Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

ΣΟΚ: Μπαγκλαντεσιανό κτήνος ασέλγησε σε 6χρονο κορίτσι στη Λέσβο


ΣΟΚ: Μπαγκλαντεσιανό κτήνος ασέλγησε σε 6χρονο κορίτσι στη Λέσβο
Χθες, Δευτέρα 01/04 το βράδυ, συνελήφθη στην Καλλονή της Λέσβου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλλονής, ένας υπήκοος Μπανγκλαντές ηλικίας 35 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για προσβολή «γενετήσιας αξιοπρέπειας»  6χρονου κοριτσιού. Σύμφωνα με καταγγελία της μητέρας της ανήλικης, ο 35χρονος, νωρίτερα το ίδιο βράδυ στην Καλλονή, προέβη σε ασελγείς χειρονομίες σε βάρος της 6χρονης.
Εικόνες ντροπής για ακόμη μια φορά που αφήνουν άφωνο το πανελλήνιο. Οι λαθρομετανάστες εκτός από παντός είδους ληστρικές επιθέσεις εναντίον των Ελλήνων, δεν διστάζουν να προβούν ακόμα και σε ασελγείς πράξεις (πολλές φορές ακόμα και σε βιασμούς). Κατάπτυστες ενέργειες που αποδεικνύουν ότι οι εν λόγω «κακόμοιροι» λαθροεισβολείς δεν τρέφουν κανένα σεβασμό ούτε σε ανήλικα παιδιά! Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι η απέλαση όλων των λαθρομεταναστών, καθώς και να καταστεί ιδιώνυμο όποιο έγκλημα τελεί αλλοδαπός στην Ελλάδα! 

Όλο το σχέδιο οικονομικού και γεωπολιτικού ελέγχου της Ελλάδας


Για βάρβαρο αναδασμό οικονομικών συμφερόντων είχε μιλήσει παλαιότερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και αυτή η φράση βρίσκει την πλήρη δικαίωσή της με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο για το μέλλον του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, αφυπνίστηκαν μόλις τα τελευταία τρία εικοσιτετράωρα και θορυβημένοι με όσα πληροφορούνται, οχυρώνονται, όσο αυτό είναι εφικτό, για να αντιμετωπίσουν την επίθεση της τρόικα που θέλει να ελέγξει το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Πίσω από τις «κουρτίνες» της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, διεξάγεται ένας πολύ σκληρός αγώνας για τα τραπεζικά ασημικά της χώρας, αφού οι πιστωτές θέλουν να αποφασίζουν για την τύχη των ελληνικών τραπεζών.

Η στρατηγική επιλογή τους να προσπαθήσουν να κερδίσουν τμήμα ή ολόκληρη μια μεγάλη ελληνική τράπεζα, όπως π.χ. η Εθνική, είναι απόλυτα ταυτισμένη με τον οικονομικό και γεωπολιτικό έλεγχο της Ελλάδας.

Δεν είναι τυχαίο ότι κορυφαίος τραπεζίτης έλεγε προ ημερών, αρκετά προβληματισμένος: «Αυτός που θα ελέγξει και θα διοικεί τις τράπεζες, ελέγχει τα δάνεια, διοικεί τις επιχειρήσεις και κυβερνά τη χώρα. Όλα τα άλλα είναι ασήμαντα, μπροστά σε αυτή την τραγωδία που μπορεί να έρθει».

Οι προειδοποιήσεις είναι πολλές για τον επερχόμενο αφελληνισμό της ελληνικής
οικονομίας, αλλά ουδείς στο Μέγαρο Μαξίμου είχε αξιολογήσει επαρκώς τα μηνύματα.

Η έλευση της τρόικα έχει άμεση σχέση με αυτό το παιχνίδι που παίζεται σε υψηλότατο βαθμό και η ελληνική πολιτική τάξη, αδυνατεί μέχρι στιγμής να διαχειριστεί.

Μια αρνητική εξέλιξη στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα θα σημάνει τη μεταφορά του κέντρου λήψης αποφάσεων εκτός Ελλάδος.

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καθυστερεί και φαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση «συλλαμβάνεται» απροετοίμαστη για τη μεγάλη μάχη και χωρίς να έχει καταστρώσει στρατηγικό σχέδιο.

Ο εκνευρισμός λέγεται ότι κυριαρχεί στο πρωθυπουργικό γραφείο και υπάρχει ένταση για το απρόβλεπτο που μπορεί να υπάρξει στο τραπεζικό τομέα και που μπορεί να επιφέρει δραματικές εξελίξεις.

Η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει κυριολεκτικά «δαίμονες» που είναι εν υπνώσει (για να θυμηθούμε την προ ημερών φράση Γιούνκερ, ότι οι δαίμονες κοιμούνται).

Το βασικό πρόβλημα είναι πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που έχει ανοικτό δίαυλο με την Καγκελαρία, ενδιαφέρεται περισσότερο για τους κρυμμένους σκελετούς στις ντουλάπες των ελληνικών τραπεζών και αυτοί είναι το μεγάλο ύψος του δανεισμού τους από ξένες πηγές.

Επί της ουσίας η ΕΚΤ ενδιαφέρεται να διαχειριστεί τα «ανοίγματα» του ελληνικού τραπεζικού συστήματος για να αποφύγει απρόβλεπτα ντόμινο και όχι να το ενεργοποιήσει στη μάχη κατά της ύφεσης.

Αυτό το δύσκολο και σύνθετο παζλ καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση και θεωρείται πολύ πιθανόν, με βάσει τις πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, ότι στην αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα γίνει εκτενής συζήτηση για τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα.  

Ιωάννης Μαρτέλλος

“Αρχή σοφίας, η των ονομάτων επίσκεψις”


Το απόφθεγμα του αρχαίου φιλοσόφου Αντισθένη ταιριάζει απόλυτα ως απάντηση στους ανόητους και αστοιχείωτους συκοφάντες της Χρυσής Αυγής. Ως γνωστόν οι λασπολόγοι παπαγαλίζουν συνεχώς τα ίδια αποτυχημένα ψέμματα και την ξεπερασμένη μαρξιστική προπαγάνδα που έχει ήδη πέσει στο κενό. Το πιο απτό αποτέλεσμα της παταγώδους αποτυχίας τους είναι τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις αλλά και όλα τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που εμφανίζουν σταθερά την Χρυσή Αυγή τρίτη δύναμη στην ελληνική κοινωνία.
Στην χθεσινή "Ελευθεροτυπία", η οποία έχει πάρει εργολαβία την λάσπη κατά των Ελλήνων Εθνικιστών (ακολουθώντας την τακτική του συνόλου των αργυρώνητων ΜΜΕ) δημοσιεύτηκε ακόμα ένα άρθρο - οχετός. Με το τι γράφει η "Παρέμβαση" της Άννας Στεργίου, είναι περιττό να ασχοληθούμε, καθώς αποτελεί ένα αναμάσημα, μια στείρα παπαγαλίστικη αναπαραγωγή των τετριμμένων συκοφαντιών κατά της Χρυσής Αυγής. Το θέμα στο συγκεκριμένο άρθρο όπως και σε πολλά άλλα, τα οποία ασχολούνται με την Χρυσή Αυγή, είναι η αναφορά στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος, τον Συναγωνιστή Χρήστο Παππά.
Ενημερώνουμε, λοιπόν τους άσχετους, αστοιχείωτους και ανίκανους δημοσιογράφους πως ο βουλευτής Επικρατείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής ονομάζεται ΧΡΗΣΤΟΣ Παππάς και όχι Νίκος. Θέλουν δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι να μας πείσουν πως κάνουν εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ για την Χρυσή Αυγή με... έρευνες και αποκαλύψεις και δεν ξέρουν καν πως λέγεται ο Συναγωνιστής Παππάς.
Κλείνοντας, επαναλαμβάνουμε το ρητό του Αντισθένη: "Αρχή σοφίας, η των ονομάτων επίσκεψις". Αφού λοιπόν οι συγκεκριμένες πληρωμένες γραφίδες δεν ξέρουν ούτε το μικρό όνομα του Χρήστου Παππά, αναλογιστείτε πόσο... σοφοί και έγκυροι είναι σε όσα γράφουν για την Χρυσή Αυγή. Οι λασπολόγοι μας είναι για τα πανηγύρια και η λάσπη τους επιστρέφεται!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/archh-sofias-h-twn-onomatwn-episkepsis#.UVtPgjehBe8#ixzz2PLPkQbyK

H Ρωσία ετοιμάζεται για πόλεμο > Ο Πούτιν αυξάνει τον αριθμό των νεοσύλλεκτων


Λίγες ώρες πριν ο Βλαντιμίρ Πούτιν βάζοντας την υπογραφή του σε σχετικό προεδρικό διάταγμα διπλασίασε σχεδόν τον αριθμό των νεοσύλλεκτων Ρώσων στρατιωτών που πρόκειται να καταταγούν την Άνοιξη!
Με απλά λόγια η Ρωσία ετοιμάζεται για πόλεμο και δεν είναι τυχαίο ότι αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των πολεμικών σκαφών του ρωσικού στόλου που περιπολούν στην Μεσόγειο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Defencenet μετά από την έκδοση σχετικού διατάγματος του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin, το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει την στρατολόγηση 153.200 Ρώσων ηλικίας 18-27 χρόνων στις Ένοπλες Δυνάμεις στα πλαίσια της εαρινής στρατολόγησης, η οποία θα διεξαχθεί από την 1η Απριλίου έως τις 15 Ιουλίου. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Vasiliy Smirnov, υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας αναφέρει το Itar TASS .
«Ο αυξημένος αριθμός των κληρωτών θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε την κατάλληλη επάνδρωση και τα επίπεδα πολεμικής ετοιμότητας στα σώματα και τις υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων», δήλωσε ο στρατηγός Smirnov.

