Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ, ΤΑ ΑΚΡΑ ΚΑΙ Η ΒΙΑ

    
 

Δηλητήριο κατά των «δύο άκρων» αμόλυσε ο κατοχικός πρωθυπουργός Αντωνάκης, μιλώντας σε ημερίδα της (ανύπαρκτης) ΟΝΝΕΔ για τη βία, που έγινε στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Ο σημερινός υπεύθυνος της δυστυχίας μας είπε –μεταξύ των άλλων- και τα εξής… κουλά: «Η αριστερά συναντά την αναρχία, με τον λαϊκισμό να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο και η άκρα δεξιά δηλητηριάζει τον κόσμο και τα δύο άκρα τροφοδοτούν το ένα το άλλο και δηλητηριάζουν την κοινωνία».
Μα για ποια αριστερή βία και για ποιο αριστερό άκρο κελαηδάει ο Αντωνάκης; Αφού το κόμμα του βάζει τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ –που είναι ακραία κόμματα και που εξαπολύουν την κόκκινη βία και καλύπτουν πολιτικά τους φυσικούς αυτουργούς της- στο… «συνταγματικό τόξο», εξαιρώντας μόνο την Χρυσή Αυγή…
SAMARAS81

Επικίνδυνο παιχνίδι στο Αιγαίο από την Τουρκία


Τραβάει το σκοινί η Τουρκία, όσον αφορά στο Αιγαίο, καθώς παρά τα μεγάλα λόγια του Ταγίπ Ερντογάν στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά στην Κωνσταντινούπολη, οι γείτονες επιμένουν να προκαλούν ανοιχτά.
Το βράδυ της Τρίτης η Τουρκία προχώρησε σε ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ, αμφισβητώντας τα δικαιώματα των ελληνικών νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.
"H ελληνική κυβέρνηση θα διασφαλίσει όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών".
Η τουρκική ρηματική διακοίνωση, που αποτελεί απάντηση της ελληνικής ρηματικής διακοίνωσης της 20ης Φεβρουαρίου 2013, επαναλαμβάνει τις γνωστές απόψεις της, και αντικρούει τις ελληνικές θέσεις, όπως έχουν διατυπωθεί στο κείμενο που εστάλη στο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
"Η Τουρκία αμφισβητεί το δικαίωμα των ελληνικών νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, κατά παράβαση του άρθρου 121 της Σύμβασης του Δικαίου της Θάλασσας, το οποίο σύμφωνα με τη διεθνή νομολογία έχει εθιμικό, άρα υποχρεωτικό, χαρακτήρα που δεσμεύει όλες τις χώρες της Διεθνούς Κοινότητας" αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών και υπογραμμίζει πως "η ελληνική κυβέρνηση, σε συνέχεια και των πρόσφατων ενεργειών της, θα διασφαλίσει όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο".
 
news247

ΤΟ ΚΚΕ (ΤΟΥ… ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ) ΥΠΟΘΑΛΠΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗ ΒΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

     
 
kke-under-the-rain
Εχθές το μεσημέρι, συνεδρίασε η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για τη βία στα ΑΕΙ, παρουσία του υφυπουργού Παιδείας, Θεόδωρου Παπαθεοδώρου. Από τη συνεδρίαση απουσίασε επίτηδες το ΚΚΕ και με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, οι βουλευτές που μετέχουν σε αυτή, Γιάννης Γκιόκας και Ελένη Γερασιμίδου, αναφέρουν τα εξής: «Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση επιλέγει με απαράδεκτους παραλληλισμούς, συνειρμούς ή και ευθέως, σε αρκετές περιπτώσεις, να ταυτίσει τη δράση διαφόρων προβοκατόρικων ομάδων και μηχανισμών με την οργανωμένη πάλη του λαού και της νεολαίας και με προφανή στόχο την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής σε βάρος των αγώνων, που αναπτύσσονται εξαιτίας της βαθιάς αντιλαϊκής πολιτικής και των τραγικών συνεπειών στη ζωή του λαού».
Αυτό είναι το κόμμα που κατευθύνει τη βία στα ΑΕΙ της χώρας και που προστατεύει πολιτικά τους «κοινωνικούς αγωνιστές», φυσικούς αυτουργούς της. Αυτό, λοιπόν, το σταλινικό υπόλειμμα των ζηλωτών της βίας (που σύμφωνα με τον Μαρξ είναι «η μαμή της ιστορίας»…) συμπεριλαμβάνουν οι ξεφτιλισμένες αστικές πολιτικές δυνάμεις στα κόμματα του… συνταγματικού τόξου. Να το χαίρονται!

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΕΡ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ

δία στον Έβρο - Σφαγή κατά την διάρκεια καταστροφής πυρομαχικών

Τραγω

Θανατηφόρο ατύχημα με έναν νεκρό ανθυπολοχαγό του Σώματος Υικού Πολέμου στο Διδυμότειχο. Σύμφωνα με πληροφορίες φορτίο οπλβομβίδων εξερράγη και τρεις πυροτεχνουργοί μεταφέρονται στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.
Ο πυροτεχνουργοί προσπάθησαν να εξουδετερώσουν άρχηστα πυρομαχικά. Ο ένας πυροτεχνουργός, ανθυπολοχαγός είναι νεκρός.

Τραυματίες ένας ταγματάρχης και ένας υπαξιωματικός. Το συμβάν έγινε στο πεδίο βολής Ψηλός Σταλος.
Για μερικές εκατοντάδες ευρώ μισθό ο ανθυπολοχαγός έδωσε την ζωή του για την πατρίδα στον ακριτικό Έβρο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες υπήρχε άσκηση στην περιοχή και οι πυροτεχνουργοί κλήθηκαν σήμερα να απενεργοποιήσουν βλήματα και νάρκες.
Οι δύο τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου όπου σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.
Οι δύο τραυματίες έχουν θλαστικά τραύματα σε όλο το σώμα και το κεφάλι και αυτή τη στιγμή υποβάλλονται σε εξετάσεις για να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο να έχουν εσωτερικά τραυματα. Ο νεκρός μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο Διδυμοτείχου.
Αλλά η συμπεριφορά του Γενικού Επιτελείου Στρατού για το θέμα ξεπερνά κάθε όριο και αποτελεί ατίμωση του νεκρού και των τραυματιών.
Καμία ενημέρωση ακόμα και τώρα δεν υπήρξε για το θέμα από το ΓΕΣ. Προφανώς η έκρηξη ακόμα δεν έχει ακουστεί στην Αθήνα και στο γραφείο Τύπου που κοιμάται τον ύπνο του δικαίου...
Αν επρόκειτο για κάποια τελετή θα είχαν στείλει δέκα ενημερώσεις. Έτσι ή αλλιώς το γραφείο Τύπου του ΓΕΣ από την εποχή της αποχώρησης Φράγκου και μετά ήταν ανύπαρκτο και κάποτε θα συνέβαινε και αυτό.
Mε εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου ο Επιθεωρητής Στρατού Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης μεταβαίνει στην περιοχή για να εποπτεύσει τις έρευνες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

THE BYZANTINE ERA


                                          
Byzantine era,
was not at all a time of decline. It was the continuation of the Hellenistic states, heritage of Alexander the Great, with Roman ecumenical spirit and Greek-
Orthodox christian ethics. 

Η έρευνα συνεχίζεται στην Αγιά Σοφιά...

Και με τη “βούλα” παραχωρείται η εθνικής κυριαρχία στις Βρυξέλλες!


