Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟΥΡΚΟΙ ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ "ΕΓΔΥΝΑΝ" ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


tourkoi-lathreboroi
Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικές Αρχές, δύο (02) αλλοδαποί, διότι σε γενόμενο έλεγχο στο Τ/Ρ σκάφος «SULTAN» σημαίας Τουρκίας στο οποίο επέβαιναν και ενώ αυτό είχε ήδη πάρει άδεια απόπλου για «ALIAGA» Τουρκίας, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στην πλώρη του, μεγάλος αριθμός χρυσών κοσμημάτων συνολικού βάρους 928 γραμμαρίων, χωρίς παραστατικά.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ το ανωτέρω σκάφος και τα κοσμήματα κατασχέθηκαν.http://makeleio.gr

Κοίτα ποιος μιλάει για υψηλούς κατώτατους μισθούς… ο άνθρωπος που παίρνει πάνω από 8 χιλιάδες ευρώ τον μήνα…


Την άποψη ότι «ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα» εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Μέργος, κατά την διάρκεια ομιλίας που παραχώρησε κατά τη γενική συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών.
Ο κ. Μέργος τόνισε χαρακτηριστικά, παρά το γεγονός ότι το μοναδιαίο κόστος εργασίας στην Ελλάδα έχει μειωθεί, ο κατώτατος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα, υπογραμμίζοντας πως το εν λόγω ζήτημα πρέπει να «πρέπει να το προσέξουμε στην ανάπτυξη».
Ας δούμε όμως ποιος είναι ο κ. Μέργος…


Είναι όπως προαναφέραμε γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, με βασικό πισθό 3450 ευρώ !!!
Ο Γεώργιος Μέργος του Ιωάννη (Α.Δ.Τ.: Τ 066369), ορίσθηκε πριν λίγες μέρες μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών….
Οι ετήσιες μικτές αποδοχες του ως μέλους του ΤΧΣ, θα ανέρχονται στα τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ !!!
Παράλληλα ο κ. Γεώργιος Μέργος είναι Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο
Αθηνών, όπου διδάσκει από το 1986. Προφανώς πληρώνεται από το Πανεπιστήμιο…

Πριν το Πανεπιστήμιο Αθηνών, εργάστηκε ως Ερευνητής-Οικονομολόγος στην Παγκόσμια Τράπεζα (1983-1986). Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών (2004-2007), Διοικητής του ΙΚΑ (2007-2009).
Διετέλεσε, επίσης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Συντάξεων του Συμβουλίου της Ευρώπης (5/2009 – 5/2012).
Έχει διατελέσει εκπρόσωπος του δημοσίου στο Δ.Σ. της Alpha Bank (2009-2010) και μέλος του Δ.Σ εισηγμένων εταιρειών. Έχει συνεργασθεί ερευνητικά με το ΙΟΒΕ (1990-1996), συμβουλευτικά με Διεθνείς Οργανισμούς και ως
Εμπειρογνώμων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG External Relations)


ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ


fanaria
ΚΑΘΕ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ ΚΑΗΜΟΣ – ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΕΠΑΙΤΕΣ
Σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε σημαντικός αριθμός ανήλικων που επαιτούσαν
Συνελήφθησαν για έκθεση των ανηλίκων, εννέα αλλοδαποί γονείς
Οι ανήλικοι μετά το πέρας ιατρικών ελέγχων στις οποίες υποβάλλονται θα φιλοξενηθούν σε ξενώνες Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
Από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της 08-02-2013 συντονισμένη επιχείρηση για την αντιμετώπιση του φαινομένου της επαιτείας στη πόλη της Θεσσαλονίκης.
Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης κατά τους οποίους διαπιστώθηκε ότι συνολικά δέκα ανήλικοι αλλοδαποί ηλικίας 9 έως 17 ετών (εννέα αγόρια – ένα κορίτσι) επαιτούσαν. Συγκεκριμένα, οι ανήλικοι καθάριζαν υαλοπίνακες διερχόμενων αυτοκινήτων λαμβάνοντας χρήματα από τους οδηγούς τους.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν εννέα αλλοδαποί, γονείς – κηδεμόνες των ανήλικων (τέσσερις άνδρες – πέντε γυναίκες) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Επαιτείας» και της «Έκθεσης». Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες διατηρούσαν υπό την επιμέλειά τους άλλους οκτώ ανήλικους, ηλικίας από 8 μηνών έως 17 ετών.

ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ ΜΠΙΚΑΚΗΣ - ΕΝΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ

Αβραμόπουλος-Νταβούτογλου > Ραντεβού την Παρασκευή στην Άγκυρα


http://www.onalert.gr/files/Image/NewOnAlert/AVRAMOPOULOS/cache/AVRAMISGOOOD-630x434.pngΕπίσκεψη εργασίας ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου στην Τουρκία.

Την Παρασκευή, ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Άγκυρα, ανταποδοτική της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα τον Οκτώβριο 2012.


Ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει συνάντηση με τον κ. Νταβούτογλου για την προετοιμασία του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου 2013 στην Τουρκία.
www.onalert.gr

ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ: Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ AEGEAN OIL ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΞΑΝΑ


samaras-melisanidis
"Αναβλήθηκε για πέμπτη φορά η δίκη της Aegean Oil για λαθρεμπορία πετρελαίου και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος. Η δίκη πήρε αναβολή για την 1η Μαρτίου.
Η υπόθεση ήταν 11η στο πινάκιο. Λογικό, κάθε μέρα έχουμε υποθέσεις λαθρεμπορίας πετρελαίου.

Είναι ορατός ένας παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος


Ο νέος επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Kaushik Basu, ζήτησε να ληφθεί δράση για το συντονισμό της νομισματικής πολιτικής ώστε να αποφευχθεί ένας παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος.Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Kaushik Basu δήλωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών στο πλαίσιο της G20 που συνεδριάζει στη Μόσχα στις 15 και 16 Φεβρουαρίου θα πρέπει να αναληφθεί δράση για το θέμα, καθώς ένας παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος θα αποσταθεροποιούσε την οικονομία.


Όπως είπε, παρότι ο κίνδυνος μίας παγκόσμιας ύφεσης έχει μειωθεί, λόγω των μέτρων που έχουν αναλάβει οι ευρωπαϊκές χώρες για την αποκλιμάκωση της κρίσης χρέους, οι πιθανότητες για μία ταχεία ανάκαμψη είναι απίθανη.

«Δε βρισκόμαστε σε ένα νομισματικό πόλεμο, αλλά θα μπορούσαμε να οδεύουμε προς τα κει», δήλωσε ο Kaushik Basu που πριν την Παγκόσμια Τράπεζα ήταν ο επικεφαλής οικονομολόγος του υπουργείο οικονομικών της Ινδίας.

Πρόσθεσε δε ότι «οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο πρέπει να αποτρέψουν (το νομισματικό πόλεμο) καθώς και τις αγορές από το να πιστεύουν ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Ο συντονισμός είναι δυνατός. Το μόνο που χρειάζεται είναι αποφασιστικότητα».

Πρόσθεσε ότι οι νομισματικές αποφάσεις των Κεντρικών Τραπεζών των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Ευρώπης βοήθησαν τις τοπικές οικονομίες, αλλά οι πολιτικές τους έχουν συνέπειες στην κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας.

ΟΜΙΛΙΑ Ν.Γ.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ - ΙΜΙΑ 2013

"ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΤΗΝ ΜΠΟΥΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ"


pakistania
"ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ 360 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΣ ΣΟΥ ΠΑΚΙΣ θα παρει 580....
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ 25 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ 5 ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΝΩ Ο ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΔΩΡΕΑΝ..
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΧΟΝΤΑΙ...

“Δημοκρατία” Ισλαμαμπάντ οραματίζεται ο Βενιζέλος…


Γράφει η Σοφία - Αν όλα αυτά που κυκλοφορούν είναι αλήθεια, τότε μιλάμε για το απόλυτο παραλήρημα κατάχρησης εξουσίας. Ο Βενιζέλος φέρεται να έχει προχωρήσει σε σύνταξη πρότασης “αντιρατσιστικού” νόμου, η οποία λέγεται ότι στηρίζεται από την λοιπή συμπολίτευση των δανειολάγνων.

Η πρόταση νόμου αναμένεται να στηριχθεί και από τα κόμματα της αριστεράς, που πιθανόν δεν θα μπορούν να πουν όχι σε έναν τέτοιον ύμνο στην δημοκρατία.. όπως την αντιλαμβάνονται.
Οι εισηγήσεις που γίνονται από τον σοσιαλιστή ηγέτη του πασοκ συνοψίζονται στα εξής σημεία:


  1. Μετατρέπει κάθε ρατσιστικό έγκλημα σε ιδιώνυμο. (Φυσικά ρατσιστικό θα είναι αν πάθει οτιδήποτε ένας αλλοδαπός, αν αλλοδαπός σκοτώσει Έλληνα δεν θα χαρακτηριστεί ρατσιστικό!)

  2. Θεσπίζει επιβαρυντικές διατάξεις ακόμα και για πλημμελήματα που έχουν ρατσιστικό υπόβαθρο.

  3. Στερεί πολιτικά δικαιώματα και εξοστρακίζει από τον δημόσιο πολιτικό βίο κάθε ιδιώτη που τυχόν υποπέσει ακόμα και σε φραστική επίθεση εναντίον αλλοδαπών ή ομοφυλοφίλων κλπ. με σαφώς επιβαρυντικές διατάξεις για πολιτικά πρόσωπα και κατέχοντες δημόσια αξιώματα.

  4. Θεσπίζεται επίσης για πρώτη φορά το έγκλημα του δημόσιου εγκωμιασμού, άρνησης ή εκμηδένισης εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου.

Αλβανοί ρατσιστές έδειραν 17χρονο μαθητή στα ΙωάννιναΑλβανοί ρατσιστές έδειραν 17χρονο μαθητή στα Ιωάννινα
Η Αστυνομία  στα Ιωάννινα ερευνά με μεγάλη προσοχή ένα βίαιο περιστατικό που έγινε μέσα σε λύκειο της πόλης και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 17χρονου μαθητή με αλυσίδες και λοστούς, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι τα κίνητρα ήταν ρατσιστικά!

Διπλό μήνυμα Βενιζέλου: «Να εμπεδώσουμε το παράδειγμα παραίτησης του Πάπα»


Δύο μηνύματα με σαφείς αποδέκτες που αναμένεται να συζητηθούν αρκετά έστειλε χθες το βράδυ ο Ευ. Βενιζέλος σε δείπνο που είχε με νεαρά επιστημονικά στελέχη του κόμματός του.

«Το παράδειγμα παραίτησης του Πάπα πρέπει να το εμπεδώσουμε και να το καταλάβουμε όλοι» είπε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος προφανώς προς την παλαιά φρουρά του κόμματός του.

