Σάββατο, 6 Απριλίου 2013

ΑΙΣΧΟΣ! Καταργούν τον σταυρό από την Ελληνική Σημαία!ΑΙΣΧΟΣ! Καταργούν τον σταυρό από την Ελληνική Σημαία!
Λωρίδες η… «νέα» Σημαία σε πολλές πόλεις κατά την Παρέλαση της 25ης Μαρτίου
Έντονή αρχίζει να γίνεται το τελευταίο διάστημα η φημολογία ότι έχουν σκοπό να αλλάξουν (πρώτα στην συνείδηση των πολιτών με την μέθοδο του μιθριδατισμού) την Ελληνική Σημαία. Τελικός στόχος θα είναι η αλλαγή της ελληνικής σημαίας ώστε να μην εμφανίζεται πλέον το θρησκευτικό σύμβολο του Σταυρού στο άνω αριστερό μέρος της, η οποία στο εξής θα εμφανίζεται μόνο με τις μπλε και άσπρες παράλληλες γραμμές. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθεί να συντονίσει τις ελληνικές προσπάθειες με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. που εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία. Ως γνωστό μόνο 6 από τις 27 χώρες της ΕΕ έχουν το σύμβολο του σταυρού στη σημαία τους: Η Φιλανδία, η Σουηδία, η Δανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Μάλτα και βεβαίως η Ελλάδα. Στα πλαίσια των νέων αντιλήψεων που επικρατούν στην Ευρώπη και παγκοσμίως για τον "διάλογο των πολιτισμών" και την θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους η Ε.Ε  ενθαρρύνει τις 6 χώρες να ευθυγραμμισθούν με τις υπόλοιπες τροποποιώντας τις εθνικές τους Σημαίες.
Οι δηλώσεις Σηφουνάκη
Το θέμα είχε θέσει ανεπίσημα η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ πριν αρκετά χρόνια και σας θυμίζω την δημόσια αναφορά του Σηφουνάκη ως υπουργού Αιγαίου το 2000 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και στον δημοσιογράφο κ. Αθανασιάδη, με αφορμή το θέμα των ταυτοτήτων, είχε τοποθετηθεί υπέρ της κατάργησης του Σταυρού από την Ελληνική σημαία. Συγκεκριμένα είχε πει: «Σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, όπως η Ελληνική δεν μπορεί να έχει κρατικό της σήμα θρησκευτικό σύμβολο που δεν εκφράζει όλους τους Έλληνες πολίτες». Στο επίμονο δε ερώτημα του δημοσιογράφου, εάν ενδέχεται μακροπρόθεσμα να αλλάξει η Σημαία μας με κατάργηση του Σταυρού, η απάντηση του Σηφουνάκη ήταν «βεβαίως». Ήδη έχουν πετύχει την κατάργηση του Σταυρού από τα κοντάρια και οι γαλανόλευκες σημαίες κυματίζουν στα δημόσια κτίρια πάνω σε κολοβά κοντάρια.

Ηλίας Νικολακόπουλος: «Τρέμουμε τις ευρωεκλογές λόγω Χρυσής Αυγής»!Αν υπάρχει κάτι το ενδιαφέρον στη χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Πρετεντέρη, αυτό σίγουρα δεν ήταν η παρουσία όλης της ‘‘αφρόκρεμας’’ του μνημονιακού μπλόκ. Ποιος νοιάζεται για το ότι παρέστησαν ο Στουρνάρας, η Δαμανάκη, ο Χρυσοχοϊδης, η Καϊλή, ή οποιοσδήποτε άλλος απολογητής και υμνητής των διεθνών τοκογλύφων; Αυτό το οποίο ξεχώρισε ήταν τα όσα είπε ο γνωστός ‘‘εκλογολόγος’’ Ηλίας Νικολακόπουλος, και τα οποία, φυσικά, δεν αφορούν το άνοστο περιεχόμενο του βιβλίου του Πρετεντέρη.
Παραθέτουμε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από τα σημερινά ‘‘Νέα’’: « Ο μόνος που θα μιλήσει εκτενώς για το βιβλίο είναι ο Νικολακόπουλος. Αλλά ως δημοσκόπος θα κάνει και την πιο εύστοχη παρατήρηση για την Ευρώπη. ‘‘Τρέμουμε τις ευρωεκλογές που έρχονται και το ευρωκοινοβούλιο που θα σχηματιστεί. Χρυσή Αυγή, Μπέπε Γκρίλο, Βρετανοί αντιευρωπαϊστές και τόσοι άλλοι…’’». Καλά κάνετε και τρέμετε, γιατί το ποσοστό της Χρυσής Αυγής στις ερχόμενες ευρωεκλογές θα δημιουργήσει αίσθηση παγκοσμίως και θα σημάνει την αποτίναξη του ζυγού από τους διεθνείς και εγχώριους τοκογλύφους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Ανησυχία στην Αθήνα για το φλερτ Άγκυρας - Τελ Αβίβ > Αφήστε τους να ζήσουν τον έρωτά τους, είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλον και στους 2 τρίτος δε χωρεί !


Ανησυχία επικρατεί στην Αθήνα για την επαναπροσέγγιση Τελ Αβίβ - Αγκυρας, καθώς, παρά το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά επαναλαμβάνει επισήμως ότι η προσέγγισή της με το Ισραήλ δεν στρέφεται εναντίον καμίας τρίτης χώρας και παρόλο που η Αθήνα γνώριζε ότι ήταν θέμα χρόνου το Ισραήλ να ξαναπέσει στην αγκαλιά της Τουρκίας, η εξέλιξη σε συνδυασμό με τη στασιμότητα που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις δεν εμπνέει αισιοδοξία για το μέλλον. 

Στο πλαίσιο αυτό, διπλωματικές πηγές σημείωναν ότι η τηλεφωνική επικοινωνία του Αντώνη Σαμαρά με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, μία ημέρα αφότου ο ισραηλινός Πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον Ταγίπ Ερντογάν για να του ζητήσει συγγνώμη για το περιστατικό με το πλοίο «Μαβί Μαρμαρά», είχε συγκεκριμένο στόχο:
να στείλει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση Σαμαρά ενδιαφέρεται για την εμβάθυνση της συνεργασίας με το Ισραήλ και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι οι σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ έχουν μπει στο ψυγείο τους τελευταίους μήνες. Συνεπώς, τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται ούτε η ανακοίνωση ότι οι δύο Πρωθυπουργοί συμφώνησαν να προγραμματίσουν τη διεξαγωγή του Ανώτατου Διακυβερνητικού Συμβουλίου Ελλάδας - Ισραήλ μέσα στους επόμενους μήνες.
Ωστόσο, πηγές με γνώση της διμερούς συνεργασίας δεν δήλωναν αισιόδοξες ότι το Συμβούλιο μπορεί να διεξαχθεί σύντομα, καθώς οι υπουργοί στο Ισραήλ έχουν αλλάξει, ενώ οι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης φαίνεται να μην έχουν προωθήσει σε ικανοποιητικό βαθμό τις όποιες διμερείς συμφωνίες. Παρά την προσπάθεια να δοθεί η εντύπωση ότι η ελληνοϊσραηλινή προσέγγιση συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα σημειώνουν ότι επί της ουσίας τους τελευταίους μήνες οι διμερείς σχέσεις, τουλάχιστον σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο, πάγωσαν. Δεν υπήρξαν ανταλλαγές υπουργικών επισκέψεων, ενώ η προγραμματιζόμενη από τον περασμένο Ιανουάριο - Φεβρουάριο επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Ισραήλ είχε αναβληθεί μέχρι νεωτέρας.
Το επίσημο πρόσχημα από την ελληνική πλευρά ήταν ότι το Ισραήλ βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο και, άρα, το φρόνιμο από την πλευρά της κυβέρνησης Σαμαρά θα ήταν να περιμένει ώστε να συνεργαστεί με την επόμενη κυβέρνηση που θα αναδείκνυαν οι εκλογές του Ιανουαρίου (σ.σ. παρότι θεωρούνταν βέβαιο ότι και της νέας κυβέρνησης θα προΐστατο ο Μπενιαμίν Νετανιάχου).
Ωστόσο, η πραγματική αιτία για το πάγωμα ήταν οι εξελίξεις στην περιοχή. Διπλωματικές πηγές σημείωναν ότι τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα έγινε αποδέκτης παραπόνων από την Αίγυπτο για τον εναγκαλισμό της με το Ισραήλ και τη στάση της απέναντι στο παλαιστινιακό ζήτημα. Γι' αυτό και δεν πρέπει να θεωρείται τυχαία η θετική ψήφος της Ελλάδας απέναντι στο αίτημα του παλαιστινιακού κράτους να αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ το περασμένο φθινόπωρο, η οποία, πάντως, προκάλεσε τη δυσαρέσκεια των Ισραηλινών.