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ”έλυσε” τα χέρια της Κομισιόν η οποία πλέον όχι απλά θα εποπτεύει τους προϋπολογισμούς κάθε χώρας αλλά θα έχει το δικαίωμα να τους αλλάζει ενώ ταυτόχρονα αναβάλλεται η έκδοση ευρωγραμματίων και η ίδρυση ταμείου απόσβεσης χρέους…
Πράσινο φως για το «Two Pack», δηλαδή το νομοθετικό πλαίσιο δύο κανονισμών που ενισχύουν τις εποπτικές αρμοδιότητες της Κομισιόν στον προϋπολογισμό των κρατών-μελών, έδωσε την Τρίτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Με τη νέα νομοθεσία κάθε κράτος-μέλος υποχρεούται να υποβάλει το σχέδιο προϋπολογισμού προς έγκριση στις Βρυξέλλες το αργότερο έως τα μέσα Οκτωβρίου κάθε έτους. Η Κομισιόν θα ζητεί αλλαγές, εάν κρίνει ότι δεν τηρούνται τα κριτήρια δημοσιονομικής πειθαρχίας του συμφώνου σταθερότητας. Την ικανοποίησή του για την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Κομισιόν εκφράζει ο Αυστριακός αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ότμαρ Κάρας.
«Είδαμε καθαρά στην περίοδο της κρίσης ότι είναι άνιση η σημερινή κατανομή αρμοδιοτήτων. Έχουμε ένα κοινό νόμισμα, αλλά τα πολιτικά εργαλεία που θα χαρακτήριζαν μία γνήσια νομισματική ένωση, όπως ο προϋπολογισμός, η φορολογική ή η κοινωνική πολιτική, παραμένουν εθνική αρμοδιότητα. Μακροπρόθεσμα πρέπει να κοινοτικοποιηθούν όλα αυτά. Τα μέτρα που παίρνουμε τώρα είναι τα διδάγματα που παίρνουμε από την κρίση» επισημαίνει ο Ότμαρ Κάρας στην Deutsche Welle.
Η σημασία του νέου κανονισμού για την Ελλάδα
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα νέα μέτρα αναγκάζουν τα κράτη-μέλη να εκχωρήσουν μέρος της εθνικής κυριαρχίας τους στις Βρυξέλλες. Οι περισσότεροι πιστεύουν ωστόσο, ότι μετά την κρίση χρέους η ευρωζώνη δεν θα μπορούσε να επιβιώσει χωρίς αυστηρούς κανόνες εποπτείας. Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ρόδη Κράτσα τονίζει μάλιστα ότι η νέα νομοθεσία ωφελεί την Ελλάδα, γιατί την βάζει στον ορθό δρόμο της δημοσιονομικής εγκράτειας.
«Με το Two-Pack δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στο προληπτικό σκέλος. Εάν είχαμε προληπτικό σκέλος στο σύμφωνο σταθερότητας που ίσχυε μέχρι σήμερα, δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτήν την κατάσταση» τονίζει η Ελληνίδα ευρωβουλευτής.
Οι νέοι κανόνες εγκρίθηκαν μετά από διαπραγματεύσεις επτά μηνών, τίθενται άμεσα σε ισχύ και συμπληρώνουν παλαιότερη δέσμη έξι μέτρων, το αποκαλούμενο «Six-Pack», το οποίο θέσπιζε κυρώσεις για τα κράτη-μέλη με υπερβολικό δημοσιονομικό έλλειμμα. Όλα αυτά τα μέτρα μαζί συναποτελούν το πακέτο για την «οικονομική διακυβέρνηση» που όλοι ελπίζουν ότι θα αποτρέψει μία νέα κρίση χρέους.
Όμως από την αρχική πρόταση έχουν αφαιρεθεί δύο σημαντικά, όσο και διαμφισβητούμενα σημεία: η έκδοση βραχυπρόθεσμων ευρωγραμματίων και η ίδρυση ενός «ταμείου απόσβεσης χρέους».
Το «μπαλάκι» στην Κομισιόν για τα επόμενα βήματα
Ο αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου Ότμαρ Κάρας δεν δέχεται ότι οι ευρωβουλευτές τα έχουν αφήσει στην άκρη και δηλώνει ότι τα ζητήματα αυτά δεν παραπέμπονται στις καλένδες, αλλά στην Κομισιόν για περαιτέρω επεξεργασία.
«Δεν είναι αλήθεια ότι τα αφήνουμε στην άκρη, παραμένουν μέρος της πολιτικής μας. Η Κομισιόν έχει δηλώσει ότι θα τα εξετάσει και εφόσον τα εγκρίνει, τότε θα προχωρήσουμε. Μην ξεχνάτε ότι τώρα υλοποιούμε προτάσεις, που θεωρούσαμε αδιανόητες πριν από λίγα χρόνια. Σκεφτείτε ότι αποφασίσαμε ομόφωνα την εποπτεία 8.200 πιστωτικών ιδρυμάτων σε όλη την Ευρώπη, αυτό είναι κάτι που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο» επισημαίνει ο Αυστριακός ευρωβουλευτής.
Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές τονίζουν ότι συνέβαλαν στην έγκριση του πακέτου με σημαντικές τροπολογίες, όπως η υποχρέωση σεβασμού των εργασιακών σχέσεων. Ωστόσο δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία της Κομισιόν για τις μακροοικονομικές προβλέψεις. Αντιθέτως, λένε ότι η κρίση που ξεκίνησε στον μεσογειακό νότο μεταδίδεται τώρα στον πλούσιο Βορρά. Χαρακτηριστική είναι η προειδοποίηση από τον αντιπρόεδρο της σοσιαλιστικής ομάδας στο Στρασβούργο, Στέφεν Χιουζ:
”Αν παρατηρήσετε τα στοιχεία, θα δείτε ότι δεν υπάρχει λόγος αισιοδοξίας. Με την πολιτική λιτότητας που έχει επιβληθεί σε όλη την ΕΕ, οι πιο ισχυρές οικονομίες- η Γερμανία, η Φινλανδία και η Ολλανδία- κινούνται σε λάθος κατεύθυνση. Τώρα αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα ή την Ιρλανδία. Κοιτάξτε όμως τί γίνεται και στις πιο ισχυρές οικονομίες, στις οποίες στηριζόμαστε μέχρι τώρα. Κινούνται σε λάθος κατεύθυνση” προειδοποιεί ο Βρετανός ευρωβουλευτής.

olympia

ΥΠΕΞ: Θα διασφαλίσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας > Απάντηση στην τουρκική ρηματική διακοίνωση


Η ελληνική κυβέρνηση θα διασφαλίσει όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, διαμηνύει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του για τη ρηματική διακοίνωση που έστειλε η Αγκυρα στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, σε απάντηση της ελληνικής ρηματικής διακοίνωσης της 20ης Φεβρουαρίου 2013.Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΞ, η τουρκική ρηματική διακοίνωση αμφισβητεί το δικαίωμα των ελληνικών νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, κατά παράβαση του άρθρου 121 της Σύμβασης του Δικαίου της Θάλασσας, το οποίο σύμφωνα με τη διεθνή νομολογία έχει εθιμικό -και άρα υποχρεωτικό- χαρακτήρα, που δεσμεύει όλες τις χώρες της Διεθνούς Κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό διαβεβαιώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση, σε συνέχεια και των πρόσφατων ενεργειών της, θα διασφαλίσει όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο.
Με τη ρηματική της διακοίνωση στις 20 Φεβρουαρίου, που δημοσιεύθηκε και στο Law of the Sea Bulletin, η Ελλάδα ενημερώνε τον ΟΗΕ για την ενέργεια της Τουρκίας τον Ιούλιο του 2012 να παραχωρήσει άδειες έρευνας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Ωστόσο σε απάντησή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υποστήριζε ότι οι ισχυρισμοί της Ελλάδας στερούνται στηρίγματος στο διεθνές Δίκαιο κα προανήγγειλε την αποστολή ρηματικής διακοίνωσης στον ΟΗΕ από την Άγκυρα.
Ισχυριζόταν μάλιστα, ότι οι άδειες που έχουν εκδοθεί από το 2007 μέχρι σήμερα προς την ΤΡΑΟ (Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίων Τουρκίας) αφορούν περιοχές της ανατολικής Μεσογείου εντός της υφαλοκρηπίδας όπου η Τουρκία έχει κυριαρχικά δικαιώματα έρευνας και εξόρυξης των φυσικών πηγών, διεκδικώντας ουσιαστικά υφαλοκρηπίδα νοτίως της Ρόδου και του Καστελόριζου.
Ξεκαθάριζε τέλος, ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να κάνει χρήση των δικαιωμάτων της «που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο».
Η Τουρκία επικαλείται το Δίκαιο της Θάλασσας χωρίς όμως να το έχει υπογράψει, παρατηρήσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια ομιλίας του από το βήμα του συνέδριο Athens Energy Forum 2013, λίγες μέρες πριν τη συνάντησή του με τον τούρκο ομόλογό του στην Κωνσταντινούπολη
«Η Τουρκία δίνει “οικόπεδα” επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νοτίως της Ρόδου, για έρευνα. Εξηγήσαμε ότι αυτός ο χώρος, βάσει του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας βρίσκεται μέσα στα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Η Άγκυρα απάντησε ότι διαφωνεί με αυτή μας τη θέση και επικαλείται επίσης το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Υπάρχει όμως μια μικρή διαφορά: Εμείς το επικαλούμαστε το Δίκαιο της Θάλασσας ενώ το έχουμε υπογράψει, ενώ η απέναντι πλευρά το επικαλείται χωρίς να το έχει υπογράψει», είχε επισημάνει ο Πρωθυπουργός και εκτίμησε ότι καλύτερος τρόπος να λυθούν διαφορές είναι με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο.
Το σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο προέταξε ο κ. Σαμαράς και στις δηλώσεις του με τον κ. Ερντογάν μετά τη συνάντηση της 4ης Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ο τούρκος πρωθυπουργός μίλησε για «αμοιβαία επωφελή λύση».
Λίγες μέρες αργότερα, η τουρκική πλευρά εμφανίστηκε πιο υποχωρητική, με τον υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, να δηλώνει σε συνέντευξή του στη Hurriyet Daily News, ότι τα ενεργειακά ζητήματα δεν θα γίνουν αιτία έντασης με την Ελλάδα και ότι η Άγκυρα δεν έχει προς το παρόν πρόθεση να προχωρήσει σε έρευνες στο Αιγαίο.
Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει την ρηματική διακοίνωση της Αθήνας, ο κ. Γιλντίζ επανέλαβε ότι επιθυμία της τουρκικής πλευράς είναι να χρησιμοποιήσει τα ενεργειακά θέματα όχι ως λόγο δημιουργίας έντασης αλλά υπέρ της ανάπτυξης.
Μετά την ελληνική και η τουρκική ρηματική διακοίνωση θα δημοσιευθεί στο Law of the Sea Bulletin κατά τη συνήθη πρακτική που ακολουθείται για χώρες με αντικρουόμενες θέσεις για το Δίκαιο της Θάλασσας. Αν θα δοθεί συνέχεια στο όλο ζήτημα, θα εξαρτηθεί κατά πόσο θα υπάρξει κάποια άλλη κίνηση, όπως για παράδειγμα η υποβολή νέου εγγράφου από την Ελλάδα που θα περιγράφει τις ναυτικές συντεταγμένες της χώρας, ανέφερε διπλωματική πηγή.
«Η τουρκική ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ αποκαλύπτει τις διεκδικήσεις της Άγκυρας για τα ενεργειακά κοιτάσματα του Αιγαίου και την υποτακτική στάση της εξωτερικής πολιτικής Σαμαρά» σχολίασε η Χρυσή Αυγή, προσθέτοντας πως «το Αιγαίο είναι ελληνική θάλασσα και τα ενεργειακά κοιτάσματα της ελληνικής ΑΟΖ δεν τίθενται σε διαπραγμάτευση».
Ναυτεμπορική

infognomonpolitics

Προσεχώς Βουλγαρία;

12 «Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο».
Την Ουγγαρία πάντως οι εταιρείες. Μάλιστα, οι γερμανικές κυρίως! (ουπς! σύμπτωσις).
Η Ουγγαρία κατεστράφη σε δύο φάσεις.
Την πρώτη με την ιδιωτικοποίηση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, μαζί και των εταιρειών κοινής ωφέλειας (κάποτε) – τη δεύτερη με την έλευση στη χώρα του ΔΝΤ.
Το Ουγγρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (διάδοχο του κομουνιστικού κόμματος), που έφερε το ΔΝΤ στη χώρα, εξαφανίσθηκε, όπως εδώ παθαίνει το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ, καθώς και όποιο άλλο κόμμα, σοσιαλιστικό ή συντηρητικό, διέπραξε την ίδια βρωμοδουλειά, σε οποιαδήποτε χώρα.
Και το μεν Ουγγρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα εξαερώθηκε, το έργο του όμως έμεινε. Στέρεο σαν ταφόπλακα πάνω στον ουγγρικό λαό. Ακόμα κι όταν ο ακροδεξιός σημερινός πρωθυπουργός της χώρας, κ. Ορμπάν, δοκίμασε ναμειώσει μόλις κατά 10% τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, έφαγε ήττα.
Οι εταιρείες έβγαλαν το κυβερνητικό μέτρο παράνομο και η μείωση στην τιμή του ρεύματος ανεκλήθη.
Στον ίδιο δρόμο έχει μπει και η Ελλάδα. Οι ιδιωτικοποιήσεις όσων απέμειναν απ’ τον δημόσιο πλούτο, τραβούν στον ίδιο μονόδρομο. Χρυσοφόροι οργανισμοί όπως ο ΟΠΑΠ ιδιωτικοποιούνται αντί πινακίου φακήςΣτρατηγικοίτομείς της οικονομίας υψίστης σημασίας για το κράτος και τον λαόεκχωρούνται σε εγχώριους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες και σε ξένεςπολυεθνικές εταιρείες προς αφαίμαξη.
Εκπαιδευμένα κοράκια της «ελεύθερης αγοράς» (διάβαζε: αυτής που διευθύνεται από τοκογλύφους) αναλαμβάνουν με το αζημίωτο τη βρώμικηδουλειά όπως τώρα ο κ. Καλτσεστρούτσι - ΑΓΕΤ Σταυρίδης στο ΤΑΙΠΕΔ στη θέση του κ. Τ. -Δίωξη για Κακούργημα- Αθανασόπουλου. Καθώς και δεκάδες άλλοι όμοιοί τους παντούόπου πλούτοςπόροι και άνθρωποιλεηλατούνται.
Στο ερώτημα λοιπόν «ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο», εις ό,τι αφορά την Ελλάδα θα μπορούσε να απαντήσει κανείς τα κοράκια των εταιρειώναν δεν υπήρχαν και τα κοράκια της Τρόικας.
Διότι, την καλή δουλειά που άρχισε στη χώρα αυτή απ’ τη μεταπολίτευση και μετά η κρατικοδίαιτη διαπλοκή, ήρθε τώρα να ολοκληρώσει η Τρόικα, δηλαδή η Γερμανία, το ΔΝΤ, οι ΗΠΑ και οι λοιπές ληστρικές δυνάμεις, αυτοπροσώπωςκαι χωρίς διαμεσολαβητές και μεσάζοντες.
Και ο κ. Σαμαράς;
Πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι έχει ορισμένες «απόψεις»!!! Οπως η φορολόγηση των επιχειρήσεων με 15% ή η μείωση του ΦΠΑ (ίσως) ή ό,τι άλλο!«Απόψεις», που αν του τις εγκρίνει ο κ. Τόμσεν, έχει καλώς!!!
Με έναν λόγο, έχει γίνει ο κ. Σαμαράς κάτι σαν τον Ούγγρο ομόλογό του κ. ΟρμπάνΝόμος του κράτους μπορεί να γίνει μόνον ο νόμος της εταιρείας.Της όποιας ενδιαφερόμενης εταιρείας. Της Ζήμενς, της Ντόυτσε Τέλεκομ, της Ιντραλότ ή όποιας άλλης έχει συμφέροντα στον «ζωτικό χώρο»της «Ειδικής Οικονομικής Ζώνης» ή (πρώην ωραία) Ελλάς. Συμφέροντα εταιρείας ή τράπεζας
Ετσι η πυραμίδα της εξουσίας στον τόπο μας μπορεί να αποτυπωθεί ως εξής: στην κορυφή του Ιερού Παλατίου μοιράζονται το Χρυσοτρίκλινο οιπληρεξούσιοι των εταιρειών, φράου Μέρκελ, μίστερ Ομπάμα και ΣΙΑ. Με τις συμπλεύσεις και τις αποκλίσεις τους.
Παρακοιμώμενοι, πρωτοσπαθάριοι και πραιπόζιτοι, οι υπαλληλίσκοι της Τρόικας, επιπέδου Τόμσεν, Μολώχ και Μαζούχ, με κυαίστορες, τελώνες, τελώνεια και μαγκίτες τα κοράκια για τις βρώμικες δουλειές, τύπου Μέργου, Σταυρίδη, Αθανασοπούλου.
Κι από κάτω απ’ όλους αυτούς ο κ. Σαμαράς και οι θλιβεροί του φοιδεράτοι Μπενύτο και κυρ Φώτης. Συν τη λοιπή κουστωδία Δένδιας ο Βάρβαρος, Χατζηδάκης ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ, Κεδίκογλου ο Χαλκείος,Γεωργιάδης ο Σώγαμπρος, Βορίδης ο Βάραγγος με το τσεκούρι, Καραμανλής ο Πορφυρογέννητος, Στουρνάρας ο Ρινότμητος, ο Παφλαγών και οΒυρσοδέψης, όλος αυτός
ο θίασος των ολετήρων που περιμένουν ένα νεύμα απ’ τους αλητήριους για να τρέξουν στις προσταγές τους και να στέρξουν στις ορέξεις τους.
Δεν τους ψήφισε για αυτά ο ελληνικός λαός, τον ξεγέλασαν. Κι όπως με τα έργα του συρρικνώθηκε το ΠΑΣΟΚ έτσι θα συρρικνωθεί και η Ν.Δ. τα ίδια άθλια έργα συνεχίζοντας.
Είναι τραγικό για μια χώρα ο πρωθυπουργός της να έχει απλώς«απόψεις». Είναι τραγικό να αποφασίζει ο (εντεταλμένος της κ. Μέρκελ) Μαζουχομολώχ τι θα κάνει ο (εντολοδόχος της κ. Μέρκελ) κ. Σαμαράς.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να μειώσει την τιμή του ρεύματος, διότι δεν τον άφησαν οι εταιρείες που νέμονται τη χώρα του. ΟΒούλγαρος πρωθυπουργός έπεσε διότι οι εταιρείες όχι μόνον αύξησαν την τιμή του ρεύματος, αλλά άρχισαν και να βαράνε τους πολίτες στους δρόμους για να το πληρώσουν.
Στον ίδιο δρόμο βαδίζει και ο κ. Σαμαράς.
Κάνει ό,τι του λένε. Ενίοτε με μια κάποια σκηνοθεσία ότι δεν το κάνει στο 100% αλλά στο 80%. Ωσπου, εν τέλει, να το κάνει στο 100%!
Κι όχι μόνον κάνει ό,τι του λένε, αλλά επιστρατεύει Προεδρικά Διατάγματα, αυταρχισμό και συχνότατα καταστολή για να τα καταφέρει.
Ως πού μπορεί να φθάσει βαδίζοντας σε αυτόν τον δρόμο ο κ. Σαμαράς; Ως την Ουγγαρία; Ως τη Βουλγαρία; Ο ίδιος, μπορεί! Αλλά να κάνει την Ελλάδα Ουγγαρία ή Βουλγαρία δεν θα (πρέπει να) μπορέσει…
email: stathis@enikos.gr

ΜΝΗΜΗ ΕΥΑΓΟΡΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗευαγορας παλληκαριδης1
Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων

Τα μεσάνυκτα της 13ης καθώς ξημέρωνε η 14η Μαρτίου 1957 οι Άγγλοι αποικιοκράτες κρέμασαν τον έφηβο αγωνιστή του Κυπριακού Αγώνος Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Ο υπερήφανος Έλληνας μαθητής από την Πάφο είχε προλάβει στα 18 του χρόνια να αναδειχθεί σε σπουδαίο ποιητή, αθλητή και μαχητή υπέρ της Ενώσεως της Κύπρου με την Ελλάδα.

Τον συνέλαβαν με ένα όπλο στο χέρι και μετά από βασανιστήρια τον καταδίκασαν σε θάνατο. Οι δήμιοι ήσαν συνήθως Τουρκοκύπριοι. Ο Κυπριακός Ελληνισμός έδωσε έναν υπέροχο αγώνα από το 1955 έως το 1959 για να διασώσει την εθνική του ταυτότητα και για να αποκτήσει αυτοδιάθεση. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ήσαν οι πρωταγωνιστές.

Τέτοιες ημέρες κάθε χρόνο αξίζει να θυμόμαστε τον ωραίο εκείνο αγώνα που συγκλόνισε την Ελλάδα, την Ευρώπη, κάθε ευαίσθητη και πολιτισμένη ψυχή. Στις 3 Μαρτίου θυμόμαστε την αντίστοιχη ημέρα του 1957 με τη θυσία του Γρηγόρη Αυξεντίου στον Μαχαιρά.


Την 1η Απριλίου η μνήμη μας στρέφεται στην έναρξη της επικής μάχης των λίγων και πενιχρά εξοπλισμένων κατά των πολλών και σιδερόφρακτων. Τέτοιοι ήσαν πάντα οι αγώνες του Έθνους μας. Δεν φοβηθήκαμε την υπεροπλία των άλλων, διότι πιστεύαμε στα υπέρτερα όπλα μας, τα πνευματικά και ψυχικά.

Σε εποχές κρίσης αξιών και αναζητήσεως προτύπων είναι απαραίτητο να μιλούμε στους νέους μας για τα παλληκάρια της ΕΟΚΑ του 1955. Για τα ελληνορθόδοξα ιδανικά τους που τούς βοηθούσαν να βγουν από το καβούκι του ατομοκεντρισμού και να νιώσουν το μεγαλείο της Ελληνικής Ιστορίας.

Πρέπει σήμερα να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να έχουν πρότυπα, αρχές και αξίες. Να μάθουν ότι στη ζωή δεν θα ευτυχήσουν με τις υλικές αξίες του ευδαιμονισμού και του καταναλωτισμού. Να τους απομακρύνουμε από τον ραγιαδισμό που καλλιεργούν ορισμένα σχολικά βιβλία, από τον εθνομηδενισμό κάποιων διανοουμένων μας, από την τουρκολαγνεία των τηλεοπτικών καναλιών.

Ο Βαγορής, όπως αποκαλούσαν οι φίλοι του τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη, προσωποποιεί τον αιώνιο έφηβο του Ελληνισμού. Μας θυμίζει τον όρκο των Αθηναίων εφήβων, οι οποίοι εδεσμεύοντο να σέβονται τα ιερά και τα όσια και να παραδώσουν την πατρίδα όχι μικρότερη, αλλά μεγαλύτερη από όση την παρέλαβαν. Οι νέοι μας σήμερα διψούν για αγωνιστικά πρότυπα. Ας τους θυμίσουμε τον Παλληκαρίδη.

Οι Γκαιμπελίσκοι του ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια επίδειξη θράσους, διαστρέβλωσης και σπίλωσης υπολήψεων που θα τη ζήλευε και ο Γκαίμπελς, ολόκληρος ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ (Αυγή, left.gr, "Κουτί της Πανδώρας" κ.ά.) επιτίθεται από χθες το βράδυ με σφοδρότητα στο νέο ιστορικό Ιωάννη Κωτούλα, του οποίου κείμενα έχουμε δημοσιεύσει και στο "Εν Κρυπτώ". Δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι ο Ι. Κωτούλας, με το βιβλίο του "Μετανάστευση και Κυρίαρχη Εθνική Κουλτούρα" υπήρξε από τους πρώτους στην Ελλάδα διανοητές που αντέκρουσαν με επιχειρήματα το χρεωκοπημένο ιδεολόγημα της "πολυπολιτισμικότητας", στο οποίο βασίζονται εν πολλοίς οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό.

Επίσης, όντας αποσπασμένος στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χ. Αθανασίου που ετοιμάζει το νέο νόμο περί ιθαγένειας, ο Ι. Κωτούλας σε πρόσφατο άρθρο του είχε προδιαγράψει τις βασικές γραμμές του νέου νόμου σε συμμόρφωση με τη σχετική απόφαση του ΣτΕ, όπως ο γνήσιος δεσμός του αλλοδαπού προς την Ελληνική Δημοκρατία και η εξατομίκευση της κρίσης για την απόκτηση της ιθαγένειας. Προφανώς, αυτά δεν άρεσαν στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε δεν άρεσε και η απόφαση του ΣτΕ...

Έπρεπε όμως να βρεθεί και αφορμή για την επίθεση κατά του Κωτούλα - και βρέθηκε: είναι μια μονογραφία του με τίτλο "Η άνοδος του Γ΄ Ράιχ" που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Ιστορικά θέματα" και βασίζεται σε μεταφράσεις πρωτογενών κειμένων διαφόρων ιστορικών. Μεταξύ αυτών και ένα κείμενο του (αντιναζιστή) Ζακ Ελλύλ, στον οποίο ρητώς παραπέμπει ο Κωτούλας), με αριθμητική παραπομπή όπως συνηθίζεται σε επιστημονικές εργασίες:

Κι όμως, ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ χρεώνει αυτό το κείμενο στον ίδιο τον Κωτούλα, χαρακτηρίζοντάς τον υμνητή του ναζισμού κλπ. Τη χονδροειδή συκοφαντία κατά του ιστορικού υιοθέτησε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κατριβάνου που ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη θέση του συμβούλου του υφυπουργού κ. Αθανασίου.

Οι εξηγήσεις για μια τόσο χονδροειδή διαστρέβλωση της πραγματικότητας μπορούν να είναι μόνο δύο:
- Είτε στο ΣΥΡΙΖΑ, την Αυγή και το left.gr είναι τόσο αγράμματοι, που δεν ξέρουν να ξεχωρίσουν τις παραπομπές ενός συγγραφέα από τις δικές του απόψεις.
- Είτε ο σκοπός τους είναι η σπίλωση και "δολοφονία χαρακτήρος" (character assasination), για έναν διανοητή πολιτικά ενεργό, και εξαιρετικά ενοχλητικό γι' αυτούς.
Και επειδή το πρώτο είναι λίγο δύσκολο να το πιστέψουμε, καταλήγουμε στο δεύτερο: το ζητούμενο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η ιδεολογική τρομοκρατία και η ταύτιση κάθε φωνής που μιλά για Έθνος και Πατρίδα με την ακροδεξιά. Συγκεκριμένα για τον Κωτούλα, ο στόχος τους είναι η ηθική εξουθένωση και πολιτική εξουδετέρωση ενός ιστορικού που με το έργο του έχει συμβάλει στην απομυθοποίηση και αποκαθήλωση της έννοιας της "πολυπολιτισμικότητας" που για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις λοιπές συνιστώσες έχει θέση ιδεολογικού "τοτέμ".

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, αν ψάχνετε για οπαδούς του Γκαίμπελς, κοιταχτείτε στον καθρέφτη...

Η γενοκτονία που έμεινε κρυφή λόγω… «εκδημοκρατισμού»!


Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς

Το καλοκαίρι του 2012 ένα φρικτό έγκλημα έγινε πρώτη είδηση σε πολλά ειδησεογραφικά σάιτ. Η οικογένεια Viana, μια οικογένεια αγροτών της Νοτίου Αφρικής, εξολοθρεύτηκε από μαύρους ρατσιστές δολοφόνους.
Ο πατέρας είχε δολοφονηθεί με ματσέτες (μεγάλα μαχαίρια), για την ακρίβεια είχε τεμαχιστεί με ματσέτες.
Η μητέρα είχε βιαστεί και δολοφονηθεί με πυροβολισμό στον αυχένα και ο μικρός γιος της οικογένειας είχε βυθιστεί σε μια μπανιέρα με καυτό νερό.
Τέτοιες ειδήσεις εγκλημάτων απίστευτης αγριότητας είναι σπάνιες σε μας που ακόμα δεν βιώνουμε πλήρως τα ''αγαθά'' του πολυπολιτισμού. Στη Νότιο Αφρική όμως είναι η καθημερινότητα των λευκών κατοίκων. Οι Λευκοί κάτοικοι ζουν σε καθεστώς τρόμου και αναγκάζονται να μετατρέπουν τα σπίτια τους σε φρούρια, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής θέτει συνεχώς εμπόδια στην απόκτηση όπλων από τους Λευκούς.

Ο στόχος της κυβέρνησης του Τζέικομπ Ζούμα, κυβέρνησης των Μαύρων του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου, είναι οι λευκοί αγρότες, οι Μπόερς.
ΚILL THE BOER, σκοτώστε τον Μπόερ (δηλαδή τον Λευκό) τραγουδούσε δημοσίως ο Τζούλιους Νταλέμα, ηγέτης της νεολαίας του Αφρικανικού Κογκρέσου. Χιλιάδες μαύροι τραγουδούσαν αυτό το τραγούδι σε κάθε ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ. Το τραγούδησε ακόμα και ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας αψηφώντας την δικαιοσύνη που εξέδωσε οδηγία απαγόρευσης αυτού του τραγουδιού σε δημόσιες εκδηλώσεις…! Η παρότρυνση ήταν σαφής... Λίγο μετά δολοφονήθηκε στο αγρόκτημά του, την ώρα που κοιμόταν, ο ηγέτης των Μπόερς Εζεν Τερμπλάνς....

Στη Νότιο Αφρική εξελίσσεται μια γενοκτονία. Μια γενοκτονία για την οποία η διεθνής κοινότητα σιωπά… Από το 1994 που οι μαύροι πήραν την κυβέρνηση, έχουν γίνει πάνω από 70.000 δολοφονίες λευκών (μεταξύ των οποίων και αρκετοί Έλληνες) και ενδέχεται ο αριθμός να είναι πολύ μεγαλύτερος.
Οι Αγρότες του Νότου υποφέρουν. Μετρούν ήδη πάνω από 4.000 φρικτά δολοφονημένους. Αρκετοί από τους περήφανους Μπόερς αναγκάζονται να αφήσουν την γη τους και να μεταναστεύσουν.
Χώρες όπως η Γεωργία, δίνουν γη σε αγρότες που προέρχονται από τη Νότιο Αφρική με σκοπό να εκμεταλλευτούνε τις γνώσεις τους πάνω στην καλλιέργεια της γης.

Από την στιγμή που ανέλαβαν οι μαύροι του Εθνικού Αφρικανικού κογκρέσου τα ηνία της χώρας, ακολουθήθηκε μια πολιτική «'Θετικών διακρίσεων»…! Δηλαδή μια πολιτική παρόμοια μ αυτή που ακολουθείται στην Βρετανία και στις ΗΠΑ και που αποσκοπεί στο να φέρει υποτίθεται ισότητα στους εργασιακούς χώρους. Στην πραγματικότητα αυτή η πολιτική είναι ένας αντίστροφος ρατσισμός με θύματα τους λευκούς. Στην Νότιο Αφρική η πολιτική αυτή έχει οδηγήσει 1.500.000 λευκούς στην ανεργία και τον υποσιτισμό! Η ίδια η κυβέρνηση απαγορεύει την πρόσληψη λευκών στο δημόσιο…!!!

Η Νότιος Αφρική είναι μια χώρα που δημιουργήθηκε από λευκούς. Όταν οι Ολλανδοί έφτασαν στα 1647στο Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας δεν βρήκαν κανένα οργανωμένο κράτος και καμιά οργανωμένη φυλή. Σε μια τεράστια χώρα υπήρχαν μόνο οι ζουλού στην επαρχία Νατάλ στα Ανατολικά και οι Βουσμάνοι μια φυλή απομεινάρι της παλαιολιθικής εποχής στα Δυτικά. Οι λευκοί απόγονοι Ολλανδών Γάλλων ουγενότων και Γερμανών προτεσταντών δημιούργησαν με την εργασία τους μια χώρα και μια ξεχωριστή κουλτούρα. Αυτοί είναι οι περήφανοι Αφρικάνερς οι Μπόερς (αγρότης στα Ολλανδικά) που πολέμησαν του Άγγλους αποικιοκράτες και πάνω τους δοκίμασε ο Ουίνστον Τσώρτσιλ τα πρώτα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Ιστορία.

Η Νότιος Αφρική ήταν μια χώρα υπόδειγμα τάξης και οικονομικής ανάπτυξης, όσο κυβερνούσαν οι Λευκοί. Αναμφισβήτητα το καθεστώς του Απαρτχάιντ είχε πολλές υπερβολές, όμως η βασική κεντρική ιδέα ήταν σωστή! Την κυβέρνηση σε μια χώρα πολυφυλετική πρέπει να την έχουν οι λευκοί. Πολύ δε περισσότερο όταν οι λευκοί είναι οι πραγματικοί ιδρυτές αυτής της χώρας. Χρειάστηκαν είκοσι χρόνια στους μαύρους και στην κυβέρνηση του Εθνικού Αφρικανικού κογκρέσου για να διαλύσει τις υποδομές της άλλοτε ακμάζουσας χώρας. Σήμερα η Νότιος Αφρική είναι στα πρόθυρα επισιτιστικής κρίσης, καθώς οι Λευκοί αγρότες εγκαταλείπουν την χώρα και οι μαύροι αποδεικνύονται ολότελα ανίκανοι να διαχειριστούν τα τεράστια κτήματα των λευκών. Είναι χαρακτηριστικό ότι όπου μαύροι παίρνουν κτήματα λευκών ψάχνουν ύστερα από λίγο καιρό να τα πουλήσουν πάλι σε λευκούς!

Σήμερα η διεθνής κοινότητα σιωπά. Όσο όμως διαρκούσε το Απαρτχάιντ ήταν λαλίσταστη και λάβρα εναντίον των κακών ρατσιστών. Κάποτε οι κακοί ρατσιστές της Νοτίου Αφρικής κουράστηκαν είτε συμβιβάστηκαν και παραχώρησαν στους Μαύρους πολιτικά δικαιώματα.
Ο Μαντέλα είχε υποσχεθεί ότι οι μαύροι θα κρατούσαν την Πολιτική κυριαρχία και οι Λευκοί την οικονομική. Δεν τήρησε τον λόγο του. Το αποτέλεσμα της πτώσης του Απαρτχάιντ και των κακών ρατσιστών ήταν να βάλουν οι διεθνείς τοκογλύφοι στο χέρι μια ακμάζουσα οικονομία και να είναι σήμερα η χώρα κέντρο μαφίας εγκλήματος και τρόμου. Για άλλη μια φορά τα αντιρατσιστικά συνθήματα έκρυβαν στην πραγματικότητα το μίσος ''κάποιων'' εναντίον των λευκών και την πρόθεση τους να διαλύσουν οικονομικά και κοινωνικά ακόμα ένα κυρίαρχο και ακμαίο κράτος.


ΑΣΥΛΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ

     
 
KAMMENOS84
Όπως είναι γνωστό, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Real News ο Ο.Φ.Α. (Όπου Φυσάει ο Άνεμος) πρόεδρος Πάνος (υπουργός Ναυτιλίας στην καραμανλική κυβέρνηση της… «επανίδρυσης του κράτους») είχε κάνει πρόταση για εκλογή ως Προέδρου της Δημοκρατίας του Κωστάκη Καραμανλή.
Όμως, κάποια από τα στελέχη του κόμματός του δε συμφωνούν και το λένε κιόλας δημόσια. Όπως ο βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, στον Real fm, διαφώνησε ανοιχτά με τον πρόεδρο Πάνο: «Εγώ δεν το προτείνω, είναι δική του πρόταση. Εγώ δεν συμφωνώ».
Βεβαίως, τα ΜΜΕ και οι διάφοροι πολιτικοί αναλυτάδες –που όλα τα σφάζουν κι όλα τα μαχαιρώνουν- έκαναν μόκο την ανοιχτή διαφοροποίηση του βουλευτή από τον πρόεδρό του, όπως επίσης έκαναν μόκο και τη συμπεριφορά-σκορποχώρι των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Καμμένου στη σχετικά πρόσφατη ψηφοφορία που έγινε στη βουλή για την πώληση νησιών σε ιδιώτες, και στην οποία άλλοι ψήφισαν υπέρ, άλλοι κατά κι άλλοι δεν ψήφισαν καθόλου. Μήπως όλα αυτά αποδεικνύουν εκείνο για το οποίο εμείς είμαστε βέβαιοι, πως δηλαδή το συνονθύλευμα του Καμμένου χαίρει υψηλής προστασίας από το καταρρέων σύστημα και τα παπαγαλάκια του; Κάτι ασφαλώς απολύτως λογικό και αναμενόμενο, αφού και ο πρόεδρος Πάνος είναι εκλεκτό τέκνο του σάπιου μεταπολιτευτικού κατεστημένου.

Ένας υμνητής του Χίτλερ, σύμβουλος της κυβέρνησης για την ιθαγένεια ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/umnhths-tou-xitler-sumvoulos-kivernhshs.html#ixzz2NRCpH5dlΤους... κατάλληλους ανθρώπους στην κατάλληλη θέση τοποθετεί η κυβέρνηση Σαμαρά. Μετά τον χουντικό διευθυντή του γραμματέα της Π.Ε. της Ν.Δ., Μ. Κεφαλογιάννη, που αποκάλυψε το περιοδικό Hot Doc, τώρα αποκαλύπτεται ότι αποσπασμένος στο γραφείο του Χαρ. Αθανασίου και σύμβουλος του υπουργού αναπληρωτή Εσωτερικών για την ιθαγένεια είναι ένας υμνητής του ναζισμού και του Χίτλερ.
Ο λόγος για τον εκπαιδευτικό Ιω. Κωτούλα, ο οποίος με το ΦΕΚ υπ' αριθμόν 447 της 25ης Σεπτεμβρίου του 2012, αποσπάται στο γραφείο του υπουργού αναπληρωτή Εσωτερικών (και πρώην προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων...), Χαρ. Αθανασίου. Κατά πληροφορίες, ο κ. Κωτούλας αποτελεί τον υπ' αριθμό 1 σύμβουλο του υπουργού για την αλλαγή του νόμου περί ιθαγένειας, αλλά και εν γένει σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός, όπως φαίνεται στο έργο του “Η Άνοδος του Γ' Ράιχ”, αποτελεί υμνητή του ναζισμού.
"Μεγάλη επανάσταση ο ναζισμός"...


Μερικά αποσπάσματα από το βιβλίο του είναι χαρακτηριστικά. «Ο ναζισμός ήταν μια μεγάλη επανάσταση: εναντίον της γραφειοκρατίας, εναντίον της άνοιας, για χάρη της νεολαίας, εναντίον των περιχαρακωμένων ιεραρχιών...» αποφαίνεται ο Ιω. Κωτούλας διακηρύσσοντας την πρόθεσή του να ανασκευάσει τους «ποικίλους ιστορικούς μύθους που έχουν επικρατήσει γι' αυτό» (σ.σ.: Για την άνοδο του Γ' Ράιχ).
Ο Ιω. Κωτούλας έχει πλούσια συγγραφική δράση, παρουσία σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ήταν και διαχειριστής ενός blog με τίτλο “Φίλοι του Αντώνη Σαμαρά”, ήδη από τότε που ο νυν πρωθυπουργός ήταν υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. Ο σύμβουλος του Χαρ. Αθανασίου έχει εξαπολύσει μύδρους κατά καιρούς εναντίον του «ιδεολογήματος της πολυπολιτισμικότητας» (sic), έχοντας γράψει και σχετικό βιβλίο (“Μετανάστευση και κυρίαρχη εθνική κουλτούρα”), ενώ στον πρόλογο του αναθεωρητικού για το ναζισμό πονήματός του, ξεκαθαρίζει: «Στο παρόν κείμενο χρησιμοποιείται πάντοτε ο όρος 'εθνικοσοσιαλισμός', όχι 'ναζισμός'».
Στο ίδιο έργο του σημειώνεται πως «ο Χίτλερ υπήρξε ικανότατος πολεμιστής... και ικανότατος ομιλητής», ότι ο Γκαίμπελς ήταν ένα από τα ικανότατα στελέχη του Εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος», αλλά και ότι «ο Γκαίρινγκ ήταν διακεκριμένος αεροπόρος...». Στο πλαίσιο της δικής του άποψης για το Γ' Ράιχ, ο Ιω. Κωτούλας υπογραμμίζει ότι «τα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης αποτελούσαν τμήμα της πολεμικής προσπάθειας των Γερμανών, οι οποίοι αποσκοπούσαν αρχικά να περιορίσουν τα ανεπιθύμητα στοιχεία (αιχμαλώτους πολέμου αντίπαλων κρατών, θεωρούμενες εχθρικές εθνικές και κοινωνικές μειονότητες) και κατόπιν να αξιοποιήσουν (sic) το εργατικό δυναμικό των αιχμαλώτων», ενώ σε άλλο κείμενο αθωώνει τους ναζί από κάθε πρόθεση για μαζικούς θανάτους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Υπονοείται, δηλαδή, ότι για τους θανάτους αυτούς -και, άρα, για το Ολοκαύτωμα- δεν υπήρχε πρόθεση, αλλά οι κρατούμενοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στοιβάζονταν «συχνά υπό συνθήκες που προκαλούσαν μαζικούς θανάτους», όπως λέει χαρακτηριστικά.

"Να σταματήσει η απόρριψη του ναζισμού"
Σε άλλο άρθρο του ο Ιω. Κωτούλας αφήνει να εννοηθεί ότι είναι λάθος η... απόρριψη του ναζισμού. «Η πρακτική του να 'κατηγοριοποιούμε' και άρα να απορρίπτουμε τον ναζισμό πρέπει να σταματήσει, γιατί αυτό στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει μια φροϋδική απώθηση από την πλευρά των διανοουμένων, οι οποίοι αρνούνται να αναγνωρίσουν το τι ήταν. Άλλοι 'βάζουν στο ίδιο τσουβάλι' τον ναζισμό, τη δικτατορία, τις σφαγές, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την τρέλα του Χίτλερ...», γράφει. Επίσης, μας πληροφορεί ότι... «τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αποτελούσαν συνήθη και καθιερωμένη πρακτική όλων των εμπολέμων πλευρών».

"Φταίει η Αντίσταση"
Ο αναθεωρητισμός του Ιω. Κωτούλα αφορά και την Κατοχή από τους ναζί. Ο σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών υπογραμμίζει ότι “στη Δύση η γερμανική κατοχή υπήρξε κατά τα πρώτα έτη μάλλον ήπια” και... ρίχνει στους αντιστασιακούς τον λίθο του αναθέματος για τις σκληρότητες των ναζί: “Η εμφάνιση των αντιστασιακών ομάδων προκάλεσε την διεξαγωγή αντιποίνων από τις αρχές κατοχής”, γράφει, και προσθέτει ότι «κατά την προέλαση του γερμανικού στρατού στην Ελλάδα δεν σημειώθηκαν έκτροπα”. “Η Λουφτβάφε είχε πραγματοποιήσει απλώς επιλεκτικούς βομβαρδισμούς, όπως εναντίον της Λάρισας, των Φαρσάλων και της Λαμίας. Σημειώθηκαν βεβαίως και παρατυπίες (sic), όπως ο βομβαρδισμός του πλωτού νοσοκομείου Αττική», τονίζει.

Χουντικός στο τιμόνι της Ν.Δ.
Η αποκάλυψη για τον αποσπασμένο στο γραφείο του Χαρ. Αθανασίου υμνητή του Χίτλερ έρχεται να προστεθεί στο πρωτοσέλιδο του περιοδικού Hot Doc, που αποκάλυπτε ότι στη θέση του του διευθυντή του γραφείου του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Μαν. Κεφαλογιάννη, έχει διοριστεί, με εντολή Σαμαρά, ένας πατενταρισμένος χουντικός. Ο λόγος για τον Ηλ. Φιλιππακόπουλο, που είχε πλούσια δράση κατά των φοιτητών του Πολυτεχνείου την "εποχή του γύψου" και ήταν διορισμένος από τη χούντα ως πρόεδρος των φοιτητικών συλλόγων.
Στο περιοδικό δημοσιεύεται πληθώρα επιστολών του Ηλ. Φιλιππακόπουλου προς τον Παπαδόπουλο, στις οποίες ο Φιλιππακόπουλος συγχαίρει το δικτάτορα για την "Εθνοσωτήριο Επανάσταση", ενώ, ακόμη κι όταν η Ελλάδα εκδιώκεται λόγω της χούντας από το Συμβούλιο της Ευρώπης, ο νυν διευθυντής του γραφείου του γραμματέα της Π.Ε. της Ν.Δ. "πιστώνει" στον Παπαδόπουλο τη σύγκρουσή του "με τους Ευρωπαίους βαρβάρους".
ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/umnhths-tou-xitler-sumvoulos-kivernhshs.html#ixzz2NRCknJ40

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΑΡCIA ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

    
 
ANTARSYA
«Κατατρεγμένος οικονομικός μετανάστης» – «μπουμπούκι», από τους γνωστούς δήθεν «απεργούς πείνας της Υπατίας» (κατά τη διάρκεια της οποίας κανένας δεν έχασε ούτε γραμμάριο…), και συνεργαζόμενος «αλλαχουακμπάρης» (εκ του «Αλλάχ Άκμπαρ») με ακροαριστερές «αντιρατσιστικές» οργανώσεις, ονόματι Γκασεμί Ναζίρ, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για δουλεμπόριο από την FRONTEX, ενώ επιχειρούσε να περάσει παράνομα στην πατρίδα μας δεκάδες λαθρομετανάστες, τους οποίους αργότερα παρουσίασε ως… συγγενείς του (τόσο μεγάλο σόι έχει…)! Αμέσως έσπευσε να τον υπερασπιστεί η γνωστή σε όλους για το ρόλο που παίζει, αμερικανοκομμουνιστική ΑΝΤΑΡCIA:
ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΓΚΑΣΕΜΙ ΝΑΖΙΡ
«Η σύλληψη του Γκασεμί Ναζίρ, κάτοχου δελτίου πρόσφυγα για ανθρωπιστικούς λόγους και η παραπομπή του με κατηγορίες για παράνομη διακίνηση προσώπων (συγγενικών!) είναι πρόκληση. Με διαδικασίες εξπρές χωρίς μαρτυρίες που να επιβεβαιώνουν διακίνηση του φόρτωσαν κατηγορίες ανυπόστατες.
Ο Γκασεμί Ναζίρ αγωνίστηκε ως απεργός πείνας μαζί με άλλους δεκάδες πρόσφυγες για να υπάρξει ένα διαφορετικό καθεστώς αντιμετώπισης των αιτούντων ασύλου. Πήρε μέρος σε πολλές Πανεργατικές απεργίες με το μπλοκ της Ένωσης Μεταναστών Εργατών.
Από τότε η κυβέρνηση όχι μόνο δεν βελτιώνει την παροχή ασύλου αλλά η καταστρατήγηση έχει φτάσει σε παρανοϊκά επίπεδα με οικογένειες να έχουν πάρει άσυλο και οι σύζυγοι και τα παιδιά να παίζουν την ζωή τους κορώνα γράμματα για να ζήσουν μαζί με την οικογένεια τους. Ο Ναζίρ βοηθούσε συγγενείς του να έρθουν στην Ελλάδα.
H FRONTEX έχει άριστες επιδόσεις στην εξόντωση προσφύγων τόσο στον Έβρο, όσο και στο Αιγαίο με χιλιάδες νεκρούς, γυναίκες και παιδιά. Όσοι πρόσφυγες περάσουν τα σύνορα έχουν πλέον την περιποίηση των βασανιστών της ΕΛΑΣ στα στρατόπεδα συγκέντρωσης αντί απόδοσης ασύλου.
Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωση του Γκασεμί Ναζίρ και να υπερασπίσουν το δικαίωμα στο άσυλο για κάθε κατατρεγμένο από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο Αφγανιστάν, τη Μ. Ανατολή, την Αφρική».
(ΥΓ): Κατά έναν πολύ περίεργο τρόπο, και ο επίσης συνεργαζόμενος με την «υπερπερίεργη» γκρούπα του υστερικού Κωνσταντίνου, πρόεδρος των Πακιστανών Ελλάδος, είχε κατηγορηθεί επανειλημμένα για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Τυχαίο; Δε νομίζω!

