Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013

Η Άγκυρα απαντά στη ρηματική διακοίνωση της Αθήνας στα Ηνωμένα Έθνη. «Εντός των ορίων της τουρκικής υφαλοκρηπίδας οι άδειες»


«Εντός των ορίων της τουρκικής υφαλοκρηπίδας οι άδειες»«Οι ισχυρισμοί της Ελλάδος δεν έχουν κάποια βάση στο Διεθνές Δίκαιο», απαντά το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, μετά την ρηματική διακοίνωση της Αθήνας στα Ηνωμένα Έθνη για την παραχώρηση εκ μέρους της Άγκυρας αδειών έρευνας σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νότια της Ρόδου.
Στην τουρκική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «οι άδειες που έχουν εκδοθεί από το 2007 μέχρι σήμερα προς την ΤΡΑΟ (Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίων Τουρκίας) αφορούν περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου που βρίσκονται εντός της υφαλοκρηπίδας μας, όπου η Τουρκία έχει κυριαρχικά δικαιώματα έρευνας και εξόρυξης των φυσικών πηγών στις... περιοχές αυτές. Η Τουρκία θα συνεχίσει να κάνει χρήση των δικαιωμάτων της αυτών που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο».

Το τουρκικό υπουργείο υπογραμμίζει επίσης ότι «καθώς προβαίνουμε στα αναγκαία βήματα για την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις σχέσεις μας με την Ελλάδα και να αξιοποιούμε τους διαύλους διαλόγου που έχουν διαμορφωθεί με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων».

«Η Ελλάδα έχει προβάλει τους εν λόγω ισχυρισμούς και σε διμερές επίπεδο για να δοθούν οι δέουσες απαντήσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζεται ότι και η Τουρκία θα προβεί σε αντίστοιχη ενέργεια ενώπιον του ΟΗΕ.

Γιατί δεν μπορούν να ανοιχτούν οι λογαριασμοί του Παπακωνσταντίνου κ. Στουρνάρα; Μήπως επιβεβαιώνεται η αποκάλυψη για τον Συμεών Σικιαρίδη; ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/blog-post_22.html#ixzz2Lhzv7Toj


stournaras-12
Δυο 24ωρα μετά την αποκάλυψη για τη σχέση Στουρνάρα – Σικιαρίδη – Παπακωνσταντίνου, έρχεται η απάντηση του Υπουργού Οικονομικών για το αν μπορούν να ανοίξουν οι λογαριασμοί του πρώην Υπουργού Οικονομικών επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου.

Σε γραπτή απάντησή του στην βουλευτή των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τόνισε ότι «μόνον κατόπιν αιτήματος της διενεργούσης τον έλεγχο φορολογικής αρχής – και όχι αυτεπάγγελτα- μπορεί να ζητήσει η αρμόδια διεύθυνση του ΥΠΟΙΚ πληροφορίες για τυχόν τραπεζικές καταθέσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Βέλγιο.

Στην απάντησή του ο υπουργός σημειώνει πως «η αρμόδια για την ανταλλαγή πληροφοριών Διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών, μπορεί να ζητήσει από την αρμόδια βελγική φορολογική αρχή, όχι αυτεπάγγελτα, αλλά μόνον εφόσον της το ζητήσει η φορολογική αρχή που διενεργεί τον έλεγχο συγκεκριμένου κάθε φορά φυσικού προσώπου, βάσει συγκεκριμένων διαπιστώσεων και στοιχείων που προκύπτουν κατά τον έλεγχο αυτό και με δεδομένο ότι η επιφορτισμένη για τον έλεγχο αρχή έχει εξαντλήσει τα εσωτερικά μέσα πληροφόρησης».

Η ερώτηση της κ. Χρυσοβελώνη δεν αφορούσε μόνο τον κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και τη λίστα τραπεζικών στοιχείων που έχει αποστείλει το Βέλγιο, στη βάση διακρατικής Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας Εισοδήματος.

Η αναφορά στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου έγινε ειδικά από την βουλευτή επειδή, όπως επεσήμαινε, «αν και είχε μισθοδοτηθεί από τις Βρυξέλλες ως ευρωβουλευτής, δεν συμπεριέλαβε για την περίοδο 2009 και εντεύθεν, κανένα Βελγικό τραπεζικό λογαριασμό στη δήλωση πόθεν έσχες».

Ανάμεσα στα ερωτήματα που έθετε η βουλευτής ήταν «γιατί το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει προχωρήσει στη διασταύρωση όλων των τραπεζικών στοιχείων που έχει στείλει το Βέλγιο με τη λίστα των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων», και αν «έχει αποστείλει το υπουργείο τη Βελγική λίστα καταθετών στην αρμόδια Επιτροπή ελέγχου πόθεν έσχες».

Ο κ. Στουρνάρας ενημερώνει επίσης, ότι από 1.1.2014 θα έχει εφαρμογή το τροποιητικό πρωτόκολλο μεταξύ Ελλάδας και Βελγίου, της Σύμβασης Αποφυγής της Διπλής Φορολογικής Εισοδήματος, με το οποίο «διευρύνθηκε ουσιωδώς το πεδίο ανταλλαγής πληροφοριών περιλαμβάνοντας πλέον και πληροφορίες που κατέχονται από τράπεζες, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εταιρείες διαχείρισης χαρτοφυλακίου, από αντιπρόσωπο ή θεματοφύλακα κλπ».

Όπως επισημαίνει ωστόσο, «αίτημα πληροφοριών από την αρμόδια αρχή του ενός Συμβαλλόμενου Κράτους προς το άλλο Συμβαλλόμενο Κράτος, δυνάμει της οικείας Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας Εισοδήματος, υποβάλλεται αφού προηγουμένως το αιτούν Κράτος εξαντλήσει τα εσωτερικά μέσα πληροφόρησης, που παρέχονται σύμφωνα με το εσωτερικό του δίκαιο», για να προσθέσει μάλιστα ότι «το αίτημα πληροφοριών δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι ενέργεια αλίευσης πληροφοριών από το Συμβαλλόμενο Κράτος προς το οποίο αποστέλλεται το αίτημα».


πηγη

Άγκυρα: "Στην τουρκική υφαλοκρηπίδα ανήκει το Καστελόριζο"! "ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ" Λένε τα επιτελεία


H Άγκυρα τελικά απάντησε στην χθεσινή ρηματική διακοίνωση των ορίων της ελληνικής υφαλοκηρπίδας από την Ελλάδα στον ΟΗΕ με έναν αναμενόμενο τρόπο και ο οποίος δείχνει ότι έχει αιφνιδιαστεί, αλλά και ότι σκοπεύει να ακολουθήσει πορεία σύγκρουσης με την Ελλάδα στην Α.Μεσόγειο. «Έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα κατέγραψε στα Ηνωμένα Έθνη τις απόψεις της αναφορικά με την ελληνική υφαλοκρηπίδα σχετικά με τις άδειες που δόθηκαν από τη χώρα μας στον ΤΡΑΟ για την υφαλοκρηπίδα μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι εν λόγω ισχυρισμοί της Ελλάδος δεν έχουν κάποια βάση στο Διεθνές Δίκαιο» σημειώνεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ Όπως αναφέρεται,.. «οι ισχυρισμοί αυτοί βασικά εκφράζονταν κατά τις ενέργειες της Ελλάδος σε διμερές επίπεδο και δίδονταν από τη χώρα μας οι απαιτούμενες απαντήσεις. Αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθούν ανάλογα βήματα από πλευράς μας και στο επίπεδο των Ηνωμένων Εθνών».
Το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας τονίζει ότι «οι άδειες που έδωσε η Τουρκία από το 2007 μέχρι τώρα στην κρατική εταρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) είναι εντός των ορίων της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο και υπάρχουν κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας για έρευνα και εξόρυξη φυσικών πηγών στους τομείς αυτούς». Η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα δικαιώματά της αυτά που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο.
Ωστόσο, η Άγκυρα αποφεύγει να τραβήξει το πράγμα στα άκρα ενόψει του Ανωτάτου Συμβουλίου. «Ενώ γίνονται τα απαιτούμενα βήματα για την προστασία των κυριαρχικών μας (σ.σ.: !) δικαιωμάτων θα συνεχιστεί η συμπεριφορά μας για τη συνέχιση της ανάπτυξης των σχέσεών μας με την Ελλάδα και το να επωφελούμαστε από τους διαύλους διαλόγου που δημιουργήθηκαν με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων» καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, αλλά πέρα από τους βερμπαλισμούς υπάρχει και η ουσία.

Η εξέγερση των δικαστών: εμπόδισαν πλειστηριασμό σπιτιού άνεργου πατέρα! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/pleisthriasmos-krhth-empodisan-dikastes.html#ixzz2Lhza0Gtl

Μεγάλη ανακούφιση σε “υπερχρεωμένο νοικοκυριό” αποτελεί η πρόσφατη απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, για άνεργο δανειολήπτη, έγγαμο πατέρα ενός ανήλικου παιδιού, όπου εις βάρος του είχε κινήσει διαδικασία πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας Ιδιώτης και μάλιστα Συνεταιρισμός ,πώλησης οικοδομικών υλικών, για συνολική απαίτηση 9.250 Ευρώ.


Πρόκειται για άνεργο, έγγαμο πατέρα ενός ανήλικου τέκνου, η σύζυγος του οποίου εργάζεται εποχιακά σε …ξενοδοχείο, περιουσιακά στοιχεία εκτός την πρώτη κατοικία δεν
διαθέτει, έχει χρέη σε Τράπεζα , αλλά και σε Ιδιώτες, είναι μέλος της ‘Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, οδηγήθηκε και καθοδηγήθηκε στην ένταξη του στο Νόμο 3869/2010 (ν.Κατσέλη) εξωδικαστικά από το Νομικό -Οικονομοτεχνικό Τμήμα της ΄Ενωσης ,αλλά έχει καταθέσει και αίτηση στο Ειρηνοδικείο Χανίων, μέσω του συνεργαζόμενου δικηγόρου των Χανίων με αυτήν Τζανάκη Γρηγόρη, η εκδίκαση της οποίας θα γίνει το 2018.


Το Ειρηνοδικείο Χανίων αποφάσισε με την τόσο σημαντική απόφασή του (στην διαδικασία των Ασφαλιστικών μέτρων )την απαγόρευση κάθε αναγκαστικού μέτρου κατά της μετακίνησης των περιουσιακών στοιχείων , του δανειολήπτη, μέχρι της εκδίκασης της κατειθεμένης αίτησης του Ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη) δηλ. έως το έτος 2018.


Το σημαντικότατο σημείο ύψιστης νομικής σημασίας είναι ότι”σώθηκε ” από τον προσδιορισμένο πλειστηριασμό η κύρια κατοικία του δανειολήπτη, δίνοντας στην οικογένεια “ανάσα” και ελπίδα, μια και τα οικονομικά τους .-
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , για μια ακόμα φορά ευχαριστεί τους δικαστές της Κρήτης, οι οποίοι στέκονται δίπλα στους δοκιμαζόμενους από την οικονομική κρίση και ύφεση και καταναλωτές,τους δε δανειολήπτες να προσφεύγουν στην ΄Ενωση, η οποία δεν ” κουράζεται” να τους στηρίζει και να τους καθοδηγεί “ΔΩΡΕΑΝ”


Cretalive

Τα αναρχοληστάκια ζήλεψαν τον .. Παλαιοκώστα. Ήθελαν να φύγουν με ελικόπτερο απ τον Κορυδαλλό!


Μόνο που ο Παλαιοκώστας είναι κανονικός ληστής και όχι μαμόθρεφτο!
Το περιεχόμενο των τεσσάρων εκ των πέντε usb που βρέθηκαν κατά την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο διαμέρισμα στα Τουρκοβούνια, κατάφερε να «αποκρυπτογραφήσει» η ΕΛ.ΑΣ. Το πέμπτο, όπως διευκρινίζεται, έχει κρυπτογραφημένο περιεχόμενο και έχει αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση και ανάλυση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, 
τα υπόλοιπα τέσσερα περιέχουν:...
1) Καταγραφή ενεργειών, στο πλαίσιο λεπτομερούς σχεδιασμού για απόδραση φυλακισμένων μελών της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς», με χρήση ελικοπτέρου.
2) Φωτογραφίες και βίντεο από καταστήματα τραπεζών.
3) Κείμενα επιστολών, που απευθύνονται σε φυλακισμένα μέλη της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς», που εμπεριέχουν ιδεολογικές θέσεις και τοποθετήσεις, καθώς και μεταξύ τους διαφωνίες.
4) Κείμενα από έρευνα αγοράς επιχειρησιακών υλικών και μέσων (αλεξίσφαιρα γιλέκα, μικροκάμερες κ.λπ.)

Έρχεται η .. «Ανάπτυξη» κλείνει ΚΑΙ η NEOSET ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/neoset-anaptuxh-kleinei.html#ixzz2LhzHcGK4
Πανικό έχει σπείρει στους εργαζόμενους της Neoset η εντολή της διοίκησης της εταιρίας επίπλων να μην δεχτούν άλλες παραγγελίες.
Όπως τους ενημέρωσαν «παγώνουν» όλα, καθώς ακόμα δεν κατέστη δυνατό να βρουν λύση στο οικονομικό αδιέξοδο.
Το γεγονός έχει θορυβήσει και πελάτες, που ήδη έχουν πληρώσει προκαταβολή για παραγγελίες που αναμένουν. Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι το εργοστάσιο της εταιρίας πλέον δεν λειτουργεί ενώ η αναστολή λήψης παραγγελιών έρχεται μια ημέρα μετά την επιστολή του επικεφαλής της εταιρίας προς το προσωπικό, με την οποία τους ενημερώνουν ούτε λίγο – ούτε πολύ για «λουκέτο»....


