Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

Τι άλλο θα δούμε ακόμα; Ελεύθερος με εγγύηση ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Ιω. Ανθόπουλος Ο ανακριτής του αποδίδει άμεση συνέργεια σε τοκογλυφίαΕλεύθερος με εγγύηση ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Ιω. ΑνθόπουλοςΜε εγγύηση 200.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Ιωάννης Ανθόπουλος από τον ανακριτή όπου απολογήθηκε. Του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ η κατηγορία που του αποδίδεται είναι άμεση συνέργεια σε τοκογλυφία. Ο κ. Ανθόπουλος ήταν μεταξύ των 36 πολιτικών προσώπων που ελέγχονταν από το ΣΔΟΕ και τους οικονομικούς εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, ενώ η δικογραφία αφορά τη χρηματοδότηση εταιρείας καπνεμπορίου ΟΔΕΤΤΗ ΠΕΤΡΙΔΗ στη Βόρεια Ελλάδα, με «τοκογλυφικό αντάλλαγμα» στον κ. Ανθόπουλο, σύμφωνα με τα ευρήματα ...

ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΜΕ ΠΙΣΤΟΛΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ. Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ.


peripoliko-porta
Κινηματογραφική σύλληψη δύο κακοποιών έγινε χθες το απόγευμα στην Αργυρούπολη. Οταν αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο έναν 47χρονο Έλληνα κι έναν 17χρονο Βούλγαρο, ο Έλληνας έστρεψε προς το μέρος τους ένα πιστόλι και κατα τη συμπλοκή που ακολούθησε ο 17χρονος επιχείρησε να πάρει το όπλο ενός απο τους αστυνομικούς.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, όπως προέκυψε από την έρευνα που ακολούθησε, ο 47χρονος τον περασμένο Νοέμβριο είχε τραυματίσει με όπλο 27χρονο Αλβανό για προσωπικές διαφορές, ενώ το Μάιο του 2003 είχε ληστέψει υποκατάστημα τράπεζας στην Αργυρούπολη και στη συνέχεια έκλεψε ΙΧ για να διαφύγει.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 47χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, 45 φυσίγγια κι ένας σουγιάς. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ποια είναι και πόσο κοστίζουν τα όπλα στη μαύρη αγορά της Ελλάδας [λίστα]Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.bloko.gr


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας δήλωσε πως η Ελλάδα έχει  γεμίσει με καλάσνικοφ, τα οποία έχουν μπει παράνομα στη χώρα και βρίσκονται στα  χέρια συμμοριών. Πλέον οι «ενδιαφερόμενοι» μπορούν να βρουν στη μαύρη αγορά της  Ελλάδα πολυβόλα, περίστροφα, πιστόλια και χειροβομβίδες.

ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ! ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ


aytoktonies
Διαβάστε αναλυτικά τα πορίσματα της μελέτης για την υγεία στην Ευρώπη που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Lancet. Πώς η κρίση επηρέασε την ψυχική υγεία και όχι μόνο...
Με τις αυτοκτονίες και τις μεταδοτικές ασθένειες να αυξάνονται, η κρίση χρέους στην Ευρώπη κοστίζει ζωές, ωστόσο οι πολιτικοί δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, τονίζουν εμπειρογνώμονες στο χώρο της υγείας.
Οι μεγάλες περικοπές δαπανών και η άνοδος στο ποσοστό της ανεργίας ωθούν περισσότερους ανθρώπους στην κατάθλιψη, ενώ η μείωση του εισοδήματος σημαίνει ότι λιγότεροι άνθρωποι μπορούν να απευθυνθούν σε γιατρό ή να αγοράσουν φάρμακα.
Το αποτέλεσμα είναι η αντιστροφή της τάσης που υπήρχε ως το 2007, με τη σταθερή μείωση στα ποσοστά των αυτοκτονιών, σε συνδυασμό με το ανησυχητικό ξέσπασμα ασθενειών, περιλαμβανομένου του AIDS - ακόμη και της ελονοσίας - στην Ελλάδα, τονίζουν οι ερευνητές που συνέταξαν ευρείας κλίμακας μελέτη για την Υγεία στην Ευρώπη και δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Lancet.
Στα συμπεράσματά τους τονίζουν ότι απαιτείται ισχυρό σύστημα πρόνοιας για την αντιμετώπιση αυτών των κινδύνων, αλλά η λιτότητα ειδικά στον ευρωπαϊκό Νότο - με το πιο πρόσφατο παράδειγμα της Κύπρου - έχει αφαιρέσει τέτοιου είδους "δίχτυα ασφαλείας".
"Υπάρχει σαφές ζήτημα άρνησης της πραγματικότητας για τις επιπτώσεις της κρίσης στην υγεία, παρά το ότι είναι πολύ προφανείς.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θεσμική υποχρέωση να αξιολογήσει τις επιπτώσεις των σχεδίων που εφαρμόζει στην Υγεία, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει καμία μελέτη για όσα προκαλούν τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλει η τρόικα", σημείωσε ο Μάρτιν ΜαΚί του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τις Πολιτικές και τα Συστήματα Υγείας, που υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι η αποτυχία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και της Κομισιόν να αντεπεξέλθουν στις επιπτώσεις που έχει η πολιτική της στην υγεία θυμίζει την τακτική που ακολούθησαν οι καπνοβιομηχανίες σε σχέση με τους περιορισμούς στο κάπνισμα.
Ωστόσο, η περίπτωση της Ισλανδίας υπενθυμίζει ότι υπάρχει εναλλακτική λύση.
Κι αυτό γιατί, παρά την σαρωτική κρίση χρέους, η Ισλανδία απέρριψε το σχέδιο λιτότητας, διεξήγαγε δημοψήφισμα και συνέχισε να επενδύει στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας. Ως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι δεν καταγράφηκαν καταστροφικά αποτελέσματα στο χώρο της υγείας από τότε που ενέσκηψε η κρίση.
Η οικονομία της Ισλανδίας μπήκε και πάλι σε τροχιά ανάκαμψης, αλλά μία δύσκολη ανάκαμψη και με τον πληθωρισμό να παραμένει πεισματικά υψηλός.
Αντίθετα, ο ΜαΚί και οι συνεργάτες του ανέφεραν ότι τα συστήματα υγείας δέχονται πιέσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένων της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ελλάδας κι αυτό έχει μία σειρά από αρνητικές επιπτώσεις.
Συγκεκριμένα, παρατηρείται μία αυξανόμενη τάση οι ασθενείς να αναζητούν ετεροχρονισμένα ιατρική βοήθεια, παρότι αυτό μειώνει τις πιθανότητες έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας, ενώ ταυτόχρονα καθιστά, μακροπρόθεσμα, ακριβότερη την αντιμετώπιση για τα Ταμεία.
Εν τω μεταξύ, όπως επισημαίνει το Reuters, στην Ελλάδα τα νοσοκομεία αγωνίζονται να διατηρήσουν έστω τις βασικές προδιαγραφές λειτουργίας, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι ενδονοσοκομειακές, ανθεκτικές στα αντιβιοτικά, λοιμώξεις, ενώ υπάρχουν ελλείψεις σειράς κρίσιμης σημασίας φαρμάκων, μεταξύ τους και αυτών για την επιληψία.
news247

ΝΕΚΡΟΣ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΛΟΓΩ ΤΡΟΧΑΙΟΥ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ "ΦΟΚΟΥΣ"
Σκόπια: Νεκρός ο εκδότης της μοναδικής αντιπολιτευόμενης εφημερίδαςΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.defencenet.gr


Το πτώμα του Νικόλα Μλαντένοφ, εκδότη της ανεξάρτητης εφημερίδας των Σκοπίων «Fokus» βρέθηκε σήμερα μέσα στα συντρίμια του αυτοκινήτου του κοντά σε αυτοκινητόδρομο στην είσοδο της πόλης των Σκοπίων.

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ PDIU ΤΩΝ ΤΣΑΜΗΔΩΝ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠ.ΕΞ. ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΝΑ ΚΥΡΗΞΕΙ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ PERSONA NON GRATA
Ο αρχηγός των αλβανοτσάμηδων ζήτησε από το ΥΠΗΞ Αλβανίας να κηρύξει τον Κώστα Γκιουλέκα Persona non grata
Αναρτήθηκε στο taxalia.blogspot.comΤην ημέρα όπου ο Έλληνας Πρέσβης στα Τίρανα Λεωνίδας Ροκανάς δώρισε στον Υπουργό Πολιτισμού της Αλβανίας ένα έργο τους διεθνούς φήμης έλληνα καλλιτέχνη Χάρη Τσέβη με θέμα την Μητέρα Τερέζα, ο πρόεδρος του PDIU Ιντρίζι υπενθύμισε πόσο «κακοί» είναι οι έλληνες και ότι αυτά τα δώρα δεν είναι τίποτα άλλο από «δούρειοι ίπποι».

ΝΤΡΟΠΗ > ΠΑΡΕΛΑΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣΟΝΟΙ > Άναυδοι έμειναν οι πολίτες που παρακολούθησαν στο Νέο Ηράκλειο την παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου


Άναυδοι έμειναν οι πολίτες που παρακολούθησαν στο Νέο Ηράκλειο την παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου.
Στο τέλος της παρέλασης, αφού είχαν περάσει τα μαθητικά τμήματα, οι σύλλογοι και οι οργανώσεις, έκαναν την εμφάνισή τους μέλη της Στοάς ΔΙΟΝΥΣΟΣ της Grande Oriente Universal Greece. Με επικεφαλής τον Α. Τσιπίδη, οι μασόνοι παρέλασαν με πλήρη Τεκτονική περιβολή. Σημεοώνεται πως είναι η πρώτη φορά που στην χώρα μας Τεκτονική Δύναμη εμφανίζεται σε παρέλαση.

makeleio

ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ. ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΜΗΤΡΑΛΕΞΗ
Το όπλο του τρόμου και ο τρόμος του όπλουΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.antinews.gr


Πέρα από οικονομικές παραμέτρους και την εκπληκτική πολυπλοκότητα της τραπεζικής πλευράς της κυπριακής κρίσης, εδώ έλαβε χώρα και ένα απολύτως πρωτόγονο μπρά-ντε-φερ δυνάμεως, αντοχής στην επιβολή της θέλησης. Κρυφτό, τρομοκρατία, νταηλίκι, εκβιασμοί, όλα είναι μέσα στο παιχνίδι της «διάσωσης».

Κύπρος: Μια χώρα μπροστά στην στάση πληρωμών! - Άγνωστο πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες! - Σε κώμα η αγορά
- "Στον αέρα" οι μισθοί δημόσιων και ιδιωτικών υπαλλήλων
- Αμφίβολη και η καταβολή συντάξεων και επιδομάτων σε δικαιούχους
- Πλήρης παράλυση σε όλη την Κυπριακή αγορά - Χωρίς λεφτά και οι φοιτητές στο εξωτερικό
- Φόβοι ότι θα υπάρχει και πρόβλημα μισθοδοσίας και με Ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν τα χρήματά τους στην Κύπρο


Τέσσερις ημέρες πριν κλείσει ο μήνας και η Κύπρος έχει παραλύσει οικονομικά. Οι τράπεζες είναι και σήμερα κλειστές και είναι άγνωστο αν θα ανοίξουν ακόμα και αύριο! Η Λευκωσία είναι αυτές τις ημέρες μια πόλη που φυτοζωεί!

Τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα οι υπάλληλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι μέρες δεν βγαίνουν και ότι για πρώτη φορά στα χρονικά οι μισθοί τους δεν θα καταβληθούν στην ώρα τους.

Πολλοί απο αυτούς τους ανθρώπους δεν έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους αφού οι τράπεζες είναι κλειστές και το ημερήσιο όριο ανάληψης δεν φτάνει ούτε για τα καθηερινά έξοδα μιας οικογένειας.

Στον Δημόσιο τομέα το Γενικό Λογιστήριο είναι έτοιμο και περιμένει την Κεντρική Τράπεζα και αυτό που λέγεται είναι ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι αν δεν πληρωθούν τέλος του μήνα, θα πληρωθούν τις πρώτες μέρες του Απριλίου.

Το προσωρινό κλείσιμο των επιχειρήσεων δεν αποκλείεται για κάποιες από αυτές να γίνει και μόνιμο μετά και το κούρεμα στις δύο μεγάλες τράπεζες.

Υπάρχουν ήδη υπάλληλοι που ειδοποιήθηκαν από τους εργοδότες τους για αναγκαστική άδεια μέχρι να διορθωθεί η κατάσταση. Αυτοί ενδεχομένως να μην γυρίζουν στην δουλειά τους ποτέ!

Κάθε ελπίδα για αναθέρμανση της εμπορικής κίνησης χάθηκε, και κάθε μέρα που περνά η ψυχολογία των καταναλωτών επιδεινώνεται και τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα αφού έχουν περιορίσει τις αγορές τους.

Η έλλειψη ρευστού έχει προκαλέσει προβλήματα και στους Κύπριους φοιτητές που φοιτούν σε πανεπιστήμια στο εξωτερικό. Οι φοιτητές με το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι εκείνοι που λαμβάνουν χρήματα κάθε εβδομάδα από τους γονείς τους και όχι μηνιαία.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Βρετανία: Κυβερνοεπίθεση σε εξέλιξη-Πέφτουν τα δίκτυα παγκοσμίωςΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.e-typos.com


Μία από τις μεγαλύτερες μέχρι στιγμής «κυβερνο-επιθέσεις» προκαλεί την επιβράδυνση των παγκόσμιων διαδικτυακών υπηρεσιών και η κατάσταση θα μπορούσε να χειροτερέψει, δήλωσαν την Τετάρτη ειδικοί, αφότου ένας μεγάλος οργανισμός για την πάταξη «spam» (η μαζική αποστολή μεγάλου αριθμού μηνυμάτων που απευθύνονται σε ένα σύνολο παραληπτών χωρίς αυτοί να το επιθυμούν) περιεχομένου έγινε στόχος.

