Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

ΚΛΑIΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ-ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ


Phantoms
To makeleio.gr δημοσιεύει επιστολή ανώτατου αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας εξαιρετικά συγκινητική και ανθρωποκεντρική. Τα στοιχεία του μας είναι γνωστά. Δεν είναι εκεί το θέμα. Το μείζον θέμα είναι τα όσα λέει. Στην κρίση σας.
"Σαν αντικρίσω το άσπρα άλογα του Αιγαίου ,χάνεται η σκέψις μου στον Ουρανό του Θείου, του Ωραίου του Αληθινού !
Δεν είμαι ημίθεος ,δεν είμαι άτρωτος, δεν είμαι καν ήρωας !
Έχω τους φόβους μου , έχω τις αναστολές μου , έχω τις ανασφάλειες μου !


Μπορεί να μην είναι σε θέση να ζητήσω από την έρμη Πατρίδα κάτι το καλύτερο για μένα, για τα παιδιά μου ,μπορεί να μην είμαι καν ικανός για αυτά που παίρνω!
Όλες αυτές οι σκέψεις που περνάνε από το μυαλό μου ,σφίγγουν το λαιμό και ξεραίνουν το στόμα μου !
Καημένη Πατρίδα έχεις όλους τους άχρηστους στην πλάτη σου έχεις και μένα .Μπορεί να ήξερα πόσο επικίνδυνο και ανούσιο, ίσως και άχρηστο, για πολλούς εκεί κάτω να είναι αυτό που κάνω !
Ίσως και να έχουν δίκιο ,βλέπεις εγώ δεν κατεβάζω διακόπτες ,εγώ δεν οδηγώ λεωφορείο με 50 ψυχές ,εγώ δεν βγάζω φωτοτυπίες στα βουλευτικά έδρανα ένα χειμωνιάτικο βράδυ του Γενάρη στη ζεστασιά της Βουλής!
Εγώ κάθομαι, σκέπτομαι ,μελετάω και περιμένω τον Τούρκο.Μπορεί και εγώ να μην έχω να πληρώσω τα κοινόχρηστα αλλά εσάς δεν σας ενδιαφέρει ,μπορεί να μην έχω να πληρώσω το χαράτσι στο Πατρικό του χωριού μου ,αλλά εσάς δεν σας ενδιαφέρει .Ούτε και πρέπει !
Εγώ όμως πρέπει να αδειάσω το μυαλό μου να κλειδώσω το υποσυνείδητο ,να μην σκεφτώ ότι με περιμένουν και εμένα στο σπίτι μου ,όπως τόσους και τόσους άλλους που δεν γύρισαν Ποτέ πίσω από μια ακόμη καθημερινή αποστολή .Ίσως και κάποιοι να πουν ότι τα ήθελε και τα έπαθε !
Εγώ όμως δεν πετάω για αυτούς ,πετάω για τον Πατέρα μου που καμαρώνει στην άκρη στο χωράφι όταν περνούν τα μαχητικά μας , πετάω για το παιδί στη Φλώρινα που περπατάει στο χιόνι να πάει στο σχολειό του ,πετάω για τον Παπά μας που κάνει χιλιόμετρα να κάνει Ανάσταση με τους τσοπαναραίους στο ύψωμα της Παναγιάς !
Πετάω για το ψαρά που βγήκε 4 το πρωί με την ψαρόβαρκα να φέρει το μεροκάματο στη φαμελιά του ,πετάω για το δασκαλάκο που πληρώνει απο την τσέπη του τις φωτοτυπίες στα Άγραφα της Καρδίτσας .
Για αυτούς πετάω .

Τουρκική προπαγάνδα! "Μπλέκουν" την Ελλάδα με την έκρηξη στην Άγκυρα!


Στο στόχαστρό του βάζουν ξανά την Ελλάδα ορισμένοι κύκλοι στην Τουρκία διοχετεύοντας σε μικρή - ευτυχώς - μερίδα του τουρκικού τύπου ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C, είχε δήθεν εκπαιδευτεί σε στρατόπεδο στο Λαύριο και ότι πήγε στην Τουρκία από την Ελλάδα! Και αυτό όταν οι περισσότερες εφημερίδες - βάσει και των σχετικών πληροφοριών- γράφουν ότι προερχόταν από την Γερμανία όπου ήδη η Άγκυρα ψάχνει τυχόν διασυνδέσεις του μέσω διακρατικής συνεργασίας!

Όπως είναι φυσικό ο τουρκικός τύπος δίνει ευρεία δημοσιότητα στην επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα που είχε ως συνέπεια να χάσουν την ζωή τους η «ζωντανή βόμβα» και ο Τούρκος άνδρας ασφάλειας της αμερικανικής Πρεσβείας.. Για τον βομβιστή αυτοκτονίας Ετσεβίτ Σανλί μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C η Hurriyet, όπως και άλλες εφημερίδες , αναφέρουν ότι έγινε γνωστό ότι είχε περάσει παράνομα πριν μερικές μέρες στην Τουρκία από την Γερμανία και ότι γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί με ποιους συναντήθηκε. Επίσης εστάλη κατεπείγον μήνυμα από το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στο γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών για την διαπίστωση των διασυνδέσεων του Σανλί στην Γερμανία . Ο Σανλί είχε αποφυλακιστεί το 2001 επειδή έπασχε από την ασθένεια Wernicke Korsakoff. Ο ίδιος είχε λάβει μέρος στην επίθεση που είχε γίνει με ρουκετοβόλο το 1997 στο κτήριο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Κωνσταντινούπολης και στην Λέσχη Χαρμπιγιέ της Κωνσταντινούπολης. Ο Σανλί είχε λάβει μέρος και στην απεργία πείνας αργότερα, το 2000 που είχε γίνει κατά των φυλακών τύπου F.

 Η Haberturk στο δημοσίευμά της σημειώνει ότι ο Σανλί το 2009 ήταν υπεύθυνος της οργάνωσης DHKP-C στο Βερολίνο και στην συνέχεια έγινε υπεύθυνος της οργάνωσης στην Κολωνία. Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο Σανλί έκανε είσοδο στην Τουρκία από την Ελλάδα με πλαστό διαβατήριο.Αυτή είναι η πρώτη έμμεση αναφορά στην Ελλάδα - ακολουθούν ωστόσο άλλες με τις προπαγανδιστικές ψευδείς αναφορές περί ...στρατοπέδου στο Λαύριο κλπ.μ με ορισμένες από αυτές να έχουν και αντιφάσεις μεταξύ τους! Βασικό μοτίβο το ...Λαύριο, για το οποίο εδώ και μερικούς μήνες γράφουν συνεχώς χωρίς στοιχεία και έχει αναδείξει το OnAlert!

Η Yeni Safak στο σχετικό δημοσίευμα της αναφέρεται και αυτή στην περίπτωση των 15 υπόπτων μελών της οργάνωσης για τους οποίους γράφει ότι διαπιστώθηκε πως έμειναν για κάποιο διάστημα σε 5 διαφορετικές χώρες και ότι οι χώρες αυτές είναι η Ελλάδα, η Γερμανία , το Βέλγιο , η Αυστρία και η Συρία . Η εφημερίδα τονίζει και αυτή πως ο δράστης της επίθεσης Ετσεβίτ Σανλί είχε έρθει- προσέξτε- από την Γερμανία. Περί διαμονής του δράστη στην Γερμανία - με έμμεση αναφορά στην Ελλάδα- κάνει λόγο και η Zaman που αναφέρει σχετικά ότι η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας με Έκθεση της έναντι πιθανών επιθέσεων , είχε προειδοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες όπως και ότι από τα 15 αυτά άτομα, τα 8 είχαν εκπαιδευτεί στην Ελλάδα, οι 4 από τους 7 τρομοκράτες βρίσκονται στην Γερμανία , ο ένας στην Συρία και οι δύο στο Βέλγιο . Στην Έκθεση είχε αναφερθεί τα ονόματα αυτών που βρίσκονται στην Γερμανία και μεταξύ των ονομάτων αυτών ήταν -προσέξτε - και το όνομα του Ετσεβίτ Σανλί.

H Taraf σε σχετικό δημοσίευμά της αναφέρει ότι οι τουρκικές αρχές είχαν εντοπίσει 15 μέλη του DHKP-C τα οποία ετοιμάζονταν για νέες επιθέσεις που θα προκαλούσαν θόρυβο. Η τουρκική Ασφάλεια είχε εντείνει τις εργασίες της για την εξακρίβωση των 15 υπόπτων που θα προέβαιναν σε επιθέσεις και οι οποίοι φέρονταν να είχαν εκπαιδευτεί - σσ προφανώς όλοι - σε όπλα, βόμβες στο στρατόπεδο του Λαυρίου στην Ελλάδα. Τονίζεται στην εφημερίδα πως μεταξύ των 15 ήταν και ο Ετσεβίτ Σανλί ο οποίος έγινε γνωστό - προσέξτε - ότι ζούσε στην Γερμανία.

Η εφημερίδα Bugun στο δημοσίευμα σχετικά με τον Ετσεβίτ Σανλί αναφέρει ότι όταν άρχισαν οι απεργίες πείνας ήταν στις φυλακές Ουμρανιέ και τότε προσεβλήθη από την ασθένεια Wernicke Korsakoff. Τότε, το 2002, αποφυλακίστηκε για ένα 6μηνο για θεραπεία. Ο Σανλί για τον οποίο από τότε ελήφθη απόφαση για σύλληψη, είχε μεταβεί, υποστηρίζει χωρίς στοιχεία η εφημερίδα, στο ...στρατόπεδο του DHKP-C στο Λαύριο όπου έτυχε εκπαίδευσης και συμπεριελήφθη στον κατάλογο αυτών που μπορεί τελικά να γίνουν «ζωντανές βόμβες» . Η εφημερίδα γράφει ότι δεν έγινε γνωστό πότε ο Σανλί εισήλθε στην Τουρκία. Να σημειωθεί ότι η ακροδεξιά εφημερίδα Bugün και πριν λίγο καιρό είχε επιχειρήσει να μπλέξει το Λαύριο, ισχυριζόμενη - με τίτλο « η συμφωνία προδοσίας του Λαυρίου» - πως η οργάνωση DHKP-C «έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες!» Η τουρκική εφημερίδα ισχυριζόταν τότε πως «η συμφωνία προβλέπει την εκπαίδευση των μελών της οργάνωσης στο κέντρο εκπαίδευσης στο Λαύριο''.
Αντίθετα απολύτως βέβαιη ότι ότι ο δράστης πήγε στην Τουρκία από την Ελλάδα - και μάλιστα από το Λαύριο- εμφανίζεται η Star. Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρει συγκεκριμένα ότι ο Σανλί έγινε γνωστό ότι πριν από 10 μέρες ήρθε στην Τουρκία από το ...στρατόπεδο του Λαυρίου!

Είναι φανερό από τις τεράστιες αντιφάσεις ότι κάποιοι κύκλοι - δυστυχώς μέσα στις κρατικές δομές της γείτονος - διαρρέουν ψεύδη κατά της Ελλάδας αφού γνωρίζουν καλά και που ήταν ο δράστης ( Γερμανία) και ότι στο Λαύριο δεν υπάρχει ...στρατόπεδο εκπαίδευσης... Τούρκων τρομοκρατών όπως ούτε στο Λουτράκι ή στην ...Κινέτα και στο ...Δήλεσι, όπως είχαν αναφέρει άλλα ευφάνταστα προβακατόρικα δημοσιεύματα για τα οποία υπήρξε και διάψευση από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών!

onalert

INDEPENDENT: Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ


«Εισβολή της Χρυσής Αυγής στα σχολεία», ανακάλυψε πολύ πρόσφατα ο βρετανικός Independent, στην προσπάθειά του να εξηγήσει στους αφελείς αναγνώστες του την δυναμική της Χρυσής Αυγής –ειδικά ανάμεσα στην ελληνική νεολαία. Σας παραθέτουμε ολόκληρο το σχετικό ρεπορτάζ του, συμπληρωμένο ασφαλώς με υπερβολές και τερατολογίες, που ωστόσο δείχνει το δέος με την οποία οι κατεστημένες αντιμετωπίζουν την Χρυσή Αυγή στην Ευρώπη και σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Δεν είναι υπερβολή, να πούμε πως το φαινόμενο Χρυσή Αυγή και το παράδειγμά που δίνει στους υπολοίπους εθνικιστές της Ευρώπης, είναι σήμερα ένα από τα πρώτα στη σειρά προτεραιότητας προβλήματα του ευρωπαϊκού και –γιατί όχι- και του παγκόσμιου κατεστημένου. Σας παραθέτουμε παρακάτω ολόκληρο το κείμενο του κατεστημένου Independent, για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα:
«Πρόσφατα, ένα βράδυ Πέμπτης, επτά έφηβοι στην πόλη της Λάρισας, στην Κεντρική Ελλάδα, αποφάσισαν να κάνουν αυτό που οι ίδιοι περιέγραψαν ως «διασκέδαση». Οπλισμένη με πέτρες και ξύλινα ρόπαλα, η ομάδα των 15χρονων επιτέθηκε στο κατάστημα ενός Πακιστανού. Ο γιος του νοσηλεύτηκε για τραυματισμούς στο κεφάλι.
Επιθέσεις από παιδιά είναι σπάνιες, αλλά υπάρχουν φόβοι ότι βρίσκονται σε άνοδο, καθως μια σκληρή αντι-μεταναστευτική ρητορική, με υπόγεια ρεύματα βίας, ριζώνει στο εύπλαστο μυαλό των φιλοπατριωτικών νέων, καθώς βλέπουν την κυριαρχία της χώρας τους να διαβρώνεται από τους ξένους πιστωτές.
Η δυνατότητα να αξιοποιήσει αυτή τη δυσαρέσκεια και να κερδίσει τους μελλοντικούς Έλληνες ψηφοφόρους στην Ελλάδα δεν έχει χαθεί για το αμφιλεγόμενο κόμμα της Χρυσής Αυγής: μια έρευνα από τον Independent έδειξε ότι το νεοφασιστικό κόμμα κερδίζει έδαφος μεταξύ των νέων της χώρας, διαδίδοντας επιθετικά το αντιμεταναστευτικό, ακροδεξιό τους μήνυμα, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, του διαδικτύου και των κέντρων νεότητας.
Τα τιμωρητικά, άγρια και αντισυστημικά χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής προσφέρουν μια δελεαστική εναλλακτική λύση από τα ριζοσπαστικά αριστερά ή αναρχικά κινήματα που παραδοσιακά τραβούσαν τους εφήβους στην Ελλάδα. Ο Independent πήρε συνεντεύξεις σε πάνω από 50 καθηγητές, γονείς και έφηβους μαθητές από σχολεία σε όλη την Αθήνα, οι οποίοι συμφωνούν ότι το κόμμα αυτό σταδιακά, γίνεται της μόδας, όταν πριν από τρία χρόνια ήταν ελάχιστα γνωστό.
“Είναι το χαρακτηριστικό της ζωτικότητας: μια ανάγκη να δείξουν ότι είναι δυνατοί, νέοι, φρέσκοι και ότι δημιουργούν κάτι νέο: είτε πρόκειται για ένα νέο κόμμα, ή μια νέα χώρα”, εξηγεί η Βασιλική Γεωργιάδου, καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ειδικός στον ακροδεξιό ριζοσπαστισμό και η οποία μελετά την Χρυσή Αυγή εδώ και χρόνια.. “Έχουν απορρίψει την ετικέτα του Ναζισμού και στην θέση του παίζουν το χαρτί του εθνικισμού. Χρησιμοποιούν την αρχαία ελληνική ιστορία ως καμουφλάζ για να κρύψουν την αληθινή ταυτότητά τους: ότι είναι οπαδοί του Χίτλερ και του αντισημιτισμού”.
Ο δεκαεξάχρονος Σταύρος δεν βλέπει τους γονείς του συχνά, γιατί δουλεύουν σκληρά για να φέρουν φαγητό στο τραπέζι. Η μητέρα του είναι ένθερμη υποστηρικτής του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο Σταύρος συντάχθηκε με την εθνικιστική ρητορική της Χρυσής Αυγής. Παραδέχεται ότι έχει ρίξει πέτρες και φρούτα κατά το παρελθόν, σε σπίτια Πακιστανών.
“Το έκανα αυτό για να τους κάνω να σεβαστούν τη χώρα μας, γιατί αγαπώ την Ελλάδα πάρα πολύ”, υπερηφανεύεται. “Τα παιδιά της Χρυσής Αυγής δεν είναι δολοφόνοι, αλλά άνθρωποι που ανησυχούν ότι δεν θα μπορέσουν να βρουν δουλειά, εξαιτίας όλων αυτών των παράνομων μεταναστών».
Η επίσης 16χρονη Ευδοξία, θέλει να γίνει δικηγόρος. Φοράει ροζ γυαλιά και στο περιποιημένο μικρό της δάχτυλο, φοράει ένα χρυσό δαχτυλίδι με μια αστραφτερή καρδιά. Τα νύχια και τα ρούχα της είναι μαύρα – το αγαπημένο χρώμα πολλών εφήβων, αλλά και του αγαπημένου πολιτικό της κόμματος.
“Η Χρυσή Αυγή δεν είναι απόγονος του ναζισμού», επιμένει η Ευδοξία, καθώς παίζει με το μενταγιόν σε σχήμα κεράσι, που κρέμεται από τον λαιμό της “Όποιος το νομίζει αυτό, δεν ξέρει τι ακριβώς είναι αυτό το κόμμα”.
Είναι μια τυπική νέα οπαδός της Χρυσής Αυγής. Το τιμωρητικό πρόγραμμα λιτότητας που έχει συμπαρασύρει την Ελλάδα, καθώς αγωνίζεται να παραμείνει στην ευρωζώνη, έχει διαβρώσει ριζικά την ποιότητα ζωής της μεσαίας τάξης. Τα εβδομαδιαία ψώνια στο σούπερ μάρκετ έγιναν μηνιαία. Τα δώρα των γενεθλίων και των Χριστουγέννων, εξαφανίστηκαν. Η Ευδοξία είναι εξαιρετικά ανήσυχη για το μέλλον της.
“Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να προσφέρει λύσεις εν μέσω δύσκολων στιγμών και σε αντίθεση με άλλα κόμματα, στην πραγματικότητα κάνει αυτό που λέει ότι θα κάνει”, μας εξηγεί με ευφράδεια. Οι τακτικές σωτήρων στυλ-Ζορό, που υιοθετεί το κόμμα, ελκύουν επίσης την Ευδοξία, η οποία μας λέει ότι ο ξάδελφός της δέχθηκε επίθεση και ληστεύθηκε από έναν Αφρικανό μετανάστη.
Ανακάλυψε την Χρυσή Αυγή στο διαδίκτυο – το ακροδεξιό κίνημα χρησιμοποιεί ενεργά τα social media για να επεκτείνει την παρουσία του. Πριν από λίγους μήνες, το Facebook αφαίρεσε τα προφίλ των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και άλλων σχετικών σελίδων για παραβίαση όρων του site σχετικά με τον ρατσισμό και την προώθηση βίας, αλλά υπάρχουν πολλές άλλες ιστοσελίδες που φιλοξενούν τις απόψεις τους.

Βουλγαρία: Ύποπτοι πράκτορες απαλλάσσονται των καθηκόντων τους


Δύο υπάλληλοι της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας- НСОστερήθηκαν της πρόσβασης σε διαβαθμισμένες πληροφορίες, μετά από πληροφορίες που έλαβε για αυτούς το υπουργείο Εσωτερικών.
Αυτό ανακοινώθηκε από το κέντρο Τύπου της НСО, σε μια αναφορά για διάλεξη του υπουργού Εσωτερικών Τσβέταν Τσβετάνοφ.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε ότι δύο εργαζόμενοι απαλλάχθηκαν των καθηκόντων τους, σημειώνει το βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους.

 

ΣΥΡΙΖΑ: ΟΙ… ΙΕΡΟΔΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

SYRIZAAA
Δεν κρατιούνται με τίποτα οι… συμπαραστάτες και… αλληλέγγυοι του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να υπερασπίσουν «τα δικά τους παιδιά» (μεταφορικώς, αλλά κάποιες φορές και στην κυριολεξία…). Απλά, ψάχνουν την αφορμή για να μην τους… ξεφωνίσουνε. Έτσι, με αφορμή την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των ληστοτρομοκρατών της Κοζάνης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης (που το παίζει… μετριοπαθής στα κανάλια) έκανε το παρακάτω σχόλιο στον λογαριασμό του στο twitter: «Για ιερόδουλες ή αναρχικούς δίνουν τις φωτογραφίες τους. Για τον βομβιστή της Σπάρτης και τον ρατσιστή φονιά του Πακιστανού γιατί δεν δίνουν τις φωτογραφίες; Υπάρχει εξήγηση;»
Βεβαίως υπάρχει! Ότι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ είσαστε οι… ιερόδουλοι της κόκκινης βίας και τρομοκρατίας.http://ethnikismos.net

Αδερφός συγκυβερνήτη: Τούρκοι καταδρομείς κατέρριψαν το ελικόπτερο στα Ίμια


Δεκαεπτά χρόνια από τη μοιραία νύχτα της 31ης Ιανουαρίου 1996 στα Ίμια και ο αδερφός του συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που συνετρίβη δίνει τη δική του εκδοχή για τα όσα διαδραματίστηκαν εκείνο το βράδυ.
"Για τη γαλανόλευκη ο Παναγιώτης δεν θα έκανε ποτέ πίσω. Έκανε τον σταυρό του, μάζεψε τα πράγματα που ήθελε να στείλει στην οικογένειά του και ανέβηκε μαζί με τους άλλους δύο ήρωες στο ελικόπτερο.

Γνωρίζαμε ότι δεν θα δείλιαζε σε οποιαδήποτε εντολή. Η πολιτική ηγεσία ήταν που δείλιασε. Δεκαεπτά χρόνια μετά και δεν βρέθηκε κάποιος από τους πολιτικούς εκείνης της περιόδου να μας κοιτάξει στα μάτια και να μας πει την αλήθεια για εκείνο το βράδυ", σημειώνει ο Νίκος Βλαχάκος.
Οι οικογένειες των τριών μελών του πληρώματος, του Χριστόδουλου Καραθανάση, του Παναγιώτη Βλαχάκου και του Έκτορα Γιαλοψού, που είδαν τους ανθρώπους του να χάνονται στο Αιγαίο, αγνοούν ακόμα και σήμερα τις συνθήκες της μοιραίας πτώσης.
Ο Νίκος Βλαχάκος υποστηρίζει ότι σίγουρα υπάρχει δεύτερο άκρως απόρρητο πόρισμα του υπουργείου Άμυνας που περιγράφει τι ακριβώς συνέβη με το ελικόπτερο αλλά δεν δόθηκε ποτέ στη δημοσιότητα.
"Το επίσημο πόρισμα που ανακοινώθηκε τότε ήταν ελλιπέστατο. Στην ύπαρξη δεύτερου απόρρητου πορίσματος πίστευε και ο συγχωρεμένος ο πατέρας μας. Μέχρι και την τελευταία μέρα που έκλεισε τα μάτια του έψαχνε να βρει πώς χάθηκε το παιδί του", σημείωσε.
Μυστήριο γύρω από το ελικόπτερο
Το ελικόπτερο της φρεγάτας "Ναυαρίνο" που σηκώθηκε στις 3.42 τα ξημερώματα εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας για να διαπιστώσει από χαμηλό ύψος με τη χρήση προβολέων την ύπαρξη τούρκων κομάντος στα δυτικά Ίμια βρίσκεται κλειδωμένο στη βάση ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού στον Μαραθώνα.
Ο "μανδύας" μυστηρίου που το περιβάλλει όλα αυτά τα χρόνια είναι ένα από τα βασικά κομμάτια του "σκοτεινού" φακέλου της κρίσης των Ιμίων.
"Το ελικόπτερο θα έπρεπε να είχε μεταφερθεί στη βάση της κατασκευάστριας εταιρείας για να εξεταστεί. Αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθείται παγκοσμίως όταν πέφτει ένα αεροσκάφος, αλλά δυστυχώς στην περίπτωση μας δεν τηρήθηκε. Το γιατί δεν το μάθαμε ποτέ.
Όλες οι ενδείξεις καταλήγουν στο ότι το ελικόπτερο έπεσε από τους Τούρκους καταδρομείς. Η συγκάλυψη από τους πολιτικούς εκείνης της περιόδου μας κάνει ακόμα πιο καχύποπτους.
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαι ειδικός και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι οι τρύπες που εντοπίστηκαν πάνω στο αεροσκάφος προέρχονται από ριπές ή από άλλη αιτία", τονίζει ο αδερφός του ηρωικού υποπλοιάρχου.
Ο Νίκος Βλαχάκος καταλογίζει τεράστιες ευθύνες στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, για την "εμμονή του να σηκωθεί το αεροσκάφος μέσα στη νύχτα και να "φωτίσει" τους Τούρκους καταδρομείς, ενώ το επεισόδιο είχε λήξει".
Ο χειρισμός της κρίσης, έπειτα από την οποία καθιερώθηκαν και γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, δεν τιμά, σύμφωνα με τον ίδιο, τους Έλληνες πολιτικούς εκείνης της περιόδου. Όπως λέει "αν ζούσε ο αδερφός μου ύστερα από εκείνο το βράδυ, θα αισθανόταν ντροπιασμένος".

news247

ΒΙΑΣΕ, ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΚΑΙ… ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!

ISLAM-EU
“Συντόμως και στην Ελλάδα” θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της παρακάτω είδησης που προκαλεί τον τρόμο παγκοσμίως, έχοντας ως φόντο της την ισλαμοποίηση της Ευρώπης. Ως γνωστόν οι ανά την Ευρώπη αλλόφυλοι ισλαμιστές θέτουν ως κύρια διεκδίκηση τους το να διέπονται από το ξεχωριστό δίκαιο του Ισλάμ, την σαρία. Στην Ελλάδα έχουν σημειώσει αρκετές επιτυχίες στο εν λόγω ζήτημα απολαμβάνοντας την ανοχή του ελλαδικού κράτους απέναντι στην εγκληματικότητα τους, ενώ οι αντιπρόσωποι των κοινοτήτων τους αντιμετωπίζονται με όρους ανώτερους από αυτούς που αντιμετωπίζονται οι Έλληνες, αφού παραδείγματος χάριν ο επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ερχόμενος στην Ελλάδα, συναντήθηκε με ΜΚΟ, ενώσεις λαθρομεταναστών, αλλά όχι με ενώσεις Ελλήνων που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Συντόμως και στην Ελλάδα, λοιπόν, θα δούμε ειδήσεις όπως η παρακάτω, αφού ομολογουμένως με δεδομένο τον ενδοτισμό των κυβερνώντων συντόμως η σαρία θα αποτελεί νόμο σε περιοχές της Ελλάδος που πλειοψηφούν οι λαθρομετανάστες ή τουλάχιστον θα διέπει τους μουσουλμάνους ένα διαφορετικό δίκαιο.

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ > «Μακάρι ο Παπανδρέου να είχε ακούσει τον Καραμανλή, τώρα θα ήμασταν καλύτερα»


Μετά τη σκληρή κριτική που του ασκήθηκε για τα όσα είπε για τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιάννης Στουρνάρας -αλλά προφανώς και με άνωθεν εντολή- αναγκάστηκε να τα πάρει όλα πίσω, αφού ο αναβρασμός που προκλήθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έπαιρνε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι αν ο κ. Παπανδρέου δεν είχε επιμείνει στις προεκλογικές του δεσμεύσεις τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά:

«Μακάρι ο κ. Παπανδρέου να είχε εισακούσει την δραματική έκκληση του κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο του 2010, για την λήψη περιοριστικών μέτρων στο Δημόσιο. Αν έπαιρνε μέτρα αμέσως, σίγουρα θα ήταν καλύτεροι οι όροι. Ενδεχομένως να μπαίνουμε σε ένα μνημόνιο με τους όρους της Ιρλανδίας ή της Πορτογαλίας. Ήταν τεράστιο το λάθος του κ. Παπανδρέου να που ενέμεινε αρχικώς στις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Σημειώστε δε – το έχω ξαναπεί – ότι ο κ. Παπανδρέου γνώριζε το έλλειμμα πολύ πριν από τις εκλογές.»

Παράλληλα, ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα το 2013 και θα επιστρέψει στην ανάκαμψη το επόμενο έτος , σημειώνοντας μάλιστα πως κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διόρθωση ορισμένων αδικιών σε περίπτωση που το πλεόνασμα αποδειχθεί μεγαλύτερο του στόχου.

«Εάν το πλεόνασμα αποδειχθεί μεγαλύτερο του στόχου, έχουμε ήδη συμφωνήσει το 70% της υπέρβασης να το διοχετεύσουμε είτε σε κοινωνικές παροχές είτε σε μείωση φόρων», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας, προειδοποιώντας ωστόσο κατά τυχόν «υπεραισιοδοξίας».

Παρά ταύτα, ερωτηθείς για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες λόγω του μπαράζ φόρων, ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε πως, δίχως να παραγνωρίζει τις «δυσκολίες του κόσμου», «τούτη την ώρα δεν γίνεται διαφορετικά», καθώς η χώρα μας οφείλει να καλύψει έως το 2014 «τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό μίας ολόκληρης δεκαετίας».

newpost

Δημοσκοπήσεις, δημοσκοπήσεις, δημοσκοπήσεις... - Άρθρο του Ν.Γ. ΜιχαλολιάκουΣταθερά 3η πολιτική δύναμη της χώρας η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Περίεργα παιχνίδια από κόμματα, εταιρείες και ΜΜΕ
"Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης το μόνο που κατάφερε να διαμορφώσει ένα σταθερό και αυξανόμενα ακροατήριο είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, η οποία "μονιμοποιείται" ως τρίτο κόμμα" 
ΤΟ "ΒΗΜΑ" ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013
Μία πλημμύρα δημοσκοπήσεων είδε το φως της δημοσιότητας σε τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες την εβδομάδα που πέρασε. Το ερώτημα που εύλογα τίθεται είναι προς τι αυτή η εμμονή, αφού δεν ευρισκόμεθα σε προεκλογική περίοδο; Τα πάντα καταδεικνύουν ότι εξαιρώντας την περίπτωση συγκλονιστικών διεθνών γεγονότων παγκοσμίου σημασίας δεν πρόκειται να προκληθούν για εσωτερικούς λόγους στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα εκλογές. Πρόκειται, λοιπόν, για μία μάχη εντυπώσεων για την οποία διατίθενται πάρα πολλά χρήματα και αυτό αποδεικνύει το ότι "λεφτά υπάρχουν" για τα μικροπολιτικά παιχνίδια των εξουσιαστών.
Από όλες αυτές τις δημοσκοπήσεις (από τις περισσότερες τουλάχιστον) προκύπτει άνοδος της Ν.Δ. οριακή, αλλά άνοδος, η οποία όμως άνοδος οφείλεται στις εντυπώσεις, οι οποίες καλλιεργούνται ότι φάνηκε φως στο σκοτεινό τούνελ της οικονομικής και κοινωνικής κρίσεως, αλλά είναι βέβαιον ότι ο χρόνος δεν θα δικαιώσει αυτούς οι οποίοι σήμερα κυβερνούν, δηλαδή την Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ. Μαζί με την άνοδο της Ν.Δ. υπάρχει και μία φαινομενική άνοδος και του ΠΑΣΟΚ και σε κάποιες δημοσκοπήσεις και της ΔΗΜΑΡ (εδώ γελάει κάθε πικραμένος…), οι οποίες δεν έχουν καμμία σχέση με την πραγματικότητα. Το μέλλον του ΠΑΣΟΚ θα είναι ένας ατέλειωτος κατήφορος, ενώ εις ό,τι αφορά την ΔΗΜΑΡ, είτε θα απορροφηθεί από ένα νέο κεντροαριστερό πολιτικό σχήμα, είτε θα παλέψει σκληρά για να περάσει το όριο του 3% στις προσεχείς εκλογές.
ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ Ν. Δ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η άνοδος της Ν.Δ. δεν συνοδεύεται στις περισσότερες δημοσκοπήσεις από πτώση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, που αποτελεί και τον ευσεβή πόθο του "think tank" της Ν.Δ., αλλά και πολλών παραγόντων εντός και εκτός Ελλάδος.
Ταυτόχρονα με την άνοδο της Ν.Δ. έχουμε και πτώση του ΣΥΡΙΖΑ. Πτώση, η οποία οφείλεται τόσο σε "δεξιές" διαρροές, όσο και σε αριστερές. Οι "δεξιές" διαρροές οφείλονται στην ανάδειξη του ακροαριστερού προφίλ του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα και των τρομοκρατικών επιθέσεων και οι αριστερές από τα ταξίδια του Αλέξη σε Γερμανία, στη χώρα του Μπάρμπα Σαμ και ακόμη και σε αυτό το ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Όμως, η έκπληξη είναι άλλη. Ότι τις μεγαλύτερες τις διαρροές δεν τις υφίσταται ο ΣΥΡΙΖΑ προς την Ν.Δ., αλλά προς την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και αυτό δείχνει ότι το 27% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου ήταν περιστασιακό. Αυτό σαν απάντηση στους πληρωμένους κονδυλοφόρους, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η ψήφος στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αλλά και τα ποσοστά τα οποία λαμβάνει στις δημοσκοπήσεις δεν έχουν το… παραμικρό Ιδεολογικό και πολιτικό περιεχόμενο.
Και που δεν πήγαν οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ για να μαζέψουν τους πολυπόθητους συντηρητικούς ψήφους, οι οποίοι θα τους φέρουν ΚΟΝΤΆ στην αυτοδυναμία ή έστω σε μια ξεκάθαρη πρωτιά. Από την Αρχιεπισκοπή μέχρι το Ινστιτούτο Λεβί και τους ύμνους στον Ομπάμα! Και από τον Σόιμπλε μέχρι το ΔΝΤ... Όλα αυτά αφού προηγουμένως είχε πραγματοποιηθεί το ταξίδι φιάσκο στην Λατινική Αμερική. Η προσδοκία της εξουσίας είναι γλυκιά, αλλά εκτίμηση δική μας είναι ότι δεν φτάνει προκειμένου να κρατήσει ενωμένα μέχρι τις εκλογές όλα αυτά τα ετερόκλητα στοιχεία, τα οποία συναπαρτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ(βλέπε «συνιστώσες» και αριστερό ρεύμα) και που αποτελούνται από πράσινα μέχρι χθες λαμόγια, κρατικοδίαιτα κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ, μέχρι σκληρούς αριστεριστές, μαοϊκούς, σταλινικούς και τροτσκιστές...
Είναι βέβαιο ότι ο χρόνος δεν δουλεύει για τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το ξέρουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι και όσο αργότερα γίνουν οι εκλογές, τόσο περισσότερο πιθανή θα είναι η διάσπαση. Η διαρροή ήδη άρχισε...
Η ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΠΤΩΣΗ, ΜΙΑ ΟΡΙΑΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Εις ό,τι αφορά το ΚΚΕ παρουσιάζει μία μικρή άνοδο, για εμάς φυσιολογική, αφού μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου έχασε σχεδόν την μισή του δύναμη προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διεκδικούσε την εξουσία. Ένα μέρος από αυτούς, φυσιολογικά, επιστρέφουν.
Αναμενόμενη η κρίση στους Ανεξάρτητους Έλληνες, το κόμμα του Πάνου Καμμένου. Όλους αυτούς τους μήνες δεν κατόρθωσε να διαμορφώσει καμμία συγκροτημένη ιδεολογική και πολιτική πρόταση, παρά μόνο γενικότητες άνευ ουσίας. Αναμενόμενη, λοιπόν, η πτώση σύμφωνα με την δική μας Ιδεολογική και πολιτική οπτική, αφού πολιτικό Κίνημα το οποίο δεν διαθέτει κάποια σαφή όρια, μοιραίο είναι να γνωρίσει με την πάροδο του χρόνου τον νόμο της φθοράς. Έτσι, λοιπόν, σήμερα, σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις, από το πάνω από 10% που πήρε στις εκλογές της 6ης Μαΐου σήμερα βρίσκεται το μισό της δυνάμεώς του. Δεν πρέπει βέβαια στο σημείο αυτό να παραλειφθεί η επισήμανση ότι όλους αυτούς τους μήνες, σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο, δεν προχώρησε σε καμμία σοβαρή οργανωτική διάρθρωση.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αρμόδιας πολιτικής μας επιτροπής, ασφαλώς στην πτώση του εν λόγω πολιτικού σχηματισμού ρόλο έπαιξε και η σε πολλές περιπτώσεις υπόγεια πολεμική της Ν.Δ., η οποία όμως βρήκε πρόσφορο έδαφος και καμμία ιδεολογική αντίσταση, προκειμένου να επιτύχει τον σκοπό της, όσο και η εντελώς τυχοδιωκτική από πολιτικής απόψεως εκφρασθείσα πρόθεση για συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως, πάντοτε ρόλο παίζουν και τα πρόσωπα. Εάν δεν το πιστεύαμε αυτό και πιστεύαμε ότι την πολιτική την διαμορφώνουν οι οικονομικές ή κοινωνικές συγκυρίες, τότε δεν θα ήμασταν Εθνικιστές, θα ήμασταν φιλελεύθεροι ή μαρξιστές.
Ας έλθουμε στην Χρυσή Αυγή. Σας θυμίζουμε ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) πριν τις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 της έδιναν οι εταιρείες από 3,4 έως 5% το πολύ… Σε όλες τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, στις οποίες αναφερθήκαμε παραπάνω, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι σταθερά η τρίτη πολιτική δύναμη με διψήφιο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου, το οποίο αρχίζει από 11% και φθάνει ή ξεπερνά και το 15%!
«Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ!»
Εάν ήμασταν ένα Κίνημα με παλαιοκομματική νοοτροπία, όλη μας η προσοχή θα ήταν στραμμένη στην ανάλυση αυτών των ποσοστών, προκειμένου να επιτύχουμε ένα ακόμη καλύτερο ψηφοθηρικά αποτέλεσμα. Όμως, όσο και εάν δεν το πιστεύουν αυτό εχθροί και φίλοι, δεν είναι για εμάς αυτό το ζητούμενο. Αυτό που προέχει είναι το Κίνημα μας να παραμείνει δυναμικά στον χρόνο και για να συμβεί αυτό ΠΡΕΠΕΙ προπαντός να αποκτήσει (όσο αυτό είναι δυνατόν…) ισχυρές ιδεολογικές και πολιτικές βάσεις στον λαό. Χρησιμοποιώ την έκφραση «όσο αυτό είναι δυνατόν», γιατί δεν είναι δυνατόν και δεν συνέβη ποτέ η πλειοψηφία ενός λαού να ψηφίζει με Ιδεολογικά κριτήρια και όποιος το λέει αυτό είτε ευρίσκεται εκτός πολιτικής πραγματικότητας, είτε είναι ένας πολιτικός απατεώνας. Για εμάς, λοιπόν, προέχει η διαμόρφωση ενός μεστού και λιτού Ιδεολογικού λόγου ικανού να αγκαλιάσει όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες και η τυποποίηση μιας πολιτικής προτάσεως, η οποία δεν θα είναι ένα ευχολόγιο με σκοπό περισσότερους ψήφους, αλλά η περιγραφή μίας εφικτής προσπάθειας του Έθνους στον αγώνα του για επιβίωση και ανέλιξη. Αυτό που προπαντός  μας ενδιαφέρει είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να περάσει στην Λαϊκή Κοινότητα το ΑΛΗΘΙΝΟ Ιδεολογικό και πολιτικό της στίγμα ενάντια στην δαιμονολογία, τον αποκλεισμό και την προπαγάνδα του καθεστώτος.

'Κυβέρνηση, ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσουν τι θα κάνουν με τέτοιους τύπους' > Ο ύποπτος… «στρατάρχης» Αθηνών κ. Ασλάμ


Ποιος είναι άραγε αυτός ο κύριος από το Πακιστάν που έχει το θράσος να μας απειλεί με πόλεμο και δεν βρέθηκε κανείς να του κόψει «τον βήχα»; Ποιος νομίζει ότι είναι αυτός που έχει την εντύπωση ότι για πολύ ακόμη θα εξακολουθήσει να υποδαυλίζει εντάσεις που θα μπορούσαν να ξεφύγουν από τον έλεγχο, χωρίς το ελληνικό κράτος να αποδεικνύει τον ελάχιστο σεβασμό στον εαυτό του εξουδετερώνοντάς τον με συνοπτικές διαδικασίες (για τη δράση του μιλάμε…);

Κυβέρνηση, ΕΥΠ και Αστυνομία κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσουν τι θα κάνουν με τέτοιους τύπους σε πιο μόνιμη βάση και κάτι χαζοχαρούμενοι ψευδο-κουλτουριάρηδες που έχουν εξελιχθεί σε υπασπιστές του καθένα που θέλει να σπείρει το χάος στη χώρα εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς, δεν μπορούν για πάντα να αποτελούν το άλλοθι για την αδράνεια του συστήματος…

Όποια πολιτική δύναμη κρύβεται από πίσω έχοντας υιοθετήσει – μέσα στη συλλογική βλακεία που τη μαστίζει – τέτοιους τύπους που σε άλλες χώρες απλώς δεν θα ζούσαν αν έκαναν τα ίδια, θα πρέπει να εκτεθεί και ας αποφασίσει ο ελληνικός λαός που τόσο των επικαλούνται όλοι, εάν τέτοιοι τύποι θα πρέπει να γίνονται ανεκτοί ή όχι.

Διώκεται ποινικά όποιος μιλάει για την κυβέρνηση δωσίλογων…Μία ανάρτηση στο διαδίκτυο ήταν αρκετή για να παραπεμφθούν στο επταμελές πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Χανίων και Κεφαλληνίας. Συγκεκριμένα, ο ένας εκ των δύο εισαγγελέων ανήρτησε πριν από λίγο καιρό στο διαδίκτυο επιστολή με την οποία επικρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ η συνάδελφος του φέρεται να επικρότησε την επίμαχη επιστολή. Επειδή όπως έχουμε εκφράσει πολλάκις στην Ελλάδα μόνο δημοκρατία δεν έχουμε και η ελευθερία του λόγου (για μερικούς) είναι ανεπίτρεπτη, σε βάρος των δύο εισαγγελικών λειτουργών τον Νοέμβριο του 2012 ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε διατάξει προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα. Οι κατηγορίες ήταν: ανάρμοστη προς την ιδιότητα του δικαστικού λειτουργού συμπεριφορά, φρασεολογία ξένη προς τις παραδόσεις του δικαστικού σώματος, του δημοκρατικού πολιτεύματος, της Βουλής, αλλά και των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας. Παράλληλα, λόγω απλά της συμφωνίας με τον συνάδελφο της, η Εισαγγελέας Κεφαλληνίας αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες (απρεπή συμπεριφορά, εκτός υπηρεσίας κ.λπ.).

Προπαγάνδα σε βιβλίο των αγγλικών της Α’ Γυμνασίου για το chipaki. Η Εκκλησία ακούει ή κοιμάται;


Απροκάλυπτη προπαγάνδα υπέρ της εμφύτευσης chip σε άνθρωπο περιέχεται σε ενότητα προτεινόμενου βιβλίου για εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας της Α’ Γυμνασίου όπου μάλιστα η διαδικασία του χαράγματος παρουσιάζεται ως κάτι το φυσιολογικό.
Επίσης, εξ ίσου ύπουλα και ραδιούργα ο νεαρός πιτσιρικάς μας ενημερώνει ότι δεν πόνεσε καθόλου ενώ παρουσιάζει τον εαυτό του ως παντοδύναμο αφού πλέον με αυτό μπορεί να κάνει τα πάντα.

Κι ενώ ο νεαρός μπορεί να κάνει τα πάντα, η Ελλαδική Εκκλησία πέρα από το να κοιμάται όρθια, μπορεί να μας ενημερώσει για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί; 

Σαν σήμερα το 1843 έφυγε ο Γέρος του ΜοριάΣαν σήμερα το 1843 έφυγε ο Γέρος του Μοριά
Όταν αποφασήσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε: «Που πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;», αλλά , ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση.
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης - Από την ομιλία του στην Πνύκα
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες μορφές της Επαναστάσεως του 1821. Γεννήθηκε στις 3 Απριλίου του 1770 στο Ραμαβούνι Μεσσηνίας και ήταν ο γιός του Κωνσταντή που πήρε μέρος στην ένοπλη εξέγερση του 1770 και έδωσε το Αίμα του για την Πατρίδα στον πύργο της Καστανίτσας. Γόνος Ηρώων ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης εισχώρησε στα σώματα των κλεφτών της Πελοποννήσου και έγινε καπετάνιος μόλις στα 15 του χρόνια.
Ως απεσταλμένος της Φιλικής Εταιρίας σήκωσε στη Μάνη την Σημαία της Επαναστάσεως την 23η Μαρτίου του 1821 και τα επόμενα χρόνια πρωταγωνίστησε στις περισσότερες εκ των μαχών που δώσανε οι πρόγονοι μας «υπέρ πίστεως και πατρίδος».
Η Μάχη του Βαλτετσίου όπως περιγράφηκε από το δημοτικό τραγούδι
"Τι έχεις, καημένε κόρακα, που σκούζεις και φωνάζεις;
Μήπως διψάς για αίματα, για τούρκικα κεφάλια;
Πέρασε από τα Τρίκορφα και σύρε στο Βαλτέτσι,
όπου είν' ο τόπος δυνατός και δυνατά ταμπούρια,
εκεί θα βρεις τα αίματα, τα τούρκικα κεφάλια,
Τρία μπαϊράκια κίνησαν από μέσα από τη χώρα,
το ένα πάει στα Τρίκορφα, τ' άλλο στους Αραχαμίτες,
κι αυτός ο Κεχαγιάμπεης πηγαίνει στο Βαλτέτσι.
Ο Κυριακούλης του μιλάει κι ο Μπεζαντές του λέει:
"Πού πας, βρε Κεχαγιάμπεη, τ' Αλή πασά κοπέλι;
Εδώ δεν είναι Κόρινθος, δεν είναι Πέρα Χώρα,
δεν είναι τ' αργίτικα κρασιά, του Μπέλεση τα κριάρια.
Εδώ είν' ορδή Καρύταινας, μανιάτικο ντουφέκι,
Κολοκοτρώνης αρχηγός με το Μαυρομιχάλη".
Αφήστε τα ντουφέκια σας και βγάλτε τα σπαθιά σας
βάλτε τους Τούρκους εμπροστά, σαν πρόβατα, σαν γίδια".
Λίγο καιρό μετά την μάχη του Βαλτετσίου ο Γέρος του Μοριά, ύστερα από επική μάχη έναντι σε υπέρτερες τουρκικές δυνάμεις μπαίνει θριαμβευτής στην Τριπολιτσά. Εντός των τειχών βρίσκονται χιλιάδες εχθροί της Ελλάδος. Τούρκοι και Εβραίοι παρατάσσονται εναντίον των Ελληνικών Στρατιών, μα εις μάτην… Ο Γέρος του Μοριά είναι ασταμάτητος και μπαίνει στην πόλη με ελάχιστες απώλειες, εξαπολύοντας τις φλόγες της Νεμέσεως από τον Θεό των Ελλήνων απέναντι στους εχθρούς της Ελλάδας. Στην πολιορκία της Τριπολιτσάς αναφέρεται και ο «Ύμνος εις την Ελευθερία» του Διονυσίου Σολωμού, περιγράφοντας με απόλυτη ακρίβεια και ποιητική ομορφιά τον σφοδρό αγώνα των Ελλήνων για Ελευθερία.

ΗΠΑ: Θερμό επεισόδιο με την Τουρκία σε περίπτωση ανακήρυξης ΑΟΖ στο Αιγαίο


Την εκτίμηση της Ουάσιγκτον ότι η ανακήρυξη ΑΟΖ και οι έρευνες υδρογονανθράκων στο Αιγαίο θα προκαλέσουν θερμό επεισόδιο με την Τουρκία μετέφερε ο Eric Rubin, βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών του State Department στη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα. Η αποκάλυψη των αμερικανικών εκτιμήσεων (ή νουθεσιών) έγινε από τον προέδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε κλειστή ενημέρωση περιορισμένου αριθμού μελών του κόμματος την προηγουμένη Τετάρτη.
Σύμφωνα με σημερινό άρθρο του Αθανάσιου Έλλις στην Καθημερινή, η Ουάσιγκτον δηλώνει αντίθετη με την κατάθεση συντεταγμένων και την προβολή χαρτών, αλλά δεν τάσσεται απαραίτητα κατά της διενέργειας γεωτρήσεων (drill, if you have to, but no maps), ιδιαίτερα σε περιοχές που δεν προκαλούν τριβές, όπως στο Ιόνιο ή νότια της Κρήτης. Αντίθετα, στο Αιγαίο και προς Ανατολάς ζητούν αυτοσυγκράτηση και συνεννόηση με άλλα «εμπλεκόμενα μέρη». Υπενθυμίζεται ότι το 2010 ο τότε ειδικός απεσταλμένος του State Department για την ενέργεια στην Ευρασία, Richard Morningstar, είχε προτείνει ευθέως την συνεκμετάλλευση των όποιων πηγών ενέργειας υπάρχουν σε «αμφισβητούμενες» περιοχές του Αιγαίου.

strategyreports

ΟΙ ΕΙΚΟΣΑΧΡΟΝΟΙ "ΠΥΡΗΝΕΣ" ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦΠώς έπεσαν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι «Πυρήνες της Φωτιάς»
Εικοσάχρονοι οι τρομοκράτες με τα καλάσνικοφ
Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.protothema.grΣτον ανακριτή Κοζάνης οδηγήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι τέσσερις δράστες της διπλής ληστείας που έγινε χθες το πρωί σε τράπεζες, στο Βελβενδό, εκ των οποίων οι δύο καταζητούνταν για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους συλληφθέντες είναι φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου που μάλιστα ήταν ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του. Ο συλληφθείς είχε κληθεί και στη δίκη των δύο αστυνομικών για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου ως βασικός μάρτυρας, αλλά τελικά δεν κατάφερε να καταθέσει. Από τότε τα ίχνη του χάθηκαν, μέχρι την Παρασκεύη που συνελήφθη στο Βελβεντό.

Τα αποτελέσματα των βαλλιστικών  εξετάσεων στα τρία καλάζνικοφ και  στα τρία πιστόλια, αλλά  -κυρίως- τι θα δείξουν τα εγκληματολογικά  εργαστήρια της Ασφάλειας στα  ευρήματα που κατασχέθηκαν στο «ασθενοφόρο» που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους, οι ληστές της διπλής επίθεση στο Βελβεντό, περιμένουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής για να ξετυλιχθεί το κουβάρι της υπόθεσης. 

Την ίδια ώρα, πέντε οχήματα που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα  στην περιοχή λίγη ώρα μετά τη ληστεία στο ταχυδρομείο και την τράπεζα γίνονται φύλλο και φτερό σε μια προσπάθεια να βρεθούν πολύτιμα στοιχεία που θα δείξουν νέα πρόσωπα. Εκτός από τα παραπάνω οχήματα εξετάζεται και το βανάκι που είχαν μετατρέψει σε ασθενοφόρο οι δράστες και μέσα στο οποίο βρέθηκαν τρία καλάζνικοφ και τρία πιστόλια. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής επικρατεί αισιοδοξία πως οι 4 συλληφθέντες θα ανοίξουν το δρόμο για την εξιχνίαση της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο «The Mall». Ίσως το μυστικό να κρύβεται στο όσα κατέγραψαν οι κάμερες στα δυο τραπεζικά υποκαταστήματα στην κωμόπολη της Κοζάνης, τα οποία συγκρίνονται με τις εικόνες με κατέγραψαν οι 500 καμέρες του εμπορικού κέντρου. 

ΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Τι πραγματικά συνέβη με το "ΠΝ21" στα Ίμια; - Επικρατέστερη πλέον η εκδοχή της κατάρριψης


Δεκαεπτά χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων και την τραγική κατάληξη της πτώσης του ελικοπτέρου "ΠΝ 21", οι αιτίες της πτώσης, όχι απλά παραμένουν αδιευκρίνιστες, αλλά ενισχύεται από τα γεγονότα το ενδεχόμενο κατάρριψής του από τουρκικά πυρά που έβαλλαν είτε οι καταδρομείς είτε ένα από τα τουρκικά πλοία της περιοχής.
Το ελικόπτερο ανελκύστηκε, τις πρώτες ώρες της ανέλκυσης διέρρευσε ότι βρέθηκε η άτρακτος "κόσκινο" από τις σφαίρες και εν συνεχεία ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Γεράσιμος Αρσένης ανακοίνωσε ότι "Δεν ήταν τρύπες από σφαίρες, ήταν από τα πριτσίνια που είχαν ξεκολλήσει όταν συγκρούστηκε με την θάλασσα ιαι εν συνεχεία βυθίστηκε με αποτέλεσμα η πίεση να τα ξεκολλήσει".
Μέχρι σήμερα αυτή είναι η επίσημη εκδοχή. Είναι έτσι;
Πόσο πιθανό είναι οι Χριστόδουλος Καραθανάσης, του Παναγιώτης Βλαχάκος και του Έκτορα Γιαλοψός να έχασαν τη ζωή τους σε ένα απλό αεροπορικό ατύχημα μέσα σε μια πολεμική κρίση; Η αλληλουχία των γεγονότων δείχνει ότι οι περισσότερες πιθανότητες ανήκουν στην εκδοχή είναι να έχει καταρριφθεί το εικόπτερο.
Αν αναλύσουμε το ημερολόγιο του ΓΕΕΘΑ που αποκάλυψε το defencenet.gr, σε συνδυασμό με την επικοινωνία της φρεγάτας που εξέπεμψε το ελικόπτερο, λάβουμε υπ'όψιν τις εντολές που είχαν οι Τούρκοι καταδρομείς να καταρρίψουν οποιοδήποτε ελληνικό ελικόπτερο επιχειρούσε να προσγειωθεί: Από την κίνηση του "ΠΝ21" όπως αποκαλύπτεται στο ημερολόγιο του ΓΕΕΘΑ εύκολα τα μέλη της ομάδας των Τούρκων καταδρομέων θα έβγαζαν το συμπέρασμα ότι το ελικόπτερο είτε επιχειρούσε να προσγειωθεί, εείτε να πολυβολήσει την ομάδα.
Μην ξεχνάμε ότι μέσα στη νύχτα δεν φαινόταν τι ελικόπτερο ήταν, αν ήταν επιθετικό  ΑΗ-64Α Apache, αν ήταν μεταφορικό UH-1H ή αν ήταν ελικόπτερο φρεγάτας, δηλαδή απλό ανθυποβρυχιακό.
Αυτό θα έπρεπε όμως να το είχε σκεφθεί και η ελληνική πλευρά, δηαδή ο Κ/Σημίτης, όταν απαιτούσε να κάνει ένα ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο αποστολή ναγνώρισης επάνω από καταληφθέν ελληνικό έδαφος με μια ομάδα τούρκων καταδρομέων από κάτω, με το δάκτυλο στην σκανδάλη.
Στις 04.25΄ π.μ. η «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» F461 αναφέρει ότι έχει ήδη απογειώσει το ελικόπτερο της AB-212ASW «ΠΝ21» που αυτή τη στιγμή βρίσκεται πάνω από τη νησίδα και αναμένει την αναφορά των αποτελεσμάτων της αναγνώρισης από το πλήρωμά του.
Στις 04.26΄ π.μ. η ίδια φρεγάτα αναφέρει ότι το ελικόπτερο δεν έχει εντοπίσει ακόμη τίποτα.
Στις 04.28΄ π.μ. η φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» F461 αναφέρει ότι βρέχει στην περιοχή, η ορατότητα είναι χαμηλή και το ελικόπτερο προσπαθεί να εντοπίσει οτιδήποτε.
Στις 04.29΄ π.μ. το ΓΕΝ γνωστοποιεί στη φρεγάτα ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναμένει την άμεση ενημέρωσή του για τα αποτελέσματα της αναγνώρισης του ελικοπτέρου.
Στις 4.47΄ π.μ. η φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» F461 αναφέρει ότι το ελικόπτερο έχει μέχρι στιγμής εκτελέσει τέσσερις διελεύσεις πάνω από τη νησίδα σε ύψος 40-50 μέτρων, με αρνητικά αποτελέσματα εντοπισμού ατόμων.
Στις 04.50΄ π.μ. η φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» F461 αναφέρει ότι το ελικόπτερο εντόπισε άτομα πάνω στη Δυτική Ίμια και ότι πρόκειται για 10 περίπου Τούρκους καταδρομείς. Αμέσως μετά την επιβεβαίωση της παρουσίας Τούρκων στη νησίδα, ο Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Λυμπέρης εισηγήθηκε τρεις λύσεις στην πολιτική ηγεσία της χώρας.
Προσέξτε: Έχει κάνει τέσσερις διελεύσεις με τον προβολέα και έρχεται η μοιραία πέμπτη διέλευση. Τι σημαίνει πέντε διελεύσεις για τους αμυνόμενους Τούρκους καταδρομείς που έχουν την ψυχολογία κατάληψης ξένου εδάφους; Πιθανή στοχοποίηση ή αναζήτηση κατάλληλου χώρου προσγείωσης από εχθρικό ελικόπτερο.
Ας έρθουμε στη θέση των Τούρκων καταδρομέων ή των κυβερνητών στα τουρκικά πλοία που έχουν αναλάβει να προστατέψουν τους καταδρομείς και βλέπουν ένα ελληνικό ελικόπτερο να πραγματοποιεί επανειλειμμένες διελεύσεις επάνω από την ομάδα των καταδρομέων τους.
Οι ΟΥΚάδες στην ανατολική Ίμια λένε ότι δεν άκουσαν πυροβολισμούς. Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να άκουγαν με την αέρα να είναι βορειοανατολικός και να λυσσομανά; Ούτε το πλήρωμα του ελικοπτέρου δεν πρέπει να κατάλαβε όταν εβάλλοντο.
Και ξαφνικά το ελικόπτερο χάνεται. Να πούμε ότι ο δείκτης ταχύτητας βρέθηκε κολλημένος στους 120 κόμβους. Πολύ υψηλή ταχύτητα για τέτοιες συνθήκες. Ταχύτητα αποφυγής εμπλοκής, όχι πλεύσης και επιστροφής στη βάση του με τέτοιες καιρικές συνθήκες.
Ας δούμε και την επικοινωνία φρεγάτας και ΕΘΚΕΠΙΧ εκείνων των τελευταίων στιγμών
Ωρα 5.04 ΓΕΝ: Το ελικόπτερο να επιστρέψει.
Ωρα 5.05 ΝΑΥΑΡΙΝΟ: Εχω απώλεια επαφής με το ελικόπτερο. Τελευταία του αναφορά EMERGENCY – EMERGENCY 1,5 μίλι βόρεια από το σημείο του ενδιαφέροντος.
Στις 5.07 ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Δημήτρης Σπυρίδων ενημερώνεται ότι ο ΣΑΜ δεν έχει στο ραντάρ του το ελικόπτερο και ότι το καλεί, δεν του απαντάει και ότι ακούει τη φρεγάτα YAVUZ να το καλεί.
Ωρα 5.13 ΓΕΝ: Ερωτηματικό: Εχετε επικοινωνίες;
Ωρα 5.14 ΝΑΥΑΡΙΝΟ: Αρνητικό
Ωρα 5.14 ΓΕΝ: Ερωτηματικό. Εάν αποκτήσατε κάποια στιγμή επικοινωνία.
Ωρα 5.15 ΝΑΥΑΡΙΝΟ: Τον ακούσαμε που έκανε μια κλήση μόνο.
Ωρα 5.16 ΓΕΝ: Τον έχετε στα Ρ/Ε;
Ωρα 5.16 ΝΑΥΑΡΙΝΟ: Αρνητικό.
Ωρα 5.24 ΓΕΝ: Το EMERGENCY τι ήταν;
Ωρα 5.24 ΝΑΥΑΡΙΝΟ: MASTER CAUTION EMERGENCY
Το ελικόπτερο καταπέφτει, σκοτώνοντας τους τρεις επιβαίνοντες αξιωματικούς: Αντιπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο, Σημαιοφόρο Έκτορα Γιαλοψό.
Στις 06:10 το πρωί, οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών, Γ. Αρσένης και Θ. Πάγκαλος, ανακοινώνουν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας με προσωπική παρέμβαση του Προέδρου των ΗΠΑ Clinton και του διαμεσολαβητή R. Holbrooke. Οι ελληνικές δυνάμεις αποχωρούν από τα Ίμια παίρνοντας μαζί και την ελληνική Σημαία. Το ίδιο πράττουν και οι Τούρκοι καταδρομείς (no flags, no ships, no troops).
Δηλαδή ακόμα και να είχε καταρριφθεί το ελικόπτερο η ελληνική πλευρά είχε συμφωνήσει σε πλήρη απεμπλοκή.
Να πούμε ότι τα συντρίμμια του ελικοπτέρου ουδέποτε στάλθηκαν στην κατασκευάστρια εταιρεία προς έρευνα, ούτε κλήθηκαν εκπρόσωποι της εταιρείας να γνωματεύσουν τι ήταν αυτό το "MASTER CAUTION" και από που προκλήθηκε. Οι ελικοπτεράδες, ειδικά της Αεροπορίας Στρατού ξέρουν ότι αν βληθούν και κτυπηθούν καίρια υποσυστήματα του ελικοπτέρου τους, η πρώτη ένδειξη είναι το κόκκινο λαμπάκι του "MASTER CAUTION". Τα συντρίμμια βρίσκονται καλά φυλαγμένα στη βάση του Ναυτικού και κανείς δεν έχει πρόσβαση σε αυτά...
τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΥΤΗ ! είναι σημαία

ΦΩΤΟ-Μια τεράστια ελληνική σημαία
Μια τεράστια Ελληνική σημαία εμβαδού 100 τ.μ. έφτιαξαν οι νέοι των Προμάχων Αλμωπίας στην κορυφογραμμή του χωριού, που βρίσκεται στον νομό Πέλλας. Όλα οργανώθηκαν μέσω της ομάδας των νέων στο διαδίκτυο, και με την νεανική τους ορμή, κατάφεραν να εντυπωσιάσουν άπαντες. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και τα παιδιά με συλλογικότητα κατάφεραν να σχηματίσουν την γαλανόλευκη , η οποία διακρίνεται από χιλιόμετρα. Για να το πετύχουν , εργάστηκαν σκληρά δυο Κυριακές συλλέγοντας βράχους  και τοποθετώντας τους  στο συγκεκριμένο σημείο...   Δείτε τις φωτογραφίες>>

Δικαστική απόφαση-σταθμός: Δεν θα πληρώσουν οι λαοί τις τράπεζες. Του Ερίκ Τουσέν ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/blog-post_8308.html#ixzz2JpU2SDbo
Με ικανοποίηση χαιρετίζουμε την απόφαση του δικαστηρίου της ΕΖΕΣ (Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών), η οποία απορρίπτει όλες τις καταγγελίες που κατατέθηκαν από τις Κάτω Χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο κατά της Ισλανδίας στην υπόθεση «Icesave» | 1 |, σημειώνει σε άρθρο του ο Ερίκ Τουσέν, της οργάνωσης CADTM, (Επιτροπή για την κατάργηση του χρέους του Τρίτου Κόσμου)


Η απόφαση καθιστά σαφές ότι δεν είναι ευθύνη της χώρας στην οποία μια τραπεζική εταιρεία έχει την έδρα της να καλύπτει τα έξοδα των εγγυήσεων του τραπεζικού της συστήματος, καθώς και ότι ο μηχανισμός του δίχτυ ασφαλείας πρέπει να χρηματοδοτείται από τις ίδιες τις τράπεζες.
Αυτό επιβεβαιώνει εμμέσως ότι η διαδικασία της κανονικής εκκαθάρισης, όπως αυτή εφαρμόστηκε στη περίπτωση της «Landsbanki» (μητρική της Icesave) είναι τελείως ορθή, όταν μια τράπεζα, ακόμα και χαρακτηρισμένη ως «TBTF» (too big to fail, πολύ μεγάλη για να πέσει ), έχει περισσότερα χρέη από τα περιουσιακά στοιχεία της.
Όμοια πρέπει να είναι η περίπτωση των περισσότερων μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών, αν τα τοξικά στοιχεία ενεργητικού στους ισολογισμούς τους καταγράφονταν στην πραγματική τους αξία.
Είναι το αντίθετο από αυτό που έχει καθιερωθεί, από το 2007 και την αρχή των επαναλαμβανόμενων χρηματοπιστωτικών κρίσεων, για να σωθούν οι μεγαλομέτοχοι των τραπεζών με τις πλάτες της κοινότητας.
Οι κυβερνήσεις των βιομηχανικών χωρών έδωσαν την εγγύηση τους προς τις τράπεζες στο χείλος της χρεοκοπίας των χωρών τους, χωρίς αιτιολόγηση, χρησιμοποιώντας δημόσια κονδύλια για τη διευκόλυνση των ταμειακών ροών των τραπεζών.
Την ίδια στιγμή, οι κυβερνώντες άρχισαν να σφυρηλατήσουν την ιδέα ότι το φταίξιμο άνηκε στο πληθυσμό. Αυτή η εκστρατεία είχε και έχει ως στόχο να πείσει τους πολίτες ότι πρέπει να αποδέχονται τις μειώσεις στους μισθούς τους, την υποβάθμιση της κοινωνικής κάλυψης, την αύξηση της ανασφάλειας και την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας.
Οι λαοί δεν ευθύνονται και δεν συμφωνούν με τα μέτρα λιτότητας που τους επιβάλλονται.
Η απόφαση αυτή αποδεικνύει τη νομιμότητα της γνώμης των λαών και ως εκ τούτου αποδείχνει τον μη νομιμοποιημένο χαρακτήρα αυτών των μέτρων λιτότητας.
Το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα εξακολουθεί να κρατά την αναπνοή του, περιμένοντας την ημέρα που τα τοξικά στοιχεία του ενεργητικού του θα ωριμάσουν και δεν θα μπορεί πλέον να κρυφτούν.
Τότε, θα ζητηθεί (ή μάλλον διαταχθεί) από τον πληθυσμό να το διασώσει και πάλι.
Οι κυβερνήσεις, μέσω των δομών που έχουν εφαρμοστεί έκτοτε, θα αναζητήσουν από τις χρηματοπιστωτικές αγορές να δανειστούν τα ίδια τα δικά τους χρήματά και να τα δώσουν πίσω στις τράπεζες που κατέχουν τα τοξικά στοιχεία ενεργητικού.
Με την απόφαση της ΕΖΕΣ, γνωρίζουμε τώρα ότι δεν είναι οι λαοί (Ελληνικός, Ιρλανδικός, Πορτογαλικός ή άλλοι) που πρέπει να πληρώσουν και ότι η προθυμία των κυβερνήσεων να πράξουν με τον τρόπο που πράττουν αποδείχνει τη συνενοχή τους με τις τράπεζες.
Οι οικονομικές κρίσεις θα συνεχιστούν, εκτός εάν οι τράπεζες απαλλοτριωθούν χωρίς αποζημίωση, κοινωνικοποιηθούν με λαϊκό και δημοκρατικό έλεγχο και τίθενται στην υπηρεσία των αναγκών του πληθυσμού παρά των χρηματοπιστωτικών αγορών.
Είναι επίσης απαραίτητο να εντοπιστούν μέσω του λογιστικού ελέγχου του δημόσιου χρέους όλα τα παράνομα η μη-νομημοποιμένα χρέη, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προέρχονται από την διάσωση των τραπεζών, για να ακυρωθούν.

 tvxs.gr

ΑΘΛΙΟΙ ΠΑΛΙΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ. ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΚΡΑΞΑΤΕ ΜΩΡΕ;Πριν λίγο στην κοπή πίτας ΝΟΔΕ Β’Πειραιώς στο Κερατσίνι αποδοκίμασαν τον Άδωνι Γεωργιάδη που ήταν επίσημος ομιλητής. 
Οι Νεοδημοκράτες που ήταν 70-75 άτομα δεν άντεξαν και άρχισαν τις γίουχες. 
Τελικά με παρέμβαση των. ψυχραιμότερων το επεισόδιο έληξε ενώ ο Άδωνις την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια. Την προδοσία βλέπεις πολλοί αγάπησαν αλλά τον προδότη ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ!http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/

Απίστευτη Μασονική διαφήμιση από την Mercedes
Αυτό το έτος, η Mercedes προωθεί ένα νέο μοντέλο αυτοκινήτου. Ενώ κάνει καλά τη δουλειά της με την πώληση του αυτοκινήτου, επικοινωνεί και με άλλα μηνύματα για το τηλεοπτικό κοινό. Με λίγα λόγια η ελίτ μας περνάει διάφορα μηνύματα, ενώ βασίζεται στην έννοια της πώλησης της ψυχής για φήμη και πλούτη, ένα από τα αγαπημένα της βιομηχανίας των Illuminati. Σε λιγότερο από 2 λεπτά, η διαφήμιση καταφέρνει να μας περάσει πολλούς συμβολισμούς.
Η διαφήμιση ξεκινά με έναν άντρα θαυμάζοντας μια πινακίδα που χαρακτηρίζει το εν λόγω αυτοκίνητο. Ο Διάβολος τότε του λέει: "Παιδί μου κάνε μια συμφωνία μαζί μου και θα μπορείς να έχεις το αυτοκίνητο και τα πάντα που πηγαίνουν μαζί με αυτό".
Ο διάβολος βάζει σε πειρασμό τον τύπο να πουλήσει την ψυχή του.
Ο τύπος παίρνει το στυλό και μετά οραματίζεται τι θα συνέβαινε αν είχε κάνει μια συμφωνία με το διάβολο. Προφανώς, αυτό που θα συμβεί σ 'αυτόν θα είναι αρκετά καλό. Σύμφωνα με τη διαφήμιση, αυτό συμβαίνει όταν πουλήσετε την ψυχή σας:
Μπορείτε να γίνεται μια διασημότητα και να πάρεται το πιο καυτό κορίτσι όπως η Kate UptonΜπορείτε να γίνεται γίγαντας στη μουσική βιομηχανία.

Θα γίνεται το πρόσωπο της ημέρας που θα εμφανίζεται σε εξώφυλλα περιοδικών.Η σύμβαση που παρουσιάστηκε από τον Διάβολο.Κοιτάζοντας πιο κοντά το δαχτυλίδι του Διαβόλου, βλέπουμε ότι είναι σαφώς μασονικό. Γιατί αυτό το συγκεκριμένο σύμβολο είναι εκεί; Αναφέρεται σε μια πραγματική, ισχυρή μυστική κοινωνία. Υπάρχουν πολλά συμβολικά μηνύματα σε αυτό το σύντομο διαφημιστικό.

Το δαχτυλίδι του Διαβόλου είναι ΜασονικόΟ τύπος συνειδητοποιεί τότε ότι το αυτοκίνητο είναι αρκετά προσιτό για αυτόν ώστε να μην πουλήσει την ψυχή του για να το αποκτήσει.
Η διαφήμιση τελειώνει με κάποια λεπτή αποκρυφισμή αριθμολογία.
Υπάρχει φωτιά στις 13 Σεπτεμβρίου του 2013, γιατί ίσως είναι σημαντική αυτή η μασονική απόκρυφη ημερομηνία.Έτσι, ενώ ο άνθρωπος δεν έπεσε στην παγίδα του διαβόλου, η διαφήμιση, ωστόσο, έδειξε τι απαιτείται για να ανέβεις στο υψηλότερο επίπεδο στις τάξεις της βιομηχανίας του θεάματος. Κάποιος πρέπει να κάνει μια συμφωνία με ένα κακό πρόσωπο που είναι προφανώς ένα μέλος μιας μυστικής κοινωνίας, οι οποίοι στη συνέχεια "μαγικά" σας βάζουν σε όλες τις σωστές θέσεις για τη μουσική, τη μόδα και τον αθλητισμό.
Ναι, όλα αυτό μεταφέρεται στη σύντομη αυτή διαφήμιση για ένα αυτοκίνητο. Είναι αυτός ένας τρόπος για την ελίτ να καυχηθεί για το πώς λειτουργεί το σόου; Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι κάποιοι θα απορροφήσουν αυτό το μήνυμα ... Και κάποιοι σίγουρα θα αγοράσουν αυτό το αυτοκίνητο.

ΑΛΛΟΣ ΕΤΟΥΤΟΣ ΠΑΛΙ. ΒΟΡΙΔΗΣ: "ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΘΕΙ ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ" ΜΑΚΗ ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ & ΤΡΟΧΑΔΗΝ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ.


«Νέοι φόροι δεν έχουν τεθεί και στην πραγματικότητα, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίσαμε πρόσφατα, σε ότι αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους, επιφέρει ελάφρυνση της τάξης των 100 εκατομμυρίων» δήλωσε από τις Σέρρες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης, ενώ επεσήμανε ότι «χρειάζεται όλοι να αντιληφθούμε την προσπάθεια που κάνει η χώρα». «Υπάρχει επιβάρυνση της φορολογίας στα νομικά πρόσωπα δηλαδή στις ανώνυμες εταιρείες που ανεβαίνει από το 20 % στο 26% η φορολογία τους, αλλά από την άλλη υπάρχει μία ελάφρυνση φορολογική στη διανομή...
των μερισμάτων που από το 20% κατεβαίνει στο 10%. Υπάρχει μία σημαντική διαφοροποίηση στο θέμα της φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών, οι οποίοι παραπονούνται, αλλά από την άλλη μεριά οι ελεύθεροι επαγγελματίες στο σύνολό τους, το 50%, κάνουν φορολογικές δηλώσεις κάτω των 5.000 ευρώ, το 80% κάνουν φορολογικές δηλώσεις κάτω των 10.000 ευρώ. Στην Ελλάδα οι φορολογούμενοι που δηλώνουν εισόδημα άνω των 70.000 ευρώ είναι στο 1%, άρα η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των φορολογικών δηλώσεων είναι ανειλικρινείς» πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αναφέρθηκε και στο θέμα της φορολογίας των ακίνητων με το επικείμενο φορολογικό νομοσχέδιο.

Άλλο ένα Ελληνικό προϊόν κινδυνεύει: To Oύζο Μυτιλήνης εκπέμπει SOS! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/to-o-sos.html#ixzz2JpSqG2fF
Άλλο ένα Ελληνικό προϊόν κινδυνεύει: To Oύζο Μυτιλήνης εκπέμπει SOS!

Κινδυνεύει το παραδοσιακό ούζο της Μυτιλήνης. Οι ποτοποιοί της Λέσβου, μέλη του Συνδέσμου Ποτοποιών και Αποσταγματοποιών του νησιού, εκπέμπουν SOS και απειλούνται με αφανισμό λόγω των απανωτών αυξήσεων στον ειδικό φόρο κατανάλωσης.
Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, στο σύνδεσμο δραστηριοποιούνται 16 επιχειρήσεις παραγωγής ούζου από τις πιο γνωστές πανελλαδικά που καλύπτουν το 50% της ετήσιας εθνικής κατανάλωσης.

Με εξαγωγές σε περισσότερες από 30 χώρες του εξωτερικού και με περίπου 200 εργαζόμενους που στηρίζουν την τοπική παραγωγή. Οι παραγωγοί του ονομαστού παραδοσιακού ελληνικού ποτού επισημαίνουν ότι ο κλάδος οδηγείται στον αφανισμό από την αύξηση του Ειδικού Φόρου
Κατανάλωσης κατά 123% μέσα σε 16 μήνες, την επιβολή ΦΠΑ επί του ειδικού φόρου των λοιπών φόρων, την άμεση απόδοση του ΕΦΚ εντός 25 ημερών, μαζί με την απόδοση του ΦΠΑ, το μεγάλο κόστος των μεταφορών και την υπαγωγή της εστίασης στον υψηλό συντελεστή εστίασης. Σύμφωνα με την εφημερίδα, όλα αυτά οδηγούν στη λαθραία εισαγωγή και διακίνηση αιθυλικής αλκοόλης και προϊόντων ούζου.
Όπως υπολογίζουν περίπου 30.000 τόνοι προϊόντων τσίπουρου εισήχθησαν στην Ελλάδα. Χθες οι εκπρόσωποι των ποτοποιών κατέθεσαν τις προτάσεις τους στον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Νάσο Γιακαλή, που μεταξύ άλλων αφορούν την άμεση μείωση του ΕΦΚ για την αποκατάσταση της τιμής του ούζου και την παράταση του χρόνου καταβολής του, την τροποποίηση του λανθασμένου τρόπου τιμολόγησης της αιθυλικής αλκοόλης, την άμεση επιστροφή του ΦΠΑ στις εξαγωγές, την ενεργοποίηση του ελέγχου των ναύλων των εταιρειών ναυσιπλοΐας.
eglimatikotita.gr

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΑΘΗΝΑ 4-2-2013.

Σαν σήμερα έφυγε από τον κόσμο τούτο ο Στρατηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο θρυλικός Γέρος του Μοριά. Υπήρξε τεράστια ηγετική φυσιογνωμία της εθνεγερσίας του Εικοσιένα και μέγα φόβητρο όλων των εχθρών του Γένους. Τόσο εκείνων που έχουμε διδαχτεί όσο και εκείνων που σκοπίμως δεν μας δίδαξαν στο σχολείο. Ενάντια σε Τούρκους, προσκυνημένους ελληνόφωνους, επικυρίαρχους ψευτοσυμμάχους και «περιούσια» αφεντικά όλων αυτών.

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης πολέμησε για Ελευθερία και Ελληνική Πολιτική Διοίκηση, για Χριστό και Ελλάδα, για Μεγάλη Ελλάδα και Κωνσταντινούπολη. Πολεμήθηκε, έχασε ένα γιο από χέρι ελληνόφωνου, φυλακίστηκε, πικράθηκε, όταν ο ίδιος έδωσε χάρισμα της Πατρίδος το Τίμιο Αίμα του.

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης όταν κίνησε για το μεγάλο ταξίδι προς την Αθανασία είχε κατόπιν επιθυμίας του κάτω από τα τσαρούχια του την τουρκική σημαία για να νοιώσουν οι Τούρκοι ισόβια το μίσος του και για να έχουν οι Έλληνες ατόφια εθνική μνήμη και ίδιο πάθος για κυριαρχία. Και εμείς με τη σειρά μας προκειμένου να τον τιμήσουμε όπως του αξίζει έχουμε ιερό χρέος να πολεμήσουμε ώστε να γίνουν πραγματικότητα όλα όσα πόθησε ο Τρανός μας Ήρωας.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
   

"ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ;"-Ο "ΣΚΛΗΡΟΣ" ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ


dertilis
Μία από τις σπάνιες (ίσως και η μοναδική εκτενής συνέντευξη μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού) του ανώτερου αξιωματικού της «Επαναστάσεως» που έδεσε τους πολιτικούς το ξημέρωμα της 21ης Απριλίου, Νικόλαου Ντερτιλή, δημοσιεύει η «κυριακάτικη δημοκρατία». Στη χειμαρρώδη εξομολόγηση που μας είχε κάνει ο Ντερτιλής καταφέρεται με πολύ σκληρά λόγια κατά του καθεστώτος και διατρανώνει με μνημειώδη τρόπο τη στρατιωτική υπόσχεση τιμής να «του καρφώσουν το αποφυλακιστήριο πάνω στο φέρετρο». Οπως έδειξαν οι εξελίξεις, ο στρατηγός του πραξικοπήματος φάνηκε συνεπής σε όσα είχε δημόσια ορκιστεί.
Παραθέτουμε μέρος της μεγάλης σε έκταση συνομιλίας που είχαμε μαζί του, με τις ερωταπαντήσεις, χωρίς περικοπές:
- Κατηγορηθήκατε για έναν φόνο (για τη δολοφονία του φοιτητή Μυρογιάννη). Για έναν φόνο ο οποίος έγινε στο Πολυτεχνείο το 1973. Ετσι δεν είναι;
Κακοπαιγμένη θεατρική παράσταση με έναν μάρτυρα, μόνον, τραβηγμένη από τα μαλλιά.
- Ποιο ήταν το κατηγορητήριο;
Το κατηγορητήριο ήταν γι' αυτό που λες εσύ. Λοιπόν, εδώ ο πρόεδρος του δικαστηρίου ελέγετο κ. Κουσουλός. Οπως είπε για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, ο Ντερτιλής, αθώος. Οταν λοιπόν αυτοί το ακούσανε αυτό, βγάλανε το άλλο. Αρχικώς, είχαν βγάλει για έναν άλλον τον οποίο βρήκε ο πατέρας του τον ένοχο και το βουλώσανε. Κατόπιν αυτού, αυτοί τι θέλανε; Επειδή εγώ, τη νύχτα 20 προς 21(Απριλίου 1967), μ' ακούς;
- Βεβαίως σας ακούω.
Εκανα την επιχείρηση καταλήψεως των Αθηνών, χωρίς άλλες δυνάμεις. Χωρίς τα άρματα του Παττακού, τα τεθωρακισμένα τα δικά μου ήταν, όχι τεθωρακισμένα, ήταν τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Ε, αυτό δεν μου το συγχωρούσανε. Επρεπε να με χώσουν μέσα. Οι πολιτικοί έχασαν την κουτάλα. Προσπαθούσαν με τον χειρότερο τρόπο και βρήκαν αυτόν. Το τι κάνουν και μεταξύ τους, το βλέπετε. Θέλει φιλοσοφία να καταλάβετε τας μεθόδους τους; Εγώ, όταν πήρα την εντολή από τον Παπαδόπουλο, έκανα αναγνωρίσεις τη νύχτα, με τα πολιτικά δηλαδή, για τους στόχους που είχα και κατήρτισα πλήρες σχέδιο. Τη μονάδα την είχα εκπαιδεύσει ο ίδιος επιμελώς, οι στρατιώτες ήταν αφοσιωμένοι σε μένα και οι στρατιωτικοί. Εγώ δεν είχα μυήσει κανέναν και απλώς ηρκέστην να δώσω την εντολή. Επροσέβαλα τους στόχους, ταυτοχρόνως όλους, δεν μπορούσε ο ένας να βοηθήσει τον άλλον, άλλους αφόπλισα, άλλους όχι. Αφού παρεδόθησαν και μετά, όσους εχρειαζόμουν, τους έθεσα υπό τας διαταγάς μου, κυρίως τις αστυνομικές δυνάμεις για να έχουν τα δρομολόγια ανοιχτά, να κινούμαι και σε άλλα σημεία, γιατί είχα την Αττική ολόκληρη μετά. Αυτοί εδώ, σκυλιάσανε βέβαια. Επομένως, να πεθάνει ο Ντερτιλής, να γίνει αέριο. Κατά τον χειρότερο τρόπο. Αλλά τους φτύνω, όπως είδες, και τους περιφρονώ. Τους έχω γραμμένους κάτω από τις μπότες μου τις παλιές.
- Εννοείτε την τωρινή πολιτική κατάσταση;
Την τωρινή... εγώ δήλωσα το εξής. Από το 1974, το δήλωσα εγγράφως, μέχρι σήμερα, όλες οι κυβερνήσεις που σχηματίστηκαν είναι παράνομες και δεν δέχομαι τις αποφάσεις τους.
- Εάν σας δινόταν όπως τότε η ευκαιρία, η στρατιωτική δυνατότητα να επιχειρούσατε κάτι αντίστοιχο, όπως ειπώθηκε τότε, γιατί εσείς πήρατε μια διαταγή και την εκτελέσατε στο ακέραιο. Θα το ξανακάνατε υπό τις τότε συνθήκες;
Χίλιες φορές περισσότερο. Μα, εγώ δεν είμαι οπαδός της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Καθόλου. Τα πολιτικά κόμματα τα θεωρώ καταστροφή της πατρίδος, αφού συνεκροτήθησαν. Οι Ελληνες δεν διοικούνται με αυτές τις φαυλότητες. Τα κόμματα δεν έχουν άλλον σκοπό, παρά πώς θα πάρει την καρέκλα ο ένας από τον άλλον. Τα άλλα δεν τους ενδιαφέρουν, παιδί μου. Η κουτάλα τούς ενδιαφέρει. Κατάλαβες; Το δημόσιο χρήμα.
- Τι σκέφτεστε να κάνετε, στρατηγέ; Απ' ό,τι ξέρω, εσείς δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο να υποβάλετε μια αίτηση χάριτος.
Εγώ να υποβάλω χάρη; Καλύτερα να πεθάνω 151 φορές. Αυτοί θα δώσουν χάρη σε μένα; Τι λες, κύριε Χίο; Τι λες, παιδί μου;
- Ξέρω ότι είναι θέση ζωής αυτό.
Μα εγώ μένω στη φυλακή για μια τιμή. Εγώ τα σέβομαι τα γαλόνια μου. Δεν είναι μόνο αυτό το ζήτημα, αλλά σε όλη την ιστορία μου. Σε όλη την ιστορία μου είναι αυτό. Στον πόλεμο και στην ειρήνη. Αλλά, άκουσε κύριε Χίο. Ενα πράγμα θα σου πω. Σου είπα, δεν είμαι πολιτικός, στρατιώτης παλαιός είμαι. Υπάρχει διαφορά, να το προσέξετε αυτό. Τα γαλόνια μας εμείς τα σεβόμεθα.
- Μετανιώσατε για τίποτα στη ζωή σας, στρατηγέ;
Ποτέ και σε καμία περίπτωση. Ούτε λογοδοτώ σε κανέναν ούτε μετάνιωσα για τις πράξεις μου και, το σπουδαιότερο, δεν ζητάω από κανέναν συγγνώμη. Αγαπώ τους φίλους όταν είναι πραγματικοί φίλοι και συμπαρατάσσομαι με αυτούς σε μια περιπέτεια οποιαδήποτε.
- Φίλους πολιτικούς έχετε;
Εγώ; Φίλους πολιτικούς; Πας όστις είναι πολιτικός ή ακόμα και πολιτευόμενος, δεν μπορεί να είναι φίλος δικός μου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...