Η εταιρία τον Νοέμβριου του 2012 είχε κάνει αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99. Η υπόθεση όμως θα εκδικαστεί στις 27 Μαρτίου του 2013 (!), γεγονός που αφήνει την εταιρία επίπλων εκτεθειμένη στους πιστωτές της…
Διαβάστε την επιστολή που εστάλη στο προσωπικό:
«Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κατά το οποίο καταβάλαμε όλοι κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης προκειμένου να βγει η εταιρεία από το οικονομικό αδιέξοδο για το οποίο καθοριστικό ρόλο έπαιξε η επί τέσσερα χρόνια εντεινόμενη κρίση στην Αγορά, σας ενημερώνω ότι δεν έχει καταστεί μέχρι σήμερα δυνατή η εξεύρεση λύσης. Σας διαβεβαιώνω ότι θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες από την πλευρά της εταιρείας προκειμένου να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων στο ακέραιο»ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/neoset-anaptuxh-kleinei.html#ixzz2LhzDDjA7

ΚΥΠΡΟΣ: ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ «ΑΝΑΝ-ΙΑΔΗ»;

ANASTASIADHS
Νέος πρόεδρος της Κύπρου –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα αναδειχθεί από το 2ο γύρο των εκλογών της επομένης Κυριακής ο ομογάλακτος του Αντωνάκη Σαμαρά, Ν. Αναστασιάδης, Ή «Αναν-ιάδης», όπως τον αποκαλούν πολλοί, λόγω της ανοιχτής υποστήριξής του στο αντεθνικό σχέδιο Ανάν.
Και όπως φαίνεται, μαζί του επιστρέφει και το σχέδιο Ανάν, μέσω μιας καλοστημένης παγίδας των διεθνών εξουσιαστών, που θα συνδέσουν την οικονομική σωτηρία της Κύπρου με «λύση» του Κυπριακού, στα πλαίσια του σχεδίου!

Ο ΟΛΑΝΤ ΕΔΩ ΔΕΝ ΗΛΘΕ ΓΙΑ ΚΑΛΟ/ΟΙ ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΑ ΕΔΩ. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ...ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ..../
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΦΙΚΤΟΥ
1)ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ. ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ ΑΠΟ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΠΡΟΧΘΕΣ/Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕ 9%. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΩ ΤΟΥ 5% . ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΑΡ ΚΑΤΩ ΤΟΥ 4.5%/ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΝΤΡΙΒΗ/Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 30%. ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ. ΟΜΩΣ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΧΕΙ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 15.5% ΜΕ ΤΑΣΕΙΣ ΑΝΟΔΟΥ. ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ. ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΠΟ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΕΣ./ΑΡΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΤΙΔΑ.


2)ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ , ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΚΟΙΤΑΝΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ...ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΥΡΙΣΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ....
3)ΑΥΤΗ Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ...ΤΟΥΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΜΑΖΙΚΑ..../ΔΕΝ ΛΕΩ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ...ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΣΟΣ.
4)ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΛΑ ΑΝΤ ΑΛΛΩΝ ΕΜΕΙΣ....ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΝΑ ΤΡΙΣΕΛΙΔΟ.......
ΤΙ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ;
5)Ο ΟΛΑΝΤ ΕΔΩ ΔΕΝ ΗΛΘΕ ΓΙΑ ΚΑΛΟ/ΟΙ ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΑ ΕΔΩ. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ...ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ..../
6)ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΗΓΑΝΕ ΣΤΗΝ ΣΟΥΔΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.....
7)ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ..../ΕΜΜΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΙΡΙΑ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΕΙΝΗ ΘΕΣΗ.../
8)ΣΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΙΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΕΝΔΟΤΙΚΟΙ...
9)ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ..../

ΚΚΕ: Ο ΠΙΟ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ

AGROTES
Στην αλήστου μνήμης εποχή του σταλινισμού στην ΕΣΣΔ, η συνήθεις κατηγορία με την οποία διώκονταν (εξορίζονταν, εκτοπίζονταν, δολοφονούνταν κ.λπ.) οι αντιφρονούντες ήταν ότι ήταν «εχθροί του λαού».
Στην Ελλάδα σήμερα, τα ορφανά του Στάλιν επαναφέρουν τη σταλινικής εμπνεύσεως κατηγορία, με την αναγκαία στην περίσταση παραλλαγή της: «Χρυσή Αυγή: Εχθρός της αγροτιάς». Προς μεγάλη τους δυστυχία, δε μπορούν να επαναφέρουν στη ζωή και το ίνδαλμά τους, τον Στάλιν, με όλα τα… παρελκόμενα (Γκούλαγκ, καταναγκαστικά έργα, εκτοπίσεις στη Σιβηρία και στις ερήμους του Καζακστάν, σοβιετικά ψυχιατρεία, Δίκες της Μόσχας κ.α.).
Ιδού, λοιπόν, γιατί η Χρυσή Αυγή είναι εχθρός της αγροτιάς, σύμφωνα με τους σταλινολάγνους του Περισσού:
«Η ναζιστική Χρυσή Αυγή ακολουθεί στην προπαγάνδα τα βήματα του ντόκτορ στο είδος Γ. Γκέμπελς, τον οποίο άλλωστε υμνεί με κάθε ευκαιρία. Έτσι, βγήκε να μιλήσει για τους αγρότες λέγοντας: «Η Χρυσή Αυγή στο πλευρό των αγροτών, οι εργατοπατέρες στο πλευρό των κομμάτων που οδήγησαν τους αγρότες στη σημερινή κατάσταση (…) Η Χρυσή Αυγή στηρίζει τον έντιμο και δίκαιο αγώνα των Ελλήνων αγροτών και τους προτρέπει να μείνουν μακριά από όλα τα κόμματα, που κατέστρεψαν την αγροτική μας παραγωγή». Ας μην παριστάνουν τους υπέρμαχους του λαού γιατί δεν είναι. Και ο λαός τους έχει καταλάβει, γι’ αυτό και οι εκπρόσωποι της αγωνιζόμενης αγροτιάς επέλεξαν να μη συναντηθούν με τη φασιστική Χρυσή Αυγή, γιατί τους θεωρούν -όπως και είναι- εχθρούς της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς. Σε αυτό το πλαίσιο και αναγνωρίζοντας ότι δεν έχει έρεισμα στην αγροτιά, η Χρυσή Αυγή…»

Απάντησε η Άγκυρα: "Στην τουρκική υφαλοκρηπίδα ανήκει το Καστελόριζο"!


H Άγκυρα τελικά απάντησε στην χθεσινή ρηματική διακοίνωση των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από την Ελλάδα στον ΟΗΕ με έναν αναμενόμενο τρόπο και ο οποίος δείχνει ότι έχει μεν αιφνιδιαστεί, αλλά και ότι σκοπεύει να ακολουθήσει πορεία σύγκρουσης με την Ελλάδα στην Α.Μεσόγειο.
«Έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα κατέγραψε στα Ηνωμένα Έθνη τις απόψεις της αναφορικά με την ελληνική υφαλοκρηπίδα σχετικά με τις άδειες που δόθηκαν από τη χώρα μας στον ΤΡΑΟ για την υφαλοκρηπίδα μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι εν λόγω ισχυρισμοί της Ελλάδος δεν έχουν κάποια βάση στο Διεθνές Δίκαιο» σημειώνεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Όπως αναφέρεται, «οι ισχυρισμοί αυτοί βασικά εκφράζονταν κατά τις ενέργειες της Ελλάδος σε διμερές επίπεδο και δίδονταν από τη χώρα μας οι απαιτούμενες απαντήσεις. Αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθούν ανάλογα βήματα από πλευράς μας και στο επίπεδο των Ηνωμένων Εθνών».
Το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας τονίζει ότι «οι άδειες που έδωσε η Τουρκία από το 2007 μέχρι τώρα στην κρατική εταρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) είναι εντός των ορίων της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο και υπάρχουν κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας για έρευνα και εξόρυξη φυσικών πηγών στους τομείς αυτούς». Η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα δικαιώματά της αυτά που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο.
Ωστόσο, η Άγκυρα αποφεύγει να τραβήξει το πράγμα στα άκρα ενόψει του Ανωτάτου Συμβουλίου. «Ενώ γίνονται τα απαιτούμενα βήματα για την προστασία των κυριαρχικών μας (σ.σ.: !) δικαιωμάτων θα συνεχιστεί η συμπεριφορά μας για τη συνέχιση της ανάπτυξης των σχέσεών μας με την Ελλάδα και το να επωφελούμαστε από τους διαύλους διαλόγου που δημιουργήθηκαν με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων» καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, αλλά πέρα από τους βερμπαλισμούς υπάρχει και η ουσία.
Και η ουσία απεικονίζεται στον χάρτη που δημοσιεύουμε και στον οποίο αναφέρεται η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών: Η Τουρκία "καταπίνει" ολόκληρη την ελληνική θαλάσσια και νησιωτική περιοχή ανατολικά της Καρπάθου και της Ρόδου ή μάλλον θέλει να την "καταπιεί".
"Μολών Λαβέ" ψιθυρίζουν ήδη στα Επιτελεία...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΣΤΟ Α.Τ. ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ – ΜΕΤΑ «ΛΟΥΦΑΞΑΝ» ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ;


ANARXIKOI25
Επίθεση συμμορίας 30 περίπου αναρχοκομμουνιστών Β.Π. (Βορείων Προαστίων), δέχθηκε τη νύχτα το Α.Τ. Εξαρχείων, με βόμβες μολότοφ. Υπολογίζεται πως ρίχτηκαν 6-7 βόμβες, από τις οποίες προκλήθηκαν ζημιές σ’ ένα περιπολικό, καθώς και στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου.
Πλησίον του σημείου της επίθεσης υπήρχε μια κλούβα των ΜΑΤ και ακολούθησε απώθηση των αναρχοκομμουνιστών Β.Π.
Ακολούθησε έρευνα των αστυνομικών στην ευρύτερη περιοχή, για εντοπισμό των συμμοριτών, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Προφανώς, οι αναρχοκομμουνιστές Β.Π. κάπου «λούφαξαν» για 1-2 ώρες και μετά, μόλις σταμάτησαν οι έρευνες, πήραν τις πόρσε τους και επέστρεψαν στις βιλάρες των αριστερών γονέων τους στα Βόρεια Προάστια. Που να «λούφαξαν» άραγε; Σε ποιο ασφαλές μέρος; Μήπως σε κανά γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ εκεί κοντά; Αλλά, πώς να το ψάξει η Αστυνομία; Πώς να δώσουν τέτοια εντολή οι… κατουρλήδες της ψοφοδεξιάς που κυβερνούν; Αυτοί μόνο σε γραφεία της Χρυσής Αυγής ξέρουν να στέλνουν τους αστυνομικούς, για ένα… χαστούκι!

Παϊσιος: "Όταν ακούσετε για τα 12 μίλια ετοιμαστείτε"


«Όταν», λέει, «θα ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί”. Αυτά είχε δηλώσει ο Γέροντας Παίσιος όταν προσκυνητές τον ρώτησαν πότε θα γίνουν τα προφητευμένα γεγονότα με την Τουρκία, και εκείνος απάντησε με λόγια σταράτα πότε να είναι έτοιμοι.


Θα θυμίσουμε ότι όταν το 1996 ακούσαμε για τα 12 μίλια τότε είχαμε τα Ίμια. Τώρα ξανακούσαμε για τα 12 μίλια από τον ίδιο τον Νταβούτογλου, τι πρέπει να περιμένουμε;
Ο Γέροντας ήταν σαφής "ετοιμασθήτε". Άραγε είμαστε έτοιμοι για όποια πρόκληση έλθει εξ' Ανατολών;

ΑΝΟΙΓΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΡΥΜΜΕΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!


Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Επανέρχεται στην τουρκική επικαιρότητα με δυο δημοσιεύματα «φωτιά», το μεγάλο ζήτημα των κρυπτοχριστιανών, ένα θέμα που έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν την γειτονική χώρα και δείχνει πως το ζήτημα όχι μόνο δεν έχει κλίσει, αλλά είναι ένα καυτό θέμα που συσχετίζεται άμεσα με την κρίση ταυτότητας που έχει ανακύψει τα τελευταία χρόνια με πολλές παρενέργειες για το ίδιο το μέλλον της σύγχρονης Τουρκίας.

Το πρώτο δημοσίευμα που έχει πάρει μεγάλη δημοσιότητα, είναι ένα δημοσίευμα της γνωστής εφημερίδας, Radıkal, (15/2/2013), με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Türkiıye’ de yüz binlerce gizli Ermeni yaşiyor», δηλαδή, «Στην Τουρκία ζουν εκατοντάδες χιλιάδες κρυπτόαρμένιοι», και το δεύτερο και πιο χαρακτηριστικό, της εφημερίδας Ekspres και της δημοσιογράφου, Yasemin Güç, με τον ακόμα πιο χαρακτηριστικό τίτλο, «Anadoluda Hırıstiyan geçmisini saklayan binlerce aile var», δηλαδή, «Στην Ανατολία υπάρχουν χιλιάδες κρυμμένες από το παρελθόν χριστιανικές οικογένειες»

Ειδικά στο δεύτερο δημοσίευμα, η Τουρκάλα συγγραφεύς παίρνοντας αφορμή από τον πρόσφατο θάνατο ενός ζευγαριού στο οποίο ο ένας ήταν μουσουλμάνος και ο άλλη χριστιανή, αναφέρει ότι μετά την γνωστή συμφωνία της Λοζάννης, το 1923, αναγκάστηκαν χιλιάδες Ρωμιοί της Ανατολίας, που υπολογίζονταν στο 1.500.000, να εκριζωθούν από τις πατρίδες τους και παράλληλα 500.000 μουσουλμάνοι να έρθουν από τα Βαλκάνια στην Τουρκία, μια πικρή ιστορία που όμως άφησε πολλά κατάλοιπα και στις δυο χώρες. Παρά όμως την αναγκαστική ανταλλαγή των πληθυσμών, πολλοί χριστιανοί Ρωμιοί που δεν ήθελαν να αφήσουν το βιός τους, που με τόσους κόπους είχαν αποκτήσει, παρέμειναν στις πατρογονικές τους εστίες δηλώνοντας πως δεν είναι χριστιανοί αλλά μουσουλμάνοι. Σήμερα, όπως ομολογεί η Τουρκάλα δημοσιογράφος, οι απόγονοι αυτών των Ρωμιών ενώ επίσημα δηλώνουν ότι είναι Τούρκοι μουσουλμάνοι, παρά ταύτα στα σπίτια τους εξακολουθούν να είναι χριστιανοί και να ακολουθούν τις χριστιανικές θρησκευτικές εορτές. Οι κρυμμένοι αυτοί χριστιανοί, εξωτερικά πηγαίνουν στα τζαμιά, παρακολουθούν τελετές στους μουσουλμανικούς τεκέδες, εμφανίζονται συχνά να υποστηρίζουν την μουσουλμανική Şeriat, αλλά στην πραγματικότητα όλα αυτά τα κάνουν για το θεαθήναι, καθώς μέσα τους εξακολουθούν να πιστεύουν στον Χριστό. Μάλιστα στο ίδιο αποκαλυπτικό δημοσίευμα, η Yasemin Güç αναφέρει και τις περιοχές όπου υπάρχουν χιλιάδες τέτοιες οικογένειες κρυπτοχριστιανών Ρωμιών. Οι περιοχές αυτές είναι : Άδανα, Αδριανούπολη, Μπαλίκεσίρ, Σαμψούντα, Κωνσταντινούπολη, Τεκίρνταγ (Ραιδεστός), Κιρκλαρελί (Σαράντα εκκλησιές), Σμύρνη, Κοτζαελί, Μερσίνα, Μαγνησία, Τσανάκαλέ, Προύσα, Καισάρεια, και Προκόπη, (Καππαδοκία). Στις περιοχές αυτές, όπως υποστηρίζει το τουρκικό δημοσίευμα, βρίσκονται οι περισσότερες οικογένειες που επιφανειακά παρουσιάζονται σαν μουσουλμάνοι αλλά στην πραγματικότητα είναι κρυμμένοι χριστιανοί.

