Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013

“Φυτίλι στην μπαρουταποθήκη των Βαλκανίων η αλλαγή συνόρων ”


Ένα μεγάλο Κοσσυφοπέδιο ενέχει μεγαλύτερο κίνδυνο από μια Μεγάλη Αλβανία για τα Σκόπια
Οι εξτρεμιστικές τάσεις που θα προκύψουν σε ενδεχόμενη διαίρεση του Κοσσυφοπεδίου θα μπορούσαν εύκολα να φθάσουν στα Σκόπια, λένε οι ειδικοί.
Οι εξελίξεις γύρω από το βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, ειδικά κάθε διαίρεση, παραλλαγή ή ανταλλαγή εδαφών αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ασφάλεια στην περιοχή, διότι μπορεί να προκληθούν εξτρεμιστικές τάσεις που θα αιματοκυλίσουν τα Σκόπια, υποστηρίζουν ειδικοί σε θέματα ασφάλειας.

Το Βελιγράδι και η Πρίστινα εξακολουθούν να μην συμφωνούν  στο ζήτημα του καθεστώτος των  σερβικών δήμων στο Κοσσυφοπέδιο και το κόμμα του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, δέχεται γρονθοκόπημα από την ‘Αυτοδιάθεση’ που θεωρεί τις διαπραγματεύσεις ως προδοσία, όπως δηλώνει χαρακτηριστικά  ο Τόμε Μπατκόφσκι, καθηγητής στη Σχολή Ασφάλειας στα Σκόπια.
 
«Είναι αληθινή η άποψη να περιμένουμε  αύξηση των διαμαρτυριών σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας. Ιδιαίτερα από το κόμμα της «Αυτοδιάθεσης» το οποίο δεν έχει και τόσο μικρή επιρροή μεταξύ του αλβανικού στοιχείου στα Σκόπια. Έτσι, η εξάπλωση του εξτρεμισμού αυτού του είδους μπορεί να φθάσει στα Σκόπια, ειδικά με ορισμένες αλλαγές στη διαίρεση του Κοσσυφοπεδίου με την έννοια του Βόρειου Κοσσυφοπεδίου από τη μία και του Ανατολικού Κοσσυφοπέδιου  από την άλλη (Πρέσεβο, Μπουγιάνοβατς και Μέντβεντζα)», αξιολογεί ο Μπατκόφσκι.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, κανείς δεν μπορεί να πει πιο θα είναι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας.
 
«Σε κάθε περίπτωση, η σταθεροποίηση της κατάστασης μεταξύ της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου είναι εξαιρετικά σημαντική για τα Σκόπια. Δηλαδή, από την άποψη της ασφάλειας θα μειώσει την εθνικιστική ένταση στο Κοσσυφοπέδιο και την ίδια στιγμή θα  αδυνατίσουν οι εντάσεις στην Κοιλάδα του Πρέσεβο με αποτέλεσμα να μειωθεί και η πίεση που δέχονται τα Σκόπια από τη βόρεια πλευρά τους, ισχυρίζεται ο Μπατκόφσκι.
 
Ο απόστρατος συνταγματάρχης Μπλογκόια Μάρκοφσκι, δόκτωρ των Στρατιωτικών και Πολιτικών επιστημών, συμφωνεί ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι ζωτικής σημασίας για την περιφερειακή ασφάλεια.
«Αλλάζει η εικόνα της Μεγάλης Αλβανίας. Οι Αλβανοί στην Αλβανία, στο Κοσσυφοπέδιο, στα Σκόπια, στο Μαυροβούνιο και στην Ελλάδα, έχουν περισσότερες διαφορές παρά ομοιότητες. Ωστόσο οι διαφορές δεν είναι αληθινές μεταξύ των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, Μαυροβουνίου, Σκοπίων και νότιας Σερβίας και είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθεί ένα νέο κράτος, το Μεγάλο Κοσσυφοπέδιο, και αυτό θα μπορούσε να  συμβεί με ανταλλαγή εδαφών του βόρειου Κοσσυφοπέδιου με εδάφη  της νότιας Σερβίας- με την Κοιλάδα του Πρέσεβο- και την προσχώρηση του βορειοδυτικού τμήματος των Σκοπίων και των εδαφών του Μαυροβουνίου όπου ζουν Αλβανοί.
 
Εκτός από αυτήν την ιδέα, λόγω της μεγάλης συγγένειας και σύνδεσης των Αλβανών στις περιοχές αυτές, κυρίως φωνητικά, αν όχι τώρα, μελλοντικά θα συνδεθούν  με τη ένταξη των χωρών αυτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου τότε τα σύνορα δεν έχουν αξία, ισχυρίζεται ο Μάρκοφσκι.
 
Ωστόσο το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας στην περιοχή είναι να σταθεροποιηθεί όσο το δυνατόν συντομότερα και γι’ αυτό αντιδρά σε κάθε δημιουργία μεγάλων κρατικών οντοτήτων στα Βαλκάνια, σύμφωνα με τον Μπατκόφσκι.
--

Έγκλημα από το ΥΠΕΞ: Aναγνώρισαν το Κόσοβο και τα τετελεσμένα του 1999 κατά Σερβίας


Σε πλήρη αρμονία με την γραμμή της Ουάσιγκτον, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και η Ελλάδα κατ'επέκταση προχώρησε στην έμμεση αναγνώριση του Κοσόβου επιτρέποντας την ίδρυση Γραφείου Εμπορικών Υποθέσεων.
Πρακτικά αναγνωρίζει ότι είναι θεμιτή η βίαιη αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια αναγνωρίζοντας τα αποτελέσματα του πολέμου του 1999 και τον ακρωτηριασμό της Σερβίας από το ΝΑΤΟ και βέβαια ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου και για άλλες περιπτώσεις:
Αν δεχθούμε ότι μία θρησκευτική ή εθνική μειονότητα έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και της απόσχισης της περιοχής στην οποία έχει πληθυσμιακή πλειοψηφία!
Μήπως μας θυμίζει κάτι στα καθ'ημάς η συγκεκριμένη περίπτωση; Αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν αποτελεί πλέον ερώτημα ή πρόβλημα για το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών που τα τελευταία 15 χρόνια δείχνει να διοικείται κατ'ευθείαν από την Ουάσιγκτον με εξαίρεση το χρονικό διάστημα που πολιτικός του προϊστάμενος ήταν ο Πέτρος Μολυβιάτης.
Σήμερα λοιπόν και ενώ το Κόσοβο δεν έχει αναγνωριστεί ως ανεξάρτητο κράτος, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο «υπουργός Εξωτερικών» του Κοσόβου Ενβέρ Χοτζάι, συναντήθηκαν στην Αθήνα και ανακοίνωσαν ουσιαστικά την σύμαψη διπλωματικών σχέσεων.
Ο υπουργός Εξωτερικών, βέβαια, τόνισε πως η εγκαθίδρυση του Γραφείου Εμπορικών Υποθέσεων στην Αθήνα, δεν πρόκειται να επηρεάσει τις θέσεις της Ελλάδας σχετικά με το καθεστώς, «αλλά στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι η ανάπτυξη είναι βασικό εργαλείο και καταλύτης για την ειρήνη».
Πρόκειται για ολέθρια αντίληψη, αφού ουδέποτε η οικονομία προηγήθηκε της εθνικής πολιτικής και των εθνικών συμφερόντων.
Και αυτό που είπε μπορεί να ίσχυε για την Γαλλία και την Γερμανία, αλλά στα βαλκανικά δεδομένα με τις απειλές κατά τις εθνικής ακεραιότητας κάτι παραπάνω από υπαρκτές, τέτοιες αντιλήψεις μπορούν να λειτουργήσουν όχι απλά εις βάρος των εθνικών συμφερόντων, αλλά να οδηγήσουν σε εθνικές τραγωδίες αν στο όνομα της "ανάπτυξης" και της "οικονομικής συνεργασίας" πάμε σε εκπτώσεις από τις εθνικές μας θέσεις όπως συνέβη εν προκειμένω.
Φυσικά με τον τρόπο αυτό αναγνωρίστηκε και το δικαίωμα στον αλβανικό αλυτρωτισμό (μην ξεχνάμε ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα Σ.Μπερίσα και Χ.Θάτσι συμφώνησαν να πάρουν αλβανικά διαβατήρια οι κάτοικοι του Κοσόβου), αναγνωρίστηκε η εγκληματική δράση του UCK κλπ.
Ο Δ.Αβραμόπουλος δήλωσε ότι "είναι πολύ μεγάλες οι δυνατότητες επενδυτικής, εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Κοσόβου και Ελλάδας".
Δηλαδή αν αύριο ακρωτηριαστεί με μια πολύ συγκεκριμένη και στημένη διαδικασία όπως αυτή του 1999, η Θράκη και αποκοπεί από τον εθνικό κορμό και μετατραπεί σε προτεκτοράτο-"ανεξάρτητο κράτος", δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα για την Ελλάδα αν π.χ. η Ρουμανία διακρίνει "εμπορικές ευκαιρίες" και αναγνωρίσει τον ακρωτηριασμό από τον εθνικό μας κορμό. Και δεν θα πρέπει να υπάρξει πρόβλημα γιατί κι εμείς το ίδιο πράξαμε με την Σερβία.
Ο κ. Χοτζάι, από την πλευρά του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη συνάντηση και χαρακτήρισε «μεγάλη» τη σημερινή μέρα, εξέφρασε "την ευγνωμοσύνη του προς τον ελληνικό λαό για την υποστήριξή του προς το Κόσοβο στο παρελθόν" (σ.σ. ουδέποτε ο ελλληνικό λςαός από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά ποστήριξαν το Κόσοβο και την αποκοπή του από την νΣερβία) και "τη βοήθεια των Ελλήνων στρατιωτικών, δημοσίων υπαλλήλων κλπ. στην οικοδόμηση ενός σύγχρονου Κόσοβου, ενώ εξάφρασε την επιθυμία για μεγαλύτερη συνεργασία".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τα κοιτάσματα θα πυροδοτήσουν ένταση Ελλάδας-Τουρκίας


Για ενδεχόμενη πυροδότηση έντασης Ελλάδας-Τουρκίας κάνει λόγο δημοσίευμα της Wall Street Journal, δεδομένης της βούλησης της χώρας μας να διεκδικήσει τώρα «ένα ευρύ τμήμα αμφισβητούμενων υδάτων στη Ανατολική Μεσόγειο, ελπίζοντας να βρει τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι τις τελευταίες εβδομάδες, υπάρχει σχετική κινητοποίηση από ελληνικής πλευράς με δημόσιες δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, παραπέμποντας σε μία παλιά συνθήκη δύο τουλάχιστον δεκαετιών που της παρέχει αυτά τα δικαιώματα που μέχρι τώρα η Ελλάδα δεν είχε διεκδικήσει. Παράλληλα γίνεται αναφορά στη ρηματική διακοίνωση της Ελλάδας στον ΟΗΕ, για την ΑΟΖ.

Το θέμα ανακίνησε και ο έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς κατά την συνάντησή του με τον τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη όπου κάλεσε την τουρκική πλευρά να σεβαστεί τα δικαιώματα της Ελλάδας με βάση το διεθνές Δίκαιο.

«Για την Ελλάδα αυτά που διακυβεύονται είναι τεράστια» τονίζει η αμερικανική οικονομική εφημερίδα επισημαίνοντας πως περίπου 100 δισ. ευρώ σε υποθαλάσσια αποθέματα υδρογονανθράκων -εάν αποδειχθούν- «θα μπορούσαν να ελαφρύνουν το φορτίο χρέους της χώρας και να καταστήσουν την Ελλάδα σημαντικό ενεργειακό προμηθευτή στην Ευρώπη, η οποία θέλει να μειώσει την εξάρτησή της από τη Ρωσία».

Επόμενη κίνηση για την Ελλάδα, όπως ανέφεραν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, μπορεί να είναι άλλο ένα επίσημο αίτημα στα Ηνωμένα Έθνη για την οριοθέτηση των ελληνικών ναυτικών συνόρων. Αυτό θα αποτελέσει το έναυσμα για την κήρυξη ΑΟΖ, σύμφωνα με τις διατάξεις του Δικαίου της Θάλασσας.

Το δημοσίευμα κάνει, παράλληλα, ιστορική αναδρομή στα ελληνοτουρκικά ζητήματα στο Αιγαίο.

Η Wall Street Journal κατέληξε, επισημαίνοντας ότι ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα τον Φεβρουάριο έδειξε να υποστηρίζει τις ελληνικές θέσεις, υπογραμμίζοντας ότι «το Δίκαιο της Θάλασσας θα υπερισχύσει».

Βρετανία: Να ασκηθεί πίεση στην Ελλάδα για λύση στο όνομα των Σκοπίων


Είναι αναγκαίο να ασκηθεί πίεση προς την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας της FYROM. Αυτό αναφέρει έκθεση της Άνω Βουλής του Βρετανικού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με την εφημερίδα των Σκοπίων, ‘Βέτσερ’.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να ασκήσουν πιέσεις στην Αθήνα και στα Σκόπια, για την επίλυση του ‘ζητήματος του ονόματος’, όπως αναφέρει η έκθεση του Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Βουλής των Λόρδων του βρετανικού κοινοβουλίου, σύμφωνα με το σκοπιανό πρακτορείο ΜΙΑ.

Η βρετανική έκθεση αναφέρει ότι τα διμερή θέματα ενός υποψήφιου μέλους με μέλος- κράτος ή μέλη-κράτη, που είναι ήδη ενταγμένα στην ΕΕ, πρέπει να επιλύονται πριν η χώρα εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θέτει ως παράδειγμα την Κύπρο που έχει ακόμη προβλήματα με την Τουρκία και θεωρεί λανθασμένη την απόφαση ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ (πριν επιλυθεί, δηλαδή, το κυπριακό...).
 
--
 

Βουλγαρικά ΜΜΕ: "Συμφωνεί ο Α.Σαμαράς με την ακύρωση του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξ/πολη"!
Την στιγμή που η βουλγαρική Βουλή, με ψήφους 115 έναντι 25, «ακύρωσε πλήρως» την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη (και θα βρεθεί, βέβαια, αντιμέτωπη με τις συνέπειες - πληρωμή βαρέων ρητρών κλπ) ο Α.Σαμαράς έκρινε ότι η σημερινή ημέρα ήταν κατάλληλη για να επικοινωνήσει με τον απερχόμενο Βούλγαρο πρωθυπουργό, Μπόικο Μπορίσοφ, για να επιβεβαιώσει "τις καλές σχέσεις" Ελλάδος-Βουλγαρίας!

Αυτή η επικοινωνία εμφανίζεται από τα βουλγαρικά ΜΜΕ ως επιβεβαίωση της πολιτικής Μπορίσοφ και ως "συμφωνία της Ελλάδας στην ακύρωση του έργου του αγωγού". Και είναι πραγματικά απορίας άξιο ποιος και γιατί συμβούλευσε τον Α.Σαμαρά να προχωρήσει ειδικά σήμερα σε μια τέτοια επικοινωνία.
Εκτός και αν σκοπεύει να δείξει ότι αποστασιοποιείται ακόμα και αυτό το πεδίο από την πολιτική του προκατόχου του Κώστα Καραμανλή...
Σίγουρα εντυπωσιάζει και το γεγονός ότι παρά το γεγονός ότι είχε προαναγγελθεί η κατάθεση στην βουλγαρική Βουλή του σχετικού νόμου, ουδείς από την ελληνική κυβέρνηση προσπάθησε να αποτρέψει την ματαίωση κατασκευής του αγωγού.
Η σχετική εισηγητική έκθεση της βουλγαρικής κυβέρνησης αναφέρει οτι η ανησυχία της κοινής γνώμης για τις ενδεχόμενες καταστροφές του περιβάλλοντος και το κόστος κατασκευής του έργου, το οποίο θα έφθανε το 1 δισ. ευρώ¨οδηγεί στην ακύρωση της σύμβασης"
Δηλαδή, προσπαθεί η βουλγαρική κυβέρνηση να μας πείσει ότι "ανησυχούν οι Βούλγαροι (που έχουν ξεχάσει την τελευταία φορά που γέμισαν το ψυγείο τους με τρόφιμα) για "ενδεχόμενες καταστροφές του περιβάλλοντος" και την ίδια στιγμή λειτουργούν την "υπ'αριθμ. 1" περιβαλλοντική απειλή της Ευρώπης, το αρχαίο πυρηνικό εργοστάσιο του Κοζλοντούι!
Οι κυβερνητικοί εισηγητές μίλησαν για την αδυναμία εκτέλεσης του έργου στις σημερινές οικονομικές συνθήκες οι οποίες διαφέρουν απο ό,τι επικρατούσε το 2007, όταν υπογράφηκε η τριμερής συμφωνία. Ο αγωγός, μήκους 282 χιλιομέτρων θα μετέφερε 35 εκατ. τόνους ρωσικού πετρελαίου το χρόνο στην Αλεξανδρούπολη, μέσω Βουλγαρίας παρακάμπτοντας τα Στενά του Βοσπόρου και βέβαια θα άλλαζε υπερ της Ελλάδος τον γεωπολιτικό χάρτη της περιοχής.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο με τον Μ.Μπορίσοφ, ο Α.Σαμαράς δεσμεύθηκε να κάνει το κατά δύναμιν ώστε να περατωθεί το ελληνικό τμήμα της συνοριακής διάβασης Μακάζα, τμήμα του δρόμου Κομοτηνή - Κίρτζαλι, εντός δύο μηνών, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Πρόκειται για ένα έργο που ενιοποιεί συμπαγείς μουσουλμανικούς πληθυσμούς στις δύο πλευρές των συνόρων...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ειδικά μισθολόγια: Αντισυνταγματική η περικοπή συντάξεων


Αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) κρίθηκε από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου η αναδρομική από 1.8.2012 περικοπή των συντάξεων των υπαγομένων στα ειδικά μισθολόγια, ενώ σύμφωνα με τους δικαστές δικαιούνται συντάξεως και οι απολυθέντες επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι.
Αρκετές παρατηρήσεις έκανε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το νέο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο στο δημόσιο τομέα.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια με εισηγητή τον σύμβουλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Αντώνη Κατσαρόλη, γνωμοδότησε επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που αφορά την τροποποίηση και βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών κ.λπ. διατάξεων.
Συγκεκριμένα, αντισυνταγματική και αντίθετη στην ΕΣΔΑ κρίθηκε από την Ολομέλεια η διάταξη που προβλέπει την αναδρομική, από 1 Αυγούστου 2012, μείωση των συντάξεων όσων υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια (δικαστές, στρατιωτικοί, κ.λπ.).
Και αυτό γιατί θίγουν «το νομίμως αναγνωρισμένο περιουσιακής φύσεως δικαίωμα των εν λόγω συνταξιούχων του Δημοσίου για μη μείωση των συντάξεών τους για το χρονικό σημείο πριν από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου και έως την 1.8.2012, χωρίς περαιτέρω να προκύπτει ότι η εν λόγω αναδρομική μείωση υπαγορεύθηκε από λόγους γενικότερου δημοσίου ή κοινωνικού συμφέροντος κατόπιν βεβαίως τηρήσεως των αρχών της ισότητας και της ισότητας στην κατανομή των δημοσίων βαρών και της αναλογικότητας, ενόψει και του γεγονότος ότι όμοια ρύθμιση δεν θεσπίστηκε και για τους λοιπούς εν γένει συνταξιούχους του Δημοσίου, οι οποίοι σημειωτέον υπέστησαν μόνον τις μέχρι τούδε ποσοστιαίες μειώσεις επί των συντάξεών τους».
Σε κίνδυνο οι καλλιτέχνες
Παράλληλα, με άλλη διάταξη του νομοσχεδίου «αυστηροποιούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη συνταξιοδότηση των λογοτεχνών - καλλιτεχνών και περιορίζεται το ποσό της σύνταξης που καταβάλλεται σ' αυτούς στα 720 ευρώ μηνιαίως. Η διάταξη αυτή κρίνεται από την Ολομέλεια δικαιολογημένη, με την παρατήρηση, όμως, ότι οι ίδιες διατάξεις, κατά το μέρος που περιορίζουν το ποσό της σύνταξης των επίμαχων συνταξιούχων που «ήδη λαμβάνουν σύνταξη αναδρομικώς από 1.1.2013 είναι ασύμβατες προς το άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ, με το οποίο προστατεύεται το συνταξιοδοτικό δικαίωμα ως περιουσιακής φύσεως».
Ακόμη, τονίζεται από τους δικαστές, ότι η μείωση «των ήδη καταβαλλόμενων σε καλλιτέχνες και λογοτέχνες τιμητικών συντάξεων στο ποσό των 720 ευρώ, αναδρομικά, μάλιστα, από 1.1.2013, πέραν του ότι ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο το αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης των δικαιούχων (άρθρο 2 παράγραφος 1 του Συντάγματος), συνιστά προσβολή του συνταξιοδοτικού τους δικαιώματος, που προστατεύεται από το άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ, χωρίς, περαιτέρω, να προκύπτει επιτακτικός λόγος δημοσίου συμφέροντος που να δικαιολογεί την προσβολή αυτή, αφού, με δεδομένο τον, ούτως ή άλλως, περιορισμένο αριθμό των συνταξιούχων της συγκεκριμένης κατηγορίας, δεν μπορεί να αναμένεται σημαντικό δημοσιονομικό όφελος από την επίμαχη μείωση».
Επίσης, η επίμαχη ρύθμιση για τη μείωση των τιμητικών συντάξεων αντίκειται και στην συνταγματική αρχή της αναλογικότητας (άρθρο 25 του Συντάγματος), σύμφωνα πάντα με το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο.
Εκτός νομοθετικού πλαισίου η προκαταβολή
Ως προς το άρθρο 1 του νομοσχεδίου που αναφέρεται στον θεσμό της προκαταβολής της σύνταξης (ύψος, τρόπος υπολογισμού και διαδικασία χορήγησης), οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου επισημαίνουν ότι καλώς μεν έχει, αλλά είναι εκτός νομοθετικών πλαισίων η διάταξη εκείνη που προβλέπει την μη προκαταβολή σύνταξης στην περίπτωση της απόλυσης για πειθαρχικό παράπτωμα ή υπηρεσιακή ανεπάρκεια των μονίμων ή ισόβιων υπαλλήλων. Kαι αυτό γιατί οι επίμαχοι υπάλληλοι ανεξαρτήτως του λόγου αποχώρησης τους από την υπηρεσία, δικαιούνται συντάξεως.
Εξάλλου, αναφέρεται στη γνωμοδότηση ότι «δεν κρίνεται σκόπιμη» η διάταξη του άρθρου 2 του νομοσχεδίου που προβλέπει την κατάργηση της Επιτροπής Ελέγχου Πράξεων Κανονισμού Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Υπογραμμίζεται στην γνωμοδότηση ότι είναι αντίθετη στη μέχρι τώρα νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας η διάταξη εκείνη με την οποία καταργείται η δυνατότητα του συνταξιούχου του Δημοσίου να μπορεί να επαναφέρει σε νέα εξέταση την οριστικώς κριθείσα υπόθεσή του, εφόσον επικαλείται αντίθετη απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Η κατάργηση της δυνατότητας αυτής, αναφέρουν οι δικαστές, «όχι μόνον δεν αιτιολογείται, αλλά είναι και αντίθετη προς την παγιωθείσα νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας στο ασφαλιστικό δίκαιο - που για την ταυτότητα του νομικού λόγου, πρέπει να ισχύει και στο συνταξιοδοτικό δίκαιο - σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η επανεξέταση οριστικώς κριθείσας υπόθεσης, εφόσον επήλθε μεταβολή της νομοθεσίας, η οποία διέπει τη συγκεκριμένη ασφαλιστική υπόθεση και η οποία έχει και επί της υποθέσεως αυτής εφαρμογή ή εάν επήλθε μεταβολή της επί του κρίσιμου εκάστοτε ζητήματος νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας ή εάν προέκυψαν νέα κρίσιμα στοιχεία από την νομολογηθείσα έννοια».
Τέλος, αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει το Ελεγκτικό Συνέδριο τη διάταξη που προβλέπει ότι ο περιορισμός της αναδρομικής καταβολής των συντάξεων σε δυο χρόνια από την έκδοση της πράξης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Το είπε ξεκάθαρα ο Υπουργός, στην κάρτα του πολίτη θα υπάρχει μικροτσίπ (πληνθίο)! 4.50'

Το είπε ξεκάθαρα ο Υπουργός, στην κάρτα του πολίτη θα υπάρχει μικροτσίπ (πληνθίο)! 4.50'

Διαμαρτυρία-σοκ πολιτών: "Προδότες με ποιο δικαίωμα το κάνατε αυτό στην Ελλάδα;"


Πολίτες αποδοκίμασαν την πολιτική και θρησκευτική ηγεσία της χώρας δηλαδή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σε εκδήλωση για "Το χθες το σήμερα και το αύριο της Ελληνικής γλώσσας".
Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, κάποιοι πολίτες (όχι περισσότεροι από πέντε), σηκώθηκαν από το κοινό της αίθουσας κατευθύνθηκαν προς την πρώτη σειρά των επισήμων όπου κάθονταν οι τρεις πολιτειακοί παράγοντες και αφού σταμάτησαν λίγα μέτρα μακρυά τους φώναξαν:
«Προδότες, προδότες. Με ποιο δικαίωμα το κάνατε αυτό στην Ελλάδα; Που μας φέρατε; Που μας καταντήσατε;», αναφερόμενες προφανώς στην οικονομική κατάσταση της χώρας και το Μνημόνιο.
Ακολούθησε αναταραχή και οι διαμαρτυρόμενοι οδηγήθηκαν εκτός της κεντρικής αίθουσας προκειμένου να αρχίσει η εκδήλωση και έχουν προσαχθεί.
Είναι πρωτοφανής τέτοιου είδους διαμαρτυρία που καταδεικνύει την αγανάκτιση των πολιτών για τα πεπραγμένα όχι μόνο των πολιτικών, αλλά και της επίσημης Εκκλησίας που αποδέχεται και δεν αποδοκιμάζει την πολιτική που έχει οδηγήσει μια ολόκληρη χώρα στην εξαθλίωση.
Μάρτυρες στην αποδοκιμασία ο Ισπανός ελληνιστής F. R Adrados, καθηγητής γλωσσολογίας και ελληνιστής του Πανεπιστημίου Μαδρίτης, ακαδημαϊκός, ξένος εταίρος της Ακαδημίας Αθηνών και εκδότης του Αρχαιοελληνικού-Ισπανικού λεξικού, ο ακαδημαϊκός Ο. Panagl, καθηγητής γενικής και συγκριτικής γλωσσολογίας (και Μυκηνολόγος) στο Πανεπιστήμιο του Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, η K. Crnkovic κλασσικός φιλόλογος και ελληνίστρια, ο Κ. Δεσποτόπουλος, ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας του Παντείου Πανεπιστημίου, πρώην πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και πρώην Υπουργός Παιδείας, ο Ν. Κονομής, ομότιμος καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρώην πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, ο Π. Λιγομενίδης, ομότιμος καθηγητής πληροφορικής Πανεπιστημίου UCLA και πρώην Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, ο ακαδημαϊκός Δ. Σκαρβέλης, στρατηγός και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο δημοσιογράφος Γ. Μαρίνος, πρώην ευρωβουλευτής και πολλοί άλλοι.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ξεπουλάνε τα μυστικά της πατρίδας μας


Εκχωρούν πολύτιμες πληροφορίες μαζί με το ξεπούλημα δημόσιου πλούτου.
Ψηφίστηκε χθες κατά πλειοψηφία η τροπολογία για την πρόσβαση σε πληροφορίες και εμπιστευτικά στοιχεία επιχειρήσεων ενόψει των αποκρατικοποιήσεων.
Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η τροπολογία αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να προχωρήσει στις αρχές Απριλίου η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ και της ΔΕΠΑ, καθώς οι επενδυτές, για να μπορέσουν να καταθέσουν προτάσεις, πρέπει να γνωρίζουν συγκεκριμένα τεχνικά στοιχεία.

Αρχικά είχε αποφασιστεί να δίνονται στοιχεία στους «υποψήφιους» επενδυτές. Δηλαδή σε όποιον εκδήλωνε ενδιαφέρον το κράτος θα έδινε χωρίς δεύτερη σκέψη στρατηγικής σημασίας μυστικά.
Έπειτα από τις σφοδρές αντιρρήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση ανακοίνωσε αναδιατυπώσεις στην τροπολογία αυτή και πλέον ορίζεται ότι οι πληροφορίες θα είναι δυνατό να δίνονται μόνο σε προεπιλεγέντες επενδυτές.
Αυτό ωστόσο που δεν ξεκαθαρίζεται είναι τι είδους στοιχεία θα μπορούν να παίρνουν οι επενδυτές και αν θα υπάρχει κάποια Αρχή η οποία θα ελέγχει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται αυτές οι πληροφορίες.

Του έβγαλαν με ξιφολόγχη τα μάτια, του έκοψαν τ’ αυτιά και τη γλώσσα. Τον έσυραν από τα γένεια και τα μαλλιά. Γύρω απ’ το σώμα του έστησεν η απάνθρωπη, η αφάνταστα βάρβαρη τουρκική μανία τον πιο φρικτό χορό...

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ
Του έβγαλαν με ξιφολόγχη τα μάτια, του έκοψαν τ’ αυτιά και τη γλώσσα. Τον έσυραν από τα γένεια και τα μαλλιά. Γύρω απ’ το σώμα του έστησεν η απάνθρωπη, η αφάνταστα βάρβαρη τουρκική μανία τον πιο φρικτό χορό. Δεν άφησαν τίποτε το σκληρό και το εξευτελιστικό που να μην το κάμουν στο αφανισμένο και μισοσκοτωμένο κορμί του Χρυσοστόμου.
Κι εσύρθηκεν έτσι, ως τους Ικί-Τσεσμέ, ο γέρων Μητροπολίτης Σμύρνης, κατακομματιασμένος.

Αντισυνταγματική η αναδρομική περικοπή των Συντάξεων στα ''ειδικά μισθολόγια'' ! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/blog-post_9353.html#ixzz2Mwch2Vta

Αντισυνταγματική η περικοπή των συντάξεων στα ειδικά μισθολόγια

Απότομο «φρένο» στα σχέδια του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Στουρνάρα για αναδρομική (από 1.8.2012) μείωση των συντάξεων στα ειδικά μισθολόγια -στα οποία υπάγονται δικαστές, στρατιωτικοί,

κ.ά- βάζει η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κρίνοντας αντισυνταγματική και αντίθετη στην ΕΣΔΑ τη σχετική διάταξη του νομοσχεδίου για την τροποποίηση και βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών κ.λπ. διατάξεων.

Η μείωση των συντάξεων

Συγκεκριμένα, για τις αναδρομικές μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια, η Ολομέλεια αναφέρει πως οι σχετικές διατάξεις του νομοσχεδίου θίγουν «το νομίμως αναγνωρισμένο περιουσιακής φύσεως δικαίωμα των εν λόγω συνταξιούχων του Δημοσίου».

Κατά την Ολομέλεια, «δεν προκύπτει αν η εν λόγω αναδρομική μείωση υπαγορεύθηκε από λόγους γενικότερου δημοσίου ή κοινωνικού συμφέροντος κατόπιν βεβαίως τηρήσεως των αρχών της ισότητας και της ισότητας στην κατανομή των δημοσίων βαρών και της αναλογικότητας, εν όψει και του γεγονότος ότι όμοια ρύθμιση δεν θεσπίστηκε και για τους λοιπούς εν γένει συνταξιούχους του Δημοσίου, οι οποίοι σημειωτέον υπέστησαν μόνον τις μέχρι τούδε ποσοστιαίες μειώσεις επί των συντάξεών τους».
πηγή: Βετεράνος

Το Ελληνοτουρκικό θέατρο και η σκληρή πραγματικότητα


 
Το Ελληνοτουρκικό θέατρο και η σκληρή πραγματικότητα - Νίκος Χειλαδάκης Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος Όταν τον Δεκέμβριο του 1999, τότε που η Ελλάδα με υπουργό Εξωτερικών τον περίφημο Γεώργιο Παπανδρέου, άνοιγε για πρώτη φορά τις πύλες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έναρξη της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας καταργώντας το βέτο που ασκούσε μέχρι τότε για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, πολλοί είχαν «αγαλλιάσει» και μάλιστα έλεγαν ότι τώρα οι πολεμοκάπηλοι θα χάσουν την δουλειά τους.

Ο ίδιος ο ΓΑΠ είχε δηλώσει περιχαρής στις κάμερες ότι τώρα θα σταματήσουν οι αεροπορικές παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο και οι αεροπορικές εμπλοκές μεταξύ των ελληνικών και των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.

Πέρασαν από τότε δεκατέσσερα χρόνια και όχι μόνον δεν σταμάτησαν οι τουρκικές παραβιάσει στο Αιγαίο, αλλά έγιναν καθεστώς, αναβαθμιστήκαν και διευρυνθήκαν μέχρι να φτάσουμε στο σημείο τουρκικές φρεγάτες να κάνουν βόλτα έξω από το Σούνιο. 
Εν τω μεταξύ την σκυτάλη από τον ΓΑΠ και τα ζειμπέκικα του την πήρε ο περίφημος Κωστάκης Καραμανλής με τις γνωστές κουμπαριές. Λες και υπήρχε ένας άτυπος διαγωνισμός μεταξύ των Ελλήνων πολιτικών ποιος θα γοητεύσει περισσότερο τους Τούρκους και ποιος θα δείξει πως είναι πιο ανεκτικός στις τουρκικές διεκδικήσεις και ανοιχτός σε κινήσεις εντυπωσιασμού με την προσδοκία κάποιας ειρήνης μεταξύ των δυο χωρών. Τώρα τον Κωστάκη διαδέχτηκε ο κ Σαμαράς, ο οποίος σαν «ξυπόλυτος στα αγκάθια» αποφάσισε να πάει στην Τουρκία για να διεκδικήσει και αυτός μια θέση στο πάνθεων των Ελλήνων πολιτικών που κάνουν τα στραβά μάτια στην τουρκική προκλητικότητα και ισχυρίζονται πως όταν οι Τούρκοι μας φτύνουν, απλά… βρέχει.

Όλα αυτά τα χρόνια που παρακολουθώ τις ελληνοτουρκικές σχέσεις κατάλαβα πως η επιμονή να εμφανίζεται μια φαντασίωση σαν αλήθεια, έχει δημιουργήσει πολλές ψευδαισθήσεις και κάθε φορά που η ελληνική πλευρά προσγειώνεται στην πραγματικότητα, το κόστος είναι πικρό για τα εθνικά μας συμφέροντα. Αυτό φάνηκε περίτρανα και στην τελευταία επίσκεψη του κ Σαμαρά στην Κωνσταντινούπολη και στις επαφές των Ελλήνων και Τούρκων υπουργών. Και πρώτα πρώτα φάνηκε για άλλη μια φορά πως η «αλεπού» που λέγεται Ερντογάν, ενώ τα έχει βρει σκούρα με όλες σχεδόν τις γειτονικές χώρες της Τουρκίας εξ' αιτίας και του ανεκδιήγητου νεοοθωμανιστή, κ Νταβούτογλου, ξέρει πολύ καλά ότι στην περίπτωση της Ελλάδας, μιας χώρας εξοφλημένης όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο αντιπρόεδρος του, Μπουλέντ Αρίντς, μπορεί να παίζει μονότερμα και να περνά τις θέσεις του στους Γιουνάνηδες.

Μιάμιση ώρα κράτησαν οι προσωπικές συνομιλίες μεταξύ του κ Σαμαρά και του Ερντογάν και στη συνέχεια είχαμε την κοινή συνέντευξη τύπου. Εκεί ο Ερντογάν έριξε τρία μεγάλα «καρφιά» προς την ελληνική πλευρά που έκανε πως βλέπει αλλού χαρούμενη με το, «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε». Το πρώτο και μεγαλύτερο «καρφί» ήταν το περίφημο «kazan kazan», που αν θέλουμε να το μεταφράσουμε κυριολεχτικά ήταν, «αγαπητοί Έλληνες, για την ΑΟΖ τα κέρδη φίφτι φίφτι!»


Ήταν η ίδια τακτική της Τουρκίας και στην κρίση των Ιμίων, φίφτι εσείς στην μια βραχονησίδα, φίφτι εμείς στην άλλη. Μόνο που και οι δυο είναι ελληνικές.

Το δεύτερο «καρφί» ήταν οι «ομοεθνείς» του στη δυτική Θράκη. Εδώ βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι όλους τους μουσουλμάνους της δυτικής Θράκης και τους «βαπτίζουμε Τούρκους» φυσικά αδιαφορώντας για την συνθήκη της Λοζάννης και το τρίτο και κατά την γνώμη μου πιο εντυπωσιακό «καρφί», γιατί έχει πολύ «ζουμί», ήταν το θέμα της υπόθαλψης τρομοκρατών στην Ελλάδα και το στρατόπεδο, υποτίθεται, τρομοκρατών στο Λαύριο.

Αυτό είναι μια παλιά ιστορία από την εποχή του Οτσαλάν, όταν οι Τούρκοι προσπαθούσαν να στριμώξουν την χώρα μας χαρακτηρίζοντας σαν χώρα τρομοκράτης. Κάνει εντύπωση η επαναφορά του θέματος αλλά και η καλλιέργεια τους τελευταίους μήνες από τον τουρκικό τύπο της εντύπωσης ότι η Ελλάδα είναι «φωλιά» τρομοκρατών που εκπαιδεύονται για να επιχειρήσουν σαμποτάζ σε τουρκικό έδαφος.

Η τουρκική πονηριά ποντάρει στο γενικό κλίμα που υπάρχει για το θέμα της τρομοκρατίας, προσπαθώντας να μας ταυτίσει με την διεθνή τρομοκρατία, κάτι που πέρασε δυστυχώς απαρατήρητο από τα ελληνικά ΜΜΕ. Μάλιστα η Χουριέτ ανέφερε την επομένη ότι ο Ερντογάν συμβούλευσε τον κ Σαμαρά να κλείσει το Λαύριο.

Και όλα αυτά όταν υποτίθεται ότι η κυβέρνηση του Ερντογάν κάνει μεγάλη προσπάθεια να προσεγγίσει τους Κούρδους και να κλίσει το κεφάλαιο του αιματηρού πολέμου στο Κουρδιστάν, κάτι που όμως δεν μπορεί να γίνει αφού η τουρκική λύση είναι να… παραδώσουν οι Κούρδοι τα όπλα και να αποχωρήσουν από την Τουρκία. Είδατε τουρκική πονηριά; Μόνο που στην περίπτωση των Κούρδων δεν περνά.

Τέλος ο «πολύς» Ερντογάν έδωσε τα ρέστα του και στο Κυπριακό, όταν ανέφερε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία είναι εγγυήτριες δυνάμεις. Εδώ γελά και ο κάθε πικραμένος, καθώς είναι μεν αλήθεια ότι η Ελλάδα και η Τουρκία είναι εγγυήτριες δυνάμεις στη Κύπρο, άλλα πριν από την τουρκική εισβολή, δηλαδή εγγυήτριες της άλλοτε ενιαίας Κυπριακής Δημοκρατίας. Τώρα πως η Τουρκία που είναι μια εισβάλουσα και κατέχουσα παράνομα έδαφος τη Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία δεν αναγνώρισε ποτέ, είναι και εγγυήτρια δύναμη, αυτό καλούνται να μας το απαντήσουν οι ευφυείς Έλληνες υπουργοί που τον άκουγαν άφωνοι στο Τσιραγάν Σαραι.

Το τουρκικό «παζάρι» είναι ένα χαρακτηριστικό της τουρκικής διπλωματίας. Κάθε φορά οι Τούρκοι πετούν και κάτι για να δημιουργήσουν πνεύμα στην άλλη πλευρά και στη συνέχεια προσπαθούν να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα.
Η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα στην ελληνική ΑΟΖ, όπως και είναι καταδικασμένη για την εισβολή της στην Κύπρο αλλά αυτό κανείς δεν τους το είπε. Είναι χαρακτηριστικό του πως οι Τούρκοι αντιλαμβάνονται την καλή θέληση όταν την ίδια ώρα που συνομιλούσαν τα δυο υπουργικά συμβούλια στην Κωνσταντινούπολη, ο τουρκικός στόλος έκανε τα «όργια» του στο Αιγαίο.
Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για τους Έλληνες πολιτικούς. Αυτοί παρέδωσαν την χώρα στην ξένη κατοχή, τώρα γι’ αυτό θα μιλάμε ; Μόνο που κάθε φορά όταν θα προσγειωνόμαστε στη τουρκική πραγματικότητα, η προσγείωσης μας θα είναι και πιο οδυνηρή.

Θα μου πείτε και τι προτείνεται δηλαδή, να γίνει πόλεμος ; Η απάντηση είναι πιο απλή από ότι φαντάζονται και δεν θέλει πολύ μεγάλη διπλωματική ανάλυση. Είναι αυτό που έλεγαν οι παλαιότεροι με την πολυετή εμπειρία τους από την συμβίωση με τους Τούρκους : Οι Τούρκοι εκείνο που πραγματικά καταλαβαίνουν αλλά και σέβονται είναι μόνο όταν τους δείχνεις ότι είσαι αποφασισμένος να αγωνιστείς για τα εθνικά σου συμφέροντα με όποιο κόστος απαιτείται. Τότε μόνο θα… κατεβάσουν την ουρά στα σκέλια και τότε μόνο θα είσαι ήσυχος μαζί τους.
 

Πάρτε μια φούχτα υπογλώσσια και διαβάστε …Είναι αλήθεια αδέλφια. Εν μέσω μισθών 500 ευρώ / μήνα για τον μέσο Έλληνα διορίζουν 8 άτομα σε κάποια (Διοίκηση Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) με ετήσιο συνολικό μισθό 785.000 ευρώ ή 65.400 ευρώ κάθε μήνα.
Αυτοί οι 8 superman εισπράττουν κάθε μήνα όσα 130 άτομα των 500 ευρώ.
-Πρέπει να αρχίσουν να ψάχνουν για τρόπους διαφυγής, οι δωσίλογοι!
Η ώρα του ελικοπτέρων πλησιάζει!
Διοίκηση Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
ΜΕΛΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ:
1. Koster Paul – πρόεδρος: 100.000 (8300/μήνα)
2. Μπερούτσος Αντρέας – μέλος: 30.000 (2500/μήνα)
3. Mariani Pierre – μέλος: 30.000 (2500/μήνα)
4. Μέργος Γεώργιος – μέλος: 30.000 (2500/μήνα)
5. Γκατζώνας Ευθύμιος – μέλος: 30.000 (2500/μήνα)
ΜΕΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ:...1. Σακελλαρίου Αναστασία - διευθύνουσα σύμβουλος: 215.000 (17.900/μήνα)
2. Κολλιόπουλος Μάριος – αναπληρωτής δ/νων σύμβουλος: 185.000 (15.400/μήνα)
3. Γάγαλης Αναστάσιος – μέλος: 165.000 (13.700/μήνα)
ΣΥΝΟΛΟ: 785.000 /έτος ή 65.400 / μήνα

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/exofrenikh-misthoi-en-meso-krisis.html#ixzz2MwVnpyhK

Οι ομοφυλόφιλοι ακτιβιστές θέλουν να εξαλείψουν τα δικαιώματα όσων δεν συμφωνούν με τα δικά τους «δικαιώματα» ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/omofilofiloi.html#ixzz2MwTq5GhxΤου Michael Brown / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα το δήλωσε. Ένας πάστορας προσευχήθηκε για αυτό. Και ουαί σε αυτούς που δεν συμφωνούν με αυτή τη νέα πραγματικότητα που ανακοινώθηκε επίσημα στην πρόσφατη ορκωμοσία του Ομπάμα : Οι gay είναι πλέον μια επίσημα αναγνωρισμένη κοινωνική κατηγορία, όπως είναι οι μαύροι ή οι λευκοί. Με άλλα λόγια, η ερωτική έλξη και η σεξουαλική επιθυμία θεωρούνται πλέον σαν κάτι το έμφυτο και το αμετάβλητο, όπως το χρώμα του δέρματος.

Να είσαστε σίγουροι γι’ αυτό. Ένα άλλο σημαντικό βήμα έγινε κατά την ορκωμοσία και αυτό είναι ό, τι εκείνο που κάποτε ήταν συνδεδεμένο με τις εξτρεμιστικές απόψεις των gay ακτιβιστών είναι τώρα τόσο αμερικάνικο όσο η μηλόπιτα. Όπως το είπε στην προσευχή του ο Επισκοπικός πάστορας Luis León : «Προσευχόμαστε για την ευλογία Σου, διότι χωρίς αυτήν θα βλέπουμε μόνο ότι το μάτι μας μπορεί να δει. Αλλά με την ευλογία Σου, θα βλέπουμε ότι έχουμε πλαστεί κατ’ εικόνα Σου, είτε καφέ, μαύρος ή λευκός, άντρας ή γυναίκα, μετανάστης πρώτης γενιάς ή κόρη της Αμερικανικής Επανάστασης, gay ή straight, πλούσιος ή φτωχός».
Νωρίτερα στην ομιλία του ο Ομπάμα είπε: «Εμείς, ο λαός, δηλώνουμε σήμερα ότι η πιο προφανής από τις αλήθειες - ότι όλοι μας έχουμε πλαστεί ΙΣΟΙ - είναι το αστέρι που εξακολουθεί να μας καθοδηγεί, ακριβώς όπως τους προγόνους μας καθοδήγησε μέσω του Seneca Falls, και της Selma, και του Stonewall. . . . "

Seneca Falls, Selma, και Stonewall; Με το Seneca Falls, ο Ομπάμα αναφερόταν σε μια κρίσιμη στιγμή για τα δικαιώματα των γυναικών γύρω στα μέσα του 1800 στο Seneca Falls της Νέας Υόρκης. Με την Selma, αναφερόταν στις πορείες για τα Πολιτικά Δικαιώματα (των μαύρων) και τις διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα στη Selma της Αλαμπάμα στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Και με το Stonewall, αναφερόταν στις ταραχές που έγιναν στο μπαρ Stonewall της Νέας Υόρκης το 1969, όταν drag queens και γκέι χτυπήθηκαν με τους αστυνομικούς που εισέβαλαν στο μπαρ τους.

Έτσι, ο Αμερικάνος πρόεδρος εξίσωσε το Seneca Falls, την Selma, και το Stonewall μπροστά σε όλους τους Αμερικάνους κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, εξισώνοντας έτσι τα δικαιώματα των γυναικών, τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων και «τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων» - στους οποίους περιλαμβάνονται bisexual, transgender, και άλλες κατηγορίες, καθώς - επίσης, βάζοντας τις γυναίκες της Seneca Falls, τους μαύρους της Selma, και τις drag queens του Stonewall στην ίδια κατηγορία.

Συνειδητοποιούμε πόσο σημαντικά είναι αυτό; Έχουμε αντιληφθεί τις επιπτώσεις;

Επίσης, ο πρόεδρος είπε: "Είναι πλέον καθήκον της γενιάς μας να συνεχίσουμε αυτό που ξεκίνησαν εκείνοι οι πιονέροι. Γιατί το ταξίδι μας δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι οι σύζυγοί μας, οι μητέρες μας, και οι κόρες μας να μπορούν να κερδίζουν ίσα τα προς το ζην από τις προσπάθειές τους. Το ταξίδι μας δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι οι γκέι αδελφοί μας και αδελφές μας αντιμετωπιστούν όπως οποιοσδήποτε άλλος βάσει του νόμου – γιατί αν έχουμε πραγματικά πλαστεί ίσοι, τότε σίγουρα η αγάπη που δείχνουμε ο ένας στον άλλο πρέπει να είναι επίσης ΙΣΗ".

Να επαναλάβω τα αρχικά μου σχόλια : Ουαί σε εκείνους που διαφωνούν με αυτή τη νέα πραγματικότητα που ανακοινώθηκε επίσημα στην Προεδρική ορκωμοσία. Ο πόλεμος είναι εναντίον των ανθρώπων της συνείδησης και της πίστης, των ανθρώπων που δεν επικυρώνουν την πρακτική των ομοφυλόφιλων, χωρίς να έχει σημασία αν είναι άνθρωποι δίκαιοι και με αγάπη.  
Στο βιβλίο μου, “A Queer Thing Happened to America”, έγραψα ότι αυτό που βλέπουμε τώρα είναι η εξέλιξη του γκέι ακτιβισμού:

Πρώτον, οι γκέι ακτιβιστές «βγήκαν από το ντουλάπα».

Δεύτερον, Απαίτησαν τα «δικαιώματά» τους.

Τρίτον, απαίτησαν όλοι να αναγνωρίσουν τα «δικαιώματά» τους.

Τέταρτον, Θέλουν να εξαλείψουν τα δικαιώματα όσων διαφωνούν μαζί τους.

Πέμπτον, Θέλουν να βάλουν όλους όσους διαφωνούν με τα «δικαιώματά» τους μέσα στην ντουλάπα.

Έχω πολλές φορές γελοιοποιηθεί με αυτό τον συλλογισμό, αλλά έλα όμως που ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας. Και με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να δηλώνει στην ορκωμοσία του στο ότι η ομοφυλοφιλία είναι ισοδύναμη με το φύλο και το χρώμα του δέρματος, έχει μπει μια γραμμή στην άμμο. Και αυτή η γραμμή στην άμμο σύντομα θα γίνει η γραμμή των δικαστηρίων και των νομικών βιβλίων σε σημείο που όποιος δεν επικυρώνει τις ομοφυλοφιλικές πρακτικές θα χαρακτηρίζεται «φανατικός» ή χειρότερα (σχ. ΚΟ: βλέπετε τι γίνεται σε νομικό - κατασταλτικό επίπεδο με τους διάφορους «αντιρατσιστικούς» νόμους, τις διάφορες νομοθετικές «εχθροπάθειες» και τις «αντιρατσιστικές» ανώνυμες «καταγγελίες» με τις χαφιεδίστικες τηλεφωνικές γραμμές που ήδη υπάρχουν στην πατρίδα μας – και που’ σαι ακόμα - και τις καταδίκες όσων αμφισβητήσουν το Ολοκαύτωμα στο εξωτερικό για να καταλάβετε που πάει η δουλειά… Δείτε επίσης την προσπάθεια για τιμωρία των αθλητικών ομάδων για λόγους «ρατσιστικής» συμπεριφοράς -  ο Τιερί Ανρί π.χ. πρότεινε να αφαιρούνται βαθμοί από τις ομάδες, των οποίων οι οπαδοί γίνονται πρωταγωνιστές ρατσιστικών επεισοδίων. Το ίδιο μπορεί να γίνει και για την «ομοφοβική» συμπεριφορά στα γήπεδα, και εν συνεχεία σε κάθε δημόσιο χώρο. Στην Αμερική έγινε σάλος που ένας μαύρος παίκτης του αμερικάνικου φούτμπολ είπε ότι δεν θα του άρεσε η ιδέα να έχει συμπαίκτες ομοφυλόφιλους και να είναι μαζί τους στα αποδυτήρια. Έπεσαν όλοι να φάνε τον "ομοφοβικό" παίκτη και εκείνος έτρεξε να ζητήσει συγνώμην...Στην Βρετανία συλλαμβάνουν παιδάκια σε παιδικούς σταθμούς επειδή, πάνω στο παιχνίδι, είπε το ένα το άλλο «αδελφή». Έχετε δει πολλά στον ΚΟ και θα δείτε και άλλα να έρχονται).
Όπως έγραψα το 2011, "η νομιμοποίηση της ομοφυλοφιλίας ως μια απόλυτα φυσιολογική εναλλακτική λύση στην ετεροφυλοφιλία απαιτεί, επίσης, ότι όλοι όσοι δεν συμφωνούν με την ομοφυλοφιλική συμπεριφορά πρέπει να τεθούν εκτός νόμου. Τουλάχιστον, η γκέι ατζέντα αυτό απαιτεί :

"Από εκεί που η ομοφυλοφιλία εθεωρείτο κάποτε μια παθολογική διαταραχή, από εδώ και στο εξής εκείνοι που δεν θα επικυρώνουν την ομοφυλοφιλία θα θεωρούνται, «ομοφοβικοί», ίσως και ότι οι ίδιοι πάσχουν από παθολογική διαταραχή.

"Ενώ κάποτε η ομοφυλόφιλη σεξουαλική συμπεριφορά θεωρείτο ηθικά λάθος, από εδώ και στο εξής κάθε δημόσια καταδίκη ή ακόμη και δημόσια κριτική-αυτής της πρακτικής θα θεωρείται ηθικά λάθος συμπεριφορά."

Η πρόσφατη ορκωμοσία Ομπάμα σηματοδότησε μια κρίσιμη στιγμή για το κίνημα για τα «δικαιώματα των ομοφυλόφιλων» και είναι καιρός για τους ανθρώπους της συνείδησης και της πίστης να βάλουμε την δική μας γραμμή στην άμμο: Θα αγαπάμε και θα σεβόμαστε όλους τους ανθρώπους. Θα αντιταχθούμε στον εκφοβισμό και την άδικη μεταχείριση όλων των ανθρώπων. Αλλά δεν θα θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία ισότιμη με το φύλο και το χρώμα του δέρματος και δεν θα γιορτάσουμε αυτό με το οποίο ηθικά και πνευματικά είμαστε αντίθετοι.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΕΡΗΜΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΕΝΗ ΠΟΛΗ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΘΗΝΑ. «ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ» ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ. ΛΟΥΚΕΤΑ ΠΑΝΤΟΥ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/erimi-polh-mnimoniaki-athina.html#ixzz2MwT2BYghΕρημώνει το κέντρο της Αθήνας. Γνωστοί οδοί όπως η Σταδίου, η Πανεπιστημίου, η Ακαδημίας στις οποίες κάποτε υπήρχαν πάρα πολλά μαγαζιά, δεν θυμίζουν σε τίποτα το παρελθόν. Πάρα πολλά καταστήματα ανά πεζοδρόμιο ή ακόμη και δίπλα δίπλα έχουν κατεβάσει «ρολά»...
είτε λόγω του υψηλού ενοικίου, είτε λόγω αναδουλειάς είτε λόγω κρίσης. 
Το θέμα είναι πάντως ότι οι περισσότεροι επιχειρηματίες, όπως καταγγέλλει τόσο ο εμπορικός σύλλογος της Αθήνας όσο και συνάδελφοί τους σε πανελλαδικό επίπεδο, ότι αυτή η κατάσταση θα χειροτερεύσει με το πέρας των χρόνων και γι' αυτό λένε ότι η Αθήνα πλέον θυμίζει... νεκροταφείο λόγω της ερήμωσης της.
Στο φωτογραφικό ρεπορτάζ του αποτυπώνεται η εικόνα εξαθλίωσης και εγκατάλειψης του κέντρου της Αθήνας με μαγαζιά που παραμένουν ξενοίκιαστα για πάνω από ένα χρόνο, με καταστήματα που μένουν ξενοίκιαστα λόγω των υψηλών απαιτήσεων των ιδιοκτητών τους...
Η εικόνες μιλάνε από μόνες τους...


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ…

Ξεπουλάνε το φυσικό αέριο..για διαγραφή χρέους.... προφανώς μέσω εμπράγματων εγγυήσεων
Για να πάμε λίγο πίσω…
Πριν το 2010, και πριν ο ΓΑΠ μας έβαλε τεχνηέντως και με φούσκωμα του ελλείμματος, στον δανεισμό και στην τρόικα…
το χρέος της χώρας μας τότε ήταν ομολογιακό και διαχειρίσιμο
Με την υπογραφή του προδοτικού μνημονίου έγιναν κατά κύριο λόγο τα εξής:
Διόγκωση του χρέους, εκχώρηση ασυλίας και εθνικής κυριαρχίας και μετατροπή του σε ενυπόθηκο (αγγλικό δίκαιο) με την άσκηση εγγυήσεων..
Τότε όπως θυμάστε ο ΓΑΠ μας έλεγε ότι πετρέλαια δεν υπάρχουν..
 
Τους τελευταίους μήνες ξαφνικά….και πετρέλαια βρήκαμε και συνεκμετάλλευση θα κάνουμε με τον Ολάντ και ΚΑΖΑΝ ΚΑΖΑΝ θα πορευτούμε με τους Τούρκους για την ΑΟΖ…
Εδώ είναι το θέμα τα κοιτάσματα της Ελλάδας που ετοιμάζονται να τα παραδώσουν στους δανειστές..
Δείτε τώρα τι αποκάλυψε στο βίντεο που ακολουθεί ο κ. Κοττάκης στις 8/12/2012 σε συνέντευξη του βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρύσανθου Λαζαρίδη…
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι λέει για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου… 
Του ξέφυγε του Κοττάκη και το ξεφούρνησε το παραμύθι…
Λέει ο Κοττάκης: “η στρατηγική σας είναι, γινόμαστε αξιόπιστοι με τις μεταρυθμίσεις και να τους κάνετε αυτοί και να προκαλέσουν την διαγραφή του χρέους….και να σας ζητήσουν την αξιοποίηση του φυσικού αερίου..”
Όπως θα δείτε..συναινεί ο κ. Λαζαρίδης στα λεγόμενα του Κοττάκη..λέγοντας απλά ένα και μόνο ένα  “άν θέλουν” αναφερόμενος στην διαγραφή του χρέους..

Καταλάβατε τώρα τι παίζει….
Να προκαλέσουν αυτοί…,η τρόικα, την διαγραφή του χρέους και αυτοί να μας ζητήσουν την αξιοποίηση του φυσικού αερίου..
Με απλά λόγια δηλαδή… 
Ξεπουλάνε το φυσικό αέριο..για διαγραφή χρέους.. 
.. προφανώς μέσω εμπράγματων εγγυήσεων

ΑΝΔΡΕΙΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΔΕΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΑΜΑΤΕΥΤΑΔΕΣΑΘΗΝΑ 9-3-2013.

Αυτή η κατοχική διοίκηση που έχει κάτσει επάνω στον σβέρκο μας είναι μια απάνθρωπη φατρία αδίστακτων εκτελεστών με απύθμενο μισελληνισμό μέσα της. Ένα ολέθριο μείγμα μιας ελληνόφωνης αλαζονείας που δίδει την Ελλάδα και το λαό της στο πιάτο των κανίβαλων νεοταξιτών τοκογλύφων που διοικούν στην πραγματικότητα και γενοκτονούν τον Ελληνισμό μας.

Τα αρπακτικά του καθεστώτος με τους δυνάστες δανειστές ωθούν σε αδελφοκτόνο σύρραξη και ζητούν είσπραξη κεφαλικών χαρατσιών, ρουφώντας αίμα με τις δήθεν ρυθμίσεις που τις κονταίνουν κι αυτές όπως γυρεύουν το κόντεμα της πατρίδος. Ρυθμίσεις βέβαια που αντιστοιχούν στις ανύπαρκτες οφειλές που αποτελούν τα μέσα της οικονομικής τρομοκρατίας και εισβολής που δεχόμαστε.

Τόση δημοκρατική σιχασιά αληθινά μου έχει γίνει ανυπόφορη. Τι μπορείς πραγματικά μα και τι δικαιούσαι να παζαρέψεις με νεοταξικά υποπόδια δίχως να κινδυνέψεις να κυλιστείς μαζί τους στο βούρκο ή να χάσεις τη ψυχή σου πριν από την ίδια τη ζωή σου. Άμα είσαι Έλληνας δεν συνομιλείς. Επαναστατείς ενάντια σε όσους τεμαχίζουν καθημερινά Έθνος και Αξιοπρέπεια.

Στην Χαλκιδική η υπόθεση με τα μεταλλεία χρυσού στην Ιερισσό εξελίσσεται σε επικίνδυνο φορτίο πόλωσης μεταξύ Ελλήνων. Είναι στην κυριολεξία ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να προσφερθεί στον αχόρταγο μινώταυρο του σιωνιστικού νεοταξισμού. Το ψευτορωμέϊκο διέταξε την αστυνομία να εφορμήσει μέσα σε κατοικημένες περιοχή με την ρίψη χημικών. Αποτέλεσμα ήταν να οδηγηθεί ένα μικρό παιδάκι με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο. Τα αριστερά κόμματα μνημονίου και «αντιμνημονίου» βγάλανε φιρμάνια. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το 2010 στην Αυγή έβλεπε δυνατότητες «επένδυσης».

Πως ονομάζεται τώρα αυτό; Μα ασφαλώς ονομάζεται υποκρισία και πλάτες στο καθεστώς που έχει την ανάγκη ψεύτικων αποπροσανατολιστικών αντιδράσεων για να μην στραφεί ο λαός προς το Εθνικιστικό Κίνημα. Τώρα δεν αποκλείεται να δούμε και την διαβόητη εταιρία ιδιωτικής φύλαξης Ακαντέμι στους δρόμους. Γιατί όχι; Στο δε υπουργείο εθνικής αμύνης τούς επί 11 μήνες απλήρωτους εργαζομένους του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά μάς υποδέχτηκε ο ειδικός γραμματέας, ο ειδικός σύμβουλος, εκατοντάδες ένοπλοι φρουροί και η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία. Για να μας πουν ελλείψει των κρυπτόμενων υπουργίσκων πως στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα λάβουμε μια τελική απόφαση, θετική ή … αρνητική!

Άλλωστε ο ελληνόφωνος προδοτικός θίασος έχει δώσει το γεωφυσικό πλούτο, το μισό Αιγαίο, την τουρκικότητα της Θράκης, νησίδες και όλα τα ελέη του Θεού για την πατρίδα μας στους Τούρκους πασάδες, τους ανατολίτες σεΐχες και πάνω από όλα στους «περιούσιους» και τους ντόπιους τραπεζίτες. Δεν έχουν ανάγκη τα υποβρύχια και τους εργαζομένους που τα κατασκευάζουν. Δεν θέλουν καν στρατό και Έλληνες. Επομένως μπορούν να μιλάνε οι κρετίνοι ακόμη και για αρνητικές «λύσεις».

Ένα μικρό παιδάκι, ένα ελληνόπουλο έχασε τη ζωή του στο μεταξύ από καρδιακό πρόβλημα διότι το ειδικό Κέντρο του νοσοκομείου Αγία Σοφία έχει κλείσει εδώ και δύο χρόνια περίπου. Οι γονείς του αναγκάστηκαν να το πάνε στο Ωνάσειο δίχως όμως αποτέλεσμα, ενώ ο ιατρικός σύλλογος της Αθήνας λέει πως είναι το όγδοο αθώο θύμα αυτής της άθλιας κρατικής κατάρρευσης. Ασθενείς επιπλέον χάνουν τη ζωή τους γιατί δεν βρίσκουν τα φάρμακά τους και η τρόικα απαιτεί να πουλιούνται τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα από τα σούπερ μάρκετ! Πόσο ξεφτίλες και αγύρτες μπορούν να γίνουν κάποια δίποδα για να αποδεχτούν τις αξιώσεις ανθρωποειδών τεράτων άραγε;

Είναι οι ίδιοι πολιτικοί υπάλληλοι της νέας τάξης πραγμάτων που κατάσχουν τα σπίτια σωματικά και οικονομικά αδυνάμων Ελλήνων που προσφέρουν στην κοινωνία, στον αθλητισμό, σε κάθε πέτρα που δεν έχει πέσει ακόμη χάμω. Είδαμε τι συνέβη στην περίπτωση ενός τετραπληγικού πρωταθλητή που του ζητήθηκε ως αχρειωστήτως καταβληθέντα για μια θεραπεία στο εξωτερικό ένεκα αδυναμίας αποπληρωμής το σπίτι του. Κατασχέθηκε μεν είπε ο υπουργός στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώταρο η κατοικία αλλά δεν βγήκε σε πλειστηριασμό. Κάνουν ότι μπορούν οι πωλητές για να … διευκολύνουν τα προϊόντα! Εμάς τους Έλληνες δηλαδή, όπως κάνουν με τις δόσεις στη ΔΕΗ που τις επιβάλλουν με το μαχαίρι στο λαιμό οι αχρείοι.

Τις προβοκάτσιες όμως σε βάρος του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος τις στήνουν με τρόπο γαλαντόμο και παράνομο όπως κάμουν άλλωστε τις κακές δουλειές τους. Κάμερες τάχα μου αθώες για να πάρουν απαντήσεις αν οι Έλληνες Εθνικιστές τρώνε ανθρώπους για να τις εμφανίσουν ως δημοσιογραφικές έρευνες άνευ νόμιμης πιστοποίησης. Ετεροχρονισμένες έρευνες για δήθεν ρατσιστικά εγκλήματα. Καλέσματα δημοσιογραφικά και απολύτως καθεστωτικά για ιογόνες ημερίδες ενάντια στο φαινόμενο τού κατά τα παπαγαλάκια ελληνικού «νεοναζισμού» με ιδεολογικό μανδύα διακομματικό και νεοταξικά συντροφικό στα πλαίσια της ΕΣΗΕΑ. Αλλά τσιμουδιά από τους ρατσιστές σε βάρος των Ελλήνων για την κακοποίηση και την επιχείρηση βιασμού μιας 21χρονης Ελληνοπούλας από ένα Πακιστανό λαθροέποικο στην Κω.

Δεν υπάρχουν λοιπόν λάθη και αβλεψίες στους ανθέλληνες που άνοιξαν την νέα κερκόπορτα στους εισβολείς της παγκοσμιοποίησης. Είναι ανοικτός πόλεμος και γενοκτονία σε βάρος των Ελλήνων. Οι διεθνείς τοκογλύφοι ζητούν από την ελληνόφωνη κυβέρνηση καθαρά να ξεσπιτώσει το λαό μας. Διεμήνυσαν στο υπουργείο της υποτιθέμενης ανάπτυξης πως θεωρούν ανεπιθύμητες και απορριπτέες τις ρυθμίσεις στα δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών γιατί θέτουν μαζί με τους ελληνόφωνους συνεργάτες τους πάνω από το λαό την ευστάθεια των τραπεζών. Την τροφοδότηση δηλαδή των παρασίτων που διοικούν την χώρα από το λαό μας.

Την ίδια στιγμή η οικονομική διακυβέρνηση περνάει με έγκριση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες οι οποίες θα ελέγχους τους «εθνικούς» προϋπολογισμούς και θα μπορούν να ζητούν και να επιβάλλουν αλλαγές με το πρόσχημα της πρόληψης κρίσεων. Με αυτήν τη ρύθμιση προβλέπεται πρόσθετη διαδικασία επιτήρησης για τα κράτη που «ενισχύονται» με τα δολοφονικά δάνεια σαν την Ελλάδα.

Κόβουν το ρεύμα σε σπίτια που έχουν σοβαρά άρρωστους συμπολίτες μας όπως στην περίπτωση καρκινοπαθούς συζύγου ενός στρατιώτη. Απουσιάζουν όταν λαθρομετανάστες μαχαιρώνουν 16χρονα ελληνόπουλα όπως στην Ναύπακτο για να τα ληστέψουν. Είναι το ψευτορωμέϊκο που δεν έκαμε ποτέ νεκροψία για να διαπιστωθεί πως και ποιοι δολοφόνησαν τον Μακαριστό Εθνάρχη Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.  Είναι οι απόλυτοι υπεύθυνοι που η φτώχια των Ελλήνων διαπιστώνεται ακόμη και στα διεθνή ΜΜΕ ενώ κάποιοι άλλοι αγγλοσάξονες επιτίθενται στον «κακό» ελληνικό εθνικισμό και κάποιοι Γερμανοί δημοσιογραφικοί υπάλληλοι του σιωνιστικού νεοταξισμού μάς λένε να προσπέσουμε στο οθωμανικό δίκαιο για να «σωθούμε», δίχως να κατακεραυνωθούν από τις ανύπαρκτες Αρχές.

Οι ψευτοευρωπαίοι δίδουν στους τροϊακανούς απεσταλμένους τους οδηγίες προφύλαξης ενόψει επερχόμενων κοινωνικών αναταραχών. Κάποιοι λένε πως γίνεται λόγος για αίμα. Ο υπουργός οικονομικών λέει πως φοβάται για τη ζωή του. Και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σκέφτεται λέει να αποχωρήσει από την τρόικα. Οι Έλληνες που έχουν χάσει τη ζωή τους από τις αυτοκτονίες, τα λαθρομεταναστευτικά εγκλήματα και την εξαθλίωση δεν απασχολούν τους νεοταξικούς μακελάρηδες, ντόπιους και βαρβάρους.  

Στα εθνικά μας ζητήματα οι προδότες του καθεστώτος, όλοι τους όσοι συνωστίσθηκαν στην μάζωξη μνήμης του ψευτοεθνάρχη Καραμανλή τού η Κύπρος κείται μακράν, τηρούν κατά γράμμα τις γραμμές που εφάρμοσε ένας καθηγητής όταν σε μια σχολική εκδρομή στο θρυλικό θωρηκτό Αβέρωφ κατέβασε μαθητές που θέλησαν να φωτογραφηθούν με την ελληνική σημαία. Όπως λοιπόν αυτοί οι μαθητές κινδυνεύουν με αποβολή, έτσι ακριβώς το ψευτορωμέϊκο απέβαλλε τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδος μας στην συνάντηση ραγιάδικης συνεργασίας με την Τουρκία.

Η Μητροπολιτική Ελλάς και η μαρτυρική Κύπρος μας σύρονται στο ξεπούλημα του πλούτου στις ΑΟΖ και σε άθλιες συνεργασίες σε τουρισμό, εμπόριο, τηλεπικοινωνίες, ενέργεια και άλλα τινά. Επιπλέον υπήρξαν σαφείς αναφορές υπάρξεως τουρκικής μειονότητας στη Θράκη μας όταν μουσουλμάνοι στρατιώτες φωτογράφιζαν τις εγκαταστάσεις τού Ελληνικού Στρατού όπου υπηρετούν. Όλα αυτά ειπώθηκαν και οι συμφωνίες κλείστηκαν κάτω από τον τουρκικό πίνακα της άλωσης της κατεχόμενης πρωτεύουσάς μας Κωνσταντινούπολης και με ολάκερο τον τουρκικό στόλο στο Αιγαίο, από Ρόδο έως Καστελόριζο, να ασκείται σε θαλάσσιους αποκλεισμούς μας.

Οι Ανδρείοι Έλληνες Εθνικιστές πορεύονται ενάντια στους προσκυνημένους δειλούς και τους εισβολείς πραματευτάδες. Οι εχθροί μας και εχθροί του ελληνισμού, όποια γλώσσα κι αν μιλούν, αδέλφια μας δεν είναι. Ελεύθεροι στο νου και γεννημένοι κυρίαρχοι Έλληνες θα οδηγήσουμε τον λαό μας στα πεπρωμένα του. Στην πτώση του παράνομου και ανθελληνικού καθεστώτος, στο διωγμό της παγκοσμιοποιητικής σαπίλας και στην άνοδο του Λαϊκού Εθνικιστικού Καθεστώτος των Ελλήνων που έχουν δώσει όρκο Τιμής και Πίστης στην Μεγάλη Ελλάδα των Ελεύθερων Ελλήνων. Λαός και Στρατός ενωμένοι σαν μια γροθιά.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ


    


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...