Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ: ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

BOMBA-PEIRAIAS
Είθισται, μετά από οποιαδήποτε τρομοκρατική επίθεση –ειδικά κατά πολιτικού προσώπου ή κόμματος- όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη βουλή να εκδίδουν ανακοινώσεις καταδίκης της συγκεκριμένης επίθεσης και γενικότερα κατά της βίας και της τρομοκρατίας.
Χθες, το πρωί και το βράδυ, σημειώθηκαν δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στα (άδεια, φυσικά…) γραφεία της Χρυσής Αυγής, σε Λάρισα και Πειραιά. Έχουν περάσει πολλές ώρες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, κι όπως ήταν αναμενόμενο κανένα κόμμα (του σάπιου μεταπολιτευτικού κατεστημένου) δεν εξέδωσε μια τυπική ανακοίνωση καταδίκης, έστω και για τα μάτια. Και βέβαια, ούτε ο λαλίστατος -σε άλλες περιπτώσεις- κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε κουβέντα, αλλά ούτε και ο καθ’ ύλην αρμόδιος για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών, υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ!
Και πώς να πουν, αφού από μέσα τους χαίρονται τα μέγιστα για το… απίστευτο κατόρθωμα των αναρχοκομμουνιστών-παρακρατικών λακέδων τους (βορείων προαστίων…); Αν μπορούσαν, ανακοίνωση επιδοκιμασίας θα έβγαζαν, όχι καταδίκης. Τόση ήταν η χαρά τους, η οποία δεν κρύβεται με τίποτα. Νομίζουν πως με τέτοιες θρασύδειλες ενέργειες θα βάλουν φρένο στην εθνική δράση της Χρυσής Αυγής. Τόσο μακριά νυχτωμένοι είναι!

H Ελληνική Δύναμη Κύπρου ως πρότυπο οργάνωσης Σχηματισμού του ΕΣ


Η Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) αποτελεί Σχηματισμό επιπέδου Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας με αποστολή τη συμμετοχή στα Σχέδια Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας προς αποτροπή κάθε απειλής, τη συστηματική εκπαίδευση των Μονάδων της, τη συνεκπαίδευση με την Εθνική Φρουρά και τη διατήρηση του εθνικού φρονήματος στη Μεγαλόνησο. Η ΕΛΔΥΚ εγκαταστάθηκε στη Κύπρο το 1960 βάσει των συμφωνιών Ζυρίχης – Λονδίνου και σήμερα ο κύριος όγκος των Μονάδων της εδρεύει στο Στρατόπεδο «Αντιστρατήγου Σταυριανάκου» στο Μαλούντα Λευκωσίας, τυπικά εντός εμπόλεμης ζώνης.
Η ΕΛΔΥΚ χαρακτηρίζεται από διάφορες ιδιαιτερότητες σε σχέση με τους υπόλοιπους Σχηματισμούς του Ελληνικού Στρατού με σημαντικότερη όλων την επάνδρωσή της σε βαθμό 100% με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το πρόγραμμα εκπαίδευσης και υπηρεσιών. Παράλληλα, η θητεία στην ΕΛΔΥΚ είναι εθελοντική από κληρωτούς πλήρους θήτειας Ικανότητας Ι1 και Ι2 μόνο. Τα στρατόπεδα της ΕΛΔΥΚ χαρακτηρίζονται από σύγχρονες εγκαταστάσεις που επιτρέπουν τις βέλτιστες συνθήκες διαβίωσης ενώ οι Μονάδες της διαθέτουν μεγάλη ισχύ πυρός. Από τα οπλικά συστήματα που βρίσκονται σε υπηρεσία με την ΕΛΔΥΚ (και μπορούν να αναφερθούν δημόσια) ξεχωρίζουν τα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΙΙ, τα δίδυμα Α/Α πυροβόλα Zu-23 και τα βαρέα όπλα πεζικού, όπως αντιαρματικά Carl Gustaf M2 και RPG-18, όλμους 81mm και 4,2″, πολυβομβιδοβόλα GMG ενώ το σύνολο του προσωπικού έχει εξοπλισθεί με σύγχρονο προστατευτικό εξοπλισμό (κράνη kevlar και επιγονατίδες/επιαγκωνίδες).


strategyreports

ΜΑΖΑΟΥΕΡ: ΜΟΝΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

DSC04392-IMIA
Δε μας έφταναν οι ντόπιοι «αναλυτές» (εκ του προχείρου…) του φαινομένου Χρυσή Αυγή, πλακώσανε κι οι ξένοι. Στα πλαίσια αυτά, λοιπόν, έγινε διάλεξη με θέμα την Χρυσή Αυγή, στο Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών (από το οποίο έχουν περάσει όλες οι… μεγάλες μορφές του ντόπιου κατεστημένου, καθώς και τα… βλαστάρια τους), από τον «διάσημο ιστορικό» Μαρκ Μαζάουερ, Βρετανό (επισήμως…), κατοικοεδρεύοντα εις Νέα Υόρκη και καθηγητή του ξακουστού πανεπιστημίου Κολούμπια.
Ο «διάσημος» καθηγητής (και γνωστός «ναζιστολόγος»…) επισήμανε –μεταξύ των άλλων- ότι «η Χρυσή Αυγή έχει σε πολύ μεγάλο βαθμό ένα ναζιστικό πολιτικό πρόγραμμα. Βάλτε στη θέση των μεταναστών τους Εβραίους και θα καταλάβετε την τρομακτική ομοιότητα. Είναι κάτι καινούργιο και πρέπει να το δούμε μέσα από την ελληνική της ιδιαιτερότητα. Η Χρυσή Αυγή είναι ένα ακραιφνώς ελληνικό φαινόμενο».

Πολεμώντας με τον Ντερτιλή στη Κύπρο: Ο Γ. Καρούσος αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές


Στο τρίτο μέρος της συνέντευξης του Αντιστράτηγου Γεωργίου Καρούσου στον Αντώνη Κακαρά κυριαρχεί η Κύπρος.

Ξετυλίσσεται η ιστορία της πρώτης ΕΟΚΑ, του χαρακτήρα και των ενεργειών Γρίβα, της προετοιμασίας του πριν κατέβει στην Κύπρο για πρώτη φορά, της επιχείρησης Τηλλυρίας (Μανσούρα) όπου εμπλέκονται στην όλη επίθεση επικεφαλής τμημάτων Καρούσος και Ντερτιλής (ενδιαφέρουσα περίπτωση καθόσον για τον Ντερτιλή ο Καρούσος τρέφει σφοδρή αντιπάθεια), μιλάει για τον Κιοσέ του Ναυτικού που είχε κατηγορηθεί ως ανακριτής με σαφείς εκτροχιασμούς (καταδίκες για βασανιστήρια) στην υπόθεση της Δημοκρατικής Άμυνας στο Ναυτικό, πάλι περί της στάσης του στο πραξικόπημα της 21ης και πάντα βέβαια περί ΚΚΕ.


Η συνέντευξη χείμαρρος έχει τεράστιο ιστορικό ενδιαφέρον:

ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Γ. ΚΑΡΟΥΣΟΣ
(Συνέντευξη μέρος τρίτο)

-. Εσείς στρατηγέ προσωπικά, πότε αρχίζετε και εμπλέκεστε στην κυπριακή υπόθεση;
Κ. Εμπλέκομαι στην κυπριακή υπόθεση το 1954. Όταν ως υπολοχαγός κλήθηκα από τον τότε συνταγματάρχη Γρίβα, ο οποίος μου είπε «Δεν σε γνωρίζω. Έχω πληροφορίες. Υπηρέτησες ως αντάρτης και επί μακρόν κατά την περίοδο του εμφυλίου πολέμου ως αξιωματικός του πεδίου μάχης των ειδικών δυνάμεων, των καταδρομών. Η πατρίδα σε επιλέγει να συνδράμεις τον αγώνα της ενώσεως της Κύπρου με την Ελλάδα. » Μου έδωσε και υπέγραψα ένα χαρτί. Μου είπε ότι «Δεν υποχρεούσαι να το υπογράψεις και δεν θα παρεξηγηθείς εάν δεν το υπογράψεις. » Και μου έκανε ακριβώς η ειλικρίνεια του και η τοποθέτηση του, εντύπωση. Το χαρτί έλεγε ότι «Με δική μου πρωτοβουλία αποφασίζω να λιποταχτήσω από τον ελληνικό στρατό. Και εντασσόμενος στον αγώνα στην ΕΟΚΑ στην Κύπρο, να μην έχω ουδεμία απαίτηση απέναντι στην ελληνική πατρίδα, είτε τραυματιστώ είτε σκοτωθώ. » Βεβαίως εγώ, όπως και εσείς αργότερα όπως και τόσος άλλος κόσμος, ήμουνα ποτισμένος με το μεγάλο όραμα της Ελλάδος. Άλλωστε θυμόμουνα πάντοτε πάνω στο χάρτη της Βαλκανικής στο κάτω άκρο της οποίας υπήρχε, επιπροσθέτως και η νήσος της Κύπρου, το δάχτυλο του Πατέρα που έλεγε «Για τη Βόρειο Ήπειρο…» και έλεγε και για την Κύπρο «..και αυτά παιδί μου δεν μπορέσαμε εμείς να τα πάρουμε. Να τα πάρετε εσείς». Και δεν σκέφτηκα καθόλου ότι μπορούσα να μην το υπογράψω. Επήρα το χαρτί το υπέγραψα, σηκώθηκα στάθηκα σαν νεαρός υπολοχαγός εις άψογον προσοχή μπροστά στον συνταγματάρχη Γρίβα, έδιωξα από το μυαλό μου όλα εκείνα που είχαν μέχρι τότε κυκλοφορήσει σε βάρος του και αποχαιρέτισα περιμένοντας να με ειδοποιήσουν …, είχε αρχίσει ο αγώνας κάτω, δεν με ειδοποίησε κανείς. Και όταν ο Γρίβας τελείωσε τον αγώνα τον συνάντησα.

