Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΥΨΩΣΑΝ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΕΣ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ELMATHITES
Στις αρχές Φεβρουαρίου του τρέχοντος σχολικού έτους 2012-2013, το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου στα πλαίσια των σχολικών Δραστηριοτήτων, υλοποίησε ένα Πολιτιστικό – Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με θέμα : “Ολυμπιακοί Αγώνες – Λονδίνο 2012. Μάρμαρα του Παρθενώνα – Βρετανικό Μουσείο 2012: Σχέση και αντίφαση”
15χρονοι μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου και τρεις καθηγητές τους που πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική εκδρομή στο Λονδίνο, έδωσαν το δικό τους μήνυμα ότι τα μάρμαρα του Παρθενώνα είναι Ελληνικά, σηκώνοντας 4 Ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας το σύνθημα : BRING THEM BACK!
Ταυτόχρονα οι μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου παρέδωσαν 36 επιστολές γραμμένες στην Αγγλική στον Διευθυντή του Μουσείου μέσα από τις οποίες εξηγούσαν με τεκμηριωμένες θέσεις γιατί οι Άγγλοι πρέπει να επιστρέψουν τα Ελγίνεια Μάρμαρα στην Ελλάδα.
“Φέρτε τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πίσω”, διαμήνυσαν οι μαθητές του σχολείου στον κ. Robert Neil MacGregor, υψώνοντας Γαλανόλευκες μέσα στο Βρετανικό Μουσείο.
Όπως τονίζουν οι καθηγητές που τους συνόδευσαν, Χ. Ρουμελιώτης, Δήμητρα Παραδείση και Δέσποινα Μιχολιά, “Στόχος μας ήταν να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές μας πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα ώστε να ενστερνιστούν την ανάγκη της επιστροφής όλων των ανεκτίμητων ελληνικών Θησαυρών που «κοσμούν» τα Μουσεία της Ευρώπης και κυρίως του Βρετανικού Μουσείου και στο μέλλον να αγωνιστούν για τον επαναπατρισμό τους. Μας φάνηκε οξύμωρο το γεγονός, ότι από τη μια το Λονδίνο με την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο έδαφός του, τιμά και υιοθετεί το Ολυμπιακό Ιδεώδες της Αρχαίας Ελλάδας και κατ’ επέκταση τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και από την άλλη κατακρατεί πεισματικά στο ίδιο – ξένο βέβαια – έδαφός του, τους ανεκτίμητους Θησαυρούς της Αρχαίας Ελλάδας. Η Ελλάδα δημιούργησε αυτά τα λαμπρά μνημεία του Πολιτισμού, σ’ αυτή την πατρίδα επιβάλλεται να επιστρέψουν.”!
Πρόβλημα με την ασφάλεια του Μουσείου

Συμφωνία Αλβανίας- Κοσσυφοπεδίου για διαβαθμισμένες πληροφορίες


Το αλβανικό κοινοβούλιο επικύρωσε σήμερα με 121 ψήφους υπέρ, τη συμφωνία με την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου για «ανταλλαγή και προστασία διαβαθμισμένων πληροφοριών».
Ο νόμος προβλέπει την ανταλλαγή των πληροφοριών που ταξινομούνται ως ‘άκρως απόρρητες’, όπου σύμφωνα με το σχέδιο αυτές οι πληροφορίες θα κυκλοφορούν μόνο μέσω πιστοποιημένων καναλιών.


Η συμφωνία σηματοδοτεί ένα βήμα προς τα εμπρός για το Κοσσυφοπέδιο στην πορεία ένταξής του στο ΝΑΤΟ.

Η επικύρωση προβλέπει ότι συμβαλλόμενα μέρη είναι οι Εθνικές Υπηρεσίες Πληροφοριών που εκπροσωπούν τις κυβερνήσεις της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου αλλά και μικρότερες διευθύνσεις ασφάλειας των πληροφοριών, αναφέρει το δημοσίευμα.


© Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Πρώτη με συντριπτική διαφορά η Χρυσή Αυγή στους Έλληνες ΑξιωματικούςΠρώτη με συντριπτική διαφορά η Χρυσή Αυγή στους Έλληνες Αξιωματικούς
Σας μεταφέρουμε αυτούσια το περιστατικό που συνέβη σε στρατιωτική μονάδα της Κρήτης και δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο που ασχολούνται με στρατιωτικά και αμυντικά θέματα.

Eρντογάν > "H Eλλάδα να μας παραδώσει όσα μέλη του PKK συλλαμβάνει"


MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ - Ο Ερντογάν για άλλη μια φορά φαίνεται πως στέλνει μήνυμα στην Ε.Ε. και στη χώρα μας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και κυρίως του PKΚ, καθώς οι Τούρκοι ακόμα ισχυρίζονται, πως η χώρα μας στηρίζει τη Κουρδική οργάνωση. 
 To πρακτορείο Ανατολή, αναφέρει πως « ο πρωθυπουργός Ερντογάν τόνισε πως ο η Τουρκία θέλει να δει τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων που γίνονται στην Γερμανία, τη Γαλλία και την Ελλάδα εναντίον του PKK και ανέφερε “όσο οι τρομοκράτες δεν μας παραδίδονται δεν έχουν καμία σημασία τα βήματα που γίνονται τώρα. Διότι εμείς θέλουμε να βλέπουμε αποτελέσματα”».


Η δήλωση αυτή Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της γεωργίας Βιτβζίνα Ιβαντχβίλι, γίνονται μια ημέρα μετά τη σύλληψη δυο Τούρκων υπηκόων στην Πάτρα, όπου η Τουρκία τους κατηγορεί ως τρομοκράτες και λίγες ώρες πριν την επίσκεψη του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Άγκυρα, όπου σήμερα θα συναντηθεί με τον τούρκο ομόλογο του Αχμέτ Νταβούτογλου.


onalert

Χωρίς Σημαία ο συνοριακός σταθμός ΠρομαχώναΤο ότι Ελληνικό Κράτος έχει σταματήσει να υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια είναι, πολύ ή λίγο, γνωστό σε όλους. Όλοι – πλην των μεγαλοκαρχαριών «ημετέρων» της συγκυβέρνησης – το έχουν βιώσει. Έχουμε δει πολλά ρεπορτάζ για τις σπατάλες στις οποίες προβαίνει το κράτος, μεταξύ των οποίων και η χρηματοδότηση ανθελληνικών ΜΚΟ, ώστε να δρουν αντεθνικά. Από την άλλη επίσης είναι γνωστό το ότι το κράτος δεν δίνει ούτε δεκάρα για τους Έλληνες και τα συμφέροντα τους. Διάφοροι εμφανείς παραλογισμοί έχουν δει το φως της δημοσιότητας και άλλοι τόσοι και περισσότεροι, σίγουρα κρύβονται.
Προ μηνών, ας πούμε διαβάζαμε για τα υπέρογκα κονδύλια που θα δαπανηθούν από το υπουργείο πολιτισμού, προκειμένου να συντηρηθούν οθωμανικά μνημεία στην Ρόδο. Σήμερα διαβάζουμε ότι εδώ και δύο βδομάδες δεν κυματίζει η Ελληνική Σημαία στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, ενώ γενικότερα ο σταθμός πηγαίνει για κλείσιμο, λόγω γραφειοκρατίας και χρεών. Εν τω μεταξύ ο σταθμός βρήκε Σημαία από χορηγία (!), ενώ τώρα ψάχνουν καλαθοφόρο όχημα προκειμένου να αναρτήσουν την Σημαία.

Άσκηση «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ-13» στη Λέσβο


Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε η τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ – 13» στην Περιοχή Ευθύνης της 98 ΑΔΤΕ. Στην Άσκηση, η οποία ήταν επιπέδου Μηχανοκίνητου Λόχου, εξετάστηκαν αντικείμενα σχεδίασης και διεξαγωγής επιχειρήσεων, σε όλες τις φάσεις του αγώνα. Συμμετείχαν αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, ζεύγος επιθετικών ελικοπτέρων AH-64DΗΑ Longbow, ελικόπτερα CH-47D Chinook καθώς και τμήματα των Ειδικών Δυνάμεων.
Πραγματοποιήθηκαν βολές πυροβόλου 73 χιλιοστών τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης BMP-1, βολές όλμων 4,2 ιντσών και 81 χιλιοστών, βολές αντιαρματικών όπλων και βολές πολυβόλων όλων των διαμετρημάτων. Σημειώνεται πως τα ΒΜΡ-1 του Ελληνικού Στρατού φέρουν και πυροβόλο Μ-2ΗΒ των 12,7mm και χρησιμοποιούνται και σε ρόλο Τεθωρακισμένου Οχήματος Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ), υπερτερώντας μάλιστα σε αρκετούς τομείς σε σχέση με τα γνωστά Μ-113, όπως στη θωράκιση, στην ισχύ πυρός και στην κινητικότητα που σε συνδυασμό με τη χαμηλότερη σιλουέτα τα καθιστούν μικρότερο στόχο. Την άσκηση παρακολούθησε ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης.


strategyreports

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ παρούσα στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης
Με απόλυτη επιτυχία και με την προσέλευση δεκάδων δικηγόρων πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της παράταξης η 1η Οργανωτική Συνδιάσκεψη και η επίσημη παρουσίαση της Συνδικαλιστικής Πτέρυγας της Χρυσής Αυγής στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης,  με την επωνυμία «ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ».

Κατά την εκδήλωση και μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού αναλύθηκαν οι σκοποί και το πρόγραμμα της Κ.Ε.Δ. και ανακοινώθηκε η προσωρινή πενταμελής Διοικούσα Επιτροπή της παράταξης, η οποία αποτελείται από τους Δικηγόρους Θεσσαλονίκης Αθανάσιο Χατζηβασιλείου (Πρόεδρο) και Γιώργο Χασιώτη, Απόστολο Τζαρό, Παρασκευά Τσαβδαρίδη και Γιώργο Παλάζη (Μέλη).
Άπαντες έλαβαν τον λόγο και αφού αναφέρθηκαν στην γενικότερη πολιτική κατάσταση και στην παρουσία της Χρυσής Αυγής στην κοινωνία και στους χώρους εργασίας, επεσήμαναν ότι η ύπαρξη οργανωμένου Εθνικιστικού συνδικαλιστικού κινήματος είναι πλέον γεγονός στον Δ.Σ.Θ. Οι Εθνικιστές Δικηγόροι απέκτησαν πλέον την δική τους φωνή  και σύντομα, στις επερχόμενες εκλογές, πρόκειται να έχουν εκλεγμένους εκπροσώπους τους στο Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Εν συνεχεία ανακοινώθηκε η οργανωτική δομή της Κ.Ε.Δ. και η συγκρότηση Επιτροπών Εργασίας της παράταξης (Γραφείου Τύπου - Διαδικτύου, Δικηγορικών Θεμάτων - Δικαιοσύνης, Εθνικών Θεμάτων και Συνδρομής στο Κοινοβουλευτικό Έργο της Χρυσής Αυγής). Διευκρινίστηκε ότι στις ως άνω επιτροπές θα μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε συνάδελφος επιθυμεί να συνδράμει στις δραστηριότητες της Κ.Ε.Δ. και ότι για τον σκοπό αυτόν τα γραφεία της Κ.Ε.Δ. θα είναι ανοιχτά καθημερινά, όλες τις εργάσιμες ώρες.
Πλέον τούτων ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ., συνάδελφος και Συναγωνιστής Θανάσης Χατζηβασιλείου αναφέρθηκε εκτενώς τόσο στην εν γένει κοινωνική προσφορά της Χρυσής Αυγής πανελληνίως αλλά και ειδικότερα στον Νομό της Θεσσαλονίκης, όσο και στην ανάγκη ανάπτυξης παρόμοιων με την Κ.Ε.Δ. συνδικαλιστικών κινήσεων και σε άλλους επιστημονικούς και επαγγελματικούς κλάδους.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμούς ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Συναγωνιστής Αντώνης Γρέγος, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Τσακίρης και Νικόλαος Χρυσομάλλης, καθώς και εκπρόσωποι των υπό ίδρυση συνδικαλιστικών κινήσεων της Χρυσής Αυγής στους κλάδους των εκπαιδευτικών, των πολιτικών μηχανικών και των ιατρών.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παριστάμενων δικηγόρων, πολλοί εκ των οποίων έσπευσαν να δηλώσουν ότι θα συμμετέχουν στις δραστηριότητες και στις αντίστοιχες επιτροπές της Κ.Ε.Δ.

Πάει για λουκέτο ο σταθμός του Προμαχώνα. Έμειναν χωρίς ελληνική σημαία τα σύνορα!


Ολοένα και πιο δραματική γίνεται η κατάσταση ελέω κρίσης. Σχεδόν δύο βδομάδες τώρα η ελληνική σημαία έπαψε να κυματίζει στον Προμαχώνα καθώς προέκυψε πρόβλημα στον μηχανισμό του ιστού και ο Δήμος Σιντικής δεν είχε τα μέσα να αποκαταστήσει τη βλάβη.Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο σταθμός πάει για λουκέτο καθώς χρωστά μόνο στη ΔΕΗ 54.000 ευρώ.
Όπως δηλώνει στην εφημερίδα ο δήμαρχος Σιντικής Απόστολος Καρύδας, κατάφεραν να επιδιορθώσουν τη βλάβη και τώρα ψάχνουν ειδικό καλαθοφόρο όχημα για να παρέμβουν στον ιστό ύψους 30 μέτρων, με σκοπό να επανατοποθετηθεί η σημαία την οποία εξασφάλισαν μέσω χορηγίας!


Την ευθύνη για το εθνικό σύμβολο ανέλαβε ο δήμος στο πλαίσιο μιας χαώδους ανακατάταξης αρμοδιοτήτων που συμβαίνει σε διάφορες περιοχές της επικράτειας καθώς πολλοί φορεία του Δημοσίου προσπαθούν να γλιτώσουν έξοδα που συνεπάγονται οι υποχρεώσεις τους. Κινδυνεύει μάλιστα να κλείσει ολόκληρος ο Συνοριακός Σταθμός Προμαχώνα ο οποίος μεταβιβάστηκε στο Δήμο Σιντικής από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Ο δήμαρχος ζητά επειγόντως βοήθεια από το υπουργείο Εσωτερικών διότι δεν μπορεί να πληρώσει το λογαριασμό της ΔΕΗ για την ηλεκτροδότηση του ακινήτου και το χρέος έφτασε στις 54.000 ευρώ την 1η Δεκεμβρίου 2012 και συνεχίζει να συσσωρεύεται.


news247

Επιβεβαιώνεται με επίσημα στοιχεία: Εγκληματίες λαθρομετανάστες λυμαίνονται την Πατρίδα μας!Επιβεβαιώνεται με επίσημα στοιχεία: Εγκληματίες λαθρομετανάστες λυμαίνονται την Πατρίδα μας!
Έπειτα από ερώτηση στη Βουλή του συναγωνιστή Ηλία Παναγιώταρου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υποχρεώθηκε να φέρει τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας. Τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας, αφορούν το χρονικό διάστημα από το 1998 μέχρι και το έτος 2012 και σχετίζονται με τον αριθμό των αλλοδαπών δραστών, για εγκλήματα που τέλεσαν κατά Ελλήνων και ξένων. Σύμφωνα με τα στατιστικά αποτελέσματα, η εγκληματικότητα των αλλοδαπών σημείωσε ραγδαία άνοδο μέσα στο συγκεκριμένο διάστημα. Από σύνολο αλλοδαπών δραστών 6.094 το έτος 1998, το αντίστοιχο μέγεθος για το έτος 2012 ανήλθε σε 20.265! Αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι η αθρόα εισβολή λαθρομεταναστών υπό την ανοχή και ενθάρρυνση των ελληνικών κυβερνήσεων συνέβαλε τα μέγιστα στην εκρηκτική αύξηση της ασυδοσίας των εισβολέων, ασυδοσία που μεταφράζεται σε δολοφονίες, κλοπές, βιασμούς και λοιπά ειδεχθή εγκλήματα.
Αξίζει να αναφερθούμε επίσης, σε ένα ακόμη σημείο των στοιχείων, το οποίο αφορά την εθνικότητα των δραστών. Τα επίσημα στατιστικά της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας, φέρουν τους Αλβανούς στην πρωτοπορία των δραστών, με 64.939 δράστες. Ακολουθούν οι Ιρακινοί με 17.351 καταγεγραμμένες εγκληματικές πράξεις και οι Ρουμάνοι με 15.198. Ελαφρώς πιο… «νομοταγείς» είναι οι Πακιστανοί, με μόλις 14.721 εγκληματίες και οι Βούλγαροι με 14.720. Από τα στοιχεία τα οποία υποχρεώθηκε να αναφέρει το υπουργείο, αποδεικνύεται οτι πράγματι, υπάρχει ρατσισμός στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα. Μόνο που ενάντια στην επιβληθείσα καθεστωτική αντίληψη των κομμάτων της αριστεράς και της δεξιάς, στην προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης και των επίσημων κρατικών φορέων, ο υφιστάμενος ρατσισμός προέρχεται από τις ορδές των λαθροεισβολέων και στρέφεται κατά των ανυπεράσπιστων Ελλήνων!

H «λεπτομέρεια» που δεν μας είπαν καθαρά για τον αγωγό…


Μία πολύ σημαντική παράμετρο της υπογραφής της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας-Αλβανίας-Ιταλίας, φαίνεται πως αποκρύβουν επιμελώς οι «υπερήφανοι» μέτοχοι του προγράμματος το οποίο αναμένεται να αλλάξει τον ρόλο της Ελλάδος στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη.

Η «λεπτομέρεια» η οποία δεν μας αναφέρθηκε για το συγκεκριμένο θέμα είναι πως ακόμα δεν είναι τίποτα σίγουρο, αφού η κοινοπραξία η οποία διαχειρίζεται τα κοιτάσματα του Σαχ Νενίζ από τα οποία ο αγωγός θα «γεμίσει» για να μεταφέρει το φυσικό αέριο στην Ευρώπη, ΔΕΝ έχει ακόμα αποφασίσει εάν θα προκρίνει το συγκεκριμένο σχέδιο, ή εάν θα στείλει τελικά το φυσικό αέριο του Αζερμπαϊτζάν – το οποίο ως ποσότητα δεν είναι τόσο μεγάλη όσο υπολογιζόταν αρχικά – από τον Nabucco, ή από κάπου αλλού.


Με λίγα λόγια και ενόψει το γεγονότος πως η Τουρκία μάλλον θα διακρατήσει μεγαλύτερες ποσότητες φυσικού αερίου από ότι αρχικά υπολογιζόταν, η «πίτα» όλο και μικραίνει, με αποτέλεσμα οι «μνηστήρες» του φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν να προσπαθούν να οργανωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι να προσελκύσουν τη κοινοπραξία προς τη δική τους διαδρομή.

Στην ουσία ο μόνος «σίγουρος» για τη διαδρομή του αγωγού είναι η Τουρκία! Μετά, το κατά πόσον η «διακλάδωση» του αγωγού θα γίνει στην Ελλάδα έτσι ώστε να προκριθεί ο ΤΑΡ, ή από την Τουρκία ο αγωγός θα κατευθυνθεί προς τη Βουλγαρία, παρακάμπτοντας την Ελλάδα, είναι ακόμα προς συζήτηση.

Έτσι, το ΥΠΕΞ παρά τις παράτες και τις δεξιώσεις, στα ψιλά των ανακοινώσεών του αναφορικά με το συγκεκριμένο σχέδιο αναφέρει πως «οι αποφάσεις για την επιλογή μεταξύ των ανταγωνιστικών αγωγών για το αζερικό φυσικό αέριο θα ληφθούν το καλοκαίρι», κάτι το οποίο σημαίνει πως το παιχνίδι είναι ανοιχτό και πως η Ελλάδα θα πρέπει να «παλέψει» για να πείσει την κοινοπραξία για τα πλεονεκτήματα της δικιάς μας διαδρομής σε σχέση με την πρόταση της διακλάδωσης του αγωγού προς τη Βουλγαρία.

Περιττό να αναφέρουμε ποια είναι η τουρκική θέση στο θέμα, άρα, θα συμβουλεύαμε το ΥΠΕΞ να βάλει μπροστά την «ειδική σχέση» που διατηρεί με τον… καρντάση Αχμέτ, διότι εάν γίνει κανένα αστείο και ο ΤΑΡ «χάσει» από τον Nabucco, θα γελάσει και o κάθε πικραμένος με την «υψηλή στρατηγική» της Βασιλίσσης Σοφίας, αλλά με για τα κούφια λόγια κάποιων «στρατηγών» του Μαξίμου.

Σε κάθε περίπτωση, να επαναλάβουμε πως ότι και να συμβεί με τον ΤΑΡ, η προτεραιότητα της χώρας θα είναι αναπτύξει τα ίδια ενεργειακά κοιτάσματα διότι μόνο έτσι θα είμαστε σίγουροι πως οι αγωγοί τελικά θα περάσουν από το ελληνικό έδαφος.

defence-point

Συνεργασία: Λόγοι Ποιητικοί και Παροιμιώδεις

Λόγος Η’ – «Προφητικός»,  από τον « Δωδεκάλογο του γύφτου» του Κωστή Παλαμά
Μεσ’ στις παινεμένες χώρες , Χώρα
παινεμένη , θάρθη κι η ώρα ,
και θα πέσης , κι από σέν’ απάνου η Φήμη
το στερνό το σάλπισμα της θα σαλπίση
σε…βοριά κι ανατολή , νοτιά και δύση .
Πάει το ψήλος σου , το χτίσμα σου συντρίμμι .
Και θα σβήσης καθώς σβήνουνε λιβάδια
από μάισσες φυτρωμένα με γητιές
πιο αλαφρά του περασμού σου τα σημάδια
κι από δροσοσταλαματιές
θα σε κλαίν’ τα κλαψοπούλια στ’ άχνα βράδια
και στα μνήματα οι κλωνόγυρτες ιτιές .
Και χορό τριγύρω σου θα στήσουν
με βιολιά και με ζουρνάδες
γύφτοι , οβραίοι , αράπηδες , πασάδες ,
και τα γόνατα οι τρανοί σου θα λυγίσουν ,
και θα γίνουν των ραγιάδων οι ραγιάδες

και τ’ αγόρια σου τ’ αγνά θα τα μολέψουν
με τ’ αγκάλιασμα τους οι σουλτάνοι ,
και τα λείψανα σου θα στα κλέψουν οι ζητιάνοι .
Χώρα τρισκατάρατη , απ’ τα ύψη
σε ποια βύθη , χώρα αμαρτωλή !
Και κανένας να σου δώση δε θα σκύψη
του θανάτου το στερνό φιλί .
Και το πέσιμό σου θα βροντήξη
κι ένα μοιρολόι σου θα ουρλιάση
και το μοιρολόι σου θα το πνίξη
από πάνω σου αλαλάζοντας μια πλάση .
Ο δικέφαλος αϊτός σου να ! μακριά
μακριά πέταξε με τ’ άξια και με τ’ άγια
και θα ισκιώσουν τα τετράπλατα φτερά
λαούς άλλους , κορφές άλλες , άλλα πλάγια .
Προς τη Δύση και προς Βοριά
την κορώνα φέρνει , και κρατά
- και τα νύχια του είν’  αρπάγια -
και τη δόξα και τη δύναμη κρατά
και το γέλιο , και το ψέμα το Βασίλειο
που γεννήθηκε από σένα μεσ’ στον ήλιο ,
κοίτα , Θεέ ! θα σέρνεται μπροστά
σα μπαλσαμωμένη κουκουβάγια .
Μ’ όλα σου θα ζη τα ταπεινά με καμιά σου δε θα ζη μεγαλωσύνη ,
κ’ οι προφήτες που θα προσκυνά ,
νάνοι και αρλεκίνοι .
Και σοφοί του κριτάδες
του άδειου λόγου οι τροπαιούχοι ,
και διαφεντευτάδες
κυβερνήτες του ευνούχοι
.
Ο Εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς υπήρξε δυσθεώρητα μεγάλος στοχαστής. Ο Παλαμάς ως ποιητής, ως λόγιος, ως παιδαγωγός, έζησε όλες τις κρίσιμες στιγμές του Έθνους. Και το στήριξε, το βοήθησε, το ενδυνάμωσε. Το εξύμνησε, το ενθάρρυνε, το παρηγόρησε το κατεύθυνε : Κατεραυνώνοντας με τον αδέκαστο και σοφόκλειο στίχο του τους ευτελείς κι άδικους «τροπαιούχους του άδειου λόγου» και τους «ευνούχους κυβερνήτες», που για το λερό συμφέρον τους ροκάνιζαν και ροκανίζουν τα σωθικά του Ελληνισμού. Με το τεράστιο έργο του  ο τιτάνιος στοχαστής κατέδειξε επίσης ότι, οι  μεγάλοι πνευματικοί Ηγέτες, οι αληθινοί «Εθνοδάσκαλοι», όπως αυτός, συνοδεύονται και από το χάρισμα της διορατικότητας.
Συνέλαβε την τραγική, την ελεεινή εικόνα της Πατρίδας μας, ωσάν να είχε μεταφερθεί με «χρονομετάθεση» στις ημέρες μας και την απέδωσε με λόγια φρικτά, προειδοποιώντας μας για τα επερχόμενα δεινά. Δεν φρονηματίζει λοιπόν η πρόρρησή του τον Λαό, δεν μας συγκλονίζουν τα λόγια του; Όχι ! Επειδή  τα αγνοούμε, επειδή δεν τα μαθαίνουν οι νεώτερες γενιές Ελλήνων. Τα Ελληνόπουλα μέσα από την «αντιαυταρχική» και «πολυπολιτισμική» διεστραμμένη εκπαίδευσή τους, μέσα από την αντεθνική και άθεη παιδεία των ημερών δεν γνωρίζουν τον Εθνικό Λόγο. Έμαθαν για τον…Νέλσωνα Μαντέλα κι αγνοούν τον Εθνάρχη μας Γέρο του Μωριά. Ακούν για τους εξεγερμένους «δημοκράτες» «ήρωες» της Συρίας και στερούνται παντελώς κάθε γνώσης που αφορά στην Εθνεγερσία.
Οι καθεστωτικοί πράκτορες τους προετοιμάζουν για καταναλωτικούς υπηκόους με «προκάτ» ελεγχόμενες εξεγερσιακές εκτονώσεις. Η  μολυσμένη ψευδομόρφωση   που τους παρέχεται τους μαθαίνει για το χαρισμένο «δικαίωμα» του δούλου κι όχι για το τροπαιοφόρο «καθήκον» του Ελεύθερου Αγωνιστή.
Όπως είπε εύστοχα ο «τελευταίος Βυζαντινός Έλληνας», ο Φώτης Κόντογλου, οι «σημερινές ανθρωποκάμπιες μαράζωσαν το πνευματικό ολόδροσο δέντρο της φυλής μας», καθώς πριν σαράντα χρόνια τρύπωσαν επιτήδεια και μεθοδικά σε καίριες θέσεις κι ελέγχουν την Εκπαίδευση και την Παιδεία του Λαού μας, παράγοντας αμόρφωτους χαχόλους υποταχτικούς των καθεστωτικών εξουσιαστών και των Διεθνών Επικυρίαρχων.
Ο Άγιος και Προφήτης του Έθνους, Κοσμάς ο Αιτωλός, ο «Πατροκοσμάς», προειδοποίησε : «Το κακό θα μας έρθει από τους διαβασμένους. Θα βγουν πράγματα από το Σχολείο που ο νους σας δεν φαντάζεται». Πράγματι : Εθνοπροδοτικά και υλόφρονα σκουπίδια που παριστάνουν τους «δασκάλους» σ’ όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, μολύνουν την ψυχή και τον νου της νεολαίας μας από την πρώτη παιδική ηλικία μέχρι την τελοεφηβεία με άθλια παράγωγα ενός αντεθνικού συώδους βόρβορου. Αδειάζουν αρρωστημένα τα πνευματικά  απόνερα με τα οποία σπούδασαν κι οι ίδιοι ως βάπτισμα «μόρφωσης» στην νέα γενιά. Ανυπόληπτοι και ουτιδανοί, όπως λέει ο Λαός «πουτάνες με τα κλάματα και κλέφτες με τους όρκους», μετακενώνουν  στα παιδιά τα  κατακάθια και τα εμέσματα που τους χορήγησαν οι δόλιοι αρνησιπάτριδες καθοδηγητές τους. Εξαπολύουν συστηματικά  τις  πολυποίκιλες δηλητηριώδες αναθυμιάσεις του διεθνισμού και του οικουμενισμού τις οποίες συναρμόζει ισχυρότερα ο καταλύτης της ανούσιας σάχλας που εξαπολύουν κρουνηδόν οι πορνοδίαυλοι των εξωνημένων και άθλιων ΜΜΕ.
Οι ζοφώδεις ημέρες που διάγουμε στον «πάτο» της εθνοκτόνου «Μεταπολιτευτικής Πηγάδας», όπου μας οδήγησαν άθλιοι προδότες κι ασήμαντα ιστορικά σκύβαλα επιδιώκοντας τον ύπουλο εξανδραποδισμό  του οχλοποιημένου «λαού» (που τον παραμύθιασαν πως είναι τάχα «κυρίαρχος» κι από Λάος κατάντησε καταναλωτικός όχλος) ή θα είναι το θλιβερό προοίμιο του ελεεινού τέλους του Γένους μας στον βούρκο της παγκοσμιοποίησης, ή το ξεκίνημα μιας Αναγέννησης μιας Ανασυγκρότησής του, σ ένα καθάριο και λαμπρό μέλλον όπου αποσκοπούμε Εμείς οι Χρυσαυγίτες.
Αλλά η Αναγέννηση του Έθνους, η Ανασυγκρότηση του Λαού μας, το στερέωμα μιας Ελληνικής Πολιτείας προϋποθέτουν Καθολική Συνέγερση και Γενικευμένη Εθνική Επανάσταση, όπως προκήρυξε ο Πρόδρομος του Εθνικισμού μας Περικλής Γιαννόπουλος. Αυτή η Επανάσταση οφείλει πρώτα απ΄ όλα να είναι Πνευματική ! Είναι όμως κάτι τέτοιο εφικτό στις ημέρες μας, καταμεσής στην «πνευματική έρημο» όπου μας έριξε ο Εχθρός, ναρκωμένους από την αποβλακωτική καλοπέραση και τον ατομισμό μας ;  Μπορούμε να εγερθούμε, να σταθούμε ορθοί, να επαναστατήσουμε ;
Μόνον αν κρατηθούμε και στηριχθούμε στο στέρεο  πνευματικό άξονα που έστησε η σοφία των Προγόνων και διατήρησε άθικτο στις χιλιετίες της Εθνικής Ιστορίας η Λαϊκή Ψυχή, («Τα χρόνια ξέρουν πιο πολλά κι απ’ τα βιβλία όλα») μπορούμε να ξεσκίσουμε τα πνευματικά σάβανα που μας περιτύλιξαν μέσα στον μεταπολιτευτικό λήθαργο. Μόνο με την προμηθεϊκή δάδα της προγονικής γνώσης μπορούμε να διαλύσουμε το σκότος της αμάθειας και του ψεύδους.
Τιμώντας ευλαβικά «Αίμα και Γη» : Αξιοποιώντας δηλαδή τα διαχρονικά διδάγματα των προγονικών γενεών, σπουδάζοντας ακούραστα τις γενέθλιες καταβολές μας, τις διαδρομές του ελληνικού αίματος στην ιστορία και το πνευματικό του αποτύπωμα στον χρόνο. Τότε θα ψηλαφήσουμε, θα συναισθανθούμε και  θα κατανοήσουμε το «Αληθώς Εθνικό», την ορθή τροχιά προσανατολισμού του Έθνους. Βιώνοντας τον Μύθο - Δραστική Ιδέα του προγονικού Αίματος, όπως μεταφέρεται με την διαπρύσια μαγικοθρησκευτική του φόρτιση στο ποίημα του Μάρκου  Αυγέρη «Η βάβω η Τασιά» :
Σαν ήρθαν άμετροι οι οχτροί
το πήραν τ’ όμορφο καστρί.
Έσυραν σκλάβους νιούς και νιές,
πήραν κι ασήμια θημωνιές.

Κι ο οχτρός το Γιάννο αποθυμά,
μα εκειός στο σπίτι πολεμά,
γύρω τριγύρω έχουν ερτεί
μ’ αυτός αλάργα τους κρατεί.

Κοντά του η βάβω η Τασιά,
βάνει καινούργια φορεσιά
κι η νιά γυναίκα του η Μαρώ
κάνει στο `κόνισμα σταυρό
και τ’ άστρι η κόρη του η Αυγή
σκυμμένη κάνει προσευκή.

Σα φόρεσε τη φορεσιά,
του είπε η βάβω η Τασιά:

Άκου παιδί μου εσύ Γιαννιά,
μη μας ντροπιάσεις τη γενιά.
Έχεις γυναίκα που είναι νιά
κι έχεις κοπέλα παρανιά,
δώσε σε μας μια μαχαιριά
κι ύστερα βάλε μας φωτιά
και μες στην πρώτη την αυγή
πετάξου εσύ μες στη σφαγή.

Μάνα μου, δόσμου την ευχή.
Μ’ όλη μου, γιε μου τη ψυχή,
αρκούδι να `βγεις το ταχύ!

Κατάστηθα τη μαχαιριά,
εδέχτηκι ύστερ’ η γριγιά.
Κι η νιά γυναίκα του η Μαρώ,
τον άσπρον έδωκε λαιμό
κάτ’ απ’ τα ολόξανθα μαλλιά,
κοντά στις δυο σειρές φλουριά.

Και μες στα χέρια η Αυγή κρατεί
την ολοδάκρυτη μορφή
και στη θερμή τη προσευκή
έφυγ’ η άσπρη της ψυχή.

Κι εκεί που σφάχτηκι η Τασιά
γίνηκε ύστερα εκκλησιά.
Κι εκεί που σφάχτηκι η Μαρώ
σταίνουν οι νιοί κι οι νιές χορό.
Κι εκεί που πλάγιασ’ η Αυγή,
πλήθος τα κρίνα έχουν βγει!
Να πορευτούμε βιώνοντας συνάμα με ευλάβεια ιεροπρακτική τον Μύθο της Πατρώας Γης, της Γής των Προγόνων, της Πατρίδας. Να συνειδητοποιήσουμε και να συναισθανθούμε το  «Τέμενος Ελλήνων» που το κέρδισαν με το σπαθί τους στον αγώνα της ζωής. Να σταθούμε στο πάτριον χώμα ως «γίγαντες δυσπολέμητοι», ως σύγχρονοι Ανταίοι, ακαταμάχητοι καθώς στέρεα πατάμε στην γενέθλια Γη. Στην Πατρίδα, στο έσχατο καταφύγιο των Λαών.  Να βιώσουμε δραστικά κι ενεργά τον Μύθο της Γής μας, «να ομοιωθούμε της Πατρίδας» όπως τραγούδησε ο Ελύτης στης «Αγάπης τα αίματα».
Μόνον αν επιστρέψουμε μ’ όλο το Είναι μας στην λατρεμένη Πάτρια Γη κι αν αφεθούμε στο δέος του Αίματος του Γένους που ορμά κατά πάνω μας και μας πλημμυρίζει, αν θραφούμε  αχόρταγα από την αγγελική μητρώα γλώσσα μας, αν στραφούμε συστηματικά και μεθοδικά στους Μεγάλους Δασκάλους (λόγιους  και καλλιτέχνες) του Γένους, μελετώντας την πορεία των Ομαίμων μας Ελλήνων στον χώρο και τον χρόνο, θα βρούμε ίαση κι ανάνηψη : Θα θεραπευτούν οριστικά οι αιμάσσουσες πληγές του νου μας και τα διαπυημένα άτονα έλκη της ψυχής μας, θα σβήσει ο τεχνητός πνευματικός λιμός που μας επέβαλαν τα Διεθνή Παράσιτα.
Ο Μανιάτης ειρηνιστής  ποιητής Νικηφόρος Βρεττάκος στο ποίημά του  «Ένας στρατιώτης μουρμουρίζει στο αλβανικό μέτωπο» γράφει προβάλλοντας τον δρόμο του «Αίματος και της Γης», όχι μέσα από τον νου του, (πλεγμένον μ’ άλλες ιδέες, διεθνιστικές), μα μέσα από την καρδιά του ποιητή - αντηχείο της Λαϊκής Ψυχής  :

«….γλυκό χώμα που νιώθεις σαν άνθρωπος, αν δεν ήταν πίσω μας λίκνα και τάφοι που μουρμουρίζουν                                                            αν δεν ήταν άνθρωποι κι αν δεν ήταν βουνά με περήφανα  μέτωπα, κομμένα θαρρείς απ’ το χέρι του Θεού                                                                                                                      να ταιριάζουν στον τόπο, στο φως και το πνεύμα του»

Έλεος! Μας δουλεύει... αυτός που θα έπρεπε να έχει παραπεμφθεί στο Ειδικό δικαστήριο


Έλεος, όχι να μας δουλεύουν και οι «κηπουροί» του Γιώργου Παπανδρέου, με το πόνημα που τιτλοφορείται «Σπάμε 15 μύθους». Βασική επιδίωξη είναι να απαντήσουν στις βασικές κατηγορίες των αντιπάλων του, όπως ότι ο ίδιος άργησε να κατανοήσει την ελληνική και ευρωπαϊκή κρίση, ότι γνώριζε τα πάντα προεκλογικά για το έλλειμμα το οποίο φούσκωσε μάλιστα το 2009 και ότι δεν διαπραγματεύτηκε το Μνημόνιο.

Θα μπορούσε να είναι καλό υλικό για την απολογία του, στην περίπτωση που το πολιτικό μας σύστημα λειτουργούσε όπως στην Ισλανδία στέλνοντας τον πρώην πρωθυπουργού Γκέιρ Χάαρντε στο ειδικό δικαστήριο.

Ο κ. Παπανδρέου περιέγραφε και μέχρι την πτώση του, μια μαγική εικόνα για την Ελλάδα και τα επιτεύγματά τα χρόνια της περίφημης διακυβέρνησης του.

Ο πρώην Πρωθυπουργός δεν μπόρεσε ούτε στιγμή να διακρίνει την κατάσταση της κοινωνίας και το αδιέξοδο της χώρας, περιέγραφε μια Ελλάδα που πέτυχε μεγάλα κατορθώματα εξαιτίας του. Επαναλάμβανε ότι έσωσε τη χώρα και τους πολίτες, ότι αυτός τόλμησε και οι άλλοι κρύφτηκαν και πως ούτε λίγο ούτε πολύ τον έχουμε αδικήσει διότι θα μείνουν στην ιστορία τα δύο αυτά χρόνια.17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1914 – Η ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ
«Έχω μια αδερφή, κουκλίτσα αληθινή, την λένε Βόρειο Ήπειρο την αγαπώ πολύ, την λένε Βόρειο Ήπειρο την αγαπώ πολύ!!
Της κόψαν την φωνή, κουκλίτσα αληθινή, Την πιάσανε αιχμάλωτη οι άπιστοι Αλβανοί
Και τώρα που μπορώ, το όπλο να κρατώ. Και ανήκω εις τον ένδοξο Ελληνικό στρατό
Θα ανέβω ένα πρωί, χωρίς διαταγή,, Για να αγκαλιάσω στοργικά την δόλια μου αδερφή».
(Εθνικό άσμα για την Βόρειο Ήπειρο, που μάθαιναν τα παιδιά μας στα σχολεία, μέχρι που το κατήργησε ο καραμανλισμός, ως… φασιστικό κατάλοιπο).
Αγαπητοί αναγνώστες, Θέμα της σημερινής μας επετειακής ιστορικής αναδρομής, είναι η ανακήρυξη της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, που έγινε στις 17 Φεβρουαρίου 1914. Όμως, πρώτα-πρώτα θα πρέπει να παραθέσουμε κάποια ιστορικά στοιχεία για τον ελληνισμό της Β. Ηπείρου. Η παρουσία του ελληνισμού στην περιοχή της Ηπείρου χρονολογείται από τις αρχές της 2ης χιλιετίας π. Χ. Ο Στράβων, αναφέρει 11 ελληνικά φύλα που κατοικούσαν κάτω από τον Γενούσο ποταμό: Θεσπρωτούς, Κασσωπαίους, Μολοσσούς, Αμφιλοχίους, Χάονες, Αθαμάνες, Τυμφακούς, Αίκιθες, Ορέστες, Αττιντάνες και Παραναίους. Αργότερα, όλοι οι ανωτέρω ονομάστηκαν μ’ ένα κοινό όνομα: Ηπειρώτες. Κατοικούντες πάνω από τον Γενούσο ποταμό μέχρι και τις δαλματικές ακτές, ήσαν οι Ιλλυριοί, ομοίως ελληνικό φύλο. Οι Ηπειρώτες μιλούσαν φυσικά την ελληνική γλώσσα και μετά την εμφάνιση του χριστιανισμού υιοθέτησαν την νέα θρησκεία. Στο διάβα των αιώνων, έγιναν πολλές επιδρομές βαρβαρικών φύλων. Τον 7ο μ. Χ. αιώνα, εμφανίστηκαν και εγκαταστάθηκαν στην ευρύτερη περιοχή -και ιδιαιτέρως πάνω από τον Γενούσο- οι Σλάβοι. Τους επόμενους αιώνες, η εγκατάστασή τους έγινε μαζική.
Στις αρχές του 1360, εμφανίστηκαν στα Βαλκάνια οι Τούρκοι και μερικά χρόνια αργότερα κατέλαβαν ευρύτερες περιοχές της Ηπείρου και εγκατέστησαν τους πρώτους Τουρκομανικούς πληθυσμούς στις εύφορες γαίες. Η πρώτη μαζική αντίσταση των Ηπειρωτών στην τουρκική κατάκτηση, έγινε υπό την ηγεσία του Γεωργίου Καστριώτη ή Σκεντέρμπεη. Τραγική ειρωνεία: ο μέγας αυτός Έλλην θεωρείται σήμερα από τους Αλβανούς εθνικός τους ήρωας, αγάλματά του υπάρχουν παντού, δρόμοι και πλατείες φέρουν το όνομά του (με παρόμοιο τρόπο οι Σκοπιανοί καπηλεύονται τον Μέγα Αλέξανδρο). Ο Καστριώτης, με φλάμπουρο τον δικέφαλο αετό (την σημερινή σημαία της Αλβανίας) λευτέρωσε την Ήπειρο το 1443 και η λευτεριά, παρά τις συνεχείς και λυσσαλέες τουρκικές επιθέσεις, κράτησε μέχρι το 1480 (ο Καστριώτης πέθανε δοξασμένος το 1468). Μετά την εδραίωση της κατακτήσεως της Ηπείρου από τους Τούρκους, έγιναν οι πρώτοι (εκούσιοι) εξισλαμισμοί Ελλήνων. Αυτοί που έκαναν την αρχή ήταν οι φεουδάρχες (κάτοχοι τιμαρίων γης, «τιμαριούχοι»), με σκοπό την διατήρηση των τιμαρίων και των λοιπών προνομίων τους. Αυτοί, λοιπόν, ονομάστηκαν Σπαχήδες. Μάλιστα, είχαν υπό τας διαταγάς των, μισθοφορικά στρατιωτικά σώματα, τα οποία έθεσαν στην διάθεση των Τούρκων. Αρχικώς, ο εξισλαμισμός τους ήτο εικονικός, καθώς διατηρούσαν στα κρυφά την πίστη και την εθνική τους ταυτότητα. Ωστόσο, με το πέρασμα του χρόνου, αποκόπτονταν σιγά-σιγά από τον εθνικό κορμό και εν τέλει χάθηκαν για τον ελληνισμό.
Όσο περνούσε ο καιρός, όλο και περισσότεροι Έλληνες εξισλαμίζονταν, για πολλούς και διαφόρους λόγους (επιβιώσεως, φιλοδοξίας, ευημερίας κ.α.). Αυτοί οι νέοι προσήλυτοι του μωαμεθανισμού, διαποτισμένοι με τον φανατισμό του νεοφωτίστου, άφησαν πίσω τους οριστικώς και αμετακλήτως την ελληνική εθνική συνείδηση, την ορθόδοξη πίστη, τα ήθη και έθιμα, ακόμα δε και την ελληνική γλώσσα (υιοθέτησαν μια τοπική διάλεκτο, μίξη τουρκικών, σλαβικών και ελληνικών, την λεγομένη Αρβανίτικη γλώσσα). Αυτοί ονομάσθησαν Τουρκαλβανοί ή Μουρτάτες και εξελίχθησαν σε λαίλαπα για τον ηπειρωτικό ελληνισμό, αφού κατά τις τρομοκρατικές τους επιδρομάς περνούσαν δια μαχαίρας τους επιμένοντας ελληνικά. Ο φόβος που είχαν οι ανυπεράσπιστοι Έλληνες γι’ αυτούς τους Γενιτσάρους, προκάλεσε νέους εξισλαμισμούς-εκτουρκισμούς. Μουρτάτες είναι και οι διαβόητοι Τσάμηδες, που ζούσαν στην Θεσπρωτία και που από την κατοχή μέχρι σήμερα, αποτελούν την αιχμή του ανθελληνικού δόρατος. Πόσο ελληνικό αίμα πήγε χαμένο! Και να η κακή μοίρα του ελληνισμού: να καταστρέφεται από το ίδιο του το αίμα!
Στην Ήπειρο, υπήρχαν και οι Βλάχοι. Οι Βλάχοι είναι Έλληνες καθαρόαιμοι, σαν όλους τους υπολοίπους. Όμως, κατά τους χρόνους της ρωμαϊκής κυριαρχίας, έτυχε να χρησιμοποιηθούν ως φρουροί σε ορεινά στρατηγικά σημεία και σε αντάλλαγμα τους παραχωρήθηκαν καλλιεργήσιμα εδάφη και άλλα προνόμια. Από την σχέση τους με τους Ρωμαίους, προέκυψε το λατινογενές βλάχικο ιδίωμα, που χρησιμοποιείται ως δεύτερη γλώσσα. Στο διάβα των αιώνων, οι Βλάχοι διατήρησαν την ελληνική τους ταυτότητα, καθώς και την ορθόδοξη πίστη, έδιναν δε πάντοτε το παρών στα εθνικά προσκλητήρια. Επίσης, πολλοί εθνικοί ευεργέτες ήταν Βλάχοι (Αβέρωφ, Ζάππας, Συγγρός κ.α.). Κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, οι Ιταλοί και οι Ρουμάνοι, χρησιμοποίησαν κάποια ελάχιστα καθάρματα που επιχείρησαν να αποκόψουν τους Βλάχους από τον εθνικό κορμό, χωρίς επιτυχία. Βλαχόφωνοι πληθυσμοί υπάρχουν και σήμερα στην Β. Ήπειρο, αλλά και στην ελεύθερη Ελλάδα.
Όσο περνούσαν τα χρόνια, ο ελληνισμός και η ορθοδοξία χάνονταν σιγά-σιγά, εξαιτίας της τρομοκρατικής δράσεως των Τουρκαλβανών. Την κατάσταση έσωσε ο εθνομάρτυρας Κοσμάς ο Αιτωλός, που εξελίχθηκε σε μεγάλη μορφή του ελληνισμού. Ο Άγιος, παρότι καταγόταν από την Ναυπακτία, κατέληξε να περιοδεύει στην Ήπειρο και να κηρύττει την εθνική αφύπνιση, μαζί με τον λόγο του Θεού. Ο πύρινος λόγος και η εθνική δράσις του Αγίου, βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση από τους υπόδουλους Έλληνες και ως εκ τούτου προκάλεσαν τον φθόνο των εβραιοσιωνιστών της περιοχής, που επίεζαν με μεγάλη φορτικότητα τον Κούρτ Πασά του Βερατίου, να τον εξοντώσει. Ο Άγιος Κοσμάς, είχε συνειδητοποιήσει τον ρόλο του εβραιοσιωνισμού και έγραφε στον αδελφό του, Χρύσανθο, λίγο προ του μαρτυρικού του τέλους: «Δέκα χιλιάδες Χριστιανοί με αγαπώσι και ένας με μισεί. Χίλιοι Τούρκοι με αγαπώσι και ένας όχι τόσον. Χιλιάδες εβραίοι θέλουν τον θάνατό μου και ένας όχι». Τελικώς, στις 24 Αυγούστου του 1779, ο Κούρτ Πασάς, δωροδοκηθείς από τους εβραίους με 2.000 χρυσά νομίσματα, έδωσε εντολή να κρεμάσουν τον Άγιο.
Μετά τον Ρωσσο-τουρκικό πόλεμο, (1876-1878), γίνεται πλέον φανερό σε όλους το επικείμενο τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η τουρκαλβανική ελίτ, ανησυχεί εντόνως για το μέλλον της, την απώλεια της εξουσίας και των προνομίων της και καλλιεργεί την δημιουργία «αλβανικής» εθνικής συνειδήσεως. Μέχρι τότε, κανείς δεν είχε μιλήσει περί «Αλβανών» και «Αλβανίας». Ένα νέο ανύπαρκτο φυλετικά και ιστορικά κατασκευάζεται εκ του μηδενός (δεν είναι, λοιπόν, οι Σκοπιανοί ψευτο-Μακεδόνες οι πρώτοι διδάξαντες…). Παραλλήλως, οι Νεότουρκοι του Κεμάλ, οι οποίοι κυριαρχούνται από εξισλαμισμένους εβραίους («Ντονμέδες») και ήσαν όργανα του διεθνούς σιωνισμού και των μασονικών στοών της Ευρώπης, ενθαρρύνουν τους Τουρκαλβανούς στις επιδιώξεις τους. Το ίδιο κάνουν κι άλλες μεγάλες δυνάμεις της περιοχής, όπως η Ιταλία και η Αυστροουγγαρία, οι οποίες ήθελαν να πάρουν υπό τον έλεγχόν τους τα εδάφη που σύντομα θα εγκατέλειπαν οι Οθωμανοί, με την δημιουργία ενός κρατιδίου-προτεκτοράτου. Επιπλέον, οι δυνάμεις αυτές έτρεμαν την δημιουργία μιας Μεγάλης Ελλάδος. Στο άθλιο αυτό παιχνίδι των Ιταλών μπήκε και το Βατικανό, που είχε διεισδύσει στην Ιλλυρία με την μέθοδο του προσηλυτισμού. Οι (σχετικώς λίγοι) καθολικοί της Αλβανίας, ήσαν και εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να είναι όργανα της ιταλικής πολιτικής και του Βατικανού.
Υπ’ αυτές, λοιπόν, τις ευνοϊκές συνθήκες οι Τουρκαλβανοί, υπό την ηγεσία του Ισμαήλ Κεμάλ, εξεγέρθησαν κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, την άνοιξη του 1912, με αίτημα την αυτονομία τους. Οι Οθωμανοί, βλέποντας ότι έχουν χάσει το παιχνίδι και φοβούμενοι την απώλεια κάθε ελέγχου στην περιοχή, αποδέχονται λίγους μήνες αργότερα το αίτημα των Τουρκαλβανών. Ωστόσο, το ξέσπασμα του Α΄ Βαλκανικού Πολέμου (Ελλάς, Σερβία και Βουλγαρία εναντίον της Τουρκίας), τον Οκτώβριο του 1912, δεν επιτρέπει την υλοποίηση της συμφωνίας. Παρ’ όλα αυτά, οι ηγέτες των Τουρκαλβανών, συνέστησαν συμμορίες κατσαπλιάδων, τις οποίες έθεσαν στην διάθεσιν του Σουλτάνου. Όμως, ο ελληνικός στρατός, κατατρόπωσε τα τουρκικά στρατεύματα και τις συμμορίες και απελευθέρωνε την μία πόλη μετά την άλλη. Στις 5 Οκτωβρίου απελευθερώνεται η Νικόπολη, στις 21 η Πρέβεζα, στις 31 το Μέτσοβο και η Χιμάρα, στις 7 Δεκεμβρίου η Κορυτσά. Οι Τουρκαλβανοί, προκειμένου να προλάβουν τις εξελίξεις, ανακηρύσσουν στις 15 Νοεμβρίου, στην Αυλώνα, την ανεξαρτησία της Αλβανίας και σχηματίζουν προσωρινή κυβέρνηση. Λίγες ημέρες αργότερα, η Ιταλία και η Αυστροουγγαρία ανέλαβαν επισήμως την «προστασία» της Αλβανίας, προειδοποιώντας την Ελλάδα να μην τολμήσει να καταλάβει την Αυλώνα. Το νέο έτος (1913) φέρνει νέες νίκες για τον ελληνικό στρατό. Στις 21 Φεβρουαρίου απελευθερώνονται τα Ιωάννινα, στις 27 η Πρεμετή, στις 3 Μαρτίου οι Φιλιάτες, το Καλπάκι, το Αργυρόκαστρο και οι Άγιοι Σαράντα, στις 5 το Τεπελένι, Όμως, Ιταλοί και Αυστροούγγροι επεμβαίνουν και πάλι και με ποικίλους εκβιασμούς και απειλές, πετυχαίνουν τον τερματισμό της ελληνικής προελάσεως.
Στις 17 Μαΐου, στο Λονδίνο, υπογράφηκε η Συνθήκη Ειρήνης, μεταξύ της Τουρκίας και των Βαλκανικών κρατών, με την οποία ο Σουλτάνος παραχωρούσε όλες τις ευρωπαϊκές κτήσεις του, εκτός από την Αλβανία. Επίσης, με κοινή συμφωνία, ανατέθηκε στις μεγάλες δυνάμεις ο καθορισμός του μέλλοντος της Αλβανίας και των νήσων του Αιγαίου. Η συνεδρίαση της πρεσβευτικής διασκέψεως των μεγάλων δυνάμεων, άρχισε στις 29 Μαΐου του 1913, και καταρχάς απέρριψε το λογικό ελληνικό αίτημα να αποφασίσουν με δημοψήφισμα οι ίδιοι οι κάτοικοι της Ηπείρου για το μέλλον τους. Ήταν φανερό, ότι, κάποιοι δεν ήθελαν να αποφασίζουν οι ίδιοι οι λαοί για τις τύχες τους. Στην διάσκεψη υπήρχαν δύο αντιμαχόμενες πλευρές. Από την μία μεριά,  Ιταλία και Αυστροουγγαρία που υποστήριζαν αναφανδόν την Αλβανία και από την άλλη Γαλλία και Ρωσσία, που υποστήριζαν –μερικώς- τα ελληνικά συμφέροντα. Η Βρετανία έπαιζε τον ρόλο του επιτηδείου ουδετέρου. Εν όψει του αδιεξόδου, στην τελευταία συνεδρίαση της διασκέψεως, στις 29 Ιουλίου, ανακηρύχθηκε επισήμως η ανεξαρτησία της «Αλβανίας» και αποφασίστηκε να γίνει ο ακριβής καθορισμός των συνόρων της στο άμεσο μέλλον, από ειδικήν επιτροπή.
Η αρμοδία επιτροπή άρχισε τις συνεδριάσεις της τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου. Τελικώς, μετά από διαβουλεύσεις διαρκείας δύο μηνών, στην ιταλική πόλη Φλωρεντία, αποφασίστηκε να παραχωρηθεί στην Αλβανία ολόκληρη η Β. Ήπειρος! Εν τω μεταξύ, οι μεγάλες δυνάμεις διορίζουν βασιλέα της Αλβανίας τον Γερμανό πρίγκιπα Γουλιέλμο του Βηντ. Έναν μήνα αργότερα, στις 5 Δεκεμβρίου 1913, παρά τις ελληνικές διαμαρτυρίες, υπογράφηκε το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας, που επισημοποίησε τα νέα σύνορα Ελλάδος-Αλβανίας, που είναι ταυτόσημα με τα σημερινά. Οι ελληνικές αντιρρήσεις κάμφθηκαν μετά από έναν ωμό εκβιασμό που μας έκαναν οι μεγάλες δυνάμεις, ότι αν δεν αποχωρούσε ο ελληνικός στρατός από την Β. Ήπειρο, δεν θα ανεγνώριζαν την ελληνική κυριαρχία επί των νήσων του Αιγαίου. Έτσι, στις 8 Φεβρουαρίου 1914, ο Ε. Βενιζέλος ανακοίνωσε την απόσυρση του στρατού μας από την Β. Ήπειρο.
Στο άκουσμα της επαίσχυντης συμφωνίας, ο βορειοηπειρωτικός ελληνισμός ξεσηκώνεται. Συστήνονται τάχιστα επιτροπές αυτοάμυνας και συγκροτούνται ένοπλα σώματα για την προστασία των Ελλήνων, μετά την αποχώρηση του ελληνικού στρατού. Παραλλήλως, λαϊκές συνελεύσεις στην Χιμάρα –όπου επικεφαλής των Ελλήνων ήτο ο ξακουστός Σπυρομήλιος-, στο Αργυρόκαστρο, στο Δέλβινο και στους Αγίους Σαράντα, ανακηρύσσουν την αυτονομία των περιοχών αυτών. Σχηματίζεται μια κυβέρνηση υπό τον φλογερό πατριώτη Γεώργιο Ζωγράφο, Γενικό Πολιτικό Διοικητή Ηπείρου και στις 17 Φεβρουαρίου ανακηρύσσεται στο Αργυρόκαστρο η αυτονομία της Β. Ηπείρου. Οι στιγμές είναι ιστορικές. Αλλά, στις 15 Απριλίου, οι «μεγάλες» δυνάμεις, μαριονέττες στα χέρια των διεθνών σιωνιστικών συμφερόντων, μαχαιρώνουν πισώπλατα την Ελλάδα και με κοινή διακοίνωση απαιτούν την άμεση αποχώρηση του ελληνικού στρατού. Η Ελλάς υπέκυψε στον εκβιασμό και μέχρι το τέλος του μηνός απέσυρε όλες τις στρατιωτικές της δυνάμεις από την προαιώνια ελληνική γη της Β. Ηπείρου.  
Αμέσως μετά την αποχώρηση του Ελληνικού Στρατού, οι τουρκαλβανικές συμμορίες οργάνωσαν επιδρομές στις πόλεις και τα χωριά της Β. Ηπείρου. Όμως, οι Έλληνες δεν το’ βαλαν κάτω και πέρασαν στην αντεπίθεση. Μετά από τις συνεχείς ήττες των τουρκαλβανών, η κυβέρνηση της Αλβανίας επείσθη ότι δεν μπορεί να καθυποτάξει τον βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και φοβούμενη τα χειρότερα ζήτησε την έναρξη διαπραγματεύσεων. Οι διαπραγματεύσεις που έγιναν κατέληξαν στις 4 Μαΐου του 1914, στην υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, που ανεγνώριζε την ελληνικότητα των επαρχιών Κορυτσάς και Αργυροκάστρου και κατοχύρωνε την αυτονομία τους. Δεν ήταν αυτό ακριβώς που ήθελαν οι Βορειοηπειρώτες αδελφοί μας, ήταν όμως το πρώτο βήμα προς την μελλοντική εθνική τους αποκατάσταση.
Αλλά, το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, δεν έμελλε να εφαρμοσθεί στην πράξη. Κατ’ αρχάς, αμέσως μετά την υπογραφή του, ξεσηκώθηκαν οι Τουρκαλβανοί του Εσάτ Πασά κατά του βασιλέως, με αποτέλεσμα την εκθρόνισή του. Έπειτα, τον Ιούλιο του 1914, ήρθε ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Κατά την διάρκεια του πολέμου, ο Ελληνικός Στρατός εισήλθε και πάλι νικητής και τροπαιούχος στην Β. Ήπειρο, αλλά με μεταγενεστέρα απόφαση των «συμμάχων» μας, απεχώρησε και πάλι. Το ίδιο έγινε και κατά την διάρκεια του Ελληνο-ιταλικού πολέμου, με τα ίδια δυστυχώς αποτελέσματα.
Συμπέρασμα: Η  διεκδίκησις των ελληνικότατων εδαφών της Β. Ηπείρου, είναι «ιερά και απαράγραπτος», όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει στην βουλή των Ελλήνων, την 30/05/1961, ακόμα και ο Γεώργιος Παπανδρέου! Βεβαίως, για να έρθει η λευτεριά στην Β. Ήπειρο και τις υπόλοιπες σκλάβες πατρίδες, πρέπει πρώτα απ’ όλα να υπάρχει στην Ελλάδα ΕΘΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ, κι όχι θλιβερά ανδρείκελα πρόθυμα για κάθε προδοσία! Κι όταν μιλάμε για εθνική ηγεσία, εννοούμε την Χρυσή Αυγή στην εξουσία!

