Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013

H Ρωσία είναι η μόνη διέξοδος

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
Η άθλια συμπεριφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην κρίση της κυπριακής οικονομίας, μιας οικονομίας που πριν υιοθετήσει το ευρώ ήταν η καλύτερη οικονομία της νότιας Ευρώπης, έδειξε για άλλη μια φορά πως κάποιοι στην Ευρώπη δεν ενδιαφέρονται να δείξουν αλληλεγγύη και να σώσουν τους λαούς που παγιδεύτηκαν κυριολεκτικά στην ευρωποίηση της οικονομίας τους, αλλά να δημιουργήσουν προτεκτοράτα... για να τα απομυζήσουν χωρίς καμία αντίσταση.
Το κούρεμα των κυπριακών τραπεζών που εκτέθηκαν τα τελευταία χρόνια για να στηρίξουν την ελληνική οικονομική κρίση και τώρα το πληρώνουν ακριβά, έγινε και για ένα άλλο πολύ
σοβαρό λόγο. Τα μεγαλύτερα ποσά των κυπριακών καταθέσεων είναι ρώσικης προέλευσης. Οι καταθέσεις των Ρώσων στην Κύπρο, προέρχονται από μεγάλες ρωσικές κρατικές εταιρείες, όπως η Gazprom, αλλά και σημαντικών Ρώσων κρατικών αξιωματούχων που καθορίζουν την ρωσική πολιτική. Έτσι με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια για τους Ευρωγερμανούς. Kαι φιμώνουν τον κυπριακό λαό και βάζουν χέρι στα ενεργειακά του κοιτάσματα και παράλληλα χτυπούν με αυτόν τον τρόπο τον Πούτιν που έδειξε τελευταία ισχυρά σημάδια αποδέσμευσης του από τις δυτικές offshore, τις οποίες έχει απαγορέψει πλέον να λειτουργούν και να «αλωνίζουν» στην Ρωσία.
Οι «κασσάνδρες» και τώρα άρχισαν να φωνάζουν ότι πρέπει να παραμείνει η Κύπρος στο ευρώ γιατί έτσι δεν θα καταστραφεί και να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας, δηλαδή να αποφύγουμε την καταστροφή για να υπάρξει… η μαθηματική καταστροφή της Κύπρου γιατί η κυπριακή οικονομία δεν αντέχει ούτε κατά διάνοια το παράδειγμα της ελληνικής ύφεσης. Η Κύπρος θα αφανιστεί και τα ενεργειακά της κοιτάσματα θα λεηλατηθούν από τους Ευρωγερμανούς, ενώ η Τουρκία θα «τρίβει» τα χέρια της γιατί το κυπριακό θα λυθεί αυτομάτως καθώς δεν θα υπάρχει πλέον Κυπριακή Δημοκρατία. Αλώστε αυτό δεν επιδίωκε και το σχέδιο Ανάν ;

Οι νταβατζήδες του «γεωπολιτικού τίποτα» καθυποτάσσουν την Κύπρο


Η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο αποτελεί μήνυμα το οποίο θα πρέπει να ληφθεί εξαιρετικά σοβαρά υπόψη από την ελληνική κυβέρνηση.
Η συμπεριφορά των «εταίρων» έναντι ενός από τα μικρότερα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν όχι απλώς εχθρική αλλά και εκδικητική. Ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη ότι τα ποσά για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας σε απόλυτα μεγέθη είναι από μικρά έως ασήμαντα για την Ευρωπαϊκή Ένωση ως σύνολο.
Φυσικά στο Eurogroup, ο άλλος πυλώνας του ελληνισμού, η Ελλάδα, εξίσου αδύναμη και ακρωτηριασμένη, απλώς…  παρακολουθούσε τη «σφαγή»!
Ο σκοπός βέβαια των «εταίρων» δεν είναι η διάσωση της κυπριακής οικονομίας. Είναι η κατάρρευσή της, αφού η φυγή καταθέσεων από τις τράπεζες της Κύπρου θα έχει τα χαρακτηριστικά πλημμυρίδας. Ο αντικειμενικός σκοπός ήταν η εκδίωξη των καταθέσεων και δη των μεγαλοκαταθετών (Ρώσοι, Άραβες, κ.λπ.). Και όλα αυτά τα δημιουργούν υποτίθεται για να μαζέψουν μόλις 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ!!! Η διαρροή θέλει να επιθυμούσαν αρχικά να ληστέψουν το 40% των καταθέσεων οι απατεώνες, εκτός κι αν το σερβίρουν επικοινωνιακά για να εξυπηρετηθεί πολιτικά ο Νίκος Αναστασιάδης που δεν έχει ξεκινήσει ΚΑΘΟΛΟΥ καλά…

Γιατί να διώξουν τους καταθέτες;
Η εικόνα γίνεται πιο ξεκάθαρη αν προσθέσουμε και την ενεργειακή διάσταση.
Η Κύπρος και σε δεύτερη φάση και η Ελλάδα λόγω των υποθαλάσσιων ενεργειακών πόρων της Ανατολικής Μεσογείου, αναμένεται να αποτελέσουν στα επόμενα 30 χρόνια την κύρια πηγή τροφοδότησης της Ευρώπης με ενέργεια.
Ούτε αυτό όμως, δηλαδή η κυνική εξυπηρέτηση του συμφέροντος σε βάθος χρόνου, φαίνεται ότι στάθηκε ικανό να μετριάσει τη σκληρότητα των «εταίρων». Λειτούργησε ακριβώς ανάποδα.
Ο λόγος είναι απλός. Η Κύπρος και μέσω αυτής οι ενεργειακοί πόροι θα πρέπει να «καθυποταχτούν» και ελεγχθούν. Απόλυτα. Και αυτό θα γίνει μέσω της εκδίωξης κάθε παράγοντα που δίνει διαπραγματευτική ισχύ στην Κύπρο.
Είναι πλέον εμφανές ότι οι «εταίροι» και στο μέλλον, εκμεταλλευόμενοι τυχόν ευνοϊκούς συσχετισμούς ισχύος θα επιδείξουν την ίδια εκδικητική και αρπακτική συμπεριφορά.
Αυτή η διαπίστωση θα πρέπει να γίνει πλήρως αντιληπτή από τον ελληνισμό, ο οποίος θα πρέπει να εγκαταλείψει τις ιδεοληψίες περί Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλληλεγγύης, ομοσπονδοποίησης, κ.λπ. και να αρχίσει να χρησιμοποιεί τους ενεργειακούς πόρους ως όπλο.
Αδίστακτα όποτε και όταν χρειαστεί.
Όχι μόνο όταν αρχίσει η αξιοποίηση των κοιτασμάτων αλλά από τώρα.
Και μάλιστα ξεκινώντας από το πολύ απλό που είναι η συμμετοχή εταιριών από χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων.
Εξάλλου ενδιαφερόμενοι υπάρχουν και είναι πάρα πολλοί και εξαιρετικά πρόθυμοι.


Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι να αντιληφθούμε το αυτονόητο.
Οι ενεργειακοί πόροι είναι ελληνικοί και κυπριακοί ΟΧΙ ευρωπαϊκοί, όπως με περισσή αφέλεια πρόσφατα διακηρύχθηκε από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, παρότι εξηγήσαμε υπό ποια έννοια θεωρήσαμε τη συγκεκριμένη αναφορά ως ορθή κίνηση.
Δεν μπορεί όμως να επιδεικνύουν λίγες μέρες αργότερα αυτή τη συμπεριφορά οι νταβατζήδες του «γεωπολιτικού τίποτα», δηλαδή της Ευρώπης!
Βρίσκουν και τα κάνουν, αυτό είναι το πρόβλημα. Ας αναρωτηθούμε ποιοι ήταν αυτοί οι καλοταϊσμένοι – συνήθως κρατικοδίαιτοι – που θεωρούν εαυτούς ως μέλη της πολιτικής – πνευματικής κ.λπ. «ελίτ» του τόπου που θεωρούσαν επί δεκαετίες ότι η ΕΕ αποτελούσε το φάρμακο διά «πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν»… αυτά πληρώνονται.
Όποιος λοιπόν θέλει ενέργεια θα πρέπει να την πληρώσει! Είναι δυνατόν να παραβιάζουν ακόμα και τον νόμο προσφοράς και ζήτησης εδώ στην Ελλάδα; Να υπάρχει ζήτηση και η είσπραξη για τον Ελληνισμό να είναι η καταστροφή της Κύπρου;

defence-point

Μπερδευόμαστε λιγάκι. ΤΙ συμβαίνει εδω πέρα;


Στην παραπάνω φωτογραφία διακρίνεται ο νέος Πάπας Φραγκίσκος (Χορχε Μάριο Μπεργκόλιο) στην συναγωγή του Buenos Aires να ανάβει την επτάφωτη λυχνία (menorah). Η φλόγα είναι απολύτως ευδιάκριτη στην ίδια υψηλής ανάλυσης φωτογραφία, και όπως γνωρίζουμε -λέμε τώρα- την επτάφωτη λυχνία ανάβουν μόνο Εβραίοι.... αφού πρέπει να λένε και την αντίστοιχη ιουδαϊκή προσευχή κατά το άναμά της!
Εδώ μπορείτε να δείτε και το βίντεο απο την αντίστοιχη εκδήλωσή: 
http://www.youtube.com/watch?v=BkeaWNH2kCE&fe η οποία δεν είναι άλλη απο την Χανουκα!
Τι είναι η Χανουκα?

Ο Ελληνισμός στο απόσπασμα της συμμορίας των Βρυξελών!


Γράφει ο Μαγια

Σε κατάσταση πολιορκίας ο Ελληνισμός. Μετά την αποικιοποίηση της Ελλάδας, η σειρά της Κύπρου να μετατραπεί σε αποικία χρέους, με την πρωτόγνωρης αθλιότητας απόφαση του Eurogroup. Η νεοφιλελεύθερη συμμορία των Βρυξελλών δηλώνει πλέον έτοιμη να κατάσχει και ατομικές περιουσίες, όπως είναι οι καταθέσεις.
Αν η Ελλάδα υπήρξε το πειραματόζωο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας στην ευρωζώνη, η Κύπρος μετατρέπεται στο νέο πειραματόζωο της απροκάλυπτης ληστείας.
Προηγήθηκε η αλλαγή πολιτικής και κυβέρνησης στην Κύπρο για την οποία εργάσθηκαν σκληρά και με πάθος το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες. Επρεπε να επιλεγούν πρόθυμοι
πολιτικοί που να βαδίζουν στα χνάρια της Αθήνας. Στην πλήρη υποταγή στους τροϊκανούς και τα μνημόνια. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Αναστασιάδης, πρόδωσε μέσα σε δεκαπέντε μέρες την εντολή που πήρε από τους πολίτες.
Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο που έκανε Κύπριος διπλωματικός παρατηρητής. «Πρόκειται για ατιμωτική ενέργεια που δεν μπορεί παρά να συγκριθεί ως προς το ποιόν της αντιλήψεως με την αναιδή εκτροπή που εκτέλεσε με εντολές ξένων κέντρων και του τυράννου Δημήτρη Ιωαννίδη ο ανεκδιήγητος Νικόλαος Σαμψών στις 15 Ιουλίου 1974».
Το PSI για το οποίο τόσο καμάρωναν οι ανεύθυνοι μνημονιακοί των Αθηνών, μετέτρεψε την κρίση ελλειμμάτων της Ελλάδας σε γεωστρατηγική κρίση του ελληνισμού. Και τούτο γιατί δεν ελήφθη κανένα ειδικό μέτρο να προστατευτεί η Κύπρος παρόλο που πλείστα όσα ομόλογα βρισκόντουσαν στα χέρια κυπριακών τραπεζών.

Πρώτο θέμα στα ξένα ΜΜΕ το σοκ που προκάλεσε η είδηση για την επιβολή φόρου έως και 10% στις τραπεζικές καταθέσεις, στα πλαίσια πακέτου διάσωσης ύψους 10 δισ. Ευρώ.
Παρότι η Κύπρος είναι μια από τις πιο μικρές οικονομίες της ευρωζώνης, θα μπορούσαν να υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις για άλλες επιβαρυμένες οικονομίες όπως η Ισπανία και η Ιταλία» αναφέρει το BBC.
«Σε κατάσταση σοκ ο λαός της Κύπρου» γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde,
Η συμφωνία, που ανακοινώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου, σηματοδοτεί την πρώτη φορά στην 5ετή κρίση της ευρωζώνης, που όσοι έχουν καταθέσεις σε τράπεζες της ευρωζώνης χάνουν χρήματα» σημειώνει η Wall Street Journal.
Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίζεται για μια ακόμα φορά ο Economist. Το σχέδιο διάσωσης της Λευκωσίας χαρακτηρίζεται κοντόφθαλμο, αυτοκαταστροφικό και άδικο, κυρίως σε σχέση με τη φορολόγηση των καταθέσεων έως 100 χιλιάδες ευρώ, που θεωρούνται ασφαλείς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. «Δεν υπάρχει κανένα ηθικό έρεισμα να την πληρώνουν οι Κύπριες χήρες( μικροκαταθέτες) και να μην αγγίζονται οι μεγαλομέτοχοι των τραπεζών και όσοι επένδυσαν σε κρατικά ομόλογα, όπως φαίνεται να συμβαίνει εδώ», σχολιάζει το βρετανικό περιοδικό.
Εκδηλη πλέον η ανησυχία για τον κίνδυνο μετάδοσης στην Ελλάδα, αλλά και σε όλον τον Ευρωπαϊκό Νότο του κλίματος πανικού που επικρατεί στις τάξεις των πολιτών στην Κύπρο.
Ποιος διασφαλίζει σήμερα στους καταθέτες στις χώρες που εφαρμόζουν πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής ότι δεν θα επιβληθούν στο μέλλον ανάλογα μέτρα;

Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες πληροφορίες, οι καταθέσεις που βρίσκονται σε κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα δε θα συμμετάσχουν στο «κούρεμα». Εξάλλου, ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τις καταθέσεις που βρίσκονται σε υποκαταστήματα και θυγατρικές ελληνικών ομίλων στην Κύπρο. Τα πάντα θα οριστικοποιηθούν με το νόμο που αναμένεται να ψηφίσει αύριο η κυπριακή Βουλή.
Ως προς τις καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα αυτές δεν θα υποστούν κανένα κούρεμα και θα μεταφερθούν μέχρι την Τρίτη σε εγχώριο τραπεζικό ίδρυμα, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Η Κύπρος παύει να υφίσταται ως οικονομική οντότητα, καθώς η οικονομία της ήταν δομημένη πάνω στις υπηρεσίες που προσέφερε ως χρηματοοικονομικό κέντρο.
Η Κύπρος κατέστη σημαντικός προορισμός μαύρου χρήματος των Ρώσων, Ουκρανών, Σέρβων κ.λπ. ολιγαρχών, κλεφτών και απατεώνων που λεηλάτησαν τη δημόσια περιουσία των κρατών του «υπαρκτού σοσιαλισμού»

Η BND υπολογίζει ότι μόνο τα χρήματα που έχουν κατατεθειμένα σε κυπριακές τράπεζες Ρώσοι ολιγάρχες υπερβαίνουν τα 20 δισεκ. ευρώ – πάνω από το 110% του κυπριακού ΑΕΠ! Αν το Μνημόνιο διώξει τελικά τους Ρώσους από την Κύπρο, η οικονομία του νησιού θα καταρρεύσει και μόνο εξ αυτού του λόγου.
Τα κεφάλαια της Κύπρου -ακόμα και των πλουσίων Κυπρίων- «σπρώχνονται» στο Λιχτενστάϊν, στο Λουξεμβούργο, στην Βουλγαρία κ.α. για να ελέγχονται απόλυτα από την τρόικα.
Φυσικά, όλα αυτά συμβαίνουν την περίοδο που στην ΑΟΖ της Κύπρου εντοπίστηκαν τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου της Ευρώπης.
Το αποικιοκρατικό παρελθόν των μεγάλων χωρών της Ευρώπης έχει βαθιά ενσταλάξει μέσα τους την πεποίθηση ότι οι υπόδουλοι λαοί, όπως θα είναι και ο κυπριακός υπό καθεστώς Μνημονίου, δεν έχουν εθνικά δικαιώματα και δεν χρήζουν απολύτως κανενός σεβασμού.

olympia

Α, όλα κι όλα. "Τίμια" πράγματα! Σόιμπλε: «Αν δεν αρέσει στην Κύπρο η συμφωνία, μπορεί να βγεί από το ευρώ»
O ωμός εκβιασμός από τον «σκληρό» Σόιμπλε στο Eurogroup. Δραματικό αποκαλύπτεται το παρασκήνιο του Eurogroup, στην διάρκεια του οποίου φέρεται να ασκήθηκε τρομακτική πίεση στην Κύπρο από την ομάδα των «σκληρών» της ΕΕ, με πρωτοστάτη τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ 1997: ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΟ "YILDIRAY" > Η μαρτυρία ενός Πεζοναύτη του 521 ΤΠ/Ν για ένα άγνωστο περιστατικό


ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ 1997: ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΟ "YILDIRAY"Η μαρτυρία ενός Πεζοναύτη του 521 ΤΠ/Ν για ένα άγνωστο περιστατικό, την προσβολή του τουρκικού υποβρυχίου "Yildiray" (S350) από την φρουρά Φαρμακονησίου...στο 14ο τεύχος του περιοδικού ΔΟΥΡΕΙΟΥ ΙΠΠΟΣ που κυκλοφορεί.

ΕΚΑΝΕ ΡΟΜΠΑ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΡΑΤΟΣ Ο ΡΕΖΑΪ & ΤΕΛΙΚΑ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ. ΒΙΝΤΕΟΑίσιο τέλος είχε η ομηρεία των τεσσάρων σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές του Μαλανδρίνου, καθώς ο ισοβίτης αλβανός κακοποιός Αλκέτ Ρεζάι παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές, όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛΑΣ. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που κρατούσε ο Ριζάι ως ομήρους είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.  Σύμφωνα με το Mega, ο κακοποιός μπλόφαρε, καθώς δεν είχε στην κατοχή του ούτε εκρηκτικά, ούτε χειροβομβίδα, παρά μόνο αυτοσχέδια μαχαίρια. ΒΙΝΤΕΟ>>
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr

Πτώση της ελληνικής κυβέρνησης βλέπει ο Economist


Πτώση της ελληνικής κυβέρνησης έως το δεύτερο μισό του επόμενου έτους προβλέπει ο Economist, πραγματοποιώντας… ιδιαίτερα δυσοίωνες προβλέψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Ειδικότερα, το περιοδικό κάνει λόγο για υπάρξη διαφωνιών σχετικά με την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων που μπλοκάρουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης, καθώς και για δυσκολίες της κυβέρνησης να μειώσει τον δημόσιο τομέα κατά 150.000 υπαλλήλους ως το 2015.

Η Intelligence Unit του Economist ισχυρίζεται ότι η καθυστέρηση στις συνομιλίες με την τρόικα θα επιφέρει προβλήματα ρευστότητας, αφού η επόμενη δόση δεν αναμένεται πλέον να εγκριθεί πριν από τα τέλη Απριλίου. Τίθεται σε κίνδυνο ακόμα και η εκταμίευση της δόσης β’ τριμήνου. Οι εντάσεις αυτές μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης αναμένεται να αυξήσουν και τις αντίστοιχες στο εσωτερικό της τελευταίας, σημειώνει.
Σε ό,τι αφορά την ελληνική οικονομία, ο Economist προβλέπει περαιτέρω αύξηση της ύφεσης, της τάξης του 5% φέτος αλλά και, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται η ελληνική κυβέρνηση, 1,5% το 2014. Ακόμη, εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί με μέσο ρυθμό 1,9% μεταξύ των ετών 2015-2017.
Τέλος, ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη χαρακτηρίζεται υψηλός εν μέσω αυξανόμενης ανεργίας, κοινωνικών αναταραχών και πολιτικής αστάθειας.

Πάτρα: Αλλοδαποί κρατούμενοι της τρίτης πτέρυγας των φυλακών συνεπλάκησαν για άγνωστο ακόμη λόγο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα.
Έχει επανέλθει η ηρεμία στις φυλακές (Φωτογραφία αρχείου)

Αιματηρή συμπλοκή με δύο τραυματίες σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Κυριακής στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλοδαποί κρατούμενοι της τρίτης πτέρυγας των φυλακών συνεπλάκησαν...

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΠΟΙΟΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ


Θα ανεχθούν οι Κύπριοι αυτά που ανεχθήκαμε εμείς το 2009 με αυτούς που “γνώριζαν”;Για παμε στο προκείμενο…
Το Ολυμπία φώναζε από τον Δεκέμβρη του 2009, ότι κάποια ελληνόφωνα καθάρματα που είδαν στον ύπνο τους τι σκόπευε να κάνει η κυβέρνηση Παπανδρέου – Προβόπουλου, έβγαλαν κολοσσιαία ποσά στο εξωτερικό μετά την εκλογή του “μεγάλου στοχαστή”. Όταν “λεφτά υπήρχαν”.


Μεταξύ αυτών για παράδειγμα, ο στενός συνεργάτης του κυρίου Ανδρέα (“Ανδρίκου”) Α. Παπανδρέου, αδελφός του σωτήρα της Ελλάδας, Κυριάκος Γριβέας. που εξαγόρασε εταιρείες συμφερόντων του στο εξωτερικό, με 15 εκατομμύρια Ευρώ. Ο κύριος αυτός, όλως
τυχαίως, διοργάνωνε τα περιβόητα “πράσινα” συνέδρια του αδελφού του πρωθυπουργού, με “χρυσές” χορηγίες του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Η λεπτομέρεια; Τα λεφτά που χρησιμοποίησε για την “εξαγορά”, ήταν δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο βεβαίως έγινε “κόκκινο” μετά από κάποιους μήνες! Τρία χρόνια μετά, το ισχυρότατο αυτό τραπεζικό ίδρυμα που έδινε αφειδώς δάνεια και χορηγίες σε συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, κατέρρευσε. (
Όλη η υπόθεση εδώ: Ο Ανδρίκος, ο Γριβέας, η Βάτσικα, η Ελβετία και τα 15 εκατ. ευρώ)
Εκτός από αυτή την περίπτωση, υπάρχουν δεκάδες άλλες ελληνοφώνων που “κάτι γνώριζαν”, έβγαζαν λεφτά στο εξωτερικό λίγο πριν τους τιτανικούς και τα Τ3-Τ10, επένδυαν σε CDS και γενικώς, έβγαζαν μεροκάματο.
Δυστυχώς, η εξεταστική για το μνημόνιο δεν ψηφίστηκε στην βουλή, αν και θα ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αναγκαστεί ο κύριος Προβόπουλος να δώσει στην δικαιοσύνη έναν προς έναν αυτούς που “τυχαία” έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό εκείνη την επίμαχη περίοδο. Μεσολάβησε και η προγενέστερη λίστα Λαγκάρντ, οπότε προσωρινά την γλιτώνουν.
Είναι δεδομένο ότι κάτι παρόμοιο έγινε και στην Κύπρο.
Έτσι, ανεξαρτήτως των εξελίξεων, θα πρέπει να εντοπιστούν όλοι αυτοί που έβγαλαν πακτωλούς χρημάτων εκτός Κύπρου, την ώρα μάλιστα που ο Ανανστασιάδης δήλωνε ότι “δεν υπάρχει περίπτωση κουρέματος των καταθέσεων”.
Μην περιμένουν και οι αδελφοί Κύπριοι 10 χρόνια μέχρι να εντοπίσουν τους εκεί παπανδρέηδες.


olympia

Σκοτώθηκε στην Αθήνα 24χρονος αστυνομικός από την Σταυρούπολη ΘεσσαλονίκηςΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.thestival.grΤην τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε νωρίς το πρωί ένας 24χρονος αστυνομικός που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ. 

Ο νεαρός αστυφύλακας, που είχε καταγωγή από την Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, επέστρεφε με την προσωπική του μηχανή στο σπίτι του μετά την υπηρεσία του.

Ενθουσιασμένη η εβραϊκή κοινότητα με την εκλογή του νέου Πάπα


Jewish Telegraphic Agency (JTA) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ - Ο Jorge Mario Bergoglio, ο Αργεντινός καρδινάλιος που εξελέγη Πάπας και θα πάρει το όνομα Φραγκίσκος, λέγεται ότι έχει καλές σχέσεις με τους Εβραίους της Αργεντινής.
 Ο Bergoglio, 76 ετών, που είναι Ιησουίτης, είναι ο πρώτος Πάπας να προέρχεται από χώρα εκτός Ευρώπης, για πάνω από μία χιλιετία. 
 
Ως αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες, ο Bergoglio παρακολούθησε την λειτουργία του Ροσς Ασσανά (η Εβραϊκή Πρωτοχρονιά) στη Συναγωγή Benei Tikva Slijot το Σεπτέμβριο του 2007.
Ο Ραβίνος David Rosen, διευθυντής των διαθρησκευτικών υποθέσεων για την Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή (AJC), είπε στη JTA ότι ο νέος Πάπας είναι ένας «ζεστός και γλυκός και σεμνός άνθρωπος», γνωστός στο Μπουένος Άιρες ότι μαγειρεύει ο ίδιος και απαντάει ο ίδιος στο τηλέφωνό του.
Μετά το βομβαρδισμό του κέντρου της εβραϊκής κοινότητας AMIA το 1994 (υπήρξαν 885 νεκροί- η μεγαλύτερη βομβιστική επίθεση στην Αργεντινή), "έδειξε αλληλεγγύη στην εβραϊκή κοινότητα", δήλωσε ο Rosen.
Το 2005, ο Bergoglio ήταν το πρώτο δημόσιο πρόσωπο που υπέγραψε μια αίτηση για να αποδοθεί δικαιοσύνη για την περίπτωση του βομβαρδισμού του AMIA. Ήταν επίσης ένας από τους υπογράφοντες ένα έγγραφο που ονομάζεται «85 θύματα, 85 υπογραφές» στο πλαίσιο της 11ης επετείου του βομβαρδισμού. Τον Ιούνιο του 2010, επισκέφθηκε την ανακατασκευή του κτιρίου του AMIA για να μιλήσει με Εβραίους ηγέτες.
"Εκείνοι που είπαν ότι ο Βενέδικτος ήταν ο τελευταίος Πάπας που έζησε το Ολοκαύτωμα, ή εκείνοι που είπαν ότι δεν θα υπάρξει άλλος Πάπας ο οποίος έχει προσωπική σχέση με τον εβραϊκό λαό, ήταν λάθος", δήλωσε ο Rosen.
 
Λίγο μετά που από την καμινάδα της Καπέλα Σιξτίνα βγήκε λευκός καπνός που σημαίνει ότι οι καρδινάλιοι είχαν επιλέξει το διάδοχο του Πάπα Βενέδικτου XVI, ο Φραγκίσκος απευθύνθηκε στους χιλιάδες πιστούς από το μπαλκόνι της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου.
 
"Buonasera", τους είπε, "Καλησπέρα" στα ιταλικά, και ευχαρίστησε τους συναδέλφους του καρδινάλιους που ήρθαν από "σχεδόν τα πέρατα της γης" για να τον βρουν.
 
Ο Israel Singer (φώτο), ο πρώην επικεφαλής του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου, είπε ότι ξόδεψε χρόνο δουλεύοντας μαζί με τον Bergoglio όταν οι δύο τους είχαν αναλάβει τη διανομή της βοήθειας στους φτωχούς στο Μπουένος Άιρες στις αρχές της δεκαετίας του 2000, στο πλαίσιο ενός κοινού εβραϊκού-Καθολικού προγράμματος που ονομάστηκε Tzedaka.
"Βγήκαμε έξω με τις γειτονιές όπου οι Εβραίοι και οι καθολικοί υπέφεραν μαζί," είπε ο Singer στο JTA. "Αν όλοι κάθονταν σε καρέκλες με λαβές, θα καθόταν σε μία χωρίς λαβές. Πάντα κοίταγε να είναι πιο μετριοπαθής. Του ήταν δύσκολο να φορά όλες αυτές τις στολές".
 
Ο Bergoglio έγραψε επίσης την εισαγωγή ενός βιβλίου από το ραβίνο και πολιτικό Sergio Bergman (φωτο) τον οποίον θεωρεί "έναν από τους καθηγητές μου."
Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Bergoglio διοργάνωσε μια εκδήλωση μνήμης της Νύχτας των Κρυστάλλων στο Μητροπολιτικό Ναό του Μπουένος Άιρες με τον ραβίνο Alejandro Avruj.
Συνεργάστηκε επίσης με το Εβραϊκό Κογκρέσο της Λατινικής Αμερικής (LAJC) και πραγματοποίησε συναντήσεις με την εβραϊκή νεολαία που συμμετείχε στο πρόγραμμα του LAJC που είχε τίτλο ‘Νέες Γενιές’.
 
"Το Εβραϊκό Κογκρέσο της Λατινικής Αμερικής είχε στενή σχέση με τον Jorge Bergoglio για πολλά χρόνια," δήλωσε στη JTA, ο Claudio Epelman, (στην φωτογραφία αριστερά με το νέο Πάπα το 2012) εκτελεστικός διευθυντής του LAJC. "Γνωρίζουμε τις αξίες και τις δυνάμεις του. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα κάνει πολύ καλή δουλειά στην ηγεσία της Καθολικής Εκκλησίας".
 
Σε επίσκεψή του στη συναγωγή του Μπουένος Άιρες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Catholic Zenit, ο Bergoglio είπε στους παρευρισκομένους ότι ήταν εκεί για να εξετάσει την καρδιά του «σαν προσκυνητής, μαζί με εσάς, τους μεγαλύτερους αδελφούς μου».
 
«Σήμερα, εδώ σε αυτή την συναγωγή, ερχόμαστε σε επίγνωση του γεγονότος ότι είμαστε ένας λαός σε ένα ταξίδι και τοποθετούμε τους εαυτούς μας στην παρουσία του Θεού», ανέφερε ο τότε αρχιεπίσκοπος. «Πρέπει να κοιτάξουμε σε Αυτόν και να αφήσουμε να μας κοιτάζει, να εξετάσει την καρδιά μας με την παρουσία Του και να αναρωτηθούμε αν περπατάμε άμεμπτα."

Ο Renzo Gattegna, ο πρόεδρος της Ένωσης των Ιταλικών Εβραϊκών Κοινοτήτων, μετέφερε εκ μέρους των Εβραίων της Ιταλίας τα συγχαρητήρια με τις "πιο θερμές ευχές" ο νέος Πάπας να φέρει την "ειρήνη και την αδελφότητα σε όλη την ανθρωπότητα."
 
Ειδικότερα, ο Gattegna εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει συνέχεια "με αμοιβαία ικανοποίηση" της "έντονης πορείας του διαλόγου για τον οποίον οι Εβραίοι έχουν πάντα ελπίδα και για ο οποίος έχει επίσης υλοποιηθεί μέσα από το έργο Παπών, που οδήγησαν την εκκλησία στο πρόσφατο παρελθόν. "
 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση

Τι είναι η IPA


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.bloko.grΗ μεγαλύτερη Διεθνής Ένωση Αστυνομικών με περισσότερα από 300.000 μέλη σε (62) χώρες του κόσμου, η οποία ιδρύθηκε το 1950 στην Αγγλία από τον Αρχιφύλακα Arthur Troop. Σύμβουλος στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του Ο.Η.Ε. και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αφοσιωμένη στις αρχές που καθορίζονται από την Διεθνή Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως αυτά υιοθετήθηκαν από τον ΟΗΕ το 1948. Η μοναδική παγκόσμια οργάνωση αστυνομικών, χωρίς διακρίσεις βαθμού, γλώσσας, φυλής, θρησκείας και χωρίς συνδικαλιστικές ή πολιτικές επιδιώξεις. Ο συνδετικός κρίκος όλων των Οργανώσεων της Αστυνομίας και η γέφυρα με τον πολίτη. Ο χώρος όπου ο Αστυνομικός αισθάνθηκε την ανάγκη να αναζητήσει τη φιλία, την ειλικρινή, την ανιδιοτελή, την πραγματική φιλία και πέρα από τα εθνικά σύνορα. Ο χώρος όπου τα μέλη της κτίζουν και υπηρετούν την ιδέα της φιλίας χωρίς σύνορα. Η Διεθνής Επαγγελματική Ένωση, η οποία διοικείται από το μόνιμο (Διεθνές) Διοικητικό Συμβούλιο (Ρ.Ε.Β.)με μέλη εκλεγόμενα ανά 3ετία από το παγκόσμιο συνέδριο της ΙΡΑ και προερχόμενα από διάφορες χώρες. Συνεπικουρείται από πέντε 6μελείς Διεθνείς Επιτροπές: Εσωτερικών, Πολιτιστικών, Κοινωνικών, Επαγγελματικών Υποθέσεων και Υποθέσεων Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Επιδιώκει Τη δημιουργία πνεύματος αλληλεγγύης, φιλαλληλίας, αμοιβαίας κατανόησης, φιλίας και αδελφοσύνης, μεταξύ των αστυνομικών και των οικογενειών τους σε Εθνική και Παγκόσμια κλίμακα, έχουσα ως έμβλημα τη φράση «SERVO PER AMIKECO» που στην Εσπεράντο σημαίνει «ΥΠΗΡΕΤΩ ΔΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ». Την ανταλλαγή επαγγελματικών γνώσεων και πείρας στο χώρο της Αστυνομίας με σκοπό τη διευκόλυνση της Διεθνούς Συνεργασίας. Να επηρεάσει θετικά με τη βοήθεια της δημοσιότητας την εικόνα της Αστυνομίας και τις σχέσεις Αστυνομίας Πολίτη. Τη διοργάνωση φιλικών συναντήσεων με πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για να διευρύνει τις γνώσεις και να δώσει την ευκαιρία στα μέλη της να αντιληφθούν τα προβλήματα των άλλων. Την ανταλλαγή νέων και την οργάνωση διεθνών συναντήσεων νέων, τέκνων μελών της Ένωσης, με σκοπό την κατανόηση του έργου της Αστυνομίας. Την προώθηση διεθνών εκδόσεων και την παροχή βοήθειας στη συγκέντρωση βιβλιογραφίας και εργασιών σε θέματα που σχετίζονται με την Αστυνομία, το Νόμο και το Δίκαιο. Την ενεργό συμμετοχή σε κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις ως και προσφορά πολύπλευρης συνδρομής στο κοινωνικό σύνολο. Τη συμβολή στην αποκατάσταση αμοιβαίας υποχωρητικότητας και αλληλοκατανόησης μεταξύ των ανθρώπων για την παγίωση της Παγκόσμιας Ειρήνης. Την ανάπτυξη και καλλιέργεια αθλητικού πνεύματος, ως και την ίδρυση και λειτουργία αθλητικών χώρων.

Καλά να πάθετε Κύπριοι !!! Σάς προειδοποιούσε φιλότιμα ο Λουκάς Σταύρου , αλλά ΔΕΝ τον ακούγατε: Λουστείτε τώρα κι εσείς τα αίσχη τής Μητροπολιτικής Ελλάδος. Ας προσέχατε...

Το γλέντι των διεθνών τοκογλύφων και της ντόπιας ολιγαρχίας του πλούτου συνεχίζεται με δραματικές αποφάσεις που λήφθηκαν χθες από τοEurogroup και αφορούν σε 10 δις δάνειο τριετούς διαρκείας που θα καταβάλλεται με δόσεις ανά τριμηνία.
Κατ' αρχήν επεβλήθη κούρεμα των καταθέσεων 6,75% για καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ και 9,9 % για καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.
Επεβλήθη φόρος στους τόκους των καταθέσεων 25-30 % .
Ζητήθηκε η επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων.
Ο εταιρικός φόρος αυξήθηκε από 10 σε 12,5 %. 
Υποχρεώθηκε το κράτος να πάρει τον δρόμο της εξεύρεσης ιδίων πόρων. Που σημαίνει να μεταβιβάσει εθνικό πλούτο σε ολίγους και να φορολογήσει τα λαϊκά στρώματα.
Το χρέος αυτό που θα υποβάλουν την κυπριακή οικονομία υπολογίζεται να είναι... 

Η συνέχεια  εδώ


Σε μια εξέλιξη πρωτοφανή για ευρωπαϊκή οικονομία, το Eurogroup και η κυπριακή κυβέρνηση κατέληξαν τα ξημερώματα σε συμφωνία για τριετές πρόγραμμα στήριξης της κυπριακής οικονομίας ύψους περίπου 10 δις Ευρώ, που μεταξύ των όρων της προβλέπει εφάπαξ εισφορά 9,9% για τις καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες άνω των 100.000 ευρώ και 6,75% κάτω απ' αυτό το όριο. Ουσιαστικά πρόκειται για...

Η συνέχεια  εδώ


http://esxatianasxesi.blogspot.gr

ΠΑΡΩΝ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ...... ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ...
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα βρίσκεται μεταξύ των θρησκευτικών ηγετών που θα παρακολουθήσουν την αυριανή τελετή ενθρόνισης...

ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑΤΑΙ
Τα συμπτώματα της εργασιακής εξάντλησης και πως καταπολεμάταιΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.thestival.gr


Η εργασιακή εξάντληση είναι ένα πολύ σοβαρό σύνδρομο, που εάν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, μπορεί να υπονομεύσει την υγεία μας. Πρόκειται για τη σωματική, συναισθηματική και ψυχική καταπόνηση που προκαλείται από τη μακροχρόνια έκθεση σε απαιτητικές εργασιακές συνθήκες και αποτελεί το αθροιστικό επακόλουθο του στρες.


Εμφανίζεται όταν:

-Η εργασία είναι τόσο απαιτητική ώστε χάνεται η ισορροπία μεταξύ δουλειάς και επαγγελματικής ζωής

-Όταν ο εργαζόμενος προσπαθεί να κάνει τα πάντα για τους πάντες

Η μετεμψύχωση... του γαϊδάρου.

 Γέροντος Παϊσίου
- Γέροντα, πώς μερικοί άνθρωποι, ακόμη και μορφωμένοι, πιστεύουν στην μετεμψύχωση;
- Η μετεμψύχωση βολεύει τους ανθρώπους, και ειδικά τους άθεους, τους απίστους. Είναι η μεγαλύτερη πονηριά του διαβόλου...

Τους κρατά ο διάβολος στην ζωή της αμαρτίας, με τον λογισμό ότι η ψυχή έρχεται και ξανάρχεται σε αυτόν τον κόσμο. "Ε, και αυτήν την φορά αν δεν πετύχης, τους λέει ο διάβολος, θα ξαναρθής στην ζωή και θα πετύχης την επόμενη φορά. Και αν πάλι δεν πετύχης, θα 'ρθής, θα ξαναρθής, θα εξελιχθής..."! 
Οπότε και αυτοί λένε: "δεν πειράζει κι αν κάνω και αυτήν την αμαρτία" και το ρίχνουν έξω. Ζουν απρόσεκτα, δεν μετανοούν.
Βλέπεις πώς τους τυφλώνει ο διάβολος και τους γαντζώνει στην κόλαση! Δεν έχω δει μεγαλύτερη πονηριά και τέχνη του διαβόλου, για να μαζεύη τους ανθρώπους στην κόλαση! Κι αν σε γαντζώση μια φορά ο διάβολος, θα σ' αφήση να γυρίσεις πίσω; Αυτή είναι η χειρότερη θεωρία από όλες τις ινδουιστικές θεωρίες.
(...) Πριν από χρόνια είχαν πάει Γερμανοί στην Κρήτη, για να κάνουν ένα μνημόσυνο για τους Γερμανούς που είχαν σκοτωθή εκεί στην Κατοχή. Την ώρα που έκαναν το μνημόσυνο περνούσε ένας Κρητικός με τον γάιδαρό του φορτωμένο με τις πραμάτειες του. Ο γάιδαρος, όταν είδε τους ανθρώπους εκεί μαζεμένους, άρχισε να γκαρίζη. Ένας από τους Γερμανούς νόμιζε ότι ο γάιδαρος ήταν ο αδελφός του που είχε σκοτωθή στον πόλεμο και μετεμψυχώθηκε! Τον γνώρισε και τον χαιρέτισε με το γκάρισμα!

Και ο Γερμανός στάθηκε προσοχή, και τακ, τον χαιρέτισε στρατιωτικά... Κλάματα!... Πάει αμέσως στον Κρητικό και του λέει: "Πόσα θέλεις, για να τον αγοράσω;". "Βρε, φύγε από 'δω", του λέει ο Κρητικός. Ο Γερμανός του μετρούσε τα μάρκα: "τόσα, τόσα". "Φύγε, άσε με", έλεγε εκείνος. Τελικά του λέει κάποιος: "Βρε χαμένε, τον πληρώνει τον γάιδαρο για μερσεντές, δώσ' τον". Ξεφόρτωσε τα πράγματά του ο Κρητικός, τον ξεσαμάρωσε, τον ελευθέρωσε, και τον πήρε ο Γερμανός με βουρκωμένα μάτια και τον πήγε στην Γερμανία!

Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου, Λόγοι Γ', σελ. 229-231
yiorgosthalassis.blogspot.com

Ο ΑΛΚΕΤ ΡΙΖΑΪ ΚΡΑΤΑΕΙ ΟΜΗΡΟΥΣ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΚΑΤΕΧΕΙ

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.newsit.gr- Συναγερμός τώρα στις φυλακές Μαλανδρίνου 
- Ο κακοποιός Αλκέτ Ριζάι υποστηρίζει πως έχει χειροβομβίδα και εκρηκτικά
- Κρατάει ομήρους δυο σωφρονιστικούς υπαλλήλους και απειλεί για να αφεθεί ελεύθερος
- ΕΚΑΜ σημαδεύουν τώρα τον αλβανό κακοποιό
- Διαπραγματευτής τώρα στις φυλακές
- Τεράστιος κίνδυνος! Ο Ριζάι φαίνεται να είναι υπό την επήρεια ουσιών

Όλο το σχέδιο για τα κοιτάσματα της Ελλάδας. Μας παίρνουν τον ορυκτό πλούτο με ένα απλό άρθρο στη νέα δανειακή σύμβαση! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/koitasmata-petrelaiou-sthn-italia.html#ixzz2NmtFNChW


Μέχρι πριν απο 2 χρόνια μας πιπιλίζαν το μυαλό οτι η Ελλάδα δεν έχει καθόλου ορυκτό πλούτο όταν εδώ και δεκαετίες υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις οτι είμαστε μια πολύ πλούσια χώρα. Και ξαφνικά με το που μπαίνουμε στο ΔΝΤ...
και τα μνημόνια έρχονται το ένα μετά το άλλο, οι πολιτικοι μας "ανακαλύπτουν" οτι έχουμε τεράστια κοιτάσματα. Μα γιατί έτσι ξαφνικά;

Η νέα δανειακή σύμβαση περιλαμβάνει υποθήκευση του συνόλου των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της Ελλάδας, με επέκταση του επαίσχυντου άρθρου 13 του Κειμένου Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου ή περίληψη επιπλέον ειδικού άρθρου με το οποίο θα εκχωρούνται απ’ευθείας στους ξένους δανειστές τα έσοδα της χώρας από τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.
Για την ακρίβεια τα τα χρήματα θα πηγαίνουν απ’ευθείας σε ένα ταμείο το οποίο θα αποπληρώνει τα δάνεια!!
Αυτό σημαίνει ότι θα κοστολογούν με ένα συγκεκριμένο κόστος παραγωγής το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο το οποίο θα χρησιμοποιείται για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους και εν συνεχεία θα το πωλούν αυτοί όπου και όσο θέλουν!
Τα παραπάνω έχουν αποτυπωθεί σε άρθρο ανάλογο με το άρθρο 13 του Κειμένου Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου, το οποίο επι λέξει αναφέρει ότι:
«Greece commits future cash flows from project Helios or other privatisation revenue in excess of those already included in the adjustment programme to further reduce indebtedness of the Hellenic Republic by up to 15 billion euros with the aim of restoring the lending capacity of the EFSF».

Το συγκεκριμένο ταμείο στο οποίο θα συγκεντρώνονται τα χρήματα από ενέργεια (είτε ανανεώσιμες πηγές είτε υδρογονάνθρακες) και αποκρατικοποιήσεις θα πρέπει μέχρι το 2015 να έχει συγκεντρώσει 50 δισ. ευρώ!

Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι οι αποκρατικοποιήσεις ακόμα και κατά 100% όλων των φιλέτων (ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, λιμάνια κλπ) είναι πρακτικά αδύνατο να συγκεντρώσουν περισσότερα από 15 δισ. ευρώ, αφού είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι τα έσοδα θα αφορούν περί το 20% της πραγματικής αξίας των υπό ιδιωτικοποίηση εταιρειών-φιλέτων. Άρα μένουν μόνο τα κοιτάσματα και το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ το οποίο όμως θα χρειαστεί πολλά χρόνια για να αποδώσει.

Ήδη το ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι "η Ελλάδα σύντομα θα μπορεί να καλύπτει μέχρι και 30% των αναγκών της σε υδρογονάνθρακες από την εγχώρια παραγωγή και αυτό το ποσοστό δεν αφορά τα κοιτάσματα νότια της Κρήτης, αλλά μόνο αυτά της δυτικής Ελλάδας".

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ αρμόδιος για θέματα ενέργειας Γ.Μανιάτης «Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήδη υπάρχουν στην διάθεσή μας μιλάμε για το 30% και μη συνυπολογίζοντας τα νέα θετικότερα δεδομένα που είμαστε σίγουροι πως θα προκύψουν από τις νέες έρευνες»!

Μιλάει δηλαδή μόνο για τις περιοχές, σε Ιόνιο (Πατραϊκός κόλπος, Κατάκολο) και Ιωάννινα.

Εν κατακλείδι: Πρόκειται για μία συντονισμένη επιχείρηση αρπαγής του εθνικού πλούτου με την κατ’αρχήν υποδούλωση της χώρας. Προσέξτε την αλληλουχία των γεγονότων:

Το 2009, ο τότε πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου δηλώνει σε συνέντευξη στις Βρυξέλλες, ότι «Πετρέλαιο δεν υπάρχει ή τουλάχιστον δεν υπάρχει αρκετό».

Από το 2007 οι Αμερικανοί έχουν βεβαιωθεί για την ύπαρξη τεράστιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην δυνητική ελληνική ΑΟΖ, αλλά και στην δυτική Ελλάδα.

Τον Απρίλιο του 2010 ο (ακόμα!) αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ειρωνεύεται στην Βουλή συντελεστές τηλεοπτικής εκπομπής (Χαρδαβέλας), οι οποίοι αποκαλύπτουν μέρος των συγκλονιστικών στοιχείων για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Α.Μεσόγειο και στο Ιόνιο και δηλώνει και αυτός ότι «Φυσικά πετρέλαιο δεν υπάρχει».

Τον Μάϊο η χώρα βιώνει την άλωσή της με την υπογραφή του Μνημονίου (μια εξέλιξη που ακόμα και ο Κώστας Σημίτης, τώρα –κάπως αργά βέβαια – καταγγέλλει ως «καταστροφή για την Ελλάδα»).

Ξαφνικά, αμέσως μετά εξαγγέλλεται η δημιουργία κρατικού φορέα αδειοδότησης ερευνών για υδρογονάνθρακες (αλήθεια, αφού «Δεν υπήρχε πετρέλαιο» γιατί ίδρυσαν τέτοιο φορέα;) και ακολουθεί ένα χρόνο μετά η διαβεβαίωση του υφυπουργού του ότι «Το 30% των αναγκών μας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο θα καλύπτονται από ελληνικά κοιτάσματα, μόνο από τα γνωστά κοιτάσματα»!

Πως από το «Δεν υπάρχει πετρέλαιο» φτάσαμε στην κάλυψη του 30% (τουλάχιστον) της κάλυψης των αναγκών μας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο; Μεσολάβησαν έρευνες και νεότερα στοιχεία; Όχι! Το ήξεραν και τότε και το έκρυβαν.

Και φυσικά δεν μιλάμε για το «30%», αλλά για τουλάχιστον 20 δισεκατομμύρια βαρέλια μόνο στις περιοχές που ήδη έχουν δεσμευθεί νότια της Κρήτης. Αλλά γιατί να το πουν τότε; Μόνο αυτά που έχουν βρεθεί εντός των περιοχών που έχουν ήδη δεσμευθεί υπολογίζεται η αξία τους σε περισσότερα από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ!

Θα πρέπει να αναλογιστεί κάποιος το κλίμα που θα δημιουργούσε η ανακοίνωση για ύπαρξη τέτοιων κοιτασμάτων λίγο πριν αρχίσουν οι προδοσίες περί «Τιτανικού» κλπ και πριν «φουσκώσουν» το χρέος έτσι ώστε να εξυπηρετεί τα σχέδιά τους, οι Γ.Παπανδρέου και Γ.Παπακωνσταντίνου. Υπήρχε περίπτωση κανείς να δεχόταν Μνημόνια κλπ; Ποτέ! Εκτός του ότι οι διεθνείς αγορές θα έβλεπαν πολύ πιο "ήπια" την ελληνική περίπτωση, όπως έπραξαν και με την Κύπρο.
Όλα αυτά έχουν μόνο ένα στόχο: Την εκποίηση της ίδιας της χώρας και ειδικότερα των στρατηγικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, σε τιμές … δώρου, αλλά και όλου, του εθνικού πλούτου της χώρας.
Θα επιτρέψουμε στις επικείμενες εκλογές στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να ολοκληρώσουν το έγκλημα;

cleaningfed.gr

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ!
Η Ελλάδα παραμένει η Ευρωπαϊκή χώρα με τα περισσότερα καλάσνικοφ!Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.newsbomb.gr


Οι έμποροι όπλων έχουν γεμίσει τις «πιάτσες»  στη χώρα μας με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες.

Ο βαρύς οπλισμός βρίσκεται στα χέρια αδίστακτων κακοποιών που συμμετέχουν σε συμμορίες ληστών, αλλά και ατόμων που σύμφωνα με την αστυνομία, εξετάζεται η συμμετοχή τους σε υποθέσεις τρομοκρατίας, όπως το οπλοστάσιο (δύο καλάσνικοφ, τέσσερις αμυντικές χειροβομβίδες και 1.500 σφαίρες) που βρέθηκε μέσα σε πορτ - μπαγκάζ νοικιασμένου αυτοκινήτου στα Εξάρχεια την προηγούμενη Τρίτη. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο στο θέμα των όπλων και απεικονίζεται και στα επίσημα στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας.

Δείτε την ανατομία ενός barcodeΈνα καθοριστικό λοιπόν σημείο των καιρών μας, βάσει του οποίου πληρούνται σε πρακτικό επίπεδο οι προϋποθέσεις για την εξάπλωση του συστήματος του«θηρίου», είναι ο έλεγχος των Μ.Μ.Ε. σε συνδυασμό με την έξαρση της τεχνολογίας στον τομέα των επικοινωνιών.
Το σημαντικότερο όμως σημείο των καιρών μας είναι αναμφισβήτητα η παγκόσμια εξάπλωση του αριθμού 666 με την μορφή του γραμμωτού κωδικού συστήματος Universal Product Code (UPC)ή όπως είναι ευρύτερα γνωστό, bar code system.
Το bar code είναι ένας κωδικός που έχει τοποθετηθεί σε όλα τα προϊόντα του πλανήτη ως ένα σύστημα αναγνώρισης (ταυτότητας) του προϊόντος, το οποίο διαβάζεται από ένα ηλεκτρονικό σκάνερ. Στην ουσία πρόκειται για μία ομάδα αριθμών που κωδικοποιήθηκαν σε μία σειρά γραμμών.

Ένα συνηθισμένο bar code στην Ελλάδα αποτελείται από 8 μέχρι 12 ψηφία τα οποία αποτελούν τον βασικό κώδικα. Όπως διακρίνεται από το πλαϊνό σχήμα, τα αριστερά ψηφία αποτελούν τον κωδικό του κατασκευαστή και τα δεξιά ψηφία τον κωδικό του προϊόντος. Εκτός από τα δέκα αυτά ψηφία υπάρχουν και τρεις μπάρες ασφαλείας (δύο στις άκρες και μία στο κέντρο). Οι δύο ακριανές μπάρες πληροφορούν στο σκάνερ την αρχή και το τέλος του κωδικού, ενώ η κεντρική μπάρα διαχωρίζει τον αριθμό του κατασκευαστή από τον αριθμό του προϊόντος.
Αυτό, όμως, που προκαλεί εντύπωση είναι ότι κάθε μία απ' αυτές τις μπάρες αποτελεί την κωδικοποιημένη μορφή του αριθμού έξι και, κατά συνέπεια, οι τρεις συνολικά μπάρες που υπάρχουν σε όλα τα προϊόντα αποτελούν την κωδικοποιημένη αναπαράσταση του αριθμού 666.
Για να γίνει αυτό κατανοητό, ας γνωρίσουμε τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η αντιστοίχιση μεταξύ γραμμών και αριθμών.
Κάθε αριθμός μεταξύ του 0 και του 9 απεικονίζεται με μία εναλλαγή μαύρων γραμμών και λευκών διαστημάτων (επτά στο σύνολο). Η απεικόνιση αυτή, όπως διακρίνεται στο κάτωθι σχήμα, γίνεται αντιληπτή ως ένα ζεύγος μαύρων γραμμών.
Στο αριστερό μέρος διακρίνεται η πραγματική δομή του αριθμού έξι και στο δεξιό, ο τρόπος με τον οποίο αποτυπώνεται πάνω στο προϊόν.
Η αποκωδικοποίηση των γραμμών του bar code σε αριθμούς, γίνεται με διαφορετικό τρόπο στο αριστερό μέρος, απ' ότι στο δεξιό μέρος του κώδικα. Η αποκωδικοποίηση αυτή γίνεται εμφανής στα επόμενα σχεδιαγράμματα.
ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ:
ΔΕΞΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ:
Όπως ανακύπτει από τον ανωτέρω πίνακα, ο αριθμός έξι είναι ο μοναδικός αριθμός που παριστάνεται με δύο μονές μαύρες γραμμές οι οποίες διαχωρίζονται από ένα μόνο λευκό διάστημα. Οι δύο μονές αυτές γραμμές είναι οι μπάρες ασφαλείας που υπάρχουν σε όλα τα προϊόντα.Καθίσταται λοιπόν φανερό ότι, οι τρεις μπάρες ασφαλείας που υπάρχουν σε όλα τα code bar, σε όλα ανεξαιρέτως τα προϊόντα του πλανήτη, είναι η κωδικοποιημένη μορφή του αριθμού 666, ο οποίος είναι ήδη ο κυρίαρχος αριθμός του παγκόσμιου εμπορίου.
πηγη

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...