Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

Ενοχλήθηκαν οι Συριζαίοι από τα τουρκοσκουπίδια λόγω σκηνής βιασμούΔεν έχουν τον Θεό τους εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ... Αυτό το κομματικό πολύχρωμο ερίφιο (κοινώς, παρδαλό κατσίκι…) με τον πολυτασικό, πολυσυλλεκτικό και… πολυπροδοτικό περιεχόμενο, ενώ δεν μπορεί να συμφωνήσει ούτε με τις πιο στοιχειώδεις βάσεις λογικής, θέλει να έχει άποψη επί παντός επιστητού και να σχολιάζει και την πιο μικρή λεπτομέρεια, με βάση εννοείται την αρρωστημένη λογική του παρακμιακού του  κόσμου.
Πρόσφατα, λοιπόν, πληροφορηθήκαμε ότι το Τμήμα Πολιτικής Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ (Ναι, υπάρχει και τέτοιο τμήμα. Μην σας φαίνεται τίποτα παράξενο στον φαιδρό κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ.) με αίτηση του στο ΕΣΡ ζητάει την παρέμβαση του για μια (ακόμη) τουρκική τηλεοπτική σειρά που προβάλει το Mega, η οποία τιτλοφορείται “Φατμαγκιούλ” (ή κάπως έτσι…).Τι έγινε; Μήπως ξαφνικά, κάποιες εθνικές ευαισθησίες άγγιξαν, έστω και παροδικά, τις χορδές του ΣΥΡΙΖΑ; Όχι βέβαια. Κάτι τέτοιο αποτελεί ξεκάθαρα σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Αυτό το οποίο ενόχλησε τα “σαΐνια” του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια σκηνή βιασμού. Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν τα εξής « Η βία κατά των γυναικών δεν μπορεί  παρά να είναι απολύτως καταδικάσιμη. Ο βιασμός είναι κακούργημα. Τα κρούσματα βίας κατά των γυναικών αυξάνονται, ειδικά σε εποχές κρίσης». Το ζητούμενο, δηλαδή, δεν είναι τα εισαγόμενα τηλεοπτικά σκουπίδια από την Τουρκία, αλλά κάποια συγκεκριμένη σκηνή.

Η απαράδεκτη δήλωση του Κρανιδιώτη έβαλε «φωτιά» στο Twitter


«Φωτιά» στο Twitter έβαλε ο γνωστός δικηγόρος, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικός φίλος του προέδρου της, Φαήλος Κρανιδιώτης, με μία ανάρτησή του.
Όλα ξεκίνησαν όταν ένας follower του, προφανώς απαντώντας σε παλαιότερη ανάρτησή του, του σημείωσε: «Βία είναι ο γέρος μου που πάει στο γιατρό και βρίσκει ταμπελάκι τελείωσαν οι 10 δωρεάν επισκέψεις! Αν πεθάνει θα στον φέρω!».


Η απάντηση του κ. Κρανιδιώτη μόνο ως χιούμορ δεν μπορεί να εκληφθεί.... αν ήταν αυτή η πρόθεσή του. «Ευχαρίστως αλλά πού να τον βάλουμε; Α, έχω όμως μια κούτα από τηλεόραση (ασπρόμαυρη). Αν τον διπλώσεις πριν παγώσει θα χωράει», απάντησε ο γνωστός δικηγόρος.


Ο Γ. Παπασημάκης για τις Ελληνικές μειονότητες

Χρυσή Αυγή το μόνο αυθεντικό κίνημα μετά την μεταπολίτευσηΧρυσή Αυγή το μόνο αυθεντικό κίνημα μετά την μεταπολίτευση
Αυτό ομολόγησε ο Λοβέρδος σε ένα ξέσπασμα ειλικρίνειας παραδεχόμενος έστω και αργά, αυτό που έχει πλέον περάσει στη συνείδηση του Ελληνικού Λαού εδώ και πολύ καιρό. Μια δήλωση που αν μη τι άλλο δικαιώνει το έργο της Χρυσής Αυγής, την καθαρή της ιδεολογία, η οποία δεν έχει φτιασιδώματα και προσμίξεις. Γιατί η Χρυσή Αυγή είναι ένα καθαρά Λαϊκό Εθνικιστικό κίνημα!

Σε μια κοινωνία που κλονίζεται, σε μια κοινωνία με αποσαθρωμένη συνοχή, σε μια κοινωνία που έχει ισοπεδώσει κάθε αξία και κάθε παράδοση καλείται ο μέσος Έλληνας να γίνει σταυροφόρος μιας και μοναδικής αλήθειας και αξίας, αυτής του έθνους και της συνοχής του. Η Χρυσή Αυγή με διαύγεια, σεβασμό και αγωνιστικότητα στέκεται στο πλευρό του ιδιαίτερα πληγωμένου, προδομένου και κατακερματισμένου Έλληνα που υποφέρει από την ανελέητη επιδρομή των εχθρών του, που επιδιώκουν να τον αφανίσουν πνευματικά, ηθικά και βιολογικά.
Ποιος όμως μπορεί να κατηγορήσει αλήθεια ένα λαό που παραπλανήθηκε, βάση σχεδίου και οδηγήθηκε μελετημένα στη καταστροφή; Ακόμα και εκείνοι που θέλουν να υποστηρίξουν την αντίθετη άποψη ότι δηλαδή φταίει που περιήλθε σε αυτή τη φαύλη κατάσταση, βαθιά μέσα τους ξέρουν πολύ καλά την αλήθεια.

Η μεταπολίτευση υπήρξε μια μακρά περίοδος στη ζωή μας που με πρόσχημα τη δήθεν δημοκρατία, επεχείρησε και επιχειρεί να απεθνοποιήσει την πατρίδα μας και να αφελληνίσει το λαό μας. Η ασυδοσία λόγου και η «προοδευτική» αριστεροκατευθυνόμενη πολιτική της παγκοσμιοποίησης  συνέβαλλαν στην ανάπτυξη μιας πρωτοφανούς για τα χρονικά της χώρας διαφθοράς αφού η εξουσία συγκεντρώθηκε στα χέρια λίγων που απλά εναλλάσσονταν, εκτελώντας τυφλά και πιστά εντολές του σιωνισμού.

Κι αυτοί οι λίγοι με τη σειρά τους, με τακτικές ανέντιμες παγίδευσαν τη συνείδηση του λαού, που έσκασε σαν φούσκα. Γιατί άραγε ναρκώθηκε έτσι ο Ελληνικός Λαός; Γιατί έζησε όλα αυτά τα χρόνια αδιαμαρτύρητα το τραγικό ξεπεσμό του και  την βάναυση επίθεση κατά των ηθών του; Γιατί σταμάτησε να μεγαλουργεί, να παράγει πολιτισμό, κουλτούρα και τελικά να καταντήσει ζητιάνος της Ευρώπης; Γιατί το «η Ελλάδα ανήκει στη δύση» αποτέλεσε την ποιο άχρηστη και καταστροφική δήλωση από σύστασης του Ελληνικού Κράτους. Κι αυτή τη δήλωση, τη πληρώνει πολύ ακριβά αφού του στερεί  την δυνατότητα να ορθοποδήσει και να ακολουθήσει το δρόμο προς την ανάπτυξη. Πλέον ελέγχεται και διοικείται από συμφέροντα και δυνάμεις, που σαν κύριο στόχο έχουν μια παγκόσμια, απρόσωπη κοινωνία χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, χωρίς πολιτισμό και θρησκεία.

Η συνοχή του Ελληνικού Έθνους, ήταν ένα από τα βασικά εμπόδια που έπρεπε να ξεπεραστεί. Δεν υπήρχε χώρος για στεγανά και "πεπαλαιωμένες" αντιλήψεις όπως αυτές της Πίστης στη Πατρίδα, στη Σημαία, τη Θρησκεία. Γιατί κακά τα ψέματα, όσοι πέρασαν από τούτο δω το μικρό μα δοξασμένο τόπο αντιμετώπισαν ένα ιδιαίτερα πεισματάρη, γενναίο, γεμάτο οράματα λαό που στεκόταν αγέρωχος μπροστά σε χιλιάδες κατακτητές. Η δύναμη του πήγαζε πάντα από τα ίδια τα πιστεύω του, την αγάπη στη πατρίδα του και την τιμή του.
Αυτό φυσικά ενοχλούσε όλους εκείνους που, από ότι απεδείχθη επιβουλεύονταν για δεκαετίες τον Έλληνα. Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι τελικά οι χειρότεροι εχθροί του δεν ήταν οι κατακτητές που πέρασαν, γιατί τουλάχιστον αυτοί του αναγνώρισαν το δικαίωμα του αγώνα, τον αντιμετώπισαν σαν άξιο μαχητή. Δυστυχώς, οι χειρότεροι εχθροί του ήταν και είναι οι  ‘’σύμμαχοί’’ του, οι οποίοι σήμερα τον θέλουν αλυσοδεμένο με σκυμμένο κεφάλι, εξαθλιωμένο, πληθυσμιακά και φυλετικά αλλοιωμένο και φυσικά με εκχωρημένη την Εθνική του κυριαρχία.

19.02.2013: 1093 νύχτες προδοσίας και υποταγής


του Γιώργου Αδαλή* - Χίλιες και ενενηντατρείς νύχτες πέρασαν από την αποφράδα εκείνη μέρα, που ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου βγήκε από το Καστελόριζο να προαναγγείλει ουσιαστικά το δράμα του Ελληνικού λαού. Προανήγγειλε στην ουσία την είσοδο της χώρας σε αποικιοκρατικό καθεστώς. Και μάλιστα προανήγγειλε την έλευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα μετά από μυστικές διαπραγματεύσεις. Γι αυτό και στο βίντεο που ακολουθεί, με την ομιλία του, πουθενά μα πουθενά δεν αναφέρει τις λέξεις «Διεθνές Νομιασματικό Ταμείο»! Πουθενά! Ενώ ο ίδιος το γνωρίζει πολύ καλά!

Η δήλωσή του αυτή βλέπετε, σκηνοθετήθηκε από ειδικούς, όχι τόσο ως μήνυμα προς τον ελληνικό λαό αλλά κυρίως ως μήνυμα προς τον τραπεζικό Οίκο Rotschild και την Bundesbank.Μιλά για «Ιθάκες», για «αγορές», για «οξυγόνο», «Δικαιοσύνη», «ανάπτυξη» και ένα σωρό άλλα φαιδρά τα οποία είχε ξεπουλήσει τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι που τον διαδέχτηκαν, πριν από πολλά χρόνια! 1093 νύχτες πέρασαν από εκείνη τη μέρα που ο ΓΑΠ διάλεξε το Καστελόριζο, «το διεθνές έμβλημα του νέου Eldorado», για να δηλώσει σε όλες τις κατευθύνσεις πως «εδώ υπάρχει πολύ χρήμα και θα σας το δώσω … κοψοχρονιά»!
1093 νύχτες πέρασαν από τότε και σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι έμειναν άνεργοι!
1093 νύχτες πέρασαν για να καταστραφεί ολοσχερώς η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας , η μικρομεσαία επιχείρηση!
1093 νύχτες πέρασαν, για να δώσουν τέλος στη ζωή τους πάνω από 4.000 συνάνθρωποί μας!
1093 νύχτες πέρασαν για να καταστραφεί πλήρως ο δημόσιος τομέας, να απαξιωθεί η περιουσία του και να ξεπουληθεί φτηνά στα κοράκια
1093 νύχτες, γεμάτες τρόμο, αγωνία για το τι ξημερώνει η επόμενη μέρα για τα παιδιά μας!
1093 νύχτες, που όλοι αυτοί εξακολουθούν να παίζουν στα ζάρια το μέλλον ενός ολάκερου λαού!
1093 νύχτες εκβιασμών από ανθρωπάρια όπως ο Πολ Τόμσεν
1093 νύχτες απειλών από τους Γκαουλάϊτερ της Μέρκελ όπως ο Χορστ Ράιχενμπαχ
1093 νύχτες εγκλωβισμού του τραπεζικού συστήματος της χώρας από τον Μπομπ Τράα
1093 νύχτες «μαστίγιο και καρότο» από την συμμορία των «ΑΑΑ» της Μέρκελ και των υπολοίπων διεθνών γκάνγκστερ.
1093 νύχτες απόλυτης υποταγής του πολιτικού συστήματος σε όλους αυτούς
1093 νύχτες ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ των πολιτικών που εντέλλονται στο όνομα του … Ελληνικού λαού, να ξεπουλήσουν όλα αυτά που κατακτήσαμε με αίμα σε αλλεπάλληλους πολέμους, στους Banksters.
1093 νύχτες διακυβέρνησης από απατεώνες που δεν θα διστάσουν θα κυβερνήσουν τη χώρα ακόμη κι αν αποκτήσουμε μια … άλλη σημαία!
1093 νύχτες, χωρίς κανάλια και ενημέρωση, γιατί όλα ελέγχονται απόλυτα
1093 νύχτες, στις οποίες επιχειρούν άλλοτε με πολύ ξύλο κι άλλοτε με πλύση εγκεφάλου, να πείσουν τον Ελληνα ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό του!!!
Αναρωτιέμαι, πόσες νύχτες πρέπει να περάσουν ακόμη, για να καταλάβουμε ότι ΠΡΕΠΕΙ να τους πετάξουμε στη θάλασσα; Εύχομαι μέσα από την ψυχή μου, «αύριο» να ξημερώσει μια καλή μέρα για όλους μας…

freepen

Δελτίο εγκληματικότητας αλλοδαπώνΔελτίο εγκληματικότητας αλλοδαπών
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το βράδυ ο Νέος Κόσμος. Αφορμή, ο καυγάς μιας παρέας αλβανών που άρχισαν να καυγαδίζουν στη μέση του δρόμου. Μάλιστα δεν άργησαν να βγουν τα όπλα... Ένας από τους αλβανούς πυροβόλησε με αποτέλεσμα μια από τις σφαίρες να βρει τον έναν ομοεθνή του στο πόδι. Μια δεύτερη σφαίρα, όμως, εξοστρακίστηκε και βρήκε στην πλάτη έναν 50χρονο Έλληνα περαστικό. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση. Αλλά οι επιθέσεις των αλβανών δεν έχουν τελειωμό στη χώρα μας…
Εξιχνιάστηκαν, μετά από πολύμηνη έρευνα, εννέα περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες, καθώς και μία κλοπή οχήματος, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, σε βάρος ενός 29χρονου αλβανού, ο οποίος κατηγορείται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και κλοπή χρήσης οχήματος. Ο αλβανός δεν έχει ακόμα συλληφθεί, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του.
Τέλος, η αστυνομία στον Ορχομενό Βοιωτίας προχώρησε στη σύλληψη δύο αλβανών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθοράς καλωδίων χαλκού. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο

Την ώρα των "πανηγυρισμών" με τον Ολάντ, ψηφίστηκαν οι νέες περικοπές!


Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ.ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΑΞΧΟΣ (εα)
ΜΑ.ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
PhD EΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ


Η Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2013 των θεσμικών Ενώσεων (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ) των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, έπειτα από πρωτοβουλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου έδειξε ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να επιλύσει την άδικη διπλή περικοπή (γνωμάτευση Ελεγκτικού Συνεδρίου 30-10-12)
που έχουν υποστεί τα στελέχη που υπηρετήσαν στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Μπορεί ο κ. πρωθυπουργός να δέχτηκε τις Θεσμικές Ενώσεις των εν αποστρατεία στελεχών στο Μέγαρο Μαξίμου για πρώτη φορά ωστόσο δεν υπήρξε κανένα θετικό σημάδι γι' αυτούς. Το αντίθετο, μάλιστα.


Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς παραπλάνησε τους προέδρους των θεσμικών Ενώσεων των Αποστράτων και απέκρυψε τις νέες μειώσεις που πρόκειται να επιβληθούν το 2013 και 2014 στα εν ενεργεία και αποστρατεία στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες ψηφίστηκε χθες 19 Φεβρουαρίου 2013 στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Έγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016», σύμφωνα με το οποίο επιμερίζονται οι νέες περικοπές των προϋπολογισμών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος.

Ειδικότερα ψηφίστηκαν τα εξής:
-Περικοπές ειδικών μισθολογίων εν ενεργεία στελεχών 78.000.000 ευρώ το 2013
-Πάγωμα προσλήψεων στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη την περίοδο 2013 -2016 με όφελος 10,3 εκ. ευρώ
-Περικοπές νέου μισθολογίου 88.200.000 ευρώ, καθαρά από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές το 2014, μέσω της κατάργησης και των αυτόματων προαγωγών
-Μείωση συντάξεων εν αποστρατεία στελεχών λόγω νέου μισθολογίου κατά 161.800.000 ευρώ το 2014 και αθροιστικά έως το 2016, 172.800.000 ευρώ, λόγω κατάργησης και των αυτόματων μισθολογικών προαγωγών

Ο συνολικός προϋπολογισμός του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα διαμορφωθεί από 1.839.000.000 ευρώ το 2013, στα 1.719.000.000 το 2016 και του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας από 334.000.000 ευρώ το 2013, σε 318.000.000 το 2016.

Μπορούν να ισχυριστούν ο κ. πρωθυπουργός και η πολιτική - στρατιωτική ηγεσία ότι δεν τα γνώριζαν και δεν γνωρίζουν αυτά που έρχονται;
Όχι φυσικά. Γιατί οι κκ. Πρόεδροι μετέφεραν στον πρωθυπουργό το κλίμα απόγνωσης, οργής και αγανάκτησης που επικρατεί στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας λόγω των μεγάλων και συνεχόμενων περικοπών. Παρουσίασαν μάλιστα διεξοδικά και με παραδείγματα, παραδίδοντας σχετικό υπόμνημα, τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει άπαντες συνέπεια των πολλαπλών μειώσεων και των μερισμάτων, αλλά και της επιβολής δυσβάσταχτων φόρων, και ειδικά της τριπλής περικοπής των συντάξεων, λόγω της προσαρμογής τους στους μισθούς των εν ενεργεία ,της αναδρομικής εφαρμογής και στη συνέχεια της μειώσεώς τους κατά 5%-20%. χωρίς να συμπεριληφθεί και η ήδη αποφασισθείσα και αποκρυβείσα από τους προέδρους των θεσμικών ενώσεων νέα προσαρμογή για το 2013-14 που αφορά την κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών.

Είναι άδικο και απαράδεκτο αυτό που γίνεται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Όλοι θα κριθούν από τις πράξεις η τις παραλείψεις τους εκείνο όμως που πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ όψιν οι Πρόεδροι όλων των Ενώσεων των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών είναι το ΥΠΕΡΟΠΛΟ που διαθέτουν.Η ισχύς εν τη ενώσει και η ψήφος των 500.000 εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας πολλαπλασιαζόμενη από τα μέλη των οικογενειών τους. 

Επικοινωνιακά παιχνίδια για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμηςΤις τελευταιές μέρες της... Πομπηίας παρατηρούμε μια έντονη διάθεση της Συγκυβέρνησης να προκαλεί έντεχνους καβγάδες για το θεαθήναι εντός της Βουλής. Η νέα τεχνική αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης έγκειται στα χέρια πολιτικών τηλεμαϊντανών.
Μια τριετία μετά τον εγκλωβισμό του Ελληνικού λαού στον μηχανισμό των δανειστών-τοκογλύφων, το 2013 βρίσκει την χώρα βυθισμένη στην μεγαλύτερη πολυεπίπεδη κρίση των τελευταίων πενήντα ετών. Εν μέσω μιας γεωπολιτικής ζαριάς, υψηλότατου ρίσκου, η οποία έτσι όπως εφαρμόζεται θα μας οδηγήσει σύντομα σε Εθνική περιπέτεια τεραστίων διαστάσεων. Αυτοκτονίες λόγω οικονομικών αδιεξόδων, θάνατοι από ανέχεια, λιμοκτονία Ελληνοπαίδων, δημογραφική αιμοραγία, υπονόμευση Εθνικής ασφάλειας, καταρράκωση της προσωπικής μας αξιοπρέπειας και όλα αυτά χωρίς να γνωρίζουμε τι άλλο έχουν σκοπό να φέρουν στην πολύπαθη Ελλάδα μας.
Οι προβλέψεις για την ύφεση, την ανεργία, η απροκάλυπτη φτώχεια του νέου έτους, δεν έχουν καμμία σχέση με την επικοινωνιακή ευφορία των στελεχών της Συγκυβέρνησης. Σε αυτήν την κούρσα τρόμου που έχει μπει η χώρα μας, οι νέοι "αερόσακοι" του συστήματος, δείχνουν να λειτουργούν ικανοποιητικά, κατά τα δημοσκοπικά ευρήματα των καθεστωτικών ΜΜΕ, που παρουσιάζονται συχνά πυκνά τον τελευταίο καιρό. Η τηλεοπτική σκουπιδοτροφή που μας σερβίρουν καθημερινά οι τηλεαστέρες των πτωχευμένων ΜΜΕ, αποσκοπούν στον κοινό στόχο που έχουν θέσει με την προδοτική συγκυβέρνηση. Αντιμετωπίζουν τον ισχυρό άνεμο της πραγματικής Αντιπολίτευσης που ασκεί η Χρυσή Αυγή, με λεκτικές ηλιθιότητες επί προσωπικού, σε στελέχη του Κινήματος μας για να "τραβήξουν" την προσοχή της τηλεοπτικής κάμερας.

