Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Α.ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΗ
 ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ   ΜΕΤΆ ΤΟΝ   ΠΌΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΈΧΤΗΚΕ  ΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΌ ΜΑΣ ΚΊΝΗΜΑ  ΘΑ ΉΘΕΛΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΏΣΩ  ΟΤΙ  ΑΠΟ ΣΉΜΕΡΑ 27-2-2013  ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΠΆΡΟΥΝΕ   ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΞΊΖΕΙ.ΜΕ ΛΥΠΗ ΜΑΣ   ΔΙΑΠΙΣΤΏΣΑΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΑΓΏΝΑ ΠΟΥ ΔΊΝΕΙ  Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΤΕΛΈΧΗ  ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΎ ΚΈΝΤΡΟΥ ΕΛΛΉΝΩΝ. ΈΧΟΥΝΕ ΈΡΘΕΙ ΜΑΖΊ ΜΑΣ   ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΜΌΝΟ ΠΟΥ  ΤΟΥΣ ΝΟΙΆΖΕΙ  ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ   ΤΗΝ  ΏΡΑ  ΠΟΥ  ΤΟ ΜΌΝΟ ΠΟΥ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΜΑΣ  ΚΑΙ  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΚΆΝΟΥΜΕ  ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΉΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΌ ΌΡΘΙΟ.

Αφήνουν τους μεγαλοφοροφυγάδες, κυνηγάνε τους ανήμπορους!Με κατ’ επείγουσα εγκύκλιο του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, προς τους εφόρους των Δ.Ο.Υ., απαιτείται η φυλάκιση εκείνων που χρωστούν στο Δημόσιο ποσό άνω των 5.000 ευρώ και για διάστημα 4 μηνών έχουν αποφύγει την αποπληρωμή των οφειλών τους.
Η είδηση αυτή έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης του υπουργείου Οικονομικών να αποστείλει σημειώματα με την απειλή κατάσχεσης σε 2.500.000 οφειλέτες του Δημοσίου. Εκτιμάται ότι οι οφειλέτες προς το Δημόσιο ποσού που ξεπερνά τα 5.000 ευρώ ανέρχονται σε 80.000, ενώ εκείνοι των οποίων οι οφειλές δε ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ υπολογίζονται σε 2.300.000.
Η επαίσχυντη εγκύκλιος του στελέχους του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει χαρακτηριστικά: «Προκειμένου να υποβληθεί αίτηση ποινικής δίωξης για το ανωτέρω αδίκημα, αρκεί η συνδρομή δύο προϋποθέσεων: α) τα βεβαιωμένα και ληξιπρόθεσμα χρέη να υπερβαίνουν το κατά νόμο ελάχιστο ποσό για την υποβολή αίτησης ποινικής δίωξης, το οποίο, μετά την ψήφιση του ν.3943/2011, ορίστηκε σε πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων ή προσαυξήσεων και β) να έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία λήξης καταβολής των χρεών αυτών ή χρονικό διάστημα ενός έτους από την πάροδο της προθεσμίας για αποποίηση στις περιπτώσεις επαγωγής κληρονομιάς ή κληροδοσίας».
Για να ασκηθεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση στους Έλληνες φορολογούμενους, ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων υπενθυμίζει προς τους εφόρους τις υφιστάμενες διατάξεις για την άσκηση ποινικών διώξεων προς τους οφειλέτες, για τη μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο, ενώ ποινικές και άλλου είδους κυρώσεις, αναμένουν τους εφόρους οι οποίοι δε θα τηρήσουν ορθά το γράμμα του νόμου. Με απλά λόγια, το υπουργείο ασκεί ασφυκτική πίεση στους εισπρακτικούς μηχανισμούς, πίεση η οποία όπως είναι φυσικό θα μετακυλισθεί προς τους φορολογούμενους. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η επισήμανση του Χ. Θεοχάρη πως η υποβολή αίτησης ποινικής δίωξης δεν επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια των προισταμένων των Δ.Ο.Υ. αλλά αντίθετα αποτελούν ενέργεια εντασσόμενη στη κατά δεσμία αρμοδιότητα.
Τα πρωτοφανή αυτά μέτρα, εντάσσονται στον κύκλο των θεαματικών αλλαγών τις οποίες έκρινε αναγκαίες ο πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Νικολούδης. Σε έκθεση που παρέδωσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αποτυπώνει την έντονη απογοήτευσή του για τον τρόπο λειτουργίας των κρατικών μηχανισμών. Όπως συνηθίζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα, ισχυρίστηκε πως βρίσκεται στα χέρια του λίστα 54.000 ονομάτων, ατόμων που εν μέσω κρίσης έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, ενώ τα στοιχεία της λίστας διερευνώνται και διασταυρώνονται.

Αλβανία: Το αντάλλαγμα στην Ελλάδα για τον TAP, όλο το παρασκήνιο


Πληροφορίες που έχουν φθάσει στο «defence-point.gr», αναφέρουν ότι η προ ημερών συμφωνία για τον αγωγό Trans-Adriatic Pipeline (TAP) που υπογράφτηκε στην Αθήνα, έγινε με αντάλλαγμα την αποδοχή από τα Τίρανα της αναγνώρισης της συμφωνίας Μπερίσα-Καραμανλή, δηλαδή της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) ανάμεσα στις δυο χώρες. Εάν οι πληροφορίες αυτές επαληθευθούν, θα πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία της ελληνικής πλευράς, που φαίνεται ότι έχει μάθει πλέον καλά ότι στη διεθνή πολιτική ισχύει το «πάρε-δώσε»…

Η παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη τελετή της υπογραφής μίας σύμβασης η οποία, όπως εδώ και αρκετές ημέρες έχουμε επισημάνει, δεν αποτελεί το τελευταίο βήμα για την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου αλλά το πρώτο, είναι ενδεικτική της σημασίας του έργου, όχι όμως για την αυτή καθαυτή σημασία του, αλλά για άλλον λόγο.

Υπενθυμίζεται, πως η συγκεκριμένη υπογραφή συνδέεται απλώς με τη δημιουργία της κοινοπραξίας η οποία θα προσπαθήσει μέσω της πρότασης που θα παρουσιάσει στο Αζερμπαϊτζάν και την κοινοπραξία που ελέγχει τα κοιτάσματά στη Κασπία να αποσπάσει τις απαραίτητες ποσότητες φυσικού αερίου για να λειτουργήσει τον συγκεκριμένο αγωγό και να τον καταστήσει οικονομικά βιώσιμο. Η απόφαση αναμένεται να λάβει χώρα το ερχόμενο καλοκαίρι, ενώ ο άμεσος ανταγωνιστής είναι ο West Nabucco.

Ποιός ο λόγος λοιπόν της παρουσίας του Έλληνα πρωθυπουργού στην τελετή συμφωνίας μίας προκαταρτικής στην ουσία συμφωνίας, η οποία δεν φέρνει για την ώρα ένα άμεσο αποτέλεσμα; Πέραν του ζητήματος του εσωτερικού πολιτικού παιγνίου, ώστε να καταδειχτεί πως η κυβέρνηση υλοποιεί έργα ανάπτυξης και προωθεί μία ενεργειακή στρατηγική που φέρνει αποτελέσματα, το ουσιαστικότερο μήνυμα αφορούσε το μήνυμα προς την Αλβανία, η οποία για να «δει» τον ΤΑΡ θα έπρεπε να αποδεχτεί το αυτονόητο, δηλαδή να τιμήσει την υπογραφή της, αναφορικά με τον καθορισμό της ΑΟΖ με την Ελλάδα.

Το «defence-point.gr» είναι σε θέση να γνωρίζει πως το αντάλλαγμα για τον ΤΑΡ και τη συμμετοχή της Αλβανίας στο όλο σχέδιο είναι η αποδοχή της υπογεγραμμένης συμφωνίας Ελλάδας-Αλβανίας. Και θα συνεχίσει να είναι προϋπόθεση προόδου του σχεδίου και διατήρησης της Ελλάδας στο σχήμα. Όπως είναι φυσικό η προεκλογική περίοδος στη γειτονική χώρα το μόνο που επιτρέπει να ακούγεται, είναι πως τα σύνορά της φτάνουν στην… Πρέβεζα, κατανοητό έως ένα βαθμό, αφού απευθύνεται σε μία κοινωνία η οποία ακόμα ζει με το όνειρο της «Μεγάλης Αλβανίας», όνειρο το οποίο εξέθρεψε με την πολιτική της και η Δύση.

Είναι λοιπόν πλέον πολύ πιθανό, μετά το πέρας των εκλογών, η νέα Βουλή να κατακυρώσει επιτέλους αυτά που έχει υπογράψει η κυβέρνηση, τα οποία εκτός όλων των άλλων, θα αποδειχτούν αμοιβαίως επωφελή και για τις δύο χώρες.

Η υποτονική έως ανύπαρκτη αλβανική αντίδραση για τις έρευνες της Ελλάδας στο Ιόνιο, μάλλον προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση μας οδηγούν, παρά προς τη περίπτωση «μετωπικής» Αθήνας-Τιράνων, περίπτωση κατά την οποία είναι σίγουρο πως ο χαμένος θα βρίσκεται ο βορείως των ελληνικών συνόρων γείτονας.defence-point

Ιταλικές εκλογές: καταποντίστηκαν Μνημόνιο και τραπεζίτεςΙταλικές εκλογές: καταποντίστηκαν Μνημόνιο και τραπεζίτες
Δεινή ήττα των μνημονιακών δυνάμεων είναι το ηχηρό αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών! Ο πολιτικός σχηματισμός του εκλεκτού των διεθνών τοκογλύφων και της Μέρκελ, υπέστη συντριπτική πανωλεθρία, συγκεντρώνοντας μόλις το 10,56% των ψήφων του ιταλικού λαού.
Η κεντροαριστερά του Πιερλουίτζι Μπερσάνι έλαβε το 29,55% των ψήφων, με δεύτερο τον συνασπισμό υπό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι που έπιασε το 29,13%. Τρίτη δύναμη αναδείχτηκε το Κίνημα των 5 αστέρων του κωμικού Πέπε Γκρίλο, με 25,54%. Στην ιταλική Γερουσία, η κεντροαριστερά κέρδισε 120 έδρες, η δεξιά του Μπερλουσκόνι 115 και το κόμμα του Γκρίλο 58. Οι ιταλικές εκλογές έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στο κέντρο αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως στην Καγκελαρία του Βερολίνου, όπου η καγκελάριος Μέρκελ, είδε τον πιστό υπηρέτη των πολιτικών της, Μάριο Μόντι, να συντρίβεται λόγω των αντιλαϊκών μέτρων που υιοθέτησε η κυβέρνηση των αχυρανθρώπων των τραπεζών.

Αιγαίο: Πάμε για Χάγη ή για σύγκρουση;


Του Χρήστου Καπούτση - Η Τουρκία, την άνοιξη του 2012, είχε παραχωρήσει άδειες υποθαλάσσιων ερευνών σε περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η Ελλάδα είχε κάνει τότε Διάβημα διαμαρτυρίας στο Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, που όμως αγνοήθηκε. Οι πληροφορίες που είχε το υπουργείο Εξωτερικών ήταν ότι τις επόμενες μέρες , τουρκικό ερευνητικό πλοίο θα έκανε έρευνες στις περιοχές μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου και μάλιστα , σε περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η Ελλάδα, για το θέμα αυτό προέβη σε Ρηματική Διακοίνωση στον ΟΗΕ.


Η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας , στη Ρηματική Διακοίνωση της Ελλάδας στον ΟΗΕ, ήταν αναμενόμενη και ως προς το περιεχόμενο και ως προς το ύφος.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας στην ανακοίνωσή του, ισχυρίζεται πως «οι άδειες για έρευνες που έχουν δοθεί από την Τουρκική Εταιρεία Ερευνών Πετρελαίου (TPAO), για την υφαλοκρηπίδα μας στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν δοθεί νόμιμα» και τονίζει, πως οι έρευνες είναι «εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας» , επισημαίνοντας παράλληλα ότι, «η θέση της Αθήνας δεν έχει σχέση με το Διεθνές Δίκαιο»!
Το ελληνικό ΥΠΕΞ, την περασμένη Τετάρτη (20 Φεβρουαρίου) είχε προβεί σε Ρηματική Διακοίνωση στον ΟΗΕ, καταγγέλλοντας την Τουρκία, επειδή έδωσε άδεια για υποθαλάσσιες έρευνες σε περιοχή που βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η Ελληνική Κυβέρνηση στη “note verbale” επισημαίνει ότι, οι περιοχές για τις οποίες η Τουρκία έχει δώσει άδεια για υποθαλάσσιες έρευνες, βρίσκονται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ενώ το υπ’ αριθμό 5033 «οικόπεδο» θίγει ακόμη και την αιγιαλίτιδα ζώνη αυτή των 6 ναυτικών μιλιών του νησιωτικού συμπλέγματος του Καστελόριζου και της Ρόδου!

Ο ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλος εξήγησε ότι η Ελλάδα προέβηκε σε Ρηματική Διακοίνωση στον ΟΗΕ, «προκειμένου να κατοχυρωθούν τα δικαιώματά μας που απορρέουν από το εθιμικό, αλλά και από το συμβατικό δίκαιο της θάλασσας. Ότι, δηλαδή, τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και ότι οι περιοχές, τις οποίες η Τουρκία παραχώρησε για έρευνες, βρίσκονται σε περιοχές που καλύπτονται από την ελληνική υφαλοκρηπίδα».

Βέβαια η Τουρκία ισχυρίζεται, ότι τα νησιά του Ανατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, δεν έχουν δική τους υφαλοκρηπίδα, και ότι αυτά επικάθονται επί της τουρκικής υφαλοκρηπίδας των ακτών της Μικράς Ασίας.

Όμως, το θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας, είναι η βασική διαφορά ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, που βρίσκεται σε εκκρεμότητα από το 1974. Οι δύο χώρες έχουν διαμετρικά αντίθετες απόψεις, γι’ αυτό και ορίζουν την υφαλοκρηπίδα με το δικό τους εθνικό τρόπο.

ΠΡΩΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: Μήπως με αυτό τον τρόπο, ανοίγει ο δρόμος για την παραπομπή του θέματος της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας , στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ή στην επιδιαιτησία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ; Αλλά αυτό μπορεί να γίνει, μόνο με τη συμφωνία και τη συναίνεση και των δύο κρατών. (Το ενδεχόμενο αυτό είναι και μια αφετηρία προβληματισμού , δηλαδή, μήπως πρόκειται για προσυμφωνημένες ενέργειες;).

ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: Αν η Τουρκία στείλει, όπως έχει προγραμματίσει, το ερευνητικό της σκάφος με ή χωρίς τη συνοδεία πολεμικού πλοίου για υποθαλάσσιας έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, πως θα αντιδράσει η Ελλάδα; Υπάρχει σχέδιο;

Πέρα όμως από αυτά, σε πολιτικό-διπλωματικό επίπεδο, είναι σαφές ότι, η Ελλάδα με τη ρηματική της διακοίνωση, θέλει να διακηρύξει τα δικαιώματά της στην Ανατ. Μεσόγειο και να αποτρέψει τις πετρελαϊκές εταιρείες να κάνουν έρευνες σε περιοχές που θα υποδείξει η Άγκυρα. Ελλάδα και Τουρκία συμμετέχουν στο πολύ σκληρό γεωπολιτικό και ενεργειακό «πόκερ» , που είναι σε πλήρη εξέλιξη στην Ανατολική μεσόγειο τη Μέση Ανατολή , την Αραβική Χερσόνησο και την Κεντρική Ασία.

Το ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει όμως η επιλογή των περιοχών, που η Τουρκία σχεδιάζει να προχωρήσει σε υποθαλάσσιες έρευνες. Αυτές είναι μεταξύ της Ρόδου και του Καστελόριζου. Οι περιοχές αυτές, σύμφωνα με την Ελληνική εκδοχή, που στηρίζεται στο Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, βρίσκονται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ.
Ειδικά το Καστελόριζο, αναδεικνύεται σε μείζον θέμα, διότι:

Αν γίνει αποδεκτή η τουρκική άποψη, ότι δηλαδή, το σύμπλεγμα των 13 νησίδων της περιοχής του Καστελόριζου διέπεται από ειδικό καθεστώς, των αποκομμένων νησίδων, που επικάθονται επί της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, άρα, δεν διαθέτουν ούτε ΑΟΖ , ούτε και δικής τους υφαλοκρηπίδα, τότε, η Ελλάδα δεν θα έχει τη δυνατότητα οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Κύπρο, αφού θα παρεμβάλλεται η ΑΟΖ της Τουρκίας. (Η Ελλάδα και η Κύπρος δεν θα έχουν κοινά θαλάσσια σύνορα. Καταργείται και ο Ενιαίος Αμυντικός Χώρος ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ).

Αν όμως γίνει αποδεκτή τη ελληνική εκδοχή, τότε, το Καστελόριζο έχοντας δική του ΑΟΖ, ως κατοικούμενο νησί, αποτελεί σημείο οριοθέτησης της ΑΟΖ της Ελλάδας με την Αίγυπτο και με την Κύπρο. Και συνεπώς, η Τουρκία, δεν θα έχει θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο. (Σοβαρό πλήγμα για την διπλωματία της Ισλαμικής Κυβέρνησης Ερντογάν). Γι’ αυτό η Τουρκία, θα επιδιώξει με κάθε τρόπο να είναι «παρούσα» στην οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.

Πάντως, στην ελληνική ρηματική διακοίνωση επισημαίνεται ότι, η Ελλάδα επιθυμεί τις καλές σχέσεις με την Τουρκία, αλλά «μέσα από τον αμοιβαίο σεβασμό και τη νομιμότητα». Επίσης, στο απαντητικό κείμενο του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρεται ότι, «θα συνεχιστεί η συμπεριφορά μας για τη συνέχιση της ανάπτυξης των σχέσεών μας με την Ελλάδα»

Επομένως, αφού οι δίαυλοι επικοινωνίας των δυο γειτονικών κρατών παραμένουν ακόμη ανοιχτοί, θα πρέπει να περιμένουμε με εύλογο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της επικείμενης ελληνοτουρκικής συνάντησης κορυφής, που θα γίνει 4-5 Μαρτίου στην Τουρκία, στο πλαίσιο τη συνεδρίασης του Ανωτάτου Συμβούλιου στο οποίο θα συμπροεδρεύσουν οι Πρωθυπουργοί Α.Σαμαράς και Τ.Ερντογάν.
onalert

Κοιτάσματα και στον Θερμαϊκό έχει η Ελλάδα! Τα επιβουλεύονται ήδη οι σιωνιστές...Κοιτάσματα και στον Θερμαϊκό έχει η Ελλάδα! Τα επιβουλεύονται ήδη οι σιωνιστές...
Πριν από λίγα χρόνια, το θυμόμαστε όλοι, όποιος τολμούσε να πει ότι η Ελλάδα διαθέτει ενεργειακούς πόρους χαρακτηριζόταν αυτομάτως από το καθεστώς ως «τρελός», «γραφικός», «φασίστας». Αυτή η τακτική είχε υιοθετηθεί από καθεστώς που γνώριζε τι ακριβώς γινόταν, προκειμένου να μην γνωρίζει ο Λαός τι ακριβώς γίνεται στο Αιγαίο και να αφήνετε έρμαιο στην προπαγάνδα των αριστερών ότι το «αιγαίο ανήκει στα ψάρια του». Την προπαγάνδα των αριστερών που έτσι και αλλιώς ανέκαθεν ήταν πράκτορες ξένων συμφερόντων.
Τώρα η Ελλάδα έχει μπει στο μνημόνιο και όσο επιζεί το υπάρχον ξεπουλημένο πολιτικό καθεστώς, οι ενεργειακοί μας πόροι είναι δεσμευμένοι στους διεθνείς τοκογλύφους, αρχίζουν και ξεπροβάλλουν τα νέα που μας κρύβαν τόσο καιρό οι πολιτικάντηδες και τα αργυρώνητα ΜΜΕ. Στηριζόμενοι στην κοντή, δυστυχώς, μνήμη του Λαού μας επενδύανε στο ψεύδος αποκρύπτοντας ότι τα ενεργειακά κοιτάσματα της Ελλάδας ήταν γνωστά από δεκαετίες και μάλιστα με δημοσιεύματα του τύπου που αργότερα έβγαζε τους πάντες «τρελούς».
Μίλησε, λοιπόν, προχθες από το βήμα του Athens Energy Forum ο πρέσβης του Ισραήλ και προέβη σε νέες αποκαλύψεις, οι οποίες συνοδεύτηκαν από περίσσιο θράσος. Είπε ότι πέραν των ήδη γνωστών κοιτασμάτων υπάρχουν κοιτάσματα φυσικού αερίου και στον Θερμαϊκό, τονίζοντας ότι «εάν υπάρχει αέριο να είστε σίγουροι ότι θα το βγάλουμε». Συγκεκριμένα είπε ότι το ισραηλινό ενδιαφέρον δεν περιορίζεται μόνο νότια της Κρήτης, αλλά επεκτείνεται και στον βορρά. Αυτό σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι η ισραηλινή Ratio Oil, σε συνεργασία με την Energean Oil & Gas έχει κάνει τις επαφές της με την κυβέρνηση για να ξεκινήσουν οι έρευνες στον Θερμαϊκό.  

