Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΟΡΙΑ

TSIPRAS-AST
Για «απόπειρα επίθεσης από τέσσερα άτομα, φερόμενα μέλη της Χρυσής Αυγής Νέας Υόρκης, προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα», μιλά με σημερινό της ρεπορτάζ η ακροαριστερή φυλλάδα «Ελευθεροτυπία». Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η απόπειρα έγινε μετά το τέλος ομιλίας του σε πανεπιστήμιο στο κεντρικό Μανχάταν στη Νέα Υόρκη.
Να και οι λεπτομέρειες:
«Την παρουσία και τις κινήσεις των τεσσάρων φερόμενων μελών της Χ.Α αντιλήφθηκαν εγκαίρως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης ,τα οποία έσπευσαν να προστατεύσουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχηματίζοντας ένα ανθρώπινο τοίχος. Τα τέσσερα άτομα είναι ομογενείς που διαμένουν στην περιοχή της Αστόρια. Την παρουσία τους είχαν εντοπίσει μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης κατά την διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μεταπτυχιακό Κέντρο του Δημοτικού Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης (CUNY) με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της περιοδείας του στις ΗΠΑ. Αρχικά τα φερόμενα ως μέλη της Χρυσής Αυγής προσπάθησαν να θέσουν ερωτήσεις στον κ. Τσίπρα. Όταν κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν τα το καταφέρουν, καθώς η εκδήλωση πλησίαζε προς το τέλος της, κινήθηκαν προς το μέρος του με απειλητικές διαθέσεις. Παρενέβη, η ασφάλεια του Πανεπιστήμιου και τους απομάκρυνε από την αίθουσα. Κατά της έξοδό τους καθύβρισαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκαν με υποτιμητικό τρόπο στους μετανάστες».

Αποκάλυψη σοκ: Από το 1989 υπήρχε η συμφωνία διάλυσης της Ελλάδας


Ένα βαρύ μυστικό που κρατούσε στην καρδιά του επί δεκαετίες, φανέρωσε ο Δημήτρης Παξινός. Από το 1989 υπήρχε η συμφωνία διάλυσης της Ελλάδας.
Ένας εκ των σοβαρότερων λειτουργών στον χώρο της δικαιοσύνης και της μαχόμενης δικηγορίας. Ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, είχε επισκεφθεί το Βελιγράδι μαζί με αντιπροσωπεία του ΔΣΑ το 1989.
Τότε που όλα ήταν ακόμα ρευστά και το Γερμανικό σχέδιο διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας δεν είχε γίνει εμφανές στο βαθμό που εκδηλώθηκε στην συνέχεια.


Σ’ εκείνη την επίσκεψη, άκουσε τον ομόλογο του, πρόεδρο του οικείου δικηγορικού συλλόγου του Βελιγραδίου, απολύτως πεπεισμένο για την λαίλαπα που θα ακολουθούσε.
Του δήλωσε μάλιστα ξεκάθαρα ότι:
“Οι συμφωνίες διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας υπήρχαν και περίμεναν την ώρα. Υπάρχουν όμως και για εσάς!!”
Ίσως αυτό να φάνταζε απίστευτο εκείνον τον καιρό. Σημερα όμως οι εξελίξεις στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, μόνο ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας δεν το κανουν να ακούγεται. Γι’ αυτό και απαιτείται εθνική ενότητα και εγρήγορση.
Από όλους, όχι από την “αριστερά” ή την “δεξιά” κυβέρνηση. Διότι ο κύριος Παξινός, στο ίδιο του το άρθρο στα Επίκαιρα, δίνει την εξήγηση της κακοδαιμονίας μας: “Όλα αυτά τα χρόνια κατάφεραν να διχάσουν τον Ελληνικό λαό με ιδεοληψίες, νεκραναστάσεις και φαντάσματα, μεταφέροντας σκηνές εμφυλιακών συγκρούσεων, ιδιαίτερα παραμονές εκλογών”.
Οι καταστάσεις απαιτούν να δώσουμε άμεσα ένα τέλος.ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΑ

Ώρα τρόικα: Έρχονται νέες περικοπές και μέτραΏρα τρόικα: Έρχονται νέες περικοπές και μέτρα
Τα ρολόγια τους κουρδίζουν οι εκπρόσωποι της τρόικα μέχρι να ξεφουρνίσουν τα νέα μέτρα και τις περικοπές σε βάρος του ελληνικού λαού, οι οποίες θα είναι όπως πάντα... απολύτως αναγκαίες για να γλιτώσουμε την χρεοκοπία και σύμφωνα με την μνημονιακή συγκυβέρνηση οι... τελευταίες. Ξεκίνησε από τώρα το γνωστό επικοινωνιακό παιχνίδι: "Προετοιμάζω το έδαφος για την νέα βόμβα" με μπροστάρη τον συνήθη ύποπτο Πολ Τόμσεν.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ σ την Ελλάδα σε συνέντευξη του στα "Νέα"  τονίζει πως: "Για να αποφευχθούν περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, είναι απαραίτητο να προχωρήσει η κυβέρνηση στην ορθολογική οργάνωση της φορολογικής διοίκησης, καθώς και σε άλλες μεταρρυθμίσεις που είναι ζωτικής σημασίας για να στηριχτεί η επιστροφή στην ανάπτυξη, όπως για παράδειγμα οι ιδιωτικοποιήσεις". Όπως αναφέρει "κατά τη διάρκεια των χρόνων, η είσπραξη φόρων επηρεάστηκε από πολλούς παράγοντες. Κεκτημένα συμφέροντα και ανεπαρκείς πολιτικές δεσμεύσεις μπλόκαραν μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και κατά το τελευταίο έτος η έλλειψη ηγεσίας είχε επίσης αρνητικό αντίκτυπο. "Η Ευρώπη πρώτη φορά αναγνώρισε ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο χωρίς χρηματοδοτήσεις από την Ευρώπη στη χώρα. Σημειώστε ότι η δέσμευση είναι υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει πλήρως το πρόγραμμα και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει να πετυχαίνει τους προγραμματικούς της στόχους", καταλήγει. Τέλος, παραδέχεται πως ότι το ΔΝΤ και η Ε.Ε. αποδείχθηκαν υπερβολικά αισιόδοξοι στις προβλέψεις που είχαν εξαρχής διατυπώσει για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Στο ίδιο μοτίβο κινείται και η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία επισήμανε στο τηλεοπτικό κανάλι France 2 ότι "οι επιπτώσεις των σχεδίων λιτότητας επί της ανάπτυξης είναι πιο ισχυρές απ' ό,τι είχαμε προβλέψει πριν από 3-4 χρόνια. Πρέπει οι Ευρωπαίοι να διανύσουν μαζί το δρόμο. Ο στόχος αυτός μάς φαίνεται πως είναι εξαιρετικά φιλόδοξος. Δεν πρέπει μόνη της η Γαλλία, μόνη της η Ισπανία, μόνη της η Ελλάδα να πει: 'είναι πολύ δύσκολο για μένα, θα το κάνω πιο σιγά'. Είναι καλύτερο να το κάνουν συλλογικά, να διαθέσουν λίγο περισσότερο χρόνο μάλλον παρά να προχωρούν με βήμα ταχύ».
Το μαστίγιο από τον Τόμσεν λοιπόν και το... καροτάκι από την Λαγκάρντ. Τον ρόλο του εκτελεστή εντολοδόχου θα αναλάβει η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά με τις γνωστές δικαιολογίες "κάντε λίγο υπομονή ακόμα, τα τελευταία μέτρα είναι, είναι απολύτως απαραίτητα, τώρα ξεκινά η ανάπτυξη".

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ Ο «ΚΟΚΚΙΝΟΣ» ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ!

ΕΑ_446
Πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες το συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά» (κάποιοι λένε πως έγινε καθ’ υπόδειξη της αμερικανικής πρεσβείας για τον «εξωραϊσμό» του ΣΥΡΙΖΑ στους πιστούς…).
Κατά… διαβολική σύμπτωση, οι μόνοι μητροπολίτες που παρευρέθηκαν στη θλιβερή αυτή σύναξη ήταν όλοι όσοι είχαν κάνει εκείνες τις πρωτοφανείς στα ελληνικά πολιτικά χρονικά δηλώσεις κατά πολιτικού κόμματος (της Χρυσής Αυγής). Φυσικά, ουδείς αρχηγός αριστερού κόμματος παρέστη (ούτε καν ο Φανούρης…), δείχνοντας την πλήρη απαξίωσή τους προς τους διοργανωτές της, ενώ κάποια τρίτης τάξεως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησαν στη συνεδρία έμειναν αμετακίνητοι στις σκληρές αντιχριστιανικές θέσεις του συνονθυλεύματός τους. Άρα, άνθρακες ο θησαυρός, για την Εκκλησία της Ελλάδος.
Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο «καλύτερα άθεος παρά χρυσαυγίτης» μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος, θαυμαστής προφανώς του Στάλιν, του Χότζα, του Τσαουσέσκου και λοιπών κομμουνιστών δικτατόρων που σφαγίασαν ιερείς και πιστούς, γκρέμισαν τις εκκλησίες και απηγόρευσαν την Πίστη.

Φωτογραφίες Τούρκων στρατηγών με πόρνες > Το κατασκοπικό σήριαλ συνεχίζεται


Εκθέσεις Υγείας Τουρκων Στρατηγών φερεται να ειχαν εξασφαλίσει μελη σπείρας που κατηγορούνται ότι εκβιαζαν τους στρατιωτικούς με φωτογραφικο υλικό με πόρνες και συγκέντρωναν πλήροφορίες που θα πουλουσαν - που αλλού;- και στην Ελλάδα.
Την νέα πτυχή της - γνωστης - υπόθεσης στρατιωτικής κατασκοπείας στην Τουρκια από την οποία προκύπτουν λεπτομέρειες-σοκ από το κατηγορητήριο παρουσιάζει η Radikal με τον τίτλο « Οι Εκθέσεις για την υγεία των Στρατηγών στα χέρια της σπείρας».


Η σπείρα - υποστηρίζει η εφημερίδα - προκύπτει ότι έχει εξασφαλίσει Εκθέσεις υγείας των Στρατηγών ε.α. Ιλκέρ Μπασμπούγ και Μπεκιρ Καλιοντζού. Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι προέκυψαν λεπτομέρειες που προκαλούν σοκ στο κατηγορητήριο της υπόθεσης «Στρατιωτικής Κατασκοπείας» που ξεκίνησε για 357 κατηγορούμενους εκ των οποίων οι 18 είναι προφυλακισμένοι. Σημειώνεται ότι η σπείρα μέσω των γυναικών που έκαναν πορνεία είχε συγκεντρώσει στοιχεία από στιγμές ακατάλληλες του ανώτατου στρατιωτικού προσωπικού και χρησιμοποιώντας αυτές κάνοντας εκβιασμό εξασφάλιζε μυστικές στρατιωτικές πληροφορίες.
  Σύμφωνα με τα στοιχεία Word με την ονομασία «Πανδώρα» που εξασφαλίστηκαν κατά τις επιχειρήσεις, η σπείρα εξασφάλιζε μέσω πορνείας στρατιωτικές πληροφορίες από στρατιωτικούς τις οποίες -αναφερει η εφημερίδα - θα πουλούσε στην Ελλάδα, σε μια χώρα που έχει ακτή στην Μαύρη Θάλασσα, ακόμα και στο ΡΚΚ.onalert

“ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΙ”: ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ

SILLIPSI
Ακόμα δύο «κατατρεγμένοι οικονομικοί μετανάστες» από την Αλβανία, ένας 36χρονος άντρας και μία 30χρονη γυναίκα – συνελήφθησαν από την Αστυνομία στην Κεφαλονιά, ενώ δύο ακόμα συνεργοί (και ομοεθνείς) τους αναζητούνται, γιατί είχαν συστήσει ληστοσυμμορία και κατάκλεβαν ανύποπτους Έλληνες.

Σοβαρή κρίση στο Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό


Λιγοστεύουν επικίνδυνα οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του Τουρκικού πολεμικού ναυτικού, καθώς στις καταδίκες για το σχέδιο Βalyoz, υπόθεση Egkenekon και το δίκτυο κατασκοπίας “Πανδώρα”, έρχονται να προστεθούν και παραιτήσεις διαμαρτυρόμενων ναυάρχων. Σύμφωνα με πληθώρα δημοσιευμάτων τουρκικών ΜΜΕ, η προ διμήνου παραίτηση του Αντιναυάρχου Nusret Güner, είχε τον χαρακτήρα διαμαρτυρίας για τις δικαστικές καταδίκες συναδέλφων του, εμπλεκόμενων στις υποθέσεις του Σχεδίου Balyoz και της Ergenekon.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ… ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ)

ASTYNOMIKOI
Μπορεί να μην υπάρχουν αστυνομικοί για την ασφάλεια του πολίτη –όπως ξέρει ο κόσμος όλος και όπως καταγγέλλουν και οι ίδιοι οι αστυνομικοί- υπάρχουν όμως για την αντιμετώπιση της… ρατσιστικής βίας! Έτσι, όπως ανακοίνωσε το Αρχηγείο της Αστυνομίας, ξεκίνησε την Τετάρτη η εκπαίδευση των 200 παρακαλώ αστυνομικών, που στελεχώνουν τα «Τμήματα και τα Γραφεία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας», σ’ ολόκληρη την επικράτεια.
Ιδού και το… εκπαιδευτικό πρόγραμμα:
« Ανάλυση κοινωνικών ζητημάτων και αντιμετώπισης ρατσισμού, Ανάλυση θεμάτων Δημόσιας Ασφάλειας, Ρατσισμός – Ξενοφοβία. Αντιμετώπιση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, Νομικές διατάξεις που αφορούν στην παράνομη μετανάστευση και το ρατσισμό, Αναγνώριση κινήτρων ρατσιστικής βίας, Φαινόμενα ρατσισμού στην Ελλάδα και εμπειρία του δικτύου καταγραφής περιπτώσεων ρατσιστικής βίας και Διεθνής Προστασία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Σύγχρονοι προβληματισμοί. Υπενθυμίζεται ότι, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, συστάθηκαν οι Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας. Ειδικότερα, ιδρύθηκαν δύο Τμήματα (στις Υποδιευθύνσεις Κρατικής Ασφάλειας των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης) και 68 Γραφεία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας σε όλη την Ελλάδα».
Να σημειωθεί, ότι από την προηγούμενη Δευτέρα ξεκίνησε την 24ωρη (!!!) λειτουργία της η ειδική τηλεφωνική γραμμή 11414 όπου μπορούν οι πολίτες – ακόμη και ανώνυμα – να καταγγέλλουν περιστατικά «ρατσιστικής» βίας.

Ο πρόεδρος της Αλβανίας υποστηρίζει τα αιτήματα των τσάμηδων


Ο επικεφαλής του κόμματος τσάμ της Αλβανίας, Σπετίμ Ίντριζι συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι με αντικείμενο συζήτησης το λεγόμενο ζήτημα των τσάμ.
Στη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος των Τσαμ και επικεφαλής του κόμματος PDIU, δήλωσε στον πρόεδρο της Αλβανίας ότι το ψήφισμα που κατέθεσε στο αλβανικό κοινοβούλιο αποτελεί μία στερεή βάση για την επίλυση του ζητήματος των Τσαμ και την κοινότητα των Τσαμ, στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας και της Συνθήκης Φιλίας, μεταξύ των δύο χωρών- Αλβανίας και Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον ίδιο το ψήφισμα αυτό θα χρησιμεύσει για να ενισχυθούν οι περαιτέρω σχέσεις.
Με τη σειρά του, ο αρχηγός του κράτους, είπε ότι υποστηρίζει την επίλυση του ζητήματος των τσάμ στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας και αμοιβαίας κατανόησης, με βάση τις σχετικές διεθνείς πράξεις και θεσμούς και υποσχέθηκε την πλήρη δέσμευσή του στην υποστήριξη του θέματος αυτού.
--
 

ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΚΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ – ΥΠΑΡΧΕΙ “ΔΑΚΤΥΛΟΣ” ΤΗΣ… ΣΥΓΓΡΟΥ;

84275848282129
Κριτική απ’ όλες τις μεριές δέχεται το συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ετούτη εδώ πια ξεπερνά τα όρια και της πιο αρρωστημένης φαντασίας. Αυτή τη φορά το… κράξιμο –μέσω facebook- το ρίχνει η γνωστή τραβεστί Πάολα Ρεβενιώτη, «πρωτοπόρος στις gay και τρανς διεκδικήσεις ακτιβίστρια και εκδιδόμενη» (όπως αυτοσυστήνεται), της ροζ συνιστώσας του… έρωτα.

Η προσευχή προς την ‘άγνωστη οντότητα’ στην ορκωμοσία του Ομπάμα


“The spirit in the sky”…. Αν ο στόχος του Ομπάμα με την επίσημη προσευχή στην τελετή ορκωμοσίας ήταν να περιθωριοποιήσει και να προσβάλλει τους συντηρητικούς χριστιανούς, μπορούμε να πούμε ότι η αποστολή εξετελέσθη.
Η επιλογή της Myrlie Evers-Williams, προέδρου της NAACP, της«Εθνικής Ενώσεως για την Πρόοδο των Έγχρωμων Ανθρώπων» και χήρας του ακτιβιστή για τα πολιτικά δικαιώματα Evers Medgar που δολοφονήθηκε το 1963, ξέφυγε από το ιστορικό πρωτόκολλο.
Ήταν η πρώτη γυναίκα και πρώτη μη-κληρικός που οδήγησε την εναρκτήρια προσευχή. Πήρε τελευταία στιγμή την θέση του πάστορα Louie Giglio, όταν ανακαλύφθηκε ότι ο 54χρονος λευκός πάστορας από την Ατλάντα, είχε κηρύξει ένα κήρυγμα πριν από 20 χρόνια που εξέθετε την θέση της Αγίας Γραφής για την ομοφυλοφιλία (την είχε χαρακτηρίσει "αμαρτία" και... "κάηκε").

Τα λόγια (προσευχή;) της Evers-Williams αντιπροσωπεύουν μια εντυπωσιακή απόσταση από την ιστορική εναρκτήρια προσευχή και από κάτι που να μοιάζει με χριστιανική, προσευχή.

Όταν ζητήθηκε από την Evers-Williams να περιγράψει τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις, είπε:

"Έχω υπάρξει Βαπτίστρια, έχω υπάρξει Μεθοδίστρια, έχω υπάρξει Πρεσβυτεριανή. Έχω παρακολουθήσει όλες αυτές τις εκκλησίες ανάλογα με το πού έχω ζήσει στη ζωή μου".

Αν και αυτό ακούγεται σαν ‘κλασσική’ προτεστάντισσα, όταν άρχισε η «προσευχή» της έμοιαζε σαν κάτι με ανακοίνωση,και έτσι περιμέναμε να ακούσουμε πότε θα πει την "προσευχή":

"Αμερική, είμαστε εδώ, στην πρωτεύουσα του έθνους μας σε αυτή την 21η Ιανουαρίου του 2013, την τελετή ορκωμοσίας του 45ου[μάλλον είναι 44ος ] προέδρου μας Μπαράκ Ομπάμα".

Και ακούστε «προσευχή»:

"Ερχόμαστε αυτή τη στιγμή να ζητήσουμε ευλογίες για τους ηγέτες μας, τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο, τα μέλη του Κογκρέσου, όλους τους εκλεγμένους και διορισμένους αξιωματούχους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Είμαστε εδώ για να ζητήσουμε ευλογίες για τις ένοπλες δυνάμεις, τις ευλογίες πάνω σε όλους όσους συμβάλλουν στην ουσία του ‘αμερικανικού πνεύματος’, του ‘αμερικάνικου ονείρου’.Την ευκαιρία για να γίνουμε ό,τι η ανδρική ή η γυναικεία φύση μας, μας επιτρέπει να είμαστε. Αυτή είναι η υπόσχεση της Αμερικής".

Είναι αυτό προσευχή ή ομιλία; Αν ήταν μια προσευχή, δείτε ότι η Evers-Williams στην ουσία απευθύνεται στην "Αμερική" (!) παρακαλώντας την "Αμερική" να δώσει τις ευλογίες της στους ηγέτες και τη χώρα…

Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, η Evers-Williams έκλεισε την«προσευχή» της με το "εις το όνομα του Ιησού", το οποίο ήταν αστείο βέβαια,γιατί ποτέ δεν απεύθυνε προσευχή της σ’ Αυτόν, ή το Θεό Πατέρα. Εκείνη όμως συνεχώς μιλούσε γενικώς για κάποιο «πνεύμα» (“spirit”).

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Η απελπισία του καθεστώτος απέναντι στην Χρυσή ΑυγήΗ απελπισία του καθεστώτος απέναντι στην Χρυσή Αυγή
Έχουμε δει τις τελευταίες μέρες τον Αλέξη Τσίπρα να γυρνά την υφήλιο και να προσπαθεί να πείσει τους διεθνείς επικυρίαρχους για την ανάγκη αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο θίασος συνιστωσών, του οποίου θεωρητικά ηγείται, αποτελεί το αριστερό δεκανίκι του αμαρτωλού συστήματος της κλεπτοκρατίας, που επί δεκαετίες προσπαθεί να διαλύσει την Ελλάδα. Πήγε στην Γερμανία και παρακάλεσε τον Σόιμπλε να βοηθήσει εναντίον της Χρυσής Αυγής. Πήγε και στο Αμέρικα για να μιλήσει με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για το ίδιο ακριβώς ζήτημα.
Την ίδια ακριβώς ανησυχία έχει βέβαια και η άλλη πτέρυγα του καθεστώτος, η κυβερνητική. Ο Σαμαράς έστειλε τον Αβραμόπουλο να συνεννοηθεί με τους Αλβανούς για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. Ο Βενιζέλος έβαλε τους συνταγματολόγους του να ψάξουν τρόπο, ώστε η θέληση του Ελληνικού Λαού να τεθεί εκτός νόμου. Ακόμα και το ΚΚΕ, μέσα στην γραφικότητα του όπως πάντα, ανησυχεί για την άνοδο της Χρυσής Αυγής. Για την κλεπτοκρατία κανείς τους δεν ανησυχεί, προφανώς.
Το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών αντιμετωπίζει μια συνολική πολεμική από αυτό το αμαρτωλό σύστημα που ταλαιπωρεί τον Λαό για δεκαετίες. Πραγματικά τιμητικός αυτός ο πόλεμος. Τιμητικός όσο αστείες είναι οι προσπάθειες του καθεστώτος για να προσάψει κατηγορίες εναντίον μας. Μια από τις πιο χαρακτηριστικές σταθερές στην προσπάθεια αυτή του καθεστώτος, είναι ότι οι «μάρτυρες» διαθέτουν «ακτίνες Χ» που άμεσα εντοπίζουν κομματικές ταυτότητες της Χρυσής Αυγής. Αντιθέτως όταν γίνονται πραγματικά γεγονότα που αφορούν στελέχη δικά τους, εκεί οι κομματικές ταυτότητες εξαφανίζονται ως δια μαγείας. Ενδεικτικό παράδειγμα η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ που πρωτοστατούσε σε κύκλωμα λευκών γάμων, της οποίας την πολιτική ταυτότητα ουδείς καθεστωτικός δημοσιογράφος, ούτε είδε, ούτε ανέφερε.
Βλέπουν «φαντάσματα» και προσπαθούν να κατασκευάσουν «σκιάχτρα», προκειμένου να διατηρήσουν στην εξουσία το αμαρτωλό καθεστώς που χρόνια τώρα τους τάιζε. Η τελευταία φαιδρή είδηση που ακούμε, σήμερα, σχετικά με αυτή την απέλπιδα προσπάθεια τους, λέει ότι «φερόμενα ως μέλη της Χρυσής Αυγής κινήθηκαν απειλητικά προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ». Βέβαια το «γεγονός» δεν το αντιλήφθηκε καν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το πληροφορήθηκε εκ των υστέρων. Για να το μεταφράσουμε στα Ελληνικά από τα «κομμουνιστικά», το όλο «γεγονός» το σκαρφίστηκε το επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, ενημέρωσε εκ των υστέρων τον Τσίπρα και πήρε την έγκριση του για την νέα προσπάθεια προπαγάνδας. Ακολούθως η «είδηση» μεταφέρθηκε όπως οι προκηρύξεις των τρομοκρατών, στην «Ελευθεροτυπία», προς αναπαραγωγή.

Ετοιμάζονται για παγκόσμιο νομισματικό πόλεμο


Για έναν παγκόσμιο πόλεμο σε επίπεδο νομισμάτων προετοιμάζονται τα μεγάλα dealing rooms των ξένων τραπεζών.
Η προειδοποίηση του απερχόμενου προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, σχετικά με την σταθερότητα του ευρώ έναντι του δολαρίου, παρά τον πόλεμο που δέχθηκε το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, μόνο τυχαία δεν έγινε.

Όπως τυχαίο δεν ήταν και το σχετικό δημοσίευμα των Financial Times, που προειδοποιούσε γι αυτόν τον πόλεμο, προχθές, αλλά και η μεγάλη συζήτηση που έχει ξεκινήσει τελευταία, αναφορικά με την ολική επαναφορά της ιαπωνικής οικονομίας και του γιεν.
Άγνωστος «Χ» αυτής της ιστορίας είναι το δολάριο. Οι αναλυτές, που ασχολούνται με το αμερικανικό νόμισμα, περίμεναν προχθές το βράδυ με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία ορκωμοσίας του προέδρου Ομπάμα, για να βγάλουν κάποια συμπεράσματα αναφορικά με τα σχέδια του ως προς την νομισματική του πολιτική. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό, παρά τις προσπάθειες που έγιναν να “διαβαστούν” μηνύματα πίσω από τις λέξεις.
Οι λέξεις «ισχυρό δολάριο» και «στήριξη του ευρώ», δεν ακούσθηκαν, μολονότι είχαν δημιουργηθεί σχετικές προσδοκίες Αποδείχθηκαν ωστόσο φρούδες στην πορεία…

Ο “Σουλεϊμάν”, η Παναγία και οι σύγχρονοι ραγιάδεςΟ “Σουλεϊμάν”, η Παναγία και οι σύγχρονοι ραγιάδες
Στην μακραίωνη Ιστορία του το Ελληνικό Έθνος, το λίκνο του ανθρώπινου πολιτισμού, γνώρισε αναρίθμητες στιγμές Ηρωισμού και Δόξας. Πάντοτε οι Έλληνες, με τα πεπραγμένα τους, άφηναν παρακαταθήκη, στις νεότερες γενιές, γενναίες πράξεις ως παράδειγμα. Μια από τις αναρίθμητες αυτές στιγμές, οι οποίες γιγάντωσαν τον Ελληνισμό στο διάβα των αιώνων, αποτελεί και το Ολοκαύτωμα της Κουτσούφλιανης, στις 13 Μαΐου 1898. Η ήττα μας στον Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 είχε ως εδαφική απώλεια, για την Ελλάδα, το ορεινό αυτό χωριό της Πίνδου, ανάμεσα στην Θεσσαλία και την Μακεδονία, με αποτέλεσμα -όταν επικυρώθηκε η παράδοση του χωριού στην τουρκία-, οι κάτοικοί του να κάψουν τα σπίτια τους και παίρνοντας μαζί τους τα οστά των προγόνων τους να φύγουν για το ελεύθερο Ελληνικό έδαφος, δημιουργώντας ένα νέο χωριό, την σημερινή Παναγία, στον Νομό Τρικάλων.
Λέγεται ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα, ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν ότι επαναλαμβάνεται ως τραγωδία, όταν τα Έθνη ξεχνούν την Ιστορία τους. Στην δεύτερη περίπτωση η τραγωδία, ορισμένες φορές, ανακατεύεται και με την αηδία... Γιατί όλα αυτά; Επειδή, όπως αναφέρει η ''είδηση'', ο τούρκος ηθοποιός Χαλίτ Εργκέντς, ο οποίος είναι γνωστός και ως '''Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής'' (λόγω του ρόλου του στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά), ''σκέφτεται πολύ σοβαρά να επενδύσει στην χώρα μας και να φτιάξει ένα σαλέ στην Παναγία λόγω της εξαιρετικής εντύπωσης που του έκανε η ομορφιά του φυσικού τοπίου στην ευρύτερη περιοχή''. Η αλήθεια είναι ότι αισθάνθηκα πάρα πολύ άσχημα στο άκουσμα της είδησης. Το χωριό αυτό είναι ο τόπος γέννησης και καταγωγής μου. Και αισθάνθηκα ακόμη πιο άσχημα μαθαίνοντας πως υπάρχουν κάποιοι ντόπιοι, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν με το άκουσμα της είδησης. Γιατί το ''σαλέ'' φέρνει ''μπίζνες''.
 
Και αυτές, με την σειρά τους, φέρνουν λεφτά. Και τα λεφτά για κάποιους είναι υπεράνω όλων. Άλλοι αφαιρούν ανθρώπινες ζωές προκειμένου να τα αποκτήσουν. Άλλοι, όμως, αφαιρούν κάθε ίχνος ευθιξίας, συνείδησης και φιλότιμου απέναντι στην Ιστορία του τόπου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, σε βάρος της Ιστορίας της Παναγίας, ως φυσικής συνέχειας της Κουτσούφλιανης και του Ηρωικού Ολοκαυτώματος του 1898. Κάθομαι, λοιπόν, και προσπαθώ να σκεφτώ ''ψύχραιμα'', όπως λένε, γύρω από το όλο ζήτημα. Η ψυχραιμία, όμως, ενός Έλληνα, ο οποίος έχει Εθνική Συνείδηση και εμπεριστατωμένη Γνώση της Ιστορίας (Ελληνικής και Παγκόσμιας) βρίσκεται στην εντελώς αντίθετη όχθη από την ''ψύχραιμη'' στάση κάποιων άλλων. Ένας τούρκος, που πρωταγωνιστεί μάλιστα σε ένα ανθελληνικό σήριαλ, σκοπεύει να ''επενδύσει'' στην Ελληνική Γη. Κάποτε, σ' αυτόν εδώ τον ευλογημένο Τόπο, όταν κάποιοι βάρβαροι ζητούσαν ''γην και ύδωρ'', τους περίμενε ο πάτος του πηγαδιού... Τώρα βρίσκουν και πιθανούς ''νενέκους'', πρόθυμους να τους εξυπηρετήσουν. Κάποτε οι βάρβαροι προσπαθούσαν να υποτάξουν με την βία, με τα όπλα, αυτήν την Χώρα. Άλλοτε τα κατάφερναν, άλλοτε όχι.
 
Σήμερα χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους. Η ''νέα τουρκοκρατία'' έρχεται με την πολιτιστική αλλοτρίωση, με την παραχάραξη της Ιστορικής αλήθειας, με τον εξωραϊσμό των αιμοσταγών δολοφόνων ως ''αναγκαίου γείτονα'', την ανήθικη ταύτιση θύτη και θύματος. ''Έλα, ρε φίλε, μα πού ζεις επιτέλους'' θα αναρωτηθεί ο '''πολιτικά ορθός'' συμπατριώτης μου. Έλα ντε, πού ζω; Σίγουρα δεν ζω στην εποχή των προγόνων μου, οι οποίοι δημιούργησαν την αθάνατη Εποποιία του 1898. Και ευτυχώς δηλαδή, γιατί τι θα μπορούσα να τους πω; Ότι κάποιοι σύγχρονοι απόγονοί τους, όχι μόνο δεν έχουν αντίρρηση για το εν λόγω, επερχόμενο, αίσχος αλλά το διατυμπανίζουν κιόλας ως μια ''μεγάλη επιτυχία''; Ο διεθνισμός, ανέκαθεν, είχε πολλαπλό πρόσωπο. Και ο κοσμοπολιτισμός, με την παραφυάδα του λεγόμενου lifestyle, είναι ένα από αυτά. Διότι ο κοσμοπολιτισμός, όπως και το κεφάλαιο, δεν έχει Πατρίδα. Επομένως, δεν έχει Ήθος, Σεβασμό, Αρχές, Αξίες, στοιχεία που συμβαδίζουν με την έννοια της Πατρίδας. Το χρήμα, οι ''επενδύσεις'', οι ''μπίζνες'' γενικά, αποτελούν την μόνη οντότητα, την οποία υποστηρίζουν, τον ''θεό'' που λατρεύουν οι θιασώτες του κοσμοπολιτισμού. Γι' αυτούς, όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται. Αποπατούν στα Ιστορικά γεγονότα του παρελθόντος, ασελγώντας ασύστολα πάνω στην μνήμη των Ηρώων του Έθνους μας.
 

Φυλάκιση 30 μηνών στον Έλληνα της CIA που αποκάλυψε απόρρητα στοιχεία

Φυλάκιση 30 μηνών στον Έλληνα της CIA που αποκάλυψε απόρρητα στοιχεία

O Τζον Κυριακού πρώην πράκτορας της CIA, καταδικάστηκε σε 30 μήνες φυλάκιση επειδή αποκάλυψε την ταυτότητα ενός μυστικού πράκτορα της υπηρεσίας, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.
Η καταδίκη του Κυριακού σηματοδοτεί την πρώτη φορά εδώ και 27 χρόνια που κάποιος καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης για την αποκάλυψη της ταυτότητας ενός μυστικού πράκτορα.

Ο Κυριακού καταδικάστηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αλεξάνδρειας, στην πολιτεία Βιρτζίνια, σημείωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο πρώην πράκτορας είχε παραδεχθεί την ενοχή του τον Οκτώβριο.
Εργαζόταν για την αμερικανική μυστική υπηρεσία από το 1990 μέχρι το 2004 και αποκάλυψε το όνομα του πράκτορα της CIA σε ηλεκτρονικό μήνυμα που είχε αποστείλει σε δημοσιογράφο το 2008.
Ακόμη βοήθησε επανειλημμένα δημοσιογράφους παρέχοντας τους πληροφορίες για θέματα όπως η ανάκριση του Αμπού Ζουμπέιντα, μέλους της αλ Κάιντα, από τη CIA.