Τι έχασε η Ελλάδα από την ακύρωση της συμφωνίας του Καραμανλή για τον South Stream > Από συνομιλητές των Ρώσων … συνεργάτες με τους Αλβανούς


-Τι έχασε η Ελλάδα από την ακύρωση της συμφωνίας του Καραμανλή για τον South Stream
- Πως καταλήξαμε στον TAP
Η συμφωνία για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη ήταν ίσως ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της κυβέρνησης Καραμανλή. Βέβαια, την ίδια ώρα αποτέλεσε και την πραγματική αιτία του πρόωρου τέλους της, αφού οι στενές σχέσεις που ανέπτυξε η Ελλάδα με τη Ρωσία κινητοποίησαν κάθε είδους μηχανισμό διαπλοκής, τόσο σε εθνικό, αλλά κυρίως σε διεθνές επίπεδο.

Αν και ο αγωγός δεν ήταν παρά μία παρακαμπτήριος του Βοσπόρου, για την Ελλάδα ήταν διττής σημασίας: πρώτον και αυτονόητο, διότι τα οικονομικά οφέλη από την κατασκευή του θα ήταν τεράστια, δεύτερον και κυριότερο, διότι η Θράκη θα εντασσόταν στο διεθνή ενεργειακό χάρτη με ότι αυτό συνεπάγεται για τα σχέδια του Τούρκων στην περιοχή.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου με το που ανέλαβε, έβαλε στο ψυγείο τη συμφωνία, προκαλώντας ισχυρό πλήγμα όχι μόνο στις διμερείς σχέσεις με την Ρωσία αλλά κυρίως στα εθνικά συμφέροντα. Καθόλου τυχαία κίνηση, αφού, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα από τα Wikileaks, ο Παπανδρέου είχε χαρακτηριστεί από τα διεθνή κέντρα εξουσίας ως πολύ πιο… φιλικός.
Και φτάνουμε στο σήμερα: Ο πανηγυρικός τόνος, με τον οποίο ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η τριμερής συμφωνία Ελλάδας – Αλβανίας – Ιταλίας, ήταν απλά μια προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει εντυπώσεις, μετά το «ναυάγιο» του αγωγού Τουρκίας – Ελλάδας – Ιταλίας (ITGI).
Η υπόθεση με τους αγωγούς είναι πρωτίστως γεωστρατηγικής σημασίας, προσδίδει γόητρο και αναβαθμίζει τη θέση περιφερειακών χωρών.
Είναι όμως ένα παιχνίδι που για να κερδίσεις πρέπει να ξέρεις από παζάρια, όπως η Τουρκία και φυσικά να βάζεις το εθνικό συμφέρον πάνω από τα αλλότρια.

Τα οφέλη από τη νέα συμφωνία είναι απειροελάχιστα σε σχέση με την προηγούμενη. Ωστόσο, είναι υπό την εποπτεία και την έγκριση των Αμερικανών, οι οποίοι υπενθυμίζεται ότι είχαν αντιταχθεί λυσσαλέα στη συμφωνία Καραμανλή, και αυτό από μόνο του φτάνει…για αυτούς που την αποφάσισαν.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΗ ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑ

XPAPPAS
Καλώς τους «λαϊκούς αγωνιστές». Τους νταβατζήδες των κοινωνικών αγώνων, τους υμνητές του Στάλιν και του Εμβέρ Χότζα. Θυμήθηκαν την απηγορευμένη γι’ αυτούς λέξη «πατρίδα» και την προσαρμόζουν στον σάπιο και μονότονο μπολσεβικικό τους λόγο.
Καλοσπουδαγμένοι κούτβηδες στις μαρξιστικές τους σχολές στελεχών, εφαρμόζουν άριστα επί δεκαετίες την προπαγανδιστική τακτική της μισής αλήθειας. Μόνο που αποκαλύφθηκαν πια και δεν τους παίρνει πλέον κανείς στα σοβαρά.
Ναι, πράγματι, είναι αλήθεια ότι ο Ελληνικός Εθνικισμός έχει τις ρίζες του στα βάθη της Ελληνικής Ιστορίας. Έχει τις ρίζες του στα Ομηρικά Έπη, στον Μαραθώνα και τις Θερμοπύλες, είναι γνήσιος εκφραστής του Δωρικού «Αμες δε γεσόμεθα πολλώ κάρρονες».
Ποιο είναι το ψέμμα και η ύβρις; Η τιμητής των πάντων και εκφραστής του ερυθρού πολιτικού χιλιασμού, εκφράζοντας την κενότητα της κομμουνιστικής της σκέψης (όψιμης, διότι έχει παρελθόν και παρόν αστικό), καταφεύγει σε ύβρεις και μας αποκαλεί «μούχλα».Η μόνη μούχλα είναι η αυτή των ιδεών της, συνάδουσα με την αισθητική της στρατευμένης τέχνης της σταλινικής περιόδου που λατρεύει. Είναι η μούχλα των γκουλάγκ, είναι η μούχλα των κελιών της γκε-πε-ου.

Φρεγάτες και F15: Γιατί όλοι θέλουν να “εξοπλίσουν” την “χρεοκοπημένη” Ελλάδα;


Η υπόθεση ενοικίασης φρεγατών και αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και οι όροι της “ενοικίασης” -και φυσικά το κόστος- θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Οι Γάλλοι δεν έκαναν αυτή τη πρόταση τυχαία. Ο στόχος είναι προφανής και οι γαλλικές εφημερίδες το έγραψαν από χθες: “επανεκκίνηση των αγορών από Γαλλία”.
Αγορές στη παρούσα φάση δεν μπορούν να γίνουν, αν και πολλοί στην Αθήνα θα το ήθελαν. Αλλά ποιος θα τολμήσει να βγει να ανακοινώσει αγορά φρεγατών ή αεροπλάνων αυτή τη περίοδο με τους πολίτες εξαθλιωμένους;

Το βέβαιο είναι ότι το Παρίσι , δείχνει αποφασισμένο να μπει δυνατά στο παιχνίδι των ελληνικών εξοπλισμών, κοιτώντας την επόμενη μέρα, όταν η Ελλάδα θα είναι σε θέση να προχωρήσει σε αγορές. Και δεν είναι η μοναδική μεγάλη χώρα η οποία το επιδιώκει.
Οι ΗΠΑ εδώ και πάρα πολύ καιρό επιδιώκουν ακριβώς το ίδιο. Η υπόθεση των αρμάτων μάχης Abrams ήταν ενδεικτική . Πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ε.Ρούμπιν φέρεται να πρότεινε σε συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα ,να πάρει η Ελλάδα αεροσκάφη F 15. Οι πληροφορίες λένε ότι είπε μάλιστα πως δεν αξίζει το κόπο να προχωρήσει η ιστορία των Abrams, λόγω μεγάλου κόστους για εργασίες συντήρησης και εκσυγχρονισμού -περίπου 800 εκατομμύρια το υπολόγισε- και θα ήταν προτιμότερο να πάρει η Ελλάδα F 15, αεροσκάφη που δεν διαθέτει η Τουρκία και τα οποία έχουν μεγάλη ακτίνα δράσης. Που σημαίνει ότι άνετα φθάνουν μέχρι την “επίμαχη” περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου ,την οποία όλοι επικαλούνται ελέω ΑΟΖ και ενεργειακών αποθεμάτων.
Γιατί θέλουν όλοι να εξοπλίσουν μια χώρα που πολλοί θεωρούσαν μέχρι πρόσφατα χρεωκοπημένη και αρκετοί επιμένουν ότι η “άτακτη χρεοκοπία” της είναι μπροστά;
Όλοι θέλουν να “βάλουν” πόδι στην περιοχή, πριν η ιστορία της ΑΟΖ , φουντώσει για τα καλά. Όλοι θέλουν να “πλασσαριστούν” στην καλύτερη δυνατή θέση, παρέχοντας όχι βέβαια δωρεάν αλλά με την μορφή “μακρόχρονων διευκολύνσεων” όπλα και “προστασία”. Η όλη κατάσταση θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά εκμεταλλεύσιμη από την Ελλάδα και όχι μόνο για να “νοικιάζουμε” όπλα. Ευχόμαστε και θέλουμε να ελπίζουμε, ότι η κυβέρνηση θα έχει ήδη έτοιμο ένα σχέδιο το οποίο θα “δένει” όλες αυτές τις “ενοικιάσεις” οι οποίες βέβαια θα επιχειρηθεί κάποια στιγμή να γίνουν αγορές ,με την ελληνική παραπαίουσα αμυντική βιομηχανία. Με απλά λόγια, ευχόμαστε και θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν θα κάνουμε απλά τα “χατήρια” των προέδρων ανά τον κόσμο ,αλλά έχουμε κατά νου πως θα μπορέσουμε να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα.
Ευχόμαστε και θέλουμε να ελπίζουμε ότι η εποχή της …εξοπλιστικής διπλωματίας που είχε μέχρι τώρα μηδενικά αποτελέσματα για τη χώρα έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι πάνω απ΄ όλα θα τεθεί το ελληνικό κέρδος και όχι η επιβίωση γραμμών παραγωγής μεγάλων αμυντικών βιομηχανιών του εξωτερικού. Αρκετές φορές στο παρελθόν τις “σώσαμε”. Τώρα είναι η ώρα για τη δική μας σωτηρία.ww

ΠΕΡΙ ΣΦΟΥΓΓΟΚΩΛΑΡΙΩΝ. ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥΠερί σφουγγοκωλάριωνΑναρτήθηκε στο antiparakmi.blogspot.gr


Του Χρήστου Ιακώβου - Διευθυντή Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ)

 Ο σφουγγοκωλάριος ήταν υψηλό αξίωμα και ταυτοχρόνως επάγγελμα στα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Το έργο του ήταν να σκουπίζει τα οπίσθια των  αυτοκρατόρων. Ήταν αξίωμα που πολλοί ζήλευαν και μόνο έμπιστα άτομα διορίζοντο, αφού είχαν το προνόμιο να ευρίσκονται τόσο κοντά στον αυτοκράτορα όταν αυτός ήταν γυμνός και άοπλος. Με το πέρασμα του χρόνου το επάγγελμα αυτό εξέλιπε. Επεβίωσε όμως ως συγκεκριμένη συμπεριφορά στην πολιτική μας κουλτούρα.   


Ποιος είναι ο σημερινός σφουγγοκωλάριος; Το βασικό γνώρισμα της συμπεριφοράς του είναι η εξόφθαλμη ικανότητά του να επιδίδεται στην τέχνη του «σκουπίζειν» τα οπίσθια ισχυρών πολιτικών, ανεξαρτήτως ιδεολογικής ή πολιτικής θέσης, οι οποίοι μπορούν να του εξασφαλίσουν μία θέση στον επίγειο παράδεισο, δηλαδή πολιτική ή επαγγελματική ανέλιξη και κατ’ επέκταση, για να χρησιμοποιήσω ένα όρο του συρμού, «κοινωνική επιφάνεια». Είναι ο πολιτικός ελαφρών βαρών που θέλει να γίνει βουλευτής ή υπουργός, ο ξέμπαρκος πολιτικός που θέλει να ξαναμπεί στο παιγνίδι της εξουσίας, ο καριερίστας δημόσιος υπάλληλος που πατά επί πτωμάτων, ο ανεπαρκής δημοσιογράφος που αναζητεί τα δεκανίκια των πολιτικών για να επιβιώσει, ο φιλόδοξος νέος που εγκλώβισε τη ζωή του σε ένα lifestyle, με αυτοσκοπό την απόκτηση με κάθε τρόπο τίτλων «επαγγελματικής και πολιτικής ευγενείας», ούτως ώστε όταν βγαίνει από το σπίτι του να αυτοϊκανοποιείται με την εντύπωση ότι είναι επώνυμος, άρα σπουδαίος, και γενικά άνθρωποι με ελλείμματα προσωπικότητας, οι οποίοι έταξαν στη ζωή τους να «ανέλθουν», άνθρωποι οι οποίοι ακόμη και με το ντύσιμό τους ή όταν συστήνονται αισθάνονται την ανάγκη να δηλώνουν το κοινωνικό και επαγγελματικό τους καθεστώς. Στην πραγματικότητα, όμως, θρασύδειλοι καιροσκόποι, αχθοφόροι της αναξιοπρέπειας και μεταπράτες της αθλιότητας.  
Η τακτική τους ευκόλως προβλέψιμη. Επιλέγουν ένα ισχυρό πολιτικό, τον ακολουθούν και πράττουν παν ό,τι αναγκαίο για να αποδείξουν την νομιμοφροσύνη, που φθάνει μέχρι τα όρια της εθελούσιας ανδραποδώδους υποταγής. Επικεντρώνουν την συμπεριφορά τους σε κάθε ευκαιρία στο θάμβος της εντύπωσης. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουν να συλλέξουν πολλά προεκλογικά γραμμάτια, τα οποία θέλουν να εξαργυρώσουν ακριβά μετά τις εκλογές. 

Απόφαση - σταθμός του ΣτΕ: Αντισυνταγματική η εφεδρεία του πρώτου Μνημονίου


Αντισυνταγματική και παράνομη κρίθηκε, κατά πλειοψηφία, από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, η πρώτη εφεδρεία στο Δημόσιο τομέα που προβλέφθηκε το 2011 με το Μνημόνιο Ι (Ν. 4024/2011), την υπουργική απόφαση ΔΙΔΑΔ/Φ.26.14/56/ ΟΙΚ.1872/8.11.2011 και τη σχετική εγκύκλιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν αντίθετο στο άρθρο 103 του Συντάγματος το μέτρο της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας (εφεδρεία) για τους υπαλλήλους του αμιγούς δημόσιου τομέα και του ευρύτερου δημόσιου τομέα που απασχολούνται αποκλειστικά με σχέση Δημοσίου δικαίου.

Οι δικαστές του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, έκριναν ότι πριν την εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας δεν προηγήθηκε από κυβερνητικής σκοπιάς η κατάλληλη οργάνωση του Δημόσιου τομέα, όπως απαιτούν οι συνταγματικές επιταγές.
Δηλαδή, δεν εξετάστηκε εάν πλήττεται ή όχι η οργανωτική δομή των δημοσίων υπηρεσιών και δεν ερευνήθηκε αν δημιουργούνται προβλήματα στην οργάνωση των δημοσίων υπηρεσιών από την εφαρμογή του καθεστώτος της εφεδρείας, αλλά ούτε ερευνήθηκαν οι ανάγκες, οι οποίες θα δημιουργούν από τα κενά που θα υπάρξουν στο έμψυχο υλικό του Δημοσίου τομέα, κ.λπ.).
Αντίθετα, οι σύμβουλοι Επικρατείας δεν ασχολήθηκαν με το καθεστώς της εφεδρείας των απασχολούμενων στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
Και δεν ασχολήθηκαν, καθώς για τυπικούς λόγους (για λόγους παραδεκτού, όπως λέγεται στην νομική ορολογία) απέρριψαν το σκέλος εκείνο των προσφυγών που αφορούσαν τους απασχολουμένους στο Δημόσιο με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
Η Ολομέλεια απέρριψε το αίτημα αυτό των προσφευγόντων, καθώς ζητούσαν να ακυρωθεί σχετική υπουργική εγκύκλιος, κάτι που σύμφωνα με την νομολογία του ΣτΕ (παλαιότερες αποφάσεις του) δεν μπορεί να γίνει.
Οι προσφυγές των εργαζομένων και η δικαίωση
Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει η ΑΔΕΔΥ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις υποστηρίζοντας ότι ο Ν. 4024/2011 (ενιαίο μισθολόγιο, εργασιακή εφεδρεία, κ.λπ.) όπως και η επίμαχη υπουργική απόφαση, είναι αντίθετη σε ένα πλέγμα διατάξεων του Συντάγματος, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας (ευρωπαϊκών οδηγιών).
Οι δημόσιοι υπάλληλοι υποστήριζαν ότι η προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα (εφεδρεία) ουσιαστικά συνιστά παύση από τα καθήκοντά τους. Αυτό όμως παραβιάζει το άρθρο 103 του Συντάγματος, το οποίο προβλέπει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να παυθούν χωρίς προηγούμενη απόφαση του υπηρεσιακού τους συμβουλίου.
Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ υποστήριζε ότι η εφεδρεία παραβιάζει και τα άρθρα 80, 73 και 74 του Συντάγματος, καθώς οι νόμοι που προβλέπουν και χορηγούν συντάξεις και αμοιβές "πρέπει επί ποινή ακυρότητας να είναι ειδικοί", δηλαδή "να εντάσσονται νομοτεχνικά εντός ενός πλαισίου που αποτελείται από συνταξιοδοτικές και μισθολογικές ρυθμίσεις".
Αυτό, όμως, δεν συμβαίνει στο Ν. 4024/2011, ο οποίος πλέον των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών θεμάτων ρυθμίζει και άλλα άσχετα ζητήματα, σημείωνε η ΑΔΕΔΥ.
Εξάλλου, η ΑΔΕΔΥ υποστήριζε ότι η εφεδρεία έρχεται σε σύγκρουση με τις συνταγματικές αρχές της ισότητας των πολιτών (άρθρο 4), της προστασίας της αξίας του ανθρώπου (άρθρο 2) και του δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας (άρθρο 5), ενώ παράλληλα, προσκρούει στο χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς εισάγει δυσμενείς διακρίσεις σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων, με βάση μόνο κριτήρια ηλικιακά, προκαλώντας έτσι δυσμενή διάκριση λόγω ηλικίας, ενώ από την άλλη πλευρά παραβιάζεται το άρθρο 15 του Χάρτη που προστατεύει το δικαίωμα στην εργασία.
Η δημοσιοποίηση της απόφασης αναμένεται μέσα στο επόμενο δίμηνο.
Τέλος, να σημειωθεί ότι ακολούθησε και δεύτερη εφεδρεία με το Μνημόνιο ΙΙ (Ν. 4038/2012).

news247

Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ βούτηξαν στον Θερμαϊκό για να σώσουν 23άχρονη
Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.bloko.grΕικοσιτριάχρονη, η οποία αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της βουτώντας στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού, σώθηκε χάρη στην αυτοθυσία που επέδειξαν δύο ειδικοί φρουροί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι δεν δίστασαν να πηδήξουν στη θάλασσα και να ανασύρουν σώα τη νεαρή κοπέλα.     

Το περιστατικό έγινε, μετά τα μεσάνυχτα, στο ύψος του Ποσειδώνιου στη Θεσσαλονίκη. Στο σημείο έσπευσαν αρχικά τέσσερις δικυκλιστές αστυνομικοί, από τους οποίους δύο έπεσαν στη θάλασσα και με τη βοήθεια ενός ιμάντα τράβηξαν την 23άχρονη στο πλακόστρωτο της παραλίας.     

Λαμόγιο τουρκοκύπριος πουλούσε περιουσίες στα κατεχόμενα αφού είχε κανει δωρεά στο κόμμα του Κάμερον!


Είπαμε, φιλότουρκος και δωρεάν, δεν γίνεται! Θυμάστε τις ανθελληνικές δηλώσεις Κάμερον; Διαβάστε τώρα:

Αποζημίωση 5 εκ. στερλινών από Τουρκοκύπριο επιχειρηματία σε Βρετανούς επενδυτές.

Πέντε εκατ. στερλίνες θα δώσει για αποζημίωση, σε Βρετανούς επενδυτές, ο Τουρκοκύπριος Ασίλ Ναδίρ.

Πέντε εκατομμύρια στερλίνες αποζημίωση στους εξαπατημένους Βρετανούς επενδυτές της εταιρείας Polly Peck κατέβαλε, σύμφωνα με το ΡΙΚ, ο τουρκοκύπριος επιχειρηματίας και σφετεριστής Ελληνοκυπριακών περιουσιών Ασίλ Ναδίρ.

Το κακουργιοδικείο του Λονδίνου είχε διατάξει τον Ναδίρ να καταβάλει το ποσό αυτό, ή να εκτίσει πρόσθετα χρόνια στη φυλακή, πέραν της ποινής 10χρονης φυλάκισης που του είχε επιβληθεί τον περασμένο Αύγουστο.

Η καταβολή των 5 εκατομμυρίων παραμερίζει ένα μεγάλο εμπόδιο στις ελπίδες του για επαναπατρισμό του στη Τουρκία ή στα κατεχόμενα για να εκτίσει, όπως επιθυμεί την ποινή του.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των βρετανικών και των τουρκικών αρχών για τον επαναπατρισμό του βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Εκτιμάται ωστόσο ότι, αν αυτό συμβεί, το Συντηρητικό κόμμα, προς το οποίο ο Ναδίρ είχε κάνει δωρεές 400.000 στερλινών την δεκαετία του 80, θα αντιμετωπίσει επικρίσεις για επίδειξη εύνοιας.


ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΗ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ... ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΦΑΗΛΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ«Για τον φουκαριάρη τον πατέρα μου….»Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.antinews.gr


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Ο Χρόνης Μίσσιος ήταν μορφή. Το βιβλίο του «Καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς» ήταν μια αυτοβιογραφική μαρτυρία εκ των ένδον, για τα κακώς κείμενα και τις αγκυλώσεις της Αριστεράς αλλά και της όλης εμφυλιακής και μετεμφυλιακής  Ελλάδας, με λαϊκό χιούμορ που «σκότωνε». Εκεί, λοιπόν, περιέγραφε έναν ποινικό κατάδικο, που σε μια δίκη, ενώ περίμενε κι ο Μίσσιος να δικαστεί, ως πολιτικός κρατούμενος, τον άκουσε σε μια συγκλονιστική απολογία. Ο παλιός μαγκίτης, με δάκρυα ζητούσε από τους δικαστές να σκεφτούν τον έρμο τον Νικολάκη του, που ο Νικολάκης του θα ‘μενε στους πέντε δρόμους κι η θαλπωρή που θα λείπει στον Νικολάκη του κι άλλα σπαραξικάρδια, που συγκίνησαν τους δικαστές και κονόμησε τελικά επιεική απόφαση. Συγκινημένος κι ο Μίσσιος από το δράμα του πατέρα, έσκυψε και τον ρώτησε, «πόσο χρονών είναι ο Νικολάκης;». «Ποιος Νικολάκης;», απόρησε ο βετεράνος ποινικός. «Ο γιος σου, ρε», επέμεινε ο Μίσσιος. Η παλιά καραβάνα της «στενής» και των εδωλίων έσκυψε στο αυτί του και του είπε «ποιος γιος μου, ρε μαλάκα, δεν έχω γιο, για τον π….. μου τους έλεγα». Κάγκελο ο Μίσσιος!

Μια τρελή ιστορία των ημερών αποδεικνύει ότι υπάρχουν σήμερα κι άλλοι «Νικολάκηδες», πχ τάχα μελλοθάνατοι «πατεράδες» διαδικτυακών τρολλ.

Προχθές έκανα στο twitter σχόλια για τα κατάπτυστα εγκληματικά γεγονότα στις Σκουριές κι όχι μόνο και την απαράδεκτη στάση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/Βίλα Αμαλία απέναντι στην βία.

Μου απάντησε το εξής απίθανο, ένας τύπος με το ψευδώνυμο «Ρασκόλνικοφ», από τον ομώνυμο ήρωα του Ντοστογιέφσκυ στο «Έγκλημα και Τιμωρία», τον πτωχό φοιτητή που αγαπούσε τη Σόνια και σκότωσε με σφυρί μια γριά τοκογλύφο: «βία είναι ο γέρος μου που πάει στον γιατρό και βρίσκει ταμπελάκι τελείωσαν οι 10 δωρεάν επισκέψεις! Αν πεθάνει θα στον φέρω!».

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΡΕΝΙΤΙΔΑ > Κλίμα έντασης από Άγκυρα: 21 παραβιάσεις και παραβάσεις από δεκάδες α/φ και πλοία


Και όλα αυτά συμβαίνουν μόλις δύο εβδομάδες πριν συνεδριάσει το "Συμβούλιο Συνεργασίας", δηλαδή αυτή η ανώμαλη διυπουργική επιτροπή δύο χωρών, εμπνεύσεως Γιώργου Παπανδρέου και αναβίωσης δια χειρών Δ.Αβραμόπουλου, όπου η μία (Τουρκία) υποβλέπει εδάφη και δικαιώματα της άλλης (Ελλάδα), αλλά κατά τα λοιπά, "συνεργάζονται"!
Συγκεκριμένα οι τουρκικές παραβιάσεις στο FIR Αθήνας την 20η Φεβρουαρίου 2013 έγινε από σχηματισμό 6 μαχητικών αεροσκαφών F-16 της τουρκικής Αεροπορίας, ενώ μεμονωμένες παραβιάσεις έγιναν από 2 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235MPA και 2 ελικόπτερα πιθανόν S-70B6.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 5 παραβάσεις του FIR και 16 παραβιάσεις του EEX, σε Βόρειο, Κεντρικό και ΝΑ Αιγαίο, ενώ 2 εκ των τουρκικών μαχητικών ήταν οπλισμένα. Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν (έτσι αναφέρουν πηγές του ΓΕΕΘΑ...) σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική χωρίς να υπάρξουν εμπλοκές.
Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα με τις αεροπορικές παραβιάσεις είχαμε και την παραβίαση των Εθνικών Χωρικών Υδάτων σήμερα το πρωί μεταξύ Μυκόνου και Νάξου.
Πρόκειται για την τουρκική κορβέτα “BOZCAADA” κλάσης D'Estienne d'Orves A69, η οποία κινήθηκε βόρεια της Πάρου και κατόπιν κατευθύνθηκε νότια μεταξύ Ν. Σίφνου – Ν. Αντίπαρου.
Το τουρκικό σκάφος βρισκόταν συνεχώς υπό παρακολούθηση από μια φρεγάτα και μια πυραυλάκατο του ΠΝ και τελικά εξήλθε από τα Εθνικά Xωρικά Ύδατα στις 14:30.

defencenet

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ "ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΚΛΙΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ. ΑΘΡΟΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΓΕΝΝΕΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ


xalkidiki-epeisodia-mat
Πρωτοφανές κλίμα τρομοκρατίας στην Ιερισσό
Είναι πραγματικά αδιανόητα αυτά που συμβαίνουν στην Ιερισσό.
Δύο κάτοικοι Ιερισσού προσήχθησαν από την αστυνομία στον Πολύγυρο γύρω στις 5:00 μ.μ. και έχουν έκτοτε "εξαφανιστεί", καθώς η αστυνομία δεν δίνει καμμία πληροφορία ούτε στο δικηγόρο, ούτε στις οικογένειες, ούτε στη βουλευτή Χαλκιδικής.
Κουκουλοφόροι και τζιπ της αστυνομίας που περιπολούν σε όλη την Ιερισσό κάνοντας τυχαίες προσαγωγές, έχουν σκορπίσει τον τρόμο στο χωριό. Οι άνθρωποι φοβούνται να κυκλοφορήσουν και δεν βγαίνουν από τα σπίτια τους από το φόβο της απαγωγής και της προσαγωγής τους από τους κουκουλοφόρους.

Αλβανοί κατέστρεψαν στην Κλεισούρα σταυρό για τους νεκρούς στρατιώτες του '40...!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/40.html#ixzz2LTGM6gUuΚατέστρεψαν στην Κλεισούρα σταυρό για τους νεκρούς στρατιώτες του 1940. Παρότι ήταν καλά στερεωμένος, κάποιοι τον ξεθεμελίωσαν, όπως διαβάζουμε στην Κάτοψη. 

Πέρα από αυτό καθαυτό το περιστατικό, που καταγγέλθηκε και ερευνάται, το τελευταίο διάστημα αναπτύσσεται μια γενικότερη πολεμική εναντίον της Ορθοδοξίας, η οποία, παρότι απευθύνεται προς όλους και η αγκαλιά του αρχιεπισκόπου Αναστασίου είναι ανοιχτή προς κάθε κατεύθυνση, χωρίς διακρίσεις, κατηγορείται για εθνικιστικές, αν είναι δυνατόν, επιδιώξεις. 

newsbomb.gr

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΓΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ


kasi
Δελτίο Τύπου εξέδωσε και η ΓΑΔΑ, αναφορικά με το επεισόδιο στην Ανάβυσσο και τη μήνυση Κασιδιάρη σε αστυνομικούς.
"Χθες το βράδυ, από ιδιώτη, καταγγέλθηκε σε αστυνομικούς που είχαν διατεθεί για μέτρα τάξης, περιμετρικά προγραμματισμένης εκδήλωσης στα γραφεία τοπικής οργάνωσης πολιτικού κόμματος, ότι την 21.30 ώρα περίπου, διερχόμενος με το αυτοκίνητό του από τα συγκεκριμένα γραφεία, ακούγοντας σε υψηλή ένταση τραγούδια, καταδιώχθηκε από ομάδα δέκα ατόμων περίπου, τα οποία τον εξύβρισαν, ενώ ένας από αυτούς τον χαστούκισε.
Η ομάδα αυτή, όπως κατήγγειλε, κατευθύνθηκε στη συνέχεια προς τα γραφεία του πολιτικού κόμματος.

Καταγγελία – βόμβα: “Μυστηριώδη” Funds ετοιμάζονται για πλιάτσικο στην ακίνητη περιουσία ιδιωτών και δημοσίου!

kalaitzhs piss bankers

ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ Ο ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ.

Έξω από τα δόντια μίλησε πριν από λίγο ο Δημήτρης Καψιμάλης Πρόεδρος της Ένωσης Κατασκευαστών Κτιρίων, στην πρωϊνή εκπομπή του ΣΚΑΪ. “Η εξαθλίωση των ιδιοκτητών και η απαξίωση των ακινήτων έχει συγκεκριμένο στόχο. Μυστηριώδη “funds” έχουν ήδη πάρει θέση για να κάνουν πλιάτσικο σε ιδιωτική και δημόσια περιουσία. Τι μας έλεγαν δύο χρόνια πριν; Ότι από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας θα εξοικονομούσαμε 300 δις. Σήμερα μιλούν με το ζόρι για 2 δις!
Την ίδια στιγμή τα ακίνητα των Ελλήνων πολιτών θα κατάσχονται από τις τράπεζες που όμως δεν θα μπορούν να τα συντηρήσουν, για την ακρίβεια θα τα δίνουν όσο – όσο σε αυτούς τους επενδυτές αγνώστου προέλευσης.
Δεν είναι δυνατόν ο Έλληνας πολίτης να πρέπει να δικαιολογήσει και τα 10 Ευρώ την ίδια στιγμή που επενδυτικά σχήματα αγνώστου σύνθεσης να μπορούν ανεξέλεγκτα να εξαγοράζουν…”
ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Τα λόγια αυτά έρχονται να επιβεβαιώσουν τις “συνωμοσιολογίες” περί κατάσχεσης δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Όταν «τράπεζα διαθέτει ένα ακίνητο αξίας 30 εκ. ευρώ και δέχεται να το πουλήσει με 3 εκ. ευρώ» σε Distress Fund (όπως ονομάζονται), τότε μιλάμε για κατάσχεση. Τέτοιες υποθέσεις είναι πραγματικές όπως είχε αποκαλύψει ο Κοσμάς Θεοδωρίδης, ιδιοκτήτης της Polis–Acropolis real estate και διευκρινίζει πως «οι μεγάλες αγοραπωλησίες γίνονται μέσω νομικών προσώπων, για φορολογικούς λόγους, ακόμη και όταν ο πραγματικός αγοραστής είναι φυσικό πρόσωπο, όπως γίνεται συχνά με εκπροσώπους του εφοπλισμού». (Συλλεκτική φωτογραφία, Μαργαρίτα Παπανδρέου με Στέλιο Ζαβό).
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ ΖΑΒΟΣ

Δείτε τώρα και τις περίεργες “συμπτώσεις”, που ακούν στο όνομα “Σόρος”. Από τον Αύγουστο είχαμε αποκαλύψει τον διορισμό του Παναγιώτη Μίχαλου στη νευραλγική θέση του γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας με αρμοδιότητα το real estate, την ώρα που ξεκινά η «αξιοποίηση» της κρατικής περιουσίας.


Ο κύριος αυτός έχει ενδιαφέρουσα προϋπηρεσία, αφού σύμφωνα με το βιογραφικό του (διαβάστε το εδώ)ίδρυσε την Εταιρία Επενδύσεων για την Νοτιοανατολική Ευρώπη της Soros Real Estate Partners, της οποίας ήταν Διευθύνων Σύμβουλος από το 2002 ως το 2004!

Και τέλος υπάρχει ο κύριος Ζαβός. Ο οικοδεσπότης του ΓΑΠ σε εορταστικές στιγμές, ο επίσημος εκπρόσωπος του Σόρος στην Ελλάδα, ο ομοτράπεζος του μαϊμού νομπελίστα Ρουμπινί, που και αυτός ασχολείται ενδελεχώς με το Real Estate. Περισσότερα “συνωμοσιολογικά” εδώ: Συνιστώσες…

Ποιός θα τους σταματήσει;

http://olympiada.files.wordpress.com/2013/02/101.jpg?w=241
Boris Yeltsin and George Soros

1/1/1993 Ο ελεεινός αχυράνθρωπος Γιέλτσιν δέχεται τον Σόρος στο Κρεμλίνο. Τι ακολούθησε, το γνωρίζουμε όλοι. Διάλυση της Ρωσίας, υπαγωγή στο ΔΝΤ, ξεπούλημα κάθε εθνικού πόρου, λιμοκτονία, άνθρωποι να πεθαίνουν στους δρόμους από το κρύο, μέχρις ότου ήλθε ο Πούτιν και τους έστειλε στον αγύριστο τιμωρώντας τους εκεί ολιγάρχες.

11/2009. Ο Γιώργος Παπανδρέου δέχεται στον Σόρος στο Μαξίμου. Τι επακολούθησε, το γνωρίζουμε όλοι…

http://olympia.gr/2013/02/12/soros-fund-zavos-papandreo/

ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ. ΤΙΤΛΟΣ: "ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ" (ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ)


Ενώναμε τα αιδοία μας καταργώντας την εσοχή της και την εξοχή μου
κατακτώντας την παλινόρθωση του ανδρόγυνου
όπου ο άνδρας αποκτά αιδοίο χωρίς εξοχή και η γυναίκα εσοχή με
πλήρωση

Έτσι που ο άνδρας γράφεται πλέον με Άλφα κεφαλαίο και η γυναίκα με
Θήτα κεφαλαίο

Στο μπάνιο πέταξε τα
ρούχα της
στο κρεβάτι τις
αναστολές του

Όταν παρθήκαμε δεν
ξεχώριζαν τα φύλα μας

Ο φαλλός δεν είναι ανατομική προεξοχή....

Μυτιλήνη: Τι φαντάζεστε ότι μεταφέρει ασθενοφόρο την τελευταία διετία OEO; Ασθενείς; Την ΠΑΤΗΣΑΤΕ! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/mytilhnh-asthenoforo.html#ixzz2LTFTlmtQ


Η απάντηση για το ασθενοφόρο που βλέπετε στη φωτογραφία προκαλεί αίσθηση... Οι υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης συρρικνώνονται διαρκώς τα τελευταία δυο χρόνια και οι κάτοικοι των χωριών προσεύχονται να μην πάθουν κάτι και χρειαστούν γιατρό. Δυστυχώς όμως δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο την αδράνεια των υπουργείων, αλλά συναντούν και την αδιαφορία του δήμου. Ο λόγος για δύο ασθενοφόρα που ανήκαν στους πρώην Δήμους Πέτρας και Μολύβου και πλέον στον ενιαίο Δήμο Λέσβου τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν εγκαταλειφθεί, ενώ στο παρελθόν προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες στους ασθενείς που έπρεπε να μεταφερθούν στα Κέντρα Υγείας ή στο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας ''Τα νέα της Λέσβου'' το ασθενοφόρο που εξυπηρετούσε περιστατικά ασθενών στον Μόλυβο, εδώ και 2 χρόνια χρησιμοποιείται για.....

υδραυλικές εργασίες από εργάτες του Δήμου που μετακινούνται για την αποκατάσταση ζημιών στην ευρύτερη περιοχή.

Το δεύτερο είναι ακινητοποιημένο στην μάντρα της Δημοτικής Ενότητας Πέτρας και δεν λειτουργεί λόγω βλάβης. Ο νέος Αντιδήμαρχος, Κώστας Φραγκόπουλος που έχει αναλάβει την ευθύνη και για τον μηχανολογικό εξοπλισμό δήλωσε άγνοια γι’ αυτά τα γεγονότα και όπως είπε στο lesvospost.com, θα τα διερευνήσει μέσα στις επόμενες μέρες...«Ελλάδα – Ρωσία» και περί....«Ρωσικού Παραδόξου»Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

«Μια ανεξάρτητη Ελλάδα είναι παραλογισμός. Η Ελλάδα θα είναι είτε αγγλική, είτε ρωσική. Δεν πρέπει να είναι ρωσική, άρα θα είναι αγγλική»

 Sir Edmund Lyons, πρέσβης στην Αθήνα, προς την κυβέρνηση της Αυτού Μεγαλειότητος, 1844

"Αν αποτύχει η Δύση θ' αναλάβει η Ρωσία την Ελλάδα"...
δήλωση της Ρωσικής Κυβέρνησης, 2013


Βαριά αυτή η πρόσφατη Ρωσική δήλωση...πλην όμως με πολλά ερωτηματικά. Εάν ήθελε η Ρωσία θα είχε αναμειχθεί πλείστες όσες φορές στο παρελθόν. Παλαιότερο και Νεότερο. πχ Αρκεί να κάλυπτε με δωρεάν αμυντικό εξοπλισμό το 40% των Ελληνικών αναγκών. Πως θα μπορούσε οποιοσδήποτε Έλληνας Πολιτικός να αρνηθεί μια τέτοια προσφορά; Ο εξοπλισμός όμως έχει ανάγκες συντήρησης, διατήρησης, στρατιωτικών συμβούλων, παράπλευρων συνεργασιών, προμήθειες πυρομαχικών, αναβαθμίσεις, κλπ κλπ Η Ελλάδα μέσα σε έξι μήνες θα είχε "δεθεί" ολοκληρωτικά στο Ρωσικό Άρμα...Κι αυτό είναι ένα μόνον ελάχιστο παράδειγμα του πόσα "διπλωματικά όπλα" έχει στο οπλοστάσιό της μια Υπερδύναμη όταν "πραγματικά θέλει να βάλει πόδι σε μια περιοχή". Συνεπώς, μην τα ρίχνουμε μόνον στην Ελλάδα που δεν κάνει το αποφασιστικό βήμα για "δημιουργική τροποποίηση" των διεθνών της συνεργασιών. Κυρίως η ευθύνη βρίσκεται πάντα στον "Μεγάλο" που "θέλει ή δεν θέλει" κάτι τέτοιο.
Πάμε όμως να δούμε κάποιες από τις γλαφυρές λεπτομέρειες αυτής της «περίεργης/παράδοξης» (sic!) διαχρονικής στάσης της Ρωσίας ως προς την Ελλάδα.

Η συστηματική και περίεργη ιστορική «αδιαφορία» της Ρωσίας για την Ελλάδα

 

Το ερώτημα θα μπορούσε να τεθεί κάπως έτσι:

«…Μα καλά, η Ρωσία έχει εδώ και αιώνες συμφέρον από την ισχυροποίηση της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας. Έχει επίσης πάγιο συμφέρον να εντάξει την Ελλάδα στη δική της  γεωπολιτική σφαίρα επιρροής. Γιατί λοιπόν δεν εφαρμόζει μια ισχυρή επικοινωνιακή πολιτική στην Ελλάδα;…»
Με εξαίρεση την σύντομη περίοδο Καποδίστρια (που κι αυτή συζητιέται κατά πόσο «φιλορωσική ή φιλοαγγλική» ήταν) και ίσως ίσως την Σταλινική νοσηρότητα που - πηγαίνοντας στο άλλο άκρο της «ανάμειξης» - προκάλεσε τον Ελληνικό καταστροφικό εμφύλιο (συν τους εντός Σοβιετικού εδάφους μαζικούς φονικούς διωγμούς των Ελλήνων), η «γενική στάση» της Ρωσίας απέναντι στην Ελλάδα μπορεί να χαρακτηριστεί από μια λέξη : «Παράδοξη». Ασχέτως εαν συχνά πυκνά υποκρίνεται ένα «άκρατο ενδιαφέρον». Που στην πράξη – όπως θα φανεί παρακάτω – δεν είναι τίποτε άλλο από «μάλλον αδιαφορία». Αν όχι τίποτα χειρότερο.
Η Σταλινική εμπειρία δυστυχώς – μαζί με την Λενινιστική καθοριστική βοήθεια στους Τούρκους το ’22 ενάντια στους Έλληνες - προσθέτει κι ένα άλλο πιθανά υποκρυπτόμενο άκρο. Μια «διάθεση εξόντωσης του Ελληνισμού».
 Ιδίως το ’22 είχε την ιστορική ευκαιρία να «τελειώνει με τους Τούρκους μια και καλή». Παρ’ όλα αυτά, δεν «αξιοποίησε την τότε γεωστρατηγική ευκαιρία». Μήπως λοιπόν το ’22 απέδειξε περίτρανα ότι κάθε άλλο παρά την ενίσχυση του Ελληνικού στοιχείου επεδίωκε; Άλλωστε, όποιο καθεστώς κι αν κυβέρνησε τη Ρωσία στο διάβα της ιστορίας, η Ρωσική Εξωτερική Πολιτική (ως Υπερδύναμη) ίδια παρέμεινε. Κι αν όντως νοιάζονταν για την Ελληνική ιστορική ισχυροποίηση έναντι της Τουρκίας, η «Κριμαία» (ελληνική «συμμετοχή» στον πόλεμο των Δυτικών κατά των Μπολσεβίκων) θα έμοιαζε ως «αδιάφορη παρωνυχίδα».
 Άλλωστε, η Σοβιετική Ένωση πολεμούσε – μέσω κυρίως της Σοβιετικής Αρμενίας – με την Τουρκία μέχρι το 1921 και κατακτούσε Τουρκικά εδάφη. «Επωφελούμενη» βεβαίως από την Ελληνική Μικρασιατική Εκστρατεία. «Τι συνέβη» λοιπόν ξαφνικά και «ανέκρουσε πρύμναν» κάνοντας «ξαφνική ειρήνη» με την Τουρκία – στην «πιο δύσκολη φάση για τους Τούρκους» - προτιμώντας να της «δώσει ακόμη και Αρμενικά/Σοβιετικά εδάφη» με την (Αντιαρμενική, δηλαδή Αντισοβιετική) Συνθήκη του Καρς;
 Τόσο πολύ «ανησυχία» είχε μην και συντρίψει η Ελλάδα την Τουρκία; Από πότε η Ρωσική Αρκούδα «δέχεται τόσο εύκολα» να αποχωρήσει από εδάφη που κατέκτησε και που δεν κινδύνευε να χάσει από την διαλυμένη Τουρκία;
Άλλο ένα «παράδοξο» της Ρωσικής Στάσης έναντι της Ελλάδας.
 Και γιατί τάχα δεν έχει ασχοληθεί η Ελληνική Διανόηση ως τώρα με αυτή την «παράδοξη ιστορική πτυχή» παρά τα «φορτώνουν» όλα στην «ανοησία (τάχαμου) των Ελλήνων να συμμετάσχουν στην Κριμαϊκή Δυτική εκστρατεία που (επίσης τάχαμου) τσάντισε τους Μπολσεβίκους και γι’ αυτό υποστήριξαν την Τουρκία – και το θυμήθηκαν βεβαίως δύο χρόνια μετά!
 Εάν μάλιστα αυτά τα «δεύτερα» προικιστούν με «βαρύτητα κρυπτογραφικού κλειδιού» (πρέπει;) , τότε το πρώτο (η «Ρωσική Αδιαφορία») λαμβάνει «ανησυχητικές διαστάσεις. Άραγε, η τότε «Σοβιετική Στάση» ήταν «νοσηρές εξαιρέσεις» ένεκα κομμουνισμού; Ή μήπως εμπεριείχε και εξωτερίκευε κάτι «βαθύτερο και σκοτεινότερο» όσον αφορά στις ιστορικές «Ρωσικές οπτικές» περί Ελλάδας; Απευχόμεθα.
 Πλην όμως είμαστε υποχρεωμένοι να θέτουμε ακόμη και τέτοια «αιρετικά» πλην αρκούντως ανησυχητικά ερωτήματα.
Στις «εξαιρέσεις» θα πρέπει να προστεθεί και το «Ρωσικό ενδιαφέρον» για την ανεξαρτησία της Ελλάδας κατά την περίοδο της Τουρκικής κατοχής. Είναι και  αυτό ένα  «κομβικό στοιχείο» του «Ρωσικού Αινίγματος» που μάλλον μας παρέχει ένα ακόμη «κλειδί» της «αποκρυπτογράφησής» του.
Σαν για κάποιο λόγο, η Ρωσία ιστορικά όχι μόνο να μην επιθυμεί να φέρει την Ελλάδα στη δική της γεωπολιτική σφαίρα, αλλά ούτε καν να επιθυμεί την ισχυροποίησή της έναντι της Τουρκίας [πχ για λόγους ισορροπίας και αντιπερισπασμού της Τουρκίας από το «οιονεί Ρωσοτουρκικό Μέτωπο» που έχει διαμορφωθεί μετά από δεκατρείς Ρωσοτουρκικούς πολέμους (τα τελευταία τριακόσια χρόνια)].

Ποιο είναι το αποκορύφωμα αυτού του Παράδοξου της Ρωσικής αδιαφορίας;

«…Ακόμη κι επί Σοβιετικής εποχής, επί κοντά μισό αιώνα, αν και είχε τη δυνατότητα η Ρωσία να προκαλέσει έναν σφοδρότατο, άκρως καταστροφικό και διαλυτικό πόλεμο εντός του ΝΑΤΟ (ενδοσυμμαχικό)  και μάλιστα στην πιο ευαίσθητη περιοχή του, απλά «δεν το έπραξε»!!!»
«Επιεικώς περίεργο» εάν λάβει κανείς υπόψη τον ιστορικά διακαή πόθο της Ρωσίας για κάθοδο στη Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή όπως και την μόνιμη ανάγκη της για «σοβαρό φθοροποιό (διαρκές) πλήγμα» κατά της Δύσης και της Συμμαχικής Δομής της.


“Heartland” και “Rimland”

 
Επιστρατεύοντας τη Γεωπολιτική Θεωρία Mackinder περί «Κεντρικής Γης» (Heartland) και «Περιμέτρου» (Rimland), βρίσκει κάποια εξήγηση το «Ρωσοελληνικό Αίνιγμα». Αν και ταυτόχρονα, γίνεται ακόμη πιο … «Παράδοξο».
Σύμφωνα μ’ αυτήν, ο κάτοχος της «Heartland» (Ευρασία – χερσαίες δυνάμεις) εάν βρει «Ικανό Πάτημα» και στην «Rimland» (Παράκτια περίμετρος – θαλάσσιες δυνάμεις), τότε αυτομάτως θα έχει  την «απαραίτητη κρίσιμη δυναμική» για να επιβληθεί παγκοσμίως.
Ο Mackinder μάλιστα είχε «εξειδικεύσει» ειδικά για την Ελλάδα ετούτο το Γεωπολιτικό Δόγμα, προκαλώντας προφανώς “διεθνή ρίγη” με την «προφητεία» του :

«…η κατάκτησή της από μία ισχυρή χερσαία Δύναμη θα δώσει πιθανότατα σε αυτή τη Δύναμη τη δυνατότητα του ελέγχου όλης της Παγκόσμιας Νήσου…»
Στηριζόμενος στο Δόγμα Mackinder ο Spykman με το Δοκίμιο του «The Geography of Peace» το 1944, ουσιαστικά έθεσε τις θεωρητικές βάσεις της αναγκαιότητας ενός ΝΑΤΟ και όρισε την «Γεωπολιτική του Υπόσταση και Δομή», εφόσον στην δική του θεωρητική σύλληψη στηρίχθηκε πέντε χρόνια αργότερα η ίδρυσή του.
«Αναπόφευκτα», το 1952 έγινε πρόταση στην Ελλάδα για είσοδό της στη σύγχρονη «Συμμαχία της Rimland» (Ουσιαστικά λοιπόν «σύρθηκε στο ΝΑΤΟ και της «απαγορεύεται δια ροπάλου η έξοδος»). Την ίδια χρονιά ακολούθησε η Τουρκία (προφανώς με τους ίδιους όρους «ροπάλου») και τρία χρόνια μετά, το «τόξο της Rimland/ΝΑΤΟ» συμπληρώθηκε με την ίδρυση της CENTO (Central Treaty Organization) και την είσοδο μέσω αυτής των Ιρακ, Ιραν και Πακιστάν.
Άρα, μια επιφανειακή εξήγηση του  «Ρωσικού Παράδοξου» είναι πως η Ελλάδα ήταν πάντα η «Κόκκινη Γραμμή» του NATO – Rimland.
Τουτέστιν, οφείλουμε να υποθέσουμε πως επί αιώνες υπάρχει εν ισχύ μια  Δυτική «προειδοποίηση» προς τη Ρωσία ότι : 

Επετειακό: 100 χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Στο πλευρό του Τούρκικου Στρατού πολέμησε ο προπάππους του Γιώργου Παπανδρέου.!

Σοφία Μινέϊκο και 
Γεώργιος Παπανδρέου
Το 1863 σημειώνεται εξέγερση στην Πολωνία κατά της ρωσικής κυριαρχίας και ο Πολωνοεβραίος επαναστάτης Ζίγκμουντ Μινέϊκο (προπάππους του Γιώργου Παπανδρέου) λαμβάνει μέρος ως επικεφαλής ένοπλου σώματος.

H εξέγερση καταστέλλεται και ο Ζίγκμουντ Μινέικο συλλαμβάνεται από τη ρωσική αστυνομία και καταδικάζεται σε 12ετή κάθειρξη και στέλνεται για καταναγκαστικά έργα στα ορυχεία της Σιβηρίας, απ' όπου κατόρθωσε και δραπέτευσε. 

Μετά τον Ρωσοτουρκικό Πόλεμο του 1877-78, ο Σουλτάνος προσέλαβε Ευρωπαίους μηχανικούς και ο Ζίγκμουντ Μινέϊκο βρέθηκε να εργάζεται για το Οθωμανικό Κράτος, κατασκευάζοντας γέφυρες, δρόμους και σιδηροτροχιές σε Βουλγαρία, Θεσσαλία και Ήπειρο

Ο Αβδούλ Χαμίτ του ανέθεσε τα σχέδια για την οχύρωση του Μπιζανίου και...
πολέμησε στο πλευρό του Τούρκικου Στρατού, ως συνεργάτης του Γερμανού αρχιμηχανικού Φον ντερ Γκόλτς.

Ο Ζίγμουντ βρέθηκε στα Γιάννενα όταν η Ήπειρος ήταν ακόμη οθωμανική επαρχία. 

Ερωτεύθηκε την κόρη του Γιαννιώτη γυμνασιάρχη Σπυρίδωνα Μανάρη, Περσεφόνη, την οποία και παντρεύτηκε ενώ από τον γάμο τους απέκτησαν την Σοφία Μινέϊκο την οποία αργότερα παντρεύτηκε ο Γεώργιος Παπανδρέου και γέννησε τον Ανδρέα Παπανδρέου, από τον οποίο ...προέκυψε ο γνωστός σε όλους μας ΓΑΠ.

Στη συνέχεια χώρισαν, και ο Γεώργιος Παπανδρέου παντρεύτηκε (;) την Κυβέλη.  

Ο Ζίγκμουντ Μινέϊκο ένας πανέξυπνος και χαρισματικός άνθρωπος, με την διπλή ιδιότητα του Μηχανικού και του Στρατιωτικού, ήταν από τους βασικούς συντελεστές των περίφημων οχυρωματικών έργων του Μπιζανίου που σκοπό είχαν την... προστασία της τουρκικής κατοχής στα Γιάννενα από τον Ελληνικό Στρατό. 

Ο Στρατός μας τελικά, απελευθέρωσε τα Γιάννενα έστω και με την καθυστέρηση την οποία προκάλεσαν τα οχυρωματικά έργα του Μπιζανίου που έγιναν τάφος ηρωϊκός για πολλούς Έλληνες πολεμιστές.

Ένας τάφος, που άνοιξε με τα ίδια του τα χέρια ο προπάππους του Γιωργάκη Παπανδρέου.

Όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα που δεν γνωρίζουν σήμερα οι Έλληνες, μπορεί να σημαίνουν πολλά, μπορεί και ελάχιστα για τον καθέναν ξεχωριστά, μπορεί όμως και τίποτα.

Αλλά όμως όλοι πρέπει να ξέρουν... Κι αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει!
You might also like:

Δημήτρης Κίκης: Να παραιτηθούν όλοι από τα αλβανικά κόμματα και να κάνουμε μία νέα αρχή!
Το σχόλιο μας
Με αφορμή τη συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Εξωτερικών της μητέρας πατρίδας κ. Αβραμόπουλο εκπρόσωποι του ΚΕΑΔ, της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του MEGA, διάβασα σε διάφορα blogs άρθρα και σχόλια. Άλλοι υπερασπίζονταν το MEGA, άλλοι την ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ και άλλοι απλώς συμφωνούσαν με την ενότητα. Όμως σε κανένα από αυτά, ακόμη περισσότερο σε άρθρα, οι υπογράφοντες, εκτός από το να χύνουν δηλητήριο κατά του Ντούλε, δεν μας πρόσφεραν καμία λύση τόσο αν χρειάζεται αυτή η ενότητα, άλλο τόσο δε πώς θα επιτευχθεί η ενότητα αυτή.
Οι “έγκυροι” αρθρογράφοι, δεν ξέρω από άγνοια ή σκοπίμως, αγνόησαν και μία άλλη παράμετρος της διχόνοιας που επικρατεί σήμερα στους κόλπους του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Είναι η παράμετρος της συμμετοχής των Βορειοηπειρωτών στα αλβανικά κόμματα. Φρονώ πως η παράμετρος αυτή είναι και η πιο σημαντική, η πιο ουσιαστική, το κλειδί της όλης υπόθεσης.