«Οι 49.700 από τους νεοσύλλεκτους οι οποίοι θα αποσταλούν σε μονάδες του Στρατού είναι εξειδικευμένοι και 46.800 από αυτούς έχουν εκπαιδευτεί σε ειδικές εγκαταστάσεις του Συλλόγου Εθελοντικής Βοήθειας προς τις Ένοπλες Δυνάμεις», διευκρίνισε ο στρατηγός.
Στόχος του Ρώσου Προέδρου και του υπουργού Άμυνας είναι να αυξηθεί ο αριθμός των νεοσύλλεκτων με παρατεταμένη σύμβαση σε 240.000 άτομα μέχρι το τέλος του 2013, και σε 425.000 μέχρι το 2017.

Το σχετικό διάταγμα υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin. Το έγγραφο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου και τίθεται σε ισχύ από την ημέρα της δημοσίευσής του.
Τώρα όσο αφορά για την  αιφνιδιαστική άσκηση μεγάλης κλίμακας  των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, υπενθυμίζεται ότι  τον Φεβρουάριο για πρώτη φορά στα τελευταία 20 χρόνια έγινε στον ρωσικό στρατό αιφνιδιαστικός έλεγχος  ετοιμότητας, καθώς σήμανε συναγερμός στα στρατεύματα του Κεντρικού και Νότιου Στρατιωτικού Τομέα.
«Στις ασκήσεις που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή, 31/03, συμμετείχαν περίπου 7.000 στρατιωτικοί. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τα γυμνάσια με αυτόν τον αριθμό συμμετεχόντων δεν υπόκεινται σε υποχρέωση προειδοποίησης άλλων χωρών», διευκρίνισε ο διευθυντής του Κέντρου Στρατηγικών Συνθηκών, Ivan Konovalov.

kourdistoportocali

ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑΕυρωπαίοι αστυνομικοί στα ελληνικά αεροδρόμιαΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.enikos.gr


Δεν είναι μόνο ο Γερμανός αστυνομικός στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Ευρωπαίοι αστυνομικοί άρχισαν να φτάνουν σε κομβικά, τουριστικά, ελληνικά αεροδρόμια, προκειμένου, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, να αναλάβουν συμβουλευτικό ρόλο και να παρέχουν συνδρομή στους Έλληνες συναδέλφους του, ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Oι Πρώτοι των Πρώτων θα είναι πάντα οι …Έλληνες χειριστές !


Oλοκλήρωση Συμμετοχής της 331 Μοίρας στο TLP 2013Από τη Δευτέρα, 4 έως την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013, η 331 Μοίρα της 114 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ)/Αεροπορική Βάση Τανάγρας, συμμετείχε στη 2η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2013 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Albacete στην Ισπανία.Για το σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν από την 114 ΠΜ τέσσερα (4) αεροσκάφη Mirage 2000-5.
Στην αποστολή συμμετείχαν ως εκπαιδευόμενοι δυο Ιπτάμενοι και ένας Υπαξιωματικός Πληροφοριών από την 331Μ και ένας Ελεγκτής Αεράμυνας από την 380 Μοίρα Αερομεταφερόμενου Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (Μ.ΑΣΕΠΕ), καθώς και δυο Ιπτάμενοι ως "External Fighters". Συμμετείχαν, επίσης, αεροσκάφη και εκπαιδευόμενοι ως εξής: 10 F-16 από τις ΗΠΑ, Ολλανδία και Βέλγιο, 6 γαλλικά Mirage 2000 N, D και C, 2 Ιταλικά EF-2000 (Eurofighter), 4 Tornado (GR-4, PA-200) από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία και 2 Ιταλικά ΑΜΧ. Επίσης, για την υποστήριξη των αποστολών συμμετείχαν 4 Mig-29 από Πολωνία, 2 Alphajet από Γαλλία, ελικόπτερα, αεροσκάφη Ηλεκτρονικού Πολέμου και AWACS.
2013_04_02_331sq_tlp_05.jpg
Σκοπός του προγράμματος TLP είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών (COMAO), καθώς και η εξοικείωση και η συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα Νατοϊκά πρότυπα και διαδικασίες.
2013_04_02_331sq_tlp_06.jpg
2013_04_02_331sq_tlp_08.jpg
Τα στελέχη της 331Μ απέσπασαν ιδιαίτερα ευνοϊκές κριτικές για το επίπεδο της εκπαίδευσής τους, τις δυνατότητες του αεροσκάφους και τα αποτελέσματα που έφεραν. Συγκεκριμένα, ο Σμηναγός (Ι) Θεοχάρης Κατσαρός ψηφίσθηκε ανάμεσα στους υπολοίπους συμμετέχοντες ως ο καλύτερος εκπαιδευόμενος της σειράς ("course warrior", "ο ιπτάμενος που θα ήθελα να έχω στο φτερό μου σε πολεμικές επιχειρήσεις"). Αντίστοιχα, ο Υποσμηναγός (Ι) Ιωάννης Σιάνος ψηφίσθηκε δεύτερος, ισοβαθμώντας με άλλους εκπαιδευόμενους και τέλος ο Επισμηναγός (Ι) Μαρίνος Μπογατίνης, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο TLP ως εκπαιδευτής, ψηφίστηκε για 3η φορά ως ο καλύτερος εκπαιδευτής.

http://www.veteranos.gr

ΡΕΚΟΡ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΟ 2012 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.ΕΛΑΣ: Εκρηκτικές διαστάσεις η διαφθορά, παλεύει η ΔΕΥ…Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.defence-point.gr


Ρεκόρ πενταετίας στον αριθμό των υποθέσεων διαφθοράς που διερεύνησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, έχει σημειωθεί για το έτος 2012. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, πέρσι τα στελέχη της ΔΕΥ χειρίστηκαν 1.060 υποθέσεις έναντι 797 το 2011, 909 το 2010, 495 το 2009 και 538 το 2008. Από το 2011 η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων δεν ερευνά υποθέσεις μόνο αστυνομικών αλλά και στελεχών του δημόσιου τομέα.

Το θετικό στην όλη υπόθεση είναι ότι η υπηρεσία που έχει επιφορτιστεί με το καθήκον να «καθαρίσει» την αστυνομία από τέτοιες σκιές, δείχνει να λειτουργεί ικανοποιητικά…

Στις επιμέρους κατηγορίες των παραβατών, από τις 1.060 υποθέσεις οι 710 αφορούσαν προσωπικό της ΕΛΑΣ, 260 του δημοσίου, 67 ιδιώτες και 23 συμμετοχή. Αύξηση σε ποσοστό 33,53% παρουσίασε ο αριθμός των καταγγελιών στην υπηρεσία της ΕΛΑΣ. Ειδικότερα το 2012 δέχθηκε 908 καταγγελίες, το 2011 ήταν 689, το 2010 ήταν 794, το 2009 ήταν 398 και το 2008 ήταν 443.

Χάρρυ Κλυνν για Μπουτάρη: Τουρκολάγνε βεζύρη, άμα σε δώ θα σε φτύσω!


Μετά από 90 χρόνια μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν στο κτίριο Χαμιντιγέ >>>
Το κάλεσμα του ιμάμη σε προσευχή ακούστηκε για πρώτη φορά έπειτα από 90 χρόνια στο πρώην Γενί Τζαμί της Θεσσαλονίκης, που χρησιμοποιείται χθες ως εκθεσιακό κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Ο χώρος παραχωρήθηκε στους σπουδαστές της Ιερατικής Σχολής, του γνωστού Μεντρεσέ, της Κομοτηνής από το Δήμο Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.

Τους περίπου 50 σπουδαστές και τη συνοδεία τους υποδέχτηκε στην είσοδο του ιστορικού κτιρίου στις 30 Μαρτίου ο ίδιος ο δήμαρχος.
Ακολούθησε παρουσίαση του χώρου από ξεναγό και στη συνέχεια τελέστηκε η μεσημβρινή προσευχή.
Στην όλη εκδήλωση παρών εκτός από τον κ. Μπουτάρη ήταν και ο συντονιστής μειονοτικής εκπαίδευσης Ροδόπης-Έβρου, Νίκος Παπαγεωργίου.
Οι σπουδαστές του Μεντρεσέ και οι καθηγητές τους επισκέφθηκαν επίσης στη Θεσσαλονίκη το Λευκό Πύργο και τη Ροτόντα.

Σε μας, τους ΠΟΝΤΙΟΥΣ, όμως, ο τουρκολάγλος Βεζύρης της ΣΕΛΑΝΙΚ, αρνήθηκε την πλατεία Αγ. Σοφίας για να τιμήσουμε τα 353.000 θύματα της Κεμαλικής θηριωδίας.
Γιάννη Μπουτάρη, να μη σε δω μπροστά μου, γιατί το μόνο που θα επιθυμούσα σ’ αυτήν την  περίπτωση, θα ήταν να σε φτύσω…
Βασίλης Τριανταφυλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Καλαμαριάς

Η ΛΕΓΕΩΝΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝΗ Λεγεώνα των ΞένωνΑναρτήθηκε στο aegeanhawk.blogspot.gr


«Αν είσαι διατεθειμένος να εγκαταλείψεις το σπίτι σου, την οικογένειά σου και να ξεχάσεις όλα όσα γνώρισες, αν δεν διστάζεις να περάσεις χρόνια ολόκληρα σκληρής, σπαρτιάτικης ζωής και σιδηράς πειθαρχίας, εκτελώντας επικίνδυνες αποστολές και υποβαλλόμενος στις πιο εξοντωτικές σωματικές και ψυχικές δοκιμασίες, τότε σίγουρα πρέπει να έρθεις στη Λεγεώνα των Ξένων…» αναφέρει η ιστοσελίδα  specwar.com.

