Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013

Ο ΙΔΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΛΚΙΝ
HOBBIT76
Πρίν λίγο καιρό απολαύσαμε στην μεγάλη οθόνη την κινηματογραφική εκδοχή του ’’Χόμπιτ’’, ενός μυθιστορήματος, το οποίο δημιούργησε το εξαιρετικό μυαλό του Τζων Ρόναλντ Ρούελ Τόλκιν. Με αφορμή, λοιπόν, την έξοδο της ταινίας αυτής (για την ακρίβεια το πρώτο μέρος της τριλογίας) στις σκοτεινές αίθουσες, δίνεται η ευκαιρία για μια ιδεολογική ανάλυση των σκέψεων του Τόλκιν, όπως αυτή παρουσιάζεται μέσα από τα δύο πιο σημαντικά συγγραφικά του έργα: Το ’’Χόμπιτ’’ (1937) και την τριλογία ’’Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών’’, την οποία έγραψε σε διάστημα 11 ετών, από το 1937 μέχρι το 1948. Ειδικά αυτά τα δύο συγκεκριμένα δημιουργήματα του Τόλκιν είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια απλή επιστροφή στο παρελθόν και την αναζήτηση μυθολογικών κόσμων. Αποτελεί την προσέγγιση προς το μέλλον, διαμέσου μιας λογοτεχνικής αφήγησης που οδηγεί στην κατάκτηση ενός νέου τρόπου ζωής. Ένα μέλλον, όπου βρίσκονται οι αληθινές ρίζες του Ανθρώπου.

Έφυγαν... καρέκλες στο προεδρικό! Αναστασιάδης σε Βελκουλέσκου: Δε σε αντέχω άλλο! Όλο το παρασκήνιο


- Εκτός εαυτού ο πρόεδρος της Κύπρου με την εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην τρόικα Ντέλια Βελκουλέσκου
- Αιτία οι συνεχείς απαιτήσεις της που οδήγησαν τα ξημερώματα σε νέα εμπλοκή

- Δραματικές οι στιγμές στο προεδρικό μέγαρο
- «Δε διαπραγματεύομαι άλλο μαζί σου» φέρεται να είπε ο Κύπριος πρόεδρος
- Σήμερα παίζεται στις Βρυξέλλες και το Eurogroup η τελευταία πράξη του δράματος για την Κύπρο

Βράδυ Σαββάτου. Η ώρα περασμένη. Τα νεύρα σπασμένα από τις συνεχείς διαπραγματεύσεις. Από τον κίνδυνο να οδηγηθεί η Κύπρος στην καταστροφή και την άτακτη χρεοκοπία.

Η σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο και τους εκπροσώπους της τρόικας είχε φτάσει σε κατ’ αρχήν συμφωνία. «Κούρεμα» 18%-20% για καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου και 4% για τις καταθέσεις άνω των 100.000€ στις υπόλοιπες τράπεζες.

Το θρίλερ μεταφέρθηκε στο προεδρικό μέγαρο και στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Νίκο Αναστασιάδη. Εκεί βρέθηκε και η τρόικα, προκειμένου να ενημερώσει τους αρχηγούς. Και τότε, το κλίμα άλλαξε.

Με εντολή της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η Ντέλια Βελκουλέσκου στύλωσε τα πόδια και προέβαλε νέες απαιτήσεις: «σπάσιμο» της Τράπεζας Κύπρου σε «καλή» και «κακή» και συγχώνευση του υγιούς τμήματος με το αντίστοιχο της Λαϊκής. Αυτό όμως θα σήμαινε πως Τράπεζα Κύπρου θα επωμιζόταν το δάνειο των περίπου 9 δισ. ευρώ, που είχε πάρει η Λαϊκή Τράπεζα από το Ταμείο Ρευστότητας (ΕΛΑ) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Οι διαπραγματεύσεις έφτασαν στο κόκκινο. Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ αρνούνταν να κάνει πίσω, οδηγώντας τις συζητήσεις σε ναυάγιο και την Κύπρο στο γκρεμό. Και τότε, ήρθε η έκρηξη του Νίκου Αναστασιάδη!

«Δεν σε αντέχω, δεν μπορώ να διαπραγματευτώ άλλο μαζί σου» φέρεται να είπε ο Κύπριος πρόεδρος στη Ρουμάνα εκπρόσωπο του ΔΝΤ. Υπάρχουν πληροφορίες πως πάνω στα νεύρα του πέταξε και μια καρέκλα!

Οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν. Τα πράγματα οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο και ο πρόεδρος της Κύπρου αναχώρησε για τις Βρυξέλλες και το κρίσιμο Eurogroup χωρίς μια κατ’ αρχήν συμφωνία στα χέρια του. Η διαπραγμάτευση ξεκινά από το μηδέν και το βράδυ στις Βρυξέλλες θα είναι δραματικό. Ας ελπίσουμε πως θα δε είναι και καταστροφικό!

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - 10 χρόνια πριν: “Καταστροφή της Κύπρου η ένταξη στην Ε.Ε.”
Μια εικόνα - Χίλιες λέξεις: Τι προέβλεπε η Χρυσή Αυγή τον Δεκέμβριο του 2002 όταν όλοι πανηγύριζαν για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό και μόνο ως απάντηση στους καταστροφείς της χώρας που λένε ότι η Χρυσή Αυγή είναι κίνημα διαμαρτυρίας, χωρίς πολιτικό λόγο. Περιοδικό Χρυσή Αυγή, αριθμός τεύχους 107 (Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2002). 

Εθνικό κάλεσμα: "Δεν πρέπει να υποκύψουμε στην τρόικα - Να στηριχθούμε στις δυνάμεις μας"


Eθνικό κάλεσμα να βγει άμεσα η Κύπρος από την ευρωζώνη και να ξεκινήσει η προσπάθεια ανασυγκρότησης με δικά της μέσα όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, απηύνε ο θρησκευτικός ηγέτης του νησιού Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυστόστομος ο Β': "Η Κύπρος δεν πρέπει να υποκύψει στις εξωπραγματικές απαιτήσεις των εταίρων της, ότι ο κυπριακός λαός μπορεί να ζήσει και με τα λίγα μέχρι να σταθεί στα πόδια του ξανά.
Αν πρόκειται να χρεωκοπήσομεν θα πρέπει να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις και να προσπαθήσουμε να ανοίξουμε δουλειές", τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος στην διαδικτυακή έκδοση της κυπριακής εφημερίδας "Πολίτης". 
"Για τον λόγο αυτό έχω προσκαλέσει την Πέμπτη σε γέυμα τους επικεφαλής ρωσικών εταιρειών να τους ενθαρρύνω και να μιλήσουμε  για τις προοπτικές που έχουν οι δουλειές με βάση το νησί μας", ανέφερε ακόμη ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.
Ο Αρχιεπίσκοπος θέλει να πείσει τους Ρώσους επιχειρηματίες να μην σηκώσουν τα κεφάλαιά τους, από την στιγμή που η Κύπρος βγει από την ευρωζώνη ενώ όπως ανέφερε θα τους επισημάνει ότι "Τόσο καιρό τα κεφάλαιά τους τοκίζονταν με υψηλό επιτόκιο, ενώ αν βρίσκονταν σε άλλη χώρα θα έπαιρναν επιτόκιο 0% ή λίγο παραπάνω". 
Ο Αρχιεπίσκοπος επέρριψε ευθύνες στην Κεντρική Τράπεζα, στους διοικητές τραπεζών και στη νέα κυβέρνηση για τη σημερινή κατάληξη της Κύπρου και τόνισε ότι "Οι άτακτοι πρέπει να τιμωρούνται", επισήμανε η εφημερίδα "Πολίτης".
Οι τράπεζες ανήκουν στους μετόχους, υπογράμμισε και όχι στους διοικητές. "Θα κάμω αγωγές στους πάντες, όσον αφορά τα συμφέροντα της Εκκλησίας στην Ελληνική Τράπεζα.", τόνισε. 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Μετά την Ελλάδα καταστρέφουν και την Κύπρο!ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Μετά την Ελλάδα καταστρέφουν και την Κύπρο!
Την οικονομική καταστροφή της Κύπρου σήμανε το χθεσινό Eurogroup. Στυγνός ο αρχιτοκογλύφος Όλι Ρεν δήλωσε: "Το εγγύς μέλλον θα είναι πολύ δύσκολο για την Κύπρο και το λαό της"Πιο αποκαλυπτικός ο Σόιμπλε ξεκαθάρισε ότι πέτυχε η οικονομική δολοφονία του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου, ενώ "έδωσε" και του Ρώσους, που είπαν και αυτοί ΟΚ για τη συμφωνία, παρ' όλο που φέρονται να χάνουν δις: "Με τη συμφωνία αυτή ο τραπεζικός τομέας της Κύπρου συρρικνώνεται στον κοινοτικό μέσο όρο. Η τρόικα επικοινώνησε με τη ρωσική κυβέρνηση για τη συμφωνία"Επιβεβαιώνεται έτσι απόλυτα η Χρυσή Αυγή, που έλεγε από την πρώτη στιγμή ότι στόχος των τοκογλύφων δεν ήταν μόνο να τσακίσουν τον παράδεισο καταθέσεων που λειτουργούσε στην Κύπρο και να μεταφέρουν άπειρα κεφάλαια σε γερμανικές τράπεζες. Το παιχνίδι είναι πάνω απ' όλα ενεργειακό και αυτό αποδεικνύεται από την υπόγεια συμφωνία ρώσων-γερμανών.

