Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥ ΘΗΤΕΙΑ ΜΕ 27.000 ΔΡΧβενιζελος φανταρος
Αυτοί μας κυβερνούν και αποφασίζουν για το μέλλον του τόπου… Η φωτογραφία με φόντο την Ελληνική σημαία που ποτέ δεν τίμησε αλλά απέφυγε να υπηρετήσει.

 

ΟΙ ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ, ΕΝΩ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟ-ΠΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ
dendias97
Γράφαμε τις προάλλες, πως η μεγάλη απόδραση των 11 από τις φυλακές των Τρικάλων ήταν ο απόλυτος εξευτελισμός του μνημονιακού ψευδοκράτους. Λάθος! Γιατί έπονταν τα χειρότερα!
Έτσι, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, μόνο 3 από τους 11 Αλβανούς δραπέτες έχουν συλληφθεί, ενώ οι υπόλοιποι εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να τρομοκρατούν τον κόσμο! Έτσι, χθες όλη την ημέρα η αστυνομία αναζητούσε 5 από τους Αλβανούς δραπέτες στην περιοχή της Φθιώτιδας, αλλά δεν τους βρήκε. Γιατί δεν τους βρήκαν; Είναι άχρηστοι οι Έλληνες αστυνομικοί; Όχι βέβαια. Αλλά, όπως δήλωσε ένας πολίτης στο Lamia Report: «Οι αστυνομικοί που φύλαγαν τους πολιτικούς στην εξέδρα ήταν περισσότεροι από αυτούς που έψαχναν τους επικίνδυνους Αλβανούς δραπέτες».

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ - ΦΩΤΟ


Ο ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ, Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΙΔΗ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΜΕΝΑΔΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ
KATIDHS
Μια άλλη άποψη, αντίθετη από τις… καθιερωμένες καθεστωτικές και μαρξιστικές, εκφράζει ο γνωστός για τον χειμαρρώδη, λαϊκό, αντρίκιο και παλληκαρίσιο λόγο του, προπονηταράς Νίκος Αλέφαντος, σχετικά με τον περιβόητο χαιρετισμό του νεαρού ποδοσφαιριστή Κατίδη και τους… τεμενάδες των πολιτικάντηδων στους διεθνείς τοκογλύφους και προπάντων στα τσιράκια τους, τους Γερμανούς της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Ιδού:
«Καταρχήν για να μην παρεξηγηθώ, θέλω να πω ότι σέβομαι πολύ τους πρόσφυγες, η γυναίκα μου κατάγεται απ’ τη Μικρά Ασία, ξέρω πως δεινοπάθησαν από τους Τούρκους. Σέβομαι και την ΑΕΚ, έχω πει τόσες φορές ότι θέλω πραγματικά να σωθεί. Όμως αυτό που έγινε με τον Κατίδη έχει ξεπεράσει τα όρια της υποκρισίας… Πάμε λοιπόν σε αυτήν την ιστορία με τον Κατίδη. Έναν Κατίδη που οι αναγνώστες ξέρουν πόσες φορές τον έχω κράξει, πόσες φορές έχω πει ότι δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής Κατίδης που να δικαιολογεί τα βεντετιλίκια που κάνει. Όμως για να σας ρωτήσω κάτι: Σήκωσε το χέρι του, δηλαδή χαιρέτισε Γερμανικά; Εσύ Τσίπρα πήγες στα σκαλοπάτια του Σόϊμπλε και τον συνάντησες! Εσύ Σαμαρά έφερες τη Μέρκελ εδώ και την υποδέχτηκες μετά βαϊων και κλάδων, εσύ Βενιζέλο έχεις προσκυνήσει επανειλημμένως τη Γερμανία και εσύ Κουβέλη τα ίδια.
Η Γερμανία μας έχει ξεσκίσει, μας σπρώχνει στη δυστυχία 5 χρόνια, αλλά εσείς βαράτε προσοχές μπροστά στη Μέρκελ, σφάζετε τον ελληνικό λαό σε ό,τι σας προστάζουν οι Γερμανοί. Τώρα σας έπιασε ο πόνος για το σηκωμένο χέρι του Κατίδη που το παιδί αυτό είναι προβληματικό, ούτε ήξερε τι έκανε, ζήτησε και 10 φορές συγνώμη, ποδοπάτησε με τη σκληρή αυτοκριτική τον εαυτό του, είναι 20 χρονών παιδί, και θέλετε να του κόψετε τη μπάλα;

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ UCK ΕΠΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ > "Στρατιωτική επιχείρηση του UCK" πίσω από την απόδραση των "11" στις φυλακές Τρικάλων!


Ισχυρά στοιχεία ότι οι περίπου 15 Αλβανοί που επέδραμαν στην φυλακή των Τρικάλων και απελευθέρωσαν τους έντεκα ομοεθνείς τους (οι τρεις συνελήφθησαν λίγο μετά) δεν ήταν απλοί κακοποιοί, αλλά ομάδα με υψηλή εκπαίδευση και στρατιωτική πειθαρχεία έχουν οι αρχές ασφαλείας της χώρας.
Στοιχεία που παραπέμπουν σε εμπειροπόλεμους Αλβανούς από συγκρούσεις στο Κοσυφοπέδιο ή  στην αλβανική περιοχή του Τέτοβου στα Σκοπια. Με απλά λόγια θεωρούν ότι ειχαμε την πρώτη ένοπλη παρουσία μελών του UCK στην Ελλάδα και μάλιστα κατά οχυρωμένου στόχου και ύπαρξης ένοπλων φρουρών με άριστα αποτελέσματα ως προς ττην τελική έκβαση.

Η ορθή χρήση χειροβομβίδων και τα στοχευμένα πυρά κάλυψης των Αλβανών που δραπέτευαν, αλλά και ο τρόπος που έσβησαν τα ίχνη τους παγιδεύοντας το αυτοκίνητο που τους μετέφερε με χειροβομβίδες δείχνει άριστη στρατιωτική εκπαίδευση από παραστρατιωτική μονάδα.
Φυσικά εντυπωσιάζει και ο τρόπος διαφυγής τους και το γεγονός ότι έδειχναν πολύ σίγουροι για τις κινήσεις τους καθ'οδόν προς τις φυλακές των Τρικάλων και ενώ μετέφεραν όλο αυτό το οπλοστάσιο.
Ο τρόπος με τον οποίο έδρασε η ομάδα των 15 ατόμων που προσέβαλε την εξωτερική φρουρά των φυλακών στα Τρίκαλα ήταν άψογα οργανωμένος και σχεδιασμένος με στρατιωτική συνέπεια ως προς τη σύλληψη και την εκτέλεση. Χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα σημεία προσέγγισης
Ψύχραιμοι έδωσαν μάχη επί 45' με τους φρουρούς των εξωτερικών φυλακίων μέχρις οτου ολοκληρωθεή η απόδραση και στοιχεία που έχουν οι αρχές συγκλίνουν στο ότι υπήρε και δεύτερη ομάδα κάλυψης ανεπτυγμένη στις οδικές αρτηρίες που οδηγούσαν στην φυλακή προκειμένου να τις αποκόψουν αν χρειαζόταν!
Συνολικά χρησμοποιήθηκαν εννέα χειροβομβίδες από τς οποίες εξερράγησαν οι επτά.

defencenet

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΤΑ ΡΩΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΑΣ
kke-under-the-rain
Λέμε «αμερικανοκομμουνιστές» τους συριζαίους, αλλά μήπως τους… αδικούμε; Μήπως δεν είναι οι μόνοι σ’ αυτόν τον τόπο; Μήπως υπάρχουν και… κρυφοί αμερικανοκομμουνιστές, που δεν κάνουνε βίζιτες στη New York και στο London, ούτε νταραβερίζονται δημοσίως με τους διεθνείς αφέντες -το αντίθετο, δε χάνουν ευκαιρία να τους κατηγορούν για τα μύρια όσα- αλλά στα… μουλωχτά παίζουνε τον ίδιο ρόλο; Θα σας παραθέσουμε ένα κείμενο, με τίτλο: «Ρωσία – Κίνα: Η «ασφάλεια», η «ειρήνη» και η πραγματικότητα των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών». Πρόκειται για μια προσέγγιση των διεθνών σχέσεων που θα προσυπέγραφε άνετα και ο πιο φανατικός αμερικανόδουλος του πλανήτη. Αλλά είναι η επίσημη άποψη του «αντιιμπεριαλιστικού» και «αντιμονοπωλιακού» ΚΚΕ. Διαβάστε την μετά προσοχής και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

Γιατί έσφαξε τους Εβραίους στην Τριπολιτσά ο Κολοκοτρώνης;


Στην Τριπολιτσά ο Κολοκοτρώνης εξολόθρευσε 5.000 Εβραίους! Οι ίδιοι οι Εβραίοι ομολογούν ότι ήσαν πιστοί σύμμαχοι των Οθωμανών και δεν έιδαν με καθόλου καλό μάτι της εξέγερση των Ελλήνων, οι οποίοι φανερά τους μισούσαν. Όπως γράφει ο Πιερόν, από το 1821 μέχρι το 1831 που ιδρύθηκε το Ελληνικό Κράτος, ο Εβραϊκός Πληθυσμός της Ελλάδος συρρικνώθηκε δραματικά εξ αιτίας των σφαγών και της μετανάστευσεως. Οι Εβραίοι έφευγαν από την Ελλάδα για να μην τους σφάξουν οι Έλληνες!

Οι Εβραϊκές Κοινότητες της Θήβας, της Ναυπάκτου και της Πάτρας εξαλείφθηκαν παντελώς από τους επαναστατημένους Έλληνες. Όταν τον Σεπτέμβριο του 1821 οι Έλληνες κατέλαβαν την Τριπολιτσά, ο Κολοκοτρώνης και τα παλληκάρια του έσφαξαν 5.000 Εβραίους! Ο Πιερόν καταφεύγει στον μεγάλο Γάλλο περιηγητή Πουκεβίλ για να μας δώσει μια εικόνα της σφαγής: Οι χριστιανοί σφάζανε μέχρι και τα ζώα των Εβραίων! Γράφει ο αυτόπτης μάρτυς Μαξίμ Ρεμπό:
"Συχνά ένας Έλληνας που πάει να μαχαιρώσει έναν Μουσουλμάνο, τον παρατάει για να σκοτώσει έναν Εβραίο. Οι Ισραηλίτες της Τριπολιτσάς θανατώθηκαν όλοι, οι περισσότεροι από αυτούς στην πυρά, εξαιτίας του μεγάλου μίσους που έτρεφαν γι' αυτούς οι Έλληνες, μετά τις φρικαλεότητες που είχαν διαπράξει οι Εβραίοι της Κωνσταντινούπολης εναντίον των Χριστιανών της Πόλης και πάνω στο σώμα του Πατριάρχη Γρηγορίου"!
Φάτε Ελληνες το κρέας των δεσποτάδων σας...
Έχει σημασία πώς εξηγούν οι ίδιοι οι Εβραίοι τον φοβερό Αντισημιτισμό που έδιεξαν οι Έλληνες το 1821. Κατ'αρχάς υπήρχε το παραδοσιακό Χριστιανικό μίσος απέναντι στον "θεοκτόνο" Λαό των Εβραίων που σταύρωσε τον Χριστό. Το μίσος αυτό ενισχύθηκε από μια σειρά ανθελληνικών ενεργειών του περιουσίου Λαού: Στην Κορώνη οι Εβραίοι βασάνισαν μέχρι θανάτου τον επίσκοπο Γρηγόριο, που είχαν πιάσει όμηρο, πετούσαν τα κομμάτια και φώναζαν στους Έλληνες να φάνε κρέας! Λίγο μετά οι Εβραίοι έκαναν το ίδιο με τον διάκονο του δεσπότη και έναν παπά: Τους πέταξαν κι αυτούς από το κάστρο.
Όταν οι Έλληνες επιτέθηκαν εναντίον του Ναυπλίου, οι Εβραίοι βασάνισαν έναν Έλληνα μαχητή που μια οβίδα κανονιού του είχε σπάσει το πόδι. Οι Έλληνες έτρεφαν μίσος προς τους Εβραίους, διότι ενώ αυτοί πολεμούσαν για την Λευτεριά τους, οι Εβραίοι πολεμούσαν για να προωθήσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα.
Υπενθυμίζω ότι όλα τα παραπάνω τα γράφουν στα βιβλία τους που μνημονεύσαμε στην αρχή, οι δύο κορυφαίοι Εβραίοι ιστορικοί Μερνάρ Πιερόν και Μαρκ Μαζάουερ. Βεβαίως, επιχειρούν να δικαιολογήσουν την συνεργασία των Εβραίων με τους Τούρκους μέσω του Ταλμούδ, που τους πρόσταζε ότι ο Νόμος του Κράτους είναι και ο δικός σας Νόμος!
Λόγω των Εβραίων απέτυχε η επανάσταση στην Μακεδονία!
Ωστόσο, το πιο συγκλονιστικό στοιχείο που ομολογούν οι ίδοι οι Εβραίοι αλλά ουδέποτε θα καταγράψει στο βιβλίο Ιστορίας της Έκτης Δημοτικού η Μαρία Ρεπούση είναι άλλο: Τόσο ο Μαζάουερ όσο και ο Πιερόν (σελ 32-34) αποδέχονται ότι η ελληνική Επανάσταση στην Μακεδονία απέτυχε εξ αιτίας των Εβραίων! Οι τούρκοι, οι Εβραίοι και οι Λεβαντίνοι της Θεσσαλονίκης συμμάχησαν και κατέστειλαν την εξέγερση των Χριστιανών σε όλη την Βόρειο Ελλάδα. Σαρανταδύο ελληνικά χωριά κάηκαν, όλοι σχεδόν οι άνδρες εσφάγησαν και τα γυναικόπεδα φυλακίστηκαν. Ακόμη και ο Εβραιόφιλος Γάλλος περιηγητής Πουκεβίλ παραδέχεται ότι "στα γεγονότα αυτά συνέδραμαν εξαιρετικώς οι Εβραίοι"
Μετά από όλα αυτά ήταν φυσικό οι Έλληνες της Μακεδονίας να στραφούν με μίσος εναντίον των Εβραίων, τους οποίους σε λίγο έπαψαν να προστατεύουν και οι Οθωμανικές Αρχές. Σύμφωνα με την λαϊκή δοξασία, οι Εβραίοι εθεωρούντο πλούσιοι και οι Έλληνες τους συνελάμβαναν για να ζητήσουν λύτρα. Όταν αυτά δεν καταβάλλονται, τους ξυλοκοπούν και τουςλιθοβολούν μέχρι θανάτου. Όταν το 1825 ο Ιμπραήμ ήλθε στην Ελλάδα και άρχισε να σπέρνει τον τρόμο, οι Εβραίοι ανάσαναν. Όταν έπεσε το 1826 το Μεσολόγγι, οι Εβραίοι πανηγύριζαν!
Δεν μας παίρνει ο χώρος να καταγράψουμε όλη την κόντρα Ελλήνων και Εβραίων κατά την Επανάσταση του 1821. Θα αναφέρουμε μόνο τον ύπουλο ρόλο των Εβραίων χρηματιστών του Λονδίνου στα δάνεια που συνήψε το 1824 με την Αγγλία το υπο σύστασιν ελληνικό Κράτος (σελ. 34 του βιβλίου του Πιερόν)
Κοντολογίς: Ό,τι και να λένε η Ρεπούση, ο Λιάκος, Γιαννουλόπουλος και ο Αλαβάνος, έλληνες και εβραίοι μισούνται θανάσιμα εδώ και 22 αιώνες τουλάχιστον. Ο ρόλος των Εβραίων κατά την Επανάσταση του 1821 ήταν βαθύτατα ανθελληνικός και δικαίως ο Κολοκοτρώνης τους κατέσφαξε τον Σεπτέμβρη του 1821 στην Τριπολιτσά. Αυτό το παραδέχονται οι ίδιοι οι Εβραίοι ιστορικοί, αλλά το αρνούνται οι Έλληνες που γράφουν τα σημερινά σχολικά βιβλία Ιστορίας. Γι αυτό και το 1821 έχει περιοριστεί σε δύο-τρεις σελίδες στα σχολικά βιβλία Ιστορίας. Τα παιδιά δεν πρέπει ούτε να υποψιαστούν το προαιώνιο μίσος μεταξύ Εβραίων και Ελλήνων, για να μην γίνουν Εθνικιστές και ενοχληθεί το Διεθνές Εβραϊκό Λόμπυ που χρηματοδοτεί την έκδοση των σχολικών μας βιβλίων εδώ και λίγα χρόνια.

 
ellinonpaligenesia

Οι Ελληνες των Αγίων Σαράντα γιόρτασαν την 25η Μαρτίου [ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ]

Εορταστική εκδήλωση προς τιμή της 25ης Μαρτίου, της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας, διοργάνωσε το Παράρτημα της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» στους Αγίους Σαράντα το βράδυ της 24ης Μαρτίου στο αμφιθέατρο της πόλης.

