Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.ΓΙΝΕΤΑΙ; ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ.


Χανιά!
Στρατιωτικὸς νόμος μέσα κι ἔξω ἀπὸ τὴν πόλι!
Πρόβα;
Λᾶθος!

Πρόβες συμβαίνουν ὁπουδήποτε σὲ ὅλην τὴν ἐπικράτεια, γιὰ ὁποιονδήποτε λόγο.
Ἀπὸ τὸ Ἁπλούστερον, ποὺ λεγόταν Κερατέα, ἔως τὸ σοβαρότερον ποὺ λέγεται χρυσός. 
Συνεπῶς δὲν ἔχει νὰ κάνῃ μόνον μὲ τὰ Χανιά. Ἁπλῶς στὰ Χανιά, καθῶς ἐπίσης καὶ στὴν Χαλκιδική, συμβαίνουν πολλὰ …«περίεργα», στὰ ὁποῖα δὲν εἴχαμε μάθῃ ἀλλὰ πλέον, κατὰ πῶς φαίνονται τὰ πράγματα, πρέπει νὰ συνηθίσουμε. 
Ἀλλὰ ἄς μὴν σκιαζόμαστε…
Ξεκίνησε ἡ ἀντίστροφος μέτρησις. Δὲν θὰ προλάβουν οὔτε στὰ πλοῖα (ἤ στὰ ἐλικόπτερα) νὰ μποῦν. 
Κι αὐτὸ εἶναι μόνον ἡ ἀρχή!..
Φιλονόη.
ΕΒΕΛΙΝΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
Αφού μάλιστα γι αυτούς εκεί πάνω στα Διευθυντήρια και τούς ντόπιους υπηρέτες τους, χώρες δεν υπάρχουν πιά,υπάρχουν μόνο χώροι,οικόπεδα. Και για τα γωνιακά ετοιμάζουν ιδιαίτερες περιποιήσεις.
Φυσικά μιά άγρια καταστολή τών οποιονδήποτε αγώνων έχει εξαπολυθεί σε όλη τη χώρα,δεν λέμε ότι κάπου υπάρχει δημοκρατία.Αλλά αυτό πού συμβαίνει στα Χανιά ξεπερνάει κάθε φαντασία και μπορεί να συγκριθεί μόνο με τα συμβαίνοντα στη Χαλκιδική
Υπάρχει φανερή καταπάτηση μ’έναν τρόπο πού σοκάρει, οποιουδήποτε νόμου προστατεύει -προστάτευε δηλαδή γιατί τώρα τέτοιοι νόμοι δε φαίνεται να υπάρχουν πιά-τα ατομικά δικαιώματα. ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΠΗΓΑΔΙ Η στυγνή τρομοκρατία ,πριν φτάσει στην πόλη τών Χανίων είχε ξεκινήσει από τα βουνά.
Σε μιάς σπάνιας ομορφιάς περιοχή κατάφυτη σαν ζούγκλα και πέρασμα διάφορων αρπακτικών και μεταναστευτικών πουλιών,το γνωστό πιά Αποπηγάδι, ορισμένη σαν προστατευμένη περιοχή, επέλεξε να στήσει τις ανεμογεννήτριές της μιά μεγάλη γαλλική εταιρεία η EDF (Electricite de France) πού δραστηριοποιείται και στα πυρηνικά και έκανε εισβολή στο Αποπηγάδι μέσα από διάφορες θυγατρικές με ελληνικά ονόματα.