25η ΜΑΡΤΙΟΥ ! ΜΕ ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΘΑ «ΤΙΜΗΣΕΤΕ» ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΑΣ ; …


Χθες η Ελλάδα, σήμερα η Κύπρος !
Γιατί γίνεται όλο αυτό το κακό ; Διότι όποιος σκάβει τα θεμέλια της κατοικίας του, αυτή κάποια μέρα πέφτει και τον πλακώνει.
Κάθε λαός σέβεται την ιστορία του. Είτε αυτή είναι καλή, είτε κακή, είτε μέτρια, οι λαοί την εξιδανικεύουν και την στηρίζουν με πάθος στην παιδεία τους και στις καθημερινές τους πρακτικές.
Γι΄αυτό επιβιώνουν τα έθνη. Διότι στηρίζονται στις πάτριες αξίες τους . Δηλαδή στα πόδια τους, διότι έχουν επίγνωση της ζούγκλας που τους περιβάλλει.
Αυτή είναι η διεθνής πρακτική που διακατέχει όλους τους σοβαρούς λαούς. Εκτός από μία
άθλια και μοναδική εξαίρεση που κατάντησε να αποτελεί το άθλιο προτεκτοράτο και του τελευταίου λαθροεισβολέα και του τελευταίου ηθικού και βιολογικού σακάτη την Ευρώπης .

Αυτή η εξαίρεση αποτελεί το πρότυπο αποτυχημένων γόνων πάμπλουτης οικογένειας που αδυνατούν λόγω επίκτητης εγκεφαλικής μαλάκυνσης, να σηκώσουν το βάρος της κληρονομιάς.
Εδώ οι γόνοι δεν σέβονται τους θησαυρούς πού κληρονόμησαν αλλά σέβονται τα σκουπίδια που τους έμπασαν οι πονηροί άρπαγες από Δύση και Ανατολή με σκοπό να τους φέρουν σε έριδες και να τους αρπάξουν τα συλλογικά πλούτη .
Επί δύο αιώνες έριδες, αιματηρές και διαλυτικές, αν πρέπει να ανήκουμε στην Δύση η στην Ανατολή !

Γιατί έσφαξε τους Εβραίους στην Τριπολιτσά ο Κολοκοτρώνης;Στην Τριπολιτσά ο Κολοκοτρώνης εξολόθρευσε 5.000 Εβραίους! Οι ίδιοι οι Εβραίοι ομολογούν ότι ήσαν πιστοί σύμμαχοι των Οθωμανών και δεν έιδαν με καθόλου καλό μάτι της εξέγερση των Ελλήνων, οι οποίοι φανερά τους μισούσαν. Όπως γράφει ο Πιερόν, από το 1821 μέχρι το 1831 που ιδρύθηκε το Ελληνικό Κράτος, ο Εβραϊκός Πληθυσμός της Ελλάδος συρρικνώθηκε δραματικά εξ αιτίας των σφαγών και της μετανάστευσεως. Οι Εβραίοι έφευγαν από την Ελλάδα για να μην τους σφάξουν οι Έλληνες!

Γιατί κύριε Στουρνάρα;
Γιατί κύριε Στουρνάρα;
Για περισσότερο από 3 χρόνια παίρνετε «βαρυσήμαντες» οικονομικές αποφάσεις οι οποίες συνεχώς διαψεύδουν εσάς, καθώς και τις προηγούμενες αποφάσεις σας. Αντί να «βγούμε» στις αγορές από το 2012 όπως είχε υποσχεθεί αυτός ο... λαμπρός «Έλληνας» πρωθυπουργός Γεώργιος - Τζέφρυ Παπανδρέου στην αρχή της κρίσης το 2010, μπήκαμε ακόμη πιο βαθειά στη δίνη της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής. Καθημερινά, κάθε απόφαση, κάθε οικονομικός σχεδιασμός σας, εκτός του ότι αποδεικνύει ότι οι περγαμηνές σας και τα πτυχία σας είναι επιεικώς για τα σκουπίδια, κάτι ουδόλως μας (ενδιαφέρει) λυπεί, δημιουργεί όμως τεράστια και δυσεπίλυτα προβλήματα επιβίωσης στους συμπατριώτες σας (αν αισθάνεστε καθόλου Έλληνας), οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς τους.

Ο Πειραιάς και η Cosco αποκαλύπτουν τον ελεεινό ρόλο των Τροϊκανών


Η μοναδική αληθινή και ευεργετική επένδυση που επιβιώνει ακόμα στην Ελλάδα του μνημονίου, δεν είναι άλλη από αυτή της παραχώρησης της προβλήτας στην Cosco. Η επένδυση που δεν κατάφεραν να ακυρώσουν τα καθάρματα του μνημονίου και το παρακράτος τους, μετά τις πρόσφατες ενέργειες της Cosco, εκτινάσσει τον Πειραιά στην κορυφή της Ευρώπης, γεγονός που κάνει τους Τροϊκανούς να χάνουν τον ύπνο τους αποκαλύπτοντας την καταστροφική τους δράση στην χώρα μας.
Το γιατί, είναι απλό: Ο σιδηρόδρομος ήλθε στο λιμάνι. Έπρεπε να είχε έρθει δύο χρόνια πριν, αλλά τότε ο “μεγάλος στοχαστής” έκανε ότι μπορούσε για να εξοργίσει τους Κινέζους και να τους εξαναγκάσει να εγκαταλείψουν τα σχέδια τους.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι πλέον, το εμπορευματοκιβώτιο (Container) θα φτάνει στην καρδιά της Ευρώπης μέσω Πειραιά, 10 ημέρες νωρίτερα από ότι μέσω Αμβούργου! Για να τα λέμε με αριθμούς, κάποιος που θα προτιμήσει να ξεφορτώσει στο Αμβούργο, θα επιβαρύνει κατά
50% τον χρόνο παράδοσης των προϊόντων. Από 22 σε 33 ημέρες!
Όσοι έχουν κολλήσει ένα ένσημο στην ζωή τους, καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό επιχειρησιακά. Όπως και οι Τροϊκανοί, καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό για τα αφεντικά τους: Ο θάνατος του Αμβούργου, της Αμβέρσας, του Άμστερνταμ κλπ που για να μπορέσουν να προσελκύσουν φορτία, θα πρέπει να ρίξουν τις τιμές τους στο ναδίρ και πάλι δεν θα καταφέρουν τίποτα. Για την ακρίβεια και δωρεάν να παρέχουν τις υπηρεσίες, η επιβάρυνση 50% στο γύρισμα των L/Cs, των εγγυητικών, ακόμα και της απλής δέσμευσης κεφαλαίων είναι αστρονομικά ποσά για τους εισαγωγείς.
Υπάρχει όμως και ο γεωπολιτικός παράγοντας. Πρόσφατα Κινέζοι αξιωματούχοι δήλωναν ότι η στρατηγική επένδυση της Κίνας στην Ελλάδα, απαιτεί και εγγυημένη διέλευση των πλοίων, σε σημείο που οποιαδήποτε τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο επηρεάζει άμεσα και τα Κινέζικα συμφέροντα.
Εδώ φαίνεται και η διαφορά της “επένδυσης” από την πραγματική συνεργασία. Από την λαίλαπα Σημίτη, ως επένδυση θεωρείτο η εκχώρηση αντί πινακίου φακής, μονοπωλιακών – νευραλγικών επιχειρήσεων στους Γερμανούς. Όπως έγινε με το αεροδρόμιο, τον ΟΤΕ κλπ. Τι έκαναν αυτοί οι “επενδυτές”; Ρήμαζαν το οποιοδήποτε στρατηγικό πλεονέκτημα της χώρας διαλύοντας την προοπτική της εταιρείας, γεμίζοντας σακούλες και στέλνοντας τες στην Γερμανία.
Στον ΟΤΕ ξεπούλησαν τα ασημικά και εξοικονόμησαν μέσα σε λίγους μήνες μεγαλύτερα ποσά από τις “επενδύσεις” τους.
Στο “Ελευθέριος βενιζέλος”, εξανέμισαν το γεωπολιτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας ως συνδετικός κρίκος 3 Ηπείρων βάζοντας εξωφρενικές χρεώσεις που έκαναν τα Σπάτα “τοπικό αεροδρόμιο”. Έχοντας μάλιστα το απίστευτο μονοπώλιο των 150 χιλιομέτρων! Κοινώς, αντί η Αθήνα να είναι το διαμετακομιστικό κέντρο Ασίας, Αφρικής και Ευρώπης λόγω θέσης, έγινε το αεροδρομιάκι για να εξυπηρετεί τους Αθηναίους, ρημάζοντας στις χρεώσεις αυτόν που δεν μπορούσε να πάει αλλού, καταστρέφοντας όμως και τον ίδιο τον τουρισμό. Αφού γέμισαν τις βαλίτσες, τώρα ενημερωνόμαστε ότι θέλουν “να αποχωρήσουν” αφήνοντας και φέσι κάποιων δις Ευρώ σε ΦΠΑ και εργοδοτικές εισφορές.
Για να μην επανέλθουμε στο θέμα των αγωγών όπου η παπανδρεϊκή συμμορία, μαζί με Αλαβάνους, οικολόγους κλπ έκανε το παν για να τους ακυρώσει. Όπως άλλωστε και με την Cosco.
Το τι θα κέρδιζε η Ελλάδα από την συμμετοχή της στον Southstream και τον Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, δεν θέλει και ρώτημα, ανατρέξτε στις συμβάσεις.
Έτσι, σήμερα όποιος έχει μάτια βλέπει ότι ο Παπανδρέου άνοιξε την πόρτα στην Τρόικα για πολύ συγκεκριμένους λόγους και σήμερα η Τρόικα συνεχίζει το έργο του Παπανδρέου. “Μπλοκάροντας” με κάθε τρόπο την παρουσία της Cosco, την έλευση των Ρώσων σε ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ κλπ κλπ.

Η φωτογραφίες από την εποχή που η Ελλάδα υποδεχόταν τους ισχυρούς του πλανήτη ως ίσους προς ίσον. Ακολούθησε η εποχή που ο Παπανδρέου πήγαινε ως καρπαζοεισπράκτορας στις Βρυξέλες και φοβόντουσαν ακόμα και να φωτογραφηθούν μαζί του. Σε αντίθεση με τον Ερντογάν που δεν έχανε ευκαιρία να του σφίξει το χέρι.
20130324-101014.jpg

Ιδού αυτά που μας κρύβουν: Η μαρξιστική άποψη για την επανάσταση του 1821Ιδού αυτά που μας κρύβουν: Η μαρξιστική άποψη για την επανάσταση του 1821
Ανακοινώσεις εξέδωσαν τα κόμματα της αριστεράς με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, με προκλητικότερη εκείνη του ΚΚΕ, που είναι στο πνεύμα της ανιστόρητης παρεμβάσεως των σταλινικών υπολειμμάτων του ΠΑΜΕ («η Επανάσταση ήταν κοινωνική κι όχι εθνική», «με βασιλικό διάταγμα του 1838 ορίστηκε εθνική γιορτή η μέρα του Ευαγγελισμού για να ντύσουν την Επανάσταση με θρησκευτικό μανδύα», «η επίσημη Εκκλησία δεν ήταν υπέρ της Επανάστασης», «είναι ψέμα ότι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε πρώτος τη σημαία της Επανάστασης του 1821», «στο πλήρωμα του Μιαούλη όλοι μιλούσαν αρβανίτικα» κ.τ.λ.).
Φαίνεται, πως οι… μοσχαναθρεμμένοι κουκουέδες, ενώ παπαγαλίζουν 2-3 τσιτάτα τους («προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε» κ.τ.λ.) δεν έχουν ποτέ μπει στον κόπο ν’ ανοίξουν ένα βιβλίο και να μελετήσουν τις απόψεις των δημιουργών της ιδεολογίας των, Μαρξ και Ένγκελς, γι’ αυτό και λένε τέτοιες κουταμάρες. Ή μήπως, γνωρίζουν τις θέσεις των Μαρξ και Ένγκελς και τις αποκρύπτουν από τον ελληνικό λαό, γιατί αν τις πληροφορηθεί θα πάρει τους κουκουέδες με τις… πέτρες; Είναι, λοιπόν, γεγονός ότι οι δύο πατέρες του μαρξισμού έχουν αναφερθεί πολλές φορές σε κείμενα και άρθρα τους στην Επανάσταση του 1821! Παρακάτω, θα δούμε πως.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΥΠΡΟΣ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΗΝΑ


Στην μάχη της Κρήτης όταν οι Ναζι έπεφταν κατά χιλιάδες από τον ουρανό οι Κρητικοί τους περίμεναν και τους τελείωναν πριν πατήσουν το νησί. Τελικά; Ναι υπέκυψαν μπροστά στη επιδρομή των βαρβάρων αλλά πολέμησαν σαν πραγματικοί ήρωες υπερασπίζομενοι την πατρίδα τους.
Αλλά o κόπος τους δεν πήγε χαμένος, διότι οι βρωμίαρηδες κόλλησαν σε ένα γεναίο λαό, με απότελεσμα η εισβολή στην ΡΩΣΙΑ να καθυστέρησηκαι ήταν η αρχή της ήττας τους.

Σήμερα ένα άλλο νήσι είπε ΟΧΙ. Αμέσως οι νεοναζί επετέθηκαν με σφοδρότητα ενάντιον τους να τους σταγγαλίσουν! Δεν έριξαν, αλεξιπτωτιστές, ούτε τα τάνκς, αλλά τα νέα τάνκς, βλέπε ευρώ να τους ισοπεδώσουν. Αλλά δεν φτάνει αυτό μόνο, το χειρότερο εδώ στην Ελλάδα άμεσως, οι ντόπιοι φίλου τους μέσω κανάλιων αλλά κυβερνητικών σαιτς, τα ξέρετε πλέον, επετέθηκαν με μίσος εναντίον τους διότι τόλμησαν, άκουσον άκουσον, να σηκώσουν κεφάλι στην επιδρομή του ΑΤΙΛΛΑ Νο 3!
Αλλά πάμε στην αυριάνη ημέρα . Έχουμε εθνική εορτή αλλά παράλληλα έχουμε οικονομιική κατοχή. Ενώ είναι ευκαιρία, να τιμήσουμε όχι μόνο τους ηρώες του 21, αλλά να δέιξουμε την πληρή αντίθεση μας σε αυτά που τράβαμε, ακόμη και παραμόνη μιας Εθνικής εορτής παραμένουμε παγερά αδίαφοροι. Και θα μου πείς πως; Μα να αναρτήσουμε την σημαία μας, να τίμησουμε τους πρόγονους,μας, αλλά και να στείλουμε μήνυμα στους ντόπιους δυνάστες μας, ότι εμείς είμαστε Έλληνες και θα παραμείνουμε.
Αυτή η εγκληματική αδιάφορια μας δίνει τροφή σε όλους αυτούς, μόλις καθαρίσουν με το ξεπούλημα του ηρωικού νιησού μας , να μας αποτελείωσουν διότι ακόμη και τώρα είμαστε τραγικά αδιάφοροι.
Τελικά το δόγμα του ΣΟΚ έπιασε τόπο. Η ΚΥΠΡΟΣ μας παραδίδεται στις ορέξεις των εχθρών του Ελληνισμού και εμείς λέμε ξανά , έλα μωρέ η ΚΥΠΡΟΣ έιναι μακρυά με τον τρόπο μας
Ακόμη και τώρα αν αντίστασου.. Βάλε την ελλληνική σημαία στο μπαλκόνι σου, πήγαινε στις αυριανές παρέλασεις και με ειρηνικό τρόπο αλλά δείξε την αντίθεση σου όχι μόνο στην υποδούλωση της ΚΥΠΡΟΥ μας αλλά και στην σημερινή κατόχη.

Κάνε κάτι διαφορετικά, ΚAΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΥΠΡΟΣ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΗΝΑ
Υ.Γ. Αν ακόμη έχεις φιλότιμο βάλε την σημαίας στο μπαλκόνι σου, πηγάινε με μια σημαία στο χέρι σου και δείξε ότι δεν τελείωσες αλλά είσαι ζωντανός και θα πολεμήσεις.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ

13ΑΡΙ ΕΠΙΑΣΕ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΜΕ… ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟKAPA13
Μια ακόμα δημοσκόπηση, της εταιρείας Kappa Research, δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής». Αυτή η δημοσκόπηση είναι και η πιο αληθοφανής σε σχέση με τις άλλες δύο που δημοσιεύτηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες και δίνει τα εξής αποτελέσματα (με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου):
ΣΥΡΙΖΑ 26,6%
ΝΔ 25,7%
Χρυσή Αυγή 13%
ΠΑΣΟΚ 8,8%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,7%
ΚΚΕ με 6,4%
ΔΗΜΑΡ με 4,8%
άλλο κόμμα 7%

«Λογική τιμή τα 100 δολάρια το βαρέλι για το αργό πετρέλαιο»Η Σαουδική Αραβία χαρακτήρισε σήμερα «λογική» μια τιμή του αργού πετρελαίου στα 100 δολάρια το βαρέλι, μετά την αύξηση που σημείωσαν οι τιμές του ύστερα από τη συμφωνία για το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου.

