΝΤ για το 2014 ύψους 9.5 δισ. ευρώ. Το πράγμα φαίνεται πλέον καθαρά τοις πάσι πως δεν έχει τελειωμό. Και συνεχίζει με τις ακόλουθες εξίσου τραγικές επισημάνσεις που δεν τολμάει κανένα εγχώριο παπαγαλάκι των κρατικοδίαιτων μιντιαρχών να προβάλει ως πρώτο θέμα και κανένας στρατευμένος οικονομολόγος τους να προβλέψει είτε από άγνοια, είτε από ανεπάρκεια:
To ΑΕΠ της Ελλάδος θα συρρικνωθεί κατά 4,2% για το 2013 και υπό τις καλύτερες προβλέψεις θα έχει μια ελάχιστη ανάκαμψη της τάξης του 0,6% για το 2014.
• Τι αλήθεια προέβλεπε και δεσμευόταν επ’ αυτού ο κύριος υπουργός των οικονομικών τόσο στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2013 όσο και στον τελικό προϋπολογισμό όπως τον πέρασε από την βουλή;
• Το ΔΝΤ εμπρός από αυτά τα τραγικά νούμερα και βλέποντας την επερχόμενη πλήρη αποτυχία προτείνει κούρεμα των διμερών δανείων του επίσημου τομέα από την Ευρώπη και δη την κα Μέρκελ!
• Πράγμα το οποίο εμείς το έχουμε απαιτήσει και με άρθρα μας από αυτήν εδώ την στήλη και με ερωτήσεις βουλευτών μας προς τον κ. Στουρνάρα εδώ και καιρό, ως άμεσο και απαραίτητο προαπαιτούμενο οποιασδήποτε περαιτέρω συζήτησης με την κα Μέρκελ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Το ΔΝΤ προτείνει τα επιτόκια να μειωθούν «σχεδόν στο μηδέν» για τα διμερή δάνεια της Ελλάδος.

Ο «μεγάλος αδελφός» μας κλείνει το μάτι μέσα από τα κινητά τηλέφωνα. ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_9961.html#ixzz2IPiSh3le


Πόσο χρησιμοποιήσαμε τα κινητά μας το 2012;

Μήπως τελικά ο παγκόσμιος έλεγχος πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια των κινητών. Φανταστείτε ότι σήμερα σχεδόν όλος ο παγκόσμιος πληθυσμός έχει ένα τουλάχιστον κινητό, το οποίο έχει πάντα πάνω του. Ο σημερινός άνθρωπος το χρησιμοποιεί για να ξυπνάει, για να κοιμάται, για να πληρώνει, για να πληρώνεται, για είναι συνεχώς online όπως διαφημίζουν και οι εταιρίες τηλεποικινωνιών. Κάθε smart phone έχει εγκατεστημένες δεκάδες εφαρμογές που σε παρακολουθούν, μαθαίνουν τις συνήθειές σου και εσύ δεν μπορείς ή δεν θα μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτές.


Η αλήθεια είναι πως όσο περνούν τα χρόνια όλο και περισσότεροι γίνονται οι χρήστες της κινητής τηλεφωνίας και αυτό συμβαίνει γιατί η τεχνολογία ενσωματώνεται ολοένα και περισσότερο στις ζωές μας.

Όσον αφορά στο 2012, 6.7 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν κινητό τηλέφωνο στον πλανήτη ενώ ενεργά είναι 5.3 δισεκατομμύρια τηλέφωνα. Διαβάστε αναλυτικά:
 • Παγκόσμιος πληθυσμός – 7.1 δισ.
 • Συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας – 6.7 δισ. (94% του παγκόσμιου πληθυσμού)
 • Συσκευές σε χρήση – 5.3 δισ.
 • Smartphones  - 1.3 δισ. (25% όλων των τηλεφώνων)
 • Συνδέσεις 3G – 1.3 δισ. (19% των συνδρομών και 25% των συσκευών)
 • Χρήση WiFi – 1.1 δισ. (16% των συνδρομών και 21% των συσκευών)
 • Χρήστες που αποστέλουν SMS  - 5.6 δισ.
 • Φωνητικές κλήσεις – 5.4 δισ.
 • Χρήση κάμερας – 4.8 δισ.
 • Παραλήπτες mobile διαφημίσεων  - 4.0 δισ.  (56% του πλανήτη)
 • Χρήστες που αποστέλουν MMS – 2.9 δισ.  (60% των χρηστών κάμερας)
 • Browser (συμπεριλαμβανομένου WAP) – 2.1 δισ. (84% όλων των χρηστών του Internet)
 • Gamers  - 1.2 δισ. (57% των χρηστών mobile Internet)
 • Χρήστες που κατεβάζουν εφαρμογές – 1.2 δισ.
 • Κοινωνικά δίκτυα – 1.1 δισ. (53% των χρηστών mobile Internet)

