Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

ΤΟΝ ΜΑΥΡΙΣΑΝ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΥΑ... ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΓΙΑ ΒΡΟΥΒΕΣ ΟΙ ΚΕΝΥΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...!!!

ΕΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΙ ΒΡΟΥΒΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΥΑ.. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ!

Τι και αν είναι ο αδελφός του πιο ισχυρού άνδρα του πλανήτη. Ο λόγος για τον Μαλίκ Ομπάμα, τon ετεροθαλή αδελφό του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δεν κατάφερε να κερδίσει μία κυβερνητική έδρα στην κομητεία Σιάγα της Κένυας στις πρόσφατες εκλογές. Ο 54χρονος Μαλίκ, φαίνεται ότι δεν έπεισε τους ψηφοφόρους

Σκοπιανός “μακεδονομάχος” σεφ, δηλητηρίασε δεκάδες στο ακριβότερο εστιατόριο του κόσμου!!


Δημόσια συγγνώμη ζήτησε σήμερα το δύο αστέρων «Μισελέν» δανέζικο εστιατόριο «Νόμα», που χαρακτηρίζεται τα τρία τελευταία χρόνια ως το «καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο».
Ο λόγος είναι η δηλητηρίαση που προκλήθηκε σε 63 πελάτες του μέσα σε διάστημα πέντε ημερών τον περασμένο Φεβρουάριο, γεγονός που αποδίδεται εν πολλοίς σε άρρωστο εργαζόμενο στην κουζίνα του εστιατορίου, που μόλυνε και τα περίφημα όσο και πανάκριβα εδέσματά του.

Το εστιατόριο χρεώνει περίπου 880 δολάρια (5.000 δανέζικες κορόνες) για μενού δύο ατόμων με ποτά, ενώ οι κρατήσεις γίνονται μήνες πριν και στην τιμή περιλαμβάνεται ξενάγηση στην κουζίνα των 50 σεφ του εστιατορίου .
Τα συμπτώματα των πελατών του εστιατορίου, που είχαν κάνει κράτηση από τον προηγούμενο χρόνο και δηλητηριάστηκαν ήταν διάρροια και εμετός.
Αξιωματούχος της Υπηρεσίας Κτηνοτροφίας και Τροφίμων της Δανίας ανακοίνωσε ότι το ξέσπασμα ήταν «μαζικό».
«Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι και ζητούμε συγγνώμη για όλο αυτό και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τις αρχές όσο και με τους πελάτες μας, που αντιμετώπισαν πρόβλημα, ώστε να τους αποζημιώσουμε» δήλωσε ο διευθυντής του εστιατορίου Πίτερ Κράινερ, ο οποίος διέψευσε την είδηση πως θα κλείσει το εστιατόριο.
Ποιά είναι η “σπαρταριστή” λεπτομέρεια; Ότι ο αρχισεφ είναι ο πασίγνωστος στην Δανία Ρενέ Ρετζέπι, (Δανός πολίτης) με καταγωγή από τα Σκόπια, που δεν χάνει την ευκαιρία να προβάλλει την “μακεδονικότητα” του! Τώρα θα συνεχίσει να την προβάλλει άραγε;
20130310-083746.jpg

Έρευνα στην Αλβανία για προσβολές κατά της Ελλάδας στο Facebook


Η εισαγγελία των Αθηνών επιδιώκει έρευνα στην Αλβανία για έναν Αλβανό ο οποίος προσβάλει με το προφίλ του το Facebook τα ελληνικά σύμβολα, όπως δημοσιεύει το αλβανικό ‘Panorama’.
Ο ύποπτος έχει δημοσιεύσει, επίσης, φωτογραφία που παρουσιάζεται με όπλο Καλάσνικοφ τα χέρια του.
Το αίτημα για έρευνα προήλθε από το γεγονός ότι το προφίλ του υπόπτου στο Facebook είναι ανοικτό και παρέχεται από εταιρεία διανομής διαδικτύου στην Αλβανία.
Το Δικαστήριο των Τιράνων αποδέχθηκε το αίτημα της ελληνικής νομοθεσία να προβεί σε ελέγχους.
Η Αλβανική Εισαγγελία ερευνά την κατηγορία της παράνομης κατοχής όπλων και της προσβολής των συμβόλων του ελληνικού κράτους.
Η σελίδα στο Facebook ανήκει σε κάποιον Jimmy D., αλλά η κατηγορούσα αρχή θεωρεί ότι πρόκειται για ψευδώνυμο.
--
The Hellenic Information Team

"Μαγνήτης" πετρελαϊκών κολοσσών Κρήτη και δυτική Ελλάδα


Νωρίτερα από όσο αναμένεται είναι πιθανόν να επιστρέψουν οι Νορβηγοί της PGS στις ελληνικές θάλασσες για συμπληρωματικές έρευνες, αφού οι αρχικές ενδείξεις από την πρώτη φάση των σεισμικών ερευνών για τον εντοπισμό πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης φαίνεται πως ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικές και έχουν ήδη κινητοποιήσει μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες.

Eκτός από τη γαλλική Total, την αμερικανική Exxon και ακόμα μία πολυεθνική, που σύμφωνα με πληροφορίες είχαν παραγγείλει πρόσθετα στοιχεία και προαγόρασαν δεδομένα από την πρώτη φάση, και άλλες εταιρείες εκδηλώνουν ενδιαφέρον. Εκτιμάται ότι τουλάχιστον είκοσι - είκοσι πέντε πετρελαϊκοί όμιλοι θα ενδιαφερθούν να αγοράσουν το πακέτο με τα δεδομένα, όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος αυτός.
Η επεξεργασία των στοιχείων που συνέλεξε το ερευνητικό σκάφος της PGS βρίσκεται σε εξέλιξη στο ερευνητικό κέντρο της εταιρείας στο Χιούστον και παρότι η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του χρόνου, δεν αποκλείεται οι βολιδοσκοπήσεις με άλλες εταιρείες να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Πρώτη φάση
«Στο Ιόνιο Πέλαγος οι σεισμικές έρευνες που έγιναν ήταν πυκνές και για πρώτη φάση επαρκείς για τη χαρτογράφηση της περιοχής», δηλώνει ο δρ Ηλίας Κονοφάγος, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Flow Energy, μέλος της Ενωσης Επιστημόνων του Γαλλικού Ινστιτούτου Πετρελαίων, της Διεθνούς Ενωσης Οικονομολόγων Ενέργειας και από τους πρώτους επιστήμονες, μαζί με τον καθηγητή Αντώνη Φώσκολο, που μίλησαν δημόσια για τα αποθέματα υδρογονανθράκων στην περιοχή.
«Στα νότια της Κρήτης ωστόσο οι έρευνες ήταν αραιές, προκειμένου να δουν, πού υπάρχει ενδιαφέρον και ανάλογα να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο, πράγμα κατανοητό για μία τεράστια περιοχή, ανεξερεύνητη μέχρι σήμερα», προσθέτει ο κ. Κονοφάγος, υπενθυμίζοντας ότι στην Κύπρο χρειάστηκαν τρεις φάσεις ερευνών πριν τα δεδομένα καταλήξουν στην αμερικανική Noble. Η συνολική έκταση που δόθηκε για έρευνα ξεπερνά τα 220.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και το μήκος των καταγραφών που έγιναν φθάνει τα 12.431 χιλιόμετρα, κατά πολύ περισσότερα απ' όσο αναμενόταν, όταν ξεκίνησαν τα σεισμικά στις 11 Νοεμβρίου.Συμφωνα με τη διεθνή πρακτική, η PGS μπορεί με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Περιβάλλοντος-Ενέργειας να επιστρέψει για νέες έρευνες αν το κρίνει η ίδια με βάση την επεξεργασία των δεδομένων ή αν το ζητήσει κάποιος από τους πελάτες της. Το 2014 εκτιμάται ότι θα είναι μία χρονιά εντατικών ερευνών και ίσως της προκήρυξης του πρώτου διαγωνισμού έρευνας και εκμετάλλευσης για θαλάσσια οικόπεδα στο Ιόνιο. Ας σημειωθεί ότι οι σεισμικές έρευνες χρηματοδοτούνται από την ίδια την εταιρεία, της οποίας τα έσοδα θα προέλθουν από την πώληση των στοιχείων σε πετρελαϊκούς ομίλους, ενώ ένα ποσοστό από τα έσοδα αυτά θα περιέλθει στο ελληνικό δημόσιο. Ο αντιπρόεδρος της PGS Σβέρε Στράντενες, ο οποίος ήλθε στην Ελλάδα για να συγχαρεί το πλήρωμα του σκάφους Νοrdic Explorer, δήλωσε ότι η έρευνα, που ήταν καθόλα επιτυχημένη, στοίχισε πάνω από 100 εκατ. δολάρια.
«Τα γεωλογικά δεδομένα και οι γεωστατιστικές εκτιμήσεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι νότια της Κρήτης υπάρχει βάσιμη πιθανότητα ύπαρξης πετρελαϊκών συστημάτων. Τα συμβατικά αποθέματα υδρογονανθράκων (φυσικό αέριο και πετρέλαιο) στην περιοχή υπολογίζονται στα 20-30 δισ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου, ποσότητα που καλύπτει τις ανάγκες της Ελλάδος για 150 χρόνια», δηλώνει ο κ. Κονοφάγος, επικαλούμενος τις κατ' αναλογίαν στατιστικές γνωστών οίκων γεωστρατηγικής αξιολόγησης όπως το Statford και η Ergo Solutions. Η Μεσογειακή Ράχη (Mediter-ranean Ridge), όπου εντοπίζονται οι ενδιαφέροντες γεωλογικοί σχηματισμοί καλύπτει όλο το τόξο ανατολικά της Ιεράπετρας για να καταλήξει δυτικά κοντά στη Κεφαλονιά, σε μία περιοχή που κρύβει περίπου 80 θαλάσσια λασποηφαίστεια.

