Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

Συνεχίζουν την κλάψα κατά της Χρυσής Αυγής οι εβραίοι
Και ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου, εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Μετά τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συμβουλίου, Μοσέ Καντόρ, και ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου, Ρόναλντ Λόντερ, ασχολήθηκε με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Συγκεκριμένα, ο Λόντερ, ο οποίος θα βρεθεί σήμερα στην Θεσσαλονίκη για τις εκδηλώσεις μνήμης των εβραίων, αναφέρει ότι «θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά η απειλή της Χρυσής Αυγής», ενώ  υποστήριξε επίσης πως «εβδομήντα χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα ο αντισημιτισμός ανασηκώνει και πάλι το κεφάλι του στην Ευρώπη. Κάθε φορά που τα πράγματα πηγαίνουν άσχημα, συγκεκριμένος αριθμός ανθρώπων αναζητεί αποδιοπομπαίους τράγους».

Βίος και Πολιτεία του εντιμότατου Γιάννη Στουρνάρα !!!

   
Όσοι έχουν γνωρίσει τον Γιάννη Στουρνάρα από κοντά συμφωνούν στο εξής:
«Δεν τον λες ευφυή και για αυτόν τον λόγο δεν μπορεί ποτέ να διαχειριστεί πληροφορίες και αναλύσεις πέραν από εκείνες που του υποδεικνύουν. Επίσης ενώ έχει κάνει καλές σπουδές στα οικονομικά, δεν διαθέτει αυτό που λέμε οικονομική σκέψη».
Ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, παρότι δείχνει να μισεί θανάσιμα τον δημόσιο τομέα, θα μπορούσε να λάβει το βραβείο του «Δημοσίου Υπαλλήλου της 30ετίας». Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο τεχνοκράτης και αγαπημένο παιδί του Κώστα Σημίτη, τοποθετείται εδώ και περίπου 30 χρόνια μόνο σε δημόσιες θέσεις από τις οποίες λαμβάνει παχυλούς μισθούς. Τόσο παχυλούς, ώστε μπορεί να διαμένει σε έπαυλη στην Κηφισιά, αλλά και να διαθέτει πολυτελέστατη βίλα στη Σύρο, δίπλα ακριβώς από τη βίλα του κουμπάρου του Γιάννου Παπαντωνίου.

Και μπορεί ο Γιάννης Στουρνάρας να έχει πέσει έξω σε όλες του τις προβλέψεις, σε όλες του τις εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία και όχι μόνο, μπορεί να φέρει τεράστιες ευθύνες μαζί με τον Κώστα Σημίτη για το γεγονός ότι η Ελλάδα εντάχθηκε ανέτοιμη στην Οικονομική Νομισματική Ένωση, με αποτέλεσμα σήμερα η χώρα να απειλείται με την απόλυτη καταστροφή, αλλά πάντοτε φρόντιζε να κάνει σωστή διαχείριση της δικής του οικονομικής κατάστασης. Εξάλλου, πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι ή πόσοι καθηγητές πανεπιστημίου, όπως είναι ο ίδιος, μπορούν και ζουν με πολυτελέστατο τρόπο, μπορούν και τρώνε σούσι και μπορούν ενώ φτωχοποιούν τον ελληνικό λαό να κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια, αφού νωρίτερα συμβουλεύουν τις κόρες τους να μην αγοράσουν σπίτι στο εξωτερικό, αλλά να περιμένουν ενδεχομένως να πέσουν κι άλλο οι τιμές.

Όμως, δεν μένει σε αυτά ο «Τσάρος» της ελληνικής οικονομίας. Ο άνθρωπος που αμφισβήτησε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης για την αντισυνταγματικότητα του χαρατσιού, ο υπεύθυνος για το γεγονός ότι πολλές οικογένειες έχουν μείνει χωρίς θέρμανση αυτόν τον χειμώνα, ο εκτελεστής του σχεδίου αρπαγής των ιδιόκτητων οικημάτων από εδώ και πέρα, αρθρώνει το τελευταίο χρονικό διάστημα και μάλιστα με τρόπο προκλητικό, πολιτικό λόγο. Το βέβαιο είναι ότι ο Γιάννης Στουρνάρας αποτελεί μοναδική περίπτωση δημοσίου υπαλλήλου: Επαύλεις, υψηλές γνωριμίες, κουμπαριές, σούσι, αποταμιεύσεις και πολυτελής ζωή.

Μια ζωή στο δημόσιο

Ο Γιάννης Στουρνάρας έχει
μακρά παρουσία στο ελληνικό δημόσιο. Την περίοδο 1986-1989 εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών για θέματα δημοσίων επιχειρήσεων και εισοδηματικής πολιτικής. Το γεγονός ότι το 1989 το ΠΑΣΟΚ έχασε τις εκλογές, δεν επέφερε ουσιαστικά μεγάλες μεταβολές στη σχέση του με τον δημόσιο τομέα, αφού με απόφαση του τότε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Δημήτρη Χαλικιά, τοποθετήθηκε σύμβουλος σε θέματα νομισματικής πολιτικής. Με την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1993, ένα χρόνο μόλις μετά, το 1994 ο Γιάννης Στουρνάρας ανέλαβε το πόστο του προέδρου του ΣΟΕ, του βασικού συμβούλου του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Από τη θέση του ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος τη δεκαετία του 1970 είχε φοιτητή τον Γιάννη Στουρνάρα, κατηύθυνε, από το
1994 έως το 2001 την προσπάθεια ένταξης της Ελλάδας στην ΟΝΕ, η οποία έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε η χώρα οδηγήθηκε στην καταστροφή. Φυσικά έβαλε το χεράκι του και ο Γιάννης Στουρνάρας αφού επί μία επταετία εκπροσωπούσε το υπουργείο στη Νομισματική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οπότε ο κάθε ένας μπορεί να καταλάβει, ποια είναι η μεγάλη ευθύνη του Γιάννη Στουρνάρα στην υπόθεση της καταστροφής της ελληνικής οικονομίας, η οποία σήμερα συνεπάγεται την καταστροφή ενός ολόκληρου λαού.

Σιγή ασυρμάτου για την «αλληλεγγύη» του Τσίπρα και του Σύριζα στον ληστοτρομοκράτη!
ΑΠΟ ΝΔ, ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΜΜΕ, «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ» BLOG ΚΑΙ ΣΙΑ…
Αν και πέρασε ένα ολόκληρο 24ωρο από τη συνταρακτική αποκάλυψη ότι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο-πρώτο τον αρχηγό του, Αλέξη Τσίπρα, ήταν μέσα στο… «κύμα της συμπαράστασης» προς τον Π. Ασπιώτη, αντιδράσεις μηδέν!
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο Εθνικισμός.net


Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για το Ισλάμ! (αποκαλύψεις - σοκ)


Πολύς λόγος έγινε τελευταία για τα εκατομμύρια μουσουλμάνων αλλοδαπών που ξαφνικά συνειδητοποιήσαμε πως κατοικούν νόμιμα και παράνομα τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη. Πόσα γνωρίζουμε όμως για το Ισλάμ; Πόσα γνωρίζουμε για τη θρησκεία που υπαγορεύει τη συμπεριφορά των Μουσουλμάνων; Ας δούμε τι θα έκανε ο Μωάμεθ - και κατ' επέκταση - κάθε πιστός Μουσουλμάνος στις παρακάτω περιπτώσεις.. http://quran.com/

 • Θα έκανε σεξ με 9χρονο κορίτσι;
- NAI. Hadith, Book 008, Number 3310: Η Αϊσα αναφέρει ότι ο Απόστολος του Αλλάχ την παντρεύτηκε όταν ήταν 6 ετών και την πήρε στο σπίτι του όταν έγινε 9 ετών.
 • Θα συνηγορούσε σε αποκεφαλισμό;
ΝΑΙ. Qur'an 008.012 : "..Θα εμποτίσω τρόμο τις καρδιές των άπιστων: θα κόψω τα κεφάλια από τους λαιμούς τους και θα κόψω τα ακροδάχτυλα τους"
 • Θα απαιτούσε από τις γυναίκες να καλύπτουν το σώμα τους;
ΝΑΙ. Εδώ βλέπουμε πως οι πιστές γυναίκες θα πρέπει να έχουν το βλέμμα χαμηλά και να... φρουρούν την σεμνότητα τους, ότι δε θα πρέπει να δείχνουν την ομορφιά τους και τα στολίδια τους. Ότι θα πρέπει να τραβούν τα πέπλα τους πάνω από τον κόρφο τους.

Και εδώ έχουμε το εξής φαιδρό.. Aπαγορεύεται να δείχνουν την ομορφιά τους σε όλους , εκτός από το σύζυγο τους, τον πατέρα τους, τον πεθερό τους, τους γιους τους, τους γιους του συζύγου τους, τους γιους των αδερφών τους ή στις γυναίκες τους, ή στους σκλάβους που έχουν στο δεξί τους χέρι, ή στους ευνούχους, ή σε μικρά παιδιά που δεν έχουν αίσθηση της ντροπής του φύλου. Επίσης δε θα πρέπει οι γυναίκες να χτυπάνε τα πόδια τους ώστε να τραβούν την προσοχή στα κρυμμένα στολίδια τους.

(βλ.επίσης: Qur'an (24:31), Qur'an (33:59), Qur'an (24:31), Bukhari (6:321), Bukhari (60:282), Abu Dawud (2:641), Bukhari (52:250) )
 • Θα γινόταν φίλος με χριστιανούς και εβραίους;
ΟΧΙ. Στο Κοράνι βλέπουμε γενικά πως όποιος δεν πιστεύει στον Μωάμεθ δεν είναι παρά καύσιμο για τις φλόγες της Κόλασης και πως ο Αλλάχ θα καταραστεί τους αλλόπιστους. Οι Μουσουλμάνοι θα διασκεδάζουν κοιτώντας υποτιμητικά τους μη-Μουσουλμάνους στην Κόλαση και θα τους κοροϊδεύουν καθώς θα βασανίζονται.

Qur'an (3:85) -"Και όποιος επιθυμεί άλλη θρησκεία από το Ισλάμ ,δε θα του γίνεται αποδεκτό, και θα είναι από εδώ και πέρα ένας από τους χαμένους."

Και κάτι ακόμη που αξίζει να αναφέρουμε: Qur'an (3:10) - "Δείξε μας το σωστό μονοπάτι, το μονοπάτι αυτών που εσύ έχεις προτιμήσει. Όχι το μονοπάτι αυτών που έχουν κερδίσει το θυμό σου, ή αυτών που έχουν χαθεί."

Αυτή είναι μια προσευχή που οι Μουσουλμάνοι οφείλουν να επαναλαμβάνουν κάθε μέρα. Το "αυτών που έχουν κερδίσει το θυμό σου" αναφέρεται ειδικά στους Εβραίους και το "αυτών που έχουν χαθεί" αναφέρεται στους Χριστιανούς. (βλ. Bukhari (12:749) ).

Από το Hadith βλέπουμε ότι οι συγγενείς κάποιου δε θα πρέπει να γίνονται φίλοι εάν δεν είναι Μουσουλμάνοι.

Abu Dawud (41:4815) - "Ο Προφήτης είπε: Ένας άντρας ακολουθεί τη θρησκεία του φίλου του. Έτσι κάθε ένας θα πρέπει να σκέφτεται σοβαρά ποιόν κάνει φίλο του."

Abu Dawud (41:4832) – Ο Αγγελιοφόρος του Αλλάχ είπε: "Μην κάνετε παρέα με κανέναν παρά με πιστό και μην αφήνετε κανέναν να φάει την τροφή σας παρά αυτόν που είναι ευσεβής"

Ishaq 262 - "Μερικοί Μουσουλμάνοι παρέμειναν φίλοι με τους Εβραίους,, έτσι ο Αλλάχ έστειλε ένα Κοράνι, που τους απαγόρευε να κάνουν φίλους τους Εβραίους. Από τα στόματα τους το μίσος είχε ήδη δείξει το πρόσωπο τους και αυτά που κρύβουν είναι χειρότερα."

Ishaq 252 – Εδώ βλέπουμε την ιστορία ενός νέου άντρα ο οποίος προσυλητίζεται στο Ισλάμ έχοντας ακούσει το Μωάμεθ να μιλάει. Τότε λέει στον ίδιο του τον πατέρα ότι δε θέλει να τον ξέρει πλέον επειδή: "Έγινα Μουσουλμάνος και ακολουθώ την θρησκεία του Μωάμεθ." (Για να διατηρήσει τη σχέση του με το γιο του, προσυλητίζεται και ο πατέρας).

Αυτό είναι ένα σημαντικό κείμενο καθώς εδραιώνει πως η αρχή της αποφυγής σχέσεων με μη Μουσουλμάνους είναι πως αυτοί είναι άπιστοι, και δεν έχει να κάνει με τη σχέση τους προς τους Μουσουλμάνους.

(βλ.επίσης Bukhari (59:572), Muslim (1:417), Qur'an (5:51), Qur'an (5:80), Qur'an (3:28), Qur'an (3:118), Qur'an (7:44), ( 22:19-22, Qur'an (1:5-7), Qur'an (9:23), Qur'an (53:29) )
 • Θα δίδασκε την αγάπη σε ανθρώπους ανεξαρτήτου θρησκείας;
ΟΧΙ. Qur'an και Hadith 009.030 " Οι Εβραίοι αποκαλούν 'Uzair/Ezra το γιο του Αλλάχ και οι Χριστιανοί αποκαλούν Χριστό/Μεσσία το γιο του Αλλάχ. Αυτά λέγονται από το στόμα τους αλλά μιμούνται αυτά που οι παλιοί άπιστοι συνήθιζαν να λένε. Η κατάρα του Αλλάχ πάνω τους (είθε ο Αλλάχ να τους καταστρέψει): πόσο έχουν πλανηθεί μακριά από την Αλήθεια!"
 • Θα είχε σκλάβους; 
 • Θα κρατούσε γυναίκες ως σκλάβες του σεξ;
 • Θα αιχμαλώτιζε γυναίκα και θα τη βίαζε; 
 • Θα ενθάρρυνε το βιασμό γυναικών παρουσία του άντρα τους;
ΝΑΙ. Μακράν από το να αγνοεί ή να καταδικάζει τη δουλεία, το Ισλάμ συναινεί υπέρ αυτού του απάνθρωπου θεσμού όσο καμία άλλη θρησκεία.

Οι Μουσουλμάνοι ενθαρύνονται να ζουν με τον τρόπο που ζούσε ο Μωάμεθ, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης σκλάβων και δουλέμπορος. Αιχμαλώτιζε σκλάβους στη μάχη. Έκανε σεξ με σκλάβους. Και διέταζε τους άντρες του να κάνουν το ίδιο. Το Κοράνι αφιερώνει περισσότερους στίχους στο να καταστήσει σίγουρο ότι οι Μουσουλμάνοι άντρες θα γνωρίζουν ότι μπορούν να κρατούν γυναίκες ως σκλάβες του σεξ παρά στο να τους λέει να προσεύχονται πέντε φορές τη μέρα.

Από το Hadith διαβάζουμε:

Bukhari (80:753) - "Ο Προφήτης είπε: 'Ο σκλάβος που ελευθερώθηκε ανήκει στους ανθρώπους που τον ελευθέρωσαν.'"

Bukhari (52:255) - Ο σκλάβος που αποδέχεται το Ισλάμ και συνεχίζει να υπηρετεί τον Μουσουλμάνο αφέντη του θα λάβει διπλή ανταμοιβή στον παράδεισο.

Bukhari (41.598) - Οι σκλάβοι είναι περιουσία. Δε μπορούν να ελευθερωθούν εάν ο ιδιοκτήτης τους έχει χρέη, παρά χρησιμοποιούνται για την αποπληρωμή του χρέους.

Umdat al-Salik (Reliance of the Traveller) (o9.13) - Σύμφωνα με το νόμο της Σαρία, όταν ένα παιδί ή μια γυναίκα αιχμαλωτίζεται από Μουσουλμάνους, γίνονται σκλάβοι από το γεγονός της αιχμαλωσίας τους. Ο γάμος μιας αιχμάλωτης γυναίκας ακυρώνεται άμεσα.

Bukhari (62:137) - Εδώ γίνεται αναφορά σε κάποιες γυναίκες οι οποίες έγιναν σκλάβες αφού οι σύζυγοι και οι πατέρες τους σκοτώθηκαν σε μάχη με τους άντρες του Μωάμεθ. Οι γυναίκες αυτές βιάστηκαν με τη συγκατάθεση του Μωάμεθ.

Bukhari (34:432) - Άλλη μια αναφορά από γυναίκες που αιχμαλωτίστηκαν και βιάστηκαν με την έγκριση του Μωάμεθ. Σε αυτή την περίπτωση είναι ολοφάνερο πως οι Μουσουλμάνοι έχουν την πρόθεση να πουλήσουν τις γυναίκες αφού τις βιάσουν επειδή ανησυχούν μήπως τις αφήσουν έγγυες. Επίσης ο Μωάμεθ ερωτάται από τους άντρες του εάν μπορούν να έχουν διακεκομένη συνουσία.

Abu Dawud (2150) - "Ο Απόστολος του Αλλάχ, έστειλε στρατιωτική αποστολή στο Awtas λόγω της μάχης του Hunain. Συνάντησαν τον εχθρό τους και πολέμησαν εναντίον του. Νίκησαν και τους αιχμαλώτισαν όλους. Μερικοί από τους συντρόφους του Αποστόλου του Αλλάχ ήταν απρόθυμοι να συνουσιαστούν με τις γυναίκες αιχμαλώτους παρουσία των αντρών τους που ήταν άπιστοι. Έτσι ο Αλλάχ ο Ύψιστος, έστειλε τον στίχο του Κορανίου: (Qur'an 4:24) 'Και όλες οι παντρεμένες γυναίκες σε σας που σώζετε τους αιχμαλώτους εκείνους που το δεξί σας χέρι κατέχει.' "
Όχι μόνο δίνει ο Αλλάχ την άδεια να αιχμαλωτίζονται και να βιάζονται οι γυναίκες, αλλά το επιτρέπει να συμβεί παρουσία των συζύγων τους.

