Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

Το DNA της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και το DNA της Ελλάδος - Η απάντηση στα “Νέα”Το DNA της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και το DNA της Ελλάδος - Η απάντηση στα “Νέα”
Το καθεστώς της υποτέλειας και της διαφθοράς έχει διάφορα μετερίζια, από τα οποία  φροντίζει να διοχετεύει την προπαγάνδα του.  Τα μετερίζια αυτά αφορούν, συν τοις άλλοις, και τα ΜΜΕ, με τους διαφόρους κονδυλοφόρους να προσπαθούν να εξυπηρετήσουν την κυρίαρχη κατάσταση. Ο δημοσιογράφος Ηλίας Κανέλλης στα ’’ΤΑ ΝΕΑ’’ του περασμένου Σαββάτου, εκφράζει και αυτός τις ανησυχίες του για την αλματώδη άνοδο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, γράφοντας ένα κείμενο με τον χαρακτηριστικό τίτλο  ’’Το DNA της Χρυσής Αυγής’’. Σε γενικές γραμμές ο αρθρογράφος δεν ξεφεύγει  από την στερεότυπη και στατική ’’ανάλυση’’ που κατά κόρον επιχειρείται για το  ’’φαινόμενο ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ’’. Σε ορισμένα σημεία, όμως, κάνει μια ομολογουμένως φιλότιμη προσπάθεια να προσεγγίσει την αλήθεια. Γράφει χαρακτηριστικά: «Προφανώς, δηλαδή, η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα κομματικό μόρφωμα που απλώς κατάφερε να εγκολπωθεί ενός είδους κοινωνική διαμαρτυρία εξαιτίας της υποβάθμισης του επιπέδου ζωής στη χώρα. Η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, εν σπέρματι, ήταν διάχυτη στην ελληνική κοινωνία, σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης για πολλά χρόνια, χωνευόταν στις εθνικιστικές, στις λαϊκιστικές ιδεολογίες, ακόμα και στον διάχυτο εθνικολαϊκισμό  που δεν είναι ίδιον μόνο της Δεξιάς. Και απλώς περίμενε τη συγκυρία για να εκφραστεί.»
Για πρώτη φορά, ίσως, κάποιος δημοσιογράφος παραδέχεται το αυτονόητο. Το ότι, δηλαδή, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν είναι ’’μόρφωμα’’, όπως ψευδώς και αναιδώς υποστηρίζουν αρκετοί ’’φωστήρες’’ δίχως να μπορούν, ούτε στο ελάχιστο, να δικαιολογήσουν αυτόν τον χαρακτηρισμό. Ο Κανέλλης παραδέχεται ότι η Ιδεολογία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ταυτίζεται με την ψυχολογία του Ελληνικού Λαού. Και όπως ο ίδιος αναφέρει  «απλώς περίμενε τη συγκυρία για να εκφραστεί». Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ως Κίνημα Εθνικό και Λαϊκό, είναι απολύτως φυσιολογικό να έχει σχέσεις αίματος με την λαϊκή ψυχή. Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, όπως συμβαίνει στις μέρες μας, αυτή η αλληλοσύνδεση βγαίνει στην επιφάνεια, καθώς όλο και μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού Λαού συμφωνεί, εγκρίνει, προσχωρεί στις Τάξεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Βεβαίως, η παραδοχή αυτή του Κανέλλη δεν τον απαλλάσσει από τις προσωπικές του ευθύνες. Λίγο παρακάτω εκδηλώνει τα ατομικά του πιστεύω, τα οποία θυμίζουν τις θλιβερές και μίζερες ημέρες και έργα του ’’εκσυγχρονισμού’’. Κατακρίνει το γεγονός ότι αγοράζαμε όπλα «αντί να προσπαθούμε να βρούμε λύσεις με τα κράτη, με τα οποία συνορεύουμε» (πώς; μήπως με νύχτες ντροπής, όπως στα Ίμια;), αφορίζει τον αντιαμερικανισμό, μπερδεύει την ανάγκη διατήρησης της ιδιαίτερης εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας με την διφορούμενη έννοια του μίσους και τελειώνει το καταγγελτικό του λόγο για τον «υποδόριο ρατσισμό απέναντι στους άλλους», γράφοντας ότι «καλλιεργήθηκε στα ΜΜΕ, στο μίζερο εκπαιδευτικό σύστημα, στον λόγο των κυρίαρχων κομμάτων, στα πολιτικά συμφραζόμενα της Μεταπολίτευσης. Στην εσωστρέφεια και τον μεγαλοϊδεατισμό, στην παρωδία της ηττημένης Μεγάλης Ιδέας. Αν αυτή η ιδεολογική παρωδία δεν πολεμηθεί, η Χρυσή Αυγή θα παραμείνει δυνάμει ενεργός στην Ελληνική κοινωνία».

Επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας στην Αλβανία


Επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία πραγματοποίησε στις 7 Φεβρουαρίου ο Τούρκος υπουργός άμυνας Ismet Yilmaz, συνεδευόμενος από αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων στρατιωτικών. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με τά από πρόσκληση του Αλβανού ομολόγου του Arben Imami, με τον οποίο συζήτησαν θέματα “για την εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια με μια ισχυρή παρουσία της Αλβανίας”… Μετά το πέρας της συνάντησης με τον Αλβανό ΥΠΑΜ, ο Yilmaz είχε συναντήσεις με με τον Αλβανό πρόεδρο Bujar Nishani και τον πρωθυπουργό της χώρας Sali Berisha, επαφές ενδεικτικές της υψηλής σημασίας που δείχνουν στην συνεργασία με τους Τούρκους οι βόρειοι γείτονες.
Τα δύο μέρη συμφώνησαν να επεκτείνουν την συνεργασία τους στον τομέα των ειδικών δυνάμεων, ενώ στην επίσημη ανακοίνωση του Αλβανικού ΥΠΑΜ γίνεται ευθεία αναφορά στα προγράμματα αναβάθμισης της αεροπορικής βάσης Kuçova και της ναυτικής βάσης Pashaliman. Οι συναντήσεις του Yilmaz με τον πρωθυπουργό Sali Berisha και τον Αλβανό Πρόεδρο Bujar Nishani έγιναν σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αλβανικής προεδρίας ο Υilmaz δήλωσε πως τα Βαλκάνια “θα είναι ήσυχα όταν όλες οι χώρες ζούν σε αρμονία μεταξύ τους”, συμπληρώνοντας πως “η Αλβανία είναι ένας ισχυρός παράγοντας για την σταθερότητα στην περιοχή”. Ο Αλβανός πρόεδρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την γενικότερη υποστήριξη από τους Τούρκους, τονίζοντας ειδικότερα την βοήθεια στην αποδοχή της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ. Και οι δυο συνομιλητές συμφώνησαν στο ότι το Κόσοβο αποδεικνύεται ένας σημαντικός παράγοντας για την ειρήνη στα Βαλκάνια και η Τουρκία πρέπει να προωθήσει την περαιτέρω αναγνώριση του από τη διεθνή κοινότητα.

Θρασύδειλη επίθεση στα γραφεία της Τ.Ο. ΡόδουΤο περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη ενημερωτική δράση από την Τ.Ο. Ρόδου με διανομή εκατοντάδων φύλλων της εφημερίδας "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" στο κέντρο της πόλης της Ρόδου με μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο. 
Από ό,τι φαίνεται η δυναμική δράση ενόχλησε τους γνωστούς ανθελληνικούς κύκλους που υπάρχουν στο νησί. Τα ξημερώματα λοιπόν οι θρασύδειλοι γνωστοί - άγνωστοι προσπάθησαν ανεπιτυχώς να καταστρέψουν τα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Ρόδου του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή.  Οι παλικαράδες της αριστεράς, αφού παραβίασαν την εξωτερική πόρτα των γραφείων βρήκαν την πόρτα της τουαλέτας ανοιχτή όπου τα έβαλαν με τους τοίχους, ενώ σπάσανε και τον νιπτήρα. Στην συνέχεια εξαφανίστηκαν τρέχοντας, αφού άφησαν την υπογραφή τους και πολλά αποτυπώματα στο εσωτερικό...
Η Τ.O. Ρόδου έχει ήδη καταθέσει μήνυση για την επίθεση που δέχθηκε. Οι αστυνομικές Αρχές έχουν πάρει τα απότυπώματα και αναμένουμε να δούμε εάν θα προχωρήσει η έρευνα, ώστε να συλληφθούν έστω και για μια φορά οι πασίγνωστοι κουκουλοφόροι. Όλοι αυτοί πρέπει να γνωρίζουν ότι την Χρυσή Αυγή δεν την σταματάνε ούτε με βόμβες ούτε με εκρήξεις πόσο μάλλον με τέτοιες θρασύδειλες επιθέσεις.

Τ.Ο. Ρόδου – Γραφείο Τύπου

Υ.Γ. Όσο μας πολεμάτε τόσο δυναμικότερος θα είναι ο αγώνας μας για την λευτεριά της πατρίδας μας.http://www.xryshaygh.com

Ο Ερντογάν πιέζει για τους "τρομοκράτες" της Πάτρας


Του Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ - Πιέσεις σε Ελλάδα, Γερμανία και Γαλλία επιχειρεί να ασκήσει με δηλώσεις ο Τούρκος Πρωθυπουργός για να εκδοθούν στην Τουρκία - ουσιαστικά χωρίς δικαστική αξιολόγηση- συλληφθέντες που κατηγορούνται από την Άγκυρα για παράνομη δράση στη χώρα του.
Αφορμή υπήρξε η σύλληψη στην Πάτρα 2 καταζητούμενων από την Τουρκία ως μελών του ΡΚΚ όπως και άλλων στις άλλες χώρες.Το κλίμα της πίεσης - που υποκρύπτει όμως ουσιαστικά περιφρόνηση προς την δικαιοσύνη - αποτυπώνεται τόσο στις ίδιες τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Ερντογάν, όσο και στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουν το θέμα για τις επιχειρήσεις κατά του ΡΚΚ σε Ελλάδα, Γερμανία και Γαλλία οι τουρκικές εφημερίδες: «Όσο οι τρομοκράτες αυτοί δεν παραδίδονται σε μας , τα βήματα αυτά που έχουν γίνει δεν έχουν κανένα νόημα για μας. Διότι εμείς επιθυμούμε να δούμε αποτέλεσμα , νοσταλγούμε αυτό το αποτέλεσμα», είπε ο κ Ερντογάν κατά την Βugun που παρουσιάζει το ρεπορτάζ με τον τίτλο « Τα μέλη του ΡΚΚ θα πρέπει να παραδοθούν».

Στο θέμα αναφέρεται η Star με τον τίτλο «Στην Ελλάδα συνελήφθησαν 2 τρομοκράτες» και τονίζει ότι μετά τα ...σκληρά μηνύματα του κ. Ερντογάν, συνελήφθησαν στην Ευρώπη ορισμένα μέλη του ΡΚΚ και 2 μέλη της οργάνωσης ΡΚΚ στην Πάτρα. Ο C.Z. συνελήφθη , ενώ έγινε γνωστό ότι είναι εδώ και ένα χρόνο στην Ελλάδα, όταν πήγε στο Κέντρο Αλλοδαπών για να ζητήσει άσυλο. Η αστυνομία συνέλαβε και τον B.A. του οποίου εξετάζοντας τα στοιχεία του είδε ότι είναι μεταξύ των καταζητούμενων . Οι 2 που συνελήφθησαν έγινε γνωστό ότι θα παραπεμφθούν στην Εισαγγελία και μετά την έρευνα που θα γίνει θα αποφασιστεί αν εκδοθούν ή όχι στην Τουρκία.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η Turkiye με τον τίτλο « Η Γερμανία η Γαλλία και η Ελλάδα θα πρέπει να παραδώσουν τους τρομοκράτες στην Τουρκία».

Η Yeni Safak έχει τίτλο «Συνέλαβε και ο γείτονας» , γράφει ότι μετά την Γερμανία έφθασε η είδηση σύλληψης και από την Ελλάδα , η οποία συνέλαβε 2 άτομα με την κατηγορία ότι είναι μέλη ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης.
.Εξάλλου είδηση στην ιστοσελίδα του το πρακτορείο Anadolu έχει τίτλο «Εμείς θέλουμε να δούμε αποτέλεσμα».


onalert

Συνεχίζουν τις δράσεις οι Εθνικιστές οδηγοί ταξί ενόψει της εκδήλωσης στις 23 ΦεβρουαρίουΣυνεχίζουν τις δράσεις οι Εθνικιστές οδηγοί ταξί ενόψει της εκδήλωσης στις 23 Φεβρουαρίου
Σε συνέχεια της οργάνωσης της μεγάλης συγκέντρωσης που έπεται, η Συντονιστική Επιτροπή και ο Πυρήνας αυτοκινητιστών του Λαϊκού Συνδεσμου Ιδιοκτητών Ταξί Αττικής συνεδρίασε εκ νέου για να συντονιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την επόμενη ημέρα στο Ταξί!  Με το πέρας  της συνεδρίασης οι συναγωνιστές με τα οχήματα τους πραγματοποίησαν δράση - συζήτηση σε πιάτσες και στους δρόμους του λεκανοπεδίου.

Ο νέος ιός του αναπνευστικού μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωποΟ νέος ιός του αναπνευστικού μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο
Δύο μέλη μιας οικογένειας στη Βρετανία μολύνθηκαν 
από τον νέο ιό του αναπνευστικού, ο οποίος έως τώρα έχει 
μολύνει 12 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο...
 Δύο μέλη μιας οικογένειας στη Βρετανία μολύνθηκαν από τον νέο
 ιό του αναπνευστικού, ο οποίος έως τώρα έχει μολύνει 12
 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, κοστίζοντας τη ζωή στους πέντε
 από αυτούς, ανακοίνωσαν βρετανοί αξιωματούχοι. 

Οι δύο Βρετανοί κόλλησαν τον ιό από έναν συγγενή τους, ο οποίος μολύνθηκε σε ένα ταξίδι του

ΡΩΣΙΑ: «Η Εκκλησία θα πρέπει να έχει μεγαλύτερο έλεγχο στην οικογενειακή ζωή, την εκπαίδευση και τις ένοπλες δυνάμεις» δήλωσε ο Πούτιν


Reuters / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ - «Η Ορθόδοξη Εκκλησία θα πρέπει να έχει μεγαλύτερο λόγο στην οικογενειακή ζωή, την εκπαίδευση και τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 4 χρόνων από την ενθρόνιση του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου (οι φωτογραφίες από εδώ).

Η πίστη είναι βαθιά ριζωμένη στο ρωσικό λαό μετά την πτώση της επίσημα άθεης Σοβιετικής Ένωσης και ο Πούτιν αποβλέπει στην υποστήριξη της Ρώσικης Εκκλησίας από τότε που ξεκίνησε την τρίτη θητεία του ως πρόεδρος μετά από ένα κύμα διαμαρτυριών κατά της διακυβέρνησής του.

Βολές των φαντασμάτων υπο συνθήκες μάχης ...Συγχαρητήρια απο Α/ΓΕΕΘΑ (φώτο απο το ΓΕΝ )


Όποιος τολμήσει να το σκεφτεί.. θα μας βρεί μπροστά του !
Η Βολή  του αντιαρματικού-αντιαβακικού  ΑΤ-4 Carl Gustav που έγινε από άνδρες της Μονάδος των φαντασμάτων  από την  πυραυλάκατο ΤΠΚ και όχι απο το φουσκωτό πλοιάριο με το οποίο έφτασαν στην Περιοχή των  βολών οι άνδρες της ΔΥΚ...
Το βλήμα βρήκε στόχο παρά τον έντονο κυματισμό και την ταχύτητα της Τορπιλακάτου !


Θησαυρίζουν οι Γερμανοί εκποιώντας τα ασημικά του ΟΤΕ. Σε απόλυτη και ένοχη σιωπή


Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της συμμορίας Παπανδρέου ήταν η παράνομη και αντικοινοτική εκχώρηση του ΟΤΕ στην Deutche Telekom. Με πώληση 7 ευρώ ανά μετοχή και εκχώρηση του μάνατζμεντ, οι πολιτικοί απατεώνες που ούρλιαζαν όταν ο Καραμανλής πουλούσε μερίδιο με 27 Ευρώ ενώ δεν εκχωρούσε την διοίκηση, παρέδωσαν ένα ασημικό εθνικής σημασίας.Οι γερμανοί που διώκονται στον μισό πλανήτη για σκάνδαλα, άρχισαν αμεσως το πλιάτσικο. Η πώληση θυγατρικής, η εξαγωγή κεφαλαίων σε “ασφαλείς προορισμούς” για το ενδεχόμενο επιστροφής στην δραχμή και τώρα η πώληση του δορυφόρου.

Απανωτά εθνικά εγκλήματα εμπνεύσεως Σημίτη που ολοκληρώνονται επί του πνευματικού του τέκνου, Στουρνάρα.
Ο ΟΤΕ της διαφθοράς και της διαπλοκής, που φέσωσε με δισεκατομμύρια τις επόμενες γενιές των Ελλήνων με τις αμαρτωλές συμβάσεις, που τάισε γενιές κρατικοδίαιτων καθαρμάτων του σημιτισμού, συνδικαλισταράδες που τώρα δεν βγάζουν άχνα μπουκωμένοι από το γερμανικό χρήμα. Στον ΟΤΕ του μονοπωλίου από το αίμα Ελλήνων, δεν βρέθηκε ούτε ένας με παντελόνια από τους “ευλογημενους” πρασινοφρουρούς που η πατρίδα τους τάισε πλουσιοπάροχα, τους έβγαλε στην σύνταξη σχεδόν …εφήβους, τους έκανε πολιτικούς, υπουργούς, βουλευτές, ΖΑΠΛΟΥΤΟΥΣ.
Όλοι συνένοχοι σε μία Εθνική προδοσία, παρέα με τους νταβατζήδες που συνεχίζουν να λυμαίνονται τα διαφημιστικά κονδύλια για να καλύπτουν το έγκλημα με την σιωπή τους.
Μονο η “Δημοκρατία” ασχολείται με το μείζον Εθνικό θέμα του Hellas Sat.
Είναι γελασμένοι όμως όσοι νομίζουν ότι θα την γλιτώσουν. Διότι ο ΟΤΕ έχει πάρει ένα δάνειο – μαμούθ από μεγάλη κρατική τράπεζα, που τώρα κλονίζεται.
Την ώρα που ο ΟΤΕ απολάμβανε το χρήμα που καλείται ο Ελληνικός λαός να καλύψει μέσω του μνημονίου, έβγαζε διαθέσιμα στο εξωτερικό.
Αυτή η υπόθεση θα σκάσει σαν βόμβα εντός της εβδομάδας. Και θα συμπαρασύρει πολλά από τα μεγαλοστελέχη που ανδρώθηκαν ως υποτακτικοί Σκαρπέληδων και σήμερα μεσουρανούν.
Δεν θα μείνετε ατιμώρητοι.


olympia
Bookmark and Share

Tο αρχαίο Ελληνικό "ποδόσφαιρο" ήταν μια μίξη ποδοσφαίρου, ράγκμπυ και πετόσφαιρας.

Και το όνομα του: ΕΠΙΣΚΥΡΟΣ (2500 ετών).
Ήταν γυμνικός αγώνας, όπως σχεδόν όλοιοι αγώνες την αρχαία Ελλάδα. Το γήπεδο διεξαγωγής του αγώνα, ήταν χωρισμένο  σε δύο μέρη με γραμμές από σκύρα (χαλίκια) και η μπάλα ήταν κατασκευασμένη από δερμάτινα κομμάτια, ραμμένα μεταξύ τους με εντόσθια ζώων, ενώ στις δύο άκρες του γηπέδου ήταν χαραγμένη μια γραμμή που συμβόλιζε τα δύο τέρματα. Η μπάλα αυτή ήταν φουσκωμένη με αέρα και εξωτερικά ήταν ζωγραφισμένη  με ζωντανά χρώματα και συνήθως  διακοσμημένη με γεωμετρικά σχέδια. Αναφέρεται στον “Φαίδωνα” του Πλάτωνα: . . . . «Αυτή η γη αν κάποιος  την έβλεπε από ψηλά είναι όμοια με τις σφαίρες που έχουν φτιαχτεί από δώδεκα χρωματιστά είδη δέρματος». Άρα η μπάλα ήταν ..φτιαγμένη από 12 χρώματα, 12 κομμάτια δέρματος συμβολίζοντας τους 12 Έλληνες Θεούς. Μας διασώζονται ακόμη και ονόματα διάσημων «ποδοσφαιριστών» της αρχαιότητος, όπως του Αριστόνικου του Καρυστίου, του Δημοτέλη του Χίου, του Χαιρεφάνη και του Κτησιβίου του Χαλκιδέως. Οι κεφαλιές ήταν μέσα στο παιχνίδι καθώς και τα σπρωξίματα και οι σκληρές συγκρούσεις, για να εμποδίσουν τους αντιπάλους να φτάσουν την μπάλα. Το περίεργο είναι πως, όπως μας πληροφορεί ο Αρριανός, «Φύγετε νεαροί, αυτό το παιχνίδι με την μπάλα φουσκωμένη από αέρα έχει γίνει για μεσήλικες και παιδιά» (Αρριανός ΧΙV 47), δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν οι νέοι.
Για την επιβεβαίωση του ότι η Ελλάς,
 από τα αρχαία χρόνια έπαιζε το ποδόσφαιρο 
και δικαιωματικά της απονεμήθηκε

Ο Μιωνής, η Παντελή, τα 550 εκατ. ευρώ και οι offshore στην Τορτόλα…


Πίσω από την κατάθεση υπάρχουν ονόματα Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών, εκδοτών και άλλων με διευθύνσεις σε Γλυφάδα, Μελίσσια, Κηφισιά και σε φορολογικούς παραδείσους…
Πίσω από τη μυθική κατάθεση των 550 εκατ. δολαρίων, στην οποία εμφανίζεται ως δικαιούχος η κ. Μαρία Παντελή, υπάλληλος του ομίλου του κ. Σάμπι Μιωνή, ο οποίος είναι επίσης δικαιούχος άλλου κωδικού στη λίστα, κρύβονται υπεράκτιες εταιρείες με έδρα την Τορτόλα που είναι το μεγαλύτερο νησί των Παρθένων Νήσων.

Εμφανίζονται με διευθύνσεις σε ταχυδρομικά κιβώτια πολυτελών κτηρίων όπου στεγάζονται και όμιλοι του εξωτερικού με μεγάλες χρηματοοικονομικές δραστηριότητες.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΒΗΜΑ» πίσω από την κατάθεση των 550 εκατ. δολαρίων κρύβονται δεκάδες ονόματα ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών, εκδοτών στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, αλλά και εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η εφημερίδα αποκαλύπτει τις τέσσερις εταιρείες που σχετίζονται με την κατάθεση. Αυτές είναι:
  • Η υπεράκτια Sunflower Corporation LTD, η οποία έχει καταθέσεις ύψους 27.514.00 δολαρίων. Ως έδρα της εταιρείας εμφανίζεται το PO Box 662 στο νησί Τορτόλα των Παρθένων Νήσων.
  • Η εταιρεία Berklay Global Limited με διεύθυνση στην Ιρλανδία και καταθέσεις ύψους 161.802.709 δολαρίων.
  • Η εταιρεία CMA Technology Venture Partners Limited, η οποία εμφανίζεται να έχει τη μικρότερη κατάθεση ύψους 2.152.458 δολαρίων. H διεύθυνσης της συγκεκριμένης βρίσκεται στο Δουβλίνο.
  • Η εταιρεία CMA Global Investments Ltd Class A. Η κατάθεση αυτής ανέρχεται σε 368.996.744 δολάρια. Μία από τις εταιρείες που σχετίζεται με αυτή την κατάθεση ονομάζεται Robinson και έχει έδρα τις Βερμούδες Νήσους.
Μια άλλη εταιρεία φέρεται να ανήκει αμερικάνο μεγιστάνα των ΜΜΕ, άλλη σε έλληνα ιδιοκτήτη των ΜΜΕ, ενώ μία άλλη έχει έδρα τη Λισαβόνα.
Δεκάδες ονόματα ελλήνων επιχειρηματιών συμπεριλαμβάνονται στους γνωστούς πελάτες με διευθύνσεις σε Γλυφάδα, στα Μελίσσια, στην Κηφισιά και σε αρκετούς φορολογικούς παραδείσους.
newsbomb.gr


Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, ξεκίνησαν χθές οι πρώτες κατασχέσεις σπιτιών για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο.

«Η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της και εφαρμόζει το νόμο που είναι ίδιος για όλους», τόνισε στη σύντομη ομιλία του ο Μάκης Βορίδης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και θερμός υποστηρικτής της μεθόδου των κατασχέσεων ακόμα και της πρώτης κατοικίας.
Λίγο πριν είχε «χαρτοκουτοκολληθεί» παρουσία του γ.γ. Εσόδων, κ Θεοχάρη, η απόφαση κατάσχεσης της κούτας, γνωστού προνομιούχου άστεγου ο οποίος είχε αδιαφορήσει στις επανειλημμένες εκκλήσεις των εφοριών, να ρυθμίσει τις οφειλές του και δεν είχε παραστεί στις δίκες.

ΠΡΕΖΕΜΠΟΡΑΣ σύζυγος “μνημονιακής” δημοσιογράφου; Πέφτω από τα σύννεφα


Έχουν πρεζέμπορους οι νταβατζήδες; Πέφτουμε από τα σύννεφα με την αποκάλυψη ότι μνημονιακή δημοσιογράφος σε διαπλεκόμενη εφημερίδα νυμφέφθηκε πρεζέμπορο. Δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετείς συγχρόνως αφεντικό που κατά την ιστορική ρήση του Κώστα Καραμανλή θυμίζει “νταβατζή” και τη νύχτα στο σπίτι να εξυπηρετείς “νταραβεριτζή”. Και την ίδια στιγμή να πρέπει να υμνείς τρόικες, μνημόνια, ΔΝΤ και τα ρέστα.

Και όμως το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Πως είναι δυνατόν να έχει “ανεξάρτητο λόγο” ένας δημοσιογράφος με τέτοιες εξαρτήσεις; Που σύμφωνα με την αποκάλυψη ευεργετήθηκε από “ανωθεν” παρέμβαση για να απελευθερωθεί ο σύζυγος της;
Πως μπορούν αυτοί οι τύποι να κουνάνε το δάχτυλο, να συκοφαντούν πολιτικούς που αντιστέκονται, να σπιλώνουν συνειδήσεις, να τολμούν ακόμα και να επιτίθενται σε εισαγγελείς που κάνουν έντιμα την δουλειά τους, όντας οι ίδιοι άθλια εξαρτημένοι;
Ποιοί άλλοι θα στήριζαν αυτό το σάπιο σύστημα διαπλοκής άλλωστε, εάν δεν ήταν έρμαια ποικιλόμορφων,ισχυρών εξαρτήσεων…
Σε κάθε περίπτωση, η δικαιοσύνη οφείλει να παρέμβει και να διερευνήσει την καταγγελία. Ειδικά το σκέλος της “απελευθέρωσης”.


olympia

ΕΝΑΣ Π&%$*&Σ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΝΙΞΕΙ;;;;;;!!!Απίστευτη πρόκληση από υπερεθνικιστή Σκοπιανό..σε εύζωνα στο Σύνταγμα


Την φωτογραφία μας την έστειλε με email αναγνώστης.
και πραγματικά μείναμε άναυδοι μόλις την είδαμε..

Πολιτικοί απατεώνες


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ - Ψεύτες, αδίστακτοι ψεύτες και πολιτικοί απατεώνες είναι οι υπουργοί που κατ’ εντολήν του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά βγήκαν προχθές και χθες να διαψεύσουν τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργο Μέργο, ο οποίος μιλώντας τη Δευτέρα στην Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών υπαινίχθηκε σαφώς ότι το 2014 θα μειωθεί περαιτέρω ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα.
Ο ίδιος ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ Ολι Ρεν εξευτέλισε τη συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ δηλώνοντας χωρίς περιστροφές ότι από το 2014 θα αλλάξει ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα γιατί αυτό προβλέπει το Μνημόνιο που έχουν συνυπογράψει οι κυβερνώντες τη χώρα μας. Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα «παραμένει ακόμη σε υψηλά επίπεδα» δήλωσε ο γγ του υπουργείου Οικονομικών. «Υψηλά επίπεδα» σε σχέση με ποια χώρα; Υπενθυμίζεται ότι ο κατώτατος μισθός στη χώρα μας, μετά τη δραματική μείωση που υπέστη το 2012 με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, έπεσε από τα 751 ευρώ στα 586 ευρώ μεικτά (δηλαδή γύρω στα 490 ευρώ καθαρά) υφιστάμενος μείωση 22%. Για τους νέους κάτω των 25 ετών, μάλιστα, έπεσε κατά 32% στα 511 ευρώ μεικτά. Με ποια κράτη, λοιπόν, συγκρίνει η κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα και τον βρίσκει να «παραμένει ακόμη σε υψηλά επίπεδα»;
Σίγουρα όχι πάντως με τις χώρες της παλιάς «ΕΕ των 15», με την οποία συνηθίζουμε να κάνουμε τις συγκρίσεις. Από τα πρώτα 15 κράτη της ΕΕ, μόνο η Πορτογαλία έχει κατώτατο μισθό χαμηλότερο κατά ένα εικοσάρικο τον μήνα από την Ελλάδα – 586 οι Ελληνες, 566 οι Πορτογάλοι. Οι τρίτοι από το τέλος Ισπανοί υπερβαίνουν οριακά τον κατώτατο μισθό που είχε η Ελλάδα πριν από την καταβαράθρωσή του και παίρνουν έτσι σχεδόν δύο κατοστάρικα περισσότερο από τους Ελληνες – 753 ευρώ για την ακρίβεια. Η απόλυτη ξεφτίλα είναι ότι ακόμη και η… Σλοβενία, αυτό το κομμάτι της πρώην Γιουγκοσλαβίας που μπήκε στην ΕΕ το 2004 και στην Ευρωζώνη το 2007, έχει κατώτατο μισθό 763 ευρώ! Εκεί όμως που σου ‘ρχεται ταμπλάς είναι όταν μαθαίνεις ότι στην Ιρλανδία, τη χρεοκοπημένη λόγω των τραπεζών της χώρας που βρίσκεται κι αυτή υπό καθεστώς Μνημονίου, ο κατώτατος μισθός είναι… 1.462 ευρώ! Ναι, 1.462 ευρώ, περισσότερα δηλαδή από τα 1.430 ευρώ της Γαλλίας ή τα 1.456 της Ολλανδίας και πολύ περισσότερα από τα 1.244 της Βρετανίας! Υπάρχουν όμως κράτη στην Ευρώπη με τα οποία μας συγκρίνει ο εντιμότατος Γεώργιος Μέργος, τα οποία έχουν όντως χαμηλότερους κατώτατους μισθούς και στα οποία προφανώς μας κατατάσσει η κυβέρνηση Σαμαρά και υπολοίπων, δικαιολογώντας πραγματικά τον ισχυρισμό ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα «παραμένει ακόμη σε υψηλά επίπεδα».
Φυσικά και τα 586 ευρώ μεικτά της Ελλάδας είναι περισσότερα από τα 353 ευρώ της Πολωνίας, τα 289 της Λιθουανίας – πόσω μάλλον από τα… 158,5 ευρώ της Βουλγαρίας και τα 157 της Ρουμανίας!!! «Παραλήδες» είναι οι Ελληνες που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό σε σχέση με τους Λιθουανούς και τους Βούλγαρους. Κι ας λέει ό,τι θέλει το Ινστιτούτο Ερευνών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, το οποίο συνυπολογίζοντας και τις απάνθρωπες φορολογικές επιβαρύνσεις κατέληξε στο ότι μέχρι το τέλος του 2013 οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα έχουν απολέσει στη διάρκεια της τετραετίας της κρίσης το… 50% (!) του εισοδήματός τους, με αποτέλεσμα στο τέλος αυτού του χρόνου 3.900.000 Ελληνες να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Αν μάλιστα συγκρίνουμε τον ελληνικό κατώτατο μισθό με τις αμοιβές στην Μπουρκίνα Φάσο, στο Ναούρου, στη Μιανμάρ ή στο Μπανγκλαντές, τότε οδηγούμαστε αβίαστα στο συμπέρασμα ότι οι Ελληνες είναι… ζάπλουτοι και καθόλου ανταγωνιστικοί προς τις προαναφερθείσες χώρες – γίγαντες της παγκόσμιας οικονομίας! Πέρα όμως από τα πικρόχολα σχόλια και τις εξυπνάδες, η τραγωδία των Ελλήνων εργαζομένων συνίσταται στο ότι από φέτος τον κατώτατο μισθό θα τον ορίζει και θα τον αλλάζει όποια στιγμή θέλει η κυβέρνηση, χωρίς τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων και την υπογραφή εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Σε αντίθεση με τις επικρίσεις που δέχθηκε ο γγ του υπουργείου Οικονομικών, εμείς αντιθέτως υποστηρίζουμε την άποψη ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να του είναι ευγνώμονες γιατί τους άνοιξε τα μάτια – και δεν το γράφουμε ειρωνικά αυτό. Αποκάλυψε αυτό που οι πολιτικοί της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προσπαθούν να κρύψουν για το μέλλον που ετοιμάζουν στον λαό μας, τον οποίον κατατάσσουν οικονομικά στους εξαθλιωμένους λαούς των Βαλκανίων και των χωρών του πρώην «υπαρκτού σοσιαλισμού». Τίναξε στον αέρα ο Γ. Μέργος όλα τα παραμύθια περί «ανάπτυξης». Κατέστησε σαφές ότι στην «ανάπτυξη» του Σαμαρά και του Βενιζέλου, οι Ελληνες θα παίρνουν μισθούς 300-400 ευρώ και πολλά τους είναι!

Ιδεολόγοι της κινεζοποίησης της ελληνικής κοινωνίας: Μαζέψτε τους όσο είναι καιρός!


Ένα από τα συνήθη κολλήματα των τροϊκανών και των περισπούδαστων οικονομολόγων- αναλυτών, είναι πως η πανάκεια για την επίτευξη ανάπτυξης είναι η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και των παραγομένων προϊόντων.

Μάλιστα,υποστηρίζουν μέχρι τέλους, ότι η ανταγωνιστικότητα, μπορεί να ενισχυθεί αποκλειστικά με τη μείωση του μισθολογικού κόστους. Προς αυτή λοιπόν την κατεύθυνση, επέβαλλαν μέχρι σήμερα τα μύρια όσα, πετώντας στο καλάθι των αχρήστων την εργατική νομοθεσία και δημιουργώντας έτσι ένα εργασιακό μεσαίωνα με κατώτατο μισθό 586 ευρώ και πολύ λιγότερα για τους νέους κάτω των 25.


Το χειρότερο όμως είναι ότι κι αυτός ο μισθός –ελεημοσύνη, δεν είναι κατά την άποψη του Μέργου και των όμοιων του αλλά και του επιτρόπου οικονομικών κ. Ολι Ρεν, αρκετά χαμηλός και για αυτό η ανταγωνιστικότητα μας παραμένει χαμηλή. Οπότε καλομελέτα κι έρχεται.


Από την άλλη, οι σοβαροί εργοδότες (γιατί ναι, υπάρχουν και τέτοιοι) ουδέποτε έβαλαν θέμα εργατικού κόστους ενώ με κάθε ευκαιρία φωνάζουν πως το κράτος είναι αυτό που σκοτώνει την ανταγωνιστικότητα καθώς το εργατικό κόστος αποτελεί μικρό κομμάτι στο μοναδιαίο κόστος παραγόμενου προϊόντος με εξαίρεση τις επιχειρήσεις εντάσεως εργασίας.
Η εξαντλητική φορολογία, η γραφειοκρατία, η έλλειψη υποδομών, η διαφθορά, η δαιδαλώδεις νόμοι με τη βραδυπορούσα δικαιοσύνη και η ασυνέπεια του κράτους στις υποχρεώσεις του, είναι πολύ σοβαρότερες αιτίες καταβαράθρωσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας συνολικά και όχι αυτό καθαυτό το μισθολογικό κόστος.
Αντί λοιπόν να ξαναμπαίνουμε και πάλι σ’ αυτή την οδυνηρή διαδικασία να προσπαθούμε να πείσουμε τους ατσαλάκωτους τεχνοκράτες των δανειστών πως δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μας μετατρέψουν σε Ταϊβάν, μήπως η κυβέρνηση να βγει και να δεσμευτεί απόλυτα, πως δεν θα επιτρέψει ούτε καν νύξη

Τουρκικό ερευνητικό σκάφος αποπλέει στο Αιγαίο


Σήμερα ενδέχεται να αποπλεύσει τουρκικό ερευνητικό σκάφος για εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου, το πρώτο τουρκικής κατασκευής, το οποίο έχει τη δυνατότητα έρευνας σε βάθος 3 χιλιάδων μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.
Το πλοίο – σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα- θα πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες στο βυθό της θάλασσας, θα διερευνήσει για ύπαρξη στρωμάτων πετρελαίου, θα χαρτογραφήσει τον πυθμένα, θα προβεί σε έρευνα για τη θαλάσσια ρύπανση και θα εξετάσει γενικά την υποβρύχια ζωή.

Όπως ανακοινώθηκε χθες, ο υπουργός Επιστήμης, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Νιχάτ Εργκούν, θα παραστεί σήμερα στην τελετή απόπλου του σκάφους.
Το πρώτο ερευνητικό σκάφος , το «TÜBİTAK Marmara», κατασκευάστηκε στην Τουρκία σύμφωνα με τα πρότυπα ωκεανογραφικής έρευνας.

Το πλοίο κόστισε 13.800.000 τουρκικές λίρες, είναι μήκους 45 μέτρων και πλάτους 9 μέτρων. Με την προσθήκη του σχετικού εξοπλισμού είναι σε θέση να διεξάγει σεισμικές έρευνες και έρευνες εντοπισμού κοιτασμάτων πετρελαίου. Επί του πλοίου βρίσκονται 11 επιστήμονες και πλήρωμα 12 ατόμων, το πλοίο θα λειτουργήσει εντός των χωρικών υδάτων.
Στο μεταξύ, το ενεργειακό πλοίο «Fatmagul Sultan» που κατασκευάστηκε στην Τουρκία, έχει φθάσει στα χωρικά ύδατα του Λιβάνου, το Σάββατο, σημειώνει το δημοσίευμα.
--
 

"ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ Ή ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ"


