Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ: Στην Αθήνα οι Αλβανοί δραπέτες με τα καλάσνικοφ


Σύμφωνα με απόλυτα διαστραυρωμένες πληροφορίες του planet-greece, οι δύο Αλβανοί δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, που ευθύνονται για τον θάνατο της 25χρονης κοπέλας, κατά τη διάρκεια συμπλοκής με αστυνομικούς στα Ίσθμια Κορινθίας, βρίσκονται στην Αττική, αφού πριν λίγη ώρα εντοπίστηκε....

το λευκό Volkswagen Transporter, το οποίο είχαν κλέψει από την Κόρινθο, στην περιοχή της Μάνδρας, Αττικής, στην οδό Κοροπούλη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Planet-greece το λευκό ΒΑΝ εντόπισε πλήρωμα περιπολικού της Αμέσου Δράσεως.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ – ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΟΤΕ! ΑΜΟΙΒΕΣ – ΜΑΜΟΥΘ, ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ κ.α!


500,000 Ευρώ ετησίως αμοιβή ΔΣ! Την ίδια στιγμή που ο Σόιμπλε ζητά βασικό μισθό 300 Ευρώ!

Ετήσια κέρδη 476 εκ Ευρώ για το 2012, 390 εκ. Ευρώ η “εξαγορά” με τις ευλογίες του υπόδικου Παπακωνσταντίνου!

Είναι εξοργιστικές οι καταγγελίες που λάβαμε με δελτίο τύπου από εργαζομένους στον (γερμανοκρατούμενο πλέον) ΟΤΕ.
Πιο εξοργιστική όμως είναι η απόλυτη σιωπή, η ομερτά που επικρατεί πίσω από τα τεκταινόμενα σε μία ξεπουλημένη από την συμμορία Παπανδρέου, επιχείρηση Εθνικής σημασίας!

Πέραν της πρωτοφανούς απάτης όπου οι σοσιαλφασίστες εμφανιζόντουσαν παρέα με τους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές και ξόρκιζαν το “ξεπούλημα” το οποίο οι ίδιοι διέπραξαν λίγους μήνες μετά ως κυβέρνηση, εδώ προκύπτουν σημεία και τέρατα. Η δικαιοσύνη πρέπει άμεσα να διερευνήσει την ορθότητα των καταγγελιών.

Δελτίο Τύπου  
Αθήνα: 05-04-2013
 
    Μείναμε… έμπλεοι από έκπληξη όπως θα ‘λεγε και ο Σκαρίμπας από τη μεγάλη αποκάλυψη της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt και τους σχολιασμούς των ντόπιων διαπλεκόμενων  (ιδιοκτητών και δημοσιογράφων – παπαγάλων των ΜΜΕ) για τους τεράστιους μισθούς του ΝΤΡΑΓΚΙ, του ΜΠΑΡΟΖΟ, του ΡΟΜΠΑΙ του ΣΟΥΛΤΣ κ.λ.π.
   Ουε υμιν φαρισαίοι υποκριτές… και σκοταδιστές (κατά Σινόπουλο).
   Ώστε είναι μεγάλος ο μισθός (που είναι) 370.000 ευρώ του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και ο μισθός του Πρόεδρου του ΟΤΕ πάνω από 500.000 ευρώ δεν είναι;
   Είναι πολλά τα 298.500 ευρώ του Προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο και τα 206.200 ευρώ του Πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς  και τα 250.000 ευρώ που παίρνουν οι Γενικοί Διευθυντές του ΟΤΕ δεν είναι;
   Έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους τα τελευταία χρόνια και ούτε βλέπουν, ούτε ακούνε τίποτα για όσα τραγικά συμβαίνουν στον ΟΤΕ μετά την εξαγορά του από την  κρατικών συμφερόντων γερμανική Deutsche Telekom.
   Κανένα σχόλιο ούτε για την παράδοσή του αντί πινακίου φακής (390 εκ. ευρώ) όταν η κερδοφορία του μόνο το 2012 ήταν 476 εκ. ευρώ! Ούτε για το ξεπούλημα θυγατρικών του στα Βαλκάνια.
   Ούτε για τις καθημερινές παραβιάσεις του τηλεφωνικού απορρήτου που έχει τεκμηριώσει η ΑΔΑΕ, ούτε για το δουλεμπόριο με τις δήθεν ενοικιάσεις εργαζόμενων μέσα από τις θυγατρικές του, OTEplusHellas-com, ούτε για τους μισθούς των 185 ευρώ της  E-Value, ούτε για την παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων, τσιμουδιά για την τελευταία εκβιαστική «εθελουσία» 1516 εργαζομένων του ΟΤΕ που το κόστος της εφεδρείας και της συνταξιοδότησης φορτώνεται στα ταλαίπωρα ταμεία ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ και επικουρικό και τόσα άλλα.
   Λαλίστατοι όσο ο ΟΤΕ ήταν Δημόσιος, μουγκοί τώρα  που έγινε ιδιωτικός.
   Η αγία και ιερά ιδιοκτησία των πολυεθνικών μαζί με τα τεράστια πακέτα διαφημίσεων βουλώνει όλα τα στόματα. 
   Όπως έλεγε και ο χουντικός πρόεδρος Γκιζίκης, όταν τρώνε δεν μιλάνε.
   Η εκκωφαντική τους σιωπή και αφωνία είναι παρομοιώδης.
   Όπως παρόμοια ήταν και η αφωνία τους στην υπόθεση VODAFONE που μέσα από αυτήν γίνονταν οι παρακολουθήσεις στα τηλέφωνα του Πρωθυπουργού, του αρχηγού της ΕΥΠ, των Ενόπλων Δυνάμεων κ.λ.π.
   Και εκεί η πίτα των διαφημίσεων και η ιδιωτική πολυεθνική μπούκωνε όλα τα στόματα.
   Δεν τα γράφουμε αυτά γιατί έχουμε καμιά αυταπάτη ότι θα αναμεταδοθούν από τα γνωστά ΜΜΕ και τα συνήθη παπαγαλάκια αλλά αθεράπευτα αισιόδοξοι (scripta  manent) πιστεύουμε ότι μετά τη μεγάλη νύχτα του ολοκληρωτικού φασισμού που βιώνουμε τα τελευταία 3 χρόνια όταν θα ‘ρθει το ξημέρωμα, θα φωτιστούν οι πράξεις όλων όσων συμβάλουν (κρυπτόμενοι πίσω από το δάκτυλό τους) στην οργουελιανή επικοινωνιακή νύχτα.  
   Ακούει κανείς;
ΑΣΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ

Ιστοσελίδα: www.ase-ote.gr  E Mail: aseote@yahoo.gr
 

ΤΑ Wikileaks "ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΥΝ" ΤΗ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ > ΕΚΑΝΕ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΠΟΥΤΙΝ


Σημεία και τέρατα φαίνεται ότι έγιναν για να καταφέρει ο Θεόφιλος να πάρει τη θέση του Πατριάρχη Ειρηναίου και να αναγνωριστεί από το Ισραήλ και την Ιορδανία. Σύμφωνα με έγγραφα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, που αποκάλυψε ο ιστότοπος Wikileaks, ο τότε αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τσάρλς Ρις προσκλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών από τον γενικό γραμματέα Χαραλάμπη Ροκανά, κατ' εντολήν της τότε υπουργού Ντόρας Μπακογιάννη, και του ζητήθηκε να μεσολαβήσουν οι ΗΠΑ στον βασιλέα της Ιορδανίας Αμπντάλα για να υπογράψει αναγνώριση του νέου Πατριάρχη Θεόφιλου και να πιέσουν την κυβέρνηση του Ισραήλ να τον αναγνωρίσει! Ο αμερικανός πρέσβης, στο σημείωμά του προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, χαρακτηριστικά ανέφερε:
«Ο Ροκανάς ζητούσε τη βοήθεια των ΗΠΑ εξαιτίας της πρόσβασης που πίστευαν ότι είχαμε στον βασιλιά. Επιπρόσθετα, οι Έλληνες κατάλαβαν ότι η πρεσβεία μας στο Αμμάν είχε ειδική πρόσβαση στον αρχηγό πληροφοριών της Ιορδανίας Dhahabi. Οι Έλληνες δεν ζητούσαν από εμάς να εξασφαλίσουμε σε αυτούς ή τον Θεόφιλο ακρόαση από τον βασιλιά.
Περισσότερο ήθελαν από εμάς να συζητήσουμε την κατάσταση με τον βασιλιά σιωπηλά. Ζήτησαν επίσης από εμάς να συζητήσουμε με τους Ισραηλινούς την αποτυχία τους να αναγνωρίσουν τον Θεόφιλο.
Το μόνιμο επιχείρημα για την εμπλοκή της ΗΠΑ ήταν ότι με την αναγνώριση του Θεόφιλου θα αναχαιτιζόταν η αυξανόμενη τάση της ρωσικής Εκκλησίας για ηγεμονία στην περιοχή του Πατριαρχείου και θα έμενε έξω από τη διαμορφούμενη κατάσταση η Χαμάς».
Φαίνεται δηλαδή ότι είχε στηθεί μια «ιερή πλεκτάνη» για να στηριχτεί ο Θεόφιλος και να χάσει κάθε ελπίδα επιστροφής στον Πατριαρχικό Θρόνο ο Ειρηναίος, με επιχειρήματα που μάλλον ως... απλοϊκά και έωλα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.
Πάντως το ότι «επιστρατεύθηκαν» ακόμα και οι ΗΠΑ για να στηριχθεί ο Θεόφιλος και μάλιστα με την χρήση του επιχειρήματος ότι έτσι θα αναχαιτιστεί η ρωσική επιρροή δείχνει πως η τότε υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη είχε πολλούς λόγους -άγνωστο ποιους- για να «καρατομήσει» τον Ειρηναίο.
Το ότι το 2008 μετά τον πόλεμο στην Γεωργία, σαμποτάρισε ενεργά την ελληνορωσική αμυντική συμφωνία, φτάνοντας μέχρι του σημείου να απαγορευσει σε Έλληνες αξιωματικούς να μεταβούν στη Μόσχα όπου επρόκειτο να υπογράψουν την FOS (συμφωνία τεχνικής υποστήριξης) των Tor-M1.
Επίσης "πάγωσε" την υπογραφή απευθείας εμπορικής συμφωνίας για τα BMP-3HEL, επικαλούμενη τις άσχημα σχέσεις Ρωσίας-ΝΑΤΟ λόγω της εισβολής και μόνο μετά από πίεση του Κ.Καραμανλή δέχθηκε να υπογραφεί η διακρατική συμφωνία που όμως μέχρι σήμερα έχει μείνει κενό γράμμα.
Στο μεταξύ αίσθηση έχει κάνει το δημοσίευμα μεγάλης κυκλοφορίας ισραηλινής εφημερίδας που στην πρώτη σελίδα ανέφερε ότι η αστυνομία διερευνά καταγγελία του Ειρηναίου προς το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, σύμφωνα με την οποία ο Θεόφιλος, για να αναγνωριστεί από την κυβέρνηση του Ισραήλ ως Πατριάρχης Ιεροσολύμων, πλήρωσε στην ισραηλινή κυβέρνηση 13 εκατ. δολάρια! Τα χρήματα αυτά προέρχονταν από κεφάλαια του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων!
Να σημειώσουμε ότι ο Ειρηναίος παραμένει «υπό περιορισμόν», περίπου «φυλακισμένος» δηλαδή, σε αίθουσα του Πατριαρχείου από τις 11 Φεβρουαρίου 2008, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι πολλές φορές του στερούν και το φαγητό! Περιττό να πούμε βέβαια ότι απαγορεύεται να δεχθεί επισκέψεις.
makeleio

Ρε κάτι συμπτώσεις…


Γ.Α.Π,σε ομιλία του σε εκδήλωση του Economic Club (Νέα Υόρκη 22 Σεπ. 2010):
Το Δημόσιο διαθέτει ακίνητη περιουσία, η αξία της οποίας υπερβαίνει τα 270 δισ – ποσό, που περίπου ισούται με το δημόσιο χρέος της χώρας.
Τα ακίνητα αυτάπαραμένουν, ως επί το πλείστον, ανεκμετάλλευτα.
15 Απρ.2011 Antonio Borges (IMF European Department Director):
 Η Ελλάδα έχει ένα πολύ υψηλό επίπεδο χρέους, και έτσι αυτό είναι μεγάλη ανησυχία σε όλους μας. Αλλά είναι η κυβέρνηση με το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων που μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν. Έτσι, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, του τρόπου που ο καθένας κοιτάζει τώρα την Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση, επιμένω σε αυτό, έχει πάνω από 100 % του ΑΕΠ “ιδιωτικοποιήσιμα” περιουσιακά στοιχεία, είναι μια ακραία τιμή στην Ευρώπη και δεν υπάρχει κανένας άλλος σε αυτή την κατάσταση.
Στουρνάρας 4 Απρ.2013 :
“Η Ελλάδα έχει δημόσια γη, ως ποσοστό του ΑΕΠ, πολύ παραπάνω από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωζώνης.

Αυτό το αγνοήσαμε, δηλαδή προτιμήσαμε να κόβουμε μισθούς και συντάξεις παρά να αξιοποιούμε δημόσια γη. Δεν το κάναμε, λοιπόν, καθόλου ή το κάναμε πολύ λίγο….”
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2013/04/blog-post_7.html

ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΖΗΤΟΥΝ ΞΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση … ΚΥΑ 4426/117/12.03.2013 (ΦΕΚ 681/22.03.2013τεύχος Β’) η οποία υπογράφεται από τον Υπουργό Εξωτερικών Αβραμόπουλο, εσωτερικών Αθανασίου και υφυπουργό Εργασίας Κοιν. Ασφάλισης και Πρόνοιας Παναγιωτόπουλο, σύμφωνα με την οποία πρόκειται να έρθουν με τη μέθοδο της μετάκλησης, δηλαδή μετακλητούς εργάτες από τρίτες χώρες, η οποία λειτουργεί ως Δούρειος Ίππος εισόδου λαθρομεταναστών οι οποίοι νομιμοποιούνται κανονικότατα.!

Στην Ελλάδα του 2013 που οι Έλληνες, οι κληρονόμοι αυτής της πλούσιας γης και του πιο λαμπρού πολιτισμού, εξαθλιωμένοι αναζητούν φαγητό στα συσσίτια και στα σκουπίδια πολλές φορές ενώ ταυτόχρονα αναζητούν μια οποιαδήποτε δουλειά και οπουδήποτε. Οι κύριοι της κυβέρνησης ενώ πάρα πολύ καλά γνωρίζουν ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνεργοι αλλοδαποί από τρίτες χώρες οι οποίοι δεν έχουν ούτε ασφάλιση επειδή δεν εργάζονται ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιούν τζάμπα τις δομές του κράτους μας από ΟΑΕΔ, επιδόματα, νοσοκομεία κλπ.
Γιατί δεν τους δίνει την ευκαιρία να δουλέψουν, να μπορούν να πληρώνουν τα ένσημά τους κλπ.; εφ όσονθέλουν σώνει και καλά αλλοδαπούς οι κυβερνώντες και εφ όσον υπάρχουν κενές θέσεις εργασίας γιατί δεν τις δίνουν σε άνεργους αλλοδαπούς; γιατί θέλουν σώνει και καλά να μας κουβαλήσουν κι άλλους λαθρομετανάστες; Ντροπή! Ζητούν από αλιεργάτες οι οποίοι είναι συνήθως Αιγύπτιοι και μεγάλο ποσοστό αυτών είναι άνεργοι μέσα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή ή υποαπασχολούνται. Ζητούν οικιακές βοηθούς από τη στιγμή που υπάρχουν πάρα πολλές άνεργες ξένες, ζητούν νοσηλεύτριες, μέχρι δικηγόρο, μέχρι μασατζούδες κλπ.. από τη στιγμή που υπάρχουν πάρα πολλοί άνεργοι και Έλληνες και ξένοι μέσα στην Ελλάδα.
Μην τρώμε το παραμύθι ότι θα μείνουν για λίγο και θα φύγουν γιατί από τη στιγμή που θα έρθουν με μετάκληση και μείνουν ένα χρόνο, ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα να ανανεώνουν άδειες διαμονής για πάντα στην Ελλάδα. Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε αυτό το τελευταίο από οποιαδήποτε Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Αυτοί που θα έρθουν για έξι μήνες μήνες δεν έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν άδεια διαμονής αλλά με μαθηματική ακρίβεια γνωρίζουμε ότι θα παραμείνουν ως λαθρομετανάστες ενισχύοντας τη μαύρη εργασία.
Με άλλα λόγια τους φέρνουν για να μείνουν μη υπολογίζοντας ότι έτσι δημιουργούν νέες στρατιές μελλοντικών ανέργων οικονομικών μεταναστών οι οποίοι θα αρχίσουν κι αυτοί να επιδίδονται σε κάθε είδους παράνομη πράξη ενώ παράλληλα θα χρησιμοποιούν τον ΟΑΕΔ, επιδόματα κλπ.! Εκείνο που προκαλεί απορία είναι το ότι ο αλλοδαπός που ενδιαφέρεται για μια θέση στην Ελλάδα θα πρέπει να το δηλώσει στον αντίστοιχο ΟΑΕΔ της Αλβανίας π.χ. Μετά η Ελλάδα, αν δεν βρει π.χ. κηπουρό που να ενδιαφέρεται να δουλέψει κάπου τότε μπορεί να καλέσει τον Αλβανό κηπουρό με μετάκληση. (Μετά από αίτηση του μελλοντικού εργοδότη).
Άρα λοιπόν, τι παίζεται πίσω από τις θέσεις των κηπουρών, των οικιακών βοηθών, των μασέρ κλπ.; Αφού υπάρχουν αμέτρητοι τέτοιοι στο δικό μας ΟΑΕΔ εγγεγραμμένοι που θέλουν δουλειά; Έτσι εξηγούνται και οι πολύ εξιδεικευμένες θέσεις εργασίας όπως ο “καλλιεργητής φυτών Νεπάλ” στον Έβρο.!
Αξίζει να διαβάσετε το ΦΕΚ να δείτε τι είδους οικονομικούς μετανάστες θα μας φέρουν!Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ.
kostasxan.blogspot.gr

Πέντε μέρες πόνου στην πΓΔΜ για το «ΟΧΙ» Καραμανλή στο ΝΑΤΟ


Εξηγήσεις προς την κοινή γνώμη έδωσε ο Σκοπιανός υπουργός Άμυνας Ταλάτ Τζαφέρη ενώ ο γνωστός προκλητικός πρώην πρέσβης Ρίστο Νίκοφσκυ ισχυρίζεται ότι ο Κ. Καραμανλής ήταν συνεννοημένος με τις ΗΠΑ.
 
Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου
Εξηγήσεις στην κοινή γνώμη των Σκοπίων αναγκάστηκε να δώσει η κυβέρνηση του κ. Νίκολα Γκρουέφσκυ ύστερα από το θόρυβο που προκάλεσε τόσο στην πΓΔΜ, όσο και στην Αλβανία η αποκάλυψη νέων στοιχείων από το “Newsbomb.gr” για τις συνθήκες υπό τις οποίες η Ελλάδα διά στόματος κ. Κώστα Καραμανλή άσκησε βέτο, το 2008.
Σοβαρές πολιτικές αναταράξεις προκάλεσε στο γειτονικό κρατίδιο η μεγάλη αποκάλυψη της Τετάρτης. Πέντε ημέρες μετά και ο θόρυβος δεν έχει καταλαγιάσει για ένα δημοσίευμα που απλώς παρουσιάζει την εθνικώς αξιοπρεπή στάση που τήρησε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής στη σύνοδο κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στο Βουκουρέστι.
Αντί η ηγεσία της πΓΔΜ να αντιληφθεί τις υπόγειες μεθοδεύσεις και το ύπουλο παιγνίδι που είχαν στήσει τρίτοι παράγοντες (όπως ο αμερικανικός και ο γερμανικός) εις βάρος της Ελλάδος, με δόλωμα τον διακαή πόθο των Σκοπίων να συμμετάσχουν στις ευρωατλαντικές δομές, προφανώς αναλώνεται στις γνωστές ιδεοληψίες της. Δεν εξηγείται αλλοιώς η δήλωση που έκανε ο Σκοπιανός υπουργός Άμυνας κ. Ταλάτ Τζαφέρη σε ερώτημα του πρακτορείου ΜΙΑ, το οποίο κάθε άλλο τυχαίο ή αθώο μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Εθνικιστικός Λόγος [#4]

Ο ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΥ
Μες τις παινεμένες χώρες, Χώρα
παινεμένη, θα 'ρθει κι η ώρα,
και θα πέσεις, κι από σέν' απάνου η Φήμη
το στερνό το σάλπισμά της θα σαλπίσει
σε βοριά κι ανατολή, νοτιά και δύση.
Πάει το ψήλος σου, το χτίσμα σου συντρίμι.
Θα 'ρθει κι η ώρα• εσένα ήταν ο δρόμος
σε βοριά κι ανατολή, νοτιά και δύση,
σαν το δρόμο του ήλιου• γέρνεις• όμως
το πρωί για σε δε θα γυρίσει.
Και θα σβήσεις καθώς σβήνουνε λιβάδια
από μάισσες φυτρωμένα με γητειές•
πιο αλαφρά του περασμού σου τα σημάδια
κι από τις δροσοσταλαματιές•
θα σε κλαιν' τα κλαψοπούλια στ' αχνά βράδια
και στα μνήματα οι κλωνόγυρτες ιτιές.
...................................................
Και θα φύγεις κι απ' το σάπιο το κορμί,
ω Ψυχή παραδαρμένη από το κρίμα,
και δε θά' βρει το κορμί μια σπιθαμή
μες στη γη για να την κάμει μνήμα,
κι άθαφτο θα μείνει το ψοφίμι,
να το φάνε τα σκυλιά και τα ερπετά,
κι ο Καιρός μέσα στους γύρους του τη μνήμη
κάποιου σκέλεθρου πανάθλιου θα βαστά.
Όσο να σε λυπηθεί της αγάπης ο Θεός,
και να ξημερώσει μιαν αυγή,
και να σε καλέσει ο λυτρωμός,
ω Ψυχή παραδαρμένη από το κρίμα!
Και θ' ακούσεις τη φωνή του λυτρωτή,
θα γθυθείς της αμαρτίας το ντύμα,
και ξανά κυβερνημένη κι αλαφρή,
θα σαλέψεις σαν τη χλόη, σαν το πουλί,
σαν το κόρφο το γυναικείο,
σαν το κύμα,
και μην έχοντας πιο κάτου άλλο σκαλί
να κατρακυλήσεις πιο βαθιά
στου Κακού τη σκάλα,
για τ' ανέβασμα ξανά που σε καλεί
θα αιστανθείς να σου φυτρώσουν, ω χαρά!
Τα φτερά, τα φτερά τα πρωτινά σου τα μεγαλα!
 

Η Ευρώπη απ’ άκρη σ' άκρη είναι ένα εργοτάξιο κατασκευής τζαμιών!


ΚΟ: Πολιτικά παιχνίδια, απάθεια και φτηνή ‘αγαπολογία’, φέρνουν την Ευρώπη στα πόδια του Ισλάμ.
Του Soeren Kern (Gatestone Institute) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
«Στην Ισπανία υπάρχουν ενδείξεις ότι το Ισλάμ θα κυριαρχήσει και πάλι». - Hizrat Mirza Masroor Ahmad, πνευματικός ηγέτης της μουσουλμανικής κοινότητας Ahmadiyya στην Ισπανία.
 
Από το Βέλγιο μέχρι την Ελλάδα και από την Ισπανία μέχρι τη Γερμανία, το 2013 προετοιμάζεται να γίνει ένα ακόμη σημαντικό έτος για την κατασκευή τζαμιών στην Ευρώπη.
 
Στο Βέλγιο, είναι έτοιμο να ξεκινήσει το έργο της κατασκευής ενός mega-τζαμιού στη Λιέγη, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Το μεγαλύτερο τζαμί στη Βαλλονία (η γαλλόφωνη περιοχή του Βελγίου) θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο έκτασης 11.000 τ.μ. και θα αποτελείται από ένα κεντρικό κτίριο με χωρητικότητα 1.000 ατόμων, μια βιβλιοθήκη, μια καφετέρια και πολλά καταστήματα.

Η μάχη στο Λεβούνιο - 1091 μ.Χ.

Όταν ο Αλέξιος ανέλαβε τα Αυτοκρατορικά σκήπτρα το 1081 βρήκε μια Αυτοκρατορία υπό κατάρρευση. Με τις ορδές των τούρκων να έχουν καταλάβει το 80% της Μ. Ασίας , τους Πατζινάκες (η αλλιώς Πετσενέγγους) να λεηλατούν το βαλκανικό τμήμα, το στρατό σε κατάσταση διάλυσης και το εσωτερικό του κράτους  χωρίς ενότητα. Δεν ήταν όμως άντρας που τα παρατούσε όσο δυσοίωνες κι αν ήταν οι εξελίξεις. Ξεκινά πρόγραμμα ανασύνταξης και  μέσα σε δέκα χρόνια με το θεσμό της πρόνοιας – παροχή στρατιωτικών υπηρεσιών έναντι είσπραξης φόρων η αγροτικών εκτάσεων – με συνεχής επιτυχείς εκστρατείες και με ευέλικτη διπλωματική πολιτική φέρνει ξανά την αυτοκρατορία στο προσκήνιο.
Αντιλαμβάνεται πολύ σωστά ότι αν βγάλει το ‘αγκάθι’ των Πατζινάκων ,οι οποίοι έχουν έρθει σε συνεννόηση με τον Τούρκο εμίρη Τζαχα για κοινές επιθέσεις ,θα μπορεί να ασχοληθεί μετά με την εξόντωση των Τουρκομογγόλων στο Ανατολικό μέτωπο. Εξαγριωμένος με τις συνεχείς ληστρικές επιδρομές  των Πατζινακων και λέγοντας ότι ‘μόνο τη γλώσσα του ατσαλιού καταλαβαίνουν’ αποφασίζει την συγκρότηση μιας ισχυρής στρατιάς. Συγκεντρώνει 50.000 Έλληνες από Θράκη, Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα , Πελοπόννησο και νησιά του Β. Αιγαίου. Με άφθονο χρήμα καταφέρνει να πείσει τους Κουμάνους ( ευρω-ασιατικό ημι-νομαδικό φύλο) να τον ενισχύσουν με 40.000 πολεμιστές. Επιπλέον αυξάνουν την δύναμη του 5.000 δυτικοί μισθοφόροι. Μ’ αυτή την τεράστια στρατιά κατευθύνεται προς τον κύριο όγκο των επιδρομέων που βρίσκεται  δίπλα στον πόταμο Έβρο στο Όρος Λεβούνιο και στρατοπεδεύει  απέναντί τους την 28η Απριλίου 1091. Μετά από ολονύχτια προσευχή του στρατού του τοποθετεί τα τμήματα του απέναντι από τον μισητό εχθρό. Τα λάβαρα ξεδιπλώνονται. Όλο το άνθος του βυζαντινού στρατού , το τάγμα των αθάνατων , αρχοντοπουλέων και πλήθος βυζαντινών ευγενών όπως ο Γεώργιος Παλαιολόγος και ο Κωνσταντίνος Δαλασσηνός ,αναμένει την διαταγή . Οι Πατζινάκες που αριθμούν 110.000 πολεμιστές αιφνιδιάζονται  και τρομοκρατούνται από την θέα του Αυτοκρατορικού στρατού. Ο Αλέξιος δίνει το έναυσμα για την επίθεση.

Ναι ρε, ΔΡΑΧΜΗ! Ένα κείμενο που δίνει πολλές απαντήσεις στους δικαιολογημένους φόβους που εκφράζονται.

http://1.bp.blogspot.com/-Uy1cGkLDmr0/T8lIHZ7_iXI/AAAAAAAAAUc/mvToCaQnxsg/s200/577537_3589907020549_1059548636_4637116_1370723617_a.jpg
Στο δίλημμα "ευρώ ή δραχμή" θα μπορούσα να απαντήσω μονολεκτικά λέγοντας: ΔΡΑΧΜΗ. Βέβαια, αμέσως μετά θα έγραφα σελίδες επί σελίδων για τα πλεονεκτήματα του εθνικού νομίσματος, επικαλούμενος βιβλιογραφία, οικονομικά στοιχεία και παραδείγματα...Αλλά θα μου επιτρέψετε να θέσω μια σειρά από άλλα ερωτήματα, που θεωρώ ότι αναδεικνύουν το μέγεθος της πολιτικής απάτης που έχει στηθεί πίσω από αυτό το δίλημμα.

Ποιος είπε ότι το ευρώ δημιουργήθηκε για να υπάρχει για πάντα?
Ποιος είπε ότι το ίδιο το ευρώ δεν έχει ημερομηνία λήξης?
Ποιος είπε ότι το εφεύρημα του ευρώ δεν επιτέλεσε ήδη το καθήκον του και είναι η ώρα σιγά-σιγά
να αποσυρθεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας?
Ποιος είπε ότι μπήκαμε στο ευρώ για να μείνουμε κιόλας?
Ποιος είπε ότι δεν πέτυχε η είσοδός μας στο ευρώ?

Εξηγούμαι:
1. Το ευρώ από τη φύση του και από τη λειτουργία του είναι ένα χρεωστικό νόμισμα.
Παράγεται σε ειδικό χαρτί και μελάνια της ΕΚΤ, δηλαδή με ελάχιστο κόστος.
Είναι αποσυνδεδεμένο πλήρως από τον λεγόμενο "χρυσό κανόνα" και επομένως, η αξία του είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ λογιστική. Η αξία του νομίσματος δεν αντιστοιχεί σε χρυσό.
Δηλαδή είναι ...αέρας. Δεν πρόκειται περί πραγματικής αξίας αλλά περί λογιστικών συμψηφισμών αξιών στις συναλλαγές.

Η γυναίκα στη Λαϊκή Εθνικιστική κοινότητα

Το σαθρό υπάρχον πολιτικό σύστημα σε συνεργασία με τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, μη έχοντας τι να προσάψουν στην Χρυσή Αυγή, έχουν επινοήσει μια σειρά από όχι απλά αβάσιμες και γελοίες κατηγορίες, αλλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι ξεπερνάνε τα όρια χολιγουντιανής επιστημονικής φαντασίας. Ανάμεσα σε «λυκάνθρωπους», «σατανιστές», «βρικόλακες», «δολοφόνους», όπως μας έχουν αποκαλέσει κατά συρροή, πρόσθεσαν και τον χαρακτηρισμό των «μισογύνηδων». Η σουρεαλιστικ

Ατζέντα 21: Το ΔΝΤ μετά την ληστεία στις καταθέσεις των Κυπρίων καλεί τις ΗΠΑ να καθιερώσουν 500 δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους άνθρακα ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/atzenta-21-to-dnt-meta-th-lhsteia-stis-katatheseis-twn-kypriwn-kalei-tis-hpa-na-kathierwsoun-500-dis-dolaria-se-forous-anthraka.html#ixzz2PlTu8GkW


 
Μετά από την εγκληματική πλοκή από το ΔΝΤ, την Ε.Ε και τη Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να κλέψουν τα δισεκατομμύρια από τους καταθέτες στην Κύπρο, οι τραπεζίτες έχουν εκκολάψει ένα νέο σχέδιο για να κλέψουν τρισεκατομμύρια.Προκειμένου να σωθεί η γη και να πληρώσουν για τα κοινωνικά προγράμματα που υποτίθεται ότι έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τα θύματα των υποτιθέμενων εγκλημάτων του άνθρακα, το ΔΝΤ (φυσικά μέσω της Ατζέντας 21) λέει ότι πρέπει να πληρώσουν επιπλέον $ 1,40 ανά γαλόνι σε φόρους.

«Ηρθε η ώρα για τη μεταρρύθμιση των επιδοτήσεων και της φορολογίας του άνθρακα», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ, David Lipton , την περασμένη εβδομάδα. "Το ΔΝΤ θα επιστήσει την προσοχή στο θέμα και θα βοηθήσει όσους θέλουν να πάνε μπροστά."

Το ΔΝΤ λέει ότι η εξαθλίωση των περισσότερων ανθρώπων μέσα από την επαχθή φορολογία θα μειώσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση και τα ατυχήματα με την αποθάρρυνση της οδήγησης.

Το φυσικό αέριο στις ΗΠΑ είναι σήμερα μεταξύ $ 3,26 και $ 4,00 ανά γαλόνι και ο προτεινόμενος φόρος του ΔΝΤ, εάν εγκριθεί, θα προκαλέσει περαιτέρω ζημιά στην οικονομία.

"Για όνομα του Θεού!», Αναφώνησε ο Fred Upton, ένας Δημοκρατικός του Μίτσιγκαν ο οποίος προεδρεύει στην Αμερικανική Βουλή Ενέργειας και Εμπορίου. «Οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου πλήττουν εκείνους που μπορούν ελάχιστα να το αντέξουν οικονομικά δεδομένου ότι οι αμερικανικές οικογένειες αναγκάζονται να πληρώνουν ένα μεγαλύτερο ποσοστό του εισοδήματός τους στις υψηλότερες τιμές της ενέργειας.

"Οι οδηγοί σε ολόκληρη τη χώρα ήδη αγωνίζονται να πληρώσουν μέχρι και 4,00 δολάρια το γαλόνι για το φυσικό αέριο, καθώς οι περαιτέρω αυξήσεις των τιμών στην αντλία θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές για τις οικογένειες της μεσαίας τάξης και καταστροφικές για την οικονομική ανάκαμψη. "

Πηγή 

Εκεί καταντήσαμε! Ευρωπαίοι αστυνομικοί στα ελληνικά αεροδρόμιαΕκεί καταντήσαμε! Ευρωπαίοι αστυνομικοί στα ελληνικά αεροδρόμια
Μετά τη χορηγία πετρελαίου από τον Σόρος για τη θέρμανση των Ελληνικών σχολείων σειρά έχει η ευγενική «χορηγία» ευρωπαίων αστυνομικών στα πλαίσια διακρατικής συμφωνίας.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία και άλλες χώρες έχουν καταθέσει αιτήματα προς τις ελληνικές αρχές, προκειμένου στο πλαίσιο των διακρατικών συμφωνιών που πηγάζουν και από τη Συνθήκη Σέγκεν να υπηρετούν στην Ελλάδα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Οι ευρωπαίοι αστυνομικοί δεν θα είναι ένστολοι, δεν θα φέρουν οπλισμό, δεν θα εκτελούν καθήκοντα αστυνομικού, αλλά θα συνδράμουν εάν και όποτε ζητηθεί από Έλληνες συναδέλφους τους κυρίως για να διαπιστώσουν την πλαστότητα ενός εγγράφου, όπως τα διαβατήρια.

Το έργο με την τρόικα… ξόφλησε: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/to-ergo-me-thn-troika-xoflhse-h-kyvernhsh-odhgeitai-se-adiexodo.html#ixzz2PlTdpTV3


 
Κάνε άλμα πιο γρήγορο από την φθορά… …. έγραφε στη Μαρία-Νεφέλη ο Οδυσσέας Ελύτης και φαίνεται ότι η φθορά της κυβέρνησης είναι γρηγορότερη δημιουργώντας συνθήκες αδιεξόδου.     

Τελικά ο πρωθυπουργός θα καταφέρει να κάνει το… άλμα και να σώσει την παρτίδα; Ακόμα μία ενδοκυβερνητική “εμπλοκή” προστέθηκε στα τελευταίες που πληθαίνουν με γεωμετρική πρόοδο, στην αρχή είχαμε μία κάθε δύο μήνες, στη συνέχεια κάθε ένα μήνα για να φτάσουμε στη μία κάθε εβδομάδα και τώρα μία κάθε μέρα! 

Το τελευταίο επεισόδιο το προκάλεσε η απόρριψη του “σχεδίου Μανιτάκη” από την τρόικα μετά το βέτο για απολύσεις στο Δημόσιο. Αμέσως μετά πληροφορία από ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ότι τη διαπραγμάτευση την κάνει ο κ. Στουρνάρας, ο Φώτης Κουβέλης τηλεφώνησε στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκφράζοντας την απόλυτη στήριξή του.

“Δεν πρέπει να περάσει ο εκβιασμός του ΔΝΤ”, λένε στην Αγίου Κωνσταντίνου, επισημαίνοντας ότι σχέδιο Μανιτάκη είναι υλοποιήσιμο και πρέπει να αξιολογηθεί σε βάθος χρόνου για να φανούν τα αποτελέσματα. Στη συνέχεια είχαμε την αντίδραση του Αντώνη Μανιτάκη με “καρφιά” προς τον Γιάννη Στουρνάρα. Κύκλοι του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχολίαζαν ότι “όποιος κάνει τη διαπραγμάτευση, να βάλει και την υπογραφή του”.

Από το Μαξίμου έλεγαν ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης αδειάζοντας και Κουβέλη και Μανιτάκη, βεβαία στο τέλος της εβδομάδας θα τα έχουν βρει και θα ρίξουν το φταίξιμο στη φαντασία των δημοσιογράφων. Οι πολίτες μπάφιασαν…κουράστηκαν…αγανάκτησαν και έχουν εξαντληθεί και οικονομικά! Φαίνεται ότι στην κυβέρνηση κάποιοι έχουν πάθει Βέρτιγκο, δηλαδή ενώ όλα είναι στάσιμα έχουν την αίσθηση της περιστροφής και της κίνησης.

Ο χρόνος περνάει και καμία βελτίωση στη ζωή των πολιτών δεν σημειώνεται το αντίθετο κάθε μέρα που περνάει γίνεται δυσκολότερη και αγριότερη. Από το τελευταίο μνημόνιο και τα «τελευταία μέτρα» και τη δόση – μαμούθ που πήραμε τα Χριστούγεννα, μας είχαν υποσχεθεί επανεκκίνηση και ρευστότητα στην αγορά. Μας είχαν πει ότι πλέον οι επισκέψεις της τρόικας θα είναι «περίπατοι», μας είπαν για το νέο ξεκίνημα και για τις θυσίες που δεν πήγαν χαμένες. Αντί για όλα αυτά, δυστυχώς επιστρέψαμε στους εκβιασμούς, τα νέα μέτρα και τις απολύσεις.

Είμαστε στο βαθύ σκοτάδι του τούνελ χωρίς να βλέπουμε αχτίδα φωτός με την κυβέρνηση να χάνει το πλεονέκτημα της προσδοκίας. Η ρευστότητα που θα ερχόταν από τη δόση δεν ήρθε παρά την αποπληρωμή ενός μικρού μέρους των χρεών του δημοσίου. Στην οικονομική Σαχάρα που δημιούργησαν τα μνημόνια είναι σταγόνες που εξατμίζονται πριν φτάσουν στη διψασμένη για ρευστό αγορά. Η κυβέρνηση, απλά, δεν πέτυχε τη βασική της δέσμευση. Από το καλοκαίρι ακούμε για τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας…όλα πάνε πίσω, καθυστερούν και ο στόχος για τα έσοδα απομακρύνεται φέρνοντας πιο κοντά νέα μέτρα.

Δεν μπόρεσαν να φτιάξουν μηχανισμό για τον ενιαίο φόρο ακινήτων και μείναμε να δίνουμε μάχη για το χαράτσι την ώρα που θα έπρεπε να διαπραγματευόμαστε χαλάρωση του προγράμματος(ΦΠΑ-Φόρος κατανάλωσης πετρελαίου-δόσεις κλπ). Παταγώδης αποτυχία να φτιάξουν και να εφαρμόσουν ένα σχέδιο απομάκρυνσης διεφθαρμένων δημοσιών υπαλλήλων.

Το έργο της Τρόικας… χρεοκόπησε

Στο ίδιο έργο θεατές κάθε φορά που έρχεται η τρόικα, συζητά με την κυβέρνηση, απαιτεί αλλαγές, προτείνει, εκβιάζει μέτρα, φεύγουν και επιστρέφουν και στη συνέχεια συμφωνούν σε όλα. Από το πρώτο μνημόνιο τα ίδια… Μέχρι πότε ο πρωθυπουργός θα αποδέχεται αυτόν τον εξευτελισμό από τους υπαλλήλους των δανειστών; Τους αρέσει στην κυβέρνηση η εικόνα ότι δεν τους υπολογίζουν και τους απαξιώνουν στα μάτια των πολιτών που θα πρέπει να κυβερνήσουν; Αυτή η άθλια επιθεώρηση που δεν προσφέρει τίποτα μπορεί να σταματήσει; Θα βάλει κάποια στιγμή τέλος ο πρωθυπουργός; Δεν μπορούν οι συναντήσεις να γίνονται στις Βρυξέλλες; Ή πρέπει να έρχονται για να μας θυμίζουν ποιοι είναι τα πραγματικά αφεντικά;

Σε οριακό σημείο η κυβέρνηση

Βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο για την κυβέρνηση, η οποία απειλείται ακόμη και με κατάρρευση. Όταν ο Πρωθυπουργός έλεγε να περάσουμε τον Ιούνιο ίσως να εννοούσε αυτή τη δοκιμασία. Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλα μέτρα, να ακούνε για εκβιασμούς και απειλές για χρεοκοπίες. Ο 
Αντώνης Σαμαράς σύντομα θα κληθεί να πάρει τις αποφάσεις του ή θα τελειώσει τη θνησιγενή κυβέρνηση ή θα «τελειώσει» μαζί της αργά ή γρήγορα.

Η εικόνα με τους κυβερνητικούς εταίρους είναι απογοητευτική, μία ερμαφρόδιτη “αποφασιστικότητα” που μεταφράζεται σε ένα βήμα μπροστά δύο πίσω. Ένας κρατικός μηχανισμός όπου οι υπάλληλοι και τα στελέχη του έχουν αφήσει κάτω τα μολύβια και δεν κάνουν τίποτε με δικαιολογία τις περικοπές των μισθών τους, ταλαιπωρούν αντί να προσφέρουν ανάσες στους πολίτες. Κρατικές υπηρεσίες σε παρακμή εκ των οποίων ελάχιστες παράγουν ουσιαστικό έργο. Έχεις υπουργούς οι οποίοι δεν υπάρχουν… Δεν έχεις «grand strategy» για τη χώρα σε μια ρευστή γεωπολιτική κατάσταση. Αλλά δεν έχεις και στρατηγική για την καθημερινότητα του πολίτη, τις τιμές που δεν πέφτουν, τα πανάκριβα καύσιμα που θα παγώσουν τις μετακινήσεις αλλά και την περιφερειακή οικονομία.

Δεν προσφέρεις αξιοπρεπείς υπηρεσίες παιδείας, υγείας και πρόνοιας. Δεν είναι όλα μακροοικονομία! Από τα μικρά πρέπει να ξεκινήσεις για να φτάσεις στα μεγάλα! Και καλά 4-5 υπουργοί ασχολούνται με τη σωτηρία της χώρας, τα μνημόνια και τις επενδύσεις που δεν έρχονται, οι υπόλοιποι τι ακριβώς κάνουνε; Αν το όραμα της τρικομματικής κυβέρνησης για την Ελλάδα είναι απλά να τα βγάζουμε με τις λιγότερες απώλειες πέρα με την τρόικα, τότε δεν είναι στραβός ο γιαλός, εμείς στραβά αρμενίζουμε!
Νίκος Παναγιωτόπουλος 
 

Ο πρώτος ιδιοκτήτης σκλάβων στις Η.Π.Α. ήταν ….νέγρος !Ο πρώτος ιδιοκτήτης σκλάβων στις Η.Π.Α. ήταν ….νέγρος !
Ελάχιστοι γνωρίζουν  ότι ο πρώτος ιδιοκτήτης σκλάβων στις  Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, δεν ήταν Ευρωπαίος αλλά ένας νέγρος  από την Ανγκόλα (!), γνωστός με το όνομα Anthony Johnson. Χάρη σ’ αυτόν, το 1655, καθιερώθηκε  η δουλεία στη Βιρτζίνια, και ακολούθως σε άλλες πολιτείες.
Μέχρι τότε, η δουλεία δεν υπήρχε στις αμερικανικές αποικίες. Αντ’ αυτής υφίστατο ένας θεσμός  που επέτρεπε την μισθωμένη υπηρεσία από τους λεγόμενους «μισθωμένους υπηρέτες» («indentured servants»). Ήταν σε ισχύ, δηλαδή, ένα είδος "συμβολαίου" βάσει του οποίου ένα άτομο, που προέρχονταν από την Αφρική, αναλάμβανε, με κάποια ανταλλάγματα, να πάει σε όποια βρετανική αποικία επιθυμούσε και να γίνει  υπηρέτης ενός λευκού αποίκου για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (μέχρι 7 χρόνια), μετά το οποίο θα ήταν ελεύθερος, ενώ παράλληλα  θα ελάμβανε και κάποια στρέμματα γης.

