Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

Δώστε δουλειά στις Ελληνίδες νοσοκόμες

ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ: Σε ξένα χέρια ο ελληνικός χρυσός! Θλιβερή απάντηση Στουρνάρα στην Χρυσή Αυγή!ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ: Σε ξένα χέρια ο ελληνικός χρυσός! Θλιβερή απάντηση Στουρνάρα στην Χρυσή Αυγή!
Με ένα έγγραφο-σοκ απάντησε το θλιβερό υπουργείο οικονομικών σε ερώτηση της συναγωνίστριας Ελένης Ζαρούλια για την τύχη των ελληνικών αποθεμάτων χρυσού. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, που απάντησε στην Χρυσή Αυγή μέσω Στουρνάρα, σχεδόν όλος ο ελληνικός χρυσός, δηλαδή η περιουσία του ελληνικού λαού, βρίσκεται στα χέρια των τοκογλύφων δανειστών μας. Το ζήτημα επανέφερε στην επικαιρότητα σήμερα το defencenet.gr με ένα ενδιαφέρον άρθρο:
Επιβεβαιώθηκε και μάλιστα με επίσημο έγγραφο η αποκάλυψη του defencenet.gr πέρσι τέτοια εποχή, ότι το σύνολο του εναπομείναντος χρυσού της Ελλάδας βρίσκεται ήδη εκτός Ελλάδας και βέβαια πλέον μετά την ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου πέρσι στις 12 Φεβρουααρίου 2013 που επιτρέπει τις κατασχέσεις ελληνικών περιουσιιακών στοιχείων σε περίπτωση που η Ελλάδα δυσκολευτεί να αποπληρώσει τα σχεδόν 400 (!) δισ. ευρώ που της έχουν φορτώσει οι δανειστές, μπορούν να αποχωρήσουν άμεσα σε κατασχέσεις.
Συνολικά 3.760 χιλιάδες ουγγιές ήταν τα αποθέματα τυ χρυσού της Τράπεζας της Ελλάδας στις 31.12.2012, αξίας 4,74 δισ. ευρώ σύμφωνα με έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος. Μόνο όμως η μισή ποσότητα από αυτα βρίσκεται στην Ελλάδα. Το υπόλοιπό βρίσκονται υποθηκευμένα, ουσιαστικά στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ, την Τράπεζα της Αγγλίας και την Ελβετία! Η επίσημη επιβεβαίωση από την Τράπεζα της Ελλάδας και τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα ήρθε κατόπιν ερώτησης της βουλευτού του Λαϊκού Συνδέσμου, Ελένης Ζαρούλια
Αξίζει να πούμε ότι δεν χρειάζεται να ... πτωχεύσουμε για  να χαθεί ο χρυσός αυτός: Αρκεί να υπάρξουν ανέγκλιτες καταδικαστικές αποφάσεις στις εκατοντάδες αγωγές που έχουν καταθέσει σε βάρος της Ελλάδας και του ελληνικο΄πυ δημοσίου οι ιδιω΄τες των οποίων τα ομόλογα "κουρεύτηκαν" αναγκαστικά τον περασμένο Μάρτιο. Να πούμε ακόμα, ότι ένα κράτος χωρίς χρυσό στα θησαυροφυλάκειά του σήμερα, ειδικά, απλά "δεν υπάρχει" σε οικονομικό επίπεδο. Ήδη επί κυβερνήσεων Σημίτη και υπουργού Οικονομικών Γ.Παπαντωνίου καταληστεύθηκε ο ελληνικός χρυσός, ενώ δεν υπήρξε η παραμικρή πρόνοια από τα μεταλλεία στις Σκουριές και σε άλλα μέρη της Ελλάδας να υπάρξει πρόνοια για να καταλήγει στο εθνικό ησαυροφυλάκιο ένα μέρος από τον χρυσό αξίας δεκάδων δισ. ευρώ που βρίσκεται στο ελληνικό υπέδαφος.
Το ερώτημα είναι ποιος έβγαλε τον χρυσό της Ελλάδας εκτός Ελλάδας και το κυριότερο ποιος δεν φρόντισε να επιστρέψει ο χρυσός αυτός στην Ελλάδα πριν το κούρεμα; Η περσινή κυβέρνηση Παπαδήμου, έχει τεράστιες εθνικές ευθύνες...
Η Ελλάδα είναι 30η χώρα παγκοσμίως σε αποθέματα χρυσού με 29η την Τουρκία! Το ετήσιο κόστος φύλαξης ανέρχεται μόνο σε 90.000 ευρώ και οι ράβδοι χρυσού που είναι σε διεθνείς προδιαγραφές φυλάσσονται στις εξής τράπεζες:
• στην Τράπεζα της Αγγλίας
• στη Federal Reserve («FED» Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ)
• Στην ιδιωτική ελβετική τράπεζα UBS. Στην Τράπεζα της Αγγλίας, ο χρυσός βρίσκεται από την εποχή του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου!

ΠΕΡΙ ΚΑΘΑΡΣΗΣ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

PAPAGEORGOPOULOS
Διανύουμε ήδη το πρώτο διήμερο θριαμβολογίας των καθεστωτικών μέσων (και έπεται συνέχεια, κάθε θαύμα τρεις, το μεγάλο τέσσερις…), για την ισόβια κάθειρξη που επιβλήθηκε στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Παπαγεωργόπουλο. Σταχυολογούμε τα πιο χτυπητά αποσπάσματα των στημένων θριαμβολογιών: «Ο Παπαγεωργόπουλος ήταν μόνο η αρχή», «πανικός στα κυκλώματα διαφθοράς από την καταδίκη», «σε εξέλιξη δεκάδες διαχειριστικοί έλεγχοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δημόσιο», «από το μεσημέρι της Τετάρτης κάτι σημαντικό έχει αλλάξει στη δημόσια ατμόσφαιρα της Ελλάδας», «είναι η πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση που δημόσιος παράγοντας που διαδραμάτισε ως βουλευτής και ως δήμαρχος σημαντικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας οδηγείται στη φυλακή με τόσο βαριά ποινή», «το πανηγύρι τελείωσε», «η χθεσινή ημέρα αποτελεί σταθμό στα δημόσια πράγματα της χώρας», κ.α.

Όταν “τα παιδία” παίζει…Όταν “τα παιδία” παίζει…
Άφησα να περάσει λίγος, σχετικά, καιρός από την υπόθεση της σύλληψης των τεσσάρων "αντιεξουσιαστών" ληστών στο Βελβεντό της Κοζάνης, προκειμένου να διατυπωθεί μια προσωπική άποψη πάνω στο όλο ζήτημα. Το πρώτο -και κυρίαρχο- χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης υπόθεσης, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που να έχει συνοχή "μπετόν-αρμέ"  στην κοινή αντίληψη αντίπαλων πολιτικών παρατάξεων, είναι ο χαρακτηρισμός "παιδιά", ο οποίος χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον, αυτές τις ημέρες, απ’ όλα τα ΜΜΕ, έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας. Αν, λοιπόν, θελήσει ο οποιοσδήποτε, μακριά από τις κάθε λογής "σερβιρισμένες" ατάκες και χαρακτηρισμούς, να δει την πραγματικότητα και να διαπιστώσει αν ισχύει ο παραπάνω χαρακτηρισμός-ορισμός για τους συγκεκριμένους συλληφθέντες, θα διαπιστώσει μια, τουλάχιστον, αντίφαση μεταξύ λεγομένων και αλήθειας. Γιατί αν δούμε τις ηλικίες τους, αυτό που θα διαπιστώσουμε είναι ότι αυτές κυμαίνονται από 20 έως 25 ετών! Είναι πασιφανές ότι σ’ αυτήν την Χώρα, με την δεσπόζουσα νοοτροπία της μεταπολιτευτικής παράνοιας, πολύ εύκολα κονιορτοποιούνται  και εξευτελίζονται έννοιες και καταστάσεις.

Βουλιμικοί, ανορεκτικοί, ορθορεξικοί, πεινασμένοι

hungry
Άντε να ισορροπήσει κανείς ανάμεσα στη συνολική παράνοια. Στην ανθρώπινη κοινωνία, το μεγάλο εκτροφείο ψυχαναγκασμών, όπου θύτες και θύματα είναι το ίδιο τραγικά καταδικασμένα σε ένα συνεχές μαρτύριο.  Άνθρωποι που σκάνε από το φαΐ, άνθρωποι που σιχαίνονται το φαΐ, άνθρωποι που φοβούνται το φαΐ κι εκατομμύρια που πεθαίνουν πεινασμένοι. Υπάρχει κάτι περισσότερο για να κατανοήσει κάποιος πως αυτό που συμβαίνει γύρω μας είναι ένα αποτυχημένο πείραμα?
Βουλιμικοί που δεν ξέρουν πως να σταματήσουν να πληγώνουν τον εαυτό τους με σαβούρες. Ανορεκτικοί με αλλοιωμένη την αίσθηση της εικόνας τους. Ορθορεξικοί που ψαχουλεύουν τις ετικέτες μη τυχόν και μολυνθούν από κάτι σ΄ενα κόσμο μολυσμένο από κύτταρο.

