Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Η “Αντεπίθεση” και πάλι κοντά σας!
Η ιστοσελίδα της Αντεπίθεσης μετά από απουσία περίπου ενός έτους είναι και πάλι εδώ! Οι παλαιότεροι γνωρίζετε καλά την ιστοσελίδα αυτή, καθώς υπήρξε ένα από τα πρώτα ελληνικά blogs και λειτουργεί από το 2005 ως βήμα της εθνικιστικής νεολαίας. Επί σειρά ετών ενημέρωνε και ψυχαγωγούσε τους συναγωνιστές σε όλη την Ελλάδα. Φέτος λοιπόν, η ιστοσελίδα μας επέστρεψε πιο ανανεωμένη από ποτέ.
Εκτός από βήμα του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής, από όπου θα ενημερώνεστε για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις, θα αποτελεί και έναν χώρο πνευματικής διάπλασης και έμπνευσης για κάθε συναγωνιστή ή συναγωνίστρια που ξεκινάει τώρα την ιδεολογική του αναζήτηση. Με έναν συνδυασμό από ιστορικά και ιδεολογικά κείμενα θα κάνει ξεκάθαρη τόσο την ιδεολογία μας, όσο και την κοσμοθεωρία του εθνικισμού εν γένει. Η ποικιλία των κειμένων θα είναι μεγάλη, καθώς θα καλύπτουν όλο το φάσμα των ζητημάτων που απασχολούν κάθε νέο εθνικιστή στις μέρες μας. Οι θεματικές ενότητες εκτός από τα ιστορικά και ιδεολογικά κείμενα θα αφορούν σαφώς τον σχολιασμό της επικαιρότητας από την εθνικιστική σκοπιά της νεολαίας που μάχεται και αντιστέκεται. Επίσης, η ιστοσελίδα αυτή θα περιλαμβάνει ξεχωριστά αφιερώματα στην αρχαία Ελλάδα αλλά και στη Βυζαντινή εποχή.

Μέγιστη ύβρις των Τούρκων. Και μας έσφαξαν και μας λένε και μ@λ@κες!

Μέγιστη ύβρις των Τούρκων. Και μας έσφαξαν και μας λένε και μ@λ@κες!

Ακριβώς τρία χρόνια μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων του Πόντου από το Κοινοβούλιο της Σουηδίας...
η Τουρκία, δείχνοντας για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο, μέσω του εκπροσώπου της, διέπραξε σοβαρότατη ύβρι, χαρακτηρίζοντας τις προσπάθειες των επιζώντων της Γενοκτονίας για διεθνή αναγνώριση ως αυνανισμό!

Η πράξη αυτή, που διέπραξε ο Τούρκος υπουργός για θέματα της Ε.Ε., Εγκεμέν Μπαγίς, αποτελεί απόδειξη ότι το τουρκικό κράτος, η κυβέρνηση Ερντογάν, η ιδία η Τουρκία, όχι μόνο δεν έχουν μετανοιώσει για τις βδελυρές και βάρβαρες πράξεις εξολόθρευσης των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, αλλά χαρακτηρίζουν με τον πιο άθλιο τρόπο και κατάμουτρα τις ιερές προσπάθειες των επιζησάντων της Γενοκτονίας για αναγνώριση, αυνανισμό!!!

Μπορεί να έχει καταρρακωθεί το κύρος της πατρίδας μας από χαρακτηρισμούς "διεφθαρμένη" και "Τιτανικός" από πολιτικούς που την πρόδωσαν και την κατέστησαν περίγελο της ανθρωπότητας, μπορεί ο πολιτικός κόσμος να έχει απαξιωθεί και να θεωρείται ο κύριος υπεύθυνος της τραγικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία και η χώρα, μπορεί η κυβέρνηση να τραβάει το δικό της Γολγοθά για να μπει μια τάξη και να πάρει η πατρίδα μας το δρόμο της ανάπτυξης, όμως, παρ' όλα αυτά, τα ζητήματα της ηθικής θα πρέπει να παραμείνουν ψηλά στην ατζέντα της Ελλάδας.

Μπορεί τα χαμόγελα και οι χειραψίες με τους Τούρκους πολιτικούς -όπως η πρόσφατη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη- να επιβάλλονται, υποτίθεται για να αποφευχθούν τα χειρότερα, όμως η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δηλώσει ξεκάθαρα ότι από τούδε και στο εξής ο βάρβαρος υβριστής Μπαγίς δεν πρόκειται να βρει Έλληνα συνομιλητή και ότι κανείς Έλληνας υπουργός, αξιωματούχος της κυβέρνησης, αλλά και Έλληνες που εργάζονται στην Ε.Ε. επ' ωφελεία της χώρας, δεν πρόκειται να δεχτεί να συνομιλήσει μαζί του, επειδή είναι υβριστής της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής.

Ελπίζουμε να εισακουστούμε, αν μη τι άλλο, για να μην βρει έρεισμα και να μην επαληθευθεί η φράση με την οποία χαρακτήρισε όσους αγωνίζονται για την αναγνώριση της Γενοκτονίας αυτό το τουρκο-κνώδαλο που περιφέρεται ως συνομιλητής των Ευρωπαίων.
http://ellinikiafipnisis.blogspot.gr

ΕΤΣΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΟΙ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣΙΑΝΟΙ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΤΟΥΣ
bagladesh
Όπως είναι γνωστό, προ ολίγων ημερών συνελήφθη ένας 26χρονος «κατατρεγμένος οικονομικός μετανάστης» από το Μπαγκλαντές, που σε συνεργασία με άλλους 3 ομοεθνείς του (οι οποίοι καταζητούνται) απήγαγαν, βασάνισαν και στο τέλος σκότωσαν έναν 40χρονο ομοεθνή τους, στην Ανδραβίδα Ηλείας.
Ο Μπαγκλαντεσιανός φονιάς κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή Αμαλιάδας, όπου περιέγραψε με λεπτομέρειες τη φρικτή δολοφονία του ομοεθνούς του.
Ο 26χρονος ομολόγησε ότι επί 4 ημέρες σε ένα δωμάτιο στην περιοχή της Ανδραβίδας μαζί με τα άλλα άτομα, βασάνιζαν τον άτυχο ομοεθνή τους, τον οποίο μάλιστα είχαν συνεχώς φιμωμένο και δεμένο με ανοικτά χέρια σε ένα κρεβάτι! Όταν τελικά έλαβαν τα χρήματα από τους συγγενείς του 40χρονου και φοβούμενοι ότι θα τους κατήγγειλε, αποφάσισαν να τον σκοτώσουν.

Τα έκαναν γυαλιά καρφιά στη Νομική του ΑΠΘ για να κάνουν πάρτυ μασκέ!

Τα έκαναν γυαλιά καρφιά στη Νομική του ΑΠΘ για να κάνουν πάρτυ μασκέ!


Ένα πάρτυ μασκέ ήταν αρκετό για να κάνει το φουαγιέ της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου να θυμίζει club!

Όλα άρχισαν την περασμένη εβδομάδα οπότε και κατατέθηκε χειρόγραφο αίτημα για χορήγηση του φουαγιέ της Νομικής σε ομάδα φοιτητών προκειμένου να κάνουν το βράδυ της 9ης Μαρτίου πάρτι. Η Κοσμητεία απέρριψε το αίτημα, ωστόσο, οι φοιτητές δεν πτοήθηκαν! Νωρίς το Σαββατόβραδο κάποιοι μπήκαν ανενόχλητοι στο φουαγιέ, σπάζοντας τα παράθυρα της εισόδου, έστησαν μικροφωνική εγκατάσταση και μικρά "μπαρ" και σε λίγη ώρα ο χώρος γέμισε με τουλάχιστον 500 άτομα.

"Το φουαγιέ ήταν σε δραματική κατάσταση. Προσπαθούσαμε όλη τη Κυριακή να τον καθαρίσουμε από τα τσιγάρα, τα μπουκάλια, τα ποτήρια, τις σερπαντίνες, τα κομφετί. Ήταν μία άθλια εικόνα» αναφέρει στο Thestival.gr ο καθηγητής της Νομικής Σχολής και πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του ΑΠΘ, Παναγιώτης Γκλαβίνης. Προσθέτει δε: «Βρήκαμε πέντε μεγάλα τζάμια σπασμένα και χρειάστηκε να μείνει η σχολή ανοιχτή επί δύο μέρες. Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με «νύχτα». Τα άτομα αυτά έχουν κάνει στέκι το πανεπιστήμιο, χωρίς να πληρώνει κανείς τίποτα, κάνουν πάρτυ και τα ‘κονομάνε».

Ο κ.Γκλαβίνης ζητά από την πολιτεία αλλά και τη διοίκηση του πανεπιστημίου να δώσουν κια λύση, καθώς και οι λιγοστοί φύλακες που εργάζονται στο πανεπιστήμιο, «είναι ουσιαστικά θυρωροί κι όχι φύλα

ΤΑ ΧΑΛΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ ΕΦΕΥΡΙΣΚΟΥΝ “ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ” ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
PINOKIO
Μας πρήζουν επί καθημερινής βάσεως οι καθεστωτικοί και οι μαρξιστές (στις περισσότερες περιπτώσεις οι δύο έννοιες ταυτίζονται…) με τις «ρατσιστικές επιθέσεις» που πραγματοποιούν τα «Τάγματα Εφόδου» της Χρυσής Αυγής κατά των «κατατρεγμένων οικονομικών μεταναστών». Αλλά, για «ρατσιστικές επιθέσεις» ακούμε και «ρατσιστικές επιθέσεις» δε βλέπουμε. Αφού, λοιπόν, «ρατσιστικές επιθέσεις» δεν υπάρχουν, εμείς θα τις ανακαλύψουμε, σκέφτηκαν προφανώς στα λασπολογικά χαλκεία του Περισσού (στον ελεύθερο χρόνο τους, γιατί τελευταία είναι… απασχολημένοι με τις απολύσεις που κάνουν στα ΜΜΕ του ΚΚΕ…).
Κι αμ’ έπος, αμ’ έργον! Προχώρησαν, λοιπόν, τα σκύβαλα του Περισσού σε καταγγελία για χρυσαυγίτικη «ρατσιστική επίθεση» στις Μοίρες Ηρακλείου, στην οποία διαβάζουμε τα κάτωθι:

Το Πίρι Ρέις έξω από την Χίο - Επιχειρείται αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας


Το τουρκικό ερευνητικό «Πίρι Ρέις» βρίσκεται στη Χίο και έχει ξεκινήσει σεισμολογικές έρευνες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν έχει παραβιάσει ελληνικά χωρικά ύδατα. Κινείται εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων και της περιοχής που έχει δεσμεύσει με NAVTEX. Η αναγγελία προβλέπει πως οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι τις 5 Απριλίου.
Η κίνηση της Άγκυρας είναι ενδεικτική των προθέσεων της που έχουν εκφραστεί τόσο με τη ρηματική διακοίνωση που κατέθεσε στον ΟΗΕ όσο και με δηλώσεις της σε πολιτικό επίπεδο για την αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο.

Η Άγκυρα θέλει τη συναδιαχείριση του Αιγαίου και την συνεκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων εντός της ελληνικής ΑΟΖ και για να προωθήσει τις αξιώσεις είναι αποφασισμένη να προκαλέσει ακόμη και «θερμό επεισόδιο».
Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος βρίσκεται υπο παρακολούθηση από ναυτικές δυνάμεις των ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων.
Φαίνεται πώς τα όργανα έχουν αρχίσει…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΙΓΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΛΗΣΤΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ!
5209375029
ΑΠΟ ΝΔ, ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΜΜΕ, «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ» BLOG ΚΑΙ ΣΙΑ…
Αν και πέρασε ένα ολόκληρο 24ωρο από τη συνταρακτική αποκάλυψη ότι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο-πρώτο τον αρχηγό του, Αλέξη Τσίπρα, ήταν μέσα στο… «κύμα της συμπαράστασης» προς τον Π. Ασπιώτη, αντιδράσεις μηδέν!
Έτσι, η αστυνομία των Αντωνάκη και Δένδια εξακολουθεί να μην ανακοινώνει ότι ο «35χρονος» με τα καλασνίκοφ και τις χειροβομβίδες είναι ο σεσημασμένος αναρχοκομμουνιστής Παναγιώτης Ασπιώτης. Μάλιστα, το «αρχηγείο της ΕΛΑΣ» (λέγε με Δένδια…) εξέδωσε μια ανακοίνωση 444 λέξεων, στην οποία αναφέρονται τα διάφορα ευρήματα στην οικία του ληστοτρομοκράτη, χωρίς να γράφει κανένα στοιχείο περί τίνος πρόκειται (όχι μόνο δεν αναγράφεται το ονοματεπώνυμό του, αλλά εξαφανίστηκε και το «35χρονος!!!): «Στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργεί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, μετά την ανακάλυψη οπλισμού εντός ενοικιασμένου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου την 12-03-2013, ανακοινώνεται ότι εντός οικίας, επί της οδού Σκυλίτση 4 στα Εξάρχεια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν…».:
Και η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ (δηλαδή του Δένδια) καταλήγει ως εξής:
«Επιπλέον, δίνονται στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τον προαναφερόμενο οπλισμό (δύο πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov, τέσσερις χειροβομβίδες, φυσίγγια κ.λπ.), που βρέθηκε εντός του ενοικιασμένου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου».

Πρόκληση και ασέβεια Σκοπιανών! Βάνδαλοι σε ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο


Το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια διαπίστωσε ότι άγνωστοι προέβησαν σε εκτεταμένο βανδαλισμό του ελληνικού στρατιωτικού νεκροταφείου στην πόλη Βαλάντοβο της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.Ο Επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου Σκοπίων επικοινώνησε άμεσα με το Υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του, και ζήτησε την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης, τονίζοντας ότι γεγονότα όπως αυτό επιβαρύνουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και δεν υπηρετούν τις σχέσεις καλής γειτονίας. Εκπρόσωπος του Γραφείου Συνδέσμου και ο Ακόλουθος Άμυνας μεταβαίνουν επί τόπου. Σημειώνεται ότι οι προκληθείσες ζημιές είναι σημαντικές.
Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο Επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου στα Σκόπια θα πραγματοποιήσει επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, δια του οποίου θα ζητήσει από τις αρχές να καταδικάσουν το γεγονός και να λάβουν  όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων, καθώς και για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών.
Δυστυχώς, τα γεγονότα αυτά, επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τους κινδύνους και τις συνέπειες του εθνικισμού και του λαϊκισμού, που καλλιεργείται στην ΠΓΔΜ και που φτάνει στο σημείο να προσβάλει βάναυσα τους νεκρούς και να ασεβεί απέναντι στην ιστορία.
Το ανθελληνικό ΚΚΕ παραχαράσσει την Εθνική επανάσταση του 1821
Το ανθελληνικό ΚΚΕ παραχαράσσει την Εθνική επανάσταση του 1821
Παραθέτουμε στον Ελληνικό Λαό, αυτούσια και δίχως την προσθήκη σχολίων, επιστολή εκπαιδευτικών προσκείμενων στο ΚΚΕ, η οποία απευθύνεται προς τους Έλληνες μαθητές… Αυτών των μαρξιστικών απογόνων, θίχτηκαν τα υποτιθέμενα «δημοκρατικά αισθήματα», από την διαπαιδαγώγηση των νέων στις Τοπικές Οργανώσεις της Χρυσής Αυγής. ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα σοβιετικά αυτά απόβλητα της στέππας, έχουν αναλάβει την εκπαίδευση των παιδιών μας στα ελληνικά σχολεία!
"Οι λαϊκές επαναστάσεις μπορούν να νικήσουν!
Αγαπητέ μαθητή, μαθήτρια
Ίσως έχεις βαρεθεί να ακούς συνέχεια για επετείους και γιορτές, ειδικά σήμερα που η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του συστήματος των εφοπλιστών, των επιχειρηματιών κάνουν επίθεση στη ζωή σου και στην οικογένειά σου. Κράτα όμως το εξής: οτι επίθεση και να σου κάνουν, δε θα σταματήσουν ποτέ να στοχεύουν στο μυαλό σου. Γι' αυτό σου λένε ψέματα και μισές αλήθειες και για την 25η Μαρτίου, όπως κάνουν και για την 28η Οκτώβρη αλλά και για το Πολυτεχνείο. Είναι ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους! Δεν σου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι γιορτάζουμε την έναρξη της επανάστασης του 1821 στις 25η Μαρτίου ενώ ήδη στις 23 Μάρτη του 1821 η Καλαμάτα και άλλα μέρη της Πελοποννήσου είχαν απελευθερωθεί από τους Τούρκους;
Η απάντηση είναι ότι με διάταγμα του 1838, δηλαδή 13 χρόνια αργότερα, ορίσθηκε εθνική γιορτή η μέρα του Ευαγγελισμού για να ντύσουν την επανάσταση με θρησκευτικό μανδύα.
Όμως η επίσημη Εκκλησία δεν ήταν υπέρ της Επανάστασης. Όταν ο Παπαφλέσας συναντήθηκε με τον Παλαιών Πατρών Γερμανό για να του πει ότι όλα ήταν έτοιμα για την επανάσταση, ο τελευταίος άρχισε να τον βρίζει ότι είναι απατεώνας. Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός μάλιστα είχε πει: «Ας αφήσουμε τα παιδιά του Μωάμεθ να αποτελειώσουν τα παιδιά του Ροβεσπιέρου»! Ένας από τους κοτζαμπάσηδες, δηλαδή τους έλληνες άρχοντες της εποχής, είπε «κάλλιο οι Τούρκοι κι ο ραγιάς υπόδουλος, παρά λεύτερο έθνος με το λαό να' χει δικαιώματα»!

ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;


10 Ιουνίου 2010, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του “μηχανισμού στήριξης”, πρώτοι αποκαλύπταμε το εθνικό έγκλημα. Πρώτοι και μόνοι. Ούτε τα κανάλια της διαπλοκης, ούτε οι περισπούδαστοι ινστρούχτορες μίλησαν γι’ αυτή την προδοτική συμφωνία, που όπως είχαμε περιγράψει θα αποτελούσε μοχλό εκβιασμού εις το διηνεκές, μέχρι την στιγμή της πλήρους αφαίμαξης των Εθνικών πόρων.

Όταν τα σεντούκια των Ελλήνων θα άδειαζαν, όταν η κατάρρευση της πραγματικής οικονομίας λόγω των άθλιων μέτρων του μνημονίου θα οδηγούσε σε αναγκαστική στάση πληρωμών, θα ερχόταν η στιγμή που περιγράφει σήμερα στο πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα “Ελλάδα”.