Συμμετείχαν πλήθος Ελλήνων ομογενών απ’ την πόλη των Αγίων Σαράντα, μαθητές των ελληνικών σχολείων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο κ. Νικόλαος Κοτροκόης, ο Γενικός Πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Βασίλης Μπολάνος, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής της περιοχής Βαγγέλης Ντούλες κι άλλα τοπικά στελέχη.

Πολιτικός Στρατιώτης [#2]Πολιτικός Στρατιώτης [#2]
Απαιτούμε σχολεία ελληνικά!
Η δημόσια εκπαίδευση αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τομείς της κρατικής παρεμβατικότητας, μιας και δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές της μελλοντικής πορείας της Πολιτείας. Η εγκαθίδρυση του μεταπολιτευτικού Καθεστώτος στην Πατρίδα μας, συνέβαλε τα μέγιστα στον πλήρη και απόλυτο εκφυλισμό της, με συνέπεια την δημιουργία νέων εμφορούμενων από υλιστικά και ατομοκεντρικά ιδανικά.

Το ΟΧΙ που έγινε ΟΚ η φωτογραφία που σαρώνει στο Ιντερνέτ (pic)
Και οι νέοι πήγαν Mega!
Μεγάλη ανοικτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η Χρυσή Αυγή σήμερα το απόγευμα έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό Μega, του μεγαλοεργολάβου Μπόμπολα, ενάντια στην απόφαση των ιθυνόντων να προβάλλουν ανήμερα της 25ης Μαρτίου τουρκοσήριαλ.
Ο κ. Δένδιας υπακούοντας στην παραγγελία του κ. Μπόμπολα έστειλε ισχυρότατη αστυνομική δύναμη, η οποία προσμετρείται άνω των δεκαπέντε διμοιριών, για να γλιτώσει το λιντσάρισμα, η οποία σε καμία περίπτωση δεν πτόησε την προσέλευση του κόσμου. Δυναμικό παρόν έδωσαν χιλιάδες Έλληνες Εθνικιστές ενάντια στους καλοπληρωμένους μισθοφόρους του συστήματος, οι οποίοι με θράσος και χωρίς απολύτως κανέναν σεβασμό στην Ιστορία του Έθνους μας, προσέβαλλαν βάναυσα για ακόμη μια φορά την Εθνική Μνήμη χιλιάδων, προκαλώντας εντόνως τη λαϊκή οργή.

Οι ανθέλληνες μεγαλοκαναλάρχες και καθεστωτικοί κονδυλοφόροι όντας ενημερωμένοι ήδη για την απόφαση της αντίδρασης μας αυτής από την ημέρα ιδρύσεως του Ανεξάρτητου Ιδρύματος Γεωπολιτικών Ιστορικών Σπουδών, «ΑΙΓΙΣ», συνεχίζουν την αντεθνική τους προπαγάνδα περί «ελληνοτουρκικής φιλίας» μεταδίδοντας εκτρωματικές τουρκικές εκπομπές. Αν και την ίδια στιγμή ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 αποφάσισε να αποσύρει την προγραμματισμένη προβολή μιας άλλης τουρκικής σειράς, όχι βέβαια από σεβασμό στο λαϊκό εθνικό αίσθημα, αλλά για να ρίξει στάχτη στα μάτια των δοκιμαζόμενων Ελλήνων, τα ξεπουλημένα τσιράκια του Μπόμπολα συνεχίζουν απρόκλητα την ανθελληνική τους πρακτική.

Εμείς συνεπείς όπως πάντα στις υποσχέσεις και στα λόγια μας, δεν μπορούσαμε παρά να κάνουμε την προειδοποίηση μας πραγματικότητα ότι: «ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝΕ ΠΑΝΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!».

Τόσο ο εξωτερικός χώρος του σταθμού, όσο και οι Λ. Μεσογείων είχαν βαφτεί με χρώμα γαλανόλευκο, από τις χιλιάδες σημαίες που ύψωναν περήφανα οι Έλληνες και οι Ελληνίδες. Η ατμόσφαιρα γέμισε από συνθήματα αποδοκιμασίας κατά της οθωμανικής προπαγάνδας, ενώ παντού αντηχούσαν τραγούδια του 1821 και πατριωτικά εμβατήρια.

ΠΟΙΑΝΟΥ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟ ΜΠΑΪΡΑΚΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ;
Ποιανού οπλαρχηγού το μπαϊράκι θα γίνει η σημαία του Αγώνα;
Αναρτήθηκε στο antiparakmi.blogspot.com(...)
Ἡ παράδοση λέει ὅτι, ὅταν οἱ Ὁπλαρχηγοὶ μαζεύτηκαν στὴν Ἁγία Λαύρα, ἤθελαν ὁ καθένας τους νὰ προηγῆται τὸ δικό του μπαϊράκι. Τὰ πνεύματα ἄναψαν, γιατὶ κανεὶς δὲν ὑποχωροῦσε. 

Ο «Μεγάλος Αδελφός» έφτασε


Το πείραμα με την Κύπρο πέτυχε πλήρως. Ολόκληρο πλέον το τραπεζικό σύστημα στην Ευρωζώνη και όχι μόνο είναι στον αέρα. Το μήνυμα είναι σαφές. Ο καταθέτης θα πρέπει να γνωρίζει πως από εδώ και στο εξής συμμετέχει στις ζημιές του τραπεζίτη κανονικά, χωρίς καμία ζημιά για τον τραπεζίτη. Αντίθετα οι απαιτήσεις του τραπεζίτη που δημιουργήθηκαν από τα δάνεια που χορήγησε αυτός με απλές λογιστικές εγγραφές (δηλαδή η παραγωγή αεριτζίδικου χρήματος), παραμένουν ακλόνητες και ισχυρές. 
Η σημερινή μέρα είναι από κάθε άποψη ιστορική παγκοσμίως και ας συγκρατήσουμε αυτή την ημερομηνία 25η Μαρτίου 2013. Από σήμερα και πέρα το τραπεζικό σύστημα αλλάζει ριζικά τρόπο λειτουργίας. Το πώς θα καταλήξει είναι θέμα χρόνου να φανεί.
Σε ένα, ίσως και κοντινό μέλλον, προβλέπουμε κατάργηση της φυσικής κυκλοφορίας του χρήματος και πλήρη ψηφιοποίησή του. Ίσως να περάσουμε σε συναλλαγές μέσω των κομπιούτερς των τραπεζών που θα ελέγχονται από κάποιο taxis και κάποιες εταιρίες για τον άμεσο έλεγχο των εισοδημάτων, την άμεση αφαίρεση των φόρων και την δημιουργία καταναλωτικών προτύπων, στα μέτρα κάποιων συμφερόντων.
Ο «Μεγάλος Αδελφός» έφτασε. 
Πέτρος Χασάπης

Η Εθνεγερσία του '21 και οι άγνωστες πτυχές τηςΗ Εθνεγερσία του '21 και οι άγνωστες πτυχές της
Όμως η Επανάσταση του 1821 δεν ήταν ένα γεγονός της στιγμής, ένα πυροτέχνημα, ούτε συνέβη από την μια στιγμή στην άλλη. Ήταν το αποτέλεσμα μίας μακρόχρονης προεργασίας. Το μυαλό των περισσότερων πηγαίνει στην Φιλική Εταιρεία, όμως μπορούμε να ταξιδέψουμε ακόμη πιο πίσω. Το αδούλωτο Ελληνικό Πνεύμα, οι απροσκύνητοι Έλληνες, οι κλέφτες και οι αντάρτες, είχαν επιλέξει τον δρόμο των στερήσεων, του πολεμικού βίου και της αρετής, από τις απαρχές της σκλαβιάς ακόμη. Ένοπλοι αντάρτες καταφεύγουν στα βουνά, αρνούμενοι να ζήσουν υπό τον Οθωμανικό ζυγό. Στα βουνά οι συνθήκες είναι άθλιες, όμως η ελεύθερη ζωή των στερήσεων είναι προτιμότερη από την προσκυνημένη ζωή των ικανοποιήσεων. Οι κλέφτες και συχνά οι αρματoλοί επιδίδονται σε αντάρτικο πόλεμο εναντίον των Τούρκων αλλά και πολλών πλούσιων προσκυνημένων Ελλήνων. Είναι άριστοι γνώστες του κλεφτοπολέμου, συμβάλλοντας καθοριστικά ύστερα από χρόνια στην μεγάλη Εθνεγερσία του 1821. Η πίστη στις καρδιές των γενναίων οδήγησε σε πολλές Επαναστάσεις. Στην πραγματικότητα, το 1821 δεν είναι παρά το αποκορύφωμα ενός συνεχούς Αγώνα 400 ετών, καθώς ο πόθος για την λευτεριά δεν έλειψε ποτέ. Ενδεικτικά:

Επέτειος 25ης Μαρτίου: Το άδοξο τέλος ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821Επέτειος 25ης Μαρτίου: Το άδοξο τέλος ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821


Ο Νικηταράς, ο μεγάλος και ανιδιοτελής αγωνιστής, γνωστός ως «Τουρκοφάγος», που πρωτοστάτησε στη μάχη στα Δερβενάκια, όπου και έσπασε 3 σπαθιά με την ορμητικότητά του, τα χρόνια του Οθωνα κατηγορήθηκε για συνωμοσία κατά του βασιλιά, φυλακίστηκε και εξορίστηκε στην Αίγινα....
Στη φυλακή βασανίστηκε άγρια και έχασε το φως του. Οταν αφέθηκε πια ελεύθερος, η υγεία του είχε κλονιστεί σοβαρά. Πέθανε πάμπτωχος και λησμονημένος, έχοντας αναγκαστεί τα τελευταία χρόνια της ζωής του να ζητιανεύει για να βγάλει τα προς το ζην.
Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, ο γενναίος πολεμιστής, λόγω της έντονης προσωπικότητάς του ήρθε σε σύγκρουση με σημαντικούς πολιτικούς της εποχής, γεγονός που οδήγησε σε συνεχείς προσπάθειες για την εξόντωσή του. Κατηγορήθηκε για συνεργασία με τον εχθρό, φυλακίστηκε και τελικώς δολοφονήθηκε με βάναυσο τρόπο. Οι δολοφόνοι του πέταξαν το σώμα του από την Ακρόπολη και εμφάνισαν την υπόθεση ως απόπειρα δραπέτευσης.

ΕΓΓΡΑΦΟ Εργασίας του Eurogroup που διέρρευσε α πο Γεν.Διεύθυνση της Κομισιόν, σχετικά με τον τρόπο κουρέματος καταθέσεων στην Ευρω ζώνη


Η Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών (DG MARKT) είναι μία από τις Γενικές Διευθύνσεις και εξειδικευμένες υπηρεσίες που απαρτίζουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ο κύριος ρόλος της είναι να συντονίζει την πολιτική της Επιτροπής για την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά και να επιδιώκει την άρση των αδικαιολόγητων (κατά την γνώμη της) εμποδίων στις συναλλαγές, ιδίως στον τομέα των υπηρεσιών και των χρηματοπιστωτικών αγορών.
Η Internal Market and Services DG εδρεύει στις Βρυξέλλες και έχει προσωπικό περίπου 500 άτομα, που εργάζονται υπό την πολιτική ευθύνη του Επιτρόπου Michel Barnier και διευθύνεται από τον γενικό διευθυντή Jonathan Faull.
Στο έγγραφο εργασίας, 24 σελίδων που διέρρευσε σχετικά με την διαδικασία του bail-in, περιγράφονται βήμα-βήμα οι τρόποι που θα γίνει, όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά για οποιαδήποτε χώρα της Ευρωζώνης, καθώς δίνει όλα τα πιθανά σενάρια.
Άν διαβάσετε το έγγραφο εργασίας και μετά την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, γίνεται προφανής η όλη επεξεργασία του σχεδίου.
Πατήστε στο link για να διαβάσετε το έγγραφο
Discussion paper on the debt write-down tool –
bail-in
Ακολουθεί η πλήρης απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο
25 March 2013
Eurogroup Statement on Cyprus

The Eurogroup has reached an agreement with the Cypriot authorities on the key elements
necessary for a future macroeconomic adjustment programme. This agreement is supported by all
euro area Member States as well as the three institutions. The Eurogroup fully supports the Cypriot
people in these difficult circumstances.

The programme will address the exceptional challenges that Cyprus is facing and restore the viability
of the financial sector, with the view of restoring sustainable growth and sound public finances over
the coming years.

The Eurogroup welcomes the plans for restructuring the financial sector as specified in the annex.
These measures will form the basis for restoring the viability of the financial sector. In particular, they
safeguard all deposits below EUR 100.000 in accordance with EU principles.
The programme will contain a decisive approach to addressing financial sector imbalances. There will
be an appropriate downsizing of the financial sector, with the domestic banking sector reaching the
EU average by 2018. In addition, the Cypriot authorities have reaffirmed their commitment to step
up efforts in the areas of fiscal consolidation, structural reforms and privatisation.

The Eurogroup welcomes the Terms of Reference for an independent evaluation of the
implementation of the anti-money laundering framework in Cypriot financial institutions, involving
Moneyval alongside a private international audit firm, and is reassured that the launch of the audit is
imminent. In the event of problems in the implementation of the framework, problems will be
corrected as part of the programme conditionality.

The Eurogroup further welcomes the Cypriot authorities’ commitment to take further measures.
These measures include the increase of the withholding tax on capital income and of the statutory
corporate income tax rate. The Eurogroup looks forward to an agreement between Cyprus and the
Russian Federation on a financial contribution.

The Eurogroup urges the immediate implementation of the agreement between Cyprus and Greece
on the Greek branches of the Cypriot banks, which protects the stability of both the Greek and
Cypriot banking systems.
The Eurogroup requests the Cypriot authorities and the Commission, in liaison with the ECB, and the
IMF to finalise the MoU at staff level in early April.

The Eurogroup notes the intention of the Cypriot authorities to compensate potential individual
victims of fraudulent practices, in line with established legal and judicial procedures, outside the
programme.
The Eurogroup takes note of the authorities’ decision to introduce administrative measures,
appropriate in view of the present unique and exceptional situation of Cyprus’ financial sector and to
allow for a swift reopening of the banks. The Eurogroup stresses that these administrative measures
will be temporary, proportionate and non-discriminatory, and subject to strict monitoring in terms
of scope and duration in line with the Treaty.
Against this background, the Eurogroup reconfirms, as stated already on 16 March, that – in principle
- financial assistance to Cyprus is warranted to safeguard financial stability in Cyprus and the euro
area as a whole by providing financial assistance for an amount of up to EUR 10bn.

The Eurogroup
would welcome a contribution by the IMF to the financing of the programme. Together with the
decisions taken by Cyprus, this results in a fully financed programme which will allow Cyprus’ public
debt to remain on a sustainable path.

The Eurogroup expects that the ESM Board of Governors will be in a position to formally approve the
proposal for a financial assistance facility agreement by the third week of April 2013 subject to the
completion of national procedures.
Annex

Following the presentation by the Cyprus authorities of their policy plans, which were broadly
welcomed by the Eurogroup, the following was agreed:

1. Laiki will be resolved immediately – with full contribution of equity shareholders, bond holders and
uninsured depositors – based on a decision by the Central Bank of Cyprus, using the newly adopted
Bank Resolution Framework.

2. Laiki will be split into a good bank and a bad bank. The bad bank will be run down over time.
3. The good bank will be folded into Bank of Cyprus (BoC), using the Bank Resolution Framework,
after having heard the Boards of Directors of BoC and Laiki. It will take 9 bn Euros of ELA with it. Only
uninsured deposits in BoC will remain frozen until recapitalisation has been effected, and may
subsequently be subject to appropriate conditions.

4. The Governing Council of the ECB will provide liquidity to the BoC in line with applicable rules.
5. BoC will be recapitalised through a deposit/equity conversion of uninsured deposits with full
contribution of equity shareholders and bond holders.

6. The conversion will be such that a capital ratio of 9 % is secured by the end of the programme.
7. All insured depositors in all banks will be fully protected in accordance with the relevant EU
legislation.

8. The programme money (up to 10bn Euros) will not be used to recapitalise Laiki and Bank of
Cyprus.
The Eurogroup is convinced that this solution is the best way forward for ensuring the overall viability
and stability of the Cyprus financial system and its capability to finance the Cyprus economy.

http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/en/ecofin/136487.pdf

Χοντρός καυγάς Άδωνι-Ιγνατίου στο twitterαδωνις-twitterΣκληρός καυγάς εκτυλίχθηκε στο twitter μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και Μιχάλη Ιγνατίου,καθώς από την Ουάσιγκτον ο Μιχάλης Ιγνατίου μεταδίδει συνεχώς τις εξελίξεις αλλά και την προσωπική του άποψη, ο Αδωνις Γεωργιάδης παρενέβη οργισμένος, προκαλώντας τον ανταποκριτή να αφήσει τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον και να επιστρέψει στην Κύπρο. Ο Αδωνις Γεωργιάδης ρωτάει τον Μιχάλη Ιγνατίου αν συνεχίζει να υποστηρίζει το ΟΧΙ που είπε η Κύπρος για να πάρει την απάντηση: «Κύριε βουλευτά, γνωρίζετε και δεν ομολογείτε ότι και με το “ΝΑΙ” την Τρίτη, θα “σκότωναν” τις δυο τράπεζες». Και συνεχίζει ο ανταποκριτής:...

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΩΝ ΟΠΛΑΡΧΗΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ > «Το έθνος χρειάζεται μια νέα παλιγγενεσία»


Κουβαλάνε ονόματα βαριά, με εθνική ιστορία. Και σε αυτά τα ονόματα προσπαθούν, όπως λένε, να σταθούν αντάξιοι. Είναι απευθείας απόγονοι οπλαρχηγών και μπουρλοτιέρηδων, απόγονων των ανθρώπων που ξεκίνησαν και έφεραν εις πέρας την επανάσταση του 1821.     
Και σήμερα μιλούν για την ανάγκη μιας νέας «εθνικής παλιγγενεσίας».
Κίτσος Μπότσαρης: «Έχω μια κρυφή υπερηφάνεια»


Με καταγωγή από το Σούλι, τετράκις εγγονός του Μάρκου Μπότσαρη, ο 37χρονος Κίτσος Μπότσαρης εργάζεται ως τραπεζικός υπάλληλος. Εχει μελετήσει την ιστορία των παππούδων του και όλου του επαναστατημένου ελληνικού έθνους του 1821.
«Νιώθω πάντα μέσα μου μια κρυφή υπερηφάνεια», λέει στο
newpost και συνεχίζει: «Αυτό που έκαναν οι παππούδες μου ήταν μια τεράστια υπέρβαση. Χωρίς φόβο και δισταγμό τα έβαλαν με μια σκληρή και αδίστακτη Ευρώπη, με την Ιερά Συμμαχία.
Πιστεύω και τώρα μας χρειάζεται λίγο από το θάρρος των προγόνων μας. Ελπίζω πως κάποια στιγμή θα το βρούμε».
Είναι όμως απογοητευμένος από την αντιμετώπιση της πολιτείας απέναντι στους ήρωες του 1821: «Το σπίτι του Μάρκου Μπότσαρη στο Σούλι είναι έτοιμο να καταρρεύσει.
Και σε εμάς δεν επιτρέπουν καμία παρέμβαση αναστήλωσης, το σπίτι ανήκει στην αρχαιολογική υπηρεσία -είναι διατηρητέο-η οποία όμως δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον για τη διατήρησή του. Όπου νά ναι θα γκρεμιστεί».

Φίλιππος Μπούμπουλης: «Δύσκολες και περίεργες οι μέρες που ζούμε»
Οι μέρες που διανύει το έθνος είναι δύσκολες, σύμφωνα με τον Φίλιππο Δεμερτζή – Μπούμπουλη, απόγονο της καπετάνισας των Σπετσών, Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας.
«Έχουμε ανάγκη μια νέα εθνική παλιγγενεσία, έχουμε ανάγκη την ομοψυχία. Να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος, από την ιστορία του '21. Να θυμηθούμε ότι μια επανάσταση που μπορούσε να έχει κερδηθεί από το 1822, παραλίγο να χαθεί το 1828 επειδή οι ηγέτες της μάλωναν για τα αξιώματα».
Περήφανος για τους προγόνους του αλλά και για τους Έλληνες γενικότερα, ο Φίλιππος Μπούμπουλης δηλώνει στο
newpost αισιόδοξος ότι το έθνος θα καταφέρει να περάσει τους σκοπέλους και να βιώσει και πάλι την ανάκαμψη.
Nτίνα Καραμάνου
newpost

Δυναμική απάντηση στους τουρκολάγνους καναλάρχες του μνημονίου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΒΙΝΤΕΟ
Δυναμική απάντηση στους τουρκολάγνους καναλάρχες του μνημονίου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΒΙΝΤΕΟ
Χιλιάδες Έλληνες συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά του MEGA και διαμαρτυρήθηκαν για το αίσχος της προβολής τουρκοσήριαλ κατά την ιερή επέτειο της 25ης Μαρτίου. Διμοιρίες ΜΑΤ και δέκα κλούβες της αστυνομίας είχαν αποκλείσει από νωρίς το κανάλι του μνημονίου και της τουρκολαγνείας. Αυτή τη φορά, για να προβληθούν τα τουρκοσήριαλ και να κάνει μετά δελτίο ο Πρετεντέρης, ο Τσίμας και η Τρέμη κινητοποιήθηκαν εκατοντάδες αστυνομικοί. Πέρασε έτσι ένα σαφές μήνυμα προς όλους αυτούς που ξεφτιλίζουν την ιστορική μας μνήμη, αλλά και προωθούν τα μνημονιακά σχέδια εξόντωσης  του ελληνικού λαού. Χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους απηύθυναν οι συναγωνιστές βουλευτές Γερμενής, Ηλιόπουλος, Ζαρούλια, Ματθαιόπουλος, Μίχος, Παππάς, Παναγιώταρος, Λαγός και Κασιδιάρης. Στο τέλος της εκδήλωσης οι συγκεντρωμένοι έκαψαν συμβολικά μία τουρκική σημαία. Ακολούθησε ο Εθνικός Ύμνος. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δυναμικά εθνικιστικά συνθήματα δονούσαν την ατμόσφαιρα, ενώ οι αναμμένοι πυρσοί έκαναν τη νύχτα μέρα. Με το πέρας των ομιλιών κατετέθη "εορταστικό ψήφισμα" στην είσοδο του σταθμού από την κοινοβουλευτική μας ομάδα. Ακολούθησε πορεία χιλιάδων Εθνικιστών μέσω της Λεωφόρου Μεσογείων προς τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Η σημαία της Al - Qaeda στο κέντρο των Αθηνών > ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ;;;


Άρθρο του Αλεξόπουλου Στέλιου από το blog Μαύρος Κρίνος >
 Όσο περισσότερο κάποιος παρατηρεί την Συριακή κρίση τόσο πιο πολλά στοιχεία και συμπεράσματα προκύπτουν μπροστά στα μάτια του χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Έτσι λοιπόν ψάχνοντας τα παρασκήνια των υποστηρικτών του FSA οι οποίοι ζουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ανακάλυψα κάτι που κανείς δεν έχει αναφέρει μέχρι στιγμής … και φυσικά ούτε το έχει καταγγείλει.
 Δεν έχει να κάνει με την πλήρη υποστήριξη τηςΔΗΜΑΡ, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ προς τους Σαλαφιστές η οποία είναι δεδομένη και αναμφισβήτητη. Ούτε έχει κάποια σχέση με την προκλητική συμπαράταξη πολλών αριστερίστικων οργανώσεων και μιας μεγάλης μερίδας του αναρχικού χώρου στο πλευρό των δολοφόνων που σφάζουν τον Συριακό λαό και τις εθνικές μειονότητες στην χώρα αυτή. Φυσικά το καινούργιο στοιχείο δεν έχει καμιά σχέση με την παροχή βοήθειας προς τους χασάπηδες «αντάρτες» που απλόχερα προσφέρει η Καραμανλική δεξιά και τα τρωκτικά του ΠΑΣΟΚ.
 
Έτσι λοιπόν αγαπητοί αναγνώστες το νέο σύμβολο που πλέον κοσμεί τις συγκεντρώσεις των υποστηρικτών του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» (FSA) στο κέντρο των Αθηνών -  με συνοδεία παραδοσιακών τραγουδιών της Συρίας στα οποία έχουν αλλάξει τους στίχους - είναι ένα από τα επίσημα λάβαρα της γνωστής Al - Qaeda!
Συγκεκριμένα στο παρακάτω βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο στις 20.08.2012  φαίνεται ξεκάθαρα η παραδοσιακή μαύρη σημαία των Τζιχαντιστών (al - rāya) στα χέρια ενός μικρού παιδιού που γράφει στα αραβικά την γνωστή θρησκευτική δήλωση Shahada: «είμαι μάρτυρας ότι δεν υπάρχει άλλος θεός εκτός από τον Αλλάχ, ο Μωάμεθ είναι δούλος του και αγγελιοφόρος του» …
Η εν λόγω συγκέντρωση είναι πρωτοβουλία των Σύριων (;) που είναι αντίθετοι με το καθεστώς του Bashar al - Assad και στο πλευρό τους βρίσκονται καθημερινά στελέχη αστικών κομμάτων και αντιρατσιστικών οργανώσεων! Είναι τα ίδια πρόσωπα που συντροφεύει … στους δρόμους ο Πέτρος Κωνσταντίνου και η παρέα του, που προβάλλει το γνωστό Indymedia και το left.gr  όλους αυτούς που στηρίζει έμμεσα και καθοριστικά το υπουργείο εξωτερικών με πρωτεργάτη τον πολιτικάντη Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Καθαρά για ιστορικούς λόγους να αναφέρω ότι η εν λόγω δήλωση πάνω στο σύμβολο αυτό έχει να κάνει με τις σουνιτικές ισλαμικές παραδόσεις ονομάζεται από πολλούς «η σημαία του προφήτη» - σε κάποιες περιοχές υπάρχουν παραλλαγές στο χρώμα - και αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα σύμβολα του σκληροπυρηνικού Ισλάμ το οποίο για όσους το ξεχνούν διακρίνεται για την σκληρότητα του απέναντι στις γυναίκες και τα παιδιά.
Επίσης με μια απλή αναζήτηση μπορεί κάποιος να βρει το ίδιο σύμβολο σε στρατόπεδα εκπαίδευσης Ισλαμιστών σε ολόκληρο τον κόσμο όπως των Αφγανών και Πακιστανών Ταλιμπάν, σε εγχειρίδια μάχης στην Συρία και πίσω από σκηνικά που έχουν να κάνουν με δολοφονίες αμάχων και φυσικά σε φωτογραφία του ιστορικού ηγέτη της εν λόγω οργάνωσης. Επίσης έχει χρησιμοποιηθεί στην Τσετσενία καθώς και στην Βοσνία από τους μαχητές των «Μαύρων Κύκνων» μια επίλεκτη μονάδα του μουσουλμανικού Βοσνιακού στρατού που διακρίθηκε στις σφαγές αιχμαλώτων.
 

Αμόκ Ελευθεροτυπίας: “Xρυσαυγίτες με σβάστικες ουρούσαν στην είσοδο του Mega…”Αμόκ Ελευθεροτυπίας: “Xρυσαυγίτες με σβάστικες ουρούσαν στην είσοδο του Mega…”
Ωχριά ο Μυνχάουζεν εμπρός στα παπατζιλίκια που έγραψε η Ελευθεροτυπία: Είδε Χρυσαυγίτες με... σβάστικες(!). Είδε τον κοινοβουλευτικό μας εκπρόσωπο να ουρεί στην είσοδο του σταθμού(!). Μέσα σε όλα είπε και μία αλήθεια, ότι οι διερχόμενοι οδηγοί με φωνές και κορναρίσματα αποθέωναν τους χιλιάδες συναγωνιστές που βρίσκονταν έξω από το τουρκοκάναλο του μνημονίου. Ολόκληρο το κείμενο:
 
Διαμαρτυρίες και ακρότητες χρυσαυγιτών έξω από το Mega για την προβολή τούρκικων σίριαλ την 25η Μαρτίου. Περίπου 800 άτομα διαμαρτύρονται αυτή την ώρα έξω από τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Mega, για την «βάναυση προσβολή της μνήμης των ηρώων του 1821» με την προβολή «τουρκοσίριαλ» ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.
Παρόντες είναι και έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Ν.Μιχος. Ι.Λαγός, Η.Κασιδιάρης, Ε.Ζαρούλια, Η.Παναγιώταρος, Α. Ματθαιόπουλος). Σύμφωνα με δημοσίευμα του aixmi.gr, νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χ.Α.. Νίκος Παπάς, ούρησε επιδεικτικά μπροστά στην είσοδο του καναλιού και μετά πανηγύρισε υπερηφανευόμενος στους συγκεντρωμένους.

ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΡΩΣΙΑΣ, ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ : ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΜΕΙΣ ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/ethnika-rosia-ellada.html#ixzz2OYy6AjZ1Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος/Δημοσιογράφος – Αμυντικός Αναλυτής (Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας – ISDA)
  
Η Αθήνα αναμένει τις μελλοντικές εξελίξεις, καθώς ΗΠΑ και Ισραήλ φαίνεται ότι συμφώνησαν να επιτεθούν κατά του Ιράν, εξασφαλίζοντας προηγουμένως την «ενεργητική ουδετερότητα» ή και συνεργασία(;) της Τουρκίας. Στην ίδια χρονική συγκυρία το στρατηγικό ζεύγος Γερμανίας και Ρωσίας (σ.σ. ο γράφων από ετών προειδοποιεί για την εν ισχύ αναθεωρητική συμμαχία των μεγάλων χαμένων του Α’ και του Β’ Παγκοσμίου, καθώς επίσης και του Ψυχρού Πολέμου) εξαπέλυσε με αιχμή τηνοικονομική στρατηγική-blitzkrieg του Βερολίνου, το δεύτερο πλήγμα κατά του άξονα Ελλάδας-Κύπρος-Ισραήλ (σ.σ. το πρώτο ήταν κατά της χώρας μας), με στόχο την αποσταθεροποίηση της νήσου και με απώτερο σκοπό τον έλεγχο ή την αναβολή/ακύρωση του σχεδίου εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων.


Στο γεωπολιτικό κάδρο εισήλθαν εκόντες άκοντες και οι κουρδικοί πληθυσμοί, οι οποίοι θα κληθούν να παίξουν κεντρικό ρόλο στον σχεδιασμό αποσταθεροποίησης του καθεστώτος της Τεχεράνης. Συμπερασματικά μέχρις ότου τα γεωτρύπανα στην Ανατολική Μεσόγειο αρχίσουν να αντλούν φυσικό αέριο, το οποίο θα πωλούν στις αγορές της Δύσης, μειώνοντας σταδιακά και σταθερά την εξάρτηση από την Ρωσία, υπάρχει αρκετός χρόνος για να πληγεί και να εξουδετερωθεί η βαλλιστική απειλή του Ιράν. Όμως για να ολοκληρωθεί με επιτυχία το όποιο σχέδιο, οι Κούρδοι θα πρέπει να βοηθήσουν το δίδυμο ΗΠΑ-Ισραήλ, αφήνοντας προσωρινά στην άκρη τους Τούρκους, ενώ και οι Έλληνες (Ελλάδα και Κύπρος) θα συνεχίσουν κανονικά τα χρονοδιαγράμματά τους στην αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων, χωρίς να έλθουν σε άμεση αντιπαράθεση με την Άγκυρα.Μέχρι το πέρας της «Επιχείρησης Ιράν» η Τουρκία θα έχει εξασφαλίσει χρόνο και «υποσχέσεις» ώστε να μην δημιουργήσει εμπόδια – όπως συνέβη στον Β’ Πόλεμο του Κόλπου – με ανταλλάγματα την κατάπαυση του πολέμου ανατολικά. Εκτίμηση του γράφοντος είναι ότι μόλις ολοκληρωθεί η απενεργοποίηση του Ιράν, τότε θα ξανατεθεί σε εφαρμογή με άξονα τους Κούρδους η «γεωπολιτική του Προκρούστη», με τη διαφορά ότι στο κρεβάτι θα έχει ξαπλώσει μετά το Ιράν, η Τουρκία.
Η δυναμική των εξελίξεων σε συνδυασμό με τις γεωπολιτικές προτεραιότητες των Αγγλοσαξόνων δημιουργούν νέα τετελεσμένα, τα οποία οδηγούν την Αθήνα να τηρήσει στάση «στρατηγικής αναμονής». Οι ΗΠΑ προωθούν με διαφορετική ταχύτητα τρεις άξονες: α) Προετοιμασία στρατιωτικής αντιμετώπισης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Ιράν (βαλλιστικοί πύραυλοι οι οποίοι πιθανώς να φέρουν κεφαλές μαζικής καταστροφής συν το πυρηνικό πρόγραμμα), β) Προσωρινή άμβλυνση της περιφερειακής αστάθειας στο ευπαθές τρίγωνο των «ετερόκλητων ανατολικών συμμάχων» (Τουρκία, Ισραήλ, Αίγυπτος) εν όψει της πολεμικής προετοιμασίας κατά της Τεχεράνης και γ) Αξιοποίηση χρόνου και συγκυριών προκειμένου να χρησιμοποιηθούν οι κουρδικοί πληθυσμοί σε Ιράν, Τουρκία και Συρία, προς όφελος των γεωστρατηγικών σχεδιασμών, αναβάλλοντας – προς το παρόν – την άσκηση αποσχιστικών πιέσεων προς την Τουρκία προς όφελος μιας «εναρμονισμένης» στρατηγικής έναντι της Τεχεράνης.

Το δόγμα των ΗΠΑ στην ενέργεια όχι μόνο δεν ευνοεί αλλά αντίθετα αποτρέπει την εμπλοκή στην αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, τα οποία βρίσκονται μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου και Ισραήλ, από κάθε παράγοντα ρωσικό, αραβικό ή μουσουλμανικό (βλ. τουρκικό). Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε η συμφωνία μεταξύ Gazprom και ισραηλινής κυβέρνησης, η οποία έτυχε της έγκρισης της Ουάσιγκτον καθώς αποτέλεσε τμήμα μιας ευρύτερης συμφωνίας, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την ρωσική διαμεσολάβηση προς τους «γείτονες» του εβραϊκού κράτους. Σε κάθε περίπτωση οι Αγγλοσάξονες αναμένουν την μεταφορά φυσικού αερίου προς την Ευρώπη και την έναρξη υλοποίησης του γεωπολιτικού άξονα Πολωνίας-Ελλάδας, προκαλώντας εκνευρισμό και αντιδράσεις σε Μόσχα και Βερολίνο.

Η κυπριακή κρίση οδηγεί στην αποκάλυψη και επιβεβαίωση μιας από ετών διαπιστωμένης άτυπης γεωπολιτικής συμμαχίας συμφερόντων μεταξύ Γερμανίας, Ρωσίας αλλά και Τουρκίας, η οποία στοχεύει ευθέως στη μη αξιοποίηση (ή καθυστέρηση) του ενεργειακού διαδρόμου της Ανατολικής Μεσογείου, απόρροια της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ. Ωστόσο, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και τη στρατηγική διάσταση στην «κυπριακή εξίσωση», καθώς οι επιθετικές κινήσεις της γερμανικής πλευράςσκοπεύουν στην αποσταθεροποίηση της μεγαλονήσου, κάτι που επίσης προσπάθησαν ανεπιτυχώς (μέχρι σήμερα) να πράξουν και ενάντια στη χώρα μας.
Με απλά λόγια για κάθε κυβικό μέτρο φυσικού αερίου ή βαρελιού πετρελαίου που θα εξορυχτεί από τη λεκάνη μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ με προορισμό την ενεργειακή τροφοδοσία της ευρωπαϊκής βιομηχανίας/οικονομίας, θα αφαιρεθεί από τα ρωσικά έσοδα (βλ. σχετικό άρθρο του γράφοντος «Σύγκρουση Ελλάδας-Ρωσίας λόγω ΑΟΖ;»). Σταδιακά και όσο θα αυξάνεται η απεξάρτηση από τις ρωσικές πηγές ενώ αντίστοιχα θα εξαρτάται περισσότερο από τις ελλαδο-κυπριακο-ισραηλινές, το Κρεμλίνο θα βρεθεί ενώπιον μιας νέας – μη επιθυμητής – γεωστρατηγικής πραγματικότητας. Δεν είναι μόνον η απώλεια εσόδων αλλά και η μεσομακροπρόθεσμη μείωση της επιρροής στα πρώην δορυφορικά κράτη της ΕΣΣΔ αλλά και στις ανεξάρτητες πλέον πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της Βαλτικής και ειδικά την Ουκρανία.
Το Βερολίνο αποτελεί στρατηγικό εταίρο της Μόσχας στον τομέα της ενέργειας και μαζί εκπονούν σχεδιασμούς στη βάση των κοινών γεωπολιτικών συμφερόντων. Η γεωγραφική ενότητα που περικλείει τις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, συν τις βαλτικές δημοκρατίες και προσδιορίζεται μεταξύ της Βαλτικής Θάλασσας και του Αιγαίου Πελάγους, συνιστά το μήλον της έριδος μεταξύ των Αγγλοσαξόνων (παραδοσιακών ναυτικών δυνάμεων) και του ηπειρωτικού διπόλου Γερμανίας-Ρωσίας. Μόνο που αυτήν τη φορά δεν υφίσταται ένα εμφανές Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ (σ.σ. Σύμφωνο μη επίθεσης και διαμοίρασης σφαιρών επιρροής μεταξύ Εθνικοσοσιαλιστικής Γερμανίας και ΕΣΣΔ).
Υπό αυτό το πρίσμα κάθε πράξη που πυροδοτεί την αστάθεια στο ασθενές τμήμα της αλυσίδας Αθηνών-Τελ Αβίβ δεν μπορεί παρά να είναι ευπρόσδεκτο – αν όχι επιθυμητό – από τους δύο δρώντες, καθώς θέτει σε κίνδυνο ή πρακτικά λειτουργεί ανασταλτικά, κατά του υλοποιούμενου νέου άξονα ενεργειακής τροφοδοσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό που συνέβη στην Κύπρο συνιστά προσχεδιασμένη γερμανο-ρωσική άσκηση με πολύ συγκεκριμένη (όπως προαναφέραμε) στόχευση. Σε περίπτωση που οι οικονομικές πιέσεις δεν ευοδωθούν, τότε θα κληθεί ο τρίτος θιγόμενος εταίρος – η νέο-οθωμανική Τουρκία – να αντιδράσει δυναμικότερα χρησιμοποιώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις της ως εργαλείο άσκησης εξωτερικής πολιτικής.
Η γνωστοποίηση του γεγονότος της τηλεφωνικής επαφής μεταξύ Τούρκου και ισραηλινού πρωθυπουργού με αμερικανική παρέμβαση, δεν μεταβάλλει την στρατηγική του Ισραήλ, όπως ούτε και της Τουρκίας. Ο νέο-οθωμανισμός αποτελεί εκπεφρασμένη και πολλαπλώς αναλυθείσα απειλή έναντι του εβραϊκού κράτους και ουδείς σώφρων στο Τελ Αβίβ (σ.σ. όπου η πλειοψηφία των εκάστοτε κυβερνώντων προέρχονται από το στράτευμα) επιθυμεί την ενίσχυση της Άγκυρας μέσω της παράδοσης κοιτασμάτων ή συμμετοχής στην εκμετάλλευσή τους. 
Όμως όταν το ζητούμενο είναι η αντιμετώπιση του Ιράν, οι Ισραηλινοί – που ενισχύουν επί σειρά ετών φανερά και με σχέδιο τους Κούρδους Πεσμεργκά στο Ιράκ – είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν για το φυσικό αέριο περισσότερο μέσω ενός αγωγού που θα μεταφέρει δια του τουρκικού εδάφους τα προϊόντα εξόρυξης του κοιτάσματος στο οποίο μετέχει η Gazprom, παρά να ικανοποιήσουν άλλες τουρκικές ορέξεις. Μια τέτοια εξέλιξη θα έβρισκε απόλυτα σύμφωνες τις άλλες δύο ενδιαφερόμενες δυνάμεις (Ρωσία και Γερμανία).
Οι Κούρδοι που ανέμεναν μεγαλύτερη ενεργητικότητα στον τομέα της πίεσης της Τουρκίας μετά από την ανάληψη της εξουσίας από τον Ομπάμα και τον διορισμό του νέου υπουργού των Εξωτερικών Τ. Κέρι, θα πρέπει να περιμένουν. Έχοντας επιτύχει σοβαρές νίκες τόσο εντός της Τουρκίας όσο και στην Συρία, έχουν αποκτήσει αυτοπεποίθηση για την πορεία των δικαιωμάτων τους και ελπίζουν στην αλλαγή των συνόρων της περιοχής, εμπιστευόμενοι τους Αγγλοσαξονικούς και εβραϊκούς σχεδιασμούς.
Το αναδυόμενο Κουρδιστάν θα αποτελέσει την ασπίδα του Ισραήλ και τον στρατηγικό αντίπαλο της νέο-οθωμανικής Τουρκίας, γεγονός που οι Τούρκοι αναγνωρίζουν ως δυνητική εξέλιξη και επιχειρούν να αναχαιτίσουν με την πρόταση «ειρήνης και διπλωματικής επίλυσης» που προωθούν. Ωστόσο, για ευνόητους λόγους και με την προοπτική δραματικών εξελίξεων στο Ιράν, μπορούν να περιμένουν αξιοποιώντας την τουρκική πρόταση, την οποία μάλλον θα χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους μεσοπρόθεσμα, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Συμπερασματικά η Αθήνα κρατώντας στάση στρατηγικής αναμονής περιμένει: 
Α) Τους Αγγλοσάξονες να συνεχίζουν να ευνοούν την ανάπτυξη του ενεργειακού διαδρόμου μέσω Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, καλύπτοντας τον χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωσή του «εκκαθαρίζοντας» γεωστρατηγικά αγκάθια (βλ. Συρία και Ιράν). Ας μην λησμονούμε πως η νότια πλευρά του συγκεκριμένου διαδρόμου (Λιβύη-Αίγυπτος) τελεί ήδη υπό εκκαθάριση…
Β) Τους Αγγλοσάξονες να υποστηρίζουν τις ελληνικές θέσεις με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας, καθώς η Αθήνα έχει ήδη προχωρήσει σε ρηματική διακήρυξη στον ΟΗΕ και υπό τις παρούσες συνθήκες και ανάγκες (Ιράν) φαίνεται αντιληπτό γιατί η Ουάσιγκτον συνιστούσε «υπομονή» στο ζήτημα της ανακήρυξης ΑΟΖ, με παράλληλη επιτάχυνση των διαδικασιών νοτίως της Κρήτης και στην πλευρά του Ιονίου.
Γ) Την Τουρκία να επανέρχεται στη διαπραγμάτευση με ΗΠΑ και Ισραήλ – αξιοποιώντας την υποστήριξη Γερμανίας και Ρωσίας – απαιτώντας περισσότερα και επιδιώκοντας να «ελέγξει» ακόμη και μέρος του μηχανισμού σχεδίασης και υλοποίησης της επίθεσης κατά του Ιράν.
Δ) Την ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή του γεωπολιτικού ζεύγους Ρωσίας-Γερμανίας στην περιοχή με στόχο τη διατήρηση της οικονομικής και ιδιαίτερα την επιτάχυνση της πολιτικής αποσταθεροποίησης Ελλάδας και Κύπρου. Σημειώνεται ότι η σχεδίαση και εκτέλεση «οικονομικών κτυπημάτων» κατά των δύο χωρών, δημιουργεί εκ των πραγμάτων σοβαρά προβλήματα σε όποιο σχέδιο επίθεσης κατά του Ιράν, καθώς το Ισραήλ που θα υποστεί άμεσα αντίποινα, πρέπει και χρειάζεται να έχει ανοικτό τον ζωτικής σημασίας αεροναυτικό διάδρομο Κύπρου-Κρήτης.
Ε) Το Ισραήλ να ομαλοποιεί σταδιακά τις σχέσεις με την Τουρκία χωρίς αυτές ωστόσο να επανέρχονται στα παλαιά δεδομένα και κυρίως να μην συνεχίζει την στρατιωτική συνεργασία, παρά σε πολύ χαμηλό και άκρως απαραίτητο επίπεδο.
ΣΤ) Τέλος δεν θα αποκλείαμε μια «θεαματική» ενέργεια από πλευράς Ρωσίας-Γερμανίας-Τουρκίας στην περιοχή μας, λαμβάνοντας υπόψη ότι το διακύβευμα απώλειας του Ιράν είναι συγκρίσιμο με εκείνο που συνιστά η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου από Αθήνα-Λευκωσία και Τελ Αβίβ.
Ζ) Επαναλαμβάνοντας τα όσα είπε πριν πεθάνει ο Μ. Α. Μπιράντ, η περιοχή έχει ήδη εισέλθει σε μια πολύ κρίσιμη δεκαετία κατά την οποία αναμένεται τουλάχιστον μια τοπική αναμέτρηση που θα μετατραπεί εκ των πραγμάτων σε περιφερειακή…

http://www.defence-point.gr/news/?p=71973 

Ρεζιλίκι Ρουπακιώτη και Δένδια - Συνεχίζεται το θρίλερ με τους αλβανούς δραπέτεςΣυνεχίζεται το θρίλερ με τον εντοπισμό των αλβανών που απέδρασαν από τις φυλακές Τρικάλωνκαθώς αργά το βράδυ της Κυριακής, αφού κάποιοι από αυτούς επιτέθηκαν σε νεαρό ζευγάρι στο νέο περιφερειακό βόρεια της Λαμίας, κάτω από τον Προφήτη Ηλία και προσπάθησαν να τους πάρουν το αυτοκίνητο. Ωστόσο την ώρα που έσπαζαν το τζάμι του αυτοκινήτου με ένα σίδερο, ο νεαρός οδηγός πρόλαβε να κάνει όπισθεν χτυπώντας μάλιστα τον έναν από αυτούς, κατάφερε να ξεφύγει και ενημέρωσε την αστυνομία. 
Νωρίτερα πέντε από τους επικίνδυνους δραπέτες εντοπίστηκαν από έναν άντρα εταιρείας σεκιούριτι μέσα σε ένα παλιό κόκκινο αυτοκίνητο Opel Ascona το οποίο ήταν σταθμευμένο στον προαύλιο χώρο επιχείρησης στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού, κοντά στο νοσοκομείο Λαμίας.