Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΚΚΕ, Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ… ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ

KNAT
Ακούμε με κάθε ευκαιρία εκπροσώπους του πολιτικού και του τηλεοπτικού κατεστημένου της χώρας μας, να μιλάνε για τα κόμματα του «δημοκρατικού τόξου», του «δημοκρατικού πλαισίου», της «δημοκρατικής νομιμότητας» και άλλα τέτοια… δημοκρατικά και να προσθέτουν με νόημα: «εννοείται εκτός της Χρυσής Αυγής, που δεν είναι δημοκρατικό κόμμα».
Καλά κάνουν βέβαια και αποκλείουν την Χρυσή Αυγή από τα… τόξα και τα βέλη τους και το σάπιο μεταπολιτευτικό καθεστώς τους, που αυτοί ονομάζουν «δημοκρατία», γιατί φυσικά και η Χρυσή Αυγή δεν είναι σαν τα μούτρα τους, αλλά άλλο είναι το θέμα. Ότι βάζουν μέσα στο «δημοκρατικό» τους «τόξο» το κόμμα των νοσταλγών του μεγαλύτερου σφαγέα της εποχής μας, του «πατερούλη» Στάλιν, από τη στιγμή που έχει ως διακηρυγμένο σκοπό του τη βίαιη ανατροπή του πολιτεύματος (με επανάσταση) και τη «δικτατορία του προλεταριάτου», δηλαδή το δικτατορικό καθεστώς που κατέρρευσε σ’ όλο σχεδόν τον κόσμο πριν από δύο δεκαετίες και πλέον. Και που συνεχίζει να το διακηρύσσει πανελεύθερα, χωρίς να θίγονται στο ελάχιστο οι λοιπές… δημοκρατικές δυνάμεις (μηδέ των ψοφοδεξιών εξαιρουμένων). Αντιγράφουμε από την επίσημη ιστοσελίδα του ΚΚΕ, κείμενο που προαναγγέλλει… σοσιαλιστική επανάσταση και… δικτατορία του προλεταριάτου:
«Ο ιμπεριαλισμός είναι η παραμονή της κοινωνικής επανάστασης του προλεταριάτου. Από το 1917 και δω αυτό επιβεβαιώθηκε σε παγκόσμια κλίμακα» (Από τον πρόλογο στη γαλλική και τη γερμανική έκδοση του έργου του Β. Ι. Λένιν «Ο ιμπεριαλισμός ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού», Άπαντα, τ. 27, σελ. 314). Το Κόμμα μας από το 1918 μιλά για τη σοσιαλιστική επανάσταση. Η κοσμοθεωρία του μαρξισμού – λενινισμού αποδεικνύει ότι είμαστε σε εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό και ότι έχουν δημιουργηθεί οι υλικές προϋποθέσεις από την εποχή ακόμα της Οχτωβριανής Επανάστασης. Από τότε δηλαδή που ο καπιταλισμός πέρασε στο μονοπωλιακό του στάδιο, τον ιμπεριαλισμό. Στις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο του Κόμματος, στο Σχέδιο Προγράμματος, αναφέρεται: «Ο ελληνικός λαός θα απαλλαγεί από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων όταν η εργατική τάξη με τους συμμάχους της πραγματοποιήσει τη σοσιαλιστική επανάσταση και προχωρήσει στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού – κομμουνισμού. Ο στρατηγικός στόχος του ΚΚΕ είναι η κατάκτηση της επαναστατικής εργατικής εξουσίας, δηλαδή της δικτατορίας του προλεταριάτου, για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση ως ανώριμη βαθμίδα της κομμουνιστικής κοινωνίας. Η επαναστατική αλλαγή στην Ελλάδα θα είναι σοσιαλιστική» (Θέση 73). Με βάση το χαρακτήρα της εποχής και το γεγονός ότι ο καπιταλισμός στην Ελλάδα βρίσκεται στο ανώτατο στάδιο, τον ιμπεριαλισμό, δηλαδή το μονοπωλιακό καπιταλισμό, η επανάσταση θα είναι σοσιαλιστική».

Βουλγαρία: Διαμαρτυρία για κατασκευή μεγάλου Τζαμιού


Νέοι από την περιοχή του Γκότσε Ντέλτσεφ δεν θα επιτρέψουν την κατασκευή ενός δεύτερου τζαμιού στην πόλη.
Αυτό το Σαββατοκύριακο έχει προγραμματιστεί πολιτική διαμαρτυρία ενάντια στην κατασκευή ενός μουσουλμανικού τεμένους, το οποίο σύμφωνα με τους διοργανωτές θα είναι το μεγαλύτερο τέμενος στα Βαλκάνια.
Η συντονιστική επιτροπή έχει κυκλοφορήσει αφίσες στα κοινωνικά δίκτυα με προσφυγές κατά του νέου Τζαμιού και του εξισλαμισμού της περιοχής του (βουλγαρικού) Νευροκοπίου.

Ως πρόεδρος στην διαμαρτυρία ορίστηκε ο Αντόν Μπαλταντζίεφ.
Ωστόσο πολιτικές ενώσεις των πολιτικών κομμάτων δεν επιθυμούν να έρθουν σε αντίθεση με τους μουσουλμάνους και δεν έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν εθνοτικές εντάσεις.

Το βουλγαρικό δημοσίευμα αναφέρει ότι οι διοργανωτές επισκέφθηκαν το Μητροπολίτη Νευροκοπίου, Ναθαναήλ, στο Χατζηδήμοβο και λένε ότι ο Επίσκοπος τους έδωσε την ευλογία του για το συλλαλητήριο της Παρασκευής.


--
© Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

«ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΙ» ΞΑΛΑΦΡΩΝΑΝ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΑ ΚΤΕΛ ΚΗΦΙΣΣΟΥ

METANASTES
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 23 πορτοφόλια είχαν βουτήξει από ανύποπτους Έλληνες ταξιδιώτες στον σταθμό των ΚΤΕΛ στον Κηφισό, αλλά και σε στάση των ΚΤΕΛ στην οδό Αχαρνών, μέλη σπείρας «κατατρεγμένων οικονομικών μεταναστών», ήτοι τρεις Βούλγαροι κι ένας Αλβανός. Οι «κατατρεγμένοι κ.τ.λ.» στήνονταν στις ουρές τάχα για να μπουν στα λεωφορεία και

Μια χώρα που ελευθερώνει κατασκόπους για να πάρει τη … "δόση" της!


Η Ελλάδα αποφυλάκισε Τσέχους κατασκόπους των Τούρκων …Απαίτηση και προϋπόθεση που έθεσε ο Τσέχος πρωθυπουργός για να υπογράψει τη δόση …Να έχουμε να φάμε που λένε και οι πολιτικοί ηγέτες αυτής της Χώρας που κάποτε ενέπνεε σεβασμό και αυτοεκτίμηση …
Δύο Τσέχοι σχεδιαστές του πολεμικού βιντεοπαιχνιδιού Arma 3, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στις αρχές του Σεπτεμβρίου 2012 στην Ελλάδα, ως ύποπτοι κατασκοπείας, απελευθερώθηκαν από τις ελληνικές Αρχές.


Τη σχετική πληροφορία ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τσεχίας. Σύμφωνα με την απαίτηση των ελληνικών Αρχών (σοβαρό ποσό) καταβλήθηκε εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ για κάθε συλληφθέντα πολίτη της Τσεχίας και κατόπιν τούτου οι Μάρτιν Πέζλαρ και Ιβάν Μπούχτα αποφυλακίστηκαν.

Οι ”προγραμματιστές” συνελήφθησαν στις 9 Σεπτεμβρίου στο νησί της Λήμνου, όπου κινηματογραφούσαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις για τις ανάγκες, όπως δήλωσαν, του βιντεοπαιχνιδιού τους.

ALEXIS IS A GOOD BOY: «ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ» Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ

LIPTON
Την πέρασε τελικά τη… μεγάλη πόρτα του ΔΝΤ ο πρώην… κομμαντάντε και νυν… leader of SYRIZA! Κι είχε μια ωραιότατη κουβεντούλα με τον «εκλεκτό» (ανήκοντα στον «εκλεκτό» ή «περιούσιο» λαό) αναπληρωτή γενικό διευθυντή, Ντέιβιντ Λίπτον, επί τη παρουσία του «ξινού» Πολ Τόμσεν της τρόϊκας.
Κι ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, υπήρξαν αβρότητες εκατέρωθεν. Έτσι, ο leader δήλωσε πως το ΔΝΤ συμφωνεί μαζί του:
Ωστόσο, έχει μεγάλο ενδιαφέρον ότι από τη σημερινή μας συζήτηση με την ηγεσία του ΔΝΤ διαπιστώνουμε πρώτον: ότι ακόμη και το ΔΝΤ κατανοεί το αυτονόητο. Δηλαδή, ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει δίχως γενναίο κούρεμα χρέους. Και δεύτερο, ότι δεν υπήρξε ποτέ επιλογή του ΔΝΤ η περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα 13ου και 14ου… Η Δημοκρατία δεν θέτει σε κίνδυνο το πρόγραμμα στην Ελλάδα. Η Δημοκρατία μπορεί να δώσει διέξοδο. Και μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα πρέπει να δώσει θετική διέξοδο». Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Λίπτον, με την οποία εξυμνεί τον συνομιλητή του:
«Ο κ. Ντέιβιντ Λίπτον, πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ και ο κ. Αλέξης Τσίπρας, ηγέτης του πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκαν σήμερα στα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον. Είχαν μια εποικοδομητική και ειλικρινή συζήτηση για τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα».

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΕΕ ΣΕ ΓΑΠ > "Αγνοεί ότι η Εισαγγελική Αρχή ενεργεί με γνώμονα την αρχή της νομιμότητας"


Την απαράδεκτη δήλωση « περί πολιτικών σκοπιμοτήτων γύρω από την ποινική δίωξη του Α. Γεωργίου» του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου δεν άφησαν αναπάντητη από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Η Ένωση Εισαγγελέων προχώρησε σε ανακοίνωση "φωτιά" στην οποία υπενθυμίζεται στον πρώην πρωθυπουργό το κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα δικαίωμα της Δικαιοσύνης, να κρίνει με βάση τη νομιμότητα, χωρίς επηρεασμούς από τρίτους.

Υπενθυμίζεται πως ο Γ.Παπανδρέου είχε δηλώσει «ότι βλέπει πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την άσκηση ποινικής δίωξης στον Ανδρέα Γεωργίου» για το "παραφουσκωμένο" έλλειμμα της ΕΛΣΤΑΤ.
Ήταν όμως η παραποίηση των στοιχείων που οδήγησε τη χώρα στην σημερινή καταστροφή και προφανώς ο πρώην πρωθυπουργός, ενοχλείται όταν πλησιάζει και σε αυτόν η "ώρα των ευθυνών" για τη σημερινή κατάσταση της χώρας.
Έχοντας συνηθίσει να είναι στο απυρόβλητο, τόσο εγχώρια όσο και διεθνώς (ξανά πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ομιλητής στο Χάρβαρντ, κ.α), δυσανασχετεί που κάποιος εισαγγελέας "σκαλίζει" εκ νέου τα "εγκλήματα" του παρελθόντος.
Το ΠΑΣΟΚ μάλιστα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Εισαγγελέως Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γρ. Πεπόνη και συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός του Αθ. Μωραϊτης, με αφορμή τη δίωξη σε βαθμό κακουργήματος του Προέδρου της Στατιστικής Αρχής κ. Α. Γεωργίου.