Το ακούσαμε και αυτό! Η Αγιά Σοφιά είναι τούρκικο κτίσμα!20130407-1412Με σταθερά, αλλά πάντα προκλητικά βήματα, η γειτονική χώρα ακολουθεί τον δρόμο της παραχάραξης της ιστορίας. Και το σημαντικότερο; Χωρίς αντίδραση από το ελληνικό υπουργείο.
Όπως αποκαλύπτει στην μηνιαία τούρκικη επιθεώρηση Ιστορίας και Πολιτισμού, «Yedikta Dergisi», τεύχος Απριλίου 2013, ο καθηγητής του Πανεπιστήμιου Καλών Τεχνών της Κωνσταντινούπολης, Suphi Saatçi, το σημερινό κτίσμα της Αγιας Σοφιας δεν είναι βυζαντινό αλλά... δημιούργημα του γνωστού Οθωμανού αρχιτέκτονα, Mimar Sinan, στον οποίο οφείλονται πολλά μουσουλμανικά κτίσματα σε όλη την Βαλκανική χερσόνησο.
Μάλιστα, όπως τόνισε ο Τούρκος καθηγητής, αν δεν υπήρχε ο φημισμένος Mimar Sinan σήμερα δεν θα υπήρχε η Αγια Σοφια που δεσπόζει σε όλη την παλιά Κωνσταντινούπολη. Οι πρωτοφανείς αυτοί ισχυρισμοί του Τούρκου καθηγητή, έχουν προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στην Τουρκία και πολλές εφημερίδες όπως η μεγάλης κυκλοφορίας, Sabah, αναδημοσίευσε την είδηση με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Ayasofya hakkında şok iddia», δηλαδή, «Ισχυρισμός σοκ σχετικά με την αγία Σοφία».
Ο Suphi Saatçi στηρίζει τις παραλογές απόψεις του στην υπόθεση ότι κατά την διάρκεια της οθωμανικής περιόδου ο τρούλος της Αγιας Σοφιας είχε πάθει σοβαρές ζημιές και είχε καταρρεύσει από κάποιο σεισμό.
Μετά την κατάρρευση, σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, ο Mimar Sinan με ένα μεγάλο γκρουπ από βοηθούς αρχιτέκτονες ξανάκτισε τον ναό και από τότε η Αγια Σοφια έχει την οθωμανική σφραγίδα του μεγάλου αυτού αρχιτέκτονα.
Μόνο που ακόμα και σε αυτούς τους παραλόγους ισχυρισμούς που παρουσιάζουν την Αγια Σοφια σαν οθωμανικό κτίσμα, ξεχνούν να μας αναφέρουν ότι ο περίφημος Mimar Sinan είχε χριστιανική καταγωγή, κατά άλλους από ελληνορθόδοξη οικογένεια της Καππαδοκίας και κατά άλλους από Αρμένιους .
Οι τούρκικοι αυτοί ισχυρισμοί προσχωρούν και σε σύγκριση της Αγιας Σοφιας με το περίφημο τζαμί Σουλειμανιέ, που κτίστηκε απ τον Mimar Sinan την περίοδο του περίφημου Σουλειμαν του Μεγαλοπρεπή για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η ομοιότητα των τρούλων... αποδεικνύει την ορθότητα των απόψεων τους.
Έτσι, σύμφωνα με την τούρκικη επιθεώρηση, η Αγια Σοφια δεν είναι ένα αθάνατο ελληνορθόδοξο βυζαντινό αρχιτεκτονικό κληροδότημα, αλλά καθαρά ένα οθωμανικό αρχιτεκτονικό αριστούργημα.
Περπου 10 μήνες πριν, 6 Ιουνίου 2012, το Κογκρέσο με νομοθετικό διάταγμα υποχρέωνε τους Τούρκους να επιστρέψουν την Αγια Σοφια και άλλες εκκλησίες στο Πατριαρχείο στη Πόλη και να γίνει πάλι Ορθόδοξη εκκλησία γιατί, όπως έλεγαν οι Αμερικάνοι όλα τα κτήρια που χτίστηκαν από Ορθοδόξους για να είναι εκκλησίες τους πρέπει να τους επιστραφούν και να απαγορευτεί να γίνουν τζαμιά η μουσεία η οτιδήποτε άλλο. | BriefingNews.gr

ΚΑΙ Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΕΣΗΕΑ ΚΑΤΑ Γ.ΤΡΑΓΚΑ ΛΟΓΩ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


ΣΧΟΛΙΟ:
Ε, τώρα πια τη δέσαμε τη βάρκα. Και η ΕΣΗΕΑ κάνει κριτική κατά Τράγκα , είναι απο τις περιπτώσεις που η υποκρισία σε κάνει να ξεριζώνεις τα μαλλιά σου -όσα έχουν απομείνει-. Αντί να κάνουν κριτική στους Ανθέλληνες - Προδότες που γεμίζουν φούμαρα , ψέμα και λάσπη τα ΜΜΕ τους πείραξε ο .. Τράγκας. Σιγά μην φάγαμε την καταχθόνια κριτική τους. Σιγά μην τους πείραξε το ποιούς καλεί στις εκπομπές του. Θα μπορούσαν να το κάνουν όταν βλέπουν σε κάθε εκπομπή όλους αυτούς που συνειδητά διαλύουν την Ελλάδα και σκοτώνουν τους Έλληνες. Εμάς μας άρεσε που έβγαλε στο γήπεδο και μάλιστα στη σέντρα τη Χ.Α. Μάθαμε πράγματα που άλλοι ξέραμε κι άλλοι όχι. Το θέμα είναι οτι δεν ενόχλησε η εκπομπή, αλλά ενοχλεί η σκληρή αντιμνημονιακή κριτική του Τράγκα. Αυτοί ,της ΕΣΗΕΑ, πιστά οργανάκια της κατοχικής κυβέρνησης ενοχλούνται και με την ευκαιρία βρήκαν τρόπο .. λακτίσματος κατά του δημοσιογράφου. 
Τι λέει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ...
 Τη δυσαρέσκειά της για τη προχθεσινή εκπομπή του δημοσιογράφου εκφράζει μέσω ανακοίνωσης η Ένωση Συντακτών.
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποδοκιμάζει έντονα το πνεύμα, το περιεχόμενο και το ύφος της εκπομπής του Γιώργου Τράγκα στον Τ/Σ «ΣΚΑΪ» την Κυριακή, 7 Απριλίου 2013. Στην εκπομπή είχαν κληθεί τέσσερις βουλευτές της «Χρυσής Αυγής», οι οποίοι για ώρες είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τις επικίνδυνες απόψεις τους και, μάλιστα, χωρίς αντίλογο.
Υπενθυμίζουμε ότι η προβολή θέσεων ρατσιστικού, φιλοναζιστικού και αντιδημοκρατικού περιεχομένου δεν είναι δημοσιογραφία. Δεν μπορεί να γίνεται μονόλογος με ανθρώπους, οι οποίοι είναι αρνητές του Ολοκαυτώματος και εμφορούνται από φιλοναζιστικές απόψεις. Δεν αποτελεί «ενημέρωση του λαού» η παράθεση παρόμοιων απόψεων. Άλλωστε, σε πολλές χώρες η ύπαρξη τέτοιου είδους κομμάτων είναι εκτός νόμου.
Αντίθετα, η παρουσίαση της «Χρυσής Αυγής» με το πέπλο της «δημοσιογραφίας χωρίς προκαταλήψεις» δεν αποσκοπεί παρά στη νομιμοποίηση των θλιβερών απόψεων της και στην παρουσίαση της συγκεκριμένης οργάνωσης ως ενός ακόμη «δημοκρατικού κόμματος». Η παρουσία της «Χρυσής Αυγής» στο Κοινοβούλιο πρέπει να προκαλέσει την αφύπνιση κάθε δημοκράτη και αντιφασίστα.

