Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Ο «ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ» BODYGUARD!


VORIDHS-GEORGIADHS
Απειλές για τη… ζωή της, υποστήριξε με ανακοίνωσή της (!) πως δέχεται η λαλίστατη (μέχρι απελπισίας…) βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κόρη του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και του Παναθηναϊκού Ν. Κωνσταντόπουλου, στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για τη λίστα Λαγκάρντ. Αφορμή για την ανακοίνωση (!) στάθηκε παραπολιτικό δημοσίευμα που ανέφερε πως οι υπόλοιποι βουλευτές προβλέπουν πως αν είναι να μιλάει ακατάπαυστα η Κωνσταντοπούλου, στο τέλος δε θα το γλυτώσει το… ξύλο.

"ΚΑΙΕΙ" ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ > Χαλαστάνης: «Παρέδωσα τη λίστα Λαγκάρντ 29 Σεπτεμβρίου 2010 και δεν πρωτοκολλήθηκε»


Με το "καλημέρα" στην Προανακριτική Επιτροπή αποκαλύπτονται οι ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου όσον αφορά στην υπόθεση «Λαγκάρντ».  «Εγώ προσωπικά παρέλαβα το φάκελο με το CD στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι, στις 29 Σεπτεμβρίου 2010. Τον υπέγραψα και τον έστειλε κατ’ ευθείας, χωρίς να τον ανοίξω, με έναν ειδικό απεσταλμένο αυθημερόν στην Αθήνα, στο υπουργείο Οικονομικών», είπε ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, ο πρώτος μάρτυρας που κλήθηκε να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή.

Στην κατάθεση του, που «καίει» τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο Πρέσβης της χώρας μας στη Γαλλία, υποστήριξε πώς είχε ειδοποιηθεί ότι έπρεπε να περιμένει ένα σημαντικό φάκελο από τον ίδιο τον πρώην υπουργό Οικονομικών, ενώ ο υπάλληλος της Πρεσβείας που παρέδωσε το φάκελο με το CD πήρε από τη διευθύντρια του γραφείου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ένα ανεπίσημο χαρτί, υπογεγραμμένο από την ίδια, το οποίο έλεγε ότι παρέλαβε το φάκελο χωρίς όμως αριθμό πρωτοκόλλου.

ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

620502333
Όπως είναι γνωστό, τις προηγούμενες ημέρες διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, μια συνάντηση των κομμουνιστικών κομμάτων των Βαλκανίων, κατά του (ελληνικού) εθνικισμού, με την παρουσία της Παπαρήγα. Βλέποντας τα κόμματα που συμμετείχαν, συμπεραίνουμε αβίαστα πως το ΚΚΕ, τι κι αν τα χρόνια πέρασαν, συνεχίζει να βαδίζει αμετανόητο στον ίδιο προδοτικό δρόμο των διακηρύξεων για «ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη» και της κατάπτυστης απόφασης της 5ης Ολομέλειας της Κ.Ε. του ΚΚΕ (Ιανουάριος 1949). Διαβάστε το δημοσίευμα της επίσημης ιστοσελίδας του ΚΚΕ και θα καταλάβετε το γιατί:
Με κοινή ανακοίνωση ολοκληρώθηκε η Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων των Βαλκανίων

Προσπάθεια της Τουρκίας για έλεγχο του μουσουλμανικού στοιχείου στην Ελλάδα


Σε επιχείρηση «γοητείας» των απανταχού μουσουλμάνων στην Ελλάδα οι οποίοι ποσοτικά υπερβαίνουν κατά 8 και 10 φορές το αντίστοιχο μουσουλμανικό στοιχείο που διαβιεί στη δυτική Θράκη προχώρησε εχθές ο Τούρκος πρωθυπουργός με την πρόταση στον Έλληνα πρωθυπουργό η Τουρκία να χρηματοδοτήσει την ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα.

Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε στο Κατάρ, όπου οι δύο πρωθυπουργοί συνέπεσε να βρίσκονται στην χώρα αυτή του Κόλπου την ίδια χρονική περίοδο.

Φυσικά ο στόχος του Τούρκου πρωθυπουργού δεν είναι απλά να χτίσει ένα τζαμί για τους μουσουλμάνους γιατί θεωρεί πως στερούνται λατρευτικού χώρου, αλλά αντίθετα συμπίπτει με την τουρκική πολιτική έναντι της Ελλάδας επιχειρώντας ένα τεράστιο ποσοτικό άλμα προσπαθώντας να ελέγξει όλο το ισλαμιστικό στοιχείο που παρανόμως έχει εισβάλλει στη χώρα.

Ο μόνος υπαρκτός ρατσισμός είναι αυτός εναντίον των Ελλήνων!Ο μόνος υπαρκτός ρατσισμός είναι αυτός εναντίον των Ελλήνων!
Ήρθε επιτέλους ο πολυαναμενόμενος επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς. Θυμίζουμε σε αυτό το σημείο ότι ο συγκεκριμένος «επισκέπτης» αναμενόταν να έρθει τον Δεκέμβριο, όμως δεν είχε έρθει λόγω καιρικών δυσκολιών στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Ήρθε, λοιπόν, και αναμένεται να μείνει στην χώρα μας μέχρι και αύριο. Σκοπός της επισκέψεως του η αντιμετώπιση των «ρατσιστικών» εγκλημάτων.
Στα πλαίσια αυτά θα συναντηθεί σήμερα με τους εξής αξιωματούχους. Πρώτον με τον υπουργό ΠΡΟΠΟ, Ν. Δένδια, αυτόν που διακαώς προσπαθούσε επί πολλούς μήνες να βρει «ρατσιστικό» έγκλημα και διαρκώς γινόταν ρεζίλι, αφού όλα τα εγκλήματα αποδεικνύονταν ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ μαφιόζων. Δεύτερον με τον υπουργό εξωτερικών, Δ. Αβραμόπουλο, αυτόν που πήγε στην Αλβανία και αντί να συζητήσει για την ρατσιστική αντιμετώπιση των αδελφών μας Βορειοηπειρωτών από το αλβανικό κράτος, ζήτησε την συνεισφορά των κατσαπλιάδων στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. Τρίτον με τον Ρουπακιώτη, τον αποφυλακιστή των αλβανών, τρομοκρατών, βιαστών και πάσης φύσεως αντικοινωνικών εγκληματικών στοιχείων. Επίσης θα συναντηθεί και με τον άνευ χαρτοφυλακίου και αντικειμένου εισαγγελέα, Ν. Ορνεράκη, τον εισαγγελέα που έχει διοριστεί για την αντιμετώπιση των «εγκλημάτων μισαλλοδοξίας».

Αποκάλυψη > O Γιώργος κανόνισε το "αναπάντεχο" ραντεβού Σαμαρά-Ερντογάν στο Κατάρ!


Το "αναπάντεχο" ραντεβού του Σαμαράν με τον Ερντογάν σύμφωνα με πληροφορίες του "Κουρδιστού Πορτοκαλιού" δεν ήταν καθόλου αναπάντεχο τελικά αλλά το είχε προσετοιμάζει λίγες μέρες πριν ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος είδε για σχεδόν δύο ολόκληρες ώρες τον Ταγίπ Ερντογάν και κουβέντιασαν για όλα και κυρίως για την ΑΟΖ. Μάλιστα ο ΓΑΠ ο οποίος συχνά αναφέρεται στην φιλία του με τον συγχωρεμένο τον Τζεμ αμέσως μετά το ραντεβού με τον Ερντογάν δήλωσε μπροστά τις κάμερες ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός περιμένει να συναντήσει τον Σαμαρά.

Η πρωτοβουλία του Παπανδρέου να φέρει κοντά τους Σαμαρά-Ερντογάν έρχεται μετά την αθώωση του Γιώργου από τον πρωθυπουργό στη κάλπη της Προανακριτικής για την λίστα Λαγκάρντ.
Τελικά τα κολλέγια δημιουργούν στέρεες φιλίες μιας ζωής.

Κοροϊδεύουν τον κοσμάκη οι ΣυριζαίοιΚοροϊδεύουν τον κοσμάκη οι Συριζαίοι
Τι λένε τα καθεστωτικά μέσα
Βορά στις εσωκομματικές τριβές αναμένεται να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός αναμενόμενο, αφού όταν συνωστίζονται σε τόσο μικρό χώρο, τόσα πολλά λιγούρια της εξουσίας, λογικό είναι να εμφανίζονται δελφίνοι και αντιπαλότητες. Αυτά θα μπορούσαν να γίνουν (και στο παρελθόν έχουν πολλάκις γίνει) σε οποιοδήποτε κόμμα του λεγόμενου «κοινοβουλευτικού τόξου», δηλαδή σε ένα οποιοδήποτε κόμμα της βουλής, πλην Χρυσής Αυγής. Πόσο μάλλον σε ένα συνονθύλευμα συνιστωσών τις οποίες συγκολλά μόνο η δίψα για εξουσία. Στον ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, συστεγάζονται διαφόρων ειδών λιγούρια της εξουσίας. Από σταλινικά μέχρι τροτσκιστικά και από νοσταλγούς του Χότζα και του Τσαουσέσκου, μέχρι αναρχικούς.
Την αφορμή έδωσαν οι ειδήσεις που κατέκλυσαν τον τύπο σχετικά με τις επισκέψεις Τσίπρα στην Αμερική και την Γερμανία. Εκεί, θυμίζουμε, ο Τσίπρας πήγε με εντελώς άλλη «ατζέντα» μιλώντας για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και με το επιχείρημα ότι αυτός «δεν θα σκίσει τις δανειακές συμβάσεις». Είχαμε γράψει και στο παρελθόν για την εσωκομματική αντιπολίτευση που έχει δημιουργηθεί απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, μια αντιπολίτευση υπό το όνομα «Αριστερό Ρεύμα», με πρωτοστατούντα τον Λαφαζάνη.
Τώρα με φόντο την επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει ήδη και βγαίνουν τα όπλα, αφού δεν κατόρθωσαν να φτάσουν ακόμα σε ένα κοινό κείμενο εισήγησης από την Πολιτική Γραμματεία προς την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Η όλη διαφωνία φαίνεται να εδράζεται στην στροφή Τσίπρα προς πιο κεντρώες θέσεις, μια στροφή που φαινομενικά δεν εγκρίνει το «Αριστερό Ρεύμα». Το προσκύνημα Τσίπρα στην USA, φαίνεται πως δεν άρεσε σε αρκετούς στην Κουμουνδούρου και έτσι τα «όργανα» άρχισαν.
Ποια είναι η πραγματικότητα
Αυτά αναφέρουν τα καθεστωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, σχετικά με το ζήτημα. Ας δούμε όμως μια άλλη ανάλυση των γεγονότων. Καταρχάς θα ξεκινήσουμε χρησιμοποιώντας ένα απλό αξίωμα στην σκέψη μας. Μια οποιαδήποτε κίνηση, κόμμα, κίνημα ή συνονθύλευμα συνιστωσών, θα μπορούσε ανέτως να αποκρύψει εσωκομματικές διεργασίες από τον τύπο. Αυτό, άλλωστε, θα ήταν προς χάριν του κομματικού συμφέροντος, αν μιλάγαμε πραγματικά για μια εσωκομματική κρίση. Οπότε η δημοσιοποίηση αυτών των τριγμών αποτελεί επιλογή της Κουμουνδούρου, είτε της Κεντρικής Διοικήσεως, είτε κάποιας συνιστώσας.
Το θέμα είναι αν αυτή η δημοσιοποίηση γίνεται προς το καλό του ΣΥΡΙΖΑ ή όχι. Η αλήθεια είναι ότι πολλοί Έλληνες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, μούντζωναν τις οθόνες των τηλεοράσεων τους, όταν άκουγαν για τα τεκταινόμενα, τα σχετικά με την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ. Το αποτέλεσμα των ενεργειών του Τσίπρα στο εξωτερικό ήταν να προσελκύσει περισσότερες μάζες φιλομνημονιακών αστών στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παράλληλα θύμωσε την βάση των ψηφοφόρων του, οι οποίοι αγνοούν τους τακτικισμούς του αμερικανοπρόβλητου Αλέξη Τσίπρα.
Έτσι επιστρατεύτηκε η «χρυσή εφεδρεία» του «αριστερού ρεύματος». Είχαμε γράψει επί τη εμφανίσει του εν λόγω ρεύματος, πως η συγκεκριμένη εσωκομματική φράξια, έχει ένα βαρύ «άρωμα» (μπόχα θα λέγαμε καλύτερα) από το λεγόμενο «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ» του παρελθόντος. Σκοπός και στόχος του εν λόγω ρεύματος είναι η παγίδευση των πιο αγνών ψηφοφόρων του εν λόγω συνονθυλεύματος, λειτουργώντας ως το «αντισυστημικό» άλλοθι του Τσίπρα, το οποίο θα «επαναστατεί», εκ του ασφαλούς, σε συγκεκριμένες κρίσιμες χρονικές περιόδους, προκειμένου να αποκρύπτει τις κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ που στοχεύουν στην αλίευση ψήφων από την «κεντρώα δεξαμενή». Έτσι τώρα η εν λόγω κίνηση θα «μαλώσει» τον Τσίπρα και θα τον επαναφέρει σε «αριστερά» μονοπάτια, ώστε να ικανοποιηθούν οι αντιμνημονιακοί ψηφοφόροι. Έτσι θα λειτουργήσει και επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού και εσωτερικού.

Ιωάννης Κοραντής: «Τη στιγμή αυτή υπάρχει τουρκική συνδιαχείριση στη Θράκη»!...


Η αλήθεια είναι ότι τον κ. Ιωάννη Κοραντή ήθελα να τον γνωρίσω εδώ και χρόνια. Έτυχε όμως να γνωριστούμε τον Σεπτέμβριο του 2009, όταν ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας με το ΛΑΟΣ.
Εκείνο που διέκρινα αμέσως στον απόφοιτο της Νομικής Σχολής Αθηνών, στον Πρέσβη επί τιμή, στον τέως Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (2004-2009) ήταν το διαπεραστικό του βλέμμα, ικανό να σε περάσει από «ακτινογραφία» μέσα σε λίγα λεπτά. Και χωρίς να το καταλάβεις. Ίσως γι’ αυτό τον φοβούνται αρκετοί, ίσως γι’ αυτό τον υπολογίζουν περισσότεροι. Η ουσία είναι ότι ο κ. Κοραντής εντάσσεται στην μειοψηφία των ανθρώπων εκείνων που δεν φοβούνται να πουν τα πράγματα με το όνομά τους. Γι’ αυτό το λόγο επέλεξα να του πάρω συνέντευξη. Γι’ αυτό το λόγο ήταν τόσο ενδιαφέρουσα η συζήτηση μαζί του. Και γι’ αυτό το λόγο ειπώθηκαν πράγματα που με έκαναν να νιώσω σαν… Μάτα Χάρι.

Άρχισαν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στην ΣυρίαΆρχισαν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στην Συρία
Είχαμε γράψει πολλές φορές για τα υψηλά αμερικανοσιωνιστικά συμφέροντα που πρόσταζαν την πτώση του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία. Οι συγκεκριμένοι κύκλοι συμφερόντων ήθελαν την συνέχιση των ανατροπών καθεστώτων, που ξεκίνησε από την Β. Αφρική, ώστε στην ουσία να περικυκλωθεί το Ιράν, που αποτελεί και τον τελευταίο τους στόχο. Σκοπός τους, φυσικά, η γεωπολιτική και γεωστρατηγική κυριαρχία στην περιοχή και η συνεπαγόμενη απομόνωση της Ρωσίας, το άνοιγμα νέων προσοδοφόρων αγορών για τις πολυεθνικές εταιρίες των «περιούσιων» συμβούλων της αμερικανικής κυβερνήσεως και η «προστασία του Ισραήλ».
Σε όλα αυτά τα σχέδια που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό θέλουν να εμφανίζονται αμέτοχοι. Έτσι είδαμε τις διάφορες «χρωματιστές» επαναστάσεις να ξεσπούν σε όλες τις χώρες της Βορείου Αφρικής υποστηριζόμενες ηθικά από τις διάφορες αριστερές οργανώσεις ανά τον κόσμο, ενώ ο σιωνιστικός επικυρίαρχος απλώς χαμογελούσε μυστήρια. Η βοήθεια από πλευράς «συμμαχίας» προς τους «αντάρτες» ήταν όσο το δυνατόν μυστική και μόνο όπου απαιτούταν γινόταν φανερή. Σκοπός τους, λέγανε, ο δήθεν «εκδημοκρατισμός» αυτών των χωρών. Βέβαια το λογικό παράδοξο του «εκδημοκρατισμού» με την χρήση ακραίων ισλαμιστικών στοιχείων ουδέποτε σχολιάστηκε από τα ΜΜΕ, εγχώρια ή αλλοδαπά.
Στο θέμα της Συρίας η «επανάσταση» κρατάει μήνες τώρα. Αρχικώς ξεκίνησε με κάποιους δήθεν αντάρτες που μαχόντουσαν για την «ελευθερία». Στην συνέχεια ενεπλάκη η Τουρκία, φιλοξενώντας στο έδαφος της την ηγεσία της «επαναστάσεως», εκπαιδεύοντας «αντάρτες» και στην συνέχεια φανερά, με την χρήση πυροβολικού. Σε όλα αυτά τα στάδια της κλιμάκωσης των επιχειρήσεων ο διεθνής σιωνιστικός παράγοντας εμφανιζόταν, τάχα μου, αδρανής και αμέτοχος. Προφανώς για να μην χαλάσει η «συνταγή» που πρόσταζε την Τουρκία να εμφανίζεται ως ο νέος «προστάτης» των απανταχού μουσουλμάνων, με επιχείρημα την δήθεν κόντρα με το Ισραήλ, τόσο σε Κύπρο, όσο και με αφορμή την τότε αποστολή βοήθειας στην Λωρίδα της Γάζας.
Όμως, όπως προσφάτως δηλώθηκε, οι «αντάρτες» δεν θα είχαν καμμία τύχη και θα άντεχαν μόνο κανά δυο βδομάδες, άμα δεν υπήρχε η βοήθεια από την Δύση. Και επειδή τα πράγματα είχαν αρχίσει να «στενεύουν» επικίνδυνα, ο διεθνής επικυρίαρχος μπήκε φανερά πλέον στο παιχνίδι, ώστε να μην χαθεί η Συρία. Έτσι χθες το βράδυ, όπως ανακοίνωσαν ρωσικές και συριακές πηγές, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Συρίας και προέβησαν σε βομβαρδισμούς εναντίον εγκαταστάσεων έρευνας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι. Από την πλευρά τους οι ισραηλινοί δεν διέψευσαν, ούτε επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες, αρνούμενοι να κάνουν σχόλια επί των ειδήσεων. Η ίδια στάση κρατήθηκε και από τον Λευκό Οίκο.

Η Χρυσή Αυγή με τους αγρότες στο μπλόκο Νίκαιας ΛαρίσηςΗ Χρυσή Αυγή με τους αγρότες στο μπλόκο Νίκαιας Λαρίσης
Στην καρδιά των αγροτικών κινητοποιήσεων και συγκεκριμένα στον κόμβο της Νίκαιας, βρέθηκε κλιμάκιο της Τοπικής Οργάνωσης Λάρισας, με επικεφαλής τον βουλευτή του νομού, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής σε ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα συναντήθηκε με αγρότες από διάφορες περιοχές του Θεσσαλικού κάμπου και δήλωσε ότι ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας, ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή στηρίζει τους αγρότες και τις κινητοποιήσεις τους. Ο βουλευτής δήλωσε ότι όλοι μαζί πρέπει να στηρίξουμε με την εθνική παραγωγή, με προοπτική την αυτάρκεια και την δυναμική εξαγωγική πολιτική. Ανέφερε ότι  οι Έλληνες αγρότες αποτελούν έναν από τους βασικούς σπονδύλους στη ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας, αφού είναι κάτοχοι της ελληνικής γης.

Η προίκα των ΙμίωνΗ διεθνής πολιτική αποτελεί ένα πεδίο ανταγωνισμού, συνεργασίας και σύγκρουσης, ευκαιριών. Στις κρίσεις αντιπαρατίθενται η αποφασιστικότητα δύο ή περισσότερων πλευρών. Ως κρίση ορίζεται «μία σημαντική μεταβολή σε ποσοτικό, ποιοτικό ή σε επίπεδο έντασης των αλληλεπιδράσεων μεταξύ κρατών». Ουσιαστικά συνιστά μία νέα εισροή δεδομένων στο πλαίσιο διμερών ή πολυμερών σχέσεων. Το 1996 η χώρα αντιμετώπισε τον Τουρκικό αναθεωρητισμό, αποπειράθηκε αποσπασματικά να τον αντιμετωπίσει αλλά η ηγεσία της λύγισε.
Ελληνικό έδαφος κατέστη γκρίζα ζώνη με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό της χώρας. Το σκελετό αυτό αποκρύπτει επιμελώς στο περίφημο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Οι προσεγγίσεις για την κατάληξη της κρίσης διαφέρουν. Οι υπέρμαχοι της λογικής της ειρήνης με κάθε θυσία θεωρούν ότι το κέρδος ήταν η μη σύγκρουση με την Τουρκία, η αποφυγή του πολέμου. Η αντίθετη άποψη θεωρεί ότι η Ελλάδα υπέστη μία σημαντική πολιτικο-στρατιωτική και διπλωματική ήττα.

Η ψύχραιμη, ρεαλιστική και σκληρή άποψη ενός διεθνολόγου – μη πολιτικού δεν μπορεί παρά να θεωρεί την κρίση των Ιμίων ως μια εθνική ήττα για μία σειρά από μη αμφισβητήσιμους λόγους.

Πρώτον, η Ελλάδα εξήλθε της κρίσης έχοντας καταγράψει απώλεια κυριαρχίας επί εθνικού εδάφους. Εκτοτε, στη διεθνή βιβλιογραφία τα Ίμια αναφέρονται ως «αμφισβητούμενη περιοχή» (disputed area).

Δεύτερον, η χώρα επλήγη σε επίπεδο διεθνούς κύρους, αφού η ηγεσία της κατέδειξε εμφανή αδυναμία να διαχειριστεί την κρίση με τρόπο που να προστατεύσει στοιχειωδώς ζωτικά εθνικά συμφέροντα. Λίγους μήνες μετά την κρίση ως μεταπτυχιακός φοιτητής στη Βρετανία στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών του Λάνκαστερ δέχθηκα μία λογική όσο και καυστική παρατήρηση από έναν καθηγητή μου. Μου θύμισε ότι μόνο η ήττα σε μία πολεμική σύγκρουση δικαιολογεί απώλεια εθνικού εδάφους. Ότι η Βρετανία υπερασπίστηκε επιτυχώς κυριαρχικά της δικαιώματα στα μακρινά Φώκλαντ διεξάγοντας έναν πόλεμο. «Προφανώς για να μην πολεμήσετε για τα Ίμια δεν είχατε δίκιο» μου υπογράμμισε. Για έναν Βρετανό, θιασώτη του εθνικού συμφέροντος, που δεν φοβάται να ψελλίσει τις λέξεις πατρίδα και πατριωτισμό, από φόβο μήπως τον χαρακτηρίσουν ακροδεξιό, έναν Βρετανό που εννοιολογικά αντιλαμβάνεται το διεθνές περιβάλλον με όρους εθνικού συμφέροντος, η διαχείριση της κρίσης συνιστούσε μία ελληνική τραγωδία.

Τρίτον, η χώρα απώλεσε τρία άξια παλικάρια της – Έκτορας Γιαλοψός Χριστόφορος Καραθανάσης Παναγιώτης Βλαχάκος – τους οποίους η ηγεσία της χώρας αρνήθηκε αρχικά να τιμήσει ως ήρωες, αφού ο συμβολισμός της απώλειας τους έφερνε δυσάρεστες μνήμες. Μάλιστα έγινε απόπειρα σπίλωσης της μνήμης των δύο και απόδοσης της πτώσης του ελικοπτέρου σε vertigo που έπαθαν οι δύο πιλότοι. Η γραμμή άμυνας των Κ. Σημίτη και Θ. Πάγκαλου θεμελιώθηκε στην καταδίκη των επικριτών τους ως ακραίων εθνικιστών. Η επιχειρηματολογία τους ήταν έωλη και εγκαινίασε μία εθνική αντιπαράθεση μεταξύ της «λογικής» και της «ακρότητας». Σημειολογικά αποτελούσε τη Λυδία Λίθο του φοβικού συνδρόμου που διακατέχει έκτοτε τις ηγεσίες της χώρας, της εξωτερίκευσης του ερασιτεχνισμού στη διαχείριση εθνικών θεμάτων, της πεισματικής άρνησης της αριστεράς να αναγνωρίσει την εθνο-κεντρική χωροταξία του διεθνούς γίγνεσθαι και τον ανούσιο όσο και επικίνδυνο μαξιμαλισμό της ακροδεξιάς.

Τέταρτον, η ελληνική ηγεσία παραβίασε έναν κανόνα που διδάσκεται σε όλα τα τμήματα στρατηγικών σπουδών ανά τον κόσμο. Ότι η πολιτική ηγεσία δεν επιρρίπτει τις ευθύνες μίας εθνικής αποτυχίας στη στρατιωτική ηγεσία. Ακόμα και σε περίπτωση επιχειρησιακής αδυναμίας προστατεύει το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Τουρκική ηγεσία μετά την κρίση δήλωσε εμφατικά ότι «οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα μπορούσαν να εξέλθουν ηττημένες ηθικά από την κρίση». Αν οι ισχυρισμοί περί αδυναμίας ή απροθυμίας των στρατιωτικών να εκτελέσουν εντολές της πολιτικής ηγεσίας ευσταθούν, τότε η στρατιωτική ηγεσία της χώρας θα έπρεπε να είχε οδηγηθεί στη στρατιωτική δικαιοσύνη.

Πέμπτον, οι κρίσεις προσέφεραν στην Τουρκία δυσανάλογα από τα προσδοκώμενα οφέλη. Το Νοέμβριο του 2002 ο στρατηγός Εβρέν είχε δηλώσει στο CNN Turk: Το ’74 πήραμε πιο πολλά εδάφη απ’ ό,τι σχεδιάζαμε! (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 21/11/2002). Όλα αυτά συντελούνται από την έλλειψη αυτοπεποίθησης της ελληνικής πλευράς, το φόβο ανάληψης ρίσκου, εγγενές ποιοτικό χαρακτηριστικό οιασδήποτε δράσης.

Η προίκα των Ιμίων είναι η εθνική μας ηττοπάθεια, η κατάρρευση σε συνθήκες πολιτικο-στρατιωτικής πίεσης, ο ερασιτεχνισμός, η ανούσια ομφαλοσκόπηση, η αποποίηση ευθυνών, πράξη πολιτικά άνανδρη και συνταγματικά ανήθικη. Οι μικροί ηγέτες προκαλούν μεγάλες απώλειες, οι μεγάλοι μικρές ή μεγάλες νίκες. Ας τους θυμόμαστε και τους δύο.

Γιώργος Βοσκόπουλος, επ. Καθηγητής – Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Ο «εθνικός» μας κλαρινοπαίχτης αποκρύπτει την καταγωγή του!
Στα 35του φύτρωσε στην Παραμυθιά!!!
Πολλοί βορειοηπειρώτες στην Ελλάδα αποκρύπτουν την καταγωγή τους γιατί κάποιοι ελλαδίτες (μάλλον οι περισσότεροι) δεν γνωρίζουν τη σημαίνει Βόρειος Ήπειρος και το βορειοηπειρώτης το συγχέουν με το αλβανός. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στην άγνοια των ομοεθνών μας αλλά και στο γεγονός ότι οι δικοί μας δεν έχουν την παιδεία και το θάρρος για να υποστηρίξουν με υπερηφάνεια την καταγωγή τους αλλά και γιατί πολλοί αλβανοί χωρίς να γνωρίζουν ελληνικά συστήνονταν ως βορειοηπειρώτες για να αντιμετωπιστούν ευνοϊκά, με αποτέλεσμα η σύγχυση να είναι ακόμα μεγαλύτερη.   

 Το να υποκρύπτει όμως την καταγωγή του κάποιος βορειοηπειρώτης που «υπηρετεί» την παράδοση, αν μη τι άλλο αποτελεί προσβολή προς τους δεκάδες χιλιάδες βορειοηπειρώτες που πάνε στα κλαρίνα στη Βόρειο Ήπειρο ή στην Αθήνα μόνο και μόνο επειδή παίζει ο Καλκάνης.  

Silent Eagle για την Πολεμική Αεροπορία - για την ασφάλεια των αγωγών φυσικού αερίου


Silent Eagle - αυτό δεν φταίει σε τίποτε
Όπως διαβάσαμε εμείς, έτσι σίγουρα θα διαβάσατε και εσείς όλες τις προηγούμενες μέρες και βδομάδες το πλήθος δημοσιευμάτων για την εξοπλιστική καταιγίδα που έρχεται στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Μια περίληψη για το τι έχουμε να αναμένουμε.

Μετά την λύση στο θέμα της παραλαβής των υποβρυχίων U214 για το Πολεμικό Ναυτικό, τη συνέχιση της παραλαβής των ελικοπτέρων NH90 της Αεροπορίας Στρατού, της αύξησης στο 100% της διαθεσιμότητας του στόλου των C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας και της προμήθειας των πυρομαχικών για τα Leopard, ο νυν Υπουργός Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος αποφάσισε να ασχοληθεί με την ολοκλήρωση της παραλαβής κάπου 1000 τεθωρακισμένων από τις ΗΠΑ, δυο ντουζίνες MLRS, περίπου 60 μεταφορικών ελικοπτέρων Black Hawk και τουλάχιστον 24 επιθετικών ελικοπτέρων Apache - παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής εάν σε αυτά συμπεριλαμβάνεται το ένα Apache που υποσχέθηκε νωρίτερα ο κ.Βενιζέλος. Το θέμα είναι εκ μέρους μας υπό διευκρίνιση.
H επικείμενη επίσκεψη του κ.Σαμαρά στο Κατάρ δημιουργεί το κλίμα παραλαβής από το Κατάρ 12 μεταχειρισμένων μαχητικών Mirage 2000-5, ενώ η προηγηθείσα επίσκεψη του κ.Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες σφράγισε την προμήθεια κάπου 40 μαχητικών F-15.
Ο Υπουργός Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος επανέφερε και το ζήτημα των ρωσικών BMP-3. Το ότι θα το κάνει, σας το υποσχεθήκαμε εμείς. Για τους φίλους των S-300, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και φέτος βολή στην Κρήτη, ενώ η «ενεργειακή κερκίδα» δεν χρειάζεται επίσης να ανησυχεί: Το φυσικό αέριο της Κύπρου δεν θα διοχετευτεί μέσω της Τουρκίας στην Ευρώπη, μια και είναι η μικρότερη απόσταση, και χρειάζονται πολύ λιγότερα χρήματα για δαπάνες στο δίκτυο μεταφοράς.
Το τελευταίο και σημαντικότερο, μια και διανύουμε «ημέρες Ιμίων» - οι βραχονησίδες που από τον Ιανουάριο του 1996 δεν είναι άλλο ελληνική επικράτεια, διαβάζουμε ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας επιθυμούν την ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ.

Εγκαίνια των νέων γραφείων του Ε.ΛΑ.Μ στην ΛάρνακαΜε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση εγκαινίων των καινούργιων γραφείων του  Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)  σην Λάρνακα.   Πλήθος κόσμου, μέλη και φίλοι του κινήματός μας έδωσαν το παρόν τους.

