Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

ΛΟΧΙΑΣ ΙΤΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - Η ΗΡΩΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣΟ ήρωας λοχίας Ίτσιος και τα 38.000 «ΟΧΙ» στη Γερμανία (pics + video)Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.newsbomb.gr


Ο Δημήτριος Ίτσιος αντιμετώπισε μόνος του σαν παλληκάρι την πολεμική μηχανή των Ναζί και θυσιάστηκε για την ελευθερία - Μια μοναδική ηρωική σελίδα βγαλμένη από την Ιστορία της Ελλάδας και ήταν ο πρώτος που εκτελέστηκε εν ψυχρώ από τους Γερμανούς επειδή αντιστάθηκε! 

Σαν σήμερα, στις 6 Απριλίου 1941 εκδηλώθηκε η εαρινή επίθεση των Γερμανών εναντίον της Ελλάδας. Με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας ιστορικώς και της παρούσας συγκυρίας με την γερμανική ηγεμονία να πολιορκεί χώρες του ευρωπαϊκού νότου με πρόσχημα τη δημοσιονομική πειθαρχία είναι ευκαιρία να θυμηθούμε την ιστορία ενός ήρωα.

Ήταν ένας απλός άνθρωπος όπως όλοι μας, ο οποίος πήρε τη μεγάλη απόφαση να μην παραδοθεί στην ισχυρότερη πολεμική μηχανή χωρίς αντίσταση. Διαβάστε τι έκανε ο λοχίας Δημήτριος Ίτσιος όταν έμεινε ολομόναχος μέσα σε ένα πυροβολείο και κυρίως προσέξτε ποια ήταν η συμπεριφορά των Γερμανών.

Η συμπεριφορά αναπαράγεται από γενιά σε γενιά ως έθος και δείχνει πως οι απόγονοι των Ούννων αντιμετωπίζουν όσους νικούν ύστερα από μάχη. Το παράδειγμα της Κύπρου και του πολιτικού διασυρμού που υπέστησαν πριν από μερικές ημέρες ο Πρόεδρος κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο παραιτηθείς υπουργός Οικονομικών κ. Μιχάλης Σαρρής στο δεύτερο Eurogroup ωχριά μπροστά την περίπτωση του λοχία Ίτσιου.

Όπως δήλωσε πρόσφατα ο στρατηγός που έσωσε τη Λευκωσία από τις ορδές του Αττίλα, ο επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού κ. Δημήτρης Αλευρομάγειρος σε Ελλαδίτες και Κύπριους Έλληνες είναι σαφές: «Μην επιτρέψετε στους Γερμανούς να μας νικήσουν»! Ρήση επίκαιρη εν όψει και των κρίσιμων διαπραγματεύσεων του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με την τρόικα που άγεται και φέρεται, όπως ορίζει το Βερολίνο.

Το χαρακτηριστικό του Έλληνα

Πολλοί είναι οι ιστορικοί που μελετούν όλες τις περιόδους της ελληνικής ιστορίας που διαπιστώνουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Αυτός ο λαός στα πολύ δύσκολα με κάποιο μαγικό τρόπο αφυπνίζεται, ενώνεται, πολεμά μέχρι θανάτου για την εθνική του αξιοπρέπεια.

Νταβούτογλου – Μπουτάρης: Μία ειδική σχέση


Τα τσιτάτα του …κ. Γιάννη
«Η αύξηση του αριθμού των Τούρκων τουριστών που ήρθαν στην πόλη μάς ενθουσίασε και μας ώθησε σε αυτό το βήμα. Η πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης και των γύρω δήμων προέρχεται από την Οθωμανική αυτοκρατορία. Εδώ υπάρχουν οθωμανικά μνημεία. Εμείς λοιπόν συζητήσαμε με τους γύρω δήμους και αποφασίσαμε να προβάλλουμε την οθωμανική κληρονομιά».
«Δεν είναι απελευθέρωση αλλά ενσωμάτωση στον Ελληνικό ιστό”. (…για τη Θεσσαλονίκη)
«Η πόλη έχει ανοιχτή την αγκαλιά της για τους Τούρκους αδελφούς μας για επιχειρηματικές, πνευματικές, καλλιτεχνικές και άλλες δραστηριότητες που θα μας φέρουν ακόμη πιο κοντά»
«Η πολιτική του Δήμου Θεσσαλονίκης λοιπόν, για την προσέλκυση του μέγιστου δυνατού αριθμού τουριστών από την Τουρκία στην Θεσσαλονίκη και στην γύρω περιοχή, υποβοηθούμενη από την ανάδειξη του κοινού Οθωμανικού μας παρελθόντος, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η έκφραση σε τοπικό επίπεδο της επίσημης πολιτικής της κεντρικής διοίκησης και των διαφόρων οργάνων της είτε λέγονται αυτά Υπουργείο Εξωτερικών, Πολιτισμού είτε Τράπεζα της Ελλάδος.
«Συζητήσαμε για την κοινή πολιτιστική κληρονομιά που έχουμε και επαναφέραμε το θέμα της αδελφοποίησης της Θεσσαλονίκης με την πόλη της Σμύρνης»
Ο Νταβούτογλου για τον Μπουτάρη

«Δίνω το λόγο μου στον αγαπητό Γιάννη πως θα φροντίσω να προβάλλω τη Θεσσαλονίκη, και πως σε κάθε προσπάθειά του για ανάπτυξη της πόλης αυτής, θα βρίσκομαι στο πλευρό του»

«η Θεσσαλονίκη είναι πολύ τυχερή που έχει έναν Δήμαρχο με όραμα.
UDemand

ΠΕΝΘΕΙ ΞΑΝΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ - ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙ.ΑΣ. ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΝέο σοκ για την Αστυνομία και την οικογένεια της ομάδας ΔΙΑΣΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.bloko.gr


Πριν από λίγη ώρα, στη σελίδα που διατηρεί στο facebook το σωματείο των ειδικών φρουρών, έκανε γνωστό το ακόλουθο θλιβερό άγγελμα:

Καμίνη Θεέ εσύ μας οδηγείς!


«Η απόφασή μου να διεκδικήσω την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στις επόμενες εκλογές είναι δεδομένη», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης σε συνέντευξή του παραχώρησε στην Εφημερίδα τον Συντακτών.

Γιατί να μην συνεχιστεί το υπέρτατο έργο που έχει ξεκινήσει στην Αθήνα; Επειδή θέλει να φτιάξει τζαμί για τους “φίλους” του και ταυτόχρονα να κλείσει τα θέατρα;
Επίσης, δηλώνει ότι προσδοκά την επαναβεβαίωση της στήριξης των τεσσάρων κομμάτων που τον πρότειναν αν και αναγνωρίζει πως είναι νωρίς ακόμα για τέτοιες πολιτικές αποφάσεις.

olympia

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΑυτή είναι η σκοτεινή εταιρεία που σχεδίαζε τη δολοφονία ΚαραμανλήΑναρτήθηκε στο taxalia.blogspot.com


Μία εταιρεία συμβούλων με σχεδόν μηδενικό κύκλο εργασιών φέρεται να ήταν το όχημα που χρησιμοποίησαν «σκοτεινοί» παράγοντες για να συνεχίσουν και μετά το 2005 να υποκλέπτουν τις τηλεφωνικές συνομιλίες του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Real News, της συγκεκριμένης εταιρείας φέρεται να ηγείται ένα άτομο νεαρής ηλικίας, το οποίο δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι ήταν πρόσωπο – βιτρίνα.

Πίσω από αυτό δρούσαν όσοι κατά τους μάρτυρες που εξετάστηκαν στο πλαίσιο της έρευνας, ήθελαν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα.

Το γεγονός ότι οι τηλεφωνικές υποκλοπές ή η κατασκοπεία σε βάρος της χώρας, όπως αποκαλούν οι δικαστικές Αρχές τη συνέχιση των υποκλοπών έως τουλάχιστον το 2007, που είναι μεταξύ των νέων στοιχείων οδηγεί τους ανακριτές να ζητήσουν τη συνένωση των δύο δικογραφιών που έως τώρα χειρίζονταν ξεχωριστά και αφορούν η μία τις τηλεφωνικές υποκλοπές και η άλλη τις καταγγελίες για σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή.

Κι αυτό, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαστικοί λειτουργοί εντοπίζουν μια λεπτή γραμμή πάνω στην οποία τέμνονται οι δύο υποθέσεις.

Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΠΟΒΑΛΛΕΙ ΤΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

VOULH
Σας παραθέτουμε ολόκληρο το χθεσινό κύριο άρθρο της καθεστωτικής εφημερίδας «Τα Νέα», που ΔΟΛ-ια (όπως κάνει μια ζωή το Συγκρότημα Λαμπράκη…) ζητά να βρεθεί τρόπος να αποβληθεί (!!!) η Χρυσή Αυγή από τη βουλή (των… λόρδων, που ονειρεύεται ο Ντούτσε Βενιζέλος):

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ!


Σε εφαρμογή τίθεται από την ερχόμενη εβδομάδα ο νόμος 4039/12, σύμφωνα με τον οποίον οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων είναι υποχρεωμένοι να καθαρίζουν τα σημεία των κοινοχρήστων χώρων που λερώνουν τα κατοικίδιά τους.Η παράλειψη προσκόμισης, στον δήμο, αντιγράφου του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης θα τιμωρείται με πρόστιμο 300 ευρώ, για την εγκατάλειψη τραυματισμένου ζώου ύστερα από τροχαίο προβλέπεται πρόστιμο 300 ευρώ, ενώ για την πώληση ζώου συντροφιάς σε ηλικία μικρότερη των οκτώ εβδομάδων προβλέπεται πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Μετά τους πρώτους μήνες εφαρμογής του νόμου, ο δήμος Αθηναίων θα πραγματοποιήσει ημερίδα, στη διάρκεια της οποίας θα αποτιμηθούν τα πρώτα αποτελέσματα, με τους συναρμόδιους φορείς και άλλους δήμους.

Η απόλυτη εξαθλίωση - Καταργείται ο κατώτατος μισθός!
Η απόλυτη εξαθλίωση - Καταργείται ο κατώτατος μισθός!
Τέλος στον σταθερό κατώτατο μισθό φέρνει νόμος που σχεδιάζει το Υπουργείο (αντ) Εργασίας, σύμφωνα με τον οποίο ο ελάχιστος μισθός και το ελάχιστο ημερομίσθιο για κάθε εργαζόμενο που δεν καλύπτεται από σύμβαση εργασίας, θα επανακαθορίζεται πλέον κάθε έξι μήνες, ανάλογα με τις συνθήκες και τις διαθέσεις του εργοδότη.
Αυτό υποστηρίζει με δημοσίευμα της, όχι μία αντιπολιτευόμενη εφημερίδα η οποία θα μπορούσε να «φουσκώσει» ίσως μία είδηση, αλλά η «Ημερησία» του Μπόμπολα, δηλαδή του σκληρού πυρήνα του φιλομνημονιακού, συγκυβερνητικού μπλοκ. Όσο περνά ο καιρός οι εντολοδόχοι των διεθνών τοκογλύφων αποκαλύπτουν όλο και περισσότερο τις ανηλεείς διαθέσεις τους. Ενώ αρχικά διαψεύδουν κάθε αντεθνικό και αντιλαϊκό μέτρο, το οποίο σκοπεύουν να πάρουν, στη συνέχεια προχωρούν, δίχως τύψεις, στη νομοθέτηση και στην πρακτική εφαρμογή αυτού του μέτρου. Έτσι, σύμφωνα και με τα όσα γράφει η «Ημερησία», οι εργαζόμενοι είναι έρμαιο πλέον στις «συνθήκες και τις διαθέσεις του εργοδότη».

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΜΕ ΒΑΡΕΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝ ΚΑΡΥΑΙΣ ΚΟΝΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ - ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΡΕΟΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΖΑΜΙΟΥΠρος τον

Πολιτικόν Διοιηκητήν του Αγίου Όρους,

 κ. Αρ. Κασμίρογλου
Καρυαί-ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ,

4/4/2013

 
Κε Διοιηκητά,

πληροφορηθήκαμε ότι γίνονται προετοιμασίες για την κατεδάφισιν με βαρέα μηχανήματα του εν Καρυαίς Κονακίου της παλαιάς και κανονικής ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ.

Σας ενημερώνουμε ότι εντός αυτού του Κονακίου υπάρχουν 12 Πατέρες και ικανός αριθμός προσκυνητών. Σε περίπτωση κατεδαφίσεως υπάρχει άμεσος κίνδυνος να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, για τις οποίες θα είσθε συνένοχος για έγκλημα εκ προμελέτης, ως εν γνωσει τελών.

 

Κοινοποίησις:

1)      κ. Αρχηγόν της Ελληνικής Αστυνομίας - Αθηναι

2)      κ. Εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης

3)      κ. Διοιηκητήν Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Όρους

 

Αθανάσιος Ν. Παπαγεωργίου

Πρόεδρος του Συλλόγου

«Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος» Παιανίας,

 

Ιατρός Χειρουργός

Δρ Παν/μίου Αθηνών

Τηλ.: 210-6642641

 

1η τελετή μνήμης για τους πεσόντες της δυνάμεως του σταθμού Χωροφυλακής Μαραθώνος1η τελετή μνήμης για τους πεσόντες της δυνάμεως του σταθμού Χωροφυλακής Μαραθώνος
40 χρόνια ακατάσχετης, καθεστωτικής και παρακρατικής προπαγάνδας απέναντι στον λαό μας, προκειμένου να διαστρεβλώσουν την ιστορία και να αποκρύψουν το πιο άρρωστο ίσως κομμάτι της Ελληνικής ιστορίας, αυτό του συμμοριτοπολέμου, δεν στάθηκαν ικανά να διαγράψουν την ιστορική μνήμη μας. Με αυτά τα λόγια του μέλους της Κ.Ε. και γραμματέα των Τ.Ο. Αν. Αττικής και Σαρωνικού Γ. Παπαγεωργίου, ξεκίνησε η σεμνή τελετή μνήμης για τους πεσόντες χωροφύλακες της δυνάμεως του σταθμού Χωροφυλακής Μαραθώνος.

Γράμμα μαθητή σε σχολείο των Χανίων προς τον Υπ. Οικονομικών που αξίζει να διαβάσετε


Τι κάνετε κ. Υπουργέ; Με αυτήν την ερώτηση μαθητής της τρίτης Λυκείου σε σχολείο των Χανίων απευθύνεται προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, μέσα από ένα γράμμα που αξίζει να διαβαστεί αλλά και να συζητηθεί.

Ο Αλέξανδρος είναι μαθητής στο 1ο ΕΠΑΛ Χανίων και σε λίγο καιρό ετοιμάζεται να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ένα από τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστεί είναι οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ΙΙ.

Σε μια παράγραφο, στην τελευταία σελίδα της εξεταστέας ύλης που διδάσκεται στα σχολεία αναφέρεται ότι όταν υπάρχει ύφεση στην οικονομία το κράτος θα πρέπει να στοχεύσει σε ελλειμματικό προϋπολογισμό και αύξηση των δαπανών ώστε να αυξηθεί το εισόδημα και να δοθεί ώθηση στην οικονομία για να βγει από την ύφεση.

Δραστηριότητες Τοπικών: Πάτρας, Κυπαρισσίας, ΘεσσαλονίκηςΔραστηριότητες Τοπικών: Πάτρας, Κυπαρισσίας, Θεσσαλονίκης
Πιστή στο κοινωνικό έργο του Κινήματος , σε πανελλαδικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο, η Τοπική Οργάνωση Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε, την Κυριακή 31 Μαρτίου, ανοιχτή διανομή ρούχων, παπουτσιών και παιδικών παιχνιδιών, στον χώρο έμπροσθεν των γραφείων.

Η συμμετοχή του κόσμου που θέλησε να βοηθηθεί, αλλά και να βοηθήσει ήταν μαζικότατη. Από νωρίς δεκάδες συναγωνιστές έσπευσαν να στήσουν τον χώρο και οι εργασίες τέλειωσαν πολύ πριν την προκαθορισμένη ώρα, λόγω της άρτιας οργάνωσης. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη και από όλους ακουγόταν η διαπίστωση ότι «η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι η τελευταία ελπίδα του Έθνους». Όλες οι Ελληνικές οικογένειες, που έχουν οδηγηθεί σε αυτήν την κατάσταση, προσβλέπουν στο Εθνικιστικό Κίνημα, ως την ύστατη σανίδα Εθνικής σωτηρίας. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα είναι παρούσα και θα συμπαραστέκεται στους ανήμπορους Έλληνες, όμως είναι και χρέος του καθενός ξεχωριστά να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια με τις δικές του δυνάμεις, πυκνώνοντας τις τάξεις μας. Το Κίνημα παραμένει πιστό στις προεκλογικές του δεσμεύσεις: Τα λεφτά του λαού επιστρέφουν σε αυτόν! ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!
Τ.Ο. Θεσσαλονίκης
Καζαντζάκη 4

Νεο-Οθωμανική Ελλάδα: Μύθος ή Πραγματικότητα;του Κώστα Πικραμένου*
    Ο όρος Neo-Οttomanism (Νεο-οθωμανισμός) εισήχθη στο δημόσιο ακαδημαϊκο διάλογο στα μέσα της περασμένης δεκαετίας. Μετά την ανάληψη της ηγεσίας του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών από τον καθηγητή Αχμέτ Νταβούτογλου ο συγκεκριμένος όρος χρησιμοποιείται πλέον κατά κόρον τόσο από τα ΜΜΕ όσο και από τις πολιτικές ελίτ των γειτονικών με την Τουρκία κρατών.
    Οι περισσότεροι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, διπλωμάτες και πανεπιστημιακοί χρησιμοποιούν τον όρο «νεο-οθωμανισμός» για να εξηγήσουν συγκεκριμένες πολιτικές και επιλογές της Τουρκίας στον εγγύς Βαλκανικό και Ευρω-ασιατικό χώρο. Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν τον εννοιολογικό προσδιορισμό του Νεο-οθωμανισμού.
    Ορισμός:  Νεο-οθωμανισμός είναι μία νέα φαντασίωση της σύγχρονης Τουρκίας η οποία πηγάζει από τη γεωγραφία και την ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. 
    Οι θεωρητικοί του Νεο-οθωμανισμού
    Πρόκειται για πανεπιστημιακούς με σπουδές στο εξωτερικό, πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας και κοσμοπολίτικη θεώρηση της διεθνούς σκηνής. Οι άνθρωποι αυτοί κινούνται πέριξ του Αχμέτ Νταβούτογλου και λειτουργούν ως κομιστές της νεο-οθωμανικής φαντασίωσης συμμετέχοντας σε ημερίδες και συνέδρια τόσο σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όσο και στις ΗΠΑ.

Άγνωστες μορφές του Ελληνισμού: Λοχίας Ίτσιος ΔημήτριοςΆγνωστες μορφές του Ελληνισμού: Λοχίας Ίτσιος Δημήτριος
Ἀνδρῶν γὰρ ἐπιφανῶν πᾶσα γῆ τάφος
Ο Δημήτριος Ίτσιος γεννήθηκε το 1906 στην ακόμα σκλαβωμένη τότε Μακεδονία από βλάχους γονείς. Παντρεύτηκε την Άννα Κ. Νανοπούλου, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, την Μαρία και τον Αναστάση. Με την κύρηξη του Δεύτερου Παγκόσμιου πολέμου επιστρατεύθηκε ώς έφεδρος λοχίας και υπηρετούσε στο Μπέλες, πάνω από τα Άνω Πορόια. Κατά την εισβολή των Γερμανών στο Μπέλες, στις 6 Απριλίου 1941, βρέθηκε να είναι επικεφαλής του Πολυβολείου Π8. Η ώρα είναι 5.15΄ όταν ψηλά στην "Ομορφοπλαγιά" του Μπέλες η ποιό τέλεια πολεμική μηχανή της εποχής αρχίζει το καταστροφικό της έργο. Το πρώιμο γλυκοχάραμα έρχεται συντροφευμένο από ομοβροντίες Γερμανικών πυροβόλων, όλμων και πολυβόλων. Αρχίζει η επίθεση. Ανταπαντούν οι υπερασπιστές της προκάλυψης. Τα μάτια του Ίτσιου και των συντρόφων του κατακόκκινα από την ολονύχτια αγρυπνία ερευνούν πόντο-πόντο το έδαφος μπροστά τους. Με το δάχτυλο στην σκανδάλη είναι έτοιμοι να αντιτάξουν σκληρή αντίσταση στην ιταμή επίθεση. Η προκάλυψη αντιστέκεται ηρωικά. Ο ήλιος, στις πλαγιές του Μπέλες, αρχίζει σιγά-σιγά το καθημερινό του ανηφόρισμα. Κάποια στιγμή ακούγεται βόμβος αεροπλάνων. Τρία ή τέσσερα "στούκας" πλησιάζουν την περιοχή και ξερνούν σίδηρο και φωτιά. Στην σφοδρότητα των επίγειων και ουράνιων επιθέσεων δεν αντέχει άλλο η προκάλυψη.

Απόρρητη η έρευνα για τις γερμανικές αποζημιώσεις…Από τις αρχές Μαρτίου βρίσκεται στα χέρια του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα το έργο της Ομάδας Εργασίας που είχε συσταθεί για την έρευνα των αρχείων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που αφορούν στις περιόδους του Α΄και του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.
Όπως αναφέρεται ωστόσο σε έγγραφο του κ. Σταϊκούρα που διαβιβάστηκε στη Βουλή, το έργο έχει χαρακτηριστεί απόρρητο». Πρόκειται για το έργο συλλογής, κωδικοποίησης, καταγραφής, ταξινόμησης και προστασίας του μεγάλου παλαιού και ιστορικού αρχειακού υλικού, το οποίο για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε, ουσιαστικά και οργανωμένα, εντός του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Όπως ειδικότερα ενημερώνει ο αναπληρωτής υπουργός, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση του σχετικού αρχειακού υλικού σε χώρο του κεντρικού κτιρίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όπου θα φυλάσσεται διακριτά, ταξινόμηση φακέλων του αρχείου κατά κατηγορία, ηλεκτρονική συνοπτική απεικόνιση του καταγεγραμμένου αρχειακού υλικού, και καταγραφή 761 τόμων αρχειακού υλικού. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία, η Έκθεση παραδόθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών.
Το έγγραφο του κ. Σταϊκούρα διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότη Μαριά για τις «νομικές και λοιπές ενέργειες με στόχο την είσπραξη από τη Γερμανία των πολεμικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου συνολικού ποσού 162 δις ευρώ χωρίς τους τόκους».

Παραπολιτικά: Όλοι τρέμουν τις εκλογές πλην Χρυσής Αυγής!Τον τρόμο του σάπιου πολιτικού κατεστημένου για την λαϊκή ετυμηγορία, καθώς τα αποκόμματα του κλεπτοκρατικού τόξου γνωρίζουν καλά τα πραγματικά ποσοστά των δημοσκοπήσεων, αναδεικνύει η εφημερίδα "Παραπολιτικά" στο σχόλιο του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη. Στο άρθρο με τίτλο "Έτρεμαν τις πρόωρες εκλογές" αποκαλύπτεται ότι ΠΑΣΟΚ και Δημάρ γνωρίζουν καλά πως δεν θα βρουν ούτε την ψήφο τους στις επόμενες κάλπες, όποτε κι αν αυτές στηθούν και δρομολογούν από την μια την καθυστέρηση των εκλογών μέχρι την λήξη της τετραετίας και από την άλλη τον αρραβώνα μεταξύ τους, μήπως και καταφέρουν να πιάσουν το 3%. Ακόμη, αυτοί που γνωρίζουν τα πραγματικά αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων τρέμουν στην ιδέα πρόωρων εκλογών, πλην ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, η οποία θα είναι πιθανότατα η μόνη πολιτική δύναμη που αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά της.
Παραθέτουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα: "Το θρίλερ που παίχτηκε αυτήν την εβδομάδα στην κυβέρνηση και έλαβε τέλος της Τετάρτη ήταν για πολύ γερά νεύρα. Το Μαξίμου έριξε - και το εννοούσε- το χαρτί των πρόωρων εκλογών,

Μοίρα τουρκικών πυραυλακάτων κατευθύνεται στο Αιγαίο - Παρακολουθούνται από το ΠΝΤέσσερις τουρκικές πυραυλάκατοι κλάσης Kiliç οι P-333 TCG TufanP-336 TCG Zıpkın, P-337 TCG Atak καιν P-338 TCG Boraβγαίνουν στο Αιγαίο,με κατεύθυνση τη νότια περιοχή της Αρχιπελάγους, σύμφωνα με πληροφορίες. 
Οι τέσσερις πυραυλάκατοι θα αναπτυχθούν στην περιοχή που ετοιμάζεται το ΠΝ να εκτελέσει δύο μεγάλες ασκήσεις, μία στο Α.Αιγαίο και μία στην περιοχή της Α.Μεσογείου μεταξύ Κρήτης Ρόδου και Μεγίστης.

Οπωσδήποτε δεν είναι συνηθισμένος ο ταυτόχρονος απόπλου τεσσάρων πυραυλακάτων από το ναύσταθμο της Κωνσταντινούπολης και για αυτό η πορεία τους παρακολουθείται από τα παρατηρητήρια του Ναυτικού, αφού σε λίγη ώρα θα έχουν μπει στο βόρειο Αιγαίο. Οι φωτογραφίες είναι από την έξοδό τους από τον ναύσταθμο.
Τα πλοία (γερμανικής σχεδίασης και ναυπήγησης) είναι εξοπλισμένα με δύο τετραπλούς εκτοξευτές βλημάτων επιφανείας-επιφανείας Harpoon και θεωρούνται εξαιρετικά σκάφη για τις επιχειρησιακές συνθήκες του Αιγαίου
 
P333
 
P336
 
P337
 
P338
 
P3xx

www.defencenet.gr

ΠΗΔΑ ΑΡΧΗΓΕ ΜΟΥ . ΠΗΔΑ. ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ..ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ! ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΗΔΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΝ 10 ΕΚ. ΕΛΛΗΝΕΣ.s


skeftomasteellhnika

Χαράτσι ... αχαράτσωτο, χιλιοχαρατσωμένο και οι τρεις αρχιψευταράδες ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/xaratsi-deh.html#ixzz2PfmmLY7v


Ενιαίο φόρο ακινήτων μέσω ΔΕΗ και ΔΟΥ αποφάσισαν οι τρεις σκερβελέδες αρχηγοί. Τόσο δε, ξεκάθαροι φάνηκαν οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι επάνω στο θέμα του χαρατσιού, που μάλλον θύμισαν τον γνωστό χρησμό "ήξεις αφήξεις ουκ εν πολέμω θνήξεις", οπου βάζοντας το κόμμα σε διαφορετικό σημείο έβγαινε και εντελώς διαφορετικό νόημα. Αλλά η αποθέωση ήταν ο Στουρνάρας που ξεπέρασε ακόμη την ίδια την Πυθία...

λέγοντας τον πλέον συβιλιικό χρησμό που έχει ειπωθεί ποτέ στην ιστορία. "θα κάνουμε την πρόταση στην τρόϊκα και θα σας πούμε", είπε ο κ. Στουρνάρας. Αλλά η είδηση "βρωμάει" από τώρα πως "δουλεύουν" τον κόσμο παίζοντας παιγνίδια που δεν προσφέρουν σε κανέναν τίποτε αφού κατά τα φαινόμενα προετοιμάζουν μία "λύση" χαρατσιού σαν να είναι φόρος.
Αντικατάσταση του ΕΕΤΗΔΕ, του γνωστού «χαρατσιού», με έναν ενιαίο φόρο ακινήτων ο οποίος ωστόσο θα εξακολουθήσει να εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ αποφάσισαν οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι, όπως προέκυψε από τις από τις δηλώσεις των κ.κ. Ευ. Βενιζέλου και Κουβέλη μετά την ολοκλήρωση της τρίωρης σύσκεψής τους υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.


ΛΕΥΚΟΙ & ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΝΑΝΟΙ. Αστρονόμοι είδαν το φως που... γέρνει κατά Αϊνστάιν

Διεθνής ερευνητική ομάδα έστρεψε τον φακό του διαστημικού τηλεσκοπίου Kepler σε ένα δυαδικό σύστημα που αποτελείται από ένα λευκό νάνο και έναν κόκκινο νάνο. Στόχος τους ήταν να μετρήσουν τη μάζα των δύο άστρων. Ομως οι παρατηρήσεις επέτρεψαν στους ερευνητές να γίνουν μάρτυρες και διαφόρων φαινομένων τα οποία βοηθούν στο να γίνει καλύτερη κατανόηση των κοσμικών διεργασιών που λαμβάνουν χώρα στη δημιουργία και εξέλιξη δυαδικών συστημάτων. 

Φουλ για ισόβια ο Παπακωνσταντίνου. Τον τελείωσε και αυτόν ο Βενιζέλος… ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/foul-gia-isovia-o-papakwnstantinou-ton-teleiwse-kai-auton-o-venizelos.html#ixzz2PfmXruoQ


 
…ο οποίος κρεμά και τον Παπανδρέου. Ο τ. Πρωθυπουργός θα κάνει το παν για να μην εμφανιστεί στην επιτροπή μετά τις εξελίξεις. Ο Βενιζέλος αποδείχθηκε ευφυέστατος αφού πήγε, “καθάρισε” και αφήνει τον ΓΑΠ να κρύβεται.
Για «πισώπλατα» παιχνίδια που έγιναν «ερήμην» από τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στα ελάχιστα 
διαλείμματα της επεισοδιακής συνεδρίασης κατά τα οποία επικράτησε η λογική και όχι οι φαιδρές αψιμαχίες, έδωσε κάποιες απαντήσεις για την ουσία της πολύκροτης υπόθεσης οι οποίες εκθέτουν τους χειρισμούς του κ. Παπακωνσταντίνου.
Ειδικότερα στην ερώτηση του προέδρου της επιτροπής πως κρίνει το περιεχόμενο των e-mails που εμφανίζουν τον κ. Ιωάννη Διώτη και τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου να συνεννοούνται για την διαχείριση της λίστας σε χρόνο κατά τον οποίο ο ίδιος ήταν υπουργός οικονομικών και ο κ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Περιβάλλοντος, απάντησε: «Με κατέπληξαν αυτά τα ηλεκτρονικά μηνύματα που φέρεται να έχουν ανταλλαγεί μεταξύ των κυρίων Παπακωνσταντίνου και Διώτη στις 7 Ιουλίου του 2011, δηλαδή, αρκετές ημέρες μετά την αλλαγή στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Οικονομικών, διότι από το σύνολο αυτών των μηνυμάτων προκύπτει ότι εγώ απουσιάζω… Από το σύνολο αυτής της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της 7ης Ιουλίου προκύπτει ότι εγώ είμαι απολύτως απών από τη συνείδησή τους και από το σκηνικό. Ένας πρώην Υπουργός ανταλλάσσει ηλεκτρονικά μηνύματα με έναν νυν Ειδικό Γραμματέα, ερήμην του εν ενεργεία Υπουργού, ο οποίος δεν έχει ενημερωθεί ούτε από τον πρώην Υπουργό ούτε από τον εν ενεργεία Ειδικό Γραμματέα ότι πρόκειται να γίνει συνάντηση με τον Διοικητή της ΕΥΠ και επεξεργασία –να επεξεργαστούμε, στον πληθυντικό- επίσης χωρίς να εξαρτάται αυτό από την προηγούμενη ενημέρωση ή έγκριση ή συναίνεση του νυν Υπουργού, ο οποίος δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο. Όλα είναι πίσω από την πλάτη μου και ερήμην μου, τρεις-τέσσερις βδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου».
Επιπροσθέτως, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «δεν είναι ευχαριστημένος» από τον χειρισμό που επιφύλαξε ο κ. Παπακωνσταντίνου στην λίστα Λαγκάρντ, λέγοντας ότι «θα έπρεπε να την στείλει αμέσως στο ΣΔΟΕ και να πρωτοκολληθεί». (Πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα).

6η Απριλίου 1941 – Το δεύτερο ΟΧΙΗ 6η Απριλίου 1941 είναι δυστυχώς μια ξεχασμένη μέρα στο χρονοντούλαπο της ελληνικής ιστορίας, η οποία όμως θα έπρεπε να τιμάται ισότιμα με την 28η Οκτωβρίου 1940 απ’ όλο τον Ελληνισμό, ωςη μέρα του δεύτερου ΟΧΙ και της ηρωικής αντίστασης των Ελλήνων απέναντι στην γερμανική εισβολή. Εκείνο το πρωινό, ο διάδοχος του Ιωάννη Μεταξά Αλέξανδρος Κορυζής  αντέταξε το δεύτερο ΟΧΙ στον πρεσβευτή της Γερμανίας πρίγκιπα  Έρμπαχ ο οποίος του παρέδωσε διακοίνωση με την οποία απαιτούσε, να επιτραπεί στα γερμανικά στρατεύματα  να μπουν στο ελληνικό έδαφος.... Αίτημα τους ήταν η αντιμετώπιση της Αγγλίας η οποία είχε σπεύσει να βοηθήσει την Ελλάδα, με 62.000 άνδρες και μεγάλη αεροπορική δύναμη.

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ Νο2 MADE IN USA ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ - ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/CyprusTragic-ylopoihsh-sxediou-anan-me-usa-samara-anastasiadh.html#ixzz2PfmFDuhf

Η ΚΥΠΡΟΣ ΩΘΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ...


Η Άγκυρα έθεσε επίσημα θέμα επαναφοράς του σχεδίου Ανάν - Μιλάνε για "Δύο κράτη"Επαναφορά στο σχέδιο Ανάν προτείνει ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, Μεχμέτ Σιμσέκ για την Κύπρο και είναι σαφές ότι μετά τις εξελίξεις στο οικονομικό μέτωπο και όσα περνάει ο καιρός προς τα εκεί θα επικεντρώνονται οι πιέσεις. Είναι η πρώτη φορά μετά το 2004 που επίσημα η Άγκυρα επαναφέρει το σχέδιο Ανάν και σίγουρα επ'αυτού σύντομα θα δούμε εξελίξεις. Είναι αυτό που έχουν σημειώσει επανειλημμένα ότι η οικονομική καταστροφή που προκάλεσε η τρόικα και η Γερμανία στο νησί για τα διαρπαχτούν τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, θα έχει αντίκτυπο σε ολόκληρο το κυπριακό ζήτημα. Το θέμα είναι ότι κατ'αυτό τον τρόπο μπαίνει και η Τουρκία "από το παράθυρο" στην διαχείριση των κυπριακών κοιτασμάτων...


Απαντώντας σε ερώτηση αν η τουρκική κυβέρνηση έχει συζητήσει το ενδεχόμενο να βοηθήσει οικονομικά την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω κατεχομένων, ο κ. Σιμσέκ είπε ότι «επιθυμούμε όλοι οι γείτονές μας να αυξάνουν την ευημερία τους, διότι η Τουρκία είναι η χώρα που θα έχει το περισσότερο όφελος από αυτό».


Όπως είπε, «η σημαντικότερη βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε εμείς στη Νότια Κύπρο, είναι να οδηγηθούμε σε μία λύση με δύο κράτη και δύο ισότιμες κοινότητες, δηλαδή με τρόπο που προέβλεπε το 2004 και ο ΟΗΕ» είπε ο Τούρκος.


Μάλιστα, ανέφερε ότι μετά το 2004, η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι ακολουθούν μία γραμμή της μορφής «"Είμαστε μέλος της ΕΕ. Η Τουρκία είναι αυτή που έχει ανάγκη. Εμείς δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμβιβαστούμε. Ας συμβιβαστούν οι Τούρκοι". Η στάση αυτή δεν μπορεί να οδηγήσει στη λύση»είπε επαναλαμβάνοντας πως η λύση που είχε προτείνει το 2004 ο ΟΗΕ «θα προσφέρει όφελος στη Νότια Κύπρο».


πηγη

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/CyprusTragic-ylopoihsh-sxediou-anan-me-usa-samara-anastasiadh.html#ixzz2PfmAUBLO

Κατάρριψη της θεωρίας "Out of Africa"

Κυρίαρχη θέση στον επιστημονικό κόσμο όσον αφορά το ζήτημα της καταγωγής του ανθρώπου, έχει η υπόθεση της Εξόδου από την Αφρική. Δηλαδή ότι, το είδος homo-sapiens αναπτύχθηκε στην Αφρική και εν τη συνεχεία έκανε αλλεπάλληλες μεταναστεύσεις για να εγκατασταθεί στις υπόλοιπες περιοχές του πλανήτη, εκτοπίζοντας τους προηγούμενους τύπους ανθρώπου. Πέρα από τις ενδείξεις που δείχνουν στο ορθό της υπόθεση αυτής, υπήρχε και μια πολιτική σκοπιμότητα στην τάση να αποδειχθεί αυτή η θέση. Να αποκτήσουν τα ιδεολογικά προστάγματα του οικουμενικού ανθρωπισμού να πλήρως αποδεκτά έχοντας μια επιστημονική βάση. Όμως μια πρόσφατη ανακάλυψη στην Γεωργία κάποιων παλαιοντολογικών ευρημάτων δημιουργούν πολλά ερωτηματικά όσον αφορά το ορθό της υπόθεσης αυτής και το κατά πόσον  το ανθρώπινο είδος αναπτύχθηκε τελικά σε μια κοίτη ή υπήρξαν πολλές παράλληλες.
Όπως διαβάζουμε σε άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Independent, σε ανασκαφές στο χωριό Dmanisi της Γεωργίας, βρέθηκαν οστά και κρανία ηλικίας τουλάχιστον 1,8 εκατομμυρίων χρόνων, δηλαδή είναι τα παλιότερα ανθρωπολογικά ευρήματα τα οποία έχουν βρεθεί εκτός της Αφρικής. Το εκπληκτικό όμως της υπόθεσης, είναι ότι τα ευρήματα των ανθρωποειδών αυτών, ήταν αρκετά πιο πρωτόγονα από τους Homo erectus που θεωρούταν ότι μετανάστευσαν από την Αφρική πριν 1 εκ. έτη. Οι άνθρωποι του Dmanisi είχαν κατά 40 % μικρότερο εγκέφαλο και ήταν πιο κοντοί από τον μέσο homo erectus. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του καθηγητή Lordkipanidze, διευθυντή του Εθνικού Μουσείου Γεωργίας "τα ευρήματα ανατρέπουν την αντίληψη που είχαμε ότι οι άνθρωποι ήρθαν από την Αφρική 1 εκ. έτη πριν έχοντας πλήρως ανεπτυγμένα εργαλεία από λίθο, και πως η ανατομία τους ήταν εξελιγμένη όσον αφορά τους εγκεφάλους και την κατανομή των άκρων. Οι άνθρωποι του Dmanisi  είναι το πιο αρχαίο δείγμα αντιπροσώπων του είδος μας -Ηομο- που βρέθηκαν εκτός Αφρικής και αποτελούν το πιο αρχαϊκό είδος Homo Erectus που έχει βρεθεί ως τώρα. Μπορεί να είναι πρόγονοι στους μεταγενέστερους πληθυσμούς Homo Erectus, πράγμα που μπορεί να καταδεικνύει μια Ευρασιατική καταγωγή του Homo Erectus." Στο Βρετανικό Φεστιβάλ Επιστημών στην πόλη του Guilford, ο καθηγητής Lordkipanidze τόνισε την πιθανότητα ο Homo Erectus να είχε εξελιχθεί στην Ευρασία από τους ανθρωπίδες του Dmanisi και μετα να μετανάστευσαν και πάλι στην Αφρική για να αναπτυχθεί το δικό μας είδος, ο Homo Sapiens.
Το μόνα παλαιοντολογικά ευρήματα τα οποία είναι προγενέστερα των ανθρωπιδών του Dmanisi είναι το αρχαϊκό είδος "ανθρώπου", ο homo habilis, που ζούσε στην Αφρική πριν 2,5 - 1,6 εκατομμύρια χρόνια πριν που χρησιμοποιούσε απλά πέτρινα εργαλεία. 

ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΜΠ$ΡΔ$Λ$...!!! ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΗΡΕ 5ΝΘΗΜΕΡΗ ΑΠΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΕΠΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΗΞΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ...!!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/sxoleio-ekdromh-mathhths-trabixe-foto-prwth-fora-se-mpourdelo.html#ixzz2Pflwdz6o


Με αυτή τη φωτογραφία, ο μαθητής...( ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του)κατηγορήθηκε απο το σχολείο του ότι είναι προσβλητικός και πήρε "δώρο" μια 5ημερη αποβολή, με αποτέλεσμα να μείνει στην τάξη από απουσίες.
Ο ίδιος ζήτησε από όλους εμάς να κρίνουμε αν η φωτογραφία όντως προσβάλλει το σχολείο ή αν η αποβολή ήταν υπερβολική και αδικαιολόγητη.

