Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

Συνέργεια της ΕΛ.ΑΣ. σε διάπραξη κακουργήματοςΣυνέργεια της ΕΛ.ΑΣ. σε διάπραξη κακουργήματος
Το νεοσύστατο τμήμα «αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας» ξεπερνά κάθε όριο και παρανομεί, κάνοντας χρήση παρανόμως κτηθέντος τηλεοπτικού υλικού 
Η άνευ προηγουμένου μεθόδευση της παραπομπής του βίντεο με ειρωνική απάντηση στις ανυπόστατες κατηγορίες περί ρατσισμού που έλαβε χώρα σε καφενείο, στον Εισαγγελέα, μέσω της νεότευκτης υπηρεσίας της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, συνιστά συνέργεια σε κακούργημα.
Τα «λαγωνικά» του Δένδια μυρίστηκαν «έγκλημα», το οποίο ανέσυραν από την προβολή ενός βίντεο σε ξένο τηλεοπτικό δίκτυο, χωρίς να λάβουν υπόψιν τους το κακούργημα που τέλεσαν οι ίδιοι και οι ηθικοί τους αυτουργοί! Τη χρησιμοποίηση ενός παρανόμως κτηθέντος αποδεικτικού μέσου, δηλαδή την παράνομη χρήση μιας προφορικής συνομιλίας μεταξύ τρίτων χωρίς τη ρητή συναίνεση των κρυφά βιντεοσκοπούμενων συνομιλητών, προκειμένου να ενοχοποιήσουν με την «πολυπόθητη» κατηγορία της «ρατσιστικής συμπεριφοράς» υποψήφιο του κόμματός μας.

Επίκειται...πόλεμος. Με στολή οι εν ενεργεία στρατιωτικοί στη συγκέντρωση του Σαββάτου


Η “μάχη της στολής” αναμένεται να συνεχιστεί το Σάββατο,στην μεγάλη συγκέντρωση εν ενεργεία και απόστρατων στρατιωτικών στο κέντρο της Αθήνας. 

Ο ΣΥΣΜΕΔ αναμεταδίδοντας το κάλεσμα του συντονιστικού οργάνου δράσεων, καλεί τα μέλη του τονίζοντας:

“Δίνουμε όλοι το παρόν μας με επιμελημένη στολή ,για εμάς,τα παιδιά μας, τις οικογένειές μας”.

Κι αμέσως μετά απατώντας προφανώς προκαταβολικά σ΄ όσους έχουν ενστάσεις αναδημοσιεύει απόφαση του Αρείου Πάγου στην οποία προβλέπεται:“ με την υπ΄ αριθμ. 3/2012 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου έγινε δεκτό ότι «του ατομικού δικαιώματος της συνενώσεως, απολαμβάνουν και οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις, χωρίς η άσκηση του δικαιώματος αυτού να εξαρτάται από οποιαδήποτε άδεια ή έκδοση ρυθμιστικού της ασκήσεώς του τυπικού νόμου». Η απόφαση αυτή επιβεβαίωσε το δικαίωμα των στρατιωτικών να συγκροτούν επαγγελματικές ενώσεις, όπως προβλέπεται από την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τη Σύμβαση για την Προστασία των Δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών, το Διεθνές Σύμφωνο για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Μορφωτικά Δικαιώματα και τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη.

Για την ανωτέρω απόφαση ο Άρειος Πάγος στάθμισε όλες τις παραμέτρους, μελέτησε και έλαβε, ειδικότερα, υπόψη του το ειδικό καθεστώς των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τις υφιστάμενες διαταγές, κανονισμούς και διατάγματα που το διέπουν, καταρρίπτοντας νομικά κάθε αμφιβολία για την παροχή αδιακρίτως όλων των συνταγματικών ελευθεριών και στους Έλληνες στρατιωτικούς, μεταξύ των οποίων και η ελευθερία της έκφρασης.

Δέχτηκε δε, και ακολούθως τα Πρωτοδικεία ανά την Επικράτεια εφάρμοσαν την ανωτέρω απόφαση, τα αναγραφόμενα στα καταστατικά των Ενώσεων όπου μεταξύ των άλλων αναφέρονταν ρητά και συγκεκριμένα τι απαγορεύεται και τι όχι να πράττουν τα μέλη των Ενώσεων, συνάγοντας το συμπέρασμα ότι η παρουσία των εν ενεργεία στρατιωτικών σε συγκεντρώσεις που διοργανώνουν οι Ενώσεις αυτές ως μέσο επίτευξης των σκοπών τους δεν απαγορεύεται να είναι με στολή, καθόσον κάτι διαφορετικό από την ελευθερία αυτή θα ερχόταν σε ευθεία αντίθεση με το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και άσκησης της συλλογικής δραστηριότητας”. 


onalert

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΕΠΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΕΠΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ! 

ΘΑ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΥΤΑ ΠΕΠΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ! 

ΨΗΛΑ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΑΔΕΡΦΙΑ! 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Κ.ΕΛΛ

Σάλπισμα άτακτης υποχώρησης η επίσκεψη Σαμαρά στην ΤουρκίαΣάλπισμα άτακτης υποχώρησης η επίσκεψη Σαμαρά στην Τουρκία
Η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην Τουρκία και οι συναντήσεις του με την τουρκική πολιτική ηγεσία υπήρξε το επιστέγασμα της πολύμηνης απουσίας του ελληνικού κράτους και της συνειδητής επιλογής του για την απεμπόληση των εθνικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Το προηγούμενο διάστημα σύσσωμος ο εσμός των αργυρώνητων δημοσιογράφων επιχειρούσε να διαμορφώσει το κλίμα μιας δυσχερέστατης καταστάσης στην οποία βρίσκεται η χώρα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Η καθεστωτική γραμμή ήταν να καλλιεργηθεί εντέχνως στο Λαό μας το αίσθημα του φόβου, ενόψει μιας συναντήσεως, η οποία έμοιαζε μάλλον περισσότερο με το «κατσάδιασμα» από τον δάσκαλο προς τον κακό μαθητή… Το γεγονός ότι η ελληνική πολιτική ηγεσία δια του πρωθυπουργού και του υπουργού των Εξωτερικών δεν έκανε τίποτε περισσότερο από όσα πράττουν οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 1974 κι εντεύθεν, δεν προκαλεί καμία απορία. Παραδοσιακά οι μεταπολιτευτικές ηγεσίες κινήθηκαν υπό το καθεστώς της δειλίας και του συμμορφωτισμού απέναντι στο "αφεντικό" της ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Ως παράσταση, δυνάμεθα να φανταστούμε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό των Εξωτερικών σαν ραγιάδες, να διστάζουν και να σηκώσουν το βλέμμα ακόμη προς τον τούρκο σουλτάνο. Από συνειδητούς ραγιάδες λοιπόν, είναι αδιανόητο να αναμένεις πολιτική ανεξάρτητη, εθνικά ισχυρή και ωφέλιμη. Τούτο το πνεύμα της διαρκούς ηττοπάθειας γαλουχείται επιπλέον από «ειδικούς» επί των ελληνοτουρκικών, δημοσιογράφους - έμμισθους των κομματικών μηχανισμών και από τους «σοφούς» της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας. Το δόγμα της μετριοπάθειας και της σύνεσης, δόγμα που απαρέγκλιτα ακολουθούν μέχρι τούδε οι ελληνικές κυβερνήσεις, αποτελεί τον εκλεπτυσμένο ορισμό της χειρότερης μορφής ραγιαδισμού. Και είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, οι γονυκλισίες υπήρξαν το μόνιμο και μοναδικό αποτέλεσμα των ελληνοτουρκικών συναντήσεων, οι γονυκλισίες των ραγιάδων μπροστά στον Ασιάτη αφέντη.

Βουλή: Άγνωστα τα ακριβή αίτια θανάτου του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου«Δεν υπήρξε έγγραφη παραγγελία για τη διενέργεια ιατροδικαστικής διερεύνησης (νεκροψιακή- νεκροτομική και εργαστηριακή) στη σορό του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου» και, συνεπώς, «η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών δεν γνωρίζει τα ακριβή αίτια του θανάτου του, τα οποία αναγράφονται στο εκδοθέν πιστοποιητικό θανάτου που προφανώς συνετάχθη και υπεγράφη από ιατρό, που γνώριζε τη νόσο και την πορεία της».
Τα παραπάνω προκύπτουν από έγγραφο του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, για το περιεχόμενο του οποίου ενημερώνει εγγράφως τη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης. Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, σχετική με την κοίμηση του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλου.
Την ερώτηση αυτή ο βουλευτής την είχε απευθύνει και στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, ο οποίος διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο με το οποίο ενημερώνει, μεταξύ άλλων, ότι στις 28 Ιανουαρίου του 2008, την ημέρα, δηλαδή κοίμησης του αρχιεπισκόπου, μετά από πρόσκληση παραγόντων της Αρχιεπισκοπής, σφραγίστηκε από την προϊσταμένη του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου, η Αρχιεπισκοπική του κατοικία στο Παλαιό Ψυχικό, παρουσία του Αστυνομικού Τμήματος Ψυχικού, του ηγούμενου Ι.Μ. Πεντέλης, του πρωτοσύγκελλου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των προϊσταμένων των οικονομικών και των νομικών Υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου.
Όπως αναφέρει ο υπουργός, η Αρχιεπισκοπική κατοικία σφραγίστηκε προς διασφάλιση των ατομικών κτημάτων του εκλιπόντος και συντάχθηκε προς τούτο και σχετική έκθεση σφράγισης.

Ἔι ἐσεῖς ἐκεῖ στά κόμματα, μόνον δούλους θέλετε καί ὑπηκόους;

Ἔι ἐσεῖς ἐκεῖ στά κόμματα, μόνον δούλους θέλετε καί ὑπηκόους;γράφει η Φιλονόη

Κανονικὰ δὲν θέλω νὰ ἔχω σχέσεις μαζύ σας.
Ἀλλὰ ἀναγκάζομαι νὰ ἐπικοινωνήσω, κυρίως γιὰ νὰ ἀποδείξω στοὺς συμπολῖτες μου πόσο πολὺ πασχίζετε νὰ μᾶς κρατήσετε ἀμορφώτους, ἀγραμμάτους καὶ τελικῶς ἐλεγχομένους.
Τὴν Παρασκευὴ στὶς 8 Μαρτίου, στὴν Ἀκαδημία Ἀθηνῶν, γίνεται μία μεγάλη ἐκδήλωσις γιὰ τὴν γλῶσσα μας. Βέβαια, καὶ δυστυχῶς, σὲ αὐτὴν τὴν ἐκδήλωσιν προσκεκλημένοι εἶσε κι ἐσεῖς, οἱ βασικοὶ ὑπεύθυνοι γιὰ τὴν κατάντια της. Ἀπὸ τὴν μία τὸ ΚΚΕ μὲ τὶς λαϊκουρίστικες γλωσσοφονίες (ἐκ τοῦ φονεύω, γιὰ τοὺς ἀγραμμάτους τοῦ εἴδους) του, ἀπὸ τὴν ἄλλην τὸ ΠΑΣΟΚ μὲ τὶς ἀμερικανιές του, ποὺ διέλυσε ὅσα εἶχαν μείνει ὄρθια, ἀπὸ τὴν τάχα μου ἀπέναντι πλευρὰ ἡ ΝΔ ποὺ τελικῶς κατήντησε νὰ εἶναι τὸ κυρίως κόμμα ποὺ νομοθετεῖ κατὰ τῆς γλώσσης, καὶ φυσικὰ ὁ ΣΥΡΙΖΑ ποὺ ἐνδιαφέρεται γιὰ τὴν γλῶσσα, ὅσο ἐγὼ ἐνδιαφέρομαι γιὰ τοὺς ἐλέφαντες.

Ὑπάρχουν φυσικὰ καὶ οἱ νεοεισαχθέντες τῆς βο(υ)λῆς. Ἀλλὰ θὰ πρέπῃ νὰ θυμᾶμαι πὼς γιὰ τὸν Πᾶνο Καμμένο ἡ γλῶσσα εἶναι στὰ τελευταῖα ἐνδιαφέροντά του, καὶ συνολικῶς ἡ παιδεία παραμένει σὲ αὐτὰ ποὺ θὰ ἀσχοληθῇ μαζύ τους, ὅταν θὰ ἔχουμε γεμίσῃ τὴν στομάχα μας…. Ὅσο γιὰ τὸν Μιχαλολιάκο… Ἀκούσαμε λόγια ἀλλὰ ἀπὸ ἔργα εἴδαμε …ΤΙΠΟΤΑ!!!
Στὰ δημοτικά μας καὶ στὰ γυμνάσιά μας ἐδῶ καὶ μῆνες διδάσκονται «γραμματικὲς» ποὺ καταργοῦν ἐν τελῶς ἀρκετὰ γράμματα τοῦ ἀλφαβήτου μας. Κύριοι φυσικὰ ἐγκέφαλοι εἶναι κάποιοι, ἄς τοὺς ποῦμε γλωσσολόγους, χάριν εὐγενείας, ποὺ πιστεύουν πὼς τὰ παιδιά μας ξέχασαν τὴν μητρική τους καὶ πρέπει νὰ τοὺς τὴν ξαναδιδάξουν. Γιὰ παράδειγμα, στὸ βιβλίον τοῦ Γυμνασίου ἐμφανίζεται ἐνότητα συλλαβισμοῦ. Κατ’ οὐσίαν ἐμμέσως παραδέχονται πὼς μὲ τὴν ἐγκληματική τους  δράσιν,  ἀπέναντι στὴν γλῶσσα, παίρνουν τὰ παιδάκια μας ἀπὸ τὸ δημοτικὸ καὶ τὰ παραδίδουν στὸ γυμνάσιον δίχως βασικὲς γνώσεις συλλαβισμού.
Ἄλλο σημαντικὸ παράδειγμα εἶναι ἡ «γραμματικὴ» τοῦ Δημοτικοῦ, ποὺ οὐσιαστικῶς βασίζεται σὲ γραμματικὴ γραμμένη γιὰ ἀλλοδαποὺς ποὺ θέλουν νὰ μάθουν τὴν Ἑλληνική. Καὶ πάλι δῆλα δὴ καταργοῦν καὶ καταστρατηγοῦν τὴν λογικὴ τῶν Ἑλληνοπαίδων, ποὺ οὔτως ἤ ἄλλως τυγχάνει ἡ Ἑλληνικὴ μητρική τους.
Ἐὰν ἀγαπητοί μου θέλετε νὰ διδάξετε σὲ ἀλλοδαποὺς τὴν Ἑλληνική, τὸ ὀρθότερον, δικαιότερον καὶ συμφερότερον γιὰ ὅλους μας θὰ ἦταν νὰ τὴν διδάσκεται σὲ δύο ἐπιπέδων τμήματα. Στὰ παιδιὰ ποὺ ἔχουν ὡς μητρικὴ τὴν Ἑλληνικὴ μὲ τὸν ὀρθὸ τρόπο, τὸν παραδοσιακό, καὶ στὰ παιδιὰ ποὺ δὲν τὴν ἔχουν μὲ ὅποιον τρόπο θέλετε. Ἀδιάφορον μᾶς εἶναι.
Τὸ ζητούμενον ὅμως σήμερα εἶναι τὸ τὶ θέλετε ἐσεῖς. Ἡ λογική μου μοῦ ὑπαγορεύει πὼς θέλετε μέσα στὴν ἐπομένη δεκαετία νὰ τελειώσετε διὰ παντὸς μὲ τὴν ἐναπομείνασα κρίσιν τοῦ Ἕλληνος. Γιὰ νὰ τὸ ἐπιτύχετε αὐτὸ πρέπει νὰ ἐπιταχυνθοῦν οἱ διαδικασίες ποὺ θὰ ὁλοκληρώσουν τὴν ἀπομάκρυνσίν μας ἀπὸ τὴν μελέτη τῆς γλώσσης. Συνεπῶς, ἐὰν ἰσχύῃ αὐτὸ ποὺ ἰσχυρίζομαι,

ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ ΣΑΜΑΡΑ: ΑΝΑΨΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ!!


samaras-erdogan  article
ΜΕΤΑ ΤΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΣΤΙΣ ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ!!!

ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΟΥ. ΕΤΣΙ ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ. ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ


aigaio-tourkia
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ
Το θέμα της ΑΟΖ τέθηκε στην κατ΄ ιδίαν συνάντηση Σαμαρά-Ερντογάν χθες στην Κωνσταντινούπολη, με την ελληνική πλευρά να επιμένει ότι δεν έγινε διεξοδική συζήτηση και την τουρκική να παραπέμπει σε λύση "win win".
Η "είδηση" βγήκε από τις κοινές δηλώσεις που έκαναν οι δύο πρωθυπουργοί μετά τη συνάντησή τους. Για την ακρίβεια, από τις απαντήσεις που έδωσαν στην ερώτηση δημοσιογράφου τουρκικού μέσου ενημέρωσης (σ.σ. έγινε μόνο μία ερώτηση από κάθε πλευρά) εάν, πλην της Χάλκης, της τρομοκρατίας κλπ, ενέταξαν και το θέμα της ΑΟΖ.
Ο κ. Σαμαράς απάντησε με τρόπο... διπλωματικό που ωστόσο προβλημάτισε τους παρισταμένους: «Δε νομίζω ότι είναι η στιγμή για να πούμε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τίποτα από όλα αυτά που είπατε. Ασφαλώς η θέση της Ελλάδας για τη Χάλκη είναι γνωστή. Το δικαίωμα που απορρέει από το διεθνές δίκαιο υπάρχει πάντοτε για την ΑΟΖ», είπε.
win win...
Ο κ. Ερντογάν, περισσότερο ευθύς, έδωσε απάντηση που θα συζητηθεί (και αναλυθεί) τις επόμενες ημέρες: «Μοιραστήκαμε την κοινή πεποίθηση στηριζόμενοι στην αρχή της αμοιβαία επωφελούς λύσης ότι πρέπει να γίνουν βήματα για την ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο".
Ο τουρκικός όρος που χρησιμοποίησε, και μεταφράσθηκε "αμοιβαία επωφελής λύση", παραπέμπει στο γνωστό "win win", οπότε η αίσθηση που αποκόμισαν οι παριστάμενοι (δημοσιογράφοι και μη) ήταν πως από τη λύση που αναζητείται για το θέμα των ΑΟΖ δεν πρέπει να βγει ζημιωμένη καμία από τις δύο χώρες.
"Δεν υπάρχει θέμα συνεκμετάλλευσης"
Επειδή, συν τοις άλλοις, δεν υπήρξε έγκαιρη μετάφραση της δήλωσης Ερντογάν, δημιουργήθηκε σύγχυση για το τι ακριβώς συζήτησαν οι δύο άνδρες ...και τι απάντησε για την ΑΟΖ ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Συνεργάτες του κ.Σαμαρά σημείωναν ότι το θέμα «απλώς αναφέρθηκε από τον ίδιον στην κατ΄ιδίαν συζήτηση, ως δικαίωμα της Ελλάδας που απορρέει από το Δίκαιο της Θάλασσας και το Διεθνές Δίκαιο».
Κατά τους ίδιους, η απάντηση του κ.Ερντογάν «δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο ούτε ανοίγει θέμα» - εννοώντας συνεκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων στα «οικόπεδα» του Ανατολικού Αιγαίου που διεκδικεί δικαιώματα η Τουρκία.
Σημειώνεται πάντως ότι ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος μετέβη στην Κωνσταντινούπολη μία ημέρα νωρίτερα, την Κυριακή, για κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμετ Νταβούτογλου.
25 μνημόνια συνεργασίας

Ο…περιούσιος «τουρκικός λαός της Δυτικής Θράκης»!


Πρωτοφανές παραλήρημα από το φασιστοειδές, που παριστάνει τον Τούρκο Υπουργό Υγείας, σχετικά με την πολιτική της Τουρκίας στη Θράκη και ευρύτερα στα Βαλκάνια…
Προ ημερών σας γράφαμε για τον διεφθαρμένο (ως εμπλεκόμενο σε πάμπολλα σκάνδαλα χρηματισμού) νέο Υπουργό Υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίνογλου, αλλά και για τις πάμπολλες φασιστικές και προκλητικά ανθελληνικές κατά καιρούς δηλώσεις του.
Ο εν λόγω…συντοπίτης μας (θυμίζουμε ότι κατάγεται από τα Αρριανά Ροδόπης) έδωσε λοιπόν τις προάλλες άλλο ένα δείγμα του γνωστού πανάθλιου εαυτού του, όχι μόνο επισκεπτόμενος την 24η Γενική Συνέλευση του αλυτρωτικού «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (BTTDD) (του οποίου εξάλλου αποτελεί και επίλεκτο μέλος), αλλά και εξεμώντας εκεί από του βήματος – αντί…ομιλίας - διάφορα απερίγραπτα ξερατά (από εκεί και η 2η φωτογραφία, όπου τον βλέπετε να μιλά, πίσω από το αλυτρωτικό σύμβολο του BTTDD και ανάμεσα στις σημαίες της Τουρκίας και της…Ανεξάρτητης Θράκης)! «Εμείς οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης είμαστε φορείς ενός πολύ σημαντικού πολιτισμού που έρχεται από το ιστορικό παρελθόν και έχουμε αναλάβει μια μεγάλη αποστολή» είπε μεταξύ άλλων το τουρκοσούργελο, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε πως «για να καταστούν οι σύλλογοι των Τούρκων Δυτικής Θράκης πιο ισχυροί, χρειάζεται συνεργασία, ένωση ψυχών και δυνάμεων – και έτσι θα διανύσουν μεγάλη…απόσταση»!
Πιο αναλυτικά, όλο το παραλήρημα Μουζίνογλου (όπως το μετέφρασε το ιστολόγιο tourkikanea.gr από την τουρκική ιστοσελίδα sondakika.com) είχε ως εξής: «Για να ενδυναμώσουμε το πνεύμα του αγώνα μας (σ.σ. εννοεί τον αγώνα για την…ελευθερία των “Τούρκων της Δυτικής Θράκης”, ε;), πρέπει οπωσδήποτε να εντάξουμε πιο δυναμικά μέσα σε αυτόν τους νέους μας, τα παιδιά μας και τις γυναίκες μας. Είμαστε φορείς ενός πολύ σημαντικού πολιτισμού που έρχεται από το ιστορικό παρελθόν και έχουμε αναλάβει αυτήν την αποστολή. Kαι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μοιράζοντας το με τις γυναίκες μας και με τις οικογένειες μας (σ.σ. δηλαδή σαν να λέμε, κανείς να μην απομείνει που να μη γίνει προξενοχαφιές)! Εμείς οι άνθρωποι των Βαλκανίων είμαστε γνωστοί για την αντρειοσύνη, την ευσπλαχνία και τη σεμνότητα μας… Και ειδικά για τους Δυτικοθρακιώτες λένε πως είναι ¨εύσπλαχνοι, γενναίοι, αξιοπρεπείς, κακό δεν κάνουν, αλλά είναι κλειστοί στο καβούκι τους¨. Πλέον πρέπει να σπάσουμε το καβούκι μας και μέσα σε ενότητα και ομοψυχία να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι σε αυτό το έθνος, σε αυτή τη χώρα, στο παρελθόν και στο μέλλον μας και να καταστούμε ισχυροί».
Αναφερόμενος μετά στο τουρκικό έθνος (σ.σ. και για την ακρίβεια στο εν Τουρκία) ο Μουεζίνογλου είπε: «Το έθνος αυτό μετά από μια τραυματική περίοδο τραβήχτηκε τόσο πολύ στο καβούκι του που σχεδόν δεν μπόρεσε να σπουδάσει στα Πανεπιστήμια του τους 120 χιλιάδες Τούρκους που έμειναν με τη Συνθήκη της Λοζάννης στη Δυτική Θράκη. Το έθνος αυτό έμαθε για τη Δυτική Θράκη με την απόβαση στην Κύπρο και με τον αείμνηστο Σαδήκ Αχμέτ. Για τους αδερφούς μας στη Βοσνία μάθαμε όταν έγιναν τα γεγονότα εκεί. Αντιληφθήκαμε την ύπαρξη των ομογενών μας με την πίεση σχετικά με τα ονόματα σε βάρος των 2 εκατομμυρίων ομογενών μας στη Βουλγαρία, και με τις επιθέσεις που έγιναν σε βάρος της πίστης, του πολιτισμού τους και των εθνικών τους αξιών στη Μακεδονία (σ.σ. υπό τον όρο εννοείται η Ψευτο-μακεδονία, έτσι;) και στην Ελλάδα. Όταν ξέσπασε ο πόλεμος στον Κόλπο αρχίσαμε να μιλάμε για τη Μοσούλη και το Κερκούκ, αλλά σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο ως τουρκικό έθνος 75 εκατομμυρίων να μιλάμε με ισχυρό τρόπο σχετικά με Βοσνία, Μόσταρ, Σκόπια, Θεσσαλονίκη και Ρόδο. Υπό αυτή την έννοια τα τελευταία 10 χρόνια η Τουρκία κατέστη μια τέτοια μητέρα πατρίδα που άνοιξε σε όλους όσους ήταν στα Βαλκάνια την ψυχή της και την αγκαλιά της, μας είπε ¨ελάτε¨ και μας αγκάλιασε».
Αναφέροντας τέλος πως η επόμενη περίοδος θα είναι πολύ διαφορετική για τα Βαλκάνια, ο Μουεζίνογλου είπε τα εξής: «Το καθήκον μου στην κυβέρνηση δεν είναι μόνο το Υπουργείο Υγείας, αλλά και όλα τα προβλήματα αυτών που ζούνε στα Βαλκάνια… Aπό τη μια θα εκπληρώνονται τα καθήκοντα του Υπουργείου Υγείας και από την άλλη θα είμαστε μαζί σας. Μαζί με βουλευτές, συλλόγους και δημάρχους, θα είμαστε πιο ισχυροί και σε σχέση με την προστασία των δικαιωμάτων αυτών των ανθρώπων, αλλά και για την ευθύνη και το καθήκον που αναλάβαμε να μεταφέρουμε στο αύριο την νοοτροπία αυτού του πολιτισμού».
Άρα, απ’ όσο καταλάβαμε, όχι μόνο Υπουργός Υγείας ο φασιστοκοπρίτης, αλλά και ένα πράμα σαν Υπουργός…Βαλκανίων! Τελικά λοιπόν φαίνεται πως «Σουλεϊμάν» δεν βλέπει μόνο το καθ’ ημάς ελληνέζικο ανθυποκατιναριό, ε; Μάλλον θα βλέπει κι ο Μουεζίνογλου…

ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΡΑ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;Αναρτήθηκε στο infognomonpolitics.blogspot.gr


Νέστορας Νικηφορίδης

Ἐάν εἶναι ἀλήθεια, ὅπως ἐλέχθη καί ἐγράφη προσφάτως, ὅτι  ἀλλοδαποί ἔνοπλοι μισθοφόροι, ὑπό τόν ἔλεγχο  ἀλλοδαπῶν ἰδιωτικῶν ἑταιρειῶν,  ἤ ἐνδεχομένως ἀλλοδαπῶν κρατῶν, ἀναλαμβάνουν ἤ θά ἀναλάβουν καθήκοντα φυλάξεως προσώπων ἤ περιουσίας ἤ πραγμάτων στήν Ἑλλάδα, τότε ἐπιβάλλεται νά ἐπισημανθοῦν τά ἑξῆς:

Πέρα ἀπό τά κοινωνικά καί πολιτικά προβλήματα πού ἡ ἐφαρμογή μιᾶς τέτοιας ἀποφάσεως, ἀργά ἤ γρήγορα, ἀλλά μετά βεβαιότητος, θά προκαλέσῃ, ὑπάρχει καί ὁ κατ' ἐξοχήν κίνδυνος  νά μετατραποῦμε σέ Συρία, ἰδίως στίς περιοχές ὅπου θά δράσουν οἱ ἐν λόγῳ μισθοφόροι.

Οἱ μισθοφόροι,  εἶπε ὁ Δημήτρης Καζάκης στίς ἀρχές Φεβρουαρίου τοῦ 2013,  χρησιμοποιήθηκαν μέχρι σήμερα παντοῦ, ὡς ἰδιαίτερη "στρατοχωροφυλακή",  ἀπό τίς κυβερνήσεις που συνέπραξαν μέ τό  Δ.Ν.Τ., γιά τήν ἀντιμετώπιση τῶν λαϊκῶν ἐξεγέρσεων  (βλ. τά πρῶτα δέκα λεπτά τῆς  ἰστοσελίδος http://www.youtube.com/watch\?v=p4_P8KGs514). Ἀνεξαρτήτως τούτου, δέν μπορεῖ νά κληθοῦν  στήν Ἑλλάδα μισθοφόροι γιά τήν ἐπιβολή τῆς τάξης ὅπως ἰσχυρίσθηκε ὁ ἀρμόδιος Ὑπουργός, ἀφοῦ τοῦτο ἐνδέχεται νά ἔχῃ σοβαρές, ἀκόμη καί μόνιμες, παρενέργειες στά ἐθνικά θέματα. 

Πρῶτον, διότι  οἱ ἀμφισβητήσεις τῶν γειτόνων μας ἔχουν αὐξηθῆ,  ὑποκινούμενες ἤ σιωπηλῶς ὑποστηριζόμενες ἀπό τίς ἰσχυρές χῶρες ἀπό τίς ὁποῖες ἄμεσα ἤ ἔμμεσα στήν πραγματικότητα θά ἐλέγχονται τέτοιοι μισθοφόροι.  Ὡς ἐκ τούτου, ἡ "χρῆσις" τους μπορεῖ νά προσλάβῃ διαστάσεις ἐθελοντῶν-μισθοφόρων, αὐτό πού ἔλειπε  γιά ἀνθελληνικές λύσεις στήν Βόρειο Ἑλλάδα.

Δεύτερον, διότι φαίνεται ὅτι ἔχουμε εἰσέλθει σέ περίοδο μεταβολῶν στόν χάρτη τῆς ὅλης περιοχῆς μας, ἰδίως δέ στήν Βόρειο Ἑλλάδα (πέραν τῶν νησιῶν πού στοχεύει ἡ Τουρκία), κινδυνεύουμε δέ ἀπό ἀποφάσεις ξένων μή γνωστές, ἤ ἐν μέρει  μόνον γνωστές (τάχα "γνωστοποιηθεῖσες")  σέ Ἕλληνες πολιτικούς – ὁρισμένοι ἐκ τῶν ὁποίων, σημειωτέον, συμβαίνει νά συνηθίζουν νά  ἐμπιστεύονται σχεδόν τυφλά τήν γνώμη τους ἤ τήν γνώση τους, ὅτι ξέρουν.

Με ποιο τρόπο οι Τράπεζες γνωρίζουν ότι θα χωρίσεις σε ένα χρόνο από σήμερα;


Καθώς η ζωή μας μπλέκεται περισσότερο στην ψηφιακή παιδική χαρά, αποκαλύπτουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον εαυτό μας από ό, τι ποτέ άλλοτε στην ιστορία της ανθρωπότητας. Κάθε online αναζήτηση, αγορά, ποστάρισμα στο Facebook, κάθε Tweet δημιουργεί μια πλημμύρα δεδομένων που όταν οργανωθούν και κατηγοριοποιηθούν και αναλυθούν, αποκαλύπτουν τις τάσεις και τις συνήθειες τόσο τις δικές μας όσο και της κοινωνίας στο σύνολό της.
Στο νέο του βιβλίο ‘The Human Face of Big Data’, ο συγγραφέας και φωτογράφος Rick Smolan και η συνεργάτης του Jennifer Erwitt, χρησιμοποιούν εικόνες, δοκίμια και εντυπωσιακά στοιχεία για να παρουσιάσουν την άνευ προηγουμένου παραγωγή πληροφοριών μας - Πηγή.
σχόλιο ID-ont: Εξαιρετικό ρεπορτάζ του Bill Weir από το ABC News και το Yahoo News για το πως "αξιοποιούνται" τα BIG DATA (Μεγάλων Δεδομένα ή Υπερ Δεδομένα) δηλ. τα ηλεκτρονικά αποτυπώματα που αφήνουμε στο διαδίκτυο και σε ιδιωτικά δίκτυα, από πάσης φύσεως κρυφούς και φανερούς "αξιοποιητές". Το εμφανές και προφανές είναι το οικονομικό κέρδος. Πολλοί όμως θεωρούν ότι μέσω της καταγραφής, της ανάλυσης και της επεξεργασίας τους, τελικός σκοπός είναι η κατανόηση της συμπεριφοράς μας προκειμένου να σχεδιαστούν οι κατάλληλες μέθοδοι και τεχνικές χειραγώγησης των μαζών
Δείτε το VIDEO:


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑΟ θρύλος του ΔράκουλαΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.sansimera.gr


Ο Δράκουλας (Dracula) υπήρξε μυθιστορηματικός ήρωας, αλλά και ιστορικό πρόσωπο. Ο μυθιστορηματικός Δράκουλας «γεννήθηκε» από τη γραφίδα του άγγλου συγγραφέα Μπραμ Στόκερ και το ομώνυμο βιβλίο κυκλοφόρησε στις 18 Μαΐου του 1897. Πρόκειται για έναν Ρουμάνο ευγενή, με γοητευτική προσωπικότητα, καλούς τρόπους, αλλά με δίψα για αίμα. Ο Δράκουλας είναι ένα επιστολικό μυθιστόρημα, ενταγμένο στη μεγάλη παράδοση της γοτθικής λογοτεχνίας.

Στα τέλη του 19ου αιώνα, ο Στόκερ διηύθυνε το ονομαστό Θέατρο Lyceum του Λονδίνου και για να συμπληρώσει το εισόδημά του έγραφε λαϊκά μυθιστορήματα, χωρίς ιδιαίτερες λογοτεχνικές απαιτήσεις. Ένα από αυτά, ο Δράκουλας του χάρισε δόξα και φήμη, αν και δεν ήταν ο πρώτος διδάξας του είδους. Ιστορίες με βρικόλακες γράφονταν και πριν από τον Στόκερ. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον Φρανκεστάιν της Μέρι Σέλεϊ (1818), το Βαμπίρ του Τζον Πολιντόρι (1819) και το ποίημα Ο γκιαούρης του Λόρδου Βύρωνα (1813).

Σφαγμένα παιδιά από τους ισλαμοφασίστες του Σόρος στα Σκόπια. Ναι, ο ίδιος που σας ταΐζει με “Μακεδονικά” παραμύθια


Ισλαμοφασίστες ήταν οι δράστες της στυγνής δολοφονίας 4 παιδιών και ενός 45χρονου στα Σκόπια πέρυσι.
Η δολοφονία που τα σκοπιανά ΜΜ”Ε” προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν, ήταν σαφές πως είχε γίνει από τα καθάρματα του Σόρος που αιματοκύλισαν τα Βαλκανια. Ο ίδιος άνθρωπος που χρηματοδοτεί τις “μακεδονικές” ονειρώξεις του κρατιδίου και τον καταστροφικό τους αλυτρωτισμό, την ίδια στιγμή που το νεοοθωμανικό τόξο χύνει αίμα αθώων παιδιών.
Τη σύλληψη επιβεβαίωσαν τόσο η αστυνομία του Κοσόβου όσο και της ΠΓΔΜ.


Οι αρχές της ΠΓΔΜ έχουν απαγγείλει κατηγορίες κατά έξι ατόμων για την πενταπλή δολοφονία η οποία συντάραξε την κοινή γνώμη της χώρας. Δύο από τους κατηγορούμενους διέφευγαν τη σύλληψη και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι αυτοί που συνελήφθησαν στο Κόσοβο.
Η δολοφονία των πέντε ανθρώπων είχε σημειωθεί το βράδυ της Μ. Πέμπτης, 12 Απριλίου 2012 και είχε προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην κοινωνία της ΠΓΔΜ, καθώς είχαν κυκλοφορήσει ευρέως φήμες ότι το έγκλημα είχε διεθνοτικό υπόβαθρο.
Τέσσερα από τα θύματα ήταν ηλικίας μεταξύ 18 και 20 ετών και καταγόταν από χωριό, έξω από τα Σκόπια. Το πέμπτο θύμα ήταν ηλικίας 45 ετών και καταγόταν από ένα άλλο γειτονικό χωριό. Εικάζεται ότι βρισκόταν κοντά στον σημείο του εγκλήματος και οι δράστες τον δολοφόνησαν για να μην υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας. Και τα πέντε θύματα, τα οποία είχαν πάει στη λίμνη για ψάρεμα, ήταν σλαβικής καταγωγής.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο των αρχών της ΠΓΔΜ, στόχος της πενταπλής δολοφονίας ήταν η πρόκληση πανικού στον πληθυσμό της χώρας και η διατάραξη της ασφάλειας στην ΠΓΔΜ.
Η αστυνομία της ΠΓΔΜ, σε ευρεία επιχείρησή της, την 1η Μαΐου του 2012, στα Σκόπια, για τον εντοπισμό υπόπτων σχετικά με έγκλημα στο Σμίλκοβτσι, συνέλαβε είκοσι άτομα, όλοι τους αλβανικής εθνικής καταγωγής. Η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα είχε ισχυριστεί ότι πολλοί από τους συλληφθέντες είναι ακραίοι ισλαμιστές, κάποιοι εκ των οποίων συμμετείχαν σε πολεμικές επιχειρήσεις, στο πλευρό των Ταλιμπάν, κατά του ΝΑΤΟ στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν.

olympia

ΙΩΣΗΦ ΒΗΣΣΑΡΙΟΝΟΒΙΤΣ ΣΤΑΛΙΝ
Ιωσήφ ΣτάλινΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: el.wikipedia.org


Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν (ρωσικά: Иосиф Виссарионович Сталин (Β·Π)), ψευδώνυμο του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι (γεωργιανά:იოსებ ჯუღაშვილი) (18 Δεκεμβρίου 1878 – 5 Μαρτίου 1953) ήταν ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο Στάλιν έγινε γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ένωσης (Κ.Κ.Σ.Ε) το 1922. Το Γενάρη του 1923 ο Λένιν έγραψε ένα γράμμα στο οποίο έλεγε ότι ο Στάλιν είναι πολύ αγενής, ελάττωμα απαράδεχτο για κομμουνιστή με αποτέλεσμα ο ίδιος ο Λένιν να προτείνει την αντικατάστασή του από κάποιο άλλο στέλεχος των μπολσεβίκων. Την περίοδο αυτή ο Λένιν είναι βαριά άρρωστος και η πρότασή του αυτή γνωστοποιήθηκε στο κόμμα των μπολσεβίκων στο 13ο Συνέδριο, οι οποίοι όμως ψήφισαν υπέρ της παραμονής του Στάλιν ως γραμματέα του κόμματος.

Μετά το θάνατο του Βλαντιμίρ Λένιν, επεκράτησε του Λέοντα Τρότσκι σε μια πολιτικοϊδεολογική αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920 που όμως λύθηκε με διοικητικά μέτρα (διαγραφές, καθαιρέσεις, εξορίες κλπ).

Στη δεκαετία του '30 ο Στάλιν εξάλειψε την ενεργό πολιτική αντιπολίτευση μέσω ενός συστήματος εσωτερικής εξορίας και παγίωσε την αρχή του την εποχή της Μεγάλης Εκκαθάρισης(1936-1938), μια περίοδο σκληρής καταστολής (διαγραφές, φυλακίσεις, εξορίες, εκτελέσεις, δολοφονίες) απέναντι τόσο σε πάρα πολλούς κομμουνιστές που διαφωνούσαν με τις επιλογές και τη νοοτροπία της κυρίαρχης τάσης (σταλινισμός) στο Κομμουνιστικό κόμμα της ΕΣΣΔ, όσο και χιλιάδες άλλους πολίτες που κατηγορούντο για πολιτικά εγκλήματα.

Ο Στάλιν συνέβαλλε στη διαμόρφωση των γνωρισμάτων που χαρακτήρισαν το νέο σοβιετικό καθεστώς αλλά και τα υπόλοιπα καθεστώτα της Ανατολικής Ευρώπης, που συνολικά αντιπροσώπευσαν ένα πολιτικό σύστημα τον "υπαρκτό σοσιαλισμό".

Πρώιμη περίοδος

Ο Ιωσήφ Στάλιν γεννήθηκε στην πόλη Γκόρι της Γεωργίας στις 18 Δεκεμβρίου του 1878.[9] Ήταν το τέταρτο παιδί που γέννησε η μητέρα του σε λιγότερο από τέσσερα έτη. Τα πρώτα τρία πέθαναν και δεδομένου ότι ο Ιωσήφ ήταν φιλάσθενος η μητέρα του φοβόταν ότι και αυτός θα πέθαινε. Δικαιολογημένα, λαμβάνοντας υπόψη αυτό το γεγονός, η μητέρα του ήταν υπερπροστατευτική απέναντί του.

Ο πατέρας του, Βησσαρίων Τζουγκασβίλι, ήταν τσαγκάρης ενώ η μητέρα του, Αικατερίνη Γκελάντζε, δούλευε ως πλύστρα. Ως παιδί, ο Στάλιν δοκίμασε την ένδεια, που οι περισσότεροι αγρότες έπρεπε να υπομείνουν στη Ρωσία στο τέλος του 19ου αιώνα. Το χαϊδευτικό του ήταν "Σόσο". Ο Βησσαρίων Ιβάνοβιτς Τζουγκασβίλι ήταν δουλοπάροικος που, όταν απελευθερώθηκε έγινε υποδηματοποιός. Άνοιξε δικό του κατάστημα, αλλά γρήγορα χρεοκόπησε και αναγκάστηκε να εργαστεί σε ένα εργοστάσιο παπουτσιών στην Τιφλίδα. Σπάνια συναντούσε την οικογένειά του και έπινε πολύ, ενώ χτυπούσε συχνά τη σύζυγο και το μικρό γιο του. Ένας από τους παιδικούς φίλους του Στάλιν έγραψε, "εκείνοι οι άδικοι και φρικτοί ξυλοδαρμοί κατέστησαν το αγόρι τόσο σκληρό και άκαρδο όσο ο πατέρας του". Ο ίδιος φίλος επίσης έγραψε ότι δεν τον είδε ποτέ να κλαίει. Άλλος φίλος της παιδικής ηλικίας του, ο José Iremashvili, θεωρούσε ότι οι ξυλοδαρμοί από τον πατέρα του τον κατέστησαν εχθρικό προς την εξουσία. Επίσης σημείωσε ότι οποιοσδήποτε με δύναμη πάνω σε άλλους θύμιζε στο Στάλιν τη σκληρότητα του πατέρα του. Στην ηλικία των επτά έπαθε ευλογιά. Επέζησε αλλά το πρόσωπό του παρέμεινε σημαδεμένο για το υπόλοιπο της ζωής του, γενόμενος εξ αυτού αντικείμενο περιπαικτικών σχολίων από τους συνομηλίκους του.

Ένας από τους ανθρώπους για τους οποίους η Αικατερίνη έπλενε ήταν κάποιος Εβραίος του Γκόρι, ο Δαβίδ Παπισμέντοφ. Ο Παπισμέντοφ έδινε στον Ιωσήφ, που βοηθούσε τη μητέρα του, χρήματα και βιβλία του για να διαβάσει, και τον ενθάρρυνε. Δεκαετίες αργότερα ο Παπισμέντοφ ήρθε στο Κρεμλίνο για να μάθει τι είχε γίνει ο μικρός "Σόσο". Ο Στάλιν εξέπληξε τους συνεργάτες του όχι μόνο δεχόμενος τον ηλικιωμένο κύριο, αλλά κουβεντιάζοντας με μεγάλη χαρά μαζί του.
Το 1888, ο πατέρας του Στάλιν έφυγε για να ζήσει στην Τιφλίδα, αφήνοντας την οικογένειά του χωρίς καμία στήριξη. Φημολογείται πως πέθανε σε πάλη, εντούτοις άλλοι υποστήριζαν ότι εθεάθη στη Γεωργία γύρω στα 1931.

Θεολογικές σπουδές και σοσιαλισμός

Η μητέρα του Ιωσήφ ήταν βαθιά θρησκευόμενη και το 1888 κατόρθωσε να του εξασφαλίσει μία θέση στην τοπική εκκλησιαστική σχολή. Παρά τα προβλήματα υγείας του, σημείωσε καλή πρόοδο στο σχολείο και κέρδισε τελικά υποτροφία στη θεολογική σχολή της Τιφλίδας. Ο Στάλιν και οι συμμαθητές του ήταν Γεωργιανοί και μιλούσαν μια από τις εβδομήντα καυκασιανές διαλέκτους. Στο σχολείο όμως αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν τα ρωσικά.

Κατά τη φοίτησή του στη σχολή προσχώρησε σε μια μυστική οργάνωση αποκαλούμενη Messame Dassy. Τα μέλη της ήταν υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Γεωργίας από τη Ρωσία. Κάποιοι ήταν επίσης Σοσιαλεπαναστάτες και μέσω αυτών ο Στάλιν ήρθε αρχικά σε επαφή με τις ιδέες του Μαρξ. Τον πρώτο χρόνο των σπουδών του έγινε άθεος.

Αν και αργότερα ο Στάλιν επεδίωξε να κρύψει την γεωργιανή καταγωγή του, κατά τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας συναρπάστηκε από τη γεωργιαάλεψαν γενναία για την ανεξαρτησία της χώρας τους. Ο αγαπημένος ήρωάς του αυτών των ιστοριών ήταν ένας θρυλικός πολεμιστής των βουνών που ονομαζόταν Koba. Έπεισε όλους συμμαθητές του να τον αποκαλούν Koba, και αυτό έγινε επίσης το πρώτο του επαναστατικό ψευδώνυμο.

Hürriyet: “Ο Ερντογάν έδωσε στον Σαμαρά φωτογραφίες τρομοκρατών


Η τουρκική εφημερίδα Hürriyet γράφει πως “ο Ερντογάν έδωσε αναλυτικές φωτογραφίες και εικόνες εκπαίδευσης τρομοκρατών στον Λαύριο αλλά και τα ονόματα όλων αυτών».

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «ο τούρκος πρωθυπουργός ζήτησε από την έλληνα ομόλογο του να κλείσουν αυτά τα στρατόπεδα εκπαίδευσης, να συλληφθούν τα μέλη των τρομοκρατικών οργανώσεων και να παραδοθούν στην Τουρκία.»

Η ίδια εφημερίδα αναφέρει πως «ο Ερντογάν διαμαρτυρήθηκε στον Σαμαρά για το κλείσιμο 13 σχολείων της «τουρκικής μειονότητας» στα πλαίσια της εξικονόμησης πόρων χωρίς να ληφθεί η άποψη της μειονότητας. Όπως και εξέφρασε την αντίθεση του για τον διορισμό των ιμάμηδων και τον μουφτήδων»

Σύμφωνα με τους γείτονες μας ο τούρκος πρωθυπουργός επανέλαβε το αίτημα του για την κατασκευή τεμένους στην Αθήνα από την ίδια της Τουρκία.

www.onalert.gr

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΓέροντας Παΐσιος: Ο Θεός, καί νά ήθελε νά μας αφήση, δέν μπορεί.Αναρτήθηκε στο yiorgosthalassis.blogspot.com


 Όπου δέν φθάνει ό άνθρωπος, βοηθάει ό Θεός 
«Οί θείες δυνάμεις είναι παντοδύναμες »

- Γέροντα, πολλοί ανησυχούν τί θά γίνη μέ το ένα θέμα, τί θά γίνη μέ τό άλλο.

- Κοίταξε νά δής· τώρα ό Θεός, καί νά ήθελε νά μας αφήση, δέν μπορεί.

- Τί εννοείτε, Γέροντα;

- Νά, οί γονείς όταν φέρνουν ένα παιδάκι στον κόσμο, όσο αγωνίζονται νά τό μεγαλώσουν, τόσο περισσότερο τό αγαπούν καί τό πονούν. Έτσι καί ό Θεός, μας έφερε στον κόσμο, αγωνίσθηκε κατά κάποιον τρόπο, μας μεγάλωσε, κουράσθηκε νά μας κάνη ό,τι μας έκανε.
Τώρα, καί νά θέλη νά μας αφήση, δέν μπορεί, γιατί μας πονάει, αρκεί εμείς νά έχουμε λίγο φιλότιμο. Αν έχουμε λίγο φιλότιμο, δέν θά χάσουμε τον Παράδεισο.

- Γέροντα, είπατε ότι ό Καλός Θεός δέν θά μας αφήση...

- Ναι, ό Θεός ποτέ δέν μάς αφήνει· εμείς Τον αφήνουμε. Όταν ό άνθρωπος δέν ζή πνευματικά, δέν δικαιούται την θεία βοήθεια.

Πώς μπορεί μία οικογένεια να φάει φθηνά και υγιεινά;


Μπορεί μία οικογένεια να τραφεί σωστά και οικονομικά στης κρίσης τον καιρό;
Την ώρα που οι περικοπές πάνε κι έρχονται για να τα βγάλουμε πέρα, δείτε τις συμβουλές της διατροφολόγου Μαρίνας Παπάζογλου για να τρεφόμαστε και υγιεινά και οικονομικά!