Κι οι πεινασμένοι που αυξάνονται ικευτεύοντας για ότι νάναι, αρκεί να ζήσουν.


Και πάνω από όλους αυτούς οι βοσκοί. Οι βοσκοί κάθε μορφής που σπρώχνουν με τη μαγκούρα τους τα κοπάδια στις στάνες. Προσφέροντας κονσέρβες σκέψης, σε συσκευασίες οικονομικές κι εύκολες για θρέψη κάθε παράνοιας που βασανίζει το ανθρώπινο μυαλουδάκι.

Το «παιδομάζωμα» και οι φαρισαίοι του μεταπολιτευτικού κατεστημένουΞεκίνησε μία άνευ προηγουμένου πολεμική του συστήματος εναντίον της Χρυσής Αυγής τις τελευταίες ημέρες. Όχι ότι τον προηγούμενο καιρό δεν συκοφαντούσαν συστηματικά, όμως τις τελευταίες μέρες παρουσιάζεται μία σχετική έξαρση, που έχει ως χαρακτηριστικά της τον βομβαρδισμό παραπληροφορίας, τον συντονισμό των καθεστωτικών μέσων και την – ως συνήθως – απόκρυψη της άποψης του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή για τα όσα καταλογίζονται εναντίον του. Ενδεικτική η πλήρης απουσία εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής από τα πάνελ και τα τηλεπαράθυρα, αλλά και τις στήλες των εφημερίδων που καθύβριζαν το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών, επί τη ευκαιρία των Μαθημάτων Ελληνικής Μυθολογίας που έγιναν στα γραφεία της Τ.Ο. Ανατολικής Αττικής.
Πολλά γράφτηκαν και άλλα τόσα λέχθηκαν περί του ζητήματος, εν πλήρει απουσία εκπροσώπου του Κινήματος μας, αφού – ως γνωστόν – οι «δημοκράτες» των, ελεγχόμενων από μεγαλοεργολάβους και συμβούλους της κυβέρνησης, ΜΜΕ προτιμούν να μιλούν μόνοι τους, χωρίς να παρουσιάζεται το οτιδήποτε θα έθετε σε αμφισβήτηση την σωρεία μπουρδολογιών, των οποίων την ασύνδετη συρραφή θεωρούν «πολιτικό λόγο». Αξίζει, όμως, ακόμα και μέσω αυτού του βήματος να προσπαθήσουμε μια ιστορική ανασκόπηση στην σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδος για να δούμε «ποιοι είναι οι κατήγοροι μας» και «γιατί μας κατηγορούν», ώστε να καταδείξουμε την υποκρισία τους και τον πανικό στον οποίο έχουν οδηγηθεί απέναντι σε μια Χρυσή Αυγή που απειλεί το σύστημα της κλεπτοκρατίας που λυμαίνεται αυτό τον τόπο.
Το ότι οι κατήγοροι μας είναι εγκάθετοι και πολιτικώς κατευθυνόμενοι είναι προφανές. Το ότι στο Δ.Σ. του ΔΟΛ προεδρεύει ο πατέρας βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και απευθείας συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά, είναι γνωστό, όσο και το ότι η Νέα Δημοκρατία φυλλορροεί και χάνει ψήφους από την Χρυσή Αυγή, δίνοντας ένα σαφές πολιτικό κίνητρο στον ΔΟΛ, για να λασπολογεί ακατάπαυστα και να παίρνει το ζήτημα «προσωπικά». Η πλειοψηφία των δημοσιογράφων που φιλοξενούνται στα δελτία ειδήσεων και στις εκπομπές που καθυβρίζουν με σύστημα την Χρυσή Αυγή είναι ή ήταν μέλη και στελέχη κομμουνιστικών οργανώσεων. Τρανό παράδειγμα ο Αρβανίτης της ΕΡΤ που θα αναλάβει την γενική διεύθυνση του ραδιοσταθμού του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά, όμως, είναι εν πολλοίς γνωστά σε όλους. Γιατί, όμως, όλοι αυτοί είναι υποκριτές;
Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπουμε παιδάκια σε εκδήλωση της ΚΝΕ. Αυτό ο ΔΟΛ δεν το κατήγγειλε
Διαβάζουμε στην σελίδα της ΟΝΝΕΔ για την ΜΑΚΙ, την μαθητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, η οποία μάλιστα κάνει και ενημερωτικές δράσεις στα σχολεία της χώρας. Όσον αφορά την αντίστοιχη παράταξη του ΠΑΣΟΚ, την ΠΑΜΚ, διαβάζουμε για την πορεία που είχε διοργανώσει το 1991 και την Επιτροπή Καταλήψεων Αττικής που συναντήθηκε τότε με τον υπουργό της κυβέρνησης. Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ παρότι έχουν την υψηλότερη δράση σε μαθητικές και καθηγητικές ενώσεις θα τους αφήσουμε για αργότερα μιας και έχει «πολύ ζουμί» η όλη υπόθεση. Θα μνημονεύσουμε αντ’ αυτού τις δηλώσεις Βενιζέλου στην χθεσινή ομιλία του στην νεολαία του ΠΑΣΟΚ, η οποία παρεμπιπτόντως μέσω της ιστοσελίδας της μας πληροφορεί ότι έχει και «δίκτυο μεταναστών», ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Δε θα εγκαταλείψουμε το πεδίο του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της καθημερινής προσφοράς στους ναζιστές, τους φασίστες και τους εχθρού της δημοκρατίας, σ’ αυτούς που οργανώνουν όχι το κρυφό σχολειό, αλλά το παιδομάζωμα στο όνομα των ιδεών του αυταρχισμού και στ’ όνομα της νοσταλγίας αυτού που κατέστρεψε την Ευρώπη στα μέσα του 20ού αιώνα»
Δεν θα σχολιάσουμε τι μπορεί να σημαίνει «εθελοντισμός» και «αλληλεγγύη» για το κόμμα της ρεμούλας και της μίζας, όμως ας μιλήσουμε λίγο για την χρήση και την ιστορική διαδρομή της λέξεως «παιδομάζωμα» που χρησιμοποίησε ο Βενιζέλος. Το πρώτο πράγμα που έρχεται κατά νου όταν ακούγεται η εν λόγω λέξη είναι το παιδομάζωμα που διενεργούσαν οι τούρκοι επί τουρκοκρατίας, ώστε να συντηρούν πληθυσμιακά τους αποκαλούμενους γενίτσαρους τους. Με βάση, λοιπόν την χρήση της λέξης ως μία πρακτική τουρκοποίησης ο χαρακτηρισμός «παιδομάζωμα» μάλλον ταιριάζει περισσότερο στα τουρκοκάναλα, την ΔΗΜΑΡ της Ρεπούση, τον ΣΥΡΙΖΑ του Τατσόπουλου, την ΝΔ που εξέδωσε το βιβλίο της Ρεπούση και σε όλους τους γραικύλους της «ελληνοτουρκικής φιλίας».

RagenHeart - The Spartan

ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΤΗ ΓΡΑΨΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ!

