Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

ΚΚΕ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ… ΠΑΚΙΣΤΑΝ!

PAME32
Για τα… μάτια των «κατατρεγμένων οικονομικών μεταναστών» από το Πακιστάν… σφάζονται τα κόμματα της εγχώριας αριστεράντζας. Ομολογουμένως, την καλύτερη πρόσβαση την έχει η ΑΝΤΑΡCIA –ένεκα η πρεσβεία…-, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και έπεται το ΚΚΕ, που όμως δεν τα… παρατάει.
Έτσι, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΚΚΕ: «Συνάντηση με την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «η Ενότητα» πραγματοποίησε η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ και εξέφρασε την αλληλεγγύη του ταξικού κινήματος… Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ τονίζει ότι «στη συνάντηση αναφέρθηκαν τα καθημερινά βίαια επεισόδια που έχουν θύματα Πακιστανούς και που συμβαίνουν παντού, στο δρόμο, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στους χώρους δουλειάς, στα αστυνομικά τμήματα. Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ δήλωσε ότι τα ταξικά συνδικάτα θα είναι στο πλάι όλων των εργαζόμενων και των ανέργων, είτε είναι από το Πακιστάν, είτε από οποιαδήποτε χώρα και θα δυναμώσουν τον αγώνα τους κατά της Χρυσής Αυγής, κατά των φασιστικών επιθέσεων. Θα πρωτοστατήσουμε στην οργάνωση των μεταναστών στα συνδικάτα, στους χώρους δουλειάς».

Επιστολή στρατηγού της ΕΛΑΣ στο Σαμαρά. "Ποια χώρα θα απομείνει για να σώσετε";


Κύριε Πρωθυπουργέ, καλή χρονιά, είμαι ένας συνταξιούχος ένστολος, που δυστυχώς το σύστημα μου κόλλησε τη ρετσινιά του «ειδικού μισθολογίου».
Οχι κύριε Πρωθυπουργέ δεν είμαι τέτοιος, γιατί είμαι των «τριών και εξήντα». Φαίνεται πως οι σπουδαγμένοι συμβουλάτορές σας δεν σας είπαν, ότι στους ένστολους δεν υπάρχει «ειδικό μισθολόγιο», γιατί απλούστατα δεν έχουν προνόμια, ελαφρύνσεις και άλλα καλούδια. Ας είναι, το θέμα μας κύριε Πρωθυπουργέ, γιατί κανείς από τους αρμοδίους δεν καταλαβαίνει, είναι η αλλαγή του τρόπου πληρωμής των συντάξεων όλων των ταμείων κάθε τέλος του μηνός, αρχής γενομένης από το Γενάρη.


Δεν γνωρίζω κύριε Πρωθυπουργέ, ποιος εισηγείται τέτοιες αλλαγές και δημιουργία άλλης μιας Ανεξάρτητης Αρχής, για την πληρωμή των συντάξεων, λέτε και απέτυχε ο προηγούμενος τρόπος καταβολής του «κόπου μας», λέτε και η δημιουργία άλλης μιας Ανεξάρτητης Αρχής, για «βόλεμα κάποιου» θα σώσει την Ελλάδα, λέτε και τόσες άλλες που υπάρχουν έσωσαν την Ελλάδα και πρόσφεραν ανακούφιση στον Ελληνικό λαό, εκτός και αν πρέπει και αυτό να μας το πει η Τρόϊκα πως θα πληρωνόμαστε, οπότε ντρέπομαι, αν φτάσαμε σε τέτοιο σημείο, σαν κράτος.

Δεν σκέφτηκαν κύριε Πρωθυπουργέ οι αρμόδιοι πως θα πληρώνονται οι συνταξιούχοι στις τράπεζες όλων των ταμείων σε μια μέρα, ο συνωστισμός και οι ουρές θα φτάνουν μέχρι τα Καλάβρυτα και την Αταλάντη, μες στο κρύο, το χιόνι, τη βροχή, την ζέστη, γιατί κύριε Πρωθυπουργέ, φροντίσατε όλοι σας, να μη υπάρχει περίσσευμα έστω να ζήσουμε μια μέρα παραπάνω χωρίς να πληρωθούμε.

Όταν κύριε Πρωθυπουργέ το σύστημά σας φτώχυνε τη χώρα μας και το λαό της, με τα πετσοκόματα σε μισθούς και συντάξεις, από το «άστα για αργότερα» και «λεφτά υπάρχουν» προκατόχων σας, κανονίσαμε πως θα πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, αφού πληρωνόμαστε κάθε 24 του μηνός, κάναμε τους διακανονισμούς με εφορίες και τράπεζες, για να είμεθα συνεπείς, σαν Ελληνες φορολογούμενοι, τώρα μας τα ανατρέπετε όλα και θα αρχίσουν από την επομένη της καθυστέρησης οι ανάλγητες «εισπρακτικές» και εφορίες να ενοχλούν μεσημεριάτικα. Κύριε Πρωθυπουργέ, σκέφτηκαν οι επιτελείς σας πότε «θα προκάμω» να πληρώσω στις 31 του μηνος, και να τρέξω να εκπληρώσω τις υποχρεώσεις για να μη χάσω το διακονονισμό με τις τράπεζες, για να μη χάσω μετά το διακανονισμό την φορολογική ενημερότητα κάθε μήνα από την εφορία. Φτωχύναμε και δεν μπορούμε μέσα σε δέκα δόσεις να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας στην εφορία, γιατί δεν βγαίνουμε για να ζήσουμε, ούτε χαράτσια, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ και τόσα άλλα να πληρώνουμε.

Τα μνημόνια στη χώρα μας κύριε Πρωθυπουργέ δεν τάφεραν οι πληρωμές των συντάξεων κάθε 24 του μηνός, γι’ αυτό κάντε κάτι να επανέλθει το προηγούμενο σύστημα, εκτός και, αν οι Τράπεζες, θέλουν να βγάλουν και «από τη μύγα ξύγκι» τοκίζοντας, έστω και για ελάχιστο, των ιδρώτα μισθωτών και συνταξιούχων. Κύριε Πρωθυπουργέ, σέβομαι τον αγώνα σας για την σωτηρία της χώρας, όπως λέτε, απ’ την άλλη όμως κύριε Πρόεδρε, ποια χώρα θα σώσετε, όταν έχετε φτάσει στο σημείο να έχετε «εκτελέσει» το λαό της χώρας αυτής, με τα πετσοκόματα μισθών και συντάξεων, με τους φόρους, τις αυξήσεις ειδκών πρώτης ανάγκης, τα χαράτσια της ΔΕΗ, τους φόρους πολυτελούς διαβίωσης, επειδή ο Σημίτης και οι προκάτοχοί σας του είπαν πάρε αυτοκίνητο μεγάλο δεν έχεις πρόβλημα, και έρχεται τώρα ο Υπουργός σας και του λέει πούλατο.

Πέστε μου κύριε Πρωθυπουργέ, ποιο νομοσχέδιο ή ποια πράξη νομοθετικού περιεχομένου φέρατε στη Βουλή που μιλά για ελάφρυνση, όλα είναι αγχόνη στην Ελληνικό λαό, του οποίου την υπερηφάνεια καταρακώσατε όλοι σας και τον κάνατε να περπατάει με σκυφτό το κεφάλι. Έλεος.
Με τούτη μου την επιστολή – διαμαρτυρία κ. Πρωθυπουργέ εκφράζω μόνο τον εαυτό μου, δεν εκπροσωπώ κανένα, αλλά πιστεύω, ότι στην ίδια μοίρα με μένα είναι δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες, εκατομμμύρια συμπολίτες μου.


Με σεβασμό και εκτίμηση

Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος

Αντιστράτηγος

Επίτιμος Υπαρχηγός ΕΛΑΣ

ΟΥΤΕ ΦΡΑΓΚΟ ΔΕ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ» ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥ – ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥΣ

SYRIZA
Δήλωση με την οποία ζητούν «τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας μετά τη δολοφονία του 27χρονου Σαχτζάτ Λουκμάν», έκανε μια εννιάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Στη δήλωσή τους αυτή ζητούν –μεταξύ των άλλων «αυτονόητων», όπως τα χαρακτηρίζουν- από την συγκυβέρνηση: «Να καλύψει τα έξοδα για τη μεταφορά της σορού του 27χρονου Σαχτζάτ στη χώρα του».
Από την άλλη μεριά, διαβάζουμε στο καθεστωτικό «Βήμα»:
«…Δυναμική είναι και η τριήμερη μαραθώνια προσπάθεια της πακιστανικής κοινότητας Ελλάδος «Ενότητα» που στοχεύει στη συγκέντρωση χρημάτων ώστε να καλυφθούν τα έξοδα μεταφοράς της σορού του Λουκμάν Σαχτζάτ στο Πακιστάν. Παρά την έκκληση της κοινότητας για οικονομική βοήθεια από την ελληνική κυβέρνηση, δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση. «Ακόμα δεν μας έχει απαντήσει η κυβέρνηση ή το υπουργείο και πλέον βασιζόμαστε στην αλληλεγγύη των συμπατριωτών μας και όσων αδελφών Ελλήνων θέλουν να μας στηρίξουν» δήλωσε στο «Βήμα» ο επικεφαλής της κοινότητας κ. Τζαβέντ Ασλάμ. Επιπλέον τόνισε ότι «μέχρι τώρα έχουν προσφέρει χρήματα μόνο συμπατριώτες μας από το Πακιστάν». Το συνολικό ποσό που χρειάζεται το γραφείο τελετών για τη μεταφορά της σορού είναι περίπου 1.500 ευρώ. «Ήταν η καλύτερη τιμή που βρήκαμε. Τα άλλα γραφεία ζητούσαν 3.000 ευρώ» υπογραμμίζει ο κ. Ασλάμ. «Αυτή τη στιγμή μας λείπουν 200 ευρώ για τη μεταφορά του…».
Δε συμβάλλει, λοιπόν, η συγκυβέρνηση για την μεταφορά της σορού του δολοφονηθέντος Πακιστανού στην πατρίδα του. Τι εμποδίζει, όμως, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να το πράξουν αυτοί; Κι όχι μόνο οι 9 που υπογράφουν τη δήλωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κοντά στους 70 βουλευτές. Από είκοσι (20) ευρώ ο καθένας να ‘βαζε από το περίσσευμά του, θα είχε συγκεντρωθεί τάκα-τάκα το ποσόν και δε θα υποχρεώνονταν οι φτωχοί πράγματι Πακιστανοί να βάζουν λεφτά από το υστέρημά τους. Επίσης, θα μπορούσε να καλύψει το ποσόν ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα. Τόσα εκατομμύρια εισπράττει το χρόνο από την κρατική επιχορήγηση, δε μπορούσε να δώσει 1.500 ευρώ για να τακτοποιηθεί η υπόθεση; Αλλά και οι λοιποί «αλληλέγγυοι» (στα λόγια), πέραν από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι… επαναστάταροι της ΑΝΤΑΡCIA, οι χρυσοκάνθαροι των ΜΚΟ, οι αρχιτσιφούτηδες του Περισσού κι όλο το κακό συναπάντημα. Που είναι η… αλληλεγγύη τους; Αλλά που χάθηκε η… αλληλεγγύη (στην πράξη κι όχι στη θεωρία…) για να τη βρουν οι ψευτο-αλληλέγγυοι του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών… αντιρατσιστικών δυνάμεων;

Ξέρετε σε ποιό μεγάλο εμπορικό κέντρο είναι μέτοχος η HSBC; Για την Ελλάδα μιλάμε…


Ναι, η τράπεζα που καταδικάστηκε για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και μία σειρά ατέλειωτων οικονομικών εγκλημάτων, η τράπεζα που “έφαγε” πρόστιμο – μαμούθ αλλά στην Ελλάδα συνεχίζει να κερδοσκοπεί ανεξέλεγκτα. Ναι, η τράπεζα της περιβόητης λίστας “Λαγκάρντ”, κάνει χρυσές μπίζνες στην Ελλάδα με τις προκλητικές πλάτες του κράτους.

