Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013

ΕΤΣΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ!
ANASTASIADHS
Τα δραματικά γεγονότα στην Κύπρο, με τη θρασύτατη ληστεία του μόχθου και του ιδρώτα του λαού προς χάριν των διεθνών τοκογλύφων, μας είναι πλέον γνωστά. Εκείνο που ίσως δεν μας είναι γνωστό, είναι το ότι προ μηνός περίπου (και πριν από τις προεδρικές εκλογές της Κύπρου), ο σημερινός πρόεδρος ο Νίκος Αναστασιάδης (ομοϊδεάτης του Αντωνάκη Σαμαρά) δήλωνε δημόσια στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι δεν υπογράφει Μνημόνιο με κούρεμα καταθέσεων! Ιδού η απόδειξη της εξαπάτησης των Ελλήνων της Κύπρου:

Κυβέρνηση Ν.Αναστασιάδη: Η δεύτερη προδοσία της Κύπρου - Κλοπή καταθέσεων & κοιτασμάτων


Zητήματα που φτάνουν μέχρι την έξοδο της Κύπρου από την ευρωζώνη τίθενται μετά την απόφαση του Eurogroup να επιβάλλει αυθαίρετα "κούρεμα"στις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών θα θα φτάσει μέχρι και το 9,9% για καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ.
Βέβαια, κανείς "κοιμάται όπως στρώνει": Η εκλογή Αναστασιάδη ήταν ανάλογη της εκλογής Παπανδρέου στην Ελλάδα το 2009 και στην περίπτωση της Κϋπρου δεν υπάρχει και η δικαιολογία που υπήρχε στην Ελλάδα ότι το 2009 κανείς δεν περίμενε την εξέλιξη των πραγμάτων.
Οι Κύπριοι επέλεξαν την "ευρωπαϊκή" λύση αντί της πατριδοκεντρικής, δηλαδή του Γ.Λιλλήκα και τώρα θα πληρώσουν, όπως πληρώνει όλος ο Ελληνισμός, το τίμημα.
Η απόφαση του Eurogroup είναι καθαρά εκδικητική για την ευημερία που απολάμβανε μέχρι σήμερα το νησί χάρη στο γεγονός ότι εθεωρείτο ένας ασφαλής τραπεζικός προορισμός.
Τώρα ποιος θα εμπιστευθεί πάλι της κυπριακές τράπεζες; Δεν είναι θέμα αγοράς ομολόγων όπως στην περίπτωση της Ελλάδας.
Πρόκειται περί εν ψυχρώ ληστείας των καταθετών από όλον τον κόσμο χάρη στους οποίους είχε μεταβληθεί η Κύπρος σε "Ελβετία" της Ανατολικής Μεσογείου.
Δηλαδή για να μείνει η Κύπρος στην ευρωζώνη πρέπει να ... καταστραφεί η οικονομία της; Η οποία υπέστη μεγάλη καταστροφή από το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, αρχικά με τις οποίες είχαν "φορτωθεί" οι κυπριακές τράπεζες.
Και το ζήτημα που ανακύπτει είναι γιατί να μείνει η Κύπρος στην ευρωζώνη και τι κερδίζει μένοντας στην ευρωζώνη με αυτούς τους όρους;
Συν το γεγονός ότι έχουν βρεθεί τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που θα δώσουν στους Κύπριους το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ευρωζώνη! Και βέβαια, εκεί βρίσκεται το μυστικό της όλης υπόθεσης: Εξαθλιώνοντας την Κύπρο (θα καταρρεύσει ο τραπεζικός τομέας που ήταν το "δυνατό χαρτί" της) το πιο εύκολο είναι να ελεγχθούν τα κοιτάσματα εν συνεχεία από τους Ευρωπαίους.
Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου δημιουργήθηκαν ουρές έξω από τραπεζικά καταστήματα, ενώ πλέον δεν πραγματοποιούνται αναλήψεις από τα περισσότερα ΑΤΜ των τραπεζών, τα οποία έχουν “στερέψει” από ρευστό, καθώς χιλιάδες Κύπριοι έσπευσαν να κάνουν μαζικές αναλήψεις ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναλήψεις έχουν πλέον “παγώσει”.
Ακόμα και οι συνεργατικές τράπεζες που ήταν ανοιχτές το Σάββατο έχουν πλέον κλείσειαφού είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει μαζική απόσυρση καταθέσεων από Ρώσους και Άγγλους πολίτες. Σε αρκετά μάλιστα τραπεζικά καταστήματα υπήρξε ένταση μεταξύ των πολιτών που έσπευσαν στις τράπεζες.
Ο γενικός γραμματέας του AΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για τις εξελίξεις στην οικονομία, διότι αντί να επιλέξει τον δρόμο της συλλογικότητας, επέλεξε μοναχικό δρόμο».
Μιλώντας στο ΡΙΚ για την απόφαση του Eurogroup, ο κ. Κυπριανού είπε πως στο κόμμα του δεν έχουν λάβει καμιά επίσημη ενημέρωση για τα αποτελέσματα και πως ό,τι ξέρουν, το έμαθαν από το διαδίκτυο και τα μέσα ενημέρωσης.
Με την επιστροφή του Νίκου Αναστασιάδη στην Κύπρο αναμένεται να συγκληθεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, ώστε να συζητηθούν οι αποφάσεις του Eurogroup, ώστε να κατατεθούν στη Βουλή τα νομοσχέδια με τη μορφή του κατεπείγοντος πριν από την Τρίτη.
Μετά την εξαντλητική συνεδρίαση του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής θα μεταβεί στη Μόσχα την Καθαρά Δευτέρα με σκοπό να βρεθεί λύση στο δεύτερο και δυσκολότερο μέρος της συμφωνίας, αυτό της συμμετοχής της Ρωσίας στο πρόγραμμα διάσωσης της κυπριακής οικονομίας.
Την ίδια στιγμή ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης μιλώντας στο ΡΙΚ δήλωσε πως το ΔΝΤ και η ΕΚΤ πίεζαν για “κούρεμα" καταθέσεων ύψους 40% (!) και τόνισε πως η πίεση που ασκήθηκε στην Κύπρο ήταν αφόρητη καθώς σε περίπτωση άτακτης χρεωκοπίας θα χάνοντας το 90% των καταθέσεων.
Βάσει της συμφωνίας, η Λευκωσία θα λάβει δέκα δισ. ευρώ, αντί των 17 δισ. ευρώ που ζητούσε, τα εννέα εκ των οποίων θα εκταμιευθούν από την ευρωζώνη και ένα δισ. ευρώ από το ΔΝΤ.
Το πιο σημαντικό στοιχείο της συμφωνίας των «17», είναι το τέλος καταθέσεων, που επιβάλλεται για όσους έχουν χρήματα σε τράπεζες της Κύπρου, δηλαδή και για τους Έλληνες καταθέτες φυσικά, που είναι δεκάδες χιλιάδες..
Συγκεριμένα, επιβάλλεται εφάπαξ φόρος περίπου 6,75% για καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ. Για καταθέσεις από 100.000 και πάνω, ο φόρος θα είναι 9,9%. Ο φόρος αναμένεται να λειτουργεί κλιμακωτά και από το μέτρο αυτό αναμένεται η είσπραξη 5,8 δισ. ευρώ.
Υπολείπεται δηλαδή ακόμη 1,2 δισ. ευρώ μέχρι τα 17 που χρειάζεται η Κύπρος, το οποίο θα αναζητηθεί μέσω ρωσικής συνεισφοράς, δηλαδή μέσω επιμήκυνσης του δανείου των 2,5 δισ. ευρώ που έχει δώσει η Μόσχα στη Λευκωσία, με ταυτόχρονη μείωση του επιτοκίου του.
Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο φόρος στις καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες αφορά αποκλειστικά στις καταθέσεις σε τράπεζες της Κύπρου. Δεν θα φορολογηθουν, για παράδειγμα, οι καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα. Θα φορολογηθουν, όμως, οι καταθέσεις Ελλήνων σε κυπριακές τράπεζες στην Κύπρο.
Με την επιστροφή του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στην Κύπρο αναμένεται να συγκληθεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, ώστε να συζητηθούν οι αποφάσεις του Eurogroup και να κατατεθούν στη Βουλή τα νομοσχέδια με τη μορφή του κατεπείγοντος πριν από την Τρίτη.
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του Eurogroup, ο επικεφαλής του, Γερούν Ντάισελμπλουμ, επισήμανε πως η φορολογία επί των καταθέσεων που θα εφαρμοστεί στην Κύπρο στα πλαίσια της δανειακής συνθήκης των δέκα δισ. ευρώ δεν έχει στόχο να τιμωρηθεί η χώρα.
«Δεν τιμωρούμε την Κύπρο» ανέφερε, χαρακτηρίζοντας τη φορολόγηση ως «ένα πολύ δίκαιο μέτρο για τον επιμερισμό του φορτίου», αλλά πρόκειται όχι για τιμωραία, αφού η Κύπρος δεν ευθύνεται για το ελληνικό "κούρεμα" που την έφερε σε αυτή την κατάσταση, αλλά καθαρά για εκδίκηση γιατί ένα μικρό κράτος θεωρείτο ασφαλής τραπεζικός προορισμός για κεφάλαια που έφευγαν από τις δικές τους "αποστειρωμένες" τράπεζες.  Ο ίδιος ανέφερε ότι με τη συμφωνία, το κυπριακό δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα διαμορφωθεί έως το 100% το 2020. Το οποίο μέχρι πριν λίγους μήνες ήταν το χαμηλότερο της ευρωζώνης!
Από την πλευρά του, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Γεργκ Άσμουσεν, περιέγραψε τη φορολόγηση των καταθέσεων ως «κατάλληλο» και «ειδικά επεξεργασμένο» μέτρο για την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας.
Ο Άσμουσεν πρόσθεσε πως αναμένει από την Κύπρο να κυρώσει σε νόμο τη φορολόγηση πριν από την Τρίτη, όταν θα ξαναλειτουργήσουν οι τράπεζες στη χώρα, μετά την αργία της Καθαράς Δευτέρας.
Ήδη έχουν γίνει κινήσεις για να παγώσουν οι καταθέσεις που υπερβαίνουν το όριο για την υψηλή φορολόγηση, όμως τα υπόλοιπα ποσά «θα είναι διαθέσιμα χωρίς περιορισμούς», δήλωσε ο Άσμουσεν.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, η οικονομική στήριξη προς την Κύπρο θα είναι τριετούς διάρκειας και οι σχετικές δόσεις θα καταβάλλονται στη Λευκωσία σε τριμηνιαία βάση.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής, δήλωσε ότι, υπό τον κίνδυνο μιας άτακτης χρεοκοπίας, οι διαπραγματεύσεις στο Eurogroup ήταν σκληρές και σημείωσε πως η σκληρή στάση του ΔΝΤ και άλλων εταίρων δημιούργησε βαρύ κλίμα
Σε τεχνοκρατικό επίπεδο οι διαπραγματεύσεις συχνά οδηγούνταν σε αδιέξοδο, είπε ο κ. Σαρρής και υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος της Κύπρου έπρεπε «να δώσει μάχη σε πολιτικό επίπεδο με σειρά επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους και ηγέτες».
Σύμφωνα με τον Κύπριο ΥΠΟΙΚ, «η συμφωνία που επετεύχθη για την Κύπρο αποκαθιστά την εμπιστοσύνη και το μέλλον της κυπριακής οικονομίας, αποφεύγοντας την άτακτη χρεοκοπία και την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος».
Ανέφερε, επίσης, ότι το τελικό ποσό που θα δοθεί για τη στήριξη της κυπριακής οικονομίας, θα καταστήσει το κυπριακό χρέος βιώσιμο. Τα ίδια που έλεγαν, δηλαδή και στην Ελλάδα και να που φτάσαμε...
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΕΡΙ ΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΓΓΟΛΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