KOYKOYTSHS
Φλογερές και αποκαλυπτικές ομιλίες, με μεγάλες αλήθειες, που δεν έχουν ξανακουστεί στο ελληνικό κοινοβούλιο από την μεταπολίτευση και εντεύθεν, έγιναν χθες στη βουλή από τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής.
Πιο συγκεκριμένα, κατ’ αρχάς ο συναγωνιστής βουλευτής Μεσσηνίας, Δ. Κουκούτσης, με αφορμή το θόρυβο που σηκώνουν τα ορφανά του Στάλιν για την εθνική διαπαιδαγώγηση των νέων από την Χρυσή Αυγή, τους απάντησε ως εξής:
«Τα Χριστούγεννα η ΚΝΕ και το ΚΚΕ μάζεψαν παιδάκια κι έκαναν με κάλαντα- παρωδία, τον Λένιν και τα σφυροδρέπανα στον τοίχο γιορτές μέσα στον Περισσό. Δεν είναι κακό αυτό. Άλλωστε, μην ξεχνάμε και τους νέους πρωτοπόρους, τους πιονιέρους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το άλλοτε ΚΚΕ εσωτερικού, ξεχνάει τις πομπώδεις εορτές του Νικολάκη του Τσαουσέσκου –αυτός που έστελνε τα πακετάκια και το χαρτί στην «Αυγούλα» λέω- ο οποίος στα γενέθλιά του είχε επί δύο ώρες παιδάκια με τα κόκκινα μαντηλάκια και του τραγουδάγανε ύμνους. Ξεχάσατε εύκολα τον πατερούλη Στάλιν και τους πιονιέρους. Πάρτε το χαμπάρι, κύριοι, μετά από 64 χρόνια η Χρυσή Αυγή θα γράψει την πραγματική ιστορία. Είμαστε τα παιδιά και τα εγγόνια των νικητών του συμμοριτοπολέμου. Η ιστορία σε αυτήν τη χώρα γράφτηκε από τους ηττημένους, αλλά εμείς δεν είμαστε η ελαφροδεξιούλα που σας χαρίστηκε τόσο καιρό».
Ακολούθησε πρωτοφανής στα χρονικά παρέμβαση του προεδρεύοντος Ι. Δραγασάκη του ΣΥΡΙΖΑ (άλλοτε ΚΚΕ Εσωτερικού – ορφανά του Τσαουσέσκου), ο οποίος είπε με τη θλίψη ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του: «Απολαμβάνω την πίστη στο Σύνταγμα της χώρας αυτής…» και στην παρατήρηση του Δ. Κουκούτση ότι δεν είναι δουλειά του να κάνει σχόλια επί των ομιλιών των βουλευτών, έβγαλε στον αφρό τη… Σεκιουριτάτε (μυστική αστυνομία του Τσαουσέσκου) που κρύβει μέσα του:
«Χρειάζονται σχόλια! Είναι ευθύνη του προεδρείου να κάνει σχόλια όταν ακούγονται ψυχροπολεμικά και εμφυλιοπολεμικά κηρύγματα σε αυτή την αίθουσα».
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πολιτικός απόγονος του Στάλιν, Σπ. Χαλβατζής, ο οποίος –μεταξύ των άλλων- θυμήθηκε τον… Κόκκινο Στρατό, για να πάρει την πληρωμένη απάντηση του συναγωνιστή βουλευτή Χρ. Παππά, που αναφέρθηκε στο «κόμμα – επιχείρηση που «έπαιρνε σκληρό συνάλλαγμα, όχι σε ρούβλια, αλλά σε αμερικάνικα δολάρια από την Μόσχα», ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα-ταμπού των απολύσεων στον Ριζοσπάστη και στον 902, από τους «επιχειρηματίες του ΚΚΕ».
Συμπερασματικά, η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία σχέση με τη μεταπολιτευτική ψοφοδεξιά και δε θα αφήνει σε χλωρό κλαρί τους καθεστωτικούς και τους μαρξιστές όλων των αποχρώσεων! Επιπλέον δε, θα ξαναγράψει και θα αποκαταστήσει την πρόσφατη ιστορία του τόπου, στις πραγματικές της διαστάσεις!

RagenHeart - The Spartan

RagenHeart - The Spartan

Τουρκικά αεροσκάφη βομβάρδισαν με πυραύλους το Ιράκ


15 τουρκικά F-16 επί 7 ώρες βομβάρδιζαν οχυρωμένες βάσεις του αυτονομιστικού Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στις ορεινές περιοχές του Βόρειου Ιράκ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Οι μαχητές του......
ΡΚΚ

TET A TET ΤΩΡΑ Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ - ΑΛ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. ΣΤΟ METROPOLITAN ΤΗΣ Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ...Θα μπορούσε να λείπει ο φακός του Fimotro, από ένα τέτοιο ξαφνικό ραντεβού λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ; Όχι βέβαια. Στο ξενοδοχείο Metropolitan της Λ. Συγγρού εντόπισε πριν από λίγα λεπτά άνθρωπός μας, τον...

Η αδικία τσακίζει

 Sin Δεν είναι μόνο η έλλειψη ελπίδας και προοπτικής, δεν είναι η πείνα και η ανεργία που θολώνουν το νου και λύνουν τα φρένα, τη τελειωτική μαχαιριά τη δίνει η αδικία. Γιατί οι ίδιοι άνθρωποι που διακήρυσσαν τη δανεική ευμάρεια, κάνοντας το λάιφ στάιλ ιδεολογία, τρόπο ζωής και ρυθμό των νεοελλήνων, οι ίδιοι άνθρωποι κάνουν τώρα την αποτυχία τους βραδινή τηλεοπτική αφήγηση, την οποία πωλούν με τον ίδιο ευτελή τρόπο και λόγο, με την ίδια αποκρουστική εικόνα όπως και πριν.

Οι ίδιοι άνθρωποι στην τηλεοπτική οθόνη, οι ίδιοι στην οικονομία, οι ίδιοι στα μίντια, οι ίδιοι και στην πολιτική. Γι’ αυτό η κρίση δεν γίνεται ευκαιρία για κάθαρση και νέα αρχή, αλλά γίνεται ευκαιρία για να γίνουν οι πλούσιοι (σε αγαστή συνεργασία με τους ξένους επικυρίαρχους), πλουσιότεροι, και κάποιοι εξ αυτών κρίσοι.


Η πολυαναμενόμενη μεταρρύθμιση της ελληνικής κοινωνίας σε πιο δίκαιη βάση δεν υφίσταται. Γι’ αυτό η κοινωνική συνοχή τίθεται εν αμφιβόλω. Αντιθέτως, αν υπήρχε μία δίκαιη κατανομή των βαρών ακόμα και η πιο σκληρή πείνα θα αντέχονταν. Τώρα ο πλούτος συγκεντρώνεται σε ακόμα λιγότερα χέρια, ενώ η μεσαία τάξη τείνει να εξαφανισθεί πλήρως. Κάποιοι φαίνεται ότι έχουν δει την κρίση ως ευκαιρία για να «εξοντώσουν» τους ανταγωνιστές τους, κυρίως τους μικρούς. Δεν είναι τυχαίο γεγονός ότι ο φόρος του 20% για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις αναστέλλεται για ένα ακόμα χρόνο, ενώ την ίδια στιγμή η απόφαση για μη δημοσίευση των ισολογισμών στις μικρές εφημερίδες ακούγεται ότι θα εφαρμοσθεί. Με ποια κριτήρια, άραγε, σκέφτεται την πρώτη περίπτωση το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και με ποια τη δεύτερη; Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό επιθυμούν τα μεγάλα συγκροτήματα Τύπου. Αν αυτό επιθυμεί και η κυβέρνηση τότε τίθεται πρόβλημα συγκεντροποίησης του Τύπου και, συνεπώς, δημοκρατίας και ελευθερίας στην πληροφόρηση.

O Παπαγεωργόπουλος και τα «μαύρα ταμεία» των κομμάτων . Του Σπύρου Ριζόπουλου


editorial-28.2Η δικαστική απόφαση για ισόβια κάθειρξη στον πρώην Δήμαρχο Θεσσαλονίκης προκάλεσε αίσθηση. Αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για το αυτονόητο. Η κατάχρηση δημοσίου χρήματος σαφέστατα και πρέπει να οδηγεί σε πολύ βαριές κυρώσεις ώστε να λειτουργεί αποτρεπτικά σε επίδοξους μιμητές. Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι η βαριά ποινή. Το ζήτημα είναι γιατί και πως επί σειρά ετών υπήρχε το… ακαταδίωκτο για το πολιτικό σύστημα και τις παραφυάδες του στην αυτοδιοίκηση. Κι αν σήμερα ο πέλεκυς πέφτει βαρύς, δεν είναι γιατί άλλαξε το πολιτικό σύστημα αλλά γιατί είναι στριμωγμένο...
από όλες τις πλευρές. Μοιάζει με το παιδικό τραγουδάκι « Ήταν ένα μικρό καράβι», που λέει «να δούμε ποιος/ ποιος θα φαγωθεί…». Κι ο κλήρος έπεσε στον Παπαγεωργόπουλο, όπως έπεσε και στον Τσοχατζόπουλο και όπως ενδέχεται να πέσει σε μερικούς ακόμη.
Επί της ουσίας δηλαδή το πολιτικό σύστημα πετάει βάρος , μήπως και καταφέρει να διασωθεί από τα αποτελέσματα των πράξεων και των παραλείψεών του για δεκαετίες ολόκληρες. Ξέρει πως έχει πολλούς «σκελετούς στην ντουλάπα» ή πιο σωστά στα …. ταμεία του. Για αυτό και είναι εξαιρετικά υποκριτική η στάση του.

Σας αρέσουν τα κεφτεδάκια;; Αν-άλογα !!


http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/

Γειά σου βρε Μάρκο. Ο Σεφερλής και η σύζυγός του για τη δύσκολη περίοδο που πέρασαν. «Μετρούσαμε το γάλα που θα δίναμε στο παιδί»


«Μετρούσαμε το γάλα που θα δίναμε στο παιδί»Για τη πιο δύσκολη οικονομική περίοδο που πέρασαν όταν ζούσαν με ελάχιστα χρήματα μίλησαν ο Μάρκος Σεφερλής και η Έλενα Τσαβαλιά.
Η Έλενα τονίζει στο περιοδικό «ΕΓΩ»: «Όταν ο Μάρκος πήρε το θέατρο Δελφινάριο. Ήταν ένα τεράστιο άνοιγμα. Έκανε ένα τρελό σάλτο ο Μάρκος και κάναμε το σταυρό μας να βγει. Περάσαμε πολύ δύσκολα για να φέρουμε εις πέρας». Και ο Μάρκος προσθέτει: «Περάσαμε δύο χρόνια που ζούσαμε χωρίς τίποτα, με ελάχιστα χρήματα».

Βρήκαν εμβάσματα 130 εφοριακών στο εξωτερικό

ESPAΣχόλιο attikanea: Και αυτοί, έλεγχαν τον λαουτζίκο...
ΑΠΟΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ, ΔΕΣΜΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ! ΤΩΡΑ! ΑΜΕΣΑ!


Ζευγάρι αυτοκτονεί μπροστά στα μάτια τουριστών


Ζευγάρι αυτοκτονεί μπροστά στα μάτια τουριστών
Σοκάρουν οι φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου και δείχνουν έναν άνθρωπο να κάνει βουτιά από την γέφυρα Γουχάν του ποταμού Γιανγκτσέ στην επαρχία Χουμπέϊ της Κίνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις φωτογραφίες τράβηξε ένας φωτογράφος...
ο οποίος ήταν εκεί για να απαθανατίσει τη μόλυνση του αέρα κοντά στον ποταμό.
Όπως έγινε γνωστό, λίγα δευτερόλεπτα πριν, είχε πηδήξει από τη γέφυρα και ό/η σύντροφός του.

Οι αστυνομικοί κάλεσαν σκάφος για τον εντοπισμό των ανθρώπων.
Μεταξύ των αντικειμένων που οι Αρχές συνέλεξαν, περιλαμβάνεται μια ταυτότητα που δείχνει ότι ο ένας ήταν ένας 20χρονος άντρας με το όνομα Liu. Ο θείος του δήλωσε στους δημοσιογράφους, πως ο νεαρός άντρας είχε τσακωθεί με τους γονείς του, ενώ δήλωσε άγνοια για την ταυτότητα της γυναίκας.
Το ζευγάρι εξακολουθεί να αγνοείται και οι πιθανότητες επιβίωσής του είναι λιγοστές.
αρχείο λήψης.jpg

Αλλαγή κελιού ζήτησε ο Παπαγεωργόπουλος. Δεν μπορεί να αντέξει το τσιγάρο


Δύσκολη νύχτα πέρασε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλος αφού πολλοί από τους εννέα συγκρατούμενούς του στο κελί... καπνίζουν.
Σύμφωνα με το seleo.gr, ο ίδιος είπε στους φύλακες ότι είναι από τα λίγα πράγματα που δεν μπορεί να αντέξει και έτσι σήμερα κατέθεσε αίτημα για κελί μη καπνιζόντων.
Ωστόσο, δεν έχει λάβει

Ξύπνα, καημένη Αναστασιά!Του Δημοσθένη Παπαμάρκου υπ. διδάκτορος Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Ελευθεροτυπία.

Λέει ένα δημοτικό τραγούδι: Το βλέπεις εκείνο το βουνό, το πιο ψηλό από τ’ άλλα που ‘χει ανταρίτσα στην κορφή και καταχνιά στη ρίζα εκεί ‘ναι πύργος γυάλινος, πύργος μαλαματένιος εκεί κοιμάται μια ξανθή, μιας χήρας θυγατέρα και πώς θα την ξυπνήσουμε και πώς θα της το πούμε;
Ξύπνα, καημένη Αναστασιά
Χρονολογείται πριν από την επανάσταση του 1821 και η «ξανθή Αναστασιά» δεν είναι άλλη από το λαό των Ελλήνων και την ελευθερία του που είναι πλακωμένοι από το πάπλωμα της τουρκικής κατοχής. Ο τελευταίος στίχος του τραγουδιού, κομμένος στη μέση, επιτάσσει με την τραχύτητά του την προστακτική του «ξύπνα».

Αναφέρω το τραγούδι γιατί ακούγοντάς το τις προάλλες κάτι με έκανε να σταθώ στον προτελευταίο του στίχο «και πώς θα την ξυπνήσουμε και πώς θα της το πούμε;». Κατάσταση κρίσης τότε -πριν από τον ξεσηκωμό του 1821-, κατάσταση κρίσης και τώρα. Αναλογίες θα μπορούσαν ίσως να βρεθούν, αλλά δεν θα ήταν ούτε δόκιμο ούτε και χρήσιμο. Ο λόγος που παρατάσσω τις δύο χρονικές περιόδους είναι γιατί και οι δύο προβάλλουν με ένταση το ερώτημα: πώς να της το πούμε;
Μέχρι πριν σπάσει το απόστημα της ελληνικής κρίσης, την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα την είχαν αναλάβει εργολαβία τα πολιτικά κόμματα. Η απαξίωση του λόγου τους όμως είναι τόσο έκδηλη πια, που η αναφορά και μόνο σε αυτήν έχει καταντήσει κλισέ. Οι κομματάρχες πάντοτε διαγκωνίζονταν για το ποιος θα μας «αφυπνίσει» κι αν κάποτε δείχναμε ανοχή στις διακηρύξεις τους, τώρα πια δεν υπάρχει τέτοια διάθεση.

Γελάνε και τα μάρμαρα της Βουλής! Ο Τσίπρας στήριξε την επένδυση που είχε καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ!


Αυτός είναι ο ...επίδοξος πρωθυπουργός! 
Γελάνε και τα τσιμέντα! Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελευθερος Τύπος, η επένδυση που υποστήριξε μετά... βαίων και κλάδων ο Αλέξης Τσίπρας στην Βουλή και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι την διώχνει, την είχαν ...προλάβει 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που τον Δεκέμβριο έκαναν λόγο για "φαραωνικού

«ΑΡΚΕΤΑ» ΣΤΗΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

metanastes
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑΝΕ Η ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΔΕΝΔΙΑ, ΦΤΙΑΞΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ... 
Δεν ήταν λίγες οι οργανώσεις που είχαν αναφέρει πως η ρατσιστική γραμμή της αστυνομίας δεν είναι χρήσιμη τουλάχιστον όχι για τους παράνομους μετανάστες, οι οποίοι φοβούνται να αποκαλύψουν περιστατικά, γιατί μπορεί να συλληφθούν. Έτσι οι γιατροί χωρίς σύνορα αποφάσισαν να αναπληρώσουν το ... κενό του Δένδια φτιάχνοντας το δικό τους τμήμα καταγγελιών.
Πρόκειται για:
Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τις επώδυνες επιπτώσεις του ρατσισμού, την καταπολέμηση των ρατσιστικών εγκλημάτων και της ατιμωρησίας που τα συνοδεύει, καθώς και την προστασία των θυμάτων ξεκινούν οι Γιατροί του Κόσμου σε συνεργασία με το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.
Το Δίκτυο Καταγραφής της Ρατσιστικής Βίας - αποτελούμενο από 23 ΜΚΟ - μόλις στην τελευταία παρουσίαση των αποτελεσμάτων του για την περίοδο 1.1.2012 έως 30.9.2012 αναφέρει 87 περιστατικά ρατσιστικής βίας εναντίον προσφύγων και μεταναστών, εκ των οποίων τα 83 έγιναν σε δημόσιους χώρους και τα περισσότερα αφορούν σε επιθέσεις που φέρουν σοβαρές σωματικές βλάβες .
Το πρόγραμμα των Γιατρών του Κόσμου «Αρκετά» χρηματοδοτείται από το Open Society Foundations στο πλαίσιο του Fund to Counter Xenophobia και επιδιώκει να συμβάλλει στην προώθηση των απαραίτητων ενεργειών για τη χάραξης μιας επίσημης εθνικής στρατηγικής για την καταπολέμηση του φαινομένου μέσω και της εκπόνησης Εθνικής Έκθεσης.
Το πρόγραμμα "ENOUGH!" (Αρκετά!) προβλέπει:
- παροχή νομικής συνδρομής σε θύματα ρατσιστικής βίας και την πλήρη υποστήριξη των υποθέσεων που καταλήγουν στα δικαστήρια
- εξασφάλιση της ιατρικής κάλυψης των θυμάτων μέσω των Ανοιχτών Πολυϊατρείων των Γιατρών των Κόσμου

Η Ελλάδα σε νεοθωμανική τροχιά;Στοιχεία οικονομικού επεκτατισμού της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας

του Σωτήρη Τλούπα
Τα τελευταία χρόνια, σχεδόν ανεπαισθήτως, όσο περισσότερες σφαλιάρες και απόπειρες οικονομικού στραγγαλισμού δοκιμάζουμε από τη Δύση, άλλο τόσο αυξάνονται και οι τάσεις να μεταβληθούμε σε δορυφόρο της ανερχόμενης Τουρκίας. Ωστόσο, ίσως επίτηδες, ΜΜΕ και πολιτικό κατεστημένο το παίζουν ωραία κοιμωμένη του νεοθωμανισμού. Επίσημα, δεν βλέπουν και δεν ξέρουν τίποτα.

Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, έχουμε και τους γνωστούς ιδεολογικούς κύκλους της εθελοδουλίας και τα απίστευτα ιδεολογήματά τους.  Η εξαγορά της τουρκικής Φινασμπάνκ από την Εθνική Τράπεζα αποτελεί το κατ’ εξοχήν επιχείρημα κύκλων της εθελοδουλίας, ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν είναι άνισες.
Ακόμη περισσότερο, κάποιοι αναφέρονται καθησυχαστικά στο σύνολο των ελληνικών επενδύσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στη γειτονική χώρα κατά τα τελευταία δέκα χρόνια (2002-2011: 4.1 δισ.$ ελληνικών κεφαλαίων στην Τουρκία, έναντι… 48 εκ.$ τουρκικών κεφαλαίων στην Ελλάδα), για να δείξουν ότι «το ελληνικό κεφάλαιο» είναι κραταιό κι ότι ο νεοθωμανισμός δεν είναι παρά ένας «μπαμπούλας», όπως χαρακτηριστικά υποστήριζε πριν από δυο-τρία χρόνια ο Αλέξης Ηρακλείδης του Παντείου.
Ωστόσο, δεν πρόκειται παρά για μια «φωτογραφία της στιγμής», που μάλιστα δίνει εντελώς εσφαλμένη εντύπωση της ολικής εικόνας. Ας εξηγήσουμε αμέσως το γιατί.
Πρώτον, η φυγή των κεφαλαίων από την Ελλάδα προς την Τουρκία κατά την τελευταία δεκαετία δεν είναι ένδειξη οικονομικού δυναμισμού του ελληνικού κεφαλαίου. Το αντίθετο, αποτέλεσε ένδειξη τότε του «φθινοπώρου» και σήμερα του «χειμώνα» του ελληνικού οικονομικού κύκλου: Τα κεφάλαια εγκαταλείπουν τη χώρα για να εγκατασταθούν στη γειτονική οικονομία, που χαρακτηρίζεται από υψηλό δείκτη ολοκλήρωσης, διαθέτει έναν εύρωστο δευτερογενή τομέα, διοχετεύει τα προϊόντα της σε μια μεγάλη γκάμα χωρών, από την Κεντρική Ασία, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, και έχει κάποιους από τους πιο δραστήριους παράγοντες του κατασκευαστικού τομέα, οι δραστηριότητες των οποίων ξεκινούν από τη Ρωσία και φτάνουν μέχρι το Καμερούν.
Δεύτερον, η ελληνική παρουσία στην Τουρκία, σε αντίθεση με την τουρκική στην Ελλάδα, δεν διαθέτει κανέναν πολιτικό, συλλογικό, εθνικό χαρακτήρα. Πρόκειται για  πλήρως αποεθνικοποιημένα και αποεδαφικοποιημένα κεφάλαια, που γυρεύουν μόνο τη μεγιστοποίησή τους.
Αντίθετα, η τουρκική οικονομική δραστηριότητα έχει πάντοτε γεωπολιτικές προεκτάσεις. Σε τούτο επιμένει σθεναρά ο Νταβούτογλου, που θεωρεί το εμπόριο και τις επενδύσεις αναπόσπαστο βραχίονα της επιθετικής εξωτερικής του πολιτικής. Γι’ αυτό και κάθε επίσκεψή του σε χώρα που άπτεται του νεοθωμανικού ενδιαφέροντος, ο ίδιος ή ο Ερντογάν συνοδεύονται πάντοτε από δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες επιχειρηματιών, και εκπροσώπους των δύο ισχυρότερων επιχειρηματικών επιμελητηρίων της γειτονικής χώρας: Ενός που εκφράζει τα συμφέροντα των ανερχόμενων στρωμάτων της Ανατολίας και του «ισλαμικού επιχειρείν» και ενός άλλου, που έχει να κάνει με τις παραδοσιακές κοσμικές επιχειρηματικές δυνάμεις, που προέρχονται από τα δυτικά παράλια της Τουρκίας.
Πολύ χαρακτηριστικός ως προς όλα αυτά είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η Ζιράατ Μπανκ στην Ελλάδα, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, έλαβε άδεια λειτουργίας στο πλαίσιο της συμφωνίας για την εξαγορά της Φινασμπάνκ
Πρώτον, έχει ως προπύργιό της τη Ροδόπη, όπου οι δραστηριότητες και η επιρροή που ασκεί στον μουσουλμανικό πληθυσμό είναι τεράστιες. Εκεί, όχι μόνο προσπαθεί να ελέγξει οικονομικά το μουσουλμανικό στοιχείο, αλλά κατά καιρούς έχει επιχειρήσει καίριες σφήνες σε κεντρικό επίπεδο –ανεξάρτητα από το εάν αυτές δεν πετυχαίνουν πάντοτε: Αρχικά, πήγε να προσφέρει δάνεια με επιτόκια ευκαιρίας στους χρεοκοπημένους Έλληνες καταναλωτές. Ύστερα επιχείρησε, ως εκπρόσωπος ενός κατασκευαστικού κονσόρτσιουμ, να χτυπήσει τη δημοπράτηση για την κατασκευή μέρους της Εγνατίας, με το αιτιολογικό ότι ο δρόμος αποτελεί κόμβο για τη μετακίνηση των Τούρκων από τη χώρα τους στην Ευρώπη. Λίγο μετά, κατά το 2010, σε μια στιγμή που δημιουργήθηκε πρόβλημα πώλησης ελληνικής αγροτικής παραγωγής, εμφανίστηκε ως επίδοξος αγοραστής της, ώστε να την κατευθύνει στα τουρκικά εκκοκιστήρια!

ΤΡΑΓΩΔΙΑ-ΛΑΡΙΣΑ: ΕΒΑΛΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑ ΤΗΝ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ. ΕΣΚΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΘΥΜΙΑΣΕΙΣ. ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ


asthenoforo-larisa-foithtes
ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
Δυο φοιτητές βρήκαν τραγικό θάνατο απο αναθυμιάσεις μαγκαλιού ενώ άλλοι τρεις δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή τους. Το τραγικό γεγονός συνέβη στην οδό Παπαζαχαρίου στην Φιλιππούπολη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι νεαροί εχθές το βράδυ άναψαν φωτιά για να ψήσουν και μετέφεραν την ψησταριά με τα αναμένα κάρβουνα μέσα στο σπίτι για να ζεσταθούν.
Σήμερα φίλη τους, τους αναζήτησε και όταν δεν τους έβρισκε ενημέρωσε την ιδιοκτήτρια του σπιτιού η οποία μένει κοντά στο σπίτι που έγινε το περιστατικό.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗ Τ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ

tasos
Κείμενο του 29χρονου αντιεξουσιαστή, που κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα, στη Νάουσα της Πάρου και τη ληστεία που έγινε σε υποκατάστημα τράπεζας, στο ίδιο μέρος:
Πίσω από τις διαχωριστικές γραμμές που προσπαθεί να επιβάλει η εξουσία μέσω των media, πίσω από τους ψευδείς διαχωρισμούς μεταξύ βίας -μη βίας, νομιμότητας-παρανομίας, αγνού αγώνα -αγώνα για την διατήρηση συντεχνιακών προνομίων, αγνού αγώνα –τρομοκρατίας, αναδεικνύεται η πραγματική τους ενότητα. Μέσω του τρόπου διαχείρισης τους από τα media και του τρόπου αντιμετώπισης τους από την πολιτική -δικαστική -αστυνομική εξουσία , αναδύεται μια βαθιά ενότητα. Η ενότητα της
"κοινωνικής απειλής".
Και ως κοινωνική απειλή, στην σύγχρονη επιστημονική δυστοπία που ζούμε, δεν θεωρούνται οι τράπεζες που έχουν ρημάξει την ανθρωπότητα, που έχουν οδηγήσει στον υποσιτισμό, στην απελπισία και στην αυτοκτονία δισεκατομμύρια ανθρώπους. Που είναι αυτές που κρύβονται πίσω από κάθε κοινωνική πληγή. Κοινωνική απειλή θεωρούνται αυτοί που τολμούν και τις ληστεύουν!
Κοινωνική απειλή, στην δημοσιογραφική οργουελική νεογλώσσα, δεν είναι αυτοί που πετάνε χιλιάδες εργαζόμενους -ανθρώπους και όχι αριθμούς- στο δρόμο ως "πλεονάζων εργατικό δυναμικό", αλλά αυτό το άχρηστο πλεόνασμα που έχει το θράσος να απεργεί παρότι περισσεύει!
Κοινωνική απειλή, δεν είναι οι εταιρείες εξόρυξης χρυσού που καταστρέφουν τον βιότοπο και κάθε διάσταση της ζωής χιλιάδων ανθρώπων στην Χαλκιδική, αλλά όταν σαράντα αποφασισμένοι αγωνιστές προσπαθούν να αντισταθούν σε αυτήν την προοπτική προσθέτοντας λουδίτικα χαρακτηριστικά στον αγώνα τους.

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ - ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗΚαταθέσεις –σοκ για το μακελειό στου Ρέντη
Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.defencenet.grΣτην τελική ευθεία περνά η δίκη για τη διπλή δολοφονία των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, τον Μάρτιο του 2011 στου Ρέντη, με την έναρξη της διαδικασίας των απολογιών κατηγορουμένων ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Για το τραγικό περιστατικό δικάζονται συνολικά δεκαπέντε κατηγορούμενοι, εκ των οποίων οι τέσσερις βαρύνονται για την ανθρωποκτονία σε βάρος των δύο νεαρών αστυνομικών.

Τα δύο θύματα, Ιωάννης Ευαγγελινέλης, 23 ετών, και Γιώργος Σκυλογιάννης, 22 ετών, έπεσαν νεκρά από πυρά ατόμων που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, σε ενέδρα που τους έστησαν στην περιοχή της Λαχαναγοράς του Ρέντη την 1η Μαρτίου 2011. Οι δράστες είχαν σταματήσει το αυτοκίνητο σε σκοτεινό σημείο και όταν πλησίασαν οι μοτοσικλέτες της ΔΙΑΣ βγήκαν από το όχημα και με καλάσνικοφ και ένα πιστόλι άρχισαν να πυροβολούν. Είχε προηγηθεί καταδίωξη ύστερα από ληστεία σε περίπτερο, στο Μενίδι.

Πρώτος απολογήθηκε στο δικαστήριο ο Ανδρέας Ποφίδης ο οποίος ενώπιον των δικαστών διαφοροποιήθηκε από την αρχική του θέση και υποστήριξε ότι ήταν ένας από αυτούς που στην ενέδρα πυροβόλησε τους αστυνομικούς και ότι επίσης ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου, «ρόλους» που δεν είχε αποδώσει από την αρχή στον εαυτό του. Επίσης, για το συγκατηγορούμενό του, Γ. Εμερτζίδη, η αποφυλάκιση του οποίου με συμπλήρωση 18μηνου είχε προκαλέσει αντιδράσεις, ο Ποφίδης υποστήριξε ότι δεν συμμετείχε ούτε στη ληστεία ούτε στη δολοφονία των αστυνομικών.

ΕΧΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ; ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΚΑ ΙΩΑΝΝΗ - ΙΔΡΥΤΙΚΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Σ.Ε.Α.Θ., ΜΕΛΟΥΣ Ε.Γ. Σ.Ε.Α.Θ., ΜΕΛΟΥΣ Ε.Κ.Α.Έχουν άραγε γνώση οι φύλακες; - Άρθρο ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΚΑ Ιωάννη
Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.seath.grΤο τελευταίο χρονικό διάστημα όλα αλλάζουν ή επιχειρείται  να αλλάξουν. Το επάγγελμα μας υπέστη διαρθρωτικές αλλαγές τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και στο εργασιακό. Όλοι μας προβληματιζόμαστε για το τι μέλλει γενέσθαι!

Σκοπός μου δεν είναι να εμφανιστώ ως παρατηρητής αλλά να μοιραστώ μαζί σας τους προβληματισμούς μου!

Η πρώτη αλλαγή που αποπειράθηκε να γίνει ήταν να αλλάξει  ο κώδικας μεταθέσεων. Θα γυρνούσαμε δηλαδή πάλι σε καθεστώς ομηρίας από το πολιτικό κράτος και σε συνδυασμό με το Π.Δ 85/2011 ΄Αρθρο 9  εδάφιο κγ (το οποίο ευτυχώς ανακλήθηκε, αλλά αξίζει να σημειώσουμε ότι ανάφερε το εξής: όταν ανακύπτουν λόγοι που άπτονται σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών  μπορεί ο αστυνομικός να μετατεθεί με πρωτοβουλία της υπηρεσίας. Οι μεταθέσεις αυτές  μπορούν να διενεργηθούν εκτάκτως, οποτεδήποτε και ανεξάρτητα από τον αριθμό των μορίων και το χρόνο παραμονής του μετατιθέμενου στην ίδια περιοχή μετάθεσης). Στην ουσία αυτή και μόνο η διάταξη θα μπορούσε να ακυρώσει όλο τον Κώδικα Μεταθέσεων. Θα μας μεταθέτανε εν ολίγοις όπου θέλανε και όταν θέλανε και μάλιστα δωρεάν!

Η δεύτερη αλλαγή αφορά το ωράριο εργασίας στον Ιδιωτικό τομέα, θεσπίζοντας εξαήμερη εργασία. Αυτομάτως θα αλλάξει και στο Δημόσιο. Αυτό θα σημαίνει περισσότερη δουλειά, μικρότερος μισθός (παύση πενθημέρων), αλλά και κατάργηση δικαιώματος για αναγνώριση πενταετίας που θα συνεπάγεται τα σαράντα (40) πραγματικά χρόνια υπηρεσίας για να θεμελιώσεις δικαίωμα συνταξιοδότησης. 

Η τρίτη αλλαγή είναι να γίνει πιο αυστηρή η επαγγελματική ικανότητα μας που θα καθορίζει και τον μισθό μας, αφού όποιος θα κρίνετε ακατάλληλος για μάχιμος θα τοποθετείται σε θέση διοικητικού (συμβαίνει σε πολλές χώρες)  με τον ανάλογο μισθό που θα είναι περίπου στα επίπεδα των πολιτικών υπαλλήλων. Ορισμένοι θα πουν καλώς να γίνει! Αλλά για σκεφτείτε ότι με τις μειώσεις μισθών, με την αλόγιστη κατασπατάληση προσωπικού που γίνεται, με την έλλειψη εκπαιδεύσεων, τα ανύπαρκτα σκοπευτήρια-γυμναστήρια και τα άστατα ωράρια που δουλεύουμε, οι περισσότεροι αστυνομικοί δεν έχουμε χρόνο, διάθεση και χρήματα για να είμαστε στην κατάσταση που θα επιθυμούσαμε. 

ΣΧΟΛΙΟ

Το αίμα των αδικοχαμένων συναδέλφων  και  η καθημερινή αγωνία του αστυνομικού πρέπει να τα σέβεται η πολιτεία. Το επάγγελμα μας έχει δυστυχώς τους περισσότερους πεσόντες την ώρα του καθήκοντος (μόνο η ΔΙ.ΑΣ. έχει έξι αδικοχαμένους συναδέλφους τα τελευταία χρόνια). Δεν παρακαλάμε κανέναν, απλά απαιτούμε δικαιοσύνη.

Κινδυνεύουμε άμεσα με κατάργηση βασικών δικαιωμάτων. Ήδη αναστάλθηκε η εισαγωγή νέων συναδέλφων μέσω πανελληνίων εξετάσεων. Οι μισθοί μας βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση. Το εφάπαξ ψαλιδίστηκε σχεδόν στο μισό. Το δικαίωμα συνταξιοδότησης εκτοξεύτηκε στα 35 χρόνια με πληρωμένη πενταετία ειδάλλως είναι σαράντα χρόνια. Και το χειρότερο : μας βάζουν απέναντι στον άνεργο, φτωχό, άστεγο, ανασφάλιστο και κάθε εξαθλιωμένο συμπατριώτη μας που μπορεί να είναι ο συγγενής μας ή ο διπλανός μας.

Πριν βιαστείς συνάδελφε να βγάλεις συμπεράσματα αναλογίσου ότι μόλις πριν από ενάμιση χρόνο δεν το φανταζόσουν ότι θα φτάναμε ως εδώ. Πλέον το ζούμε στην πραγματικότητα και δεν είναι απλά συνομωσίες και γραφικότητες.

Έκτακτη ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών ε.α. Νομού Θεσσαλονίκης


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.ipathessaloniki.gr


ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Ε.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη 28 Φεβρουαρίου 2013

Καλούμε όλα τα μέλη μας, να προσέλθουν στα γραφεία μας (Προμηθέως 1 Θεσσαλονίκη), προκειμένου να παραλάβουν έντυπο αιτήσεως, που αφορά την απαράδεκτη παρακράτηση Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων. 

13.700 παραιτήσεις αξιωματικών στον τουρκικό στρατό σε τρία χρόνια!!!

Τελικά η κοινοβουλευτική δημοκρατία στην Τουρκία, παρότι λειτουργεί με τον γνωστό αλα τούρκα τρόπο, έχει κάποια αποτελέσματα.
Μετά από πρότασητου Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής η οποία θα ερευνήσει τους λόγους των αθρόων παραιτήσεων στις τάξεις των Τουρκικών ΕΝόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ),  έγινε γνωστό ότι τα τελευταία τρία χρόνια παραιτήθηκαν από τις τάξεις των ΤΕΔ 13.751 ανώτεροι βαθμοφόροι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη συγκεκριμένη πρόταση.

Στην ίδια πρόταση αναφέρεται ότι πέφτει συνεχώς και με ταχύτητα ο αριθμός των επαγγελματιών στρατιωτών.
Την πρόταση κατέθεσε ο βουλευτής Αδάνων του CHP, Ali Demirçalı, ο οποίος αναφέρει: "Από την 1η Ιανουαρίου 2009 μέχρι την 21 Ιανουαρίου 2012 έχουν παραιτηθεί με δική τους βούληση  13.751 στρατηγοί, νάυαρχοι, πτέραρχοι, αξιωματικοί και μόνιμοι υπαξιωματικοί από τις τάξεις των ΤΕΔ. Επίσης, περισσότεροι από χίλιοι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί, απόστρατοι και εν ενεργεία, δικάζονται σε διάφορες δίκες, ενώ και ο αριθμός των επαγγελματιών οπλιτών, από  67.000 που ήταν το 2009, το 2012 έπεσε στις 43.000. Την ίδια στιγμή, για 50.000 θέσεις που προκηρύχθηκαν το 2013, υπέβαλαν αιτήσεις μόνο 15.000 άτομα."
Πηγή: Firat News

Σχετικά άρθρα:
Σειρά άρθρων με τίτλο: Γιατί προδίδουν την πατρίδα τους οι Τούρκοι Αξιωματικοί!

 

ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ - ΠΡΙΣΤΙΝΑΣΚρίση στο διάλογο Βελιγραδίου - ΠρίστιναςΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.defencenet.gr


Η σερβική ηγεσία θα συνεδριάσει αύριο στο Βελιγράδι για να εξετάσει τη συνέχιση του διαλόγου με την Πρίστινα στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι δεν γνωρίζει προς ποια κατεύθυνση μπορεί να κινηθούν οι συνομιλίες με την Πρίστινα, επειδή οι εκπρόσωποί της δεν επιθυμούν να συζητήσουν για τη χορήγηση εκτελεστικών εξουσιών στην ένωση σερβικών δήμων στο Κόσοβο.

Η Σερβία παραμένει πιστή στο διάλογο, ως το μοναδικό τρόπο επίλυσης της κρίσης, αλλά η κατάσταση δεν είναι καθόλου απλή, αλλά πολύ δύσκολη: «Θα βρεθούμε εκτεθειμένοι σε μεγάλες πιέσεις και χειραγώγηση» εκτίμησε ο κ. Ντάτσιτς και τόνισε ότι απευθύνει έκκληση για σύνεση.

"Η Σερβία επέδειξε ορθότητα, δεν ξέρω τι περισσότερο μπορούμε εμείς να προτείνουμε, εκτός από το να αναγνωρίσουμε το Κόσοβο και να πούμε «τίποτα από δεν γίνεται αποδεκτό, κάντε ό,τι θέλετε». «Αλλά τότε τί θα γίνει με το λαό μας;» υπογράμμισε ο κ. Ντάτσιτς.

Τα Ορλοφικά


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.sansimera.gr


Τα Ορλοφικά ήταν μία από τις εξεγέρσεις των υποδουλωμένων Ελλήνων, στην Πελοπόννησο, πριν από τη μεγάλη Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ονομάστηκε έτσι, επειδή το σχέδιο της ρωσικής επέμβασης στην Ελλάδα έγινε από τα αδέλφια Αλέξιο (1737 - 1783) και Θεόδωρο (1741 - 1790) Ορλόφ, κατά τη διάρκεια του ρωσοτουρκικού πολέμου του 1768 - 1774.

Ο Αλέξιος Ορλόφ ανέλαβε τη διοίκηση του ρωσικού σώματος, ενώ στις 28 Φεβρουαρίου του 1770 ο αδελφός του Θεόδωρος έφτασε στη Μάνη, όπου ξεκίνησε την επανάσταση. Οι επαναστάτες κατέλαβαν το Μιστρά, όπου και όρισαν προσωρινή κυβέρνηση υπό τον Νικόλαο Ψαρό. Οι αρχικές επιτυχίες οδήγησαν σε επανάσταση κι άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως την Ήπειρο, την υπόλοιπη Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Δεν ήρθαν οι διαπιστεύσεις. Ένταση στο συνέδριο Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Οι διαδικασίες ξεκίνησαν με περίπου τέσσερις ώρες καθυστέρηση και συνεχίζονται με τις τοποθετήσεις συνέδρων.
Η καθυστέρηση οφειλόταν στο γεγονός ότι δεν είχαν φτάσει την προκαθορισμένη ώρα στον χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, όπου διεξάγεται το συνέδριο, οι διαπιστεύσεις των συνέδρων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παραμένουν κλειστές οι πόρτες της αίθουσας του συνεδρίου, κάτι που, σε συνδυασμό με την αργοπορία για το τυπικό μέρος της διαδικασίας, δημιούργησε ένταση, με ορισμένα μέλη της Νεολαίας να επιλέξουν να ανοίξουν μόνοι τους τις πόρτες.
Οι εργασίες ξεκίνησαν με την σύντομη παρέμβαση του απερχόμενου...

γραμματέα της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ Κώστα Πανταζή, ο οποίος είπε ότι το συνέδριο ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί και διευκρίνισε ότι η συνεδρίαση θα ξεκινήσει παρ' όλο που δεν είχαν φτάσει έως τότε οι διαπιστεύσεις. 
Παράλληλα με τη συνεδρίαση βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία των διαπιστεύσεων, οι οποίες έρχονται τμηματικά ανά νομό.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσιάστηκε διάσταση απόψεων μεταξύ των συνέδρων, κυρίως όσον αφορά στη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για την ανάδειξη του νέου γραμματέα της Νεολαίας, διάσταση η οποία φαίνεται ότι γεφυρώθηκε.

Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ, Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ Η ΕΠΤΑΕΤΙΑ

509870397
“Τριπλασιάζουμε τους μισθούς και θα δεκαπλασιάσουμε τους ανθρώπους. Και τέλειωσε και θα πάρετε τα τέτοια μου”. Τάδε έφη ο κ. Γιώργος Κυρίτσης, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ στην συνέλευση της ΔΕΚΑ Τρικάλων για τις Κοινωνικές Δομές. Ω ποίος σεβασμός στον κυρίαρχο λαό, ποία αβροφροσύνη, τι επίπεδο! Δεν είπε βέβαια ψέμματα. Αυτό κάνει στην πραγματικότητα όλος ο θίασος που υπέκλεψε την ψήφο του λαού πουλώντας του τα ψεύδη περί κατάργησης ή επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, περί αριστερής ή σοσιαλιστικής πολιτικής… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..http://ethnikismos.net

Όλες οι εφημερίδες κατά της Χρυσής ΑυγήςΕπειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους…
Δεν είναι μόνον τα κανάλια που παίζουν βρώμικο παιχνίδι κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Μαζί με αυτά και οι εφημερίδες, ακόμη και αυτές που αραιά και που γράφουν κάνα σχόλιο δήθεν ευνοϊκό για εμάς. Στην πραγματικότητα προσπαθούν να κερδίσουν αναγνωστικό κοινό, αφού είναι δεδομένο ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εκπροσωπεί εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών. Καλώς ή κακώς πάντως η απαξίωση των εφημερίδων είναι δεδομένη. Η πρώτη σε κυκλοφορία φύλλων καθημερινή εφημερίδα δεν φτάνει τα 30.000 φύλλα και αυτό σε μία χώρα δέκα εκατομμυρίων ευρισκόμενη σε οικονομική και πολιτική κρίση. Αυτό και μόνον δείχνει ότι ο λαός δεν τους πιστεύει πια, δεν τους λαμβάνει υπ’ όψη του!
Δεν είναι μόνο οι αριστερές εφημερίδες ή οι εφημερίδες της διαπλοκής που παίζουν ιδιοκτησιακά με τα κανάλια, που πολεμούν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Είναι και οι λεγόμενες κεντροδεξιές, που συστηματικά αποσιωπούν την δράση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Ελάχιστες οι εξαιρέσεις και αυτές περιστασιακά. Ρεπορτάζ πολιτικό για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με τις δραστηριότητές της, τις επερωτήσεις των βουλευτών της, τις παρεμβάσεις της δεν κάνει ΚΑΜΜΙΑ. Αντίθετα ψάχνουν ευκαιρία με διάφορα σαχλά δημοσιεύματα να απαξιώσουν εμμέσως το Κίνημά μας. Αυτή είναι η αλήθεια. Γιατί το κάνουν αυτό; Για τον απλούστατο λόγο ότι είναι μέρος ενός αμαρτωλού συστήματος είτε οργανωμένων ιδιωτικών συμφερόντων, είτε είναι κρατικοδίαιτες και εξαρτώνται από τις διαφημίσεις των δημοσίων οργανισμών.
Ένα ολόκληρο καθεστώς, λοιπόν, πολεμά τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Ένα καθεστώς διεφθαρμένο, το οποίο προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατηθεί με νύχια και με δόντια, αλλά ευτυχώς για το μέλλον του Έθνους, καταρρέει. Μέσα στην κατάρρευσή του βεβαίως είναι δεδομένο ότι θα υποφέρει και θα δεχθεί πλήγμα ο Ελληνικός λαός. Καλύτερα όμως έτσι, αφού αυτό το πράγμα πρέπει να τελειώνει, αφού αυτή η σάπια πολιτεία οδηγεί με ακρίβεια το Έθνος στον αφανισμό. Μόνο άμα λείψουν όλοι αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα μας στην σημερινή κατάσταση, μόνο αν σταματήσουν να κρατούν στα χέρια τους τις τύχες του λαού μας, μπορεί να υπάρξει μέλλον.