"Σχέδιο Ανάν και τα κοιτάσματα ή πάμε σε δύο κράτη" > ΔΗΛΩΣΕΙΣ Α.ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΥΠΕΞΕπανέρχεται ο Α.Νταβούτογλου ζητώντας, επί της ουσίας, να γίνει δεκτό έστω και τώρα το σχέδιο Ανάν στην Κύπρο και μάλιστα τονίζει ότι «Αν το 2004, η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έλεγε "όχι" στο σχέδιο στο οποίο η Τουρκοκυπριακή πλευρά είπε "ναι", δεν θα είχε δημιουργηθεί η κρίση».
Βασικά ζητεί "εδώ και τώρα" μερίδιο στα κοιτάσματα φυσικού αερίου και την διέλευσή τους από την Τουρκία, σε διαφορετική περίπτωση να τεμαχιστεί η Κύπρος σε δύο κράτη.
Τώρα ζητεί από το Ν.Αναστασιάδη να "βιαστεί": «Τα βήματα που θα γίνουν προς την κατεύθυνση της λύσης του Κυπριακού, θα διευκολύνουν στο να ξεπεράσει η ελληνοκυπριακή πλευρά το οικονομικό της πρόβλημα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος υποστήριξε ότι η «ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να δει το θέμα αυτό με κάποιο όραμα».
«Η αναπτυσσόμενη οικονομία της Τουρκίας, μπορεί να προσφέρει ευημερία και στην ελληνοκυπριακή πλευρά», πρόσθεσε και σημείωσε ότι «δυστυχώς υιοθέτησαν μια πολιτική κλιμάκωσης της κρίσης για να κλείσουν το δρόμο της Τουρκίας προς την Ε.Ε.».
«Ελπίζουμε ότι ο κ. Αναστασιάδης θα κινηθεί σύντομα», δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε επίσης ότι «η ελληνοκυπριακή πλευρά έκανε μεγάλο λάθος» στο θέμα των ενεργειακών πηγών. «Με τη λύση του Κυπριακού, όλα, συμπεριλαμβανομένων και των φυσικών πηγών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ειρηνικά», είπε κι άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί αμέσως μια τεχνική επιτροπή που θα μελετήσει το πως μπορεί να αξιοποιηθούν όλες οι φυσικές πηγές πλούτου του νησιού.
«Εάν, όμως, μας λένε ότι "ο νότος ανήκει σε εμάς και ο βορράς σε εσάς", τότε ας θέσουν το θέμα της λύσης των δύο κρατών. Κανείς δεν ωφελείται από την συσκότιση αυτού του θέματος», συμπλήρωσε.
Κανείς δεν έχει απαντήσει ακόμα από το υπουργείο Εξωτερικών, προφανώς για να μην στεναχωρεθεί ο "καλός φίλος" του Δ.Αβραμόπουλου, κατά δήλωση του ιδίου του Έλληνα ΥΠΕΞ, πάντα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αποκάλυψη: "Βόρεια Μακεδονία" θα πουν τα Σκόπια


Και το όνομα αυτής, “Βόρεια Μακεδονία”… Πρόταση για ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό κατέθεσε, όπως αποκαλύπτει σήμερα η iTabloid, στους αντιπροσώπους της Ελλάδας και των Σκοπίων ο...

Μια ιστορική φωτογραφία: ναζί και κεμαλικοί «παρεούλα». Τα βλέπεις Μπουτάρ Κεμάλ;Προς γνώση και συμμόρφωση. Μια απίστευτα ιστορική φωτογραφία φέρνουν σήμερα στο φως τα για τους αναγνωστες μας. Ναζί και Κεμαλιστές «παρέα». Η φωτογραφία είναι αφιερωμένη στους φιλοκεμαλικούς αριστερούς και «δεξιούς» φιλοναζί του τόπου μας. http://amaliadanews.gr

''ENIΣΧΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΖΩΝΗ''...Αναζωογόνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας προβλέπει στις περισσότερες βιομηχανικές χώρες, περιλαμβανομένης της Ευρωζώνης, με τις ΗΠΑ να προπορεύονται, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ)...

