Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013

ΑΤΤΙΛΑΣ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΜΠΟΤΕΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΦΑΗΛΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΑττίλας με γερμανικές μπότες τώρα στην Κύπρο!Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.dimokratianews.gr


Του Φαήλου Κρανιδιώτη

Η Κύπρος χρωστούσε την οικονομική της ανάταση μετά το 1974 σε πολύ συγκεκριμένους παράγοντες. Σίγουρα η βάση ήταν και είναι η αυξημένη επιβιωτική ικανότητα του Ελληνισμού της ιστορικής περιφέρειας. Οπως στη Βόρεια Ηπειρο και στον Καύκασο, έτσι και στη Μικρή Ελλάδα του Νότου οι ακρίτες μας πάντοτε επιδεικνύουν δεινή ικανότητα να επιβιώνουν μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Η ζωή μέσα στους κινδύνους οξύνει τον νου και την τόλμη. Ο εμφύλιος πόλεμος στον Λίβανο το 1976 έστειλε το πρώτο κύμα κεφαλαίων και επιχειρήσεων στη ματωμένη και ημικατεχόμενη από τον τουρκικό Αττίλα Κύπρο. Με πείσμα, δουλειά και τα ξένα κεφάλαια που εισέρρευσαν, η Κύπρος στάθηκε πάλι στα πόδια της.

Επεισόδιο σε γερμανική στρατιωτική μονάδα στη Λεμεσό > Ελληνοκύπριοι Εθνοφρουροί υπέστειλαν και έκαψαν δύο γερμανικές σημαίες


Αναστάτωση επικρατεί στις τάξεις του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) μετά από επεισόδιο που σημειώθηκε σήμερα σε στρατόπεδο της Λεμεσού. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, Ελληνοκύπριοι Εθνοφρουροί υπέστειλαν και έκαψαν δύο γερμανικές σημαίες, οι οποίες ήταν αναρτημένες σε κτίριο εντός στρατιωτικής βάσης στη Λεμεσό, το οποίο στεγάζει τη γερμανική στρατιωτική αποστολή στο πλαίσιο συμμετοχής της χώρας στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ για την επιτήρηση του Λιβάνου (UNIFIL). Όταν έγινε αντιληπτό το επεισόδιο προκλήθηκε αναστάτωση τόσο στους Γερμανούς στρατιώτες όσο και στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς. Στελέχη του ΓΕΕΦ έσπευσαν από την πρώτη στιγμή στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, όπου και διεξάγουν ανακρίσεις για τον εντοπισμό των ενόχων. Σημειώνεται ότι την περασμένη Δευτέρα, Κύπριοι πολίτες είχαν πραγματοποιήσει εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας στη Λευκωσία και κατέβασαν τη σημαία από το κτίριο. Αυξημένα μέτρα λήφθηκαν και στην κατοικία της πρέσβειρας της Γερμανίας καθώς και στις πρεσβείας της Ολλανδίας και της Φινλανδίας.

strategyreports

ΤΑ ΒΑΠΟΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣKATIDHS
Μεγάλη είναι η απελπισία και το μαρξιστικό κόμπλεξ των δημοσιογραφικών παπαγάλων του Μνημονίου και της δυστυχίας μας με την Χρυσή Αυγή και δε χάνουν ευκαιρία να τα δείχνουν με όποια αφορμή βρουν. Έτσι και με την υπόθεση του νεαρού ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, τον χαιρετισμό του οποίου κάποιος δημοσιογράφος του «Βήματος»- βαποράκι του Μνημονίου- χρεώνει στην… Χρυσή Αυγή, υποστηρίζοντας ότι ο ποδοσφαιριστής λειτούργησε ως… βαποράκι της. Για λόγους… ψυχαγωγίας περισσότερο, παρά ουσίας, σας παραθέτουμε τα κυριότερα σημεία του καταγέλαστου άρθρου, με τον τίτλο «Ναζισμός και υποκρισία»:

Γερμανικές μπίζνες εκατομμυρίων πάνω στα κουφάρια Ελλάδας-Κύπρου!


Όπως όλα δείχνουν οι Ευρωπαίοι "εταίροι" είναι αποφασισμένοι να αφήσουν την Κύπρο μόνο με τις παραλίες της.Έτσι υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να μην δεχθούν το σχέδιο διάσωσης της Τράπεζας Κύπρου που ετοιμάζεται να ψηφίσει η Κυπριακή Βουλή. Την ίδια ώρα οι μπίζνες των Γερμανών πάνω από το κουφάρι της Ελλάδας και της Κύπρου βρίσκονται σε "έξαρση".
Στο Μέγαρο Μαξίμου μπαινοβγαίνουν γερμανικοί πολυεθνικοί κολλοσοί και κλείνονται συμφωνίες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.


 Όσο αφορά την Κύπρο η Γερμανία επιχειρεί να στραγγαλίσει κατευθείαν τα ταμεία της. Είναι χαρακτηριστικό ότι καμία γερμανική εταιρεία δεν διεκδικεί συμμετοχή στα "οικόπεδα" της Κύπρου. Αυτό που ενδιαφέρει τους Γερμανούς είναι να βάλουν χέρι απευθείας στα έσοδα που θα έχει το κυπριακό κράτος από τα κοιτάσματα.

Οι Κύπριοι με ένα κούρεμα της τάξης 22 με 25 % για καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου, ευελπιστούν να πλησιάσουν το ποσό των 5,8 δις που χρειάζονται.
Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης προβλέπουν όφελος, ύψους 1,5 δισ. ευρώ από την αναδιάρθρωση της Λαϊκής Τράπεζας, εισπράξεις 1,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης και άλλα 2,8 δισ. ευρώ από την φορολόγηση των καταθέσεων.
Βασικό στοιχείο του σχεδίου ότι δεν επηρεάζονται τα Ταμεία Πρόνοιας στην Κύπρο και εξασφαλίζονται οι συντάξεις.
Με την ψήφιση των νομοσχεδίων από τη Βουλή, κυπριακή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τους αρχηγούς των κομμάτων, θα μεταβεί σήμερα στις Βρυξέλλες για να παρουσιάσει στους εταίρους το νέο σχέδιο διάσωσης.
Αύριο θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Eurogroup, που θα εξετάσει τα νέα στοιχεία.

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΛΩΤΣΑΝΕ Στα «μαχαίρια» βρίσκεται η Κύπρος με τα ευρωπαϊκά κράτη από τα οποία ζήτησε βοήθεια, για την τύχη της μεγαλύτερης τράπεζάς της, μετά από την απόφαση να προχωρήσει σε εξυγίανση της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας, σύμφωνα με αξιωματούχους που περιλαμβάνονται στις διαπραγματεύσεις και τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Dow Jones Newswires.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, η κυπριακή κυβέρνηση αγωνίζεται σκληρά για να κρατήσει «ζωντανή» την Τράπεζα Κύπρου, μετά από την παρουσίαση στη Βουλή ενός νομοσχεδίου για την εξυγίανση της Λαϊκής Τράπεζας.
Δύο αξιωματούχοι που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις δηλώνουν ότι η κυβέρνηση στη Λευκωσία σχεδιάζει να επιβάλει φόρο 20% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ σε λογαριασμούς της Τράπεζας Κύπρου. Η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα της επιτραπεί να προστατέψει το εν λόγω πιστωτικό ίδρυμα, το οποίο έχει τα δύο τρίτα των συνολικών καταθέσεων στο νησί, περίπου 28 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ευρωπαϊκού υπουργείου Οικονομικών, εξέφρασαν αμφιβολίες για το σχέδιο, σχετικά με το εάν θα συγκέντρωνε αρκετά κεφάλαια για να προστατέψει το πιστωτικό ίδρυμα. «Τι γίνεται εάν επιβάλεις κούρεμα των καταθέσεων της Τράπεζας Κύπρου και δύο εβδομάδες αργότερα η τράπεζα καταρρεύσει; Πού σε αφήνει αυτό», τόνισε ένας αξιωματούχος, ενώ ένας άλλος πρόσθεσε ότι η εξυγίανση και των δύο τραπεζών «έχει περισσότερο νόημα».Πηγή:www.capital.gr