-. Δεν τον συναντήσατε είπατε;
Κ. Τον συνάντησα το 1959. Όταν επέστρεψε. Κρίθηκε άξιος της πατρίδος, έγινε δεκτός από μυριάδες κόσμο που τον ζητωκραύγαζαν, συγκλόνισε τον εδώ πολιτικό κόσμο με την ανησυχία ότι θα μπορούσε εάν έλεγε «Κάτω ρε. », να τους έριχνε κάτω και βεβαίως ήταν η απαρχή του στησίματος των ενέδρων, για να τον αποδυναμώσουν και να τον εξευτελίσουν. Δεν το κατάλαβε ο άνθρωπος, γιατί ξέρεις ότι συνήθως οι πολεμιστές δεν μπαίνουν τόσο εύκολα στα πονηρά της ζωής πράγματα…

-. Εννοείτε την εμπλοκή του Γρίβα Διγενή στην πολιτική.
Κ. Στην πολιτική. Του λέω «Γιατί …» …

-. Να ρωτήσω κάτι. Εάν γνωρίζετε, εάν είχαν κληθεί και είχαν υπογράψει και άλλοι;
Κ. Και άλλοι αξιωματικοί; Βεβαίως. Παρέλειψα να το αναφέρω. Και άλλοι αξιωματικοί, πολλοί τον αριθμό και πάντως πολεμιστές της παρελθούσης πολεμικής περιόδου του εσωτερικού πολέμου. Και οι οποίοι προορίζονταν για την ανάληψη των τομέων, των πολεμικών τομέων κάτω, τους οποίους τους ανέλαβαν πλέον …

-. Είχε κατεβεί κανείς από αυτούς στην Κύπρο τότε;
Κ. Κανείς από αυτούς. Ρώτησα λοιπόν τον Γρίβα, «Γιατί; » και ο Γρίβας άνοιξε την ψυχή του. Μου λέει «Άκουσε εδώ παιδί μου. Δεν είσαι ο μόνος που με ρωτάς. Γιατί υπήρξαν και άλλοι αξιωματικοί, περιορισμένος βεβαίως αριθμός. Και θα μπορούσε η ελληνική κυβέρνηση, σε γνώση της οποίας υπήρξε η δική μου προσπάθεια για την ανεύρεση σας και την ενημέρωση σας προ της ενάρξεως του αγώνα, να επιτρέψει την κάθοδο σας μυστικά κάτω, χωρίς να αγκιστρωθεί στο θέμα, διότι ήταν απαραίτητο να υπάρξουνε εμπειροπόλεμοι αξιωματικοί. Θα μπορούσε επίσης η ελληνική κυβέρνηση να μου διοχετεύσει (…) και προ της ενάρξεως του αγώνα ακόμη, μεγάλες ποσότητες οπλισμού απ’ αυτές του εσωτερικού πολέμου που πιάσαμε και βρίσκονται στις αποθήκες, με αφθονία πυρομαχικών, για να μπορέσω να κάνω έναν πόλεμο περισσότερο αποδοτικό. Και εγώ αναγκάστηκα να κάνω τον πόλεμο με τα μέσα τα οποία παρακολούθησες εσύ και μέσα στην πυκνότητα των δυσκολιών που επίσης παρακολούθησες. »

-. Αυτό σας είπε ο Γρίβας;
Κ. « Η ελληνική κυβέρνηση καθ’ όλο το διάστημα του αγώνα υπήρξε μικρόψυχη και έκανε μια πολιτική αποτέλεσμα της οποίας υπήρξε η αποδοχή της αναμίξεως της Τουρκίας στον αγώνα της Κύπρου. Και η προοδευτική αποδυνάμωση του αγώνα αυτού πρυτάνευσε στην πολιτική και διπλωματική σκέψη της κυβερνήσεως και εννοούμε της κυβερνήσεως του Καραμανλή. Ότι ο αγώνας αυτός δεν θα μπορούσε να φτάσει σε αίσιο τέλος και ότι επεβάλετο το ταχύτερο να δώσουν ένα τέλος. Και εάν ακόμη έτσι ήταν τα πράγματα, που ποτέ εγώ δεν τους άφησα να εννοήσουν ότι ήταν έτσι, δεν μπορούσαν και δεν έπρεπε να προχωρήσουν στις συνθήκες της Ζυρίχης και του Λονδίνου, διότι αναγνώρισαν τον Τούρκο, τον οποίο ο ελληνισμός θα βρει μπροστά του εν συνεχεία …» όπως άλλωστε, προσθέτω εγώ, τον βρήκε και εξακολουθεί να τον έχει μπροστά του σήμερα με το φαινόμενο της Κύπρου, της καταλήψεως της νήσου και του Αιγαίου.

-. Στρατηγέ αυτά σας είπε ο Γρίβας το 1959;
Κ. Το ’59. Ο Γρίβας αναμείχθει στην πολιτική, δεν τον παρακολούθησα εγώ. Δεν είχα άλλωστε φιλίες ή σχέσεις πέραν από το γεγονός που έθεσα υπ’ όψιν σας. Μετά την πάροδο αυτής της περιόδου και περί το ’60 – ’61, αν καλώς θυμάμαι, έστειλε κάποιον άνθρωπο και με βρήκε στην μονάδα που υπηρετούσα και μου είπε ότι «Σε θέλει ο Γρίβας. » Εγώ βεβαίως κάτω από την ωραία εικόνα και το πρόσωπο του πολέμαρχου, παίρνοντας και μια άδεια από την επαρχία, κατέβηκα κάτω και τον συνάντησα. Εκεί ο Γρίβας μου είπε εναντίον της (…) τάξεως και μου επισήμανε την ανάγκη ανατροπής του καθεστώτος, το δυνατόν με ειρηνικά μέσα …

-. Ποιου καθεστώτος;
Κ. Ήτανε η περίοδος του Καραμανλή ακόμη. Και ήτανε και αμέσως μετά την βία και την νοθεία. Παρόλο ότι δεν γίνομαι πιστευτός και δεν μπορώ να πείσω τον κόσμο ότι είναι έτσι. Διότι εντυπωσιάστηκε από άλλα πράγματα, όπως αυτά πέρασαν στην κοινωνία. Κυρίως από ψευδολογήματα ανθρώπων οι οποίοι ήθελαν να αποδυναμώσουν την προσωπικότητα του μετά το κυπριακό κατάντημα. Εν τούτοις ο Γρίβας ήτανε βαθιά δημοκρατικός. Και είχα πολλές ευκαιρίες να το διαπιστώσω αυτό. Παρά το γεγονός ότι ήταν και αμετακίνητος στις θέσεις του απέναντι του καθεστώτος της Ρωσίας. Διότι είχε κάποιους δεσμούς με το παλάτι. Είδη ότι εγώ σας λέω, διότι το φαινόμενο αυτό το συνάντησα και σε άλλους μεγαλύτερους συναδέλφους μου, αισθάνονταν υποχρεωμένος διότι το παλάτι έδειχνε εμπιστοσύνη σε αυτόν, χωρίς να υποψιάζεται ότι ήθελε την δύναμη του ή το κύρος του να το έχει μαζί του. Το παλάτι. Συνάντησα λοιπόν τον Γρίβα και μου διατύπωσε τις ανησυχίες του για τις εξελίξεις των εσωτερικών πραγμάτων. Απάντησα στον Γρίβα ότι «Στα εσωτερικά πράγματα του τόπου, ηρωικέ στρατηγέ, εγώ δεν αναμειγνύομαι. Και δεν φιλοδοξώ να παίξω ρόλο σε ανατροπές, αν αυτό υπονοείτε. Και είμαι έτοιμος να σας εξηγήσω γιατί. Αλλά αυτό που σας αναφέρω σαν κυρίαρχο, είναι ότι ήδη στην ηλικία που έφτασα, επηρεασμένος από τα φαινόμενα της κατοχής ως συμμέτοχος στην αντίσταση μικρός ανταρτάκος και τον εσωτερικό πόλεμο της χώρας, πως ο τόπος δεν μπορεί να αντέξει σε έναν καινούργιο σπαραγμό. Διότι η ανατροπή του καθεστώτος σημαίνει αντιθέσεις, εξ αυτών σημαίνει αίμα και το αίμα οδηγεί στον διχασμό. Δεν συντρέχω. » Μου είπε ο Γρίβας ότι «Παιδί μου δεν εννοούσα ποτέ τέτοιο πράγμα. » Λέω, «Ζητώ συγνώμη. Αλλά επειδή έχω να κάνω με έναν πολεμιστή και ξέρω πως σκέφτονται οι πολεμιστές και με πόση ευκολία στρατηγέ ρέπουν προς την κατεύθυνση της αντιπαλότητας, για αυτό τα διατύπωσα αυτά τα πράγματα. Εγώ έχω φύγει από αυτή την κατάσταση και είμαι έτοιμος να πολεμήσω για τον εξωτερικό, τον όποιο εξωτερικό εχθρό της πατρίδας. » Έκτοτε δεν συναντήθηκα αλλά …

-. Ένα λεπτό στρατηγέ, ένα λεπτό. Είπατε κάτι σοβαρό. Είπατε ότι η εκτίμηση σας ήταν εκείνη τη στιγμή ότι ο Γρίβας σχεδιάζει, ετοιμάζει, σκοπεύει την ανατροπή της κυβέρνησης του Καραμανλή. Ανεξάρτητα πως είχε βγει από …

Εάν το 20% του λαού ασπαστεί την «θεωρία της απείθειας» τότε…


Ο βασικός φόβος σήμερα των σκεπτόμενων πολιτικών στην Ελλάδα είναι η «θεωρίας της απείθειας»!
Όπως εξήγησε κορυφαίος πολιτικός παράγοντας «η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει και όχι σε επίπεδο διαδηλώσεων ή διαμαρτυριών, αλλά σε επίπεδο απείθειας.
Δηλαδή να έλθει η στιγμή όπου ουδείς θα θέλει να πληρώσει τα χρέη του σε τράπεζες, εφορίες και άλλα πιστωτικά ιδρύματα.

Εάν αυτό το κάνει το 20% του ελληνικού λαού τότε με μαθηματική ακρίβεια το κράτος θα τελειώσει χωρίς καμία ελπίδα επιστροφής!!!».

Μάλιστα η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι «είναι απολύτως λογικό να έχουμε έξαρση των κοινωνικών αντιδράσεων.

Γιατί όταν μειώνονται τα εισοδήματα και οι φορολογικές απαιτήσεις είναι πλέον αδύνατον να εκπληρωθούν, ο λαός δεν έχει και πολλές επιλογές. Θα βγει στους δρόμους και θα διαδηλώσει.

Αλλά τα πράγματα θα γίνουν πραγματικά δύσκολα και θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο όταν όπως επεσήμανα το 20% δεν θελήσει να πληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Αυτό είναι το ζήτημα σήμερα για την Κυβέρνηση. Αυτό με λίγα λόγια πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί!»