«Το 1997, θεωρούσα ότι μια τιμή στα 20 δολάρια το βαρέλι είναι λογική. Το 2006 πίστευα ότι μια τιμή στα

Σκύλος νίκησε (ύστερα από σκληρή μάχη!) Τούρκο δουλέμπορο στον Έβρο…


Νικητής βγήκε από τη μάχη του με έναν Τούρκο δουλέμπορο ένα από τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της FRONTEX στο Δέλτα του Έβρου! Αν και τραυματισμένο από το μαχαίρι του αλλοδαπού, το φιλανδικό σκυλί ανίχνευσης προσωπικού κατάφερε να τον ακινητοποιήσει και να τον αφοπλίσει!
Οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Λαθρομεταναστών της αστυνομικής διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με ομάδα της FRONTEX είχαν εντοπίσει τρία άτομα να κινούνται στην αγροτική περιοχή Φερών. Ο ένας ήταν Τούρκος που είχε μόλις περάσει από τον Έβρο έναν λαθρομετανάστη, ο οποίος θα περίμενε στο ελληνικό έδαφος για να παραλάβει μια ομάδα 20 ομοεθνών του τους οποίους θα έστελναν οι δουλέμποροι με πλαστικές βάρκες.
Οι δύο συνελήφθησαν, αλλά ο αστυνομικός σκύλος εντόπισε έναν ακόμη δουλέμπορο και όρμισε κατά πάνω του. Ο δουλέμπορος έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε το σκύλο στην πλάτη, όμως δεν κατάφερε να ξεφύγει από τα… δόντια του και τελικά συνελήφθη!
Το αιμόφυρτο σκυλί μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ και ο Τούρκος διακινητής διακομίστηκε για τον ίδιο λόγο στο Κέντρο Υγείας Φερών. Στην συνέχεια και οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
SOROS-JEFFREY.jpg
Το Ίδρυμα Σόρος βάζει πόδι στην Ελλάδα!
Δε μαζεύεται, λοιπόν, το πράγμα με την Χρυσή Αυγή κι αυτό το έχουν καταλάβει όλοι, γι’ αυτό κάνουν τα… κουμάντα τους. Όπως ο… φίλος μας ο Σόρος για παράδειγμα, που αποφάσισε να βάλει πόδι και επισήμως στην Ελλάδα. Και η αρχή γίνεται με το γνωστό τρόπο: με… φιλανθρωπίες! Η αρχή έγινε με τους 90 τόνους πετρέλαιο που προσέφερε σε σχολεία και ιδρύματα της Θεσσαλονίκης το ίδρυμά του, το Open Society Foundations (OSF). Την οποία χορηγία απεδέχθη ο… μπουτάρειος δήμος Θεσσαλονίκης, μετά από εισήγηση του ισραηλίτη αντιδημάρχου Επιχειρηματικότητας (ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση!), Χασδάϊ Καπόν. Ο οποίος Καπόν, ευκαιρίας δοθείσης έριξε και τη… μπανανόφλουδα: «Αν υπήρχε ίδρυμα Σόρος στη Θεσσαλονίκη, η Ελλάδα θα είχε σωθεί»!
Οι… πρόθυμοι Καπόν, Μπουτάρης και Καμίνης.
Όμως, όπως αποκάλυψε ο δημοτικός σύμβουλος Χ. Μάτης, υπάρχει επάρκεια πετρελαίου στα σχολεία της Θεσσαλονίκης, κι αυτό το βεβαίωνε ο ίδιος ο Καπόν: «Από πότε τα σχολεία της Θεσσαλονίκης χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια και έχει κάνει τη σχετική εισήγηση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ο οποίος προσφάτως διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα θέρμανσης στα σχολεία;». Ωπα, εδώ μπερδεύεται το πράμα. Αφού έχει επιλυθεί το πρόβλημα της θέρμανσης, τι γυρεύει και μπερδεύεται ο Σόρος; Για πέταμα τα έχει τα λεφτά του; Τι απάντησε ο Καπόν στην καταγγελία; Ιδού: «Υπάρχει επάρκεια καυσίμων αλλά υπάρχουν κι άλλες ανάγκες, που έχουν τα σχολεία και τα ιδρύματα της πόλης. Το OSF έχει θέσει ως προτεραιότητα να βοηθήσει τα σχολεία της χώρας στο θέμα της θέρμανσης, ωστόσο αν αυτοί οι άνθρωποι μας χρηματοδοτήσουν, θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα αυτά και για άλλες ανάγκες στα σχολεία μας». Δηλαδή, σώνει και καλά πρέπει να βάλει πόδι στην Ελλάδα το Ίδρυμα Σόρος, κι εμείς θα τον βοηθήσουμε, έστω κι αν δεν έχουμε ανάγκη από την… ανθρωπιστική βοήθειά του!
Το «δίκτυο αλληλεγγύης» και το δίχτυ της σιωνιστικής αράχνης.
Όμως, ο Σόρος δεν περιορίζει τη… φιλανθρωπία του στη Θεσσαλονίκη. Προχωράει και παρακάτω, στην Αθήνα, όπου χορηγεί 40 τόνους πετρέλαιο και ο προθυμότατος δήμαρχος Καμίνης το δέχεται μετά χαράς. και ανακοινώνει ότι διαθέτει ένα εκατομμύριο δολάρια για να αγοραστεί πετρέλαιο και να δοθεί σε ιδιώτες και σε ιδρύματα σ’ ολόκληρη τη χώρα. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν οι ΜΚΟ Γιατροί του Κόσμου και ΑΡΣΙΣ, οι οποίες χαιρέτησαν ενθουσιωδώς «την πρωτοβουλία αλληλεγγύης του ΟSF» στη χώρα μας. Και δεν σταματά εκεί. Αλλά ανακοινώνει πως ξεκινάει ένα ευρύτερο πρόγραμμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα, που σκοπεύει στην αντιμετώπιση των αναγκών σε ανθρώπους που πλήττονται από την κρίση. Το πρόγραμμα αυτό, που ονομάζεται Solidarity Net («Δίκτυο Αλληλεγγύης»), έχει ως στόχο να λειτουργήσει Κέντρα Αλληλεγγύης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας τους επόμενους μήνες. Τα Κέντρα Αλληλεγγύης θα λειτουργούν αντάμα με τοπικές Μ.Κ.Ο., οι οποίες θα δραστηριοποιούνται μέσα στα κέντρα αυτά, παρέχοντας μια σειρά υπηρεσιών, όπως ιατρικής βοήθειας, νομικής υποστήριξης σε άτομα που διατρέχουν κίνδυνο έξωσης ή χρεοκοπίας, καθώς και επαγγελματικής αποκατάστασης.

Νέες απειλές από το αρχιλαμόγιο Σόιμπλε: Θα σας κόψει την χρηματοδότηση η ΕΚΤ!


Με μια απίστευτης σκληρότητας δήλωση που πραγματοποίησε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, που κυκλοφορεί σήμερα, ο υπουργός Οικονομιών της Γερμανίας ξεκαθάρισε στην κυπριακή κυβέρνηση ότι δεν θα υποχωρήσει κατ’ ελάχιστο στην σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.
Ο αρχιαπατεώνας που έχει προκαλέσει μεχρι και την αντίδραση του …Λουξεμβούργου για τον ύπουλο σχεδιασμό του, παριστάνει τώρα και τον πρόεδρο της ΕΚΤ!
Ακόμα δεν έχει στεγνώσει και το μελάνι από την απίστευτη απάτη με την δήθεν αποδοχή Χριστόφια του κουρέματος!
Στο δια ταύτα, έχουμε την ιστορικά θρασύτερη απόπειρα κλοπής εθνικού πλούτου, που ήδη γεμίζει τα ταμεία της Γερμανίας. Αλλά ουδείς θέτει το θέμα στην πραγματική του διάσταση.