Τα λόγια ενός Αμερικανού, που έριξε μαύρη πέτρα πίσω του κι έσβησε το παρελθόν του για να γίνει Λεγεωνάριος, γεννούν μια εύλογη απορία: «Kαλά, μας δουλεύει;» Αν μη τι άλλο ηχούν παράξενα σε εποχές που ο κόσμος χρειάζεται περισσότερο τους ήρωες της ειρήνης και της δημιουργίας, παρά του πολέμου. Φαίνεται όμως ότι εξακολουθούν, οι λέξεις του, να συνοψίζουν αρετές και ιδανικά που αποδεικνύονται εξαιρετικά χρήσιμα, όταν π.χ. το ΝΑΤΟ επιχειρεί να εξουδετερώσει μια «ωρολογιακή βόμβα» για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, όπως στην περίπτωση των Σκοπίων το 2001.

Στην πρώτη γραμμή της επιχείρησης αφοπλισμού των Αλβανών ανταρτών βρίσκονται και 550 άνδρες της Λεγεώνας των Ξένων, συνεχιστές μιας πολυκύμαντης ιστορίας που περιλαμβάνει σελίδες ηρωικές και αμφιλεγόμενες, κατορθώματα και αμαρτίες, άφθονο μυστήριο και μύθο, ηχηρά συνθήματα («Περπατάμε ή πεθαίνουμε», «Πατρίδα μας είναι η Λεγεώνα») αλλά και έναν κώδικα τιμής αναλλοίωτο στον χρόνο, που επιβάλλει στον καλό Λεγεωνάριο να σκοτωθεί αντί να παραδώσει το όπλο του ή να εγκαταλείψει τον σύντροφό του (ακόμη και νεκρό). Ολα αυτά «κουβάλησαν» μαζί τους στην ΠΓΔΜ οι σύγχρονοι Λεγεωνάριοι, στρέφοντας τα φώτα της δημοσιότητας σ’ ένα από τα πιο φημισμένα στρατιωτικά σώματα στον κόσμο, που ευτύχησε να έχει στις… κινηματογραφικές τάξεις του έναν Γκάρι Kούπερ, έναν Χονδρό, έναν Λιγνό…

Πανηγυρίζουν οι Αλβανοί για τις δηλώσεις του Μπουτάρη και θέτουν θέμα… περιουσιών στην Θεσσαλονίκη!


«Οι Αλβανοί θέτουν θέμα αλβανικών ακινήτων στη Θεσσαλονίκη…» Πάλι στο πλευρό των ναζί ο Μπουτάρης…Η εφημερίδα ‘Σέκουλι’ της Αλβανίας φιλοξενεί τις δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης στις οποίες αρνείται τον όρο «Βόρειος Ήπειρος».
«Γιάννης Μπουτάρης: «Είναι απλά μια έννοια που ικανοποιεί μόνο την αίσθησή μας. Δεν είναι ένας επίσημος όρος. Δεν είναι σωστό να αναφέρεται ο όρος ‘Βόρειος Ήπειρος», αλλά μόνο Αλβανία», σημειώνει η εφημερίδα.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, γνωστός επιχειρηματίας, Γιάννης Μπουτάρης,- συνεχίζει το δημοσίευμα-  δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένας όρος «Βόρειος Ήπειρος» και οι δημοσιογράφοι και οι Έλληνες αξιωματούχοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν το επίσημο όνομα που είναι Αλβανία.
 
Τα σχόλια του Μπουτάρη έγιναν στη διάρκεια συνέντευξης στην ελληνική εθνική τηλεόραση ΝΕΤ στην εκπομπή «‘Άλλη Όψη» με συντονιστή το δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη.
 
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, όταν μιλάμε για τα προβλήματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ο όρος «Βόρειος Ήπειρος» γιατί είναι μια τοποθεσία που ανήκει στην Αλβανία.
 
Ο ίδιος δήλωσε ότι  ο όρος αυτός δεν χρησιμοποιείται σωστά από τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και η χρήση του όρου από τους Έλληνες αξιωματούχων χρησιμοποιείται για να ικανοποιήσει  τα πατριωτικά αισθήματα των Ελλήνων και τίποτε περισσότερο.
 
Ο γνωστός οινοπαραγωγός της Θεσσαλονίκης, μίλησε και για τα σχέδιά του για την πόλη της Θεσσαλονίκης.  Αναφέρθηκε και για σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ που σύμφωνα με τον ίδιο είναι ένα σημαντικό στοιχείο αφού σε αυτό έζησε στη Θεσσαλονίκη και θα επιδιώξει να το αναδείξει.
 
Ίσως μελλοντικά, , με τον παρόντα δήμαρχο ή με άλλον,  να γίνει καταγραφή  των αλβανικών  ακινήτων στην πόλη αυτή, τα οποία ακίνητα είχαν κατασχεθεί από το ελληνικό κράτος τη δεκαετία του ’40 του περασμένου αιώνα, σημειώνει, μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα.
 
The Hellenic Information Team

Ομιλία συναγωνιστή Γιώργου Γερμενή στην Τ.Ο Νότια Προάστια ....

Ημερομηνία: Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013 - 19:00 
Περιοχή: Άλιμος
Διοργανωτής: Τ.Ο. Νοτίων Προαστίων
Την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο. Νοτίων Προαστίων από τον Συναγωνιστή Γιώργο Γερμενή

Τ.Ο. ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
Λ. Ποσειδώνος 66 (Άλιμος)
Δευτέρα -Πέμπτη: 18:00-21:00
Σάββατο 12:00-16:00
Τηλ: 2109810421.....xryshayghnp.blogspot.gr

ΒΟΥΛΗ. ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ .. ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΤΟ "ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ" ΣΗΜΕΡΑ. ΒΙΝΤΕΟ


ΒΙΝΤΕΟ-Το έλα να δεις στην Προανακριτική
Νέα σφοδρή σύγκρουση είχαμε σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ μεταξύ του προέδρου της Επιτροπής Χρήστου Μακρογιαννάκη και της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου. Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου, με φωνές, χαρακτηρισμούς και σκληρούς διαλόγους ενώ η συνέχεια δόθηκε σήμερα με νέες κατηγορίες. Δείτε το βίντεο>>>

http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr

Έλληνες αγρότες, σε λίγο τα χωράφια σας θα ανήκουν στους Γερμανούς!!!


Γράφει ο Πελασγός ο Μιλήσιος - Αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες στην Κύπρο, αποτελεί τελεσίγραφο προς την Κίνα από το Τέταρτο Ράιχ, πως για γεωπολιτικά παιχνίδια στη λεκάνη της Μεσογείου να απευθύνονται στο Βερολίνο. Ο ηλίθιος Δεσπότης μιας Ευρώπης πρεζάκηδων ηγετίσκων, συνομιλητής με τη βασίλισσα του παγκοσμίου εμπορίου, την Κίνα, της οποίας οι εμπορικές της συναλλαγές κατέχουν πλέον την πρώτη θέση με 3,87 τρισεκατομμύρια δολλάρια, έναντι 3,82 των ΗΠΑ, με το ΑΕΠ της Κίνας (7,5 τρισ δλ.) να είναι περίπου το μισό των ΗΠΑ (15 τρισ δλ).
Η Γερμανία έπαψε πλέον να είναι ένα από τα μέλη της Ευρώπης, και συνομιλεί με τις ξένες Χώρες Ισχύος ως ξεχωριστό Κράτος.
Τα μέλη- πρεζάκηδες, αδυνατούν να ψελλίσουν έστω και μία λέξη, και ο οδοστρωτήρας του Βερολίνου συμπαρασύρει τους λαούς της Γηραιάς Ηπείρου.

Αυτό που γίνεται στην Κύπρο, δεν είναι τίποτα σ’ αυτό που θα συμβεί στην Ελλάδα.
Στην Κύπρο μπήκε στο Σαλούν ο πιστολλέρο του Γερμανικού Ρεβανσισμού, και πυροβόλησε τους θαμώνες του. Όσοι επέζησαν, επιλεκτικά του δίνουν χάρη, αναλόγως με τη χρησιμότητά του στο μέλλον.

Ο Γερμανός Σερίφης με το Αμερικανό διάδημα στο πέτο, ειδοποίσε τη Μητρόπολη-Ελλάδα, να έχει έτοιμα τα χρυσαφικά της. Και δεν είναι οι καταθέσεις της ανυποψίαστοι Έλληνες, οι καταθέσεις είναι χαρτιά και δεν τα χρειάζονται. Αυτό που θέλει ο Σερίφης, είναι τα χρυσαφικά της Ελλάδος. Επειδή όμως αυτά τα άρπαξαν σε προηγούμενο πληάτσικο, τώρα θέλουν τον πλούτο, δηλαδή τά Μέσα που παράγουν πλούτο. Ένα μέρος του ανθρώπινου πλούτου το πήραν στα σκλαβοπάζαρά του Μονάχου, του Βερολίνου, της Νυρεμβέργης και άλλων πόλεων που στο εξής θα καταστούν συνώνυμα του Μίσους.

