Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΟΨΕΙ… ΜΑΣΑΣ!

KONSTANTOPOULOU
Άρχισαν τα… συντροφικά μαχαιρώματα στον ΣΥΡΙΖΑ! Προφανώς, η προοπτική της εξουσίας (και των… τυχερών της) και ο υπόγειος ανταγωνισμός για την καλύτερη θέση στο… μεγάλο τραπέζι έχει τεντώσει τα νεύρα κι έχει κάνει στην άκρη τη… συντροφική αλληλεγγύη των εποχών του 3-4%, τότε που δεν υπήρχε… μάσα στον ορίζοντα.
Έτσι, στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύτηκε το κείμενο-ανακοίνωση που σας παραθέτουμε παρακάτω, μιας οργάνωσης φεμινιστριών του ΣΥΡΙΖΑ κατά των βιασμών και της ατιμωρησίας των βιαστών. Που είναι το περίεργο, θα μου πείτε. Η ανακοίνωση δεν είναι γενική κι αόριστη, αλλά αναφέρεται σε συγκεκριμένη υπόθεση βιασμού και στην «πρωτοφανή παρακώλυση της δικαιοσύνης από τη συνήγορο του βιαστή», δίνοντας και απτά παραδείγματα αυτής της «παρακώλυσης»: «η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ζήτησε τέσσερεις φορές εξαιρέσεις έδρας, εκτός από τις αμέτρητες διακοπές που ζητούσε γιατί «είχε μια άλλη δίκη». Ποια είναι η συνήγορος του βιαστή που «παρακωλύει» την δικαστική απόφαση κατά του βιαστή με νομικίστικα τερτίπια; Η φέρελπις (και λαλίστατη μέχρι… απελπισίας) βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου! Ιδού το… συντροφικό μαχαίρωμα (και τι μαχαίρωμα, το μαχαίρι έφτασε στο κόκκαλο…) και τα συμπεράσματα δικά σας:
«Η βάρβαρη σεξουαλική κακοποίηση μαζί με φόνο της νέας γυναίκας στην Ξάνθη στις 24-12-2012, καθώς και ο ομαδικός βιασμός με φόνο φοιτήτριας στην Ινδία, συζητήθηκαν έντονα στην κοινωνία μας, πρόκειται όμως για αγανάκτηση και οργή που εκφράζεται κυρίως όταν ο βιασμός συνοδεύεται από φόνο…
Στις 8 Φεβρουαρίου 2012 εκδικάζεται στον Άρειο Πάγο αναίρεση Έλληνα πολίτη που έχει καταδικασθεί με 5 χρόνια κάθειρξης σε βαθμό Εφετείου, για το βιασμό μιας τουρίστριας το 2005. Έχει επίσης καταγγελθεί από άλλες τρεις στο αστυνομικό τμήμα της Ακρόπολης. Δυστυχώς η δίκη για αυτές τις τρεις δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, λόγω των προβλημάτων του δικαστικού συστήματος και της πρωτοφανούς παρακώλυσης της δικαιοσύνης από τη συνήγορο του βιαστή. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε αρχικά για κατά συρροήν βιασμό 4 τουριστριών, μιας από βόρεια ευρωπαϊκή χώρα, μιας Καναδέζας και δύο Αυστραλέζων. Η δίκη όμως διαχωρίστηκε λόγω απουσίας των τριών που δεν είχαν κλητευθεί νόμιμα στις μακρινές χώρες τους, οπότε η όλη διαδικασία για αυτές χρονοτριβεί μέχρι σήμερα.
Θυμίζουμε ότι ο κατηγορούμενος για κατά συρροή βιασμούς τριγύριζε στην Πλάκα, πλησίαζε νεαρές τουρίστριες και πρότεινε να τις ξεναγήσει. Τους πρόσφερε μια τυρόπιτα όπου μέσα είχε φροντίσει να βάλει το υπνωτικό και βαρύ χάπι STILNOX, στη συνέχεια τις οδηγούσε να πιουν παραδοσιακό αλκοολούχο ποτό, για να έρθουν στο «πνεύμα των Θεών», (συνδυασμός που προκαλεί παραισθήσεις, παράλυση κλπ), μετά τις οδηγούσε σε παρακείμενο ξενοδοχείο υποβασταζόμενες, τις βίαζε και έφευγε. Η συγκεκριμένη 19χρονη τότε κοπέλα, βρέθηκε μετά από ώρες από τον ξενοδόχο στο δωμάτιο αναίσθητη και σε κακή κατάσταση, οπότε κλήθηκε ασθενοφόρο και αστυνομία. Η ίδια περίπου ιστορία έχει αναφερθεί στις καταθέσεις των άλλων τριών γυναικών που έχουν καταγγείλει τον ίδιο για βιασμό.

ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΑΠΑΘΗΣ , ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ...!


Εδώ και έξι χρόνια, με συνοπτικές διαδικασίες, καταπατώντας κάθε ιερό και όσιο, και- κυρίως- με άνωθεν εντολή των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών που είχαν την ευθύνη της ευρύτερης περιοχής στα Ιεροσόλυμα, ο Μακ. Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος, απομακρύνθηκε του θρόνου του, με ένα πλαστό και πέρα για πέρα, κατασκευασμένο κατηγορητήριο και με την" φτηνή" , προς τα έξω, αιτιολογία οτι για να γίνει ευκολότερα αποδεκτή και πιστευτή, η κατηγορία που του προσήψαν, απώλεσε δήθεν, την έξωθεν καλή μαρτυρία, επειδή "πούλησε" κτίρια και εκτάσεις του Πατριαρχείου σε φίλους του αλλόπιστους, στην Ισραηλινή Κυβέρνηση... οι οποίοι είχαν στοχεύσει, ευθύς εξ αρχής, στα λεγόμενα φιλέτα του Πατριαρχείου μέσα στο Πατριαρχείο, για να βάλλουν πόδι στη γειτονιά του Πατριαρχείου, το οποίο συνορεύει με τους εγκατεστημένους, εδώ και χρόνια, Παλαιστινίους!


Ο Ειρηναίος τότε κατηγορήθηκε άδικα και με ένα ψευδές και παραφουσκωμένο κατηγορητήριο- σαθρό και από εκκλησιαστικής κανονικότητος, αλλά και από πολιτικής νομιμότητος- οδηγήθηκε ενώπιον μίας υπερσυνόδου που συνήλθε στο Φανάρι -διότι έτσι ήθελαν οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι- και έθεσαν τον Ειρηναίο εκτός του ιστορικού θρόνου των Ιεροσολύμων!

Τα κατηγορητήρια με τα οποία τον τύλιξαν σε μία κόλλα χαρτί, αποδείχθηκαν σήμερα ψεύτικα και ο Ειρηναίος θεωρήθηκε αθώος και απαλλαγμένος από κάθε κατηγορία, για την οποία οδηγήθηκε σε αυτή τη δυσχερή θέση από τους αδελφούς του, τους Αγιοταφίτες, αλλά και από τους συνεπισκόπους του και κυρίως από τους Προκαθημένους των άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών!

Οι ίδιες δυνάμεις που ήθελαν τον Ειρηναίο εκτός μάχης, ανέδειξαν ως διάδοχό του, έναν εξαμηνίτη Επίσκοπο, εκλογή και χειροτονία του Ειρηναίου όταν ξεκίνησε η κρίση, τον από Θαβωρίου Θεόφιλο.

Η ειρωνεία είναι ότι αυτά για τα οποία κατηγορούσαν τον Ειρηναίο και τον κήρυξαν έκπτωτο, τα κάνει σήμερα, όπως καταγγέλουν οι τοπικές εφημερίδες στο Τελ Αβίβ και στην περιοχή των Παλαιστινίων, ο διάδοχός του Θεόφιλος και όμως δεν ιδρώνει το αυτί κανενός!
Ο Πατριάρχης Ειρηναίος έκτοτε παραμένει ακούσια έγκλειστος- φυλακισμένος στο σπίτι του, μέσα στο Πατριαρχείο και από τότε δεν έχει βγεί ποτέ έξω, ούτε για λόγους υγείας, διότι έχει απειληθεί πώς μόλις βγεί- δι´οιονδήποτε λόγο-θα του πάρουν το σπίτι και δε θα τον αφήσουν να επιστρέψει σε αυτό!

Κι όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στα αδιάφορα μάτια των απανταχού Ορθοδόξων!

Παρά την συντελεσθείσα αδικία και τον αισχρό τρόπο με τον οποίο απομακρύνθηκε του Θρόνου του,-όχι από ετεροδόξους και αλλοπίστους, αλλά από Ορθοδόξους αδελφούς του,-ένας Πατριάρχης, εξακολουθεί μέχρι σήμερα φυλακισμένος και η Ορθόδοξη κοινότητα μένει σιωπηλή και ασυγκίνητη!

Ο μόνος Ορθόδοξος Ιεράρχης που κατά καιρούς "σηκώνει" δημοσιογραφικά και εκκλησιστικά το θέμα και φωνάζει για το άδικο του εγκλεισμού του Ειρηναίου, είναι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος! Οι υπόλοιποι σιωπούν!! Και το χειρότερο: όταν πηγαίνουν στους Αγίους Τόπους για προσκύνημα, δεν μπαίνουν ούτε καν στον κόπο να ζητήσουν να δούν τον Ειρηναίο.. Για να μην κακοκαρδίσουν τον Θεόφιλο!

Ναι όλα αυτά συμβαίνουν σήμερα.. Κατά τα άλλα είμαστε χριστιανοί.. Αλλά το "αγαπάμε αλλήλους" που είπε ο Χριστός, το λέμε για να το ακούν και να το εφαρμόζουν οι άλλοι και όχι εμείς !!!

agioritikovima

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, Η ΒΡΟΧΑ ΚΑΙ Η ΜΠΟΧΑ

830927052
Πορεία για να… κλείσουν τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Μεσογείων, πραγματοποιούν το Σάββατο το μεσημέρι οι αμερικανοκομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ και της θυγατρικής του οργάνωσης ΑΝΤΑΡCIA, μέσω δήθεν «οργανώσεων» της γειτονιάς, «κινήσεων», «δικτύων» κ.τ.λ. (εκτός από την… επιθετική-τρομοκρατική αριστερά και η… κυβερνώσα αριστερά χρησιμοποιεί διάφορες οργανώσεις-σφραγίδες). Είναι η πρώτη φορά που γίνεται συγκέντρωση με αίτημα να… κλείσουν τα γραφεία ενός καθ’ όλα νόμιμου κόμματος που αντιπροσωπεύεται στη βουλή (γιατί παλαιότερα ανάλογες συγκεντρώσεις κατά της Χρυσής Αυγής έχουν γίνει δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες). Η σχετική… προετοιμασία γίνεται από την… νεκραναστηθείσα «Ελευθεροτυπία», όπως τον παλιό καλό καιρό, που προσπαθεί να πείσει τους αφελείς αναγνώστες της για το… αυθόρμητον του πράγματος. Διαβάστε λίγο να γελάσετε (γιατί για γέλια είναι όλος αυτός ο περιοδεύων θίασος):
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ – ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9/2 Κάτοικοι του 7ου διαμερίσματος (Αμπελόκηποι, Γκύζη, Πολύγωνο) και τοπικοί φορείς, μέλη αριστερών και αντιρατσιστικών οργανώσεων, συγκρότησαν ήδη την αντιφασιστική πρωτοβουλία της περιοχής: «Οι Χρυσαυγίτες εγκαταστάθηκαν ανάμεσα στο στρατό και την Αστυνομία. Αυτό το κτήριο θα αποτελέσει το ορμητήριό τους». Σύμφωνα με μέλη της τοπικής «Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό”», στελέχη της Χρυσής Αυγής υποστηρίζουν ότι στη λεωφόρο Μεσογείων θα συγκεντρώνουν και θα εκπαιδεύουν νέους με βάση τα πρότυπά τους. «Όλοι γνωρίζουμε τη δράση τους. Οι ρατσιστικές επιθέσεις και οι ξυλοδαρμοί αυξήθηκαν σε όποιο σημείο της χώρας άνοιξαν γραφεία», προσθέτουν. «Στη γειτονιά παρατηρήθηκαν επιθέσεις εθνικιστών. Κάτοικοι και φορείς οργανώθηκαν και αντέδρασαν»

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ > ΥΠΑΝ: Ελληνικές εταιρείες μπορούν να κατασκευάσουν μέρη διαστημοπλοίου


«Στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας, που έχουν μάλιστα χρηματοδοτηθεί κατά το παρελθόν από αντίστοιχα κονδύλια, χωρίς να υπάρξει καμία κριτική» αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης σε ανακοίνωσή του, μετά το «θόρυβο» που προκάλεσε η είδηση ότι το υπουργείο χρηματοδοτεί με ποσό ύψους 300.000 ευρώ μικρομεσαίες επιχειρήσεις για «κατασκευή διαστημοπλοίων, αεροσκαφών και συναφών μηχανημάτων».
 
Σκοπός της δράσης, όπως εξηγεί το υπουργείο, είναι η ενίσχυση επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδύσεων προσανατολισμένων στην καινοτομία, τις τεχνολογίες πληροφορικής και την τόνωση της επιχειρηματικότητας με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, της εξωστρέφειας και της καινοτομίας.


«Η δράση απευθύνεται σε νέες, υφιστάμενες ή σε υπό σύσταση επιχειρήσεις, που θα υποβάλλουν προς αξιολόγηση συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο. Η χώρα μας διαθέτει υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό, γεγονός που αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα και ήδη δραστηριοποιούνται αρκετές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, που εξάγουν τέτοιου είδους τεχνογνωσία και προϊόντα στο εξωτερικό» υπογραμμίζει το ΥΠΑΝ στην ανακοίνωσή του.

Αναφερόμενο στο σχετικό δημοσίευμα, που αναπαρήγαγε και το protothema.gr, το ΥΠΑΝ τονίζει ότι το δημοσίευμα δείχνει ελλιπή κατανόηση του θέματος και δημιουργεί λάθος εντυπώσεις.

Σημειώνει δε, ότι η Ελλάδα είναι μέλος του European Space Agency από το 2004, με σκοπό την ανάπτυξη τεχνολογιών από επιχειρήσεις και ερευνητικά ιδρύματα για την ειρηνική χρησιμοποίηση του διαστήματος.

gr.news

''Οι τούρκοι παραμένουν εχθροί μας''

ΙΔΟΥ ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ: ΣΠΕΙΡΑ ΑΦΡΙΚΑΝΩΝ ΛΗΣΤΕΥΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ÄÉÁÌÁÑÔÕÑÉÁ ÅÎÙ ÁÐÏ ÔÏ ÄÇÌÁÑ×ÅÉÏ ÁÈÇÍÙÍ ÃÉÁ ÔÏ ÈÁÍÁÔÏ ÔÏÕ ÌÉÊÑÏÐÙËÇÔÇ ÌÐÁÌÐÁÊÁÑ ÍÔÉÁÅ ÓÔÏ ÈÇÓÅÉÏ (EUROKINISSI)
Εννιά (9) ληστείες εις βάρος ανυπεράσπιστων ηλικιωμένων Ελλήνων που έκαναν αναλήψεις χρημάτων από τράπεζες, είχαν διαπράξει δύο «κατατρεγμένοι οικονομικοί μετανάστες» από Γκάνα και Γκάμπια, 25 και 30 χρονών αντιστοίχως, μέχρι που συνελήφθησαν. Την τελευταία ληστεία τους την διέπραξαν εις βάρος ενός 81χρονου Έλληνα, ο οποίος είχε κάνει ανάληψη 1.000 ευρώ από υποκατάστημα τράπεζας στη λεωφόρο Συγγρού, τον ακολούθησαν και όταν μπήκε στην πολυκατοικία του, τον χτύπησαν και του πήραν τα χρήματα. Όπως προέκυψε από την ανάκριση, οι δύο Αφρικανοί -κι ένας τρίτος συνεργός τους που αναζητείται- παρακολουθούσαν συστηματικά υποκαταστήματα τραπεζών κι εντόπιζαν ανύποπτους ηλικιωμένους που έκαναν ανάληψη χρημάτων. Μετά, τους ακολουθούσαν μέχρι το εσωτερικό της πολυκατοικίας τους και χρησιμοποιώντας ρατσιστική βία τους αφαιρούσαν τα χρήματα. Η ακτίνα δράσης τους ήταν οι περιοχές Ν. Κόσμου, Κυψέλης και Αγίου Παντελεήμονα.

Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Μαρτίου!


Γράφει ο Αλέξανδρος Τράκας - Το έξυπνο σχέδιο παραπληροφόρησης, που έστησε η τουρκική διπλωματία, μετά τη συνάντηση των πρωθυπουργών Α. Σαμαρά και Τ. Ερντογάν στο Κατάρ, επιβεβαίωσε την πρόβλεψη της «δ» ότι το αίνιγμα του 2013 επικεντρώνεται στο Αιγαίο. Αν το εθνικό ερωτηματικό του 2012 ήταν η παραμονή στην ευρωζώνη, η πρόκληση του τρέχοντος έτους εντοπίζεται στη διατήρηση ειρήνης και ηρεμίας στο Αιγαίο με εδραίωση των ελληνικών συμφερόντων στις θαλάσσιες ζώνες και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές. Ηδη η Αγκυρα, υλοποιώντας στρατηγική ουσίας και εντυπώσεων και αξιοποιώντας ορισμένες αδυναμίες συντονισμού της Αθήνας, έκανε την πρώτη κίνηση στη σκακιέρα.
 
Το επόμενο διπλωματικό στοίχημα, με τη σύγκληση του κοινού συμβουλίου των δύο χωρών στην Αγκυρα στις αρχές Μαρτίου, θα αποδειχθεί ιστορικών διαστάσεων για τις εξελίξεις στη ΝΑ Μεσόγειο. Η ελληνική διπλωματία δεν έχει άλλη επιλογή παρά να επιμείνει στο αδιαίρετο της υφαλοκρηπίδας από τον Εβρο ως το Καστελόριζο και να «επισημοποιήσει» τις γεωγραφικές συντεταγμένες της. Αλλωστε (παρά τις απειλές του υπουργού Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου) οι συντεταγμένες είναι, εδώ και χρόνια, γνωστές από τους χάρτες της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού. Επίσης τον Νοέμβριο του 2008 οι συντεταγμένες έχουν δηλωθεί στο πλαίσιο διαμαρτυρίας προς τη Νορβηγία για ερευνητικό πλοίο που είχε εκμισθώσει στην Τουρκία. Τον δε Σεπτέμβριο του 2010 η αμερικανική πρεσβεία είχε αναγνωρίσει, με ρηματική διακοίνωση, το ανατολικό όριο της υφαλοκρηπίδας του Καστελόριζου. Η κυβέρνηση Παπανδρέου – Βενιζέλου όχι μόνον δεν προχώρησε ούτε μισό βήμα μπροστά, αλλά ανέχθηκε τον κ. Ερντογάν να θέτει ζήτημα Καστελόριζου στη συνάντηση του Ερζερούμ, τον Ιανουάριο του 2011.
Τώρα η κυβέρνηση Σαμαρά δεν διαθέτει την πολυτέλεια καθυστερήσεων γιατί, πέραν του κανόνα ότι καμιά κυβέρνηση δεν παραιτείται από εθνικές πλουτοπαραγωγικές πηγές, η αξιοποίηση (έπειτα από 10 ή 12 χρόνια) των υδρογονανθράκων και η προγενέστερη (σε έξι ή επτά χρόνια) δυνατότητα «τιτλοποίησης» εκτιμώμενων εσόδων αποτελούν μακροπρόθεσμη λύση εξόδου από τη βαθιά κρίση. Λύση εθνικά αυτοδύναμη, χωρίς αυτοεξευτελισμούς του πολιτικού συστήματος, όπως π.χ. με τη «μεγαλοφυή» ιδέα του Α. Τσίπρα περί διενέργειας εκλογών το φθινόπωρο, πριν από τις γερμανικές, που αποτελεί πρωτοφανές δείγμα εξάρτησης των εσωτερικών εξελίξεων από τον ξένο παράγοντα.
Ωστόσο και η τουρκική διπλωματία είναι αληθές ότι έχει μειωμένα περιθώρια ευελιξίας, γιατί γνωρίζει ότι οι ελληνικές πρωτοβουλίες θεμελιώνονται στο Διεθνές Δίκαιο, προσελκύουν το ενδιαφέρον μεγάλων ομίλων πετρελαιοειδών και, ενδεχομένως σε ένα – δυο χρόνια, να καλυφθούν από την κύρωση, και εκ μέρους των ΗΠΑ, της νέας σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, όπως είχε προαναγγείλει η διοίκηση Ομπάμα, τον Μάιο του 2012.
Τα διλήμματα στην Αγκυρα, παρά τον περιφερειακό ρόλο που κέρδισε ο κ. Ερντογάν την τελευταία δεκαετία, είναι έντονα. Γι’ αυτό και πριν ή κατά τη διάρκεια της Συνόδου του Μαρτίου ίσως αναβιώσει η γνωστή τακτική παραβιάσεων ελληνικού εναέριου χώρου και χωρικών υδάτων. Οσο για την τακτική των ψιθύρων; Αναμένεται από την επομένη.

ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ: “Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ… ΞΕΡΕΙ MUAY-THAI ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟ”

MUAY-THAI
Από την πρώτη στιγμή είχαμε καταλάβει πως οι αναρχικοί τρομοκράτες δεν είναι αυτό που φαίνονται… πίσω από τις παιδικές φάτσες κρύβονται ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ, που με τις πολεμικές τέχνες που κατέχουν μπορούν να εκτελέσουν δεκάδες αντιπάλους. Τα καλάσνικοφ τα είχαν μόνο για εκφοβισμό. Δεν τα χρειάζονταν γιατί τα γυμνά τους χέρια είναι τα πιο φονικά όπλα.http://ethnikismos.net

Οι δύο κόσμοι της Ελλάδας του Μνημονίου


Αμοιβές 215.000 και 185.000 και 165.000 ευρώ τον χρόνο για στελέχη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που θα επιβλέπει τις τράπεζες.
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Με απόγνωση εκατομμύρια εργαζόμενοι είδαν αυτές τις μέρες τους μισθούς τους να μειώνονται και πάλι λόγω της κατάργησης του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ στο εισόδημα. Ολο και πιο δύσκολο, συχνά αδύνατο γίνεται να τα φέρουν βόλτα.

Ταυτόχρονα το αρπακτικό τέρας της κυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη αυξάνει τα φορολογικά βάρη εκατομμυρίων Ελλήνων μονιμοποιώντας τον δήθεν έκτακτο φόρο, το διαβόητο χαράτσι, που είχε επιβάλει στα ακίνητα. Ο ζυγός του Μνημονίου γίνεται όλο και πιο βαρύς για το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού της χώρας μας.

ΜΑΘΗΤΡΙΑ-ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΣΥΡΙΖΑ: ΚΥΜΑ ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

MATHITES
Διαστάσεις… επιδημίας (με την καλή έννοια του όρου βεβαίως) παίρνει η διαρκώς αυξανόμενη δυναμική της Χρυσής Αυγής στα σχολεία, μεταξύ των αυριανών Ελλήνων πολιτών που θα βγουν στην κοινωνία και θα έχουν δικαίωμα στην εργασία αλλά και δικαίωμα ψήφου. Κι αυτή η δυναμική, είναι που προκαλεί φόβο τρόμο για το αύριο στο σάπιο μεταπολιτευτικό καθεστώς, αλλά και στο κομμάτι του εκείνο που είχε από τη μεταπολίτευση μέχρι πρότινος το μονοπώλιο σε σχολεία και πανεπιστήμια. Θα σας παραθέσουμε, λοιπόν, ολόκληρη μια επιστολή-έκθεση μαθήτριας-μέλους της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία. Η επιστολή δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, με τον τίτλο
«Ή εμείς ή αυτοί» και δείχνει πεντακάθαρα την απελπισία των αριστερών μπροστά στο εθνικιστικό τσουνάμι που τους παίρνει… παραμάζωμα:
«Οι τάξεις κάθε μέρα μοιάζουν με ρινγκ. Διασπασμένη μαθητική κοινότητα, δύο στρατόπεδα. Απ’ τη μία αυτοί, οι φασίστες, και απ’ την άλλη εμείς, οι αντιφασίστες. Και σε ρόλο διαιτητή, οι καθηγητές μας. Πολλές φορές στέκονται αμήχανοι, συχνά σταματούν την κουβέντα πριν να βγούμε εκτός ορίων.
Γιατί αυτό; Γιατί, οι συμμαθητές μας-εκφραστές ρατσιστικών και φασιστικών ιδεών προκαλούν εντάσεις. Κατευθύνουν, ουσιαστικά το μάθημα. Αντιδρούν σε ό,τι δεν τους αρέσει, σε ό,τι διαφέρει, σε ό,τι ενοχλεί. Αλλά δεν αντιδρούν με επιχειρήματα, δεν έχουν ως στόχο μια βαθιά, ουσιαστική συζήτηση, αλλά έναν μονόλογο-παραλήρημα, τις περισσότερες φορές εθνικιστικού περιεχομένου. Λογικό είναι οι υπόλοιποι ή τουλάχιστον μερικοί από εμάς να αντιδρούμε αμέσως, να жР προσπαθούμε με λογικά επιχειρήματα αλλά σε κλίμα έντασης να τους πείσουμε για το λάθος τους. Και εκεί ο εκπαιδευτικός παρεμβαίνει και ηρεμεί τα πνεύματα.
Όμως τα ρατσιστικά σχόλια δεν περιορίζονται στην εθνικότητα, τη θρησκεία, τα διάφορα φυλετικά χαρακτηριστικά. Σταδιακά επεκτείνονται στις πολιτικές πεποιθήσεις, το φύλο, το σεξουαλικό προσανατολισμό. Λογοπαίγνια με ονομασίες κομμάτων, υβριστικά συνθήματα, η άποψη ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να έχουν δικαιώματα, η άρνηση της ισότητας των δύο φύλων, η απαξίωση του φεμινιστικού κινήματος, ο τραμπουκισμός ομοφυλόφιλων μαθητών, δεν λείπουν από την καθημερινότητα του ελληνικού σχολείου.
Οι καθηγητές μας μένουν άπραγοι. Δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν, πώς να αντιμετωπίσουν αυτούς τους πρώην μάγκες, νυν
φασίστες. Βέβαια δεν αρκούν 3 λεπτά για να διδάξεις αντιφασισμό. Πρέπει κάθε μέρα οι καθηγητές να προάγουν την συνεργασία των μαθητών, τον αλληλοσεβασμό, την αλληλεγγύη. Αυτό όμως δεν γίνεται. Υπάρχουν ελάχιστοι εκπαιδευτικοί που είναι διατεθειμένοι να χάσουν κι ένα ολόκληρο μάθημα για να αναλύσουν τα βαθύτερα αίτια της εμφάνισης του φασισμού και τα αποτελέσματά του, από την πρωτοεμφάνισή του έως και σήμερα.

Αντί να τους τρομάξουν, τους εξόργισαν! Εφοδος Πεπόνη – Μουζακίτη στο υπουργείο οικονομικών!


Ειδικότερα, ο κ. Αγγελόπουλος υποστήριξε ενώπιον της επιτροπής ότι το πρώτο CD που δημιουργήθηκε είχε διαφορετικό τύπο αρχείων, από το πρωτότυπο που είχε σταλεί από τη γαλλική κυβέρνηση.
Κατόπιν τούτου, οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης μετέβησαν αιφνιδιαστικά, μαζί με τον κ. Αγγελόπουλο, στο υπουργείο Οικονομικών, όπου και του ζήτησαν να τους υποδείξει ποιοι είναι οι υπολογιστές που χρησιμοποίησε για τις αντιγραφές.

Οι υπολογιστές κατασχέθηκαν και στάλθηκαν στα εργαστήρια του ΣΔΟΕ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ίχνη της αντιγραφής και αν προκύπτει η ημερομηνία της αντιγραφής.
Υπενθυμίζεται ότι όταν ο κ. Αγγελόπουλος είχε κληθεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς τον Ιανουάριο, είχε περιγράψει με λεπτομέρειες το πως έκανε την επιλογή των 20 μεγαλοκαθετών της λίστας, αλλά και το πως αντέγραψε το αρχείο της λίστας στο υπολογιστή του στο υπουργείο.
Επιπλέον, είχε υποστηρίξει ότι όταν ολοκλήρωσε την αντιγραφή της λίστας, ο τότε υπουργός οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου του είχε πει επί λέξει: «Ωραία ότι δούλεψες, διάγραψε το».
Σημειώνεται ότι ο κ. Αγγελόπουλος κατέθεσε εκ νέου στην Προανακριτική.
olympia

ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: “ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ”

SAMARAS-ERDOGAN
Προκαλεί ο τουρκικός τύπος για το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ, γράφοντας ότι οι Έλληνες το «έβαλαν κυριολεκτικά στα πόδια» μετά τις άμεσες τουρκικές αντιδράσεις, αφού δεν ανακηρύξαμε μονομερώς την Ανεξάρτητη Οικονομική Ζώνη.
Οι τουρκικές εφημερίδες, Milliyet, Star, Akşam, Radikal, επικαλούνται για να στηρίξουν αυτές τις πληροφορίες τους και δημοσιεύματα του κυπριακού τύπου και συγκεκριμένα της κυπριακής εφημερίδας Φιλελεύθερος, όπως γράφει ο Τουρκολόγος Νίκος Χειλαδάκης.
Όπως αναφέρει ο τουρκικός τύπος, σύμφωνα και με δημοσίευμα του κυπριακού Φιλελευθέρου, μετά από έντονες αντιδράσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς αλλά και της δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, κ Νταβούτογλου, η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να υποχωρεί και να βάζει ουσιαστικά το μεγάλο αυτό ζήτημα της ανακήρυξης της ΑΟΖ, στο… «ψυγείο».

ΔΕΝ μπορείς να υπηρετείς ταυτόχρονα δύο αφέντες: Ή με την Ελλάδα ή με τους εχθρούς της!


Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε και πάλι συζητήσεις με φίλους και γνωστούς, προερχόμενους από τον πολιτικό χώρο της ΝΔ. Μία βασική τους ερώτηση ήταν: γιατί να μην συστρατευτούμε όλοι μαζί, προς αντιμετώπιση της κρίσης και των εθνικών κινδύνων που καταφτάνουν;
Γιατί δηλ. να μην παραμεριστούν οι όποιες προσωπικές διαφορές και να γίνει μία πραγματική ένωση όλων των σωστών πατριωτικών, δημοκρατικών και πολιτισμένων δυνάμεων; Απαντούμε εν συντομία στα ερωτήματα αυτά των εν λόγω συνομιλητών μας.


Πρώτα απ’ όλα ερωτούμε με τη σειρά μας: με ποιον να «συστρατευτούμε»; Με άτομα όπως ο «φίλος των λαθρομεταναστών» Πάκης Παυλόπουλος; Με τον «Ταμτάκο» της ΝΔ, τον Γεράσιμο Γιακουμάτο που τόλμησε και είπε «ε, ας τα κλείσουνε τα μαγαζάκια τους οι Έλληνες!»; Με τύπους που δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους, όπως π.χ. ο Σταϊκούρας (κατά το πρότυπο του αρχηγού του άλλωστε…);

Ή μήπως… με τον στενό συνεργάτη του «Κακού Σαμαρείτη», τον Γιάννη Στουρνάρα, άλλοτε «δεξί χέρι» του Ααρών Αβούρι (Ψευτοσημίτη), που διαλύει εντελώς την ελληνική κοινωνία;… Τι δουλειά έχουμε εμείς με όλους τους παραπάνω; Αλλά και τι δουλειά έχουμε στο δήθεν «ευρωπαϊκό κόμμα» που χτίζει ο Σαμαράς με τα φιλαράκια του από το ΠΑΣΟΚ; (!) Είναι δυνατόν να γίνει σοβαρή «ένωση» με άτομα όπως ο Βουβουζέλος, η Διαμαντοπούλου ή ο Χρυσοχοΐδης;…

Απαντούμε λοιπόν: ΟΧΙ! Δεν πρόκειται να «συμπορευτούμε» με όλους αυτούς τους καταστροφείς, απλούστατα διότι δεν θέλουμε να συνδεθεί και το δικό μας όνομα με τον ΘΑΝΑΤΟ του ελληνικού έθνους που καταφτάνει!… Όπως δυστυχώς θα συνδεθεί το όνομα ΟΛΩΝ εκείνων που στηρίζουν ακόμα αυτή την «κυβέρνηση»…
Γι’ αυτό εξάλλου και τον περασμένο Μάιο ΑΡΝΗΘΗΚΑΜΕ να «συστρατευτούμε» στη δήθεν «πανστρατιά» που κήρυξε ο Αντώνης ο Σαμαράς, όπως έπραξαν (λανθασμένα!) μερικοί άλλοι! Είναι ασφαλώς δικαίωμα όλων αυτών να επιλέξουν τον δρόμο τους. Ακόμα και την… καταστροφή τους! Εμείς όμως ΔΕΝ πρόκειται να νομιμοποιήσουμε σε καμία των περιπτώσεων αυτή την αθλιότητα και γι’ αυτό όλα τα περί «ενώσεων» και «συσπειρώσεων» μας αφήνουν παγερά αδιάφορους…


Ως πιστοποίηση των ανωτέρω (και επειδή ο γράφων ομιλεί ξεκάθαρα) αναφέρουμε το παράδειγμα του αναμφισβήτητου Έλληνα ΠΑΤΡΙΩΤΗ και ΑΓΩΝΙΣΤΗ Φαήλου Κρανιδιώτη. Προχθές στην εφημερίδα αυτή αναδημοσιεύτηκε κείμενό του (υπό τον τίτλο «Για ένα μέτρο γη, κύριε Στουρνάρα…»), πέρα για πέρα σωστό, βγαλμένο μέσα από την ψυχή του Κρανιδιώτη.

Μέχρι εδώ καλά και δηλώνουμε ότι ο κ. Κρανιδιώτης μας είναι εξαιρετικά συμπαθής και αγαπητός. Πώς όμως γίνεται την ώρα που ο Κρανιδιώτης γράφει τα παραπάνω να… στηρίζει αυτή ακριβώς την «κυβέρνηση» που καταστρέφει την Ελλάδα και διαλύει τις ζωές των Ελλήνων; Μα, επιλογή του Σαμαρά δεν ήταν το «στουρνάρι» της Μπίλντερμπεργκ;

Δεν νομίζει ο κ. Κρανιδιώτης ότι ΔΕΝ μπορεί να είναι καθόλου τυχαίο ότι στον Σαμαρά «άλλοι» ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ τον «εθνικό χασάπη» Στουρνάρα για «υπουργό»; «Ή με τον Κύριο ή με τον Διάβολο», γράφει στο Ευαγγέλιο, κ. Κρανιδιώτη και όλοι εσείς οι ΑΓΝΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ που στηρίζετε τον Αντώνη Σαμαρά!

Διότι… δεν μπορείς να υπηρετείς ταυτόχρονα δύο αφέντες!… Ή με την Ελλάδα ή με τους εχθρούς της! Εμείς επιλέξαμε το πρώτο, χωρίς «ναι μεν, αλλά…» και γι’ αυτό ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα στηρίξουμε το σημερινό «κυβερνητικό» έκτρωμα!… Θα είμαστε απέναντι μέχρι αυτός ο Εφιάλτης να φύγει μακριά από τον τόπο μας…

ΠΑΣΟΚ
Το θράσος του απίστευτο! Βέβαια, «καλά» κάνει… Παίρνει κουράγιο από τους «συντρόφους» του στη ΝΔ και εξακολουθεί να δουλεύει τον κοσμάκη, αντί να ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ για όλα όσα έπραξε κατά του ελληνισμού!!! Μιλάμε βεβαίως για τον Ευάγγελο Βουβουζέλο, τον νέο «σύντροφο» των σοκαρισμένων «Δεξιών», που βλέπουν τον ολέθριο δρόμο στον οποίο τους οδηγεί ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά… μιλιά δεν βγάζουν! Η… τσέπη πάνω απ’ όλα!… Και «υπέρτατος νόμος» γι’ αυτούς η καλοχώνεψη της κοιλιάς!
Ας δούμε λοιπόν το νέο απίστευτο παραλήρημα του «συντρόφου» των ψευτοπατριωτών της ΝΔ, του «πράσινου Μπένι Χιλ» που τώρα οι εν λόγω ανόητοι «Δεξιοί» τον βρίσκουν πια… «καλό» και «λογικό»! Ακολουθεί απόσπασμα από το άρθρο-παραλήρημα με τίτλο «Τα «λάθη» του ΔΝΤ και οι προϋποθέσεις της εθνικής μας ανάκαμψης» (δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ):


«Προφανώς και το πρώτο πρόγραμμα προσαρμογής είχε τεράστια σχεδιαστικά λάθη. Το θεμελιώδες λάθος ήταν ο συνδυασμός “στήριξης και τιμωρίας” της Ελλάδας και των άλλων χωρών που εντάχθηκαν σε παρόμοια προγράμματα. Η επιλογή αυτή των εταίρων μας είχε και εξακολουθεί να έχει πρωτίστως ιδεολογικά χαρακτηριστικά, καθώς εκπηγάζει από το συνδυασμό μιας δημοσιονομικά συντηρητικής και μιας οικονομικά νεοφιλελεύθερης αντίληψης που οδηγεί στο να επιβληθούν προκυκλικά προγράμματα προσαρμογής στις δημοσιονομικά προβληματικές χώρες.

Δηλαδή, προγράμματα που επιβάλλουν ταχύρρυθμη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος υπό συνθήκες ύφεσης, με συνέπεια ακόμη βαθύτερη και μάλιστα σωρευτική ύφεση.
Στην περίπτωση της Ελλάδας – που ήταν η πρώτη στη σειρά χώρα και χρησιμοποιήθηκε δυστυχώς ως πειραματόζωο – αυτό προσέλαβε ακραία μορφή καθώς, υπό την απειλή της χρεοκοπίας και της απόλυτης εκμηδένισης εισοδημάτων (ιδίως συντάξεων) και περιουσιών (κινητών και ακινήτων), την Άνοιξη του 2010, επιβλήθηκε ένα πρόγραμμα:


- περιορισμένης έκτασης καθώς τα 110 δισ. ευρώ εθεωρούντο τότε πάρα πολλά και κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να δώσει περισσότερα και μάλιστα 240 δισ. ευρώ που δόθηκαν τον Οκτώβριο του 2011
- εντυπωσιακά βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα που προέβλεπε επάνοδο στις αγορές ήδη από το 2011
- υψηλού κόστους δανεισμού και από την Ευρωζώνη και από το ΔΝΤ
- χωρίς πρόβλεψη για μείωση του δημοσίου χρέους και χωρίς πραγματική μέριμνα για τη βιωσιμότητά του
- χωρίς ολοκληρωμένο μηχανισμό προστασίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος από τον κίνδυνο απόσυρσης καταθέσεων και από τον κίνδυνο υπερβολικής αύξησης του κόστους δανεισμού.


Ακόμη και οι διαρθρωτικές αλλαγές που τραβούσαν το ενδιαφέρον των εταίρων μας ήσαν έντονα στραμμένες στη μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος (κάτι που έχει γρήγορη επίπτωση σε χώρες με μεγάλο εξαγωγικό δευτερογενή τομέα) και όχι εξίσου σε άλλους συντελεστές του κόστους παραγωγής, με στόχο τη μείωση των τιμών.

Αυτός ο προφανώς εσφαλμένος σχεδιασμός δεν έγινε όμως μόνο από το ΔΝΤ, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από την ΕΚΤ και επικυρώθηκε από τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών της Ευρωζώνης που διαθέτουν τις κεντρικές τους τράπεζες και άλλους -υποτίθεται- μηχανισμούς οικονομικού, δημοσιονομικού και χρηματοπιστωτικού σχεδιασμού.

Μάλιστα, η ΕΚΤ ήταν αυτή που μέχρι τον Ιούλιο του 2012 αντιδρούσε με δραματικούς τόνους σε κάθε ιδέα μείωσης του ελληνικού δημοσίου χρέους θεωρώντας την “έγκλημα καθοσιώσεως” σε βάρος του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος και της δανειοληπτικής ικανότητας των κρατών-μελών της Ευρωζώνης. Ας μη βλέπουμε τις τωρινές δυναμικές παρεμβάσεις της ΕΚΤ. Ας θυμηθούμε πώς αντιδρούσε έως το Φθινόπωρο του 2011.

Αυτό που λέω συνεπώς είναι, πρώτον, ότι τα σχεδιαστικά προβλήματα του προγράμματος προσαρμογής δεν οφείλονται μόνο στο ΔΝΤ, αλλά σε όλους τους θεσμικούς μας εταίρους και, δεύτερον, ότι τα “σφάλματα” αυτά δεν ήταν τεχνικά αλλά ανάγονται στις κυρίαρχες διεθνώς οικονομικές, δηλαδή ιδεολογικοπολιτικές αντιλήψεις. Ποτέ δεν είπαμε ότι διαπραγματευόμαστε με την Ευρώπη των ονείρων μας ή μέσα σε ένα πλαίσιο διαφανούς παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης. Πάντοτε λέγαμε και λέμε ότι η Ελλάδα αναγκάστηκε να κινηθεί και εξακολουθεί να κινείται μέσα σε δυσμενείς ευρωπαϊκούς συσχετισμούς, δεν υπάρχει όμως διαθέσιμο κανένα καλύτερο ή ασφαλέστερο πλαίσιο αναφοράς για τη χώρα μας».


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Πολύ σημαντικά ζητήματα για τη διαρκώς αυξανόμενη ανεργία στη χώρα θίγει η ερώτηση που απηύθυναν προς διάφορους «υπουργούς» βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Ακολουθεί μέρος της εν λόγω ερώτησης, που αναπτύσσει πολύ σωστούς προβληματισμούς:


«Το ποσοστό ανεργίας εκτινάχθηκε στο ιστορικά υψηλό ποσοστό 26,8%. Η οικονομική ύφεση πλήττει «νέες» ομάδες του πληθυσμού, ιδιαίτερα άνδρες και γυναίκες, αρχηγούς και μέλη οικογενειών στην παραγωγική ηλικία 30-55 ετών. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 75% των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ είναι ηλικίας άνω των 30 ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostast, το 2011 καταγράφηκαν στη χώρα μας 1,6 εκατομμύρια άτομα που ζούσαν σε νοικοκυριά στα οποία δεν εργαζόταν κανείς ενήλικος.
Το 2013 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για την απασχόληση. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Επικαιροποιημένου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής το 2013 το ποσοστό ανεργίας θα αυξηθεί.


Στη χώρα μας είναι ευδιάκριτη η έλλειψη θεσμών και αποτελεσματικών μηχανισμών minimum κοινωνικής προστασίας. Οι δικαιούχοι επιδόματος ανεργίας αποτελούν μόλις το 23% των εγγεγραμμένων ανέργων που ισοδυναμεί με το 14% περίπου του συνολικού αριθμού ανέργων. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), τον Σεπτέμβριο του 2012 στην Ελλάδα, επί συνόλου περίπου 1.260.000 ανέργων, έλαβαν επίδομα ανεργίας 185.870 άτομα. Ταυτόχρονα ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων αυξάνεται διαρκώς.

Το ύψος και η διάρκεια χορήγησης του επιδόματος ανεργίας, κατατάσσει τη χώρα μας στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ, ως προς την επάρκειά του και την αναπλήρωση του μισθού. Ελάχιστοι άνεργοι λαμβάνουν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας. Το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης εξακολουθεί να αφήνει ορισμένες κατηγορίες του πληθυσμού χωρίς υγειονομική περίθαλψη.

Αλλά και οι ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης (κατάρτιση, επιδότηση εργοδοτών για την απασχόληση) αποτελούν ένα άθροισμα κατακερματισμένων και αποσπασματικών δράσεων. Σήμερα ένα σημαντικό τμήμα πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου είναι δεσμευμένο σε δράσεις που δεν απευθύνονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου φτώχειας και δεν αντιστοιχούν με τις προτεραιότητες αντιμετώπισης της οξείας κοινωνικής κρίσης.
Αυτό αφορά και για το πρόσφατο εθνικό σχέδιο δράσης για την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας, που περιλαμβάνει χρήσιμες δράσεις υποστήριξης των νέων, αλλά όχι εκτεταμένες δράσεις για τις ομάδες υψηλού κινδύνου.
Η δημιουργία θέσεων εργασίας με βιώσιμη προοπτική συνδέεται με την εκδίπλωση ενός κύματος επενδυτικών παρεμβάσεων από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την αναδιοργάνωση των τομέων της οικονομίας και την προώθηση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου μέσα στο σύνθετο διεθνοποιημένο οικονομικό περιβάλλον.
Η προώθηση μιας νέου τύπου ανάπτυξης είναι μια πρόκληση για την περίοδο μετάβασης που διανύει η ελληνική οικονομία.


Σε κάθε περίπτωση όμως η απόδοση των όποιων παρεμβάσεων θα επιφέρει θετικές επιπτώσεις στην απασχόληση με χρονική υστέρηση και δεν μπορεί να καλύψει μεγάλο μέρος του τεράστιου αριθμού των ανέργων. Για αυτό υπάρχει ανάγκη μεγάλου μεγέθους παρέμβασης στην αγορά εργασίας προκειμένου να ανασταλεί ο ρυθμός αύξησης της ανεργίας και να υποστηριχθούν οι άνεργοι.

Στη σημερινή συγκυρία πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι:
- Σε περίοδο παρατεταμένης ύφεσης ο ιδιωτικός τομέας δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας, και για αυτό υπάρχει ανάγκη το κράτος να λειτουργήσει ως εργοδότης έσχατης προσφυγής.
- Η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μας και οι δεσμεύσεις που προκύπτουν από το πρόγραμμα σταθεροποίησης αφαιρούν τη δυνατότητα μαζικών προσλήψεων από το κράτος με κανονική εργασιακή σχέση, οπότε εξ ανάγκης η αξιοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και των άλλων ταμείων είναι μονόδρομος.


- Οι παρεμβάσεις θα πρέπει να καλύπτουν και τα δύο σκέλη των πολιτικών απασχόλησης, δηλαδή να αφορούν τόσο τις λεγόμενες παθητικές πολιτικές (επίδομα ανεργίας) όσο και τις ενεργητικές (προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, επανακατάρτισης κ.ά.).
- Οι παρεμβάσεις πρέπει να συνδέονται με την αναπτυξιακή οπτική της «επόμενης ημέρας».
- Η υποστήριξη ομάδων υψηλού κινδύνου φτώχειας και ιδιαίτερα των «οικογενειών χωρίς απασχόληση» με επιπρόσθετη μέριμνα για τέτοιες οικογένειες που έχουν ανήλικα τέκνα, όπως και η ανάσχεση του κύματος απολύσεων έχουν προτεραιότητα».


***
Το έχουμε γράψει επανειλλημένως και από αυτή εδώ τη στήλη και από αλλού. Οι εγκληματίες της εγχώριας Τρόικας, αυτής της τόσο αντιλαϊκής «κυβέρνησης», οδηγούν τον λαό μας στα άκρα! Οδηγούν τους νέους στην τρομοκρατία!… Οδηγούν τον τόπο σε απίστευτη ανωμαλία… Γι’ αυτό και είναι πανεθνική επιταγή: ΦΥΓΕ, ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ!!! Μάζεψε το «στουρνάρι» σου που θέλει να μας εξοντώσει και φύγετε στο… ξενοδοχείο Μπίλντερμπεργκ που τόσο πολύ λατρεύετε αμφότεροι! Αυτά που κάνετε σε βάρος του έθνους είναι αισχρά, είναι επικίνδυνα… Παίζετε με τη φωτιά και… θα μας κάψετε ΟΛΟΥΣ μας!…

Για το τελευταίο περιστατικό τρομοκρατίας (στην Κοζάνη) ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης, ανέφερε τα κάτωθι πολύ ορθά: «Το σχέδιο είναι σε πλήρη εξέλιξη: η ελληνική κοινωνία διολισθαίνει στις ακρότητες και την τρομοκρατία, νέοι άνθρωποι μπλέκουν στα δίχτυα ύποπτων κυκλωμάτων και χαραμίζουν την ζωή τους, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χ.Α. παρακολουθούν με ευχαρίστηση την μπαχαλοποίηση των πάντων, κάτι που τους προσφέρει «απλόχερα» μια χαζοχαρούμενη και ανίκανη τριμερής κυβέρνηση. Μόνη ελπίδα για αναστροφή της καταστροφής είναι ο λαός»!


ΟΙ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ» ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ… ΤΙΜΗΤΕΣ!

KIMOYLHS
«Οι… ωραίοι έχουν χρέη», λέει το τραγούδι. Χρέη έχουν, όμως, και οι «κοινωνικοί αγωνιστές», που τον τελευταίο καιρό εμφανίζονται στα ΜΜΕ ως… τιμητές των πάντων! Έτσι, το βράδυ της Τετάρτης συνελήφθη ο γνωστός ηθοποιός Γ. Κιμούλης, πρώην σύζυγος της… πασιονάριας Μ. Δαμανάκη, πρώην αριστεριστής του ΕΚΚΕ και νυν και αεί αριστερός με πατέντα, για παραβίαση των νόμων περί ακάλυπτων (κοινώς «πέτσινων»…) επιταγών. Ο αριστερός ηθοποιός συνελήφθη βάσει εντάλματος σύλληψης έπειτα από ερήμην καταδίκη του (15 μηνών) από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, όπου αφού κατέβαλε 4.418 ευρώ για να εξαγοράσει την ποινή του και προέβη σε διακανονισμό των χρεών του για την υπόθεση ακάλυπτων επιταγών αφέθηκε ελεύθερος. Να τονίσουμε πως ο Κιμούλης είχε εκδώσει ανακοίνωση σχετικά με δημοσιεύματα που τον ήθελαν να κρύβεται προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, στην οποία έκανε λόγο για προσπάθεια «δημόσιου εξευτελισμού του και κατασκευασμένων θεαμάτων» και κατήγγειλε… προβοκάτσια!

Νέα τουρκική πρόκληση! Τουρκικά F-16 αναχαίτισαν επιβατικό αεροσκάφος πάνω από την Κύπρο!


Τουρκικά F-16, οπλισμένα με πυραύλους αέρος-αέρος, αφού παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Κύπρου, αναχαίτισαν ένα Boeing 777-300 της εταιρείας Emirates.

Οι Τούρκοι ζήτησαν από τον πιλότο του αεροπλάνου των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων να μην υπακούσει στις εντολές των ελεγκτών του εναερίου χώρου της Λάρνακας, αλλά σε αυτές του παράνομου αεροδρομίου στην κατεχόμενη Τύμπο.

Ο πιλότος του αεροπλάνο της Emirates, που είχε προορισμό την Καζαμπλάνκα, δεν απαντούσε στις εντολές των ελεγκτών του παράνομου και κατεχόμενου αεροδρομίου. Οπότε, η Τουρκία έστειλε-16 που προσέγγισαν το αεροσκάφος και πέταξαν παράλληλα μαζί του, έως ότου το αεροσκάφος των Εμιράτων αποχώρησε από το FIR Κύπρου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», οι Τούρκοι είχαν δεσμεύσει παρανόμως την περιοχή γύρω της Κύπρου για αεροναυτικές ασκήσεις και τα τουρκικά μαχητικά που πήραν μέρος στην αναγνώριση και στην αναχαίτιση του Boeing μετείχαν στην άσκηση.

Η κυπριακή κυβέρνηση αναμένεται να ακολουθήσει να διαμαρτυρηθεί για τις νέες τουρκικές προκλήσεις στα Ηνωμένα Έθνη.

olympia

ΛΙΑΝΑ ΤΣΟΛΕΡΙΔΟΥ - ΜΗΤΕΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ, Η ΜΗΤΕΡΑ ΣΥΜΒΟΛΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝΠοιά είναι η Λιάνα Τσολερίδου, η μητέρα του αστυνομικού που έβγαλε το πανό στην Κοζάνη
Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.bloko.grΗ Λιάνα Τσολερίδου, μητέρα 22χρονου αστυνομικού, στάθηκε ανάμεσα στον αστυνομικό κλοιό των ΜΑΤ και τους περίπου 50 αντιεξουσιαστές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια της Κοζάνης, προκειμένου να συμπαρασταθούν στους τέσσερις συλληφθέντες για τη ληστεία του Βελβεντού Κοζάνης.

Η 45χρονη Λιάνα Τσολερίδου έβγαλε από την τσάντα της ένα αυτοσχέδιο πανό με το μήνυμα «Και οι ασυνομικοί έχουν μάνες» και αμίλητη το έστρεψε προς τους αντιεξουσιαστές. Παρέμεινε αμίλητη και όταν εκείνοι άρχισαν να τη βρίζουν και να φωνάζουν συνθήματα εναντίον των αστυνομικών. Τότε ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων την απομάκρυνε για να μην οξυνθούν περισσότερο τα πνεύματα.


O Δένδιας και στην ΕL PAIS διασύρει την χώρα….


netakias.com
Ειμαστε κατά της βίας από όπου κι αν προέρχεται, πόσο μάλιστα αν είναι από αυτούς που θεσμικά πρέπει να μας προστατεύσουν από αυτή!
Φυσικά κατά τα ΜΜΕ τέτοιες ειδήσεις δεν “διασύρουν τη χώρα”.
Τη χώρα τη διασύρουν μόνο όταν απεργείς για το ψωμί σου, όταν είσαι ναυτικός, άνεργος, αγανακτισμένος, ταξιτζής, φορτηγατζής, συμβασιούχος κτλ…
μεταφραση πρωτοσέλιδου :

“Οι εισαγγελείς διέταξαν να ερευνήθει η υπόθεση των φερόμενων βασανιστήριων της αστυνομίας στην Ελλάδα”

Ο υπουργός Εσωτερικών παραδέχεται ότι οι φωτογραφίες με τα σημάδια της βίας τέσσερις κρατούμενοι είχαν τροποποιηθεί από τον υπολογιστή , έτσι ώστε αυτοί οι άνθρωποι να αναγνωριστούν.

Συγγενείς των κρατουμένων και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως η Διεθνής Αμνηστία ανέφεραν, ωστόσο, ότι η ρετούς των φωτογραφιών στα τέσσερα αρχεία της αστυνομίας εγιναν ωστε να εξαλείψουν σημάδια της βίας . ”Οι ελληνικές αρχές δεν μπορουν να διαγράφουν τα προβλήματά τους με το Photoshop. Αυτή η κουλτούρα της ατιμωρησίας πρέπει να τερματιστεί», δήλωσε η Διεθνής Αμνηστία την Δευτέρα.
ολοκληρο το αρθρο http://internacional.elpais.com/internacional/2013/02/04/actualidad/1360000018_333001.html 
follow twitter.com/netakias #dendiasresign

Rate this:

 
 
 
 
 
 
Rate This

ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣΜόνο Έλληνες στο γένος σε στρατιωτικές σχολέςΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.antinews.gr


Θέμα και στις Ένοπλες Δυνάμεις ανακύπτει μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Ραγκούση για την ελληνική ιθαγένεια. Βάσει των διατάξεων του εν λόγω νόμου 3838/2010 είχαν εισέλθει στις στρατιωτικές σχολές νέοι που δεν ήταν Έλληνες στο γένος, όπως πριν από το 2010 προβλεπόταν.

Οι νομικές υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του αρμόδιου επιτελείου, του ΓΕΕΘΑ, αναζητούν τώρα φόρμουλα για το πώς θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά την απόφαση του ΣτΕ και την εντολή που δόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου να συσταθεί νέος νόμος σε αντικατάσταση του 3838/2010. Πληροφορίες αναφέρουν πως η επαναφορά του καθεστώτος που ίσχυε πριν από το 2010 και έθετε ως απαραίτητη προυπόθεση για να μπει κάποιος στις στρατιωτικές σχολές να είναι Έλληνας στο γένος, πέραν της ιθαγένειας, είναι η πλέον σωστή επιλογή. Ερώτημα ωστόσο παραμένει αν θα υιοθετηθεί μία τέτοια άποψη, αν και πολλοί από τη Νέα Δημοκρατία είχαν δεσμευθεί για κάτι τέτοιο προεκλογικά.

Μέχρι αρχές Μαρτίου

Επισημαίνεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Πενταγώνου θα πρέπει να κινηθούν σύντομα, αφού αρχές Μαρτίου δημοσιοποιείται η προκήρυξη για τις θέσεις των υποψηφίων στις στρατιωτικές σχολές και οι προεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Υπενθυμίζεται πως οι θέσεις στις στρατιωτικές σχολές θα είναι μειωμένες, κατ’ απαίτηση της Τρόικας, κατά 30% για τους υποψηφίους στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2013.

«Ό,τι δούλεψες διάγραψέ το», με διέταξε ο Παπακωνσταντίνου ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/blog-post_5317.html#ixzz2KDGupuq4
Νέα κατάθεση στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη που ερευνούν την υπόθεση αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ, έδωσε σήμερα ο Γιώργος Αγγελόπουλος στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Η εξέλιξη αυτή, δηλαδή η νέα εμφάνιση του Γ. Αγγελόπουλου ενώπιον των...


οικονομικών εισαγγελέων, μοιραία αναγάγει το συνεργάτη του πρώην υπουργού σε σημαντικό μάρτυρα της υπόθεσης. Παράλληλα, καταδεικνύει την ανάγκη για παροχή περαιτέρω διευκρινίσεων σχετικά με την εντολή που είχε λάβει από τον Γ. Παπακωνσταντίνου για να επιλέξει τους 20 μεγαλοκαταθέτες της λίστας Λαγκάρντ, κάτι, που για να το κάνει, όπως ο ίδιος έχει καταθέσει, αντέγραψε το αρχείο της λίστας στον υπολογιστή του στο υπουργείο Οικονομικών.

ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΚΥΡΗΧΤΗΚΕ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣΧάθηκε το έγγραφο το οποίο «σημάδεψε» την πτώση της Σοβιετικής ΈνωσηςΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.koutipandoras.gr


Ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά έγγραφα, με βάση το οποίο διακηρύχτηκε η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, σύμφωνα με τον πρώην ηγέτη της Λευκορωσίας Stanislav Shushkevich έχει χαθεί.

Ο Shushkevich ανακάλυψε το έγγραφο έλειπε, ενώ εργαζόταν για τα απομνημονεύματά του. «Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς στην εξαφάνιση ενός εγγράφου τέτοιας αξίας, αλλά αυτό είναι γεγονός» δήλωσε ο Shushkevich  στο Associated Press και συμπλήρωσε πως πιστεύει ότι το έγγραφο έχει κλαπεί, κατά πάσα πιθανότητα με την πρόθεση της πώλησης σε κάποιο συλλέκτη.

Υπάλληλοι των κυβερνήσεων  της Λευκορωσίας και της Ρωσίας που κυριαρχείται από τη συμμαχία των πρώην σοβιετικών χωρών επιβεβαίωσε αργά την Τετάρτη ότι έχουν μόνο τα αντίγραφα.

«Δεν ξέρουμε που είναι το πρωτότυπο», δήλωσε ο Vasily Ostreiko, ο επικεφαλής του τμήματος αρχείων της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών, η οποία έχει την έδρα της στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας.

Η Σοβιετική Ένωση εισήλθε στη σφαίρα του παρελθόντος στα τέλη του 1991, θέτοντας οριστικό τέλος στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου και του ιδεολογικού ανταγωνισμού που τον συνόδευσε. Πιο συγκεκριμένα στις 8 Δεκεμβρίου 1991, 18 ημέρες πριν την επίσημη διάλυση της ΕΣΣΔ και 17 ημέρες προτού ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ παραιτηθεί από την ηγεσία της έκπτωτης υπερδύναμης,ο τότε ηγέτης της Λευκορωσίας  Shushkevich φιλοξένησε τον Πρόεδρο της Ρωσίας Boris Yeltsin και τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Leonid Kravchuk για έναν γύρο κρυφών συνομιλιών κοντά στο δάσος Belovezha. 

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί τα Ίμια «Καρντάκ»!


Ο κ. Νάσος Θεοδωρίδης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτησή του στο Facebook, που έγινε μάλιστα την ημέρα εκείνης της θλιβερής επετείου του 1996, αποκαλεί τη βραχονησίδα των Ιμίων, «Καρντάκ», όπως δηλαδή τα λένε οι Τούρκοι. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «η παραχώρηση των Δωδεκανήσων από την Ιταλία προς την Ελλάδα περιελάμβανε μόνο τις παρακείμενες προς αυτά βραχονησίδες», σημειώνοντας πως τα Ίμια «είναι σαφώς πιο κοντά στην Τουρκία παρά στην Κάλυμνο».
Ακόμη, υποστηρίζει ότι το επεισόδιο στα Ίμια αποτελεί την πιο ευφυή επινόηση του ελληνικού καπιταλισμού για την απόσπαση της συναίνεσης των καταπιεζόμενων μαζών, που είναι η επίσημη κρατική προπαγάνδα περί δήθεν ύπαρξης εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Ταυτόχρονα, ο κ. Θεοδωρίδης υπογραμμίζει ότι μια ριζοσπαστική αντιεθνικιστική κομμουνιστική Αριστερά θα απαιτούσε να σταματήσουν εδώ και τώρα οι αναχαιτίσεις αεροπλάνων, που κοστίζουν ζωές και χρήμα, αλλά και να απεμποληθεί η παράλογη αξίωση της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια.
Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ που, με ανακοίνωση που εξέδωσε, κατήγγειλε το γεγονός ότι «ο διορισμένος από τον κ. Τσίπρα στην Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και στενός του συνεργάτης, Νάσος Θεοδωρίδης, προκαλεί και πάλι με το ανθελληνικό του παραλήρημα».
Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Ανήμερα της μαύρης επετείου των Ιμίων, ο κ. Θεοδωρίδης, ως άλλος Πήλιος Γούσης, διατείνεται ότι οι νησίδες ανήκουν στην Τουρκία, αποκαλώντας τες μάλιστα “Καρντάκ”!!! Και όλα αυτά σε μία περίοδο που η χώρα μας προετοιμάζεται να αξιοποιήσει τα δικαιώματά της στη θάλασσα».
«Ο κρυπτόμενος κ. Τσίπρας οφείλει, επιτέλους, να πάρει ξεκάθαρη θέση άμεσα, χωρίς στρογγυλέματα και υπεκφυγές, να καταδικάσει τις θέσεις του συνεργάτη του και να τον εκπαραθυρώσει. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα επιβεβαιώσει απλώς ότι πρόκειται για πάγιες θέσεις δικές του και του κόμματός του και πως ο ίδιος κρατά τα κλειδιά της Κερκόπορτας. Να είναι, πάντως, σίγουρος πως δεν θα τον αφήσουμε να τα χρησιμοποιήσει» καταλήγει η ΝΔ.
SYRIZA5
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΔΟΓΜΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ Η.Π.Α.Δόγμα προληπτικών κυβερνοεπιθέσεων από ΗΠΑΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.pentapostagma.gr


Oι ΗΠΑ θα προβαίνουν σε προληπτικές κυβερνοεπιθέσεις σε περίπτωση αξιόπιστων ενδείξεων επικείμενης επίθεσης από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times, με νομοθετική ρύθμιση από τον Λευκό Οίκο ανοίγει ο δρόμος για προληπτικές επιθέσεις των ΗΠΑ στο κυβερνοχώρο σε περίπτωση που υπάρχουν αξιόπιστες ενδείξεις επικείμενης επίθεσης από το εξωτερικό. 

Ως πιθανοί στόχοι κατονομάζονται τα δίκτυα εχθρικών κρατών (στρατιωτικά, ενέργειας, τραπεζών, τηλεπικοινωνιών) ή μη κρατικών δρώντων όπως ομάδες τρομοκρατών ή εγκληματιών. Υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης δήλωσαν στους Times ότι η νέα τροπολογία παραχωρεί ευρεία εξουσία στον πρόεδρο των ΗΠΑ να διατάξει επίθεση εναντίον χρηστών που αποτελούν απειλή για την αμερικανική ασφάλεια χωρίς την απαίτηση χρονοβόρας και γραφειοκρατικής άδειας στρατιωτικής επέμβασης/πολέμου. 

Η τροπολογία ρυθμίζει επίσης τους κανόνες εμπλοκής των αμερικανικών υπηρεσιών και αναθέτει στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας και το FBI την ευθύνη προστασίας των εσωτερικών δικτύων της αμερικανικής κυβέρνησης από κυβερνοεπιθέσεις, μέχρι ως ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο που παραμένει άγνωστο προς το παρόν, με την παρέλευση του οποίου θα εμπλέκεται το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Το τελευταίο θα λαμβάνει δράση μόνο έπειτα από προεδρική έγκριση. 

Το θέμα της απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών απασχόλησε τη Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/blog-post_3402.html#ixzz2KDG1qfSdΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ
Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου συνῆλθε σήμερα Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013, στὴν πρώτη τοῦ ἔτους τακτικὴ συνεδρία, ὑπὸ τὴν προεδρία τῆς Α.Μ. τοῦ Ἀρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου καὶ ἐργάσθηκε ὡς ἑξῆς:
1) Ἐνημερώθηκε ἀπὸ τοὺς ἐπὶ κεφαλῆς εἰς τοὺς Διορθοδόξους καὶ Διαχριστιανικοὺς διαλόγους Ἀρχιερεῖς, γιὰ τὴ συμμετοχή τους στοὺς ὡς ἄνω διαλόγους. Ἔγινε συζήτηση ἐπὶ τῶν ἀποφάσεων καὶ ἐλήφθησαν σχετικὲς ἀποφάσεις.
2) Ἀσχολήθηκε μὲ τὰ θέματα τῆς ἀπαλλαγῆς ἀπὸ τὸ μάθημα τῶν Θρησκευτικῶν, καθὼς καὶ τῶν ἑτοιμαζομένων νομοσχεδίων γιὰ τὴ ρύθμιση τῆς συμβίωσης ἑτεροφύλων ἀλλὰ καὶ ὁμοφυλοφίλων ἀτόμων, καθὼς καὶ γιὰ τὴν καύση τῶν νεκρῶν.
Ἀπεφάσισε νὰ συνεχίσει τὴ συζήτηση γιὰ τὰ θέματα αὐτὰ σε ἔκτακτη συνεδρία της, στὶς ἀρχὲς Μαρτίου.
3) Ἐτίμησε μὲ τὸ Χρυσοῦν Παράσημο τοῦ Ἀποστόλου Βαρνάβα, τὸ ὁποῖον εἶναι ἡ ἀνώτατη τιμητική της διάκριση, τὸν Οἰκονόμο Ζαχαρία Γεωργίου, γιὰ τὶς πολύχρονες ὑπηρεσίες του στοὺς ἐγκλωβισμένους Ὀρθόδοξους Χριστιανοὺς καὶ στὴν Ἱερὰ Μονὴ Ἀποστόλου Ἀνδρέου στὴν Καρπασία.
4) Ἐξέτασε καταγγελίες γιὰ τὴν ἔλευση στὴν Κύπρο κληρικῶν ἀπὸ τὸ ἐξωτερικό, οἱ ὁποῖοι ὁμιλοῦν εἴτε σὲ συγκεντρώσεις ἐνοριῶν, εἴτε σὲ σπίτια καὶ ἀπεφάσισε ὅπως ἀπαγορεύσει τὶς ὁμιλίες αὐτές, ἐκτὸς καὶ ἐάν ἐκ τῶν προτέρων, πρὸ τῆς καθόδου τῶν ὁμιλητῶν στὴν Κύπρο, δοθεῖ γραπτὴ ἄδεια ἀπὸ τὸν οἰκεῖο Ἐπίσκοπο.
5) Ἐξέτασε, μὲ πολλὴ ἀνησυχία, τὶς πληροφορίες γιὰ ξέπούλημα τῶν ἑλληνοκυπριακῶν περιουσιῶν στὰ κατεχόμενα καὶ ἀπεφάσισε νὰ καταδικάσει τὴν πράξη, τὴν ὁποία καὶ χαρακτηρίζει ὡς πρᾶξιν ἐσχάτης προδοσίας.
Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος καλεῖ τοὺς ἐκτοπισμένους ὅπως ἐπιδείξουν τὴν πρέπουσαν καρτερία, ποὺ ἐπιτάσσει ἡ ἐθνικὴ συνείδησή τους, τὴν δε Κυβέρνηση ὅπως ἐξεύρει τρόπους στήριξης τῶν ἐκτοπισμένων, γιὰ νὰ μπορέσουν νὰ ἐπιβιώσουν μέχρι τὴν ἐπιστροφή στὶς ἑστίες καὶ τὶς περιουσίες τους.
6)Δέχτηκε τὸν Ἀρχηγὸ τῆς Ἀστυνομίας, μὲ τὸν ὁποῖον συζήτησε θέματα κονοῦ ἐνδιαφέροντος γιὰ τὴν ἀπὸ κοινοῦ ἀντιμετώπιση προβλημάτων τῆς κοινωνίας.
Συμφωνήθηκε ἡ δημιουργία μικρῆς ἐπιτροπῆς γιὰ ἐξέταση θεμάτων στὰ ὁποῖα μποροῦν Ἐκκλησία καὶ Ἀστυνομία νὰ ἐπέμβουν, εἴτε γιὰ πρόληψη, εἴτε γιὰ θεραπεία ἀνεπιθύμητων καταστάσεων.
7) Πῆρε ἀποφάσεις γιὰ τὴν μισθοδοσία τῶν ἐφημερίων ἀπὸ 1ης Φεβρουαρίου 2013. Γιὰ τοὺς μέχρι 70 ἐτῶν ἐφημερίους ἀπεφάσισε τὴν ἀποκοπὴ ποσοστοῦ 15% στὸν πέραν τῶν €1500 μηνιαῖο μισθό τους. Γιὰ τοὺς πέραν τῶν 70 ἐτῶν ἐφημερίους ἐλαβε ἄλλες ἀποφάσεις γιὰ κοινὸ πρὸς ὅλους ποσὸ ἀντιμισθίας.
Ἀπεφάσισε, ἐπίσης, τὴν ἀποκοπὴ τῶν ἐπιδομάτων, πλὴν τῶν ἐπιδομάτων τέκνου, ἐνοικίου καὶ ὁδοιπορικῶν.
8) Καθήρεσε, ὁμοφώνως, τόν ἱερέα Παναγιώτη Τριανταφύλλου καὶ τὸν ἐπανέφερε στὶς τάξεις τῶν λαϊκῶν, ὕστερα ἀπὸ παραδοχὴ του ἐνώπιον τοῦ Ἐπισκοπικοῦ Δικαστηρίου τῆς Ἱερᾶς Ἀρχιεπισκοπῆς Κύπρου, γιὰ διακίνηση ναρκωτικῶν.
Ἱερὰ Ἀρχιεπισκοπὴ Κύπρου,
5 Φεβρουαρίου 2013.


πηγή http://thriskeftika.blogspot.com

ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ: Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΣτάλινγκραντ: Η μεγαλύτερη μάχη του ΠολέμουΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.rbth.gr


Μαχμούτ Γκαρέγεφ, επιστήμων

Η εποποιία της μάχης του Στάλινγκραντ, που έγραψαν οι λαοί της Σοβιετικής Ένωσης, και οι επικεφαλής στρατιωτικοί εγκέφαλοι του Κόκκινου Στρατού, άλλαξε τη ροή της παγκόσμιας ιστορίας.

Στη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού πολέμου, όπως ονομάζουν οι Ρώσοι και οι υπόλοιποι λαοί της πρώην ΕΣΣΔ, τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, υπήρξαν πολλές λαμπρές νίκες των σοβιετικών όπλων. Και όσον αφορά τα στρατηγικά τους αποτελέσματα, αλλά και σε επίπεδο διεξαγωγής της τέχνης του πολέμου. Γιατί, επομένως, ανάμεσά τους ξεχωρίζει ιδιαίτερα το Στάλινγκραντ; Με αφορμή τα 70 χρόνια από τη μάχη του Στάλινγκραντ, θα ήθελα να καταθέσω τους συλλογισμούς μου γι’ αυτό.

Η ιστορική επιστήμη και η ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των λαών δημιουργούν την απαίτηση να «απεγκλωβιστεί» η πολεμική ιστορία από το πνεύμα της αντιπαράθεσης, και οι έρευνες των επιστημόνων να εξυπηρετήσουν τον σκοπό της βαθιάς, ειλικρινούς και αντικειμενικής παρουσίασης της ιστορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Συμπεριλαμβανομένης, βεβαίως, και της μάχης του Στάλινγκραντ. Η αιτία είναι ότι ορισμένοι επιθυμούν να παραχαραχθεί η ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, και ο πόλεμος να «ξαναγίνει», αυτή τη φορά πάνω στο χαρτί.

Στάλινγκραντ και Ελ Αλαμέϊν

Στην παγκόσμια ιστοριογραφία δεν υπάρχει μία κοινή αντίληψη όσον αφορά τη σημασία της μάχης του Στάλινγκραντ για την πορεία και την έκβαση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά τον πόλεμο, στη Δυτική βιβλιογραφία εμφανίστηκαν ισχυρισμοί, σύμφωνα με τους οποίους το σημαντικότερο γεγονός που άλλαξε τη ροή του Β΄ Παγκοσμίου δεν ήταν η μάχη του Στάλινγκραντ, αλλά η νίκη των συμμαχικών δυνάμεων στο Ελ Αλαμέιν. Βέβαια, προς χάριν της αντικειμενικότητας, πρέπει να αναγνωριστεί ότι στο Ελ Αλαμέιν οι σύμμαχοι πέτυχαν μια σπουδαία νίκη, η οποία προσέφερε συνέβαλε σημαντικά στον στόχο της συντριβής του κοινού εχθρού.

ΣΟΚ: Αποφυλακίστηκε ο ιμάμης που βίασε και σκότωσε την 5χρονη κόρη ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/5.html#ixzz2KDFiejNX


Ως τιμωρία "για πορνεία" ο Φαϊχάν αλ-Γκάμντι -που έβγαινε στην τηλεόραση για να διδάξει τη Σαρία -βίασε την κόρη του , της έσπασε τα πλευρά και τη σπονδυλική της στήλη, και της τρύπησε το κρανίο . Εκτός απ' αυτό, όλο το σώμα του κοριτσιού ήταν γεμάτο μώλωπες και εγκαύματα.
Η μικρή Λάμα εισήχθη σε νοσοκομείο του Ριάντ τον περασμένο Μάρτιο και υπέκυψε στα τραύματά της στις 22 Οκτωβρίου. Κοινωνικοί λειτουργοί δήλωσαν ότι η μικρή κακοποιούνταν σωματικά και σεξουαλικά κατ' επανάληψη
Τελικά, το δικαστήριο επέβαλλε στον ιεροκήρυκα εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης τριών μήνών και αποζημίωση στην μητέρα του νεκρού κοριτσιού περίπου 50 000 δολαρίων, προκαλώντας την οργή ακόμα και των ίδιων των Σαουδαράβων.
Παρά την αυστηρότητα του ποινικού κώδικα της Σαουδικής Αραβίας, δεν υπάρχουν σκληρές ποινές για τους άνδρες που δολοφονούν τα παιδιά και τις γυναίκες τους για ¨λόγους τιμής".
newsbomb.gr

ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ… ΚΛΕΠΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ: ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΩΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

VENIZELOS
Κάθε λογικός άνθρωπος στον κόσμο, μαύρος, άσπρος, κίτρινος κ.τ.λ., θα περίμενε αυτοί που κατάκλεψαν την Ελλάδα, αυτοί που στο τέλος την παρέδωσαν σιδηροδέσμια στα νύχια των διεθνών τοκογλύφων του ΔΝΤ, αυτοί τέλος πάντων που είναι οι πρώτοι και κύριοι υπεύθυνοι για τη δυστυχία του ελληνικού λαού, να έχουν εξαφανισθεί από την πολιτική ζωή της χώρας και από κει και πέρα, οι μισοί να είναι τρόφιμοι των φυλακών και οι άλλοι μισοί να μην τολμούν να ξεμυτίσουν από τις πολυτελείς βιλάρες τους. Εδώ, στο προτεκτοράτο Ελλαδιστάν, όχι μόνο δε συμβαίνουν τα παραπάνω που περιγράψαμε, αλλά οι ψευταράδες, κλεφταράδες και μασκαράδες έχουνε μούτρα και γυρεύουν δημοσίως να τεθούν εκτός νόμου οι πολιτικοί τους αντίπαλοι!!!
Έτσι, συνέντευξη τύπου οργάνωσε ο αρχηγός του κλεφτο-ΠΑΣΟΚ (και γαμπρός του Μπακατσέλου…) για να παρουσιάσει, λέει, το σχέδιο νόμου του απροκάλυπτα κλεφτοκόμματός του για την… ρατσιστική βία και τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής. Διαβάζουμε σχετικά στο καθεστωτικό «Βήμα»:
«Ο κ. Ευ. Βενιζέλος, παρουσιάζοντας τις προτάσεις του ΠαΣοΚ, συσχέτισε το ελληνικό κοινοβούλιο με εκείνο της δημοκρατίας της Βαϊμάρης, υπό την έννοια ότι στεγάζονται στη Βουλή δυνάμεις, οι οποίες δεν αποδέχονται τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ μίλησε για το φαινόμενο του μιθριδατισμού που αναπτύσσεται στην ελληνική κοινωνία, όπου «σταγόνα σταγόνα στο τέλος τα φαινόμενα βίας μας φαίνονται ανεκτά και νόμιμα». Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε την πρόσκληση στα κόμματα του συνταγματικού τόξου –από τα οποία εξαιρεί μόνο τη Χρυσή Αυγή- να συντονίσουν τη δράση τους κατά ενός «απροκάλυπτα ναζιστικού κόμματος, από τα λίγα που υπάρχουν στην Ευρώπη». Άφησε ωστόσο αιχμές για κάποια κόμματα τα οποία, όπως είπε, υποδύονται ότι δεν καταλαβαίνουν τι προτείνει το ΠαΣοΚ και χαρακτήρισε ατυχέστατη την κατάθεση κοινής πρότασης για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Χρυσή Αυγή. «Δεν συγχωρείται άγνοια της ιστορίας και της κοινωνικής δυναμικής». Χαρακτήρισε επίσης κόλαφο για το ελληνικό κοινοβούλιο το σκεπτικό της απόφασης του Συμβουλίου της Ευρώπης -το οποίο απεδέχθη τυπικώς τη συμμετοχή εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής- για τον τρόπο που συγκροτούνται οι κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ πρότεινε στα υπόλοιπα κόμματα να μην συγκροτούνται πλειοψηφίες με συνυπολογισμό των ψήφων της Χρυσής Αυγής σε σημαντικά νομοθετήματα και στην ψήφιση νόμων. «Είναι ανεπίτρεπτο να γίνεται κάτι τέτοιο. Αλλοιώνεται ο πυρήνας της Δημοκρατίας», επισήμανε.
Εν συνεχεία διευκρίνισε ότι δεν ζητεί να αποκλείεται η Χρυσή Αυγή από τις ψηφοφορίες αλλά να μη την υπολογίζουν τα κόμματα στους χειρισμούς τους. Εξαίρεσε, μάλιστα, τις ψηφοφορίες για τη σύσταση επιτροπών, όπως η προκαταρκτική, και για την εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης

«Η Νέα Παγκόσμια Τάξη είναι Σιωνισμός», λέει σε βιβλίο του Αμερικάνος Καθολικός ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/blog-post_5302.html#ixzz2KDFOfdrK


«Ο Σιωνισμός δεν επιδιώκει τίποτα λιγότερο από μια Παγκόσμια Σατανική Δημοκρατία κάτω από το Ταλμούδ» λέει ο συγγραφέας Hugh Akins.
Του James B. Phillips J.D. (henrymakow.com) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Σχόλιο του Makow : Το 1917, ο Illuminati Εβραίος τραπεζίτης Louis Marshall είπε, «ο σιωνισμός δεν είναι παρά ένα περιστατικό ενός πιο μεγαλόπνοου σχεδίου. Είναι απλώς μια βολική βάση στην οποία τοποθετείται ένα ισχυρό όπλο».
Ο Σιωνισμός είναι σαν τη βασίλισσα σε ένα παιχνίδι σκάκι. Πρόκειται για ένα σημαντικό όπλο, αλλά ο τελικός στόχος είναι το σατανικό μονοπώλιο πάνω από τις ανθρώπινες ζωές – στον πολιτικό, τον οικονομικό και τον πνευματικό τομέα. Ο οργανωμένος Εβραϊσμός και ο Τεκτονισμός συνεργάζονται, αλλά η Νέα Παγκόσμια Τάξη είναι πραγματικά το πνευματικό τέκνο των Σαββατιανών / Φρανκιστών τραπεζιτών και Καμπαλιστών ["Sabbatean-Frankist" = οπαδοί του ψευτομεσσία ραβίνου Σαμπατάι Ζεβί (1626–1676) και του Jacob Frank (1726 – 1791) που θεωρούσε τον εαυτό του μετενσάρκωση του Ζεβί].
Το βιβλίο “Synagogue Rising” (Η Άνοδος της Συναγωγής) είναι ένα δυνατό έργο του Hugh Akins, Καθολικού συγγραφέα και ακτιβιστή ο οποίος για πολύ καιρό υπήρξε ηγέτης στην οργάνωση ‘Καθολική Δράση’ (Catholic Action).* (Στην φωτογραφία: Ο Hugh Akins, αριστερά, στο Βιετνάμ το 1968)
Στον υπότιτλο του βιβλίου διαβάζουμε: «Μια καθολική κοσμοθεωρία του Αντι-Χριστιανικού Ιουδαϊσμού και της Αντεπαναστατικής Αντίστασης» ("A Catholic Worldview of Anti-Christian Judaism and Counterrevolutionary Resistance").
Το βιβλίο (βλέπε και εδώ) μοιάζει σαν ένα ισχυρό κάλεσμα στα όπλα, ένα έσχατο σάλπισμα, ένα κάλεσμα ζωής-ή-θανάτου σε όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης να συσπειρωθούν στην πρώτη γραμμή - ενώ είμαστε ακόμα ελεύθεροι και να διώξουμε τον εχθρό μακριά από τις γραμμές μας.
Σίγουρα, δεν είναι ένα αντισημιτικό βιβλίο, καθώς ο συγγραφέας αυτού του 750 σελίδων βιβλίου, επιμένει ότι δεν είναι όλοι οι Εβραίοι εχθροί μας, μόνο οι ένοχοι, μόνο εκείνοι που κινούμενοι από έναν εμπνευσμένο από το Ταλμούδ αντι-χριστιανικό φανατισμό, δεν θα ησυχάσουν μέχρι ο κάθε μη-Εβραίος στη γη ή να σκοτωθεί ή να γίνει σκλάβος κάτω από μια Νέα Παγκόσμια Τάξη Ταλμουδικής κατασκευής.
Σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου, εξάγονται τα παρακάτω συμπεράσματα :
Αυτού του είδους οι Εβραίοι - και σαφώς όχι ο Εβραϊκός λαός στο σύνολό του – κρύβονται πίσω από τη γαλλική και τη ρωσική επανάσταση, τους δύο παγκόσμιους πολέμους, το Βατικανό ΙΙ, την 9/11 και το ψεύτικο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και πρέπει, όπως υποστηρίζει ο Akins, να ξεσκεπαστούν, να πολεμηθούν και να νικηθούν, πριν να είναι αργά.
Σύμφωνα με τον καθολικό συγγραφέα, δεν βρίσκεται σε όλη την ιστορία άλλος σαν την Καθολική Εκκλησία στο να διεξάγει μια ισχυρή αντεπίθεση εναντίον της "Συναγωγής του Σατανά", σε κάθε μέτωπο.
Όμως, συνεχίζει ο συγγραφέας, ο σύγχρονος καθολικός παπισμός, οι κληρικοί και οι ηγέτες, όχι μόνο έχουν υπαναχωρήσει από το ηθικό καθήκον τους να αντιστρατεύονται τον Παγκόσμιο Ιουδαϊσμό, αλλά έχουν επιτρέψει στον εαυτό τους να δεχτεί - το μυαλό, το σώμα και η ψυχή τους - την τεράστια μηχανή προπαγάνδας των διαβολικών Σοφών της Σιών.
Από την εσωτερική ρήξη που πραγματοποιήθηκε στο Δεύτερο Συμβούλιο του Βατικανού (1962-1965), κατά τη διάρκεια του οποίου η ανθρώπινη ιεραρχία της Εκκλησίας, στην ουσία, πούλησε την ψυχή της στον Ταλμουδικό Ιουδαϊσμό, τον Τεκτονισμό και τον Ραββινικό μπολσεβικισμό, και η σημερινή ‘ορατή’ εκκλησία σε μεγάλο βαθμό απομακρύνθηκε από την ‘άφθαρτη’ Εκκλησία, παρουσιάζεται μια ‘νέα εκκλησία’, η οποία αντιστρέφει όχι μόνο τη βιβλική διδασκαλία για τους Εβραίους αλλά και τους 20 αιώνες της Καθολικής αντίστασης στο εωσφορικό Σχέδιο του Ιουδαϊσμού που έχει στόχο την καταστροφή του Χριστιανισμού και την οικοδόμηση μιας Νέας Παγκόσμιας Τάξης που θα έχει ως βάση «το κατ’ εξοχήν βιβλίο μίσους όλων των εποχών», το Ταλμούδ.
Αυτή η Νέα Παγκόσμια Τάξη κάτω από ιουδαϊκή ηγεμονία, είναι ό, τι οραματίστηκε σχεδόν κάθε εμφανής φανατικός του Ταλμούδ Ιουδαίος στην ιστορία, από τον πρώτο αιώνα και τον ραβίνο Simon ben Yohai, μέχρι τον εξαιρετικά σεβαστό ραβίνο Moses ben-Maimon (και οι δύο κορυφαίοι υποστηρικτές της εξόντωσης όλων των μη Εβραίων), και τον Baruch de Spinoza («τον πατέρα του Διαφωτισμού του 18ου αιώνα»), τον Mayer Amschel Rothschild ("ιδρυτή της δυναστείας που κυβερνά τον κόσμο κυριολεκτικά"), το ραβίνο Shneur Zalman (ιδρυτή μίας από τις σημερινές πιο ισχυρές αντι-χριστιανικές σέκτες στη γη, την Chabad-Lubavitch), τον Moses Hess ("πρωτοπόρο του σύγχρονου σοσιαλισμού »), τους Isaac Roenbourg, William Renau και Reuben Rodacher (συν-ιδρυτών της εξαιρετικά ισχυρής ιουδαϊκο-μασονικής B'nai B'rith).
Ήταν ο στόχος του Asher Zvi Hirsch Ginzberg («του δυνατού ονόματος του σιωνιστικού φανατισμού» που πιστεύεται ότι είναι, «μαζί με τον Λόρδο Rothschild, ένας από τους συντάκτες των Πρωτοκόλλων των Σοφών της Σιών»), του Theodor Herzl («του ανθρώπου που είναι υπεύθυνος για τη μετατροπή του Σιωνισμού σε μια παγκόσμια πολιτική δύναμη»), των Max και ο Paul Warburg («οι λεφτάδες που δημιούργησαν το οικονομικό μονοπώλιο και τη δικτατορία της εβραϊκής ιδιοκτησίας Federal Reserve"), του ραβίνου Judah Magnes (συν-ιδρυτή της American Jewish Committee και του Τάγματος ‘Order of B'nai-Zion’»), του Felix Lazerus Pinkus («ενός από τους κύριους ιδρυτές της ιουδαϊκό-μασονικής OTO - ή Ordo Templi Orientis»), του Isaiah "Si" Kenan («ιδρυτή της AZCPA, της Αμερικανικής Σιωνιστικής Επιτροπής Δημοσίων Υποθέσεων, που άλλαξε το όνομά της σε AIPAC, Αμερικανική Ισραηλινή Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων, η οποία σήμερα ελέγχει το Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο και τις εθνικές επιτροπές τόσο των Ρεπουμπλικάνων όσο και των Δημοκρατών επιτροπές».)
Ήταν ο στόχος του ραβίνου Marc Tennenbaum και του Jules Isaac («οι οποίοι έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην υπονόμευση της Καθολικής Εκκλησίας στο Συμβούλιο του Βατικανού ΙΙ και το ξεπούλημα της Καθολικής Εκκλησίας στον Διεθνές Ιουδαϊσμό»), του Gyorgy Schwartz (πιο γνωστού ως George Soros, που φαίνεται στον κόσμο ως «ένας εγκληματίας οικονομικού πολέμου»), του "Lucky" Larry Silverstein («πρωταθλητή της εξόντωσης του πληθυσμού και συνωμότη της 9/11»), του Lloyd Blankfein (προέδρου της Goldman Sachs με την επάξια κερδισμένη φήμη του ως "Δρ. Evil (Κακό) της Wall Street") και η λίστα συνεχίζεται.
* Η Καθολική Δράση είναι μια οργάνωση άρτια εκπαιδευμένων και πειθαρχημένων λαϊκών καθολικών, που με Παπικό διορισμό και σε συνεργασία με επισκόπους και ιερείς, είτε άμεσα είτε έμμεσα, προσηλυτίζουν ή κατηχούν στον Καθολικισμό μη-Καθολικούς, ή ‘αδιάφορους’ Καθολικούς.