Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: ΑΠΟ ΤΟ BROOKINGS ΚΑΙ ΤΟ LEVY ΣΤΟ Κ-ΒΟΞ

KBOX
Μπορεί να έκανε… «ρεαλιστική» και «πραγματιστική» στροφή ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από την επίσκεψη Τσίπρα στην Αμέρικα, αλλά η στροφή αυτή δεν έχει να κάνει με τις καταλήψεις των αναρχοκομμουνιστών (ή «πολιτιστικά κέντρα, στα οποία γίνονται και μαθήματα ζωγραφικής»). Εκεί, η θέση των αμερικανοκομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερή σα… βράχος! Στα πλαίσια, λοιπόν, της συμπαράστασης προς τις γιάφκες-ορμητήρια κακοποιών στοιχείων, οι «αλληλέγγυοι» του συνονθυλεύματος εμφανίστηκαν επίσημα στο πλευρό της κατάληψης του κτιρίου Βοξ, στα Εξάρχεια, αντάμα με όλο το… αφάν γκατέ του αναρχοκομμουνισμού. Αναφέρει σχετικά η επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ (και αναδημοσιεύει η γνωστή παρακρατική ιστοσελίδα που εκπέμπει ανεμπόδιστα από το Πολυτεχνείο):
«Συνέντευξη Τύπου για να εκφράσουν την αμέριστη αλληλεγγύη τους στο στοχοποιούμενο εδώ και καιρό Κατειλημμένο Κοινωνικό κέντρο του Βοξ και όλες τις καταλήψεις, έδωσαν χθες οργανώσεις και συλλογικότητες. Το Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Βοξ στην Πλατεία Εξαρχείων, μια ζωντανή κατάληψη στην καρδιά της Αθήνας, έχει στοχοποιηθεί επανειλημμένα, ήδη από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του, με ερωτήσεις ακροδεξιών βουλευτών και δημοσιεύματα. Οργανώσεις και συλλογικότητες καλούν σε διαδήλωση αλληλεγγύης το Σάββατο 2/2/2012, στις 12 το μεσημέρι, στην Πλατεία Εξαρχείων.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τη νύχτα των Ιμίων, ο Σημίτης παρέπεμψε τον αρχηγό της ΕΥΠ στον …Μαντέλη!


(Φωτό: Η τουρκάλα γυναίκα του Χριστοφοράκου, χορηγού του Μαντέλη.)

Αυτός ο άνθρωπος που έχει το θράσος να αρθρογραφεί για την κρίση που ο ίδιος δημιούργησε, για την απώλεια εθνικής κυριαρχίας που ο ίδιος επέτρεψε, για το σύστημα σήψης, διαφθοράς, εθνικής κατάπτωσης που ο ίδιος οραματίστηκε, φαίνεται ότι δεν έχει καν το ελαφρυντικό του “σφάλματος”.

Το ότι ο αρχιερέας της μειοδοσίας άφησε στο περιθώριο τον αρχηγό της ΕΥΠ τις κρίσιμες ώρες διαχείρισης της κρίσης, είναι πλέον ευρέως γνωστό. Τον είχε στο σαλονάκι, στον προθάλαμο της βουλής, όπου γινόταν η κρίσιμη σύσκεψη, απαξιώνοντας να το δεχθεί! Αυτό όμως που πέρασε στα ψιλά ενώ είναι εξέχουσας σημασίας είναι άλλο… Ο τότε διοικητής της ΕΥΠ ναύαρχος Λεωνίδας Βασιλικόπουλος απαίτησε να δει τον πρωθυπουργό για να τον ενημερώσει με στοιχεία – φωτιά που είχε στην κατοχή του. Αφού τον έψαχνε όπως ήταν επόμενο στο Πεντάγωνο, ενημερώθηκε ότι ο τελευταίος βρισκόταν μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Λυμπέρη στην βουλή!


Πηγαίνει αμέσως εκεί και ενημερώνεται από την γραμματέα του κυρίου Σημίτη, κυρία Μαρία Πλευράκη, ότι “δεν μπορούσε να εισέλθει”. Επιένοντας, της ζητά να μιλήσει με τον πρωθυπουργό για θέμα «μείζονος σημασίας» και εκείνη του ζήτησε να περιμένει δύο λεπτά.

Μπήκε στην αίθουσα συσκέψεων, ενημέρωσε τον κ. Σημίτη και – λίγο αμήχανη – του είπε πως «ο πρόεδρος είπε να δείτε τον κ. Μαντέλη και να τον ενημερώσετε»!!

Ο ψηλός και συνήθως νευρικός απόστρατος αξιωματικός δύσκολα συγκράτησε την αγανάκτησή του και επέμεινε: «Μα, αντιλαμβάνεσθε πως είμαι ο αρχηγός της ΕΥΠ και πρέπει να μιλήσω μόνο στον πρωθυπουργό».

«ΚΑΟΥΜΠΟΗΔΕΣ» ΟΙ «ΕΥΠΑΘΕΙΣ» – ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

ROMA
«Καουμπόηδες» την έχουν δει τη δουλειά οι «ευπαθείς», λόγω της ατιμωρησίας που υπάρχει και της συμπαράστασης που απολαμβάνουν από τους διάφορους «αλληλέγγυους». Όπως, λοιπόν, οι καουμπόηδες έκαναν ότι ήθελαν στην Άγρια Δύση, έτσι κάνουν και οι «ευπαθείς» στο ψευτορωμαίϊκο του Μνημονίου!

Το ανάλγητο και Αθηνοκεντρικό κράτος, διαλύει τα περιφερεικά ΑΕΙ-ΤΕΙ και εξαναγκάζει φοιτητές να διακόψουν τις σπουδές τους...


Συνολικά 97 τμήματα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ συγχωνεύονται ή απορροφώνται (δηλαδή δεν θα δέχονται στο μέλλον εισακτέους)Από αυτά τα 60 στην ουσία δεν αλλάζουν πόλη..
Τώρα δείτε την υποκρισία, την αναλγησία και το Αθηνοκεντρικό κράτος σε όλο του το μεγαλείο…
Από τις 37 σχολές που συγχωνεύονται και αλλάζουν έδρα δηλαδή μετακινούνται σε άλλη πόλη ΜΟΝΟ ΜΙΑ αφορά σε σχολή της Θεσσαλονίκης…
Οι υπόλοιπες 36 σχολές, που συγχωνεύονται και μετακομίζουν σε άλλη πόλη, αφορούν τμήματα ΑΕΙ και κατά κύριο λόγο ΤΕΙ της επαρχίας…
Από την Αθήνα και Πειραιά ΔΕΝ μετακινείται καμία σχολή στην επαρχία…
Απλά υπάρχουν αμοιβαίες ματακινήσεις-συγχωνεύσεις σχολών από και προς Αθήνα-Πειραιά…
Μας είπε σήμερα ο κ. Αρβανιτόπουλος ότι, οι φοιτητές τους θα πάρουν το πτυχίο τους από το νέο Ίδρυμα στο οποίο θα
ενταχθεί το τμήμα τους,
ενώ αν χρειαστεί θα «μετακομίσουν» για την
ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Επίσης, οι φοιτητές των τμημάτων αυτών θα παραμείνουν ώσπου να
τελειώσουν τις σπουδές τους, αλλά θα μεταφερθούν στο τμήμα που θα
απορροφήσει το δικό τους, σε όποιες περιπτώσεις συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Μπορεί να μας πει ο πολύς κ. Αρβανιτόπουλος, ο πολλά βαρύς και οι απίστευτοι σύμβουλοι της πλάκας που παρουσίασαν αυτό το γονατογράφημα το πρόγραμμα “ΑΘΗΝΑ”, πως θα μπορέσουν όλοι αυτοί οι χιλιάδες φοιτητές που σπούδαζαν στην έδρα τους, κοντά στο σπίτι τους, στις πόλεις που ζούσαν, να μετακινηθούν σε άλλες πόλεις ;;;
Ποιος θα καλύψει τα έξοδα αυτών των οικογενειών κ. Αρβανιτόπουλε, που μετά βίας τα βγάζουν πέρα…;;
Ποιος θα καλύψει όλα αυτά τα έξοδα μετακίνησης και μετεγκατάστασης των φοιτητών κ. Υπουργέ;;
Τους ρωτήσατε αν σπουδάζουν και άλλο ή και άλλα παιδιά σε άλλες πόλεις ;;;
Με ποιο δικαίωμα κ. υπουργέ της Παιδείας αναγκάζετε χιλιάδες φοιτητές να εγκαταλείψουν στην ουσία τις σπουδές τους…
Ποιος αλήθεια σας έδωσε αυτό το δικαίωμα κ. Αρβανιτόπουλε …;
Tι σόι άνθρωπος είστε εσείς….δεν έχετε καμιά ευαισθησία πάνω σας ;;
Γιατί άραγε κ. υπουργέ της Παιδείας όλα τα τμήματα που μετακινούνται σε άλλη πόλη, πλην ενός (στη Θεσσαλονίκη), είναι από περιφερειακά ΑΕΙ-ΤΕΙ
Γιατί τόση προστασία στην Αθήνα κ. Υπουργέ ;;;


Και κάτι τελευταίο…γιατί κ. Αρβανιτόπουλε ενισχύετε προκλητικά και αναβαθμίζετε το ΤΕΙ Λαμίας, παίρνοντας τους 16 ΔΕΠ και το μεγαλύτερο τμήμα της Λάρισας το ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ και το μεταφέρετε σε ένα τμήμα φάντασμα στην Λαμία με μόνο 9 ΔΕΠ..;;

Mήπως επειδή κατά σύμπτωση είναι απ την Λαμία ο κ. Σταικούρας;;

ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΠΟ ΤΟ… ΛΟΝΔΙΝΟ

XA-POREIA
Παράκρουση με την Χρυσή Αυγή και την δυναμική που αναπτύσσει, στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό (στις ελληνικές κοινότητες), έχουν πάθει οι πάσης φύσεως αριστεριστές και δεν ξέρουν τι να κάνουν για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο. Κάνουν, λοιπόν, αυτό που ξέρουν καλά: απειλούν και τρομοκρατούν!
Υπάρχει, λοιπόν, στην Αγγλία μια οργάνωση-φάντασμα, με την επωνυμία «Ελληνική Συνέλευση Λονδίνου» (από το όνομα και μόνο βρωμάει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡCIA από χιλιόμετρα), αποτελούμενη από φοιτητές-γόνους πλουσίων οικογενειών (οι οποίοι μέχρι που να αναλάβουν την επιχείρηση του μπαμπά κάνουν την… επανάστασή τους), που έβγαλε μια ανακοίνωση-περιβόλι με τίτλο «Καταδίκη της Χρυσής Αυγής από την Ελληνική Συνέλευση του Λονδίνου», στην οποία με πρωτοφανές θράσος βγαλμένο απευθείας από τον σταλινικό υπόνομο, καθυβρίζει, συκοφαντεί, απειλεί ευθέως (ακόμα και με ρουφιάνεμα…) και επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εθνικιστές. Σας παραθέτουμε ένα μέρος απ’ αυτή την ανοιχτή μαρξιστική χαβούζα, η οποία δημοσιεύθηκε σε περίοπτη θέση –που αλλού;- στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ:
«…Τέλος, προειδοποιούμε τα διάφορα μέλη της ναζιστικής αυτής συμμορία, να μην διανοηθούν να πατήσουν στη χώρα που διαμένουμε. Είμαστε ξεκάθαρα προετοιμασμένοι να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο και να κινήσουμε οποιαδήποτε διαδικασία προκειμένου να ξεμπροστιάσουμε τούτη την γκρούπα, να την εκθέσουμε μπροστά στα μάτια του όλου κόσμου, ώστε όχι μόνο τα υγιή κομμάτια της Βρετανικής κοινωνίας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης να την απομονώσουν.
Πληροφορούμε τα μέλη της ότι μεγάλο μέρος πολιτικά ενεργών Βρετανών, κάθε εθνικής ομάδας, είναι διατεθειμένοι να σταματήσουν την εξάπλωσή της. Από εδώ και στο εξής, ονόματα Ελλήνων που κατοικούν στο εξωτερικό και δηλώνουν συμπάθεια στην Χρυσή Αυγή θα γνωστοποιούνται στο κοινό, με σκοπό τον στιγματισμό τους.

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ;;; > ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΛΑΦΥΡΑ ΠΟΛΕΜΟΥ > Αυτές είναι ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ που ψάχνει η τουρκιά (ΤΟΥΡΔΥΚ)


Ότι γράφεται είναι αυθεντικό. Αποτελεί ντοκουμέντο. Επίκαιρο όσο ΠΟΤΕ, τώρα που η τουρκιά έβαλε κόλλυβα στο ζωνάρι της σύμφωνα με τη ρήση του Πατροκοσμά. Αφιερώνεται στην ευσταλή και πάντα ετοιμοπόλεμη νεολαία της Χρυσής Αυγής εδώ και στο Νησί μας, στον μαχόμενο Έλληνα Εθνικιστή όπου γης και βεβαίως στον Ελληνόψυχο Άγιο Καλαβρύτων κ.Αμβρόσιο για την ελληνοπρεπή θέση του, στον αγώνα που δίνει από το δεσμωτήριο του εδώ και 38 χρόνια ο νεομάρτυρας της πατρίδος μας στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλής που ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΛΑΦΥΡΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ άλλωστε είναι και οι 4 τούρκικες σημαίες. Οι δύο όπως φαίνεται στη φωτογραφία (που υπάρχουν σε ασφαλές και φυλασσόμενο μέρος - ευχαριστούμε τον Γέροντα), ενώ οι άλλες δύο εδώθησαν μετά τα γεγονότα στα Κόκκινα (1964), η μία τιμής ένεκεν στον στρατηγό Γρίβα Διγενή και η άλλη κατά παράκλησην δική του στον Μακάριο. Αν υπήρχε σοβαρό κράτος υπηρέτης των Ελλήνων και μόνο, θα έπρεπε οι κατακτημένες σημαίες να κοσμούν την αίθουσα λαφύρων και τροπαίων του Πολεμικού μας Μουσείου. Αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία που πιστεύουμε εμείς οι Έλληνες Εθνικιστές ότι δεν θα αργήσει να έρθει αυτή η ώρα.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

SYRIZA
Την αποτίμηση της επίσκεψης στην Αμέρικα του πρώην… κομμαντάντε και νυν… leader of SYRIZA (και «πρόσχαρος», «ευγενικός», «πραγματιστής» και «πρόθυμος» να ακούσει την φωνή των κυρίων του, όπως τον χαρακτηρίζουν), έκανε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Brookings (που τον κάλεσε στην Αμέρικα), ο γενικός διευθυντής του Γουίλιαμ Ανθόλις και το συνυπέγραψε o οικονομικός αναλυτής Ντομένικο Λομπάρντι. Το άρθρο κρατάει ασφαλώς κάποιες αποστάσεις (για να μην παραπονεθούν οι πολιτικάντηδες των «ανταγωνιστικών» προς τον ΣΥΡΙΖΑ κομμάτων, επίσης παρατρεχάμενοι των διεθνών εξουσιαστών), επισημαίνει και τα αρνητικά του… leader (για να διορθωθεί…), αλλά σε γενικές γραμμές είναι θετικό για τον Alexi. Επίσης, αποκαλύπτει ότι ο… leader of SYRIZA πλασαρίστηκε ως η τελευταία ελπίδα του σάπιου μεταπολιτευτικού κατεστημένου για να μην ανέλθει στην εξουσία η Χρυσή Αυγή! Κάτι που δείχνει ότι αυτό που είπε ο Tsipras στην προχθεσινή συνέντευξή του στην ΝΕΤ («αν κι εγώ αποδειχθώ αναξιόπιστος, έρχεται ο Μιχαλολιάκος») δεν ήταν καθόλου τυχαίο! Ιδού, λοιπόν, η αποτίμηση της επίσκεψης σύμφωνα με το αμερικανικό κατεστημένο (διότι το συγκεκριμένο Ινστιτούτο αυτό εκφράζει):
O νέος ηγέτης της ελληνικής αντιπολίτευσης βρέθηκε στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα. Ο κ. Τσίπρας έχει γίνει ”παίκτης- κλειδί” της ευρω-κρίσης. Η μετεωρική του άνοδος στα γκάλοπ και η -οριακά- δεύτερη θέση που κατέλαβε στις ελληνικές εκλογές το καλοκαίρι του 2012 προκάλεσαν αναταραχές στις παγκόσμιες χρηματαγορές.
Το ταξίδι του κ. Τσίπρα στην Ουάσινγκτον αποτέλεσε τη πρώτη του συνάντηση με κυβερνητικούς αξιωματούχους, μέλη του Kογκρέσου, πολιτικούς αναλυτές, ομάδες Ελληνοαμερικανών και το κοινό. Έφερε μαζί του μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που μεταφράζεται ως ”Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς”. Ο τίτλος προκαλεί στους Αμερικανούς αμηχανία δεδομένου ότι στις ΗΠΑ ουδέποτε υπήρξε ένα βιώσιμο σοσιαλιστικό κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, απ’ τη πλευρά του, υπερφαλαγγίζει (ή μήπως «πλαγιοκοπεί»;) τους Σοσιαλιστές από τα αριστερά τους, οπότε πολλοί Αμερικανοί έχουν λόγο να είναι διπλά αμήχανοι. Τόσο οι αισιόδοξοι όσο και οι απαισιόδοξοι βρήκαν αυτό που περίμεναν από την επίσκεψή του…

Ο Μ. Ιγνατίου στέλνει τον Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο!


Αποκαλύψεις – σοκ από τον γνωστό δημοσιογράφο

Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι από τους δημοσιογράφους που έχουν στο ενεργητικό τους σειρά αποκαλύψεων που ουδέποτε αμφισβητήθηκαν. Ειδικά εκείνες που ήταν ενάντια στην τρέχουσα καθεστωτική προπαγάνδα.
Τα στοιχεία και οι περιγραφές του όμως σε πρόσφατο άρθρο του στα «Επίκαιρα», δεν είναι απλώς μία απλή καταγραφή γεγονότων.
Είναι ένα βαρύτατο κατηγορώ που στέλνει τον Παπανδρέου απ’ ευθείας στο ειδικό δικαστήριο.
“Ο Παπανδρέου, όχι μόνο μεθόδευσε την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ, αλλά η μεθόδευση έγινε με τρόπο ώστε να μην έχει η χώρα άλλη επιλογή…”.

Όταν αυτή η εκτίμηση γίνεται από έναν δημοσιογράφο με ευρυγνωσία στο διεθνές γίγνεσθαι και πρωτογενή ενημέρωση, οι όποιες αμφιβολίες διαλύονται.
Όπως διαλύθηκε και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο από τις ενέργειες του: “Είναι απόλυτα επιβεβαιωμένη η πληροφορία ότι ο κ. Παπανδρέου προετοίμασε το έδαφος παράδοσης της χώρας στο ΔΝΤ, και το πλέον σημαντικό είναι ότι ο ίδιος και ο στενός κύκλος των συνεργατών του αντιλήφθηκαν πολύ αργά –γύρω στο Μάρτιο του 2010– ότι, λόγω της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, η προσφυγή στο Ταμείο ήταν σχεδόν απαγορευτική”.
Για να καταλάβετε το μέγεθος της μεθόδευσης, αξίζει να παραθέσουμε τα λεγόμενα του Στρος Καν, που αποκάλυψε ότι το εγχείρημα ήταν ιδέα του Παπανδρέου ενώ ο ίδιος είχε αντιδράσει αφού “Οι Ευρωπαίοι δεν θα δεχόντουσαν ποτέ κάτι τέτοιο”! “Σύμφωνα με τον κ. Στρος-Καν, όταν ο Ελληνας πρωθυπουργός του έθεσε πριν από 14 μήνες την ιδέα προσφυγής στο ΔΝΤ, εκείνος απάντησε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα δεχτούν σε καμία περίπτωση τη μονομερή παρέμβαση του Ταμείου σε μία χώρα της Ευρωζώνης. Η εκτίμηση του Γάλλου πολιτικού επιβεβαιώθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της 11ης Δεκεμβρίου 2009, όταν ο κ. Παπανδρέου έθεσε το θέμα στους ομολόγους του, για να εισπράξει την κατηγορηματική τους άρνηση. Αντ’ αυτού, του ζήτησαν διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών!” (Της Κατερίνας Σώκου από την Καθημερινή)
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο – κατηγορητήριο του Μιχάλη Ιγνατίου
Βαριές ευθύνες Παπανδρέου
Ο «πόλεμος» ανακοινώσεων, που ξέσπασε μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, είναι αποκαλυπτικός των διεργασιών που ξεκίνησαν μία εβδομάδα από τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, τον Οκτώβριο του 2009, και κατέληξαν στην προσφυγή της Ελλάδας στο σκληρό μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που οδήγησε σε εξαθλίωση τον ελληνικό λαό.
Οι καταγγελίες του κ. Λοβέρδου, τις οποίες μοιράζονται και άνθρωποι που είχαν γνώση των αποφάσεων του τότε πρωθυπουργού, επιβεβαιώνουν όσα γνωρίζαμε μερικοί εξ ημών, που είχαμε την τύχη να βρισκόμαστε στην Ουάσιγκτον τις ημέρες και τους μήνες που προηγήθηκαν της προσφυγής. Είναι απόλυτα επιβεβαιωμένη η πληροφορία ότι ο κ. Παπανδρέου προετοίμασε το έδαφος παράδοσης της χώρας στο ΔΝΤ, και το πλέον σημαντικό είναι ότι ο ίδιος και ο στενός κύκλος των συνεργατών του αντιλήφθηκαν πολύ αργά –γύρω στο Μάρτιο του 2010– ότι, λόγω της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, η προσφυγή στο Ταμείο ήταν σχεδόν απαγορευτική.
Επομένως, όσοι ομιλούν και ισχυρίζονται ότι οι Ευρωπαίοι, και ειδικά οι Γερμανοί, ήταν αυτοί που εξανάγκασαν τον πρώην πρωθυπουργό να αναζητήσει βοήθεια από τον Ντομινίκ Στρος-Καν ρίχνουν στάχτη στα μάτια των ανύποπτων πολιτών για να μην καταγράψω κάτι χειρότερο: ότι «βιάζουν» την αλήθεια. Άλλωστε, ο κ. Παπανδρέου δεν έκρυψε ότι οδήγησε επί τούτου τη χώρα στο Ταμείο. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Την ώρα, λοιπόν, που η πολιτική μας δικαιώνεται πλέον και από τους τότε πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος “θυμήθηκε” σήμερα να αποποιηθεί τον αγώνα μας. Αγώνα στον οποίο συμμετείχε ο ίδιος ως υπουργός με όλες του τις δυνάμεις». Και, βεβαίως, ο «αγώνας» στον οποίο αναφέρεται είναι η μεθοδευμένη και βάση σχεδίου πορεία προς το μηχανισμό.
Ο λόγος για τον οποίο επιτίθεται στον πρώην υπουργό του είναι στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να «ενοχοποιήσει» όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και όλα τα στελέχη του κόμματος. Κι ας μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας. Ποιος υπουργός και ποιο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ θα τολμούσε να αντισταθεί στον κ. Παπανδρέου, ο οποίος είχε εκλεγεί από το 44% του ελληνικού λαού, με στόχο –όπως υποσχόταν προεκλογικά– να αλλάξει τα πάντα; Δυστυχώς, ο τότε πρωθυπουργός επέλεξε να αλλάξει τα πάντα μέσω ξένων μηχανισμών και δανειστών, επειδή ΔΕΝ τόλμησε να αναλάβει το πολιτικό κόστος και να κάνει τις αλλαγές που του ζητούσαν οι Ευρωπαίοι. Όσο και να προκαλεί εντύπωση στον αναγνώστη, αμέσως μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, η ΕΕ αλλά και το ΔΝΤ προειδοποίησαν την ελληνική κυβέρνηση ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, διότι η ελληνική οικονομία είχε πάρει «ασταμάτητο κατήφορο».
Είναι προκλητική η θέση του κ. Παπανδρέου ότι η προσφυγή στο Ταμείο έσωσε την Ελλάδα, διότι η αλήθεια είναι άλλη: Έσυρε τη χώρα ξυπόλητη στ’ αγκάθια, διότι έχασε οχτώ μήνες να αναζητεί τρόπους και μεθόδους για να τη «δέσει» στο μηχανισμό, αντί στο διάστημα αυτό να πάρει μέτρα, τα οποία θα ήταν πολύ πιο ανώδυνα απ’ αυτά που επέβαλαν οι δανειστές.
Και δεν ισχύει ούτε στο ένα εκατοστό αυτό που αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου, ότι, δηλαδή, «ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο, πρωτοστατούντος του πρωθυπουργού, θέλησε, όλοι θελήσαμε, να αποφύγουμε την ένταξή μας στο μηχανισμό στήριξης. Και αγωνιστήκαμε σκληρά γι’ αυτό. Όμως, αυτή η απόφαση [Σ.Σ.: εννοεί το μηχανισμό] αποτέλεσε την καλύτερη επιλογή, την πατριωτική επιλογή υπό τις κρατούσες τότε συνθήκες».
Η επιλογή στην οποία αναφέρεται ο κ. Παπανδρέου ήταν η αρχική απόφασή του. Και η μεθόδευση έγινε με τρόπο ώστε να μην έχει η χώρα άλλη επιλογή…

Πηγή: newsbomb.gr

Ο ψευδομουφτής επιμένει τουρκικά…


Η απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου να επικυρώσει την σχετική διάταξη για τον διορισμό των ιεροδιδάσκαλων της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη -απόφαση την οποία υποστήριξε με σθένος η Χρυσή Αυγή-, έχει εξοργίσει τους πρακτορίσκους της Άγκυρας στην περιοχή. Ο ψευδομουφτής υπό την απόλυτη στήριξη του τουρκικού προξενείου, προχώρησε σε εμπρηστικές δηλώσεις, εκφράζοντας την αγανάκτησή του για την απόφαση.
«Πρέπει να μείνουμε πιστοί στους εκλεγμένους μας ιμάμηδες και να μη στηρίξουμε όσους θα φέρει το κράτος!», δήλωσε ο θρασύς τουρκόφρονας. Μέσα σε ένα ντελίριο ψευδολογίας, ο κ. Αχμέτ Μετέ, ισχυρίστηκε πως η «τουρκική» μειονότητα καταπιέζεται, ενώ η ελληνική μειονότητα της Πόλης, χαίρει κάθε ελευθερίας! «Επειδή δηλαδή οι πλούσιοι Ρωμιοί της Τουρκίας έφυγαν κάποτε από εκεί και με τα υπάρχοντα τους ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα, φταίει για αυτό ο φτωχός κόσμος της Δυτικής Θράκης, που δεν έχει πού να πάει;», τολμά να ρωτά ο ψευδομουφτής. Ούτε λέξη φυσικά για το πογκρόμ του 1955, εξαιτίας του οποίου χιλιάδες συμπατριώτες μας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες. Και συνέχισε το ανθελληνικό του παραλήρημα: «Αυτό που επιδιώκεται είναι η μειονότητα να μη σηκώσει κεφάλι… και ο αγώνας για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων να παραμείνει ορφανός ή αδύναμος. Την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης από την μέρα που παρέμεινε εδώ ως επίσημη μειονότητα, πάντοτε την έβαζαν να υποφέρει… Εν τέλει τα μέλη της μειονότητας αυτής, παρά το ότι είναι Έλληνες πολίτες, δεν αντιμετωπίστηκαν ως τέτοιοι. Και εσείς ξέρετε πως, όσον αφορά τα πολιτικά δικαιώματα, υπήρχαν πολλά βάσανα. Τώρα έστω και αν δεν έχουν αποδοθεί όλα, φαίνονται να δίνονται, και είμαι ευγνώμων για αυτό. Αλλά στα μειονοτικά δικαιώματα, η μειονότητα ποτέ δεν αντιμετωπίστηκε ως εθνική μειονότητα, αλλά πάντα ως θρησκευτική. Πάντοτε γίνεται προσπάθεια να προβληθεί πως πρόκειται για θρησκευτική μειονότητα. Κατά καιρούς αυτό περιλάμβανε την διάκριση ανάμεσα σε Πομάκους, Τούρκους και Τσιγγάνους καθώς και την στήριξη διαφόρων ομάδων που ήρθαν εδώ. Γι’ αυτό το λόγο κάποιες δυνάμεις μέσα στην μειονότητα, πάντοτε χρησιμοποιούνταν. Αυτό που επιδιώκεται εδώ είναι η μειονότητα να μην σηκώσει κεφάλι, να αναλώσει εσωτερικά την δυναμική της, και ο αγώνας για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων να παραμείνει ορφανός ή αδύναμος. Αυτή είναι η εφαρμοζόμενη πολιτική. Η μειονότητα όμως παρά τις δύσκολες συνθήκες σπούδασε τα παιδιά της. Κατά τον τελευταίο καιρό όπως βλέπετε, διαθέτει άτομα σε κάθε επίπεδο, θαρραλέα, που ξέρουν τι θέλουν και ξέρουν τι κάνουν. Είναι μεγάλη τύχη που η Τουρκία είναι εδώ, μητέρα πατρίδα και κράτος-εγγυητής. Αλλά δυστυχώς το μεγαλείο της σκέψης της Τουρκίας δεν γίνεται αντιληπτό από την Ελλάδα και προκαλεί άλλες συμπεριφορές. Παρά το ότι η Τουρκία σχετικά με την εκεί ελληνική μειονότητα, παραβλέποντας τα παλιά, αντισταθμίζει τα λάθη που έγιναν παλιά και φέρεται με τόση ανεκτικότητα, δυστυχώς η Ελλάδα αυτά δεν τα αντιλήφθηκε καλά.  Δεν το έκανε αυτό στο θέμα των μουφτειών, των βακουφίων και της εκπαίδευσης, και δεν μπόρεσε να αντιληφθεί πως αυτή η μειονότητα είναι τουρκική».

«Τούρκος διπλωμάτης πώλησε απόρρητα έγγραφα για την Κύπρο»


Του Νίκου Στέλγια - Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Today’s Zaman». Υψηλόβαθμο στέλεχος του τουρκικού διπλωματικού σώματος φέρεται να διέρρευσε ύψιστης σημασίας μυστικά έγγραφα, που αφορούν την Τένεδο και την Κύπρο.

Με έναν αξιοσημείωτο ισχυρισμό έρχεται σήμερα στο προσκήνιο της τουρκικής επικαιρότητας, η αγγλόφωνη εφημερίδα της γειτονικής Τουρκίας «Today’s Zaman», η οποία διατηρεί στενές σχέσεις με το Κίνημα Γκιουλέν. Μεταξύ των άλλων, οι ισχυρισμοί της τουρκικής εφημερίδας αφορούν και το Κυπριακό.


Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, υψηλόβαθμο στέλεχος του τουρκικού διπλωματικού σώματος διέρρευσε ύψιστης σημασίας μυστικά έγγραφα, τα οποία αφορούν την Τένεδο και την Κύπρο.
Σε σημερινό της δημοσίευμα, η τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στην εμπλοκή διπλωματών του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών στην υπόθεση του δικτύου στρατιωτικής κατασκοπείας που εξαρθρώθηκε στην Σμύρνη.
Η τουρκική εφημερίδα κάνει χαρακτηριστικά λόγο για «τουρκικό Wikileaks» και αναφέρει ότι τα ντοκουμέντα που κατάσχεσαν οι αρχές αποκαλύπτουν το πώς κάποιοι διπλωμάτες του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών χορηγούσαν απόρρητα έγγραφα στο δίκτυο κατασκοπείας.
Αν και τα περισσότερα ντοκουμέντα που κατάσχεσαν οι αρχές αφορούν διαρροές στρατιωτικών πληροφοριών, ωστόσο αποκαλύφθηκε ότι το δίκτυο κατασκοπείας είχε στην κατοχή του και διπλωματικά έγγραφα του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών εκ των οποίων κάποια ήταν διαβαθμισμένα. Τα ντοκουμέντα αυτά αποκαλύπτουν τον εσωτερικό τρόπο σκέψης του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών για διάφορα ζητήματα και πιθανότατα είχαν περάσει σε τρίτα πρόσωπα που δούλευαν για λογαριασμό ξένων χωρών.
Μεταξύ άλλων, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο διπλωμάτης «S.A.» διέρρευσε στο δίκτυο κατασκοπείας έγγραφα που αφορούσαν υπόθεση στο ΕΔΑΔ για το θέμα της περιουσίας του Ιδρύματος Κοιμήσεως Θεοτόκου της Τενέδου. Το ΕΔΑΔ καταδίκασε την Τουρκία για αυτήν την υπόθεση επιδικάζοντας αποζημίωση 105.000 ευρώ. Αναφέρει επίσης ότι ο διπλωμάτης «T.B.» που υπηρετούσε ως Γενικός Πρόξενος στην Αγία Πετρούπολη από το 2011, όπως και ο διπλωμάτης «Ε.Β.Ο.» είχαν μεταξύ άλλων διαρρεύσει και απόρρητα έγγραφα για την Κύπρο.
Η τουρκική εφημερίδα δεν αναφέρεται στο περιεχόμενο των απορρήτων εγγράφων τα οποία αφορούν την Κύπρο.
Ας σημειωθεί ότι μερίδα του τουρκικού στρατού και της τουρκικής γραφειοκρατίας αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς των διωκτικών αρχών σχετικά με την ύπαρξη δικτύου κατασκόπων στους κόλπους της τουρκικής γραφειοκρατίας και του τουρκικού στρατού. Κατά την άποψη τους, το Κίνημα Γκιουλέν και οι κύκλοι της τουρκικής κυβέρνησης επιχειρούν να δώσουν συνέχεια και διαστάσεις στις υποθέσεις Εργκενεκόν και Βαριοπούλα. Για αυτό τον λόγο, δίνουν διαστάσεις σε ισχυρισμούς, οι οποίοι, σύμφωνα με την γνώμη τους, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
* Ο Νίκος Στέλγιας είναι ανταποκριτής της «Κ» στην Κωνσταντινούπολη
 

Ξεμπρόστιασε την ΝΔ και τους... “αυθαίρετους” βουλευτές της ο Ηλίας ΠαναγιώταροςΞεμπρόστιασε την ΝΔ και τους... “αυθαίρετους” βουλευτές της ο Ηλίας Παναγιώταρος
Τα πράγματα στην θέση τους έβαλε ο Συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος, μιλώντας στην διαρκή επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου αναφορικά με τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται στις πολεοδομίες και το ζήτημα των αυθαιρέτων. Απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σταύρο Καλαφάτη δήλωσε αυτολεξεί": Καταρχήν, θα θέλαμε να προτείνουμε στον κ. Υπουργό ότι θα ήταν καλό να αλλάξει την κυρία Πιπιλή της Ν.Δ., που μιλούσε για τα αυθαίρετα, γιατί όπως κοιτάξαμε τώρα και είδαμε, έχει πληρώσει ένα πρόστιμο στην Πολεοδομία Ζαχάρως, η Φωτεινή Πιπιλή και δύο συγγενικά της πρόσωπα, με την απόφαση 1530/30/11ος 2009, για ένα αυθαίρετο το οποίο είχε κοντά στις όχθες του Ποταμού Νέδα. Δεν είναι να μιλάει κάποιος για αυθαίρετα, ενώ ο ίδιος έχει δώσει το αντίθετο παράδειγμα. Αυτό ισχύει, φυσικά και για άλλους πολιτικούς και για άλλα πολιτικά πρόσωπα, που θα πρέπει να δώσουμε το καλό παράδειγμα, για να μπορούμε να επιβάλουμε πρόστιμα σε άλλους, να κατεδαφίσουμε, να παίρνουμε αποφάσεις οι οποίες θα είναι σωστές, αλλά θα ενοχλήσουν πολλούς και πάει λέγοντας. Μάλιστα, η κυρία Πιπιλή είχε κάνει και προσπάθειες, ώστε να μη βγει η υπόθεσή της στα ΜΜΕ, μέσω της ΕΣΗΕΑ και αλλού".

Γιορτή των Τριών Ιεραρχών στο σχολείο «Όμηρος» της ΚορυτσάςΚατά την εορτή των Τριών Ιεραρχών ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κορυτσά κ Ιωάννης Πεδιώτης παρευρέθηκε στο παραδοσιακό έθιμο της κοπής της βασιλόπιτας στο Ελληνοαλβανικό Σχολείο Όμηρος στην Κορυτσά. Ο κ Πεδιώτης απευθύνθηκε στους  εκπαιδευτικούς με τα καλύτερα και θερμότερα λόγια, επαινώντας την υπομονή και αφοσίωση τους. Αφού ευχήθηκε σε όλους για την νέα χρονιά να έχουν ότι καλύτερο στην ζωή τους, έκοψε την βασιλόπιτα.
Την στιγμή που όλοι έψαχναν το μερίδιο της βασιλόπιτας τους  να βρουν το φλουρί ο κ Πρόξενος τους ενημέρωσε ότι κατά τις επόμενες μέρες θα πληρωθούν όλοι. Μάλιστα εξήγησε τις πολύ μεγάλες προσπάθειες που έκαναν συντονισμένα όλοι παράγοντες  με συμμετοχή και του Διοικητή των  Ελληνικών Σχολείων Κορυτσάς και Χιμάρας κ. Ανδρέα Μήτσιου. Επιπλέον ενημέρωσε πως θα γίνουν και οι απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε το πρόβλημα αυτό να λυθεί μια και καλή. Φυσικά αυτό έφερε την απαιτούμενη ηρεμία και ξελάφρωσε τους εκπαιδευτικούς.
Ακολούθησε και η Γιορτή των Τριών Ιεραρχών την οποία είχαν οργανώσει οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές της Ε Τάξης.
Ο κ Γενικός εξεπλάγη ευχάριστα  από το θέατρο και το υποκριτικό ταλέντο των μαθητών. Τα μηνύματα της εορτής πολλαπλά και για όλους ανεξαιρέτως.

« Πατρίδα είναι η πανάρχαιη γειτονιά μας στον κόσμο…»

Share
 

« Η εθνική επιβίωση είναι υπεράνω ιδεολογιών, ταξικών διαφορών και προσωπικών συμφερόντων»

 Του Διονύση Χαριτόπουλου*
 Ένα γεγονός που έχει επιμελώς αποσιωπηθεί είναι ότι στις 16 Νοεμβρίου 1967 η Τουρκική Εθνοσυνέλευση κήρυξε τον πόλεμο εναντίον της Ελλάδας.
Στα σύνορα του Έβρου η απέναντι όχθη πλημμύρισε με τουρκικά άρματα μάχης, που μάρσαραν νυχθημερόν εκφοβιστικά και πανέτοιμα να περάσουν το ποτάμι. Στη δική μας πλευρά ο αριθμός των αρμάτων ήταν ασήμαντος σε σχέση με των Τούρκων και αρχίσαμε τα «κολοκοτρωναίικα» τα κάναμε κυκλικές βόλτες μέσα από δάση και χωριά για να φαίνονται περισσότερα. (Εικόνα τρομακτικής ανισότητας, που θα έπρεπε να την έχουν αντικρίσει όσοι με ασυγχώρητη ανευθυνότητα μιλάνε για μείωση των εξοπλισμών.)
Ο ίλαρχος Ν.Μ., διοικητής μιας Ίλης Αναγνωρίσεως, διέθετε στον τομέα ευθύνης του πλάι στο ποτάμι 4 έφεδρους αξιωματικούς και 144 στρατιώτες, συν 2 «βοηθητικούς» που δεν έφεραν όπλο.
Εκείνες τις κρίσιμες στιγμές έλαβε μια επείγουσα διαταγή από τη Μεραρχία και κάλεσε προσκλητήριο στη μονάδα του. Ανέλυσε στους συγκεντρωμένους την κατάσταση, μίλησε για την τουρκική υπεροπλία και ζήτησε από τους στρατιώτες του 30 εθελοντές να περάσουν την ίδια νύχτα το ποτάμι, με επικεφαλής τον ίδιο και τους 4 έφεδρους αξιωματικούς τους, για δολιοφθορά στα εχθρικά τανκς. Οι πιθανότητες να γυρίσουν ζωντανοί ήταν μηδαμινές, είτε πετύχαινε η αποστολή τους είτε όχι γι’ αυτό τούς έδωσε είκοσι λεπτά προθεσμία να συζητήσουν μεταξύ τους και να αποφασίσουν μόνοι τους ποιοι θα συμμετείχαν εθελοντικά. Μάλιστα προέτρεψε όσους ήταν παντρεμένοι ή είχαν προστατευόμενα μέλη στην οικογένειά τους να μη συμμετάσχουν στο εγχείρημα.

Έφυγε μια μεγάλη ψυχή!

Φίλος της Βορείου Ηπείρου, αγωνιστής της πίστης και της πατρίδος
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΦΕΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ π. ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΥ
Ἐκοιμήθη ἐν Κυρίω στίς 29-1-2013 ὁ σεβαστός ἀρχιμανδρίτης π. Θεόφιλος Ζησόπουλος, πνευματικῶς προϊστάμενος τῆς ἱεραποστολικῆς ἀδελφότητος «Ἁγία Λυδία ἡ Φιλιππησία».
Γιά τό ἔργο καί τήν προσφορά τοῦ μεταστάντος πατρός ἔχουν γραφεῖ πολλά καί ἀξιόλογα. Μέ τήν ἀδελφότητα πού ὁ ἴδιος ἵδρυσε, πρόσφερε στήν ὀρθόδοξη ἐκκλησία πολλούς πνευματικούς καρπούς τόσο στήν ἐσωτερική ὅσο καί ἐξωτερική ἱεραποστολή,
ἐκμεταλλευόμενος κάθε μέσο (περιοδικά, ἐκδόσεις, κατασκηνώσεις, ραδιόφωνο, τηλεόραση, δορυφόρους καί διαδίκτυο) ἔτσι ὥστε τό μήνυμα τοῦ Χριστοῦ καί τοῦ Εὐαγγελίου του, νά φτάσει στά πέρατα τῆς γῆς γιά νά ἐνισχύσει καί παρηγορήσει τούς ὁμογενεῖς καί ὁμοθρήσκους ἀδελφούς μας.
Ὡς ΣΦΕΒΑ καί ΠΑΣΥΒΑ ὡστόσο, αἰσθανόμαστε ἰδιαίτερη εὐγνωμοσύνη διότι μέ τή δεδομένη εὐαισθησία του στά ἐθνικά μας θέματα, ὁ π. Θεόφιλος ἀγκάλιασε καί προέβαλλε μέ κάθε μέσο τό Βορειοηπειρωτικό ζήτημα. Στάθηκε ἀπό τήν πρώτη στιγμή στό πλευρό τοῦ μακαριστοῦ Μητροπολίτου Σεβαστιανοῦ στηρίζοντας τόν ἀγώνα του γιά ἐνημέρωση τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ. Σέ ἐποχές πού ὅλα τά ἔσκιαζε ἡ φοβέρα στήν πατρίδα μας, τό περιοδικό ΛΥΔΙΑ ὕψωνε δυναμική φωνή ὑπέρ τῶν δικαίων τῶν ἀδελφῶν μας καί στιγμάτιζε τό βάρβαρο καθεστώς τοῦ Χότζα. Ἀλλά καί μετά τό ἄνοιγμα τῶν συνόρων τό 1991 ἡ ἀδελφότης ΛΥΔΙΑ ἐνέτεινε τήν προσφορά της, στηρίζοντας τίς ἀνθρωπιστικές ἀποστολές τῆς ΣΦΕΒΑ ἀλλά καί φιλοξενώντας δωρεάν, μεγάλο ἀριθμό βορειοηπειρωτόπουλων ἀπό τό Ἀργυροκάστρο, τούς Ἁγίους Σαράντα καί τήν Κορυτσά. Στίς φιλόξενες ἐγκαταστάσεις της τά ἀδέλφια μας ἔζησαν ξέγνοιαστες στιγμές καί γέμισαν τίς ψυχές τους μέ Χριστό καί Ἑλλάδα.

Σ᾽ ἀποζητοῦμε, Χριστόδουλε!…

 Σαράντος Καργάκος

Ὅταν ἔφυγε ἔγραψα: «Σέ κλαίει ὁ λαός!». Σήμερα, μετά ἀπό τήν παρέλευση τόσων ἐτῶν ἀπό τή θανή του εἶμαι ὑποχρεωμένος νά γράψω: «Σέ θέλει ὁ λαός!». Στό διάστημα τῆς ἐπίγειας ἀπουσίας του «ἔφυγαν κι ἄλλοι πολλοί, μεγάλοι καί τρανοί, πού ἦσαν πασίγνωστοι ἐδῶ κι ἐκεῖ. Ὅλους ὅμως τούς πῆρε τό ποτάμι τῆς Λήθης. Μόνον ὁ Χριστόδουλος ζῆ -ἄσβηστο καντήλι στήν ψυχή τοῦ ἁγνοῦ λαοῦ πού πονεῖ γιά τήν ἔρμη πατρίδα.
Ὅσο ζοῦσε ὁ Χριστόδουλος ὁ λαός εἶχε μιάν ἐλπίδα: εἶχε ἕναν ἡγέτη! Ἦταν γιά τό λαό μας ὅ,τι καί ὁ Χρυσόστομος γιά τόν ἐγκαταλελειμμένο λαό τῆς Σμύρνης. Καί οἱ δύο ὁδηγήθηκαν στό μαρτύριο: ὁ Σμύρνης ἀπό τόν τουρκικό ὄχλο, ὁ Ἀθηνῶν καί Ἑλλήνων πάντων ἀπό τόν δημοσιογραφικό καί χαμηλοπολιτικό ὄχλο.
Ὁ ἕνας πέθανε βασανισμένος, ὁ ἄλλος πέθανε φαρμακωμένος.
Κανείς δέν ἤπιε τόσο φαρμάκι ὅσο ὁ Χριστόδουλος. Γιατί εἶχε Παπαφλέσσειο ἀνάστημα καί ὕψωνε φωνή ὑπέρ πίστεως καί πατρίδος. Κουβαλοῦσε μέσα του τήν παράδοση τοῦ 1821. Μέ τόν λόγο του ξαναζωντάνευε τ᾽ ἀρματολίκι, τούς καιρούς τῆς παλληκαριᾶς καί τῆς λεβεντιᾶς..
Τόν ἔφαγε ἡ χαμέρπεια καί ἡ κακομοιριά. Ἡ χυδαία κακολογία καί μικρολογία. Ἔπρεπε νά πέσει γιά νά πεισθοῦν οἱ κακόπιστοι πόσο μεγάλος ἦταν!
Δανείζομαι μιά φράση τοῦ Παν. Κανελλόπουλου γιά νά τόν παραστήσω: «Τόν μικρό τόν γνωρίζει κανείς ἀπό τήν ἄνοδό του• τόν μεγάλο ἀπό τήν πτώση του».
Ναί, ὅταν ἔπεσε ὁ Χριστόδουλος, ἦταν σάν νά ἔπεσε ἡ Βασιλική Δρῦς τῆς πατρίδας. Ὁ λαός ἔχασε τόν ἄνθρωπο πού τοῦ προσέφερε ὅραμα, δύναμη, ἀντιστασιακή διάθεση…
Ὁ Χριστόδουλος χτυποῦσε διαρκῶς τήν καμπάνα τοῦ συναγερμοῦ, διότι «ἄκουε τήν βοήν τῶν πλησιαζόντων γεγονότων». Γι᾽ αὐτό εἶχε ἀπέναντί του ὅλους αὐτούς πού ἀπεργάστηκαν τήν σημερινή μας κατάντια. Δυστυχῶς, στήν Ἑλλάδα, ἀντί νά χτυπᾶμε αὐτούς πού βάζουν τήν φωτιά, χτυπᾶμε ἐκείνους πού βαρᾶνε τήν καμπάνα τοῦ συναγερμοῦ.
Δεκάδες οἱ φαρέτρες μέ τά δηλητηριασμένα βέλη πού στρέφονταν ἐναντίον του. Μέ τήν δῆθεν σάτιρα ἀπό τήν τηλοψία, ἀπό τό ραδιόφωνο, ἀπό τό πάλκο καί τόν τύπο, οἱ νάνοι ἀντίπαλοί του, τοῦ ἔκαναν τή ζωή του φαρμάκι.
Κι αὐτός σάν τόν μάρτυρα Χρυσόστομο συγχωροῦσε…
Εἴχαμε στενή φιλία ἀπό παλιά, ἀλλά ποτέ συνεργασία σέ ἐπαγγελματική βάση. Ἡ γνωριμία μας ξεκίνησε ἀπό μιά ἐπιθετική ἐπιστολή πού τοῦ ἔστειλα ἀπό τό ἐρημητήριό μου στόν Πάρνωνα. Ἔσχισε λαγκάδια καί βουνά νά μέ βρεῖ. Ἔκτοτε δεθήκαμε μέ μιά σχέση ἀδελφική.
Δέν θά πῶ ποτέ ὅσα μοῦ εἶχε ἐμπιστευθεῖ. Σέ πολλά μέ ἔπειθε. Σ᾽ ἕνα μόνον δέν μέ ἔπειθε: νά εἶμαι συγχωρητικός.
«Εἶμαι Μανιάτης, τοῦ ἔλεγα, καί μέσα στό μανιάτικο φυσικό εἶναι ἡ ἀναίδεια». Ἀναίδεια στ᾽ ἀρχαῖα ἑλληνικά σημαίνει ἄρνηση συγγνώμης.
Κι αὐτός γελοῦσε παταγωδῶς. Γιατί ἤξερε πώς δέν σοβαρολογῶ. Ἁπλῶς ἐρέθιζα τήν διάθεσή του γιά εὐτραπελία.
Ναί, ἦταν ἕνας μεγάλος «μαΐστορας» τοῦ χιοῦμορ. Στά χρόνια του ἡ Ἐκκλησία «ἔλαμπε ἀπό χαμόγελο», μπῆκε τό γέλιο στήν Ἐκκλησία.
Κέρδισε τήν παραπαίουσα νεολαία. «Κι ἐγώ μαζί σας ἀλλά κι ἐσεῖς μαζί μου».
Κι οἱ νέοι θά πήγαιναν μαζί του, ἔστω κι ἄν τούς ὁδηγοῦσε στό Ζάλογγο. Θά ἔπεφταν, ἀλλά θά ἔπεφταν σάν τόν Ἴκαρο ἀπό ψηλά…
Εἶχε Ἰκάρειο πνεῦμα μέσα του ὁ Χριστόδουλος. Πετοῦσε πάνω ἀπό τά εὐτελῆ καί τούς εὐτελεῖς σάν τόν βασιλικό ἀητό. Ἐκάλυπτε τούς πάντες μέ τήν καλλιφωνία του, τήν πολυγνωσία του, τήν πολυγλωσσία του, μέ τό ἱλαρό φῶς τοῦ προσώπου του.
Ἄγρυπνος σάν τόν Ἄργο, μελετοῦσε τά πάντα κι ἦταν ἐνήμερος γιά τά πάντα.
Ἔγραφε ἀκατάπαυστα ἀκόμη κι ὅταν συνομιλοῦσε, ἀκόμη κι ὅταν τηλεφωνοῦσε.
Συχνά τόν μάλωνα: «Πότε ξεκουράζεσαι;». Κι αὐτός μέ τό δροσᾶτο γέλιο του: «Ὅταν δουλεύω…!».
Τοῦ ἄρεσε νά μέ νευριάζει καί νά μέ πιάνει τό «μανιάτικο», ὁπότε οἱ τύποι πήγαιναν περίπατο.
Μέ φώναζε -γιά νά μέ ἐρεθίζει-, Σαράντη. Τοῦ ᾽λεγα, τοῦ ξανάλεγα ὅτι Σαράντο -κι ὄχι Σαράντη- λέμε στή Μάνη. Κι αὐτός ἐπέμενε στό Σαράντη, ἔτσι γιά νά μέ «φουρτουνιάζει». Τοῦ ἄρεσε ἡ «φουρτούνα» μου.
Κάποτε μοῦ εἶπε περιπαικτικά: «Νά δοῦμε πῶς θά περνᾶς στόν Παράδεισο…».
Τόν κοίταξα λοξά καί τοῦ εἶπα εἰρωνικά: «Ἔχω κάνει αἴτηση ὡς ἱστορικός νά πάω στήν Κόλαση. Ἐκεῖ θά βρῶ ὅλους τούς μεγάλους τῆς Ἱστορίας. Κι ἀκόμη θά γλυτώσω κι ἀπό σᾶς τούς δεσποτάδες».
Κι ὁ μεγαλόθυμος Χριστόδουλος μέ ἀποστόμωσε -παρότι Θρᾶξ- μέ τό λακωνικό: «Μήν τό πολυελπίζεις αὐτό!..»..
Ἔτσι, μέ τό χιοῦμορ, τήν ἑτοιμολογία, τήν λεκτική εὐθυβολία, τήν εὐθυφροσύνη καί τήν μεγαλοφροσύνη ἤξερε νά κερδίζει καρδιές.
Βέβαια οἱ μικρόψυχοι τόν φθονοῦσαν. Τόν φθονοῦσαν καί ὅσοι εἶχαν βαλθεῖ νά ξεριζώσουν τή γλῶσσα μας, νά ξεπατώσουν τήν παιδεία μας, νά ξεδοντιάσουν τήν Ἐκκλησία μας, νά σπιλώσουν τήν ἱστορία μας, νά ἀκρωτηριάσουν τήν πατρίδα μας. Τόν φθονοῦσαν ὅλοι αὐτοί πού προσπάθησαν καί προσπαθοῦν νά μετατρέψουν ἕναν γίγαντα λαό, σέ λαό νάνων. Σέ λαό θάμνων, κατά τό δικό τους ἀνάστημα..
Τοῦ ὀφείλω ἄπειρη εὐγνωμοσύνη γιά ὅσα ἔκανε γιά τήν ἡμετέρα φουκαροσύνη: προλόγισε τό βιβλίο μου «Ἀπό τό Μακεδονικό Ζήτημα στήν Ἐμπλοκή τῶν Σκοπίων», πού βγῆκε τόν Ἰανουάριο τοῦ 1992, προλόγισε -καί μάλιστα σέ Ἀττική διάλεκτο- τήν τρίτομη «Ἱστορία τῶν Ἀρχαίων Ἀθηνῶν» καί στάθηκε πάντα πατρικά συμβουλευτικός ἀπέναντι στά παιδιά μου..
Ἀφ᾽ ὅτου ἔφυγε, δέν ἔγραψα οὔτε μίλησα ποτέ γι᾽ αὐτόν.
Μόνον μιά φορά, τήν ἡμέρα τῆς κηδείας του εἶπα κάποια λόγια πικρά -ὄχι γι᾽ αὐτόν φυσικά στό Ραδιόφωνο τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος.
Σήμερα μιλοῦν ἄλλοι, πού κάποτε τόν εἴχανε πικράνει.
Τώρα νιώθουν τί «τζοβαϊρικό» ἀξετίμητο χάσαμε.
Κι ἄν σήμερα ἀνταποκρίθηκα στό αἴτημα νά χαράξω τίς γραμμές αὐτές, εἶναι γιατί σέ μιά πρόσφατη ἐπίσκεψή μου στό Α ́ Νεκροταφεῖο τῶν Ἀθηνῶν, εἶδα τάφους γυμνούς ἐπιφανῶν, ἐνῶ ὁ τάφος τοῦ Χριστόδουλου ἦταν πνιγμένος στά λουλούδια.
Πῆγα νά κόψω ἕνα γαρύφαλλο κι ἀπό κάτω σ᾽ ἕνα χαρτάκι εἶδα γραμμένη τή φράση:
«Σ᾽ ἀποζητοῦμε, Χριστόδουλε!…».

Η «ΑΦΕΛΕΙΑ» ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΥΡ ΠΑΝΤΕΛΗ !


Αγαπητοί κυρ – Παντελήδες μου, μέχρι τώρα διαμαρτύρονταν κάτι «ακριβοπληρωμένοι» ιδιωτικοί υπάλληλοι που δεν ένιωθαν τον αγώνα του αφεντικού, κάτι κωλόπαιδα στο Δημόσιο, κάτι «ρεμάλια αριστεροί» και «άπλυτοι αναρχικοί». «Συντεχνίες» και «συνάφια» όλοι τους. Χαιρόσασταν, κυρ- Παντελήδες μου, που οι πρώτοι απολύθηκαν, που οι δεύτεροι έχασαν το 50% του μισθού τους, που οι τρίτοι βρίζονται και συκοφαντούνται όλη μέρα από εκείνους που σου «εξασφάλιζαν» την ηρεμία του ευρώ. Όλοι εσείς, έντιμοι κυρ-Παντελήδες, εσείς που ποτέ δεν κρύψατε εισοδήματα – όπως ορκίζεστε – που ποτέ δεν κάνατε τράμπα ψήφους με βουλευτές για να σας «τακτοποιήσουν» εκείνη την υποθεσούλα – όπως ορκίζεστε – που ποτέ δεν κλέψατε στο ζύγι – όπως ορκίζεστε- κοιμόσασταν ήσυχοι. Τώρα έντιμοι κυρ- Παντελήδες μην οργίζεστε.
3,2 δισ. ευρώ υπολόγισε ο Στουρνάρας ότι θα του δώσετε για τα σπίτια...
που φτιάξατε και νοικιάζατε πάντα με απόδειξη – όπως ορκίζεστε. Τόσα θέλει από εσάς. Όχι από τους εφοπλιστές. Αυτοί είναι φίλοι του και μπορούν να χρεώνουν τις βίλες τους στις εταιρείες τους ώστε να μην πληρώνουν ούτε ευρώ.
Όχι από αυτούς που έφτιαξαν off shore εταιρείες και έχουν δηλωμένη όλη την περιουσία τους στα νησιά Μάο – Μάο Τσικαμπούμ. Εσείς κυρ-Παντελήδες θα πληρώσετε. Ήσασταν οι επόμενοι. Λάθος! Ήσασταν η επόμενη συντεχνία που ήρθε η σειρά της. Πώς σας φαίνεται τώρα;
Λίγο άδικο ε; Δεν έχει λογική να φορτωθείτε εσείς όλες τις αμαρτίες, από τις οποίες καμιά δεν κάνατε – όπως ορκίζεστε. Είναι παράλογο να λέει ο Στουρνάρας ότι χρειάζεται 3,2 δισ. τα οποία εσείς θα τα πληρώσετε τώρα. Κι όμως, εκείνος λέει ότι ο φόρος που θα πληρώσετε για πολλοστή φορά στα ακίνητά σας είναι ο πιο δίκαιος φόρος. Δεν τον χειροκροτούσατε τον Στουρνάρα όταν χτυπούσε τις «συντεχνίες»; Χειροκροτήστε τον και τώρα, λοιπόν. Όλος δικός σας.

Ο Elton John με ΤΟΝ .. Γυναίκα του συστήνουν το γιο τους. ΣΟΔΟΜΑ & ΓΟΜΟΡΑ ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/elton-john.html#ixzz2JZ2jfcmBΟ Elton John συστήνει το γιο του

O Elton John και Ο σύζυγός του David Furnish ανοίγουν το σπίτι τους, στο Λος Άντζελες και μας συστήνουν τον δεύτερο γιο τους, τον Elijah Daniel Furnish John. Το ζευγάρι απέκτησε τον Elijah,  όπως και τον Zackary...Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό "Hello" δηλώνει:


"Δεν περίμενα ποτέ, η πατρότητα να είναι ένα τόσο όμορφο συναίσθημα, ίσως επειδή σε αυτή την ηλικία γνώριζα πια ότι δεν μπορώ να αποκτήσω δικά μου παιδιά".