Σε ποιό εμπορικό κέντρο είναι μέτοχος; Έλα που δεν καταλάβατε…:

The Mall Athens – Προφίλ

Στο Μαρούσι, την καρδιά της Αττικής, δίπλά στο σταθμό “Νερατζιώτισσα”, στην Αττική Οδό, ένας μοναδικός χώρος συγκεντρώνει περισσότερες από 200 διαφορετικές επιλογές για αγορές, διασκέδαση και φαγητό, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στις αγοραστικές και ψυχαγωγικές επιλογές των Αθηναίων.

Επώνυμες εμπορικές αλυσίδες, εστιατόρια και καφέ, πρωτοποριακές κινηματογραφικές αίθουσες και χώροι αναψυχής και διασκέδασης για όλη την οικογένεια, βρίσκονται πλέον στη διάθεσή σας.

Με μελετημένο καταμερισμό, σύγχρονο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και πρότυπες βοηθητικές υπηρεσίες, το The Mall Athens εξασφαλίζει την άνετη, ευχάριστη και ασφαλή περιήγηση των επισκεπτών σε όλους τους χώρους του, ώστε να επιλέγουν εύκολα και αποτελεσματικά αυτό που τους ενδιαφέρει.


Το The Mall Athens αναπτύχθηκε από τη LAMDA Olympia Village – θυγατρική εταιρεία της LAMDA Development- και έρχεται να αλλάξει ριζικά τις καταναλωτικές συνήθειες του αθηναϊκού κοινού συνδυάζοντας περίπου 58.500 τ.μ. Διαθέσιμου Ενοικιάσιμου Χώρου (GLA) και 90.000 τ.μ. υπόγειων χώρων.


Κύριοι μέτοχοι του Τhe Mall Athens είναι η Lamda Development S.A.και η HSBC Property Investements Ltd. Τη διαχείριση του The Mall Athens έχει αναλάβει η ECE LAMDA Hellas, εξειδικευμένη εταιρεία στον τομέα διαχείρισης εμπορικών κέντρων.

Το The Mall Athens συνδυάζει πραγματικά αμέτρητες απολαύσεις … Το ερώτημα είναι πόσες μπορείτε να συνδυάσετε εσείς!

olympia

Τα διαπιστευτήρια Δένδια στους μασόνους φίλους του!

Τα διαπιστευτήρια Δένδια στους μασόνους φίλους του!

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, ξεκίνησε η λειτουργία των δύο τμημάτων και των 68 γραφείων αντιμετώπισης της ρατσιστικής βίας. Η νέα αυτή υπηρεσία, στελεχώνεται με περισσότερους από 200 αστυνομικούς, οι οποίοι προέρχονται ως επί το πλείστον, από υπηρεσίες Ασφάλειας.
Στις αρμοδιότητες της υπηρεσίας, είναι η συλλογή στοιχείων και η συνεργασία με οργανώσεις και φορείς, κοινωνικούς και διεθνείς, καθώς και με διάφορες άλλες υπηρεσίες. Ταυτόχρονα θα συνδράμουν άλλες υπηρεσίες και αρχές στη διερεύνηση διαφόρων υποθέσεων, ενώ θα ενημερώνουν τα θύματα ρατσιστικής βίας για τα δικαιώματά τους, παρέχοντάς τους επίσης, οποιαδήποτε ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, καθώς και ψυχολογική υποστήριξη!
Γίνεται εύκολα αντιληπτό το ασαφές του πλαισίου λειτουργίας της νέας αυτής υπηρεσίας. Κατ’ αρχήν, 200 και πλέον αστυνομικοί, θα εγκαταλείψουν σε μια περίοδο αυξημένης εγκληματικότητος το πεδίο δράσης τους, για να απασχοληθούν σε μια νεφελώδους και άνευ αντικειμένου λειτουργίας υπηρεσία. Όμως είπαμε, το κράτος αυτό, έχει προ πολλού πάψει να υπηρετεί τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού…
Είναι προφανές, πως η δημιουργία της υπηρεσίας αυτής, είναι μια από κοινού απόφαση Δεξιών και Αριστερών, με σκοπό τον περιορισμό της πολιτικής και ιδεολογικής επιρροής του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος. Φαίνεται πως στη λήψη της σχετικής αποφάσεως πρυτάνευσε η δεξιά μικροπολιτική σκοπιμότητα σε συνδυασμό με την μαρξιστική προσκόλληση στη λαθρολαγνεία. Κατ’ ουσίαν όμως, οι φίλοι των τρομοκρατών, των λαθρομεταναστών και των καταστροφέων της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, επέβαλαν στην κυβέρνηση Σαμαρά τη θέλησή τους. Στη προκειμένη περίπτωση, η μαρξιστική προσέγγιση του ζητήματος «ρατσισμός», καθίσταται η επίσημη καθεστωτική αντίληψη, υπό δημοκρατικό μανδύα.
Ποιοί είναι όμως εκείνοι οι φορείς και οι οργανώσεις με τους οποίους θα συνεργάζεται η νέα υπηρεσία, συμφώνως προς τις δηλώσεις του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.; Είναι φυσικά οι οργανώσεις-σφραγίδα των κρατικοδίαιτων αριστεριστών, οι οποίες χρηματοδοτούνται από το καθεστώς για να οργανώνουν αντιρατσιστικά συλλαλητήρια, γιορτές και πανηγύρια που παραπέμπουν στις αστείες τελετές της αφρικανικής ζούγκλας. Είναι εκείνες οι συμμορίες και οι θύλακες εκκολάψεως τρομοκρατών, των οποίων μοναδικός λόγος ύπαρξης είναι η εξαφάνιση(με κάθε μέσο) της Χρυσής Αυγής. Είναι ίσως, οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι των στρατευμένων μέσων ενημέρωσης, οι οποίοι έχουν εργολαβικά αναλάβει την πολεμική κατά του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος και των οποίων η τακτική της συκοφάντησης και της λασπολογίας φαίνεται πως δεν απέδωσε.
Η Χρυσή Αυγή, διακηρύσσει σε κάθε τόνο και ύφος πως βεβαίως και υφίσταται ρατσισμός στην κοινοβουλευτική δημοκρατία εντός της οποίας διαβιούμε. Πρόκειται για τον αναμφισβήτητο ρατσισμό, της κυβέρνησης, της Αριστεράς και των λαθροεισβολέων σε βάρος των Ελλήνων! Δε χρειάζεται παρά να καταμετρήσει κανείς τον αριθμό των Ελλήνων που δολοφονήθηκαν από τα στίφη των βαρβάρων, τα οποία κατέκλυσαν την Πατρίδα μας, με την ανοχή και ενθάρρυνση του ίδιου του κοινοβουλευτικού κράτους.
Κατά παρόμοιο τρόπο, δε θα πρέπει να λησμονούμε(και καλούμε τη νέα υπηρεσία να ασχοληθεί επισταμένως με το ζήτημα τούτο) τα ρατσιστικά κίνητρα των επιθέσεων αριστερών δυνάμεων εις βάρος του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, επιθέσεις οι οποίες εκδηλώνονται είτε με βομβιστικές ενέργειες και καταστροφές σε τοπικές οργανώσεις, είτε με δολοφονικής φύσεως χτυπήματα σε μέλη και φίλους του Κινήματος. Ως εκ τούτου, θα ήταν πρέπον να εκκινήσει η νέα υπηρεσία το αντιρατσιστικό της έργο μέσα από τις σελίδες του indymedia, όπου και θα βρει πλήθος ρατσιστικών στοχοποιήσεων Ελλήνων πολιτών, των οποίων μοναδικό αμάρτημα είναι η διαφορετική πολιτική και ιδεολογική προσέγγιση από τους διαχειριστές και τους ομοϊδεάτες του site. Αν αυτό δεν είναι ρατσισμός, τότε τι είναι; Για να μη γίνουμε ακόμη περισσότερο καχύποπτοι και περάσει από το μυαλό μας πως ο αποκλεισμός του Αρχηγού και των στελεχών του Κινήματός μας, από δημόσιους φορείς και από τα μέσα ενημέρωσης, οφείλεται σε ρατσιστικά κριτήρια…
Η λειτουργία της υπηρεσίας αντιμετώπισης του ρατσισμού, είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας μιας ψοφοδεούς, δειλής και ιδεολογικώς συγχυσμένης δεξιάς να κατευνάσει μια ανθελληνική, φίλη της εκνομίας και υστερική αριστερά. Επιπλέον, είναι η απόδοση των διαπιστευτηρίων ενός αλαζόνα και αποτυχημένου υπουργού στους μασόνους φίλους του(κατά δήλωσή του) και στις επιταγές του διεθνούς σιωνισμού, ο οποίος αδυνατεί να αντιμετωπίσει αλλιώς την αναπόφευκτη και μη αναστρέψιμη πλέον στροφή του Ελληνικού Λαού, προς τον Εθνικισμό. Εν τούτοις, οφείλουμε να ευχηθούμε στους 200 και πλέον αστυνομικούς οι οποίοι πληρώνονται από τα χρήματα του Ελληνικού λαού, να έχουν κάθε επιτυχία στην αντιμετώπιση της ρατσιστικής εγκληματικότητος λαθρομεταναστών και αριστεράς εις βάρος νομοταγών Ελλήνων πολιτών. Εκείνοι που σπέρνουν ανέμους, θα μάθουν τώρα να θερίζουν θύελλες!
Το επαίσχυντο βίντεο για την νέα υπηρεσία της ελληνικής αστυνομίας.www.xryshaygh.com

ΤΟΥΡΚΙΚΟ "ΑΜΟΚ" ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΗΜΕΡΑ > Δώδεκα παραβιάσεις & παραβάσεις απο τουρκικά μαχητικά, ΑΦΝΣ και ελικόπτερα


Δεκαπέντε αεροσκάφη και ελικόπτερα έστειλε σήμερα η τουρκική Αεροπορία και το Ναυτικό στο Αιγαίο σε μια νέα προσπάθεια να «πεισθεί» η ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια αναφορικά με την ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) κάτι για το οποίο η Τουρκία έχει προειδοποιήσει ότι μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε σύρραξη.
Η τουρκική μίνι «εισβολή» στον Εθνικό Εναέριο Χώρο (ΕΕΧ) αποτελείτο από 13 μαχητικά αεροσκάφη F-16C/D block 40 & 50, 2 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235MPA (η Ελλάδα μετά την καθήλωση των P-3B δεν διαθέτει ούτε ένα επιχειρησιακό ΑΦΝΣ) και 1 ελικόπτερο S-70B2 Seahawk.

Σύμφωνα με επιτελείς του ΓΕΕΘΑ επρόκειτο περί ενός καλά οργανωμένου σχεδίου με τους τουρκικούς σχηματισμούς των μαχητικών να παρέχουν προστασία στα CN-235 ενώ το τουρκικό ελικόπτερο πραγματοποιούσε εικονικές ασκήσεις καταδίωξης υποβρυχίου.
Αξιοσημείωτος θεωρείται και ο αριθμός των οπλισμένων τουρκικών F-16 τα οποία ήταν 6 στο σύνολο.
Όλα τα εναέρια μέσα των Τούρκων πραγματοποίησαν 6 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 6 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου στο βόρειο, κεντρικό αλλά και στην περιοχή που τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

defencenet

Αποκάλυψη! Έκαναν λάθος σε έναν συντελεστή και οδήγησαν την Ελλάδα στην εξαθλίωση


 Με τίτλο «Λιτότητα: Έχουμε κάνει λάθος εφ' όλης της ύλης», το εβδομαδιαίο περιοδικό «Μarianne» δημοσιεύει μεγάλο αφιέρωμα στο «απίστευτο λάθος των ειδικών του ΔΝΤ». Είναι το πρώτο από τα γαλλικά έντυπα που προσπαθεί να ρίξει φως και να κατανοήσει την έκθεση του Ολιβιέ Μπλανσάρ, επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 3 Ιανουαρίου...
Από τα γαλλικά μίντια μόνο το κρατικό κανάλι France2 είχε κάνει μια σύντομη αναφορά, ενώ κατά τα άλλα το θέμα έχει περάσει στα ψιλά της έντυπης δημοσιογραφίας.