Με εκτίμηση

Δείτε πώς κλέβουν ρεύμα από τη ΔΕΗ «πειράζοντας» τους μετρητές


Περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ έχασε η ΔΕΗ από τις κλοπές ρεύματος που καταφέρνουν επιτήδειοι με....
παρεμβάσεις στους μετρητές των νοικοκυριών.
Όπως αναφέρει η «Καθημερινή» οι παρεμβάσεις στους μετρητές γίνονται από κυκλώματα επαγγελματιών ηλεκτρολόγων με τρόπο που δεν ανιχνεύεται από τα συνεργεία της ΔΕΗ.
Από στοιχεία του Διαχειριστή Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας προκύπτει πως οι απώλειες για τη ΔΕΗ εκτοξεύτηκαν από 10 εκατομμύρια ευρώ το 2011 στα 40 εκατομμύρια ευρώ το 2012.

ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΤΑ ΤΣΙΠΑΚΙΑ ΣΑΝ ΚΑΤΙ «ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ > ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ


ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Ήταν σίγουρο πως κάπως έτσι θα πλασάρανε το περίφημο τσιπάκι... έτσι ώστε ο λαός να το δει σαν κάτι «απαραίτητο» και όχι σαν τη «σφραγίδα του διαβόλου»!
Υπό όρους και προϋποθέσεις, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, έδωσε το «πράσινο φως» με την υπ΄αριθμόν 112/2012 απόφασή της για τη χρήση συσκευών γεωεντοπισμού, μέσω συνδρομής, σε...ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και σε ανήλικους.

Την άδεια της Αρχής ζήτησαν δύο εταιρείες παροχής τέτοιων υπηρεσιών 24ωρης παρακολούθησης μέσω ειδικού κέντρου, με την καταβολή συνδρομής.
Οι συσκευές αυτές απευθύνονται σε άτομα με προβλήματα υγείας, άτομα επιφορτισμένα με το καθήκον της φροντίδας εκείνων που έχουν τέτοια προβλήματα υγείας, καθώς και τους γονείς ανηλίκων. Συνοπτικά, οι υπηρεσίες επιτρέπουν στον «συνδρομητή» να λαμβάνει γνώση της γεωγραφικής θέσης αυτού που φοράει την εν λόγω συσκευή, η οποία είναι μικρού μεγέθους, μπορεί να έχει μορφή κουτιού ή ρολογιού, περιλαμβάνει κύκλωμα κινητής τηλεφωνίας (GSM), σύστημα γεωγραφικού προσδιορισμού θέσης (GPS) και κουμπί πανικού.
Όπως επισημαίνει η Αρχή στο σκεπτικό της, στην περίπτωση των συσκευών γεωεντοπισμού: «σκοπός της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων των φερόντων, είναι η ατομική τους ασφάλεια και η παροχή υπηρεσιών σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης. Η επεξεργασία δεδομένων περιλαμβάνει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα του φέροντα, όπως δεδομένα γεωεντοπισμού, «δημογραφικά» δεδομένα αλλά και ευαίσθητα δεδομένα».

Οι Βομβαρδισμοί της Δρέσδης

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.sansimera.gr


Ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα συμβάντα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Οι βομβαρδισμοί κατά μεγάλων γερμανικών πόλεων αποφασίστηκαν από τους συμμάχους στο πλαίσιο της Επιχείρησης Αστραπόβροντο, προκειμένου να καμφθεί η αντίσταση της ναζιστικής Γερμανίας και να ενισχυθούν οι επιθετικές ενέργειες των Σοβιετικών στο Ανατολικό Μέτωπο.

Από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου 1945, 1.100 αμερικανικά και βρετανικά αεροπλάνα άδειασαν πάνω από 4.000 τόνους εμπρηστικών και εκρηκτικών βομβών, ισοπεδώνοντας στην κυριολεξία τη Δρέσδη. Το 88% των κτιρίων της καταστράφηκαν, ενώ υπολογίζεται ότι πάνω από 35.000 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους. Ο αναθεωρητής ιστορικός Ντέιβιντ Ίρβινγκ ανεβάζει τους νεκρούς σε 135.000.

Η ναζιστική προπαγάνδα μίλησε για έγκλημα πολέμου και προσπάθησε να κερδίσει την παγκόσμια συμπάθεια, σε μια περίοδο που ήταν εμφανές ότι έχανε τον πόλεμο. Ανάλογη άποψη εξέφρασαν μετά τον πόλεμο και πολλοί πνευματικοί άνθρωποι απ' όλο το πολιτικό φάσμα, όπως ο νομπελίστας συγγραφέας Γκίντερ Γκρας και οι βρετανοί Σάιμον Τζένκινς, διευθυντής των Τάιμς του Λονδίνου, και Κρίστοφερ Χίτσενς, δημοσιογράφος και συγγραφέας. Υποστήριξαν ότι η Δρέσδη, μία πόλη με έντονη πνευματική κίνηση και λαμπρά μνημεία, δεν είχε στρατιωτικούς στόχους για να προσελκύσει το ενδιαφέρον των συμμαχικών αεροπλάνων.

Πάνε να κόψουν για πολιτικούς λόγους τους Ρώσους από τις ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ!


Μεγάλο θέμα σχεδόν στο σύνολο του ρωσικού Τύπου έχουν γίνει οι κινήσεις εξαγοράς της ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ από τις ρωσικές εταιρείες, Γκαζπρόμ και Σύντεζ. Χτες, η μεγάλη εφημερίδα Κομμερσάντ, με τίτλο “Γκαζπρόμ και Σύντεζ συγκεντρώνουν στοιχεία για να υποβάλλουν την τελική προσφορά τους για τη ΔΕΠΑ”, σηκώνει ιδιαίτερα το θέμα. Να σημειωθεί ότι σπανίως τους τελευταίους μήνες ο ρωσικός Τύπος ασχολήθηκε με το θέμα. Αντίθετα, τώρα σχεδόν καθημερινώς γράφει.Πάντως, ο αναλυτής της IDF Capital, Βιτάλι Κριουκόφ υπογραμμίζει ότι“σε επίπεδο προσφορών, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα πρέπει να περιμένει κάτι παραπάνω από την ήδη πολύ υψηλή προσφορά των ρωσικών εταιρειών.
Ωστόσο, με βάση πολιτικά κριτήρια, η Αθήνα μπορεί να επιλέξει την εταιρεία από το Αζερμπαϊτζάν που έχει θέσει υποψηφιότητα για την εξαγορά(σ.σ. βρίσκεται σε συμμαχία με τις ΗΠΑ). Στην Ευρώπη θεωρούν την Ελλάδα ως πιθανό κόμβο φυσικού αερίου αντίστοιχης μεγάλης σημασίας με την Τουρκία και, ως εκ τούτου, μάλλον δεν πρέπει να περιμένουμε ότι ο έλεγχος της ΔΕΠΑ θα περάσει σε ρωσικές εταιρείες”.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι “σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ ολοκληρώνει την παραλαβή των κάθε λογής αιτημάτων εκ μέρους των ενδιαφερομένων και ότι οι υποχρεωτικές προσφορές πρέπει να έχουν υποβληθεί έως το μέσον του Απριλίου”. Κατά τον Κομερσάντ, σήμερα τη μεγαλύτερη τιμή έχει δώσει η Σύντεζ (1,8-1,9 δισ. Ευρώ). Ωστόσο,σημειώνουν Ρώσοι αναλυτές, “η ελληνική κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να προσελκύσουν “συμμάχους” από τους εναπομείναντες της πρώτης φάσης του διαγωνισμού”. Σημειώνουν όμως, ότι την ίδια στιγμή, “την επέκταση και ισχυροποίηση της θέσης της Ρωσίας στην αγορά φυσικού αερίου της Ευρώπης, παραδοσιακά την βλέπουν αρνητικά”. Σήμερα στη λίστα των ενδιαφερομένων, έχουν μείνει η Σύντεζ(μέσω της εταιρείας Νέγκουσνέφτ, που διεκδικεί και τη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΣΦΑ.Οι διεκδικητές μόνο της ΔΕΠΑ, είναι η Γκαζπρόμ, και η ελληνική M&M GasCo. Για τη ΔΕΣΦΑ, η εταιρεία από το Αζερμπαϊτζάν ΓκεΝΚΑΡ, και η ελληνική GEK Terna.
Σύμφωνα με πηγή του Κομμερσάντ κοντά στο ΤΑΙΠΕΔ, η “κυβέρνηση της Ελλάδας ήθελε αρκετές φορές να μεταθέσει το διαγωνισμό και να τον ξαναρχίσει από την αρχή, προκειμένου να έλθουν ευρωπαίοι και αμερικανοί.Αλλά η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για ιδιωτικοποιήσεις που προβλέπονται για το 2013. Γι’ αυτό η Αθήνα στρέφεται προς την κατεύθυνση να υπάρξουν εταιρείες από την short listπου έως το μέσον Μαρτίου θα μπορέσουν να έλθουν σε συμμαχία με μια από τις 14 εταιρείες που κόπηκαν. Έτσι, η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να διευρύνει των κύκλο των μετεχόντων στην τελική φάση του διαγωνισμού”.
Το πρωτότυπο δημοσίευμα
http://www.kommersant.ru/doc/2125475

ΟΙ… ΑΜΦΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

VOULH
Μετά τους… ναζί (πρόκειται για τους 2 Γερμανούς δημοσιογράφους που πήραν συνέντευξη από τον Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής και οι παπαγάλοι του συστήματος έπλασαν γι’ αυτούς ολόκληρο μυθιστόρημα…), μπήκαν στη βουλή και οι… αμφί! Δηλαδή, «άνδρες» κίναιδοι με γυναικεία αμφίεση! Οι «αμφί» μπήκαν στη βουλή μετά από πρόσκληση των θολοκουλτουριαραίων της ΔΗΜΑΡ, όπως μας πληροφορεί ο πανταχού παρών, ος τα πανθ’ ορά, καθεστωτικός «Βηματοδότης»:
«Το λεγόμενο «ακτύπητο δίδυμο της ΔΗΜΑΡ», οι κυρίες Μαρία Ρεπούση και Μαρία Γιαννακάκη (με όμοιες πολιτικές, θρησκευτικές, κοινωνικές ευαισθησίες), νόμιζαν πιθανώς ότι μπορούσαν να προσκαλέσουν στο Κοινοβούλιο ειδικές ομάδες πολιτών χωρίς την επίδειξη της ταυτότητάς τους. Στη Βουλή συζητούνταν το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά. Έτσι όταν κάλεσαν χθες εκπροσώπους ορισμένων («αμφί») οργανώσεων (άνδρες δηλαδή ομοφυλόφιλους ντυμένους ως γυναίκες),