Ποιος λοιπόν επέφερε τη διχόνοια; Κατά κοινή ομολογία, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές του 2009, τη διάσπαση και τη διχόνοια τη χρέωναν στον Τάβο και στο ρεύμα του, που είχαν εισχωρέσει στο Σ.Κ. Τι έγινε το 2009; Έγινε η ίδια πράξη, αν θέλετε με την επωνυμία “Τάβος 2”, δηλαδή ο Ξέρρας και η παρέα του να εισχωρέσουν στο άλλο αλβανικο κόμμα, το Δ.Κ., με αποτέλεσμα η διάσπαση και η διχόνοια στο Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό να γίνει μεγαλύτερη και βαθύτερη. Πιστεύω πως και στις δύο περιπτώσεις μεγάλο ρόλο έπαιξαν και οι αλβανικές μυστικές υπηρεσίες, δηλαδή το βαθύ αλβανικό κράτος, το οποίο επιδιώκει να βλέπει πάντα διχασμένο το Βορειοηπειρωτικό ελληνισμό, διότι έτσι και τα αιτήματά του (αρχίζοντας από τα μειονοτικά δικαιώματα μέχρι ακόμη και την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας) δεν θα μπορούσαν ποτέ να καρποφορήσουν.
Κάποιος, καλοθελητής ή μη, μπορεί να πει ότι γι' αυτό φταίει και η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ. Εγώ το δέχομαι κι αυτό. Ουδίς αναμάρτητος. Δικαιολογείται όμως η ακραία αυτή πράξη; Δηλαδή, όπως λέει και η αλβανική λαϊκή παροιμία αναφέρομαι στην αλβανική παροιμία, γιατί νομίζω πως έτσι σκέφτηκαν όσοι το έπραξαν) “Για γινάτι της πεθεράς πήγε να κοιμηθεί με το μυλωνά”; Ουδέποτε! Ας μου αναφέρουν οι κύριοι αυτοί ένα άλλο παράδειγμα όπου μέλη μιας μειονότητας σε μια χώρα γίνονται μέλη είτε ψηφίζουν κόμματα του κράτους στο οποίο βρίσκονται. Πουθενά. Εμείς οι Βορειοηπειρώτες, ως προς αυτό, θα πρέπει να καταχωρηθούμε στο Βιβλίο Γκίνες.
Κι ερχόμαστε τώρα στην εν λόγω συμφωνία μεταξύ ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ και MEGA. Ποιο είναι όμως το MEGA; Ποιοι είναι οι “ηγέτες” του και ποιοι οι ψηφοφόροι του; Οι εκλογές του 2009 και του 2011 απέδειξαν πως όλοι αυτοί είναι οι σημερινοί κρατικοδίαιτοι, που ψήφισαν το Δ.Κ. Και το ίδιο θα κάνουν και στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Γι' αυτό δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Δηλαδή και στις εκλογές του Ιουνίου ένα μέρος των Βορειοηπειρωτών θα ψηφίσουν Σ.Κ. και Τάβο (με όποιο κόμμα κι αν αυτός κατέβει ως υποψήφιος), ένα άλλο μέρος το Δ.Κ. και το υπόλοιπο μέρος το ΚΕΑΔ. Το MEGA; Ίσως το ψηφίσει ο Κίτσιος και η οικογένειά του.
Γι' αυτό, κατά την άποψή μου, δεν χρειάζεται καμία συμφωνία με το MEGA. Όχι γιατί είμαι κατά της συμφωνίας, αλλά γιατί στην πράξη δεν θα έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Κι αν ακόμη υπάρξει συμβωνία στα χαρτιά, τα μέλη και οι οπαδοί του (αυτούς που έχουν) θα ψηφίσουν ξανά το Δ.Κ. Άλλωτε, όπως όλοι γνωρίζουμε, πατέρας του MEGA είναι το Δ.Κ.
Υπάρχει ή δεν υπάτρχει διέξοδος; Πάντα υπάρχει διέξοδος, ακόμη και στις πιο δύσκολες περιστάσεις. Στην πραγματική δημοκρατία, όταν υπάρχει βούληση, πάντα υπάρχει διέξοδος, πάντα υπάρχει λύση.
Όμως η λύση είναι μία και μοναδική, αν θέλουμε πράγματτι να επιτύχουμε την ενότητα και την ομόνοια του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και είναι ο αντίποδας αυτού που προξένησε τη διάσπαση και τη διχόνοια. Δηλαδή, να φύγουν όλοι οι Βορειοηπειρώτες από τα αλβανικά κόμματα. Στη συνέχεια να διεξαχθούν εκλογές (με την αρχή ένα μέλος μία ψήφος) στους κόλπους του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, από τις εκλογές να αναδειχθεί η νέα ηγεσία και όλοι μαζί, με ενοτική ψήφο, να πορευθούμε προς τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Κάθε άλλη πράξη περί συμφωνιών, όχοι μόνο δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, αλλά θα είναι μια σκέτη κοροϊδεία
http://borioipirotika.blogspot.com/2013/02/blog-post_7215.html

Αντιδράσεις για τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του νερού… (Στην Γερμανία)

DEUTSCHE WELLE
Η τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και πρωτοβουλίες πολιτών στη Γερμανία αντιδρούν σε μια νέα ευρωπαϊκή οδηγία που αφορά την παροχή υπηρεσιών στο χώρο της υδροδότησης, εκτιμώντας ότι θα οδηγήσει σε αναγκαστικές ιδιωτικοποιήσεις.
Το επιχείρημα είναι γνωστό: ο ανταγωνισμός αναζωογονεί την επιχειρηματικότητα, οδηγεί σε μείωση των τιμών και συχνά σε καλύτερα ποιοτικά προϊόντα. Αυτό το επιχείρημα χρησιμοποιεί τώρα και η Κομισιόν στην προσπάθειά της να ρυθμίσει εκ νέου τη δικαιοδοσία στο χώρο της υδροδότησης στη Γερμανία, στο πλαίσιο της «οδηγίας δικαιωμάτων χρήσης στον τομέα των υπηρεσιών».
Στη Γερμανία η παροχή υπηρεσιών στο χώρο της υδροδότησης βρίσκεται σχεδόν αποκλειστικά στα χέρια των δήμων και κοινοτήτων. Αυτές φέρουν και την ευθύνη για την ομαλή λειτουργία των δικτύων, τις εργασίες συντήρησης, την πρόσβαση των νοικοκυριών στο δίκτυο αλλά και την ποιότητα του νερού. Σε ορισμένες περιπτώσεις βέβαια και προκειμένου να διασφαλίσουν την υδροδότηση, οι δήμοι και κοινότητες αναθέτουν μεμονωμένα έργα και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Σπανιότερα παρατηρείται το φαινόμενο να παραχωρείται όλος ο τομέας, δηλαδή τα συνολικά δικαιώματα χρήσης, σε ιδιώτες.
Αρνητικά παραδείγματα
O Χανς Γιοάχιμ Ρεκ, επικεφαλής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Στόχος της νέας οδηγίας για τα δικαιώματα χρήσης στον τομέα των υπηρεσιών, που αφορά μεταξύ άλλων και την παροχή νερού, είναι η εναρμόνιση των προδιαγραφών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τέλη του 2011 η Κομισιόν παρουσίασε σχετικό πακέτο προτάσεων επί του οποίου καλείται να αποφασίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον προσεχή Μάρτιο.
Oι δήμοι και κοινότητες στη Γερμανία όμως αντιδρούν. Όπως σημειώνει ο Χανς Γιοάχιμ Ρεκ, επικεφαλής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η ανάληψη του τομέα της υδροδότησης στη Γερμανία από ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, θα έθετε σε κίνδυνο την τήρηση των προδιαγραφών υγείας:
«Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες όπου ανέλαβαν ιδιωτικές επιχειρήσεις την παροχή νερού, οι πολίτες είχαν κακές εμπειρίες.

Γι΄ αυτό το λόγο, για παράδειγμα, το νερό που ιδιωτικοποιήθηκε για ορισμένα χρόνια στο Παρίσι, είναι τώρα πάλι στα χέρια του δημοσίου». 
Κατά των σχεδίων αυτών είναι και ο Ματίας Λαντστέτερ, από το συνδικάτο ver.di, o οποίος επικαλείται το παράδειγμα του Βερολίνου όπου μέρος της υδροδότησης παραδόθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 σε ιδιωτικά χέρια.
Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις η τιμή του νερού στη γερμανική πρωτεύουσα αυξήθηκε κατακόρυφα, μέχρι σήμερα κατά 30 %. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών όμως, όπως λέει, δεν επενδύθηκε σε έργα υποδομής, για τη βελτίωση των δικτύων και τη συντήρησή τους, αλλά μεταφράστηκε σε παχυλό κέρδος για τις επιχειρήσεις.
Το «καλύτερο παράδειγμα προς αποφυγήν» ιδιωτικοποίησης του νερού, όπως σημειώνει η ευρωβουλευτής των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Έβελιν Γκέμπχαρντ, είναι το Λονδίνο. Στη βρετανική πρωτεύουσα χάνεται το 40 % του νερού επειδή οι ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν φρόντισαν να επενδύσουν εγκαίρως στα δίκτυα ύδρευσης.
Η ιδιαιτερότητα της Γερμανίας
Το χειρότερο σενάριο είναι «να οδηγήσει η νέα αυτή οδηγία σε αναγκαστικές ιδιωτικοποιήσεις» στη Γερμανία
Στη βάση της νέας οδηγίας και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, οι δήμοι και κοινότητες θα πρέπει πλέον να προχωρούν σε δημόσιους διαγωνισμούς για την ανάθεση έργων:
«Ως δημόσια ορίζεται η επιχείρηση όπου τουλάχιστον το 80 % της επιχείρησης, του τζίρου της, βρίσκεται στα χέρια του δημοσίου. Σε χώρες όπως την Ιταλία, τη Γαλλία ή τη Μεγάλη Βρετανία αυτό δεν είναι πρόβλημα, καθώς διαθέτουν επιχειρήσεις που ασχολούνται με ένα αντικείμενο. Στη Γερμανία ωστόσο έχουμε δημοτικές επιχειρήσεις που δεν ασχολούνται μόνον με το νερό, αλλά και με την ηλεκτροδότηση και τα μέσα μαζικής μεταφοράς», εξηγεί η γερμανίδα ευρωβουλευτής.
Δεδομένου όμως ότι ο τζίρος των επιχειρήσεων ηλεκτροδότησης και των ΜΜΕ πρέπει να συνεχίσει να εγγράφεται στους προϋπολογισμούς των δήμων και κοινοτήτων, παρά το γεγονός ότι έχουν ως επί τω πλείστον ιδιωτικοποιηθεί, το μεγαλύτερο μέρος της δημοτικής επιχείρησης δεν βρίσκεται εκ των πραγμάτων στα χέρια του δημοσίου.
Συνεπώς και στη βάση της νέας οδηγίας, οι δήμοι και οι κοινότητες αυτές θα πρέπει από το 2020 να προχωρούν σε ανάθεση έργων μέσω δημοσίων διαγωνισμών.
Και το χειρότερο σενάριο, σύμφωνα με τον Ματίας Λαντστέτερ είναι «να οδηγήσει η νέα αυτή οδηγία σε αναγκαστικές ιδιωτικοποιήσεις» στη Γερμανία.
Günther Birkenstock / Κώστας Συμεωνίδης, Deutsche Welle

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...