15 τζαμιά θέλει στην Αθήνα ο λαθροδήμαρχος Καμίνης15 τζαμιά θέλει στην Αθήνα ο λαθροδήμαρχος Καμίνης
Μετά την επαίσχυντη και δουλοπρεπή απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά, να προχωρήσουν με γοργό ρυθμό οι διαδικασίες για την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα, σειρά πήρε ο λαθροδήμαρχος Αθηναίων. Το ανδρείκελο του Τζέφρυ Παπανδρέου, ο εκλεγείς με τις ψήφους των λαθραίων εισβολέων, μιλώντας στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δήλωσε τα εξής: «η δημιουργία κεντρικού μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, ανοίγει το δρόμο για να λειτουργήσουν νομίμως ένας έως δυο χώροι ανά δημοτικό διαμέρισμα»!
Ισχυρίστηκε μάλιστα ο λαθροδήμαρχος, ότι έθεσε το ανωτέρω θέμα, κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Παιδείας. Συμπλήρωσε επίσης, πως η δημιουργία κεντρικού μουσουλμανικού τεμένους ανοίγει το δρόμο, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης σε χώρους που πληρούν τις προϋποθέσεις, οι οποίοι σήμερα λειτουργούν ως άτυποι χώροι λατρείας, ώστε να λειτουργούν νομίμως ένας έως δύο ανά δημοτικό διαμέρισμα. Κάτι το οποίο σημαίνει δύο τζαμιά για κάθε ένα από τα 7 δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αθηναίων! Η ισλαμοποίηση της Ελλάδος, ξεκινά από την πρωτεύουσα του ανώτερου Πολιτισμού που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα…
Τί άλλο να απασχολεί τον λαθρολάγνο δήμαρχο; Οι ορδές των πεινασμένων Ελλήνων δημοτών, οι οποίοι περιφέρονται αναζητώντας τροφή στα σκουπίδια; Οι Έλληνες άστεγοι οι οποίοι αναζητούν ένα κατά το δυνατόν ασφαλές κατάλυμα προκειμένου να περάσουν το βράδυ; Η εγκληματικότητα η οποία έχει φτάσει στα ύψη; Το παραεμπόριο ασιατών και αφρικανών το οποίο έδωσε τη χαριστική βολή στις ήδη πληγείσες από τα φοροληστρικά μέτρα της κυβέρνησης επιχειρήσεις; Όχι βέβαια! Το πουλέν του Τζέφρυ Παπανδρέου, χρωστά πολλά σ’ εκείνους οι οποίοι τον εξέλεξαν. Κι αυτοί είναι οι μισέλληνες μαρξιστοδιεθνιστές, θιασώτες του πολυφυλετικού βόθρου και φυσικά οι κάφροι και οι βάρβαροι της Αφρικής και της Ασίας, στους οποίους το Καθεστώς του ανθελληνισμού παραχώρησε δικαίωμα ψήφου.
Ο λαθροδήμαρχος Καμίνης ανήκει σ’ εκείνη την κατηγορία των εκλεκτών του διεθνούς σιωνισμού, οι οποίοι εργάζονται ακατάπαυστα και μεθοδικά για την απεθνικοποίηση των κοινωνιών και των κρατών. Ονειρεύεται μια Αθήνα μιναρέδων, όχι γιατί τρέφει καμιά συμπάθεια προς το φονταμενταλιστικό Ισλάμ, μήτε γιατί του καίγεται καρφί για τις θρησκευτικές ελευθερίες. Εκείνο στο οποίο στοχεύει ο λαθροδήμαρχος και οι παρασυναγωγές οι οποίες χρηματοδότησαν και στήριξαν την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της πρωτεύουσας, είναι η εκρίζωση του ελληνικού χαρακτήρα της πρωτεύουσας και ει δυνατόν, η αντικατάσταση των Ελλήνων δημοτών με τους λαθραία εισαγόμενους βαρβάρους. Άλλωστε τούτο, εξυπηρετεί δύο διαφορετικές σκοπιμότητες:
α) τις επιταγές της νέας σιωνιστικής τάξης πραγμάτων, η οποία απαιτεί πολυφυλετικές κοινωνίες για την αργή και βασανιστική θανάτωση του λευκού ανθρώπου

“Είναι καιρός η Κωνσταντινούπολη να επιστραφεί στους αληθινούς της κληρονόμους και νόμιμους ιδιοκτήτες, τον ελληνικό λαό.”


63% των φυλακισμένων είναι αλλοδαποί. Μήπως ευθύνεται η Χρυσή Αυγή;63% των φυλακισμένων είναι αλλοδαποί. Μήπως ευθύνεται η Χρυσή Αυγή;
Στοιχεία τα οποία εκθέτουν την ανικανότητα και πολιτική αστοχία τόσο του ιδίου όσο και του ανεκδιήγητου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης. Σύμφωνα με αυτά, επικρατεί το αδιαχώρητο στις ελληνικές φυλακές, όπου μάλιστα η πλειοψηφία των εγκλείστων είναι αλλοδαποί.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως για πρώτη φορά οι κρατούμενοι των φυλακών έφτασαν τον αριθμό των 12.912 ατόμων, ενώ η προβλεπόμενη χωρητικότητά τους είναι για 9.400 κρατουμένους. Φανταστείτε να μην ήταν τόσο ελαστική η Δικαιοσύνη, η οποία αποφεύγει να προφυλακίσει πολλούς παραβάτες του νόμου ή απελευθερώνει άλλους, προκειμένου να αποφευχθεί ο περαιτέρω συνωστισμός στα σωφρονιστικά ιδρύματα. Ο αριστεριστής υπουργός Δικαιοσύνης αναγκάστηκε να παραδεχθεί την θέση την οποία εκφράζει εδώ και δύο δεκαετίες η Χρυσή Αυγή, περί της άμεσης σύνδεσης της λαθρομετανάστευσης με την ραγδαία άνοδο της εγκληματικότητος. Το 63% των κρατουμένων είναι αλλοδαποί, αριθμώντας την 1η Ιανουαρίου του 2013, 7.875 άτομα μη ελληνικής καταγωγής.

Οθωμανικά Μνημεία: Αναστήλωση αντί…κατεδάφισης!


