Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ


autoktonies-trapezes
Καθίστε στους καναπέδες σας και βγάλτε πάλι Πρωθυπουργό τον Σαμαρά!
ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
από τον Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Δεν έχει τέλος το έγκλημα που συντελείται από τους πολιτικούς ολετήρες. Φορτώνουν συνεχώς τα χρέη των τραπεζών στις πλάτες του πολύπαθου λαού. Οι αρμόδιοι υπουργοί, η Τράπεζα της Ελλάδος και ο κ. Προβόπουλος, δεν εξασφάλισαν, ως όφειλαν, την παραμικρή εγγύηση για να επιστραφούν στο Δημόσιο τα χρήματα που δάνεισαν στις Τράπεζες και βρήκαν το εύκολο θύμα: τον λαό! Την ίδια ώρα, οι αυτόκλητοι σωτήρες Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης και Στουρνάρας, ετοιμάζουν φορολογικές φυλακές για να χώνουν μέσα με συνοπτικές διαδικασίες όσους οφείλουν στο Δημόσιο! Ενώ, ήδη κατάσχουν μισθούς και συντάξεις πλέον των 1000 ευρώ, για χρέη προς το Δημόσιο, προχωρούν ακάθεκτοι σε κατασχέσεις ακόμη και πρώτης κατοικίας ! Οι πολιτικοί καταστροφείς του τόπου, όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται να εισπράξουν από τις Τράπεζες τα δισεκατομμύρια των χρεών τους αλλά σκοτώνουν τις ελληνικές οικογένειες μετακυλίωντάς τα στις πλάτες τους.
Σε προηγούμενο ρεπορτάζ, αποκαλύπταμε τα 93 δις με τα οποία χρηματοδοτήθηκαν οι Τράπεζες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ώστε να τα χρησιμοποιήσουν για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και για τη χορήγηση καταναλωτικών-στεγαστικών δανείων. Οι Τράπεζες ενθυλάκωσαν τα δισεκατομμύρια για πάρτη τους.
Σήμερα, αποκαλύπτουμε τη συνέχεια του εγκλήματος: 140 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον, διοχετεύτηκαν στο τραπεζικό σύστημα για τη στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Μια στήριξη η οποία επιτυγχάνεται μέσω δανείων προς τους καταναλωτές κ.λ.π. Τίποτε πάλι δεν πήγε προς την πραγματική οικονομία. Μόνο το χρέος μεταφέρθηκε στον λαό. Ιδού τα πειστήρια:
1ο ΦΕΚ:
Ν.3864,21-7-2010 (άρθρο 3), 10  δισεκατομμύρια ευρώ : Το άρθρο 3 του εν λόγω ΦΕΚ σημειώνει: «Το κεφάλαιο του Ταμείου ανέρχεται στο ποσό των 10 δισεκατομμυρίων (10.000.000.000) ευρώ προερχόμενο από κεφάλαια που θα αντληθούν στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κ.λ.π.».


2ο ΦΕΚ
ΠΝΠ , 14-9-2011 ( άρθρο 1 ), 30  δισεκατομμύρια: Το άρθρο 1 του συγκεκριμένου ΦΕΚ λέει: «Το προβλεπόμενο στο πρώτο εδάφιο της 2/43219/0025/6-5-2011 απόφασης του υφυπουργού Οικονομικών συνολικό ποσό εγγύησης καθορίζεται σε τριάντα δισεκατομμύρια ευρώ (€ 30.000.000.000)». Παρακαλώ πολύ προσέξτε τι αναφέρει η §3 του ίδιου άρθρου: «Το έκτο εδάφιο της ίδιας απόφασης αντικαθίσταται ως εξής: “Η Τράπεζα της Ελλάδος λαμβάνει κατά την κρίση της ασφάλειες από τα πιστωτικά ιδρύματα”». Το πιάσατε το μήνυμα; Η Τράπεζα της Ελλάδος έκρινε ότι δεν έπρεπε να λάβει καμία εγγύηση από τις Τράπεζες ώστε να εξασφαλίσει την επιστροφή των χρημάτων αλλά έκρινε ότι έπρεπε να χαντακώσει τον λαό με τα χρέη των Τραπεζών!  

    
Ν.4031 , 9-12-2011 ( άρθρα 1,2) , κύρωση ΠΝΠ  και αύξηση κατά 30  δισεκατομμύρια , δηλαδή σύνολο 60 δισεκατομμύρια: Το άρθρο 1 του συγκεκριμένου ΦΕΚ αναφέρει: «Το προβλεπόμενο στο πρώτο εδάφιο της 2/43219/0025/6-5-2011 απόφασης του υφυπουργού Οικονομικών συνολικό ποσό εγγύησης καθορίζεται σε τριάντα δισεκατομμύρια ευρώ (€ 30.000.000.000)». Πιο κάτω το 2ο άρθρο αλλάζει ξαφνικά το ποσό σε 60 δισεκατομμύρια: «Το προβλεπόμενο ποσό στην§1 του άρθρου 1της πράξης του νομοθετικού περιεχομένου… αυξάνεται σε 60 δισεκατομμύρια (60.000.000.000). Πέταγαν τα δισεκατομμύρια προς τις Τράπεζες από άρθρο σε άρθρο, λες και πέταγαν γαρίφαλα στην πίστα της χορεύτριας! Μόνο που τώρα, έβαλαν τον λαό να χορεύει το χορό του Ζαλόγγου…

ΓΙΑΦΚΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ! ΣΕ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΒΟΥΣΤΑΣΙΑ ΕΧΩΣΑΝ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ!
Δώστε βάση. Όταν λέμε ότι πρόκειται για γιάφκα, αυτό εννοούμε. Στρίμωξαν μέσα σε νόμο που αφορά βουστάσια, τα δισεκατομμύρια των Τραπεζών! Δείτε: 
3ο ΦΕΚ:
Ν.4056 , 12- 3-2012 (άρθρο 21), 30  δισεκατομμύρια: Το άρθρο 21 λοιπόν αναφέρει: «Το προβλεπόμενο στο πρώτο εδάφιο της 2/43219/0025/6-5-2011 απόφασης του υφυπουργού Οικονομικών (Β’1143) όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 1 της από 14.11. 2011 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’203) η οποία κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 4031/2011(α’256) και αυξήθηκε με το άρθρο δεύτερο του ν.4031/2011, συνολικό ποσό εγγύησης αυξάνεται κατά 50%».
4ο ΦΕΚ:

ΠΝΠ , 19-4-2012 (άρθρο 1 παρ.1), 40  δισεκατομμύρια: Το άρθρο 1 αναφέρει: Στην παράγραφο 1 του άρθρου 3 του ν. 3864/2010 οι λέξεις «Το κεφάλαιο του Ταμείου ανέρχεται  “στα ποσά των δέκα δισεκατομμυρίων (10.000.000.000) ευρώ” αντικαθίστανται με τις λέξεις “Το κεφάλαιο του Ταμείου ανέρχεται στο ποσό των πενήντα δισεκατομμυρίων (50.000.000.000) ευρώ” . Η συγκεκριμένη πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κυρώθηκε με τον Ν.4079   της  19- 9-2012 (άρθρο 1 παράγραφος 1), «κύρωση της ΠΝΠ με την οποία είχαν προστεθεί 40  δισεκατομμύρια στον Ν.3864 δηλαδή σύνολο 50 δισεκατομμύρια».

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2011 ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΛΛΑ 30 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΜΕ… ΤΑΧΥΤΑΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ!
Την ώρα που ο κ. Βενιζέλος ως υπουργός Οικονομικών έσφαζε τον λαό με μέτρα θανάτου, στις 21 Νοεμβρίου 2011 ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ζήτησε να δοθούν στις Τράπεζες επιπλέον 30 δις ευρώ! Μάλιστα, τόνιζε χαρακτηριστικά ότι αυτά γίνονται με ταχύτατες διαδικασίες! Σωστά κύριε Βενιζέλο, η σφαγή του κοσμάκη και ο πακτωλός χρημάτων προς τις Τράπεζες γίνονται με ταχύτατες διαδικασίες! Το σχετικό βίντεο έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο.
ΤΑ 140 ΔΙΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ…ELA!
Όχι, δεν πρόκειται για την τρομοκρατική οργάνωση «ΕΛΑ» αλλά για τον νέο μηχανισμό ο οποίος συστάθηκε στο “πί και φι” για να χρηματοδοτήσει τις ελληνικές Τράπεζες. Ο μηχανισμός παροχής έκτακτης ρευστότητας (Emergency Liquidity Assistance- ELA) αποτελεί ένα χρηματοοικονομικό «εργαλείο» που διαθέτουν όλες οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης. Στόχος της προσφυγής των εμπορικών τραπεζών στο ELA, είναι η άμεση άντληση κεφαλαίων ρευστότητας που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν από την ΕΚΤ ή από τις διεθνείς αγορές. Τα δάνεια των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ αυξήθηκαν στα τέλη του Ιουνίου 2011 στα 103 δισ. ευρώ. Ήταν το μέγιστο που μπορούσαν να αντλήσουν από την ΕΚΤ με επιτόκιο 0,75%. Κι έτσι δημιουργήθηκε ο ELA  ο οποίος δανειοδότησε τις Τράπεζες με 140 δις ευρώ!  Επισημαίνεται ότι από αυτόν τον θολό κατά τα άλλα οργανισμό χρήση έχει κάνει και η κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας προκειμένου να στηρίξει τις τράπεζές της. 
ΤΣΕΠΩΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΚΤΩΛΟ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΤΑ…ΕΦΑΓΑΝ! ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ!

ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ Ή ΚΛΑΙΜΕ;;; > “Δεν γνωρίζω κανένα λάθος του ΔΝΤ!” δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών


…την ώρα που η κυβέρνηση στο εσωτερικό “σκίζει τα ιμάτιά της” ότι θα εκμεταλλευτεί την ομολογία του ΔΝΤ για να διαπραγματευτεί με την Τρόικα!

Για ακόμα μία φορά αποκαλύπτεται το διπλό παιχνίδι που παίζει η κυβέρνηση και μερίδα των μέσων ενημέρωσης που την στηρίζουν, προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια της ανυποψίαστης κοινής γνώμης την ώρα που συνεχίζει “σαν καλός μαθητής” να επιδεικνύει στρατιωτική πειθαρχία στις εντολές των δανειστών μας. Δεν θα υπήρχε θέμα αν η κουβέντα που άνοιξε στην Ελλάδα σε σχέση με την παραδοχή του Ταμείου ότι υποεκτίμησε τις επιπτώσεις της σκληρής πολιτικής λιτότητας στην πραγματική οικονομία, περιοριζόταν μόνο σε δημοσιογραφικές αναλύσεις και δεν χρησιμοποιούνταν από το Μέγαρο Μαξίμου ως ακόμα ένα προπαγανδιστικό εφεύρημα για να πείσει τους πολίτες ότι έχει σκοπό- έστω και αργά- να διαπραγματευτεί με την Τρόικα.

Την ώρα που σειρά κυβερνητικών στελεχών αλλά και επικεφαλής των κομμάτων της συγκυβέρνησης, με πρόσφατο παράδειγμα τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη, ότι “η ομολογία του λάθους του ΔΝΤ θα αποτελέσει σύντομα ένα επιχείρημα στα χέρια της ελληνικής πλευράς” για να αλλάξει το μείγμα οικονομικής πολιτικής και πιθανότατα κάποιες παράμετροι του Μνημονίου, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας χθες από τις Βρυξέλλες κινήθηκε σε άλλη γραμμή… Παρά την προσπάθεια που έγινε λίγες ώρες μετά από τα γνωστά και μη εξαιρετέα “παπαγαλάκια” να σώσουν τον κ. Στουρνάρα από την γκάφα του, ήταν ήδη αργά. Πιο συγκεκριμένα, ένα 24ωρο μετά το Eurogroup στο οποίο η Ελλάδα έμεινε μετεξεταστέα με τους Ευρωπαίους να αναβάλλουν την καταβολή της δόσης των 2,8 δις ευρώ, το μιντιακό σύστημα Στουρνάρα έπεσε με τα μούτρα να πείσει την κοινή γνώμη ότι ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών έθεσε κατά την συνεδρίαση στους ομολόγους του το θέμα του λάθους του ΔΝΤ. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αφού όμως ομολόγησε ο Ολλανδός επικεφαλής του Eurogroup σε ερώτηση Έλληνα ανταποκριτή “η συζήτηση για τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές περιορίστηκε σε ένα γενικό θεωρητικό και ακαδημαϊκό επίπεδο”.

Παρόλα αυτά, το σύστημα Στουρνάρα την επόμενη μέρα επιχειρούσε να μας πείσει ότι αυτή η “γενική θεωρητική ακαδημαϊκή συζήτηση”- όπως την ονόμασε ο Πρόεδρος του Eurogroup- ήταν το δήθεν… αίτημα του Έλληνα ΥΠΟΙΚ να εξεταστεί το λάθος του ΔΝΤ. Εκτός όμως όλων αυτών, ο κ. Στουρνάρας, όπως μαθαίνουμε από καλά πληροφορημένη πηγή στις Βρυξέλλες, όχι μόνο δεν έθεσε το θέμα, αλλά σχεδόν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχει καν θέμα λάθους του ΔΝΤ! Κι αυτό γιατί κληθείς από τους δημσιογράφους να απαντήσει αν συμφωνεί με την άποψη ότι το ΔΝΤ ομολόγησε το λάθος του, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι “εγώ δεν έχω πει κάτι τέτοιο!”. Και συνέχισε λέγοντας: “εγώ προσωπικά δεν έχω εξάγει κανένα συμπέρασμα για την Ελλάδα από τα όσα γράφονται στην έκθεση του ΔΝΤ” αναφερόμενος στην επίμαχη έκθεση Μπλανσάρ για τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές.

Το ερώτημα είναι απλό: πώς ο κ. Στουρνάρας έθεσε το θέμα του λάθους του ΔΝΤ στους Ευρωπαίους- όπως διατείνεται η κυβερνητική πλευρά και οι πηγές του Υπουργείου Οικονομικών- την ώρα που ο ίδιος στις δηλώσεις δεν αποδέχεται την ύπαρξη του λάθους;

Ανεξαρτήτως πάντως του πώς προσπαθεί να “πουλήσουν” η κυβέρνηση και τα φίλα προσκείμενα σε αυτήν μέσα ενημέρωσης το θέμα στην ελληνική κοινή γνώμη, το βέβαιο είναι ότι όπως το ΔΝΤ έτσι και οι Βρυξέλλες δεν προτίθενται να ανοίξουν καμία συζήτηση για τυχόν “λάθη” στο ελληνικό πρόγραμμα τα οποία δεν αναγνωρίζουν προτιμώντας έτσι ότι λάθη έχουν γίνει, να τα χρεώνουν αποκλειστικά στην ελληνική πλευρά. Και αυτό κάποιοι το ονομάζουν “διαπραγμάτευση”…

Πηγή: newsbomb.gr

Η «ΓΡΑΦΟΜΗΧΑΝΗ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η «ΓΡΑΦΟΜΗΧΑΝΗ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Στο Σικάγο, την περίοδο της ποτοαπαγόρευσης, την εποχή της παντοδυναμίας των γκάνγκστερς, των ημερών του Αλ Καπόνε και του Τζων Ντίλλιγκερ, όπου οι αντίπαλες συμμορίες έλυναν τις διαφορές τους βίαια, όπου οι ληστείες τραπεζών είχαν καταντήσει ρουτίνα και βασίλευε ο τρόμος, έκανε την εμφάνισή του το υποπολυβόλο «ΤΟΜΣΟΝ». Αμέσως έγινε το αγαπημένο όπλο των κακοποιών και ιδιαίτερα των γκάνγκστερς, οι οποίοι χάρη στον πακτωλό χρημάτων που τους απέφερε το λαθρεμπόριο ποτών, μπορούσαν να εξασφαλίσουν άνετα τα ιλιγγιώδη ποσά που απαιτούνταν για την απόκτησή του. Το «ΤΟΜΣΟΝ» σύντομα απέκτησε τόσο στην αργκό της πόλης του Σικάγο, όσο και στις στήλες των εφημερίδων πολλά παρατσούκλια, όπως «ΤΟΜΜΥΓΚΑΝ» και «ΓΡΑΦΟΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟ», γιατί η  ιστορία της πόλης και τα αστυνομικά δελτία των εφημερίδων «γράφονταν» από τις σφαίρες του.
Στην σύγχρονη Ελλάδα, της πολύπλευρης κρίσης που αντιμετωπίζουμε, τα πράγματα δεν διαφέρουν και πολύ από το Σικάγο των πρώτων δεκαετιών του προηγούμενου αιώνα. Έξαρση της εγκληματικότητας με ταυτόχρονη εμφάνιση νέων εισαγόμενων μορφών της, αδιανόητων και πρωτόγνωρων για τα ελληνικά δεδομένα,  της πολιτικής βίας και επανεμφάνιση του φαντάσματος της τρομοκρατίας, συνθέτουν ένα τρομακτικό κοκτέιλ βίας και ανασφάλειας. Πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα τα παραπάνω διαδραματίζει ένα θρυλικό όπλο, το ΑΚ 47, γνωστότερο απλά ως «ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ», από το όνομα του δημιουργού του Μιχαήλ Καλάσνικοφ. Το «ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ» είναι η «ΓΡΑΦΟΜΗΧΑΝΗ» της Ελλάδας των ημερών μας. Τα αστυνομικά δελτία καθημερινά, γεμίζουν με ειδήσεις που «γράφονται» απ’ τις σφαίρες του. Νεαρά παιδιά, στο όνομα μιας συγκεχυμένης και νεφελώδους «ιδεολογίας» που, κατά την άποψή τους, θα «οδηγήσει» σε μια απροσδιόριστη και ουτοπική «επανάσταση», προσπαθούν να «γράψουν» τη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας, με τις σφαίρες του. Ανθρωποκτονίες, ακόμη και για λίγα ευρώ, με θύματα ακόμη και ανήμπορους ηλικιωμένους ανθρώπους, «γράφηκαν» και «γράφονται» δυστυχώς καθημερινά, από τις σφαίρες της «ΓΡΑΦΟΜΗΧΑΝΗΣ» της Ελλάδας. Ληστείες ακόμη και σε ψιλικατζίδικα, φέρουν την υπογραφή της «ΓΡΑΦΟΜΗΧΑΝΗΣ» της Ελλάδας. Και οι μόνοι που μπορούν να κάνουν αυτήν τη φονική «ΓΡΑΦΟΜΗΧΑΝΗ» να σταματήσει να «γράφει», είναι οι Έλληνες Αστυνομικοί, αρκεί η Πολιτεία να τους εξοπλίσει υλικά και θεσμικά, όπως συμβαίνει σε όλες της Αστυνομίες των ευνομούμενων χωρών, που δεν επιτρέπουν σε καμία «ΓΡΑΦΟΜΗΧΑΝΗ» εγκληματιών και τρομοκρατών, να γράψει την ιστορία τους.
Το άρθρο που διαβάζετε, δεν γράφηκε τυχαία σήμερα,14 Φεβρουαρίου του 2013. Σαν σήμερα το 1929, έλαβε χώρα ένα αιματηρό ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο Σικάγο, με ενορχηστρωτή τον Αλ Καπόνε, εναντίον του αντιπάλου του Μπαγκς Μοράν, που έμεινε γνωστό παγκοσμίως ως η «σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου». Ο απολογισμός του μακελειού ήταν επτά νεκροί, χτυπημένοι όλοι από υποπολυβόλα «ΤΟΜΣΟΝ». Αυτή ήταν η διασημότερη ιστορία που «γράφηκε» από τη «ΓΡΑΦΟΜΗΧΑΝΗ» του Σικάγο. Ας ελπίσουμε ότι δεν πρόκειται ποτέ να θυμάται ο κόσμος μια παρόμοια ιστορία γραμμένη από τη «ΓΡΑΦΟΜΗΧΑΝΗ» της Ελλάδας. 

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΡΙΜΠΟΤ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μετά το ξεπούλημα των ελληνικών μαρίνων στους Τούρκους, φαίνεται πως σειρά έχουν τώρα και τα ελληνικά σκάφη φεριμπότ που εκτελούν τις θαλάσσιες συγκοινωνίες στο Αιγαίο, σύμφωνα με δημοσίευμα του οικονομικού φύλου της τουρκικής εφημερίδας, Star. Η τουρκική εφημερίδα αφού αναφέρει το ξεπούλημα του ελληνικού δορυφόρου Helllas Sat, σε αραβικά συμφέροντα, επισημαίνει ότι τώρα σειρά έχουν τα ελληνικά φέριμποτ για τα οποία οι Τούρκοι έχουν ήδη εκδηλώσει το μεγάλο τους ενδιαφέρον, καθώς το πέρασμα τους σε τουρκικά χέρια είναι ένα ακόμη βήμα για την τουρκική διείσδυση και κυριαρχία στο Αιγαίο.
Η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές μεταξύ των Ελλήνων ιδιοκτητών των φεριμπότ και των Τούρκων επενδυτών και αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανακοινωθούν τα θετικά αποτελέσματα αυτών των επαφών. Αντιλαμβάνεται κανείς τι θα γίνει αν οι Τούρκοι καταφέρουν να αποκτήσουν τον έλεγχο των θαλάσσιων συγκοινωνιών στο Αιγαίο.

ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΚΟΖΑΝΗΣΣΕ ΤΡΕΙΣ ΓΙΑΦΚΕΣ
Ταυτοποιήθηκε γενετικό υλικό των ληστών του ΒελβεντούΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.defencenet.gr


Στοιχεία που συνδέουν τους τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες με συγκεκριμένες επιθέσεις αλλά και γιάφκες της οργάνωσης Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς προκύπτουν από τις αναλύσεις των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι τρεις συλληφθέντες όλο αυτό το διάστημα ήταν μαζί, κυκλοφορούσαν στα διαμερίσματα γιάφκες στο Βόλο, την Καλλιθέα και τον Κολωνό ενώ ο τοξοβόλος του Συντάγματος φέρεται να είναι το δεύτερο άτομο στη συμπλοκή της Πεύκης το Μάιο του 2011 κατά την οποία τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και συνελήφθη ο προφυλακισμένος για τους Πυρήνες Θεόφιλος Μαυρόπουλος.  Συγκεκριμένα, σε δείγματα γενετικού υλικού (D.N.A.), από τους συλληφθέντες για συμμετοχή στη ληστεία, της 1ης Φεβρουαρίου στο Βελβεντό Κοζάνης, προέκυψαν τα εξής:

Για τον Μιχαηλίδη Ιωάννη ταυτίζεται γενετικό υλικό που είχε ανιχνευτεί σε:

• πιστόλι, μάρκας GLOCK, που είχε κατασχεθεί από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, στην περιοχή της Πεύκης Αττικής, στο σημείο που είχε λάβει χώρα συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και δύο ενόπλων, κατά τη διάρκεια επιχείρησης αστυνομικού ελέγχου, στις 18-05-2011.  Όλα δείχνουν ότι ο 25χρονος ήταν ένα από τα δύο άτομα που αστυνομικοί προσπάθησαν να ελέγξουν τη στιγμή που τους είδαν να περιεργάζονται ένα παπάκι στην περιοχή της Πεύκης. Ακολούθησε συμπλοκή, τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, συνελήφθη ο ένας από τους δύο νεαρούς Θεόφιλος Μαυρόπουλος, ενώ ο άλλος πήρε το περιπολικό και εξαφανίστηκε. Στο πιστόλι μάρκας Glock που βρέθηκε στο σημείο, ανιχνεύτηκε γενετικό υλικό του τοξοβόλου.

• πειστήρια που κατασχέθηκαν μετά από έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας σε διαμέρισμα της οδού Διστόμου αρ. 87, στον Κολωνό Αττικής, το οποίο είχε ενοικιαστεί με πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας στις 05-12-2011

• πειστήρια που είχαν κατασχεθεί μετά από έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, σε διαμέρισμα της οδού Ελλησπόντου αρ. 53 στη Νέα Ιωνία Βόλου, στις 14-03-2011 και σε διαμέρισμα της οδού Σαπφούς αρ. 182 στην Καλλιθέα Αττικής.

Γενετικό υλικό του Πολίτη Δημητρίου ταυτίζεται με γενετικό υλικό που είχε ανιχνευτεί σε:

• καπέλο, το οποίο κατασχέθηκε ως πειστήριο σε κλεμμένο αυτοκίνητο, που είχαν χρησιμοποιήσει δράστες ένοπλης ληστείας, που έλαβε χώρα στις 28-11-2012 σε υποκατάστημα Τράπεζας στο Φιλώτα Φλώρινας

• σε πειστήρια που κατασχέθηκαν μετά από έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας σε διαμέρισμα της οδού Διστόμου αρ. 87, στον Κολωνό Αττικής, το οποίο είχε ενοικιαστεί με πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας στις 05-12-2011

Επιβεβαίωση για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο


Υπό άκρα μυστικότητα πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ η συνάντηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με τον βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης, Ερικ Ρούμπιν.    
Σε αυτή την μυστική και κομβικής σημασίας συνάντηση, συζητήθηκαν πολλά για τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, ωστόσο ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι ο κ. Ρούμπιν επέστησε την προσοχή του κ. Τσίπρα στους κινδύνους ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο.

«Εάν η Ελλάδα προχωρήσει κάποια στιγμή στο μέλλον μονομερώς στην ανακήρυξη
ΑΟΖ ή στην περίπτωση που καταθέσει συντεταγμένες και το σχετικό χάρτη με αυτές στον ΟΗΕ, τότε ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών είναι πολύ πιθανό» φέρεται να είπε επικαλούμενος μάλιστα και την ανησυχία των ΗΠΑ για την έξαρση του εθνικισμού στην περιοχή και τις πρόσφατες εξαγγελίες της Τουρκίας για έρευνες στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Η εν λόγω επειχειρηματολογία του κ. Ρούμπιν
αποτελεί πλήρη επιβεβαιώση προγενέστερου ρεπορτάζ του newpost σχετικά με ακραίους εθνικιστικούς κύκλους που επιχειρούν να βάλουν «φωτιά» στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας.

Όπως είχε γράψει το
newpost, oι υπηρεσίες πληροφοριών της Ελλάδας παρακολουθούν όλες τις κινήσεις της Τουρκίας, καθώς φοβούνται ενδεχόµενο ανάφλεξης εν όψει των κινήσεων για τα θαλάσσια δικαιώματα αλλά και τους σχεδιασμούς ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Αιγαίο. Με ψυχραιμία αλλά και µε ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθεί η Ελλάδα την κλιμάκωση της έντασης και ειδική ομάδα αναλύει τις πολιτικές δηλώσεις αλλά και τις κινήσεις της Τουρκίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες εβδομάδες το τουρκικό γενικό επιτελείο ανακοίνωσε μεγάλο αριθμό παραβιάσεων του τουρκικού εναέριου χώρου από ελληνικά αεροσκάφη!

H ελληνική πλευρά προσπαθεί, όπως είχε αναφέρει σε ρεπορτάζ του το newpost να εκτιμήσει μέχρι που είναι αποφασισμένοι να φτάσουν οι Τούρκοι την κλιμάκωση της έντασης ενόψει και της επίσκεψης του Αντώνη Σαμαρά και του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Άγκυρα στις 4 - 5 Μαρτίου για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας.

Υπάρχουν πολλές πληροφορίες ότι το σενάριο των Ιμίων έχουν ανασύρει από το συρτάρι ακραίοι εθνικιστικοί κύκλοι στην Τουρκία, με το Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι να είναι στους σχεδιασμούς. Η απάντηση των εθνικιστικών κύκλων στην Ελλάδα είναι εισηγήσεις που φτάνουν στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά για μονομερή ανακήρυξη της ΑΟΖ. Και όλα αυτά συμβαίνουν ενόψει της συνόδου του Ανώτατου Συμβουλίου συνεργασίας που θα συγκληθεί στην Άγκυρα στις 5 Μαρτίου με την παρουσία του έλληνα πρωθυπουργού.

Εθνικιστικοί πάντως θύλακες θεωρούν ότι έχουν βρει χώρο και εκμεταλλευόμενοι τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης επιθυμούν να επιβάλουν «εθνική» ατζέντα στα εδώ και δεκαετίες ελληνοτουρκικά προβλήματα.

Τι άλλο ειπώθηκε στη συνάντηση Τσίπρα- Ρούμπιν

Ο
Αλέξης Τσίπρας σε αυτή τη συνάντηση, που αποτελεί συνέχεια της πρώτης και η οποία είχε ήδη κανονιστεί στις ΗΠΑ, έθεσε εκ νέου προς εξέταση σημαντικά εθνικά ζητήματα, γεγονός που δείχνει σε αυτή η φάση το αμερικανικό ενδιαφέρον προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική που θα ακολουθήσει ως πιθανή κυβέρνηση. Παράλληλα, αναδεικνύει τη ζωηρή ανησυχία των Αμερικανών για την περιοχή, με τις ευρύτερες προεκτάσεις που διαγράφονται στο μέλλον.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντηση επανήλθε προς εξέταση η πρόταση για την αντιμετώπιση του προβλήματος του ελληνικού χρέους περί διαγραφής μέρους του χρέους και σύγκληση διεθνούς διάσκεψης κατά τα πρότυπα αυτής του Λονδίνου το 1953.

Οι Αμερικανοί συνομιλητές, που βεβαίως δεν χαίρονται με την αύξηση της γερμανικής επιρροής στον ευρωπαϊκό Νότο, επιφυλάχθηκαν, ακούγοντας ξανά τον Αλέξη Τσίπρα να επαναφέρει την πρόταση, κυρίως διότι διατηρούν αμφιβολίες σχετικά με το κατά πόσον θα ήταν εφικτή μια τέτοια διάσκεψη. Από τους επιτελείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον Αλέξη Τσίπρα τέθηκε ακόμη το θέμα της αμυντικής θωράκισης της χώρας, με τους Αμερικανούς να προτείνουν, μεταξύ άλλων, ως εναλλακτική λύση την παραχώρηση μαχητικών αεροσκαφών F-15, προτάσσοντας ως επιχείρημα ότι η τουρκική αεροπορία δεν διαθέτει αυτό τον τύπο μαχητικών.


newpost  

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ 30ΧΡΟΝΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΙΣΘΜΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥΑυτοκτόνησε 30χρονη ειδική φρουρός από την ΤρίποληΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.arcadiaportal.gr


Τέλος στη ζωή της αποφάσισε να βάλει μία τριαντάχρονη κοπέλα - ειδική φρουρός - με καταγωγή από την Τρίπολη. Η κοπέλα έπεσε από τον Ισθμό της Κορίνθου και βρέθηκε σήμερα το πρωί γύρω στις 11 από άντρες του Λιμεναρχείου Κορίνθου.

Πακιστανός ληστής και βιαστής συνελήφθη στο Λασήθι


Πακιστανός ληστής και επίδοξος βιαστής συνελήφθη από την αστυνομία στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου. Μάλιστα ένα από τα θύματα που επιχείρησε να βιάσει ήταν ανήλικη!
Ο 21χρονος δράστης πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά σε μια 16χρονη κοπέλα, την ακινητοποίησε με τη χρήση βίας και ασέλγησε πάνω της χωρίς να ολοκληρώσει το βιασμό! Και ενώ το ανήλικο κορίτσι είχε υποστεί σοκ, έφυγε αναζητώντας τον επόμενο στόχο του, που ήταν μια 34χρονη γυναίκα στην οποία έκανε ακριβώς τα ίδια, με τη διαφορά ότι της προκάλεσε σωματικές βλάβες και της άρπαξε το κινητό της!
Τα δυο θύματα έσπευσαν στο αστυνομικό τμήμα ενώ η 34χρονη βρήκε μια ομάδα της ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για να συλληφθεί λίγο μετά ο 21χρονος, όπου πάνω του βρέθηκε και το κλεμμένο κινητό. Οδηγήθηκε εν συνεχεία στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Η «ΓΡΑΦΟΜΗΧΑΝΗ» ΤΟΥ ΑΛ ΚΑΠΟΝΕ


Η «ΓΡΑΦΟΜΗΧΑΝΗ» ΤΟΥ ΑΛ ΚΑΠΟΝΕΣτο Αστυνομικό Τμήμα του Σικάγο (Chicago Police Department), μιας από τις πιο παλιές Αστυνομικές Υπηρεσίες του Κόσμου, που ιδρύθηκε το 1837, στον χώρο φύλαξης των πολυάριθμων κατασχεθέντων αντικειμένων από εγκληματικές πράξεις, περίοπτη θέση κατέχει το υποπολυβόλο «ΤΟΜΣΟΝ» του Αλ Καπόνε, του διαβόητου γκανγκστερ, που σημάδεψε αναξίτηλα την ιστορία της πόλης, με τις εγκληματικές του δραστηριότητες.
Σας παραθέτω δυο μοναδικές φωτογραφίες της φονικής «γραφομηχανής» του Σικάγο, που ανήκε στον ίδιο τον Αλ Καπόνε. Ακόμα και σήμερα θεωρείται ως το πλέον «πολύτιμο» από τα κατασχεθέντα αντικείμενα στο Αστυνομικό Τμήμα του Σικάγο, αλλά και ένα από τα αδιάψευστα τεκμήρια για τους Αστυνομικούς που υπηρέτησαν και υπηρετούν σ’ αυτό, για το αξιόμαχο και την αποτελεσματικότητά τους. 

Σε φιάσκο εξελίσσεται η υπόθεση της μονής Βατοπαιδίου. Ακόμη μια δικαίωση για το μοναστήρι


Του Γιώργου Θεοχάρη
Κατέρρευσε το μεγαλύτερο μέρος των κατηγοριών!
Στο αρχείο μπήκε σήμερα άλλη μία σοβαρή κατηγορία για τις υποτιθέμενες off shore εταιρίες καθώς ο εισαγγελέας έκρινε ότι δεν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις.Η υπόθεση της δικογραφίας είχε σχηματιστεί για τα δάνεια της Μarfin Βank, συμφερόντων του Ανδρέα Βγενόπουλου, προς την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.
Ο εισαγγελέας Εφετών Ι. Μωραϊτάκης για την παραπάνω υπόθεση απεφάνθη: «Δεν ευσταθούν οι κατηγορίες και δεν υπάρχουν ενδείξεις διάπραξης αδικημάτων».


Τι καταλαβαίνει κανείς από τις αποκαλυπτικές εξελίξεις; Ότι ήταν μία υπόθεση, ένα ανύπαρκτο σκάνδαλο που φαίνεται να στηρίζονταν σε πολιτικές σκοπιμότητες, κατασυκοφαντώντας την ιστορική Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και σπιλώνοντας την προσωπικότητα του ηγουμένου Εφραίμ με στόχο την ηθική και οικονομική εξόντωση τους, όπως εξ αρχής, είχε υπογραμμίσει το ‘‘Αγιορείτικο Βήμα”. . Αλλά όπως λέει και ο λαός, το ψέμα έχει κοντά πόδια…
Οι στημένες κατηγορίες πέφτουν σαν χάρτινος πύργος….
-Αθώωση από τον Άρειο Πάγο για τις κατηγορίες περί διαρροών στο αποτέλεσμα της δίκης της Κομοτηνής όπου ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος είχαν κατηγοηθεί ότι πληροφορήθηκαν τις νομικές διεργασίες, με συνέπεια την ακυρότητα της διαδικασίας, λόγω παραβίασης υπερασπιστικών δικαιωμάτων.
-Σε συκοφαντία προέκυψε και όσα καταλόγισαν στον μοναχό Αρσένιο περί άσχημης συμπεριφοράς απέναντι σε τρίτους.
-Συκοφαντικές προέκυψαν και οι κατηγορίες για τα δάση,τις δασικές εκτάσεις και τους αρχαιολογικούς χώρους που υποτίθεται ότι μεταβιβάζονταν στη Μονή Βατοπαιδίου.
-Συκοφαντίες πρόεκυψαν και για όσα ειπώθηκαν περί της κυριότητας της Λίμνης Βιστωνίδα.
Όπως είπε και προ διμήνου ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης,’’Εγώ έδωσα την κυριότητα της Λίμνης Βιστωνίδα στη Μονή Βατοπαιδίου το 1951’’. Τότε ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός οικονομικών του ελληνικού κράτους.

Η απάντηση του Ανδρέα Βγενόπουλου και οι συκοφαντίες για το μοναστήρι
Μετά από τρία ολόκληρα χρόνια ο εισαγγελέας κατέληξε ότι δεν ευσταθούν οι κατηγορίες και δεν υπάρχουν ενδείξεις διάπραξης αδικημάτων, ούτε στοιχειοθετούνται κατηγορίες για τις υποθέσεις που αφορούσαν τη συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της MIG, της πιθανής χειραγώγησης της μετοχής της εταιρείας ΟΤΕ και πιθανής χειραγώγησης της μετοχής της εταιρείας VIVARΤIA.
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος δήλωσε: «Η λασπολογία και η συκοφαντία μπορούν να έχουν κάποια αποτελέσματα σε ένα τμήμα της κοινωνίας που υιοθετεί το τεκμήριο ενοχής αντί, όπως θα έπρεπε, του τεκμηρίου αθωότητας».
Ο κ. Βγενόπουλος τονίζει ότι οι τελικές αποφάσεις των δικαστικών αρχών αποκαθιστούν τη δικαιοσύνη και θέτουν τους πραγματικούς ενόχους-συκοφάντες ενώπιον των ευθυνών τους. «Απομένει βέβαια η πικρία της ταλαιπωρίας των διαδικασιών και της, έστω και μερικής, αμφισβήτησης μέχρι την ολοκλήρωσή τους, όμως και αυτή η πικρία θα μετριασθεί τελικά με την τιμωρία των ενόχων-συκοφαντών» καταλήγει.
Οπότε τι έγινε;
agioritikovima.gr

ΜΟΝΑΔΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ "Λ"Mονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών ΛΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.pentapostagma.gr


ΜΥΚ: Ένα αληθινό περιστατικό της δράσης της μονάδας υποβρυχίων καταστροφών

Άφησαν πίσω τους μόνο τον θάνατο

Η ιστορία που ακολουθεί, είναι πέρα ως πέρα αληθινή αλλά δεν είναι δυνατό να διασταυρωθεί λόγω του υψίστου βαθμού απορρήτου που υπήρξε και της δράσης που ανέλαβε μία Ελληνική ομάδα. Η όλη επιχείρηση έγινε «προς παραδειγματισμό» και μέχρι σήμερα αυτοί που τότε είχαν πάρει το μήνυμα, εξακολουθούν να είναι πολύ προσεκτικοί απέναντι στη χώρα μας.

Η ιστορία μου μεταφέρθηκε από αγιορίτη μοναχό, στον οποίο εξιστορήθηκε από έναν από τους πρωταγωνιστές της και ο οποίος ζήτησε ολιγοήμερη άδεια προκειμένου να ηρεμήσει μετά από αυτά που για την πατρίδα του έκανε.

Η ιστορία ξεκινάει κάπου στο 1993, όταν βρέθηκε νεκρός λιμενικός στην περιοχή της Ηπείρου. Τον είχαν σκοτώσει Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών, επειδή προφανώς «έπεσε επάνω» τους κατά την μεταφορά ναρκωτικών στη χώρα μας. Η είδηση μεταδόθηκε από όλα τα δελτία ειδήσεων και από όλα τα ΜΜΕ. Η δράση των συμμοριών Αλβανών που εμπορεύονταν τον λευκό θάνατο είχε αυξηθεί το τελευταίο διάστημα πριν την δολοφονία του άτυχου λιμενικού και η ίδια η εκτέλεσή του (περί εκτελέσεως επρόκειτο) έδειχνε πως οι Αλβανοί λαθρέμποροι είχαν αποθρασυνθεί.

Η αρμόδια Υπηρεσία Πληροφοριών είχε ήδη συλλέξει όλες τις πληροφορίες για μία συγκεκριμένη ομάδα, που δραστηριοποιούνταν στο Ιόνιο και που είχε αρκετά μέλη, περίπου 70, που ασχολούνταν με την μεταφορά και την ασφάλεια των ναρκωτικών προς τη χώρα μας. Ήδη ήταν γνωστός ο χώρος που χρησιμοποιούσαν ως έδρα της «επιχείρησής» τους και δεν ήταν άλλος από ένα παραλιακό ξενοδοχείο στην Αλβανία, που μέχρι πριν λίγα χρόνια χρησιμοποιούνταν από τα μέλη του κόμματος του Χότζα για να πραγματοποιούν τις διακοπές τους. Το ξενοδοχείο βρισκόταν απέναντι από την Κέρκυρα κι έτσι θα ήταν πολύ εύκολο να πλησιάσει κανείς σε αυτό αλλά και να διαφύγει πάρα πολύ γρήγορα.

Το ίδιο βράδυ, του θανάτου του λιμενικού, μία επίλεκτη ομάδα, αποτελούμενη από 5 άνδρες, με μία εξωλέμβιο έφυγε από την Κέρκυρα για να «επισκεφθεί» τους Αλβανούς εμπόρους ναρκωτικών, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Μισή ώρα αργότερα, αθόρυβα τέσσερις άνδρες της ομάδας έβγαιναν μέσα από την θάλασσα στην παραλία του ξενοδοχείου, ενώ ο πέμπτος είχε βρει ένα σημείο όπου έκρυψε την εξωλέμβιο και σύμφωνα με το σχέδιο πήρε την κατάλληλη θέση για υποστήριξη των υπολοίπων κατά την έξοδό τους.

Με πλήρη εξοπλισμό και με διόπτρες νυχτερινής όρασης και οι πέντε «εισβολείς» κινιόντουσαν μέσα στο απόλυτο σκοτάδι βλέποντας τα πάντα, ενώ δεν τους έβλεπε κανείς. Οι σιγαστήρες στα μικρά ταχυβόλα που επέλεξαν, ιδανικά για δράση σε μικρούς χώρους και για μικρές αποστάσεις, σε λίγο άρχισαν να ακούγονται ελαφριά μέσα στη νύχτα. Οι κάμερες που είχαν ενσωματωμένες στο δεξιό μέρος του κεφαλιού τους, κατέγραφαν όλα τα «περιστατικά». Ανέβηκαν γρήγορα την ανηφόρα από την παραλία μέχρι το κεντρικό κτίριο του ξενοδοχείου, χωρίς να υπάρξει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα. Η είσοδός τους έγινε με πλήρη αλληλοκάλυψη και μετά από λίγα λεπτά βγήκαν και άρχισαν να κατηφορίζουν προς την παραλία, αλληλοκαλυπτόμενοι. Δεν είχε ακουστεί ούτε ένας κανονικός πυροβολισμός. Δεν πρόλαβε κανείς από τους «ενοίκους» του ξενοδοχείου-γιάφκα να καταλάβει τι ακριβώς έγινε. Πολύ γρήγορα, ο πέμπτος της ομάδας άρχισε να τους καλύπτει με πυρά εξ αποστάσεως, προκειμένου να δημιουργήσει περισσότερη σύγχυση. Στην διόπτρα του όμως δεν έβλεπε κανέναν. Δεν βγήκε κανείς έξω…

Η ομάδα των τεσσάρων ανδρών μετακινήθηκε πολύ γρήγορα προς την εξωλέμβιο. Όλοι τους συναντήθηκαν, μετρήθηκαν γρήγορα και ξεκίνησαν. Θα μπορούσαν να το χαρακτηρίσουν, «βραδιά εκπαίδευσης», αλλά δεν ήταν... Αυτό το γνώριζαν ήδη περισσότεροι από 50 Αλβανοί κακοποιοί που δεν είδαν τον ήλιο να ανατέλλει την επομένη ημέρα…

«Η πραγματογνωμοσύνη “μίλησε” και δείχνει Παπακωνσταντίνου», λένε μέλη της προανακριτικής


«Η πραγματογνωμοσύνη “μίλησε” και δείχνει Παπακωνσταντίνου». Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν μέλη της προανακριτικής επιτροπής τα οποία, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, συμπληρώνουν ότι τα νέα στοιχεία δρομολογούν σημαντικές εξελίξεις.

Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος της επιτροπής Χρηστος Μαρκογιαννάκης επιθυμεί να υπάρχει «πλήρης και αδιαμφισβήτητη τεκμηρίωση» γι αυτό και έχει δρομολογήσει να καταθέσουν άμεσα οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που ερεύνησαν το USB.

Η κατάθεσή τους αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη ενώ τα βασικά συμπεράσματα που θα κληθούν να επιβεβαιώσουν συνοψίζονται σε:

- «ο Παπακωνσταντίνου αντέγραψε το CD σε USB τα μεσάνυχτα της 30ης Σεπτεμβρίου 2010, λίγες ώρες μετά την παραλαβή του από τις γαλλικές αρχές. Από την 30η Σεπτεμβρίου και μετά το αρχείο φαίνεται να ανοίγεται από άλλους 3 χρήστες – υπολογιστές εκτός αυτού που θεωρείται ότι ανήκει στον πρώην υπουργό Οικονομικών. Όμως, και οι τρείς χρήστες φαίνεται να διαβάζουν απλά τα αρχεία και να μην τα επεξεργάζονται. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι 3 χρήστες φέρονται να διαβάζουν 2.059 αρχεία και όχι 2.062 που περιελάμβανε το αρχικό CD»!

Πέραν αυτών, η πλειοψηφία της επιτροπής καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πλέον ο κατάλογος μαρτύρων πρέπει να περιοριστεί στους πολύ στενούς συνεργάτες του κ. Παπακωνσταντίνου καθώς και σε εκείνα τα πρόσωπα που εμφανίζουν μεγάλες καταθέσεις όπως η κυρία Μαρία Παντελή. Ορισμένοι δε σημειώνουν ότι «ο πρώην υπουργός πρέπει να έρθει άμεσα στην επιτροπή και να απαντήσει πότε αντέγραψε το CD σε USB και σε ποιους το έδωσε να το επεξεργαστούν;» και προσθέτουν ότι «οι απαντήσεις του υπουργού θα συγκριθούν με την πραγματογνωμοσύνη και ο καθένας θα βγάλει τα συμπεράσματά του».

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι, η επιτροπή αποφάσισε να αναβάλει την εξέταση του κ. Χρήστου Αθανασίου, στελέχους του ΣΔΟΕ που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα και να επικεντρωθεί στα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης καθώς και σε διάφορα άλλα διαδικαστικά θέματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μαρκογιαννάκης θα εισηγηθεί να αυξηθούν οι ρυθμοί της προανακριτικής και θα προτείνει να γίνονται συνεδριάσεις και τις Δευτέρες. Επίσης, θα εξηγήσει ότι είναι απαραίτητο να εξεταστεί η κυρία Μαρία Παντελή που εμφανίζεται ως διαχειρίστρια του λογαριασμού των 550 εκατομμυρίων δολαρίων ακόμα και αν χρειαστεί να πάει η επιτροπή στην Γαλλία και να της αποσπάσει κατάθεση.

Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ "ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΣ" ΤΗΣ ΦΟΛΚΣΒΑΓΚΕΝΗ ιστορία του «Σκαραβαίου»

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.sansimera.grΗ ιστορία του Σκαραβαίου ταυτίζεται με αυτή της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen κι αρχίζει κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1930, στη Ναζιστική Γερμανία. Η ιδέα για τη δημιουργία του ανήκει στον Αδόλφο Χίτλερ, ο οποίος οραματίστηκε ένα φθηνό αυτοκίνητο, που θα μπορούσε να το αποκτήσει σχεδόν ο καθένας με τις οικονομίες του.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΒΟΜΒΑ! Υποκλοπές, Δεκεμβριανά, Σχέδιο Πυθία, συγχωνεύονται σε μία έρευνα!


Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑΝΟΥΣ.

Η τρανταχτή απόδειξη των όσων αποκαλύπτουμε εδώ και 4 χρόνια, με την βούλα της δικαιοσύνης.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών, το παρασκήνιο των “Δεκεμβριανών¨ του 2008 και το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή, συγχωνεύονται σε κοινή έρευνα από την Ελληνική δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη βλέπει τα ίδια ξένα κέντρα πίσω και από τις τρεις υποθέσεις, σ’ ένα ενιαίο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας.

Οι πολύμηνες ανακρίσεις και έρευνες έχουν φέρει σοβαρά αποτελέσματα για να υπάρξει αυτή η εξέλιξη που θα κλονίσει την πολιτική, την επιχειρηματική αλλά και την κοινωνική πραγματικότητα όπως έχει διαμορφωθεί.

Από την υπερήφανη πολιτική των αγωγών, όπου οι ισχυρότεροι ηγέτες του πλανήτη “συνωστίζονταν” στην Ελλάδα, φτάσαμε να σερνόμαστε πίσω από τριτοκλασάτους υπαλλήλους, έρμαια στο άρμα του ΔΝΤ. Αυτό δεν ήταν ούτε “τυχαίο”, ούτε αποτέλεσμα της “παγκόσμιας κρίσης” όπως αρέσκονται να αμπελοφιλοσοφούν θεωρητικά παπαγαλάκια που δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο στην ζωή τους. Είναι σχέδιο που υλοποιήθηκε με προσοχή και πρωτοφανή σκληρότητα. Περιττεύει να πούμε πως τα περί “συνωμοσιολογίας” που αναμασούν σαν καραμέλα οι αχυράνθρωποι (ή συνένοχοι) της Ελληνικής τραγωδίας, πρέπει τώρα να τα απευθύνουν στην ίδια την δικαιοσύνη.

Το να αμφισβητείς εάν υπάρχει σχέδιο πίσω από την μεγαλύτερη ληστεία της νεώτερης ιστορίας, είναι σα να αρνείσαι ότι η Γη περιστρέφεται. Περαστικά τους.

Σε λίγο, περισσότερα.

olympia

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟΤΕ;

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.defencenet.grΗ αλυσίδα των δραματικών γεγονότων από το το 2004, όταν ο Κ.Καραμανλής ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας  μέχρι την διάλυση της έννομης τάξης τον Δεκέμβριο του 2008 πλέον αποτελούν μια ενιαία προς διερεύνηση ποινική υπόθεση από την ελληνική δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα θα ερευνηθούν τα γεγονότα  από το 2004 όταν η μισή κυβέρνηση της εποχής μαζί με τον ίδιο τον πρωθυπουργό έπεφταν θύματα υποκλοπών πρακτόρων που αποδεδειγμένα έδρευαν στην αμερικανινή πρεσβεία (να υποθέσουμε ότι ήταν Αμερικανοί και ότι οι ΗΠΑ δεν φιλοξενούς στην πρεσβεία τους πράκτορες από άλλες χώρες που παρακολουθούν τα τηλέφωνα των πολιτικών μιας άλλης χώρας), μέχρι τη απόπειρα δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή τον χειμώνα του 2008 και τα τραγικά γεγονότα στα "Δεκεμβριανά" της ίδιας χρονιάς, είναι "συγκοινωνούντα δοχεία"!

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι παράλληλες εισαγγελικές έρευνες και πλέον οι τρεις υποθέσεις ενοποιούνται ως προς την αναζήτηση των υπευθύνων. Και να κρίνουμε ότι στην περίπτωση των υποκλοπών οι υπεύθυνοι (Αμερικανοί πράκτορες) έχουν εντοπιστεί και πρόκειται να αναζητηθούν με διεθνές ένταλμα σύλλησης, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά

ΟΒΑΡΑ ΚΡΑΤΗ-ΜΕΡΟΣ 2ο... 19 Φεβρουαρίου 1978: Η ξεχασμένη "θερμή" κρίση μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου


Μια άγνωστη και ξεχασμένη "θερμή" κρίση του Φεβρουρίου του 1978 μεταξύ της Κύπρου και της Αιγύπτου έρχετα στην επιφάνεια μετά το επεισόδιο στο αεροδρόμιιο της Αιγύπτου και το χαστούκι της Αιγύπτιας πρέσβειρας σε αστυνομικό.
Μια "θερμή" κρίση η οποία πιθανόν μέχρι σήμερα δεν έχει μελετηθεί αρκούντως σε ότι αφορά τον μηχανισμό κλιμάκωσής της και τα τραγικά αποτελέσματα που είχε και κατέδειξε και πάλι ότι η ακρωτηριασμένη Κύπρος μπορούσε να δράσιε ως σοβαρό και ανεξάρτητο κράτος.
Στις 18 Φεβρουρίου 1978, στο ξενοδοχείο «Χίλτον» της Λευκωσίας, η οποία μετρούσε πληγές από την εσβολή, μόλις τρισήμιση χρόνια πριν, φιλοξενείτο η σύνοδος του Κινήματος Αφροασιατικής Αλληλεγγύης, αντιπρόεδρος του οποίου ήταν ο αρχηγός του σοσιαλιστικού κομματος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης.
Στις 11:20 το πρωί δύο ένοπλοι Άραβες, ο 28χρονος Ιορδανός Σαρί Μοχάμ Κατάρ και ο 26χρονος Κουβεϊτιανός Ζαγιέτ Άλι, μπήκαν στην αφύλακτη αίθουσα της συνεδρίασης και δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον αιγύπτιο γενικό γραμματέα της Κίνησης, Γιουσέφ ελ Σεμπάι, προσωπικό φίλο του Πρόεδρου της Αιγύπτου Ανουάρ Ελ Σαντάτ σε μία κίνηση που είχε στόχο να καταδείξει την αντίθεση των "σκληρών" Αράβων στις συμφωνίες του Καμπ Ντέϊβιντ το 1976 μεταξύ της Αιγύπτου και του Ισραήλ με τις ευλογίες των ΗΠΑ.
Αμέσως μετά, οι δύο οπλοφόροι συνέλαβαν αρκετούς από τους συνέδρους (ανάμεσά τους και τον Βάσο Λυσσαρίδη), τους έθεσαν υπό ομηρία και απαίτησαν από την κυπριακή κυβέρνηση να τους εξασφαλίσει αεροπλάνο για το εξωτερικό.

ΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»

KEERFA
Την είδηση της θρασύδειλης διπλής βομβιστικής επίθεσης κατά των γραφείων της Χρυσής Αυγής σε Λάρισα και Πειραιά, παρέθεσε η ηλεκτρονική έκδοση της γνωστής και ως «αγαπημένης των τρομοκρατών» (για λόγους ευνόητους…) Ελευθεροτυπίας:
Γκαζάκια σε γραφεία της Χρυσής Αυγής σε Πειραιά και Λάρισα
Οργάνωση φέρεται να αναλαμβάνει την ευθύνη

Η ΠΑΤΡΙΣ και η ΚΡΙΣΗΘεωρώ πως είναι μεγάλη τιμή και μνημόνευση με αυτό το άρθρο μου να εκθέσω μια πολύ επίκαιρη για τα σημερινά τεκταινόμενα της Πατρίδας μας ομιλία ενός αξιόλογου Ιεράρχη και άνδρα (που πιστεύω ακράδαντα πως υπάρχουν πολλοί και σήμερα) με πραγματική πίστη τόσο στην Πατρίδα όσο και στην Πίστη των πατέρων μας του Μακαριστού Μητροπολίτη Αυγουστίνου Καντιώτη

Χιλιάδες φορές ακούστηκε η λέξη ΠΑΤΡΙΣ, και ΠΑΤΡΙΣ και ΠΑΤΡΙΣ και ΠΑΤΡΙΣ……. Παλαιότερα στα ατομικά βιβλιάρια των στρατιωτών έγραφε ΜΗΤΡΟΣ και ΠΑΤΡΟΣ και ΑΠΑΝΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ τιμιότερον εστί η ΠΑΤΡΙΣ.
Και μάλιστα η ΠΑΤΡΙΣ που ονομάζεται Ελλάς.

Αλήθεια πόσο στοιχίζει αυτή η πατρίδα; Όχι σε λέξεις όχι σε ευρωπαϊσμό, όχι σε λόγια κούφια, όχι σε θεωρίες, Αλλά σε ΘΥΣΙΕΣ. Έλα λοιπόν να σε ζυγίσω να δούμε εάν είσαι Πατριώτης, εάν αγαπάς την Πατρίδα.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΛΗΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΞΟΣ ΒΙΑΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

PAKISTAN
Μπορεί ο… Μιούζνιεκ, τα κόμματα της αριστεράς (και της… προόδου), τα καθεστωτικά ΜΜΕ, οι αδηφάγες ΜΚΟ και λοιπές… αντιρατσιστικές δυνάμεις να ουρλιάζουν καθημερινά για τη… ρατσιστική βία της Χρυσής Αυγής, αλλά άλλα, ακριβώς αντίθετα, μας λέει το αστυνομικό δελτίο.
Τη νύχτα της Τετάρτης, λοιπόν, στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, συνελήφθη ένας 21χρονος «κατατρεγμένος οικονομικός μετανάστης» από το Πακιστάν, για δύο απόπειρες βιασμού εις βάρος ανυπεράσπιστων Ελληνίδων και μια ληστεία.

Γιατί η GREENPEACE παραμένει σιωπηλή στα CHEMTRAILS, HAARP κλπ;;; Μήπως αποτελεί κι αυτή ένα πιόνι του συστήματος;;; ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/greenpeace-chemtrails-haarp.html#ixzz2Krmc6hd3


Oι προβληματισμένοι πολίτες ζητάνε δράση από την Greenpeace
Όταν ο Wer­ner Alt­ni­ckel παρουσίασε τα θέματα «χημικές ουρές» και “HAARP” στην Green­peace, υποβάλλοντας πολυάριθμα ντοκουμέντα για περαιτέρω έρευνα, του ειπώθηκε το 2005 ότι «αυτά τα ζητήματα δεν είναι συμβατά με τους σκοπούς της Greenpeace.”


Προβάλοντας ένα πανό 16 τετραγωνικών μέτρων με την επιγραφή “Γιατί η Green­peace δεν κάνει τίποτα για τις οβίδες και τις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου, για το HAARP, για τις χημικές ουρές;
Κάλεσμα για δράση” με πλακάτ και άλλα συνθήματα, (βλέπε φωτογραφία) ο βετεράνος ακτιβιστής chem­trails Wer­ner Alt­ni­ckel, μαζί με στρατευμένους συναγωνιστές από την πρωτοβουλία πολιτών “Sau­be­rer Him­mel” (Καθαρός Ουρανός) (www.sau­be­rer-him­mel.de) έστησαν διαδήλωση έξω από τα γραφεία αυτής της οικολογικής οργάνωσης στο Αμβούργο, ζητώντας δραση από την Greenpeace.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ

NGMIX
Όπως είναι γνωστό, προ ημερών, ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις που δίνει (διότι τα πορνοκάναλα δεν τον καλούν, για ευνόητους λόγους…), στο κανάλι Contra, κατήγγειλε δημοσίως ότι παρακρατικοί κύκλοι ενδεχομένως να επιχειρήσουν προβοκάτσια εντός του τρέχοντος μηνός, εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ για να την χρεώσουν στην Χρυσή Αυγή και να προκαλέσουν ανωμαλία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να ζητήσει τη διερεύνηση των καταγγελιών και να επιστήσει την προσοχή στα στελέχη του, κατήγγειλε επισήμως ότι ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής τους… απειλεί!!!
Μάλιστα, οι… σουρεκλεμέδες του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιορίστηκαν μόνο σε καταγέλαστες ανακοινώσεις, αλλά έκαναν και… διάβημα διαμαρτυρίας προς τον υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ. Ιδού τι γράφει σχετικά η ιστοσελίδα του ροζ συνονθυλεύματος:
«Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης με θέμα τις δηλώσεις Μιχαλολιάκου.
Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενη από τον Δημήτρη Τσουκαλά, βουλευτή Επικρατείας, υπεύθυνο του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, και τον Κώστα Μαρματάκη μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδια.

e-Pontos Με σεβασμό στην Ιστορία και την Παράδοση...


To e-Pontos.gr στην προσπάθεια του να στηρίξει κάθε έκδοση που αφορά την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Ποντιακού Ελληνισμού, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ποντιακών Μελετώνδιαθέτει όλες τις εκδόσεις, με τους "Τόμους και τα Παραρτήματα του Αρχείου του Πόντου", με έκπτωση 20% επί των τιμών διάθεσης των εκδόσεων.

Επ΄αυτοφώρω ο διοικητής του τμήματος ασφαλείας. Τα «έπαιρνε» απο Πακιστανό. ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/blog-post_14.html#ixzz2KrmFO4JW

Άνδρες του τμήματος εσωτερικών υποθέσεων συνέλαβαν επ' αυτοφώρω τον διοικητή του τμήματος ασφαλείας Αιγάλεω να χρηματίζεται. Από Πακιστανό, ιδιοκτήτη καταστήματος, ώστε να μην τον καταγγείλει για υγειονομικές παραβάσεις. Ο συλληφθείς μαζί με έναν απόστρατο αξιωματικό κι έναν Πακιστανό, εκβίαζαν καταστηματάρχες αλλοδαπούς. Χρηματίζονταν για να μην καταγγέλλει υγειονομικές παραβάσεις. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν μετά από καταγγελία Πακιστανού. Του είχε ζητήσει 1.000 ευρώ, ο Πακιστανός του έδωσε 400 ευρώ, του είπε "τα υπόλοιπα αύριο" και στη συνέχεια πήγε στην αστυνομία. 

enikos.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΑΛΒΑΝΟΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ (ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΦΟΝΟΥ) ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

SILLIPSI
Εξιχνιάστηκε ληστεία –παραλίγο μετά φόνου- ενός 47χρονου Έλληνα, που έγινε τον Δεκέμβριο του 2012, στην Λακωνία.
Πιο συγκεκριμένα, το θύμα δέχτηκε την ληστρική επίθεση στο 6ο χιλιόμετρο της οδού Σπάρτης-Γυθείου, μέσα στο αυτοκίνητό του. Ο δράστης τον κτύπησε πολλές φορές στο κεφάλι με μεταλλικό αντικείμενο, κι αφού τον λήστεψε πήρε και το αυτοκίνητό του κι εξαφανίστηκε, πετώντας τον στο δρόμο. Το θύμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο από διερχόμενους οδηγού

Κανένα έλεος - «Κόβουν» τα φάρμακα από τους έχοντες σοβαρές ασθένειες ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/blog-post_5704.html#ixzz2KrloQRVV


Προφανώς το να έχεις σοβαρή πάθηση στο άμεσο μέλλον θα αποτελεί ποινικό αδίκημα, αφου οι άνθρωποι αυτοί θα στερηθούν τα φάρμακά τους πολύ σύντομα, και θα πρέπει να πληρώνουν για αυτά από μισθούς και συντάξεις που είτε δεν έχουν, αλλά και αν έχουν δεν φτάνουν ούτε για "χαρτζηλίκι".
«Μαχαίρι» στη λίστα των φαρμάκων για σοβαρές παθήσεις, τα οποία καλύπτονταν αποκλειστικά από τα Ασφαλιστικά Ταμεία χωρίς καμία συμμετοχή από τους ασφαλισμένους, βάζει το υπουργείο Υγείας. Τα ακριβά φάρμακα περικόπτονται σε 230 από 900 που ήταν, με συνέπεια να επιβαρύνεται ο ασθενής για την αγορά των υπολοίπων 670.
Το κόστος των φαρμάκων που κόβονται από τη λίστα ξεκινά από 200 ευρώ και φθάνουν έως και τις 3.000, όταν η σύνταξη έχει μειωθεί στα 360 και στα 400 ευρώ.Προφανώς τα μαθηματικά της κυβέρνησης έχουν σοβαρά προβλήματα λογικής. Η κυβέρνηση καταδικάζει σε… θάνατο δηλαδή όσους δεν μπορούν να πληρώσουν από την τσέπη τους τα φάρμακα.
Στον κατάλογο με τα συγκεκριμένα φάρμακα περιλαμβάνονται σκευάσματα για την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών, όπως ο καρκίνος, η σκλήρυνση κατά πλάκας, καθώς και τα λεγόμενα «ορφανά» φάρμακα, δηλαδή αυτά που λαμβάνουν ασθενείς με σπάνιες νόσους.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς ανακοίνωσε τη θλιβερή και ανάλγητη περικοπή της λίστας των φαρμάκων υψηλού κόστους, τα οποία διατίθενται κυρίως από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ από τα 900 στα 230. Τα 670 φάρμακα που εξαιρούνται από την «ακριβή λίστα» εντάσσονται στη θετική λίστα φαρμάκων (σ.σ. οι ασφαλισμένοι έχουν συμμετοχή στην αγορά τους), η οποία αναμένεται να έχει εκδοθεί μέχρι την Παρασκευή.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι, ύστερα από δύο χρόνια καθυστέρηση, εκδίδεται τον Μάρτιο το δελτίο με τα νέα καινοτόμα φάρμακα. Πρόκειται για νέες θεραπείες οι οποίες αφορούν ανθρώπους με σοβαρά και σπάνια νοσήματα.
Αναφερόμενος δε στην αποζημίωση των φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ είπε ότι θα υπάρξουν αλλαγές. Από την προσεχή εβδομάδα, ο ΕΟΠΥΥ θα αποζημιώνει για μία θεραπευτική κατηγορία το φάρμακο εκείνο που δεν θα έχει πρόσθετη επιβάρυνση. Ως παράδειγμα ανέφερε τα σκευάσματα που χορηγούνται για γαστροπροστασία. «Από τα 200 σκευάσματα που υπάρχουν», τόνισε ο κ. Σαλμάς, «ο ΕΟΠΥΥ θα αποζημιώνει το φάρμακο, είτε αυτό είναι πρωτότυπο είτε γενόσημο, το οποίο επαρκεί για τη θεραπευτική κατηγορία. Αυτή είναι η αλλαγή σε σχέση με τον Οκτώβριο οπότε ο ΕΟΠΥΥ αποζημίωνε το φθηνότερο γενόσημο. Στη συνέχεια ο ασθενής θα ζητεί από τον γιατρό του να του γράψει το σκεύασμα που δεν έχει πρόσθετη επιβάρυνση».
Ζούμε σε συγκλονιστικές εποχές, το κοινωνικό κράτος μας "χαιρετά", όλα θα ορίζονται από οικονομοτεχνικές παράμετρους, και ο ανθρωπισμός παίρνει την άγουσα για τα "αποδυτήρια". Ολοι όσοι δεν θα μπορούν να προσφέρουν το αίμα τους στην παραγωγική μηχανή των αγορών, θα διωχθούν ανελέητα δηλαδή οι συνταξιούχοι, οι σοβαρά άρρωστοι, οι ανάπηροι, οι άνεργοι.
Πως το έλεγε το τραγούδι; "Τότε τι κρίμα, τι κρίμα, δεν χωράς πουθενά"
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Έρχεται νέο άλμα στα ποσοστά ανεργίας


ντρα αποφάσεων του εξωτερικού. 
Έρχεται νέο άλμα στα ποσοστά ανεργίας
Ακούμε, συχνά πυκνά, αυτές τις μέρες τις μέρες τον Σαμαρά και τον Στουρνάρα να θριαμβολογούν για τις δήθεν επιτυχίες τους και να προβλέπουν την ταχεία επανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας. Εμείς, από αυτό εδώ το βήμα, έχουμε πολλάκις δείξει τα τεκμήρια της ψευδολογίας τους, τα οποία δεν φροντίζουν καν να κρύψουν, αφού όλες οι αναφορές για τα έσοδα του κράτους, δείχνουν την σαφή αποτυχία της πολιτικής τους. Αν κοιτάξει δε κανείς και το σημαντικότερο, δηλαδή την εικόνα της Ελληνικής Κοινωνίας, καταλαβαίνει τι ακριβώς συμβαίνει στην πραγματικότητα.
Τα νέα επίσημα στοιχεία που βγαίνουν, σήμερα, διαψεύδουν για άλλη μία φορά και τον Σαμαρά και τον Στουρνάρα, αφού σε αυτά φαίνεται πως όχι μόνο δεν έρχεται η «ανάπτυξη», αλλά η Ελληνική Κοινωνία βουλιάζει όλο και πιο βαθιά στην παγίδα της ύφεσης, που της έστησαν οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι εγχώριοι υπηρέτες τους, οι πολιτικάντηδες. Η επίσημη πρόβλεψη, λοιπόν, του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για την πορεία της οικονομίας προκαλεί εκτιμά πως το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα θα σκαρφαλώσει για τη φετινή χρονιά στο 30%.

Αλβανία: Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος καταγγέλλει επιθέσεις εναντίον των Ορθοδόξων ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/blog-post_916.html#ixzz2KrlUvjFY


Jannulatos

Στην τελευταία Λειτουργία στο Ναό της «Αναστάσεως», ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος Γιαννουλάτος,  επεφύλαξε σκληρή απάντηση στις επιθέσεις, που σύμφωνα με τον ίδιο, δέχεται η Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, δεν δίστασε να συγκρίνει τις μεθόδους των επιθέσεων στην …Ορθόδοξη Εκκλησία με τις διώξεις που υπέστη κατά τη διάρκεια της κομμουνιστικής εποχής, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η εφημερίδα των Τιράνων  Shekulli- «Αιώνας».


Ο Αναστάσιος υπογράμμισε  το γεγονός ότι πρόσφατα οι επιθέσεις – μέσω της τέχνης- δεν απευθύνονται μόνο στους Αλβανούς ορθόδοξους ιερείς αλλά και στους αγίους της Εκκλησίας.


«Επιτέθηκαν πρόσφατα στην Ορθόδοξη Εκκλησία με το πρόσχημα της τέχνης. Προσπάθησαν να γελοιοποιήσουν όχι μόνο κληρικούς αλλά και αγίους. Έχουμε το δεδομένο  που ένας σκηνοθέτης είχε κάνει μία ταινία εμποτισμένη με ψέματα και παρουσιάσθηκε στο εξωτερικό, δήθεν για να τιμήσουν τη χώρα μας και είδε ότι υπήρξε μια σαφής απάντηση από την Ορθόδοξη Κοινότητα της Κορυτσάς και του Μπερατίου. Πιστεύει κανείς ότι η Αλβανία δεν έχει προβλήματα με τα ναρκωτικά, τη διαφθορά και τις κλοπές και ασχολούνται με την τέχνη της Ορθόδοξης Εκκλησίας», είπε ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αλβανία.


Ο Αρχιεπίσκοπος  έδωσε έμφαση σε αυτό που περιέγραψε ως ‘καταστροφή της θρησκευτικής αρμονίας στην Αλβανία’, με  τις επιθέσεις που γίνονται στο όνομα άλλων θρησκειών κατά  της Ορθόδοξης Εκκλησίας.


«Το μεγαλύτερο δώρο στην Αλβανία θέλουν να το καταστρέψουν και εδώ αναφέρομαι στη θρησκευτική αρμονία. Δεν μπορεί να υπάρξει θρησκευτική αρμονία όταν πιστοί άλλων θρησκειών επιτίθενται κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.
LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...