ΑΙΣΧΟΣ! Στουρνάρας: Ας μας αγοράσουν οι τούρκοι!ΑΙΣΧΟΣ! Στουρνάρας: Ας μας αγοράσουν οι τούρκοι!
Φαίνεται πως στα κόμματα του κοινοβουλίου – πλην Χρυσής Αυγής – η ύπαρξη εθνικής συνείδησης αποτελεί κάποιο είδος «ταμπού», το οποίο πρέπει να εξορκιστεί πάση θυσία, αλλιώς δεν θεωρούν ο ένας τον άλλο, ικανό για την διακυβέρνηση της χώρας. Έχουμε πολλάκις δει αντεθνικές δηλώσεις από πλευράς των κυβερνώντων, αλλά και των αντιπολιτευομένων που πραγματικά προκαλούν ρίγος σε όποιον αισθάνεται, έστω και ελάχιστα, Έλληνας. Ιδιαίτερα στο θέμα των τούρκων, δεν πάει πραγματικά πολύς καιρός από τις σφαγές τους εναντίον των Ελλήνων. Ζουν ακόμα οι συγγενείς των αγνοουμένων της Κύπρου. Ζουν ακόμα άνθρωποι που ζήσαν την καταστροφή της Σμύρνης.
Σε δηλώσεις προέβη λοιπόν ο Στουρνάρας, στο αμερικανικό δίκτυο CNN, δηλώσεις οι οποίες προκαλούν με την αλαζονεία και την πλήρη απουσία εθνικής συνειδήσεως. Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι η παγκοσμιοποίηση πρέπει να πραγματοποιηθεί χωρίς περιορισμούς και όχι «αλά κάρτ», δηλαδή να ισοπεδωθούν πλήρως οι Λαοί και τα Έθνη. Αλήθεια σε ποιο σημείο διαφωνεί ο Στουρνάρας σε αυτό το σημείο με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ; Που είναι η διαφωνία ως προς την παγκοσμιοποίηση μεταξύ «αριστερών» και «δεξιών»;

Παρίσι: Ογκώδης διαδήλωση κατά του γάμου των ομοφυλόφιλων ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_7589.html#ixzz2IPi3HR9OΠαρίσι: Ογκώδης διαδήλωση κατά του γάμου των ομοφυλόφιλων
Αναμένεται ότι θα συγκεντρωθούν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, όλων των ηλικιών και των πολιτικών αποχρώσεων
Από τα ξημερώματα της Κυριακής άρχισαν να καταφθάνουν στο Παρίσι διαδηλωτές που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τίτλο «Γάμος για όλους » και που στην πράξη μεταφράζεται «Γάμος για τους ομοφυλόφιλους». Το ραντεβού των διαδηλωτών έχει οριστεί για τις 2 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας).

Με έξι αμαξοστοιχίες οργανωμένες από τις μεγάλες γαλλικές πόλεις και 900 λεωφορεία, ο νεοσυσταθής σύλλογος «Διαδήλωση για όλους» μεταφέρει τον κόσμο που θα συμμετέχει στη διαδήλωση.

Αναμένεται ότι θα συγκεντρωθούν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, όλων των ηλικιών και των πολιτικών αποχρώσεων.

Ο Ολάντ, ο οποίος είχε υποσχεθεί, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, να νομιμοποιήσει τους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων και το δικαίωμά τους για υιοθεσία, φαίνεται ότι έχει την υποστήριξη του Κοινοβουλίου για να περάσει το νόμο μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο.

Ωστόσο, ο αδέξιος χειρισμός άλλων υποσχέσεων που είχε δώσει προεκλογικά, όπως η αύξηση της φορολογίας των πλουσίων στο 75% -κάτι που κρίθηκε αντισυνταγματικό- ή οι ελλιπείς του προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ανεργίας, έχουν κλονίσει την κοινή γνώμη.

Εκτός από τον σύλλογο «Διαδήλωση για όλους», που έχει για ιδρυτικά μέλη ακόμα και ομοφυλόφιλους αντίθετους στο γάμο, στην κινητοποίηση συμμετέχουν και άλλες πολιτικές αλλά και καθολικές οργανώσεις.