Γ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Π. ΦΑΛΗΡΟ - ΑΘΗΝΑΙ


Ο ΥΠΟΥΛΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΙΚΩΝ ΣΤΟΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ > Τα απόκρυφα μυστικά της Μασονίας


Η Μασονία παραμένει ακόμα και σήμερα μια από τις πλέον ερμητικές, κλειστές και αμφιλεγόμενες «σέχτες» του κόσμου.
Ο τεκτονισμός υπάρχει φανερά εδώ και εκατονταετίες, κι αν πιστέψουμε στους ισχυρισμούς των Μασόνων, κινείται μυστικά για πολύ περισσότερο καιρό.
Όποια κι αν είναι όμως η πραγματική τους ιστορία, οι υποθέσεις και οι σπέκουλες για τη δράση τους αποτελούν αγαπημένη ασχολία των απανταχού συνωμοσιολόγων εδώ και πολλά πολλά χρόνια, με κορωνίδα των σεναρίων να είναι φυσικά τα απόκρυφα τελετουργικά και τα μυστικά τους σύμβολα.Κι όμως, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τις πρακτικές της Στοάς, μιας και σκοτάδι πυκνό καλύπτει τις δραστηριότητές της.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ


Εδώ και πολλές εβδομάδες, με ταλαιπωρεί ένα προσωπικό ζήτημα υγείας, το οποίο είναι «κληρονομιά» του επαγγέλματος μου, ενός επαγγέλματος, το οποίο, ακόμη και σήμερα, δεν δέχεται η Πολιτεία να το χαρακτηρίσει επικίνδυνο και ανθυγιεινό…
Ευτυχώς, στο πρόβλημα αυτό δεν ήμουν μόνος!
Για το λόγο αυτό, θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους με βοήθησαν και με συμπαραστάθηκαν.
Καταρχάς  στους Νευρολόγους των Πολυιατρείων μας της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στον Αστυνόμο Α’ (ΥΓ) Κο ΣΑΦΟΥΡΗ Απόστολο – Νευρολόγο και τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή (ΥΓ) Κο ΑΓΓΕΛΟΥ Αριστομένη – Ειδικό Νευρολόγο καθώς και στον Αστυνόμο Α’ (ΥΓ) Κο ΧΟΥΡΙΔΗ Παντελή – Χειρούργου Ω.Ρ.Λ. του Ιατρείου της Δ.Α.Ε.Θ., για την άριστη επιστημονική τους κατάρτιση, τον επαγγελματισμό τους και κυρίως για τη Συναδελφική τους Αλληλεγγύη.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης, το Γιώργο και το Στέφανο, τους Συνάδελφους νοσηλευτές του Ιατρείου της ΔΑΕΘ, για όλα όσα έκαναν για να με βοηθήσουν και να με εξυπηρετήσουν και πάνω απ’ όλα για τη Συναδελφική τους Αλληλεγγύη, αποδεικνύοντας πως είναι πέρα από καλοί Συνάδελφοι και πολύ καλοί Φίλοι, αλλά και τους Συνάδελφους νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό των Πολυιατρείων μας, που τις τελευταίες μέρες με έβλεπαν σχεδόν καθημερινά να πηγαινοέρχομαι με ιατρικές εξετάσεις και ιατρικές συνταγές, για τον άψογο επαγγελματισμό τους και τη Συναδελφική τους Αλληλεγγύη. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους Συναδέλφους του Δ.Σ. της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, στους Συνάδελφους Συνδικαλιστές της «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» και της Σ.Ε.Α.Θ., στους Συνάδελφους της βάρδιας μου, άλλα και σε όλους τους υπόλοιπους Φίλους Συναδέλφους, που σε καθημερινή βάση εκδήλωσαν και εξακολουθούν να εκδηλώνουν τη συμπαράσταση και τη Συναδελφική τους Αλληλεγγύη.
Ξέρω ότι τώρα τελευταία με χάσατε λίγο, αλλά τι να κάνουμε, ανωτέρα βία. Όλα για τους ανθρώπους είναι και ότι δεν μας σκοτώνει μας κάνει δυνατότερους!