Αναδημοσιεύουμε από τον προηγούμενο “Αντιφωνητή” ένα πόλύ ενδιαφέρον άρθρο που δεν αφορά μεν ειδικά στη δράση του Προξενείου, αλλά ευρύτερα στην εισβολή (πολιτιστική και τουριστική) που επιχειρεί εσχάτως στη χώρα μας (και στη Θράκη) η Τουρκία, με τα λεγόμενα “οθωμανικά μνημεία” ως μία από τις προμετωπίδες της! Σαφής και η θέση του συγγραφέα: κατεδάφιση εδώ και τώρα για τα περισσότερα από αυτά! Το συνυπογράφουμε ασυζητητί…
    Στην ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε προ ημερών η Ειδική Υπηρεσία Πολιτισμού και Τουρισμού της Γ.Γ. Πολιτισμού, με θέμα «Δράσεις τομέα Πολιτισμού στο ΕΣΠΑ – Πορεία υλοποίησης και μελλοντικές προοπτικές», μάθαμε την επίσημη (;) θέση της διοίκησης για τα οθωμανικά μνημεία. Στην εκδήλωση η γ.γ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ενημέρωσε για την πορεία υλοποίησης δράσεων τομέα Πολιτισμού στο ΕΣΠΑ, αναφέροντας μεταξύ άλλων έργων και τα οθωμανικά μνημεία.
    Μίλησε για 25,5 εκ. κοινοτικών προγραμμάτων για την αποκατάσταση οθωμανικών μνημείων αλλά και για 12 οθωμανικά μνημεία που αποκαταστάθηκαν με 13,5 εκ. από το 3ο ΚΠΣ. «Σήμερα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ εκτελούνται στο Αιγαίο, τη Θράκη, τη Μακεδονία και την Κρήτη 9 έργα προϋπολογισμού 12 εκ. ευρώ, με κορυφαία την αποκατάσταση του Τεμένους Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο» είπε η Γενική Γραμματέας. Και γιατί τα αναστηλώνουμε; Επειδή, όπως είπε η κ. Μενδώνη:
    «Η Ελλάδα έχει το προνόμιο να φιλοξενεί τον ανθρώπινο πολιτισμό σε μία αδιάρρηκτη συνέχεια, από την παλαιολιθική εποχή μέχρι τις μέρες μας. Έχει το προνόμιο να φιλοξενεί μνημεία μίας τεράστιας ποικιλίας και ενός ανυπολόγιστου πλούτου. Και τα οθωμανικά μνημεία αποτελούν ιστορικά τεκμήρια μιας εποχής. Οι όποιες αντιρρήσεις ακούγονται για τη φροντίδα και τη μέριμνα που η Πολιτεία, δια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας δείχνει σε αυτά, δεν λαμβάνουν υπόψη τους ούτε το διεθνές περιβάλλον, ούτε την ιστορική και αρχαιολογική ιδιαιτερότητα της χώρας. Όπως λέξεις παρεισέφρυσαν και αφομοιώθηκαν στην ελληνική γλώσσα υποδηλώνοντας την οθωμανική παρουσία, έτσι και τα αντίστοιχα αρχιτεκτονήματα διατηρήθηκαν, ενσωματώθηκαν και αφομοιώθηκαν στο ελληνικό τοπίο ως υπόμνηση μιας ιστορικής περιόδου του ελληνισμού. Υποχρέωσή μας και επιθυμία μας είναι να προστατεύσομε εμείς οι ίδιοι τα οθωμανικά μνημεία της χώρας μας. Αυτό άλλωστε επιβάλλει και επιτάσσει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο: την ισότιμη μεταχείριση των μνημείων. Με τον τρόπο αυτό ικανοποιείται μια από τις βασικές απαιτήσεις των σύγχρονων μορφών προστασίας και γίνεται σεβαστή η διαχρονική και «διαφορετική» διάσταση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Αυτό άλλωστε περιμένομε και απαιτούμε να πράττει η γειτονική χώρα για τα χριστιανικά μνημεία που βρίσκονται στην επικράτειά της. Και, βέβαια, τα μνημεία αυτά, τα οθωμανικά, δεν πρόκειται να τα χαρίσουμε ούτε σε πρόθυμους χρηματοδότες άλλων κρατών, ούτε σε άγνωστης προέλευσης και αδιάγνωστων προθέσεων ιδιώτες».
    Με την ευκαιρία λοιπόν αυτήν ας εκθέσουμε και πάλι την άποψή μας για το ζήτημα. Η «αδιάρρηκτη» συνέχεια που λέει η κ. Μενδώνη μαρτυρεί ακριβώς έναν πολιτισμό ελληνικό, δεν πρόκειται για πολιτισμικές εκφράσεις άσχετες μεταξύ τους. Βεβαίως τα οθωμανικά μνημεία είναι τεκμήρια μιας εποχής, αλλά αυτό δεν τα εντάσσει αναγκαστικά στα διατηρητέα μνημεία, ούτε και στην πολιτιστική παραγωγή μας. Αντιθέτως, είναι τεκμήρια της φοβερής καταστροφής που υπέστη ο ελληνικός πολιτισμός οπουδήποτε πάτησε το τούρκικο ποδάρι. Προσοχή, όχι το ποδάρι του οιουδήποτε κατακτητή αλλά του Οθωμανού Τούρκου συγκεκριμένα. Κι ένας αδαής γνωρίζει τι ανάπτυξη πολιτιστική είχε ο ελληνισμός κάτω από τους Ρωμαίους ή αργότερα υπό τους Βενετούς (βλ. Κρήτη, Επτάνησα…) και τι καταθλιπτική καθυστέρηση επήλθε με την κυριαρχία της ασιατικής κατάρας.
    Εμείς αυτήν την ιστορική ιδιαιτερότητα γνωρίζουμε και κατανοούμε, το διεθνές περιβάλλον είναι ένα άλλο, πολιτικό πρόβλημα, που δεν περιμένουμε βεβαίως να το λύσουν οι φελλοί που μας κυβερνάνε. Επίσης, το παράδειγμα των τούρκικων λέξεων που χρησιμοποιείται είναι ατυχές: κανένας δεν λέει σήμερα χαζίρι, κοσάζω, ζαπτιές, οντάς, μουκατάς κτλ, γιατί ακριβώς οι Έλληνες στην απελευθερωμένη πατρίδα τους ξεβρώμισαν την καθομιλουμένη από τα περισσότερα λεκτικά απομεινάρια της Τουρκοκρατίας – όπερ και επιβάλλεται και για τα κτιστά της απολειφάδια. Πλην ευαρίθμων εξαιρέσεων που μπορούν να γίνουν μουσεία, όλα τ’ άλλα είναι για κατεδάφιση (που …λύνει και το πρόβλημα με τις παρεμβάσεις τρίτων). Ποιαν διάσταση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς πρεσβεύει για παράδειγμα ένα τέμενος το οποίο έκτισε ο κατακτητής της τάδε πόλης, ευχαριστώντας τον Αλλάχ για την επιτυχία του εκείνη; Όσο για την νύξη περί αμοιβαιότητας με την Τουρκία, μόνο ως κακόγουστο ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί.
    ΥΓ. Βλ. σχετικά με το παραπάνω θέμα και την προ μερικών εβδομάδων αναδημοσίευση στο “Προξενείο-Στοπ” του άρθρου του Κ.Πικραμένου Τουρκο-Τουρισμός 2013: ένα βασικό οικονομικό όπλο της νεοθωμανικής πολιτικής της Τουρκίας

Διώξεις κατά των Χριστιανών στην ΑγγλίαΔιώξεις κατά των Χριστιανών στην Αγγλία
Εικόνες από ένα πιθανό εφιαλτικό μέλλον εδώ στην Ελλάδα ζούνε, ήδη, στην Αγγλία. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Comres, δυο στους τρεiς  Χριστιανούς ‘‘νιώθουν σαν διωκόμενη μειονότητα’’ στην Μεγάλη Βρετανία. Γι’ αυτόν τον λόγο οι 6 στους 10 που ψήφισαν τους Συντηρητικούς το 2010 σκοπεύουν να γίνουν ‘‘Κοψοχέρηδες’’. Η ίδια έρευνα έδειξε ότι στην Βρετανία του 2030 οι άθεοι θα είναι περισσότεροι (!) από τους ομολογημένους Χριστιανούς, την ώρα που μουσουλμάνοι και ινδουιστές αυξάνονται αλματωδώς. Ήδη ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, με τις πράξεις του, δείχνει την προτίμησή του προς μια τέτοια προοπτική.

Φωτογραφία ΣΟΚ – Δέρματα ζώων σε μπαλκόνι μεταναστών...ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΤΙΣΕΙ ΤΖΑΜΙ...