Συγκλονισμός! Το 7 μηνών βρέφος από την Λάρνακα έχασε τη μάχη για την ζωήΣυγκλονισμένη ολόκληρη η Κύπρος από το θάνατο βρέφους από την Λάρνακα. Έπασχε από γρίπη Α αλλά και τη νόσο γαγγλιωσίδωση.
Οι γιατροί έδιναν πραγματική μάχη αλλά δεν τα κατάφεραν να το κρατήσουν στην ζωή.

Με νύχια και με δόντια προσπαθούσαν να κρατήσουν στη ζωή το 7 μηνών βρέφος, οι γιατροί του Μακάρειου Νοσοκομείου, καθώς η κατάσταση του κρινόταν ως ιδιαίτερα κρίσιμη, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, αφού το βρέφος άφησε την τελευταία του πνοή γύρω στις 11 χθες το πρωί.

Τα like στο Facebook αποκαλύπτουν τα προσωπικά σας δεδομένα. ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/like-sto-facebook-parakolouthisi.html#ixzz2NRCNNIn7

!

«Είναι σοκαριστικό ότι αυτά τα like μπορούν να αποκαλύψουν τις πολιτικές πεποιθήσεις και τις σεξουαλικές προτιμήσεις των χρηστών»
Οι χρήστες του Facebook θα έπρεπε να έχουν υπόψη ότι κάνοντας απλά ένα like αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, την πιθανή χρήση απαγορευμένων ουσιών και τις πολιτικές τους τοποθετήσεις σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο Διαδίκτυο.


Οι ερευνητές μελέτησαν τις σελίδες στο Facebook 58.000 χρηστών στις ΗΠΑ και ανακάλυψαν ότι μπορούσαν να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα όσον αφορά ευαίσθητα προσωπικά τους δεδομένα.
Οι ερευνητές μπόρεσαν να μαντέψουν ασφαλώς τη φυλή, την σεξουαλικότητα, τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και τις πολιτικές απόψεις των χρηστών μόνο και μόνο από τα like που έκαναν σε αναρτήσεις άλλων χρηστών, ακόμα και στην περίπτωση που οι χρήστες είχαν αποκρύψει αυτά τα δεδομένα στις προσωπικές τους σελίδες. .
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian ο Μάικλ Κοζίνσκι, ένας από τους ερευνητές δήλωσε ότι οι χρήστες του Facebook θα τρόμαζαν αν γνώριζαν πόσα πολλά αποκαλύπτουν τα like που κάνουν. «Είναι σοκαριστικό ότι αυτά τα like μπορούν να αποκαλύψουν τις πολιτικές πεποιθήσεις και τις σεξουαλικές προτιμήσεις των χρηστών» δήλωσε.
Οι ερευνητές έκαναν χρήση ειδικών λογισμικών, αλλά τόνισαν ότι οι ίδιες πληροφορίες θα μπορούσαν να συλλεχθούν από οποιονδήποτε έχει εμπειρία στην ανάλυση δεδομένων. Ακόμα και like σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές μπορούν να αποκαλύψουν πολύ περισσότερα απ όσα φανταζόμαστε τονίζουν. Για παράδειγμα μπορεί κανείς να καταλάβει με σιγουριά 88% αν ένας άνδρας είναι ομοφυλόφιλος μόνο και μόνο από like σε σελίδες του Facebook όπως το "Human Rights Campaign" και το "Wicked the Musical".
Η μελέτη
Στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, οι Μαίκλ Κοζίνσκι, Ντέιβιντ Στίλγουελ και Θορ Γκρέπελ συγκέντρωσαν τα Like και τα λεπτομερή δημογραφικά προφίλ από 58.000 εθελοντές χρήστες του μεγαλύτερου σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, του Facebook. Αξιοποίησαν τα αποτελέσματα πλήθους ψυχομετρικών τεστ και κατόρθωσαν να μαντέψουν σωστά σε ποσοστό από 60% έως 95% προσωπικά στοιχεία για κάθε μέλος του Facebook (μπορείτε να κατεβάσετε την 16σέλιδη μελέτη).

To μοντέλο τους διαχώρισε μεταξύ ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων ανδρών με επιτυχία στο 88% των περιπτώσεων, μεταξύ Αφροαμερικανών και Καυκάσιων Αμερικανών σωστά στο 95% και μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων σωστά στο 85% των περιπτώσεων. Σε άλλες δοκιμές, το αποτέλεσμα ήταν σωστό σε μικρότερο βαθμό, αφού το μοντέλο χαρακτήριζε «καπνιστή» ή «ναρκομανή» χρήστες που, παρά τις προτιμήσεις που δήλωναν σε σελίδες, δημοσιεύματα και εκδηλώσεις, δεν ήταν ούτε το ένα, ούτε το άλλο.


Στο διάγραμμα αυτό απεικονίζεται το ποσοστό επιτυχούς πρόβλεψης προσωπικών στοιχείων κάθε ατόμου, με βάση τις προτιμήσεις που δήλωσε κάνοντας Like στο Facebook.

Το μοντέλο αυτό μάντεψε σωστά τον σεξουαλικό προσανατολισμό των μελών του Facebook, φυσικά να το δηλώνουν ευθέως δημόσια. Ομοίως, επιτυχώς αποκαλύπτονται άλλα προσωπικά στοιχεία από τα Like στο Facebook, όπως το θρήσκευμα, οι πολιτικές πεποιθήσεις ή ακόμα και αν οι γονείς ήταν χωρισμένοι όταν ο χρήστης ήταν 21 ετών. Κι αυτά, δεν είναι τα μόνα στοιχεία που μπορούν να αποκαλυφθούν με ανάλογη επεξεργασία των Like, επισημαίνουν οι ερευνητές.

Η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τέτοιου είδους αναλύσεις θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις προϊοντικές προτάσεις ενός τμήματος μάρκετινγκ ή το διαφημιστικό μήνυμα που θα στέλνουν σε ομάδες χρηστών με βάση την όποια ομαδοποίησή τους. Από την άλλη, οι ερευνητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αφού τέτοιες αναλύσεις μπορούν να γίνουν χωρίς την ρητή συναίνεση του χρήστη και χωρίς να το αντιληφθούν. Επιχειρήσεις, κυβερνητικοί οργανισμοί ή ακόμα και οι «φίλοι» στο Facebook, γράφουν, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν λογισμικό που θα αποκάλυπτε στοιχεία όπως η νοημοσύνη, ο σεξουαλικός προσανατολισμός ή οι πολιτικές πεποιθήσεις που ίσως δεν σκόπευε να αποκαλύψει ο χρήστης όταν έκανε Like. Φαντάζεστε περιπτώσεις όπου τέτοιες ομαδοποιήσεις με βάση πιθανά προσωπικά στοιχεία, ακόμα κι αν δεν είναι σωστά, θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για την ευημερία, την ελευθερία ή ακόμα και την ζωή του ατόμου που υπέστη την ανάλυση των Like του. Για παράδειγμα, δεν αρκεί να αποκρύπτει κανείς επιμελώς την σεξουαλική του ταυτότητα, αφού μπορεί να αποκαλυφθεί από τα ψηφιακά του «ίχνη».
Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από την Boeing και την Microsoft Research.

Μπορείτε να κρύψετε τι σας αρέσει στο Facebook, αλλάζοντας τις σχετικές ρυθμίσεις. Στον τοίχο σας, κάτω από το εξώφυλλό σας (π.χ. http://www.facebook.com/onoma.xristi/favorites) μεταβαίνετε στο «Μου αρέσουν» και επιλέγετε Επεξεργασία. Προσαρμόζετε τις ρυθμίσεις απορρήτου ανά ενότητα (Δημόσια, Φίλοι, Φίλοι εξαιρούνται οι Γνωστοί, Μόνο εγώ...).

ΣΟΛΖΕΝΙΤΣΙΝ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ

     
 
GLEZOS2
Επανακυκλοφορεί σε λίγο καιρό ολοκληρωμένο το μνημειώδες έργο – μαρτυρολόγιο του ρωσσικού λαού του Μεγάλου Ρώσσου συγγραφέα Αλεξάνδρου Σολζενίτσιν, «Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ».
Το «Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ» ολοκληρώθηκε στα 1967. Ο Σολζενίτσιν έστειλε με μικροφίλμ τα χειρόγραφα στο εξωτερικό, όπου και πρωτοκυκλοφόρησε. Στα ελληνικά, το πρώτο μέρος, με τη μετάφραση της Κίρας Σίνου, πρωτοβγήκε μετά τη δικτατορία σε ΒΙΠΕΡ, ενώ πριν από λίγο καιρό επανεκδόθηκε σε έναν τόμο. Σύντομα θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά και το δεύτερο μέρος. Από αυτό το ανέκδοτο κείμενο είναι το απόσπασμα που ακολουθεί και αφορά τον ψευτο-ήρωα Μανώλη Γλέζο και την επίσκεψή του στην ΕΣΣΔ. Ο Γλέζος, λοιπόν, συναντήθηκε με διάφορους σοβιετικούς συγγραφείς, από τους οποίους ζήτησε… συμπαράσταση για την απελευθέρωση των 2.000 κομμουνιστών κρατουμένων. Ζήτησε συμπαράσταση για την απελευθέρωση κρατουμένων απ’ αυτούς που δεν έβγαζαν άχνα για τα εκατομμύρια των κρατουμένων στα Γκουλάγκ. Ιδού τι αναφέρει περί αυτού ο Σολζενίτσιν και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:
«Ο Μανώλης Γλέζος “στη φωτεινή και γεμάτη πάθος ομιλία του διηγήθηκε στους σοβιετικούς συγγραφείς για τους συντρόφους τους που σαπίζουν στις φυλακές της Ελλάδας.
Αντιλαμβάνομαι ότι με την αφήγησή μου σφίχτηκαν οι καρδιές σας. Δεν το έκανα επίτηδες. Θέλω οι καρδιές σας να χτυπούν για εκείνους που σαπίζουν στη φυλακή… Υψώστε τη φωνή σας για την απελευθέρωση των Ελλήνων πατριωτών”.
Κι εκείνες οι τετραπέρατες φαλάκρες, φυσικά, τις ύψωσαν! Βλέπετε, στην Ελλάδα σάπιζαν δυο δεκάδες κατάδικοι! Ίσως και ο ίδιος ο Μανώλης να μην καταλάβαινε την ξεδιαντροπιά του καλέσματός του, ίσως στην Ελλάδα να μην υπάρχει αυτή η παροιμία:
“Τι στεναχωρεί τους ανθρώπους όταν στο σπίτι κλαίνε με λυγμούς;”
Σε διάφορα σημεία της χώρας μας συναντάμε τέτοια έργα τέχνης: ένα γύψινο φύλακα με ένα σκυλί, που κοιτάζει μπροστά, σα να θέλει να πιάσει κάποιον. Στην Τασκένδη ένα τέτοιο άγαλμα βρίσκεται μπροστά στη σχολή του Λαϊκού Κομισαριάτου Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ στο Ριαζάν είναι το σύμβολο της πόλης, το μοναδικό μνημείο που συναντά κανείς όταν έρχεται από την πλευρά του Μιχαήλοφ.
Κι εμείς δεν αναριγούμε από αποστροφή, έχουμε συνηθίσει να αντιμετωπίζουμε ως κάτι το φυσιολογικό αυτές τις φιγούρες, που δηλητηριάζουν τα σκυλιά εναντίον των ανθρώπων.
Εναντίον μας».