Τι λέει το Focus για Μπόμπολα, Εβραίους και λίστα Λαγκάρντ


Η Μαρία Παντελή το όνομα της οποίας ενεπλάκη στο σκάνδαλο με τον λογαριασμό των 550 εκατ. δολαρίων και βρισκόταν στη λίστα Λαγκάρντ μίλησε για όλα στο γερμανικό περιοδικό Focus που την βρήκε εξόριστη στη Γαλλία. Αποκαλύψεις.
Συντάκτες του γερμανικού περιοδικού «Focus» έψαξαν τη Mαρία Παντελή στη γαλλική εξορία και εκείνη τους έδωσε οικειοθελώς πληροφορίες για λεπτομέρειες του σκανδάλου με τη λίστα Λαγκάρντ. Η Παντελή αισθάνεται ότι έχει διαπομπευθεί άδικα, ενώ, όπως σημειώνει το γερμανικό περιοδικό στον πρόλογό του, έχει μια εκπληκτική εξήγηση για το πώς κατέληξε το όνομά της στη λίστα, όως αναφέρει το Βήμα.


Ερ.: Κυρία Παντελή, τι κάνετε αυτή τη στιγμή;

Απ.: Υπέβαλα αγωγή κατά του Παπακωνσταντίνου. Ο άνθρωπος κατέστρεψε τη ζωή μου. Με τον άντρα μου και τα παιδιά μου προσπαθούμε να ξεκινήσουμε ένα νέο μέλλον στη Γαλλία. Στην Ελλάδα υποβληθήκαμε σε πόλεμο και διαπόμπευση. Η συνολική διαδικασία του υπουργείου ήταν μάλιστα εγκληματική.

Ερ.: Στην Ελλάδα θεωρείστε ως η «άγνωστη πλούσια». Σύμφωνα με τη φορολογική σας δήλωση δηλώσατε στα επίμαχα έτη ένα εισόδημα ύψους σχεδόν 2000 ευρώ μηνιαίως. Εκεί υπάρχει μια σίγουρη ανακολουθία με μια περιουσία 550 εκατ. δολαρίων.

Απ.: Σίγουρα. Αλλά στην πραγματικότητα κέρδιζα μόνο τόσα λίγα. Επειδή ήμουν υπάλληλος μιας εταιρίας, η οποία συμβούλευε επενδυτικά funds. Υπάρχει και αυτή στη λίστα Λαγκάρντ. Εκεί υπάρχει μεν πραγματικά το όνομά μου, αλλά με την προσθήκη «internet user». Η δουλειά μου ήταν να πρωτοκολλώ τις κινήσεις των λογαριασμών. Ημουν μια διοικητική υπάλληλος.

Ερ.: Αυτό θα μπορούσε όμως να διερευνηθεί εύκολα. Γιατί θα έπρεπε τότε να μεταναστεύσετε;

Απ.: Αυτό πιστεύετε εσείς. Αλλά, όχι. Οι υπηρεσίες κινήθηκαν πλήρως ερασιτεχνικά και παράνομα. Ο Παπακωνσταντίνου διαβίβασε το όνομά μου έτσι απλά και χωρίς περαιτέρω εξέταση από το ΣΔΟΕ. Αυτό παραποίησε όλη μου τη ζωή.

Ερ.: Σε έναν από τους επίμαχους λογαριασμούς παρατάσσονται έξι ακόμα ονόματα, μεταξύ άλλων και μια εταιρεία η οποία έχει αναλάβει έργα ως δημόσιος ανάδοχος των επιχειρήσεων μέσων ενημέρωσης Μπόμπολα. Ο όμιλος Μπόμπολα κατασκευάζει αυτοκινητόδρομους, εγκαταστάσεις αξιοποίησης απορριμμάτων και έλαβε για σχεδόν 11 εκατ. ευρώ πρόσβαση σε ένα κοίτασμα δισεκατομμυρίων στον κόλπο της Χαλκιδικής. Αυτό θα ήταν μια μεγάλη ψαριά. Αντ’ αυτού πληγήκατε εσείς. Γιατί;

Απ.: Το fund μας θα έπρεπε να είναι ένα από τους πλέον νόμιμους επενδυτές της συνολικής λίστας. Η εταιρία είχε εξεταστεί πολλές φορές, έχει ακόμα καταχωρηθεί και στην Ιρλανδία. Σκέφτομαι ότι ο πραγματικός στόχος της εκστρατείας ήταν το πρώην αφεντικό μου ο Σάμπυ Μιώνης.

Ερ.: Ο Μιώνης είχε εκποιήσει τη διοίκηση του fund ήδη πριν από τη συγκέντρωση των στοιχείων της λίστας, περίπου το 2006, στην ελληνική EFG Eurobank. Σε εκείνη ανατέθηκε επισήμως η διοίκηση του fund, επομένως ο Μιώνης ήταν μόνο σύμβουλος και όχι ο κάτοχος των χρημάτων. Γιατί επομένως θα έπρεπε να ήταν εκείνος ο στόχος;

Απ.: Ο Μιώνης είναι εβραίος. Και υπάρχει ένα ισχυρό λόμπι αντισημιτών στην ελληνική κυβέρνηση. Αυτό εξηγεί για μένα το ότι μετά τις διαψεύσεις του Μιώνη και μια επίσημη ανακοίνωση τον Τύπο, η οποία με απήλλασσε, τα καταδιωκτικά δημοσιεύματα εναντίον μου καταλάγιασαν. Το σπίτι μου περιβαλλόταν από παπαράτσι. Είχα δυσφημιστεί στη γειτονιά. Όπως ελέχθη, ήταν ένα «εικονικό διαμέρισμα».

Ερ.: Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Σάμπυ Μιώνης είναι έλληνας και ισραηλινός πολίτης. Ζει από το 1988 στο εξωτερικό. Το ελληνικό περιοδικό Hot Doc υποψιάζεται τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη, έναν πρώην συμμαθητή του Μιώνη, υποκινητή της ιστορίας. Είναι σωστό το ότι μόνο λόγω μιας καταχώρησης στη λίστα δεν μπορεί να αναγνωριστεί καθόλου μια σχέση με τον Μιώνη για τους εξωτερικούς παρατηρητές;

Απ.: Αυτό είναι σωστό.

Ερ.: Αυτό θα σήμαινε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος μπλέχτηκε σε σαφή αντίθεση όταν ισχυριζόταν ότι δεν ασχολήθηκε ποτέ με τη λίστα, αλλά σίγουρα διάβασε τρία εβραϊκά ονόματα ως τους πλουσιότερους καταθέτες;

Απ.: Δεν είναι προφανές; Κατ’ εμέ προσπαθούν με την εστίαση στο fund να αποδεσμεύσουν άλλους φοροφυγάδες. Έτσι όμως συμβαίνει στο ελληνικό κράτος. Είναι το ίδιο πολύ διεφθαρμένο, όμως καταδιώκει σφοδρά και χωρίς αποδείξεις απλούς πολίτες. Το fund πέρασε στο ράστερ, επειδή ανήκε σ’ έναν Εβραίο. Επιπλέον, σ’ έναν διάσημο που στηλίτευε τον αντισημιτισμό. Αμέτρητα ψέματα διαδόθηκαν και στο τέλος κανείς πλέον δεν γνωρίζει. Αυτό για μένα είναι φασισμός, συγκάλυψη ή ένας συνδυασμός των δύο.

Ερ.: Τι ακριβώς εννοείτε ως ερασιτεχνικές μέθοδοι στο υπουργείο οικονομικών;

Απ.: Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διαβίβασε τη λίστα σε έναν συνεργάτη, ο οποίος προφανώς δεν ήξερε καμία ξένη γλώσσα.

Ερ.: Πώς αυτό; Το 2009 οι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι του υπουργείου επελέγησαν μετά από δημόσιο διαγωνισμό μεταξύ χιλιάδων υποψηφίων. Δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς ότι κάποιος κατέλαβε ένα τόσο υψηλό πόστο χωρίς γνώση ξένων γλωσσών.

Απ.: Ο άνθρωπος κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή ότι μετέφρασε τη λίστα με το πρόγραμμα Google Translate, επειδή διαφορετικά δεν μπόρεσε να την καταλάβει. Ακριβώς εκεί αιτιολογείται ένα σημείο στην αγωγή μου κατά του Παπακωνσταντίνου. Κατέστρεψαν πλήρως τη ζωή των παιδιών μου, των γονιών μου, του άντρα μου και τη δική μου με μια μετάφραση μέσω του Ίντερνετ. Αλλά τι να περιμένει κανείς από έναν υπουργό ο οποίος ισχυρίζεται επίμονα ότι αντέγραψε τα δεδομένα από ένα επίσημο CD που εστάλη από τη Γαλλία σε ένα στικ για να τα σιγουρέψει απ’ ό,τι σ’ ένα CD. Αυτό όντως φάνηκε απίστευτο.

Ερ.: Θα πρέπει τώρα να παρουσιαστείτε ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής. Το φοβάστε;

Απ.: Όχι. Θα με εξετάσουν για ακόμα μια φορά. Αν δεν συμβεί τόσο ερασιτεχνικά, όπως στο υπουργείο οικονομικών, τότε δεν έχω τίποτα να φοβηθώ.

ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ


drasi20
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: «ΟΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΠΗΓΑΙΝΑΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΡΧΟΜΑΣΤΑΝ»
Όπως δημοσιεύτηκε σε αντιφασιστική ιστοσελίδα:
"Τα ξημερώματα της Δευτέρας 18/2 ομάδες συντρόφων και συντροφισσών επιτεθήκαμε συντονισμένα σε διάφορους στόχους στις γειτονιές της Αθήνας, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν διαφορετικές πτυχές μιας πραγματικότητας που όχι μόνο δεν αντιλαμβανόμαστε ως δεδομένη αλλά αντιθέτως μεθοδεύουμε με μίσος την καταστροφή της. Ενάντια στην εξουσιαστική ταφόπλακα της γενικευμένης κοινωνικής απάθειας προτάσσουμε το χάος της άμεσης δράσης.
Αδιαπραγμάτευτη αλληλεγγύη στους αιχμάλωτους αντάρτες πόλης των Σ.Π.Φ., F.A.I.-I.R.F., A.L.F., E.L.F. και σε όλους τους διωκόμενους και φυγόδικους συντρόφους.Οι ενέργειες στις οποίες προχωρήσαμε είναι οι εξής:
Σε δύο Κ.Ε.Π. πετάξαμε μπογιές, γράψαμε συνθήματα με σπρέι, τοποθετήσαμε κόλλα στις κλειδαριές και χτυπήσαμε την τζαμαρία με σφυρί.
Σε κατάστημα με γούνες και δερμάτινα πετάξαμε μπογιές στη βιτρίνα.
Στα γραφεία της εθνικιστικής κυπριακής φοιτητικής οργάνωσης ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ πετάξαμε μπογιές, τοποθετήσαμε κόλλα στις κλειδαριές, γράψαμε συνθήματα με σπρέι και σκίσαμε όλες τις αφίσες τους στην περιοχή.
Στο σπίτι ενός καθικιού που βάζει φόλες πετάξαμε μπογιές και γράψαμε με σπρέι στους τοίχους και στα γκαράζ.

Κομμάτιασαν γιαγιά στην Φθιώτιδα > Όχι μωρέ, δεν είναι “ρατσιστικό” ούτε “σεξιστικό” το έγκλημα. - Πήραν και μια καδένα


Εκατοντάδες πλέον οι νεκρές γερόντισσες, χιλιάδες τα κρούσματα. Στην απεχθέστερη μορφή εγκλήματος που συναντάται μόνο σε χώρες υπό κατοχή. Το κράτος έχει διαλέξει ξεκάθαρα θέση. Είναι μηχανισμός εγκλήματος, γενοκτονίας και ληστείας. Η αυτοοργάνωση των πολιτών είναι η μόνη λύση απέναντι στην λαίλαπα παρακρατικού και “θεσμικού” εγκλήματος. Ίσως γι’ αυτό τρέμουν τα γεγονότα στις “Σκουριές”.

Ας μην ξεχνάμε ότι για μια καμμένη μπουλντόζα του εργολάβου, κινητοποιήθηκε όλος ο κρατικός μηχανισμός. Για αυτά τα απεχθή εγκλήματα, δεν κουνιέται φύλλο. Βοηθούν βλέπετε στην εξάπλωση της φοβίας, του τρόμου, της λαϊκής καταστολής, στοιχεία απαραίτητα για την εκποίηση ενός έθνους χωρίς αντιδράσεις. Δεν έχει καμμία σημασία η “καταγωγή” των κτηνών. Οι τσέτες δεν είναι εχθροί της ανθρωπότητας λόγω διαβατηρίου, αλλά λόγω ρόλου. Ακόμα και Έλληνες να είναι οι δράστες, δεν διαφέρουν σε τίποτα. Οι τοπικές κοινωνίες οφείλουν να τους ετνοπίσουν και να τους εξοντώσουν. Νόμος διαχρονικά στην Ελλάδα, είναι η προάσπιση της Εστίας, της γυναίκας, των γερόντων και των παιδιών. Αυτοί που βάλλονται δηλαδή από την νεοοθωμανική κρατική πολιτική και την παρακρατική λαίλαπα.

Θύμα ληστών έπεσε όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία μια ηλικιωμένη γυναίκα, που βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στην Τραγάνα Φθιώτιδας.
Η 75χρονη γυναίκα δεν εμφανίστηκε σήμερα στο χωριό γεγονός που ανησύχησε τους γείτονές της. Το πρωί όταν μία φίλη της χτύπησε την πόρτα δεν απάντησε. Το απόγευμα, μια συγγενής της μπήκε στο σπίτι και ήρθε αντιμέτωπη με ένα τραγικό θέαμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του lamiastar.gr η γυναίκα ήταν δεμένη χειροπόδαρα με καλώδια, πεσμένη στο πάτωμα, και σκεπασμένη με το στρώμα. Το σπίτι ήταν άνω κάτω. Οι δολοφόνοι της, την είχαν ακινητοποιήσει προκειμένου να βρουν χρήματα ή χρυσαφικά.
Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη. Στο σημείο έχει σπεύσει ισχυρή δυναμη της αστυνομίας ενώ κλιμάκιο της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών ψάχνει το σπίτι για οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να οδηγήσει στους δράστες.

Έκτακτο Παράρτημα: Ο απόγονος του Ιωάννη Καποδίστρια σε ένα συγκλονισ...

Έκτακτο Παράρτημα: Ο απόγονος του Ιωάννη Καποδίστρια σε ένα συγκλονισ...: Επιμέλεια Έκτακτο Παράρτημα - Δείτε απόγονους του Καραϊσκάκη, της Μπουμπουλίνας και του αξέχαστου Κυβερνήτη Ι. Καποδίστρια. - Οι Κρη...

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟΣ. ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ!


saratsiotis
Ο Δ. Σαρατσιώτης, Πρόεδρος του Ινστιτούτου «Ίωνας Δραγούμης» που ίδρυσε ο Γ. Καρατζαφέρης υπέβαλε την παραίτησή του από τη συγκεκριμένη θέση!
Εν τω μεταξύ εκτός ΛΑΟΣ πρέπει να θεωρείται και ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος , ο οποίος μετά τη δημοσιοποίηση επιστολής του και της μη προσέλευσής του στον πρωινό καφέ της Δευτέρας, ο Γ. Καρατζαφέρης ενοχλήθηκε και τον αντικατέστησε με τον Όθωνα Φλωράτο!
Η επιστολή παραίτησης του κ. Σαρατσιώτη έχει ως εξής:
«Το νέο Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών "ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ" και εγώ προσωπικά καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθούμε στους σκοπούς του Ινστιτούτου και προφανώς στην υλοποίηση των στόχων.
Οι δραστηριότητες, βάσει του θεματικού άξονα που είχε συνταχθεί από εμένα, είχαν γίνει ομόφωνα αποδεκτές από το Δ.Σ.
Στην πορεία υπήρξε υστέρηση, που αυτό οφείλεται σε ανασταλτικού χαρακτήρα θέσεις από εγκάθετους του εξωθεσμικού χώρου, παρακωλύοντας το έργο μας. Τα δημοσιεύματα στα BLOGS 23/11/2012 και 16/2/2013 είναι αυταπόδεικτα στοιχεία.
Το Δ.Σ. και ο πρόεδρός του, ως γνωστόν, προήλθαν από καταστατικές διαδικασίες, έχουν το αυτοδιοίκητο και κάθε επιχειρούμενη, εμβόλιμα, εμπλοκή τρίτων είναι ατόπημα.
Ξεκινήσαμε με όρεξη έναν πανελλαδικό προγραμματισμό και σας διαβεβαιώνω ότι είχαμε συγκινητική ανταπόκριση.
Δυστυχώς όμως η στήριξη που περιμέναμε για την υλοποίηση του προγράμματός μας δεν υπήρξε, αν και έδινε τη λύση η υπ'αριθμ. πρωτ. 48445/21-12-2012 απόφαση του Υπ. Οικονομικών. Τα στοιχεία που διαθέτουμε της παρελθούσης πενταετίας 2007-2012 καταμαρτυρούν το παράλογο της συμπεριφοράς και ενεργειών τους.

Ξένες εταιρείες παζαρεύουν τα ελληνικά δάνεια στο 5% έως 50% της αξίας τους


Διαπραγματεύσεις για την αγορά σε χαμηλή τιμή δανείων από τις ελληνικές τράπεζες βρίσκονται ξένες εταιρείες που ειδικεύονται στις πτωχεύσεις. Παζαρεύουν τα δάνεια στο 5 έως 50% της αξίας τους για να εισπράξουν στη συνέχεια το 100% πιέζοντας με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
Στην ιδιοκτησία ξένων εταιρειών, των λεγόμενων “distress fund” που ειδικεύονται στην αγορά «κοψοχρονιά» προβληματικών δανείων και περιουσιακών στοιχείων από πτωχεύσεις, θα περάσουν χιλιάδες δάνεια Ελλήνων δανειοληπτών το προσεχές διάστημα.

Στελέχη ξένων εταιρειών του είδους αυτού βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα και διαπραγματεύονται την αγορά ελληνικών δανείων σε πολύ χαμηλότερη τιμή από την ονομαστική με τις ελληνικές τράπεζες.
Όταν ολοκληρωθούν τέτοιες πωλήσεις, οι δανειολήπτες θα βρεθούν να χρωστούν το δάνειο πλέον σε ξένες εταιρείες, οι οποίες θα ξεκινήσουν διαδικασίες είσπραξης.

ΤΟ "ΟΧΙ" ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟ '40 ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΤΟ 2013. ΠΕΤΑΞΑΝ ΕΞΩ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ


italia-telika
Οι φιλογερμανικές πολιτικές δυνάμεις της Ιταλίας, δηλαδή οι δυνάμεις που αναγνωρίζουν την γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη, ηττήθηκαν. Ο συνδυασμός του φιλογερμανού κεντροαριστερού Πιερλουίτζι Μπερσάνι απέσπασε ποσοστό 29,5%. Η αντιγερμανική κεντροδεξιά πολιτική συμμαχία υπό τον Σίβλιο Μπερλουσκόνι ποσοστό 29,1%, το επίσης αντιγερμανικό κίνημα «Πέντε Αστέρων» του κωμικού ηθοποιού, Μπέπε Γκρίλο ποσοστό 25,5%, ενώ το κόμμα του φιλογερμανού τραπεζίτη πρώην δοτού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι μόλις 10,5%.

Άγνωστος ο αριθμός των παράνομων μεταναστών στη χώρα μας


metanastesΣτους 537.237 ανέρχεται ο ακριβής αριθμός των υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, σύμφωνα με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση της ερώτησης της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ελενας Κουντουρά για το μέγεθος του συνολικού μεταναστευτικού πληθυσμού στη χώρα.