Τραβώντας απανωτά καρέ, από ιδιωτικό χώρο, τη στενή και πολύβουη οδό Ι. Δροσοπούλου στην καρδιά της Κυψέλης, ο φακός απαθανάτισε… δέρματα ζώων, φαινομενικά σκύλων ή γατών σε μπαλκόνι διαμερίσματος μεταναστών.
Οι αρχικές αμφιβολίες για το περί τίνος ακριβώς πρόκειται κάμφθηκαν με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Το ισχυρό «ζουμ» αποκάλυψε ότι πράγματι πρόκειται για προβιές ζώων κατά πάσα πιθανότητα αδέσποτων…

Επικοινωνώντας με το 6ο Δημοτικό Αστυνομικό Τμήμα διαπιστώσαμε ότι σημειώνονται καθημερινά δεκάδες καταγγελίες από περιοίκους.
Οι… απλούστερες εξ αυτών αφορούν στην εξάλειψη ουσιαστικά των αδέσποτων ζώων αλλά και στην κλοπή κατοικίδιων, με τις σημαντικότερες να κάνουν λόγο για ρύπανση ιδιωτικών χώρων από τη συσσώρευση δεκάδων ζώων σε διαμερίσματα μεταναστών.
Όπως μας ενημέρωσε ο προϊστάμενος του τμήματος η Δημοτική Αστυνομία σε συνεργασία με το Τμήμα Τμήμα Αστικής Πανίδας της Διεύθυνσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Αθηναίων κάνουν σχεδόν καθημερινά επιτόπιες έρευνες στις περισσότερες από τις οποίες όμως εισπράττουν την άρνηση των φερόμενων ως εμπλεκομένων προσώπων.
Το RoadStory.gr θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης αφού δεδομένου ότι οι καταγγελίες έχουν αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες, θα ενταθούν άμεσα και οι κινητοποιήσεις των αρμοδίων.
Πηγή: roadstory.gr

Η Τρόικα οδηγεί τον "Aριστερό" Μανιτάκη στην έξοδο από την κυβέρνηση. Του Γιώργου ΠαππούΜετεξεταστέος έμεινε πάλι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr ούτε το επικαιροποιημένο σχέδιο για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου πέρασε από τη Τρόικα, αφού οι εκπρόσωποι των δανειστών Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) και Κλάους Μορς (ΕΕ)... χαρακτηρίζουν τουλάχιστον ασαφές το πλάνο των υποχρεωτικών αποχωρήσεων δημοσίων υπαλλήλων.
Είναι, δε, ενδεικτικό της δυσφορίας στο Μέγαρο Μαξίμου για τους χειρισμούς Μανιτάκη, ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν θα λάβει μέρος στις διαπραγματεύσεις με τη Τρόικα, κάτι που δείχνει ότι είναι μεταξύ των πρώτων που θα κληθούν να αποχωρήσουν από τη κυβέρνηση.
Αγκάθι και στις Τράπεζες
Στο μείζον θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε λίγο πριν από τη νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της Τρόικα το απόγευμα της Παρασκευής, ότι βασικό είναι πειστούν για τις συνέργειες της συγχώνευσης Εθνικής- EUROBANK, ότι δηλαδή δεν θα χρειαστεί να βάλουν κι άλλα λεφτά για την ανακεφαλαιοποίηση τους, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί τελικά λύση.

Αποδεικνύουμε με στοιχεία, το προσχεδιασμένο έγκλημα και την μεθόδευση του ξεπουλήματος της Ελλάδας


ΔΙΟΓΚΩΣΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΟΛΙΩΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΕ ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ ΜΕ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΥΓΙΟΥΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ.ΕΚΡΥΨΑΝ ΛΙΣΤΕΣ, ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ, ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑΤΙ; ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

“Η Ελλάδα έχει δημόσια γη, ως ποσοστό του ΑΕΠ, πολύ παραπάνω από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωζώνης. Αυτό το αγνοήσαμε, δηλαδή προτιμήσαμε να κόβουμε μισθούς και συντάξεις παρά να αξιοποιούμε δημόσια γη. Δεν το κάναμε, λοιπόν, καθόλου ή το κάναμε πολύ λίγο….”
Αυτά που διαβάσατε πιο πάνω είναι απόσπασμα δηλώσεων του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης του βιβλίου του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη «Ο Ψυχρός Εμφύλιος»….

Να σας θυμίσουμε…. τι είχαμε αποκαλύψει ένα χρόνο πριν ΕΔΩ
Προφανώς βλέποντας το πιο πάνω βίντεο…έγινε ξεκάθαρο αυτό που είπε ο Antonio Borges (IMF European Department Director) , σε συνέντευξή του σχετικά με τις εξαγγελίες του ΓΑΠ και της κυβέρνησης.

Η Σημαία του 5ου Συντάγματος που κυμάτιζε στo ύψωμα 731! ...Επιστρέφει στα Τρίκαλα δια χειρός Α/ΓΕΕΘΑ !Η Ιστορική Σημαία του 5ου Συντάγματος που έδωσε την μάχη των νέων Θερμοπύλων στο ύψωμα 731 ,επιστρέφει στα Τρίκαλα ! Την Τρίτη 9 Απριλίου και ώρα 11:00  O Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωσταράκος Μιχάλης συνοδευόμενος από τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Τσέλιο Αθανάσιο θα παραδώσουν την Πολεμική Σημαία του 5ου Συντάγματος στη ΣΜΥ και θα τιμήσουν τους Μαχητές του Υψώματος 731 κατά την μάχη της 9-Μαρτίου του 1941 !....
Η Σημαία αποκαταστάθηκε και θα παραδοθεί στη ΣΜΥ
Καλούνται άπαντες οι Θεσσαλοί και όχι μόνο ,μαχητές εν ζωή ,απόγονοι μαχητών ,Αξιωματικοί ε.α ,Έφεδροι αλλά και οι πολίτες της Θεσσαλίας και της Ηπείρου να τιμήσουν την Σημαία του ηρωικού 5ου Συντάγματος !
Το Σύνταγμα των Θεσσαλών όπως έμεινε στην Ιστορία !
Η Ιστορία της παράδοσης της σημαίας του 5ου Συντάγματος Πεζικού Τρικάλων μέσα από τις μαρτυρίες – ντοκουμέντο του...όπως το έχει γράψει ο ίδιος χωρίς να αλλάξουμε κάτι !
Τρικαλινού Νικόλαου Λεοντάρη
Του Αλέξανδρου Καπανιάρη
Στο παρακάτω άρθρο καταγράφεται μια μαρτυρία ενός Έλληνα που κράτησε ζωντανή την ιστορία της μαρτυρικής σημαίας του 5ου Συντάγματος Πεζικού Τρικάλων που έγραψε με χρυσά γράμματα στιγμές μοναδικές στο έπος του 40-41 με αποκορύφωμα την μάχη στο ύψωμα 731. Ο Τρικαλινός Νικόλαος Λεοντάρης με αυταπάρνηση φύλαξε για χρόνια φυλαγμένη την σημαία του συντάγματος με κίνδυνο της ζωής του. Την παρέδωσε και ποτέ δεν ζήτησε και δεν πήρε ανταλάγματα απλά γιατί όπως αναφέρει «έκανα το καθήκον μου προς την πατρίδα». Το 5ο Σύνταγμα Πεζικού, οργανική μονάδα της 1ης Μεραρχίας Θεσσαλίας, έλαβε μέρος στον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο 1912, στον Β’ Βαλκανικό Πόλεμο 1913, στην Μικρασιατική Εκστρατεία 1919-1922 και στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο.

Μερος της ιστορίας από την παράδοση της ένδοξης σημαίας του 5ου Συντάγματος Πεζικού Τρικάλων αναφέρθηκε και στο λεύκωμα που κυκλοφόρησε το 2009 από την Νομαρχία Μαγνησίας, Τρικάλων και τους Δήμους Ζαγοράς και Καρδίτσας με τίτλο «Δημήτριος Κασλας: Η στρατιωτικη διαδρομή, ο άνθρωπος η εποχή».
Ειδικότερα στο κεφάλαιο με τίτλο: «Το 5ο Συντάγμα Πεζικού Τρικάλων» στη σελίδα 167 υπάρχει ένα κείμενο του οποίου αμφισβητείται η ορθότητα βάση μιας αμφίβολης ένορκης βεβαίωσης που αφορά την παράδοση της πολεμικής σημαίας του 5ου Συντάγματος Πεζικού Τρικάλων. Μετά από σχετική ένσταση του Νικόλαου Δ. Λεοντάρη σχετικά με την γνησιότητα της ένορκης βεβαίωσης και το
σχετικό κείμενο της σελίδας 167 προκύπτουν νέα στοιχεία τα οποία και επιθυμώ να παραθέσω προς αποκατάσταση της αλήθειας. Αν και δεν είχα την επιμέλεια της συγκεκριμένης ενότητας του λευκώματος που αφορά τα γεγονότα της παράδοσης της σημαίας αλλά ως επιμελητής των υπόλοιπων ενοτήτων λευκώματος θα ήθελα να καταγραφούν τα νέα στοιχεία σχετικά με την ιστορική πολεμική σημαία του 5ου Συντάγματος Πεζικού. Επίσης δοθείσης ευκαιρίας επόμενης επανέκδοσής του λευκώματος από τους εκδότες θα γίνει προσπάθεια να καταγραφούν τα νέα στοιχεία.
Ο Νικόλαος Λεοντάρης επίσης στην προσπάθεια διερεύνησης των γεγονότων προσκόμισε μια βεβαίωση με ημερομηνία 3/3/1951 η οποία αναφέρει: «Βεβαιώ ο υπογεγραμμένος Συνταγματάρχης Πεζικού Μακρίτης Αχχιλέας ότι ο Νικόλαος Λεονταρής του Δημητρίου εκ Καλλιρρόης – Καλαμπάκας παρέδωσε είς τον υποφαινόμενος την πολεμική σημαία του 5ου Συντάγματος Πεζικού την 21ην Μαϊου 1945 εν Τρικκάλοις ότε ετύγχανον Διοικητής του 119 Τάγματος Εθνοφυλακής.
Η παράδοση εγένετο εν επισήμω τελετή είς τους Στρατώνες του 5ου Πεζικού

Συντάγματος Τρικάλων καθ’ήν παρέστησαν άπασαι οι Στρατιωτικοί και Πολιτικαί Αρχαί της πόλης Τρικάλλων ως και Βρεττανοί Αξιωματικοί.» Επίσης στον Νικόλαο Λεονταρή απονεμήθει από το Βασίλειο της Ελλάδος το «Μετάλλιον Εξαιρέτων Πράξεων» για την διαφύλαξη και την παράδοση της σημαίας με ημερομηνία 22/7/1954.
Στην προσπάθεια μας για την διερεύνηση των πραγματικών γεγονότων που αφορούν την παράδοση της ιστορικής πολεμικής σημαίας του 5ου Συντάγματος Πεζικού Τρικάλων που φυλάσσεται σήμερα στην Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα θα παραθέσουμε αυτούσια την μαρτυρία – ντοκουμέντο του Νικόλαου Δ. Λεονταρή ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά για τα γεγονότα της εποχής:

«Εδώ θα ιστορήσο πως περιήλθε η πολεμική Σημαία του ηρωϊκού 5ου Πεζικού Συντάγματος σε μένα, ως και τι έκανα εγώ να διασώσω ταύτην παό τα στρατεύματα κατοχής. Όταν η Γερμανία κύρηξε τον πόλεμο κατά της Ελλάδος βρέθηκα να υπηρετώ ως υπεύθυνος διαχειριστής την 6η Απριλίου 1941 καυσίμου ύλης του Κέντρου Ανεφοδιασμού Κορυτσάς. Οπότε την 12ην Απριλίου ημέρα Σάββατο και

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ: ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ

«Σήμερα, ή Στρατηγική περιλαμβάνει την εξωτερική και εσωτερική πολιτική, την εθνική οικονομία, την κοινωνική σύνθεση του λαού, την ψυχολογία των λαών... 
Το καθαρώς στρατιωτικό θέμα αποτελεί ένα στοιχείο μεταξύ πολλών. 
Ό σύγχρονος «στρατηγός» δεν είναι κατ' ανάγκη στρατιωτικός». ΜΠΛΟΥΜΕΝΤΡΙΤ


 
1. Αντί για Πρόλογο.
Η γενιά μας έχει παράξενη μοίρα. Ή ανθρωπότητα δείχνει να έχει ειρήνευση κάτω από την σωφρονιστική σκιά της ατομικής βόμβας.  Ό μεγάλος θερμός πόλεμος φαίνεται απίθανος. Και όμως. Περνούμε ολόκληρη την ζωή μας σ' ένα χαράκωμα. Αθέατο αλλά υπαρκτό. 

Ό αιώνας μας είναι ή εποχή του διαρκούς πολέμου. Αυτός ό πόλεμος είναι ή θλιβερή εφεύρεση του κόσμου μας. Πίσω από τις ακινητοποιημένες

ΑΔΩΝΙΣ-ΒΟΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΠΛΕΥΡΗΣ: ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΖΑΜΙΟΥ...ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ή ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ;


Στην τελική ευθεία βρίσκεται, με εντολή του Αντώνη Σαμαρά, η υπόθεση της οικοδόμησης του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα - ένα κτίριο. Το μόνο που μένει είναι η δημοπράτηση του έργου από το υπουργείο Μεταφορών ώστε να αρχίσουν οι εργασίες στον Βοτανικό. Ο κύβος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ερρίφθη τον περασμένο Σεπτέμβριο, πολύ πριν από την προσφορά του Ταγίπ Ερντογάν προς τον ...Πρωθυπουργό να πληρώσει η Τουρκία για την οικοδόμηση του τεμένους στην Αθήνα.
Πρόσφατα με επιστολή τους οι μουσουλμανικές ενώσεις της Αθήνας, και ειδικά η Ένωση Πακιστανών, τάχθηκαν κατά της παρέμβασης Ερντογάν, υπογραμμίζοντας ότι το έργο είναι υπόθεση της ελληνικής Πολιτείας, τορπιλίζοντας
έτσι την προσπάθεια της Τουρκίας να εμφανιστεί ως προστάτιδα δύναμη των μουσουλμάνων της Αθήνας.
Σημειώνεται ότι κατά της ανέγερσης του τεμένους έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, που ζητεί να κηρυχθεί ο νόμος για την ανέγερση του τεμένους «όλως αντισυνταγματικός και ανθελληνικός». Αρμόδιες πηγές σημείωναν, πάντως, ότι η όποια απόφαση του ΣτΕ δεν έχει καμία σχέση με τις εργασίες για το τέμενος, οι οποίες μπορούν να ξεκινήσουν ανά πάσα στιγμή το κόστος κατασκευής του τζαμιού θα είναι 846.000 ευρώ  χωρητικότητας 350 ατόμων. 
Ας θυμηθούμε και τις θέσεις των εκλεγμένων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Βορίδη και Γεωργιάδη αλλά και αυτού που απέτυχε να εκλεγεί του Πλεύρη. Για τις θέσεις τους αυτές οι Έλληνες πολίτες τους εμπιστεύτηκαν ψηφίζοντας τους. Ας  ακούσουμε τις τοποθετήσεις τους στην ελληνική βουλή για το θέμα του τζαμιού. Ξεκινώντας από τον Πλεύρη ο οποίος δήλωνε πως δεν πρόκειται να συνηγορήσουμε στην ανέγερση οποιοδήποτε Τεμένους στην Αθήνα αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά της ελληνικής και ορθόδοξης κοινωνίας ! Μάλιστα μίλησε τότε και για την παραχώρηση γης από το πολεμικό ναυτικό και το ταύτισε με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου 

ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


• Το 2080 οι Έλληνες στην Πατρίδα μας μετά βίας θα είναι 3,5 εκατομμύρια, όταν οι μετανάστες θα αγγίζουν τα 12 εκατομμύρια!

• Σε 22 χρόνια Έλληνες και αλλοδαποί θα έχουν τον ίδιο πληθυσμό μέσα στην Ελλάδα!
• Το μοντέλο της Γουατεμάλας εφαρμόζουν στην Ελλάδα που ο πληθυσμός της μειώθηκε κατά 35% σε λίγα χρόνια

από τον Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Η τρόικα ήρθε στην χώρα για να εξοντώσει τον ελληνικό πληθυσμό. Μην τρέφετε ψευδαισθήσεις ότι ο Παπανδρέου και τα εξαπτέρυγά του επέβαλαν την τρόικα για να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της χώρας. Ο στόχος των τοκογλύφων είναι καθαρά δολοφονικός: να εξοντώσουν το γένος των Ελλήνων και τους καταστήσουν μειονότητα μέσα στην ίδια τους τη χώρα. Αυτό, ούτως ή άλλως θα γινόταν λόγω της καθημερινής αθρόας εισβολής εκατοντάδων λαθρομεταναστών στη χώρα μας, οι δανειστές όμως επισπεύδουν τις διαδικασίες. Άλλωστε, όπου πηγαίνει το ΔΝΤ επιφέρει την καταστροφή και την μείωση του προσδόκιμου ζωής, και σε βάθος χρόνου την μείωση του πληθυσμού.
Για την Ελλάδα, υπολογίζεται ότι το σατανικό σχέδιο θα φέρει «ίσα βάρκα ίσα νερά» τον ελληνικό πληθυσμό με αυτό των μεταναστών, το 2035! Ενώ για το 2080, οι υπολογισμοί θέλουν τον ελληνικό πληθυσμό να φτάνει στα 3,5 εκατομμύρια εν Ελλάδι, την ίδια ώρα που οι μετανάστες θα αγγίζουν τα 12 εκατομμύρια κατοίκους!

Ο Γεωργιος Παπασημακης για την λαθρομεταναστευση

Ζυγώνει το τέλος της Τουρκίας - Τα κράτη που θα δημιουργηθούν
Γέρων Παΐσιος, πολλά χρόνια πριν...
«Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί».Περιοχές Κούρδων
1.Το Νοτιοανατολικό κομμάτι της τουρκίας είναι φωλιά των Κούρδων και σίγουρα ένα από τα μελλοντικά κράτη που θα δημιουργηθούν μετά τη .. διάσπαση της τουρκίας. Τα 15 εκατομμύρια κούρδων και ο απελευθερωτικός τους στρατός περιμένουν και ονειρεύονται την κατάλληλη ευκαιρία (με τη συνδρομή των ισχυρών φίλων τους στην άλλη άκρη του Ατλαντικού) για το δικό τους ποθούμενο.


Περιοχή μειονοτήτων του Πόντου

Οι Εντιμότατοι απατεώνες της Deutsche Bank


Οι Εντιμότατοι της Deutsche Bank«Καμιά συναλλαγή δεν αξίζει να θέσουμε σε κίνδυνο την καλή φήμη της τράπεζάς μας», έλεγε λίγο πριν από την αποχώρησή του από το τιμόνι της Deutsche Bank ο πολύς Γιόζεφ Ακερμαν. Κι, όμως, το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Γερμανίας πλήττεται από μια σειρά σκανδάλων, με κοινό παρονομαστή την περίοδο που επικεφαλής του ήταν ο εκλεκτός της Ανγκελα Μέρκελ, Ακερμαν. Ο ίδιος άνθρωπος που υποστήριζε ότι «θα ήταν ντροπή για την Deutsche Bank» να καταφύγει σε κρατική ενίσχυση....

Κι όμως, όπως φαίνεται, η τράπεζα, τα στελέχη της οποίας ανήκουν σε εκείνους που ασκούν δριμύτατη κριτική στις χώρες που δεν έχουν «νοικοκυρεμένα» οικονομικά και κουνούν το δάχτυλο ως αδέκαστοι κριτές, κατέφυγε η ίδια σε... αλχημείες για να μην υποχρεωθεί να ζητήσει οικονομική βοήθεια από τη γερμανική κυβέρνηση.
Το δημοσίευμα
Τον περασμένο Δεκέμβριο οι «Financial Times» είχαν αποκαλύψει ότι η Deutsche Bank είχε αποκρύψει ζημίες ύψους 12 δισ. δολαρίων κατά την έναρξη της οικονομικής κρίσης, προκειμένου να μην αναγκαστεί να ζητήσει κρατική στήριξη.

Τι σημαίνει για την παγκόσμια κοινότητα η κορεατική κρίση ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/koreatiki-krisi.html#ixzz2Pa2BYRAAΠαιχνίδια υψηλού ρίσκου. Μία κρίση, που κρατεί πάνω από μισό αιώνα, κλιμακώνεται για μία ακόμα φορά, προκαλώντας έντονη ανησυχία σε πολλούς...συνδικαιούχους. Από αυτούς, ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους για να υπάρχει ειρήνη στην περιοχή. Στο επίκεντρο, η ασφάλεια της περιοχής, εν μέσω ισορροπιών, που εκτός από εύθραυστες, σε κάποιες των περιπτώσεων δείχνουν να έχουν ανατραπεί. Και στη βάση όλων αυτών, ένας ηγέτης, νέος σε ηλικία, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος - διαδεχόμενος τον πατέρα του στην εξουσία της Βορείου Κορέας - δείχνει αποφασισμένος για όλα.
Η κρίση στις σχέσεις Βορείου και Νοτίου Κορέας φοβίζει πολλούς. Καταρχήν τους Αμερικάνους, οι οποίοι έχουν παράσχει εγγυήσεις ασφαλείας. Η Ιαπωνία, η οποία απειλείται με τη σειρά της από τη Βόρεια Κορέα, καθώς οι βορειοκορεάτες είχαν στείλει κατά το παρελθόν βαλλιστικούς πυραύλους στο κατώφλι της χώρας του ανατέλοντος ηλίου, και η Κίνα ανησυχεί για την αστάθεια στη Νότια Κορέα με ενδεχόμενη εισροή προσφύγων. Στο παιχνίδι δεν θα μπορούσε να μη λαμβάνει μέρος η Ρωσία, συμμετέχοντας στις εξαμερείς διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά.

Ο διευθυντής μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας (ISDA), Ζαχαρίας Μίχας, υποστηρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για την ασφάλεια στην περιοχή. “Στόχος τους είναι η διασφάλιση συμφερόντων με ανάπτυξη στρατευμάτων και αεροπορικών δυνάμεων στη Νότια Κορέα. Κατ' επέκταση, θέλουν να διασφαλίσουν φιλικές προσβάσεις για το διεθνές εμπόριο και ταυτόχρονα να προστατεύσουν τις θερμές θάλασσες από την κάθοδο της Ρωσίας και της Κίνας. Επιδιώκουν τον έλεγχο στους παγκόσμιους ωκεανούς. Είναι το Α και το Ω στη στρατηγική τους για να έχουν εύκολη πρόσβαση, οπουδήποτε σε περίπτωση πολέμου, και να διατηρήσουν ταυτόχρονα το ρόλο του παγκόσμιου ρυθμιστή”.

"Το καθεστώς στη Β. Κορέα είναι ανώμαλο, χωρίς καμία λογική"

Όπως εξηγεί ο κύριος Μίχας, η Νότια Κορέα διατηρεί συμμαχία με τις ΗΠΑ. “Δεν μπορούν όμως να αποτρέψουν εύκολα τη Βόρεια Κορέα σε περίπτωση επίθεσης, καθώς η πρωτεύουσα Σεούλ βρίσκεται μόλις 35 χιλιόμετρα από τα σύνορα και την αποστρατικοποιημένη ζώνη”. Επισημαίνει ότι στη συγκεκριμένη περιοχή οι Βορειοκορεάτες έχουν αναπτύξει 12.000 στοιχεία πυροβολικού και απειλούν ότι θα πλήξουν τη Σεούλ. “Κάτι τέτοιο εκτός από θύματα θα έχει μεγάλες και σοβαρές επιπτώσεις. Μία ομοβροντία είναι αρκετή. Οι Νοτιοκορεάτες δεν ρισκάρουν πολεμική σύρραξη, αλλά κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι η Βόρεια Κορέα και η ηγεσία της θα κάνουν το ίδιο με αυτό που ίσχυε περί πυρηνικής αποτροπής στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου”. (Στον ψυχρό πόλεμο ίσχυε η τακτική MAD (τρελός) και βασίζονταν στην προϋπόθεση ότι και οι δύο αντίπαλες υπερδυνάμεις είχαν την ικανότητα ανταποδοτικού πυρηνικού πλήγματος (Second Strike Capability)). Όπως λέει όμως ο κύριος Μίχας, τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Ουν δεν τον ενδιαφέρει αν χάσει 100.000 πληθυσμού στη διάρκεια εχθροπραξιών καθώς μπορεί να το εκμεταλλευτεί ανά πάσα στιγμή επικοινωνιακά. “Χαρακτηριστικό είναι ότι το δικτατορικό καθεστώς στη Βόρεια Κορέα επιτρέπει φαινόμενα κανιβαλισμού και αφήνει τον κόσμο να πεινάει. Πρόκειται για ένα καθεστώς ανώμαλο, που λειτουργεί χωρίς καμία λογική”.

"Πιθανή πυρηνική επίθεση της Β. Κορέας μπορεί να πλήξει βάναυσα νευραλγικούς τομείς των ΗΠΑ"

Σε ό, τι αφορά τα πυρηνικά, όπως επισημαίνει ο κύριος Μίχας, “κανείς δεν εγγυάται ότι μπορουν οι Βορειοκορεάτες να κατευθύνουν την πυρηνική απειλή εκεί που πρέπει. Υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες κατά πόσο είναι ακριβή. Μπορεί να καταλήξουν οπουδήποτε, πλήττοντας ακόμα και κατοικημένες περιοχές, γεγονός που εντείνει την ανησυχία και ενισχύει τις προσπάθειες αποτροπής μιας σύγκρουσης”. Τονίζει μάλιστα, πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν την πολυτέλεια να αφήσουν τους Βορειοκορεάτες να κάνουν τα δικά τους όσες αμφιβολίες και αν υπάρχουν για την επιτυχία ενός ενδεχόμενου πυρηνικού εγχειρήματος. “Οι Βορειοκορεάτες έχουν εξάγει πυρηνική τεχνολογία στο Ιράν, επιδεικνύοντας τη δύναμή τους. Αυτό που σίγουρα ξέρει η χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν, είναι ότι πιθανή έκρηξη πυρηνικού όπλου πάνω από αμερικανική μεγαλούπολη μπορεί να προκαλέσει κατάρρευση όλων των δικτύων με απρόβλεπτες συνέπειες για την οικονομία και άλλους νευραλγικούς τομείς κάτι που τρομοκρατεί τις ΗΠΑ”.

“Οι Βορειοκορεάτες έχουν τη δύναμη να πλήξουν αμερικανικές εγκαταστάσεις στον Ειρηνικό”

Όπως λέει ο διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Χαράλαμπος Τσαρδανίδης, μετά το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, υπάρχει ένα περίεργο καθεστώς. “Ο γιος και διάδοχος προσπαθεί να δείξει ότι έχει τη δύναμη και έχει κάνει δοκιμές πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς. Είναι εύλογη η ανησυχία που επικρατεί στις εμπλεκόμενες χώρες, καθώς οι Βορειοκορεάτες έχουν τη δύναμη να πλήξουν αμερικανικές εγκαταστάσεις στον Ειρηνικό”.
Αναφέρει μάλιστα, ότι μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας υπήρξαν διάφορες αυξομοιώσεις στην μεταξύ τους προσέγγιση μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. “Στο πλαίσιο προσέγγισης δημιουργήθηκε η Καεσόνγκ, μία βιομηχανική ζώνη στη Βόρεια Κορέα με επιβλέποντες τους Νότιους και εργαζόμενους Βορειοκορεάτες, χωρίς όμως να έχει την αναμενόμενη επιτυχία, καθώς ήδη οι πρώτοι έχουν αρχίσει να αποχωρούν φοβούμενοι το εκρηκτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί”.
“Αυτό που επηρεάζει και επιδεινώνει την κατάσταση στην περιοχή είναι η φύση του καθεστώτος στη Βόρεια Κορέα”. Περιγράφει μάλιστα μία προσπάθεια του κομμουνιστή δικτάτορα Ουν, να κλιμακώσει την κρίση για να αποκτήσει διαπραγματευτικό πλεονέκτημα με τους Αμερικάνους.
Παρά το γεγονός ότι έγινε προσπάθεια εξομάλυνσης από την πλευρά των Νοτίων, σύμφωνα με το διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, η σημερινή κυβέρνηση της Ν. Κορέας με ηγέτιδα τη νεοεκλεγείσα κόρη του πρώην προέδρου - δικτάτορα Παρκ Τσουνγκ Χι, Παρκ Γκέουν Χιε, προσπαθεί να κάνει επίδειξη δύναμης. “Η γυναίκα με τη σιδηρά πυγμή δεν φαίνεται να κάνει πίσω, θέλοντας να δείξει με τη σειρά της ότι δεν υποτάσσεται στις ορέξεις των αντιπάλων και διαθέτει το ειδικό βάρος για να διευθύνει και να καθορίσει την τύχη της χώρας της”. 

Αστυνομικοί: Μας θέλουν εχθρούς των πολιτών και όχι για την προστασία τουςΔεν μάσησε τα λόγια του ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Χρήστος Φωτόπουλος στην ετήσια γενική συνέλευση των αστυνομικών του Κιλκίς. Μίλησε ακόμα και για απεργία πείνας ωστε να πιέσουν προς την επίλυση των προβλημάτων τους....

Ελληνικά μνημεία Hellenic monuments

ΕΡΧΕΤΑΙ...


http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΕΙΝΑΙ… ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΤΙΣΜΑ!


20130406-133603.jpg
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Φαίνεται πως η νεοοθωμανική μανία που έχει ενσκήψει τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία θα μας επιφυλάσσει συνεχώς και νέες εκπλήξεις. Έτσι, αφού βαπτίσαν τουρκικό τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και έκαναν …Τούρκους τους αρχαίους φιλοσόφους, τώρα προχώρησαν και στο Βυζάντιο και σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις τους, η αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης είναι… τουρκικό κτίσμα.

Όχι τζαμί στην πόλη που έπεσε ο Καραϊσκάκης για την ελευθερία της ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/oxi-tzami-sthn-poli-pou-epese-o-karaiskakis.html#ixzz2Pa1mFLVpΤου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Χιλιάδες εκκλησίες και μοναστήρια μας στην Ιωνία, στον Πόντο, την Ανατολική Θράκη, την Καππαδοκία, την κατεχόμενη Κύπρο είναι ατιμασμένες. Άλλες γίνανε τζαμιά, άλλες στάβλοι κι άλλες κείτονται ερείπια. Τα ίχνη από το αίμα της Γενοκτονίας των Χριστιανών στέγνωσε πια αλλά τα ακοίμητα τεκμήρια της λεηλασίας και του πολιτισμικού σκέλους της Γενοκτονίας παραμένουν κάρφος στον οφθαλμό μας. Αν πάρεις τα μονοπάτια των πορειών θανάτου, του Άουσβιτς εν ροή των Ελλήνων και των Αρμενίων της Μικράς Ασίας, εκεί όπου, σε ένα πρωτοφανές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, με παλλαϊκή συμμετοχή των εξισλαμισμένων ορδών που υποδύονται το τουρκικό «έθνος», βρήκαν φρικτό θάνατο εκατομμύρια αμάχων αδερφών μας, θα συναντήσεις παντού τα μνημεία της ανεκδίκητης βαρβαρότητας των Τούρκων. Πανάρχαιες εκκλησίες και μοναστήρια μαγαρισμένες απ’ τους μιναρέδες ή από γελάδια και πρόβατα.
Στην Τουρκία οι ιερωμένοι μας κυκλοφορούν με πολιτικά, μόνο ο Πατριάρχης φορά το σχήμα του. Η ελληνική κοινότητα της Πόλης μετά από σειρά διώξεων απέμεινε σκιά του εαυτού της, λίγοι γέροντες, την στιγμή που η μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη ανθεί.
Στην Σαουδική Αραβία δεν υπάρχει χριστιανική εκκλησία κι ούτε μπορεί να χτιστεί. Αν φοράς σταυρό θα προπηλακιστείς και θα χάσεις την ελευθερία σου, αν όχι τη ζωή σου. Στην Τουρκία χριστιανοί ιερωμένοι δολοφονούνται με την κάλυψη της αστυνομίας, ενώ στην Συρία των «ανταρτών» και την «ανοιξιάτικη» Αίγυπτο διεξάγεται από τους ισλαμιστές γενοκτονία σε βάρος των χριστιανών υπό την αφασιακή συνενοχή της αυτοκαταστροφικής Δύσης.
Τα καθεστώτα αυτά, φορείς ενός μεσαιωνικού μανιχαϊσμού, με βαθύτατα ρατσιστικές ιδεοληψίες και πρακτικές, που προπαγανδίζουν κι ασκούν βία σε βάρος των Χριστιανών, εφαρμόζουν σε βάρος των γυναικών πολιτικές που κάνουν το Γ’ Ράϊχ να μοιάζει με παράδεισο δημοκρατικής ισότητας.
Γιατί άραγε οφείλουμε να επιτρέψουμε την ίδρυση μεγαλοπρεπούς τζαμιού, οποιουδήποτε τζαμιού, στην Αθήνα, στην πρωτεύουσα μιας Ορθόδοξης Χριστιανικής χώρας και πνευματική πρωτεύουσα της ευρωπαϊκής ιδέας; Δεκάδες οι υπαρκτοί ευκτήριοι οίκοι, τα τζαμιά για τους όποιους μουσουλμάνους ζουν εδώ ή μας επισκέπτονται. Είναι ήδη πολύ περισσότερα απ’ όσα θα ‘πρεπε, όπως είναι ήδη πολλοί οι παράνομοι μουσουλμάνοι, πολύ περισσότεροι απ’ όσους επιτρέπει η κοινωνική συνοχή της χώρας.
Τα τζαμιά κι οι μιναρέδες τους είναι σύμβολα ισχύος για το Ισλάμ, την πλέον αναχρονιστική, επιθετική και ρατσιστική θρησκεία στον κόσμο. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.
Αποκατέστησαν τις βεβηλωμένες εκκλησίες μας;
Μπορούν οι Χριστιανοί να ζήσουν στις χώρες αυτές και να ασκήσουν ανεμπόδιστα τα λατρευτικά τους καθήκοντα; Όχι.
Λάθος μέγα λοιπόν μια τέτοια υποχώρηση, χωρίς καμμία αμοιβαιότητα. Θα ‘πρεπε όμως να γίνει αληθινή επανάσταση, να αρνηθούν τον πυρήνα της θρησκείας τους για να υπάρξει τέτοια αμοιβαιότητα. Απίθανο.
Κι εγώ δεν φοβάμαι να το πω: το Ισλάμ είναι φασισμός, είναι ρατσισμός, είναι ασύμβατο με τις αξίες μας και τον τρόπο ζωής μας. Η δυτική έννοια της Δημοκρατίας και της ισονομίας, δεν τους είναι μόνο άγνωστη αλλά και απεχθής. Χώρο επέκτασης μας θεωρούν και την περίοδο που διάγουμε την θεωρούν μόνο ανακωχή, γιατί γι’ αυτούς «δεν υπάρχει ειρήνη με τους απίστους».
Μόνο ανοχή με αυστηρή επαγρύπνηση μπορούμε να δείχνουμε. Όχι υποχωρητικότητα. Διότι μια άλλη αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει μετριοπαθές Ισλάμ. Είναι μια ζώσα εκρηκτική ύλη, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να πυροδοτηθεί. Δείτε την εξέλιξη των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, πως κατρακυλούν στον φανατισμό. Είχαν απαγορεύσει τις κούκλες στις βιτρίνες! Τώρα με νέα νομοθεσία θα παύσουν να υπάρχουν μικτά σχολεία από την ηλικία των εννέα ετών κι απάνω.! Η μαντήλα και το τσαντόρ επεκτείνονται ραγδαία και στην τάχα πιο κοσμική Τουρκία. Δείτε τα χάλια της Αιγύπτου, την πρωτοφανή βαρβαρότητα των γενοκτόνων «αγωνιστών της ελευθερίας» στην Συρία.
Και θα επιτρέψουμε σε αυτούς να βάλουν πόδι στην πρωτεύουσα μας; Θα έχουμε την «απόλαυση» ν’ ακούμε τον μουεζίνη να ρυπαίνει τ’ αυτιά μας; Πόση λερή «πολιτική ορθότητα» ακόμη ως τον αυτοχειριασμό μας;
Κι υπενθυμίζω, στην Επανάσταση αγωνιστήκαμε εναντίον σουνιτών μουσουλμάνων, καθαιρέσαμε με την βία του αγώνα μας τα σύμβολα της μισητής δεσποτείας τους. Με το σπαθί και το ντουφέκι τους διώξαμε πίσω στην Ασία. Αυτούς πολεμήσαμε. Αυτούς που τώρα θέλουν τζαμί στην Αθήνα.
Όπως σωστά έγραψε κι ο φίλος Προφήτης, δεν έχουμε καμμία υποχρέωση να διευκολύνουμε την πολυτελή τέλεση των λατρευτικών καθηκόντων των ορδών των παράνομων κι απρόσκλητων μουσαφιραίων. Χρέος μας προς το εθνικό συμφέρον, την δημόσια τάξη και ασφάλεια, την κοινωνική συνοχή, είναι η μαζική απέλαση τους, όχι να τους χτίσουμε …τέμενος.
Ας μην μαγαρίσουμε μόνοι μας την πόλη που έπεσε πολεμώντας για την ελευθερία της ο Καραϊσκάκης. Στον αττικό ορίζοντα δεν υπάρχει θέση για τζαμί. Προσβάλλει την αισθητική μας, την Ιστορία μας, την Ελευθερία μας.

Μπουρζούκο... έχεις γράμμα!

Δακρύβρεχτο, μελό κείμενο με μικρές λογοτεχνικές πινελιές που αποκαλύπτουν την... καλλιτεχνική φύση του εγκληματία δήθεν επαναστάτη!
Μετά την σύντομη διήγηση για το χρονικό της σύλληψής του ο Μπουρζούκος εξηγεί το εγχείρημά του σε μια επιστολή που σκοπό έχει τάχα να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Η πράξη του δεν ήταν ληστεία αλλά «απαλλοτρίωση». Είναι απορίας άξιο πως χρησιμοποιούν –όχι μόνο οι αποτυχημένοι αριστεροί εγκληματίες- τις λέξεις για να καλύψουν τις πομπές τους, αλλά το σύνολο των αριστεριστών.
''Απαλλοτρίωση''! Άκουσον, άκουσον! Συνεχίζει το μελόδραμα του κατηγορώντας το σύστημα και τον καπιταλισμό (δικαιολογίες τύπου: Οι τράπεζες γεννούν ληστές και άλλες τέτοιες που μπορεί να βρει κάποιος γραμμένες σε μισογκρεμισμένους τοίχους κακόφημων περιοχών), εξηγεί γιατί επέλεξε να γίνει ληστής και όχι εργαζόμενος και τελειώνει προτρέποντας και άλλους νέους να ενταχθούν στον ''ένοπλο αγώνα''.