Mε αφορμη τους συγχρονους καιρους και τα φαινομενα στην παιδεια τυπου "κατα την τουρκοκρατια υπηρχε μια αρμονικη συνυπαρξη Ελλήνων και Τούρκων, ή οτι το πληρωμα πχ του Μιαούλη δεν αποτελειτω απο Ελληνες, παραθετω το κάτωθι βιβλιο Από την προσωπική βιβλιοθήκη του Μαριου Κουτσουκου, βιβλίο μικρού μεγέθους, γραμμένο στην Δημοτική με πλούσιο ένθετο φωτογραφικό υλικό (ασπρόμαυρο): σχολικό σύγγραμα ιστορίας για τους μαθητές της Ε' Δημοτικού, εν έτει 1928!!!

Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΑΥΓΩΝ: “ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ” ΕΙΠΕ!
SAMARAS-SYNAGOGH
Μπορεί ο κατοχικός πρωθυπουργός Αντωνάκης να αποφεύγει –όπως ο διάβολος το λιβάνι- να εμφανίζεται οπουδήποτε δεν υπάρχει αυστηρά ελεγχόμενο κομματικό ακροατήριο, αλλά δεν ισχύει το ίδιο με τους εβραίους. Έτσι, σήμερα ο Αντωνάκης φόρεσε το κιπά του και εμφανίστηκε αιφνιαδιαστικά στην εβραϊκή συναγωγή της Θεσσαλονίκης, όπου ετελείτο μνημόσυνο Μνημόσυνο, με τη συμμετοχή των μεγάλων κεφαλιών του παγκόσμιου σιωνισμού και με ομιλίες του προέδρου του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου Ρόναλντ Λάουντερ (Ronald S. Lauder) και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συμβουλίου Μοζέ Κάντορ.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, έχει προγραμματιστεί και θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, το ετήσιο παγκόσμιο σιωνιστικό συνέδριο του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων 70 και πλέον εβραϊκών οργανισμών από διάφορες χώρες.
Ιδού και ένα μέρος από τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Αντωνάκης:
“Φίλες και φίλοι,
Η σημερινή μας παρουσία στον χώρο αυτό είναι ζήτημα συνείδησης και χρέους. Ζήτημα συνείδησης και χρέους στη μνήμη των χιλιάδων συμπολιτών μας, από την πόλη της Θεσσαλονίκης, που βρήκαν φρικτό θάνατο στα κολαστήρια του Άουσβιτς-Μπίρκεναου. Ήταν ακριβώς πριν 70 χρόνια, όταν ξεκίνησε από εδώ, 15 Μαρτίου του 1943, η πρώτη αποστολή Εβραίων της πόλης με προορισμό την υπό ναζιστική κατοχή Πολωνία. Μόνο τους φταίξιμο ήταν ότι γεννήθηκαν Εβραίοι…
Αν μπορώ να πω με δύο λέξεις, αυτό που μου έρχεται στο μυαλό, αυτό που βγαίνει από την ψυχή όλων και όλων των Ελλήνων, είναι μόνο οι δύο λέξεις:
Ποτέ Ξανά!

75 χιλιάδες Αλβανοί είναι ‘Non Grata’ στην Ευρωπαϊκή Ένωση


«Non grata » είναι εβδομήντα πέντε χιλιάδες Αλβανοί πολίτες. Αυτή είναι η εικόνα που δημοσίευσε χθες, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Συνόρων και Μετανάστευσης, Pëllumb Nako,  σε πίνακα που παρουσίασε σε εκδήλωση του Ινστιτούτου για Δημοκρατία και τη Διαμεσολάβηση.
Σύμφωνα με τον Νάκο, 75 χιλιάδες Αλβανοί είναι ανεπιθύμητα πρόσωπα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο επικεφαλής των Συνόρων και της Μετανάστευσης, επεσήμανε το γεγονός ότι ο αριθμός των Αλβανών  που καθορίστηκαν ως «non grata» είναι αρκετά υψηλός και σχετίζεται με τις παράνομες δραστηριότητες τους, συμπεριλαμβανομένων των παραβιάσεων των κανόνων του κινήματος.

«Τη στιγμή που ξεκίνησε άτυπα η απελευθέρωση της βίζας, υπήρχαν περίπου 75 χιλιάδες άτομα τα οποία είχαν χαρακτηρισθεί ως ανεπιθύμητα εντός του χώρου Σένγκεν, δηλαδή ήταν 75 χιλιάδες άτομα υποψήφια για παράνομη μετανάστευση που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για την είσοδο στο χώρο Σένγκεν», είπε ο Νάκο.
Μετά την απελευθέρωση της βίζας, σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνολικά έχει καταγραφεί μετακίνηση επτά εκατομμυρίων  Αλβανών πολιτών, ενώ κάθε χρόνο εισέρχονται περίπου 75 χιλιάδες Αλβανοί.
Κατά την έναρξη της διαδικασίας ελευθέρωσης των  θεωρήσεων, εισέβαλαν πολλοί Αλβανοί προκειμένου να αποκτήσουν  το καθεστώς του ασύλου. Κύριες αιτίες των Αλβανών που ζητούσαν άσυλο στις ευρωπαϊκές χώρες ήταν  η απασχόληση, τα κοινωνικά προβλήματα, το φαινόμενο της εκδίκησης αλλά και πολιτικοί λόγοι, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

--

 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: ΘΑ ΑΥΞΗΣΩ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – SIR ALEX TSIPRAS ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΣΩ ΑΛΛΟ
SIR-TSIP
Συνεχίζεται η θριαμβευτική πορεία του… sir Alex Tsipra στο London. Έτσι, μετά από την… ανεπανάληπτη ομιλία του ενώπιον των Άγγλων λόρδων, στη φωλιά του καπιταλισμού (London School of Economics), ο… sir Alex μίλησε χθες σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου. Μαζεύτηκε εκεί να τον ακούσει όλη η… φτώχεια όπως καταλαβαίνετε (γόνοι των εφοπλιστών του Σίτυ, γόνοι αριστερών βορείων προαστίων που σπουδάζουν στη Λόντρα πώς να τρώνε τα λεφτά του μπαμπά τους κ.α.) και ο ενθουσιασμός του αρχηγού του συνονθυλεύματος για την αθρόα πράγματι προσέλευση των διαφόρων… γόνων ήταν τέτοιος που –μεταξύ σοβαρού και αστείου- ξεκίνησε την ομιλία του ως εξής:

ΣΗΚΩΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ! ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ...


