Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

ΓΙΑΤΡΟΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!

FAKELAKI
Υπέρ της μαύρης εργασίας των αλλοδαπών το ΚΚΕ, υπέρ και ο ΣΥΡΙΖΑ, υπέρ –εμμέσως πλην σαφώς- και η… «δεξιά» συγκυβέρνηση της δυστυχίας μας, ε, πως θα μπορούσε να υστερήσει το κουρδισμένο συνδικαλισταριό των γιατρών. Έτσι, με αφορμή την «έφοδο» της Χρυσής Αυγής στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) – πρόκειται για ένα θλιβερό απομεινάρι του σταλινισμού, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, υπέρ της μαύρης εργασίας των αλλοδαπών «ανεξαρτήτου χρώματος ή φυλής»: «Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την εισβολή “μπράβων” της Χρυσής Αυγής στο Νοσοκομείο Τρίπολης, οι οποίοι με απειλές και εκφοβισμό ζητούσαν από τους εργαζόμενους νομιμοποιητικά έγγραφα. Η απρόκλητη αυτή εισβολή (η οποία βρήκε απρόσμενη υποστήριξη από την Διοικήτρια του Νοσοκομείου) επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά τις πολιτικές που εκφράζει το φασιστικό αυτό κόμμα. Η απάντηση απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα, που πιθανόν θα κλιμακωθούν στο επόμενο διάστημα, θα πρέπει να είναι μόνο μία: Υπεράσπιση του Δημοκρατικού Δικαιώματος της εργασίας και της παροχής Δημόσιας Δωρεάν Υγείας για όλους ανεξαρτήτως χρώματος ή φυλής».

Αλβανία και Τουρκία «κυκλώνουν» την Ελλάδα


Κάθε μέρα που περνάει γίνεται ολοένα και πιο ευδιάκριτη η στρατηγική του οικονομικού επεκτατισμού που προωθεί η Τουρκία στη Βόρεια- Βορειοδυτική Ελλάδα, με απώτερο στόχο τον έλεγχο του Ιονίου Πελάγους. Τις τελευταίες ημέρες, ο «Πρωινός Λόγος» ανέδειξε ορισμένες πτυχές αυτής της πολιτικής, που συνδέονται, τόσο με τις εξαγορές μαρίνων σε Λευκάδα- Κέρκυρα, όσο και με την επίσκεψη που πραγματοποιούν στα Γιάννινα Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες, φιλοξενούμενοι του Δήμου Ιωαννιτών, και οι οποίοι προηγουμένως επισκέφτηκαν και «διερεύνησαν» τα Τρίκαλα.

Στο στόχαστρο η Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ (ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ)

xristofias
Μπορεί το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι θεωρητικά κατά του Μνημονίου στην Ελλάδα και να απειλούν πως θα το… σκίσουν, αλλά καθόλου δεν ισχύει αυτό στην περίπτωση της Κύπρου!
Στην Κύπρο, που ως γνωστόν διεξάγονται προεδρικές εκλογές σε λίγες ημέρες. Και τα δύο αριστερά κόμματα υποστηρίζουν μετά μανίας το κυβερνητικό ΑΚΕΛ του Χριστόφια-Καταστρόφια (και τον υποψήφιό του, Σωτήρη Μαλά), που δέσμευσε την Κύπρο στο Μνημόνιο των διεθνών τοκογλύφων. Και βέβαια, τώρα βρισκόμαστε στην αρχή και οι συνέπειες του Μνημονίου δεν έχουν ακόμα φανεί καθαρά στο πετσί των Ελλήνων της Κύπρου μας, αλλά λίαν συντόμως θα φανούν. Έτσι άλλωστε έγινε και σε μας εδώ. Ίδια είναι τα Μνημόνια, ίδιοι είναι οι διεθνείς τοκογλύφοι, ίδιες θα είναι οι συνέπειες για τον λαό και στα δύο κράτη του Ελληνισμού.

ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ VS ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ > «Είναι αλαζόνας και ευθύνεται για την απώλεια των εσόδων»


«Οι ευθύνες για την κατάρρευση αυτή, δεν είναι στους εφοριακούς αλλά στην βάρβαρη φορολογική πολιτική των χαρατσιών», αναφέρει η ΠΟΕ- Δ.Ο.Υ, σε μια σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε και στην οποία επιρρίπτει ευθύνες στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα για την απώλεια εσόσων.   
Οι εργαζόμενοι στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες ασκούν οξεία κριτική στον κ. Στουρνάρα, για τον οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρουν πως ακολουθεί πιστά την αλαζονεία και τον δογματισμό των προκατόχων του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, για τα έσοδα του Ιανουαρίου, καταγράφουν με τον πλέον σαφή τρόπο, μια σκληρή πραγματικότητα. Για άλλη μια φορά, η ΠΟΕ –ΔΟΥ επισημαίνει:

Οι ευθύνες για την κατάρρευση αυτή, δεν είναι στους εφοριακούς! Οι ευθύνες είναι στην βάρβαρη φορολογική πολιτική των χαρατσιών, στο άδικο φορολογικό σύστημα, στην αποδυνάμωση των φορολογικών υπηρεσιών (αντί για την ενίσχυσή τους, όπως ακόμη και η τρόικα ζητά πλέον), στην απουσία κεντρικού σχεδιασμού κλπ, τακτικών και προληπτικών ελέγχων κλπ.

Σε ποιά χώρα του κόσμου η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, θέτει συγκεκριμένους στόχους στις υπηρεσίες (και με βάση αυτούς τους στόχους καθαιρεί ή μετακινεί υπαλλήλους) ενώ η ίδια διατηρεί για τον εαυτό της το δικαίωμα, να πέφτει έξω στις προβλέψεις και να το αποδίδει σε... απλές αστοχίες

Καλούμε επιτέλους τον κ. Στουρνάρα να προχωρήσει στον αναγκαίο κοινωνικό διάλογο και να εγκαταλείψει την αλαζονεία και τον δογματισμό των προκατόχων του, την οποία ακολουθεί πιστά.

Η εμπάθεια συμβούλων του για τις φορολογικές υπηρεσίες, δεν μπορεί να είναι το μοναδικό κριτήριο για τις αποφάσεις του. Η πολύχρονη (από τη δεκαετία του 1990) προϋπηρεσία του, σε θέσεις ευθύνης, επιτροπές κλπ στο Υπουργείο Οικονομικών ΔΕΝ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ, ΠΡΟΣΩΠΩΝ – ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. Τον καλούμε να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του

Η ΠΟΕ –ΔΟΥ για μια φορά ακόμη, επαναφέρει τις προτάσεις της (Δελτίο Τύπου 28.6.2012 και 31.1.2013) για τα θέματα των χρεών και της φορολογικής πολιτικής. Αν κάποιοι είχαν ακολουθήσει, την σοβαρότητα, την επιστημονική ανάλυση και την εμπειρία μας, σήμερα δεν θα είχαμε αυτή την απώλεια εσόδων».

newpost

Ο ΜΟΥΖΝΙΕΚ ΑΚΟΥΕΙ; «ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΙ» ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

100100
Εφιαλτικές στιγμές πέρασε στα χέρια σπείρας «κατατρεγμένων οικονομικών μεταναστών» από την Αλβανία, ένα ζευγάρι ανυπεράσπιστων ηλικιωμένων Ελλήνων στην Ηλεία. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των θυμάτων, οι τέσσερις «κατατρεγμένοι κ.τ.λ.» είχαν στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι του 72χρονου Έλληνα και της 66χρονης συζύγου του, φορώντας κουκούλες. Μόλις εμφανίστηκε το ζευγάρι, ο ένας από τους δράστες επιτέθηκε στον 72χρονο μ’ ένα πιρούνι τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι, ενώ οι άλλοι δύο, που κρατούσαν από ένα μαχαίρι κι ένα πριόνι, εξανάγκασαν τον 72χρονο ν’ ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του. Κατόπιν, οι «κατατρεγμένοι κ.τ.λ.» έβαλαν μέσα το ζευγάρι και τους έδεσαν για να ερευνήσουν το σπίτι με την ησυχία τους. Ψάχνοντας βρήκαν ένα δίκαννο, με το οποίο απείλησαν τον 72χρονο για να τους υποδείξει που βρίσκονταν τα λεφτά και άλλα αντικείμενα αξίας.

Παραδέχτηκαν το Φωτομοντάζ στον ΑΛΦΑ- ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ

Κόλαφος > Πάνε για αναβολή της δόσης του Φεβρουαρίου!


Μπρος βαθύ και πίσω… ρέμα για την τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά που καλείται χωρίς το σώμα να είναι αρραγές σε νέες αντιδημοφιλείς πολιτικές ενέργειες που θα θέσουν σε κίνδυνο την συνοχή της και σε νέο κύμα αντιδράσεων εκ μέρους της κοινωνίας.Η προσπάθεια του ΔΝΤ με το mea culpa του λανθασμένου πακέτου παρά το εξόφθαλμα αναποτελεσματικό όφελος, δεν αρκεί για την ομολογημένη αναγκαιότητα αλλαγής πορείας, που προφανώς δεν σχετίζεται με την αδυναμία των τελευταίων κυβερνήσεων να καταστείλουν την φοροδιαφυγή, να εκλογικεύσουν τις κρατικές δαπάνες και να λειτουργήσουν με σχετική επάρκεια τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό.
Όπερ μεθερμηνευόμενον σημαίνει ότι το Eurogroup συνεπικουρούμενο από το ίδιο το ελληνικό Δημόσιο διαθέτει όλα τα επιχειρήματα για να καθυστερήσει την δόση του Φεβρουαρίου…
Θέματα αιχμής οι απολύσεις ΔΥ, οι ιδιωτικοποιήσεις, ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός και η περιστολή της φοροδιαφυγής. Διαπιστώνοντας καθυστερήσεις σ'υτούς τους τομείς, το Eurogroup θα αναβάλει τη λήφη απόφασης για εκταμίευση της δόσης Φεβρουαρίου.
Βάσει του σχεδιασμού που είχε γίνει τον Νοέμβριο, όταν ανακοινώθηκε η απόφαση για τον Ελλάδα, η απόφαση για εκταμίευση της δόσης θα έπρεπε να ληφθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου υπουργών. Ομως, στην τελευταία συνεδρίαση του EuroWorking Group (EWG) διαπιστώθηκε καθυστέρηση σε μια σειρά θέματα και οι σκληροπυρηνικές χώρες διατύπωσαν για άλλη μία φορά επιφυλάξεις.
Λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι η δόση των 2,8 δισ. δίνεται μόνον για την κάλυψη αναγκών του προϋπολογισμού - καθώς δεν υπάρχουν αυτόν το μήνα πληρωτέες οφειλές προς δανειστές - οι "απρόθυμοι" εταίροι μας επέστρεψαν στην πάγια τακτική των καθυστερήσεων με διάφορα προσχήματα.
Προεξοφλώντας αυτή την εξέλιξη, το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να προλάβει κινδυνολογικά δημοσιεύματα και ανάλογες "κορώνες" από πλευράς κομμάτων, διαρρέοντας πληροφορίες ότι τα ταμειακά διαθέσιμα είναι επαρκή, το Δημόσιο δεν χρειάζεται πρόσθετη ρευστότητα - άρα δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα η καθυστέρηση της δόσης.

http://www.kourdistoportocali.com/articles/18470.htm
http://www.lykavitos.gr/2013/02/blog-post_7296.html

ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

TALIMPAN
Μ’ ένα χοντροειδές και γελοίο παιχνιδάκι, υπό τον… παιχνιδιάρικο τίτλο «Αχ αυτοί οι χρυσαυγίτες τι μου θυμίζουν», οι συριζαίοι της επίσημης ιστοσελίδας του συνονθυλεύματος (left.gr) επιχειρούν να ταυτίσουν την Χρυσή Αυγή με τους… Ταλιμπάν του Αφγανιστάν. Στο απύθμενο θράσος απαντάμε ομοίως την παραπάνω φωτογραφία…
(ΥΓ): Και τώρα μπορείτε να πάτε να… συμπροσευχηθείτε!http://ethnikismos.net

ΑΙΣΧΟΣ! Έδιωξαν την πανάξια Ελένη Σιουρούνη για το photoshop καναλιού!!