Ο ανυποψίαστος Έλληνας δεν κατάλαβε τί έγινε και γιατί έγινε, με την”εξαγορά” της Αγροτικής Τράπεζας από την Τράπεζα Πειραιώς. Μια Τράπεζα χωρίς Κεφαλαιοουχικά Αγαθά “εξαγόρασε” μια άλλη με πλούτο. Και ίσως διερωτήθηκαν και οι απλοί άνθρωποι, πως έγινε αυτό. Ποιός έδωσε την εντολή;

Μην μού πείτε πως ο Σαμαράς, γιατί θα σας κατηγορήσω ως άνοες. Τότε ποιός; Ποιός άλλος απ’αυτόν που μπήκε στο Σαλούν και πυροβόλησε τον Κυπριακό λαό!
Έ, και λοιπόν, θα μου πεί κάποιος!
Θέλει να μάθει την παρακάτω ιστορία, πώς έχει το μελλούμενο.

Ίσως και μέσα στο χρόνο, αν προλάβει, γιατί δεν είναι σίγουρο, γιατί το 1939 το Σύμφωνο Ρίμπερτροπ-Μολότωφ το έσκισαν οι Ναζιστές, αλλά το Σύμφωνο Πούτιν-Σρέντερ μάλλον τώρα θα το κουρελιάσει ο ένοικος του Κρεμλίνου… Ίσως μέσα στο χρόνο, ο Γερμανός Σερίφης με το Αμερικανικό διάδημα στο πέτο, να μπεί στην Τράπεζα Πειραιώς να…κάνει έλεγχο για την …υγεία της. Τότε θα ανακαλύψει ο αλητήριος, πώς γιατί μια Τράπεζα ήσσονος σημασίας “εξαγόρασε ” μια με πλούτο, ΚΑΙ ΜΆΛΙΣΤΑ ΚΑΤ’ΕΝΤΟΛΉΝ ΤΟΥ!

Τότε οι Νεο Κοτζαμπάσηδες που πιάνουν δουλειά κάθε βράδυ στις οχτώ, θα σηκώσουν ψηλά τη σημαία του μεγαλύτερου σκανδάλου στην Ελλάδα του αιώνα. Θα ξημεροβραδυάζει στα τηλεπαράθυρα ο Τσίπρας για τη μαρτυρία που θα έχει βαρύτητα. Ο καταιγισμός της προπαγάνδας θα είναι πρωτοφανής, με αποτέλεσμα η Πειραιώς να εξαγορασθεί από Γερμανική Τράπεζα. Τα κόμματα των “όλα τα κιλά όλα τα λεφτα”, δηλαδή η κομματοκρατία των τελευταίων 40 ετών, δεν θα έχουν να πουν τίποτα για το μεγάλο φαγοπότι που ξεπλένονταν μέσω των Συνεταιρισμών, και δεν θα μπορούν να υπερασπισθούν τους δύστυχους αγρότες. Η “εξαγορασμένη” Αγροτική με τα υποθηκευμένα χωράφια θα είναι πλέον στους Γερμανούς!

Τότε δεν γνωρίζω ποιός θα κλαίει περισσότερο, η Κύπρος ή η Ελλάδα!

Βεβαίως σύντομα θα ξαναστηθεί όχι πλέον Νυρεμβέργη, αλλά μάλλον το βλέπω στη…Ρώμη το νεο Δικαστήριο, που θα δικάσει τους επιλήσμονες Γερμανούς με τους Δοσίλογους της Ευρώπης, αρχής γενομένης από το Ιερατείο των Ύπατων Προδοτών.
Η Γερμανία δεν θα υπάρχει πιά. Θα ξανασυσταθεί η Βαυαρία, η Ρηνανία, η Έσση και όλα τα παρτάλια της κουρελούς που κατασκεύασε ο Μπίσμαρκ.
Τότε δεν θα υπάρξει έλεος. Ο Μπόγιας της Ευρώπης θα οδηγηθεί στον αφανισμό, αυτό που του αξίζει!!!

Πελασγός ο Μιλήσιος

ΠΗΓΗ

oparlapipas.com

ΣΠΟΥΔΑΣΑΝ ΕΚΕΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ & ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ "ΑΡΙΑ" ΑΛΛΑ ΠΑΠΑ "ΑΡΙΑ" ΣΧΟΛΗ ΕΙΝΑΙ


Μια τεχνητή έκρηξη για τη «διάνοιξη των θεμελίων» σηματοδότησε πριν από 85 χρόνια την ίδρυση και τα εγκαίνια ενός σπουδαίου σχολείου στην Αθήνα, που σε όλη την πορεία του, στη διάρκεια αυτών των ετών, εκτός από το υψηλότατο επίπεδο σπουδών που πρόσφερε στους μαθητές του, κατάφερε να δημιουργήσει – προφανώς όχι χωρίς κίνητρα και σχεδιασμούς – μια ξεχωριστή «συνταγή»: το άρωμα μιας κλειστής, σχε­δόν μυστικιστικής, σχολής, στην οποία γαλουχή­θηκαν χιλιάδες μαθητές, που στελέχωσαν σχεδόν όλους τους καίριους τομείς δραστηριότητας της σύγχρονης Ελλάδας με θέσεις εξουσίας. Ποτέ κα­νένα άλλο «σχολείο» στη σύγχρονη ιστορία της χώ­ρας δεν έχει συνοδευτεί από έναν τόσο ισχυρό μύ­θο, όπως το Κολέγιο Αθηνών, μια ιδιότυπη αριστο­κρατική ιντελιγκέντσια που προορίζεται να στελε­χώσει τα υψηλότερα κλιμάκια της ελληνικής κοι­νωνίας. Εγκαινιάστηκε στις 27 Μαρτίου του 1927 στο Ψυχικό, παρουσία του Προέδρου της Δημο­κρατίας Παύλου Κουντουριώτη, του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, αλλά και του Αμερικανού πρέ­σβη στην Αθήνα.Και ήταν αυτή η έκρηξη που σηματοδότησε τα εγκαίνια ενός «σχολείου» που έμελλε να αποτελέσει το «εκκολαπτήριο» σχεδόν όλων όσοι διαδραμάτισαν έκτοτε καθοριστικό ρό­λο στη σύγχρονη ιστορία του τόπου....
Στην πραγμα­τικότητα, κατά την πυροδότηση μιας από τις δέ­σμες δυναμίτιδας για τη διάνοιξη των θεμελίων ένα σύννεφο από χώμα και ένας καταιγισμός από κομμάτια βράχων έπεσαν στο υπόστεγο, όπου βρίσκονταν οι επίσημοι προσκεκλημένοι, αλλά δεν υπήρξε ούτε ελαφρύς τραυματισμός.
Ταυτόχρονα, η έκρηξη αυτή ήταν κάτι σαν ένα τοπικό «Μπιγκ Μπανγκ». Και μαζί μετά εγκαίνια ενός σχο­λείου δημιουργήθηκαν και οι προϋποθέσεις για τη γέννηση ενός «μικρού σύμπαντος», μιας κάτι σαν καινούργιας «Αρίας φυλής», ανώτερης όλων των υπολοίπων, προορισμένης να εξουσιάσει. Με σύν­θημα που ήταν και παραμένει υψηλόφρον. «Άνδρας τρέφων». και θυμίζει τα συνθήματα που έριχναν οπαδοί της Αρίας φυλής στο διάστημα του μεσοπολέμου και του μεγάλου πολέμου.
Και εγένετο το «Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτι­κό Ίδρυμα», το περίφημο Κολέγιο Αθηνών.
Είναι άραγε τυχαίο ότι οι πρωταγωνιστές της ση­μερινής πολιτικής σκηνής είναι απόφοιτοι του «Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος»;
Ο σημερινός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο αρ­χηγός της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς αλλά και ορισμένοι υπουργοί της σημερινής κυβέρ­νησης είναι απόφοιτοι του Αμερικανικού Κολεγίου. Και όχι μόνο αυτοί, αλλά και μια σειρά από στελέχη σε θέσεις – κλειδιά του ιδιωτικού τομέα (τραπεζίτες, επιχειρηματίες, διευθυντές πολυεθνικών).Σε μια πρόσφατη τελετή αποφοίτησης ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Κολεγίου, Αλέξανδρος Σαμαράς (αδερφός του Αντώνη), επεσήμανε ότι από το «σχολείο» αυτό βγήκαν τρεις πρωθυπουργοί και δεκάδες υπουργοί, για να πάρει, όμως, την αυθόρμητη απάντηση από ένα νεαρό απόφοιτο: «Τώρα καταλαβαίνω πώς έφτασε η χώρα σε αυτό το σημείο»...
Αυτή, λοιπόν, την «παραγωγή» στελεχών για την «ελληνική επικράτεια» την έχει αναλάβει το Κολέγιο Αθηνών. Οι «Έλληνες» που παράγονται μέσα στο σχολείο αυτό εντρυφούν από την πιο τρυφερή τους ηλικία στην αμερικανική παιδεία και κουλτούρα υπό τη σκιά της «αστερόεσσας», καθώς η αμερικα­νική σημαία εδώ κι ένα σχεδόν αιώνα κυματίζει χωρίς διακοπή στο κεντρικό κτίριο. Τι και αν με τον και­ρό η λέξη «ελληνοαμερικανικό» (που αφορούσε το ίδρυμα που λειτουργούσε το Κολέγιο) σταδιακά αποσύρθηκε; Οι σχέσεις με τις ΗΠΑ παρέμειναν αταλάντευτες και αδιάσειστες.

Κυπριακό μνημόνιο: Έρχονται μεγάλες περικοπές, φόροι και δέσμευση εσόδων φυσικού αερίου…


Το τσουνάμι της τρόικας τώρα εμπεδώνεται. Αυξήσεις φόρων, μειώσεις μισθών, απολύσεις στο Δημόσιο, αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση των μελλοντικών εσόδων από τους υδρογονάνθρακες για τη …διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους, προβλέπει το μνημόνιο της Κύπρου.
Συνοπτικά το μνημόνιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
1. Αύξηση του εταιρικού φόρου στο 12,5%

2. Αύξηση του φόρου σε τόκους και μερίσματα επί των συναλλαγών στο 30%
3. Αύξηση του συντελεστή του ειδικού φόρου πιστωτικών ιδρυμάτων από 0,11% να 0,15% με 25/60 των εσόδων που προορίζονται για ειδικό λογαριασμό για τοταμείο χρηματοοικονομικής σταθερότητας
4. Αύξηση στα τέλη δημόσιων υπηρεσιών 17%
5. Αλλάζει η φορολογική κλίμακα για τα οχήματα – Έρχονται αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας με βάση το περιβάλλον.
6. Αλλάζει το συνταξιοδοτικό με αύξηση του ορίου ηλικίας (μισό έτος) κάθε 5 χρόνια από το 2017
Συγκεκριμένα, το μνημόνιο θέτει ως στόχο για την Κύπρο την εμφάνιση πρωτογενούς ελλείμματος έως 2,4% του ΑΕΠ το 2013, και κατ΄ επέκταση απαιτεί πρόσθετα μέτρα λιτότητας ύψους 351 εκατ. ευρώ ή 2,1% του ΑΕΠ. Μεσοπρόθεσμος στόχος είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο 4% του ΑΕΠ έως το 2017 και η διατήρησή του στα επίπεδα αυτά στη συνέχεια.
Έτσι, ανάμεσα στα μέτρα που προβλέπει το κυπριακό μνημόνιο είναι:
* Πρόσθετα έσοδα τουλάχιστον 70 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση ακινήτων.
* Αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 12,5% (από 10% που είναι σήμερα).
* Αύξηση της φορολόγησης τόκων και μερισμάτων στο 30%.

* Μειώσεις μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και συντάξεων με βάση την εξής κλίμακα: 0% για 0-1.000 ευρώ, 6,5% για 1.001-1.500 ευρώ, 8,5% για 1.501-2.000 ευρώ, 9,5% για 2.001-3.000 ευρώ, 11,5% για 3.001-4.000 ευρώ και 12,5% για ποσά άνω των 4.001 ευρώ (πρόκειται για μέτρο του 2012). Για το 2014 προβλέπεται περαιτέρω μείωση όλων των μισθών και συντάξεων κατά 3%.
* Μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων τουλάχιστον κατά 5.000 έως το 2016. Αυτό θα γίνει μέσω του “παγώματος” νέων προσλήψεων, της αύξησης της κινητικότητας αλλά και της εφαρμογής ενός 4ετούς προγράμματος που θα στοχεύει στην κατάργηση τουλάχιστον 1.800 μόνιμων θέσεων.
* Αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης κατά 2 χρόνια για διάφορες κατηγορίες εργαζομένων και αύξηση του ορίου για τις μειωμένες συντάξεις κατά 6 μήνες κάθε χρόνο, ώστε να ευθυγραμμιστεί με το κανονικό όριο.
*Αποκρατικοποιήσεις ύψους τουλάχιστον 1,4 δισ. ευρώ στο διάστημα 2013-2016.
* Αύξηση των φόρων σε τσιγάρα, ποτά και βενζίνη.
* Αύξηση του ΦΠΑ από το 17% στο 19%.
* Φορολόγηση των κερδών άνω των 5.000 ευρώ από τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ και το εθνικό λαχείο κατά 20%.
* Αύξηση του κόστους των δημόσιων υπηρεσιών τουλάχιστον κατά 17%.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι το μνημόνιο της Κύπρου κάνει ειδική αναφορά στη διαχείριση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της χώρας, προβλέποντας μάλιστα την καθιέρωση ενός θεσμικού πλαισίου αλλά και ειδικού ταμείου, για τη διαχείριση των πόρων αυτών και των εσόδων που θα αποφέρουν.
Ειδικότερα, το μνημόνιο προδιαγράφει μια συνολική στρατηγική για τον κυπριακό ενεργειακό τομέα, η οποία, όπως αναφέρεται, θα πρέπει να παρουσιασθεί στην τρόικα, για να εξασφαλίσει την έγκρισή της.
Επιπλέον, το μνημόνιο συνδέει τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες με το στόχο της εξόφλησης και μείωσης του χρέους, προφανώς ανοίγοντας το δρόμο ώστε αυτά να χρησιμοποιηθούν στην αποπληρωμή και των δανείων διάσωσης.
Επίσης, το μνημόνιο αφήνει ανοικτό το ζήτημα του κατώτατου μισθού, αναφέροντας ότι τυχόν αλλαγές του θα συμφωνηθούν με τους εταίρους, με βάση τις εξελίξεις στην οικονομία και την αγορά εργασίας. Και όλα αυτά με το ξεκίνημα του μνημονίου. Είναι εύκολα αντιληπτό πως η θεωρητική αύξηση του εταιρικού φόρου για παράδειγμα δεν θα πετύχει γιατί οι εταιρείες άλλες θα κλείσουν ενώ άλλες θα έχουν ζημιά με αποτέλεσμα να χρειαστούν νέα μέτρα για την κάλυψη των ποσών που αναφέρονται στο μνημόνιο.

olympia

Το τέλος του υπαρχηγού της ΕΟΚΑ Γ. Αυξεντίου.Ο Γρηγόρης  Αυξεντίου (1928-1957) ήταν Κύπριος αγωνιστής της ΕΟΚΑ, κατά τον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1955-59 εναντίον των Άγγλων αποικιοκρατών.Ήταν δεύτερος στην ιεραρχία της οργάνωσης μετά τον αντισυνταγματάρχη Γεώργιο Γρίβα.
Σκοτώθηκε από τους Άγγλους σε μάχη που δόθηκε κοντά στο Μοναστήρι Μαχαιρά. Κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν κυρίως γνωστός με το ψευδώνυμο Ζήδρος, ενώ εκ των υστέρων ονομάστηκε «Σταυραετός του Μαχαιρά». Στις 3 Μαρτίου του 1957 οι Άγγλοι, ύστερα από προδοσία πληροφορήθηκαν το κρησφύγετό του κοντά στο Μαχαιρά. Το περικύκλωσαν με αυτοκίνητα και ελικόπτερα, μετά από πολύωρη μάχη και αρκετούς νεκρούς Άγγλους...

έριξαν βενζίνη στο κρησφύγετο και τον έκαψαν ζωντανό. Το καμένο σώμα του θάφτηκε στις 4 Μαρτίου στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας, στο χώρο που είναι γνωστός σήμερα ως «Τα φυλακισμένα μνήματα» από τους Άγγλους στρατιώτες από φόβο λαϊκών εκδηλώσεων...
rafailhellas.com 

Σε δύσκολη θέση ο Τ. Ερντογάν από τις δηλώσεις του Σαρλ Αζναβούρ


Για άλλη μια φορά, ΚΑΜΙΑ αντίδραση από την Αθήνα, «μόκο» και από τους θιασώτες της «ελληνοτουρκικής φιλίας».
Μαγκωμένοι οι Τούρκοι προσπαθούν να αντικρούσουν τις δηλώσεις του πολύ γνωστού Γάλλου τραγουδιστή Σαρλ Αζναβούρ (φωτογραφία), ο οποίος είναι πρέσβης της Αρμενίας στην Ελβετία. Ο Αζναβούρ δήλωσε ότι σε συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, τον άκουσε να λέει τη φράση «μισώ τους Αρμένιους και τους Έλληνες». Το τουρκικό ΥΠΕΞ έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «αντικρούουμε σθεναρά αυτή την αβάσιμη και χωρίς νόημα κατηγορία. Ο τουρκικός λαός έχει μια μακρά εμπειρία συμβίωσης (!!!) με τον αρμενικό και τον ρωμαίικο λαό. Έχουμε τονίσει με έμφαση ότι είναι λάθος να αναβιώνουμε την εχθρότητα».
Για άλλη μια φορά, το ελληνικό ΥΠΕΞ σιώπησε, για να μην θυμώσει την Άγκυρα..
Ο Σαρλ Αζναβούρ είναι ο διασημότερος σήμερα Γάλλος, τραγουδιστής και παράλληλα τραγουδοποιός, ηθοποιός, διπλωμάτης και Ιππότης ταγμάτων. Είναι ο μοναδικός στον κόσμο καλλιτέχνης που προς τιμή του, «εν ζωή», έχει ανεγερθεί μνημείο στο οποίο φέρεται ο ανδριάντας του. Γεννήθηκε στο Παρίσι στις 22 Μαΐου του 1924. Είναι αρμενικής καταγωγής και το πραγματικό του όνομα είναι Βαγινάκ Αζναβουριάν. Το 1998 το CNN τον συμπεριέλαβε στην τριάδα των μεγαλύτερων τραγουδιστών του αιώνα μαζί με τους Έλβις Πρίσλεϊ και Μπομπ Ντύλαν. Διατηρεί διπλωματικό διαβατήριο Γαλλίας και Αρμενίας και είναι πρέσβης καλής θέλησης της Αρμενίας στην Ουνέσκο, καθώς επίσης και μόνιμος αντιπρόσωπος της Αρμενίας στον ΟΗΕ. Στην Αρμενία έχει ανακηρυχεί εθνικός ήρωας ενώ μεγάλη πλατεία της πρωτεύουσας φέρει το όνομά του.

Τι λέει για όσα έγιναν στην κηδεία η Ζέττα Μακρή. «Ο Νάκος δε θα επέτρεπε να με διώξουν»

«Ο Νάκος δε θα επέτρεπε να με διώξουν»«Για έναν άνθρωπο που επί είκοσι χρόνια εκπροσωπούσε τον νομό είναι τουλάχιστον ύβρις να μην πήγαινα να τον αποχαιρετήσω» τόνισε η Ζέττα Μακρή που το Σάββατο την έδιωξαν από την κηδεία του Θανάση Νάκου. 
Μιλώντας στον Alpha 9.89 και αναφερόμενη σε όσα έγιναν είπε: «Ο Θανάσης ο Νάκος δε νομίζω ότι θα το επέτρεπε αυτό που έγινε.

Οι συμπέθεροι έβγαλαν 26 εκατομμύρια ευρώ
Του ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΛΑΤΖΗ
Περίπου 700 εκατομμύρια αποσύρθηκαν από λογαριασμούς φυσικών και νομικών προσώπων (εταιρειών) σε τράπεζες της Κύπρου και μεταφέρθηκαν είτε σε άλλες τράπεζες στην Κύπρο, που δεν επηρεάζονται από τα μέτρα που αποφάσισε το Eurogroup, είτε σε τράπεζες του εξωτερικού.

Το δημοσίευμα της «Χαραυγής» αφήνει να εννοηθεί ότι οι συγγενείς του Κύπριου προέδρου γνώριζαν, αντίθετα από τους Κύπριους πολίτες που οι καταθέσεις τους έχουν εγκλωβιστεί... Το δημοσίευμα της «Χαραυγής» αφήνει να εννοηθεί ότι οι συγγενείς του Κύπριου προέδρου γνώριζαν, αντίθετα από τους Κύπριους πολίτες που οι καταθέσεις τους έχουν εγκλωβιστεί... Ο κατάλογος που ήρθε σε γνώση μας, χθες, αποτελείται από τέσσερις σελίδες. Η πλειονότητα των στοιχείων αφορά εταιρείες και, συνεπώς, εκ πρώτης όψεως είναι πολύ δύσκολο κάποιος να εντοπίσει τα φυσικά πρόσωπα που τις ελέγχουν και είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες.
Τα ποσά που αποσύρθηκαν είναι σε ευρώ, δολάρια και ρούβλια.
Το ζεύγος Αντης και Κάτια Λούτσιου (συμπέθεροι του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη) απέσυρε από τον προσωπικό τους λογαριασμό και από τον λογαριασμό της εταιρείας τους (Α.LOUTSIOS & SONS LTD) συνολικά 26.000.955 ευρώ με τέσσερα εμβάσματα. Στις 4 Μαρτίου 3.000.215 ευρώ, στις 6 Μαρτίου 2.000.215 ευρώ και στις 12 και 13 Μαρτίου 10.500.262,5 και 10.500.262,5 αντίστοιχα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι και στις τέσσερις περιπτώσεις άφησαν στην τράπεζα μηδενικό υπόλοιπο (έκλεισαν τους λογαριασμούς).

Σημαντικά ποσά, σύμφωνα με τον κατάλογο που καταρτίστηκε από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, με βάση τα στοιχεία που έλαβε από όλες τις τράπεζες, έχει αποσύρει και η εταιρεία «Ελληνικά Πετρέλαια Cyprus ltd», αφού στις 11 Μαρτίου απέσυρε με τρία εμβάσματα ποσόν 13.659.283,96 ευρώ. Και σε αυτή την περίπτωση το υπόλοιπο του λογαριασμού έμεινε μηδενικό.
Μηδενικό υπόλοιπο στον λογαριασμό της άφησε και η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ). Πρόκειται για την αντίστοιχη ΔΕΗ της Μεγαλονήσου, η οποία απέσυρε στις 12 Μαρτίου 19.315.527,76 ευρώ.
Ερωτήματα δημιουργούν και οι αποσύρσεις μεγάλων ποσών από την εταιρεία JCC, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα όλων των πιστωτικών καρτών όλων των τραπεζών της Κύπρου. Σύμφωνα με τη λίστα, η JCC Payment Systems Ltd απέσυρε συνολικά 26.376.034 ευρώ από την 1η έως και τις 15 Μαρτίου, αφήνοντας επίσης μηδενικό υπόλοιπο στον λογαριασμό.
Εκτός από το ζεύγος Αντης και Κάτια Λούτσιου, στον κατάλογο βρίσκεται ακόμα μόνο ένα φυσικό πρόσωπο. Πρόκειται για τον Andrei Akimov, που απέσυρε 2.000.795 ευρώ. Και σε αυτή την περίπτωση ο λογαριασμός έκλεισε με μηδενικό υπόλοιπο.
Χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή», η οποία είναι εκφραστικό όργανο της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, αποκάλυψε ότι η οικογενειακή εταιρεία του γαμπρού του κ. Αναστασιάδη απέσυρε περί τα 21 εκατομμύρια ευρώ από λογαριασμούς σε κυπριακές τράπεζες και τα απέστειλε τμηματικά στη Βρετανία με εμβάσματα στην τράπεζα Barclays και στην Τράπεζα Κύπρου Ηνωμένου Βασιλείου. Η εφημερίδα έθεσε θέμα ηθικής τάξης για τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, αφήνοντας σαφώς να νοηθεί ότι η εταιρεία Λούτσιος & Υιοί, που ανήκει στην οικογένεια του γαμπρού του, είχε προνομιακή πληροφόρηση σε σχέση με το επικείμενο «κούρεμα» καταθέσεων.
Και υπουργός

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου κάλεσε τη νεοδιορισθείσα ερευνητική επιτροπή και το γενικό εισαγγελέα να διερευνήσουν σε βάθος τις καταγγελίες για τα συγγενικά πρόσωπα του κ. Αναστασιάδη, όπως επίσης και την πληροφορία ότι «υπουργός της κυβέρνησης είχε μετακινήσει ποσό ύψους 300.000 ευρώ». Ο κ. Ευαγόρου δεν κατονόμασε τον υπουργό, αν και κυκλοφόρησαν διάφορες φήμες για το πρόσωπό του. Η «Ε» επικοινώνησε με τον υπουργό που αφήνεται να εννοηθεί ότι μετέφερε χρήματα λίγο πριν από την απόφαση για κούρεμα καταθέσεων και όπως μας ανέφερε περιμένει να ανακοινώσει το όνομά του το ΑΚΕΛ ώστε να κινηθεί νομικά, καθώς -όπως υποστηρίζει- δεν έχει και δεν είχε ποτέ καταθέσεις τέτοιου ύψους και δεν μετέφερε χρήματα από καμιά κυπριακή τράπεζα.
Στη διάθεση ανακριτών
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι το δημοσίευμα του εκφραστικού οργάνου του ΑΚΕΛ, με το διασυρμό εταιρειών ή προσώπων συνδεδεμένων με την οικογένειά του, είχε στόχο να πλήξει τον ίδιο και να αποπροσανατολίσει το λαό «από τις ευθύνες όσων οδήγησαν τη χώρα σε κατάσταση χρεοκοπίας». Ο κ. Αναστασιάδης έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των ποινικών ανακριτών που θα διοριστούν από το γενικό εισαγγελέα, για να διερευνήσουν και δικές του ευθύνες. Επανέλαβε ότι «κανείς δεν εξαιρείται της έρευνας την οποία ανέλαβε η υπό τον κ. Πική ερευνητική επιτροπή. Ούτε και εγώ προσωπικά, είτε ως πρόεδρος της Δημοκρατίας είτε ως απλός πολίτης». Θα καλέσει, όπως είπε , τον πρόεδρο και τα μέλη της ερευνητικής επιτροπής «να ερευνήσουν τη συγκεκριμένη περίπτωση με την ίδια αυστηρότητα με την οποία θα διερευνήσουν όλες τις πτυχές της οικονομικής τραγωδίας την οποία βιώνει ο λαός μας».
Εξηγήσεις
Η εταιρεία Λούτσιος & Υιοί σε ανακοίνωσή της καλεί την εφημερίδα «Χαραυγή» να ανασκευάσει τους ισχυρισμούς της και προειδοποιεί με λήψη δικαστικών μέτρων, θεωρώντας τα όσα δημοσιεύθηκαν ψευδή και συκοφαντικά. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι διαθέτει στις κυπριακές τράπεζες περί τα 47 εκατ. ευρώ και εκτός Κύπρου εμβάσθηκαν τις επίμαχες ημερομηνίες 10,5 εκατ. ευρώ και όχι 21 εκατ. Τα χρήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν για αγορές ακινήτων στην Ελλάδα και αγορά ενός ακινήτου του ελληνικού Δημοσίου στην Κύπρο.
Οταν αποφασίστηκε το «κούρεμα» η εταιρεία διέθετε σε λογαριασμούς στην Κύπρου περίπου 36 εκατ. ευρώ και υπέστη απώλειες 15 εκατ. ευρώ.
Τέλος, διερωτάται γιατί δεν έβγαλε ολόκληρο το ποσόν εκτός Κύπρου ώστε να αποφύγει τις απώλειες, όπως επίσης αν έτυχε προνομιακής ενημέρωσης και από την κυβέρνηση Χριστόφια, όταν τον περασμένο Ιανουάριο είχε -επίσης σύμφωνα με το δημοσίευμα- μεταφέρει ποσόν 24 εκατ. ευρώ; Η ίδια η εταιρεία διαψεύδει ότι υπήρξε τέτοια συναλλαγή.
Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Με απείλησαν»

Εξάλλου ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου σε χθεσινές δηλώσεις του είπε ότι απειλήθηκε από την τρόικα για να αποσύρει την προσφυγή που υπέβαλε στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της απόφασης για κατάργηση των υφισταμένων μετόχων της Τράπεζας Κύπρου, μεταξύ των οποίων είναι και η Εκκλησία.
Ο αρχιεπίσκοπος είπε πως τον απείλησαν ότι «θα πτωχεύσουν και τις δύο τράπεζες» και ο ίδιος τους απάντησε «να τις πτωχεύσουν». Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος έθεσε ως όρο για να αποσύρει τις αγωγές την παραίτηση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και του υπουργού Οικονομικών, τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για τους κακούς χειρισμούς που οδήγησαν στο κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας και στις περιπέτειες της Τράπεζας Κύπρου.
Κληθείς να σχολιάσει την απαίτηση του λαού για απόδοση ευθυνών και τιμωρία όσων οδήγησαν την κατάσταση έως εδώ, είπε ότι και ο ίδιος ζητά το ίδιο πράγμα και πρόσθεσε: «Επιτέλους πρέπει να πάρει ένα τέλος αυτή η κακοδαιμονία που υπάρχει. Κάποιοι, είπα πολλές φορές, πρέπει να κάτσουν στο σκαμνί, εκείνοι που φταίνε, ούτως ώστε να μη διαιωνίζεται αυτό το κακό». Μ. ΚΑΛΑΤΖΗΣ

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/anastasiadis-o-sumpetheros-evgale-lefta.html#ixzz2PIMuf1Pr

Σεξουαλική παρενόχληση το «ωραία είσαι κυρία»! Του Γιάννη Ντάσκα

Πάγκαλος-Παπαδάκης
Προσοχή, προσοχή! Κυκλοφορεί μια Μαριορή και ξέχασε το φερετζέ. Και της λείπει. Έχει σημασία μεγάλη γιατί η Μαριορή είναι όμορφη και εργάζεται. Εάν ο εργοδότης τη δει υπάρχει πιθανότητα να διαπιστώσει οτι πράγματι είναι όμορφη ,να της πει “βρε Μαριορή είναι ωραία τα μαλλιά σου σήμερα” και να βρεθεί με χειροπέδες! Ναι ….
Ετσι θα γίνει αν η Μαριορή του κάνει μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση. Που το ξέρουμε; Εσείς ξέρετε οτι ο επι δεκαετίες υπουργός μας Θόδωρος Πάγκαλος κάνει εκπομπή στο ΒΗΜΑ FM;Αν δεν το ξέρετε να το μάθετε.Εκεί λοιπόν είπε σοβαρά-σοβαρά οτι και αυτή φράση απο προιστάμενο προς υφισταμένη είναι αδίκημα σεξουαλικής παρενόχλησης.
Δεν τοποθετήθηκε βέβαια αν είναι κακούργημα η φράση “δε μου λες βρε Σταυρούλα(Κουράκου-Παπαντωνίου) που τα βρίσκετε τα λεφτά και ντύνεσαι τόσο ωραία και τα μαλιά σου επίσης είναι πολύ σικ κάθε μέρα και του κομμωτηρίου;”

Η Μέρκελ βάζει πόδι στη Θράκη. “σε σας υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης”»
!Συνεχίζονται, σε καθημερινή πλέον βάση, οι τουρκικές προκλήσεις. Αυτήν τη φορά τη σκυτάλη από τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος μόλις προχθές ζήτησε τη διχοτόμηση της Κύπρου αν δεν πάρει, επί της ουσίας, η Τουρκία κομμάτι από τον φυσικό πλούτο της Κύπρου, πήρε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 Ειδικότερα, ο κ. Ερντογάν σε τηλεοπτική συνέντευξή του επέμεινε στην εμμονή του περί δήθεν ύπαρξης στην Ελλάδα...
στρατοπέδων εκπαίδευσης Τούρκων, τους οποίους η Αγκυρα κατηγορεί ως τρομοκράτες που κάνουν χτυπήματα στην Τουρκία, για να εισπράξει άλλη μία σκληρή απάντηση - διάψευση από την Αθήνα και το υπουργείο Εξωτερικών στους ψεύτικους ισχυρισμούς!
Ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Επαναφέροντας τη γραμμή της υποτιθέμενης αμοιβαιότητας, τόνισε ότι είναι έτοιμος να ανοίξει η Σχολή με την προϋπόθεση ότι θα επιλυθεί το θέμα των μουφτήδων στη Θράκη. Ειδικά για το θέμα αυτό, μάλιστα, είπε ότι στη συνάντηση που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ της ζήτησε να μεσολαβήσει για τη διευθέτησή του. Ουσιαστικά δηλαδή άνοιξε τον δρόμο για τη μετατροπή της κυρίας Μέρκελ σε «επικυρίαρχο» επί των εθνικών μας θεμάτων στη Θράκη.
Αναφερόμενος στην τρομοκρατία, όπως είπε, η χώρα του καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καταπολέμησή της, σημειώνοντας: «Εμείς δεν μιλάμε μόνο με το Ιράκ, αλλά και με την Ελλάδα και κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Σαμαρά είπαμε “σε σας υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης”»!
Σκληρή απάντηση
«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν ξεκάθαρος και κατηγορηματικός στη συνομιλία που είχε με τον κ. Ερντογάν για το θέμα αυτό. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει πληγεί από την τρομοκρατία και γι' αυτό είναι πολύ ευαίσθητη, την αντιμετωπίζει δε δυναμικά και αποφασιστικά. Οι δε θέσεις της είναι σαφείς και στηρίζονται στον σεβασμό και στην εφαρμογή των διεθνών συμβάσεων και των αρχών του διεθνούς δικαίου. Αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε τι εξυπηρετεί η εμμονή σε αυτή την ανυπόστατη φημολογία» απάντησε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών στους τουρκικούς ισχυρισμούς.
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του απορρίπτει τα περί αμοιβαιότητας και τον συσχετισμό της επαναλειτουργίας της Σχολής της Χάλκης με τους μουφτήδες στη Θράκη, ενώ αντικρούει και τον έτερο ισχυρισμό του κ. Ερντογάν, όπου επιχείρησε να συνδέσει τον τρόπο εκλογής του Οικουμενικού Πατριάρχη με την ανάδειξη των μουφτήδων στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. «Τα της εκλογής του Οικουμενικού Πατριάρχη ρυθμίζονται από την ίδια την Εκκλησία επί τη βάσει Κανόνων και παραδόσεων χιλιετιών. Η δε αρχή της ισονομίας και της ισοπολιτείας εφαρμόζεται απαρέγκλιτα από την Ελληνική Πολιτεία για τα ζητήματα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη» υπογραμμίζει η σχετική ανακοίνωση.

Μακάριος Β. Λαζαρίδης


πηγη

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/merkel-erdogan-vazei-podi-gia-thraki.html#ixzz2PIMZ5UHs

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ. ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΣΕΡΚΕΖΗΌταν οι Αγωνιστές της ΕΟΚΑ ετοίμαζαν αντάρτικο στη Βόρειο Ήπειρο
Αναρτήθηκε στο toorama.blogspot.grΤο 1959 μια ομάδα Κυπρίων Αγωνιστών της ΕΟΚΑ βρέθηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να συνεχίσουν τις σπουδές τους που είχαν διακόψει την περίοδο του Απελευθερωτικού Αγώνα ενάντια των Άγγλων αποικιοκρατών. 

Μέσα σε ένα επαναστατικό κλίμα, με μεγάλα όνειρα που είχαν ωριμάσει σε έναν ηρωικό αγώνα έριχναν το βλέμμα τους μακριά, σ’ άλλους αγώνες του Ελληνισμού. Γι’ αυτό συνέστησαν τον Πανσπουδαστικό Σύνδεσμο Αγωνιστών Κύπρου (ΠΣΑΚ).

Πρώτος στόχος του Συνδέσμου ήταν να μεταφέρουν τη φλόγα και το επαναστατικό κλίμα του Αγώνα του 1955 - ΄59 από το ακριτικό νησί της Αφροδίτης σε μία άλλη ακριτική περιοχή του σκλαβωμένου Ελληνισμού, τη Βόρειο Ήπειρο.

Ο Ομπάμα υπέγραψε τον νόμο προστασίας της Μονσάντο ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/o-obama-ypegrpse-ton-nomo-prostasias-ths-monsanto.html#ixzz2PIMJneIB


 
Η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ομπάμα να αθετήσει το λόγο του για δεύτερη φορά και να κάνει τα χατήρια της 'φίλης' του Μονσάντο έχει ξεσηκώσει την κατακραυγή του Αμερικάνικου λαού. Μια φίλη που του έφερε εκατομμύρια εχθρούς. Όλα αυτά όμως... κατόπον εκλογών! Κι όλα αυτά μέσα στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης: Ατζέντα 21!