Δεν θα σταματήσουμε να το λέμε κάθε μέρα: σηκώστε τις καταθέσεις από τις τράπεζες. Το φωνάζουμε και θα το ξαναφωνάζουμε...
(Δείτε κι εδώ προηγούμενη ανάρτηση: ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ! ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΡΕΗ 300 ΕΥΡΩ). Τα έσοδα του δημοσίου είναι μειωμένα κατά 7% από την αρχή του χρόνου. Ο πολυμήχανος Στουρνάρας (υπουργός οικονομικών που σπούδασε μόνο για να χαντακώνει τον κοσμάκη) ετοιμάζεται να κάνει επιδρομή στις καταθεσεις σας.
Εκτελούν σχέδιο των τοκογλύφων. Καταστρέφουν την Ελλάδα κααι τον λαό. Θέλουν τα σπίτια σας, τη γη των προγόνων σας και τις ελάχιστες καταθέσεις σας, ώστε να σας πετάξουν έξω από την Ελλάδα.
Ξεσηκωθείτε, Αντισταθείτε!!!

makeleio

«ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΝΤΑΝΙ»: ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΣΩ. ΤΟ ΕΙΔΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ
259749630
Είναι αλήθεια ότι… πήξαμε στους σωτήρες του εσωτερικού και τώρα μας έρχονται νέοι… σωτήρες, εισαγόμενοι από το εξωτερικό! Και τι σωτήρες! Ονόματα βαριά της παγκόσμιας… επανάστασης. Ο Ντανιέλ Κον (Κοέν) Μπεντίτ, λοιπόν, ο Γερμανοεβραίος ηγέτης του αναρχοκομμουνιστικού «κόκκινου Μάη» του 1968, που για χάρη του οι «εξεγερμένοι» των Παρισίων ούρλιαζαν «είμαστε όλοι εβραίοι», δηλώνει σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» πως το… όνειρό του είναι να μας σώσει! Ιδού πως: «Έχω ένα παράξενο όνειρο. Να συμμετάσχω στις ευρωεκλογές του 2014 με την οικολογική λίστα στην Ελλάδα και να είμαι υποψήφιος των Οικολόγων για την προεδρία της Κομισιόν. Με 10%-15% των ψήφων θα προκαλούσα μια νέα δυναμική στην ελληνική κοινωνία και θα ταρακουνούσα τους ηττοπαθείς ή κυνικούς συντηρητισμούς που υπονομεύουν την πολιτική στην Ευρώπη».

Απόρρητες πληροφορίες της εθνικής ασφάλειας σε υπάλληλο με ημισέληνο!


«Βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα»! Αυτή η λαϊκή παροιμία ταιριάζει γάντι στην αβλεψία αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να εκχωρήσει πληροφόρηση σε μια ευρωπαϊκή υπηρεσία ελέγχου και επιτήρησης των συνόρων, στην οποία προΐσταται Τούρκος και μάλιστα υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών της γείτονος!
Σήμερα η «κυριακάτικη δημοκρατία» φέρνει στην επικαιρότητα μια εθνική υπόθεση που αγγίζει θέματα άμυνας και ασφάλειας της χώρας, για την οποία η κυβέρνηση θα πρέπει όχι μόνο να τοποθετηθεί, αλλά και να δράσει άμεσα.

Και αυτό γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος μέσω αυτής της ευρωπαϊκής υπηρεσίας -της οποίας προΐσταται Τούρκος- οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να έχουν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες της χώρας, κρίσιμες για την εθνική ασφάλεια και άμυνα.
 
Ειδικότερα, πριν από έναν και πλέον χρόνο, στις 12 Δεκεμβρίου 2011, η Ευρωπαϊκή Ενωση έκανε ένα αποφασιστικό βήμα προς τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Συστήματος Επιτήρησης Συνόρων (European Border Surveillance System – EUROSUR). Σκοπός του EUROSUR είναι η αύξηση και η ενίσχυση της επιχειρησιακής κατάστασης της FRONTEX, αλλά και η συνεργασία μεταξύ των χωρών-μελών καθώς και τρίτων χωρών μέσω της δημιουργίας περιφερειακών κέντρων που θα συνδέονται με το EUROSUR. Μάλιστα, λόγω των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής και της Αν. Μεσογείου, εφόσον ειδικά υπάρξουν πολεμικές συγκρούσεις που θα αυξήσουν κατακόρυφα την παράνομη μετανάστευση, στόχος των αρμόδιων αξιωματούχων είναι να καταστεί λειτουργικό εντός του 2013. Στο πλαίσιο αυτό επιταχύνεται η υλοποίηση των αναγκαίων ενεργειών, ούτως ώστε η ειδική ευρωπαϊκή υπηρεσία που θα διαχειρίζεται τις ενέργειες επιτήρησης συνόρων να καταστεί επιχειρησιακή.
 
Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, η ολοκλήρωση των προπαρασκευαστικών ενεργειών και η πλήρης επιχειρησιακή λειτουργία του συστήματος θα γίνει το δεύτερο εξάμηνο του 2013. Η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και των υλικοτεχνικών πόρων σε εθνικό επίπεδο θα γίνεται από τα εθνικά κέντρα συντονισμού. Ομως το δίκτυο επικοινωνιών μεταξύ της ευρωπαϊκής υπηρεσίας και των κέντρων θα γίνεται μέσω των λεγόμενων «εικόνων κατάστασης» (situational pictures) και θα περιλαμβάνει το σύνολο των πληροφοριών: Οχι μόνο τις ευαίσθητες, αλλά και τις απόρρητες πληροφορίες. Με μια φράση, η Ευρώπη θα γνωρίζει το σύνολο των πληροφοριών που σχετίζεται με τη διαχείριση συνόρων όλων των χωρών-μελών.
 
Και πού είναι το κακό θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος για την Ελλάδα. Μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας είμαστε, κατά συνέπεια είναι λογικό να έχουμε ανταλλαγή πληροφοριών για την αντιμετώπιση ενός τόσου σοβαρού προβλήματος, όπως είναι αυτό της λαθρομετανάστευσης, που έχει και ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις.
 
Τα «μάτια» της Τουρκίας
Τα άσχημα για την Ελλάδα και για την ασφάλειά της ξεκινάνε τώρα. Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «κυριακάτικη δημοκρατία», διευθυντής έργου και υψηλόβαθμος επιτελής προγράμματος ενός από τα κυριότερα έργα προσδιορισμού τεχνικών προδιαγραφών για τη διαχείριση των ευρωπαϊκών συνόρων είναι Τούρκος. Και όχι μόνον είναι Τούρκος, αλλά είναι και υπάλληλος του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών. Ενός υπουργείου που παίζει καθοριστικό ρόλο όχι μόνον στις εσωτερικές εξελίξεις της χώρας, αλλά και στον τομέα των πληροφοριών για τις χώρες του εξωτερικού. Και όπως αντιλαμβάνεστε, το ενδιαφέρον για την Ελλάδα, ειδικά στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία με τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, είναι ακόμη εντονότερο!
 
Επιπλέον, ο Senol Arslan, είναι σήμερα -κατά σύμπτωση- και συντονιστικός επιτελής προγράμματος της ευρωπαϊκής αποστολής στο Κόσοβο. Κάτι που διαφημίζει και ο ίδιος στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης linkedin (http://tr.linkedin.com/in/senolarslan). Μοιάζει απίστευτο, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό.

Οι ευθύνες
Ερχόμαστε τώρα στις ευθύνες που έχουν οι Ελληνες αξιωματούχοι, οι οποίοι παρακολουθούν και συμμετέχουν σε όλο αυτό το εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι θεσμοί δεν είναι απρόσωποι. Θα μπορούσε ποτέ να διανοηθεί κάποιος απλός και καλοπροαίρετος Ελληνας πολίτης ότι διευθυντής του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έργου ανάπτυξης ενός καινοτόμου συστήματος επιτήρησης και παρακολούθησης χερσαίων μη ελεγχόμενων συνόρων θα είναι στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας; Προφανώς και όχι. Ενας υπηρεσιακός παράγοντας όμως όφειλε να είναι υποψιασμένος. Να ψάξει, να μάθει και να το αποτρέψει.
 
«Και αν δεν μπόρεσε να το μάθει;» είναι ένα ερώτημα. Αν και θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η συζήτηση επί αυτής της ερώτησης, δυστυχώς είναι άτοπη: Το ήξεραν. Μάλιστα, ελληνικός φορέας, το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ) συμμετείχε στο εν λόγω πρόγραμμα. Αξίζει να σημειωθεί δε ότι στο πρόγραμμα ανάπτυξης συμμετείχε και τουρκική εταιρία, η STM, ενώ αντίθετα δεν υπήρχε ελληνική εταιρία. Σύμπτωμα και αυτό των τεράστιων και διαχρονικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας σε εταιρίες υψηλής τεχνολογίας, ειδικά στον τομέα της ηλεκτρονικής παρακολούθησης.
 
Από τη σημερινή αποκάλυψη της εφημερίδας μας προκύπτει αβίαστα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη εκχωρήσει πληροφόρηση σε μια ευρωπαϊκή υπηρεσία που θα δίνει το δικαίωμα στην Τουρκία να γνωρίζει απόρρητα, κρίσιμα για την εθνική ασφάλεια δεδομένα. Σημασία επί του παρόντος δεν έχει να αναζητηθούν ευθύνες. Σημασία έχει να γίνουν ταχύτατα οι αναγκαίες διορθωτικές ενέργειες, ώστε να μη βγάλουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια: Να μη δίνουμε πρόσβαση σε πληροφορία που ενδεχομένως να αποδειχθεί εθνικά καταστροφική. Περιθώρια προσχηματικής κάλυψης του προβλήματος δεν υπάρχουν. Οι αρμόδιοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες οφείλουν να επέμβουν σήμερα, δίχως καθυστέρηση για να αποτρέψουν το κακό.
 
Αλλωστε, η κατάσταση στην περιοχή είναι περίπλοκη όσο ποτέ και αναμένονται αλλαγές σε γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό επίπεδο. Η ανακήρυξη και η έναρξη ερευνών από την Κύπρο ενός της ΑΟΖ της και οι απειλές της Τουρκίας, σε συνάρτηση με την ξεκάθαρη θέση της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την ανακήρυξη και της ελληνικής ΑΟΖ, συνθέτουν ένα παζλ ασφάλειας και άμυνας της χώρας που δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια ενός Τούρκου υψηλόβαθμου αξιωματούχου, υπαλλήλου μάλιστα του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών!..
www.dimokratianews.gr

ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ (ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ!): ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ
PASOK23
Βρε, βρε, βρε, σαν τα χιόνια… Επανεμφανίστηκε, λοιπόν, μετά από απουσία μακράς διαρκείας η Νεολαία του ΠΑΣΟΚ, διαψεύδοντας τις φήμες ότι έχει διαλυθεί προ πολλού, κι έχει μείνει μόνο η… σφραγίδα (κάποιοι πάντως λένε πως πρόκειται για… ανάσταση των Λαζάρων…). Η δε επανεμφάνιση είχε να κάνει με την τοποθέτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου στη βουλή για διαχωρισμό των Ελλήνων μαθητών από τους αλλοδαπούς μαθητές στα σχολεία, καθότι οι τελευταίοι δε γνωρίζουν καλά την ελληνική γλώσσα, με αποτέλεσμα να καθυστερούν τα μαθήματα και να μένουν τα παιδιά μας αγράμματα. Ιδού η… νεκρανάσταση, συγνώμη λάθος, η ανακοίνωση θέλαμε να πούμε της Ν. ΠΑΣΟΚ:
«Σαν σήμερα, στις 15 Μαρτίου 1943, οι πρώτοι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης, αναχώρησαν για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. 50.000 από αυτούς, δεν επέστρεψαν ποτέ.
Χθες, 14 Μαρτίου 2013, οι απόγονοι των ναζί στην Ελλάδα, μιλώντας στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή, στην τρίτη ημέρα συνεδρίασης για την αρχή αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, πρότειναν ένα ακόμα μέτρο, στα βήματα των προγονών τους, τον διαχωρισμό στα σχολεία για τα παιδιά των Ελλήνων και των μεταναστών.
Οι νέοι άνθρωποι οφείλουμε να παλέψουμε, έτσι ώστε να σταματήσει η δράση της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή είναι επικίνδυνη για την κοινωνική συνοχή, είναι επικίνδυνη για όλους μας.
Οι μετανάστες και τα παιδιά τους, στους οποίους αναφέρεται επανειλημμένα με απαξιωτικό και υποτιμητικό τρόπο η Χρυσή Αυγή, ακόμα κι από τα έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, είναι οι γείτονες, συμμαθητές και συμφοιτητές μας, είναι οι φίλοι μας. Είναι οι άνθρωποι με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες και προβλήματα.

ΓΙΑ ΕΚΕΙ ΠΑΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ > Μια μέρα θα βρούμε κλειστά τα ΑΤΜ και θα μας πουν ότι όλοι θα κάνουμε συναλλαγές με κάρτες υποχρεωτικά!


Αυτά που κάνουν τώρα στην Κύπρο είναι ένα μέρος του πειράματος της κατάργησης του χρήματος με τη μορφή που το ξέρουμε μέχρι σήμερα.Διάλεξαν την Κύπρο που είναι μικρό κράτος και ελέγχεται η κατάσταση.
Οι Κύπριοι επηρεασμένοι από την Αγγλοσαξονική νοοτροπία δεν είναι τόσο υποψιασμένοι όσο οι Έλληνες.

Να γιατί στην Ελλάδα δεν τόλμησαν να κλείσουν τα ΑΤΜ ούτε μια μέρα παρόλη την ένταση που είχε η κρίση εδώ.
Μια μέρα θα βρούμε κλειστά τα ΑΤΜ και θα μας πουν ότι όλοι θα κάνουμε συναλλαγές με
κάρτες υποχρεωτικά.
Έτσι θα πιάσουν το μαύρο χρήμα ( το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν ).
Το σχέδιο βασίζεται στο τρίπτυχο : πρόβλημα – αντίδραση – λύση . Ο γνωστός Νόαμ Τσόμσκι αναλύει την τεχνική της δημιουργίας προβλημάτων, και στη συνέχεια παροχής των λύσεων.
Αυτή η τεχνική ονομάζεται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Πρώτα δημιουργείτε ένα πρόβλημα, μια «έκτακτη κατάσταση» για την οποία μπορείτε να προβλέψετε ότι θα προκαλέσει μια συγκεκριμένη αντίδραση του κοινού, ώστε το ίδιο να ζητήσει εκείνα τα μέτρα που εύχεστε να το κάνετε να αποδεχτεί. Για παράδειγμα: αφήστε να κλιμακωθεί η αστική βία, ή οργανώστε αιματηρές συμπλοκές, ώστε το κοινό να ζητήσει τη λήψη μέτρων ασφαλείας που θα περιορίζουν τις ελευθερίες του.
Ή ακόμη: ..
δημιουργήστε μια οικονομική κρίση για να κάνετε το κοινό να δεχτεί ως αναγκαίο κακό τον περιορισμό των κοινωνικών δικαιωμάτων και την αποδόμηση των δημοσίων υπηρεσιών.
Για τη δημιουργία του ηλεκτρονικού φακελώματος, κάτω από το μανδύα του περιουσιολογίου, απ’ότι φαίνεται θα χρησιμοποιήσουν το ΣΥΡΙΖΑ, που μάλιστα επιμένει σε αυτό.
Είναι βαθιά νυχτωμένοι οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ αν νομίζουν ότι με το ηλεκτρονικό φακέλωμα θα πιάσουν τους φοροφυγάδες. Τρανταχτό παράδειγμα η Λίστα Λαγκάρντ που είχε
τη μορφή ηλεκτρονικού αρχείου. Η λαμογιά ελεγχεται καλύτερα όταν είναι ηλεκτρονική.
Ο δρόμος για να πάρει τον απόλυτο έλεγχο η Ελίτ περνάει μέσα από τον ηλεκτρονικό έλεγχο των πάντων :

http://www.smirkingchimp.com/thread/ted-rall/33387/next-digital-totalitarianism-the-conspiracy-to-abolish-cash
Μόνο αν αποδοθεί δικαιοσύνη έχουμε ελπίδα….
Bluesky4u

Η αρχή του τέλους της κόκκινης τρομοκρατίας [μέρος Α΄]Η αρχή του τέλους της κόκκινης τρομοκρατίας [μέρος Α΄]
Διαχρονικά στο ιστορικό-κοινωνικό γίγνεσθαι, έχει αποδειχθεί ότι οι πολιτισμοί ανά τον κόσμο κινούνται σε μια κυκλική τροχιά, διαγράφοντας κύκλους ακμής και παρακμής. Τα σημεία των καιρών δείχνουν ξεκάθαρα πια πως τη δεδομένη χρονική στιγμή που διανύουμε ο ‘’δικός μας πολιτισμός’’ οδεύει προς το τέλος της δικής του παρακμής, για να τον διαδεχθεί μια νέα ακμάζουσα περίοδος. Και αυτή η παρακμή δεν είναι άλλη από το θάνατο ενός παθολογικού και αρρωστημένου αξιακού συστήματος, το οποίο μαστίζει την πατρίδα μας, εντονότερα, από τη μεταπολίτευση έως σήμερα.
Πρωταγωνιστικό ρόλο της παρακμάζουσας και μαύρης, για την πατρίδα μας, αυτής περιόδου, έχουν οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Μπολσεβικισμός και φιλελευθερισμός. Γνήσιο δημιούργημα και πιστοί υπηρέτες του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, μιας εγκληματικής παραφροσύνης, που αποτελεί ασύμμετρη απειλή για την πατρίδα και το έθνος, υποκινούμενη και καθοδηγούμενη από την παγκόσμια εβραιο-σιωνιστική διακυβέρνηση.
 
Ο μπολσεβικισμός λειτουργώντας πάντοτε υπογείως, στην αφάνεια, ανέρχεται πάντοτε δια του ψεύδους και διατηρείται με τη βία. Αριστοτέχνης, όσον αφορά στην υποκριτική του ικανότητα και με ιδιαίτερο ταλέντο στην προπαγάνδα εξαπάτησης των λαών, κατάφερε να δημιουργήσει μια πλαστή εικόνα για τη φύση του και τη μορφή της πολιτικής του. Τόσα χρόνια εξουσιάζει αλλάζοντας απλά πρόσωπα, ενώ το έργο του παραμένει πάντοτε το ίδιο. Η αριστερά, η λεγόμενη ‘’γενιά του πολυτεχνείου’’, οι δεξιοί πολιτικάντηδες με τις αριστερές τσέπες, πάντοτε εθνικοί προδότες και εθνικοί διχαστές. Πρόκειται καθαρά για πολιτική και κοινωνική δημαγωγία. 
Σε περιόδους έντονου κλονισμού της ανθρωπότητας, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κρίση που βιώνουμε σε κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό, πνευματικό και ηθικό επίπεδο, βρίσκει πρόσφορο έδαφος να διεισδύσει και να αναπτυχθεί. Απώτερος σκοπός του η εκμηδένιση κάθε πολιτισμένου ευρωπαϊκού λαού, κινητοποιώντας των ‘’υπανθρωπισμό’’ μέσω της οργάνωσης των κατώτερων ενστίκτων του λαού, ώστε να πλήξει όλα τα ανωτέρας αξίας στοιχεία της φυλής. Επιδιδόμενος καθημερινά στην αφαίμαξη του ελληνικού λαού με επαίσχυντα μέτρα και ανθελληνικές πολιτικές, καλλιεργεί τον φόβο της επιβίωσης και αφαιρεί κάθε ανώτερο ένστικτο, όπως αυτό του αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη και επανάκτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
 

Αποκάλυψε την συνωμοσία ισλαμιστών – CIA και δολοφονήθηκε μαζί με τα παιδιά του


Σκότωσαν ακόμα και τον σκύλο της οικογένειας. Οι εφημερίδες έγραψαν ότι “σκότωσε τα παιδιά του και αυτοκτόνησε”. Ο λόγος; Μία τοπική εφημερίδα ανέφερε ότι πρόσφατα είχε παρουσιάσει “συμπτώματα παράνοιας”. Κάτι σαν τον Εβραίο πράκτορα της Μοσάντ που αποκάλυψε σε Αμερικανο δημοσιογράφο ότι η υπηρεσία αναλαμβάνει συμβόλαια εξόντωσης Ιρανών επιστημόνων με χρήματα της “εχθρικής” Σαουδικής Αραβίας. Βρέθηκε και αυτός νεκρός στο κελί του.
Ο Αμερικανός βετεράνος που έκανε την πραγματογνωμοσύνη στην επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, υποστήριξε ότι η ενέργεια χρηματοδοτήθηκε από την Σαουδική Αραβία, ενώ οι τρομοκράτες “πιλότοι” εκπαιδεύτηκαν από άνδρες των Αμερικανικων μυστικών υπηρεσιών. Ανέφερε μάλιστα και τους τόπους εκπαίδευσης.
Το αμερικάνικο βαθύ κράτος που υφάρπαξε τα δικαιώματα των πολιτών με το άλλοθι της ασφάλειας δολοφόνησε μια γενναία φωνή που είχε το θάρρος να πει την αλήθεια. Η Σαουδική Αραβία παρέμεινε μονοπώλιο στο πετρέλαιο και συνεχίζει την χρηματοδότηση όλων των ισλαμιστών που σφάζουν έθνη με την υποστήριξη της Δύσης.Και για να μην τολμήσει κανείς να κουνηθεί σκότωσαν ό,τι ζωντανό υπήρχε στο σπίτι. Τα παιδιά του μέχρι και το σκυλί του.
Αυτό είναι το κράτος της Κλιντόνιας και Ομπαμιανής “δημοκρατίας”

Ο συγγραφέας του νέου βιβλίου (11 Σεπτεμβρίου η αλήθεια) δολοφονήθηκε μαζί με τα παιδιά του


Ο πρώην πιλότος αεροπορικής εταιρείας ο Phillip Marshall έχει περάσει πολύ χρόνο κοντά στη Santa Barbara πέρυσι για την προετοιμασία της απελευθέρωσης του αμφιλεγόμενου βιβλίου του σχετικά με τη συνωμοσία της
9/11 “The Big Bamboozle:. 9/11 και ο Πόλεμος κατά της Τρομοκρατίας”
Κατά τη διαδικασία της επεξεργασίας και πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου, ο Marshall έλεγε γιατί το έργο του κατηγορεί την κυβέρνηση Μπους.
Ο Marshall συνέχισε λέγοντας: “Ο πραγματικός λόγος που η επίθεση ήταν επιτυχής, είναι λόγω μίαςεσωτερικής στρατιωτικής δράσης και συντονισμένης εκπαίδευσης που προετοίμασε τους αεροπειρατές της πτήσης. Έχουμε δεκάδες έγγραφα που αποδεικνύουν 100% ότι αυτή η εκπαίδευση πτήσεων πραγματοποιήθηκε στην Καλιφόρνια, Φλόριντα και την Αριζόνα 18 μήνες πριν από την επίθεση.”
Ο Marshall είπε ότι ήξερε ότι το βιβλίο του θα βάλει πολλούς ανθρώπους εναντίον του, ενώ είχε μιλήσει σε πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.
Σε έκθεση του σερίφη της κομητείας όπου διέμενε: ο Phillip Marshall και τα παιδιά του, η Macaila Marshall 14 ετών, και ο Άλεξ Μάρσαλ, 17 ετών βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους, και η αιτία του θανάτου ήταν ένα ενιαίο τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι για όλους, είπε ο ιατροδικαστής. Ο σκύλος της οικογένειας βρέθηκε επίσης νεκρός από μια σφαίρα σε μια κρεβατοκάμαρα.
Η μητέρα των παιδιών του, ταξίδευε για εργασία στην Τουρκία, κατά τη στιγμή της σφαγής.
Αποκάλυψη
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2275258/Phillip-Marshall-Former-airline-pilot-conspiracy-theorist-shot-dead-teenage-children-dog-turning-gun-himself.html

ΟΙ ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ
PAPARHGA-STALIN
Μέσα στο… πνεύμα της εποχής («μοντέρνοι» που λέμε), είναι οι σύντροφοι της ΚΝΕ. Οι οποίοι διοργανώνουν και… αποκριάτικους χορούς. Ιδού και το σχετικό κάλεσμα από την επίσημη ιστοσελίδα των… μασκαράδων του Περισσού, με κάποιες δικές μας… παρεμβάσεις -διόλου αποκριάτικες- μέσα (αυτά που είναι γραμμένα με την έντονη γραφή):
Αποκριάτικο πάρτι διοργανώνει η ΚΝΕ, αύριο Κυριακή 17 Μάρτη, στις 11 πμ, στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών που βρίσκονται στην Άνω Τούμπα στην οδό Φίλωνος με Τυρολόης.
Όπως αναφέρει στο κάλεσμά της η ΚΝΕ: «Όλοι μαζί θα περάσουμε μια τρελή – τρελή Αποκριά. Θα χορέψουμε (μπαλαλάϊκα), θα τραγουδήσουμε («πάγωσε η τζιμινιέρα», την «Κατιούσα», τον σοβιετικό εθνικό ύμνο κ.α.), θα ζωγραφίσουμε (σφυροδρέπανα) και θα κάνουμε πράγματα ξεχωριστά και φανταστικά (θα παίξουν… μακριά γαϊδούρα). Σας περιμένουν πολύχρωμες (εννοεί σε κόκκινο-κίτρινο), αποκριάτικες εκπλήξεις. Μασκαρευτείτε (πάντα… μασκαρεμένοι είναι) λοιπόν με ό,τι βρείτε, μην το σκεφτείτε πολύ (οι κνίτες δε σκέφτονται ποτέ, αντ’ αυτών σκέπτεται το κόμμα…). Απλά αυτοσχεδιάστε (είναι ποτέ δυνατόν να είναι αυτή η γραμμή του κόμματος; Προβλέπονται διαγραφές…)!!!!Ελάτε να ξεφαντώσουμε παρέα».
(ΥΓ): Εσείς που μας διαβάζετε μην πάτε! Δε θα υπάρχει καμία πρωτοτυπία, θα είναι ο θρίαμβος της… ομοιομορφίας. Χωρίς απαραίτητα να έχουνε συνεννοηθεί μεταξύ τους, όλοι θα έχουνε ντυθεί… Στάλιν!

Αποκλειστικό! Και οι Κύπροι τα έφαγαν με τον Πάγκαλο! #Cyprus #bailout


© CE/ECFlag of Cyprus6/12/2003
Rate This


Αυγερινός Χατζηχρυσός
Στην Κύπρο βλέπουμε το ίδιο έργο, το ίδιο “μοτίβο” του νεοφιλελευθερισμού.
Τα έφαγαν κι οι Κύπριοι με τον Πάγκαλο;
Μα η Κύπρος ήταν παράδεισος Ευρωπαϊκής off-shore και με Φυσικό Ορυκτό Πλούτο ή μηπως ακριβώς αυτό είναι και το “πρόβλημα” της για τα Volture Funds.
Και οι Κύπριοι είχαν μαϊμού συντάξεις;
Και οι Κύπριοι είχαν ελεύθερους επαγγελματίες;
Και οι Κύπριοι είχαν το ΠΑΜΕ να κλείνει τους δρόμους;
Και οι Κύπριοι ¨διασυρθηκαν  στο εξωτερικό¨ από τους ταξιτζίδες;
Και οι Κύπριοι έκλειναν τα λιμάνια;
Και οι Κύπριοι ζούσαν πάνω από τις δυναμεις τους;
Και οι Κύπριοι οδηγοί ΜΜΜ έκλειναν το Σύνταγμα;
Και οι Κύπριοι έδιωξαν τις επενδύσεις; Οπως στις Σκουρίες ή την Κερατέα;
Και οι Κύπριοι είχαν πολλούς Δημοσιους Υπαλλήλους;
Και οι Κύπριοι είχαν φούσκα ακινήτων όπως στην Ισπανία;
Και οι Κύπριοι είχαν Τράπεζες όπως στην Ιρλανδία;
Και οι Κύπριοι ακριβοπλήρωσαν Αττική οδό ή κωπηλατοδρόμια;
Και οι Κύπριοι είχαν ΥΠΕΧΩΔΕ α-λα-Σημίτη;
Μια ποδηγετούμενη κυβέρνηση, εδώ κρατάει στο χέρι την Κυβέρνηση ο Χριστοφορακός κι οι εργολάβοι, εκεί τα “ιδρύματα” που χρηματοδότησαν το σχέδιο Αναν.
Ο,τι αφορμή και να βρουν, τα μέτρα είναι τα ίδια.
Φτώχεια και κατάλυση Εθνικής Κυριαρχίας.
Οι Γερμανοί πάντα ηταν καλοί στο να βρίσκουν συνεργάτες και κάπου στο βάθος η ζεστή αγκαλιά της Τουρκίας.
Εμεις Παπανδρέου, Σαμαρά, Κουβελη και Αναστασιαδη κι οι απέναντι Μέρκελ και Νταβούτογλου.
follow Αυγερινός on twitter.com/avgerinosx
atypos.com

ΠΑΓΩΣΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ – ΤΑ ΑΤΜ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ!
ATM-CY
Πανικός επικρατεί στα υποκαταστήματα των κυπριακών και μη τραπεζών, που έχουν έδρα στην Κύπρο, καθώς οι καταθέτες σπεύδουν μαζικά να κάνουν ανάληψη οποιουδήποτε ποσού, χωρίς όμως να έχουν αυτή τη δυνατότητα.
Οι λογαριασμοί είναι στην ουσία παγωμένοι, ενώ τα ΑΤΜ δεν δίνουν μετρητά. Πληροφορίες από τη μεγαλόνησο αναφέρουν ότι επιχειρείται να παρακρατηθεί ήδη η εφάπαξ εισφορά, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο μέτρο πρέπει να περάσει από τη Βουλή μέχρι τη Δευτέρα, ώστε το πρωί της Τρίτης, που θα ανοίξουν ξανά οι τράπεζες, να μην υπάρξει bank run.
Οι διεθνείς τοκογλύφοι και η Κυβέρνηση Αναστασιάδη συμφώνησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, σε εφάπαξ εισφορά 9,9% για τις καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες άνω των 100.000 ευρώ και σε 6,7% για τις καταθέσεις που είναι κάτω από τις 100.000 ευρώ.
Συμφωνήθηκε επίσης να φορολογηθούν οι τόκοι των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: Φορολογία στις καταθέσεις των Κυπρίων από Τρόικα…Ο Ανα(Ν)στασιάδης βεβαίωνε φυσικά για το αντίθετο 3 ημέρες πριν εκλεγεί!http://ethnikismos.net

Χρυσή Αυγή: Η καταλήστευση του Ελληνικού Κυπριακού λαού από τοκογλύφους είναι ένα οικονομικό έγκλημα

από το Γραφείο Τύπου
Η καταλήστευση του Ελληνικού Κυπριακού λαού από τους Ευρωπαίους τοκογλύφους είναι ένα πρωτοφανές οικονομικό έγκλημα. 
Η συγκυβέρνηση του Σαμαρά που βαδίζει χέρι-χέρι με τον νεοφιλελεύθερο Αναστασιάδη οδηγεί την χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς με την πλήρη υποταγή της στην εγκληματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εθνικισμός στην Τέχνη [#1]


Εθνικισμός στην Τέχνη [#1]
Ο Μέγας Παν ζει
''Ἡ ἀρχαία ψυχὴ ζῆ μέσα μας
ἀθέλητα κρυμμένη,
ὁ Μέγας Πᾶν δὲν πέθανεν,
ὄχι, ὁ Πᾶν δὲν πεθαίνει!''
                                         Κωστής Παλαμάς   http://antepithesi.gr

Ο Εθνικός Πλούτος των Ελλήνων στα χέρια των ξένωνΗ Μνήμη του Λαού μας, έπειτα από τόσες ψυχολογικές επεμβάσεις που έχει υποστεί από τα κέντρα εξουσίας, έχει μειωθεί δραστικά και δε θα ήταν υπερβολή να μιλήσουμε για "μνήμη χρυσόψαρου" όχι μόνο για σημαντικά εθνικά θέματα αλλά και για πολιτικά σκάνδαλα. Πόσοι αλήθεια θα θυμούνται τα όσα γίνονται αυτές τις ημέρες στη Χαλκιδική μετά από λίγους μήνες;
Χρυσωρυχεία Χαλκιδικής
Η ύπαρξη πλούσιων κοιτασμάτων χρυσού στη Βόρεια Ελλάδα είναι γνωστή από τα αρχαία χρόνια. Τόσο ο Φίλιππος ο Β', όσο και ο γιος του, ο Μέγας Αλέξανδρος, έκοψαν χρυσά νομίσματα από τα ορυχεία χρυσού που εκμεταλλεύονταν στο Παγγαίον Όρος. Με τα χρήματα αυτά συντηρούσαν τους στρατιώτες τους αλλά και μεγάλους Έλληνες  της εποχής, εξόπλιζαν το στρατό τους και ενίσχυαν τον πολιτικό σχεδιασμό τους για ενοποίηση της Ελλάδας υπό την ηγεμονία του Βασιλείου της Μακεδονίας. Έτσι, καταπολεμούσαν τους "τοξότες" του Δαρείου, δηλαδή τα χρήματα των Περσών με τα οποία "λάδωναν" τους "Έλληνες" σοφιστές και δημαγωγούς για να επηρρεάζουν τα πολιτικά πράγματα υπέρ της Ανατολής.
Ο George Papandreou τέως πρωθυπουργός και νυν περιφερόμενος "πεφωτισμένος" ανά τα πανεπιστήμια των Παγκόσμιων Δυναστών, είχε φροντίσει επιτηδευμένα πριν σύρει αλυσοδεμένο το ΈΘνος μας στο Διεθνές Νομισματικό (Τοκογλυφικό) Ταμείο:
α) να βγάλει μεγάλη ποσότητα χρυσού από τη χώρα. Είναι γνωστό και βασικό σημείο στην οικονομική επιστήμη πως η νομισματική δύναμη κάθε κράτους είναι ανάλογη του χρυσού που κατέχει στο κρατικό του θησαυροφυλάκιο.
β) να πουλήσει κατά τη γνωστή από βιβλικών χρόνων εβραϊκή πρακτική έναντι "πινακίου φακής" τις εκτάσεις με πλούσια κοιτάσματα χρυσού σε μία καναδική εταιρεία. Ο Καναδάς, αποτελεί "κράτος" πεδιάδα των σιωνιστοκρατούμενων ΗΠΑ. Επίσης ως αποκαλύφθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή, να ΔΩΡΗΣΕΙ μια τεράστια περιοχή με πλούσια και επιφανεικά (δηλαδή χωρίς σημαντικά έξοδα εξόρυξης).
Το ξεπούλημα του Εθνικού μας πλούτου το βαφτίζουνε κατ' ευφημισμόν οι κυβερνώντες "επένδυση"!

Η Μάχη της Ιμέρας - 480 π.χ.Η Μάχη της Ιμέρας - 480 π.χ.
Την ίδια στιγμή που οι Έλληνες της ηπειρωτικής Ελλάδος αντιμετώπιζαν  τα βάρβαρα στίφη των Περσών εισβολέων στη Σαλαμίνα και στις Θερμοπύλες σ ένα άλλο σημείο το Ελληνικό στοιχείο αντιμετώπιζε θανάσιμο κίνδυνο. Εκεί που ο Ελληνισμός άφησε ανεξίτηλα την πολιτισμική του ταυτότητα και ανωτερότητα σε κάθε επίπεδο. Στη Μεγάλη Ελλάδα της Νότιας Ιταλίας και της Σικελίας, την Magna Grecia.
O Καρχηδόνιος Αμίλκας μαζί με 300.000 άνδρες και 200 πολεμικά πλοία-σύμφωνα με τον Διόδωρο τον Σικελιανό-ξεκινά από την Καρχηδόνα ,αποβιβάζεται και κατευθύνει την ογκώδη στρατιά του προς την πόλη της Ιμέρας. Λίβυοι, Νουμιδοί, Ίβηρες, Σαρδήνιοι, Φοίνικες Καρχηδόνιοι αποτελούν το αναρίθμητο στράτευμά του το οποίο αρχίζει την πολιορκία της πόλης. Ο Θήρων ο Ακραγαντινός επιχειρεί τολμηρή ξαφνική επίθεση η οποία αποτυγχάνει. Ζητά βοήθεια τοτε από τον ικανότατο τύραννο των Συρακουσών, Γέλωνα. Αυτός καταφθάνει με 50.000 πεζούς και 5.000 ιππείς και με μικρές επιχειρήσεις στην ύπαιθρο και τους πρώτους Καρχηδόνιους αιχμάλωτους εξυψώνει το ηθικό των Ιμεριωτών. Το σχέδιό του είναι να αξιοποιήσει όποια ευκαιρία του παρουσιαστεί με το μικρότερο δυνατό κόστος. Η τύχη που βοηθά τους τολμηρούς ,του χαμογέλασε… Οι άντρες του συνέλαβαν έναν γραμματοκομιστή που θα έφερνε γράμμα στον Αμίλκα ότι οι Σελινούντιοι θα του παρείχαν τους ιππείς τους ως βοήθεια. Η ευκαιρία δεν θα πήγαινε χαμένη. Θα πήγαινε το δικό του ιππικό ,ως Σελινούντες, να τους αιφνιδιάσει .Έτσι κι αλλιώς δεν είχαν εξωτερικές διαφορές σε οπλισμό και εμφάνιση μιας και οι Σελινούντιοι ήταν και αυτοί Έλληνες. Μόλις ξημέρωσε εμφανίστηκαν οι ιππείς του Γέλωνα και οι φύλακες ανυποψίαστοι τους δέχτηκαν..Αμέσως επιτέθηκαν σκοτώνοντας όποιον έβρισκαν μπροστά τους και βάζοντας φωτιά στα πλοία των μισητών εισβολέων. Έφθασαν και σκότωσαν τον ίδιο τον Αμίλκα-κατ άλλη εκδοχή έπεσε μέσα στη φωτιά. Ήταν και το έναυσμα για την γενική επίθεση και το σύνολο του στρατού των Ελλήνων κατέπεσε με μανία στο Καρχηδονιακό στρατόπεδο αρχίζοντας μια σφοδρή και φονική σύγκρουση. Έλληνες Συρακούσιοι και Ακραγαντινοί

Ισλαμικό τόξο περικυκλώνει την Ελλάδα


 
Με την δημιουργία θέματος «τουρκικής κοινότητας» σε Κω και Ρόδο, η Άγκυρα ολοκληρώνει το ισλαμικό τόξο που πνίγει ήδη την Ελλάδα και εκτείνεται από την Νότιο Αλβανία και τα Σκόπια μέχρι την Ρόδο, περνώντας από την περιοχή της Θράκης και της Νότιας Βουλγαρίας.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Η γεωπολιτική στρατηγική της Τουρκίας που θέλει να βάλει στο μάτι του κυκλώνα την Ελλάδα, για να εξελίξει τα δικά της συμφέροντα στην περιοχή ( Αιγαίο, Θράκη, εκμετάλλευση υδρογονανθράκων,Καστελόριζο) χρησιμοποιεί ήδη βασικά δύο «εργαλεία»:

Πρώτον: Οικονομικές παροχές κυρίως σε Θράκη, Νότιο Βουλγαρία και Σκόπια με τη δημιουργία τουρκικών τραπεζών στις περιοχές αυτές κι παροχές μεγάλων ποσών σε κρατικούς φορείς και μη κυβερνητικές οργανώσεις

Δεύτερον: Τη θρησκεία. Ήδη στην Αλβανία επιχειρείται με την ανοχή του Μπερίσα μια θρησκευτική κάθαρση του αλβανικού λαού με το γκρέμισμα των όποιων ελληνορθόδοξων εκκλησιών έχουν απομείνει και την ανέγερση συνεχώς νέων ισλαμικών τζαμιών. Πριν δέκα μήνες υπογράφηκε συμφωνία μεταξύ του Ινστιτούτου Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού της Αλβανίας και της ΤΙΚΑ (είναι η υπηρεσία του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών υπεύθυνη για τις χρηματοδοτήσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων). Με την συμφωνία αυτή η Τουρκία έδωσε 5 εκατ. δολάρια στην Αλβανία για την αναστύλωση των τζαμιών του Μολυβιού στο Μπεράτι, του Ιλιάζ Μπέη Μιραζχώρι στην Κορυτσά, της Ναζρέσα στο Ελμπασάν κ.α.

Σε αντίθεση με αυτήν την κίνηση των ισλαμιστών της Τουρκίας στην Αλβανία αφανίζεται η ορθόδοξη θρησκευτική αλλά και πολιτιστική κληρονομιά καθώς πριν από τρεις εβδομάδες ο ορθόδοξος ναός της Αγ. Παρασκευής στο Ελμπασάν της Αλβανίας λεηλατήθηκε από βανδάλους που ξήλωσαν ακόνη και τοιχογραφίες του 16ου αιώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών από το 1991 μέχρι κα σήμερα έχουν εξαφανιστεί από τις ελληνικές εκκλησίες 2.500 εικόνες και έργα Τέχνης, την περίοδο 2010-2012 λεηλατήθηκαν 20 ορθόδοξοι ναοί ενώ οι άγνωστες σπείρες των βανδάλων έχουν γκρεμίσει ακόμη και Βυζαντινά εκκλησάκια.


ΠΗΓΗ

Ο φασιστικός χαιρετισμός του Κατίδη…


katidisΟ Κατίδης σημείωσε το νικητήριο τέρμα στο 2-1 της ΑΕΚ επί της Βέροιας και αμέσως έτρεξε προς την κερκίδα των οπαδών της «Ένωσης» και προχώρησε σε μια κίνηση που θα συζητηθεί. 
Αφού έβγαλε τη φανέλα του κι έδειξε προς τον κόσμο, στάθηκε σε θέση προσοχής και ύψωσε το δεξιό του χέρι, σε μια κίνηση που παραπέμπει ευθέως σε φασιστικό και ναζιστικό χαιρετισμό.
Έγινε από άγνοια; Έγινε επειδή ακριβώς αυτό ήθελε να κάνει;
Ουδείς πέραν του ίδιου δεν είναι σε θέση να γνωρίζει και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ακούσουμε την ερμηνεία που θα δώσει…

Anonymous: «Θα σβήσουμε το Ισραήλ από τον διαδικτυακό χάρτη» ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/anonymous-tha-svisoume-to-israil-apo-ton-diadiktyako-harti.html#ixzz2NhiWDWad


 
Η ομάδα χάκερ-ακτιβιστών Anonymous σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μία τεράστιας κλίμακας κυβερνοεπίθεση κατά του Ισραηλινού καθεστώτος, απειλώντας να «σβήσει» το Ισραήλ από το διαδίκτυο.

“Οι Χάκερ-Ακτιβιστές θα ξεκινήσουν τις Κυβερνοεπιθέσεις κατά του Ισραήλ στις 7 Απριλίου,” ήταν το μήνυμα των
Anonymous στο Twitter, καλώντας τους χάκερς ανά την υφήλιο να συμμετάσχουν στην δεύτερη σειρά συντονισμένων επιθέσεων με την κωδική ονομασία ‘OpIsrael.’

Oι αξιωματούχοι του Ισραήλ προετοιμάζονται ήδη για την πιθανή επίθεση.
pentapostagma.gr

Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. Κος ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΔΑΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΟ ΒΑΛΑΝΤΟΒΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ
Ερώτηση για τους βανδαλισμούς στην ΠΓΔΜΑναρτήθηκε στο taxalia.blogspot.com


Ερώτηση Γ. Κουμουτσάκου προς την Ε. Επιτροπή για τους βανδαλισμούς σε ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο (ΕΔΩ η είδηση) στην πόλη Βαλάντοβο της ΠΓΔΜ:


Ο ευρωβουλευτής ΝΔ κ. Γ. Κουμουτσάκος κατέθεσε ερώτηση προς την Ε.Επιτροπή για τους εκτεταμένους βανδαλισμούς σε ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στην πόλη Βαλάντοβο της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

΄΄Περίεργη'' υπόθεση κλοπής ( 78.000 ευρώ ) στην 2η ΤΑΞΥΠ του Α'ΣΣ ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/78000-2.html#ixzz2NhiIIMXQ
Bρέθηκε φιμωμένος και δεμένος στο σπίτι του, Αξιωματικός του στρατού που υπηρετεί ως οικονομικός διαχειριστής στην 2η ΤΑΞΥΠ ! ...Μια παράξενη και πρωτοφανή για τα χρονικά της περιοχής υπόθεση, διερευνά από το πρωί το τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης.


Όπως αποκαλύπτει το kozan.gr, Αξιωματικός του Στρατού, που υπηρετεί ως οικονομικός διαχειριστής στην 2η ΤΑΞΥΠ (στο Α’ ΣΣ) στην Κοζάνη, βρέθηκε, νωρίς το πρωί, φιμωμένος και δεμένος στο σπίτι του.


Την αστυνομία ειδοποίησε γείτονάς του, γύρω στις 08:00 π.μ., αφού η πόρτα του διαμερίσματος ήταν ανοιχτή και έγινε γρήγορα αντιληπτός. Όπως φέρεται να ισχυρίστηκε 0 40χρονος αξιωματικός, χθες γύρω στις 00:00 η ώρα, δύο άγνωστοι του χτύπησαν την πόρτα και αφού τον ακινητοποίησαν, τον έδεσαν και τον φίμωσαν, στη συνέχεια του πήραν τα κλειδιά του γραφείου του και του χρηματοκιβωτίου, που βρίσκεται στην 2η ΤΑΞΥΠ (στο Α’ ΣΣ) και εξαφανίστηκαν. Όπως διαπιστώθηκε σήμερα το πρωί, από το χρηματοκιβώτιο έλειπαν χρήματα, με το ακριβές ποσό που έχει αφαιρεθεί να παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο, αν και συγκεχυμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για 78.000 ευρώ, ενώ ο 40χρονος , στο στάδιο της προανάκρισης, φέρεται να ισχυρίστηκε, πως – προφανώς – οι δύο άγνωστοι, που το βράδυ τον είχαν δέσει και φιμώσει, μπήκαν στο στρατόπεδο και αφαίρεσαν τα χρήματα από το χρηματοκιβώτιο.


Η Διεύθυνση Οικονομικού και Διεύθυνση Ελεγκτικού του Α’ΣΣ έχει ξεκινήσει ήδη διαχεριστικό έλεγχο στα οικονομικά της 2ης ΤΑΞΥΠ, ώστε να διερευνηθούν όλες οι πτυχές αυτής της πολύ περίεργης υπόθεσης, ενώ ο 40χρονος αξιωματικός παραμένει στην Ασφάλεια Κοζάνης, μέχρι και αυτή την ώρα , όπου συνεχίζεται η προανάκριση.

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/78000-2.html#ixzz2NhiEZ8zY

Η Σφαγή του Μι ΛάιΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.sansimera.grΜία από τις ντροπιαστικότερες σελίδες για τους Αμερικανούς στον πόλεμο του Βιετνάμ, ένα έγκλημα πολέμου, που θα έπρεπε να έχει απασχολήσει κάποιο διεθνές δικαστήριο.

Το απόγευμα της 15ης Μαρτίου 1968 η ομάδα του 25χρονου υπολοχαγού Γουίλιαμ Κάλεϊ διατάσσεται να εκκαθαρίσει το χωριό Μι Λάι (Μάι Λάι όπως το γνωρίζουμε στην Ελλάδα) από τους κομμουνιστές αντάρτες Βιετκόνγκ που το κατείχαν. Η πληροφορία αποδεικνύεται εσφαλμένη. Στο χωριό αυτό του Νοτίου Βιετνάμ βρίσκονται μόνο γυναικόπαιδα και ανήμποροι ηλικιωμένοι. Την επομένη το πρωί (16 Μαρτίου) οι στρατιώτες του Κάλεϊ, με προϋπηρεσία μόλις τριών μηνών στο αφιλόξενο Βιετνάμ, κατασφάζουν με πρωτοφανή αγριότητα τους αμάχους. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των θυμάτων κυμαίνεται από 350 ως 500.

Υπαγωγή του Λιμενικού Σώματος στο υπουργείο Ναυτιλίας

Νομοσχέδιο με το οποίο ανασυγκροτείται το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, με παράλληλη υπαγωγή του Λιμενικού Σώματος σε αυτό, κατατέθηκε στη Βουλή την Παρασκευή,Επίσης με τροπολογία προβλέπεται η μείωση κατά 50% των συντελεστών της ετήσιας εισφοράς που καταβάλλουν τα ναυτιλιακά γραφεία και οι αλλοδαπές πλοιοκτήτριες εταιρείες με γραφεία στην Ελλάδα (με εξαίρεση εκείνων των επιβατηγών και των εμπορικών εσωτερικών πλόων), με επιβολή φόρου 10% στους μερισματούχους τους.Από την μείωση της εισφοράς προβλέπεται απώλεια εσόδων 7,75 εκατ. ευρώ, ενώ δεν καθίσταται δυνατό να υπολογιστούν τα έσοδα από την επιβολή του φόρου.

Με την ίδια τροπολογία παρατείνονται μέχρι την 31η Ιουλίου, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου των προσώπων που απασχολούνταν στις «Ενέργειες Στήριξης Ηλικιωμένων», του προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού 2007-2013) - και καταβάλλονται 3 εκατ. ευρώ από τους ΟΤΑ Α' βαθμού, για τη μισθοδοσία του προσωπικού κατά το διάστημα αυτό.

Με άλλη τροπολογία, μεταφέρεται η εποπτεία του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλειας και Πρόνοιας των Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας, από το υπουργείο Πρόνοιας στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως.Καταργείται επίσης, η Επιτροπή Κωδικοποιήσεων και Αναμόρφωσης του Δικαίου έναντι της Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης και ορίζεται πως το ύψος των αποζημιώσεων του προέδρου και των μελών της τελευταίας, όπως επίσης και εκείνων της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, θα ορίζεται κατευθείαν από τον Πρωθυπουργό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...