Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

ΑΛΕΚΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: ΑΛΑΙΝ ΝΤΕΛΟΝ Ή ΑΛΛΑΝΤΑΛΛΩΝ;

ALEXIS
Σχετικά λίγοι είναι πάντα εκείνοι οι πολίτες μιας χώρας που έχουν δει από πολύ κοντά τους διαφόρους πολιτικούς αρχηγούς, και γνωρίζουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Οι περισσότεροι έχουν στο νου τους την εικόνα τους από την τηλεόραση, τις εφημερίδες και τα περιοδικά. Έτσι, επειδή η εικόνα παίζει μεγάλο ρόλο στη σύγχρονη εικονική πραγματικότητα, οι μηχανισμοί χειραγώγησης κάνουν αβέρτα photoshop, καλύπτοντας τις ατέλειες των «εκλεκτών» του συστήματος. Ομοίως, συμβαίνει το αντίθετο με τους εχθρούς του καθεστώτος, τους οποίους παρουσιάζουν ως… άσχημους, να κάνουν αστείες γκριμάτσες κ.τ.λ.

Το Κόμμα του Κινήματος των Τούρκων στα Σκόπια


Ο καθηγητής Δρ Αντνάν Καχίλ, επανεξελέγη ομόφωνα πρόεδρος του Κόμματος του Κινήματος των Τούρκων, στο δεύτερο τακτικό συνέδριο του κόμματος που πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Σκοπίων.
Ο Kahil εξελέγη με 267 ψήφους ηγέτης του PDT και στην εκλογική διαδικασία αναδείχθηκαν και οι ομάδες εργασίας καθώς και η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.
Ο Καχίλ μετά την εκλογή του αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του κόμματος, στο έργο που έχει επιτελέσει μέχρι σήμερα, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουρκική κοινότητα.


Υποσχέθηκε να ενώσει την κοινότητα και θα προσπαθήσει για την ευημερία της.
«Οι Τούρκοι στα Σκόπια δεν μπορεί να είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Δεν είμαστε ένα κόμμα που ασχολείται με πολιτικούς υπολογισμούς, αλλά το σχέδιο και τα προγράμματά μας αποσκοπούν σε μακροχρόνια δράση», πρόσθεσε.

Το συνέδριο του τουρκικού κόμματος παρακολούθησε ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι. Σημειώνεται ότι το τουρκικό κόμμα συμμετέχει στο συνασπισμό που βρίσκεται υπό την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος των Σκοπίων.


--
© Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

ΕΠΕΣΕ ΑΚΡΙΔΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ – Η 8η ΠΛΗΓΗ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ!

AKRIDES
Όπως ίσως σας είναι γνωστό, η εβραϊκή μυθολογία θέλει η Αίγυπτος να επλήγη με δέκα διαφορετικούς τρόπους (οι «δέκα πληγές του Φαραώ») κατά την «Έξοδο» των Ισραηλιτών, με τις ακρίδες να είναι η όγδοη πληγή από αυτές.

Άμεση η ανάγκη κονδυλίων για τις Ένοπλες Δυνάμεις


Αρρυθμίες στην αμυντική λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων προκαλούν οι μειωμένες για φέτος πιστώσεις αλλά και η πρόβλεψη για ακόμη λιγότερες, κατά 270 εκατ. ευρώ, την επόμενη χρονιά, όπως προβλέπεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Ηδη, οι οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας υπολογίζουν για το τρέχον έτος ότι απαιτούνται 100 εκατ. περισσότερα από τα κονδύλια που έχουν προϋπολογισθεί για καύσιμα αλλά και για τη χρηματοδότηση των προϋπολογισμών των στρατιωτικών νοσοκομείων τα οποία βρίσκονται σε οριακό σημείο.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Πολεμική Αεροπορία, καθώς ο λειτουργικός προϋπολογισμός της -κατά το ήμισυ- αφορά δαπάνες σε καύσιμα. «Οι εγγεγραμμένες πιστώσεις γι’ αυτό τον σκοπό αρκούν μόνο για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο», επισημαίνει στην Καθημερινή πηγή από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Οι επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν γνωστοποιήσει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου εξαρχής το ζήτημα των χαμηλών πιστώσεων και, σύμφωνα με τους ίδιους, απαιτούνται επιπλέον 80 εκατ. για την κάλυψη των αναγκών σε καύσιμα, προκειμένου να υλοποιηθεί ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, ο οποίος ούτως ή άλλως τα τελευταία δύο χρόνια είναι προσαρμοσμένος στα νέα οικονομικά δεδομένα. Ετσι, προτείνεται η ένταξη του κονδυλίου για καύσιμα στους κωδικούς των εξοπλιστικών προγραμμάτων, στη λογική ότι η προμήθειά τους σχετίζεται άμεσα με την υποστήριξη των μαχητικών αεροσκαφών.

Η πρόταση των επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας εκκρεμεί εδώ και καιρό, αφού έως τώρα οι ηγεσίες των υπουργείων Αμυνας και Οικονομικών δεν έχουν αποσαφηνίσει πώς θα εξοικονομηθούν τα απαραίτητα κονδύλια. Αδιευκρίνιστο παραμένει, επίσης, πώς θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου οι πιστώσεις που προβλέπονται στον διαγωνισμό προμήθειας καυσίμων για τις ανάγκες του συνόλου των Ενόπλων Δυνάμεων την επόμενη διετία. Στις 21 Φεβρουαρίου δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού, τον οποίο θα πραγματοποιήσει τουλάχιστον μετά δύο μήνες η υπηρεσία προμηθειών της Πολεμικής Αεροπορίας, συνολικού προϋπολογισμού 636 εκατ. ευρώ. «Τα ποσά εγγράφονται, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα εξασφαλιστούν οι πιστώσεις για το σύνολό τους», σημειώνει η ίδια πηγή.

Παρά τις αλλεπάλληλες μειώσεις στα λειτουργικά έξοδα, τα επιτελεία έχουν καταφέρει να εξορθολογίσουν τη χρήση των μέσων τους διατηρώντας το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης των στελεχών τους. «Η κατάσταση είναι οριακή. Είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν στο μέλλον, με τις διατιθέμενες πιστώσεις, θα καταφέρει να διατηρηθεί στο ίδιο επίπεδο», παρατηρούν ωστόσο επιτελείς του Πενταγώνου. Επίσης, για την επόμενη χρονιά «προβλέπεται εξοικονόμηση περίπου 45 εκατ. ευρώ από τη μισθοδοσία προσωπικού και περισσότερα από 200 εκατ. από περικοπές σε λειτουργικές δαπάνες.

Τα επιτελεία από την αρχή του έτους «κόβουν και ράβουν» τους προϋπολογισμούς χωρίς όμως να επιτυγχάνουν την κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών. Η σημαντική μείωση των λειτουργικών δαπανών έχει επηρεάσει το σύνολο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Οπως αναφέρει πηγή του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, οι εκπαιδευτικές ασκήσεις έχουν μειωθεί σε ποσοστό 15%-17% προκειμένου να επιτευχθεί εξοικονόμηση σε καύσιμα και λιπαντικά των πλωτών μέσων.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στον Στρατό Ξηράς. Οι περιορισμένες πιστώσεις έχουν φέρει σε οριακό σημείο τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών πυρομαχικών, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι ασκήσεις ή να διεξάγονται σε μικρότερη κλίμακα. «Τον τελευταίο χρόνο οι μηχανοκίνητες μονάδες περιορίζουν τα λειτουργικά, πραγματοποιώντας δραστηριότητες μικρής κλίμακας», παρατηρεί πηγή του ΓΕΣ. Σύμφωνα με άλλη πηγή, η μείωση της χρηματοδότησης έχει προκαλέσει ελλείψεις και σε ανταλλακτικά.

Καθημερινή


Ακόμα ένα ψέμα του Σαμαρά: Χαράτσι και για το 2013Ακόμα ένα ψέμα του Σαμαρά: Χαράτσι και για το 2013
Ακόμη μια φορά ανακόλουθος των εξαγγελιών και προεκλογικών του δεσμεύσεων παρουσιάζεται ο πρωθυπουργός της χώρας και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. Εκείνος ο οποίος με στόμφο και -προεκλογική και ανέξοδη- πυγμή διατράνωνε την κατάργηση του χαρατσιού της ΔΕΗ, και την αντικατάστασή του από τον ενιαίο φόρο ακινήτων, προχωρά σε άτακτη υποχώρηση μπροστά στις απαιτήσεις της τρόικα.
Επί της παρούσης λοιπόν, η τρόικα απαιτεί την διατήρηση της είσπραξης του χαρατσιού από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, μιας και τα σχέδια για τον ενιαίο φόρο ακινήτων έχουν καθυστερήσει με τη λήψη των σχετικών αποφάσεων να μετατίθενται για το τέλος της χρονιάς, καθιστώντας το όλο εγχείρημα επισφαλές. Επιπλέον, οι πρόσφατα διατυπωμένες επικρίσεις των στελεχών της Τρόικας για την φοροεισπρακτική αδυναμία των ελεγκτικών μηχανισμών, έχει σημάνει καμπανάκι συναγερμού στο επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών. Ο αρμόδιος υπουργός προτίθεται να ρίξει στο κυνήγι των φόρων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών περί τις 4.000 υπαλλήλους του υπουργείου, προκειμένου να βελτιωθεί ο εισπρακτικός τομέας, ο οποίος συγκέντρωσε τα επικριτικά βέλη της αναφοράς της Τρόικας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ > Χρυσόστομος: "Επιστροφή στην κυπριακή λίρα αν εμμείνουν στην εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας"


Με το ενδεχόμενο ακόμη και επιστροφής στη λίρα απαντά η Κύπρος στους εκβιασμούς που δέχεται από την τρόικα όσον αφορά στην υπογραφή ενός μνημονίου που θα μεταφράζεται σε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Οι δανειστές της Κύπρου, και ειδικά η Γερμανία εποφθαλμιούν τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και θέλουν να τα βάλουν στο… χέρι πιέζοντας τους Κυπρίους να υπογράψουν μία σύμβαση «κατοχική», όπως αυτή που με ευκολία υπέγραψε η Ελλάδα.