metalleia-xalkidiki
Του Τόλη Παπαγεωργίου- εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων
Ξημερώματα Κυριακής 17 Φεβρουαρίου, ομάδα αγνώστων ακινητοποίησε τους σεκιουριτάδες της Eldorado Gold/ΑΚΤΩΡ στις Σκουριές, πυρπόλησε το εργοτάξιο, τα μηχανήματα και τα οχήματα των εργολάβων της εταιρείας και χάθηκε στο σκοτάδι του αρχέγονου δάσους.
Στις 12 Φεβρουαρίου, η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ (θυγατρική κατά 100% της Eldorado Gold/ΑΚΤΩΡ) υπέβαλε στο Δασαρχείο Αρναίας αίτηση με επισυναπτόμενο χάρτη (εδώ ο χάρτης) για σύνταξη Πρωτοκόλλου Υλοτόμησης έκτασης 1754 στρεμμάτων του δάσους μέσα στο 2013. Στην έκταση αυτή περιλαμβάνονται τα τρία μεγάλα ρέματα συνεχούς ροής Καρατζάς, Λοτσάνικο και Καρόλακκας. Ήδη, μέσα στο 2012, η εταιρεία παράνομα αποψίλωσε εκατοντάδες στρέμματα δάσους στις Σκουριές. Η συνολική προς αποψίλωση έκταση του δάσους είναι 4.600 στρέμματα.
Tην Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, στο άρθρο Αγώνας για τη Ζωή ή το Θάνατο, χαρακτηρίσαμε "αιτία πολέμου" την έγκριση της αποψίλωσης. Είχε προηγηθεί την ίδια μέρα συνάντηση κατοίκων με τον εκτελούντα χρέη Δασάρχη, Μάρκο Μπρούζο, που τους δήλωσε ευθέως ότι "είναι υποχρεωμένος να συντάξει το Πρωτόκολλο από τη ΔΙΑΤΑΓΗ της προϊσταμένης του αρχής, του ΥΠΕΚΑ".
Έδώ και σχεδόν ένα χρόνο έχουμε καταθέσει πλήθος καταγγελιών στο Δασαρχείο Αρναίας, τη Διεύθυνση Δασών Χαλκιδικής, το ΥΠΕΚΑ και τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος για παράνομη αποψίλωση δάσους και άλλες σοβαρές παραβάσεις της νομοθεσίας. Όλες έχουν πεταχτεί στα σκουπίδια της Δημόσιας Διοίκησης. Εχουμε καταθέσει στο ΥΠΕΚΑ αποδείξεις ότι το εργοστάσιο μεταλλουργίας που προτίθεται να κατασκευάσει η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στη Χαλκιδική είναι μια μεταλλουργία-ΦΟΝΙΑΣ, για να πάρουμε από την αρμόδια υπηρεσία, την ΕΥΠΕ/ΥΠΕΚΑ, την απάντηση "δεν είμαστε αρμόδιοι να σας απαντήσουμε"!
Πάνω από δέκα χρόνια πριν, μετά από σκληρό και ανυποχώρητο αγώνα, οι κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής κατάφεραν να αποκρούσουν την πρώτη επίθεση εναντίον του τόπου τους και να διώξουν το "χρυσό θάνατο". Ο εχθρός άλλαξε όνομα και μανδύα και επανήλθε και η νέα "χρυση επένδυση" γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί με τη βία των ΜΑΤ και χωρίς τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας. Τα τελευταία δυο χρόνια, περιοχή βρίσκεται πάλι σε αναβρασμό. Εδώ και δυο χρόνια οι κάτοικοι ζητάνε ν'ακουστούν, διαδηλώνουν, χτυπιούνται βάρβαρα από τα ΜΑΤ, σύρονται σαν εγκληματίες στα δικαστήρια και πάλι διαδηλώνουν. Ο λόγος: το βουνό, το νερό, το δάσος, το πραγματικό χρυσάφι του τόπου που η τοπική κοινωνία δεν είναι διατεθειμένη να δώσει.
Σύνταγμα, Άρθρο 24 παρ.1
"Η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του Κράτους και δικαίωμα του καθενός. Για τη διαφύλαξή του το κράτος έχει υποχρέωση να παίρνει ιδιαίτερα προληπτικά ή κατασταλτικά μέτρα στο πλαίσιο της αρχής της αειφορίας... Απαγορεύεται η μεταβολή του προορισμού των δασών και των δασικών εκτάσεων, εκτός αν προέχει για την Εθνική Οικονομία η αγροτική εκμετάλλευση ή άλλη τους χρήση, που την επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον".
Στις Σκουριές το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον καταστρέφεται μη αναστρέψιμα από τις 20 Μαρτίου 2012 και το "δημόσιο όφελος" είναι ΜΗΔΕΝΙΚΟ.
Σύνταγμα, Άρθρο 120 παρ. 4
"H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία".

ΕΕ: Διάσπαση ή Διχοτόμηση;


Του Πάνου Παναγιώτου - Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτέλεσε, κάποτε, ένα όραμα για περισσότερη ειρήνη, ισοτιμία, ισονομία, συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών της Ευρώπης και μία ελπίδα για ένα δρόμο διαφορετικό απ' αυτούς που οδήγησαν στην κόλαση του Πρώτου και του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Όσο όμορφο και αν ήταν, όμως, το ευρωπαϊκό όραμα, σε κάθε βήμα της προσπάθειας υλοποίησης του έμπαιναν σε δεύτερη μοίρα κάποιες απ' τις ρομαντικές ιδέες που αρχικά το περιέβαλαν, δίνοντας τη θέση τους σε άλλες, 'ρεαλιστικές', που εξυπηρετούσαν πολύ περισσότερο τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα των αρχιτεκτόνων της ΕΕ παρά το συμφέρον των Ευρωπαίων πολιτών της.

Ακόμη και η σημαντικότερη στιγμή της Ένωσης, δηλαδή η απόφαση για τη δημιουργία ενός κοινού νομίσματος που θα ένωνε αποφασιστικά τις μοίρες των λαών όσων κρατών θα εντάσσονταν σ' αυτήν, αποτέλεσε αντικείμενο ιδιοτελών συνδιαλλαγών μεταξύ των ισχυρότερων ευρωπαϊκών παικτών, οι οποίοι έδωσαν το μεγαλύτερο βάρος όχι στην εξασφάλιση του δικαιότερου αύριο για τους ευρωπαϊκούς λαούς αλλά στην κατοχύρωση των περισσότερων οφελών για τους ίδιους.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ Η ΕΦΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ!


KATASXESI-SPITIA
Η λίστα με τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις εισοδημάτων, τραπεζικών καταθέσεων και αυτοκινήτων, από την Εφορία, περιλαμβάνει βιομηχάνους, εκδότες, πολιτικούς, εργολάβους, ακόμη και ιερείς.
Σε πλειστηριασμούς εκατοντάδων πανάκριβων κατοικιών, εξοχικών, ξενοδοχείων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και βιομηχανικών εγκαταστάσεων για μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου προχώρησε η Εφορία.
Στα ακίνητα που έχουν λάβει το δρόμο της εκποίησης περιλαμβάνονται βίλες στα ακριβά προάστια των Αθηνών και σε κοσμοπολίτικα νησιά αξίας ως και 5 εκατ. ευρώ, διαμερίσματα, πολυώροφα κτίρια γραφείων, οικόπεδα μεγάλης έκτασης εντός και εκτός σχεδίου κλπ.
Η εταιρεία που εκδίδει την Ελευθεροτυπία χρωστάει στο ελληνικό Δημόσιο περίπου 1,7 εκατ. ευρώ και για το λόγο αυτό της δεσμεύτηκε ακίνητο που εκτιμάται σε 17,5 εκατ. ευρώ.
Αlpha Keramica: Η κεραμοποιία οφείλει στο Δημόσιο 576.000 ευρώ και δεσμεύτηκαν κτίρια της εταιρείας αξίας 8 εκατ. ευρώ.
Avelon: Η εταιρεία εμπορεύεται συστήματα κουζίνας υψηλής ποιότητας. Οφείλει στο Δημόσιο 207.000 ευρώ και δεσμεύτηκαν κτίριά της αξίας 6,4 εκατ. ευρώ.
Euromedica: Η ετιαρεία είναι συμφερόντων του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, χρωστά ει στο Δημόσιο 369.000 ευρώ και το Δημόσιο έχει δεσμεύσει κρίτια στο Νέο Ηράκλειο αξίας άνω των 4,8 εκατ. ευρώ.
Ψηλορείτης Logistics: Η εταιρεία διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους για κατεψυγμένα προϊόντα κοντά στη Λαμία. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα χρωστάει πάνω από 35 εκατ. ευρώ και της έχουν δεσμευθεί ακίνητα ίσης αξίας.
Κωνσταντίνα Καψή: Πρόκειται για την πρώην ιδιοκτήτρια των γνωστών ξενοδοχείων Καψή η οποία οφείλει στο Δημόσιο 2,4 εκατ. ευρώ. Εχει δεσμευθεί ακίνητο στην Εκάλη ισης αξίας.
Μπάμπης Βωβός. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας του real estate στην οδό Κηφισίας χρωστάει στο Δημόσιο 207.000 ευρώ και έχει δεσμευθεί η κατοικία του στο Παλαιό Ψυχικό. Την ίδια κατοικία έχει δεσμεύσει και η Alpha bank στην οποία ο επιχειρηματίας οφείλει 8 εκατ. ευρώ.
Νικ. Ι. Θεοχαράκης, η γνωστή εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων. Οφείλει στο Δημόσιο 151.000 ευρώ και έχει κατασχεθεί ακίνητο στον Ασρπόπυργο αξίας 4.800.000 ευρώ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΜΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Τι γράφει η Corriere della Sera για τον «σκανδιναβό τζέντλεμαν» Παπανδρέου και τις ουρές στα σισίτια
«Τα καλοριφέρ δουλεύουν με μεγάλες διακοπές, στα συσσίτια δημιουργούνται ουρές, τα
καταστήματα κλείνουν. Πώς επέτρεψε, η Ευρώπη, να βρεθεί, ένα της κομμάτι, σε αυτή την κατάσταση;», αναρωτιέται ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα, Αντόνιο Φεράρι.
Άρθρο με τίτλο «Ο φόβος ότι μπορεί να καταλήξουμε σαν την Ελλάδα»,δημοσιεύει σήμερα, στο πρωτοσέλιδο του εβδομαδιαίου ένθετού της «Σέτε», η γνωστή ιταλική εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα.

ΣΟΚ ΣΤΗ ΡΟΔΟ: ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΕΣΦΑΞΑΝ ΓΑΙΔΑΡΟ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ...ΜΕΖΕ


gaidaros
Έχω γάιδαρους τους οποίους εκμεταλλεύομαι το καλοκαίρι στη Λίνδο. Σήμερα το πρωί έκπληκτος βρήκα στο χωράφι το ζώο μου...
νεκρό αφού του αφαιρέθηκαν τα 2 μπροστινά πόδια ολόκληρα μαζί με τους ώμους και έλειπε το σώμα από τη μέση και πίσω... Μάλιστα για συντομία πήραν το κρέας μαζί με τρίχωμα!!! Ο κόσμος πεινάει!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
(εικόνα αρχείου)
http://parapona-rodou.blogspot.com

Δάνεια - εξπρές για βουλευτές. Εισπράττουν χορηγήσεις από ειδικό ταμείο της Βουλής ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/daneia-voulh-vouleutes-expres.html#ixzz2L9JyC2sq
Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια Έλληνες πολίτες φαίνεται πως αγγίζουν και πολλούς από τους βουλευτές, οι οποίοι σπεύδουν να μπαλώσουν «τρύπες» με δάνεια από ένα Ταμείο άγνωστο στον πολύ κόσμο, αλλά ιδιαίτερα διαδεδομένο μεταξύ των τριακοσίων.
Ο λόγος για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας βουλευτών που ιδρύθηκε πριν από περίπου 13 χρόνια με στόχο να ενισχύονται πρώην βουλευτές που δεν έχουν συμπληρώσει τα χρόνια για τη συνταξιοδότηση, αλλά στην πορεία έφτασε να δίνει δάνεια ακόμα και για… επισκευές αυτοκινήτων.
Mόνο από τη Βουλή που προέκυψε από τις τελευταίες εκλογές, περισσότεροι από 35 βουλευτές έχουν αιτηθεί δάνειο για «έκτακτες οικονομικές ανάγκες»... και έκαστος έχει ήδη εισπράξει το ποσό των 10.000 ευρώ. Άλλοι 10-15 έχουν καταθέσει τις σχετικές αιτήσεις και είναι θέμα χρόνου να εγκριθούν. 
Η διαδικασία για τη δανειοδότηση είναι απλή. Ο ενδιαφερόμενος συμπληρώνει ένα απλό έντυπο το οποίο απευθύνεται προσωπικά στον πρόεδρο της Βουλής. Στη συνέχεια, το αίτημα μεταφέρεται στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η οποία συνεδριάζει μια φορά την εβδομάδα και η οποία εγκρίνει όλα τα αιτήματα που αναφέρουν ως λόγγο σοβαρή οικονομική ανάγκη. 
Το επιτόκιο με το οποίο δανείζονται οι βουλευτές είναι γύρω στο 2%, ενώ η αποπληρωμή γίνεται σε διάστημα από ένα έως τρία χρόνια, αν και οι περισσότεροι εξοφλούν μέσα σε δώδεκα μήνες.
Η χρηματοδότηση του Ταμείου γίνεται από τους ίδιους τους βουλευτές, από τον μισθό των οποίων κάθε μήνα παρακρατείται ένα ποσό της τάξης των 50-60 ευρώ, ώστε να υπάρχει κεφάλαιο για τη διευκόλυνση των συναδέλφων τους, αλλά και από τον προϋπολογισμό της Βουλής, αφού οι «συνδρομές» συνολικά δεν ξεπερνούν τα 200.000 ευρώ τον χρόνο.ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΛΑΙΣΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ "ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ"Δεκάδες δικηγόροι πλαισιώνουν τη συνδικαλιστική πτέρυγα της Χρυσής ΑυγήςΑναρτήθηκε στο taxalia.blogspot.com


Παρά την "αντισυγκέντρωση" ακροαριστερών στοιχείων που προσπάθησαν βίαια να εμποδίσουν την 1η οργανωτική συνδιάσκεψη των εθνικιστών δικηγόρων, αυτή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και με την προσέλευση δεκάδων δικηγόρων στα γραφεία της παράταξης , ενώ έγινε και η επίσημη παρουσίαση της Συνδικαλιστικής Πτέρυγας της Χρυσής Αυγής στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, με την επωνυμία «ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ» .

Κατά την εκδήλωση και μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού αναλύθηκαν οι σκοποί και το πρόγραμμα της Κ.Ε.Δ και ανακοινώθηκε η προσωρινή πενταμελής Διοικούσα Επιτροπή της παράταξης η οποία αποτελείται από τους Δικηγόρους Θεσσαλονίκης Αθανάσιο Χατζηβασιλείου (Πρόεδρο) και Γιώργο Χασιώτη, Απόστολο Τζαρό, Παρασκευά Τσαβδαρίδη και Γιώργο Παλάζη (Μέλη).

Άπαντες έλαβαν τον λόγο και αφού αναφέρθηκαν στην γενικότερη πολιτική κατάσταση και στην παρουσία της Χρυσής Αυγής στην κοινωνία και στους χώρους εργασίας , επεσήμαναν ότι η ύπαρξη οργανωμένου Εθνικιστικού συνδικαλιστικού κινήματος είναι πλέον γεγονός στον Δ.Σ.Θ. Οι Εθνικιστές Δικηγόροι απέκτησαν πλέον την δική τους φωνή και σύντομα, στις επερχόμενες εκλογές ,πρόκειται να έχουν εκλεγμένους εκπροσώπους τους στο Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Εν συνεχεία ανακοινώθηκε η οργανωτική δομή της Κ.Ε.Δ και η συγκρότηση Επιτροπών Εργασίας της παράταξης ( Γραφείου Τύπου - Διαδικτύου, Δικηγορικών Θεμάτων - Δικαιοσύνης , Εθνικών Θεμάτων και Συνδρομής στο Κοινοβουλευτικό Έργο της Χρυσής Αυγής). Διευκρινίστηκε ότι στις ως άνω επιτροπές θα μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε συνάδελφος επιθυμεί να συνδράμει τις δραστηριότητες της Κ.Ε.Δ. και ότι για τον σκοπό αυτόν τα γραφεία της Κ.Ε.Δ θα είναι ανοιχτά καθημερινά, όλες τις εργάσιμες ώρες. ΄

Πλέον τούτων ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ ,συνάδελφος και συναγωνιστής Θανάσης Χατζηβασιλείου αναφέρθηκε εκτενώς τόσο στην εν γένει κοινωνική προσφορά της Χρυσής Αυγής πανελληνίως αλλά και ειδικότερα στον Νομό της Θεσσαλονίκης όσο και στην ανάγκη ανάπτυξης παρόμοιων με την Κ.Ε.Δ συνδικαλιστικών κινήσεων και σε άλλους επιστημονικούς και επαγγελματικούς κλάδους.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμούς ο βουλευτής Α’Θεσσαλονίκης Αντώνης Γρέγος , τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Τσακίρης και Νικόλαος Χρυσομάλλης και εκπρόσωποι των υπό ίδρυση συνδικαλιστικών κινήσεων της Χρυσής Αυγής στους κλάδους των εκπαιδευτικών , των πολιτικών μηχανικών και των ιατρών.

Ahnenerbe: Η οργάνωση μυστικιστικών ερευνών των ΝαζίΑπό το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και μετά, το Τρίτο Ράιχ έχει περιτυλιχθεί με μία ομίχλη φήμης, αποτροπιασμού και ως ένα βαθμό μυστηρίου, καθώς, πέρα από τις γνωστές τους δραστηριότητες, οι Ναζί «κυνήγησαν» και πολλούς μη συμβατικούς τομείς, σημειώνοντας επιτεύγματα σε χώρους όπου τα υπόλοιπα έθνη βρίσκονταν πίσω.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι πυραυλικές/αεριωθούμενες τεχνολογίες και ο χώρος των υποβρυχίων. Όμως υπάρχουν και ιστορίες που συνδέουν κάποιους από τους υποτελείς του Χίτλερ με μεταφυσικές αναζητήσεις και εξερευνητικά ταξίδια με αινιγματικούς σκοπούς. Που σταματά η αλήθεια και που ξεκινά ο μύθος;
Πέραν της επιστημονικής έρευνας, το Ράιχ, ως γνωστόν, είχε και άλλα «ενδιαφέροντα». Το ενδιαφέρον του Χίτλερ – και κάποιων εκ των ατόμων που απάρτιζαν τον περίγυρό του- για τον μυστικισμό (πάντα σε σχέση με την υποτιθέμενη «Αρεια» κληρονομιά και παράδοση) είναι σε γενικές γραμμές γνωστό. Ακόμη και αν η συντριπτική πλειοψηφία των θεωριών που κυκλοφορούν «εκεί έξω» είναι τουλάχιστον εξωφρενικές (όπως, για παράδειγμα, οι θεωρίες που αποδίδουν την ήττα των Ναζί στην…απώλεια αντικειμένων όπως το Άγιο Δισκοπότηρο και η Λόγχη του Πεπρωμένου, που υποτίθεται πως είχαν φτάσει στα χέρια του Χίτλερ, με αποτέλεσμα να έχει κερδοφόρα έκβαση ο πόλεμος μέχρι τη στιγμή που απωλέσθηκαν), ωστόσο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί εύκολα ο πολιτικοθρησκευτικός και προπαγανδιστικός χαρακτήρας της παρουσίασης τέτοιων πεποιθήσεων. Αλλωστε το Ράιχ σφυρηλατούσε τη δική του κοσμοθεωρία και μία ιδιαίτερη, δική του «θρησκεία» με αυτό τον τρόπο.

17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1914 - Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗ17 Φεβρουαρίου 1914 - Η Βόρειος Ήπειρος ανακηρύσσεται Αυτόνομη
Αναρτήθηκε στο mikromeseos.blogspot.gr«Έχω μια αδερφή, κουκλίτσα αληθινή, την λένε Βόρειο Ήπειρο την αγαπώ πολύ, την λένε Βόρειο Ήπειρο την αγαπώ πολύ!!
Της κόψαν την φωνή, κουκλίτσα αληθινή, Την πιάσανε αιχμάλωτη οι άπιστοι Αλβανοί
Και τώρα που μπορώ, το όπλο να κρατώ. Και ανήκω εις τον ένδοξο Ελληνικό στρατό
Θα ανέβω ένα πρωί, χωρίς διαταγή, για να αγκαλιάσω στοργικά την δόλια μου αδερφή».

Εθνικό άσμα για την Βόρειο Ήπειρο

Αγαπητοί αναγνώστες, Θέμα της σημερινής μας επετειακής ιστορικής αναδρομής, είναι η ανακήρυξη της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, που έγινε στις 17 Φεβρουαρίου 1914. Όμως, πρώτα-πρώτα θα πρέπει να παραθέσουμε κάποια ιστορικά στοιχεία για τον ελληνισμό της Β. Ηπείρου. Η παρουσία του ελληνισμού στην περιοχή της Ηπείρου χρονολογείται από τις αρχές της 2ης χιλιετίας π. Χ. Ο Στράβων, αναφέρει 11 ελληνικά φύλα που κατοικούσαν κάτω από τον Γενούσο ποταμό: Θεσπρωτούς, Κασσωπαίους, Μολοσσούς, Αμφιλοχίους, Χάονες, Αθαμάνες, Τυμφακούς, Αίκιθες, Ορέστες, Αττιντάνες και Παραναίους. Αργότερα, όλοι οι ανωτέρω ονομάστηκαν μ’ ένα κοινό όνομα: Ηπειρώτες. Κατοικούντες πάνω από τον Γενούσο ποταμό μέχρι και τις δαλματικές ακτές, ήσαν οι Ιλλυριοί, ομοίως ελληνικό φύλο. Οι Ηπειρώτες μιλούσαν φυσικά την ελληνική γλώσσα και μετά την εμφάνιση του χριστιανισμού υιοθέτησαν την νέα θρησκεία. Στο διάβα των αιώνων, έγιναν πολλές επιδρομές βαρβαρικών φύλων. Τον 7ο μ. Χ. αιώνα, εμφανίστηκαν και εγκαταστάθηκαν στην ευρύτερη περιοχή -και ιδιαιτέρως πάνω από τον Γενούσο- οι Σλάβοι. Τους επόμενους αιώνες, η εγκατάστασή τους έγινε μαζική.