Η εκδήλωση άρχισε με τον καθιερωμένο αγιασμό και συνεχίστηκε με ομιλίες από τον υπεύθυνο της Τ.Ο. Λάρνακας, συναγωνιστή, Βαλεντίνο Αλαμάνγκο, τον υποψήφιο του κινήματός μας Γεώργιο Χαραλάμπους και τον Πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), συναγωνιστή, Χρίστο Χρίστου. Με το πέρας των ομιλιών ακολούθησε σεμνή δεξίωση.
Οι ομιλίες άρχισαν με αυτή του συναγωνιστή Βαλεντίνου, οποίος αρχικά ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους. Στην συνέχεια έκανε ανασκόπηση των δράσεων της τοπικής οργάνωσης Λάρνακας. Δεν παρέλειψε, να μιλήσει με κολακευτικά σχόλια για τον υποψήφιο του Εθνικιστικού Κινήματος και να αναφερθεί στις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές. Τόνισε την ανάγκη, οι εκ Λάρνακας υποστηρικτές να πλαισιώσουν το κίνημα και να το στηρίζουν με όποιο τρόπο μπορούν.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο υποψήφιος για την Προεδρία Γεώργιος Χαραλάμπους. Ο κ. Χαραλάμπους και αυτός με την σειρά του ευχαρίστησε όσους παρευρέθηκαν και ακολούθως ανέπτυξε το προεκλογικό πρόγραμμα του κινήματος στον κόσμο. Ο κ. Χαραλάμπους επίσης ανέφερε πως νιώθει ιδιαίτερα περήφανος που εγκαινιάζουμε ξανά νέα γραφεία αφού αυτό δείχνει πως οι φίλοι και οι υποστηρικτές μας αυξάνονται. Κλείνοντας έκανε κάλεσμα αγώνα για να πετύχουμε το ποθητό αποτέλεσμα στις προεδρικές εκλογές.

Οι ομιλίες έκλεισαν με αυτή του προέδρου και ιδρυτή του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), Χρίστου Χρίστου. Ο Πρόεδρος μας δήλωσε την χαρά του και την υπερηφάνεια του για τα νέα γραφεία που εγκαινίασε σήμερα το κίνημά μας . Έκανε αναφορά στα προβλήματα που ταλανίζουν την Πατρίδα μας και ανέπτυξε τις λύσεις που προτείνει  το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα. Στην συνέχεια  τόνισε την ανάγκη να γίνουμε οι φάροι των ιδεών του κινήματός μας και να πολλαπλασιάσουμε τον κόσμο που μας πλαισιώνει, για δώσουμε ισχυρότεροι την μάχη ενάντια στο σάπιο κατεστημένο του παλαιοκομματισμού. Κλείνοντας έστειλε και αυτός με την σειρά του μήνυμα νίκης για την 17η Φεβρουαρίου.

Ισλαμιστές χάκερ έριξαν την σελίδα της Μητροπόλεως Πειραιώς


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν
Μέ μεγάλη ὀδύνη ἀλλά καί μέ πολύ θάρρος αἰσθανόμεθα τήν ὑποχρέωση νά ἐνημερώσωμε τά μέλη καί τούς φίλους τῆς ἰστοσελίδος τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Πειραιῶς
imp.gr ὅτι χθές 29 Ἰανουαρίου τό μεσημέρι ἐπετέθησαν στήν ἰστοσελίδα τῆς Μητροπόλεως μουσουλμάνοι πειραταί τοῦ διαδυκτίου (hackers) ἀπό τό Ἀφρικανικό Τσάντ μέ ἀποτέλεσμα νά τήν ἀπενεργοποιήσουν διά διάστημα πέντε ὡρῶν μέχρις ὅτου κατορθώσαμε νά ἐπανέλθη εἰς λειτουργίαν. Κατά τήν διάρκεια τῆς ἐπιθέσεως καί καταλήψεως τῆς ἰστοσελίδος προέβαλον οἱ ἀγαπητοί ὀπαδοί τῆς ψευδοῦς θρησκείας τοῦ Ἰσλάμ πού διασπείρει τό μῖσος, τήν ἐμπάθεια καί τήν ἐχθρότητα μεταξύ τῶν ἀνθρώπων τήν εἰκόνα πού ἀκολουθεῖ.
Καταγγέλομε τό ἀπαράδεκτο αὐτό γεγονός πού ἀποδεικνύει πλήρως διά μίαν εἰσέτι φοράν τήν ἐπιθετικότητα τῶν ὀπαδῶν τοῦ φονταμενταλιστικοῦ Ἰσλάμ πού ἐπιμελῶς ἀποκρύπτει τό εἰδεχθές πρόσωπόν του πού πηγάζει ἀπό τήν δῆθεν ἀποκάλυψι τοῦ Κορανίου. Ἀφιερώνομε τό γεγονός στούς ἀφελεῖς συμπατριῶτας μας μέ τά πολυπολιτισμικά ἰδεώδη.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΠΟΣΑ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ;

SOMPA
Μια απάντηση-κόλαφο στο υπουργείο Οικονομικών (καταλήστευσης των Ελλήνων), που ισχυρίζεται με περισσό θράσος ότι το δημόσιο έχει… αυξημένα έσοδα από την εξίσωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, έδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καύσιμων (ΠΟΠΕΚ). Ιδού: «Σύμφωνα με τα στοιχεία, το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2011 πουλήθηκαν 1.215.356 m3 πετρελαίου θέρμανσης και εισπράχθηκαν:
* 1.215.356 m3 Χ 60 €/m3 Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης = € 72.900.000
* 1.215.356 m3 Χ 187 €/ m3 ΦΠΑ (με μέση τιμή πώλησης πετρελαίου θέρμανσης το 1€/L)= €227.270.000
Δηλαδή σύνολο Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και ΦΠΑ το 2011 € 300.170.000 Το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2012 μετά την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πουλήθηκαν 364.325 m3 πετρελαίου θέρμανσης και εισπράχθηκαν:
* 364.325 m3 Χ 330 €/m3 Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης = € 120.556.000
* 364.325 m3 Χ 240 €/ m3 Φ.Π.Α. (με μέση τιμή πώλησης πετρελαίου θέρμανσης το 1,28€/L) =87.438.000
Δηλαδή σύνολο Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και ΦΠΑ το 2012 €207.994.000.
Σε όλα δε αυτά δεν υπολογίζονται τα πρόσθετα έσοδα που έχασε το Δημόσιο από τη φορολογία των επιχειρήσεων (διϋλιστηρίων, εταιριών εμπορίας, πρατηριούχων και μεταπωλητών θέρμανσης). Είναι προφανές για όποιον δεν θέλει να εθελοτυφλεί ότι η πολιτική που ακολουθείται έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα (δημοσιονομικό, κοινωνικό, περιβαλλοντικό) καθώς τα έσοδα του κράτους μειώθηκαν, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες κρυώνουν ή επέστρεψαν σε τζάκια και σόμπες που επιβαρύνουν το περιβάλλον και η αγορά στενάζει. Εκφράζουμε δε τη λύπη μας για το γεγονός ότι αντί η κυβέρνηση να προετοιμάζει τις απαιτούμενες αλλαγές ή έστω να προσπαθήσει να πείσει την τρόικα γι αυτές, εμφανίζεται να υποστηρίζει μια αποτυχημένη πολιτική. Αναφορικά δε με το επίδομα θέρμανσης, εκείνοι που το σχεδίασαν αντί να χρησιμοποιούν ως επιχείρημα και να διαφημίζουν το γεγονός ότι έχει μείνει στα αζήτητα, θα έπρεπε να προβληματιστούν. Γιατί αποδεικνύεται ότι το επίδομα σχεδιάστηκε έτσι ώστε να είναι δικαιούχοι πολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης».

Η Moody’s διαψεύδει τον Στουρνάρα: Ύφεση και το 2014 με ορατό τον κίνδυνο χρεοκοπίας


Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Στουρνάρας σε πρόσφατη συνέντευξή του εμφανίσθηκε βέβαιος πως η ανάκαμψη θα έρθει το 2014…Στον κίνδυνο μιας νέας ελληνικής χρεοκοπίας, αναφέρεται ο οίκος αξιολόγησης Moody’s σε έκθεσή που δημοσιοποίησε στις 28 Ιανουαρίου με τίτλο «Ελλάδα: Η χρηματοδότηση του ΔΝΤ και του EFSF βελτιώνει τη ρευστότητα, αλλά το χρέος παραμένει ευάλωτο σε σημαντικούς κινδύνους».

Στην έκθεση της Moody’s τονίζεται πως η Ελλάδα έλαβε προσφάτως επιπρόσθετη χρηματοδότηση 12,44 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ και τον EFSF, η οποία θα προσφέρει ανάσα ρευστότητας στην οικονομία και θα επιτρέψει την εκκίνηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Επισημαίνεται δε πως η καλύτερη του αναμενόμενου εκτέλεση του Προϋπολογισμού 2012 παρέχει στήριξη για την αύξηση της επενδυτικής εμπιστοσύνης.

4η ΔΙΕΘΝΗΣ: ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ

SYRIZA
Μπορεί ο Τσίπρας να πήγε στη μητρόπολη του καπιταλισμού και να έδωσε γη και ύδωρ, αλλά οι μαρξιστικές-λενινιστικές-σταλινικές-τροτσκιστικές και μαοϊκές συνιστώσες, τα Αριστερά Ρεύματα, τα Δίκτυα και οι αναρχοαυτόνομες καταλήψεις – «πολιτιστικά κέντρα» («όπου γίνονται και μαθήματα ζωγραφικής») σιώπησαν ύποπτα και αποδέχτηκαν το… καουμπόικο καπέλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν ακούστηκε ούτε μια φωνή διαμαρτυρίας, ούτε καν κριτικής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και στα… πέριξ.
Η μόνη αριστερή κριτική που έγινε στον… leader of SYRIZA, προήλθε από την… Αμερική και από την Επιτροπή της 4ης Διεθνούς (τροτσκιστές).
Ας την παρακολουθήσουμε: «Με την Ελλάδα στην εμβάθυνση της κρίσης, Αλέξης Τσίπρας, ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα για να έχει κεκλεισμένων των θυρών συναντήσεις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και με αξιωματούχους του ΔΝΤ και να κάνουν μια σειρά από δημόσιες εμφανίσεις.
Την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς χρησιμοποιούσε την αστυνομία για να σπάσει την απεργία των εργαζομένων στο μετρό, ο κ. Τσίπρας… χρησιμοποιούσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ για να πείσει τους αμερικανούς αξιωματούχους και το ΔΝΤ ότι δεν πρέπει να φοβούνται αν ανέβει στην εξουσία. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας θέλησε να πείσει ότι στις ΗΠΑ μπορούν να βασίζονται σε εκείνον ότι θα διατηρήσει την καπιταλιστική σταθερότητα. «Εύχομαι να σας έπεισα ότι δεν είμαι τόσο επικίνδυνος όσο κάποιοι νομίζουν» δήλωσε με γλυκανάλατο ύφος στο Brookings Institution σε μία ομιλία που στόχευε καθαρά στο αμερικανικό κατεστημένο. Ο Domenico Lombardi του ινστιτούτου Brookings δήλωσε ότι το ταξίδι του κ. Τσίπρα δείχνει τη μεταστροφή του ιδίου σε έναν σοσιαλδημοκράτη και τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα με πιο ισορροπημένες πολιτικές θέσεις.
Στην παρουσίασή του στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη το βράδυ της Πέμπτης, Τσίπρας παρουσίασε μόνο μια ελαφρώς πιο “αριστερά” πρόσωπο, προσπαθώντας να εξασφαλίσει την υποστήριξη του κοινού του, τονίζοντας την ανάπτυξη των φασιστικών δυνάμεων στην Ελλάδα που οργανώθηκαν στην ακροδεξιά Χρυσή Αυγή.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Παιδόφιλος μουσουλμάνος γλύτωσε την φυλακή γιατί το δικαστήριο αναγνώρισε ότι, λόγω της θρησκείας του, «δεν ήξερε ότι είναι παράνομο να κάνεις σεξ με 13χρονη» ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/13.html#ixzz2JU7XyCO7
  • Στο ισλαμικό σχολεί ο που πήγαινε του δίδασκαν ότι «οι γυναίκες δεν αξίζουν περισσότερο από ένα γλειφιτζούρι που έχει πέσει στο έδαφος».