Η αμερικανόφιλη κυβέρνηση του Ν. Αναστασιάδη, παίζει με τη φωτιά... ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/airport-kypros-apagoreuse-se-rosiko-elikoptero-na-prosgeiothei.html#ixzz2PlTDackFΣύμφωνα με τη «Φωνή της Ρωσίας» αλλά και άλλα ρωσικά ΜΜΕ, οι αρχές της Κύπρου απαγόρευσαν την προσγείωση σε ρωσικό μεταφορικό αεροσκάφος, το οποίο έχρηζε άμεσου ανεφοδιασμού. Το Antonov An-24, είχε απογειωθεί από το Σουδάν με προορισμό την Συρία (εξ ου και οι υποψίες πολλών ότι υπήρξε αμερικανικός δάκτυλος) και είχε προγραμματιστεί να ανεφοδιαστεί στην Κύπρο. Τελικά, το ρωσικό αεροσκάφος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο Κάιρο, καθώς οι αιγυπτιακές αρχές το επέτρεψαν. Ο Νίκος Αναστασιάδης και οι συν αυτόν, παίζουν ένα εξαιρετικά επικίνδυνο παιχνίδι γενικότερα, για λογαριασμό των ΗΠΑ...


πηγη

ΔΕΗ: Στις 30.000 τον μήνα οι διακοπές ρεύματοςΔΕΗ: Στις 30.000 τον μήνα οι διακοπές ρεύματος
Αδυναμία εξόφλησης των λογαριασμών της ΔΕΗ. Στο "κόκκινο" τα χρέη

Εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα να εκτοξεύονται τα χρέη προς τη ΔΕΗ. Μεγάλο μέρος των αποκοπών επανασυνδέεται τις αμέσως επόμενες μέρες, αφού οι χρήστες καταβάλουν μέρος των οφειλών και έρθουν σε διακανονισμό. Η κατάσταση όμως αναμένεται να επιδεινωθεί λόγω των νέων ανατιμήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ αλλά και τις περαιτέρω μείωσης των εισοδημάτων των νοικοκυριών.

ΠΑΝΕΤΟΙΜΗ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/panetoimh-h-nea-taxh-na-diavasei-tis-skepseis-mas.html#ixzz2PlSxAtlE


Barack Obama “Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε τέτοιες ευκαιρίες ενώ παράλληλα ο (τεχνολογικός) κόσμος προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς” - Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α Barack Obama προέβη στα αποκαλυπτήρια μίας νέας πρωτοβουλίας που ως τελικό στόχο έχει την "πλήρη χαρτογράφηση" του ανθρώπινου εγκεφάλου και των εγκεφαλικών λειτουργιών. Κατά την διάρκεια δηλώσεων του στο Λευκό Οίκο, ο Obama ανακοίνωσε ότι θα δαπανηθούν αρχικά 100 εκατομμύρια δολάρια ώστε να ανακαλυφθεί ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιούνται οι εγκεφαλικές λειτουργίες, και (σ.σ. pentapostagma.gr υπό την καταφανέστατη πρόφαση) να ενισχυθεί η επιστημονική γνώση σχετικά με νόσους όπως του Αλτζχάιμερ και της επιληψίας.

Ας αρχίσουμε να ξετυλίγουμε σιγά-σιγά το "κουβάρι" των νεοταξικών προθέσεων: Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί τόσο από δημόσιες όσο και από ιδιωτικές ερευνητικές εταιρίες υπό την κωδική ονομασία BRAIN (Έρευνα Εγκεφαλικών Λειτουργιών Διαμέσου της Προώθησης Καινοτόμων Νευροτεχνολογιών - Brain Research Through Advancing Innovative Neurotechnologies). Θα ξεκινήσει να υλοποιείται στις αρχές του έτους 2014, με φορείς υλοποίησης το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, την DARPA (TON ΦΟΡΕΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΩΝ Η.Π.Α), και το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών.

Για ποιό λόγο εμπλέκεται η DARPA; Πώς μπορεί να διασφαλιστεί ότι η τεχνολογία δεν θα 
χρησιμοποιηθεί από τον στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α για τον πλήρη έλεγχο των σκέψεων και της ρύθμισης της συμπεριφοράς;

Σύμφωνα με τον επίσημο κυβερνητικό ιστότοπο του προγράμματος, η ερευνητική Πρωτοβουλία "υπόσχεται να επιταχύνει τη διαδικασία εφεύρεσης νέων τεχνολογιών οι οποίες θα βοηθήσουν τους ερευνητές να παραγάγουν φωτογραφίες πολύπλοκων νευρικών κυκλωμάτων σε πραγματικό χρόνο και να οπτικοποιήσουν τις υπερταχείες αλληλοδράσεις των κυττάρων που πραγματοποιούνται κατά την διαδικασία της σκέψης"

ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΜΟ: Οι συγκεκριμένες τεχνολογίες αιχμής, που θα εφαρμοσθούν τόσο σε απλά όσο και σε πολύπλοκα συστήματα, θα διανοίξουν νέες οδούς στην κατανόηση της σύνδεσης της εγκεφαλικής λειτουργίας με την ανθρώπινη συμπεριφορά και εκμάθηση, καθώς και με την διαδικασία των εγκεφαλικών νόσων.

Ο Obama θεωρεί ότι το συγκεκριμένο ερευνητικό πρόγραμμα αποτελεί μία από τις "Μεγαλύτερες Προκλήσεις" που θα έχει να αντιμετωπίσει κατά την νέα του θητεία.. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ''..

pentapostagma.gr

Ανάλυση “Επίκαιρα”: Η Χρυσή Αυγή ξεσκεπάζει τους πολέμιους του ΕλληνισμούΆρθρο του Δημήτρη Κοτταρίδη
Βλέπουν οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης του ελληνικού χώρου
Δικαιωμένοι από τις εξελίξεις σε Λευκωσία και Αθήνα εμφανίζονται στη Χρυσή Αυγή, κάνοντας λόγο για στρατηγική οικονομικού πολέμου εναντίον Ελλάδας και Κύπρου αλλά και γενικότερα των ευρωπαϊκών εθνών, κυρίως του Νότου, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Τηρώντας πάντα σκληρή αντιμνημονιακή γραμμή, ο Νίκος Μιχαλολιάκος εκτιμά πως υπάρχει ένα ξεκάθαρο σχέδιο που στόχο έχει να πλήξει το γεωστρατηγικό ρόλο του ευρύτερου ελληνικού χώρου σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, ώστε οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής να περάσουν στα χέρια των «εταίρων» και «συμμάχων». Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τριών χρόνων εφαρμογής του Μνημονίου στη χώρα μας, ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής, στον απολογισμό των επιπτώσεων που κάνει, επισημαίνει τις ομοιότητες που παρατηρούνται σε Ελλάδα και Κύπρο, κάνοντας λόγο για πλήγμα κατά του μείζονος Ελληνισμού. Καταγγέλλοντας ευθέως τους Ευρωπαίους για οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης, τονίζει ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η κρίση στην Κύπρο ξέσπασε την ώρα που η Λευκωσία είχε, υποτίθεται, αναβαθμίσει τη γεωπολιτική της θέση, είχε εξασφαλίσει συμμαχίες και ήταν έτοιμη να αρχίσει την εκμετάλλευση των πλούσιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που διαθέτει στην ΑΟΖ της. Παράλληλα, συνδέει αυτές τις εξελίξεις και με το γεγονός ότι ξαφνικά Άγκυρα και Ισραήλ, μετά από παρέμβαση του αμερικανικού παράγοντα, φρόντισαν να συγκεράσουν τις διαφορές τους. Στο στόχαστρο του προέδρου της Χρυσής Αυγής μπαίνει και η Ρωσία, την οποία και κατηγορεί πως τα τελευταία χρόνια επιλέγει να κάνει πρώτα «business» και μετά διπλωματία, κινούμενη στη λογική της φιλελευθεροποίησής της σε αμερικανικά πρότυπα, καθώς επάνω από τους όποιους γεωπολιτικούς συσχετισμούς ή ακόμα εις βάρος τους βάζει το οικονομικό της συμφέρον.
Δημοσκοπήσεις

ΤΑ ΙΚΕΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ... ΤΑΡΑΝΔΟΥ...!!!


 
Δέκα χιλιάδες τόνοι έτοιμου φαγητού με λαζάνια που περιείχαν και κρέας ταράνδου αποσύρθηκαν από τα 18 ευρωπαϊκά καταστήματα της σουηδικής αλυσίδας λιανικών πωλήσεων ΙΚΕΑ, καθώς βρέθηκαν σε δειγματοληπτικό έλεγχο ίχνη χοιρινού κρέατος. Το προϊόν παραγόταν στη Σουηδία από εγχώριο εργοστάσιο προμαγειρεμένων τροφίμων.
«Επιβεβαιώσαμε την Παρασκευή την εύρεση χοιρινού κρέατος σε σειρά προϊόντων που περιείχαν πολύ μικρή ποσότητα ίση με το 1% του βάρους τους» δήλωσε σήμερα Σάββατο η εκπρόσωπος της ΙΚΕΑ Τίνα Κάρντουμ συμπληρώνοντας ότι αποσύρθηκαν ήδη από τα καταστήματα της αλυσίδας πάνω από 17.000 πακέτα με λαζάνια που περιείχαν και κρέας ταράνδου.
«Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τον προμηθευτή μας ώστε να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο» πρόσθεσε η Κάρντουμ.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο η ΙΚΕΑ σταμάτησε τις πωλήσεις συσκευασιών της με προμαγειρεμένα και κατεψυγμένα κεφτεδάκια καθώς εντοπίστηκε και σε αυτά αλογίσιο κρέας στο πλαίσιο του μεγάλου διατροφικού σκανδάλου που ξέσπασε στις αρχές του χρόνου, στην Ευρώπη.
zougla.gr

Δελτίο εγκληματικότητας αλλοδαπώνΔελτίο εγκληματικότητας αλλοδαπών
Αλβανική σπείρα ρήμαζε εργοστάσια και σπίτια στην Αττική με λεία 1.500.000 ευρώ!
Συνελήφθη ένας 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος αλβανίας, ο οποίος προηγουμένως μαζί με συνεργούς του, είχε διαρρήξει εταιρεία στη Μάνδρα. Από την αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής προέκυψε ότι ο συλληφθείς μαζί με άλλα άγνωστα άτομα είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν διαρρήξεις, κλοπές και ληστείες σε εργοστάσια, εταιρείες και επιχειρήσεις στα Σπάτα και τη Μάνδρα Αττικής από τις οποίες αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα. Μέχρι τώρα έχει εξακριβωθεί ότι η παραπάνω σπείρα κατά το τελευταίο τρίμηνο, έχει διαπράξει στα Σπάτα και τη Μάνδρα ένδεκα (11) διαρρήξεις-κλοπές και μία (1) ληστεία. Το συνολικό χρηματικό ποσό που είχαν αφαιρέσει υπερβαίνει τις 225.000 ευρώ. Επίσης, αφαίρεσαν 250 τεμάχια επιταγών αξίας 1.000.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας άνω των 100.000 ευρώ. Μετά από έρευνα στο αυτοκίνητο του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι συνεργοί του.
Σομαλός υπέκλεβε πιστωτικές κάρτες
Ένας 32χρονος σομαλός, αποκτώντας παράνομα πρόσβαση σε στοιχεία πιστωτικών καρτών ανυποψίαστων πολιτών, πραγματοποιούσε ηλεκτρονικές παραγγελίες αγοράς προϊόντων μέσω του διαδικτύου! Όπως ανακοινώθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με την καταγγελία υπεύθυνου ασφάλειας εταιρείας διαχείρισης ιστοσελίδων του διαδικτύου, στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι άγνωστοι δράστες πραγματοποίησαν δύο παραγγελίες αγοράς προϊόντων, από ηλεκτρονικό κατάστημα που διαχειρίζεται η εταιρεία του, χρησιμοποιώντας στοιχεία πιστωτικών καρτών ανυποψίαστων πολιτών. Μάλιστα, ήταν το PAYPAL, η γνωστή διεθνής εταιρεία τραπεζικών συναλλαγών που αμφισβήτησε την εγκυρότητα των παραγγελιών και στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκε ο 32χρονος αλλοδαπός, τη στιγμή που παραλάμβανε το προϊόν από υποκατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών στο Γαλάτσι.  O 32χρονος προσήχθη στην έδρα της Υπηρεσίας και από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε η εμπλοκή του σε «απατηλές» διαδικτυακές παραγγελίες, ενώ διερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.
Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι η άμεση απέλαση όλων των λαθρομεταναστών που επιδίδονται σε παντός είδους παράνομες πράξεις. Απαιτείται άμεση επαναφορά της έννομης τάξης και πάταξη όλων των εγκληματιών που έχουν καταστήσει την Ελλάδα σε ζούγκλα.

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ...ΤΟ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/6-apriliou-1941-epetio-mnhmhs-enos-ekatommyrion-ellhnon-kai-germanikhs-eisvolhs.html#ixzz2PlRusdNS


Ακούσατε τίποτα κι από κανέναν; Εμείς πάντως όχι, με εξαίρεση ορισμένες σποραδικές φωνές που περισσότερο ενδιαφέρονται για την πολιτική εκμετάλλευση (και) αυτού του θέματος, παρά για την ουσία του, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΝΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙΚΟΥΣ, ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ!


Δεν είναι αυτό ολοκαύτωμα κύριοι «ευαίσθητοι» στα εβραϊκά ολοκαυτώματα;


Δεν είναι γενοκτονία;


Όσο όμως και να «ξεχνάτε», η Ιστορία ΓΡΑΦΤΗΚΕ. Με αίμα, που δεν λησμονιέται από τους γνήσιους Πατριώτες και αληθινούς ευαίσθητους! 


Νέοι φόροι σε χαμηλόμισθους και συνταξιούχους - Στο απυρόβλητο οι κεφαλαιοκράτεςΝέοι φόροι σε χαμηλόμισθους και συνταξιούχους - Στο απυρόβλητο οι κεφαλαιοκράτες
Στο δόκανο της εφορίας 2,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι κάτω των 5.000 ευρώ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου οι διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου κρύβουν παγίδες για 2,4 εκατομμύρια φορολογούμενους με ετήσιο εισόδημα κάτω των 5.000 ευρώ, καθώς χαμηλοσυνταξιούχοι, χαμηλόμισθοι και άνεργοι καλούνται να υποβάλλουν δηλώσεις ακόμα κι αν τα εισοδήματα του 2012 ήταν πενιχρά ή και μηδενικά.

Οι συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογούμενων θα χρεωθούν από την εφορία με τα ελάχιστα ποσά τεκμηρίων διαβίωσης για τα σπίτια που μένουν, είτε είναι ιδιόκτητα είτε ενοικιαζόμενα. Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα για όσους φορολογούμενους με εισόδημα κάτω τω 5.000 ευρώ έχουν ΙΧ αυτοκίνητα. Στις περιπτώσεις αυτές τα τεκμαρτά εισοδήματα για τα οποία θα φορολογηθούν θα "φουσκώσουν" ακόμα περισσότερο γιατί  στα ποσά των ελάχιστων τεκμηρίων και των τεκμηρίων για τις κατοικίες, θα προστεθούν και τα ποσά από τα τεκμήρια των αυτοκινήτων.

Εμείς κάψαμε μια σημαία, εσείς σκοτώσατε δυο ελληνοκύπριους, Ισαάκ Ισαάκ Σολωμός Σολωμού! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/emeis-kapsame-mia-shmaia-eseis-skotosate-duo-ellhnokyprious.html#ixzz2PlRN0FLc«Η ελληνική κρίση στην Κύπρο έφερε οργή κατά των Τούρκων»Ο φερόμενος ως υπουργός Εξωτερικών της Κατεχόμενης Κύπρου, Χουσεΐν Οζγκουργκούν δήλωσε ότι η οικονομική κρίση στην Κύπρο εμβάθυνε την εχθρότητα εναντίον των Τούρκων.
Μιλώντας σε συνέδριο με θέμα την Κύπρο, στο πανεπιστήμιο Καραμπούκ της Τουρκίας, την Τετάρτη, ο Οζγκουργκούν υπογράμμισε ότι μια ομάδα Ελληνοκύπριων έκαψε πρόσφατα την τουρκική σημαία, λόγω της οικονομικής κρίσης και οι Ελληνοκύπριοι έδειξαν την εχθρότητά τους προς τους Τούρκους με την πρώτη ευκαιρία.


«Όταν η Ελληνοκύπριοι έχουν μια οικονομική κρίση πως μπορεί η τουρκική σημαία να είναι υπεύθυνη; Εμείς αντιδράσαμε έντονα κατά του περιστατικού της σημαίας στην Κύπρο. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε σε άλλο μέρος η τουρκική σημαία να καεί. Η Τουρκία έχει μια εξαιρετική εξωτερική πολιτική και έχει την ισχυρή υποστήριξη από τους Τούρκους της Κατεχόμενης Κύπρου.
»Η τουρκική σημαία κάηκε στο ελληνικό μέρος του νησιού μια εβδομάδα μετά που οι Ελληνοκύπριοι κατηγόρησαν τους Τούρκους για την οικονομική τους κρίση. Επίσης, πρόσφατα, οι Ελληνοκύπριοι επιτέθηκαν σε ιστορικά έργα τέχνης των Μουσουλμάνων Τούρκων. Τζαμιά έχουν καεί και κομμάτια τουρκικών έργων τέχνης έχουν καταστραφεί. Ο μόνος λόγος για αυτές τις πράξεις έχει να κάνει με την οικονομία. Ευελπιστούμε, οι Ελληνοκύπριοι να συνειδητοποιήσουν ότι προβαίνουν σε λάθος πράγμα και να εγκαταλείψουν τις επιθέσεις εναντίον των Τούρκων», υπογράμμισε ο Οζγκουργκούν.
Για το 12ο οικόπεδο στη Μεσόγειο Θάλασσα, ο υπουργός Οζγκουργκούν τόνισε ότι σκέφτονται ότι έχουν δίκιο να προβούν σε απαίτηση για τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, μαζί με τους Ελληνοκύπριους.

πηγη

ΑΝ ΒΓΕΙ Ο ΧΟΤΖΑΣ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ. ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΦΑΗΛΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΑν βγει ο Χότζας στο τζαμί
Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.dimokratianews.grΤου Φαήλου Κρανιδιώτη

Γιατί θέλει η κυβέρνηση να χτίσει τζαμί στον Βοτανικό; Τα επιχειρήματα είναι τα εξής. Πρώτον, μας ασκούνται πιέσεις, γιατί οι μουσουλμάνοι στην Αθήνα δεν έχουν ένα κανονικό τζαμί να κάνουν το ναμάζι τους. Δεύτερον, στην Αθήνα υπάρχουν περί τα 120 παράνομα τζαμιά, ένας αληθινός πονοκέφαλος για την ασφάλεια της χώρας, σε υπόγεια, αποθήκες κι άλλα μέρη, όπου τριγυρίζουν περίεργοι, φανατικοί, πράκτορες. Το να χτιστεί λοιπόν ένα κανονικό τζαμί, χωρίς μιναρέ και χωρίς μουεζίνη ν’ ακούγεται πάνω από την Αθήνα κι έτσι να συμμαζευτεί το πράγμα, ακούγεται εκ πρώτης όψεως ως κάτι λογικό.

Θα σας πω ευθέως τους πρακτικούς προβληματισμούς μου, που καταλήγουν στη διαφωνία μου, χώρια απ’ τους ιστορικούς. Αντε και το χτίσαμε το τζαμί, χωρίς μιναρέ και μεγάφωνα για το Αλλάχ ακμπάρ. Θα κλείσουν τα 120 παράνομα τζαμιά; Πολύ αμφιβάλλω. Αλλά ας πούμε ότι τα κλείσαμε και πειθήνιοι οι μουσουλμάνοι του λεκανοπεδίου θα μαζεύονται μόνο στο κανονικό τζαμί.

Η υποχρέωση «δωρεάς» οργάνων και οι παραβιάσεις του συντάγματος, του Ευρωπαϊκού και του διεθνούς δικαίου ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/dorea-organon.html#ixzz2PlR5PXBh

Δρ. Ν. Δημητρίου Θ. Ορφανίδη, Προέδρου Πρωτοδικών Αθηνών 


Α. Εισαγωγή

Ο Ν. 3984/2011 είναι ένας « υγιής «οργανισμός». Υπό την έννοια ότι, ενσωματώνει στην εθνική έννομη τάξη, την ευγενή επιδίωξη της Οδηγίας 2010/53/ΕΕ, για θέσπιση κοινών προτύπων, μεταξύ των Κρατών – Μελών, σχετικά με την ποιότητα και ασφάλεια των ανθρώπινων οργάνων που προορίζονται για μεταμόσχευση.
Ωστόσο, επωάζει ένα « καρκινικό κύτταρο » : Το άρθρο 9 παρ. 2, το οποίο ενεργοποιείται από την 1.6.2013. Επίκειται μία νομική «καρκινογένεση». Εξίσου επιβλαβής, τόσο για τον νομικό «οργανισμό», όσο και για τον ανθρώπινο. 

Β. Το πρόβλημα

1. Τι προβλέπει η Οδηγία
Στο πλαίσιο του ανωτέρω σκοπού, η οδηγία και ο νόμος καλύπτουν την δωρεά ανθρωπίνων οργάνων.Κατά την έννοια της οδηγίας, την οποίαν ο νόμος, εν προκειμένω, ορθά ενσωματώνει, « δότης » είναι κάθε άνθρωπος που προβαίνει στη δωρεά ενός ή περισσότερων οργάνων, είτε κατά τη διάρκεια της ζωής του, είτε μετά το θάνατό του.
Όπως σημειώνεται στο σημείο 21 της αιτιολογικής έκθεσης της οδηγίας « στην  Ένωση συνυπάρχουν πολλά διαφορετικά πρότυπα όσον αφορά τη συγκατάθεση στη δωρεά,  περιλαμβανομένων των συστημάτων στα οποία πρέπει να υπάρχει η ρητή συγκατάθεση για τη δωρεά οργάνου και των συστημάτων στα οποία η δωρεά μπορεί να γίνει αν δεν υπάρχει ένδειξη αντίρρησης στη δωρεά.  Για να γίνεται δυνατή η έκφραση της προσωπικής απόφασης στο θέμα αυτό,  ορισμένα κράτη μέλη έχουν δημιουργήσει ειδικά μητρώα στα οποία οι πολίτες μπορούν να καταγράφουν την επιθυμία τους όσον αφορά τη δωρεά οργάνων.  Η παρούσα οδηγία δεν επηρεάζει τα ποικίλα συστήματα συναίνεσης που ήδη λειτουργούν στα κράτη μέλη ».
Τόσο από το εν λόγω σημείο, όσο και από το σώμα της οδηγίας, προκύπτουν τα ακόλουθα : 
α ) η οδηγία δεν αποσκοπεί στο να επέμβει στην έννομη τάξη των Κ-Μ και να επιβάλλει έναν ενιαίο τρόπο συγκατάθεσης στην δωρεά, είτε κατά την διάρκεια της ζωής του προσώπου, είτε μετά τον θάνατό του και
β ) ανεξαρτήτως του τρόπου, συγκατάθεση στην δωρεά, πρέπει να υπάρχει. Τόσο στην περίπτωση της δωρεάς εν ζωή, όσο και στην μετά θάνατον.
Εξάλλου, σύμφωνα με το σημείο 19 της αιτιολογικής έκθεσης, « Η φιλαλληλία αποτελεί σημαντικό παράγοντα της δωρεάς οργάνων.  Για να εξασφαλισθεί η ποιότητα και η ασφάλεια των οργάνων, τα προγράμματα μεταμόσχευσης οργάνων πρέπει να βασίζονται στις αρχές της εθελοντικής και μη αμειβόμενης δωρεάς.  Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία,  δεδομένου ότι η παραβίαση των ανωτέρω αρχών ενδέχεται να εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους.  Αν το όργανο δεν προσφέρεται εθελοντικάκαι/ή αποφέρει οικονομικό κέρδος,  μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η ποιότητα της διαδικασίας δωρεάς, δεδομένου ότι η βελτίωση της ποιότητας ζωής ή η σωτηρία της ζωής ενός ανθρώπου δεν αποτελεί τον κύριο ή τον μοναδικό επιδιωκόμενο σκοπό ».
Συνεπώς, σκοπός της οδηγίας, τον οποίον τα Κ-Μ, υποχρεούνται να υλοποιήσουν, με τα δικά τους μέσα, είναι να επέρχεται η μεταμόσχευση, εφόσον αυτή συνιστά την πραγματική βούληση του προσώπου. Κατ’ επέκτασιν, ακόμα και σε ένα σύστημα μη ρητής συγκατάθεσης, ο νόμος ενσωμάτωσης της οδηγίας, δεν επιτρέπεται να οδηγήσει στον, κατ’ ουσίαν, αποκλεισμό της διερεύνησης της αντίρρησης στην δωρεά. 


2. Τι προβλέπει ο νόμος για το ενήλικο θανόν πρόσωπο


Σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ 2 του Ν. 3984/2011, η αφαίρεση ενός ή περισσότερων οργάνων από ενήλικο, θανόν πρόσωπο πραγματοποιείται εφόσον, όσο ζούσε, δεν είχε εκφράσει την αντίθεση του σύμφωνα με την παράγραφο 3 « και κατόπιν συναίνεσης της οικογένειας του ».

«Γραβατωμένοι χαρτογιακάδες τύπου Άδωνι, αφήνουν τον κόσμο να πεινάει». Δραματικές ιστορίες δύο οικογενειών στην Ελλάδα του σήμερα


«Γραβατωμένοι χαρτογιακάδες αφήνουν τον κόσμο να πεινάει»Εάν γράψει κάποιος τη λέξη ανεργία σε κάποια μηχανή αναζήτησης, θα διαπιστώσει ότι συνοδεύεται συνήθως από τη λέξη «εφιάλτης». Επισήμως κατέχουμε το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη. Όμως η στατιστική δεν μπορεί να αποτυπώσει το ψυχολογικό βάρος που προκαλεί αυτή η κατάσταση στους ανθρώπους που την υφίστανται. 
Η Εφημερίδα  μίλησε με τα μέλη δύο οικογενειών, στις οποίες δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος!  Ο 46χρονος Δημήτρης Κ. μένει στον Χολαργό. Με πτυχίο πολιτικού μηχανικού είχε μέχρι το 20120 μία επιτυχημένη καριέρα στο χώρο των πωλήσεων. Το ετήσιο ατομικό του εισόδημα έφθανε τις 50.000 ευρώ. ...Είναι παντρεμένος με μία επίσης άνεργη αρχιτέκτονα και έχουν ένα αγοράκι 2 ετών. Εδώ και τρία χρόνια το ζευγάρι δεν έχει καταφέρει να βρει κανενός είδους δουλειά και αναγκάζονται να καταφεύγουν στα συσσίτια για να πάρουν τρόφιμα και ρούχα για το παιδί τους. Αυτό που τον ανησυχεί περισσότερο είναι ότι σε λίγο καιρό λήγει η ασφάλεια του ΙΚΑ και μένει ανασφάλιστο και εκτεθειμένο το παιδί του. 
Ο Δημήτρης λέει ότι εφευρίσκει τρόπου για να επιβιώσει. Πηγαίνει αργά στη λαϊκή και παίρνει ό,τι μένει στους πάγκους, ζητά τρίμματα τυριού από το βαρέλι στο μπακάλικο, παίρνει το «τελευταίο» αλεύρι για να φτιάξει ψωμί στο σπίτι. Και για δουλειά, ούτε λόγος. Κανείς δεν προσλαμβάνει ανέργους άνω των 40 ετών. Αλλά και η γυναίκα του, στα 32 της, δεν μπορεί να βρει δουλειά. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...