"Πρωτεύουσα της Ελλάδος είναι η Κωνσταντινούπολη" Από την πλατεία... Ταξίμ!


Μας εστάλη μέσω ε-μέιλ και το μεταδίδουμε.
Καλό είναι να υπάρχουν τέτοιες υπενθυμίσεις, στους γείτονες.
Τοιχοκολλημένα στην πλατεία Ταξίμ...

ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΞΕΝΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕΤΑ ΤΟ "ΟΧΙ" ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ > Δαυίδ Χάνεϊ (αγγλοεβραίος) «θα το φέρνουμε και θα το ξαναφέρνουμε μέχρι να ψηφίσετε ναι!»«Χίλια κεραμίδια θα πέσουν στα κεφάλια σας!». Αυτή την απειλή μας εξαπόλυσε ο Λιν Πάσκοε το 2004, μετά την απάντησή «ΟΧΙ» που τρίψαμε στα μούτρα των Άγγλων, όταν επεχείρησαν να ξεπουλήσουν την Κύπρο. Και πέραν αυτού του κυνικού διπλωμάτη ολόκληρο το λοιπό αγγλικό σκυλολόι επέπεσε πάνω μας με απειλητικές υλακές. Μεταξύ αυτών ο Δαυίδ Χάνεϊ (αγγλοεβραίος) «θα το φέρνουμε και θα το ξαναφέρνουμε μέχρι να ψηφίσετε ναι!» και ο  Πίτερ Μίλετ: «Την επόμενη φορά δεν θ’ αφήσουμε τίποτε στην τύχη»!

H Πολεμική Σημαία του 5ου Συντάγματος παρεδόθη στη ΣΜΥ.. ενώ οι Σπουδαστές ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο ! (Πολλές Φώτο


Ρίγη συγκινήσεως σκόρπισαν οι Σπουδαστές που έψαλλαν τον Εθνικό ...κατά την παράδοση της Πολεμικής Σημαίας στη Σχολή των Μονίμων Υπαξιωματικών ! Ενώ ειδικό άγημα  απέδιδε τιμές (video)
Την Τρίτη 9 Απριλίου 2013 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος παρέστη στην τελετή απονομής Πολεμικής Σημαίας στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής, στα Τρίκαλα. Τη Σημαία απένειμε ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος. ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ>>Η Πολεμική Σημαία ανήκε 5ο Σύνταγμα Πεζικού, το οποίο συγκροτήθηκε το 1877 στην Πάτρα. Tο 1904 μεταστάθμευσε στην πόλη των Τρικάλων και το 1971 διαλύθηκε οριστικά. Το 5ο Σύνταγμα Πεζικού συμμετείχε ενεργά σε όλους τους αγώνες για την ελευθερία του Έθνους με αποκορύφωμα την απόκρουση της εαρινής επίθεσης των ιταλικών δυνάμεων στη μάχη του υψώματος 731 στο έπος της Πίνδου.

«Σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή»: Μια υπόθεση στη σκιά των... κατασκόπωνΠοιος φοβόταν τον Κώστα Καραμανλή όταν ήταν πρωθυπουργός και παρακολουθούσε τα τηλέφωνά του ακόμη και όταν η παρακολούθηση αποκαλύφθηκε; Ποιος ήθελε να τον βγάλει από τη μέση, όχι με τον τρόπο που έχασε την πρωθυπουργία αλλά με τη φυσική του εξόντωση; Επί οκτώ χρόνια σχεδόν αυτά τα ερωτήματα εκλαμβάνονταν ως υπερβολές αφενός και ιστορίες μυστηρίου και φαντασίας αφετέρου. Οι δικαστικές έρευνες για την «υπόθεση των υποκλοπών» και το «σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή» έδειχναν να έχουν περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα.
Και πάντως κανείς δεν περίμενε ότι μπορεί να επηρεάσουν εφεξής τις πολιτικές εξελίξεις.
Τώρα το θέμα παίρνει νέα τροπή. Στο ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ» την περασμένη Τέταρτη αναφέρονται τα εξής: «Οι ανακριτικές Αρχές, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχουν συγκεντρώσει ενδείξεις που δείχνουν ότι οι υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών πολιτικών προσώπων, μεταξύ των οποίων και του Κώστα Καραμανλή, όχι μόνο δεν σταμάτησαν το 2005 με την αφαίρεση του παράνομου λογισμικού, αλλά ενδεχομένως να συνδέονται και με το αποκαλούμενο "σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού". Για τον λόγο αυτόν έχει ήδη υποβληθεί αίτημα και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να εκδοθεί βούλευμα με το οποίο θα διατάσσεται η συνένωση, λόγω συνάφειας, των δύο εκκρεμών δικογραφιών».
Εχουμε να κάνουμε με βόμβα; Προφανώς ένας δικαστικός λειτουργός που καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα έχει κάτι περισσότερο υπόψη του για δύο υποθέσεις που δεν είναι καινούργιες, αλλά μέχρι σήμερα η μία έδειχνε να οδηγείται σε αδιέξοδο και η άλλη είχε υποτιμηθεί. Η σύνδεσή τους δημιουργεί ένα νέο, πολύ ενδιαφέρον μείγμα.

