Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Νέα αλυτρωτική δήλωση Μπερίσα: "Τα σύνορα της Αλβανίας ξεκινούν από την Πρέβεζα"


"Ξαναχτύπησε" ο Σαλί Μπερίσα με νέα αλυτρωτική δήλωση "οι σημερινοί Αλβανοί έχουν χωρισθεί σε 5 χώρες" τοποθετώντας την Ελλάδα στο κάδρο, όχι ως φιλοξενούσα στο έδαφός της αλβανικούς πληθυσμούς, αλλά ότι διαβιούν ως μειονότητα, με προφανή επιδίωξη να θέσει θέμα εδαφικών διεκδικήσεων.
Και το ερώτημα είνα "Που το πάει η Αλβανία και ο Σ.Μπερίσα;". Γιατί η πολιτική περί "μειονοτήτων" που ασκεί η αλβανική πολιτική ηγεσία έχει αρχίζει και μοιάζει επικίνδυνα με αυτή την Άγκυρας που πλέον με την πολιτική της θέτει ζητήματα επαναχάραξης συνόρων και δημιουργίας εκ μη όντων, μειονοτικών προβλημάτων.

Οι καιροί είναι πονηροί και οι δημιουργίες τεχντητών κρατών και ανύπαρκτων μειονοτήτων, με αλλοίωση της Ιστορίας, στο καθημερινό πλέον πρόγραμμα.

Και βέβαια επανέλαβε ότι ισχύει η δήλωσή του ότι "Τα σύνορα της Αλβανίας ξεκινούν από την Πρέβεζα". Δήλωση που είχε γίνει με αφορμή τα 100 χρόνια από την ανεξαρτησία της χώρας και προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο με την Αθήνα, αφού ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου για τις εκδηλώσεις.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα κατά τη δεύτερη ημέρα της 49ης Διεθνούς Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο μίλησε εκ μέρους της Αλβανίας για την «Ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τον Καύκασο».

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Μπερίσα τόνισε ότι "η Αλβανοφοβία είναι μία στάση προς τους Αλβανούς και είναι δρώσα και απειλεί σοβαρά τη σταθερότητα στην περιοχή".

«Αν κοιτάξετε το χάρτη της Ευρώπης δεν βρίσκεται άλλη χώρα η οποία να περιβάλλεται από τη θάλασσα και άλλες πέντε χώρες, όπως είναι η Αλβανία, όπου οι σημερινοί Αλβανοί έχουν χωρισθεί σε 5 χώρες. Πιστεύω ότι μέσα από τη διαδικασία των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτό το θέμα είναι ασήμαντο, ωστόσο είναι επικίνδυνο με τη ιδέα ότι οι Αλβανοί παραμορφώνονται σε πέντε έθνη σε πέντε διαφορετικές χώρες μεταξύ τους. Και αυτό είναι απαράδεκτο. Αυτό ενδέχεται αν δημιουργήσει και να προκαλέσει αντιδράσεις.

Υποστηρίζω και επικροτώ το διάλογο μεταξύ της Πρίστινας και του Βελιγραδίου στις Βρυξέλλες. Προφανώς έχουν επιτευχθεί βασικές επιτυχίες. Αλλά νομίζω ότι η συμπεριφορά η οποία απελευθερώνεται από την αλβανοφοβία και κινείται προς την κατεύθυνση της συμφιλίωσης είναι ζωτικής σημασίας. Η κατάσταση είναι λεπτή στην περιοχή εξαιτίας των Αλβανών. Πρέπει να αποδεχθούμε ότι οι άνθρωποι αυτοί ζουν σε πέντε διαφορετικά κράτη. Είναι ένα έθνος που χωρίζεται σε πέντε κράτη, ένα από αυτά είναι και η Ελλάδα. Αλλά θέλουμε να κοιτάξουμε στο μέλλον ωστόσο μας εμποδίζει η αλβανοφοβία, η οποία βρίσκεται σε λειτουργία», δήλωσε ο Μπερίσα.

Ο πρωθυπουργός είπε, ακόμη, ότι οι Αλβανοί θα απορρίψουν οποιεσδήποτε ιδέες που προέρχονται από αυτές τις πέντε χώρες.

Με λίγα λόγια ο Μπερίσα θέτει θέμα μειονότητας σε όλους τους γείτονές του (το Κοσσυφοπέδιο δεν πιάνεται, είναι αλβανικό μόρφωμα έτσι και αλλιώς), με την βασική διαφορά ότι σε Σεβία, Μαυροβούνιο, Σκόπια οι πληθυσμοί αυτοί διαβιούν αιώνες, ενώ στην Ελλάδα μας είρθαν για εργασία τα τελευταία 20 χρόνια, χάρις την "λαμπρή" μεταναστευτική μας πολιτική.

Αυτά συμβαίνουν όταν ανοίγεις την "πόρτα" σε όμορρες χώρες, και δεν σκέφτεσαι το μετέπειτα.

Ο Μπερίσα μας προϊδεάζει και για κάτι άλλο. Δεν θα δεχτεί καμμιά ιδέα από τις χώρες αυτές είπε. Που σημαίνει ότι έχει ήδη δικιά του ατζέντα, και δεν πρόκειται να αλλάξει τις "φανταστικές" του επιδιώξεις για κανέναν. Άλλωστε φαίνεται να τα έχει καλά με υπερατλαντικά κέντρα στη γη της Εσπερίας, αλλιώς δεν εξηγείται το θάρρος του, να συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις αλυτρωτικές "κορώνες".


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σκοτεινά «παιχνίδια» Στουρνάρα – Σημίτη με φόντο το FIR Αθηνών


Η προδοσία δεν έχει τελειωμό…Το 2001 η κυβέρνηση Σημίτη χωρίς δεύτερη σκέψη πούλησε τον αέρα της Αθήνας υπό μορφή δανεισμού 355 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα εφημερίδας από το 2012 η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει «στριμώξει» την κυβέρνηση ζητώντας αποδείξεις και τιμολόγια για το που πήγαν τα χρήματα αυτού του δανείου ενώ απειλεί ευθέως τους ιθύνοντας ότι θα στείλει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παράβαση της Συνθήκης…
Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Έτος 2001: Ο Σημίτης αποφασίζει να προπωλήσει για 17 ολόκληρα χρόνια μέρος των μελλοντικών εσόδων της χώρας από τα τέλη διαδρομής πολιτικών αεροσκαφών στο FIR Αθηνών. Με την προπώληση αυτή ο τότε πρωθυπουργός, που πρόδωσε όσο κανείς άλλος τη χώρα του, βάζει στο «ταμείο» 335 εκατομμύρια ευρώ.
Με έντεχνο τρόπο ο κ. Σημίτης αποκρύπτει το γεγονός πως μέχρι το 2018 προκειμένου η χώρα μας να ξεχρεώσει το δάνειο θα πρέπει να βρει 576 εκατομμύρια ευρώ.
Φυσικά αυτό το δάνειο κρίνεται τουλάχιστον επαχθές. Γιατί ο κ. Σημίτης και το επιτελείο του δεν ενημέρωσαν τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη πως «έκαναν φτερά» τα 355 εκατομμύρια ευρώ…
Για ακόμη μία φορά ο άλλοτε πρωθυπουργός προδίδει τη χώρα. Για ακόμη μία φορά εξυπηρετεί δικά του πολιτικά συμφέροντα, αποκρύπτοντας την αλήθεια, βάζοντας στη λαιμητόμο εκατομμύρια Έλληνες.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Η Ελλάδα Αύριο» το συγκεκριμένο δάνειο, σύμφωνα με τον κανονισμό της Ε.Ε, δίνεται για την κατασκευή έργων (αεροδρομίων, πύργων ελέγχου, ραντάρ και άλλων).
Που πήγαν τα λεφτά κύριε Σημίτη; Πείτε την αλήθεια! Αφού τα αεροδρόμια της χώρας μας εξακολουθούν να λειτουργούν υπό τριτοκοσμικές συνθήκες κάτι άλλο συμβαίνει…
Διανύουμε αισίως το 2013 και ο κ. Στουρνάρας ούτε που ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα. Παίρνει μέτρα, μέτρα και άλλα μέτρα προσπαθώντας όπως ισχυρίζεται να βρει χρήματα.
Και που ψάχνετε κύριε Στουρνάρα. Γιατί δεν ανοίγει ο φάκελος FIR Αθηνών;
Μία δεκαετία μετά η ίδια προδοσία και από τον υπουργό Οικονομικών.
Η ίδια προδοσία στην πλάτη του Έλληνα φορολογούμενου που ο τσάρος της ελληνικής οικονομίας έχει βαλθεί να «αφανίσει»…

Πηγή: newsbomb.gr

To σκοτεινό πολιτικό θρίλερ πίσω από την πώληση ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ.


Εγκληματική αδιαφορία ή προμελετημένο έγκλημα; Καυτό το ερώτημα, την απάντηση στο οποίο όλα δείχνουν ότι δεν θα χρειαστεί να δώσουν –όπως ήλπισαν οι πρωταγωνιστές του πρόσφατου παρελθόντος- οι ιστορικοί του μέλλοντος, αλλά οι καυτές εξελίξεις των επόμενων λίγων εβδομάδων…
 Πολύς λόγος τελευταία –και δικαιολογημένα- για το κατά πόσον η χώρα πρέπει και, με ποιόν τρόπο, να προχωρήσει στην οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης, διασφαλίζοντας τα υποθαλάσσια και όχι μόνο συμφέροντά της έναντι χωρών όπως η Αλβανία, η Λιβύη, η Αίγυπτος, η Κύπρος και, φυσικά, η Τουρκία. Πλούσιο το παρασκήνιο της τελευταίας περιόδου, λίγο – πολύ γνωστές οι πτυχές της «καυτής πατάτας» που η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, καλείται να διαχειριστεί.
Πίσω από τις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις –ορισμένοι άρχισαν να δηλώνουν ανήσυχοι ακόμη και για θερμό επεισόδιο…- είναι προφανές πλέον ότι κρύβονται μια σειρά από ζητήματα που δεν σχετίζονται με εμμονές της Άγκυρας, αλλά με τα συμφέροντα που διακυβεύονται ενόψει δυο ιδιωτικοποιήσεων και μιας απόφασης. Τις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ και την κατά τα φαινόμενα ειλημμένη απόφαση των κυρίων Σαμαρά – Βενιζέλου και Κουβέλη, έναντι του αγωγού ΤΑΡ (Trans Adriatic Pipeline).
Η Μόσχα πληρώνει αδρά για τον έλεγχο των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, η Ουάσιγκτον απειλεί ποικιλοτρόπως αξιοποιώντας την τουρκική βουλιμία, η Γερμανία καραδοκεί, αξιοποιώντας απολύτως το υφιστάμενο πλαίσιο… Το σκηνικό, ευθέως ανάλογο εκείνου που είχε δημιουργηθεί και κατά την διάρκεια διακυβέρνησης του τόπου από τον Κ.Καραμανλή, ο οποίος απάντησε με ένα veto στο ΝΑΤΟ έναντι των Σκοπίων, ουσιαστικά όμως η απάντησή του απευθυνόταν στην Ουάσιγκτον και συνιστούσε… υποβολή αξιοπρεπούς παραίτησης!
Η ιστορία όμως, σε σχέση με την ενεργειακή πολιτική ξεκινά πολύ νωρίτερα. Η κυβέρνηση Καραμανλή, για την ακρίβεια ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός με τον Πέτρο Μολυβιάτη, ήταν οι άνθρωποι που παρέλαβαν –εκουσίως ή ακουσίως μένει ν’ αποδειχθεί- το… «συστημένο» και όχι εκείνοι που το συνέταξαν.