Ο Πρόεδρος Ομπάμα υπέγραψε τον περιβόητο νόμο Προστασίας της Monsanto, μια νομοθετική πράξη που κρύβεται εντός του νομοσχεδίου δαπανών. Ασκώντας βέτο, πέρασε το ψήφισμα το οποίο προστατεύει τη Monsanto και τις γενετικά τροποποιημένων δημιουργίες της από τα ομοσπονδιακά δικαστήρια.
Ο Ομπάμα πέρασε το νομοσχέδιο μέσω νόμου, σε μια κίνηση που φέρνει στη μνήμη την αθέτηση της πρώτης του υπόσχεσης, του 2007, για 'άμεση' επισήμανση των ΓΤΟ μετά την εκλογή του.
Αυτή τη φορά η οργή των Αμερικάνων ξεχειλίζει και η κρτική που δέχεται από τα ΜΜΕ και τις ακτιβιστικές οργανώσεις είναι δριμία. Αποδείχθηκε, λέει ο κόσμος, ότι οι εταιρείες έχουν περισσότερη δύναμη από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ. (στο βίντεο η προεκλογική ομιλία και υποσχέσεις του 2007)
"Οι υποσχέσεις μαράθηκαν πλάι στα καλλιεργημένα χωράφια της Μονσάντο...", σχολιάζουν όσοι περίμεναν να δουν τις πολυπόθητες ταμπελίτσες στα τρόφιμα με την ένδειξη των μεταλλαγμένων. Η Μονσάντο με τα περίπου 12 δις εκατ. $ ετήσια έσοδα, αγοράζει κυβερνήσεις ΠΡΙΝ ακόμα αυτές εκλεγούν, και διασφαλίζει τα συμφέροντά της.
Όμως, πόσο απλά 'οικονομικά' είναι τα συμφέροντα της Μονσάντο; Στο ερώτημα περί αυγού και κότας και τι προϋπήρχε, καλό είναι κανείς να ενώνει τις τελίστες για να βλέπει την εικόνα ολοκληρωμένη.
Τι λένε οι υπερασπιστές της ότι προσφέρει:
Εύκολη και γρήγορη καλλιέργεια
Σπόροι ανθεκτικοί σε 'σκληρά' εδάφη με μεγάλη περιεκτικότητα σε βαρέα μέταλλα.
Καρποί ανθεκτικοί στα δικά της ζιζανιοκτόνα
Τη λύση για μια... βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη που θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες του... υπερπληθυσμού που το 2050 αναμένεται να φτάσει τα 9 δις.
Έντονες οι αντιδράσεις του κόσμου στην Αμερική. Η απόφαση φυσικά θα έχει αντίκτυπο σε όλον τον πλανήτη
Τι λένε οι πολέμιοι της ότι 'προσφέρει':
Εύκολο και σίγουρο καρκίνο - τεστ σε ποντίκια αυτό έδειξαν
Χαμηλή περιεκτικότητα θρεπτικών στοιχείων.
Το γονίδιο της στειρότητας
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά όπλα αποπληθυσμού της γης χρησιμοποιώντας χημικά και γενετικό υλικό
Από το χτες στο αύριο μέσω του σήμερα...
Η ιστορία της Μονσάντο μακρά και πικραμένη. Η περιβαλλοντική της καταστροφή συναγωνίζεται εκείνη της ανθρώπινης χωρίς ακόμα να έχουμε τελικό 'νικητή'. Από το Agent Orange, το εντομοκτόνο και αποφυλλοτικό που χρησιμοποιήθηκε κατά τον πόλεμο στο Βιετνάμ, το γλυκαντικό ασπαρτάμη που έχει κατακυριεύσει την αγορά μέσα σε εκατοντάδες προϊόντα πολλά από τα οποία καταναλώνονται κι από παιδιά (τσίχλες, λάιτ αναψυκτικά κλπ), τα εντομοκτόνα που αποδεικνύονται ανθρωποκτόνα, τα απόβλητα της - τεράστια περιβαλλοντικά εγκλήματα, μέχρι τέλος τα άκρως επικίνδυνα για την υγεία αλλά και γονιμότητα των καταναλωτών προϊόντα της σε σπόρους.
Αυτό είναι το βεβαρημένο παρελθόν της που φιλοοδοξεί να θριαμβεύσει και στο μέλλον. Τι τάζουν; Να ταΐσουν τον 'υπερπληθυσμό' κάτω από οποιεσδήποτε 'καιρικές' συνθήκες. Ποιος άλλος υπόσχεται ακριβώς το ίδιο; Δείτε ΕΔΩ
Ναι! Ατζέντα 21!!! Στο κεφάλαιο 32 υπόσχονται να προωθήσουν πρακτικές για βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη (έχουμε ξαναπεί ότι η λέξη βιώσιμος είναι κάτι σαν την μασονική χειραψία, σημαδεύει τα 'δικά' τους κείμενα) μέσω της τεχνολογίας, χαμηλών ενργειακών απαιτήσεων. Ενώ στο κεφάλαιο 12 υπόσχεται αντιμετώπιση της ξηρασίας. Να θυμίσουμε ότι η Ατζέντα 21 γράφτηκε το 1992 και όχι το 2012 όπου η ξηρασία στην Αφρική ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, ενώ στις ΗΠΑ κατέστρεψε ατελείωτες καλλιέργειες προκαλώντας ελλείψεις, αύξηση κόστους στα τρόφιμα και εισαγωγές, μεγάλο κόστος αποζημιώσεων.
Όμως τα Ηνωμένα Έθνη ήδη κατηγορούνται για 'μεγάλες μπίζνες' με μεγάλες εταιρίες που θα 'καλύψουν' τη βιώσιμη ανάπτυξη και η πρωταγωνίστρια όλων; Η Μονσάντο!!!
Τι χρειάζεται, λοιπόν, για να επιβάλει κάποιος μια 'λύση' σε ένα πρόβλημα; Ένα μεγαλύτερο πρόβλημα!!! Όταν έχεις υποσχεθεί δύο φορές να βάλεις σήμανση στα μεταλλαγμένα και θέλεις να αθετήσεις το λόγο σου, όταν οι δεσμοί σου με την εν λόγω εταιρία είναι προκλητικά ξεκάθαρα δυνατοί, χρειάζεσαι ένα άλλοθι για να συνεχίσεις το έγκλημα. Οι δωρεές και χορηγίες της Μονσάντο σε πολιτικούς υποψήφιους κάθε χρόνο αυξάνουν, που σημαίνει ότι ο 'πελάτης' που πλήρωσε έχει και απαιτήσεις. Να πάρει τα χρήματα του πίσω και με κέρδος. Αλλά το κέρδος εδώ δεν είναι μόνο οικονομικό. Είναι ένα χέρι που νίβει το άλλο, και τα δυο μαζί το πρόγραμμα που λέγεται αποπληθυσμός της γης.
Και ο γκουρού του αποπληθυσμού για έναν βιώσιμο πλανήτη κάτω από μια βιώσιμη παγκόσμια διακυβέρνηση δεν είναι άλλος από τον 'φιλάνθρωπο' δισεκατομμυριούχο Μπιλ Γκέιτς, που φαίνεται είχε τις πληροφορίες του κι έσπευσε να αγοράσει μερικές ακόμα μετοχές και να επενδύσει κι άλλα εκατομμύρια στην Μονσάντο, την βασίλισσα εταιρία που ασπάζεται, όχι στα λόγια αλλά στις πράξεις, την ιδέα της μείωσης πληθυσμού.
Μα πως όμως μπορείς να δημιουργήσεις αυτό το μεγαλύτερο πρόβλημα για να ξεφουρνήσεις μετά την λύση του; Δημιουργείς μια ολοένα αυξανόμενη κι επιταχυνόμενη 'κλιματική αλλαγή'. Και τι χρειάζεαι για να το κάνεις αυτό; Χειραγώγηση καιρού. Και ποιος την κάνει αυτήν; Οι χημικοί αεροψεκασμοί και το HAARP. Και πως προσφέρονται επίσης να αντιμετωπίσουν την 'κλιματική αλλαγή'; Υποτίθεται με Γεωμηχανική. Δηλαδή θα ψεκάζουν τον πλανήτη. (Αυτό που ήδη κάνουν για να χαλάσουν το κλίμα) Κι εκεί ο Μπιλάκος, ο Γκέιτς του διαβόλου, έχει βάλει το φιλάνθρωπο χέρι στην τσέπη για να προσφέρει την οικονομική του βοήθεια.
Μόλις λίγους μήνες μετά την παρατεταμένη ξηρασία της Αμερικής ακολούθησε ο τυφώνας Σάντι που εξασφάλισε στον Ομπάμα και την παράταση του θρονιάσματός του στο Λευκό Οίκο.
Κι ενώ όλοι περίμεναν τούτη τη φορά να κρατήσει το λόγο του σχετικά με τα μεταλλαγμένα εκείνος έβγαλε τον νόμο υπέρ της Μονσάντο, αλλά και η Μονσάντο τι ετοιμάζεται να λανσάρει μέσα στο 2013;;;;;;;
Οποία σύμπτωσης!!! Τυχαίο; Καθόλου!
Εκτός κι αν κάποιος πιστεύει ότι η Μονσάντο διαθέτει και μέντιουμ ή είναι εξαιρετικά γρήγορη στο να παράξει ένα νέο υβρίδιο σε χρόνο ρεκόρ, ειδικά σχεδιασμένο για ξηρασία!!!Εεε... Εντάξει! Ακόμα και το σκυλί μας το κατάλαβε!!!!
Συνοψίζοντας:
Τα Ηνωμένα έθνη εκπροσωπούνται από κυβερνήσεις
Οι κυβερνήσεις βγαίνουν από τις μεγαλοεταιρίες
Οι μεγαλοεταιρίες ανήκουν στη μικρή ομάδα της παγκόσμιας ελίτ
Η παγκόσμια ελίτ θέλει τον πλανήτη για πάρτη της με μερικούς ελάχιστους δούλους να την εξυπηρετούν
Τα Ηνωμένα Έθνη (δηλαδή η ελίτ) κατασκευάζουν την Ατζέντα 21

Τι μένει; "Ψεκάστε', σκουπίστε - ό,τι θα πέφτει σαν μύγες.... ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!!!
Θα τους αφήσετε...;

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...