Τρομοκρατική επίθεση στην Τ.Ο. Πειραιώς - ANT1

Η ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ www.ipathessaloniki.gr ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2013 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΗΛΙΑΠοιές χώρες και πόσες επισκέψεις έκαναν στην ιστοσελίδα μας, www.ipathessaloniki.gr τον μήνα Ιανουάριο 2013 σύμφωνα με τα στοιχεία από την Google
Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.ipathessaloniki.gr


   
  Α/Α ΧΩΡΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

    1. Greece 8.221
    2. (not set) 41
    3. United States 23
    4. Romania 19
    5. Germany 16
    6. Cyprus 15
    7. Switzerland 8
    8. United Kingdom 6
    9. Netherlands 6
  10. France 5
  11. Italy 5
  12. Russia 5
  13. Poland 4
  14. Moldova 3
  15. FYROM 3
  16. Austria 2
  17. Australia 2
  18. Bulgaria 2
  19. Sweden 2
  20. Belgium 1
  21. Spain 1
  22. Hungary 1
  23. Israel 1
  24. India 1
  25. Serbia 1

Με τρεις «κεραυνούς» στο Αιγαίο οι ΕΔ στέλνουν ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα


Ομοβροντία βολών βλημάτων επιφανείας-επιφανείας, εδάφους-επιφανείας και αέρος- επιφανείας αύριο από το ΠΝ στο βόρειο Κρητικό Πέλαγος στην περιοχή εποπτείας του Πεδίου Βολής Κρήτης.
Μεταξύ των αποστολών που θα εκτελεστούν ξεχωρίζει η βολή εν κινήσει απο άνδρες της ΔΥΚ μέσα απο ελαστική λέμβο ρουκετών ΑΤ-4 σε ένα σενάριο που για πρώτη φορά δοκιμάζεται υπο πραγματικές συνθήκες.

Οι βολές εντάσσονται στο πλαίσιο των ασκήσεων του ΠΝ "Αστραπή" Ορμή και Γρύπας και για αυτές πρόκειται να κινητοποιηθεί σχεδόν το σύνολο των κύριων μονάδων επιφανείας του Στόλου όπως και των πυραυλακάτων (ΤΠΚ) σε μια υπενθύμιση προς πάντες πως το ΠΝ είναι εδώ και έτοιμο να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε πρόκληση.
Είναι χαρακτηριστικό πως τελευταία φορά που είχε σημειωθεί αντίστοιχη κινητοποίηση από τα σκάφη του ΠΝ ήταν από τον περασμένο Μάρτιο και οι ασκήσεις οι οποίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν δείχνουν ότι το ΠΝ είναι ο μοναδικός κυρίαρχος στο Αιγαίο σε μια περίοδο που η χώρα στενάζει κάτω από τα δεσμά που έχουν επιβάλλει.
Και οι ΕΔ έχουν δώσει σημαντικό μερίδιο στην θυσία αυτή του ελληνικού λαού, αλλά η αποστολή τους που είναι η υπεράσπιση αυτής της χώρας δεν επιδέχεται ούτε περικοπές ούτε μεμψιμοιρία.

Σε ότι αφορά τώρα τις βολές πυραύλων αυτές πιο συγκεκριμένα συνίστανται σε:
Βολή βλήματος MM-38 από επάκτια συστοιχία, εκτοξευτής της οποίας μεταφέρθηκε για αυτό το σκοπό από νήσο του βόρειου Αιγαίου στο ΠΒΚ.
Είναι η δεύτερη φορά που πραγματοποιείται βολή ΜΜ-38 από επάκτια συστοιχία καθώς η προηγούμενη είχε εκτελεστεί στις 18 Νοεμβρίου του 2009. Οι επάκτιες συστοιχίες των Exocet χρησιμοποιούν κανονικά το βλήμα MM 40, αλλά το MM 38 προέρχεται από αποθέματα Exocet παλαιών ΤΠΚ και βάλλονται από το όχημα εκτοξευτή Renault 6x6 ΤRM10000.
Πρόκειται για μετατροπή που γίνεται από το ΠΝ έτσι ώστε το βλήμα των ΤΠΚ να μπορεί να βληθεί από τον επάκτιο εκτοξευτή, δείχνοντας την ευελιξία του ΠΝ στην αξιοποίηση παλαιότερων βλημάτων.
Ακόμη οι βολές πρόκειται να περιλαμβάνουν βολή Hellfire AGM-114K από ελικόπτερο S-70 B-6 Aegeanhawk καθώς και βλήματος Penguin από ΤΠΚ.
Υπάρχει όμως και μια καινοτομία στην άσκηση. Είναι η βολή αντιαρματικού μη κατευθυνόμενου βλήματος AT-4 των 84 χλστ. από μονάδα της ΔΥΚ η οποία θα επιβαίνει επι ταχύπλοου σκάφους!
Πρόκειται για την πρώτη φορά που γίνεται τέτοια βολή στο πλαίσιο ασκήσεων του ΠΝ. Αν και ο ΑΤ-4 μπορεί να βληθεί πρακτικά από οποιαδήποτε θέση και μέσο εντούτοις η επιλογή αυτή δείχνει την ποικιλία των λύσεων που έχει η ΔΥΚ στην προσβολή ιδιαίτερα αποβατικών ακάτων ή στην προσβολή εχθρικών σκαφών στο πλαίσιο καταδρομικής επιχείρησης.
Οι βολές θα πραγματοποιηθούν εναντίον πλωτού στόχου, (παροπλισμένο σκάφος του ΠΝ) και αυτή τη φορά πρόκειται να είναι μεγαλύτερο από τον περασμένο «Γρύπα» όπου και βυθίστηκε γρήγορα μη επιτρέποντας στην ΤΠΚ να εκτελέσει τη βολή του Penguin.

defencenet

Περιμένοντας τον Τούρκο ... ''Σκέφτομαι''

Σαν αντικρίσω το άσπρα άλογα του Αιγαίου, χάνεται η σκέψις  μου στον Ουρανό του Θείου, του Ωραίου του Αληθινού!

Δεν είμαι ημίθεος, δεν είμαι άτρωτος, δεν είμαι καν ήρωας! 

Έχω τους φόβους μου, έχω τις αναστολές μου, έχω τις ανασφάλειες μου! 

Μπορεί να μην είναι σε θέση να ζητήσω από την έρμη Πατρίδα κάτι το καλύτερο για μένα, για τα παιδιά μου, μπορεί να μην είμαι καν ικανός για αυτά που παίρνω! 

Όλες αυτές οι σκέψεις που περνάνε από το μυαλό μου, σφίγγουν το λαιμό και ξεραίνουν το στόμα μου! 
Καημένη Πατρίδα έχεις όλους τους άχρηστους στην πλάτη σου έχεις και μένα ... Μπορεί να ήξερα πόσο επικίνδυνο και ανούσιο ίσως και άχρηστο για πολλούς εκεί κάτω να είναι αυτό που κάνω! 

Ίσως και να έχουν δίκιο, βλέπεις εγώ δεν κατεβάζω διακόπτες, εγώ δεν οδηγώ λεωφορείο με 50 ψυχές, εγώ δεν βγάζω φωτοτυπίες στα βουλευτικά έδρανα ένα χειμωνιάτικο βράδυ του Γενάρη στη ζεστασιά της Βουλής! 

Εγώ κάθομαι, σκέπτομαι, μελετάω και περιμένω τον Τούρκο... Μπορεί και εγώ να μην έχω να πληρώσω τα κοινόχρηστα αλλά εσάς δεν σας ενδιαφέρει, μπορεί να μην έχω να πληρώσω το χαράτσι στο Πατρικό του χωριού μου, αλλά εσάς δεν σας ενδιαφέρει ... Ούτε και πρέπει! 

Εγώ όμως πρέπει να αδειάσω το μυαλό μου να κλειδώσω το υποσυνείδητο, να μην σκεφτώ ότι με περιμένουν και εμένα στο σπίτι μου, όπως τόσους και τόσους άλλους που δεν γύρισαν Ποτέ πίσω από μια ακόμη καθημερινή αποστολή... Ίσως και κάποιοι να πουν ότι τα ήθελε και να έπαθε! 

Εγώ όμως δεν πετάω για αυτούς, πετάω για τον Πατέρα μου που καμαρώνει στην άκρη στο χωράφι όταν περνούν τα μαχητικά μας, πετάω για το παιδί στη Φλώρινα που περπατάει στο χιόνι να πάει στο σχολειό του, πετάω για τον Παπά μας που κάνει χιλιόμετρα να κάνει Ανάσταση με τους τσοπαναραίους  στο ύψωμα της Παναγιάς! 

Πετάω για τον ψαρά που βγήκε 4 το πρωί με την ψαρόβαρκα να φέρει το μεροκάματο  στη φαμελιά του, πετάω για το δασκαλάκο που πληρώνει απο την τσέπη του τις φωτοτυπίες στα Άγραφα της Καρδίτσας ... 

Για αυτούς πετάω... Για να μπορούν να κάνουν αυτό που χρόνια κάνουν και να κρατάνε την Πατρίδα ζωντανή! 

Ούτε αυτοί, ούτε εγώ θα ζητήσω υπερωρίες γιορτές και Κυριακές, γιατί εγώ πετάω για την Πατρίδα μου... Πετάω για τους δικούς μου ανθρώπους, αυτούς που γλεντάνε με την ψυχή τους, ζούν για μιά στιγμή και όταν πεθαίνουν ξεπροβοδίζουν τους δικούς τους ανθρώπους με τραγούδια και εύχονται καλήν αντάμωση!

Ο Παπανδρέου παραλήπτης διαρροών άκρως απορρήτων εγγράφων της ΕΥΠ προς τον Καραμανλή!


  • Διαρροές απορρήτων εγγράφων με παραλήπτη τον Γιώργο Παπανδρέου
  • Βαρύτατες καταγγελίες για στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη δίκη υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΥΠ

Στις δικαστές αίθουσες έχει μεταφερθεί ο πόλεμος που μαίνεται εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια στο εσωτερικό της ΕΥΠ, με περίεργες υποθέσεις κατασκοπίας, σκοτεινούς χειρισμούς κρίσιμων επιχειρησιακών θεμάτων έως και διαρροές εγγράφων προς τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, την περίοδο που ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Του Μανώλη Σταυρακάκη
Δεν έχει προηγούμενο στα ιστορικά χρονικά της ΕΥΠ, υψηλόβαθμο στέλεχός της να αποκαλύπτει, απολογούμενο ενώπιον του Δ’ Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών την Τρίτη το μεσημέρι για τα αδικήματα (απάτη και πλαστογραφία) που κατηγορήθηκε και για τα οποία αθωώθηκε τελικά, ότι είχε πέσει σε δυσμένεια από την κυβέρνηση Παπανδρέου, όταν αρνήθηκε να ενδώσει σε πιέσεις υψηλόβαθμων κυβερνητικών παραγόντων για την ακύρωση συγκεκριμένων έργων και επιχειρήσεων (όπως για το γνωστό GIS με το ρωσικής προέλευσης λογισμικό, υπόθεση που πρόσφατα ασχολήθηκε ο «Επενδυτής»), όταν επίσης αρνήθηκε να εκτελέσει συγκεκριμένες παράνομες εντολές και κυρίως όταν (παρ’ ότι ο ίδιος συνδικαλιστής, φίλα προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ) σταμάτησε, όταν την ανακάλυψε, την διαρροή άκρως απορρήτων εγγράφων της υπηρεσίας του, που απευθύνονταν προσωπικά στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, σε υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης και στον ίδιο τον πρόεδρό της, Γιώργο Παπανδρέου.

Η διεθνής των αγορών έχει ποντάρει στο ισλάμ. Τα ρέστα της.


από anarmodios
Οι συνθήκες επιβολής του χριστιανισμού στον αρχαίο κόσμο δεν είναι οι ίδιες με τις τωρινές της εισόδου και επιβολής του ισλάμ στον δυτικό κόσμο, όμως παρόλα αυτά υπάρχουν χτυπητές ομοιότητες.

Και πολύ ανησυχητικές.


Μετά την ναυμαχία στο Ακτιο, λίγο έξω από την Πρέβεζα, το 31 πΧ, ο νικητής Οκταβιανός άνοιξε τον δρόμο για να γίνει μια μέρα Αύγουστος, και να στεφθεί αυτοκράτορας. Κάτι που ο θείος του Ιούλιος Καίσαρας δεν τόλμησε να κάνει, παρά το πόσο πολύ το είχε ποθήσει.


Η ναυμαχία αυτή στο Ακτιο είναι ένα ορόσημο από την άποψη πως η από πάντα λειψή δημοκρατία των ρωμαίων, που μικρή σχέση είχε με εκείνη των ελλήνων, μπαίνει πια στην διαδικασία μετασχηματισμού της σε αυτοκρατορία. Δηλαδή σε ένα πολίτευμα απολυταρχικό και δεσποτικό.
Παλιά δημοκρατικά ή ημι-δημοκρατικά χαρακτηριστικά θα επιβίωναν για πολλούς αιώνες και στο νέο συγκεντρωτικό πολίτευμα. Ωστόσο θα αναφαινόταν μια νέα επιτακτική για την ρωμαϊκή εξουσία ανάγκη: η εδραίωση της απολυταρχικής εξουσίας και κυριαρχίας και η εξάλειψη του κινδύνου της επανεμφάνισης της δημοκρατίας.
Ο κίνδυνος αυτός τον οποίο διέτρεχε η αυτοκρατορική εξουσία και η κυρίαρχη τάξη της αυτοκρατορίας δεν ήταν καθόλου φανταστικός. Οπως απέδειξαν διάφορα ιστορικά γεγονότα σαν την “στάση του Νίκα” στον ιππόδρομο της Κωστανινούπολης. Η αυτοκρατορική εξουσία γνώριζε πως αν ήθελε να μακροημερεύεσει και να εδραιωθεί έπρεπε να βρει έναν τρόπο ώστε να ξεμπερδέψει με τον αιώνιο εχθρό της: την δημοκρατία. Και με τα τελευταία της υπολείμματα.
Η αυτοκρατορική εξουσία επρεπε να βρει έναν τρόπο ώστε και η ίδια μα και το πρόσωπο του αυτοκράτορα, να αποκτήσουν στην συνείδηση των υπηκόων, διαστάσεις υπερφυσικές. Δηλαδή θεϊκές. Μια και η αυτοκρατορική λατρεία που είχε χρησιμοποιηθεί ως τότε δεν είχε αποδώσει τα αναμενόμενα. Πέρα από την ικανοποίηση της ματαιοδοξίας των ίδιων των αυτοκρατόρων.
Είναι στην φάση αυτή που ένα τμήμα της κυρίαρχης τάξης της αυτοκρατορίας συνειδητοποιεί πως η πιο ισχυρή εστία αντίστασης των παλιών δημοκρατικών ιδανικών είναι η πολυθεϊστική παραδοσιακή θρησκεία των λαϊκών τάξεων. Και πως η είσοδος ενός μονοθεϊσμού θα έπαιζε κομβικό ρόλο στην τελική επικράτηση του απολυταρχικού πολιτεύματος. Ενας θεός, ένας βασιλιάς. Ενα κράτος.
Οι κύριοι υποψήφιοι είναι δύο: ο μιθραϊσμός και ο χριστιανισμός. Με τα μάτια ενός ρωμαίου της κυρίαρχης τάξης της εποχής ο μιθραϊσμός θα ήταν μάλλον προτιμητέος έναντι του χριστιανισμού.
Ο χριστιανισμός βρίσκεται ακόμα στην “πρωτόγονη” εποχή του, όπως την λένε οι θρησκειολόγοι, δηλαδή στην κοινοκτημονική και κοινοβιακή του εποχή. Και το χειρότερο: οι επίσκοποί του εκλέγονται ακόμη από συνάξεις των πιστών. Δηλαδή δημοκρατία από την πίσω πόρτα. Και είναι επιπλέον και μαλωμένος με την συσσώρευση του πλούτου.
Ετσι αν επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί ο χριστιανισμός σαν το επίσημο θρησκευτικό δόγμα της αυτοκρατορίας θα έπρεπε να μεταλλαχθεί σε κάτι διαφορετικό από αυτό που ήταν μέχρι εκείνη την στιγμή. Πράγμα που έγινε. Είναι η εποχή που ο χριστιανισμός εγκαταλείπει πολλά χαρακτηριστικά του, ιδεολογικά, οργανωτικά, ακόμα και πρακτικά, όπως την περιτομή, για παράδειγμα.
Με τα δικά μας μάτια ίσως υπάρχει ένα ακόμη πρόβλημα που θα έπρεπε να λυθεί. Αυτό της εισόδου του χριστιανισμού και της αποδοχής του, ως ισότιμης λατρείας μαζί με τις δεκάδες άλλες λατρείες, από την ελληνορωμαϊκή κοινωνία της μεσογείου εκείνης της εποχής.
Κι όμως δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Κι ο λόγος είναι πως ο πολυθεϊσμός εκείνος των ελλήνων και των ρωμαίων, ήταν δεκτικός σε νέες θεότητες και λατρείες, ακόμα και τις πιο παράξενες.
Με τον χριστιανισμό, και μάλιστα τον μεταλλαγμένο κατά τις επιθυμίες της κυρίαρχης ρωμαϊκής τάξης, ο παλιός ελληνορωμαϊκός πολυθεϊσμός “ούτε που κατάλαβε τι τον χτύπησε”. Ουσιαστικά πλήρωσε ακριβά την πολυσυλλεκτικότητά του. Και την θρησκευτική του ανεκτικότητα.
Φυσικά, στην διάδοση του χριστιανισμού στα λαϊκά στρώματα της αυτοκρατορίας βοήθησαν κι άλλοι παράγοντες. Και όχι μόνο οι επιθυμίες και οι προθέσεις της κυρίαρχης τάξης της ρωμαϊκής κοινωνίας. Τέτοιοι παράγοντες ήταν η ανεργία (ναι, υπήρχε αγορά εργασίας στην ελληνορωμαϊκή μεσόγειο της αρχαιότητας), η εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων στις μεγαλουπόλεις της μεσογείου, η απελπισία των δούλων, και η ίδια η κατάπτωση του παλιού πολυθεϊσμού.
Ο πατροπαράδοτος και παραδοσιακός πολυθεϊσμός δεν επαρκούσε πια στο να καλύψει τις μεταφυσικές ανησυχίες των μεσαίων ελληνορωμαϊκών στρωμάτων της εποχής του, μια και ο ίδιος είχε πια μεταλλαχθεί σε ένα απέραντο συνονθύλευμα δοξασιών. Αρκετές από τις οποίες στα μάτια των μορφωμένων των μεσαίων στρωμάτων θα πρέπει να στερούνταν κάποιου κύρους ή βαρύτητας.
Από την άλλη ο ίδιος ο χριστιανισμός της εποχής διέθετε κοινωνικά στοιχεία που τον εκαναν θελκτικό στις εξαθλιωμένες λαϊκές τάξεις των πόλεων της αυτοκρατορίας. Ο παλιός κοινοβιακός του χαρακτήρας που επιζούσε ακόμα και παρείχε μια οικονομική, ακόμα και εργασιακή, ασφάλεια και βεβαιότητα, καθώς ο πιστός εκλάμβανε πλέον τον εαυτό του ως μέλος μιας ειδικής κοινότητας που τον εξασφάλιζε από κινδύνους και αβεβαιότητες και του παρείχε τα απαραίτητα. Τα κοινά συσσίτια, γνωστά και ως αγάπες, σε κάποιες άλλες περιοχές, και τα παρόμοια. Το κοινωνικό πρόσωπο του χριστιανισμού αυτής της εποχής δηλαδή, έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην αποδοχή του από τμήματα του λαού.
Η ρωμαϊκή κυρίαρχη τάξη, όταν πια επικράτησε πολιτικά εντός της η άποψη για την υιοθέτηση του χριστιανισμού ως οχήματος επιβολής της απολυταρχίας της στα λαϊκά στρώματα, φρόντισε να κάνει και ειδική φιλολογική επιμέλεια στα μέχρι τότε χριστιανικά κείμενα και να παγιώσει έναν κανόνα και μια λίστα κειμένων, σύμφωνα με τα πολιτικά της συμφέροντα. Αυτό τουλάχιστον έγινε με τα ευαγγέλια που προετοίμασε η 1η οικουμενική σύνοδος στην Νίκαια της Βιθυνίας, το 325 μΧ, και τα οποία απέστειλε στις εκκλησίες της αυτοκρατορίας.
Η ρωμαϊκή εξουσία ενδιαφέρθηκε ακόμη να κρατήσει και τις θρησκευτικές δογματικές διαμάχες σε ένα μη απειλητικό για την συνοχή του κράτους επίπεδο, και φυσικά επέβλεψε και το ίδιο το δόγμα ως έναν βαθμό, ώστε να μην υπάρξει κάποια δυσάρεστη έκπληξη επανεμφάνισης των δημοκρατικών του χαρακτηριστικών. Αυτό το νόημα έχει και η προεδρία του ίδιου του αυτοκράτορα Κωσταντίνου του Α’ στην σύνοδο της Νίκαιας, όπου μια και οι συζητήσεις γινόταν κυρίως στην ελληνική, ο ίδιος θα πρέπει σίγουρα να είχε σοβαρό πρόβλημα στο να ξεχωρίσει τις ελληνικές λέξεις ομοούσιο και ομοιούσιο. Που ήταν και το κορυφαίο ζήτημα της συνόδου.
Και φτάνουμε στο αποτέλεσμα. Που είναι πως από την στιγμή της μετάλλαξης του χριστιανισμού σε κάτι που εξυπηρετούσε τα σχέδια της κυρίαρχης ρωμαϊκής τάξης και την συμπόρευσή του με την επίσημη ρωμαϊκή εξουσία, η παλιά πολυθεϊστική θρησκεία, τέθηκε σε διωγμό και απαγόρευση. Δεν τέθηκαν σε διωγμό και απαγόρευση τόσο οι άλλες μονοθεϊστικές θρησκείες, όπως εκείνη του sol invictus-Ηλιογάβαλου ή του Μίθρα, όσο ο παλιός ελληνορωμαϊκός πολυθεϊσμός, εξαιτίας του μεγάλου κινδύνου που αντιπροσώπευε για την απολυταρχική αυτοκρατορική εξουσία η σύνδεσή του με την δημοκρατία, η οποία έπρεπε να ενταφιαστεί οριστικά.
Αυτοκρατορική εξουσία και χριστιανικό δόγμα κατέστησαν οι αδιαμφισβήτητοι κυρίαρχοι για 1000 χρόνια. Μέχρι τουλάχιστον τον διαφωτισμό και την αναγέννηση. Οπου πάλι το δημοκρατικό πνεύμα της αρχαιότητας συνεπήρε τον δυτικό άνθρωπο και τον οδήγησε στις πρώτες σύγχρονες “δημοκρατίες”, τις πόλεις-κράτη όπως η Γενεύη, η Φλωρεντία κλπ. Ενα ιστορικό φαινόμενο σχετικά άγνωστο ακόμα. Ιδίως στην σύγχρονη ευρωπαϊκή αριστερά η οποία περίπου θεωρεί ως αφετηρία της ιστορίας την νεωτερικότητα.
Ολα αυτά έχουν να διδάξουν και σε μας κάτι σήμερα.
Τμήματα της παγκόσμιας κυρίαρχης τάξης έχουν ανοιχτά ομολογήσει πως το βασικό τους πρόβλημα είναι η υπερβολική δημοκρατία. Και είναι πια ολοφάνερος ο στόχος της μα και τα μέσα που χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί για να τον πετύχει.
Στόχος της παγκόσμιας κυρίαρχης τάξης είναι η ανάσχεση της όποιας δημοκρατίας. Ο ενταφιασμός της δημοκρατίας. Διότι η δημοκρατία απειλεί τα οικονομικά της συμφέροντα. Καθώς η πρώτη δυτική κοινωνία που θα συγκροτηθεί ΘΕΣΜΙΚΑ σε δήμο, θα θέσει σε κίνδυνο τον τωρινό οικονομικό τρόπο λειτουργίας, ο οποίος είναι εξαιρετικά προσοδοφόρος για την παγκόσμια ολιγαρχία του πλούτου. Η πορεία λοιπόν προς τον εκδημοκρατισμό είναι κάτι που πρέπει να ανακοπεί οριστικά.
Η διεθνής αυτή των αγορών αντιλαμβάνεται το εθνικό κράτος ως ένα σοβαρότατο εχθρό της, μια και το εθνικό κράτος παρέχει το νομοθετικό, διοικητικό, οικονομικό και πολιτικό πλαίσιο, δηλαδή το κοινωνικό πλαίσιο, εντός του οποίου μπορεί να συγκροτηθεί η εθνική κοινωνία σε δήμο θεσμικά και να απειλήσει τα οικονομικά της συμφέροντα.
Η διεθνής των αγορών έχει διαβλέψει νωρίτερα από όλους, και σωστά, την κοινωνική κίνηση των δυτικών κοινωνιών προς το αίτημα συγκρότησης τους, θεσμικά, σε δήμο. Ισως και αμέσως μετά την πτώση του “υπαρκτού σοσιαλισμού”. Και έτσι έθεσε σε κίνηση ένα άλλο σχέδιο επιβολής και συντήρησης της απολυταρχικής της εξουσίας. Πολύ πιο οριστικό αυτή τη φορά, από ότι ο κοινοβουλευτισμός: τον θρησκευτικό δεσποτισμό.
Η διεθνής των αγορών επιτέθηκε “επιστημονικά” στο εθνικό κράτος, το καθύβρισε και το δαιμονοποίησε. Εχοντας μάλιστα στο πλευρό της μια στρατιά επιστημόνων, από ιστορικούς ως κοινωνιολόγους, τους οποίους προώθησε στα δυτικά πανεπιστήμια. Επιστήμονες με αριστερό και προοδευτικό προφίλ τέτοιο, το οποίο γνώριζε αυτή η διεθνής της εκμετάλλευσης, πως θα έκαμνε τον λόγο αυτών των επιστημόνων θελκτικό προς τις δυτικές κοινωνίες.
Ετσι παρουσιάστηκε και το αντιφατικό φαινόμενο στα πανεπιστήμια του καπιταλιστικού κόσμου, και στις έδρες διδασκαλίας τους, να κυριαρχούν “αριστερές” φωνές. Και το φαινόμενο γίνεται πράγματι πιο αντιφατικό αν αναλογιστεί κάποιος πως αρκετά από αυτά τα πανεπιστήμια είναι ιδιωτικές καπιταλιστικές επιχειρήσεις, με σκοπό το κέρδος.
Επειτα, πολύ σημαντικό, αυτή η διεθνής των αγορών πέτυχε να διασπάσει τους περιοριστικούς φραγμούς που θέτει το εθνικό κράτος στην διακίνηση εργατικής δύναμης από χώρα σε χώρα. Επέβαλλε την ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων, με διεθνείς συνθήκες, όχι φυσικά από ελευθεροφροσύνη ή από αγάπη για τον άνθρωπο, μια και είναι αυτή η ίδια η διεθνής των αγορών που δημιουργεί την ανέχεια και την ανισότητα στις χώρες προέλευσης.
Στη συνέχεια η ίδια αυτή διεθνής των αγορών, στήριξε χρηματοδοτικά την μετανάστευση προς την ευρώπη, ενός τεράστιου αριθμού ανθρώπων από χώρες του ισλάμ, χρηματοδοτώντας και πολυποίκιλες οργανώσεις που παίζουν υποστηρικτικό ρόλο, με διάφορους τρόπους, στην μετανάστευση. Και πάλι στην προσπάθειά της αυτή η διεθνής της εκμετάλλευσης, έκανε σύμμαχό της τμήμα της ευρωπαϊκής αριστεράς, καταφέρνοντας να την αλώσει ιδεολογικά και να την καταστήσει ουσιαστικά υπέρμαχο της ελεύθερης διακίνησης μεγάλων αριθμών ανθρώπων, πιστών μάλιστα του ισλαμ, από τις χώρες τους προς τις δυτικές χώρες.
Η επιβολή της θεοκρατικής δεσποτείας, κρίνει η διεθνής των αγορών, είναι προς το οικονομικό της συμφέρον. Η μετατροπή χωρών της ευρώπης σε ισλαμικές, φαίνεται να εξυπηρετεί πολλαπλά τα συμφέροντά της. Καθώς θέτει εκτός μάχης την δημοκρατία από τη μια και από την άλλη θέτει στην διάθεσή της ένα εργατικό δυναμικό που δεν αντιδρά στον δεσποτισμό, κι ελπίζει να το καταστήσει πειθήνιο εργαζόμενο στις άθλιες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που προετοιμάζει. Κατεδαφίζοντας εργατικές διεκδικήσεις δυο αιώνων και ολόκληρο το κράτος πρόνοιας.
Με λίγα λόγια ο διεθνής καπιταλισμός έχει ήδη ποντάρει στο ισλάμ. Τα ρέστα του. Το οποίο ισλάμ, όπως έκανε και η ρωμαϊκή κυρίαρχη τάξη με τον χριστιανισμό, το έχει ήδη μεταλλάξει, ώστε να το ευθυγραμμίσει και με τα συμφέροντά του. Καταβάλλοντας μάλιστα, τα τελευταία 30 χρόνια, άοκνες προσπάθειες για τον λόγο αυτό, σε διάφορες χώρες, καθώς και πολύ χρήμα. Ωστε τώρα να έχουμε ένα κατά πολύ δεσποτικό, επιθετικό και φονταμενταλιστικό ισλαμ. Ενα επεκτατικό ισλαμ.
Αυτή τη φορά αυτό που ανοίγει την κερκόπορτα της επιβολής της θεοκρατικής δεσποτείας, δεν είναι η παλιά θρησκεία, όπως στην ρωμαϊκή περίπτωση. Αυτή τη φορά είναι η ίδια η ευρωπαϊκή δημοκρατική κουλτούρα των δύο τελευταίων αιώνων, και μαζί ένα τμήμα της δυτικής κοινωνίας που αντιπροσωπεύει δυναμικά αυτή την δημοκρατική κουλτούρα, δηλαδή η αριστερά, που ανοίγουν την κερκόπορτα.
Μια κερκόπορτα που θα φέρει τον θρησκευτικό δεσποτισμό, δηλαδή τον πολιτικό δεσποτισμό, πάνω στον οποίο θα στηριχτεί ο οικονομικός δεσποτισμός.

Καίει Παπακωνσταντίνου το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ. για το «στικάκι»


Στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής παραδόθηκε η πρώτη πραγματογνωμοσύνη στο USB με τα ονόματα της περίφημης «λίστας Λαγκάρντ».
«Δεν υπάρχει αλλοίωση στα στοιχεία του USB της «λίστας Λαγκάρντ» που δημιουργήθηκε στις 8.7.2011» αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες, η πραγματογνωμοσύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών ερευνών, περιορίζοντας με τον τρόπο αυτό την αλλοίωση στην περίοδο που το αρχείο είχαν στα χέρια τους οι κύριοι Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Ιωάννης Διώτης.

Πέραν αυτών, στην πολυσέλιδη έκθεσή επιβεβαιώνεται, ότι ο κ. Διώτης προχώρησε σε αντιγραφή των αρχείων από το USB που του παρέδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου σε νέο USB στις 8.7.2011 και στις 15:02 και η όλη διαδικασία διήρκεσε 3 λεπτά. Προσθέτουν μάλιστα, πως τα αρχεία ανοίχθηκαν από τέσσερις διαφορετικούς χρήστες, οι κωδικοί των οποίων έχουν ανιχνευτεί και άρα μπορούν να εντοπιστούν. Σύμφωνα δε με πληροφορίες οι 4 χρήστες επικεντρώθηκαν σε 58 συγκεκριμένους φακέλους της λίστας.
Σημειώνεται, ότι οι ερευνητές έχουν εντοπίσει ανοίγματα και πριν την 8.7.2011 δηλαδή την χρονική περίοδο που εμπλέκεται ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και αυτό γιατί κατά την αντιγραφή μεταφέρονται και ορισμένα ηλεκτρονικά ίχνη από το «μητρικό» αποθηκευτικό μέσο.

Η (αντιηρωϊκή-αντεθνική) Τέχνη στις σημερινές "σύγχρονες" κοινωνίες


Σε έναν τόπο που οφείλουμε να επαναπροσδιορίσουμε πάρα πολλές έννοιες,τι σημαίνει άραγε τέχνη ;

Είναι γεγονός πως η ζωή μας άλλαξε και αναμένεται να αλλάξει ακόμα πιο δραματικά το επόμενο  διάστημα λόγω της οικονομικής κρίσης,απο την "γενιά των 700 ευρώ" στην  γενιά των ποίος ξέρει πόσων ευρώ σε λίγο,μέσα σε μια κοινωνία η οποία  έχει χάσει τον προορισμό της εδώ και δεκαετίες η τέχνη δείχνει  αποπροσανατολισμένη και αυτή με την σειρά της χαμένη ανάμεσα σε χαμένα  κοινωνικά οράματα που δεν ήρθαν ποτέ και στην μοναξιά του ατόμου,μοιάζει  πλέον ως ουραγός των εξελίξεων.

Δύστυχως η σημερινή μορφή της,δεν δείχνει καμιά διάθεση περαν των  λαμπρών εξαιρέσεων πάντοτε να ασχοληθεί με τα προβλήματα μιάς ολάκερης  κοινωνιάς ως σύνολο,ενω το οτιδήποτε εθνικό έχει οχι μόνο πάει στην άκρη  αλλά και στιγματιστεί ως "ακραίο" και "φασισμός",η σημερινή τέχνη  δείχνει επίσης να αναλώνεται σε χιλιάδες εσωτερικούς μονολόγους και δεν  προβάλει ως οδηγός και μια σανίδα σωτηρίας για το σύνολο και έχει πλέον  απωλέσει τον βασικό της ρόλο με τον  χειρότερο δυνατό τρόπο.
Σε μια κοινωνία σε βαθιά κρίση αξιών,αντι - ηρωική,χωρίς πίστη σε αξίες  που κάποτε ξεσήκωναν τον κόσμο,η τέχνη δείχνει απλός θεατής και  παρατηρητής μιάς κατάστασης που χειροτερεύει απο μέρα σε μέρα,ενώ την  ίδια στιγμή σπαταλά τον χρόνο της χαριεντιζόμενη με οτιδήποτε επουσιώδες  έχοντας μεταλλαχθεί σε φάντασμα του πρότερου της εαυτού ευαγγελιζόμενη  μια ασυδοσία που οι περισσότεροι θεωρούν ελευθερία,απο την ελευθερία  στην ελευθεριότητα χωρίς σκοπό το λοιπόν ή μάλλον με σκοπό που δεν είναι  κατά πρώτης τόσο προφανής...

Πάνος Χατζηγεωργιάδης

Κοντογιώργης: «Αυτό το πολιτικό σύστημα, εκτός από “νεκρόφιλο”, παράγει “ηγέτες σκουπίδια”».


Η ελληνική κρίση είναι μονοσήμαντα πολιτική
Του Γιώργου Κοντογιώργη

Η πρωτοφανής κρίση που διέρχεται η χώρα είναι πρωτογενώς πολιτική. Την προκάλεσε εξ ολοκλήρου το πολιτικό σύστημα και, στο πλαίσιο αυτό, το πολιτικό προσωπικό που αυτό “παράγει”. Ένα προσωπικό που λειτουργεί, έναντι του κράτους, με τους όρους του υποκόσμου: ιδιοποιείται απροκάλυπτα το δημόσιο αγαθό που προόρισται να υπηρετήσει. Ασκεί πολιτικές που εξυπηρετούν εντέλει…
τους ιδίους και τους συγκατανευσιφάγους που διαπλέκονται μαζί τους, με διακύβευμα τη νομή της κοινωνίας.
Έχει αποσυνθέσει και (ανα-)δομήσει το κράτος, από την τελευταία του βαθμίδα, με μέτρο την αρχή των ολιγαρχικών συμμοριών, τις οποίες ενορχηστρώνει η κομματική νομενκλατούρα. Τέλος, χρησιμοποιεί τη Βουλή ως νομοθετικό όχημα και ως καθαρτήριο της ανομίας.

Τα αναχώματα που η πολιτική τάξη έχει ορθώσει, προκειμένου να παραμένει υπεράνω του νόμου και να κατοχυρώσει το λεηλατικό της έργο, υπερβαίνουν τη φαντασία, ακόμη και του πιο ευφάνταστου κακοποιού. Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο -το Σύνταγμα, ο Κανονισμός της Βουλής, και οι νόμοι για την (μη) ευθύνη τους- συμπληρώνει η κατά συρροήν καταχρηστική εφαρμογή τους, με κορυφαία την επένδυση της Βουλής με δικαστικές αρμοδιότητες, ώστε να αποκλεισθεί κάθε δικλείδα διαφυγής προς τη δικαιοσύνη, ακόμη και των ιδιωτικών κακουργιών των μελών της. Στο πλαίσιο αυτό, η Δυτική κρίση, απλώς εξέθεσε την πολιτική τάξη, δεν παρήγαγε την ελληνική κρίση.

«ΑΡΩΜΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ» ΖΑΛΙΖΕΙ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ

XA-NAYPLIO1
Βαρύ «άρωμα ακροδεξιάς» οσμίζεται στον αέρα ο καθεστωτικός δημοσιογράφος των «Νέων», Δ. Μητρόπουλος, που περιγράφει σε άρθρο του με τον προαναφερόμενο τίτλο το «σενάριο- εφιάλτη για την Ελλάδα» (εννοώντας για το σάπιο μεταπολιτευτικό κατεστημένο που υπηρετεί πιστά κι αυτός και η φυλλάδα που φιλοξενεί τις απόψεις του. Ποιο είναι το «σενάριο – εφιάλτης» για το σύστημα; Ναι, καλά καταλάβατε, η ενδυνάμωση της Χρυσής Αυγής και ο διεμβολισμός της εκλογικής βάσης της ΝΔ, δηλαδή των αγνών Ελλήνων πατριωτών που με διάφορα τεχνάσματα έχουν εγκλωβιστεί στην… ελαφροδεξιά. Ιδού η κατάληξη του… εφιάλτη του:
«Είναι μια πολιτική μετεξέλιξη των πολιτικών υπολειμμάτων των Απριλιανών, με το Μεταναστευτικό να έχει λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής. Τι πρέπει να περιμένουμε στα καθ’ ημάς; Μια Χρυσή Αυγή όχι μόνο ενισχυμένη – αφού τα ποσοστά της είναι ήδη ανοδικά – αλλά αποδεκτή μεταξύ των άλλων πολιτικών κομμάτων. Το ερώτημα είναι πόσο θα αντέξει η ΝΔ στην πίεση. Ο Αντώνης Σαμαράς την έχει οδηγήσει προς το Κέντρο, αλλά υπάρχει τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην Συγγρού μια πολιτική αμηχανία ως προς την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. Αυτό που συμβαίνει ήδη στη Γαλλία είναι το σενάριο-εφιάλτης για την Ελλάδα».

Έρχονται δυσάρεστες εξελίξεις στην περιοχή του Καστελλόριζου


Αντιμέτωπη με οδυνηρά τετελεσμένα σε ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας στην περιοχή νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου κινδυνεύει να βρεθεί την προσεχή άνοιξη η χώρα μας εξ αιτίας της αδράνειας και των εγκληματικών χειρισμών και παραλείψεων του παραπαίοντος πολιτικού συστήματος, καθώς η τουρκική κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε έρευνες για αναζήτηση υδρογονανθράκων εντός της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της εν λόγω περιοχής.
Το ουσιαστικό βήμα προς αυτήν την άκρως επικίνδυνη κατεύθυνση η Άγκυρα το έκανε την Παρασκευή 28 Απριλίου 2012 – δηλαδή εν μέσω της ελληνικής προεκλογικής (και ασταθούς οικονομικά και πολιτικά) περιόδου. Τότε, στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκαν χάρτες με θαλάσσιες περιοχές εντός της ελληνικής ΑΟΖ νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου, οι οποίες παραχωρούνται προς έρευνα και εκμετάλλευση στην Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου TPAO. Σε αυτές ακριβώς τις περιοχές, όπως διαβάσαμε αυτή την εβδομάδα σε τουρκικές εφημερίδες, η Άγκυρα έχει προγραμματίσει την έναρξη ερευνών την προσεχή άνοιξη!
Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι τον Απρίλιο του 2012, όταν η κυβέρνηση της Τουρκίας προχώρησε στη δημοσίευση των χαρτών, το καταρρέον ελληνικό πολιτικό σύστημα, έχοντας κατά νου μόνο τη διάσωσή του στις επερχόμενες εκλογές (τις οποίες κέρδισε με ψεύτικες υποσχέσεις και απειλές περί χρεοκοπίας), δεν έδωσε καμία προσοχή στην τουρκική κίνηση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η δημοσίευση των τουρκικών χαρτών δεν τράβηξε ούτε για ένα δευτερόλεπτο την προσοχή από την προεκλογική αντιπαράθεση.

ΤΑ ΚΡΥΦΑ «ΝΤΑΡΑΒΕΡΙΑ» ΤΟΥ LEADER OF SYRIZA ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑ

tsipras-usa
Τις συζητήσεις του… leader of SYRIZA (αλλιώς μπορούμε να το πούμε «τις εντολές που έπαιρνε…») πίσω από τις κλειστές πόρτες των «Ινστιτούτων» στην Αμέρικα, αποκαλύπτει το καλά πληροφορημένο (εκ των έσω) καθεστωτικό «Βήμα», με άρθρο υπό τον τίτλο «Οι ΗΠΑ, η ΑΟΖ, τα G15και ο Τσίπρας». Πρόκειται για ένα δημοσίευμα πολύ κομψό θα λέγαμε, το οποίο βεβαίως ανακοινώνει κάποια απ’ αυτά που συζητήθηκαν, τα πιο ανώδυνα. Ας παρακολουθήσουμε 2-3 σημεία του:
«No maps. Drilling is good! (Οχι χάρτες. Οι γεωτρήσεις είναι καλές)». Με αυτή τη φράση περιέγραψαν το πώς πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα στο μέτωπο των υδρογονανθράκων και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) αμερικανοί αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον κ. Αλ. Τσίπρα. Οι Αμερικανοί τόνισαν στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, διά στόματος του βοηθού υπουργού Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης Ερικ Ρούμπιν, ότι θα επισημάνουν στην ελληνική κυβέρνηση ότι μια στρατηγική βαρύγδουπων ανακοινώσεων για ανακηρύξεις και οριοθετήσεις θαλασσίων ζωνών, καθώς και παρουσιάσεις χαρτών, δεν θα βοηθήσουν τη χώρα μας να εκμεταλλευθεί τους πλουτοπαραγωγικούς της πόρους. Αντίθετα, θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία αλλά και να δημιουργήσουν νέες «γκρίζες ζώνες»…
Συμπέρασμα 1ον: η θέση των Αμερικανών είναι σαφής: ή θα βάλετε και τους Τούρκους μέσα στο παιχνίδι με τις ΑΟΖ ή αλλιώς… γιοκ!
Πάμε παρακάτω:
«Η εκτίμηση που αποκόμισαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι οι Αμερικανοί δεν ενθουσιάζονται από την προοπτική μιας «γερμανικής Ευρώπης». Αισθάνονται ότι το Βερολίνο τους αποκλείει και πιστεύουν ότι κινήσεις όπως μια πιθανή υπογραφή Συμφωνίας Ελευθέρου Εμπορίου ΗΠΑ – ΕΕ θα αποτελέσει μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση. Εμφανίστηκαν δε να ακούν με ενδιαφέρον τις απόψεις των ελλήνων συνομιλητών τους…».
Συμπέρασμα 2ον): η μελλοντική (αν και όταν υπάρξει…) κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια μαριονέτα στα χέρια των Αμερικανών, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.
Τέλος:
«Στην κλειστή συνάντηση του Brookings παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Κεμάλ Ντερβίς, «τσάρος» της τουρκικής οικονομίας το 2001, όταν η Τουρκία υποχρεώθηκε να προσφύγει στο ΔΝΤ, και σήμερα αντιπρόεδρος του γνωστού αμερικανικού think tank, οι Πόουλ Τόμσεν και Ολιβιέ Μπλανσάρ από το ΔΝΤ, ο οικονομικός αναλυτής Φρανκ Κίρκεγκαρντ από το Peterson Institute for International Economics.
Στη συνάντηση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσαν μεταξύ άλλων το «παρών» ο Κρίστοφερ Σμαρτ, βοηθός υφυπουργός Οικονομικών για θέματα Ευρώπης, αλλά και ο Λιούις Μπόνο, διευθυντής του Τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας… Πέραν του ζητήματος των θαλασσίων ζωνών, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ήθελαν επίσης να μάθουν ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το ΝΑΤΟ, αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας της βάσης της Σούδας, που για αυτούς είναι υψίστης στρατηγικής σημασίας. Η απάντηση που έλαβαν είναι ότι παρά τις όποιες ιδεολογικές διαφορές, δεν υπάρχει πρόθεση απεμπόλησης των δικαιωμάτων που απορρέουν για τη χώρα μας από την Ατλαντική Συμμαχία».

ΛΥΤΡΩΘΕIΤΕ ΑΠO ΤΟ ΔΙΑΔIΚΤΥΟ!590_6c329378b183242fda7d736fdd6691ea

Το σημερινό κείμενο είναι αφιερωμένο σε σας, φιλαράκια των 15-25 ετών αγόρια και κορίτσια, γιατί τα μισά από εσάς βρίσκεστε σε μεγάλο κίνδυνο! Διάβασα κάτι στοιχεία του πανεπιστημίου Αθηνών που με έβαλαν σε εξαιρετική ανησυχία. Ενας ύπουλος εχθρός σας περιτριγυρίζει ,καθώς οι μισοί από εσάς έχετε υποπέσει στη «μαγεία» του. Είναι το διαδίκτυο. Η έρευνα του πανεπιστημίου λέει ότι το 22 % των εφήβων 14-17 ετών τρώνε τη μέρα τους στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, ξαπλωμένα στο κρεβάτι τους, άρα , ακοινώνητα, αγύμναστα, απομονωμένα, ανορεκτικά…
Λέει ότι το 58 % των νέων μπαίνουν κάθε μέρα στις ιστοσελίδες του τζόγου, των χαζών παιγνιδιών, του πορνό, του ανόητου διαλόγου με μονοσύλλαβες αγγλικές λέξεις, αλλά και πολλαπλών εκβιασμών. Ότι 350 παιδιά έχουν πάθει σοβαρή εξάρτηση, χειρότερη από εκείνη των ναρκωτικών και έχουν ανάγκη ειδικής φροντίδας. Λέει ότι πολλά παιδιά «διδάσκονται» μέσω διαδικτύου στο έγκλημα, στην παραβατικότητα, στην ανυπακοή προς τους γονείς, όπως εκείνα τα δύο αδέλφια που έριξαν υπνωτικό στους γονείς τους για να απολαύσουν το ηλεκτρονικό παιγνίδι τους!…
Ποια είναι η άμυνα σας; Εχετε στα Χέρια σας δύο θαυματουργά όπλα: Το τηλεκοντρόλ για να «πνίγετε» όλες τις τηλεοπτικές βλακείες και το «ποντίκι» του υπολογιστή σας για να «ψαρεύετε», ( δύο ώρες της ημέρας, όχι παραπάνω ),τα θαυματουργά μυστικά της γνώσης, αφού η γνώση είναι δύναμη, είναι ελευθερία!..
Και αμέσως μετά να το κλείνετε το ρημάδι γιατί και τα μάτια σας θα χαλάσουν και το σώμα σας θα στραβώσει και το μυαλό σας θα φυράνει και η ψυχούλα σας θα παραδοθεί στους παντοδύναμους νονούς του τεχνολογικού ολοκληρωτισμού…
Σας το λέει ένας δάσκαλος που πολύ σας αγαπά !..Σύμφωνοι;
Ch.Passalaris@hotmail.com


πηγη

ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

ROUPAKIOTIS
Μια πρωτοφανής μεθόδευση της κατοχικής συγκυβέρνησης και μια αποκαλυπτική δήλωση υπουργού της, είχαμε στη βουλή.
Η μεθόδευση είναι ότι επιχειρούν να περάσουν σε άσχετο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, άρθρα που υποχρεώνουν τον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας να «αναψηλαφούν» αποφάσεις τους για τις οποίες εκφράζουν ενστάσεις τα ευρωδικαστήρια. Με τη μεθόδευση αυτή θέλουν να επιτύχουν την νομιμοποίηση της διαβόητης «Τουρκικής Ένωσης Θράκης» (οι σχετικές αιτήσεις της οποίας έχουν απορριφθεί οριστικά από τα ελληνικά δικαστήρια, αλλά όχι κι από τα ευρωπαϊκά) και μόλις το επιτύχουν αυτό και δημιουργηθεί δεδικασμένο, θα ξεφυτρώσουν σαν τα μανιτάρια ανάλογες οργανώσεις «Μακεδόνων», «Τσάμηδων», «Κουτσόβλαχων» κ.λπ.
Απαντώντας στις ενστάσεις που κατέθεσαν βουλευτές περί «εθνικής κυριαρχίας», ο αριστεροπροοδευτικός θολοκουλτουριάρης υπουργός της Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του Αντωνάκη, αφού συνέδεσε την αναγνώριση της «Τουρκικής Ένωσης Θράκης» με το κράτος δικαίου (!!!), είπε τα εξής αποκαλυπτικά:
«Από την στιγμή που προσχωρήσαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ένα μέρος της εθνικής μας ανεξαρτησίας εκχωρήθηκε. Από την στιγμή που συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκούς θεσμούς ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας εκχωρήθηκε».
Όλα αυτά θυμίζουν έντονα εκείνα που διόλου τυχαία (όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα…) είπε κατά την πρώτη ορκωμοσία Παπούλια (ως προέδρου της δημοκρατίας) η τότε πρόεδρος της βουλής, Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη.

Τα Σκόπια πρέπει να λέγονται νέτα-σκέτα Μακεδονία λέει αριστεροανθέλληνας, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και αρθρογράφος της εφημερίδας του κόμματος «ΑΥΓΗ» ! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/blog-post_2593.html#ixzz2Klw8mhCJΆλλο ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αρθρογράφος της εφημερίδας του κόμματος "ΑΥΓΗ" Στρατής Μπουρνάζος, είναι σίγουρος -όπως όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ- ότι τα Σκόπια "πρέπει να λέγονται νέτα-σκέτα Μακεδονία".
Διαβάστε τις προκλητικές και ανθελληνικές απόψεις του εδώ:...
http://www.rednotebook.gr/details.php?id=8724

http://1.bp.blogspot.com/-l9sObPL8rm0/URqYf0f8FYI/AAAAAAABNYE/gPUv_D2emxQ/s1600/Untitled-7.jpgΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/blog-post_2593.html#ixzz2KlvoJHaJ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...