Για τον αριθμό των παρανόμως διαμενόντων στην Ελλάδα αλλοδαπών, ο Χαρ. Αθανασίου αναφέρει ότι δεν υπάρχει έγκυρος τρόπος να υπολογισθεί ο πληθυσμός τους και το μόνο διαθέσιμο στοιχείο είναι ο αριθμός των παρανόμως εισελθόντων αλλοδαπών που συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ και το Λιμενικό Σώμα μετά το 2008 μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία (όπως αυτά είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας), ο αριθμός των συλληφθέντων αλλοδαπών από το 2008 και μέχρι το 2012 ανέρχεται σε 577.900 άτομα. Είναι, δηλαδή, περίπου ίσος με τον αριθμό των νομίμως διαμενόντων.
«Αυτό το στοιχείο είναι εντελώς ενδεικτικό και δεν σημαίνει, βεβαίως, ότι όλοι αυτοί εξακολουθούν να διαμένουν παρανόμως στη χώρα ή ότι δεν υπήρξαν και άλλα άτομα που κατόρθωσαν να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια, χωρίς να εντοπιστούν από την ΕΛΑΣ ή το Λιμενικό Σώμα», επισημαίνει ο Χαρ.Αθανασίου, ενώ υπογραμμίζει πως «οποιαδήποτε απόπειρα προσδιορισμού του αριθμού τους είναι εντελώς παρακινδυνευμένη».
Χαρακτηρίζει, ωστόσο, χρήσιμη τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία κατά την απογραφή του πληθυσμού της Ελλάδας καταγράφει πέραν των Ελλήνων και τους αλλοδαπούς νομίμως ή παρανόμως διαμένοντες στη χώρα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ


Papandreou Papakonstantinou fylakh
Yποθήκευσε το μέλλον των επόμενων Ελληνικών γενεών, δια μέσω της τερατώδους σύμβασης του μνημονίου
apostolou-panagiotisΓράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
egerssi@otenet.gr
O Κώστας Καραμανλής δυο χρόνια μετά τη εκλογική του νίκη το 2009, χρησιμοποιώντας ως πρόφαση τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, προκήρυξε πρόωρες εκλογές, προκειμένου να φέρει στο τιμόνι της διακυβέρνησης της πατρίδας μας, τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος στη συνέχεια, υλοποιώντας τις εντολές των ηγητόρων της παγκόσμιας διακυβέρνησης μας οδήγησε στην παραίτηση «αμετάκλητα και άνευ όρων» οποιασδήποτε ασυλίας που παρείχε Εθνική κυριαρχία. Είναι, πλέον, αποδεδειγμένο πως από το Νοέμβριο του 2009, αυτός ο πολιτικός ολετήρας και καταστροφέας μας, συζητούσε με τον πρόεδρο του ΔΝΤ, Στρος Καν (όπως ο ίδιος δημόσια αποκάλυψε) την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ. Οι δηλώσεις αυτές του τότε προέδρου του ΔΝΤ, τον οδήγησαν στον εξοβελισμό του από το αξίωμά του και του στέρησαν τη διεκδίκηση της Προεδρικής Γαλλικής Δημοκρατίας. Με άλλα λόγια, οι ΗΠΑ «έστησαν» την αποκαθήλωσή του, στο έδαφός τους, διότι με αυτές τις δηλώσεις του απεκάλυπτε τα σχέδια των δυο Κυβερνήσεων (ΗΠΑ και Ελλάδος) για την υπαγωγή της χώρας στις δαγκάνες του ΔΝΤ. Έτσι, ο Γιώργος Παπανδρέου υποθήκευσε το μέλλον των επόμενων Ελληνικών γενεών, δια μέσω της τερατώδους σύμβασης του μνημονίου για να εξασφαλιστεί η πληρωμή των τόκων και των τοκοχρεολυσίων προϋπαρχόντων δανείων των διεθνών νταβατζήδων μας. Επιπρόσθετα, με την δραστική περικοπή των μισθών και των συντάξεων, που συνέχισαν και συνεχίζουν να περικόπτουν και οι μετέπειτα κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά, δημιουργούν πολύ φτηνά εργατικά χέρια, απαραίτητα για την αξιοποίηση της υφαρπαγής του τεράστιου Εθνικού μας πλούτου, από τους νέους ιδιοκτήτες της πατρίδας μας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, γεννηθείς στην Μινεσότα των ΗΠΑ από την Μάργκαρετ Τσαντ, είναι ο περισσότερο έμπιστος και ικανός άνθρωπος της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξεως Πραγμάτων, ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών. Άλλωστε, ο ίδιος στις 28 Απριλίου 2010 είχε δηλώσει συμμετέχοντας σε συνέδριο του "Economist": «Χρειαζόμαστε παγκόσμια διακυβέρνηση. Χρειαζόμαστε παγκόσμια και οικονομική διακυβέρνηση άμεσα»!
Είναι άξιο λόγου, πως πριν «τοποθετηθεί» Πρωθυπουργός, διατέλεσε Υπουργός σε όλες τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, σε όλα εκείνα τα ευαίσθητα υπουργεία, ισοπεδώνοντας με την πολιτική του, την κοινωνία μας και την πατρίδα μας. Δηλαδή, στα υπουργεία, Εξωτερικών, Πολιτισμού και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Κυρίως, όμως, είναι «ύποπτος» ο ρόλος του, ως υπουργός Εξωτερικών με τη δραστηριοποίησή του στην υποτιθέμενη εξομάλυνση των πολλαπλών διαφορών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, όταν σ΄αυτό το ρόλο καταγράφτηκε η σφοδρή υποστήριξή του στο προδοτικό «σχέδιο Ανάν», όπως στη συνέχεια αποδείχτηκε, υποστηρίζοντας, ψευδώς, πως η ψήφισή του από τον Κυπριακό λαό, ήταν η μεγάλη ευκαιρία για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος. Ο Γ. Παπανδρέου επέδειξε ως Υπουργός Εξωτερικών, μια οσφυοκαμπτική πολιτική έναντι των Τούρκων, είτε χορεύοντας ζεϊμπέκικο είτε καταθέτοντας στεφάνι στο μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ, σφαγέα των Ελλήνων, είτε επιτρέποντας την έλευση του Ερντογάν στην Αθήνα ως επικυρίαρχου της Ελλάδος, εξασθενώντας συνειδητά τη διαπραγματευτική θέση της χώρας στα ανοιχτά Εθνικά μέτωπα με τους γείτονές μας.

ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ > Στουρνάρας: Συλλάβετε τώρα όσους χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ


Εντολή στους προϊσταμένους των εφοριών να προχωρούν στην αίτηση άσκησης ποινικής δίωξης για οφειλέτες που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άνω των 5.000 ευρώ για διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών, έδωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.
Το υπουργείο Οικονομικών, που το έχει πιάσει «κρύος ιδρώτας» κινητοποιεί όλο το «οπλοστάσιο» που έχει στη διάθεσή του, προκειμένου να αυξήσει τις εισπράξεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και να ενισχύσει τα δημόσια έσοδα, τα οποία τον Ιανουάριο παρουσίασαν σοβαρή υστέρηση σε σχέση με το στόχο.

Σε εγκύκλιο που απέστειλε ο κ. Χάρης Θεοχάρης προς τις ΔΟΥ επισημαίνει ότι «κατά το χειρισμό υποθέσεων από τις δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, παρατηρείται, το φαινόμενο της κατάθεσης αιτήσεων ποινικής δίωξης για το παραπάνω αδίκημα στα όρια της παραγραφής, η οποία, σύμφωνα με το άρθρο 111ΠΚ, είναι πενταετής.
Προς αποφυγή του φαινομένου της παραγραφής αδικημάτων και προκειμένου να αποφευχθούν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες των υπαλλήλων (παράβαση καθήκοντος, κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου κ.λπ.), εφιστάται η προσοχή των προϊσταμένων των ΔΟΥ για την άμεση υποβολή αιτήσεων μόλις συντρέξουν οι νόμιμες προϋποθέσεις».
newsbomb.gr

ΠΟΙΟΣ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΟ ΤΕΑΠΑΣΑ; ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.ΑΣ.Υ.Α.Ποιός διοικεί το ΤΕΑΠΑΣΑ;Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.dynami-an.gr


Αθήνα 26/2/2012

Προς τον Πρόεδρο του  Δ.Σ  ΤΕΑΠΑΣΑ

Πέρασε σχεδόν  ένας χρόνος από την ψήφιση του  Ν.4052/2012  και συγκεκριμένα  του άρθρου 138 του Ν. 4052/2012 που δίνει την δυνατότητα  στους ασφαλισμένους στα Ταμεία της πρώην Αστυνομίας Πόλεων και της Πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής, τα οποία χορηγούν εφάπαξ βοηθήματα, να αναγνωρίσουν ως χρόνο ασφάλισης στα προαναφερόμενα Ταμεία κάθε πραγματικό χρόνο παροχής ενεργούς υπηρεσίας στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. με την καταβολή των προβλεπόμενων κάθε φορά ασφαλιστικών εισφορών.   

Πριν μία εβδομάδα  πληροφορήθηκα από  συνάδελφο ότι το ταμείο δεν δέχεται αιτήσεις για την αναγνώριση του χρόνου της σχολής. Αμέσως τηλεφώνησα στο συγκεκριμένο τμήμα του ταμείου και ο συνάδελφος που μίλησα μαζί του μου επιβεβαίωσε τα καταγγελλόμενα, λέγοντας μου ότι περιμένουν εγκύκλιο  από το υπουργείο εργασίας που θα καθορίζει το ύψος των εισφορών και ότι έχουν απαντήσει αρνητικά στις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί.

Από ότι γνωρίζω το Δ.Σ. του ταμείου έχει πάρει απόφαση και καθόρισε το ύψος των εισφορών στο  ποσό που καταβάλει ένας νεοεξερχόμενος  αστυφύλακας.

Επίσης γνωρίζω ότι σε μία μερίδα συναδέλφων  έχει γίνει δεκτό το αίτημα τους,  έχουν καταβάλει  τις εισφορές βάσει της απόφασης του Δ.Σ του ΤΕΑΠΑΣΑ και έχουν αναγνωρίσει  τον  χρόνο της σχολής.

Βλέπουμε ότι ένα χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου  η συγκεκριμένη διάταξη δεν εφαρμόζεται  η μάλλον εφαρμόζεται επιλεκτικά.

Αναρωτιέμαι τελικά ποιος διοικεί το ταμείο αφού δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις του Δ.Σ και δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί ο εκπρόσωπος μας  από την ΠΟΑΣΥ στο ταμείο δεν έχει αναδείξει το συγκεκριμένο θέμα .  

Πρέπει άμεσα   η διοίκηση του Ταμείου να  εφαρμόσει τον νόμο και τις αποφάσεις του Δ.Σ  ανεξαιρέτως  για όλους τους συναδέλφους .

Δημήτριος  Καραγιαννόπουλος
Αντιπρόεδρος ΕΑΣΥΑ

Πηγή:
http://www.politikanet.gr/2013/02/blog-post_2173.html

Με όλους τους “Εθνικούς μας ευεργέτες” συναντήθηκαν οι πολιτικοί μας ταγοί…


20130226-085609.jpgΟ Τσίπρας με τους εξαιρετικούς Σπέκχαρντ και Μίλερ που θα έπρεπε να σαπίζουν στην φυλακή. Ο Σαμαράς με το αρχικάθαρμα, τον Μπράιζα. Και εις ανώτερα.