Ένας νεαρός μουσουλμάνος που έκανε σεξ με ένα 13χρονο κορίτσι που ‘ψάρεψε’ μέσα από το Facebook, γλύτωσε την ποινή της φυλάκισης, επειδή σύμφωνα με τον δικαστή, ο δράστης πήγαινε σε ισλαμικό σχολείο όπου τον δίδασκαν ότι «οι γυναίκες δεν έχουν καμία αξία».

Ο 18χρονος Adil Rashid , ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι ήταν παράνομο να κάνει σεξ με το ανήλικο κορίτσι, διότι στο σχολείο που πήγαινε δεν του δίδασκαν τη βρετανική νομοθεσία.

Χθες ο δικαστής Michael Stokes καταδίκασε τον Rashid σε ποινή με αναστολή, λέγοντας: «Παρά το γεγονός ότι είσαι 18 χρονών, είναι σαφές από τις εκθέσεις ότι είσαι πολύ αφελής και ανώριμος σχετικά με σεξουαλικά θέματα».

Τα εγκλήματα αυτά, όπως ειπώθηκε στο Βασιλικό Δικαστήριο του Nottingham, συνήθως καταλήγουν σε ποινή φυλάκισης από τέσσερα έως επτά χρόνια.

Όμως, ο δικαστής είπε ότι επειδή ο Rashid έδειξε μια «παθητικότητα» και μια «έλλειψη αυτοπεποίθησης», το να το βρεθεί στη φυλακή θα μπορούσε να του προκαλέσει «περισσότερη ζημιά παρά καλό».


Ο Rashid, που είναι από το Μπέρμιγχαμ, παραδέχθηκε ότι είχε σεξουαλική επαφή με το κορίτσι, λέγοντας ότι «μπήκε στον πειρασμό μετά την online γνωριμία τους».

Αντάλλαξαν αρχικά μηνύματα στο Facebook και μετά κείμενα και συνομιλία από το κινητό, κατά τη διάρκεια μιας δίμηνης περιόδου.

Στη συνέχεια, συναντήθηκαν στο Nottingham, όπου ο Rashid είχε κλείσει ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο.

Το κορίτσι είπε στην αστυνομία ότι έκανε σεξ με τον Ρασίντ στο ξενοδοχείο όπου έμειναν για δύο ώρες.

Ο Ρασίντ στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του και πήγε κατ 'ευθείαν σε ένα τζαμί για να προσευχηθεί. Συνελήφθη την επόμενη εβδομάδα αφότου το κορίτσι ομολόγησε τι είχε συμβεί σε μια φίλη της στο σχολείο, η οποία ενημέρωσε έναν καθηγητή.

Νωρίτερα το δικαστήριο άκουσε πώς ο Rashid είχε «μικρή εμπειρία με τις γυναίκες που οφείλεται στην εκπαίδευση του σε ισλαμικό σχολείο στο Ηνωμένο Βασίλειο», το οποίο δεν μπορεί να ονομαστεί για νομικούς λόγους.

Μετά τη σύλληψή του, είπε σε ένα ψυχολόγο ότι δεν ήξερε ότι το σεξ με μια 13χρονη ήταν ενάντια στο νόμο. Είπε δε στο δικαστήριο ότι ανακάλυψε ότι ήταν παράνομο μόνο όταν το πληροφορήθηκε από ένα μέλος της οικογένειάς του.

Σε άλλους ψυχολόγους, ο Ρασίντ ισχυρίστηκε ότι είχε διδαχθεί στο σχολείο του, ότι «οι γυναίκες δεν αξίζουν περισσότερο από ένα γλειφιτζούρι που έχει πέσει στο έδαφος».

Όταν ο δικαστής Stokes δήλωσε ότι ο Ρασίντ έπρεπε να γνωρίζει ότι ήταν παράνομο, ο δικηγόρος υπεράσπισης Laban Leake υποστήριξε ότι ο Rashid είχε «σεξουαλική αφέλεια».

«Το σχολείο που παρακολουθούσε, δεν είναι υπερβολικό να πούμε, ότι περιγράφεται ως μια κλειστή κοινότητα και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο ίδιος ίσως δεν γνώριζε ότι οι σεξουαλικές σχέσεις με ένα 13χρονο κορίτσι ήταν κάτι παράνομο».ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/13.html#ixzz2JU7QG4k3

ΓΝΩΡΙΜΟΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΕΚ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΗΣ MARFIN – ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ Ο ΕΝΑΣ

MARFIN
1.000 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ… ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΔΥΟ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΕΚ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΗΣ MARFIN – ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ ΜΕΤΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΟΥ ΤΟΝΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ;

Επιτέλους! Μετά από 1.000 περίπου μέρες από το δολοφονικό κτύπημα αναρχοκομμουνιστών στην τράπεζα Marfin (5 Μαΐου 2010), από την οποία βρήκαν φρικτό θάνατο οι υπάλληλοι Αγγελική Παπαθανασοπούλου (η οποία ήταν έγκυος), η Παρασκευή Ζούλια και Επαμεινώνδας Τσάκαλης, φαίνεται πως ταυτοποιήθηκαν δύο εκ των δολοφόνων τους!
Οι δύο αυτοί «κοινωνικοί αγωνιστές», τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ανακοινωθεί μέχρι ώρας, θα παρουσιαστούν ενώπιον της δικαιοσύνης την Παρασκευή και η ενοχή τους προέκυψε με βάση μαρτυρίες, φωτογραφίες και άλλα στοιχεία που προέκυψαν, όπως ανακοινώθηκε. Προφανώς με τους… συνήθεις συνηγόρους, καθώς και με τους συνήθεις «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυους».
Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ δύο άτομα τα οποία τον Απρίλιο του 2011 είχαν προσαχθεί στην Κρατική Ασφάλεια και είχαν δώσει ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτοι για το δολοφονικό ολοκαύτωμα στο υποκατάστημα Marfin και είχαν αφεθεί ελεύθεροι φέρονται να οδηγούνται και πάλι την Παρασκευή στον Εισαγγελέα, αντιμετωπίζοντας κακουργηματικές κατηγορίες. Ουσιαστικά είναι τα δύο πρόσωπα που θα κατηγορηθούν για τον εμπρησμό που στοίχισε τη ζωή τριών υπαλλήλων το Μάιο του 2010. Πληροφορίες από «πηγές» της Κατεχάκη  λένε πως πρόκειται για έναν 32χρονο Έλληνα και έναν 28χρονο υπήκοο Καζακστάν, παλιούς γνώριμους της Ασφάλειας από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Ο αλλοδαπός ήταν γνωστός στις αρχές καθώς στο παρελθόν είχε προσαχθεί για επεισόδια σε πορείες και διέμενε στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας χωρίς να έχει συγκεκριμένη επαγγελματική δραστηριότητα. Ο 32χρονος Έλληνας, δεν φέρεται να έχει απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν για παράνομες δραστηριότητες ωστόσο τα τελευταία χρόνια είχε δραστηριοποιηθεί έντονα στο λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο. Αρχικά, από το πλούσιο οπτικό υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες και οι φωτογράφοι αλλά και τις 70 μαρτυρικές καταθέσεις, ο 28χρονος Καζακστανός είχε προσαχθεί για την επίθεση στο βιβλιοπωλείο Ιανός. Οι πληροφορίες λένε πως το ίδιο άτομο έχει εμπλοκή και στην υπόθεση της Marfin, ενώ παράλληλα η Αστυνομία αναζητά μια νεαρή γυναίκα και έναν άνδρα μεγαλύτερης ηλικίας που φέρονται να είχαν συντονιστικό ρόλο στην καταδρομική επιχείρηση στο υποκατάστημα της Σταδίου.

Κατά της αλλαγής των συνόρων στα Βαλκάνια τάσσεται η Ρωσία ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_9261.html#ixzz2JU79Z3qF
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ τόνισε πως η Ρωσία δεν θα επιτρέψει αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια, αναφέρει δημοσίευμα του ρωσικό πρακτορείου Νόβοστι. «Όσον αφορά την επαναχάραξη των συνόρων στην Ευρώπη, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο για όλες τις χώρες να ακολουθούν απαρέγκλιτα τις θεμελιώδεις αρχές της Τελικής Πράξης του Ελσίνκι. Η Πράξη αυτή ισχύει και για την κατάσταση στα Βαλκάνια, όπου κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας χύθηκε πολύ αίμα. Νομίζω ότι κανείς δεν θέλει την επανάληψη τέτοιων γεγονότων», δήλωσε ο Λαβρόφ.

ΜΑΖΙΩΤΗΣ – ΡΟΥΠΑ: «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ» ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ

MAZIOTHS
Μπορεί να έχουν εξαφανιστεί (;) από προσώπου γης οι κόκκινοι τρομοκράτες Μαζιώτης και Ρούπα (ας είναι καλά το 18μηνο…), αλλά συμμετέχουν στη δίκη με… επαναστατικές επιστολές. Έτσι, κατά την χθεσινή δικαστική διαδικασία, η συνήγορος των δύο τρομοκρατών εμφάνισε στο δικαστήριο επιστολές των πελατών της, με παλαιότερη ημερομηνία, τις οποίες ισχυρίστηκε ότι έλαβε ταχυδρομικά και ζήτησε την άδεια να τις διαβάσει. Και όπως ήταν φυσικό κι επόμενο, το δικαστήριο της μεταπολιτευτικής «δημοκρατίας» έδωσε ελεύθερο βήμα στους τρομοκράτες, έστω κι αν… απουσίαζαν από τη δίκη.
Στις επιστολές τους, οι δύο… φαντομάδες δίνουν… επαναστατικά μαθήματα εκ του ασφαλούς, του τύπου «οι επαναστάτες δεν απολογούνται», είναι για μένα τίτλος τιμής οι κατηγορίες που αντιμετωπίζω για την δράση μου στον Επαναστατικό Αγώνα», «γνωρίζουμε το κόστος και τις συνέπειες», «είναι πιο επιτακτική και πιο αναγκαία από ποτέ η ένοπλη επανάσταση» (Μαζιώτης), «ο Επαναστατικός Αγώνας ήταν μια οργάνωση, ορόσημο για πολλούς αγωνιστές», «σήμερα είναι ορατό το κενό μιας τέτοιας επαναστατικής δράσης. Είμαι υπερήφανη και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα», «έχουμε πόλεμο και αυτόν το ξεκίνησε το καθεστώς που υπηρετείτε», «είναι μεγάλο χρέος μας να αλλάξουμε τον κόσμο», «αυτή είναι η μόνη κληρονομιά που έχω να αφήσω, μια επαναστατική κληρονομιά» (Ρούπα).
Τι θαρραλέοι που είναι οι… επαναστάτες όταν είναι απόντες από το εδώλιο! Γιατί όταν κάθονται σ’ αυτό κλαίγονται στην «αστική» δικαιοσύνη, αρνούνται τα πάντα και ισχυρίζονται ότι έχουν πέσει… θύματα αστυνομικής σκευωρίας. «Επαναστάτες» να σου πετύχει, του γλυκού νερού και της κακιάς ώρας! Να τους χαίρεται η αριστερά και η… πρόοδος!
(ΥΓ) 1: Όπως έγραψε το «Βήμα» -χωρίς να διαψευσθεί- το βράδυ λίγο πριν από την τρομοκρατική επίθεση στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, στη Συγγρού, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ διαβεβαίωναν τον Δένδια:

Έδιωξαν τον ΓΑΠ από εστιατόριο της ΚηφισιάςΟ πρώην πρωθυπουργός δεν μπορεί πλέον να πάει πουθενά πέρα από το «άσυλο» των Αμερικανικών πανεπιστημίων, υπό το φόβο των Ελλήνων που όποτε τον δουν το «στολίζουν», αναγκάζοντάς τον να αποχωρήσει κακήν κακώς.
Με αφορμή τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε από Έλληνες τουρίστες στην Κωνσταντινούπολη ο κ. Παπανδρέου, θυμηθήκαμε ένα περιστατικό που είχε σημειωθεί πριν από περίπου 6 μήνες σε εστιατόριο της Κηφισιάς. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία», ο πρώην πρωθυπουργός αποφάσισε να δειπνήσει στο γνωστό εστιατόριο των βορείων προαστίων που βρίσκεται μόλις 10 λεπτά από το σπίτι του στο Καστρί. Στη θέα του κ. Παπανδρέου οι θαμώνες του καταστήματος δυσανασχέτησαν...
ενώ άρχισε και η μουρμούρα.
Απτόητος ο κ. Παπανδρέου κάθισε στο τραπέζι και παρήγγειλε. Οι υπόλοιποι θαμώνες τον κοιτούσαν χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμία αντίδραση.
Κάποια στιγμή όμως μία κυρία, μη αντέχοντας στο θέαμα του αμέριμνου πρώην πρωθυπουργού, σηκώθηκε εκνευρισμένη και κατευθύνθηκε προς το μέρος του.
«Κύριε πρόεδρε, θερμή παράκληση ολοκληρώστε γρήγορα το δείπνο σας και αποχωρήστε πριν χαλάσετε και τη δική μας βραδιά», είπε η κυρία με θάρρος στον κ. Παπανδρέου.
Λίγο αργότερα ο πρώην πρωθυπουργός αποχώρησε «μουδιασμένος» από το εστιατόριο. Και όλα αυτά στην Κηφισιά… Που να κατέβει και πιο κάτω.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ… ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

lathro
Ένα νέο εκπαιδευτικό εγχειρίδιο, έκδοση του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ, θα πάρουν σύντομα στα χέρια τους οι Έλληνες αστυνομικοί. Όχι, δεν πρόκειται για επιπλέον οδηγίες για την αντιμετώπιση των εγκληματιών που έχουν ρημάξει τη χώρα –με τέτοια θα ασχολούμαστε τώρα;- αλλά για «εγχειρίδιο διαπολιτισμικής εκπαίδευσης», το οποίο θα τους κάνει μαθήματα… αντιρατσισμού!
Ας δούμε εν τάχει κάποια απ’ τα κυριότερα σημεία του:
«Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία υπάρχουν και μέσα στην αστυνομία, καθώς σε μια υπηρεσία αντιπροσωπεύεται ο μικρόκοσμος μιας κοινωνίας συνολικά και οι αστυνομικοί υπάλληλοι προέρχονται από αυτή την κοινωνία. Όπως όλοι οι πολίτες έτσι και οι αστυνομικοί επηρεάζονται στην κρίση τους από το πολιτισμικό τους υπόβαθρο.
Σημαντική έμφαση στη διαπολιτισμική εκπαίδευση των αστυνομικών υπαλλήλων δίνεται και στην εξάλειψη των διακρίσεων που πηγάζουν από την ίδια την λειτουργία της αστυνομίας.
Πολλές μελέτες υποστηρίζουν πως ακόμη και τα μεμονωμένα περιστατικά διακρίσεων και ρατσισμού επηρεάζουν αρνητικά τη γενικότερη εικόνα της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να φορτίζονται αρνητικά οι σχέσεις με τις μειονότητες και τις μεταναστευτικές κοινότητες, τροφοδοτώντας με αυτό τον τρόπο έναν φαύλο κύκλο καχυποψίας».

Χάκερ για Πάγκαλο: «Τα έφαγες εσύ και έσκασες στην υγειά μας παχύδερμο!» ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_5554.html#ixzz2JU6LgusVpagkalos_xaker
Την ιστοσελίδα του Θόδωρου Πάγκαλου χτύπησαν χάκερ. Στην ιστοσελίδα του “Μαζί τα φάγαμε” γράφει πλέον “Hacked By…..[ Greek Hacking Scene ]” και στο κείμενο που ανήρτησαν σημειώνουν:
“Έτσι σου έμαθαν χοντρέ; Τα φάγαμε μαζί ε; Όχι χοντρομπαλά…..τα έφαγες εσύ και έσκασες μαζί με όλα τα άλλα τα λαμόγια εις βάρος του Ελληνικού υπερήφανου λαού, που τον έχετε καταντήσει να ντρέπεται να πεί πωςείναι Έλληνας. Αλλά εσάς ο καημός σας είναι οι ΛΑΘΡΟμετανάστες και πώς θα τους βάλετε να σας ψηφίσουν για να μην χάσετε την καρέκλα….που μακάρι να γίνει ηλεκτρική και να ψηθείτε ζωντανοί, όπως ψήνεται τόσα χρόνια ο Ελληνικός λαός……Λοιπόν δεν το κουράζω άλλο και σας δίνω μια ευχή και κατάρα έχοντας στο πλάι μου όλη την Ελληνική νεολαία……. Στα χάπια να τα φάτε τα κλεμμένα χρήματα του Ελληνικού λαού Hacked By GHS”.
“Τα έφαγες εσύ και έσκασες στην υγειά μας παχύδερμο !” απαντούν οι χάκερ…
πηγη

ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ: Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ… ΑΝΤΙΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ

TOURISTES
Πολλές κατηγορίες έχουν ακουστεί όλο αυτό το διάστημα για την Χρυσή Αυγή, αλλά ετούτη εδώ ειλικρινά δεν περιμέναμε ότι θα την ακούσουμε: η Χρυσή Αυγή είναι… αντιτουριστική, διότι… αποτρέπει τους τουρίστες να επισκεφθούν την Ελλάδα! Ποιος τα λέει αυτά τα… ωραία; Το… κακέκτυπο της «Ελευθεροτυπίας», η «Εφημερίδα των Συντακτών», των «Ιών» (της… σιωνιστικής αριστεράς). Και για του λόγου το… αληθές, επικαλούνται την ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσαν τον Νοέμβριο οι φίλοι τους οι Αμερικανοί. Θα παραθέσουμε ένα κομμάτι από το παραλήρημά των ορφανών του Μπεναρόγια, υπό τον τίτλο «Οι τουρίστες ανησυχούν για τη Χρυσή Αυγή και τον ρατσισμό»:
«Τον τελευταίο χρόνο, όλο και περισσότεροι τουρίστες γράφουν στις διεθνείς ταξιδιωτικές ιστοσελίδες ρωτώντας αν είναι ασφαλές να μας επισκεφθούν, τη στιγμή που γνωρίζει έξαρση η ρατσιστική βία Κάποιοι μάλιστα αναρωτιούνται αν πρέπει να ακυρώσουν εισιτήρια και κρατήσεις.
Το Σάββατο, δυο μέρες μετά την άγρια ρατσιστική δολοφονία του Πακιστανού Σαχτζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, μια Καναδέζα τουρίστρια ρωτούσε τους χρήστες τού tripadvisor.com, του μεγαλύτερου τουριστικού φόρουμ στον κόσμο, με 56 εκατομμύρια επισκέπτες τον μήνα: «Είναι ασφαλής η Ελλάδα για μη λευκές γυναίκες;» Είχε προγραμματίσει να έρθει τον Ιούλιο με την παρέα της στην Αθήνα και τα νησιά, αλλά προβληματιζόταν.
«Μ’ όλα όσα γίνονται στην Ελλάδα και αυτά που διαβάζω στις εφημερίδες, ανησυχώ λίγο για την ασφάλειά μας, ιδίως από τη στιγμή που υπάρχει αύξηση στις επιθέσεις στους μη λευκούς τουρίστες. Την παρέα μας αποτελούν δύο μαύρες, μία Κινέζα και μία Καυκάσια. Ξέρει κανείς ποια είναι η πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα;».
Πήρε τέσσερις απαντήσεις, όλες καθησυχαστικές. Όμως το πρόβλημα παραμένει. Τον τελευταίο χρόνο, όλο και περισσότεροι τουρίστες γράφουν στις διεθνείς τουριστικές ιστοσελίδες ρωτώντας αν είναι ασφαλές να μας επισκεφτούν τη στιγμή που γνωρίζει έξαρση η ρατσιστική βία στη χώρα μας. Κάποιοι μάλιστα αναρωτιούνται αν πρέπει να ακυρώσουν εισιτήρια και κρατήσεις.
Όσο κι αν ο τουρισμός δεν μπορεί ν’ αποτελεί το βασικό κριτήριο για ζητήματα που αφορούν την καρδιά της δημοκρατίας, δεν μπορεί ν’ αγνοήσει κανείς το γεγονός πως στους παραδοσιακούς φόβους τουριστικών πρακτόρων και τουριστών, φόβους που έχουν να κάνουν με την τουριστική υποδομή, τις τιμές, το κυκλοφοριακό κομφούζιο της Αθήνας ή την τρομοκρατία, προστίθεται ο φόβος για τις ρατσιστικές επιθέσεις.
Μάλιστα, στο φως των τελευταίων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν, για παράδειγμα, μείωση 23.3% των επισκέψεων από τις ΗΠΑ πέρσι σε σχέση με την συνολική πτώση του τουρισμού 5%, η επαναλαμβανόμενη έκφραση ανησυχίας των τουριστών για τον ρατσισμό αποκτά νέα διάσταση.
Ας μη βιαστεί κανείς να αποδώσει κομματική σκοπιμότητα στην ανάλυση. Τους ίδιους φόβους εκφράζει σε συνέντευξή του στην ομογενειακή εφημερίδα της Νέας Υόρκης «Greek News» (17/6/2012) ο Ελληνοαμερικανός Πήτερ Βλήτας, αντιπρόεδρος αεροπορικών πωλήσεων και μάρκετινγκ της Protravel International, μιας από τις δέκα μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες τουριστικής διαχείρισης:
«Εχω αναφέρει και πάλι το θέμα Χρυσή Αυγή. Οι έγχρωμοι δεν θέλουν να πάνε στην Ελλάδα. Φοβούνται ότι θα τους μπερδεύουν με παράνομους μετανάστες και θα πέσουν θύματα κακοποίησης της Χρυσής Αυγής».
Ο κ. Βλήτας προσθέτει στους κινδύνους για τον τουρισμό την πολιτική αστάθεια και… την άνοδο του Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο κανείς χρήστης του Tripadvisor δεν αναφέρει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως αιτία ανησυχίας. Αντιθέτως, αρκετοί ανησυχούν με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.
Ταξιδιωτική Οδηγία για τη ρατσιστική βία
Η ρατσιστική βία θεωρείται εξίσου επικίνδυνη για τους Αμερικανούς που ταξιδεύουν στην Ελλάδα όσο τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 17 Νοέμβρη ή αυτό της περασμένης Κυριακής στο The Mall. Η αμερικανική πρεσβεία έβγαλε το Νοέμβριο ταξιδιωτική οδηγία που για πρώτη φορά δεν αφορούσε τρομοκρατία ή πολιτική αναταραχή (όπως η πρόσφατη ταξιδιωτική οδηγία μετά το χτύπημα στο The Mall), αλλά τις ρατσιστικές επιθέσεις. Η οδηγία πληροφορούσε τους Αμερικανούς “για την αύξηση των απρόκλητων εφόδων και βίαιων επιθέσεων εναντίον ανθρώπων που, λόγω της εμφάνισής τους, μπορεί να νομίσει κανείς ότι είναι μετανάστες». Σημείωνε ότι το μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν όσοι κατάγονται από την Αφρική, την Ασία, τη Λατινική Αμερική και την Μέση Ανατολή και μένουν στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας.

Τηλεπικοινωνίες , διαδίκτυο - Οι τελευταίες «πινελιές» στον καμβά του Δ΄Ράϊχ ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_4187.html#ixzz2JU5zHssN

Ν!


Είναι πλέον εμφανές ακόμα και σε εκείνους που πρίν λίγα χρόνια μας κατηγορούσαν ως ευφάνταστους
συνωμοσιολόγους, ότι οι κοινωνίες της Ευρώπης αλλά και ολόκληρου του κόσμου, οδηγούνται όλο και πιο γρήγορα σε ένα παγκόσμιο καθεστώς απόλυτης τυρρανίας το οποίο δεν θα περιορίζεται απλώς στην ισχύ της επιβολής αλλά θα διαχειρίζεται και θα ελέγχει την ελευθερία των πολιτών τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο

Η πολιτική εξουσία ήδη έχει μεταβιβασθεί (κατά την διατυπωμένη προσδοκία τουΡοκφέλερ) στις "αγορές", δηλαδή σε μια "υπερεθνική ελίτ" , η οποία έχει πλέον καθορίσει ποιοί θα ζήσουν και κυρίως πως θα ζήσουν σε αυτό το "νέο" παγκόσμιο σύστημα.
Έτσι λοιπόν η πολιτική , ο πολιτισμός και η οικονομία εντάχθηκαν στην σπονδυλική στήλη ενός καθ΄όλα δαιμονοειδούς παγκόσμιου "οργανισμού" και ενόσω έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η κατάργηση των εθνων - κρατών με την αντικατάστασή τους απο ηπειρωτικές "ενώσεις" ( Ε.Ε . ΗΠΑ κλπ), οι ηγέτες αυτής της οικουμενικής πλανηταρχίας, βάζουν σε λειτουργία κάθε υποδομή της "ηλεκτρονικής τους διακυβέρνησης" στην οποία φυσικά εντάσσουν όχι μόνο την ψηφιακή ταυτοποίηση του κάθε κατοίκου της γής (ταυτότητες κλπ) αλλά κάθε μέσο τηλεπικοινωνίας μη εξαιρουμένου φυσικά και του διαδικτύου.

ΟΙ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ, Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤ’ ΕΠΙΛΟΓΗΝ «ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ» ΤΟΥΣ

7023970502
Στην Ελλάδα, οι πάσης φύσεως αριστεροί εμφανίζονται ως διαπρύσιοι κήρυκες των δικαιωμάτων των «ευπαθών» και «αποκλεισμένων» κοινωνικών ομάδων, μεταξύ των οποίων και των φυλακισμένων. Μάλιστα, όποτε συμβεί το παραμικρό στις φυλακές της χώρας, είναι οι πρώτοι που φωνάζουν και ωρύονται.
Τι γίνεται, όμως, όταν εξεγέρσεις φυλακισμένων γίνονται σε χώρες «σοσιαλιστικές», όπως ας πούμε η Βενεζουέλα του συντρόφου Τσάβες και πνίγονται στο αίμα; Τότε οι «εξεγερμένοι» βαφτίζονται «συμμορίες κρατουμένων», άρα η αιματηρή καταστολή τους δικαιολογείται απόλυτα. Ιδού, λοιπόν, πως παρουσιάζει την καταστολή στις φυλακές της Βενεζουέλας ένα δημοσίευμα της επίσημης ιστοσελίδας του ΚΚΕ. Κρύβει μέσα του την απέραντη υποκρισία και την κατ’ επιλογήν «ευαισθησία» των ελληνοφώνων μαρξιστών. Θαυμάστε τους:
«Δεκάδες νεκροί και τραυματίες ήταν το αποτέλεσμα των βίαιων επεισοδίων που ξέσπασαν την Παρασκευή στις φυλακές της Ουριμπάνα, στην πόλη Μπαρκισιμέτο της βορειανατολικής Βενεζουέλας. Στις συγκρούσεις ενεπλάκησαν αντίπαλες συμμορίες κρατουμένων, αλλά και δυνάμεις ασφαλείας που κλήθηκαν για να επιβάλουν την τάξη στις φυλακές.
Σύμφωνα με τον Ρούι Μεντίνα, διευθυντή του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αντόνιο Μαρία Πινέδα, τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 90 τραυματίστηκαν, οι περισσότεροι από σφαίρες, κατά τη διάρκεια των αιματηρών γεγονότων.
Σε τηλεοπτικές δηλώσεις της, η υπουργός Ποινικών Υποθέσεων της Βενεζουέλας, ΊριςΒαρέλα, ανέφερε ότι οι ταραχές ξέσπασαν όταν στρατιώτες της Εθνοφρουράς δέχτηκαν επίθεση, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης των φυλακών για εύρεση και κατάσχεση όπλων. Η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να προχωρήσει στην αποστολή στρατιωτών για επιθεώρηση, μετά από αναφορές που έλαβε για βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων συμμοριών κρατουμένων τις τελευταίες δύο μέρες. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν έχει δώσει από τη μεριά της επίσημο απολογισμό θυμάτων, καθώς όπως ανέφερε η Ίρις Βαρέλα για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να αποκατασταθεί πλήρως ο έλεγχος των αρχών στις φυλακές.

ΚΟΛΑΦΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_7419.html#ixzz2JU5fOdl0
Και οι αστυνομικοί της Ορεστιάδας στο πλευρό των συναδέλφων τους που διώκονται με Ε.Δ.Ε. Ανακοίνωση στην οποία αναφέρει υποθέσεις για τις οποίες υπάρχει πραγματική αναγκαιότητα διενέργειας Ε.Δ.Ε., εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Ορεστιάδας, καταθέτοντας τη συμπαράστασή της στους συναδέλφους της από την Ένωση Ροδόπης και την Ένωση Αξιωματικών ΑΜ-Θ για τους οποίους ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ έχει διατάξει Ε.Δ.Ε.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:...
«Η Ένωση μας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στην Πρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα και στα τέσσερα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, καθώς και στον Οργανωτικό Γραμματέα της Ένωσης Αξιωματικών Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, σχετικά με την Ε.Δ.Ε.  που διατάχθηκε για συμμετοχή τους σε διαμαρτυρία που εκδηλώθηκε έξω από τον χώρο του τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής στις  αρχές Αυγούστου του 2012 κατά την μεταφορά παράνομων μεταναστών προς κράτηση στις εγκαταστάσεις της σχολής.

Από την παραπάνω ενέργεια της Φυσικής  Ηγεσίας προκύπτουν εύλογα ερωτηματικά:

1. Γιατί διατάχθηκε Ε.Δ.Ε. έξι μήνες αργότερα;

2. Είναι τυχαίος ο χρόνος επιλογής;

3. Εφόσον η διενέργεια Ε.Δ.Ε. γίνεται για να εκφράσει το δίκαιο, γιατί δεν έχει διαταχθεί ούτε μια τέτοια στις αμέτρητες καταγγελίες όλων των Ενώσεων ανά την Ελλάδα σχετικά:

- Με την καταστρατήγηση του Π.Δ. 394/2001 «περί χρόνου εργασίας  Αστυνομικού προσωπικού» .

- Με τη συστηματική παραβίαση του Π.Δ. 45/2008 «Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας του Αστυνομικού προσωπικού».

- Με τη διαταγή εκτέλεσης εποχούμενης περιπολίας με οχήματα τα οποία δεν ελέγχονται από ΚΤΕΟ, διατασσόμενοι  όμως οι Αστυνομικοί να προβούν σε  έλεγχο και  βεβαίωση  παράβασης ΚΤΕΟ στους πολίτες.

- Με τη δημιουργία των Αστυνομικών κρατητηρίων σε φυλακές, καθώς ποινικοί κρατούμενοι εκτίουν ποινές φυλάκισης σε αυτά για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους Αστυνομικούς και για τους φυλασσόμενους.

- Με την κράτηση παράνομων μεταναστών σε χώρους που δεν πληρούν τις ανάλογες συνθήκες.