Πάμε επτά χρόνια πίσω. Στις 2 Φεβρουαρίου 2006 «ΤΑ ΝΕΑ» αποκαλύπτουν τη λειτουργία δικτύου παρακολούθησης του πρωθυπουργού και πολιτικών προσώπων. Την ίδια ημέρα τρία επιφανή μέλη της κυβέρνησης Καραμανλή - οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης, Δικαιοσύνης Ανάστασης Παπαληγούρας και ο πανίσχυρος Επικρατείας Θοδωρής Ρουσόπουλος - διοργανώνουν εσπευσμένα συνέντευξη Τύπου και με ιδιαίτερα τελετουργικό τρόπο, που περιελάμβανε πίνακα και σχεδιαγράμματα, το επιβεβαιώνουν. Οσα αποκάλυψαν ακούγονταν απίστευτα.
Στις 10 Μαρτίου 2005 ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Γ. Κορωνιάς ενημερώνει την κυβέρνηση ότι μέσω της εταιρείας του παρακολουθούνταν από το 2004 τα τηλέφωνα του πρωθυπουργού και δεκάδων άλλων προσώπων - συνολικά 104. Η παρακολούθηση είχε οργανωθεί με την ενεργοποίηση του λογισμικού της εταιρείας που αφορούσε νόμιμες παρακολουθήσεις.
Οι τρεις υπουργοί ανακοίνωσαν ότι από τις έρευνες που διενεργήθηκαν μετά την ενημέρωση προέκυψε πως το σύστημα λειτουργούσε με τη χρήση καρτοτηλεφώνων σε ένα γεωγραφικό τρίγωνο, στο οποίο περιλαμβανόταν η αμερικανική πρεσβεία. «Ενα από τα τηλέφωνα της λίστας υποκλοπών ανήκει στην αμερικανική πρεσβεία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος. Ανακοίνωσαν επίσης ότι η μυστική δικαστική έρευνα που κράτησε σχεδόν ένδεκα μήνες δεν εντόπισε τα φυσικά πρόσωπα των υποκλοπών.
Στη συνέχεια προέκυψε μια συνταρακτική υπόθεση, η οποία έκτοτε εξελίσσεται παραλλήλως και για πολλούς μένει ακόμη ανοιχτή. Στις 9 Μαρτίου 2005 - μία ημέρα πριν σπεύσει στο πρωθυπουργικό γραφείο ο Γ. Κορωνιάς - ο 39χρονος Κώστας Τσαλικίδης, προϊστάμενος του τμήματος σχεδιασμού δικτύου της Vodafone, βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του στον Κολωνό.
«Στημένη αυτοκτονία». Οι Αρχές το θεώρησαν αυτοκτονία, αλλά η οικογένειά του ανέφερε σειρά στοιχείων για τις κινήσεις του εκείνο το βράδυ, που απέκλειαν τον αυτοχειριασμό του. Την υπόθεση ανέλαβε ο γνωστός εισαγγελέας Γιάννης Διώτης. Αλλά και μετά το πόρισμά του που κατέληγε στην εκδοχή της αυτοκτονίας, οι δικηγόροι της οικογένειας επέμεναν ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια. Μια κυρία που θα συναντήσουμε αργότερα στον δημόσιο βίο μίλησε ευθέως για «στημένη αυτοκτονία». Ηταν η δικηγόρος Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Οι έρευνες για τις υποκλοπές συνεχίστηκαν με το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης να εντείνεται, καθώς ήταν πλέον σαφές ότι επρόκειτο για κατασκοπεία άλλης χώρας εις βάρος της Ελλάδας. Η κυβέρνηση ωστόσο δεν δέχθηκε να αναλάβει η Βουλή τη διερεύνηση με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Οι ανακρίσεις πάλι δεν απέδωσαν, ενώ αποκαλύπτονται κρίσιμες καθυστερήσεις και παραλείψεις. Π.χ., παραγκωνίστηκε ο τότε πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Ανδρέας Λαμπρινόπουλος, που είχε τα μέσα να φτάσει εγκαίρως στους δράστες.
Τελικά ο αρμόδιος εφέτης ανακριτής καταλήγει τον Αύγουστο του 2007 - λίγο πριν από τις εκλογές - στο συμπέρασμα πως ελλείψει στοιχείων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών, η δικογραφία πρέπει να τεθεί στο αρχείο. Και τον Ιανουάριο του 2008 μπαίνει οριστικό τέλος, τουλάχιστον από δικαστικής πλευράς.
Από πολλούς σχολιάστηκε τότε ότι οι αρμόδιοι υπουργοί, αντί να μην αφήσουν «λίθον επί λίθου» για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, μάλλον παρακολουθούσαν τον χρόνο να τρέχει. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι ήταν συγκάλυψη, αλλά δεν φαινόταν να υπάρχει και ιδιαίτερη σπουδή για περαιτέρω αποκάλυψη. Οι ερμηνείες γι' αυτή τη στάση ήταν πολλές.
Κατά την επικρατέστερη, η δικαστική πλευρά του θέματος παγιδεύτηκε στο πεδίο των διπλωματικών ισορροπιών. Οπως υπαινίχθηκαν οι τρεις υπουργοί, αλλά και όπως ακούστηκε πολλές φορές στη συνέχεια, οι υποκλοπές δεν είχαν οργανωθεί απλώς από ξένη δύναμη, αλλά πραγματοποιούνταν μέσα από την αμερικανική πρεσβεία και αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί.
Ωστόσο, από τη στιγμή που η Ελλάδα θα εμφάνιζε αδιάσειστα στοιχεία ότι οι υπηρεσίες μιας άλλης χώρας παρακολουθούν τον πρωθυπουργό της και άλλους παράγοντες, η ένταση στις σχέσεις τους θα ήταν αναπόφευκτη. Το θέμα είναι η κυβέρνηση Καραμανλή είχε την πολυτέλεια αυτής της έντασης, την ώρα που προσπαθούσε να βρει τρόπο συνεννόησης με τις ΗΠΑ, με δύο διαδοχικές συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους στην Ουάσιγκτον.

Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΞΑΝΑΝΟΙΞΕ. Η υπόθεση σταδιακά ξεχάστηκε, αλλά μετά τις εκλογές του 2009 ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου από το ΠΑΣΟΚ θα την επαναφέρει ως πρόεδρος τη Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Χωρίς να συνεννοηθεί με κανέναν κυβερνητικό παράγοντα της εποχής, ζήτησε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Ο τότε εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ι. Τέντες δυσαρεστήθηκε με την πρωτοβουλία Παπαϊωάννου, αλλά ανέθεσε την υπόθεση στον εισαγγελέα Δημήτρη Δασούλα, έμπειρο και ικανό δικαστικό.
Ο φάκελος ξανάνοιξε και σε λίγους μήνες ασκήθηκε δίωξη κατά παντός υπευθύνου για το κακούργημα της κατασκοπείας. Εκτοτε η υπόθεση βρίσκεται πάντοτε στο στάδιο της ανάκρισης.
Το καλοκαίρι του 2011 θα ανοίξει η δεύτερη υπόθεση. Το περιοδικό «Επίκαιρα» επικαλέστηκε στοιχεία ελληνικών και ρωσικών μυστικών υπηρεσιών για την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή το 2008. Σύμφωνα με έγγραφο που αποδιδόταν στην ΕΥΠ, η σχεδιαζόμενη επιχείρηση δολοφονίας αποσκοπούσε στην αποσταθεροποίηση της χώρας με ειδικότερο σκοπό, «την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της».
Από τότε μέχρι σήμερα δεν υπήρξαν επαρκή στοιχεία για να διασαφηνιστεί εάν επρόκειτο για σχέδια επί χάρτου κάποιας υπηρεσίας που έμειναν στο επίπεδο των προθέσεων, ή για απόπειρα που αποκρούστηκε στα πρώτα στάδια, ή ακόμη και για δραστηριότητα που απλώς απέτυχε. Κατά καιρούς, δημοσιεύματα που επικαλούνται στοιχεία από την προανακριτική διαδικασία, αναφέρονται πότε σε μια βόμβα τρομοκρατικής ομάδας σε χώρο από τον οποίο θα μπορούσε να έχει διέλθει ο τότε πρωθυπουργός και πότε για προετοιμασίες στην ευρύτερη περιοχή της κατοικίας του.

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ. Παραδόξως το θέμα δεν έμεινε στην επικαιρότητα και στην πορεία υποβαθμίστηκε εντελώς. Σοβαρό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που απευθύνθηκε στον Προκόπη Παυλόπουλο και στον Ιωάννη Κοραντή - αντιστοίχως υπουργό Εσωτερικών και επικεφαλής της ΕΥΠ την περίοδο στην οποία παρέπεμπαν οι πληροφορίες για το σχέδιο δολοφονίας - σημειώνει σήμερα ότι από τις απαντήσεις που πήρε τότε, προέκυπτε πως η κυβέρνηση δεν ανησυχούσε.
Αλλά και ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός δεν φάνηκε να παίρνει ιδιαίτερα μέτρα, εκτός από κάποιες αλλαγές στα καθημερινά δρομολόγιά του, οι οποίες του υποδείχθηκαν. Εκτιμάται ότι τότε όπως και στη συνέχεια, περισσότερο απασχόλησε το θέμα κάποιους από τους συνεργάτες του παρά τον ίδιο. Από στελέχη του ΠΑΣΟΚ προβάλλεται ότι ενδεχομένως επρόκειτο για υπόθεση με προφανείς πολιτικές επιδιώξεις. Πάντως, τα δύο τελευταία χρόνια αυτοί οι δύο φάκελοι έμεναν ανοιχτοί στα χέρια της Δικαιοσύνης χωρίς ενδείξεις μελλοντικών πολιτικών επιπτώσεων.

«ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟ». Μετά την επικείμενη ενοποίηση της ανακριτικής διαδικασίας, πολλοί προσπαθούν να προβλέψουν τη συνέχεια. Δεδομένου ότι οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού δεν αμφισβητούνται, το παραμικρό στοιχείο που θα θεμελίωνε την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του θα άλλαζε δραματικά τα χαρακτηριστικά της υπόθεσης. Παράγων της ΝΔ προβάλλει τον συλλογισμό ότι «το κίνητρο για να παρακολουθείται ένας πρωθυπουργός και ταυτόχρονα να υπάρχει επιβουλή της ζωής του δεν μπορεί να αφορά τρέχουσες κυβερνητικές δραστηριότητες, αλλά κάτι ευρύτερο και πολύ σοβαρό και ενδεχομένως κάτι που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά την ευρύτερη περιοχή». Συγκεκριμένα στοιχεία που να τεκμηριώνουν τις σκέψεις του δεν υπάρχουν. Αλλά εκ των πραγμάτων πλέον, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάκριση όλα τα ενδεχόμενα θεωρούνται ανοιχτά.
 Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός αντιμετώπιζε εξαρχής με ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση αυτές τις υποθέσεις. Οσάκις ρωτήθηκε κατ' ιδίαν στο παρελθόν, φέρεται να μην έδειξε πρόθυμος να υιοθετήσει τις ερμηνείες για τις απειλές κατά της ζωής του, ενώ αντίθετα είχε πάντα πολύ καθαρή εικόνα και σταθερή τοποθέτηση για τις παρακολουθήσεις του 2004. Δεν είναι μυστικό πάντως ότι είχε λάβει γνώση της δυσφορίας που προκαλούσαν εκείθεν του Ατλαντικού οι χειρισμοί του σε μείζονες υποθέσεις, στις οποίες πολιτευόταν χωρίς τους παραδοσιακούς καταναγκασμούς. Π.χ., τα ανοίγματά του στη Ρωσία και στην Κίνα, η επιμονή του στην αναδιάταξη του ενεργειακού χάρτη της περιοχής με τους δύο αγωγούς που συμφώνησε με τον Πούτιν, αλλά και η σύγκρουση με τους Αμερικανούς όταν ματαίωσε την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008. Λέγεται ότι υπάρχει και σχετική αλληλογραφία που αποτυπώνει ευκρινώς τις αμερικανικές αντιδράσεις, αλλά ο Κ. Καραμανλής κρατάει και σε αυτά τα θέματα κλειστά τα χαρτιά του.
 Ωστόσο κομματικοί και δημοσιογραφικοί παράγοντες από τον χώρο της ΝΔ συνέδεαν - και πριν από την τελευταία δικαστική εξέλιξη - τις δημοσιευθείσες πληροφορίες για τη σχεδιαζόμενη φυσική εξόντωσή του με αυτές τις υποθέσεις και όχι μόνο. Αρκετοί τις έχουν συσχετίσει και με τη διεθνή αξιοποίηση καταστάσεων που αφορούσαν είτε τα «Δεκεμβριανά» το 2008 είτε την υπόθεση του Βατοπεδίου. Υπονοώντας ότι «από τη στιγμή που κάποιοι είχαν σκεφτεί ακόμη και να δολοφονήσουν τον Καραμανλή, προφανώς θα βοηθούσαν πρόθυμα να βγει από τη μέση με πολιτικά μέσα», όπως λέει χαρακτηριστικά ένας από αυτούς. Κουβέντες στον αέρα ή καπνός που κρύβει φωτιά;
 
Aναζωπύρωση. Πάντως, αν για πολλούς τα περί σχεδίου δολοφονίας συνιστούν ακροβασίες χωρίς πραγματική βάση, με την υπόθεση των υποκλοπών συμβαίνει το αντίθετο και το ενδιαφέρον αναζωπυρώνεται πλέον με την επανεξέταση του θανάτου Τσαλικίδη. Σε κάθε περίπτωση, από τη στιγμή που η τελευταία εξέλιξη για ενιαία διερεύνηση προκύπτει από δικαστικές πρωτοβουλίες, η υπόθεση δεν μπορεί να υποτιμηθεί και αναμένεται με ενδιαφέρον το επόμενο στάδιο των ερευνών. Τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότεροι νομικοί και πολιτικοί παράγοντες τονίζουν ότι δεν πρέπει να μείνει καμιά αμφιβολία για τα πραγματικά περιστατικά. Οπως λέει μάλιστα πεπειραμένος πολιτικός παρατηρητής που δεν έχει σχέση με τη ΝΔ, «αν όσα λέγονται για τις δύο υποθέσεις έχουν βάση, μάλλον θα χρειαστεί να ξαναγραφτεί η ιστορία της τελευταίας δεκαετίας».