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ

MALL-EKRHKSH
Χθες, μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση της άκρας αριστεράς ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Mall, στο Μαρούσι.
Στη μακρόσυρτη προκήρυξή τους, οι αναρχοκομμουνιστές τρομοκράτες απαντούν και σε όλα αυτά τα ρετάλια της αριστεράς (και της… προόδου) καθώς και της κόκκινης χούντας που κυριαρχεί στα ΜΜΕ, που προσπαθούν να πείσουν τους αφελείς ότι η αριστερά… δεν έχει καμιά σχέση με τη βία και την τρομοκρατία. Ιδού και η αποστομωτική απάντηση των «ένοπλων συντρόφων» της… επιθετικής αριστεράς:
«Είμαστε αναρχικοί, αντικρατιστές, και εχθροί της δημοκρατίας… Θα βουλώσουμε το στόμα της κάθε ανεμοδούρας της καθεστωτικής αριστεράς και λοιπών συνωμοσιολόγων που μιλάνε περί παρακράτους και μυστικών υπηρεσιών προσβάλλοντας έτσι την μνήμη συντρόφων που έπεσαν μαχόμενοι όπως ο Λάμπρος Φούντας μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, ο Χρήστος Κασσίμης μέλος του ΕΛΑ, ο Χρήστος Τσουτσουβής μέλος της Αντικρατικής Πάλης και πολλοί άλλοι αγωνιστές του ένοπλου αντικρατικού αγώνα. Ας υπενθυμίσουμε επίσης πως αυτή τη στιγμή βρίσκονται αιχμάλωτοι ή καταζητούμενοι του κράτους σύντροφοι που έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής τους σε επαναστατικές οργανώσεις (17Ν, Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, Επαναστατικός Αγώνας) και πως όλες οι επιθέσεις που πραγματοποιούνται από αντάρτικες ομάδες αναλαμβάνονται με κείμενα. Οι πραγματικές παρακρατικές επιθέσεις όπως αυτές στην Ιταλία των περασμένων δεκαετιών πλήττουν σκόπιμα αθώους ώστε να αποτελέσουν σημείο συκοφαντίας και διαστρέβλωσης των επαναστατικών στοχεύσεων. Η λογική που θέλει επιζήμιες ή προβοκατόρικες τις αντάρτικες ενέργειες για το κίνημα, είναι όχι αποτέλεσμα σκέψης αλλά εμπέδωσης του φόβου απ’ την κρατική καταστολή. Στην πραγματικότητα το κράτος εξαπολύει άμεσα αντίποινα εκεί που μπορεί μετά από βίαιες ενέργειες ώστε να δημιουργήσει μια ψυχολογική αντίδραση φόβου που θα διχάσει και θα εκφοβίσει τους εξεγερμένους. Όμως αυτή ακριβώς η αντίδραση του κράτους προδίδει την ανάγκη του να χτυπήσει τις δυναμικές μορφές αγώνα. Είτε είναι μια βίαιη διαδήλωση, μια κατάληψη, ή ένα αντάρτικο χτύπημα. Και αντίστοιχα παρά τις βραχυπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες μιας αντάρτικης επίθεσης, μακροπρόθεσμα είναι φόβητρο για την καταστολή. Είναι η προοπτική της ενδυνάμωσης και της διάχυσής τους που φοβίζει την εξουσία καθώς δεν είναι ανίκητη όπως υπονοούν οι προβοκατορολογικές αντιλήψεις, αλλά αποτελείται από ανθρώπους ευάλωτους με όνομα και διεύθυνση, που όσους μπράβους και μπάτσους να προσλάβουν, θα αποτελούν μόνιμο στόχο των αναρχικών ανταρτών. Θέλουμε να τρομοκρατήσουμε; Ναι…
Να ανταλλάξουμε ιδέες και τεχνογνωσίες, να οπλιστούμε με Καλάσνικοφ και σφαίρες, να επανοικειοποιηθούμε το Δρόμο και τις γειτονιές, να ληστέψουμε το χρήμα και να καταλάβουμε τα κτίρια… Κάθε πράξη μας Άμεσης δράσης είναι και μια ενέργεια αλληλεγγύης
* Στον αιχμάλωτο αναρχικό Μπάμπη Τσιλιανίδη που καταδικάστηκε πρόσφατα σε 10 χρόνια για την ληστεία στο Αχέπα από την δικαστική μαφία με μοναδικό στοιχείο το DNA του σε ένα μαντήλι, δείχνοντας την εκδικητικότητα του κράτους απέναντι στις δυναμικές δράσεις που αναπτύχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.
* Στους αμετανόητους αντάρτες της 17Ν όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας και ο Σάββας Ξηρός.
* Στον αναρχικό Θεόφιλο Μαυρόπουλο που αιχμαλωτίστηκε μετά από ένοπλη συμπλοκή με μπάτσους στην Πεύκη, δίνοντας τη δυνατότητα στο σύντροφο που ήταν μαζί του να διαφύγει.
* Στα φυλακισμένα μέλη της επαναστατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, Όλγα Οικονομίδου, Γιώργο Νικολόπουλο, Μιχάλη Νικολόπουλο, Γεράσιμο Τσάκαλο, Χρήστο Τσάκαλο, Δαμιανό Μπολάνο, Γιώργο Πολύδωρο, Χάρη Χατζημιχελάκη και Παναγιώτη Αργυρού (καλή ανάρρωση στο σύντροφο, που νοσηλεύεται μετά από βαρύ τραυματισμό του στη φυλακή)
* Στους αιχμαλώτους αναρχικούς Κώστα Σακκά, Γιώργο Καραγιαννίδη, Αλέξανδρο Μητρούσια που αρνούνται την συμμετοχή τους στην ε.ο. Σ.Π.Φ και στηρίζουν την συμμετοχή τους στον ένοπλο αναρχικό αγώνα.
* Στον φυλακισμένο αναρχικό Βαγγέλη Κουτσίμπελα που διώκεται για σειρά εμπρηστικών επιθέσεων στα Τρίκαλα.
* Στον προφυλακισμένο αναρχικό κομμουνιστή Τάσσο Θεοφίλου που κατηγορείται για ληστεία τράπεζας και ανθρωποκτονία στις οποίες αρνείται τη συμμετοχή του.
* Στον αναρχικό Ράμι Συριανό που βρίσκεται αιχμάλωτος για ληστεία στους κλεπταποδόχους του Ο.Δ.Δ.Υ.
* Στους φυλακισμένους αγωνιστές που κατηγορούνται για την απαγωγή του μεγαλοβιομήχανου Μυλωνά, Βαγγέλη Χρυσοχοΐδη, Πολύκαρπο Γεωργιάδη που αρνούνται την συμμετοχή τους στην απαγωγή και υπερασπίζονται την σχέση τους με τον Βασίλη Παλαιοκώστα.
* Στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκο Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα (καταζητούμενοι), Κώστα Γουρνά.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΒΟΜΒΑ: Ο παππούς του Γ. Παπανδρέου μέγας διδάσκαλος των χιλιαστών στις ΗΠΑ;


Ο δημοσιογράφος Γ. Τράγκας κατήγγειλε πως ο Douglas Chant, πατέρας της Μαργαρίτας Παπανδρέου ήταν μέγα στέλεχος των μαρτύρων του Ιεχωβά στην Αμερική.
Βόμβα μεγατόνων εξαπέλυσε σήμερα το πρωί ο δημοσιογράφος κ. Γ. Τράγκας από την εκπομπή στο ραδιόφωνο Real Fm.
Ο γνωστός δημοσιογράφος αποκάλυψε κάτι που ναι μεν ήταν γνωστό εδώ και πολλά χρόνια, αλλά κανείς δεν το έλεγε ή ορισμένοι δεν μπορούσαν να το πιστέψουν.

«Ο παππούς του Γ. Παπανδρέου, ο πατέρας της Μαργαρίτας Παπανδρέου, ήταν ο μέγας διδάσκαλος των Χιλιαστών του Σικάγο», είπε ο Γ. Τράγκας ξεσκεπάζοντας το παρελθόν της οικογένειας.
Χιλιαστές είναι γνωστοί μάρτυρες του Ιεχωβά. Το πιο γνώριμο χαρακτηριστικό τους είναι το δημόσιο κήρυγμά τους, συνήθως από σπίτι σε σπίτι, αλλά είναι επίσης γνωστοί για την άρνηση στράτευσης και την άρνηση των μεταγγίσεων αίματος.

ΔΝΤ και Τσίπρας εναντίον Χρυσής Αυγής και Ελληνικού ΛαούΔΝΤ και Τσίπρας εναντίον Χρυσής Αυγής και Ελληνικού Λαού
Πολλά χαμόγελα και αβροφροσύνες επεφύλασσε η επαύριο της επισκέψεως Τσίπρα στα γραφεία του ΔΝΤ, προκειμένου να συναντηθεί με το Νο2 του ταμείου, τον «περιούσιο» Ντέιβιντ Λίπτον, ώστε να μιλήσουν σχετικά με το πρόγραμμα του ΔΝΤ, για την Ελλάδα. Στις δηλώσεις αμφοτέρων μετά την συνάντηση φάνηκε αυτό που πλέον είναι εμφανές και προφανές σε όσους ασχολούνται – έστω και ελάχιστα – με την επικαιρότητα. Ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει μια πολιτικάντικη διγλωσσία τύπου Ανδρέα Παπανδρέου, όπου οι δηλώσεις και οι θέσεις του κόμματος αλλάζουν άρδην, ανάλογα με το ακροατήριο τους. Ας δούμε όμως πρώτα τις δηλώσεις του Τσίπρα για την συνάντηση με τον Ντέιβιντ Λίπτον:
«Είναι γνωστό και προφανές ότι με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουμε πολύ σημαντικές διαφορές και αντιθέσεις. Από την πρώτη στιγμή διαφωνήσαμε και διαφωνούμε ότι μπορεί να είναι προγράμματα εσωτερικής υποτίμησης και λιτότητας. Δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε με δραματικό τρόπο. Ιδιαίτερα, μετά τις δηλώσεις Μπλανσάρντ για το λάθος της εκτίμησης του πολλαπλασιαστή της ύφεσης. Διαπιστώνουμε ότι ένα τεχνοκρατικό λαθάκι έχει στοιχίσει πόνο και δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους. Ωστόσο, έχει μεγάλο ενδιαφέρον ότι από τη σημερινή μας συζήτηση με την ηγεσία του ΔΝΤ διαπιστώνουμε πρώτον: ότι ακόμη και το ΔΝΤ κατανοεί το αυτονόητο. Δηλαδή, ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει δίχως γενναίο κούρεμα χρέους. Και δεύτερο, ότι δεν υπήρξε ποτέ επιλογή του ΔΝΤ η περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα 13ου και 14ου. Γεγονός που επιβεβαιώνει τους φόβους και τις εκτιμήσεις μας ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις, πρώτον: έκρυβαν στα συρτάρια τις λίστες των πλούσιων φοροφυγάδων, προκειμένου να μην πληρώσουν φόρους και δεύτερον: τους έκαναν το χατίρι να κόβουν τον 13ο και 14ον μισθό προκειμένου να μειώσουν τα έξοδά τους. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα, οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν ταυτόσημα, ακέραια, πολύ μεγάλη ευθύνη για τις σκληρά ταξικές τους επιλογές και για τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία και ο ελληνικός λαός.
Τέλος, είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε υπόψη της ηγεσίας του ΔΝΤ τις ενστάσεις μας για το γεγονός ότι στην τελευταία τους έκθεση υπεισέρχονται στην ελληνική πολιτική σκηνή με ένα ιδιαίτερα άκομψο και άδικο τρόπο. Η Δημοκρατία δεν θέτει σε κίνδυνο το πρόγραμμα στην Ελλάδα. Η Δημοκρατία μπορεί να δώσει διέξοδο. Και μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα πρέπει να δώσει θετική διέξοδο».
Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς από τις παραπάνω ανεκδιήγητες δηλώσεις; Το ότι η επέλαση του ΔΝΤ και των τριμερών συγκυβερνήσεων μετατρέπεται σε ένα «τεχνοκρατικό λαθάκι» στις δηλώσεις Τσίπρα; Το ότι ο Τσίπρας αγνοεί τις συνέπειες του προηγούμενου «κουρέματος» και απαιτεί νέο;
Θα τα αφήσουμε αυτά στην κρίση των αναγνωστών και όλων αυτών που υποφέρουν από το «τεχνοκρατικό λαθάκι» και την περαιτέρω ζημιά που υπέστησαν τα ασφαλιστικά ταμεία από το «κούρεμα». Θα μείνουμε λίγο στην παραδοχή Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί κίνδυνο για την επιβολή του προγράμματος. Δεν μπορεί να εκληφθεί αλλιώς η δήλωση ότι «η Δημοκρατία δεν θέτει σε κίνδυνο το πρόγραμμα στην Ελλάδα» από την στιγμή  που το μόνο σταθερό σημείο στην ρητορική του συνονθυλεύματος που ακούει στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αυτοί είναι η πραγματική «δημοκρατία». Μάλιστα ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι αισθάνθηκε πολύ άνετα στην «κοιλιά του κήτους», δηλαδή στα γραφεία του ΔΝΤ, παρέα με τον Ντέιβιντ Λίπτον. Από την πλευρά του το ΔΝΤ έκανε λόγο για μια «εποικοδομητική συζήτηση με τον leader of Syriza».
Από τα παραπάνω γίνεται εμφανές ότι τα «λιγούρια» της εξουσίας, οι συριζαίοι, κινούνται πάνω στα χνάρια του Ανδρέα Παπανδρέου και απεργάζονται παρέα με τους «περιούσιους» πάτρωνες τους την δολοφονία του Ελληνικού Λαού. Ήδη η διγλωσσία του κομματιδίου έχει φτάσει σε τραγελαφικά επίπεδα με διάφορους βουλευτάδες να δηλώνουν στο «γυαλί» ότι θα «καταργήσουν το μνημόνιο», ενώ ο Τσίπρας ενώπιον των διεθνών τοκογλύφων δηλώνει ότι «η Δημοκρατία δεν θέτει σε κίνδυνο το πρόγραμμα (του ΔΝΤ) στην Ελλάδα».
Εν τω μεταξύ η συνάντηση είχε μάλλον τόσο καλά αποτελέσματα, για το ΔΝΤ, ώστε ήδη δόθηκε το ραντεβού για συνάντηση Τσίπρα - Τόμσεν στην Αθήνα. Κεραυνοβόλος έρωτας, δηλαδή, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΝΤ. 

Νταβούτογλου: "Έχουμε τρόπους να απαντήσουμε στις ελληνικές προκλήσεις"

Νταβούτογλου: "Έχουμε τρόπους να απαντήσουμε στις ελληνικές προκλήσεις"

Τουρκικό δημοσίευμα αναφέρεται γενικότερα στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας και υπενθυμίζει ότι η Τουρκία θα απαντήσει σε ενδεχόμενη απόφαση επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων ή ανακήρυξη ΑΟΖ. Το άρθρο βρίσκεται στους SETIMES μεταφρασμένο στα ελληνικά, ενώ ακολουθεί και στα αγγλικά από την τουρκική SES Turkiye.