Το δεύτερο μήνυμα αφορούσε τα στελέχη του παραδοσιακού ΠΑΣΟΚ που επιμένουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να αποχωρήσει από την κυβέρνηση. «Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι το συνέδριο θα γίνει με όρους τους παρελθόντος. Τα πραγματικά διακυβεύματα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι η συμμετοχή του στην κυβέρνηση ή όχι. Όσοι ζητούν να μην είμαστε στην κυβέρνηση είναι σαν να θέλουν να παίξουμε σε ταινίες του Αλμοδόβαρ».

Η συνέχεια αναμένεται αύριο στη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ, ενώ το βράδυ ο Ευ. Βενιζέλος θα έχει δείπνο στο πάρκο με την ηγεσία της νεολαίας του κόμματός του.

Κατασκευάζοντας βολικούς τρομοκράτες


Του Γελωτοποιού. Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη, η τόσο αθώα κοινή γνώμη, από το νεαρό της ηλικίας των ληστών/αναρχικών/τρομοκρατών του Βελβεντού.
Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς είναι αυτή η περίφημη «κοινή γνώμη».
Είναι το άθροισμα της ανθρώπινης βλακείας; Δεν μπορεί, αφού η βλακεία –όπως απέδειξε ο Αϊνστάιν- είναι άπειρη. Και δεν μπορείς να προσθέσεις το άπειρο με το άπειρο.
Είναι, μήπως, η «κοινή γνώμη» ο μέσος όρος της λογικής, της ευφυΐας, της ευσυνειδησίας, της αυτογνωσίας και της εντιμότητας του ανθρώπινου πληθυσμού;


Κι αυτό είναι λανθασμένο, αφού ο άνθρωπος δεν είναι στατιστικό στοιχείο, δεν υπάρχει μέσος άνθρωπος.

Ο μέσος άνθρωπος, όπως και η κοινή γνώμη –αυτή η «κοινή γνώμη» που τόσο εύκολα «συγκλονίζεται»- είναι επινόηση των πεφωτισμένων που προσπαθούν να προστατέψουν όσα έχουν αρπάξει.

Μην πηγαίνει το μυαλό σας στον Νταν Μπράουν και στις συνομωσιολογίες τύπου «Σοφοί της Σιών» ή «Ροδοσταυρίτες».

Λέγοντας πεφωτισμένοι δεν αναφέρομαι σε κάποιο μεταφυσικό τέρας της αποκαλύψεως ή σε μια καταχθόνια φυλή ή σε κάποιους που ζουν σε μεσαιωνικές κατακόμβες (με όλες τις ανέσεις, ακόμα και πισίνα) και κάνουν παράξενες χειραψίες.


Η πραγματικότητα είναι πιο απλή (πάντα είναι απλή η πραγματικότητα) και βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας, αρκεί να τα έχουμε ανοικτά.


Ο «μέσος άνθρωπος» είναι το 99% του ανθρώπινου πληθυσμού που δεν ελέγχει τη ζωή του.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΚΙΖΑΣΗ Συμφωνία της ΒάρκιζαςΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.sansimera.gr


Η Συμφωνία της Βάρκιζας υπογράφηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1945 στην παραθαλάσσια τοποθεσία της Αττικής μεταξύ Κυβέρνησης και ΕΑΜ και επιχείρησε να τερματίσει θεσμικά τις πολιτικές και πολεμικές συγκρούσεις, που έμειναν στην ιστορία ως «Δεκεμβριανά».

Οι συγκρούσεις του Δεκεμβρίου του 1944 στην Αθήνα ήταν μια μάχη εξουσίας μεταξύ της πρώτης μετακατοχικής Κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου και των Άγγλων από τη μία πλευρά και του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ από την άλλη. Η Κυβέρνηση, ανίσχυρη και χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση, είχε ανάγκη την αγγλική βοήθεια. Το ΕΑΜ με μπροστάρη το ΚΚΕ ήταν πανίσχυρο, λόγω του πρωταγωνιστικού του ρόλου στην Αντίσταση.

Τα «Δεκεμβριανά» άφησαν πίσω τους περίπου 7.000 μαχητές νεκρούς (230 Άγγλους, 3.500 Κυβερνητικούς, 3.000 ΕΑΜικούς) και απροσδιόριστο αριθμό αμάχων. Στις 11 Ιανουαρίου 1945 υπογράφηκε ανακωχή ανάμεσα στους Άγγλους και τον ΕΛΑΣ, με την οποία οι δυνάμεις του υποχρεώθηκαν να εκκενώσουν την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Στις 2 Φεβρουαρίου 1945 άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της συμφωνίας στο εξοχικό του πολιτικού Παναγιώτη Κανελλόπουλου στη Βάρκιζα. Ο πρωθυπουργός Νικόλαος Πλαστήρας, που είχε διαδεχθεί τον Γεώργιο Παπανδρέου στις 3 Ιανουαρίου, εκπροσωπήθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Σοφιανόπουλο, τον υπουργό Εσωτερικών Περικλή Ράλλη και τον υπουργό Γεωργίας Ιωάννη Μακρόπουλο. Την αντιπροσωπεία του ΕΑΜ αποτελούσαν ο Γεώργιος Σιάντος (γενικός γραμματέας του Κ.Κ.Ε), ο Δημήτριος Παρτσαλίδης (γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του Ε.Α.Μ.) και ο Ηλίας Τσιριμώκος (γενικός γραμματέας της Ε.Λ.Δ).

Έπειτα από διαβουλεύσεις δέκα ημερών, η Συμφωνία της Βάρκιζας υπογράφηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1945. Αποτελείτο από 9 άρθρα και προέβλεπε, μεταξύ άλλων, αφοπλισμό όλων των ένοπλων σωμάτων της Αντίστασης, ανασύνταξη του Εθνικού Στρατού, εκκαθάριση του κρατικού μηχανισμού από τους συνεργάτες των Γερμανών, αμνηστεία για τα πολιτικά αδικήματα, δημοψήφισμα για το πολιτειακό ζήτημα και εκλογή Συντακτικής Συνέλευσης για την κατάρτιση νέου Συντάγματος.

Η σημασία της συμφωνίας αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι το κείμενό της δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, προσδίδοντας στο περιεχόμενό της ισχύ νόμου. Στις 28 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε ο αφοπλισμός του ΕΛΑΣ, ο οποίος παρέδωσε: 100 πυροβόλα, 210 όλμους, 420 πολυβόλα, 1400 οπλοπολυβόλα, 700 αυτόματα, 49.000 τυφέκια και πιστόλια. H υπογραφή της Συμφωνίας βρήκε αντίθετο τον Άρη Βελουχιώτη, οποίος όχι μόνο δεν πειθάρχησε στις αποφάσεις του ΚΚΕ, αλλά επιχείρησε να συνεχίσει τον ένοπλο αγώνα.

Επεισόδιο στη βουλή για την φίμωση Χρυσής Αυγής

Αθλιότητα από τον υποτακτικό της Τρόικας! Στην ΜΚΟ του Αλαβάνου και της “Υπατίας” ο “εραστής της νομιμότητας”!


Είναι ίσως η επιτομή της αθλιότητας. Μία φαρσοκωμωδία που παίζεται στην πλάτη μίας εξαθλιωμένης κοινωνίας από υπεπροβεβλημένες πολιτικές περσόνες, όπως ο “ατσαλάκωτος” κύριος Χατζηδάκης. Ο υπουργός που υλοποιεί αδίστακτα όλες τις εντολές της Τρόικας αδιαφορώντας για την φρίκη που προκαλεί στους πολίτες, με δαμόκλειο σπάθη την “παραμονή στο Ευρώ”, είναι συνέταιρος του εκπροσώπου του “Λόμπυ της δραχμής”, Αλέκου Αλαβάνου!

Μιλάμε για την περιβόητη ΜΚΟ “Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης”, όπου το όνομα του υπουργού φιγουράρει στην διοικούσα επιτροπή δίπλα σε αυτό του Αλαβάνου! Ναι, του κυρίου Αλαβάνου ο οποίος τοποθετείται ξεκάθαρα υπέρ της εξόδου από το Ευρώ την ίδια στιγμή που ο ομοτράπεζος του Χατζηδάκης ξιφουλκεί υποκριτικά κατά του “λόμπυ της δραχμής”.

Υπάρχει όμως άλλο ένα σημείο που εξοργίζει.

Ο υπουργός κύριος Χατζηδάκης ήταν αυτός που πρωτοστάτησε στην επίταξη των απεργών του Μετρό για την “υπεράσπιση της νομιμότητας”. Φαίνεται ότι δεν είχε τις ίδιες ευαισθησίες όταν η ΜΚΟ και ο ιδρυτής της Αλέκος Αλαβάνος πρωτοστατούσε στην καταστρατήγηση της νομιμότητας στην υπόθεση της “Υπατίας”, όταν παρανομοι μετανάστες μεταφέρθηκαν από τα Χανιά, κατέλαβαν τη Νομική και έπειτα μεταφέρθηκαν στο γνωστό μέγαρο της Αθήνας καταλύοντας κάθε έννοια νομιμότητας.

Η νομιμοφροσύνη του κυρίου Χατζηδάκη φαίνεται ότι εξαντλείται στους νόμιμους εργάτες, στους νόμιμους δανειολήπτες, στους σκληρά εργαζόμενους που ισοπεδώνει σε ένδειξη υποταγής στην Τρόικα.

Ο κύριος Χατζηδάκης πρωταγωνιστεί στην πολιτική της ύφεσης και της αναλγησίας που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση και την δραχμή. Τώρα μαθαίνουμε ότι έχει τον πρώτο ρόλο πλάι στον “λομπίστα” της δραχμής, διαθέτει συμβούλους “λομπίστες” συμφερόντων, την ίδια ώρα που η Ελλάδα αναζητεί “λομπίστες¨για τους πολίτες.

Όσο η κυβέρνηση διατηρεί τον κύριο Χατζηδάκη στην θέση του, όχι μόνο δεν πείθει για το αγαθό των προθέσεων της, αλλά εξοργίζει και τους πλέον καλόπιστους υποστηρικτές της.


olympia
Bookmark and Share

ΝΙΝΤΖΑ - ΟΙ ΘΡΥΛΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΝΙΝΤΖΑ;
Η αληθινή ιστορία των θρυλικών πολεμιστώνΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.defencenet.gr


Οι Νίντζα είναι αγαπημένες φιγούρες στην ποπ κουλτούρα: τους συναντάμε σε ταινίες, κόμικς και video games. Η μυστηριώδης μορφή τους, οι απίτευτες ικανότητές τους στις πολεμικές τέχνες και στη χρήση των ιαπωνικών σπαθιών τους έχουν κάνει θρύλους. Απόδειξη, το ότι πήραν ακόμη και τη μορφή... χελώνων που ζουν στους υπονόμους παρέα με έναν αρουραίο που φορά κιμονό!

Όμως ποιοι ήταν οι Νίντζα στην πραγματικότητα; Ένας βρετανός συγγραφέας ονόματι Τζον Μαν, ρίχνει φως στον θρύλο και το μυστήριο των Νίντζα, μέσα από ένα βιβλίο που καλύπτει την μακραίωνη ιστορία τους. Ο ίδιος μίλησε στο περιοδικό Time και αποκάλυψε πτυχές των μαυροφορεμένων πολεμιστών που δεν γνωρίζουν πολλοί.

«Σήμερα, όταν λέμε Νίντζα, εννοούμε οποιονδήποτε έχει καλή γνώση πολεμικών τεχνών και μπορεί να χειρίζεται ιαπωνικά σπαθιά. Στην πραγματικότητα όμως, οι νίντζα ήταν μαυροφορεμένοι πράκτορες στην μεσαιωνική Ιαπωνία, οι οποίοι δρούσαν στο σκοτάδι και αναλάμβαναν δύσκολες αποστολές. Συνήθως εκτελέσεις και κατασκοπία.

Η ονομασία Νίντζα, προέρχεται από την κινεζική γλώσσα και σημαίνει «αυτός που αντέχει». Αυτή η λέξη έχει επικρατήσει σε όλο τον κόσμο, αλλά στην Ιαπωνία κυριαρχεί ο συνώνυμος όρος shinobi.

Οι Νίντζα προέρχονταν κυρίως από την περιοχή Ίγκα, κοντά στο Κυότο. Υπήρχαν Νίντζα από άλλες περιοχές, αλλά οι περισσότεροι κατάγονταν από αυτό το μέρος. Σε μία περίοδο, κατά την οποία στην Ιαπωνία κυριαρχούσαν οι πολέμαρχοι, τα χωριά της Ίγκα δημιούργησαν φρουρές από ικανούς πολεμιστές, ως μέσο αυτοάμυνας. Έτσι γεννήθηκαν οι Νίντζα.

Η χρυσή εποχή των Νίντζα ήταν ο 16ος αιώνας. Τότε απέκτησαν μεγάλη φήμη και έγιναν περιζήτητοι πολεμιστές. Πολλοί έφευγαν από την περιοχή τους και δούλευαν ως μισθοφόροι σε όλη την Ιαπωνία. Καθώς η Ιαπωνία ενώθηκε υπό τον μεγάλο πολέμαρχο Όντα Νομπουνάγκα, η «αυτονομία» της Ίγκα θεωρήθηκε απαράδεκτη. Έτσι έγιναν πολλές επιδρομές που είχαν ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική υποταγή της περιοχής και το ουσιαστικό τέλος των Νίντζα.

Όσοι Νίντζα απέμειναν – περίπου 200 – έγιναν μέλη ενός είδους μυστικής αστυνομίας. Τότε αποφάσισαν να καταγράψουν την ιστορία και τις μεθόδους τους σε τρία εγχειρίδια που διατηρήθηκαν και χάρη στα οποία γνωρίζουμε σήμερα τη δράση και την ιστορία των πολεμιστών αυτών.

Παρόλο που έχουν περάσει στην λαϊκή κουλτούρα ως «μαυροφορεμένοι», οι Νίντζα σπανίως φορούσαν μαύρα. Η στολή τους ήταν συνήθως μπλε, καθώς αυτό το χρώμα πρόσφερε ακόμη καλύτερη κάλυψη στη διάρκεια της νύχτας.

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και ΜΠΡΑΒΟ στον χειριστή του F-16 Block 52+


F16-Storm

Οι πολύ κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, επιφύλαξαν μια δυσάρεστη έκπληξη στο ζεύγος μαχητικών F-16 Block 52+ που είχε απογειωθεί από την 115 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ), προσπαθώντας να εξακριβώσει την ταυτότητα του αργοκίνητου ίχνους που είχε προηγουμένως εντοπιστεί από το εθνικό σύστημα αεράμυνας προχθές τη νύχτα λίγο πριν τα μεσάνυχτα (θα αναφερθούμε στο θέμα σύντομα…).

Ένα από τα μαχητικά κατά τη διάρκεια της νυκτερινής έρευνας κτυπήθηκε ξαφνικά από κεραυνό, με αποτέλεσμα να σημάνει αμέσως συναγερμός στο συντονιστικό κέντρο έρευνας και διάσωσης!

Ελικόπτερο Super Puma τέθηκε σε επιφυλακή αναμένοντας εντολή για να προβεί σε διάσωση χειριστή, που ενδεχομένως θα είχε εγκαταλείψει το λαβωμένο μαχητικό.
Μεσολάβησαν μερικά βασανιστικά και αγωνιώδη λεπτά κι ενώ οι διασώστες βρίσκονταν εντός του ελικοπτέρου, πριν από την αρνητική απάντηση του χειριστού του κεραυνόπληκτου μαχητικού.

Ο χειριστής – …. ένας από τους «ένστολους» που πληρώνουν τις εγκληματικές πολιτικές δεκαετιών, δηλαδή την κοροϊδία – όχι μόνο δεν έχασε την ψυχραιμία του, αλλά ενεργώντας ως πραγματικός έμπειρος ιπτάμενος, αποφάσισε να επιχειρήσει να προσγειώσει το μαχητικό και να διασώσει για την Πολεμική Αεροπορία και την Ελλάδα, το πολύτιμο επιχειρησιακά, αξίας 40 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ, αεροσκάφος.

Δεν γνωρίζουμε το μέγεθος της βλάβης που προέκυψε, ούτε εάν το ΓΕΑ σκοπεύει να απονείμει ευαρέσκεια στον αξιωματικό της που κατάφερε και προσγείωσε το μαχητικό, το οποίο σύντομα θα βρίσκεται ξανά στον ουρανό του Αιγαίου στα χέρια κάποιου ιπτάμενου της Αεροπορίας προστατεύοντας την ακεραιότητα της πατρίδας.

Εκείνο όμως που αποδείχτηκε περίτρανα – με αποδέκτες όλους εκείνους που βυσσοδομούν με κάθε ευκαιρία κατά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων – είναι ότι κάποιοι που παίζουν τη ζωή τους κορόνα γράμματα στον αέρα επί 24ώρου βάσεως, χωρίς αργίες και αποχές (σ.σ. αφορά χειριστές των μαχητικών, πληρώματα και διασώστες των Super Puma και φυσικά πολλούς από τις μάχιμες ειδικότητες πάνω στις οποίες στηρίζεται η έγκαιρη ειδοποίησης και η ασφαλής πτήση των προηγούμενων), αναγκάζονται κάτω από την πίεση των συνθηκών να λαμβάνουν από δύσκολες έως και επικίνδυνες για τη ζωή τους αποφάσεις, προκειμένου να μην χαθεί το πανάκριβο αεροσκάφος που τους εμπιστεύθηκε η πατρίδα.

Ένα μεγάλο μπράβο, μαζί με ένα ακόμη πιο μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ από όλους εμάς που απολαμβάνουμε τις ειδήσεις googlάροντας (ακόμη ένας νεολογισμός…) στον υπολογιστή μας, προς τον Επώνυμο και μαζί Ανώνυμο χειριστή της Πολεμικής Αεροπορίας της115 Πτέρυγας Μάχης για την επιτυχή προσγείωση του λαβωμένου μαχητικού.

Ίσως κάποιοι να σχολιάσουν «ε, και;

Αφού έχει ξανασυμβεί…».

Σε αυτούς τους ανειλικρινείς λοιπόν σχολιαστές μιας μόνιμα στρεβλωμένης πραγματικότητας, θα απαντήσουμε ότι η διαφορά μεταξύ ατυχήματος και δυστυχήματος είναι τόσο προκλητικά και συνάμα απελπιστικά μικρή, ώστε να αποκτά ουσία και περιεχόμενο η ευχή την οποία δίδουμε σε όλους ανεξαιρέτως τους Ίκαρους της Πολεμικής Αεροπορίας με την φράση: «ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΙΣ»…

defence-point.gr

ΤΟ "ΤΥΡΑΚΙ", Η ΦΑΚΑ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ. ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗ - ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ "ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ"Το ''τυράκι'',η φάκα και ο περιπλανώμενος αστυνομικόςΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.dynami-an.gr


Ως γνωστόν η Αστυνομική Διεύθυνση Έβρου (και όχι μόνο) ενισχύεται εδώ και καιρό με δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. από διάφορες περιοχές της χώρας. Συνεχώς, γίνεται μια ανακύκλωση συναδέλφων, οι οποίοι σε κάποιο ποσοστό επιθυμούν την μετακίνηση τους και κάποιοι άλλοι όχι. Οι μετακινήσεις, δυστυχώς, δεν είναι για όλους μια θετική εξέλιξη, αφού σε πολλές των περιπτώσεων αλλοιώνει σοβαρά την καθημερινότητά τους. 

Η ΕΛ.ΑΣ., σε μια προσπάθεια βελτίωσης της λειτουργικότητας της, βρίσκει συνεχώς ημίμετρα για να καλύψει κενά και το μόνο που πετυχαίνει είναι να δημιουργεί νέα κενά αλλού. Βέβαια, μπορεί στην μετακίνηση αυτού του είδους να υπάρχει ένα «τυράκι», το οποίο κάνει ελκυστική την μετακίνηση, αλλά εμείς οφείλουμε και πρέπει να κοιτάξουμε την φάκα. Η φάκα συνάδελφοι είναι να συνηθίσει το ένστολο προσωπικό σε τέτοιες καταστάσεις και στην συνέχεια αυτές οι μετακινήσεις να είναι καθεστώς για όλη την Ελλάδα και πιθανόν με μια αστραπιαία ρύθμιση για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους. 

Αρχικά, αυτό να γίνεται με λίγο «τυράκι», στην συνέχεια με «ψίχουλα» και στο τέλος με ψυχρά κύματα αέρα. Φανταστείτε, τις μετακινήσεις αυτές να γίνονται σε κάθε περιοχή που χαρακτηρίζεται μεγάλου αστυνομικού ενδιαφέροντος. Σήμερα, ο Έβρος, αύριο η Αθήνα και αργότερα το Καστελόριζο. Η πλάκα θα γίνει καθιερωμένο δράμα ! 
Αυτή, η κατάσταση συνάδελφοι είναι επικίνδυνη, γιατί δίνεται η δυνατότητα στην Υπηρεσία να κάνει «μίνι» μεταθέσεις σε «κακούς» συναδέλφους ! 

Η ΡΩΣΙΑ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ: ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΗ Ρωσία διαλύει τον παγκόσμιο οικονομικό ανταγωνισμό: πρώτη σε πετρέλαιο και χρυσόΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.pentapostagma.gr


Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει καταστήσει την Ρωσία την ισχυρότερη πλέον οικονομία του κόσμου: με δηλώσεις του προειδοποιεί για την κατάχρηση του μονοπωλίου του δολαρίου από τις Η.Π.Α ισχυροποιώντας την θέση της Ρωσίας ως υπερδύναμη στο παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό, ενώ με τις πράξεις του ανεβάζει σε δυσθεώρητα ύψη την δυναμική της ρωσικής οικονομίας:

--- υπό την Προεδρεία Πούτιν, η Ρωσία αποτελεί την μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό χώρα του κόσμου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου, τα στοιχεία του Νοεμβρίου 2012 έδειξαν την Ρωσία να παράγει καθημερινά την ποσότητα-ρεκόρ των 10,503 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου με την μέση ημερήσια παραγωγή για το 2012 να μετράται από το Υπουργείο Ενέργειας στα 10,37 εκατομμύρια βαρέλια.

--- Πλέον ο Πούτιν έχει καταστήσει την Ρωσία τον μεγαλύτερο παγκόσμιο παίχτη στην αγορά χρυσού: Η Κεντρική Τράπεζα έχει προσθέσει 570 μετρικούς τόνους χρυσού την τελευταία δεκαετία, με την δεύτερη στην κατάταξη Κίνα να έχει αγοράσει κατά το ίδιο χρονικό διάστημα περίπου 1/4 μικρότερες ποσότητες, σύμφωνα με δεδομένα έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που συγκέντρωσε το Bloomberg και σας παρουσιάζουμε στο pentapostagma.gr.

Σύμφωνα με τον Evgeny Fedorov, βουλευτή του κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας: "όσο μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού διαθέτει μία χώρα τόσο μεγαλύτερη εθνική κυριαρχία και νομισματική "αυτάρκεια" αποκτά σε περίπτωση που καταρρεύσει το δολάριο, το ευρώ, η λίρα Αγγλίας ή οποιοδήποτε άλλο αποθεματικ

Ο Εφιάλτης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης: λογισμικό παρακολουθεί τα πάντα και προβλέπει την μελλοντική μας συμπεριφορά!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/blog-post_1961.html#ixzz2Ki4DHJi7


Η Αμερικανική εταιρία-κολοσσός αμυντικών συστημάτων και τεχνολογιών Raytheon προέβη στην ανάπτυξη ενός νέου λογισμικού το οποίο χρησιμοποιεί τα δεδομένα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να παρακολουθεί την κάθε μας κίνηση - διαθέτοντας ακόμη και την ικανότητα να προβλέπει την μελλοντική μας συμπεριφορά...   

Το βίντεο που εξασφάλισε το βρετανικό The Guardian που σας παρουσιάζουμε εδώ στο pentapostagma.gr δείχνει τον τρόπο με τον οποίο το λογισμικό που αναπτύχθηκε από την Raytheon, μπορεί να συγκεντρώσει έναν τεράστιο όγκο προσωπικών δεδομένων και πληροφοριών από ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Twitter και το Foursquare.

Η Raytheon παραδέχθηκε ανοιχτά ότι η τεχνολογία διαμοιράστηκε με την κυβέρνηση των Η.Π.Α ως μέρος ενός κοινού ερευνητικού και αναπτυξιακού προγράμματος το 2010, χωρίς όμως να επιβεβαιώνει τις υποψίες ότι το λογισμικό έχει πωληθεί σε ιδιώτες.

Ο τελικός στόχος της ανάπτυξης του συγκεκριμένου λογισμικού είναι η "οικοδόμηση" ενός εθνικού συστήματος ασφαλείας που θα έχει την δυνατότητα να αναλύει τρισεκατομμύρια δεδομένα και καταχωρήσεις που προέρχονται από τον κυβερνοχώρο..

Αναφέρεται ότι το απόλυτο λογισμικό ελέγχου, δίδει τη δυνατότητα πρόσβασης σε ολόκληρο το φάσμα ζωής των χρηστών του διαδικτύου: γεγονότα ζωής, φίλοι, προσωπικές φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο ίντερνετ, καθώς και όλα τα μέρη που έχουν επισκεφθεί οι χρήστες στην περίπτωση που έχουν μαρκαριστεί σε "διαδικτυακό χάρτη".

Δείτε το βίντεο:
Το μέγα ερώτημα που τίθεται είναι: ποιός μπορεί να αποκλείσει την ολοκληρωτική του εφαρμογή σε πανεθνική (H.Π.Α) ή και παγκόσμια βάση; Σιγά-σιγά αποκαλύπτεται η "χρησιμότητα" των μέσων κοινωνικής δικτύωσης: κλειδιά για την ισχυροποίηση των απόλυτων κέντρων ελέγχου της νέας τάξης...

pentapostagma.gr

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣΆλλη μία απόδειξη της συνέχειας της Ελληνικής Φυλής ανά τους αιώνεςΑναρτήθηκε στο ellinikiafipnisis.blogspot.gr


Από το 1900 π.χ. μέχρι σήμερα, το κρανίο των Ελλήνων δεν έχει αλλάξει. Μανώλης Παπαγρηγοράκης, επίκουρος καθηγητής Ορθοδοντικής

Από την συνέντευξη που παραχώρησε ο επίκουρος καθηγητής Ορθοδοντικής, Μανώλης Παπαγρηγοράκης, στην εκπομπή ΣΤΑ ΑΚΡΑ με τη Βίκυ Φλέσσα την Παρασκευή 25/01/2013, με θέμα το μυστήριο του λοιμού στην Αθήνα του Περικλέους , κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου, και την αρχαία έφηβη Μύρτιδα,την οποία «ανέστησε».

Απομαγνητοφωνήσαμε το σημείο της συνεντεύξεως που αναφέρεται στο ότι είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι που κατοικούμε σε αυτήν την γη, από τα πανάρχαια χρόνια.

- Βίκυ Φλέσσα: Εσάς γιατί σας ενδιέφερε να μελετήσετε την κατατομή των Αρχαίων Ελλήνων; Γιατί θέλετε να αντιπαρατεθείτε στον Φαλμεράγιερ; Θέλετε να δείξετε ότι είμαστε αρχαίοι;

- Μανώλης Παπαγρηγοράκης: Πολύ ωραία ερώτηση... Πρώτον ήθελα να δω την κατατομή των Αρχαίων Ελλήνων, αν είμαστε ακριβώς οι ίδιοι ή έχουμε υποστεί μία αλλαγή μέσα στο πέρασμα των χρόνων. Αυτό έγινε σε μία εργασία που έκανα στο πανεπιστήμιο του Μπέργκεν της Νορβηγίας, το 1990. Μελέτησα την κατατομή των Αρχαίων Ελλήνων και τους συνέκρινα με τους Νεοέλληνες. Αυτή η εργασία κατέληξε στο να δείξει, ιατρικά όμως, ότι είμαστε ακριβώς οι ίδιοι, στο προσωπικό κρανίο, ενώ στο εγκεφαλικό κρανίο έχουμε υποστεί την εξέλιξη, που είναι φυσιολογικό αυτό και έπρεπε να γίνει. Έχει αλλάξει ο προσανατολισμός αύξησης ανάπτυξης του εγκεφαλικού κρανίου.
....
- Βίκυ Φλέσσα: Με βάση ποιούς αρχαίους είμαστε ίδιοι;

- Μανώλης Παπαγρηγοράκης: Το υλικό αυτό έχει προέλθει από τους αρχαιολόγους, από τις αρχαιολογικές υπηρεσίες, είναι από το 1900 π.χ. από τις ανασκαφές που έκανε ο Βαγγέλης Πεντάζος και η κ. Σκορδά στους Δελφούς, μέχρι τους κλασικούς χρόνους. Αυτό το υλικό αριθμεί περίπου 150 κρανία. Αυτά τα κρανία τα συνέκρινα με 250 κρανία, σύγχρονων Ελλήνων, από ένα νεκροταφείο, τυχαίο δείγμα.

- Βίκυ Φλέσσα: Δηλαδή πήγατε σε ένα κοιμητήριο σύγχρονο, ζητήσατε να δείτε τα κρανία και τα συγκρίνατε με βάση τα κρανία των αρχαίων που είχαμε από αυτές τις ανασκαφές;

Σε ρήξη ο Καραμανλής με το Σαμαρά14463


Σε τροχιά οριστικής ρήξης μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή εισέρχεται η Νέα Δημοκρατία, η οποία οδεύει προς το όγδοο συνέδριό της με πολλά ανοικτά εσωκομματικά θέματα.Μετά τη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη ο πρόεδρος του κόμματος ετοιμάζεται να ξεκαθαρίσει τις σχέσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό και την περίοδο διακυβέρνησής του. Ο Αντώνης Σαμαράς θα εξακολουθήσει τη σκληρή εσωκομματική τακτική, η οποία έχει προκαλέσει και αντιδράσεις, και με τον καιρό θα κρατάει όλο μεγαλύτερες αποστάσεις από τη γαλάζια κυβερνητική θητεία, ωσότου κόψει κάθε επαφή, για να επιχειρήσει να αρχίσει μια νέα πορεία. Το “δεν θα απολογηθώ για κανέναν” θα επαναλαμβάνεται, ενώ δεν θα υπάρξει καμία κάλυψη σε στελέχη των κυβερνήσεων της ΝΔ που έχουν εμπλοκή σε γκρίζες υποθέσεις στο πλαίσιο της γαλάζιας “αυτοκάθαρσης”....
Η τακτική της Ρηγίλλης αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις Σαμαρά για τους κ. Παυλίδη, Ρουσόπουλο και Βουλγαράκη, αλλά και στο ότι δεν εξαίρεσε από την εσωκομματική αξιολόγηση που θέσπισε ούτε τον Καραμανλή.


Το τελευταίο ενόχλησε έντονα τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά αυτό που οι καραμανλικοί θεώρησαν casus belli ήταν οι δηλώσεις της τελευταίας εβδομάδας από στενούς συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, όπως του γραμματέα αυτοδιοίκησης Βασίλη Μιχαλολιάκου, ο οποίος κάλεσε τον Κώστα Καραμανλή να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι. Πρόσθεσε ακόμη πως ο πρώην πρωθυπουργός είχε παθητική στάση σε φαινόμενα διαφθοράς και πως παρέδωσε ένα “κόμμα φθαρμένο και ως έναν βαθμό διαφθαρμένο”.
Οι εξελίξεις έχουν δημιουργήσει ψυχροπολεμικό κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ μεταξύ σαμαρικών και καραμανλικών κοινοβουλευτικών και κομματικών στελεχών. Οι πρώτοι επισημαίνουν πως η αυτοκάθαρση θα συνεχιστεί και τραβούν “κόκκινη γραμμή” στο κυβερνητικό παρελθόν, οι δεύτεροι στέλνουν μήνυμα ενόχλησης και προειδοποιούν με αντίδραση.

k010f01Στην αντεπίθεση ο Καραμανλής  
Ο πρώην πρωθυπουργός συνεχίζει τις επαφές του με βουλευτές του κόμματος, τους οποίους δέχεται στο πολιτικό του γραφείο στην πλατεία Μαβίλη. Καθημερινή είναι η συνεργασία του με τον Ευάγγελο Αντώναρο, ενώ τακτικά συνομιλεί με τους Χρήστο Ζώη, Ευριπίδη Στυλιανίδη και τελευταία με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο.
Μάλιστα, όχι μόνο δεν σκέφτεται την αποχώρησή του από την ενεργό πολιτική ή την παραίτησή του από τη βουλευτική έδρα, αλλά κινείται έντονα προς την κατεύθυνση επανάκτησης των κομματικών ερεισμάτων του.
Ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να αντεπιτεθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, την προηγούμενη εβδομάδα έγινε στο γραφείο του σύσκεψη με τη συμμετοχή πρώην κορυφαίων υπουργών, όπως των Γιώργου Σουφλιά, Άρη Σπηλιωτόπουλου, Κωστή Χατζηδάκη, καθώς και των Δημήτρη Σιούφα και Βαγγέλη Αντώναρου.
Ο Κώστας Καραμανλής εμφανίζεται ενοχλημένος από τη μη κάλυψη της διακυβέρνησής του από τη νέα ηγεσία του κόμματος, ειδικά από την πρόταση της ΝΔ να κληθεί στην εξεταστική για τη Ζίμενς ο Κώστας Σημίτης, καθώς αυτό άνοιξε τον δρόμο, για να ζητηθεί δική του κλήση στην αντίστοιχη επιτροπή για το Βατοπέδι.
Τα γαλάζια στελέχη διαβλέπουν ως πεδίο μάχης μεταξύ νυν και τέως πρόεδρου το όγδοο συνέδριο. Αφενός διότι θα υπάρξει σκληρή εσωκομματική αναμέτρηση καραμανλικών-σαμαρικών (οι ντορικοί θα απέχουν) για την εκλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, αφετέρου διότι θεωρείται πιθανό ο Κώστας Καραμανλής να επιλέξει εκείνο το βήμα, ώστε να σπάσει την επτάμηνη σιωπή του.


“Διαφωνώ με Σαμαρά”

Προς τούτο δέχεται όχι μόνο προτάσεις αλλά και ισχυρές πιέσεις από στενούς συνεργάτες του και κορυφαίους υπουργούς της διακυβέρνησής του, ώστε να δώσει πολιτικές απαντήσεις σε όσα του καταλογίζουν.
Όμως ο Κώστας Καραμανλής μετά τις εσωκομματικές εξελίξεις και το μέτωπο με τον Αντώνη Σαμαρά, το οποίο η πλατεία Μαβίλη χρεώνει στη Ρηγίλλης, κλίνει στο να καθυστερήσει και άλλο τη δημόσια παρέμβασή του. Όπως πληροφορείται η “ΜτΚ”, στους συνομιλητές του μεταφέρει τον προβληματισμό του για το ενδεχόμενο εσωστρέφειας και νέων εσωτερικών μετώπων, που θα δημιουργούσε μια εφ’ όλης της ύλης τοποθέτησή του, μιας και δεν κρύβει πως “διαφωνώ με πολλές από τις πολιτικές επιλογές του Αντώνη Σαμαρά”. Δεν έχει ωστόσο αποκλειστεί μια ομιλία ειδικά για τα οικονομικά, καθώς υπογραμμίζει πως “ακόμη και προεκλογικά είπα την αλήθεια στον λαό για την οικονομία”.


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/blog-post_3714.html#ixzz2Ki3aO5Es

Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

SYRIZA3
Τις τελευταίες 5 εβδομάδες, ο «Αντίοχος»… ξεβράκωσε τον ΣΥΡΙΖΑ από τη στήλη του στην εφημερίδα «Χρυσή Αυγή». Το αφιέρωμα- ξεβράκωμα ολοκληρώθηκε, και με την άδειά του το μαζέψαμε και το δημοσιεύουμε ολόκληρο.
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Ένα… ποτ-πουρί από την «κόκκινη ορχήστρα» του ΣΥΡΙΖΑ.
Να μιλήσουμε για τον ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν. Δύσκολο! Δύσκολο, γιατί πρέπει να γεμίσουμε όλες τις σελίδες αυτής την εφημερίδας, της επόμενης, της μεθεπόμενης και πάει λέγοντας. Θα κάνουμε, λοιπόν, μια πρώτη επιλογή των πιο τρανταχτών ντοκουμέντων, ένα «ποτ-πουρί» σ’ αυτά που… τραγουδάνε οι συνιστώσες του συνονθυλεύματος, που δείχνουν τι καπνό φουμάρουν αυτοί που θέλουν και να μας κυβερνήσουν.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1ο – ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.
ΑΟΖ, γιόκ για τα αμερικανάκια του ΣΥΡΙΖΑ!  
Όταν λέγαμε πριν από χρόνια ότι η Ελλάς είναι «μαγαζί γωνία», έχει πετρέλαιο, φυσικό αέριο κ.τ.λ., χαρακτηριζόμαστε «φαντασιόπληκτοι», «βλαμμένοι», «παραμυθατζήδες» κ.α. Και να που ήρθε ο καιρός να υποστηρίζουν το ίδιο επιστήμονες διεθνούς κύρους και να έχει γίνει η χώρα μας πεδίο ανταγωνισμού διεθνών δυνάμεων για το ποιος θα αναλάβει την εξόρυξη. Και ο ΣΥΡΙΖΑ μούγκα! Δε βλέπει, δεν ακούει, δε μιλάει! Κουβέντα για την ΑΟΖ, ούτε καν στα λόγια, για πολιτική εκμετάλλευση! Κι όταν ακούγεται κάτι, αυτό είναι εναντίον της ΑΟΖ («Δεν θα πολεμήσουμε για τις ΑΟΖ» – Το πολιτικό μας σχέδιο για τις οργανωτικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ – Συνιστώσα «Κόκκινο») Γιατί άραγε; Διότι είναι αμερικανάκια! Και τι θέλουν οι Αμερικάνοι; Προς Θεού, όχι εκμετάλλευση τώρα! Να φτάσει σε σημείο η Ελλάς να δηλώσει αδυναμία αποπληρωμής των δανείων της, ώστε σε αντάλλαγμα για να μην πτωχεύσει να παραχωρήσει τα δικαιώματα της εκμετάλλευσης του υπογείου πλούτου της στους διεθνείς τοκογλύφους και να… πατσίσει. Μετά, μπορεί να μας δώσουν κάποια ψίχουλα ελεημοσύνης και απαραιτήτως θα βάλουν στο παιχνίδι και τους Τούρκους. Αυτό το παιχνίδι παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ!
(ΥΓ): Και για να μην ξεχνιόμαστε, επειδή εμείς μιλάμε με αποδείξεις: ποιο ήταν το μόνο κόμμα της  βουλής που ψήφισε «ΟΧΙ» στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, για λόγους… προστασίας του περιβάλλοντος; Ο ΣΥΡΙΖΑ! Τυχαίο; Δε νομίζω!
TSIPRAS3D
Θέσεις για τα Εθνικά Θέματα… δεν υπάρχουν!
Ψάχνω, ψάχνω και ξαναψάχνω στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ τις θέσεις του για τα Εθνικά Θέματα, αλλά δε βρίσκω τίποτα σχετικό! Δεν υπάρχει κεφάλαιο για τα Εθνικά Θέματα! Δύο είναι οι εκδοχές γι’ αυτό: είτε αδιαφορούν γι’ αυτά πλήρως, είτε θεωρούν πως αν ανακοινώσουν τις θέσεις τους θα τις διαβάσει ο κοσμάκης και θα φρίξει! Μπορεί, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ να αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι οποιαδήποτε αναφορά στα Εθνικά μας Θέματα, αλλά δεν κάνουν το ίδιο οι «θαρραλέες» συνιστώσες του. Διαβάστε παρακάτω, τις λυσσαλέα ανθελληνικές δημοσιευμένες θέσεις της συνιστώσας «Το Κόκκινο», που δεν έχουν καμιά διαφορά από του υπολοίπου συνονθυλεύματος –αν δεν ταιριάζανε δε θα συμπεθεριάζανε- και φανταστείτε τι λιγότερο θα έλεγαν οι Ερντογάν, Μπερίσα και Γκρουέφσκι, καθώς επίσης και οι αμερικανοσιωνιστές προστάτες τους.
Η επιτομή της προδοσίας!
Τα “εθνικά θέματα”
Κυπριακό:
Η Κύπρος είναι ανεξάρτητη χώρα-μέλος του OΗΕ. Ωστόσο, ο εγχώριος εθνικισμός διεκδικεί το δικαίωμα της Ελλάδας να παρεμβαίνει στο Κυπριακό “υπέρ των ελληνο-κυπριακών συμφερόντων” (που λογίζονται σαν εθνικά συμφέροντα), να πειθαναγκάζει την Κυπριακή Δημοκρατία στη μία ή την άλλη στρατηγική επίλυσης του Κυπριακού, να μιλάει για ενιαίο αμυντικό χώρο Ελλάδας – Κύπρου κ.λπ.
Μακεδονικό:
Η Ελλάδα διεκδικεί το “δικαίωμα” να έχει λόγο στο τι ονομασία θα επιλέξει το γειτονικό της κράτος και αποδύεται σε διπλωματικούς μαραθώνιους και πολιτικές πιέσεις ώστε να μην καθιερωθεί ως επίσημη ονομασία το “Δημοκρατία της Μακεδονίας”, που ήταν το συνταγματικό όνομα αυτού του κράτους από την περίοδο που ήταν ακόμη αυτόνομη περιοχή στην ομόσπονδη Γιουγκοσλαβία του Τίτο! Στο όνομα ποιας απειλής και ποιου συμφέροντος;
Ελληνοτουρκικά:
Εδώ έχει γίνει πια πάγιο συστατικό της καθημερινής ειδησεογραφίας οι “παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο”. Τι συμβαίνει εδώ; Απλούστατα, η Ελλάδα εννοεί να έχει 6 μίλια χωρικά ύδατα και 10 μίλια εθνικό εναέριο χώρο. Κάτι που δεν συμβαίνει με καμία άλλη χώρα, αφού εθνικός εναέριος χώρος και χωρικά ύδατα ταυτίζονται. Σ` αυτό το χώρο ανάμεσα στα 6 και στα 10 ναυτικά μίλια γίνονται οι πιο πολλές αερομαχίες και εμπλοκές πολεμικών αεροσκαφών Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ φυσικά γίνονται και ελληνικές παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου, καθώς οι καθημερινές αερομαχίες έχουν πλέον ενταχθεί από τις αντίπαλες Πολεμικές Αεροπορίες σε εκπαιδευτικό “πρόγραμμα ρουτίνας” για τους πιλότους… Και πέρα απ` όλα αυτά, η Ελλάδα δεν έχει παραιτηθεί ακόμη επίσημα από το τυπικό της δικαίωμα να αυξήσει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, το οποίο θα ισοδυναμούσε με μετατροπή του Αιγαίου σε ελληνική λίμνη.
Μειονότητες:
Οι Έλληνες στη νότια Αλβανία φυσικά συνιστούν ελληνική μειονότητα. Όταν επισκέπτονται την περιοχή Έλληνες επίσημοι, τους υποδέχονται με ελληνικές σημαίες και τα σχετικά. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης όμως δεν είναι Τούρκοι αλλά Έλληνες μουσουλμάνοι. Και στις σπάνιες επισκέψεις Τούρκων επισήμων οι τουρκικές σημαίες και η εκδήλωση της τουρκικής εθνικής συνείδησης καταγγέλλονται περίπου σαν τουρκική εισβολή στη Θράκη. Και φυσικά στην Ελλάδα δεν υπάρχει μακεδονική μειονότητα, αλλά πριν λίγα χρόνια τα εθνικά μας σαΐνια ανακάλυψαν… εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες στη Δημοκρατία της Μακεδονίας!
SYRIZA-TURK
«Οι Τούρκοι κατακτούν την Δυτική Θράκη», δια του ΣΥΡΙΖΑ!
Αρχίζουμε από τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τους τουρκόφρονες της Θράκης και βέβαια με τους υποβολείς τους, το Τουρκικό Προξενείο.
Βλέπεται στη φωτογραφία που παραθέτουμε την κοινή προεκλογική αφίσα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, Ζεϊμπέκ και Καραγιουσούφ, στον νομό Ροδόπης, στην οποία η μόνη λέξη που είναι στα ελληνικά είναι το «ΣΥΡΙΖΑ». Παρατηρούμε, λοιπόν, πως στην αφίσα (στην οποία κυριαρχούν τρία χρώματα, το πράσινο, το κόκκινο και το μαύρο, που κατά… διαβολική σύμπτωση είναι τα χρώματα της σημαίας της «Ανεξάρτητης Θράκης») υπάρχει το εξής σύνθημα, γραμμένο στα τούρκικα: «Turkler bati thtakya’yi fetihe ciclilar». Τι πάει να πει αυτό; «Οι Τούρκοι κατακτούν τη Δυτική Θράκη»!
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης».
Τελειώνουμε, με την ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του… οθωμανολάγνου ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την οριστική απόρριψη από τον Άρειο Πάγο του αιτήματος για αναγνώριση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», οργάνου του Προξενείου και του βαθέως κράτους της Άγκυρας για την κατάκτηση της Θράκης μας:
«Η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει με ανησυχία το γεγονός ότι ο  Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης για την αναγνώριση της ως νόμιμου σωματείου παρά την δικαίωσή της από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται άδικα και παράλογα η παραβίαση του στοιχειώδους συλλογικού δικαιώματος ελεύθερης ίδρυσης συλλόγων που προστατεύεται ρητά τόσο από το Σύνταγμα της Ελλάδας όσο και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Μάλιστα, είναι λυπηρό από τη σκοπιά της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι η αίτηση απορρίφθηκε  με το σκεπτικό ότι οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δεν είναι δεσμευτικές! Κατά συνέπεια, η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την ελληνική Πολιτεία να πράξει τα δέοντα ώστε οι συμπολίτες μας της μειονότητας της Θράκης να μπορούν να απολαμβάνουν ισότιμα τα δικαιώματα που τους κατοχυρώνει το Σύνταγμα και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση».
Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχιστής των βουλγαροκομιτατζήδων.
Περνάμε χωρίς καμιά καθυστέρηση στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το Μακεδονικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εν αντιθέσει με το ΚΚΕ που κρύβει επιμελώς τις πομπές του, είναι πανάξιος και σχετικά άφοβος διάδοχος του παλαιού ΚΚΕ-προφυλακής του σλαβισμού, του συμμορίτικου ΔΣΕ, του ομοσπονδιακού μεγαλοϊδεατισμού του Τίτο  και των παραδόσεων του βουλγαροκομιτατζιδισμού και καθόλου δε διστάζει να διακηρύττει με κάθε ευκαιρία το… δίκιο των Σκοπιανών!
Η… σουφραζέτα, οι «Έλληνες καπιταλιστές» και μια πορεία στα Σκόπια.    
Πριν από λίγο καιρό, λοιπόν, μια… σουφραζέτα βουλευτίνα κάποιας συνιστώσας, έδωσε συνέντευξη σε εφημερίδα των Σκοπίων, όπου ισχυρίστηκε ότι για την μη λύση του προβλήματος του ονόματος ευθύνονται οι… Έλληνες καπιταλιστές, χωρίς φυσικά να αποδοκιμαστεί από τον επίσημο ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν το τελευταίο κρούσμα εθνοπροδοσίας του ΣΥΡΙΖΑ στο Μακεδονικό, αλλά όχι βέβαια και το πρώτο. Το 2008, 14-16 Μαΐου, αντιπροσωπεία του ροζ συνονθυλεύματος είχε επισκεφτεί τα Σκόπια, σ’ ένα ταξίδι «για την ειρήνη και τον αντιμιλιταρισμό», για να βάλει «βέτο στον εθνικισμό και εμπάργκο στο μιλιταρισμό» (όπου «εθνικισμός» και «μιλιταρισμός» εννοείται ο ελληνικός κι όχι ο σκοπιανός) και να διαδηλώσει ξεδιάντροπα με τους «Μακεντόνσκι» σωβινιστές.
SYRIZA76
Η διακήρυξη των σκοπιανολάγνων του ΣΥΡΙΖΑ.
Και για να μη λέμε κουβέντες του αέρα, ιδού η διακήρυξη των σκοπιανολάγνων του ΣΥΡΙΖΑ:  
«Θα συναντηθούμε σε δημόσια εκδήλωση στα Σκόπια, για να προετοιμάσουμε την ειρήνη, να καταγγείλουμε το μιλιταρισμό και να ενώνουμε τα χέρια μας για να διαδώσουμε αυτό το μήνυμα στους λαούς μας. Πιστεύουμε στον αυτοκαθορισμό της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και την ειρηνική συμβίωση των δύο λαών και των δύο κρατών, στη φιλία των καθημερινών ανθρώπων των δύο λαών που δεν έχουν τίποτα να μοιράσουν. Απορρίπτουμε την προγονολατρεία που δημιουργεί εθνικισμούς βασισμένους σε πολεμικά πρότυπα και φιγούρες που αναδείχθηκαν πριν δυόμισι χιλιάδες χρόνια, και εμπνεόμαστε από άλλους προγόνους, που πριν επίσης δυόμιση χιλιάδες χρόνια αντιστάθηκαν στους τότε διαρκείς πολέμους, όπως μας δείχνει το έργο Αχαρνής του δραματουργού Αριστοφάνη. Ζητούμε επίσης την αναγνώριση του εθνικού αυτοκαθορισμού των κατοίκων της Δημοκρατίας της Μακεδονίας είτε ονομάζονται Μακεδόνες, είτε Αλβανοί, Τούρκοι, Ρομά, Σέρβοι, Βλάχοι, Βόσνιοι, καθώς και την αναγνώριση των μειονοτήτων στην Ελλάδα. Ζητούμε την αναγνώριση και την προστασία των γλωσσών των δύο χωρών, των επισήμων και των μειονοτικών, γιατί θεωρούμε ότι κάθε γλώσσα είναι ένας πολιτιστικός πλούτος και καμιά γλώσσα δεν μπορεί να καταστέλλεται για να ικανοποιούνται οι εθνικισμοί και οι μεγαλοϊδεατισμοί».
Αβανταδόροι των Τούρκων στο Κυπριακό!
Ούτε στο Κυπριακό ζήτημα, δεν είναι διαφορετικές (μη προδοτικές) οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Γενικότητες περί της ανάγκης επανένωσης του νησιού, περί «επαναπροσέγγισης των δύο κοινοτήτων» (δηλαδή, «ο φονιάς με το θύμα αγκαλιά», που τραγουδάει κι ο Σαββόπουλος), μακριά κι αλάργα η λογική της «μητέρας – πατρίδας», «οι Τούρκοι είναι αδέρφια μας» και βέβαια αναφανδόν υποστήριξη του αμερικανόπνευστου σχεδίου Ανάν, για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δε μετανιώνει:«
«Επίσης, στο θέμα της κατοχής της Βόρειας Κύπρου, που είναι απεχθέστατη όπως κάθε κατοχή και πρέπει να σταματήσει, δεν ξεχνούμε ότι η προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού το 2004 με το σχέδιο Ανάν, που προέβλεπε και την απόσυρση του μεγαλύτερου μέρους των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής, δεν ευοδώθηκε λόγω της άρνησης της πλειοψηφίας των Ελληνοκυπρίων, συμπεριλαμβανομένου και του ΑΚΕΛ (άποψη που υποστήριξαν διάφοροι αριστεροί φορείς και κόμματα εντός Ελλάδος από τον χώρο του πατριωτικού αντι-ιμπεριαλισμού) με αποτέλεσμα να βαλτώνει έκτοτε. Και με άλλο δυστυχέστατο αποτέλεσμα να νιώσει προδομένη η εξέγερση των Τουρκοκυπρίων και να έχουμε σήμερα μια πολύ αντιδραστικότερη εξέλιξη στη Βόρεια Κύπρο. Ευτυχώς ο Συνασπισμός τότε είχε υποστηρίξει το σχέδιο Ανάν, όπως και άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου η Κύπρος είναι μια ανεξάρτητη χώρα και πρέπει να βοηθηθεί με κάθε τρόπο από τα ειρηνιστικά κινήματα της Ευρώπης και της Τουρκίας για να επανενωθεί, και όχι να εκφέρεται λόγος που εδράζεται στη φιλοσοφία της μητέρας-πατρίδας».
«Διεθνής εναέριος χώρος και όχι εθνικός»!
Ποια η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τον εθνικό εναέριο χώρο και τις τουρκικές παραβιάσεις; Ας δούμε τι έγραφε επ’ αυτού η «Αυγή» πρόπερσι τέτοιον καιρό (23/01/2011), δικαιολογώντας απόλυτα τον τσαμπουκά των Τουρκαλάδων και ασελγώντας στη μνήμη τόσων και τόσων παλικαριών της Αεροπορίας μας, που έπεσαν για να υπερασπιστούν τον «διεθνή εναέριο χώρο και όχι εθνικό», σύμφωνα με τους συριζαίους:

Παγκοσμιοποίηση και κοινοβουλευτικές χούντες.
Του Τάκη Φωτόπουλου
Η Νέα Διεθνής Τάξη, που σηματοδότησαν αφ’ ενός η άνοδος της διεθνοποιημένης καπιταλιστικής οικονομίας της αγοράς, ως συνέπεια της ανάδυσης του νέου φαινόμενου των πολυεθνικών, και αφ’ ετέρου η κατάρρευση του «υπαρκτού σοσιαλισμού», χαρακτηρίζεται από δύο αλληλένδετα στοιχεία.
Το ένα αφορά το οικονομικό επίπεδο, και συνοπτικά ονομάζεται…
«νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση», ενώ το άλλο, το πολιτικό επίπεδο, αφορά τη μορφή που παίρνει στις συνθήκες παγκοσμιοποίησης η κοινοβουλευτική «δημοκρατία». Και τα δύο αυτά στοιχεία είναι μη αναστρέψιμα φαινόμενα μέσα στο διεθνοποιημένο καπιταλιστικό σύστημα, και δεν έχουν επομένως σχέση με συνωμοσίες, δόγματα και κακές πολιτικές «κακών» πολιτικών, όπως ισχυρίζεται αποπροσανατολιστικά η ρεφορμιστική Αριστερά.
Ανάλογα, η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση δεν είναι απλά η συνέχιση της αποτυχημένης απόπειρας στις αρχές του περασμένου αιώνα για τη διεθνοποίηση της καπιταλιστικής οικονομίας της αγοράς, όπως ισχυρίζονται αναχρονιστικές εκδοχές του μαρξισμού που βασίζονται σε αντίστοιχα αναχρονιστικές θεωρίες του ιμπεριαλισμού και του υπερ-ιμπεριαλισμού, οι οποίες αγνοούν το θεμελιακό γεγονός που χαρακτηρίζει τη σημερινή παγκοσμιοποίηση: την ουσιαστική απώλεια της οικονομικής και, συνακόλουθα, της πολιτικής (αλλά και πολιτιστικής) κυριαρχίας. Η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση είναι δηλαδή μια δομική αλλαγή του καπιταλιστικού συστήματος που γεννήθηκε και καθολικεύτηκε χάρη στη μαζική εξάπλωση των πολυεθνικών, οι οποίες σήμερα ελέγχουν το παγκόσμιο εμπόριο και την παραγωγή, μέσα σε ένα θεσμικό πλαίσιο που καθόρισαν οι ίδιες, με βάση τους διεθνείς οργανισμούς κάτω από τον έλεγχό τους, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, το ΔΝΤ, αλλά και οικονομικές ενώσεις όπως η Ε.Ε. και η NAFTA. Το θεσμικό αυτό πλαίσιο συνοψίζεται στο άνοιγμα και την απελευθέρωση των αγορών εμπορευμάτων και κεφαλαίου και τις «ελαστικές» εργασιακές σχέσεις που καθιερώνουν την ανταγωνιστικότητα σαν το παγκόσμιο κριτήριο του τι, πώς και πού θα παραχθεί.
Ολα τα άλλα (το πετσόκομμα του κράτους πρόνοιας, οι μαζικές ιδιωτικοποιήσεις, οι πολιτικές λιτότητας και συνακόλουθα η μαζική ανεργία και φτώχεια των θυμάτων της παγκοσμιοποίησης) είναι αναπόφευκτες συνέπειες των παραπάνω θεσμικών αλλαγών. Γι’ αυτό, οποιοδήποτε κόμμα κι αν εκλεγεί σε μια χώρα που είναι ενσωματωμένη στη διεθνοποιημένη οικονομία της αγοράς θα εφαρμόσει βασικά τις ίδιες πολιτικές -εκτός αν αποκόψει τους δεσμούς της χώρας με αυτήν. Με δεδομένες επομένως τις παραμέτρους που καθορίζει το διεθνές θεσμικό πλαίσιο που ανέφερα, τα κράτη-έθνη περιορίζονται στο ρόλο διαχειριστή της παγκοσμιοποίησης, μολονότι φυσικά υπάρχουν διαφοροποιήσεις, στις οποίες δεν μπορώ να επεκταθώ, ανάλογα με το βαθμό και τον τρόπο ενσωμάτωσης μιας χώρας στη διεθνοποιημένη οικονομία της αγοράς κ.λπ.
Οπως είναι αυτονόητο από τα παραπάνω, η μορφή της κοινοβουλευτικής «δημοκρατίας» αλλάζει ριζικά στο νέο παγκοσμιοποιημένο πλαίσιο και γίνεται ένα υβρίδιο μεταξύ της παλαιάς κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και μιας χούντας, εξ ου και ο όρος «κοινοβουλευτική χούντα». Ετσι τα κόμματα που κυβερνούν σήμερα εκλέγονται μέσα από μια διαδικασία που έχει ελάχιστα κοινά χαρακτηριστικά με τις παλαιές κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, όπου κόμματα μαζών, με σαφώς διαφοροποιημένα εκλογικά προγράμματα (συντηρητικά, σοσιαλδημοκρατικά κ.λπ.) εναλλάσσονταν στην εξουσία. Σήμερα, πολιτικά κόμματα χωρίς μαζική βάση και με πολιτικά προγράμματα που αποτελούν απλά παραλλαγές του ίδιου θέματος απευθύνονται σ’ ένα περίπου 50%-60% του εκλογικού σώματος, εφ’ όσον τα λαϊκά στρώματα, που είναι τα θύματα της παγκοσμιοποίησης, βασικά απέχουν από την εκλογική διαδικασία, θεωρώντας (σωστά) ότι δεν τους αφορά. Και φυσικά η όλη διαδικασία χειραγωγείται κατάλληλα από τα ΜΜΕ (και κυρίως τα κανάλια), που ανήκουν στις ίδιες οικονομικές ελίτ, οι οποίες στις ΗΠΑ -την αποθέωση κοινοβουλευτικής χούντας- χρηματοδοτούν και τα δύο εναλλασσόμενα κόμματα εξουσίας!
Με αυτή την έννοια, οι διαφορές μεταξύ μιας στρατιωτικής και μιας κοινοβουλευτικής χούντας ελαχιστοποιούνται. Η πρώτη αποκτά εξουσία μέσα από ένα στρατιωτικό πραξικόπημα και κυβερνά μέσα από διατάγματα. Η δεύτερη κατακτά την εξουσία μέσα από μια ψευδο-δημοκρατική εκλογική διαδικασία σαν την παραπάνω και κυβερνά μέσα από «νόμους» που περνούν από μια τυπική κοινοβουλευτική διαδικασία, ενώ το περιεχόμενό τους έχει προκαθοριστεί από τη χούντα που αποτελεί την κυβερνώσα πολιτική ελίτ, με βάση το θεσμικό πλαίσιο που ανέφερα και τις εντολές των ντόπιων ελίτ, σε αγαστή σύμπνοια με την υπερεθνική ελίτ, όπως την έχω ορίσει αλλού. Και οι δύο μορφές χούντας ασκούν οικονομική βία και καταφεύγουν συχνά στην κρατική βία, μολονότι η «κοινοβουλευτική» μορφή της τη συγκαλύπτει κάτω από διαδικασίες και δικαιώματα, που σήμερα είναι περισσότερο τυπικά παρά ουσιαστικά.

πηγη

ΚΟΙΝΕΣ ΑΓΩΝΙΕΣ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΠΕΣΒΕΙΑΣ

ADONIS
Λύσσα και μανία κατά της Χρυσής Αυγής απ’ όλους! Κι από τους γνωστούς παράγοντες του εξωτερικού κι απ’ τους εν Ελλάδι «φίλους» τους. Επειδή δε η αντιχρυσαυγίτικη προπαγάνδα έχει περιορισμένους ορίζοντες, συμβαίνει πολλές φορές να γίνεται κοινή χρήση της απ’ όλες τις πλευρές. Χρήσιμο αυτό, για να ξεμασκαρεύονται μερικοί-μερικοί…
Adonis-TWITTER
Βλέπουμε για παράδειγμα παρακάτω, ότι ο «πολύς» Άδωνις Γεωργιάδης (που κάποιοι, κάποτε, μας τον παρουσίαζαν ως «υπερπατριώτη», «σχεδόν εθνικιστή», άρα και αντισιωνιστή…), να κάνει retweet τα tweets της Ισραηλινής πρεσβείας των Αθηνών για το γνωστό κοινό πρόβλημα, τη συνεχή άνοδο της Χρυσής Αυγής. Τρανή απόδειξη, ότι η γνωστή… βαβουζέλα του Μνημονίου, ο φωνακλάς Άδωνις, χρησιμοποιεί τα επιχειρήματα της Ισραηλινής Πρεσβείας στην Αθήνα κατά της Χρυσής Αυγής, άρα ταυτίζεται μαζί της! Να τον χαίρονται όσοι τον ψήφισαν!

ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ - ΛΗΡΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/blog-post_8069.html#ixzz2Kh3gmIG5
Εν Πειραιεί 10-2-2013

ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΑ ΛΗΡΟΛΟΓΗΜΑΤΑ

Γράφει ο Πρωτοπρ. π. Άγγελος Αγγελακόπουλος, εφημέριος Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Καλλιπόλεως Πειραιώς

Από τις πολλές μομφές των νεοειδωλολατρών κατά των Χριστιανών, τρείς είναι οι βασικώτερες.
Α) Η πρώτη κατηγορία, που προσάπτουν στον Χριστιανισμό, είναι ότι «οι
ρίζες της Πίστεώς μας, και συγκεκριμένα η Παλαιά Διαθήκη, είναι δήθεν
απλώς Εβραϊκή Ιστορία, συνεπώς εβραϊκή υπόθεση, που δεν αφορά εμάς τους
Έλληνες»[1].

Θεωρούν ότι ο Χριστιανισμός είναι «εβραϊκή αίρεση».
Ουσιαστικά απορρίπτουν την Παλαιά Διαθήκη ως δήθεν «εβραϊκή μυθολογία»
και επιτίθενται εμπαθώς κατά της Καινής Διαθήκης και των αγίων Πατέρων
της Εκκλησίας. Ανασκευάζοντας αυτή την πλάνη των νεοειδωλολατρών,
αναφέρουμε εν συνόψει τί διδάσκει η Ορθόδοξος Εκκλησία για την σχέση
μεταξύ Παλαιάς και Καινής Διαθήκης.

Η Παλαιά Διαθήκη είναι η ιερά βίβλος των πρώτων Χριστιανών, ιδίως πριν η
Εκκλησία αποφανθεί για τον Κανόνα των βιβλίων της Καινής Διαθήκης. Οι
άγιοι Απόστολοι και οι πρώτοι πιστοί στον Χριστό δεν διανοήθηκαν καν να
την θεωρήσουν ‘ιουδαϊκή’ ή απλώς ως μια συλλογή της Εβραϊκής Ιστορίας,
αλλά αντιθέτως από πολύ νωρίς την ένιωθαν ως ‘Λόγον Θεού’, την
περιέβαλαν με πολύ σεβασμό και κύρος και τα αναγνώσματά της ήταν και
είναι ιδιαίτερα προσφιλή και ενισχυτικά στον πνευματικό αγώνα όλων των
Χριστιανών. Η Παλαιά Διαθήκη, μέρος ούσα της Αγίας Γραφής, είναι και
αυτή θεόπνευστος.

Η Παλαιά Διαθήκη μας μιλά για τους ‘ανθρώπους του Θεού’, τους Προπάτορες
του Κυρίου, κατά το ανθρώπινο, φανερώνοντας έτσι την άρρηκτη συνέχειά
της με την βίβλο της εποχής της Χάριτος. Η Παλαιά Διαθήκη είναι η βάση
για την Καινή Διαθήκη. Είναι η προετοιμασία για την έλευση του
Θεανθρώπου Χριστού.

Είναι, επίσης, πασίδηλος ο παγκόσμιος χαρακτήρας και η προοπτική της για
την σωτηρία όλων των ανθρώπων. Αυτό φαίνεται εμφανέστατα στους Προφήτες
της Παλαιάς Διαθήκης. Οι Προφήτες προετοίμαζαν με τις διδασκαλίες και
τις προφητείες τους όλα τα έθνη για την παρουσία του Χριστού, ώστε να
αποκτήσουν γνώση και ευσέβεια του αληθινού Θεού, ο Οποίος γνωριζόταν
παλαιά μόνο από τους Εβραίους.

Ο άγιος Θεός, «ο ετάζων καρδίας και νεφρούς», δεν είναι προσωπολήπτης.
Αγαπά εξ ίσου όλους τους ανθρώπους και όλους τους λαούς. Απευθύνει τα
σωτήρια κελεύσματά του σε όλους αδιακρίτως και ευλογεί τους «αγαθούς τη
καρδία». Η Παλαιά Διαθήκη είναι γεμάτη με σχετικά νοήματα, που
αναφέρονται στον οικουμενικό και παγκόσμιο αυτόν χαρακτήρα της μελλούσης
σωτηρίας όλων των λαών της γης διά της ευσεβείας πρς τον μόνο αληθή
Θεό.

Οι Εβραίοι, που καυχώνταν ότι τάχα μόνο αυτούς (ως έθνος και φυλή) από
τα υπόλοιπα έθνη προτίμησε ο Θεός και ότι δήθεν μόνο αυτούς αξίωσε των
θείων επαγγελιών Του, καταισχύνονται τώρα από τις αποδείξεις του
εναντίου, αφού μαρτυρείται (από τους ίδιους μάλιστα τους Προφήτες τους),
πως δεν τους δόθηκε τίποτε περισσότερο ή ανώτερο απ’ό,τι σε όλα τα άλλα
έθνη. Μάλιστα προβλέποντας τα μέλλοντα, μιλούν οι άγιοι Προφήτες εν
Πνεύματι αγίω για την αποστροφή του Θεού προς τους αποστάτες Εβραίους,
όπως επίσης και για την εκπλήρωση των επαγγελιών Του σε όλο τον κόσμο,
σε όλους τους ανθρώπους, σε όλα τα έθνη, που θα δεχθούν και θα
εγκολπωθούν την Αλήθειά Του.

Όσοι αποδεχόμασθε την Παλαιά Διαθήκη του Θεού εν Χριστώ (όπως και εμείς
οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί) καθιστάμεθα πραγματικοί υιοί των
Πατέρων και Δικαίων και των Προφητών της και γινόμαστε κληρονόμοι της
και οι υποθέσεις και τα νοήματά της γίνονται κληρονομιά μας προς
Θεογνωσία και σωτηρία.

Η Πίστη μας δεν είναι «εκ του κόσμου τούτου». Η ευσέβειά μας δεν είναι
υπόθεση των Εβραίων (άλλωστε αυτοί την κατεφρόνησαν). Δεν είναι μόνο
γι’αυτό ή το άλλο έθνος. Είναι πανανθρώπινη, αγκαλιάζει όλους τους
ανθρώπους, σώζει όλο τον άνθρωπο και κατέχει την πληρότητα και ολότητα
της αληθείας.

Έτσι κι εμείς οι πρώην εθνικοί, ειδωλολάτρες, Έλληνες δεχθήκαμε και
σεβόμαστε την Παλαιά Διαθήκη, διότι έχει ως σκοπό και προοπτική της την
πανανθρώπινη, την παγκόσμιο σωτηρία. Με την αποδοχή, λοιπόν, της Παλαιάς
Διαθήκης (έχοντάς την ως στερεά βάση), δεν απορρίψαμε τον Ναζωραίο ή
Γαλιλαίο (όπως ειρωνικά ή υποτιμητικά Τον αποκαλούν οι νεοειδωλολάτρες - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ: ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ!!!)
Ιησού, τον Θεάνθρωπο Κύριο, αλλά Τον πιστέψαμε, Τον αναγνωρίσαμε ως
Κύριο και αγαθό Δημιουργό του σύμπαντος[2].

Β) Η δεύτερη μομφή είναι ότι οι Χριστιανοί, εν ονόματι δήθεν της πίστεως
στον Χριστό, κατέστρεψαν τα έξοχα έργα τέχνης του αρχαίου Ελληνικού
κόσμου και πολιτισμού.

Ανασκευάζοντας αυτή την κατηγορία και μη έχοντας διάθεση να καλύψουμε
κάποιες μεμονωμένες ενέργειες, μέσα στα συγκεκριμένα πάντοτε δεδομένα
της τότε εποχής και φυσικά μετά από αιώνες απηνών διωγμών, αναφέρουμε σε
αντιδιαστολή ότι υπάρχουν πολλές αναφορές για Χριστιανούς, που με
προσωπική τους πρωτοβουλία έσωσαν και διατήρησαν έργα της αρχαιότητος.Η εχθρική στάση των Χριστιανών προς τα παγανιστικά ιερά ούτε γενικό φαινόμενο υπήρξε, ούτε συστηματική πολιτική.

Η εκτίμηση προς όλα τα ωραία της αρχαιότητος είναι δεδομένη για τους
Χριστιανούς. Για παράδειγμα, ο Μέγας Έλληνας και Χριστιανός Ιεράρχης
άγιος Βασίλειος ο Μέγας προτρέπει τους νέους να επιλέγουν μεν, σαν τις
μέλισσες, ό,τι καλό υπάρχει στα συγγράμματα των αρχαίων Ελλήνων, να
αφήνουν και να αποφεύγουν δε ό,τι αισχρό.

Δεν θα πρέπει, επίσης, να παραβλέψουμε ότι τα πλείστα των ελληνικών
χειρογράφων διασώθηκαν από την Εκκλησία, από τους Χριστιανούς και πιο
συγκεκριμένα σε Μοναστήρια, όπως στο Άγιον Όρος.

Επομένως, αν οι ειδωλολάτρες άδικα μέμφονται τους Χριστιανούς για
συστηματικές βιαιότητες στα έργα τέχνης και πολιτισμού και εν ονόματι
μάλιστα της εις Χριστόν πίστεως, εμείς, αποκρούοντας και αντιστρέφοντας
τις μομφές τους, τους καταγγέλλουμε για ανεπανάληπτες και αμίμητες σ’όλη
την Ιστορία ωμότητες και φρικιαστικές εκτελέσεις εκατομμυρίων
ανθρωπίνων προσώπων για λόγους και μόνο συνειδήσεως και πίστεως στον
Χριστό.


Γ) Τέλος, η τρίτη μομφή κατά των Χριστιανών είναι ότι τάχα είμασθε μισέλληνες.
Στιγμιότυπο από «δωδεκαθεϊστική τελετή»: Οι Ρωμαίοι στρατιώτες (!!!) τι δουλειά έχουν με τους «ελληνολάτρες»;;;

Απέναντι σ’αυτή τη μομφή απαντάμε ότι καυχόμαστε, με την Χάριν του Θεού,
που είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί Έλληνες, με μεγάλη πνευματική ευθύνη
για την σύγχρονη παρουσία μας στον κόσμο. Καυχόμαστε με μια ταπεινή
καύχηση, πρώτον για την αληθινή και αμώμητο Πίστη στον Θεάνθρωπο Χριστό,
και δεύτερον και για την πατρίδα μας, για την ένδοξη καταγωγή μας, για
την παγκοσμίως και διαχρονικά αναγνωρισμένη προσφορά των προγόνων μας
στον πολιτισμό, τις τέχνες, τις επιστήμες, την παιδεία, την φιλοσοφία.
Καυχόμαστε, επίσης, που οι αρχαίοι Έλληνες πρόγονοί μας ήταν πολύ
θεοφοβούμενοι. Ενθυμούμασθε όλοι τί είπε ο Απ. Παύλος, όταν πέρασε από
την Αθήνα, για να κηρύξει το Ευαγγέλιο : «Άνδρες
Αθηναίοι, κατά πάντα ως δεισιδαιμονεστέρους υμάς θεωρώ»[3]. Παραλλήλως,
είναι παροιμιώδης η έκφραση «από θεού άρχεσθαι» των αρχαίων Ελλήνων. Η
ζωή τους δεν ήταν ανθρωποκεντρική, αλλά θεοκεντρική. Καυχόμαστε, που
καταγόμαστε από μια τέτοια φυλή, που με το ανήσυχο πνεύμα της, πνεύμα
προβληματισμού και ερεύνης, δεν αναπαυόταν σε μια υλιστική ζωή, με
αποκλειστικά γήινο και εμπαθές περιεχόμενο, αλλά αναζητούσε το ανώτερο,
το πνευματικό, το ουράνιο. Απ’αυτούς, παρά το σκότος της αγνωσίας και
της ειδωλολατρείας, αναπτύχθηκε ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός. Τέλος,
καυχόμαστε εμείς οι σύγχρονοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί Έλληνες, που στα
πρόσωπα μεγάλων αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων αναγνωρίζουμε, κατά κάποιον
τρόπο, Έλληνες προ Χριστού Προφήτες και τους εικονίζουμε στους
εξωνάρθηκες των Εκκλησιών μας.

Όντως, λοιπόν, ηγέρθη ο Ελληνισμός. Από τα αινίγματα και τους μύθους
πέρασε στην εξ ουρανού αποκάλυψη. Από την ασχημάτιστη και αόριστη ελπίδα
πέρασε στην προσδοκία των Εθνών. Από τον βωμό του αγνώστου Θεού πέρασε
στο ιερό βήμα της Εκκλησίας. Και, τέλος, από την ειδωλολατρεία πέρασε
στην Ορθοδοξία.

Είναι εμφανής η αδυναμία των Ελλήνων νεοειδωλολατρών να αντιληφθούν την χριστιανική ιστορική συνέχεια του αρχαίου Ελληνισμού.

Η Εκκλησία προσέλαβε τον Έλληνα άνθρωπο, τον βάπτισε, τον καθάρισε, τον
φώτισε και τον έκανε Χριστιανό Έλληνα. Tον μεταμόρφωσε. Εξαιτίας αυτής
της μεταμόρφωσης μπορούμε να μιλάμε για ελληνορθοδοξία και για
ελληνορθόδοξη παράδοση. Τώρα θέλουν τον φωτισμένο άνθρωπο να τον
ξεβαπτίσουν και να τον υποτάξουν και πάλι στο σκοτάδι της ειδωλολατρείας
και της αθεΐας.

Οφείλουμε σήμερα να μην αφήσουμε τους νεοπαγανιστές να μας περάσουν τα
σχέδιά τους, τα οποία εξυπηρετούν το αντίχριστο κίνημα της «Νέας Εποχής»
και της παγκοσμιοποιήσεως και που τελικά γι’αυτό δεν είναι μόνο
αντιχριστιανικά, αλλά και ανθελληνικά.
_____________

[1] Νεο-ειδωλολατρικές περιπλανήσεις και η αληθής εμπειρία της Εκκλησίας
μας, εκδ. Ι. Μ. Οσίου Γρηγορίου, Άγιον Όρος 2002, σ. 42.

[2] Νεο-ειδωλολατρικές..., σσ. 42-54.

[3] Πράξ. 17, 22.