Σε κάποιο σημείο της συνέντευξης μιλά για την παρένθετη μητέρα, χωρίς βέβαια να παοκαλύψει το όνομά της:


" Είναι μια απίστευτη, εκπληκτική, ευγενική γυναίκα, την οποία αγαπάμε σαν αδερφή μας. Όταν πήραμε ντην απόφαση για δεύτερο παιδί, αμέσως τη σκεφτήκαμε. Είμαστε πολύ δεμένοι μαζί της, θέλουμε να την έχουμε κοντά μας και να την φροντίζουμε. Το δώρο της γέννησης των παιδιών μας άλλωστε, από εκείνη, είναι απλώς μοναδικό".
Ασχολούνται με τα παιδιά και τις ανάγκες τους; Την απάντηση δίνει ο David Furnish. Λέει:"Ασχολούμαστε με τα πάντα.  Αλλάζουμε πάνες, πλένουμε τα παιδιά, ταϊζουμε τον Elijah, συνοδεύουμε τον Zachary σε κάθε τους δραστηριότητα. Έχουμε, φυσικά και τη βοήθεια δύο νταντάδων, για τις ώρες που απουσιάζουμε".


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/elton-john.html#ixzz2JZ2eJJsV

Μια τρελή-τρελή προανακριτική. Βγάλτε την στον .. αέρα. Θα περάσει τον .. Σουλεϊμάν.

Πολλοί είχαν προβλέψει μετά τις εκλογές του Ιουνίου ότι η σημερινή Βουλή των Ελλήνων θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. Τους τελευταίους επτά μήνες οι απόψεις αυτές δικαιώθηκαν αφού οι συνεδριάσεις είναι επεισοδιακές σχεδόν σε καθημερινή βάση. Βουλευτές ανταλλάσσουν χαρακτηρισμούς, χειρονομούν, καθυβρίζουν και η κατάσταση γενικώς δείχνει να μη συμμαζεύεται! Δυστυχώς, λένε ορισμένοι, το κανάλι της Βουλής δεν μετέχει στις μετρήσεις θεαματικότητας, διότι θα ήταν σίγουρα στα πρώτα κανάλια,...
ιδίως σε μια εποχή που πολλά κανάλια δείχνουν και ξαναδείχνουν τούρκικα σήριαλ εξοργίζοντας μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Διπλό κρίμα είναι το γεγονός ότι οι συνεδριάσεις της προανακριτικής επιτροπής που διερευνά τις ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ δεν μεταδίδονται από το κανάλι της Βουλής. Διότι τότε θα είχαμε τη δυνατότητα να «απολαύσουμε» τους βουλευτές των περισσότερων κομμάτων να συναγωνίζονται σε... αμετροέπεια.
Πάρτε για παράδειγμα τον τρόπο με τον οποίο διακόπηκε η σημερινή συνεδρίαση της προανακριτικής ενώ εξεταζόταν ο πρώην γγ του υπουργείου Οικονομικών Σπύρος Πλασκοβίτης.
Ο διάλογος παρατίθεται αυτούσιος:
«Χρ. Μαρκογιαννάκης : Δεν επιτρέπω άλλες ερωτήσεις, λύεται η συνεδρίαση

Β. Καπερνάρος: Έχουμε κι άλλες ερωτήσεις, είναι σημαντικό για την ουσία

Αδ. Γεωργιάδης (προς Β. Καπερνάρο): Έκανες 400 ερωτήσεις, η 401η ερώτηση είναι η συγκάλυψη;

Ζ. Κωνσταντοπούλου(προς Πλασκοβίτη): Μην σηκωθείτε να φύγετε, είναι παράνομο…

Χρ. Μαρκογιαννάκης : Εγώ είμαι πρόεδρος, λύεται η συνεδρίαση

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Σας κατηγορώ για υπόθαλψη εγκληματία και συγκάλυψη

Αδ. Γεωργιάδης (προς Ζ. Κωνσταντοπούλου): Εσείς φαντάζεστε τον εαυτό σας ως πρόεδρο λαϊκού δικαστηρίου να σφάζετε κόσμο όπως και τότε

Χρ. Μαρκογιαννάκης : (βγαίνοντας): δεν μπορώ άλλο, δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση».

ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ; ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_7113.html#ixzz2JZ2JBWotΟ Σύλλογος Αποφοίτων Ροδόπης-Έβρου της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια των εθιμοτυπικών του επισκέψεων, πραγματοποίησε την Τρίτη 22/1/2013, επίσκεψη στον πρόξενο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ.
Σχετικά με την επίσκεψη εκδόθηκε από τον σύλλογο η εξής γραπτή ανακοίνωση :..
¨Ως νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων Ροδόπης-Έβρου της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, κάναμε στις 22/1/2013, εθιμοτυπική επίσκεψη στον κύριο πρόξενο της T.C. κύριο Οσμάν Ιλχάν ΣΕΝΕΡ στο γραφείο του. Η επίσκεψη διεξήχθη σε ένα ειλικρινές περιβάλλον. Κατά την συνάντηση συζητήσαμε θέματα που αφορούν την μειονοτική εκπαίδευση.ΣΧΟΛΙΟ: ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΓIA ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ;Η' ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ''ΟΔΗΓΙΕΣ'' ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ; 

ΚΛΕΦΤΕΕΕΕΕΕΕΣ


ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟ... ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_7123.html#ixzz2JZ1yRaaF
 (Kαι η σημαία της "Ανεξάρτητης Θράκης" σε πρώτο πλάνο. Και ο Σαμαράς μιλάει με τον εργοντάν για τζαμί στην ... Αθήνα! ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΩΡΕ;) Ο νέος υπουργός υγείας της Τουρκίας, Δυτικοθρακιώτης, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία του συλλόγου αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη....
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του απάντησε στις ερωτήσεις που του έθεσαν τα μέλη του Τύπου. Ο Μουεζίνογλου, τόνισε ότι η πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί είναι στο σύλλογο αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης και πρόσθεσε: «Το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας δεν αποτελεί υπουργείο μόνο του τουρκικού έθνους. Η θέση στην οποία έχει ανέλθει τον τελευταίο καιρό η Τουρκία, είναι θέση που την επιφορτίζει με ευθύνες που αφορούν και σε άλλα μέρη του κόσμου. Στη Σομαλία, στο Πακιστάν, στο Αφγανιστάν… Η πρώτη μου δουλειά ως υπουργός το Σάββατο το πρωί, είχε σχέση με τη μεταφορά 10 τραυματιών από τη Συρία. Η Τουρκική Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο κράτος, μια ισχυρή χώρα, τοιουτοτρόπως ο τομέας αρμοδιότητας της κυβέρνησής μας είναι ευρύς. Όντας μάλιστα κάποιος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δυτική Θράκη, σπίτι μου βέβαια θα αποτελεί ο σύλλογος αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκη, καθώς αυτοί είναι οι άνθρωποι που με έφεραν μέχρι εδώ, που ενίσχυσαν τις αξίες μου, αυτοί είναι οι άνθρωποι των χωμάτων όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα. Συνεπώς, το πρώτο μέρος που έπρεπε να επισκεφθώ ήταν αναμφίβολα εδώ».


πηγή http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2013/01/blog-post_8679.h

ΑΛΕΞΑΝΤΡ ΠΟΥΣΚΙΝ, Ο ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣΑλεξάντρ Πούσκιν, ο εθνικός ποιητής της ΡωσίαςΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.tvxs.gr


«Ο Πούσκιν ήταν για όλους τους ποιητές σαν μια ποιητική φλόγα που έπεσε απ’ τα ουράνια και από την οποία σαν κεράκια άναψαν άλλοι αυτοφυείς ποιητές. Γύρω του διαμορφώθηκε ολόκληρος αστερισμός» είπε ο διάσημος Ρώσος συγγραφέας Nikolai Gogol για τον Αλεξάντρ Πούσκιν, τον ποιητή ο οποίος μέσα στη σύντομη ζωή του δημιούργησε έργα που άλλαξαν δραματικά την πορεία της ρωσικής λογοτεχνίας.

Ο Aleksandr Sergeyevich Pushkin, γόνος παλαιότατης αριστοκρατικής οικογένειας, γεννήθηκε στη Μόσχα στις 6 Ιουνίου του 1799. Από μικρός επέδειξε ισχυρή κλίση προς τη λογοτεχνία, πιάνοντας την πένα από παιδί, ενώ γνωρίζεται με σπουδαίες προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων στο σπίτι του, το οποίο αποτελεί εστία συγκέντρωσης προσωπικοτήτων της εποχής.

Είναι μόλις 15 ετών όταν δημοσιεύει το πρώτο του ποίημα, ενώ με την αποφοίτησή του από το Αυτοκρατορικό Λύκειο είναι ήδη ευρέως γνωστός για το ταλέντο του στους λογοτεχνικούς κύκλους της εποχής. Η πρόσφατη Γαλλική Επανάσταση εμπνέει το νεαρό Πούσκιν, ο οποίος προσηλώνεται στα φιλελεύθερα ιδεώδη και τον ουμανισμό.

Σε ηλικία 20 περίπου ετών γνωρίζει το έργο του Λόρδου Βύρωνα ενώ σταδιακά αναδεικνύεται ως ο εκπρόσωπος των ριζοσπαστικών λογοτεχνών, κάτι που προκαλεί τη σύγκρουσή του με την κυβέρνηση. Ως αποτέλεσμα, εξορίζεται από την πρωτεύουσα και βρίσκεται στον Καύκασο, την Κριμαία, την Καμένκα και το Τσισνάου, όπου έγινε μέλος της μασονικής στοάς αλλά και της ελληνικής Φιλικής Εταιρίας, με σκοπό την απελευθέρωση της χώρας από τον τουρκικό ζυγό.

Όταν ξέσπασε η επανάσταση, ο Πούσκιν κρατούσε ημερολόγιο με τα σημαντικότερα γεγονότα του ελληνικού αγώνα, ενώ συνέθεσε και αρκετά ποιήματα. Τα χρόνια αυτά γράφει τον «Αιχμάλωτο του Καυκάσου», ενώ στη συνέχεια μετά από νέα σύγκρουση με το τσαρικό καθεστώς, εξορίζεται στο κτήμα της μητέρας του, όπου αναγκάζεται να παραμείνει για δυο χρόνια.

Στα χρόνια αυτά της εξορίας έγραψε το δράμα «Μπόρις Γκουντούνοφ», το όποιο όμως δεν θα κατορθώσει να δημοσιεύσει πριν από το 1830, λόγω της λογοκρισίας την οποία υφίσταται ακόμα και μετά την χάρη που λαμβάνει από τον τσάρο Νικόλαο τον Α’. Το πρωτότυπο του δράματος ωστόσο, χωρίς λογοκριτικές επεμβάσεις δεν δημοσιεύθηκε πριν από το 2007.

Ο Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, θαυμαστής του «Γκουντούνοφ», έγραψε αργότερα: «Θα μπορούσαν να γραφούν ολόκληρα βιβλία πάνω στους χαρακτήρες του έργου αυτού, που ο Πούσκιν άντλησε από τη ρωσική γη, που πρώτος αυτός ανακάλυψε, λάξεψε και έθεσε μπροστά στα μάτια μας, για τώρα και για πάντα, μέσα στην αδιαφιλονίκητα σεμνή και μεγαλόπρεπη μαζί ψυχική ομορφιά τους».

Στις 18 Φλεβάρη 1831 παντρεύεται την διάσημη καλλονή της εποχής, Natalia Goncharova. Το 1833 δημοσιεύεται η έμμετρη του σύνθεσή του «Ευγένιος Ονέγκιν», έργο το οποίο αποδεικνύεται προφητικό αφού ο ποιητής θα έχει το ίδιο τέλος με αυτό του διάσημου ήρωά του. Ο κορυφαίος Ρώσος κριτικός της εποχής Vissarion Belinsky χαρακτηρίζει τον «Ευγένιο Ονέγκιν» «εγκυκλοπαίδεια της ρωσικής ζωής και καθρέφτη της εθνικής συνείδησης στην πρώτη της αφύπνιση». Ο ίδιος ο Πούσκιν αποκαλεί την αισθητική αντίληψή του που αποτυπώνεται στον «Ονέγκιν» ρομαντικό ρεαλισμό και τον εαυτό του «ποιητή της πραγματικότητας».

Στις 29 Γενάρη 1837, ο Πούσκιν τραυματίζεται θανάσιμα σε μονομαχία με τον Ζορζ ντ' Αντές και δυο μέρες αργότερα πεθαίνει, είδηση που προκαλεί μεγάλη συγκίνηση σε ολόκληρη τη χώρα. Ο ποιητής Mikhail Lermontov συνθέτει την ωδή «Ο θάνατος του ποιητή», η οποία, ειρωνικά, προφητεύει και τον δικό του θάνατο, επίσης σε μονομαχία.

Επίκαιροι Αριστοτέλης και Πλάτωνας για σχέδιο εξόντωσης του λαού ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_2745.html#ixzz2JZ1bpI7X


Περίπου 2,5 χιλιάδες χρόνια μετά που ο Αριστοτέλης έγραψε τα «Πολιτικά»  αποδείχθηκε  όχι μόνο επίκαιρος και σοφός  αλλά φάνηκε να  ήξερε τον σχεδιασμό όσων ήθελαν να εξοντώσουν το λαό ο οποίος είναι ο ίδιος από τότε μέχρι σήμερα.

Αλλά και ο Πλάτωνας είχε σκιαγραφήσει πλήρως το αποτέλεσμα όσων ήταν άβουλοι και αμέτοχοι στα κοινά με αποτέλεσμα να φέρνουν πάνω από τα κεφάλια τους επικίνδυνους και καταστροφικούς κυβερνήτες. Το ίδιο όμως φαίνεται να συμβαίνει μέχρι και σήμερα.

Διαβάστε στο παρακάτω απόσπασμα  την σημασία των λόγων τους:


«Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος και αφ ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές.

Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων  που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά.»

ΑΡΙΣΤΟΤΈΛΟΥΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αλλά και ο Πλάτωνας είχε γράψει για τον λαό:

«Κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν . Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι. Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους .»

Πλάτωνας  427-347 π.Χ


πηγη

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_2745.html#ixzz2JZ1XJjXR

ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ C.I.A.;Οι προφητείες είναι δημιουργήματα της C.I.A.;Αναρτήθηκε στο el-foni.blogspot.gr


- Έχει ιδρυθεί απόρρητο τμήμα αναλυτών που ασχολούνται με τις προφητείες.

- Δημιουργεί μάλιστα και προφητείες που προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για προσχεδιασμένα από τους εξουσιαστές γεγονότα, με σκοπό τον εφησυχασμό των μαζών;

- Όπως το Hollywood, με τις ταινίες που προβάλει, προετοιμάζει την κοινή γνώμη, έτσι ακριβώς λειτουργούν και οι ”τεχνητές” προφητείες ;

Η CIA έχει ιδρύσει πριν από δώδεκα χρόνια ένα απόρρητο τμήμα αναλυτών που ασχολούνται με τις προφητείες από διάφορες θρησκείες και σε διάφορα μέρη του κόσμου. Στη λίστα τους μάλιστα είναι και ο Γέροντας Παΐσιος!

Πληροφορίες θέλουν να υπάρχει ολόκληρο αναλυτικό τμήμα της μυστικής υπηρεσίας, το οποίο ασχολείται με ό,τι θεωρείται απόκρυφο ή μυστικιστικό, και προσπαθεί να «δέσει» το παζλ διαφόρων προφητικών παραδόσεων, από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, προκειμένου να τα εντάξει στη δική της αναλυτική διαδικασία.

Μάλιστα αναφέρουν ότι η μυστική υπηρεσία της Αμερικής ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ κιόλας και προφητείες για να ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ την κοινή γνώμη συγκεκριμένων χωρών με τον τρόπο που θέλει, για να καθοδηγήσει τις μάζες έτσι όπως επιτάσσουν τα σχέδια της!

Πρόσφατες αποκαλύψεις μάλιστα αναφέρουν ότι στη χώρα μας έχουν διαρρεύσει κάποιες προφητείες από συγκεκριμένα κέντρα αποφάσεων και μάλιστα χρησιμοποίησαν πρόσωπα του μοναχισμού για τον σκοπό αυτό μετά το θάνατό τους!… Έβαλαν δηλαδή στο στόμα των μοναχών προφητείες τις οποίες ουδέποτε είπαν ή έγραψαν σε κάποιο βιβλίο, με σκοπό να ΕΦΗΣΥΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΛΗΘΗ!

Ποιά είναι όμως η αλήθεια; Θα μπορούσε όντως να ισχύει κάτι τέτοιο;

Συγκεκριμένα μάρτυρες οι οποίοι επισκέφτηκαν τον Παΐσιο πριν 20 χρόνια μαρτυρούν ότι ο Παΐσιος ουδέποτε προφήτεψε με τόσες λεπτομέρειες τα πολιτικά τεκταινόμενα της εποχής μας, παρά μόνο δίδασκε τον Ορθόδοξο τρόπο ζωής και αναφερόταν μόνο σε κάποιες προφητείες του Κοσμά του Αιτωλού…

Tο ΔΝΤ άφησε την Ζιμπαμπουε με 217 δολάρια ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/t-217.html#ixzz2JZ1HUO8e


starving


Την τελευταία εβδομάδα απέμειναν μόλις 217 δολάρια ΗΠΑ στα κρατικά ταμεία της Ζιμπάμπουε, αφού ολοκληρώθηκε η καταβολή της μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων, αποκάλυψε σήμερα μιλώντας σε εκπρόσωπους των διεθνών μέσων ενημέρωσης ο υπουργός Οικονομικών στη Ζιμπάμπουε, Τεντάι Μπίτι.
Το 2010 Οι χώρες-μέλη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συμφώνησαν ομόφωνα να αποκατασταθεί το δικαίωμα ψήφου της Ζιμπάμπουε, το οποίο είχε ανασταλεί το 2003.
Το ΔΝΤ ανέφερε τότε ότι η Ζιμπάμπουε δεν δικαιούται οικονομική βοήθεια έως ότου τακτοποιήσει καθυστερούμενες οφειλές της προς το Ταμείο και έως ότου παρουσιάσει ένα σχέδιο για να αποπληρώσει τις οφειλές της προς την Παγκόσμια Τράπεζα και την Αφρικανική Τράπεζα Αναπτύξεως.
Οι οφειλές της Ζιμπάμπουε προς τους τρεις διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς (τρόικα) ανέρχονταν συνολικά σε περίπου 1,3 δισ. δολάρια. Συνολικά το εξωτερικό χρέος της χώρας, περιλαμβανομένου και αυτού προς το Κλαμπ των Παρισίων, ανέρχεται σε περίπου 6 δις δολάρια.
Το ΔΝΤ είχε αφαιρέσει το δικαίωμα ψήφου της Ζιμπάμπουε το 2003 λόγω των πολιτικών διαφορών σημαντικών χωρών-μελών του με την προηγούμενη κυβέρνηση του Ρόμπερτ Μουγκάμπε. Οι διεθνείς δωρητές απέσυραν κάθε χρηματοδότηση προς τη χώρα της Νότιας Αφρικής και κατηγόρησαν τον Μουγκάμπε ότι η πολιτική του για την αναδιανομή της γης και η κακοδιαχείριση των πόρων της χώρας οδήγησε στην κατάρρευση της άλλοτε ευημερούσας οικονομία της.
Ο ΥΠΟΙΚ Μπίτι σημείωσε ότι αν δεν αντιμετωπιστεί το ζήτημα του χρέους, η Ζιμπάμπουε δε θα μπορέσει να ανακάμψει από την οικονομική κρίση που την μαστίζει εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Σε μια χώρα το 85% του πληθυσμού της οποίας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και το κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα δεν ξεπερνά τα 400 δολάρια, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι θα ήταν “ανήθικο να πάρουμε ακόμα κι ένα δολάριο από τους πενιχρούς μας πόρους” για την αποπληρωμή του χρέους. “Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να επιτύχουμε μια συμφωνία με τους πιστωτές μας και τους εταίρους μας όσον αφορά στο χρέος μας”, δήλωσε ο Μπίτι. Όμως, πρόσθεσε, για να επιτύχει την παραγραφή μέρους του χρέους, η Ζιμπάμπουε πρέπει να δείξει ότι λαμβάνει τις “ορθές” οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις.
Ομάδα του ΔΝΤ πήγαινε τακτικά στην χώρα παρέχοντας τεχνική βοήθεια και η τελευταία ανακοίνωση ήταν η 26η εδω τον Oκτώβριο του 2012
Φέτος προέβλεπαν αύξηση του ΑΕΠ 5% και 6% το 2013

πηγη

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣ


Ὁ λέων κεκοίμηται!Αναρτήθηκε στο makpress.blogspot.com


Ἐκοιμήθη ἐν Κυρίῳ στίς 29.1.2013 ἕνας ταπεινός λευίτης τῆς Ἐκκλησίας μας. Ἕνας τίμιος ἐργάτης τοῦ Εὐαγγελίου τοῦ Χριστοῦ. Ἕνας ἄνθρωπος τῆς θυσίας καί τῆς προσφορᾶς.
Μετέστη εἰς τάς αἰωνίους μονάς ὁ πατήρ Θεόφιλος, ὁ γέροντας τῆς Ὀρθοδόξου Ἱεραποστολικῆς Ἀδελφότητος ΛΥΔΙΑ.

Ὁ Ἀρχιμανδρίτης Θεόφιλος -κατά κόσμον Θεόδωρος- Ζησόπουλος, γεννήθηκε στό Κυπαρίσσι τῶν Γρεβενῶν τήν..
1η Μαΐου τοῦ 1930, ἀπό τόν Γεώργιο καί τήν Παρασκευούλα Ζησοπούλου.

Ἀπεφοίτησε ἀπό τό Γυμνάσιο Γρεβενῶν τό ἔτος 1949 καί τό ἴδιο ἔτος εἰσήχθη στήν Θεολογική Σχολή τοῦ Ἀριστοτελείου Πανεπιστημίου τῆς Θεσσαλονίκης, ἀπό τήν ὁποία ἀπεφοίτησε τό 1952.

Ὑπηρέτησε τήν στρατιωτική του θητεία στήν Διεύθυνση τοῦ Θρησκευτικοῦ τοῦ Γενικοῦ Ἐπιτελείου Στρατοῦ, καλύπτοντας τίς ἀνάγκες τοῦ κηρύγματος Μονάδων τῆς Ἀττικῆς.
Τήν 7η Μαΐου τοῦ 1956 κείρεται μοναχός στήν Ἱερά Μονή Παναγίας Γουμενίσσης, πού ὑπαγόταν τότε στήν Ἱερά Μητρόπολη Πολυανῆς καί Κιλκισίου καί τήν ἑπομένη 8 Μαΐου, χειροτονεῖται διάκονος καί προσλαμβάνεται ὡς ἱεροκήρυκας. Μετά ἀπό μία τριετία, τήν 17η Μαΐου τοῦ 1959, Κυριακή τῶν Μυροφόρων, χειροτονεῖται στήν Δορκάδα τοῦ Κιλκίς, στόν βαθμό τοῦ πρεσβυτέρου καί προχειρίζεται σέ ἀρχιμανδρίτη.

Ὑπηρέτησε στίς Ἱερές Μητροπόλεις Κιλκισίου, Ἐλευθερουπόλεως, Μεσσηνίας, Κασ­σαν­δρείας, Φλωρίνης καί τέλος στήν Ἱερά Μητρόπολη Λαγκαδᾶ, ἀπ΄ ὅπου καί συνταξιο­δο­τήθηκε τό 1987, ἀλλά δέν ἀποστρατεύτηκε ἀπό τόν εὐγενή στρατό τοῦ Χριστοῦ.

Τό 1993 καί γιά τίς ἀνάγκες τοῦ ραδιοφωνικοῦ καί τοῦ τηλεοπτικοῦ σταθμοῦ, ἔλαβε τό πτυχίο δημοσιογραφίας.

***
Αὐστηρός στόν ἑαυτό του, μέ ὑποδειγματική πολιτεία σ’ ὅποιον τόπο ὑπηρέτησε, καθιερώ­θηκε στίς καρδιές ὅλων.
Ἡ φλογερή του πίστη καί ἡ αὐθεντική του ἀγάπη στό πρόσωπο τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ, μεταρσίωνε ὁλόκληρη τήν ὕπαρξή του. Πόθος του «τό αὔριο νά κάνουμε καλύτερο ἀπό τό χθές»˙ σκοπός του «ἡ ἐγκαθίδρυση τοῦ κράτους τοῦ Θεοῦ». Μέ ἱερή ἀγωνία θά μποροῦσε νά ἐπαναλαμβάνει μέ τόν ἀπόστολο Παῦλο: «Ἐάν γάρ εὐαγγελίζωμαι, οὐκ ἔστι μοι καύχημα˙ ἀνάγκη γάρ μοι ἐπίκεται˙ οὐαί δέ μοί ἐστιν ἐάν μή εὐαγγελίζωμαι».

Ἐν ψύχει καί καύσωνι, πεζοπορῶν, ἔκανε ἄμβωνά του τό ὕπαιθρο, τίς πλατεῖες, τούς δρόμους, τά ἁλώνια, τά καφενεῖα, κάθε τόπο ὅπου μποροῦσαν νά βρίσκονται συγκεντρωμένοι λίγοι ἄνθρωποι. Τό κήρυγμα τόν ἀναζωογονοῦσε, τόν ἔτρεφε. Διψοῦσε νά σώσει ἀθάνατες ψυχές.

Ἡ ἱεραποστολή ἦταν τό ἔργο καί ἡ ζωή του. Τήν θεωροῦσε ὡς τήν μεγαλύτερη φιλαν­θρωπία. «Ἄν δώσουμε στόν ἄνθρωπο τόν Θεό, τοῦ δίνουμε τό πᾶν», συνήθιζε νά λέει. Μαζί μέ τόν προφορικό λόγο, στόν ὁποῖο ἀναλώθηκε, χρησιμοποίησε καί τόν γραπτό λόγο. Ὄργανά του τά μαχητικά περιοδικά «Ἐγερθεῖτε», «Γρηγορεῖτε», «Ὁ αντίλαλος», «Ὁ μαθητής», «Ἁγία Λυδία». Τό περιοδικό «Ἁγία Λυδία» ἐδῶ καί 40 χρόνια μιλᾶ στόν λαό μας μέ μιά εἰλικρινῆ καί τίμια φωνή, ἐλέγχει τά κακῶς κείμενα, δίνει γραμμή πλεύσεως, τροφοδοτεῖ μέ τά νάματα τῆς πίστεως.
Ἐπίσης, ἐξέδωσε ἑκατοντάδες φυλλάδια καί βιβλία πνευματικῆς οἰκοδομῆς. Ὁ λόγος του μεστός, σαφής, οἰκοδομημένος καί ἐμπνευσμένος ἀπό τό κεφαλόβρυσο τοῦ Εὑαγγελίου.

Τό 1958 ἰδρύει τήν Φιλόπτωχο Ἀδελφότητα Νεανίδων Η ΔΟΡΚΑΣ, πού δραστηριοποιεῖται στήν φιλανθρωπία καί στήν στήριξη νεανίδων καί τό 1965 τήν Ὀρθόδοξο Χριστιανική Ἀδελφότητα ΛΥΔΙΑ, τιμῶντας τό ὄνομα τῆς πρώτης Εὐρωπαίας Χριστιανῆς, πού κατηχήθηκε ἀπό τόν Ἀπόστολο Παῦλο στούς Φιλίππους. Λίγα χρόνια ἀργότερα, μέ προτροπή του, ὁ μακαριστός Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως καί Θάσου κυρός Ἀλέξανδρος καταθέτει ὑπόμνημα στό Οἰκουμενικό Πατριαρχεῖο γιά τήν ἁγιοκατάταξη τῆς ἐξαίρετης αὐτῆς γυναικείας μορφῆς. Ἡ πρόταση γίνεται ὁλοθύμως ἀποδεκτή ἀπό τήν Σύνοδο καί ἡ Ἁγία ἔκτοτε τιμᾶται ἀπό τήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία στίς 20 Μαΐου. Ἡ Ἀδελφότητα αὐτή δραστηριοποιεῖται κυρίως στόν ἱεραποστολικό τομέα.

***
Ἡ ἀγάπη του γιά τόν Θεό καί τόν ἄνθρωπο ἐφευρετική καί ἀνεξάντλητη.
Ὅταν στήν περιοχή τοῦ Κιλκίς, γύρω στά 1960, ἔπεσε ἐπιδημία ἀσιατικῆς γρίππης καί τά δύο Γυμνάσια τοῦ Κιλκίς εἶχαν μείνει μέ ἐλάχιστους μαθητές, ὁ πατήρ Θεόφιλος μέ τόν τότε Σχολίατρο ἐπισκέφθηκαν τά ἄρρωστα παιδιά, ἀπό τά γύρω χωριά, στά δωμάτια πού ἐνοικίαζαν, ἀκατάλληλα συχνά γιά διαμονή. Οἱ γονεῖς τῶν περισσοτέρων ἦταν στήν Γερμανία καί τά παιδιά ἔμεναν στήν πόλη τοῦ Κιλκίς, ὅπου ἦταν τό Γυμνάσιο, μέ τήν πλημμελῆ μέριμνα καί ἐπίβλεψη τοῦ παπποῦ καί τῆς γιαγιᾶς.

Τότε, ὁ γιατρός μερίμνησε γιά τήν ὑγεία τους καί ὁ πατήρ Θεόφιλος, σκεπτόμενος ὡς πατέρας, συνέλαβε ἕνα μεγαλόπνοο ὅραμα. Νά ἱδρύσει μαθητικά οἰκοτροφεῖα, θηλέων καί ἀρρένων, γιά νά προσφέρει σ’ αὐτά τά παιδιά οἰκογενειακή φροντίδα καί θαλπωρή. Τά οἰκοτροφεῖα αὐτά ἦταν τό σπίτι, ἡ οἰκογένεια, τό φροντιστήριο, τό κατηχητικό γιά κάθε παιδί. Ὁ ἱδρυτής τους δέν μεριμνοῦσε μόνο γιά τήν ἐξασφάλιση τοῦ φαγητοῦ καί τοῦ ὕπνου τῶν παιδιῶν, ἀλλά καί γιά τήν ἀγωγή συγχρόνως καί τήν μόρφωσή τους. 200-220 παιδιά κάθε χρόνο καί γιά μία περίπου δεκαετία βρῆκαν μία ζεστή φωλιά καί ὁλοκλήρωσαν τίς σπουδές τους.
Παρόμοιο ἔργο πραγματοποίησε ἀργότερα καί στήν Ἱερά Μητρόπολη Λαγκαδᾶ, ὅπου χάρη στήν πατρική του φροντίδα, ὠφελήθηκαν, κατά τόν ἴδιο τρόπο, πολλά παιδιά τῆς εὐρύτερης περιοχῆς τοῦ Λαγκαδᾶ.

Ἡ μέριμνά του γιά τά νειάτα τῆς πατρίδος μας καί τά προβλήματά τους, γιά τήν καλλιέργεια τοῦ ἐθνικοῦ καί θρησκευτικοῦ φρονήματος τῶν παιδιῶν, ἀλλά καί γενικότερα τοῦ λαοῦ μας, τόν ὁδήγησε στήν δημιουργία κατηχητικῶν σχολείων, ἁγιογραφικῶν κύκλων καί ἐκκλησιαστικῶν κατασκηνώσεων. Μέ τήν φροντίδα του λειτουργοῦν Κύκλοι Μελέτης Ἁγίας Γραφῆς, καθώς καί Χριστιανικές Ομάδες μαθητῶν σέ πολλές Ἱερές Μητροπόλεις τῆς Μακεδονίας, μέ τήν εὐλογία τῶν οἰκείων Ἐπισκόπων.

Ἡ Κατασκήνωση «Ἡ Χαρά τῶν Παιδιῶν», πού ἀπό τό 2010 λειτουργεῖ σέ ὑπερσύγχρονες ἐγκαταστάσεις, ἔχει διαγράψει μιά ἐπιτυχή πορεία 40 περίπου χρόνων. Ξεκίνησε δειλά τό 1970, στόν χῶρο αὐτό, στό Κέντρο Ἐσωτερικῆς καί Ἐξωτερικῆς Ἱεραποστολῆς τῆς Ἀδελφότητος.

Τά σύνορα τῆς πατρίδος μας ὅμως, στάθηκαν μικρά γιά νά περικλείσουν τήν ἀγάπη του καί τό ἐνδιαφέρον του γιά τήν νεότητα. Μετά τήν κατάρρευση τοῦ ἀνατολικοῦ μπλόκ, παιδιά ἀπό τήν Βουλγαρία, τήν Βόρειο Ἥπειρο, καί, μετά τόν πόλεμο τῆς Σερβίας, τά ὀρφανά καί ταλαιπωρημένα παιδιά τῆς Βοσνίας γεύθηκαν τούς εὔχημους καρπούς τῆς ἀγάπης του. Καί δέν ἔμεινε ἐκεῖ! Τό πρόγραμμα φιλοξενίας ἐπεκτάθηκε στούς ἀναπήρους τοῦ πολέμου, στά ἀδικημένα παιδιά τῆς Λευκορωσίας, θύματα τοῦ πυρηνικοῦ ἀτυχήματος στό Τσέρνομπιλ, στούς ποντίους τῆς Γεωργίας καί τῆς Ρωσίας, στούς Ἕλληνες τῆς Κάτω Ἰταλίας, σέ Τσέχους, Ρουμάνους, ὁμογενεῖς ἀπό Οὐκρανία καί Αὐστραλία.
Συνολικά, μέχρι σήμερα φιλοξενήθηκαν περίπου 25.000 ἑλληνόπουλα καί 20.000 παιδιά ὁμοδόξων χωρῶν.

***
Ἀφουγκραζόμενος τόν παλμό τῆς ἐποχῆς, ἐπιθυμεῖ νά ἀκουστεῖ ὁ λόγος τοῦ Θεοῦ στά ἐρτζιανά κύματα, ὁ Χριστός στό μικρόφωνο! Δέν περιμένει νά δημιουργηθοῦν οἱ κατάλληλες συνθῆκες. Ἡ λαχτάρα του γιά ἱεραποστολή πιέζει τίς συνθῆκες. Καταθέτει τόν ἑαυτό του καί προχωρᾶ. Οἱ ἀντιξοότητες εἶναι γιά τόν πατέρα Θεόφιλο προκλήσεις.
7 Ἰουλίου τοῦ 1993. Ἡ φωνή τοῦ Χριστοῦ μπαίνει στά σπίτια τῶν ἀνθρώπων! Ἐκπέμπει γιά πρώτη φορά ὁ ραδιοφωνικός σταθμός «Λυδία ἡ Φιλιππησία», ὁ ὁποῖος μέ τίς ἄοκνες προσπάθειες τοῦ πατρός Θεοφίλου γαληνεύει, ἀνακουφίζει, ἀναπλάθει ψυχές.

Τό 1996 παίρνει μία τολμηρή ἀπόφαση. Ἀντιλαμβανόμενος τήν καταλυτική ἐπίδραση τῆς τηλεοράσεως, ἀναλαμβάνει τό βάρος τῆς στελεχώσεως καί λειτουργίας τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ τηλεοπτικοῦ σταθμοῦ 4Ε, πού σήμερα μεταδίδεται δορυφορικά καί μέσω τοῦ διαδικτύου σέ ὅλο τόν πλανήτη. Ἀπό τό 1996 ἕως σήμερα, γιά 17 χρόνια, ὡς Πρόεδρος τοῦ Διοικητικοῦ Συμβουλίου, εἶναι ὁ ἰθύνων νοῦς, ὁ πνευματικός καθοδηγητής. Κρατᾶ τό τιμόνι τοῦ σταθμοῦ καί καταθέτει καθημερινά τόν μόχθο του μέ συνέπεια, ὑπομονή, μέ μιά ἀφοπλιστική ἐργατικότητα, περιφρονώντας τίς θυσίες πού ἀπαιτοῦνται ἀπό μέρους του, χωρίς νά δώσει «ὕπνον τοῖς ὀφθαλμοῖς του καί τοῖς βλεφάροις του νυσταγμόν καί ἀνάπαυσιν τοῖς κροτάφοις του», ἀρκεῖ νά δοξάζεται τό Ἅγιο Ὄνομα τοῦ Θεοῦ καί νά ὑπηρετεῖ ὁ σταθμός τόν Χριστό καί τήν Ἑλλάδα.