Στο μεταξύ, η ομάδα των καθολικών φονταμενταλιστών που είναι γνωστοί ως Civitas, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να συμμετέχει στην πορεία.

Άμεση ήταν η αντίδραση της υπερδραστήριας επικεφαλής του συλλόγου «Διαδήλωση για όλους» Φριζίντ Μπαρζό (ψευδώνυμο με αναφορά στην Μπριζίτ Μαρντό), που δεν θέλει να δοθεί ομοφοβικός χαρακτήρας στο κίνημα. Ζήτησε επισήμως από τις αρχές να επιβληθεί στην Civitas μια εκ διαμέτρου αντίθετη αφετηρία για την πορεία της.

Υπάρχει πρόβλεψη για τρεις διαφορετικές αφετηρίες, χωρίζοντας έτσι την πορεία στα τρία, λόγω του αναμενόμενου μεγάλου όγκου, αλλά και ανάλογα με τις πολιτικές ευαισθησίες. Ξεκινούν από τις «πόρτες» του Παρισιού νότια και δυτικά, με σημείο σύγκλισης για τον τερματισμό τους στο Champs de Mars (Πεδίο του Αρεως), πεδίο που καταλήγει στον Πύργο του Αϊφελ. Για τη Civitas η Μπαρζό ζητάει να ξεκινήσει από τα βόρεια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, έξι σταθμοί του μετρό στις αφετηρίες και στον τερματισμό θα παραμείνουν κλειστοί.

Η μεγάλη αυτή διαδήλωση πραγματοποιείται ενώ ο Φρανσουά Ολάντ αποφάσισε το Σάββατο την ενίσχυση του συστήματος δημόσιας ασφάλειας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, γνωστού ως «Βιζιπιράτ» (Vigipirate).

Από το απόγευμα του Σαββάτου η σοβαρότητα του συστήματος έφτασε στη βαθμίδα «ενισχυμένου κόκκινου» που είναι ένα μόλις στάδιο πριν την ανώτατη βαθμίδα. Πέρα από τα δημόσια κτίρια, μεγαλοκαταστήματα ή ναούς, η ενίσχυση αυτή αφορά κυρίως σε μετρό, τρένα και μεγάλες συγκεντρώσεις.

Ανάμεσα σε δύο ανακοινώσεις για τη διπλή στρατιωτική παρέμβαση της Γαλλίας σε Μάλι και Σομαλία ο Γάλλος πρόεδρος αναγνώρισε ότι «ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας μάς υποχρεώνει να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα εδώ στη Γαλλία».

Έκθεση μαθήτριας: Δεν έχουμε ψωμί να φάμε και παπούτσια να φορέσουμε!Η εξευτελιστική πολιτική που ασκεί η συγκυβέρνηση και οι επιταγές των ξένων τοκογλύφων έχουν δημιουργήσει πληθώρα από Ελληνόπουλα να βιώνουν συνθήκες κατώτερες των ορίων της φτώχειας. 
Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας, που συγκέντρωσε στοιχεία από διευθυντές σχολείων της περιοχής για τον υποσιτισμό των παιδιών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.Τουλάχιστον 100 μαθητές δημοτικών σχολείων της Καλαμάτας πηγαίνουν στο σχολείο νηστικοί χωρίς να έχουν χρήματα για να αγοράσουν κάτι να φάνε.
Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με τραγικές καταστάσεις υποσιτισμένων μαθητών και προσπαθούν να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν, άλλοτε προσφέροντας ένα κουλούρι και άλλοτε προσφέροντας φαγητό στις άπορες οικογένειες. Η σοβαρότητα της κατάστασης αποτυπώνεται ακόμη και στις εκθέσεις των μαθητών. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα μιας μαθήτριας που έγραψε πως: "Το μόνο που θέλω είναι μια δουλειά για τη μανούλα μου για να έχουμε ψωμί να φάμε και παπούτσια να φορέσουμε"!
Σε λίγα χρόνια θα μιλάμε για παιδιά υποσιτισμένα αλλά και για ενήλικες που θα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Και ενώ τα Ελληνόπουλα λιποθυμούν από την πείνα η τραγελαφική συγκυβέρνηση ορίζει ως αναξιοπαθούντες τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι δεν πληρώνουν ούτε ευρώ στο κράτος.

Το πανό που σήκωσαν στην Πόλη οι οπαδοί της Μπεσίκτας για τον… ΠΑΟΚ ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_3991.html#ixzz2IPhle7Ze

Ν!

Πανό με θέμα τον… ΠΑΟΚ και την πολιτική σήκωσαν οι οπαδοί της
τουρκικής ομάδας Μπεσίκτας, στο χθεσινό ματς εναντίον της Μπαρτσελόνα,
στο πλαίσιο του Top 16 της Ευρωλίγκας.


Το πανό έγραφε με τεράστια γράμματα «ΠΑΟΚ» και από κάτω «οι πολιτικοί μας κάνουν εχθρούς» («politicians made us enemy») και η φωτογραφία έκανε το γύρο του Twitter στη γείτονα χώρα καθώς πολλοί Τούρκοι χρήστες της αναπαρήγαγαν.

Το πανό σηκώθηκε στην κερκίδα πίσω από τους πάγκους των δύο ομάδων
και διακρίνεται καθαρά ο Ερμάν Κουντέρ, προπονητής της τουρκικής ομάδας.


Στον αγωνιστικό χώρο, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο
αγώνα (59-73), μέσα στην Κωνσταντινούπολη και να χριστεί φαβορί για την
επόμενη, νοκ άουτ, φάση.


πηγη

ΟΙ ΠΡΟΠΟΜΠΟΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑ!


SYRIZA
Όπως είναι γνωστό, τις επόμενες ημέρες ο πρώην κομμαντάντε Τσέ-πρας και νυν… leader of SYRIZA επισκέπτεται την Αμερική, προσκεκλημένος γνωστών αμερικανοσιωνιστικών «Ινστιτούτων», προφανώς για να αποδείξει στους διεθνείς εντολοδότες ότι αξίζει την εμπιστοσύνη τους, για να τους υπηρετήσει πιστά και υπάκουα, σα… σκυλάκι.
Αλλά, πριν τον Τσίπρα πήγαν στην Αμέρικα τα… τσιπράκια, οι… προπομποί του, με σκοπό την προετοιμασία της επίσκεψης. Έτσι, στο Βανκούβερ του Καναδά βρέθηκαν εχθές το βράδυ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός (υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής και σκληρός αριστεριστής, αν τον κρίνουμε εξ’ όψεως) και Γιώργος Σταθάκης (βουλευτής – υπεύθυνος για την Ανάπτυξη και προ εβδομάδων συνομιλητής του αναρχοκομμουνιστή Σκυφτούλη) και συμμετείχαν σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Πανεπιστήμιο Σάιμον Φρέιζερ.
H συζήτηση διοργανώθηκε από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με τη Σχολή Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Σάιμον Φρέιζερ και το Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον. Τίτλος της συζήτησης ήταν ο εξής πολύ χαρακτηριστικός: «Leading Greece Back to Growth The Plans of the Greek Radical Left SYRIZA» («Οδηγώντας την Ελλάδα πίσω στην Ανάπτυξη: Τα σχέδια της ελληνικής ριζοσπαστικής Αριστεράς»).
Είδατε… σουξέ που έχει η «ριζοσπαστική» αριστερά στην καρδιά του καπιταλισμού (και των διεθνών τοκογλύφων), στην Αμέρικα; Πως εξηγείται αυτό άραγε; Και γιατί π.χ. δεν έχει ανάλογο… σουξέ και η Χρυσή Αυγή; Μήπως γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δικός τους;

Δραματική έκκληση για βοήθεια άστεγου μαθητή στην Κρήτη ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_1755.html#ixzz2IPhPTNTT


άστεγος μαθητής ηράκλειο κρήτη facebook
Γροθιά στο στομάχι, είναι η ιστορία με πρωταγωνιστή έναν 18χρονο μαθητή του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου, τον οποίο έβγαλε από το σπίτι ο πατέρας του την ημέρα που ενηλικιώθηκε.
Η συγκλονιστική ιστορία έγινε γνωστή, μέσα από την σελίδα του Γυμνασίου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου είχαν μάλιστα αναρτηθεί και επιπλέον στοιχεία, για την περιπέτεια του νεαρού που βρέθηκε άστεγος στα 18 χρόνια του.
»Καταλάβαμε πως η οικογένεια του, δεν ενδιαφέρεται για τον μαθητή, όταν μετά από ένα επεισόδιο που είχε στην υγεία του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ενώ επικοινωνήσαμε μαζί τους, ο πατέρας αδιαφόρησε πλήρως» δηλώνει στο flashnews.gr ο διευθυντής του σχολείου Αν. Τσεπαπαδάκης.
Όπως φαίνεται η -πολύτεκνη – οικογένεια, είχε γυρίσει από νωρίς την πλάτη στον 18χρονο. Όπως περιγράφει ο διευθυντής του σχολείου, πρόκειται για ένα σεμνό παιδί, χαμηλών τόνων που έχει όνειρα για τη ζωή παρά το γεγονός ότι σήμερα βρέθηκε άστεγος.
»Είναι εξαιρετικό παιδί, παρά τις δυσκολίες που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει διαθέτει καλό χαρακτήρα και όνειρα. Θέλει να γίνει μάγειρας, του αρέσει πολύ. Ελπίζω να μπορέσουν εκείνοι που μπορούν να το υλοποιήσει» λέει ο κ. Τσεπαπαδάκης για το νεαρό.
πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ, ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ: “ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ”;


MUSLIMS-ATHENS
Φεύγουν μετανάστες απο τις χώρες τους γιατί δεν είναι ευτυχισμένοι ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;
Πού είναι ευτυχισμένοι οι λαθρομετανάστες μουσουλμάνοι όμως;
Οι περισσότεροι λαθρομετανάστες μουσουλμάνοι…
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Γάζα
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Αίγυπτο
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Λιβύη
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Μαρόκο
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Ιράν
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Ιράκ
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Υεμένη
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Αφγανιστάν
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Πακιστάν
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Συρία
Δεν είναι ευτυχισμένοι στον Λίβανο
Που είναι λοιπόν ευτυχισμένοι;
Είναι ευτυχισμένοι στην Αυστραλία
Είναι ευτυχισμένοι στην Αγγλία
Είναι ευτυχισμένοι στον Καναδά
Είναι ευτυχισμένοι στις ΗΠΑ
Είναι ευτυχισμένοι στην Γαλλία
Είναι ευτυχισμένοι στην Γερμανία
Είναι ευτυχισμένοι στην Σουηδία
Είναι ευτυχισμένοι στην Νορβηγία
Είναι ευτυχισμένοι στην Δανία
Είναι ευτυχισμένοι  ΔΗΛΑΔΗ σε κάθε χώρα που δεν είναι μουσουλμανική…
και ποιόν κατηγορούν;
Όχι το Ισλάμ !
Όχι τους ηγέτες τους !
Όχι τους εαυτούς τους !
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΖΟΥΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΕΙΣ!
news24gr

Δήλωση Λαυρέντη Λαυρεντιάδη μέσα απο τη φυλακή με e-mail αναφορικά με την εκπομπή «Πρωταγωνιστές» ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/e-mail.html#ixzz2IPgtZx8J


«Τα όσα αναφέρθηκαν για το άτομό μου στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013, ήταν ανακριβή και συκοφαντικά με σκοπό να με βλάψουν ηθικά, επαγγελματικά και να επιβαρύνουν την υγεία μου. Παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητάς μου, το οποίο δεν είναι δυνατόν ενώ είναι υποχρεωμένοι να το σέβονται από τον Πταισματοδίκη μέχρι τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, να δικαιούται να το κουρελιάζει οποιοσδήποτε ιδιώτης. Ζήτησα ήδη αντίγραφο της εκπομπής ώστε να καταφύγω δικαστικά εναντίον όλων των υπευθύνων που επιχειρούν να επηρεάσουν δυσμενώς για εμένα τη Δικαιοσύνη και την κοινή γνώμη.»
πηγη

ΠΑΡΑΓΙΝΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΥΣ» – ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ!

DIARIKSEIS
Όταν προ ημερών ανακοινώθηκε πως το 20% των Αλβανών που ζούσαν στην Ελλάδα επέστρεψε στην Αλβανία (μιλάμε για περίπου 180.000), λόγω της οικονομικής κρίσης, αναρωτηθήκαμε πως και η κρίση δεν έπιασε και το υπόλοιπο, το 80% των Αλβανών «κατατρεγμένων οικονομικών μεταναστών» και πιθανολογήσαμε πως οι «δουλειές» με τις οποίες καταπιάνονται έχουνε μεγάλη πέραση. Να κι ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα από το χθεσινό αστυνομικό δελτίο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:
«Σπίτια σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, όπως στη Ραφήνα, στο Ντραφι και στο Πικέρμι είχε λεηλατήσει ένας 28χρονος Αλβανός διαρρήκτης ο οποίος συνελήφθη. Ο συλληφθείς μαζί με άγνωστους συνεργούς του οι οποίοι αναζητούνται δρούσαν κυρίως απογευματινές ώρες και εκμεταλλευόμενοι την απουσία ενοίκων, παραβίαζαν πόρτες ή παράθυρα για να μπουν μέσα και αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικά είδη, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα. Από τις μέχρι τώρα έρευνες έχει προκύψει ότι ο δράστης και η συμμορία του τελευταίο δίμηνο, έχουν διαπράξει τουλάχιστον οκτώ (8) διαρρήξεις. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλοπιμαία καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ».

25.000 απολύσεις στο Δημόσιο εντός του 2013 ζητά το ΔΝΤ ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/25000-2013.html#ixzz2IPgWYeE3

ΔΩΡΕΑΝ!Την απόλυση 25.000 δημοσίων υπαλλήλων ως το τέλος του έτους, περαιτέρω περικοπές κοινωνικών επιδομάτων και των συντάξεων, καθώς και παράταση της εφαρμογής του μέτρου της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης ώστε να ισχύσει και τη διετία 2015 – 2016 ζητά μεταξύ πολλών άλλων το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε μια έκθεση -«φωτιά» για την Ελλάδα- που έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα.

Το ΔΝΤ θεωρεί απαραίτητο ένα νέο κούρεμα του δημοσίου χρέους το 2015 προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο, προτείνει αντικατάσταση της διοίκησης του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων από ξένους ειδικούς αν δε επιτευχθούν οι ποσοτικοί στόχοι έως τα τέλη Ιουνίου και προχωρά σε πολιτική ...παρέμβαση υπογραμμίζοντας πως η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων αντιμνημονιακών κομμάτων μπορεί να οδηγήσει σε πολιτική κρίση, ακόμη και σε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Πιο αναλυτικά για τις αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων αναφέρεται πως οι αρχές δεν έχουν ακόμη καταλήξει στα σχέδια για τη μείωση προσωπικού.

«Δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν 27.000 προσωπικό (2.000 το 2012 και 25.000 εφέτος ) στο νέο σύστημα ένα διάδοχο σχήμα της ουσιαστικά ουδέποτε εφαρμοσθείσης εργασιακής εφεδρείας», σημειώνεται στην έκθεση.

Η κυβέρνηση σύμφωνα με το Ταμείο ξεκίνησε την κινητικότητα (διαθεσιμότητα) μεταφέροντας εκεί 2.000 προσωπικό ως προαπαιτούμενη δράση

«Απαιτούνται τώρα σχέδια για απολύσεις. Οι στοχευμένες απολύσεις είναι βασικές ώστε να κατανοήσουν οι αρχές τους στόχους για εξοικονόμηση λειτουργικών εξόδων και θα βοηθήσουν στο να διασφαλιστεί ένα σωστό μήνυμα ικανοτήτων στο μελλοντικό εργατικό δυναμικό του δημοσίου τομέα. Από μόνες τους οι αποχωρήσεις δεν παρέχουν τέτοιες εγγυήσεις», προστίθεται χαρακτηριστικά.

Το ζήτημα θα επανεξεταστεί όταν η τρόικα επανέλθει στην Αθήνα με το σκεπτικό πως οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν να θέσουν τους στόχους έως την επόμενη επιθεώρηση, από την ώρα που θα γίνουν γνωστά τα οργανογράμματα αναδιάρθρωσης προσωπικού.

Μάλιστα το ΔΝΤ επισημαίνει ότι για να μη χρειαστεί να γίνουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, θα πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε «σημαντικό αριθμό απολύσεων και δραστικό περιορισμό της φοροδιαφυγής».

Η ορθολογικότερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου τομέα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική από το Ταμείο ενώ υποστηρίζει ότι Λυδία Λίθος για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος είναι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Επίσης, τον Αύγουστο του 2013 θα πρέπει να εξειδικευτούν και τα νέα μέτρα ύψους 4 δισ. ευρώ για την περίοδο 2015-2016. Αυτά θα φορούν επέκταση υφιστάμενων μέτρων, όπως η εισφορά αλληλεγγύης, αλλά και σε νέες παρεμβάσεις στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, (συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα) .

Εξάλλου γίνεται αναφορά σε επιπλέον μέτρα για την μείωση του χρέους το 2015 που σε περίπτωση που έχουν υπάρξει αστοχίες στο πρόγραμμα μπορεί να φθάσουν σε απευθείας «κούρεμα» κατά 25% στα δάνεια από την Ευρωζώνη και στα ομόλογα που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...