52986956
Τα πόνεσε πολύ τα ορφανά του Τσαουσέσκου (και άλλων αιμοσταγών κομμουνιστών δικτατόρων) και τελευταίως παιδιά για τα θελήματα των αμερικανοσιωνιστών (ΣΥΡΙΖΑ), η παλλαϊκή συμμετοχή στην κηδεία του Στρατηγού Ντερτιλή (παρά το αποτρεπτικό της ώρας…), αλλά και το αναμφισβήτητο γεγονός ότι ο εκλιπών ήταν ένας κατά γενικήν ομολογίαν ήρωας, και προσπαθούν με κάθε τρόπο να τον υβρίσουν να τον ειρωνευτούν και να τον «κοντύνουν», ακόμα και νεκρό. Έτσι, λίγο μετά την περίπτυστη ανακοίνωση της «κυβερνώσας αριστεράς» ΔΗΜΑΡ, ήρθε και η ανακοίνωση των αμερικανοκομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδού τα χάλια τους:
«Η μετατροπή της κηδείας Ντερτιλή σε χουντοσύναξη, με πυροβολισμούς στον αέρα και επικήδειους μίσους κατά της δημοκρατίας, είναι πλήρως συμβατή με την Χρυσή Αυγή και τη δράση της. Αυτό που είναι πέρα για πέρα απαράδεκτο είναι η συνενοχή της Πολιτείας, με την αστυνομία να παρακολουθεί αμέτοχη τους πυροβολισμούς και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να σιωπά επιδεικτικά μπροστά σε αυτήν την προκλητική γιορτή του μίσους».
Δεν περιορίστηκαν, ωστόσο, σ’ αυτή τη βοθρο-ανακοίνωση. Μέσα από τη σταλινική χαβούζα τους, περιύβριζαν και ειρωνεύονταν τον εκλιπόντα. Ιδού ένα χαρακτηριστικό δείγμα της κακίας, της μικροψυχίας και του αθεράπευτου κόμπλεξ που τους διακατέχει:
1ο γελοιογράφημα:
Νικολή, Νικολή, καπετάνιο ντερτιλή
«Δεν πρόλαβε ο Πρόδρομος Σεϊτανίδης να μάθει πόσο πάει το φιλί στη Δύση, στην Ανατολή.
Το πιο γελοίο με την κηδεία Ντερτιλή είναι πως τα κωλόπαιδα πυροβολούσαν με πιστόλια από το «Ανατολικό Μπλοκ». Από το «Σιδηρούν Παραπέτασμα» που θα ’λεγε κι ο ίδιος! Άκουσα κάτι κόκκαλα να τρίζουν… Για να μην πούμε τι τρελλά κέφια θα ’κανε ο ασυγχώρετος άμα έβλεπε την ποιότητα των «πατριωτών» που τον αποχαιρέτησαν. Νταβατζήδες, μαχαιροβγάλτες, θρασύδειλοι, λαθρέμπορες, απατεώνες, εκβιαστές…».
2ο γελοιογράφημα:
Ο Dirty-λής που δεν ζήτησε ποτέ Harry
«Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις με αυτούς τους ανεκδιήγητους; Από το ότι επικήδειους πάνω από την αποφυλακιστήρια κάσα του Ντερτιλή εκφώνησαν ο βασανιστής Θεοφιλογιαννάκος; Ότι, όπως σωστά παρατηρήθηκε, στην κηδεία υπήρχαν τόσοι φουσκωτοί που νόμιζες πως κηδεύανε τον Αλ Καπόνε; Πως ο ανεκδιήγητος Καλαβρύτων Αμβρόσιος τον παραλλήλισε με τον Κολοκοτρώνη και το Σωκράτη, αγνοώντας πως ο καημένος ο φιλόσοφος προτίμησε να πιεί το κώνειο παρά να παραβεί τους νόμους της πολιτείας του; Αυτό σίγουρα δεν μπορούμε να το ισχυριστούμε για τον μεταστάντα…».