Ημέρες γκαιμπελισμού ξαναζει η Ελλάδα, παραπέμποντας στην μαύρη προπαγάνδα του ίδιου καναλιού κατά Καραμανλή. Έπειτα μας προέκυψε ο “μέγας στοχαστής”…

Εδώ θα παρέμβει το ΕΣΡ;

Η αξιοπρεπέστατη ανακοίνωση της κυρίας Σιουρούνη γιατί δεν προβλήθηκε; Ποιά σκοτεινά συμφέροντα ξαναχτυπούν με γελοίες αλλά επικίνδυνες μεθοδεύσεις άξιους λειτουργούς; Κάντε μια βόλτα από την Τρίπολη να σας πουν για τον αγώνα της που κρατά ακόμα όρθιο το Παναρκαδικό (και τα τρωκτικά έξω).

Δείτε τα στοιχεία, δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας…
http://olympia.gr/2013/02/11/%ce%b1%ce%b9%cf%83%cf%87%ce%bf%cf%83-%ce%ad%ce%b4%ce%b9%cf%89%ce%be%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%be%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%bb%ce%ad%ce%bd%ce%b7-%cf%83%ce%b9%ce%bf%cf%85/

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΘΑ ΕΞΟΠΛΙΣΕΙ ΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΦΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΒΟΛΗΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΤα φυλάκια της τουρκικής αστυνομίας εξοπλίζονται με αυτόματες μηχανές θανάτου - Συστήματα βολής με τηλεχειρισμόΑναρτήθηκε στο mikromeseos.blogspot.gr


Τουρκική εφημερίδα "Ζαμάν": Θα πυροβολεί σαν να πρόκειται για παιχνίδι σε υπολογιστή" !

Ανατριχιαστικές οι φράσεις που χρησιμοποιεί η "Ζαμάν" στην σχετική είδηση: "Θα πυροβολεί σαν να πρόκειται για παιχνίδι σε υπολογιστή".

Η Διεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας αναφέρει πως άρχισε εργασίες για να αγοράσει συστήματα βολής με τηλεχειρισμό. Έτσι συναντήθηκε με ντόπιες και ξένες εταιρίες και πήρε προτάσεις. Οι δοκιμαστικές βολές ολοκληρώθηκαν. 

Ισχυρό ενδιαφέρον από τη Ρωσία για τον ελληνικό τουρισμό


Με αιχμή το αίτημα για κατάργηση της διαδικασίας θεωρήσεων, αλλά και το στοίχημα για την ανάδειξη της Αθήνας ως τουριστικό προορισμό για τους Ρώσους, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στο Μουσείο της Ακρόπολης, το Ελληνορωσικό Forum για τον τουρισμό, στο οποίο συμμετείχαν 48 από τους κορυφαίους tour operators της Ρωσίας.

Σύμφωνα με «Το Βήμα», Το φόρουμ στο οποίο συζητήθηκαν οι προοπτικές αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία, διοργανώθηκε από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και ήταν το αποκορύφωμα της τριήμερης επίσκεψης των Ρώσων tour operators στη χώρα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μίλησαν μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Κούρκουλας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Ρώσος πρέσβης Βλαντιμίρ Τσικβισβίλι, ο πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Χρήστος Δήμας και ο αντιπρόεδρος της Aegean Airlines Ευτύχης Βασιλάκης.

Από ρωσικής πλευράς τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας Ευγένι Πισαρέβσκι, ο αντιπρόεδρος του Russian Union of Travel Γιούρι Μπαρτζίκιν και η Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Tour Operator της Ρωσίας Μάγια Λόμιτζε.

Τη δυναμική της ρωσικής αγοράς για τον ελληνικό τουρισμό ανέλυσε στην εναρκτήρια ομιλία της η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, υπογραμμίζοντας ότι το υπουργείο επενδύει στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ενώ αναφέρθηκε στις 13 τουριστικές επενδύσεις που προωθούνται, έξι νέες και επτά υφιστάμενες, «ικανές να δεχτούν και να φιλοξενήσουν επισκέπτες ανώτερης κατηγορίας, όπως είναι οι Ρώσοι τουρίστες».

875.000 αφίξεις το 2012


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το 2012, τη χώρα επισκέφθηκαν 875.000 Ρώσοι τουρίστες, πραγματοποιώντας 9,6 εκατ. διανυκτερεύσεις, με μέσο όρο παραμονής 11 νύκτες, είπε ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης.

Ο μέσος όρος ημερήσιας δαπάνης ήταν 98 ευρώ, ενώ ο μέσος όρος της δαπάνης κάθε Ρώσου επισκέπτη ανά ταξίδι ήταν 1.085 ευρώ.

Για τη μεγιστοποίηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία στην Ελλάδα, αλλά και τη διευκόλυνση της διενέργειας επενδύσεων, ο κ. Τσακίρης υπογράμμισε ότι απαιτείται βελτίωση των υποδομών και αξιοθέατων της χώρας, ευκολία πρόσβασης στην Ελλάδα, με απλοποίηση των διαδικασιών έκδοσης βίζας για τις νέες αγορές υψηλού ενδιαφέροντος όπως η Ρωσία και διευκόλυνση των επενδύσεων, με απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων.

Κατάργηση βίζας

Στη μεγάλη σημασία που θα δοθεί για την κατάργηση της βίζας από τη Ρωσία προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, απαντώντας σε αίτημα που εκφράστηκε από το σύνολο της ρωσικής αντιπροσωπείας.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε να απαντήσει αρμοδίως σε αίτημα tour operators για απευθείας έκδοσης βίζας από τους τουριστικούς πράκτορες στα προξενεία, παρακάμπτοντας τα visa centers. 0.

Ο κ. Τσικβισβίλι επισήμανε ότι οι Ρώσοι επισκέπτες ενισχύθηκαν κατά 14% το 2012 στη χώρα, με τις συνολικές τους δαπάνες να ανέρχονται στο ένα δισ. ευρώ, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα γίνουν κινήσεις για κατάργηση της βίζας από την ελληνική προεδρία.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Russian Union of Travel και η Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Tour Operator της Ρωσίας, αναφέρθηκαν στο ότι η Ελλάδα δεν έχει αξιοποιήσει τις δυνατότητες ενίσχυσης της ρωσικής αγοράς, υποστηρίζοντας την ανάγκη να αυξηθεί το προσωπικό της πρεσβείας, αλλά και ο αριθμός εκδόσεων θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων, συγκρίνοντας με αποτελέσματα ανταγωνιστικών προορισμών, όπως η Ισπανία.

Σε 45 ανέρχονται τα δρομολόγια της Aegean Airlines για τη Ρωσία, όπως δήλωσε ο κ. Βασιλάκης, επισημαίνοντας ότι 12 ελληνικοί προορισμοί συνδέονται με τέσσερις πόλεις της Ρωσίας. Εφέτος «ανοίγουν» και η Κως, η Καλαμάτα, η Αλεξανδρούπολη, η Σκιάθος και εποχιακά η Μύκονος και η Σαντορίνη.

Ο ίδιος ωστόσο υπογράμμισε την ανάγκη άρσης του περιορισμού για πρόσβαση σε μέχρι τέσσερις πόλεις της Ρωσίας που υφίσταται σήμερα.

olympia

ΣΧΕΔΙΟ "ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ" - ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΚΛΟΙΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ "ΕΙΣΒΟΛΗ"ΣΧΕΔΙΟ "ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ"
Τουρκικός κλοιός γύρω από την Ελλάδα και επιχειρηματική «εισβολή»Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.defencenet.gr


Τουρκικό «τόξο» σχηματίζεται γύρω από την χώρα με τελικό στόχο την ίδια την Ελλάδα.

Η Τουρκία «επενδύει» στην Αλβανία και την καθιστά χώρα «δορυφόρο» της με απώτερο στόχο τη μεγαλύτερη διείσδυση στην Ελλάδα. Το τελευταίο διάστημα έχουν υπογραφεί σημαντικές συμφωνίες σε επιχειρηματικό επίπεδο στα Τίρανα, με τις ευλογίες και την καθοδήγηση της Άγκυρας και της ΜΙΤ. Συνεργασία που εξηγεί τόσο τις αλυτρωτικές δηλώσεις του Σαλί Μπερίσα σε βάρος της χώρας μας όσο και την ακύρωση της συμφωνίας για την ΑΟΖ.

Στρατηγική της Τουρκίας είναι να «κυκλώσει» την Ελλάδα από το Βορρά και σε αυτή της κατεύθυνση αυξάνει την επιρροή της στην Αλβανία και επιχειρεί να ελέγξει και το Κόσοβο. Το Σαββατοκύριακο πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αλβανία ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ και είχε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία της χώρας. Συνάντηση που ήταν «κλειστή» στον Τύπο και οι μόνες δηλώσεις που έγιναν ήταν εκ μέρους του Μπουγιάρ Νισανί και του Σαλί Μπερίσα που εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στην Τουρκία για τη στρατιωτική συνεργασία. Η Άγκυρα θέλει να αυξήσει τη στρατιωτική παρουσία της στην Αλβανία, ιδίως τη ναυτική στο Δυρράχιο, και ως αντάλλαγμα προσφέρει εκπαίδευση στον αλβανικό Στρατό σε πρώτη φάση και αργότερα οπλικά συστήματα.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε επίσης και το Κόσοβο χωρίς κανείς να γνωρίζει με ποιους συναντήθηκε και τι συζήτησαν. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως στο Κόσοβο έχει δημιουργηθεί τουρκική οργάνωση με το όνομα «Ένωση Πολιτισμού και Αλληλεγγύης» δήθεν για την προώθηση της αλβανοτουρκικής φιλίας. Η οργάνωση αυτή χρηματοδοτείται από κλιμάκιο της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ και πραγματικό στόχο έχει τη δημιουργία του λεγόμενου «μουσουλμανικού τόξου». Σε αυτό η Τουρκία εντάσσει και την δυτική Θράκη.

Λίγα 24ωρα πριν την επίσκεψη του Ισμέτ Γιλμάζ ανακοινώθηκε η παραχώρηση του τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Δυρραχίου στην τουρκική εταιρεία «Kurum Shipping SH.A.» για 35 χρόνια. Η μητρική εταιρεία «Kurum» έχει εξαγοράσει τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς της Αλβανίας στην περιοχή της Μπίστριτσας, κοντά στους Αγίους Σαράντα, πού έχουν μεγάλη γεωπολιτική και οικονομική σημασία και για την Ελλάδα. Η χώρα μας προμηθεύεται σε περιόδους αιχμής ηλεκτρική ενέργεια από τους σταθμούς της Μπίστριτσας για να καλύψει τις ανάγκες της.

Η διαχείριση τους από εταιρεία τουρκικών συμφερόντων δίνει τη δυνατότητα στην Άγκυρα, σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης, να κατεβάσει τους διακόπτες και να σταματήσει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Ας αντιληφθούν οι Έλληνες πολιτικοί τι έπραξαν καταστρέφοντας τη ΔΕΗ και μη αξιοποιώντας τον φυσικό πλούτο της χώρας και ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους για την εξάρτηση ηλεκτρικού της Ελλάδας από τουρκική εταιρεία. Εταιρεία που για να πετύχει το σκοπό της πλήρωσε 52 εκατομμύρια ευρώ για τους δυο σταθμούς, όταν ιταλική εταιρεία προσέφερε μόλις 27,7 εκατομμύρια ευρώ.

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΒΑΘΕΙΑ ΛΥΠΗ! > ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΦΑΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ, Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ......


ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΦΑΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ......

_______Το έχουμε δηλώσει επανειλημμένως και το δηλώνουμε σήμερα για μια ακόμη φορά. Δεν αναμειγνυόμεθα στα εσωτερικά ζητήματα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων! Αλλά η υπόθεση ενός εγκλείστου Πατριάρχου, του Μακαριωτάτου κ. Ειρηναίου, δεν είναι ζήτημα εσωτερικής υφής! Είναι ζήτημα ηθικής τάξεως!

Δεν ημπορεί ένας άνθρωπος, όποιος κι αν είναι, πολύ δε περισσότερο ένας σεβάσμιος Πατριάρχης της Ορθοδοξίας, να είναι καί να παραμένει φυλακισμένος στο κελλί του, χωρίς κάποια καταδικαστική Απόφαση είτε εκκλησιαστικού, είτε πολιτικού Δικαστηρίου! Το γεγονός αυτό ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΨΥΧΉ! Όλοι έχουμε χρέος να συμπαρασταθούμε στον αδικούμενο!
"Λούσασθε, καθαροί γίνεσθε, αφέλετε τας πονηρίας από των ψυχών υμών απέναντι των οφθαλμών μου, παύσασθε από των πονηριών υμών, μάθετε καλόν ποιείν, εκζητήσατε κρίσιν, ρύσασθε αδικούμενον, κρίνατε ορφανώ και δικαιώσατε χήραν" (Ησαΐας, κεφ. α. 16-17), ορίζει ο λόγος του Θεού! "Να λυτρώσετε τον αδικούμενο" εντέλλεται ο Θεός εις εμέ και στον καθένα σας, αγαπητοί μου αδελφοί, ορθόδοξοι χριστιανοί! Τα λόγια αυτά πολύ περισσότερον ισχύουν τόσον για τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, όσον, και κυρίως για τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

__________Έπειτα από τα ανωτέρω, είμεθα υποχρεωμένοι να παρουσιάζουμε κατά καιρούς από τον ιστότοπό μας ειδήσεις ή και απόψεις, οι οποίες αναφέρονται στο τίμιο πρόσωπο του Μακαριωτάτου κ. Ειρηναίου. Δεν αντιπολιτευόμεθα το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ούτε βέβαια και αυτόν τόν Μακαριώτατον Πατριάρχην κ. Θεόφιλον! Δεν αντιδικούμε, ούτε και αντιπολιτευόμεθα, παρά το γεγονός, ότι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων μας έχει εντάξει στον κατάλογο των ανεπιθυμήτων προσώπων, των "persona non grata"! Στο σημείο αυτό θα επανέλθουμε με νεώτερη ανάρτησή μας. Σήμερα θέλουμε να σας παρουσιάσουμε δημοσιεύματα της εφημερίδος "ΣΑΜΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ" της 4ης Νοεμβρίου 2012. Σας τα παρουσιάζουμε χωρίς σχόλια, χωρίς περικοπές.

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Αίγιον, 11 Φεβρουαρίου 2013

****************

ΕΡΕΥΝΑ ''ΣΑΜΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ'': Επιτάφιες αποκαλύψεις για Θεόφιλο!

Το κουβάρι της δωροδοκίας, που πρόκειται να ξετυλιχτεί στα ισραηλινά δικαστήρια, ήδη σύμφωνα με τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ αξιολογείται από δύο σοβαρές διαφορετικές απόψεις.

|Νέες διαστάσεις παίρνει η αλλαξοπατριαρχία στα Ιεροσόλυμα

με τα 13 εκατ. δολάρια της αναγνωρισής του!

Ως γνωστόν η αποπομπή του κανονικού Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Ειρηναίου ήταν αποτέλεσμα μιας συσπείρωσης κληρικών της Σιωνίτιδας Εκκλησίας, με αιχμή κατηγορίες για οικονομικά σκάνδαλα εναντίον του, που όμως μέχρι σήμερα δεν αποδείχτηκαν.

 
Το κουβάρι της δωροδοκίας πρόκειται να ξετυλιχτεί στα ισραηλινά δικαστήρια και ήδη -σύμφωνα με τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ αξιολογείται από δύο σοβαρές διαφορετικές απόψεις.
Αντιθέτως εφτά (7) χρόνια μετά, οι διεργασίες αναγνωρίσεως του νυν επικεφαλής της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας από τον Υπουργό Ραφί Εϊτάν (της κυβέρνησης Εχούντ Ολμέρτ) φέρεται να έγινε με «αντίδωρο» 13 εκατ. δολάρια.

ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ... ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ. ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΤα Τουρκικά παραμύθια της Χαλιμάς για τα Ίμια...
 ...και τα παπαγαλάκια της Άγκυρας
Αναρτήθηκε στο taxalia.blogspot.comΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Έχει πολύ ενδιαφέρον για όσους παρακολουθούν τα τουρκικά πράγματα, το πώς ένα θέμα που..
ήταν δεδομένο από καθαρά τουρκικές πηγές, όπως θα δούμε παρακάτω, έχει διαστρεβλωθεί και έχει παρουσιαστεί με νέα υποτίθεται «δεδομένα», σύμφωνα με την τουρκική παραπληροφόρηση και προπαγάνδα που όπως είναι γνωστό λειτουργεί πολύ καλά. Το πρόβλημα όμως δεν είναι η τουρκική παραπληροφόρηση, που συχνά έχει πλήξει στο παρελθόν την χώρα μας, αλλά το γεγονός ότι εδώ υπάρχουν αρκετά «παπαγαλάκια» που αναμασούν αυτή την παραπληροφόρηση έχοντας μάλιστα την ιδιότητα να δουλεύουν και για τουρκικά ΜΜΕ.Αναφέρομαι στο θέμα των κομάντος των Ιμίων, που ξαφνικά ζωντάνεψαν από κάποιους ενώ μέχρι το 2011- 2012, σχεδόν όλοι, (οι περισσότεροι), ήταν σκοτωμένοι. Μετά όμως την εκπομπή γνωστού δημοσιογράφου σε ελληνικό κανάλι, ήρθαν κάποια τουρκικά δημοσιεύματα, (για απάντηση), που τους ξαναζωντάνεψαν για ευνόητους λόγους, κυρίως όμως σαν ένα ξεκάθαρο στοιχείο ψυχολογικών επιχειρήσεων για το τουρκικό γόητρο. Υπήρχε και πρόθεση εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας, δηλαδή με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

Εκείνο που κατ’ αρχήν θα πρέπει να αναρωτηθούν όλοι εδώ στην Ελλάδα είναι γιατί το ζήτημα της κρίσης των Ιμίων, εκτός ελαχίστων εξευρέσεων, ήταν επί χρόνια κρυμμένο από τα τουρκικά ΜΜΕ. Ενώ εδώ στην Ελλάδα έχουν γίνει ατέλειωτες δημόσιες συζητήσεις, τελετές μνήμης και διάφορες προβολές, στην Τουρκία, «άκρα του τάφου σιγή» κάλυπτε επί πολλά χρόνιο το θέμα αυτό. Η απάντηση είναι εύλογη, αλλά όπως τόνισα και πριν, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων κανένας στην Τουρκία δεν αναφέρονταν για το θέμα αυτό παρά του ότι θα ήταν εύλογο οι Τούρκοι κάθε χρόνο να πανηγυρίζουν στην επέτειο των Ιμίων, όπως γίνεται και σε άλλες περιπτώσεις, καθώς η κρίση αυτή όπως εξελίχτηκε ήταν μια μεγάλη τουρκική στρατηγική νίκη.Το μονό που έχει προβληθεί από εκείνη την κρίση, είναι το μνημείο ηρώων κομάντος των Ιμίων, που στήθηκε στον δήμο του Beykoz, ένα μνημείο πεσόντων των κομάντος που είχαν πάρει μέρος στην επιχείρηση των Ιμίων και σκοτώθηκαν στο δυστύχημα στις 15 Φεβρουαρίου 1996, λίγες μέρες μετά την κρίση. Επειδή όμως το μνημείο αυτό φανέρωνε την τουρκική απώλεια, ακόμα και αυτό προσπάθησαν να το καταχωνιάσουν στην αφάνεια. Μάλιστα κάποιοι είχαν διαμαρτυρηθεί στον δήμαρχο του Beykoz και εκείνος τους απάντησε ξεκάθαρα ότι δεν είχαμε κανένα θύμα στην κρίση των Ιμίων, αλλά στο δυστύχημα που είχε γίνει λίγες μέρες μετά, σκοτωθήκαν πολλοί κομάντος από αυτή την ομάδα. Κάποιοι από αυτούς ήταν από το Beykoz.

Δυστυχώς όμως και κυρίως δυστυχώς για τα «παπαγαλάκια», σε ένα εκτενές μεγάλο δημοσίευμα της γνωστής τουρκικής επιθεώρησης, Aksyon, στις 2 Μαρτίου του 1996, το οποίο σας παρουσιάζουμε με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Skorsky’ miz Ege de neden düştü ?». Λίγες μέρες δηλαδή, σύμφωνα με την Aksyon, μετά την κρίση των Ιμίων και ενώ η Τουρκιά ήταν υπερήφανη για την ομάδα των κομάντος των Kardak, στις 17 Φεβρουαρίου βυθίστηκε στο πένθος, γιατί το ελικόπτερο αυτής της ομάδας, έπεσε κοντά στον ναύσταθμο του Aksaz, (είναι ο ναύσταθμος από όπου ξεκίνησαν οι κομάντος για να πάνε στα Ίμια ), με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι «SAT Sualtı taarruz Timi» (έτσι ονομάζονταν οι η ομάδα των κομάντος των Ιμίων), που πριν από λίγες μέρες ήταν οι ήρωες της Τουρκίας. Φανερή μαρτυρία δηλαδή.

Αλήθεια περίεργο επίσης δεν είναι ότι τον ίδιο χρόνο και λίγους μήνες μετά, ένα άλλο δυστύχημα, πάλι με ελικόπτερο, γίνονταν στην ιδία περιοχή, λίγο κοντά στον ναύσταθμο του Aksaz ; Τα δυο αυτά δυστυχήματα προσπάθησαν οι Τούρκοι να τα κρύψουν, όπως έκαναν επιμελώς και για τα γεγονότα της κρίσης των Ιμίων. Μάλιστα είναι περίεργο ότι ενώ η εφημερίδα Zaman, σε δημοσίευμα της στις 29/11/1998, φανερώνει τα δυο δυστυχήματα, σε άλλο δημοσίευμα της στις 15/9/ 1997, που ήταν και πιο πρόσφατο, κρύβει το ένα και αναφέρεται μόνο στο μεγάλο δυστύχημα στις 15 Φεβρουαρίου.

Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός που καταγράφτηκε δυο χρόνια μετά και μάλιστα τις παραμονές του εθνικού συμβούλιου του Φεβρουαρίου του 1998, που γράφτηκε στην ιστορία σαν, «Βελούδινο Πραξικόπημα» γιατί ήταν η απαρχή της πτώσης της πρώτης ισλαμικής κυβέρνησης του Ερμπακάν. Ο τότε αρχηγός του Επιτελείου Ναυτικού, ναύαρχος Güven Erkaya, οποίος ήταν και αρχηγός του Ναυτικού στην κρίση των Ιμίων, είχε επισκεφτεί μαζί με τον Karadayi, αρχηγό τoυ Γενικού Επιτελείου, την Γενική Διεύθυνση Ναυτικού στον ναύσταθμο του Gölcuk. Εκεί, ο Erkaya έκανε την εξής ερώτηση στους αξιωματικούς διοικητές έχοντας υπ’ όψιν του τα δυο θανατηφόρα δυστυχήματα : «Kardak operasyonuna katılanlaradan hayatta kalan kimse var mı ? Δηλαδή από αυτούς που μετείχαν στην επιχείρηση κομάντος των Ιμίων, υπάρχει κανένας εν ζωή ; (από αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας, Yeni Akıt, στις 15/5/2012. Η εφημερίδα αυτή είχε κάνει μεγάλη έρευνα για το Βελούδινο Πραξικόπημα). Τι άλλο να αναφέρουμε ;

Και τώρα ερχόμαστε στον αρχηγό των κομάντος, Zeki Şen. Υπάρχουν πληθώρα δημοσιευμάτων για τον θάνατο του αρχηγού της ομάδας των κομάντος των Ιμίων, (εφημερίδες Hürriyet, Milliyet, Sabah, Radikal, Akşam). Σας παρουσιάζω μόνο το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Sabah, στις 7/5/2003, που αναφέρει με πομπώδη τρόπο ότι ο ήρωας των Kardak βρήκε τον θάνατο από… τρεις ζητιάνους στην πλατεία Ταξίμ. Η ίδια εφημερίδα την επομένη, 8/5/2003, αναφέρει ξεκάθαρα, «KARDAK Komantosu SAT Yüzbaşı Zeki Şen». Γιατί κύριοι τότε δεν εμφανίστηκε κάποιος να πει ότι όλα αυτά είναι ψέματα και ότι ο Zeki Şen δεν είναι στον κατάλογο, (που εμφανίστηκε αρκετά χρόνια μετά ), των κομάντος των Ιμίων ; Ο επίλογος της ιστορίας του Zeki Şen γράφτηκε στις 21 Οκτώβριου του 2006, όταν οι δολοφόνος του, κάποιος Emrah Eraydın, καταδικάστηκε από το τουρκικό δικαστήριο όπως αναφέρει δημοσίευα της Sabah στις 21/10.2006 όπου πάλι αναφέρονταν ότι ο Zeki Şen ότι ήταν στην ομάδα κομάντος των Ιμίων. Πέραν όμως τούτων για τους «άπιστους», υπάρχει και βίντεο από το τουρκικό κανάλι ATV, (όλα σχεδόν τα τουρκικά κανάλια το βραδύ της δολοφονίας του Şen παρουσίαζαν τον ήρωα των Ιμίων), διαθέσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο. Στο βίντεο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «ο ήρωας αυτός κέρδισε επτά χρόνια μετά τα Ίμια και έχασε τη ζωή του σε επτά δευτερόλεπτα». Μόνο για αστειότητες είναι όσα λέχτηκαν ότι δεν συμπεριλαμβάνονταν στον… κατάλογο των κομάντος των Ιμίων.

Ο καλύτερος φίλος, συνεργάτης και δεξί χέρι του Şen, ήταν ο Seşçuk Esadoğlou. Αυτός βρήκε τον θάνατο στο δεύτερο μυστήριο δυστύχημα, πάλι κοντά στον ναύσταθμο του Alksaz. Μαζί του σκοτώθηκαν οι κομάντος Kadir Şener, Ahmet Sezgin και Tevfik Özdemir, σύμφωνα με δημοσίευμα της Hürriyet, στις 8/5/2003, με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Kürek timinin acı laberi» Αυτό το δυστύχημα είναι ακόμα πιο σκοτεινή υπόθεση όσον αφόρα την δημοσιότητα του από τους Τούρκους. Την περίοδο εκείνη όμως δεν είχαν εμφανιστεί πουθενά οι δυο «περίφημοι αρχικομάντος» των Ιμίων και δεν είχαν δημοσιευτεί οι λίστες, (αλήθεια πιστεύουν ότι οι Τούρκοι θα δημοσίευαν λίστες κομάντος για τέτοιες επιχειρήσεις ;). Όσοι το «έχαψαν» μάλλον δεν γνωρίζουν καθόλου πως λειτουργούν τα πράγματα στην Τουρκία.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ» ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ «ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ» ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Έχει πολύ ενδιαφέρων για όσους παρακολουθούν τα τουρκικά πράγματα, το πως ένα θέμα που ήταν δεδομένο από καθαρά τουρκικές πηγές, όπως θα δούμε παρακάτω, έχει διαστρεβλωθεί και έχει παρουσιαστεί με νέα υποτίθεται «δεδομένα», σύμφωνα με την τουρκική παραπληροφόρηση και προπαγάνδα που όπως είναι γνωστό λειτουργεί πολύ καλά. Το πρόβλημα όμως δεν είναι η τουρκική παραπληροφόρηση, που συχνά έχει πλήξει στο παρελθόν την χώρα μας, αλλά το γεγονός ότι εδώ υπάρχουν αρκετά «παπαγαλάκια» που αναμασούν αυτή την παραπληροφόρηση έχοντας μάλιστα την ιδιότητα να δουλεύουν και για τουρκικά ΜΜΕ.

Αναφέρομαι στο θέμα των κομάντος των Ιμίων, που ξαφνικά ζωντάνεψαν από κάποιους ενώ μέχρι το 2011- 2012, σχεδόν όλοι, (οι περισσότεροι), ήταν σκοτωμένοι. Μετά όμως την εκπομπή γνωστού δημοσιογράφου σε ελληνικό κανάλι, ήρθαν κάποια τουρκικά δημοσιεύματα, (για απάντηση), που τους ξαναζωντάνεψαν για ευνόητους λόγους, κυρίως όμως σαν ένα ξεκάθαρο στοιχείο ψυχολογικών επιχειρήσεων για το τουρκικό γόητρο. Υπήρχε και πρόθεση εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας, δηλαδή με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

Εκείνο που κατ’ αρχήν θα πρέπει να αναρωτηθούν όλοι εδώ στην Ελλάδα είναι γιατί το ζήτημα της κρίσης των Ιμίων, εκτός ελαχίστων εξευρέσεων, ήταν επί χρόνια κρυμμένο από τα τουρκικά ΜΜΕ. Ενώ εδώ στην Ελλάδα έχουν γίνει ατέλειωτες δημόσιες συζητήσεις, τελετές μνήμης και διάφορες προβολές, στην Τουρκία, «άκρα του τάφου σιγή» κάλυπτε επί πολλά χρόνιο το θέμα αυτό. Η απάντηση είναι εύλογη, αλλά όπως τόνισα και πριν, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων κανένας στην Τουρκία δεν αναφέρονταν για το θέμα αυτό παρά του ότι θα ήταν εύλογο οι Τούρκοι κάθε χρόνο να πανηγυρίζουν στην επέτειο των Ιμίων, όπως γίνεται και σε άλλες περιπτώσεις, καθώς η κρίση αυτή όπως εξελίχτηκε ήταν μια μεγάλη τουρκική στρατηγική νίκη.

Τι θα σήμαινε για την "καθημερινότητα" μια ισχυρή έκρηξη ηφαιστείου;

1816: Ένας ολόκληρος χρόνος… χωρίς καλοκαίρι!


Η αιτία του παράδοξου αυτού φαινομένου που έπληξε την Ευρώπη το 1816 ήταν η έκρηξη ενός ηφαιστείου στο όρος Tambora της Ινδονησίας, η οποία όχι μόνο επέσπευσε την έλευση του χειμώνα αλλά συνετέλεσε στην εμφάνιση του ψυχρότερου έτους του 19ου αιώνα, και ενός από τα πιο κρύα στην ιστορία του κόσμου. Η έκρηξη ήταν τέσσερις φορές πιο ισχυρή από εκείνη του Κρακατόα και 52.000 φορές πιο δυνατή από την ατομική βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα το 1945!

Στην Άπω Ανατολή 92.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, κυρίως από την πείνα, λόγω της καταστροφής των καλλιεργειών και του θανάτου εκατοντάδων χιλιάδων ζώων. Σκόνη, θειάφι και σύννεφα στάχτης που εισχώρησαν στην ατμόσφαιρα «αποδιοργάνωσαν» τον καιρό και επηρέασαν τις κλιματικές συνθήκες, προκαλώντας παγκόσμια πτώση της θερμοκρασίας για τρία συνεχόμενα έτη.
Στην Ινδία, για παράδειγμα, οι ετήσιοι μουσώνες δεν… έφτασαν ποτέ, οδηγώντας τον κόσμο σε μια μαζική επιδημία χολέρας, επειδή οι άνθρωποι αναγκάζονταν να πίνουν βρόμικο νερό, ενώ για τη διατροφή τους χρησιμοποιούσαν ό,τι έβρισκαν μέσα στα έλη.

Η Ευρώπη επλήγη περισσότερο από τις ΗΠΑ, ενώ η αδυναμία καλλιέργειας λόγω του πολικού συνεχόμενου ψύχους οδήγησε σε πολλές εξεγέρσεις για τα τρόφιμα, κυρίως στη Γαλλία και την Ελβετία. Τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από μια ισχυρή επιδημία τύφου, ενώ η σχεδόν ολική καταστροφή της συγκομιδής στη Νέα Αγγλία συνετέλεσε στην πρώτη μαζική μετανάστευση των αγροτών και άλλαξε το μοτίβο της αμερικανικής γεωργίας για πάντα.

Αιφνιδιαστική επιθεώρηση της τάφρου στον Έβρο


Αποστολή-επιθεώρηση των έργων στην αντιαρματική τάφρο του Έβρου θα πραγματοποιήσει αύριο αιφνιδιαστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το Δ'Σώμα Στρατού.
Ο υπουργός θέλει να διακριβώσει ο ίδιος την πρόοδο των εργασιών του έργου και κατ'αυτό τον τρόπο θα έχει συναντήσεις και με επιτελείς του Μηχανικού, οι οποίοι έχουν υλοποιήσει έναν άθλο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Επίσης ο υπουργός θα επιθεωρήσει στρατιωτικές μονάδες και φυλάκια στην Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και τους Κήπους. Θα έχει σύσκεψη με επιτελείς στο Δ'Σ.Σ. και θα ενημερωθεί για το επίπεδο ετοιμότητας των μονάδων και τις πιθανές ανάγκες ποου έχουν...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τρομοκρατία και επικοινωνιακή τακτική


του Α. Πανούτσου

Η απόφαση της κυβέρνησης να κάνει την τρομοκρατία προτεραιότητα δεν με εντυπωσιάζει. Μια χύτρα που σκάει στο Mall είναι πολύ πιο πιασάρικη από έναν οικονομολόγο που προσπαθεί να εξηγήσει τον δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή και ευκολότερο να αντιμετωπιστεί από την ανεργία 1,5 εκατομμύριο πολιτών.
Η κυβέρνηση δεν έχει παρά να πιάσει αυτόν που έβαλε τη χύτρα, και αν κρατάει και ένα καλάσνικοφ στα χέρια του ακόμα καλύτερα. Και αν έχει και συνεργούς. Και αν είναι από αστική οικογένεια των βορείων προαστίων και έχει πάει στη Σχολή Μωραΐτη ή το Κολλέγιο. Και αν έχει και μια μαμά να έχει γράψει ένα βιβλίο για τη Μύκονο και αν… Αν όλα αυτά συμβαίνουν, μια κοινωνία που ταλαιπωρείται και βρίσκει παρηγοριά να βλέπει τους έχοντες και κατέχοντες να δυστυχούν θα έχει κάτι να ασχολείται. Και αν και κάποιοι αστυφύλακες έριξαν και κάτι ψιλές και βούλωσαν μερικά μάτια, δεν έγινε και καμιά μεγάλη ζημιά. Το αντίθετο μάλλον. Μόνο που μια κυβέρνηση πρέπει να είναι πολύ τυχερή για να τις έρθουν όλα όπως τα θέλει. Εκτός, αν η ίδια φτιάχνει την τύχη της.

Προφανώς, η Ν.Δ. δεν έστησε την ιστορία του Βελβεντού Κοζάνης. Η ληστεία, η απαγωγή του οδοντιάτρου, η σύλληψη και η προσαγωγή δεν είχαν προσχεδιαστεί. Οι επικοινωνιακοί χειρισμοί άρχισαν μετά τον ξυλοδαρμό και το ρετουσάρισμα των φωτογραφιών τους στο Photoshop. Και η επικοινωνιακή κίνηση που σκότωσε ήταν η εμφάνιση των συλληφθέντων με φανερά τα σημάδια της κακοποίησης. Για την ακρίβεια, επιδεικνύοντας το γεγονός ότι είχαν κακοποιηθεί. Από εκείνη τη στιγμή η Ν.Δ. παρέσυρε τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα επικοινωνιακό αδιέξοδο, με τις κινήσεις του, όπως σε κάποια ματ στο σκάκι, να γίνονται υποχρεωτικές.

Από προϊστορία και βάση ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν υποχρεωμένος να υπερασπιστεί τέσσερις κακοποιημένους. Ακόμα χειρότερα, οι τέσσερις κρατούμενοι -γιατί σαν μπλοκ προβλήθηκαν- ήταν νεαροί των βορείων προαστίων, που είχαν πάει στη Σχολή Μωραΐτη ή στο Κολλέγιο, που έκαναν την πλάκα τους παίζοντας τους επαναστάτες, που οι μαμάδες τους είχαν περίεργα ξενικά ονόματα, που είχαν απαγάγει έναν οδοντίατρο ο οποίος πήγαινε στην δουλειά του και είχαν συλληφθεί από συνομηλίκους τους αστυφύλακες των 700 ευρώ. Αν στην Ελλάδα του Γρηγορόπουλου και των Αγανακτισμένων μια τέτοια υπεράσπιση είχε μικρές πιθανότητες επιτυχίας, στην Ελλάδα του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων δεν είχε καμία. Οσο πιο δυναμικά υπεράσπιζε τους τέσσερις ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο έχανε στο ευρύ εκλογικό σώμα, που στην Ελλάδα του 2013 απαιτεί μηδενική ανοχή. Οσο πιο αδύναμα τους υπεράσπιζε ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο έχανε στο δυναμικό κομμάτι του εσωτερικού του, που απαιτούσε δυναμική στάση κατά της αστυνομικής βίας. Η δυσκολία των δύο καρπουζιών στην ίδια μασχάλη φάνηκε από τις χλιαρές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για ένα θέμα που σε άλλες εποχές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε κάψει το κέντρο της Αθήνας.

Εγινε; Υπήρξε απόφαση να προβληθεί αντί να κρυφτεί η κακοποίηση των συλληφθέντων; Ακόμα και στην Ελλάδα, όπου κανένα στόμα δεν μένει κλειστό, δεν θα το μάθουμε ποτέ, αφού οι επιτυχημένοι κατάσκοποι και επικοινωνιολόγοι παίρνουν τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους στον τάφο.

Το ξύλο
Η υποψία ότι ένα μεγάλο κομμάτι της κακοποίησης των συλληφθέντων προβλήθηκε ξεκινάει από προσωπική εμπειρία. Το μακρινό 1970 στην Υπηρεσία Ασφαλείας στον Κεντρικό Λιμένα Πειραιώς (για τους φίλους του, ΚΛΠ).
Σε μια όχι και πολύ gay friendly εποχή, ένα περιπολικό του Λιμενικού είχε συλλάβει έναν gay (την εποχή εκείνη, πούστη) να κάνει πεολειχία (για τους φίλους τους, πίπες) βράδυ στην Πειραϊκή. Ο συλληφθείς είχε παραδοθεί στο γραφείο της Ασφαλείας στο Κεντρικό, είχε κλειστεί σε ένα κελί και είχε μια συνομιλία με έναν λιμενοφύλακα φρουρό που του είπε: «Ρε, δεν ντρέπεσαι; Τι θα έλεγε η αδελφή μου αν σε έβλεπε να κάνεις τσιμπούκια;» Για να πάρει την απάντηση: «Για να ήταν τέτοια ώρα στην Πειραϊκή, κι αυτή τσιμπούκια θα έκανε». Το χιούμορ δεν εκτιμήθηκε από τον φρουρό που μπήκε στο κελί και τον σακάτεψε στο ξύλο στέλνοντάς τον με σπασμένα πλευρά στο Τζάνειο.

O συνταγματάρχης
Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι ο ξυλοδαρθείς ήταν ανιψιός κάποιου συνταγματάρχη του Στρατού σε μια εποχή όπου οι συνταγματάρχες μέτραγαν. Ο οποίος συνταγματάρχης έμαθε από την αδελφή του ότι τον είχαν στείλει κάτι λιμενικοί στο νοσοκομείο, είχε πάρει τηλέφωνο τον διοικητή της Ασφαλείας και του είχε πει: «Συνταγματάρχης Ετσι και Ετσι. Ερχομαι να σας πηδήξω όλους». Στο ΚΛΠ είχε πέσει πανικός, μέχρι που ένας ανθυπασπιστής είπε: «Αφήστε το σε μένα». Πήρε τον λιμενοφύλακα που είχε δείρει τον gay αγκαζέ και του είπε: «Πάμε για σουβλάκια;» - και βγαίνοντας από την πύλη τού έχωσε μια μπουνιά που τον άφησε τάβλα με σπασμένο ζυγωματικό.

Η λύση
Οταν ο συνταγματάρχης ήρθε, ο διοικητής τού λέει: «Εχετε όλα τα δίκια, αλλά και ο ανιψιός σας θεριό ανήμερο. Τον πιάσαμε να πηδάει μια γκόμενα στην Πειραϊκή και όταν τον φέραμε εδώ πλακώθηκε με τους φρουρούς και τον έναν τον έστειλε στο νοσοκομείο». «Α, το παλιόπαιδο... Ετσι ήταν από μικρός», είπε ο συνταγματάρχης και αποχώρησε χαρούμενος που είχε τέτοιο τσαμπούκι ανίψι. Γιατί οι άνθρωποι στις κρίσεις μπορούν να γίνουν τα πάντα. Από gay μποξέρ και από ανθυπασπιστές του λιμενικού επικοινωνιολόγοι.

Ο μύθος της άτρωτης Τουρκίας στο μικροσκόπιο των ΗΠΑ! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/blog-post_9529.html#ixzz2Ki4mbV32Μία έκθεση για την Τουρκία, το σήμερα αλλά και το αύριο αυτής της χώρας έχει πάντα ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Πόσο μάλλον όταν αυτή προέρχεται από τις ΗΠΑ και από μία επιτροπή στην οποία επικεφαλής έχει τοποθετηθεί η γνωστή στα Βαλκάνια κι όχι μόνο Μαντλίν Ολμπράϊτ. Τα συμπεράσματα που βγαίνουν απ΄ αυτή την έκθεση δεν είναι όλα ευχάριστα για την Τουρκία. Αντιθέτως. Η εικόνα της διαρκώς “απογειωμένης” Τουρκίας έχει αρχίσει να “θαμπώνει” και οι κίνδυνοι ειδικά στον τομέα της οικονομίας είναι υπαρκτοί.

Το “Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων” στο οποίο εκτός από την Ολμπράϊτ, συμμετέχουν πολλά και δυνατά ονόματα που έχουν γνώσεις και επιρροή στην αμερικανική εξωτερική πολιτική , μελέτησε από τον περασμένο Μαϊο έως και πριν από μερικές εβδομάδες τη Τουρκία και κυρίως το μέλλον της και τις σχέσεις που θα μπορεί ή θα πρέπει να έχει η Αμερική μ΄ αυτή τη χώρα.

Ποιοι συμμετέχουν σ΄ αυτό το συμβούλιο; Δείτε μερικές από τις υπογραφέςΜετά τα πρώτα εισαγωγικά κεφάλαια ,όπου ασφαλώς αναγνωρίζεται η μεταμόρφωση και άνοδος της Τουρκίας σ΄ όλα σχεδόν τα επίπεδα επί εποχής Ερντογάν, επισημαίνονται πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία που δείχνουν ότι και η Τουρκία έχει θέμα. Και είναι σε ορισμένα σημεία εντυπωσιακές οι ομοιότητες των προβλημάτων,όπως κι εμείς τα βιώσαμε -χωρίς να τα καταννοούμε- την εποχή της μεγάλης φούσκας των πάντων. Την περίοδο των κυβερνήσεων Σημίτη δηλαδή.

Το κείμενο της έκθεσης είναι πολύ μεγάλο. Σήμερα παρουσιάζουμε περιληπτικά ένα μέρος της και αύριο θα επανέλθουμε.

Ποια είναι λοιπόν τα “αγκάθια” που “τραυματίζουν” και τις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ; Σύμφωνα με την ομάδα υψηλότατου επιπέδου που συνέταξε την έκθεση:

•Πρώτα απ΄ όλα ο προβληματισμός εκφράζεται για την οικονομία της. Μπορεί να παραδέχονται οι Αμερικανοί ότι η Τουρκία πραγματικά μεταμορφώθηκε τα τελευταία 10-15 χρόνια όμως δεν κρύβουν τις ανησυχίες τους επισημαίνοντας:

“Στο οικονομικό μέτωπο, οι κίνδυνοι παραμονεύουν για τη Τουρκία, της καταναλωτικής ανάπτυξης, η οποία έχει οδηγήσει σ΄ ένα μεγάλο και αυξανόμενο έλλειμμα στις τρέχουσες συναλλαγές…Κίνδυνοι υπάρχουν και λόγω των ισχυρών δεσμών της με τις προβληματικές οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

•Στην εξωτερική της πολιτική οι συντάκτες της έκθεσης εμφανίζονται επιφυλακτικοί για τις θέσεις που κατά καιρούς έχει πάρει η Τουρκία, οι οποίες όπως λένε δεν είναι πάντα κατανοητές. Επισημαίνουν ότι η Άγκυρα έχει γίνει πιο “φιλική” προς την Ουάσινγκτον σε θέματα όπως το Ιράν και η Συρία, αλλά είναι σαφείς οι επιφυλάξεις τους.

Χρησιμοποιούν μάλιστα τη λέξη “δυσπιστία” για να περιγράψουν κάποιες φάσεις των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας .Και υποστηρίζουν ότι αυτή η δυσπιστία εκφράζεται με μεγαλύτερη ένταση από την Άγκυρα προς την Ουάσινγκτον. Παραδέχονται ωστόσο ότι ανάλογο κλίμα υπάρχει και αντίστροφα.

Στρατιωτικές σχέσεις

Η έκθεση των Αμερικανών ούτε λίγο,ούτε πολύ υποστηρίζει ότι παρά την αίσθηση που γενικά υπάρχει ότι ΗΠΑ και Τουρκία έχουν τα τελευταία 60 χρόνια στενές στρατιωτικές σχέσεις με “μικρές τριβές” ,η αλήθεια είναι ότι οι στρατιωτικές τους σχέσεις δεν “ήταν σχεδόν ποτέ ομαλές”! Για να στηρίξουν αυτό το προφανώς ακατανόητο για εμάς επιχείρημα φέρνουν ως παράδειγμα την Κύπρο (!!!), υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ… ήρθαν περίπου σε δύσκολη θέση με την εισβολή. Επιπλέον αναφέρουν το θέμα της γενοκτονίας των Αρμενίων και βέβαια την υπόθεση της εισβολής στο Ιράκ, όπου οι Τούρκοι δεν επέτρεψαν τη διέλευση αμερικανικών στρατευμάτων από το έδαφός της.

Ωστόσο αυτό που φαίνεται να ενοχλεί τις ΗΠΑ είναι η περίεργες και όχι πάντα ξεκάθαρες θέσεις που παίρνει η Τουρκία σε “ευαίσθητα θέματα” όπως για παράδειγμα τα πυρηνικά. Η στάση της στο θέμα του Ιράν ,η συμφωνία που επεδίωξε με τη Βραζιλία αλλά και το Ιράν και η στάση της στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τις κυρώσεις κατά της Τεχεράνης ενισχύουν την καχυποψία και την δυσπιστία των Αμερικανών,που ανησυχούν για τον “δυτικό προσανατολισμό” της Τουρκίας.

Η σύγκρουση με το Ισραήλ, αλλά και η ένταση που υπάρχει στην νοτιοανατολική Μεσόγειο ,είναι επίσης θέματα που φέρνουν “απέναντι” Τουρκία και ΗΠΑ.

Βέβαια επισημαίνουν ότι παρά την ένταση και τη δυσπιστία που κατά καιρούς σηματοδοτούν τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, η γεωστρατηγική σημασία της δεύτερης για την πρώτη παραμένει μεγάλη.

Γι΄αυτό και προτείνουν η προσπάθεια για να διατηρηθούν οι σχέσεις σε καλό επίπεδο να είναι συνεχής. Όμως για να γίνει αυτό γράφουν θα πρέπει και η Τουρκία να κατανοήσει ότι οι καλές σχέσεις απαιτούν:

- Αμοιβαίο σεβασμό για τα συμφέροντα του άλλου
- Αμοιβαία εμπιστοσύνη
- Στενές και εντατικές διαβουλεύσεις για τον προσδιορισμό κοινών στόχων και στρατηγικών σε θέματα κρίσιμου ενδιαφέροντος που θα παρέχουν αμοιβαία οφέλη
- Όχι εκπλήξεις σε πολιτικές, ιδιαίτερα σε σημαντικές περιοχές που ενδιαφέρουν και τις δύο χώρες
- Αναγνώριση του γεγονότος ότι θα υπάρξουν αναπόφευκτα διαφορές και ως εκ τούτου θα πρέπει να εργαστούν από κοινού για τη διαχείρισή τους, έτσι ώστε να μην βλάψουν την σχέση

Η αμερικανική έκθεση προτρέπει επί της ουσίας την Τουρκία να κλείσει μέτωπα. Με την Αρμενία και την Κύπρο πιο συγκεκριμένα. Γίνονται αναφορές στα μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου που βρέθηκαν στην Κύπρο και στην επιμονή της Τουρκίας να έχει μερίδιο σ΄ αυτά.


Οι μεταρρυθμίσεις του Ερντογάν

Στην αμερικανική έκθεση οι μεταρρυθμίσεις που επέβαλε ο Ερντογάν εκθειάζονται αλλά προκύπτει ένας προβληματισμός για την άνοδο του ισλαμισμού και της μαντήλας. Οι συντάκτες της έκθεσης κατανοούν τις ανησυχίες που υπάρχουν στους “κοσμικούς” της Τουρκίας και θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξουν σαφείς διαβεβαιώσεις ότι η χώρα δεν θα “ισλαμοποιηθεί”

Τι πραγματικά συμβαίνει με την οικονομία

Παρά το γεγονός ότι η Τουρκία έχει γίνει η δέκατη έβδομη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο “συνεχίζει να αντιμετωπίζει οικονομικές προκλήσεις, όπως η υψηλή ανεργία και ένα τεράστιο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών”,σημειώνουν οι Αμερικανοί στην έκθεσή τους.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις τους οι ειδικοί που παρακολουθούν την Τουρκία ανησυχούν για την “υπερθέρμανση” της οικονομίας της. Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών ήταν 77,2 δισεκατομμύρια δολάρια, διογκώθηκε κατά 10% στις αρχές του 2012. Η πιστωτική πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία την κάνει ευάλωτη σε κάθε είδους “σοκ”.

Η τουρκική λίρα ήταν το νόμισμα με τις δεύτερες χειρότερες αποδόσεις στις “αναδυόμενες οικονομικά χώρες” και η ανεργία η οποία υποτίθεται είχε ελεγχθεί, άρχισε να ανεβαίνει από το 2011. Κάποιοι αναλυτές προειδοποιούν για την τεράστια φούσκα στην αγορά του rael estate. Οικονομικοί παρατηρητές επισημαίνουν ακόμη ότι ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης επιβραδύνθηκε το 2012. Το αν μπορεί η κυβέρνηση Ερντογάν να διαχειριστεί μια “προσγείωση” της απογειωμένης οικονομίας της είναι ένα από τα ερωτήματα που φαίνεται να απασχολούν πολύ σοβαρά τους Αμερικανούς.

Οι οικονομικοί αναλυτές ανησυχούν γιατί φοβούνται ότι οι πολιτικοί υπολογισμοί του πρωθυπουργού Ερντογάν τον οδηγούν στο να δίνει απόλυτη προτεραιότητα στους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης σε βάρος της μακροοικονομικής σταθερότητας. Οι οίκοι αξιολόγησης αμφισβητούν την ορθότητα της απόφασης της Τουρκίας να μην ασκήσει αυστηρότερη νομισματική πολιτική και να αυξησει τα επιτόκια το δεύτερο εξάμηνο του 2011.

Όπως επισημαίνουν στην έκθεσή τους το “δέσιμο” της τουρκικής οικονομίας με την ΕΕ αποτελεί ένα προφανές και μεγάλο πρόβλημα.

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ!!! ΕΒΓΑΛΑΝ ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ, ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ!!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/blog-post_1323.html#ixzz2KbGIIzQ6

ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΤΗ ΣΑΤΑΝΟΛΑΤΡΕΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΜΑΣΩΝΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ!!!

Είναι πραγματικά απίστευτο, αλλά δυστυχώς πέρα για πέρα αληθινό! Κυκλοφορεί (και στην ελληνική αγορά) παιχνίδι (videogame) με το όνομα "LUCIUS, SON OF THE DEVIL"!!!

Ποια ειναι η...υπόθεση; Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, ένα μικρό αγόρι μαθαίνει σε ηλικία 8 ετών ότι είναι ο γιος του Διαβόλου (!!!), κατόπιν εμφάνισης του τελευταίου, ο οποίος ενημερώνει το παιδί πως έχει αποστολή ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!

Πώς θα το κάνει αυτό; Εξολοθρεύοντας αρχικά τους οικείους του και κατόπιν τους πάντες που στέκονται εμπόδια στα σχέδια του Σατανά για Παγκόσμια Κυριαρχία!!!
Μας προκαλεί ανατριχίλα, αποστροφή και τρόμο πως το συγκεκριμένο "παιχνίδι" κυκλοφορεί παγκοσμίως για να μας...διασκεδάσει (!!!), ενώ περιέχει πάμπολλα σατανιστικά μηνύματα, όπως βλέπετε και στο σχετικό βίντεο!

Δεν πρέπει να αντιδράσει η Εκκλησία στη χώρα μας; Είναι δυνατόν ΝΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΦΡΙΚΤΟ ΤΡΟΠΟ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;

Ας ξυπνήσουμε επιτέλους κι ας κινητοποιηθούμε όλοι μας! Διότι το θράσος των γνωστών μασωνοσιωνιστικών - σατανιστικών κύκλων έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, έτσι ώστε ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥΣ, ακόμα και σε "αθώα" μορφή "παιχνιδιού"!     

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΟΥΣΙΑΣ: Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΧΟΣ… ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

BLAXOS
Τον θυμάστε τον Γιώργο Βλάχο, τον γνωστό γραφικό και… σπαστικό (όπως τον αποκαλούσαν πολλοί) δημοσιογράφο του Alpha, που κάθε φορά που κάποιο δημόσιο πρόσωπο (πρωθυπουργός, υπουργοί κ.λπ.) που απασχολούσε την κοινή γνώμη για κάποιο ζήτημα, εισερχόταν ή εξερχόταν από τη βουλή, το Μέγαρο Μαξίμου κ.λπ., πεταγόταν και του τράβαγε μια ερώτηση μέσα από το μπούγιο των δημοσιογράφων, ενώ το πρόσωπο είχε πει ότι είχε να πει και αποχωρούσε; Πρόκειται για τον ίδιο τύπο που έκατσε… οκλαδόν στο πάτωμα και βούλωσε τ’ αυτιά του με τα χέρια του, μόλις εισήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, τον Μάιο του 2012, για να… διαμαρτυρηθεί, λέει, άγνωστο γιατί.
Ο τύπος αυτός έχει χαθεί τελευταία από τη δημοσιογραφική πιάτσα, αλλά (δυστυχώς!) δεν απηλλάγη απ’ αυτόν η ελληνική κοινωνία. Μάθαμε πως είχε ιδρύσει ένα διεθνώς και επιτοπίως άγνωστο… Κίνημα με την επωνυμία «Φτάνει πια» (με πρόεδρο, γραμματέα, ταμία και οπαδό τον ίδιο – όλα σ’ ένα, που λέμε), που στο πλαίσιο συμμετοχής των… κινημάτων στα προσυνέδρια (εν όψει συνεδρίου) του κόμματος Καμμένου, ανακοίνωσε την προσχώρησή του σ’ αυτό! Μοιραία, λοιπόν, πάλι θα τον φάμε στη μάπα τον Βλάχο!

Περί «αθώων» εμβολίων ή πώς ξεπαστρεύουν τον πληθυσμό... ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/blog-post_8316.html#ixzz2KbFvNxGV


Αυτά είναι τα 10 γεγονότα που όλοι οφείλουμε να ξέρουμε για τα ''αθώα'' και συνήθη εμβόλια που όλοι μας κάναμε...Πριν τα δείτε όμως διαβάστε κάποιες απορίες...Εννοείται ότι το 99.9% (ας ελπίσω ότι το ποσοστό είναι πολύ μικρότερο...!) του πληθυσμού παγκοσμίως εμβολιάζει τα παιδιά του γιατί τους τα πρότεινε ο καλός αυτός άνθρωπος που έδωσε τον όρκο του Ιπποκράτη και που λέγεται γιατρός ή καλύτερα παιδίατρος.

Δεν θέλω να επεκταθώ γιατί δεν είμαι γιατρός, αλλά σκεφτείτε μόνο πόσα δισεκατομμύρια βγάζουν οι εταιρείες κάθε φορά που εμβολιάζεστε ή εμβολιάζετε τα παιδιά σας.

Φανταστείτε μια καλή μέρα να σας έλεγε ο γιατρός (δυστυχώς σήμερα ορκίζονται πίστη στο ευρώ ή σε όποιοδήποτε άλλο fiat money) ότι τα εμβόλια είναι βλαβερά επειδή περιέχουν καρκίνους, αλουμίνιο, ψευδάργυρο, φορμαλδεΰδη, και προκαλούν αυτοάνοσες ασθένειες, ξαφνικό θάνατο εμβρύου, αυτισμό κ.α.

Τι θα κάνατε άραγε; Θα συνεχίζατε να τον εμπιστεύεστε επειδή είναι φίλος, κουμπάρος, συγγενής ή ακόμη και αδελφός; Μάλλον όχι!

Αν δεν σας εμβολίαζαν όμως θα έχαναν όλα τα χρήματα που έδωσαν για να τα αγοράσουν.

Θα μου πείτε ''πρέπει να μας τρυπήσουν εμάς για να μην τα πετάξουν''; Αυτό εννοείται και χωρίς καν να το σκεφτούν.

Να ξέρετε ότι στην Αμερική ούτε οι φαρμακοβιομηχανίες, ούτε οι γιατροί φέρουν ευθύνη εάν πάθετε κάτι από τα εμβόλια, αν και τελευταία σε κάποιες υποθέσεις μετά θάνατον κέρδισαν την δίκη...!

Είμαι σίγουρος ότι ελάχιστοι από εσάς κάνατε τον κόπο να ρωτήσετε και να επιμείνετε έτσι ώστε να σας πει, τι ακριβώς περιέχουν τα εμβόλια και ποιές οι παρενέργειες εκτός από την ''αναμενόμενη'' για εκείνους γρίπη ή ίωση.

Πιστεύω ότι ένα μεγάλο ποσοστό παιδιάτρων δεν θα ξέρουν τίποτα εκτός από την ονομασία και την εταιρεία του εμβολίου αλλά λόγω πείρας θα σας μιλήσουν ήρεμα για να σας κάνουν να τους πιστέψετε σε ότι σκαρφιστούν και σας πουν εκείνη την στιγμή.


Με μια πολύ σύντομη ανάλυση για να δούμε κάποια από τα συστατικά τους και αν βλάπτουν τα λεγόμενα εμβόλια:

Υδράργυρος: Μόνο 1 mg (1 λαμπτήρας φθορισμού) μολύνει 5.3 τόνους νερού! Σκεφτείτε μόνο ότι η ''καλή'' ΕΕ απαγόρεψε τα θερμόμετρα υδραργύρου!

Φορμαλδεΰδη: Είναι μία εξαιρετικά τοξική χημική ένωση. Σε πειράματα που έγιναν ανακάλυψαν ότι μπορεί να προκαλέσει καρκίνο των ρινικών (πλακώδες καρκίνωμα) σε αρουραίους. Επίσης, μπορεί να οδηγήσει σε συριγμό βήχα, πόνους στο στήθος και βρογχίτιδα. Και πολλά άλλα...

Αλουμίνιο: Η τοξικότητα του αλουμινίου μπορεί να προκαλέσει έντονα προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό:

Έλκος στο στομάχι και στα έντερα, Γαστροεντερικές Ασθένειες, Νόσος του Πάρκινσον, Δερματικές παθήσεις, Υπερδραστηριότητα, Νοητική στέρηση στα μικρά παιδιά, Διαταραχές μάθησης στα παιδιά, Παθήσεις στο Συκώτι, Πονοκεφάλους, Έντονο κάψιμο στο στομάχι, Ναυτία, Δυσκοιλιότητα, Πόνους στον κολικό, Έλλειψη ενέργειας

Και σίγουρα τα εμβόλια δεν έχουν μόνο αυτά τα λίγα συστατικά...

Επιτέλους κάντε δική σας έρευνα για να καταλάβετε τι σας βάζουν με την ''συγκατάθεση'' σας. Δεν θα το δεχόσασταν αν πρώτα δεν το έκαναν κάποιοι άλλοι, έτσι δεν είναι;;;

Οι φαρμακοβιομηχανίες με την βοήθεια των λειτουργών κατά τα άλλα γιατρών, (γιατί η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επιχείρηση), σπέρνουν τον φόβο και όλοι τρέχουμε να μας δηλητηριάσουν!

Όλα έχουν να κάνουν με το κέρδος! ΌΛΑ!Άνθρωποι είμαστε και όχι προγραμματισμένες μηχανές που κάνουν ό,τι τους πεις!Δυστυχώς αυτά γίνονται για να μας ξεπαστρέψουν και όχι γιατί μας αγαπούν.


Πηγή: pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr

Η ΕΛΛΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΛΗΣΤΕΣ!

SILLIPSI
Γεμάτο είναι καθημερινά το αστυνομικό δελτίο με τα κακουργήματα των «κατατρεγμένων οικονομικών μεταναστών», προστατευόμενων της αριστεράς (και της… προόδου) και άλλων εγχώριων και αλλοδαπών οργανισμών της Νέας Τάξης – Παγκοσμιοποίησης, εις βάρος ανυπεράσπιστων Ελλήνων. Κυρίως με κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες. Από τη μία μας κατακλέβει το ανάλγητο μνημονιακό ψευδοκράτος, από την άλλη μας κατακλέβουν κι αυτοί. Έθνος ανάμεσα σε δύο ληστές είμαστε!
Οχτώ, λοιπόν, διαρρήξεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εξιχνιάστηκαν από την τοπική αστυνομία. Δράστης των κλοπών είναι ένας 30χρονος «κατατρεγμένος κ.τ.λ.» από την Γεωργία, ο οποίος τους τρεις τελευταίους μήνες διέρρηξε τρία διαμερίσματα, τέσσερα γραφεία κι ένα ιατρείο, με λεία χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Να τον χαίρονται -αυτόν και τους ομοίους του- οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι»!http://ethnikismos.net

Ερώτηση της βουλευτού Σταυρούλας Ξουλίδου για την αναφορά σε εμφύτευση μικροτσίπ στο βιβλίο Αγγλικών της Α΄ Γυμνασίου ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/blog-post_2680.html#ixzz2KbFcbJQVΣτις 07-09-2012 και με το έγγραφο με αρ. Πρωτοκ. 102710/Γ2 του ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ Π/ΘΜΙΑΣ & ∆/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ∆/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ∆/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ -ΤΜΗΜΑ Α το οποίο κοινοποιήσατε σε όλες τις Διευθύνσεις ∆/θµιας Εκπ/σης , στα Γραφεία Σχολικών Συμβούλων , στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και περιέχει λίστα με την Έγκριση ελευθέρων βοηθημάτων της Αγγλικής Γλώσσας για το Γενικό Λύκειο σχολικού έτους 2012-2013.
Μέσα στην παραπάνω λίστα υπάρχει το βιβλίο με τίτλο «JOURNEYS B2 S’s» και με τιμή 15 00 ευρώ στο οποίο στο κεφάλαιο 4 ( unit 4) αναφέρει χαρακτηριστικά «After school on Thursday, I wasted two hours at the doctor’s , waiting to have my new microchip implanted.

The procedure itself ( a quick injection into my thumb ) took just a few seconds and barely hurt at all. The microchip looks like a tiny tube, and there’s lots it can do.Becides unlocking the house and my bike, it can be used on all the key readers to open doors and access things at school, and it also has my computer passwords on it. What is more, I can use the microchip like a credit card to buy things, as long as Mum and Dad upload my pocket money every week.»
Παραθέτω και την μετάφραση : « Μετά το σχολείο την Πέμπτη , έφαγα δύο ώρες στο γιατρό , περιμένοντας να μου εμφυτεύσει το καινούργιο μου μικροτσίπ. Αυτή η διαδικασία ( μια γρήγορη ένεση στον αντίχειρά μου ) πήρε μόνο λίγα δευτερόλεπτα και δεν πόνεσε σχεδόν καθόλου.Το μικροτσίπ μοιάζει με ένα μικροσκοπικό σωλήνα και είναι πολλά αυτά που μπορεί να κάνει.Εκτός από το ότι μπορεί να ξεκλειδώνει το σπίτι και το ποδήλατο μου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους αναγνώστες κλειδιών για να ανοίξει πόρτες και να έχω πρόσβαση σε πράγματα του σχολείου, και επιπλέον εμπεριέχει όλους τους κωδικούς του υπολογιστή μου.Μπορώ να χρησιμοποιήσω το μικροτσίπ και σαν πιστωτική κάρτα για να αγοράσω πράγματα , όσο η Μαμά και ο Μπαμπάς ανεβάζουν στην τσέπη μου χρήματα κάθε εβδομάδα».
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ :
Είναι η νεοταξητική προπαγάνδα μέσα στο πρόγραμμα σπουδών του Γυμνασίου και Λυκείου ;
Θεωρείτε σκόπιμο ότι μέσα από την διδασκαλία μπορείτε να περάσετε στη συνείδηση μικρών παιδιών το εμφύτευμα μικροτσίπ;
Με ποια κριτήρια επιλέγονται τα ξενόγλωσσα βοηθήματα και βιβλία που χρησιμοποιούνται στο Δημόσιο Σχολείο ;
Τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο σας ώστε να αποσυρθεί το συγκεκριμένο βιβλίο αλλά και να ελεγχθούν και όλα τα υπόλοιπα για το περιεχόμενό τους ;

Η Ερωτώσα Βουλευτής
Σταυρούλα Ξουλίδου

Αλβανοί ληστές βασάνισαν με πιρούνια ηλικιωμένο ζευγάρι!Αλβανοί ληστές βασάνισαν με πιρούνια ηλικιωμένο ζευγάρι!
 Άλλη μια ληστεία αλβανικής συμμορίας που προκαλεί κοινωνική οργή!
Οι τέσσερις αλβανοί δράστες περίμεναν να γυρίσει σπίτι του ο 72χρονος άνδρας και η 66χρονη σύζυγός του, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στη Βάρδα Ηλείας. Φορώντας κουκούλες είχαν στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι των δύο ηλικιωμένων. Όπλα τους ήταν ένα μαχαίρι, ένα πριόνι και ένα πιρούνι τα οποία και είχαν κλέψει από παρακείμενη ψησταριά. Με το πιρούνι, ο ένας από τους αλβανούς επιτέθηκε στον 72χρονο τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι και έτσι ανάγκασε τον άτυχο άντρα να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού και να ψάξουν οι ληστές για οτιδήποτε αξίας. Έβαλαν μέσα και το ζευγάρι και τους έδεσαν για να ψάξουν με την ησυχία τους. Μετέπειτα, οι «κακόμοιροι» αλλοδαποί βρήκαν το δίκαννο του ηλικιωμένου, τον απείλησαν με αυτό για να τους υποδείξει που βρίσκονταν αντικείμενα αξίας. Τελικά αυτό που βρήκαν ήταν 1.500 ευρώ στο πορτοφόλι του 72χρονου, τα κοσμήματα της συζύγου του και ένα ρολόι.

ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ «ΕΦΙΑΛΤΕΣ» - ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΑΣ ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/blog-post_3184.html#ixzz2KbFJ7pWlΗ ψήφιση τῆς τροπολογίας γιά τούς ἱεροδιδασκάλους ἀπό τή Βουλή (17-1-13) ἦταν ἕνα μέγα βῆμα γιά τή Θράκη καί τή χώρα. Μπορεῖ -ἄν πετύχει- νά ξεδοντιάσει τό τουρκικό παρακράτος, μπορεῖ καί νά ἀποδειχθεῖ μοιραῖο ἐφόσον ἀποτύχει. Συνοψίζουμε κατωτέρω τίς ἀντιδράσεις στή μείζονα αὐτή ἐξέλιξη.
Ἡ τουρκική πλευρά λύσσαξε κυριολεκτικά. Δέν ἔμεινε μειονοτικός χῶρος πού νά μήν ἔβγαλε ἀνακοίνωση ἐναντίον τοῦ «φασιστικοῦ», τοῦ «ἀντιδημοκρατικοῦ», τοῦ «ἀνεφάρμοστου» κτλ νόμου. Πρῶτος στά μπινελίκια ἀναδείχθηκε ὁ σεσημασμένος φασίστας Τζενγκίζ Ὀμέρ, μέ ἀπειλές καί βρισιές πού μᾶς διασκέδασαν δεόντως, ἄς εἶναι καλά ὁ ἄνθρωπος. Κι ἀφοῦ ἐξαντλήθηκε ὅλο τό τσίρκο τῶν ἐπαγγελματιῶν Τούρκων, ἀνέλαβαν οἱ πάτρωνες.... Πρῶτα ὁ ὑπουργός θρησκευτικῶν Μ. Γκιορμέζ (πού «ξέχασε» νά πεῖ τί ἰσχύει στήν ἴδια τήν Τουρκία), μετά ὁ ἀντιπρόεδρος Μπεκίρ Μποζντάγ πού κατήγγειλε καί τήν σιωπή τῆς …ΕΕ (!) ἔναντι τῆς Ἑλλάδας πού «ποδοπατᾶ ἀνθρώπινα δικαιώματα, εὐρωπαϊκές ἀξίες καί διεθνεῖς συνθῆκες», τή σκυτάλη πῆρε ὁ Νταβούτογλου πού τηλεφώνησε στόν Ἀβραμόπουλο γιά νά τοῦ διαμαρτυρηθεῖ συγκρίνοντας μέ τήν ἀκώλυτη ἐκλογή τοῦ Πατριάρχη! Καί στίς 29/1 ὁ ἄλλος ἀντιπρόεδρος Μπουλέντ Ἀρίντς ἀνακοίνωσε πώς ὁ Ἐρντογάν θά ψάξει στό Κατάρ τόν πρωθυπουργό («Γιῶργο Παπαδῆμο», εἶπε ὁ κάφρος!) γιά τό θέμα, ὅπερ καί ἐγένετο, μέ ἄδηλα ἀκόμη ἀποτελέσματα. Γιατί λοιπόν ἀντιδρᾶ ἔτσι ἡ Τουρκία; Γιατί ὁ τουρκομουφτής Κομοτηνῆς μάζεψε τούς ἰμάμηδές του (φωτό) νά τούς «ἐνημερώσει»; Ἄν ὁ νόμος ἦταν λάθος ἤ ἀνεδαφικός θά σήκωναν τόν κόσμο;
Πᾶμε τώρα στούς ἑλληνόφωνους πολέμιους τοῦ νόμου. Σημαιοφόροι οἱ ΔΗΜΑΡικοί Κομοτηναῖοι πού καί μετά τήν ψήφιση βγάζουν τήν ἑλληνοφοβική τους καθήλωση. Ὁ ἕνας δηλώνει ἐνοχλημένος (ἄχ!) ἀπό τή ΝΔ πού «ἔχει παραιτηθεῖ ἀπό κάθε ἐκλογική προσδοκία ἀπό τή μειονότητα» κι ὁ ἄλλος πιέζει τόν νόμιμο μουφτή νά μήν ὑπογράψει τόν νόμο! Κι ὅταν ἀναρωτιέσαι ποιά ἐθνικά συμφέροντα ἐξυπηρετοῦν, ἀπειλοῦν καί μέ διώξεις! Ἀλλά καί οἱ βουλευτές τοῦ ἐναπομείναντος ΠαΣοΚ τήν τέχνη τῆς ἐπίκυψης δέν τήν ξέχασαν. Πρῶτος ὁ Γ. Ντόλιος (Ἕβρου) καί μετά ἀνοιχτά ὁ Δ. Σαλτοῦρος (Ξάνθης) βρῆκαν χίλια προσχήματα γιά νά ταυτιστοῦν μέ τήν προξενική γραμμή: τήν «ἀποσπασματικότητα», τίς ἄλλες «ἐκκρεμότητες», τήν «μή συμμετοχή τῆς μειονότητας»… Οὔστ ρέ.
ΠΗΓH: tourkikanea.gr

ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΠΡΟΣ… LEADER OF SYRIZA: ΕΙΣΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ

SAKORAFA
Απ’ αλλού το περίμενε –λέμε τώρα- ο… leader of SYRIZA, απ’ αλλού του ’ρθε! Ενώ, λοιπόν, όλοι πίστευαν ότι οι… αναμπάμ-παπαντάμ αριστεριστές του ΣΥΡΙΖΑ (το «Αριστερό Ρεύμα του… Αγιατολλάχ Λαφαζανί και οι σταλινο-τροτσκιστο-μαοϊκές συνιστώσες) θα τον… έκραζαν για την… αμερικανοκομμουνιστική του στροφή, όλοι αυτοί την έκαναν… γαργάρα (καθότι παλαιότεροι αμερικανοκομμουνιστές του Τσίπρα…) και βρέθηκε η παλαιοπασόκα Σακοράφα να βάλει τις φωνές!
Η Σακοράφα, λοιπόν, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του συνονθυλεύματος, κατηγόρησε τον… leader Τσίπρα για… αμερικανάκι:
«Στη συνάντηση Πέρες αποτύχαμε να δώσουμε στίγμα, στη συνάντηση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δώσαμε ένα στίγμα εξαιρετικά μαλακό, χαρακτηρίζοντας το πρόγραμμα που ακολουθεί η χώρα μας αδύναμο, στη συνάντηση με Σόιμπλε δε βγήκε ξεκάθαρο στίγμα στην ελληνική κοινωνία, ενώ στη δε συνάντηση με το ΔΝΤ το στίγμα υπήρξε μάλλον στρεβλό, αφού αντί να βγει προς τα έξω η υπαναχώρηση του ΔΝΤ ως προς το μνημόνιο, βγήκε προς τα έξω μια θρησκευτικού τύπου λατρεία προς τον Ομπάμα και τις αξίες του αμερικανικού έθνους». Κατηγόρησε επίσης τον Τσίπρα ότι εξέφρασε «μια αγιοποίηση του αμερικανικού καπιταλισμού», χαρακτήρισε τα ταξίδια σε ΗΠΑ και Γερμανία «δηλώσεις νομιμότητας, που πήραν το χαρακτήρα του καλού πολιτικού χώρου που δίνει τις εξετάσεις του στους δανειστές, στους τοκογλύφους, ώστε να προαχθεί σε εν δυνάμει κυβέρνηση». Τέλος, η Σακοράφα μίλησε και για «ιδεολογικό έλλειμμα» στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «αίσθημα πολιτικής απογοήτευσης» και για επιλογές «που μας καθιστούν αναξιόπιστους», ενώ επίσης άσκησε κριτική στην απουσία ΣΥΡΙΖΑ από τους τελευταίες κινητοποιήσεις, δηλώνοντας: «Πού ήταν τα δεκάδες χιλιάδες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την Αθήνα; Γιατί δεν βρεθήκαμε συντονισμένα 500 στελέχη από την προηγουμένη εκεί, ώστε να μετατρέψουμε το θέμα της επιστράτευσης σε μείζον πολιτικό θέμα;»
(ΥΓ) 1: Επειδή θέλουμε να είμαστε δίκαιοι προς όλες τις κατευθύνσεις, μοιάζει βεβαίως με ανέκδοτο η Σακοράφα που μέχρι πριν από δύο χρόνια ήτανε στο ΠΑΣΟΚ του «ευχαριστούμε τους αμερικάνους» και της καταλήστευσης του δημοσίου χρήματος, να βγάζει γλώσσα και να μιλάει για τον Τσίπρα…

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...