Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

Συνέντευξη - κεραυνός του Συναγωνιστή Παππά

“Τούρκικο παζάρι” για τον διορισμό ιεροδιδασκάλων στην Θράκη“Τούρκικο παζάρι” για τον διορισμό ιεροδιδασκάλων στην Θράκη
Θρασεία παρέμβαση της Τουρκίας στο εσωτερικό της Ελλάδος
Με αφορμή την ψήφιση του νόμου περί του διορισμού των μουσουλμάνων ιεροδιδασκάλων  από το ελληνικό κράτος, νόμο τον οποίο υπερψήφισε η Χρυσή Αυγή, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τον ρόλο μουσουλμάνου βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου που υποστηρίζει την τουρκοποίηση της Θράκης, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς ανακοίνωσε ότι ο τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν «πριν την αναχώρησή του για το Κατάρ θα τηλεφωνήσει στον πρωθυπουργό της Ελλάδας και θα του συστήσει να μην εγκριθεί από το Κοινοβούλιο αυτός ο νόμος ή αν εγκρίθηκε να επιστραφεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας».
Ο Αρίντς τόνισε πως ήδη ο Αχμέτ Νταβούτογλου έχει τηλεφωνήσει στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο για να τονίσει πως αυτό που κάνει η Ελλάδα είναι λάθος. Υπενθύμισε δε την προκλητική δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, «Η Ελλάδα πήρε το δικαίωμα από την τουρκική κοινότητα να διορίζει μουφτήδες και δασκάλους. Θέλετε να διορίζουμε εμείς τον Πατριάρχη;». Η Τουρκία ερμηνεύει έτσι κατά το δοκούν τη Συνθήκη της Λωζάνης, την οποία ούτως ή άλλως επί δεκαετίες κατάφορα παραβιάζει. Η εν λόγω συνθήκη μεταξύ άλλων αναγνωρίζει ως κριτήριο τη θρησκευτική ταυτότητα των μειονοτήτων. Ο Αρίντς όμως χαρακτηριστικά εξέφρασε τη δυσφορία της τουρκικής κυβέρνησης για τη στάση της Ελλάδας απέναντι στην «τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης».

Ποιος είναι ο Ρουφιάνος από το Υπουργείο Οικονομικών του 2008 και του 2009 που κάρφωσε την Ελλάδα στους Γερμανούς;Μια συνταρακτική αποκάλυψη για την καταδίκη της Ελλάδας από την Ευρωπαική Ένωση εξαιτίας των επιδοτήσεων σε αγρότες, Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών, αλλά και σε επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές από φυσικές καταστροφές – πυρκαγιές της Πελοποννήσου, Έβρο κτλ-  έκανε το μπλόγκ taxalia, μετά από μέιλ που έστειλε μάλλον κάποιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών! Η καταδίκη εδώ:

και εδώ η αποκάλυψη:

Ξαναχτύπησε ο Τσιπραφέρης: Γύρισε και «ξανακαταργεί» το μνημόνιοΞαναχτύπησε ο Τσιπραφέρης: Γύρισε και «ξανακαταργεί» το μνημόνιο
Παρότι ο ανταγωνισμός με τον άρχοντα της κωλοτούμπας, Καρατζαφέρη, είναι δύσκολος, ο Τσίπρας όχι μόνο έχει αρχίσει να τον θυμίζει, αλλά και να τον ανταγωνίζεται «στα ίσια». Δεν αξίζει  να θυμηθούμε τόσο καιρό μετά το πολιτικό «πτώμα» του τηλεπροέδρου και τις παλινωδίες με την αλλαγή πλεύσεως πολιτικής ακόμα και εντός της ίδιας δήλωσης. Όμως με την τακτική που έχει ο Τσίπρας μοιραία μας τον θυμίζει. Οπότε ας δούμε ένα σύντομο ιστορικό των πολιτικών επιλογών του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το Μνημόνιο, εντός λίγων μόνο μηνών.
Ως γνωστόν προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ως «σημαία» του την κατάργηση του μνημονίου με ένα μόνο άρθρο. Μετά τις εκλογές με αποκορύφωμα τις επισκέψεις Τσίπρα στην κοιτίδα των διεθνών τοκογλύφων στις ΗΠΑ και την Γερμανία, η «κατάργηση» έγινε «διαπραγμάτευση». Μέχρι και η Δούρου συνέγραψε άρθρο για το καλό κλίμα στην συνάντηση Τσίπρα με τον Νο2 του ΔΝΤ, όπου μεταξύ άλλων έλεγε ότι έπεισαν στην Αμερική ότι δεν είναι «αντιευρωπαϊστές», δηλαδή αντιμνημονιακοί.
Τώρα όμως το «χρυσό παιδί» των Αμερικάνων, γύρισε στην Ελλάδα και πρέπει να αρχίσει να μαζεύει τα ασυμμάζευτα, δηλαδή να κάνει το προσκύνημα στους διεθνείς τοκογλύφους να ξεχαστεί. Θύμωσε μάλιστα που του λένε ότι άλλα λέει έξω και άλλα μέσα και ως αιώνιος 15χρονος (στην πολιτική σκέψη…) έσπευσε να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές. Έτσι γυρίζοντας ξαναφόρεσε την μάσκα του «αντιμνημονιακού».

ΔΕΝ ΡΩΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ > Αναγκαστικοί δότες οργάνων όλοι οι Έλληνες χάρη στον ΓΑΠ


Το δικαίωμα της προσφοράς γίνεται υποχρέωση, σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία που μόνο κινδύνους εγκυμονεί.
Μέχρι τώρα, η λήψη οργάνων γινόταν από όσους είχαν εκφράσει γραπτώς την επιθυμία τους αυτή στον ΕΟΜ (Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων) ή όταν υπήρχε η συγκατάθεση των συγγενών για την αφαίρεση και δωρεά οργάνων προς μεταμόσχευση. Τη δε αποκλειστική αρμοδιότητα για την αφαίρεση οργάνων είχε ο ΕΟΜ, κάτι που συμβαίνει εξάλλου και παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο (νόμος 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.06.2011) , η αφαίρεση οργάνων θα πραγματοποιείται από «Οργανισμούς Αφαίρεσης» που είναι νοσοκομεία Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή ιδιωτικές κλινικές, που έχουν λάβει τη σχετική άδεια.
Παραχωρείται έτσι, το δικαίωμα αφαίρεσης οργάνων σε τρίτους, οι οποίοι μάλιστα εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, ενώ η αφαίρεση οργάνων διεθνώς γίνεται από τις ομάδες των μεταμοσχευτικών κέντρων και όχι από ιδιώτες.
Στην περίπτωση λοιπόν που κάποιος δεν επιθυμεί τον τεμαχισμό του, θα πρέπει να έχει προλάβει να εκφράσει με νόμιμες διαδικασίες την αντίθεσή του, αν και εφόσον έχει πρώτα ενημερωθεί, για ένα νόμο τόσο σοβαρό που έχει περάσει στα ψιλά γράμματα εν τω μέσω μιας κρίσης που μαστίζει τη χώρα.
Έναν νόμο που «βιάστηκε» να προωθήσει κακήν κακώς ο τότε υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος με τη σύμφωνη γνώμη του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στις 16 Ιουνίου 2011, χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, από ένα Κοινοβούλιο πολιορκούμενο από πλήθος Ελλήνων πολιτών, μεταξύ Μνημονίου και Μεσοπρόθεσμου, κι ενόσω όλη η Ελλάδα περίμενε να δει αν ο πρωθυπουργός της παραιτείται ή όχι. Στις 16 Ιουνίου, ανήμερα των γενεθλίων του, ο τότε πρωθυπουργός βιάστηκε κάνει ένα ακόμα δώρο στον ελληνικό λαό...
Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν το νόμο; Πώς εξασφαλίζεται η έγκαιρη ενημέρωση των ιατρών ξεπερνώντας τα γραφειοκρατικά προβλήματα όπως είναι το έγκυρο της υπογραφής και πόσοι συγγενείς θα είναι σε θέση να χειριστούν ταυτόχρονα το χαμό του ανθρώπου τους και την αγωνία να γίνει σεβαστή η επιθυμία του θανόντα;


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/274221/anagkastikoi-dotes-organon-oloi-oi-ellines-hari-ston-gap#ixzz2JITwtAtl

29 Ιανουαρίου 1941: Πώς και γιατί οι Άγγλοι “έφαγαν” τον Ι. Μεταξά29 Ιανουαρίου 1941: Πώς και γιατί οι Άγγλοι “έφαγαν” τον Ι. Μεταξά
Αγαπητοί φίλοι και συναγωνισταί
Σαν σήμερα, πριν από 72 χρόνια, έφυγε από την ζωή ο εθνικός κυβερνήτης και πατέρας του «ΟΧΙ», Ι. Μεταξάς. «Πέθανε», γράφει η επίσημη ιστορία. Ωστόσο, εμείς έχουμε βάσιμους λόγους να πιστεύουμε ότι ο Ι. Μεταξάς δολοφονήθηκε και θα στηρίξουμε την πεποίθησή μας αυτή σε αδιάσειστα ιστορικά ντοκουμέντα.
Κατ’ αρχάς, κυκλοφορεί ευρέως ένας μύθος: ότι η καθεστωτική μεταβολή της 4ης Αυγούστου έγινε με τις ευλογίες των Άγγλων και ότι ο Ι. Μεταξάς, διδαχθείς από την τύχη του Βασιλέως Κωνσταντίνου του Στρατηλάτη κατά τον Α΄ Π.Π., είχε δεσμευθεί ότι θα ταχθεί οπωσδήποτε στο πλευρό της Αγγλίας, στον επικείμενο πόλεμο. Άλλο ένα ψεύδος, μετά από εκείνο που έλεγε ότι ο Μεταξάς ήτο γερμανόφιλος. Ο εθνικός κυβερνήτης δεν ήτο ούτε αγγλόφιλος ούτε γερμανόφιλος! Ήτο Έλλην και το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η εξυπηρέτησις των εθνικών συμφερόντων. Προς τούτο, λοιπόν, επεδίωξε την αυστηρά ουδετερότητα μόλις ξέσπασε ο Β΄ Π.Π. Όμως, οι πανούργοι Άγγλοι, που επιθυμούσαν διακαώς το άνοιγμα του βαλκανικού μετώπου, δια του πράκτορός των Τσιάνο, και του άφρονος Μουσσολίνι, κατόρθωσαν να βάλουν την Ελλάδα στο σφαγείο. Κατά πόσον οι Άγγλοι ευνοούσαν την 4η Αυγούστου; Ας μας απαντήσουν τα ιστορικά ντοκουμέντα.
Σε έκθεση του Γενικού Προξένου της Αγγλίας στην Θεσσαλονίκη, Χόουλ, προς το Λονδίνο, με ημερομηνία αποστολής 21 Δεκεμβρίου 1939, το καθεστώς της 4ης Αυγούστου περιγράφεται με τα μελανότερα χρώματα: «Έχω επανειλημμένως εφέτος αναφερθεί στην αντιδημοτικότητα του παρόντος καθεστώτος: τον Φεβρουάριο, σε έκθεσίν μου για την επίσκεψιν του Βασιλέως και του κ. Μεταξά, ανέφερα τις ελπίδες ότι η Αυτού Μεγαλειότης είτε θα απέλυε τον πρωθυπουργόν του, είτε θα τον υποχρέωνε τουλάχιστον να εμπιστευθεί υπουργεία σε άλλες προσωπικότητες … Δύναται να υποστηριχθεί ότι η σταθερότης του καθεστώτος είναι ίσως περισσότερο φαινομενική παρά πραγματική και ότι, εν πάση περιπτώσει το καθεστώς δεν είναι φιλικό προς την Μεγάλη Βρετανία… Ενδείξεις των αισθημάτων του καθεστώτος έχουν πολλαπλασιασθή εφέτος παρά τις επαναλαμβανόμενες επίσημες διαβεβαιώσεις φιλίας: Η απόλυσις του κ. Τσουδερού λόγω των σχέσεών του με Βρετανούς, η διάλυσις των Προσκόπων με τις βρετανικές παραδόσεις των, η φίμωσις του κοινού στους κινηματογράφους για να αποτραπεί η εκδήλωσις αντιγερμανικών αισθημάτων, η επιβολή μιας δήθεν ουδετερότητος επί του τύπου, η οποία ερμηνεύεται με επανειλημμένα τηλεφωνήματα προς την κατεύθυνσιν της προβολής γερμανικού υλικού, η επιμονή να μην διανέμωμεν εμείς μετεγγραφές των ραδιοφωνικών ειδήσεων εν συνδυασμώ προς την συγκατάνευσιν προς τας χονδροειδεστέρας μορφάς γερμανικής προπαγάνδας, ο διορισμός ή η διατήρησις γερμανοφίλων υπαλλήλων σε κάθε υπηρεσίαν της διοικήσεως και, τουλάχιστον στην Θεσσαλονίκη, μια αποφασιστική προσπάθεια της Υπηρεσίας Αλλοδαπών να παρεμποδίσει Άγγλους εμπόρους σε ανταλλαγές» (πηγή: «Τα μυστικά αρχεία του Φόρεϊν Όφφις», σελ. 10-11). Ωστόσο, οι Άγγλοι δεν κινήθηκαν για να πετύχουν την ανατροπή του Ι. Μεταξά, είτε γιατί δεν μπορούσαν να την επιτύχουν, είτε γιατί δεν υπήρχαν πολιτικοί της προκοπής για να στηριχτούν πάνω τους και φοβόντουσαν ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Αλλά, από την αρχή ακόμη του πολέμου, φοβούμενοι ότι ο Ι. Μεταξάς δεν θα τους έκανε το χατίρι να μετατρέψει την Ελλάδα σε συμμαχική βάση («Η Ελλάς είναι προορισμένη να γίνει συμμαχική βάσις» πηγή: ό. π., σελ. 11) αποφάσισαν να τελειώσουν τον Ι. Μεταξά με κάθε τρόπο. Μάλιστα, είχαν ουσιαστικά προαναγγείλει έναν ολόκληρο χρόνο πριν την κυβερνητική μεταβολή στην Ελλάδα, την οποία θεωρούσαν επικείμενη, προφανώς όμως δεν είχαν καταλήξει στον τρόπο που θα γινόταν αυτή: «Την 20η Ιανουαρίου 1940 ο πρεσβευτής Πάλαιρετ γράφει στον Λόρδο Χάλιφαξ για τις φήμες περί πτώσεως του Μεταξά και αναφέρει τους πιθανούς του διαδόχους: Λαμβάνω την τιμήν να αναφέρω ότι επίμονες φήμες έχουν προσφάτως κυκλοφορήσει ως προς την επικείμενη κυβερνητική μεταβολή στην Ελλάδα…» (πηγή: «Τα μυστικά αρχεία του Φόρεϊν Όφφις», σελ. 29). Οι φήμες, στις οποίες αναφέρεται με διπλωματική γλώσσα ο Βρετανός πρέσβης, είναι πιθανόν να προήλθαν από τυχαία διαρροή του σχεδίου ή από σκόπιμη διαρροή των ίδιων των Βρετανών, ώστε να προκαλέσουν φυγόκεντρες τάσεις μεταξύ των φιλοδοξούντων να διαδεχθούν τον εθνικό κυβερνήτη («Διαίρει και βασίλευε»)! Συνεχίζει, ένα μήνα αργότερα, ο Άγγλος στρατιωτικός ακόλουθος στην Αθήνα, αντισυνταγματάρχης Μπλαντ: «Μια μεταβολή του καθεστώτος θα ηδύνατο να λάβη χώραν κατά δύο τρόπους: Θα ημπορούσε να διευρυνθεί το παρόν καθεστώς, ώστε να καταστεί δυνατή μια περισσότερο αντιπροσωπευτική κυβέρνησις. Εγώ ο ίδιος δεν νομίζω τούτο δυνατόν, εφ’ όσον ο στρατηγός Μεταξάς θα ήταν απρόθυμος να εγκαταλείψει την εξουσίαν του ή να χαλαρώσει το εθνικοσοσιαλιστικόν πρόγραμμά του. Ίσως η Αυτού Μεγαλειότης θα ημπορούσε να χειριστεί τα πράγματα  με μίαν προσωπική και πατριωτικήν έκκλησιν σε στιγμήν κρίσεως …» (πηγή: ό.π., σελ. 37).
Ο μόνος Άγγλος ο οποίος ήταν φιλικά διακείμενος προς τον Ι. Μεταξά, ήτο ο πρέσβης Πάλαιρετ, ο οποίος διαδέχθηκε τον σφόδρα αντιμεταξικό Ουάτερλόου, τον Ιούνιο του 1939. Προφανώς, οι προϊστάμενοί του τον έστειλαν στην Ελλάδα με εντολή να υποστηρίζει φανερά τον Ι. Μεταξά, ώστε να τον καθησυχάσει για τις βρετανικές προθέσεις. Ο Πάλαιρετ δεν κατάλαβε το παιχνίδι που παιζόταν εις βάρος της Ελλάδος και προωθούσε ειλικρινώς τις ελληνικές θέσεις στο Λονδίνο, δια συνεχών αναφορών του. Μέχρι που οι παράγοντες του Φόρεϊν Όφις εκνευρίστηκαν και του έστειλαν το μήνυμα να μην ανακατεύεται διότι: «δεν αντιλαμβάνεται ποια ήταν πραγματικά η πολιτική της κυβέρνησης έναντι της Ελλάδος» (πηγή: «Βρετανική πολιτική και προπαγάνδα στον ελληνοϊταλικό πόλεμο», Μαρίνας Πετράκη, εκδόσεις Πατάκη). 
Στις 19 Νοεμβρίου, έλαβε χώρα συνάντηση Χίτλερ-Τσιάνο, με θέμα τις εξελίξεις στα Βαλκάνια. Ιδού πως την περιγράφει ο ίδιος ο Τσιάνο, στο Ημερολόγιό του: «Η ατμόσφαιρα είναι πολύ βαριά. Ο Χίτλερ δεν με αφήνει ούτε να μιλήσω». Οι συνεχείς ήττες προβληματίζουν τον Μουσσολίνι, ο οποίος στις 4 Δεκεμβρίου πληροφορεί τον Τσιάνο ότι «δεν απομένει τίποτα άλλο παρά να ζητήσουμε ανακωχή μέσω του Χίτλερ». Ο Τσιάνο του απαντά: «Προτιμώ να αυτοπυροβοληθώ παρά να τηλεφωνήσω στον Ρίμπεντροπ» και τον πείθει ότι υπάρχουν περιθώρια αλλαγής της καταστάσεως στο μέτωπο. Ο Μουσσολίνι πείθεται και συνεχίζει την πορεία προς τον όλεθρο.
Όμως, οι Γερμανοί δεν μπορούν να περιμένουν και χωρίς να μπουν στον κόπο να ενημερώσουν τους Ιταλούς αρχίζουν επαφές με την κυβέρνηση Μεταξά, μέσω τρίτων, φιλικώς διακειμένων προς αυτούς διπλωματών. Η γερμανική πρόταση ήταν σαφής και χωρίς πονηριές και υστεροβουλίες: η Ελλάς μπορούσε να κρατήσει τα εδάφη της Βορείου Ηπείρου, τα οποία είχε απελευθερώσει ο στρατός μας και να παραμείνει αυστηρώς ουδετέρα μέχρι το τέλος του πολέμου. Επρόκειτο για μια μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα, να βγει εγκαίρως απ’ τον πόλεμο αλώβητη, νικήτρια και εδαφικώς μεγαλυτέρα, αλλά και να αποφύγει τα δεινά που ακολούθησαν (γερμανική εισβολή, κατοχή, κομμουνιστική ανταρσία, συμμοριτοπόλεμο). Ο Ι. Μεταξάς, όμως, δεν βιαζόταν. Κωλυσιεργούσε την επίτευξη της οριστικής συμφωνίας, γιατί ο ελληνικός στρατός προήλαυνε συνεχώς και καταλάμβανε νέα εδάφη, γεγονός που στην τελική συμφωνία θα εξησφάλιζε περισσότερα εδαφικά οφέλη για την Ελλάδα. Μόλις θα επικρατούσε στασιμότητα στο μέτωπο, τότε θα υπέγραφε την συμφωνία!
Οι Άγγλοι, όμως, πληροφορούνται τα καθέκαστα και σπεύδουν να προλάβουν το κακό. Έτσι, στις 13 Ιανουαρίου καταφθάνει στην Αθήνα ο Άγγλος απεσταλμένος Ουέιβελ, ο οποίος προσπαθεί να δώσει κίνητρα στην Ελλάδα για να συνεχίσει να πολεμά, αλλά και να την παγιδεύσει, ώστε να προκληθούν οι Γερμανοί και να επέμβουν: υπόσχεται την αποστολή βρετανικού εκστρατευτικού σώματος στην Ελλάδα, γενικώς και αορίστως, χωρίς να δεσμεύεται για τον ακριβή αριθμό των δυνάμεων, ούτε και για τα εφόδιά τους. Ο Ι. Μεταξάς, αντιλαμβάνεται την παγίδα και στις 18 Ιανουαρίου αποστέλλει στην βρετανική κυβέρνηση διακοίνωση, με την οποία αρνείται ουσιαστικώς την προσφερομένη «βοήθεια»:
Διακοίνωσις του Έλληνος Πρωθυπουργού Ι. Μεταξά προς την Βρετανικήν Κυβέρνησιν 18 Ιανουαρίου 1941:

Χριστόδουλος των Ελλήνων: «Να είστε έτοιμοι γιατί κάποιοι προετοιμάζουν γενική έφοδο κατά της χώρας»


Χριστόδουλος των Ελλήνων: «Να είστε έτοιμοι γιατί κάποιοι προετοιμάζουν γενική έφοδο κατά της χώρας»
σχόλιο Γ.Θ : Ανεπανάληπτος & Αναντικατάστατος. Ο Μεγάλος Έλληνας, που σαν Στρατάρχης της Εκκλησίας συγκρούστηκε με την νέα τάξη και τους ελληνόφωνους πράκτορές της, “έβλεπε” αυτό που θα έρθει και σαν μαχητής έδωσε το αγώνα της ζωής του, μόνος εναντίον όλων…
Μας λείπεις Αθάνατε.
Όταν, το 2005, ο Χριστόδουλος μιλούσε για «σχέδιο κατά της Ελλάδας», κάποιοι τον έβρισκαν υπερβολικό. Όταν, το 2006, είπε:

«να είστε έτοιμοι γιατί κάποιοι προετοιμάζουν γενική έφοδο κατά της χώρας», πολλοί δεν τον πήραν στα σοβαρά, υπνωτισμένοι από την εικονική πραγματικότητα της δήθεν «ισχυρής Ελλάδας».
Όταν, το 2007, στο τελευταίο του μήνυμα, προέτρεπε για «αντίσταση και ανάκαμψη για ό,τι κινδυνεύει», είχε δει τις δύσκολες μέρες που έρχονταν και ήθελε να προειδοποιήσει.
«Οι Ευρωπαίοι έδειξαν πως δεν θέλουν το καλό μας και έγιναν αίτιοι εθνικών συμφορών. Τώρα είμαστε αδελφοί με τους Ευρωπαίους. Και καλά κάναμε. Να τα ξεχάσουμε όλα; Να τα συγχωρήσουμε ναι, να τα ξεχάσουμε όχι. Πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί. Τώρα ο κίνδυνος είναι να υποστούμε μια νέα Άλωση», έλεγε λίγο μετά την ενθρόνιση του, 15 χρόνια πριν, και είχε τόσο δίκιο.

Θα αναγνωριστεί η γενοκτονία των Ποντίων 6/7/2006

Άσκηση αντιμετώπισης ... ανταρτών στην Θράκη - Νέα πολιτικά και επιχειρησιακά δεδομένα


ΕΦΕΔΡΟΙ ΓΙΑ ΤΑ "ΔΥΣΚΟΛΑ"
Η νέα πραγματικότητα στο περιβάλλον ασφάλειας στην ηπειρωτική Ελλάδα σε Μακεδονία και Θράκη που πιθανον να αντιμετωπίσει η χώρα τα επόμενα χρόνια με την εμφάνιση ενός είδους πολέμου που δεν έχουν εκπαιδευτεί οι Ένοπλες Δυνάμεις, στις αντιανταρτικές αποστολές αποτέλεσε το αντικείμενο της άσκησης με την ονομασία ΤΑΜΣ «ΓΡΙΒΑΣ –ΔΙΓΕΝΗΣ» που διεξήχθη το διήμερο 19-20\01\2013 στην ορεινή Θράκη.

Το σενάριο της άσκησης ήταν από αυτά που "καίνε": Η αντιμετώπιση ανταρτών που προέρχονται από τον γηγενή πληθυσμό και προβαίνουν σε ενέργειες υπονόμευσης των επιχειρησικών δυνατοτήτων των συμβατικών δυνάμεων με την διενέργεια σαμποτάζ και προσβολής στρατηγικών στόχων.


Είναι σαφές ότι πλέον η ενίσχυση των εξτρεμιστικών στοιχείων στην μειονότητα της Θράκης έχει προβληματίσει τους υπεύθυνους του αμυντικού σχεδιασμού της χώρας. Και φυσικά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος στην Δ.Μακεδονία από σκοπιανούς πράκτορες ή στην Ήπειρο από στοιχεία του UCC.

Άλλωστε μόλις εδώ και τρία χρόνια στην προωθημένη επιχειρησιακή εκπαίδευση του νέου στρατοπέδου ειδικών δυνάμεων στη Νέα Σάντα Ροδόπης, κατόπιν εντολής του πρώην Α/ΓΕΣ και μετέπειτα υπηρεσιακού υπουργού Εθνικής Άμυνας Φραγκούλη Φράγκου, εντάχθηκε στο αντικείμενο η αντιμετώπιση ανταρτών, όχ μόνο στην Θράκη, αλλά και σε ολόκληρη της Μακεδονία και Ήπειρο.


Μάλιστα ο τότε Α/ΓΕΣ είχε δηλώσει μιλώντας στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ότι "Έχω 15.000 FN που ζητάνε ψυχωμένα κι εκπαιδευμένα χέρια για να τα κρατήσουν σε τέτοιες αποστολές" εννοώντας τους εφέδρους των ειδικών δυνάμεων.

Το τμήμα που ασκήθηκε ήταν 42 αντρών (ΛΕΦΕΔ από Θεσσαλονίκη, την Πιερία, την Ξάνθη και την Κομοτηνή), μαζί με την απεικόνιση σύνολο 49 άτομα. Η θεωρία που απαιτείται έγινε στα γραφεία της λέσχης σε τέσσερις διδακτικές ώρες και δόθηκε η ευκαιρία να μάθουμε σημαντικούς όρους σχετικά με τον τύπο της άσκησης.


Αυτό που κάνει την πραγματική εκπαίδευση να ξεχωρίζει είναι η καταπόνηση και η αληθοφάνεια (κατά το δυνατόν), καθώς και η ανησυχία γενικώς για κάτι παραπάνω. Έτσι λοιπόν μεγάλος αριθμός εφέδρων «σφυρηλατήθηκε» μέσα από αυτές τις εκπαιδεύσεις αποκομίζοντας ταυτόχρονα χρήσιμες γνώσεις γύρω από τον ατομικό του εξοπλισμό, που με την σειρά του έδωσε στην λέσχη αυτονομία και την δύναμη για πιο μεγάλες ασκήσεις αφού πλέον ο κάθε άντρας ήταν έτοιμος ατομικά και δεν απασχολούσε από πλευράς διοικητικής μέριμνας.


"Αυτός είναι ο κύριος λόγος που συνεχίζουμε να οργανώνουμε-εκτελούμε ασκήσεις τύπου «ανταρτοπολέμου», ενώ γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούμε σε αυτού του τύπου επιχειρήσεις. Φυσικά σαν έφεδροι στο πλαίσιο μιας κρίσης ή σύρραξης είναι πολύ πιθανόν να συμμετέχουμε με την μονάδα στην οποία επιστρατευόμαστε σε επιχειρήσεις όπως αυτή του «αντιαντάρτικου». Ενεργώντας σαν τέτοια τμήματα γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τον τρόπο σκέψης-ενέργειας και φυσικά τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες ενός πιθανού αντίπαλου" σημείωνε ένας εκ των συμμετεχόντων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ξεπουλήστε ότι έχετε για να σωθείτε από την εφορία !


Επιχείρηση ανάκαμψης της οικονομίας ή επιχείρηση ξεπουλήματος της Ελλάδας; Μάλλον το δεύτερο φαίνεται να ισχύει στην περίπτωση της τρόικας, η οποία συνεχίζει απροκάλυπτα να παρεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα διαχείρισης της χώρας.Το Σάββατο ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα» έκανε λόγο για «έλλειψη ηγεσίας» και «ανεπαρκείς πολιτικές δεσμεύσεις» από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης που οδηγούν στην αδυναμία είσπραξης των φόρων.
Δηλώσεις που προκαλούν οργή καθώς στην ουσία ο κ. Τόμσεν αποκαλύπτει τον ενεργό και όχι απλώς συμβουλευτικό ρόλο της τρόικας στις «φορομπηχτικές» αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών.

Τον περασμένο μήνα, η τρόικα άσκησε βέτο στην ρύθμιση των οφειλών μέσω πολλών δόσεων, ρύθμιση που το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών πρότεινε προς ανακούφιση των ήδη οικονομικά εξασθενημένων πολιτών. Η τρόικα αρνήθηκε, η πρόταση σβήστηκε από τα κιτάπια του κ. Στουρνάρα και πλέον οι πολίτες καλούνται να καλύψουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους με όσα τους έχουν απομείνει. Στην αντίθετη των περιπτώσεων, με εντολή της τρόικας, θα κατάσχονται οι τραπεζικές καταθέσεις των οφειλετών μέχρις ότου εξοφληθεί το οφειλόμενο ποσό…

Τα ωραία όμως δεν τελειώνουν εδώ. Το υπουργείο Οικονομικών δέχθηκε εισήγηση για την ανέγερση φορολογικών φυλακών! Λεφτά για επενδύσεις δεν υπάρχουν, για να κατασκευαστούν όμως φυλακές για φοροφυγάδες, φυσικά και υπάρχουν. Και όταν λέμε φοροφυγάδες, δεν εννοούμε μόνο τους απατεώνες, αλλά και αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια που τους επιβάλλουν.

Σήμερα η τρόικα, με άλλη πρότασή της παρεμβαίνει εκ νέου, στην αγορά ακινήτων ζητώντας μεταξύ άλλων την κατάργηση των αντικειμενικών αξιών αλλά και την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία! Της κατοικίας που η πλειοψηφία των πολιτών απέκτησε έπειτα από σκληρή εργασία δεκάδων ετών. Της κατοικίας που οι πολίτες «χρυσοπληρώνουν» μηνιαίως μέσω των φόρων που τους έχει επιβάλλει η ίδια η τρόικα.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως όλες οι «συμβουλευτικές» προτάσεις της τρόικας προς την ελληνική κυβέρνηση έχουν περάσει ήδη σε νομοσχέδια. Μείωση σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση των επιδομάτων ακόμη και αυτών που δικαιούνται οι ευπαθείς ομάδες, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ξεπούλημα του όποιου δικαιώματος έχει μείνει στα χέρια των πολιτών. Τώρα που θα έρθουν και οι καινούργιες φυλακές χάνεται και το ίδιο το δικαίωμα στη ζωή.

Τελικά, υπάρχει κάτι στην Ελλάδα που η τρόικα δεν θέλει να ξεπουληθεί; Και εν τέλει, υπάρχει κάποιος σε αυτή την χώρα που θα πει και ένα «όχι» στις απαιτήσεις του κ. Τόμσεν και της παρέας του;

 

Άσκηση αντιμετώπισης ... ανταρτών στην Θράκη - Νέα πολιτικά και επιχειρησιακά δεδομένα


ΕΦΕΔΡΟΙ ΓΙΑ ΤΑ "ΔΥΣΚΟΛΑ"
Η νέα πραγματικότητα στο περιβάλλον ασφάλειας στην ηπειρωτική Ελλάδα σε Μακεδονία και Θράκη που πιθανον να αντιμετωπίσει η χώρα τα επόμενα χρόνια με την εμφάνιση ενός είδους πολέμου που δεν έχουν εκπαιδευτεί οι Ένοπλες Δυνάμεις, στις αντιανταρτικές αποστολές αποτέλεσε το αντικείμενο της άσκησης με την ονομασία ΤΑΜΣ «ΓΡΙΒΑΣ –ΔΙΓΕΝΗΣ» που διεξήχθη το διήμερο 19-20\01\2013 στην ορεινή Θράκη.

Το σενάριο της άσκησης ήταν από αυτά που "καίνε": Η αντιμετώπιση ανταρτών που προέρχονται από τον γηγενή πληθυσμό και προβαίνουν σε ενέργειες υπονόμευσης των επιχειρησικών δυνατοτήτων των συμβατικών δυνάμεων με την διενέργεια σαμποτάζ και προσβολής στρατηγικών στόχων.


Είναι σαφές ότι πλέον η ενίσχυση των εξτρεμιστικών στοιχείων στην μειονότητα της Θράκης έχει προβληματίσει τους υπεύθυνους του αμυντικού σχεδιασμού της χώρας. Και φυσικά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος στην Δ.Μακεδονία από σκοπιανούς πράκτορες ή στην Ήπειρο από στοιχεία του UCC.

Άλλωστε μόλις εδώ και τρία χρόνια στην προωθημένη επιχειρησιακή εκπαίδευση του νέου στρατοπέδου ειδικών δυνάμεων στη Νέα Σάντα Ροδόπης, κατόπιν εντολής του πρώην Α/ΓΕΣ και μετέπειτα υπηρεσιακού υπουργού Εθνικής Άμυνας Φραγκούλη Φράγκου, εντάχθηκε στο αντικείμενο η αντιμετώπιση ανταρτών, όχ μόνο στην Θράκη, αλλά και σε ολόκληρη της Μακεδονία και Ήπειρο.


Μάλιστα ο τότε Α/ΓΕΣ είχε δηλώσει μιλώντας στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ότι "Έχω 15.000 FN που ζητάνε ψυχωμένα κι εκπαιδευμένα χέρια για να τα κρατήσουν σε τέτοιες αποστολές" εννοώντας τους εφέδρους των ειδικών δυνάμεων.

Το τμήμα που ασκήθηκε ήταν 42 αντρών (ΛΕΦΕΔ από Θεσσαλονίκη, την Πιερία, την Ξάνθη και την Κομοτηνή), μαζί με την απεικόνιση σύνολο 49 άτομα. Η θεωρία που απαιτείται έγινε στα γραφεία της λέσχης σε τέσσερις διδακτικές ώρες και δόθηκε η ευκαιρία να μάθουμε σημαντικούς όρους σχετικά με τον τύπο της άσκησης.

Με άκρα μυστικότητα ιδρύθηκε παράρτημα αλβανικού κόμματος στην Αθήνα


Με άκρα μυστικότητα ιδρύθηκε το παράρτημα του FRD στην Αθήνα [ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ]Με άκρα μυστικότητα και υπό τον ήχο του εθνικού ύμνου της… Αλβανίας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την δημιουργία του παρατήματος του νεοσύστατου αλβανικού κόμματος FRD στην Αθήνα.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Χίλτον στην Αθήνα, χωρίς ωστόσο να γίνει καμία αναφορά στον αλβανικό τύπο αλλά ούτε και κάποια δημόσια ανακοίνωση για την εκδήλωση αυτή.


olympia

Το Πεντάγωνο πενταπλασιάζει τις δαπάνες για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου

Το Πεντάγωνο πενταπλασιάζει τις δαπάνες για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου
Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ενέκρινε την αύξηση των δαπανών για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

ΟΙ ΚΟΜΠΛΕΞΑΡΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ

NTERTILHS21
Όποια πολιτική άποψη κι αν έχει κάποιος, δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει στον εκλιπόντα Στρατηγό Ντερτιλή απόλυτη πίστη και αξιοθαύμαστη συνέπεια στις αρχές, στις αξίες και την ιδεολογία του, κυριολεκτικά μέχρι θανάτου! Και να σεβαστεί τουλάχιστον τη μνήμη του, αφήνοντας στην πάντα χαρακτηρισμούς που δείχνουν κακίες, μικροψυχίες και παλιανθρωπισμούς.

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα η "καθαρή" δεξιά στην Ελλάδα - Περί το 22% ΧΑ και ΑΝΕΛ

Στο 50% ΝΔ, ΧΑ, ΑΝΕΛ!
Σχεδόν ένας στους τέσσερις πολίτες της χώρας αναμένεται να ψηφίσουν τις "καθαρές" δεξιές δυνάμεις των εθνικιστών της Χρυσής Αυγής και των πατριωτικών αντιλήψεων Ανεξάρτητων Ελλήνων, αν γίνονταν σήμερα εκλογές.
Συγκεκριμένα το ποσοστό που αθροίζουν τα δύο κόμματα βρίσκεται στο 20% βάσει όλων των πρόσφατων δημοσκοπήσεων και οι ερευνητές της επιρροπής των κομμάτων εκτιμούν ότι αυτό το ποσοστό πιθανατότατα στην κάλπη θα το βλέπαμε ενισχυμένο τουλάχιστον υπερ της Χρυσής Αυγής κατά 2-3 μονάδες ακόμα, αφού παραδοσιακά οι ψηφοφόροι της ΧΑ αποφεύγουν να δηλώνουν σε ένα σημαντικό ποσοσό την εκλογική τους προτίηση η οποία ε συνεχεία καταγράφεται στην κάλπη.

Κατ'αυτό τον τρόπο και στις δύο τελευταίες εκλογικές μάχες το ποσοστό της ΧΑ στις δημοσκοπήσεις ουδέποτε ξεπέρασε το 5% λλά στην κάλπη ήρθε ένα "ξερό" 7%, δηλαδή 40% υψηλότερο νούμερο από αυτό που έδιναν οι δημοσκοπήσεις.

Πάντως, η έκπληξη έρχεται από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων που δείχνει να απορροφά την πρόσφατη εσωκομματική κρίση με την αποχώρηση δύο βουλευτών και αρκετών στελεχών και να στέκεται σε υψηλά ποσοστά.


Κάτι που δείχνει ότι ο χώρος της πατριωτικής δεξιας έχει ανάγκη να εκφραστεί αν όχι προς την πλευρά των ¨σκληρών" της ΧΑ, εν πάση περιπτώσει μακριά από την "συμβιβασμένη" ΝΔ του Γ.Στουρνάρα.


Στην χθεσινή δημοσκόπηση της Marc μπορεί η ΝΔ να "χαμογελά" γιατί για πρώτη φορά "παίρνει κεφάλι", έναντι του ΣΥΡΙΖΑ από τον περασμένο Αύγουστο και συνολικά τα κυβερνητκά κόμματα συγκεντρώνουν 41%, αλλά αν τώρα δεν "κόβει" από τα δεξιά κόμματα,πότε θα κόψει;


Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι εύκολη λεία μέχρι οι συνιστώσες να αντιληφθούν ότι οι πολίτες δεν θέλουν να κυβερνηθούν από τους θαμώνες της πλατείας Εξαρχείων, αλλά δεν σημαίνει το ίδιο και με την δεξιά της πτέρυγα: Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ διευρύνει τη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ, φτάνοντας στο 28,2%. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 27,9%, αλλά η Χρυσή Αυγή είναι στο 12,2% , το ΠΑΣΟΚ 7,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%, η ΔΗΜΑΡ 5,8% και το ΚΚΕ 5,3%.


Αν προστεθεί και η ΝΔ τα δεξιά-κεντροδεξιά κόμματα συγεντρώνουν περί το 50%! Και μπορεί ΝΔ και ΑΝΕΛ να βρίζουν την Χρυσή Αυγή, αλλά οι ψηφοφόροι είναι όλοι από την ίδια δεξιά δεξαμενή ψήφων.

Όλη η αλήθεια για τους Τούρκους κομάντος στα Ίμια. Ποιοι τους θέλουν όλους νεκρούς ενώ δεν είναι!


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ - Επειδή τον τελευταίο καιρό έχουν γραφτεί πολλά στον ελληνικό Τύπο αλλά κυρίως σε διάφορες ιστοσελίδες πως έχουν πεθάνει όλοι ο Τούρκοι κομάντος που είχαν ανέβει στα Ιμια το 1996 πρέπει να αποκαλύψουμε κάποια πράγματα. Αυτή η είδηση δεν αληθεύει. Το ONalert αποκαλύπτει κάποιες λεπτομέρειες. Ας αποκαλύψουμε πως οι επικεφαλείς των δυο ομάδων κομάντος είναι έγκλειστοι στις φυλακές της Τουρκίας!
Οι επικεφαλείς της ομάδας των ειδικών δυνάμεων Ερτζάν Κιρέτσεπε και Αλί Τουρκσέν που είχαν εισβάλλει στα Ιμια κατηγορούνται για συμμετοχή σε παρακρατικές και παραστρατιωτικές οργανώσεις. .Ο Κιρέτστεπε με τις κατηγορίες συμμετοχής στο σχέδιο συνωμοσίας «Βαριοπούλα» και ο Τουρκσέν με την υπόθεση όπλων που είχαν βρεθεί θαμμένα στην περιοχή Ποϊράζκοϊ της Κων/πολης.
Την τραγική νύχτα των Ιμίων οι Τούρκοι είχαν φτάσει στα νησιά με δυο φουσκωτά τα οποία είχαν από 6 άνδρες των ειδικών δυνάμεων. Στο ένα επικεφαλής ήταν ο Κιρέτστεπε ο οποίος πριν από λίγα χρόνια συνταξιοδοτήθηκε με το βαθμό του πλοιάρχου ενώ στο άλλο ήταν ο Τουρκσέν ο οποίος είναι εν ενεργεία α με το βαθμό του ανθυποπλοιάρχου. Το 1996 και οι δυο τους είχαν το βαθμό του

«Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες για ένα μεγάλο πόλεμο»

ΡΩΣΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ

«Η Ρωσία είναι έτοιμη για ένα μεγάλο πόλεμο». Η λακωνική πλην όμως βαρυσήμαντη αυτή δήλωση ανήκει στον στρατηγό Valery Gerasimov επικεφαλής του ρωσικού γενικού επιτελείου, ο οποίος μιλώντας σε κλειστή συγκέντρωση ανώτατων Ρώσων αξιωματικών για την κατάσταση της εκπαίδευσης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων προχώρησε στην αποκάλυψη ότι ο ρωσικός Στρατός αναμένει μια γενικευμένη σύρραξη.  .

«Κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα ενός μεγάλου πολέμου και κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν είμαστε προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο  ενδεχόμενο» δήλωσε πιο συγκεκριμένα ο στρατηγός Gerasimov το Σάββατο κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συγκέντρωση όπου συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της στρατιωτικής εκπαίδευσης αλλά και συμβολαίων που παραχωρεί ο ρωσικός Στρατός σε εταιρείες και ιδιώτες για θέματα επιμελητείας.

Η αναφορά του Ρώσου στρατηγού στο θέμα ενός γενικευμένου πολέμου ή σύρραξης αν και ήταν γενική καθώς δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα γεγονότα μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα όπως τονίζουν Ρώσοι αναλυτές:


Είτε μια σύρραξη αναφορικά με το θέμα της Συρίας όπου αυτή θα συμπεριλαμβάνει τη ρωσική αντίδραση σε μια ενδεχόμενη κίνηση των δυτικών, είτε στο Ιράν όπου η Ρωσία έχει κατ΄ επανάληψη τονίσει –και προσφάτως διαμέσου του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Sergei Lavrov- ότι ένα κτύπημα εναντίον της Τεχεράνης θα ήταν ένα τεράστιο λάθος.

Νεκρός ο Στρατηγός Νίκος Ντερτιλής …Δεν άντεξε τον χαμό του Βασίλη !


ΚΗΔΕΙΑ+Β.ΝΤΕΡΤ A2

Γενναίε γιε μου… Καλή αντάμωση.

Ο πατέρας σου Ντερτιλής Νικόλαος…έγραφε το νεκροστέφανο που έστειλε στο ήρωα γιο του !

Μόνος και έρημος ,ξεχασμένος από φίλους ,γνωστούς και συγγενείς άφησε την τελευταία πνοή στο Νοσοκομείο από εγκεφαλικό επεισόδιο ο Στρατηγός Νίκος Ντερτιλής !

Πιστός στις ιδέες του μέχρι τέλους έμεινε 40χρόνια φυλακή από τους” Δημοκράτες” και  την ”Δημοκρατία” και που λειτουργεί κατά το δοκούν και δεν συγχωρεί !
Μέχρι το τέλος της ζωής του οι Δημοκράτες φοβόταν τον γέροντα και δεν εφάρμοζαν την ευεργετική διάταξη του νόμου περί αποφυλακίσεως των κρατουμένων πάνω από 80χρονών !]


Η Ιστορία θα κρίνει ενώ η Δικαιοσύνη έκρινε τον Στρατηγό και το φυλάκισε Ισόβια …¨οταν λέμε ισόβια εννοούμε Ισόβια είχε πει ένας που το ονόμασαν Εθνάρχη …

Μόνο που του έπεφτε μακριά η Κύπρος όταν την έκαιγαν οι Τούρκοι ενώ ο Ντερτιλής πολέμησε στην Κύπρο !

Πέθανε ο Στρατηγός …

Η Δημοκρατία μπορεί να κοιμάται ήσυχη δεν κινδυνεύει πια !

ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΡΑΣΟ, ΤΑ ΣΩΣΙΒΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ! ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΣΑΛΑΡΗΓλώσσα και ράσο, τα σωσίβια του έθνους!Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.real.gr


Γράφει ο Χρήστος Πασαλάρης

«ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ για να ξαναβρούμε ό,τι χάσαμε και για να προφυλάξουμε ό,τι κινδυνεύει»! Ησαν οι τελευταίες φράσεις του αλησμόνητου Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου, που τέτοιες ώρες τον Ιανουάριο του 2008 πάλευε με τον θάνατο, χτυπημένος από πολλαπλό καρκίνο… μυστηριώδους προελεύσεως... Για χάρη του ανοίγουμε σήμερα μικρή παρένθεση στην περιπέτεια των απεργιών.

ΔΕΚΑΕΦΤΑ ΜΗΝΕΣ μετά τον θάνατο του Χριστόδουλου η δόλια πατρίδα παραδινόταν από τη δυάδα Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου στην «κρεατομηχανή» του ΔΝΤ και βυθιζόταν στη χειρότερη κρίση της ιστορίας της. Με τον μεν Παπακωνσταντίνου να ελπίζει, προϊόντος του χρόνου, σε διάσωσή του, τον Παπανδρέου να υπολογίζει και αυτός στον «πανδαμάτορα χρόνο», αμφότεροι δε στην… αλληλεγγύη του σεσηπότος πολιτικού συστήματος…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ μεριά βλέπουμε τον Αντώνη Σαμαρά να πετάει αύριο με κουστωδία υπουργών στο Κατάρ για επενδύσεις αλλά και να... οσφραίνεται έντρομος τα «ορεκτικά» του Πούτιν, επικίνδυνα όσο και εκείνα που πήγε να δοκιμάσει ο Καραμανλής και έφαγε το πρωθυπουργικό κεφάλι του, τουλάχιστον όμως γλίτωσε τη ζωή του σιωπών επιμόνως…

ΓΝΩΡΙΣΑ τον Χριστόδουλο το 1957, όταν δεκαοχτάρης ξεκινούσε την καριέρα του ως ψάλτης στον ναό της Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη. Ατίθασος, φιλόδοξος, ανατρεπτικός, φιλονεϊστής αλλά και φανατικός πατριώτης, θα έπαιζε και αυτός το κεφάλι του όταν ως Αρχιεπίσκοπος καλούσε τα παιδιά στην Εκκλησία «έστω και με το τζιν, έστω και με το σκουλαρίκι», λέγοντας «όπως εσείς με πάτε, έτσι και εγώ σας πάω»!..

ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ πράγματι το κεφάλι του όποιος κερδίζει την αγάπη της νεολαίας και των προοδευτικών ανθρώπων, όπως το είχε παίξει και εκείνος ο μεγάλος ρασοφόρος μάρτυρας Θεόφιλος Καΐρης, που το εκκλησιαστικό κατεστημένο τον εξόντωσε ως αιρετικό και έριξε ασβέστη στον τάφο του μη και... μολυνθούν οι νομοταγείς χριστιανοί!..

ΚΑΙ ΟΠΩΣ το είχε παίξει σαν σήμερα πριν από 420 χρόνια ο ρασοφόρος Ιταλός φιλόσοφος Τζορντάνο Μπρούνο που η Ιερά Εξέταση τον εκτέλεσε στην πυρά γιατί υποστήριζε (όπως ο Ελληνας Αρίσταρχος ο Σάμιος) ότι η Γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο, ότι το Σύμπαν είναι άπειρο, ότι υπάρχουν και άλλοι κόσμοι και ότι η Εκκλησία αποβλακώνει τους αμαθείς.

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ και ο Χριστόδουλος, σαν να προαισθανόταν το «κριματικό» τέλος του, διάλεξε μια μέρα από έκθεση της αείμνηστης Λούης ένα μικρό πίνακα που παρουσίαζε κάποιον διανοούμενο βαθιά συλλογισμένο. « Δεν είναι για σας», του είπα... «Γιατί δεν είναι;». «Γιατί είναι εμπνευσμένος από ένα στίχο του Παλαμά που λέει: «Πολλές φορές ο στοχασμός με σταματά/ στο δρόμο τον κριματικό, μα τον αγαπημένο/… Κι εγώ χαμογελώ πικρά, τι ξέρω πως οι δισταγμοί/ καινούργιες γίνονται αφορμές για να ξαναπηγαίνω…». Χαμογέλασε και τον πήρε γιατί ο δρόμος ο κριματικός ήταν γι’ αυτόν η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. «Αντίσταση για να φυλάξουμε ό,τι κινδυνεύει», όπως κήρυσσε…

ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΣΗΜΕΡΑ τους ιεράρχες μας (κάποιοι από τους οποίους υπήρξαν μεγάλοι αγωνιστές, όπως ο δάσκαλός μου Μεθόδιος), γιατί και εγώ υπήρξα παπαδάκι. Από τον σοσιαλιστή πατέρα μου τις έτρωγα αν πήγαινα στην Εκκλησία, από δε την κόρη Μακεδονομάχου μάνα μου αν δεν πήγαινα. Κέρδισε φυσικά η μάνα αλλά ξέκοψα αργότερα όταν πήραν προτεραιότητα αγωνιστικές δραστηριότητες…

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Φωτογραφίες του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ολίγον πρό της κοιμήσεώς Του! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_9907.html#ixzz2JHVrBWHe

     
XRISTOD1
Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, εκτός από τα πολλά χαρίσματα, με τα οποία τον επροίκισε ο Θεός ,ήταν πρωτίστως άνθρωπος της προσευχής αλλά και πολύ φιλακόλουθος!
Μέχρι και την τελευταία στιγμή ,που έφυγε από αυτή τη ζωή, ήθελε να τελείται η θεία λειτουργία εντός του μικρού Ιερού Ναού ,που ευρίσκεται εντός της Αρχιεπισκοπικής κατοικίας στο Παλαιό Ψυχικό!
Μετά την επιστροφή από τις
Η. Π. Α.ετελείτο κάθε Κυριακή ανελλειπώς, αλλά και σε άλλες κυριώνυμες ημέρες, από τους πατέρες, πνευματικά του παιδιά, που δεν τον εγκατέλειψαν καθ´ όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας του! Αλλά και κάθε βράδυ ετελείτο το Μέγα Απόδειπνο και πολύ συχνά το Μέγα Ευχέλαιο! Μάλιστα την παραμονή, της νύχτας που έφυγε, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008, εκτός από την θεία λειτουργία που ετελέσθη το πρωί κατά την οποία εκοινώνησε για τελευταία φορά πριν το μεγάλο ταξίδι, ετελέσθη και το Μέγα και Ιερό Ευχέλαιο ενώπιόν του, εντός του αρχιεπισκοπικού δωματίου του και ενώ μέχρι εκείνη την ώρα ήταν αδύναμος και βυθισμένος σε βαθύ ύπνο, μετά την τέλεση του Μυστηρίου, συνήλθε κάπως και αναθάρρυσε... Ήταν για να χαιρετήσει τότε για τελευταία φορά ,ένα προς ένα, τα πνευματικά παιδιά του, που τον περιέβαλλαν με στοργή και αφοσίωση μέχρι το τέλος! Το ξημέρωμα της 28ης Ιανουαρίου 2008, έμειναν έκπληκτοι όσοι παρευρέθησαν την ώρα εκείνη μπροστά στον ανεπιθύμητο και αδίστακτο επισκέπτη: τον θάνατο! Αλλά και στον τρόπο που έφυγε από αυτή τη ζωή, υψώνοντας και τα δυό του χέρια στον ουρανό, ωσαν να ευρίσκετο προ της Ωραίας Πύλης ,κατά τη θεία λειτουργία όταν απευθύνει ο λειτουργός την ευχή :
Άνω σχώμεν τας καρδίας!
Το σημείο του Σταυρού, απ´όλους τους παρισταμένους εσφράγισε το μυστήριο του θανάτου και ο Αρχιδιάκονος Ανθιμος, όπως ορίζει η τάξη της Εκκλησίας μας, του έκλεισε τα δυό γλυκά ματάκια και του εσφράγισε το χρυσό στόμα! Απαξ διαπαντός!
Δημοσιεύουμε ενδεικτικά σήμερα μερικές φωτογραφίες- ντοκουμέντο, από το προσωπικό αρχείο του Αρχιδιακόνου του- νυν Αρχιμ. Ανθίμου Ρεγγίδη-όπου φαίνεται ο μεγάλος Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος εμφανώς καταβεβλημένος και πολύ συγκινημένος!

XRISTOD1
Ο Μακαριστός προσευχόμενος, ενώπιον των αχράντων Μυστηρίων που φέρει ο λειτουργός ιερεύς Αρχιμ. Νικόλαος Κλάδης.
XRISTOD2
Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος καθήμενος κατά την ώρα των ειρηνικών. Πλησίον του ίσταται ο Αρχιδιάκονος Επιφάνιος
XRISTOD3
Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος εμφανώς συγκινημένος!

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_9907.html#ixzz2JHVkmwpt

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!!!Τρομοκρατική προπαγάνδα κάτω από τη μύτη της αστυνομίας!!!Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.antinews.gr


Δεν εξηγείται με τίποτε αυτό που συνέβη την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Σε ένα στέκι αναρχικών απέναντι από την είσοδο του Εθνικού Κολυμβητηρίου της Θεσσαλονίκης έγινε μια εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς – Το νέο αναρχικό αντάρτικο πόλης».

Δηλαδή, οι βομβιστές, οι τρομοκράτες έγραψαν βιβλίο κι όποιος θέλει μπορεί να το αγοράσει.

Ως εδώ καλά, ας πούμε ότι όποιος θέλει γράφει ότι θέλει και κάνει και παρουσίαση. Ωστόσο, το…. λογοτεχνικό αυτό πόνημα αποτελεί το απαύγασμα της επαναστατικής σκέψης των έγκλειστων στον Κορυδαλλό και πιθανόν και κάποιων ασύλληπτων μελών.

Αν δε κανείς ξεφυλλίσει το βιβλίο τότε θα εκπλαγεί. Και θα αναρωτηθεί που πάει αυτή η κοινωνία και ποια ελπίδα έχει η Ελλάδα.

Μια τρομοκρατική οργάνωση, καραμπινάτη και αποδεδειγμένα επικίνδυνη γράφει για το νέο αντάρτικο πόλης και προτρέπει άλλους παλαβούς ψευτοεπαναστάτες να… αλλάξουν τον κόσμο.

Οι χρυσές «επενδύσεις» της εταιρείας που διοργάνωνε τα συνέδρια του «Ανδρίκου» Παπανδρέου. ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_4365.html#ixzz2JHUyGhda


(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΥΡΙΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, πριν προχωρήσετε στην Bad Bank. Μπορεί να σας γλιτώσει από περιπέτειες.) -- ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2009. Η επίμαχη περίοδος όπου Ελληνικά CDS έκαναν φτερά, κάποιοι μιλούσαν για τιτανικούς και κάποιοι άλλοι έκαναν χρυσές επενδύσεις. Ήταν ένας μήνας που έχει ηδη σημαδέψει τις ψυχές και τα κορμιά των Ελλήνων, με αίμα στους δρόμους, κατάθλιψη στις καρδιές και Εθνικό ξεπούλημα.

Η εταιρεία C&C του κυρίου Γριβέα ήταν αυτή που διοργάνωνε τα συνέδρια του αδελφου του πρωθυπουργού για την “πράσινη ανάπτυξη”. Μην τα ξαναλέμε. Χθες όμως, ο Πάνος Καμμένος αποκάλυψε μία λίστα σύμφωνα με την οποία η εν λόγω εταιρεία έλαβε ένα κολοσσιαίο δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Σχεδόν 18 εκατομμύρια Ευρώ. Στην συνέχεια, εντοπίσαμε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας σύμφωνα με το οποίο το δάνειο ήταν επισφαλές, αλλά και η όλη διαδικασία συγχωνευσεων, συνεργασιών κλπ έγινε με απόλυτη αδιαφάνεια χωρίς να τηρηθούν ούτε οι βασικοί όροι της επιτροπής κεφαλαιαγοράς.

Σήμερα το Ολυμπία σας παρουσιάζει, πως ένα κολοσσιαίο δάνειο από κρατική τράπεζα που πληρώνει το Ελληνικός λαός μέσω μνημονίου, μπορεί να κάνει φτερά για άλλες πολιτείες και μαγικά νησιά. Τα στοιχεία που ακολουθούν είναι από την έκθεση των ορκωτών λογιστών για την εταιρεία C&C στις 8 Ιουνίου 2010.

Η εταιρεία λοιπόν, παρουσίασε μία κολοσσιαία, προκλητική αύξηση δανεισμού μέσα σε μόλις ένα έτος.

ΓΡΙΒΕΑΣ 15 ΕΚ ΔΑΝΕΙΑ 2008 2009

Την ίδια στιγμή δηλαδή που χιλιάδες επιχειρήσεις έβλεπαν τα πλαφόν τους να κλείνουν καταχρηστικά από τις τράπεζες, την ρευστότητα να εξαϋλώνεται από την αγορά, τον κόσμο να αρχίζει να χάνει τις δουλειές του, αυτή η εταιρεία 5πλασίασε τον δανεισμό της! Παρόλο που τα γενικότερα μεγέθη της είχαν μειωθεί.

Θα πείτε, μπορεί η εταιρεία να είχε κάποιο σοβαρότατο business story. Μία τεράστια επένδυση στα χαρτιά που θα την γέμιζε εκατομμύρια. Ας μην ξεχνάμε ότι στις περιόδους κρίσης υπάρχουν πάντα κάποιοι που κερδίζουν. Στην Ελλάδα πχ, όσοι σόρταραν παντοιοτρόπως πάνω στην κατάρρευση, γέμισαν χρήμα. Υποβοηθούμενοι συμπτωματικά, από κάτι δηλώσεις για τιτανικούς που εκτίναξαν τα Spreads. Αλλά αυτό ίσως να είναι άσχετο με την συγκεκριμένη ιστορία.

Τι έγιναν λοιπόν αυτά τα 15 εκατομμύρια Ευρώ; Διότι αυτό ήταν το ποσό όπως βλέπετε και στην κατάσταση. Δείτε:

ΓΡΙΒΕΑΣ 15 ΕΚ ΑΠΟΦΑΣΗΣτις 15 Δεκεμβρίου πάρθηκε η απόφαση να αγοραστούν τιτανοτεράστιες εταιρείες τύπου LTD, Griveasvatsika κλπ. Εταιρείες κολοσσοί που μεσουρανούν το παγκόσμιο στερέωμα. Εταιρείες βεβαίως με έδρα στην Κύπρο και μετόχους, ε, ας αφήσουμε και κάτι για τους “λειτουργούς”…

Οπωσδήποτε ο κύριος Προβόπουλος δεν θα πήρε είδηση ούτε το δάνειο, που σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία ήταν θαλασσοδάνειο χωρίς εγγυήσεις, ούτε βεβαίως κάποια περίεργη εκροή τον Δεκέμβρη του 2009. Ούτε καν το Τ3 – Τ10 δεν παρατήρησε ο άνθρωπος, τόσο απασχολημένος ήταν.

ΓΡΙΒΕΑΣ ΟΡΚΩΤΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αν νομίζετε ότι αυτό ήταν ότι πιο περίεργο έχετε ακούσει, γελιέστε. Έπονται και άλλα…

ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΟι προτεραιότητες της Ρωσίας στην εξωτερική πολιτική


Πηγή: Kommersant

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.rbth.gr


Ελένα Τσερνιένκο, Kommersant

Νήσος σταθερότητας στον «ολοένα πιο απρόβλεπτο» κόσμο, χαρακτηρίζεται η Ρωσία, στο νέο σχέδιο «Εξωτερικής Πολιτικής της Ρωσικής Ομοσπονδίας», που επεξεργάστηκε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μετά από σχετική εντολή του προέδρου της χώρας.

Η πλατφόρμα της Ρωσίας για την εξωτερική πολιτική της στον 21ο αιώνα, διατυπώνεται στο νέο «σχέδιο Εξωτερικής Πολιτικής της Ρωσικής Ομοσπονδίας». Είναι η πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει η χώρα κατά την τρίτη προεδρία του Βλαντίμιρ Πούτιν.Τα παλαιότερα σχέδια του 2000 και του 2008, ίσχυαν επί προεδρίας Πούτιν και Μεντβέντεφ αντίστοιχα.

Σε σύγκριση με το 2008, οι συντάκτες του νέου σχεδίου θεωρούν τον κόσμο μας πιο «ασταθή» και «απρόβλεπτο» για τους εξής λόγους:

Πρώτος παράγοντας της αστάθειας, είναι η παγκόσμια κρίση, «ένας ισχυρός καταλύτης για βαθιές αλλαγές στο γεωπολιτικό τοπίο».

Δεύτερος παράγοντας είναι η παρέμβαση της Δύσης στις υποθέσεις των άλλων χωρών, όπου, όπως και στην περίπτωση της «αραβικής άνοιξης», η Δύση προσπάθησε να επιβάλει στους άλλους τη δική της κλίμακα αξιών, με αποτέλεσμα να απειλούμαστε με ολίσθηση προς το χάος και την έλλειψη ελέγχου στις διεθνείς σχέσεις».

Τρίτος παράγοντας είναι η υπονόμευση του ρόλου του ΟΗΕ, που εκδηλώνεται με τις προσπάθειες να «ρυθμίζονται οι κρίσεις με την εφαρμογή μονομερών κυρώσεων και με μέτρα δυναμικής καταστολής εκτός του πλαισίου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με αυθαίρετη ερμηνεία των ψηφισμάτων του, και εφαρμόζοντας αντιλήψεις που στοχεύουν στην ανατροπή της νομιμότητας του καθεστώτος».

Τέταρτος παράγοντας, είναι η ενίσχυση των διασυνοριακών απειλών και προκλήσεων, όπου σαν ένα κρίσιμο σημείο για πρώτη φορά καταγράφονται οι «απειλές στον κυβερνοχώρο».

Τέλος, πέμπτος παράγοντας είναι η τάση για από-ιδεολογικοποίηση των διεθνών σχέσεων.
Λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παραπάνω παράγοντες, οι συντάκτες της έκθεσης κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα: «Σε συνθήκες παγκόσμιας αναταραχής και με την αυξανόμενη αλληλεξάρτηση των κρατών, δεν υπάρχει προοπτική στην προσπάθεια να χτιστούν οάσεις ηρεμίας και ασφάλειας». Παρ' όλα αυτά, στη Ρωσία αποδίδεται ο «ιδιαίτερος εξισορροπητικός ρόλος της στις διεθνείς υποθέσεις και στην ανάπτυξη του παγκόσμιου πολιτισμού, παράγοντας που αναπτύχθηκε στο πέρασμα των αιώνων».

Χρήση “ήπιας δύναμης”

Κατά τη γνώμη των εμπειρογνωμόνων της έκθεσης, η νέα ρώσικη εξωτερική πολιτική θα πρέπει να έχει τους εξής βασικούς στόχους.

Πρώτος στόχος: Να συμβάλλει στη διάσωση της παγκόσμιας οικονομίας, για την οποία «η Ρωσία προτίθεται να προωθήσει ενεργά μια δίκαιη και δημοκρατική παγκόσμια εμπορική, οικονομική, νομισματική και οικονομική αρχιτεκτονική». Μια σαφής αναφορά στην ιδέα που προωθείται από τη Ρωσία, είναι η διαφοροποίηση των παγκόσμιων αποθεματικών νομισμάτων.

Ο «ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΣ» ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ το 2013!!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/2013_27.html#ixzz2JHUTAksK


toyrk-kartΓια να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε, γιατί δεν πιάνουν την…φοροδιαφυγή, γιατί επιτρέπουν τις πλαστογραφήσεις, το  ξεχαρβάλωμα όλων των δημόσιων υπηρεσιών κλπ κλπ… Υπάρχει ΣΧΕΔΙΟ!!!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ - Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
 Η ηλεκτρονική ταυτότητα με το γνωστό τσιπάκι που θα περιέχει όλα τα προσωπικά δεδομένα, από το 2013 θα αρχίσει να κυκλοφορεί σε όλη την Τουρκία. Όπως αναφέρεται, μέσα σε τρία χρόνια όλοι οι Τούρκοι πολίτες θα υποχρεωθούν να έχουν αυτή την νέα ταυτότητα καθώς η τουρκική κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να την επιβάλλει, προσδοκώντας φυσικά σε μεγαλύτερο φακέλωμα των πολιτών της και την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας», (βλέπε κουρδικό κίνημα).

Σύμφωνα με δηλώσεις του  προέδρου του «Επιστημονικό- βιομηχανικού και Τεχνολογικού Ιδρύματος» της Τουρκίας, Nihat Ergün, στην τουρκική εφημερίδα Milliyet, στις 13 Δεκεμβρίου, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013 υπολογίζεται ότι περίπου δυο εκατομμύρια Τούρκοι θα κυκλοφορούν ήδη με την νέα ηλεκτρονική ταυτότητα, ενώ το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι μέσα σε τρία χρόνια θα την έχουν προμηθευτεί όλοι οι Τούρκοι πολίτες. Ο Nihat Ergün υπογράμμισε ότι χωρίς την καινούρια ηλεκτρονική ταυτότητα δεν θα μπορεί κάνεις να προβαίνει σε οικονομικές συναλλαγές, ενώ υπολόγισε ότι έτσι θα καταπολεμηθεί δραστικά η κάθε λογής παρανομία και η «βιομηχανία» παραγωγής πλαστών ταυτοτήτων, που σήμερα υπολογίζονται σε 700.000 σε όλη την Τουρκία. Εκτός τούτων, όσοι δεν θα έχουν την ηλεκτρονική κάρτα ουσιαστικά θα είναι παράνομοι, ενώ δεν θα μπορούν να έχουν κανονική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθώς οι απαραίτητες πληροφορίες και το ιατρικό ιστορικό τους, όταν παρουσιάζονται στον γιατρό, θα δίνονται μόνο μέσα από την ηλεκτρονική τους ταυτότητα. Μέχρι και για την είσοδό τους σε γήπεδο ποδοσφαιρικών αγώνων θα είναι απαραίτητη η επίδειξη της ηλεκτρονικής ταυτότητας  την οποία αν δεν την έχουν, δεν θα μπορούν να εισέρχονται στα στάδια για να παρακολουθήσουν τις διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις. Μέχρι σήμερα, όπως αναφέρεται στο ίδιο σχετικό δημοσίευα της εφημερίδας Milliyet, η χρήση της νέας ηλεκτρονικής ταυτότητας εφαρμόστηκε πιλοτικά στην περιοχή της Bolu, μια επαρχιακή πρωτεύουσα στην βορειοδυτική Τουρκίας με μεγάλη επιτυχία, χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες
Οι πληροφορίες αυτές μάλλον επιβεβαιώνουν τις κατηγορίες που έχουν εκτοξευτεί κατά καιρούς ακόμα από πολλά τουρκικά έντυπα κατά του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταΐπ Ερντογάν, ότι έχει γίνει ο καλύτερος εκπρόσωπος της Νέας Τάξης Πραγμάτων στην ευρύτερη περιοχή, ενώ και η στάση του στην τελευταία κρίση της Συρίας, επιβεβαιώνει ότι συντάσσεται με τις νεοταξικές πολιτικές,  δυτικών και αμερικανικών συμφερόντων. Ιδιαίτερα επισημαίνεται ότι η τουρκική κυβέρνηση ελπίζει πως με το ηλεκτρονικό αυτό φακέλωμα θα μπορέσει να ελέγξει περισσότερο τις νοτιανατολικές επαρχίες και κυρίως τις όποιες κινήσεις των Κούρδων της περιοχής που επιδιώκουν  την αυτονόμηση τους από την κυβέρνηση της Άγκυρας. Άγνωστο βέβαια είναι προς το παρών το ποια θα είναι η αντίδραση μέσα στο εσωτερικό της Τουρκίας σε όλα αυτά τα νεοταξικά σχέδια του Ερντογάν καθώς ήδη η πολιτική του στο Συριακό δέχεται έντονες εσωτερικές επικρίσεις.

anti-ntp.net

«ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, Ο ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ΠΟΥ ΔΙΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ»
Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.pentapostagma.gr


Η «Μηχανή του χρόνου» παρουσιάζει δύο ντοκιμαντέρ για τη ζωή και τα έργο του μεγάλου πολιτικού και διπλωμάτη, που συγκρούστηκε με τις αυταρχικές υπερδυνάμεις της εποχής και υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των υπόδουλων Ελλήνων.

Σε μια εποχή γεμάτη από επαναστάσεις και πολιτειακές ανατροπές, ο Κερκυραίος αριστοκράτης, κατάφερε να οργανώσει με επιτυχία την άμυνα της Λευκάδας, ενάντια στον Αλή Πασά και σύντομα να ανελιχτεί στη θέση του Υπουργού εξωτερικών της Ρωσικής αυτοκρατορίας. Καθοριστικός είναι ο ρόλος του στη δημιουργία του κράτους της Ελβετίας και στη διατήρηση της ειρήνης στην Ευρώπη στις αρχές του 19ου αιώνα.

Η έρευνα ρίχνει φως στη σκληρή σύγκρουσή του, με τον διαβόητο ανθέλληνα καγκελάριο Μέττερνιχ και στη διάσωση της ελληνικής επανάστασης από τους αδίστακτους ηγέτες της Ιεράς Συμμαχίας, που δεν ήθελαν να αλλάξει το στάτους κβο της Ευρώπης.

Για πρώτη φορά παρουσιάζονται άγνωστα ντοκουμέντα για τον μοναδικό και ανεκπλήρωτο έρωτα της ζωής του με την Ελληνομολδαβή Ρωξάνδρα Στούρτζα. Μια θυελλώδης σχέση που έμεινε στο παρασκήνιο και σημάδεψε την ζωή του Καποδίστρια.

Πολυπολιτισμική Νύφη στα 11, μητέρα στα 14. Η δυσβάσταχτη πραγματικότητα μιας ανήλικης συζύγου στην Ινδία ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/11-14.html#ixzz2JHU9wjBy

Νύφη στα 11, μητέρα στα 14
Στα 11 τους χρόνια τα περισσότερα κορίτσια δεν έχουν αποχωριστεί καλά-καλά τις κούκλες τους. Η Κρίσνα στα 11 παντρεύτηκε. Ο σύζυγός της, τον οποίο γνώρισε με συνοικέσιο, ήταν τότε 13 ετών. Οι δύο τους πήγαν να ζήσουν σε ένα νεόκτιστο σπίτι που δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου από καλύβα. Η Κρίσνα και ο Γκοπάλ ζουν στην Ινδία, όπου οι γάμοι ανάμεσα σε ανηλίκους είναι παράδοση. Το 40% των γάμων ανηλίκων παγκοσμίως, λαμβάνει χώρα στο κρατίδιο Ρατζαστάν της Ινδίας.  Ο φωτογράφος του Reuters, Ντανίς Σιντίκι παρακολουθεί τη ζωή των δύο εφήβων από το 2010 που παντρεύτηκαν, μέχρι σήμερα.  Η Κρίσνα έγινε πρόσφατα μητέρα και, όπως πολλές άλλες κοπέλες, λίγο έλειψε να πεθάνει... στη γέννα. Ο σύζυγός της, που αρχικά δούλευε σε φυτείες σόγιας, είναι εδώ και καιρό άνεργος και έχει στραφεί στο αλκοόλ. 
Κάθε φορά που ο 16χρονος πατέρας επιστρέφει στο σπίτι μεθυσμένος, η Κρίσνα φοαβάται μήπως κάνει κακό σε εκείνη και στο παιδί τους. Όμως, για την κοινωνία του Ρατζαστάν, η Κρίσνα και ο Γκοπάλ είναι ένα ζευγάρι σαν πολλά άλλα. Η περίπτωσή τους δεν θεωρείται προβληματική, αλλά απλώς... συνηθισμένη. 
Στις φωτογραφίες, η αγωνία και η απογοήτευση της κοπέλας είναι έκδηλη. Χαμογελά μόνο όταν κρατά στην αγκαλιά το μικρό αγοράκι της. Τα υπόλοιπα πράγματα στη ζωή της είναι απλώς αναγκαία κακά...ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΙ Ο… ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

MUSLIMS
Νέοι καιροί, νέα ήθη, αλλά και νέοι νόμοι ειδικά για τις περιπτώσεις των μουσουλμάνων στην Ευρώπη; Κι όμως, βρέθηκε βρετανικό δικαστήριο, με σεβασμό στις αρχές του… πολυπολιτισμού, το οποίο επέβαλλε ποινή με αναστολή σ’ έναν 18χρονο μουσουλμάνο για την κατηγορία της

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...