Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΑΛΒΑΝΟΙ ΛΗΣΤΕΣ! ΠΑΕΙ, ΧΑΛΑΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ…

DIARIKSEIS

Ελληνικό πλοίο δέχτηκε πυρά στο Σουέζ! Επικοινωνία Αβραμόπουλου με Αίγυπτο


Επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα στο Πόρτ Σάιντ όταν το ελληνικής ιδιοκτησίας πλοίο "Island of Rhodes" δέχθηκε πυρά από αγνώστους κατά τη διενέργεια τακτικής επιθεώρησης από τον Προξενικό Λιμενάρχη. Σημειώνεται ότι σήμερα υπάρχει ένταση στο Πόρτ Σάιντ μετά την έκδοση δικαστικής απόφασης για την ποδοσφαιρική τραγωδία που είχε στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερα από 70 άτομα.

Αμέσως μόλις το πλοίο δέχθηκε πυρά, αναχώρησε από το λιμάνι.

Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι ασφαλείς, όπως και ο Προξενικός Λιμενάρχης που διενεργούσε τον έλεγχο.

Για το επεισόδιο ενημερώθηκαν άμεσα ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό, όπως και ο Υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης.

Ο κ. Αβραμόπουλος επικοινωνεί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, ο οποίος βρίσκεται στην Αδδίς Αμπέμπα, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η αιγυπτιακή κυβέρνηση για τον εντοπισμό τον υπευθύνων. 

Τέλος, επισημαίνεται ότι με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αίγυπτο βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή σε Έλληνες πολίτες που ενδεχομένως βρίσκονται στην περιοχή.

onalert

Βετεράνος : Συνελήφθη Τούρκος ύποπτος για τους φόνους των ακτι...

Βετεράνος : Συνελήφθη Τούρκος ύποπτος για τους φόνους των ακτι...: T ούρκος  που θεωρείται ότι σχετίζεται με την υπόθεση δολοφονίας των τριών ακτιβιστριών του PKK, συνελήφθη στο Παρίσι.

ΒΡΟΧΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ – ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΜΕ… ΚΛΟΠΗ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

galop
Τρεις μαζεμένες νέες δημοσκοπήσεις δημοσιεύονται στον κυριακάτικο τύπο.
Η πρώτη στο «Βήμα», της εταιρείας Κάπα Research, η οποία δίνει τα εξής αποτελέσματα (χωρίς αναγωγή):
ΝΔ 22,9% ΣΥΡΙΖΑ με 21,2% Χρυσή Αυγή 10,5% ΠΑΣΟΚ 7,2% ΚΚΕ 5,5% ΔΗΜΑΡ 4,8% Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,6% Άλλο κόμμα 6,4% Αδιευκρίνιστη ψήφος 14,6%
Η δεύτερη, της ΜRΒ, δημοσιεύεται στην Real News, με τα κάτωθι αποτελέσματα (χωρίς αναγωγή):

Μπράβο στον κ.Στουρνάρα για την ομολογία του… Την υιοθετεί ο Πρωθυπουργός;


Ομολογία Στουρνάρα: Δεν μπορούμε να διώξουμε τον Γεωργίου…

Απίστευτο κι όμως ελληνικό.
Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχεται ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να αποπέμψει το πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ από τη θέση του.
Σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας τα Νέα, διαβάστε τι είπε ο κος Στουρνάρας:
- Θα απαλλάξετε τον κ. Γεωργίου από τα καθήκοντά του; …

- «Πώς να κάνω κάτι τέτοιο; Η ΕΛΣΤΑΤ είναι μια ανεξάρτητη αρχή, η λειτουργία της οποίας καθορίζεται από το Σύνταγμα, η δε διοίκησή της διορίζεται από τη Βουλή».

Παράλληλα – σύμφωνα πάντα με τα ΝΕΑ – ο κος Στουρνάρας δηλώνει ότι υιοθετεί όλα τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα αφού αυτό είναι εντολή των Βρυξελλών.
«Η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά δεν αμφισβητούμε τα στοιχεία του ελλείμματος» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας στα Νέα, μετά το τελεσίγραφο των Βρυξελλών που αναφέρει «αν ανακαλείτε τα στοιχεία, ανακαλούμε το πρόγραμμα», το οποίο επικαλείται η εφημερίδα.
Ο κ. Στουρνάρας συμπλήρωσε: «Υιοθετούμε τα στοιχεία. Το αντίθετο θα δημιουργούσε τεράστιο ζήτημα με την ευρωζώνη και το ΔΝΤ, χωρίς μάλιστα ουσιαστικό αντίκρισμα».


Antonis Samaras
Μπορεί ο κατοχικός πρωθυπουργός Σαμαράς και οι εν Μνημονίω κολαούζοι του (Μπένυ και Φανούρης) να διαβεβαιώνουν τον ελληνικό λαό ότι αυτά τα μέτρα ήταν τα τελευταία (τα ίδια έλεγε και ο Jeffrey…), αλλά οι πραγματικοί κυβερνήτες αυτού του τόπου δε συμφωνούν καθόλου μαζί τους και τους αδειάζουν πανηγυρικά με κάθε ευκαιρία.
Έτσι, ο επικεφαλής της τρόικας και εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν, με συνέντευξή του στα «Νέα» ξεκαθαρίζει πως: «Για να αποφευχθούν περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, είναι απαραίτητο να προχωρήσει η κυβέρνηση στην ορθολογική οργάνωση της

Aπαλλοτρίωσαν 4 δις από τους πολίτες ενώ αδυνατούν να κάνουν αποκρατικοποιήσεις!


Εντύπωση προκαλεί η εμμονή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στην φορομπηχτική πολιτική. Τα νούμερα δεν βγαίνουν, οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται όμως το υπουργείο Οικονομικών επιμένει να επιβάλλει νέα μέτρα, για να εισπράξει αυτά που δεν έλαβε από τα προηγούμενα μέτρα που είχε επιβάλλει!
Η πολιτική αυτή του κ. Στουρνάρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ανεδαφική αλλά εξελίσσεται σε επικίνδυνη για την κοινωνική συνοχή,αφού οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη εξαθλίωση των πολιτών.
Των ανθρώπων που είδαν το διαθέσιμο εισόδημά τους να μειώνεται κατά 4 δισ. ευρώ μέσα σε ένα ένα έτος όπως προκύπτει και από τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. «Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μείωση κατά 11,3% των αποδοχών των εργαζομένων, στην μείωση κατά 10,2% των κοινωνικών παροχών που εισπράττουν τα νοικοκυριά και στην αύξηση κατά 17,7% των φόρων στο εισόδημα και την περιουσία που πληρώνουν τα νοικοκυριά» αναφέρει η ΕΛΣΤΑΤ.

ΟΙ «ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΙ» ΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ!

PORTOFOLI
Με τέτοια οικονομική κρίση και με τέτοια ανεργία που έχει πέσει στην πατρίδα μας, θα έπρεπε κανονικά όλοι αυτοί οι «κατατρεγμένοι οικονομικοί μετανάστες» που μας έχουν κουβαληθεί από κάθε γωνιά της γης, να σηκωθούν να φύγουν και να ψάξουν αλλού για το «Ελντοράντο» που ονειρεύονταν. Αλλά, δε φεύγουν! Μας έχουν μπαστακωθεί εδώ για τα καλά! Γιατί άραγε; Δεν τους πιάνει η κρίση; Πως τη βγάζουν άραγε; Διαβάστε την παρακάτω είδηση και θα καταλάβετε:

Η λίστα Λαγκάρντ όπλο στα χέρια Πεπόνη – Μουζακίτη


Πρόσωπα «υπεράνω υποψίας» τα οποία πολλοί υποπτεύονταν ότι κινούσαν τα νήματα στο κύκλωμα που οδήγησε εκατοντάδες Έλληνες στην αυτοκτονία και εξανέμισε τις περιουσίες εκατομμυρίων πολιτών βρίσκονται πλέον στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης.

Του Ειδικού Συνεργάτη
Στα «ψιλά γράμματα» των αρχείων που βρίσκονται στην λίστα Λαγκάρντ, κρύβονται αρκετοί από τους ενόχους της μεγάλης απάτης που εξανέμισε δεκάδες δις Ευρώ (σε τότε αξίες), γεμίζοντας τραπεζικούς λογαριασμούς υπεράκτιων εταιρειών στην Ελβετία και σε άλλους φορολογικούς παραδείσους.

Οι περιβόητοι «αχυράνθρωποι» της λίστας σέρνουν πίσω τους μία σειρά πράξεων, αντίκλητων και υπεράκτιων εταιρειών όπου κρύβεται και το «ζουμί». Οι περιβόητοι λογαριασμοί των «λίγων ωρών», αυτοί δηλαδή που άνοιξαν και έκλεισαν αυθημερόν, κρύβουν πίσω τους μεταφορές χρημάτων από offshore και αναλήψεις σε βαλίτσα κατά τα πρότυπα της Siemens.

ΠΥΡ ΚΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ!

EGYPT06
Πριν από λίγο καιρό, οι Αιγύπτιοι «κατατρεγμένοι οικονομικοί μετανάστες» που βρίσκονται στην Αθήνα –λαθρομετανάστες στην πλειοψηφία τους- πραγματοποίησαν συγκέντρωση κατά του «ρατσισμού» που υφίστανται στην Ελλάδα –στην οποία κανένας δεν του κάλεσε, μπήκαν λαθραία, άσχετα αν κάποιοι «νομιμοποιήθηκαν» στην πορεία… Επίσης, προ ημερών έγινε ανάλογη συγκέντρωση «διαμαρτυρίας» έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Κάιρο. Αυτά για δυο-τρεις φάπες που έφαγαν κάποιοι Αιγύπτιοι που επιχείρησαν να κλέψουν…

Κοντογιώργης: Ομολογείται ότι το Σύνταγμα είναι υπεύθυνο για την καταστροφή στην οποία οδήγησε η πολιτική τάξη τη χώρα


550_334_172645H πρόταση για την αναστολή του άρθρου 86 του Συντάγματος δεν είναι εφικτή όχι διότι δεν προβλέπεται, αλλά επειδή αποτελεί ένα από τα ισχυρά θεμέλια της λεηλατικής κομματοκρατίας. Άλλωστε, η ίδια η πολιτική τάξη δεν συναινεί στην κατάργηση των συναφών διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής και του νόμου περί (μη) ευθύνης των υπουργών. Αρνείται, μάλιστα, να παραιτηθεί και από την πασιφανή πρόκληση που συνεπάγεται η δικαστική αρμοδιότητα της Βουλής, η οποία θα ήταν απολύτως εφικτή, εάν συναινούσε να παραπέμπει στην δικαιοσύνη με συναινετικό στην εισαγγελική πρόταση διαβιβαστικό.
Κατά την ίδια έννοια, εξακολουθεί να απαγορεύει την παραπομπή στη δικαιοσύνη βουλευτών για αδικοπραξίες που ανάγονται στον ιδιωτικό τους βίο.

Με το άλλοθι της “πολιτικής ευθύνης” παρακάμπτουν το αυτονόητο της αντιπροσωπευτικής αρχής, το “ελέγχειν” και το “ευθύνειν”, προκειμένου να διασφαλίσουν την ατιμωρησία τους. Οι ίδιοι που οδύρονται για τη διατήρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος, διέρχονται εν σιωπή την καταπάτηση όλων των άρθρων που ανάγονται στη λειτουργία του πολιτεύματος. Αρνούνται ακόμη και το ενδεχόμενο μιας αναθεώρησης του τρόπου της ερμηνείας του.

Η πρόταση για την αναστολή του άρθρου 86, προφανώς δεν θα γίνει. Επιβάλλεται όμως από τις έκτακτες συνθήκες που διέρχεται η χώρα, επειδή εγγράφεται στο “σώμα” της πρωτογενούς αιτίας που επέτρεψε την καταστροφή. Η αναστολή του, όμως, θα έδινε μια δυνατή ευκαιρία στην πολιτική τάξη να ανακτήσει νομιμοποίηση, να δείξει ότι αλλάζει πορεία και αναλαμβάνει τις ευθύνες της. Κάνοντας την επανάστασή της, προλαμβάνει την κοινωνία ή, έστω, την τελική “ιμιοποίηση” της χώρας.

Σε όσους διατείνονται ότι η αναστολή του άρθρου 86 δεν είναι εφικτή, θέτω το ερώτημα, τι θα αντιτείνουν στην κοινωνία εάν υποθέσουμε ότι παρεμβαίνει δυναμικά στα πολιτικά δρώμενα ή και εξεγείρεται: ότι η εξέγερσή της δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα; Προφανώς, δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα η αναστολή. Μπορεί, όμως, να εφαρμοσθεί, κατ’ αναλογίαν, η πρόνοια για την αναστολή ελευθεριών σε έκτακτες περιστάσεις. Θα έλεγα ότι δεν χρειάζεται καν η επίκληση της αναλογίας αυτής, στο μέτρο που, εν προκειμένω, το Σύνταγμα ομολογείται ότι είναι υπεύθυνο για την καταστροφή στην οποία οδήγησε η πολιτική τάξη τη χώρα. Πάνω σ’ αυτό πάτησε για να εκφυλίσει το πολιτικό σύστημα, μεταλλάσσοντάς το σε κομματοκρατία. Για να ιδιοποιηθεί, λεηλατικώ τω τρόπω, το δημόσιο αγαθό και να μετατρέψει το κράτος σε δυνάστη της κοινωνίας.

Η λύση είναι προφανής: ομόφωνα η πολιτική τάξη να αποφασίσει την αναστολή του άρθρου 86 του Συντάγματος. Έτσι, θα επανέλθει στην επικαιρότητα το ζήτημα της κάθαρσης του παρελθόντος και του παρόντος του πολιτικού συστήματος, θεμελιώδη προϋπόθεση για εξαναγκασθεί η πολιτική τάξη να εναρμονίσει τις πολιτικές της με το συμφέρον της κοινωνικής συλλογικότητας.

Σε κάθε περίπτωση, η πρόσκληση για την αναστολή του άρθρου 86 διατυπώνεται μάλλον προκειμένου να αναδειχθεί η υποκρισία της πολιτικής τάξης και της διανόησης που τη στηρίζει, την αιτία και το βάθος του προβλήματος, με απλή διατύπωση για να εκτεθεί.

Από: contogeorgis

ΣΑΦΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΙΡΑΝ - Η Τεχεράνη απειλεί ευθέως όποιον επιτεθεί στην Συρία


Ανώτερος ιρανός αξιωματούχος ανέφερε σήμερα  ότι η χώρα του θεωρεί ότι οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της Συρίας σαν επίθεση στο ίδιο το Ιράν, σε μία από τις πιο ανοικτές δηλώσεις...
υποστήριξης  από την Τεχεράνη προς την Συρία  έως τώρα, απειλώντας ευθέως τις δυτικές χώρες που υποστηρίζουν τους ισλαμιστές αντάρτες αναφέρει η hurriyet daily news  .

O Αλί Ακμπάρ Velayati, σύμβουλος του ανώτατου  ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε στο  πρακτορείο ειδήσεων Mehr, το Σάββατο,ότι «η Συρία διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο στο "μέτωπο αντίστασης" εναντίον του Ισραήλ». «Για τον ίδιο λόγο, μια επίθεση στην Συρία θεωρείται  σαν μια επίθεση στο Ιράν και στους συμμάχους του ».

Ο Αλ. Χρυσανθακόπουλος ξαναχτυπα με αποκαλύψεις για πρώην συντρόφους και νυν “ανεξαρτητοποιημένους”


«Εκπόνηση Εθνικής Στρατηγικής για την επιβίωση της Ελλάδας και του Ελληνισμού τον 21 αιώνα»

Δημόσια πρόσκληση για πρωτοβουλία οργάνωσης Φόρουμ δημόσιου διαλόγου

Του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου

Με την αίσθηση ότι το έδαφος χάνεται κάτω από τα πόδια της, η ΝΔ μεταμορφώνεται σε ψευδεπίγραφο πατριωτικό κόμμα για να παγιδεύσει τον ανήσυχο κόσμο που ζεί το οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο της χώρας

α) με την μετεξέλιξη και μετονομασία του κόμματος σε Ευρωπαϊκό, ώστε να χωρέσει ο ένοχος και σάπιος αστικός πολιτικός κόσμος της χώρας, σε ένα μέτωπο με Πασοκογενείς και άλλους

β) παραπούλι αυτού του εγχειρήματος είναι το υπο εκκόλαψη κόμμα, δήθεν αντιμνημονιακό που θα προσαρτηθεί παραμονή εκλογών στο κεντροδεξιό Μέτωπο των διεφθαρμένων μνημονιακών, για να μην εκλεγεί ο Τσίπρας!

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ:"ΔΕΝ ΒΡΕΧΕΙ, ΣΕ ΦΤΥΝΟΥΝ!"


tsipras-vgainei-ix
Την πληροφορία ότι μέλη της επιχείρησαν να επιτεθούν στον Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη δεν άφησε ασχολίαστη η Χρυσή Αυγή. Δείτε τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της, στην οποία κάνει λόγο για φαιδρή είδηση.
«Βλέπουν «φαντάσματα» και προσπαθούν να κατασκευάσουν «σκιάχτρα», προκειμένου να διατηρήσουν στην εξουσία το αμαρτωλό καθεστώς που χρόνια τώρα τους τάιζε», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

“Καλύπτει” Βενιζέλο ο Παναγιωτόπουλος για τα απόρρητα!!!


Πλήρη κάλυψη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο για τα απόρρητα παρείχε ο ίδιος ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος! Απαντώντας στη Βουλή ο ΥΕΘΑ χαρακτήρισε την δήλωση Βενιζέλου «υπερβολική ίσως», που «δεν αφορούσε όμως σε καμία περίπτωση απόρρητα διαβαθμισμένα έγγραφα για την άμυνα της χώρας» χαρακτήρισε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος την αναφορά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου ότι διατηρεί άτυπα ψηφιακά αντίγραφα από τη θητεία του στο υπουργείο Άμυνας.

Η αναφορά αυτή του κ. Βενιζέλου που είχε γίνει από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση σύστασης Προκαταρκτικής Επιτροπής για τη «λίστα Λαγκάρντ», ήταν το αντικείμενο επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος κάλεσε τον υπουργό Άμυνας να εξηγήσει «γιατί η κυβέρνηση σιωπά» και να απαντήσει αν δέχεται ότι υπουργοί, τέως και νυν, έχουν το δικαίωμα να διατηρούν, στο προσωπικό τους αρχείο, άκρως απόρρητα έγγραφα που σχετίζονται με την εθνική άμυνα.

Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος επικαλέστηκε συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά τη συγκεκριμένη δήλωσή του αλλά και έρευνα που έγινε με πρωτοβουλία του, προκειμένου να διαβεβαιώσει ότι τα έγγραφα αυτά δεν είναι σε καμία περίπτωση απόρρητα. «Φρόντισα να επικοινωνήσω με τον κ. Βενιζέλο. Από τα όσα μου είπε, αλλά και από αυτά που αντελήφθην από τα πρακτικά της συζήτησης και από την οφειλόμενη έρευνα, έχω οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, σημειώνοντας ότι «όλος αυτός ο θόρυβος πρέπει να σταματήσει και να μην μεταφέρουμε στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων κομματικές συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, διότι είναι ένα χώρος που ανήκει στο έθνος και στην ολότητα των Ελλήνων και των Ελληνίδων».
«Κύριε υπουργέ, προσπαθήσατε να μας καθησυχάσετε. Εγώ όμως δεν ανησυχώ για τα απόρρητα έγγραφα αλλά θίγω την ιδιοκτησιακή αντίληψη που διαιωνίζεται σε υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τη σχέση τους με το κράτος και τη θητεία τους» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας που ζήτησε σαφείς απαντήσεις, διότι δεν μπορεί να γίνει παραδεκτή μια τέτοια νοοτροπία.


«Δεν θέλω να υποβαθμίσω το θέμα αλλά επιχειρώ να τοποθετήσω το ζήτημα στις πραγματικές του διαστάσεις» συμπλήρωσε ο υπουργός Άμυνας και επέμεινε ότι «δεν υπάρχει θέμα» διαβεβαιώνοντας ότι οι κανόνες για τα απόρρητα έγγραφα και τις διαβαθμισμένες πληροφορίες τηρούνται ευλαβικά στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και όπου δεν συμβαίνει αυτό, δρομολογούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες. «Δεν έχει άλλο βάθος αυτή η υπόθεση. Είναι η ώρα λοιπόν να ασχοληθούμε με τα πραγματικά ζητήματα των Ενόπλων Δυνάμεων» είπε ακόμα ο υπουργός Άμυνας.

2 ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ, ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ! ΠΑΡΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΣΦΑΓΗΣ ΜΕΓΑΛΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΑΙΩΝΙΩΣ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΣΟΥ!


okdimoskopisi2201 625
Στο τιμόνι των δημοσκοπήσεων βρίσκονται πλέον Νέα Δημοκρατία και Αντώνης Σαμαράς, μετά τους τελευταίους χειρισμούς της κυβέρνησης. Η αλλαγή του κλίματος έπειτα από την εκταμίευση της δόσης αλλά και οι στρατηγικές επιλογές στο εσωτερικό έφεραν τον πρωθυπουργό και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, στην πρώτη θέση των μετρήσεων της MRB για τη Real News και της Alco για το Πρώτο Θέμα. 

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου της MRB η ΝΔ προηγείται με 1,1% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην ικανότητα διακυβέρνησης ανοίγει την ψαλίδα στο 4,6%, από το 1,8% της αντίστοιχης μέτρησης του Σεπτεμβρίου. Ταυτόχρονα η Χρυσή Αυγή σταθεροποιείται στην τρίτη θέση, ενώ τα ποσοστά τουΠΑΣΟΚ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων γνωρίζουν καθίζηση.

Συγκεκριμένα η μέτρηση δίνει: Ν.Δ. 23,1%, ΣΥΡΙΖΑ 22%, Χρυσή Αυγή 9,2%, ΠΑΣΟΚ 5,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,9%, ΔΗΜΑΡ 4,4%, ΚΚΕ 4,3%, Οικολόγοι Πράσινοι 1,7%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 21%. Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς εδραιώνεται στην πρώτη θέση με ποσοστό 44,4%, έναντι 26,5% του Αλέξη Τσίπρα. 

Στην ίδια δημοσκόπηση οι πολίτες αξιολογούν θετικά το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, καθώς για πρώτη φορά, το 59,6% δεν θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο χρεωκοπίας της ελληνικής οικονομίας, όταν τον Φεβρουάριο του 2012 το 71,9% θεωρούσε αρκετά πιθανή μια χρεωκοπία! Η ίδια αξιολόγηση γίνεται και για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ με το 75,8% να το αποκλείουν και το 19,2% να το θεωρούν πιθανό. 

Προβληματισμό θα πρέπει να δημιουργήσουν τα ευρήματα που αφορούν την υπόθεση "λίστα Λαγκάρντ": το 74,4% των πολιτών θεωρούν χαμηλό το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης στη Βουλή, ενώ στην ερώτηση σχετικά με τα οφέλη και τις απώλειες των κομμάτων προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,1% και ακολουθεί η ΝΔ με 18,8%. Χαμένοι εμφανίζονται το ΠΑΣΟΚ με 48%, η ΔΗΜΑΡ με 35,9% και οι ΑΝ.ΕΛ. με 35,2%.

Στο 1,5% είναι η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην μέτρηση της Alco, με το πρώτο κόμμα της κυβέρνησης να έχει ως ισχυρό χαρτί τον Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο η ικανοποίηση των πολιτών για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του, επεκτείνεται και πέραν των ψηφοφόρων των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Στον αντίποδα τα ταξίδια του κ. Τσίπρα σε ΗΠΑ και Γερμανία, τα οποία καταδεικνύουν υποχώρηση των θέσεών του για το μνημόνιο, πιθανότατα να ερμηνεύουν την πτωτική τάση της επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ και τις περισσότερες αρνητικές γνώμες που συγκεντρώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επίσης πτώση σημειώνει και η Χρυσή Αυγή.

Ειδικότερα τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα, στη δημοσκόπηση για το Πρώτο Θέμα είναι: ΝΔ 24,9%, ΣΥΡΙΖΑ 23,4%, ΠΑΣΟΚ 8,6%, ΑΝ.ΕΛ. 6,6%, Χρυσή Αυγή 9,7%, ΔΗΜΑΡ 4,8%, ΚΚΕ 5,2%, άλλο κόμμα 5,5% και αναποφάσιστοι 11,3%. 

CCIAS : Το Ελληνικό «άκρως απόρρητο» υπερόπλο που είναι στα υπόγεια του …Πενταγώνου!


To σύστημα που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει ο Στρατηγός Γράψας !Οι αποκαλύψεις του Τύπου σχετικά με την απαράδεκτη – κωλυσιεργία στην υπόθεση της κατασκευής πρωτοποριακού συστήματος παθητικής άμυνας CCIAS, το οποίο ανέπτυξαν Έλληνες επιστήμονες από το ΑΠΘ, δεν προκάλεσε καμία έκπληξη σε όσους γνωρίζουν την προϊστορία με ανάλογα θέματα.

( Ιπτάμενος: «Το σύστημα αυτό, αν ποτέ κατασκευαστεί από τη πατρίδα μας, θα αποτελέσει την ληξιαρχική πράξη του αιφνίδιου θανάτου των απέναντι, αν μας επιτεθούν)
Δεδομένου μάλιστα του ενδιαφέροντος ξένων δυνάμεων, δεν αμφιβάλλουμε ότι όπως έχουν τα πράγματα στην Ελλάδα, δεν αποκλείεται κάποτε να το αγοράσουμε από ξένους κατασκευαστές, αφού όπως μας έχει «διδάξει» η ιστορία, τότε κάποιοι θα έχουν και το γνωστό, σε όλους, κίνητρο…
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Real News» το πρόγραμμα στο οποίο εδώ και μια πενταετία δουλεύουν πέντε επιστήμονες τους ΑΠΘ, έχει το χαρακτηρισμό «άκρως απόρρητο». Μετά από πέντε χρόνια κοροϊδίας, ένας από τους επιστήμονες αποφάσισε να «σπάσει» τη σιωπή…

ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΑΒΑ ΚΟΛΛΗΤΟ ΤΟΥ ΑΚΗ


fouant-al-zagiant
Νέο ένταλμα σύλληψης εξέδοσε ο αρμόδιος ανακριτής το Σάββατο για τον Άραβα πρώην συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Φουάτ αλ-Ζαγιάντ, για τις κατηγοπρίες της δωροδοκίας και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Τον επιχειρηματία ο οποίος φέρεται να την αγορά των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων TOR-M1, αναζητεί η Κυπριακή αστυνομία, προκειμένου να τον εκδώσει στην Ελλάδα.
Ο Φουάτ αλ-Ζαγιάντ ήταν πρόεδρος της DRUMILAN, της μιας εκ των δύο εταιριών, την οποία δημιούργησε για τις «συναλλαγές» του με τον Άκη Τσοχατζόπουλο.
Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τους TOR-M1, το 2005, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως γράφει το Κουτί της Πανδώρας, με βασικό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, προσπάθησαν να απαξιώσουν την έρευνα γύρω από τους λογαριασμούς της DRUMILAN, ενώ ο ιδιοκτήτης της κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην ανοίξουν οι λογαριασμοί. Ο ίδιος δεν κλήθηκε ποτέ να καταθέσει, ούτε στη δεύτερη Επιτροπή, το 2011.

Υπό...αναστολή η λειτουργία του ΥΕΘΑ! Τα «κλειδιά» στο Σύνταγμα ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_9445.html#ixzz2J4g7Yswe


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι προφανές ότι έχει θέσει τη λειτουργία του υπό αναστολή! Η πραγματική του έδρα, έχει μεταφερθεί στη πλατεία Συντάγματος όπου βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών και από εκεί ουσιστικά διοικείται. Η άποψη αυτή δεν απέχει διόλου από την πραγματικότητα. Αρκεί να δούμε τα γεγονότα:
•καθ΄ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την τρόϊκα ,φωνή από τον Χολαργό δεν ακούστηκε. Ούτε καν ψίθυρος. Πόσο μάλλον το “ως εδώ” που πολλοί καλοπροαίρετοι στρατιωτικοί ανέμεναν ότι κάποιος, υπουργός ή Αρχηγός θα έλεγε. Αντιθέτως δεν έχει ξεχαστεί η φράση του ΥΕΘΑ στη Βουλή ,όταν αναφερόμενος στις περικοπές είχε πει "περιμένω κι εγώ να δω τι θα γίνει".

Τα αποτελέσματα γνωστά και οι στρατιωτικοί ήδη τα βιώνουν.
•ακόμη και για απλά αλλά φλέγοντα ζητήματα, όπως η δωρεάν μετακινήσεις των στρατιωτών, το ΥΕΘΑ δεν εισακούεται, αν βέβαια έχει πράγματι μιλήσει. Για το θέμα των καταστάσεων επιβίβασης να υπενθυμίσουμε ότι το μόνο που υπάρχει είναι μία τοποθέτηση του ΥΕΘΑ ,σύμφωνα με την οποία γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να επανέλθουν κάποιες διευκολύνσεις. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε. Αποτέλεσμα μηδέν.
•τα δάνεια των στρατιωτικών. Ακόμη και αυτά που αφορούν στον ΑΟΟΑ, δεν έχουν ακόμη ρυθμιστεί. Για τα υπόλοιπα που θα πρέπει να ρυθμιστούν με τις τράπεζες...αναμένουμε την σύσταση επιτροπής για να εξεταστεί το θέμα. Οι δόσεις των δανείων όμως δεν μπορούν να περιμένουν.
•ακόμη και για το ζήτημα που καίει τους απόστρατους και έχει να κάνει με το δικαίωμά τους να εργάζονται χωρίς να περικόπτεται η σύνταξή τους , το ΥΕΘΑ δεν φαίνεται διατεθειμένο να εμπλακεί.
•για να περάσουμε στα κρίσιμα εθνικά θέματα; Μπορεί η συζήτηση για την ΑΟΖ να έχει για τα καλά φουντώσει, αλλά το ΥΕΘΑ δεν έχει κληθεί σε καμία σύσκεψη,για το θέμα. Που είναι προφανές ότι το αφορά. Μπορεί ο κ.Παναγιωτόπουλος να έχει συζητήσει το θέμα με τον πρωθυπουργό -αν έχει γίνει κι αυτό- αλλά σύσκεψη με επιτελείς που γνωρίζουν σχέδια, σενάρια κι έχουν να προτείνουν λύσεις δεν έχει υπάρξει.
Δεν θα αναφερθούμε στον αριθμό των ανυπόγραφων φακέλων ,για τους οποίους διαμαρτύρονται άπαντες στα Γενικά Επιτελεία. Γιατί οι συνεργάτες του υπουργού Εθνικής Άμυνας επιμένουν ότι υπογρφές μπαίνουν. Προφανώς αργούν και γι΄ αυτό συγκεντρώνονται τόσοι φάκελοι; Ίσως.
Ούτε στο γεγονός ότι επιτέλους η Ελλάδα...κατόρθωσε να παραγγείλει ...ανταλλακτικά για τα μαχητικά της αεροσκάφη!!! Γιατί αν φθάσουμε να θεωρούμε παραγωγή έργου και αυτά ,τότε το ΄χουμε χάσει οριστικά το παιχνίδι.
Η ουσία που πρέπει όμως να γίνει κατανοητή είναι ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν μπορεί να βάζει ταμπέλα… “επιστρέφω σε λίγο”! Καλώς,κακώς, τους αρέσει ή όχι πρόκειται για ένα από τα κρισιμότερα υπουργεία για την λειτουργία του κράτους και φυσικά για την Εθνική Ασφάλεια. Τα “κλειδιά” του δεν μπορούν και δεν επιτρέπεται να δίδονται σε κανέναν άλλο για να το διοικεί. Πολύ περισσότερο σ΄ ένα οικονομικό επιτελείο που δεν κάνει δα και καμιά σοβαρή προσπάθεια για να κρύψει την αντιπάθειά του σ΄ ότι έχει σχέση με τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Δεν γνωρίζουμε αν όλα αυτά ή έστω κάποια απ΄ αυτά τα έχει θέσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος στον πρωθυπουργό και στους συμβούλους του. Και είναι δικό του θέμα αν θα το πράξει.
Γιατί στο τέλος το κόστος αν κάτι πάει στραβά μόνο ο ίδιος θα το πληρώσει. Τα ...κεφάλια των Αρχηγών που σε τέτοιες περιπτώσεις πρωθυπουργοί και υπουργοί σπεύδουν να ...κόψουν  δεν θα είναι αρκετά. Γι΄ αυτό καλό θα είναι να ζητήσει πίσω τα κλειδιά του ΥΕΘΑ και να το διοικήσει αυτή τη δύσκολη περίοδο της κρίσης.
Δεν χρειάζεται να πούμε ότι θα επανέλθουμε. Αυτά που έρχονται θα μας υποχρεώσουν να ασχοληθούμε ξανά με το θέμα. 


πηγη

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ "ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ" ΤΗΣ ΝΔ


tsartsidou
Όλοκληρωθηκαν έπειτα από 10 ώρες οι απολογίες των εφτά συλληφθέντων που κατηγορούνται ως μέλη του κυκλωματος εικονικων γάμων
Οι έξι από τους επτά αφέθηκαν ελεύθεροι, κάποιοι με περιορισττικούς όρους και καταβαλλοντας χρηματική εγγύηση.
 Σύμφωνα με το seleo.gr προφυλακιστέα κρίθηκε μόνο η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ που χαρακτηρίζεται ως εγκέφαλος και η οποία και θα οδηγηθεί στις φυλακές
 Ως γνωστόν στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν 11 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων τα τρία ηγετικά στελέχη, καθώς και ένας δημοτικός και ένας δημόσιος υπάλληλος, ενώ αναζητούνται επιπλέον πέντε άτομα. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από το 2010, έχοντας ως «ηγετικά στελέχη» μία 40χρονη αλλοδαπή, μία 52χρονη μεσίτρια-μεταφράστρια, τη Μ.Τσαρτσίδου, που ήταν υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης στις τελευταίες εθνικές εκλογές (με ιδιαίτερη δραστηριότητα σε θέματα παλιννοστούντων και ομογενειακά) και έναν 36χρονο Έλληνα δικηγόρο.
Η κ. Τσαρτσίδου γεννήθηκε το 1961 στην πρώην Σοβιετική Ένωση και είναι απόφοιτος του πανεπιστήμιου Μεντελέεβ Δ.Ι. της Μόσχας. Διετέλεσε προϊσταμένη του τμήματος προσλήψεων προσωπικού της γενικής διεύθυνσης του υδροηλεκτρικού σταθμού Τιφλίδας κατά την περίοδο 1986 έως 1991. Από την περίοδο 1991 έως το 1998 διετέλεσε υποδιευθύντρια στη Νομαρχία της περιφέρειας Κρασνοντάρ της Ρωσίας.
Από το 1998 διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα με την οικογένεια της.
Αποτελεί μέλος του ποντιακού συλλόγου παλιννοστούντων Φιλύρου και είχε εκλεχθεί ως δημοτική σύμβουλος του δήμου Χορτιάτη στις εκλογές του 2006 και παρέμεινε μέχρι το πέρας της θητείας της έως το 2010.

ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΡΕΑΣ ΑΛΟΓΟΥ ΣΕ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ LIDL ΚΑΙ ALDI ΣΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ. ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/lidl-aldi_25.html#ixzz2J4fdJ78B
DNA αλόγου βρέθηκε σε μερικά Μπιφτέκια που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία.
Οι αρχές ασφαλείας των τροφίμων της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας (FSAI) ανέφεραν:

Η FSAI είπε ότι το κρέας προερχόταν από δύο μονάδες επεξεργασίας κρεάτων στην Ιρλανδία, η Liffey Meats και η Silvercrest Foods, και το εργοστάσιο Dalepak Hambleton στο Γιορκσάιρ.
Είπαν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία.
Τα μπιφτέκια ήταν προς πώληση στην Tesco της Ισλανδίας, στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, ήταν προς πώληση στα καταστήματα Dunnes Stores, Lidl και Aldi.
Συνέχεια ανάγνωση τα κύρια ιστορί
Ένα σύνολο από 27 προϊόντα αναλύθηκαν, με 10 από αυτά να περιέχουν DNA αλόγου και 23 περιείχαν DNA χοίρου.

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/lidl-aldi_25.html#ixzz2J4fZ6Oxy

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΚΛΕΦΤΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ!ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΣ ΠΩΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ


iran-kovoun-xeri
Οι Αρχές του Ιράν χρησιμοποιούν πλέον ένα μηχάνημα για τον ακρωτηριασμό των κλεφτών, σε εφαρμογή της Σαρίας, του ισλαμικού Ιερού Νόμου, όπως αυτός ερμηνεύεται από το θεοκρατικό καθεστώς της χώρας.
Το ISNA μετέδωσε πρόσφατα φωτογραφίες με την ποινή που επιβλήθηκε δημόσια σε ένα άνδρα στην πόλη Σιράζ στα νοτιοδυτικά.
Εκεί φαίνεται ότι του κόβουν το δάχτυλο με ένα μηχάνημα σαν τροχό. Τα μάτια του είναι δεμένα ενώ καλυμμένα είναι και τα πρόσωπα των ανδρών που τον οδηγούν στην τιμωρία. Οι φωτογραφίες δεν τον δείχνουν να υποφέρει, πιθανόν όμως ήταν υπό την επήρεια ουσιών.
Ο άνδρας είχε καταδικαστεί για κλοπή και μοιχεία, και πέρα από τον ακρωτηριασμό, καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση και 99 χτυπήματα με μαστίγιο.
Το France24 αναφέρει ότι επικοινώνησε με παρατηρητήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δήλωσαν ότι είχαν ακούσει για το μηχάνημα και οι πληροφορίες τους (καλύτερα θα λέγαμε οι φόβοι) επιβεβαιώθηκαν με την ανακοίνωση του ISNA.

«ΣΒΗΝΟΥΝ» ΑΒΟΗΘΗΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΣΑΡΩΝΕΙ Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΥΤΕ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ... ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_5800.html#ixzz2J4f5nJLR


Μια ακόμη έρευνα - σοκ έρχεται στο φως. Ένας στους πέντε Έλληνες παρουσιάζει συμπτώματα κατάθλιψης. Έξι στους δέκα δηλώνουν ότι αναβάλουν ή ματαιώνουν για οικονομικούς λόγους την αναγκαία επίσκεψη στον γιατρό....
Οι πάσχοντες από καρκίνο, καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτη, υπέρταση, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, δηλ περίπου το 38% του πληθυσμού, μαζί με τους ηλικιωμένους και τους ασθενέστερους οικονομικά αποτελούν τους εύκολους στόχους αλλά και τα πρώτα «θύματα» της οικονομικής κρίσης.
Μάλιστα, ο πληθυσμός που συγκαταλέγεται σε ομάδες υψηλού κινδύνου συνεχώς διογκώνεται καθώς αυξάνονται οι παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση νοσημάτων: εκτός από τους κλασικούς παράγοντες κινδύνου, κάπνισμα, διατροφή, καθιστική ζωή, πλέον προσμετρώνται τα δάνεια, τα χρέη, η ανεργία, η μείωση του εισοδήματος.
Τα συμπεράσματα των ειδικών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) είναι αποκαρδιωτικά: οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης είναι βαρύτατες για την υγεία του πληθυσμού. Σε ορίζοντα 10ετίας αναμένεται ότι θα μειωθεί το προσδόκιμο επιβίωσης των Ελλήνων κατά τουλάχιστον 2 χρόνια, ως αποτέλεσμα της επιδείνωσης της ποιότητας ζωής τους. Δραματικές είναι όμως και οι ενδείξεις για τη βρεφική θνησιμότητα η οποία έπειτα από δεκαετίες συρρίκνωσης, πλέον αρχίζει να έχει ελαφρά ανοδική πορεία.
«Η αναγκαιότητα να εξεταστούν προτάσεις για την αναδιάρθρωση του συστήματος υγείας είναι μεγάλη. Όσο γίνονται περιστολές στις δαπάνες υγείας χωρίς να προχωρούν μεταρρυθμίσεις δεν θα υπάρχει αποτέλεσμα» επισημαίνει ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, κ. Γιάννης Κυριόπουλος, με αφορμή την συνοπτική παρουσίαση των μελετών για την κρίση και τη δημόσια υγεία στην χώρα μας μετά την ολοκλήρωση του 8ου Πανελλήνιου συνεδρίου για τη Διοίκηση, τα Οικονομικά και τις Πολιτικές Υγείας.
πηγη

ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ!


ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ!Με θλίψη και αγανάκτηση αντιλήφθηκα σήμερα τις βραδυνές ώρες, πως σε ιστοσελίδα αστυνομικού ενδιαφέροντος, όπου επιτρέπονται τα σχόλια, "κάποιος" ανώνυμος σχολιαστής με το ψευδώνυμο "Αρχ/κας ΥΑΤ" με φωτογραφίζει στο εν λόγω σχόλιο του, αφού κάνει λόγο για "Συνδικαλιστή σκοπό" της ΔΑΕΘ, απειλώντας με, αφού γράφει πως "έρχεται και η σειρά μου". Για ποιο πράγμα δεν ξέρω, αλλά λαμβάνοντας υπόψιν μου την πρόσφατη απειλητική επιστολή που μου εστάλλει, από "κάποιον" άγνωστο, δεν μπορώ να αφήσω μια εκ νέου απειλή να περάσει έτσι...

Σας μεταφέρω το ανώνυμο σχόλιο αυτούσιο, αφαιρώντας το όνομα Συναδέλφου το οποίο επικαλείται, αντικαθιστώντας το με (...) και τα συμπεράσματα δικά σας, για το ποιος μπορεί να είναι και για το τί εννοεί όταν λέει πως "έρχεται και η σειρά μου" προειδοποιώντας με να αποφύγω συγκεκριμένο υπηρεσιακό χώρο, προφανώς της Δ.Α.Ε.Θ: 
"Παρασκευή, 25 Ιανουάριος 2013 18:41 δημοσιεύθηκε από Αρχ/κας ΥΑΤ
ΒΡΕ.... ΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΚΑΙ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ. 
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ .......ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ.
Ο (...) ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΔΑΕΘ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΣΚΙΣΕΙ, ΕΙΔΙΚΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΤΕΩΣ......
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ, ΡΩΤΑ ΤΑ ΚΟΛΗΤΑΡΙΑ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΕΧΕ ΥΠΟΨΗ ΣΟΥ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ, ........ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΕΙΣ..."

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις: Ο ρατσισμός εναντίον των Ελλήνων! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_5820.html#ixzz2J4ejxtecΣτην σημερινή Ελληνική Κοινωνία υφίστανται διαχωρισμοί και διακρίσεις εναντίον των Ελλήνων, τις οποίες και τους οποίους θα κατακεραύνωναν οι «αντιρατσιστές» αν γίνονταν αντίστροφα. Όμως επιλέγουν να σιωπούν, γιατί αυτού του είδους ο «αντιρατσισμός» δεν επιδοτείται από την Ε.Ε. και τις ανθελληνικές υπηρεσίες του ελλαδικού κράτους. Μία από τις διακρίσεις που υφίστανται οι Έλληνες έναντι των αλλοδαπών έχει να κάνει με την αντιμετώπιση του συστήματος υγείας απέναντι τους.

Υπάρχουν πολλά και απτά παραδείγματα περί του λόγου το αληθές, όμως πάντα μια φωτογραφία είναι «χίλιες λέξεις», όπως λένε. Στην παραπάνω, λοιπόν, φωτογραφία βλέπουμε ένα εξωτερικό ιατρείο της Επιτροπής Υγείας του Δήμου Ζωγράφου, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε αλλοδαπούς. Αντιστοίχως τα ιατρεία που απευθύνονται σε Έλληνες, απευθύνονται ταυτοχρόνως και σε αλλοδαπούς, οι οποίοι μάλιστα έχουν και προτεραιότητα και έκπτωση στο προβλεπόμενο από το νόμο εισιτήριο εισόδου.
Τι έχουν να πουν, άραγε, οι «αντιρατσιστές», δεξιοί και αριστεροί, για αυτό τον καταφανέστατο ρατσισμό εναντίον των Ελλήνων. Θα βγουν κρατώντας φωτογραφίες του Νέλσον Μαντέλα, τον οποίο λιβανίζουν όταν αναφέρονται στους αγώνες εναντίον του ρατσισμού; Θα αγωνιστούν εναντίον του ρατσισμού εναντίον των Ελλήνων ή αγωνίζονται μόνο όπου προστάζει η χρηματοδότηση, η μίζα και τα συμφέροντα αυτών που απεργάζονται την παγκοσμιοποίηση;
Υ.Γ.: Αλήθεια, η νέα υπηρεσία κατά του ρατσισμού, του Δένδια, θα επιληφθεί της υποθέσεως;
ΠΗΓΗ

ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821Τα δάνεια του '21Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.sansimera.gr


Στις 12 Απριλίου 1823 η έκθεση της δωδεκαμελούς επιτροπής, που είχε ορίσει η Β' Εθνοσυνέλευση για να συντάξει ένα πρόχειρο προϋπολογισμό του επαναστατημένου Έθνους δεν άφηνε κανένα περιθώριο για την κρισιμότητα της κατάστασης: Τα έξοδα του πρώτου εξαμήνου του 1823 θα ανέρχονταν σε 38 εκατομμύρια γρόσια και τα έσοδα σε μόλις 12 εκατομμύρια γρόσια. Η φορολογία, οι τελωνειακοί δασμοί, οι λείες, τα λάφυρα, τα λύτρα, ο εσωτερικός δανεισμός, οι εισφορές ντόπιων και φιλελλήνων, δεν ήταν ικανές να ισοσκελίσουν τον προϋπολογισμό. Η έκθεση της Επιτροπής κατέληγε με την προτροπή να γίνεται καλύτερη διαχείριση του δημόσιου χρήματος από τους τοπικούς άρχοντες και την ανάγκη να αναζητηθούν νέοι πόροι. Η ανάγκη εξωτερικού δανεισμού ήταν πλέον μονόδρομος.

Στις 2 Ιουνίου 1823 το Εκτελεστικό (Κυβέρνηση) εξουσιοδότησε τους Ιωάννη Ορλάνδο, Ανδρέα Ζαΐμη και Ανδρέα Λουριώτη να μεταβούν στο Λονδίνο και να συνάψουν δάνειο 4.000.000 ισπανικών ταλλήρων. Η επιτροπή καθυστέρησε να αναχωρήσει, λόγω έλλειψης χρημάτων για τα έξοδα του ταξιδιού, τα οποία κάλυψε με δάνειο ο Λόρδος Βύρων. Στις 26 Ιανουαρίου 1824, ο Ιωάννης Ορλάνδος και ο Ανδρέας Λουριώτης έφθασαν στην αγγλική πρωτεύουσα και ύστερα από έντονες διαπραγματεύσεις, στις οποίες πήραν μέρος και μέλη του Φιλελληνικού Κομιτάτου, συνομολόγησαν ένα δάνειο 800.000 λιρών με τον οίκο Λόφναν (9 Φεβρουαρίου 1824). Το δάνειο είχε τόκο 5%, προμήθεια 3%, ασφάλιστρα 1,5% και περίοδο αποπληρωμής 36 χρόνια. Ως εγγύηση για την αποπληρωμή του δανείου τέθηκαν από ελληνικής πλευράς τα δημόσια κτήματα και όλα τα δημόσια έσοδα.

Όμως, το ποσό που έφθασε στην επαναστατική διοίκηση ήταν μόλις 298.000 λίρες, αφού το παραχωρούμενο δάνειο είχε οριστεί στο 59% του ονομαστικού (472.000 λίρες) και από αυτό παρακρατήθηκαν 80.000 ως προκαταβολή τόκων δύο ετών, 16.000 για χρεολύσια, 2.000 ως προμήθεια και άλλες δαπάνες. Σύμφωνα με τη δανειακή σύμβαση, το ποσό θα αποστέλλονταν στις Τράπεζες Λογοθέτη και Βαρφ, που έδρευσαν στην αγγλοκρατούμενη Ζάκυνθο και θα παραδίδονταν τμηματικά στην ελληνική κυβέρνηση, ύστερα από έγκριση της επιτροπής που την αποτελούσαν ο Λόρδος Βύρων, ο συνταγματάρχης Στάνχοπ και ο Λάζαρος Κουντουριώτης.

Παρότι «ληστρικό», το δάνειο χαιρετίστηκε στην Ελλάδα ως πολιτική επιτυχία της Επανάστασης και ως έμμεση αναγνώριση του Ελληνικού Κράτους. Πάντως, οι ελπίδες που στηρίχτηκαν πάνω του θα διαψευστούν οικτρά, καθώς θα χρησιμοποιηθεί για να κερδίσει η παράταξη Κουντουριώτη την εμφύλια διαμάχη. Μεγάλη ευθύνη για τους δυσμενείς όρους σύναψης του δανείου είχαν και οι δύο διαπραγματευτές, ο γιαννιώτης πολιτικός Ανδρέας Λουριώτης και ο σπετσιώτης πλοιοκτήτης Ιωάννης Ορλάνδος, οι οποίοι σπατάλησαν μεγάλα ποσά στο Λονδίνο, ζώντας πολυτελώς, σε αντίθεση με τους αγωνιστές, που πολεμούσαν με μεγάλες στερήσεις.

Στις 31 Ιουλίου 1824, το Βουλευτικό αποφασίζει τη σύναψη και νέου δανείου, λίγες εβδομάδες μετά την καταστροφή της Κάσου και των Ψαρών κι ενώ η Επανάσταση βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο. Το δεύτερο δάνειο ανέλαβε ο τραπεζιτικός οίκος των αδελφών Ρικάρδο με ονομαστικό κεφάλαιο 2.000.000 λιρών (26 Ιανουαρίου 1825). Τη διαπραγματευτική ομάδα αποτελούσαν και πάλι οι Λουριώτης και Ορλάνδος. Όπως και στο πρώτο δάνειο, το καθαρό ποσό περιορίστηκε στις 816.000 λίρες, αφού το παραχωρούμενο δάνειο είχε οριστεί στο 55% του ονομαστικού (1.100.000) και από αυτό παρακρατήθηκαν 284.000 λίρες για προκαταβολή τόκων δύο ετών, χρεολύσια, προμήθεια και άλλες δαπάνες.

Ενώ, όμως, το ποσό του πρώτου δανείου το διαχειρίστηκε η ελληνική κυβέρνηση, έστω και με σκανδαλώδη τρόπο, τη διαχείριση του δεύτερου δανείου ανέλαβαν οι άγγλοι τραπεζίτες και τα μέλη του Φιλελληνικού Κομιτάτου, παραγκωνίζοντας τους έλληνες εκπροσώπους. Από το δάνειο διατέθηκαν: 212.000 λίρες για την αναχρηματοδότηση του πρώτου δανείου, 77.000 για την αγορά όπλων και πυροβόλων, από τα οποία λίγα έφθασαν στην Ελλάδα, 160.000 για την παραγγελία 6 ατμοκίνητων πλοίων, από τα οποία μόνο τρία έφθασαν στην Ελλάδα («Καρτερία», «Επιχείρηση», «Ερμής») και 155.000 για τη ναυπήγηση δύο φρεγατών σε ναυπηγεία της Νέας Υόρκης, από τις οποίες μόνο η μία («Ελλάς») ήλθε στην Ελλάδα, ενώ η δεύτερη πουλήθηκε για να χρηματοδοτηθεί η πρώτη. Τελικά, στην Ελλάδα έφθασε μόνο το ποσό των 232.558 στερλινών, δηλαδή λιγότερο από εκείνο που έλαβε κατά το πρώτο δάνειο, αν και το δεύτερο είχε συναφθεί σε υπερδιπλάσιο ύψος.

Ίμια: Τα λάθη της κυβέρνησης και των ΜΜΕ ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_1835.html#ixzz2J4eRIoF4Σαν σήμερα, στις 25 Ιανουαρίου του 1996, ξεκινά συμβατικά η κρίση των Ιμίων. Ποια ήταν τα λάθη της ελληνικής κυβέρνησης και ποιος ήταν ο ρόλος των ΜΜΕ στην κλιμάκωση της έντασης; Η μελέτη της Μαρίας Τουρή, καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο του Leicester, αναδεικνύει μια διαφορετική πτυχή της κρίσης. Της Κατρίν Αλαμάνου.

Ακολουθεί περίληψη αποσπασμάτων από το επιστημονικό άρθρο της Μαρίας Τουρή: «Domestic Institutions and Decision making in Foreign Policy and Conflict Situations: The Role of the News Media and the Greek-Turkish Paradigm».Η έναρξη της κρίσης των Ιμίων τοποθετείται στις 26 Δεκεμβρίου του 1995, όταν ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο προσάραξε σε αβαθή ύδατα στις ακατοίκητες βραχονησίδες των Ιμίων. Ο καπετάνιος αρνήθηκε να ρυμουλκήσουν το πλοίο οι ελληνικές αρχές, ισχυριζόμενος ότι βρισκόταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Τελικά το πλοίο αποκολλήθηκε από ελληνικό ρυμουλκό.

Υπήρξε όμως η αιτία της ανταλλαγής διπλωματικών σημειώσεων μεταξύ του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα, για το καθεστώς κυριαρχίας των βραχονησίδων. Οι εν λόγω επιστολές είχαν κρατηθεί μυστικές, ώσπου το τηλεοπτικό κανάλι ΑΝΤΕΝΝΑ αποκάλυψε τη μεταξύ τους επικοινωνία στις 24 Ιανουαρίου.

Στις 25 Ιανουαρίου ο τότε δήμαρχος Καλύμνου ύψωσε την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα. Η σημαία αφαιρέθηκε από μία ομάδα δημοσιογράφων της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ, πού έφτασαν στο σημείο με ελικόπτερα, την επόμενη ημέρα.

Στις 29 Ιανουάριου, η Τουρκία προχώρησε στην πρώτη επίσημη πρόκληση επί του status quo, αμφισβητώντας την κυριαρχία στα Ίμια και σε άλλες βραχονησίδες στο Αιγαίο. Επιπλέον, απαίτησε την απομάκρυνση των ελλήνων κομάντος και της σημαίας, η οποία είχε επανατοποθετήσει, προτείνοντας διμερείς διαπραγματεύσεις για το εδαφικό καθεστώς στο Αιγαίο.

Η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στην πρόκληση της Τουρκίας επί του status quo, η αδυναμία της να διατηρήσει μία συνεπή αποτρεπτική στρατηγική και η συμβολή της στην παράλογη κλιμάκωση της έντασης, είναι αξιοσημείωτα.

Η Ελλάδα απάντησε στο περιστατικό της σημαίας με την απειλή της επαναξιολόγησης της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας, καθώς και με την αποστολή κομάντος στη βραχονησίδα. Όντας πιο αδύναμη από την Τουρκία σε στρατιωτικό επίπεδο και ευάλωτη στο εσωτερικό της, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει σε μια πιθανή ένοπλη σύρραξη.

Μετά την ταχεία συγκέντρωση δυνάμεων γύρω από τις βραχονησίδες, γεγονός που σηματοδοτούσε την κλιμάκωση της κρίσης, μια αναίμακτη απόσυρση δεν ήταν πλέον δυνατή. Τελικά, η κρίση έληξε με την παρέμβαση των ΗΠΑ, καθώς η σταθερότητα ήταν προς το συμφέρον της υπερδύναμης, διατηρώντας με αυτό τον τρόπο και τη δεσπόζουσα θέση της στην ευρύτερη περιοχή.

Ο ρόλος των ΜΜΕ

Οι εθνικιστικές αναφορές του ελληνικού Τύπου δεν πρέπει να εξαιρεθούν από τους παράγοντες που οδήγησαν την κυβέρνηση να κλιμακώσει την ένταση. Όχι μόνο η αντιπολιτευτική εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» αλλά και η τότε φιλοκυβερνητική «Ελευθεροτυπία» υπήρξαν επικριτικές στην αρχική «αδράνεια» της κυβέρνησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την κάλυψη της κρίσης από τον Τύπο υπήρχε συνεχής ενημέρωση για τα τεκταινόμενα μετά την τοποθέτηση της τουρκικής σημαίας της βραχονησίδας, πριν δηλαδή οι δύο χώρες εισέλθουν και επισήμως στη διένεξη.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να αποτρέψει την αντίπαλό της με τη χρήση της απειλής, θυμίζοντας τον εθνικιστικό λόγο που εκφερόταν από τα ελληνικά ΜΜΕ επί χρόνια. Τα τελευταία, προωθούσαν την ιδέα ότι η χώρα βρίσκεται συνεχώς σε κίνδυνο εξαιτίας των γειτόνων.

Οι ειδήσεις, ευθυγραμμισμένες με τις προσδοκίες για μία εθνικιστική και δραματική κάλυψη, ενίσχυαν την εικόνα των ΜΜΕ ως προστατών του εθνικού συμφέροντος, ενώ μέσω της επιρροής τους στην κοινή γνώμη συνέβαλαν στην κλιμάκωσης της έντασης.

* Πηγή: Touri, M. (2008), 'Domestic Institutions and Decision-making in Foreign Policy and Conflict Situations: The Role ofthe News Media and the Greek-Turkish Paradigm', in Stivachtis, Y. A. (eds.) Global Affairs in a Turbulent World: Perspectives and Controversies, Athens: Athens Institute for Education and Research.

πηγη

365 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ANTINEWS365 ημέρες στο AntinewsΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.antinews.gr


Έκλεισε ένας χρόνος! Δεν θυμάμαι πια μέσα από ποια σελίδα, ιστολόγιο ή ακολουθώντας ποιον τυχαίο (και τυχερό) σύνδεσμο (link ελληνιστί), βρέθηκα για πρώτη φορά μέσα στον φιλόξενο, εξαιρετικά ενδιαφέροντα και ταυτόχρονα αναπάντεχα ανοιχτό σε όλες τις απόψεις αυτόν ιστοχώρο. Μέχρι τότε, η εμπειρία μου (αρκετά πλούσια λόγω σπουδών και ενδιαφέροντος) έλεγε πως ανάλογοι χώροι (κυρίως οι «πολιτικής άποψης»), αποτελούσαν κλειστά «οχυρά» συγκεκριμένων ομάδων, καστών ή «τάσεων», με χαρακτηριστικά «ιερού βήματος» για τους οπαδούς τους και γεμάτα απαγορευτικά και στοπ για κάθε άποψη, που αμφισβητούσε ανοιχτά (πλην κόσμια) την εδραιωμένη πεποίθηση των μελών τους. Φανταστείτε την έκπληξη και την χαρά μου συνάμα, όταν διαπίστωσα στην πράξη πως τέτοιου είδους κολλήματα δεν υπήρχαν στο Antinews!

Όπως κάθε νεοεισερχόμενος φαντάζομαι, το πρώτο που έκανα ήταν να διαβάσω με ευλάβεια το Banner στην δεξιά στήλη που αναφέρεται στις «φυλές του Antinews». Αφού τοποθέτησα νοερά τον εαυτό μου στην αρμόζουσα κατηγορία (πράγμα εύκολο αφού οι επιλογές ήταν πολλές και αξιόλογες), άρχισα δειλά – δειλά την περιήγηση. Αμέσως αντιλήφθηκα πως υπήρχε ήθος, ποιότητα, νοημοσύνη και χιούμορ παντού. Από τον κορυφαίο αρθρογράφο, έως το τελευταίο σχόλιο και από την επισκόπηση των σχολίων έως και τον τρόπο που γινόταν οι συζητήσεις, καταλάβαινες πως το επίπεδο του ιστοχώρου ήταν υψηλότατο χωρίς να χάνει καθόλου την αμεσότητα, την φιλικότητα και την άνεση μιας μεγάλης, πολυσύνθετης και πάντα ενδιαφέρουσας παρέας. Οι απόψεις πολλές, οι ιδέες έξυπνες και χειμαρρώδεις, οι πολιτικές προτάσεις άπειρες και σοβαρές, οι ζυμώσεις συνεχείς και αμφίδρομες, οι καινούριες γνώσεις καταρρακτώδεις. Χαρακτηριστικά κορυφαία για ιστοχώρο πολιτικής άποψης. Μια πραγματική «εκκλησία του Δήμου» με την έννοια που είχε αποκτήσει στην Αθήνα του Χρυσού Αιώνα.

Από την ημέρα εκείνη και δεκάδες άρθρα και χιλιάδες σχόλια μετά, ο φυλλομετρητής ιστοσελίδων μου (web browser ελληνιστί), είναι προσανατολισμένος  σταθερά στην διεύθυνση: www.antinews.gr  κάθε φορά που ανοίγω τον φορητό υπολογιστή μου (laptop στα ελληνικά). Ο ιστοχώρος αυτός, δείχνει κατά τη γνώμη μου το δρόμο για την μορφή που θα έχει στο άμεσο μέλλον μια ηλεκτρονική εφημερίδα γνώμης και πολιτικής άποψης. Το μεγάλο πλεονέκτημα του ηλεκτρονικού τύπου, η ταχύτητα στην ενημέρωση και η άμεση διαδραστική επικοινωνία του φορέα της είδησης ή της ανάλυσης (δημοσιογράφου ή αρθρογράφου) με τον λήπτη της (αναγνώστη), συνδυαζόμενο με τα άπειρα

Διάλεξη πρόκληση στο Βρετανικό Μουσείο: Ο Μέγας Αλέξανδρος φορούσε φουστάνια; ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_8256.html#ixzz2J4dvqlBqΒγάζουν bisexual τον Μεγάλο Στρατηλάτη και εξετάζουν αν ντυνόταν σαν ελληνίδα θεά
Συζήτηση – πρόκληση θα πραγματοποιηθεί απόψε στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου, με θέμα «Μέγας Αλέξανδρος: Ο κατακτητής του κόσμου φορούσε φουστάνια;»
Ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Νιούκαστλ, Tony Spawforth προγραμματίζει αυτή την προκλητική διάλεξη για να απαντήσει στο ερώτημα που «σέρνεται» από το 2004, όταν ο Όλιβερ Στόουν στην ταινία του «Alexander» περιέγραφε το Μακεδόνα βασιλιά και κατακτητή του κόσμου σαν... bisexual.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανικού Μουσείου, στην αποψινή διάλεξη ο καθηγητής Spawforth «χρησιμοποιώντας στοιχεία από τη συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, θα φτάσει σε συναρπαστικά συμπεράσματα για τη βασιλεία του Αλεξάνδρου και την ελεγχόμενη εσφαλμένη ανάγνωση της εικόνας του από σύγχρονους εχθρούς του. Θα εξετάσει τον ισχυρισμό αν ο Μ. Αλέξανδρος συνήθιζε να ντύνεται σαν Ελληνίδα θεά», αναφέρει το Βρετανικό Μουσείο.
Στο παρελθόν, ο Spawforth έχει υποστηρίξει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος, την περίοδο που είχε καταλάβει την Περσία πήγαινε για κυνήγι πάνω σε άρμα και με τόξο ντυμένος όπως οι Πέρσες, δηλαδή με αμφίεση που θύμιζε γυναίκα.
Η διάλεξη έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των Λονδρέζων και θα είναι “sold out”.
newsbomb.gr
Σχόλιο Πομηθέως: Αίσχος!
Μετά τους σκοπιανούς, που ισχυρίζονται ότι ο Μέγιστος των Ελλήνων ήταν δικός τους, μετά την ταινία παρωδία του Όλιβερ Στόουν, που εμμέσως πλην σαφώς παρουσίαζε τον Μέγα Αλέξανδρο ως αδερφή, έρχονται τώρα και οι Άγγλοι να μας τον παρουσιάσουν ως bisexual.
Οι τύποι φυσικά είναι γελοίοι, το θέμα είναι τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση, πως επιτρέπει να λαμβάνει χώρα μία τέτοια εκδήλωση;
'Eπρεπε να είχε κάνει διάβημα, να διαμαρτυρηθεί το ΥΠ.ΕΞ. και να γίνει ανάκληση του Έλληνα πρεσβευτή στην Αγγλία.
Αλλά τι λέμε και εμείς τώρα, τι να περιμένουμε από αυτήν την κυβέρνηση...
ellinonpaligenesia.blogspot.gr

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ I.P.A. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΣΠΟΥΔΑΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ I.P.A. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.ipathessaloniki.gr


ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ I.P.A. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 26-01-2013

Ενημερώνουμε όλα τα μέλη μας, ότι η Τοπική Διοίκηση I.P.A. Νομού Θεσσαλονίκης, παρήγγειλε από εκδοτικό οίκο Αθηνών, το βιβλίο "ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ" 600 περίπου σελίδων, αξίας 30 ευρώ, το οποίο αποτελεί σπουδαίο οδηγό σπουδών, για μαθητές Β΄και Γ΄τάξεως Λυκείου.

Το βιβλίο, λόγω του μεγάλου κόστους, θα δοθεί ΔΩΡΕΑΝ, αυστηρά όμως, μόνο σε Μέλη της I.P.A. Θεσσαλονίκης, με επίδειξη της Ταυτότητας Μέλους της I.P.A. και φ/ο ταυτότητας του μαθητή.

Επίσης, όσοι επιθυμούν να λάβουν το βιβλίο, θα πρέπει να το δηλώσουν προσκομίζοντας και τα προαναφερόμενα δικαιολογητικά, στα γραφεία μας στην οδό Προμηθέως 1 (έναντι Δικαστηρίων) και αφού πρώτα επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο κ. ΒΑΣΙΛΑΚΗ Ηλία τηλ. 6975905010, ώστε να βρίσκεται στον χώρο για να παραλάβει ο ίδιος τα δικαιολογητικά.

Η διάθεση του βιβλίου θα είναι δυνατή από το τέλος Φεβρουαρίου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Δίνεται η δυνατότητα, για να μπορέσουν να αποκτήσουν το βιβλίο και όσοι δεν είναι Μέλη, να εγγραφούν.

«ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΤΟΥΑΖ» ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ; Η ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΓΙΑ ΤΟ «ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ»; ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_2593.html#ixzz2J4dbygJC
Επιμέλεια άρθρου Vagedim
25 Ιανουαρίου 2013


Έχετε ακούσει για το «ηλεκτρονικό τατουάζ», που εξοπλίζεται πλήρως με τη δυνατότητα να παρακολουθεί ζωτικά σημείων των ασθενών και να αναφέρονται τα συμπεράσματα στους ερευνητές; Η τεχνολογία αυτή είναι γνωστή ως ενα επιδερμικό ηλεκτρονικό σύστημα (ΕΣΑ), και αναπτύχθηκε από μια διεθνή ομάδα ερευνητών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και τη Σιγκαπούρη.
Τα νοσοκομεία και τα γραφεία των ιατρών μπορεί μια ημέρα σύντομα να εξοπλίζονται στους ασθενείς με προσωρινό ηλεκτρονικό τατουάζ. Αυτά τα μπαλώματα δέρματος θα φέρουν έναν πλούτο πληροφοριών σε ένα μικρό χώρο και θα μπορούν σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες να βοηθήσουν να μειώθουν τα ιατρικά λάθη βελτιώνοντας τη φροντίδα.
«Στόχος μας ήταν να αναπτυχθεί μια ηλεκτρονική τεχνολογία που θα μπορούσε να ενοποιηθεί με το δέρμα με έναν τρόπο  ώστε να είναι μηχανικά και φυσιολογικά αόρατο στο χρήστη," λέει ο John Rogers απο  το Πανεπιστήμιο του Illinois.
Οπότε, το αόρατο ηλεκτρονικό τατουάζ είναι καλό;
"Είναι μια τεχνολογία που θολώνει τη διάκριση μεταξύ της ηλεκτρονικής και της βιολογίας», και που θα επιτρέπει στους ερευνητές να παρακολουθούν τα ζωτικά σημεία.
Οι συσκευές είναι μικρές και "σχεδόν χωρίς βάρος». Είναι λεπτότερα από μια ανθρώπινη τρίχα  και συνδέονται στο σώμα με τη χρήση του νερού και όχι μια κόλλα. Από αυτή την άποψη, είναι παρόμοια με τα προσωρινά τατουάζ. Όμως, σε αντίθεση με τα τατουάζ τσιχλόφουσκας, αυτά έχουν ηλεκτρονικά εξαρτήματα.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι κάποια μέρα θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο.Και με δεδομένο το γεγονός ότι ακόμη και τα ζώα μας εμφυτεύονται με ένα μικροτσίπ.  Δεν θα είναι τόσο δύσκολο φαίνεται να πείσουμε τους ανθρώπους τι είναι «σωστό» για αυτούς.
Τα μικρά μπαλώματα θα δώσουν στο ιατρικό προσωπικό όλες της ζωτικής σημασίας πληροφορίες που χρειάζονται. Επιπλέονοι ερευνητές εργάζονται πάνω σε παραλλαγές ενεργοποίησης φωνήςεπιτρέποντας στους χρήστες να λειτουργούν με φωνητική ενεργοποίηση με περισσότερη ακρίβεια απο 90%
Η πτυχή αυτή θα μπορούσε να σας οδηγήσει να αναρωτηθείτε, εάν θα είναι σε θέση να λειτουργεί με τη φωνή του χρήστη, δεν θα μπορούσε η φωνή να χρησιμοποιείται και από άλλον ελεγκτή;
"Αυτό το είδος της συσκευής θα μπορούσε να παράσχει χρησιμότητα για εκείνους που υποφέρουν από ορισμένες ασθένειες του λάρυγγα. Θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει τη βάση για μια υπο-φωνητική ικανότητα επικοινωνίας, κατάλληλη για μυστικές ή άλλες χρήσεις », είπε ο Rogers.
Οι επιστήμονες εργάζονται τώρα για μια καλύτερη κόλλα, χωρίς να θυσιάζει την ευκολία της εφαρμογής του νερού. Η ανησυχία τους είναι ότι το δέρμα αναγεννάται, και ένα νέο τατουάζ, θα πρέπει να επαναλαμβάνεται, έτσι ώστε να μην χαθεί το παλιό.
Φαίνεται ότι αυτή η «πρόοδος» μόλις μας έφερε πιο κοντά στη συγχώνευση του ανθρώπου με τη μηχανή. Σύντομα, μερικοί από μας μπορεί ακόμη να πετύχουμε και την αθανασία.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...