Τουρκικό υποβρύχιο στο Δυρράχιο


Στο λιμένα Δυρραχίου της Αλβανίας κατέπλευσε το υποβρύχιο ΑΝΑFARTALAR (S356) του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού μετά το πέρας της κορυφαίας ανθυποβρυχιακής άσκησης του ΝΑΤΟ «Proud Manta 2013», στην οποία συμμετείχε και το ΠΝ με το υποβρύχιο ΠΟΝΤΟΣ (S119). Ο ελλιμενισμός του υποβρυχίου Τύπου 209/1400 στο Δυρράχιο πραγματοποιήθηκε μεταξύ 14 και 17 Μαρτίου στο πλαίσιο του προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας Τουρκίας-Αλβανίας για το 2013.
Ο δήμαρχος του Δυρραχίου Vangjush Dako υποδέχθηκε στο γραφείο του τον κυβερνήτη του υποβρυχίου Αντιπλοίαρχο Yucel Kalacos, τον οποίο συνόδευε και ο Τούρκος στρατιωτικός ακόλουθος στην Αλβανία Nizametin Bogar ενώ το πλήρωμα ξεναγήθηκε σε διάφορα αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής. Σύμφωνα με τουρκικές πηγές πρόκειται για την τρίτη επίσκεψη τουρκικού υποβρυχίου στην Αλβανία σε διάστημα τριών ετών. H πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με τον κατάπλου του υποβρυχίου DOLUNAY (S352) Τύπου 209/1200 στο Δυρράχιο μεταξύ 2 και 4 Μαρτίου του 2010, μετά το πέρας της άσκησης «Noble Manta 2010». Η άφιξη του τουρκικού υποβρυχίου είχε γίνει σε πανηγυρικό κλίμα από τον τότε Αρχηγό του Αλβανικού Ναυτικού Roland Nasto.

strategyreports

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ο Καμίνης «συνέλαβε» και «εξόρισε» τον σκύλο που κυνήγησε την τρόικα έξω από το υπ. Οικονομικών


  


 Πόσο γελοίος μπορείς να γίνεις ακόμα ?  
 Θυμάστε όταν, πριν από μερικές εβδομάδες, ήρθε η τρόικα στην Αθήνα τι συνέβη; Έξω από το υπουργείο Οικονομικών την «περίμεναν» οι τρεις σκύλοι που κυκλοφορούν στην περιοχή. Οι σχετικές φωτογραφίες είχαν….

«Ο ΚΑΤΑ ΣΩΚΡΑΤΗ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ»


Κυκλοφορεί εδώ και χρόνια το εξής:
Όταν ρώτησαν το Σωκράτη να τους δώσει τον ορισμό του μορφωμένου ανθρώπου, δεν ανέφερε τίποτε για τη συσσώρευση γνώσεων. «Η μόρφωση είπε, είναι θέμα συμπεριφοράς… Ποιους ανθρώπους λοιπόν θεωρώ μορφωμένους;
1. Πρώτα απ’ όλους αυτούς που ελέγχουν δυσάρεστες καταστάσεις, αντί να ελέγχονται από αυτές…
2. Αυτούς που αντιμετωπίζουν όλα τα γεγονότα με γενναιότητα & λογική..
3. Αυτούς που είναι έντιμοι σε όλες τους τις συνδιαλλαγές..
4. Αυτούς που αντιμετωπίζουν γεγονότα δυσάρεστα και ανθρώπους αντιπαθείς καλοπροαίρετα.
5. Αυτούς που ελέγχουν τις απολαύσεις τους..
6. Αυτούς που δεν νικήθηκαν από τις ατυχίες & τις αποτυχίες τους..
7. Τελικά αυτούς που δεν έχουν φθαρεί από τις επιτυχίες και την δόξα τους…»


Όσα γνωρίζουμε για τον Σωκράτη προέρχονται από τα συγγράμματα του Ξενοφώντα, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη και αργότερα από άλλους, π.χ. τον Διογένη τον Λαέρτιο (Βίοι Φιλοσόφων, βιβλίο β΄κεφ.5).
Ο Πλάτων έδωσε στα έργα του διαλογική μορφή εκτός από την Απολογία και τις Επιστολές, όπου μας είναι γνωστά και τα πρόσωπα που παίρνουν μέρος στους διαλόγους.
Επομένως (και το ζητώ ειλικρινώς και καλοπροαίρετα) ας μας υποδείξει κάποιος την πηγή του παραπάνω «ορισμού του μορφωμένου» με το αρχαίο κείμενο, και βεβαίως την απάντηση στο «Όταν ρώτησαν το Σωκράτη…», (αφού γνωρίζουμε τα πρόσωπα των διαλόγων) ποιοι ήταν αυτοί που τον ρώτησαν;;;
_____________________
Όταν ο Σωκράτης ρωτήθηκε γιατί δεν γράφει βιβλία, απάντησε ότι μπορεί να πέσουν στα χέρια κακών ανθρώπων. Και όταν του είπαν ότι μπορεί να πέσουν και στα χέρια καλών ανθρώπων, είπε, οι καλοί δεν χρειάζονται βιβλία.*
*Η αφορμή για αυτήν την ανάρτηση, είναι αυτό που βρήκα τυχαία και μου «κίνησε το ενδιαφέρον...», και που θα ήθελα παρακαλώ και από αυτήν την φράση την πηγή αν γνωρίζει κάποιος.

2 σχόλια:

Σείριος είπε...
Ίσως να σκεφτεί κάποιος ότι η εικόνα στο τέλος της ανάρτησης είναι άσχετη με το θέμα.

ΑΣΧΕΤΗ με τον ΣΩΚΡΑΤΗ είναι η φράση «οι καλοί δεν χρειάζονται βιβλία».
Δηλαδή μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι… (;;;;)

Γίνεται αντιληπτό νομίζω από πού προέρχονται αυτοί οι «ηθικοπλαστικοί» «ορισμοί».

Φρόνιμο θα είναι λοιπόν να γίνεται πάντα διασταύρωση και επιβεβαίωση όσων υιοθετούμε και αναπαράγουμε, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με Αρχαία Ελληνική Γραμματεία.

Το «κάποιος είπε κάποτε» είναι ένα «μεγαλειώδες» τίποτα.

Όλοι γνωρίζουμε ποιοι ήταν οι διώκτες την γνώσεως. «…οι καλοί δεν χρειάζονται βιβλία».
Φαίνεται εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τα βιβλία είναι περιττά…

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το μήνυμα το πήρα και εγώ αφού έχει κάνει υποθέτω το γύρο του ελληνικού διαδικτύου. Ποιά η χρεία αυτών των δακρύβρεχτων ψευδοταπεινών μηνύματων; Μήπως κάποιοι έστω και 2 000 χρόνια μετά αισθάνονται ότι χωρίς το ελληνικό πνεύμα που καταπάτησαν και προσπάθησαν να καταστρέψουν πάση θυσία δεν μπορούν να υπάρξουν; Και ότι έχουν να πούν πρέπει πάντα να το λένε δια μέσω της επιβεβαίωσης του ελληνικού πνεύματος, διαφορετικά τα λεγόμενα τους μοιάζουν με ανιαρά παραμύθια;
Α.

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄: Πρέπει να δικαστούν οι ένοχοι. Ελπίζουμε στη Ρωσία!


 

Дмитрий Медведев архиепископ  Кипрской православной церкви  Хризостом II патриарх Московский и всея Руси Кирилл медведев хризостом Ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου Χρυσόστομος Β΄, επικεφαλής μιας από τις αρχαιότερες ορθόδοξες Εκκλησίες, είναι από τους πλέον περιζήτητους συνομιλητές των διεθνών μέσων τις τελευταίες ημέρες. Ανάμεσα στις συνεντεύξεις του στο CNN και το BBC ο ακόμη πιο δραστήριος σε καιρούς κρίσης προκαθήμενος της κυπριακής Εκκλησίας μίλησε στη «Φωνή της Ρωσίας» ζητώντας να....
δικαστούν οι υπεύθυνοι για την κατάπτωση της κυπριακής οικονομίας και εκφράζοντας την ελπίδα του ότι η Ρωσία θα βοηθήσει τελικά την Κύπρο και ότι ο ίδιος θα έχει σύντομα την ευκαιρία να μιλήσει για τα θέματα αυτά αυτοπροσώπως με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο:
Δυστυχώς είχαμε έναν πρόεδρο για πέντε χρόνια με κομμουνιστική κουλτούρα, που ήθελε όλους τους πλουσίους να τους κάνει φτωχούς κι έφερε τα πάνω κάτω. Δεν επήρε κανένα μέτρο να αντιμετωπίσει την οικονομική κατάσταση, που ήταν διεθνής, ξεκίνησε από την Αμερική, ήρθε στην Ευρώπη και μας περιέλαβε όλους. Δεν εργάστηκε προς αυτήν την κατεύθυνση, μάλλον σκορπούσε την οικονομία της Κύπρου και την έφερε σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση. Ευθύνη βέβαια φέρουν και οι ηγεσίες των τραπεζών, που άλλοι έκλεβαν, άλλοι έκαναν κακή διοίκηση και ήρθαμε σ’ αυτήν την αλγεινή κατάσταση. Φταίνε όλοι αυτοί. Ασφαλώς και πρέπει να γίνει δικαστική αναζήτηση των υπευθύνων, διότι αν δεν τιμωρηθούν νομίζω θα ενθαρρυνθούν και δεν πρόκειται να προσγειωθούν ποτέ, θα κλέβουν όλοι πλέον. Κάπου πρέπει να τιμωρηθούν κάποιοι, ούτως ώστε και οι άλλοι να φοβηθούν.

ΠΑΡΤΕ ΤΑΑΑΑ... ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ! ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ!


Τα παιδιά των Αλβανών μεταναστών που γεννήθηκαν στην Καβάλα και φοιτούν σε ελληνικά σχολεία έχουν πλέον τη δυνατότητα να μαθαίνουν και τη μητρική γλώσσα της χώρας καταγωγής των γονιών τους με τη συνδρομή του δήμου Καβάλας.

Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής στη διάρκεια εθιμοτυπικής επίσκεψης του γενικού προξένου της Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη, Ριζά Πόντα, που έγινε πριν από λίγες μέρες έκανε δεκτό το αίτημα που του απηύθυνε, το οποίο αποτελούσε και αίτημα της αλβανικής κοινότητας της πόλης, να διαθέσει ο δήμος Καβάλας μια σχολική αίθουσα σε κεντρικό δημοτικό σχολείο ώστε τα παιδιά των αλβανών μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα να έχουν την ευκαιρία να μάθουν τη μητρική γλώσσα των γονιών και των παππούδων τους.

Τα μαθήματα αλβανικής γλώσσας πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως και 14 ετών και βασίζονται σε πρόγραμμα διδασκαλίας που ισχύει στην Αλβανία.

Ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ –ΜΠΕ τόνισε ότι «η ενσωμάτωση των μεταναστών είναι ένα σημαντικό ζήτημα για την ελληνική κοινωνία και προς αυτή την κατεύθυνση ο δήμος Καβάλας πήρε αυτή την καινοτόμα πρωτοβουλία. 

Με την βοήθεια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της διεύθυνσης του 10ου Δημοτικού Σχολείου ξεκινούμε φροντιστήρια αλβανικής γλώσσας πιστεύοντας πως τα παιδιά των αλβανών μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην πόλη μας θα μάθουν τη γλώσσα της ιδιαίτερής τους πατρίδας. 

Πιστεύουμε ότι ανάλογες πρωτοβουλίες όπως αυτή που πήραμε διευκολύνουν τη συμβίωση των λαών προωθώντας ταυτόχρονα την ιδέα της συνεργασίας και της ειρήνης στα Βαλκάνια».

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ
XPAPPAS
Κλήση για την παροχή «εξηγήσεων» από την Επιτροπή Δεοντολογίας της βουλής –μετά από ομόφωνη απόφασή της-, έλαβε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χ. Παππάς, για την απίστευτη… ιεροσυλία που διέπραξε το κίνημα των Ελλήνων εθνικιστών, να οργανώσει διαμαρτυρία έξω από το… «κανάλι των καναλιών», του εθνικού μας υπεργολάβου Μπόμπολα. Ο Χ. Παππάς ανακοίνωσε από βήματος της βουλής ότι αρνείται να απολογηθεί στους προθυμότατους υπαλλήλους του Μπόμπολα και τόλμησε να πει πολλές επιμελώς κρυμμένες αλήθειες που καίνε και τσουρουφλίζουν, για την εργολαβική δραστηριότητα του «ΕΠΟΝίτη που έγινε βαρόνος» και τη διαπλοκή του με το μεταπολιτευτικό σύστημα εξουσίας. Αλήθειες με ονόματα και διευθύνσεις κι όχι αοριστίες και γενικότητες, αλήθειες που δεν έχουν ξανακουστεί στην ελληνική βουλή, από κανέναν πολιτικό, κανενός κόμματος, γιατί σαφώς και δεν είναι όλοι ίδιοι. Υπάρχουν πλέον και οι εθνικιστές που δε μασάνε τα λόγια τους. Ας τον παρακολουθήσουμε με προσοχή στο βίντεο που ακολουθεί:

Ο Άξονας BRICS σχεδιάζει την ίδρυση νέας Παγκόσμιας Τράπεζας ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/o-axonas-brics-sxediazei-thn-idrysh-neas-pagkosmias-trapezas.html#ixzz2OjUm4bHh


 
Στόχος η απεμπλοκή από την Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - Οι μεγαλύτερες αναδυόμενες αγορές  του κόσμου ενώνονται πλέον με στόχο την αντιμετώπιση της υπανάπτυξης και της νομισματικής "παγιότητας" με στόχο να ιδρύσουν θεσμούς οι οποίοι θα είναι αυτόνομοι τόσο από την Παγκόσμια Τράπεζα όσο και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Οι ηγέτες των επονομαζόμενων και ως εθνών BRICS — Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική - αναμένεται να εγκρίνουν την εγκαθίδρυση μίας νέας αναπτυξιακής τράπεζας κατά την διάρκεια του ετήσιου κοινού συνεδρίου τους στην πόλη Durban της Νότιας Αφρικής.

Οι αξιωματούχοι και των πέντε χωρών θα συζητήσουν επίσης και ζητήματα σχετικά με την συγκέντρωση αποθεματικών σε ξένα νομίσματα ώστε να προστατευθούν από τις ανισορροπίες στα ισοζύγια πληρωμών ή/και τις νομισματικές κρίσεις.

“Η λογική πίσω από την δημιουργία του Άξονα BRICS είναι η φιλοδοξία για την δημιουργία νέων ιδρυμάτων τύπου Bretton Woods, τα όποια όμως θα "εξυπηρετούν" τον αναπτυσσόμενο κόσμο,” δήλωσε ο Martyn Davies, εκτελεστικός διευθυντής της Οργάνωσης Συμβουλευτικής Frontier Advisory στο Johanessburg, η οποία αφιερώνεται στην έρευνα των αναδυόμενων παγκόσμιων οικονομιών..“Βιώνουμε μία μεταστροφή ισχύος από τον παραδοσιακά ανεπτυγμένο κόσμο στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Υφίσταται έντονο γεωπολιτικό ενδιαφέρον στον δυτικό κόσμο αναφορικά με αυτήν την μεταστροφή .”

Τα έθνη του Άξονα BRICS, τα οποία διαθέτουν συνδυαστικά νομισματικά αποθέματα εξωτερικού ύψους 4,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, με πληθυσμό που αναλογεί στο 43% των κατοίκων της Γης, αναζητούν περισσότερη "ευελιξία" στην παγκόσμια οικονομική πραγματικότητα με στόχο να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της ολοένα και αναπτυσσόμενης οικονομικής τους ισχύος.

Οι ηγέτες του Άξονα κάλεσαν στην αναμόρφωση της διοίκησης της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου *(που δημιουργήθηκαν στο Bretton Woods, του New Hampshire, το 1944). Επίσης, αντιτίθενται στην πρακτική της επιλογής των προέδρων των διεθνών αυτών οργανισμών αποκλειστικά από τις Η.Π.Α και την Ευρώπη.

pentapostagma.gr

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΕΚΡΗΞΗ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΕΡΟΠΑΓΙΤΟΥ
EKTAKTO
Η βόμβα εξερράγη χωρίς να υπάρχουν τραυματίες

Τάγμα Ισλαμιστών με αποστολή την... Άλωση της Θεσσαλονίκης ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/blog-post_5389.html#ixzz2OjUSR3O9-Το πονηρό σχέδιο των Τούρκων (αντίστοιχο με όσα έγιναν στην Θράκη) για τη δημιουργία «μουσουλμανικών κατηχητικών» με το κάλυμμα του «πολιτιστικού συλλόγου».-Σχεδιάζουν «απόβαση» και στην Αθήνα.

-Απαιτούν δικό τους θρησκευτικό κέντρο ως αντάλλαγμα για το Οικουμενικό Πατριαρχείο!Γράφει ο Μάνος Ηλιάδης .

Ένα περίπου χρόνο πριν και συγκεκριμένα στις 29 Ιανουαρίου 2012, σε άρθρο μας με τίτλο «Ο πιο επικίνδυνος ισλαμιστής του πλανήτη πάτησε πόδι και στην Αθήνα», είχαμε αναφερθεί στη ...

δράση του ύπουλου κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν, με πλήθος στοιχείων για την δράση του ανά τον κόσμο μέσω της δημιουργίας προτύπων σχολείων και την οργανωμένη προσπάθειά του για διείσδυση στην Ελλάδα, μέσω της δημιουργίας δήθεν φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, δεδομένου ότι η δημιουργία κανονικών σχολείων συναντούσε νομικά κωλύματα.Στο ίδιο άρθρο είχαμε ολοκληρώσει την περιγραφή των πραγματικών δραστηριοτήτων των υποτιθέμενων φροντιστηρίων του και της προπαγανδιστικής δράσεως του εν λόγω τουρκικού θρησκευτικού κινήματος με την εξής επισήμανση: «Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ για όλα αυτά υπάρχουν πλήθος αναφορών από αρμόδιες Ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας προς το ΥΠΕΞ (φυσικά, πλήρη γνώση έχει και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη), κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται με αυτή την προφανή και οργανωμένη τουρκική θρησκευτική διείσδυση.


Σοβαρή απειλή.

Η τελευταία, μαζί με την πολιτιστική διείσδυση (τουρκικές τηλεοπτικές σειρές, εκατοντάδες «καλλιτεχνικές» εκδηλώσεις στη Θράκη κ.α.) και την οικονομική (εξαγορές επιχειρήσεων σε ζωτικές περιοχές), θεωρούνται ακόμη και από πρωτοετείς φοιτητές διεθνών σχέσεων ή στρατηγικών σπουδών, σοβαρές απειλές εθνικής ασφάλειας. Για την τουλάχιστον άσχετη Ελληνική πολιτική ηγεσία, δεν τρέχει τίποτε…»Τρέχει, όμως, από πλευράς των Τούρκων οπαδών του Γκιουλέν και τώρα του σεΐχη Νουρσί, όπως προκύπτει από νεότερες πληροφορίες, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι την απίστευτη ανοχή των Ελληνικών αρχών, επιδιώκουν να επεκτείνουν τα σχολεία τους στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Να σημειωθεί ότι οι γκιουλενιστές λειτουργούν ήδη «φροντιστήρια ξένων γλωσσών» (σ.σ. στην ουσία αυτό που γίνεται εκεί είναι κατήχηση στη διδασκαλία του Γκιουλέν) με την επωνυμία ΕΛΙΤ στην Κομοτηνή (Φιλιππουπόλεως 2) και παραρτήματα στην Ξάνθη και στον οικισμό Λυκείου του νομού Ροδόπης, ενώ πέραν αυτών η διάδοση της διδασκαλίας του Γκιουλέν γίνεται και σε ιδιωτικά διαμερίσματα (ένα στην Κομοτηνή κι ένα στην κοινότητα Κιμμερίων στην Ξάνθη) και σε ακόμη ένα τέτοιο παρασχολείο, μόνο για κορίτσια, στην οδό Στενιμάχου 23 στην Ξάνθη.Αποτελέσματα της παραπάνω Ελληνικής ανοχής είναι και η πρόσφατη δραστηριοποίηση ενός συγγενούς τάγματος με το κίνημα Γκιουλέν και συγκεκριμένα των οπαδών του σεΐχη Σαΐντ Νουρσί, ένα ισλαμικό ιδεολογικό ρεύμα από το οποίο προήλθε και το κίνημα του Γκιουλέν.


Αδελφοσύνη.

Το συγκεκριμένο τάγμα εμφανίζεται με το προσφιλές στους Τούρκους κάλυμμα του «Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου», ο οποίος φέρει την προδιαθέτουσα θετικώς ονομασία «Αδελφοσύνη». Την ίδια τακτική ακολουθούν, ως γνωστόν, και οι ανά τον κόσμο οργανώσεις και σχολεία του κινήματος Γκιουλέν (π.χ. «Αρμονία», «Ορίζων» κ.α.). Όπως αναφέρεται στο πρόσφατο βιβλίο του συντάκτη του παρόντος για τη μυστική δράση των Τούρκων στην Ελλάδα, αυτός ο ψευδεπώνυμος «πολιτιστικός και μορφωτικός σύλλογος» ιδρύθηκε στην 16 Νοεμβρίου 2006, με έδρα την Ξάνθη (Τσιμισκή 24) και παράρτημα στην Κομοτηνή (Βασιλέως Παύλου 8), ενώ –όπως μάθαμε πρόσφατα- απέκτησε παράρτημα και στη Θεσσαλονίκη (Καμβουνίων 8). Σημείωση: Περισσότερα στοιχεία για τον επισήμως δηλωθέντα σκοπό του κ.λ.π. αναφέρονται στο εν λόγω βιβλίο.Πρόεδρος της «Αδελφοσύνης» και ιδρυτικό της μέλος είναι ο καθηγητής Αγγλικών Μουχαρέμ Καλεντζή, ιδρυτικό επίσης μέλος του ΚΕΠΡΟΜ (Κέντρο Προβληματισμού της Μειονότητας). Μετά από κάποια περίοδο αφανούς δραστηριότητας, η «Αδελφοσύνη» συμμετείχε πέρυσι στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (24-27/5/2012), με σκοπό, σε πρώτη φάση, την εξοικείωση του ελληνικού κοινού με τα διδάγματα του Σαΐντ Νουρσί και, σε μία δεύτερη, την ανοχή και ενδεχομένως τον προσηλυτισμό τους. Κατά τη διάρκεια της εκθέσεως, ο πρόεδρος της «Αδελφοσύνης» γνωρίστηκε και με τον Τούρκο Γενικό Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη Τουγρούλ Μπίλτεκιν, με τον οποίο διατηρεί έκτοτε επαφές.Το φεστιβάλ.

Ακολούθησε τρεις μήνες αργότερα η συμμετοχή της «Αδελφοσύνης» στο Φεστιβάλ Νεολαίας Κενταύρου, το οποίο διοργανώνει η γνωστή Οργάνωση Νέων Ακαδημαϊκών (Genc Akademisyenler Toplulugu), η οποία διαθέτει 18 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα (σε πόλεις στις οποίες υπάρχουν μουσουλμάνοι φοιτητές) και υπάγεται στον Σύλλογο Επιστημόνων της Μειονότητας, που με τη σειρά του, ελέγχεται πλήρως από το Προξενείο της Κομοτηνής.Σύμφωνα με πληροφορίες Πομάκων της περιοχής, στο φεστιβάλ αυτό η «Αδελφοσύνη» διένειμε μεγάλο αριθμό φυλλαδίων και βιβλίων σχετικά με τα διδάγματα και τη φιλοσοφία του Σαΐντ Νουρσί στους κατοίκους της περιοχής, ενώ μετά την συμμετοχή αυτή επισημάνθηκαν επανειλημμένα ταξίδια του προέδρου του συλλόγου στο χωριό Κένταυρος και άλλα χωριά της Ξάνθης.Ονειρεύονται τη Νύφη του Βορρά ως το ορμητήριό τους για όλα τα Βαλκάνια.

Η δραστηριότητα της «Αδελφοσύνης» στη Θεσσαλονίκη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί, εκτός από την κατήχηση ατόμων στις ιδέες του Τάγματος, λειτουργεί στο ίδιο παράρτημα (Καμβουνίων 8) και ξενώνας στον οποίο φιλοξενεί μουσουλμάνους φοιτητές ή επισκέπτες από την Τουρκία, με προφανή σκοπό την διάδοση των ιδεών του τάγματος, ενώ όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η δράση αυτή τυγχάνει της υποστήριξης του Τούρκου Γενικού Πρόξενου στην Θεσσαλονίκη, Τουγρούλ Μπίλτεκιν.


Αυτό που έχει, όμως, μεγαλύτερη σημασία είναι ο απώτερος στόχος του συγκεκριμένου συλλόγου, ο οποίος προκύπτει από μία συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρός του Μουχαρέμ Καλεντζή στις 4 Ιανουαρίου 2012. Σύμφωνα με αυτήν, σκοπός του συλλόγου είναι να λειτουργήσουν στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα τμήματα κατηχήσεως στην ιδεολογία του τάγματος και να μεταφρασθούν στα Ελληνικά οι θρησκευτικές εκδόσεις του. Από την ίδια συνέντευξη προκύπτει και μία άλλη ακόμη σημαντικότερη για την Ελλάδα επιδίωξη του εν λόγω συλλόγου και συγκεκριμένα η λειτουργία στη Θεσσαλονίκη ειδικού διδακτικού κέντρου και η ανάδειξή της σε πρωτεύουσα του τάγματος σε ολόκληρα τα Βαλκάνια.Η επιλογή της Θεσσαλονίκης ως πρωτεύουσας ενός ισλαμικού κινήματος δεν εμφανίζεται για πρώτη φορά. Στο προαναφερθέν βιβλίο του συντάκτη του παρόντος αναφέρεται (σελ 240-241) ολόκληρο το κείμενο ενός δελτίου πληροφοριών αρμόδιας Ελληνικής υπηρεσίας, με ημερομηνία 13 Φεβρουαρίου 1998. Το δελτίο αναφέρεται στην επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζίμυ Κάρτερ, στον οποίο ο Πατριάρχης, που συνοδευόταν από αντιπρόσωπο του Φ. Γκιουλέν, έθεσε το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Η θέση του εκπροσώπου του Γκιουλέν, Αλλαετίν Καγιά, για το θέμα αυτό ήταν η εξής: «Εάν το Ελληνικό κράτος μας επιτρέψει να ιδρύσουμε μία σχολή του πνευματικού μας αρχηγού Φετουλλάχ Γκιουλέν στη Θεσσαλονίκη, τότε το πρόβλημα αυτό λύνεται αμέσως».Η ταύτιση των στόχων των δύο αυτών συγγενών ταγμάτων σίγουρα δεν είναι τυχαία και ενδεχομένως να βασίζεται στη συλλογιστική «Πατριαρχείο εσείς στη δική μας συμπρωτεύουσα, αντίστοιχος δικός μας θεσμός στη δική σας συμπρωτεύουσα».Εάν το θέμα αυτό ετέθη τότε από τον Γκιουλέν και τώρα από τους οπαδούς του Σαΐντ Νουρσί, ενδεχομένως αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι οι σχέσεις του Γκιουλέν με την κυβέρνηση Ερντογάν είναι τεταμένες εδώ και αρκετό καιρό.Ως τουρκική επιδίωξη, όμως, η Θεσσαλονίκη φαίνεται να παραμένει σταθερός στόχος της Τουρκίας. Και αυτό σίγουρα είναι ένα θέμα με το οποίο πρέπει να ασχοληθεί με τη δέουσα σημασία η παρούσα Ελληνική κυβέρνηση και όχι ο Μπουτάρης…Πηγή «Κυριακάτικη Δημοκρατία»


Nigel Farage: «Η Ευρωζώνη διοικείται από άτομα που δεν σέβονται ούτε τη Δημοκρατία, ούτε το νόμο. »

Nigel Farage: «Η Ευρωζώνη διοικείται από άτομα που δεν σέβονται ούτε τη Δημοκρατία, ούτε το νόμο. »

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΑΠΘ – ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Η Χ.Α… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑ!
7209590922
Τραμπούκικη επίθεση εναντίον του από σεσημασμένα συριζοειδή των πανεπιστημίων, καταγγέλλει ο καθηγητής ανόργανης χημείας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κεσίσογλου, σε επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε στον… leader of SYRIZA. Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής καταγγέλλει ότι το επεισόδιο έγινε μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από φοιτητές της παράταξης, Ανεξάρτητη Αριστερή Παρέμβαση, η οποία πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ. Στην επιστολή του ο καθηγητής τονίζει ότι ένας από τους φοιτητές συνδέεται άμεσα με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς τον έχει δει να συνοδεύει σε εκδηλώσεις τον βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσο Κουράκη.

ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ;Μετά την κατάρρευση του μετώπου και την   είσοδο   των Γερμανών εις Αθήνας, ο Ζαχαριάδης, την 20ην Μαΐου 1941, παρελήφθη υπό της Γκεστάπο και απεστάλει,  αυθημερόν, εις Βιέννη.
 Ενταύθα δημιουργείται ένα μεγάλο κεφάλαιο, αλλά και ένα μεγάλο κενόν της ζωής του Ζαχαριάδη, που εγείρει πλείστες απορίες και. πολλά ερωτηματικά.
 Ο Ζαχαριάδης εις Βιέννη, κατά τα δημοσιευθέντα εις τον «Ριζοσπάστη» μεταπελευθερωτικώς, επέδειξε άκαμπτο εμμονή εις τις κομμουνιστικές ιδέες και μάλιστα εις ειδική δήλωση του, υπογραφείσα ενώπιον της Γκεστάπο, τονίζει ότι αφιέμενος ελεύθερος, θα εξακολούθηση τον αγώνα του κατά του Ναζισμού και του Φασισμού.
 Κάθε  λογικός άνθρωπος θα  διερωτηθεί:

«ΒΟΜΒΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ EUROGROUP - «ΙΛΙΓΓΟΣ» ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ: H λύση για τις κυπριακές τράπεζες μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/vomva-apo-ton-epikefalhs-tou-eurogroup-illigos-stis-agores.html#ixzz2OjU4xj10


 
«Βόμβα» μεγατόνων έριξε χθές με δηλώσεις του ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ άνοιξε το δρόμο για εφαρμογή της κυπριακής συμφωνίας και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης με αντίστοιχα τραπεζικά προβλήματα.    