Όπως τόνισε η κα. Παπάζογλου, το Α και το Ω για σωστά ψώνια εν μέσω κρίσης είναι να στραφούμε στις λαϊκές αγορές και τα συνοικιακά μαγαζιά της περιοχής μας, όλους αυτούς τους ανθρώπους δηλαδή που πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα όπως κι εμείς και τους οποίους μπορούμε να εμπιστευθούμε για τρόφιμα φρέσκα, άριστης ποιότητας και γνωστής προέλευσης.

Τι μπορεί να περιλαμβάνει ένα οικονομικό εβδομαδιαίο μενού;

Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο μία ημέρα μετά την συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας!


Στη γνώριμη τακτική των προκλήσεων επανήλθε η Άγκυρα μία ημέρα μετά την συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο ομολόγό του στη Κωνσταντινούπολη και τη δεύτερη σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο κρατών. Συγκεκριμένα, δύο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235MP του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού προχώρησαν σήμερα σε τρεις παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και τρεις παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ) στο κεντρικό Αιγαίο.


Σημειώνεται ότι τα έξι αεροσκάφη CN-235MP της 301 Μοίρας Ναυτικής Αεροπορίας με διαμόρφωση ανθυποβρυχιακού πολέμου (ASW) έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους στο Αιγαίο, παραβιάζοντας τον ΕΕΧ σε σχεδόν καθημερινή βάση συνοδεία μαχητικών F-16 της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. Tα CN-235MP εισήλθαν σε υπηρεσία το πρώτο εξάμηνο του 2012 και επιχειρούν από την Αεροπορική Βάση Dalaman απέναντι από τη Ρόδο που ανακατασκευάστηκε πλήρως τη διετία 2008-2010 και περιλαμβάνει ενισχυμένα καταφύγια αεροσκαφών (HAS), νέα συγκροτήματα κτιρίων διοίκησης και ενδιαίτησης προσωπικού, πίστα ελιγμών (apron) με διαδρόμους τροχοδρόμησης και επιπλέον αποθήκες πυρομαχικών.

strategyreports

Οι λέξεις που προκαλούν "πόνο" στον εγκέφαλο

Ο εγκέφαλος αντιδρά στα λόγια με τον ίδιο τρόπο που θα αντιδρούσε στο σωματικό πόνο.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η γερμανική έρευνα του Πανεπιστημίου Φρίντριχ - Σίλερ της Ιένας, που κατέγραψε τις λέξεις που είναι ικανές να ενεργοποιήσουν στον εγκέφαλο το μηχανισμό αντίδρασης του πόνου.
Οι ερευνητές εξέτασαν με μαγνητικό τομογράφο 16 υγιείς ανθρώπους, την ώρα που
επεξεργάζονταν εκφράσεις σχετικές με την εμπειρία του πόνου, όπως "βασανιστικός ή εξαντλητικός πόνος" και "ο πόνος με παραλύει".
Οι εθελοντές άκουγαν παράλληλα λέξεις με αρνητική χροιά, όπως "βρώμικος", "αηδιαστικός", κ.λπ.
Οι ειδικοί διαπίστωσαν πως την ώρα της ακρόασης των παραπάνω εκφράσεων και λέξεων τα κέντρα επεξεργασίας του πόνου στον εγκέφαλο ενεργοποιήθηκαν μεμιάς.

Τι είναι ο κβαντικός εγκέφαλος;«Η συνείδηση πρέπει να κατέχει μια θεμελιακή σχέση σε οποιαδήποτε αξιόπιστη κοσμοθεώρηση, ακριβώς όπως η ύλη, η ενέργεια, ο χώρος και οι αριθμοί…»

Thomas Nagel

Τί θα σήμαινε πραγματικά το να έχουμε έναν κβαντικό υπολογιστή για εγκέφαλο;

Θα περιοριζόμασταν ακόμη μόνο στις πληροφορίες που μεταβιβάζονται από τις σωματικές αισθήσεις ή θα ήμασταν πλέον σε θέση να δεχθούμε μία βαθύτερη, μη-τοπική σύνδεση ανάμεσα σε εμάς και τον κόσμο;


Ο δρ. Erwin Laszlo, κορυφαίος επιστήμονας και στοχαστής του καιρού μας, σύμφωνα με τον οποίο ο εγκέφαλός μας δεν είναι ένα κλασσικό βιοχημικό σύστημα, αλλά ένα μακροσκοπικό κβαντικό σύστημα και άρα μπορεί να συλλάβει και να επεξεργαστεί πληροφορίες πέρα από τις αισθητηριακές προσλαμβάνουσες και την απτή, αιτιοκρατική λογική.
Ο δρ. Laszlo αναφέρει ότι ο κβαντικός εγκέφαλος συνδέεται άμεσα, μη τοπικά, με ένα ευρύτερο φυσικό πεδίο πληροφοριών και ότι η συνειδητοποίηση και η αξιοποίηση της κβαντικής μας συνείδησης μπορεί να είναι ένα επόμενο στάδιο στην εξέλιξή μας, μία εξέλιξη που θα είναι η σωτηρία μας ως είδος και που θα μας βγάλει από την σημερινή επώδυνη κρίση. Αναφέρει ..
«Μερικά από τα πράγματα που εμφανίζονται στην συνείδησή μας μεταφέρουν πληροφορίες για τον κόσμο παρόλο που αυτές δεν βασίζονται σε αισθητηριακά δεδομένα. Ευτυχώς, αυτό μπορεί να μην αποτελεί πλέον έναν γρίφο. Με τις κβαντικές λειτουργίες του, ο εγκέφαλός μας μπορεί να λάβει πληροφορίες όχι μόνο από τις αισθήσεις μας αλλά άμεσα από τον ευρύτερο κόσμο με τον οποίο είμαστε μη τοπικά συνδεδεμένοι.
Οι οξυδερκείς άνθρωποι καθ’ όλη την διάρκεια της ιστορίας, είτε σαμάνοι, είτε πνευματικοί άνθρωποι, είτε επιστήμονες και ποιητές, έχουν χρησιμοποιήσει εκτενώς αυτή την ικανότητα που είναι έμφυτη σε όλους μας».
«Εάν οι απόψεις μου είναι αποτέλεσμα χημικών διεργασιών που πραγματοποιούνται στον εγκέφαλό μου, τότε καθορίζονται από τους νόμους της χημείας και όχι της λογικής» J. B. Haldane
«Η νόηση είναι μία πραγματικότητα του εγκεφάλου αλλά μόνο εφόσον ο εγκέφαλος νοείται ως η κβαντική πραγματικότητα που βρίσκεται πίσω από τα πνευματικά γεγονότα της συνείδησης» Michael Lockwood

Σπάνιο φωτογραφικό υλικό. Ποιος ήταν ο Ούγκο Τσάβες. Ο βίος και τα έργα του ηγέτη της Βενεζουέλας που έφυγε από τη ζωή


Ποιος ήταν ο Ούγκο ΤσάβεςΓεννήθηκε στις 28 Ιουλίου του 1954 στη Βενεζουέλα. Εκπαιδεύτηκε σε ένα από τα πλέον σκληροτράχηλα σώματα του στρατού, τους αλεξιπτωτιστές.
Υπηρέτησε ως στρατιωτικός και εξελέγη πρόεδρος της Βενεζουέλας για πρώτη φορά το 1998.
Ένα αποτυχημένο πραξικόπημα
Στα 1983 ίδρυσε το Μπολιβαριανό Επαναστατικό Κίνημα 200 (Movimiento Bolivariano Revolucionario 200, MBR-200). Περίπου 10 χρόνια μετά, στις 4 Φεβρουαρίου 1992, ο Τσάβες με άλλα κορυφαία στελέχη του MBR-200 έκαναν απόπειρα πραξικοπήματος κατά του προέδρου Κάρλος Άντρες Πέρες. Η ανατροπή του καθεστώτος απέτυχε... και η στάση άφησε πίσω 18 νεκρούς και 60 τραυματίες. Οι Μπολιβαριανοί όμως δεν πτοήθηκε και επιχείρησαν ακόμη μια απόπειρα ανατροπής του Πέρες το Νοέμβριο του ίδιου έτους. Ο Τσάβες ήταν ήδη στη φυλακή λόγω του πρώτου στασιασμού, είχε όμως καθοδηγητικό ρόλο στο κίνημα. Και η δεύτερη απόπειρα, απέτυχε.
Από το χακί, στην εξουσία
Το 1994, ο τότε πρόεδρος Ραφαέλ Καλντέρα, του χορήγησε αμνηστία. Αμέσως, ο Τσάβες ανασύστησε το MBR, μόνο που για να απαλλαγεί από τις όποιες αμαρτίες του παρελθόντος, το κίνημα μετετράπη σε πολιτικό κόμμα με το όνομα “Κίνημα για την Πέμπτη Δημοκρατία”.

Στις 6 Δεκεμβρίου του 1998, ο Τσάβες εξελέγη πρόεδρος της Βενεζουέλας για πρώτη φορά. Οι εκλογές είχαν τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων 40 ετών για τη χώρα: 56,2%.

Ο Τσάβες ξεκίνησε αμέσως τις διαδικασίες για την εφαρμογή του προεκλογικού του προγράμματος. Αναθεώρησε το Σύνταγμα της χώρας. Αναδιένειμε τη γη, εφάρμοσε προγράμματα στέγασης, μόρφωσης, περίθαλψης και παιδείας για τους φτωχούς.

Το 1999 πέτυχε και δεύτερη νίκη με το κόμμα του, στις βουλευτικές εκλογές.

Το νέο Σύνταγμα που ολοκληρώθηκε το 1999 μετονόμασε τη Βενεζουέλα σε “Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας” προς τιμήν του Σιμόν Μπολιβάρ. Η θητεία του προέδρου αυξήθηκε σε 6 χρόνια και επετράπη η δεύτερη θητεία των προέδρων.

Οι πολιτειακές αλλαγές εγκρίθηκαν σε δημοψήφισμα, το Δεκέμβριο του 1999.

Τον Ιούλιο του 2000 διεξήχθησαν εκλογές για την Εθνοσυνέλευση και ταυτόχρονα ο Τσάβες κέρδισε την επανεκλογή του στην προεδρία της χώρας.
Το πραξικόπημα της 9ης Απριλίου

Ο Τσάβες ενεπλάκη σε ακόμη ένα πραξικόπημα. Μόνο που αυτή τη φορά εκείνος ήταν η πλευρά της εξουσίας.

Στις 9 Απριλίου του 2002, τα συνδικάτα κήρυξαν απεργία. Στις 11 Απριλίου, στη διάρκεια διαδηλώσεων κατά της απόλυσης του προέδρου μεγάλης εταιρείας πετρελαίου, ξέσπασε βία, με 17 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Γιατροί ανέφεραν ότι πολλά από τα θύματα είχαν πυροβοληθεί από ελεύθερους σκοπευτές. Όμως η έρευνα των επεισοδίων πάγωσε έκτοτε και κανείς δεν έμαθε τι τελικά συνέβη εκείνη τη μέρα.

Οι αμετανόητοι νοσταλγοί του σφαγέα Στάλιν. Τίμησαν τη μνήμη του 60 χρόνια μετά το θάνατό του. ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟΕξήντα χρόνια μετά το θάνατο του Ιωσήφ Στάλιν, κάτοικοι κρατών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, όπως η Ρωσία και η Γεωργία, τίμησαν τη μνήμη του. Στη γενέτειρά του, το Γκόρι, κάτοικοι κατέθεσαν στεφάνι και έκαναν πορεία αλλά και δέηση σε τοπική εκκλησία.......

Βουλή: Άγνωστα τα ακριβή αίτια θανάτου του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου«Δεν υπήρξε έγγραφη παραγγελία για τη διενέργεια ιατροδικαστικής διερεύνησης (νεκροψιακή- νεκροτομική και εργαστηριακή) στη σορό του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου» και, συνεπώς, «η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών δεν γνωρίζει τα ακριβή αίτια του θανάτου του, τα οποία αναγράφονται στο εκδοθέν πιστοποιητικό θανάτου που προφανώς συνετάχθη και υπεγράφη από ιατρό, που γνώριζε τη νόσο και την πορεία της».
Τα παραπάνω προκύπτουν από έγγραφο του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, για το περιεχόμενο του οποίου ενημερώνει εγγράφως τη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης. Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, σχετική με την κοίμηση του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλου.
Την ερώτηση αυτή ο βουλευτής την είχε απευθύνει και στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, ο οποίος διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο με το οποίο ενημερώνει, μεταξύ άλλων, ότι στις 28 Ιανουαρίου του 2008, την ημέρα, δηλαδή κοίμησης του αρχιεπισκόπου, μετά από πρόσκληση παραγόντων της Αρχιεπισκοπής, σφραγίστηκε από την προϊσταμένη του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου, η Αρχιεπισκοπική του κατοικία στο Παλαιό Ψυχικό, παρουσία του Αστυνομικού Τμήματος Ψυχικού, του ηγούμενου Ι.Μ. Πεντέλης, του πρωτοσύγκελλου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των προϊσταμένων των οικονομικών και των νομικών Υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου.
Όπως αναφέρει ο υπουργός, η Αρχιεπισκοπική κατοικία σφραγίστηκε προς διασφάλιση των ατομικών κτημάτων του εκλιπόντος και συντάχθηκε προς τούτο και σχετική έκθεση σφράγισης.

ΚΚΕ: ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

KNAT
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Όπως είναι γνωστό, κατά την προχθεσινή επίσκεψη βουλευτών της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο της Κρήτης, τα γνωστά μαρξιστικά απόβλητα έκαναν αντισυγκέντρωση (η οποία διαλύθηκε λόγω… βροχής). Εκείνο που δεν είναι γνωστό, είναι ότι το κάλεσμα για την παρακρατική αντισυγκέντρωση το έκανε το ΚΚΕ:
«Οι εργαζόμενοι το νιώθουν κάθε μέρα στο πετσί τους. Η εκμετάλλευση μεγαλώνει, ο θυμός, η αγανάκτηση, η φτώχεια, η ανέχεια φουντώνουν. Η εργατική τάξη θα απομονώσει τους φασίστες που είναι γέννημα-θρέμμα του συστήματος, το οποίο τους χρειάζεται για να τσακιστεί το εργατικό – λαϊκό κίνημα. Άλλωστε η φασιστική τακτική τους της παραχάραξης της Ιστορίας και της πατριδοκαπηλίας τις προηγούμενες μέρες έδειξε το πρόσωπό της και στα παιδιά, ποτίζοντάς τα με το δηλητήριο του φασισμού. Δεν θα τους περάσει όμως. Η εργατική τάξη ενωμένη, οργανωμένη στα σωματεία και με στόχο ξεκάθαρο, την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, έχει τη δύναμη να τσακίσει τους φασίστες. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τον κρητικό λαό, να γυρίσουν την πλάτη, να απομονώσουν τα ναζιστικά αποβράσματα, τους πολιτικούς απογόνους του Μεταξά και τους νοσταλγούς του Χίτλερ. Είναι ανεπιθύμητοι στο νησί μας!»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΑΠΟ ΤΑ “ΝΕΑ”

KOLOS
Μια αρκετά περίεργη φωτογραφία δημοσιεύουν “Τα ΝΕΑ” προσπαθώντας με αυτή να κάνουν….χιούμορ και ταυτόχρονα να υποτιμήσουν και να μειώσουν τον ιδεολογικό και Εθνικό Αγώνα της Χρυσής Αυγής… Στη φωτογραφία εμφανίζεται ένας….ΚΩΛΟΣ..(Ναι καλά διαβάσατε) στον οποίο διαγράφεται όλη η υδρόγειος, εκτός από ένα τμήμα της που κρύβει την Ελλάδα και δεικτικό σχόλιο: “Βρήκαμε νέο στρατηγικό στόχο για τη χρυσαυγούλα μας την καραμπουζουκλού των υψηλών στόχων: να αφανίσει εκείνους -τους ανθέλληνες- που εξαφάνισαν την Ελλαδίτσα από τον (εικονιζόμενο) χάρτη του κόσμου, Νέα ιδεολογικά μεγαλείαααα!”
ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Μάλλον κάποιους άλλους τους…..τρώει ο κώλος τους για να….ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ μια ώρα αρχύτερα από την αναμενόμενη.
http://www.paspartoy.blogspot.gr/

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΜΑΣ, Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΤΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ ΚΑΙ Η ΑΙΩΝΙΑ ΝΕΟΤΗΤΑ

TSIMAS
Σκληρή επίθεση, μπολσεβίκικου τύπου, έκανε το βράδυ της Κυριακής (από την εκπομπή του στο mega-λύτερο άντρο της διαπλοκής) ο καθεστωτικός μεγαλοδημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, με αφορμή το νόμο περί ιθαγένειας των βλαστών των «κατατρεγμένων οικονομικών μεταναστών». Ασφαλώς, ο mega-λος «δημοκράτης», που ακόμα και… ρατσιστικές επιθέσεις χρυσαυγιτών σε μικρά παιδιά αλλοδαπών στα σχολεία ονειρεύτηκε, δεν έδωσε τη δυνατότητα σε εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής να δώσει μια απάντηση στις τερατολογίες του.
Ποιος, όμως, είναι ο συστηματικός λασπολόγος-τερατολόγος του κινήματος των Ελλήνων εθνικιστών; Πρόκειται για πρώην (;) «επαγγελματία κομμουνιστή», δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» και του 902, ο οποίος τη δεκαετία του ’90 ανακάλυψε την… κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας και έκτοτε θριαμβεύει στα πιο καθεστωτικά μέσα, έντυπα και ηλεκτρονικά, πουλώντας… σοσιαλιστικό ρεαλισμό και κάνοντας γερές κονόμες.

Ο ΑΓΚΥΛΩΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΥΜΑΤΙΣΕ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ!

20750335
Μέλη του ΠΑΜΕ με στολές των SS, ναζιστικές σημαίες και περιβραχιόνια μέσα στο «Σπίτι του Λαού» στον Περισσό; Είναι ποτέ δυνατόν; Κι όμως είναι! Όχι, μη βιαστείτε να τους… παρεξηγήσετε τους συντρόφους. Όλα τα παραπάνω ήταν σκηνικά για τη θεατρική παράσταση «Τρόμος και αθλιότητα του Γ΄ Ράιχ», βασισμένη στο θεατρικό έργο του αγαπημένου «διανοητή, δραματουργού, ποιητή και σκηνοθέτη» του Ιωσήφ Στάλιν αυτοπροσώπως, του σιωνιστή Μπέρτολτ Μπρεχτ.

ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΞΥΝΙΣΜΕΝΑ ΜΜΕ


Με την ευκαιρία του μνημοσύνου του ηρωικού Στρατηγού Ντερτιλή, ο θαρραλέος Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος ανήρτησε στην ιστοσελίδα του κείμενο υπό τον τίτλο «Στο καλό, στρατηγέ μου!», στο οποίο αποκαλύπτει παλαιότερη επιστολική παρέμβασή του στον πρόεδρο της δημοκρατίας, υπέρ της απελευθερώσεως του Στρατηγού (που έμεινε αναπάντητη…) και εύχεται… περαστικά στα κομμουνιστοκρατούμενα ΜΜΕ, της ρεμούλας και της διαπλοκής, που… ξυνίζουν τα μούτρα τους στις πρωτοβουλίες του:

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΑΝΟΣ ΚΑΙ… Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ

52036709875209
Μια μεγάλη αλήθεια είπε ο… αριστεροδεξιοκεντρώος αρχηγός Πάνος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του κατά την προσυνεδριακή συγκέντρωση Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, στις 2 Μαρτίου. Πιο συγκεκριμένα, αμφισβητώντας τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που δίνουν μικρά ποσοστά στο συνονθύλευμά του, παρατήρησε ότι «Οι μεγαλύτερες δημοσκοπήσεις είναι αυτές που γίνονται στο λαό». Συμφωνούμε και επαυξάνουμε!

Ο ALEXIS ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ, Ο ALEXIS ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

PAPAXELAS
Μπορεί η συγκυβέρνηση να διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους ότι ο κίνδυνος κατάρρευσης της χώρας ξεπεράστηκε κι ότι οδεύουμε προς την… ανάπτυξη, αλλά τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Από την άλλη μεριά, υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις, για σκοτεινό σχέδιο γενικής αλλά απολύτως ελεγχόμενης αποσταθεροποίησης, με άγνωστη κατάληξη για τη χώρα. Ένα πολύ περίεργο, λοιπόν, άρθρο – μια ακόμη ένδειξη για το σχέδιο που προαναφέραμε- υπό τον άκρως κινδυνολογικό τίτλο «Ένα βήμα πριν από την κοινωνική έκρηξη», έγραψε στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο γνωστός για τις βαθιές διασυνδέσεις του με πέραν του Ατλαντικού κέντρα εξουσίας, Αλέξης Παπαχελάς. Να τα κυριότερα σημεία του:

ΕΥΠΑΘΗΣ» ΔΑΓΚΩΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΤΟ ΑΥΤΙ!


ROMA
Ασφαλώς και δεν κομίζουμε γλαύκα εις Αθήνας, αν πούμε πως τα μέλη της γνωστής «ευπαθούς» ομάδας έχουν αποθρασυνθεί πλήρως –από την ασυλία-ατιμωρησία που απολαμβάνουν από το κατοχικό ψευδοκράτος του Μνημονίου. Είναι όμως και κάποιες φορές που το θράσος τους ξεπερνά κάθε όριο και κάθε φαντασία!

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣΑΘΗΝΑ 6-3-2013.

Η υποταγή στα νεοταξικά αφεντικά και το ξεπούλημα της πατρίδος μας  αποτελούν τούτες τις δραματικές στιγμές της στημένης οικονομικής ομηρίας κεντρικές επιλογές της κατοχικής κυβερνήσεως και ολόκληρου του δωσιλογικού καθεστώτος. Οι δομικές σχέσεις εξάρτησης του πολιτικού συστήματος από τους τοκογλύφους της παγκοσμιοποίησης και η καθαρά οικονομοκεντρική πολιτική διαχείριση που ασκεί αυτό, δίχως την παραμικρή μέριμνα προασπίσεως έθνους και λαού, αποδεικνύουν ξεκάθαρα τους σκοπούς της κρίσης.

Κατευθυντήρια σκέψη του προβλήματος που μας ενέταξαν με λογιστικές αλχημείες και παρασκηνιακές συναλλαγές, ήταν εξ αρχής η λεηλασία του γεωφυσικού μας πλούτου, η απαξίωση της εναπομένουσας εγχώριας παραγωγής και η πλήρης κονιορτοποίηση του εθνικού και κοινωνικού μας ιστού. Οι περίφημες ιδιωτικοποιήσεις που μας ανέφεραν ως γέφυρα προς ένα μικρότερο κράτος και ως ανάσα εσωτερικής χρηματοδότησης δεν έχουν καμία σχέση μήτε με την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας μήτε με την ενίσχυση της ελληνικής εργασίας αλλά με την εισχώρηση σκοτεινών πολυεθνικών συμφερόντων και την ενίσχυση της αλλοδαπής φτηνής απασχόλησης.

Όταν μιλάμε για πολυεθνικά συμφέροντα, αναφερόμαστε σαφώς στην εξυπηρέτηση επιχειρηματικών ομάδων που κρύβονται πίσω από κρατικές και διεθνείς συμμαχίες που ξερογλείφονται για να αρπάξουν μεγάλα φιλέτα της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου. Λιμάνια, μεταφορές, τουρισμό και πίσω από αυτά και άλλα πολλά ο γαλαντόμος ενεργειακός τομέας. Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της χώρας. Κατά τ’ άλλα υποτίθεται πως είμαστε φτωχοί που χρωστάνε πολλά! Και έτσι λοιπόν ασκούνται πιέσεις για να συνεχιστεί η πτώση του εργασιακού και του επιχειρηματικού κόστους.

Ουδεμία πρωτοβουλία αναλαμβάνεται από το καθεστώς προκειμένου να ανακάμψει ο Έλληνας επιχειρηματίας και να απασχοληθεί ο Έλληνας Εργάτης. Οι εργασιακοί χώροι που ερημώνουν παραμένουν χέρσοι. Μια καταθλιπτική εγκατάλειψη επεκτείνεται και μας θυμίζει τον τρόπο που εγκαταλείφθηκε η επαρχία. Θέλουν η μεν επαρχία να καταληφθεί από τους λαθρεπιβάτες των εθνικών μας συνόρων, οι δε πόλεις να γνωρίσουν μετά την ακρίδα της λαθρομετανάστευσης την παράδοση της οικονομικής τους κίνησης στο διεθνές καπιταλιστικό κεφάλαιο.

Οι ελληνόφωνοι σοσιαλφιλελεύθεροι και οι αμερικανομαρξιστές ψευτοπροστάτες του λαού καλούν ψευτοευρώπη και Αμερική και κάθε ψευτοπεριούσιο γυρολόγο να βάλουν ασπίδα στα πλούτη μας και να τα μοιραστούμε μαζί τους. Θέλουν να ανοίξουμε τις θύρες μας στην αποβίβαση της ξενοκρατίας σε πολιτική διοίκηση, εργασία και κοινωνία. Να καταργήσουμε τον εθνικό χαρακτήρα κράτους, οικονομίας και εργαζομένων και να «ιδιωτικοποιήσουμε» την Ελλάδα πουλώντας την στον «περιούσιο» νεοταξισμό και τα βάρβαρα υποπόδιά του.

Τι κι αν τα τρυπάνια και οι πολυεθνικές πλημμυρίζουν θάλασσα και στεριά της δύσμοιρης πατρίδος. Τι κι αν τουρκικά ερευνητικά και πολεμικά μέσα βρωμίζουν εκτάσεις της εδαφικής μας επάρκειας και στέλνουν πλωτά νοσοκομεία σε μια άρρωστη χώρα που δεν σταματάει την εγχώρια γάγγραινα. Τι κι αν οι Έλληνες εργαζόμενοι χάνουν θέσεις εργασίας και ζωές όταν τοκογλύφοι και λαθρομετανάστες καλοπερνούν ενώ οι Έλληνες Εθνικιστές λοιδορούνται και κυνηγιούνται ως ρατσιστές γιατί λέγουν πως οι Έλληνες Εργάτες έχουν πατρίδα και δικαίωμα εργασίας απαραβίαστο.

Το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα έχει σαφές εθνικό στρατηγικό σχέδιο σε ό,τι αφορά τον ιδιωτικό τομέα. Η αγορά εργασίας στο δικό μας κράτος έχει εθνοκεντρικό κι όχι παγκοσμιοποιημένο οικονομικό σχεδιασμό. Στηρίζεται στην συνεργασία αφενός μεν του ελληνικού κράτους και του ιδιωτικού παράγοντα, αφετέρου δε στη συνεργασία της Εθνικής Επιχειρηματικής και της Εθνικής Εργατικής Τάξης. Το περιβάλλον που λαμβάνει χώρα αυτή η κοινή πορεία είναι η εθνική οικονομία όπου το κράτος επενδύει στον Έλληνα επιχειρηματία και ο επιχειρηματίας με τη σειρά του επενδύει στην εσωτερική αγορά εργασίας και το ελληνικό δυναμικό.

Μ’ αυτόν τον τρόπο η επιχειρηματική μονάδα παραμένει ανοικτή και αποτρέπεται πάσα σκέψη φυγής στο εξωτερικό. Το δε κράτος ελέγχει και αξιολογεί την πατριωτική πίστη και την αξιοπιστία του επιχειρηματία. Οι πλουτοπαραγωγικοί πόροι της πατρίδος μέσα από αναθεωρημένες συμμαχίες και με την ενίσχυση του ελληνικού ερευνητικού τομέα θα χρησιμοποιηθούν αφενός μεν για την ενίσχυση της εθνικής αγοράς εργασίας και παραγωγής, αφετέρου θα επενδυθούν στην ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας. Ενίσχυση λοιπόν της εθνικής μας αυτοχρηματοδότησης, περισσότερες ελληνικές θέσεις εργασίας, ενεργοποίηση του ιδιωτικού τομέα στην υπηρεσία του ελληνικού κράτους.

Το εθνικιστικό κίνημα θέλει και επιδιώκει την παρουσία του ιδιωτικού κεφαλαίου. Αλλά και το ιδιωτικό κεφάλαιο οφείλει να προσφέρει στο εθνικό μας κράτος διαφάνεια, ανταποδοτικά οφέλη και επενδυτική δραστηριότητα στην πατρίδα και τον λαό μας. Ορθή και αντικειμενική φορολόγηση βάσει κερδών αντίστοιχη της δημόσιας επενδυτικής στήριξης. Νέες και αποκεντρωμένες επιχειρηματικές μονάδες σε όλο το εύρος της εθνικής μας επικράτειας και έως τις ακριτικές μας περιοχές. Αποκλειστική απασχόληση Ελλήνων εργαζομένων. Ρυθμίσεις που ισχύουν απαρεγκλίτως για όποια ξένη επένδυση θέλει να έρθει στη χώρα, η οποία θα ακολουθηθεί από σχετική διακρατική συμφωνία συμμαχίας από κράτος που δέχεται απολύτως πάσα θέση της Ελλάδος.

Εκεί που καθίσταται απαγορευτικός ο ξένος παράγοντας είναι στον τραπεζικό τομέα και στις εθνικές στρατηγικές επιχειρήσεις που σχετίζονται με την εθνική ανεξαρτησία και άμυνα. Προτεραιότητα στην ελληνική επιχείρηση και δουλειά μονάχα στον Έλληνα εργάτη. Αυτή είναι πάγια αρχή του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος για ένα Εθνικό, Λαϊκό και Εργατικό Κράτος.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ   

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...