Τη στιγμή που ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης βρίσκεται στην Αθήνα για επαφές με τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, με ατζέντα κυρίως την οικονομία και την ΑΟΖ, ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, εκφράζοντας σε μεγάλο μέρος την άποψη των Κυπρίων ανέφερε πώς «αν θέλουν να μας καταστρέψουν, να έχουμε το θάρρος να πούμε ότι μπορούμε να ζήσουμε και μόνοι μας, με την κυπριακή λίρα που είχαμε προηγουμένως».
Εξέφρασε σαφώς τη δυσαρέσκειά του για τη στάση που τηρεί η τρόικα στις διαπραγματεύσεις σχετικά με την κυπριακή δανειακή σύμβαση, ενώ υπέδειξε στην πολιτική ηγεσία ότι θα πρέπει να φανεί σκληρή απέναντι στους δανειστές «και να τους πει ότι κάνουμε σκέψεις να φύγουμε από το ευρώ».
Ο κ. Χρυσόστομος μίλησε και για την κατάσταση στις τράπεζες, λέγοντας ότι συζητά την καταχώρηση αγωγών κατά της προηγούμενης κυβέρνησης και ειδικότερα κατά του τέως υπουργού Οικονομικών Βάσου Σιαρλή και του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη. Υποστήριξε ότι αυτοί έχουν εμπλέξει το όνομα της Ελληνικής Τράπεζας στους όρους εντολής, που έδωσαν στην Pimco, παρά το γεγονός, όπως είπε, ότι η τράπεζα είναι υγιής και δεν χρήζει κρατική στήριξης.
Ο αρχιεπίσκοπος προσέθεσε ότι υπέδειξε στη διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας να μελετήσει εάν ευθύνονται η προηγούμενη κυβέρνηση, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας και ο τέως υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή και να προχωρήσει στην καταχώρηση αγωγών εναντίου τους. Ήγειρε και θέμα Pimco, του διεθνούς οίκου που ανέλαβε τον διαγνωστικό έλεγχο για το πραγματικό ύψος των κεφαλαιουχικών αναγκών των τραπεζών.
Διατύπωσε αμφιβολίες για τον τρόπο της μεθοδολογίας που ακολούθησε ο οίκος σε σχέση με το σενάριο μη βιώσιμου χρέους και υποστήριξε ότι μεθοδεύτηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση για να αποσοβήσει τις ευθύνες της. «Εάν ήταν σοβαρή εταιρεία» ισχυρίστηκε ο κ. Χρυσόστομος «θα έπρεπε να κάνει την έρευνα και να υποβάλει μόνο μία πρόταση. Από τη στιγμή που έχει δύο προτάσεις τουλάχιστον εμένα με βάζει σε πολλές υποψίες».
Ο κ. Χρυσόστομος είχε παρέμβει και στο θέμα της «εξόδου» των υδρογονανθράκων από την ΑΟΖ της Κύπρου μέσω αγωγού της Τουρκίας και είχε πει πώς «αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν είναι εθνικά και οικονομικά συμφέρον».

Απόρρητη έκθεση για πετρέλαιο 500 δισ. δολαρίων στα “συρτάρια” από το 1997Απόρρητη έκθεση για κοιτάσματα δυτικά της Πελοποννήσου και νότια της Κρήτης αξίας 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Γνώριζαν τα αποτελέσματα από το 1997.

Κλειδωμένη από το 1997 παρέμενε στα συρτάρια της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου της Ελλάδος απόρρητη έκθεση που αποκάλυπτε την ύπαρξη γιγαντιαίων στόχων - κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου δυτικά της Πελοποννήσου και νότια της Κρήτης. Σε αυτή την έκθεση, που έφερε στο φως η Real News, περιλαμβάνονται χάρτες στους οποίους αποτυπώνονται αντίστοιχες σεισμικές καταγραφές με αυτές που προέκυψαν κατά την πρόσφατη έρευνα της νορβηγικής εταιρείας PGS, η οποία επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη περιοχή και για τις προοπτικές των εν λόγω κοιτασμάτων.
Ανάλογο ενδιαφέρον δεν επέδειξαν οι ελληνικές κυβερνήσεις, αφού η άκρως εμπιστευτική έκθεση των 200 σελίδων με τον τίτλο International Mediterranean Ridge Seismic Experiment (IMERSE), όπως αποδεικνύεται, παρέμενε "θαμμένη" και αναξιοποίητη για δεκαέξι ολόκληρα χρόνια, έχοντας περιέλθει στα "χέρια" της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., μετά την κατάργηση της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου της Ελλάδος τον Απρίλιο του 1998.

Η έρευνα ξεκίνησε το 1995 και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MAST II από τη ΔΕΠ-ΕΚΥ Α.Ε., σε κοινοπραξία με το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Geomar του Κιέλου και με τη συμμετοχή του Ιδρύματος Ecole Normale Superieure του Παρισιού, του Imperial College του Λονδίνου και των πανεπιστημίων της Τριέστης και του Μπέρμιγχαμ. Στον χώρο μεταξύ Πελοποννήσου -λιβυκών θαλάσσιων συνόρων και Κρήτης έγιναν καταγραφές συνολικού μήκους 2.650 χλμ., με τους ξένους ερευνητές να υποστηρίζουν με την τεχνογνωσία και τον θαλάσσιο εξοπλισμό το όλο εγχείρημα, ενώ η ΔΕΠ- ΕΚΥ Α.Ε. ήταν αυτή που ανέλαβε το δύσκολο έργο της ανάλυσης και επεξεργασίας των δεδομένων της έρευνας, καθώς διέθετε πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και εξειδικευμένο προσωπικό.

Το «Κομβόι βοήθειας Μαβί Μαρμαρά» στο δρόμο για τη Γάζα
Το «Κομβόι βοήθειας Μαβί Μαρμαρά» που αποτελείται από 11 αυτοκίνητα τα οποία μεταφέρουν ιατρική βοήθεια για τη Λωρίδα της Γάζας, αναχώρησε από το Λονδίνο και έφθασε στην Τυνησία, μετά από ταξίδι  μέσα από τη Γαλλία, την Ισπανία, το Μαρόκο και την Αλγερία.
Το «Κομβόι βοήθειας Μαβί Μαρμαρά» μεταφέρει ιατρική βοήθεια στους Παλαιστίνιους που υποφέρουν μετά την τελευταία επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, έχει φθάσει σήμερα στην Τυνησία.
Ο Ακίφ Τουράν, Τυνήσιος διοργανωτής του «Κομβόι βοήθειας Μαβί Μαρμαρά» είπε στο πρακτορείο Anadolu ότι 25 ακτιβιστές από τον αραβικό κόσμο και την Ευρώπη συνοδεύουν το κομβόι που μεταφέρει ιατρική βοήθεια στους  παθόντες μετά την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα.

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης: Αυτοσυντήρηση και επιβίωση


Παναγιώτης Ήφαιστος 


Περιεχόμενα.

1. Βυθιζόμαστε μέσα σε μια δίνη θανάτου.

2. Ξένες κλίκες, εγχώριοι πραιτοριανοί και το τέλειο μεταμοντέρνο έγκλημα.

3. Το τέλειο μεταμοντέρνο έγκλημα και η άμεση ανάγκη οι έλληνες να γίνουν οι εντολείς της διακυβέρνησης.

4. Διέξοδος: Μετάβαση με άριστους στο τιμόνι – Συντακτική Συνέλευση.

5. Το άμεσο έργο μιας άξιας μεταβατικής διακυβέρνησης: διάσωση και διασφάλιση της κοινωνίας και της οικονομίας. 

6. Το περιεχόμενο μιας διαπραγμάτευσης με τους τρίτους.

7. Τα «καλά πλην εγκλωβισμένα παιδιά» των κομμάτων

1. Βυθιζόμαστε μέσα σε μια δίνη θανάτου

Ακούοντας πρόσφατα μια ανερυθρίαστη-αδιάντροπη ομολογία «βουλευτή ότι «η χώρα εκβιάστηκε από τους δανειστές της» και γι’ αυτό ενώ δεν το επιθυμούσε ψήφισε το μνημόνιο, σκέφτηκα να γράψω το παρόν. Στο μυαλό όλων των Ελλήνων, ακριβώς, εμπεδώνεται πλέον μια τραγική αλήθεια: Τους αρπάζουν τον μόχθο τους, τους πλουτοπαραγωγικούς τους πόρους, το νερό τους, τις επιχειρήσεις τους, τα σπίτια τους και το μέλλον των επόμενων γενεών διαγράφεται ζοφερό. Το δε δειλό ή εκβιαζόμενο πολιτικό προσωπικό μετατρέπεται σε πραιτοριανούς τρίτων.

Οι Έλληνες επί μακρό μόχθησαν για να είναι σήμερα η Ελλάδα μια πλούσια χώρα. Μετανάστες, ναυτικοί, ξενιτεμένοι επιστήμονες, γεωργοί, εργάτες, νοικοκυραίοι και επιχειρηματίες κάθε είδους επί δεκαετίες με μόχθο και κόπο έκτισαν σπίτια, υποδομές, επιχειρήσεις και Ένοπλες Δυνάμεις που προασπίζουν την ελευθερία τους. Τα κεκτημένα συρρικνώνονται ραγδαία και σύντομα θα εκμηδενιστούν. Η Ελλάδα βυθίζεται μέσα σε μια οικονομική, πολιτική, κοινωνική και διπλωματική δίνης θανάτου. Στην δε καλή «Βαλκανική γειτονιά μας» –διατύπωση του συρμού ασπόνδυλων οργανικών διανοουμένων της ξενοκρατίας την δεκαετία του 1990–, στα καρναβάλια ντυμένοι κανίβαλοι παρελαύνουν με σεντούκια πάνω στα οποία γράφεται «Ελλάδα: Επιτέλους πέθανε».

Μπορεί οι Έλληνες πολίτες να έκαναν λάθος με το να εμπιστευτούν κάποιους λαοπλάνους κομματάρχες της ξενοκρατίας –κατά κανόνα λόγω αφέλειας και κατ’ εξαίρεση λόγω σύμπραξης με το φαύλο κομματικό πελατειακό σύστημα– αλλά η κλίμακα της καταστροφής που συντελείται είναι εκτός αναλογιών και γι’ αυτό η Ελληνική κοινωνία δεν φέρει ευθύνη. Εν τέλει, ποιο σύγχρονο κράτος δεν είναι ατελές; Δεν είμαστε ουτοπιστές: Η ιδεατή πολιτεία ακόμη δεν υπήρξε και μάλλον ποτέ δεν θα υπάρξει. Ο προσανατολισμός και η φορά κίνησης προς δημοκρατία και ελευθερία ενδιαφέρει και γι’ αυτό μιλάμε. Είναι κατεπείγον λοιπόν το κράτος να τεθεί υπό τον έλεγχο των εντολέων Ελλήνων πολιτών.

Ακόμη και οικονομικά νήπια γνωρίζουν τα αίτια της δεινής θέσης των Ελλήνων και μερικών ακόμη κοινωνιών. Εντοπίζονται πρωτίστως στο έλλειμμα της ευρωπαϊκής και ευρύτερα διακρατικής οικονομικής και πολιτικής διακυβέρνησης, την δημιουργία μια επικράτειας ανεξέλεγκτης εγκληματικής ιδιωτείας στον διεθνικό κόσμο, την διάβρωση των κρατικών εξουσιών από αυτούς τους ιδιώτες και την μετατροπή της ΕΕ σε μια δυναστική τεχνόσφαιρα στερούμενη και την παραμικρή πολιτική νομιμοποίηση.

Εξάλλου, μια ανεύθυνη κραυγή «ο Τιτανικός βυθίζεται» σε συνδυασμό με ελλειμματική εθνική διακυβέρνηση αρκούν για να παρθούν χρηματοοικονομικές αποφάσεις σε όλο τον πλανήτη που προκαλούν χρέη εκατοντάδων δισεκατομμυρίων σε μια χώρα. Μερικοί λένε –λέτε να είναι φήμες;– ότι αυτοί οι θηριώδεις διεθνικοί αλήτες είχαν και εγχώρια βύσματα και ότι η συμφορά που μας βρήκε μεθοδεύτηκε.

Ο φίλος των μασώνων ξιφουλκεί κατά της Χρυσής Αυγής
Έμμονη ιδέα φαίνεται πως έχει γίνει για τον υπουργό Προ - Πο η ανάσχεση της δυναμικής της Χρυσής Αυγής. Δεν δύναται να ερμηνευθεί κατά τρόπο διαφορετικό, η νέα επίθεση του αρλεκίνου της Κατεχάκη κατά του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών, επ' ευκαιρία διαλέξεως που δόθηκε προς τους σπουδαστές της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η διάλεξη με θέμα «η Εκκλησία διαπαιδαγωγούσα» και ομιλητή τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, έγινε το πεδίο μιας νέας επίθεσης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια κατά της Χρυσής Αυγής. Ενώπιον των μελλοντικών στελεχών της Αστυνομίας, ο φίλος των μασόνων, προέβη -δίχως να την κατονομάσει- σε κήρυγμα εναντίον ενός νόμιμου πολιτικού κινήματος, το οποίο χαίρει της εμπιστοσύνης ενός και πλέον εκατομμυρίου Ελλήνων. Στην ομιλία του, ο γραφικός στα όρια της γελοιότητος υπουργός, αφού ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο για την τιμή της επισκέψεως στη Σχολή των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., εξήρε το διαχρονικό ρόλο της Εκκλησίας, αποδεικνύοντας πως η υποκρισία και η προσποίηση, αποτελούν τις μεγαλύτερες αρετές του. Αρκεί να θυμηθεί κανείς παλαιότερες δηλώσεις του υπουργού προστασίας του λαθρομετανάστη που με ιδιαίτερη περηφάνια επιβεβαίωνε πως είναι φίλος μασόνων και μάλιστα είναι εξαιρετικά περιχαρής γι' αυτή τη φιλία.

Μας δουλεύουν κι απο πάνω..ΔΝΤ : Το ελληνικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων


Διαβάστε τι είπε για το πρόγραμμα της Ελλάδας, η αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΔΝΤ σε πρόσφατη ομιλία της
Greece
Let’s turn to one of the most challenging cases—Greece—which has been going through wrenching adjustment for the past five years. The crisis in Greece is rooted in a loss of competitiveness and a massive fiscal deficit caused by unsustainable increases in pensions and wages.

Take wages, which have outpaced productivity growth for years. Unit labor costs—a key measure of competitiveness—increased by over 35 percent in Greece during 2000-10, compared to just below 20 percent in the eurozone. Since the start of the drive to make Greece’s economy more competitive, unit labor costs have dropped by 15 percent from their pre-crisis peak.
On pensions, it’s a similar story. Greece was spending 17 percent of its GDP in 2012 on pensions compared to the euro area average of 12 percent of GDP. Reforms under the program will reduce pension spending to about 14 percent of GDP in 2013. Pensions below €1000 per month have been left untouched, to ensure that the most vulnerable are protected.
This speaks to a more general point: The Greek program has been designed with a particular emphasis on protecting the most vulnerable social segments, both in terms of spending and tax measures.
The Fund has also insisted that tackling tax evasion to improve fairness and burden sharing is a major plank of the program. We have had mixed success. Progress requires simplifying the tax code and improving tax collection, particularly for the better off who are not paying their fair share. But we understand that asking a society to make such major sacrifices is only possible if the burden is shared fairly.
Και στα Ελληνικά
Ελλάδα
Ας στραφούμε σε μία από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις την Ελλάδα, η οποία περνάει μια βαθιά κρίση τα τελευταία πέντε χρόνια. Η κρίση στην Ελλάδα έχει τις ρίζες της σε μια απώλεια της ανταγωνιστικότητας και ένα τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα που προκαλείται από μη βιώσιμες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
Πάρτε τους μισθούς, οι οποίοι είχαν ξεπεράσει την αύξηση της παραγωγικότητας για χρόνια. Το κόστος εργασίας το βασικό μέτρο της ανταγωνιστικότητας αυξήθηκε κατά περισσότερο από 35 % στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του 2000-10, σε σύγκριση με μόλις κάτω από το 20 % στην ευρωζώνη. Από την αρχή της νέας πορείας, για να καταστεί η οικονομία στην Ελλάδα πιο ανταγωνιστική, το κόστος εργασίας μειώθηκε κατά 15 % από την προ κρίση κορυφή του.
Στις συντάξεις, είναι μια παρόμοια ιστορία. Η Ελλάδα δαπανά το 17 % του ΑΕΠ της το 2012, για τις συντάξεις σε σύγκριση με το μέσο όρο της ευρωζώνης που είναι 12 % του ΑΕΠ. Οι μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο του προγράμματος θα μειώσουν τις δαπάνες συντάξεων στο περίπου 14 % του ΑΕΠ το 2013. Οι συντάξεις κάτω των 1000 € ανά μήνα έχουν μείνει άθικτες, για να εξασφαλιστεί ότι οι πιο ευάλωτοι προστατεύονται.
Αυτό μιλάει για μια πιο γενική παρατήρηση: Το ελληνικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, τόσο από την άποψη των δαπανών όσο και φορολογικών μέτρων.
Το Ταμείο έχε επίσης επιμείνει ότι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής για να βελτιωθεί η δικαιοσύνη και η κατανομή των βαρών είναι ένα σημαντικό στοιχείο του προγράμματος. Είχαμε μικτή επιτυχία. Η πρόοδος απαιτεί την απλούστευση του φορολογικού κώδικα και τη βελτίωση της είσπραξης των φόρων, ιδιαίτερα για αυτούς που δεν πληρώνουν το μερίδιο τους. Αλλά καταλαβαίνουμε ότι όταν ζητάς από μια κοινωνία να κάνει τέτοιες μεγάλες θυσίες, αυτό είναι δυνατό μόνο εάν το βάρος μοιράζεται δίκαια.

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2013/03/blog-post_783.html

Τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της Τ.Ο. ΚαβάλαςΤρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της Τ.Ο. Καβάλας
Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε από αγνώστους, τα χαράματα της Τρίτης 12.03.2013 (γύρω στις 04.00 π.μ.), στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου στεγάζονται τα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Καβάλας, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση με αποτέλεσμα η πυρκαγιά που προκλήθηκε από την έκρηξη του εμπρηστικού μηχανισμού να μην επεκταθεί -ευτυχώς- περισσότερο και να μην κινδυνεύσουν περισσότερο ανθρώπινες ζωές.
Το σημερινό χτύπημα εναντίον κτιριακών εγκαταστάσεων που στεγάζεται ο Λαϊκός Σύνδεσμος, έρχεται να προστεθεί πλάι σε σωρεία προηγούμενων τρομοκρατικών ενεργειών εναντίον του Κινήματός μας. Εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε -για πολλοστή φορά και προς πάσα κατεύθυνση!- πως τέτοιου είδους θρασύδειλες ενέργειες δεν μας τρομάζουν, κι’  ότι επιπλέον μάς ενδυναμώνουν ακόμη περισσότερο, ώστε να συνεχίσουμε με αμείωτη θέρμη και ζήλο τον Τίμιο και Ιερό μας Αγώνα υπέρ Λαού και Πατρίδος!

Απόρρητη έκθεση για πετρέλαιο 500 δισ. δολαρίων στα “συρτάρια” από το 1997!!! Κάποια ζώα δεν μας πίστευαν…


Γράφαμε τον Οκτώβρη του 2011

Αποκάλυψη: Η ομιλία ενός νεκρού που θα άλλαζε την ιστορία και ένας όρκος “τιμής” που κάλυψε την ιστορική ατιμία.

Αύγουστος 1995. Ο τότε Αρχηγός της ΕΥΠ, Ναύαρχος κ. Βασιλικόπουλος, παραδίδει έναν φάκελλο στον Ανδρέα Παπανδρέου. Μέσα στον φάκελλο υπήρχε ένας χάρτης.

“Πρόεδρε, Αμερικανικος δορυφόρος εντόπισε μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου και υδρογονανθράκων στο Αιγαίο”.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, έχει μεγάλη σημασία για να καταλάβετε τον ρόλο του Σημίτη και του διαδόχου, Γιώργου Παπανδρέου.

Η είδηση: Κλειδωμένη από το 1997 παρέμενε στα συρτάρια της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου της Ελλάδος απόρρητη έκθεση που αποκάλυπτε την ύπαρξη γιγαντιαίων στόχων – κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου δυτικά της Πελοποννήσου και νότια της Κρήτης.

Σε αυτή την έκθεση, που έφερε στο φως η Real News, περιλαμβάνονται χάρτες στους οποίους αποτυπώνονται αντίστοιχες σεισμικές καταγραφές με αυτές που προέκυψαν κατά την πρόσφατη έρευνα της νορβηγικής εταιρείας PGS, η οποία επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη περιοχή και για τις προοπτικές των εν λόγω κοιτασμάτων.

Ανάλογο ενδιαφέρον, ωστόσο, δεν επέδειξαν οι ελληνικές κυβερνήσεις, αφού η άκρως εμπιστευτική έκθεση των 200 σελίδων με τον τίτλο International Mediterranean Ridge Seismic Experiment (IMERSE), όπως αποδεικνύεται, παρέμενε “θαμμένη” και αναξιοποίητη για δεκαέξι ολόκληρα χρόνια, έχοντας περιέλθει στα “χέρια” της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., μετά την κατάργηση της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου της Ελλάδος τον Απρίλιο του 1998.
“Αν είχαμε προχωρήσει τότε, σήμερα θα είχαμε συμβάσεις αφού, όπως αποδεικνύεται και από τις πρόσφατες έρευνες της PGS, το έργο IMERSE ήταν άκρως επιτυχημένo”, ανέφερε η τότε πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΔΕΠ-ΕΚΥ Α.Ε., Τερέζα Φωκιανού.
Η έρευνα ξεκίνησε το 1995 και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MAST II από τη ΔΕΠ-ΕΚΥ Α.Ε., σε κοινοπραξία με το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Geomar του Κιέλου και με τη συμμετοχή του Ιδρύματος Ecole Normale Superieure του Παρισιού, του Imperial College του Λονδίνου και των πανεπιστημίων της Τριέστης και του Μπέρμιγχαμ. Στον χώρο μεταξύ Πελοποννήσου -λιβυκών θαλάσσιων συνόρων και Κρήτης έγιναν καταγραφές συνολικού μήκους 2.650 χλμ., με τους ξένους ερευνητές να υποστηρίζουν με την τεχνογνωσία και τον θαλάσσιο εξοπλισμό το όλο εγχείρημα, ενώ η ΔΕΠ- ΕΚΥ Α.Ε. ήταν αυτή που ανέλαβε το δύσκολο έργο της ανάλυσης και επεξεργασίας των δεδομένων της έρευνας, καθώς διέθετε πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και εξειδικευμένο προσωπικό.
Η εξαιρετική ποιότητα των καταγραφών εκείνης της εποχής επέτρεψε να εντοπιστούν, όπως αποτυπώνεται στην έκθεση, εντυπωσιακοί στόχοι πιθανών κοιτασμάτων, ένας εκ των οποίων παρουσιάζει έκταση η οποία ξεπερνά τα 1.000 τ.χλμ. Περίπου τρεις φορές μεγαλύτερο, δηλαδή, από το κοίτασμα Λεβιάθαν του Ισραήλ που έχει έκταση 370 τ.χλμ.
Μάλιστα, στην έκθεση αποτυπώνεται και η αξία των κοιτασμάτων στην εν λόγω περιοχή με μια πρώτη οικονομοτεχνική μελέτη. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την πιθανότητα ύπαρξης 80% πετρελαίου και 20% φυσικού αερίου, οι επιστήμονες εκτιμούσαν ότι μπορεί να δώσει από 5 έως 10 δισ. βαρέλια πετρελαίου, αξίας 500 δισ. δολαρίων και καθαρής αξίας για τα ταμεία του κράτους, αν αφαιρεθούν τα έξοδα ερευνών, 150 δισ. δολαρίων.
Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα οικονομικά μεγέθη ελήφθησαν υπ’ όψιν κατά τη σύνταξη της μυστικής εκθέσεως που είχε παραδοθεί πέρυσι το καλοκαίρι στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά από τους επιστήμονες Αντώνη Φώσκολο, Ηλία Κονοφάγο και Νίκο Λυγερό, σύμφωνα με την οποία από την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που εντοπίζονται γύρω από την Κρήτη το όφελος για το ελληνικό Δημόσιο μπορεί να φθάσει ακόμα και τα 1,3 τρισ. δολάρια.
Ένα από τα σημαντικά ευρήματα της έκθεσης ήταν η διαπίστωση ότι τα ανώτερα στρώματα των γεωλογικών στόχων αποτελούνταν από εβαπορίτες (δηλαδή άλατα του Μεσσηνίου, που δημιουργήθηκαν πριν από περίπου 7 εκατομμύρια χρόνια) και τα οποία μπορούν να εγκλωβίσουν υδρογονάνθρακες. Ανάλογη σύσταση έχουν τα κοιτάσματα σε Κύπρο και Ισραήλ, στα οποία αυτή τη στιγμή γίνονται γεωτρήσεις.

olympia

Καμμένος: Κυβέρνηση Σύριζα και πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Καραμανλής!Καμμένος: Κυβέρνηση Σύριζα και πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Καραμανλής!
Συνέντευξη στην Real News έδωσε ο εμφανιζόμενος ως… αντισυστημικός (Ενώ είναι σαρξ εκ της σαρκός του συστήματος) πρόεδρος Πάνος.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ > Χρυσόστομος: "Επιστροφή στην κυπριακή λίρα αν εμμείνουν στην εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας"Με το ενδεχόμενο ακόμη και επιστροφής στη λίρα απαντά η Κύπρος στους εκβιασμούς που δέχεται από την τρόικα όσον αφορά στην υπογραφή ενός μνημονίου που θα μεταφράζεται σε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Οι δανειστές της Κύπρου, και ειδικά η Γερμανία εποφθαλμιούν τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και θέλουν να τα βάλουν στο… χέρι πιέζοντας τους Κυπρίους να υπογράψουν μία σύμβαση «κατοχική», όπως αυτή που με ευκολία υπέγραψε η Ελλάδα.

Τίποτε δεν έχει τελειώσει. Ζούμε το λυκόφως των Θεών...


Του καθηγητού Χρ. Γούδη

Τίποτε δεν έχει τελειώσει
Υπάρχει αναβρασμός. 
Και εν βρασμώ ψυχής πολλά μπορούν να γίνουν.
Ακόμη και εποικοδομητικές καταστροφές. 
Ας μην διαφεύγει της προσοχής μας ότι άνεργος δεν σημαίνει ανενεργός. Αντίθετα, σημαίνει συσσώρευση δυναμικής ενέργειας, που δεν μπορεί να βρει τον δρόμο της στο κοινωνικό γίγνεσθαι ως όφειλε, και που όταν φθάσει στο... κρίσιμο σημείο πίεσης θα προκαλέσει την εκρηκτική διάλυση της χύτρας ταχύτητος η οποία εδώ και κάποια χρόνια τώρα προσπαθεί να μεταποιήσει τις ανθρώπινες ψυχές αυτής της χώρας που τις θεωρεί φυτικά προϊόντα (ίσως επειδή τους άναγκάζει να φυτοζωούν) σε μέλανα ζωμό. Όμως μ' αυτόν τρέφονταν οι Σπαρτιάτες που είχαν το σθένος του μολών λαβέ, του τάν ή επί τάς και γενικότερα της αίσθησης του οριακού του πράγματος και του «ως εδώ και μην παρέκει».
 Ενδεχόμενο αποτέλεσμα; Να πέσει το οικοδόμημα (και για να πέσει θα πρέπει να δυναμιτισθεί), να φύγουν τα μπάζα και να αρχίσει η ανοικοδόμηση.

Το ετοιμόρροπο μεταπολιτευτικό οικοδόμημα δεν είναι διατηρητέο γιατί είναι εξαμβλωματικό: κακοποίησε την γλώσσα μας, διέφθειρε τα ήθη μας και συνεχίζει να προσβάλλει την αισθητική μας. Οι τελευταίοι έγιναν πρώτοι και οι πρώτοι έσχατοι. Και οι τελευταίοι αντί να αμείβονται με αυτό που πραγματικά τους αναλογεί σε μία πραγματική οικονομία (με μισθό ανειδίκευτου εργάτη) αμείβονται πλουσιοπάροχα ως εκπρόσωποί μας στο κοινοβούλιο (τρομάρα τους και τρομάρα του), εγκαθιδρύοντας έναν οικονομικό παράδεισο δι' εαυτούς και παρατρεχάμενους, έναν καφκικό απρόσιτο «πύργο» περιβαλλόμενο από πτωχοποιημένους ιθαγενείς υπηκόους που ζουν στις καλύβες (του μπαρμπα-Θωμά) μιας αναβράζουσας κοινωνικής κόλασης.
Αυτήν την αναστροφή των αξιών ούτε ο Νίτσε δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί όταν ζητούσε επαναξιολόγηση των αξιών.

Ποιών αξιών; Οι άρχοντες του πύργου είναι κυνόμορφοι, κυνόφωνοι και κυνοκέφαλοι. Και συνακόλουθα κυνικοί. Δεν ομιλούν και δεν σκέπτονται. Απλά γαβγίζουν και κάποιοι εξ' αυτών δαγκώνουν λυσσαλέα τον εθνικό και λαϊκό πλούτο που θεωρούν ιδιοκτησία τους, ιδιοποιώντας την περιουσία των υπηκόων τους με την επιβολή επαχθούς και απεχθούς υπερφορολόγησης που ούτε οι Οθωμανοί δεν είχαν ποτέ διανοηθεί να επιβάλουν
Πιο Τούρκοι κι από τους Τούρκους, κατά τα λεγόμενα του Οδυσσέα Ανδρούτσου, όταν το αργυρώνητο φαναριώτικο και εθελόδουλο πολιτικό σύστημα προσπαθούσε να τον εξοντώσει.
Οι κύνες βουλεύονται στο Κυνοβούλιο. Τα μεταλλαγμένα πρόβατα, η κάθε Ντόλλυ που τους υφίσταται και υποτάσσεται στις επιταγές τους (πάντα ακάλυπτες φυσικά), βελάζουν ως πρόβατα επί σφαγήν, ως αμνοί του Θεού οι αίροντες την αμαρτίαν του κόσμου (των ακρίδων και τοκογλύφων). 
Οι λύκοι γύρω τους παραμονεύουν.

Ζούμε το λυκόφως των Θεών (Götterdämmerung), αλλά και των Eιδώλων, που εκ των πραγμάτων (de rerum natura) συμπαρομαρτεί το λυκαυγές μιας αυγής που δεν γνωρίζουμε το χρώμα της
Θα είναι ρόδινη (ροδαυγή, morgenröte) χρυσή ή απλά μαύρη; 
Τί θα ανατείλει μετά την δύση του Πράσινου Ήλιου; 
Ένας οξυβελής Ήλιος ή μήπως ο Μαύρος Ήλιος (die Schwarze Sonne) του μεσονυκτίου; Το παιχνίδι βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τίποτε δεν έχει τελειώσει
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ασπασθεί το δαντικό «εγκαταλείψατε κάθε ελπίδα» (lasciate ogni speranza). 
Πάντα υπάρχει στον ορίζοντα το Απόλυτο Γαλάζιο για την Ελλάδα
Γρηγορείτε και προσεύχεσθε. 
Ο Θεός υπήρξε πάντα φιλέλλην. 
Κινήστε όμως κι εσείς την χείρα σας, όχι εργαλειακά, δίκην μιας εξαναγκασμένης ταλαντώσεως που χαρακτηρίζει την κατά Βησσαρίωνα «συνήθη του γένους ημών μαλακίαν» («το έθνος ημών βλακίεται και μαλακίεται»), αλλά εποικοδομητικά, με σκοπό και στόχο, πελταστές, τοξοβόλοι και ακοντιστές ως Δωριείς και όχι ως δορυφόροι και δορυάλωτοι.

Τίποτε δεν έχει τελειώσει
Στην Ελλάδα, ακόμη κι αν οι πολλοί υποκύψουν, υπάρχει πάντα η εξαίρεση, το «πλην Λακεδαιμονίων». 
Πάντα υπάρχει η προσδοκία για την Νέα Σπάρτη. 
Η θυσία του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες δεν πήγε χαμένη. 
Άνοιξε τον δρόμο της νίκης
Για τον θαλασσομάχο Ευρυβιάδη στην Σαλαμίνα (αυτός ο Σπαρτιάτης ναύαρχος ηγείτο του ελληνικού στόλου, γεγονός που δεν σεβάστηκε και επιμελώς και διαχρονικά το αποκρύπτει η «δημοκρατική» αθηναϊκή προπαγάνδα) και για τον Παυσανία στις Πλαταιές. 
Η Λυκωνία (Λακωνία) έδωσε τότε την απάντηση που ποιητική αδεία υϊοθέτησε ο Σαίξπηρ στο έργο του: cry havoc and let slip the dogs of war. 
Όταν χρειάσθηκε φώναξε «όλεθρος» κι αμόλυσε τα λυκόσκυλα να διώξουν τα κοπρόσκυλα από την πατρίδα μας. Έτσι έγιναν τα πράγματα. 
Κι ό,τι συνέβη στο παρελθόν μπορεί να συμβεί ξανά στο μέλλον. Στο εγγύς ή στο απώτερον, δεν έχει σημασία. Μπορεί πάντως να συμβεί.

Τίποτε δεν έχει ακόμη τελειώσει
«Ήλθον αι ειδοί του Μαρτίου» είπε ο Καίσαρ ανεβαίνοντας τις σκάλες του Καπιτωλίου, ειρωνευόμενος τον μάντη που είχε προβλέψει την δολοφονία του εκείνη την ημέρα. «Ήλθον αλλά δεν παρήλθον», του απήντησε αυτός, καθώς ο Καίσαρ έπεφτε μετά από λίγο νεκρός, μαχαιρωμένος από εκείνους που εξέφραζαν την λαϊκή οργή. Γιατί δεν επρόκειτο περί προφητείας αλλά περί νομοτελειακής πρόβλεψης του τέλους του παιχνιδιού.

Τίποτε δεν έχει τελειώσει. 
Η Ελλάδα ποτέ δεν τελειώνει. 
Πάντα αναγεννάται από τις τέφρες της. 
Θαρσείν χρη. 
Αύριο όλα θα πάνε καλύτερα.

Επίκειται διάσπαση του ΚΚΕ ενόψει 19ου Συνεδρίου - Με το καλό…Επίκειται διάσπαση του ΚΚΕ ενόψει 19ου Συνεδρίου - Με το καλό…
Συνέντευξη στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» έδωσε ο παίζων το ρόλο του… αρχιφύλακα της μ-λ (μαρξιστικής- λενινιστικής) «ορθοδοξίας» του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης (ή «αγιατολάχ Λαφαζανί» κατά κάποιους άσπονδους συντρόφους του), στην οποία έκανε έκκληση προς τα άλλα κόμματα της σταλινικής ακροαριστεράς να κυβερνήσουν αντάμα:...
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο Εθνικισμός.net

Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ MANPOWER ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ...Οι Έλληνες εργοδότες εµφανίζονται επιφυλακτικοί για τις προσλήψεις στη διάρκεια του δευτέρου τριµήνου του 2013, καθώς το 13% εξ αυτών αναµένει αύξηση του προσωπικού που απασχολούν, το 16% µείωση και το 69% δεν προβλέπει µεταβολή, ...
σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Manpower.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης ενισχύονται κατά 13 ποσοστιαίες µονάδες σε σχέση µε το πρώτο τρίµηνο του 2013 και σε σχέση µε το αντίστοιχο τρίµηνο του προηγούµενου έτους βελτιώνονται κατά 8 ποσοστιαίες µονάδες.

Ο πατριωτισμός των άλλων…
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Ο Αλέξης πήγε στην κηδεία του Τσάβεζ. Αυτός και η Ρένα του Άκη έχουν επαινέσει τον αποβιώσαντα ηγέτη της «Μπολιβαρικής Επανάστασης». Άραγε τι κοινό βρίσκουν ο καταληψίας του Λυκείου του και το «προοδευτικό» ντεκαπάζ, με τον αναμφισβήτητα φλογερό, έστω και αμφιλεγόμενο, για μερικούς, λατινοαμερικάνο ηγέτη; Ο populismo, ο λαϊκισμός, στην κατά τον Σολάνας «μεγάλη ημιτελή Πατρίδα», στην Λατινική Αμερική του Μπολιβάρ, του Χοσέ Μαρτί, του Καρντένας, του Περόν, του Άρμπενθ, του Τσε, του Φιντέλ και του Τσάβεζ, είναι πολιτικό ρεύμα, ουδόλως κακόφημο, όπως στην Ευρώπη. Υπάρχουν κόμματα που υπερήφανα φέρουν την επωνυμία «λαϊκιστικό», σε σειρά χωρών από το Μεξικό και κάτω.
Όλοι αυτοί οι ηγέτες, μαρξίζοντες ή μη, από τον Jeffe Maximo, τον μαρξιστή Φιντέλ, ως τον Χουάν Περόν, και των δυο περιόδων, τον οπαδό της «δικαιοκρατίας», του Justicialismo, έχουν ένα βασικό κοινό χαρακτηριστικό: είναι φλογεροί κι αδιαπραγμάτευτοι εθνικιστές. Συχνά προέρχονται από τον Στρατό, όπως ο Περόν, ο Άρμπενθ στην Γουατεμάλα, οι κινηματίες αξιωματικοί που στην δεκαετία του ‘60 έκαναν τη αγροτική μεταρρύθμιση στο Περού, ο Τσάβεζ κλπ.  Ο ίδιος ο μεγάλος ήρωας όλης της Λατινικής Αμερικής, που στέκεται για τους λαούς της ένα σκαλί κάτω απ’ τον Χριστό, ο Libertador, ο Ελευθερωτής Σιμόν Μπολιβάρ, ήταν στρατιωτικός.
Το καταστατικό των Sandinistas, ξεκινούσε με την φράση «Somos Nacionalistas…», είμαστε εθνικιστές. Το σύνθημα που γεμίζει τους τοίχους στην Κούβα και το υιοθέτησε κι ο Τσάβεζ είναι «Patria o Muerte», Πατρίδα ή Θάνατος.
Σε αυτή την χορεία των εθνικιστών λαϊκιστών ηγετών ανήκει κι ο βενεζουελιανός αξιωματικός των αλεξιπτωτιστών, ο Ούγκο Τσάβεζ. Αυτό το κράμα εθνικισμού, λαϊκισμού και machismo διαπερνά όλη την Λατινική Αμερική, με ή χωρίς μαρξιστικό επίχρισμα. Η κολωνακιώτικη ή εξαρχειώτικη αριστερά των βαρεμένων διεθνιστικών συνιστωσών, δεν θέλει να ξέρει, πχ για την macho περιφρόνηση, την αντιπάθεια του Τσε και του Φιντέλ για τους ομοφυλόφιλους. Ο κομμαντάντε Τσε Γκεβάρα, αμέσως μετά την νίκη του κινήματος της 29ης Ιουλίου, μάζευε τις «αδερφές» σε στρατόπεδα συγκέντρωσης για «αναμόρφωση», μαζί με τους χαφιέδες και τους μισθοφόρους του Μπατίστα. Παρά όμως την «επαναστατική θέρμη» του κομμαντάντε, δεν το ‘κοψαν το χούϊ. Κιχ δεν βγάζουν οι εγχώριοι αριστεριστές μας για αυτή την μη «πολιτικά ορθή» στάση του Αργεντίνου επαναστάτη.
Εάν Έλληνας χρησιμοποιήσει το 1/10 της φρασεολογίας, των συνθημάτων και των πρακτικών που χρησιμοποιούσε ο Τσάβεζ και το κίνημα του ή χρησιμοποιούν ακόμη οι Κουβανοί, σύσσωμη η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/Βίλα Αμαλία (Σόρος) κι οι τρελοσυνιστώσες, με αφρούς στο στόμα, θα τους καθύβριζαν ως χρυσαυγίτες, ναζί, ρατσιστές και άλλα ωραία, από αυτά που επιφυλάσσει η «ΑΥΓΗ» και οι διαδικτυακές συνεργαζόμενες πατσαβούρες της, σε όποιον δεν υποκλίνεται στις ιδεοληψίες τους.
Στην Λατινική Αμερική η Αριστερά, κατά κανόνα, είναι βαθιά πατριωτική, εθνικιστική και …macho, με τρόπο που θα σόκαρε έναν ευρωπαίο και τα «νούμερα», που εδώ υποδύονται τους «ομολόγους» της.
Κι όταν επιτίθεμαι στους ημετέρους της διαταραγμένης κολωνακιώτικης κι εξαρχειώτικης αριστεράς, δεν αναφέρομαι στο ΚΚΕ, στους λίγους σοβαρούς διανοούμενους, που βρίσκεις με το ντουφέκι, δεν αναφέρομαι στον Λαφαζάνη ή στον Αλαβάνο, που λένε καθαρές κουβέντες. Διαφωνείς αλλά τους σέβεσαι. Δεν αναφέρομαι καν στην συγκυριακή βάση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/Βίλα Αμαλία (Σόρος). Αγανακτισμένοι απλοί άνθρωποι είναι. Αναφέρομαι πάντα στην τυχοδιωκτική «Τσίπρας Α.Ε.», την ομάδα των αδίστακτων στελεχών, που δεν πιστεύουν σε τίποτα απολύτως. Αναφέρομαι στον, κατά δήλωση του, βυσματία κοπανατζή και «σκονάκια», που πήγε να αποτίσει φόρο τιμής σ’ ένα Λοκατζή εθνικιστή στην Βενεζουέλα! Τι κοινό έχετε, ρε Αλέξη; Από δυο πόδια και δυο χέρια;
Απλά πράγματα, αδέρφια. Στην Λατινική Αμερική η Αριστερά είναι συνήθως πατριωτική – εθνικιστική, χριστιανική (!). Στην Ελλάδα, η ντεμέκ αριστερά του Αλέξη, είναι πατριδοκτόνα. Θαυμάζουν τον πατριωτισμό, τον φλογερό εθνικισμό αλλά των …άλλων. Εδώ, γουστάρουν αποδόμηση, χαζοχαρούμενο γενιτσαρικό διεθνισμό. Νέτο σκέτο. Για την εθνική ταυτότητα δεν το συζητάμε. Και, τώρα που το θυμήθηκα, συχνά ο Ούγκο Τσάβεζ ξεκινούσε τις παρεμβάσεις του κάνοντας τον σταυρό του με τον τρόπο των πιστών καθολικών. Συχνές οι αναφορές του στην πίστη του στον Χριστό. Λοιπόν ρε Αλέξη, για πες μας και γι’ αυτό, για πες…
(Δημοσιεύεται στην “Κυριακάτικη Δημοκρατία”) 
This entry was posted in Πρώτη Σελίδα. Bookmark the permalink.

Η έρευνα συνεχίζεται στην Αγιά Σοφιά...

«Ο Νταβούτογλου υπερασπίζεται τα τουρκικά δικαιώματα στο Αιγαίο»Ο υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε ότι, αν και, η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν διαφορετικές απόψεις στην οριοθέτηση των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ) στο Αιγαίο καθώς και σε άλλα ευαίσθητα θέματα, οι δύο χώρες μπορούν να επιλύσουν τα θέματα με νέες προσεγγίσεις.
«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαφορές απόψεων. Το σημαντικό πράγμα είναι αν θα αφήσουμε αυτά  να γίνουν εμπόδιο, όπως το Τείχος του Βερολίνου, που δεν θα είναι βιώσιμο, λογικό ή ηθικό», είπε ο Νταβούτογλου στην ελληνική εφημερίδα Καθημερινή.

Η γυναίκα στον Αγώνα της ΕΟΚΑΗ γυναίκα στον Αγώνα της ΕΟΚΑ
Στον απελευθερωτικό αγώνα του 1955-59, η γυναίκα της Κύπρου, συνέχισε επάξια την μακρόχρονη Ελληνική μας παράδοση. Οι Σπαρτιάτισσες μάνες δίνοντας την ασπίδα στα παιδία τους έλεγαν το "Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ".
(Δηλαδή, ή θα φέρεις ζωντανός πίσω την ασπίδα, ή θα σε φέρουν νεκρό πάνω σ’ αυτήν. Να μην υποχωρήσεις , να μην τραπείς σε φυγή.)

Στον αγώνα του 1821 η συμμετοχή της γυναίκας ήταν και πάλι αντάξια της Ιστορίας μας . Μαντώ Μαυρογένους , Λασκαρίνα Πουμπουλίνα .

Το 1940, οι γυναίκες της Πίνδου, υπήρξαν σημαντική δύναμη για την απόκρουση των Ιταλών. Κατά την Γερμανική κατοχή σε όλες τις αντιστασιακές οργανώσεις, συμμετείχαν χιλιάδες γυναίκες .

Με τον ίδιο τρόπο λοιπόν και οι Ελληνίδες της Κύπρου έδωσαν το παρόν τους στον απελευθερωτικό μας αγώνα, με πολλούς τρόπους.

1. Εντάχθηκαν στην ΕΟΚΑ
2. Εντάχθηκαν στην ΑΝΕ
3. Μετέφεραν οδηγίες και εντολές του Αρχηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή
4. Μετέφεραν βόμβες, πυρομαχικά, όπλα
5. Μοίραζαν φυλλάδια της ΕΟΚΑ
6. Έγραφαν στους τοίχους συνθήματα π.χ. ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΜΕΝ ΚΑΙ ΑΣ ΤΡΩΓΟΜΕΝ ΠΕΤΡΕΣ, ΕΛΛΑΣ ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΩΣΙΣ, ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

Οι γυναίκες των χωριών, φρόντιζαν για την προμήθεια τροφίμων και άλλων αναγκαίων αγαθών, ή ακόμη τους έκρυβαν στα σπίτια τους , αψηφώντας τους κινδύνους .

Όταν στις πόλεις γίνονταν εκτελέσεις Άγγλων, πολλές φορές οι αγωνιστές έδιναν τα όπλα στις γυναίκες , για να τα μεταφέρουν μακριά από τον τόπο της εκτέλεσης, μιας και οι Άγγλοι δεν υποψιάζονταν τις γυναίκες.

Οι γυναίκες στον απελευθερωτικό αγώνα, μετέφεραν την τιμημένη γαλανόλευκη σημαία μας, φορώντας την σαν ενδυμασία, με τον τρόπο αυτό ξεγελούσαν τους Άγγλους, οι οποίοι είχαν απαγορεύσει τις Ελληνικές σημαίες.

( ΦΩΤΟ ) ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ

!
Χωρίς Σχόλια....Βρε μπράβο «ανάπτυξη» ! Μεταφέρει την έδρα της εκτός Ελλάδας ΚΑΙ η Τιτάν;; ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/blog-post_11.html#ixzz2NDvgV3LZΤο ενδεχόμενο η τσιμεντο βιομηχανία "Τιτάν" να μεταφέρει την έδρα της εκτός Ελλάδος εξετάζει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ο οποίος, σε συνέντευξή του στη γερμανική Welt am Sonntag, αναφέρεται στις δυσκολίες δανεισμού των ελληνικών επιχειρήσεων, καθώς και στην πτώση της ζήτησης του τσιμέντου στα επίπεδα, όπως λέει, της δεκαετίας του '60. «Είμαστε μια εταιρία με ιστορία 110 ετών εδώ στην Ελλάδα. Η παράδοση αυτή δημιουργεί και μεγάλη ευθύνη. Όμως κανείς δεν γνωρίζει εάν η κατάσταση μακροπρόθεσμα θα σταθεροποιηθεί ή εάν η κρίση έχει όντως περάσει. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε εναλλακτική», τονίζει ο κ. Παπαλεξόπουλος. Επισημαίνει, δε, ότι δανείζεται πλέον με πολύ δυσμενέστερους όρους. «Αυτό δεν γίνεται να συνεχιστεί....
, εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Δεν ξέρω εάν οι πολίτες στις άλλες χώρες αντιλαμβάνονται πόσο δύσκολη έχει γίνει εδώ η κατάσταση», εξηγεί. «Μια μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων διαθέτει μεγάλη υπομονή. Όμως, κοιτάξτε: οι άνθρωποι έχουν παιδιά και κανένα από αυτά τα παιδιά δε βρίσκει δουλειά. Η ανεργία των νέων έχει φτάσει στο 60%. Πολλοί εγκαταλείπουν την Ελλάδα. Αυτό αποτελεί καταστροφή για την χώρα» σημειώνει.ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/blog-post_11.html#ixzz2NDvcWCxe

Ο ρωσικός στόλος στη Μεσόγειο > Σε Ελλάδα και Κύπρο ο ανεφοδιασμός τουΤου Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ - Το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας ξεκίνησε τη διαμόρφωση του επιχειρησιακού σχηματισμού, που θα δρα στη Μεσόγειο Θάλασσα, σε μόνιμη βάση.
Την σχετική ανακοίνωση έκανε   ο αρχηγός του Επιτελείου του Ναυτικού ναύαρχος Βίκτορ Τσιρκόφ.
 Νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας κ. Σεργκέι Σοϊγκού είχε δηλώσει ότι το ρωσικό Ναυτικό έχει όλες τις δυνατότητες για να δημιουργήσει έναν επιχειρησιακό σχηματισμό στη Μεσόγειο Θάλασσα.Αυτό έδειξαν οι ασκήσεις, που διεξήχθησαν τον Ιανουάριο στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο, μετέδωσε η Φωνή της Ρωσίας.


Ανεφοδιασμός και από λιμάνια  Ελλάδας-Κύπρου

Τέμενος ή τζαμί;Γράφει ο Αθ. Στρίκος

 «Η οικονομία θα σωθεί αν θα κλείσουν τα ΚΑΠΗ» είναι το σύνθημα ή μάλλον ο αποφθεγματικός λόγος που κυριαρχεί τελευταία; Του δεύτερου μετά τον «Πα- παμνημόνιον» μεγαλυτέρου οικονομολόγου της Ελλάδος (Η Ελλάδα έπηξε στους οικονομολόγους γι’ αυτό πάει καλά η οικονομία της). Του Διοικητού της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλου.
Και μοιάζει το σύνθημα σαν το παλιό των αναρχικών στους τοίχους και τα έντυπά τους; «Όταν θα φουρκίσουμε τον τελευταίο παπά με τα άντερα του τελευταίου μπάτσου, τότε θα φτιάσει η κοινωνία». Και «η οικονομία θα σωθεί όταν θα κλείσουν τα ΚΑΠΗ». Τώρα είναι πλήρες. Στα ΚΑΠΗ λοιπόν λουκέτα. Βρισκόμαστε άλλωστε στην εποχή των λουκέτων. (Τελευταία βρέθηκα στην Αθήνα. Εκεί στην Ερμού που άλλοτε  έσφυζε η εμπορική κίνηση, μέτρησα 47 λουκέτα και τέσσερα μαγαζιά ανοιχτά).
Όμως μην αποθαρρύνεστε Έλληνες. Μπορεί να κλείνουν τα μαγαζιά και τα ΚΑΠΗ, θ’ ανοίξει όμως το τζαμί και θα σωθεί η κατάσταση. Άλλωστε κάπου ογδόντα (80) ογδόντα εκατομμύρια ευρώ ψήφισαν οι βουλευτές μας, δαπάνη σε πρώτη δόση, για το τζαμί! Και ξέρετε πόσα λεφτά είν’ αυτά σε ιστορικό νόμισμα;
Να σας πω αμέσως. Γιατί δεν ξέρουμε τι ξημερώνει, κι αύριο μπορεί να ‘χουμε δραχμές. Να ξέρουν οι αδελφοί Μουσουλμάνοι τι έχουν λαμβάνειν σε δραχμές. Κάπου 27 δισεκατομμύρια διακόσια εκατομμύρια,. . Για το τζαμί τους. Κι αυτά εν ημέρες οικονομικής κρίσεως. Ας αφήσουμε όμως τ' αστεία   που δεν είναι καθόλου αστεία αλλά πολύ σοβαρά, ο λόγος μόνον είναι ολίγον περιπαικτικός για ν’ απαλύνουμε τη δραματικότητα της καταστάσεως. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι οι δραματικές καταστάσεις αντιμετωπίζονται με τη σάτιρα. Αλλιώς σαλτάρεις!
.
Ναι, οι ειδήσεις που διαβάσατε με λόγον  ελαφρό  είναι αληθινές πέρα-πέρα. Και πότε και πώς θα σωθεί η οικονομία μας και το ποσό που ψήφισε η Βουλή για το τζαμί, σε πρώτη δόση, και όλα. Μόνο μία είναι η ανακρίβεια. Μικρή, ασήμαντη και κανείς δεν την πρόσεξε.
Ξέρω τι θα ειπείτε: «Σιγά, ρε φίλε, που απ’ όλους εσύ ο ανοιχτομάτης είδες τη λεπτομέρεια».
Πέστε ό,τι θέλετε. Ακόμα και γομάρι πέστε με. Άλλωστε τόσα πολλά μου έχουν προσάψει τ’ αφεντικά μου οι κυβερνώντες, ξένοι και δικοί κάθε μέρα, ώστε αν με ειπείτε κι εσείς γομάρι, που στο κάτω κάτω θα’ χει και δόση αλήθειας με τα τόσα που μας φόρτωσαν τελευταία και μας δέρνουν κι από πάνου και χουγιάζουν, ώστε καθόλου δεν θα με νοιάξει. Σιγά τώρα.
Εδώ μας είπαν φαταούλες, μαζί τα φάγαμε, Λούκουλους και Καλλιγούλες, διεφθαρμένους κι ο πρώην  πρωθυπουργός μας ότι κυβερνάει χώρα διεφθαρμένων, και μάλιστα το ‘κανε βούκινο στο εξωτερικό. Ενώ εδώ έκανε το μουλωχτό και πήγε  να τα φορτώσει σ’ άλλον.
Ακόμα και κοπρίτες και φοιτητές του κόλου κι αντιπαραγωγικούς τους αεροπόρους - ενώ αυτοί όλοι, και οι τριακόσιοι, παραγωγή ε; - ώστε το γομάρι είναι τίτλος τιμής. Και το ευχαριστιέμαι. Ιδιαίτερα αν μετρήσω και την υπομονή του Έλληνα μ’ όσα τον φόρτωσαν και του λένε. Δηλαδή την γαϊδουρινή ή γομαρίσια  υπομονή που διαθέτει. Κι είμαστε πολλοί. Επομένως γιατί να με πειράξει το γομάρι;
Αλλά πάλι στο καλαμπούρι το γύρισα. Τώρα όμως τ’ αστεία τέλος.
Τέμενος ή τζαμί; Τι  τελικά θα φτιάξουν οι Μουσουλμάνοι στο Βοτανικό ή όπου αλλού στην Αθήνα; Για ν’ ανοίξει και καμιά δουλειά. Γιατί θα δώκει άδεια η κυβέρνηση; Γιατί τα ‘βγαλε τα λεφτά; Ογδόντα εκατομμύρια ευρώ, δεν το ξεχνάμε αυτό. Για τέμενος η τζαμί;
Μα έχει σημασία; - η λεπτομέρεια που σας έλεγα - θα ρωτήσετε.
Ας κάνουμε λίγη γραμματική. Ας δώσουμε την έννοια των λέξεων, όσο γίνεται πιο απλά, για να καταλαβαίνει κι ο κόσμος. Μια λέξη δεν είναι απλώς μια λέξη αλλά ολόκληρη νοητική εποπτεία. Νοητικό συμβάν λέει ο Νίκος Ξυδάκης. Να ιδούμε δηλαδή τη νοητική παράσταση που κάθε μία αποκαλύπτει. Κι όπου κάνω λάθος ας παρέμβουν οι φιλόλογοι και οι γλωσσολόγοι, οι νομικοί και όσοι ειδήμονες να με διορθώσουν. Προπαντός όμως οι βουλευτές μας να μας ειπούν τί ψήφισαν. Τέμενος ή τζαμί; Τώρα βέβαια θα μου ειπείτε: Πρώτη φορά είναι που οι βουλευτές γίνονται ρεζίλι αφού ψηφίζουν χωρίς να γνωρίζουν; Και γενικώς δεν γνωρίζει η αριστερά τους τί ποιεί η δεξιά τους;
Να. Διαβάσανε νομίζετε μνημόνιο; Ή Ευρωπαϊκή Συνταγματική Συνθήκη, όπως τη λένε; Κωμικά πράγματα. Και με την κομματική πειθαρχία καταντά οπερετικό . Χειρότερο κι από αλγεινό ή γελοίο μαζί. Ψήφος στα στραβά και στα δόλια το παιχνιδάκι με τα παραγραμμένα σκάνδαλα γιατί το στήσανε; Κι άλλα, κι άλλα κι άλλα.
Ας κάνουμε δηλαδή επίσκεψη στη λέξη. «Αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψις» έλεγε ο σοφός πρόγονός μας. Και επίσκεψις σημαίνει σκέψη πάνω (επί) στη σκέψη. Διαλογισμός πάνω στον διαλογισμό. (Όχι να πάρουμε το μπουκάλι το ουίσκι να πάμε στη γιορτή του φίλου).
Να δούμε δηλαδή τις λέξεις πρώτα, Να τις επισκεφθούμε. Για να δούμε στη συνέχεια τι περιεχόμενο και τι πρακτικά αποτελέσματα παράγουν. Γιατί αυτά κάποια στιγμή στο μέλλον, θα τα βρούμε μπροστά μας. Τότε όμως ίσως είναι πολύ αργά.
 Κατ’ αρχάς το τέμενος είναι ελληνική λέξη. Και περιλαμβάνει ολόκληρο συγκρότημα πέραν φυσικά του ναού. Από την αρχαιότητα το τέμενος είχε τρία πράγματα: Τον ναό, τον βωμό και το άλσος. Ήταν δηλαδή ένας πολύ εκτεταμένος χώρος.
Αλλά και ως έννοια ήταν ευρεία. Μπορούσε το τέμενος να είναι αφιερωμένο σε ένα θεό αλλά και σε περισσότερους. Ακόμη και σε ήρωες. Ήταν δηλαδή το τέμενος ολόκληρο συγκρότημα. Σε πολλές δε περιπτώσεις και ολόκληρο χωριό.
Είναι, για παράδειγμα γνωστά στην αρχαιότητα τα
τεμένη των Μουσών (κέντρα λατρείας τους) στον Ελικώνα, στις Θεσπιές, όπου μάλιστα είχαμε ποικίλες δραστηριότητες ακόμη και αγώνες. Κι όχι μόνον μουσικούς αλλά περιελάμβαναν ένα ευρύτατο πεδίο. Ακόμα και αγώνες αθλητικούς (σωματική εκγύμναση) που ήταν κι αυτή κομμάτι της ελεύθερης εκπαίδευσης.
Παρόμοια κέντρα ήταν στην Πιερία, την Αλεξάνδρεια, τη Θράκη, τις Συρακούσες, το τέμενος του Νείλου (ιερή Κοιλάδα), στο ακρωτήριο Σούνιο (Ποσειδώνος τέμενος) και βεβαίως η Ακρόπολη ολόκληρη εθεωρείτο και ήταν Παλλάδος τέμενος (και είναι).
Και δεν ήσαν μόνον τόποι λατρείας τα τεμένη αλλά και κέντρα επιστήμης και έρευνας όπου καλλιεργούντο τα γράμματα και οι καλές τέχνες τα οποία ήσαν συνυφασμένα με τη θρησκεία. Και γενικώς το τέμενος είχε δυναμική.
Ακόμα και  στη Λακωνία υπήρχε το περίφημο τέμενος του Μεσσαπέως  Διός, βορειοδυτικά των Βρυσεών. Κάπου στην ευρύτερη περιοχή του σημερινού Αγίου Ιωάννη.
Ήταν δε το τέμενος ιερό έδαφος. Και βεβαίως τη λέξη τη βρίσκουμε συχνά. Από τον Όμηρο και όλους τους αρχαίους (Πίνδαρος, Αριστοφάνης, Αισχύλος, Αριστοτέλης, Ηρόδοτος κ.λπ.) μέχρι σήμερα μ’ αυτήν την έννοια.
Πάμε τώρα στο τζαμί. Η λέξη είναι τούρκικη και σημαίνει τον ναό. Το τζαμί δηλαδή είναι ένα κτήριο μόνο προοριζόμενο για λατρεία. Αυτό και τίποτ’ άλλο.
Κι αν μεν οι Μουσουλμάνοι χτίσουν τζαμί στον Βοτανικό ή όπου αλλού, οι Έλληνες δεν έχουμε καμιάν αντίρρηση. Καθένας είναι ελεύθερος να τελεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα και το Σύνταγμά μας επιτρέπει ή μάλλον επιτάσσει αυτήν την ελευθερία θα έλεγα.
Ύστερα οι Έλληνες ποτέ μα ποτέ δεν υπήρξαν ρατσιστές . Ούτε σήμερα είναι. Κι ας ανοηταίνουν (σαχλαμαρίζουν) πολλοί δημοσιογράφοι της πνευματικής πεντάρας κι άλλοι «προοδευτικοί». Κι όποτε θέλετε να αποδείξω με μεθόδους της γεωμετρίας μάλιστα ότι οι Έλληνες όχι μόνον ρατσιστές δεν ήσαν αλλά υπερασπιστές του διαφορετικού και βοηθοί κάθε αναγκεμένου. Αν όμως πρόκειται για τέμενος τα πράγματα μεταβάλλονται άρδην.
Έτσι να μην μας ξενίσει, αν οι Μουσουλμάνοι φτιάξουν τέμενος κι όχι τζαμί, όπως η τεράστια ψηφισθείσα δαπάνη υποδηλώνει, όταν θα ιδούμε ολόκληρο Ισλαμικό Κέντρο, όπου μέσω αυτού θα προωθούνται οι φονταμεταλιστικές  ιδέες κι όχι η προσευχή; Όπου θα διδάσκεται συνεχώς και αδιαλείπτως ο μουσουλμανισμός και θα προωθούνται άλλες από την εσωτερική ανάγκη για προσευχή επιδιώξεις. Όπου θα γεμίσει ο τόπος ιδεατά αγάλματα ισλαμιστών για παράδειγμα, ηρώων κατ’ αυτούς, που ζώστηκαν εκρηκτικά και πέθαναν για τη θρησκεία τους γιατί θα πάνε στον παράδεισο, όπως τους είπαν; Αν σκοτώσουν απίστους για ν’ απολαύσουν τα ουρί τους (=όμορφες κοπέλες) κάπου εβδομήντα ο καθένας. Κι ας στείλανε χιλιάδες στην κόλαση χωρίς να τους ρωτήσουν, ή μάλλον ακριβώς γι’ αυτό.
Όπου θα συρρέουν πλήθη από Μουσουλμανικές χώρες κι από ‘δώ θα εξακτινώνονται έτοιμοι να επιστρέφουν σ’ αυτές ή όπου αλλού της γης.
Θέλω να ειπώ ότι εκεί πια, αν γίνει τέμενος, δεν θα γίνεται δεκτό το Ελληνικό Σύνταγμα. Φεύγουμε από την προσευχή και την εκτέλεση των Θρησκευτικών καθηκόντων. Φεύγουμε τελείως από την Θρησκευτική διάσταση και πάμε στην καθαρά Μουσουλμανική όπου θρησκευτική και ισλαμική ταυτίζονται και τοποθετούνται πάνω απ’ οτιδήποτε κι οποιαδήποτε κρατική υπόσταση. Και δεν τολμώ να διατυπώσω τα παραπέρα. Τι δηλαδή θα γίνεται σ’ αυτό το κέντρο. Η γραφίδα στο μέλλον για όσα εκεί ερυθροβαφή θα τεκταίνονται κι από κει θα εκπορεύονται δεν θα στερεύει.
Και τώρα κάτι προς τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπό μας. Όχι, προς Θεού, να του κάνω: υπόδειξη. Πώς θα μπορούσα άλλωστε να υποδείξω στον πάλλοντα από αγάπη και τρυφερότητα αυτόν ποιμενάρχη. Ή μάλλον αυτή του η αγάπη είναι εκείνη που μου δίδει το δικαίωμα να ειπώ στον αγωνιζόμενο λόγω και έργω για τη ανύψωση του Έλληνα Ορθοδόξου. Τον άγρυπνο και αγωνιούντα.
Θα τον παρακαλούσα λοιπόν να μεταφέρει στην Ιερά Σύνοδο και εκείθεν στην Κυβέρνηση, σ’ όποιον νόμο, σύμβαση, νομικές πράξεις, εισηγήσεις, αποφάσεις, άδειες κλπ, να μην υπάρχει πουθενά η λέξη τέμενος αλλά τζαμί. Όχι γιατί 'ναι ελληνική αλλά για¬
τί η έννοιά της είναι πολλή ευρύτερη απ’ το τζαμί. Με πλείστες δραστηριότητες πέραν της προσευχής. Να μιλούν ξεκάθαρα για τζαμί κι όχι για τέμενος.
Κι αν μέχρι σήμερα , &χει γίνει χρήση του όρου τέμενος να σπεύσουν σε άμεση διόρθωσή του. Ή κατ’ ορθή επανάληψιν να διευκρινίσουν ότι εννοούν τόπο προσευχής μόνον και ουδέν έτερον. Από τώρα. Για να αποφευχθούν και μελλοντικές έριδες και διαμάχες από των απλών γνωμοδοτήσεων μέχρι θεμάτων εξωτερικής πολιτικής.
Αλλιώς οι κυβερνώντες - έτσι νομίζω – θα ‘χουν διαπράξει ένα ακόμη λάθος που στο μέλλον θα το βρούμε μπροστά μας ως μαρτύριο εις βάρος της πατρίδος μας.
Κύριοι βουλευταί: Μην παίζετε άλλο με τις λέξεις. Δέστε πού καταντήσατε την Ελλάδα του 97% εθνικής συνοχής προ ολίγων μόλις ετών. Φτάνει πια.
Κι όποιοι Νόμοι, διατάγματα, αποφάσεις κ.λπ. επί του αντικειμένου, να λαμβάνονται ομόφωνα. Εσείς ως πολιτική ηγεσία να έχετε κοινή γραμμή. Το μέτωπο να είναι γραμμικό και προπαντός αρραγές. Νάχει βάθος. Νάναι αντάξιο της Ελληνικής Πατρίδος.
Οι καιροί απαιτούν σοβαρότητα και κινήσεις μελετημένες και προσεγμένες. Η Βουλή ας πάψει να είναι άβουλη και προχειρολογούσα. Ανοιχτέ τα μάτια σας και κοιτάτε τί ψηφίζετε. Μην ρίχνετε καύσιμη ύλη σε φωτιά που σιγοκαίει. Θα φουντώσει και θα μας κάψει όλους. Και σας μαζί. Αρκετό κακό κάνατε στην Ελλάδα όλοι σας τώρα τριάντα χρόνια. Φτάνει πια. Σοβαρευτείτε πριν γίνουμε ξένοι στον τόπο μας. Και δεν μιλώ για συναίνεση αλλά για σοβαρότητα.
Η πορεία του Έθνους πρέπει να είναι τελείως διαφορετική απ’ αυτήν που ακολουθείται σήμερα. Εκτός πια και συνειδητά επιδιώκεται η Εθνική αποδόμηση. Αν έτσι είναι πέστε το καθαρά.

H φωτογραφία που συγκλονίζει τον κόσμο του Διαδίκτυο ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/fotografia-eikona-ougko-tsaves.html#ixzz2NDv0m2QH


Mια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις...


Με αφορμή τον θάνατο του ηγέτη της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, μια φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου, με ένα απλό σχόλιο:

''Αυτή είναι η διαφορά, τόσο απλή''.
ΠΗΓΗ: http://svouranews.blogspot.com

ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ; Που πήγε η «Διαύγεια» ΟΕΟ; Άκυρες ΟΛΕΣ οι πράξεις του Δημοσίου; Τι λέει ο νόμος; ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/diaugeia.html#ixzz2NDuMMDkW


Ρεπορτάζ:Μάνος Νιφλής m.niflis@enikos.gr
Μεγάλο νομικό ζήτημα ανακύπτει από την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει εδώ και πολλούς μήνες το διαδικτυακό πρόγραμμα «Διαύγεια». Το μεγαλόπνοο σχέδιο για τη διαφάνεια στις συναλλαγές του δημοσίου βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης ανοίγοντας παράθυρο για την ακύρωση ή προσβολή των αποφάσεων πολλών φορέων και υπηρεσιών που δεν έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του προγράμματος. Το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνσησης απαντά ότι πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα που σύντομα θα λυθεί, ωστόσο βουλευτές και νομικοί εκτιμούν ότι θα πρέπει άμεσα να γίνει έλεγχος σε αποφάσεις που δεν αναρτήθηκαν και βάσει του νόμου θεωρούνται άκυρες.
 ‘Εκνομες ΟΛΕΣ οι αποφάσεις...
 ‘Όταν δημιουργήθηκε η «Διαύγεια» , ο νόμος Ραγκούση ήταν σαφής ως προς την εγκυρότητα των διοικητικών και πολιτικών αποφάσεων . Ο «3861» του 2010 ανέφερε ρητά ότι «…οι πράξεις δεν εκτελούνται, εάν δεν έχει προηγηθεί η ανάρτησή τους στο Διαδίκτυο κατά τα οριζόμενα στον παρόντα νόμο».
Με τα δεδομένα του νόμου τίθεται αυτομάτως θέμα καθώς σήμερα υπάρχουν αποφάσεις φορέων που δεν έχουν αναρτηθεί ή αναρτήθηκαν αλλά οι πολίτες δεν έχουν πρόσβαση σε αυτές.
 Το θέμα έφερε στη βουλή με επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος ο οποίος επισημαίνει ότι η τακτική που ακολουθείται βρίσκεται σε αντίθετη κατεύθυνση με τον σκοπό που έχει το πρόγραμμα της «Διαύγειας»  για πλήρη διαφάνεια και κοινοποίηση όλων των αποφάσεων και πράξεων στους πολίτες. Σε απάντησή του ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης υποστήριξε ότι ο τρόπος με τον οποίο στήθηκε η ιστοσελίδα της «Διαύγειας» ήταν πρόχειρος και χρειάζεται να αναβαθμιστεί το λογισμικό με το οποίο λειτουργεί καθώς έως σήμερα έχουν γίνει περισσότερες από 5 εκατ. αναρτήσεις από 3498 φορείς και υπηρεσίες. Ο υφυπουργός αρνήθηκε ότι δεν αναρτώνται πράξεις αλλά παραδέχθηκε ότι δεν είναι εύκολη η πρόσβαση στους πολίτες σε αυτές.
  Πρόσφατα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει ότι τα προβλήματα της προσβασιμότητας οφείλονται στο πρόγραμμα της «Διαύγειας» και όχι στην στην δική του ιστοσελίδα. Μιλήσαμε με τους τεχνικούς του Συμβουλίου και μας είπαν «Υπάρχει πρόβλημα, δεν μπορούμε να δούμε ούτε εμείς οι ίδιοι τις αποφάσεις που έχουμε αναρτήσει, ενημερώνουμε συνεχώς το υπουργείο για το πρόβλημα και μας απαντούν συνεχώς ότι είναι σε διαδικασία επίλυσης».
Ανοίγει παράθυρο
Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και νομικός Βασίλης Καπερνάρος μιλώντας στο «enikos.gr» εκτιμά ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο είτε αναρτώνται είτε όχι οι αποφάσεις καθώς επί της ουσίας δεν μπορούν να τις δουν οι πολίτες. « ‘Όταν δεν μπορεί να λάβει γνώση ο πολίτης η δημοσίευση χάνει τη σημασία της, δεν υφίσταται» λέει και προσθέτει « Πρόκειται για ενσυνείδητη τακτική που θέτει σε αδράνεια το νόμο και ευτελίζει το νομοθέτη. Παράλληλα δίνει έρεισμα σε όποιον έχει έννομο συμφέρον να προσφύγει στα δικαστήρια και να ζητήσει την ακύρωσή τους. Με λίγα λόγια μόνο συσκότιση προκαλείται από την απόκρυψη αποφάσεων και όχι διαύγεια».
 «Μπούκωσε»
 Ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής λέει στo «enikos.gr» ότι πρόκειται για ένα σύστημα που έχει μπουκώσει και η σημερινή του μορφή δεν εξυπηρετεί τον σκοπό του. «Είναι τόσο δύσχρηστο που μόνο οι εξειδικευμένοι μπορούν να παρακολουθήσουν, πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να χρησιμοποιείται τάχυστα» επισημαίνει. ‘Οσον αφορά στους φορείς που δεν αναρτούν τις αποφάσεις τους ο κ.Ρακιντζής δηλώνει ότι ποτέ δεν του ζητήθηκε να ελέγξει την τήρηση των υποχρεώσεων  τους με βάση το νόμο .
 Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι σήμερα υπάρχουν πολλοί φορείς που δεν αναρτούν τις αποφάσεις και τις πράξεις τους χωρίς να ελέγχονται από κανέναν. ‘Ένα άλλο κρούσμα αδιαφάνειας αποτελεί το κόλπο του «μπερδέματος» στις αποφάσεις που «ανεβαίνουν» στη «Διαύγεια». ‘Ανθρωπος ο οποίος έχει ασχοληθεί με το συγκεκριμένο πρόγραμμα λέει στo «enikos.gr» ότι είναι συνήθης η τακτική πολλών φορέων οι οποίοι δίνουν μία συνολική εικόνα των δαπανών τους και κανένας δεν γνωρίζει  τον προορισμό μεγάλων χρηματικών ποσών. Χαρακτηριστό παράδειγμα τέτοιων περιπτώσεων είναι οι δαπάνες αμοιβών. Βάσει της διαδικασίας η πράξη θα πρέπει να αναφέρει το όνομα του αμειβόμενου και το ποσό της αμοιβής του, ωστόσο κάποιες υπηρεσίες αναφέρουν τα ονόματα και στο τέλος αναφέρουν ένα συνολικό ποσό με τη γενική ένδειξη «αμοιβές». Μετά την απόφαση για την δημιουργία της «Διαύγειας» το 2010 ο τότε υπουργός Γιάννης Ραγκούσης είχε να δημιουργεί ομάδες διοίκησης έργου που θα διαχειρίζονταν την λειτουργία του προγράμματος ενώ παράλληλα είχε δοθεί το πράσινο φως για την εμπλοκή εξωτερικού αναδόχου ο οποίος θα αναλάμβανε την επέκτασή του. ‘Ηταν η περίοδος που η φήμη του νόμου που περιελάμβανε και το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε φτάσει μέχρι τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών που τον χαρακτήρισε ως την πιο εκτεταμένη εφαρμογή διαφάνειας παγκοσμίως.  Εκ των πραγμάτων πλέον φαίνεται ότι όχι μόνο δεν προχώρησε η επέκταση του προγράμματος αλλά  αφέθηκε στην τύχη του με αποτέλεσμα την σημερινή του εικόνα, ωστόσο ο κ.Βολουδάκης μιλώντας στην βουλή έκανε γνωστό ότι ήδη «τρέχει» διαγωνισμός για την  ανάπτυξη του λογισμικού του συστήματος.


Αίτημα για την ενίσχυση των κυπριακών τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με κεφάλαια ύψους 2 δισ. ευρώ αναμένεται να απευθύνει προς την Αθήνα ο πρόεδρος της Κύπρου κ. Νίκος Αναστασιάδης.
Το συγκεκριμένο ποσό, όπως υποστηρίζουν οι Financial Times, επικαλούμενοι υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Λευκωσίας, θα ζητηθεί από το πακέτο που προορίζεται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Να σημειωθεί ότι το πακέτο στήριξης των ελληνικών τραπεζών στο πλαίσιο της τελευταίας δανειακής σύμβασης της Ελλάδας με Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ύψους 172 δισ ευρώ) ανέρχεται στα 50 δισ. ευρώ.


Αίτημα για την ενίσχυση των κυπριακών τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με κεφάλαια ύψους 2 δισ. ευρώ αναμένεται να απευθύνει προς την Αθήνα ο πρόεδρος της Κύπρου κ. Νίκος Αναστασιάδης.
Το συγκεκριμένο ποσό, όπως υποστηρίζουν οι Financial Times, επικαλούμενοι υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Λευκωσίας, θα ζητηθεί από το πακέτο που προορίζεται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Να σημειωθεί ότι το πακέτο στήριξης των ελληνικών τραπεζών στο πλαίσιο της τελευταίας δανειακής σύμβασης της Ελλάδας με Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ύψους 172 δισ ευρώ) ανέρχεται στα 50 δισ. ευρώ.


Αίτημα για την ενίσχυση των κυπριακών τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με κεφάλαια ύψους 2 δισ. ευρώ αναμένεται να απευθύνει προς την Αθήνα ο πρόεδρος της Κύπρου κ. Νίκος Αναστασιάδης.
Το συγκεκριμένο ποσό, όπως υποστηρίζουν οι Financial Times, επικαλούμενοι υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Λευκωσίας, θα ζητηθεί από το πακέτο που προορίζεται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Να σημειωθεί ότι το πακέτο στήριξης των ελληνικών τραπεζών στο πλαίσιο της τελευταίας δανειακής σύμβασης της Ελλάδας με Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ύψους 172 δισ ευρώ) ανέρχεται στα 50 δισ. ευρώ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...