Πρόσφατα και εξαιρετικά δημοσιοποιημένα ευρήματα αερίου στην ανατολική Μεσόγειο μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου, σε συνδυασμό με την αδυναμία χρηματοδότησης από τη μεριά της Ελλάδας για καλύτερη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, έχει φέρει στο προσκήνιο το ζήτημα των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών.
Τα τελευταία δυο χρόνια Αθήνα και Άγκυρα έχουν επιχειρήσει να βελτιώσουν τις κάποτε τεταμένες σχέσεις, παρά τις μακροχρόνια παγιωμένες αντίθετες θέσεις για τα θαλάσσια δικαιώματα στο Αιγαίο. Ωστόσο, πρόσφατα δημοσιεύματα σε Ελληνικά ΜΜΕ ότι η χώρα ετοιμάζεται να οριοθετήσει μονομερώς τις ζώνες φέρει το ενδεχόμενο τριβών.
Ωστόσο, ο επικεφαλής Εξωτερικών Υποθέσεων της Τουρκίας επιμένει πως οι δυο χώρες έχουν «κανάλια» για να συζητήσουν και να επιλύσουν οποιαδήποτε διαφωνία.

Συνεργασία: Πιστοί μέχρις εσχάτωνΣυνεργασία: Πιστοί μέχρις εσχάτων
Ο Κορνήλιος Κοντρεάνου και η Σιδηρά Φρουρά στην σκέψη του Έβολα
Από τα «Σχόλια και Παρατηρήσεις στον Έβολα» - Μάρτιν Σβάρτς
Centro Studi La Runa-Ιούλιος 2005
Να είσαι πιστός μέχρι θανάτου και θα σου δώσω το στεφάνι της ζωής !
(Αποκάλυψη του Ιωάννου 2: 10)
Τον Μάρτιο του 1938, ένα σχεδόν μήνα πριν από την φυλάκιση του Κοντρεάνου, πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι μια συνάντηση μεταξύ του Κοντρεάνου και του Ιούλιου Έβολα. Μετά απ’ αυτήν την συνάντηση ο Έβολα έγραψε ένα πολύ σημαντικό άρθρο γύρω από τις σκέψεις του Κοντρεάνου για τον αγώνα της «Σιδηράς Φρουράς».
Σύμφωνα μ’ αυτό το άρθρο, ο Έβολα αναφέρει πως ο Κοντρεάνου χαρακτήρισε τα εθνικά κινήματα της εποχής τους ως εξής: «Είπε ότι υπάρχουν τρεις αρχές σε κάθε οργανισμό : Μορφή, Ζωτική Ενέργεια  και  Πνεύμα. Ένα Κίνημα για την Εθνική Αναγέννηση δεν θα μπορούσε  να αναπτυχθεί αν έδινε έμφαση μόνο στην μία ή στην άλλη αρχή. Εάν κάποιος ακολουθήσει την άποψη του Κοντρεάνου, στον φασισμό η μορφοποιητική αρχή («Μορφή»), είναι η κορυφαία πολιτική ιδέα ότι «το κράτος έχει προτεραιότητα». Η κληρονομιά της Ρώμης είναι εδώ η οργανωτική ενέργεια. Στον  γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό, από την άλλη πλευρά, ιδιαίτερο βάρος δίνεται  στην αρχή της Ζωτικής Ενέργειας. Από αυτήν προέρχεται η ανησυχία, η ενασχόληση, η αγωνία για την φυλή. Ο φυλετικός μύθος, με την αναγνώριση του αίματος και της εθνικής φυλετικής κοινότητας, βρίσκεται στο κέντρο του εθνικοσοσιαλισμού. Σ’ αντίθεση με αυτά τα Κινήματα, για την Σιδηρά Φρουρά το πνευματικό στοιχείο είναι καίριας σημασίας, με θρησκευτικές και ασκητικές αξίες, οι οποίες για τον Κοντρεάνου συνδέονται στενά. (Έβολα, «Η συνάντησή μου με τον Κοντρεάνου»).
Δεν υπάρχει βέβαια καμία αμφιβολία σε ποιαν από τις τρεις αρχές αποδίδει το μεγαλύτερο βάρος ο  Έβολα ! Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα είχε επικρίνει σφοδρά την μετάπτωση και την απομείωση του φασισμού σε μία «λατρεία του κράτους» και  μια «νέα γραφειοκρατία». Κατά την γνώμη του, ο φασισμός έπρεπε να επιλέξει μεταξύ της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και της Ιταλίας: μεταξύ της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, η οποία είναι επίσης μια σημαντική κληρονομιά και της Ρουμανίας και της Ιταλίας, από την μια - και από την άλλη, της Ιταλίας, αυτού του επαναστατικού μασονικού κράτους που προέκυψε από το ανίερο πνεύμα της Γαλλικής Επανάστασης, η αντίστοιχα  στην τρέχουσα Ρουμανία των ημερών του με τους σκυλοκαυγάδες των κομμάτων του κοινοβουλίου.
Για τον εθνικοσοσιαλισμό, ο  Έβολα εξέφρασε μεν την βαθειά ικανοποίησή του και υποδέχθηκε περιχαρής τις φυλετικές ιδέες, αλλά επέκρινε ανοιχτά την διάρθρωση και διατύπωση τους μόνο σύμφωνα με όρους βιολογικού υλισμού. Για τον Έβολα, η φυλετική ψυχή ήταν πολύ μεγαλύτερης σημασίας απ’ ότι η ίδια η υλική βάση της, εκείνη της κληρονομικότητας. Η άποψη του αυτή συνδέεται σαφώς με την άρνησή του στην λεγόμενη «θεωρία της εξέλιξης», αυτήν την σαγηνευτική αλλά υλιστική εφεύρεση του Δαρβίνου - ο οποίος σύμφωνα με τον Έβολα, μαζί με τους Ιουδαίους Μαρξ και Φρόιντ, θεωρούνται ως πομποί των ευτελέστερων γενικεύσεων της υλιστικής περιόδου της σκέψης.
Ο «Αιμάτινος Βαρώνος» βρισκόταν σε εναγώνια αναζήτηση ενός εθνικού Κινήματος που θα βοηθούσε στην ανάδειξη και στην κυριαρχία της πνευματικής πτυχής, της πνευματικής θεμέλιας αρχής, του Πνεύματος . Αυτός και  λίγοι φίλοι του είχαν προσπαθήσει να επηρεάσουν αναλόγως τον φασισμό. Νόμιζε ότι με την ύπαρξη, παρουσία  και δράση των SS, είχε ανακαλύψει στον εθνικοσοσιαλισμό, την ειλικρινή προσπάθεια να δημιουργηθεί μια νέα ασκητική τάξη μαχητών – μοναχών, ικανών να μεταλαμπαδεύσουν την φλόγα της Άριας Παράδοσης στα πέρατα του Κόσμου Στην πραγματικότητα, η ουσιαστική πρόθεση του Ηγέτη των SS Χάϊνριχ Χίμλερ ήταν να απλώσει ένα ευρύτατο προστατευτικό δίκτυο «κάστρων» του Τάγματος των SS σε ολόκληρο το νέο Μείζον Γερμανικό Ράιχ, ένα δίκτυο το οποίο θ’ αναλάμβανε την διακυβέρνησή του Ράιχ, μετά τον θάνατο ή την συνταξιοδότηση του «Φύρερ» Αδόλφου Χίτλερ, δυσχεραίνοντας έτσι την ανάπτυξη μιας οποιασδήποτε νέας γραφειοκρατικής ηγεμονίας. Αλλά ποια ήταν η πνευματική αρχή της εν λόγω φιλοδοξίας; Εκτός από τη λατρεία του Φύρερ (αρχή της «Μορφής») και την πίστη στην ανωτερότητα του Βορείου τύπου της Αρίας Λευκής φυλής (αρχή της «Ζωτικής Ενέργειας»), δεν υπήρξαν πολλά περιθώρια για το Πνεύμα : απλά και μόνο μια συστηματική  λατρεία των ρούνων, ολότελα εξωτερική όμως, υποτίθεται ότι θα μπορούσε να προκαλέσει και να αφυπνίσει το πνεύμα της γερμανικής αρχαιότητας. Εδώ ο Έβολα είδε την ευκαιρία της εισαγωγής του «Δόγματος της Παράδοσης», αλλά αυτό αντιμετωπίστηκε με καχυποψία, σκεπτικισμό, δυσπιστία και έλλειψη κατανόησης. Όπως προκύπτει από τα μητρώα των εθνικοσοσιαλιστικών αρχών, η εβολιανή έννοια της «ψυχικής φυλής» τους είχε πράγματι αναστατώσει, καθώς φοβήθηκαν την εξ αιτίας της ανάπτυξη ιδεολογικών αιρέσεων και εξωπραγματικού μυστικισμού. Έως τότε μπορούσαν με επιστημονική μεθοδολογία να εκδίδουν ανθρωπολογικά και γενετικά πιστοποιητικά αριανικότητας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να πληρούν τις ελπίδες του Έβολα για τον εξελιγμένο τύπο του Άριου πολεμιστή και υπό πνευματική έννοια.
Η Σιδηρά Φρουρά, από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι ανταποκρινόταν πληρέστερα στο ιδανικό που αναζητούσε ο Έβολα. Είχε εγκρίνει με ευχαρίστηση το όνομα που επέλεξαν οι Ρουμάνοι  Εθνικιστές γιά το Κίνημά τους : «Λεγεώνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ». Ο  Έβολα αναφέρει  επίσης την πρωταρχική  σημασία που είχαν η νηστεία και η προσευχή για τον Κοντρεάνου. «Με την προσευχή καταλαβαίνει την εσωτερική ηρεμία και την συγκέντρωση των ενεργειών». Αυτή η τοποθέτηση του Έβολα δεν σχετίζεται καθόλου με την προηγούμενη πρώτη ερμηνεία του της χριστιανικής προσευχής, σύμφωνα με το πνεύμα του Νίτσε, ως «τίποτε άλλο πέρα από σύρσιμο και εξασθένηση». Ο  Έβολα αργότερα θα γράψει («Το Δόγμα της Αφύπνισης», 1943) για ασκήσεις στο πλαίσιο του Βουδισμού. Στο έργο του αυτό υποστηρίζει την ιδέα ότι ο Βούδας δεν δίδαξε τίποτα άλλο πέρα από τις αρχικές Ινδοευρωπαϊκές – ινδογερμανικές αξίες, που σήμερα χάθηκαν για εμάς, επειδή ο Βουδισμός κατέπεσε  κάτω από την ασιατική επιρροή.
Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε  την  «εξωτερική»  σχέση χριστιανικής Εκκλησίας με το Έθνος. Ο  Έβολα μεταφέρει αυτούσια τα  λόγια του ίδιου του Κοντρεάνου: « Προσπαθούμε, σε γενικές γραμμές, να δώσουμε ζωή σ’ αυτήν την θρησκεία που έχει μουμιοποιηθεί πολύ - την απλή παραδοσιοκρατία ενός κλήρου  που έχει αποκοιμηθεί - με την μορφή της εθνικής συνείδησης και την εμπειρία ζωής. Επιπλέον, βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που είναι ξένη προς την θρησκεία μας : αυτήν του δυϊσμού, μεταξύ πίστης και πολιτικής, μια κατάσταση η οποία παράγει μια ηθική και μια πνευματικότητα που δεν έχουν πολιτικές συνέπειες. Το Κίνημα της Σιδηράς Φρουράς αφαιρεί μια θεμελιώδη ιδέα από την θρησκεία μας: αυτήν της παγκοσμιότητας. Αυτή η αφαίρεση είναι μια θετική άρνηση του οποιουδήποτε διεθνισμού, της κάθε αφηρημένης και ορθολογικής καθολικότητας. Η ιδέα της «Οικουμενικότητα» είναι η σύλληψη της κοινωνίας ως μιας ενότητας ζωής, ως ενός ζωντανού οργανισμού, ως μιας «ζωής», όχι μόνο με τον Λαό μας, αλλά μαζί με τους νεκρούς μας και με τον Θεό. Η υλοποίηση μιας τέτοιας ιδέας, με την μορφή μιας πραγματικής εμπειρίας είναι στο κέντρο του κινήματος μας : η πολιτική, το κόμμα, ο πολιτισμός, κλπ., είναι για μας μόνο συνέπειες και παρεμφερείς  απόρροιες της. Θ’ αναζωογονήσουμε αυτήν την  κεντρική πραγματικότητα και ως εκ τούτου θα ανανεώσουμε τον Ρουμάνο, ώστε να μπορέσει επιτέλους να δράσει και να συγκροτήσει το έθνος και το κράτος. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό σημείο για μας :  η παρουσία των νεκρών στο «Οικουμενικό Έθνος» δεν είναι αφηρημένη, αλλά πραγματική. Όντως  η παρουσία των νεκρών μας  και ιδιαίτερα των ηρώων μας».
Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε  εδώ σε λεπτομέρειες σχετικά με το πόσο στενά ανταποκρίνονται αυτές οι σκέψεις του Κοντρεάνου σε πολλές από εκείνες του  Αυστρογερμανού καθολικού στοχαστή – φιλόσοφου Ότμαρ Σπαν, ο οποίος είχε επίσης επηρεαστεί αντίστοιχα από τον Έβολα αυτό το χρονικό διάστημα. Μαζί, ο Κοντρεάνου και ο Σπαν έδειξαν στον Έβολα ένα ζωντανό και ακμαίο «Πνευματικό Εθνικισμό», σε αντίθεση με τις αφηρημένες φιλοσοφικές έννοιες τις αποτυπωμένες απλά στο χαρτί.
Ακολούθως ο Έβολα συγκλονίστηκε - μετά την φυλάκιση του Κοντρεάνου – όταν,  στις αρχές του Δεκέμβρη του 1938,​​έφτασε η είδηση για την κτηνώδη κι επαίσχυντη δολοφονία του Κοντρεάνου από τους Ιουδαίους εκτελεστές της  κρατικής εξουσίας, (στην οποία άνανδρη πράξη αναφέρθηκε ειδικά, στο άρθρο του «Μετά την δολοφονία του Κοντρεάνου: Η τραγωδία του Ρουμανικού Λεγεωναρισμού»).