πηγη

Οι καπιταλιστικές ύαινες παρεούλα με τα κοράκια του Διεθνούς Σιωνισμού

Τοποθεσία: Νέα Υόρκη- Η Μητρόπολη του Καπιταλιστικού Συστήματος
Οικοδεσπότης: Στέλιος Σαββός
Θέμα: Δείπνο και συζήτηση για τις οικονομικές εξελίξεις
Συνδαιτυμόνες: 50 περίπου οικονομολόγοι, χρηματιστές και μεγαλοεπενδυτές ανάμεσά τους και ο διαβόητος "περιούσιος" G. Soros
Το Φλεβάρη, όπως φρόντισε να μας ενημερώσει μεγάλη κυβερνητική εφημερίδα, ο μεγαλοεπιχειρηματίας Σ. Ζαββός προσκάλεσε σε δείπνο διακεκριμένους οικονομολόγους, νομπελίστες χρηματιστές και φυσικά φιλάνθρωπους επενδυτές με πρώτο και καλύτερο τον G. Soros.
Ο διαβόητος λοιπόν περιούσιος, "προφήτευσε" πως το αποτέλεσμα των εκλογών της Γερμανίας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα επηρεαστεί από την "εμμονή" της "Γερμανίας" στο σκληρό ευρώ και τις μηδαμινές σχεδόν προσπάθειες που κατέβαλε για να το σώσει. Φρόντισε επίσης, να μας "πληροφορήσει" πως αν το ευρώ επιβιώσει ως νόμισμα στην "Ευρωπαϊκή Ένωση" θα είναι τουλάχιστον για μία γενιά. Κι ας μην ξεγελιέται ΛΟΙΠΟΝ κανένας Εθνικιστής για το ότι τα αφεντικά και στη Γερμανία είναι οι Σιωνιστές και όχι οι ναζί. Το ότι η Γερμανία έχει αλωθεί αποδεικνύεται όχι μόνο λόγω της εβραϊκής καταγωγής της Μέρκελ αλλά και για τους εξής βασικούς λόγους:
1) Αποτελεί τροχοπέδη στην "εισβολή" της Ρωσίας και της Κίνας στην Ευρώπη Ένωση. Με ένα σύνολο εμπορικών συναλλαγών αποτρέπει την οικονομική διείσδυση της πάλαι ποτέ "Κόκκινης Αρκούδας" και του "Δράκου". Μέσω στρατιωτικών συμφωνιών ενισχύει την αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ στη συγκεκριμένη γεωπολιτική ζώνη.
2) Λειτουργεί ως οργανισμός-θυγατρική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ποτέ δεν επενδύει μόνη της σε χώρες και το κυριότερο πληρώνει το μεγαλύτερο φόρο υποτελείας στο εν λόγω κέντρο της Παγκοσμιοποίησης.

ΩΡΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ!!... «Έκκληση» στην Τουρκία να πάρει ελληνικές εταιρείες! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/ellhnas-ekane-ekklhsh-sthn-tourkia-na-parei-ellhnikes-etairies.html#ixzz2Pflc2yyP
"Εκκληση" (!) προς τους επιχειρηματίες της Τουρκίας να έρθουν στην Ελλάδα "για να επενδύσουν σε ελληνικές βιομηχανίες και μεγάλες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα λόγω της κρίσης" απηύθυνε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, επικεφαλής του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας - Τουρκίας, ιδιωτικού φορέα στον οποίον συμμετέχει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών. «Κάθε μέρα χίλιοι άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους στην Ελλάδα και θα εκτιμούσαμε πολύ το ενδιαφέρον Τούρκων επιχειρηματιών στα προβληματικά εργοστάσια» δήλωσε ο τουρκόφιλος Δ.Παπαδημητρίου αντιπρόεδρος της εταιρείας Neon Energy, σε συνέντευξή του προς το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή»....
Ο Ελληνας επιχειρηματίας,  ανέφερε "Προσκαλώ όσες τουρκικές εταιρείες δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους τάχιστα"!


Επίσης έκανε μία σύγκριση: είπε ότι οι ελληνικές επενδύσεις στην Τουρκία έφτασαν τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι δεν παρατηρήθηκε ανάλογο ενδιαφέρον για τουρκικές επενδύσεις στην Ελλάδα,


Τις δηλώσεις Παπαδημητρίου προέβαλε σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα «Turkiye» με τίτλο «Πρόσκληση από την Ελλάδα! Τα εργοστάσιά μας να τα λειτουργήσουν οι Τούρκοι».

Αλήθεια, δεν νιώθει ελάχιστη εθνική ντροπή μέσα του που εκλιπαρεί αυτούς που καθημερινά παραβιάζουν τα σύνορα της χώρας του να τους προσκαλεί; Για την πολιτική ελιτ, δεν τίθεται θέμα. Γνωρίζουμε το ποιον της. Αλλά αυτός θεωρείται Έλληνας; ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/ellhnas-ekane-ekklhsh-sthn-tourkia-na-parei-ellhnikes-etairies.html#ixzz2PflY9upC

Επεισοδιακή η επίσκεψη βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη Ζάκυνθο. Επιχείρησε να κινηθεί εναντίον διαδηλωτών


Επεισοδιακή η επίσκεψη βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη ΖάκυνθοΈνταση επικράτησε σήμερα το πρωί, όταν φοιτητές και αντιφασιστικές οργανώσεις πραγματοποίησαν πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Ζάκυνθο, με αφορμή την παρουσία του βουλευτή του κόμματος Ιωάννη Λαγού ο οποίος βρίσκεται στην Ζάκυνθο για να πάρει μέρος σε εκδηλώσεις της τοπικής οργάνωσης (διανομή τροφίμων) αλλά και να μιλήσει το βράδυ σε πολιτική εκδήλωση του κόμματος.

Οι εβραίοι πετάνε τους αφρικανούς έξω από την χώρα τους και κανείς δεν μιλάει για ρατσισμό!!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/oi-ebraioi-petane-tous-afrikanous-exw-apo-thn-xwra-ratsismos.html#ixzz2PflFil9g


ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (Associated Press) - Το Ισραήλ έχει οδηγήσει σιωπηλά σε επαναπατρισμό εκατοντάδες Σουδανούς μετανάστες κατά τους τελευταίους μήνες, με βάση τις κατηγορίες ομάδων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οδηγώντας τους Αφρικανούς σε δυνητικά απειλητικές για τη ζωή τους καταστάσεις και, ενδεχομένως, παραβιάζοντας διεθνείς συνθήκες για την αντιμετώπιση των προσφύγων.Το Ισραήλ λέει ότι οι αποχωρήσεις ήταν εθελοντικές, αλλά ακολουθεί τακτικές μαζικών συλλήψεων μεταναστών, ενώ Ισραηλινοί ηγέτες ορκίζονται ότι θα σταματήσουν την εισροή των λαθρομεταναστών.Κατά τα τελευταία οκτώ χρόνια, 60.000 Αφρικανοί μετανάστες, ως επί το πλείστον από το Σουδάν και την Ερυθραία, έχουν περάσει παράνομα τα σύνορα του Ισραήλ, άλλοι για να ξεφύγουν από καταπιεστικά καθεστώτα και άλλοι αναζητώντας εργασία και καλύτερες συνθήκες.

ΑΙΣΧΟΣ ! ΝΤΡΟΠΗ ! ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΑΣΟΚ + ΝΔ Με τροπολογία αθώωσαν τους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια στα κόμματά τους
tropologia-trapezes
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΠΕΠΟΝΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ!! Οργή και αγανάκτηση προκαλεί στον ελληνικό λαό η σκανδαλώδης ενέργεια των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν… στα “μουλωχτά” τροπολογία, που ήταν μάλιστα εκπρόθεσμη, κατέθεσαν την Πέμπτη στη Βουλή οι νεοδημοκράτες βουλευτές Δ. Χριστογιάννης, Δ. Τσουμάνης, Δ. Σταμενίτης, λίγη ώρα πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου που είχε καταθέσει το υπουργείο Ανάπτυξης για «Διαμόρφωση φιλικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις και άλλες διατάξεις». Την ψήφισαν μέσα… σε ένα λεπτό!... Για το μείζον αυτό θέμα οι παρόντες μπλε και πράσινοι βουλευτές χρειάστηκαν να αποφασίσουν ένα… ολόκληρο λεπτό!!! Απολαύστε τους σχετικούς διαλόγους όπως καταγράφηκαν στα πρακτικά της Βουλής:
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια -Τσαρουχά): Ερωτάται το Σώμα:

Άαααλλο νούμερο ετούτο πάλι. Καμίνης: «Θα Ανοίξουν Έως Και 2 Τζαμιά Ανά Δημοτικό Διαμέρισμα»! Μήπως ανα τετράγωνο καλύτερα; ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/tha-anoixoun-duo-tzami-se-kathe-eparxeia-kaminhs.html#ixzz2PfkqnUgU

Η είδηση από το in.grΗ δημιουργία κεντρικού μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα ανοίγει το δρόμο για να λειτουργήσουν νομίμως ένα έως δυο χώροι ανά δημοτικό διαμέρισμα, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη.


Ο Καμίνης εξέφρασε την υποστήριξή του στην απόφαση να προχωρήσει η κατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα «για αυτονόητους λόγους ισοπολιτείας και υπεράσπισης του δικαιώματος στη θρησκευτική λατρεία» αλλά και «για πρακτικούς λόγους ώστε να μπει τάξη στην άτακτη δημιουργία τέτοιων άτυπων χώρων».Ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι έθεσε το ζήτημα κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον υπουργό Παιδείας.
«Η δημιουργία κεντρικού μουσουλμανικού τεμένους ανοίγει το δρόμο, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης σε χώρους που πληρούν τις προϋποθέσεις, οι οποίοι σήμερα λειτουργούν ως άτυποι χώροι λατρείας, ώστε να λειτουργούν νομίμως ένας έως δύο ανά δημοτικό διαμέρισμα», συμπλήρωσε.


ΕΦΥΓΕ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ - Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ ΕΠΙ ΧΟΤΖΑΈφυγε ο Έλληνας «007» που την μισή του ζωή «σάπισε» σε Αλβανική φυλακήΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.parapolitika.gr


O Έλληνας κατάσκοπος Λουκάς Χρηστίδης

Ο Λουκάς Χρηστίδης,ο Έλληνας κατάσκοπος που έμεινε φυλακισμένος 30 χρόνια στα κολαστήρια του Χότζα ξεχάστηκε για την Ελλάδα. Το όνομα του Λουκάς, Λουκάς Χρηστίδης, η καταγωγή του από τους Δρυμάδες Χειμάρρας της Β. Ηπείρου. Για τους πιο πολλούς από εσάς το όνομα αυτό δεν λέει και πολλά

π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ: ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΙΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΔΕΝ ΗΤΟ ΠΑΡΟΥΣΑ Η ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/oikoumenismos-patriarxeis-papas.html#ixzz2PfkYh12kἘπίκαιρον
μήνυμα τοῦ Ἁγίου Γρηγορίου Παλαμᾶ
ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ καί πρωτάκουστα, «αἰσχύνης
γέμοντα», ἀπό ὀρθοδόξου πλευρᾶς εἶναι ὅσα ἐτελέσθησαν κατά τήν ἐνθρόνιση τοῦ
νέου πάπα Φραγκίσκου Α’, προεξάρχοντος δυστυχῶς τοῦ οἰκουμενικοῦ πατριάρχου
Βαρθολομαίου Α’, μετά τῆς συνοδείας ἐκπροσώπων τῶν αὐτοκεφάλων Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν.


Ὄχι, δέν ἦταν ἐκεῖ παροῦσα Μία, Ἁγία, Καθολική καί Ἀποστολική Ἐκκλησία, Ἐκκλησία τῶν μεγάλων ὁμολογητῶν τῆς πίστεως ἐναντίον τῆς αἱρέσεως τοῦ Παπισμοῦ: Τοῦ Μ. Φωτίου, τοῦ Ἁγίου Γρηγορίου Παλαμᾶ, τοῦ Ἁγίου Μάρκου τοῦ Εὐγενικοῦ, τοῦ Ἁγίου Νικοδήμου τοῦ Ἁγιορείτου, τοῦ Ἁγίου Κοσμᾶ τοῦ Αἰτωλοῦ, τοῦ Ἁγίου Ἰουστίνου Πόποβιτς, τῶν ἐπί τοῦ λατινόφρονος πατριάρχου Ἰωάννου Βέκκου μαρτυρησάντων Ἁγιορειτῶν Πατέρων, τῶν ὁσιομαρτύρων τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Καντάρας τῆς Κύπρου, τῶν ἐν τοῖς χρόνοις ἡμῶν σφαγιασθέντων Σέρβων Ὀρθοδόξων ἀπό τούς «Καθολικούς» Οὐστάσι τῇ ὑποκινήσει τοῦ καρδιναλίου, καί τώρα «ἁγίου» τῶν Παπικῶν, Στέπινατς.

6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941 - Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ "ΟΧΙ" ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ ΤΗΣ "ΓΡΑΜΜΗΣ ΜΕΤΑΞΑ"Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.sansimera.gr


Η επίθεση της ναζιστικής Γερμανίας κατά της χώρας μας εκδηλώθηκε στις 5:15 το πρωί της 6ης Απριλίου 1941 στα οχυρά της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας, 45 λεπτά πριν από την προβλεπόμενη ώρα, σύμφωνα με τη γερμανική διακοίνωση που είχε επιδοθεί νωρίτερα στον πρωθυπουργό Αλέξανδρο Κορυζή από τον γερμανό πρεσβευτή στην Αθήνα, πρίγκιπα Έρμπαχ. Επιδίδοντας το τελεσίγραφο, ο Έρμπαχ τόνισε στον Κορυζή ότι ο πόλεμος δεν στρεφόταν κατά της Ελλάδας, αλλά κατά της Αγγλίας, που είχε σπεύσει προς βοήθεια της χώρας μας με 62.000 άνδρες και μεγάλη αεροπορική δύναμη. Ο Κορυζής είπε το δεύτερο ΟΧΙ, αυτή τη φορά στην ιταμή ναζιστική πρόκληση. Η γερμανική επίθεση κατά της Ελλάδας αποτελεί συνέχεια του ελληνοϊταλικού πολέμου, που ξεκίνησε την 28η Οκτωβρίου 1940 με την ιταλική επίθεση στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Η γερμανική επίθεση είχε την κωδική ονομασία Μαρίτα και η εντολή για τη σχεδίασή της είχε δοθεί από τον Χίτλερ στις 13 Δεκεμβρίου 1940. Στόχος του γερμανού δικτάτορα ήταν η βοήθεια προς τον σύμμαχό του Μουσολίνι που ήταν στριμωγμένος από τους Έλληνες στην Αλβανία και η εξασφάλιση των νώτων του ενόψει της επικείμενης επίθεσής του στη Ρωσία (Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα). Το σχέδιο Μαρίτα δεν αφορούσε μόνο την Ελλάδα, αλλά και τη Γιουγκοσλαβία, τις μόνες χώρες των Βαλκανίων, μαζί με την Τουρκία, που δεν είχαν συμμαχήσει με τον Άξονα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...