Η ΜΟΣΧΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ
Στο μεταξύ πληροφορίες θέλουν την Μόσχα με οδηγία του υπ. Εξωτερικών να ζητεί από τους Ρώσους να σηκώσουν τις καταθέσεις τους από ευρωπαικές τράπεζες γιατί κινδυνεύουν! Η ρωσική κυβέρνηση επεξεργάζεται και σενάριο απεμπλοκής των καταθέσεων που διατηρούν οι ολιγάρχες της στο νησί της Αφροδίτης.  Σύμφωνα με αυτό μια ρωσική τράπεζα αναλαμβάνει να αποζημιώσει στο ακέραιο του Ρώσους ολιγάρχες που έχουν καταθέσεις στην Κύπρο με αντάλλαγμα να δηλωθούν οι ίδιοι ως φοροφυγάδες.
Στη Γαλλία τώρα, οι Γάλλοι σύσσωμοι βρίζουν στην Μέρκελ. Έντονη η φημολογία που θέλει την Γαλλία στο Μνημόνιο μέχρι τον Ιούνιο εξαιτίας της κρίσης στην Κύπρο.
H Ευρώπη εξελίσσεται σε πυριτιδαποθήκη του πλανήτη. Το βίαιο κούρεμα ρωσικών κεφαλαίων που βρίσκονται σε κεντρικές τράπεζες προκαλεί εντάσεις που δεν μπορεί να βάλει ακόμη και ο πιο ευφάνταστος νους. Οργιάζουν οι φήμες για την λεηλασία των κυπριακών κοιτασμάτων πετρελαίου ενώ γίνεται λόγος ακόμη και για κινητοποίηση του ρωσικού στόλου με κατεύθυνση στη Μεσόγειο.
Η ανεγκέφαλη απόφαση του Eurogroup κάτω από την πίεση των Γερμανών να μετατρέψουν την Ευρώπη σε μια ζώνη οικονομικής εξαθλίωσης προκαλεί εξελίξεις που δεν έχει ξαναζήσει η δική μας γενιά.
(Συνεχίζεται...)


kourdistoportocali

ΘΡΑΣΟΣ: ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ «ΜΕΣΑ» ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥΣ!
KLEFTES
Δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι, αλλά προχθές –επ’ ευκαιρία της «παγκόσμιας ημέρας κατά του ρατσισμού», το ψευτο-κλεφτο- μιζο-ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση νόμου για την «Καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας» (δηλαδή δικαστικές διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής, αφού άλλος τρόπος αντιμετώπισης της συνεχούς της ανόδου δεν υπάρχει). Ιδού και πως την περιγράφει:
«Ειδικότερα, η πρόταση νόμου περιλαμβάνει διατάξεις σχετικές με την ευθύνη νομικών προσώπων, όταν οι αξιόποινες πράξεις που τελούνται από φυσικά πρόσωπα μπορούν να αποδοθούν σε αυτά και τη διεύρυνση των επιβαρυντικών περιστάσεων, που ορίζονται στο άρθρο 79 παρ. 2 εδάφιο τρίτο ΠΚ όπως και το σχέδιο νόμου. Ωστόσο, η διάταξη αυτή εμπλουτίζεται και με άλλες ρυθμίσεις και ιδίως: Την αύξηση του πλαισίου ποινής, την απαγόρευση μετατροπής και αναστολής της ποινής, την υποχρεωτική επιβολή της παρεπόμενης ποινής της στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων, την θέσπιση κωλυμάτων διορισμού, την αυτεπάγγελτη δίωξη των εγκλημάτων…»

Ξεπροβάλλει η δική μας ώρα, η ώρα των τρελών


Οι τρέχουσες δυσμενείς εξελίξεις για τον Ελληνισμό μάς δείχνουν τον έναν και μοναδικό δρόμο που υπάρχει. Αυτόν της σύμπνοιας, της ενότητας, το δρόμο της ελπίδας. Κανένας ξένος παράγοντας δεν πρόκειται να πολεμήσει για εμάς αν και εφόσον δεν διακυβεύονται τα δικά του συμφέροντα. Για ακόμη μια φορά στην ιστορία μας είμαστε στο μάτι του κυκλώνα, μόνοι αλλά και χρεοκοπημένοι. Υποσυνείδητα αυτό θα λειτουργήσει θετικά στην ψυχοσύνθεση των Ελλήνων. Πλησιάζει η ώρα που θα κληθούμε να αποδείξουμε ότι είμαστε άξιοι απόγονοι των Ελλήνων που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο πέρασμα των αιώνων. Πλησιάζει η ώρα που θα υψώσουμε ανάστημα περιφρονώντας και τον θάνατο αν αυτό χρειαστεί.
Μην λυπάται κανείς για όσα τώρα μας συμβαίνουν, όσο μας «ζουλάνε», όσο μας «πονάνε» τόσο μας ατσαλώνουν, τόσο μας ενώνουν, μας κάνουν πιο δυνατούς, πιο ανθεκτικούς.

Ας κάνουμε την έκπληξη, ας δώσουμε τη δική μας απάντηση, αυτή που θα τους τρομάξει. Όλοι μαζί μια γροθιά, ενωμένοι Ελλαδίτες και Κύπριοι, εμείς τα παιδιά της Αντιγόνης, τα παιδιά του ήλιου, του φωτός, του απέραντου γαλάζιου. Να το ‘χουν κατά νου ότι αν έρθουν θα μας βρουν ενωμένους.  

Και αν λυπάστε που είμαστε λίγοι ανάμεσα στους πολλούς ελληνόφωνους ραγιάδες, να θυμάστε ότι πάντα οι λίγοι φέρνουν τις ανατροπές. Οι λίγοι και οι τρελοί!
(λουκάς / Geopolitics& Daily News)

ΒΑΘΙΑ ΧΩΜΕΝΟ ΤΟ ΑΚΕΛ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
xristofias
Σκούρα τα πράγματα για τους συριζαίους (και δευτερευόντως για τους κουκουέδες, αλλά αυτοί επειδή ξέρουν τι έχει παιχτεί αποφεύγουν να εκτίθενται πολύ) σε σχέση με τα πεπραγμένα του αμερικανοκομμουνιστικού καθεστώτος Χριστόφια-Καταστρόφια και τον ρόλο του στην κυπριακή τραγωδία. Όπως, λοιπόν, φαίνεται κι από τα έγγραφα που σας παραθέτουμε, τα νομοσχέδια που κατατέθηκαν στη Βουλή περί εξυγίανσης των τραπεζών και ψηφίστηκαν χθες, έχουν ημερομηνία 15 Ιανουαρίου! Το οποίον σημαίνει ότι τα είχε όλα έτοιμα ο παριστάνων σήμερα πως δεν ξέρει τίποτα για το φόνο, Καταστρόφιας. Κι αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά στα άλλα που θα αποκαλυφθούν τις επόμενες ημέρες…
8259485092

Διάλεξη Ν. Αργυρόπουλου στο ανοικτό πανεπιστήμιο Δήμου Ασπροπύργου
Η διάλεξη του προέδρου των "Βετεράνων Κύπρου '74"
 κου Νίκου Αργυρόπουλου, 
 θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως με τα  τελευταία  
γεγονότα στην Κύπρο, 
 άσχετα με το προγραμματισμένο θέμα, λόγω επετείου
 για την  έναρξη του
 απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ,

Στη Θεσσαλονίκη Βυζαντινολόγοι από την Αθήνα - Ζητούν να παραμείνουν τα αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου
Τον σταθμό Βενιζέλου του μετρό, όπου βρέθηκαν τα νέα ευρήματα, επισκέφθηκαν Αθηναίοι Βυζαντινολόγοι, μέλη της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, που...

«Πρέπει να πουλήσεις την ψυχή σου στον διάβολο για να πας μπροστά στην μουσική βιομηχανία», λέει ποπ σταρ


Η Nicole Scherzinger, τραγουδίστρια, συνθέτης, χορεύτρια και τηλε-περσόνα, λέει ότι ο λόγος που ίσως δεν έχει πάρει ακόμη κάποιο από τα πιο πολυπόθητα βραβεία της βιομηχανίας του θεάματος, είναι επειδή αρνείται να πουλήσει την ψυχή της στο διάβολο.
Η 34χρονης Scherzinger, έγινε γνωστή ως τραγουδίστρια στα γκρουπ ‘Eden's Crush’ και ‘The Pussycat Dolls’. Εντούτοις, πρόσφατα μίλησε για μερικά από τα μειονεκτήματα της διασημότητας, όπως τον να εξισορροπήσεις τα ηθικά στάνταρ για να πας μπροστά. 
«Αυτή είναι μια τόσο σκληρή βιομηχανία, ξέρετε. Για να τα καταφέρεις, πρέπει πραγματικά να πουλήσεις την ψυχή σου στο διάβολο ... δεν το έχω κάνει», είπε πρόσφατα η Scherzinger στην βρετανική Independent. "Αυτός είναι ίσως ο λόγος που δεν έχω φτάσει αρκετά στην κορυφή του βουνού μου. Θέλω να πω, πού είναι τα βραβεία Tony μου, τα Grammy μου, τα Oscar μου; Γιατί δεν έχω κανένα από αυτά τα πράγματα ακόμα;"
Ενώ η πίεση να μείνεις διάσημος μπορεί να είναι κουραστική, η Scherzinger είπε ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι όλα είναι μια ‘ευλογία’.
Η τραγουδίστρια γεννήθηκε στη Χαβάη και αποκάλυψε ότι δεν προέρχεται από μια οικογένεια καλλιτεχνών. Για εκείνη, μπορεί να ήταν το ‘θέλημα του Θεού’ που την έφερε στο προσκήνιο.
Η τραγουδίστρια προέρχεται από μια συντηρητική Ρωμαιοκαθολική οικογένεια, και δήλωσε ότι η οικογένειά της δέχεται τη μουσική της και εκείνη δεν αισθάνεται πλέον ότι χρειάζεται να εξηγήσει το υλικό της στους ανθρώπους.
«Κατάγομαι από μια πολύ θρησκευόμενη οικογένεια. Ο παππούς είναι ιερέας. Και αν με υποστηρίζουν σε όλα αυτά, και το κάνουν, τότε εγώ είμαι OK», είπε.
Μια άλλη διάσημη τραγουδίστρια που προέρχεται από θρησκευόμενη οικογένεια, η Katy Perry, έχει δηλώσει ότι ήθελε να γίνει μεγάλη τραγουδίστρια της gospel, αλλά όταν είδε ότι δεν γινόταν τίποτα, «πούλησε την ψυχή της στον διάβολο» (και εκτοξεύτηκε….)
 
Διάβασε και:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΔΗΜΑΡ: ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ – ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
DHMAR
Ο ρουσφετολογικός και άκρως παλαιοκομματικός τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η… κυβερνώσα αριστερά (της συγκυβέρνησης του Αντωνάκη του πανικόβλητου…) ΔΗΜΑΡ (και με τον οποίο θα λειτουργήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ αν ποτέ γίνει κι αυτός… κυβερνώσα αριστερά), αποτυπώνεται σε ενημερωτικό σημείωμα προς «συντρόφους και συντρόφισσες» – στελέχη και μέλη της ΔΗΜΑΡ, που τους απέστειλε με e-mail το γνωστό ηγετικό στέλεχος του συνονθυλεύματος (Β΄) των ορφανών του Τσαουσέσκου, Δημήτρης Χατζησωκράτης, για την προκήρυξη θέσεων διοικητών και υποδιοικητών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Με το σημείωμα αυτό ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι για τις ιδιαίτερα προσοδοφόρες θέσεις σύντροφοι και συντρόφισσες, για το πότε λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και για τον κατάλογο των νοσοκομείων όπως προέκυψαν από τις συνενώσεις, ενώ καλούνται οι θεσιθήρες παραλήπτες να καταθέσουν εγκαίρως τα δικαιολογητικά τους αλλά και να ενημερώσουν την ΔΗΜΑΡ για τις αιτήσεις που θα κατατεθούν, ώστε να φροντίσει για τον διορισμό τους.
Ιδού τα χάλια των «κοινωνικών αγωνιστών», που «θα αλλάξουν τον κόσμο, κάνοντάς τον δικαιότερο»:
ΘΕΜΑ: Στις 27/03/13 λήγει η κατάθεση υποψηφιοτήτων για την εγκατάσταση των Διοικητών (87) και

Βλέπουμε τον αργό θάνατο της ευρωπαϊκής ιδέας, λέει ο πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Αθανάσιος Ορφανίδης


Η Ευρωπαϊκή Ένωση οδηγείται σε αργό θάνατο, δήλωσε ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης της Κύπρου, Αθανάσιος Ορφανίδης, λέγοντας ότι η Κύπρος εκβιάστηκε από ορισμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.
 "Ζούμε ιστορικές στιγμές. Είμαστε μάρτυρες στον αργό θάνατο της Ευρωπαϊκής Ιδέας. Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου ορισμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προβαίνουν ουσιαστικά σε δράσεις που λένε στους πολίτες άλλων κρατών μελών ότι δεν είναι ίσοι απέναντι στο νόμο" ανέφερε την Τρίτη στο Bloomberg ο κ. Ορφανίδης.
 
"Aυτό που παρακολουθήσαμε τις τελευταίες μέρες αποτελεί ένα πολύ σοβαρό ολίσθημα για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι οποίες ουσιαστικά εκβιάζουν την Κύπρο να κατάσχει τα χρήματα που ανήκουν σε νόμιμους καταθέτες στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου" πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο κ. Ορφανίδης κατηγόρησε τις ισχυρές κυβερνήσεις της Ευρώπης ότι έλαβαν αποφάσεις που οδηγούν στη δυστυχία τους πολίτες στην περιφέρεια της Ευρώπης.
"Υπήρξαν αποφάσεις που λήφθηκαν από τις ισχυρότερες κυβερνήσεις στην Ευρώπη που προωθούν συστηματικά την ανέχεια στους πολίτες της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας και αυτό δεν πρόκειται να τελειώσει με τον τρόπο που το χειρίζονται οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις" τόνισε.
“Αποφάσεις σαν και αυτή, όπως και η απόφαση για το haircut στα ελληνικά ομόλογα τον Οκτώβριο του 2011, στην πραγματικότητα ωφελούν μερικές χώρες. Για παράδειγμα, όπως είδαμε χθες στις αγορές, μια απόφαση σαν και αυτή μειώνει το κόστος δανεισμού για τη γερμανική κυβέρνηση, ώστε η γερμανική κυβέρνηση να μπορεί τώρα να δανείζεται  με αρνητικά επιτόκια, ενώ προκαλεί πόνο σε άλλες χώρες. Δεν είναι όλοι ίσοι έναντι του νόμου, με τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αυτές τις μέρες. Και για αυτό ανησυχώ για το μέλλον της Ευρώπης”, είπε.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ και εδώ

ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ – «ΑΔΕΡΦΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ» ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ
IsraelTurkey
Το παραμύθι της σύγκρουσης Τουρκίας-Ισραήλ (στο οποίο ουδέποτε πιστέψαμε…) έλαβε επισήμως τέλος οριστικά και αμετάκλητα. Πληροφορούμεθα, λοιπόν, πως με παρέμβαση του προέδρου των ΗΠΑ, Μ. Ομπάμα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου μίλησε τηλεφωνικά με τον Ερντογάν και του ζήτησε συγγνώμη για τη δολοφονία 9 Τούρκων ισλαμιστών το 2010, κατά τη διάρκεια επέμβασης ισραηλινών στρατιωτών στο πλοίο Μαβί Μαρμάρα, που κατευθυνόταν στη Γάζα. Μάλιστα, ο Νετανιάχου δήλωσε έτοιμος να συμφωνήσει με την καταβολή αποζημιώσεων στις οικογένειες των θυμάτων. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ερντογάν αποδέχθηκε τη συγνώμη του σιωνιστή πρωθυπουργού κι από δω και πέρα όλα πλέον θα’ ναι μέλι-γάλα στις τουρκο-ισραηλινές σχέσεις!

Φοβούνται να εξοπλίσουν τους πολίτες - Αναβλήθηκε άσκηση εφέδρων της Εθνοφρουράς


Η εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο νησί και η αγανάκτηση των πολιτών για την συμπαιγνία, τρόίκας-κυβέρνησης Αναστασιάδη και Αθήνας, οδηγεί στη αναβολή των προγραμματισμένων ασκήσεων της Εθνοφρουράς που ειχαν προγραμματιστεί να γίνουν 26 και 29 Μαρτίου. Οι έφεδροι-εθνοφύλακες θα πρέπει να παρουσιαστούν αλλά θα αποδεσμευτούν μία ώρα μετά την παρουσίασή τους.
Τι σημαίνει αυτό: Φοβούνται να εξοπλίσουν τους πολίτες θεωρώντας ότι μπορεί να υπάρξει χρήση των όπλων κατά των νέων προδοτών της Κύπρου!
Ήδη το χθεσινό επεισόδιο με το κάψιμο της γερμανικής σημαίας αππό εθνοφύλακες έχει σημάνει συναγερμό στο στρατηγείο της Εθνοφυλακής και έχει αυξηθεί η επιτήρηση των αποθηκών οπλισμού!
Ή τουλάχιστον αυτό θέλουν να δείξουν, πιθανώς εκφοβίζοντας τον κόσμο ότι πάμε σε καταστάσεις ανωμαλίας και να δεχθεί τις επιταγές της Γερμανίας.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, ύστερα από απόφαση του Υπουργού  Φώτη Φωτίου και της σύμφωνης γνώμης του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, λόγω της κατάστασης και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τα γνωστά γεγονότα που προέκυψαν από την οικονομική κρίση και δήθεν για την διευκόλυνση των εφέδρων και εθνοφυλάκων, "δεν θα διεξαχθούν οι προγραμματισμένες ασκήσεις της εφεδρείας - εθνοφυλακής από την Τρίτη 26 Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013".
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εμπλεκόμενοι έφεδροι και εθνοφύλακες οφείλουν να παρουσιαστούν κανονικά στις μονάδες τους, στους χώρους, στις ημερομηνίες και ώρες όπως καθορίζονται στα Φύλλα Ατομικής Πρόσκλησης (ΦΑΠ) για επιστρατευτική τακτοποίηση και στην συνέχεια θα αποδεσμευτούν μια ώρα μετά την παρουσίαση τους.
Η πραγματικότητα βέβαια απέχει πολύ από την "διευκόλυνση" των εφέδρων και εθνοφυλάκων. Αν αυτή την στιγμή οι πολίτες εξοπλιστούν και πάρουν το νόμο στα χέρια τους (είναι τελείως διαφορετικα τα δεδομένα στην μικρή κοινωνία της Κύπρου απ'ότι στην ένα μεγάλο κράτος) μπορεί να επαναληφθεί αυτό που έγινε το 1974 με το πραξικόπημα του Σαμψών που και τότε είχε την στηριξη των Αθηνών (κατ'αναλογία πρόκειται για το ίδιο ακριβώς πράγμα, μόνο που τότε η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί το 40% του νησιού ενώ τώρα χάνεται το υπόλοιπο 60% του νησιού όχι ως χερσαία απώλεια, αλλά ως κρατική οντότητα): Δηλαδή να υπάρξει λαϊκό κίνημα και βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης μειοδοσίας του Ν.Αναστασιάδη.
Αυτό τουλάχιστον αφήνεται να εννοηθεί από την κυπριακή κυβέρνηση με αυτή την κίνηση...
|Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο στοιχείο που δείχνει όιτ κάποιοι ανησυχούν για τις αντιδράσεις των πολιτών. Πέρα από τα αυξημένα μέτρα φύλαξης των αποθηκών οπλισμού έχει αυξηθεί η "αόρατη εσωτερική επιτήρηση" κάποιων μονάδων που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα...
Το ότι πρόκειται για προβοκατόρικη κίνηση είναι κάτι παραπάνω από σαφές
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΡΙΚΑΛΑ. Ελεγχόμενες εκρήξεις χειροβομβίδων στις φυλακές Τρικάλων. ΒΙΝΤΕΟ
BINTEO-Οι ελεγχόμενες εκρήξεις χειροβομβίδων στις φυλακές Τρικάλων
Πριν από λίγο τελείωσε η διαδικασία της εξουδετέρωσης των τεσσάρων χειροβομβίδων που βρέθηκαν έξω από τις φυλακές Τρικάλων, τις οποίες χρησιμοποίησαν οι κακοποιοί προκειμένου να διευκολυνθούν κατά την μεγάλη χθεσινοβραδινή απόδραση. Δείτε το Βίντεο>>

Δημοσιεύθηκε ο χάρτης της “Νέας Τουρκίας”, την ώρα που τον Ελληνισμό κυβερνά ο Σαρρής και ο Στουρνάρας


Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ/Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Την κατάσταση αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο η τουρκική εφημερίδα, Milliyet, σε δημοσίευμα της στις 23 Μαρτίου, όπου εμφανίζεται ο χάρτης της νέας Τουρκίας που περιλαμβάνει εκτός των άλλων και ολόκληρη την Κύπρο, (με κίτρινο χρώμα ), καθώς και την βόρειο Ελλάδα μέχρι τις… παρυφές της Θεσσαλονίκης. Στον ίδιο χάρτη στα τουρκικά εδάφη περιλαμβάνονται και όλες οι βόρειες επαρχίες της Συρίας που σφαδάζεται από τον εμφύλιο, καθώς και όλες οι πετρελαιοφόρες περιοχές του βορείου Ιράκ, όπου η Τουρκία ελέγχει απόλυτα τον Κούρδο ηγέτη, Μεσούτ Μπαρανί.
Η τουρκική εφημερίδα κάνει λόγο για την αναβίωση του παλιού κεμαλικού σχεδίου, αυτή
την φορά με τις ευλογιές της νεοοθωμανικής Τουρκίας του Ερντογάν, που περιλάμβανε παλιά εδάφη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας πριν αυτή καταρρεύσει οριστικά κατά τον Α παγκόσμιο πόλεμο. Εδική αναφορά γίνεται για το περίφημο μήνυμα του Αμντουλάχ Οτσαλάν από τις φυλακές του Ιμραλή, όπου κάλεσε το κουρδικό ΡΚΚ να αφήσει τα όπλα και να σταματήσουν οι εχθροπραξίες με τον τουρκικό στρατό. Το δημοσίευα αναφέρει την αναβίωση του λεγόμενου Εθνικού Συμφώνου, που όπως είναι γνωστό από την ιστορία ήταν η συμφωνία που είχαν κάνει οι Κούρδοι με τον Κεμάλ για να πολεμήσουν στο πλευρό του κατά των Ελλήνων στην Μικρά Ασία και να συμβάλουν στις γενοκτονίες των χριστιανών με εκατοντάδας χιλιάδες θύματα σε όλη την χριστιανική ανατολή.

Η εξέλιξη αυτή με τον Οσταλάν, παράλληλα με το άγριο ξεπούλημα της Κύπρου, αλλά και η επανασύνδεση Τουρκίας Ισραήλ, έχει ενθουσιάσει την Άγκυρα που τώρα θεώρει ότι είναι σχεδόν σίγουρο πως ο ελληνισμός θα πέσει σαν ώριμο φρούτο στα χέρια της και τα ελληνικά όνειρα για τα ενεργειακά κοιτάγματα και την ΑΟΖ, θα είναι για… να γελά ο κάθε πικραμένος. Ειδικά, όπως αναφέρουν οι περισσότεροι αρθογράφοι στον τουρκικό τύπο, (είναι χαρακτηριστικοί οι τίτλοι όπως της Hürriyet, «Büyük Türkiye», δηλαδή, «Μεγάλη Τουρκία» ), ότι μετά το μεγάλο στραπάτσο που έχει πάθει ο ελληνισμός σε όλα τα μέτωπα, τώρα δεν θα έχει καμία προοπτική η όποια ελληνική πρόθεση να προχωρήσει η Ελλάδα στην εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Αντίθετα, η μόνη λύση που υπάρχει πια για τους Έλληνες και την Κύπρο, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, είναι η…ελεημοσύνη από την Τουρκία μήπως και πάρουν κανένα κομματάκι από τον ενεργειακό πλούτο της περιοχής. Τα τουρκικά σχέδια, όπως αναφέρουν στη Άγκυρα, στηρίζουν και οι Γερμανοί, που έχουν μεγάλες μπίζνες με τους Τούρκους και τώρα μετά το ξεζούμισμα της Ελλάδας αυτές θα διευρυνθούν και με τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο, αλλά και οι Αμερικανοί που είναι στο πλευρό τους και πρόσφατα, όπως διαφαίνεται, και οι Ισραηλινοί. Ακόμα και οι Ρώσοι, όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, δεν τόλμησαν να θίξουν τα τουρκικά συμφέροντα από τα ενεργειακά κοιτάσματα της περιοχής.
Μετά από όλα αυτά, όπως αντιλαμβάνεται όποιος παρακολουθεί τις εξελίξεις, η προδοσία που συντελείται εδώ και τρία χρόνια στην Ελλάδα και τώρα δολοφονεί την Κύπρο, θα έχει ολέθριες συνέπιες για το μέλλον του ελληνισμού. Η Ελλάδα με την συμβολή των δοσίλογων της έχει αποδυναμωθεί εγκληματικά και η Κύπρος τώρα θυσιάζεται με τραγικό τρόπο. Η πολιτική κλίκα που μας έφερε μέχρι εδώ, ενώ το φάσμα της ολοκληρωτικής μας παράδοσης στα νεοοθωμανικά νύχια είναι ορατό, θα είναι υπόλογος για όλα αυτά στην ιστορία. Μονό ένας γενικός συναγερμός θα μπορέσει να σώσει ότι είναι ακόμα δυνατό να σωθεί. Συναγερμός από όσους βουλευτές έχουν ακόμα κάποιο αίσθημα εθνικής ευθύνης, από την εκκλησία, από τα συνδικάτα, από τις κοινωνικές οργανώσεις, ακόμα και από τον ελληνικό στρατό, από ότι ακόμα είναι σε θέση να αμυνθεί.
Ειδεμή, θα είναι καλύτερο αντί να βγάζουμε σημαίες στα μπαλκόνια να… μάθουμε όλοι τουρκικά.


olympia

ΤΩΡΑ. ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Η ΗΡΩΪΚΗ ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ; ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
-Ισοπέδωσαν την οικονομία της χώρας;
-Πήραν χειρότερη απόφαση από το "οχι";

Το γενναίο "όχι" που είπαν πριν από μερικές ημέρες οι Κύπριοι τους γύρισε μπούμερανγκ. Οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν να τιμωρήσουν την χώρα, υποχρεώνοντάς την να συμφωνήσει σε γενναίο κούρεμα σε όλες τις καταθέσεις, βυθίζοντας την μαρτυρική μεγαλόνησο ακόμη πιο βαθιά στην κρίση, προκειμένου να λάβει την πολυπόθητη χρηματοδότηση...

Ν’ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ! ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΟΦΣΑΙΝΤ!

ANTONIS SAMARAS ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
Το δωμάτιο ήταν σκοτεινό.
Ο Αντώνης δεν άντεχε τις πολλές φωταψίες.
Του έφερναν ημικρανία. Ίσα, ίσα ένα καντηλάκι.
Στο εικονοστάσι που κοσμούσε το Μaster Βedroom- προς τιμήν του “κολλητού” του.
Η κατάστασή του, ήταν κρίσιμη.
Του είχε έρθει μια σκοτοδίνη, μια ανακατωσούρα και ένα ίλιγγος!
Όλα αυτά μαζί- πακέτο!
Αν δεν ήταν άντρας θα έπαιρνε όρκο ότι βρισκόταν σε ενδιαφέρουσα!
Το κακό τον είχε βρει κατακούτελα και αναπάντεχα, μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Κυπριακής Βουλής.
Αυτό το «ΟΧΙ» κόντευε να τονε στείλει στα θυμαράκια.
Του ρούφαγε τη ζωή! Δίπλα του, ο Μουρούτης- πιστό σκυλί- καθισμένος σε μια καρέκλα δίπλα στο προσκεφάλι του, τον κοίταγε με συγκινητική αφοσίωση. Κάθε τόσο, του έβαζε ζεστές κομπρέσες στο μέτωπο και τον σταύρωνε, φτύνοντάς τον ταυτόχρονα. Για γούρι… Περίμεναν τον Κικίλια που είχε σπουδάσει Ιατρική. Ορθοπεδικός βέβαια αλλά όλο και κάτι θα είχε ξεπατικώσει από γενικής φύσεως, περιστατικά. Ο Αντώνης δεν τον εκτιμούσε καθόλου ως πολιτικό μυαλό! Πόσο μάλλον ως γιατρό. Ήταν όμως του κόμματος και δε θα το κανε βούκινο ότι ο πρωθυπουργός έπεσε τ’ ανάσκελα με την Κυπριακή Αντίσταση στους Eυρωτρομοκράτες! Ο «Σωτήρας» έβγαλε μια κραυγή πόνου.
 • Τι έγινε αφεντικό; Πονάς; Πού ναι κι αυτός ο βουτυρομπεμπές; Στον Κάρολο να χαμε πει να ρθει περπατώντας, θα χε φτάσει και θα σε είχε χειρουργήσει κιόλα!
 • Όχι Γιώργο. Δεν πονάω.. Θυμήθηκα τα 36 «ΌΧΙ» … Που οχιά μαύρη να τους φάει! Που να χάσουν τη συνταγή για το χαλούμι και να πιάσουν τσούχτρες όλες τους οι θάλασσες! Αδέρφια μας σου λέει μετά! Τ’ αδέρφια βρε αλληλοϋποστηρίζονται! Δεν κοιτά το να, να βγάλει το μάτι του άλλου!
 • Μην τα σκέφτεσαι αυτά βρε Αντώνη! Θα επιδεινωθεί η κατάστασή σου! Όχι ότι εμένα μου κατσε καλύτερα! Nα χει μαλλιάσει η γλώσσα μας από τα ΝΑΙ, τα YES και τα OUI, να χουμε κοψομεσιαστεί από τους τεμενάδες, να χουμε πάθει καμμιά πενηνταριά λουμπάγκα έκαστος και να έρχονται οι εξυπνάκηδες να μας κάνουν τον καμπόσο! Να μας εκθέτουν και να μας κάνουν να φαινόμαστε άνανδροι και ανίκανοι!
 • Να! Τα βλέπεις; Αυτός ο σφάχτης δυναμώνει… Χάνω τη γη κάτω απ’ τα πόδια μου. Σβήνω!
 • Κάτσε βρε παιδί μου! Δεν μπορεί να μην υπάρχει λύση!
 • Υπάρχει! Πώς δεν υπάρχει! Ν’ ανοίξει η γη να με καταπιεί!
 • Μήπως να μίλαγες με το Θεό;
Ο Αντώνης τον κοίταξε έντρομος. Τον είχε για «περιορισμένης ευθύνης» αλλά όχι και για ντιπ χαζό!
 • Θα προσποιηθώ πως δεν το άκουσα.. Άλλο!
 • Να παίρναμε κανά τηλέφωνο την Αγκέλα να την μπριζώναμε να τους αφήσει να χρεοκοπήσουν;
 • Ναι! Τώρα το πέτυχες! Πολύ που μας υπολογίζει!
 • Ε, δεν υπάρχει άλλη λύση: θα πρέπει ν’ ακυρωθεί η ψηφοφορία!
 • Ωραία ιδέα βρε Γιώργη! Και πώς θα το κάνουμε αυτό;
 • Θα τη σφυρίξουμε Οφσάιντ!
Αναρτήθηκε από 

Δημοσιεύθηκε ο χάρτης της “Νέας Τουρκίας”, την ώρα που τον Ελληνισμό κυβερνά ο Σαρρής και ο Στουρνάρας
Εμείς όμως δεν ανησυχούμε, η ΜΥΚΟΝΟΣ είναι εκτός εδαφικών διεκδικήσεων!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης.
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος....
Την κατάσταση αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο η τουρκική εφημερίδα, Milliyet, σε δημοσίευμα της στις 23 Μαρτίου, όπου εμφανίζεται ο χάρτης της νέας Τουρκίας που περιλαμβάνει εκτός των άλλων και ολόκληρη την Κύπρο, (με κίτρινο χρώμα ), καθώς και την βόρειο Ελλάδα μέχρι τις… παρυφές της Θεσσαλονίκης. Στον ίδιο χάρτη στα τουρκικά εδάφη περιλαμβάνονται και όλες οι βόρειες επαρχίες της Συρίας που σφαδάζεται από τον εμφύλιο, καθώς και όλες οι πετρελαιοφόρες περιοχές του βορείου Ιράκ, όπου η Τουρκία ελέγχει απόλυτα τον Κούρδο ηγέτη, Μεσούτ Μπαρανί.

Η τουρκική εφημερίδα κάνει λόγο για την αναβίωση του παλιού κεμαλικού σχεδίου, αυτή την φορά με τις ευλογιές της νεοοθωμανικής Τουρκίας του Ερντογάν, που περιλάμβανε παλιά εδάφη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας πριν αυτή καταρρεύσει οριστικά κατά τον Α παγκόσμιο πόλεμο. Εδική αναφορά γίνεται για το περίφημο μήνυμα του Αμντουλάχ Οτσαλάν από τις φυλακές του Ιμραλή, όπου κάλεσε το κουρδικό ΡΚΚ να αφήσει τα όπλα και να σταματήσουν οι εχθροπραξίες με τον τουρκικό στρατό. Το δημοσίευα αναφέρει την αναβίωση του λεγόμενου Εθνικού Συμφώνου, που όπως είναι γνωστό από την ιστορία ήταν η συμφωνία που είχαν κάνει οι Κούρδοι με τον Κεμάλ για να πολεμήσουν στο πλευρό του κατά των Ελλήνων στην Μικρά Ασία και να συμβάλουν στις γενοκτονίες των χριστιανών με εκατοντάδας χιλιάδες θύματα σε όλη την χριστιανική ανατολή.

Η εξέλιξη αυτή με τον Οσταλάν, παράλληλα με το άγριο ξεπούλημα της Κύπρου, αλλά και η επανασύνδεση Τουρκίας Ισραήλ, έχει ενθουσιάσει την Άγκυρα που τώρα θεώρει ότι είναι σχεδόν σίγουρο πως ο ελληνισμός θα πέσει σαν ώριμο φρούτο στα χέρια της και τα ελληνικά όνειρα για τα ενεργειακά κοιτάγματα και την ΑΟΖ, θα είναι για… να γελά ο κάθε πικραμένος. Ειδικά, όπως αναφέρουν οι περισσότεροι αρθογράφοι στον τουρκικό τύπο, (είναι χαρακτηριστικοί οι τίτλοι όπως της Hürriyet, «Büyük Türkiye», δηλαδή, «Μεγάλη Τουρκία» ), ότι μετά το μεγάλο στραπάτσο που έχει πάθει ο ελληνισμός σε όλα τα μέτωπα, τώρα δεν θα έχει καμία προοπτική η όποια ελληνική πρόθεση να προχωρήσει η Ελλάδα στην εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Αντίθετα, η μόνη λύση που υπάρχει πια για τους Έλληνες και την Κύπρο, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, είναι η…ελεημοσύνη από την Τουρκία μήπως και πάρουν κανένα κομματάκι από τον ενεργειακό πλούτο της περιοχής. Τα τουρκικά σχέδια, όπως αναφέρουν στη Άγκυρα, στηρίζουν και οι Γερμανοί, που έχουν μεγάλες μπίζνες με τους Τούρκους και τώρα μετά το ξεζούμισμα της Ελλάδας αυτές θα διευρυνθούν και με τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο, αλλά και οι Αμερικανοί που είναι στο πλευρό τους και πρόσφατα, όπως διαφαίνεται, και οι Ισραηλινοί. Ακόμα και οι Ρώσοι, όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, δεν τόλμησαν να θίξουν τα τουρκικά συμφέροντα από τα ενεργειακά κοιτάσματα της περιοχής.
Μετά από όλα αυτά, όπως αντιλαμβάνεται όποιος παρακολουθεί τις εξελίξεις, η προδοσία που συντελείται εδώ και τρία χρόνια στην Ελλάδα και τώρα δολοφονεί την Κύπρο, θα έχει ολέθριες συνέπειες για το μέλλον του ελληνισμού. Η Ελλάδα με την συμβολή των δοσίλογων της έχει αποδυναμωθεί εγκληματικά και η Κύπρος τώρα θυσιάζεται με τραγικό τρόπο. Η πολιτική κλίκα που μας έφερε μέχρι εδώ, ενώ το φάσμα της ολοκληρωτικής μας παράδοσης στα νεοοθωμανικά νύχια είναι ορατό, θα είναι υπόλογος για όλα αυτά στην ιστορία. Μονό ένας γενικός συναγερμός θα μπορέσει να σώσει ότι είναι ακόμα δυνατό να σωθεί. Συναγερμός από όσους βουλευτές έχουν ακόμα κάποιο αίσθημα εθνικής ευθύνης, από την εκκλησία, από τα συνδικάτα, από τις κοινωνικές οργανώσεις, ακόμα και από τον ελληνικό στρατό, από ότι ακόμα είναι σε θέση να αμυνθεί.
Ειδεμή, θα είναι καλύτερο αντί να βγάζουμε σημαίες στα μπαλκόνια να… μάθουμε όλοι τουρκικά.

Ας Μιλήσουμε Επιτέλους..http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr

Μια μεγάλη παγκόσμια αναμέτρηση που είναι προ των πυλών. ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/armagedonas-g-pagkosmios-polemos.html#ixzz2OMANJi3S


Για παγκόσμιο πόλεμο κάνει λόγο ο γνωστός για τον ανθελληνισμό του επικεφαλής της πολιτικής πτέρυγας της μιαρής λέσχης Μπίλντερμπεργκ 89χρονος Χέρνι Κίσσιγκερ ...οι πονηρευόμενοι εξολοθρευθήσονται, οι δε υπομένοντες τον Κύριον, αυτοί κληρονομήσουσι γην. Και έτι ολίγον, και ου μη υπάρξη ο αμαρτωλός, και.....

ζητήσεις τον τόπον αυτού, και ου μη εύρης. (ψαλμ. 36) Ανοικτά και απροκάλυπτα για μια μεγάλη παγκόσμια αναμέτρηση που είναι προ των πυλών έκανε λόγο ο επικεφαλής της πολιτικής πτέρυγας της μιαρής και σκοτεινής λέσχης του Μπίλντεμπεργκ 89χρονος Χέρνι Κίσσινγκερ! Εξετάζοντας τη δήλωσή του κάλλιστα θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι γέρος είναι και ξεκούτιανε... Αλλά είναι πολύ δύσκολο να ισχυρισθούμε κάτι τέτοιο για τον εμπνευστή και εκτελεστή της τραγωδίας της Κύπρου το 1974 και για ένα από τα πιο σκοτεινά μέλη της σατανιστικής οργάνωσης της Μπίλντερμπεργκ που σθεναρώς εργάστηκε υπέρ της παγκόσμιας κυβέρνησης! Είναι τόσα και τόσα τα εγκλήματα που έχει διαπράξει τόσο ως υπουργός Εξωτερικών της εποχής του Νίξον, όσο και ως αξιωματούχος της μιαρής λέσχης που κάλλιστα θα τον χαρακτηρίζαμε, εάν φυσικά λειτουργούσε η δικαιοσύνη του Θεού επί γης και όχι η ανθρώπινη δικαιοσύνη, ως ένα από τους μεγαλύτερους

Πανικός στα Σκόπια από τις δηλώσεις Αϊβαλιώτη
Σοκ επικρατεί στην κοινή γνώμη, αλλά και στα ΜΜΕ των Σκοπίων από τις δηλώσεις του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κωστή Αϊβαλιώτη στην ολομέλεια του Συμβουλίου τους Ευρώπης ότι «100.000 Έλληνες ζουν στα Σκόπια».
Ο Έλληνας βουλευτής κατηγόρησε επίσης τα Σκόπια, ότι ‘παραχαράζουν την ιστορία’.

http://www.eglimatikotita.gr/2012/01/blog-post_7960.html

Ποιοί ελέγχουν το ΔΝΤ και τις κεντρικές τράπεζες σε όλο το πλανήτη; ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/poioi-elegxoun-to-dnt-kai-tis-kentrikes-trapezes-se-oloklhro-ton-planhth.html#ixzz2OM9tzGZZ


 
"Εφόσον εγώ ελέγχω την κίνηση του χρήματος ενός έθνους δεν με νοιάζει ποιος φτιάχνει τους νόμους του.."- Meyer Rothchild- Το Ευρωπαϊκό Νομισματοκοπείο είναι χτισμένο στο μέρος που ήταν κτισμένο το νομισματοκοπείο των Ρόθτσιλντ στην Φρανκφούρτη.

Οσοι έχουν δεί το ντοκυμαντέρ «Money Masters» γνωρίζουν οτι η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας ανήκει εδω και 200 χρόνια στην εβραϊκή οικογένεια Ρόθτσιλντ.


Η ίδια οικογένεια μαζί με μερικές άλλες κατέχουν και το πλειοψηφικό πακέτο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ(FED), της οποίας πρόεδρος είναι ο επίσης Εβραίος Benjamin Bernanke.

Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας είναι ο Jean-Pierre Roth, που είναι επίσης Εβραίος.
Οι μεγαλύτερες εμπορικές τράπεζες του πλανήτη είναι εβραϊκών συμφερόντων.

Η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα στον πλανήτη είναι η J.P Morgan. Οταν πέθανε ο ιδρυτής της και ανοίχτηκε η διαθήκη του φανερώθηκε οτι στην πραγματικότητα του ανήκε μόνο το 10% απο όλη την περιουσία.

Το ίδιο ισχύει και για την Goldman Sachs.

Το αφεντικό της Deutsche Bundesbank(Γερμανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα), είναι ο Axel Weber, εβραϊκής καταγωγής.

Ιδιας καταγωγής είναι και ο Josef Ackermann, πρόεδρος της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας της Γερμανίας, της Deutsche Bank.

Πως γίνεται οι Εβραίοι να αποτελούν το 0,2% ( http://en.wikipedia.org/wiki/Jew) του παγκόσμιου πληθυσμού και ταυτόχρονα να κατέχουν το 90% των καίριων πόστων διοίκησης της ανθρωπότητας;

Πως γίνεται να ελέγχουν το Χόλυγουντ, τα ΜΜΕ, τα Διεθνή Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, να είναι Πρόεδροι, Πρωθυπουργοί και υπουργοί σε ξένα εκτός του Ισραήλ κράτη, να τους ανήκουν οι μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες, οι μεγαλύτερες εταιρείες δημοσκοπήσεων, οι μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής τροφίμων, οι φαρμακευτικές εταιρείες, οι εταιρείες παραγωγής όπλων.

Πως γίνεται πίσω απο όλες τις μεγάλες «πολυεθνικές» εταιρείες να κρύβονται εβραϊκά κεφάλαια;

Αν δεν το ερευνήσετε και συνεχίσετε να αναμασάτε τις ηλίθιες «προοδευτικές» εκφράσεις που σαν κασετόφωνο αναπαράγουν τα παπαγαλάκια των δήθεν αντιρατσιστικών και αντιεξουσιαστικών χώρων τότε οι Εβραίοι θα πετύχουν τον τελικό στόχο τους που είναι η εγκαθίδρυση παγκόσμιας κρυπτο-ιουδαϊκής κυβέρνησης.

Αν αποφασίσετε επιτέλους να διαδώσετε την αλήθεια αφού πιστείτε και οι ίδιοι κάνοντας την προσωπική σας έρευνα, τότε έχουμε ελπίδες να ελευθερωθούμε.

Οι Εβραίοι έχουν εξασκήσει εδω και χιλιάδες χρόνια την τακτική του «διαίρει και βασίλευε» στους μη Εβραίους και μεταξύ τους προωθούν ο ένας τον άλλον με απόλυτη αλληλεγγύη. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που σας περιγράψαμε παραπάνω.

Τα παραμύθια περι «πολυπολιτισμικού παραδείσου» είναι κατασκευασμένα με σκοπό την διάλυση των Εθνών.

Και όπως έλεγε και ο Ντοστογιέφσκι «Καθώς οι εβραίοι κυρήττουν τον σοσιαλισμό και τον ριζοσπαστισμό,θα κρατήσουν τις ρίζες τους και θα μείνουν ενωμένοι και αφού όλα τα πλούτη της Ευρώπης πάνε χαμενα, οι Τράπεζες των Εβραίων θα είναι ακόμη εκεί.»

Σήμερα το σχέδιό τους είναι σε τελικό στάδιο. Σε όλες τις μεγάλες κυβέρνησεις, στα καίρια ειδικά πόστα έχουν τοποθετήσει τους δικούς τους ανθρώπους.

Η οικονομική κρίση που περνάμε σήμερα δεν θα «περάσει». Είναι κατασκευασμένη για να στραγγαλίσει ότι έχει απομείνει απο τις εθνικές οικονομίες των κρατών.

Θέλουν να καταρρεύσουν οι οικονομίες. Αυτός είναι ο στόχος τους.
Οποιοι το αρνούνται και δεν παραθέτουν στοιχεία είναι όργανά τους.
Οποιοι μιλούν ακόμη για το «κεφάλαιο» και τους «κερδοσκόπους» γενικά και αόριστα, είτε είναι άσχετοι είτε είναι υπάλληλοι των Διεθνών Τραπεζιτών, που ανήκουν βέβαια σε ένα έθνος.
Η μόνη μας διέξοδος είναι η αφύπνιση όσο το δυνατόν περισσότερων Ελλήνων.

Είτε σε προσωπικές συζητήσεις, είτε μέσω mail, είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο πρέπει αυτά τα στοιχεία να διαδοθούν.

Δεν πρέπει να αφήσουμε να γίνουν οι Ελληνες και η ανθρωπότητα θύματα της παραπληροφόρησης των Εβραιοκρατούμενων ΜΜΕ.


ΠΗΓΗ

Μία οφειλόμενη απάντηση στους χρυσοκάνθαρους του ΠερισσούΜία οφειλόμενη απάντηση στους χρυσοκάνθαρους του Περισσού
Μια απάντηση παρωδία, έδωσαν στο άρθρο της ιστοσελίδας μας «Η ΑΕΚ, η αριστερά και η προσφυγιά» οι… τσελιγκάδες του κόκκινου μαντριού, στην επίσημη ιστοσελίδα τους, με τον… παιχνιδιάρικο τίτλο: «Άνθρακες ο θησαυρός (ή τα αβγά του φιδιού φίδια βγάζουν. Ας είναι και …χρυσομπογιατισμένα)»...
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο Εθνικισμός.net


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/mia-ofeilomenh-apanthsh-stous-chrusokantharous-tou-perissou#.UU4xTRdP3xw#ixzz2OPEXXCwe

Τουρκική μαχαιριά στη Κύπρο! Η Άγκυρα παίζει το παιχνίδι των Ευρωπαίων με το φυσικό αέριο
Η Τουρκία κάνει ότι είναι δυνατόν για δυσκολέψει την “επιχείρηση διάσωσης” της Κύπρου,θέτοντας απαράδεκτα εμπόδια που νομικά δεν στηρίζονται πουθενά. Στηρίζονται βέβαια στην επιθυμία πολλών Ευρωπαίων που θέλουν να βουλιάξουν οριστικά και αμετάκλητα την Κύπρο.''ΔΕΝ ΣΕ ΑΝΤΕΧΩ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΩ ΑΛΛΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ'' ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΔΝΤ...!!!


Σε οριακό σημείο βρίσκονται από χθες τη νύχτα οι σχέσεις κυπριακής κυβέρνησης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Οι ασφυκτικές πιέσεις που ασκούσε διαρκώς η εκπρόσωπος του Ταμείου, Ντέλια Βελκουλέσκου για τις κυπριακές τράπεζες και οι ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις, έφεραν τον πρόεδρο Ανασταδιάδη στο σημείο να διακοπής των διαπραγματεύσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κύπριος πρόεδρος είπε στη Ρουμάνα εκπρόσωπο του Ταμείου: «Δεν σε αντέχω,

ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ: «ΕΥΡΩ» ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/h-simoria-tou-euro.html#ixzz2OM9c3lotΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
ΤΗΝ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" ΤΗΣ:
"ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΤΕ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΑΠ΄ΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ"


Λόγω της απόρριψης από την τρόικα νέου διακρατικού δανεισμού είναι αδύνατη η χορήγηση νέου δανείου από την Μόσχα στην παρούσα φάση.
Από την άλλη πλευρά ο Σαρρής αρνήθηκε την συμφωνία με την Gazprombank η οποία θα διέσωζε χωρίς δάνειο την Κύπρο, διότι δεν χρειαζόταν η έγκριση από την Eurogroup.

Η αποδοχή της πρότασης θα είχε ως αποτέλεσμα μια εμπορική συμφωνία για κατασκευή-διαχείριση του τερματικού σταθμού φυσικού αερίου στο Μαρί και την εκχώρηση εκμετάλλευσης σειράς ενεργειακών πεδίων-βυθοτεμαχίων στην ΑΟΖ.Μετά την απόρριψη της ρωσικής πρότασης από τον δωσίλογο Σαρρή, σε τεντωμένο σχοινί επιχειρεί να ισορροπήσει η Κύπρος καθώς η Γερμανία εκβιάζει με χρεωκοπία σε περίπτωση που δεν υπάρξει δήμευση των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ.Παρά τη θετική και υπό όρους απόφαση του Eurogroup είναι αμφίβολο αν η τρόικα που βρίσκεται στην Κύπρο θα συμφωνήσει με το εναλλακτικό σχέδιο-plan B που έχει προτείνει η Λευκωσία.Κι αυτό τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκβιάζει με το δικό της τρόπο στέλνοντας σαφές τελεσίγραφο πώς


τη Δευτέρα θα σταματήσει τη ρευστότητα προς της Κυπριακές τράπεζες.
Οι Γερμανοί που έως τώρα έχουν μπλοκάρει όλες τις εναλλακτικές προτάσεις, εκφράζουν τώρα ενστάσεις και για το plan B που κατέθεσε η Κύπρος. Πρώτος έσπευσε ο Σόιμπλε να διατυπώσει "τις επιφυλάξεις του" κατά πόσο αυτό εναλλακτικό σχέδιο εξασφαλίζει μακροπρόθεσμα την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Κύπρου, ενώ και η Μέρκελ επι της ουσίας απέρριψε την ιδέα του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης που προτείνει η Κύπρος για την εξοικονόμηση περίπου 2 δις ευρώ.

Με τακτική ασφυξίας θέλουν να κάνουν την Κύπρο να υποκύψει!
Όλο το πρόβλημα της κρίσης έχει ένα όνομα: "Ευρώ"
Από την στιγμή που δεν ελέγχεις το νόμισμα και ο οποιοσδήποτε Σόιμπλε και Ντράγκι μπορούν να σου κόψουν τη ρευστότητα και μάλιστα σε εκβιάζουν με αυτό, δεν είσαι ανεξάρτητο κράτος!!!

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ:
ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ!!!
ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/h-simoria-tou-euro.html#ixzz2OM9Xpmx2

Παράκρουση για την εξάπλωση της Χρυσής Αυγής - Αυστραλή πρωθυπουργός: “Δε δίνω βίζα σε Χρυσαυγίτες”Παράκρουση για την εξάπλωση της Χρυσής Αυγής - Αυστραλή πρωθυπουργός: “Δε δίνω βίζα σε Χρυσαυγίτες”
Το κλίμα παράκρουσης και μανίας καταδίωξης από την... Χρυσή Αυγή που επικρατεί στην Ελλάδα έχει μεταφερθεί και στο εξωτερικό. Τελευταίο παράδειγμα κάποια κυρία ονόματι Γκίλαρντ, που τυχαίνει να είναι πρωθυπουργός της Αυστραλίας. Δεν είχαμε ασχοληθεί ποτέ με το εν λόγω πρόσωπο, ούτε είχαμε ακούσει το όνομά της, μέχρι η ίδια να αναφερθεί με υβριστικούς χαρακτηρισμούς στο Κίνημά μας. Παρακολουθήστε χωρίς σχόλια τις επιμαχες δηλώσεις: