Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Ένα σύντομο πολιτικό ανέκδοτο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ένα σύντομο πολιτικό ανέκδοτο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Είδαμε τις τελευταίες ημέρες τις ραγδαίες εξελίξεις στην Κύπρο, στο θέμα του «κουρέματος» των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες. Ξεκινώντας από την αρχική «παγωμάρα» της αποφάσεως του Eurogroup και φτάνοντας μέχρι το ηχηρό «ΟΧΙ» της Κυπριακής Βουλής και τις συζητήσεις επί συζητήσεων που το ακολούθησαν.
Ακούσαμε πολλά και διάφορα, όπως το ότι δεν πρόκειται να ξανανοίξουν οι κυπριακές τράπεζες, επειδή μόλις ανοίξουν θα χρεοκοπήσουν. Το έχουμε ξαναπεί ότι αυτή την περίοδο «παίζεται» στην πλάτη του Ελληνικού Λαού ένα πολυεπίπεδο παιχνίδι με πολύ μεγάλο έπαθλο, ένα παίγνιο μεταξύ συμφερόντων, το οποίο εν τέλει καταλήγει και πληρώνει ο Ελληνικός Λαός, είτε στον ελλαδικό χώρο, είτε στον κυπριακό. Εν μέσω αυτού του πεδίου μάχης, χρειάζεται ασφαλώς και να ευθυμεί κάποιος που και που.
Την αποστολή αυτή ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκ μέρους της κυβέρνησης, προκειμένου να ελαφρύνει τρόπον τινά τον πόνο του Ελληνικού Λαού. Είπε, λοιπόν, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας των τριών μνημονίων και των πόσων εφαρμοστικών, όντας καλεσμένος σε τηλεπαραθυρική διάσκεψη περί των εξελίξεων στην Κύπρο, αναφερόμενος στο «ΟΧΙ» της Κυπριακής Βουλής ότι «και αυτοί σε ανάλογη περίπτωση θα πράτταμε το ίδιο».
Αλήθεια, πόσο θράσος χρειάζεται για να μπορέσει να εκστομίσει μια τέτοια φράση ένας βουλευτής της κυβέρνησης, όχι του «ΝΑΙ», αλλά του «ΝΑΙ» εις τον κύβο; Πόση πολιτική αναλγησία μπορεί να εσωκλείεται εντός ενός και μόνο πολιτικού σκύβαλου, ώστε να μπορεί να επικαλείται το οποιοδήποτε «όχι», μετά από την σωρεία των δικών του, προσωπικών και κομματικών, «ναι». Πόσο χαχόλους περνάει τους ακροατές, σε ποιους νομίζει ότι απευθύνεται;


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ena-suntomo-politiko-anekdoto-apo-ton-kuriako-mhtsotakh#.UUszMhdP3xw#ixzz2OBxdeiLE

Τούρκικος τύπος: Ελληνοκυπριακή ρουλέτα, σε απόγνωση οι Ελληνοκύπριοι, κατέβασαν τη Γερμανική σημαία


Εκτενές ρεπορτάζ στις μεγαλύτερες τουρκικές εφημερίδες, για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Κύπρο, μετά το όχι στο κούρεμα των καταθέσεων από τη βουλή κατά την χθεσινοβραδινή ολομέλεια.
Στις εξελίξεις στην Κύπρο αναφέρεται ο τουρκικός Τύπος σήμερα μετά την καταψήφιση από τη Βουλή των μέτρων που επιβλήθηκαν για τις καταθέσεις στις Τράπεζες.

Η "Χουριέτ" προβάλλει το θέμα στην πρώτη σελίδα με τον τίτλο «Ελληνοκυπριακή ρουλέτα» και σημειώνει ότι δεν ανοίγουν τις τράπεζες για να μην φύγουν οι καταθέσεις. Στο δημοσίευμα τονίζεται πως οι Ε/κ πήραν μεγάλο ρίσκο απορρίπτοντας την φορολόγηση των καταθέσεων. 

Αναφέρει επίσης ότι επειδή επί τέσσερις μέρες οι τράπεζες παραμένουν κλειστές άρχισε να επικρατεί πρόβλημα ρευστότητας. Ακόμα τονίζεται πως μεταξύ των εναλλακτικών περιπτώσεων είναι να βγει ο "ε/κ τομέας" από το ευρώ και να περάσει στην κυπριακή λίρα.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι επικρατεί αναταραχή στους δρόμους και γίνονται συνεχώς διαδηλώσεις διαμαρτυρίας. Η εφημερίδα σημειώνει ότι πρώτος στόχος των διαδηλωτών είναι η Καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ.

Επίσης αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τηλεφώνησε την Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ με το αίτημα να εξαιρεθούν οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, αλλά η απάντηση που πήρε ήταν αρνητική.

Σημειώνεται ότι το οικονομικό χάος στην "Νότια Κύπρο", παρακολουθείται στενά από τα κατεχόμενα και ότι έγινε χθες έκτακτη σύσκεψη στα κατεχόμενα αναφορικά με την "ε/κ κρίση".

Η "Μιλιέτ" γράφει για το θέμα στις εσωτερικές της σελίδες με τον τίτλο «Σε απόγνωση οι Ε/κ που στριμώχθηκαν στη γραμμή Βερολίνου - Μόσχας» ότι η "Νότια Κύπρος" δεν μπορεί να βρει δρόμο διεξόδου έχοντας από την μία πλευρά τη Γερμανία που επιμένει για την εφαρμογή των μέτρων και από την άλλη τη Ρωσία που ασκεί πίεση για τις καταθέσεις της στις τράπεζες.

Η "Σαμπάχ" αναφέρεται στην κατάσταση που επικράτησε στην Κύπρο στην πρώτη σελίδα και στη συνέχεια και στις εσωτερικές με τον τίτλο «“Όχι” από τους Ε/Κ στην ΕΕ και στο ΔΝΤ» τονίζοντας πως η "ε/κ Βουλή" απέρριψε παμψηφεί τα μέτρα για τη φορολόγηση στις καταθέσεις για τα 10 δις ευρώ του πακέτου διάσωσης που θα έρθουν από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Στο μεταξύ γράφει ότι αποτελεί ερωτηματικό εάν στη στάση αυτή επέδρασε ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν. Οι Ρώσοι στην περίπτωση που θα επικυρωνόταν το πακέτο θα έχαναν 2 δις ευρώ από τις καταθέσεις τους.

newsit.com.cy

ΒΑΘΥ (;) ΡΑΙΧ (;) Του ΣΤΑΘΗ
Με τι έχουμε να κάνουμε; Με μερσεντές ή τανκς; Ή μήπως σήμερα μερσεντές και τανκς είναι το ίδιο; Κι όταν λέμε «σήμερα», από πότε αυτό το «σήμερα» γεννήθηκε και μεγαλώνει; Εργαζόμουν, στη δεκαετία του 1990, στα «Νέα» όταν η Γερμανία, στο πλαίσιο ενός πολυμελούς ακόμα Διευθυντηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πρωτοστατούσε στη διαδικασία για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Υπήρξαν λίγοι τότε στην Ελλάδα κι ακόμα λιγότεροι στην Ευρώπη που μίλησαν για τον «τρίτο πειρασμό» της Γερμανίας. Φυσικά θεωρήθηκαν γραφικοί....
Κι όμως το αδιανόητο συνέβη! Μετά τις μερσεντές που οι Γερμανοί έστελναν στη Γιουγκοσλαβία επί εικοσαετίαν, της έστειλαν εν τέλει και τα ΝΑΤΟϊκά τανκς – το αδιανόητο, ο πόλεμος σε ευρωπαϊκό έδαφος είχε επισυμβεί.
Η Γερμανία προσεταιρίσθηκε αμέσως την Κροατία και τη Σλοβενία, υποστήριξε την καταλυτική (για όλη την Ευρώπη) στρατιωτική παρουσία των Αμερικανών στη Βοσνία(και κατόπιν στο Κοσσυφοπέδιο) και άφησε την υπόλοιπη δυτική Ευρώπη να κοιμάται τον ύπνο του ηλιθίου στο «πολυπολιτισμικό» Σεράγεβο -τρίχες πολυπολιτισμικό- κι από εκεί εξεδιώχθησαν οι «άλλοι», εν προκειμένω οι Σέρβοι.
Ομως το ουσιώδες ήταν ότι, για τη Γερμανία, τις ΗΠΑ και τη νεοφιλελεύθερη Ευρώπη, η διαδικασία για την αναθεώρηση των αποτελεσμάτων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμουέμπαινε στην τελική ευθεία.
Εν πρώτοις με την αφαίρεση των κοινωνικών κατακτήσεων των εργαζομένων. Και κατά δεύτερον με τη συνολική αναδόμηση της Ευρώπης σε επίπεδο κρατών,περιφερειώνζωνών.
Ο «τρίτος πειρασμός» της Γερμανίας για ένα άτυπο στην αρχή (κυρίως οικονομικό και βλέπουμε) «Δ’ Ράιχ» ήταν πλέον φανερός παντού. Η Γερμανία αποχαλινώθηκε, η Μπούντεσβερ βρέθηκε να εκστρατεύει εκτός γερμανικών συνόρων, παρακολουθώντας και υποστηρίζοντας τον αμερικανικό στρατό στους ιμπεριαλιστικούς του πολέμους από το Ιρακ έως το Αφγανιστάν.
Την ίδια εποχή, με τη μεταρρύθμιση Σρέντερ, η Γερμανία προχωρούσε εσωτερικώς στημετάλλαξή της από κράτος κοινωνικών προνοιών σε κράτος μονεταριστικό. Οεκφυλισμός της Χριστιανοδημοκρατίας και της Σοσιαλδημοκρατίας προς αυτήν την κατεύθυνση μπορεί να συγκριθεί μόνον με έναν «κεραυνοβόλο πόλεμο» κι όχι μόνον εις ό,τι αφορά την ταχύτητα. Οι Γερμανοί πολίτες ακόμα λειτουργούν υπό το «σοκ και το δέος» της «οικονομικής φρίκης» που τους έχει επιβληθεί, έτσι ώστε να μη βλέπουν με κακό μάτι όσους Ευρωπαίους εκπίπτουν σε μοίρα χειρότερη απ’ τη δική τους.
Ταυτοχρόνως, με την ίδια εκπληκτική ταχύτητα, η Ευρώπη που είχε ήδη ξεπέσει να διευθύνεται από ένα (πολυπολικό μεν, ερήμην των υπόλοιπων δε) Διευθυντήριο, έβλεπε την ακόμα χειρότερη εξέλιξη: να διευθύνεται από έναν γερμανογαλλικό άξονα με τη Γαλλία καρφωμένη στην μιαν άκρη του, ως να επρόκειτο περί σούβλας.

Συναγερμός στο Αιγαίο με διαταγή του Α/ΓΕΕΘΑ - Στο Καστελόριζο το τουρκικό ερευνητικό


Με την τουρκική κορβέτα να “κόβει βόλτες” στο Αιγαίο και το τουρκικό ωκεανογραφικό να κάνει έρευνες στο Καστελόριζο, ο Α/ΓΕΕΘΑ διέταξε ενεργοποίηση των αεροπορικών δυνάμεων της της δύναμης ταχείας αντίδρασης με σκοπό την προσβολή ναυτικής δύναμης. 

Η διαταγή περιελέμβανε ενεργοποίηση του Συστήματος Αεράμυνας της χώρας με συμμετοχή του συνόλου των σταθμών ελέγχου (ΣΑΕ), κέντρων επιχειρήσεων, Α/Α συστημάτων και όπλων των 3 κλάδων των ΕΔ της χώρας και σκοπό την περαιτέρω βελτίωση των χρόνων αντίδρασης.Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχει ανησυχία για πιθανή τουρκική προσπάθεια δημιουργίας έντασης στην περιοχή που ήδη είναι αποσταθεροποιημένη από την κρίση στην Κύπρο και την Ελλάδα.


onalert

Άγριος τσακωμός Άδωνι - Βελόπουλου για τον... Στουρνάρα & ΚύπροΟι δύο πρώην συνάδελφοι διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο twitter με αφορμή τη στάση του Γιάννη Στουρνάρα στο Eurogroup που πήρε την απόφαση να κουρευτούν οι κυπριακές καταθέσεις. Τη σπίθα άναψε ο Κυριάκος Βελόπουλος απευθυνόμενος στον Άδωνι.
Δείτε τον διάλογο
Κυριάκος Βελόπουλος : Διαδώστε το! Ο Στουρνάρας μπορούσε να βάλει βέτο για Κύπρο? ΑΝ ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ?
Άδωνις Γεωργιάδης: @velopky veto? Μα veto θα σήμαινε να ψηφίσει την χρεωκοπία της Κύπρου ο Στουρνάρας. Μά είστε με τα καλά σας; Αν θέλουν αυτό ας το αποφασίσουν
Κυριάκος Βελόπουλος:.... @AdonisGeorgiadi Αυτοί που στηρίζεις είναι τόσο ηλίθιοι που έπληξαν ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΩΣ ΘΕΟ την τραπεζική πίστη! ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?

O Σαμαράς σε πλήρη διαφωνία με τους χειρισμούς των Κυπρίων


Ανήσυχη η Αθήνα παρακολουθεί τη στροφή 180 μοιρών του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη ο οποίος στρέφεται τώρα προς τη ρωσική βοήθεια, ύστερα από παλινδρομήσεις με την ευρωπαϊκή πλευρά που οδήγησαν σε ναυάγιο την ευρωπαϊκή πρόταση για το πρόγραμμα σωτηρίας της Κύπρου.
Κυβερνητικοί κύκλοι με τους οποίους συνομίλησε το iefimerida.gr δεν έκρυβαν την απογοήτευσή τους από τους χειρισμούς της κυπριακής ηγεσίας.
«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι» σημείωναν χαρακτηριστικά και πρόσθεταν ότι οι κινήσεις του Κύπριου υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή στη Ρωσία δεν είναι αποτελεσματικές και φερέγγυες.
«Ο Μιχάλης Σαρρής συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Αντον Σουβάροφ ο οποίος είχε δηλώσει την προηγούμενη ημέρα ότι δεν ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Κύπρου» σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι από το Μέγαρο Μαξίμου και προσθέτουν ότι «το plan B της Κύπρου δεν θα ευδοκιμήσει».
Πληροφορίες από την Κύπρο αναφέρουν ότι η Τρόικα απέρριψε σήμερα το Plan Β της Κύπρου ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απέρριψε πρόταση να χρηματοδοτηθεί το πρόγραμμα σωτηρίας από τα ασφαλιστικά ταμεία της Κύπρου.
Οι ίδιες πηγές σημείωναν με ανησυχία ότι «οι Ρώσοι για να βοηθήσουν τη διάσωση της Κύπρου θα ζητήσουν βαριά ανταλλάγματα ή θα προτείνουν μεγάλη γεωστρατηγική αλλαγή και αυτά δεν θα γίνουν αποδεκτά».
Η ελληνική κυβέρνηση θωράκισε τις τράπεζες
Ο Γιάννης Στουρνάρας ενημέρωσε χθες τους τρεις αρχηγούς για την προχθεσινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup και παρείχε διαβεβαιώσεις ότι οι καταθέσεις στα κυπριακά υποκαταστήματα στην Ελλάδα είναι απολύτως διασφαλισμένες, ενώ μετέφερε και την εκτίμηση ότι η κυπριακή ηγεσία «εμφανίστηκε απροετοίμαστη» στην κρίσιμη συνεδρίαση της Παρασκευής στο Eurogroup.
Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια, καθώς το τοπίο εμφανίζεται ομιχλώδες. Βασικός στόχος του Ελληνα πρωθυπουργού είναι να μην εξελιχθεί η διένεξη της Κύπρου με το Eurogroup σε ελληνικό πρόβλημα. Παράλληλα η Αθήνα επιδιώκει να στηρίξει τον κυπριακό Ελληνισμό και την πολιτική ηγεσία της νήσου και κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι «διακριτικά συμβουλεύουμε την κυπριακή ηγεσία και δίνουμε κάποιες οδηγίες αλλά κανείς δεν φαίνεται να ακούει».
Σε αναμονή πρότασης από την Κύπρο
Κυβερνητικοί κύκλοι δείχνουν ανήσυχοι για την εξεύρεση λύσης και επισημαίνουν ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν δείχνει διατεθειμένη να υποχωρήσει μετά το «όχι» της κυπριακής Βουλής. Με δεδομένο ότι η Βουλή της Κύπρου είναι κατακερματισμένη και εκ του Συντάγματος ο πρόεδρος της Κύπρου πρέπει να υποβάλει τις προτάσεις του στο κοινοβούλιο οι ελιγμοί καθίστανται δύσκολοι για την κυπριακή ηγεσία η οποία δείχνει εγκλωβισμένη σε αδιέξοδο.
ΠΑΣΟΚ κατά της απόφασης του Εurogroup
Ως ένα μεγάλο ιστορικό σφάλμα χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο. Ο κ. Βενίζελος τόνισε πως το ζητούμενο δεν ήταν αν θα δίνονταν 10 ή 17 δισ. ευρώ, αλλά το χτύπημα του οικονομικού μοντέλου της Κύπρου.
Πρόσθεσε δε ότι ξέπλυμα χρήματος γίνεται σε πολλές χώρες και εντός και εκτός Ευρωζώνης.
Χαρακτήρισε τραγική λύση αυτή που θα έθετε την Κύπρο εκτός Ευρωζώνης αφού και η Ρωσία που θέλει να βοηθήσει την Κύπρο την θέλει εντός ευρώ για τα δικά της συμφέροντα.
Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε πως η ενιαία στάση της πολιτικής ηγεσίας της Κύπρου πρέπει να μας διδάξει, ενώ χαρακτήρισε προκλητική τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τα στελέχη τγης Κουμουνδούρου ήταν εκείνα που του είχαν προτείνει αντίστοιχες λύσεις όσον αφορά τις καταθέσεις στην Ελλάδα.
Μάλιστα υποστήριξε πως η πρόταση Τσίπρα να ζητήσει Εκτακτη Σύνοδο Κορυφής ήταν αφελής και τον κατηγόρησε πως παίζει φθηνό πολιτικό παιχνίδι στην Ελλάδα.
Aς σημειωθεί ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ δεν ταυτίζονται με τη στάση του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος χαρακτήρισε μοναδική ευκαιρία τη λύση που πρότεινε το Εurogroup για φορολόγηση των καταθέσεων στην Κύπρο.

kourdistoportocali

Ο δολοφόνος έκανε το μοιραίο λάθος! Γράφει ο Δευκαλίων

Για τους τακτικούς αναγνώστες του Δευκαλίωνα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα όσον αφορά την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup για το κούρεμα των καταθέσεων που βρίσκονται σε τραπεζικά ιδρύματα που εδρεύουν στην Κυπριακή Δημοκρατία...
Το Βόρειο-Ευρωπαϊκό Βιομηχανικό κατεστημένο σε αγαστή συνεργασία με το Διεθνές Χρηματιστηριακό Κεφάλαιο διέπραξαν μία ακόμα προβοκάτσια εναντίον του ευρώ. Ο λόγος απόλυτα σαφής. Πρέπει το ευρώ να υποτιμηθεί έναντι του δολαρίου προκειμένου να ενισχυθούν οι Βόρειο-Ευρωπαϊκές Βιομηχανικές Εξαγωγές.
Εκεί κατάντησαν! Ποια κοινή και ενιαία ευρωπαϊκή αντίληψη και κουραφέξαλα. Ο θάνατος σου, η ζωή μου!

Eγχώρια παπαγαλάκια προπαγανδίζουν την "αποτυχία" των συνομιλιών Κύπρου-Ρωσίας


Τα παπαγαλάκια των Γερμανών και της Τρόικας στα ΜΜΕ δημιουργούν έναν ασφυκτικό κλοιό-θηλιά στο λαιμό της κυπριακής κυβέρνησης, ειδικά μετά την ήττα σοκ που υπέστησαν με το ΟΧΙ της κυπριακής Βουλής.Στο εσωτερικό της χώρας κάποιοι έχουν αρχίσει ήδη να πανηγυρίζουν και να προπαγανδίζουν αποτυχία των συνομιλιών με την Μόσχα.
Ο γιουσουφακισμός τους δεν έχει όρια.


kourdistoportocali

SOS SOS SOS .ΓΙΝΑΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ! ΧΟΤΖΑΣ(ΙΜΑΜΗΣ) ΚΑΝΕΙ ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΠΕΡΙΦΡΟΝΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ!ΣΩΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ! 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΗΡΘΕ -ΑΡΕΣΤΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ- ΝΕΟΣ ΧΟΤΖΑΣ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΩΣΤΗΣ(ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟ ΙΜΑΜΗ?)  ,ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΑΣΩΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ .ΠΕΤΑΓΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΜΑΣ 3.30 Η' 4 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ,ΚΑΘΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!!!ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ  ΕΜΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ...
ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΝΕ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ .ΣΩΣΤΕ ΜΑΣ!!!ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ . ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΚΕΤΗ!http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr

Βόμβα από το ΣτΕ: Παράνομη η δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών για οικονομικά εγκλήματα


Με μια απόφαση «βόμβα» όπως χαρακτηρίστηκε από νομικούς και τραπεζοοικονομικούς κύκλους, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) τη νομοθετική εκείνη ρύθμιση που παρέχει τη δυνατότητα στο ΣΔΟΕ να προβαίνει σε δέσμευση πάσης φύσεως τραπεζικών λογαριασμών, τραπεζικών θυρίδων κ.λπ.

Ειδικότερα, το Δ' Τμήμα του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου (πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Σωτ. Ρίζος και εισηγητής η πάρεδρος Ουρανία Νικολαράκου) με την υπ' αριθμ. 1032/2013 απόφασή του έκρινε αντίθετη στα άρθρα 5 (δικαίωμα συμμετοχής στην οικονομική κ.λπ. ζωή της χώρας), 17 (προστασία της ιδιοκτησίας) και 25 (αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου), καθώς επίσης έκρινε αντίθετη και στο άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ (προστασία της περιουσίας) τη διάταξη του άρθρου 30 (παράγραφος 5 περίπτωση ε') του Ν. 3296/2004 που προβλέπει δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων σε περιπτώσεις οικονομικού εγκλήματος και μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίας.

Πάντως, λόγω της αντισυνταγματικότητας το όλο ζήτημα παραπέμφθηκε για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ότι η επίμαχη διάταξη του Ν. 3296/2004, που προβλέπει τις δεσμεύσεις των τραπεζικών λογαριασμών και οποιουδήποτε είδους περιουσιακά στοιχεία, συνεπάγεται σοβαρή επέμβαση σε συνταγματικώς προστατευόμενα αγαθά – δεδομένου, υπογραμμίζουν οι δικαστές, ότι όσο χρόνο διαρκεί η δέσμευση, το ελεγχόμενο πρόσωπο στερείται της δυνατότητας χρήσης και διάθεσης περιουσιακών του στοιχείων, και μάλιστα ρευστού χρήματος και κινητών αξιών φυλασσομένων σε πιστωτικά ιδρύματα.

Το μέτρο αυτό, συνεχίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, συνεπάγεται σοβαρό περιορισμό των περιουσιακών δικαιωμάτων και της οικονομικής και επαγγελματικής ελευθερίας του φορολογουμένου. Δηλαδή, της προστασίας αγαθών τα οποία κατοχυρώνονται με τις διατάξεις των άρθρων 17 και 5 του Συντάγματος.

Μπορεί μεν, τονίζεται στη δικαστική απόφαση, το μέτρο αυτό να αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση σκοπού δημοσίου συμφέροντος και συγκεκριμένα, στη διασφάλιση της διατήρησης των περιουσιακών στοιχείων του ελεγχομένου, ώστε να είναι δυνατή η ικανοποίηση αξιώσεων του Δημοσίου κατ' αυτού, σε περίπτωση που διαπιστωθεί η εκ μέρους του τέλεση της πιθανολογηθείσης παραβάσεως, καθώς επίσης και στη διασφάλιση της διατήρησης στοιχείων, τα οποία μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο ελέγχου κατά τη διερεύνηση της πιθανής τέλεσης της παράβασης. Όμως, ο σκοπός και μόνον του μέτρου αυτού δεν αρκεί για να νομιμοποιήσει από συνταγματικής άποψης την επίμαχη ρύθμιση του Ν. 3296/2004, καθώς μάλιστα δεν έτυχε περαιτέρω εξειδίκευσης με το Π.Δ. 85/2005 που ακολούθησε.

Από τις συνταγματικές επιταγές, επισημαίνουν οι δικαστές, απαιτείται οι προϋποθέσεις επιβολής του επίμαχου μέτρου της δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ. να διαγράφονται στο νόμο κατά τρόπο σαφή και αντικειμενικό, σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας και την αρχή του κράτους δικαίου.

Στην προκειμένη περίπτωση του Ν. 3296/2004 τονίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και των περιουσιακών στοιχείων επιβάλλεται σε ειδικές περιπτώσεις διασφάλισης συμφερόντων του Δημοσίου ή περιπτώσεις οικονομικού εγκλήματος και μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου. Όμως, υπογραμμίζεται στη δικαστική απόφαση, με τη χρήση αορίστων εννοιών (που γίνεται στο Ν. 3296/2004) «καταλείπεται ευρύτατο περιθώριο διακριτικής ευχέρειας στη διοίκηση, χωρίς να καθορίζονται κατά τρόπο αρκούντως σαφή και συγκεκριμένο οι προϋποθέσεις επιβολής του επίμαχου μέτρου».

Εξάλλου, στον επίμαχο νόμο δεν τίθεται κάποιος περιορισμός ούτε ως προς την έκταση των περιουσιακών στοιχείων που μπορούν να τεθούν υπό δέσμευση, ούτε κυρίως ως προς τη χρονική διάρκεια της δεσμεύσεως. Επίσης, στο νόμο δεν ρυθμίζεται ειδικότερα η διαδικασία επιβολής και άρσεως του μέτρου της δεσμεύσεως, με την πρόβλεψη σχετικών διαδικαστικών εγγυήσεων αναλόγων προς τη σοβαρότητα του λαμβανομένου μέτρου.

Κατόπιν αυτών, οι δικαστές έκριναν αντισυνταγματικό και αντίθετο στην ΕΣΔΑ το άρθρο 30 (παράγραφος 5 περίπτωση Ε) του Ν. 3296/2004.

Στην προκειμένη περίπτωση είχε υποβληθεί καταγγελία στην περιφερειακή διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΔΟΕ. Η καταγγελία αφορούσε επιχειρηματία που διατηρεί ατομική επιχείρηση εισαγωγής αγροτικών μηχανημάτων. Από τον έλεγχο των οργάνων του ΣΔΟΕ προέκυψαν ενδείξεις για φοροδιαφυγή και λαθρεμπορία μεγάλης έκτασης, με χρήση τεχνασμάτων, όπως είναι οι υποτιμολογήσεις. Έτσι αποφασίστηκε η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, κ.λπ. και η απόφαση της δέσμευσης κοινοποιήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία διενεργεί προκαταρκτική εξέταση.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΥΠΡΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ: «Η ΚΟΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΕΒΓΑΛΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ»
xristofias
Μια φοβερή καταγγελία έκανε το πρωί της Τετάρτης σε τηλεοπτική εκπομπή ο βουλευτής του ΔΗ.ΣΥ., Ευθύμιος Δίπλάρος, για την κόρη του πρώην προέδρου της Κύπρου (του αγγλο-αμερικανο-κομμουνιστή Χριστόφια-Καταστρόφια). Πιο συγκεκριμένα, κατήγγειλε πως η λεγάμενη, προφανώς καλά πληροφορημένη για το τι θα συμβεί, έβγαλε εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό πριν ξεσπάσει η κρίση, για να γλιτώσει το «κούρεμα» των καταθέσεων.
Η κόρη Χριστόφια διέψευσε την καταγγελία, λέγοντας πως: «Δεν έχω τα λεφτά για να τα βγάλω στο εξωτερικό», ενώ ο Χριστόφιας (Καταστρόφιας) δήλωσε πως «πρόκειται για αήθη και ανοίκεια συκοφαντία» και προανήγγειλε πως θα λάβει νομικά μέτρα κατά του καταγγέλλοντος βουλευτού.
Σε κάθε περίπτωση, ελπίζουμε να λάμψει σύντομα η αλήθεια και ο κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του!

ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Έκλεισε η συμφωνία με τη Ρωσία για τη Λαϊκή Τράπεζα;


ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΚΥΚΛΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΤΟ MEGA ΚΥΠΡΟΥ.

Έκλεισε η συμφωνία με τη Ρωσία για τη Λαϊκή Τράπεζα

Έκλεισε σύμφωνα με πληροφορίες του Mega Κύπρου η συμφωνία για την πώληση της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου σε ρώσικα κεφάλαια, τα οποία θα αναλάβουν και την ανακεφαλαιοποίηση.
Αυτός ήταν και ο πρώτος στόχος του ταξιδιού του Μ. Σαρρή στη Μόσχα, ώστε η εξέλιξη αυτή να απρολειάνει το έδαφος για περαιτέρω συζητήσεις με τη Ρωσική κυβέρνηση. Οι ίδιοι κυκλοι εντάσσουν την πρόσκληση Πούτιν στον Αναστασιάδη σε αυτό το πλαίσιο.
http://www.koukouvagia.com/periexomena/oikonomia/ekleise_i_sumfonia_me_ti_rosia_gia_ti_laaki_trapeza1363780579.html
Εάν ισχύει, μιλάμε για χαστούκι στους τρομοκράτες – εκβιαστές. Γροθιά με ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τις απειλές σε κανάλια περί “καταστροφής”.

olympia

ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: ΔΙΑΘΕΤΩ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
68920141
Όχι μόνο στήριξε απόλυτα και χωρίς επιφυλάξεις την απόφαση των βουλευτών του κυπριακού κοινοβουλίου να απορρίψουν τις εξωφρενικές απαιτήσεις των Ευρωπαίων ο Κύπρου Χρυσόστομος, αλλά έκανε και μια εξαιρετικής σημασίας πρόταση στον πρόεδρο της Κύπρου για αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, υπέρ του κράτους και του λαού. Ιδού:

Το όχι της Κύπρου και οι άθλιοι των Αθηνών


του Γιώργου Καραμπελιά - Οι Κύπριοι για δεύτερη φορά μέσα σε μια δεκαετία, ανέλπιστα για όλους τους ρεαλιστές ναινέκους και τους «φαιά φορούντες» αναλυτές, είπαν όχι στην «παγκόσμια κοινότητα» και τις «αγορές» όπως είχαν πει όχι στο σχέδιο Ανάν. Διότι απέναντί τους για άλλη μια φορά είχαν τους ίδιους αντιπάλους. Το ΔΝΤ (δηλαδή τις ΗΠΑ), την Ευρωπαϊκή Ένωση (τη Γερμανία) και την κεντρική ευρωπαϊκή τράπεζα (δηλ. το παγκόσμιο τραπεζιτικό σύστημα). Και το όχι αυτή τη φορά ήταν ακόμα πιο ηχηρό μια και στράφηκε ενάντια και στον ίδιο τον πρόεδρο της Κύπρου που είχε εκλεγεί μόλις δύο εβδομάδες πριν. Οι Κύπριοι, –ένα κομμάτι του ελληνισμού, σταθερά ριζωμένο και αγκιστρωμένο στην ταυτότητα και την παράδοσή του, παρά τα λεγόμενα, παρά τις λοιδορίες και την εύκολη κατασυκοφάντησή τους–ύψωσαν το ανάστημά τους και είπαν όχι στον οικονομικό εξανδραποδισμό τους, προοίμιο του πολιτικού και του εθνικού.
Απέναντί τους όμως δεν είχαν μόνο τους ξένους, δεν είχαν μόνο έναν άθλιο ναινέκο, ο οποίος εξελέγη υποκλέπτοντας την ψήφο των Κυπρίων με το σύνθημα ότι δεν θα αγγίξει τις καταθέσεις τους, αλλά και τον ακόμα αθλιότερο πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο οποίος όχι απλώς συναίνεσε σ’ αυτή την επιλογή, αλλά έσπρωχνε τους Κυπρίους να την εφαρμόσουν.
Τι ακριβώς ζητούσαν από τους Κυπρίους

ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΣΠΙΩΤΗ: ΟΙ «ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ASPIOTHS
Επιστολή στην «Εφημερίδα των Συντακτών» απέστειλαν οι «σύντροφοι» του αναρχοκομμουνιστή με τα καλασνίκοφ, Παναγιώτη Ασπιώτη (τον οποίο υπερασπίστηκε επίσης ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας προσωπικώς). Γιατί άλλαξαν… στέκι και δεν προτίμησαν την… παραδοσιακή αγαπημένη των τρομοκρατών «Ελευθεροτυπία»; Προφανώς, η… μετακόμιση του «Ιού» (και προέδρου της ΕΣΗΕΑ) έπαιξε το ρόλο της, για να βρουν νέα… αγαπημένη. Στην επιστολή γράφουν τα γνωστά και συνηθισμένα από το παρελθόν παραμύθια, αφήνοντας να εννοηθεί πως… η Αντιτρομοκρατική έχωσε τα καλασνίκοφ και τις χειροβομβίδες στο αυτοκίνητο, για να εμπλέξει τον… «μεγάλο κοινωνικό αγωνιστή» κ.τ.λ., κ.τ.λ. Καμία πρωτοτυπία. Η ίδια υπερασπιστική γραμμή από καταβολής μεταπολίτευσης, ακόμα και για εκείνους που έσκαγαν βόμβες στα χέρια τους, του τύπου «το παιδί δεν ξέρει τίποτα για την τρομοκρατία, τον ενέπλεξαν» κ.τ.λ.
«Είμαστε μάρτυρες ενός νέου επεισοδίου τρομολαγνείας με κέντρο τον σύντροφο και φίλο μας Παναγιώτη Ασπιώτη. Με αφορμή ένα αυτοκίνητο σε κάποιο πάρκινγκ, στο οποίο διαδίδουν ότι περιείχε ύποπτες τσάντες, συντεταγμένα αντιτρομοκρατική και ΜΜΕ στρώνουν το χαλί της εξόντωσης του συντρόφου μας. Χωρίς την παρουσία μαρτύρων, εισέβαλαν τόσο στο σπίτι του, το οποίο είχε νοικιάσει με το ονοματεπώνυμό του και από το οποίο δεκάδες σύντροφοι και φίλοι έχουμε περάσει, καθώς και στο πατρικό του σπίτι, φεύγοντας με άδεια χέρια μαζί με τον συρφετό των τρομολάγνων δημοσιογράφων… Για να εξηγούμαστε: Στηρίζουμε μέχρι τέλους τον φίλο και σύντροφό μας απέναντι σε όσους απειλούν την πολιτική και σωματική του ακεραιότητα. Η όποια δημοσίευση φωτογραφιών του συντρόφου μας και η συνέχιση της στοχοποίησής του με οποιονδήποτε τρόπο θα θεωρηθεί επιθετική πράξη και ως τέτοια θα απαντηθεί. Είμαστε και θα παραμείνουμε ασπίδα στον σύντροφό μας και εμπόδιο στα σχέδια των διωκτικών μηχανισμών».

Η Εκκλησία της Κύπρου κόλαφος για την Ελληνική ιεραρχία

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Μόνο θλίψη προκαλεί η όποια σύγκριση μπορεί να γίνει μεταξύ της κυπριακής εκκλησίας και της υπερήφανης και εθναρχικής στάσης του αρχιεπισκόπου της Κύπρου, με την ελληνική εκκλησιαστική ιεραρχία που τα τελευταία χρόνια είναι παντελώς αλλά και σκανδαλωδώς απούσα σε όλες τις τραγικές εξελίξεις και συμφορές που πλήττουν τον ελληνικό λαό.

Η κεφαλή της ελληνικής εκκλησίας έχει βαριά ευθύνη για την όλη στάση της τα τελευταία χρόνια καθώς, όπως έδειξε, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να έχει καλές σχέσεις με την προδοτική κλίκα που κατέστρεφε την χώρα, να συνάπτει δεσμούς και μάλιστα να βραβεύει επιχειρηματίες απατεώνες που κατάκλεψαν το ελληνικό κράτος και να ζητά, (ακούστε το εξωφρενικό ), οικονομική βοήθεια από… τους μουσουλμάνους σεΐχηδες του περσικού κόλπου.

Που είναι η ελληνική εκκλησιαστική ιεραρχία σε όλα τα καυτά προβλήματα που έχουν ανακύψει όχι μόνο εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και της λυσσαλέος επίθεσης που δέχεται το ελληνορθόδοξο φρόνημα των Ελλήνων, αυτό το φρόνημα που επέζησε επί τόσους αιώνες σαν ότι πιο πολύτιμο έχει να επιδείξει ο ελληνισμός ; Η μήπως νομίζουν ότι με λίγα πιάτα φαγητό έχουν εκπληρώσει το καθήκον τους. Απατώνται οικτρά και ενώ οι ευθύνες τους είναι πολύ μεγάλες καθώς υποτίθεται ότι ηγούνται ενός μεγάλου ποιμνίου, ποιούν την νύσσα.

Το παράδειγμα της Κύπρου είναι πραγματικά κόλαφος για την ελληνική εκκλησιαστική ιεραρχία που μόνο υποκρισία και υπεκφυγή έχει να επιδείξει σε όλη αυτή την εθνική συμφορά που έχει ενσκήψει πάνω από τον ελληνισμό. Η στάση του αρχιεπισκόπου της Κύπρου, το κύρος του οποίου είναι σεβαστό από όλες τις πολιτικές μερίδες της Κύπρου όχι γιατί ξέρει να κάνει γλοιώδεις δημόσιες σχέσεις με πολιτικούς απατεώνες και να ευλογεί άθεους πολιτικούς, αλλά γιατί έχει φωνή άτεγκτη και σθεναρά υπέρ των εθνικών συμφερόντων της νήσου και του κυπριακού λαού. Αντίθετα η κεφαλή της ελληνικής ορθοδοξίας το μόνο που έχει να επιδείξει τα τρία τελευταία χρόνια που η χώρα βυθίστηκε στο χάος και η ελληνική κοινωνία καταστρέφεται ανεπανόρθωτα, είναι μερικά πιάτα φαγητό και λίγα σεντς ελεημοσύνη για τους φτωχούς. Ούτε καν μια πανελλαδική δέηση δεν είναι ικανή να συγκαλέσει για να προσευχηθεί το ποίμνιο για την σωτηρία της χώρας.

Πρόσφατα ένας γνωστός πνευματικός της βόρειας Ελλάδας και καθηγούμενος μιας από τις πιο γνωστές μονές, στην ερώτημα μου γιατί η ιεραρχία δεν κάνει τίποτα για να αντιδράσει στην εθνοκτόνο πολιτική που ακολουθείται, μου απάντησε ότι δυστυχώς η κεφαλή της ιεραρχίας δεν είναι εκλεγμένη αλλά διορισμένη από ένα παρασκήνιο που ούτε λίγο ούτε πολύ δεν το συνέφερε να υπάρχει στην αρχιεπισκοπή ένας αρχιεπίσκοπος που θα αντιδρούσε στην καταστροφή της χώρας. Τραγική αντίθεση με την Κύπρο όπου στην κεφαλή της ιεραρχία της βρίσκεται ένας πραγματικός ιεράρχης που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα αλλά και κόλαφος για την ελληνική εκκλησιαστική ιεραρχία.

ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ «ΛΙΓΟ ΑΠ’ ΟΛΑ»
BEPE
Αμέσως μετά από τις πρόσφατες ιταλικές εκλογές και την ανέλπιστη επιτυχία του γελωτοποιού Μπέπε Γκρίλο, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που χαρακτήρισαν τα ποσοστά του «ελπίδα για την Ευρώπη», ενώ υποστήριζαν ότι θα ήταν καλό για την Ελλάδα να δημιουργηθεί κάτι ανάλογο κι εδώ. Αυτές τις μέρες, όλοι αυτοί που μιλούσαν για το κόμμα των «ασυμβίβαστων» κ.τ.λ., κατάπιαν τη γλώσσα τους. Δεκατρείς γερουσιαστές του κόμματος του Γκρίλο στήριξαν με την ψήφο τους την εκλογή στην προεδρία της γερουσίας του υποψηφίου της κεντροαριστεράς, Πέτρο Γκράσο, παρά την αντίθετη γραμμή του κόμματος. Κι αυτή ήταν μόνο η αρχή. Να δείτε τι έχει να γίνει με τους βουλευτές του Γκρίλο στη συνέχεια…

Φ'ορτωσαν ευρώ στη RAF οι Βρετανοί και τα στέλνουν στη Κύπρο ! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/raf.html#ixzz2O6HlCej8
Ένα εκατομμύριο ευρώ μετρητά αποστέλλει η Βρετανική Κυβέρνηση με αεροπλάνο της RAF σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης στην Κύπρο.Τα λεφτά θα δοθούν ως δάνειο στους στρατιώτες των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο σε περίπτωση που υπάρξει έκτακτη ανάγκη.

Μάλιστα δεν αποκλείεται να αποσταλούν περισσότερα χρήματα αν υπάρξει ανάγκη.

Στην Κύπρο βρίσκονται περίπου 3000 Βρετανοί στρατιώτες.πηγή: Βετεράνος

«ΕΥΠΑΘΕΙΣ» ΛΗΣΤΕΥΑΝ, ΒΑΣΑΝΙΖΑΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ
DOLOFONIA-PATRA
Εκτός από θρασείς, είναι και… εφευρετικοί στις ληστείες οι «ευπαθείς». Έτσι, συνελήφθησαν δύο αδίστακτοι «ευπαθείς», ένας 20χρονος κι ένας 25χρονος, ενώ καταζητούνται άλλοι δύο, μέλη της ίδιας ληστοσυμμορίας. Στόχος τους ήταν ανυπεράσπιστοι ηλικιωμένοι που διέμεναν σε μονοκατοικίες, η δε μεθοδολογία τους ήταν η εξής:
Αφού επέλεγαν τα σπίτια που θα χτυπούσαν, πήγαιναν τις βράδυνες ώρες και διέκοπταν την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος, αφαιρώντας τις ασφάλειες από τους εξωτερικούς μετρητές της Δ.Ε.Η. Στη συνέχεια, επιτίθεντο αιφνιδιαστικά στους ενοίκους, οι οποίοι εξέρχονταν από την οικία τους για να ελέγξουν τη «βλάβη» και ασκώντας σωματική βία, εισέρχονταν στους εσωτερικούς χώρους όπου αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας. Ιδού η δράση τους, στην οποία υπάρχει κι ένας φόνος:
Το βράδυ της 28.01.2013 (περί ώρα 21.00), αφού προκάλεσαν διακοπή ρεύματος από τον εξωτερικό μετρητή της ΔΕΗ, εισέβαλαν σε μονοκατοικία 89χρονου ημεδαπού, στην περιοχή του Αμαρουσίου, γρονθοκόπησαν τον ίδιο, την 82χρονη σύζυγό του και έναν γείτονά τους, ηλεκτρολόγο στο επάγγελμα, ο οποίος μετέβη για τη διάγνωση της βλάβης, ερεύνησαν όλους τους χώρους και αφαίρεσαν το ποσό των 150 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα. Σε αυτή την επίθεσή τους οι δράστες, είχαν προκαλέσει τόσο σοβαρά τραύματα στον 89χρονο ηλικιωμένο, ο οποίος αρχικά είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο και τελικά, μετά από λίγες ημέρες, υπέκυψε στα τραύματά του.

Ποινικές διώξεις για το σχέδιο δολοφονίας ΚαραμανλήΑπό την έρευνα του Εισαγγελέα προέκυψε όχι μόνο ότι υπήρξε σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας και σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή, αλλά τέθηκαν και σε εφαρμογή!

Ποινική δίωξη για πράξεις εσχάτης προδοσίας άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Νικόλαος Ορνεράκης με αφορμή την αποκάλυψη των «Επικαίρων» για την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής θητείας του, στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας, με την κωδική ονομασία «Πυθία 1». Η εισαγγελική παρέμβαση επιβεβαιώνει πλήρως και δικαιώνει το περιοδικό, το οποίο πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη των σκοτεινών σχεδίων εκείνης της περιόδου, τα αποτελέσματα των οποίων είναι εμφανή σήμερα.

Στο τεύχος 87 (16-22/6/2011) τα «Επίκαιρα» δημοσίευσαν άκρως απόρρητα έγγραφα μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τα οποία κάποια «συμμαχικά» κράτη ήθελαν νεκρό τον πρώην πρωθυπουργό, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο.

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του περιοδικού ενεργοποίησε άμεσα τα αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης. Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Κολιοκώστας, γνωστός για τη νομική του κατάρτιση, το σθένος και την μεγάλη εμπειρία του, παρήγγειλε τον περασμένο Αύγουστο τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης προκειμένου να ερευνηθούν οι αποκαλύψεις του περιοδικού. Η διενέργεια της Προκαταρκτικής Εξέτασης ανατέθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου στον Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Νικόλαο Ορνεράκη.

Ο κ. Ορνεράκης ερεύνησε την υπόθεση με επιμονή και εργατικότητα όλο το καλοκαίρι, επιστρατεύοντας τις ευρύτατες νομικές γνώσεις του. Κατά τη διάρκεια της Προκαταρκτικής Έρευνας εξετάσθηκε πληθώρα μαρτύρων (πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ανώτατα στελέχη της ΕΥΠ κ.λ.π.), μεταξύ των οποίων ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Προκόπης Παυλόπουλος, ο τότε Διοικητής της ΕΥΠ κ. Ιωάννης Κοραντής, καθώς και ο σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου Άλεξ Ρόντος.


Από τις καταθέσεις των μαρτύρων και από τα έγγραφα που συνέλεξη η δικαστική έρευνα, επι9βεβαιώθηκαν πλήρως οι αποκαλύψεις των «Επικαίρων». Επιπλέον, από την έρευνα του Εισαγγελέα προέκυψε ότι όχι μόνο υπήρξε σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας και σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, αλλά τα σχέδια αυτά τέθηκαν και σε εφαρμογή.

Μάλιστα, εις βάρος του τότε πρωθυπουργού υπήρξε και απόπειρα δολοφονίας με την τοποθέτηση βόμβας σε σημείο της διαδρομής που ακολουθούσε όταν επέστρεφε από το σπίτι του στην Ραφήνα.
Η δολοφονία του απετράπη επειδή για λόγους ασφάλειας, μετά τις πληροφορίες της ΕΥΠ, ο τότε πρωθυπουργός άλλαζε συχνά δρομολόγια και την ημέρα τοποθέτησης της βόμβας δεν πέρασε από το συγκεκριμένο σημείο.

Τα αδιάσειστα ευρήματα της ενδελεχούς δικαστικής έρευνας οδήγησαν τον εισαγγελέα Ορνεράκη να ασκήσει ποινική δίωξη για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας, ήτοι συνωμοσία σε διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος και σε αποστέρηση του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει το Σύνταγμα –άρθρο 135 παρ. 2-4 σε συνδυασμό με το άρθρο 134 παρ. 2 εδ. Β’ Π.Κ.- και να παραγγείλει τη διενέργεια κύριας ανακρίσεως.

Η κύρια ανάκριση που θα ακολουθήσει αναμένεται να ρίξει άπλετο φως στη σκοτεινή αυτή υπόθεση και να ερευνήσει το ρόλο αλλοδαπών και ημεδαπών, οι οποίοι, προκειμένου να προωθήσουν τα άνομα συμφέροντά τους εις βάρος του ελληνικού λαού, εμπνεύστηκαν, οργάνωσαν και έθεσαν σε εφαρμογή σχέδια αποσταθεροποίησης της χώρας, με βασικό σκοπό να εξαναγκάσουν την αλλαγή σχεδιασμών της κυβέρνησης σε θέματα εξωτερικής ενεργειακής και οικονομικής πολιτικής.

Το εγκληματικό σχέδιο εις βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας, όπως έχει ήδη αποκαλυφθεί από τα «Επίκαιρα», ήταν πολυεπίπεδο και περιελάμβανε άκρατη σκανδαλολογία, υποβάθμιση της Ελληνικής οικονομίας, απαγωγή επιχειρηματιών, κοινωνική αναταραχή, τρομοκρατικές ενέργειες και πρόκληση προβλημάτων στην εξωτερική πολιτική της χώρας.

Τραγικά γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος, όπως οι φονικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007, ο Δεκέμβρης του 2008, ακόμα και ο τρόπος που οδηγήθηκε η χώρα στο ΔΝΤ, απαιτούν διαφορετική πλέον προσέγγιση από την αρχική και αποκτούν άλλη σημασία.

Και είναι πλέον προφανές ακόμα και στους πιο δύσπιστους, ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός του Κώστα Καραμανλή σε θέματα εξωτερικής ενεργειακής και οικονομικής πολιτικής, που θα ωφελούσε πολλαπλάσια την Ελλάδα και θα την θωράκιζε απέναντι σε διεθνή οικονομική κρίση, έπρεπε να ματαιωθεί με κάθε τρόπο…


Πηγή περιοδικό «Επίκαιρα»

ΧΑΘΗΚΕ Η ΝΤΡΟΠΗ! ΚΑΙ Η ΠΟΡΝΟΣΤΑΡ ΤΖΟΥΛΙΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ
ALEXANDRATOY
Λύσσαξαν όλες αυτές τις ημέρες οι διάφοροι «προοδευτικοί» -κόμματα και πρόσωπα- με τον νεαρό ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ που –για τους δικούς του λόγους- χαιρέτισε εθνικιστικά.
Στη χορωδία των… προοδευτικών προστέθηκε μέχρι και η γνωστή πορνοστάρ Τζούλια Αλεξανδράτου, η οποία αυτή την εποχή εκπορνεύεται κάπου στο εξωτερικό και σε κάποιο διάλλειμα των γυρισμάτων απεφάνθη μέσω Twitter: «Τα γερμανικά κανάλια για ακόμα μια φορά αναφέρθηκαν στην ξεφτίλα της χώρας αυτής, για τη ναζιστική αυτή χειρονομία! ΝΤΡΟΠΗ».

Ιδού το διαφημιστικό για την Ελλάδα που κόστισε μόλις 24,70 ευρώ! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/diafimistiko-gia-tin-ellada.html#ixzz2O6HAr166


Κάποιοι -ακόμα και σε αυτή την περίοδο που διανύουμε- θα κοστολογούσαν με αμύθητα ποσά μια διαφημιστική καμπάνια για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό. Η Τουρκία με εικόνες άκρως ελληνικές (βλέπε Αγιά Σοφιά - Κωνσταντινούπολη) έχει ήδη ξεκινήσει το promo του τουρισμού της, ενώ στην Ελλάδα οι "υπεύθυνοι" ακόμα δεν έχουν κάνει τίποτα, προφασιζόμενοι τα τσουχτερά κοστολόγια!

Οι σπουδαστές του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", θέλοντας να δείξουν την αγάπη τους γι' αυτή τη χώρα που λέγεται Ελλάδα, αποφάσισαν να αναλάβουν δράση και κατάφεραν να αποδείξουν πως μόλις με μια δανεική κάμερα και ιδέες ανεκτίμητες, μπορεί κάποιος να κάνει θαύματα!

"Be one of us - Hellas"

Το διαφημιστικό αυτό για την Ελλάδα, γράφτηκε στα πλαίσια του μαθήματος της διαφήμισης. Η έμπνευση των σπουδαστών προήλθε από την αγάπη για την πατρίδα τους και την πεποίθησή τους ότι ζουν σε ένα από τα ωραιότερα μέρη του κόσμου. Και με κόστος; Μόνο 24,70 ευρώ! Διότι αυτό που χρειάζεται τελικά η Ελλάδα, είναι ανθρώπους με όνειρα, ιδέες και αγάπη γι' αυτό που κάνουν. Και εμείς στην Tabula Rasa νοιώθουμε υπερήφανοι που τους έχουμε στο ενεργητικό μας...!

Οι μόνοι που ενδιαφέρονται πραγματικά για την Ελλάδα, είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Εμείς έχουμε τη δύναμη. Οφείλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα μας, με κάθε τρόπο!

Δείτε το εδώ:

ΟΙ ΗΜΕΤΕΡΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ
anastasiadiseurogroup
Την ίδια ώρα που στην Κύπρο επικρατεί χάος και κανένας δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι, η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» κάνει μια σοβαρότατη καταγγελία σε άρθρο της με τίτλο «Κάποιοι γνώριζαν εκ των προτέρων», υποστηρίζοντας ότι συνεργάτες του προέδρου Αναστασιάδη και κορυφαίοι οικονομικοί παράγοντες ήξεραν για το «κούρεμα» και απέσυραν τις καταθέσεις τους, τις οποίες και μετέφεραν σε ασφαλή λιμάνια. Κάτι που σημαίνει πως ο Αναστασιάδης γνώριζε πολύ καλά τι θα συμβεί και δεν αιφνιδιάστηκε, όπως υποστηρίζει. Ιδού το σχετικό δημοσίευμα :
«Τα τελευταία 24ωρα δίνουν και παίρνουν οι πληροφορίες που φέρουν συνεργάτες του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως και οικονομικούς παράγοντες, να έχουν αποσύρει τις τελευταίες δύο εβδομάδες τεράστια ποσά από κυπριακές τράπεζες και να τα μετέφεραν στο εξωτερικό.
Παρά τις εξ αντιθέτου διαβεβαιώσεις των κυβερνώντων, αυτοί οι άνθρωποι γνώριζαν ότι βρισκόταν στο τραπέζι το επικείμενο «κούρεμα» στις καταθέσεις και ότι οι Γερμανοί θα πίεζαν προς αυτή την κατεύθυνση και ότι υπήρχε ένα πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να περάσει το «κούρεμα».

Τηλεόραση και εκδήλωση βίαιης συμπεριφοράς παιδιών


 
Τα τελευταία χρόνια έχει μελετηθεί ευρέως η επίδραση που ασκούν στα παιδιά διάφορες σειρές στην αλλά και η ίδια η τηλεόραση. Η ανάπτυξη συμπεριφοράς με επιθετικά και βίαια στοιχεία σε πολλές έρευνες έχει συνδεθεί με την τηλεόραση. Πολλά από τα προγράμματα που παρακολουθούν τα παιδιά έχει διαπιστωθεί ότι εκπέμπουν μηνύματα βίας.

Για παράδειγμα σύμφωνα με έρευνα Ισπανικού Πανεπιστημίου η παιδική σειρά «ΤΟΜ και ΤΖΕΡΥ» είναι ένα από τα πιο βίαια παιδικά προγράμματα της τηλεόρασης. Συγκεκριμένα η κόντρα του γάτου Τομ με τον ποντικό Τζέρι περιέχει τις περισσότερες σκηνές βίας σε σύγκριση με 19 παιδικά προγράμματα, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της έρευνας.

Κι ενώ η σειρά «ΤΟΜ και ΤΖΕΡΥ» εκτιμάται ως βίαιο παιδικό πρόγραμμα η σιερά «ΝΤΟΡΑ Η ΜΙΚΡΗ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ» εκτιμήθηκε ως το πλέον εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά.

Ωστόσο το 68% των κινούμενων σχεδίων περιέχουν σκηνές βίας και τα στοιχεία δείχνουν πως ανά 55 λεπτά προβάλλεται και μία βίαιη σκηνή. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η σωματική βία και ακολουθούν η χρήση όπλων ή άλλων αντικειμένων, οι απειλές και η λεκτική βία, ενώ σε ποσοστό 84% δεν παρουσιάζονται οι συνέπειες των βίαιων πράξεων.

Ωστόσο η τηλεόραση είναι μέσα στην καθημερινότητα της ζωής του παιδιού μας και όσο και αν θέλουμε να την κλείσουμε, συνήθως οι καταστάσεις την κρατούν ανοιχτή και οι γονείς συχνά κατευθύνουν τα παιδιά σε αυτήν. Ωστόσο υπάρχουν μικρές συμβουλές που επιτρέπουν στο γονιό να περιορίσει τις αρνητικές συνέπειες της τηλεόρασης.

Θυμηθείτε:
● Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αμερικανικής Παιδιατρικής Εταιρίας τα παιδιά κάτω των δυο ετών θα πρέπει να αποφεύγουν την τηλεόραση καθώς αυτή επηρεάζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου των παιδιών.

● Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι στα μεγαλύτερα παιδιά ο χρόνος έκθεσης τους σε οθόνη (τηλεόραση, υπολογιστής κτλ) δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις δύο ώρες στο σύνολο.
● Αποφύγετε να τοποθετήσετε την τηλεόραση σε παιδικό δωμάτιο καθώς με αυτό τον τρόπο υπάρχει ο κίνδυνος να «χάσετε» τον έλεγχο».
● Ελέγχετε πάντα την ποιότητα των προγραμμάτων που παρακολουθεί το παιδί σας (μια έξυπνη λύση είναι να αφιερώσετε χρόνο κάποια στιγμή και να τα δείτε μαζί) και συμβουλευτείτε την ειδική σήμανση.
● Προτείνετε κι εσείς προγράμματα που θα μπορούσε το παιδί σας να παρακολουθήσει.
● Περιορίστε στο μικρότερο δυνατό τον χρόνο της τηλεόρασης.
● Συζητήστε πάντα ότι σας μεταφέρει το παιδί από την εμπειρία του με την τηλεόραση, και φροντίστε να του/της ξεχωρίσετε το πραγματικό από το φανταστικό.

Αφιέρωμα στον Θεόφιλο Γεωργιάδη από το ΕΛΑΜΚατάμεστα ήταν τα γραφεία Λευκωσίας την Παρασκευή 15 Μαρτίου, όπου πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον συναγωνιστή Σάββα για την ζωή, το έργο και την δολοφονία του ήρωα Θεόφιλου Γεωργιάδη.
Το αφιέρωμα ξεκίνησε με τα μαθητικά χρόνια του Θεόφιλου, την στρατιωτική του εκπαίδευση και τις σπουδές του. Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στα πρώτα χρόνια της επιστροφής του στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα τον ρόλο του στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας ως λειτουργός τύπου στον τομέα των Τουρκικών Θεμάτων. Παράλληλα, επεξηγήθηκε ο σημαντικός του ρόλος στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα των Κούρδων αλλά και η έντονη σύγκρουση του με το τουρκικό κράτος. Η συμβολή του μέσω διαλέξεων, εκδηλώσεων και συνεντεύξεων για το Κυπριακό, για τον αγώνα των Κούρδων, για τα δικαιώματα του Ελληνισμού και το Αρμενικό ζήτημα είχαν ως κοινό παρανομαστή την αποκάλυψη του βρώμικου και απάνθρωπου προσώπου του τούρκικου κράτους-δολοφόνου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...