Δικαιοσύνη: Με σχέδιο η πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή > Όλο το παρασκήνιο και η εμπλοκή των ξένων κέντρων


-Ενοποίηση του φακέλου των Δεκεμβριανών, του σχεδίου δολοφονίας του Κ. Καραμανλή και των υποκλοπών
-Όλο το παρασκήνιο και η εμπλοκή των ξένων κέντρων
Το σχέδιο που οδήγησε στη μεγαλύτερη ληστεία της χώρας έρχεται σιγά σιγά στο φως και μάλιστα από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά της Δικαιοσύνης.
Το παρασκήνιο της πτώσης της κυβέρνησης Καραμανλή μέσα από μια αλληλουχία «ύποπτων» εξελίξεων έρχεται πλέον στη δημοσιότητα και αποκαλύπτει τη δράση πρακτόρων ξένων δυνάμεων που συντέλεσαν στην αποσταθεροποίηση της χώρας εκείνη την περίοδο.

Με μια ιστορική απόφαση η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προχωρά στην ενοποίηση της δικαστικής έρευνας που εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη, για την υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ.Κώστα Καραμανλή, του φερόμενου σχεδίου δολοφονίας του και της απόπειρας αποσταθεροποίησης της χώρας.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα το περιοδικό «Επίκαιρα», η ηγεσία της Δικαιοσύνης αποφάσισε την ενοποίηση των φακέλων, για τους οποίους διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση, καθώς από την πορεία των ερευνών που πραγματοποίησαν ο εισαγγελέας Εφετών κ. Δ. Δοσούλας και ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ν. Ορνεράκης αλλά και από την αξιολόγηση των μαρτυρικών καταθέσεων προέκυψαν στοιχεία ικανά για να συνεχιστούν σε πρώτη φάση οι τρεις φάκελοι.

Συγκέντρωση και πορεία στον Πειραιά - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤο τσουχτερό κρύο και η βροχή δεν ήταν ικανά να ανακόψουν το πάθος και την θέληση των Εθνικιστών. Η συγκέντρωση χιλιάδων Ελλήνων στον Πειραιά είναι ακόμη μία απόδειξη πως το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα έχει εδραιωθεί στην Ελληνική κοινωνία και θα συνεχίσει ακάθεκτο τον Αγώνα για να ξεβρωμίσει τον τόπο!
Πρώτα πλάνα

Δηλώσεις Αρχηγού στον Alpha

Πλάνα από την συγκέντρωση

Με τέσσερις όρους μένει ο Βενιζέλος στην κυβέρνηση ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/beni1gappasokprodotis.html#ixzz2KyyZ3JQy


Δηλαδή αν δεν πραγματοποιηθούν αυτοί οι όροι θα αποχωρήσει; Ακόμα να δούμε την εφαρμογή του κειμένου της προγραμματικής συμφωνίας των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Μην ξεχνάμε ότι έρχεται και ανασχηματισμός…
Οι τέσσερις όροι του Βενιζέλου, όπως τους ανέφερε στο συνέδριο των Περιφερειαρχών της χώρας:
1. Όχι νέα δημοσιονομικά μέτρα που απευθύνεται στους εταίρους μας, όχι στο εσωτερικό ακροατήριο για φτηνή δημαγωγία.
2. Διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, αναπροσανατολισμός πόρων στην κοινωνική πολιτική και άρα και στο κοινωνικό Ταμείο, ανάδειξη της απόλυτης ανεργίας και της απόλυτης φτώχειας. Δεν θα αφήσουμε να κάνει παιχνίδι η Χρυσή Αυγή υποδυόμενη τον Ρομπέν των Δασών.
3. Εθνικό φορολογικό σύστημα.
4. Η μετατροπή του συστήματος ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, της ρευστότητας, του ζητήματος της στήριξης των επενδύσεων, της στήριξης των νοικοκυριών, της ρύθμισης δανείων, των διαρθρωτικών αλλαγών, των ιδιωτικοποιήσεων, με το μέλλον της ανάπτυξης.

πηγη

Καμία καταδίκη από τα διεφθαρμένα κόμματα της Βουλής για την τρομοκρατική επίθεση στον ΠειραιάΚαμία καταδίκη από τα διεφθαρμένα κόμματα της Βουλής για την τρομοκρατική επίθεση στον Πειραιά
Σε λίγες ώρες συμπληρώνονται δύο ολόκληρες ημέρες από την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Τ.Ο. Πειραιά κι ακόμα ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ κόμμα δεν έχει ψελλίσει ούτε μία λέξη καταδίκης για αυτήν την νέα τρομοκρατική ενέργεια. Τα διεφθαρμένα κόμματα του... συνταγματικού και δημοκρατικού τόξου που είναι λαλίστατα αν δουν καρούμπαλο στο κεφάλι κάποιου λαθρομετανάστη ή μαυρισμένο μάτι στο πρόσωπο κάποιου αναρχοαριστερού τρομοκράτη, δεν βρήκαν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ να πουν για να καταδικάσουν αυτήν την νέα επίθεση σε βάρος ενός νομίμου και δημοκρατικά εκλεγμένου κόμματος, της Χρυσής Αυγής.
Φαίνεται ότι τους διαφεύγει πως αυτήν την στιγμή το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα εκπροσωπεί την βούληση του 7% του εκλογικού σώματος, μισού εκατομμυρίου Ελλήνων κι όπως δείχνουν σταθερά οι δημοσκοπήσεις εδώ και 5 μήνες τυγχάνει ευρείας αποδοχής και της εμπιστοσύνης πάνω από ενός εκατομμυρίου Ελλήνων. Αυτό ακριβώς είναι το γεγονός που τους ανησυχεί, η ραγδαία άνοδος της Χρυσής Αυγής, και προσπαθούν με επικοινωνιακό πόλεμο, φίμωση και αποκλεισμό μάταια να μας παρεμποδίσουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ CE


Πολλά κινεζικά προϊόντα χρησιμοποιούν παραπλανητικά ευρωπαϊκά σήματα ποιότητας σε μια ακόμη προσπάθεια των ανεκδιήγητων κινέζων κατασκευαστών να παραπλανήσουν απροκάλυπτα τους καταναλωτές.
Έτσι πολλά κινεζικά, ανασφαλή και χαμηλής ποιότητας προϊόντα όπως, ηλεκτρικές & ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, παιδικά παιχνίδια και άλλα, κυκλοφορούν με ψεύτικο ελαφρά παραλλαγμένο το Ευρωπαϊκό σήμα ασφαλείας CE που πιστοποιεί ότι το συγκεκριμένο προϊόν κατασκευάστηκε με βάση τις αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας της Ευρώπης (δείτε την εικόνα).
Η ομοιότητα των 2 σημάτων είναι τόσο μεγάλη ώστε ακόμη και προσεκτικοί καταναλωτές έχουν πέσει στην παγίδα και έχουν αγοράσει τα υποβαθμισμένα κινέζικα προϊόντα πιστεύοντας ότι είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Σχετική βιβλιογραφία και τεκμηρίωση υπάρχει στην ιστοσελίδα του διεθνούς κέντρου πιστοποίησης για όποιον ενδιαφέρεται (http://www.icqc.co.uk/en/china-export.php).
Το πραγματικό Ευρωπαϊκό σήμα ασφάλειας το οποίο πιστοποιεί τα ασφαλή προϊόντα (Compliance with EU standards).
Το παραπλανητικό σχεδόν πανομοιότυπο σήμα των κινεζικών προϊόντων από τα αρχικά του China Export.
Η ΕΝΚΗ Κρήτης συμβουλεύει του καταναλωτές όπως παρατηρήσουν προσεκτικά τις εικόνες που παραθέτουμε και να εξοικειωθούν με τις διαφορές τους. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν όσοι αγοράσουν παιδικά παιχνίδια τώρα τις γιορτές ώστε να αποφύγουν να αγοράσουν ευτελή και ανασφαλή κινέζικα προϊόντα με την εντύπωση ότι αυτά είναι πιστοποιημένα με ευρωπαϊκά πρότυπα. Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για την εμπορική και καταναλωτική αναξιοπιστία μιας χώρας, της Κίνας, που αδίστακτα ως κοινός απατεώνας αποδεικνύει για μια ακόμη φορά, ότι δεν δίνει καμιά σημασία στον άνθρωπο αλλά ενδιαφέρεται πρωτίστως για το κέρδος. Η ΕΝΚΗ θα καταφύγει σε όλους τους αρμόδιους εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς για να προωθήσει το ανακύψαν θέμα.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΥΨΩΣΑΝ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΕΣ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ELMATHITES
Στις αρχές Φεβρουαρίου του τρέχοντος σχολικού έτους 2012-2013, το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου στα πλαίσια των σχολικών Δραστηριοτήτων, υλοποίησε ένα Πολιτιστικό – Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με θέμα : “Ολυμπιακοί Αγώνες – Λονδίνο 2012. Μάρμαρα του Παρθενώνα – Βρετανικό Μουσείο 2012: Σχέση και αντίφαση”
15χρονοι μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου και τρεις καθηγητές τους που πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική εκδρομή στο Λονδίνο, έδωσαν το δικό τους μήνυμα ότι τα μάρμαρα του Παρθενώνα είναι Ελληνικά, σηκώνοντας 4 Ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας το σύνθημα : BRING THEM BACK!
Ταυτόχρονα οι μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου παρέδωσαν 36 επιστολές γραμμένες στην Αγγλική στον Διευθυντή του Μουσείου μέσα από τις οποίες εξηγούσαν με τεκμηριωμένες θέσεις γιατί οι Άγγλοι πρέπει να επιστρέψουν τα Ελγίνεια Μάρμαρα στην Ελλάδα.
“Φέρτε τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πίσω”, διαμήνυσαν οι μαθητές του σχολείου στον κ. Robert Neil MacGregor, υψώνοντας Γαλανόλευκες μέσα στο Βρετανικό Μουσείο.
Όπως τονίζουν οι καθηγητές που τους συνόδευσαν, Χ. Ρουμελιώτης, Δήμητρα Παραδείση και Δέσποινα Μιχολιά, “Στόχος μας ήταν να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές μας πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα ώστε να ενστερνιστούν την ανάγκη της επιστροφής όλων των ανεκτίμητων ελληνικών Θησαυρών που «κοσμούν» τα Μουσεία της Ευρώπης και κυρίως του Βρετανικού Μουσείου και στο μέλλον να αγωνιστούν για τον επαναπατρισμό τους. Μας φάνηκε οξύμωρο το γεγονός, ότι από τη μια το Λονδίνο με την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο έδαφός του, τιμά και υιοθετεί το Ολυμπιακό Ιδεώδες της Αρχαίας Ελλάδας και κατ’ επέκταση τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και από την άλλη κατακρατεί πεισματικά στο ίδιο – ξένο βέβαια – έδαφός του, τους ανεκτίμητους Θησαυρούς της Αρχαίας Ελλάδας. Η Ελλάδα δημιούργησε αυτά τα λαμπρά μνημεία του Πολιτισμού, σ’ αυτή την πατρίδα επιβάλλεται να επιστρέψουν.”!
Πρόβλημα με την ασφάλεια του Μουσείου

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ- "Ξεφουσκώνει" η κυβέρνηση - Μέργος, ανεργία & κατάρρευση εσόδων την αποδομούν πλήρως ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/blog-post_8920.html#ixzz2KyxttGuy


"Γυρίζει" και πάλι αρνητικά το κλίμα για την κυβέρνηση, μετά την δίμηνη "ανάσα" που πήρε από την πρόσκαιρη ευφορία σε ορισμένα κοινωνικά στρώματα λόγω της λήψης ττων δόσεων των δανείων.
Η επίσημη πρόβλεψη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών για την πορεία της οικονομίας, δείνει ότι μεσα στην χρονιά η ανεργία στην Ελλάδα θα σκαρφαλώσει στο 30%, ενώ εξαιρετικά βαρύ είναι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί γύρω από την δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου για "ακόμα υψηλό κατώτατο μσθό" - ο οποίος βρίσκεται στα 586 ευρώ - και τώρα αποκαλύπτεται ότι ο ίδιος εισπράττει από τις κρατικές θέσεις του 7.500 ευρώ μηνιαίως!!
Στην έκθεση του ΚΕΠΕ η πρόβλεψη ότι η οικονομία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της, η ύφεση θα είναι πάνω από 4,1% για το 2013 και η ανεργία θα εκτιναχθεί στο 30%, αλλά και πάλι η πρόβλεψη αυτή φαντάζει αισιόδοξη σε ότι αφορά την ύφεση: Ξένοι οίκοι όπως το Citigroup επιμένουν σε ύφεση μέχρι και 10%!
Τα φορολογικά έσοδα έχουν καταρρεύσει, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τα ασφαλιστικά έσοδα: Βάσει των στοιχείων τα έσοδα του ΙΚΑ τον Ιανουάριο συρρικνώθηκαν κατά 10% κι αντί να εισπραχθούν 1,05 δισ. ευρώ, τελικά στο ταμείο μπήκαν μόνο 900 εκατ. ευρώ.
Πτώση όμως στα έσοδα και μάλιστα μεγαλύτερη -πάνω από 15%- υπήρξε και στα έσοδα του ΟΑΕΕ, καθώς αυξάνεται ο αριθμός εμπόρων, βιοτεχνών, αυτοκινητιστών και ελεύθερων επαγγελματιών που δεν είναι σε θέση να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
Και στις δυο περιπτώσεις οι επιμέρους δείκτες όπως η πτώση των εσόδων από ΦΠΑ που ανήλθε σε 17% τον περασμένο μήνα ή η αύξηση του αριθμού των ανέργων σε ποσοστό πάνω από 26% στις αρχές του έτους δείχνουν ότι η πραγματική οικονομία δέχεται ισχυρά χτυπήματα από το κύμα της ύφεσης.
Οι δηλώσεις του για τον υψηλό κατώτατο μισθό προκάλεσαν αντιδράσεις, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην κοινωνία.
Όλα αυτά ενώ ο Γ.Μέργος που θέλει να πέσει κάτω από τα 500 ευρώ ο μισθός των εργαζομένων για τις υπηρεσίες του στο υπουργείο και στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπου διορίστηκε πρόσφατα στο Γενικό Συμβούλιό του (δηλαδή το Συμβούλιο που αποφασίζει ποιες Τράπεζες θα δανειοδοτηθούν από τα λεφτά των πολιτών) αμοίβεται με το ιλιγγιώδες ποσό των 90.000 ευρώ το χρόνο μεικτά.
Συγκεκριμένα, ως γενικός γραμματέας λαμβάνει μηνιαίως 5.000 ευρώ. Το ποσό περιλαμβάνει το βασικό μισθό που είναι 3.700 ευρώ, το επίδομα ευθύνης που είναι 1.000 ευρώ και 300 ευρώ ως έξοδα παράστασης. Δηλαδή, από το υπουργείο Οικονομικών λαμβάνει ετησίως 60.000 ευρώ.
Η μισθοδοσία του από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στο οποίο διορίστηκε με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, είναι 30.000 ευρώ μεικτά ετησίως. Παράλληλα, θα πρέπει να τονιστεί πως η θητεία του στο ΤΧΣ θα διαρκέσει έως τον Ιούνιο του 2017.
Τα παραπάνω δεν αποκλείουν εκπλήξεις σε ότι αφορά την πορεία του κυβερνητικού σχήματος. Έτσι ή αλλιώς έρχονται νέα φοροσεισπρακτικά μέτρα, όπως και νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Πόσο να αντέξει ειδικά αυτή η κυβέρνηση;
http://www.defencenet.gr/

“ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ” ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ

polarcus-191110
Το νέο ερευνητικό πλοίο της Τουρκίας πρόκειται να διεξάγει σεισμικές έρευνες και στη Μεσόγειο, προανήγγειλε χθες ο υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, με αφορμή την συμφωνία που υπογράφτηκε με την Shell.
«Θεωρούμε τις έρευνες πολύ σημαντικές στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο. Θα οριστικοποιήσουμε την διαδρομή του πλοίου μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες», σημείωσε ο Γιλντίζ.
Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι αν και η Μαύρη Θάλασσα αποτελεί την υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα, εντούτοις το πλοίο θα κατευθυνθεί σε κάποια φάση και στην Κύπρο για να αναζητήσει υδρογονάνθρακες.

Ζητάει και τα ρέστα η Γιάννα Αγγελοπούλου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/aggelopoulouolumpikoigreeceellada.html#ixzz2KyxaTlUDΕίναι αλήθεια ότι τα περίφημα Olympic Games (και όχι Ολυμπιακοί Αγώνες) του 2004, αποτέλεσαν μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές τρύπες του συγχρόνου ελληνικού κράτους. Και έναν άνευ προηγουμένου μηχανισμό για εύκολο και γρήγορο πλουτισμό των διαφόρων υμετέρων, κατασκευαστών, μεσαζόντων για παντός είδους προμήθειες και "συστήματα". Κάποιοι έβγαλαν πολλά λεφτά, πολύ γρήγορα και φρόντισαν να τα βγάλουν σε τράπεζες ή off shore εταιρείες του εξωτερικού.
Και ο ελληνικός λαός τα πλήρωσε, έγινε και εθελοντής και πιάστηκε για μια φορά ακόμη κορόιδο αυτών που εκμεταλλεύτηκαν το φιλοτιμό του.
Και τώρα όλα - σχεδόν - ρημάζουν ή έχουν δοθεί σε άλλους "υμετέρους" με αμφιλεγόμενες συμβάσεις που τα εκμεταλλεύονται για να συνεχίζουν να πλουτίζουν.
Και εν μέσω αυτής της τεράστιας οικονομικής κρίσης, έρχεται ένας από τους "πρωτεργάτες" αυτής της διαδικασίας, η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, να ζητήσει και τα ... ρέστα, με άρθρο της στην Huffington Post.
 Όπου ανάμεσα στα άλλα αναφέρει: "Η έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων μπορεί να εγγυήθηκε την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων, όμως μπορούσαν να πετύχουν ακόμη περισσότερα  για να εγυηθούν την επιτυχία για την ίδια την Αθήνα και την Ελλάδα.Πράγματι, η ελληνική οικονομική ανάπτυξη ήταν από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη τα χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα επόμενα τρία χρόνια. Αλλά τελικά, η ευκαιρία χάθηκε, μια ευκαιρία που θα έδινε ώθηση για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Μια από τις πιο μεγάλες μου απογοητεύσεις είναι να αντικρίζω τις εγκαταστάσεις παραμελημένες, κλειδωμένες και εγκαταλελειμμένες.  Και δεν πρόκειται μόνο για τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Π.χ. δημιουργήσαμε ένα Κέντρο Επικοινωνιών που θα μπορούσε να χρησιμεύσει στο κράτος ως Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων. Αντιθέτως, αποσυναρμολογήθηκε.
Όπως κάθε μάχη πρέπει να διαθέτει μια στρατηγική εξόδου, έτσι και κάθε επένδυση υποδομής πρέπει από την αρχή να διαθέτει σχέδιο για το πώς θα ανταποδώσει το κόστος της στη διάρκεια του ωφέλιμου βίου της.
Δεν υπάρχει έλλειψη προειδοποιήσεων όταν μιλάει κανείς για επενδύσεις σε υποδομές, είτε πρόκειται για αυτοκινητόδρομους που κατέληξαν να απομονώσουν γειτονιές σε πόλεις  η πάλι για «γέφυρες προς στο πουθενά». Το καθοριστικό χαρακτηριστικό των περισσότερων σχεδίων υποδομής είναι ότι είναι μόνιμα. Οπότε, αποφάσεις του σήμερα πρέπει να έχουν αποτελέσματα που διαρκούν και που είναι δύσκολο να μεταβληθούν στο μέλλον.
Είτε σχεδιάζουμε τη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων, είτε έναν καινούργιο αυτοκινητόδρομο, όσοι χαράσσουν πολιτική  πρέπει να προσπερνούν τον βραχυπρόθεσμο προϋπολογισμό και τους περιορισμούς των χρονοδιαγραμμάτων, να έχουν μια καθαρή εικόνα ότι αυτό που χτίζεται σήμερα θα χρησιμεύσει και αύριο."
Λές και η κ. Αγγελοπούλου, την περίοδο εκείνη ήταν μια απλή πολίτης, μια θεατής. Και δεν είχε ενεργό ρόλο στην διαδικασία αυτή. Το δυστήχημα είναι ότι τα έξοδα για τις "επενδύσεις" της τότε κυβέρνησης, τα πλήρωσε ο ελληνικός λαός. Λεφτά που κατέληξαν στο πελατειακό σύστημα της διαπλοκής. Αυτά θα έπρεπε να καταγγέλει - τότε και όχι τώρα, δέκα χρόνια μετά - η κ. Αγγελοπούλου. Δεν το έκανε τότε. Τώρα βέβαια ίσως θέλει να προωθήσει την πολιτική καρριέρα του υιού της με τον ΣΥΡΙΖΑ!


πηγη

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ 22 ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ: SOS, ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ!

EUROPARLIAMENT
Πανικό και τρόμο έχει προκαλέσει στους υπευθύνους της δυστυχίας μας πολιτικάντηδες το φαινόμενο Χρυσή Αυγή, ενόψει των ευρωεκλογών που γίνουν σ’ έναν χρόνο περίπου. Έτσι, επειδή των… φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, έξι Έλληνες ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι των σάπιων κομμάτων του μεταπολιτευτικού κατεστημένου, που κατέστρεψαν την Ελλάδα, κατέθεσαν μαζί με 16 Ευρωπαίους συναδέλφους τους, ερώτησή τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής!
Πρόκειται για τους: Γ. Κουμουτσάκο από την κλεφτο-ΝΔ του Αντωνάκη, Σ. Δανέλλη, Μ. Κοππά και Α. Ποδηματά από το κλεφτο-ΠΑΣΟΚ του Μπενίτο, Θ. Σκυλακάκη (πρώην ΝΔ και νυν… περιπλανώμενου φιλελευθέρου) και Ν. Χρυσόγελου (των δήθεν Οικολόγων).
Στην κατάπτυστη ερώτησή τους, οι εκπρόσωποι των εξολοθρευτών του ελληνικού λαού, αναφέρουν –μεταξύ των άλλων και τα εξής: «Η οικονομική κρίση, η βαθιά ύφεση, η ανεργία, η φτώχεια -κυρίως στον Νότο της Ευρώπης- καθώς και η αναποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος έχουν οδηγήσει στην ανάδυση ακραίων, ξενοφοβικών και ρατσιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη». Αυτά γενικώς και αορίστως, σαν… πρόλογο.
Μετά τον… πρόλογο, πιάνουν τον ταύρο από τα… κέρατα και έρχονται στο… κυρίως θέμα, που είναι βεβαίως-βεβαίως η Χρυσή Αυγή:
«Τον τελευταίο χρόνο έκαναν την εμφάνιση τους δυνάμεις – εκπροσωπούμενες πλέον και στο Κοινοβούλιο- των οποίων ο πολιτικός λόγος, τα σύμβολα και ενέργειες (η πρακτική της λεκτικής και φυσικής βίας, η εξύμνηση του καθεστώτος της επτάχρονης δικτατορίας, οι επανειλημμένες βίαιες επιθέσεις κατά πολιτών και αλλοδαπών, καθώς και η χρήση απειλών κατά πολιτικών αντιπάλων) παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές σελίδες της πολιτικής ευρωπαϊκής ιστορίας, δηλ. της δεκαετίας του ’30 και των αρχών της δεκαετίας του ’40».
Ως… επίλογο, οι 22 ευρωβουλευτές που συνυπογράφουν την ερώτηση ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαντήσει στα εξής:

ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ; THN ΘΑΛΕΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ! ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΕΠΟΥΣΗ!!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/dragona-mousoulmanoi-thrakh.html#ixzz2Kyx6Pp1Q


Τι συμπεράσματα να περιμένουμε άραγε από μια ημερίδα που βαρύγδουπα βαφτίζεται συνέδριο, από την ΠΕΚΕΜ (Πολιτιστική Εκπαιδευτική Εταιρεία Μειονότητας Δυτικής Θράκης) με θέμα την μειονοτική εκπαίδευση στην περιοχή μας; 
-Όταν οι διοργανωτές  Περβίν Χαϊρουλά γεν. διευθύντρια και ο πρόεδρος Τζεμίλ  Καπζά έχουν διασύρει άπειρες φορές την χώρα μας στο εξωτερικό για αυτά τα ζητήματα. Και οι απόψεις τους είναι συγκεκριμένες και ταυτίζονται πλήρως με την πολιτική της Τουρκίας που ζητά διγλωσσία παντού με την προοπτική τουρκοποίησης όλων των μουσουλμάνων.
-Επέλεξαν λοιπόν γνωστούς για τις απόψεις τους καθηγητές Βούλγαρους τουρκικής καταγωγής βεβαίως και Τούρκους που θα επιβεβαιώσουν με τις ομιλίες τους, ότι πρεσβεύει και πιστεύει η ΠΕΚΕΜ. Και για κερασάκι στην τούρτα και το αναγκαίο άλλοθι στο σχέδιο τους φέρνουν και την καθηγήτρια Θάλεια Δραγώνα, ως διαφορετική άποψη υποτίθεται στην πλήρη τουρκοποίηση της εκπαίδευσης που επιδιώκουν.
-Άραγε οι λέξεις Ρομά και Πομάκοι θα ακουστούν από κανέναν στο πάνελ.. των 6 καθηγητών;  Και τελικά τα ζητήματα της εκπαίδευσης όπως και άλλα είναι αρμόδιοι μόνο οι γνωστοί μειονοτικοί  να τα προωθούν, χωρίς να υπάρχει στο πάνελ εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας ή έστω κάποιος προϊστάμενος Εκπαίδευσης;
-Και η Θάλεια Δραγώνα που συμμετέχει άραγε θα βάλει στην θέση τους τον κ. Καπζά και την κ. Χαϊρουλά για τις γνωστές τους απόψεις, ή απλώς θα αναπτύξει το θέμα που την προσδιόρισαν για την «Διγλωσσία και εκπαίδευση» που σαφώς τους βολεύει;
ΠΗΓΗ: EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

dendias2
Χθες το απόγευμα, έγινε συνάντηση (του γνωστού… φασιστοφάγου) υπουργού ΠΡΟ-ΠΟ με τον πρόεδρο της δημοκρατίας Παπούλια (επίσης γνωστού… φασιστοφάγου και μάλιστα από τα… 15 του, όταν είχε βγει στο κλαρί…), για να τον ενημερώσει για την οικτρή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η δημόσια τάξη στη χώρα μας.
Και είπεν ο ΠΡΟ-ΠΟ Δένδιας, σύμφωνα με το καθεστωτικό «Βήμα»:
«Έχουμε μεταναστευτικό, έχουμε εγκληματικότητα, έχουμε τρομοκρατία, έχουμε απ’ όλα. Έχουμε μια Αστυνομία που χρειάζεται ενίσχυση και στο ηθικό και στους μισθούς, οι μισθοί έχουν πέσει πάρα πολύ, και από την άλλη το Πυροσβεστικό Σώμα χρειάζεται μέσα. Γίνεται μια αναδιοργάνωση τώρα, αλλά γενικά πρέπει να έχουμε την αίσθηση μιας πολύ δύσκολης πραγματικότητας».
Δε φτάνει, λοιπόν, που έχουν εξαθλιώσει τους αστυνομικούς και τους λοιπούς ενστόλους των Σωμάτων Ασφαλείας, έχουν και θράσος να μιλάνε για «ενίσχυση στους μισθούς»! Και για «ενίσχυση στο ηθικό», την ίδια στιγμή που για ψύλλου πήδημα (και συριζαίου σφύριγμα…) διατάσσει ΕΔΕ κατά των αστυνομικών, ακόμα κι αν η υπόθεση αφορά «κακομεταχείριση» ληστοτρομοκρατών! Αλήθεια, μιας και μίλησε για «αναδιοργάνωση», τι γίνεται με την πολυδιαφημισμένη (στο παρελθόν) «αναδιάρθρωση» των αστυνομικών υπηρεσιών, «για να γίνουν πιο λειτουργικές», «να εξοικονομηθεί προσωπικό» κ.τ.λ.; Την έφαγε η μαρμάγκα;

Απλά Ελληνικά και απλή αριθμητική κάνατε στο σχολείο κύριε Στουρνάρα; ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/blog-post_15.html#ixzz2KywnIXqp
Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Λοιπόν, εντάξει. Οκτώ πρώην στελέχη του ΟΤΕ καλούνται από τους τρεις ανακριτές, Μαρία Νικολακέα, Ι. Φιοράκη και Νίκο Πιπιλίγκα, που διερευνούν το σκάνδαλο της Siemens, για να απολογηθούν. Προσέξτε: «για ΝΑ απολογηθούν».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν – εδώ που τα λέμε οι πληροφορίες υπάρχουν εδώ και πολύν καιρό αλλά μόλις τώρα αποφάσισαν αυτοί που αποφασίζουν να τις θεωρήσουν αρκετές και ισχυρές για να προχωρήσει η υπόθεση- ο ένας από αυτούς έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος, ενώ οι άλλοι διετέλεσαν μέλη Επιτροπών του ΟΤΕ την επίμαχη περίοδο των προμηθειών του Οργανισμού από τη γερμανική εταιρεία.Σε τέσσερις από αυτούς εντοπίστηκε- όχι βάσει «πληροφοριών- , την επίμαχη περίοδο, μεγάλη δραστηριότητα σε επενδύσεις σε ακίνητα ενώ ερευνώνται- εδώ και πόσο καιρό άραγε;- και τρεις λογαριασμοί σε αυστριακή τράπεζα.

Διαβάζω ότι εντοπίστηκε επίσης και «ύποπτο έμβασμα» - χωρίς να μας λένε ποια είναι τα στοιχεία που το κάνουν «ύποπτο» και χωρίς να μας αποκαλύπτουν το όνομα του κατηγορουμένου- απευθείας από τα «μαύρα ταμεία» ( δηλαδή τα γνωστά «ταμεία Παναγιά μου βόηθα») της εταιρείας, που κατέληξε σε συγκεκριμένο κατηγορούμενο. Όλοι τους κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με βάση την δικαστική έρευνα που γίνεται στην χώρα μας και αφορά τη σύμβαση 8002 ΟΤΕ - Siemens. Με τις οκτώ κλήσεις σε στελέχη του ΟΤΕ οι υπάλληλοι του Οργανισμού που κατηγορούνται για την υπόθεση είναι συνολικά 16.
Ένα ακόμη πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω. Υπάρχουν κάποια πολύ συγκεκριμένα δεδομένα:


  1. Τα πρώην στελέχη του ΟΤΕ αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες.


  2. Οι κατηγορίες είναι βαρύτατες. Παθητική δωροδοκία, ξέπλυμα, λογαριασμοί σε ξένες τράπεζες, αγορές ακινήτων…


  3. Όλα αυτά είναι πράξεις που αποτελούν την επιτομή της διαφθοράς στη χώρα και που μας οδήγησαν εδώ που μας οδήγησαν. Κι αυτά γινόντουσαν χρόνια.


  4. Συνεπώς τι κάναμε ως κράτος, ως δικαιοσύνη, ως κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια; Ποιοι γνώριζαν; Διότι αν δεν γνώριζαν κι άλλοι, υψηλότερα ιστάμενοι, τίποτε δεν θα είχε γίνει. Γιατί τους καλύπτουμε; Τόσα χρόνια γιατί τους καλύπτουμε και ποιοι τους καλύπτουν;
Γνωρίζετε βέβαια από την ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών ότι έναν απλό Έλληνα υπάλληλο, συνταξιούχο, μαγαζάτορα, ελεύθερο επαγγελματία που χρωστάει 3000 ευρώ στην εφορία, τον απειλούν ευθέως ότι αν δεν τα πληρώσει ή αν δεν κάνει κάποια ρύθμιση θα του κατάσχουν το σπίτι ή θα μπουν στον τραπεζικό του λογαριασμό και θα του πάρουν με το έτσι θέλω το μισθό ή τη σύνταξη. Πρώτα-πρώτα, καταλαβαίνουμε γιατί αποφασίστηκε πριν από 1-2 χρόνια όλες οι συναλλαγές αλλά και όλες οι καταβολές μισθών, συντάξεων , επιδομάτων κλπ να γίνονται μέσω Τραπέζης. Για να μπορέσουν να μας βάλουν όλους μέσα στην ίδια «παγίδα» και να τα παίρνουν απ΄ ευθείας από την πηγή.

Τη στιγμή λοιπόν που κάποιοι θα χάσουν το σπίτι τους ή θα τους κατάσχουν τη σύνταξη, όλοι αυτοί - ανεξάρτητα αν πρόκειται γι αυτούς της Siemens ή για άλλους που δεν πλήρωναν εισφορές, ΦΠΑ, εφορία κλπ- που βεβαιωμένα «τσάκισαν» το Δημόσιο μην πληρώνοντας ΤΙΠΟΤΑ, όντας μάγκες, όλα αυτά τα χρόνια ξεκοκάλιζαν τα κλεμμένα και κάλυπταν τα ίχνη τους.

Μην αναρωτιέστε λοιπόν ποιος φταίει. Και μην ακούτε αυτούς που επιμένουν να λένε ότι «μαζί τα φάγαμε». Μαζί τα ΦάγαΝΕ.

Αναμένουμε. Ονόματα, διευθύνσεις, τηλέφωνα, συλλήψεις, δικαστήρια γι αυτούς τους κυρίους του της Siemens, του ΟΤΕ και όλους τους άλλους, Ο χρόνος περνάει. Η κλεψύδρα αδειάζει. Βιαστείτε. Γιατί όσο αδειάζει η κλεψύδρα, τόσο βράζει το νερό στην κατσαρόλα. Το νερό που βράζει , είναι η υπομονή μας.

Πείτε μας τι γίνεται. Τώρα. Και για να ξεκινήσουμε, παρακαλούμε να μάθουμε ποιος είναι αυτός ο 61χρονος Έλληνας τον οποίο η αστυνομία χαρακτηρίζει ως υπαίτιο λαθρεμπορίας τσιγάρων και τον συνέλαβε για μη καταβολή σ το δημόσιο οφειλών 173.285.554,33 ευρώ. Ποιος είναι; Τι θα γίνει; Που είναι τα λεφτά; Τι θα πληρώσει; Επίσης: Ποια είναι η 39χρονη που χρωστάει περισσότερα από 3,6 εκατομμύρια ευρώ και συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη; Που είναι τα λεφτά; Τι θα πληρώσει; Ποιος είναι ο 70χρονος έμπορος φωτογραφικών ειδών που συνελήφθη στην Βούλα για χρέη προς το δημόσιο που φτάνουν τα 53.392.394,73 ευρώ; Πλήρωσε; Θα πληρώσει; Τι είναι αυτά τα πρόστιμα των 258 εκατ. ευρώ που ανακοινώθηκε ότι επέβαλε το ΣΔΟΕ μέσα σε ένα μήνα, τον Ιανουάριο, και σε ποιους και πόσα απ΄ αυτά τα εκατομμύρια εισπράχθηκαν;

Όλα αυτά, είναι των τελευταίων 3-4 ημερών.Και το τελευταίο και χειρότερο: Τι γίνεται με τη δημοπράτηση των αδειών τηλεοπτικών συχνοτήτων, οι οποίες περιλαμβάνονται στα έσοδα του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων ; Υπολογίστηκαν τα έσοδα σε 2 δισ. για το 2013 ; Ο φόρος διαφημίσεων των 200 εκατ. Ετησίως ; Θα τα τηρήσετε; Θα τα πληρώσουν οι εκδότες; Κι αν δεν θελήσει να βάλει «χέρι» στα Media ο υπουργός Οικονομικών, από πού θα τα βρει τα 2 δισ.; Από «άλλες πηγές εσόδων»; Ποιες; Από « νέες περικοπές δαπανών αντίστοιχου ύψους ώστε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις» Ποιες περικοπές;

Αυτά είναι απλά Ελληνικά και απλή αριθμητική. Τα κάνατε αυτά τα μαθήματα στο σχολείο και στα μεταπτυχιακά σας κύριε Στουρνάρα, δεν τα κάνατε;
πηγή: Βετεράνος

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...