Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Εθνικιστική Ιδεολογική Επιθεώρηση “ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ” (τεύχος 3)Εθνικιστική Ιδεολογική Επιθεώρηση “ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ” (τεύχος 3)
Στο Εθνικιστικό Κίνημα, η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ υπερέχει της πολιτικής
Το έντυπο αυτό, δεν αποσκοπεί σε εκδοτική επιτυχία, αλλά στην ιδεολογική καθοδήγηση των Ελλήνων Εθνικιστών που αγωνίζονται μέσα σε μια κατεχόμενη χώρα όπου τα πάντα κινούνται γύρω από την οικονομία, ενώ η Ιστορία παραχαράσσεται συστηματικά και ο Πολιτισμός μας βάλλεται εξ ανατολών... Απέναντι στη βαρβαρότητα των αγορών και την πνευματική κατάπτωση, οι Εθνικιστές παρατάσσουν έναν γνήσια ΕΛΛΗΝΙΚΟ τρόπο ζωής και σκέψης που αναδύει μέσα από τις 52 σελίδες του περιοδικού...
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ
  • Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ
  • ΕΘΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
  • ΣΗΚΩ ΕΠΑΝΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
  • ΟΜΗΡΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ
  • ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΕΧΘΡΟ
  • ΛΟΓΟΙ ΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΟΙΜΙΩΔΕΙΣ
  • Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΥΡΩΠΗ
  • OI ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ
  • Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ

Αιφνιδιαστική άσκηση με βολή AFDS από τα F-4E AUP της 338Μ - Το "αθόρυβο" όπλο της ΠΑ


Σε μια μη προγραμματισμένη βολή κατευθυνόμενου όπλου από αυτά που ελάχιστα διαφημίζονται, αλλά είναι για τις "πολύ δύσκολες" αποστολές προχώρησε η Πολεμική Αεροπορία πριν από είκοσι ημέρες περίπου: Η βολή αφορά τον πρώτο εντελώς αθόρυβο και πολύ δύσκολα ανιχνεύσιμο από ραντάρ και ηλεκτροοπτικά συστήματα αφού δεν χρησιμοποιεί κινητήρα, φορέα ειδικών πυρομαχικών AFDS που έχει ως αποστολή την καταστροφή αεροδρομίων και στρατηγικών κέντρων του εχθρού. 
Πρακτικά, ειδικά σε συνθήκες σκότους, το όπλο, παρά την χαμηλή ταχύτητα πλεύσης προς τον στόχο, είναι πρακτικά μη ανιχνεύσιμο και συνεπώς μη αναχαιτίσιμο αντίθετε π.χ. με cruise βλήματα ή πυραύλους αέρος-εδάφους οι οποίοι είναι ανιχνεύσιμοι λόγω της υψηλού υπέρυθρου μίχνους που εκπέμπουν από τους κινητήρες τους.
Η μοναδική ελπίδα για τον αμυνόμενο είναι να καταρρίψη το αεροσκάφος-φορές πριν την εκτόξευση του όπλου και γι'αυτό οι πιλότοι της 338Μ εκπαίδευονται ακριβώς σε αυτό: Στην αποφυγή των Α/Α όπλων κια τους εντοπισμού τους από εθχρικά μαχητικά μέχρι να έρθουν σε παραμέτρους βολής και την εν συνεχεία ασφαλή αποχώρησή τους.
Βέβαια, η μη ύπαρξη κινητήρα έχει το τίμημά της στην μικρή εμβέλκεια του όπλου που περιορίζεται στα 20 χλμ. μάξιμουμ και για αυτό τον λόγο ο ρόλος του αεροσκάφους-φορέα είναι κρίσιμος
Την βολή πραγματοποίησε μαχητικό F-4E AUP της 338Μ στο Πεδίο Βολής Καράβια και ήταν απόλυτα επιτυχημένη, παρά το γεγονός ότι απο την εποχή που αποκτήθηκε το όπλο το 2000 δεν έχει ξαναγίνει βολή από F-4 AUP .
Η συγκεκριμένη Μοίρα ως γνωστόν με έδρα την 117ΠΜ στην Ανδραβίδα έχει ειδικό ρόλο την εκτέλεση αποστολών κρούσεως με κατευθυνόμενα ;όπλα σε συνδυασμό με το κορυφαίο ατρακτίδιο στοχοποίησης Litening ΙΙ που χρησιμοποιεί η ΠΑ.
Στη συγκεκριμένη αποστολή, η οποία σημειωτέον έγινε αιφνιδιαστικά προκειμένου να καταδειχθεί το επίπεδο ετοιμότητας και ικανότητας συνεργασίας του όπλου και του αεροσκάφους, συμμετείχαν 2 μαχητικά F-4E AUP.
Το ένα μετέφερε και εκτόξευσε το όπλο ενώ το δεύτερο εκτελούσε χρέη συνοδού α/φους καταγράφοντας την άφεση με το LITENING ΙΙ.
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται είναι αποκλειστικές για το defencenet.gr.
Ο διανομέας υποπυρομαχικών AFDS  (Autonomous Freeflight Dispenser System), σχεδιάστηκε για την προσβολή κυρίως αεροδρομίων (διαδρόμων προσγειώσεων/απογειώσεων και άλλων ευπαθών εγκαταστάσεων), εκτοξεύοντας υποπυρομαχικά (Submunitions) για την πρόκληση καταστροφών με τη μορφή κρατήρων, αλλά και για την παγίδευση αναπεπταμένων πεδίων.
Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται  σημαντικός περιορισμός (ή και διακοπή) των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων του αεροδρομίου για ένα επίσης σημαντικό για την εξέλιξη των αεροπορικών επιχειρήσεων χρονικό διάστημα.
Το AFDS ακολουθεί μετά τον αποχωρισμό του από το αεροσκάφος φορέα αυτόνομη τροχιά κατευθυνόμενο προς το στόχο του με τη βοήθεια συσκευών αδρανειακής (INS) και δορυφορικής (GPS) ναυτιλίας, υψομέτρου radar και ενός ψηφιακού υπολογιστή στο λογισμικό του οποίου προγραμματίζονται όλα τα αναγκαία για την επιτυχία της αποστολής στοιχεία.
Σ’ αυτά περιλαμβάνονται οι συντεταγμένες του στόχου και το σημείο και το ύψος της εκτόξευσης των υποπυρομαχικών.
Στην περίπτωση που το αεροσκάφος-φορέας διαθέτει αρτηρία δεδομένων όπως η MIL-STD-1553 όπως ισχύει στην περίπτωση του F-4E AUP, ο πιλότος μπορεί μέχρι τη στιγμή της  άφεσης να τροφοδοτεί τον computer του AFDS με τα στοιχεία του στόχου.
Η σύνθεση υποπυρομαχικών του AFDS περιλαμβάνει
Bομβίδια δημιουργίας κρατήρων σε διάδρομο (RCB): 24
- Bομβίδια κοίλου γεμίσματος (SBun): 504
- Aντι-αρματικές νάρκες (ATM): 120
- Bομβίδια για χρήση εναντίον υλικού (AMS): 96
- Boμβίδια εναντίον υλικού με πυροσωλήνα προσέγγισης (AMS-1, εναντίον κοινών οχημάτων, δεξαμενών κ.ά. AMS-2 εναντίον θωρακισμένων στόχων): 96
- Bομβίδια για την παγίδευση περιοχής (Area-Denial Sum/ADS): 96
Ευνόητο είναι ότι το σύστημα AFDS μπορεί να φορτωθεί με συνδυασμούς των ανωτέρω υποπυρομαχικών ανάλογα με τη φύση του στόχου και το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Σημειώνεται ότι η ΠΑ απέκτησε 70 συστήματα AFDS το 2000, τα οποία μπορούν να εξοπλίσουν τόσο τα μαχητικά F-4E AUP όσο και τα μαχητικά κρούσης Α-7E Corsair II της 336Μ.
Και στις δύο περιπτώσεις εξασφαλίζεται η ασφαλής προσβολή προστατευμένων στόχων από μεγάλες αποστάσεις, χωρίς το μαχητικό φορέας να εισέρχεται στο βεληνεκές της αντιαεροπορικής άμυνας του αντιπάλου!
Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται σημαντική αύξηση της επιβιωσιμότητας των Phantom και των Corsair εναντίον «δύσκολων» στόχων που προστατεύονται από την εχθρική αεράμυνα!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτές είναι οι θέσεις μας, αν δεν σας αρέσουν τις αλλάζουμεΣΥΡΙΖΑ: Αυτές είναι οι θέσεις μας, αν δεν σας αρέσουν τις αλλάζουμε
Από την στιγμή των εκλογών στα καθεστωτικά μέσα έχει αρχίσει και πραγματοποιείται η τελετή «παράδοσης – παραλαβής», κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ αποκαθηλώνεται από πόλος του δικομματισμού, προκειμένου να αναλάβει ηνία ο ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί, όμως, με την θέση του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε και μια χαρακτηριστική ιδιότητα του κόμματος της κεντροαριστεράς. Αυτή που προστάζει τα πολιτικά λαμόγια της αριστεράς να αλλάζουν τις θέσεις τους ανάλογα με το ακροατήριο το οποίο έχουν.
Έτσι στην πάροδο των τελευταίων μηνών είδαμε τον Τσίπρα στα γραφεία του ΔΝΤ, τον Τσίπρα να παρακαλά τους διεθνείς τοκογλύφους για αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, είδαμε γενικά την «καταγγελία» να γίνεται «επαναδιαπραγμάτευση», να ξαναγίνεται «κατάγγελία» και πάλι από την αρχή. Είδαμε ακόμα και άθεους «χριστιανούς» να προσπαθούν να συκοφαντήσουν την Χρυσή Αυγή, ακόμα και σε χώρους που παλαιότερα μόνο για βανδαλισμό θα μπαίνανε. Σε λιγάκι θα αρχίσουν να μιλάνε και εναντίον των λαθρομεταναστών, αλλά μόνο σε συζητήσεις πέριξ του κέντρου των Αθηνών. Παραπέρα θα είναι οι γνωστοί συριζαίοι. Γενικά αυτούς τους μήνες έχουμε δει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ να λειτουργούν όπως η παλίρροια, μπας και πιάσουν κανά… ροφό.
Το τελευταίο «λιβάνισμα» του Τσίπρα, το ανέλαβε στρατιωτική σελίδα, φημισμένη για τις «περίεργες» απόψεις της, η οποία είναι φιλικά διακείμενη στον Εαυγγελάτο. Εκεί ο Τσίπρας έδωσε συνέντευξη, η οποία απέχει τόσο πολύ από αυτά που συνήθως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε σε κάνει να υποπτεύεσαι ότι δεν την απάντησε ο Τσίπρας, αλλά κάποιος από τους υπεύθυνους της εν λόγω σελίδας. Εκτός, φυσικά, από την ερώτηση για την Χρυσή Αυγή, η οποία είναι στην «γραμμή» ΣΥΡΙΖΑ.
Στην προσπάθεια μας να μην γίνουμε άδικοι με τους «ΣΥΡΙΖΕΛ», προσπαθήσαμε να βρούμε το πρόγραμμα τους, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατόν, αφού αυτό δεν βρίσκεται στο διαδίκτυο, όπως μπορεί ο καθείς από τους αναγνώστες να διαπιστώσει και μόνος του. Τα όσα βρήκαμε δεν είχαν τίποτε που να αφορά τις ένοπλες δυνάμεις και την άμυνα της χώρας, οπότε έπρεπε να ψάξουμε ακόμη βαθύτερα για να βρούμε κάτι. Ήτοι στις ανακοινώσεις των διάφορων συνιστωσών.
Τα βασικά θέματα τα οποία συζητήθηκαν στην εν λόγω συνέντευξη ήταν η θητεία, η ΑΟΖ και φυσικά η Χρυσή Αυγή.
Θυμόμαστε όλοι ότι πριν από μερικές μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ συγκλονίστηκε από την νομική περιπέτεια του στελέχους του, Δ. Σωτηρόπουλου, ο οποίος όντας φυγόστρατος κλήθηκε από το στρατοδικείο. Τότε είχε βγάλει ανακοίνωση η επίσημη επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τα ανθρώπινα δικαιώματα μιλώντας για την «ατζέντα της Άκρας Δεξιάς» που διώκει τον κακόμοιρο φυγόστρατο. Ας δούμε, όμως, τώρα πως «αδειάζει» ο Τσίπρας τους συντρόφους του, μπας και τσιμπήσει κανά ψηφαλάκι:

Ανέγερση τζαμιού στο Βοτανικό - Ικανοποιούν τις επιδιώξεις της ΆγκυραςΣτη δημοπράτηση της κατασκευής του τζαμιού στο Βοτανικό προχωρά η κυβέρνηση, δημοσιεύοντας σήμερα την προκήρυξη στο «Διαύγεια». Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ικανοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις των Τούρκων, όταν αυτοί εκβιάζουν και εμπαίζουν την ελληνική πλευρά με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και εγείρουν θέμα απόσυρσης της νομοθετικής διάταξης για το διορισμό των ιμάμηδων στη Δυτική Θράκη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» σήμερα επρόκειτο να δημοσιευτεί στο «Διαύγεια» η προκήρυξη της κατασκευής του τζαμιού στο χώρο του Πολεμικού Ναυτικού (έχει διαψευστεί πώς θα είναι και με χρήματα του) στην περιοχή του Βοτανικού. Το κόστος θα ανέλθει στο ένα εκατομμύριο ευρώ και θα είναι χωρητικότητας 350 ατόμων.

Η κατασκευή του προκαλεί σημαντικές αντιδράσεις τόσο από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ήδη ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις κατά την ανέγερσης του τζαμιού, όπως και από ορισμένους ιερείς της Εκκλησίας, όπως ο μητροπολίτης Πειραιώς που έχει προσφύγει νομικά κατά της κατασκευής.   
Βέβαια μην ξεχνάμε ότι προς βοήθεια των τουρκικών και ισλαμικών απαιτήσεων προστρέχουν τα βρετανικά ΜΜΕ τα οποία φροντίζουν να διαπομπεύουν και οποιονδήποτε τολμήσει να εκφράσει αντίθετη άποψη όπως τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.
Αναφέρει το βρετανικό δίκτυο στα τέλη Δεκεμβρίου ότι η Αθήνα είναι η μοναδική πρωτεύουσα της ΕΕ χωρίς τζαμί, (λες και αποτελεί εντολή της κομισιόν να κτιστεί τζαμί) ενώ  κάθε Παρασκευή οι μουσουλμάνοι «στριμώχνονται» σε υπόγεια για να προσευχηθούν.
Όμως υπάρχει αντίσταση από διάφορες πλευρές, όπως από ορισμένους ιερείς της ελληνικής εκκλησίας. Παράδειγμα ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ. «Η Ελλάδα υπέστη πέντε αιώνες ισλαμικής τυραννίας υπό τον τουρκικό ζυγό και η ανέγερση τζαμιού θα προσβάλει τους μάρτυρες που μας ελευθέρωσαν», είπε τότε στο BBC. Πρόσθεσε ότι «οι περισσότεροι μουσουλμάνοι έχουν έρθει εδώ παράνομα για να ισλαμοποιήσουν την Ευρώπη».
Ο ανταποκριτής του βρετανικού καναλιού του αντέταξε ότι η θέση αυτή φαντάζει ισλαμοφοβική και εκτός πραγματικότητας σε μια πολυπολιτισμική Ευρώπη αλλά η απάντηση του Σεραφείμ «έκανε εμφανείς και άλλες προκαταλήψεις».
«Δεν είμαστε πολυπολιτισμική χώρα», απάντησε ο Σεραφείμ. «Είμαστε ένα ελληνικό έθνος και όλα τα υπόλοιπα αποτελούν εφεύρημα της "νέας τάξης" του σιωνισμού. Προσπαθούν να διαφθείρουν τον χαρακτήρα μας».
Με το έτσι θέλω προσπαθούν  να αλλιώσουν την ομοιογένεια της χώρας μας. Ισλαμοφοβική θέση, λές και ο φόβος είναι ποινικό αδίκημα και εκτός πραγματικότητας, έτσι δηλαδή όπως θέλουν αυτοί την πραγματικότητα. Μια Ελλάδα έρμαιο, εκφυλλισμένη, οικονομικά θρησκευτικά και πολιτική υποταγμένη στην παγκοσμιοποίηση.
Παλιά κρατιόντουσαν προσχήματα, τώρα πια οι "μάσκες" έπεσαν. Η Νέα Τάξη Πραγμάτων προχωράει απροκάλυπτα στην υλοποίηση των σχεδιασμών της, χωρίςνα υπολογίζει τη γνώμη κανενός. Στη δημιουργία άμορφων και αδύναμων κοινωνικών μαζών, χωρίς κανένα αυτοπροσδιορισμό. Ο αυτοπροσδιορισμός φέρνει υπερηφάνεια, και η υπερηφάνεια φέρνει αντίσταση.Αυτή την φορά δεν θα κάνουν λάθος πρώτα θα μας κερδίσουν στο μυαλό, τα υπόλοιπα έπονται.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr    

Επεισόδιο Κασιδιάρη με Βενιζέλο - Παρωδία η προανακριτική - ΒΙΝΤΕΟ


Για την ένταση που επικράτησε σήμερα στην προανακριτική επιτροπή έγραψαν οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες:
Τα έσπασε όλα μέσα στην Προανακριτική ο Ηλίας Κασιδιάρης - "Είσαι γελοίος και χοντρός", φώναζε στον Βενιζέλο!
Του είπε επίσης απαντώντας σε προηγούμενο σχόλιο του κ. Βενιζέλου: "Εσύ Βενιζέλε έχεις έλλειψη τεστοστερόνης, γι' αυτό και από το βήμα της βουλής λες: Άντε καλέ"
- Νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος είχε πει στους δημοσιογράφους: "Υπάρχει αυξημένη ένταση λόγω τεστοστερόνης"
- Ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να πέταξε κάτω τα ποτήρια με το νερό και άρχισε να υβρίζει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ" > Σομαλός υπέκλεψε πιστωτικές κάρτες και τον ...«κάρφωσε» στην ΕΛ.ΑΣ. το Paypal!


Ένας 32χρονος Σομαλός, αποκτώντας παράνομα πρόσβαση σε στοιχεία πιστωτικών καρτών ανυποψίαστων πολιτών, πραγματοποιούσε ηλεκτρονικές παραγγελίες αγοράς προϊόντων μέσω του διαδικτύου! Όπως ανακοινώθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με...την καταγγελία υπεύθυνου ασφάλειας εταιρείας διαχείρισης ιστοσελίδων του διαδικτύου, στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι άγνωστοι δράστες πραγματοποίησαν δύο παραγγελίες αγοράς προϊόντων, από ηλεκτρονικό κατάστημα που διαχειρίζεται η εταιρεία του, χρησιμοποιώντας στοιχεία πιστωτικών καρτών ανυποψίαστων πολιτών.

Μάλιστα, ήταν το PAYPAL, η γνωστή διεθνής εταιρεία τραπεζικών συναλλαγών που αμφισβήτησε την εγκυρότητα των παραγγελιών και στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, χθες το μεσημέρι εντοπίστηκε ο 32χρονος αλλοδαπός, τη στιγμή που παραλάμβανε το προϊόν από υποκατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών στο Γαλάτσι.

O 32χρονος προσήχθη στην έδρα της Υπηρεσίας και από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε η εμπλοκή του σε «απατηλές» διαδικτυακές παραγγελίες, ενώ διερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Τί να προσέχουν οι χρήστες καρτών

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας συνιστά και προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου:

•Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές που πραγματοποιούν μέσω του διαδικτύου

•Σε περιπτώσεις συναλλαγών και για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησής τους, κατά την αγορά αγαθών ή υπηρεσιών, θα πρέπει να ελέγχουν αν η ιστοσελίδα που χρησιμοποιούν είναι έγκυρη και να επιλέγουν για τις αγορές τους, μόνο γνωστές και ασφαλείς ιστοσελίδες

•Να χρησιμοποιούν προπληρωμένες κάρτες (prepaid cards) στις διαδικτυακές αγορές τους, ώστε να είναι διαθέσιμο αποκλειστικά και μόνο το ποσό που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί άμεσα, ενώ παράλληλα με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα προσθήκης χρημάτων μόνο όταν υπάρξει ανάγκη, προκειμένου να διεκπεραιώνονται με ασφάλεια οι διαδικτυακές συναλλαγές

•Σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι έχουν πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης, να απευθυνθούν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είτε τηλεφωνώντας στους αριθμούς 210-64 76 464 και 210-64 76 461, είτε στέλνοντας e-mail στο 11012@hellenicpolice.gr

ΦΟΒΕΡΗ ΦΩΤΙΑ. Στις φλόγες ουρανοξύστης στην Τσετσενία

Ένας ουρανοξύστης τυλίχτηκε στις φλόγες απόψε στο Γκρόζνι, την πρωτεύουσα της Τσετσενίας, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, τονίζοντας ότι οι πυροσβέστες απομάκρυναν από τα σπίτια τους δεκάδες ανθρώπους. Πληροφορίες αναφέρουν πως στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς λαμβάνουν μέρος 300 πυροσβέστες. Η φωτιά ξεκίνησε στον 4ο και 5ο όροφο του κτιρίου.  ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ>>Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε κοινωνικές ιστοσελίδες δείχνουν τη φωτιά να έχει επεκταθεί σε όλους τους ορόφους της μίας πλευράς του κτιρίου.

Στο ΣτΕ οι δικηγόροι για το χαράτσι


Με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας προειδοποιεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, αν η κυβέρνηση διατηρήσει το χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ.
Ο πρόεδρος του ΔΣΑ Γιάννης Αδαμόπουλος αναφέρει ότι «αν η κυβέρνηση προχωρήσει τελικά σε έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την παράταση της επιβολής και για το 2013 του “χαρατσιού” που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ανταποκρινόμενος στον κατά νόμο θεσμικό του ρόλο (άρθρο 199 του Κώδικα περί Δικηγόρων), θα προσφύγει άμεσα ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπερασπιζόμενος τα συνταγματικώς και διεθνώς κατοχυρωμένα δικαιώματα όλων των Ελλήνων πολιτών, όπως ιστορικά πράττει μέχρι σήμερα».

Ο κ. Αδαμόπουλος υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα πράξεις νομοθετικού περιεχομένου μπορούν να εκδίδονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ύστερα από πρόταση του υπουργικού συμβουλίου, αποκλειστικά και μόνο σε «έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης».
Αναφέρει ακόμη πως είναι προφανές ότι «η παράταση ενός ήδη εφαρμοζόμενου μέτρου δεν μπορεί να θεωρηθεί “έκτακτη περίπτωση”, στην οποία μάλιστα να συντρέχει “εξαιρετικά επείγουσα” και συγχρόνως “απρόβλεπτη ανάγκη”, ώστε να νοείται δυνατότητα άσκησης νομοθετικής λειτουργίας από την εκτελεστική εξουσία».
«Αν, όπως είθισται τελευταία, η κυβέρνηση επιλέξει -και αυτή τη φορά- τη συγκεκριμένη μέθοδο παράκαμψης της Βουλής, όπως, σημειωτέον, συνέβαινε κατά κόρον και στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης λίγο πριν από την κατάρρευσή της, ο πραγματικός λόγος δεν μπορεί παρά να έγκειται στο ότι δεν διαθέτει πλέον την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την υπερψήφιση τέτοιων μέτρων», συμπληρώνει ο πρόεδρος του ΔΣΑ.

Την Τρίτη δίνει παράσταση στην Προανακριτική ο Geffry.


Τηλεφωνική επικοινωνία θα έχει αύριο ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, με το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, προκειμένου να του προτείνει να καταθέσει το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης.
Εν τω μεταξύ, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, ο κ. Μαρκογιαννάκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η Προανακριτική, αν χρειαστεί, να παραδώσει το πόρισμά της ακόμα και μετά το Πάσχα, καθώς όπως είπε, σε καμία περίπτωση δεν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες της αν τα μέλη της δεν έχουν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία που χρειάζονται. Κατά τα άλλα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, το όνομα του οποίου φέρεται να εμπλέκεται στο λογαριασμό των 550 εκατ. δολαρίων, διαχειρίστρια του οποίου εμφανίζεται η Μαρία Παντελή...

Οι πρώτοι τσιπαρισμένοι άνθρωποι στην Ελλάδα είναι γεγονός…


Το προσχέδιο νόμου για το ηλεκτρονικό βραχιόλι κράτησης. Στο πόδι αντί για το χέρι. Ποιους αφορά. Αντιμέτωπη με τον προβληματισμό πολλών βουλευτών της Επιτροπής της Βουλής για τη μελέτη του σωφρονιστικού συστήματος, βρέθηκε την Τετάρτη η νομοπαρασκευαστική επιτροπή που εισηγήθηκε τις διατάξεις για τα μέσα ηλεκτρονικής επιτήρησης υποδίκων, καταδίκων και εν αδεία κρατουμένων.

Για το πρωτοποριακό, για τη χώρα μας, μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης και το προσχέδιο νόμου που τέθηκε ήδη σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενημέρωσαν την κοινοβουλευτική επιτροπή, η πρόεδρος Χρυσούλα Παπαταξιάρχη και τα μέλη της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, Ευτύχιος Φυτράκης και Ευαγγελία Μήτρου.

Το προσχέδιο νόμου περιγράφει τρεις κατηγορίες επιτηρουμένων:

- Κρατούμενοι, που έχουν καταδικαστεί με στερητικές της ελευθερίας ποινές, θα μπορούν να κάνουν χρήση των νέων διατάξεων και να αποφυλακίζονται, υπό τον όρο του κατ΄ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση, εφόσον έχουν εκτίσει μέρος της ποινής.
- Για το καθεστώς της προσωρινής κράτησης, ο ανακριτής θα μπορεί να αποφασίζει την ηλεκτρονική επιτήρηση προκειμένου η προσωρινή κράτηση να είναι το έσχατο δικονομικό μέσο.

- Η ηλεκτρονική επιτήρηση είναι δυνατό να έχει εφαρμογή και για τη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους.

Σε όλες τις περιπτώσεις απαιτείται η συναίνεση του κατάδικου ή του υπόδικου, ενώ το κόστος των ηλεκτρονικών μέσων επιτήρησης φέρει ο κατηγορούμενος και αν κριθεί με ειδική αιτιολογία ότι στερείται την οικονομικής δυνατότητας να το καταβάλει, θα το καλύπτει το κράτος.
Τι γίνεται στις περιπτώσεις παραβίασης της ηλεκτρονικής επιτήρησης; Το ηλεκτρονικό βραχιόλι θα μπορεί πολύ δύσκολα να παραβιαστεί και, αν συμβεί η παραβίαση, θα χτυπήσει συναγερμός. «Το πιθανότερο είναι πως το μέσο ηλεκτρονικής επιτήρησης θα είναι χαλκάς στο πόδι, που δεν φαίνεται κιόλας» είπε το μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής Ευαγγελία Μήτρου, επισημαίνοντας ότι το μέσο ηλεκτρονικής επιτήρησης δεν θα πρέπει να προσβάλλει την προσωπικότητα και να είναι εμφανές ότι φέρει επάνω του ο επιτηρούμενος.
Το βάρος των αποφάσεων παραμένει στα αρμόδια όργανα, ανακριτής, δικαστικό και πειθαρχικό συμβούλιο αλλά πάντα με τη συναίνεση του κρατούμενου. Επιδιώχθηκε η ηλεκτρονική επιτήρηση να είναι ένα ήπιο μέτρο, που θα εξυπηρετεί την ασφάλεια και δεν θα είναι ιδιαίτερα επαχθές, είπαν τα μέλη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής.

Όπως εξήγησε στους βουλευτές η πρόεδρος της νομοπαρασκευαστική επιτροπής Χρυσούλα Παπαταξιάρχη, ζητούμενο της επιτροπής ήταν να εισηγηθεί τρόπους εφαρμογής ηλεκτρονικής επιτήρησης στο πλαίσιο των μέτρων δικονομικού καταναγκασμού της απόλυσης υπό όρους και των αδειών κρατουμένων, με κύριο στόχο την αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης χωρίς κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια.
Απόλυση υπό όρους

Όπως εξήγησαν, ειδικότερα, τα μέλη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, το μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης αποφασίστηκε να έχει εφαρμογή μόνο σε κατάδικους με ποινές πρόσκαιρης ή ισόβιας κράτησης. Η απόλυση υπό όρους θα γίνεται με συναίνεση του κατάδικου, ο οποίος θα υποβάλει αίτηση.

Καθορίστηκε ελάχιστος πραγματικός χρόνος του κατάδικου στο κατάστημα κράτησης, προκειμένου ο κατάδικος να αποκτήσει το δικαίωμα να υποβάλει αίτηση για την απόλυσή του υπό ηλεκτρονική επιτήρηση και ορίστηκε ρητά ότι, σε αυτή την περίπτωση, ο απολυόμενος και ηλεκτρονικά επιτηρούμενος θα έχει το δικαίωμα να βγαίνει από το σπίτι του, προκειμένου να μπορεί να εργάζεται, να καταρτίζεται, να εκπαιδεύεται ή να συμμετέχει σε προγράμματα απεξάρτησης.

Με την εισαγωγή ενδιάμεσου σταδίου έκτισης της ποινής, επιδιώκεται η σταδιακή και ομαλή μετάβαση για τον κατάδικο, από το καθεστώς στέρησης της ελευθερίας, στην ελεύθερη κοινωνική ζωή. Επιπλέον, με την εισαγωγή αυτού του ενδιάμεσου σταδίου, διευκολύνεται και γίνεται ασφαλέστερη και η κρίση του δικαστικού συμβουλίου που, μετά τον χρόνο τής υπό ηλεκτρονική επιτήρηση απόλυσης, θα κρίνει και την απόλυση υπό όρο κατά το άρθρο 105 του Ποινικού Κώδικα. Δίνεται, συνεπώς, η δυνατότητα στο δικαστικό συμβούλιο να διαπιστώσει και να εκτιμήσει τη συμπεριφορά του καταδίκου όχι, πλέον, μέσα στη φυλακή, αλλά σε συνθήκες δοκιμασίας εκτός καταστήματος κράτησης.

Ανήλικοι σε ηλεκτρονική επιτήρηση

Ο θεσμός της απόλυσης, υπό τον όρο του κατ΄οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση, εισάγεται βέβαια και στο δίκαιο ανηλίκων που, λόγω της ηλικίας των δραστών, το σύνολο των ρυθμίσεων διέπεται από την αρχή της επιείκειας. Ο ανήλικος κρατούμενος θα έχει δηλαδή δυνατότητα να απολυθεί για κατ΄οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση νωρίτερα από όσα θα προβλεφθούν για τους ενήλικους δράστες. Αλλά και τυχόν παραβατική συμπεριφορά ανηλίκων προτείνεται να μην μπορεί να τους στερήσει πλήρως το δικαίωμα του κατ΄ οίκον περιορισμού υπό ηλεκτρονική επιτήρηση.

Αντί της προσωρινής κράτησης

Με το προσχέδιο που προωθείται από το υπουργείο Δικαιοσύνης, λαμβάνεται μέριμνα ώστε ο ανακριτής να έχει τη δυνατότητα, αντί της προσωρινής κράτησης, να επιβάλει την ηλεκτρονική επιτήρηση στον κατηγορούμενο και να τον αφήσει εκτός φυλακής. Ο θεσμός της ηλεκτρονικής επιτήρησης του κατ΄ οίκον περιορισμού θα είναι ένας αυστηρότερος περιοριστικός όρος και θα πρέπει, συνεπώς, να ερευνάται πρώτα από τον ανακριτή η δυνατότητα να αφήσει ελεύθερο τον κατηγορούμενο, με την υποχρέωση να τηρήσει κάποιον περιοριστικό όρο από αυτούς που ήδη ισχύουν στο Ποινικό Δίκαιο (εγγυοδοσία, παρουσία σε Αστυνομικό Τμήμα κλπ). Όταν δε, διαπιστώνεται ότι δεν μπορεί να εξασφαλιστεί ελαφρύτερος περιοριστικός όρος, μετά να επιβάλλεται η ηλεκτρονική επιτήρηση και, τελευταία, να επιβάλλεται η προσωρινή κράτηση ως έσχατο μέτρο δικονομικού καταναγκασμού. Και πάλι προέχει η συναίνεση του κατηγορουμένου, ο οποίος θα πρέπει να έχει όμως γνωστή διαμονή για την ηλεκτρονική του επιτήρηση.

Άδειες με ηλεκτρονική επιτήρηση

Για την ηλεκτρονική επιτήρηση σε αδειούχους κρατούμενους, στόχος των προωθούμενων διατάξεων είναι να αυξηθεί ο αριθμός τους σε περιπτώσεις που τα αρμόδια όργανα των φυλακών είτε είναι, σήμερα, αρνητικά είτε ιδιαίτερα διστακτικά, λόγω της κοινωνικής ή ποινικής κατάστασης των κρατουμένων που ζητούν την άδεια. Μπορεί οι άδειες σε κρατούμενους να μην συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος των ελλείψεων θέσεων κράτησης, αλλά η φυσική απουσία κρατουμένων με άδεια αμβλύνει σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα του συνωστισμού στις φυλακές που, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι ασφυκτικός.

Η νομοπαρασκευαστική επιτροπή εισηγήθηκε δύο κύριες παρεμβάσεις στο σωφρονιστικό κώδικα.

Η πρώτη παρέμβαση αφορούσε κρατούμενους που στερούνται στέγης ή οικογένειας και τους αλλοδαπούς που ενδέχεται να μην έχουν σταθερή διαμονή και δομημένο οικογενειακό περιβάλλον στη χώρα μας. Με τις ρυθμίσεις, η παρακολούθηση στις συγκεκριμένες περιπτώσεις κρατουμένων σε άδεια θα ανατεθεί, κατά κανόνα, σε υπηρεσίες επιμελητών ανηλίκων ή επιμελητών κοινωνικής αρωγής ή στην ΕΛΑΣ. Η παρακολούθηση μπορεί να γίνει με καταγραφή της γεωγραφικής θέσης του αδειούχου (γεωεντοπισμός) και εποπτεύοντα ρόλο θα έχουν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Δικαιοσύνης. Ειδικά για τους στερούμενους στέγης αλλοδαπούς, μια πιθανή επιλογή είναι η παραπομπή τους σε κάποιο από τα Κέντρα υποδοχής ή φιλοξενίας, αλλά μόνο προς εμφάνιση και διανυκτέρευση και όχι ως κλειστή φιλοξενία ή διαμονή.

Η δεύτερη παρέμβαση αφορούσε στους δράστες πράξεων με ιδιαίτερη απαξία, κατάδικοι με ισόβια ή με 25ετη κάθειρξη, και προωθείται με άδειες η ηλεκτρονική επιτήρηση κατ΄οίκον περιορισμού και ο γεωεντοπισμός τους.

Όχι στο εμφανές ηλεκτρονικό βραχιολάκι

Ως προς το τεχνικό σκέλος της ηλεκτρονικής επιτήρησης, δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί τα μέσα της επιτήρησης διότι αλλάζουν διαρκώς. Σε κάθε περίπτωση, η νομοπαρασκευαστική επιτροπή εισηγείται το τεχνικό μέσο να επιλεγεί και με κριτήριο τον σεβασμό της προσωπικότητας (να μην είναι ορατό το συγκεκριμένο μέσο επιτήρησης, ώστε να μην βλέπει ο οποιοσδήποτε ότι κάποιος άνθρωπος είναι υπό ηλεκτρονική επιτήρηση). Δεν πρόκειται δηλαδή, να είναι ένα ορατό βραχιολάκι. Το ηλεκτρονικό μέσο που θα φέρει το άτομο υπό επιτήρηση αλλά και το όλο σύστημα θα πρέπει να επιλεγεί με τρόπο που να οδηγεί στον ελάχιστο αναγκαίο αριθμό δεδομένων που θα τηρούνται σε σχέση με το άτομο αυτό. Επίσης, όλο το σύστημα θα είναι υπό τον έλεγχο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΑ

Σοκ: Με σουβλάκια προσπαθούσαν να δολοφονήσουν τον Καραμανλή

karamanlis12 250x180 Σοκ: Με σουβλάκια προσπαθούσαν να δολοφονήσουν τον Καραμανλή
  • Ευτυχώς όμως κάποιος σκέφτηκε να του αγοράσουν Playstation κι έτσι τον έβγαλαν αναίμακτα από τη μέση.
Συναρπαστικές είναι, όπως ίσως θα έχετε ενημερωθεί πλέον, οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, οι οποίες οδήγησαν την ένωση της δικογραφίας αυτής με εκείνη για τις υποκλοπές. Οι νέες πληροφορίες είναι καταιγιστικές και κάνουν λόγο για οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας, ανώτερο ακόμη και εκείνου των Αμερικανών εναντίον του Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος ως γνωστόν κατέχει το Ρεκόρ Γκίνες ...

ΠΟΣΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ (ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ – ΚΤΗΝΟΒΑΤΕΣ) ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΜΑΣ;


Δεν πάει καιρός που αποκαλύπταμε μία είδηση που άλλοι απέκρυψαν: Αντιδρούν Γερμανοί, που θα απαγορευτεί η έως τώρα ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΗ, σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ανθρώπων και ζώων!

Μόλις χθες είχαμε και αυτό:

Οι Ολλανδοί νομιμοποιούν τους παιδόφιλους

Δείτε ποιοι μας κάνουν μαθήματα

Σοκαριστική είναι η σημερινή απόφαση του ολλανδικού δικαστηρίου κατά την οποία νομιμοποιείται η ολλανδική οργάνωση παιδεραστών Martijn. Η οργάνωση η οποία προωθεί την «αποδοχή από την κοινωνία» των «συναινετικών σεξουαλικών σχέσεων» μεταξύ παιδιών και ενηλίκων, προτού διαλυθεί τον περασμένο Ιούνιο, δεν μπορεί να τεθεί εκτός νόμου.
«Το έργο της οργάνωσης αντιτίθεται στη δημόσια τάξη, όμως δεν υπάρχει κίνδυνος διάλυσης της κοινωνίας», εξήγησε το Εφετείο του Άρνεμ-Λόιβαρντεν στην ανακοίνωσή του.
Το Εφετείο έκρινε ότι οι παλαιότερες καταδίκες ορισμένων μελών της οργάνωσης για κακοποίηση δεν μπορούν να συνδεθούν με την ίδια την οργάνωση, η οποία ουδέποτε διέπραξε εγκληματικές πράξεις. Τα κείμενα και οι εικόνες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της είναι νόμιμα και επιπλέον ποτέ δεν δόθηκαν “συμβουλές” σε κάποιον για το πώς να αποκτήσει σεξουαλικές σχέσεις με παιδιά.
Η δράση της οργάνωσης δεν μπορεί να οδηγήσει στη “διάλυση” της κοινωνίας μολονότι προωθεί ως “κάτι το συνηθισμένο” τη σεξουαλική επαφή με παιδιά, “μιλά θετικά για αυτές τις επαφές, ακόμη και τις εξυμνεί”, σημειώνει το δικαστήριο.
Διεκδικώντας το δικαίωμά του στην ελευθερία της έκφρασης, ο πρόεδρος της οργάνωσης Μάρτιν Ουιτενμπόγκαρτ, είχε ασκήσει έφεση στην απαγόρευση και τη διάλυση της ομάδας του, την οποία είχε διατάξει τον περασμένο Ιούνιο το δικαστήριο του Άσεν.
Ο Ουιτενμπόγκαρτ σχολίασε την απόφαση στο λογαριασμό του στο Twitter γράφοντας: “Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη πεφωτισμένοι δικαστές”.
Ο πρώην πρόεδρος της οργάνωσης Αντ φαν ντεν Μπεργκ καταδικάστηκε το 2011 σε φυλάκιση τριών ετών για κατοχή φωτογραφιών, ταινιών και περιοδικών παιδικής πορνογραφίας.
Η οργάνωση ιδρύθηκε το 1982 και δηλώνει ότι στόχος της είναι να γίνουν αποδεκτές οι συναινετικές σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ παιδιών και ενηλίκων, αλλά αντιτίθεται κατηγορηματικά σε κάθε είδους κακοποίηση ανηλίκων. (Πρώτο Θέμα)

H AΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, "ΜΑΝΝΑ" ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Πολλές φορές ακούμε ή διαβάζουμε σε εθνικούς ιστοτόπους για το μεγάλο πλούτο της γλώσσας μας και για το πώς πλούτισε το λεξιλόγιο όλων των γλωσσών του κόσμου. Κυκλοφορούν στο διαδίκτυο χιλιάδες γλωσσολογικές μελέτες που αποδεικνύουν ότι σχεδόν το σύνολο των λέξεων, όλων των γλωσσών, ακόμη και των πιο απομακρυσμένων έχουν τη ρίζα τους στην αρχαία μας γλώσσα. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να μπω στον κόπο να παραθέσω παραδείγματα. Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί να σας φέρει χιλιάδες τέτοια παραδείγματα. Έτσι παραδειγματικά αναφέρω το όνομα της επιφανούς καθηγήτριας κας Τζιροπούλου ή την πρόσφατη μελέτη της φοιτήτριας κας Ελένης Γεωργακάκη...

Αποκάλυψη > Συμμετείχαν και γυναίκες στο Σχέδιο Δολοφονίας του Καραμανλή - Τι συνέβη στην Νέα Μάκρη


Ποιος ήθελε να δολοφονήσει τον Καραμανλή; Τι ήταν αυτό που έκανε τον πρώην πρωθυπουργό να δηλώσει Κουρασμένος; Μήπως ο φόβος για την ζωή του ίδιου και της οικογένειάς του; Αλήθεια η σενάρια συνομωσίας, σημασία έχει ότι η Δικαιοσύνη θα προχωρήσει στη συνένωση των δικογραφιών, που αφορούν τις τηλεφωνικές υποκλοπές το 2004-2005, και το λεγόμενο «σχέδιο δολοφονίας» του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή μια και έχουν εντοπιστεί ενδείξεις πως υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στις δύο υποθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία των δύο δικογραφιών, που έχουν σχηματιστεί κατ' αγνώστων δραστών και βρίσκονται σε τακτική ανάκριση, οδηγούν σε ενδείξεις ότι τόσο οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις επιφανών πολιτών με πρώτο τον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό όσο και το αποκαλούμενο σχέδιο δολοφονίας του κ. Καραμανλή, αποτελούν περιστατικά που πιθανολογείται πως έχουν «κοινή γραμμή» και «κοινή αφετηρία».

Δικαστικές πηγές φαίνεται να θεωρούν ότι η υπόθεση της παρακολούθησης των κινήσεων του τότε πρωθυπουργού και μελών της οικογένειάς του, που δημοσιοποιήθηκε στον Τύπο με παράθεση εγγράφων της ΕΥΠ και «αναφορές Ρώσων πρακτόρων», αλλά και η παρακολούθηση συνομιλιών τού τότε πρωθυπουργού έχουν ένα βασικό χαρακτηριστικό: Αποτελούν ενέργειες κατασκοπείας σε βάρος κρατικών αξιωματούχων, με κοινό στόχο και στις δύο, τον πρωθυπουργό της χώρας.

Τη δολοφονία του Κώστα Καραμανλή προωθούσαν ξένες μυστικές υπηρεσίες σύμφωνα με την ρώσικη FSB. Σύμφωνα μ’ αυτή:
-τον Πρωθυπουργό παρακολουθούσαν περί τα 20 άτομα που μιλούσαν ελληνικά.
-Μεταξύ αυτών υπήρχαν και πράκτορες της Μοσσάντ και των Βρετανών.
-Σε μία περίπτωση υπήρξε εμπλοκή Ρώσων της FSB με δύο άτομα που παρακολουθούσαν τον Πρωθυπουργό. Κατά την εμπλοκή οι δύο εγκατέλειψαν ένα βαν μέσα στο οποίο βρέθηκαν πολύτιμα στοιχεία.
-Οι Ρώσοι μιλάνε για αμερικάνικο σχέδιο αποσταθεροποιησης της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή μέσω τρομοκρατικών ενεργειών, “σκανδάλου” Βατοπαιδίου, κοινωνικών αναταραχών, απαγωγές επιχειρηματιών και προβλήματα στην εξωτερική πολιτική. Σημειώνουν ότι ο ΓΑΠ ήταν μέσω του Α. Ρόντος, ενήμερος για το συγκεκριμένο σχέδιο

ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ
“1.α.”Ομάδα Εργασίας” δεκαεννέα (19) ατόμων της FSB ,που δραστηριοποιείται από το Μάρτιο του 2008 στην Αττική,με αφορμή “απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής” συνομιλιών που διαμείβονταν μεταξύ των κ.κ.Κ.Καραμανλή,V.Putin και G.Parvanov, κατά την υπόψη περίοδο, διαπίστωσε και κατέγραψε τα ακόλουθα:
-Κατά τη διαδρομή που χρησιμοποιείτο για τη μετακίνηση του Έλληνα Πρωθυπουργού από την κατοικία του στη Ραφήνα μέχρι το Γραφείο του ,εντοπίσθηκε όχημα τύπου VAN ,μάρκας TOYOTA HIACE,χρώματος μπεζ,το οποίο κινείτο συνεχώς στη διάρκεια της προαναφερόμενης μετακίνησης κατά το μήκος της διαδρομής αυτής και μέχρι το ύψος της Αττικής Οδού στο Ολυμπιακο Στάδιο.

Στο εν λόγω όχημα,το οποίο έφερε ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας (πλαστές όπως εξακριβώθηκε από την παραπάνω ομάδα εργασίας ), επέβαιναν τις περισσότερες φορές τρία με τέσσερα άτομα. Η παρακολούθηση του Στόχου (ΣΣ:Του κ.Πρωθυπουργού), χαρακτηρίστηκε από την προαναφερόμενη ομάδα εργασίας, επαγγελματική και εντεινόμενη από τις αρχές Απριλίου του 2008.
-Επίσης από την εν λόγω ομάδα εκτιμήθηκε ότι τα επιβαινοντα στο παραπάνω όχημα άτομα ,κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης του Στόχου ,επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με άλλους συνεργάτες τους. Το εν λόγω όχημα εντοπίσθηκε επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στο ύψος του Πικερμίου και εκτιμήθηκε ότι κατέγραφε ταχύτητα πομπής ,συνοδευτικά οχήματα ,άτομα συνοδείας κ.λ.π στοιχεία. Ομοίως στο αυτό σημείο (Λεωφόρος Μαραθώνος στο ύψος του Πικερμίου),τόσο το μήνα Μάρτιο,όσο και το μήνα Απρίλιο του έτους 2008 εντοπίσθηκε όχημα τύπου VAN ,μάρκας FORD TRANSIT, χρώματος μπλε ,το οποίο έφερε ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας (πλαστές όπως εξακριβώθηκε από την παραπάνω ομάδα εργασίας).
-Εκτός των προαναφερθέντων σημείων παρακολούθησης του Στόχου,καταγράφηκαν ως άλλα τέτοια σημεία:(α) η περιοχή του CARREFOUR στον Γέρακα Αττικής ,(β) η περιοχή στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή και (γ) η περιοχή του super market ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ στο Χολαργό Αττικής. Στο σημείο (α) εντοπίσθηκε ΙΧΕ αυτοκίνητο μάρκας BMW , χρώματος ασημί,μοντέλο 1995 ή 1996, το οποίο έφερε πινακίδες Γερμανίας. Στην εν λόγω περιοχή επίσης εντοπίσθηκε και το όχημα τύπου VAN , μάρκας FORD TRANSIT,χρώματος μπλε και διαπιστώθηκε επικοινωνία μεταξύ των επιβαινόντων στα παραπάνω οχήματα ατόμων. Στα σημεία (β) και (γ) εντοπίσθηκαν επίσης τα προανεφερόμενα οχήματα τύπου VAN. Επιπρόσθετα στην περιοχή του Χολαργού στις αρχές του μηνός Ιουνίου του έτους 2008 εντοπίσθηκε επί της οδού Φανερωμένης -πλησίον της εκκλησίας- συνάντηση και των τριών προαναφερομένων οχημάτων.
-Από έρευνα της ομάδας “αντιπαρακολούθησης” της FSB, ως προς τους επιβάτες των υπόψη οχημάτων προέκυψε ειδικότερα ότι στο ΒΑΝ, μάρκας Toyota Hiace, χρώματος μπεζ ,επέβαιναν συνήθως τέσσερις άνδρες εκ των οποίων τρεις μελαχρινοί και ένας καστανός,στο ΒΑΝ μάρκας FORD TRANSIT ,τρεις άνδρες και στο ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας BMW ,δύο γυναίκες.
Πέραν των ατόμων αυτών ,το προαναφερόμενο κλιμάκιο “αντιπαρακολούθησης της FSB “,κατέληξε στην εκτίμηση ότι συγχρόνως λειτουργούσαν ομάδες υποστήριξης και καταγραφής κατά τη διάρκεια του δρομολογίου του Στόχου. Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων ατόμων σε όλη τη διαδικασία παρακολούθησης εκτιμήθηκε ότι ανερχόταν σε είκοσι άτομα,τα οποία δεν ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Επιπρόσθετα από τηλεφωνική υποκλοπή διαπιστώθηκε ότι οι επιβάτες των παραπάνω οχημάτων μιλούσαν ελληνικά, ενώ η συνεννόηση μεταξύ των διαφόρων ομάδων πραγματοποιείτο μέσω κινητών τηλεφώνων.

Κατά την προαναφερόμενη συνάντηση των τριών οχημάτων στη περιοχή του Χολαργού (αρχές του Ιουνίου του 2008 επί της οδού Φανερωμένης),διαπιστώθηκε και η παρουσία δύο ακόμη ατόμων (νέων) που -όπως εκτιμήθηκε- ήταν Ευρωπαίοι, μάλλον Βρετανικής Υπηκοότητας.
-Σε χρόνο που δεν προσδιορίζεται ακριβώς αλλά κυμαίνεται μεταξύ του πενθημέρου 20 και 25 Απριλίου του 2008 ,στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των φωτεινών σηματοδοτών που οδηγούν στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ, κατά τις απογευματινές ώρες έλαβε χώρα “ελεγχόμενη” διαδικασία εμπλοκής, διάρκειας 30 δευτερολέπτων μεταξύ του κλιμακίου της ομάδας εργασίας της FSB και ατόμων που ανήκαν στις παραπάνω ομάδες παρακολούθησης. Η εν λόγω “ελεγχόμενη” διαδικασία” εμπλοκής υλοποιήθηκε λόγω του ότι στην προαναφερόμενη περιοχή είχε εντοπιστεί το όχημα τύπου ΒΑΝ,μάρκας Toyota Hiace, χρώματος μπεζ. Τα άτομα του κλιμακίου της ομάδας εργασίας ήταν τέσσερα ενώ τα άτομα του άλλου “Χώρου” ήταν δύο, άοπλα,γυμνασμένα, μιλούσαν ελληνικά και διέφυγαν από το χώρο της εμπλοκής χρησιμοποιώντας μοτοσυκλέτα τύπου Enduro ,χρώματος κίτρινου που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας.Το προαναφερόμενο όχημα εγκαταλείφθηκε στο χώρο της εμπλοκής.
-Εντός του προαναφερομένου οχήματος βρέθηκαν στοιχεία από τα οποία προέκυπτε λεπτομερής καταγραφή της διαδρομής που ακολουθείται κατά τη μετακίνηση του κ.Πρωθυπουργού από την κατοικία του στο Γραφείο του,τα συνοδευτικά οχήματα,οι συνοδευτικές μηχανές ασφαλείας ,καθώς και:
•Χάρτες στους οποίους είχαν σημειωθεί τα σημεία συνάντησης των ομάδων παρακολούθησης και υποστήριξης ,μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η οδός Φανερωμένης στη περιοχή του Χολαργού Αττικής. Επίσης ,είχαν σημειωθεί και οι χώροι που αντιστοιχούν στις θέσεις στάθμευσης του CARREFOUR καθώς και το κατάστημα GOODY’S επί της οδού Κηφισίας πλησίον του κόμβου εισόδου στην Αττική Οδό.Επιπλέον υπήρχαν χάρτες των περιοχών Αγίας Παρασκευής -Χαλανδρίου-Χολαργού και Παπάγου. Ειδικά στο χάρτη της περιοχής Αγ.Παρασκευής είχαν σημειωθεί σημεία με μαύρο χρώμα.
Κιάλια νυχτερινής παρατήρησης
•Εκρηκτική ύλη C-4 και όπλα TOKAREV και KALASNIKOF.
•Υλικά καμουφλάζ (καινούρια,αχρησιμοποίητα),υλικά μακιγιάζ,όπως μολύβια,κουκούλες μη χρησιμοποιημένες που δεν έφεραν κάποιο διακριτικό ,καθώς και γυναικεία ρούχα.
•Συστήματα επικοινωνίας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ υψηλής ευκρίνειας και εμβέλειας.
•Τηλεχειριστήριο
Τρόφιμα (ξηρά τροφή και σοκολάτες).
•Σκηνές
β.Τα παραπάνω περιγραφόμενα στοιχεία και υλικά εξετάσθηκαν στα Κεντρικά της Μόσχας και όλες οι αναλύσεις που έγιναν κατατείνουν στα ακόλουθα συμπεράσματα:
-Πρόκειται περί οργανωμένου σχεδίου παρακολούθησης του Στόχου που οργανώθηκε από Δυτικές Υπηρεσίες με τη συμμετοχή και της ομόλογης Υπηρεσίας του Ισραήλ.
-Το εν λόγω σχέδιο υλοποιήθηκε κυρίως από Έλληνες.
-Ο αντικειμενικός σκοπός του εν λόγω σχεδίου ήταν η πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος του Στόχου, με ειδικότερο σκοπό την αναβολή ή την ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας.
-Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει στα χέρια του από τον Άλεξ Ρόντος (Σύμβουλο του Προέδρου της Γεωργίας),σχέδιο των Αμερικανών για αναβολή ή ματαίωση του Αγωγού SOUTH STREAM.

Το εν λόγω σχέδιο προσβολής του Στόχου [ΣΣ. δολοφονίας του Κ. Καραμανλή] αποτελεί τμήμα του συνολικού σχεδιασμού αποσταθεροποίησης της χώρας που έχει τη κωδική ονομασία “ΠΥΘΙΑ 1” και περιλαμβάνει τα ακόλουθα τέσσερα σκέλη-τμήματα:
•Πολιτική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την υπόθεση του Βατοπαιδίου.
•Επιχειρηματική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την καθ΄οιονδήποτε τρόπο υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας. Στην εν λόγω μορφή αποσταθεροποίησης περιλαμβάνονται και οι απαγωγές επιχειρηματιών.
•Κοινωνική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με διάφορες μορφές κοινωνικής αναταραχής στις οποίες περιλαμβάνονται και οι τρομοκρατικές ενέργειες.
•Διάφορα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική
-Αναφορικά με τη γενιά τρομοκρατών στην Ελλάδα εκτιμήθηκε ότι είναι πλήρως ελεγχόμενη από τις Δυτικές Υπηρεσίες.

Είναι ειδικοί σε ληστείες ,απαγωγές (τρεις ομάδες) και το Αντάρτικο Πόλεων (τέσσερις ομάδες).
Επιπρόσθετα ,θεωρούνται άριστοι χειριστές όπλων και μέσων μετακίνησης,ενώ λειτουργούν διαθέτοντας πάντα σχέδιο διαφυγής. Πιθανολογείται ότι οι χώροι απόκρυψής τους βρίσκονται στις περιοχές Γκύζη, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής και Μεγάρων για την Αττική. Ως τέτοιος χώρος εκτός Αττικής θεωρείται η περιοχή της Θήβας.
2.Επισημάνσεις της Υπηρεσίας μας (ΣΣ. εννοεί την ΕΥΠ) επί των ανωτέρω αποσπασμάτων
α.Τα αναφερόμενα “σημεία εντοπισμού” της παρακολούθησης ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα,χωρίς κατ΄ ανάγκη αυτό να σημαίνει κι υιοθέτηση από πλευράς μας της περιγραφόμενης “εν εξελίξει επιχείρησης συνωμοσίας”.
Ωστόσο σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας,το σημείο εντοπισμού στη Λ.Μαραθώνος είναι κατάλληλο σημείο παρακολούθησης,το σημειο εντοπισμού του CARREFOUR είναι δυνατόν να αποτελέσει σημείο έκνομης ενέργειας,ενώ τα σημεία εντοπισμού στις περιοχές του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ και του ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ θεωρούνται σημεία συνάντησης.
β.Τα σημεία που βρέθηκαν επί χάρτου και προέρχονται από το υλικό που αντλήθηκε από την προαναφερόμενη διαδικασία “ελεγχόμενης” εμπλοκής απεικονίζονται στην εικόνα με τίτλο “Σημεία επί Χάρτου”, η οποία επισυνάπτεται. Η απόσταση των εν λόγω σημείων επίσης από την Αττική Οδό χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής,καθώς είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν ως σημεία αφετηρίας για “έκνομη ενέργεια”.
γ.Η εκρηκτική ύλη C-4 είναι στρατιωτική εκρηκτική ύλη ,μη κυκλοφορούσα ελεύθερα στο εμπόριο και δεν έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής ως συστατικό στοιχείο Αυτοσχέδιου Εκρηκτικού Μηχανισμού ,σε καμία από τις τρομοκρατικές ενέργειες που έχουν κατά καιρούς πραγματοποιηθεί στη χώρα μας.
3.Επισημαίνεται ότι για τις συγκεκριμένες πληροφορίες η αξιοπιστία της πηγής δεν δύναται επί του παρόντος να ελεγχθεί. Η καταγραφή των “αντικειμενικών στοιχείων” (τοποθεσίες, ονόματα χώρων, αποστάσεις κ.λ.π) και η σύνθεσή τους θα μπορούσαν πράγματι να θεωρηθούν ως προετοιμασία μιας απόπειρας κατά του κ.Πρωθυπουργού. Πλην όμως η ερμηνεία που φέρεται να τους δίδεται -ότι δηλαδή αποτελεί οργανωμένο σχέδιο Δυτικών Υπηρεσιών και της MOSSAD σε βάρος του κ.Πρωθυπουργού, στο οποίο εντάσσονται άλλες υποθέσεις όπως π.χ Βατοπέδιο, τρομοκρατία κ.λ.π- γεννά στην υπηρεσία μας εύλογα ερωτηματικά. Δεν αποκλείεται συνεπώς οι πληροφορίες αυτές στο σύνολό τους να εντάσσονται στο πλαίσιο επιχειρούμενης παραπληροφόρησης των Κρατικών Αρχών της χώρας μας ,με στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΤι είπε ο Σάββας Καλεντερίδης στην ΠτολεμαϊδαΑναρτήθηκε στο taxalia.blogspot.com


Αναγκαία η ανάπτυξη γεωπολιτικής συνείδησης
Και πολιτειακής αλλαγής για να μπορεί ο πολίτης να συνδιαμορφώνει τις πολιτικές εξελίξεις

Την ανάγκη αξιοποίησης του Διεθνούς Δικαίου από την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και αλλαγής του πολιτειακού καθεστώτος ώστε να μπορούν οι πολίτες των δύο χωρών να επηρεάζουν και να είναι συνδιαμορφωτές των πολιτικών εξελίξεων στις δύο χώρες, τόνισε ο στρατηγικός αναλυτής, Σάββας Καλεντερίδης, μιλώντας το βράδυ της Κυριακής σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Εορδαίας με θέμα «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η κρίση στην Ελλάδα και την Κύπρο».

Ανέφερε ότι ζούμε σε μια εποχή γεωπολιτικών ανακατατάξεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Μεσοποταμίας και της Μεσογείου, ενώ αναφερόμενος στην κρίση στη Νότια Ευρώπη, είπε πως δεν έχει σχέση μόνο με τη στρατηγική της ενέργειας και την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων, αλλά και με τον έλεγχο του χρήματος σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το 1916, είπε, τότε που είχε φανεί η κατάληξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, έγινε μια συμφωνία μεταξύ Αγγλίας- Γαλλίας για να χωριστεί η περιοχή σε σφαίρες επιρροής, η οποία και υλοποιήθηκε. «Σήμερα, 100 χρόνια μετά, βλέπουμε ότι αυτή η συμφωνία κατά πάσα πιθανότητα θα εκλείψει και θα έχουμε καινούριες ανακατατάξεις στην περιοχή, για την εγκατάσταση μιας νέας δύναμης στην περιοχή, η οποία διαθέτει τα μεγαλύτερα ενεργειακά αποθέματα (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) στον κόσμο. Αυτή η δύναμη είναι η Αμερική, η οποία ενδιαφέρεται για τη δημιουργία ενός ενεργειακού διαδρόμου για την μεταφορά της ενέργειας στις χώρες της Ευρώπης. Για να δημιουργηθεί όμως αυτός ο διάδρομος πρέπει πρώτα να ξεκαθαριστεί ποιος και τι εξορύσσει και σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε σήμερα».

Δεν θα αργήσει, σημείωσε, η διαδικασία να ξεκαθαρίσει τι ανήκει και σε ποιον, καθώς αυτή τη στιγμή «είναι σε εξέλιξη μια γεωπολιτική δύνη, ένας γεωπολιτικός τυφώνας και θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στις χώρες που βρίσκονται σε αυτόν τον αεροδιάδρομο. Το θέμα είναι κατά πόσον είναι έτοιμες η Κύπρος και η Ελλάδα να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα του ελληνισμού. Οι σημερινές εξελίξεις, πρόσθεσε, αφορούν το λαό, αφορούν τους πολίτες και πρέπει οι πολίτες να είναι ενημερωμένοι γι’ αυτές τις εξελίξεις, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη ανάπτυξης αλλά και πολιτειακής αλλαγής. Διότι, κάνοντας έναν παραλληλισμό με την Τουρκία είπε ότι η Τουρκία μάς έχει ξεπεράσει σε θέματα ανάπτυξης καθώς από 1 εκατομμύριο τουρίστες μέσα σε 10 χρόνια έφθασε τα 13 εκ. τουρίστες, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε σε ζητήματα λειτουργίας του κράτους, λέγοντας έχουμε διαλύσει το κράτος στην Ελλάδα και ότι απαιτείται πολιτειακή αλλαγή: «θα πρέπει ο πολίτης να διεκδικήσει το δικαίωμα να μπορεί να επηρεάζει και να συνδιαμορφώνει τις εξελίξεις σε Ελλάδα και Κύπρο».

Τα προγράμματα για την ανεργία δεν θα γίνουν ανακύκλωση εργαζομένων


Τα προγράμματα για την ανεργία δεν θα γίνουν ανακύκλωση εργαζομένων
«Δεν θα επιτρέψουμε, τόσο εγώ όσο και οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, το πρόγραμμα "επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας" να εξελιχθεί σε πρόγραμμα ανακύκλωσης εργαζομένων όπως συνέβη κατά το παρελθόν». Αυτό ήταν το μήνυμα του υπουργού Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ) σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

«Θέλουμε το τελικό αποτέλεσμα στην απασχόληση να έχει θετικό πρόσημο», σημείωσε με έμφαση ο κ. Βρούτσης και τόνισε ότι γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, ζήτησε να μπει ειδικός όρος απαγόρευσης των απολύσεων κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Το υπουργείο Εργασίας δέχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πιέσεις από εργοδοτικούς φορείς προκειμένου να δεχθεί αλλαγές στα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης που θα επιτρέπουν απολύσεις με στόχο την αντικατάσταση παλαιών και «ακριβότερων» εργαζομένων με νεότερους και πιο «φθηνούς».

Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη δράση που απευθύνεται σε 45.000 νέους έως 29 ετών, ο κ. Βρούτσης είπε ότι δεν πρόκειται για «ένα τυπικό πρόγραμμα επιδοτούμενης απασχόλησης, αλλά για ένα δομημένο, σπονδυλωτό πρόγραμμα που με μια σειρά διαδοχικών και συνδεδεμένων μεταξύ τους δράσεων καταλήγει στην εργασιακή ενσωμάτωση των νέων σε επιχειρήσεις με πλήρη μισθό και ασφάλιση».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, η υψηλότατη ανεργία και μάλιστα των νέων ζημιώνει την ελληνική οικονομία κατά 7 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 3,28% του ΑΕΠ.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι η αδυναμία των νέων να μπουν στην απασχόληση δεν είναι μια απλή στρέβλωση της αγοράς εργασίας, αλλά μίλησε «για κατάσταση που υποσκάπτει τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, αφού ο παραγωγικός ιστός της οικονομίας στερείται των φρέσκων και καινοτόμων ιδεών, των ικανοτήτων και της δημιουργικότητας του πιο δυναμικού κομματιού της ελληνικής κοινωνίας».

Εν συνεχεία, ο κ. Βρούτης τόνισε ότι για την αποκλιμάκωση της ανεργίας δεν αρκούν τα προγράμματα και συμπλήρωσε ότι «χρειάζεται ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, με εξωστρέφεια και ανταγωνιστικό δυναμισμό που θα ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις».

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε, ακόμα, στις προσπάθειες του υπουργείου να καταπολεμήσει εμπόδια που δημιουργούν δυσκολίες στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, όπως η μείωση των εργοδοτικών εισφορών αλλά και της γραφειοκρατίας, με μέτρα όπως η ηλεκτρονική διασύνδεση ΣΕΠΕ - ΟΑΕΔ και η απλοποίηση της Εργατικής Νομοθεσίας.

Αναφερόμενος, τέλος, στην ανασφάλιστη εργασία, ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι δεν συνιστά μόνο απαράδεκτη πρακτική, αλλά οικονομικό και κοινωνικό «έγκλημα», και υποστήριξε ότι η πολιτεία με τη συνδρομή και της Οικονομικής Αστυνομίας θα είναι αυστηρή στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ: ΦΑΝΕΙΤΕ ΗΡΩΕΣ!Μακαριστού Αυγουστίνου Καντιώτη: Φανήτε ήρωες!Αναρτήθηκε στο yiorgosthalassis.blogspot.com


Θα ρίψω, αγαπητοί μου, ένα λακωνικό σύνθημα. Και θα παρακαλέσω όλοι, άντρες και γυναίκες, να το προσέξετε και ν’ ανταποκριθήτε σ’ αυτό. 

Το σύνθημα είνε· Φανήτε ήρωες! Διότι ζούμε σε χαλεπούς καιρούς. Φανήτε ήρωες!
Κι όταν λέγω ήρωες τί εννοώ;

Άλλη γλώσσα έχει ο κόσμος, άλλη εμείς οι Χριστιανοί· άλλο το λεξιλόγιο του κόσμου, άλλο το λεξιλόγιο του Θεού. Ήρωας στη γλώσσα του κόσμου είνε εκείνος πού ωπλισμένος αγωνίζεται με γενναιότητα, υπερασπίζει την πατρίδα, νικά και θριαμβεύει, και η πατρίς ευγνωμονούσα του στήνει ηρώο και άγαλμα.

Στη γλώσσα του Θεού, στη γλώσσα της πίστεως, ο ήρωας παίρνει άλλη έννοια·  προσλαμβάνει βάθος και έκτασι, ανάγεται σε επίπεδο υψηλότερο και πνευματικώτερο. Ήρωας εδώ είνε όχι εκείνος πού νικά απλώς εξωτερικούς εχθρούς, αλλ’ εκείνος πού νικά τους τρεις μεγάλους εχθρούς του ανθρώπου· την σάρκα, τον κόσμο, και τον διάβολο. Η μεγαλύτερα νίκη είνε να νικήση κανείς τα πάθη του. Όπως έλεγαν και οι πρόγονοί μας, υψίστη νίκη είνε «το νικάν εαυτόν», να νικά κανείς τον κακό εαυτό του.

Υπό την έννοια αυτή ήρωας είνε ο Χριστιανός μαχητής. Κι όπως ο στρατιώτης είνε ωπλισμένος με όπλα, αμυντικά και επιθετικά, έτσι και ο Χριστιανός πού ελκύεται από τον ηρωισμό της αγιότητος· διότι ήρωας ίσον άγιος και άγιος ίσον ήρωας, το υψηλότερο είδος ηρωισμού είνε η αγιότης.
Όποιος λοιπόν θέλει να γίνη ήρωας της αγιότητος, πρέπει να είνε ωπλισμένος με ιερά όπλα.

Ένα δε από τα όπλα αυτά πού πρέπει να έχη ο Χριστιανός είνε η υπομονή!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ"Ποινές κάθειρξης 50 ετών στους φυγόδικους Μαζιώτη -ΡούπαΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.antinews.gr


Με την καταδίκη των πέντε εκ των οκτώ κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και των φυγόδικων Νίκου Μαζιώτη και Παναγιώτας Ρούπα και την επιβολή βαριών ποινών κάθειρξης, έπεσε η αυλαία της δίκης, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για την υπόθεση της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Το δικαστήριο, μετά από πολύμηνη διαδικασία, κήρυξε αθώους λόγω αμφιβολιών, τους Σαράντο Νικητόπουλο και Κώστα Κάτσενο, των οποίων την ενοχή είχε ζητήσει ο Εισαγγελέας, αλλά και την Μαρία Μπεραχά, με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, σύζυγο του Κώστα Γουρνά, ο οποίος όπως και το ζευγάρι Μαζιώτη -Ρούπα είχαν από την αρχή αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την οργάνωση.

Όλες οι Κεντρικές Τράπεζες παγκοσμίως ανήκουν στην οικογένεια Rothschild εκτός απο τρείς! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/ebraioi-oles-oi-trapezes-pagosmios-anhkoun-stous-rothschild.html#ixzz2PO4hWWxBΤο έτος 2000 υπήρχαν 7 χώρες στις οποίες η κεντρική τράπεζα δεν ελέγχοταν απο τους Ρόθτσιλντ. Αυτές ήταν:

Afghanistan
Iraq
Sudan
Libya
Cuba
North Korea
Iran

Στην συνέχεια είχαμε το «τρομοκρατικό» χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους και αμέσως μετά τον πόλεμο στις χώρες αυτές. Ο πόλεμος είχε σαν αποτέλεσμα οι κεντρικές τράπεζες των χωρών αυτών να ελέγχονται πλήρως απο την οικογένεια Ρόθτσιλντ και το Παγκόσμιο Τραπεζικό τους σύστημα... Το ίδιο έγινε και στην Γιουγκοσλαβία όπου η Κεντρική Τράπεζα της χώρας δεν ελέγχοταν απο τους Ρόθτσιλντ και τους υπόλοιπους Εβραίους Διεθνείς Τραπεζίτες και έτσι εισέβαλλαν οι «δημοκράτες» κατ’εντολή των Ρόθτσιλντ.

Μετά τους δυο αυτούς πολέμους έμειναν μόνο 5 χώρες που δεν ελέγχοταν απο τους Ρόθτσιλντ:

Sudan
Libya
Cuba
North Korea
Iran

Όσοι έχουν ασχοληθεί γνωρίζουν πόσο γρήγορα στήθηκε η Κεντρική Τράπεζα της Βενγκάζης. Επίσης κλάπηκε και ο τεράστιος θησαυρός που υπήρχε στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας απο τους χρόνους του μεγάλου Αλεξάνδρου ακόμη. Μόνο 3 τράπεζες υπάρχουν πλέον που δεν ελέγχονται απο τους Ρόθτσιλντ:

Cuba
North Korea
Iran

Όπως καταλαβαίνετε αυτές οι χώρες αποτελούν και τον στόχο των Ρόθτσιλντ.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Κου ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Κου Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ«Πήρα τα μέτρα που έπρεπε να πάρω για τον Καραμανλή»Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.real.gr


Ο τότε πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ Προκόπης Παυλόπουλος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real fm 97.8 και στον Γ. Παπαδόπουλο για την απόφαση του ανακριτή για την συνένωση των υποθέσεων για τις υποκλοπές και τις καταγγελίες για το σχέδιο δολοφονίας κατά του πρώην Πρωθυπουργού. 

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι «και μόνο το γεγονός της σύνδεσης των δυο υποθέσεων σημαίνει ότι κατά τον ανακριτή υπάρχει ένα γενικότερο ζήτημα» σημείωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος και πρόσθεσε «η έρευνα για το θέμα των υποκλοπών συνεχιζόταν την περίοδο εκείνη μέσα από τους διαύλους της δικαιοσύνης, επομένως η κρατική μηχανή έκανε τη δουλειά της» 

ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/sataniko-sxedio-ton-daneiston-gia-drastiki-meiosi-tou-plythismou-ton-ellhnon.html#ixzz2PO4OSl1F• Το 2080 οι Έλληνες στην Πατρίδα μας μετά βίας θα είναι 3,5 εκατομμύρια, όταν οι μετανάστες θα αγγίζουν τα 12 εκατομμύρια!
• Σε 22 χρόνια Έλληνες και αλλοδαποί θα έχουν τον ίδιο πληθυσμό μέσα στην Ελλάδα!
• Το μοντέλο της Γουατεμάλας εφαρμόζουν στην Ελλάδα που ο πληθυσμός της μειώθηκε κατά 35% σε λίγα χρόνια
από τον Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr

Η τρόικα ήρθε στην χώρα για να εξοντώσει τον ελληνικό πληθυσμό. Μην τρέφετε ψευδαισθήσεις ότι ο Παπανδρέου και τα εξαπτέρυγά του επέβαλαν την τρόικα για να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της χώρας. Ο στόχος των τοκογλύφων είναι καθαρά δολοφονικός: να εξοντώσουν το γένος των Ελλήνων και τους καταστήσουν μειονότητα μέσα στην ίδια τους τη χώρα. Αυτό, ούτως ή άλλως θα γινόταν λόγω της καθημερινής αθρόας εισβολής εκατοντάδων λαθρομεταναστών στη χώρα μας, οι δανειστές όμως επισπεύδουν τις διαδικασίες. Άλλωστε, όπου πηγαίνει το ΔΝΤ επιφέρει την καταστροφή και την μείωση του προσδόκιμου ζωής, και σε βάθος χρόνου την μείωση του πληθυσμού.
Για την Ελλάδα, υπολογίζεται ότι το σατανικό σχέδιο θα φέρει «ίσα βάρκα ίσα νερά» τον ελληνικό πληθυσμό με αυτό των μεταναστών, το 2035! Ενώ για το 2080, οι υπολογισμοί θέλουν τον ελληνικό πληθυσμό να φτάνει στα 3,5 εκατομμύρια εν Ελλάδι, την ίδια ώρα που οι μετανάστες θα αγγίζουν τα 12 εκατομμύρια κατοίκους!
Οι αριθμοί προκαλούν τρόμο, αποτελούν όμως μέρος του σατανικού προγράμματος των παγκοσμιοποιητών για την εξολόθρευση των Ελλήνων, που ως τελικό σκοπό έχει την οριστική εξαφάνιση του είδους «Έλλην»! Ας μην ξεχνάμε ότι οι Έλληνες, οι Εβραίοι και οι Κινέζοι είναι τα τρία γένη που αυτή τη στιγμή διατηρούν ακμαία την πορεία τους μέσα στο χρόνο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οι Αιγύπτιοι και οι Πέρσες συμπλήρωναν τον κατάλογο των αρχαιότερων εθνοτήτων, όμως αυτές οι δύο εξαφανίστηκαν αφομοιωμένες από τους Άραβες. Οι Έλληνες, οι οποίοι άντεξαν μέσα από τεράστιες κακουχίες και πολέμους, οδεύουν πλέον προς εξολόθρευση βάσει του σατανικού σχεδίου των παγκοσμιοποιητών οι οποίοι διά των τοκογλύφων-δανειστών μειώνουν ταχέως τον πληθυσμό της Ελλάδος.
ΤΟ...ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΔΝΤ
Το παρακάτω ρεπορτάζ και τα στοιχεία ανήκουν στην άριστη δημοσιογραφική δουλειά του δημοσιογράφου Γιώργου Αυγερόπουλου στην Γουατεμάλα. Εκεί, όπου το ΔΝΤ μέσα σε λίγα χρόνια και σε συνεργασία με τις δοσίλογες κυβερνήσεις, κατέστρεψε τη χώρα και τον λαό της. Δείτε τις ομοιότητες αυτού που ζούμε με αυτά που πέρασε η Γουατεμάλα και ανατριχιάστε με αυτά που έρχονται!
Από το 1981 είχαν ξεκινήσει ανεπίσημα και οι σχέσεις της Γουατεμάλα με το Δ.Ν.Τ., όταν η δικτατορική κυβέρνηση του Romeo Lucas Garcia υπέγραψε το Σύμφωνο Οικονομικής Σταθερότητας. Το 1984, η αιμοσταγής δικτατορία προχωρά επίσημα σε συμφωνία με το Δ.Ν.Τ., ξεκινώντας μια άγρια οικονομική πολιτική, η οποία συνεχίστηκε από όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις, στρατιωτικές ή δημοκρατικές. Μέσα σε σκάνδαλα διαφθοράς για τα οποία ποτέ κανείς δεν τιμωρήθηκε, οι κρατικές επιχειρήσεις ιδιωτικοποιήθηκαν, οι φυσικοί πόροι πουλήθηκαν σε ξένες πολυεθνικές, το κράτος συρρικνώθηκε, οι μισθοί και τα εργασιακά δικαιώματα περικόπηκαν.
Για ένα διάστημα, οι κάτοικοι της Γουατεμάλα είχαν αρχίσει και πάλι να κάνουν όνειρα για μια καλύτερη ζωή, τον Ιανουάριο του 1986. Ο νεοεκλεγείς χριστιανοδημοκράτης Πρόεδρος Vinicio Cerezo είχε υποσχεθεί στην προεκλογική του εκστρατεία ότι «θα βάλει τάξη στο σπίτι» και ότι θα εκπληρώσει το χρέος του προς τις ασθενέστερες κοινωνικά τάξεις που ζουν στην εξαθλίωση.Οι Χριστιανοδημοκράτες όμως, εγκαθίδρυσαν τη συνεχή εξάρτηση της χώρας από Διεθνείς Χρηματοπιστωτικούς Οργανισμούς και κυρίως από το Δ.Ν.Τ., ενώ δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους και εφάρμοσαν μια πολιτική αυστηρής νομισματικής λιτότητας, η οποία «τιμώρησε σκληρά» τη μεσαία και τη χαμηλή κοινωνικά τάξη, δηλ. το μεγαλύτερο μέρος του λαού. Χαρακτηριστικό αυτής της πολιτικής ήταν η ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των εξαγωγών, με σκοπό την νομισματική σταθερότητα, τον έλεγχο του πληθωρισμού και τη μείωση του ελλείμματος.
Παράλληλα, σημειώθηκε αύξηση των τιμών και δραματική μείωση των μισθών και των επιδομάτων. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η πρώτη εταιρεία που ιδιωτικοποιήθηκε ήταν η Aerolineas de Guatemala(AVIATECA), που αμέσως το επόμενο έτος παρουσίασε σημαντικότατο πλεόνασμα.
Το 1991 Πρόεδρος της κυβέρνησης αναλαμβάνει, ο Jorge Serrano Elías, ο οποίος κατά την ομιλία ανάληψης της εξουσίας υπόσχεται να «δώσει μια γρήγορη θεραπεία στα δομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία της Γουατεμάλα». Ανήγγειλε ότι κύριος στόχος της Κυβέρνησης ήταν μια οικονομική ανάπτυξη, η οποία θα είχε κοινωνικά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θα επιδίωκε τη νομισματική σταθερότητα, την τόνωση των μισθών και θα διευκόλυνε την πρόσβαση στη γη και την ιδιοκτησία για τους ασθενέστερους οικονομικά πολίτες της κοινωνίας, δια μέσου ενός προγράμματος πιστώσεων από ιδιωτικές τράπεζες.
Και πάλι οι ελπίδες διαψεύστηκαν. Ο Serrano και τα κυβερνητικά στελέχη του άρχισαν να εφαρμόζουν αντιλαϊκές και φιλοεπιχειρηματικές οικονομικές πολιτικές, όπως μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, απελευθέρωση των τιμών και μείωση δημοσίων δαπανών. Ψαλιδίστηκαν τα εργατικά δικαιώματα για αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας, ενώ η οικονομική βοήθεια από το εξωτερικό προωθήθηκε στον τομέα των Επιχειρήσεων. Οι συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις υποστήριξαν ότι τα μέτρα που πάρθηκαν είναι μακροοικονομικά και ευνοούν καθαρά τους επιχειρηματίες, ενώ ο λαός βουλιάζει όλο και περισσότερο στη μιζέρια. Την ίδια περίοδο, οι τιμές των βασικών τροφίμων εκτινάχτηκαν στα ύψη.
Το Α.Ε.Π., στις αρχές της δεκαετίας του '90 παρουσίασε μικρή αύξηση, όμως το κατά κεφαλήν Α.Ε.Π. ήταν σχεδόν... τίποτα! (1992: Γενικό Α.Ε.Π.: 3,552, Α.Ε.Π. ανά κάτοικο: 0,1). Το εξωτερικό χρέος που το 1981 ήταν 1,3 δις δολ., δέκα χρόνια μετά, και παρά το ότι η χώρα ακολουθούσε την πολιτική του Δ.Ν.Τ., έφτασε τα 2,9 δις δολ.! Ο Πρόεδρος Serrano αναγκάζεται να παραιτηθεί μετά από ένα μεγάλο κύμα διαδηλώσεων, διαμαρτυριών και καταστολής. Αναλαμβάνει ο Ramiro de Leon Carpio, Πρόεδρος υπηρεσιακής κυβέρνησης, ο οποίος με την προτροπή του Δ.Ν.Τ. και της Παγκόσμιας Τράπεζας, υπογράφει νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Όλα αυτά τα χρόνια, ήδη από την ανατροπή της κυβέρνησης του μεταρρυθμιστή Προέδρου Jacobo Arbenz το 1960, κατόπιν πραξικοπήματος οργανωμένου από τις Η.Π.Α., η χώρα μαστίζεται από έναν 36ετή εμφύλιο πόλεμο. Αμέσως μετά τον τερματισμό του Εμφυλίου, το 1996, υπογράφεται η Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου (Tratado de Libre Comercio), η οποία έχει ως αποτέλεσμα την άνοδο των τιμών βασικών αγαθών, ενώ παράλληλα ακριβαίνει και ο σπόρος για τους μικροκαλλιεργητές. Ιδιωτικοπιούνται οι φυσικοί πόροι της χώρας και δημιουργούνται μεταλλεία που καταστρέφουν τα δάση και μολύνουν τη γη και το νερό. Υπογράφεται ακόμα η Συμφωνία Plan Puebla-Panamá, σύμφωνα με την οποία κατασκευάζονται δρόμοι και γέφυρες για την μεταφορά πρώτων υλών και προϊόντων προς τις ΗΠΑ. Κατασκευάζονται επίσης υδροηλεκτρικά εργοστάσια σε όλη την Κ. Αμερική, που πλημμυρίζουν τη λιγοστή γη των φτωχών μικροκαλλιεργητών.
Το 2008, δια μέσω υποσχέσεων προς τη φτωχή πλειοψηφία, κερδίζει τις εκλογές ο σοσιαλοδημοκράτης Álvaro Colom, του Κόμματος της Εθνικής Ενότητας για την Ελπίδα (UNE), ο οποίος συνεχίζει να κυβερνά τη χώρα μέχρι σήμερα.
Τα 3 χρόνια της μέχρι τώρα διακυβέρνησής του, οι τιμές των βασικών τροφίμων παρουσίασαν αύξηση κατά 83%, ενώ δεν υπήρξε καμία αύξηση στους μισθούς. Το Αγροτικό Επιμελητήριο και ο επιχειρηματικός τομέας πέτυχαν το πάγωμα των μισθών, την εφαρμογή μερικής απασχόλησης και ελαστικοποίηση της εργασίας, αλλά και τη μείωση των μισθών των γυναικών. Και πάλι, τίποτα δεν άλλαξε για το φτωχότερο πληθυσμό, παρά μόνο προς το χειρότερο.
Όπως, μέσα σ' αυτή την ευημερία των οικονομικών δεικτών, ανακοινώνει το Κέντρο Εθνικών Οικονομικών Ερευνών της Γουατεμάλα (CIEN):«Αν η χώρα συνεχίσει έτσι, θα χρειαστούν 100 χρόνια για να διπλασιαστεί το επίπεδο ζωής των κατοίκων».
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Η ΤΡΟΪΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ
Η τρόικα στα τελευταία 3 χρόνια εισβολής της στην Πατρίδα μας έχει προκαλέσει τα εξής:
α) έχουν αυξηθεί ραγδαία οι αυτοκτονίες και μέσα σε τρία χρόνια 1500 περίπου Έλληνες έθεσαν τέρμα στη ζωή τους. Το γεγονός είχε τραγικές συνέπειες στις οικογένειές τους, προκαλώντας παράπλευρες απώλειες, με αρρώστιες, αιφνίδιους θανάτους, καταθλιπτικά φαινόμενα κ.λ.π. Στις αυτοκτονίες οδηγούνται καθημερινά συμπολίτες μας που πιέζονται ασφυκτικά από δάνεια ή από την ανεργία.
β) Οι γεννήσεις είναι λιγότερες από τους θανάτους. Όπως ανέφερε σε πρόσφατο ρεπορτάζ της η «Καθημερινή», το δημογραφικό για την Ελλάδα αναδεικνύεται σε μείζον πρόβλημα. «Οι εκτιμήσεις της Β΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου, που παρουσίασε σχετική έκθεση, κάνουν λόγο για 10.000 έως 15.000 λιγότερες γεννήσεις εντός του 2012 σε σχέση με το 2011, φαινόμενο που φαίνεται να συνδέεται και με τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ενώ γίνεται για άλλη μια φορά η άκρως ανησυχητική διαπίστωση, ότι οι θάνατοι στη χώρα είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις. Είναι ενδεικτικό ότι το 2011 γεννήθηκαν στην Ελλάδα 106.777 παιδιά, όταν ο αριθμός των θανάτων ήταν 110.729».
γ) Μειώνεται ραγδαία το προσδόκιμο ζωής: Είναι διαπιστωμένο ότι στις χώρες που εφαρμόζεται η εγκληματική πολιτική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μειώνεται και το προσδόκιμο ζωής. Στη χώρα μας, μέσα στα τελευταία τρία χρόνια εφαρμογής μνημονίων, το προσδόκιμο ζωής έχει ήδη μειωθεί κατά 7-8%!
δ) «Τσουνάμι» από καρδιαγγειακά νοσήματα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του 'Ελεύθερου Τύπου», κατά το 27ο Διεθνές Συνέδριο Κλινικής Καρδιολογίας, που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, ο καρδιολόγος δρ Ρίχτερ παρουσίασε στοιχεία σχετικά με την επίπτωση της οικονομικής κρίσης στα καρδιαγγειακά νοσήματα. Σύμφωνα με αυτά, σε όλες τις χώρες υπό οικονομική κρίση (με επέλαση της τρόικας), επιδεινώνεται η ποιότητα διατροφής και αυτό σε συνδυασμό με το αυξημένο άγχος, κατάθλιψη και τα αυξημένα ποσοστά καπνίσματος, οδηγούν σε αυξημένη καρδιαγγειακή θνησιμότητα.
ε) Αιφνίδιοι θάνατοι από τραγικά συμβάντα: Η οικονομική κρίση οδηγεί τους Έλληνες σε απεγνωσμένες λύσεις προκειμένου να εξοικονομήσουν λίγα ευρώ, με συνέπεια να θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα και συχνά να χάνουν τη ζωή τους από τραγικά περιστατικά. Να θυμίσουμε τον πρόσφατο θάνατο δύο νεαρών φοιτητών στη Λαμία από αναθυμιάσεις στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν με αυτοσχέδιο μαγκάλι! Πριν από λίγο καιρό τρία αδέλφια έχασαν τη ζωή τους στην Καβάλα από φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι όπου ζεσταίνονταν με καυσόξυλα και όχι πετρέλαιο, λόγω κρίσης!
στ) Θερίζει το Έιτζ και ήρθαν σπάνιες ασθένειες στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το Bloomberg, to Έιτζ κυριολεκτικά καλπάζει στην Ελλάδα, οδηγώντας στην καταστροφή και το θάνατο χιλιάδες ανθρώπους και καθιστώντας βόμβα του Έιτζ τη χώρα μας. Μέσα σε δύο χρόνια, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, 35πλασιάστηκαν οι μολύνσεις μεταξύ των χρηστών ναρκωτικών ουσιών, εξέλιξη που ασκεί ασφυκτικές πιέσεις σε ένα καταπονημένο ιατρικό σύστημα που πασχίζει να πολεμήσει ταυτόχρονα ξεσπάσματα ελονοσίας και τον ιό του Δυτικού Νείλου εν μέσω οικονομικής κρίσης. "Η Ελλάδα έχει τα περισσότερα κρούσματα από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα το 2011", σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων.
"Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το πολύ δύσκολο πρόβλημα υπό τις χειρότερες συνθήκες", επεσήμανε η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, τονίζοντας πως αν δεν πάρουν περισσότερα χρήματα, δεν θα μπορέσουν ούτε να συνεχίσουν όσα έκαναν τον περασμένο χρόνο. Το πάγωμα των προσλήψεων και οι περικοπές των δαπανών από την κυβέρνηση με στόχο τον ραγδαίο περιορισμό του χρέους, απειλούν να καθυστερήσουν την αντίδραση και να επεκτείνουν την τετράχρονη αναμονή για μεθαδόνη. Ο ΟΚΑΝΑ ενδεχομένως κλείσει κάποια από τα κέντρα θεραπείας που διατηρεί λόγω της μείωσης του προϋπολογισμού του στα μισά, από 35 εκατομμύρια ευρώ το 2010 σε 20 εκατομμύρια ευρώ το 2012, εξήγησε η πρόεδρος Μένη Μαλλιώρη.
"Ελεύθερη Ώρα"