Με τη φράση «δεν θα αφήσω κανένα και τίποτε να με εκβιάσει» έθεσε το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης στη σημερινή έκτακτη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της
Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Μάλιστα προχώρησε ακόμα ένα βήμα παραπέρα λέγοντας, ότι τη αύριο το πρωί, εάν δεν υπάρξει συμφωνία με την Κύπρο η ΕΚΤ σταματάει τη χρηματοδότησε προς τις Κυπριακές τράπεζες εξέλιξη που θα σημάνει ότι η Μεγαλόνησος σε λίγες θα ξεμείνει από ρευστό.
Επιπλέον ο κ Σόιμπλε τόνισε πως «η Κύπρος δεν έχει από το φθινόπωρο του 2011 πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές και οι δύο μεγάλες κυπριακές τράπεζες είναι αφερέγγυες», ενώ ανέφερε ότι «οι Κύπριοι δεν μπορούν να κατηγορούν τη Γερμανία και την Ε.Ε για την κατάσταση που έχει περιέλθει η οικονομία του νησιού
Η κυπριακή κυβέρνηση αλλά και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων συνεδρίαζαν για πάνω από έξι ώρες, μέχρι το πρωί της Κυριακής, για να βρουν τη λύση που θα ικανοποιήσει τον Σόιμπλε και την Τρόικα. Όμως το σχέδιο το οποίο είχαν εκπονήσει μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι φαίνεται ότι τινάζεται στον αέρα αφού δεν γίνεται αποδεκτό ούτε από τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, ούτε από τους εκπροσώπους του ΔΝΤ. (Με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα)

olympia

Ο ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΣ ΜΙΚΗΣ, ΟΙ «ΣΠΙΘΕΣ» ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΣΑΣTHEODORAKIS9
Σήμερα το πρωί, κατά τη μαθητική παρέλαση στην Πλατεία Συντάγματος, δημιουργήθηκε ένταση με μια μικρή ομάδα που είχε συγκεντρωθεί στην κάτω πλευρά της πλατείας. Επρόκειτο για λίγα μέλη του κινήματος «ΣΠΙΘΑ», του… υπερπατριώτη Μίκη Θεοδωράκη, τα οποία σήκωσαν ένα πανό με το σύνθημα «Ενωμένη Ρωμιοσύνη» και λίγο αργότερα «διαμαρτυρήθηκαν» για την ισχυρή αστυνόμευση και τον αποκλεισμό της περιοχής, όπου θα γίνει η μαθητική παρέλαση, με αποτέλεσμα αστυνομικοί να τους απωθήσουν, ενώ έγινε και μια προσαγωγή. Επρόκειτο βέβαια για θεατρινίστικα κολπάκια, προκειμένου να πάρουν πλάνα τα κανάλια και να τα παίξουν στα δελτία ειδήσεων.

25 Μαρτίου 1943. 2013.


imageΟ ψευδοπρωθυπουργός Τσολάκογλου και το περιβάλλον του, παρακολούθησαν την παρέλαση, προστατευμένοι από τους γερμανούς και την πάνοπλη ιταλική «καραμπινιερία».
Την ημέρα της εορτής της 25ης Μαρτίου, οι Ιταλοί και οι Γερμανοί, είχαν δημιουργήσει αληθινή κατάσταση πολιορκίας γύρω από την πλατεία Συντάγματος.
Από εκεί και η θλιβερή φωτογραφία. Οι Αθηναίοι πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης μετά την απόλυση της λειτουργίας στις εκκλησίες.
Το ιταλικό ιππικό, αναχαιτίζει τον ελληνικό λαό, που προσπάθησε να πλησιάσει στην πλατεία Συντάγματος, για να φωνάξει ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Οι κατακτητές χτύπησαν με λύσσα και τα θύματα ήταν πολλά (φωτ.: Ηνωμένοι Φωτορεπόρτερ).
Και σήμερα;
20130324-160358.jpg
Σήμερα οι Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης, αναχαιτίζουν τον λαό ως νέα «καραμπινιερία».
«Εντυπωσιακές οι παρελάσεις και σήμερα επί Εθνικών Κυβερνήσεων, οι καλύτερες».
20130324-160437.jpg
20130324-161028.jpg

ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗ Ο ΒΛΑΣΤΟΣ – ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ ΟΙ ΔΕΝΔΙΑΣ-ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ
dendias97
Σε χθεσινό μας δημοσίευμα αναφερθήκαμε στη μεγάλη απόδραση των 11 από τις φυλακές Τρικάλων, επισημαίνοντας ότι το γεγονός αυτό αποδεικνύει την πλήρη διάλυση που επικρατεί στο μνημονιακό ψευδοκράτος του Αντωνάκη του πανικόβλητου (και του Δένδια, και του Δένδια)!
Υπάρχει όμως και κάτι άλλο σ’ αυτή την ιστορία, που αποδεικνύει όχι μόνο τη διάλυση που επικρατεί, αλλά και την επικινδυνότητα της συγκυβέρνησης για την ελληνική κοινωνία. Τρεις βδομάδες, λοιπόν, μετά την κινηματογραφικού τύπου απόπειρα απόδρασης του μεγαλοκακοποιού Βλαστού, αποκαλύπτεται πως ετοιμαζόταν πυρετωδώς να επιχειρήσει να αποδράσει ξανά, ανενόχλητος! Μετά, λοιπόν, την είσοδο των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας στις φυλακές και τις έρευνες που πραγματοποίησαν στα κελιά, ανευρέθηκαν στο κελί του Βλαστού (στο στρώμα του) 5 αυτοσχέδια πριόνια, 4 αυτοσχέδια σύρματα κοπής μετάλλων και 2 αυτοσχέδια μαχαίρια!!!

Θεωρία συνωμοσίας, ή στημένο το ΟΧΙ και η δήθεν αποτυχία της συμφωνίας με τους Ρώσους; ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/liakopoulos-kypros.html#ixzz2ORsFITjs


Του Λιακόπουλου Δημοσθένη
Το ρεζουμέ αυτών που ακούμε στα ευρωπαϊκά κανάλια είναι ότι παρά τον "ηρωισμό" της κυπριακής βουλής και το ΟΧΙ στην τρόϊκα, οι Ρώσοι πούλησαν τους Κύπριους και τους έριξαν στο στόμα του λύκου, αφού δεν υπάρχει τελικά άλλη λύση παρά μόνο αυτό που λέει η τρόϊκα.
Τα ρωσικά κανάλια λένε ότι οι Κύπριοι που πήγανε στη Μόσχα κορόϊδευαν και δεν έκαναν καμία ουσιαστική πρόταση και δεν δέχτηκαν καμία πρόταση των Ρώσων, που ήθελαν να δώσουν λύση πακέτο χωρίς την ανάγκη της τρόϊκας, και πήγανε στη Μόσχα με σκοπό να αποτύχουν οι συνομιλίες, ώστε να γυρίσουν πίσω και να πουν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από αυτά που λέει η τρόϊκα, με αποτέλεσμα να απογοητεύσουν τους Κυπρίους που ενθουσιάστηκαν μετά το πρώτο ΟΧΙ.
Επειδή όμως όλα εκ του αποτελέσματος κρίνονται, σκεφτείτε και το παρακάτω σενάριο.

ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ
1. Θέλουν να διώξουν τους Ρώσους από την Κύπρο και την Μεσόγειο.
2. Θέλουν να πάρουν όσα μπορούν περισσότερα από τα ρωσικά χρήματα από τις ρωσικές εταιρείες και τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Κύπρου
3. Θέλουν να πάρουν όλο το φυσικό αέριο της Κύπρου και να μην έχουν ανάγκη το ρωσικό φυσικό αέριο, από το οποίο εξαρτάται ολόκληρη η Ευρώπη.
4. Θέλουν να πάρουν ένα μεγάλο μέρος από τις οικονομίες του κυπριακού λαού και των κυπριακών επιχειρήσεων και να δημιουργήσουν προηγούμενο κατάσχεσης καταθέσεων.
5. Θέλουν να διαλύσουν την βαριά βιομηχανία της Κύπρου που είναι το πολύ καλά ανεπτυγμένο τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό της σύστημα και να γίνει η Κύπρος απόλυτο υποχείριό τους, πράγμα αυτονόητο μετά την αποχώρηση των Ρώσων.
ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ
1. Έβαλαν το EUROGROUP να κάνει την γνωστή πρόταση κουρέματος που κατέστρεφε ακαριαία την κυπριακή οικονομία.
2. Η κυπριακή βουλή είπε ΟΧΙ στο σχέδιο.
3. Αντί να πάει ο πρόεδρος Αναστασιάδης στη Μόσχα, που θα έβρισκε την μόνη διαφαινόμενη λύση, πήγε ο υπουργός οικονομικών που έλεγε μάλιστα ότι μπορεί και να παραιτηθεί.
4. Οι προτάσεις των Κυπρίων στη Μόσχα ήταν ασαφείς και έλεγαν ότι για να πάρουν λεφτά δεν μπορούσαν να δώσουν τίποτε και ήθελαν απλά δάνειο, χωρίς να δίνουν ΤΙΠΟΤΕ.
5. Οι Ρώσοι που είναι επαγγελματίες έζησαν για μία ακόμη φορά το σήριαλ με την επίσκεψη Παπανδρέου, που πήγε όταν η Ελλάδα ήτανε με το πιστρόλι στον κρόταφο και μιλούσε για....πράσινη ανάπτυξη στον Πούτιν.
6. Οι Ρώσοι ζήτησαν να μην δώσουν δάνειο αλλά να πληρώσουν ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ με συγκεκριμένα ανταλλάγματα (εξαγωγή φυσικού αερίου, ναυτική βάση κτλ)
7. Οι Κύπριοι είπαν ΟΧΙ στους Ρώσους, διότι έχουν άλλες δεσμεύσεις και έστησαν την αποτυχία της συνεννόησης.
8. Οι συνομιλίες πάγωσαν και ο Μεντβέντεφ είπε "ξεκαθαρίστε το τι μπορείτε να κάνετε και ξαναελάτε". Οι Κύπριοι όμως είχαν προθεσμία που "σκοτώνει" και η δουλειά χάλασε.
ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ
1. Με το πρώτο ΟΧΙ να δίνει άλλοθι, ψηφίζουν ακόμη μεγαλύτερη κατάσχεση καταθέσεων.
2. Η Κύπρος γίνεται έρμαιο του EUROGROUP και της Γερμανίας, που βρίσκει πηγή φυσικού αερίου στη Μεσόγειο για να μην εξαρτάται μόνο από την Ρωσία, πράγμα που ισχύει σήμερα.
3. Οι Ρώσοι φεύγουν και απομονώνονται πλεόν από την Μεσόγειο.
4. Οι Ισραηλινοί ξαφνικά ζητούν συγγνώμη από τουςΤούρκους και οι απόγονοι των νομάδων της Τάκλα Μακάν εμφανίζονται ενωμένοι και αγαπημένοι (άραγε μάλωσαν ποτέ;) και η Μεσόγειος φράσσεται για τους Ρώσους.
5. Δημιουργείται προηγγούμενο για κατάσχεση καταθέσεων ότι ώρα γουστάρουν.
6. Τα κανάλια και τα παπαγαλάκια προπαγανδίζουν ότι οι Ρώσοι είναι κακοί και δεν έσωσαν την Κύπρο.
7. Προωθείται η προπαγάνδα της ΜΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΑΛΛΗΣ ΛΥΣΗΣ
8. Aυτό είναι και το ανέκδοτο, κάποιοι λένε ότι δεν επαληθεύτηκαν οι προφητείες της Ορθοδοξίας που είχε παρουσιάσει ο Λιακόπουλος, αφού οι Ρώσοι δεν έσωσαν την Κύπρο, δίνοντάς της το κατάλληλο δάνειο :)
Ξέρετε εσείς φίλοι μου να αναφέρθηκα εγώ ποτέ σε κάποια προφητεία που να λέει ότι το ΞΑΝΘΟΝ ΓΕΝΟΣ θα δώσει δάνειο στους Κύπριους;;;; Η προπαγανδιστική δύναμη μερικών, συμβαδίζει με τις δυνατότητες του ...εγκεφάλου τους.
ΤΕΛΙΚΑ
1. Οι Ρώσοι μένουν στη γωνία και η ρώσικη αρκούδα στριμωγμένη βγάζει νύχια
2. Όλοι οι πολίτες-υπήκοοι-δούλοι συνειδητοποιούν ότι
α. Τα σπίτια τους δεν είναι δικά τους, αφού πληρώνπουν φόρο-ενοίκιο στο όποιο κράτος
β. Τα αυτοκίνητά τους δεν είναι δικά τους, αφού πληρώνουν για αυτά φόρους κάθε χρόνο στο κράτος
γ. Οι οικονομίες τους στις τράπεζες δεν είναι δικές τους αφού ανά πάσα στιγμή γίνεται ένα μπαμ και τους τα παίρνουν όλα

Για δουλέψτε το λίγο στο μυαλό σας.......
πηγή

ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ «ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥΡΚΙΑ»;
TURKEY-MAP
«Ο Τούρκος φίλος δεν πιάνεται», λέει μια σοφή ελληνική παροιμία, την οποία επιμένουν να «ξεχνούν» οι καθεστωτικοί μας. Ούτε μήνας, λοιπόν, δεν έχει περάσει από την επίσκεψη του Αντωνάκη στον Ερντογάν εφέντη και την διυπουργική της ελληνο-τουρκικής «φιλίας» και οι Τούρκοι αποκάλυψαν τα νέο-οθωμανικά σχέδιά τους για το μέλλον. Έτσι, στην τουρκική εφημερίδα, Milliyet, σε δημοσίευμά της την 23η Μαρτίου, εμφανίζεται ο χάρτης της «Μεγάλης Τουρκίας» («Büyük Türkiye») που συμπεριλαμβάνει ολόκληρη την Κύπρο, τη Θράκη και τη Μακεδονία μέχρι τη Θεσσαλονίκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στον ίδιο χάρτη συμπεριλαμβάνονται οι βόρειες επαρχίες της Συρίας, οι πετρελαιοφόρες περιοχές του βορείου Ιράκ, και ένα μεγάλο τμήμα της Βουλγαρίας, το νότιο και οι ακτές στη Μαύρη Θάλασσα.

Επιβάλλεται να τα καταφέρουμε!


Λόγω των πρόσφατων δυσμενών εξελίξεων για τον Ελληνισμό, αλλά και των όσων δραματικών γεγονότων ενδεχομένως έπονται, το GEOPOLITICS & DAILY NEWS θα ξεκινήσει εκ νέου τη λειτουργία του χωρίς ωστόσο η ενημέρωση να έχει την ίδια συχνότητα με εκείνη που είχε πριν τη διακοπή του.
Σας ευχαριστώ πολύ για την στήριξη, για τα πολλά σας μηνύματα και τα καλά σας λόγια.
Με εκτίμηση / Λουκάς
GEOPOLITICS & DAILY NEWS  

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ883XASIS
Ουκ ολίγες φορές έχουμε αναφερθεί στο μείζον πρόβλημα της εισόδου τεραστίων ποσοτήτων ναρκωτικών από την Αλβανία, με βαποράκια τους «κατατρεγμένους οικονομικούς μετανάστες». Όμως, τα γεγονότα μας υποχρεώνουν να επανέλθουμε στο θέμα.

Συνέδριο με θέμα την εθνική συνείδηση από το 1453 μέχρι το 1821
«Παιδεία και εθνική συνείδηση στον ελληνικό κόσμο από την Άλωση μέχρι τις παραμονές της Επανάστασης του 1821 -Ζητήματα έρευνας και ερμηνείας»
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου
ΠPΩI ΣABBATOY,
30 MAPTIOY 09.45-13.45
- Tο Oικουμενικό Πατριαρχείο στο ιστορικό πλαίσιο της Οθωμανικής Aυτοκρατορίας, από τον Σβολόπουλο Kωνσταντίνο, ιστορικό, Ακαδημαϊκό
- Tο πρόβλημα του εξισλαμισμού στό Οθωμανικό Kράτος, από την Παπούλια Bασιλική, ιστορικό, ομότ. καθηγήτρια Πανεπιστημίου
- Η Eκπαίδευση κατά την πρώιμη Tουρκοκρατία και τα ζητήματα των εκκλησιαστικών προνομίων, από τον Διαμαντή Απόστολο, ιστορικό, Πανεπιστημιακό
- Xρησμολογία στα χρόνια της Tουρκοκρατίας: Ανάμεσα στην αυτοκάθαρση καί την ελπίδα, από τον Kαριώτογλου Αλέξανδρο, δ.θ., σχολ. σύμβουλο θεολόγων
- Γλώσσα και εθνική συνείδηση κατά τους χρόνους της μακράς δουλείας του Γένους (Tουρκοκρατία), από τον Kύρκο Bασίλειο, ομότ. καθηγητή Πανεπιστημίου
- Η συμβολή του Αγίου Kοσμά του Aτωλού στην Παιδεία του Γένους, από τον πρωτ. Γεώργιο Eυθυμίου, επικ. καθηγητή Πανεπιστημίου
-H Εκπαίδευση στον Ιστορικό Πόντο από την περίοδο των Οθωμανικών μεταρρυθμίσεων μέχρι το 1922, από την Ηλιάδου Σοφία, αναπλ. καθηγήτρια Πανεπιστημίου

AΠOΓEYMA ΣABBATOY,

Υποψίες για δράση UCKάδων στην επιχείρηση των Τρικάλων ! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/uck.html#ixzz2ORrfVLSiΥποψίες για δράση παραστρατιωτικών στην απόδραση των ΤρικάλωνΑποκαλυπτικά στοιχεία για το «προφίλ» των εισβολέων που έκαναν «πρωτοφανή ένοπλη επίθεση στρατιωτικού τύπου» στις φυλακές Τρικάλων
Του Βελισσάριου Δραγάτση

Νέες διαστάσεις φαίνεται να παίρνει η υπόθεση που αφορά στις συνθήκες και στο σχέδιο που εφαρμόσθηκε για την απόδραση κακοποιών μέσα από τις φυλακές Τρικάλων. Γίνεται λόγος ακόμα και για δράση παραστρατιωτικών στη «δολοφονική επιχείρηση».
Από τις έντεκα κακοποιούς που δραπέτευσαν οι Αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν τρεις κακοποιούς. Οι δύο πρώτοι συνελήφθησαν στο Λογγάκι ενώ ο τρίτος στην Κρηνίτσα Τρικάλων. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπισθεί άλλοι τέσσερις, η σύλληψη των οποίων θεωρείται θέμα χρόνου.

Το ζητούμενο είναι τι θα γίνει με τους αποκαλούμενους επικίνδυνους δραπέτες αλλά και τους «εγκεφάλους» που οργάνωσαν κι εκτέλεσαν την επιχείρηση απόδρασης έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα. Το συμβάν έχει προκαλέσει την παρέμβαση εκτός από την παρέμβαση των ΕΚΑΜ, την εμπλοκή κι άλλων υπηρεσιών που μελετούν προσεκτικά τα στοιχεία.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι σαφής. Κάνει λόγο για «πρωτοφανή ένοπλη επίθεση στρατιωτικού τύπου με καλάσνικοφ και ρίψη χειροβομβίδων που εξερράγησαν». Στο προηγούμενο αναλυτικό ρεπορτάζ του “Newsbomb.gr” αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «εξωτερικά της φυλακής βρέθηκαν έξι κρατήρες που προέκυψαν από τη χρήση επιθετικών χειροβομβίδων, καθώς και 400-500 κάλυκες».

Αυτά τα δεδομένα και η περίεργη κινητικότητα που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ώρες στον ουρανοξύστη της λεωφόρου Κατεχάκη και σε υπηρεσίες του ελληνικού Πενταγώνου μαρτυρούν ότι υπάρχουν υπόνοιες για ενέργεια από παραστρατιωτική οργάνωση.

Ο τρόπος με τον οποίο έδρασε η ομάδα των 15 ατόμων που προσέβαλε την εξωτερική φρουρά των φυλακών στα Τρίκαλα ήταν άψογα οργανωμένος και σχεδιασμένος με στρατιωτική συνέπεια ως προς τη σύλληψη και την εκτέλεση. Χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα σημεία προσέγγισης.

Το προφίλ των «εισβολέων»
Οι «εισβολείς» ήταν έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν επί 45 λεπτά τα πυρά των φρουρών έως ότου θα κατάφερναν να αποδράσουν τα πρόσωπα που ήθελαν. Αστυνομική πηγή επισήμανε ότι είχαν άριστη γνώση στη χρήση οπλισμού και πυρομαχικών. Δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιήθηκαν εννέα χειροβομβίδες εκ των οποίων εξερράγησαν οι επτά. Οι άλλες δύο δεν έσκασαν αν κι είχαν αφαιρεθεί οι περόνες τους λόγω παλαιότητας.

Γίνεται μάλιστα προσπάθεια να εντοπισθεί η προέλευσή τους και να διαπιστωθεί αν προέρχονται ή όχι από το στρατιωτικό υλικό που είχε αφαιρεθεί από αποθήκες του αλβανικού στρατού το 1997. Έχει δοθεί μάλιστα εντολή για εξονυχιστική έρευνα στους κάλυκες και επιμελή συλλογή δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

Χωρίς να επιβεβαιώνεται, μέλη ευαίσθητων υπηρεσιών ασφαλείας εξετάζουν το ενδεχόμενο να συμμετείχαν στην επιχείρηση πρόσωπα που συμμετείχαν παλαιότερα σε παραστρατιωτικές οργανώσεις οι οποίες έδρασαν παλαιότερα στο Κοσσυφοπέδιο ή έπαιξαν ρόλο στην αποσταθεροποίηση των Σκοπίων με αφορμή εθνοτικές διαφορές στο Τέττοβο.

«Κλειδί» ένας 35χρονος Αλβανός
Στοίχημα αποτελεί για τις αστυνομικές αρχές η σύλληψη 35χρονου Αλβανού που είχε αποδράσει στις 12 Οκτωβρίου μέσα από το νοσοκομείο Τρικάλων με κινηματογραφικό τρόπο και πρωτοφανή υποστήριξη πάνοπλων συνεργών του, οι οποίοι επιτέθηκαν πυροβολώντας εν ψυχρώ σε τρεις φρουρούς που τον συνόδευαν. Σε μερικές ώρες, ο κακοποιός βρέθηκε με ομάδα άλλων τεσσάρων συνεργών του πίσω από το νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου στην Αττική.

Το πρόσωπο αυτό εντοπίσθηκε από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Ύστερα από καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών συνελήφθη όταν εγκλωβίστηκε με έναν άλλο συμπατριώτη του σε αυτοκίνητο. Από τον εντοπισμό του 35χρονου θεωρείται ότι θα ξεκαθαριστεί ποιοι ήταν αυτοί που οργάνωσαν την «επιχείρηση», με ποια πρόσωπα συνδέονται και κυρίως τι είδους επαφές διατηρούν με παραστρατιωτικές ομάδες, οι οποίες έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους και στην Ελλάδα.

Σημειώνουμε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο διατάχθηκε έρευνα στην VIII Μεραρχία Πεζικού στα Ιωάννινα για αποκαλούμενους «αυτονομιστές Τσάμηδες» που ενεπλάκη σε επεισόδιο σοβαρού ξυλοδαρμού Έλληνα πολίτη στη Χαραμίδα Λέσβου επειδή σχολίασε στο YouTubeβίντεο που έδειχνε Αλβανούς να πυροβολούν και να καίνε ελληνική σημαία.

Με αναλυτικό ρεπορτάζ είχαμε αποκαλύψει ποιοι είναι οι πυρήνες του αποκαλούμενου UCΚ, τι είχε επισημάνει η ΕΥΠ στον πρώην υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργο Βουλγαράκη επί κυβερνήσεως κ. Κώστα Καραμανλή και πώς γίνονταν οι στρατολογήσεις μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Ίσως η απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων αποκαλύψει νέα στοιχεία για την ύποπτη δράση παραστρατιωτικών ομάδων στη χώρα μας…

Δείτε ποιος είναι ο Σόϊμπλε που μας κουνάει το δάκτυλο.... Sehen Sie wem Wolfgang Schäuble istΣόιμπλε..ο μετρ των "λάθος συνταγών"... 
Φαίνεται πως Σόιμπλε εκτός από το πικρό-θανατηφόρο δηλητήριο...και τη λάθος συνταγή του μνημονίου, είναι και αλλού ειδικός...
Το ντοκιμαντέρ της Εμπόλεμης Ζώνης του Σωτήρη Δανέζη με τίτλο «14.25»,  αποκαλύπτει πώς συντελέστηκε το «αθλητικό θαύμα» της Ανατολικής Γερμανίας, τις δεκαετίες `70 και '80, με τη μυστική χορήγηση αναβολικών σε χιλιάδες νέους και νέες.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι είπε μεταξύ άλλων ο Βέρνερ Φράνκε για τον Σόιμπλε...

Ο Βέρνερ Φράνκε είναι επίτιμος καθηγητής μοριακής βιολογίας. Μαζί με τη σύζυγο του αποκάλυψε το 1991 το τεράστιο «Κρατικό Σχέδιο 14.25» με άκρως απόρρητα ντοκουμέντα της διαβόητης Στάζι. Σήμερα θεωρείται ένας από τους κορυφαίους στο θέμα του αντιντόπινγκ σε ολόκληρο τον κόσμο.
Δείτε τα "κατορθώματα" Σόιμπλε στον αθλητισμό..

Η «ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ» ΤΗΣ ΒΟΣΤΙΤΣΑΣ25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

__________Σήμερα οι Έλληνες γιορτάζουν! Αλλά μόνον οι "γνήσιοι" Έλληνες!  Επειδή, βλέπετε, υπάρχουν και οι άλλοι! Αυτοί που δεν αγαπούν την Πατρίδα! Βλέπετε, σ' αυτόν εδώ τον τόπο πάντοτε "υπήρχαν και οι Εφιάλτες", δηλ. οι αρνησιπάτριδες, οι πουλημένοι, οι εντός των τειχών προδότες! Όλοι αυτοί σήμερα δεν χαίρονται!

Παρέλαση 25 Μαρτίου 2013 - Parade March 25 2013

«ΣΥΡΜΑ» ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ Σ’ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΤΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
XA-NIKAIA2
Μέχρι και την μακρινή Αυστραλία έχει φτάσει η φήμη της Χρυσής Αυγής, σε τέτοιο βαθμό που να ασχολείται με το κίνημα των Ελλήνων εθνικιστών και την ανάσχεσή του η κρυόπλαστη κυράτσα της φωτογραφίας που σας παραθέτουμε, η οποία τυγχάνει πρωθυπουργός της Αυστραλίας και λέγεται Τζούλια Γκίλαρντ!
Με αφορμή, λοιπόν, συνέντευξη του Ηλία Κασιδιάρη σε ομογενειακό ραδιόφωνο της Μελβούρνης, στην οποία ειπώθηκε ότι βουλευτές του κινήματος θα επισκεφθούν την Αυστραλία για να συναντήσουν τους εθνικιστές ομογενείς μας, ερωτήθηκε η κρυόπλαστη που λέγαμε και είπε… δημοκρατικότατα πως δεν πρόκειται να δώσει βίζα σε χρυσαυγίτες:

Τεράστια Ελληνική Σημαία στο ακριτικό Διδυμότειχο (ΦΩΤΟ)Μήνυμα από την ακριτική περιοχή

Μία αξιέπαινη πρωτοβουλία του Μητροπολίτη του ακριτικού Διδυμοτείχου κ.κ.Δαμασκηνού είναι σε πλήρη εξέλιξη εδώ και λίγες μέρες και σκοπεύει στην τόνωση του ηθικού των ακριτών μας, σε μία «δύσκολη» περιοχή, επ’ ευκαιρία του διπλού εορτασμού της 25ης Μαρτίου, με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την επίσημη έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.


Σύμφωνα λοιπόν με την ιστοσελίδα «Αγιορείτικο Βήμα» (www.agioritikovima.gr) με προτροπή του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ.κ.Δαμασκηνού οι ιερείς και οι πιστοί του Ιερού Ναού της Παναγίας της Ελευθερώτριας έραψαν μία Ελληνική Σημαία διαστάσεων μήκους 15 μέτρων και πλάτους 5,5, που εδώ και λίγες μέρες τοποθετήθηκε στο κωδωνοστάσιο του ναού και έτσι φαίνεται από χιλιόμετρα μακριά.

Σημειώνεται ότι η Σημαία θα παραμείνει στη συγκεκριμένη θέση της μέχρι και την επομένη του Εθνικού – διπλού – εορτασμού, δηλ. την 26η Μαρτίου.

Λ.Σ.Μ.


πηγή: Βετεράνος

ΘΕΡΙΖΕΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ «ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΩΝ»
ALVANOI
Πλούσιο ήταν κι αυτές τις ημέρες το αστυνομικό δελτίο, με τα «κατορθώματα» (κλοπές, ληστείες, εμπόριο ναρκωτικών) των «κατατρεγμένων οικονομικών μεταναστών». Θα αναφέρουμε κανά δυο ενδεικτικά περιστατικά:
Περιστατικό 1ο:
Συνελήφθησαν στην Καλαμάτα οχτώ (8) «κατατρεγμένοι κ.τ.λ.» από την Αλβανία, οι οποίοι είχαν διαπράξει οχτώ (8) κλοπές σε εξοχικές κατοικίες και τέσσερις (4) κλοπές οχημάτων, με συνολική λεία άνω των 70.οοο ευρώ. Να σημειωθεί, ότι τον Ιανουάριο είχαν συλληφθεί άλλοι τρεις (3) Αλβανοί, μέλη –όπως αποδείχτηκε- της ίδιας σπείρας.

Αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο η Τρόικα-Στον «αέρα» η συμφωνία ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/blog-post_6973.html#ixzz2ORqlXCCL


Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και οι πολιτικοί αρχηγοί παρέμειναν προκειμένου να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις τους, ώστε να καταλήξουν σε μια πρόταση η οποία να ικανοποιεί τις απαιτήσεις της Τρόικας, ενόψει μάλιστα και της κρίσιμης συνόδου του Eurogroup.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε μεταδοθεί ότι οι δύο πλευρές είχαν καταλήξει σε μια καταρχήν συμφωνία σχετικά με το «κούρεμα» των καταθέσεων.
Ωστόσο, λίγο αργότερα οι διαπραγματεύσεις παρουσίασαν σοβαρή εμπλοκή, καθώς η εκπρόσωπος του ΔΝΤ προέβαλε την τελευταία στιγμή νέες απαιτήσεις.
newsbomb.gr

Θράκη Γη Ελληνική!Θράκη Γη Ελληνική!
Η δεινή οικονομική θέση της Ελλάδος, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από τους ολέθριους χειρισμούς των μεταπολιτευτικών πολιτικών ηγεσιών, αποτελεί μια φτηνή δικαιολογία για να καλυφθεί η γύμνια του κοινοβουλευτικού κράτους στους τομείς της εσωτερικής ασφάλειας, της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας της χώρας. Επί της ουσίας, η ύπαρξη του μεταπολιτευτικού κράτους εξυπηρετεί ένα και μοναδικό σκοπό, ο οποίος βρίσκεται μακράν της διαφύλαξης των εθνικών συμφερόντων: την αποπληρωμή των παράλογων και παράνομων τόκων του διεθνούς κερδοσκοπικού συρφετού.

ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/yperagia-theotoke-soson-ymas-kuriakh-ths-orthodoxias.html#ixzz2ORqL8XZ5


ΑΡΘΡΟ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΚΟΥΣ ΔΙΧΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Γράφει ο  ΛΑΜΠΡΟΣ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΣ 
Η Αγία μας Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία καθόρισε, ως όφειλε, επακριβώς τα όρια της αλήθειας και της πλάνης, διότι πιστεύει ότι η αλήθεια είναι συνώνυμη με τη σωτηρία. Οι αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων περιχαρακώνουν την βιβλική αλήθεια και την αυτοσυνειδησία της Εκκλησίας μας, ώστε να αποτελούν την αλάνθαστη πυξίδα πλεύσης του νοητού σκάφους της ως τα έσχατα της ιστορίας.             
Μελετώντας με προσοχή το «Συνοδικό» Της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου, το οποίο διαβάζεται την Κυριακή της Ορθοδοξίας στους ναούς, κατά την τελετή της περιφοράς των Ιερών Εικόνων, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα τη μέριμνα των Πατέρων να καθαρθεί η πίστη της Εκκλησίας από περιρρέουσες ιδέες του παρελθόντος, τις οποίες κάποιοι αναμίγνυαν με την διδασκαλία Της, με στόχο να επικρατεί σύγχυση στους πιστούς.

Η νέα γενιά Ελλήνων και ένα υποτιθέμενο δίλλημαΗ νέα γενιά Ελλήνων και ένα υποτιθέμενο δίλλημα
Βιώνουμε την εποχή της πλήρους κοινωνικής , πολιτικής , οικονομικής και πρωτίστως ηθικής και πολιτισμικής καταπτώσεως και ξεπεσμού του σύγχρονου κόσμου. Σ’ έναν κόσμο ερειπίων όπου οι υπεύθυνοι της δυστυχίας μας, οι προαιώνιοι εχθροί του Ελληνισμού, κατάφεραν με ένα άκρως μεθοδευμένο σχέδιο να οδηγήσουν το παγκόσμιο γίγνεσθαι σε μια πραγματική άβυσσο. Μέσα σ’ αυτόν τον κυκεώνα κάποιων υποτιθέμενων «πολιτικών αντιλήψεων» και ορισμένων ανούσιων ιδεολογικών αερολογιών , υπάρχει , πραγματώνεται και ανελίσσεται η έμφυτη τάση του ανθρώπου, το υγιές συναίσθημα που καλείται Εθνικισμός. Παρακάμπτοντας εν προκειμένω ολόκληρες αναλύσεις και επεξηγήσεις για τα παραπάνω, ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους - ίσως ο σημαντικότερος - του συστήματος είναι η νεολαία.
Δίνοντας μια πιο ρεαλιστική διάσταση στο θέμα και παρατηρώντας την εξέλιξη της ζωής ενός νέου Έλληνα, διαπιστώνουμε εύκολα την πλύση εγκεφάλου που υφίστανται σε όλες τις βαθμίδες και σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής του ζωής. Το μυαλό του νέου πέρα από την στείρα γνώση και τον μηχανιστικό τρόπο σκέψης που διδάσκεται στα σχολεία, βάλλεται από ιδεοληψίες ψεύτικες που μέσα τους κρύβουν το μαρξιστικό δηλητήριο το οποίο μέσα από το πρίσμα ενός υποτιθέμενου «ανθρωπισμού», «κοινωνικής αλληλεγγύης», «ειρηνιστικού προτύπου» περνάει τα δικά του αντεθνικά και ανθελληνικά μηνύματα. Η ελληνική νεολαία είναι έρμαιο στα χέρια της - μέχρι πρότινος - ιδεολογικής κυριαρχίας της αριστεράς και των θολοκουλτουριάρηδων της νέο-αστικό-φιλελεύθερης τάξης πραγμάτων, για τους υποστηρικτές της οποίας το απόλυτο κακό είναι λέξεις και έννοιες όπως ο πατριωτισμός, ο εθνικισμός, η φυλή και η ιστορική μνήμη. Σε όλη αυτή την ανελέητη προπαγάνδα του συστήματος, ο νέος πρέπει να αντισταθεί, προβάλλοντας άμυνες που θα αντλήσει είτε μέσα από την οικογένειά του, είτε μέσα από την δική του αμφιβολία και κριτική σκέψη. Ταυτόχρονα όμως αυτός είναι και ο ρόλος του κάθε ενσυνείδητου Έλληνα εθνικιστή, δηλαδή η αφύπνιση συνειδήσεων. Η νεολαία είναι το μέλλον κάθε λαού. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι παγκόσμιοι δυνάστες των εθνών, αφού θέλουν ανθρώπους χωρίς προσωπικότητα και εθνοφυλετική συνείδηση και γι’ αυτό η προπαγάνδα τους είναι στραμμένη προς τα εκεί.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...