Στο πολυσέλιδο αφιέρωμα της «Μarianne» γίνεται συνεχής αναφορά στις συνέπειες που έχει υποστεί η Ελλάδα από την επιβολή της λιτότητας που επέβαλαν οι «ειδικοί» του ΔΝΤ και αυτό, όπως λέει, εξ αιτίας ενός λάθος στους υπολογισμούς...

«Πρόκειται για την απίστευτη ομολογία!», γράφουν οι συντάκτες του άρθρου. «Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της μεγάλης κρίσης που κλυδωνίζει τις δυτικές οικονομίες, ένας από τους σημαντικότερους ειδικούς οικονομολόγους του πλανήτη, ο Ολιβιέ Μπλανσάρ, διευθυντής του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ, έδωσε στη δημοσιότητα μια μελέτη στην οποία ομολογεί ότι το ΔΝΤ και μαζί του το σύνολο των Ευρωπαίων ηγετών, των υπουργών οικονομίας, της Κομισιόν και της ΕΚΤ, έκαναν σοβαρό λάθος στους υπολογισμούς τους. Υποτίμησαν τις καταστροφικές συνέπειες των πολιτικών λιτότητας που επέβαλαν στα υπερχρεωμένα κράτη».

Το απίστευτο αυτό κείμενο της 43σέλιδης έκθεσης του Ολιβιέ Μπλανσάρ έχει τίτλο: «Τα λάθη των προγνωστικών ανάπτυξης και οι δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές». Το λάθος αφορά σε έναν συντελεστή, γνωστό στην οικονομία με την ονομασία «πολλαπλασιαστής» (multiplicateur). Μεταξύ του 1970 και του 2007, οι ασχολούμενοι με τις προβλέψεις είχαν διαπιστώσει ότι η μείωση κατά 1% στις δημόσιες δαπάνες, ή κατά 1% επιπλέον έσοδα από τη φορολογία, οδηγούσαν, κατά μέσον όρο, σε 0,5% μείωση της ανάπτυξης στις προηγμένες χώρες. Εξ αυτού διαμόρφωσαν τον πολλαπλασιαστή 0,5 τον οποίο και χρησιμοποίησαν στις προκαταρτικές εργασίες τους για τα προγράμματα που επιβλήθηκαν σε Ελλάδα και Πορτογαλία.

Το πρόβλημα είναι ότι τα δεδομένα αυτά ίσχυαν πριν από την κρίση, η οποία με την ανασφάλεια που έφερε στις χώρες, επηρέασε τη συμπεριφορά των καταναλωτών. Στο «Πανόραμα της Παγκόσμιας Οικονομίας» που δημοσίευσε το ΔΝΤ τον περασμένο Οκτώβριο, αναγνωρίζει ότι με τις σημερινές συνθήκες, οι πολλαπλασιαστές κινούνται ανάμεσα στο 0,9 έως και το 1,7 (!) ήτοι δύο με τρεις φορές μεγαλύτεροι από το 0,5. Την πληροφορία αυτή το ΔΝΤ την έχει γράψει στα ψιλά του «Πανοράματος» και μόνο οι ιδιαίτερα έμπειροι αναλυτές μπορούσαν να αντιληφθούν το μέγεθος της σημασίας της.

Αβυσσαλέες συνέπειες

Ο Ολιβιέ Μπλανσάρ αναγνωρίζει αυτό που κάθε πολίτης μπορούσε να αντιληφθεί περπατώντας για λίγο στις ρημαγμένες από τη λιτότητα αγορές των πόλεων της νότιας Ευρώπης -που όμως οι μεγάλοι εξπέρ στα γραφεία τους με τα κομπιουτεράκια τους φάνηκαν ανάξιοι να αντιληφθούν.

Υποχρεώνοντας τις κυβερνήσεις της νότιας Ευρώπης σε δραστική μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και των συντάξεων, αναγνωρίζει η έκθεση, προκλήθηκε μια πτώση της εσωτερικής ζήτησης δύο με τρεις φορές ταχύτερη απ' ό,τι αναμενόταν. Οι συνέπειες ήταν αβυσσαλέες: σειρά πτωχεύσεων, εκτίναξη της ανεργίας, τεράστιες διαδηλώσεις στους δρόμους της Αθήνας και της Λισαβόνας.

Ποινική δίωξη κατά του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου άσκησε ο Πεπόνης για την διόγκωση του ελλείμματος του 2009 που μας έβαλε στο μνημόνιο!


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Ανδρέα Γεωργίου προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και ακόμη δυο μελών της Στατιστικής Αρχής άσκησε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, με την κατηγορία για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του δημοσίου σε συνδυασμό μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών.

Καταλάβατε τώρα γιατί σφάζονται στο ΠΑΣΟΚ για το ποιος επέμενε να βάλει τη χώρα στο μνημόνιο; Ανοίγουν τα θέματα και προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες.

Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή καταγγελίες της υπαλλήλου Ζωής Γεωργαντά για τεχνική διόγκωση του ελλείμματος το 2009, προκειμένου η χώρα να ανακηρυχθεί ..πρωταθλητής ελλείμματος μέσα στην Ευρωζώνη και να ενταχθεί πιο εύκολα στο μνημόνιο και να ληφθούν σκληρά μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ο οικονομικός εισαγγελέας ζητεί να ασκηθεί ποινική δίωξη στον Ανδρέα Γεωργίου και για το αδίκημα της παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση

Επίσης, άσκησε δίωξη και προς τα μέλη Κωνσταντίνο Μολφέτα προϊστάμενο διεύθυνσης εθνικών λογαριασμών και Ευσταθία Ξενάκη προϊσταμένη γενικής διεύθυνσης στατιστικής ερευνών.

olympia

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ – ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

MNHMONIO
Απ’ όπου και να το ακουμπήσει κανείς το καθεστώς των διεφθαρμένων, αναδύεται η έντονη μεταπολιτευτική μπόχα, η οποία εξαπλώθηκε σε όλο το φάσμα του κρατικού μηχανισμού… Τα στοιχεία τα οποία έχουν στη διάθεσή τους οι οικονομικοί εισαγγελείς, είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντικά για τον πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και δυο υψηλόβαθμα στελέχη της υπηρεσίας, με συνέπεια να παραγγείλουν την ποινική τους δίωξη, από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Αφορμή για τις έρευνες, είχαν σταθεί οι καταγγελίες της κυρίας Ζωής Γεωργαντά, η οποία και ήταν μέλος της ΕΛΣΤΑΤ κατά την περίοδο που ανέλαβε υπουργός οικονομικών ο κύριος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με τον ερχομό του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, το 2009. Η κυρία Γεωργαντά είχε δημοσίως καταγγείλει πως ο κύριος Γεωργίου(στενός συνεργάτης του Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ανέλαβε πρόεδρος της Αρχής το 2009), είχε σκοπίμως διογκώσει το έλλειμμα, με σκοπό να σπρώξει ο πρώην πρωθυπουργός την Ελλάδα στα νύχια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου!
Αξίζει να αναφερθεί πως οι φωνές της κυρίας Γεωργαντά είτε είχαν αποσιωπηθεί είτε τους είχε αποδοθεί χαρακτήρας γραφικότητος, από τα εγχώρια «αντικειμενικά» μέσα μαζικής ενημέρωσης. Παρά ταύτα, οι οικονομικοί εισαγγελείς, συγκέντρωσαν πλήθος στοιχείων τα οποία αποδεικνύουν παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση σε βάρος του δημοσίου.
Επιβεβαιώνονται πλήρως λοιπόν, οι Έλληνες Εθνικιστές για την απόφασή τους να ζητήσουν την παραπομπή και του Γιώργου Παπανδρέου σε προανακριτική επιτροπή της Βουλής, αίτημα που ωστόσο απερρίφθη από την συνομοταξία των διεφθαρμένων. Αποδεικνύεται επίσης, πως το ζήτημα της ελληνικής προσφυγής στο μηχανισμό στήριξης ήταν ένα έργο καλοσχεδιασμένο, το οποίο εκτελέστηκε με πρωταγωνιστές τους Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου και κομπάρσους τους τότε βουλευτές του κοινοβουλίου, οι οποίοι από «πατριωτικό» καθήκον, υπερψήφισαν το Μνημόνιο.
Θα πρέπει να αισθάνονται ανακουφισμένοι και υπερήφανοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (όπως είχε σπεύσει τότε να αυτοσαρκαστεί ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης), οι οποίοι ψήφισαν υπέρ της μη παραπομπής σε προανακριτική, για τους κυρίους Παπανδρέου και Βενιζέλο…
Εις ότι αφορά τον κύριο Βενιζέλο, ο οποίος και βάλλει κατά καιρούς κατά της Χρυσής Αυγής, εξάγουμε το ακόλουθο συμπέρασμα: είτε είναι συνειδητός προδότης που εξαπάτησε τον Ελληνικό Λαό μαζί με τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, είτε είναι υπέρμετρα αφελής. Όποια κι αν είναι η πραγματικότητα, είναι εξίσου επιζήμιος για το Έθνος και για τα συμφέροντα του Λαού μας. Δεν έχει το ηθικό και πολιτικό ανάστημα για να κατηγορεί την Χρυσή Αυγή!
Η δε στάση του Σύριζα, να επιχειρήσει την απενοχοποίηση του κυρίου Παπανδρέου, καταδεικνύει με τον πλέον προφανή τρόπο, πως το εξωθεσμικό κέντρο το οποίο προώθησε τον τελευταίο στην εξουσία είναι το ίδιο με εκείνο που τώρα επιδιώκει την ανάληψή της από τον κύριο Τσίπρα και το κόμμα του. Το μόνο βέβαιο, είναι ότι το σχέδιο της Προδοσίας του Ελληνικού Έθνους δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, αλλά εξελίσσεται σε κομμάτια, τα οποία έχουν κάθε φορά διαφορετικό πρωταγωνιστή.
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, διακήρυξε από την αρχή την κάθετη αντίδρασή του στην υπογραφή των Μνημονίων. Δηλώσαμε κατά τρόπο καθαρό και δίχως περιστροφές, πως οι

Το παλικάρι από την Ανδρίτσαινα, ο Γιάννης Αδαμόπουλος, άνοιξε τον δρόμο για την κάθαρση


Για να μην ξεχνάμε, εκτός από τον ηρωϊκό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, η δίωξη κατά της συμμορίας του μνημονίου οφείλεται στις ενέργειες του Γιάννη Αδαμόπουλου, που ως πρόεδρος του ΔΣΑ (μαζί με τον κ. Αργυρό), ξεκίνησε τις ενέργειες για το ξεχαρβάλωμα των διεφθαρμένων.Ο Γιάννης είναι φίλος του Ολυμπία το οποίο τον στήριξε από την πρώτη στιγμή όταν έβαλε την υποψηφιότητα ως “αουτσάιντερ” στον σύλλογο που έμελλε να παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις.

Έπαιξε καθοριστικό ρόλο γιατί πρόεδρος βγήκε το παλικάρι από την Ανδρίτσαινα, απέναντι στα κομματικά φαβορί. Βγήκε με μοναδική φωνή αυτή του Ολυμπία, όταν οι διαπλεκόμενοι έκαναν τον παν για να τον απαξιώσουν. Είχαν απόλυτο δίκιο που τον φοβόντουσαν, είχαμε απόλυτο δίκιο που τον στηρίξαμε. Νιώθουμε διπλά δικαιωμένοι.

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ… BUSINESS CLASS

ACLASS
Υπερπολυτελή ταξιδάκια στην business Class (της άρχουσας τάξης) κάνει ο πρώην… κομμαντάντε και νυν… leader of SYRIZA (όπως τον αποκαλούν οι Αμερικανοί φίλοι του). Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο καθεστωτικός «Βηματοδότης», ο… leader of SYRIZA κάνει και… ταξικές διακρίσεις, στέλνοντας κάποιους βουλευτές του να συνταξιδέψουν μαζί με το… πόπολο:
«Ήταν να μην πάρει φόρα με τα τόσο πολλά ταξίδια που κάνει τελευταίως ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλ. Τσίπρας. Πρώτη θέση παρακαλώ, με πληροφόρησαν ότι ζήτησε με όλες τις ανέσεις που παρέχει, στις πτήσεις, όχι μόνον στις υπερατλαντικές, αλλά και στις ευρωπαϊκές.
Οι επιβάτες της Aegean για τη Φρανκφούρτη έμειναν έκπληκτοι όταν στο αεροσκάφος επιβιβάσθηκαν βουλευτές όλων των κομμάτων, αλλά και ο κ. Τσίπρας με τους συνεργάτες του, που πήγαινε μέσω Φρανκφούρτης στη Νέα Υόρκη. Όλη, μα όλη η αποστολή των βουλευτών για το Συμβούλιο της Ευρώπης βολεύτηκε στην οικονομική θέση, όπως οι ίδιοι οι βουλευτές με πληροφόρησαν. Μαζί τους (στην οικονομική) και ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Κούρκουλας. Στην πρώτη θέση κάθισε ο κ. Τσίπρας, μαζί με τους συνεργάτες του, καθώς και με την κυρία Ρένα Δούρου (την οποία επιτέλους παίρνει μαζί του σε αποστολή), αλλά έβαλε στην οικονομική θέση τους κκ. Δραγασάκη (αντιπρόεδρο της Βουλής που πήγαινε στο Στρασβούργο), Παπαδημούλη (κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο) και Ντατσόπουλο».
Πολλοί μπορεί να σπεύσουν να κατηγορήσουν τον… χλιδάτο Alexi για… ελιτισμό, αλλά αυτά είναι… κουραφέξαλα. Ναι σύντροφοι, μη μουρμουράτε, σας διαβεβαιώνω πως ο Alexis είναι απόλυτα πιστός στις αρχές του λενινισμού-τροτσκισμού!
Γράφει σχετικά με τα ταξίδια του Λένιν ο Γ. Δημητρακόπουλος, στο βιβλίο του «Λένιν, ο εγγονός του Ισραήλ»: «Λίγο καιρό αργότερα, ο Λένιν επιβιβάστηκε στο τραίνο της γραμμής –ναι, της γραμμής, καλά διαβάσατε- και πήρε τον δρόμο για τον τόπο της εξορίας. Οι «τυραννικές» τσαρικές αρχές, έδιναν το δικαίωμα στους κρατουμένους να ταξιδεύουν προς την εξορία με τα συνήθη συγκοινωνιακά μέσα, αν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν το εισιτήριο. Ο Λένιν, που είχε αυτή την δυνατότητα, εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία να ταξιδεύσει με όλες του τις ανέσεις. Αλλά, ούτε αυτές οι συνθήκες μεταφοράς ικανοποίησαν τα ακριβά γούστα του μελλοντικού σοβιετικού Αυτοκράτορα. Όπως σχετικώς αναφέρει ο Α. Σολζενίτσιν στο συγκλονιστικό έργο του «Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ»: «Ο Λένιν ταξίδεψε με συνηθισμένο βαγόνι μαζί με τους ελεύθερους και διαμαρτυρήθηκε στο προσωπικό του τραίνου, γιατί ένιωθε ανυπόφορα στενάχωρα». Γιατί ένιωθε στενάχωρα; Διότι είχε μάθει να ταξιδεύει μόνο σε βαγόνια της πρώτης θέσης!

H Ελλάδα κύριος «αιμοδότης» της Αλβανικής Οικονομίας! > Παρά ταύτα το ανθελληνικό μένος κυριαρχεί στις Κυβερνήσεις των Τιράνων


- Πρώτη σε επενδύσεις η χώρα μας στη γείτονα…

- Παρά ταύτα το ανθελληνικό μένος κυριαρχεί στις Κυβερνήσεις των Τιράνων

Από το 1990 που «άνοιξαν» τα σύνορα με την Αλβανία, η Ελλάδα αποδεικνύεται όχι απλά ένας καλός γείτονας, αλλά κυριολεκτικά ο «αιμοδότης» της Αλβανικής οικονομίας και κοινωνίας.

Στα είκοσι και πλέον χρόνια που μεσολάβησαν έκτοτε, δέχτηκε εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανούς πολίτες στο έδαφός της, τους φιλοξένησε, τους πρόσφερε εργασία (έστω και με τα γνωστά προβλήματα), ασφάλεια, υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης. Δεν αρκέστηκε όμως μόνο σε αυτά. Σε μια περίοδο που αναζητούνται επενδυτές για τη χώρα μας, η Ελλάδα επένδυσε εντός της Αλβανικής Επικράτειας και μάλιστα είναι ο σημαντικότερος ξένος επενδυτής.
Σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα, που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, παρά την οικονομική κρίση, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση των επενδύσεων στην Αλβανία σε ποσοστό που κυμαίνεται από 26 έως 28% επί του συνόλου των ξένων επενδυτών. Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι οι Ελληνικές επενδύσεις αφορούν τους πιο δυναμικούς κλάδους της οικονομίας, ήτοι τον τραπεζικό τομέα, τις τηλεπικοινωνίες, τις υπηρεσίες υγείας, τις κατασκευές, την πληροφορική, την παραγωγή και εμπορία δομικών προϊόντων, τις νομικές, λογιστικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες, τον κλάδο τροφίμων, την κλωστοϋφαντουργία και την υποδηματοποιία.

Ελληνικά εμβάσματα

Οι Ελληνικές επενδύσεις δημιούργησαν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας εντός της Αλβανίας και προστιθέμενη αξία για την οικονομία της. Έρχονται δε να συμπληρώσουν την τεράστια βοήθεια που αποκόμισε τα προηγούμενα 20 χρόνια από την απασχόληση των Αλβανών στην Ελλάδα και τα δισεκατομμύρια ευρώ σε εμβάσματα (αφορολόγητα σχεδόν στο σύνολό τους) που στάλθηκαν και χάρη στα οποία (μαζί με αυτά από την Ιταλία) σε μεγάλο μέρος οφείλεται η ανοικοδόμηση της χώρας.
Ενδεικτική της ουσιαστικής συμβολής της Ελλάδος προς την Αλβανική οικονομία, αποτελεί η αναχώρηση τα τελευταία πέντε χρόνια 180.000 Αλβανών που εργάζονταν στην Ελλάδα για την πατρίδα τους, μεταφέροντας σε αυτή τον εξοπλισμό και τις οικονομίες που είχαν αποκτήσει, και τα οποία αποτελούν τα εφόδια για νέες επαγγελματικές δραστηριότητες στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

ΠΙΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ Η «ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ» ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝΔΙΑ

dendias
Το’ πε και το ’κανε ο «πολύς» Δένδιας! Όχι, δεν συνέλαβε τους αριστερούς τρομοκράτες, ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας των τμημάτων και υπηρεσιών που θα ασχολούνται με περιστατικά «ρατσιστικής» βίας. Μάλιστα, από χθες έχει ενεργοποιηθεί κι ένας πενταψήφιος αριθμός, το 11414, στο οποίο μπορούν να κάνουν τις «καταγγελίες» τους οι «κατατρεγμένοι οικονομικοί μετανάστες» και οι «αλληλέγγυοι» φίλοι τους, του ΣΥΡΙΖΑ και των συνιστωσών, του ΚΚΕ, των ΜΚΟ κ.λπ. Μάλιστα, το υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ δίνει τη δυνατότητα να είναι η «καταγγελία» ανώνυμη (!) ή από τρίτο πρόσωπο («αλληλέγγυο») και όχι αυτό που έπεσε «θύμα» και ακολούθως θα διερευνείται! Δηλαδή, θα έχει τη δυνατότητα ο κάθε λαθρομετανάστης ή «αλληλέγγυος» να καταγγείλει οποιονδήποτε αστυνομικό για οποιοδήποτε φανταστικό «ρατσιστικό» αδίκημα, και μετά η υπηρεσία του θα τον ταλαιπωρεί με έρευνες κ.τ.λ., για να αποδείξει πως δεν είναι ελέφαντας, ενώ ο «καταγγέλλων» θα απολαμβάνει την ανωνυμία του!
Τέλος, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., εφόσον από την διερεύνηση μιας υπόθεσης προκύπτει πως υπήρχαν «ρατσιστικά» κίνητρα θα ζητείται η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των εμπλεκομένων, έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα να καταγγελθούν ενδεχομένως και άλλες επιθέσεις από θύματα που θα τους αναγνωρίσουν! Αυτό, όπως καταλαβαίνεται, θα προκαλέσει βροχή στημένων καταγγελιών κατά του οποιουδήποτε «ρατσιστή» αστυνομικού, από συλλόγους «μεταναστών», «αλληλέγγυους» κ.λπ. διώκτες.
Σκοπός της αλλοπρόσαλλης αυτής απόφασης είναι να τρομοκρατούνται οι αστυνομικοί και να κάνουν «τα στραβά μάτια» στα κακουργήματα των «κατατρεγμένων κ.τ.λ.», για να μην κατηγορηθούν για «ρατσισμό»!!! Τα δε αποτελέσματα, θα τα νιώσει σύντομα στο πετσί της η παντελώς απροστάτευτη από το επίσημο (ψευδο)κράτος ελληνική κοινωνία, με τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας…
(ΥΓ) 1: Να δώσουμε ένα πρακτικό παράδειγμα του παραλογισμού που φέρνει η συγκυβέρνηση. «Κατατρεγμένος κ.τ.λ.» πορτοφολάς βουτάει το πορτοφόλι ενός Έλληνα. Το θύμα τον αντιλαμβάνεται και ο δράστης σπεύδει να εξαφανιστεί. Για κακή του τύχη, όμως, εκεί κοντά βρίσκονται αστυνομικοί, οι οποίοι τον καταδιώκουν και τον συλλαμβάνουν. Αυτός αντιστέκεται και οι αστυνομικοί του ασκούν την απαραίτητη βία για να τον καθηλώσουν και βρίσκεται εκεί κοντά κι ένας «αλληλέγγυος», ο οποίος τραβάει σε βίντεο με το κινητό του τηλέφωνο την προσπάθειά τους. Μετά, ο «κατατρεγμένος κ.τ.λ.», με μάρτυρα τον «αλληλέγγυο» και το βίντεο που έχει τραβήξει, μηνύει τους αστυνομικούς για «ρατσιστική» επίθεση και οι αστυνομικοί από κατήγοροι γίνονται κατηγορούμενοι!

Έρχεται… το Υπερμνημόνιο και ο λαός σε λήθαργο!…


Έρχεται και το… Υπερμνημόνιο, Εκεί γύρω στην άνοιξη, αποτελειώνοντας οριστικά την ελληνική κοινωνία... Μία κοινωνία, η οποία κοιμάται τον «ύπνο του δικαίου» και δεν λέει να συνέλθει με τίποτα.
Άλλωστε, οι εξουσιαστές γνωρίζουν άριστα – το έχουμε ξανατονίσει – ότι έχουν να κάνουν με λαό πολιτικά αγράμματο και, δυστυχώς, χωρίς καμία απολύτως μνήμη και έτσι έχουν μπροστά τους ανοιχτό τον δρόμο για να συντρίψουν στο διάβα τους κυριολεκτικά τα πάντα. Εμείς το είχαμε πάντως ξεκαθαρίσει εξ αρχής, εδώ και πάρα πολύ καιρό:
η Ελλάδα ΔΕΝ θα τα καταφέρει και ο λαός της θα πέσει εύκολο θύμα των σχεδιασμών που φέρνει μαζί της η Νέα Εποχή… Μόνο έπειτα από ανείπωτη εθνική τραγωδία θα καταλάβει αυτός ο βαθύτατα αφελής λαός τι στην πραγματικότητα παίζεται εις βάρος του!

Πώς λοιπόν αποκοίμισαν τον ελληνικό λαό την τελευταία βασικά τριετία; Αμέσως μετά τις εκλογές του 2009 η κυβέρνηση του ΓΑΠ επίτηδες άφησε ένα εξάμηνο χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα, ρίχνοντας στον απόλυτο λήθαργο τους Έλληνες. Και έπειτα, αφού ο λαός αυτός είχε πια ναρκωθεί, έμπηξε βαθιά το μαχαίρι στα πλέον ευαίσθητα σημεία του σώματος της πατρίδας!

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΕΝΑ «ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ» ΕΓΚΛΗΜΑ

6525027325
Το παρατραβάνε το σχοινί οι διάφοροι αριστεριστές –κοινοβουλευτικοί και μη- με το θέμα της «ρατσιστικής» δολοφονίας του Πακιστανού κι όπου σταθούν κι όπου βρεθούν (στα ΜΜΕ) την εντάσσουν στις «τρομοκρατικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής».
Κι όλα αυτά παρότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι δύο εμπλεκόμενοι στο φόνο δεν έχουν ουδεμία σχέση με την Χρυσή Αυγή κι αυτή τη «διαρροή» για τα προεκλογικά φυλλάδια άμα θέλουμε την πιστεύουμε, γιατί για φυλλάδια ακούσαμε αλλά φυλλάδια δεν είδαμε…
Επίσης, η δικαιοσύνη, η οποία σαφώς και δε μένει ανεπηρέαστη από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, απήγγειλαν κατηγορίες στους δράστες για παράνομη οπλοκατοχή και ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κι όχι το άρθρο 79, που προστέθηκε με νόμο του 2008, σύμφωνα με το οποίο συνιστά επιβαρυντική περίπτωση η τέλεση οποιουδήποτε εγκλήματος, όταν τελείται από μίσος εθνικό, φυλετικό και θρησκευτικό. Εφόσον, λοιπόν, η ίδια η δικαιοσύνη δεν θεωρεί το έγκλημα «ρατσιστικό», αυτοί τι γυρεύουν;
Βέβαια, εκεί που σταματάει η λογική αρχίζει η αριστερή προπαγάνδα, αλλά όλα έχουν κι ένα όριο. Να θυμηθούμε λίγο τη ληστεία («απαλλοτρίωση», στη γλώσσα του μαρξιστικού υποκόσμου…) μετά φόνου («παράπλευρη απώλεια», που έλεγε κι ο Κουφοντίνας) ενός βιοπαλαιστή ταξιτζή το καλοκαίρι στην Πάρο, από αναρχοκομμουνιστική συμμορία; Που συνελήφθη ο δράστης και αποδείχτηκε ότι ήταν οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ και διαδικτυακός φίλος με Στρατούλη και Δούρου; Για να ξαναδούμε τα ηλεκτρονικά του μηνύματα, για να φρεσκάρουμε τη μνήμη των τιμητών του ΣΥΡΙΖΑ (και λοιπών κομμουνιστικών δυνάμεων):

Τη δέσμευση του ορυκτού πλούτου της Κύπρου ζητά η τρόικα


Τη δέσμευση του ορυκτού πλούτου της Κύπρου ζητά η τρόικα Να δεσμευτούν τα κοιτάσματα του φυσικού αερίου ζητά εμμέσως πλην σαφώς η κρατική τράπεζα της Γερμανίας με  σκοπό την αποπληρωμή του χρέους της Κύπρου. Με μία αλληλουχία αυθαιρέτων υπολογισμών φτάνει στο συμπέρασμα πως ούτε η συμφωνία του μνημονίου που περιλαμβάνει ιδιωτικοποιήσεις, θα καταστήσουν το χρέος βιώσιμο.
Βλέπουμε λοιπόν ότι με τον "μπαμπούλα" της χρεωκοπίας, τα δανεικά του ΔΝΤ, τα μνημόνια, τα spreads, τα PSI και διάφορες  άλλες, εντέχνως ακαταλαβίστικες εκφράσεις, ασκούν τρομοκρατία στον απλό λαό και να προβλέπουν την συντέλεια του κόσμου, αν δεν γίνουν δεκτά τα μέτρα που προτείνουν. Ο λόγος είναι απλός. Τα κοράκια του διεθνούς σιωνισμού έχουν μυριστεί τα τεράστια κέρδη που θα έχουν από το πλούσιο σε υδρογονάνθρακες υπέδαφος των δύο κρατών του Ελληνικού  Έθνους και χρησιμοποιούν την ίδια συνταγή φυσικά με την αμέριστη στήριξη των προθύμων κυβερνήσεων.

Ο Στρος Καν πλήρωσε ακριβά την καμαριέρα. Με μια επιταγή 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων έληξε η πολύκροτη υπόθεση ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/15_22.html#ixzz2IhGTB9kp


Ο Στρος Καν πλήρωσε ακριβά την καμαριέραΑποζημίωση ύψους 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων κατέβαλε ο Ντομινίκ Στρος-Καν στην.. περίφημη καμαριέρα Ναφισατού Ντιαλό.
Στις 10 Δεκεμβρίου ο δικαστής Ντάγκλας Μακίον του δικαστηρίου του Μπρονξ είχε ανακοινώσει ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να τερματίσουν τη δικαστική διαμάχη τους αλλά δεν αποκάλυψε το ακριβές ποσό που θα κατέβαλε ο Στρος-Καν.
Η εφημερίδα κάνει λόγο για «αποζημίωση ύψους 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων, ποσό που επιβεβαιώθηκε από το περιβάλλον του Στρος-Καν». Η Ντιαλό έλαβε μια επιταγή ύψους άνω του 1 εκατομμυρίου αφού... το 30% από τα χρήματα αυτά πήγαν στους δικηγόρους της.
Η Ντιαλό έχει λάβει αποζημίωση και από τη New York Post, καθώς κινήθηκε δικαστικά εναντίον της εφημερίδας που την κατηγόρησε για πορνεία.
Με τη συμφωνία της 10ης Δεκεμβρίου έληξε οριστικά για τον Στρος-Καν η δικαστική περιπέτειά του, 19 μήνες αφότου το σκάνδαλο τον υποχρέωσε να παραιτηθεί από το ΔΝΤ και έβαλε τέλος στις προεδρικές φιλοδοξίες του στη Γαλλία.
 Μέχρι σήμερα πάντως ο ίδιος δεν έχει εξηγήσει τι συνέβη στις 14 Μαΐου 2011 στη σουίτα του στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης.

πηγη

Εμπνευσμένη ομιλία στην Τ.Ο. Βορείων Προαστίων παρουσία του ΑρχηγούΕμπνευσμένη ομιλία στην Τ.Ο. Βορείων Προαστίων παρουσία του Αρχηγού
Στα κατάμεστα από Συναγωνιστές γραφεία της Τ.Ο. Βορείων Προαστίων, παρουσία των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Λαγού, Ελένης Ζαρούλια και του Αρχηγού μας Ν. Μιχαλολιάκου πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Συναγωνιστή Κ.Θ. Ιωάννου με θέμα την εξέλιξη της Εθνικιστικής Μας Ιδεολογίας.
Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος, ο οποίος ευχήθηκε μια καλή Εθνικιστική χρονιά σε όλους τους παριστάμενους και έθεσε τους στόχους της Χρυσής Αυγής για την νέα χρονιά που έρχεται. Πρώτιστη προτεραιότητα του Κινήματος τέθηκε ο Αγώνας για Πατρίδα, Λαό και Ελευθερία, εναντίον όλων των ταγών της μεταπολιτευτικής κλεπτοκρατίας.
Στην συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο Συναγωνιστής, Κ. Θ. Ιωάννου, ο οποίος θέλησε μέσα από την ομιλία του να μας διαφωτίσει αλλά και να μας διαχωρίσει τις έννοιες του Πατριωτισμού - Εθνισμού, οι οποίες αναφέρονται σε μια θεωρία κρατών αποτελούμενα από ομάδες ανθρώπων διαφόρων φύλων που ζουν σε ένα κοινό έδαφος, μη έχοντας κάποιο σκοπό ύπαρξης σε σχέση με εκείνη του Εθνικισμού που διέπει όλους τους Έλληνες από την αρχή της Ιστορίας μας και ιδιαίτερα των Κλασσικών Χρονών, έχοντας ως στόχο τον συνεχή με πιστή αγώνα μας, ώστε να υπάρξει Λαϊκό Εθνικιστικό Έθνος, στο όποιο θα υπάρχει η κοινή καταγωγή, γλώσσα, θρησκεία, πολιτισμός όπου αυτό και θα αποτελεί την ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ. Χαρακτηριστική και ενδεικτική η φράση του Ηροδότου «το ελληνικόν εόν όμαιμόν τε και ομόγλωσσον και θεών ιδρύματα κοινά και θυσίαι ήθεά τε ομότροπα».

Η ομιλία του Συναγωνιστή μας έκλεισε με την αναφορά σε Μεγάλους Έλληνες της ιστορίας μας που είχαν την Μεγάλη Ιδέα ενός τέτοιου κράτους τόσο χωροταξικά μέσα από εδάφη που για αιώνες είχαν ελληνικές ρίζες όσο και εθνικιστικά, δημιουργώντας ένα Έθνος, το όποιο σήμερα ιδεολογικά

Επιδρομή αεροψεκασμών και τεχνητά σύννεφα πάνω από την Πάτρα! 20-1-2013 ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/20-1-2013.html#ixzz2IhG1l1r1


Για άλλη μια φορά βάλθηκαν να καλύψουν κάθε σπιθαμή γαλανού ουρανού. Κυριολεκτικά επιδρομή από δεκάδες αεροσκάφη σήμερα πάνω από την Πάτρα αλλά αυτό που έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν...τα ασυνήθηστα πολλά τεχνητά σύννεφα που σκέπασαν την πόλη και που τώρα τελευταία κάνουν την εμφανισή τους όλα και πιο συχνά.

Επειδή μια εικόνα χίλιες λέξεις... δείτε τις φώτο που ακολουθούν.
 

ΥΠΕΘΑ: Έρευνα για χαλασμένα κρέατα στο Στρατό


Επιτάχυνση της έρευνας για ενδεχόμενη ύπαρξη κυκλώματος και προμήθεια ακατάλληλων κρεάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις, ζήτησε ο υπουργός Άμυνας.

"Είναι αδιαπραγμάτευτη η....
βούλησή μου, οι πάσης φύσεως προμήθειες τροφίμων των Ενόπλων Δυνάμεων να πραγματοποιούνται σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία και τους στρατιωτικούς κανονισμούς", αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, προσθέτοντας ότι "πρώτο μέλημα, πάνω και πριν απ' όλα, είναι η προστασία της υγείας όλων όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις".

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη, Βασίλη Οικονόμου και Θωμά Ψύρρα, με την οποία μετέφεραν την ανησυχία πολλών στρατευμένων για ακατάλληλα κρέατα στον στρατό.

Όπως ενημερώνει τους βουλευτές ο υπουργός Άμυνας, με κατεπείγον υπηρεσιακό έγγραφο που απέστειλε στον εισαγγελέα αναθεωρητή Α', ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και οι έρευνες της Εισαγγελίας του Στρατοδικείου Αθηνών για την ποινική αξιολόγηση των βαρύτατων καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας, για ενδεχόμενη ύπαρξη κυκλώματος στρατιωτικών κτηνιάτρων που χορηγούν παράνομα πιστοποιητικά καταλληλότητας σε εταιρείες που προμηθεύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις με κρέατα και άλλα τρόφιμα.

Μάλιστα ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημερώνει ότι έχει καλέσει τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου να εποπτεύσει ο ίδιος τη διεξαγωγή της έρευνας.

Η μεθοδολογία δημιουργίας της κρίσηςΗ χώρα μας και η ανθρωπότητα ευρίσκονται στην δίνη μιας άνευ προηγουμένου,οικονομικής κρίσης. Θα προσπαθήσω να τεκμηριώσω τις απόψεις μου για την κρίση αυτή με πολύ απλά λόγια.
Σκοπός είναι να γίνει γνωστό, αλλά και απόλυτα κατανοητό, ότι η παρούσα αυτή οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση είναι τεχνητά φτιαγμένη για να διαλύσει κοινωνίες, εθνότητες, και κρατικές οντότητες.
Εκ προοιμίου αναφέρω, αν και πολλάκις έχει διατυπωθεί εναργώς, ότι οι ενεργούντες εντέχνως τις διαλυτικές αυτές μεθοδίες, είναι το απανταχού του κόσμου διαχεόμενο κακοποιό πνεύμα μιας αόρατης δύναμης πού προσπαθεί ύπουλα να εγκαθιδρύσει την παγκόσμια κυριαρχία του, για να κυβερνήσει τον κόσμο με μία μόνο δική του πλέον παγκόσμια κυβέρνηση.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ (;) Τα απόρρητα αμυντικά σχέδια και η επίθεση των χάκερς στο γραφείο Βενιζέλου


Λίγα 24ωρα μετά την απίστευτη ομολογία του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή ότι έχει «δανειστεί» και πιθανότατα έχει υπεξαιρέσει απόρρητα αμυντικά σχέδια της χώρας σε ψηφιακή φωτοτυπία, το «Defencenet.gr» έρχεται να θυμίσει την υπόθεση αγνώστων χάκερς που επιτέθηκαν στο....
γραφείο του ενώ ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας, σπάζοντας την πρώτη περίμετρο ασφαλείας και αποκτώντας πρόσβαση σε ευαίσθητα υπηρεσιακά-στρατιωτικά δεδομένα.
Η «χακί» υπηρεσία του ηλεκτρονικού εγκλήματος είχε τότε δώσει την... 
εξήγηση πώς αιτία του κακού ήταν, είτε η είσοδος ενός «κακόβουλου λογισμικού» εν αγνοία των χρηστών που έβαλαν στους υπολογιστές USB στικς, είτε λόγω του γεγονότος ότι οι 170 υπολογιστές μέσω των οποίων είχαν τη δυνατότητα πλοήγησης στο διαδίκτυο ο υπουργός κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο αναπληρωτής υπουργός κ. Πάνος Μπεγλίτης και οι στενοί συνεργάτες τους που επλήγησαν από την επίθεση μπορούσαν να «σερφάρουν» τόσο με το στρατιωτικό δίκτυο όσο και από ανεξάρτητες γραμμές «adsl».  
Τα ερωτήματα που προκύπτουν λοιπόν από το συνδυασμό των δύο αυτών θεμάτων είναι πολλά και πρέπει επειγόντως να απαντηθούν για την ασφάλεια της άμυνας της χώρας. Ήδη ο κ. Βενιζέλος με την παράνομη διακράτηση απόρρητων στρατιωτικών εγγράφων μετά τη θητεία του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει υποπέσει σε πλείστα αδικήματα, τα οποία έπρεπε να έχουν αυτομάτως προκαλέσει την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών. Τώρα όμως γεννάται ένα ακόμη μείζον θέμα πέραν της παράβασης των κανόνων ασφαλείας. Μήπως η ψηφιακή φωτοτυπία των σχεδίων της άμυνας της χώρας που έλαβε και διατηρεί στο σπίτι του, κατά ομολογία του, συνέπεσε με την τότε επίθεση των χακερς στους υπολογιστές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας;
Προς απάντηση του ερωτήματος αυτού πρέπει να κινηθούν άμεσα και οι αρμόδιες στρατιωτικές αρχές και ειδικότερα η Διεύθυνση Πληροφορικής του ΓΕΕΘΑ. Όταν έγινε η επίθεση, στις 30 Νοεμβρίου του 2010, στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των υπουργικών γραφείων, οι χάκερς πέρασαν με επιτυχία την πρώτη περίμετρο ασφαλείας. Στρατιωτικές πηγές ωστόσο έλεγαν ότι κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση μόνο σε αδιαβάθμητες πληροφορίες. Ποτέ όμως δεν αποδείχθηκε αν ήταν όντως έτσι ή αν «αλιεύτηκαν» από τους χάκερς και διαβαθμισμένα απόρρητα έγγραφα.

Το Δημόσιο μας “κλέβει¨ με τις αντικειμενικές τιμές ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_6557.html#ixzz2IhEYDXF1Το Δημόσιο μας  κλέβει¨ με τις αντικειμενικές τιμές  Σε μια εκτεταμένη φοροκλοπή σε βάρος χιλιάδων ιδιοκτητών ακινήτων οδηγεί η δραματική βουτιά των εμπορικών αξιών, ακόμη και κάτω από τις αντικειμενικές. Xιλιάδες ακίνητα φορολογούνται με τιμές οι οποίες δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα καθώς η «ψαλίδα» αντικειμενικών και εμπορικών τιμών έχει κλείσει για τα καλά. Oπως προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων στον σχετικό πίνακα, οι τιμές αγοράς έχουν προσεγγίσει τις τιμές της… εφορίας, ωστόσο οι αγοραπωλησίες που γίνονται στη συντριπτική τους πλειονότητα αποκαλύπτουν μια άλλη, πιο αμείλικτη εικόνα: Tη μεταβίβαση ακινήτων σε τιμές κατά πολύ χαμηλότερες από τις αντικειμενικές, επομένως και τη δραματική επιβάρυνση με φόρους για αξίες που πλέον δεν υπάρχουν.


Aλλά και για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες τα φορολογικά βάρη είναι τεράστια καθώς πληρώνουν ΦAΠ, χαράτσι ακινήτων, δημοτικά τέλη και άλλους φόρους με βάση αντικειμενικές τιμές που είναι υψηλότερες από τις πραγματικές. Oι τεράστιες διαφορές που υπήρχαν μεταξύ αντικειμενικών και εμπορικών αξιών των ακινήτων έχουν «εξανεμιστεί», καθώς η μεγάλη κρίση στην κτηματαγορά έχει «βουλιάξει» τη ζήτηση και τις τιμές. Παρά το γεγονός ότι οι αντικειμενικές έχουν καθηλωθεί για περισσότερο από πέντε χρόνια, εντούτοις πλέον δεν συναντώνται οι τεράστιες διαφορές των 100% και 150%. Aντιθέτως, σε πολλές περιοχές η «ψαλίδα» είναι σε μονοψήφιο ποσοστό, ενώ υπάρχουν και περιοχές όπου οι εμπορικές υπολείπονται των αντικειμενικών αξιών.
Το Δημόσιο μας  κλέβει¨ με τις αντικειμενικές τιμές
Ωστόσο, ακόμη κι εκεί που υπάρχει διαφορά των δύο τιμών, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη, καθώς όποτε γίνονται αγοραπωλησίες οι «εκπτώσεις» που κάνουν οι πωλητές ουσιαστικά ρίχνουν την αξία των ακινήτων κάτω από την αντικειμενική.
Όπως παρατηρούν ειδικοί της αγοράς, σε ό,τι αφορά τις τιμές επικρατεί το απόλυτο χάος εξαιτίας της μικρής κινητικότητας στην κτηματαγορά. «Aδυνατούμε να μιλήσουμε για εμπορικές τιμές, αφού υπάρχουν κατοικίες που πωλούνται με ένα λογικό ποσό αλλά και άλλες που βγαίνουν στην κυριολεξία στο σφυρί. Oι ιδιοκτήτες τους, λόγω της μεγάλης ανάγκης που έχουν, «σκοτώνουν» τα ακίνητα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μια ενιαία εμπορική τιμή», τονίζει στην «HτΣ» κτηματομεσίτης.

HARRY KLYNN - ΡΕΣΙΤΑΛ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ, ΑΛΗΤΕΑΣ ΚΑΙ ΑΙΣΧΡΟΤΗΤΟΣΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ.....
ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ
ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΡΟΥΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΕΟΝΤΑΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ»

Κοινοβούλιο στην υπηρεσία του Μνημονίου

Του ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΓΚΙΒΑΛΟΥ 


Αναπληρωτή καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών

Την εβδομάδα που διανύσαμε ο πολιτικός χρόνος, μέσα από μια σειρά κρίσιμων γεγονότων και αποφάσεων, συμπυκνώθηκε ασφυκτικά, παράγοντας ένα εκρηκτικό δυναμικό.

Η Δημοκρατία ακρωτηριάζεται και ευτελίζεται. Έχει επιβληθεί ένας τύπος αυταρχικής δημοκρατίας, ένα είδος κοινοβουλευτικής δικτατορίας, σύμφωνα με το οποίο οι βουλευτές της πλειοψηφίας σύρονται να εγκρίνουν Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, «νομιμοποιώντας» με τη μέθοδο αυτή διατάξεις, επιλογές και αποφάσεις που ελήφθησαν από την «τρόικα» και τους κυβερνητικούς «επιτελείς». Στην πράξη οι δυνάμεις -πολιτικές και οικονομικές- που ελέγχουν τη χώρα, μέσω των εγχώριων υποτελών τους, επιβάλλουν «ξένους νόμους», ευτελίζοντας τον θεσμό του Κοινοβουλίου και το ίδιο το Σύνταγμα…

Σάλος στην Καθολική εκκλησία με τη δεύτερη «δουλειά» ενός ιερέα


Σάλος έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας με αφορμή έναν ιερέα, ο οποίος εκτός από το λειτούργημά του, ασχολούνταν και με κάποιες άλλες δραστηριότητες...


Ο ιερέας Κέβιν Γουάλιν είναι γνωστός και ως ο «πατέρας Meth», εξαιτίας της ενασχόλησής του με την πώληση μεθαμφεταμίνης!
Πώς προδόθηκε όμως; Πελάτης του έστειλε σε γραπτό μήνυμα: «Ωχ όχι, 12 μέρες, πώς θα αντέξω χωρίς εφόδια;». Προφανώς τα εφόδια δεν ήταν κάτι άλλο εκτός από τις ουσίες που μοίραζε αφειδώς ο πατέρας «Μeth» στους πελάτες του. Το μήνυμα, όπως ήταν προφανές, υποκλάπηκε από τις αρχές...


Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/272825/salos-stin-katholiki-ekklisia-me-ti-deyteri-doyleia-enos-ierea#ixzz2IkRiBAfq

http://www.oparlapipas.com/

«Ο ελληνικός λαός θα δεχθεί μια ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό» ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_241.html#ixzz2IhDQnRBdΙανουάριος 21, 2013.


Συνέντευξη με τη δημοσιογράφο Δώρα Αντωνίου παρουσιάζει η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων ‘Ούτρινσκι Βέσνικ’, με τίτλο που παραθέσαμε στην επικεφαλίδα και από την οποία ξεχωρίσαμε ένα μικρό ενδεικτικό κομμάτι του δημοσιεύματος.

Ερώτηση της δημοσιογράφου Μίρκιτσα Πόποβιτς:  Οι Έλληνες πολίτες πως θα δουν τώρα τη διαμάχη για το όνομα; Πιστεύετε ότι είναι έτοιμοι να αποδεχθούν την απόφαση, υπάρχει κάποια αλλαγή στις θέσεις του λαού από αυτές πριν είκοσι χρόνια, μετά τις μεγάλες διαμαρτυρίες στη Θεσσαλονίκη;


Απάντηση:


«Πιστεύω ότι στην Ελλάδα, η πλειοψηφία είναι έτοιμη να δεχθεί μία λύση που θα είναι στο πλαίσιο μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό. Αυτή είναι μία μεγάλη βελτίωση σε σχέση με 20 χρόνια πριν, όταν χιλιάδες άνθρωποι φώναζαν διαμαρτυρόμενοι ότι η Μακεδονία είναι ελληνική.


»Ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό για να ενσταλάξει αισιοδοξία σε έναν συμβιβασμό, διότι η άλλη πλευρά έχει αντίθετη συμπεριφορά.


»Η πΓΔΜ διακατέχεται από εθνικισμό που γίνεται ολοένα και ποιο έντονος και αυτό δυσκολεύει να πείσει τον ελληνικό λαό να δεχθεί μία απόφαση. Ιδιαίτερα όταν η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα πάει σε δημοψήφισμα σε μία πρόταση. Όταν καλλιεργείται συστηματικά  η κοινή γνώμη σε μια συγκεκριμένη ιδεολογία, καθορίζεται ουσιαστικά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», είπε η Δώρα  Αντωνίου που χαρακτηρίζεται ως πολιτικός αναλυτής στο δημοσίευμα.

ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΟAΜΗΧΑΝΙΑ και ΚΕΝΟ
Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.dynami-an.grΕίναι πλέον έκδηλη η αμηχανία ορισμένων  συνδικαλιστικών κύκλων της Θεσσαλονίκης που στην προσπάθειά τους να αποπροσανατολίσουν για άλλη μια φορά τους συναδέλφους μέλη του σωματείου μας «πετούν την μπάλα στην εξέδρα». 

Όσες αναφορές με βρόμικα υπονοούμενα και να κάνουν δεν πρόκειται να κερδίσουν τις εντυπώσεις, είναι καταδικασμένοι να συνυπάρχουν με τα ψεύδη  και τη λάσπη τους.

Η ελεγκτική επιτροπή που οι συνάδελφοι εξέλεξαν στις πρόσφατες εκλογές θα πράξει το καθήκον της όπως αυτό προκύπτει από το νόμο το καταστατικό και την ηθική υποχρέωση που ανέλαβε έκαστος των τριών μελών της έναντι των συναδέλφων.

Ας σταματήσουν λοιπόν όλοι αυτοί που νομίζουν πως δημοσιεύοντας «συνδικαλιστικά σκουπίδια» θα μπορέσουν πλήξουν το κύρος της ελεγκτικής επιτροπής ή άλλων συνδικαλιστών που δεν συμπλέουν μαζί τους, το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκτίθενται όλο και περισσότερο. 

Η προπαγάνδα της λάσπης και της βρομιάς πρέπει να σταματήσει, κανείς πλέον δεν τους παίρνει στα σοβαρά.      

Οι ΗΠΑ, ο Σύριζα και το ίδρυμα Brookings… ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/brookings.html#ixzz2IhD0HfMT


url
Ήταν καλοκαίρι όταν πρωτοδιαβάσαμε δημοσιεύματα του τύπου που εμφάνιζαν  Τον Γιο της Γιάννας Αγγελοπούλου, υποστηρικτή του Σύριζα. Νομίζαμε ότι είναι άλλο ένα προεκλογικό “κόλπο” της Νέας Δημοκρατίας ώστε να αποδείξει οτι ο Σύριζα (ενωτικό κοινωνικό μέτωπο) υποστηρίζεται από εφοπλιστές και ισχυρούς επιχειρηματίες της Ελλάδος. Έπειτα ήρθε το δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία” που επιβεβαίωσε την ιστορία, ότι αμερικανική εταιρεία στενών «επαφών» με τον Κλίντον, χρηματοδότησε την εκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της Γιάννας Αγγελοπούλου. Το δημοσίευμα αυτό, επιβεβαιώθηκε και από το περιοδικό “επίκαιρα” την ίδια περίοδο, λέγοντας ό,τι: “Οι Αμερικανοί θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ…”. Ίσως τότε, όσους υπερασπίζονταν αυτή την άποψη, να τους θεωρούσαμε γραφικούς. Σήμερα όμως αυτό το Σενάριο μοιάζει να είναι αρκετά αληθινό. Θα προσπεράσουμε της δηλώσεις Μιχαλολιάκου που υποστηρίζει οτι ο σύριζα ελέγχεται από τους Αμερικανούς και θα πάμε στα γεγονότα.

ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
 Της Φαίης
There is another type of warfare
—new in its intensity, ancient in its origin—
war by guerrillas, subversives, insurgents, assassins;
war by ambush instead of by combat, by infiltration
instead of aggression, seeking victory by eroding and
exhausting the enemy instead of engaging him.
It preys on unrest.
President John F. Kennedy, 1962

«Με τις επιχειρήσεις του Αντισυμβατικού Πολέμου [ΑΠ] η πρόθεση των ΗΠΑ είναι να εκμεταλλευτούν πολιτικά, στρατιωτικά, οικονομικά και ψυχολογικά τα τρωτά σημεία μιας εχθρικής δύναμης αναπτύσσοντας και διατηρώντας δυνάμεις αντίστασης για την επίτευξη στρατηγικών στόχων των ΗΠΑ … Για το άμεσο μέλλον, οι αμερικανικές δυνάμεις θα ασχολούνται κατά κύριο λόγο με ασυνήθιστες επιχειρήσεις πολέμου».

Έτσι αρχίζει το Εγχειρίδιο του Αντισυμβατικού Πολέμου [ΑΠ] των Ειδικών Στρατιωτικών Δυνάμεων του Αμερικανικού Στρατού, 2010. Το εγχειρίδιο που επισυνάπτεται εδώ (TC 18 – 01 http://nsnbc.files.wordpress.com/2011/10/special-forces-uw-tc-18-01.pdf) είναι μια ενδιάμεση έκδοση, που αναπτύχθηκε για να αντιμετωπίσει τον ορισμό του ΑΠ και κάποιες άλλες ασυνέπειες του δόγματος αυτού. Το καινούριο εγχειρίδιο (ATP 3 – 05,1) είναι στο αρχικό σχέδιο και δεν είναι ακόμη διαθέσιμο, αν και οι πηγές μου λένε ότι είναι απίθανο να διαφέρει πολύ από TC 18-01.
Οι περισσότεροι από εμάς δεν είχαμε την ευχαρίστηση να ξεφυλλίσουμε αυτό το πραγματικά αποκαλυπτικό προσχέδιο που δείχνει πως η Αμερική διεξάγει τους βρώμικους πολέμους της. Αυτοί είναι οι μυστικοί πόλεμοι που δεν έχουν εγκριθεί ούτε από το Κογκρέσο αλλά ούτε και από τους κατοίκους εκείνων των εθνών των οποίων η ζωή – αν όχι τα σώματά τους – καταστρέφονται από τις οδηγίες αυτών των σελίδων.
Ένα απόσπασμα του Προέδρου John F. Kennedy το1962, ανοίγει το έγγραφο. Αυτές οι λίγες γραμμές, απεικονίζουν μια βασική αρχή της Ουάσινγκτον, ότι οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν το δικαίωμα να αποσταθεροποιούν, να διεισδύουν, να δολοφονούν, να ανατρέπουν – όλα στην υπηρεσία αμφίβολων στόχων εξωτερικής πολιτικής, χωρίς κάποια έκδηλη θεώρηση της ετοιμότητας ή της επιθυμίας ενός κυρίαρχου κράτους για αλλαγή:
Υπάρχει ένα άλλο είδος πολέμου – νέος στην σφοδρότητά του, αρχαίος στην προέλευσή του – ένας πόλεμος από αντάρτες, υπονομευτές, στασιαστές, δολοφόνους. Ένας πόλεμος ενέδρας αντί μάχης, διείσδυσης αντί επίθεσης, που επιδιώκει τη νίκη μέσα από τη διάβρωση και την εξάντληση του εχθρού αντί της ανάμειξής του. Τρέφεται με την αναταραχή.
Στόχος: Μέση Ανατολή.
Το Δόγμα Μπους άνοιξε το δρόμο για την επικράτηση των μη συμβατικών πολέμων καθιερώνοντας την αρχή των προληπτικών δράσεων ενάντια σε ένα κράτος που μπορεί μια μέρα να αποτελέσει απειλή για τα αμερικανικά συμφέροντα. Δεν πρόσφερε κανένα συγκεκριμένο κριτήριο για την εκτίμηση των απειλών αυτών, ούτε επιχείρησε να εξηγήσει γιατί κάποιος εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών θα πρέπει να λογοδοτήσει για τα “συμφέροντα” των ΗΠΑ – είτε πρόκειται για εμπορικά, πολιτικά ή συμφέροντα ασφάλειας.
Το δόγμα πέρασε σε μεγάλο βαθμό χωρίς να αμφισβητηθεί και έχει εφαρμοστεί με καταστροφικά αποτελέσματα σε όλη τη Μέση Ανατολή κατά την τελευταία δεκαετία. Οι πρωταρχικοί στόχοι του ΑΠ είναι παραδοσιακά, έθνη και ομάδες που αντιτίθενται στην πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ στην περιοχή – κυρίως ο Άξονας Αντίστασης που αποτελείται από το Ιράν, τη Συρία, τη Χεζμπολάχ και τη Χαμάς – αλλά ΑΠ έχει γίνει σε κάποιο βαθμό σχεδόν σε κάθε χώρα όπου ο άξονας αυτός φέρει κάποια επιρροή.
Η πιο αισχρή πτυχή του ΑΠ – πέρα από τις προφανείς παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου που αφορούν την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την απώλεια της ανθρώπινης ζωής / περιουσίας, κλπ. – είναι η ενεργητική και επιθετική προσπάθεια να επηρρεάσει ψυχολογικά έναν πληθυσμό να στραφεί εναντίον της κυβέρνησής του. Είναι σε αυτό το σημείο του ΑΠ όπου η Αμερική αποτυγχάνει σε κάθε κριτήριο “αξιών”.
Οι αραβικές Ιντιφάντες του 2011 παρείχαν μια μοναδική ευκαιρία – μέσα στο περιφερειακό και ορισμένες φορές εγχώριο χάος – να αυξήσουν τις δραστηριότητες του ΑΠ στις “εχθρικές” χώρες, είτε οι πληθυσμοί τους επιθυμούσαν αλλαγή καθεστώτος είτε όχι. Κύρια παραδείγματα είναι το Ιράν, η Συρία και η Λιβύη – όλα τα οποία έχουν υπάρξει στόχοι ΑΠ κατά το προηγούμενο έτος, με διαφορετικά επίπεδα διείσδυσης και με διαφορετικά αποτελέσματα.
Εδώ είναι ένα διάγραμμα* από το εγχειρίδιο ΑΠ των Εδικών Δυνάμεων που καταδεικνύει το εύρος των δραστηριοτήτων κατά τα πρώτα στάδια:
.
.
*ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ 2-2. ΔΟΜΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.
υπόγειες δραστηριότητες (προετοιμασία αντιστασιακών στελεχών και κινητοποίηση πληθυσμού, προετοιμασία παράλληλων ιεραρχιών για την κατάληψη κυβερνητικών θέσεων)
- Δυσαρέσκεια με πολιτικές, κοινωνικές, διοικητικές και άλλες συνθήκες, εθνικές φιλοδοξίες (ανεξαρτησία), ή επιθυμία για ιδεολογικές και άλλες αλλαγές.
- Δημιουργία ατμόσφαιρας μιας ευρύτερης δυσαρέσκειας μέσω προπαγάνδας, πολιτικές και ψυχολογικές προσπάθειες για δυσφήμηση της κυβέρνησης.
- Αναταραχή. Δημιουργία ευνοϊκής κοινής γνώμης (υποστηρίζει εθνική υπόθεση). Δημιουργία δυσπιστίας του εγκατεστημένου θεσμού.
- Aυξημένη αναταραχή. Aνησυχία και δυσαρέσκεια. Διείσδυση στη διοίκηση, στην αστυνομία, στο στρατό και σε εθνικούς οργανισμούς. Μποϊκοτάζ, επιβραδύνσεις και απεργίες.
- Διείσδυση ξένων διοργανωτών και συμβούλων και ξένης προπαγάνδας, υλικά, χρήματα, όπλα και εξοπλισμός.
- Πρόσληψη και εκπαίδευση στελεχών αντίστασης.
- Διείσδυση σε εργατικά συνδικάτα, φοιτητικούς και εθνικούς οργανισμούς, καθώς και σε όλα τα τμήματα της κοινωνίας.
- Εξάπλωση των ανατρεπτικών οργανώσεων σε όλους τους τομείς της ζωής μιας χώρας.
- Δημιουργία εθνικών οργανώσεων βιτρίνα και απελευθερωτικών κινημάτων. Έκκληση προς ξένους συμπαθούντες.
- Επέκταση των οργανώσεων βιτρίνα.
- Εντατικοποίηση της προπαγάνδας, ψυχολογική προετοιμασία για εξέγερση.
- Ανοικτή και συγκαλυμμένη πίεση εναντίον της κυβέρνησης (απεργίες, βιαιότητες και ταραχές).
- Αύξηση υπόγειων δραστηριοτήτων για την επίδειξη ισχύος της αντιστασιακής οργάνωσης και την αδυναμία της κυβέρνησης.
- Έντονη υπονόμευση του ηθικού (κυβέρνηση, διοίκηση, αστυνομία και στρατός).
- Αυξημένη πολιτική βία και σαμποτάζ.
ενέργειες ανταρτοπόλεμου
Ανταρτοπόλεμος μικρής κλίμακας.
- Ανταρτοπόλεμος μεγάλης κλίμακας.
——————————————————-
Η 14η Φεβρουαρίου υποτίθεται ότι ήταν η έναρξη για το Ιράν, αλλά η ισλαμική δημοκρατία ήταν ήδη σε επιφυλακή έχοντας αποκτήσει εμπειρία στην ανατροπή του ΑΠ με τον απόηχο των Ιρανικών προεδρικών εκλογών το 2009.
Η χρήση των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης για να συντονίσουν διαμαρτυρίες και να διαδώσουν ευρέως ένα αντικαθεστωτικό κλίμα κατά την μετεκλογική περίοδο στο Ιράν, σηματοδότησε μια νέα εποχή στην επανάσταση του διαδικτύου σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Πεντάγωνο δεν έχασε χρόνο στο να μετατρέψει τον κυβερνοχώρο σε ένα “επιχειρησιακό τομέα” και κατά το προηγούμενο έτος αύξησε σημαντικά την κατανομή του προϋπολογισμού του για δραστηριότητες υπονόμευσης στο διαδίκτυο.
Τον περασμένο Ιούλιο, ο τεχνολογικός βραχίονας του Υπουργείου Άμυνας, DARPA, ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα $42 εκατομμυρίων έτσι ώστε ο αμερικανικός στρατός να είναι σε θέση να: “ανιχνεύσει, ταξινομήσει, μετρήσει και να παρακολουθήσει το σχηματισμό, την ανάπτυξη και τη διάδοση ιδεών και εννοιών (μιμίδια)” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το περιοδικό Wired αποκαλεί το σχέδιο “μηχανή προπαγάνδας των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης” του Πενταγώνου, λόγω των σχεδίων του για την “επιχείρηση αντιμετώπισης των μηνυμάτων διαπιστωμένης εχθρικής επιρροής.”
Για να “επιτρέψει μια πιο ευέλικτη χρήση των πληροφοριών για τη στήριξη των [στρατιωτικών] επιχειρήσεων” και να “αμυνθεί” απέναντι στις “δυσμενείς επιπτώσεις”, το έργο θα επιτρέψει την αυτοματοποίηση διαδικασιών για να “εντοπίζει τους συμμετέχοντες και την πρόθεση, να καταμετρά την επίδραση της πειστικότητας των εκστρατειών”, και τελικά, να διεισδύει και να ανακατευθύνει τις εκστρατείες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο εξωτερικό, όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο.
Η εκστρατεία ΑΠ στο Ιράν φαίνεται να κινείται διστακτικά στο σαμποτάζ της τεχνολογίας, στη διείσδυση των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και στις δολοφονίες. Η Λιβύη είναι στο άλλο άκρο – και το διάγραμμα** που ακολουθεί δίνει μια πανοραμική θέα του σχεδιαγράμματος του εγχειριδίου του ΑΠ για επιχειρήσεις αυτού του μεγέθους:
.
.
**ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ 1-3. ΣΤΑΔΙΑ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.
Φάση 1: Προετοιμασία
Αντίσταση και εξωτερικοί χορηγοί διεξάγουν ψυχολογική προετοιμασία για την ενοποίηση του πληθυσμού εναντίον της εγκατεστημένης κυβέρνησης ή της κατοχικής δύναμης και προτετοιμασία του πληθυσμού για την αποδοχή αμερικανικής υποστήριξης.
Φάση 2: Αρχική ΕπαφήΑμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες συντονίζονται με συμμαχικές εξόριστες κυβερνήσεις η την ηγεσία μιας αντίστασης για επιθυμητή στήριξη.
Φάση 3: Διείσδυση
Ομάδα των ειδικών δυνάμεων εισέρχεται στον επιχειρησιακό τομέα, καθιερώνει επικοινωνία με τη βάση της και έρχεται σε επαφή με την αντιστασιακή οργάνωση.
Φάση 4: Οργάνωση
Η ομάδα των ειδικών δυνάμεων, οργανώνει, εκπαιδεύει και εξοπλίζει τα στελέχη της αντίστασης. Έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη των υποδομών.
Φάση 5: ΧτίσιμοΗ ομάδα των ειδικών δυνάμεων βοηθά τα στελέχη να επεκταθούν σε μια αποτελεσματική αντιστασιακή οργάνωση. Περιορισμένες πολεμικές επιχειρήσεις μπορεί να διεξαχθούν αλλά η έμφαση παραμένει στις υποδομές.
Φάση 6: ΔιεξαγωγήΟι αντισυμβατικές πολεμικές δυνάμεις διεξάγουν πολεμικές επιχειρήσεις μέχρι να ενωθούν με τις συμβατικές δυνάμεις ή μέχρι το τέλος των εχθροπραξιών.
Φάση 7: Μετάβαση
Οι αντισυμβατικές πολεμικές δυνάμεις στρέφονται στον εθνικό έλεγχο, αλλαγή προς τακτικές δυνάμεις ή αποστράτευση.
————————————————–
Το σενάριο της Λιβύης φυσικά ήταν λίγο διαφορετικό στο ότι διεξήχθη υπό την κάλυψη του ΝΑΤΟ, με το στρατό των ΗΠΑ, “να οδηγεί από πίσω”. Επιπλέον, η μεγάλης έκτασης επιτυχία της επιχείρησης του ΑΠ, στηρίχθηκε λιγότερο στην ένοπλη εδαφική σύγκρουση και περισσότερο στην κάλυψη από αέρος και στην ανταλλαγή πληροφοριών για επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από Λίβυους αντάρτες.
Στόχος: Αλλαγή καθεστώτος Συρίας.
Στη Συρία, το έργο του ΑΠ θα ήταν ένας συνδυασμός των δύο. Λόγω της εγχώριας δημοτικότητας και της δύναμης του Σύριου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ όπως αποκάλυψε σε ένα τηλεγράφημα το 2006 το Wikileaks, οι δραστηριότητες του ΑΠ θα πρέπει απαραίτητα να ξεκινήσουν με κάποια υπονόμευση του πληθυσμού πριν από την αναβάθμιση σε ένα σενάριο τύπου Λιβύης.
Ακριβώς όπως το τηλεγράφημμα του Wikileaks συνιστά την αναγνώριση “ευκαιριών” για να εκθέσει τα “τρωτά σημεία” στο συριακό καθεστώς και να προκαλέσει θρησκευτική/εθνική διαίρεση, διαφωνία στο εσωτερικό των οργάνων στρατού/ασφαλείας και οικονομική ταλαιπωρία, έτσι και το εγχειρίδιο του ΑΠ καθοδηγεί τις ειδικές δυνάμεις να “εκμεταλλευτούν τα τρωτά πολιτικά, στρατιωτικά, οικονομικά, και ψυχολογικά σημεία μιας εχθρικής δύναμης”.
Το δημογραφικό τοπίο της Συρίας αντικατοπτρίζεται στο εγχειρίδιο του ΑΠ: “Σχεδόν σε κάθε σενάριο, τα κινήματα αντίστασης αντιμετωπίζουν έναν πληθυσμό με μια δραστήρια μειοψηφία που υποστηρίζει την κυβέρνηση και μια εξίσου μικρή στρατευμένη φατρία που υποστηρίζει το κίνημα αντίστασης. Για να πετύχει η αντίσταση, θα πρέπει να πείσει τον αδήλωτο πληθυσμό στη μέση… να την αποδεχθεί ως νόμιμη οντότητα. Ένας παθητικός πληθυσμός είναι μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται μια καλά υποστηριζόμενη ανταρσία για να καταλάβει την πολιτική εξουσία
Για να ενεργοποιηθεί ο “μεσαίος αδήλωτος πληθυσμός” και να υποστήριξει την εξέγερση, ο ΑΠ συνιστά τη “δημιουργία μιας ατμόσφαιρας ευρύτερης δυσαρέσκειας μέσω προπαγάνδας και την προσπάθεια πολιτικής και ψυχολογικής δυσφήμισης της κυβέρνησης.”
Καθώς κλιμακώνονται οι συγκρούσεις, έτσι πρέπει να κλιμακώνεται και η “εντατικοποίηση της προπαγάνδας και η ψυχολογική προετοιμασία του πληθυσμού για εξέγερση”.
Πρώτον, πρέπει να υπάρχει τοπική και εθνική “αναταραχή” – οργάνωση μποϊκοτάζ, απεργιών και άλλες προσπάθειες που προτείνουν δημόσια δυσαρέσκεια. Στη συνέχεια, “διείσδυση ξένων διοργανωτών και συμβούλων και ξένης προπαγάνδας, υλικά, χρήματα, όπλα και εξοπλισμός.”
Στο επόμενο στάδιο των εργασιών δημιουργούνται “εθνικές οργανώσεις – βιτρίνα [Συριακό Εθνικό Συμβούλιο] και απελευθερωτικά κινήματα [Συριακός Στρατός της Ελευθερίας]” όπου θα κινήσουν μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού να αποδεχτούν “την αυξημένη πολιτική βία και το σαμποτάζ”- και να ενθαρρύνουν την καθοδήγηση “ατόμων ή ομάδων που διενεργούν πράξεις δολιοφθοράς στα αστικά κέντρα”.
Τώρα, πώς και γιατί μία αδέσμευτη – και φαινομενικά ειρηνική – πλειοψηφία του πληθυσμού ανταποκρίνεται στην εισαγωγή της βίας από ομάδες της αντιπολίτευσης; Το εγχειρίδιο του ΑΠ  μας λέει ότι υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να γίνει αυτό:
Αν συμβούν αντίποινα [από την κυβέρνηση που είναι ο στόχος], η αντίσταση μπορεί να εκμεταλλευτεί τις αρνητικές συνέπειες για να συγκεντρώσει περισσότερη συμπάθεια και υποστήριξη από τον πληθυσμό, δίνοντας έμφαση στις θυσίες και στις στερήσεις που υπομένει “για τον λαό”. Εάν τα αντίποινα είναι αναποτελεσματικά ή δεν συμβούν, η αντίσταση μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το γεγονός ως απόδειξη της ικανότητάς της να διεξάγει αποτελεσματικό αγώνα ενάντια στον εχθρό. Επιπλέον, η αντίσταση μπορεί να παρουσιάσει την αδυναμία ή την απροθυμία του εχθρού σε αντίποινα ως αδυναμία, η οποία θα μειώσει το ηθικό των δυνάμεων του εχθρού και θα ενσταλάξει μέσα τους την ιδέα της τελικής ήττας.
Το Δόγμα Μπους σήμερα έχει μορφοποιηθεί υπό τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα σε νέα “συσκευασία”. Είτε υπό την καθοδήγηση του πρόσφατα δημιουργηθέντα “Συμβουλίου Πρόληψης Θηριωδιών” ή ως “ανθρωπιστική επέμβαση”, οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι – αποσταθεροποίηση της ζωής και των εθνών στην υπηρεσία της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας, δηλαδή, “των αμερικανικών συμφερόντων”.
Όταν οι αραβικές κυβερνήσεις φωνάζουν “ξένη συνωμοσία” είτε είναι δημοφιλείς είτε όχι, σίγουρα έχουν δίκιο. Δεν έχουν μείνει σχεδόν καθόλου ελεύθερα πεδία στις σημαντικές αραβικές χώρες – από την αβλαβή “κοινωνία των πολιτών” που έχει πήξει στις χρηματοδοτούμενες από τις ΗΠΑ ΜΚΟ, στα όργανα στρατού/υπηρεσιών πληροφοριών αυτών των χωρών, μέχρι και στις σελίδες του facebook των απλών πολιτών – που να μην έχουν επηρρεαστεί από τα αμερικανικά “συμφέροντα”.