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ - ΠΑΠΑΡΟΚΑΔΕΣ

ΑΜΗΝ ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΝΑ ΟΚ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!!!ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΚΕΡΙΑ?????Α.ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΑΘΗΝΑ 1-3-2013.

Τα ηνία των εθνών και των παγκόσμιων ισορροπιών βρίσκονται σε λάθος χέρια. Στα χέρια της διεθνούς ανομίας, της αχαλίνωτης ανηθικότητας και της ακόρεστης βουλιμίας για την ενθυλάκωση βρώμικων κερδών από την εκποίηση ονείρων ξένων. Είναι η λεγόμενη παγκοσμιοποίηση, ένα σκοτεινό στις συνεδριάσεις του και απόλυτα φανερό στις μεθοδεύσεις του υπερεθνικό παράκεντρο εξουσίας που θέλει δημεύοντας κράτη και ιδιωτικές περιουσίες να γίνει επίσημη παγκόσμια διακυβέρνηση.

Το έχουμε γνωρίσει ευρέως με το πολιτικό του ψευδώνυμο. Λέγεται νέα τάξη πραγμάτων ακριβώς διότι θέλει να γκρεμίσει την ορθή και φυσιολογική τάξη πραγμάτων που βασίζεται στο έθνος, τη φυλή, το λαό, την εθνική ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Είναι μια πολιτική συμμαχία με εξαιρετικά μεγάλες φιλοδοξίες και διάχυτο τυχοδιωκτισμό.

Αρέσκεται να μιλάει για κοσμοπολιτισμό οριοθετώντας τον ως έλευση ξένων ευκαιριών σε οικονομίες κατεστραμμένες και ως απελευθερωτή κρατών από κακές διοικήσεις. Με τη διαφορά ότι οι κακές ή καλές διοικήσεις της σύγχρονης δημοκρατίας είναι δικοί του άνθρωποι. Ο Ελληνισμός έχει γνωρίσει πάρα πολύ καλά τον σιωνιστικό νεοταξισμό. Πίσω από αριστερούς «ιδεαλιστές» και φιλελευθέρους καπιταλιστές, πίσω από αργυραμοιβούς και δήθεν απελευθερωτές, πίσω από την κατάρρευση αληθινών απελευθερώσεων, πίσω και εμπρός από βάρβαρους εισβολείς. 

Ως Έλληνες και ως Εθνικιστές, ως λάτρεις και εκφραστές της Ελληνικής Φυλής και του Ελληνικού Έθνους, έχουμε τη γνώμη πως πρέπει να κοιτάξουμε την δική μας πολιτική συμπεριφορά απέναντι στην παγκοσμιοποίηση και την ανάπτυξη του δικού μας εθνικού στρατηγικού σχεδίου. Πιστεύουμε πως ένα ζωντανό έθνος οφείλει να έχει δυνατές ορμές και φιλοδοξίες. Να επιδιώκει την καθαρότητα και το συμμάζεμα της αυλής του από τους δικούς του μονάχα ανθρώπους και ταυτόχρονα να διαθέτει την όρεξη να βρει μια δυνατή θέση μέσα στην οικουμένη. Να αναζητήσει την τύχη του ως διαμορφωτής διεθνούς άποψης και πρωτεργάτης της διεθνούς εξουσίας.

Ο Ελληνισμός σήμερα έχει ένα σπουδαίο οικόπεδο από απόψεως ιστορικής, γεωπολιτικής και οικονομικής. Είναι η ίδια η Πατρίδα μας. Έχει ακόμη θαυμάσιες αρχές και παραδόσεις ως ακαταμάχητο εργαστήρι πολιτισμού και ήθους. Η αξιοκρατία, ο πατριωτισμός, η Πίστη Θεού μα και οι γλώσσες, οι τέχνες, οι επιστήμες, όλα ανδρώθηκαν εδώ. Είμαστε απόστολοι επί γης και ζυμωτές. Δεν είμαστε όμως πολεμιστές. Έχουμε σκλάβες πατρίδες και κάποιους ουτιδανούς γείτονες που μας ζητάνε γη και δικαιώματα γιατί υπηρετούν την παγκοσμιοποίηση. Έχουμε εκατομμύρια εργατικούς, φιλότιμους και πατριώτες Έλληνες που ζουν εδώ, πέριξ των συνόρων μα και στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Αυτό λοιπόν που πρέπει να γίνουμε είναι θαρραλέοι, απαιτητικοί και τυχοδιώκτες με διάθεση να μπούμε μέσα σε όλα. Να ζήσουμε έντονες στιγμές και να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση μέσα στον κόσμο που του δώσανε οι πρόγονοί μας ανάσα Θεού και ζωής. Να γίνουμε μπροστάρηδες στην αναζήτηση νέων δρόμων, στην οικονομική δραστηριότητα, στην προπαγάνδα των ελληνικών θέσεων και αξιώσεων, στην δημιουργία ενός νέου συστήματος εξουσίας για τις πατρίδες, τους λαούς, την παγκόσμια κοινότητα. Επομένως πρέπει να δώσουμε ελληνικό χρώμα στον κοσμοπολιτισμό και να σηκώσουμε απέναντι στην μοχθηρή παγκοσμιοποίηση τον δυναμικό Πανελληνισμό που θα γίνει άρχουσα πολιτική και κοινωνική τάξη.

Ο Εθνικιστικός Πανελληνισμός μας δεν ζητάει το γκρέμισμα αλλά τη δημιουργία. Δεν θέλει την συνάντηση των θρησκειών αλλά τον θρίαμβο της Πίστης. Βλέπει τον πόλεμο ως πατέρα πάντων των ανακαινίσεων και των δημιουργημάτων του ανθρώπου μακριά από τους ομογενοποιητές των δήθεν απελευθερώσεων. Το Κράτος ως την στέγη του Έθνους και της Φυλής που φροντίζει τα παιδιά του όπου κι αν βρίσκονται, λιγότερο ή περισσότερο δυνατά, κοντινά ή μακρινά. Τον εδαφικό παράγοντα και την οικονομική δραστηριότητα ως το πάντρεμα της ιστορικής δικαιοσύνης και του εθνικού ζωτικού χώρου που πρέπει να έχουν τις ίδιες διαστάσεις με αυτές που έχει η Ελληνική Φυλή.

Τα σχολεία, οι ναοί, οι εργασιακοί χώροι όπου κι αν βρίσκονται πρέπει να μιλούν την θεσπέσια ελληνική γλώσσα και να σμιλεύουν την ενότητα των ελληνικών κοινοτήτων. Οι μητροπολιτικοί και οι ταξιδευτές Έλληνες πρέπει να συνδέονται αναμεταξύ τους με αμφίδρομες διαδρομές. Οι εδώ Έλληνες να βγάζουν εθνικές γνώμες και εκφραστές που να νοιάζονται το Ελληνικό Έθνος. Και οι εκεί Έλληνες να υποστηριχθούν στο έργο τους και να επιλεχθούν ως κεφαλές τους άνθρωποι που σκέφτονται και δρουν πρώτα από όλα ως Έλληνες.

Το οικόπεδο της ψυχής και της καρδιάς μας, το Μέγα Προσκύνημα της Πατρίδος προορίζεται μονάχα για Καθαρούς Έλληνες που ξέρουν να δουλεύουν και να πολεμούν δίχως εξαρτήσεις και υπεκφυγές φόβου και κόπου. Οι Ζωντανοί Έλληνες δεν νοιάζονται αν ματώσουν ή αν ιδρώσουν. Ξέρουν πως ο θρόνος της οικουμένης έχει φτιαχτεί μονάχα για έναν κάτοχο και εξουσιαστή. Ο Ηρωισμός, ο Πολιτισμός, η Αναζήτηση, η Κυριαρχία και το Δίκαιο είναι έννοιες που όρισαν Έλληνες με το Πνεύμα και το Ατσάλι. Η Ελληνική και η Παγκόσμια Εξουσία θα αποκτήσουν την πρέπουσα ισορροπία με τον Πανελληνισμό στην Ηγεσία.

Κανείς Έλληνας μόνος του. Καμία ελληνική πατρίδα σκλαβωμένη. Ελληνική και διαρκής παρουσία και διοίκηση εντός και εκτός συνόρων. Μεγάλη και Ελεύθερη Ελλάδα παντού παρούσα. Στην πολιτική, στην οικονομία, στο στρατιωτικό πεδίο.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