Συνεχίζει το μνημονιακό και καταστροφικό για τους λαούς βιολί η ΜέρκελΣυνεχίζει το μνημονιακό και καταστροφικό για τους λαούς βιολί η Μέρκελ
Αλλάζουν με γοργό πλέον ρυθμό τους στόχους της νομισματικής τους πολιτικής οι Κεντρικές Τράπεζες ανά την υφήλιο. Μόνη εναπομείνασα παρατηρητής, αγκυλωμένη και εθισμένη στον εύκολο πλουτισμό μέσω της βιομηχανικής, εμπορικής και δανειακής εκμετάλλευσης των εταίρων της, παραμένει η Γερμανία της Μέρκελ.
Η μοντέρνα περίοδος της χάραξης ανεξάρτητης πολιτικής από τις Κεντρικές Τράπεζες με αποκλειστικό στόχο τον χαμηλό πληθωρισμό και την σταθερότητα στις τιμές των αγαθών, έρχεται στο τέλος της. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες ειδικότερα, ο χαμηλός πληθωρισμός είχε αποτελέσει κύριο (αν όχι αποκλειστικό) στόχο όλων των μεγάλων Κεντρικών Τραπεζών. Στην περίπτωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία εν πολλοίς αποτέλεσε την συνέχεια της Γερμανικής Bundesbank, ο συγκεκριμένος στόχος ήταν και ο μοναδικός. Η ΕΚΤ μάλιστα, από την δημιουργία της δομήθηκε με θεμέλιο λίθο την διατήρηση χαμηλού πληθωρισμού με κάθε κόστος (ανεργία, υπανάπτυξη, κτλ.). Μετά την έναρξη της πρόσφατης κρίση όμως, απαρχή της οποίας αποτέλεσε η κατάρρευση των Αμερικανικών Επενδυτικών Τραπεζών «Bear Stearns» και «Lehman Brothers» το 2008 και η επακόλουθη κατάρρευση της στεγαστικής πίστης μέσω των πάσης φύσεως δομημένων ομολόγων ανά την υφήλιο, ο στόχος αυτός άρχισε να αμφισβητείται ως ο μοναδιαίος.
Μάλιστα, σε μια κίνηση πλήρους αντιστροφής της φιλοσοφίας τους, η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (FED) καθώς και της Ιαπωνίας (ΒοJ) άρχισαν να στοχεύουν στην αύξηση των τιμών, δηλαδή στην δημιουργία πληθωρισμού! Στην προσπάθεια δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και επίτευξης οικονομικής ανάπτυξης η οποία και έχει τελματώσει, η νομισματική πολιτική τους έχει αποκτήσει ακόμη πιο ευρύ φάσμα σκοπών. Επί παραδείγματι, η FED ανακοίνωσε πρόσφατα πως θα κρατήσει τα επιτόκια στα εξαιρετικά χαμηλά παρόντα επίπεδα για όσο χρόνο χρειαστεί προκειμένου η ανεργία να πέσει κάτω από το 6,5% (από το 8% και πλέον στο οποίο είναι κολλημένο). Η δε Αγγλία σκοπεύει να συμπεριλάβει στους στόχους της δικής της νομισματικής πολιτικής την αύξηση του ΑΕΠ της έστω και αν αυτό συνεπάγεται προσωρινά ότι ο πληθωρισμός θα κινηθεί πάνω (ακόμα και αρκετά πάνω) από τα όριά του.
Αντί λοιπόν η Γερμανία να επιτίθεται εναντίον της BoJ, η οποία μετά από δύο δεκαετίας ανεπάρκειας στο να επανεκκινήσει την συρρικνώμενη Ιαπωνική οικονομία και να ανακόψει την συνεχή και μακροχρόνια πτώση στις τιμές των ακινήτων, των αγαθών, των μετοχών, των ομολόγων (τουτέστιν αντιπληθωρισμός) κινείται επιτέλους επιθετικά στην καταπολέμηση της σοβούσας νόσου, θα έπρεπε να παραδειγματίζεται τα μάλα από τους Ιάπωνες και τα λάθη τους. Βέβαια αναγνωρίζουμε πως είναι γλυκός για την κα Μέρκελ ο εύκολος πλουτισμός της Γερμανίας μέσω της καταρράκωσης οποιασδήποτε άλλης βιομηχανικής δραστηριότητας στην Ευρώπη πέρα από την δική της και του τοκογλυφικού δανεισμού των υπολοίπων Κρατών μελών (κατά φαντασία και μόνον εταίρων).

Τουρκικό φορτίο όπλων σε πλοίο στον Βόλο


Σε συναγερμό τέθηκαν χθες οι λιμενικές και τελωνειακές αρχές του Βόλου, καθώς ανακαλύφθηκε πως φορτηγό πλοίο που επρόκειτο να ανεφοδιαστεί με καύσιμα στο λιμάνι της ΑΓΕΤ, στα Αστέρια Αγριάς, ήταν φορτωμένο με όπλα και πυρομαχικά. Σχετικά ενημερώθηκαν τα υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομικών και Ναυτιλίας, καθώς και το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος.
Αυστηρά μέτρα ασφαλείας ελήφθησαν χθες σε όλο το λιμάνι του Βόλου από τις ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος, καθώς αποκαλύφθηκε πως σε φορτηγό πλοίο με σημαία Αγίου Βικεντίου, το «Alexandretta», που προερχόταν από την Τουρκία, βρίσκονταν όπλα και πυρομαχικά. Προορισμός του πλοίου, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πηγές, είναι η Λιβύη.Το φορτηγό πλοίο, κι αυτό είναι που προκαλεί εντύπωση στις λιμενικές και τελωνειακές αρχές, είναι «τσιμεντάδικο», μεταφέρει δηλαδή χύδην φορτία τσιμέντου, πραγματοποίησε διέλευση από το λιμάνι της ΑΓΕΤ, προκειμένου να ανεφοδιαστεί με καύσιμα (τράνζιτ πετρέλαιο) από τις εκεί εγκαταστάσεις της «Ελίν».

Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πηγές, μόλις έγινε η σχετική ενημέρωση, κινητοποιήθηκαν τόσο οι τελωνειακοί, όσο και οι λιμενικοί, που απέκλεισαν το πλοίο και απαγόρευσαν την όποια αποβίβαση ή επιβίβαση σε αυτό. Μάλιστα, για λόγους ασφαλείας, το πλοίο ελλιμενίστηκε στην προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού του Βόλου, όπου τέθηκε σε καραντίνα υπό αυστηρή περιφρούρηση.

Σύμφωνα με τελωνειακούς, πλοία που μεταφέρουν οπλισμό για χώρες, για τις οποίες υπάρχουν σχετικοί περιορισμοί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως η Λιβύη, το Ιράν, η Συρία, απαγορεύεται να διέρχονται από την Ελλάδα. Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πηγές, η χωρητικότητα του πλοίου είναι 4.000 τόνοι, ωστόσο είναι άγνωστο αν και ο οπλισμός και τα πυρομαχικά που μεταφέρει, ζυγίζουν τόσο.

Τα πυρομαχικά και τα όπλα βρίσκονται σε ξύλινες κάσες στο αμπάρι του πλοίου, που κατέπλευσε από το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης, ενώ το πλήρωμά του είναι 15 άτομα, διαφόρων εθνικοτήτων.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, προορισμός των όπλων είναι ο νέος λιβυκός στρατός, ωστόσο άλλες πηγές σημειώνουν ότι ίσως και να προορίζονταν για τους ισλαμιστές αντάρτες του Μάλι, που μάχονται τους Γάλλους στην αφρικανική χώρα, η οποία συνορεύει με τη Λιβύη.

Σήμερα αναμένονται ανακοινώσεις τόσο από το υπουργείο Εξωτερικών, όσο και από τις τελωνειακές και λιμενικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο οι αρχές της Υεμένης είχαν ανακαλύψει σε τουρκικό πλοίο, έξω από το λιμάνι του Άντεν, 3.000 πιστόλια με σιγαστήρες, όλα τουρκικής κατασκευής και κρυμμένα μέσα σε κουτιά μπισκότων!

Το κόστος τους έφθανε τα 120 εκατομμύρια δολάρια. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Μερσίνας και οι τελωνειακές αρχές ανέφεραν πως οι αρμόδιοι αποστολής του φορτίου τούς δήλωσαν πως περιείχε μπισκότα...

Κατά μία ανεπιβεβαίωτη πληροφορία, το φορτίο των όπλων περιλαμβάνει φορητούς εκτοξευτήρες αντιαεροπορικών και αντιαρματικών πυραύλων, τα πυρομαχικά αυτών και όπλα πεζικού τύπου καλάσνικοφ με τους γεμιστήρες τους.

Πηγή: Εφημερίδα Θεσσαλία


Σημ Εν Κρυπτώ : Εξαιρετικά...εξωστρεφής αποδεικνύεται η τουρκική βιομηχανία ελαφρών όπλων. Δηλωμένη αφετηρία του ταξιδίου του "Alexandretta" o λιμένας του Gebze, 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της ναυτικής βάσης Golcuk. Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο την υπόθεση του Ivy-b, το οποίο είχε απασχολήσει τις Ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν οι πρακτοράτζες του προξενείου στην Θράκη τηρούσαν ακόμα τα προσχήματα..Υπόθεση Ivy-B : Tουρκικοί παραστρατιωτικοί πυρήνες στην Θράκη


http://www.enkripto.com/2013/01/to.html

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΟΥΤΕ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ!

DOUROU
Από την αρχή της εμφάνισης αυτού του εθνικιστικού ιστολογίου, αποκαλούσαμε τους συριζαίους «αμερικανοκομμουνιστές». Πολλοί ξενίστηκαν και απόρησαν. Μα πως είναι δυνατόν; Υπάρχουν τέτοιοι; Κι όμως υπάρχουν και βρίσκονται εδώ κοντά μας, δίπλα μας και είμαστε καθημερινώς υποχρεωμένοι να βλέπουμε τα αντιπαθητικά μούτρα τους στα κανάλια! Κι όλοι αυτοί που αμφέβαλαν, ελπίζουμε να μην έχουν καμιά αμφιβολία μετά τη θριαμβευτική υποδοχή του… leader of SYRIZA από το αμερικανικό κατεστημένο. Και δεν είναι μόνο ο Alexis… αμερικανάκι. Είναι όλα τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως π.χ. η εμφανισθείσα από το πουθενά Ρένα Δούρου, η οποία θεωρείται από πολλούς σίγουρη υπουργός Εξωτερικών σε μια μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (αν και όταν υπάρξει…)
Ιδού κι ένα χθεσινό άρθρο της, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα του Μπόμπολα («Έθνος»), υπό τον τίτλο «Στα χνάρια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ», για τις… «αναλοίωτες αξίες που καθοδηγούν το αμερικανικό έθνος» και την… «εμπνευσμένη» και «επάξια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ» ομιλία του πλανητάρχη του διεθνούς καπιταλισμού, Ομπάμα:
«Mεστή περιεχομένου, γεμάτη αναφορές στις «αναλλοίωτες» αξίες που καθοδηγούν το αμερικανικό έθνος από τη γέννησή του, όπως είναι η ελευθερία και η ισότητα, ήταν η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα κατά τη ορκωμοσία του, τη Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου. Η τελετή που προγραμματίστηκε για τις 21 Ιανουαρίου λόγω του ότι η 20ή Ιανουαρίου, παραδοσιακή ημέρα ορκωμοσίας των προέδρων, έπεσε… Κυριακή.
Η ομιλία της Δευτέρας ήταν πράγματι αντάξια της ρητορικής φήμης του Ομπάμα, κυρίως σε αντίθεση με εκείνη τέσσερα χρόνια πριν, που είχε ομόφωνα θεωρηθεί κατώτερη των δυνατοτήτων του. Εμπνευσμένη, με πολλές αναφορές στα ιδρυτικά κείμενα των ΗΠΑ και στον πρόεδρο Λίνκολν («μια κυβέρνησή του, και από, και για τον λαό», από τη γνωστή ομιλία στο Γκέτισμπεργκ), η ομιλία του Ομπάμα έδωσε έμφαση στη σύνδεση των προοδευτικών αξιών με τις ιδρυτικές ρίζες του έθνους. «Σήμερα συνεχίζουμε μια ατελείωτη πορεία για να γεφυρώσουμε το νόημα αυτών των λέξεων (σ.σ.: τα δικαιώματα στη Ζωή, την Ελευθερία) με τις πραγματικότητες της εποχής μας».
Σε αντίθεση με την πρώτη ομιλία ορκωμοσίας του, τούτη τη φορά ο Ομπάμα εμφανίστηκε πραγματιστής σχετικά με τα όρια της πολιτικής δράσης -«πρέπει να δράσουμε γνωρίζοντας ότι η δουλειά μας θα είναι ατελής»- αλλά και με σαφή αντίληψη για την αμερικανική κοινωνία: «Γιατί εμείς, ο λαός, καταλαβαίνουμε ότι η χώρα μας δεν μπορεί να επιτύχει όταν μια συρρικνούμενη μειοψηφία τα πάει πολύ καλά και μια αυξανόμενη πλειοψηφία ίσα ίσα που τα φέρνει βόλτα. Πιστεύουμε ότι η ευημερία της Αμερικής πρέπει να στηρίζεται στους φαρδείς ώμους μιας ανερχόμενης μεσαίας τάξης».

Ν.Δ.: Μην αγγίζετε τον Βενιζέλο!Ν.Δ.: Μην αγγίζετε τον Βενιζέλο!
Απόλυτη κάλυψη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, παρείχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, στο μείζον θέμα που προέκυψε κατόπιν της δήλωσης του πρώτου από το βήμα της Βουλής, στην οποία ισχυρίστηκε πως διατηρεί έγγραφα του ΥΕΘΑ στην οικία του.
Ο κύριος Παναγιωτόπουλος επιχειρώντας να κουκουλώσει το θέμα έκανε λόγο για «υπερβολική έκφραση» του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η οποία δεν αφορούσε απόρρητα διαβαθμισμένα έγγραφα για την άμυνα της χώρας. Οι ακριβείς δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, συνθέτουν το κωμικοτραγικό της υποθέσεως: «Φρόντισα να επικοινωνήσω με τον κ. Βενιζέλο. Από τα όσα μου είπε, αλλά και από αυτά που αντελήφθην από τα πρακτικά της συζήτησης και από την οφειλόμενη έρευνα, έχω οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα»!
Από τα όσα αντελήφθη λοιπόν ο κύριος Παναγιωτόπουλος, έκρινε ότι δε συντρέχει λόγος ανησυχίας. Το σχόλιο περί «οφειλόμενης έρευνας», είναι μάλλον περιττό, μιας και ο «γάτος» Παναγιωτόπουλος, φαίνεται πως ανέλαβε προσωπικά την υπόθεση, που συνιστά μείζονα κίνδυνο για την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας. Η φράση του υπουργού, όπως αυτή διατυπώθηκε, καταδεικνύει το πώς το καθεστώς κουκουλώνει τις γκάφες του. Ποιός ο λόγος να μας ενημερώνει ο κύριος Παναγιωτόπουλος για την προσωπική του εκτίμηση, αντί να μας αναφέρει τα αποτελέσματα της έρευνας; Καθίσταται προφανές, πως η «οφειλόμενη έρευνα» ταυτίζεται με την εκτίμηση του υπουργού, από όσα απολογητικά του δήλωσε ο κύριος Βενιζέλος. Ως προσωποποίηση του «ορού της αλήθειας», αντελήφθη ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλούσε με ειλικρίνεια. Τριτοκοσμικές καταστάσεις, μιας χρεωκοπημένης κοινοβουλευτικής διαδικασίας…

Τι είναι το μέτρο της επίταξης


1883745_533_355
Η Πολιτική Επιστράτευση είναι η επίταξη (δηλαδή η υποχρεωτική παροχή) των προσωπικών υπηρεσιών αυτών που επιτάσσονται, καθώς και των μέσων (π.χ. οχήματα, πλοία κλπ) που είναι απαραίτητα για την παροχή αυτών των υπηρεσιών.
Κηρύσσεται με βάση το Νομοθετικό Διάταγμα 17/1974 «Περί Πολιτικής Σχεδιάσεως Εκτάκτου Ανάγκης» (Π.Σ.Ε.Α.) (ΦΕΚ Α΄ 236/1974)[1], το άρθρο 18 του οποίου επιτρέπει την πολιτική επιστράτευση στην περίπτωση “πολιτικής κινητοποίησης”.
Η απόφαση για την ενεργοποίηση του μηχανισμού Πολιτικής Επιστράτευσης βαραίνει τον εκάστοτε αρμόδιο Υπουργό.
Οι περιφέρειες μοιράζουν στους επιστρατευόμενους “φύλλα ατομικής προσκλήσεως πολιτικής επιστράτευσης” (αντίστοιχα με τα “φύλλα πορείας” της στρατιωτικής επιστράτευσης).
Όσοι αρνούνται να υπακούσουν δικάζονται με αυτόφωρο.
Το 2006 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ναυτεργατών (ΠΝΟ) κατέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) αμφισβητώντας την ισχύ του Ν.Δ. 17/1974, καθώς αυτό είχε εκδοθεί με βάση το παλιότερο Σύνταγμα του 1952. Το ΣτΕ δεν αποφάσισε ποτέ επί του θέματος, καθώς στο μεταξύ η Κυβέρνηση απέσυρε την απόφαση της επίταξης.
ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΠΙΤΑΞΕΙΣ
1979 Τραπεζικοί υπάλληλοι
1983 Οδηγοί και ιδιοκτήτες βυτιοφόρων
1986 Χειριστές και ιπτάμενοι μηχανικοί της Ολυμπιακής Αεροπορίας
1994 Οδηγοί λεωφορείων ΟΑΣΑ
2002 Ναυτεργάτες
2006 Ναυτεργάτες
2010 Ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτίων
2011 Υπάλληλοι καθαριότητας Ο.Τ.Α


πηγη

Το FBI ερευνά τεχνικές Profiling Serial Killers και στο Οικονομικό Έγκλημα

Αναλυτές συμπεριφοράς του FBI εφαρμόζουν τεχνικές Profiling των Serial Killers και στο Οικονομικό Έγκλημα

O Bernard Madoff – ο αρχιτέκτονας της μεγαλύτερης απάτης τύπου «Ponzi» της ιστορίας – και ο Gary Ridgway – ο κατά συρροήν δολοφόνος του ποταμού Γκριν – φαίνεται να έχουν ελάχιστα κοινά στοιχεία εκτός από το να στιγματίζονται ως «τέρατα» στις εφημερίδες.

Όμως μια ομάδα από πράκτορες του FBI, οι ίδιοι που ειδικεύονται στην παροχή βοήθειας στην τοπική αστυνομία στον εντοπισμό των serial killers όπως ο Ridgway, χρησιμοποιούν την εμπειρία τους στο profiling συμπεριφορών, με στόχο εγκληματίες του «λευκού κολάρου» (white collar criminals) όπως o Madoff.


Για περίπου δύο χρόνια τώρα, πράκτορες του FBI της Behavioral Analysis Unit συμβουλεύονται τους συναδέλφους τους στη Νέα Υόρκη, οι οποίοι ειδικεύονται στην έρευνα πάνω στο οικονομικό έγκλημα. Οι πράκτορες της B.A.U. εξετάζουν φακέλους υποθέσεων μαζί με το FBI για τον Madoff και άλλους απατεώνες που έχουν καταδικαστεί, όπως ο Samuel Israel του Ομίλου Bayou, επενδυτικά κεφάλαια (αντισταθμιστικά αμοιβαία κεφάλαια υψηλού κινδύνου) του οποίου, ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων αποδείχθηκε πως επρόκειτο για απάτη τύπου Ponzi, και όπως ο πρώην Δημοκρατικός fundraiser, Hassan Nemazee, ο οποίος έκλεψε περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια από την Citigroup και άλλες δύο μεγάλες τράπεζες.
Στόχος είναι οι πράκτορες της BAU, των οποίων η εργασία πάνω στο profiling των serial killers έχει διαδοθεί σε ταινίες, βιβλία, και στην τηλεόραση, να μπορέσουν να μπουν στο μυαλό των απατεώνων και να δουν τι είναι αυτό που τους οδηγούν σε εγκληματικές πράξεις. Αν χρησιμοποιήσουμε κινηματογραφικούς όρους, για να πάρει κανείς μια ιδέα του τι προσπαθεί να πετύχει το FBI με αυτό το εγχείρημα, αρκεί να υποκαταστήσει τον Gordon Gekko, τον πληροφοριοδότη trader της «Wall Street» με τον Hannibal Lecter, τον κατά συρροή δολοφόνο και κανίβαλο στη Σιωπή των Αμνών.
«Αυτό που αρχικά ξεκίνησε ως μια προσπάθεια να βρεθεί ένας τρόπος για την πρόληψη και τον εντοπισμό περιστατικών απάτης τύπου Ponzi»,  δήλωσε ο Peter Grupe, βοηθός ειδικός πράκτορας του FBI στη Νέα Υόρκη που ασχολείται με έρευνες πάνω στα «white collar» εγκλήματα, «εξελίχθηκε στην πορεία σε κάτι ευρύτερο.».
Oι στρατηγικές profiling του FBI είναι μέρος της επιθετικής νέας προσέγγισης των οικονομικών εγκλημάτων. Αντιμετωπίζοντας έντονες επικρίσεις για τον μικρό αριθμό υποθέσεων από την οικονομική κρίση που φτάνουν στην ποινική δικαιοσύνη, το FBI και οι ομοσπονδιακοί Εισαγγελείς είναι πρόθυμοι να δείξουν πως τα εγκλήματα του «λευκού κολάρου» δεν θα τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης. Για το σκοπό αυτό, το FBI για πρώτη φορά έχει εγκαταστήσει πράκτορα που συνεργάζεται στενά με το κεντρικό γραφείο της Securities and Exchange Commission στην Ουάσιγκτον DC. Ο πράκτορας άρχισε να συνεργάζεται πριν από ένα χρόνο με τη νέα μονάδα πληροφοριών αγοράς της SEC, εξετάζοντας έγκαιρα και λεπτομερώς πληροφορίες που παίρνει η υπηρεσία από το κοινό για πιθανές απάτες. Ανώτερο στέλεχος του FBI δήλωσε πως γίνονται συζητήσεις για πραγματοποίηση κάποιου αντίστοιχου προγράμματος και στα γραφεία της SEC στη Νέα Υόρκη.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ
Οι διευρυμένες προσπάθειες για τον εντοπισμό των «white collar» εγκλημάτων, προκύπτουν από μια βαθιά πεποίθηση που συμμερίζονται πολλοί στην αστυνομία – ότι η απάτη είναι διαδεδομένη σε κάποιες γωνιές της Wall Street και την εταιρική Αμερική. Ο Εισαγγελέας του Μανχάταν,  Preet Baharara δήλωσε πως το γραφείο του, το οποίο έχει αναλάβει την ποινική δίωξη της μεγάλης υπόθεσης σχετικά με εμπιστευτικές συναλλαγές, κατά του συνιδρυτή του Ομίλου Galleon, Raj Rajaratnam, έχει διαπιστώσει ότι η διαπραγμάτευση των hedge funds για τις απόρρητες πληροφορίες είναι «διεισδυτική και ολέθρια.” Πράγματι, κάποιοι από τους πράκτορες του FBI στη Νέα Υόρκη που τους έχει ανατεθεί η διερεύνηση τίτλων απάτης, περιγράφουν ανοιχτά μερικούς από τους στόχους τους που λειτουργούν σαν «επαγγελματίες εγκληματίες» – μια αναμενόμενη έκφραση που χρησιμοποιούν οι πράκτορες όταν κάνουν αναφορά στη Μαφία ή σε άλλες οργανωμένες εγκληματικές οργανώσεις.
Παρόλα αυτά, η ικανότητα των FBI profilers να κάνουν τη διαφορά δεν είναι και τόσο σαφής σε ορισμένους εμπειρογνώμονες. Υπάρχει αρκετός σκεπτικισμός για το αν οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό δολοφόνων που διαπράττουν ορισμένα από τα πιο ειδεχθή και βίαια εγκλήματα, είναι δυνατόν να εφαρμοστούν στις αναλύσεις των κίνητρων των εγκληματιών της Wall Street.
«Σαν μια ακαδημαϊκή άσκηση μπορεί να έχει ενδιαφέρον να βάλει κανείς τους Madoff,  Michael Milken, Allen Stanford και Jeff Skilling όλους στο ίδιο δωμάτιο και αφήσει τους ψυχολόγους να τους αναλύσουν», δήλωσε ο Marc Mukasey, ο επικεφαλής του γραφείου πρακτικής αμυντικής κατά των «white collar» εγκλημάτων Bracewell & Giuliani και ένας πρώην ομοσπονδιακός Εισαγγελέας. “Θα ήταν ενδιαφέρον να το κάνει κάποιος, αλλά δεν είμαι σίγουρος για την πρακτική χρησιμότητα αυτού του εγχειρήματος.” Όπως και να έχει, ο Mukasey και άλλοι επισημαίνουν ότι πολλοί κατηγορούμενοι για εγκλήματα «λευκού κολάρου» έχουν καθαρό ποινικό μητρώο και προς τα έξω συχνά παρουσιάζουν το προφίλ ενός επιτυχημένου στέλεχος ή επενδυτή της Wall Street: άπληστοι, ενεργητικοί, χαρισματικοί, φιλόδοξοι, έξυπνοι και .. control-freaks πρώτης τάξεως.
Ωστόσο, οι πράκτορες μαζί με την ομάδα ανάλυσης συμπεριφορών του FBI, μερικοί από τους οποίους έχουν επίσης ενεργά συμμετοχή στην διαμόρφωση του προφίλ τρομοκρατών και  εγκληματιών που στοχοποιούν παιδιά, πιστεύουν ότι μπορούν να αναπτύξουν στρατηγικές profiling που θα βοηθήσουν τους μυστικούς πράκτορες να ξετρυπώσουν διεφθαρμένους εταιρικούς τιτάνες, κρυφούς traders των hedge funds και άλλους απατεώνες της Wall Street. Σαν minimum στόχο τους, οι profilers θέλουν να διαπιστώσουν εάν οι εγκληματίες του «λευκού κολάρου» έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά στην προσωπικότητα και τη συμπεριφορά τους, που μέσα από ανακρίσεις και έρευνες τους, οι πράκτορες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει. Αν οι FBI profilers μπορέσουν  να το κάνουν αυτό, θα επιτρέψει σε μυστικούς πράκτορες να εντοπίζουν καλύτερα τους παραβάτες και να καθορίσει ποιοι ύποπτοι είναι οι καλύτεροι υποψήφιοι για να «αλλάξουν πλευρά» και να καταδώσουν τους διεφθαρμένους συναδέλφους τους.
“Ο στόχος εδώ δεν είναι τόσο η πρόληψη του οικονομικού εγκλήματος από  αλλά το να καταστούν οι έρευνες πιο παραγωγικές», λέει ο Mark Hilts, επικεφαλής της ΒΑU-2 του FBI, της οκταμελούς ομάδας που επιβλέπει το έργο των «white collar» δραστών . «Δεν υπάρχει ένα πρότυπο για το τι κάνει ένα άτομο κατά συρροή δολοφόνο και το ίδιο ισχύει και για τον κόσμο του «λευκού κολάρου» . Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να δούμε τα πράγματα μέσα από την οπτική του δράστη.” Ο Hilts  αναφέρει ακόμα πως η ομάδα του θα πάρει συνεντεύξεις από σημαντικούς οικονομικούς εγκληματίες όπως ο Madoff – ακριβώς όπως οι FBI profilers έκαναν στο παρελθόν με τους serial killers Ted Bundy και τον λεγόμενο «Son of Sam»  David Berkowitz. Αλλά τέτοιες συνεντεύξεις πρόσωπο με πρόσωπο με τον Madoff και τους ομοίους του, είναι ακόμα μάλλον μήνες, ίσως και χρόνια, μακριά. Παρά το ό, τι συμβαίνει στις ταινίες, οι FBI profilers δεν ήθελαν να πάρουν συνεντεύξεις από εγκληματίες  μέχρι να έχουν κάνει εκτεταμένη “αρχειακή και ερευνητική εργασία”, έτσι ώστε να μπορούν στη συνέχεια να διακρίνουν τα πραγματικά γεγονότα από τα φανταστικά, είπε ο Hilts. Ούτε ο ίδιος μπορεί να αποκλείσει ότι o Madoff, που πολλοί χαρακτήρισαν ως ψυχρό, υπολογιστή και με σχεδόν πλήρη απουσία τύψεων, μπορεί να είναι κάτι σαν “εξαίρεση”  ανάμεσα στους ομοίους του.
ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ “VOODOO”
Είναι σαφές ότι για τον Hilts και την ομάδα του, η εργασία που έχουν αναλάβει είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους. Μια ντουζίνα πρώην εισαγγελείς, εγκληματολόγοι και ερευνητές, σε συνέντευξη στο Reuters σχετικά με αυτή την ιστορία, ήταν δύσπιστοι ότι οι στρατηγικές profiling μπορούν να εφαρμοστούν στο χώρο του οικονομικού εγκλήματος. «Ακούγεται λίγο σαν να μιλάμε για επιβολή του νόμου με μεθόδους Voodoo”, δήλωσε ο Jeffrey Bornstein, ένας πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας με πολύχρονη πείρα και τώρα δικηγόρος στο γραφείο K&L Gates στο San Francisco.
O Bornstein, που εκπροσωπεί τον Richard Choo-Beng Lee, πρώην διαχειριστή hedge funds που ομολόγησε την ενοχή του το 2009 για την εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών και έγινε βασικός μάρτυρας που συνεργάστηκε στην έρευνα Galleon για insider trading, είπε πως λίγοι «white collar” παραβάτες είναι φτιαγμένοι για να γίνουν εγκληματίες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, καταλήγουν σε παραβάσεις του νόμου, επειδή φτάνουν στα άκρα της δραστηριότητας που είναι νομικά επιτρεπτή. “Θα μπορούσες να δοκιμάσεις αυτούς τους ανθρώπους σε ανιχνευτή ψεύδους και θα μπορούσαν να περάσουν τη δοκιμασία”, δήλωσε ο Bornstein.
Ο Nicole Piquero, αναπληρωτής καθηγητής εγκληματολογίας στο Florida State University, ο οποίος έγραψε πολλές επιστημονικές εργασίες τις οποίες μελετά η ομάδα του Hilts στη BAU, δήλωσε πως οι έρευνες πάνω σε «white collar» παραβάτες έδειξαν ότι πολλοί  από αυτούς είναι εξαιρετικά «controlling» στο χώρο εργασίας τους, σχεδόν μανιωδώς. Αλλά είπε πως το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν οι profilers είναι ότι τα χαρακτηριστικά που κάνουν έναν επιχειρηματίας πετυχημένο, ειδικά στη Wall Street, είναι συχνά κοινά με αυτά των παραβατών του «λευκού κολάρου». Άλλοι δικηγόροι και εμπειρογνώμονες είχαν γενικώς αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του prifiling. Λένε ότι οι ταινίες όπως το «The Silence of the Lambs» και η τηλεοπτική σειρά του CBS «Criminal Minds» έχουν ωραιοποιήσει το έργο των FBI profilers, που τους κάνουν να φαίνονται σαν πραγματικές βερσιόν του Σέρλοκ Χολμς που βρίσκουν πάντα αυτόν που ψάχνουν.
Σε ένα άρθρο του 200 στο περιοδικό New Yorker, ο συγγραφέας Malcolm Gladwell απομυθοποίησε το profiling των serial killers. Έγραψε ότι ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας που αποδίδεται στο profiling πηγάζει από βιβλία γραμμένα από πρώην profilers οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις έχουν εξωραΐσει τα γεγονότα. Σημείωσε ότι πολλά από αυτά που οι FBI profilers έχουν πει για τον λεγόμενο δολοφόνο BTK του Κάνσας – συντομογραφία για το «bind, torture, kill» – ήταν συχνά αντιφατικά. Στην πραγματικότητα, ο Gladwell είπε ότι όταν η αστυνομία συνέλαβε στο Κάνσας τον Dennis Rader, παντρεμένο και πατέρα δύο παιδιών, το 2005 και τον χρέωσαν με τις δολοφονίες του BTK, δεν πλησίαζε ούτε κατά προσέγγιση τις περιγραφές των profilers.
Ορισμένοι πιστεύουν ότι οι FBI profilers επίσης απέτυχαν και στην υπόθεση του  Gary Ridgway, του δολοφόνου του ποταμού Γκριν. «Εγώ δεν πιστεύω στο profiling», δήλωσε η Patricia Eakes, πρώην εισαγγελέας της περιοχής του Seattle η οποία συμμετείχε στις έρευνες για τον «Green River Killer» και τώρα είναι συνεργάτιδα στην Yarmuth Wilsdon και Calfo και κυρίως υπερασπίζεται κατηγορουμένους για οικονομικά εγκλήματα. “Στο Green River, σπατάλησαν πολύ χρόνο», είπε. “Στη θεωρία είναι μια μεγάλη ιδέα. Αλλά υπάρχουν τόσοι πολλοί ατομικοί παράγοντες που επηρεάζουν το γιατί οι άνθρωποι διαπράττουν εγκλήματα.”
ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΤΙΜΕΣ
Παρ’ όλα αυτά , το profiling έχει και τις επιτυχίες του – ακόμα και μεταξύ μερικών που έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα «λευκού κολάρου».
Ο Sam Antar, ο πρώην επικεφαλής της επιχείρησης λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών Crazy Eddie, ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του για απάτης σχετικά με τίτλους  έχοντας ενεργό ρόλο σε μια μακρόχρονη λογιστική απάτη, λέει ότι διακρίνει κάποια αξία στο profiling. Δήλωσε μάλιστα στο Reuters ότι η απληστία είναι συχνά ένα δευτερεύον κίνητρο για πολλούς οικονομικούς παραβάτες. Πιστεύει πως ο Madoff, για παράδειγμα, οδηγήθηκε κυρίως από την «ανάγκη του να δείξει ανάστημα” και από το γεγονός πως δεν δεχόταν το να αποτύχει ως επενδυτής. Στην περίπτωση του, ο Antar είπε ο κύριος λόγος που βοήθησε στο να «πειράξουν» τα λογιστικά βιβλία της άλλοτε εκτεινόμενης σε όλη τη Νέα Υόρκη αλυσίδας καταστημάτων λιανικής πώλησης Crazy Eddie ήταν η αφοσίωση στην οικογένειά του. Ο ξάδελφός του Eddie Antar, συνονόματος της εταιρείας, έτρεχε την επιχείρηση. Αλλά το 1993, ο Sam Antar κατέθεσε εναντίον του ξάδελφού του και βοήθησε να τον καταδικάσουν με αντάλλαγμα μια ελαφρύτερη ποινή.
Σήμερα, ο Sam Antar συνεργάζεται με την αστυνομία και γυρίζει όλη τη χώρα δίνοντας διαλέξεις για το πώς μπορεί να καταπολεμηθεί το οικονομικό έγκλημα. Λειτουργεί επίσης ένα δημοφιλές blog στην ιστοσελίδα του, whitecollarfraud.com, όπου σχολιάζει τη συνήθη συναλλακτική δραστηριότητα στις αγορές. Ο Antar σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο Reuters, δήλωσε πως οι  FBI profilers έχουν δίκιο να είναι δύσπιστοι όσον του να καταναλώσουν πολύ χρόνο σε συνεντεύξεις με οικονομικούς εγκληματίες γιατί αυτοί συχνά θα απαντούν με βάση αυτά που ο ερωτών θα θέλει να ακούσει. Κατά την άποψή του, όταν οι άνθρωποι εξελίσσονται σε απατεώνες, είναι δύσκολο για αυτούς να αλλάξουν ποτέ πραγματικά. «Οι άνθρωποι συχνά με ρωτούν αν έχω λυτρωθεί», δήλωσε ο Antar. «Θα ήθελα να πω ότι έχω ενδεχομένως αποσυρθεί. Ο μόνος λόγος που σταμάτησα ήταν γιατί με συνέλαβαν».
Φυσικά, οι FBI profilers που συνεργάζονται με την BAU ποτέ δεν ισχυρίστηκαν ότι είναι μάντεις. Θεωρούν ταινίες όπως το “The Silence των Αμνών», εσφαλμένες καθώς προωθούν μη ρεαλιστικές προσδοκίες σε σχέση με τις τεχνικές τους. Ισχυρίζονται δε, πως το profiling δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα ακόμα εργαλείο, μαζί με την ανάλυση του DNA και την ανάκριση των μαρτύρων. Πράγματι, η επίσημη ενασχόληση του FBI με το profiling χρονολογείται από το 1972 με τη δημιουργία της Μονάδας Επιστημών Συμπεριφοράς (Behavior Science Unit), το οποίο αποτελεί τμήμα της Ακαδημίας του FBI στο Quantico της Βιρτζίνια. Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε να επεκτείνει το μοντέλο BSU και αυτό οδήγησε στη δημιουργία του Behavioral Analysis Unit, με τους οποίους έχει συνεργαστεί o Hilts για περισσότερο από μια δεκαετία.
Στο κυνήγι των κατά συρροή δολοφόνων, πράκτορες της BAU έχουν συχνά βοηθήσει τις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες στο να αναλύουν καλύτερα τα αποδεικτικά στοιχεία που μένουν πίσω στον τόπο του εγκλήματος προκειμένου να αποκρυπτογραφήσουν κάποια κίνητρα ή χαρακτηριστικά του δολοφόνου. Αλλά σε μία οικονομική έρευνα, οι ενδείξεις που μένουν πίσω συχνά είναι τα αρχεία του υπολογιστή και των ιδιωτικών e-mails – δεν σταγόνες από αίμα και ίχνη DNA. Ο Hilts λέει πως ο ίδιος και η ομάδα του, έχουν επίγνωση του σκεπτικισμού που υπάρχει σχετικά με τη διαμόρφωση του profil του «white collar» δράστη  και διατηρούν κάποιες επιφυλάξεις σχετικά με τους περιορισμούς της έρευνά τους. Είναι ένας από τους λόγους, που ο Hilts, όταν μίλησε στο Reuters τους τελευταίους μήνες, φάνηκε να μετρίασε λίγο τις προσδοκίες από το εγχείρημα αυτό. «Δεν μας βλέπω ποτέ να υποκαθιστούμε τους λογιστές σε μία έρευνα τίτλων ή εγκλημάτων «λευκού κολάρου» », δήλωσε ο Hilts, ο οποίος σημειώνει ότι η ομάδα του πάντα είχε την εντολή να εξετάσει τέτοιες περιπτώσεις. Οι πράκτορες της BAU, είπε,  δεν θα πρέπει να κάνει ανάλυση του τόπου του εγκλήματος σε μία «white collar» υπόθεση. Αλλά η ομάδα του «μπορεί να είναι χρήσιμη στο να βοηθήσει τους πράκτορες να προετοιμαστούν στο να κάνουν ένα βήμα μπροστά προς την προσέγγιση του κατάλληλου ανθρώπου».
Στη γλώσσα του FBI, «το βήμα» αυτό σχετίζεται με τον εντοπισμό του ατόμου που είναι το πιο προσφιλές στο να τύχει προσέγγισης σε μια έρευνα, ώστε να μετατραπεί σε συνεργάτη και να δεχθεί να φορέσει μικρόφωνο παρακολούθησης ή να παγιδεύσει τηλεφωνικές συνομιλίες με φίλους και συναδέλφους. Η επιτυχία μιας μυστικής έρευνας στηρίζεται συχνά στην εύρεση του σωστού προσώπου για να κάνει αυτό το «βήμα» ή την «αλλαγή πλευράς».
ΠΡΟΦΙΛ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Εν τω μεταξύ, μια σχετικά νέα ομάδα SEC (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) που ειδικεύεται στην εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών ήδη δείχνει πως μπορεί να υπάρχει κάποια αξία στη χρήση του profiling σε «white collar» περιπτώσεις . Αυτή η ομάδα έχει αναπτύξει μια εμπειρία στην ανάλυση των συσχετίσεων μεταξύ εμπόρων υπόπτων για αδικήματα και των φίλων και συγγενών τους. Στηριζόμενη σε υπολογιστές για να αναλύσει συναλλαγές που γίνονται από ανθρώπους με κοινές κοινωνικές συναναστροφές, η ομάδα θα εξετάσει επίσης για παρεκκλίνουσες συναλλαγές που δεν εμπίπτουν στις αναμενόμενες δραστηριότητες. Έχουν διαπιστώσει ότι οι εν λόγω εφάπαξ συναλλαγές μπορεί να οδηγήσουν σε άτομα που ενδέχεται να αποδειχθούν αδύναμοι κρίκοι και πιθανοί συνεργάτες.
Αυτό το λεγόμενο σχέδιο ανάλυσης δραστηριοτήτων δεν μπορεί να χαρακτηριστεί profiling με την κλασική έννοια του όρου. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν επικεντρώνεται σε χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς των υπόπτων, όπως οι πράκτορες του FBI κάνουν. Όμως έτσι, οι ρυθμιστικές αρχές επεξεργάζονται δεδομένα για να βοηθήσουν στην εύρεση διαφόρων «patterns» συναλλακτικής δραστηριότητας, δεδομένα που προηγουμένως θα είχαν αφήσει αυτές τις αρχές  να ξύνουν μπερδεμένες τα κεφάλια τους. Με το νέο αυτό σχέδιο ανάλυσης δραστηριοτήτων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχουν σημειωθεί ήδη κάποιες πρώιμες επιτυχίες. Η ανάλυση της ομάδας κατάχρησης αγοράς αποδείχθηκε καθοριστική στην προσπάθεια των ομοσπονδιακών εισαγγελέων ένα 17ετές κύκλωμα εκμετάλλευσης εμπιστευτικών πληροφοριών που παρήγαγε τουλάχιστον 37 εκατομμύρια δολάρια σε παράνομα κέρδη, λένε οι άνθρωποι που παρακολουθούν την έρευνα.
Αλλά και αυτό το σχέδιο ανάλυσης δραστηριοτήτων έχει τους περιορισμούς του. Αυτό το είδος της ανάλυσης προσφέρεται καλύτερα για «ξετρύπωμα» παραγόντων στην εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών αλλά όχι στο να συλληφθεί ένα στέλεχος για «μαγείρεμα» λογιστικών βιβλίων ή ένα πρόσωπο που διευθύνει μια επενδυτική απάτη.
Όπως συμβαίνει με μεγάλο μέρος της προσέγγισης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε αυτές τις έρευνες, έτσι και στην ανάλυση των συναλλαγών που αναπτύχθηκε από την ομάδα έρευνας καταχρηστικών πρακτικών στην αγορά τείνει να είναι ξηρή, νομικίστικη και να μην επικεντρώνεται  στα θύματα του εγκλήματος. Πράγματι, ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία που οι FBI profilers φέρνουν στον χώρο της έρευνας του οικονομικού εγκλήματος, είναι μια προοπτική ερευνών με επίκεντρο τα θύματα ώστε να συλλεχτούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δράστη. Στην περίπτωση των κατά συρροή δολοφόνων, ένα μεγάλο μέρος της τεχνικής στην διαμόρφωση του προφίλ ενός υπόπτου προέρχεται από την ανάλυση του τρόπου μα βάση τον οποίο έχουν επιλεγεί και σκοτωθεί τα θύματα. Οι FBI profilers αναμένουν να ωφεληθούν ενδεχομένως ακόμη περισσότερο από τα θύματα των εγκλημάτων «λευκού κολάρου», επειδή αυτά βρίσκονται ακόμα εν ζωή για να διηγηθούν την από τη δική τους πλευρά την ιστορία.

ΙΝΚΑ: Αντιδράσεις για χρήση πιστωτικών καρτών για πάνω από 500 ευρώ ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/500_24.html#ixzz2IyqgrzPsΤην αντίθεσή της στην υποχρεωτική χρήση τραπεζικών καρτών για συναλλαγές άνω των 500 ευρώ, δηλώνει με ανακοίνωσή της η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος (ΙΝΚΑ). 

Το ΙΝΚΑ δηλώνει ότι κάτι τέτοιο προσβάλλει τουλάχιστον δύο από τα κεκτημένα του καταναλωτικού κινήματος και συγκεκριμένα:

-το Δικαίωμα της Επιλογής: Με αυτά τα επιτόκια και αυτή τη γραφειοκρατία πρέπει ο πολίτης να έχει το δικαίωμα της επιλογής μεταξύ μετρητών ή κάρτας

-το Δικαίωμα της Ασφάλειας: Η απώλεια κάρτας δημιουργεί μεγαλύτερο κίνδυνο από την απώλεια συγκεκριμένου ποσού μετρητών "πέρα από το γεγονός του φακελώματος κάθε συναλλαγής από της τράπεζες, που μέχρι να εκδικαστεί η ΠΟΛ 1077 δεν γνωρίζουμε τι τραπεζικό απόρρητο τηρούν" σημειώνει το ΙΝΚΑ.

Το ΙΝΚΑ σημειώνει ότι με τις πιστωτικές κάρτες καταγράφονται οι αγορές και δημιουργείται ολοκληρωμένο προφίλ του χρήστη τους. Έτσι ο καθένας θα εκτίθεται σε μια τεράστια βάση δεδομένων, όπου καταργείται ο προσωπικός χώρος και συνήθειες και ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εμπορικούς σκοπούς.

ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ   ΣΥΓΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΗ «ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ»
Δεν «στέγνωσε ακόμα το μελάνι» από την  απόφαση του Αρείου Πάγου για το Χαράτσι της ΔΕΗ και ενώ εκκρεμεί  η προσφυγή του ΙΝΚΑ κατά της ΠΟΛ 1077 και διαβάζουμε για νέο επιδιωκόμενο Φακέλωμα και Ξεγύμνωμα του πολίτη. Επιδιώκουν να καταστήσουν υποχρεωτική τη χρήση τραπεζικών καρτών (!) για συναλλαγές από 500 ευρώ, ποσό που δηλώνουν ότι θα το μειώσουν…
·         Το ΙΝΚΑ δηλώνει ξεκάθαρα ότι κάτι τέτοιο προσβάλλει βάναυσα τουλάχιστον δύο  από τα Κεκτημένα του Καταναλωτικού Κινήματος και συγκεκριμένα: 1ον) το Δικαίωμα της Επιλογής: Όποιος θέλει θα χρησιμοποιεί κάρτες (και μάλιστα με αυτά τα επιτόκια και αυτή τη γραφειοκρατία) και όποιος θέλει μετρητά και 2ον) το Δικαίωμα της Ασφάλειας: Η απώλεια κάρτας δημιουργεί μεγαλύτερο κίνδυνο από την απώλεια συγκεκριμένου ποσού μετρητών. Πέρα από το γεγονός του Φακελώματος κάθε συναλλαγής από της τράπεζες, που μέχρι να εκδικαστεί η ΠΟΛ 1077 δεν γνωρίζουμε τι Τραπεζικό Απόρρητο τηρούν.
·         Έχει ανακοινωθεί επίσημα ότι με τις πιστωτικές κάρτες καταγράφονται  οι  αγορές και  δημιουργείται ολοκληρωμένο προφίλ του χρήστη τους. Έτσι  ο καθένας μας εκτίθεται σε μια τεράστια βάση δεδομένων, όπου καταργείται ο Προσωπικός Χώρος,  αφού γνωρίζουν τις συνήθειες και τις ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα του.
·         Το περιβάλλον των τραπεζών, εκτός από μετρημένες εξαιρέσεις, είναι απωθητικό από την πλειοψηφία των καταναλωτών,γιατί ανακαλεί μνήμες από πανωτόκια, υπερδανεισμό, κατασχέσεις κτλ  
Τέτοια προγραμματιζόμενα μέτρα δεν πρόκειται να εφαρμοστούν, γιατί δεν έχουν την αποδοχή της κοινωνίας και δεν στηρίζονται σε κανένα Σύστημα Δικαιοσύνης και σε κανένα Σύνταγμα
Στα χιλιομασημένα  επιχειρήματα για την… «πάταξη της φοροδιαφυγής» και για τους… «δανειστές» απαντάμε : Ψάξτε να βρείτε τους κακούς στους φίλους της Πολιτικής Εξουσίας. Και, ο λαός δεν ψήφισε «δανειστές» αλλά κόμματα με προγράμματα που δεν είναι της στιγμής να υπενθυμίσουμε τί έγραφαν.
Όποιοι «εξ ιδεολογίας» οραματίζονται για το 2013 ένα κόσμο χωρίς χαρτονομίσματα» , την «αχρήματη εποχή» ας την αντικαταστήσουν με άλλα «οράματα».
ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ
ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΠΙΛΕΞΕΙ
Σταματήστε την Εξόντωση του Ελληνικού Λαού

πηγή

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ MALL ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ "ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ: ΑΓΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΚΡΗΞΕΩΝ"Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο MallΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.topontiki.gr


Με κείμενο που αναρτήθηκε στο Indymedia η «Σύμπραξη αναρχικών Οργανώσεων: Άγρια Ελευθερία Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων» αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο Mall.

Η Μεγάλη Θανάτωση: Το νερό μας (The Great Culling) ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/great-culling.html#ixzz2IyqNfY00Η ΣΦΑΓΗ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ - Η Μεγάλη Θανάτωση του ανθρωπίνου γένους έχει ήδη αρχίσει. Γίνεται μέσα από τις χημικές ουσίες που προστίθενται στο πόσιμο νερό, τα τρόφιμα, τα φάρμακα μας και τον αέρα που αναπνέουμε - χημικές ουσίες που έχουν τη γνωστή επίδραση της μείωσης της γονιμότητας και τη συντόμευση της διάρκειας της ζωής. Αυτό το μήνυμα δεν μπορεί πλέον να απορριφθεί ως μια θεωρία συνωμοσίας. Τα γεγονότα είναι σε κοινή θέα.

Το ντοκιμαντέρ αυτό είναι το πρώτο από μια τριμερή σειρά. Δείχνει πώς τα πρόσθετα στο πόσιμο νερό μας, όπως το φθόριο, δήθεν για την καταπολέμηση της φθοράς των δοντιών, στην πραγματικότητα είναι συγκεκαλυμμένες δόσεις θανάτου. Δείχνει επίσης πώς μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας.


ΝΕΟ "ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΠΟΛΗΣ" ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΝέο “αντάρτικο πόλης” με αναφορές και επικλήσεις στο παλιόΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.antinews.gr


Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας θεωρούν με βάση την προκήρυξη που δημοσιεύθηκε σήμερα και τις μέχρι στιγμής έρευνες ότι πρόκειται για ένα νέο είδος τρομοκρατίας, με στόχο να εμφανιστεί ένα μαζικό “Αντάρτικο Πόλεων”, με διαφορετικές οργανώσεις, ώστε να δημιουργηθεί η εντύπωση  ότι “ο λαός έχει πάρει τα όπλα”.

Ξεχνούν φαίνεται ότι και στις δεκαετίες του 80 και του 90 η “παλαιά” τρομοκρατία χρησιμοποιούσε τις ίδιες μεθόδους με διαφορετικές  οργανώσεις – σφραγίδα ώστε “αρέα αρέα να φαίνονται καμιά σαρανταρέα”

Θεωρούν επίσης στην αστυνομία ότι η επίθεση που έγινε στο Metro σχετίζεται με αυτή του Mall.

Σε σχέση με  το χτύπημα στην Συγγρού που παραμένει ορφανό, πιστεύουν ότι πρόκειται να γίνει ανάληψη από άλλη ομάδα, η οποία θα σχετίζεται με  αυτές του Mall, στο πλαίσιο της εμφάνισης μαζικού “αντάρτικου πόλεων”.

Το πιο ενδιαφέρον και τρομακτικό είναι πάντως ότι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής, φοβούνται πως θα υπάρξουν “ασύμμετρες απειλές” και χτυπήματα ανάλογα με των Ερυθρών Ταξιαρχιών (απαγωγές κλπ).

Αναφορικά με το προφίλ των τρομοκρατών, τους κατατάσσουν στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ θεωρούν ότι πρόκειται για  άτομα υψηλού μορφωτικού επιπέδου τα οποία τα εκμεταλλεύονται τα απομεινάρια των “Πυρήνων της Φωτιάς”  και του “Επαναστατικού Αγώνα”.

Ωστόσο,  πιστεύουν ότι οι ενέργειες είναι επιχειρησιακά πρόχειρα μελετημένες πράγμα που φαίνεται και από την προχειρότητα της προκήρυξης που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα

Πάντως η σημερινή προκήρυξη δίνει την εντύπωση ότι υπάρχουν περισσότερες από μια οργανώσεις που είναι άπειρες και γι αυτό αυτοί που έγραψαν την σημερινή προκήρυξη τους κάνουν μαθήματα αυτοσυγκράτησης:

“Είναι πάγια αρχή μας να μη θέσουμε σε οποιοδήποτε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές τυχαίων ανθρώπων έστω και αν αυτό σημαίνει έκπτωση των μέτρων της δικής μας ασφάλειας…Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάρθηκαν 4 προειδοποιητικά τηλεφωνήματα: στην υπηρεσία ασφαλείας του Mall και στα Μ.Μ.Ε, zougla.gr, ελευθεροτυπία, και εφημερίδα Ποντίκι του οποίου ο υπάλληλος το αντιμετώπισε ως φάρσα, αποδεικνύοντας πως αυτή η ανεύθυνη στάση θα μπορούσε -αν εμείς δεν ήμασταν προνοητικοί- να κοστίσει ανθρώπινες ζωές.


Όλα αυτά καταγράφονται παρότι εκθέτουν τα επιχειρησιακά σκεπτικά μας στους μηχανισμούς καταστολής για δύο βασικούς λόγους. Ο ένας είναι ότι πρέπει να απαντήσουμε στα αισχρά ψέμματα των δημοσιογράφων. Ο άλλος και σημαντικότερος όμως, είναι ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί και ένα πρόταγμα, ένα παράδειγμα. Το να προβούν κάποιοι σύντροφοι στο μέλλον σε αντίστοιχη ενέργεια χωρίς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης (διαφορετικά σε κάθε περίπτωση) θα ήταν εκτός από δική τους εγκληματική αμέλεια και δική μας ευθύνη…”

Αυτό όμως θυμίζει και την παρέμβαση που είχε κάνει η 17Ν το καλοκαίρι του 1980 με την οποία καλούσε τις άλλες οργανώσεις ή να αποστρατευθούν ή να αυτοσυγκρατηθούν εν όψει της ανόδου του ΠΑΣΑΟΚ στην εξουσία.

Επίκληση του παρελθόντος

Στο κείμενο της προκήρυξης διαφαίνεται επίσης  έντονη η προσπάθεια να εμφανισθούν οι σημερινές επιχειρήσεις ως συνέχεις των ενεργειών της “παλαιάς” τρομοκρατίας της 17Ν και του ΕΛΑ

“Θα βουλώσουμε το στόμα της κάθε ανεμοδούρας της καθεστωτικής αριστεράς και λοιπών συνωμοσιολόγων που μιλάνε περί παρακράτους και μυστικών υπηρεσιών προσβάλλοντας έτσι την μνήμη συντρόφων που έπεσαν μαχόμενοι όπως ο Λάμπρος Φούντας μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, ο Χρήστος Κασσίμης μέλος του ΕΛΑ, ο Χρήστος Τσουτσουβής μέλος της Αντικρατικής Πάλης και πολλοί άλλοι αγωνιστές του ένοπλου αντικρατικού αγώνα…..”

Διαφωνίες και κόντρες

Από το κείμενο της προκήρυξης και ιδιαίτερα από το απόσπασμα που ακολουθεί προκύπτει σαφέστατα ότι ενεργοποιούνται στο χώρο περισσότερες από μια οργανώσεις/προσωπα  και ότι έχουν εκδηλωθεί έντονες διαφωνίες μεταξύ τους για τον τρόπο δράσης και οργάνωσης.

“…Δεν επιζητούμε μια σταλινική μονολιθικότητα που παραπέμπει σε “κομμουνιστικά” κόμματα, ούτε θέλουμε να κάνουμε γλωσσολογικές αλλοιώσεις ώστε να υπάρξει μια ενότητα που μόνο αληθινή δεν θα είναι. Αντ’ αυτού πιστεύουμε πως πρέπει να υπάρχει σεβασμός στις διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις- που είναι τόσες όσες και οι φορείς τους- στο εσωτερικό μας με σκοπό την ενότητα στη δράση της καταστροφής του κράτους. Ο πλουραλισμός θεωρήσεων μέσα στην αναρχική κοινότητα μόνο επιζήμιος δεν είναι. Η μια θεώρηση συμπληρώνει την άλλη, άλλες επιβεβαιώνονται απ’ τα γεγονότα και άλλες μένουν στη λήθη της ιστορίας με έναν διάλογο να παράγει συμπεράσματα γονιμοποιώντας επικίνδυνες ιδέες.