Η είδηση είναι από την εφημερίδα “Ελλάδα”.

Ποιός είναι ο Μπράιζα; Διαβάστε: Μια βρωμερή ιστορία αγάπης στις φωτιές της Πελοποννήσου (2007)
Θα δείτε πόσο απλά είναι τα πράγματα και πόσο εύκολα μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε σαν λαός, απλώς εάν κοιτάξουμε την αλήθεια κατάματα. Εάν ασχολούμαστε με υπερφυσικούς εχθρούς, πίσω από τους οποίους κρύβονται κάποιοι άλλοι κοκ, θα μείνουμε μια ζωή ραγιάδες.olympia

Τσίπρας αγκαλιά με Σπέκχαρντ και Μίλερ (του C4I…) - Μούγκα σε όλα τα ΜΜΕΤσίπρας αγκαλιά με Σπέκχαρντ και Μίλερ (του C4I…) - Μούγκα σε όλα τα ΜΜΕ
Μέρα με τη μέρα, ξετυλίγεται όλο και περισσότερο το κουβάρι της πρόσφατης επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην έδρα του ορκισμένου (υποτίθεται) εχθρού των απανταχού μαρξιστών, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αναγκαιότητα της διατήρησης ενός αντιαμερικανικού προφίλ για τον πρόεδρο του Σύριζα, επέβαλε την απόλυτη σιωπή των εγχώριων στρατευμένων μέσων μαζικής εξαπάτησης, πέρα βεβαίως από τα απολύτως αναγκαία και τυπικά. Παρά ταύτα, το κλίμα στο εσωτερικό του «αρραγούς» μετώπου των μαρξιστών-τροτσκιστών, ροζ και ερυθρών κρατικοδίαιτων ψοφιμιών, έχει βαρύνει ιδιαίτερα. Οι λεπτομέρειες από την επίσκεψη του Τσίπρα στο «στόμα του λύκου», αρχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσω διαρροών, από ελληνοαμερικάνους παράγοντες και εσωκομματικούς αντιπάλους του ανθρώπου, ο οποίος δικαίως έλαβε το προσωνύμιο «νέος Ανδρέας Παπανδρέου».
Μεταξύ των επαφών τις οποίες η εγχώρια κλίκα των ρουφιάνων της καθεστωτικής ενημέρωσης και συντελεστών της εξαπάτησης της κοινής γνώμης απέκρυψε, είναι εκείνες που είχε ο κύριος Τσίπρας στο American Hellenic Institute. Εκεί, στις 22 Ιανουαρίου, ανάμεσα σε πολλούς άλλους επιφανείς κεφαλαιοκράτες, ο πρόεδρος του Σύριζα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πρώην πρέσβεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ και Τόμας Μίλερ. ΤΙ εκπροσωπούν όμως σήμερα οι κύριοι Ντάνιελ Σπέκχαρντ και Τόμας Μίλερ και πόσο τυχαία είναι η περιχαρής συνάντηση με τον πρόεδρο του Σύριζα; Ο κύριος Σπέκχαρντ διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. της Proton Bank, του μεγαλοεπιχειρηματία, κουμπάρου του και πλέον έγκλειστου στις φυλακές Κορυδαλλού για εμπλοκή σε οικονομικά σκάνδαλα, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Ως non-resident Senior Fellow για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ο Σπέκχαρντ υπήρξε ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του Τσίπρα και του ιδρύματος Brookings, στο οποίο ο πρόεδρος του Σύριζα προσκλήθηκε για να μιλήσει, ένα από τα ελάχιστα στοιχεία τα οποία έλαβαν δημοσιότητα από τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης, για τις δραστηριότητες του Τσίπρα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του. Ενδεικτικό της προπαρασκευής από τους «υψηλούς» οικοδεσπότες των λεπτομερειών της επίσκεψης Τσίπρα, η ζωντανή μετάδοση από το επίσημο κανάλι του Καπιτωλίου, της ομιλίας αυτής! Πραγματικά μεγάλες τιμές από τους καπιταλιστές, προς ένα φανατικό τους «πολέμιο».

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!!! ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΑΣ!!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/hlektroniko-fakeloma-tv.html#ixzz2Lzzssi1DΤΟ ΑΓΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!!
Εσείς κάθεστε αναπαυτικά και ο «Μεγάλος Αδελφός» παρακολουθεί...!
Τα φωνάζουμε καιρό όλα αυτά εμείς οι «τρελοί θρησκόληπτοι συνωμοσιολόγοι», αλλά κάποιοι δεν ακούνε. Ας κάτσουν τώρα λοιπόν, αντί να βλέπουν τηλεόραση, ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ ΕΚΕΙΝΗ:
Η νέα γενιά των τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας (HDTV) και των καλωδιακών που πωλούνται στο κοινό περιέχει δυνατότητες που δεν έχουν πολύ γίνει γνωστές από τις εταιρείες τεχνολογίας: κάμερες, μικρόφωνα και αισθητήρες που έχουν την ικανότητα καταγραφής του κάθε τι που συμβαίνει στο σαλόνι (ή στην κρεβατοκάμαρα) όχι πολύ διαφορετικά από τις τηλε-οθόνες στο μυθιστόρημα του George Orwell «1984», η τηλεόραση θα είναι σύντομα σε θέση να παρακολουθεί ακόμα και να αναλύει διεξοδικά όλα τα άτομα που θα βρίσκονται στην περιοχή των τηλεοπτικών συσκευών.
Η εταιρία τηλεπικοινωνιών, Verizon, κατέθεσε πρόταση για κατοχύρωση μιας νέας εφαρμογής που θα έχει ως στόχο την στοχευμένη διαφήμιση που βασισμένη σε πληροφορίες που θα συλλέγονται από την παρατήρηση της συμπεριφοράς του κοινού. Ειδικά διαμορφωμένα συστήματα κάμερας και μικροφώνων, ενσωματωμένα στις τηλεοράσεις των καταναλωτών, θα εντοπίζουν συμπεριφορές,συζητήσεις, ανθρώπους, αντικείμενα ή ακόμα και κατοικίδια που βρίσκονται κοντά στον χώρο της τηλεόρασης.
Αν το σύστημα, για παράδειγμα, καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ένα ζευγάρι τσακώνεται, τότε θα στείλει αυτήν την πληροφορία στον κεντρικό εξυπηρετητή και αυτός, με τη σειρά του, θα εμφανίσει στην τηλεόραση του σαλονιού ή σε οποιαδήποτε κινητή συσκευή, μία διαφήμιση για σύμβουλο γάμου. Αν οι πληροφορίες που συλλέξει ο «Μεγάλος Αδελφός» της Verizon, δείχνουν ότι το ζευγάρι περνάει ένα ρομαντικό απόγευμα, τότε θα εμφανιστεί διαφήμιση για ταξίδια δύο ατόμων ή για προσφορές λουλουδιών ή ακόμα και διαφημίσεις-προτάσεις ρομαντικών ταινιών.
Για πολλά χρόνια οι υπεύθυνοι τεχνολογίας ήθελαν να χρησιμοποιήσουν συσκευές όπως το Kinect της Microsoft, για να εξελίξουν τη στοχευμένη διαφήμιση, όμως η Verizon πηγαίνει τη συγκεκριμένη τεχνολογία ένα βήμα παραπέρα με τη νέα της πατέντα που περιγράφεται από την εταιρία ως "Μέθοδοι και Συστήματα για Παρουσίαση Διαφημίσεων που Σχετίζονται με την Συμπεριφορά των Χρηστών".
Επειδή κάποιοι ίσως πουν ότι πρόκειται για υπερβολές, υπενθυμίζουμε πως οι συγκεκριμένες "έξυπνες τηλεοράσεις" (SMART TV) ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΗΔΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, διαθέτοντας κάμερες, μικρόφωνα, ακόμα και συστήματα ανίχνευσης και αναγνώρισης προσώπων!!! Δημοσιεύουμε μερικές φωτογραφίες από γνωστή εταιρεία τέτοιων τηλεοράσεων, για να δείτε περί τίνος πρόκειται:
Όπως βλέπετε, όλα πλασάρονται με χαμόγελα, μικρά παιδάκια, ευτυχισμένες οικογένειες κλπ. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ...ΚΑΛΟ ΜΑΣ!

THE AIM OF NATIONAL CENTER OF HELLENISMThe Non Governmental organisation that promotes Hellenic Culture, and human rights of Hellenic originated people . Hellenic (Greek) people live in the Hellenic Republic, in the Republic of Cyprus, they are the majority in North ( by Albania), in the South of (FYROM), South Bulgaria and Italy. Although Hellenes were expelled from Asia Minor, Pontos, Constantinople and East Thrace, Imvros, Tenedos and North Cyprus by represive turkish regime they still exist in the teritories with the form of cryptochristians in Pontos, Constantinople and wholle of Asia Minor.

Μαρία Δαμανάκη: Από το “πολυτεχνείο” στην παγκοσμιοποίησηΔεν είναι η πρώτη (και προφανώς ούτε και η τελευταία) φορά που οι δηλώσεις της Μαρίας Δαμανάκη προκαλούν το κοινό αίσθημα. Το πιο πρόσφατο ατόπημα της ήταν τα όσα είπε περί μείωσης του κατώτατου μισθού και τα οποία δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε καθώς είναι γνωστά σ’ όλους. Οι ενέργειες , όμως, της Δαμανάκη δεν αντιπροσωπεύουν απλώς μόνο τον εαυτό της, αλλά αντικατοπτρίζουν την κατάντια και την θλιβερή κατάληξη μιας ολόκληρης γενιάς, αυτής του περιβόητου “πολυτεχνείου”.

Ανακαλούνται ΟΛΑ τα κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ σε όλο τον κόσμο μετά την εύρεση αλογίσιου DNA στην Τσεχία; ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/ikea-keftedakia-me-kreas-alogou.html#ixzz2LzzTA364
- "Δεν βρήκαμε DNA αλόγου στα κεφτεδάκια, αλλά διακόπτουμε την διάθεσή τους λόγω της ανησυχίας των καταναλωτών", τονίζει η ΙΚΕΑ
- Δεν έχει βγει επίσημη ανακοίνωση αν τα κεφτεδάκια θα ανακληθούν από όλα τα ΙΚΕΑ σε όλο τον κόσμο
- Η Ιταλία και η Σουηδία πάντως ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν την πώλησή τους
Μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει το θέμα με τα κατεψυγμένα κεφτεδάκια της αλυσίδας επίπλων ΙΚΕΑ. Μετά την ανακοίνωση ότι στην Δημοκρατία της Τσεχίας σταματά η πώλησή τους μετά την εύρεση κρέατος αλόγου, το θέμα έχει περάσει τα σύνορα της Τσεχίας....


