Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

Επίθεση παρακρατικών με γκαζάκια στην οικία στελέχους της Χρυσής Αυγής!Χτές το βράδυ κινητοποιήθηκε η αστυνομία της Νέας Περάμου  μετά από εντοπισμό βομβιστικού εμπρηστικού μηχανισμού στην είσοδο οικίας στελέχους των γραφείων της Τοπικής Οργάνωσης Δυτικής Αττικής. Ο μηχανισμός δεν ενεργοποιήθηκε με αποτέλεσμα να μην υπάρξει κάποια απώλεια ή τραυματισμός. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να γράψουν τα γνωστά τους εμετικά συνθήματα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί απο τους περίοικους.

Μίσος πολιτικό για την ελληνική γλώσσα…


του Στέλιου Συρμόγλου - Η θλιβερή κατάσταση στην οποία περιήλθε η δημοτική γλώσσα, δεν οφείλεται σε λόγους γραμματολογικούς, αλλά κοινωνιολογικούς. Ορισμένες ηγερικές πολιτικές ομάδες θέλησαν να θεμελιώσουν την επιθυμία τους για εξουσία επάνω σε μια δική τους μυθολογία, που να τους νομιμοποιεί όχι μόνο τυπικά, με την κατάκτηση της πλειοψηφίας, αλλά και ηθικά και πνευματικά.
Η πρόθεσή τους ήταν σωστή, καθόσον όλες οι εξουσίες περικαλύπτονται από τη χλαμύδα του μύθου, για να μη φαίνεται η γύμνια τους. Διότι η γυμνότητα όλων των εξουσιαστικών ομάδων του κόσμου είναι αηδιαστική…

Η διαστρέβλωση της γλώσσας στις μέρες μας οφείλεται σε αυτή την ανόργανη μυθολογία, που προσπαθούν να κατασκεύσουν και που θέλουν να εκφράσουν με αντίστοιχα ανόργανη γλώσσα. Σε μια κοινωνία, βέβαια, που εν τέλει μένει ελεύθερη, τα ανόργανα επιθέματα θα πρέπει να απορριφθούν. Ηδη, η κοινή γλώσσα των άστεων πήρε το δρόμο της, διότι διαθέτει ισχυρή ιστορική ροπή και αυτοί που χρησιμοποιούν την κατασκευασμένη γραφειοκρατική γλώσσα ρεζιλεύονται.

Αυστραλοί Εθνικιστές: Η Χρυσή Αυγή στηρίζει τους Έλληνες ομογενείςΑυστραλοί Εθνικιστές: Η Χρυσή Αυγή στηρίζει τους Έλληνες ομογενείς
Την απόφαση της Χρυσής Αυγής να ανοίξει παράρτημα στη Μελβούρνη χαιρετίζει το εθνικιστικό κόμμα Australia First Party (Πρώτα η Αυστραλία).
Σε ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Προτεραιότητα της Χρυσής Αυγής είναι να έρθει σε επαφή με τους ξενιτεμένους Έλληνες, που ανησυχούν για την κατάσταση στην Ελλάδα και βλέπουν πως η κρίση δεν θα ξεπεραστεί από την παγκοσμιοποίηση και το διεφθαρμένο καθεστώς. Οι συγγενείς και οι φίλοι τους υποφέρουν και η μετανάστευση απειλεί την ίδια την Ελλάδα. Το κόμμα Australia First Party παρατηρεί πως η επίσημη θέση της ελληνικής κοινότητας της Αυστραλίας είναι υπέρ της παγκοσμιοποίησης, του πολυπολιτισμού, του φιλελευθερισμού κλπ. Η παρουσία της Χρυσής Αυγής, κατά την άποψή μας θα αλλάξει τις απόψεις αυτές. Και αυτό θα είναι καλό και για την Χρυσή Αυγή αλλά και για τα συμφέροντα εμάς των εθνικιστών της Αυστραλίας».

Η Ελληνική ομογένεια και οι Αυστραλοί εθνικιστές αγκαλιάζουν το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα απογοητευμένοι από τις θέσεις της ελληνικής κοινότητας της Αυστραλίας,  η οποία έχει ταχθεί υπέρ του πολυπολιτισμού, της παγκοσμιοποίησης, του φιλελευθερισμού και πιστεύουν ότι η παρουσία της Χρυσής Αυγής θα αλλάξει τις απόψεις  για αυτά τα σημαντικά θέματα.  Οι Αυστραλοί εθνικιστές διαπιστώνουν ότι έχουν κοινά συμφέροντα με τους  Έλληνες εθνικιστές επισημαίνοντας ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να έρθει σε επαφή με όλο και περισσότερους ξενιτεμένους Έλληνες. Αναγνωρίζουν ως μεγάλη απειλή για το μέλλον της Ελλάδας το αρνητικό ισοζύγιο της αθρόας εισβολής αλλοδαπών σε σχέση με την μετανάστευση των  Ελλήνων τονίζοντας  πως η κρίση δεν θα ξεπεραστεί από το διεφθαρμένο πολιτικό καθεστώς που κυβερνάει την Ελλάδα.

Στενός συνεργάτης του Στουρνάρα ο Συμεών Σικιαρίδης!


Ο άνθρωπος που μυστηριωδώς «εξαφανίστηκε» από τη λίστα Λαγκάρντ, δεν ήταν μόνο συγγενής του Παπακωνσταντίνου, αλλά έχει χρηματίσει –στο παρελθόν- στενός συνεργάτης και του νυν υπουργού Οικονομικών.
Μια αποκάλυψη-βόμβα μεγατόνων… φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το newsbomb.gr. Μια αποκάλυψη η οποία μπορεί να αλλάξει όλο το πολιτικό σκηνικό.


Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι από την αλλοιωμένη Λίστα Λαγκάρντ είχαν αφαιρεθεί μόνο τα ονόματα των συγγενών του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος και παρέλαβε το CD με τους Ελληνες καταθέτες της ελβετικής τράπεζας HSBC από την πρεσβεία μας στη Γαλλία, όπου το είχε παραδώσει το γαλλικό υπουργείο. Και ήταν αυτή ακριβώς η διαπίστωση που βάρυνε τα μέγιστα στην παραπομπή του κ. Παπακωνσταντίνου στην προανακριτική αφού, στα μάτια της κοινής γνώμης και των συναδέλφων του βουλευτών, του έδωσε αυτό που ακούμε στην επιτυχημένη αμερικανική αστυνομική σειρά CSI να αποκαλούν «probable cause». Πιθανό κίνητρο, ελληνιστί.
Αυτό που αποκαλύπτουν τα έγγραφα τα οποία δημοσιοποιεί το newsbomb.gr είναι ότι τουλάχιστον ένας από τους «εξαφανισθέντες» από τη Λίστα Λαγκάρντ δεν ήταν καθόλου άγνωστος ούτε στο σημερινό υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα. Ο κ. Συμεών Σικιαρίδης, σύζυγος της εξαδέλφης του καταγγελλόμενου για την αλλοίωση της λίστας υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου, Ελένης, έχει συνεργαστεί στενά με τον κ. Στουρνάρα στο παρελθόν.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σικιαρίδηςχρημάτισε εκτελεστικός διευθυντής επενδύσεων της Εμπορικής Κεφαλαίου και Συμμετοχών (Emporiki Venture Capital), την περίοδο που ο κ. Στουρνάρας ήταν πρόεδρος της θυγατρικής εταιρείας της τράπεζας (η οποία αργότερα απορροφήθηκε από τη μητρική). Όμως, οι… συμπτώσεις δε σταματούν εδώ. Όπως προκύπτει από το ΦΕΚ 3914/11.5.2004, ο κ. Σικιαρίδης ήταν πολύ παραπάνω από ένα απλό στέλεχος της εταιρείας στην οποία προέδρευε ο νυν υπουργός Οικονομικών, αφού σε πολλά και σημαντικά θέματα λειτουργούσε αντ’ αυτού!
Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο είχε εξουσιοδοτήσει τον κ. Σικιαρίδη να εκπροσωπεί την εταιρεία με πρόεδρο τον κ. Στουρνάρα (υπογράφοντας από κοινού με ένα ακόμη εξουσιοδοτημένο στέλεχος) στις ακόλουθες πράξεις:
- Να συνάπτουν συμφωνίες με τρίτους για παροχή ή προμήθεια αγαθών ή υπηρεσιών σχετικών με τη λειτουργία και το σκοπό της Εταιρείας μέχρι του ποσού των δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ για κάθε περίπτωση.
- Να αναλαμβάνουν χρήματα, χρηματόγραφα, να εισπράττουν χρήματα, να εκδίδουν οπισθογραφούν και εξοφλούν Τραπεζικές επιταγές, να εκδίδουν, αποδέχονται και οπισθογραφούν συναλλαγματικές και γραμμάτια, να παραλαμβάνουν εμπορεύματα από τις αποθήκες των Τελωνείων ή τις Γενικές Αποθήκες, Ταχυδρομείο, ΟΣΕ.
Μήπως, μετά την αποκάλυψη ότι ένας τόσο στενός του συνεργάτης κατά το παρελθόν ήταν μεταξύ αυτών που μυστηριωδώς εξαφανίστηκαν από τη Λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Στουρνάρας πρέπει να κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη και στη Βουλή;
Στο κάτω-κάτω, η διαβόητη λίστα πέρασε και από τα χέρια του νυν υπουργού Οικονομικών…
Εκτός κι αν μας πει ο κ. Στουρνάρας ότι πρόκειται περί σατανικής συνωνυμίας! Το θέμα, βέβαια, είναι ποιος θα τον πιστέψει…
http://a.media.newsbomb.gr/galleries/280987/fek%20stournaras4.jpg

Μεθυσμένος αλβανός ξυλοκόπησε Έλληνα μέσα σε νοσοκομείοΜεθυσμένος αλβανός ξυλοκόπησε Έλληνα μέσα σε νοσοκομείο – ΒΙΝΤΕΟ
Ακόμη ένα περιστατικό πρωτοφανούς βιαιότητας έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ, ενώ είχε γενική εφημερία! Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου, ένας αλβανός ασθενής έφτασε στο νοσοκομείο μαζί με 3 ακόμη άτομα. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό τον τοποθέτησαν σε φορείο στα επείγοντα περιστατικά προκειμένου να τον εξετάσουν ενώ ο ίδιος δήλωσε ότι πάσχει από λοιμώδες νόσημα (Ηπατίτιδα). Όμως ο γιατρός που κλήθηκε να εξετάσει τον αλβανό αντί να κάνει διάγνωση κατέληξε να φάει άγριο ξύλο! Σύμφωνα με μαρτυρίες τόσο ο "νταής" ασθενής όσο και οι τρεις συνοδοί του ήταν τύφλα στο μεθύσι και κανένας δεν μπόρεσε να τους σταματήσει. Εκτός από το γιατρό, ο οποίος είναι ειδικευόμενος παθολόγος, επίθεση δέχτηκε και μια νοσηλεύτρια. Ο γιατρός ωστόσο δεν άντεξε τα βίαια χτυπήματα και έπεσε λιπόθυμος! Στη συνέχεια και οι τέσσερις αλβανοί το έβαλαν στα πόδια και εξαφανίστηκαν ενώ ενημερώθηκε άμεσα η διοίκηση του νοσοκομείου και κλήθηκε η αστυνομία.
Όπως τόνισε και ο διοικητής του νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ, Θεόδωρος Γιάνναρος: "Δυστυχώς δεν είναι το μοναδικό περιστατικό βίας που έχει εκδηλωθεί στο νοσοκομείο κατά την εφημερία". Ήδη η διοίκηση του νοσοκομείου ζήτησε να προσληφθεί σεκιούριτι για την φύλαξη του νοσοκομείου και του προσωπικού. Ο γιατρός που ξυλοκοπήθηκε άγρια, μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και νοσηλεύεται με διάσειση και κάκωση στον καρπό του αριστερού του χεριού. Αυτή είναι η συμπεριφορά των «κακόμοιρων» αλλοδαπών που ήρθαν στην Ελλάδα για να δουλέψουν… Δεν επιδίδονται απλά σε ληστρικές επιθέσεις αλλά σύμφωνα με την «κουλτούρα» τους, οι βιαιοπραγίες εναντίον των Ελλήνων αποτελούν καθημερινότητα.

Παραδώσαμε εμείς τον σφαγέα του Διστόμου;


“Εδώ οι Γερμανοί επιδόθηκαν σε βιασμούς και σε νεκροφιλίες, σκότωσαν, εκτέλεσαν, έκαψαν, ξέσχισαν με τις ξιφολόγχες κοιλιές εγκύων και αφαίρεσαν τα λογχισμένα έμβρυα."

Παραδώσαμε εμείς τον σφαγέα του Διστόμου;

Χανς Ζάμπελ KATAZHTEITAI ακόμα απο τις ελληνικές αρχές!

Το πρωί της 10ης Ιουνίου 1944 ισχυρή φάλαγγα Γερμανών στρατιωτών που είχε ξεκινήσει από τη Λιβαδειά κατευθυνόταν προς την Αράχοβα με σκοπό να εκκαθαρίσει την περιοχή από τις δυνάμεις των ανταρτών. Σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από τη Λιβαδειά οι Γερμανοί συνέλαβαν 12 αγρότες ως ομήρους και άρχισαν να πυροβολούν ανυποψίαστους χωρικούς που συναντούσαν στον δρόμο τους.

Πάλι τα ίδια ψέμματα από τον ΣαμαράΠάλι τα ίδια ψέμματα από τον Σαμαρά
Σε εκδήλωση του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» συμμετείχε και μίλησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μοιράζοντας ξανά υποσχέσεις, προκαλώντας τη νοημοσύνη του Ελληνικού Λαού.
Ο κύριος Σαμαράς δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πως «η ελληνική κυβέρνηση αγωνίζεται νυχθημερόν για να σηκώσει ψηλά και πάλι την πατρίδα μας», ενώ αναφέρθηκε στο αγαπημένο του -καθώς φαίνεται- ζήτημα της ανάπτυξης. Μιλώντας μάλλον ως ουδέτερος παρατηρητής παρά ως πρωθυπουργός της χώρας, τόνισε την αναγκαιότητα της οικονομικής ανάπτυξης, ώστε να προκύψουν θέσεις εργασίας και να υπάρξει κοινωνική συνοχή. Κοινωνική συνοχή η οποία έχει τραυματιστεί βαριά, από το ρεκόρ ανεργίας των νέων, που φθάνει πια στα επίπεδα του 60%. Έχουμε λοιπόν έναν πρωθυπουργό ο οποίος επιμένει να εύχεται, ενώ στο θέμα των πράξεων επιμένει να ξεπουλά , βαφτίζοντας την προδοτική πολιτική της κυβέρνησης, πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.
Ο πρωθυπουργός μιμούμενος τον Γιώργο Παπανδρέου, επιχείρησε να τονώσει το ηθικό των Ελλήνων, με την πάγια τακτική της αναφοράς στο ελληνικό φιλότιμο. «Πιστεύω στη δύναμη, τη θέληση, το φιλότιμο και την καρδιά του Έλληνα, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα», είπε ο κύριος Σαμαράς, θαρρώντας πως απευθύνεται σε κάφρους της τελευταίας αφρικανικής χώρας. Τα ίδια περιπαικτικά άλλωστε, είχαν δηλώσει και οι Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμος και Ε. Βενιζέλος, την περίοδο που ζητούσαν την κατανόηση του Ελληνικού Λαού απέναντι στα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα, προκειμένου να επέλθει η περιβόητη ανάπτυξη… Έχουν βέβαια παρέλθει τρία και πλέον έτη από τότε, όμως οι κυβερνήσεις του ξεπουλήματος δε παύουν να πιστεύουν στο φιλότιμο του Έλληνα, αποδεικνύοντας πως η πολιτική ηγεσία του τόπου, ζει εκτός πραγματικότητος.

Παραδώσαμε εμείς τον σφαγέα του Διστόμου;


“Εδώ οι Γερμανοί επιδόθηκαν σε βιασμούς και σε νεκροφιλίες, σκότωσαν, εκτέλεσαν, έκαψαν, ξέσχισαν με τις ξιφολόγχες κοιλιές εγκύων και αφαίρεσαν τα λογχισμένα έμβρυα."

Παραδώσαμε εμείς τον σφαγέα του Διστόμου;

Χανς Ζάμπελ KATAZHTEITAI ακόμα απο τις ελληνικές αρχές!

Το πρωί της 10ης Ιουνίου 1944 ισχυρή φάλαγγα Γερμανών στρατιωτών που είχε ξεκινήσει από τη Λιβαδειά κατευθυνόταν προς την Αράχοβα με σκοπό να εκκαθαρίσει την περιοχή από τις δυνάμεις των ανταρτών. Σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από τη Λιβαδειά οι Γερμανοί συνέλαβαν 12 αγρότες ως ομήρους και άρχισαν να πυροβολούν ανυποψίαστους χωρικούς που συναντούσαν στον δρόμο τους.

Η φάλαγγα ενισχύθηκε με άλλη γερμανική ομάδα που είχε ξεκινήσει από την Άμφισσα και έφθασε στο Δίστομο, από όπου, αφού λεηλάτησε την κωμόπολη, προχώρησε προς το Στείρι. Στη θέση Καταβόθρα δέχθηκε επίθεση από αντάρτες του ΕΛΑΣ. Έπειτα από σύντομη, αλλά σφοδρή μάχη, αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, αφήνοντας στο πεδίο της μάχης 15 νεκρούς και άλλους τόσους τραυματίες. Οι γερμανικές απώλειες ανήλθαν σε 6 νεκρούς και 15 τραυματίες. Οι Γερμανοί απέδωσαν την επίθεση του ΕΛΑΣ σε ειδοποίηση των κατοίκων του Διστόμου και επέστρεψαν στην κωμόπολη και ολοκλήρωσαν το έργο της καταστροφής με πρωτοφανή θηριωδία. Με διαταγή του διοικητή τους, υπολοχαγού Χανς Ζάμπελ, το Δίστομο πυρπολήθηκε και 228 κάτοικοι εκτελέστηκαν απάνθρωπα, μεταξύ των οποίων 53 παιδιά και έφηβοι και 20 βρέφη. Εκτελέστηκαν επίσης και άλλοι άνθρωποι που βρέθηκαν στον δρόμο της επιστροφής των Γερμανών προς τη Λιβαδειά. Η είδηση για το έγκλημα του Διστόμου έγινε αμέσως γνωστή μέσω του BBC στο εξωτερικό και προκάλεσε την κατακραυγή της διεθνούς κοινής γνώμης. Η Γερμανική Διοίκηση της Αθήνας επέρριψε την ευθύνη αποκλειστικά στους κατοίκους του Διστόμου, επειδή, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της, δεν συμμορφώθηκαν με τις στρατιωτικές εντολές.
Μετά την αποχώρηση των Γερμανών από την Ελλάδα, το Ελληνικό Γραφείο Εγκληματιών Πολέμου μπόρεσε να ανακαλύψει τον υπεύθυνο της σφαγής Χανς Ζάμπελ, ο οποίος είχε καταφύγει στο Παρίσι και είχε συλληφθεί.
Οι γαλλικές Αρχές τον παρέδωσαν στις ελληνικές οι οποίες τον προφυλάκισαν.
Τον Αύγουστο του 1949 ομολόγησε την έκταση των γερμανικών θηριωδιών στο Δίστομο, αλλά δικαιολογήθηκε ότι εκτελούσε διαταγές ανωτέρων του. Κατά τη διάρκεια της προφυλάκισής του ο Ζάμπελ εκδόθηκε προσωρινά στη Δυτική Γερμανία για άλλη υπόθεση, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών του.
Ο ποιητής και διευθυντής του περιοδικού Εμβόλιμον Γιώργος Χ. Θεοχάρης, που επιμελήθηκε την έκδοση, αναφέρει χαρακτηριστικά: Οι Γερμανοί κατακτητές άφησαν το τρομερό ίχνος τους σε όλη την Ελλάδα και στην Ευρώπη αλλά στο Δίστομο έχουμε μια κορυφαία στιγμή της θηριωδίας τους. Εδώ οι Γερμανοί επιδόθηκαν σε βιασμούς και σε νεκροφιλίες, σκότωσαν, εκτέλεσαν, έκαψαν, ξέσχισαν με τις ξιφολόγχες κοιλιές εγκύων και αφαίρεσαν τα λογχισμένα έμβρυα, τύλιξαν τα έντερα των ξεκοιλιασμένων παιδιών γύρω από τον λαιμό τους, έγδαραν πόδια νηπίων, πολτοποίησαν νεογέννητα κάτω από τη σαδιστική μπότα τους, έκοψαν κεφάλια και γεννητικά όργανα, εξόρυξαν οφθαλμούς, απέκοψαν μαστούς, σκότωσαν ως και τα ζώα του χωριού.
Στον εξαιρετικό συλλογικό τόμο συγκεντρώνονται τεκμήρια και δημοσιεύματα που αφορούν την τραγική περίπτωση του Διστόμου. Στο πρώτο κεφάλαιο δημοσιεύεται το βασικό χρονικό του Τάκη Λάππα και τα άρθρα των Γιάννη Μπασδέκη, Νίκου Ασημάκη, Σπύρου Μελετζή και άλλων, με αφηγήσεις για πολεμικά γεγονότα και αναφορές στις θηριωδίες των Γερμανών στην ευρύτερη περιοχή. Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν τα δημοσιευόμενα στο επόμενο κεφάλαιο διάφορα έγγραφα της εποχής, όπως οι αναφορές του κατοχικού νομάρχη Λειβαδιάς προς το υπουργείο Εσωτερικών κ.ά. Σε άλλα κεφάλαια αφιερώνονται σελίδες στις συγκλονιστικές αφηγήσεις αυτοπτών μαρτύρων που τους άγγιξε ο θάνατος, θερίζοντας αγαπημένα τους πρόσωπα, και επετειακά ρεπορτάζ και δημοσιεύματα μετά το 1946, στην «τύχη» των υπεύθυνων και στις πολεμικές αποζημιώσεις. Συναρπαστικές είναι οι λογοτεχνικές προσεγγίσεις που συγκεντρώθηκαν. Πρόκειται για γραφές των Πέτρου Χάρη, Ασημάκη Πανσέληνου, Γιώργου Κοτζιούλα, Μαρίνου Σιγούρου, Γιάννη Ρίτσου, Νικηφόρου Βρεττάκου, Διαλεχτής Ζευγώλη Γλέζου, Γιάννη Δάλλα, Σάββα Αγουρίδη, Διονύση Μαγκλιβέρα, Χρήστου Μαλεβίτση, Παναγιώτη Τέτση, Νίκου Γκάτσου, Καίτης Μανωλοπούλου και πολλών άλλων, που γράφηκαν για τη σφαγή ή που αναφέρονται στο Δίστομο στο πλαίσιο γενικότερης αποτίμησης του αγώνα ενάντια στον κατακτητή. Η έκδοση συνοδεύεται από πλούσια εικονογράφηση, από το αρχείο της Βούλας Παπαϊωάννου (Μουσείο Μπενάκη), καθώς και φωτογραφίας του Ντμίτρι Κέσσελ, o oποίος έκανε φωτογραφικό ρεπορτάζ για το περιοδικό Life.
Οφειλή στη διαρκή και ανεξόφλητη μνήμη των νεκρών του Διστόμου χαρακτηρίζει την έξοχη έκδοση ο επιμελητής της. Ανθολόγιο μνήμης που «ξεχώρισε για την πληρότητα της τεκμηρίωσης, τη σαφή και ξεκάθαρη αφήγησή του, τη σφαιρικότητα της παρουσίασης των τραγικών γεγονότων του Διστόμου και την άρτια σύνθεση εξωτερικών αποτιμήσεων με τις προσωπικές βιωματικές αφηγήσεις και τις λογοτεχνικές αποδόσεις των συμβάντων», όπως αναφέρεται στο σκεπτικό του Κρατικού Βραβείου Χρονικού-Μαρτυρίας (2011). Σελίδες γεμάτες μνήμη και πόνο που συνέθεσε υποδειγματικά ο Γιώργος Ν. Θεοχάρης.

ΔΙΣΤΟΜΟ, 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 1944, ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ
Έρευνα – Εισαγωγή – Επιμέλεια: Γιώργος Χ. Θεοχάρης

http://ellinonea.blogspot.gr/2013/02/blog-post_7988.html

 

Έλα Αλέκα… Αναζήτησε, επιτέλους την πραγματικότητα!Έλα Αλέκα… Αναζήτησε, επιτέλους την πραγματικότητα!
Συνέντευξη στην καθεστωτική ’’Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία’’ έδωσε η Αλέκα Παπαρήγα. Όπως συνηθίζεται της έγινε η ερώτηση για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, για το αν την απασχολεί η ραγδαία διείσδυσή της στην νεολαία. Σε αντίθεση με την σταλινική πρακτική και λογοκρισία του… Καπιταλιστικού Κόμματος Ελλάδος (ΚΚΕ) παραθέτουμε την πλήρη απάντηση της, συμπαθέστατης, κατά τ’ άλλα, Αλέκας: «Βεβαίως. Η ναζιστική οργάνωση εκμεταλλεύεται το ότι η νέα γενιά δεν έχει την πείρα των παλαιότερων και με ύπουλους τρόπους  μεθοδεύει τη διείσδυσή της. Στους άνεργους στήνει μηχανισμούς ρουσφετιού-μαύρης εργασίας. Στις ευαίσθητες ηλικίες των μαθητών επιχειρεί να φτιάξει πυρήνες και να τους εμπλέξει στην εγκληματική-ρατσιστική της δράση μέσα από οπαδικούς συνδέσμους. Μεγάλη ευθύνη έχουν οι διευθυντές και καθηγητές των σχολείων που προπαγανδίζουν το επίσημο αντιδραστικό ιδεολόγημα της Ε.Ε. και της κυβέρνησης, αυτό των ’’δύο άκρων’’. Η αποκάλυψη της Χρυσής Αυγής και η αντιμετώπιση των τραμπουκισμών της θεωρούμε ότι είναι ευθύνη του Κόμματος πρωτίστως και όχι μόνο της ΚΝΕ, και έχουμε πολλά να κάνουμε ώστε να γίνει υπόθεση των συλλόγων των καθηγητών, των γονέων και των ίδιων των μαθητών».
Καταρχάς, ευχόμαστε στο ΚΚΕ να τα εκατοστίσει. Αυτό το κάνουμε γιατί είναι πολύ αμφίβολο αν αυτό το αντεθνικό, αντιλαϊκό, αντεργατικό και απάνθρωπο απολίθωμα θα κατορθώσει να επιζήσει για 5 ακόμη συναπτά έτη, προκειμένου να συμπληρώσει έναν ολόκληρο αιώνα εγκλημάτων και προδοσίας εναντίον της Πατρίδας και του Λαού. Από εκεί και πέρα δεν είναι δυνατόν να επιχειρήσουμε σοβαρή ανάλυση στα όσα υποστηρίζει η γραφική Αλέκα. Λίγο ’’ξύλινη γλώσσα’’, λίγο συνωμοσιολογία, πολλή παραχάραξη της αλήθειας και ιδού ένας αχταρμάς ’’συμπερασμάτων’’, που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να αποδεικνύουν πόσο εκτός πραγματικότητας βρίσκονται τα πολιτικά πτώματα του ΚΚΕ. Το μόνο που θα πούμε είναι ότι, πράγματι, η θεωρία των ’’δύο άκρων’’ είναι ’’αντιδραστικό ιδεολόγημα’’. Το ένα άκρο είναι υπέρ της Ελλάδος, των Ελλήνων το Γένος, των εγχώριων εργαζομένων, με σαφή όσο και συνεπή δράση και βοήθεια προς τα δοκιμαζόμενα λαϊκά στρώματα. Το άλλο άκρο είναι υπέρ της ψόφιας Σοβιετικής Ένωσης, των πακιστανών και λοιπών λαθρομεταναστών, εναντίον των Ελλήνων εργαζομένων και των επιχειρήσεων, τις οποίες διοικεί, και από τις οποίες απολύει -με συνοπτικές διαδικασίες- κόσμο. Ένα καπιταλιστικό κόμμα, το οποίο φέρεται  αναλόγως σε όσους εκμεταλλεύεται στα κομματικά του κάτεργα. Γι’ αυτό καλύτερα να μασά (τις κρατικές επιχορηγήσεις, από τις οποίες ούτε… ρούβλι δεν έδωσε ποτέ στον απλό Έλληνα πολίτη) παρά να μιλά (λέγοντας χιλιοειπωμένες και αναμασημένες ανοησίες) η Αλέκα…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

“Οικονομικός μετανάστης”, κομμάτιασε 80χρονη γιαγιά με κασμά > Όχι, δεν είναι “ρατσιστικό”, ούτε “σεξιστικό” έγκλημα, της πήρε και 30 ευρώ


Ένα ανθρωπόμορφο κτήνος εισβάλλει σε οικία όπου γνωρίζει πως μένει μία ανυπεράσπιστη γερόντισα. Μία αγρότισα στην Ιστιαία.
Την κομματιάζει με έναν κασμά. με απίστευτο μίσος. Βαθύ, φυλετικό μίσος που θυμίζει τους τσέτες όταν έσφαζαν γερόντισσες στον Πόντο και την Ιωνία. Για να ξεριζώσουν οτιδήποτε “άπιστο”.

Την κομματιάζει ο νταγλαράς, ο άντρακλας, βγάζοντας το μίσος του σε μία γυναίκα, γερόντισσα, μάνα και γιαγιά, που γνωρίζει ότι δεν μπορεί να αντισταθεί.

Όχι, αυτό το φρικιαστικό έγκλημα, το χειρότερο έγκλημα που μπορεί να διαπράξει ένας άνθρωπος στον πλανήτη, ένα έγκλημα που βρωμάει φυλετικό μίσος και σεξισμό, δεν θα καταχωρηθεί ποτέ ως κρούσμα ρατσισμού ή σεξισμού. Όπως για τις υπόλοιπες, εκατοντάδες δολοφονημένες γερόντισσες με πανομοιότυπο τρόπο, από μισάνθρωπους που μεγάλωσαν με μίσος για την Ελλάδα, μίσος για την γυναίκα, αλλά -πως τα φέρνει η ρημάδα η τύχη- ήρθαν εδώ “για μια καλύτερη τύχη”.

Λες και φταίει η Ελλάδα που αυτοί συνεργάστηκαν με σουλτάνους, φασίστες και ναζί. Λες και φταίει η γερόντισα που μεγάλωσε αντάρτες και ήρωες της Πίνδου, που οι δικοί τους μουλάδες μεγάλωσαν ρουφιάνους, φασίστες, ναζιστικά γουρούνια, υποτακτικούς κάθε κατακτητή που πατούσε ελεύθερα εδάφη και δεν άφηνε τίποτα όρθιο.

Αυτές οι γερόντισσες, οι Ελληνίδες, γνώρισαν τις σφαγές από τον Σουλτάνο, τον Κεμάλ και τους μαθητές του, τον Μουσολίνι, τον Χίτλερ δηλαδή, σε καιρούς δουλείας, πολέμου και κατοχής.

Τώρα τις γνωρίζουν σε καιρό ειρήνης από ένα κράτος που εμείς παραδώσαμε στα παιδιά των δοσίλογων. Σε Χριστοφοράκους, Σημίτηδες, Παγκάλους κλπ.

Αυτό το έγκλημα θα καταχωρηθεί ως ληστεία από “τοξικομανή”. Στο σπίτι του βρέθηκαν τρία “ναρκωτικά” χάπια, όταν συνελήφθη. Οι νομοθέτες μας φρόντισαν σοφά για τους σφαγείς. Σε ελάχιστο χρόνο θα είναι έξω για να συνεχίσει.

olympia

Παρεμβαίνει ο Άρ.Πάγος για τα επεισόδια τις ΣκουριέςΗ εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με παρέμβασή της, ζητά να ανατεθούν σε εφέτη ανακριτή οι δικογραφίες των επεισοδίων στις Σκουριές Χαλκιδικής. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Δασούλας έδωσε παραγγελία στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Π. Γιαννάκη, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο ορισμού εφέτη ανακριτή για να χειριστεί τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί με αφορμή τα εκτεταμένα σοβαρά επεισόδια στη Χαλκιδική, σχετικά με τις αντιδράσεις που σημειώνονται για τη λειτουργία της μεταλλευτικής δρα

Μετά τις πιέσεις έρχονται μειώσεις στην τιμή του φυσικού αερίου


Η πρώτη θετική ανταπόκριση στο αίτημα που υπεβλήθη για ελάφρυνση του κόστους παραγωγής έρχεται σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΔΕΠΑ. Όπως διεμήνυσε η εταιρεία σε μεγάλους βιομηχανικούς πελάτες της, θα προχωρήσει άμεσα σε σημαντικές μειώσεις κόστους μεγαλύτερες από την έκπτωση της τάξης του 12% που επετεύχθη στις διαπραγματεύσεις με τη Gazprom. Το ακριβές ποσοστό της έκπτωσης που θα ισχύσει στους επόμενους λογαριασμούς αερίου, αναδρομικά για την κατανάλωση από 1ης Φεβρουαρίου, δεν έχει γνωστοποιηθεί.

Εκτός από τη Gazprom, η διοίκηση της ΔΕΠΑ πέτυχε σημαντικό ποσοστό μείωσης κατόπιν σχετικού αιτήματος προς την αλγερινή Sonatrach, με την τιμή του LNG να είναι πλέον εξαιρετικά ανταγωνιστική. Ως προς τις διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους, θα καταβληθεί νέα προσπάθεια διαπραγμάτευσης σε κυβερνητικό επίπεδο.
Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση επιτευχθεί μέσω των διαπραγματεύσεων στο κόστος προμήθειας αερίου από τους βασικούς προμηθευτές της χώρας θα περάσει ολόκληρη στους καταναλωτές, δηλαδή στους βιομηχανικούς πελάτες και στις εταιρείες παροχής αερίου.
Μέχρι το τέλος του μήνα, η κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει ένα συνολικό πακέτο για την ελάφρυνση του κόστους της παραγωγής στη χώρα μας. Σε αυτό το πακέτο, στο οποίο θα ενταχθεί και η μείωση του κόστους του αερίου από τη ΔΕΠΑ, θα επιχειρηθεί να περιληφθούν πρωτοβουλίες τόσο για τη μείωση της φορολογίας όσο και για τη μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας.
Θυμίζουμε εξάλλου, ως προς το φυσικό αέριο, ότι νέες δυνατότητες για περαιτέρω μείωση του τελικού κόστους για τους καταναλωτές δημιουργούνται στο πλαίσιο των πρόσφατων μέτρων για το άνοιγμα της αγοράς αερίου.Τα μέτρα αυτά που συμφωνήθηκαν με την Επιτροπή Ανταγωνισμού εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν ευνοϊκότερες συνθήκες για την απελευθέρωση της αγοράς και την είσοδο νέων παικτών και παράλληλα θα φέρουν αλλαγές στον τρόπο τιμολόγησης και στις χρεώσεις, στην κατεύθυνση της μείωσης των τιμών.
http://www.capital.gr

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ. MEGA-άσκηση αεράμυνας - Καλύπτει όλη την ευρωπαϊκή Ρωσία - Τι περιμένουν;


Η Ρωσία αθόρυβα μεν ουσιαστικά δε, εξελίσσεται όχι απλώς στη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη της Ευρώπης, αλλά σε μια τεράστιας ισχύος στρατιωτική μηχανή που δεν έχει αντίπαλο στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Την ίδια ώρα που οι ευρωπαϊκέ δυνάμεις αφοπλίζονται με συνεχείς μειώσεις της ισχύος των ενόπλων δυνάμεων τους, η Ρωσία στήνει μια πολεμική μηχανή που δεν έχει όμοιά της στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
Σε μια τεράστια από πλευράς έκτασης περιοχή η οποία εκτείνεται δυτικά του Ουραλίων από το Nizhny Novgorod  (400 χλμ. ανατολικά της Μόσχας) μέχρι την περιφέρεια του Kaliningrad (σχεδόν 1100 χλμ. δυτικά της Μόσχας)..
 και από το Murmansk στο βορά (βρέχεται από τη θάλασσα του Barents)  μέχρι το Belgorod στο νότο, η ρωσική Αεροπορία  πραγματοποιεί μια τη μεγαλύτερη άσκηση αεράμυνας των τελευταίων ετών.
Η έκταση αυτή καλύπτει πρακτικά όλη την ευρωπαϊκή Ρωσία και αφορά την εξάσκηση των δυνάμεων αεράμυνας της ρωσικής Ομοσπονδίας έναντι οποιαδήποτε απειλής η οποία θα μπορούσε να προέλθει είτε από τη Δύση.
Σε αυτή μετέχει το σύνολο των αντιαεροπορικών συστημάτων της ρωσικής Αεράμυνας με κυρίαρχα συστήματα τα S-300 και S-400 ενώ από πλευράς Αεροπορίας συμμετέχουν μαχητικά Su-27 και MiG-31.
Όπως έγινε γνωστό στην άσκηση συμπεριλήφθηκαν και αναβαθμισμένα αντιαεροπορικά συστήματα S-300 τα οποία κατέρριψαν εικονικούς στόχους μαχητικούς αεροσκαφών σε ασκήσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στη «δυτική περιφέρεια» όπως ανακοίνωσε χαρακτηριστικά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το  ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πότε ακριβώς ξεκίνησε η άσκηση αλλά ούτε και το πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ > H Κατάσταση είναι πολύ σοβαρή…> ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΩΣΕΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


H Κατάσταση είναι πολύ σοβαρή…ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
Αθήνα, 15-2-2013
Προς τον Πρωθυπουργό
κ. Αντώνη Σαμαρά
Κοινοπ.: α)Υπουργό Οικονομικών
κ. Γιάννη Στουρνάρα
β)Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και
Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Αντώνιο Ρουπακιώτη
γ)Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κ. Θ.Θεοχάρη
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε ότι, σε πλήρη αναντιστοιχία με τις έμπρακτες προθέσεις μας να εξομαλυνθεί η κατάσταση στη Δικαιοσύνη, η Εκτελεστική Εξουσία
Iεπιχειρεί να έλθει και πάλι σε ευθεία αντιπαράθεση με τους Δικαστικούς Λειτουργούς.
Σαφής απόδειξη του κλίματος αυτού απροκάλυπτης εχθρικής στάσης και εκφοβισμού παράλληλα δε και εμπαιγμού που θέλει να καλλιεργήσει η Κυβέρνηση απέναντι στο Δικαστικό Σώμα, είναι η έκδοση και κυκλοφορία του Δ121024690/8.2.2013 εγγράφου του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κ. Θ. Θεοχάρη, στο οποίο περιέχεται καταφανώς αντίθετη με το Σύνταγμα και την πάγια νομολογία του Συμβουλίου Επικρατείας κρίση ως προς το εξής ζήτημα:
Το εν λόγω έγγραφο του κ. Θ. Θεοχάρη, όπως προκύπτει από το περιεχόμενό του, εκδόθηκε σε απάντηση ερωτήματος, υποβληθέντος από τις ΔΟΥ, προς τις οποίες, οι Δικαστικοί Λειτουργοί, με αίτηση ανάκλησης της δήλωσης φορολογίας εισοδήματός μας, ζητήσαμε την επέκταση της φορολογικής μεταχείρισης της βουλευτικής αποζημίωσης, με δεδομένη την, σύμφωνα με το Σύνταγμα, καθιερωμένη ισοτιμία των Δικαστών με τους Βουλευτές. Συγκεκριμένα στο πρώτο κεφάλαιο της αίτησής μας εκθέσαμε ότι, με την υπ’ αρ. 3150/1999 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, κρίθηκε ότι το καταβαλλόμενο στους Δικαστικούς Λειτουργούς επίδομα, προς αντιστάθμιση των δαπανών, στις οποίες υποβάλλονται κατά την άσκηση του Λειτουργήματός τους (δημιουργία και ενημέρωση βιβλιοθήκης και οργάνωσης γραφείου), το χαρακτηρισθέν με το Ν. 3205/2003, άρθρο 30 περ. Α, παρ. 3, ως αντισταθμιστικό επίδομα, δεν υποβάλλεται σε φόρο εισοδήματος, διότι αντικρίζει πραγματικές δαπάνες και έχει αποζημιωτικό χαρακτήρα, για την κάλυψη των εν λόγω δαπανών και δεν αποτελεί φορολογητέο εισόδημα, κατά την έννοια του άρθρου 78§1 του Συντάγματος και άρθρου 4§1 του Κώδικα φορολογίας εισοδήματος ούτε συγκεκαλυμμένο φορολογικό προνόμιο υπέρ των Δικαστών, καθώς και ότι, στη συνέχεια, με την υπ’ αριθμ. 1072374/1223/Α0012/23-7-2001 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, λόγω της σύνδεσης της βουλευτικής αποζημίωσης με τις αποδοχές του Ανώτατου Δικαστικού Λειτουργού, ορίσθηκε ότι από το φορολογητέο ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης αφαιρείται ποσό 880€ μηνιαίως (10.560 € ετησίως) δηλαδή ποσό ίσο με το τότε καταβαλλόμενο στους Δικαστές αντισταθμιστικό επίδομα, παρά το γεγονός ότι στους Βουλευτές καταβάλλεται από το έτος 1991 (2449/1991 απόφαση Ολομ. της Βουλής) σχετικό επίδομα, το οποίο μάλιστα δεν υποβάλλεται ούτε σε κρατήσεις ούτε σε φόρο εισοδήματος . Σημειωτέον ότι το αφαιρούμενο ως μη φορολογητέο ποσό από τη Βουλευτική αποζημίωση εξακολουθεί να είναι το ποσό των 880€ μηνιαίως, παρότι το αντιστοιχούν αντισταθμιστικό επίδομα των Δικαστών μετά τις επανειλημμένες μνημονιακές περικοπές είναι σήμερα 470€. Ζητήσαμε δε με την αίτησή μας, όπως προς άρση της παραβίασης της Συνταγματικώς καθιερωμένης αρχής της ισοτιμίας των Λειτουργών της Δικαστικής και Νομοθετικής Εξουσίας, κριθεί ότι, από τις υποβαλλόμενες σε φόρο εισοδήματος αποδοχές μας, πρέπει να αφαιρεθεί το ποσό των 880€ μηνιαίως (10560€ ετησίως).
Με το ως άνω απαντητικό έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θ. Θεοχάρη περιφρονείται προκλητικά το Κράτος Δικαίου και καταλύεται η Συνταγματικά επιβεβλημμένη υποχρέωση της Διοίκησης να συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις(άρθρο 95§5 του Συντάγματος), εφόσον μετά την ως άνω αρχική απόφαση (3150/1999 του ΣτΕ) σε εκτέλεση της οποίας εκδόθηκε εγκύκλιος του Υπουργού Οικονομικών, ακολούθησε και σωρεία άλλων δικαστικών αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες έχει γίνει παγίως δεκτό ότι το ως άνω αντισταθμιστικό επίδομα των Δικαστών, καθώς και κάθε επίδομα κρατικού λειτουργού ή υπαλλήλου, που αντικρίζει πραγματικές δαπάνες, έχει αποζημιωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελεί φορολογητέο εισόδημα.
Με διάθεση ρεμβανσισμού απέναντι στην αυτονόητη, κατά το Σύνταγμα, και δίκαιη απαίτηση των Δικαστικών Λειτουργών για ισότιμη φορολογική μεταχείριση της Νομοθετικής με τη Δικαστική εξουσία, ο κ. Γεν. Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, χωρίς να απαντήσει στο υποβαλλόμενο αίτημα περί ισότιμης φορολογικής μεταχείρισης, επαναφέρει με το ως άνω έγγραφό του κατά τρόπο αυθαίρετο και αποφαίνεται καθ’ υπέρβαση του υποβληθέντος αιτήματος, ότι είναι φορολογητέο το παραπάνω επίδομα, επικαλούμενος, παντελώς άστοχα και καταχρηστικά τη διάταξη του άρθρου 12 παρ. 13 του ν. 3052/2002. Η διάταξη όμως αυτή, αναφέρεται στη φορολόγηση της «πάγιας μηνιαίας αποζημίωσης, για δημιουργία και ενημέρωση βιβλιοθήκης, καθώς και για συμμετοχή σε συνέδρια» και αφορά άλλες κατηγορίες λειτουργών και υπαλλήλων του Δημοσίου και των ν.π.δ.δ. (όπως ιατρών Ε.Σ.Υ., μελών ΔΕΠ, ερευνητών που υπηρετούν σε Εθνικά Ερευνητικά Κέντρα, ερευνητικού προσωπικού Κ.Ε.Π.Ε. και Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κ.α.), στις οποίες η αποζημίωση αυτή καταβάλλεται και όχι στους Δικαστικούς Λειτουργούς , στους οποίους καταβάλλεται, όπως ρητώς και ειδικώς αναφέρει ο ν. 3205/2003, «επίδομα για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση των υποθέσεων, καθώς και για την αντιστάθμιση δαπανών στις οποίες υποβάλλονται κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους». Σημειωτέον ότι και η επικαλούμενη ως δήθεν εφαρμοζόμενη και στους Δικαστές διάταξη του Νόμου 3052/2002 έχει κριθεί ήδη αντισυνταγματική και ως προς άλλες κατηγορίες κρατικών λειτουργών, με τις υπ’ αριθμ. 1944/2012 και 3916/2012 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και το σχετικό ζήτημα εκκρεμεί ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Και να υπενθυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι η «πάγια αποζημίωση» που προβλέπεται στο ν. 3205/2003 και καταβάλλεται στους Δικαστικούς Λειτουργούς «λόγω των ειδικών συνθηκών προσφοράς υπηρεσιών (πολύωρη παραμονή στην έδρα, απασχόληση χωρίς ωράριο εργασίας, κατ’ οίκον εργασία, προσφορά υπηρεσιών σε παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές)» υπόκειται κανονικά στη φορολογία εισοδήματος.
Προκαλεί, τουλάχιστον απορία πώς, μετά από χρονικό διάστημα 11 χρόνων ισχύος της διάταξης του ν. 3052/2002, διάστημα κατά το οποίο η φορολογική διοίκηση ουδέποτε έθεσε θέμα φορολόγησης του επιδόματος αυτού, ο κ. Γενικός Γραμματέας θυμήθηκε ότι το επίδομα αυτό πρέπει να φορολογηθεί, και μάλιστα σε περίοδο ευτελισμού των αποδοχών των Δικαστικών Λειτουργών, οι οποίες έχουν υποστεί, με τις μνημονιακές περικοπές των ετών 2010 και 2012 συνολική μείωση 60% και σε περίοδο που μόλις πρόσφατα ανεστάλησαν οι εξαιτίας των μειώσεων αυτών κινητοποιήσεις των Δικαστικών Λειτουργών. Υπογραμμίζουμε ότι η μη συμμόρφωση της Διοίκησης προς τις δικαστικές αποφάσεις συνιστά παράβαση εξουσίας των Διοικητικών Οργάνων.
Μετά και από την έκδοση του εγγράφου αυτού, αποτελεί κοινή πεποίθηση του συνόλου των Ενώσεων των Δικαστικών Λειτουργών και σύσσωμου του Δικαστικού σώματος ότι η Εκτελεστική Εξουσία έχει θέσει ως βασικό στόχο, κατά την άσκηση της πολιτικής της, να πλήξει καίρια την δικαστική ανεξαρτησία, με πρακτικές απειλών, εκφοβισμού και καθυπόταξης του φρονήματος των Δικαστικών Λειτουργών, κατά πλήρη κατάλυση της Συνταγματικής τάξης και του Κράτους Δικαίου. Οι Ενώσεις των Δικαστικών Λειτουργών και των μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους δηλώνουν προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν τέτοιου είδους πρακτικές, οι οποίες είναι πολύ πιθανό να έχουν ως αποτέλεσμα την επανάληψη έντονων αντιδράσεων και κινητοποιήσεων των Δικαστικών Λειτουργών.
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση του ως άνω εγγράφου του Γεν. Γραμματέα Δημόσιων Εσόδων κ. Θ. Θεοχάρη, κατά το μέρος του, που αφορά τη μη φορολόγηση του αντισταθμιστικού επιδόματος των Δικαστικών Λειτουργών.
Οι Πρόεδροι των Ενώσεων
Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, Αρεοπαγίτης
Ιωάννης Γράβαρης , Σύμβουλος Επικρατείας
Γεώργιος Φαλτσέτος, Πρ.Εφετών ΔΔ
Εμμανουήλ Ρούσσος Παπαδάκης, Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου
Ανδρονίκη Θεοτοκάτου Αντιπρόεδρος Ελ.Συνεδρίου
Κωνσταντίνος Βαρδακαστάνης, Πάρεδρος Ν.Σ.Κ.
ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ?
ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ?
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ?
Ο ΚΑΘΕ ΑΠΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΕΛΠΙΔΑ ΠΡΙΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ. ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ?

olympia

ΑΔΩΝΙΣ: Mπαίνω στα MAT ! Με 700 ευρώ; Α, μπά !Ἡ ἐποποιία τοῦ Μπιζανίου.

Η ΝΥΚΤΑ ΕΙΣ ΤΑΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΑΣ
Οἱ τραυματίαι τῆς Ἠπείρου ἀφηγοῦνται διὰ τὴν ζωήν των εἰς τὸ στρατόπεδον:
Τὴν ἡμέραν, ὅσοι εὑρίσκονται εἰς τὰς προφυλακὰς, μένουν διαρκῶς κρυμμένοι πίσω ἀπὸ τὰ προχώματα. Οὔτε σηκώνονται ἐπάνω, οὔτε κυκλοφοροῦν διόλου. Οἱ ἄλλοι εὑρίσκονται πίσω ἀπὸ ὑψώματα.
Τὴν νύκτα γίνονται ἀλλαγαὶ τῶν προφυλακῶν, διανέμεται συσσίτιον καὶ ἐκτελοῦνται ἐν γένει ὅλαι αἱ ὑπηρεσίαι , τῶν ὁποίων ἡ ἐκτέλεσις εἶνε ἀδύνατος τὴν ἡμέραν, ἐπειδἠ οἱ ἄνδρες εἶνε ὁρατοὶ ἀπὸ τὸν ἐχθρὸν.
Ἡ ζωή τῶν προφυλακῶν ἔχει τροποποιειθεί ὥστε να αγρυπνοῦν τὴν νύκτα καὶ νὰ κοιμοῦνται τὴν ἡμέραν. Ἐκτὸς παρατηρητῶν ἐν ὑπηρεσία τὴν ἡμέραν οἱ λοιποὶ κοιμοῦνται.
 
Ἡ ἐποποιία τοῦ Μπιζανίου.1
 
Ο ΥΠΝΟΣ
Εἰς τὰς ἐρωτήσεις μας οἱ διὰ τὸν τρόπον τοῦ ὕπνου των οἱ τραυματίαι ἀπαντοῦν :
-Πέρα εἰς τὴν γραμμὴν τὰ πράγματα εἶνε διαφορετικά. Ἐκεῖ ὅμως κοιμῶνται μὲ τὰ ἀντίσκηνα καὶ τὶς κουβέρτες ὡς στέγην. Βοηθοῦν καὶ τὰ πουρνάρια καὶ αἱ πέτρες, μὲ τὰς ὁποίας περιστοιχίζομεν τὰ μἐρη ὅπου μένομεν. Ὅταν βρέχῃ, τότε τὸ πράγμα εἶνε ἐνοχλητικόν. Ἐπίσης ὅταν χιονίζῃ. Ἐπανειλημμένως τὸ χιόνι εἶχε σκεπάσει καὶ μᾶς καὶ τὰ ἀντίσκηνα μας καὶ ὅλα. Εἶνε κάπως κουραστικὸν ἀκόμη καὶ τὸ νὰ μένῃ κανεὶς πίσω ἀπὸ τὸ χαράκωμά του ἀκίνητος. Τὸ πρᾶγμα εἶνε περισσότερον ὑποφερτόν, ὅταν μένωμεν σὲ προχώματα, Τουρκικὰ πρὶν, τὰ ὁποῖα καταλαμβάνομεν. Οἱ Τοῦρκοι εἶχαν φροντίσει ἀπὸ καιρὸν νὰ τὰ φτιάσουν ἀρκετὰ ἀναπαυτικά. Εἶνε σκαμμένα βαθύτατα, ὥστε κατορθώνει κανεὶς νὰ στέκεται μέσα ὄρθιος καὶ νὰ πυροβολῇ.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣΝίκος Καζαντζάκης (1883 – 1957)Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.sansimera.grΕισαγωγή

Μυθιστοριογράφος, ποιητής, θεατρικός συγγραφέας, δημοσιογράφος, φιλόσοφος και πολιτικός. Ένα από τα μεγάλα κεφάλαια της νεοελληνικής λογοτεχνίας, με τεράστιο σε όγκο, αλλά και σε ευρύτητα έργο. 

Κέρδισε παγκόσμια φήμη μεταθανάτια από τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη τού μυθιστορήματός του Ο βίος και η πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά από τον Μιχάλη Κακογιάννη το 1964.

Ο Νίκος Καζαντζάκης είναι ο πιο μεταφρασμένος σύγχρονος έλληνας συγγραφέας.


Τα Πρώτα Χρόνια

Ο Νίκος Καζαντζάκης γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1883 στο Ηράκλειο της Κρήτης, το οποίο εκείνη την εποχή αποτελούσε ακόμα μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ο πατέρας του, Μιχάλης, ήταν έμπορος γεωργικών προϊόντων και καταγόταν από τους Βαρβάρους, όπου σήμερα βρίσκεται το Μουσείο Καζαντζάκη. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στην γενέτειρά του και τη Νάξο, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το 1902 για να σπουδάσει νομικά.

Το 1906 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα ελληνικά γράμματα με το δοκίμιο «H Αρρώστια του Αιώνος» και το πρώτο του μυθιστόρημα «Όφις και Kρίνο». Το 1907 ξεκίνησε μεταπτυχιακές σπουδές στα νομικά, στο Παρίσι. Παράλληλα, παρακολούθησε τις διαλέξεις του υπαρξιστή φιλόσοφου Ανρί Μπερξόν και μελέτησε το έργο του Νίτσε. Και οι δύο αυτοί φιλόσοφοι άσκησαν τεράστια επίδραση πάνω του.

Το 1907 ξεκινά τη δημοσιογραφική του καριέρα και μυείται στον τεκτονισμό. Το 1909, με την επιστροφή του στην Ελλάδα, εκδίδει τη διδακτορική διατριβή του «Ο Φρειδερίκος Νίτσε εν τη Φιλοσοφία του Δικαίου και της Πολιτείας». Κερδίζει το ψωμί του από τις μεταφράσεις και συζεί με τη συμπατριώτισσά του διανοούμενη Γαλάτεια Αλεξίου. Συμμετέχει στην κίνηση για την ίδρυση του Εκπαιδευτικού Ομίλου, της σημαντικότερης ομάδας πίεσης για την καθιέρωση της Δημοτικής.

Μέσω του σωματείου αυτού συνδέθηκε φιλικά το 1914, με τον ποιητή Άγγελο Σικελιανό. Μαζί ταξίδεψαν στο Άγιο Όρος, όπου διέμειναν περίπου σαράντα ημέρες, ενώ περιηγήθηκαν και σε πολλά ακόμα μέρη της Ελλάδας. Την περίοδο αυτή, ήρθε σε επαφή και με το έργο του Δάντη, τον οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει στα ημερολόγιά του ως έναν από τους δασκάλους του, μαζί με τον Όμηρο και τον Μπερξόν. Με τον Σικελιανό ονειρεύονται τη δημιουργία μιας νέας θρησκείας.

Τον Οκτώβριο του 1916 πραγματοποιεί το πρώτο του επιχειρηματικό βήμα. Ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει ένα συμβόλαιο για την αποκομιδή ξυλείας από το Άγιο Όρος. Τον επόμενο χρόνο προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ένα λιγνιτωρυχείο στην Πελοπόννησο και προσλαμβάνει έναν εργάτη ονόματι Γιώργη Ζορμπά. Οι εμπειρίες αυτές θα μετουσιωθούν αργότερα στο μυθιστόρημα «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά», που αναφέρεται στη φιλία ενός διανοούμενου μ' έναν πρωτόγονο λαϊκό άνθρωπο, γεμάτο όρεξη για ζωή. Ο χαρακτήρας του Ζορμπά είναι η προσωποποίηση της μπερξονικής ιδέας της «ζωικής ορμής». Το 1918 γνωρίζει και συνδέεται αισθηματικά με την Έλλη Λαμπρίδου.

Από τα νεανικά του χρόνιαν ο νους του Καζαντζάκη είναι ανήσυχος, η ψυχή του βασανίζεται από αγωνίες και από προβλήματα θεμελιακά, μια αγωνία μεταφυσική και υπαρξιακή, όπως τονίζουν οι μελετητές του έργου του. Ανησυχίες θρησκευτικές τυραννούν τον άπιστο αυτό νιτσεϊστή. Ιδιαίτερα η μορφή του Χριστού –«αυτή η ένωση, η τόσο μυστηριώδης και τόσο πραγματική του ανθρώπου και του Θεού», όπως γράφει σ' ένα γράμμα του– τον παρακολουθεί σαν έμμονη ιδέα από τα νεανικά του χρόνια ως το τέλος της ζωής του.


Ασκητική - Οδύσσεια

Σε ένα διάλειμμα της συγγραφικής δραστηριότητας του Καζαντζάκη, ο Ελευθέριος Βενιζέλος τον διορίζει το 1919 Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Περιθάλψεως, έχοντας ως αποστολή τον επαναπατρισμό Ελλήνων από την περιοχή του Καυκάσου. Οι εμπειρίες αυτές αξιοποιούνται πολύ αργότερα στο μυθιστόρημα «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», με θέμα την αναπαράσταση των Παθών του Χριστού, σ' ένα ελληνικό χωριό της Ανατολής. Τον επόμενο χρόνο, μετά την ήττα του κόμματος των Φιλελευθέρων, ο Καζαντζάκης αποχώρησε από το Υπουργείο Περιθάλψεως και πραγματοποίησε αρκετά ταξίδια στην Ευρώπη, ξεκινώντας τη δική του Οδύσσεια σε όλο τον κόσμο.

Το 1922 επισκέφτηκε τη Βιέννη, όπου ήρθε σε επαφή με το έργο του Φρόυντ και τον Βουδισμό. Επισκέφτηκε, ακόμα, τη Γερμανία, ενώ το 1924 έμεινε για τρεις μήνες στην Ιταλία. Στο Βερολίνο, ο Καζαντζάκης μυήθηκε στις κομμουνιστικές ιδέες κι έγινε θαυμαστής του Λένιν. Ποτέ, όμως, δεν έγινε πιστός κομουνιστής. Την εποχή εκείνη τα εθνικιστικά του ιδεώδη αντικαταστάθηκαν από μια πιο διεθνιστική ιδεολογία.

Την περίοδο 1923-1926 πραγματοποίησε, επίσης, αρκετά δημοσιογραφικά ταξίδια στη Σοβιετική Ένωση, στην Παλαιστίνη, στην Κύπρο και στην Ισπανία, όπου του παραχώρησε συνέντευξη ο δικτάτορας Πρίμο ντε Ριβέρα. Εργάστηκε ως ανταποκριτής των εφημερίδων «Ελεύθερος Λόγος» και «Καθημερινή». Το 1924 γνώρισε την Ελένη Σαμίου και το 1926 χώρισε τη γυναίκα του Γαλάτεια.

Γερμανικές επιχειρήσεις: Λαδώματα, sex party, απάτες και ξέπλυμα ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/black-money-germania-xrimatismos-miza-sex.html#ixzz2LFjT88SA


Τις τελευταίες ημέρες είναι η Deutsche Bank, o τραπεζικός γίγαντας της Γερμανίας στο στόχαστρο της δικαιοσύνης. 

Φορολογικές απάτες, ξέπλυμα χρήματος....
και απιστία είναι μερικές από τις κατηγορίες με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η γερμανική τράπεζα. 

Ακόμη δεν έχει αποδειχθεί τίποτε, ωστόσο, η ζημιά που έχει υποστεί το κύρος της Deutsche Βank είναι τεράστια. 

Και αυτό θα το αισθανθεί κάποια στιγμή το κορυφαίο χρηματοπιστωτικό ινστιτούτο της Ευρώπης, εκτιμά ο Γιόζεφ Βίλαντ, καθηγητής στο Ινστιτούτο Διαχείρισης Αξιών του Πανεπιστημίου της Κωνσταντίας, στη Γερμανία.

«Όποιος βλάπτει διαρκώς τη φήμη του, αυτοαποβάλλεται από την αγορά. Αυτό δεν γίνεται άμεσα ορατό με χρηματιστηριακές απώλειες, αλλά παρατηρείται στην πορεία και στην συμπεριφορά των πελατών. Υπάρχουν πολλές πτυχές και δεν είναι σύμπτωση ότι σήμερα οι επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται πολύ στο πλαίσιο της διαχείρισης της εικόνας τους» εκτιμά ο γερμανός καθηγητής.

Από «λαδώματα» αξιωματούχων μέχρι sexparty για συνδικαλιστές

Και έχουν κάθε λόγο να το κάνουν με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια πολλά μεγάλα ονόματα της γερμανικής οικονομίας βρέθηκαν στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών. 

Η Thyssen Krupp κατηγορήθηκε για συστηματική παραβίαση της νομοθεσίας περί αθέμιτου ανταγωνισμού, σε διαγωνισμούς για τον εξοπλισμό των σιδηροδρόμων.

Η ΜΑΝ δωροδόκησε δεκάδες κρατικούς λειτουργούς και στελέχη επιχειρήσεων για να διασφαλίσει παραγγελίες. 

Η Daimler διαπιστώθηκε ότι «λάδωνε» παράγοντες σε 22 χώρες. 

Η Volkswagen πρόσφερε σε ηγετικά στελέχη των εργοστασιακών σωματείων της ακριβά δώρα, πολυτελή ταξίδια και «sexparty». 

Ο ασφαλιστικός όμιλος Ergo αντάμειβε τους πιο επιτυχημένους πωλητές του με ταξίδια «αναψυχής».

Όλες αυτές οι υποθέσεις καταδεικνύουν ότι για πολλές γερμανικές επιχειρήσεις η τήρηση της νομιμότητας παραμένει ζητούμενο. 

Με την άποψη αυτή δεν συμφωνεί ο Κρίστοφ Λίτγκε, καθηγητής Οικονομικής Ηθικής στο Πολυτεχνείο του Μονάχου. 

«Η φιλοσοφία της τήρησης της νομιμότητας είναι παρούσα στις γερμανικές επιχειρήσεις. Ο όρος compliance σημαίνει ότι μια επιχείρηση τηρεί τους κανόνες και τους νόμους. Οι περισσότερες επιχειρήσεις στη Γερμανία έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες στην κατεύθυνση αυτή, έχουν επενδύσει χρήματα και έχουν αναπτύξει ειδικά τμήματα που ασχολούνται με τα ζητήματα αυτά», υποστηρίζει ο Κρίστοφ Λίτγκε.

Ωστόσο, όλα αυτά δεν επαρκούν, αντιτείνει ο Γιόζεφ Βίλαντ και διευκρινίζει: «Ζητούμενο είναι η ακεραιότητα και η τήρηση των νόμων και κανόνων. Και όταν λέμε ακεραιότητα εννοούμε την υποδειγματική διεύθυνση μιας επιχείρησης. Είναι το ύφος με το οποίο επικοινωνεί η διεύθυνση μιας επιχείρησης. Χωρίς μια δραστήρια και πραγματικά ακέραιη ηγετική ομάδα δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό οποιοδήποτε σύστημα διαφάνειας. Κάθε τόσο θα σημειώνονται αποκλίσεις».

Siemens: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ιστορία της οικονομίας

Ένα πολύ γνωστό παράδειγμα «αποκλίνουσας συμπεριφοράς» μιας επιχείρησης είναι αυτό του ομίλου Siemens. 

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ιστορία της οικονομίας. Περίπου 1,3 δις ευρώ φέρεται να δαπάνησε για ύποπτες πληρωμές ο γερμανικός όμιλος. Οι συνέπειες ήταν σοβαρές για την Siemens. H αμερικανική δικαιοσύνη της επέβαλε πρόστιμο ύψους 1,2 δις ευρώ. Περίπου τόσο κόστισε στην εταιρεία η διαλεύκανση των διαφόρων υποθέσεων διαφθοράς. 