Το ζήτημα, όπως ομολόγει η Τουρκάλα δημοσιογράφος, είναι πολύ σοβαρό και «λεπτό», γι’ αυτό και δεν μπορεί να γίνει καμία φανερή συζήτηση γιατί οποιαδήποτε περίπτωση αποκάλυψης των πραγματικών θρησκευτικών πιστεύω όλων αυτών των χιλιάδων ανθρώπων, θα προκαλέσει μεγάλο σκάνδαλο, για αυτό και είναι ουσιαστικά απαγορευμένη κάθε αναφορά στο σημαντικό αυτό ζήτημα. Δηλαδή με λίγα λόγια, η έλλειψη πραγματικής ελευθερίας στην Τουρκία έχει σκλαβώσει όλες αυτές τις συνειδήσεις που υποφέρουν καθώς αναγκάζονται να κρύβουν το πραγματικό τους θρήσκευμα και την αληθινή τους καταγωγή.

Τα ιδία υποστηρίζει και η εφημερίδα Radikal, που επικαλείται μια τελευταία έκθεση της αρμένικης διασποράς η οποία κάνει λόγο για εκατοντάδες χιλιάδες κρυπτοαρμένιους που βρίσκονται στην Τουρκία και ειδικά στις περιοχές Κωνσταντινούπολη , Αμάσεια, Ντιαρμπακίρ, Μπατμάν, Τούντζελί και Μους. Και εδώ επισημαίνεται η έλλειψη ελευθερίας για την εκδήλωση της πραγματικής θρησκευτικής ταυτότητας αυτών των κρυπτοαρμενίων, οι οποίοι αναγκάζονται να υποκρίνονται ότι είναι Τούρκοι μουσουλμάνοι.

Όλα αυτά αναδεικνύουν για άλλη μια φορά το τεράστιο ζήτημα της καταπίεσης των εκατοντάδων χιλιάδων κρυπτοχριστιανών στην Τουρκία, ένα θέμα που συσχετίζεται με το πρόβλημα ταυτότητας των σημερινών Τούρκων. Η σημερινή Τουρκία είναι μια σύγχρονη τεράστια «φυλακή συνειδήσεων». Οι συνειδήσεις αυτές, αναμένουν την μέρα που θα απελευθερωθούν και θα λάμψει η αλήθεια για την πραγματική τους ταυτότητα.

Ο “ΗΡΩΑΣ” ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΥΜΝΕΙ ΤΟΝ ΣΦΑΓΕΑ ΣΤΑΛΙΝ

MPELOGIANNHS
Σύντροφοι και συντρόφισσες!
Σήμερα σ” όλες τις γωνιές του κόσμου εκατοντάδες εκατομμύρια εργαζόμενοι, μυριάδες αμέτρητες απλοί άνθρωποι, εύχονται από τα βάθη της καρδιάς τους χρόνια πολλά στο Στάλιν. Ποτέ κανένας άνθρωπος στον κόσμο ύστερα από τον Λένιν δε συγκέντρωσε τόσα βουνά αγάπης και αφοσίωσης, αλλά και τόσους σωρούς από λυσσασμένο μίσος. Για κάθε τίμιο άνθρωπο, για κάθε αγωνιστή του δίκιου και της λευτεριάς, για την ατελείωτη φάλαγγα των κομμουνιστών, ο Στάλιν είναι ο σοφός δάσκαλος, ο αγαπημένος φίλος, ο δοξασμένος αρχηγός. Είναι η καρδιά της καρδιάς μας…

Ο ψευδομουφτής Ξάνθης και οι αλύτρωτοι…«Τούρκοι της Δυτικής Θράκης»!


Νέα…υπηρεσιακή αποστολή του αρχιπράκτορα της Τουρκίας Αχμέτ Μέτε στην Άγκυρα μαζί με τον πρόεδρο του “Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας» Μεχμέτ Εμίν, ενώ επιστρέφοντας δεν παρέλειψαν να φωτογραφηθούν και με φόντο τη σημαία της «Ανεξάρτητης Θράκης» στα γραφεία αλυτρωτικής οργάνωσης!
Για μία ακόμη φορά ο αρχιπράκτορας της Τουρκίας που παριστάνει και τον…«εκλεγμένο μουφτή» Ξάνθης Αχμέτ Μέτε βρέθηκε προ ολίγων ημερών στην πολυαγαπημένη…Μητέρα Πατρίδα του.
Τη φορά αυτή είχε μαζί του και τον Μεχμέτ Εμίν, πρόεδρο ενός ακόμη βασικού παραμάγαζου του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, δηλαδή του «Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης» (BTAYTD), γνωστού μεταξύ άλλων για τα παράνομα τουρκόφωνα νηπιαγωγεία που συντηρεί, αλλά και για τη συκοφαντική δράση του (μέσω κυρίως της γνωστής πρακτοράντζας Περβίν Χαϊρρουλάχ) εναντίον της χώρας μας στα διεθνή φόρα.
Οι δυο αυτοί συντοπίτες μας λοιπόν έκαναν ένα ταξίδι-αστραπή μέχρι την Άγκυρα, όπου προφανέστατα έδωσαν…αναφορά στα αφεντικά που τους πληρώνουν, και στην επιστροφή (Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου) είπαν να δείξουν για μια φορά ακόμη πόσο πιστά μέλη του…τουρκικού δυτικοθρακιώτικου αλυτρωτικού κινήματος είναι, περνώντας μια βόλτα κι από την περιοχή Μπαλουκλή της Κωνσταντινούπολης (σ.σ. τουρκιστί πλέον Ζεϊτίνμπουρνου) και τα γραφεία του τοπικού παραρτήματος του γνωστού μας «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (BTTDD). Εκεί τους υποδέχτηκε σύσσωμη η διοίκηση και οι δυο λεγάμενοι ευχήθηκαν καλή επιτυχία στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Σινάν Τουρκμέν. Όπως μαθαίνουμε δε από την επίσημη ιστοσελίδα μιας άλλης αλυτρωτικής ΜΚΟ, της «Ένωσης Τούρκων Ελλάδος» (Yunturk) του γνωστού μας Φερούχ Οζκάν, πλην του ΔΣ στην επίσκεψη παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος του κεντρικού συλλόγου BTTDD Μπεσίμ Ισμαήλμπασα, ο πρόεδρος του «Αθλητικού Συλλόγου Δυτικής Θράκης» Σαμπρί Γιλμάζ (σ.σ. άλλα αλυτρωτικά λουλούδια πάλι αυτοί!) και ο αρχιτέκτονας Σαμή Χαϊρουλλάχ, ενώ «μετά από την σχεδόν δίωρη συνάντηση που έγινε σε ένα πολύ ειλικρινές περιβάλλον (σ.σ. ε, αλλοίμονο!), ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο πρόεδρος του BTAYTD Μεχμέτ Εμίν και αυτοί που τους συνόδευαν, έκαναν το ναμάζι της Παρασκευής και στη συνέχεια αναχώρησαν για τη Δυτική Θράκη».
Εμείς σας αφήνουμε, αντί άλλων σχολίων, να απολαύσετε τις φωτογραφίες από την εν λόγω επίσκεψη. Στο βάθος, όπως βλέπετε, η φωτογραφία του Κεμάλ και εκατέρωθεν οι σημαίες της Τουρκίας και της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης». Και βεβαίως η τελευταία δεν φαίνεται να…ενοχλεί και πολύ τους δύο «Έλληνες πολίτες» και συντοπίτες μας, ε; Δύσκολο να πεις πάντως ότι δεν θα…έκλεισαν και μάτι όλη νύχτα!

proxeneio-stop

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: Ο ΜΑΣΚΑΡΕΜΕΝΟΣ ΜΑΧΑΡΑΓΙΑΣ ΚΑΜΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΓΙΝΕΙΑ

INDIA-KAMERON
Μιλώντας κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στην Ινδία, ο βρετανός πρωθυπουργός Κάμερον (πρόκειται για τον πρώτο… μαχαραγιά με το σαρίκι, στη φωτογραφία που σας παραθέτουμε) απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστραφεί το κλεμμένο από την εποχή της αποικιοκρατίας διαμάντι Κοχ-ι-Νουρ των 105 καρατίων που εκτίθεται σήμερα στον Πύργο του Λονδίνου, αλλά και των επίσης κλεμμένων Ελγινείων Μαρμάρων: «Δεν πιστεύω πως αυτή είναι η σωστή προσέγγιση. Είναι το ίδιο ζήτημα με τα Ελγίνεια Μάρμαρα. Η σωστή απάντηση είναι το Βρετανικό Μουσείο και οι άλλοι πολιτιστικοί θεσμοί να κάνουν ακριβώς αυτό που κάνουν, δηλαδή να διασυνδέονται με άλλους θεσμούς σ’ όλο τον κόσμο ώστε να εξασφαλίζουν ότι τα πράγματα που έχουμε και που φροντίζουμε τόσο καλά, να τα μοιραζόμαστε όπως αρμόζει με ανθρώπους σ’ όλο τον κόσμο. Σίγουρα δεν πιστεύω στον ‘επιστροφισμό’. Δεν πιστεύω πως είναι κάτι λογικό».
Τοιούτοι είναι οι «μεγάλοι δημοκράτες» που κυβερνούν τον κόσμο. Φτου (να μην τους… ματιάσουμε τους μπαγάσηδες)!

Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία για τις έρευνες στο Αιγαίο. Ανακοίνωση τουρκικού ΥΠΕΞ


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ - Άγκυρα με απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών, ισχυρίζεται πως οι άδειες που έχουν δοθεί από την Τουρκική Εταιρεία Ερευνών Πετρελαίου (TPAO)έχουν δοθεί νόμιμα και τονίζει πως είναι «εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας¨ ενώ τονίζει πως η θέση της Αθήνας δεν έχει σχέση με το Διεθνές Δίκαιο!
Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει χαρακτηριστικά πως «έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα κατέγραψε στα Ηνωμένα Έθνη τις απόψεις της αναφορικά με την ελληνική υφαλοκρηπίδα σχετικά με τις άδειες που δόθηκαν από τη χώρα μας στον ΤΡΑΟ για την υφαλοκρηπίδα μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι εν λόγω ισχυρισμοί της Ελλάδος δεν έχουν κάποια βάση στο Διεθνές Δίκαιο».


Οι γείτονες μας τώρα τονίζουν πως το θέμα για την υφαλοκρηπίδα και τις άδειες θα διεθνοποιηθεί καθώς «οι ισχυρισμοί αυτοί βασικά εκφράζονταν κατά τις ενέργειες της Ελλάδος σε διμερές επίπεδο και δίδονταν από τη χώρα μας οι απαιτούμενες απαντήσεις. Αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθούν ανάλογα βήματα από πλευράς μας και στο επίπεδο των Ηνωμένων Εθνών».

Οι Τούρκοι με την ανακοίνωση τους ισχυρίζονται πως οι άδειες που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα από το 2007, «είναι εντός των ορίων της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο και υπάρχουν κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας για έρευνα και εξόρυξη φυσικών πηγών στους τομείς αυτούς. Η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα δικαιώματά της αυτά που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο». Δηλαδή αναφέρουν πως δεν θα αλλάξει κάτι στη στάση της γειτονικής χώρας μετά της ενέργειες της Ελλάδας στον ΟΗΕ.

Ωστόσο το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών φαίνεται πως δεν «τραβάει το σχοινί» λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην Τουρκία στις 4-5 Μαρτίου και αναφέρει πως «ενώ γίνονται τα απαιτούμενα βήματα για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων θα συνεχιστεί η συμπεριφορά μας για τη συνέχιση της ανάπτυξης των σχέσεών μας με την Ελλάδα και το να επωφελούμαστε από τους διαύλους διαλόγου που δημιουργήθηκαν με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων».

onalert

ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ, Ο ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ Ο… ΓΙΑΤΡΟΣ!

STALIN5W
Δεν έχασαν την ευκαιρία οι… τσοπάνηδες του ΚΚΕ –που νομίζουν ότι μπορούνε να σαλαγάνε τον κόσμο ως πρόβατα στο μαντρί τους- να υμνήσουν -για μια ακόμη φορά- τον αιμοσταγή σφαγέα των λαών Στάλιν.
Η αφορμή ήταν η αποκάλυψη του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel –βασισμένη σε σοβιετικά έγγραφα που αποχαρακτηρίστηκαν-, ότι ο γιός του Στάλιν παραδόθηκε οικειοθελώς στους Γερμανούς για να γλυτώσει από το αρχιδολοφόνο πατέρα του. Ιδού ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από άρθρο με τίτλο «Ξύνονται στη γλίτσα του τσοπάνη», που δημοσιεύθηκε στο… ιντερνετικό βουστάσιο των μοσχαναθρεμμένων του Περισσού:
«Χρόνια τώρα χύνουν δηλητήριο και λάσπη για να σπιλώσουν τον Ιωσήφ Στάλιν, που βρέθηκε επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος και του σοβιετικού κράτους την περίοδο της οικοδόμησης των βάσεων του σοσιαλισμού στη Σοβιετική Ένωση. Τους πειράζει, όσο τίποτα άλλο, το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο ο σοσιαλισμός έδειξε περίτρανα την υπεροχή του: Μια χώρα με αγράμματο πληθυσμό, με τεράστια καθυστέρηση σε διάφορους τομείς, κατάφερε σε διάστημα 3 δεκαετιών όχι μόνον να τη μορφώσει, να την αναμορφώσει και να την αναπτύξει, να την κάνει παγκόσμια δύναμη, με τεράστια ακτινοβολία στους εργαζόμενους, αλλά και να συντρίψει τις φασιστικές ορδές που γέννησε το σύστημα που υπερασπίζονται, ο καπιταλισμός! Αυτό τους πειράζει! Ποιοι, όμως, είναι αυτοί που προσπαθούν να σπιλώσουν το Σοβιετικό ηγέτη μέσω της αιχμαλωσίας του γιου του;».

Παπανδρέου: “Ομπάμα, σώσε μας”Παπανδρέου: “Ομπάμα, σώσε μας”
Θυμόμαστε όλοι τους διθυράμβους του ΣΥΡΙΖΑ, δια μέσω της Ρένας Δούρου και του προέδρου του συνονθυλεύματος της αριστεράς και της «προόδου», για την πολιτική του Ομπάμα, που έχει οδηγήσει σε κατακόρυφη άνοδο τα ποσοστά των νεόπτωχων και νεοάστεγων αμερικανών. Ένα άλλο πολιτικό γεγονός που όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν είναι η ραγδαία πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Τώρα έχουμε το δακρύβρεχτο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού, του άξιου συνεχιστή του ολετήρα της πατρίδας μας πατέρα του, του Τζέφρυ Παπανδρέου, ο οποίος παρακάλεσε, στην ουσία, τον Ομπάμα για λύση. Ένα απόσπασμα ενδεικτικό της δουλοπρέπειας και της απουσίας κάθε ορίου στην πολιτική γελοιότητα, είναι το ακόλουθο: «Σήμερα, το ευρωπαϊκό εγχείρημα βρίσκεται υπό απειλή και η στιγμή απαιτεί την επιστροφή της αμερικανικής ηγεσίας. Μόνο η Ευρώπη μπορεί να οδηγήσει το δρόμο έξω από την κρίση, αλλά σε αυτή τη δεύτερη θητεία του, ο πρόεδρος Ομπάμα πρέπει να βοηθήσει να σωθεί η Ευρώπη από τον εαυτό της».

Παραλίγο άγριες φάπες στον Δένδια - zougla.gr: Τα άκουσε ο υπουργόςΠαραλίγο άγριες φάπες στον Δένδια - zougla.gr: Τα άκουσε ο υπουργός
Ρεπορτάζ του zougla.gr για την "θερμή" υποδοχή που επιφύλαξαν οι καταστηματάρχες του κέντρου στον υπουργό Προ - Πο:
Τα έκτακτα καμιά φορά κοστίζουν. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της zougla.gr ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας θέλησε να επισκεφθεί ινκόγκνιτο το ιστορικό κέντρο της πόλης ιδίως το κομμάτι της Ομόνοιας και μάλιστα χωρίς τα φλας των φωτορεπόρτερ ή των τηλεοπτικών καμερών.

Θρασύτατοι οι τούρκοι διεκδικούν ελληνικό έδαφος ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!Προκλητική απάντηση από την Τουρκία: Η υφαλοκρηπίδα είναι δικιά μας!

Απαντώντας στη ρηματική διακοίνωση της Ελλάδας στο ΟΗΕ για την χορήγηση αδειών έρευνας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, η Τουρκία εμφανίζεται απολύτως αδιάλλακτη υποστηρίζοντας ότι οι άδειες για έρευνα δόθηκαν εντός της δικής της υφαλοκρηπίδας και ότι οι «ισχυρισμοί της Ελλάδας δεν έχουν κάποια βάση στο Διεθνές Δίκαιο».


Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι: «Έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα κατέγραψε στα Ηνωμένα Έθνη τις απόψεις της αναφορικά με την ελληνική υφαλοκρηπίδα σχετικά με τις άδειες που δόθηκαν από τη χώρα μας στον ΤΡΑΟ για την υφαλοκρηπίδα μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι εν λόγω ισχυρισμοί της Ελλάδος δεν έχουν κάποια βάση στο Διεθνές Δίκαιο».

Εξάλλου, το τουρκικό ΥΠΕΞ σημειώνει ότι «οι άδειες που έδωσε η Τουρκία από το 2007 μέχρι τώρα στην κρατική εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) είναι εντός των ορίων της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο και υπάρχουν κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας για έρευνα και εξόρυξη φυσικών πηγών στους τομείς αυτούς».Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα δικαιώματά της αυτά που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο. Ενώ γίνονται τα απαιτούμενα βήματα για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων θα συνεχιστεί η συμπεριφορά μας για τη συνέχιση της ανάπτυξης των σχέσεών μας με την Ελλάδα και το να ωφελούμαστε από τους διαύλους διαλόγου που δημιουργήθηκαν με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων».

Προκαλούν οι Σκοπιανοί - Ο Μέγας Αλέξανδρος σε πιστωτική κάρταΠροκαλούν οι Σκοπιανοί - Ο Μέγας Αλέξανδρος σε πιστωτική κάρτα
Άλλη μια άνευ προηγουμένου πρόκληση από την πλευρά των Σκοπιανών σε μια προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας προσφέρουν στα μέλη της οργάνωσης “United Macedonian Diaspora” μια πιστωτική με την προσωπογραφία του Μέγα Αλέξανδρου.

Η εν λόγω οργάνωση έχει δράση στην Αμερική, Καναδά, Ευρώπη και Αυστραλία και είναι γνωστή στην ομογένεια της Αυστραλίας για τις προκλητικές της ενέργειες. Παράλληλα, έχει δημιουργήσει ειδική ιστοσελίδα στην οποία προβάλλει την πιστωτική κάρτα αναφέροντας ότι τα έσοδα που θα προέλθουν από αυτήν θα χρησιμοποιηθούν για διάφορα προγράμματα που έχει εκπονήσει η «United Macedonian Diaspora» για την ενότητα και υποστήριξη του έργου των πολιτών που κατάγονται από την ΠΓΔΜ.

6 μήνες απλήρωτους έχει τους εργαζομένους του το κόμμα του Λαού!6 μήνες απλήρωτους έχει τους εργαζομένους του το κόμμα του Λαού!
Δεν μπόρεσε άλλο -όσο κι αν ομολογουμένως προσπάθησε φιλότιμα- η ΕΣΗΕΑ του Τρίμμη, να κρύψει τις απολύσεις, την εργοδοτική τρομοκρατία και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων της ρωμαϊκής γαλέρας του «Ριζοσπάστη» για τους τελευταίους 6 μήνες!
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο Εθνικισμός.net 

Πώς θα μετατρέψουμε την Ελλάδα του μνημονίου σε ανεξάρτητη ενεργειακή και στρατιωτική δύναμηΠώς θα μετατρέψουμε την Ελλάδα του μνημονίου σε ανεξάρτητη ενεργειακή και στρατιωτική δύναμη
του Ηλία Κασιδιάρη
Ως μέγα θέμα εμφάνισαν χθες την κατάθεση, από ελληνικής πλευράς, ρηματικής διακοίνωσης στον ΟΗΕ για τα όρια της υφαλοκρηπίδας. Την ίδια ώρα, οι τούρκοι είχαν ήδη παραχωρήσει άδειες έρευνας στην εν λόγω περιοχή (δηλαδή μέσα στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας) και προχωρούσαν ακάθεκτοι! Οι παράγοντες των Αθηνών, πέραν της ρηματικής διακοίνωσης στον ΟΗΕ, προέβησαν και σε θερμές χειραψίες on camera με τον σοσιαλιστή Ολάντ. Την ώρα που ο Σαμαράς παρέθετε πολυτελές γεύμα στους Γάλλους αυλικούς, την Κεφαλογιάννη και διάφορες κυρίες επί των τιμών, το πλήρωμα της κορβέτας BOZCAADA έπινε τούρκικο καφέ με θέα το Σούνιο. Ας πάψουν λοιπόν να θριαμβολογούν οι διάφοροι γλείφτες του πρωθυπουργού, που πλήρωσε - αντί να υπηρετήσει - 21 μήνες στρατιωτικής θητείας. Η χώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και όσοι πανηγυρίζουν έχουν μοναδικό κίνητρο τα 1.000 ευρώ το μήνα που εισπράτουν από τα μαύρα ταμεία της Συγγρού.
Το ελληνικό πρόβλημα είναι σύνθετο και η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει (εδώ και δεκαετίες) πως η λύση του σχετίζεται άμεσα με τα χρυσοφόρα ενεργειακά κοιτάσματα που βρίσκονται εντός της ελληνική ΑΟΖ. Σημειώστε ένα σημαντικό στοιχείο: όσο τερατώδες και άλυτο κι αν παρουσιάζεται το (οικονομικό) πρόβλημα της Ελλάδος, δεν είναι τίποτα σε σχέση με το (ενεργειακό) πρόβλημα της Ευρώπης. Λένε πως τους χρωστάμε κάποια εικονικά δισ., που υπάρχουν μόνο στους υπολογιστές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Κάποια ευτελή τραπεζογραμμάτια, δηλαδή κάποια εκτυπωμένα χαρτιά χωρίς καμία αξία. Διαθέτουμε όμως αυτό που λείπει από την Ευρώπη και την καθιστά στην ουσία (ενεργειακό) υποχείριο της Ρωσίας. Διαθέτουμε ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ πετρέλαιο και φυσικό αέριο, δηλαδή τη δύναμη που κινεί τον κόσμο, και χωρίς αυτή θα ήταν ένα τίποτα οι πιο βαριές βιομηχανίες και οι πιο ισχυροί στρατοί της γης.
Με μία αληθινά εθνική κυβέρνηση η Ελλάς θα προχωρούσε άμεσα σε καταγγελία όλων των επαχθών εις βάρος της μέτρων και σε διαγραφή του παράνομου χρέους της. Επόμενο βήμα η ταχύτατη σύναψη μίας ενεργειακής και στρατιωτικής ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ με τις ευρωπαϊκές δυνάμεις, για τις οποίες η ελληνική ενέργεια έχει ζωτική σημασία. Μιλάμε όμως για πραγματική ΣΥΜΜΑΧΙΑ ανεξαρτήτων κρατών και όχι για τη σημερινή άθλια εικόνα της χώρας που παραπέμπει σε προτεκτοράτο ξένων δυνάμεων. Το ζήτημα της ελληνικής ενέργειας είναι πολυσύνθετο και δεν αφορά μόνο την Ευρώπη. Ήδη οι ΗΠΑ έχουν φωνάξει για τις προθέσεις τους: στο περυσινό συνέδριο του Economist στην Αθήνα, το State Department (διά στόματος R. Mornigstar) μίλησε ευθέως για απαγόρευση μονομερών ενεργειών και συνεκμετάλλευση των ενεργειακών μας πηγών με τους τούρκους.

Νέο παραλήρημα Βενιζέλου: Πανευρωπαϊκό πρόβλημα η Χρυσή ΑυγήΝέο παραλήρημα Βενιζέλου: Πανευρωπαϊκό πρόβλημα η Χρυσή Αυγή
Από συνεργός στο έγκλημα της καταλήστευσης του Ελληνικού Λαού, όπως αυτό συντελέστηκε στα 20 περίπου έτη πασοκικής διακυβέρνησης, στην οποία ο Βαγγέλης Βενιζέλος κατείχε σημαίνοντα ρόλο, από την στήριξη στον Γιώργο Παπανδρέου να σύρει την Ελλάδα στη μέγγενη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η θλιβερή και γεμάτη ναυάγια πολιτική ύπαρξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δικαιολογείται σήμερα για ένα και μοναδικό σκοπό: την εξάλειψη της Εθνικιστικής φωνής, την αντιμετώπιση του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.
Δεν δύναται να ερμηνευθεί κατά τρόπο διαφορετικό, η αρρωστημένη -πλέον- εμμονή του Βενιζέλου με το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών. Ο ίδιος προσποιείται πως η Χρυσή Αυγή «εκθέτει» διεθνώς τη χώρα. Δήλωσε στα πλαίσια ημερίδας για τη ρατσιστική βία: «Γιατί όλοι οι ξένοι συνομιλητές, μας θέτουν το ζήτημα της Χρυσής Αυγής; Γιατί η Χρυσή Αυγή είναι ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα; Ποια είναι η ιδιομορφία του φαινομένου αυτού σε σχέση με τα πάμπολλα κόμματα που υπάρχουν στα ευρωπαϊκά πολιτικά συστήματα που τοποθετούνται με βάσει την τυπολογία των πολιτικών κομμάτων, στο χώρος της άκρας δεξιάς ή της πέρα δεξιάς, της far right»; Για να προσθέσει παρακάτω: «Έχουμε ένα κόμμα το οποίο δηλώνει πως είναι ναζιστικό, υιοθετεί τις πρακτικές και την αισθητική του ναζισμού και δια του λόγου του παραβιάζει το διεθνές ποινικό δίκαιο, πριν αξιολογήσουμε τις πράξεις του», δήλωσε ο «κυνηγός εθνικιστικών κεφαλών»…
Μέχρι πριν ένα περίπου χρόνο, τα στρατευμένα μέσα μαζικής εξαπάτησης και οι ξεπουλημένοι κονδυλοφόροι, έχτιζαν και στόλιζαν με παράσημα το προφίλ του «σπουδαίου» συνταγματολόγου. Κατόπιν όμως του μνημονιακού βατερλώ του ΠΑΣΟΚ, η αγιογραφία του Μπένυ, έχασε την λαμπρότητα και την αίγλη της. Ο πολύς Μπένυ, ταύτισε το πολιτικό του μέλλον με την καταπολέμηση της ανόδου της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για ένα προσωπικό στοίχημα με τον εαυτό του ή για μια αποστολή που του ανατέθηκε από τον ξένο παράγοντα; Άγνωστες οι αιτίες της επιθέσεως, γνωρίζουμε όμως ήδη την κατάληξή της: θα συντριβεί μπρος στο Τείχος της εμπιστοσύνης Χρυσής Αυγής-Ελληνικού Λαού, θα συντριβεί μπρος στον ατσάλινο όγκο της Θελήσεως των Εθνικιστών να ελευθερώσουν την Πατρίδα τους.
Το ταλμουδικής υφής μίσος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τη Χρυσή Αυγή, καταδεικνύει και την απόλυτη και καθολική γύμνια της ιδεολογικής του κατάρτισης. Οι Εθνικιστές, δεν παράγουν πολιτικό λόγο με στόχο τον προσπορισμό προσωπικού οφέλους, είτε αυτός αποβλέπει σε οικονομικό κέρδος, είτε σε αύξηση του προσωπικού κύρους και της φήμης, ως πράττει ο κύριος Βενιζέλος. Κατήλθαμε σε πεδίο αντιπαραθέσεως φύσει και θέσει εχθρικό, με κανόνες που δεν διαμορφώθηκαν από εμάς, αλλά από τους εχθρούς μας, ομοϊδεάτες του Βενιζέλου. Παρά την άνιση, άδικη και συκοφαντική μεταχείριση της οποίας τύχαμε(και τυγχάνουμε ακόμη) από το σύστημα της διαπλοκής, ουδέποτε λυγίσαμε. Με μοναδικό όπλο την Εθνική και Κοινωνική Ιδέα και την Αλήθεια να εκχειλίζει μέσα από τον Εθνικιστικό μας Λόγο, κερδίζουμε τις καρδιές των λαϊκών μαζών.
Αντίθετα, ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι ένας «γνήσιος σοσιαλιστής δημοκράτης». Ξέρετε, εκείνου του είδους, γνωστού και ως homo pasokus, το οποίο κυβέρνησε αυτή τη δύσμοιρη Πατρίδα επί εικοσαετία τουλάχιστον, εντός της οποίας κατέγραψε αξιοσημείωτες επιτυχίες: τον ανεξέλεγκτο δανεισμό του κράτους, την ογκώδη επιβάρυνση του δημοσίου τομέα από τα πασοκικά ρουσφέτια, την γιγαντοποίηση της επιρροής των τραπεζών και των μεγαλοεργολάβων της διαπλοκής, τις εθνικές ταπεινώσεις των Ιμίων και της παράδοσης Οτσαλάν στους Τούρκους, τα οικονομικά εγκλήματα του Χρηματιστηρίου και των μιζών των Olympic Games, της παράνομης χρηματοδότησης από τη Siemens μέσω Τσουκάτου και τέλος της εθνικής προδοσίας του Λαού μας με το επαίσχυντο Μνημόνιο. Ξεπερνά τα όρια της ανοχής, η αήθης κριτική Βενιζέλου, ο οποίος δεν είχε καν το θάρρος και την εντιμότητα να ζητήσει συγχώρεση από τον Ελληνικό Λαό, για την πολυετή και πολυσχιδή εγκληματική δράση της κομματικής συμμορίας της οποίας ηγείται.
Ο κύριος Βενιζέλος, μπορεί να θεωρεί πως ο όγκος του λιπώδους του σαρκίου, του προσδίδει αναλόγου μεγέθους πολιτικό κύρος. Παρά ταύτα, οφείλουμε να του καταθέσουμε την άποψη του Λαού, μιας κι εμείς οι Χρυσαυγίτες κινούμαστε και δραστηριοποιούμαστε στο πλάι του απλού κόσμου, ενώ εκείνος ζει αποκομμένος, στο γυάλινο κόσμο της πολιτικοοικονομικής μπουρζουαζίας, επικοινωνώντας κατ’ αποκλειστικότητα με τραπεζίτες, μεγαλοεκδότες και ξένους παράγοντες που σίγουρα δεν καίγονται για τα εθνικά μας συμφέροντα . Κι είναι αυτός ο αιχμηρός λαϊκός ψίθυρος, που προσέδωσε στον πολύ Μπένυ τον χαρακτηρισμό του μικροσκοπικού πολιτικού ανδρός. Αν πίστευε έστω και κατ’ ελάχιστο στα όσα πρεσβεύει η κομματική του συμμορία, θα επεδίωκε την πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση μαζί μας. Εκείνος όμως, ψοφοδεής και δειλός, ανέντιμος και πνευματικά λίγος, προτιμά τα νομικίστικα τερτίπια, για να απαγορεύσει την ελεύθερη έκφραση της Εθνικιστικής Ιδεολογίας. Ας μη παριστάνει λοιπόν τον θιγμένο, επειδή τάχα η Χρυσή Αυγή ρεζιλεύει τη χώρα. Η ντροπή της χώρας, ήταν και είναι τα μεταπολιτευτικά ανθρωπάκια που πλιατσικολόγησαν τον εθνικό πλούτο και τις περιουσίες των Ελλήνων, μέσα στα οποία περίοπτη θέση κατέχει ο ίδιος.
Εν κατακλείδι, τις απαγορεύσεις τις θέτει ο Ελληνικός Λαός και όχι εκείνοι οι οποίοι γυρεύουν να περισώσουν τα προνόμια και τα τομάρια τους. Η λαϊκή ετυμηγορία είναι εκείνη που θα κρίνει τα πολιτικά κόμματα, τις δράσεις και τα έργα τους. Δυστυχώς για τον κύριο Βενιζέλο, η Χρυσή Αυγή βρίσκεται ψηλά στην εκτίμηση του Λαού μας, εν αντιθέσει με το κόμμα του, το οποίο φαίνεται μεν πως δε θα απαγορευτεί συνταγματικά, εν τούτοις καταδικάστηκε δια παντός στη συνείδηση του Ελληνικού Λαού. Μη χάνετε αδίκως τον χρόνο σας, κύριε Βενιζέλε, η Αλήθεια δε μπορεί να φιμωθεί, η Αλήθεια ΔΕΝ απαγορεύεται.

Το ήθος της ΝΔ: Απατεώνες κατ’ επάγγελμαΧρόνια ολάκερα ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός γνώριζε για τα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης, γνώριζε για το κομματικό κράτος και τους διορισμούς στους οποίους πρόβαιναν υπουργοί και βουλευτάδες, προκειμένου να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους. Το είχαν παραδεχτεί, μάλιστα, και ευθέως διάφοροι κυβερνητικοί καρεκλοκένταυροι, όπως ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Το είχαν παραδεχτεί ως πρακτική, όμως ουδείς δεν είχε ουδέποτε καταδικαστεί για χρήση αυτής της πρακτικής. Ο εισαγγελέας, μάλιστα, δεν είχε επέμβει αυτεπάγγελτα, ως όφειλε, μετά τις δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου για κατά συρροή διορισμούς με βάση κομματικά κριτήρια. Όχι, για να βρει τις ευθύνες του Πάγκαλου για το ζήτημα, αλλά τουλάχιστον για να μάθει τι γνώριζε αυτός όταν έκανε την συγκεκριμένη δήλωση.

Δισεκατομμύρια για τις τράπεζες, φτώχεια και ανεργία για τον ΛαόΤο πώς φτάσαμε ως εδώ σήμερα, φαίνεται ότι το έχουν ξεχάσει οι περισσότεροι, μιας και κανείς πλέον δεν μνημονεύει την αρχή του κακού. Οι τράπεζες λοιπόν είναι που συνεχίζουν απροκάλυπτα, να τυραννούν τον Ελληνικό λαό και να τον σέρνουν στα δικαστήρια καθημερινά και το πολιτικό σύστημα με απάθεια παρακολουθεί την γενοκτονία των Ελλήνων. Πριν  ξεσπάσει η “ελληνική κρίση” η κυβέρνηση Καραμανλή ενέκρινε πακέτο κρατικών εγγυήσεων για τις τράπεζες αξίας 28 δισ. ευρώ, δηλαδή πολύ μεγαλύτερο απ” το 10% του ΑΕΠ της χώρας.
Όταν η κρίση ήταν πια δεδομένη και η συμφωνία για το πακέτο στήριξης είχε κλείσει, η κυβέρνηση Παπανδρέου έσπευσε να εγκρίνει νέες κρατικές εγγυήσεις για τις τράπεζες ύψους 15 δισ. ευρώ, δηλαδή ποσοστό που ξεπερνούσε το 5% του ΑΕΠ (Παπανδρέου: 6ΜΑΙ 2010 – 15 δισ. ευρώ). Ενώ η χώρα βρισκόταν υπό στήριξη και λάμβανε κατά κοινή πια ομολογία τα σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα που έχει λάβει ποτέ αναπτυγμένη χώρα στη μοντέρνα ιστορία, προσπαθώντας να αποφύγει την πτώχευση, η κυβέρνηση Παπανδρέου ενέκρινε και τρίτο πακέτο κρατικών εγγυήσεων για τις τράπεζες, ύψους 10 δισ. ευρώ (21 ΙΟΥΛ 2010). Παρά το γεγονός πως η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας επιδεινώθηκε σφόδρα, η τότε κυβέρνηση ενέκρινε άλλα τρία πακέτα κρατικών εγγυήσεων για τις τράπεζες συνολικού ύψους 85 δισ. ευρώ: 3 ΣΕΠΤ 2010 – 25 δισ. ευρώ, ΜΑΙ 2011 – 30 δισ. ευρώ, 14 ΣΕΠΤ 2011- 30 δισ. ευρώ. Με την Ελλάδα να έχει ήδη αποδεχτεί την αδυναμία αποπληρωμής των υποχρεώσεων της και να έχει συμφωνήσει στην αναδιάρθρωση του χρέους της εν μέσω μία δραματικής ύφεσης, η κυβέρνηση Παπαδήμου προχώρησε στην έγκριση και νέου πακέτου κρατικών εγγυήσεων για τις τράπεζες ύψους 30 δισ. ευρώ (9 ΔΕΚ 2011 – 30 δισ. ευρώ).
Έτσι, το σύνολο των κρατικών εγγυήσεων που έλαβαν οι ελληνικές τράπεζες ανήλθε στα 168 δισ. ευρώ. Πέρα απ” αυτό με βάση τη συμφωνία για το PSI η Ελλάδα θα παράσχει 50 δισ. ευρώ από τα 130 δισ. ευρώ του δεύτερου πακέτου στήριξης για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Έτσι, το σύνολο εγγυήσεων και δανείων που παράσχει το κράτος στις τράπεζες ανέρχεται στα 218 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί, σχεδόν, στο 100% του ΑΕΠ της χώρας. Κατ΄ αναλογία και αν η συγκεκριμένη στήριξη παρεχόταν απ” τις ΗΠΑ, το αμερικανικό κράτος θα έπρεπε να έχει εγγυηθεί και δανείσει στις αμερικανικές τράπεζες περισσότερα από 14 τρισ. δολάρια. Σημειώνεται πως στην Ισπανία, όπου κατά κοινή παραδοχή η κρίση είναι “τραπεζική’, το πακέτο στήριξης που εγκρίθηκε πρόσφατα ανέρχεται στα 100 δισ. ευρώ.
Τα κύρια ερωτήματα που ανακύπτουν απ” τα παραπάνω και στα οποία καλείται να απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση είναι τα εξής: Υπάρχει άλλη ευρωπαϊκή χώρα ή οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο που να παρείχε συνολικά ως δάνεια και κρατικές εγγυήσεις στις τράπεζες της σχεδόν το 100% του ΑΕΠ της; Πώς είναι δυνατόν η “ελληνική κρίση” να μη θεωρείται πρωτίστως τραπεζική, όταν προκειμένου να στηριχτούν μερικές απ” τις τράπεζες της χώρας χρειάστηκε, μέχρι στιγμής, τόσο εντυπωσιακά μεγάλη στήριξη απ” το κράτος;
Οι ζημίες των ελληνικών τραπεζών απ” τη συμμετοχή τους στο PSI ανήλθαν στα 28 δισ. ευρώ. Ωστόσο, το ελληνικό κράτος δανείζεται 50 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. α) Τα υπόλοιπα κράτη των οποίων οι τράπεζες συμμετείχαν στο PSI παρείχαν κεφάλαια για να καλύψουν τις απώλειες τους ή πρόκειται για ελληνικό φαινόμενο, β) Τα επιπλέον των 28 δισ. ευρώ, 22 δισ. ευρώ που θα διατεθούν απ” τα κρατικά χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για ποιο λόγο δε χαρακτηρίζονται επισήμως ως πακέτο στήριξης του τραπεζικού κλάδου αλλά και για ποιο λόγο διατίθενται. Δεδομένου ότι το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη υπολογιζόμενων επισφαλειών των τραπεζών μέσα στα επόμενα τρία χρόνια δε συνεπάγεται πως το κράτος αναλαμβάνει να πληρώσει τις ζημίες των τραπεζών, οι οποίες προέκυψαν μέσα στα πλαίσια των κινδύνων που αναλαμβάνουν παρέχοντας δάνεια; γ) Έχει προηγηθεί έλεγχος για τις ευθύνες των τραπεζών όσον αφορά τις ζημίες από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τους; Γιατί συνάγεται πως είναι ανεύθυνες και ως εκ τούτου δικαιούνται τη σωτηρία τους με κρατικά χρήματα όταν ο ελληνικός λαός υποφέρει;

Το ξεπούλημα των νησιών και η κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας. ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/kazakis-xepoulima-nhsiwn-ethnikhs-kuriarxias.html#ixzz2Lf2Oyhf5


'Η Ελλάδα υπό καθεστώς ευρώ και στα πλαίσια των διαδικασιών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας δεν θα αργήσει να μετατραπεί σε κρανίου τόπος'. Στις 9 Φεβρουαρίου 1897 με το παλιό ημερολόγιο ο ευρωπαϊκός στόλος βομβάρδισε το στρατόπεδο των επαναστατών στο Ακρωτήρι Χανίων, με το πρόσχημα το γεγονός ότι είχε υψωθεί η ελληνική σημαία.
 Στόχος ήταν η σημαία, την οποία και κατέρριψε… Όταν πλέον ο ιστός έπεσε από τα ευρωπαϊκά πυρά, ένας επαναστάτης, ο Σπύρος Καγιαλές, έκανε το σώμα του ιστό και ύψωσε εκ νέου τη σημαία… Ο ανθρώπινος ιστός ανάγκασε τους ναυάρχους των δυνάμεων να διατάξουν παύση του πυρός.
Ο Ιταλός ναύαρχος Κανεβάρο, που είχε δώσει την εντολή για τους κανονιοβολισμούς, θα γράψει αργότερα στα απομνημονεύματά του, ότι την εικόνα αυτή, εν μέσω βομβαρδισμών, ένα παλικάρι να κάνει το σώμα του ιστό, δεν θα την ξεχνούσε ποτέ…
Τι ήθελαν από την Κρήτη τότε οι μεγάλες δυνάμεις με προεξέχουσα την Βρετανία; Αυτονομία της Κρήτης αντί για Ένωση με την Ελλάδα, όπως ζητούσαν οι Κρήτες. Ο Μανούσος Κούνδουρος επικεφαλής της Μεταπολιτευτικής Επιτροπής που ίδρυσαν οι μαχόμενοι Κρήτες τον Σεπτέμβριο του 1895 για να διεκδικήσουν την ελευθερία τους, αναφέρει στο Ημερολόγιό του την παρότρυνση ενός πράκτορα των Άγγλων που, όπως συνήθιζαν από τότε μέχρι σήμερα πολλοί πράκτορες των μεγάλων δυνάμεων και των πιο σκοτεινών συμφερόντων, έφεραν την ιδιότητα του δημοσιογράφου: «Εξέθηκε», έγραφε ο Κούνδουρος για τον εν λόγω πράκτορα, «τας επικρατούσας ιδέας εν Ευρώπη περί Κρήτης, συμβουλεύων τους Κρήτας να υπακούουν εις τας μεγάλας Δυνάμεις, αίτινες απεφάσισαν να καταστήσουσι την Κρήτην μικράν Ελβετίαν.»
Στα 1895 οι Βρετανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι ήθελαν να μετατρέψουν την Κρήτη σε «μικρή Ελβετία». Σήμερα, οι πλασιέ των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στην Θράκη θέλουν κι αυτοί με την σειρά τους να μετατρέψουν την Θράκη σε «μικρή Ελβετία», όπως δηλώνουν. Που βρίσκεται ο κοινός παρανομαστής; Η Ελβετία δεν διαθέτει ενιαία και αδιαίρετη εθνική επικράτεια. Είναι τεμαχισμένη σε αυτόνομα καντόνια. Αυτό ήθελαν να περάσουν και στην Κρήτη οι Άγγλοι πράκτορες. Έτσι ένας απ’ αυτούς ο Μπίκφορντ-Σμιθ έγραφε στο ημερολόγιό του: «Αυτονομία είναι λέξη αγνής προέλευσης και αρχαίας καταγωγής. Την χρησιμοποιούσε ήδη ο Θουκιδίδης και ο Ξενοφώντας, ενώ την ένωση την βρίσκουμε για πρώτη φορά στον Αρχύτα [τον Πυθαγόρειο], όπως μας πληροφορεί ο Στοβαίος. Όπως συμβαίνει στα ονόματα, έτσι και στα πράγματα. Η εθνικότητα αναζητούσε ανέκαθεν ανεξαρτησία για τον εαυτό της, ακόμη και αν πίστευε ότι είναι επιθυμητή η προσάρτηση των γειτόνων. Την παλιά εποχή η ένωση την αναζητούσαν και την αποκτούσαν μόνο για προσωρινούς σκοπούς. Ένωση μονίμου φύσεως είναι προϊόν του σύγχρονου πολιτισμού, άλλοτε για συναισθηματικούς λόγους και άλλοτε για εμπορικούς. Η πλέον εξελιγμένη μορφή της ένωσης και η μόνη μονίμως δυνατή επί μεγάλης έκτασης είναι η ομοσπονδία. Πρόκειται μάλλον για το ιδεώδες προς το οποίο τείνει η ανθρωπότητα με αύξουσα νευρώδη δύναμη και οικονομικά κίνητρα.»
Αυτά γράφονταν το 1897. Από τότε οι αποικιοκράτες είχαν μια βαθιά απέχθεια προς την εθνική αυτοδιάθεση και ελευθερία. Κι έτσι εκεί που δεν μπορούσαν να καταστείλουν τις εθνικές διεκδικήσεις των λαών με το κανόνι, όπως στην περίπτωση των Κρητών που αποζητούσαν την Ένωση με την Ελλάδα, απαντούσαν πιο πονηρά: ομοσπονδία, καντόνια. Από εκείνη την εποχή τίποτε δεν άλλαξε στις προθέσεις και τα κίνητρά τους. Η ομοσπονδία ήταν και παραμένει το παρατσούκλι της αποικιοκρατίας και η απάντηση των ισχυρών απέναντι στα εθνικά κινήματα αυτοδιάθεσης, δηλαδή στο δικαίωμα ενός λαού να ασκεί απρόσκοπτα εθνική κυριαρχία μέσα στη δική του ενιαία και αδιαίρετη εθνική επικράτεια.
Αυτά τότε. Όταν οι Έλληνες ήταν ακόμη σε θέση να κατανοούν ότι η εθνική κυριαρχία εκφράζει πρώτα και κύρια την απόκρουση και κατάργηση κάθε δικαιώματος επί της κρατικής εξουσίας και κυριαρχίας οιασδήποτε ξένης προς το Έθνος δύναμης. Κι όπως όριζε το πρώτο Γαλλικό Σύνταγμα (1791): «Η κυριαρχία είναι μία, αδιαίρετη, αναπαλλοτρίωτη και απαράγραπτη. Ανήκει στο Έθνος. Κανένα τμήμα του λαού, ούτε οποιοδήποτε άτομο μπορεί να αποδώσει στον εαυτό του την άσκησή της.» Χωρίς το ενιαίο, αδιαίρετο, αναπαλλοτρίωτο και απαράγραπτο της κυριαρχίας που ασκείται σε συγκροτημένη εδαφική επικράτεια, δεν νοείται Έθνος.
Και ποιος αποτελεί το Έθνος; Εδώ υπήρξαν δυο ιστορικές απαντήσεις: Η συντηρητική που ήθελε το Έθνος να εκφράζεται από τους εκάστοτε κατέχοντες την εξουσία, είτε τους αντιπροσώπους του λαού. Από αυτήν πηγάζουν όλες οι εκτροπές, τα πραξικοπήματα, οι εκμαυλισμοί, και οι ενδοτισμοί.
Η δημοκρατική που ταύτιζε το Έθνος με τον λαό στην ιστορική του συνέχεια των αγώνων του ενάντια σε κάθε μορφή τυραννίας, ο οποίος είναι κι ο μόνος που στο σύνολό του ασκεί την κυριαρχία. Κι επειδή η κυριαρχία του λαού είναι μία, ενιαία, αδιαίρετη, αναπαλλοτρίωτη και απαράγραπτη, οι εκπρόσωποί του είναι απλοί εντολοδόχοι του και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να εκφράζουν τον λαό και το έθνος.
Δίχως λοιπόν να υπάρχει εθνική κυριαρχία όπου καθορίζονται τα ιστορικά και πολιτικά δικαιώματα ενός λαού στον τόπο που του ανήκει κατά τρόπο ενιαίο, αδιαίρετο, αναπαλλοτρίωτο και απαράγραπτο προκειμένου να διεκδικήσει την ευημερία του και την συνέχειά του, δεν μπορεί ούτε καν να νοηθεί η δημοκρατία. Η ομοσπονδία συνιστά την άρνηση όλων αυτών. Δεν υπάρχει ενιαία, αδιαίρετη, αναπαλλοτρίωτη και απαράγραπτη κυριαρχία ούτε του έθνους, ούτε του λαού. Συγκροτείται από τμήματα πληθυσμού χωρίς κοινές αφετηρίες, ούτε καν κοινή έκφραση. Η ομοσπονδία είναι η καλύτερη μορφή εσωτερικής αποικιοποίησης, όπως έγινε με την δημιουργία των ΗΠΑ και τον προσεταιρισμό δια της εξαγοράς ή του πολέμου νέων πολιτειών. Όπως επίσης και δημιουργίας μιας απρόσιτης εξουσίας όπου κανένα τμήμα του πληθυσμού δεν μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση. Το παράδειγμα των ΗΠΑ είναι επίσης χαρακτηριστικό.
Ένας από τους πατέρες του αμερικανικού συντάγματος και ανοιχτά φιλομοναρχικός ως προς τις πολιτικές του πεποιθήσεις, ο Αλεξάντερ Χάμιλτον, διακήρυχνε ότι «όλες οι κοινότητες διαιρούνται σε λίγους και σε πολλούς. Οι πρώτοι είναι πλούσιοι και ευγενικής καταγωγής, οι δεύτεροι είναι η μάζα του λαού… Ο λαός είναι ταραχώδης και ευμετάβλητος. Πολύ σπάνια κρίνει ή αποδέχεται το σωστό. Δώστε επομένως στην πρώτη τάξη ένα διακριτό, μόνιμο μερίδιο στη διακυβέρνηση, ώστε να θέσει υπό έλεγχο την αστάθεια της δεύτερης τάξης.» Με αυτό το σκεπτικό δημιουργήθηκε η ομοσπονδία των πολιτειών της Αμερικής. Ήταν το πιο κοντινό καθεστώς στην μοναρχία. Ο Τζον Άνταμς, ο δεύτερος κατά σειρά πρόεδρος των ΗΠΑ, χαρακτήριζε το πολιτικό καθεστώς της χώρας του ως «μοναρχική πολιτεία (republic)», όπως ακριβώς και στη Βρετανία της εποχής, με μόνη διαφορά ότι στην πρώτη δεν υπήρχε κληρονομικός μονάρχης.
Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που οι αποικιοκράτες λάτρευαν την ομοσπονδία, ιδίως όταν είχαν να τα βάλουν με τους αγώνες υπόδουλων λαών για εθνική ελευθερία και αυτοδιάθεση, όπως ήταν ο αγώνας των Κρητών. Η προσάρτηση διαμέσου μιας ομοσπονδίας ήταν μια φαινομενικά πιο επιεικής μορφή αποικιοκρατίας και οι Βρετανοί στα 1897 είχαν βαλθεί να δουν την Κρήτη αυτόνομη υπό καθεστώς ομοσπονδίας με τον Σουλτάνο και την Ελλάδα. Φυσικά, υπό την αποικιοκρατική αιγίδα της Βρετανίας που είχε δέσει γερά στο άρμα της τόσο την Ελλάδα, όσο και τον Σουλτάνο διαμέσου κυρίως του δανεισμού.
Σήμερα είναι αλλιώς τα πράγματα, αν και στην ουσία τους παραμένουν τα ίδια. Μόλις πριν λίγες ημέρες, το πρωί της 14ης Φεβρουαρίου, υπερψηφίστηκε από την υποτιθέμενη ελληνική Βουλή η ειδική τροπολογία του υπουργείου οικονομικών για την πώληση ή την ενοικίαση ιδιωτικών και δημόσιων νησιών. Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για την παραχώρηση εκατοντάδων ελληνικών νησιών και βραχονησίδων σε επιχειρηματικούς ομίλους.
Η τροπολογία, όπως αρχικά είχε κατατεθεί την προηγούμενη Παρασκευή (8/2) στο Κοινοβούλιο, προέβλεπε ότι για την πώληση ή ενοικίαση ιδιωτικών και δημόσιων νησιών απαιτούνται, εκτός από την υπογραφή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, η σύμφωνη γνώμη των Γενικών Επιτελείων και η κοινή υπουργική απόφαση με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης (σ.σ. αφού προηγηθεί έλεγχος από την ΕΥΠ). Στις 13/2 αναδιατυπώθηκε η τροπολογία από τον υπουργό Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλο για να απαντήσει στις ανησυχίες πολλών βουλευτών και προστέθηκε η φράση ότι «επί δημοσίων νήσων δεν μεταβιβάζεται η κυριότητά τους, αλλά παρέχεται η δυνατότητα μίσθωσης».
Θυμάστε από πότε βάζουν οι Γερμανοί θέμα ελληνικών νησιών; Από τον Μάιο του 2010. Τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου με αυτή την τροπολογία. Το καινούργιο της τροπολογίας είναι η δυνατότητα «απόκτησης εμπράγματων ή ενοχικών δικαιωμάτων» από φυσικά ή νομικά πρόσωπα όχι μόνο σε ιδιωτικές νήσους ή νησίδες στην ελληνική επικράτεια, αλλά «και σε ανήκουσες στο δημόσιο νησίδες» όπου κι αν βρίσκονται. Αξίζει τον κόπο να προσέξουμε ότι δεν διευκρινίζει τίποτε περισσότερο. Τυπικά δεν εξαιρείται καμιά «νησίδα ανήκουσα στο δημόσιο» ούτε για λόγους εθνικής άμυνας, ούτε για λόγους αρχαιολογικής, ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, ούτε για λόγους περιβαλλοντικής και οικολογικής ισορροπίας. Θα μπορούσε κάλλιστα να εξαιρεί όλα τα νησιά και τις νησίδες φυσικού κάλλους, ενταγμένα στα προγράμματα περιβαλλοντικής προστασίας, κοκ. Τίποτε απ’ όλα αυτά. Απλά απαιτείται άδεια από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ύστερα από σύμφωνη γνώμη των Γενικών Επιτελείων. Φέξε μου και γλίστρησα! Στην άδεια αυτή θα συνεργάζεται και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Υποτίθεται ότι μ’ αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η εθνική άμυνα. Αυτό είναι όλο. Αρχαιολογία, ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά στα τσακίδια. Περιβάλλον; Ποιος έχασε την οικολογική του ευαισθησία για να το βρει το βαθύ κράτος των δωσιλόγων;
Εδώ πρέπει να θυμίσουμε ότι η Ισραηλινή Haaretz σε δημοσίευμά της στις 12/9/2012 έδινε την πληροφορία ότι ο υπουργός άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ είχε ζητήσει από τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ να μελετήσει την δυνατότητα εκμίσθωσης ή αγοράς ενός Ελληνικού νησιού προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως χώρος εκπαίδευσης του ναυτικού. Σύμφωνα με ανώνυμους αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, που αναφέρει η Haaretz, η ιδέα αυτή δεν προχώρησε γιατί οι ένοπλες δυνάμεις είχαν αμφιβολίες για την οικονομική βιωσιμότητα του όλου εγχειρήματος. Ή μήπως απλά το Ισραήλ θεώρησε ότι είναι νωρίς ακόμη να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο;
Την ίδια εποχή έρχονται στην δημοσιότητα δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, Ανδρέα Ταπραντζή στο πρακτορείο Bloomberg (12/2/2012) που επιβεβαιώνουν πως υπάρχουν ακατοίκητα νησιά και νησίδες που θα μπορούσε η Ελλάδα να ενοικιάσει σε βάθος χρόνου.
Ειδικότερα, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) είχε εντοπίσει 40 ακατοίκητα νησιά και νησίδες, τα οποία θα μπορούσαν να ενοικιασθούν για ένα διάστημα έως 50 έτη και να αξιοποιηθούν ως τουριστικά θέρετρα, όπως δήλωνε ο κ. Ταπραντζής. «Βρήκαμε τοποθεσίες που έχουν καλό έδαφος, είναι κοντά στην ηπειρωτική χώρα, διαθέτουν καλά αναπτυγμένες υποδομές και δεν αποτελούν κανένα κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια», δήλωνε χαρακτηριστικά ο εκτελεστικός διευθυντής του ΤΑΙΠΕΔ σε συνέντευξη στο Bloomberg.
Ο κατάλογος περιλαμβάνει νησιά με έκταση από 500 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα έως 3 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν ως υψηλού επιπέδου ολοκληρωμένα τουριστικά θέρετρα με ενοικίασή τους από 30 έως 50 έτη, ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής του ΤΑΙΠΕΔ. Ας σημειώσουμε εδώ ότι η Δήλος στις Κυκλάδες δυτικά της Μυκόνου έχει έκταση 3,4 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Μόλις στα όρια που είχε ορίσει το ΤΑΙΠΕΔ Το υψηλότερο σημείο του νησιού είναι η κορυφή του λόφου Κύνθος, που βρίσκεται στο κέντρο του και έχει ύψος 115 μέτρα. Το νησί δεν διαθέτει πληθυσμό εκτός από το προσωπικό του αρχαιολογικού χώρου και του μουσείου της Δήλου. Το νησί διαθέτει μικρό λιμανάκι στη δυτική του πλευρά, το οποίο εξυπηρετεί τα τουριστικά πλοιάρια που φέρνουν επισκέπτες για τον αρχαιολογικό χώρο. Τα περισσότερα αναχωρούν από τη γειτονική Μύκονο. Δίπλα στη Δήλο υπάρχει ένα μεγαλύτερης έκτασης νησί που λέγεται Ρήνεια.
Φανταστείτε φιλέτο. Μπορεί βέβαια από το 1990 η Δήλος να έχει ανακηρυχθεί από την Ουνέσκο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά ποιος από τους κυβερνώντες νοιάζεται; Άλλωστε δεν πρόκειται να πουληθεί, θα «αξιοποιηθεί» μόνο, θα σου πουν. Και μάλιστα με μόνη απόφαση του Υπουργείων Άμυνας και Δημόσιας Τάξης. Πιάσε τ’ αυγό και κούρευτο!
Το Ταμείο εξέτασε 562 από τα 6.000 νησιά και νησάκια που εκτιμάται ότι βρίσκονται υπό ελληνική κυριαρχία. Ο κ. Ταπραντζής σε εκείνη την συνέντευξή του είπε ότι πρέπει να περάσει νόμος που θα επιτρέπει την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας από τρίτα μέρη και θα μειώνει τον αριθμό των οικοδομικών, περιβαλλοντικών και χωροταξικών αδειών, που χρειάζονται, πριν προχωρήσει το σχέδιο. Η πώληση νησιών έχει αποκλεισθεί, δήλωσε ο κ. Ταπραντζής, επειδή τα έσοδα για το ελληνικό δημόσιο δεν θα ήταν μεγαλύτερα από τις συμφωνίες ενοικίασης, και πρόσθεσε πως η Ελλάδα θα προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις, αν ένα νησί αξιοποιηθεί ως τουριστικό θέρετρο.
Βέβαια είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αρχίσουν με τα ακατοίκητα νησιά για να μην υπάρξει σοβαρή αντίδραση κατοίκων, αλλά το αν κατοικείται ή δεν κατοικείται ένα νησί, ή τι είναι, ή τι δεν είναι νησίδα, δεν αποτελεί εμπόδιο στην πολιτική βούληση των δωσιλόγων να προχωρήσουν στην εκμίσθωση, ή παραχώρηση δικαιωμάτων πάνω σε νησιά και νησίδες. Όλα είναι ανοιχτά. Το τι και το πώς θα εκχωρηθεί είναι υπόθεση απλά κοινής γνώμης. Δηλαδή, εξαρτάται από την αντίδραση του λαού.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ διαφώνησαν εξαρχής έντονα και ζήτησαν την άμεση απόσυρσή της. Όμως κανένα από αυτά τα κόμματα δεν έθεσε θέμα εθνικής κυριαρχίας.
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Συρμαλένιος κατήγγειλε ότι το Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ) έχει ήδη καταγράψει 585 δημόσιες νησίδες και βραχονησίδες προς αξιοποίηση και ότι η νησίδα Τοκμάκια κοντά στη Λέσβο έχει συμφωνηθεί να δοθεί σε κάποιον Τούρκο μεγαλοεπιχειρηματία. «Σκοπεύετε να εκποιήσετε δημόσια νησιά σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα», σημείωσε ο βουλευτής και υπενθύμισε πως η νήσος Οξιά στο Ιόνιο πουλήθηκε στη βασιλική οικογένεια του Κατάρ έναντι 5 εκατ. ευρώ. Ο Ν. Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) επισήμανε μεταξύ άλλων πως η τροπολογία διευκολύνει τους «μονοπωλιακούς ομίλους που θέλουν συνεκμετάλλευση του Αιγαίου».
Ωστόσο, η πολιτική εκμίσθωσης και εκχώρησης νησιών και νησίδων είναι οργανικό τμήμα της πολιτικής που θέλει το Αιγαίο «ελεύθερη θάλασσα», όπως είχε πει ο Μεϊμαράκης στον Νταβούτογλου όταν ο τελευταίος βρισκόταν στην Αθήνα. «Ελεύθερη θάλασσα» στη γλώσσα των διεθνών σχέσεων είναι η θάλασσα όπου δεν υπάρχουν κυριαρχικά δικαιώματα. Ο Π. Παναγιωτόπουλος διευκρίνισε πως για λόγους εθνικής οικονομίας αλλά και εθνικής ασφάλειας «πρέπει να δώσουμε οικονομική δραστηριότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερα νησιά, καθώς αυτά αντιμετωπίζονται διαφορετικά με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας». Αυτό που υπονοεί ο υπουργός Άμυνας είναι ότι δίνοντας οικονομική δραστηριότητα σε περισσότερα νησιά και νησίδες, αυτά αποκτούν υφαλοκρηπίδα. Ωστόσο πέφτει έξω ο Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) όταν σημείωσε πως «η νησίδα δεν μπορεί να αποκτήσει ΑΟΖ χωρίς αυθύπαρκτη οικονομική ζωή και τέτοια δεν είναι η εκμετάλλευση από κάποιον ιδιώτη». Η εκμίσθωση και εκποίηση νησιών και νησίδων συνιστά έναν πολύ καλό τρόπο για ιδιωτικοποίηση της υφαλοκριπίδας στο Αιγαίο, αλλά και την προώθηση μια κοινής ΑΟΖ με την Τουρκία, όπως προωθούν Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι.
Η Χρυσή Αυγή για μια ακόμη φορά απέδειξε ταγματαλίτικη καταγωγή της. Μιλώντας εκ μέρους της ο Η. Παναγιώταρος είπε στην Βουλή: «Τη δεύτερη τροπολογία που τροποποιεί τις προϋποθέσεις απόκτησης δικαιωμάτων επί ιδιωτικών και δημοσίων νήσων και νησίδων, την υπερψηφίζουμε. Δεν είναι η τέλεια, αλλά το γεγονός ότι θα πρέπει να υπάρχει η υπογραφή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και των Γενικών Επιτελείων είναι μια καλή ασφαλιστική δικλίδα για οποιαδήποτε εκμετάλλευση, πώληση, οτιδήποτε έχει να κάνει με νησίδες και βραχονησίδες στην πατρίδα μας. Εξάλλου ήμασταν εμείς αυτοί που και σε μια αρμόδια επιτροπή της Βουλής αλλά και στην Ολομέλεια πριν από μερικούς μήνες είχαμε θέσει το εν λόγω θέμα. Ελπίζουμε ότι θα είναι όντως μια ασφαλιστική δικλίδα στη λαίλαπα των επιθέσεων «οικονομικών», «επιχειρηματικών» που δεχόμαστε ειδικότερα από τη «γείτονά» μας Τουρκία γιατί θεωρούμε ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχουν ξαμοληθεί και αγοράζουν τις μαρίνες, αγοράζουν τουριστικές επιχειρήσεις και ειδικότερα σε περιοχές με στρατηγικό, εθνικό ενδιαφέρον. Ποιος ο λόγος να έχουμε στρατό, να έχουμε ναυτικό, να έχουμε τεράστια έξοδα για το ελληνικό κράτος, από τη μια να έχουμε σ’ αυτά τα νησιά στρατό και ναυτικό και από την άλλη να ξεπουλάμε τις μαρίνες, κατ’ αρχήν; Βλέπουμε ότι η όρεξή τους έχει ανοίξει πάρα πολύ -γιατί τα βρήκαν όλα ανοιχτά- να πάρουν νησάκια και βραχονησίδες. Ο Θεός να μας φυλάξει γιατί δεν ξέρουμε και τι άλλο έχουν βάλει στο μάτι. Γι’ αυτό και υπερψηφίζουμε την εν λόγω τροπολογία. Ευχαριστώ.»
Με άλλα λόγια δεν τους νοιάζει να ξεπουληθούν τα νησιά και οι νησίδες της Ελλάδας. Απλά να μην ξεπουληθούν στην Τουρκία. Αν πρόκειται για τους σιωνιστές του Ισραήλ, κανένα πρόβλημα. Ούτε για τους Γερμανούς, του Αμερικανούς και όλους τους άλλους που ξέρουν να πληρώνουν καλά τα κομματικά ταμεία των «πατριωτικών» δυνάμεων της Ελλάδας. Όσο για την εξασφάλιση που παρέχουν τα Γενικά Επιτελεία και το Υπουργείο Άμυνας αρκεί να θυμίσουμε ότι δεν τους έχει ενοχλήσει στο ελάχιστο το γεγονός της εγκατάστασης ειδικών επιτρόπων εξ Ευρώπης που διαχειρίζονται τα διαβαθμισμένα στοιχεία της εθνικής άμυνας της χώρας. Το μόνο που τους ένοιαξε ήταν η δημόσια καταγγελία αυτής της πρακτικής από εν ενεργεία αξιωματικό, τον οποίο και τιμώρησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Έτσι τιμά την στολή και το ενθόσημο που φορά ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας. Και η γνωμοδότηση αυτού του κυρίου και όποιου άλλου τον αντικαταστήσει υποτίθεται ότι θα εξασφαλίσει την εθνική άμυνα της χώρας από την εκποίηση νησιών και νησίδων. Άλλωστε δεν υπάρχει πια εθνική άμυνα, αλλά μόνο εθνική ασφάλεια, που μόνο το ΝΑΤΟ γνωρίζει το νόημά της.
Η Χρυσή Αυγή μπορεί να δήλωσε διά του Η. Παναγιώταρου ότι θα υπερψηφίσει την τροπολογία, στη συνέχεια όμως… άλλαξε γνώμη, όπως ανακοίνωσε ο Χ. Παππάς. Βλέπετε πρέπει να κρατηθούν τα προσχήματα και οι σύγχρονοι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων έχουν ρόλο να παίξουν: τον ρόλο του «πατριώτη». Έτσι ή αλλιώς η ίδια η έννοια της εθνικής κυριαρχίας σε λίγο ούτε καν θα υφίσταται για την Ελλάδα. Όχι μόνο γιατί οι κυβερνώντες την έχουν εκχωρήσει, άνευ όρων και αμετάκλητα στους δανειστές της ευρωζώνης, αλλά και γιατί έχει τεθεί σε κίνηση ο οδοστρωτήρας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.
Μεσο-μακροπρόθεσμα η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία είναι σίγουρο ότι θα φέρει πολέμους, καταστροφές και εξεγέρσεις πρωτοφανούς μεγέθους που θα προσιδιάζουν στον τριακονταετή πόλεμο που σάρωσε την Ευρώπη τον 17ο αιώνα. Η Ελλάδα υπό καθεστώς ευρώ και στα πλαίσια των διαδικασιών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας δεν θα αργήσει να μετατραπεί σε κρανίου τόπος όπου θα κυριαρχεί η απόγνωση του φθίνοντος με ταχείς ρυθμούς γηγενούς πληθυσμού, ο διαμελισμός της πάλαι ποτέ εθνικής επικράτειας υπέρ επίδοξων επενδυτών της αρπαχτής, η κρατική και παρακρατική καταστολή σε επίπεδο εμφυλίου και όποιος δεν θα μπορεί να φύγει στο εξωτερικό θα φυτοζωεί σαν μετανάστης μέσα στην ίδια του την χώρα. Όπου βεβαίως σε λίγο δεν θα αναγνωρίζεται ούτε καν η ελληνική ιθαγένεια, υπέρ της ευρωπαϊκής και δεν θα ανήκει ούτε καν τυπικά αυτός ο τόπος στον Έλληνα μιας και θα είναι τμήμα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και επομένως μέρος της «συλλογικής κυριαρχίας», όπως την αποκάλεσε ο Μπαρόζο, δηλαδή της συλλογικής ιδιοκτησίας των Ευρωπαίων. Αν δεν βιαστούμε να κάνουμε κάτι, δεν θα αργήσουμε να τα βιώσουμε όλα αυτά μέσα από την αναβίωση του νεουφεδαρχισμού και της απολυταρχίας σε επίπεδο Ευρώπης υπό την κυριαρχία των τραπεζών και των αγορών κεφαλαίου.
Δημοσιεύτηκε στο Χωνί, 17/2/2013, 

dimitriskazakis.blogspot.com

ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣΑΘΗΝΑ 23-2-2013.

Το πολιτικό καθεστώς της πατρίδος μας δρα αποπροσανατολιστικά απέναντι στον ελληνικό λαό βαθαίνοντας τα οικονομικά πλήγματα σε βάρος των νοικοκυριών και στοχοποιώντας τον Ελληνικό Λαϊκό Εθνικισμό όταν η μεσόγειος θάλασσα φλέγεται ενεργειακά. Οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες βρίσκονται σε κατάσταση συνεχούς διαδοχής, όμως η απουσία εθνικής κυβερνήσεως αφαιρεί σημαντικό προβάδισμα από την πατρίδα μας στο γεωπολιτικό πεδίο.

To καθεστώς βλάπτει την ευρωστία του έθνους λειτουργώντας υπέρ των τραπεζών, των διεθνών τοκογλύφων, των λαθρομεταναστών και των ψευτοσυμμάχων που έρχονται πλέον να κατασκηνώσουν στα νερά μας προκειμένου να ξεδιψάσουν ενεργειακά και να κερδίσουν γεωπολιτικά και οικονομικά από τα ενεργειακά μας κοιτάσματα. Το δε ελληνικό υπουργείο εξωτερικών έναντι του διεθνούς ενδιαφέροντος εξέδωσε ρηματική διακοίνωση προς τον ΟΗΕ βασισμένο στο Δίκαιο της Θαλάσσης ώστε να διασφαλιστούν οριοθετούμενες η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ της Ελλάδος από τις τουρκικές προκλήσεις.

Φυσικά η Τουρκία απέρριψε την εν λόγω διακοίνωση και κάνει λόγο για έρευνες σε τουρκική τάχα υφαλοκρηπίδα αναφερόμενη επιπλέον σε συνομιλίες «επίλυσης» διαφορών.  Ο δε γεωφυσικός μας πλούτος έχει ήδη δεσμευτεί έναντι του «χρέους». Η οριοθέτηση των κυριαρχικών μας ζωνών με βάση τη μέση γραμμή όπου δεν υπάρχει έτερη ρύθμιση πρέπει ασφαλώς να ακολουθηθεί από την εθνική αξιοποίηση του ενεργειακού μας πλούτου μέσα από συμφέρουσες διακρατικές συμμαχίες και ισχυρή ελληνική παρουσία, πολιτική και στρατιωτική, ώστε αφενός μεν να υπάρξουν οικονομικά και ενεργειακά οφέλη που θα παραμείνουν στην πατρίδα μας, αφετέρου δε να θωρακιστούμε από την αναμενόμενη πολεμική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Στο εσωτερικό της χώρας δυστυχώς επαληθεύεται με αδιαμφισβήτητα στοιχεία αυτό που ζούμε καθημερινά μέσα από τις συναλλαγές μας. Η λεηλάτηση των φόρων και του μόχθου του λαού από τις νεοταξικές θεραπαινίδες που έχουν αναγορεύσει τα διεθνή αφεντικά τους σε σημαντικότερους παράγοντες από την αξιοπρέπεια και την επιβίωση του λαού. Μαθαίνουμε λοιπόν από τον ίδιο τον ΟΑΕΔ πως από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση τάχα της ανεργίας δεν έχει πάει στα ταμεία του οργανισμού ούτε ένα ευρώ!

Ενώ η ανεργία στη χώρα μας έχει εξαπλωθεί στο 27% του ελληνικού λαού, οι άστεγοι Έλληνες αυξάνονται ραγδαία και τα ελληνόπουλα πάνε στο σχολείο για να ζεσταθούν ακόμη και με σαράντα πυρετό αφού ο άνεργος γονιός δεν έχει θέρμανση στο σπίτι, τα ποσά που δίδει ο λαός μας για τους ανέργους πάνε στους τοκογλύφους και τις σκόπιμες μαύρες τρύπες της υποθηκευμένης οικονομίας. Την ίδια στιγμή η ομοσπονδία των εφοριακών προεξοφλεί φυσιολογικά την καθίζηση των δημοσίων εσόδων, σημειώνοντας πως οι επιβαλλόμενοι φόροι δεν πρόκειται ποτέ να εισπραχθούν διότι δεν αντιστοιχούν σε πραγματικά εισοδήματα!

Παράλληλα οι ελληνικές τράπεζες προκειμένου να ξεφορτωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά, ετοιμάζονται να τα πουλήσουν σε ξένες τράπεζες οι οποίες θα κινηθούν να τα εισπράξουν με κριτήρια χρηματοοικονομικά κι όχι κοινωνικά. Τα διεθνή χρηματοπιστωτικά αρπακτικά είναι σίγουρο πως δεν θα ενδιαφερθούν να εξετάσουν αν ο δανειολήπτης είναι άνεργος ή οικονομικά εξουθενωμένος.

Το ίδιο το ελληνόφωνο υπουργείο οικονομικών δεν συμμερίζεται λέει την ανάγκη της ύπαρξης περισσότερων δόσεων για την αποπληρωμή των οφειλών προς το δημόσιο γιατί δεν εξυπηρετεί λένε κάτι τέτοιο τη λειτουργική τους ευταξία και τη «σύγχρονη» φορολογική συμπεριφορά! Δεν εξυπηρετούνται μέσα από τις δήθεν χάρες έναντι πλαστών και λογιστικά φτιαγμένων οφειλών οι εντολές που έχουν πάρει οι γραικύλοι να εισπράξουν και την τελευταία ανάσα των Ελλήνων. Είναι το ίδιο υπουργείο που κόπτεται τάχα μέσω νομοσχεδίου για τη ρύθμιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών την ίδια στιγμή που ψηφίστηκε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την είσπραξη της επόμενης δανειακής δόσης με μέριμνες για τους λαθρομετανάστες που έχουν τζάμπα πρόσβαση στις δημόσιες παροχές αλλά όχι οι Έλληνες.

Θέλουν λένε οι προσκυνημένοι μνημονιοφόροι να επιτύχουν πλεόνασμα για να δώσουν τάχα παροχές στους χειμαζόμενους Έλληνες, όταν ζητούν το πλήρες φακέλωμα των συναλλαγών των πολιτών με τις δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες σε ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων. Επιδιώκουν να σχηματίσουν ένα εθνικό ηλεκτρονικό ληξιαρχείο με τις υπηρεσίες, από γυμναστήρια έως σχολές χορών, να αποστέλλουν υποχρεωτικά τα ΑΦΜ των πολιτών και το ύψος των συνδρομών τους στη γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων.  

Την ίδια στιγμή η πολιτική εξουσία έχει δοθεί τυπικά και ουσιαστικά στα χέρια των τοκογλύφων της παγκόσμιας διακυβέρνησης οι οποίοι μας ζητούν περαιτέρω συρρίκνωση μισθών και συντάξεων στα επίπεδα μεταξύ Πορτογαλίας και Ανατολικής Ευρώπης. Παράλληλα οι δημόσιες υπηρεσίες των δανειστριών χωρών θα μπορούν να λαμβάνουν χρήματα από το ΕΣΠΑ που προβλέπονται για την ελληνική επιχειρηματικότητα ως ιδιώτες για να έρθουν να επενδύσουν, να αρπάξουν δηλαδή φθηνά ελληνική γη.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Βενιζέλος προσπαθώντας να κερδίσει πίσω ψηφοφόρους ανακαλύπτει «ξαφνικά» πως πρέπει να προχωρήσουμε από το μνημόνιο που μας έριξε το κόμμα του σ’ ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Αλλά το κυριότερο πρόβλημα για τον παγκοσμιοποιημένο σοσιαλιστή είναι η Χρυσή Αυγή και ο ελληνικός εθνικισμός. Δεν έχει να πει τίποτα για την συστημική τρομοκρατία των αριστερών παρακρατικών ούτε για τα ανήλικα παιδιά που χτυπιούνται και ληστεύονται από τους λαθρομετανάστες ή για τους ηλικιωμένους Έλληνες που δολοφονούνται από τους λαθρεπιβάτες της πατρίδος μας. Θέλει το εθνικιστικό κίνημα αποκλεισμένο από την πολιτική ζωή του τόπου και φτιάχνει αντιρατσιστικές ημερίδες στο ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου φέρνοντας τον Νορβηγό σύντροφό του για να μας πει πως η Χρυσή Αυγή υπονομεύει τάχα τη δημοκρατία χρησιμοποιώντας μεθόδους εκτός του συνταγματικού αποδεκτού.

Το καθεστώς δεν λέει τίποτα για το πάρα λίγο κάψιμο ανθρωπίνων ψυχών από κουκουλοφόρους στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής όταν εργαζόμενοι και κάτοικοι απειλούνται να μπουν σε αναμεταξύ τους αψιμαχίες. Δεν λέει τίποτα για την βόμβα στα γραφεία του εθνικιστικού κινήματος στον Πειραιά, ενώ την ίδια στιγμή στον Άλιμο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής έγινε εισαγγελική έρευνα για δήθεν παράνομες κάμερες και στην Ανάβυσσο διενεργήθηκε έρευνα αστυνομικών άνευ εισαγγελικής αδείας μετά από αναπόδεικτη καταγγελία κομμουνιστή για ξυλοδαρμό.

Από την άλλη πλευρά γίνεται χαμός και συναλλαγή μέγιστη για τα τεράστια κοιτάσματα ελληνικού πετρελαίου και φυσικού αερίου. Οι τουρκικές και οι ισραηλινές εφημερίδες γράφουνε για τις παρασκηνιακές επαφές των δήθεν εχθρών Τούρκων και Ισραηλινών προκειμένου να κατασκευαστεί υποθαλάσσιος αγωγός που θα ενώνει το κοίτασμα Λεβιάθαν με την νότια Τουρκία ώστε να εξαχθεί φτηνά το ισραηλινό φυσικό αέριο. Ο διευθυντής της Shell δήλωσε ότι δεν σκοπεύει η εταιρία να προβεί σε εργασίες στην Ελεύθερη Κύπρο την οποία αποκάλεσε «νότια Κύπρο» έχοντας υπογράψει συνεργασία με την τουρκική κρατική εταιρία πετρελαίου.

Ο Τούρκος καθηγητής Τσαγρί Ερχάν προτρέπει μέσω της τουρκοφυλλάδας Τούρκιγιε την Άγκυρα να χαράξει ΑΟΖ στην ανατολική Μεσόγειο και να βγάλει το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά» για έρευνες. Η Τουρκία έχει ήδη ανακοινώσει έρευνες εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, προβαίνει σε μαζικές παραβάσεις και παραβιάσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων με ασκούμενα πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα και ετοιμάζεται να βγάλει στο Αιγαίο ακόμη και πλωτό νοσοκομείο για να εκμεταλλευτεί την ανυπαρξία του ελληνόφωνου κράτους.

Τα τουρκικά υποβρύχια και πλοία αλωνίζουν από την Ρόδο και το Καστελόριζο έως την Πάρο και την Νάξο! Και στη Θράκη τουρκόψυχοι κατεβάζουν ελληνικές σημαίες από σχολεία μας ενώ ζωγραφίζουν την τουρκική σε κάποια άλλα. Μια τουρκοπροσκυνημένη μουσουλμάνα υπηρετεί επαγγελματικά στον ελληνικό στρατό όταν συμμετέχει σε τουρκομογγολοσυνάξεις κάτω από την τουρκική και την ψευτοτουρκοθρακιώτικη σημαία. Και όλα αυτά όταν οι Αμερικανοί διατάζουν τους ελληνόφωνους υποτακτικούς τους να μην δώσουν τη ΔΕΠΑ στους Ρώσους και οι Γάλλοι ήρθαν να νοικιάσουν φρεγάτες και να πάρουν υδρογονάνθρακες μαζί με τους έτερους ψευτοσυμμάχους, όταν αμερικανοσιωνιστές και Γάλλοι και όλη η γνωστή διεθνής παρέα ζητούν επιμόνως τον αποκλεισμό του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος!

Ο Ελληνικός Στρατός ασκείται εντατικά και είναι έτοιμος να προασπίσει και να λευτερώσει ελληνική γη. Ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να προασπίσει την δουλειά του, το ψωμί της οικογένειας και την Φυλή του. Και το Εθνικιστικό Κίνημα αποτελεί την σιδερόφρακτη φάλαγγα αποφασισμένων Ελλήνων που έρχεται να λάβει την εξουσία της Μεγάλης Ελλάδος που μέλλει εκ Θεού και με την συλλογική γνώμη του ελληνικού λαού να φτιαχτεί. Για μια αληθινά Ανεξάρτητη, Ελληνική και επομένως Ισχυρή Ελλάδα.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