(βλ. επίσης: Qur'an (33:50), Qur'an (23:5-6), Qur'an (70:29-30), Qur'an (4:24), Qur'an (8:69), Qur'an (24:32), Qur'an (2:178), Qur'an(16:75), Bukhari (47.765), Bukhari (34:351), Bukhari (72:734), Muslim 3901, Muslim 4112, Bukhari (47:743), Bukhari (59:637), Ibn Ishaq (734), Ibn Ishaq (693)
 • Θα παντρευόταν τη νύφη του; 
ΝΑΙ. Qur'an 033.037 : "Και όταν εσύ είπες σε αυτόν τον οποίο είχε ξεχωρίσει ο Αλλάχ και τον οποίο εσύ είχες ξεχωρίσει: κράτα τη γυναίκα σου για τον εαυτό σου και πρόσεχε τα καθήκοντα σου απέναντι στον Αλλάχ. Και έκρυψες στην ψυχή σου αυτά που ο Αλλάχ θα έφερνε στο φως, και φοβόσουν τους άντρες και ο Αλλάχ είχε μεγαλύτερο δικαίωμα να φοβάσαι Αυτόν. Αλλά όταν ο Zaid είχε εξετελέσει τη θέληση του με αυτήν, στη δώσαμε ως γυναίκα, έτσι ώστε να μην υπάρχει δυσκολία για τους πιστούς σε σχέση με τις συζύγους των υιοθετημένων τους γιων, όταν έχουν εξετελέσει τη θέληση τους με αυτές. Και η διαταγή του Αλλάχ θα πραγματοποιηθεί."
 • Θα ενέκρινε την πορνεία;
ΝΑΙ. Το Ισλάμ έχει ένα παραθυράκι για το αγοραίο σεξ το οποίο ονομάζεται Nikah Mut'ah ("προσωρινός γάμος"), ένας "γάμος" δηλαδή συγκεκριμένου χρόνου ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα, ο οποίος διαλύεται με τη λήξη του χρόνου αυτού.

Qur'an (5:87) - "Ω εσείς που πιστεύετε! Μην απαγορεύετε από τους εαυτούς σας τα καλά πράγματα που ο Αλλάχ έκανε νόμιμα για εσας και μην υπερβαίνετε τα όρια. Οπωσδήποτε ο Αλλάχ δεν αγαπά αυτούς που ξεπερνούν τα όρια."

Το κείμενο αυτών των στίχων (το οποίο το βρίσκουμμε στο Bukhari (60:139) αφορά τον "προσωρινό γάμο", που σε αυτήν την περίπτωση είναι η ανταλλαγή ενός ρούχου για μερικές μέρες πρόσβασης στο κορμί μιας γυναίκας. Αποκαλώντας αυτό "καλό πράγμα" ο Μωάμεθ πραγματικά έδωσε νέο νόημα στην παραδοσιακή ηθική.

Από το Hadith: Muslim (8:3252) - Ο Μωάμεθ ξεκάθαρα επέτρεπε στους άντρες του να χρησιμοποιούν τον "προσωρινό γάμο" σαν μια καθαγιασμένη μορφή πορνείας. Για να είμαστε δίκαιοι, ο επίλογος του hadith δείχνει να υποδηλώνει πως αυτή η τακτική αργότερα απαγορεύτηκε. Οι Ισλαμιστές ακαδημαϊκοί διαφωνούν ως προς το ιστορικό συμφραζόμενο νόημα και ως προς το εάν είναι αρκετό να αντικαταστήσει το στίχο 4:24 του Κορανίου).

Από τη στιγμή που ο "προσωρινός γάμος" είναι ένας ευφημισμός για την πορνεία, οι Σουνίτες πιστεύουν ότι πρέπει να εξασκείται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ενώ οι Σιίτες έχουν πιο φιλελεύθερη στάση και επιτρέπουν ελεύθερα την πράξη.

(βλ.επίσης: Qur'an (4:24))
 • Θα συνιστούσε ξυλοκόπημα της συζύγου; 
 • Θα χτυπούσε την ίδια του τη γυναίκα;
ΝΑΙ. Abu Dawud (2142) - "Ο Προφήτης είπε: Δε θα ερωτάται ένας άντρας γιατί χτυπάει τη γυναίκα του."

Hadith -Book 004, Number 2127: Ο Μωάμεθ χτυπάει τη γυναίκα του Αϊσα:
"Είπα: Ναι. Με χτύπησε στο στήθος και μου προκάλεσε πόνο και μετά είπε: Πιστεύεις ότι ο Αλλάχ και ο Απόστολος του θα ήταν άδικοι μαζί σου;"

(βλ. επίσης: Qur'an (4:34), Bukhari(72:715), Muslim (4:2127), Abu Dawud (2141)
 • Θα σκότωνε αιχμαλώτους πολέμου ανάμεσα τους και νεαρά αγόρια;
ΝΑΙ. Hadith Book 38, Number 4390: Αφηγείται ο Atiyyah al-Qurazi: "Ήμουν ανάμεσα στους αιχμαλώτους του Banu Qurayzah. Αυτοί (οι σύντροφοι του Μωάμεθ) μας εξέτασαν, και αυτοί που είχαν τρίχες στην ήβη τους θανατώθηκαν, και εκείνοι που δεν είχαν, δεν θανατώθηκαν. Ήμουν ανάμεσα σε εκείνους που δεν είχαν τρίχες στην ήβη τους".
 • Θα σκότωνε γυναίκα;
ΝΑΙ. Στην Yathrib (Μεδίνα), ο Μωάμεθ διέταξε το θάνατο ενός αριθμού ανθρώπων. Μία από αυτές ήταν η `Asma' bint Marwan. Το έγκλημα της ήταν ότι μίλησε ανοιχτά εναντίον του Μωάμεθ επειδή είχε σκοτώσει έναν άλλο άντρα ονόματι Abu Afak. Η δυσαρέσκεια του απέναντι της ήταν τόσο μεγάλη που ζήτησε από τους οπαδούς του να σκοτώσουν κι εκείνην. Την σκότωσαν στον ύπνο της.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχει καλό και κακό σε όλες τις θρησκείες αλλά αυτή η περίπτωση είναι διαφορετική. Αυτό το γεγονός έχει αντίκτυπο πάνω στον ιδρυτή του Ισλάμ. Το Ισλάμ είναι χτυσμένο πάνω στα λόγια και τις πράξεις του Μωάμεθ. Μια γυναίκα δολοφονήθηκε απλά και μόνο επειδή μίλησε εναντίον του. Δολοφονήθηκε όχι επειδή αποτελούσε πραγματική απειλή αλλά άπό απλή δυσαρέσκεια.
 • Θα συνηγορούσε σε επιθέσεις αυτοκτονίας;
ΝΑΙ. Το Ισλάμ εναντιώνεται στην αυτοκτονία, όχι όμως στο να γίνει κανείς "μάρτυρας". Ο όρος "βομβιστής αυτοκτονίας" είναι ένας όρος που εφευρέθηκε από τους δυτικούς για να περιγράψει αυτό που στο Ισλάμ είναι γνωστό ως Fedayeen ή Shahid... μάρτυρας δηλαδή. Ο σκοπός του βομβιστή δεν είναι η αυτοκτονία αλλά το να σκοτώσει άπιστους στη μάχη. Αυτό όχι μόνο επιτρέπεται από το Μωάμεθ, αλλά ενθαρρύνεται με υποσχέσεις ανταμοιβής στην ζωή μετά θάνατο.

(βλ. επίσης: Qur'an (4:74), Qur'an (9:111), Qur'an (2:207), Qur'an (61:10-12). Από το Hadith: Bukhari (52:54), Muslim (20:4678), Muslim (20:4655), Muslim (20:4681), Muslim (20.4635) )
 • Θα σκότωνε τους αρνησίθρησκους;
ΝΑΙ. Reliance of the Traveller (Ισλαμικός νόμος) o8.1 - "Όταν ένα άτομο το οποίο έχει φτάσει στην εφηβεία και έχει σώας τας φρένας, αποστατεί από το Ισλάμ, αξίζει να θανατώνεται"
(Ο Ισλαμικός νόμος o8.4 βεβαιώνει πως δεν υπάρχει τιμωρία για το φόνο ενός αποστάτη).

(βλ.επίσης: Qur'an (4:89), Qur'an (9:11-12), Bukhari (52:260), Bukhari (83:37), Bukhari (84:57), Bukhari (89:271), Bukhari (84:58) , Bukhari (84:64-65) )
 • Θα χτυπούσε τα παιδιά που δεν προσεύχονται;
ΝΑΙ. Hadith - Book 2, Number 0494, 0495: Αφηγείται ο As-Saburah: "Ο Προφήτης είπε: Διέταξε ένα αγόρι να προσεύχεται όταν φτάσει στην ηλικία των 7 ετών. Όταν γίνει 10 ετών χτύπα το για να προσευχηθεί."
 • Θα ψεύδονταν;
ΝΑΙ. Οι Μουσουλμάνοι ακαδημαϊκοί διδάσκουν ότι οι Μουσουλμάνοι θα πρέπει γενικά να είναι ειλικρινείς ο ένας στον άλλο, εκτός και αν ο σκοπός του ψέματος είναι να "λειάνει τις διαφορές."

Υπάρχουν δυο τρόποι που μπορεί ένας Μουσουλμάνος να ψεύδεται στους άπιστους, οι taqiyya και kitman. Αυτοί επιτρέπονται κάτω από συγκεκριμένες περιστάσεις. Αυτές οι περιστάσεις τυπικά προωθούν το σκοπό του Ισλάμ - σε μερικές περιπτώσεις κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των άπιστων έτσι ώστε να μάθουν τα τρωτά τους σημεία και να τους νικήσουν.

Qur'an (9:3) - "...Ο Αλλάχ και ο Αγγελιοφόρος του είναι ελεύθεροι ευθύνης προς τους ειδωλολάτρες..."
Qur'an (3:54) - "Και αυτοί (οι άπιστοι) σκευωρούσαν, και ο Αλλάχ σκευωρούσε (εναντίον τους): και ο Αλλάχ είναι ο καλύτερος σκευωρός από όλους."

Η Αράβικη λέξη που χρησιμοποιείται εδώ για τη σκευωρία (ή πλεκτάνη) είναι "makara", η οποία στην κυριολεξία σημαίνει εξαπάτηση. Εάν ο Αλλάχ εξαπατά τους άπιστους, δεν υπάρχει λόγος να μην επιτρέπεται στους Μουσουλμάνους να κάνουν το ίδιο. (Το ίδιο συναντάμε στους στίχους 8:30 και 10:21)

(βλ. επίσης Qur'an (16:106), Qur'an (3:28), Qur'an (40:28), Qur'an (2:225), Qur'an (66:2)
 • Θα διέπραττε τρομοκρατικές πράξεις; 
 • Θα υποδούλωνε γυναίκες και παιδιά;
ΝΑΙ. Ο Μωάμεθ ονομάζεται απόστολος της ειρήνης όμως αυτό είναι πέρα για πέρα ψευδές. Κάθε φορά που ο «προφήτης» διέπραττε μια σφαγή πάντοτε τη δικαιολογούσε λέγοντας πως είχε μια «θεϊκή αποκάλυψη», η οποία βολικά αφαιρούσε το αίμα από τα χέρια του.


 1. Σφαγή άοπλων εμπόρων κατά τη διάρκεια ιερού μήνα – Τέλη Ιανουαρίου (Rejeb), 623 μ.Χ. στη Nakhla, 4 έμποροι από τη φυλή Quraysh στην οποία ανήκε και ο Μωάμεθ.
 2. Δολοφονία 2 ποιητών που άσκησαν κριτική στις δολοφονίες που έπραττε ο Μωάμεθ και η συμμορία του, τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου 623 μ.Χ., στη Μεδίνα.
 3. Σφαγή της εβραϊκής φυλής Banu Qaynuqa, που αποτελούνταν από τεχνίτες , κυρίως χρυσοχόους – Απρίλιος, 623 μ.Χ., στη Μεδίνα.
 4. Σφαγή κατοίκων της Μέκκα που υπαράσπιζαν τα καραβάνια τους – Μάρτιος (Ramadan) 17, 624 μ.Χ. – στο πηγάδι του Badr – 70 έμποροι από τη φυλή Quraysh και ο στρατός που ήρθε να τους υπερασπιστεί.
 5. Το 627 μ.Χ. ο Μωάμεθ διέπραξε ανοσιούργημα εναντίον της τελευταίας μεγάλης φυλής των Εβραίων Qurayza στη Μεδίνα. Αποκεφάλισε τους άντρες και τα έφηβα αγόρια και έκανε σκλάβους τις γυναίκες και τα παιδιά. Πράττοντας αυτό, έσβησε μια ολόκληρη φυλή από το χάρτη.

 • Θα λιθοβολούσε μοιχούς σε θάνατο;
ΝΑΙ. Άπειρες οι αναφορές θανάτωσης δια λιθοβολισμού. Παραθέτουμε ορισμένες.

Bukhari (6:60:79) - Ένα ζευγάρι ένοχο για "παράνομη συνουσία" καταδικάζεται σε λιθοβολισμό από το Μωάμεθ.
Bukhari (83:37) - Σύμφωνα με το Μωάμεθ, η μοιχεία είναι ένας από τους τρείς λόγους που δικαιολογούν την καταδίκη σε θάνατο.
Muslim (17:4196) - Ένας παντρεμένος άντρας ομολογεί ότι έχει διαπράξει μοιχεία (τέσσερις φορές, όπως απαιτείται). Ο Μωάμεθ διατάζει να φυτευτεί ο άντρας στο έδαφος και να λιθοβοληθεί.
Muslim (17:4206) - Μια έγκυος γυναίκα ομολογεί στο Μωάμεθ ότι είναι ένοχη μοιχείας. Ο Μωάμεθ της επιτρέπει να γεννήσει το παιδί και μετά διατάσσει το λιθοβολισμό της.(η περιγραφή είναι πολύ γραφική).
Muslim (17:4209) - Μια γυναίκα ομολογεί μοιχεία και λιθοβολείται με διαταγή του Μωάμεθ.
Ibn Ishaq (970) - "Ο μοιχός πρέπει να λιθοβολείται." Αυτά τα λόγια είναι μέρος του αποχαιρετιστήριου λόγου του Μωάμεθ πρίν το τελευταίο του προσκύνημα στη Μέκκα.

Η Σαρία επιβάλει το θάνατο στους μοιχούς, εφόσον αυτό ήταν το παράδειγμα που έθεσε ο Μωάμεθ. Στην πράξη συνήθως εκτελούνται μόνο οι γυναίκες μια που αυτές κουβαλούν το βάρος της σεξουαλικής υπευθυνότητας (σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία!) Άλλος ένας λόγος είναι ότι το να αναφέρεις βιασμό σημαίνει ότι ομολογείς μοιχεία υπό το νόμο της Σαρία, εάν δε μπορούν να βρεθούν τέσσερις αρσενικοί μάρτυρες για να επιβεβαιώσουν την αναφορά του θύματος.(!!!)

Ανίκανοι να παρακάμψουν το γεγονός ότι ο λιθοβολισμός των μοιχών είναι ένα μεγάλο μέρος του Ισλάμ, οι απολογητές του περπατάνε στο οικείο μονοπάτι του ισχυρισμού ότι ο Χριστιανισμός δε διαφέρει. Σε αυτή την περίπτωση δε θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Όχι μόνο η Παλαιά Διαθήκη απορρίπτει το λιθοβολισμό με το παράδειγμα του Ιησού (κατά Ιωάννη 8:1-11, "Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω" ) αλλά και το ίδιο το επεισόδιο είναι απόδειξη πως ο Χριστιανισμός δεν υπόκειται στον ίδιο νόμο όπως το Ισλάμ.

Το Ισλάμ επίσης - δια στόματος Μωάμεθ - επιτρέπει το γάμο ενός άντρα ακόμη και με 11 γυναίκες τη φορά (Hadith Volume 1, Book 5, Number 268) και εγκρίνει το σεξ με ανήλικους(Qur'an 065.004).

Δε θεωρεί σε καμία περίπτωση τον άντρα και τη γυναίκα ισότιμους.Στην πραγματικότητα υπάρχουν άφθονοι σεξιστικοί στίχοι στους οποίους εκφράζεται ξεκάθαρα πως η γυναικα αξίζει λιγότερο από τον άντρα.

Qur'an (53:27) - "Εκείνοι που δεν πιστεύουν στην Αιώνια ζωή, δίνουν στους αγγέλους γυναικεία ονόματα."
Οι άγγελοι είναι θεϊκά πλάσματα και θα έπρεπε επομένως να είναι αρσενικοί.

Qur'an (4:24) και (33:50) - Επιτρέπεται στον άντρα να παίρνει γυναίκες ως σκλάβες του σεξ εκτός γάμου.

Από το Hadith:
Bukhari (6:301) - "[Ο Μωάμεθ] είπε, 'Δεν ισούνται τα αποδεικτικά στοιχεία δυο γυναικών με τη μαρτυρία ενός άντρα;' Απάντησαν καταφατικά. Είπε αυτός, 'Αυτό είναι η ανεπάρκεια της ευφυίας της γυναίκας' "
"[Είπε ο Μωάμεθ] 'Δεν είναι αλήθεια ότι μια γυναίκα δε μπορεί ούτε να προσευχηθεί, ούτε να νηστέψει κατά τη διάρκεια της περιόδου της;' Οι γυναίκες απάντησαν καταφατικά. Είπε αυτός, 'αυτή είναι η ανεπάρκεια της γυναίκας στη θρησκεία της.'"

Ο Αλλάχ έπλασε τις γυναίκες ανεπαρκείς και στην εξάσκηση της θρησκείας τους δίνοντας σε αυτές εμμηνορροϊκούς κύκλους.(!!!)

Bukhari (2:28) - Οι γυναίκες αποτελούν την πλειοψηφία των ενοίκων της Κόλασης. Αυτό είναι σημαντικό επειδή οι μόνες γυναίκες στον παράδεισο που αναφέρθηκαν ποτέ από τον Μωάμεθ, είναι οι παρθένες που υπηρετούν τις ερωτικές επιθυμίες των αντρών.
 • Θα έκλεβε;
ΝΑΙ. Οι Μουσουλμάνοι δεν επιτρέπεται να κλέβουν ο ένας από τον άλλο. Στην πραγματικότητα ο Μωάμεθ διέταζε να κόβονται τα χέρια αυτών που έκλεβαν. Όμως, δεν ισχύει το ίδιο για τους άπιστους. Τα δικαιώματα ιδιοκτησίας για αυτούς υπάρχουν μόνο στην προαίρεση των Μουσουλμάνων κυβερνητών τους. Οι πολεμιστές του Μωάμεθ έκλεβαν συχνά την περιουσία των ανυπότακτων απίστων, περιουσία η οποία συμπεριλάμβανε συχνά γυναίκες και παιδιά.

Qur'an (5:38) - "Όσο για τον κλέφτη, άντρα ή γυναίκα, κόψτε τους τα χέρια: παραδειγματική τιμωρία από τον Αλλάχ για το έγκλημα τους: και ο Αλλάχ είναι ύψιστος σε δύναμη."

Bukhari (81:780) - Ο Προφήτης είπε, "Το χέρι πρέπει να κόβεται για την κλοπή αντικειμένου που αξίζει ένα τέταρτο του δηναρίου ή περισσότερο."

Qur'an (33:27) - "Και Αυτός ήταν η αιτία που κληρονομήσατε τη γη τους και τα σπίτια τους και τον πλούτο τους, και τη γη στην οποία δεν έχετε ακόμη καλπάσει. Ο Αλλάχ είναι ικανός να κάνει τα πάντα."
Εδώ αναφέρεται στην περιουσία των απίστων που δίδεται στους Μουσουλμάνους που τους νικούν.

(βλ.επίσης Qur'an (48:20), Bukhari (81:792), Bukhari (44:668), Abu Dawud (38:4373), Ibn Ishaq (764), Ahmad 4869)

Παρά την κληρονομιά αυτή, οι Μουσουλμάνοι σήμερα δε διδάσκονται να κλέβουν από άλλους. Εκείνοι που γίνονται κλέφτες έρχονται σε αντίφαση με το τι ασκείται από το επικρατές Ισλάμ.
 • Θα αποσπούσε εκβιαστικά χρήματα από άλλες θρησκείες;
ΝΑΙ. Ο Μωάμεθ είχε εδραιώσει ξεκάθαρα πως οι πιστοί άλλων θρησκειών έπρεπε να πληρώνουν ένα φόρο, τον ονομαζόμενο jizya, στους Μουσουλμάνους. Τα ποσά όχι μόνο χρηματοδοτούσαν την εξάπλωση της Ισλαμικής πίστης (συχνά με στρατιωτικές εκστρατείες) αλλάυπενθύμιζαν στους αλλόθρησκους ότι είχαν υποταχθεί στο Ισλάμ σε τριτο-ταξικό καθεστώς (πίσω ακόμη και από τις Μουσουλμάνες γυναίκες)

Qur'an (9:29) (Επίσης από το Hadith: Muslim (19:4294), Bukhari (53:386), Ishaq 956 & 962)
 • Θα προσηλύτιζε δια της βίας στο Ισλάμ;
ΝΑΙ. Οι Μουσουλμάνοι διατάσσονται να πολεμούν τους άπιστους έως ότου αυτοί είτε πέσουν νεκροί, είτε προσυλητιστούν στο Ισλάμ, ή έχουν πλήρως υποταχθεί κάτω από την Μουσουλμανική κυριαρχία. Το να επιτρέπουν σε ανθρώπους διαφορετικών θρησκειών να ζουν και να πιστεύουν ανεξάρτητοι από τον Ισλαμικό κανόνα δεν αποτελεί επιλογή.

Sahih Muslim (1:33) Ο Αγγελιοφόρος του Αλλάχ είπε: "Έχω διαταχθεί να πολεμίσω εναντίον των ανθρώπων μέχρι αυτοί να ομολογήσουν ότι δεν υπάρχει άλλος θεός από τον Αλλάχ , ότι ο Μωάμεθ είναι ο Αγγελιοφόρος του Αλλάχ..."

(Σύμφωνα με το βιογράφο του Μωάμεθ, τα ακριβή λόγια που είπε στον Abu Sufyan όταν αυτός "αποδέχτηκε" το Ισλάμ ήταν "Υποτάξου και ομολόγησε ότι δεν υπάρχει άλλος θεός από τον Αλλάχ και ότι ο Μωάμεθ είναι ο Απόστολος του Αλλάχ πριν χάσεις το κεφάλι σου" - Ibn Ishaq 814).

(βλ.επίσης Qur'an (9:5), Qur'an (9:11), Qur'an (2:193), Sahih Muslim (19:4294), Bukhari (8:387), Bukhari (53:392), Bukhari (2:24), Bukhari (60:40), Bukhari (59:643).

Όλα λοιπόν καταλήγουν σε πιστούς (Μουσουλμάνοι) και άπιστους (Χριστιανοί, Εβραίοι, κλπ). Και αναρωτιέται κανείς, πώς αντιμετωπίζουν οι πιστοί του Ισλάμ τις δυτικές κοινωνίες. Πώς βλέπουν τα ήθη και το ήθος των Ευρωπαίων παραδείγματος χάριν οι μουσουλμάνοι μετανάστες, που έχουν κατακλήσει τις ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Κατακόρυφη αύξηση σε κλοπές, βιασμούς και φόνους - και γιατί όχι άλλωστε. Τα ιερά βιβλία των Μουσουλμάνων συνηγορούν σε όλα τα παραπάνω. Όλα καταλήγουν σε πιστούς και άπιστους.. Και ένα ερώτημα μένει μόνο να απαντηθεί. Θα αφομοιωθούν τα εκατομμύρια των νεόφερτων μουσουλμάνων από τις δυτικές κοινωνίες ή θα μεταμορφωθεί η Ευρώπη σε μουσουλμανική ήπειρο συντομότερα από όσο θα φοβόμασταν ακόμη και στο χειρότερο εφιάλτη μας;

Δώρα Η. Σπυρίδου
You might also like:

Α. Ματθαιόπουλος: "Τοις βαρβάροις ειλωτεύειν"

Οι τοκογλύφοι καταληστεύουν τον Ελληνικό Κυπριακό λαό!
Οι τοκογλύφοι καταληστεύουν τον Ελληνικό Κυπριακό λαό!
Παρακρατείται ο νέος φόρος επί των καταθέσεων - Αναστάτωση στην Κύπρο
Σοβαρή αναστάτωση προκάλεσαν στην Κύπρο οι όροι της συμφωνίας για το Μνημόνιο και ιδιαίτερα αυτοί που αναφέρονταν στη φορολόγηση των καταθέσεων. Από νωρίς το πρωί χιλιάδες καταθέτες κατέκλυσαν τα καταστήματα των συνεργατικών πιστωτικών ιδρυμάτων, προκειμένου να αποσύρουν τις καταθέσεις τους μετά την απόφαση του Eurogroup να περιλαμβάνεται κούρεμα στις καταθέσεις 6,75% έως 100.000 ευρώ και 9,9% από αυτό το ποσό και πάνω. Με το άνοιγμα των καταστημάτων διαπίστωσαν πως δεν μπορούσαν να αποσύρουν όλα τους τα χρήματα, αφού το ηλεκτρονικό σύστημα των συνεργατικών ιδρυμάτων δεν λειτουργούσε. Όταν πάλι αυτό έγινε κατορθωτό, φάνηκε πως το σύστημα κατακρατούσε τελικά το ανάλογο ποσό της νέας φορολογίας, γεγονός που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις τους.
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο να κατατεθούν νομοσχέδια και να ψηφιστούν με τη μορφή του κατεπείγοντος, πριν ανοίξουν οι τράπεζες το πρωί της Τρίτης.
Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο εξέδωσε Δελτίο Τύπου για τα αποτελέσματα του Eurogroup και την φορολόγηση των καταθέσεων.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

"Στρατός 60.000 σιιτών από Ιράν και Χεζμπολάχ στην Συρία" - Προς ολοκαύτωμα η Μ.Ανατολή


Σιιτικό Στρατό  δημιούργησε το Ιράν εντός της συριακής επικράτειας, σε συνεργασία με την Χεζμπολάχ και βέβαια την συριακή κυβέρνηση, με σκοπό την προστασία των σιιτικών πληθυσμών σε περίπτωση πτώσης του Άσαντ, ενώ ουσιαστικά έχει ενιοποιηθεί ο "αμυντικός χώρος" με τον Λίβανο.
Το Ιράν, με την παροχή κυρίως εκπαίδευσης από την συμμαχική Χεζμπολάχ, σχημάτισε ήδη σε διάφορα σημεία της συριακής επικράτειας στρατό των 50.000 αντρών, επικουρούμενο από άλλες 10.000 αξιόλογα οπλισμένους τζιχαντιστές ('αγωνιστές ιερού πολέμου)' όπως αποκάλυψε ο Ισραηλινός υποστράτηγος Αβίβ Κοσαβί.

"Προορισμός αυτής της στρατιωτικής δύναμης είναι, ωστόσο, να έχουν αμφότεροι ένα έρεισμα στην αυριανή Συρία", εάν δεν μείνει τελικώς πρόεδρος της Συρίας ο Ασαντ, πιστεύει ο υποστράτηγος Αβίβ Κοσαβί.
Μιλώντας στο ινστιτούτο Herzliya, για την στρατηγική και την διπλωματία, ο Κοσαβί διαπίστωσε ότι "Η Συρία γκρεμίζεται τώρα σε ερείπια" και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο σχέδιο σύμφωνα με το οποίο ο στρατός αυτός, που σήμερα λειτουργεί ως η 'οπισθοφυλακή' του συριακού κυβερνητικού, συγκροτημένος με απόφαση του Ιράν, σε συνεργασία με την Χεζμπολάχ, "να αυξηθεί μελλοντικά και να φθάσει ακόμα και στις 100 χιλιάδες" στρατιώτες.
Στο μεταξύ, την Κυριακή αποπλέουν για την Ταρτούς τα τρία ρωσικά αποβατικά που αυτή την στιγμή ναυλοχούν στο λιμάνι της Βηρυτού. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα αποβιβαστούν ή θα παραμείνουν στα αποβατικά ως εφεδρική δύναμη. Πάντως στην Συρία υπολογίζονται σε 30.000 οι Ρώσοι πολίτες, μεταξύ των οποίων και 5.000 Ρώσοι στρατιωτικοί, τόσο χειριστές α/α όπλων, όσο και πεζοναύτες
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Το αλφαβητάρι των ανθελλήνων: Ακόμα ένα λιβελογράφημα του Ιού κατά της Χρυσής Αυγής
Το αλφαβητάρι των ανθελλήνων: Ακόμα ένα λιβελογράφημα του Ιού κατά της Χρυσής Αυγής
Το έχουμε ξαναγράψει και στο παρελθόν. Όπως ο ναρκομανής δεν μπορεί πολύ καιρό χωρίς να πάρει την δόση του, έτσι και ‘‘ο Ιός’’ της εφημερίδας των συντακτών (γνωστή το τελευταίο χρονικό διάστημα ως η ‘’εφημερίδα των φωτομοντάζ’’…) δεν δύναται να ηρεμήσει, αν δεν ασχοληθεί με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Αυτό συνέβη στο φύλλο της Παρασκευής 15 Μαρτίου και σίγουρα δεν είναι η τελευταία φορά που οι γραφικοί αυτοί τύποι ασχολούνται με μας. Το νέο δημοσιογραφικό ποίημα των τύπων αυτών έχει τον πομπώδη τίτλο ‘‘το αλφαβητάρι με τη σβάστικα’’. Θα απογοητεύσουμε τους συνεπείς υβριστές και λασπολόγους της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, αλλά δεν πρόκειται να ταΐσουμε το μίσος τους. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να απασχολήσουμε την πολύτιμη φαιά ουσία που διαθέτουμε για να απαντάμε στα ‘‘επιχειρήματα’’ του Ψαρρά, του Τρίμη και της υπόλοιπης αστείας παρεούλας.
Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι δεν επιθυμούμε κανενός είδους διάλογο με τους συγκεκριμένους τύπους. Δεν είναι μόνο ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ άμεσα εκφράζει εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας και έμμεσα εκατομμύρια, ενώ οι συγκεκριμένοι φουκαράδες μόνο τον εαυτό τους και τον τραγικό περίγυρο του ξοφλημένου ιδεολογικού μικρόκοσμού τους. Διάλογο κάνουμε μόνο όταν σεβόμαστε κάποιον και όταν θέλουμε να τον πείσουμε για την ορθότητα των απόψεών μας. Και τους συγκεκριμένους κονδυλοφόρους, ούτε τους σεβόμαστε, ούτε θέλουμε να τους πείσουμε για οτιδήποτε…

Νέα παρέμβαση Πεπόνη για το δημοσίευμα που εμπλέκει τον Παπακωνσταντίνου με σκάνδαλο στη Θράκη!


Υπό εισαγγελική διερεύνηση τίθεται δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» σύμφωνα με το οποίο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ως υπουργός Περιβάλλοντος, ματαίωσε επένδυση εξόρυξης ζεόλιθου στον Έβρο, προκειμένου να εξυπηρετήσει συμφέροντα εταιρείας στην οποία μετέχει συγγενικό του πρόσωπο και συγκεκριμένα η εξαδέρφη του.

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας το οποίο κατήγγειλε «οσμή σκανδάλου από τον άοσμο ζεόλιθο του Έβρου».

Διαβάστε τις σχετικές ειδήσεις για την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Παπακωνσταντίνου έκανε πλάτη στην S&B. Μέλος του ΔΣ της εταιρείας, η “ διαγραμμένη” ξαδέλφη του!

Ο ζεόλιθος του Έβρου και οι… συμπτώσεις Παπακωνσταντίνου που δημοσιεύτηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 2013,

Η Ε.Παπακωνσταντίνου,η “S&B”,ο Κυριακόπουλος και οι «καλές γνωριμίες» που δημοσιεύτηκε στις 28 Δεκεμβρίου του 2012

Αλλά και την απάντηση του Γ. Παπακωνσταντίνου για το θέμα:

Απάντηση του Γ. Παπακωνσταντίνου στο άρθρο της Ελευθεροτυπίας για την ακύρωση επένδυσης στο Έβρο

Η Χρυσή Αυγή στο πλευρό των Βορειοηπειρωτών και των ΠοντίωνΗ Χρυσή Αυγή ένωσε την φωνή της μαζί με Βορειοηπειρώτες και Πόντιους αδερφούς μας στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της απόφασης διακοπής των συντάξεων ΟΓΑ.
Βορειοηπειρώτες και Πόντιοι συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στο σύνταγμα με αίτημα την τροποποίηση των διατάξεων του νόμου 4093/ 2012, που καθιέρωσε συνδυασμό προϋποθέσεων ώστε να διακοπεί η χορήγηση – από τον Ο.Γ.Α. – του οικονομικού βοηθήματος των 340 ευρώ στους ανασφάλιστους, υπερήλικες Ομογενείς, από τον Πόντο και τη Βόρεια Ήπειρο.
Οι Ομογενείς κατήγγειλαν την επιχειρούμενη οικονομική, κοινωνική και φυσική εξόντωση των ανασφάλιστων γερόντων με τον αντισυνταγματικό αποκλεισμό τους, από το δικαίωμα στο εν λόγω βοήθημα, που θεσμοθετήθηκε για όλους ανεξαιρέτως ανασφάλιστους υπερήλικες Έλληνες Πολίτες, καθώς και την επικείμενη αναστολή της δυνατότητάς τους να έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.
Από την Πλατεία Συντάγματος οι συγκεντρωμένοι πορεύτηκαν έξω από το Ζάππειο Μέγαρο  το οποίο ιδρύθηκε από τον Βορειοηπειρώτη εθνικό ευεργέτη κ. Ευάγγελο Ζάππα τον 19ο αιώνα και ξαναγύρισαν μπροστά από τη Βουλή όπου έκλεισαν τη Βασιλίσσης Αμαλίας για περίπου 2 ώρες.
Την συμπαράσταση στον αγώνα των ομογενών, για ακόμη μια φορά, έδειξε η Χρυσή Αυγή με παρουσία σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας. Παράλληλα οι συγκεντρωμένοι επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να τροποποιηθεί η διάταξη του νόμου 4093/2012.

Τι άλλο πρέπει να μας πουν για να τελειώσουμε με το μνημόνιο;


Ο Γιούνκερ σήμερα είπε ότι «δεν θα επαναλάβουμε ποτέ τη λύση που επιλέξαμε για την Ελλάδα»! Όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενο «κούρεμα» του χρέους που θα προκαλούσε ζημιές στους ιδιώτες επενδυτές, απάντησε: “Δεν πιστεύω ότι πρέπει να κατευθυνθούμε σε παρόμοια λύση με τυφλό τρόπο, θα πρέπει να αναζητήσουμε μια λύση που δεν συνιστά καθαρή και απλή διαγραφή χρέους”.

Ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου είπε ότι η λύση η οποία εφαρμόστηκε στην Ελλάδα ήταν μοναδική, και η ευρωζώνη θα πρέπει να είναι προσεκτική αναφορικά με την αξιοπιστία.

Είχαν προηγηθεί οι αναφορές του ΔΝΤ για τον λάθος πολλαπλασιαστή που η ΕΕ έλεγε και ξαναέλεγε ότι δεν παίζει κάποιο σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα και ότι οι όποιες αλλαγές στο πρόγραμμα έγιναν στο τέλος του 2012, ενώ η Λαγκάρντ και ο Τόμσεν έχουν παραδεχθεί τα λάθη.

tomsen imf lagarde

Το ίδιο είχε κάνει και ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ότι δηλαδή γνώριζαν από την πρώτη στιγμή ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει!

Για να δούμε τι θα πράξουν αυτοί που μιλούσαν για (μοναδική) εξεταστική για το μνημόνιο. Τι άλλο περιμένουν δηλαδή;

 

Διδάγματα από την Ιστορία και το Μύθο [#1]
Διδάγματα από την Ιστορία και το Μύθο [#1]
Το κείμενο αυτό, θα 'ναι σαν παραμύθι. Μα θα 'ναι ένα παραμύθι αλλόκοτο. Θα ξεκινήσει απ' το τέλος όλων των άλλων παραμυθιών.
Στα παραμύθια ύστερα από περιπέτειες ανακαλύπτεις ένα θησαυρό κι ύστερα περιμένεις να ζήσεις ευτυχισμένα Μα, με σε τούτες εδώ τις γραμμές θα διαβάσεις όσα οι πρόγονοί μας, έγραψαν για να φανερώσουν στις επόμενές γενιές του Αίματος τους πως ο χρυσός και οι θησαυροί, δε φέρνουν την ευτυχία στη ζωή. 
Το άγγιγμα του Μίδα
Θυμήσου λοιπόν, πρώτα το Μύθο του Μίδα. Ένας πολύ πλούσιος βασιλιάς στην Ασία, που αγάπησε τόσο πολύ το χρυσό, που ευχήθηκε ότι πιάνει να γίνεται χρυσός. Κι ο Θεός των Ελλήνων που πέρασε από τα μέρη του, πραγματοποίησε την ευχή του. Έτσι, όταν οι υπηρέτες του Μήδα του έστρωσαν τραπέζι ότι έπιανε γινόταν χρυσάφι: τα κουτάλια, τα πιάτα αλλά και το ίδιο του το φαγητό κι έτσι αυτός που είχε όσο χρυσάφι πεθυμούσε, πέθανε από την πείνα του, και για να τον περιφρονήσουν ακόμα περισσότερο οι άνθρωποι, ο Θεός, τα' αυτιά του τα έκανε γαϊδουρινά:
Όνους σύρματ’ αν ελέσθαι ή χρυσόν.
Τα γαϊδούρια προτιμούν τα τρώνε σκουπίδια παρά χρυσό.
Ηράκλειτος ο Σκοτεινός
Σόλων και Κροίσος

Πόλεμος νεύρων από την Άγκυρα στο Ανατολικό Αιγαίο


Η σημερινή έξοδος του –έτσι κι αλλιώς παροπλισμένου λόγω παλαιότητας συστημάτων- ερευνητικού τουρκικού πλοίου «Πίρι Ρέις» σηματοδοτεί τις διαθέσεις της Άγκυρας, μετά την απαντητική προκλητική ρηματική της ανακοίνωση στον ΟΗΕ, με βάση την οποία αμφισβητεί ευθέως την Ελληνική υφαλοκρηπίδα και δεν αναγνωρίζει την Ελληνική ΑΟΖ.
 Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο, κινούμενο σε μία «νόμιμη» πορεία εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, φέρεται να μετέχει σε έρευνες σε περιοχές που η Άγκυρα έχει δεσμεύσει με σχετική NAVTEX, οι οποίες και θα διαρκέσουν μέχρι 5 Απριλίου. Ουσιαστικά, όμως, η Άγκυρα περνάει στην πρώτη της «ενέργεια» απέναντι στην Αθήνα, η οποία φαίνεται πως παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς, όχι με ιδιαίτερη έκπληξη, αλλά χωρίς να έχει διάθεση να δώσει μία «παραδειγματική απάντηση» στην γείτονα –αλλά αποδεδειγμένα όχι φίλη χώρα- Τουρκία.
Τι επιδιώκει, όμως, πραγματικά η θρασύτατη αυτή κίνηση εκ μέρους της Τουρκίας;

Πρώτον, ότι δεν σκοπεύει να υποχωρήσει από την δηλωμένη θέση της πως δεν αναγνωρίζει δικαιώματα της Ελλάδας, ακόμη και εάν αυτά προκύπτουν από διεθνείς συνθήκες ή από το διεθνές Δίκαιο Θαλασσών.

Δεύτερον, η Άγκυρα γνωρίζει πάρα πολύ καλά την οικονομική, αλλά κυρίως την πολιτική αδυναμία της Ελληνικής κυβέρνησης, γεγονός το οποίο προσδοκά από την πλευρά της πως θα μπορέσει να το εκμεταλλευτεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό, μέσω της πίεσης που φαίνεται πως αποφάσισε να μεταβάλλει, αφήνοντας τα λόγια και τις ανακοινώσεις και περνώντας σε πράξεις, που μόνο ως φιλικές δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν.

Τρίτον, η τουρκική εξωτερική πολιτική γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως οι προτεραιότητες της κυβέρνησης Σαμαρά είναι καθαρά οικονομικές, γεγονός που αντανακλά στην ουσιαστική μείωση σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτικών και στρατιωτικών κινήσεων, οι οποίες είναι ικανές να δημιουργήσουν και να λειτουργήσουν ως σοβαρά ανασταλτικά «αναχώματα» απέναντι στην γεμάτη απειλές τουρκική τακτική.

Τέταρτον, η έξοδος του Πίρι Ρέις και η όλη κινητικότητα (θαλάσσια και εναέρια) που αναμένεται να υπάρξει από την πλευρά της Τουρκίας, τόσο στην περιοχή του ανατολικού και κεντρικού Αιγαίου, όσο και στην περιοχή νότια του Καστελλόριζου, σκοπεύουν στην δημιουργία «επεισοδίων» που θα μπορέσουν να μετρήσουν τις διαθέσεις και τα ανακλαστικά των Αθηνών, αφού η οποιαδήποτε απόφαση αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας μπορεί να είναι αποκλειστικά και μόνο πολιτική.

Ενώ δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχουν ακόμη συναντήσεις των «επιτροπών σοφών» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά κι ενώ η έννοια της «ελληνοτουρκική φιλίας» δείχνει να αποσαθρώνεται μέσα από τις τουρκικές δηλώσεις περί casus belli στην περίπτωση που η Ελλάδα κινηθεί προς την κατεύθυνση ανακοίνωσης Ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ. 

Σήμερα καθίσταται απολύτως σαφές πως η Άγκυρα έχει διαπιστώσει πως βρίσκεται μπροστά σε μία τεράστια –και ίσως μοναδική- ευκαιρία, να ανακτήσει το τσαλακωμένο της προφίλ (βλ. νότια, ανατολική και κεντρική Τουρκία), να ενισχύσει το εθνικό φρόνημα και να συσπειρώσει τους τούρκους πολίτες γύρω από την παραπαίουσα κυβέρνηση Ερντογάν, η οποία απέτυχε σε όλους –σχεδόν- τους στόχους που έθεσε για την δημιουργία και ουσιαστικά επανασύσταση μίας νέο-οθωμανικής αυτοκρατορίας, εξασφαλίζοντας μία «άνετη νίκη» απέναντι στην σημερινή κυβέρνηση της Αθήνας, η οποία αδυνατεί να κατανοήσει και να ιεραρχήσει τις προτεραιότητες της λειτουργίας της.

Την ίδια στιγμή (και πριν τον Ιούνιο) θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως η Τουρκία δεν θα διστάσει να παίξει και το χαρτί του «θερμού επεισοδίου» (που όλως τυχαίως βολεύει τόσο την Τουρκία όσο και την τρόικα), σε μία απέλπιδα προσπάθεια να μη επιτρέψει εξελίξεις οι οποίες θα την πετάξουν έξω από το γεωπολιτικό παιχνίδι που παίζεται στα Βαλκάνια, αλλά κυρίως στην περιοχή της νοτιο-ανατολικής Μεσογείου.

Είναι πολλά τα λεφτά και η ισχύς που κρύβεται στον θαλάσσιο πυθμένα μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, δηλαδή μέσα στην Ελληνική ΑΟΖ την οποία η Τουρκία οικειοποιείται μέσα από την τελευταία της ρηματική ανακοίνωση στον ΟΗΕ. Και σε αυτά τα οφέλη αποσκοπεί ο Ταγίπ Ερντογάν, παραγνωρίζοντας πως με βάση το Διεθνές Δίκαιο ανήκουν στην Ελλάδα.

Tι προσδοκά, λοιπόν, η Άγκυρα μέσα από την πόλωση που επιδιώκει; 

Σαφέστατα η Τουρκία προσπαθεί να μπει στο «ενεργειακό παιχνίδι» της νοτιο-ανατολικής Μεσογείου, έστω και μέσω της δικαστικής οδού. Κι αυτό, επειδή είναι σε όλους γνωστό πως το διεθνές δικαστήριο παίζει τον ρόλο του «ειρηνοποιού» προσπαθώντας να ικανοποιεί όλους όσους προστρέχουν σε αυτό.

Θα πέσει, άραγε, στην καλοστημένη παγίδα ο Αντώνης Σαμαράς;
Εάν δεν αντιδράσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, γνωρίζει πολύ καλά πως το όνομά του θα συνδεθεί με πολιτική πράξη που θα είναι ισοδύναμη με εσχάτη προδοσία.
Εάν αντιδράσει, θα πρέπει να περάσει άμεσα σε ανακοίνωση της Ελληνικής ΑΟΖ (αυτομάτως λύεται και το θέμα της υφαλοκρηπίδας), σε ανακοίνωση αναγνώρισης των 12 ναυτικών μιλίων και ταυτόχρονη διαταγή κόκκινου συναγερμού σε όλα τα σώματα Άμυνας και Ασφάλειας της χώρας, για να προλάβει τυχόν ενέργειες είτε στα σύνορα (θαλάσσια ή χερσαία) είτε σε αστικές περιοχές εντός της Ελλάδας…

Εν αναμονή των εξελίξεων, ίσως θερμότατων, ευελπιστούμε πως η πολιτική ηγεσία της χώρας είναι ικανή (ακόμη και αυτή την «ύστατη στιγμή») να αντιληφθεί πως κάποιες φορές η αποφυγή σύγκρουσης φέρνει αποτελέσματα πολλαπλάσια χειρότερα από μία ήττα. Και δεν αναφερόμαστε σε στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά σε κινήσεις πολιτικής και διπλωματικής τακτικής, οι οποίες θα πάψουν την Ελλάδα από τον μόνιμο ρόλο του παρατηρητή και θα δώσουν το προβάδισμα εκείνο που σήμερα βρίσκεται στα χέρια της Άγκυρας. Εξάλλου, όποιοι πολιτικοί ηγέτες πιστεύουν πως μπορούν να υπερασπίσουν την χώρα χωρίς να δείξουν πως είναι αποφασισμένοι να φτάσουν και να ξεπεράσουν τα άκρα, τότε δεν έχουν κατανοήσει –ή δεν θέλουν να κατανοήσουν- πως «αν δεν σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν γίνεται»…
Κωνσταντίνος

ΜΙΣΟ ΜΗΝΑ "ΒΓΑΖΟΥΝ" ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣΜισό μήνα "βγάζουν" με τον μισθό τους οι ΘεσσαλονικείςΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.thestival.gr


Μόνο για το μισό μήνα φτάνουν πλέον ο μισθός και η σύνταξη στους Θεσσαλονικείς, όπως δηλώνουν, πάνω από επτά στους δέκα πολίτες (ποσοστό 72%). 

Ως αποτέλεσμα, τα χρήματα πηγαίνουν πια μόνο στα απολύτως αναγκαία, με τους καταναλωτές να υποστηρίζουν ότι έχουν κόψει σχεδόν εντελώς τις "περιττές" δαπάνες, δηλαδή όσες δεν αφορούν τρόφιμα ή τρέχουσες υποχρεώσεις.

Τα παραπάνω ανησυχητικά συμπεράσματα προκύπτουν από έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτών Μακεδονίας, σε δείγμα 1750 πολιτών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή (15 Μαρτίου). Το δείγμα της έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε από 4-8 Μαρτίου, χωρίστηκε σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες (18-35, 36-55 και άνω των 56 ετών), με τους μεγαλύτερους να εμφανίζονται αισθητά πιο απαισιόδοξοι.

Όπως μεταδίδει το "ΑΜΠΕ", το 65% των νεότερων, το 80% της ηλιακής κατηγορίας 36-55 και το 92% των μεγαλύτερων δηλώνουν ότι νιώθουν απογοήτευση για την κατάσταση για το μέλλον. Σε απόγνωση υποστηρίζει ότι βρίσκεται το 82% των νέων, το 89% των ατόμων έως 55 ετών και το 94% των πιο ηλικιωμένων.

Μα είναι δυνατόν ΡΕ, να λέτε στα παιδιά ΜΑΣ, ΕΙΜΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΟ;;;


paideia...Βιβλίο “Θεατρική Αγωγή”Ε & ΣΤ Δημοτικού του Υπουργείου Παιδείας (;;;) σελ 81

πατήστε στην εικόνα για να γίνει μεγαλύτερη και φρίξτε… Και να ήταν ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ; Δείτε και άλλο από τη διπλανή σελίδα του βιβλίου που διδάσκονται τα ελληνόπουλα.
A-paideia
Ο γνωστός ΔΑΣΚΑΛΟΣ (με όλα κεφαλαία) ο κ. Νατσιός μας ξύπνησε και βρήκαμε αυτό το κομμάτι, ακούστε τον να δείτε τι άλλα ΑΙΣΧΗ έχουν τα “σχολικά βιβλία”. Αλήθεια υπάρχει κάποιος που τα ελέγχει και τα εγκρίνει όλα αυτά; 
“Έβγαλαν τον Μαβίλη, έβγαλαν τον Κάλβο, τον Ελύτη, τον Σολωμό, τον Ρίτσο, τον Σεφέρη τους μάστορες του ελληνικού λόγου  και έβαλαν τον… Κώστα Λεφάκη!”
 
“Πέταξαν τα δημοτικά τραγούδια, όλη την Παράδοσή μας και έβαλαν Συνταγές μαγειρικής”

το βίντεο είναι από το http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr
Όταν λέγαμε να ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΡΥΦΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, κάποιοι γελούσαν…
Αλλά αυτοί ακόμα, δεν έχουν καταλάβει γιατί η δύσμοιρη  Πατρίδα έφτασε σε αυτό το χάλι… Antexoume

ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΤΟΞΟ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑ

Ισλαμικό τόξο περικυκλώνει την ΕλλάδαΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.newsbomb.gr


Με την δημιουργία θέματος «τουρκικής κοινότητας» σε Κω και Ρόδο, η Άγκυρα ολοκληρώνει το ισλαμικό τόξο που πνίγει ήδη την Ελλάδα και εκτείνεται από την Νότιο Αλβανία και τα Σκόπια μέχρι την Ρόδο, περνώντας από την περιοχή της Θράκης και της Νότιας Βουλγαρίας.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟ COMPUTER???Γ ΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΜΕ

 
 
Έτσι, για την αξιοπρόσεκτη "ετυμολογική προσέγγιση" της  ονομασίας  !! 
 
ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟ COMPUTER ;
    Όταν πλημμύριζε ο Νείλος στην Αρχαία Αίγυπτο, οι αγρότες που είχαν χωράφια δίπλα στο ποτάμι έχαναν  τα όρια τους. Όταν βρέθηκε εκεί ο Θαλής ο Μιλήσιος να μετρήσει την μεγάλη πυραμίδα από την σκιά της, του ανέθεσαν να βρει έναν τρόπο έτσι ώστε μετά την άμπωτη να μπορούν να ξαναβρούν οι Αιγύπτιοι αγρότες τα όρια των χωραφιών τους. Ο Θαλής έβαλε πασσάλους ανά τακτά διαστήματα στην άκρη του ποταμού κατά μήκος της ακτής. Από κάθε πάσσαλο έδεσε μακριά σχοινιά προς τα έξω, προς τα χωράφια, δηλαδή κάθετα σε διεύθυνση προς τον ποταμό. Τα σχοινιά κατά μήκος τους, ανάλογα με τις αποστάσεις έφεραν κόμβους!!! Με την βοήθεια των κόμβων μέτρησε ακριβώς τα σύνορα του κάθε αγρού αφού είχε σταθερή απόσταση από τον ποταμό. Η μέθοδος αυτή, του να υπολογίζεις δηλαδή με ακρίβεια, ονομάστηκε κομβέω. (υπολογίζω, μετρώ ακριβώς με την βοήθεια κόμβων.) Αργότερα το πήραν οι Λατίνοι όπου όσοι ήξεραν να εκτελούν μαθηματικές ή αριθμητικές πράξεις, το φώναζαν δυνατά (εξ ού κομπασμός), και ο υπολογισμός σε αυτούς έγινε combaso, ή compasso (υπάρχει και το όργανο για υπολογισμό της πορείας του πλοίου compass = πυξίδα, κλπ). Έκτοτε το μετρώ ή υπολογίζω με ακρίβεια compaso => computer
Αγγλικά άραγε πως λέγεται το computer; Γιατί Ελληνικά ξέρουμε.
 
 
 
 
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...