Στις αρχές του 1360, εμφανίστηκαν στα Βαλκάνια οι Τούρκοι και μερικά χρόνια αργότερα κατέλαβαν ευρύτερες περιοχές της Ηπείρου και εγκατέστησαν τους πρώτους Τουρκομανικούς πληθυσμούς στις εύφορες γαίες. Η πρώτη μαζική αντίσταση των Ηπειρωτών στην τουρκική κατάκτηση, έγινε υπό την ηγεσία του Γεωργίου Καστριώτη ή Σκεντέρμπεη. Τραγική ειρωνεία: ο μέγας αυτός Έλλην θεωρείται σήμερα από τους Αλβανούς εθνικός τους ήρωας, αγάλματά του υπάρχουν παντού, δρόμοι και πλατείες φέρουν το όνομά του (με παρόμοιο τρόπο οι Σκοπιανοί καπηλεύονται τον Μέγα Αλέξανδρο). Ο Καστριώτης, με φλάμπουρο τον δικέφαλο αετό (την σημερινή σημαία της Αλβανίας) λευτέρωσε την Ήπειρο το 1443 και η λευτεριά, παρά τις συνεχείς και λυσσαλέες τουρκικές επιθέσεις, κράτησε μέχρι το 1480 (ο Καστριώτης πέθανε δοξασμένος το 1468). Μετά την εδραίωση της κατακτήσεως της Ηπείρου από τους Τούρκους, έγιναν οι πρώτοι (εκούσιοι) εξισλαμισμοί Ελλήνων. Αυτοί που έκαναν την αρχή ήταν οι φεουδάρχες (κάτοχοι τιμαρίων γης, «τιμαριούχοι»), με σκοπό την διατήρηση των τιμαρίων και των λοιπών προνομίων τους. Αυτοί, λοιπόν, ονομάστηκαν Σπαχήδες. Μάλιστα, είχαν υπό τας διαταγάς των, μισθοφορικά στρατιωτικά σώματα, τα οποία έθεσαν στην διάθεση των Τούρκων. Αρχικώς, ο εξισλαμισμός τους ήτο εικονικός, καθώς διατηρούσαν στα κρυφά την πίστη και την εθνική τους ταυτότητα. Ωστόσο, με το πέρασμα του χρόνου, αποκόπτονταν σιγά-σιγά από τον εθνικό κορμό και εν τέλει χάθηκαν για τον ελληνισμό.

Όσο περνούσε ο καιρός, όλο και περισσότεροι Έλληνες εξισλαμίζονταν, για πολλούς και διαφόρους λόγους (επιβιώσεως, φιλοδοξίας, ευημερίας κ.α.). Αυτοί οι νέοι προσήλυτοι του μωαμεθανισμού, διαποτισμένοι με τον φανατισμό του νεοφωτίστου, άφησαν πίσω τους οριστικώς και αμετακλήτως την ελληνική εθνική συνείδηση, την ορθόδοξη πίστη, τα ήθη και έθιμα, ακόμα δε και την ελληνική γλώσσα (υιοθέτησαν μια τοπική διάλεκτο, μίξη τουρκικών, σλαβικών και ελληνικών, την λεγομένη Αρβανίτικη γλώσσα). Αυτοί ονομάσθησαν Τουρκαλβανοί ή Μουρτάτες και εξελίχθησαν σε λαίλαπα για τον ηπειρωτικό ελληνισμό, αφού κατά τις τρομοκρατικές τους επιδρομάς περνούσαν δια μαχαίρας τους επιμένοντας ελληνικά. Ο φόβος που είχαν οι ανυπεράσπιστοι Έλληνες γι’ αυτούς τους Γενιτσάρους, προκάλεσε νέους εξισλαμισμούς-εκτουρκισμούς. Μουρτάτες είναι και οι διαβόητοι Τσάμηδες, που ζούσαν στην Θεσπρωτία και που από την κατοχή μέχρι σήμερα, αποτελούν την αιχμή του ανθελληνικού δόρατος. Πόσο ελληνικό αίμα πήγε χαμένο! Και να η κακή μοίρα του ελληνισμού: να καταστρέφεται από το ίδιο του το αίμα!

Στην Ήπειρο, υπήρχαν και οι Βλάχοι. Οι Βλάχοι είναι Έλληνες καθαρόαιμοι, σαν όλους τους υπολοίπους. Όμως, κατά τους χρόνους της ρωμαϊκής κυριαρχίας, έτυχε να χρησιμοποιηθούν ως φρουροί σε ορεινά στρατηγικά σημεία και σε αντάλλαγμα τους παραχωρήθηκαν καλλιεργήσιμα εδάφη και άλλα προνόμια. Από την σχέση τους με τους Ρωμαίους, προέκυψε το λατινογενές βλάχικο ιδίωμα, που χρησιμοποιείται ως δεύτερη γλώσσα. Στο διάβα των αιώνων, οι Βλάχοι διατήρησαν την ελληνική τους ταυτότητα, καθώς και την ορθόδοξη πίστη, έδιναν δε πάντοτε το παρών στα εθνικά προσκλητήρια. Επίσης, πολλοί εθνικοί ευεργέτες ήταν Βλάχοι (Αβέρωφ, Ζάππας, Συγγρός κ.α.). Κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, οι Ιταλοί και οι Ρουμάνοι, χρησιμοποίησαν κάποια ελάχιστα καθάρματα που επιχείρησαν να αποκόψουν τους Βλάχους από τον εθνικό κορμό, χωρίς επιτυχία. Βλαχόφωνοι πληθυσμοί υπάρχουν και σήμερα στην Β. Ήπειρο, αλλά και στην ελεύθερη Ελλάδα.

Όσο περνούσαν τα χρόνια, ο ελληνισμός και η ορθοδοξία χάνονταν σιγά-σιγά, εξαιτίας της τρομοκρατικής δράσεως των Τουρκαλβανών. Την κατάσταση έσωσε ο εθνομάρτυρας Κοσμάς ο Αιτωλός, που εξελίχθηκε σε μεγάλη μορφή του ελληνισμού. Ο Άγιος, παρότι καταγόταν από την Ναυπακτία, κατέληξε να περιοδεύει στην Ήπειρο και να κηρύττει την εθνική αφύπνιση, μαζί με τον λόγο του Θεού. Ο πύρινος λόγος και η εθνική δράσις του Αγίου, βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση από τους υπόδουλους Έλληνες και ως εκ τούτου προκάλεσαν τον φθόνο των εβραιοσιωνιστών της περιοχής, που επίεζαν με μεγάλη φορτικότητα τον Κούρτ Πασά του Βερατίου, να τον εξοντώσει. Ο Άγιος Κοσμάς, είχε συνειδητοποιήσει τον ρόλο του εβραιοσιωνισμού και έγραφε στον αδελφό του, Χρύσανθο, λίγο προ του μαρτυρικού του τέλους: «Δέκα χιλιάδες Χριστιανοί με αγαπώσι και ένας με μισεί. Χίλιοι Τούρκοι με αγαπώσι και ένας όχι τόσον. Χιλιάδες εβραίοι θέλουν τον θάνατό μου και ένας όχι». Τελικώς, στις 24 Αυγούστου του 1779, ο Κούρτ Πασάς, δωροδοκηθείς από τους εβραίους με 2.000 χρυσά νομίσματα, έδωσε εντολή να κρεμάσουν τον Άγιο.

Μετά τον Ρωσσο-τουρκικό πόλεμο, (1876-1878), γίνεται πλέον φανερό σε όλους το επικείμενο τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η τουρκαλβανική ελίτ, ανησυχεί εντόνως για το μέλλον της, την απώλεια της εξουσίας και των προνομίων της και καλλιεργεί την δημιουργία «αλβανικής» εθνικής συνειδήσεως. Μέχρι τότε, κανείς δεν είχε μιλήσει περί «Αλβανών» και «Αλβανίας». Ένα νέο ανύπαρκτο φυλετικά και ιστορικά κατασκευάζεται εκ του μηδενός (δεν είναι, λοιπόν, οι Σκοπιανοί ψευτο-Μακεδόνες οι πρώτοι διδάξαντες…). Παραλλήλως, οι Νεότουρκοι του Κεμάλ, οι οποίοι κυριαρχούνται από εξισλαμισμένους εβραίους («Ντονμέδες») και ήσαν όργανα του διεθνούς σιωνισμού και των μασονικών στοών της Ευρώπης, ενθαρρύνουν τους Τουρκαλβανούς στις επιδιώξεις τους. Το ίδιο κάνουν κι άλλες μεγάλες δυνάμεις της περιοχής, όπως η Ιταλία και η Αυστροουγγαρία, οι οποίες ήθελαν να πάρουν υπό τον έλεγχόν τους τα εδάφη που σύντομα θα εγκατέλειπαν οι Οθωμανοί, με την δημιουργία ενός κρατιδίου-προτεκτοράτου. Επιπλέον, οι δυνάμεις αυτές έτρεμαν την δημιουργία μιας Μεγάλης Ελλάδος. Στο άθλιο αυτό παιχνίδι των Ιταλών μπήκε και το Βατικανό, που είχε διεισδύσει στην Ιλλυρία με την μέθοδο του προσηλυτισμού. Οι (σχετικώς λίγοι) καθολικοί της Αλβανίας, ήσαν και εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να είναι όργανα της ιταλικής πολιτικής και του Βατικανού.