Η Total
Σύμφωνα με πληροφορίες, η περιοχή για την οποία η Total ζήτησε από την PGS να κάνει τις περισσότερες έρευνες βρίσκεται ανάμεσα στη δυτική Πελοπόννησο και τα θαλάσσια σύνορα με τη Λιβύη. «Οι έρευνες για πετρέλαιο δεν είναι μόνον επιστήμη είναι και τύχη» δηλώνει ο κ. Κονοφάγος, αποκαλύπτοντας ότι μόνον η μία στις 10 έρευνες για πετρέλαιο στέφεται με επιτυχία. «Ας μην ξεχνάμε όμως ότι το 1999 κανείς δεν έδινε πιθανότητες στην Κύπρο και το Ισραήλ. Τότε οι πιθανότητες να βρεθεί πετρέλαιο ήταν κάτω από το 2% και σήμερα έχουν εκτοξευτεί στο 75%», προσθέτει Παρότι τα υποθαλάσσια πετρώματα νότια της Κρήτης δεν θεωρούνται τόσο «καλά», πορώδη 2%-8% έναντι περίπου 30% της λεκάνης του Λεβιάθιαν (Κύπρος- Ισραήλ), εν τούτοις η σύγχρονη τεχνολογία με τα ειδικά διαμορφωμένα τάνκερ που κάνουν ταυτόχρονα άντληση και υγροποίηση του φυσικού αερίου πάνω στο πλοίο δίνουν τη δυνατότητα εκμετάλλευσης με ανταγωνιστικούς όρους.

Η άλλη πλευρά
Οσο για την άλλη πλευρά της Μεσογείου, στη Λεκάνη του Ηροδότου, που εκτείνεται νοτιοανατολικά της Κρήτης ως τα σύνορα με την Κύπρο και περνά από το Καστελόριζο οι γεωλογικές εκτιμήσεις μιλούν για πετρώματα καλύτερης ποιότητας που θα μπορούσαν να κρύβουν ως και 3 τρισ. κ. μ. ισοδυνάμου πετρελαίου., ποσότητα ικανή να καλύψει τις ανάγκες της Ελλάδας για 400 χρόνια.
Η Τουρκία σε συνεργασία με τη Shell έχει ήδη ανακοινώσει έρευνες στον κόλπο της Αττάλειας, όμως τα βάθη στην περιοχή είναι πολυ μεγάλα. Σε αντίθεση με τα τα 220.000 τ.χλμ που δόθηκαν τώρα προς έρευνα στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, στα ελληνικά θαλάσσια ύδατα χωρίς να αμφισβητηθούν, οι έρευνες στη Λεκάνη του Ηροδότου φαίνεται πως θα απαιτήσουν λεπτούς πολιτικούς χειρισμούς και ευρύτερες συναινέσεις για να προχωρήσουν.
- 220 τετ. χλμ. η συνολική έκταση που δόθηκε για έρευνα
- 12.431 χλμ. το μήκος των καταγραφών που διέπλευσε το Νοrdic Explorer
- 100 εκατ. δολ. στοίχισε η έρευνα που ήταν καθόλα επιτυχημένη
- 2014 το έτος για γεωτρύπανα στο Ιόνιο
- 20 - 30 δισ. βαρέλια τα συμβατικά αποθέματα υδρογοναθράκων νότια της Κρήτης
- Αμεσα Totals, Exxon αγοράζουν τα δεδομένα των σεισμικών ερευνών

ΠΗΓΗ: Μανταλένα Πίου

ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ > "Κανείς δεν μπορεί να περικυκλώσει την Τουρκία" - "Δεν αναγνωρίζουμε το Δίκαιο της Θάλασσας"


Σε καθαρή τροχιά σύγκρουσης βρίσκονται πλέον Ελλάδα και Τουρκία αναφορικά με το θέμα της εκμετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου του Αιγαίου Πελάγους και της Α.Μεσογείου.
Σε μια κίνηση που καταδεικνύει ότι η Άγκυρα όχι απλώε δεν αναγνωρίζει το Διεθνές Δίκαιο για την Θάλασσα (της συνθήκη του 1982 έτσι ή αλλιώς δεν την έχει υπογράψει) αλλά θα επιχειρήσει να επιβάλλει διά της βίας την θέση αυτή:

"Κανείς δεν μπορεί να περικυκλώσει την Τουρκία που έχει τη μακρύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο» και πως "Η Τουρκία έχει δικαίωμα να διεξάγει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο".
Οι όροι που χρησιμοποιεί μόνο κράτος που σέβεται τους γείτονές του δεν δείχνει. Βασικά μιλά με όρους "ψυχροπολεμικούς" όπως η λέξη "περικύκλωση".
Το ότι υπάρχουν χερσαία εδάφη στα δυτικά αυτής της ακτογραμμής που ανήκουν σε ένα άλλο κράτος, το οποίο "αναγκαστικά" ελέγχει και την θαλάσσια ενδοχώρα, λόγω ύπαρξης αρχιπελαγικού σχηματισμού, αυτό δεν έχει καμία σημασία για τον Α..Νταβούτογλου που το παίζει ο "τσαμπουκάς" της περιοχής.
Αυτό σε ότι αφορά το Αιγαίο, όχι την Α.Μεσόγειο,που ακόμα η ελληνική ΑΟΖ είναι θεωρητική. Να πούμε βέβαια και κάτι άλλο: Η Ελλάδα θεωρεί Αιγαίο (νοτιοανατολικό Αιγαίο την χαρακτηρίζει) και την θαλάσσια περιοχή μέχρι κα την Στρογγύλη, ενώ η Τουρκία θεωρεί ότι το Αιγαίο τελειώνει στην Ρόδο,..
Σε ένα τέτοιο επιθετικό κείμενο ο Έλληνας ΥΠΕΞ Δ.Αβραμόπουλος εμφανίζεται με δηλώσεις του στην ίδια εφημερίδα για άλλη μια φορά "αχαμνός": Μιλά για "έντιμη διπλωματία" μεταξύ των δύο χωρών όταν ο "Νταβούτογλου τον "κατηγορεί" έμμεσα για "περικύκλωση της Τουρκίας" και στο πλαίσιο αυτό καλεί την Αγκυρα να αποφύγει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Την ίδια στιγμή, υπογραμμίζει την ανάγκη να καταλήξουν οι εν εξελίξει διερευνητικές επαφές στην οριοθέτησή της από τον Εβρο μέχρι το Καστελόριζο.
«Ευαγγέλιο είναι για την Ελλάδα το Διεθνές Δίκαιο» διαμηνύει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο κ. Αβραμόπουλος. Χωρίς αν λαμβάνει υπ'όψιν ότι για την Τουρκία δεν υπάρχει τέτοιο ..."Ευαγγέλιο".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παρουσίαση θωρακισμένων οχημάτων της τουρκικής εταιρείας OTOKAR στον αλβανικό Στρατό


Σύμφωνα με το αλβανικό γενικό επιτελείο ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των αλβανικών ΕΔ, Υποστράτηγος Jamal Gjunkshi είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους της τουρκικής αμυντικής εταιρείας "OTOKAR" z. Rafi Okuyan και Cen Kurfer, παρουσία του Τούρκου στρατιωτικού ακόλουθου συνταγματάρχη Nizamettin Dogar, και του εκπροσώπου του τουρκικού Στρατού Αντισυνταγματάρχη Timur Bayakal σχετικά με την πιθανή προμήθεια θωρακισμένων οχημάτων , αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα .aaf.mil.al

Στην συνάντηση αυτή έγινε μια προκαταρτική παρουσίαση από την τουρκική εταιρεία "OTOKAR" των θωρακισμένων οχημάτων καθώς και άλλου είδους εξοπλισμού για τις ανάγκες των αλβανικών δυνάμεων που βρίσκονται στο στάδιο εκσυγχρονισμού τους.
Σύμφωνα με το Αλβανό ΑΓΕΕΔ Υποστράτηγο Jamal Gjunkshi οι σχέσεις των 2 χωρών στον τομέα της άμυνας καθώς και η μεγάλη υποστήριξη της τουρκικής κυβέρνησης προς την αλβανικό στρατό αποτελούν κομβικό σημείο .
Ο Τούρκος εκπρόσωπος της "OTOKAR" δήλωσε προς την αλβανική πλευρά ότι η εταιρεία του παρέχει όχι μόνο στρατιωτικό εξοπλισμό, αλλά και τις απαραίτητες εγγυήσεις για την ομαλή χρήση των μέσων αυτών όπως τεχνική υποστήριξη , απαραίτητα ανταλλακτικά , αναβαθμίσεις κτλ.
Η τουρκική εταιρεία παρουσίασε μία γκάμα θωρακισμένων οχημάτων σε όλες τις παραλλαγές τους σε μια προσπάθεια να κερδίσει την προμήθεια στον αλβανικό στρατό. Από την άλλη πλευρά ο Αλβανός ΑΓΕΕΔ παρέπεμψε το θέμα στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να καθορίσει την καλύτερη επιλογή των προϊόντων, επειδή υπάρχουν προσφορές που υποβάλλονται και από άλλες χώρες όπως η Γαλλία, οι ΗΠΑ κτλ.
Σχόλιο: Η τουρκική εταιρεία κάνει προσπάθεια να κερδίσει στον διαγωνισμό για τα θωρακισμένα οχήματα του αλβανικού στρατού ποντάροντας στις καλές σχέσεις των 2 χωρών αλλά αυτή την δεδομένη στιγμή έχει σοβαρούς αντιπάλους που θα χρησιμοποιήσουν και αυτοί όλα τα πολιτικά διπλωματικά και οικονομικά όπλα όπως η Γαλλία, και οι ΗΠΑ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ανοίγει ο δρόμος για μαζικές προσφυγές από συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων


«Φρένο» στα σχέδια της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα βάζει η απόφαση - βόμβα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, την αναδρομική περικοπή των συντάξεων από 1 Αυγούστου 2012, των υπαγομένων στα ειδικά μισθολόγια (δικαστές, στρατιωτικοί, κ.λπ.), η οποία προβλέπεται σε σχετική διάταξη νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.
 
Αν και έγκυροι νομικοί κύκλοι επισημαίνουν πως η απόφαση του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση, η γνωμοδότηση αποτελεί, αναμφίβολα, ισχυρό νομικό «όπλο» στα χέρια όσων αποφασίσουν να πάρουν το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Mετά τη γνωμοδότηση του ελεγκτικού συνεδρίου, οι λειτουργοί των ειδικών μισθολογίων έσπευσαν να επαναφέρουν και το θέμα των μειώσεων των μισθών για 200.000 εν ενεργεία υπαλλήλους ενώ ήδη συνταξιούχοι των ειδικών μισθολογίων προαναγγέλλουν μαζικές προσφυγές στα δικαστήρια της χώρας.