Το πρόγραμμα διάσωσης που συμφωνήθηκε τη Δευτέρα για την Κύπρο, αντιπροσωπεύει ένα νέο πρότυπο για την επίλυση τραπεζικών προβλημάτων στην ευρωζώνη, και άλλες χώρες ίσως χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν τους τραπεζικούς τους τομείς, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντάισελμπλουμ.

«Αυτό που κάναμε χθες το βράδυ εγώ το κρίνω ως ότι σπρώξαμε πίσω τους κινδύνους», δήλωσε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξή του στο Reuters και στους Financial Times, λίγες ώρες μετά από τη συμφωνία για την Κύπρο.

 «Αν υπάρχει κίνδυνος σε μια τράπεζα, το πρώτο μας ερώτημα θα είναι: οκ, εσείς στην τράπεζα, τι σκέφτεστε να κάνετε για αυτό; Τι μπορείτε να κάνετε για να ανακεφαλοποιηθείτε μόνοι σας;».

Και συνέχισε λέγοντας «εάν η τράπεζα δεν μπορεί να το κάνει, τότε θα μιλήσουμε στους μετόχους και στους κατόχους ομολόγων, θα τους ζητήσουμε να συνεισφέρουν στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, και εάν είναι απαραίτητο, και από τους ανασφάλιστους καταθέτες», δήλωσε ο πρόεδρος του  
Eurogroup.

Σχολιάζοντας τι σημαίνει αυτή η νέα προσέγγιση για χώρες της Ευρωζώνης που έχουν τραπεζικούς τομείς με υψηλή μόχλευση, όπως το Λουξεμβούργο και η Μάλτα, καθώς και για άλλες χώρες με τραπεζικά προβλήματα, όπως η Σλοβενία, ο Ντάισελμπλουμ είπε πως θα πρέπει να συρρικνώσουν τις τράπεζες.

«Σημαίνει, αντιμετώπισε το θέμα πριν σου δημιουργήσει πρόβλημα. Ενίσχυσε τις τράπεζές σου, ρύθμισε τα ισοζύγιά σου και συνειδητοποίησε πως, αν μια τράπεζα έχει πρόβλημα, η απάντηση δεν θα είναι πλέον αυτομάτως ότι θα έρθουμε να εξαφανίσουμε το πρόβλημά σου. Εσύ είσαι που θα πρέπει να το αντιμετωπίσεις».

«Θα πρέπει να επιτύχουμε μια κατάσταση όπου δεν θα χρειαστεί ποτέ ούτε να σκεφτούμε καν την άμεση ανακεφαλαιοποίηση», δήλωσε. «Πιστεύω πως η προσέγγιση πρέπει να είναι, ας αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των τραπεζών πρώτα μέσα στις τράπεζες, πριν αναζητήσουμε δημόσια χρήματα ή οποιοδήποτε άλλο εργαλείο από την πλευρά του δημοσίου. 

Οι τράπεζες θα πρέπει βασικά να είναι ικανές να σώζουν τον εαυτό τους ή τουλάχιστον να αναδιαρθρώνονται ή να ανακεφαλαιοποιούνται όσο το δυνατόν περισσότερο».

Μετά τη δήλωση του Ντάισελμπλουμ ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 index που σημείωνε άνοδο 0,9% νωρίτερα έπεσε κατά 0,1%, στις 1,188.85 μονάδες σε σχέση με τις 1,189.55 που βρισκόταν στις 15.03 GMT.

ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΡΕ ΖΩΑ... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...!!!
ΑΦΟΡΜΗ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΠΑΛΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ... ΟΠΩΣ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ENIKOS.GR ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "Η Ελληνίδα που πήγε στην Κύπρο για να... γλιτώσει από την κρίση"

ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΣΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΤΟΥ «ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ» ΜΠΟΜΠΟΛΑ
MEGA23
Ανακοινώσεις φωτιά και λάβρα εξέδωσαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης κατά της Χρυσής Αυγής που τόλμησε να κάνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το άντρο της διαπλοκής, το mega (ce n’ est pas possible, τι ιεροσυλία, μα πως τόλμησαν!), ανακοίνωση έβγαλε και ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος τον τελευταίο καιρό παριστάνει τον… εχθρό της διαπλοκής και του Μπόμπολα. Στην αρχή, έβαλαν την ακόλουθη… προπαρασκευαστική καταχώρηση στην επίσημη ιστοσελίδα τους:

Τουρκοκουρδική σύμπραξη με εκφραστές Ερντογάν - Οτσαλάν
Καμία υγιής παρατήρηση δεν θα μπορούσε να γίνει επί των τεκταινομένων αυτή την περίοδο γύρω από το Κουρδικό, αλλά και γενικότερα στην Τουρκία, εάν αυτή δεν περιελάμβανε ό,τι περιέχει η περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά και εν μέρει η ανατολική Μεσόγειος. Μόνο με μία τέτοια ευρεία προσέγγιση μπορεί να παρατηρήσει κανείς, για παράδειγμα, ότι το περίφημο μήνυμα του ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν ήταν ένα είδος «οθωμανικής» οπτικής, παρόμοιας με την ομώνυμη τάση της κυβέρνησης Ερντογάν.

Αναμφισβήτητα ήταν «ιστορικό» το μήνυμα του Οτσαλάν. Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που το καθιστούν ιστορικό; Το γεγονός ότι κάλεσε τους αντάρτες του ΡΚΚ να εγκαταλείψουν τα εδάφη της Τουρκίας αφορά το στενό πλαίσιο της Τουρκίας και επιπρόσθετα ήταν γνωστό εδώ και αρκετό καιρό.Η ουσία του μηνύματος σχετίζεται με το αίτημα για συμμετοχή του κουρδικού στοιχείου στα τουρκικά πολιτικά πράγματα, τη σύμπραξη των Κούρδων της Τουρκίας, της Συρίας και του Ιράκ, και την κοινή μοίρα Τούρκων, Αράβων και Κούρδων. Ωστόσο η ιστορικότητα έχει να κάνει κυρίως με τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και κατ' επέκταση στην Τουρκία.

Το μήνυμα Οτσαλάν διαβάστηκε την περασμένη Πέμπτη. Δύο μέρες νωρίτερα, όμως, ο ηγέτης του ΡΚΚ έκανε μια ανακοίνωση. Ηταν πολύ ενδιαφέρουσα η σύμπτωση. Ο πρόεδρος του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας διάβαζε στους δημοσιογράφους την ανακοίνωση του Οτσαλάν, ενώ είχε προηγηθεί, μερικές ώρες νωρίτερα, η ανάγνωση του τελικού κατηγορητηρίου στη δίκη Εργκενεκόν, όπου για πολλούς, μεταξύ των οποίων και ο πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, ζητήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Αυτό ήταν η «φωτογραφία» της διαπίστωσης ότι ο Ερντογάν έχει τελειώσει με τους στρατιωτικούς και τον πολιτικό τους λόγο. Αλλά οι συνθήκες δεν είναι μόνο αυτές.