Υπ’ αυτές, λοιπόν, τις ευνοϊκές συνθήκες οι Τουρκαλβανοί, υπό την ηγεσία του Ισμαήλ Κεμάλ, εξεγέρθησαν κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, την άνοιξη του 1912, με αίτημα την αυτονομία τους. Οι Οθωμανοί, βλέποντας ότι έχουν χάσει το παιχνίδι και φοβούμενοι την απώλεια κάθε ελέγχου στην περιοχή, αποδέχονται λίγους μήνες αργότερα το αίτημα των Τουρκαλβανών. Ωστόσο, το ξέσπασμα του Α΄ Βαλκανικού Πολέμου (Ελλάς, Σερβία και Βουλγαρία εναντίον της Τουρκίας), τον Οκτώβριο του 1912, δεν επιτρέπει την υλοποίηση της συμφωνίας. Παρ’ όλα αυτά, οι ηγέτες των Τουρκαλβανών, συνέστησαν συμμορίες κατσαπλιάδων, τις οποίες έθεσαν στην διάθεσιν του Σουλτάνου. Όμως, ο ελληνικός στρατός, κατατρόπωσε τα τουρκικά στρατεύματα και τις συμμορίες και απελευθέρωνε την μία πόλη μετά την άλλη. Στις 5 Οκτωβρίου απελευθερώνεται η Νικόπολη, στις 21 η Πρέβεζα, στις 31 το Μέτσοβο και η Χιμάρα, στις 7 Δεκεμβρίου η Κορυτσά. Οι Τουρκαλβανοί, προκειμένου να προλάβουν τις εξελίξεις, ανακηρύσσουν στις 15 Νοεμβρίου, στην Αυλώνα, την ανεξαρτησία της Αλβανίας και σχηματίζουν προσωρινή κυβέρνηση. Λίγες ημέρες αργότερα, η Ιταλία και η Αυστροουγγαρία ανέλαβαν επισήμως την «προστασία» της Αλβανίας, προειδοποιώντας την Ελλάδα να μην τολμήσει να καταλάβει την Αυλώνα. Το νέο έτος (1913) φέρνει νέες νίκες για τον ελληνικό στρατό. Στις 21 Φεβρουαρίου απελευθερώνονται τα Ιωάννινα, στις 27 η Πρεμετή, στις 3 Μαρτίου οι Φιλιάτες, το Καλπάκι, το Αργυρόκαστρο και οι Άγιοι Σαράντα, στις 5 το Τεπελένι, Όμως, Ιταλοί και Αυστροούγγροι επεμβαίνουν και πάλι και με ποικίλους εκβιασμούς και απειλές, πετυχαίνουν τον τερματισμό της ελληνικής προελάσεως.

Στις 17 Μαΐου, στο Λονδίνο, υπογράφηκε η Συνθήκη Ειρήνης, μεταξύ της Τουρκίας και των Βαλκανικών κρατών, με την οποία ο Σουλτάνος παραχωρούσε όλες τις ευρωπαϊκές κτήσεις του, εκτός από την Αλβανία. Επίσης, με κοινή συμφωνία, ανατέθηκε στις μεγάλες δυνάμεις ο καθορισμός του μέλλοντος της Αλβανίας και των νήσων του Αιγαίου. Η συνεδρίαση της πρεσβευτικής διασκέψεως των μεγάλων δυνάμεων, άρχισε στις 29 Μαΐου του 1913, και καταρχάς απέρριψε το λογικό ελληνικό αίτημα να αποφασίσουν με δημοψήφισμα οι ίδιοι οι κάτοικοι της Ηπείρου για το μέλλον τους. Ήταν φανερό, ότι, κάποιοι δεν ήθελαν να αποφασίζουν οι ίδιοι οι λαοί για τις τύχες τους. Στην διάσκεψη υπήρχαν δύο αντιμαχόμενες πλευρές. Από την μία μεριά,  Ιταλία και Αυστροουγγαρία που υποστήριζαν αναφανδόν την Αλβανία και από την άλλη Γαλλία και Ρωσσία, που υποστήριζαν –μερικώς- τα ελληνικά συμφέροντα. Η Βρετανία έπαιζε τον ρόλο του επιτηδείου ουδετέρου. Εν όψει του αδιεξόδου, στην τελευταία συνεδρίαση της διασκέψεως, στις 29 Ιουλίου, ανακηρύχθηκε επισήμως η ανεξαρτησία της «Αλβανίας» και αποφασίστηκε να γίνει ο ακριβής καθορισμός των συνόρων της στο άμεσο μέλλον, από ειδικήν επιτροπή.

Η αρμοδία επιτροπή άρχισε τις συνεδριάσεις της τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου. Τελικώς, μετά από διαβουλεύσεις διαρκείας δύο μηνών, στην ιταλική πόλη Φλωρεντία, αποφασίστηκε να παραχωρηθεί στην Αλβανία ολόκληρη η Β. Ήπειρος! Εν τω μεταξύ, οι μεγάλες δυνάμεις διορίζουν βασιλέα της Αλβανίας τον Γερμανό πρίγκιπα Γουλιέλμο του Βηντ. Έναν μήνα αργότερα, στις 5 Δεκεμβρίου 1913, παρά τις ελληνικές διαμαρτυρίες, υπογράφηκε το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας, που επισημοποίησε τα νέα σύνορα Ελλάδος-Αλβανίας, που είναι ταυτόσημα με τα σημερινά. Οι ελληνικές αντιρρήσεις κάμφθηκαν μετά από έναν ωμό εκβιασμό που μας έκαναν οι μεγάλες δυνάμεις, ότι αν δεν αποχωρούσε ο ελληνικός στρατός από την Β. Ήπειρο, δεν θα ανεγνώριζαν την ελληνική κυριαρχία επί των νήσων του Αιγαίου. Έτσι, στις 8 Φεβρουαρίου 1914, ο Ε. Βενιζέλος ανακοίνωσε την απόσυρση του στρατού μας από την Β. Ήπειρο.

Στο άκουσμα της επαίσχυντης συμφωνίας, ο βορειοηπειρωτικός ελληνισμός ξεσηκώνεται. Συστήνονται τάχιστα επιτροπές αυτοάμυνας και συγκροτούνται ένοπλα σώματα για την προστασία των Ελλήνων, μετά την αποχώρηση του ελληνικού στρατού. Παραλλήλως, λαϊκές συνελεύσεις στην Χιμάρα –όπου επικεφαλής των Ελλήνων ήτο ο ξακουστός Σπυρομήλιος-, στο Αργυρόκαστρο, στο Δέλβινο και στους Αγίους Σαράντα, ανακηρύσσουν την αυτονομία των περιοχών αυτών. Σχηματίζεται μια κυβέρνηση υπό τον φλογερό πατριώτη Γεώργιο Ζωγράφο, Γενικό Πολιτικό Διοικητή Ηπείρου και στις 17 Φεβρουαρίου ανακηρύσσεται στο Αργυρόκαστρο η αυτονομία της Β. Ηπείρου. 

Μαύρο στους «ανανιστές» του ΜνημονίουΟ κυπριακός ελληνισμός βρίσκεται για μια ακόμα φορά στο παρά πέντε μιας μεγάλης καταστροφής.
Τα εγκλήματα της προεδρίας Χριστόφια, στην οικονομία και στοΜαρί, σε συνδυασμό με τα χρόνια αδιέξοδα της φούσκας του εθνομηδενιστικού νεοκυπριωτισμού της εύκολης ευημερίας, έχουν υπονομεύσει άνευ προηγουμένως την οικονομική ανεξαρτησία την κυπριακή δημοκρατίας.
Έτσι, ο κυπριακός ελληνισμός βρίσκεται ενώπιον ενός άκρως επικίνδυνου, και καταστροφικού… μνημονίου.

Ήδη, έχει συσσωρευτεί αρκετή εμπειρία από το Ελλαδικό κράτος, για να ξέρουμε πια τι επιφυλάσσει ένα μνημόνιο στην Κύπρο: Βεβαίως, όχι μόνο την εκπτώχευση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, που είναι ήδη καταχρεωμένος στις τράπεζες -οπότε τα φαινόμενα των κατασχέσεων, και εν τέλει η ίδια η φτώχεια θα είναι πολύ πιο έντονα απ’ ό,τι στον ελλαδικό χώρο.
Επιπλέον, και ίσως πιο σημαντικό, Μνημόνιο στην Κύπρο σημαίνει ότι οι μεγάλες αποικιακές δυνάμεις θα βάλουν χέρι στον ορυκτό της πλούτο, πάντα σε κλίμα συνδιαχείρισης με το νεοθωμανισμό, κι ακόμα χειρότερα, θα επιβάλουν την ολική επαναφορά ενός σχεδίου σαφέστατα χειρότερο από αυτό του Ανάν. Στόχος,  η τελική “λύση” του Κυπριακού μέσα από τη διάλυση της κυπριακής δημοκρατίας και την εγκαθίδρυση ενός δυτικού-τουρκικόυ “ομόσπονδου” προτεκτοράτου στα πρότυπα της Βοσνίας.
Όλα αυτά είναι ξεκάθαρα, και θέτουν ένα, απόλυτο δίλημμα στον κυπριακό ελληνισμό.  
Το ακριβώς αντίθετο που ισχυρίζεται το κατεστημένο των ντόπιων και των ξένων συμφερόντων της Μεγαλονήσου.
Αυτοί, μας λένε: ‘Μνημόνιο ή καταστρεφόμαστε’ ενώ η στην πραγματικότητα, ή ο κυπριακός ελληνισμός θα πει ΟΧΙ στο Μνημόνιο ή θα καταστραφεί από αυτό.
Υπό αυτές τις άκρως σημαντικές περιστάσεις, όλες οι υγιείς αντιστασιακές δυνάμεις του κυπριακού ελληνισμού, και οι ομόλογες δυνάμεις του ελλαδικού χώρου, πρέπει κατ’ αρχάς να στηρίξουν τη μόνη αδέσμευτη υποψηφιότητα, που τολμά ανοιχτα να αντιπαρατεθει στους σχεδιασμούς και τις μεθοδεύσεις του ξένου παράγοντα.
Αυτήν, του Γιώργου Λιλλήκα.
Τόσο ο Αναστασιάδης όσο και ο Μαλάς του ΑΚΕΛ έχουν δώσει κάθε εχέγγυο ότι σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή θα είναι καταστροφικότεροι του Δημήτρη Χριστόφια για το μέλλον της Κύπρου. Γι’ αυτό και ο ελληνισμός πρέπει να γυρίσει αμετάκλητα την πλάτη σε αυτούς, και σε ό,τι αντιπροσωπεύουν: την εθελοδουλία και το ξεπούλημα. 

Ας ελπίσουμε ότι οι κυπριακές εκλογές θα είναι το έναυσμα για την ανασύσταση ενός μεγάλου αντιστασιακού-αντικατοχικού κινήματος ενάντια στο μνημόνιο και στην ομοσπονδία με τον κατακτητή, που θα βάλει κάθε κατεργάρη στο πάγκο του και θα γυρέψει ευθύνες από εκείνους που έφεραν την Κύπρο για άλλη μια φορά ενώπιον των δήμιών της.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...