Το σκεπτικό της απόφασης
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η αναδρομική περικοπή των συντάξεων από 1 Αυγούστου 2012 όσων υπάγονται στα εδικά μισθολόγια κρίνεται αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Και αυτό γιατί, όπως αναφέρει η γνωμοδότηση, θίγουν «το νομίμως αναγνωρισμένο περιουσιακής φύσεως δικαίωμα των εν λόγω συνταξιούχων του Δημοσίου για μη μείωση των συντάξεών τους για το χρονικό σημείο πριν από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου και έως την 1.8.2012, χωρίς περαιτέρω να προκύπτει ότι η εν λόγω αναδρομική μείωση υπαγορεύθηκε από λόγους γενικότερου δημοσίου ή κοινωνικού συμφέροντος κατόπιν βεβαίως τηρήσεως των αρχών της ισότητας και της ισότητας στην κατανομή των δημοσίων βαρών και της αναλογικότητας, ενόψει και του γεγονότος ότι όμοια ρύθμιση δεν θεσπίστηκε και για τους λοιπούς εν γένει συνταξιούχους του Δημοσίου, οι οποίοι σημειωτέον υπέστησαν μόνον τις μέχρι τούδε ποσοστιαίες μειώσεις επί των συντάξεών τους».

Αρκετές παρατηρήσεις έκανε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου και σε άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, που αφορούν μεταξύ άλλων το νέο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο στο δημόσιο τομέα, τη συνταξιοδότηση των λογοτεχνών - καλλιτεχνών και το θεσμό της προκαταβολής της σύνταξης.

Σημειώνεται πως 150.000 συνταξιούχοι των ειδικών μισθολογίων έχουν υποστεί από την αρχή του έτους περικοπές έως και 35% καθώς και
αναδρομικές μειώσεις που ισχύουν από τον Αύγουστο του 2012, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου από αυτές τις μειώσεις, εξοικονομούνται 100 εκατομμύρια ευρώ μόνο για το 2013.

Ανοίγει ο δρόμος για μαζικές προσφυγές

Αν και η γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει μεγάλη πολιτική και νομική σημασία και θα αποτελέσει ένα ισχυρό νομικό προηγούμενο για τις προσφυγές κατά των μέτρων αυτών, δεν ακυρώνει το εν λόγω νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών καθώς η απόφαση δεν είναι δεσμευτική.

Όπως διευκρινίζουν νομικοί κύκλοι, το
Ελεγκτικό Συνέδριο δεν νομοθετεί, αλλά, σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές, εκφράζει τη γνώμη του επί του περιεχομένου συνταξιοδοτικών νομοσχεδίων. Δηλαδή, αν οι διατάξεις τους προσκρούουν ή όχι στο Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία.

Ωστόσο, σε περίπτωση που οι συνταξιούχοι των ειδικών μισθολογίων καταθέσουν προσφυγές κατά της αναδρομικής μείωσης των συντάξεών τους, έχουν πολλές πιθανότητες, στηριζόμενοι στην εν λόγω απόφαση, να κερδίσουν τη δικαστική «μάχη» και το Δημόσιο να τους επιστρέψει τα ποσά που έχουν περικοπεί.

Ανησυχία στην τρόικα από τις δικαστικές αποφάσεις

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το δικαστικό «μπλόκο» στο μέτρο της διαθεσιμότητας φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα το κλιμάκιο της τρόικας που συνεχίζει τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση ώστε να δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών φαίνεται πως έχουν ενημερωθεί για τις πρόσφατες αποφάσεις των Πρωτοδικείων της χώρας, τα οποία το ένα μετά το άλλο δικαιώνουν υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και αποφασίζουν, έστω και προσωρινά, την επιστροφή τους στην εργασία τους.

Έτσι, στη συνάντηση που είχαν στα μέσα της εβδομάδας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, οι εκπρόσωποι της τρόικας έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εμφανίστηκαν ανήσυχοι για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν προσφύγει κατά της διαθεσιμότητας, δικαιωθούν οριστικά από τα δικαστήρια και πρέπει να επιστρέψουν στις θέσεις τους. Από την πλευρά του, ο υπουργός φέρεται να τους καθησύχασε, υποστηρίζοντας πως το μέτρο της διαθεσιμότητας είναι νομικά «θωρακισμένο».

Γωγώ Κυριαζή

newpost

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Καταδικασμένος απατεώνας ο Σόρος για “εσωτερική πληροφόρηση”. Κύριε Παπανδρέου;


Ο τέως πρωθυπουργός, κύριος Παπανδρέου, παρέα με τον καταδικασμένο απατεώνα Σόρος. Καταδικασμένο γιατί πλούτισε αθέμιτα, έχοντας εσωτερική πληροφόρηση. Η καταδίκη του που σας αποκαλύπτει βέβαια σήμερα το Ολυμπία, ήλθε μετά τα περιβόητα ραντεβού του με τον κύριο Παπανδρέου ως πρωθυπουργό. Είναι όμως τελεσίδικη και συμπεριλαμβάνει την περίοδο που ο κύριος Παπανδρέου έριχνε την χώρα στα βράχια μετά τις συναντήσεις του με τον μεγαλοαπατεώνα.
Τα ντοκουμέντα που ακολουθούν, μαζί με την καταγγελία – σοκ (στην κάμερα) είναι στην διάθεση της δικαιοσύνης που οφείλει να τα διερευνήσει. Ειδικά σήμερα, που άτομα συνεργαζόμενα με τον μεγαλοαπατεώνα κατέχουν
θέσεις κλειδιά στον κρατικό μηχανισμό, αλλά φλερτάρουν και με την αξιωματική αντιπολίτευση.
Δείτε με μεγάλη προσοχή το βίντεο που ακολουθεί. Παίχθηκε στο Mega και …πήγε στα αζήτητα:

Δείτε τα ντοκουμέντα:

Είναι πλέον μονόδρομος η διερεύνηση της “ποιότητας” των σχέσεων του τ. πρωθυπουργού με τον απατεώνα.
GAP SOROS

olympia

O πόλεμος που δεν βλέπουμε


Του Ηλία Καραβόλια - Στην γειτονική Βουλγαρία το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2012 έκλεισε στο 1,5%.Το δημόσιο χρέος στο 19,5% του ΑΕΠ. Και όμως, η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας έπεσε από την οργή του λαού που βλέπει το βιοτικό του επίπεδο να μην αλλάζει. Ο κόσμος εκεί πίστεψε στο ευρωπαικό όραμα ,στο άνοιγμα των αγορών ενέργειας και άλλων κλάδων, ώστε να προσελκυστούν ξένες επενδύσεις, αλλά βλέπει ότι οι μισθοί των 250 ευρώ δεν ανεβαίνουν. Βλέπουν οι άνθρωποι την λιτότητα να τους εξοντώνει. Και ρωτάω ( τους υπέρμαχους της άποψης ότι καλώς μας τιμωρούν οι δανειστές μας, εμάς τους υπερχρεωμένους Έλληνες):
στην Βουλγαρία γιατί πεινάει ο κόσμος ενώ τα χρέη και τα ελλείμματα του κράτους είναι σε μεγέθη καταπληκτικά, που θα τα ζήλευαν και οι πιο
αυστηροί ελεγκτές της ΕΕ και του ΔΝΤ; Μην βιαστείτε κάποιοι να μιλήσετε για τις παθογένειες της τέως κομμουνιστικής Βουλγαρίας, για την Μαφία, για την διαφθορά. Σίγουρα φταίνε και αυτά, αλλά όχι μόνο αυτά .

Τι θέλω να πω: είναι πλέον πασιφανές ότι ούτε νομισματικός, ούτε γεωπολιτικός, ούτε εμπορικός είναι ο πόλεμος που ξεκίνησε από το 2008 και μετά, στην παγκόσμια οικονομία, μέρος του οποίου είναι και η δική μας περίπτωση. Το ελληνικό δράμα δεν ήταν ποτέ ασύνδετο με την διεθνή κρίση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και την ανακατανομή ισχύος στο παγκόσμιο γήπεδο του κέρδους. Επί τρία χρόνια μας γεμίζουν με φούμαρα οι υπεύθυνοι πολιτικοί μας ότι εμείς και μόνο εμείς φταίμε για τα χάλια μας. Οπότε και έπρεπε όλη η κοινωνία να εθιστεί στην καθίζηση και να προσαρμοστεί σταδιακά. Αυτές οι απόψεις κρύβουν καλά την επικίνδυνη ιδεολογία του νέο-δαρβινισμού και της αυτορρύθμισης σε κοινωνία-οικονομία: θα επικρατήσουν τελικά οι ισχυρότεροι και οι ικανότεροι. Αυτές οι απόψεις κρύβουν μέσα τους την θεωρία ότι εκεί που υπήρχε σπάταλο και διεφθαρμένο Κράτος, τώρα η ιδιωτική πρωτοβουλία θα ρίξει λεφτά και θα δημιουργήσει απασχόληση, πλούτο, ανάπτυξη. Δυστυχώς αυτές οι θεωρίες κοινωνικού αυτοματισμού έχουν ισχύ μόνο όταν ο πρωθυπουργός μια χώρας μπορεί και σηκώνει το τηλέφωνο σε πέντε τραπεζίτες, εφοπλιστές, μεγαλο-κατασκευαστές , βιομηχάνους, ώστε να ρίξουν χρήμα στην αγορά( από τα κέρδη που αποθησαύρισαν εδώ και 20 χρόνια) για να δουλέψει κόσμος . Ε, αυτά δεν γίνονται στην χώρα που συνεχίζει να είναι franchising 5-6 ομίλων. Στην χώρα που μόλις προχθές η Επιτροπή Ανταγωνισμού εισέβαλλε στα γραφεία των μεγάλων κατασκευαστικών, διότι ‘ανακάλυψε’ λένε τα δημοσιεύματα( βλ. http://www.protothema.gr/environment/ article/?aid=256923 ) καρτέλ υπερτιμολόγησης στα μεγάλα έργα , που μπορεί και να στοίχισε στο ελληνικό κράτος εδώ και 15-20 χρόνια περί τα 60 δις ! Και κόβονται εδώ και τρία χρόνια μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, κυνηγάμε την διαφθορά και την φοροδιαφυγή των πολλών, και αυτά τα βαφτίζουμε μεταρρυθμίσεις ! Μεταρρύθμιση βασική και κύρια, είναι να αναδιανείμεις δίκαια αυτόν τον πλούτο που καρπώθηκαν οι λίγοι από τους πολλούς.
Γιατί ο πόλεμος πίσω από την ελληνική κρίση, πίσω από την κρίση της νότιας Ευρωζώνης, πίσω και από αυτή που ξεκινά τώρα σε Βουλγαρία , σε Σλοβενία αλλά θα την δούμε να ακουμπάει και άλλες χώρες, ήταν, είναι και θα είναι πάντα ο ίδιος. Και δεν αναφέρομαι σε αυτόν που υπήρχε ανέκαθεν , όπου στην μια πλευρά υπάρχουν αυτοί που υπερ-συσσώρευσαν πλούτο και στην άλλη το ‘’ανθρώπινο εμπόρευμα’’, η εργασία. Δεν αναφέρομαι σε αυτόν που ορθώς ονομάζουν οι μαρξιστές ή και οι κευνσιανοί, που τον ονόμασε και ο ίδιος ο Warren Buffet «…σαφώς και υπάρχει ταξικός πόλεμος και είναι η δική μου τάξη, οι πλούσιοι, που τον διεξάγουμε και τελικά κερδίζουμε»( βλ. άρθρο μου http://www.europeanbusiness.gr/page.asp?pid=627 )
Ζούμε σήμερα, Μάρτιο του 2013, σε μια επικίνδυνη περίοδο για το μέλλον της ελληνικής-και όχι μόνο- κοινωνίας. Το να περιγράφουμε, να ονομάζουμε τα προφανή και να αναλύουμε με θεωρητικά εργαλεία τα δρώμενα, ωφελεί αλλά δεν αρκεί. Πρέπει να επέμβουν οι κοινωνίες στον πόλεμο που γίνεται για τον έλεγχο πάνω στον μηχανισμό που ορίζει την ταχύτητα κυκλοφορίας του χρήματος . Και πριν εξηγήσω τι εννοώ, να μην ξεχνάμε ότι οι κοινωνίες μόνο έναν τρόπο έχουν να παρέμβουν σε αυτόν : την πολιτική τους εκπροσώπηση, που πάει να καταργηθεί και αυτή( διότι όπως πρόσφατα είπε ο ανεκδιήγητος Σόιμπλε, για τα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών, ’’…δυστυχώς αυτά έχει η δημοκρατία’’ (!).
Το κλειδί για να αρχίσει να δουλεύει ο κόσμος, για να αρχίσουν να δουλεύουν οι αγορές, να υπάρξει παραγωγή, κατανάλωση, δημόσια έσοδα και κοινωνική πολιτική , βρίσκεται στην ρύθμιση της ταχύτητας κυκλοφορίας του χρήματος. Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη ιδεολογίες, δόγματα, να ξεχάσουμε τους -ισμούς, να από-ιδεολογικοποιήσουμε την θεωρία της οικονομικής πολιτικής. Πρέπει να ’φυτέψουμε’ στις οικονομίες του ευρωπαικού Νότου, αυτές της ύφεσης και της πρωτοφανούς ανεργίας, μια νέο-κευνσιανή εκδοχή για την τόνωση της ζήτησης, χωρίς να ευνοήσουμε την κρατική/πατερναλιστική παρέμβαση. Ένας πιθανός συνδυασμός ικανών μεσοπρόθεσμων λύσεων είναι : η έκδοση ”παραγωγικού” χρήματος, ο έλεγχος στην ταχύτητα κυκλοφορίας του, εντός του πιστωτικού και εμπορικού κυκλώματος, και φυσικά η ταυτόχρονη αναδιάρθρωση των χρεών σε κράτη, επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Μας λένε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από αυτή τις πιστής εφαρμογής των δανειακών συμβάσεων και της μνημονιακής λιτότητας. Και όμως υπήρξε, και υπάρχει ακόμη. Ας αφήσουμε στην άκρη τα δόγματα και ας βρούμε έναν οδηγό. Προσωπικά πιστεύω, εδώ και πολλά χρόνια, ότι αυτός είναι μια νέα εκδοχή του Bretton Woods, μια νέα βελτιωμένη εκδοχή της οικονομικής πολιτικής που πρέσβευε ο J.M.Keynes. Διότι ο πόλεμος για τον έλεγχο της κυκλοφορίας του χρήματος στις κοινωνίες, σήμερα κερδίζεται από τις ισχυρές τραπεζικές και επενδυτικές βιομηχανίες του πλανήτη. Αυτές είναι που μελέτησαν και ξέρουν καλά τι σημαίνει παγίδα ρευστότητας και στασιμοπληθωρισμός, και φυσικά πώς ρίχνεις τις οικονομίες σε αυτές τις καταστάσεις, ώστε να κερδίζεις ποντάροντας!
Όπως δεν πρέπει πλέον να θεωρούμε ότι πίσω από κάθε σύγχρονη ερμηνεία μέρους του έργου του Marx, κρύβεται ο μαρξισμός του προηγούμενου αιώνα, ας μην νομίζουμε ότι πίσω από τις αναγκαίες πολιτικές τόνωσης της ζήτησης που διατύπωσε ο Keynes,κρύβεται ο σοσιαλισμός ή ο κρατισμός. Καιρός να ακούσουμε χωρίς προκατάληψη φωνές του παρελθόντος, χωρίς να τις ερμηνεύουμε με τους καταραμένους -ισμούς που διαμόρφωσαν την Ιστορία. Η οικονομική επιστήμη, η νομισματική θεωρία, η μελέτη της πολιτικής των κεντρικών και των εμπορικών τραπεζών, δεν είναι κτήματα καμιάς πολιτικής φιλοσοφίας, κανενός κομματικού ή ιδεολογικού οπλοστασίου. Είναι εργαλείο για τις κοινωνίες, και όχι μέσο για όσους κυβερνούν, με χρήμα και εξουσία. Και επειδή πολλοί πολέμιοι του κευνσιανισμού αρέσκονται στην φράση ότι πρέπει να μάθουμε τις μάζες να ψαρεύουν, και όχι να τους δίνουμε μόνο ψάρια, έχω να κάνω μια παρατήρηση: να τους μάθουμε να ψαρεύουν, αλλά να φροντίσουμε πρώτα να έλθουν ψάρια στην θάλασσα !( επενδύσεις, θέσεις, εργασίας, δουλειές) .Αυτοί που διεξάγουν τον αληθινό πόλεμο για τον έλεγχο της εργασίας και του χρήματος( για το πώς θα τιμολογούνται και πώς θα κυκλοφορούν για να παραχθεί ο πλούτος) φαίνεται ότι δεν κατανοούν ότι το μειωμένο εισόδημα στις μάζες θα απαξιώσει αργά ή γρήγορα τις περιουσίες που συσσώρευσαν. Και οι κυβερνήσεις που σχετίζονται με αυτές τις ισχυρές ελίτ που συγκέντρωσαν πλούτο, οφείλουν να τους το υπενθυμίζουν αυτό, συνέχεια. Είναι προς όφελος των λίγων, να δουλεύουν οι πολλοί και να έχουν αγοραστική δύναμη: αυτό ήταν και θα είναι το καλά κρυμμένο μυστικό της Οικονομίας.

olympia

Παρέμβαση Κωνσταντινουπολιτών στον ΟΗΕ (Συμβ. Δικαιωμάτων του Ανθρώπου)Παρέμβαση της
Οικουμενικής Ομοσπονδίας  Κωνσταντινουπολιτών
στο  Συμβούλιο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου των Ηνωμένων Εθνών
22η Συνεδρία – Γενεύη 25/2-22/3/2013
Θέμα 3 – Γενική Συζήτηση
Παρουσιάστηκε από την εκπρόσωπο της Οι.Ομ.Κω
κυρία Ντομινίκ Μοραμπιτό[1]

Σας ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε,

Η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω) επιθυμεί να παρουσιάσει τις απόψεις της προς το Συμβούλιο και αποδίδει μεγάλη σημασία στην Έκθεση του Ειδικού Εισηγητή επί των θρησκευτικών ελευθεριών. Πολλά από τα αναφερόμενα στην Έκθεση αυτή,  ισχύουν για την μειονότητα της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας της Κωνσταντινούπολης. Η Κοινότητα αυτή  διαθέτει πρωτίστως θρησκευτική ταυτότητα. Πράγματι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως,  ως το πνευματικό κέντρο της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, με  περισσότερους από 300 εκατομμύρια πιστούς σε όλο τον κόσμο,  έχει ως  έδρα την Κωνσταντινούπολη από τον 4ο αιώνα μ.Χ.
Η Κοινότητα αντιμετωπίζει γραφειοκρατικούς περιορισμούς, δομικές διακρίσεις, κατασχέσεις περιουσιών και την άρνηση της αναγνώρισης της νομικής υπόστασηςτων ιδρυμάτων της, όπως αναλύεται σύντομα παρακάτω:
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπως επίσης και οι εκκλησίες που έχει υπό την δικαιοδοσία του  σε όλο τον κόσμο, έχουν στο παρελθόν εξυπηρετηθεί με την εκπαίδευση του κλήρου και  του ιερατείου  του, στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης που βρίσκεται κοντά στην Κωνσταντινούπολη.  Η Σχολή αυτή είναι ανώτατο επαγγελματικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, που λειτούργησε από το 1844 μέχρι το κλείσιμο της το 1971 από την τότε Τουρκική Κυβέρνηση, που απαγόρευσε την λειτουργία μη-κρατικών πανεπιστημίων.  Όλες οι εκκλήσεις που έγιναν τα τελευταία 42 χρόνια να ανοίξει η Σχολή απέτυχαν.
Το δεύτερο ζήτημα αφορά τα 17 ιστορικά μοναστήρια και την κτηματική περιουσία των τα οποία έχουν  κηρυχθεί από την Κυβέρνηση ως «εγκαταλειμμένα», και έχουν τεθεί υπό την εποπτεία της,  παρόλο που οι μονές αυτές χρησιμοποιούνται ακόμη από την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα.
Μια άλλη πηγή ανησυχίας είναι η παράνομα συνεχιζόμενη κατάληψη των 3 Ορθοδόξων εκκλησιών και των ακινήτων τους, στην ενορία Γαλατά του Καρακιόϊ,   από τους απογόνους  του Ευθύμ Καραχισαρίδη, ο οποίος ίδρυσε και αυτό-κήρυξε το 1924,  με την βοήθεια της τότε Τουρκικής Κυβέρνησης,  μια «Τούρκο-ορθόδοξη  εκκλησία». Αυτή η εκκλησία δεν έχει καμία σχέση με το Πατριαρχείο.
Τέλος, το σημαντικότερο, το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως ένα ίδρυμα 1700 ετών που αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως θρησκευτικός Θεσμός, δεν έχει νομική υπόσταση στον τόπο της έδρας του, στην Τουρκία. Το γεγονός αυτό δημιουργεί αμέτρητα νομικά και διοικητικά προβλήματα.
Ελπίζουμε ότι με τις πρόσφατα αναφερόμενες πληροφορίες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Τουρκία και την παρούσα ενημέρωση που θέτουμε υπόψη του Συμβουλίου, θα εξαλειφθούν οι προκαταλήψεις που αντιμετωπίζει η Ελληνορθόδοξη μειονότητα και θα επιλυθούν οι διαφορές με το Τουρκικό Κράτος.
Ευχαριστούμε για την προσοχή σας.