Η IKEA ανακοίνωσε ότι σταμάτησε να πωλεί κατεψυγμένα κεφτεδάκια και στα 17 υποκαταστήματά της στη Σουηδία.
Νωρίτερα, ο Γιόσεφ Ντούμπεν, εκπρόσωπος της τσεχικής κτηνιατρικής υπηρεσίας, η οποία επέχει επίσης ρόλο εθνικού φορέα ελέγχου τροφίμων, επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι βρέθηκε DNA αλόγου σε συσκευασίες που περιέχουν 1 κιλό κατεψυγμένα κεφτεδάκια Koettbullar, που παράγει η σουηδική αλυσίδα τροφίμων Dafgard.
Η IKEA Σουηδίας ανέφερε ότι «οι δικοί της έλεγχοι δεν αποκάλυψαν ίχνη κρέατος αλόγου», αλλά εξαιτίας των «ανησυχιών μεταξύ των καταναλωτών» σταματάει τις πωλήσεις του προϊόντος αυτού στη χώρα.
Δεν έχει δοθεί ακόμη στην δημοσιότητα κάποια ανακοίνωση από την έδρα του ομίλου σχετικά με το εάν οι θυγατρικές της μεγαλύτερης αλυσίδας λιανικής πώλησης επίπλων και άλλων οικιακών ειδών παγκοσμίως θα σταματήσουν να πωλούν το προϊόν και στις άλλες χώρες όπου η IKEA έχει υποκαταστήματα.
Η IKEA ανακοίνωσε ότι οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν δεν οδήγησαν στην εύρεση ίχνους κρέατος αλόγου στη Φινλανδία και στη Νορβηγία, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης στις χώρες αυτές.
Πάντως η ιταλική θυγατρική της IKEA ανακοίνωσε ότι σταματά την πώληση του προϊόντος στα υποκαταστήματά της.
Εκπρόσωπος της ιταλικής IKEA ανέφερε ότι «σταματήσαμε να πωλούμε στην Ιταλία τα κεφτεδάκια αυτού του σουηδού παραγωγού» (σ.σ. της Familjen Dafgard), σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. «Τα κεφτεδάκια μας πρέπει να παρασκευάζονται από βοδινό και χοιρινό. Θα κάνουμε ελέγχους για να διαπιστώσουμε την ενδεχόμενη παρουσία DNA» (αλογίσιου κρέατος).
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της τσεχικής θυγατρικής της IKEA, τα ίδια κεφτεδάκια πωλούνται επίσης σε χώρες όπως η Βρετανία, η Πορτογαλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο κ.ά., αλλά πλέον πρόκειται να ανακληθούν παντού.

πηγη

Λαθρομετανάστευση

Όλοι ΠΛΗΝ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην παρουσίαση του «κόμη Δράκουλα»Όλοι ΠΛΗΝ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην παρουσίαση του «κόμη Δράκουλα»
Επανεμφάνιση του Μητσοτάκη είχαμε χθες με την παρουσίαση του βιβλίου “Μπροστά από την εποχή της”, το οποίο αναφέρεται στα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, την περίοδο 1990-93. Πριν πούμε το τι εστί Μητσοτάκης πρέπει να τονίσουμε ότι αποτελεί πραγματικό Τίτλο Τιμής για Εμάς το  γεγονός ότι δεν εστάλη πρόσκληση στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για να συμμετάσχει στην εκδήλωση αυτή. Αν μη τι άλλο, μας απάλλαξε από τον κόπο να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων… Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να επισημάνουμε ότι «όλος ο καλός κόσμος» συμμετείχε στο “χάπενινγκ”αυτό, καλύπτοντας το ευρύ φάσμα του πολιτικού, εκδοτικού και επιχειρηματικού κλάδου.

«ΜΑΧΟΥ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ»: Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ, ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 1821! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/upsilanths-maxou-uper-pistews-kai-patridos.html#ixzz2Lzz6Nght


Καθυστερήσαμε μερικές ώρες να τη δημοσιεύσουμε, αλλά δεν πειράζει. Αξίζει να διαβαστεί από όλους μας, για να καταλάβουμε ΓΙΑ ΤΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ οι ένδοξοι Αγωνιστές του 1821. Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης το λέει ξεκάθαρα, στην ιστορική προκήρυξή του με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου 1821 (στο τέλος μπορείτε να διαβάσετε και την προκήρυξη από το πρωτότυπο κείμενο):

ΜΑΧΟΥ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ
Ἡ ὥρα ἦλθεν, ὦ ἄνδρες Ἕλληνες!


Οἱ ἀδελφοί μας καὶ φίλοι εἶναι πανταχοῦ ἕτοιμοι· οἱ Σέρβοι, οἱ Σουλιῶται, καὶ
ὅλη ἡ Ἤπειρος ὁπλοφοροῦντες μᾶς περιμένουν· ἂς ἑνωθῶμεν λοιπὸν μὲ ἐνθουσιασμόν!
Ἡ Πατρὶς μᾶς προσκαλεῖ!


Ἡ Εὐρώπη προσηλώνουσα τοὺς ὀφθαλμούς της εἰς ἡμᾶς, ἀπορεῖ διὰ τὴν ἀκινησίαν μας·
ἂς ἀντηχήσωσι λοιπὸν ὅλα τὰ ὄρη τῆς Ἑλλάδος ἀπὸ τὸν ἦχον τῆς πολεμικῆς μας σάλπιγγος
καὶ αἱ κοιλάδες ἀπὸ τὴν τρομερὰν κλαγγὴν τῶν ἁρμάτων μας. Ἡ Εὐρώπη θέλει θαυμάσει
τὰς ἀνδραγαθίας μας οἱ δὲ τύραννοι ἡμῶν τρέμοντες καὶ ὠχροὶ θέλουσι φύγῃ ἀπ᾿ ἔμπροσθέν
μας.

Έτοιμος να χαρίσει τα ελληνικά κοιτάσματα ο Σαμαράς - Εθνική ενεργειακή πολιτική ΤΩΡΑ!Έτοιμος να χαρίσει τα ελληνικά κοιτάσματα ο Σαμαράς - Εθνική ενεργειακή πολιτική ΤΩΡΑ!
Τροφή για την εξαγωγή κρίσιμων και απολύτως χρήσιμων συμπερασμάτων για το τι μέλλει γενέσθαι, εις ότι αφορά το ενεργειακό ζήτημα της Ελλάδος, έδωσε η παρουσία του πρώην υφυπουργού ενέργειας των ΗΠΑ, Μάθιου Μπράιζα, σε εργασίες συνεδρίου που διοργανώθηκε στην Αθήνα, στο οποίο μίλησε και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα.
Ο κύριος Μπράιζα, υπήρξε ομιλητής στο συνέδριο “Athens Energy Forum”, το οποίο διεξήχθη στην Αθήνα, από την εταιρεία η οποία έχει αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις της Lockheed Martin και όσα είπε, είναι αρκούντως ενδεικτικά της περιρρέουσας ατμόσφαιρας στις τάξεις των υπερατλαντικών μας «συμμάχων». Κεντρικός άξονας των θέσεών του, η απαραίτητη ένταξη της Τουρκίας στο ζήτημα της μεταφοράς του φυσικού αερίου και η απεγνωσμένη προσπάθεια να τεθούν εκτός μερίδας στο κεφάλαιο φυσικό αέριο στην Ελλάδα, οι ρωσικές εταιρείες.
Συγκεκριμένα, ο Μάθιου Μπράιζα τόνισε ότι η ενδεικνυόμενη λύση στο θέμα της διοχέτευσης του αερίου από τα κοιτάσματα του Ισραήλ και της Κύπρου προς την Ευρώπη, είναι η μεταφορά τους διά της Τουρκίας και κατόπιν της Ελλάδος. Δικαιολόγησε μάλιστα την τοποθέτησή του, επισημαίνοντας πως αυτή η λύση είναι οικονομικώς ορθότερη από εκείνη της κατασκευής υποθαλάσσιου αγωγού που θα συνδέει την Ελλάδα με τα κυπριακά κοιτάσματα. Η παραπάνω δήλωση, φυσικά, συνάδει και με τις άκρως φιλόδοξες δηλώσεις του Ισραηλινού πρέσβη, ο οποίος υποστήριξε τις ενέργειες στην περιοχή Ισραηλινής εταιρίας.
Ενδεικτικές της έντονης ανησυχίας των ΗΠΑ, οι δηλώσεις του αμερικανού παράγοντος για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ. Πιστός στη γραμμή της εξωτερικής πολιτικής της Ουάσινγκτον, όπως αυτή εκφράστηκε κατά το πρόσφατο παρελθόν από επίσημα χείλη του State Department, τάσσεται ανοιχτά και δίχως περιστροφές κατά της πιθανής πώλησης των οργανισμών στους ρωσικούς ενεργειακούς κολοσσούς. Τέλος, υπογράμμισε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς και η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν τείνουν να αποδεχτούν τη λύση του αγωγού Nabucco, όσον αφορά το ζήτημα της μεταφοράς του φυσικού αερίου από το κοίτασμα του Σαχ Ντενίζ προς την Ευρώπη, επιδιώκοντας να αποκλείσουν την ρωσική ηγεμονία μέσω του αγωγού South Stream, από τον οποίο η Ελλάδα αποσύρθηκε, κατόπιν απόφασης της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην υφυπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάθιου Μπράιζα, διετέλεσε και πρέσβης της πατρίδος του στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ η σημαντική λεπτομέρεια που δίνει ειδικό βάρος στις εκτιμήσεις του, είναι το γεγονός πως η σύζυγός του είναι τουρκικής καταγωγής, ειδική στα θέματα των σχέσεων Τουρκίας-Ηνωμένων Πολιτειών, επί της ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρασία και με θητεία στα κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα των ΗΠΑ.
Ο Μπράιζα έδωσε το στίγμα του ενεργειακού δρόμου που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάς και ο John Baldwin, αντιπρόεδρος της BP, προχώρησε ένα βήμα παρακάτω: παρουσίασε ένα πλάνο των επενδύσεων που πρόκειται να γίνουν, προκειμένου να καταστεί δυνατή η μεταφορά του φυσικού αερίου από Γεωργία και Τουρκία προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με απλά λόγια δηλαδή, είναι κι εκείνος βέβαιος πως η Ε.Ε. θα επιλέξει την προώθηση της λύσης του αγωγού Nabucco, θέση που υποστήριξε με ζήλο και ο αμερικανός Hugh Pope, παράγοντας του κέντρου Διεθνών Κρίσεων.
Τι είπε, όμως, στο ίδιο συνέδριο ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, Αντώνης Σαμαράς; Εν ολίγοις, εμφανίστηκε για άλλη μία φορά πρόθυμος για να γίνει το ξεπούλημα, όσο όσο και όπου να ναι. Όπως τις προάλλες κατά τη διάρκεια επισκέψεως του Γάλλου προέδρου, ο οποίος μετέφερε τις απαιτήσεις της γαλλικής εταιρίας “Total”, έτσι και τώρα με τους εντολείς της ισραηλινής εταιρίας. Εμφανίστηκε δε άκρως ενδοτικός όπως πάντα στην θέληση των αμερικανών να συμπεριλάβουν στην

Ξεκινάει η προβολή του «1821» στην Αλβανία

"Tα μυστικά της γέννησης της νέας Ελλάδας επάνω στον ανακυκλωμένο μύθο της αρχαίας Ελλάδας". Με αυτόν τον προκλητικό υπότιτλο, οι Αλβανοί διαφημίζουν την επικείμενη πρεμιέρα του "1821", στο συνδρομητικό κανάλι DigitAlb, το βράδυ της Πέμπτης.


Πρόκειται για τη σειρά ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ, που κατά την προβολή του στην Ελλάδα είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, λόγω των όσων είχε παρουσιάσει ο σημερινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Πέτρος Τατσόπουλος, για την Επανάσταση που οδήγησε στην αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και στη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους.


"Ένα ντοκιμαντέρ που προκάλεσε μεγάλες συζητήσεις. Στοιχεία και ντοκουμέντα που συγκλόνισαν την επίσημη εκδοχή της ιστορίας του ελληνικού κράτους" αναφέρει ο αλβανικός τηλεοπτικός σταθμός παρουσιάζοντας το "1821", που αναμένεται να ρίξει νερό στο «μύλο» της αλβανικής προπαγάνδας, που θεωρεί Αλβανούς τους ήρωες του 1821.


Όπως είναι γνωστό, η αλβανική ιστοριογραφία, θέλει Αλβανούς τους Αρβανίτες της Ελλάδας, που πρόσφεραν τα μέγιστα στον αγώνα για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και τη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Στα σχολικά εγχειρίδια της Αλβανίας, ήρωες όπως ο Μάρκος Μπότσαρης, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, ο Κίτσος Τζαβέλας κ.α. παρουσιάζονται ως Αλβανοί, που απλά πολέμησαν στο πλευρό των Ελλήνων εξεγερμένων κατά των Τούρκων.


Η προβολή της σειράς ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ, και τα όσα αμφιλεγόμενα έχουν ειπωθεί, θα ενισχύσουν τους ισχυρισμούς των Αλβανών εθνικιστών, που φαίνεται να υιοθετούν και έως πρότινος μετριοπαθείς φωνές στη γειτονική χώρα.


"Ένα ντοκιμαντέρ που προκάλεσε μεγάλες συζητήσεις... Στοιχεία και ντοκουμέντα που συγκλόνισαν την επίσημη εκδοχή της ιστορίας του ελληνικού κράτους... Μια ανασκόπηση της ιστορίας της σύστασης του ελληνικού κράτους. Μπορούμε να μιλήσουμε σήμερα για μια ελληνική ταυτότητα που χρονολογείται από την εποχή της αρχαιότητας; Η περίοδος της Τουρκοκρατίας και τα ίχνη που έχει αφήσει πίσω της... Η Επανάσταση του 1821. Γιατί συνέβη και ποια ήταν τα αποτελέσματά της; Ο ρόλος και ο αντίκτυπος των Αρβανιτών στην επανάσταση και στην ευρύτερη ελληνική κοινωνία... Η στάση της Εκκλησίας και η άνοδος στο θρόνο του βασιλιά Όθωνα της Βαυαρίας...", αυτά αναφέρει το αλβανικό διαφημιστικό σποτ του αμφιλεγόμενου ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ που θα προβάλλεται κάθε Πέμπτη στις 22:00 ώρα Αλβανίας στο συνδρομητικό κανάλι "EXPHISTORI" του DigitAlb.

ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

52023740917
Όλος ο… καλός ο κόσμος του σάπιου μεταπολιτευτικού κατεστημένου, πολιτικάντηδες, «επιχειρηματίες», διπλωμάτες, τραπεζίτες, δήμαρχοι, δικαστικοί κ.λπ. παρευρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου «Μπροστά από την εποχή της» του… μαθουσάλα Μητσοτάκη, στο «Θέατρον» Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Μεταξύ αυτών και τα λεγόμενα «ορφανά του Μητσοτάκη», δηλαδή ο Γ. Καρατζαφέρης και ο… αντιμνημονιακός (κι όποιος είναι χαζός ας τον πιστέψει…) Πάνος Καμμένος – που είναι μια ζωή… ταγμένος στο Μητσοτακαίικο. Το βιβλίο του Μ. αναφέρεται στα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης 1990-1993 και είναι έκδοση του «Ιδρύματος Κων/νος Μητσοτάκης», το οποίο χρηματοδοτείται από το αίμα και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, όπως και τα υπόλοιπα «Ιδρύματα» με τις βαρύγδουπες επωνυμίες. Δηλαδή, τίποτα δεν του κόστισε το βιβλίο, πάλι τζάμπα την έβγαλε ο… Δρακουμέλ και θα’ χει και κέρδος!
Ο 94χρονος συνταξιούχος πλέον πολιτικάντης έβγαλε και λόγο και είπε τα… αναμενόμενα: πως πρέπει να γίνουν χιλιάδες απολύσεις υπαλλήλων, να μη γίνουν εκλογές ούτε με… σφαίρες, η συγκυβέρνηση της δυστυχίας μας να εξαντλήσει την τετραετία, κι όταν με το καλό γίνουν εκλογές, ο χειμαζόμενος ελληνικός λαός να ψηφίσει τους υπευθύνους για τη δυστυχία του, δηλαδή τα λεγόμενα «φιλοευρωπαϊκά» κόμματα.
Έκλεισε δε την ομιλία του με τον γνωστό στίχο του Κ. Παλαμά: «Χρωστάμε εις όσους ήρθαν πέρασαν, θα ’ ρθούνε, θα περάσουν / κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι. Οι νεκροί». Ούτε παραγγελία να ήταν! Πράγματι, χρωστάει και ο Μητσοτάκης κι όλοι αυτοί που τον παρακολούθησαν και τον αποθέωσαν, στον ελληνικό λαό. Κι όταν έρθει η ώρα του τελικού λογαριασμού, πράγματι θα τους δικάσουν, όχι οι αγέννητοι και οι νεκροί, αλλά όσοι απομείνουν ζωντ

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις κατά του νόμου για τη δωρεά οργάνων ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/dorea-organon-inka.html#ixzz2LzyHuEDp


Του Μάνου Χατζηγιάννη

Την οδό της δικαστικής προσβολής  του νομοθετικού πλαισίου, αναφορικά με τη δωρεά οργάνων, επιλέγει,σύμφωνα με πληροφορίες του “Αγιορείτικου βήματος”, η Γενική Ομοσπονδία Kαταναλωτών Ελλάδος (ΙΝΚΑ).Υπενθυμίζεται πως το ΙΝΚΑ έχει δραστηριοποιηθεί και ενάντι στην “Κάρτα του Πολίτη” και τη “Νέα Ταυτότητα”. 
Το ΙΝΚΑ, λοιπον,  σε ανακόινωσή του σημειώνει  πως “Η δωρεά οργάνων είναι μια εθελοντική ανθρωπιστική προσφορά.Όμως ατυχώς τα πράγματα έχουν αλλάξει”  και παροτρύνει τους πολίτες να συμπληρώνουν τη σχετική δήλωση σύμφωνα με την οποία “Αρνούμαι να γίνω δότης οργάνων”, την οποία θα βρουν στις ιστοσελίδες και στα γραφεία της Ομοσπονδίας, με τις σχετικές κοινοποιήσεις και οδηγίες.

Το ΙΝΚΑ σημειώνει ακόμη στην ανακοινωσή του πως “Με το νόμο 3984 θεωρούμαστε όλοι με «εικαζόμενη συναίνεση (opt out)» δότες οργάνων.”. Κάνει αναφορά στον ορισμό του “εγκεφαλικού θανάτου” (δηλαδή την απώλεια συνείδησης σε  κωματώδη διαδικασία, από την οποία όμως πολλοί έχουν ανανήψει) και θέτει και άλλα θέματα για την ασφάλεια του “δότη” όπως η διαχείριση της διαδικασίας της μεταμόσχευσης από ιδιώτες κτλ

Με βάση όλα αυτά η οργάνωση των καταναλωτών γνωστοποιεί στην ανακοίνωσή της ότι προτίθεται να προσβάλει δικαστικά το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο, που αφορά στην “εικαζόμενη συναίνεση (opt out)” στη δωρεά οργάνων ανθρωπίνου σώματος και δηλώνει ότι θεωρεί “αναξιόπιστη και τελείως ανασφαλή τη διαδικασία μεταμόσχευσης, όπως πλέον διαμορφώθηκε”

Το θέμα της δωρεάς οργάνων πάντως έχει πάρει διαστάσεις το τελευταίο διάστημα και το “Αγιορείτικο βήμα” υπενθυμίζει πως πρόσφατα και η Μητρόπολη Γλυφάδος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΩΣ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ "ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ"

Σύμφωνα με το νέο Νόμο (3984, ΦΕΚ 150 / 27.6.2011, τεύχος Α΄) περί των μεταμοσχεύσεων, είμαστε όλοι υποχρεωτικά δωρητές των οργάνων του σώματός μας.
Είμαστε όλοι υποψήφιοι για να μας σκοτώσουν πριν να πεθάνουμε.

Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους ενήλικες να αρνηθούν τη δολοφονία τους, αν το δηλώσουν εγκαίρως.

Αντιδράστε με την ακόλουθη διαδικασία:

1. Συμπληρώστε μια υπεύθυνη δήλωση, τονίζοντας ότι δεν επιθυμείτε να γίνετε δωρητές οργάνων, αν διαπιστωθεί ότι είστε νεκροί εγκεφαλικά.

2. Επικυρώστε το έγκυρο της υπογραφής σας σε κάποιο αστυνομικό τμήμα ή Κ.Ε.Π. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών).

3. Αποστείλατε στον ΕΟΜ την υπεύθυνη δήλωσή σας, με συστημένη επιστολή ή μέσω ΚΕΠ, κρατώντας αντίγραφο.

4. Ζητήστε αριθμό πρωτοκόλλου από τον Ε.Ο.Μ.” 

πηγή