Η επιλεκτική προσπάθεια απονομής δικαίου από τη Φυσική Ηγεσία μόνο στο συγκεκριμένο περιστατικό και όχι σε όλα τα περιστατικά στα οποία λαμβάνει γνώση από τις καταγγελίες Ενώσεων και όχι μόνο, οδηγεί στο συμπέρασμα πως η εν λόγω ενέργεια δεν είναι προσπάθεια απονομής δικαίου, αλλά προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος στην Ελληνική Αστυνομία.

Όλα τα παραπάνω, τη χρονική αυτή στιγμή, όχι μόνο δεν μας πτοούν, αλλά μας συσπειρώνουν, ορθώνουν το ανάστημά μας και  χαλυβδώνουν τη θέλησή μας,  δηλώνοντας   πανέτοιμοι να εκδηλώσουμε την αντίθεση μας με οποιοιδήποτε μορφή αποφασισθεί αυτό».


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_7419.html#ixzz2JU5aXug1

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: SOS, ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ

KOMISION
«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», λέει η λαϊκή παροιμία, κι απ’ ότι φαίνεται την έχουν εμπεδώσει για τα καλά στην Κομισιόν. Έτσι, η αρμόδια για την ασφάλεια επίτροπος, Σεσίλια Μάλμστρομ, μιλώντας σε συνέντευξη τύπου, χτύπησε εγκαίρως το… καμπανάκι του κινδύνου για την είσοδο των Ελλήνων εθνικιστών στην ευρωβουλή, στις ευρωεκλογές που θα γίνουν σε 15 μήνες περίπου:
«Οι ευρωεκλογές του 2014 μπορεί να αναδείξουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκπροσώπους εξτρεμιστικών και βίαιων κινημάτων, αν η ΕΕ δεν κινητοποιηθεί για να αγωνιστεί εναντίον της επιρροής τους. Δεν θα νικήσουμε το βίαιο εξτρεμισμό αν αποφύγουμε να απαντήσουμε στη λαϊκιστική και δημαγωγική προπαγάνδα που αποτελεί το ιδεολογικό εύφορο έδαφος της βίας στην Ευρώπη. Ποτέ από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο οι εξτρεμιστικές και λαϊκιστικές δυνάμεις δεν είχαν τόση επιρροή στα εθνικά κοινοβούλια. Πρέπει περισσότεροι Ευρωπαίοι ηγέτες να υψώσουν το ανάστημά τους κόντρα στην άνοδο του εξτρεμισμού. Πρέπει να βρούμε το θάρρος να σχηματίσουμε μέτωπο για να προστατεύσουμε τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες μας. Στην Ευρώπη υπάρχουν πολιτικές ομάδες και πολιτικές φωνές, ακόμα και μέσα στα Κοινοβούλια ή και στις κυβερνήσεις, οι οποίες τροφοδοτούν το μίσος και τον εξτρεμισμό κι αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Ήρθε ο καιρός για να αναγνωρίσουμε πως ο βίαιος εξτρεμισμός έχει γίνει η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια».

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΚΑΙ ΜΑΣΩΝΟΣ 33ου ΒΑΘΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΡΟΤΑΡΥ!!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/33_30.html#ixzz2JU5MwSYO


ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΣΤΕΝΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΜΑΣΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΡΟΤΑΡΥ!!!
Τι μας λένε οι Ροταριανοί; Πως "δεν έχουν σχέση με την Μασωνία", "είναι απλά ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα" κλπ. Ισχύουν όλα αυτά; ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ! ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΔΩ, καταρρίπτοντας μια για πάντα το συγκεκριμένο παραμυθάκι!

Ο λόγος γίνεται για τον Εμμανουήλ Δελάκη: Ποιος είναι ο κύριος; Αρχιμασώνος 33ου ΒΑΘΜΟΥ του "Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος Δελφοί", όπως βλέπουμε εδώ (και στην φωτογραφία πάνω, με τον εκλιπόντα Β. Πάτκα):
Ποια είναι η σχέση του Δελάκη με τους Ροταριανούς; Είναι ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥΣ!!! Συγκεκριμένα στη Λέσχη Χανίων, όπου διαβάζουμε το βιογραφικό του.

Ο ίδιος, έχει τιμηθεί με πολλά αριστεία για την προσφορά του στους Ρόταρυ:
Βλέπουμε στην φωτογραφία αριστερά, τον Δελάκη να παρακολουθεί την ομιλία του επίσης Ροταριανού Μαρκογιαννάκη (Αντιπροέδρου της Βουλής). Δεξιά, τον βλέπετε με την τεκτονική του στολή!!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Όχι απλά έχει στενές, αδελφικές σχέσεις η Μασωνία με τους Ρόταρυ, αλλά όπως είδαμε οι Μεγαλομασώνοι του 33ου Βαθμού είναι υψηλόβαθμα στελέχη και στους Ροταριανούς!!!

Αυτά είναι τα...φιλανθρωπικά ιδρύματα...;

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/33_30.html#ixzz2JU5GncI6

Μαρξιστικό παραλήρημα: Η Χρυσή Αυγή είναι… αντιτουρίστικηΜαρξιστικό παραλήρημα: Η Χρυσή Αυγή είναι… αντιτουρίστικη
Πολλές κατηγορίες έχουν ακουστεί όλο αυτό το διάστημα για την Χρυσή Αυγή, αλλά ετούτη εδώ ειλικρινά δεν περιμέναμε ότι θα την ακούσουμε: η Χρυσή Αυγή είναι… αντιτουριστική, διότι… αποτρέπει τους τουρίστες να επισκεφθούν την Ελλάδα! Ποιος τα λέει αυτά τα… ωραία; Το… κακέκτυπο της «Ελευθεροτυπίας», η «Εφημερίδα των Συντακτών», των «Ιών» (της… σιωνιστικής αριστεράς). Και για του λόγου το… αληθές, επικαλούνται την ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσαν τον Νοέμβριο οι φίλοι τους οι Αμερικανοί. Θα παραθέσουμε ένα κομμάτι από το παραλήρημά των ορφανών του Μπεναρόγια, υπό τον τίτλο «Οι τουρίστες ανησυχούν για τη Χρυσή Αυγή και τον ρατσισμό»:
«Τον τελευταίο χρόνο, όλο και περισσότεροι τουρίστες γράφουν στις διεθνείς ταξιδιωτικές ιστοσελίδες ρωτώντας αν είναι ασφαλές να μας επισκεφθούν, τη στιγμή που γνωρίζει έξαρση η ρατσιστική βία Κάποιοι μάλιστα αναρωτιούνται αν πρέπει να ακυρώσουν εισιτήρια και κρατήσεις. Το Σάββατο, δυο μέρες μετά την άγρια ρατσιστική δολοφονία του Πακιστανού Σαχτζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, μια Καναδέζα τουρίστρια ρωτούσε τους χρήστες τού tripadvisor.com, του μεγαλύτερου τουριστικού φόρουμ στον κόσμο, με 56 εκατομμύρια επισκέπτες τον μήνα: «Είναι ασφαλής η Ελλάδα για μη λευκές γυναίκες;» Είχε προγραμματίσει να έρθει τον Ιούλιο με την παρέα της στην Αθήνα και τα νησιά, αλλά προβληματιζόταν.
«Μ’ όλα όσα γίνονται στην Ελλάδα και αυτά που διαβάζω στις εφημερίδες, ανησυχώ λίγο για την ασφάλειά μας, ιδίως από τη στιγμή που υπάρχει αύξηση στις επιθέσεις στους μη λευκούς τουρίστες. Την παρέα μας αποτελούν δύο μαύρες, μία Κινέζα και μία Καυκάσια. Ξέρει κανείς ποια είναι η πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα;». Πήρε τέσσερις απαντήσεις, όλες καθησυχαστικές. Όμως το πρόβλημα παραμένει. Τον τελευταίο χρόνο, όλο και περισσότεροι τουρίστες γράφουν στις διεθνείς τουριστικές ιστοσελίδες ρωτώντας αν είναι ασφαλές να μας επισκεφτούν τη στιγμή που γνωρίζει έξαρση η ρατσιστική βία στη χώρα μας. Κάποιοι μάλιστα αναρωτιούνται αν πρέπει να ακυρώσουν εισιτήρια και κρατήσεις.

Επιδόματα ανεργίας τσέπωναν οι αλλοδαποί με πλαστά στοιχεία!


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα που κάνει η πταισματοδίκης Ηρακλείου για την διερεύνηση της υπόθεσης απάτης, που είχε στηθεί με την χορήγηση “μαϊμού” επιδομάτων ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. Ο ίδιος ο οργανισμός έχει υποβάλει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος 21 αλλοδαπών και όσοι ακόμα εμπλέκονται στην υπόθεση καλούνται να δώσουν εξηγήσεις. Στη μηνυτήρια αναφορά αναφέρεται ότι οι 21 αλλοδαποί που περιλαμβάνονται σε αυτήν, είχαν πάει στον ΟΑΕΔ, υποβάλλοντας αιτήσεις και άλλα δικαιολογητικά, για να επιδοτηθούν λόγω ανεργίας. Μεταξύ των δικαιολογητικών που κατέθεσαν ήταν η βεβαίωση-δήλωση εργοδότη για συμβάσεις ορισμένου χρόνου (απόλυση) από διάφορους εργοδότες και βεβαίωση εργοδότη του ΙΚΑ για τις ημέρες εργασίας τους. Από την έρευνα που έκαναν οι υπάλληλοι της υπηρεσίας σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές (ΙΚΑ, ΔΟΥ κλπ) προέκυψε ότι τα κατατεθέντα στοιχεία ήταν αναληθή και ότι σκοπός των εμπλεκόμενων αλλοδαπών ήταν να εξαπατήσουν τον ΟΑΕΔ, “τσεπώνοντας” τα επιδόματα ανεργίας, χωρίς φυσικά να τα δικαιούνται.
Με βάση τα όσα αναφέρονται, οι αλλοδαποί έναντι χρηματικού ποσού, προμηθεύονταν πλαστές βεβαιώσεις απόλυσης ακόμα και από ανύπαρκτους εργοδότες και προσκόμιζαν πλαστογραφημένα στοιχεία ενσήμων. Οι αλλοδαποί για ακόμη μια φορά κερδοσκοπούν εις βάρος του φορολογούμενου Έλληνα πολίτη αρπάζοντας με κάθε τρόπο ακόμα και τα λιγοστά αποθέματα των δημόσιων οργανισμών της χώρας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι μακροχρόνια άνεργοι Έλληνες δεν δικαιούνται το επίδομα ανεργίας, ενώ αντίθετα οι αλλοδαποί λαμβάνουν πολλών ειδών επιδόματα (πολυτέκνου, ανεργίας) εκμεταλλευόμενοι την ανοχή του κράτους.