Κατά την διάρκεια του πολέμου, ο Έβολα αφιερώθηκε στην κατανόηση της σημασίας του Παγκοσμίου Πολέμου. Προσπάθησε να κατανοήσει τον πόλεμο όχι απλά ως ένα φυσικό κακό που πρόκειται να ανεχτούμε, που οπωσδήποτε θα υποστούμε, αλλά ως μιαν ευκαιρία για ανάπτυξη ηρωικών μορφών ενέργειας και για την δημιουργία ενός «Νέου Ανθρώπου». «Πολλά θα εξαρτηθούν τώρα από το πώς το άτομο μπορεί να μορφοποιήσει την εμπειρία της μάχης του : Για το αν είναι σε θέση ν’ αποδεχθεί τον ηρωισμό και την θυσία ως κάθαρση, ως μέσον για την απελευθέρωση και την εσωτερική αφύπνιση. Αυτή η προς τα έσω αόρατη πράξη των πολεμιστών μας δεν έχει σε τίποτα να κάνει με χειρονομίες ή μεγάλα λόγια, αλλ’ όμως θα είναι αποφασιστικής σημασίας, όχι μόνον για την τελική νικηφόρα κατάληξη των γεγονότων αυτής της θυελλώδους εποχής, αλλά και για να δοθεί μορφή και νόημα στην Τάξη που θα προκύψει από την νίκη. [...] Αυτός ο Νέος Άνθρωπος θα κατανικήσει ολότελα κάθε τι σκοτεινό και χαοτικό στον εαυτό του και θ’ αποτελέσει την αρχή μιας νέας ανάπτυξης στα χρόνια που θάρθουν. Σύμφωνα με την αρχαία Άρια παράδοση, ένας τέτοιος ηρωισμός από την πλευρά των καλυτέρων ανδρών μπορεί να λειτουργήσει ως επίκληση και να αποκαταστήσει την επαφή μεταξύ του κόσμου και το ανώτερου κόσμου, επαφή που έχει αποδυναμωθεί για αιώνες. («Η Άρια Διδασκαλία του Αγώνα και της Νίκης» Βιέννη, 1941). Ποιός ενσωματώνει καλύτερα αυτή την επαφή, μεταξύ του «εδώ» και του «υπερπέρατος», του  ανθρώπινου και του θεϊκού, αν όχι ο Αρχάγγελος Μιχαήλ; Ο Νικητής και Καταστροφέας των δαιμόνων, ο προστάτης των Πιστών και Ξίφος της Πίστης, ο Πολέμαρχος Αρχάγγελος αποτέλεσε το έμβλημα  των Λεγεωναρίων της Σιδηράς Φρουράς, με τον μοναχικό ζήλο και την έως θανάτου αφοσίωσή τους.
Όμως ο πόλεμος δεν τελείωσε όπως ήλπιζε ο Έβολα, ενώ η μεταπολεμική Ευρώπη βρέθηκε διαιρεμένη μεταξύ της εξουσίας του μπολσεβικισμού και του αμερικανισμού. Σε τι είχαν κάνει λάθος οι δυνάμεις του Άξονα; Ο  Έβολα εξέφρασε απροκάλυπτα  τις σκέψεις του για τα λάθη του φασισμού και του εθνικοσοσιαλισμού στην εργασία του « Ο Φασισμός : Σύνοψη μιας κριτικής ανάλυσης από την άποψη της Δεξιάς» (1970). Μάλιστα χαρακτήρισε την άποψή του εκείνη ως άποψη της «αυθεντικής Δεξιάς».
Όσον αφορά στον «Τελευταίο Καίσαρα», στον Ντούτσε της «Προλεταριακής και Φασιστικής Ιταλίας», ο Έβολα επέκρινε την θεοποίηση των προσωπικοτήτων, στις οποίες, όπως για παράδειγμα στον Μουσολίνι στο πρόσωπο του οποίου εξαιρόταν ο ακούραστος αθλητής και ο ανεξάντλητος εραστής, αλλά δεν υπήρχε καμιά υπερβατική αρχή πέρα από την προσωπικότητα. Αν ο Ντούτσε έβλεπε τον εαυτό του πάνω απ' όλα ως μιαν ενσάρκωση του Κράτους, τότε ο ίδιος ο Φύρερ είδε το πρόσωπό του ως την  ενσάρκωση του γερμανικού Λαού. Αυτό θεωρητικά σήμαινε την άμεση επαφή μεταξύ του Λαού και του Φύρερ, χωρίς καμία ενδιάμεση ιεραρχία. Και τούτη η απαλοιφή της καστικής δομής ήταν μια σκόπιμη και εκούσια ισοπέδωση, στην οποία κάθε μέλος της «Λαϊκής Κοινότητας» θεωρήθηκε «a priori» («εξ αρχής») ίσο με τ’ άλλα. Ο Έβολα υποστήριξε ότι ο εθνικοσοσιαλισμός με την επιλογή του αυτή είχε τελικά προλεταριοποιηθεί. Αφ’ ετέρου, υπήρχε μια κρυφή παρασιτική τάξη γραφειοκρατών ανάμεσα στον Φύρερ και στον Λαό, η οποία αποφάσιζε φερόμενη δεσποτικά προς τους ανθρώπους και ακυρώνοντας οποιαδήποτε κριτική προς τον εαυτό της ως δήθεν ανίερη κριτική εναντίον του Φύρερ, ενώ ταυτόχρονα τον απομόνωνε συστηματικά  από τον Λαό, που ήταν η μόνη του πραγματική πηγή ισχύος. Και όταν εκείνος που θρεμμένος από την Πίστη εκατομμυρίων  μετέπλαθε την δική του Πίστη στις επιταγές της Πρόνοιας σε δράση απώλεσε τα υπερπολυάνθρωπα στηρίγματά του, τότε η Νίκη έσβησε σαν φευγαλέο όνειρο.
Ο Έβολα στάθηκε σφοδρά αντίθετος στο ολοκληρωτικό «Λαϊκό Κράτος» και στον Σοσιαλισμό των Εθνικοσοσιαλιστών,  τασσόμενος ανεπιφύλακτα με την αυστηρότερη, επίσης εθνικοσοσιαλιστική, ιδέα του «Κράτους του Τάγματος». Τα SS και   μόνον αυτά, έπρεπε να είναι οι φορείς του κράτους. Αλλά ποιά  πνευματική αρχή μπορούσε να ηγηθεί της Παραδοσιακής Ευρωπαϊκής Νέας Τάξης; Ο «θετικός Χριστιανισμός» του εθνικοσοσιαλιστικού δόγματος σήμαινε προφανώς απόρριψη του λεγόμενου «αρνητικού Χριστιανισμού». Σύμφωνα μ’ αυτήν την ιδιαίτερη αντίληψη, στις αρνητικές πτυχές του Χριστιανισμού περιλαμβάνεται βέβαια η εβραϊκή σκέψη της Παλαιάς Διαθήκης, που απέκοπτε τους ευρωπαϊκούς λαούς από τις προ-χριστιανικές ρίζες τους - σε τέτοιο βαθμό που τελικά κατέστρεφε συνολικά τους λαούς μέσω της άρνησης των εθνικών τους συνάψεων. Η εβραϊκή σκέψη της Παλαιάς Διαθήκης οδηγεί με βεβαιότητα σε αποκλειστική προσκόλληση στην μετά θάνατον ζωή, με μια στάση απόρριψης  και άρνησης της πραγματικής ζωής.
Αλλά ποιάν εναλλακτική λύση προσέφεραν στο ζήτημα αυτό τα SS ; Ο Έβολα εξέφρασε την γνώμη ότι με τον νεοπαγανιστικό νατουραλισμό και τον πανθεϊσμό τους, όχι μόνον δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τον «αρνητικό χριστιανισμό», αλλά τελικά δεν είχαν κανένα σαφή και αποκρυσταλλωμένο υπερβατικό προσανατολισμό, ακόμη και της χαμηλότερης πνευματικής βάσης. Ούτε θα μπορούσε να υπάρξει καμία αμφιβολία για την αποτυχούσα μερική προσπάθεια αναβίωσης  της τευτονικής προ-χριστιανικής θρησκείας. Εξ ου και τα SS έβαιναν τελικώς στην μάχη δίχως μιαν υπερβατική αρχή να τα καθοδηγεί : ούτε ο αρχαίος γερμανικός πολεμικός θεός Θωρ, ούτε ο χριστιανικός αρχάγγελος Μιχαήλ, ο οποίος μάλιστα από την Σύνοδο της Μαγεντίας (Mainz) –819- και ένθεν ήταν ο επίσημα διακηρυγμένος «Προστάτης της Αυτοκρατορίας».
Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Έβολα πως εξέφρασε αυτήν την κριτική μόνον εκ των υστέρων,  μετά από την θλιβερή κατάληξη των  γεγονότων και την καταστροφική ήττα στον Β’ Μεγάλο Πόλεμο. Στο αξιοσημείωτο άρθρο του «Ράιχ και Ιμπέριουμ ως στοιχεία της Νέας Ευρωπαϊκής Τάξης» (στο περιοδικό «Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση» τον Φεβρουάριο του 1942), βρίσκουμε έκτοτε ξεκάθαρα αποτυπωμένη την γνώμη του:
«Γνωρίζουμε πολύ καλά τις αντι-ρωμαϊκές προκαταλήψεις που καλλιεργούνται σε ορισμένους κύκλους. Ωστόσο, αυτές στηρίζονται ως επί το πλείστον σε μονόπλευρες συγκρίσεις. Για παράδειγμα, υποκαθιστούν το πραγματικό ρωμαϊκό δίκαιο μ’ ένα είδος δικαίου που καλύτερο θα ήταν να ονομαστεί Ναπολεόντειο, αμαυρωμένο δηλαδή από έναν οικουμενισμό και μιαν αφηρημένη κανονιστικότητα, που εμφανίστηκαν μόνο περιστασιακά στην οργανική έννοια του προηγούμενου «αυτοκρατορικού χώρου» της Ρώμης. Είναι εξίσου λάθος να συγκρίνουμε την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία με την Καθολική Εκκλησία. Βεβαίως αναγνωρίζουμε ότι, η Ρώμη εργάστηκε σε συνεννόηση με τον Καθολικισμό για να δημιουργήσει την αυτοκρατορική νοοτροπία του Μεσαίωνα. Αλλά πρέπει να είμαστε σαφείς σχετικά με το τι είδος Καθολικισμού ενεπλάκη στην συνέχεια. Το αληθινό ρωμαϊκό δίκαιο δεν ήταν «καθολικό» με την σύγχρονη, ορθολογική αίσθηση, σφραγισμένο από τον Διαφωτισμό και τον Ελευθεροτεκτονισμό, αλλά ήταν η μορφή ενός καλά οργανωμένου αυτοκρατορικού χώρου ή αυτοκρατορίας, η οποία είχε ως βάση της ένα εξίσου καλά οργανωμένο πολιτιστικό και ανθρώπινο ιδεώδες. Ομοίως  ο Μεσαιωνικός Καθολικισμός σχετίζεται μ’ έναν Χριστιανισμό που ταυτίζεται σε μεγάλο βαθμό με την κοινότητα των Αρίων ευρωπαϊκών εθνών. Αυτή η κοινότητα δημιουργήθηκε ως μια οργανική και στρατιωτική ενότητα και σ’ αυτήν η ηθική της τιμής και της πίστης λογίζονταν πολύ περισσότερο απ’ ότι οι αρετές της αναχώρησης και της καθολικής αδελφότητας της ανθρωπότητας. [...] Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει πως για πολλούς ευρωπαϊκούς λαούς, ο καθολικισμός αντιπροσωπεύει την παράδοση πολλών αιώνων, η οποία δεν μπορεί να απορριφθεί εν μία νυκτί δίχως καταστροφικές συνέπειες. Από αυτήν την άποψη, μια κατάλληλη ρύθμιση και προσαρμογή θα εξυπηρετήσει τον αληθινό κοινό σκοπό πολύ καλύτερα από την πλήρη απόρριψη. [...] »
Είναι, σε κάθε περίπτωση, σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι μια νέα Παραδοσιακή Ευρωπαϊκή Τάξη, της αναγεννημένης Ευρώπης των Εθνών, θα χρειαστεί ένα υπομόχλιο τουλάχιστον ανάλογο μ’ αυτό που ήδη παρείχε η Ρώμη για την διαμόρφωση του μεσαιωνικού πολιτισμού της Ευρώπης. Αν ο Ιμπεριαλισμός, αντιπροσωπεύει την Εξουσία, ως η πιο ακραία, αχαλίνωτη και αχόρταγη διεθνοπολιτική «υπερώριμη» έκφραση των δυνάμεων της πλουτοκρατίας  σημαίνει ένα σύστημα ισχύος στο οποίο το κυβερνών μέρος καταπιέζει και εκμεταλλεύεται ανάλγητα όλα τ’ άλλα μέρη, η Αυτοκρατορία αντίθετα, αντιπροσωπεύει την Ηγεσία και την υψηλότερη δικαιοσύνη του «Unum, quod non est pars» [«ένα, που δεν είναι μέρος»], -για να χρησιμοποιήσουμε την φράση του Δάντη στο έργο του «Μοναρχία»-. Στο ανατολικό τμήμα της Ευρώπης, η Ορθόδοξη εκκλησία έδειξε πως η  σύνθεση του Έθνους και του Χριστιανισμού είναι εφικτή, είναι πιθανή, είναι πραγματώσιμη, αλλά έξω από την ζώνη των «αυτοκρατορικών εθνών» -Ρουμανία και συγκεκριμμένες άλλες χώρες- θα έλειπε πιθανώς το παραδοσιακό ρωμαϊκό και κατόπιν το βυζαντινό (και  ως εκ τούτου αληθινά αυτοκρατορικό) πνεύμα.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΤΕΛΕΙ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Μια άγνωστη τουρκική οργάνωση φέρεται να έχει δολοφονήσει πρόσφατα ανυπεράσπιστες χριστιανές μεγάλης ηλικίας στην Κωνσταντινούπολη, σκορπώντας τον τρόμο στο ευρύτερο χριστιανικό ποίμνιο της Πόλης, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Radıkal.
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της ίδιας της τουρκικής εφημερίδας, στις 28 Δεκεμβρίου βρέθηκε δολοφονημένη με απάνθρωπο τρόπο στο σπίτι της, η Μαρίτσα Κιουτσούκη, 84 ετών, η οποία έμενε μονή της στην περιοχή Samatya της Κωνσταντινούπολης.
Την στυγνή αυτή δολοφονία ακλούθησε αυτές τις μέρες και συγκριμένα στις 22 Ιανουαρίου, η δολοφονία της ογδοντάχρονης Σουλτάνας Αϊκάρ, πάλι στην περιοχή Samatya. Οι πληροφορείς της εφημερίδας αναφέρουν ότι και στην περιοχή του Aksaray της Κωνσταντινούπολης, έχουν σημειωθεί επιθέσεις κατά χριστιανών, κυρίως μεγάλης ηλικίας, γεγονός που έχει προκαλέσει τον μεγάλο πανικό στις χριστιανικές μειονότητες. Μάλιστα ο πρόεδρος του «Ιδρύματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» της Κωνσταντινούπολης, Ümit Efe, δήλωσε πως οι δολοφονίες αυτές καθώς και οι επιθέσεις κατά χριστιανών κατοίκων της Πόλης, γίνονται βάσει οργανωμένου σχεδίου. Ο Efe τόνισε πως πίσω από αυτά τα γεγονότα υπάρχει μια οργανωμένη ομάδα που πραγματοποιεί τις εγκληματικές αυτές ενέργειες κατά των χριστιανικών μειονοτήτων της Πόλης.

ΔΙΠΛΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΑΔΙΚΟ ΒΙΑΣΜΟ ΑΝΗΛΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!


Απουσία της ανήλικης που το 2011 είχε καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό της ενώ η ίδια βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών εκδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου η υπόθεση που είχε.....
προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο.
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η κοπέλα που σήμερα είναι 16,5 ετών προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της με την υποστήριξη των ειδικών. Μάλιστα βρίσκεται στο εξωτερικό.

Στο δικαστήριο όμως κατέθεσε ο πατέρας της, ο οποίος αναφέρθηκε στο δράμα που βίωσε το παιδί του και κατ’ επέκταση ολόκληρη η οικογένεια.

Αν και η ανήλικη είχε καταγγείλει προανακριτικά ότι τη βίασαν περισσότερα από δέκα άτομα, στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης προέκυψαν ευθύνες για τρεις νεαρούς, έναν Ηρακλειώτη και δύο Αλβανούς, οι οποίοι και κάθισαν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου.

Ο Ηρακλειώτης, που ήταν και πρώην φίλος της ανήλικης, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης εννέα ετών για την κατηγορία του βιασμού.

Οι δύο Αλβανοί παραπέμφθηκαν με την κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια. Ο ένας κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης εννέα ετών, ο άλλος κηρύχθηκε αθώος.

Αν είναι δυνατόν! Στέλνουν 1200 θανατοποινίτες για να πολεμήσουν στη Συρία!

Αν είναι δυνατόν! Στέλνουν 1200 θανατοποινίτες για να πολεμήσουν στη Συρία!

Θανατοποινίτες στέλνουν οι Σαουδάραβες για να ενταχθούν στις δυνάμεις των «ακτιβιστών» που μάχονται το καθεστώς του Bashar Al Assad σύμφωνα με μυστική έκθεση του σαουδαραβικού υπουργείου Εσωτερικών που έφερε στη δημοσίότητα το Assyrian International News Agency.
Όπως αναφέρεται οι σαουδαραβικές αρχές έδωσαν την επιλογή σε τουλάχιστον 1200 κρατούμενους στις σαουδαραβικές φυλακές που αντιμετωπίζουν την ποινή του θανάτου να πάνε στη Συρία και να πολεμήσουν εναντίον του Assad ήγ να παραμείνουν στη φυλακή αναμένοντας την εκτέλεση της ποινής τους.


Από την την έκθεση: «Φτάσαμε σε μια συμφωνία μαζί τους, ότι θα εξαιρεθούν από την ποινή του θανάτου θα τους δοθεί μισθός ενός μηνός για τον δώσουν στις οικογένειές τους και στους αγαπημένους τους, οι οποίοι δε θα μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό σε αντάλλαγμα για την αναμόρφωση των κατηγορουμένων την εκπαίδευσή τους και την αποστολή τους στη Συρία»

Είναι προφανές ότι οι Σαουδάραβες τους έθεσαν προ του διλλήματος: Ιε΄ρος πόλεμος ή αποκεφαλισμός. Στο σύνολό τους οι φυλακισμένοι από την Υεμένη, Παλαιστίνη, Σαουδική Αραβία, Σουδάν, Συρία, Ιορδανία, Σομαλία, Αφγανιστάν, Αίγυπτος, Πακιστάν, Ιράκ και Κουβέιτ επέλεξαν να πάνε στη Συρία.

Το AINA επικαλούμενο ιρακινή πηγή ανέφερε ακόμη ότι η Ρωσία εξέφρασε την αντίθεσή της στην απελευθέρωση των κρατουμένων. Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν για το αν οι κρατούμενοι βρίσκονται ήδη στη Συρία ή είναι ακόμη στην Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους.

Μη δούμε μ@λάκα σ' αυτη τη χώρα... αμέσως τον κάνουμε πρωθυπουργό!


http://www.oparlapipas.com/

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΟΛΑΦΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!


ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος με δυσαρέσκεια διαπιστώνει ότι, παρά την έντονη αντίδραση των δικαστικών λειτουργών σε πρόσφατες δηλώσεις εκπροσώπων της εκτελεστικής και νομοθετικής λειτουργίας, σχετικά με ενέργειες που οι πρώτοι ανέλαβαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους, που συνιστούν παρά το Σύνταγμα παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και για τις οποίες εκδόθηκε όλως προσφάτως η υπ’ αριθμ. πρωτ. 10/21-1-2013 Ανακοίνωση-Δελτίο Τύπου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, συνεχίστηκαν ομοίου χαρακτήρα δηλώσεις, προερχόμενες μάλιστα από τον τέως Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.


Με αφορμή παραγγελία άσκησης ποινικής δίωξης, που έδωσε ο Οικονομικός Εισαγγελέας σε εκκρεμή ποινική έρευνα για την ΕΛΣΤΑΤ, ο πρώην Πρωθυπουργός, σε ανακοίνωσή του, εκφράζεται απαξιωτικά για τον Οικονομικό Εισαγγελέα (η θέση αυτού συστήθηκε σημειωτέον επί των ημερών της κυβέρνησής του, με το Ν 3943/2011), προσδίδοντας πολιτικές σκοπιμότητες στις ενέργειές του. Ο πρώην Πρωθυπουργός φαίνεται να αγνοεί ότι η Εισαγγελική Αρχή, εκ του Συντάγματος και του νόμου, ενεργεί πάντοτε με γνώμονα την αρχή της νομιμότητας, τούτο έχει δε πράξει διαχρονικά, χωρίς επηρεασμούς ή σκοπιμότητες πολιτικές ή άλλες.


Ανεξάρτητα από τις ενέργειες του Οικονομικού Εισαγγελέα που προξένησαν τη δυσφορία του πρώην Πρωθυπουργού, για λόγους που εκείνος γνωρίζει -και τις οποίες το Δ.Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος από λόγους συμμόρφωσης με το Σύνταγμα και σεβασμό στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δεν σχολιάζει, ούτε κρίνει-, απαιτείται να υπογραμμιστεί ότι οι δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού συνιστούν απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και επιβεβαιώνουν την εντύπωση ότι τινές, όταν αισθάνονται απειλούμενοι από το σύστημα το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν, αναζητούν ευθύνες από τρίτους ή τη Δικαιοσύνη.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος διαπιστώνει ότι στις επάλληλες, πρόσφατες δηλώσεις παρέμβασης στα της Δικαιοσύνης εκ μέρους πολιτικών προσώπων, εμφιλοχωρεί η ίδια εκείνη σκοπιμότητα που οι τελευταίοι –δήθεν- εντοπίζουν σε δικαστικές ενέργειες. Είναι αυτονόητο, όμως, ότι υπάρχουν όρια, που πρέπει να τηρούν κάποτε όσοι διατείνονται ότι σέβονται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης

Για το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.


Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Ρούσσος-Εμμανουήλ Παπαδάκης Δημήτριος Ζημιανίτης 

Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Εισαγγελέας Πρωτοδικών

Η κυβέρνηση κάνει πρόβες γύψου…


Η δωσίλογη κυβέρνηση των ανδρεικέλων δεν βρήκε άλλο μέσον άμυνας εναντίον των απεργιακών κινητοποιήσεων από την ΕΠΙΤΑΞΗ: Μια νέα, ανοικτή πλέον, πραξικοπηματική πράξη.
Μετά την παλίρροια των παρακρατικών.....
τρομοκρατικών πράξεων και προβοκατσιών (κατασκευή κλίματος ανοικτών πολιτικών εκτροπών), τώρα η κυβέρνηση των κλιμακούμενων πραξικοπημάτων, προχωρεί σε μία ΠΡΩΤΗ, ανοικτή πράξη δικτατορικής αυθάδειας: Στην επιστράτευση των απεργιακών κινητοποιήσεων!!!

Μόνο πλέον αφελείς δεν μπορεί να καταλάβουν ότι αυτή η κυβέρνηση ΠΡΟΩΘΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ τη στρατηγική του ΦΑΣΙΣΜΟΥ του 4ου Ράιχ: Το τρομοκρατικό τσάκισμα του ελληνικού λαού, την ΕΠΙΒΟΛΗ της ΩΜΗΣ βίας εναντίον του ελληνικού λαού που αγωνίζεται να επιβιώσει και να διεκδικήσει τη σωτηρία του μέσα από τον αγώνα του ΚΑΙ να ξεφύγει από τη ΦΡΙΚΗ που του έχουν επιβάλλει τα ανδρείκελα των...
χρηματιστηριακών μαφιών…

Η ανοικτή αυτή δικτατορική ΕΚΤΡΟΠΗ της επίταξης των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς σηματοδοτεί τη ΜΕΤΩΠΙΚΗ σύγκρουση που προωθεί αυτή η κυβέρνηση με το σύνολο των εργαζομένων και του ελληνικού λαού που καταστρέφεται ανελέητα και βογκά κάτω από τον οδοστρωτήρα των θανατηφόρων μέτρων της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση, βρισκόμενη η ίδια σε οικτρό αδιέξοδο και σε πανικό, λόγω της συσσωρευτικά διογκούμενης και συμπιεσμένης λαϊκής ΟΡΓΗΣ, έχει την ΑΥΤΑΠΑΤΗ ότι θα «ρυθμίσει» τις εκρηκτικές και πολιτικές διεργασίες ΚΑΙ τη δική της διάσωση μέσα από επιτάξεις και ανοικτές δικτατορικές πράξεις.

Πλανάται πλάνην οικτρά!!!

Η λαϊκή ΟΡΓΗ είναι ΚΑΘΟΛΙΚΗ. Έχει «τρυπήσει» και τα «στεγανά» του καθεστώτος: Τους κατασταλτικούς του μηχανισμούς…

Η ΟΡΓΗ και απελπισία του ελληνικού λαού δεν μπορεί πλέον να μπει στο γύψο.

Κάθε πράξη γύψου, όπως οι επιτάξεις ή οι διώξεις, θα επεκτείνει, θα μαζικοποιεί και θα ηλεκτρίζει ακόμα περισσότερο τη λαϊκή ΟΡΓΗ: Θα τη συσπειρώνει, θα τη ΓΕΝΙΚΕΥΕΙ και θα την ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ…

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς, με την άκαμπτη αγωνιστική του στάση και το ρωμαλέο αντιστασιακό τους φρόνημα, θα αποτελέσουν το σπίρτο της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ…

Το ΤΕΛΟΣ αυτής της πραξικοπηματικής κυβέρνησης είναι προδιαγεγραμμένο…

Η ΕΠΙΤΑΞΗ αποτελεί την ΑΡΧΗ του ΤΕΛΟΥΣ της…

Οι Τούρκοι θα χαρτογραφούν νόμιμα «ευαίσθητες» περιοχές!Εκτός από τις μαρίνες, οι Τούρκοι επιχειρηματίες αποκτούν πρόσβαση και στη διαχείριση των ραντάρ... Μείζον ζήτημα εθνικής ασφάλειας προκύπτει από τη μίσθωση των μαρίνων σε τουρκικές εταιρείες, καθώς εκτός από τις εγκαταστάσεις για τα σκάφη, οι Τούρκοι επιχειρηματίες θα μπορούν πλέον να διαχειρίζονται και τα ραντάρ υψηλής απόδοσης που βρίσκονται στον ίδιο χώρο και μάλιστα καθόλα νόμιμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Τύπου της Κυριακής», η χρήση των συγκεκριμένων ραντάρ, τα οποία έχουν εμβέλεια 32 μιλίων περιφερειακά της μαρίνας, ουσιαστικά σημαίνει ότι οι Τούρκοι θα μπορούν να σκανάρουν και να χαρτογραφούν την ευρύτερη περιοχή της εγκατάστασης που ελέγχουν, με ότι αυτό συνεπάγεται όταν μιλάμε για σημεία ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, όπως π.χ. η Λέσβος (η μαρίνα της πέρασε πρόσφατα υπό τον έλεγχο τουρκικής εταιρείας).
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι από ελληνικής πλευράς πρακτικά δεν υπάρχει δυνατότητα να ελεγχθεί η χρήση των δεδομένων των ραντάρ, αφού υποτίθεται ότι τα στοιχεία αυτά χορηγούνται ελεύθερα στους κυβερνήτες των σκαφών με στόχο την ασφαλή πλοήγηση από και προς τις μαρίνες. Δεν υπάρχει δηλαδή κάποιο είδος «φίλτρου» που να ελέγχει τόσο το υλικό που παραχωρείται, όσο και το σε ποιον δίδεται.

Καταλήγοντας, το δημοσίευμα αναφέρει πως εξίσου ανησυχητικό είναι και το γεγονός ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζεται να έχει αγαστή συνεργασία με τους ομίλους που έχουν επενδύσει ή έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις ελληνικές μαρίνες.

Guardian: «Εκρηκτική η κατάσταση στην Αθήνα - Σε κίνδυνο η πολιτική σταθερότητα»

«Εκρηκτική»- μεταφορικά και κυριολεκτικά- είναι η εικόνα που περιγράφει από την Αθήνα η ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας «Guardian», με τις «επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων, τραπεζών, ακόμα και σε εμπορικό κέντρο», να πυροδοτούν σενάρια για κλιμάκωση της βίας και αποσταθεροποίηση της εύθραυστης κυβερνητικής ισορροπίας, «από εξτρεμιστικά στοιχεία που στοχεύουν στην εκμετάλλευση της λαϊκής οργής για τα αντιδημοφιλή μέτρα λιτότητας».
   «Σε διάστημα μόλις λίγων εβδομάδων», όπως μεταδίδει η Ελενα Σμιθ, «το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ελλάδας έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης, ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον των γραφείων του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ σημειώθηκε σειρά εκρήξεων από γκαζάκια έξω από γραφεία πολιτικών, κομμάτων, τράπεζες και σπίτια δημοσιογράφων».
 «Σήμερα, λίγες ημέρες μετά την επίθεση στο εμπορικό κέντρο- με τους αξιωματούχους της Αντιτρομοκρατικής να επιδίδονται σε ένα κυνήγι που δεν έχει αποφέρει μέχρι στιγμής κανένα αποτέλεσμα- κλιμακώνονται οι φόβοι ότι η εύθραυστη πολιτική σταθερότητα της χώρας μπορεί να πληγεί από εξτρεμιστές αποφασισμένους  να εκμεταλλευτούν την οργή κατά των αντιλαϊκών μέτρων λιτότητας», σχολιάζει ο Guardian.

 «Η κυβέρνηση είναι εξαιρετικά ανήσυχη», όπως αναφέρει στη βρετανική εφημερίδα υψηλόβαθμος σύμβουλος του τρικομματικού συνασπισμού, το οποίο υπογραμμίζει ότι «η πολιτική σταθερότητα είναι κρίσιμη για να διέλθουμε ομαλά τη φετινή χρονιά».


 «Σε μία χώρα όπου εθεωρείτο μέχρι πρότινος ότι το φάντασμα της τρομοκρατίας είχε εκλείψει- με τη διάλυση της 17 Νοέμβρη- η εμφάνιση ομάδων έτοιμων να αναλάβουν πρωτοφανές ρίσκο έχει σημάνει κόκκινο στις αρχές», επισημαίνει το δημοσίευμα.


 «Στην προσπάθειά της να περιορίσει την επιρροή των ακροδεξιών εξτρεμιστών, οι οποίοι έχουν συνταχθεί γύρω από τη Χρυσή Αυγή, η κυβέρνηση, με επικεφαλής τους συντηρητικούς, υποσχέθηκε από τον περασμένο Ιούνιο, οπότε και ανέλαβε την εξουσία, να δώσει έμφαση στο δόγμα «Νόμος και Τάξη»».


 Οπως αναφέρει ωστόσο στη βρετανική εφημερίδα ο πρώην αμερικανός διπλωμάτης Μπράντι Κίσλινγκ (σσ διετέλεσε διπλωμάτης στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, παραιτήθηκε το 2003 εκφράζοντας την αντίθεσή του στον πόλεμο του Ιράκ), «η αστυνομία, καταπνίγοντας τους παραδοσιακούς αντιεξουσιαστές αντιπάλους της προσπαθεί να επιβεβαιώσει το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης, ενώ οι αναρχικοί με τη σειρά τους είναι αποφασισμένοι να την ταπεινώσουν με συμβολικές επιθέσεις».


 «Ειδικοί εμπειρογνώμονες ωστόσο εκφράζουν την ανησυχία ότι η επίθεση στο Mall είναι ενδεικτική της αποφασιστικότητας για κλιμάκωση της βίας». Ενας εξ’ αυτών, ο δρ Θάνος Ντόκος, γενικός διευθυντής του γνωστού ιδρύματος ΕΛΙΑΜΕΠ,  για τον οποίον η απόφαση να χτυπήσει κάποιος σε ένα εμπορικό κέντρο με έναν εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος μπορεί να πυροδοτηθεί κατά λάθος και να σκοτωθούν αθώοι χωρίς να ο αρχικός στόχος, «είναι ενδεικτική της αποφασιστικότητας για κλιμάκωση της βίας», όπως λέει ο ίδιος.


 «Σε καιρούς ομαλούς τέτοιες ενέργειες δεν έχουν επιρροή.. Σήμερα ωστόσο ανησυχώ ιδιαιτέρως για την επίδραση που μπορεί να έχει η αρνητική δημοσιότητα στη χώρα και τους επίδοξους επενδυτές, ειδικά ενόψει τουριστικής περιόδου», υποστηρίζει ο δρ Ντόκος.


 Του λόγου το αληθές, στο σημείο αυτό η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται στην πρόσφατη έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για όσους αμερικανούς πολίτες επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα.


 «Το κλίμα έφθασε στο σημείο βρασμού, όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, κατηγόρησε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι είναι φίλα προσκείμενος στην τρομοκρατία», γράφει ο Guardian, αναπαράγοντας την είδηση με την ομιλία του κ. Βαγγέλη Διαμαντόπουλου. 


 «Οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι η οικονομική κρίση- με την κατάρρευση των πολιτικών κομμάτων που κυριάρχησαν στην πολιτική σκηνή μετά την πτώση της στρατιωτικής χούντας το 1974- προσφέρει γόνιμο έδαφος για καλλιέργεια εξτρεμιστικών οργανώσεων».

Τα 29 σημάδια που δείχνουν ότι η Νέα Τάξη μεταμορφώνει την κοινωνία σε μια πλήρως ελεγχόμενη μάζα ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/29.html#ixzz2IstCkItDΗ παγκόσμια ελίτ επιθυμεί να ελέγχει στενά σχεδόν όλα όσα κάνουμε, λέμε και σκεφτόμαστε.
Μόλις η ελίτ αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μια τυραννία της ανθρωπότητας που δεν θα έχουμε δει ποτέ πριν. Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τον όρο «τυραννία», σκέφτονται κακοποιούς με όπλα και δικτάτορες να δίνουν διαταγές στον πληθυσμό. Αλλά αυτό το σκεπτικό δεν αποτελεί το σχέδιο …δράσης αυτής της ελίτ για την εκπλήρωση των στόχων της στη σύγχρονη πραγματικότητα
Θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε πραγματικά ότι έχουμε την ελευθερία έκφρασης και ότι εμείς οι ίδιοι επιλέγουμε τους δικούς μας ηγέτες, αλλά στο παρασκήνιο ασκούν «ήπιας δύναμης επιρροή» με έναν τρόπο που είναι εντελώς αδίστακτοι.
Αυτή η παγκόσμια ελίτ χρηματοδοτεί τις πολιτικές εκστρατείες των πολιτικών μας, αυτοί κατέχουν σχεδόν το σύνολο των μεγάλων εταιρειών και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αυτοί ασκούν πολύ αυστηρό έλεγχο στα μέσα ενημέρωσης και η ατζέντα τους προωθείται μέσω των εκπαιδευτικών συστημάτων σχεδόν σε κάθε έθνος στον πλανήτη.
Αυτό που η παγκόσμια ελίτ κάνει φυσικά δεν είναι παράνομο. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιεί τις κυβερνήσεις και μέσω αυτών χρησιμοποιεί το νόμο για να επιτύχει τους σκοπούς της. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο υπάρχει μεγάλη αγάπη της ελίτ προς κάθε κυβέρνηση. Γι ‘αυτούς τους ανθρώπους, οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο αποτελούν ένα όργανο ελέγχου. Όσο μεγαλύτερη είναι η κυβέρνηση, τόσο πιο εύκολο είναι να παρακολουθείται, και μέσα από την παρακολούθηση αυτή διευκολύνεται και ο έλεγχος των υπολοίπων, της μάζας, του απλού κόσμου…!

Το 2ο βιβλίο της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς...ναι, υπάρχει και 2ο...

Από τα "ακυκλοφόρητα" της Συνωμοσίας Νο 2: "Φωτιά και Μπαρούτι..."

Αναμένοντας το κατά σειρά τέταρτο βιβλίο της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, το bloko.gr παρουσιάζει ακόμη ένα ακυκλοφόρητο βιβλίο- μπροσούρα της οργάνωσης, που υπήρξε η βάση συσπείρωσης και εκπόρευσης διεθνιστικών μηνυμάτων αλληλεγγύης μεταξύ μελών οργανώσεων ανά τον κόσμο που μοιράζονται τις ίδιες ιδεολογικές αρχές, με την επιδίωξη της δημιουργίας μιας αντιπαγκοσμιοποίησης της ένοπλης βίας.

Το βιβλίο με τίτλο "ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ από την Ινδονησία μέχρι και τη Χιλή" ακολουθεί.

Μια
πρόταση για τη FAI/IRF

Μια έκδοση από τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς

Ακούμε το τραγούδι της φωτιάς που έρχεται από μακριά. Οι λέξεις  μυρίζουν μπαρούτι. Απ΄την άλλη άκρη του κόσμου ανυπότακτοι σύντροφοι  καίνε τις νύχτες και απελευθερώνουν τόπους και στιγμές. Τους ακούμε...  Συνωμοτούν, σχεδιάζουν, επιτίθενται... Δε χρειάζεται να
πούμε τίποτε  άλλο, αφήνουμε τα αδέρφια μας να μιλήσουν για μας.

«Είμαστε όλοι Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Η Σ.Π.Φ. δεν είναι μια  οργάνωση ή απλά μια ομάδα. Αντίθετα, είναι η ανταγωνιστική έκφραση της  οργής και της περιφρόνησης απέναντι στην εξουσία και στις δομές της. Για  να εξαπλώσεις τη Σ.Π.Φ. το μόνο που χρειάζεσαι είναι βενζίνη, σπίρτα  και η επιθυμία να πολεμήσεις για την απόλυτη ελευθερία. Έχουμε ξεκινήσει  τον πόλεμο ενάντια στην υπάρχουσα τάξη.

Σ.Π.Φ. Μεξικού/FAI»

To παρακάτω κείμενο που ακολουθεί αφιερώνεται στη Σ.Π.Φ. Μεξικού και στα αδέρφια μας της FAI σε όλο τον κόσμο.
i)                    Φυσάει κόντρα...απ΄την Ινδονησία έως τη Χιλή

Τους τελευταίους μήνες από κάθε γωνιά του κόσμου όλο και πιο συχνά  εκρηκτικά μηνύματα από φωτιά και μπαρούτι διασχίζουν σύνορα και θάλασσες  φτάνοντας μέχρι εδώ, στις ελληνικές φυλακές που βρισκόμαστε αιχμάλωτοι,  αλλά όχι ηττημένοι.

Λέξεις ανακατεύονται με τη φωτιά και πίσω από τις στάχτες τραπεζών,  κρατικών οχημάτων, περιπολικών, εργαστηρίων νανοτεχνολογίας, κεραιών  τηλεοπτικής αναμετάδοσης, σεκιουριτάδικων, εμπορικών πολυτελών  πολυκαταστημάτων ανοίγουν μια υπόσχεση στους φίλους και μια απειλή στους  εχθρούς. Ανοίγουν τη ζωντανή πρόταση της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας (FAI). Ένα Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (IRF)  οργανώνεται πλέον στην Ιταλία, στην Αγγλία, στη Χιλή, στο Μεξικό, στην  Αργεντινή, στη Ρωσία, στην Ολλανδία, στο Περού, στη Βολιβία, στην  Ινδονησία, στην Αυστραλία, στην Ελλάδα...

Μια ιδέα που ξεκίνησε το ταξίδι της πριν δέκα χρόνια στην Ιταλία απ΄τα  αδέρφια και τις αδερφές μας της ιταλικής FAI και σήμερα είναι πιο δυνατή  από ποτέ. Η FAI σίγουρα δεν είναι ένα θεωρητικό παιχνίδι  ακίνδυνων λέξεων και συμβόλων, αλλά μια ιδέα να ζήσουμε επικίνδυνα και  αναρχικά με όλες μας τις αισθήσεις δίχως νεκρό χρόνο και δειλές  δικαιολογίες.

Συχνά τα κείμενα που φτάνουν στα χέρια μας όπως αυτό της ιταλικής FAI,  αυτό των άγγλων συντρόφων της FAI με τίτλο «Βροχή και φωτιά», η  ανακοίνωση της FAI απ΄τη Ρωσία, το κάλεσμα των 11 αναρχικών οργανώσεων  από το Μεξικό, καθώς και πολλά άλλα, μας γεμίζουν με μια περίεργη  αμηχανία. Είναι αυτή η απερίγραπτη χαρά που νιώθουμε όταν  ατομικότητες και ομάδες που δεν γνωρίζουν ο ένας τον άλλο φτάνουν στα  ίδια συμπεράσματα και νιώθουν τα ίδια συναισθήματα ακριβώς την ίδια  στιγμή.

Αυτό το συναίσθημα εκρηγνύεται σε κάθε λέξη που ξεκλειδώνει την επόμενη  και χαράζει μια κοινή διαδρομή εξέγερσης. Είναι από τις λίγες φορές που  δεν έχουμε πολλά να πούμε. Στα περισσότερα σημεία μας έχουν καλύψει ήδη  οι σύντροφοι. Όμως δεν θέλουμε να εξαντλήσουμε το κείμενο σε μια σειρά  φιλοφρονήσεων.

Γνωρίζουμε πως έχουμε δουλειά να κάνουμε και ένα δύσκολο δρόμο με μάχες να διαβούμε. Τώρα  θέλουμε να γίνουμε ακόμα πιο επικίνδυνοι, ακόμα πιο ουσιαστικοί, ακόμα  πιο αναρχικοί. Για αυτό μέσα από τις φυλακές γράφουμε πολύ, γιατί  θέλουμε να πράξουμε περισσότερο.

ii)                  Kάνοντας «μετάφραση» μέσα στη μετάφραση

Η επικοινωνία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος όλης της άτυπης δομής μας.  Αντιλαμβανόμαστε κάθε λέξη ως ένα προσκλητήριο μάχης ενάντια στην  εξουσία. Κάθε νόημα που αποτυπώνουμε πάνω στο χαρτί, θέλουμε να  βρούμε τον τρόπο να αποδράσει απ΄τη θεωρία και να μετουσιωθεί σε πράξη.  Μόνο μέσα στην πράξη δοκιμάζονται όλες οι θεωρητικές αξίες. Κάθε  λέξη, όμως, που χρησιμοποιούμε έχει τη δική της ιστορική προέλευση.  Συχνά ίδιες λέξεις εκφράζουν διαφορετικά νοήματα από χώρα σε χώρα. Η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI)  αποτελεί έναν διεθνή αναρχικό σχηματισμό ανάμεσα σε ατομικότητες και  πυρήνες που μιλάνε διαφορετικές γλώσσες, επιδιώκοντας, όμως, να  εκφράσουν μέσα απ΄ τις πράξεις τους την κοινή τους επιθυμία για την  αναρχική επανάσταση.

Για αυτό έχουν πολύ μεγάλη αξία οι μεταφράσεις κειμένων και προκηρύξεων  που κυκλοφορούν ανάμεσα στους κύκλους της Α.Α.Ο. (FAI) ώστε να γνωρίσει  ο ένας τις ιδέες του άλλου. Συχνά, όμως, χρειάζεται να γίνεται μια  δεύτερη «μετάφραση» της μετάφρασης ώστε να εξηγούνται κάποιες λέξεις που  έχουν διαφορετικά νοήματα από τόπο σε τόπο.

Εδώ κάνουμε μια πρώτη απόπειρα αυτής της διπλής μετάφρασης ώστε να ξεδιαλύνουμε κάθε πιθανή σύγχυση ανάμεσα σε συντρόφους. Η πρώτη επισήμανση, μας ήρθε απ΄τα αδέρφια μας στη Χιλή όταν οι σύντροφοι των columnas antagonicas intediarias  (ανταγωνιστικές εμπρηστικές φάλαγγες) προωθώντας το διάλογο μέσω της  πράξης, σε προκήρυξη με την οποία ανέλαβαν την ευθύνη για τον εμπρησμό  της τράπεζας Banco Estado στο Σαντιάγκο, έθεσαν ανοικτά  τον προβληματισμό τους για τη χρήση της λέξης επανάσταση και το νόημα  που του προσδίδουμε εμείς ως Σ.Π.Φ.

Η ένσταση τους στηρίχτηκε στο γεγονός ότι για αυτούς συνήθως η έννοια  της επανάστασης ταυτίζεται με το γενικευμένο λα΄ι΄κό ξεσηκωμό, που  συντελείται μέσω μιας ξαφνικής συνειδησιακής αφύπνισης των μαζών. Αυτήν  την επανάσταση επικαλούνται συνήθως οι μαρξιστές και λίγοι «αναρχικοί»  που δικαιολογούν τη χρήση της επαναστατικής βίας μονάχα όταν οι  κοινωνικές συνθήκες θα είναι ώριμες, εξορίζοντας την έννοια της ατομικής  εξέγερσης.  Άρα, μιλώντας για μια τέτοια επανάσταση είναι σα να μιλάμε  εξ΄ονόματος του λαού, κάτι το οποίο θυμίζει έντονα τις ένοπλες  πρωτοπορίες και τη μαρξιστική αντίληψη, με τις οποίες δεν έχουμε καμία  σχέση.

Βέβαια, είναι αλήθεια ότι συχνά χρησιμοποιούμε την έννοια της  επανάστασης στα κείμενα μας θεωρώντας αυτονόητο ότι έχοντας μιλήσει  επανειλλημένα για τον αναρχικό αντικοινωνισμό, τον αναρχοατομικισμό, την  τάση των εξεγερσιακών συντρόφων και τον επιθετικό μηδενισμό, γίνεται  κατανοητό τι εννοούμε με τον όρο της. Όμως συχνά οι χιλιομετρικές  αποστάσεις, οι ελλείψεις μεταφράσεων, καθώς και η ιδιαίτερη χρήση κάθε  λέξης σε κάθε τόπο, μας τονίζει την αναγκαιότητα να είμαστε πιο  ξεκάθαροι. Επισημαίνουμε, λοιπόν, πως σε καμία περίπτωση δεν  τρεφόμαστε με ψευδαισθήσεις για κάποια μελλοντική αόριστη κοινωνική  αφύπνιση απ΄τη μια στιγμή στην άλλη, ούτε για κάποιον λα΄ι΄κό ξεσηκωμό  με αναρχικά χαρακτηριστικά. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στις μάζες που  με τη δειλία και την αδράνεια τους συντηρούν αυτό το εξουσιαστικό  σύστημα. Για αυτό δεν είμαστε εχθροί μόνο με το κράτος, αλλά και με τις  κοινωνικές αξίες που το στηρίζουν, το δικαιώνουν και το αναπαράγουν  ως  κοινωνική σχέση στο εσωτερικό τους. Ακόμα και οι κοινωνικές διαμαρτυρίες  για καλύτερους μισθούς, για κοινωνική ασφάλιση, για περισσότερα  δικαιώματα, είναι κινητοποιήσεις με ημερομηνία λήξης, που καταλήγουν  ξανά στην παθητικότητα.

Εμείς πιστεύουμε πως το κάθε άτομο ξεχωριστά πρέπει να  συνειδητοποιηθεί, να αντιληθφεί το έγκλημα της ύπαρξης της εξουσίας, να  την καταργήσει στον τρόπο ζωής του και παράλληλα να αναζητήσει  συντρόφους για να χτυπήσει τη διάχυτη εξουσία του κράτους. Για αυτό  άλλωστε πιστεύουμε στον αναρχικό μειοψηφικό αγώνα και στο νέο αναρχικό  αντάρτικο πόλης.

Άλλωστε, η έννοια της επανάστασης από μόνη της δε σημαίνει  απελευθέρωση. Μην ξεχνάμε ότι και η δικτατορία των κομμουνιστικών  κομμάτων εγκαθιδρύθηκε, κυρίως, μετά από επαναστάσεις.  Εμείς, δεν  θέλουμε μια οποιαδήποτε επανάσταση, αλλά μια αναρχική επανάσταση που θα  καταργήσει κάθε μορφή εξουσίας. Για αυτό από εδώ και πέρα για να  γινόμαστε σαφείς πλέον στα κείμενα και στις πράξεις μας θα μιλάμε για  την αναρχική επανάσταση.

Μια άλλη παρανόηση που συχνά μπορεί να συμβαίνει έχει να κάνει με την αναφορά μας στον ένοπλο αγώνα.Γνωρίζουμε πως σε κάποιες άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στην Ιταλία,  η έννοια του ένοπλου αγώνα παραπέμπει σε περασμένες δεκαετίες στη  λογική της ένοπλης πρωτοπορίας.

Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουμε  στις πεφωτισμένες πρωτοπορίες και στην «επαναστατική» καθοδήγηση. Ότι  κάνουμε, το κάνουμε πρώτα από όλα για τον εαυτό μας. Μέσα από τις  επιθέσεις μας επικοινωνούμε με άλλους συντρόφους, διαχέουμε τις  αναρχικές αξίες, χτυπάμε το σύστημα, αρνούμαστε το ρόλο του θύματος και  απολαμβάνουμε τη ζωή μας μέσα απ΄την πιο άγρια και απελευθερωτική εκδοχή  της.

Παράλληλα, θέλουμε να οικοδομήσουμε το αντίπαλο δέος απέναντι στον  εχθρό κάνοντας σαφή την ύπαρξη ενός αδιάκοπου εμφύλιου πολέμου ανάμεσα  στους ανυπότακτους και την εξουσία. Επιδιώκουμε να τρομοκρατήσουμε τους  τρομοκράτες και να τους περάσουμε το φόβο της αντεκδίκησης στο δικό τους  στρατόπεδο, στις επαύλεις, στα κοινοβούλια, στα υπουργεία, στα  αστυνομικά τμήματα. 

Όλα αυτά μας προσφέρουν μια μεγάλη προσωπική ικανοποίηση. Για αυτό  άλλωστε προσδιορίζουμε τους εαυτούς μας ως αναρχοατομικιστές. Αντιπαθούμε  οποιαδήποτε άποψη θέλει να μετατρέψει την αναρχική επανάσταση από έναν  αυθεντικό τρόπο ζωής σε μια στρατευμένη αποστολή με κανόνες και αρχηγούς  στην υπηρεσία του γενικού «καλού» της κοινωνίας. Δεν θυσιαζόμαστε  για το «καλό» μιας κοινωνίας που συχνά την κλωτσάνε τα αφεντικά κι αυτή  γυρνάει και λέει «ευχαριστώ». Αν μέσα από τις πράξεις και το λόγο μας,  προκαλούμε απελευθερωτικά ερωτήματα και αμφιβολίες σε κάποιους άλλους  ανθρώπους ενάντια στο σύγχρονο τρόπο ζωής, αυτό είναι καλό πρώτα από όλα  για αυτούς τους ίδιους. Θα είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή αν στα  πρόσωπα τους συναντήσουμε μελλοντικούς συντρόφους. Αν πάλι όχι, εμείς  δεν πρόκειται ούτε στιγμή να εγκαταλείψουμε τη μάχη ενάντια στην εξουσία  και την αντι-κοινωνική κριτική μας, για να γίνουμε αρεστοί στον πολύ  κόσμο.

Υπάρχει, όμως, άλλη μια παράμετρος της κριτικής απέναντι στη χρήση  του όρου «ένοπλος αγώνας». Μια κριτική που προέρχεται κυρίως απ΄τα  αδέρφια και τις αδερφές μας της εξεγερσιακής αναρχίας. Η αναφορά στον  ένοπλο αγώνα μπορεί εύκολα να παρεξηγηθεί ως μια μονομανία, ως ένας  φετιχισμός των όπλων, ως μια άτυπη ιεράρχηση των μέσων του αναρχικού  αγώνα που τοποθετεί το ένοπλο ως την ανώτερη μορφή δράσης.

Εμείς πάντοτε τόσο στο λόγο μας, όσο και στις πράξεις μας δεν ιεραρχήσαμε τις μορφές σύγκρουσης με το σύστημα. Ποτέ  δεν πιστέψαμε ότι μια πράξη γίνεται περισσότερο και λιγότερο «αναρχική»  ανάλογα με τα ποσοστά βίας που συγκεντρώνει. Ταυτόχρονα, όμως, είμαστε  κάθετα αντίθετοι στους διαχωρισμούς των παραδοσιακών «αναρχικών» που  δικαιολογούν και υπερασπίζουν μια βίαιη ενέργεια, μόνο όταν αυτή  εκδηλώνεται μαζικά σε μια πορεία, αλλά την απαξιώνουν και την  υποβαθμίζουν όταν αυτή πραγματοποιείται στο σκοτάδι της νύχτας από μια  αποφασισμένη μειοψηφία συντρόφων.  Επίσης ποτέ δεν συμφωνήσαμε με  έναν ηλίθιο διαχωρισμό που διατυπώνεται από κάποιους «αναρχικούς» σε  ορισμένες χώρες και κάνει αποδεκτή την αναρχική βία μονάχα όταν αυτή  στρέφεται αποκλειστικά ενάντια σε έναν υλικό στόχο, αλλά αντίθετα  περιθωριοποιεί και αποδοκιμάζει την πρακτική της εκτέλεσης ενός  αξιωματούχου που στελεχώνει το σύστημα, κάνοντας λόγο για το σεβασμό της  ζωής. Για εμάς δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή ενός  μπάτσου, ενός δικαστή, ενός εισαγγελέα, ενός δημοσιογράφου ή ενός  ρουφιάνου.

Όταν, λοιπόν, χρησιμοποιούμε τον όρο του «ένοπλου αγώνα» ουσιαστικά  στέλνουμε  και ένα μήνυμα σε αυτούς τους παραδοσιακούς παλαιοαναρχικούς  που με την ηθικολογία τους, θέλουν να ανακόψουν την ομορφιά της  αγριότητας της αναρχικής δράσης και να την περιορίσουν σε πιο ήπιες και  μαζικές μορφές διαμαρτυρίας απέναντι στο σύστημα. Για εμάς ένας  αναρχικός σύντροφος μπορεί να χρησιμοποιεί απ΄το μολύβι και το χαρτί ως  και το καλάσνικοφ και τις βόμβες ενάντια στην εξουσία και τον πολιτισμό  της.

Πρόβες ανωμαλίας με την επίθεση στο MallΑνάλυση που αποκαλύπτει πόσο απέχει το Mall του Αμαρουσίου, από τη Μαδρίτη\  Παρέμβαση του Ειδικού Συνεργάτη

Του Ειδικού Συνεργάτη

Μέχρι στιγμής το αντάρτικο πόλης έχει κρατηθεί μακριά από την ισλαμική τρομοκρατία που τώρα, με τα γεγονότα στην Αλγερία και το Μαλί φαίνεται να ανακάμπτει.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις πιέσεις για την ΑΟΖ μπορεί να φέρει ραγδαίες ανακατατάξεις στην φύση της τρομοκρατίας όπως την γνωρίζουμε.

Το χτύπημα στο The Mall, αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο χτύπημα σε χώρο μαζικής προσέλευσης, έστω και αν είχε όλα τα χαρακτηριστικά του συμβολικού χτυπήματος.

Τις τελευταίες όμως ημέρες υπάρχει πλήθος ρεπορτάζ και έντονη ανησυχία ακόμα και στις ΗΠΑ που πρωτοστάτησαν στην λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη», για εμπλοκή πυρήνων της Αλ Κάιντα που παραδοσιακά εκκολάπτονται στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Κάτι παραπάνω γνωρίζουν αφού οι ΗΠΑ είχαν ενισχύσει σημαντικά αυτούς τους πυρήνες για να αγωνιστούν ενάντια στην εισβολή των σοβιετικών.

Γιατί η ΑΟΖ;

Οι βίαιες εγκαθιδρύσεις καθεστώτων που ευνοούν την ανάπτυξη ακραίων κινημάτων στην Λιβύη και την Αίγυπτο, είχαν μία αλγεινή διάσταση για την Ελλάδα, την οποία ουδείς έθιξε. Όλες αυτά τα καθεστώτα θεωρούν την ισλαμική Τουρκία του Ερντογάν ως προστάτιδα δύναμη. Συμπτωματικά όμως, η Ελλάδα πρέπει να διευθετήσει την ΑΟΖ με αυτές τις χώρες! Δηλαδή την Αίγυπτο και την Λιβύη, εκτός από την Τουρκία. Ήδη οι ψυχρολουσίες έρχονται η μία μετά την άλλη, ενώ τρία χρόνια πριν η κατάσταση ήταν τελείως διαφορετική. Από κοντά βεβαίως και η Αλβανία όπου ο τουρκικός παράγοντας επηρεάζει καθοριστικά το ισλαμικό στοιχείο. Η μόνη περίπτωση που η χώρα θα ασκούσε αποτελεσματική πίεση στην Τουρκία για την ΑΟΖ, θα ήταν να έχει συμφωνήσει με τις υπόλοιπες χώρες. Ώστε η άρνηση της Τουρκίας να ήταν «παραφωνία». Τώρα η Ελλάδα δεν τα καταφέρνει ούτε στα Δυτικά, πολλώ δε, να πιέσει την Τουρκία για να δεχθεί το οτιδήποτε.

ΟΙ...ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥ!!!

samaras12
Με....δημοκρατικές διαδικασίες αντιμετωπίζει και το πρόβλημα των απεργιών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ο Μεσσήνιος ο οπίος επιμένει στο μέτρο της επίταξης και των απολύσεων...Πριν απο λίγο έξω απο το μέγαρο Μαξίμου έκανε δήλωση στην οποία μιλάει για συντεχνίες που ταλαιπωρούν το λαό...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»;

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»;

Στους Εβραίους «προοδευτικούς» οικονομολόγους του Μανχάταν ο Τσίπρας! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_120.html#ixzz2Isrli3ro


Τα βρώμικα ελληνικά ΜΜΕ δεν μας είπαν κουβέντα για το ποιοί είναι αυτοί που ελέγχουν το Levy Institute.. Γιατί άραγε; Μήπως γιατί είναι μερικοί Εβραίοι τραπεζίτες; 
Γιατί μας κρύβουν οτι ο "αριστερός" αντικαπιταλιστής Τσίπρας συναντήθηκε με τους "Τραπεζίτες του Θεού"; 
Πάλι απάτη!!

Θαυμάστε τώρα πως πως εξαπατά η "ΑΥΓΗ" τον ελληνικό λαό σχετικά με το τί είναι το Levy Institute. Εννοείται δεν λέει πουθενά ότι είναι εβραϊκό. Γιατί Εβραίοι στο Μανχάταν σημαίνει τράπεζες.
Οπότε η "ΑΥΓΗ" δεν πρόκειται να μας πει ποτέ οτι ο Τσίπρας πήγε να συναντήσει τους τραπεζίτες!!

Απόσπασμα απο την ΑΥΓΗ

Levy Economics Institute

Το Levy Εconomics Institute του ιστορικού Bard College στη Νέα Υόρκη ερευνά ζητήματα που αφορούν την αναδιανομή του πλούτου, την ισότητα των δύο φύλων, τη νομισματική πολιτική και τις χρηματοπιστωτικές αγορές, τη μετανάστευση και τις κοινωνικές δομές. Οι έρευνές του κατά κανόνα εκδίδονται και αποτελούν πηγές αναφοράς, ενώ συχνά διοργανώνει συνέδρια και διαλέξεις με προοδευτικό πρόσημο.


πηγη

ΟΤΑΝ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ ΤΟΝ ΤΟΝΙ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΝΙ, ΜΕ 12 ΕΚ ΕΥΡΩ ΔΕΝ "ΦΙΛΟΔΩΡΗΣΕΣ" ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΣΟΥ; ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΜΙΛΑΣ, ΤΟΝΙ;


alexandros-samaras
Και η διαπλοκή αλλά και το γλύψιμο έχουν τα όρια τους. Οι μεγαλονταβατζήδες του τόπου παρουσιάζουν ως έκτακτη είδηση μια χυδαία δήλωση του πρωθυπουργού της χώρας, ο οποίος προσπαθεί να μας πείσει ότι αποτελεί τον αδέκαστο τοποτηρητή των συμφερόντων των Γερμανών στην Ελλάδα. Η δήλωση ντροπής είναι η εξής:
«Ο Ελληνικός Λαός έχει κάνει θυσίες. Τεράστιες θυσίες. Και εξαιρέσεις δεν μπορώ να επιτρέψω.
Άλλωστε, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν ανήκουν στις συντεχνίες. Στο Λαό ανήκουν, που έχει το δικαίωμα να τα χρησιμοποιεί και όχι να τον ταλαιπωρούν από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Γι' αυτό, ας το καταλάβουν όλοι: Τα λάθη του παρελθόντος δεν θα ξαναγίνουν! Καθαρές κουβέντες!»
Δεν μπορεί λοιπόν να επιτρέψει εξαιρέσεις ο Τόνι Τσολάκογλου. Τότε θα μπορούσε να μας απαντήσει στο ερώτημα που του έχουμε θέσει 6 μήνες τώρα; Με ποια κριτήρια έδωσε 12 εκ ευρώ στο αδερφάκι του μέσω του "πράσινου" Σγουρού για το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ), όπου προεδρεύει ο Αλέξανδρος Σαμαράς - αδερφός του πρωθυπουργού Αντώνη, ποσό για το οποίο εγκαινιάστηκε η νέα εποχή της (νέας) σεμνότητας και της βαριάς λιτότητας; Απάντα, Τόνι. Κάνεις εξαιρέσεις και ποιες δοσίλογε πρωθυπουργέ της χώρας;

Λίγα λεπτά πριν οδηγηθούν στην αγχόνη για ληστεία, οχι για ΕΣΧΑΤΗ προδοσία! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_6031.html#ixzz2IsrTiJ1H


Λίγα λεπτά πριν οδηγηθεί στην αγχόνη

Η φωτογραφία που βλέπετε είναι τραβηγμένη λίγα λεπτά πριν το τέλος των δύο νεαρών που θανατώθηκαν σε δημόσιο απαγχονισμό.
Ο 20χρονος, ανασαίνει γοργά, σταματά για λίγο μπροστά στη θέα της κρεμάλας και ξεσπά σε κλάματα ακουμπώντας το κεφάλι του στον ώμο του ανθρώπου που πρόκειται πολύ σύντομα να τον θανατώσει....

Ο 20χρονος Αλιρέζα Μαφίχα και ο 23χρονος Μοχάμαντ Αλί Σορούρι βρήκαν τραγικό θάνατο την περασμένη Κυριακή στην κρεμάλα που είχε στηθεί σε πολυσύχναστο δρόμο της Τεχεράνης. Οι δύο νεαροί εκτελέστηκαν, ενώπιον μάλιστα τριακοσίων περίπου παρευρισκομένων, καθώς καταδικάστηκαν για επίθεση και ληστεία που πραγματοποίησαν τον περασμένο Δεκέμβριο.
Αυτό που συγκλονίζει είναι η ανθρώπινη στιγμή και το ξέσπασμα του μελλοθάνατου Μαφίχα, αλλά και η στάση του εκτελεστή του.
Η σκηνή που απαθανατίστηκε από φωτογράφο που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στον τόπο της εκτέλεσης, κάνει τον γύρο του κόσμου από την Κυριακή και συγκλονίζει με το ξέσπασμα και την ευαισθησία των δύο ανδρών.
Ο Αγιατολάχ Σαντέκ Λαριτζάνι σχολιάζοντας την εκτέλεση των δύο, δήλωσε πως αυτό που έκαναν «ήταν προσβολή στο Ισλάμ, στον Θεό και το κράτος, για αυτό εκτελέστηκαν δια απαγχονισμού». Το Ιράν βρίσκεται στη λίστα με τις χώρες που σημειώνουν τον υψηλότερο αριθμό εκτελέσεων ετήσια, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.