Το «συστημένο» & η «γκάφα»…
Το παρασκήνιο όσων σήμερα απασχολούν την επικαιρότητα και κυριαρχούν πίσω από τις κλειστές πόρτες, σε σχέση με την οριοθέτηση της ΑΟΖ, ξεκινά από την εποχή που Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Για την ακρίβεια τότε που οι «ειδικοί» απεσταλμένοι του Γιώργου Παπανδρέου στη Νέα Υόρκη έστηναν την Λουκέρνη επιχειρώντας να εγκλωβίσουν στην υιοθέτηση του 5ου Σχεδίου Ανάν.
Τότε ή λίγους μήνες πριν, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος προτείνει κρυφίως στην κυβέρνηση Σημίτη να προχωρήσουν στην αμοιβαία οριοθέτηση της ΑΟΖ. Οι «γραμμές» τους επρόκειτο να συναντηθούν στο ύψος του Καστελόριζου, το οποίο έκτοτε η Τουρκία επιχειρεί να εμφανίσει ως τμήμα της Μεσογείου που στερείται του δικαιώματος να οριοθετήσει ΑΟΖ. Η κυβέρνηση Σημίτη με την σύμφωνη γνώμη του υπουργού εξωτερικών της, Γ.Παπανδρέου, κάνει πίσω. Φοβήθηκε, δεν θέλησε γιατί δεν μπορούσε ή είχε άλλες προτεραιότητες, κανείς ποτέ δεν έμαθε. Το βέβαιον είναι ότι η απάντησή της, μέχρι πρότινος επτασφράγιστο μυστικό, ήταν αρνητική. «Μετά… βδελυγμίας αρνήθηκαν», ισχυρίζονται καλά γνωρίζοντες μήνες αργότερα!

Το ένοχο μυστικό
Το θέμα, καλά κρυμμένο ένοχο μυστικό, επανέρχεται στην επιφάνεια, κάποιοι επιμένουν τυχαία. Σε μια συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, παρουσία του τότε αρμόδιου Τομεάρχη Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου, δια στόματος Βαληνάκη, ο οποίος αιφνιδιάζοντας την τότε υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, αφήνει να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση Καραμανλή συνομιλεί με Αλβανία και Λιβύη για την οριοθέτηση ΑΟΖ… Δεν έλεγε ψέματα, γεγονός που εξόργισε για διαφορετικούς λόγους τους Μπακογιάννη και Λοβέρδο… Το εγχείρημα πέφτει στο κενό. Η Άγκυρα ασκεί την επιρροή της σε Αλβανία και Αίγυπτο, την ίδια ώρα που η Λευκωσία κηδεύει τον αείμνηστο Παπαδόπουλο, που είχε φροντίσει εγκαίρως για όσα χρόνια μετά ακολούθησαν επί του πλουτοπαραγωγικού οικοπέδου της Κύπρου μαζί με τις πανίσχυρες ιδιωτικές εταιρίες του χώρου.
Της πτώσης Καραμανλή, ακολουθεί η κυβέρνηση Παπανδρέου, με τον ίδιο να δηλώνει ότι είναι άνθρακας ο θησαυρός για να διαψευσθεί λίγους μήνες αργότερα από τον Μανιάτη και σειρά άλλων που ήξερα καλά ότι ψεύδεται. Το όλο θέμα παγώνει επί της ουσίας, παρότι η στοχευμένη ειδησεογραφία της περιόδου, διατείνεται το αντίθετο. Σήμερα, χρόνια μετά, η Αθήνα αντιμέτωπη με το ίδιο ακριβώς δίλημμα, αλλά με μια ειδοποιό διαφορά. Την κρίση χρέους, τις υπογραφές της και την επακόλουθη «ανάγκη» αθρόων αποκρατικοποιήσεων.
Της ρητορικής να μην ωφεληθούν μέσω της δραχμής τα «εγχώρια λαμόγια», ακολούθησε εκείνη της διασφάλισης «υγιών όρων» μέσω της εμπλοκής ξένων δυτικοευρωπαϊκών και υπερατλαντικών επιχειρήσεων. Δύσκολο το παζλ, για ισχυρούς λύτες. Μένει να διαπιστωθεί το κατά πόσον αυτοί θα λειτουργήσουν με γνώμονα την μακροημέρευσή τους, το δημόσιο συμφέρον, ή άλλα κίνητρα…
http://www.lykavitos.gr/

kourdistoportocali

Εδώ Χούντα-εδώ Χούντα > Ο αντιρατσισμός της Παγκόσμιας Χούντας συνέλαβε ελληνοκύπριο στο Λονδίνο


Ο ελληνοκύπριος δημοτικός σύμβουλος Χρίστος Ιωαννίδης, που είχε εκλεγεί με το συντηρητικό κόμμα στο Enfield του ευρύτερου Λονδίνου, τέθηκε σε διαθεσιμότητα κατηγορούμενος για ρατσισμό και ισλαμοφοβία, επειδή η παγκόσμια Χούντα, εντόπισε στο Facebook, σχόλιο του, με το οποίο έλεγε ότι οι γθναίκες που φοράνε «μπούργκα» μοιάζουν σα σακούλες σκουπιδιών.

Το σχόλιο αυτό «εξετάζεται» από το Συντηρητικό κόμμα , μαζί με «προσβλητικά σχόλια» που έκανε ο Ιωαννίδης, και τα οποία θα μπορούσαν να προσβάλουν τους Τουρκοκύπριους.

Εκ μέρους της Μπόυργκας και των Τούρκων μίλησε στα μέσα μαζικής αποβλάκωσης , ο πρόεδρος του Μουσουλμανικού Φόρουμ Αλή Αζάντ, που είπε ότι ο Ιωαννίδης , «είναι ένα συγκλονιστικό παράδειγμα της θεσμοθετημένης ισλαμοφοβίας», και οτι οι μουσουλμάνοι, «περιμένουν πως το Συντηρητικό κόμμα θα λάβει μια σκληρή στάση απέναντι σε αυτή τη συμπεριφορά».

ΥΓ. Φαντάσου να έλεγε κάτι για τους πούστηδες και τους χασικλήδες ο Ιωαννίδης. Θα τον είχαν εκτελέσει για παραδειγματισμό!
deltio11

Στο αίμα των Ελληνόπουλων τα φράγκα των προδοτών


Σεπτέμβρης 2009. Οι “πυρήνες” εντοπίζονται και ταυτοποιούνται.

Φλεβαρης 2013. Μετά από 4 σχεδόν χρόνια, οι εντοπισμένοι ξαναεντοπίζονται. Μόνο που οι κατσαρόλες έχουν γίνει Καλάσνικοφ με διόπτρες λέιζερ. Ελληνόπουλα, η ελπίδα της πατρίδας εκπαιδεύεται από “κάποιους” για να μπει στην αρένα. Τα Ελληνόπουλα αυτά τρώνε τις σφαλιάρες, αλλά οι “κάποιοι” παραμένουν στο απυρόβλητο. Τα Ελληνόπουλα στην αρένα, τα ελληνόπουλα στην σφαλιάρα, κομματική οχλαγωγία, βολεμένοι πολιτικάντηδες σπεκουλάρουν παριστάνοντας τους “ανθρωπιστές” πάνω σε παιδικά κορμιά που κάποιοι τα έστελναν στον θάνατο. Και κανένας ΚΕΡΑΤΑΣ από αυτούς που τους πήρε ο πόνος για τις σφαλιάρες, δεν αναρωτιέται “ΠΟΙΟΙ” έστελναν αυτά τα παιδιά στον θάνατο. Ποιοί έστελναν τα παιδιά ΜΑΣ στον θάνατο.

Γιατί κύριε; Γιατί δεν αναρωτιέσαι για την σφαίρα, για την βόμβα που μπορεί να τους έσκαγε στα χέρια και να τους έκανε κομμάτια; Γιατί κύριε δεν βγάζεις τσιμουδιά για την φάμπρικα πίσω από αυτά τα παιδιά αφού είσαι τόσο ανθρωπιστής; Μήπως είσαι μέρος της κύριε;

Στο ενδιάμεσο; 4 χρόνια κοντά τι έγινε κύριε; Πως οι “σεσημασμένοι” έκαναν μεταπτυχιακό και από το γκαζάκι περασαν στο λέιζερ;

Δεν θέλαμε να μιλήσουμε γαμώτο. Γιατί μιλήσαμε όταν έπρεπε αλλά κανείς δεν άκουσε.

Ας αφήσουμε άλλους να μιλήσουν αυτή την φορά.

Ας μιλήσει αυτός

και αυτός.

Τα έχουν πει όλα.

Ο.Σ.

olympia

ΓΑΠ: Η Ελληνοτουρκική φιλία…πρότυπο για τους σοσιαλιστές…


Άλλη μια βαθυστόχαστη τοποθέτηση του ΓΑΠ…

Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (Σ.Δ) Γιώργος Παπανδρέου τη Δευτέρα παρουσίασε την «Ελληνοτουρκική φιλία» ως πρότυπο για τους σοσιαλιστές που πρέπει να πάρουν κοινή θέση σχετικά με την οικονομική κρίση.

Στην εναρκτήρια ομιλία της Συνάντησης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (Σ.Δ) στο Cascais της Πορτογαλίας, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι οι σοσιαλιστές θα έπρεπε να είναι σε αλληλεγγύη ο ένας με τον άλλο, σε μια εποχή που η Ευρώπη διέρχεται μια οικονομική κρίση.“Το πνεύμα της αλληλεγγύης, ξεκίνησε από τον Ισμαήλ Τζεμ (πρώην υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας) και εμένα και η οποία οδήγησε σε μια αλλαγή στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, θα πρέπει τώρα να εφαρμοστεί από την Σ.Δ στην Ευρώπη που ασχολείται με την οικονομική κρίση,” σημείωσε ο Παπανδρέου.

“Εμείς οι σοσιαλιστές πρέπει να ενώσουμε τους Ευρωπαίους. Με την οικονομική κρίση, το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) είναι επίσης υπό αμφισβήτηση», δήλωσε ο Παπανδρέου.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκε έτσι ώστε να μην υπάρχουν μελλοντικοί πόλεμοι. Η ΕΕ έχει δείξει πώς οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν σε αλληλεγγύη σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Η σημερινή κρίση δεν έχει απλώς οικονομικές επιπτώσεις αλλά και κοινωνικές. Μια συντηρητική, εθνικιστική και δειλή Ευρώπη θα σήμαινε “πτώχευση”, “είπε ο κ. Παπανδρέου.