ΜΑΝΟΣ ΚΟΜΠΟΣ -Ενθύμια Ανατολής(Α.Ρωμυλία-Μ.Ασία-Σμύρνη)

ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ...ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΠΟΛΗ ΣΕ ΠΟΛΗ


apelaste-ratsismo
ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, ΠΡΟΣΕΞΤΕ!!!
Έχουν προγραμματίσει και ομιλία για την προσεχή Δευτέρα 18 Μαρτίου!!!
Κίνηση η οποία ονομάζεται "Απελάστε το Ρατσισμό" , στην οποία πρωταγωνιστής είναι ο Θανάσης Κούρκουλας και κυκλοφορεί εδώ και καιρό
στην περιοχή, προσπαθεί να...αποτινάξει τον ρατσισμό που έχει κολλήσει σαν βδέλα στους κατοίκους! Τι λετε ρε τσίφτηδες που θα μας κάνετε και μαθήματα αντιρατσιστικά;
Φωνάζουν λοιπόν "Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα" Οι λαθρομετανάστες δηλαδή που έχουν πνίξει την Ελλάδα και συνεχίζουν να την πνίγουν ερχόμενοι από δεκάδες σημεία της χώρας, όταν γεννούν, τα παιδιά τους θα πρέπει να τα κάνουμε ελληνάκια!!! Αυτό λένε οι ...ντιρατσιστές της συγκεκριμένης κίνησης!!! Τότε να τους πούμε κι εμείς: Για ναδείξετε πόσο αντιρατσσιστές είστε, το σπίτι σας να το δώσετε σε λαθρομετανάστη να μείνει μέσα και να τον κάνετε συνιδιοκτήτη του σπιτιούσ ας! Τι σόϊ αντιρατσιστές είστε; Στα λόιγια μόνο; Δείξτε το παράδειγμα!
Ποιοι είναι όμως αυτοί οι οποίοι μας ρίχνουν και την στάμπα του ρατσιστή; Υποκινούμενα και ενεργούμενα μαζί, αριστεριστές με θολή ιδεολογία, παίζουν παιχνίδι σε βάρος της χώρας.
Ας δούμε λοιπόν ποιος είναι ο Θανάσης Κούρκουλας, από τα στοιχεία που δημοσιεύει το stoxos.gr
"KΟΥΡΚΟΥΛΑΣ:
kourkoulas
Αυτά τα στοιχεία βέβαια είναι υποχρεωμένοι να τα δηλώνουν στο διαδίκτυο,για να μπορούν να παίρνουν τις κρατικές επιχορηγήσεις.
Ένας εισαγγελέας ή το ΣΔΟΕ τι λέτε,θα κάνει ποτέ κάποιον έλεγχο σε αυτή την ατέλειωτη λίστα ΜΚΟ των 2 αυτών κυρίων.
Ο κύριος Κωνσταντίνου εκτός απο την Επιτροπή κατά του Συμφώνου ασύλου και μετανάστευσης της ΕΕ την Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ τον βρίσκουμε και στο ΕΝΑΝΤΙΑ είναι και συντονιστής της Πρωτοβουλίας ΓΕΝΟΒΑ 2001 είναι και μέλος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος.
Ο κύριος Θανάσης Κούρκουλας εκτός από την κίνηση "απελάστε τον ρατσισμό" είναι και στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών είναι και εκπρόσωπος στο «Στέκι Μεταναστών», είναι και στην ΔΕΑ διεθνιστική εργατική αριστερά είναι και υπεύθυνος στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) είναι και μέλος της δήθεν ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ για την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα – Αχαρνών είναι και στην επιτροπή δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος κύριος εδώ φαίνεται πως εκπροσωπεί και το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ και είναι και μέλος της ΕΛΜΕ Εύβοιας.
Μετά από κάθε αναγγελία συγκέντρωσης των βαρύγδουπων επιτροπών βάζουν και ένα πιο γενικό πως στην συγκέντρωση συμμετέχουν και φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις μουσουλμάνων μεταναστών της χώρας και γεμίζει η ανακοίνωση δημιουργώντας το κατάλληλο κλίμα".
Ιδού ποια είναι και η Εμμανουέλα Ραπούση η οποία θα είναι επίσης ομιλητρια στην εκδήλωση της Δευτέρας. 30χρονη ααπό την Αλβανία:

ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ «ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ» – ΠΑΛΙ ΘΑ ΦΑΝΕ ΚΑΛΑ ΟΙ «ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ»!

    
 
TSAKONA
Μπορεί ο λαός να πεινάει, να κρυώνει και να υποφέρει, αλλά η μνημονιακή συγκυβέρνηση της δυστυχίας μας έχει… άλλες έγνοιες: τα λεγόμενα «μεγάλα έργα»!
Χθες, λοιπόν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στον πρόεδρο της δημοκρατίας, ο αρμόδιος υπουργός Κ. Χατζηδάκης δήλωσε… αισιόδοξος ότι μέσα στον Απρίλιο θα ξεκινήσουν και πάλι τα «μεγάλα έργα» στους αυτοκινητοδρόμους:
«Κάναμε μια συμφωνία- πλαίσιο με τους παραχωρησιούχους. Τώρα διαπραγματευόμαστε με τις Τράπεζες. Υπάρχουν ακόμα κάποιες λεπτομέρειες, αλλά σε γενικές γραμμές, νομίζω, ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Από τα έργα θα προκύψουν 25.000 θέσεις εργασίας και αυτό θα σημάνει την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας».
Γιατί αυτή η πρεμούρα; Διότι, όπως είναι γνωστό: «νηστικό αρκούδι δε χορεύει». Πρέπει, λοιπόν, να γεμίσουν για τα καλά οι τσέπες και οι κοιλιές των «νταβατζήδων» με τα «μεγάλα έργα», για να συνεχίσουν -από τα ΜΜΕ που διαθέτουν- να παραμυθιάζουν τον κοσμάκη και να στηρίζουν μανιωδώς τη συγκυβέρνηση της εξαθλίωσης των Ελλήνων. Αμ πως;

ΣΟΚΑΡΕΙ Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΣΕ, ΣΚΟΤΩΣΕ ΚΑΙ ΕΘΑΨΕ ΟΜΟΕΘΝΗ ΤΟΥ.


egklima-ilia
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Αμαλιάδας, ο 26χρονος από το Μπαγκλαντές, που κατηγορείται για την απαγωγή, τον βασανισμό και το θάνατο 40χρονου ομοεθνή του πριν από 17 περίπου ημέρες στην περιοχή της Ανδραβίδας, μαζί με ακόμη τρία άτομα, τα οποία και αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές.
Ο 26χρονος ομολόγησε ότι επί 4 ημέρες σε ένα δωμάτιο στην περιοχή της Ανδραβίδας μαζί με τα άλλα άτομα, βασάνιζαν τον άτυχο ομοεθνή τους, τον οποίο μάλιστα είχαν συνεχώς φιμωμένο και δεμένο με ανοικτά χέρια σε ένα κρεβάτι!
Όταν τελικά έλαβαν τα χρήματα από τους συγγενείς του 40χρονου και φοβούμενοι ότι θα τους κατήγγειλε, αποφάσισαν να τον σκοτώσουν. Είπε ότι τον χτυπούσαν με ένα ξύλο στο κεφάλι, το οποίο στην συνέχεια έκαψαν και για να τον θανατώσουν πήραν σύρμα για τα ρούχα και οι τρεις κρατούσαν τον άτυχο αλλοδαπό και ο ένας τον έπνιγε!
Στη συνέχεια τον μετέφεραν σε ένα χώρο 70 περίπου μέτρα από το δωμάτιο στο οποίο διέμεναν και τον έθαψαν, βάζοντας πάνω από το πτώμα ένα στρώμα κρεβατιού... (Il

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...