Είναι δεδομένη η ντε φάκτο κουρδική αυτόνομη περιοχή -σχεδόν κράτος- στο βόρειο Ιράκ. Είναι επίσης δεδομένη η ντε φάκτο κουρδική αυτόνομη περιοχή στη βόρεια Συρία. Τα πράγματα στην Τουρκία προχωρούν με τέτοιο τρόπο που μεσοπρόθεσμα διαφαίνεται κάτι παρόμοιο. Σε βαθμό μάλιστα που το κοινό μυστικό στην Τουρκία αυτή τη στιγμή είναι ότι το πολύ μέσα σε δύο χρόνια ο Οτσαλάν θα έχει αποφυλακιστεί!

«Εάν εντός προθεσμίας έτους από της ενάρξεως της ισχύος της παρούσης Συνθήκης, ο εν ταις χώραις περί ων το άρθρον 62 κουρδικός πληθυσμός απευθυνόμενος εις το Συμβούλιον της Κοινωνίας των Εθνών καταδείξει ότι η πλειοψηφία του εν ταις χώραις ταύταις πληθυσμού επιθυμεί να γίνη ανεξάρτητος από της Τουρκίας, και εάν το Συμβούλιον κρίνη τότε ότι ο πληθυσμός ούτος είναι ικανός προς ανεξαρτησίαν και συστήση την παραχώρηση αυτής, η Τουρκία υποχρεούται από τούδε να συμμορφωθή προς την σύστασιν ταύτην και να παραιτηθή πάντων των δικαιωμάτων και τίτλων της επί των χωρών εκείνων».

Αυτό έλεγε μια διεθνής συνθήκη πριν από εκατό χρόνια στο άρθρο 64, το οποίο κατέληγε ως εξής: «Δεν θα προβληθεί καμία αντίρρηση από τις Σύμμαχες Δυνάμεις κατά της εκουσίας προσχωρήσεως εις το ανεξάρτητον Κουρδικόν κράτος των Κούρδων των κατοικούντων το τμήμα του Κουρδιστάν όπερ περιλαμβάνεται μέχρι τούδε εν τω Βιλαετίω Μοσούλης». (Συνθήκη Ειρήνης μεταξύ των Συμμάχων και Συνασπισμένων Δυνάμεων και της Τουρκίας, Υπογραφείσα εν Σέβραις τη 28η Ιουλίου/10 Αυγούστου 1920 - Εν Αθήναις, Εκ του Εθνικού Τυπογραφείου 1920).

Η παν-κουρδική σύμπραξη, και στη συνέχεια η τουρκοκουρδική σύμπραξη, εδράζεται εκ μέρους των θεμελιωτών της, όπως μαθαίνουμε από τους εκφραστές Ερντογάν και Οτσαλάν, σε ισλαμική και συγκεκριμένα σουνιτική βάση. Παράλληλα με αυτό, το όραμα της τουρκικής κυβέρνησης είναι η εδραίωση και ίσως επέκταση της αδιαμφισβήτητης εξουσίας Ερντογάν.

Γι' αυτό ακριβώς ο Οτσαλάν στο μήνυμά του έκανε λόγο για «χιλιετή συμβίωση Τούρκων και Κούρδων κάτω από τη σημαία του Ισλάμ». Γι' αυτό έβαλε εναντίον της πρότερης κατάστασης, δηλαδή του κεμαλικού κράτους λέγοντας ότι «η δημιουργία μονοεθνικών δομών ήταν ένα απάνθρωπο κατασκεύασμα του μοντερνισμού, που αρνήθηκε την υπόστασή μας».

Ο «μοντερνισμός» στην προκειμένη περίπτωση είναι το κεμαλικό κράτος.

«Η πολιτική της καταπίεσης, της εξόντωσης και της αφομοίωσης που ακολουθήθηκε τον τελευταίο ένα αιώνα με βάση τον καπιταλιστικό μοντερνισμό, εκφράζει τις προσπάθειες μιας στενής και ελιτίστικης εξουσίας να απορρίψει την ιστορία και το δίκαιο», λέει ο Οτσαλάν και ταυτίζεται με τον τρόπο αυτό με τις θέσεις που εκφράζονται εδώ και χρόνια από πλευράς του τουρκικού πολιτικού Ισλάμ.

Ο ρόλος της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή δεν μπορεί παρά να είναι σουνιτικός και κατ' επέκταση δεν μπορεί παρά να αποκτήσει το σύστημα στην Τουρκία πολύ οφθαλμοφανή σουνιτικό χαρακτήρα. Η ίδια βάση ισχύει και για την αναδυόμενη κουρδική παράμετρο στη Μέση Ανατολή.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=352433

ΧΟΝΤΡΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ: ΠΟΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΜΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!
PAGKALOS
Ξαναχτύπησε σα… φαντομάς ο («όλοι μαζί τα φάγαμε», αλλά πάχυνε μόνο αυτός) Πάγκαλος, αυτή τη φορά κατά των αγώνων του λαού μας το 1821, υποστηρίζοντας ότι οι… ξένοι ήταν αυτοί που μας απελευθέρωσαν! Έτσι, σε συνέντευξή του στον καθεστωτικό ραδιοσταθμό «Βήμα», ο άνθρωπος που παρακαλούσε να φυσήξει ο αέρας για να πάρει τις σημαίες από τα Ίμια, είπε τα εξής ανιστόρητα:
«Ακούς ότι ο ελληνικός λαός ενωμένος συνέτριψε τους Αγαρηνούς και τους πέταξε έξω από τη χώρα. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Από το 1823 μέχρι το 1827, που είχε τελειώσει η Επανάσταση, μετά από μια σειρά από επεισόδια, όπως η κάθοδος του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο, η ελληνική Επανάσταση είχε σχεδόν τελειώσει. Τότε επήλθε η ναυμαχία του Ναυαρίνου, όπου οι μεγάλες δυνάμεις εκείνης της εποχής, Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία, συνέτριψαν τον Οθωμανικό στόλο και επέβαλλαν την ύπαρξη κάποιου κράτους. Η Επανάσταση είχε τελειώσει».

Και τα επινίκια του μνημονίου συνεχίζονται παράγοντας στρατιές ανέργων και γενικότερα διογκώνοντας την ύφεση στην χώρα μας..... ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/ptoxeush-kai-allhs-ellinikis-etairias-sth-dithen-anaptuxh.html#ixzz2OjTPrp9CΛοιπόν Φάκελος "ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ"


Το εργοστάσιο κολοσσός βάζει λουκέτο με αιφνιδιαστική απόφαση της εταιρίας, η οποία δηλώνει αδυναμία να συνεχίσει τη λειτουργία του λόγω κρίσης. Από το πρωί εργαζόμενοι στην εταιρία λαμβάνουν επιστολές με τις οποίες τους ανακοινώνεται το άμεσο κλείσιμο του εργοστασίου, γεγονός που αφήνει στο δρόμο εκατοντάδες οικογένειες της Εύβοιας, η οποία έτσι και αλλιώς μαστίζεται από τεράστια ανεργία....


Το εργοστάσιο των Τσιμέντων Χαλκίδας - σύμβολο της εποχής τσιμεντοποίησης της χώρας - ανήκει στην ΑΓΕΤ Ηρακλής, μέλος του ομίλου Lafarge. H ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης μάλιστα, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στην ιταλική Caltsestruzzi, αποτέλεσε μείζον ζήτημα της εποχής, με τον πρώην πρωθυπουργό να φτάνει το 1994 μέχρι τα πρόθυρα ειδικού δικαστηρίου, έπειτα από τις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ περί σκανδάλου.Giorgos Krikopoulos

πηγη