“Μια Ευρώπη που επενδύει, ενθαρρύνει τις επενδύσεις, είναι τολμηρή, είναι ανταγωνιστική, δημιουργεί θέσεις εργασίας, και αναπτύσσεται με βάση την ποιότητα και την ισότητα είναι η θεραπεία για την οικονομική κρίση,” είπε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συμμετέχει στη Συνέλευση του Κογκρέσου της Σ.Δ ως Αντιπρόεδρος.

300 κομάντος... εναντίον του μνημονίου


Αν δεν αρχίσει άμεσα η πολυετής εκπαίδευση των νέων καταδρομέων, θα αποκτήσει κενά η Μονάδα-στυλοβάτης της Ελληνικής Άμυνας στο Αιγαίο.Τρόπους για να παρακαμφθεί η δέσμευση του μνημονίου που απαγορεύει προσλήψεις στο Δημόσιο αναζητά το υπουργείο Άμυνας, προκειμένου να καλύψει με 300 προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών το... δραματικό κενό που παρουσιάζει -σε μεσοπρόθεσμη βάση η Μονάδα των σούπερ κομάντος πρώτης γραμμής του Στρατού Ξηράς, η γνωστή Ζ΄ Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών (Ζ ΜΑΚ)!

Τα κενά δεν αφορούν την τρέχουσα σύνθεση της Ζ΄ Μ

Σοκ!! Άνοιξε σαν χαρτί η φρεγάτα «Θεμιστοκλής»...!!!Μόλις ξεκίνησε η αμμοβολή της φρεγάτας «Θεμιστοκλής» το βράδυ της Τετάρτης στο ναύσταθμο Σαλαμίνας, τα ύφαλά της σκίστηκαν και άνοιξαν σαν χαρτί λόγω κακής συντήρησης και καθυστερημένου ελέγχου.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα_ Στη συνέχεια άνοιξαν και οι δεξαμενές του πλοίου με αποτέλεσμα το πετρέλαιο που είχαν να χυθεί στο ναύσταθμο. Ο «Θεμιστοκλής» είναι μία από τις πιο πολύτιμες και ιστορικές φρεγάτες του ελληνικού στόλου, με συνεχείς περιπολίες στο Αιγαίο, με ουσιαστικό ρόλο στην κρίση των Ιμίων και μπήκε για δεξαμενισμό και αμμοβολή για την ενίσχυση των υφάλων του στο ναύσταθμο Σαλαμίνας της περασμένη Τετάρτη.

Μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες η φρεγάτα ανέβηκε τελικά στη δεξαμενή του ναυστάθμου και η βάρδια υπηρεσίας «χτύπησε» τα ύφαλά της με αμμοβολή, όπως αποκαλύπτουν οι εργαζόμενοι στο ναύσταθμο. Οι εργασίες ξεκίνησαν από την πλευρά του σκάφους, που βρίσκονται και οι δεξαμενές του και σε λίγα λεπτά έγινε το απίστευτο συμβάν. Η λαμαρίνα σκίστηκε σαν χαρτί, αλλά υπήρξε διαρραγή και των δεξαμενών του πλοίου στη συνέχεια, με αποτέλεσμα όλα τα καύσιμα που είχε να πλημμυρίσουν ένα μεγάλο μέρος του ναυστάθμου. Να σημειωθεί ότι ο έλεγχος του πλοίου πρέπει να γίνεται κάθε 7 χρόνια αλλά ο «Θεμιστοκλής» είχε 15 χρόνια να ελεγχθεί και για αμμοβολή πρέπει να ανεβαίνουν οι φρεγάτες κάθε 4 χρόνια, αλλά ο «Θεμιστοκλής» είχε να ανέβει στις δεξαμενές από το 2006.

Είναι ευτύχημα ότι το ατύχημα με τα ύφαλα του πλοίου και τη δεξαμενή πετρελαίου δεν έγινε σε κάποια περιπολία της φρεγάτας γιατί τότε θα υπήρχε κίνδυνος άμεσης βύθισης του πλοίου και άμεσου κινδύνου για τα 80 περίπου μέλη του πληρώματός της.

Από την Πέμπτη το πρωί γίνονται αλλεπάλληλες έρευνες και συσκέψεις ανωτάτων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού στο ναύσταθμο Σαλαμίνας για να επιμεριστούν ευθύνες και να φωτιστεί πλήρως το απίστευτο αυτό ατύχημα, αποτέλεσμα και αυτό της οικονομικής κρίσης.

newsbomb

Αντάρτες πόλης ετών... 21!Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.dimokratianews.grΑντάρτες πόλης ετών... 21! Από τα σαλόνια των βορείων προαστίων στο αντάρτικο πόλης, με βαρύ οπλισμό, καλάσνικοφ, μάσκες στο πρόσωπο, αλεξίσφαιρα γιλέκα, πανέτοιμοι να «ανοίξουν» τράπεζες! Γόνοι ευκατάστατων οικογενειών, που μεγάλωσαν στα... πούπουλα, αλλά στην πορεία επέλεξαν άλλες διαδρομές. Κάπως έτσι σκιαγραφείται το προφίλ των τεσσάρων που συνελήφθησαν με μυθιστορηματικό τρόπο την περασμένη Παρασκευή μετά τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και συνδέονται, όπως όλα δείχνουν, με τους «Πυρήνες της φωτιάς». Οι... αμούστακοι νεαροί προκαλούν ακόμη και με τις χειροπέδες στα χέρια: «Ζήτω η αναρχία, χάσαμε μια μάχη, όχι τον πόλεμο». Οι φωνές τους έξω από το γραφείο του εισαγγελέα αποδεικνύουν ότι παραμένουν αμετανόητοι, ενσαρκώνοντας τον φόβο στην έννομη τάξη.

Τα στοιχεία των τεσσάρων δραστών, από τους οκτώ συνολικά, της διπλής ληστείας στον Βελβεντό Κοζάνης δόθηκαν στη δημοσιότητα με εντολή της Εισαγγελίας, σε μια προσπάθεια να γίνει συλλογή πληροφοριών ώστε να εντοπίσουν τους συνεργούς τους που διαφεύγουν αλλά και τη γιάφκα που εκτιμούν ότι υπάρχει στην βόρεια Ελλάδα.

Ακόμη και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πέταξε χθες στη δυτική Μακεδονία, χωρίς όμως να βρεθεί ίχνος των υπόλοιπων τεσσάρων φαντομάδων.

Οσο κυλάει η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. όμως αποκαλύπτονται νέα συνταρακτικά στοιχεία. Αργά χθες το απόγευμα ανακοινώθηκε ότι και ο τρίτος ληστής πέρασε από γιάφκες της τρομοκρατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, ενώ πηγές από την Αστυνομία ανέφεραν στη «δημοκρατία» ότι μέλη της ίδιας ομάδας ταυτοποιήθηκαν ότι βρίσκονται πίσω από τη μεγάλη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα Φιλώτα Φλώρινας τον περασμένο Νοέμβριο με λεία 110.000 ευρώ, χρήματα που, όπως εκτιμά η Αστυνομία, πήγαν στο ταμείο της οργάνωσης.

Παίρνοντας δείγματα DNA οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής προσπαθούν να εξακριβώσουν αν οι ίδιοι νεαροί εμπλέκονται σε συμπλοκή πριν από δύο χρόνια στην περιοχή της Πεύκης με απολογισμό έναν τραυματία αστυνομικό αλλά και στην έκρηξη στο Mall, ανεξάρτητα αν ανάληψη ευθύνης έγινε από άλλη οργάνωση, η οποία δεν αποκλείεται να προέρχεται από τους «Πυρήνες».

Η σύνδεση των ληστών με την τρομοκρατική οργάνωση έγινε από την πρώτη στιγμή μετά τη σύλληψη τους την Παρασκευή.

Τέκνα βορείων προαστίων

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης, 25 ετών, κάτοικος Αμαρουσίου, είναι ο γνωστός και ως τοξοβόλος του Συντάγματος. Σε βάρος του έχουν εκδοθεί τρία εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην οργάνωση, ενώ άλλα δύο εντάλματα για τον ίδιο λόγο έχουν εκδοθεί για τον δεύτερο ληστή, τον Δημήτρη Πολίτη, 22 ετών, κάτοικο Χολαργού. Οι Αρχές τούς «έδεσαν» από τα δακτυλικά τους αποτυπώματα που είχαν βρεθεί στο κρησφύγετο της οδού Σαπφούς στην Καλλιθέα. Την ομάδα των ληστών αποτελούν επίσης ο Ανδρέας Μπουρζούκος 24 ετών, κάτοικος Χολαργού, και ο Νίκος Ρωμανός, 20 ετών, κάτοικος Αθήνας και γόνος της γνωστής οικογένειας Νάσιουτζικ αλλά και φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και βασικός μάρτυρας κατά του Επαμεινώνδα Κορκονέα στη δίκη για τη δολοφονία του 15χρονου τον Δεκέμβριο του 2008. Αργά χθες το απόγευμα ανακοινώθηκε ότι αποτυπώματα του Νίκου Ρωμανού, που δεν είχε απασχολήσει ποτέ άλλοτε τις Αρχές, βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Καλλιθέας, καθώς και σε μια σακούλα και σε μια εφημερίδα που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα της οδού Ελλησπόντου στον Βόλο, που αποτέλεσε γιάφκα της οργάνωσης.

Μεταγωγή εν μέσω κραυγών

Οι Τούρκοι μας πάνε φιρί-φιρί για κρίση


Μέσα στο γενικό χαμό με τη Ζωή, τον Μπουμπούκο και τον Κασσιδιάρη που πλακώνονται στην προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ (που έγινε πια η εθνική μας ξεφτίλα) δεν προσέχουμε τη στρατηγική «βήμα-βήμα προς κρίση» που εφαρμόζουν οι Τούρκοι σε βάρος της Ελλάδας.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Τα «χτυπήματα» της Άγκυρας κατά της Ελλάδας τον τελευταίο καιρό γίνονται βάσει καλά μελετημένου σχεδίου και είναι:
1. Δεν θα «επιτρέψει» η Άγκυρα την τοποθέτηση από το ελληνικό υπουργείο Παιδείας ιμάμηδων (μουσουλμάνων ιεροδιδασκάλων) στα σχολεία της Κομοτηνής και της Θράκης, που δεν θα έχουν την έγκριση των ψευτομουφτήδων και του τούρκικου προξενείου της Θράκης.
Ήδη κινητοποιούν τους τουρκογενείς της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη και ήδη η Τουρκία οδηγεί την Ελλάδα στα διεθνή δικαστήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
2. «Απαγορεύει» τη χάραξη ΑΟΖ από την Ελλάδα στο Αιγαίο, χαρακτηρίζοντας επίσημα την κίνηση αυτή της Ελλάδας (που είναι και αναφαίρετο δικαίωμά της) σαν casus belli (αιτία πολέμου δηλαδή) με την Ελλάδα.
3. Με οδηγίες της Άγκυρας ο ελεγχόμενος τουρκικός Τύπος μιλάει από χθες για εκπαίδευση Κούρδων τρομοκρατών στην Ελλάδα, για να κάνουν στη συνέχεια τρομοκρατικές ενέργειες στην Τουρκία. Ήδη χρεώνουν στη χώρα μας τον καμικάζι που έκανε την αιματηρή βομβιστική επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία της Άγκυρας, τον Ετζεβίτ Σανλί, υποστηρίζοντας ανοιχτά με διάφορα «έγκυρα» ρεπορτάζ ότι εκπαιδεύτηκε στο μυστικό στρατόπεδο του Λαυρίου.
4. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά στην Ντόχα του Κατάρ πριν λίγες μέρες, του έβαλε το θέμα της εκπαίδευσης τρομοκρατών στην Ελλάδα και θα του το ξαναθέσει στην επίσημη συνάντησή τους στις 5 Μάρτη. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει τη δήλωση αυτή του Τούρκου πρωθυπουργού, αλλά η δήλωση του Ερντογάν έχει καταγραφεί σε τηλεοπτικές κάμερες.
Το ΓΕΕΘΑ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας παρακολουθούν με προσοχή καθημερινά τις στρατηγικές κινήσεις της Τουρκίας, η οποία επιδιώκει φανερά τη δημιουργία μίας κρίσης τύπου Ίμια με την Ελλάδα, σε μία εποχή μεγάλων δυσκ0ολιών (λόγω οικονομικής κρίσης) στην πλήρη κάλυψη της εθνικής άμυνας από τις ένοπλες δυνάμεις.
Ένα γεγονός που λέει πολλά: οι Τούρκοι σηκώνουν δορυφόρο που θα κατευθύνει ηλεκτρονικά από το διάστημα την πορεία των βομβών που θα εκτοξεύονται από την ηπειρωτική Τουρκία, κατασκευάζει ήδη το πρώτο της αεροπλανοφόρο για το Αιγαίο και σε δύο χρόνια θα παράγει τα δικά της, προηγμένης τεχνολογίας, πολεμικά αεροπλάνα.
Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή καταρρέει ο ναύσταθμος της Σαλαμίνας που επισκευάζει τα πλοία του στόλου μας και πολλές ελληνικές φρεγάτες δεν κινούνται λόγω έλλειψης καυσίμων και ανταλλακτικών.

Η ΝΔ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ


Είπε και ελάλησε η κόκκινη ορχήστρα του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ, ότι έγιναν… βασανιστήρια στους 4 ληστοσυμμορίτες της Κοζάνης και απαίτησε έρευνα εις βάρος αυτών που τους συνέλαβαν, κι έσπευσε αμέσως το ψοφοδεξιό ψευδοκράτος του Αντωνάκη και του… κόντε Δένδια να ικανοποιήσει την απαίτησή τους!
Έτσι, για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, θα κινηθούν διαδικασίες για τη δίωξη αστυνομικών που συνέλαβαν ληστοτρομοκράτες!!!
Το πρωί της Δευτέρας, η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε έρευνα για την υπόθεση: «Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Παναγιώτα Φάκου παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν αληθεύουν οι καταγγελίες από συγγενείς των εμπλεκομένων στην υπόθεση της τρομοκρατίας και της διπλής ληστείας στο Βελβεντό ότι υπέστησαν κακοποίηση και σωματική βλάβη από τους αστυνομικούς. Η εισαγγελία θα μελετήσει καταρχάς τα σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο, αλλά και τις φωτογραφίες από τη σύλληψη μέχρι και τη μεταφορά των κατηγορουμένων στα δικαστήρια».
Και δεν είναι μόνο η Εισαγγελία, αλλά και ο εκπρόσωπος της μνημονιακής συγκυβέρνησης καθώς και ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ, που αδειάζουν την αστυνομία!
Έτσι, ο μεν πρώτος δήλωσε πως: «θα γίνει έρευνα για να διαλευκανθεί πλήρως κάθε καταγγελία. Δεν μπορεί να γίνονται βασανισμοί σε κανέναν. Είμαστε κράτος δικαίου» και με πρωτοφανές θράσος αποκάλεσε τους συλληφθέντες «παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου» (προσέξτε πως τους αποκάλεσε, «παραβάτες», σα να λέμε μια παράβαση της τροχαίας έκαναν τα παιδιά, σιγά το πράμα…) και ζήτησε «να μην δίνουμε ιδεολογικό χρωματισμό στις πράξεις τους». Να αθωώσουμε, λοιπόν, την εγκληματική ιδεολογία τους, εξ’ αιτίας της οποίας οδηγήθηκαν στη ληστεία και την τρομοκρατία!
Ο δε ανεκδιήγητος υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ, αφού χαρακτήρισε τις φωτογραφίες των «κακοποιημένων» ληστοσυμμοριτών «σοκαριστικές» (!!!) είπε τα εξής αμίμητα: «Δεν υπάρχει πρόθεση να καλυφθεί κανείς και για οτιδήποτε. Θα είμαστε αμείλικτοι εφόσον αποδειχθεί από τη Δικαιοσύνη, ότι οι τέσσερις συλληφθέντες κακοποιήθηκαν. Σε ένα ευνομούμενο, ευρωπαϊκό κράτος, τα βασανιστήρια είναι πάντα καταδικαστέα. Δεν θα γίνουν δεκτές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Ποιο είναι το ζητούμενο από την πλευρά των υπερασπιστών της τρομοκρατίας (ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ και λοιπές κομμουνιστικές δυνάμεις), με όλον αυτόν τον θόρυβο που έχουν προκαλέσει; Δύο τινά:
1ον) Να θυματοποιήσουν στα μάτια της κοινής γνώμης τους κακούργους ληστοτρομοκράτες, ώστε να προκαλέσουν συμπάθεια γι’ αυτούς.
2ον) Η δίωξη κατά των αστυνομικών, ακόμα κι αν τελικά δεν έχει δυσμενές αποτέλεσμα γι’ αυτούς, θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στην ψυχολογία των υπολοίπων αστυνομικών, που όταν θα έχουν να αντιμετωπίσουν τρομοκράτες θα έχουν συνεχώς στο μυαλό τους ότι πέραν των άλλων κινδύνων, κινδυνεύουν επιπλέον να μπλέξουν, να διασυρθούν, να στοχοποιηθούν και να βρουν το μπελά τους. Κάποιοι, λοιπόν, θα προτιμήσουν να προσπεράσουν το σκόπελο, να κάνουν –κατά το κοινώς λεγόμενον- «τα στραβά μάτια»!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ... ΤΙ ΓΥΡΕΥΟΥΝ οι Τούρκοι στην Καβάλα?


Να αποτελειώσουν την πνευματική ισοπέδωση της ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ.

Επίκαιρο το θέμα των ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ. ΤΙ ΓΥΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ? (( Αν, όμως ολοκληρωθεί η (καθ΄όλα επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα και υποκινούμενη από κερδοσκοπική λογική) αναστύλωση και του τέταρτου μεντρεσέ, τότε αυτόματα η Καβάλα στα μάτια των Τούρκων αποκτά καθεστώς ιερής πόλης - όπως κάποτε η πόλη της Χετζάζης που βρισκόταν στην Αραβία και είχε τέσσερις μεντρεσέδες αλλά καταστράφηκε και τότε η μόνη πόλη που έμεινε με ανάλογο αριθμό μεντρεσέδων στην επικράτεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ήταν η Καβάλα. Σε μια τέτοια περίπτωση, όπως προβλέπουν παράγοντες της πόλης ανοίγει ο δρόμος για αυξημένη (όσο και επικίνδυνη) τουρκική παρουσία στην πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας που γειτνιάζει με τη Δυτική Θράκη.)) από τα (ΕΠΙΚΑΙΡΑ 31/01 - 07/02/2013)
GeopoliticsDailyNews

Γράφει ο ΔΡ. Κ ΒΑΡΔΑΚΑΣ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Όταν το 1391 ισοπεδώθηκε η πόλη από την ισλαμική μανία έφερε την ονομασία ΧΡΙΣΤΟΥ- ΠΟΛΗ. Φυσικά δεν ήταν δυνατόν οι Αγαρηνοί-Τούρκοι να αφήσουν πέτρα πάνω στην πέτρα που να τους θυμίζει κάτι από μια πολιτεία που έφερε το ΥΠΕΡ ΠΑΝ ΟΝΟΜΑ του ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. Με τους εξισλαμισμούς που επέβαλλαν θέλησαν να ( εξισλαμίσουν ) και το όνομα της πόλεως γιατί αισθανόταν άβολα και δυσκολευόταν να ζήσουν σε αυτό το μέρος σαν κατακτητές με την ιστορική παρουσία της ονομασίας του ΧΡΙΣΤΟΥ.
Σήμερα προσφέρουμε με παρρησία το αντίδωρο της αλήθειας στην ιδέα του στρατηγικού βάθους του ΥΠΕΞ της Τουρκίας με το παρακάτω άρθρο μας που δημοσιεύθηκε πριν λίγους μήνες στο διαδίκτυο ως μία απάντηση στα άνομα σχέδια των νοθευτών της ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΧΡΙΣΤΟΠΟΛΙΤΙΣΣΑ - η Πύλη στην πραγματική Ευρώπη.


ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.. ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ, γιατί η αλήθεια δεν κρύβεται και για την Υπερμάχω Στρατηγώ ισχύει το ρηθέν ((αθέων αγαρηνών τα βέλη σύντριψον Δέσποινα και πάσαν επιβουλήν δαιμόνων ματαίωσον , λαόν ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟΝ σκέπον και φύλαττον ίνα πόθω Σε δοξάζομεν))...

ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΠΛΙΣΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ.
Αυτοί είναι οι λόγοι που μας οδηγούν να αναφερθούμε για πρώτη φορά στα βιβλιογραφικά δεδομένα στην επονομασία της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ως ΧΡΙΣΤΟΠΟΛΙΤΙΣΣΗΣ και μάλιστα μέσω του διαδικτύου που στις μέρες μας αναδεικνύεται ουσιαστικός άμβωνας ομολογίας.

Παραμερίζοντας τα συντρίμμια ((της νέας εποχής)) που βρίσκονται δίπλα μας και ανασηκώνοντας το πνευματικό ξίφος της Ρωμαίικης ιστορίας μας, δηλ της Ελληνοχριστιανικής χιλιόχρονης και πέραν πορείας και παράδοσης μας, ανατρέχουμε στο ηρωικό παρελθόν του γένους μας.

Η καθαρή ιστορία είναι η αμύθητη περιουσία και το στρατηγικό πλεονέκτημα της ράτσας μας μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, αλλά είναι και το διαμορφωτικό στοιχείο- καταλύτης της πολιτισμικής εξέλιξης.

Νά γιατί την κτυπάνε όλα τα σκοτάδια της γής...με πρώτο στόχο να διασπάσουν το ελληνικό από το χριστιανικό στοιχείο και στο τέλος να διαλύσουν και τα δύο.

Άραγε αναρωτηθήκαμε που έγινε αυτή η ένωση των δύο ανωτέρω πνευματικών μεγεθών στο δικό μας μάλιστα Ελλαδικό χώρο και από εδώ αλλοιώθηκε προς το καλύτερο ο μετέπειτα παγκόσμιος πολιτισμός. ..


Όλοι γνωρίζουμε από τις ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ότι ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ εξ αιτίας του οράματος ΤΟΥ με τον Μακεδόνα άνδρα αποβιβάσθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη δηλ στο τότε γνωστό Δυτικό κόσμο στην ακτογραμμή της Ανατολικής Μακεδονίας στο λιμένα της Αποστολικής Νεάπολης, στην σημερινή επονομαζόμενη πόλη της Καβάλας.

Σε αυτό το μέρος η ΕΥΡΩΠΗ και ο τότε γνωστός κόσμος υποδέχθηκαν ΤΟΝ ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ δια του Αποστόλου Παύλου που πλέον τον διέδιδε με την Ελληνική γλωσσολαλιά , η οποία έγινε και το εργαλείο της ΘΕΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ να καρπώσει η Χριστιανική Πίστη στην Ρωμαική Ευρωπαική Επικράτεια.

Απο αυτό το μέρος ο Απόστολος των Εθνών μεταφέρει το μήνυμα του ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ και ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ Θεάνθρωπου Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού με την βοήθεια της Ελληνικής Γλώσσας και αρχίζει να εδραιώνεται η Ελληνοχριστιανική σκέψη στον πολιτισμό και στην ανθρώπινη διανόηση.

ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΓΙΝΕ ΑΘΟΡΥΒΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΓΑΜΟΣ-ΕΝΩΣΗ της Ελληνόγλωσσης Κλασσικής Αρχαιότητας με το μήνυμα του ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ.

Και φυσικά οι πρόγονοι μας για να τιμήσουν δεόντως αυτό το μέρος το ονόμασαν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ.

Στην επίσκεψη του Αποστόλου Παύλου ((είδαν)) την παρουσία του ίδιου του Κυρίου μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ που πλέον τον τιμούσαν σαν Πρόσωπο μέσα στην ανθρώπινη ιστορία περιγράφοντας ΑΥΤΟΝ με την ονομασία μιάς ολόκληρης πολιτείας.

Η Χριστώνυμος αυτή ονομασία της πόλεως ομολογούσε ΧΡΙΣΤΟ με δύο Φύσεις την Θεική και την Ανθρώπινη, σε αντίθεση με τις φοβερές αιρέσεις του μονοφυσιτισμού και της εικονομαχίας.

Απο τις ιστορικές πηγές καταδεικνύεται ότι στα βυζαντινά χρόνια της χιλιόχρονης Ρωμέικης Αυτοκρατορίας η σημερινή πόλη της Καβάλας ονομαζόταν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ από το 746 μ.Χ μέχρι την καταστροφή της από τους Οθωμανούς το 1391 μ.Χ, αλλά και μετά μέχρι το 1549 μ.Χ ,όταν εμφανίσθηκε η νέα ονομασία της πόλεως σαν Καβάλλα.

Αυτήν την ((δόξα)) της αλλοίωσης ονομάτων ζήλεψε και ο πολύς Γερμανός ιστορικός Ιερώνυμος Wolf το 1562 μ.Χ παραχαράσσοντας την ονοματολογία ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ με την λέξη βυζάντιο για να επιτευχθούν ευκολότερα οι στόχοι του Καρλομάγνου από τις συνέπειες των οποίων και μέχρι σήμερα υποφέρουμε...

Ήταν φυσικό λοιπόν και για τους Αγαρηνούς κατακτητές Τούρκους να ισοπεδώσουν την ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ για να μην τους θυμίζει τίποτε από το ΥΠΕΡ ΠΑΝ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ. Αλλά και να δεχθούν τον ((εξισλαμισμό)) του ονόματος της ΧΡΙΣΤΩΝΥΜΟΥ πόλεως με ένα κακόηχο όνομα ,όπως είναι αυτό της Καβάλας.

Δηλαδή η πόλη αυτή που ήταν η Πύλη του ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ στην Ευρώπη έπεσε στα χέρια των Τούρκων σαν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ και ελευθερώθηκε το 1913 σαν Καβάλα .....και ετοιμάζεται να εορτάσει τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της με την ((νέα)) της ονομασία σαν Καβάλα....

Ο οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος αναγνώστης μπορεί να προβληματισθεί και να βγάλει τα συμπεράσματα του...

Όμως εμείς εμμένουμε στις αλήθειες της Ρωμείκης Ιστορίας μας, στα δόγματα των Οικουμενικών Συνόδων και στα θεμέλια του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού που με την ονομασία της ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ απέδωσαν τιμή στην ΘΕΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ του ΚΥΡΙΟΥ, αλλά και στην ίδια την Παναγία Μητέρα ΤΟΥ που ΤΟΥ δάνεισε την ανθρώπινη φύση για να την Θεώσει (Αγ. Νικόλαος Καβάσιλας) .

Η Παναγία επάνω στην φυσική χερσόνησο της πόλεως που φέρει και το όνομα της , παραμένει μέχρι και σήμερα με την ιστορική παρουσία της ,διαχρονικό σημείο αναφοράς, κόντρα στα νοητά κύματα και σαν πραγματική ((ΧΡΙΣΤΟΠΟΛΙΤΙΣΣΑ)) περιβλέπει τον κάτωθι αυτής λιμένα (βλέπε φωτογραφία), όπου αποβιβάσθηκε ο ΥΙΟΣ ΤΗΣ, Ο ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, δια του Αποστόλου Παύλου, μεταφέροντας το μήνυμα ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ στην Ευρώπη που περιμένει και σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά τον ΕΠΑΝΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ της, με την αναστήλωση του Ορθοδόξου φρονήματος και της αληθινής ιστορικής παραδόσεως.

Ο τίτλος του ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΙΤΗ και της ΧΡΙΣΤΟΠΟΛΙΤΙΣΣΑΣ είναι τιμητικός και ομολογιακός και αποδίδει ΕΥΛΟΓΙΑ στο έθνος εκείνο που τιμάει την μακρόχρονη αιματοβαμμένη ιστορία του.
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

ΑΛΛΟ Η… ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ Ο «ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ» ΚΙ ΑΛΛΟ Ο ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ!

KONSTANTOPOULOU
Η δικηγορία είναι επάγγελμα, βεβαίως. Ο-η δικηγόρος, οφείλει να υπερασπίζει τον οποιονδήποτε κατηγορούμενο του χτυπήσει την πόρτα. Αυτό είναι το νόμιμο. Εκτός, όμως, από το νόμιμο υπάρχει και το ηθικό. Όταν. Λοιπόν, κάποιος δικηγόρος είναι συνάμα και πολιτικός οφείλει να προσέχει ποιον υπερασπίζεται!
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κόρη του τέως προέδρου του Συνασπισμού και του… Παναθηναϊκού, και βουλευτής του «φεμινιστικού», «ευαίσθητου» για τα ανθρώπινα δικαιώματα κ.τ.λ., δεν πρόσεξε ως όφειλε. Και υπερασπίζεται έναν κατά συρροήν βιαστή! Κι όχι μόνο τον υπερασπίζεται, αλλά τον προστατεύει κιόλας από την τσιμπίδα του νόμου!
Πιο συγκεκριμένα, το 2005, τέσσερις κοπέλες, άγνωστες μεταξύ τους, που είχαν έρθει για τουρισμό στην Ελλάδα, έπεσαν θύματα βιασμού από το ίδιο πρόσωπο, τον οποίο αναγνώρισαν και καταμήνυσαν. Σήμερα, εφτά ολόκληρα χρόνια μετά την τραγική εμπειρία τους, δεν μπορούν να βρουν δικαιοσύνη στην Ελλάδα, διότι η συνήγορος υπεράσπισης του δράστη, με νομικίστικα κόλπα κωλυσιεργεί και παίρνει συνεχείς αναβολές! Αυτό κατήγγειλε ένα από τα θύματα, στην εφημερίδα «Τα Νέα». Η πολυπράγμων και λαλίστατη (μέχρι απελπισίας!) σε άλλες περιπτώσεις βουλευτής, καλύφθηκε για την εμπλοκή της στην υπόθεση από το… ευαίσθητο κόμμα της, που αντί για την ταμπακιέρα απάντησε ότι χτυπάνε την Κωνσταντοπούλου γιατί θέλει να αποκαλύψει την αλήθεια για τη… λίστα Λανγκάρντ!!! Δηλαδή από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα.

Περικοπές στρατιωτικών: 57% μείωση σε «μαχητές του Αιγαίου», με 4.500 ώρες πτήσης!!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/57-4500.html#ixzz2JvF5vxUb


 Ευτυχώς που η πατρίδα δεν ταυτίζεται ,ως έννοια με τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες”.   Τα όσα με αριθμούς περιγράφει απόστρατος πτέραρχος στο Onalert,για τις περικοπές που έχουν επιβληθεί στους στρατιωτικούς εν ενεργεία και απόστρατους είναι συγκλονιστικά.
Ειδικά για τους ιπτάμενους της Πολεμικής Αεροπορίας,που έχουν χιλιάδες ώρες πτήσης σε μαχητικά αεροσκάφη, ανθρώπους που έπαιζαν τη ζωή τους κάθε μέρα ,για χρόνια πολλά, κορώνα γράμματα η μείωση του 57% (!!!) δείχνει την αναλγησία των κυβερνώντων!
Οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους και είναι βέβαιο ότι όσοι έλαβαν αυτές τις αποφάσεις ,αλλά και όσοι έδωσαν αμαχητί την συγκατάθεσή τους για να υλοποιηθούν θα πρέπει τουλάχιστον να ντρέπονται.Διαβάστε τι γράφει ο πτέραρχος ε.α:“Η εξέλιξη της σύνταξης ενός αντιπτέραρχου ιπτάμενου με 4500 ώρες στον αέρα εκ των οποίων οι 3500 σε μονοθέσια μαχητικά και από αυτές οι 600 σε πραγματικές αναχαιτίσεις και εμπλοκές με τουρκικά μαχητικά και άλλα,ημέρα και νύκτα,για την τιμή της πατρίδας μας:
1]αποδοχές τον Μάϊο του 2009. 2750 το μήνα καθαρά συν 5600 τον χρόνο δώρα.

2]τον Σεπτέμβριο του 2010, 2450 ευρώ.

3]τον Δεκέμβριο του 2011, 2197 ευρώ.

4]τον Δεκέμβριο του 2012, 2090 ευρώ.

5] Ιανουάριος του 2013, 1920 ευρώ.

6]Τον Φεβρουάριο του 2013, 1420 ευρώ!!!

Και φυσικά απο το 2010 χωρίς δώρα.Αν κάνεις λογαριασμό οι μειώσεις ειναι 57%!Μπορεί κάποιος να μου πει έναν άλλο συνταξιούχο του ευρύτερου δημόσιου τομέα ,που να έχει υποστεί αυτές τις μειώσεις;
Ένας συνταξιούχος της Βουλής τι έχει χάσει,για παραδειγμα.
Όμως δεν έχουμε παράπονο ,μας έχουν μείνει πλούσια τα αυχενικά σύνδρομα και οι κακωσεις στη μέση “τοις κεινών ρήμασι πειθόμενοι”.
Ευτυχώς που η πατρίδα δεν ταυτίζεται ,ως έννοια με τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες”.    

newsit.gr

ΓΟΝΟΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

ANTITROMOKRATIKH
Σύμφωνα με πληροφορίες, δαχτυλικά αποτυπώματα του νεαρού ληστοσυμμορίτη Ν. Ρωμανού, ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα που βρέθηκαν σε σταθερά σημεία διαμερίσματος, επί της οδού Σαπφούς 182, Καλλιθέα Αττικής, καθώς και σε κινητά αντικείμενα – πειστήρια σε διαμέρισμα επί της οδού Ελλησπόντου 53, Βόλος Μαγνησίας. Τα συγκεκριμένα διαμερίσματα ήταν γιάφκες της ληστοτρομοκρατικής οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Ποιος είναι, όμως, ο θρασύτατος νεανίας, που δήλωσε… «αιχμάλωτος πολέμου»; Ήταν «φίλος του Α. Γρηγορόπουλου και παρών στη δολοφονία του», λένε οι φυλλάδες. Δε λένε, όμως, ότι ήταν ο μόνος αυτόπτης μάρτυρας που κατέθεσε (ψευδώς) ότι είδε τον αστυνομικό Ε. Κορκονέα να σημαδεύει με το όπλο του τον Γρηγορόπουλο, να τον πυροβολεί και να τον σκοτώνει και ότι σ’ αυτή την ψευδομαρτυρία στηρίχτηκε κατά μεγάλο μέρος η καταδίκη του Κορκονέα.
Βέβαια, οι «αλληλέγγυοι», κατάλαβαν ότι ο μικρός θα γινόταν «φύλλο και φτερό» στο δικαστήριο από έναν έμπειρο δικηγόρο σαν τον Α. Κούγια και τον «εξαφάνισαν». Όταν ήρθε η ώρα να εμφανιστεί στο δικαστήριο, «εξαφανίστηκε» τάχα από το σπίτι του και με μια επιστολή που ξεχείλιζε από… επαναστατικότητα, εξήγησε γιατί αρνήθηκε να προσέλθει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσα και να καταθέσει. Έγραφε, λοιπόν, ότι ως… επαναστάτης έχει ως πολιτική του επιλογή «να μην εμφανίζεται στις στιγμές που ορίζουν οι θεσμοί», και χαρακτήριζε «γελοιότητες» και «συνωμοσιολογίες» τα όσα υποστήριζε τότε ο Κούγιας περί εμπλοκής του με αριστερές ληστοτρομοκρατικές οργανώσεις. Φαίνεται πως ο Κούγιας ήξερε πολύ περισσότερα από την Αντιτρομοκρατική για τις τρομοκρατικές δραστηριότητες του ζόρικου νεανία…

Αποκλειστικό: Δωρεάν σχολικά βιβλία τέλος!


sxolika-biblia
Υπεγράφη προχθές η σχετική απόφαση με διάταξη του νέου προϋπολογισμού για το 2013 με την οποία από τη νέα σχολική χρονιά οι γονείς των μαθητών θα χρεώνονται τα βιβλία που μοιράζει δωρεάν ο σχολικός οργανισμός!
Τα βιβλία στο τέλος της χρονιάς θα ...
παραδίδονται πίσω και σε περίπτωση που είναι γραμμένα ή σκισμένα θα πληρώνονται απο τους γονείς.
Από το Σεπτέμβριο λοιπόν ο γονέας θα παραλαμβάνει τα βιβλία υπογράφονταςι υπεύθυνη δήλωση ότι θα τα επιστρέψει πίσω προσεγμένα!
Αυτο θα ισχύει μόνο για τα βιβλία της Θεωρίας τα οποία θα ένα προστατευμενα με ειδική μεμβράνη! Τα βιβλία των ασκήσεων θα μουτζουρώνονται ελεύθερα!

Πηγή

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ Ο ΜΟΥΙΖΝΙΕΚΣ – ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ

NILS
Έφυγε –επιτέλους- από την κατεχόμενη στους διεθνείς τοκογλύφους πατρίδα μας, ο διαβόητος Νιλς Μούιζνιεκς, Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Δεν ξέρουμε βέβαια αν πήγε στον… αγύριστο –όπως του ευχήθηκε από το βήμα της εκδήλωσης των Ιμίων ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, ή αλλού…
Ως… παρακαταθήκη –ενόψει της επίσημης έκθεσής του που αναμένεται- άφησε μια συνέντευξη στo Real.gr, στην οποία λέει «τρελά» πράγματα και βέβαια παρεμβαίνει με ωμότατο τρόπο (περίπου ως Ανθύπατος) στα εσωτερικά μιας κατ’ όνομα ανεξάρτητης χώρας. Ας παρακολουθήσουμε τα σημαντικότερα σημεία της:
Κατά την πενθήμερη παραμονή σας στην Αθήνα, που πήγατε και ποιους συναντήσατε;
…Συνάντησα όμως πολλούς και σπουδαίους ανθρώπους που αντιδρούν σε αυτήν την κατάσταση. Μιλάω τόσο για τα μέλη των ΜΚΟ και τους εθελοντές τους, όσο και για τους εκπροσώπους της κυβέρνησης. Βέβαια, ήθελα να δω και άλλες περιοχές, όπως την Ομόνοια, αλλά, οι ελληνικές αρχές αποφάσισαν την αυξημένη φρούρησή μου, κάτι που δυσκόλεψε κάπως τις μετακινήσεις μου. Ίσως να αποφάσισαν κάτι τέτοιο επειδή η Χρυσή Αυγή είχε μιλήσει πρόσφατα εναντίον μου.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, πριν ματαιωθεί η τότε προγραμματισμένη επίσκεψή σας στην Αθήνα, η Χρυσή Αυγή σας είχε χαρακτηρίσει ανεπιθύμητο στην Ελλάδα…
Ανεπιθύμητη στην Ελλάδα και σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα πρέπει να είναι η ίδια η Χρυσή Αυγή. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι πρόκειται για ένα κόμμα με συστηματική περιφρόνηση απέναντι στην δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, που αναπτύσσει ρητορική μίσους και ρατσισμού. Επίσης, όπως αποδείχθηκε πρόσφατα, με τη θανατηφόρο επίθεση εναντίον ενός νόμιμου μετανάστη, μέλη της συμμετέχουν σε βίαιες επιθέσεις με ρατσιστικό κίνητρο.
Θεωρείτε δηλαδή ότι υπάρχει χώρος για νομικές κινήσεις απέναντι στο συγκεκριμένο κόμμα;
Μετά από συζητήσεις που είχα με δικαστικούς στη χώρα σας, μου αναφέρθηκε ότι υπάρχει χώρος για ατομικές διώξεις απέναντι στα μέλη και τους βουλευτές τους. Διότι αν και το πρόγραμμά τους φαίνεται άκακο ή στις επίσημες ανακοινώσεις τους προσέχουν να μην λένε κάτι νομικά επιλήψιμο, στις συγκεντρώσεις τους, ο λόγος τους εστιάζει στο μίσος, τον ρατσισμό και τα ναζιστικά συνθήματα. Συμφωνώ λοιπόν με αυτήν την άποψη, ότι όποιος από αυτούς ή από οπουδήποτε αλλού μιλά με τέτοιο τρόπο, θα πρέπει να διώκεται ατομικά.
Η ελληνική κυβέρνηση σας έχει πείσει για την αποφασιστικότητά της να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα της ρατσιστικής βίας;
Τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει πολύ θετικά βήματα, όπως η εκπαίδευση αστυνομικών για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ανταποκρίνονται σε ρατσιστικά περιστατικά, ή η ανάθεση των ρατσιστικών εγκλημάτων σε εισαγγελικό λειτουργό. Βέβαια, αυτές οι θετικές πρωτοβουλίες πρέπει να συνεχιστούν και να στηριχθούν, για παράδειγμα ο εισαγγελικός λειτουργός πρέπει να αποκτήσει γραμματέα και βοηθούς…

Ο Παπανδρέου 8 μήνες έψαχνε τρόπους να δέσει τη χώρα στο μηχανισμό! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/8.html#ixzz2JvE7wG00


Τι άλλο χρειάζονται οι δικαστές; Βέβαια θα πρέπει να υπάρχουν δικαστές έξω από τις στοές και τα κολέγια...


Του Μιχάλη Ιγνατίου

Ο «πόλεμος» ανακοινώσεων, που ξέσπασε μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, είναι αποκαλυπτικός των διεργασιών που ξεκίνησαν μία εβδομάδα από τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, τον Οκτώβριο του 2009, και κατέληξαν στην προσφυγή της Ελλάδας στο σκληρό μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που οδήγησε σε εξαθλίωση τον ελληνικό λαό.Οι καταγγελίες του κ. Λοβέρδου, τις οποίες μοιράζονται και άνθρωποι που είχαν γνώση των αποφάσεων του τότε πρωθυπουργού, επιβεβαιώνουν όσα γνωρίζαμε μερικοί εξ ημών, που είχαμε την τύχη να βρισκόμαστε στην Ουάσιγκτον τις ημέρες και τους μήνες που προηγήθηκαν της προσφυγής. Είναι απόλυτα επιβεβαιωμένη η πληροφορία ότι ο κ. Παπανδρέου προετοίμασε το έδαφος παράδοσης της χώρας στο ΔΝΤ, και το πλέον σημαντικό είναι ότι ο ίδιος και ο στενός κύκλος των συνεργατών του αντιλήφθηκαν πολύ αργά –γύρω στο Μάρτιο του 2010– ότι, λόγω της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, η προσφυγή στο Ταμείο ήταν σχεδόν απαγορευτική.

Επομένως, όσοι ομιλούν και ισχυρίζονται ότι οι Ευρωπαίοι, και ειδικά οι Γερμανοί, ήταν αυτοί που εξανάγκασαν τον πρώην πρωθυπουργό να αναζητήσει βοήθεια από τον Ντομινίκ Στρος-Καν ρίχνουν στάχτη στα μάτια των ανύποπτων πολιτών για να μην καταγράψω κάτι χειρότερο: ότι «βιάζουν» την αλήθεια. Άλλωστε, ο κ. Παπανδρέου δεν έκρυψε ότι οδήγησε επί τούτου τη χώρα στο Ταμείο. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Την ώρα, λοιπόν, που η πολιτική μας δικαιώνεται πλέον και από τους τότε πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος “θυμήθηκε” σήμερα να αποποιηθεί τον αγώνα μας. Αγώνα στον οποίο συμμετείχε ο ίδιος ως υπουργός με όλες του τις δυνάμεις». Και, βεβαίως, ο «αγώνας» στον οποίο αναφέρεται είναι η μεθοδευμένη και βάση σχεδίου πορεία προς το μηχανισμό.


Ο λόγος για τον οποίο επιτίθεται στον πρώην υπουργό του είναι στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να «ενοχοποιήσει» όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και όλα τα στελέχη του κόμματος. Κι ας μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας. Ποιος υπουργός και ποιο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ θα τολμούσε να αντισταθεί στον κ. Παπανδρέου, ο οποίος είχε εκλεγεί από το 44% του ελληνικού λαού, με στόχο –όπως υποσχόταν προεκλογικά– να αλλάξει τα πάντα; Δυστυχώς, ο τότε πρωθυπουργός επέλεξε να αλλάξει τα πάντα μέσω ξένων μηχανισμών και δανειστών, επειδή ΔΕΝ τόλμησε να αναλάβει το πολιτικό κόστος και να κάνει τις αλλαγές που του ζητούσαν οι Ευρωπαίοι. Όσο και να προκαλεί εντύπωση στον αναγνώστη, αμέσως μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, η ΕΕ αλλά και το ΔΝΤ προειδοποίησαν την ελληνική κυβέρνηση ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, διότι η ελληνική οικονομία είχε πάρει «ασταμάτητο κατήφορο».

Είναι προκλητική η θέση του κ. Παπανδρέου ότι η προσφυγή στο Ταμείο έσωσε την Ελλάδα, διότι η αλήθεια είναι άλλη: Έσυρε τη χώρα ξυπόλητη στ’ αγκάθια, διότι έχασε οχτώ μήνες να αναζητεί τρόπους και μεθόδους για να τη «δέσει» στο μηχανισμό, αντί στο διάστημα αυτό να πάρει μέτρα, τα οποία θα ήταν πολύ πιο ανώδυνα απ’ αυτά που επέβαλαν οι δανειστές.

Και δεν ισχύει ούτε στο ένα εκατοστό αυτό που αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου, ότι, δηλαδή, «ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο, πρωτοστατούντος του πρωθυπουργού, θέλησε, όλοι θελήσαμε, να αποφύγουμε την ένταξή μας στο μηχανισμό στήριξης. Και αγωνιστήκαμε σκληρά γι’ αυτό. Όμως, αυτή η απόφαση [Σ.Σ.: εννοεί το μηχανισμό] αποτέλεσε την καλύτερη επιλογή, την πατριωτική επιλογή υπό τις κρατούσες τότε συνθήκες».

Η επιλογή στην οποία αναφέρεται ο κ. Παπανδρέου ήταν η αρχική απόφασή του.

Και η μεθόδευση έγινε με τρόπο ώστε να μην έχει η χώρα άλλη επιλογή…

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Έρευνες σε Αιγαίο και Κύπρο ανακοίνωσε η ΆγκυραΈρευνες σε Αιγαίο και Κύπρο ανακοίνωσε η Άγκυρα
Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση παλεύει εναγωνίως για να ξεπουλήσει κάθε κομμάτι της εθνικής μας περιουσίας, η αντίστοιχη τουρκική προχωρά σε βήματα εις βάρος μεν του σεβασμού στο διεθνές δίκαιο, προς το συμφέρον δε του τουρκικού λαού. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Χουριέτ» αναφέρει πως η τουρκική κυβέρνηση προτίθεται να ξεκινήσει τις έρευνες για την ύπαρξη πετρελαίου στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, περί τον μήνα Μάιο.
Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει πως οι έρευνες θα διεξαχθούν από το σεισμογραφικό σκάφος «Πολάρκους», το οποίο οι Τούρκοι αγόρασαν πρόσφατα από την Νορβηγία. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, καθορίζονται και οι περιοχές ερευνών για ύπαρξη υδρογονανθράκων. Μεταξύ των περιοχών, συμπεριλαμβάνονται ορισμένες οι οποίες βρίσκονται εντός των οικοπέδων 1,4,5,6,7,12 της ανακηρυχθείσης κυπριακής ΑΟΖ, ενώ έρευνες έχουν εξαγγελθεί και για περιοχές κοντά στο Καστελόριζο.

Γνωστή ‘ποπ σταρ’ λέει ότι την «ανάγκασαν» να τραγουδήσει τραγούδι με αποκρυφιστικά - σατανιστικά μηνύματα ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/blog-post_3152.html#ixzz2JvDpWhUKΗ Kesha (την γράφουν "Κe$ha") θεωρείται μια μεγάλη ‘ποπ σταρ’ η οποία πριν λίγες μέρες υπέγραψε στην εταιρία της Sony στο Λος Άντζελες, ‘Kemosabe Records’. Τα άλμπουμ της διανέμονται και από την RCA.

Πρόσφατα η Ke-το σήμα του δολαρίου-ha (που γεννήθηκε το 1987 ως Kesha Rose Sebert) κυκλοφόρησε ένα τραγούδι που ονομάζεται "Die Young" «Πέθανε νέος»). Προτρέπει τις νέες γυναίκες να ζήσουν ένα ηδονιστικό τρόπο ζωής και να πεθάνουν σε νεαρή ηλικία. Αυτό που είναι ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το βίντεο δείχνει ανάποδους σταυρούς, ροζ ανάποδα τρίγωνα (λεσβιακό σύμβολο), και πεντάλφες ξανά και ξανά.

Τώρα η Kesha αποκηρύσσει το τραγούδι και λέει εκείνοι που την χειρίζονται στο Λος Άντζελες την «ανάγκασαν» να το τραγουδήσει. Η Kesha είπε στους fans στο twitter, «δεν ήθελα να τραγουδήσω αυτούς τους στίχους και αναγκάστηκα να το κάνω».
Σε πρόσφατες ζωντανές εμφανίσεις της, το στάδιο είχε διακοσμηθεί με δεκάδες πεντάλφες. Η πεντάλφα συνήθως συνδέεται με την μαγεία, και το κίνημα "wicca" στο οποίο κυριαρχούν ομοφυλόφιλοι. Η τραγουδίστρια απεικονίζεται ως μάγισσα σε ορισμένες σκηνές, σε άλλες ως πεσμένος άγγελος, και αλλού να αγκαλιάζεται και με άνδρες και με  γυναίκες. (Στην Αυστραλία την ώρα που τραγουδούσε το τραγούδι "cannibal", μπροστά στους φανς της ήπιε αίμα από κάτι που έμοιαζε σαν καρδιά ζώου - φωτογραφία, μια πρακτική που συνηθίζεται σε σατανιστικές τελετές).Παραγωγοί του βίντεο είναι ο Lucasz Gottwald (Δρ Luke) και ο Benjamin Levin (Benny Blanco). Το τραγούδι γράφτηκε από τον Nate Ruess. 

Των περισσότερων νέων ποπ σταρ τα τραγούδια, η μουσική, ο ρουχισμός, καθώς και οι χορευτικές κινήσεις προέρχονται από τους παραπάνω, οι οποίοι έχουν ισχυρό λόγο στα καλλιτεχνικά δρώμενα. Η Kemosabe Records διοικείται από τον Łukasz Gottwald. Gottwald κρύβεται πίσω από την επιτυχία της άλλης ‘ποπ σταρ’ Katy Perry, η οποία γεννήθηκε σε οικογένεια ευαγγελικών χριστιανών και τραγουδούσε gospel, αλλά μπήκε στο χώρο της show business και έφτασε σύντομα στη κορυφή με το "I Kissed a Girl", ένα ‘ανάλαφρο’ τραγουδάκι που παρουσίαζε ως ‘trendy’ τις λεσβιακές σχέσεις).Στο "Die Young" της Ke$ha οι αποκρυφιστικοί συμβολισμοί είναι τόσο εμφανείς ώστε είναι σχεδόν γελοίο, να πεις ότι υπάρχει κάποιο ‘κρυφό’ μήνυμα στο βίντεο:

Η μέρα που ο κόσμος μοιράστηκε στα δύοΗ μέρα που ο κόσμος μοιράστηκε στα δύο
Σαν σήμερα συμπληρώνονται 68 χρόνια από την συνδιάσκεψη της Γιάλτας, μιας συνδιάσκεψης που έμελε να αλλάξει για πάντα τον κόσμο, καθώς αντικείμενο της ήταν ο διαμελισμός της Ευρώπης και η παραχώρηση των κατεκτημένων εδαφών της στους νικητές του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν η συνδιάσκεψη αυτή που όρισε τη μοίρα ολόκληρων λαών, εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρωπαίων, που όπως θα γράψει λίγο αργότερα η ιστορία, θα πλήρωναν πολύ ακριβά και με αίμα την ατυχία τους να βρίσκονται εντός της σφαίρας επιρροής κάποιου από τους «δημοκράτες» νικητές του μεγάλου πολέμου. Όπως θα δούμε παρακάτω, η «δημοκρατικότητα» των τριών αρχηγών (Στάλιν, Τσόρτσιλ, Ρούζβελτ) με την οποία πετσόκοψαν τα σύνορα της Ευρώπης και σκόρπισαν τα διαμελισμένα εδάφη της στους εαυτούς τους είναι χαρακτηριστική της ευαισθησίας, της ηθικής, αλλά και της τιμιότητας τους, αφού υποτίθεται ότι έσυραν τις χώρες τους στον πόλεμο για να σώσουν την ανθρωπότητα από το μεγάλο κακό. Με την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας και των συμμάχων της και με μία Ευρώπη εξουθενωμένη από αλλεπάλληλους καταστροφικούς πολέμους, άνοιγε επιτέλους η πόρτα για την παγκόσμια διακυβέρνηση των παρασκηνιακών δυνάμεων, που επιθυμούσαν με κάθε τρόπο την εξουδετέρωση κάθε πιθανού εχθρού που θα έμπαινε εμπόδιο στα σκοτεινά τους σχέδια.
Ήταν 4 Φεβρουαρίου του 1945 όταν κατόπιν πρωτοβουλίας του Στάλιν, συναντήθηκαν στην Γιάλτα της Κριμαίας οι τρεις «μεγάλοι», Στάλιν, Τσόρτσιλ και Ρούζβελτ. Αντικείμενο της Συνδιάσκεψης ήταν η προσάρτηση των κατακτημένων εδαφών στις τρεις αντίστοιχες χώρες, από την οποία θα προέκυπτε η νέα Ευρώπη. Αντίστοιχες συναντήσεις είχαν γίνει και στο παρελθόν, όπως αυτή της Τεχεράνης και της Μόσχας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει για την Ελλάδα η τελευταία. Η «Συμφωνία των ποσοστών» ή αλλιώς «χαρτοπετσέτα» (λόγω της προχειρότητας της συνάντησης, αφού οι σημειώσεις του Τσόρτσιλ γράφτηκαν πάνω σε πρόχειρο χαρτί) που έλαβε χώρα το 1944 στην Μόσχα, αφορούσε το διαμελισμό των Βαλκανίων και τα ποσοστά επιρροής των ΕΣΣΔ και Αγγλίας αντίστοιχα πάνω σε κάθε κράτος που θα αναλάμβαναν να έχουν υπό έλεγχο. Εκεί ήταν που ο Τσόρτσιλ πρότεινε να έχει η χώρα του 90% ποσοστό επιρροής επί της Ελλάδος, για να πάρει την αδιάφορη συγκατάθεση του Στάλιν.

Μίζα 265 εκατ. για να «κρεμάσουν» την Ελλάδα! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/265.html#ixzz2JvDKZATh
Των ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ. 
H εσωτερική «επικαιρότητα» και ταραχή εμπόδισε να εισέλθει στην Ελλάδα η συγκλονιστική είδηση της επιβράβευσης της Goldman Sachs στο περίφημο διεθνές φόρουμ του Νταβός με το «βραβείο» της…
μούντζας και με αιτιολογία ότι κερδοσκόπησε ασύστολα σε βάρος της Ελλάδας και ότι παγίδευσε τη χώρα κρύβοντας έναντι τεράστιας αμοιβής κάποιο μέρος από τα χρέη της. Αν ανατρέξει κανείς στα «πρακτικά», όπως αυτά καταγράφηκαν και ηλεκτρονικά στα αποτελέσματα του Νταβός, θα βρει ότι εκεί κάθε χρόνο επιβραβεύονται δεκάδες εταιρείες που πέτυχαν την προηγούμενη χρονιά, εταιρείες που έκαναν καινοτομίες, επιχειρηματίες που διακρίθηκαν κ.λπ. Κάθε χρόνο, όμως, ανακοινώνονται και δύο «αντιβραβεία» για εταιρείες που αξίζουν την παγκόσμια αποδοκιμασία. Tα αντιβραβεία οργανώνει η ελβετική Greenpeace σε συνεργασία με ελβετικές ΜΚΟ. Φέτος ελάχιστοι έμαθαν στην Ελλάδα ότι το ένα αντιβραβείο χρεώθηκε (δεν το παραλαμβάνει κανείς, φυσικά…) στην Goldman Sachs, με αιτιολογία ότι «έναντι τεράστιας προμήθειας (μίζας) έκρυψε το μισό χρέος της Ελλάδας και με τον τρόπο αυτόν οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή με συμφωνία, η οποία

Πασόκους και Συριζαίους καλεί για συνεργασία ο ΚαμμένοςΠασόκους και Συριζαίους καλεί για συνεργασία ο Καμμένος
Η παρατεταμένη χρήση του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατά καιρούς κατηγορηθεί για πολλά πράγματα, αν και ως νέο κοινωνικό φαινόμενο δεν υπάρχουν οι απαραίτητες έρευνες για να αποδείξουν ή να καταρρίψουν τέτοιους ισχυρισμούς. Το σίγουρο είναι ότι ένα απτό παράδειγμα για την στήριξη των όποιων αιτιάσεων εναντίον διαδικτύου είναι οι δηλώσεις του προέδρου του κόμματος του Facebook (ούτε τηλεκόμμα δεν κατάφερε να στήσει…), Πάνου Καμμένου, ο οποίος προέβη σε πραγματικά τραγελαφικές δηλώσεις στο «Πρωινό ΑΝΤ1».
Ένα από τα πολιτικά ανέκδοτα του παρελθόντος, από αυτά που μόνο μέσα στο διαδίκτυο έχουν καταφέρει να επιβιώσουν, είναι το λεγόμενο «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ» και η «πατριωτική αριστερά»

ΑΛΛΟΣ ΕΤΟΥΤΟΣ ΠΑΛΙ. ΒΟΡΙΔΗΣ: «ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΘΕΙ ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ» ΜΑΚΗ ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ & ΤΡΟΧΑΔΗΝ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ. ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/blog-post_4143.html#ixzz2JvCxVtj8«Νέοι φόροι δεν έχουν τεθεί και στην πραγματικότητα, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίσαμε πρόσφατα, σε ότι αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους, επιφέρει ελάφρυνση της τάξης των 100 εκατομμυρίων» δήλωσε από τις Σέρρες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης, ενώ επεσήμανε ότι «χρειάζεται όλοι να αντιληφθούμε την προσπάθεια που κάνει η χώρα». «Υπάρχει επιβάρυνση της φορολογίας στα νομικά πρόσωπα δηλαδή στις ανώνυμες εταιρείες που ανεβαίνει από το 20 % στο 26% η φορολογία τους, αλλά από την άλλη υπάρχει μία ελάφρυνση φορολογική στη διανομή...
των μερισμάτων που από το 20% κατεβαίνει στο 10%. Υπάρχει μία σημαντική διαφοροποίηση στο θέμα της φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών, οι οποίοι παραπονούνται, αλλά από την άλλη μεριά οι ελεύθεροι επαγγελματίες στο σύνολό τους, το 50%, κάνουν φορολογικές δηλώσεις κάτω των 5.000 ευρώ, το 80% κάνουν φορολογικές δηλώσεις κάτω των 10.000 ευρώ. Στην Ελλάδα οι φορολογούμενοι που δηλώνουν εισόδημα άνω των 70.000 ευρώ είναι στο 1%, άρα η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των φορολογικών δηλώσεων είναι ανειλικρινείς» πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αναφέρθηκε και στο θέμα της φορολογίας των ακίνητων με το επικείμενο φορολογικό νομοσχέδιο.
«Σε μία δημόσια συζήτηση που ξεκίνησε και αφορούσε τη φορολόγηση ακίνητων και χωρίς να έχει εκφραστεί η πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών, για να είμαστε απέναντι ή όχι, καταθέσαμε προτάσεις που είχανε έναν χαρακτήρα αρχής. Εγώ είπα ότι έχουν βαθυνθεί πολύ τα ακίνητα φορολογικά και ο υπουργός διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση των ακινήτων και ότι μελετά την προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στις εμπορικές αξίες, ότι θα υπάρξει ένας ενιαίος φόρος για τα ακίνητα κι ότι μελετά την μείωση των φόρων μεταβιβάσεων των ακινήτων, προτάσεις τις οποίες θεωρώ ότι είναι απόλυτα σωστές» διευκρίνισε ο κ. Μάκης Βορίδης.
Ο κ. Βορίδης βρέθηκε σήμερα τις Σέρρες με αφορμή την κοπή της πίτας της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπή  της Ν.Δ. στο ν. Σερρών  ΝΟΔΕ Σερρών, ενώ το παρόν έδωσε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

πηγη

“Ελευθεροτυπία”: Μπράβοι, φουσκωτοί και σκοτεινοί χρηματοδότες στα νέα γραφεία της Χρυσής Αυγής“Ελευθεροτυπία”: Μπράβοι, φουσκωτοί και σκοτεινοί χρηματοδότες στα νέα γραφεία της Χρυσής Αυγής
Με το καλημέρα άρχισαν τις γνωστές τους αρλούμπες τα συντρόφια της αθάνατης Ελευθεροτυπίας - Νέα σενάρια τρόμου και μυστηρίου από την κορυφαία στο είδος Γεωργία Δάμα
Η ‘‘Ελευθεροτυπία’’, ανέκαθεν, διακρινόταν για την ακατάσχετη τερατολογία και την συνεχή ροή ψεμάτων εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Μπορεί το «βαρύ πυροβολικό» της εν λόγω φυλλάδας, ο αλήστου μνήμης ‘‘Ιός’’, να εξαπολύει την λάσπη του από άλλο ανταγωνιστικό έντυπο-υπόνομο, όμως φαίνεται πως υπάρχει ‘‘άξια’’ αντικαταστάτης. Κάποια Γεωργία Δάμα ανέλαβε για λογαριασμό της εφημερίδας, την περασμένη Κυριακή, να ‘‘διαφωτίσει’’ το αναγνωστικό κοινό για τα νέα κεντρικά κτίρια της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Δεν ξέρουμε αν η συγκεκριμένη ‘‘μαντάμ’’ έχει οφθαλμολογικά προβλήματα ή είναι απλώς ανιστόρητη, λέγοντας ότι ο Μαίανδρος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι ‘‘παραμορφωμένη σβάστικα’’. Δείχνει, όμως, από νωρίς τις προθέσεις της. Λέγε, λέγε στο τέλος κάτι μένει… Και τι δεν έβγαλε από την φαντασία της η συγκεκριμένη κυρία. Από καφετέριες που θα σερβίρουν ελληνικά προϊόντα μόνο σε Έλληνες, μέχρι χώρο όπου θα διαμορφώνονται γυμναστήρια πολεμικών τεχνών… Πάνω στην αγωνία και την απόγνωση για την απόδοση ενός άρτιου ρεπορτάζ ξέχασε να αναφέρει την αίθουσα βασανιστηρίων για κάθε αντιφρονούντα, καθώς και την λίμνη με τους κροκοδείλους, όπου θα ρίχνονται οι λαθρομετανάστες… Πως της ξέφυγαν τέτοιες σημαντικές λεπτομέρειες; Φυσικά, η ασύστολη φαντασία της δεν σταματά εκεί. Κυριολεκτικά οργιάζει, όταν σ’ ένα απίστευτο παραλήρημα συνεχίζει το παραμύθι υποστηρίζοντας ότι «οι κάτοικοι προσπερνούν το γκρίζο κτίριο βιαστικά, οι περισσότεροι από το απέναντι πεζοδρόμιο. Κοιτάζουν με περιέργεια την εκ βάθρων ανακατασκευή του κτιρίου. Μιλούν ζητώντας να μη δημοσιευτεί το όνομά τους: ‘‘Ξόδεψαν πολλά χρήματα. Φαίνεται ότι αποφάσισαν να απευθυνθούν σε μεσαία και ίσως υψηλά εισοδήματα’’».
Σε σχέση με την ‘‘γκραν-γκινιόλ’’ περιγραφή της Δάμα, το πιο πιθανό είναι να έχει πάρει δηλώσεις από τον… εαυτό της. Σίγουρα, πάντως, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν απευθύνεται σε ηλιθίους, μυθομανείς, κατά συρροή ψεύτες και ανθέλληνες. Όσο για ‘‘την αντιφασιστική πρωτοβουλία της περιοχής’’ γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοι την πλαισιώνουν. Διακεκριμένοι ανθέλληνες, επαγγελματίες αντιρατσιστές, νοσταλγοί της κομμουνιστικής τυραννίας, υμνητές των τρομοκρατικών οργανώσεων, ελληνόφωνοι συνεργάτες των πακιστανών και φυσικά οι πάσης φύσεως παράνομοι αλλοδαποί, τους οποίους προσκυνούν όλοι οι προαναφερόμενοι. Λέει αρκετά ακόμα, χύνοντας άφθονη λάσπη

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΘΑΥΜΑ: Η απίστευτης ομορφιάς Δημοτική Βιβλιοθήκη της Στουτγκάρδης (ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/blog-post_3726.html#ixzz2JvBitLwdΣτην πόλη της Στουτγάρδης στη Γερμανία άνοιξε επίσημα ένα θαυμάσια νέο πολιτιστικό κέντρο, η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Στουτγάρδης. Αυτό το υπέροχο λευκό θαύμα είναι διακριτικό στο σχεδιασμό, όπου τα βιβλία και οι επισκέπτες παρέχουν το χρώμα σε ένα κατά τα άλλα ουδέτερο περιβάλλον. η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Στουτγάρδης είναι μέσα στις πέντε μεγαλύτερες βιβλιοθήκες του κόσμου και μοιάζει με έργο του νεωτεριστικού καλλιτέχνη Esher MC. Το εσωτερικό του είναι φωτεινό, χωρίς άμεσο φωτισμό, είναι ζεστό χωρίς χρώμα βαφής και οικείο για τους επισκέπτες. Το έργο αυτό του Αρχιτέκτονα Yi είναι ένας σταθμός στο σχεδιασμό, σίγουρα μία από τις πιο όμορφες βιβλιοθήκες του κόσμου

Δείτε εικόνες: