Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013


ATHENS-KSENOI
Στη ζούγκλα της Αθήνας κανείς δεν είναι πλέον ασφαλής. Ούτε καν τα μικρά παιδιά! Έτσι, δύο παιδιά που εχθές το βράδυ επέστρεφαν στο σπίτι τους στα Πατήσια, δέχτηκαν την επίθεση τριών «κατατρεγμένων οικονομικών μεταναστών», οι οποίοι υπό την απειλή μαχαιριών τους άρπαξαν τα κινητά τους τηλέφωνα, καθώς και το μπουφάν του ενός παιδιού. Μετά το περιστατικό, τα παιδιά ενημέρωσαν αστυνομικούς που συνάντησαν στο δρόμο για τη ληστεία κι έδωσαν περιγραφή των ληστών. Λίγο αργότερα οι θρασύτατοι ληστές συνελήφθησαν. Αλλά, τι κράτος είναι αυτό που δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια ούτε των μικρών παιδιών;
Να χαίρονται τους ληστές των μικρών παιδιών, των ανυπεράσπιστων γερόντων κ.τ.λ. οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι»!http://ethnikismos.net

Ηλείας Γερμανός: Εβραϊκό λόμπυ επιβάλλει κατάργηση της αργίας της Κυριακής


«Εβραϊκό λόμπι, επιβάλλει την κατάργηση της αργίας της Κυριακής στην Ελλάδα», σχολίασε στο IONION FM, ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης.
Χαρακτήρισε ανεξήγητη την εμμονή της κυβέρνησης στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και την θέσπιση αργίας την Παρασκευή ή το Σάββατο. Ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι η Εκκλησία συμπαρατάσσεται με τους εργαζόμενους και τους μικροεπειχειρηματίες που αντιδρούν στην απελευθέρωση του ωραρίου καταστημάτων και την Κυριακή.


Χαρακτήρισε την κρίση που βιώνει η χώρα κυρίως ηθική που οδήγησε στην οικονομική. Χρήματα και αγαθά υπάρχουν δεν χάθηκαν, αντιθέτως έχουν συγκεντρωθεί στα χέρια ολίγων, που δεν εφαρμόζουν το θείο νόμο, σε αντίθεση με την ανθρωπιστική συμπεριφορά του ανθρώπου. «Μας συνήθισαν σε μαλθακότητα και όχι στην αγωνιστικότητα της ζωής. Αποχαυνωθήκαμε και παίρνουμε δάνεια», σημείωσε ο Σεβασμιότατος.

Για το Κοινωνικό έργο της Μητρόπολης Ηλείας, ανέφερε ότι συνεχίζεται το έργο που ξεκίνησε από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Αθανάσιο, με την βοήθεια χριστιανών ευεργετών. Σχολιάζοντας το λουκέτο σε ιδρύματα της Μητρόπολης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας ανέφερε ότι μετά την διακοπή το 2008 των νοσήλειων των γερόντων, από ΙΚΑ και ΟΓΑ, δεν υπήρξε δυνατότητα να διατηρηθούν όλα τα ιδρύματα, καθώς οι οφειλές έφτασαν τα 3,5 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με τις απολύσεις των εργαζόμενων ανέφερε ότι ζητήθηκε από όλους να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις, λόγω της κρίσης και αργότερα θα ξανασυζητούσαν σε άλλη βάση, ενώ τόνισε ότι η Μητρόπολη εκτελούσε και κοινωνική αποστολή προσλαμβάνοντας άπορα άτομα.

Μέχρι στιγμής φιλοξενούνται 232 γέροντες στα ιδρύματα της Μητρόπολης Ηλείας και πληρώνονται 149 εργαζόμενοι. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην διακοπή της Ολυμπίας Οδού, τονίζοντας ότι είναι κρίμα η Ηλεία να έχει την Ολυμπία και η Ολύμπια Οδός να μην φτάνει στην ομώνυμη πόλη.

Με αφορμή την επέτειο 5 χρόνων από τον θάνατο του Χριστόδουλου, ανέφερε ότι ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος άφησε την δική του εποχή, αλλά σήμερα οι υπόλοιποι ζώντες πρέπει να φροντίσουν να επιβιώσουν στην δύσκολη συγκυρία.
ΠΗΓΗ

http://el-foni.blogspot.gr/2013/01/blog-post_2370.html

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ


DSC04363-IMIA
Πάνω από 50.000 Έλληνες τίμησαν την μνήμη των Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού που έπεσαν ηρωικά στα Ίμια στην μεγαλύτερη Εθνικιστική συγκέντρωση που έγινε ποτέ! ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ που μιλούσαν στην καρδιά των συγκεντρωμένων, ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ με συντριπτική υπεροχή της Ελληνικής Νεολαίας αλλά και ολόκληρες οικογένειες, ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ που κάλυψε τις ανάγκες της εκδήλωσης, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ από όλους, αλλά πάνω από όλα…. ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ… Την Ελλάδα των Εθνικιστών και των υπερήφανων Ελλήνων. Πλέον μιλάμε για την μεγαλύτερη Εθνικιστική Συγκέντρωση όλων των εποχών και αυτό δεν είναι υπερβολή. Οι εικόνες αδυνατούν να μεταφέρουν σε όλη της την διασταση, την έκταση του πλήθους! Χαρακτηριστική είναι η αμηχανία των ηλεκτρονικών ΜΜΕ που άλλοι έκαναν λόγο για… 1000 διαδηλωτές, άλλοι για… 5000 ή 10000! Δείτε τις εικόνες και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Όλο το παρασκήνιο για το τζαμί στην Αθήνα > Το τουρκικό "παιχνίδι"


ΤΟΥ Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ - Ενώ ο χώρος και οι υποδομές για την κατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα είναι θέματα λυμένα και θεσμοθετημένα από καιρό και μόνο η έναρξη της κατασκευής εκκρεμούσε - λόγω και της οικονομικής κρίσης- η Τουρκία έχει ξεσαλώσει και πλασάρει ότι η κατασκευή του Τζαμιού είναι επίτευγμα του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν!Όπως είναι γνωστό προηγούμενες ακόμα κυβερνήσεις είχαν πάρει απόφαση ότι η ανέγερση ττου τζαμιού θα γίνει και ότι οι εργασίες θα αρχίσουν γρήγορα.

Η κυβερνητική απόφαση είχε ληφθεί - και ανακοινωθεί επισήμως στις 28 Απριλίου 2010, τονίζοντας ότι ο τζαμί θα κατασκευαστεί σε έκταση που είχε παραχωρήσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού στον Βοτανικό. Να σημειωθεί ότι η ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα, είχε τεθεί προ ετών και από την πρώην υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, δίχως τότε ουσιαστικά να υπάρχει σοβαρή πίεση, πέρα από παρασκηνιακές παρεμβάσεις από την Σαουδική Αραβία και λιγότερο από την Τουρκία.

Η υλοποίηση σκόνταφτε στην άρνηση ή επιφύλαξη του ΓΕΝ να παραχωρήσει την σχετική έκταση του Ναυτικού Οχυρού Βοτανικού. Λέγεται ότι τελικά ο τότε Υπουργός Άμυνας κ Ε Βενιζέλος έδωσε κάτι άλλο στο Ναυτικό και υπήρξε η συμφωνία.

Όπως είχε ανακοινώσει ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής, το ισλαμικό τέμενος θα έχει χωρητικότητα περίπου 500 ατόμων και «θα ενταχθεί οργανικά σε έναν ευρύτερο ανοιχτό χώρο πρασίνου» - δηλαδή ήταν φανερό ότι υπήρχαν και τα σχέδια!

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής η κατασκευή του τζαμιού θα χρηματοδοτηθεί με ελληνικά κρατικά κονδύλια μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Προσφορές από ξένους φορείς, κρατικούς ή μη, δεν θα γίνουν δεκτές όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να αποφύγει ενδεχόμενη εμπλοκή φονταμενταλιστικών οργανώσεων. Μάλιστα είχε τότε επισημανθεί ότι από το 2006 είχαν κατ αρχήν εγκριθεί 15 εκατ. ευρώ για την ανέγερσή του.

Ως προς τη διοικητική δομή,είχε ανακοινωθεί ότι με απόφαση της υπουργού Παιδείας θα διοριστεί 7ελές Διοικητικό Συμβούλιο, 2 μέλη του οποίου προτείνονται από αναγνωρισμένα, έγκριτα μουσουλμανικά σωματεία και 5 είναι Έλληνες κρατικοί λειτουργοί. Επιπλέον με εντολή του τότε Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου διορίστηκε επιτροπή που θα επιβλέψει την υλοποίηση του έργου, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και με τη συμμετοχή των Υπουργών Παιδείας, Εσωτερικών, Εξωτερικών, Αμυνας, Προστασίας του Πολίτη και της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου (ΚΕΔ).

Αργότερα, λόγω της κρίσης το θέμα πήρε εκ των πραγμάτων μικρή αναβολή όπως και πολλά άλλα έργα στην Ελλάδα, για να έρθει τώρα η Τουρκία - βάσει σχεδίου - να εμφανίσει το όλο θέμα ως δικό της επίτευγμα και ότι το πήρε στην πλάτη του ο κ. Ερντογάν.. Την ώρα μάλιστα από τους εκατοντάδες χιλιάδες Μουσουλμάνους που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, ελάχιστες εκατοντάδες ή το πολύ μερικές χιλιάδες έλκουν την καταγωγή τους από την Τουρκία!!!

Κάνοντας στο Κατάρ μια έξυπνη τρίπλα ο κ. Ερντογάν κατάφερε να σβήσει όλα τα προηγηθέντα - ελληνική πολιτική βούληση και απόφαση ,τόπο ανέγερσης, χωρητικότητα ,σχέδια, διοικητικό σχήμα κλπ -και εμφανίστηκε στην κοινή του γνώμη αλλά και σε όλο τον Μουσουλμανικό κόσμο ως πρωτεργατης του τζαμιού στην Αθήνα! Εμφανίστηκε μάλιστα και αλαζών λέγοντας κουβαρνταλίδικα ότι πληρώνει αυτός....
Η τουρκική προπαγάνδα είχε όμως και συνέχεια αποδεικνύοντας ότι υπήρχε σχεδιασμός. Με διαρροές η Αγκυρα έδωσε ''στοιχεία'' ότι η Διευθυνση Συνεργασίας και Συντονισμού της Τουρκίας ( ΤΙΚΑ) με οδηγία του Πρωθυπουργού κ. Ερντογάν άρχισε ήδη ....προετοιμασίες για το τέμενος στην Αθήνα.

Το τέμενος που θα κατασκευαστεί- γράφει σχετικά τουρκική εφημερίδα- θα είναι μεν απλό, αλλά και μεγαλειώδες, θα κατασκευαστεί στο Βοτανικό σε μια έκταση που ανήκει στις Ναυτικές Δυνάμεις.

Η Τουρκική Διευθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων ανέφερε στην ΤΙΚΑ τις ...που θα πρέπει να έχει το τζαμί. Για το σχέδιο αυτό θα ....ετοιμαστούν μερικά ...αρχιτεκτονικά σχέδια τα οποία στην συνέχεια θα υποβληθούν στον κ. Ερντογάν και αφού ...εγκριθούν θα ανακοινωθούν στην κοινή γνώμη!

Πλήρης προπαγάνδα δηλαδή με αντιστροφή των πραγματικών γεγονότων!

Υπάρχει και άλλη συνέχεια σήμερα: Η Star με τον τίτλο « Εδώ θα κατασκευαστεί το τζαμί» και τον υπέρτιτλο « Τα λόγια του κ. Eρντογάν αποτέλεσαν ελπίδα για τους 200.000 μουσουλμάνους» γράφει ότι η δήλωση του Τούρκου Πρωθυπουργού ότι αν απαιτηθεί θα κάνει η Τουρκία το τζαμί, αποτέλεσε νέα ελπίδα για τους μουσουλμάνους στην Αθήνα.

Καταχωρεί δε δηλώσεις του Αντιπρόεδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Μουσουλμάνων - Παλαιστινίου -κ Ρασσας που είπε ότι οι δηλώσεις του κ. Ερντογάν τους έκαναν πολύ ευτυχείς και πρόσθεσε πως ένα άλλο σημαντικό θέμα που αντιμετωπίζουν είναι το θέμα του. Ο κ. ευχαρίστησε τον κ Εντογάν λέγοντας πως τους έδωσε μεγάλη χαρά , διότι στην Αθήνα δεν υπάρχει κανένας χώρος που θα μπορούσαν να προσευχηθούν οι μουσουλμάνοι.

Κλιμάκωση με νεκροταφείο
Ο κ. Ρασσάς επεσήμανε ότι πέραν του θέματος του τεμένους υπάρχει και το θέμα του νεκροταφείου που είναι πολύ σημαντικό και ότι επειδή δεν υπάρχει μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Αθήνα τους μουσουλμάνους που πεθαίνουν αναγκάζονται να τους στέλνουν στις χώρες τους. Ο ίδιος είπε ότι είναι Παλαιστίνιος και ότι όταν πέθαναν οι γονείς του δεν μπόρεσε να τους στείλει στην Παλαιστίνη και αναγκάστηκε να τους ενταφιάσει στην Δυτική Θράκη. Ο κ. Ρασσας είπε ότι θα πρέπει να επιδειχθεί ενδιαφέρον για το θέμα αυτό περισσότερο από ότι για το τζαμί.
onalert

ΤΟ ΚΛΕΦΤΟ-ΠΑΣΟΚ ΕΒΓΑΛΕ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΝΤΕΡΤΙΛΗ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

VENIZELOS
Μιλάνε όλοι μιλάνε και οι …. (το ’φαγε η… λογοκρισία). Και το ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, το κόμμα που καταχρέωσε την Ελλάδα και την παρέδωσε βορά στα γαμψά νύχια των διεθνών τοκογλύφων… θίχτηκε από την κηδεία του ήρωα Στρατηγού Ντερτιλή. Και εξέδωσε και ανακοίνωση:
«Η μετατροπή της κηδείας του ισοβίτη χουντικού Νικόλαου Ντερτιλή σε show της ακροδεξιάς, χουντικών σταγονιδίων και νεοναζιστικών στοιχείων, που στις ημέρες μας έχουν βρει καταφύγιο στην Χρυσή Αυγή, είναι ένα απαράδεκτο γεγονός που όλος ο δημοκρατικός κόσμος οφείλει να καταδικάσει. Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι οι πυροβολισμοί και τα έκτροπα που σημειώθηκαν με την παρουσία βουλευτών της ΧΑ και την στήριξη του Μητροπολίτου και κήρυκα του μίσους Αμβρόσιου, δικαιώνουν πλήρως τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες που έχουν εξαγγείλει, για την ανάγκη

Τι δουλειά είχε η Βάνα Μπάρμπα στην ομιλία του Σαμαρά στο Κατάρ;


Και ξαφνικά στο πολυτελές ξενοδοχείο Four Seasons της Ντόχα του Κατάρ, την ώρα που συγκεντρώνονταν οι επιχειρηματίες για να τους μιλήσει ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς κάνει την εμφάνισή της η κυρία Βάνα Μπάρμπα…
«Γεια σας, ήρθα και εγώ, ήμουν εδώ γύρω και πέρασα», είπε σε μερικούς γνωστούς της επιχειρηματίες, που την κοίταζαν έκπληκτοι.
Η κυρία Μπάρμπα, η οποία ήταν και υποψηφία στις βουλευτικές εκλογές με το κόμμα του κ. Γ. Καρατζαφέρη παρακολούθησε ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του Πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, η κυρία Μπάρμπα, είπε ότι βρισκόταν στο… Ντουμπάϊ με μία εταιρεία που έχει ιδρυθεί για την προώθηση επιχειρήσεων στον Αραβικό Κόλπο, πετάχτηκε και στο Κατάρ και βρέθηκε και στο Four Seasons και παρακολούθησε… ταπεινά την ομιλία του κ. Σαμαρά.
Πηγή

ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ

ANARXIKOI-SHMAIA
Συνεχίζουν τη δράση τους τα κόκκινα «Τάγματα Εφόδου», ακόμα και στα… Νηπιαγωγεία. Όπως, λοιπόν, κατήγγειλε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου, αναρχοκομμουνιστές εισέβαλαν μέσα στη νύχτα στον προαύλιο χώρο του 23ου Νηπιαγωγείου του Περιστερίου, και ξέσπασαν την ανθελληνική μανία τους σε μια ελληνική σημαία, την οποία κατέβασαν με τα βρωμόχερά τους και την έκαψαν. Ο καιρός της τρομοκρατίας τους τελείωσε, οι μαθητές και η νεολαία τους έχουν γυρίσει την πλάτη, το μόνο που τους μένει είναι να κάνουν νυχτερινές επιδρομές σαν τους κλέφτες και να βανδαλίζουν. Είναι κατάπτυστοι και καταγέλαστοι! Η πίστη της νεολαίας μας στην ιδέα του έθνους, να γίνει η φωτιά που θα τους κάψει!http://ethnikismos.net

Aγρότες: θα απαντήσουμε στα χημικά των ΜΑΤ με… φυτοφάρμακα


Η κόντρα της κυβέρνησης με τους αγρότες που βρίσκονται επί ποδός για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, έχει ενδιάμεσο… σταθμό τις αστυνομικές δυνάμεις.
Οι άνδρες των ΜΑΤ είναι αυτοί που αναλαμβάνουν να εφαρμόσουν το «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης και έχουν ήδη βρεθεί στο στόχαστρο αρκετών κοινωνικών ομάδων, με τελευταίο παράδειγμα τις αψιμαχίες στο υπουργείο Εργασίας με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.


Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί που έχουν βρεθεί στα αγροτικά μπλόκα έχουν τηρήσει «ουδέτερη στάση», ωστόσο δεν έλειψαν τα μικροεπεισόδια και η χρήση χημικών από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά από αυτά τα συμβάντα αρκετοί είναι οι αγρότες που εμφανίζονται αποφασισμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση και να κλείσουν τα εθνικά οδικά δίκτυα.

Μάλιστα, όσον αφορά στα ΜΑΤ, φτάνουν να εξαπολύουν απειλές πως αν συνεχιστεί η χρήση χημικών, εκείνοι θα «απαντήσουν» ψεκάζοντάς τους με φυτοφάρμακα.

1greek

Φέρνουν την Blackwater στο ελληνικό κοινοβούλιο;Σε μια αποκάλυψη η οποία αφήνει εκτεθειμένη τόσο την Κυβέρνηση όσο και το προεδρείο της Βουλής, προχώρησε ο πρέσβης Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος σε εφημερίδα του Καναδά. Ο κ. Χρυσανθόπουλος δήλωσε ότι η διάδοχος εταιρεία της «Blackwater", υπό την ονομασία Academi, θα αναλάβει υπηρεσίες ασφάλειας και φύλαξης του ελληνικού Κοινοβουλίου. Η ακριβής δήλωση του Έλληνα διπλωμάτη στην καναδική εφημερίδα, έχει ως εξής: «Πρόσφατα η ελληνική κυβέρνηση ήλθε σε συμφωνία με τη διάδοχη εταιρεία της "Blackwater", προκειμένου να προσλάβει μισθοφόρους για την προστασία του κοινοβουλίου. Στις δημοκρατίες ωστόσο, το Κοινοβούλιο δεν χρειάζεται προστασία».
Η εταιρεία Blackwater, μετονομάστηκε σε "Xe" και κατόπιν σε "Academi", πρακτική που ακολουθείται με την προφανή σκοπιμότητα της απαλλαγής από τις βαρύτατες κατηγορίες του παρελθόντος. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων όταν το 2007, κατηγορήθηκε για την δολοφονία 17 ιρακινών πολιτών, στη Βαγδάτη, ενώ δύο ακόμη εργαζόμενοί της, κατηγορούνται για τη δολοφονία 2 Αφγανών στην Καμπούλ. Αξίζει να σημειωθεί πως η Blackwater υποχρεώθηκε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 42 εκατομμυρίων δολαρίων στο αμερικανικό δημόσιο, κατόπιν διακανονισμού, ώστε να έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει στους δημόσιους διαγωνισμούς της κυβέρνησης. Ο διακανονισμός έγινε, προκειμένου να αποφευχθεί η ποινική δίωξη της εταιρείας, μετά από πλήθος καταγγελιών για παραβιάσεις από μέρους της.

Ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Χραντ Ντινκ, υπουργός εσωτερικών της Τουρκίας. Να το έχουμε υπ' όψιν...


Ο δολοφόνος του Χραντ Ντινκ, τη στιγμή της σύλληψής του, με την τουρκική σημαία, μπροστά από ρήση του Μουσταφά Κεμάλ, που λέει ότι "Τα τουρκικά εδάφη είναι ιερά και δεν διαμελίζονται". Οι δυο άλλοι είναι αξιωματικοί των τουρκικών αρχών ασφαλείας. Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε για να καθαγιαστεί ο δολοφόνος στη συνείδηση του τουρκικού έθνους! Η υπυοργοποίηση του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας έγινε για τον ίδιο λόγο. Για να δοθεί το μήνυμα ότι το κράτος στηρίζει τους δολοφόνους που σκοτώνουν για την ...τουρκική πατρίδα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα στην Τουρκία τελικά!

του Σάββα Καλεντερίδη
Ο Χραντ Ντινκ δολοφονήθηκε από το τουρκικό κράτος στις 19 Ιανουαρίου 2007 στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Αρμένιος δημοσιογράφος ήταν ο εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας
AGOS που εκδίδεται στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Χραντ Ντινκ είχε αποκαλύψει στην εφημερίδα του ότι η
Σαμπιχά Γκιοκτσέν, θετή κόρη του Μουσταφά Κεμάλ, ήταν ορφανή Αρμένια, που είχε χάσει τους γονείς της στα γεγονότα της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους, το 1915-1923.
Για όσους δεν γνωρίζουν, η Σαμπιχά Γκιοκτσέν ήταν η πρώτη γυναίκα πιλότος στην Τουρκία και οι μηχανισμοί του τουρκικού κράτους της είχαν αποδώσει ικανότητες υπερανθρώπου, που οφείλονταν στην τουρκική της καταγωγή, καθότι, σύμφωνα με τη θεωρία του Κεμάλ, οι Τούρκοι είναι ένα ανώτερο έθνος!
Οπότε, η αποκάλυψη της αλήθειας για την καταγωγή της, απεκάλυπτε ένα τεράστιο ψέμα του ίδιου του Μουσταφά Κεμάλ προς τον τουρκικό λαό και αποκαθήλωνε τη θεωρία περί ανωτερότητας του τουρκικού έθνους!
Ο Χραντ Ντινκ έκανε έγκλημα αθοσιώσεως, γι' αυτό έπρεπε να τιμωρηθεί.
Πρώτα τον κάλεσαν στο γραφείο του Αντινομάρχη Κωνσταντινούπολης, όπου παρουσία του κ. Αντινομάρχου, δυο στελέχη της ΜΙΤ τον προειδοποίησαν ότι τέτοια δημοσιεύματα μπορεί να οπλίσουν το χέρι κάποιου ακραίου!
Και ώ του θαύματος, ο ακραίος βρέθηκε μετά από λίγο καιρό και μάλιστα με όπλο στο χέρι, που πυροβόλησε τον Χραντ Ντινκ και τον ξάπλωσε νεκρό στο οδόστρωμα, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.
Ο ακραίος ήταν ένας ανήλικος από τα περίχωρα της Τραπεζούντας, που στρατολογήθηκε από πράκτορα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.
Μην κουράζεστε, εκτός από τον ανήλικο, που αναμένεται να βγει από τη φυλακή ακριβώς γιατί ήταν ανήλικος, κανείς άλλος δεν τιμωρήθηκε, ούτε τα στελέχη της ΜΙΤ, ούτε ο Αντινομάρχης Κωνσταντινούπολης.
Όσο για τον Νομάρχη, τον κύριο
Muammer Güler, αυτόν τον προήγαγε ο κ. Ερντογάν σε Υπουργό Εσωτερικών.
Αυτά για να ξέρουμε τι μας γίνεται και τι μας περιμένει κύριοι της κυβέρνησης και του ελληνικού κράτους!


infognomonpolitics

Ψέμματα και συνωμοσία σιωπής: 1.000 άτομα είδε ο Ευαγγελάτος στη συγκέντρωση των Ιμίων!Ψέμματα και συνωμοσία σιωπής: 1.000 άτομα είδε ο Ευαγγελάτος στη συγκέντρωση των Ιμίων!
Σε απόλυτο πανικό βρίσκεται το Σύστημα μετά τη χθεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση των Ιμίων. Τρέμουν στην κυριολεξία τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ. Ακούστηκαν φοβερά πράγματα όπως ότι ήμασταν περίπου 1.000 άτομα! Και αυτό δεν το είπαν οι αναρχικοί του indymedia, αλλά το "έγκριτο" newsit του Ευαγγελάτου. Φέτος η οργανωτική ομάδα της εκδήλωσης επέλεξε να είναι παρόντες οι πάντες... τηλεοπτικοί σταθμοί της διαπλοκής, δημοσιογράφοι εφημερίδων, ιστολογίων, φωτογράφοι... οι πάντες. Το είπαμε και από τα μεγάφωνα: "Tους αφήνουμε για να αποδείξουν μόνοι τους ότι είναι ψεύτες". Τελικό αποτέλεσμα: κανείς τους δεν είδε τίποτα. Εκτός από τιμητικές εξαιρέσεις, όπως φυσικά ο "Στόχος", αλλά και το defencenet.gr ή το makeleio.gr του Στέφανου Χίου, όλοι οι άλλοι δούλεψαν από κοινού για την εξαφάνιση ενός τόσο βαρυσήμαντου πολιτικού γεγονότος από την επικαιρότητα.
ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΣΟΝΤΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΛΑΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.
Ενδεικτικό το παρακάτω κείμενο που απέστειλε συναγωνιστής χθες το βράδυ στην ιστοσελίδα μας:
Από την ώρα που γύρισα από την μεγαλειώδη αυτή πορεία, βλέπω ειδήσεις και πραγματικά είναι εξοργιστική η σιωπή τους. Θυμάμαι πριν κάποιο καιρό την απευθείας σύνδεση της κρατικής τηλεόρασης για να δείξουν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας τεσσάρων (4!!!) ατόμων από κάποια φράξια της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.  Και όχι μόνο δείξαν την διαμαρτυρία τους, αλλά το ρεπορτάζ διήρκεσε πάνω από 3 λεπτά. Αντιστοίχως για την πορεία δεκάδων χιλιάδων Εθνικιστών στο κέντρο των Αθηνών  δεν μπορούν να διαθέσουν ούτε δευτερόλεπτο. Ήταν μια μεγαλειώδης πορεία άνευ προηγουμένου! Αν και τα διάφορα ΜΜΕ προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να την υποβαθμίσουν ή να την αγνοήσουν, το γεγονός είναι ένα: δεκάδες χιλιάδες εθνικιστές έδωσαν μαθήματα πολιτισμένου συνέρχεσθαι χωρίς παρατράγουδα και καταστροφές, τιμώντας την μνήμη των πεσόντων ηρώων στα Ίμια και κάνοντας παράλληλα το δημοσιογραφικό κατεστημένο αλλά και τους αριστερούληδες λαθρολάγνους να σκυλιάσουν! Η δε ιντερνετική και όχι μόνο προπαγάνδα προκειμένου να μην γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό η αθρόα συμμετοχή στην εκδήλωση, έλαβε διαστάσεις επιδημίας και καταδεικνύει ότι οι μεγαλύτεροι φόβοι τους επαληθεύονται: Είμαστε πολλοί- είμαστε Εθνικιστές- Ερχόμαστε!
Μ.Μ.

Δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων βρεθήκαμε χθες και διαδηλώσαμε τιμώντας τους Ήρωες και καταγγέλλοντας τους προδότες. Σε μια υπέροχη τελετή τιμήσαμε την Μνήμη Αυτών που δώσανε την Ζωή τους για την Πατρίδα μας. Το έχουμε πει πολλές φορές· για εμάς η τελετή των Ιμίων δεν είναι μνημόσυνο, είναι ένας Όρκος. Μία τελετή κατά την οποία Έλληνες ορκίζονται ενώπιον των Ηρώων, να φανούν αντάξιοι τους. Ζούμε σε κατεχόμενη χώρα· δεν θα πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες περί αυτού. Ζούμε μια κατοχή πολυεπίπεδη που όμοια της μόνο στα γραπτά του Όργουελ έχει περιγραφεί. Αριστεροί τρομοκράτες, λαθρομετανάστες εγκληματίες, πολιτικάντηδες, δημοσιογραφίσκοι, μεγαλοκαπιταλιστές, ξένοι παράγοντες και διεθνείς τοκογλύφοι σχηματίζουν ένα ευρύ δίκτυο χειραγώγησης και ελέγχου, κάτω από το οποίο στενάζει ο Λαός και η Πατρίδα.
Έχει προφανώς μεγάλη σημασία το τι ένιωσε χθες ο κάθε ένας από εμάς ξεχωριστά, αφού εμείς, οι Χρυσαυγίτες, αποτελούμε την αγωνιστική πρωτοπορία στον Αγώνα ενάντια στην ξένη κατοχή της Πατρίδας μας. Έχει επίσης πολύ μεγάλη σημασία το τι είδε και ένιωσε ο κάθε Έλληνας που ο δρόμος του διασταυρώθηκε με την συγκέντρωση και την Πορεία μας, γιατί αυτός θα αποτελέσει τον Μελλοντικό Συναγωνιστή στον Αγώνα μας για την Πατρίδα και τον Λαό. Το μήνυμα αυτό, ας το εσωκλείσει ο καθένας μέσα στην Ψυχή του, αφού αυτό αποτελεί και το «μυστικό» μας όπλο ενάντια στις δυνάμεις της ξένης κατοχής.

Αξίζει, όμως, να αναλύσουμε τι είδε χθες ο εχθρός, αφού η γνώση είναι δύναμη και η κατατρόπωση των δυνάμεων του είναι ο σκοπός μας. Γνωρίζουμε όλοι, τους είδαμε άλλωστε, πως δεκάδες καθεστωτικών δημοσιογράφων, φωτογράφων και κινηματογραφιστών, βρεθήκαν χθες κοντά μας. Μετέφεραν στα αφεντικά τους τα νέα, σχετικά με το τι ακριβώς έγινε εχθές από την Λέσχη Αξιωματικών μέχρι την συμβολή των οδών Μεσογείων και Κατεχάκη.
Περιμένανε χθες όλοι όσων ο δρόμος διασταυρώθηκε με εμάς να δουν στα βραδινά δελτία ειδήσεων, πλάνα από αυτό που είδανε με τα μάτια τους. Περιμένανε να δουν ένα αναλυτικότερο ρεπορτάζ σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στο κέντρο των Αθηνών. Εις μάτην…  Πέραν κάποιων λίγων και διαστρεβλωμένων αναφορών στα καθεστωτικά μέσα του διαδικτύου ο τηλεοπτικός συρφετός των τουρκοκάναλων τήρησε σιγή ιχθύος σχετικά με όσα έγιναν χθες το βράδυ.
Τα πλάνα είχαν φτάσει, όμως, στα αφεντικά της «ενημέρωσης». Δεν χρειαζόταν καν να περιμένουν για την επιστροφή των ρεπόρτερ τους, αφού η πορεία πέρασε μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του Mega Channel και σκιές φαινόντουσαν πίσω από τα γραφεία των πιο ψηλών ορόφων. Ο «Μεγάλος Αδελφός» του Μνημονίου είχε δει…
Είχε δει δεκάδες χιλιάδες Εθνικιστές να παρελαύνουν εμπρός από τα μάτια του. Μια ατελείωτη φάλαγγα Εθνικιστών συντεταγμένη και πειθαρχημένη, έτσι όπως δεν θα ήθελε ποτέ να την δει. Γιατί δεν ομοίαζε σε τίποτα με όλες τις άλλες πορείες που ευκόλως τις ελέγχει με τις παρακρατικές δυνάμεις του. Εκεί αυτές δεν θα είχαν καμμία απολύτως ισχύ. Είδε νέους ανθρώπους στην πλειοψηφία τους, την Ελληνική Νεολαία, το Μέλλον της Χώρας να συντάσσεται εναντίον του και ένιωσε ότι ο ίδιος αρχίζει να αποτελεί παρελθόν. Είδε παλμό, πειθαρχία, σφρίγος και πυγμή· είδε τους Εχθρούς του Καθεστώτος να παρελαύνουν εμπρός του και αισθάνθηκε την ήττα που πλησιάζει.

Στα ίχνη της συμμορίας του Χρηματιστηρίου βρίσκεται ο Πεπόνης


Σε χρόνο μηδέν οι οικονομικοί εισαγγελείς εντόπισαν τις ύποπτες εταιρείες Οφσορ που φέρονται να συμμετείχαν στο πλιάτσικο του σκανδάλου.
Πρώτο το Newsbomb είχε αποκαλύψει ότι οι ηρωϊκοί εισαγγελείς είχαν εντοπίσει ύποπτες εγγραφές και κινήσεις λογαριασμών στην λίστα Λαγκάρντ, που παραπέμπουν στην βρώμικη εποχή του χρηματιστηρίου. Υπεράκτιες εταιρείες με αδιαφανείς κινήσεις αλλά και δύο τουλάχιστον περίεργες περιπτώσεις εμπλοκής λογαριασμών που παραπέμπουν σε πολιτικά πρόσωπα εκείνης της εποχής.

Οι εξελίξεις μας δικαιώνουν και φαίνεται ότι το δίδυμο Πεπόνη – Μουζακίτη ταυτοποίησε πέντε τουλάχιστον τέτοιες εταιρείες για τις οποίες ζητά τον έλεγχο μέσω τραπεζικών και χρηματιστηριακών λογαριασμών!

Τα ποσά που φαίνονται στην λίστα είναι μάλιστα ένα ελάχιστο μέρος από το σύνολο της πρωτοφανους απάτης που αποτέλεσε το πρώτο βήμα προς την χρεοκοπία.
Ο ίδιος ο κύριος Μαγκούφης, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ άλλωστε κατήγγειλε ότι δεκάδες δισεκατομμύρια Ευρώ του χρηματιστηρίου, έκαναν φτερά στο εξωτερικό, καταγγέλοντας ευθέως την κυβέρνηση Σημιτη! Οι ύποπτες κινήσεις φαίνεται ότι έγιναν μέσω χρηματιστηριακών που γνώριζαν πολύ καλά ποιοί κρύβονταν πίσω από τις επίμαχες εταιρείες, αφού είναι αδύνατο να συνηγορούσαν σε κάλυψη παράνομης εξαγωγής κεφαλαίων στο εξωτερικό για κάποιον “άγνωστο”.
Πάλι η HSBC στο κάδρο.
Εδώ υπάρχει και μία πολύ περίεργη συγκυρία. Η τράπεζα που εμπλέκεται σε σειρά σκανδάλων πέραν από το θέμα της λίστας, προέβη τον περασμένο Ιούνιο σε μία ξαφνική κίνηση. Την αποχώρηση της HSBC Χρηματιστηριακής ΑΕΠΕΥ από την Ελλάδα! Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται από αρκετούς παράγοντες ως προσπάθεια αποφυγής ελέγχου των πεπραγμένων που είναι σίγουρο ότι θα ζητήσουν οι οικονομικοί εισαγγελείς. Είναι παράλογο άλλωστε να πιστεύουμε ότι περιπτώσεις εξαγωγής κεφαλαίων μέσω της συγκεκριμένης ΑΠΕΠΕΥ δεν θα κατέληγαν στην HSBC Ελβετίας, από οπου προήλθε και η λίστα.
Εντέλει φαίνεται ότι καλώς έπραξαν αφού κατά την διάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης, η επίμαχη λίστα έκανε βόλτες σε συρτάρια υπουργών, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός συναντήθηκε άνευ πρακτικών με τον ισχυρό άνδρα της τράπεζας στο Νταβός, παρουσία του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Η κυβέρνηση άλλαξε, η μεθόδευση με την λίστα αποκαλύφθηκε, η εταιρεία “συμπτωματικά” αποχώρησε.
Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες. Ελπίζουμε να μην συνοδευθούν από νέες πιέσεις στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ.Η καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς στην κατεχόμενη Κύπρο. Φωτογραφίες:ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Αναρτήθηκε στο antiparakmi.blogspot.comΈνας πολιτισμός, ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ, ο Ελληνικός και ο Ορθόδοξος πολιτισμός ΜΑΣ, χάνεται... 
Βεβηλώνεται για να είμαστε πιο ακριβείς.

Μέχρι πότε θα το ανεχόμαστε;;;
Δείτε το αναλυτικά (έκδοση 2012):

Φέρνουν την Blackwater στο ελληνικό κοινοβούλιο;Σε μια αποκάλυψη η οποία αφήνει εκτεθειμένη τόσο την Κυβέρνηση όσο και το προεδρείο της Βουλής, προχώρησε ο πρέσβης Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος σε εφημερίδα του Καναδά. Ο κ. Χρυσανθόπουλος δήλωσε ότι η διάδοχος εταιρεία της «Blackwater", υπό την ονομασία Academi, θα αναλάβει υπηρεσίες ασφάλειας και φύλαξης του ελληνικού Κοινοβουλίου. Η ακριβής δήλωση του Έλληνα διπλωμάτη στην καναδική εφημερίδα, έχει ως εξής: «Πρόσφατα η ελληνική κυβέρνηση ήλθε σε συμφωνία με τη διάδοχη εταιρεία της "Blackwater", προκειμένου να προσλάβει μισθοφόρους για την προστασία του κοινοβουλίου. Στις δημοκρατίες ωστόσο, το Κοινοβούλιο δεν χρειάζεται προστασία».
Η εταιρεία Blackwater, μετονομάστηκε σε "Xe" και κατόπιν σε "Academi", πρακτική που ακολουθείται με την προφανή σκοπιμότητα της απαλλαγής από τις βαρύτατες κατηγορίες του παρελθόντος. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων όταν το 2007, κατηγορήθηκε για την δολοφονία 17 ιρακινών πολιτών, στη Βαγδάτη, ενώ δύο ακόμη εργαζόμενοί της, κατηγορούνται για τη δολοφονία 2 Αφγανών στην Καμπούλ. Αξίζει να σημειωθεί πως η Blackwater υποχρεώθηκε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 42 εκατομμυρίων δολαρίων στο αμερικανικό δημόσιο, κατόπιν διακανονισμού, ώστε να έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει στους δημόσιους διαγωνισμούς της κυβέρνησης. Ο διακανονισμός έγινε, προκειμένου να αποφευχθεί η ποινική δίωξη της εταιρείας, μετά από πλήθος καταγγελιών για παραβιάσεις από μέρους της.

Διαβάστε το ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ! Προς συρρίκνωση της χώρας;;;; Εισερχόμενα x

Σχεδιάζουν σμίκρυνση της Ελλάδας με πρόφαση το. ισλάμ;

 
Σχολικό βιβλίο στον Καναδά απεικονίζει την Ελλάδα ως κατά το ήμισυ μουσουλμανική χώρα
Της Νicky Mariam Monty
για την ελληνοκαναδική ιστοσελίδα Canada Greek Reporter
Τα περισσότερα σχολεία στον Καναδά είναι εφοδιασμένα με ένα νέο βιβλίο, στο οποίο υπάρχει χάρτης που απεικονίζει τις θρησκευτικές κοινότητες στην Ευρώπη και αλλού. Στο σημείο του χάρτη που φαίνεται η Ελλάδα, η χώρα απεικονίζεται ως μουσουλμανική κατά το 50%. Ενδιαφέρον επίσηςείναι το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος χάρτης υπάρχει σε σχολικό εγχειρίδιο το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα σχολεία στον Καναδά πλην των ελληνοκαναδικών σχολείων.
αποδίδει ο Κωνσταντίνος
Η ανακάλυψη της ύπαρξης του χάρτη, αλλά και το γεγονός ότι δεν έχει αποσταλεί σε όλα τα σχολεία της χώρας, έχει προκαλέσει αναστάτωση στην ελληνοκαναδική κοινότητα, η οποία έκπληκτη διαπίστωσε ότι από φέτος οι Καναδοί μαθητές διδάσκονται ότι ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής επικράτειας κατοικείται από μουσουλμανικό πληθυσμό. Η ελληνική ομογένεια του Καναδά έχει ήδη διαμαρτυρηθεί στις καναδικές αρχές, υπογραμμίζοντας ότι ο συγκεκριμένος χάρτης διαστρεβλώνει τα δεδομένα όσον αφορά την ιστορία της Ελλάδας, μιας χώρας που έζησε υπό οθωμανική κατοχή για 400 χρόνια, η οποία που μετέτρεψε τους Έλληνες σε σκλάβους, πριν τελικά επαναστατήσουν πριν από 200 χρόνια περίπου και ανακτήσουν τα πάτρια εδάφη τους.

Χαιρετισμός Συναγωνιστή Ηλία Παναγιώταρου - ΙΜΙΑ 2013

Πολιτικοί...Δικαστές...και "Παρεμβάσεις"...


Αδήριτη ανάγκη να αλλάξει η νοοτροπία του πολιτικού κόσμου απέναντι στη Δικαιοσύνη


του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου

1.
            ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ το φαινόμενο πολιτικοί να επιχειρούν, με δημόσιες δηλώσεις τους, να επηρεάσουν τις αποφάσεις δικαστικών λειτουργών για ζητήματα γενικότερου –πολιτικού, οικονομικού κ.λ.π.– ενδιαφέροντος, με πρόσχημα την άσκηση κριτικής.
Παλιότερα, είχαμε ακούσει τον  αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Παπανδρέου να προτρέπει τους δικαστές: “Μην αφήνετε μία μειψηφία επίορκων δικαστών να εκτελούν ως κομματικές μαριονέτες τα σχέδια που σχεδιάζονται σε κομματικά υπόγεια (Καθημερινή, 3.7.08).
Πρόσφατα, ακούσαμε τον υπουργό Ν. Δένδια και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δ. Παπαδημούλη να “διαπιστώνουν”:
- Ο κ. Δένδιας: “Mία μειοψηφία λειτουργών της Θέμιδος επιλέγει να εθελοτυφλεί, απέναντι στην πρόκληση που συνιστά για το πολίτευμα και τη ζωή των πολιτών η ένοπλη τρομοκρατική δράση” (“Καθημερινή”, 20.1.13).
- Ο κ. Παπαδημούλης: “Ορισμένοι δικαστικοί δεν περιορίζονται στα καθήκοντά τους που τους ορίζει το Σύνταγμα και οι νόμοι, αλλά θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν και πράγματα πέρα από όσα τους ορίζουν οι αρμοδιότητές τους” (Ραδιόφωνο Alpha, 25.1.13).
Θαυμαστή η διαχρονική διακομματική ομοφωνία για ένα προνόμιο των πολιτικών, να “κρίνουν” με δημόσιες δηλώσεις δικαστικές αποφάσεις και δικαστές, εφαρμόζοντας τον διακομματικό κανόνα: “Επαινούμε τις δικαστικές αποφάσεις όταν μας αρέσουν και τις κατακρίνουμε όταν δεν μας αρέσουν”!     
2.            ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ δεν αποτελούν “κριτική” και είναι ανεπίτρεπτες σε μια δημοκρατική χώρα.
Δεν αποτελούν “κριτική” δικαστικών χειρισμών ή αποφάσεων:
- οι αόριστες αναφορές σε “μια μειοψηφία δικαστών” ή σε “ορισμένους δικαστές”,
- ο προσβλητικός διαχωρισμός των δικαστών σε “δικαστές που τιμούν το αξίωμά τους” και σε “επίορκους δικαστές”,
- η ατεκμηρίωτη απόδοση προθέσεων σε δικαστές…  
Ποιοι απαρτίζουν την κατά Παπανδρέου “μειοψηφία των δικαστών”, ποιοι την κατά Δένδια και ποιοι είναι οι κατά Παπαδημούλη “ορισμένοι δικαστικοί”;
Γιατί οι δηλούντες πολιτικοί δεν πράττουν όσα ο Νόμος επιτάσσει, αν όντως υπάρχουν δικαστές που ενεργούν όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται;
Όταν δεν το πράττουν, δεν προσβάλλουν ολόκληρο το δικαστικό σώμα και δεν παραβαίνουν τον Νόμο;
Είναι φανερό πως όλα αυτά τα αορίστως δηλούμενα χωρίς γνώση, μελέτη και αξιολόγηση των “δεδομένων της υπόθεσης” και του “σκεπτικού” του δικαστή– σκοπεύουν στη δημιουργία εντυπώσεων και, κυρίως, στον εκφοβισμό ή τον επηρεασμό των δικαστών, με τελικό στόχο να τους κάνουν να είναι “προσεκτικοί” όταν χειρίζονται τέτοιες “ευαίσθητες” υποθέσεις.
3.            ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ είναι ότι η Χώρα έχει εθιστεί σ’ αυτή τη χρόνια διακομματική συμπεριφορά απέναντι στους δικαστές.
Το δικαστικό σώμα αρκείται σε κάποιες δηλώσεις, και σ’ αυτές κάπου κάπου, οι καθηγητές των Νομικών Σχολών και το δικηγορικό σώμα συνήθως σιωπούν, ενώ οι δημοσιογράφοι των ΜΜΕ ανταγωνίζονται τους πολιτικούς στο άθλημα της, τέτοιων στόχων και ποιότητας, κριτικής των δικαστών.
                  Και κανείς δεν διερωτάται τι θα γινόταν σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης ή της Αμερικής, αν ποτέ διεννοείτο ένας πολιτικός ή δημοσιογράφος να πει για τους δικαστές κάτι σαν κι αυτά που λέγονται εδώ!
                  Εκεί όπου βλέπουμε τον (εν ενεργεία) πρόεδρο Κλίντον να τιμωρείται από δικαστή Δικαστηρίου χαμηλού βαθμού για “ασέβεια προς το Δικαστήριο” (με πρόστιμο 93 χιλιάδων δολαρίων), τον Αλ Γκορ (με περισσότερο από 500 χιλιάδες ψήφους διαφορά από τον Μπους) να χάνει την προεδρία των ΗΠΑ με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου* (με ψήφους 5 προς 4), τους (εν ενεργεία) πρωθυπουργούς Μπλερ της Βρεττανίας και Βιλπέν της Γαλλίας να ανακρίνονται από δικαστές και τόσα άλλα. Χωρίς κανείς, στις χώρες αυτές, να αμφισβητεί τις προθέσεις των δικαστών, να εκφράζεται ανοίκεια γι’ αυτούς, να τους υβρίζει ή να  τους ειρωνεύεται.
4.            Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο!
Αποτελεί αδήριτη ανάγκη, ιδιαίτερα σήμερα που η Χώρα δοκιμάζεται σκληρά:  
                  Οι έλληνες πολιτικοί να συμπεριφέρονται στους δικαστικούς λειτουργούς όπως οι πολιτικοί όλων των ευνομούμενων χωρών.
Να συμφωνήσουν σε ένα νέο διακομματικό κανόνα συμπεριφοράς απέναντι στους δικαστές: “Δεν προβαίνουμε σε αόριστα σχόλια ή κρίσεις για ενέργειες και αποφάσεις των λειτουργών της Δικαιοσύνης. Αν θεωρούμε πως ένας λειτουργός της  έπραξε κάτι που δεν έπρεπε, εφαρμόζουμε, γι’ αυτόν τον συγκεκριμένο λειτουργό, ό,τι ο Νόμος ορίζει”.**
                  Οι δικαστέςνα αποφασίζουν µε µοναδικό γνώµονα το Σύνταγμα, τους Νόµους και τη συνείδησή τους, αγνοώντας προσδοκίες πολιτικών ή ΜΜΕ, πολιτικές σκοπιµότητες, το “κοινό αίσθημα”, δηµοσκοπήσεις κ.τ.τ.Με τη βεβαιότητα ότι ουδείς μπορεί να στερήσει την ανεξαρτησία του δικαστή, αν ο ί́διος δεν το επιτρέψει! (ΟΜΩΣ: Με µοναδικό γνώµονα το Σύνταγμα “για όλα”, που θα πει και και για τις δικές τους οικονομικές, ή άλλες, διεκδικήσεις).
Όλοι να προβληματιστούμε πάνω σ’ αυτό που πρόσφατα επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης: “Το πρόβλημα και της ελληνικής δικαιοσύνης δεν είναι μόνον πρόβλημα νομοθετικών αλλαγών, διαχειριστικών ικανοτήτων ή υποδομών,αλλά κυρίως είναι ένα πρόβλημα νοοτροπίας.Και, φυσικά, αυτή η νοοτροπία αφορά πρωτίστως το πολιτικό σύστημα…”.
5.           Αν η μέχρι σήμερα ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ του πολιτικού κόσμου σχετικά με τη Δικαιοσύνη δεν αλλάξει ριζικά, η χώρα μας δεν θα γίνει ποτέ κράτος Νόμου”.
Και αν δεν γίνουμε κράτος Νόμου”, ούτε σύγχρονο κράτος, ούτε αποδοτική οικονομία ούτε δίκαιη κοινωνία  θα μπορέσουμε να έχουμε!

Δεν σε ρώτησα αυτό, Κατερίνα

http://www.defencenet.gr/defence/sites/default/files/styles/frontpage_small/public/GALLERY/VENIZELOSanxiousS.jpg
Ένα από τα πιο πετυχημένα ανέκδοτα που κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα είναι αυτό με την Κατερίνα. Κάποιος τύπος πάει σε ένα μπαρ, βλέπει μια κοπέλα στη μπάρα και κάθεται δίπλα της. Παραγγέλνει ποτό και γυρνάει με ύφος προς το μέρος της. «Τι θα γίνει, Κατερίνα, θα κάνουμε σεξ σήμερα;» τη ρωτάει. Αυτή γουρλώνει τα μάτια και όλο απορία του απαντάει: «Mα δεν με λένε Κατερίνα».
Αυτός με φυσικότητα της ανταπαντάει: «Δεν σε ρώτησα αυτό».
Δεν θέλω να υπονοήσω τίποτα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά οφείλω να ομολογήσω την αμαρτία μου. Όταν τον άκουγα στη Βουλή να παραληρεί για το πόσα πρόσφερε στη χώρα, και πόσο κακός και εμμονικός είμαι απέναντί του, την ώρα που έπρεπε να απαντήσει απλά και ξεκάθαρα για όσα τον κατηγορούσαν, μου ερχόταν να του πω «δεν σε ρώτησα αυτό Κατερίνα».
Η Κατερίνα-Βενιζέλος -ή αν θέλετε ο Βενιζέλος που το παίζει αθώα Κατερίνα- συστηματικά λειτουργεί με εκείνον τον παλαιοκομματικό τρόπο που εγκαινιάστηκε από τον Μένιο Κουτσόγιωργα και αγκάλιασε όλη την πολιτική ζωή της χώρας επί δεκαετίες. Όταν συλλαμβάνεσαι «κλέπτων οπώρας», αντιστρέφεις τα διλήμματα, μιλάς για σκοπιμότητες, για μένος εναντίον σου, για βεντέντες, για πολιτικές διώξεις. Δεν είσαι εσύ ο παραβάτης, οι άλλοι είναι που θέλουν να σε εξοντώσουν.
Η ίδια λογική διέπει την επιχειρηματολογία και τη γραμμή αντίστασης του Άκη Τσοχατζόπουλου. Κάποιοι θέλουν την πολιτική του εξόντωση και στήνουν μια πλεκτάνη. Δεν είναι αυτός που έπαιρνε μίζες, προς Θεού. Αν αναρωτιέστε τώρα τι σχέση έχουν ο Άκης με τον Βενιζέλο, εκτός του ότι κυβέρνησαν επί δεκαετίες αυτή τη χώρα, στο ίδιο κόμμα, με την ίδια πολιτική, ο Βενιζέλος είναι αυτός που αθώωσε τον Άκη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, υποστηρίζοντας πως οι λογαριασμοί με τις offshore είναι αριθμοί τηλεφώνων. Μετά την «αθώωση» Άκη, απαίτησε μάλιστα από όσους τον κατηγορούσαν να ζητήσουν συγγνώμη από τον Τσοχατζόπουλο.
Άρα, η τακτική αυτή του ανεστραμμένου ερωτήματος και της επιθετικής τακτικής δεν είναι προιόν «ευφυίας» Βενιζέλου, αλλά παλιάς τακτικής. Τόσο παλιάς όσο και ο κόσμος. Στη βάση λοιπόν αυτής της τακτικής, ο Βενιζέλος δεν πρέπει να απολογηθεί για τίποτα, γιατί οι κατήγοροί του είναι εμμονικοί, έχουν βεντέτα μαζί του, θέλουν να τον εξολοθρεύσουν. Προφανώς και δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά. Ο Βενιζέλος μπορεί και μόνος του να αυτοεξολοθρευτεί, ρίχνοντας στον γκρεμό μαζί με το ογκώδες «εγώ» του και τον πολιτικό του χώρο, του οποίου αναμφίβολα είναι ο τελευταίος αρχηγός.
Η φημολογούμενη «ευφυία» του τελευταίου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ έφτασε ως το σημείο να κάνει αυτό που όλοι (ακόμη και οι ανόητοι) κάνουν. Να κατηγορήσει αυτούς που τον κατηγορούν. Ταύτισε το HOT DOC με έναν πολιτικό χώρο και εμένα με μια ψυχολογική συμπεριφορά, για να παρουσιάσει όσα έχουν αποκαλυφθεί ως αποτέλεσμα προσωπικών και πολιτικών αντιπαραθέσεων.
Είναι δεδομένο πως με τον Βενιζέλο, δεν μας χωρίζει τίποτα άλλο εκτός από αυτά που έχει κάνει σε αυτή τη χώρα. Νομικά εκτρώματα, εξυπηρέτηση συμφερόντων συγκεκριμένων ομάδων, πολιτικές αλχημείες και καταδίκη της χώρας σε λιτότητα και καταστροφή. Η συνεχής αναφορά στο πρόσωπό του, σχετίζεται με το γεγονός ότι συστηματικά βρίσκεται πίσω από οτιδήποτε ακουμπάει η δημοσιογραφική έρευνα. Παντού υπάρχει ένας Βενιζέλος.
Για τον Ευάγ. Βενιζέλο, όλα αυτά αποτελούν εμμονή. Η αλήθεια, η αναζήτησή της, δεν είναι εμμονή. Είναι υποχρέωση του δημοσιογράφου.
Υποχρέωση του πολιτικού είναι να απαντάει στον δημόσιο έλεγχο. Ακόμη και αν είναι άδικος.
Είναι κάτι που ο Βενιζέλος συστηματικά δεν κάνει, προτιμώντας το προστατευμένο περιβάλλον των οικείων Μέσων Ενημέρωσης τα οποία το πολύ πολύ να του αποδώσουν ευθύνη μέσω του προπατορικού αμαρτήματος. Τίποτα άλλο.
Αν επιμένει ωστόσο να χαρακτηρίζει τη δημοσιογραφική έρευνα εμμονή, με μεγάλη μου χαρά να το αποδεχθώ. Αλλά επιμένω, «δεν σε ρώτησα αυτό Κατερίνα».
[Του Κώστα Βαξεβάνη από koutipandoras.gr]

Προσέλαβαν τους φονιάδες της Blackwater ως φρουρούς του ελληνικού Κοινοβουλίου!


Σε δήλωση-βόμβα, ότι η ελληνική κυβέρνηση ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία παροχής στρατιωτικών υπηρεσιών την προστασία της Βουλής, προχώρησε ο πρέσβης Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος. Πρόκειται για την εταιρεία «Academi», γνωστή ως «Blackwater», η οποία έχει αναλάβει αποστολές, μεταξύ άλλων στο Ιράκ. Η αποκάλυψη του διπλωμάτη σε εφημερίδα του Καναδά, εγείρει ζητήματα μείζονος σημασίας που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και την παραβίαση θεμελιωδών αρχών και Συντάγματος. Η κυβέρνηση καθίσταται υπόλογη και όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή, εφόσον ισχύει, πρέπει να παραιτηθούν και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. «Πρόσφατα η ελληνική κυβέρνηση ήλθε σε συμφωνία με τη διάδοχη εταιρεία της “Blackwater”, προκειμένου να προσλάβει μισθοφόρους για την προστασία...
του κοινοβουλίου. Στις δημοκρατίες ωστόσο, το Κοινοβούλιο δεν χρειάζεται προστασία», φέρεται να δήλωσε ο κ. Χρυσανθόπουλος.
Διπλωμάτης καριέρας, με πολύ καλές επαφές στις ΗΠΑ, καθώς έχει διατελεί στις μόνιμες αντιπροσωπείες στον ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, στις Βρυξέλλες, στο Τορόντο, στο Πεκίνο, ενώ διορίστηκε το 1993 ως πρώτο Έλληνας πρέσβης στην ανεξάρτητη Αρμενία.  
Η διαβόητη μισθοφορική εταιρεία «Blackwater» που μετονομάστηκε σε ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας «Xe» (Ζε), και πρόσφατα σε «Academi» (οι συχνές αλλαγές ονομάτων γίνονται για να ξεχνάει ο κόσμος τις "παρατυπίες" ορισμένων οργανισμών) μπορεί να βρίσκεται σε ένα «κυκλώνα» αποκαλύψεων και νομικών περιπετειών και διώξεων, ωστόσο οι πράξεις της «ξεπλένονται» μέσω προστίμων και μάλιστα για παραβιάσεις του νόμου περί περιορισμών στις εξαγωγές που ισχύουν στις ΗΠΑ.
Πρόστιμο ύψους 42 εκατ. δολαρίων θα καταβάλει η γνωστή ως πρότινος «Blackwater Worldwide» - και από την ωμή δολοφονία 17 Ιρακινών πολιτών στην πλατεία Νισούρ της Βαγδάτης το Σεπτέμβριο του 2007 - σύμφωνα με την εφημερίδα «The New York Times», για εκατοντάδες παραβιάσεις, περιλαμβανομένων της εξαγωγής όπλων που δεν επιτρέπονται στο Αφγανιστάν, την παροχή εκπαίδευσης ελεύθερων σκοπευτών σε αστυνομικούς στην Ταϊβάν και την μη «εξουσιοδοτημένη» παροχή εκπαίδευσης σε στρατεύματα στο νότιο Σουδάν. Πέντε στελέχη της εταιρείας αντιμετωπίζουν διώξεις για παράνομο οπλισμό, ενώ δύο πρώην εργαζόμενοι της διώκονται για τις δολοφονίες δυο Αφγανών στην Καμπούλ τον Μάιο του 2009.
Εντούτοις, το πρόστιμο δεν επιβάλλεται κατόπιν καταδίκης της εταιρείας αλλά μετά από μακροσκελείς διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη «Academi» και νομικούς στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι οποίες κατέληξαν σε διακανονισμό με αποτέλεσμα η εταιρεία να αποφύγει ποινική δίωξη και κατά αυτό τον τρόπο να μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει σε κυβερνητικούς διαγωνισμούς, όπως ανέφεραν σε παλαιότερο δημοσίευμα τους οι «Νιου Γιορκ Τάιμς».
Σίγουρα έχουμε να κάνουμε με την μεγαλύτερη εταιρεία ιδιωτικού στρατού στον κόσμο, με ένα βεβαρημένο και πολύ αμαρτωλό παρελθόν, με τις διασυνδέσεις της να την αφήνουν αλώβητη ακόμα και από την αμερικανική Δικαιοσύνη.
Ποιος μας εγγυάται ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν θα συμπεριφερθούν στους Έλληνες πολίτες σαν να είναι...Ιρακινοί, και φυσικά ποιός θα αναλάβει την παραδειγματική τιμωρία τους μόλις "ξεφύγουν" εκ των καθηκόντων τους; Η ελληνική Δικαιοσύνη; Μήπως τους έχει υποσχεθεί και σχετική ασυλία η ελληνική κυβέρνηση;
Πώς ο πρόεδρος της Βουλής Ε.Μεϊμαράκης, του οποίου δική του αρμοδιότητα είναι η φύλαξη της Βουλής (υπάρχει αυτοδιοίκητο στην Βουλή και στο θέμα της ασφάλειας και φύλαξής της) έλαβε τέτοια απόφαση; Αν ο πρεσβευτής μας στον Καναδά δεν λέει την αλήθεια, σήμερα κι όλας πρέπει να τον διαψεύσει ο ίδιος ο Ε.Μεϊμαράκης.
Προφανώς η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Βουλής δεν αισθάνονται ασφαλείς από την φύλαξη που παρέχει η Ελληνική Αστυνομία, καθώς όσο να'ναι οι πεινασμένοι και εξαθλιωμένοι δεν αποτελούν ιδανικούς φύλακες αυτών που τους εξαθλιώνουν.
Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να βγουν να την πουν ευθέως και να κανονίσουμε κι εμείς οι πολίτες τι θα κάνουμε. Διότι αν η Βουλή προσλαμβάνει την Blackwater για φύλαξη οι πολίτες πρέπει να οχυρωθούν στα σπίτια τους και να οπλιστούν με κάθε διαθέσιμο μέσο.
Πριν ακουγόνταν ως φήμη, τώρα όμως είναι δήλωση κρατικού λειτουργού. Υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα , που πρέπει άμεσα να διαλευκανθούν, γιατί στο τέλος θα επιβεβαιωθεί ο Πατροκοσμάς για άλλη μια φορά (το οποίο έχει γίνει κουραστικό από άποψη ακρίβειας) όταν είπε "με άλλους θα κοιμηθείτε, και με άλλους θα ξυπνήσετε".
Γιατί ποιός μας εγγυάται, ότι τα καθήκοντα της εταιρείας αυτής σταματούν εδώ, στην Βουλή, και δεν θα επεκταθούν στους δρόμους, των ελληνικών πόλεων.

Δηλώσεις – βόμβα για την αποκρατικοποίηση του Ελληνικού από τον πρόεδρο της Ελληνικό ΑΕ!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/blog-post_5595.html#ixzz2Jju81TfA
…στον Αlpha 989.


«Το ΤΑΙΠΕΔ τα δίνει όλα . Με θίγει ως Έλληνα πολίτη, ως Έλληνα φορολογούμενο ο τρόπος που κάνει την αποκρατικοποίηση το ΤΑΙΠΕΔ. Το ΤΑΙΠΕΔ είναι ο κύριος των μετοχών μας, το… υπεύθυνο τμήμα για να βρει πωλητές και να πουλήσει τις μετοχές μας. Το ΤΑΙΠΕΔ έχει την ευθύνη για την ανάπτυξη του Ελληνικού, δεν ξέρω όμως αν μπορεί να το κάνει », είπε ο Σπύρος Πολλάλης, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις επιπτώσεις μίας συμφωνίας υπό πίεση.

«Πουλώντας το 100% των μετοχών μας πουλάμε τα οφέλη που θα μπορούσαμε να έχουμε, αποποιούμαστε οφέλη από το μέλλον. Θα έπρεπε να είμαστε ίσοι προς ίσον με τους επενδυτές.  Έχουμε τη γη, οι άλλοι έχουν τα λεφτά. Πολλοί έχουν λεφτά, τη γη μόνο εμείς», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικό ΑΕ, επισημαίνοντας πως «οι μεγάλες εταιρείες δε δίνουν μερίσματα».

Πρόσθεσε ότι «στις μπίζνες δεν υπάρχουν συναισθήματα απλά οι Καταριανοί είδαν πράγματα που δε τους συνέφερε να μείνουν. Αλλάζουν οι νόμοι, τα φορολογικά καθεστώτα, αυτό το βλέπουν και αυτοί από έξω. Με στεναχώρησε που όταν πήγα στο Κατάρ συνειδητοποίησα ότι εκεί ξέρανε περισσότερα για το Ελληνικό από ότι εμείς».

Ο κος Πολλάλης τόνισε ότι «θέλουμε χώρους με θέσεις εργασίας υψηλόμισθους, να δώσουμε στους ξένους τα ξενοδοχεία που θέλουν και όχι κηπουρούς σερβιτόρους και φύλακες. Το έργο μας είναι αναπτυξιακό. Όλα επιτρέπονται εκτός από βαριά βιομηχανία. Πρέπει να φέρουμε θέσεις εργασίας, να κρατήσουμε τους νέους μας. Όποιος θα ‘ρθει εδώ πρέπει να αγαπάει τον κόσμο και τον χώρο».

«Το Ελληνικό το βλέπουμε σαν ένα αναπτυξιακό έργο που θα έπρεπε να το προχωρήσουμε πέρα από την οικονομική κρίση. Είναι 6.200 στρέμματα. Το Ελληνικό είναι ένα μεγάλο Μονακό, το Μονακό είναι το ένα τρίτο της δικής μας έκτασης», πρόσθεσε.

«Στην πρώτη φάση βγήκαν 4 χώρες που μπορούσαν να επενδύσουν και  έχουν μείνει 3 αφού αποχώρησε το Κατάρ. Ετοιμάζουν τις μελέτες τους και θα καταθέσουν προτάσεις τους προσεχείς μήνες για να διαλέξει το ΤΑΙΠΕΔ μια από τις τρεις. Δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους αυτοί που θέλουν να επενδύσουν για το τι θέλουν να κάνουν» κατέληξε.
πηγη

kollinos: ΠΟΙΟΙ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ??????????

kollinos: ΠΟΙΟΙ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ??????????: ΠΟΙΟΙ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ??????????   Θα σας γραψω μια ιστορια φανταστικη με φανταστικα ονοματα  και πραγματα αν κατι τυχη συμπεσουν τα ο...

Μαραθώνιος συναντήσεων του Πρέσβης της Ελλάδος, κ. Λεωνίδας Ροκανά


Συναντήθηκε στους Αγίους Σαράντα με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, Ομόνοιας και Μέγκα.
Μέσα σ’ ένα μικρό χρονικό διάστημα, που ανέλαβε τα καθήκοντα του ως Πρέσβης  της Ελλάδος στα Τίρανα, ο κ. Λεωνίδας Ροκανάς ουκ ολίγες φορές επισκέφτηκε το βορειοηπειρωτικό χώρο.
Αυτή τη φορά κατέβηκε στην πόλη των Αγ. Σαράντα για τρεις στη σειρά συναντήσεις: Με το γραφείο Περιφέρειας (πάνω φώτο), το Δημαρχείο (κάτω φώτο) και τους δικούς μας επάρχους.
Στο Γραφείο της Περιφέρειας ο κ. Ροκανάς, συνοδευόμενος από τον αντιπρέσβη και το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο κ. Νικόλαο Κοτροκόη, συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγίων Σαράντα κ. Γιώργο Μάνο.

Ο κ. Μάνος, αφού καλωσόρισε τους Έλληνες διπλωμάτες, έκανε μια εκτενέστερη αναφορά για το μέρος της Περιφέρειας όπου βρίσκονται οι νομοί των Αγ. Σαράντα και Δελβίνου, τονίζοντας πως στους  νομούς αυτούς κατοικεί κι ένας σημαντικός αριθμός ελληνικής καταγωγής πολιτών  σε πέντε καθαρές επαρχίες, δύο στο νομό του Δελβίνου και τρεις σ’ αυτόν των Αγ. Σαράντα, και πάρα πολλοί στις δυο κυριότερες πόλεις των νομών. Σκοπός μας η εκπροσώπηση τους στην τοπική αυτοδιοίκηση  και τον κυβερνητικό μηχανισμό.  Η ύπαρξη της Ε. Ε. Μειονότητας, συνέχισε ο κ. Μάνος, είναι ένας παράγοντας φιλίας και  γέφυρα επικοινωνίας με την Ελλάδα,  μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οπότε πρέπει να υπάρχει συνεργασία στις  τοπικές διοικήσεις των δυο κρατών διαμέσου των  διαφόρων προγραμμάτων.
Σε μας υπάρχει ανώμαλη ανάπτυξη στην οικοδομή και σε άλλους τομείς, που συντελούν και στον τουρισμό της περιοχής, και ελπίζουμε  στην στενή συνεργασία μεταξύ Περιφερειών και Κυβερνήσεων σε προγράμματα που να ωφελήσουν στην ανώμαλη αυτή ανάπτυξη. Η Ελλάδα παραμένει σημαντικός παράγοντας στην οικονομία της Αλβανίας, εκτός από την μεγίστη προσφορά της στους αλβανούς μετανάστες που ζουν και εργάζονται εκεί.
Υπάρχει μια καλή κατανόηση και συνεργασία με τις ελληνικές αρχές: το ελληνικό Προξενείο στο Αργυρόκαστρο, τους ομολόγους μας στην Κέρκυρα, Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη σε προγράμματα όπως αυτό του ΥΠΑ και στη διήμερη συνεργασία σε περιβαλλοντικά φαινόμενα όπως είναι αυτά των πυρκαγιών, η προστασία του περιβάλλοντος, των δασών κλπ.
Ενδιαφέρον είναι το πρόγραμμα της επεξεργασίας των υπολειμμάτων και η ανακύκλωσή τους στους Αγ. Σαράντα και η μεταλλαγή τους σε ηλεκτρική ενέργεια.
Ο κ.  Ροκανάς ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την θερμή υποδοχή, που τους επιφύλαξε, και δεσμεύτηκε πως δεν θα είναι η πρώτη επίσκεψη στους Αγ. Σαράντα, αλλά θ’ επακολουθήσουν κι άλλες, γιατί νιώθει σαν στο σπίτι του.
Η Ελλάδα είναι ενδιαφερόμενη, είναι και η πρώτη που προωθεί κάθε μορφή συνεργασίας ιδίως στις διασυνοριακές όμορες περιοχές.
Βρήκε ενδιαφέρον το προαναφερόμενο πρόγραμμα καθώς και το σύστημα ανακύκλωσης των υπολειμμάτων για την προστασία του περιβάλλοντος, πράγματα που είναι και στην προτεραιότητα της Ε. Ένωσης.
Η Ελληνική Κοινότητα, που χαρακτηρίζεται για τον πολιτισμό και τις αξίες της, είναι σαφές πως πρέπει να δοθεί ιδιαιτερότητα στην εκπροσώπηση της σε όλους τους τομείς και κλιμάκια.
Η Ελλάδα, κατέληξε ο κ. πρέσβης προωθεί την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και η Αλβανία να σεβαστεί τα δικαιώματα των μελών της Ελληνικής Μειονότητας, για να γίνει, όπως είπατε, γέφυρα φιλίας και συνεργασίας.
Στο Δημαρχείο την ελληνική αντιπροσωπεία υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Μήτρος, ο οποίος τους ενημέρωσε για την κατάσταση του Δήμου, την συνεργασία που υπάρχει με άλλους δήμους της Ελλάδος. Αναφέρθηκε και σε άλλα τεχνικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα, όπως είναι οι λεωφορειακές γραμμές των Αγ. Σαράντα με διάφορες πόλεις της Ελλάδας, που βάσει του νέου νόμου καταργούνται, για τα διαβατήρια των πολιτών κλπ.
Ο κ. Πρέσβης υποσχέθηκε πως θα αναφέρει το πρόβλημα των λεωφορειακών γραμμών και πως το θέμα των διαβατηρίων είναι τεχνικό και όχι πολιτικό, όπως το παρουσιάζουν κάποιοι, ένα θέμα που εδώ και τρεις μήνες έχει ειπωθεί στο ανάλογο αλβανικό υπουργείο για την σωστή γραφή των τοπωνυμιών, τοπωνυμίες που αναγνωρίζει όλη η Ευρώπη και δεν πρέπει να παραχαράζονται από αλβανικής πλευράς.
Στο ξενοδοχείο «Βουθρωτό» έγινε η τρίτη συνάντηση, με τους ελληνικής καταγωγής επάρχους, όπου παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής Βαγγέλης Ντούλες και ο Πρόεδρος της Ομόνοιας Βασίλης Μπολάνος.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν το περιουσιακό, η υφαρπαγή γαιών και λιβαδιών, μα και προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη και την βίωση των επαρχιών, το θέμα των συντάξεων του ΟΓΑ κλπ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΔΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΤΗΣ 1ης ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ!!!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/1.html#ixzz2Jjsb5chZ

ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΜΕ ΥΠΟΥΛΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΝΟΥ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ, ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΗΝ ΟΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΗΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.... Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ (15euro) ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΕΜΦΥΤΕΥΣΙΜΟ ΤΣΙΠΑΚΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΟΙΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟ, ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ. ΕΤΣΙ ΕΠΙΡΕΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ....

ΒΕΒΑΙΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΟΙ ΑΘΕΟΙ, ΑΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ ΘΑ ΤΟ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ....

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ....
ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.
ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΟ ΒΙΒΛΙΟ. (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ)

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΑΧΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.

Για όσους δέν γνωρίζουν την αγγλική σας μεταφράζουμε το κείμενο....
" Μετα το σχολείο την Πέμπτη, εφαγα δύο ώρες στον γιατρό, περιμένοντας να μου εμφυτεύσει το καινούργιο μου μικροτσίπ. Αυτή η διαδικασία (μια γρήγορη ένεση στον αντίχειρα μου) πήρε μόνο λίγα δευτερόλεπτα και δεν πόνεσε σχεδόν καθόλου. Το μικροτσίπ μοιάζει με ενα μικρόσκοπικό σωλήνα και είναι πολλά αυτα που μπορεί να κάνει. Εκτός απο το οτι μπορεί να ξεκλειδώνει το σπίτι και το ποδήλατο μου. μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους αναγνώστες κλειδιώνγια να ανοίξει πόρτες και να εχω πρόσβαση σε πράγματα του σχολείου., και επιπλέον εμπεριέχει όλους τους κωδικούς του υπολογιστή μου. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το μικροτσίπ και σαν πιστωτική καρτα για να αγοράσω πράγματα, οσο η Μαμα και ο Μπαμπάς ανεβάζουν στην τσέπη μου χρηματα κάθε εβδομάδα"
Ειναι λοιπόν προφανές τί μήνυμα θέλουν να περάσουν στα παιδιά μας.
πηγη

Αλβανική εφημερίδα παρουσιάζει την «εθνικιστική» πλευρά του Ξέρρα

Αναγνώστης, που υπογράφει ως Γιαννικώστας, μας έστειλε σε μετάφραση απόσπασμα συνέντευξης που έδωσε μία αλβανίδα που ζει στην Αμερική. Το ιδιαίτερο αυτής της κυρίας είναι ότι ήταν συμφοιτήτρια του δροπολίτη Υπουργού Εργασίας της Αλβανία Σπύρου Ξέρρα.  Με  πρωτοσέλιδό της (31ης Ιανουαρίου), η εφημερίδα SHQIPTARJA.COM,  η οποία πρόσκειται στην αλβανική αντιπολίτευση, φιλοξενεί την κα. MIMOZA FERRAJ, για να δώσει τη δική της μαρτυρία για τον κ. Ξέρρα. Τίτλος της συνέντευξης: «Στρατιώτης της Βορείου Ηπείρου ο Ξέρρας»
Οι σκέψεις που μπορεί να κάνει κάποιος από αυτή τη συνέντευξη είναι πολλές αλλά δε θα μπούμε στον πειρασμό και το αφήνουμε στην κρίση σας.

Παραθέτουμε αποσπάσματα της συνέντευξης, όπως μας την έστειλε ο αναγνώστης μας
Ερώτηση: Πώς τον γνωρίσατε το Σπύρο Ξέρρα;
Απάντηση: Με τον Ξέρρα ήμασταν στην ίδια ομάδα, φοιτητές της Σχολής Μηχανολόγων του Πανεπιστημίου Τιράνων. Ήταν φρόνιμο παιδί που είχε μεγάλη αγάπη για την καταγωγή του. Αυτός στα διαλλείματα μεταξύ των ωρών μαθημάτων, έβγαινε στο μαύρο πίνακα κι έγραφε στα ελληνικά  το  όνομά του και μας έλεγε: Εγώ άρχισα να γράφω αλβανικά πολύ αργότερα. Είχε ιδιαίτερη κλίση στην περιγραφική (αναλυτική) γεωμετρία. Επίσης ήταν πολύ φιλικός με τις συμφοιτήτριες, γιατί ήταν πολύ ήπιο σαν παιδί και βοηθούσε τα κορίτσια στα προσχέδια που κάναμε, ιδιαίτερα ομαδικά…. Το πρώτο έτος ο Ξέρρας  δεν προβιβάστηκε  στην ύλη Ιστορία του Κόμματος. Ο Ξέρρας στενοχωρήθηκε πολύ και του είχε γίνει έμμονη ιδέα ότι «ο καθηγητής δεν τον πέρασε γιατί αυτός ήταν έλληνας».
Ερώτηση: Τι έλεγε για την καταγωγή της οικογένειάς του και για τις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας;
Απάντηση: Θεωρώ ότι πρέπει να τονίσω τα εξής: Την υπερηφάνειά του για την καταγωγή. Ήταν το πρώτο πράγμα που ξεχώρισα εγώ στο Σπύρο και όχι μόνο εγώ, αλλά όλη η τάξη και γι’ αυτό του βγάζω το καπέλο. Γιατί όποιος δεν δε σέβεται τον εαυτό του, δεν μπορεί να σεβαστεί τους υπόλοιπους. Ο Σπύρος, περισσότερο από μια φορά το εξέφραζε ανοικτά και με ισχυρό συναισθηματικό ύφος ότι «ήταν έλληνας και θα πέθαινε έλληνας». …  Ο Σπύρος έλεγε ξεκάθαρα ότι η Δερβιτσάνη ήταν ελληνικό έδαφος και θα έρχονταν η ώρα που το δίκιο θα επανορθώνονταν… Ο Σπύρος ήταν βαθιά πεπεισμένος ότι κάποια μέρα η υπόθεση της Βορείου Ηπείρου θα επιλύονταν… Εμείς βλέπαμε έναν Σπύρο-ήσυχο αρνάκι όταν συζητούσαμε για οποιοδήποτε άλλο θέμα, κι έναν άλλο Σπύρο –Ταρζάν όταν μιλούσε για την ελληνική υπόθεση. Ο Σπύρος για τη Βόρειο Ήπειρο δε μιλούσε μόνο, αυτός είχε σχέδια και πλατφόρμες. Αυτός γνώριζε τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις, ποιο ήταν το πρόβλημα και πώς θα επιλύονταν.  Το πρόβλημα για το Σπύρο ήταν ότι η Βόρειος Ήπειρος ήταν ελληνικό έδαφος και θα πρέπει να ενωθεί με την Ελλάδα. Και τη λύση θα την έδιναν  οι Έλληνες που ζουν στην Αλβανία σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...