Στο μεσοδιάστημα, όλοι επέμεναν: Μας έλεγαν “συνωμοσιολόγους”, διέψευδαν (ακόμα και ο ανεκδιήγητος Παπαδήμος) τα περί Βρετανικού δικαίου, έκρυβαν το ότι τα ομόλογα των Vulture Funds του ΔΝΤ πληρωνόντουσαν ακριβώς επειδή δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε λόγων του Βρετανικού δικαίου, ΔΗΜΕΥΑΝ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ ΜΕ ΑΝΕΣΗ ακριβώς επειδή ήταν στο Ελληνικό δίκαιο.

Διαβάστε τι γράφαμε στις 10 Ιουνίου 2010 όταν όλοι σιωπούσαν, εξαπατούσαν, εκποιούσαν είτε από άγνοια είτε για προσωπικά οφέλη: Ούτε ο Δανειολήπτης (η Ελλάδα) ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας !!

Και όμως υπάρχει ακόμα λύση. Και ξεκινά από την παραδειγματική καταδίκη του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για να υπάρξει το νομικό έρεισμα της ανατροπής. Ας σταθούν στο ύψος τους οι δικαστές, όπως στάθηκε και ο Πεπόνης.


olympia

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο ΣΚΑΪ και η Public Issue έκοψαν 3,7% από την Χρυσή Αυγή!
Χαλκευμένη δημοσκόπηση για τα πανηγύρια μετά τη συνάντηση Τσίπρα - Αλαφούζου. Ούτε ψήφο δεν χάνουν οι διαλυμένοι ΑΝ.ΕΛ. αμέσως μετά την σύμπραξη με Σύριζα
Σε ένα ακόμα ρεσιτάλ ψευδολογίας και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας προχώρησαν χθες τα καθεστωτικά ΜΜΕ, αλλοιώνοντας τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Η δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε χθες στο ΣΚΑΪ από την Public Issue ήταν αλλοιωμένη από την κορφή μέχρι τα νύχια. Συγκεκριμένα, στην κάρτα της εκλογικής επιρροής των πολιτικών κομμάτων έδωσαν:
Σύριζα - 29,5%
ΝΔ - 28,5%
Χρυσή Αυγή - 10%
ΑΝΕΛ - 8%
ΠΑΣΟΚ - 7,5%
ΔΗΜΑΡ - 6%
ΚΚΕ - 5,5%
Ο σχολιασμός των ασύστολων ψευδών πιστεύουμε πως είναι περιττός. Ο Σύριζα πήρε... τα πάνω του μετά τις σημαντικές επαφές του Αλέξη με το διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο, το ΠΑΣΟΚ ξαναβρίσκει το έρεισμά του στην ελληνική κοινωνία, ενώ και οι ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ παραμένουν σταθεροί, καθώς συμβάλλουν ουσιαστικά στην πολιτική ζωή του τόπου. Ποιος πέφτει; Μα φυσικά η Χρυσή Αυγή, η οποία χάνει 1,5% από την επιρροή της... Και τα παραμύθια έχουν όριο! Ας δούμε τώρα και τα αληθινά ποσοστά με την πραγματική κάρτα επιρροής των πολιτικών κομμάτων, προτού αλλοιωθεί. Την κάρτα εξασφάλισε και δημοσίευσε στο ιστόλογιό του ο συναγωνιστής και βουλευτής Επικρατείας, Χρήστος Παππάς.

TO ΠΕΙΡΑΜΑ ΠΑΥΛΩΦ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ - (Yπτγος ε.α Πασχαλίδης Ιωάννης)  1. Εισαγωγή

Ο άνθρωπος αντιδρά ανάλογα των ερεθισμάτων, τα οποία δέχεται από το περιβάλλον στο οποία ζει και κινείται. Γεννάται λοιπόν το ερώτημα, μήπως δυνάμεθα να ελέγχουμε τα ερεθίσματα, οπότε ελέγχουμε και τις αντιδράσεις, με συνέπεια να μπορούμε  να ρυθμίζουμε τις ανθρώπινες ενέργειες;

 Στο ερώτημα αυτό απάντησε  ο Ρώσος φυσιολόγος Ιβάν Παυλώφ που  γεννήθηκε το 1849 στο Ρεζάν της Ρωσίας. Ειδικεύτηκε στη φυσιολογία του νευρικού συστήματος. Δημιούργησε μία νέα μέθοδο του ζωικού οργανισμού. Με  αυτήν ανακάλυψε διάφορους νόμους της φυσιολογίας των «σιελογόνων, γαστρικών και υπογάστριων αδένων. Το 1904 τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ, για το έργο του, «επί των πεπτικών αδένων».

 
  1. Θεωρία του Παυλώ

            Η θεωρεία του Παυλώφ είναι η εξής: Για την ύπαρξη ζωής έχουμε πάντοτε δύο δεδομένα. Τον ζωντανό οργανισμό και το περιβάλλον του. Τα δύο αυτά στοιχεία, οργανισμός και περιβάλλον, βρίσκονται μεταξύ τους σε συνεχή σχέση και σε αδιάκοπο αλληλοεπηρεασμό.  Η σχέση αυτή πραγματοποιείται με τα λεγόμενα «αντανακλαστικά»
Τα αντανακλαστικά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Στο απόλυτα ή σταθερά  που υπάρχουν εκ γενετής και είναι έμφυτα στο άτομο και στα επίκτητα, που ο Παυλώφ τα ονόμασε «εξηρτημένα»
            Τα σταθερά αντανακλαστικά δεν μεταβάλλονται. Άρα δεν μας ενδιαφέρουν. Τα εξαρτημένα όμως μας ενδιαφέρουν. Γιατί, αφού εξαρτώνται από τους εκάστοτε (μη μόνιμους) ερεθισμούς που στέλνει το (ρευστό) περιβάλλον, μπορούμε, στέλνοντας τους κατάλληλους εκάστοτε ερεθισμούς (με τη Προπαγάνδα), να έχουμε από τον οργανισμό, ατομικό (άνθρωπος) ή συλλογικό (κοινή  γνώμη) τις αντιδράσεις που επιθυμούμε. Δηλαδή, προκαλώντας τεχνικά ορισμένα αντανακλαστικά, κάνουμε το άτομο ή το πλήθος να ενεργήσει σύμφωνα με τις επιδιώξεις μας.

 
  1. Το Πείραμα του Σκύλου και τα Σήμα

Ο Παυλώφ απέδειξε τη θεωρία του για τα εξαρτημένα ανακλαστικά, με ένα πείραμα που έμεινε κλασσικό. Πρόκειται για το περιβόητο «πείραμα του σκύλου του Παυλώφ».   Πήρε ένα σκυλί, ένα κομμάτι κρέας και ένα κουδούνι. Σήμανε το κουδούνι και μετά παρουσίασε το κρέας στο σκύλο, ο οποίος αντέδρασε όπως συνηθίζει στη θέα του κρέατος. Επανέλαβε τη πράξη πολλές φορές και παρατήρησε ότι ύστερα από αρκετές επαναλήψεις, ο σκύλος αντιδρούσε χωρίς να φανεί το κρέας, μόλις κτυπούσε το κουδούνι. Μέσα στο μυαλό του σκύλου, το κρέας είχε συνδυαστεί με το κουδούνισμα. Και ο οργανισμός του αντιδρούσε στον ήχο όπως στο κρέας.

Εθνικιστικά Κούλουμα στην Πλατεία Αττικής


Εθνικιστικά Κούλουμα στην Πλατεία Αττικής

Την Καθαρά Δευτέρα στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί διανομή νηστίσιμων τροφίμων στην Πλατεία Αττικής. Στο πλαίσιο των δράσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ η Χρυσή Αυγή θα διανείμει λαγάνες, χαλβά, ελιές, ταραμοσαλάτα, ντολμαδάκια, πορτοκάλια και άλλα παραδοσιακά εδέσματα. Στην διανομή θα συμμετέχουν και βουλευτές του Κινήματος. Προτεραιότητα θα δοθεί στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας (άνεργοι, άποροι, πολύτεκνοι).
10:00 Πλατεία Αττικής
Στάση Ηλεκτρικού - Μετρό "Αττική"


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ethnikistika-koulouma-sthn-plateia-attikhs#.UULjChdffxw#ixzz2Nb5fLdx9

ΕΚΘΕΣΗ ΣΟΚ: ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΕ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΡΙΒΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΒΛΕΠΕΙ Η CIA!


ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ!

Οι εσωτερικές πολιτικές και οι εθνοτικές αναταραχές, θα αποτελέσουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων το 2013,  εκτιμούν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση που υποβάλλουν στο Κογκρέσο.

Η έκθεση παρουσιάστηκε χθες από τον διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ James Clapper, κατά τη διάρκεια ακρόασης στην Επιτροπή της Γερουσίας για θέματα πληροφοριών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, οι αδύναμες χώρες της περιοχής υποφέρουν από την οικονομική στασιμότητα, την υψηλή ανεργία, την διαφθορά και το αδύναμο κράτος δικαίου.

Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση ασφαλείας στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, που κατοικείται κατά πλειοψηφία από Σέρβους, έχει βελτιωθεί από το 2011, ωστόσο τόσο η διπλωματία όσο και οι οργανισμοί για την ασφάλεια της Δύσης κρίνεται αναγκαίο να  εμπλακούν για την εφαρμογή των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν με τη διαμεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η έκθεση αναφέρει ότι με την αύξηση των προσπαθειών για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, υπάρχει επίσης ο κίνδυνος της αύξησης της βίας από ομάδες Σέρβων εξτρεμιστών στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.

Η νέα κυβέρνηση της Σερβίας αντιμετωπίζει πολλά εμπόδια στην πορεία της προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μεταξύ των οποίων είναι και η εξεύρεση λύσης με το Κοσσυφοπέδιο.

Η εποπτεία της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου ολοκληρώθηκε, τονίζεται στην έκθεση, και η κυβέρνηση του Κοσόβου θα έχει ως στόχο να επεκτείνει τα μέσα της κυριαρχίας σε ολόκληρο το έδαφός της.

Στην Αλβανία, σύμφωνα με την έκθεση, τα κυβερνητικά όργανα «υποφέρουν» από τη διαφθορά και την αθέμιτη πολιτική επιρροή που υπάρχει πάνω τους. Στους μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, υπάρχει η ανησυχία της επιστροφής στην άγρια κομματική διαμάχη που ξέσπασε μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2009, όταν η αντιπολίτευση αμφισβήτησε τις εκλογές και μποϊκόταρε το κοινοβούλιο για περίπου 2 χρόνια.

Για τα Σκόπια η έκθεση δεν προβλέπει επιστροφή στον εμφύλιο πόλεμο, αυτόν που την ταλάνισε πριν από μία δεκαετία, αλλά προβλέπει περαιτέρω εμβάθυνση των διαφορών μεταξύ των σλαβικών και των αλβανικών κοινοτήτων.

Αυτά ήταν ένα μέρος από τα όσα κατέθεσαν χθες στο Κογκρέσο ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών  των ΗΠΑ James Clapper μαζί με το νέο διευθυντή της CIA, ο John Brennan και τον διευθυντή του FBI Robert Mueller.

Απόλυτα επιτυχημένη η διανομή τροφίμων στην Χαλκίδα
Απόλυτα επιτυχημένη η διανομή τροφίμων στην Χαλκίδα
Εκατοντάδες συμπατριώτες μας παρέλαβαν ποικιλία τροφίμων στη διανομή που οργάνωσε η Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας, το Σάββατο στη Χαλκίδα. Με σεβασμό στην αξιοπρέπεια των δοκιμαζομένων Ελλήνων, με τάξη και ευγένεια, πραγματοποιούνται οι διανομές τροφίμων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, διεκπεραιούμενες εξ ολοκλήρου εθελοντικά από μέλη και φίλους του Κινήματος.

Ἀκόμη μία ἱστορία Εὐρωπαίων ἀπατεώνων!

Ὁ ὁπλουργὸς Μυλωνᾶς καὶ οἱ καραμπίνες ποὺ ἐδημιούργησε γιὰ τὸν Ἑλληνικὸ στρατό… Ποὺ ὅμως κρύβουν ἀκόμη ἕνα, ἀπὸ τὰ πολλὰ, οἰκονομικὸ ἔγκλημα εἰς βᾶρος τῶν Ἑλλήνων. Ἀπὸ ποιούς; Μὰ ἀπὸ τοὺς ἀσπόνδους «φίλους»! Τοὺς Ἄγγλους!
Φιλονόη.

Ο ΟΠΛΟΠΟΙΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΒΡΕΤΤΑΝΙΚΕΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ 

Michail Spyromilios (1800-1880)Στα 1868 η ελληνική κυβέρνηση με προτροπή του Μιχαήλ Σπυρομήλιου (1800-1880) παράγγειλε 16.000 καραμπίνες τύπου Remington με επαναληπτικό μηχανισμό οπισθογεμούς όπλισης από τη Μεγάλη ΒρεττανίαΓια το λόγο αυτό κατέβαλε σε μετρητά προκαταβολικά ένα ευσεβέστατο ποσό προς τη βρεττανική κυβέρνησηΤα όπλα αυτά ποτέ δεν έφθασαν στο προορισμό τους στην Ελλάδα! ”Χάθηκαν κατά τη διάρκεια της αποστολής”!!!.
Έτσι ο σοφός Σπυρομήλιος μην έχοντας πλέον άλλη επιλογή  (χρήματα άλλα δεν υπήρχαν) έδωσε εντολή σε κάποιον έλληνα οπλουργό του ελληνικού στρατού ονόματι Μυλωνά (σύμφωνα και με άλλες πηγές ταγματάρχης1),  να κατασκευάσει όσες περισσότερες γινόταν καραμπίνες τύπου Remington 2  για χρήση του ελληνικού στρατού ο οποίος τότε ήταν κακοπλισμένος με παλαιά και φθαρμένα όπλα ακατάλληλα για την άμυνα της χώρας. Δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα για τον οπλουργό αυτόν πέραν του επιθέτου του.
mylonas-rifle1
Όσα είναι γνωστά για τον Μυλωνά προέρχονται από πληροφορίες του Πολεμικού Μουσείου του Ιταλικού Στρατιωτικού Φρουραρχείου (Τρίτου Σώματος Ιταλικού Στρατού) πού έδρευε στη βορειοϊταλική πόλη της Πάδουας πρό 27 ετών ακόμα (επί της Via Altinate 3) και πού τότε είχα επισκεφθεί γιά κάποιες ιστορικές έρευνες πάνω στην ασφυξία με
δηλητηριώδη αέρια των εμπολέμων ιταλών και αυστριακών
mylonas-rifle2
στρατιωτών κατά τη διάρκεια των 16 μαχών πού έλαβαν χώρα στο Ισόντσο της Βορείου Ιταλίας κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ενημέρωση σχετικά με τον οπλουργό Μυλωνά προήλθε από τον Ιταλό αξιωματικό του μουσείου ειδήμων τέτοιων θεμάτων, καθώς οι μοναδικές σήμερα σωζώμενες 
καραμπίνες του αποτελούν συλλεκτικά κομμάτια προφανώς μεγάλης αξίας.
Στη φωτογραφία βλέπουμε τρείς καραμπίνες σε χρήση του ελληνικού στρατού κατά τον ελληνο-τουρκικό πόλεμο του 1897. Η αριστερή είναι καραμπίνα γαλλικής κατασκευής εμπροσθογεμής με μεταλλική βέργα, η μεσαία είναι ελληνικής κατασκευής πάλι μέ βέργα του οπλοποιού Μυλωνά, η δεξιά είναι οθωμανική καραμπίνα γερμανικού τύπου μέ βέργα. (Φέρει στον υποκόπανο το έμβλημα του οθωμανικού στρατού το γνωστό ''Ασκερί Τουγκρασί'' (έμβλημα πού αντικατέστησε ο Κεμάλ Ατατούρκ με αυτό της νεώτερης Ρεπουμπλικανικής Τουρκίας ήδη από τα 1921). Κάτω από τις καραμπίνες διακρίνεται το φέσι έλληνος αξιωματικού των τσολιάδων (ευζώνων), πού τότε αποτελούσε το κυρίως σώμα κρούσεως της ''ελίτ'' του ελληνικού στρατού. Φέρει το σχόλιο Yunan Fesi (Ελληνικό Φέσι) στα τουρκικά και στα αγγλικά από κάτω.
Ο δυναμικός και πατριώτης Μυλωνάς εκπλήρωσε την επιθυμία αυτή της ελληνικής κυβέρνησης, παραδίδοντας 8 χιλιάδες καραμπίνες τύπου Remington πού του ζητήθηκαν. Στον υποκόπανο κάθε καραμπίνας έθεσε το σήμα του με την υπογραφή ”Μυλωνάς”. Έκτοτε οι καραμπίνες αυτές ονομάστηκαν από τον ελληνικό στρατό ”Μυλωνάδες” και με αυτή την ονομασία έμειναν στην ιστορία. Τέτοιες καραμπίνες κοσμούν κάποια ιταλικά μουσεία πολέμου αλλά και άλλα μερικών βαλκανικών χωρών όπως και αυτό του Πολεμικού Μουσείου της Κωνσταντινουπόλεως.
Κάποιες από τις καραμπίνες πού έφτιαξε ο θρυλικός έλληνας οπλουργός χρησιμοποιήθηκαν 29 χρόνια αργότερα στη μάχη του Δομοκού 3 (1897) όπου ο ελληνικός στρατός ηττήθηκε οικτρά. Τα ελληνικά αυτά εκθέματα του τουρκικού μουσείου αποτελούν τωτινά λάφυρα πού έπεσαν στη κατοχή του οθωμανικού στρατού.
Η Μεγάλη Βρεττανία ”τσέπωσε τα χρήματα” πού πλήρωσε η Ελλάδα για τις καραμπίνες και ουδέποτε τα επέστρεψε παρόλες τις ενστάσεις του ελληνικού κράτους! Η υπόθεση ξεχάστηκε, και ”διαγράφηκε”! Ποιός θα ασχοληθεί σήμερα με τέτοιες ευτελείς λεπτομέρειες!!! Η Ελλάδα όμως πρέπει να πληρώσει εξάπαντος το χρέος της σε 300 δις Ευρώ ! Σημειωτέον ότι τις καραμπίνες Remington στα 1868 η Ελλάδα τις πλήρωσε με χρυσό!
Ραφαήλ Διαμαντής
Σημειώσεις
1. Tο τυφέκιο Μυλωνά, γνωστό επίσης στην αγγλόφωνη βιβλιογραφία ως M1872 Greek Mylonas ήταν όπλο του ελληνικού στρατού επινόησης του Ευστάθιου Μυλωνά, αρχιτεχνίτη του Οπλοστασίου, όταν εργαζόταν στις τεχνικές εγκαταστάσεις στην Εφορεία Υλικού Πολέμου, ΕΥΠ στην Αθήνα, εκ του οποίου και έλαβε το όνομα.
2. Το τυφέκιο αυτό έλαβε το αριθμό υποδείγματος 1872 από το έτος της πρώτης κατασκευής του. Το 1874 το Υπουργείο των Στρατιωτικών μετά από πολλές επιτυχείς δοκιμές ενέκρινε την προμήθειά του από τον ελληνικό στρατό. Υπήρχε σε τρείς εκδόσεις σύμφωνα με την αντίστοιχη γαλλική κατασκευαστική συνήθεια: τυφέκιο του πεζικού, αραβίδα του ιππικού και βραχύκαννο του πυροβολικού. Οι διαστάσεις τους ήσαν οι αντίστοιχες των όπλων γαλλικού υποδείγματος 1866 (Σασεπώ). Ο μηχανισμός διάνοιξης του εμφράγματος του ουραίου της κάννης ενεργοποιούνταν με τη βοήθεια μοχλού που απέληγε σε σχετικά μεγάλη σφαιροειδή λαβή. Η τροφοδοσία γινόταν με εισαγωγή ενός ολομεταλλικού κεντρόφλεκτου φυσιγγίου όπως του γαλλικού τυφεκίου υποδείγματος 1874 Γκρα το οποίο υιοθετήθηκε ως επίσημο υπόδειγμα του ελληνικού στρατού το 1877.
3. Το τυφέκιο Μυλωνά είναι βέβαιο ότι χρησιμοποιήθηκε απο ορισμένες μονάδες κατά την εισβολή του στρατού στη Θεσσαλία τον Ιανουάριο του 1878 και στις μετέπειτα κινητοποιήσεις, όχι όμως και στον Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897, όπου δεν γίνεται αναφορά για τη χρήση τέτοιων όπλων.

ΣΤΟ 26% Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2012, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤΟΛΑ ΠΑΝΕ "ΥΠΕΡΟΧΑ"
Στο 26% η ανεργία το τέταρτο τρίμηνοΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.defencenet.gr


Στο 26% ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας το τέταρτο τρίμηνο του 2012, από 24,8% που ήταν το τρίτο τρίμηνο, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 5,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 26,3% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2011 και ανήλθε σε 1.295.535.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό ανεργίας των γυναικών διαμορφώθηκε σε 29,7% και είναι σημαντικά υψηλότερο από των ανδρών που βρίσκεται στο 23,3%.

Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (57,8%), το οποίο στις νέες γυναίκες φθάνει στο 65,0%.

Το ποσοστό των «νέων ανέργων», δηλαδή των ανέργων που δεν έχουν εργαστεί ποτέ στο παρελθόν, ανέρχεται στο 24,0% του συνόλου των ανέργων ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν από 12 μήνες και άνω εργασία, ανεξάρτητα αν είναι «νέοι» ή «παλαιοί» άνεργοι), αποτελούν αντίστοιχα το 65,3%.

Το ποσοστό ανεργίας των ατόμων με ξένη υπηκοότητα, είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων υπηκόων (36,9% έναντι 25,0%). Επίσης, το 72,3% των ξένων υπηκόων είναι οικονομικά ενεργό, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων το οποίο είναι 51,7%.

Σε επίπεδο Περιφέρειας το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στη Δυτική Μακεδονία με 30,1% και στη Στερεά Ελλάδα με 28,6%. Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στο Νότιο Αιγαίο με 18,0% και στις Ιόνιους Νήσους με 17,2%.

Η κατανομή της ανεργίας, λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο εκπαίδευσης, έχει ως εξής: το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται σε όσους δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο (41,9%) ενώ ακολουθούν τα άτομα που έχουν απολυτήριο Τριτάξιας Μέσης Εκπαίδευσης (30,9%). Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται σε όσους έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό (14,3%) και στους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (16,6%).

Από το σύνολο των ανέργων που αναζητούν μισθωτή απασχόληση, το 42,5% αναζητά αποκλειστικά πλήρη απασχόληση, ενώ το 47,9% αναζητά πλήρη αλλά στην ανάγκη είναι διατεθειμένο να εργαστεί και με μερική απασχόληση. Τέλος, το 9,6% αναζητά μερική απασχόληση ή δεν ενδιαφέρεται αν θα βρει μερική ή πλήρη απασχόληση.

Η απασχόληση μειώθηκε κατά 1,5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 6,4% σε σχέση με το δ΄τρίμηνο του 2011.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: “ΜΑΪΜΟΥ” ΙΔΡΥΜΑΤΑ “στατιστικών” στέλνουν τις επιστολές στον Παπούλια για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ!


Αυτή είναι η περιβόητη επιστολή στήριξης που εστάλη από κάποιο “Ευρωπαϊκό ινστιτούτο” όπως παρουσιάστηκε βαρύγδουπα από τα ΜΜ”Ε”, στον πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να υπερασπιστεί τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ!

Δηλαδή, έχουμε έναν λειτουργό που διώκεται για κακουργήματα, αλλά τα ΜΜ”Ε” ανέχονται να προβάλλουν εξόφθαλμες πιέσεις προς τον ΠτΔ προκειμένου να… παρανομήσει!

Πέραν του ότι αυτοί που στέλνουν την επιστολή και αυτοί που την προβάλλουν τελούν το αδίκημα της προτροπής σε παράβαση καθήκοντος (αρ. 186 259), συγχρόνως είναι τόσο άθλιοι, που δεν ελέγχουν καν ποιό είναι αυτό το “ινστιτούτο” που έχει και άποψη για τις ενέργειες της Ελληνικής δικαιοσύνης, έχει όμως και την ευρυγνωσία ώστε να βγάζει και αθωωτική απόφαση!

Θα σας το αποκαλύψουμε εμείς σήμερα.

Πρόκειται για μία νεόδμητη εταιρεία, ξέρετε σαν κάτι “ινστιτούτα” που άνοιγαν για να ξεπλύνουν χρήματα από χορηγίες και σκάνδαλα και μετά έκλειναν, που η πρώτη παρουσία της έγινε τρεις μήνες πριν! Δηλαδή όταν ο Γεωργίου και η ΕΛΣΤΑΤ έβγαζε τα στοιχεία, η οντότητα αυτή κυριολεκτικά “δεν υπήρχε”!

fenstats papoulias

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Η μαϊμού αυτή εταιρεία που έχει το θράσος να στέλνει επιστολές στον ΠτΔ για τον Γεωργίου, δεν ανακοινώνει ούτε χορηγούς ύπαρξης, ούτε καν κάποια μελέτη, κάποια έκδοση που να έχει εκπονήσει στον σύντομο χρόνο της ύπαρξης της!

Για την ακρίβεια, τρία δελτία τύπου έχει βγάλει όλα κ’ όλα, που το ένα αφορά την επιστολή της στον ΠτΔ, ενώ τα άλλα δύο είναι παντελώς άσχετα με το αντικείμενο!

Κοινώς αυτό το έκτρωμα, έχει να επιδείξει μόνον αυτή την προκλητική και κατάπτυστη ενέργεια, άδειες σελίδες και ντόρο μόνο στον κατάπτυστο κόσμο της ενημερώσης του Ελλαδιστάν. Που γνωρίζει πολύ καλά πως η καταδίκη του Γεωργίου θα σημάνει την νομική αντιμετώπιση του μνημονίου και την έναρξη έρευνας για όσους το επέβαλλαν. Τόσο απλά.

olympia

ΜΙΣΟ ΜΗΝΑ "ΒΓΑΖΟΥΝ" ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣΜισό μήνα "βγάζουν" με τον μισθό τους οι ΘεσσαλονικείςΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.thestival.gr


Μόνο για το μισό μήνα φτάνουν πλέον ο μισθός και η σύνταξη στους Θεσσαλονικείς, όπως δηλώνουν, πάνω από επτά στους δέκα πολίτες (ποσοστό 72%). 

Ως αποτέλεσμα, τα χρήματα πηγαίνουν πια μόνο στα απολύτως αναγκαία, με τους καταναλωτές να υποστηρίζουν ότι έχουν κόψει σχεδόν εντελώς τις "περιττές" δαπάνες, δηλαδή όσες δεν αφορούν τρόφιμα ή τρέχουσες υποχρεώσεις.

Τα παραπάνω ανησυχητικά συμπεράσματα προκύπτουν από έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτών Μακεδονίας, σε δείγμα 1750 πολιτών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή (15 Μαρτίου). Το δείγμα της έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε από 4-8 Μαρτίου, χωρίστηκε σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες (18-35, 36-55 και άνω των 56 ετών), με τους μεγαλύτερους να εμφανίζονται αισθητά πιο απαισιόδοξοι.

Όπως μεταδίδει το "ΑΜΠΕ", το 65% των νεότερων, το 80% της ηλιακής κατηγορίας 36-55 και το 92% των μεγαλύτερων δηλώνουν ότι νιώθουν απογοήτευση για την κατάσταση για το μέλλον. Σε απόγνωση υποστηρίζει ότι βρίσκεται το 82% των νέων, το 89% των ατόμων έως 55 ετών και το 94% των πιο ηλικιωμένων.

ρφωμενοι νεοι του Νοτου «δωρο» στους Γερμανους.

Μο

Auschwitz Guards Του Γιώργου Δελαστίκ
Πόνο έβγαζαν οι κεντρικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι της γαλλικής εφημερίδας «Λε Μοντ» πριν από μερικές μέρες: «Οι άνεργοι της νότιας Ευρώπης, νέοι μετανάστες – Το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη φτάνει σε νέα ρεκόρ – Η βαθιά κρίση απασχόλησης στις υπερχρεωμένες ευρωπαϊκές χώρες προκαλεί αναβίωση…
των ροών μεταναστών προς τις χώρες του Βορρά, μεταξύ των οποίων η Γερμανία», ανέφεραν.
Πικρία ανέδιδε και σχετικό άρθρο της ίδιας εφημερίδας: «Σήμερα είναι η Γερμανία αυτή που προσελκύει τους νέους Ευρωπαίους που δεν βρίσκουν δουλειά. Για μια χώρα που γερνάει, αυτοί οι νεοφερμένοι που έχουν ήδη εκπαιδευθεί, είναι ένα απροσδόκητο κέρδος. Το Βερολίνο εξάλλου πολλαπλασιάζει τις εκστρατείες στρατολόγησης σε σχέση με αυτούς, ξεχνώντας ότι αυτή η ευκαιρία κρύβει ένα δράμα για τις χώρες του Νότου της Ευρώπης. Αν αυτή η κίνηση μεταναστών συνεχιστεί, η Ισπανία και η Ελλάδα θα αδειάσουν αργά, αλλά σίγουρα από τη ζωτική ουσία που μπορεί να εκπροσωπεί μια πολλά υποσχόμενη νεολαία», γράφει μεταξύ άλλων.
Οι αριθμοί αποδεικνύουν την ορθότητα των ισχυρισμών της γαλλικής εφημερίδας, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα το δράμα των χωρών της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης του αλήστου μνήμης «υπαρκτού σοσιαλισμού», για το οποίο οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι αδιαφορούσαν και το οποίο τώρα υφίστανται οι χώρες της νότιας Ευρώπης: τη μαζική απογύμνωση των χωρών αυτών από τους μορφωμένους νέους, ανώτερης και ανώτατης μόρφωσης.
Μόνο στους πρώτους εννέα μήνες του 2012, για τους οποίους υπάρχουν επίσημα στοιχεία, μόνο στη Γερμανία μετανάστευσαν για να δουλέψουν πάνω από μισό εκατομμύριο άτομα από χώρες της ΕΕ, στο σύνολό τους σχεδόν από χώρες της νότιας και της ανατολικής Ευρώπης. Μισό εκατομμύριο σε εννέα μήνες! Θα ξεπεραστεί προφανώς το νούμερο των 532.000 μεταναστών του 2011. Και να σκεφθεί κανείς ότι ήταν μόλις οι μισοί οι προερχόμενοι από χώρες της ΕΕ μετανάστες στη Γερμανία το 2005 – για την ακρίβεια 286.000.
Ας αφήσουμε πια το έτος 2000, πριν από το ευρώ αλλά και πριν από τη διεύρυνση της ΕΕ προς τις ανατολικοευρωπαϊκές χώρες, όταν οι ενδοκοινοτικοί μετανάστες προς τη Γερμανία δεν ήταν ούτε το ένα τέταρτο του τελικού αριθμού που θα διαμορφωθεί για το 2012, καθώς τότε ήταν μόνο 131.000 άτομα. Ας επιστρέψουμε όμως στο σήμερα, για να δούμε αυτό που μας καίει, όλες τις χώρες της νότιας Ευρώπης, όπου αρχίζουν να ξυπνούν οι μνήμες από τα μεγάλα μεταναστευτικά κύματα των δεκαετιών του 1960 και του 1970. Κατά το πρώτο 9μηνο του 2012 μετανάστευσαν λοιπόν στη Γερμανία 32.633 Ιταλοί, 27.056 Ισπανοί, 26.382 Ελληνες και 9.914 Πορτογάλοι.
Αν λάβει κανείς υπόψη του ότι χοντρικά η Ιταλία έχει εξαπλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα, η Ισπανία σχεδόν πενταπλάσιο και η Πορτογαλία ίσο με τον ελληνικό, αντιλαμβάνεται αμέσως ότι σε αναλογία μεταναστών προς τον πληθυσμό η Ελλάδα προηγείται τραγικά. Το γερμανικό περιοδικό «Ντερ Σπίγκελ» δεν μπορούσε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του για τις εξελίξεις αυτές: «Οι νέοι γκασταρμπάιτερ», τιτλοφορούσε το εξώφυλλό του προ δεκαπέντε ημερών, δίνοντας στους νοτιοευρωπαϊκής προέλευσης επιστήμονες την ίδια απαξιωτική ονομασία του «φιλοξενούμενου εργάτη» που έδινε πριν από μισόν αιώνα στους παππούδες τους που μετανάστευαν στη Γερμανία. «Η νεανική ελίτ της Ευρώπης για την οικονομία της Γερμανίας», προσέθετε το «Σπίγκελ» στον υπότιτλο του εξωφύλλου του. «Το γερμανικό όνειρο», τιτλοφορούσε στις εσωτερικές σελίδες το αφιέρωμά του. Πανηγυρικοί οι υπότιτλοι: «Μια νέα γενιά μεταναστών αναζητά μέλλον στη Γερμανία. Είναι υψηλής ειδίκευσης και προέρχεται από τη νότια και την ανατολική Ευρώπη. Η Γερμανία πρέπει να μάθει πώς να κρατήσει αυτούς τους νεοφερμένους μετανάστες».
Ακόμη και τώρα, είκοσι και πλέον χρόνια μετά την κατάρρευση του «υπαρκτού σοσιαλισμού», αλλά μόλις οκτώ χρόνια μετά την ένταξη των περισσότερων από τις χώρες αυτές στην ΕΕ, η αφαίμαξη από τη Γερμανία των κατά τεκμήριο νέων και μορφωμένων Ανατολικοευρωπαίων συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Για του λόγου το αληθές, στο προαναφερθέν 9μηνο του 2012 στη Γερμανία μετανάστευσαν 147.239 Πολωνοί, 91.949 Ρουμάνοι, 45.966 Βούλγαροι και 42.610 Ούγγροι. Ούτε 100.000 Νοτιοευρωπαίοι δηλαδή και πάνω από 300.000 Ανατολικοευρωπαίοι μετανάστες στη Γερμανία δείχνουν ότι ακόμη και τώρα η αιμορραγία της ανατολικής Ευρώπης σε νέους και κυρίως σε μορφωμένους νέους εξακολουθεί να είναι μεγαλύτερη. Οι Γερμανοί παίρνουν έτοιμους τους επιστήμονες χωρίς να έχουν ξοδέψει οι ίδιοι ούτε ένα ευρώ για τη μόρφωσή τους! Μια χαρά τους ήρθε η… κρίση!
ethnos.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αποσμητικό του συστήματος

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αποσμητικό του συστήματος
Αυτό το καθεστώς της προδοσίας, της διαφθοράς, της σήψης και της παρακμής έχει τις υποχρεώσεις του απέναντι στα ξένα κέντρα αποφάσεων. Οι διεθνείς τοκογλύφοι, που επιβάλλουν την θέλησή τους στο εγχώριο υπηρετικό τους προσωπικό, έχουν κάθε λόγο να θέλουν να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους. Γι’ αυτό και φροντίζουν από την μια πλευρά να θωρακίζουν την υποτακτική συγκυβέρνηση του Μνημονίου και από την άλλη να ελέγχουν την κατάσταση, σ’ ό,τι αφορά τις λεγόμενες "εναλλακτικές λύσεις". Μπορεί, με νύχια και με δόντια, το σύστημα, διαμέσου των διαφόρων δημοσιογραφικών φερέφωνων του να στηρίζει όσο μπορεί "την συμμορία των τριών", φροντίζει όμως να δημιουργεί και το κλίμα εκείνο που χρειάζεται, προκειμένου να στρωθεί καταλλήλως το έδαφος για την αλλαγή της κυβερνητικής σκυτάλης, σε ελεγχόμενα πάντοτε πλαίσια. Αυτή η εναλλακτική λύση, για το σύστημα, είναι αναμφίβολα ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ένα "μυαλό" της αστικής δεξιάς, ο μακαρίτης Θανάσης Κανελλόπουλος, είχε πει κάποτε την εξής ατάκα: «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι το αποσμητικό στην τουαλέτα της κυβέρνησης». Παραφράζοντάς το, με τα σημερινά δεδομένα, θα λέγαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το αποσμητικό στην τουαλέτα του συστήματος. Τις πιο ισχυρές δόσεις αυτού του αποσμητικού δίνουν οι διάφοροι αριστεροί μαϊντανοί (Λαφαζάνης, Σακοράφα, Στρατούλης κλπ.) και συνιστώσες, οι οποίες τάχα ανησυχούν για την δεξιά στροφή του Τσίπρα και της αρχηγικής του κλίκας. Είναι τόσο συνεπείς στις "ανησυχίες" τους, που δεν κάνουν τίποτε άλλο από το καταγράφουν σε… ιστοσελίδες τις διαφωνίες τους, με όσο το δυνατόν πιο προσεκτικό και ήπιο τρόπο, μη τυχόν και απομακρυνθεί -αποδεικνύοντας πόσο λιγούρια της εξουσίας είναι- το όνειρο της πρωτιάς στις εκλογές.
Πρόσφατα, λοιπόν, ο Τσίπρας πήγε ταξιδάκι στις ΗΠΑ προκειμένου να δώσει τα διαπιστευτήριά του και να πείσει ότι δεν αποτελεί κίνδυνο, ούτε για τα αμερικανικά συμφέροντα, ούτε για τον καπιταλιστικό σύστημα. Αυτή η θεαματική "προσαρμογή" του ΣΥΡΙΖΑ, με το εμετικό και γλοιώδες γλείψιμο στον Ομπάμα, δεν πρέπει να προξενεί καμιά εντύπωση στον οποιονδήποτε σοβαρό αναλυτή των πολιτικών καταστάσεων και εξελίξεων. Το συγκεκριμένο πολιτικό μόρφωμα αποτελεί ένα αλλοπρόσαλλο τουρλουμπούκι, όπου η γελοιότητα, η θρασύτητα, και η ασχετοσύνη εναρμονίζονται πλήρως. Το όλο ζήτημα θα παρέπεμπε, απλώς, σε θεατρική επιθεώρηση ή απλώς γραφική πολιτική παρουσία, αν δεν υπήρχε το υπαρκτό ζήτημα του ενδεχόμενου ανάληψης της εξουσίας από τον συγκεκριμένο θίασο. Το καθεστώς, λοιπόν, στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. "Τον γουστάρει", για να μιλήσουμε με την τρέχουσα φρασεολογία, γιατί το συνονθύλευμα αυτό, με την καθεστωτική προπαγάνδα να δουλεύει εντατικά υπέρ του, προωθείται έτσι ώστε να αποτελέσει, για πολύ κόσμο, το "τελευταίο καταφύγιο ελπίδας". Μόνο που αυτό το "καταφύγιο" δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά μια παγίδα του συστήματος, προκειμένου να αποφευχθεί η γιγάντωση του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος.
Η γελοιοποίηση και ο κατεξευτελισμός αυτού του "πολιτικού Φρανκενστάιν", στην περίπτωση κατά την οποία λάβει τα ηνία της εξουσίας έστω και για λίγο, θα ανοίξουν διάπλατα τον δρόμο της εξουσίας για τις Εθνικολαϊκές Δυνάμεις. Ήδη αυτό το αλλοπρόσαλλο και ανερμάτιστο πολυτασικό μόρφωμα έχει δείξει τις αληθινές του προθέσεις από πολύ νωρίς. Η αρχική εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ περί καταγγελίας του Μνημονίου έχει μετατραπεί σε επαναδιαπραγμάτευση, ενώ οι όποιες κλασικές αριστερές ατάκες περί "απείθειας", "ανυπακοής" και ’’αντίστασης’’ αντικαταστάθηκαν από τα ταξιδάκια του Τσίπρα στην Αμερική, προκειμένου να προσκυνήσει τους χειριστές του παγκόσμιου χρήματος. Είναι γεγονός ότι υπάρχει κόσμος, ειδικά στον χώρο της νεολαίας, ο οποίος αηδιασμένος από την σαπίλα και την δυσοσμία της μέχρι πρότινος κεντρικής πολιτικής σκηνής, θεώρησε ότι βρήκε στον ΣΥΡΙΖΑ μια λύση απέναντι στο ένοχο πολιτικό κατεστημένο.
Μόνο που ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί κι αυτός αναπόσπαστο μέρος αυτού του κατεστημένου και με τις πράξεις του το αποδεικνύει καθημερινώς και περίτρανα. Ένα συνονθύλευμα διεθνιστικών αντιλήψεων, το οποίο έχει μαζέψει διαφόρους αδίστακτους και καιροσκόπους πασόκους, από το ναυάγιο αυτό, προσπαθώντας να διαχειριστεί ανεπιτυχώς την τεράστια αύξηση του εκλογικού του ποσοστού. Ένα ποσοστό, όμως, που σε καμιά περίπτωση δεν μεταφράζεται και σε κοινωνική πλειοψηφία, ή έστω υπολογίσιμη επιρροή, στα δρώμενα της ζωής μας. Στα σοβαρά ζητήματα της πολιτικής σκηνής (εθνικά ζητήματα, λαθρομετανάστευση, δημόσια ασφάλεια, δημιουργία θέσεων εργασίας με την επιστροφή στην εθνική παραγωγή, σχέσεις κράτους-Εκκλησίας κλπ.) ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πεποιθήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού, αλλά… όλως περιέργως οι απόψεις του ταυτίζονται απόλυτα με αυτές της παγκοσμιοποίησης και του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου. Όσο για τα οικονομικά ζητήματα και τις "ανάσες", τις οποίες υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, καταρχάς ανάσα δεν πρόκειται να υπάρξει εφόσον η πολιτική δεν καθορίζεται αυτόνομα από την εκάστοτε κυβέρνηση εντολοδόχων, αλλά από τον διεθνή οικονομικό έλεγχο των ξένων τοκογλύφων.
Η προσαρμογή και οι κωλοτούμπες του Τσίπρα και της ανεύθυνης παρεούλας του, το τελευταίο χρονικό διάστημα, κλείνουν το μάτι στους δυνάστες μας ότι τα συμφέροντά τους δεν κινδυνεύουν. Ακόμη, όμως, και αν για λόγους τακτικής και εντυπωσιασμού το ΔΝΤ αποφάσιζε να ’’χαλαρώσει’’ κάπως τα δεσμά, αυτό τι θα σήμαινε; Ότι αν υποχωρήσει κάπως το ξεπούλημα της Χώρας και η ‘’’κινεζοποίηση’’ του ελληνικού Λαού, λύθηκε το πρόβλημα; Ότι αν αμβλυνθούν κάποιες πτυχές της σύγχρονης κατοχής, βαδίζουμε στον σωστό δρόμο; Κάποιοι παρομοιάζουν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ με αυτήν του ΠΑΣΟΚ. Αν, όντως, η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα, εδώ έχουμε μια πρώτης τάξεως κωμωδία… Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ένα άπατρις πολιτικάντης και ικανός διαχειριστής των αμερικανικών συμφερόντων (παριστάνοντας για λόγους τακτικής τον… αντιαμερικανό), είχε όμως αναμφισβήτητες πολιτικές ικανότητες ως δημαγωγός και λαοπλάνος, που ήξερε να χειρίζεται και να καθοδηγεί τα πιο ταπεινά και χαμηλά ένστικτα των Ελλήνων. Ο Τσίπρας, από την άλλη, αποτελεί έναν βουτυρομπεμπέ νέας σοδειάς, ο οποίος είναι εντελώς άσχετος γύρω από την σύγχρονη πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα. Το ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποιώντας και τις αδιαμφισβήτητες ικανότητες του χαρισματικού αρχηγού του, έδρασε με μια συγκεκριμένη δομή και πειθαρχία, στήνοντας με την πάροδο του χρόνου το δικό του κομματικό κράτος, τις συνέπειες του οποίου βιώνουμε σ’ όλους τους τομείς, μέχρι και σήμερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποθέωση του αχταρμά, της ασυναρτησίας και της ασχετοσύνης, με τις συνιστώσες του να έχουν ως μόνα κοινά αποδεκτά στοιχεία τον ανθελληνισμό και την ’’καψούρα’’ για την εξουσία. Γι’ αυτό, ως Χρυσαυγίτες και Εθνικιστές Επαναστάτες, πολεμούμε -εκτός από την συγκυβέρνηση- και τον ετερόκλητο σύμμαχο-συνεχιστή της πολιτικής της, τον ΣΥΡΙΖΑ. ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-suriza-ws-aposmhtiko-tou-susthmatos#ixzz2NXe3IY95

Σε ελεύθερη πτώση οι μισθοί στην ΕλλάδαΜειώσεις μισθών έως 30,4% έφεραν οι επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις και έως 28,3% οι μερικής και εκ περιτροπής συμβάσεις το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Συνολικά 75.277 επιχειρήσεις συμφώνησαν, μέσω συμβάσεων ευέλικτων μορφών απασχόλησης, μειώσεις αποδοχών από 5,3% έως 30,4% για 355.397 εργαζομένους. Αναλυτικότερα υπογράφηκαν σε 794 επιχειρήσεις επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις για 94.044 εργαζόμενους με μειώσεις κατά μέσο όρο 18,8%...
ενώ υπογράφηκαν σε 74.483 επιχειρήσεις συμβάσεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης για 261.353 εργαζόμενους με μειώσεις κατά μέσο όρο 22,2%. Οι συμβάσεις αυτές που υπογράφηκαν υπερισχύουν των κλαδικών και των ομοιοεπαγγελματικών έχοντας ως κατώτατο όριο την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣEΠE, στη διάρκεια του 2012 μετατράπηκαν οι συμβάσεις 84.490 εργαζομένων (αριθμός αυξημένος κατά 43,3% σε σύγκριση με το 2011) σε «φθηνότερες» - «ευέλικτων» μορφών εργασίας:

Για 49.640 (+53,1% σε σύγκριση με το 2011) η σύμβαση μετατράπηκε από πλήρους απασχόλησης σε μερικής απασχόλησης με συχνότερη αλλαγή την εργασία από οκτάωρο σε τετράωρο με τον μισό μισθό. Aπό τις 49.640 μετατροπές συμβάσεων οι 16.369 (ποσοστό 33%) έγιναν στην Aττική και οι 16.558 (33,35%) στη Θεσσαλονίκη.

Για άλλους 34.850 (21.478 σε συμφωνία με την επιχείρηση και 13.372 με μονομερή απόφαση του εργοδότη) η σύμβαση από πλήρους απασχόλησης μετατράπηκε σε εκ περιτροπής εργασία, για λίγες ημέρες την εβδομάδα ως μέτρο για την αποτροπή απολύσεων. Tο 51,85% των μετατροπών αυτών (18.071) αφορούσε εργαζόμενους σε επιχειρήσεις της Aττικής (Aθήνα, Aνατολική και Δυτική Aττική και Πειραιά).

Το 2012 σημειώθηκε μείωση κατά 18,42 % των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης, αύξηση κατά 3,61% των συμβάσεων μερικής απασχόλησης, ενώ μείωση κατά 3,93% για της εκ περιτροπής.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι ενώ το 2010 οι συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης αντιπροσώπευαν το 66,9 % των νέων συμβάσεων, το 2011 αντιπροσώπευαν το 59,7 % και το έτος 2012 το 55 %. Από την άλλη πλευρά, η αναλογία των συμβάσεων μερικής απασχόλησης στο σύνολο των νέων συμβάσεων αυξήθηκε από 26,5% το 2010 σε 32% για το έτος 2011 και για το 2012 σε 35,4%.

Τέλος, οι συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας αντιπροσώπευαν το 6,6% του συνόλου των νέων συμβάσεων το 2010, το 8,1 % των νέων συμβάσεων εργασίας κατά το έτος 2011 και για το έτος 2012 σε 9,6%.

Παράλληλα η αλλαγή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης των προηγούμενων ετών που μετατράπηκαν στη διάρκεια του έτους 2012 είναι αυξημένες κατά 53,12% όσον αφορά τη μερική απασχόληση, 12,29 % για την εκ περιτροπής απασχόληση, κατόπιν συμφωνίας με τους εργαζομένους και 80,36% για την εκ περιτροπής απασχόληση με μονομερή απόφαση του εργοδότη σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2011.

Η νέα πραγματικότητα


106 συμβάσεις έχουν λήξει ή καταγγελθεί χωρίς να υπογραφούν νέες. Οι συμβάσεις αυτές, στη πλειονότητά τους, αντικαταστάθηκαν με ατομικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις με μειώσεις μισθών.

Για άλλες 45 συμβάσεις «τρέχει» από τις 14 Φεβρουαρίου του 2013 η τρίμηνη προθεσμία, προκειμένου να διαπραγματευτούν και να υπογραφούν (αν υπάρξει συνομιλητής) νέες συλλογικές συμβάσεις, ενώ αργότερα (μέσα στο 2013 ή και το 2014) λήγουν άλλες 22 συμβάσεις. Έως τα τέλη Μαρτίου διαρκεί η ισχύς της ΕΓΣΣΕ που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου του 2012.

Από την 1η Απριλίου ακόμη και οι οργανώσεις μέλη του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ που είχαν υπογράψει τη Σύμβαση μπορούν μονομερώς να σταματήσουν να καταβάλουν το επίδομα γάμου στους αμειβόμενους με τα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων.πηγη

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/eleutheri-ptosi-se-misthous-sthn-ellada.html#ixzz2NWMkF189

Νέα ξεφτίλα: Πετρέλαιο από τον Σόρος και για τον Δήμο Αθήνας!

 


Συνεχίζονται οι εξευτελιστικές «προσφορές» από τον εβραίο χρηματιστή Τζορτζ Σόρος, γνωστό για τις φιλοσκοπιανές του θέσεις.
Μετά από τη δωρεά πετρελαίου στο Δήμο Θεσσαλονίκης, το ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε δωρεά ποσότητας έως 40 τόνων πετρελαίου και στον Δήμο Αθηναίων. Ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος προσέφερε 40 τόνους πετρελαίου στο Δήμο Αθηναίων, μέσω του διεθνούς οργανισμού που έχει ιδρύσει, του Open Society Foundations. Την Τετάρτη το απόγευμα συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας για να εξετάσει την προσφορά και αποφάσισε να την κάνει δεκτή, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες θέρμανσης σε κοινωνικές δομές του δήμου. Ο Καμίνης εξέφρασε την ικανοποίησή του, τονίζοντας την ανάγκη συνέχισης στήριξης από ιδιώτες και φορείς στην Ελλάδα.

Ένας αποδεδειγμένα εχθρός της χώρας μας, χρηματοδότης των σκοπιανών και διαβόητος έμπορος των εθνών εμφανίζεται ως "ευεργέτης" χαρίζει μερικά βαρέλια πετρέλαιο και οι Δήμαρχοι των δύο μεγαλύτερων πόλεων της πατρίδας μας του φιλάνε το χέρι. Εκεί μας έχουν καταντήσει οι πολιτικάντηδες που λυμαίνονται την πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια, να μας πετάνε οι διεθνείς τοκογλύφοι «καραμέλες» σαν να επρόκειτο για μια τριτοκοσμική χώρα και εμείς να πετάμε την σκούφια μας για τους "σωτήρες" που ήρθαν να μας βγάλουν από την εξαθλίωση.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο εβραϊκής καταγωγής Τζορτζ Σόρος πέραν του πετρελαίου που δωρίζει έχει αναλάβει και το σταδιακό χτίσιμο του διεθνούς προφίλ του προέδρου του Σύριζα, Αλέξη Τσίπρα.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/nea-jeftila-petrelaio-apo-ton-soros-kai-gia-ton-dhmo-athhnas#ixzz2NXMcJMaz

Οι νέοι πόλεμοι θα φέρουν την Παγκόσμια Τράπεζα; ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/neoi-polemoi-pagosmia-trapeza.html#ixzz2NWMTnK6O


Του James P. Tucker Jr. (American Free Press) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣΤον τελευταίο καιρό, ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή είναι στο μυαλό των μελών της Λέσχης Bilderberg, σύμφωνα με μια πηγή του AMERICAN FREE PRESS, που ταξιδεύει εκτενώς και παρακολουθεί τακτικά συγκεντρώσεις που φιλοξενούνται από κορυφαίους ελίτ της χώρας.


«Δεν έχει σημασία αν είναι αλήθεια ή όχι, όταν ο ‘Bennie’ τρελαίνεται με κάτι, στρέφεται στο Ιράν και ενισχύει το ενδεχόμενο του πολέμου», δήλωσε ο Vernon E. Jordan Jr, τακτικό μέλος της Λέσχης Bilderberg και ανώτερος διευθυντής της Lazard. Ο Jordan αναφερόταν, στις 25 Φεβρουαρίου, στις πρόσφατες εκθέσεις ειδήσεων σχετικά με τη διαφθορά στο Ισραήλ και συγκεκριμένα ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε κόψει κονδύλι 2.700 δολαρίων το χρόνο για παγωτά. Τα σχόλια του Jordan έγιναν σε έναν πληροφοριοδότη του AFP, ο οποίος είναι πλήρως αξιόπιστος για περισσότερα από 30 χρόνια.

"Όσο περισσότερο ο ‘Bennie Boy’ θυμώνει με το Ιράν, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες για ένα πραγματικά μεγάλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή," συμφώνησε ο φίλος του Jordan. «Όσο μεγαλύτερος είναι ο πόλεμος, τόσο καλύτερες είναι οι πιθανότητες για την ίδρυση ενός παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος για τη χρηματοδότηση τέτοιων επιχειρήσεων."Η Bilderberg έχει από καιρό προσπαθήσει να ιδρύσει ένα παγκόσμιο υπουργείο οικονομικών υπό τα Ηνωμένα Έθνη ως ένα βήμα προς την παγκόσμια κυβέρνηση.Σε άλλες άτυπες συνομιλίες, και άλλα ‘παιδιά’ της Bilderberg εξέφρασαν παρόμοια συναισθήματα."Η συριακή αντιπολίτευση δεν πρόκειται να αφεθεί ξεκρέμαστη" δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και παιδί της Bilderberg Τζον Κέρι, (βλ. και εδώ) σε μια συνάντηση στις 25 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο. Σαφώς έκανε έκκληση στα αμερικάνικα στρατεύματα να βοηθήσουν τους αντάρτες να ρίξουν τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ. Μέχρι στιγμής, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν αποκλειστεί από την άμεση στρατιωτική δράση, αλλά ο Κέρι, δήλωσε: "Μπορούμε να το διορθώσουμε αυτό." Πρόκειται για μια συνέχιση της δύσμοιρης εκστρατείας "οικοδόμηση του έθνους" (“nation building”) του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους.Τέλος, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι οι της Bilderberg θα συναντηθούν και πάλι στο Chantilly της Βιρτζίνια (αν και δεν υπάρχει βεβαιότητα), ο Κέρι είπε ότι είναι "πιο βολικό" γιατί "υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για να πετάξουν για την Ουάσινγκτον. Είναι εύκολο να πέσεις στη διάσκεψη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ για ένα Σαββατοκύριακο, όταν έχεις προγραμματίσει συναντήσεις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το Λευκό Οίκο ή οπουδήποτε αλλού. Ξέρουμε ότι οι κακοποιοί θα είναι εκεί όπου συναντιόμαστε. Γι’ αυτό ας είναι βολικό για όλους. "ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...