[1] Μέλος του ιδρυτικού συμβουλίου του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών Ελβετίας με καταγωγή από το Φανάρι Κωνσταντινουπόλεως.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΤΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/apokriatika-party.html#ixzz2NDwCAdzp


Προς τον
Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο,
Διά της Διεύθυνσης του 2ου Δημοτικού σχολείου Γουμένισσας Κιλκίς.Γουμένισσα, 27/02/2013

Θέμα: Εξωσχολικά θεάματα και εκδηλώσεις σε δημοτικά σχολεία

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Θέμα της παρούσας επιστολής είναι οι απαράδεκτες και αντιορθόδοξες
εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν τα σχολεία μας ή λαμβάνουν χώρα μέσα σ’
αυτά.

Συγκεκριμένα, οι επισκέψεις σε παντός είδους θεατρικές παραστάσεις και η
διενέργεια αποκριάτικων εκδηλώσεων ,«πάρτι», έρχονται σε πλήρη αντίθεση με
τα «πιστεύω» της πλειοψηφίας των Ελλήνων μαθητών και μαθητριών και δεν
έχουν καμία θέση στο χώρο του σχολείου.

Όπως γνωρίζετε, το Σύνταγμα της χώρας μας έχει ψηφιστεί στο όνομα της Αγίας
και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος. Αυτό σημαίνει ότι ως χριστιανοί
ορθόδοξοι αλλά και ως πολίτες είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε απαρασάλευτα
τόσο τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές
παραδόσεις της Εκκλησίας μας (άρθρο 3, παρ. 1) όσο και τους νόμους που
συμφωνούν με το Σύνταγμα (άρθρο 120, παρ. 2). Επιπλέον ως εκπαιδευτικοί
οφείλουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης των
μαθητών μας (άρθρο 16, παρ. 2).

Έτσι, λοιπόν, σύμφωνα με τον ΝΑ΄ κανόνα της ΣΤ΄ Οικουμενικής Συνόδου και
τον ΜΓ΄ αποστολικό κανόνα (Διαταγή Βιβλ. Η΄, κεφ. ΛΖ΄) αφορίζεται , δηλαδή
αποκόπτεται από το σώμα της Εκκλησίας, όποιος βλέπει ή κάνει θέατρα.
Επίσης, σύμφωνα με τον ΞΒ΄ κανόνα της ΣΤ΄ Οικουμενικής Συνόδου, όποιος
συμμετέχει σε καρναβαλικές εκδηλώσεις (κατάλοιπα των βακχικών-διονυσιακών
και άρα ειδωλολατρικών εκδηλώσεων), έστω και μόνο ως θεατής, αφορίζεται,
ενώ το 1957 η Ιερά Σύνοδος της Ελλάδας με εγκύκλιό της στηλιτεύει αυτές τις
εκδηλώσεις και παρακαλεί τα τέκνα της ν’ απέχουν απ’ αυτές.

Με βάση τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις
πρέπει ν’ αποκλειστούν από τη ζωή του ελληνικού ορθόδοξου σχολείου.

Ευελπιστώ ότι θα επιληφθείτε άμεσα του θέματος και θα λάβετε τα απαραίτητα
μέτρα προς την εξάλειψή τους.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη θετική σας ανταπόκριση.

Σας γνωστοποιώ ότι η παρούσα επιστολή θα κοινοποιηθεί ,μέσω ηλεκτρονικού
ταχυδρομείου, στην Ανώτατη Συνομοσπονδία γονέων-μαθητών Ελλάδας, στην
Πανελλήνια Ένωση Γονέων, στην Επιτροπή Αιρέσεων της Ιεράς Συνόδου, σε
γνωστά χριστιανικά ιστολόγια και στις Ιερές Μητροπόλεις της Ελλάδας.


Μετά τιμής και σεβασμού
Η εκπαιδευτικός
Παρασκευή Βέργου

Έρευνα: Το Ίδρυμα Rockefeller ο κύριος χρηματοδότης της προπαγάνδας και του ψυχολογικού πολέμου {Μέρος ‘Γ} ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/Erevna-to-idrima-Rockefeller-o-kyrios-xrimatodotis-tis-propagandas-kai-tou-psihologikou-polemou.html#ixzz2N8FeL7ZA


Στο Γ’ Μέρος της έρευνας που σας παρουσιάζουμε στο pentapostagma.gr συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε την στενή διασύνδεση μεταξύ του πρωτεργάτη της διαχείρισης των μαζών Hadley Cantril και του Ιδρύματος Rockefeller με το τελευταίο να χρηματοδοτεί με αρκετές χιλιάδες δολάρια τις έρευνες ψυχολογικής προπαγάνδας του Cantril

Η ηγεσία του Ιδρύματος Rockefeller αναθέτοντας στον Cantril το καθήκον της ανασκόπησης δεδομένων από συνεντεύξεις και δημοσκοπήσεις πολλών ετών, συμπέρανε ότι το πρόγραμμα θα παρείχε θεμελιώδη στοιχεία και γεγονότα σχετικά με την χάλκευση και την γενική τάση της κοινής γνώμης κατά την μετάβαση από την περίοδο ειρήνης στην περίοδο πολέμου – και από το ένα στάδιο στο επόμενο υπό την ψυχολογική πίεση των απανωτών πολέμων. Aναμενόταν ότι η περαιτέρω ανάλυση των δεδομένων θα καταδείξει την επιρροή παραγόντων όπως η οικογενειακή κατάσταση, το εκπαιδευτικό επίπεδο, η επαγγελματική εμπειρία, η συνεχιζόμενη «ισχυρή γνώμη» επί σχετικών ζητημάτων ή η έλλειψη αυτής.

Έτσι, καθώς η εισχώρηση των Η.Π.Α στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο πλησίαζε, o Rockefeller χρηματοδότησε με 15.000 δολάρια το Πανεπιστήμιο Princeton για την ίδρυση του Γραφείου Ερευνών Κοινής Γνώμης (Office of Public Opinion Research). Ένας εκ των πρωταρχικών στόχων του Γραφείου ήταν η συστηματική εξέταση του τρόπου «χάλκευσης» της κοινής γνώμης, τους κινητήριους παράγοντες που κρύβονταν πίσω από το κοινό αίσθημα για την επίτευξη συγκεκριμένων σκοπών, και με τα λόγια του ίδιου του Cantril: «την παρακολούθηση της Αμερικανικής κοινής γνώμης κατά την διάρκεια του πολέμου που είχε ήδη ξεκινήσει στην Ευρώπη και στον οποίο ένιωθα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εμπλέκονταν σύντομα»

Το 1940, το Ίδρυμα Rockefeller αύξησε το ποσό χρηματοδότησης που κατευθύνθηκε στην έρευνα της κοινής γνώμης και της μαζικής επικοινωνίας στα 65.000 δολάρια, με τα 20.000 δολάρια να στηρίζουν τη λειτουργία του Γραφείου Ερευνών Κοινής Γνώμης του Cantril (Πανεπιστήμιο Princeton). Eπιπρόσθετα, κονδύλι ύψους 25.000 δολαρίων δόθηκε στην Σχολή Δημόσιων και Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Princeton (Princetons School of Public and International Affairs) για την παρακολούθηση και την αξιολόγηση των Ευρωπαϊκών σύντομων ραδιοφωνικών μηνυμάτων καθώς και 20.000 δολάρια προς τον πολιτικό επιστήμονα του Πανεπιστημίου του Σικάγου Harold Lasswell ώστε να ιδρύσει ινστιτούτο για «γενικές σπουδές στο πεδίο των ραδιοφωνικών μηνυμάτων και εκπομπών, των έντυπων μέσων, και άλλων μέσων ενημέρωσης».

Ο Cantril κατάφερε να προβλέψει με επιτυχία την συμπεριφορά των ψηφοφόρων σε σημαντικά δημοψηφίσματα, μέσω κρυφών διαδικασιών δειγματοληψίας τόσο στις Η.Π.Α όσο και στον Καναδά. Aυτό το επίτευγμα του νεαρού ψυχολόγου έστρεψε ξανά σε αυτόν την προσοχή του Nelson Rockefeller. Ο Nelson Rockefeller, εκείνη την περίοδο ήταν στενός σύμβουλος του Franklin Roosevelt. Εκείνη την περίοδο, ο Rockefeller είχε υπό την ευθύνη του την λειτουργία του Τμήματος Συντονισμού Διαμερικανικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών. Το συγκεκριμένο τμήμα αποτελούσε ουσιαστικά παρακλάδι των μυστικών υπηρεσιών των Η.Π.Α που εστίαζε κυρίως στην πραγματοποίηση ψυχολογικών επιχειρήσεων στην Λατινική Αμερική.


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/Erevna-to-idrima-Rockefeller-o-kyrios-xrimatodotis-tis-propagandas-kai-tou-psihologikou-polemou.html#ixzz2N8FZukIZ

ΗΠΑ: Οι γυναίκες πελάτισσες «σαρώνουν» στα καταστήματα όπλων ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/ginaikes-oploforoun.html#ixzz2N8F4p8xk


Μπορεί να νομίζετε ότι τα όπλα είναι κατά κύριο λόγο μια "αντρική" υπόθεση, αλλά τώρα οι γυναίκες αποτελούν το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα των αγοραστών όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα καταστήματα όπλων και τα σκοπευτήρια εξαργυρώνουν την τάση αυτή, προσφέροντας προϊόντα και υπηρεσίες ειδικά για τις κυρίες.

Το Κέντρο Σκοποβολή Caliber στην Αλμπουκέρκη, στο Νέο Μεξικό, είναι μία από αυτές τις επιχειρήσεις. Το Caliber έχει δει μια αύξηση 40 τοις εκατό σε γυναίκες πελάτες.

Η Lindsay Fassler είναι η μόνη γυναίκα εκπαιδευτής πυροβόλων όπλων στο Caliber. Διδάσκει σε τμήμα που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες.

"Δίνει κάπως μια δύναμη σε μια γυναίκα να είναι σε θέση να προστατεύσει τον εαυτό της με το συγκεκριμένο εργαλείο," δήλωσε η Fassler. "Δεν προχωράμε στα κυνηγετικά όπλα, ούτε σε οποιαδήποτε AR-15s. Έχουμε κολλήσει μόνο στα περίστροφα."

Αυτό που συμβαίνει στο Caliber αντανακλά μια τάση που υπάρχει σε ολόκληρη την Αμερική. Το 2005, μόνο το 13 τοις εκατό των αμερικανικών ιδιοκτητών όπλο ήταν γυναίκες. Σήμερα, ο αριθμός αυτός είναι 23 τοις εκατό-μια 77 τοις εκατό αύξηση τα τελευταία επτά χρόνια.

Ενώ οι γυναίκες δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον για σκοποβολή αυτές τις μέρες, οι περισσότερες γυναίκες θα σας πουν ότι αγοράζουν όπλο για έναν άλλο λόγο: αυτοάμυνα.

Η Fassler είπε ότι πολλές από τις μαθήτριές της είναι μόνες γυναίκες και μόνες μητέρες που δεν νομίζουν ότι το σπρέι πιπεριού ή οι σφυρίχτρες προσφέρουν αρκετή προστασία.

«Ειδικά οι ανύπαντρες μητέρες που είναι μόνες τους», εξήγησε Fassler. "Θέλουν πραγματικά να βεβαιωθούν ότι μπορούν να χειριστούν ό, τι χρειάζεται να χειριστούν."

Η Gloria Martinez, πελάτισσα του Caliber που ψώνισε ένα πιστόλι, συμφώνησε.
«Είναι ακριβώς αυτό που χρειάζομαι», είπε. "Αν το έχω ανάγκη, θα είναι εκεί ως η έσχατη λύση."

 ΚΟ: Πριν λίγες ημέρες ένας δημοκρατικός βουλευτής από το Κολοράντο, ονόματι Joe Salazar, δημιούργησε σάλο, όταν κατά την συζήτηση ενός νόμου που θα απαγόρευε την μεταφορά όπλων στις πανεπιστημιουπόλεις των κολλεγίων, δήλωσε ότι οι φοιτήτριες μπορούν να προστατευτούν από τους βιαστές….σφυρίζοντας (!) με τις ειδικές «σφυρίχτρες βιασμού» (rape whistles) ή τρέχοντας στα ειδικά… "κουτιά κλήσης", που είναι τοποθετημένα σε καίρια σημεία σε πολλές πανεπιστημιουπόλεις τα οποία επιτρέπουν στα θύματα (εάν φτάσουν έγκαιρα) να επικοινωνήσουν με την αστυνομία (η οποία θα έρθει μετά τον βιασμό;!).

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ /Πηγή

Με μαζική συμμετοχή λαού ξεκίνησε η συγκέντρωση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/ellinikos-xrysos-diamartiria-katoikon.html#ixzz2N8ElLRmfΚάτοικοι της Χαλκιδικής αλλά και πολλοί Θεσσαλονικείς έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης και διαμαρτύρονται για τα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής... 
Σε λίγο θα ενωθούν μαζί τους και οι κάτοικοι που έφτασαν με τα λεωφορεία και πραγματοποιούν πορεία προς το δημαρχείο. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη συγκεντρωθεί περισσότερα από 1500 άτομα.

πηγη

Ερντογάν, κάντε τουλάχιστον τρία παιδιά, Σαμαράς απο το πρώτο τεκμήριο... ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/erntogan-paidia.html#ixzz2N8EF5ief


Ερντογάν στη γιορτή της Μητέρας: Οι Τουρκάλες να έχουν τουλάχιστον τρία παιδιά...
Με την ευκαιρία της Ημέρας της Μητέρας στις 8 Μαρτίου, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στην πόλη Σίιρτ δήλωσε ότι περιμένει από τις Τουρκάλες να αποκτήσουν τουλάχιστον τρία παιδιά.
Με τη χαρακτηριστική φράση «βλέπουμε τον αγώνα των δικαιωμάτων των γυναικών ως ανθρώπινο αγώνα» επεσήμανε ότι πρέπει η γυναίκα να παύσει να γίνεται αντικείμενο βίας από τους άνδρες και είπε ότι για αυτό προσπαθεί η κυβέρνηση.
Αναφερόμενος στα δικαιώματα των γυναικών και της μητέρας γενικότερα, τόνισε ότι το 2002, ο αριθμός των γυναικών βουλευτών ήταν στο 4 τοις εκατό, ενώ σήμερα έχει αυξηθεί και έφθασε στο 14 τοις εκατό.
Αυξήθηκαν επίσης οι γυναίκες που προσλήφθηκαν στο δημόσιο τομέα καθώς υπήρξε και αύξηση κατά 29τοις εκατό της συμμετοχής των γυναικών στον επιχειρηματικό τομέα.


Η Σημαία του 5ου συντάγματος Τρικάλων ... που κυμάτιζε στη μάχη του υψώματος 731! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/5-731.html#ixzz2N8DxzaSw

ΔΩΡΕΑΝ!Η Ιστορία της παράδοσης της σημαίας του 5ου Συντάγματος Πεζικού Τρικάλων μέσα από τις μαρτυρίες – ντοκουμέντο του...

Τρικαλινού Νικόλαου Λεοντάρη

Του Αλέξανδρου Καπανιάρη

M.Sc. Πληροφορικός, Ερευνητής αρχείων ..Σπουδαστές της ΣΜΥ με τη Σημαία το 2010 ! Απο τις λίγες φορές που το ΓΕΣ έδωσε την άδεια !
Στο παρακάτω άρθρο καταγράφεται μια μαρτυρία ενός Έλληνα που κράτησε ζωντανή την ιστορία της μαρτυρικής σημαίας του 5ου Συντάγματος Πεζικού Τρικάλων που έγραψε με χρυσά γράμματα στιγμές μοναδικές στο έπος του 40-41 με αποκορύφωμα την μάχη στο ύψωμα 731. Ο Τρικαλινός Νικόλαος Λεοντάρης με αυταπάρνηση φύλαξε για χρόνια φυλαγμένη την σημαία του συντάγματος με κίνδυνο της ζωής του. Την παρέδωσε και ποτέ δεν ζήτησε και δεν πήρε ανταλάγματα απλά γιατί όπως αναφέρει «έκανα το καθήκον μου προς την πατρίδα».
Το 5ο Σύνταγμα Πεζικού, οργανική μονάδα της 1ης Μεραρχίας Θεσσαλίας, έλαβε μέρος στον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο 1912, στον Β’ Βαλκανικό Πόλεμο 1913, στην Μικρασιατική Εκστρατεία 1919-1922 και στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο.Μερος της ιστορίας από την παράδοση της ένδοξης σημαίας του 5ου Συντάγματος Πεζικού Τρικάλων αναφέρθηκε και στο λεύκωμα που κυκλοφόρησε το 2009 από την Νομαρχία Μαγνησίας, Τρικάλων και τους Δήμους Ζαγοράς και Καρδίτσας με τίτλο «Δημήτριος Κασλας: Η στρατιωτικη διαδρομή, ο άνθρωπος η εποχή».

Ειδικότερα στο κεφάλαιο με τίτλο: «Το 5ο Συντάγμα Πεζικού Τρικάλων» στη σελίδα 167 υπάρχει ένα κείμενο του οποίου αμφισβητείται η ορθότητα βάση μιας αμφίβολης ένορκης βεβαίωσης που αφορά την παράδοση της πολεμικής σημαίας του 5ου Συντάγματος Πεζικού Τρικάλων. Μετά από σχετική ένσταση του Νικόλαου Δ. Λεοντάρη σχετικά με την γνησιότητα της ένορκης βεβαίωσης και το

σχετικό κείμενο της σελίδας 167 προκύπτουν νέα στοιχεία τα οποία και επιθυμώ να παραθέσω προς αποκατάσταση της αλήθειας. Αν και δεν είχα την επιμέλεια της συγκεκριμένεης ενότητας του λευκώματος που αφορά τα γεγονότα της παράδοσης της σημαίας αλλά ως επιμελητής των υπόλοιπων ενοτήτων λευκώματος θα ήθελα να καταγραφούν τα νέα στοιχεία σχετικά με την ιστορική πολεμική σημαία του 5ου Συντάγματος Πεζικού. Επίσης δοθείσης ευκαιρίας επόμενης επανέκδοσης του λευκώματος από τους εκδότες θα γίνει προσπάθεια να καταγραφούν τα νέα στοιχεία.

Ο Νικόλαος Λεοντάρης επίσης στην προσπάθεια διερεύνησης των γεγονότων προσκόμισε μια βεβαίωση με ημερομηνία 3/3/1951 η οποία αναφέρει: «Βεβαιώ ο υπογεγραμμένος Συνταγματάρχης Πεζικού Μακρίτης Αχχιλέας ότι ο Νικόλαος Λεονταρής του Δημητρίου εκ Καλλιρόης – Καλαμπάκας παρέδωσε είς τον υποφαινόμενον την πολεμικήν σημαία του 5ου Συντάγματος Πεζικού την 21ην Μαϊου 1945 εν Τρικκάλοις ότε ετύγχανον Διοικητής του 119 Τάγματος Εθνοφυλακής.

Η παράδοση εγένετο εν επισήμω τελετή είς τους Στρατώνες του 5ου ΠεζικούΣυντάγματος Τρικάλων καθ’ήν παρέστησαν άπασαι οι Στρατιωτικοί και Πολιτικαί Αρχαί της πόλης Τρικάλλων ως και Βρεττανοί Αξιωματικοί.» Επίσης στον Νικόλαο Λεονταρή απονεμήθει από το Βασίλειο της Ελλάδος το «Μετάλλιον Εξαιρέτων Πράξεων» για την διαφύλαξη και την παράδοση της σημαίας με ημερομηνία 22/7/1954.

Στην προσπάθεια μας για την διερεύνηση των πραγματικών γεγονότων που αφορούν την παράδοση της ιστορικής πολεμικής σημαίας του 5ου Συντάγματος Πεζικού Τρικάλων που φυλάσσεται σήμερα στην Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα θα παραθέσουμε αυτούσια την μαρτυρία – ντοκουμέντο του Νικόλαου Δ. Λεονταρή ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά για τα γεγονότα της εποχής:«Εδώ θα ιστορήσο πως περιήλθε η πολεμική Σημαία του ηρωϊκού 5ου Πεζικού Συντάγματος σε μένα, ως και τι έκανα εγώ να διασώσω ταύτην παό τα στρατεύματα κατοχής. Όταν η Γερμανία κύρηξε τον πόλεμο κατά της Ελλάδος βρέθηκα να υπηρετώ ως υπεύθυνος διαχειριστής την 6η Απριλίου 1941 καυσίμου ύλης του Κέντρου Ανεφοδιασμού Κορυτσάς. Οπότε την 12ην Απριλίου ημέρα Σάββατο και

ώρα 7.00 μ.μ. με αυτοκίνητο του τάγματος να βρεθώ στα Γιάννενα στις 14 Απριλίου 1941 Μεγάλη Δευτέρα και στις 17 Απριλίου 1941 Μεγάλη Πέμπτη ήρθε και η διοίκηση του τάγματος μαζί και ο λόχος που υπηρετούσα εγώ. Εκεί ο διοικητής του λόχου Ανθ/γός Λάμπρου μου λέει όπως ήρθα από την Κορυτσά να πηγαίνω στην Πρέβεζα αυτή είναι διαταγή του τάγματος που πορεία θάρθουν και οι λόχοι. Την επόμενη 18 Απριλίου 1941 ήρθε και η διοίκηση του Συν/τός με διοικητή τον αείμνηστο Συν/ρχη Νικόλαο Γεωργούλα. Εκεί εγώ συνάντησα και το φίλο μου στρατιωτικό γιατρό Βασίλειο Κλιάφα για να μου πη καλά που σε βρήκα, γιατί ο διοικητής μας μου είπε ότι, εν όψει διαλύσεως του Συντ/τος και επειδή είμαι από ορεινή περιοχή να παραλάβω να διαφυλάξω την πολεμική Σημαία του Συν/ τός, το αρχείο και τα προσωπικά του αντικείμενα: πιστόλι, κυάλια και ξίφος από τα στρατεύματα κατοχής έως ότου η πατρίδα μας ελευθερωθή. Αλλά εγώ Νίκο δυσκολεύομαι να τα διαφυλάξω, γιατί στο χωριό μου δεν είναι κανένας κάτοικος να βοηθηθώ, έτσι θα αναλάβης εσύ τη φύλαξη των, του λέω και βέβαια, αλλά ο διοικητής και εσύ ποιά πορεία θα ακολουθήσετε, θα πάμε στο Μέτσοβο και από εκεί στο απέναντι χωριό Ανθοχώρι, θα φτάσουμε στον αυχένα του Μαντραχότζα, προχωρώντας θα φτάσουμε στα χωριά μας. Ναι του λέω, αλλά εγώ πήρα διαταγή

να πηγαίνω στην Πρέβεζα. Τότε εσύ εάν περάσης πρώτος από το χωριό μου θα τα παραδώσης στον πατέρα μου που καλά γνωρίζεσθε. Εάν πηγαίνω εγώ θα σε περιμένω εκεί, ο γιατρός πήγε τα παρέδωσε στον πατέρα μου και μετά της αυτοδιαλύσεως και του λόχου που υπηρετούσα έφτασα και εγώ στο χωριό μου όπου και βρήκα μετά μαζί με τον πατέρα μου το κασελάκι με το αρχείο, το πιστόλι και τα κυάλια. Τα τοποθετήσαμε σε ένα ξύλινο κιβώτιο στην αποθήκη, το ξίφος κάτω από ένα στρώμα με ροκόφυλα και τη Σημαία σε ένα από τα δυο μπαούλα που είχε το προικιό ρουχισμού η αδερφή μου.

Ο πατέρας μου πέθανε στις 24 Οκτωβρίου 1941 στο χωριό καταγωγής του, τη Μεσοχώρα, γιατί τον είχαμε μεταφέρη εκεί γιατί είχει δυο καλούς γιατρούς. Όταν επιστρέψαμε στο χωριό μας Καλλιρρόη μαζί με την μητέρα μου και επειδή εγώ είχα απουσιάσει από το χωριό, κοίταξα εκεί στο κιβώτιο στην αποθήκη δεν υπήρχε το κασελάκι μα ούτε και το πιστόλι με τα κυάλια. Τότε ρώτησα τη μητέρα μου τι

έγιναν, για να μου πη όταν απουσίαζα, πήγαν δυο άνδρες και είπαν στον πατέρα σου ότι ήταν αξιωματικοί και τους έστειλε ο Διοικητής να πάρουν τα πράγματα και τους τα έδωσε.

Από την Άνοιξη του 1942 άρχισαν οι Ιταλοί να με πιέζουν να τους παραδώσω τη Σημαία γιατί δικός σου άνθρωπος τους είχε καταδώση ότι την είχα σε μπαούλο στο σπίτι, αλλά στις 2 Οκτωβρίου 1942 ευρισκόμενος σε ένα φιλικό σπίτι μακρυά από το δικό μου είδα νάρχονται Ιταλοί, τότε εγώ προσέτρεξα μην τυχόν κάνουν έρευνα, αλλά όταν έφτασα στην αυλόπορτα οι Ιταλοί που είχαν φτάση γρηγορότερα στα 70 μέτρα είχαν στήση στο έδαφος ένα οπλοπολυβόλο, στραμένη την κάνη προς

το σπίτι μου και ο λοχαγός με τα κυάλια παρακολουθούσε κάθε κίνηση. Εγώ τότε δεν προχώρησα να παω σπίτι, αλλά από εκεί φώναξα τη μητέρα μου να ζώση τη Σημαία, κάτω από το φαρδύ της φόρεμα μην τυχόν οι Ιταλοί κάνουν έρευνα. Δεν βρήκαν ούτε το ξίφος του Συν/ρχου που ήταν στον πυθμένα του μπαούλου γιατί με σταμάτησαν πριν φτάσω εκεί, μετά με πήγαν στο λοχαγό και του πάνε ότι δεν

βρέθηκε τίποτε, ο οποίος προσπάθησε να με ξυλοφορτώση αλλά με θαραλέα στάση μου και επεμβαίνοντα ενός άλλου που γνώριζε πολύ ελληνικά, ο οποίος απευθυνόμενος σε μένα μου είπε να τα παραδώσω γιατί μου είναι άχρηστα. Εγώ συνεχώς προέβαλα άρνηση, ο λοχαγός τότε διέταξε να μου φορέσουν χειροπέδες και να με πάρουν ως όμηρο για την Καλαμπάκα για να με στείλουν στην

Ιταλία. Δεν το έπραξα γιατί ο Ελληνομαθής είχε άλλη άποψη για να τους τα φέρω στην Καλαμπάκα σε λίγες μέρες. Εγώ την άλλη μέρα αναζήτησα κρύπτη έξω από το χωριό και σαν τέτοια βρήκα

στη θέση Χαλκιώτη, έτσι περιτύληξα Σημαία και ξίφος με μια παληά κουβέρτα και τσιουβάλια πήγα και τα τοποθέτησα κάτω από έναν ογκόλιθο, φρακάρησα την οπή και εκεί παρέμειναν από της 4 Οκτωβρίου 1942 μέχρι αρχές Απριλίου 1945 χωρίς να γνωρίζη κανένας ακόμη και η μάνα μου. Οπότε τέλος Μαρτίου 1945 κλήθηκε στα όπλα η κλάση μου και πήγα στα Τρίκαλα και αντί να πάω στη μονάδα μου από ακράτητον ενθουσιασμό πήγα στη Διοίκηση Φρουράς Τρικάλων που ήταν το 119 Τάγμα Εθνοφυλακής και διοικητής ήταν ο Ταγματάρχης Αχιλλέας Μακαρίτης και τα γραφεία ήταν στο Πανελλήνιο Ξενοδοχείο, όπου πήγα και το ανέφερα όπου κάπου έξω από το χωριό μου έχω κρύψη την πολεμική Σημαία του 5ου Πεζικού Συντάγματος Τρικάλων και κατά 60% δεν έχη σαπίση. Εκείνος με χαράς συναισθήματα μου είπε θα σου δώσω μια ομάδα στρατιωτών να πας να τη φέρης.

Του λέω τότε εγώ, ότι πρέπει να πηγαίνω στη μονάδα να καταταγώ. Όχι μου λέει προέχει η μεταφορά της Σημαίας, όσον αφορά για τη μονάδα θα το τακτοποιήσω. Έτσι και εγώ πεζός 85 χιλιόμετρα που απέχει το χωριό πήγα τα έβγαλα από την κρύπτη και βρήκα τη Σημαία τελείως άθικτη, τα πήγα στο σπίτι άφησα το ξίφος και έβαλα τη Σημαία σε ένα ντροβά και ξανά για τα Τρίκαλα την πήγα στα γραφεία της διοικήσεως όπου ο Ταγματάρχης Μακαρίτης με δέχθηκε με πλήρη αισθήματα και

ασπασμούς, αλλά και σήμανε συναγερμό και συγκεντρώθηκαν όλοι οι αξιωματικοί και εγώ να ατενίζω τη Σημαία. Ο δε μακαρίτης Αχ. Μακαρίτης τους εξήγησε όλα τα συμβαινόμενα, μετά είπε σε μένα να αφήσω εκεί τη Σημαία έως ότου ορισθή από το Υπουργείο των Στρατιωτικών η επίσημη παράδωση, εγώ το αρνήθηκα για να του πω στην επίσημη παράδωση θα σας την παραδώσω. Και η επίσημη παράδωση ορίσθηκε η 21 Μαϊου 1945 στην οποία αφού μίλησα εγώ δια μικροφώνου την

έβγαλα από τη δερμάτινη τσιάντα που κατά την ομιλία μου την κρατούσε η μαθήτρια και συγγενής μου Νίνα Λεων. Μπατόλα εκεί κάπου ίστατο και ο Αστέριος Νταής πρόεδρος του Ελεκτικού Συμβουλίου με πήρε στην αγκαλιά του και με πήγε στον ιστάμενο εκεί Στρατηγό Αβραμίδη και να του πη με τέτοια Ελληνόπουλα η Ελλάδα ποτέ δεν πεθένει.

Μετά άρχισε η υποβολή συγχαρητηρίων από αξιωματικούς Ελλήνων και Άγγλων και πολιτικών , μεταξύ αυτών πέρασε και ο εισαγγελέας Τρικάλων Χαρίλαου Σπένδου για να μου πη είμαι ο εισαγγελέας και σε προσκαλώ αύριο πρωινή ώρα νάρθης στο γραφείο μου να σε γνωρίσω καλίτερα όπου και πήγα. Στη συζήτηση που έγινε με ρώτησε τι εργασία κάνης, καμία του λέω. Θα πάμε στο Νομάρχη να σε τακτοποιήση σε κάποια θέση. Κύριε εισαγγελέα του λέω αυτήν την πράξη που

έκανα καθήκον μου προς την πατρίδα. Τελικά πήγαμε στον Νομάρχη ο οποίος μου είπε για την εθνική τράπεζα αρνήθηκα, δεν δέχθηκα τίποτε, επέστρεψα στο χωριό μου και ψωμοζούσα κατά πως λέγεται. Τέλος για την πράξη μου αυτή τιμήθηκα με το Μετάλλειο Εξαιρέτων Πράξεων».

πηγή: Βετεράνος

«ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΓΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΕΞΗΣ!» ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΒΟΜΒΑ ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΗ ΣΤΟ ΕΛΛΑΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/mpexis-dwdekatheo.html#ixzz2N8DWzdvb
ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΚΟΛΑΠΤΟΜΕΝΟ "ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΑ"!!!
Την λάβαμε από αναγνώστη της ιστοσελίδας - με τον οποίον διαφωνούμε εντελώς στα θρησκευτικά μας πιστεύω - και την παραθέτουμε αυτούσια, με εξαίρεση ορισμένες παρεμβάσεις μας σε επιθετικούς χαρακτηρισμούς. Διαβάστε τη να δείτε ΤΙ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ:
"ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ ΕΝΟΣ ΠΕΙΝΑΛΕΟΥ ΕΛΛΑΔΕΜΠΟΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΠ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ"

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΠΡΩΤΟΝ - Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΒΩΜΟΥ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΜΑΣ

 
Διάβασα τις αποκαλύψεις σου με πολύ προσοχή!

Εκείνο που μου έκανε τρομερή εντύπωση είναι που ΞΕΡΕΙΣ ότι συνεργάζεται με ΕΥΠ. Ώρα να μάθεις ποιος είναι ο Μπεξής!

Αυτός λοιπόν ο Μπεξής έκανε δήθεν αγώνες να σωθεί ο Βωμός των Θεών μας, το ξέρεις το ιστορικό, από την επιχωμάτωση του Ηλεκτρικού.

Εκεί λοιπόν έβαζε την κλίκα του και φύλαγε τάχα τις ανασκαφές πριν τις επιχωματώσουν.
Μια ωραία πρωία λέει στους δικούς του "ΤΩΡΑ ΦΕΥΓΟΥΜΕ"!


ΩΠΑ! Λένε οι άλλοι, γιατί να φύγουμε ρε Μπεξή, τι έγινε και παρατάμε έτσι τον Αγώνα στη μέση;

Έλαβε εντολή από πάνω ότι τέρμα το SHOW, παρατήστε το Βωμό που τελικά επιχωματώθηκε!


Μια ομάδα από παιδιά αρνηθήκαμε να τον ακολουθήσουμε...εμείς δεν είμασθε πρόβατα ρε Μπεξή, εμείς ήρθαμε εδώ για τους Θεούς μας όχι για σένα στο κάτω - κάτω.

Ο τύπος με τους τραμπούκους του έφυγε και σε λίγο έφτασε το ίδιο το 100...τρέξαμε και φύγαμε μερικοί  αλλά συνέλαβε μερικά παιδιά, ανάμεσα σε αυτά και ενα παιδί μιας φίλης μου πραγματικής Ελληνίδας. (Σ.Σ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ)Επειδή οι αστυνομικοί τους συμπάθησαν, ένας αστυνομικός γυρίζει και τους λέει: "Τσάμπα αγωνιζόσασθε, ξέρεις ποιος κάλεσε το 100 να σας μαζέψουμε;"

"Ποιος", λέει το παιδί αυτό.

"Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΜΠΕΞΗΣ"!!!

Κατάλαβες τώρα πόσο δένουν αυτά που ξέρουμε με αυτά που αναρτείς;

Ο Μπεξής μόνο υπέρ των Δωδεκαθεϊστών δεν είναι!
Απλά ΦΑΚΕΛΩΝΕΙ αναλυτικά τον κόσμο! Πας εκεί στο γραφείο στον Κολωνό και σου ρωτάει με επιμονή και καταγράφει όλα τα στοιχεία σου Ονοματεπώνυμο πλήρες, ταυτότητα, ένα τηλέφωνο, ιδιότητα.

Έχει φακελώσει περί τα 800 μέλη τουλάχιστον!

Η ιστορία με τον νεαρό δεν τελείωσε όμως: Τα παίρνει κυριολεκτικά στο κρανίο το παιδί και κάνει μια ανάρτηση στο Facebook με όλα αυτά που σου περιέγραψα ότι, "παιδιά προσοχή με αυτό το άτομο, τον Μπεξή που τάχα υπερασπιζόταν τον Βωμό των Θεών μας γιατί έμαθα μέσα από την Αστυνομία ότι ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ".

Εν συνεχεία, το βλέπει ο Μπεξής αυτό ή κάποια από τα λαγωνικά που έχει στο Facebook όπως ένας αληταράς που υπογράφει ως Περίανδρος Αθηνάδης, τον έχει για τις βρώμικες δουλειές και 5-6 ακόμη, η κλίκα του Μπεξή δεν είναι πάνω από 30 άτομα συνολικά, απορώ αν θα κάνει κόμμα ετσι, τέλος πάντων...

Μόλις βλέπει ο Μπεξής την ανάρτηση του παιδιού ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΠΕ, τηλεφώνησε στην μάνα του παιδιού στο κινητό που έτυχε να το είχε από άλλες δουλειές του με τους 12-θεϊστές και ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ για ανάρτηση του παιδιού της!!!!

Η γυναίκα, ξαφνιάστηκε στην κυριολεξία..."Βαγγέλη, του λεει, δεν έχω ιδέα για τί πράγμα μου μιλάς".

Μετά άρχισε να της αφήνει υπονοούμενα ότι "ξέρουμε πού είναι το μαγαζί σου" και άλλα τέτοια!

Εν συνεχεία στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, δηλαδή μέσα σε μόλις 2 μήνες το μαγαζί της γυναίκας αυτής καταληστεύθηκε ΔΥΟ (2) φορές στα ξαφνικά!

Τυχαίο;

Η ανάρτηση του γιου της κατέβηκε, λόγω των απειλών και της τρομοκρατίας που ασκούσαν οι Μπεξικοί ενάντια σε απλούς χρήστες και αθώο κόσμο στο διαδύκτιο και κυρίως στο Facebook όπου τρέχει μια γελοία ομαδούλα του, τα Μυστικά Περάσματα!

Εξάλλου είναι γνωστο, εδώ και χρόνια,  στο διαδυκτιακό χώρο, πως όταν βγαίνουν αλήθειες για τον Μπεξή αυτός βάζει τους τραμπούκους του και α) Λοιδορούν όποιον δεν τους "κάθεται" β) απειλούν τη σωματική του ακεραιότητα και γ) βγαίνει ακόμη και ο ίδιος ο Μπεξής στο τέλος και ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΜΥΝΗΣΕΙΣ την δήθεν υβριστική ανάρτηση!

Αν δηλαδή το παιδί με όνομα και επώνυμο έγραψε ότι ο ίδιος ο Μπεξής μας κάρφωσε στην Αστυνομία, αυτό τι σημαίνει;

Ότι ο Μπεξής είναι ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ και τον βάζουν να μαζεύει τα πρόβατα σε ένα άλλο ΜΑΝΤΡΙ, το δήθεν των 12-Θεϊστών.

Αυτός λαμβάνει εντολές (σαν τους κουκουλοφόρους) πότε θα κάνει δήθεν κίνηση κατά του Κράτους, πότε θα οργανώσει κατάληψη ενός χώρου ή κάτι θεαματικό, πότε θα ιδρύσει κόμμα και πότε θα το σταματήσει.

Γι' αυτό σου λέω ότι οι Εβραιομασώνοι χρηματοδοτούν τις κεφαλές παντού:
-- Στα Κόμματα
-- Στους δήθεν ηγετες του Ελληνικού Κινήματος σαν τον Μπεξή
-- Σε Μητροπολίτες ή Χριστιανικές οργανώσεις
-- Σε κανάλια και μίντια
Το πιάνουν το θέμα όλο από παντού ώστε να έχουν:

α) Τους Έλληνες να τρώγονται μεταξύ τους
β) Σίγουρα βαθιά χωμένους στο εκάστοτε μαντρί είτε Αρχαιολληνικό, είτε Χριστιανικό, είτε των Ιεχωβάδων είτε του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ του Λάος ή του Συριζα τι σημασία έχει η ταμπέλα; Τα αφεντικά από πίσω είναι τα ίδια και στον ίδιον Σατανά θεό θυσιάζουνε  (κλεμμένο υλικό από κρυφή κάμερα απο τελετή τους στην Τουρκία)!!!

Γι' αυτό σας λέω, Συνέλληνες μου ΕΝΩΘΕΙΤΕ, μακριά και πέρα από κόμματα και δόγματα είμασθε πρώτα και πάνω απ΄όλα ΕΛΛΗΝΕΣ.

Διογένης

Υ.Γ. Προσεχώς θα επανέλθω με νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τη διασύνδεση του τριγώνου των Βερμούδων (Υποδουλώσεως του Ελληνικού Λαού) Μπεξή - Κατατζαφέρη- Άδωνι Γεωργιάδη και πώς τελικά οι βίοι των ήτο παράλληλοι!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...