Και όπως σημειώνει ο καθηγητής Βίλαντ: «Από την υπόθεση Siemens γνωρίζουμε ότι ο αθέμιτος ανταγωνισμός κοστίζει πολύ. Όταν υφίσταται πλήγμα η εικόνα μιας επιχείρησης αυτό έχει συνέπειες. Πιστεύω λοιπόν ότι οι επιχειρηματίες που προσέχουν πραγματικά το συμφέρον τους θα πρέπει να φροντίζουν έτσι ώστε να τηρείται η νομιμότητα στις επιχειρήσεις τους».


 πηγη

Ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε εισαγγελέα στα γραφεία της Τ.Ο. Νοτίων ΠροαστίωνΟ ΣΥΡΙΖΑ έστειλε εισαγγελέα στα γραφεία της Τ.Ο. Νοτίων Προαστίων
Σε μια ακόμα πρωτοφανή απόπειρα στοχοποίησης του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος προχώρησε σήμερα ο υπουργός Προ - πο, ο οποίος άγεται και φέρεται από τις συνιστώσες του Σύριζα. Εισαγγελέας βρέθηκε το πρωί στα γραφεία της Τ.Ο. Νοτίων Προαστίων, ύστερα από ερώτηση του βουλευτή Επικρατείας του Σύριζα Δημήτρη Τσουκαλά, για τις κάμερες που υπάρχουν στα γραφεία. Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα οι υπεύθυνοι της τοπικής και στελέχη της Νομικού Τμήματος της Χρυσής Αυγής. Ως γνωστόν τα γραφεία της Τ.Ο. Νοτίων Προαστίων είχαν δεχθεί τρομοκρατική επίθεση από τους... "γνωστούς - αγνώστους" στις 6 Οκτωβρίου 2012, όταν οι επιτιθέμενοι είχαν εξαντλήσει την επαναστατική τους ορμή σε τουαλέτες και καφετιέρες!

ΤΟ "ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ" 1984 ΤΟΥ ΤΖΟΡΤΖ ΟΡΓΟΥΕΛΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;
Το "προφητικό" 1984 του George Orwell
Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.defencenet.grΜη μου κλείνεις το διακόπτη του μυαλού μου προσπαθώντας να με κάνεις κανονική. (Σάρα Κέιν)

Το 1984 είναι ενα βιβλίο για τον πόλεμο. Για τον μανιασμένο πόλεμο της ανθρωπότητας, ως δεδομένο σύστημα, πάνω στην ανθρώπινη ύπαρξη. Γιατί πόλεμος δεν είναι μόνο αυτό που συμβαίνει όταν δυο λαοί βρίσκονται σε αντιμέτωπη κατάσταση. Όταν δυο στρατεύματα συγκρούονται. Όχι, δεν είναι καθόλου έτσι ο ορισμός του πολέμου! Πόλεμος είναι ένα "παιχνίδι" που ρυθμίζεται από ανώτερες -και συνεπώς ξένες- εντολές που έχουν ως αποτέλεσμα να εμπλέκουν/παγιδεύουν ανθρώπους σε ένα συγκεκριμένο πεδίο.

Συνεπώς, πόλεμος είναι και αυτό που βιώνει ένας λαός όταν έρχεται αντιμέτωπος με την πείνα, όταν μάχεται για τα εργατικά δικαιώματα. Πόλεμος είναι αυτό που συμβαίνει όταν οι συνθήκες σε αναγκάζουν να μεταναστεύσεις. Σ' άλλον τόπο. Ή σ' άλλο όνειρο. Σ' όλες τις περιπτώσεις υπάρχουν συγκεκριμένες και καθόλου τυχαίες εξωτερικές συνθήκες που ερεθίζουν τα ανθρώπινα όντα και τα αναγκάζουν να συμπεριφερθούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.....

Απ' τον ορισμό προκύπτει ότι βασική επιδίωξη του πολέμου δεν είναι η νίκη. Δεν υπάρχει νίκη. Το παιχνίδι είναι κατασκευασμένο έτσι. Βασική επιδίωξη του πολέμου είναι η ψευδαίσθηση που παρέχει σε αυτούς που εμπλέκονται πως μάχονται για μια πιθανή νίκη. Μ' αυτόν τον τρόπο οι άνθρωποι μένουν υποδουλωμένοι σ' έναν πλαστό στόχο. Διαρκώς απασχολημένοι. Συνεχώς ναρκωμένοι. Κι αυτό το παιχνίδι που αποκαλέσαμε ως πόλεμο μένει διαρκώς αναμμένο. Οι άνθρωποι μένουν υπό την επίρροια των εντολών και των πληροφοριών που τους παρέχει η εκάστοτε πολιτική/κοινωνική εξουσία. Και μ' αυτόν τον τρόπο τους ασκείται μόνιμα, χωρίς να το καταλαβαίνουν αφού έχουν παραδοθεί εθελούσια, μια εξωτερική δύναμη. Μια εξωτερική δύναμη που αποσκοπεί στο να διαμορφώσει και καθορίσει τον ανθρώπινο παράγοντα. Τον πλάθει κατ' εικόνα του "κανονικού ανθρώπου". Του "κανονικού ανθρώπου", και συνεπώς αβλαβή, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει η εκάστοτε εξουσία.

Η ισχύς της εξουσίας μετριέται στον πόνο που μπορεί να προκαλέσει στον άνθρωπο. Η απόλυτη εξουσία επιτυγχάνεται όταν ο ανθρώπινος παράγοντας έχει διαφθαρεί σε τέτοιο βαθμό (με πόνο) που δε μπορεί να αισθανθεί άλλο πόνο. Που δε μπορεί να αισθανθεί γενικότερα. Ο "τέλειος άνθρωπος" είναι ένας παράλυτος άνθρωπος.

Βασική επιδίωξη του συστήματος, μέσα απο τους τεχνητούς πολέμους που στήνει για να εμπλέξει τα κοινωνικά όντα, είναι να αποξενώσει τον άνθρωπο απ' τον χώρο και το χρόνο. Κατά μία έννοια, θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε, πως βασική επιδίωξη είναι να αποξενωθεί ο άνθρωπος από τη φύση του. Να ξεκοκαλιστεί από τον εαυτό του. Για να επιτευχθεί αυτό, όσο ο άνθρωπος μένει φανατισμένα ναρκωμένος και εμπλεγμένος στα "πολεμικά παιχνίδια", -δηλαδή όσο αποτελεί εύκολο στόχο- βομβαρδίζεται με πληροφορίες και εικόνες, τεχνητές και κατασκευασμένες, που αποσκοπούν σε πρώτο επίπεδο, να αποφέρουν ένα καίριο πλήγμα στην ελεύθερη κρίση του. Κι αφού επιτευχθεί αυτό το πρώτο επίπεδο, συνέχεια έχει να κατασκευασθεί μια ανθρώπινη κρίση ακίνδυνη και σύμφωνη με τις επιταγές της εκάστοτε εξουσίας. Για να γίνει αυτό εφικτό, οι πληροφορίες που παραδίνονται κατασκευάζονται με τον ανάλογο τρόπο.

Οι Έλληνες απειλούνται με οικονομική και κοινωνική απομόνωση: Έρευνα-σοκ της ΓΣΕΒΕΕ ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/blog-post_5290.html#ixzz2LFi1wwKh


 
Σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων έχει μειωθεί κατά το ήμισυ με την πλειονότητα να πραγματοποιεί περικοπές ακόμη και σε βασικά είδη διατροφής.
Το 93% των Ελλήνων δηλώνουν ότι βίωσαν μία πτώση του εισοδήματός τους τα τελευταία 3 χρόνια, ενώ 8 στους 10 όπως αναφέρθηκε και ανωτέρω μειώνουν τις αγορές ακόμη και βασικών καθημερινών τροφίμων.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, μιλώντας στο Βήμα FM, αναφέρθηκε στην δραματική μείωση των εισοδημάτων των Ελλήνων – η μέση μείωση εισοδήματος φτάνει έως το 38%.
Ειδικότερα σύμφωνα με την έρευνα:
-Το 79% έχει πραγματοποιήσει περικοπές στα βασικά είδη διατροφής
-Το 94% δεν γευματίζει πλέον σε εστιατόρια.
-Το 93.1% αντιμετωπίζει μία σημαντικότατη πτώση στο εισόδημά του από την στιγμή που ξεκίνησε η κρίση. Η μέση μείωση ανέρχεται στο 38%.
-Το 40% των νοικοκυριών έχουν τουλάχιστον ένα άνεργο μέλος.
-Το 40% των νοικοκυριών έχει εισοδήματα μόνο από μία σύνταξη.
-Το 50% των νοικοκυριών χρησιμοποιεί τις αποταμιεύσεις, τις πιστωτικές κάρτες και τον δανεισμό από φίλους και συγγενείς για να καλύψει βασικές ανάγκες.
-Το 40% χρωστά χρήματα για λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, έχει χρέη προς το δημόσιο και προς τράπεζες.
-Το 80% έχει περιορίσει τα έξοδα μεταφορών.
-Το 92% δεν αγοράζει ρούχα και παπούτσια.
-Το 83.2% προσπαθεί να μειώσει τα έξοδα της οικιακής θέρμανσης.
-Το 47% θα αγόραζε προϊόντα και υπηρεσίες χωρίς απόδειξη ώστε να επωφεληθεί από την μείωση της τιμής.
-Το 42.5% αγοράζει προϊόντα χαμηλής ποιότητας.  
Ο ΜΙΣΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ, ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΔΑΝΕΙΑ, ΚΑΙ ΔΙΑΒΙΩΝΕΙ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΡΘΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ..
pentapostagma.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...