Εγκαίνια 1ου καταστήματος Τρ. Κύπρου στην Ελλάδα 1991


ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΚΥΠΡΟΥ  ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΞΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ 1ου ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΠΟΥ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ  ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '90 ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΕΚΕΡΗ. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ. ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ;

ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΧΘΕΙ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ > Με εντάλματα σύλληψης προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση για Εθνική & Εurobank


Αντιμέτωπη με ποινικές διώξεις θα έρθουν όσοι Έλληνες και ξένοι πολίτες εργαστούν ή συναινέσουν στην τραπεζική υποδούλωση της χώρας, ειδικά σε ότι αφορά και έχει να κάνει με την Εθνική Τράπεζα η οποία "γερμανοποιείται", αφού περνά υπό τον απόλυτο έλεγχο του ΤΧΣ, το οποίο με την σειρπά του ελέγχεται απόλυτα από την τρόικα και ειδικότερα από την Γερμανία που ελέγχει τους δύο από τους τρεις πυλώνες της (ΕΕ και ΕΚΤ).

Αυτό διαρρέουν προς πάσα κατεύθυνση με ιδιαίτερη σαφήνεια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και καλό θα είναι να το λάβουν σοβαρά υπ΄όψιν τους στην κυβέρνηση, αφού πέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός μετόχων, με ιδιαίτερη απήχηση στην ελληνική κοινωνία (π.χ. Εκκλησία) που χάνουν τα κεφάλαιά τους (ότι ακριβώς έγινε και στην Κύπρο) οι οποίοι δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα στο να αποδεχθούν μια τέτοια εξέλιξη.
Σήμερα το πρωί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Βαρεμένος ήταν σαφής μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή: "Όποιος βάλει την υπογραφή σε μια τέτοια εξέλιξη θα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα". Και ο παρών βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Μ.Βορίδης, δεν απάντησε, γιατί γνωρίζει...
Τι σημαίνει αυτό: Με το νόμο περί ευθύνης υπουργών θα παραπέμφθούν οι πολιτικοί, με συνοπτικές διαδικασίες στον Κορυδαλλό οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες του ΤΧΣ και της Τράπεζας της Ελλάδας και διεθνή εντάλματα σύλληψης για τα μέλη της τρόικα.
Και να πούμε ότι για όσους πιστεύουν ότι τους καλύπτουν οι αποφάσεις της Βουλής π.χ. του Νοεμβρίου για το Μνημόνιο ΙΙΙ να πούμε ότι προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι υπάρχουν σοβαρά νομικά κενά στην επικύρωση των πρακτικών εκείνης της συνεδρίασης λόγω της απεργίας των πρακτικογράφων.
Δηλαδή όποιος θέλει, μπορεί να βρεί "νομικό πάτημα" για ακύρωση της αποφασης.
Σε ότι αφορά το 85% των μετοχών της Eurobank που ανταλλάγησαν με μετοχές της Εθνικής, εδώ κυριολεκτικά εχουμε αυτόφωρο αδίκημα.
και θα έπρεπε ήδη να είχαν ασκηθεί διώξεις με συλλήψεις.

Υπάρχει σειρά αδικημάτων, όπως το ότι δεν ενημερώθηκαν άμεσα οι επενδυτές για τις αντιρρήσεις της Τρόικας όπως προβλέπει το άρθρο 10 του Ν. 3340/05, έγιναν συναλλαγές σε αυτό το διάστημα που να επιβεβαιώνουν ότι κάποιοι γνώριζαν για το ναυάγιο, όπως έγινε και στην Κύπρο.
Τα στελέχη της Εθνικής μοίραζαν εκατομμμύρια ευρώ σε διαφημίσεις (μόνο το defencenet.gr που έχει πολύ υψηλότερη επισκεψιμότητα από τα συστημικά διαδικτυακά μέσα από τα αρνήθηκε να δημοσιεύσει τέτοιες διαφημίσεις) που καθησύχαζαν το επενδυτικό κοινό ότι προχωρά η συγχώνευση. .
Φυσικά όλα αυτά οδήγησαν στο να διαμορφωθούν οι χρηματιστηριακές τιμές σε μη ικανοποιητικά επίπεδα και πλέον έχουμς και θέμα χειραγώγησης, ενώ κάτι πάιζεται με την μετοχή της Eurobank...
 
Πλέον το θέμα είναι καθαρά ποινικό και αγγίζει Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Τράπεζα της Ελλάδας, μέλη του Δ.Σ. του ΤΧΣ, της Εθνικής Τράπεζας κλπ.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ολόκληρο το γελοίο υπόμνημα του Γ.Παπανδρέου. Ερωτήσεις ΠΩΣ θα δεχθεί; με mail, fax, sns κ.λ.π.;Ένα τετρασέλιδο υπόμνημα κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο Γιώργος Παπανδρέου στο οποίο τονίζει ότι ο ίδιος «δεν γνώριζε τίποτα για το περιεχόμενο της λίστας»...
και ότι με δεδομένο ότι πάγια εντολή του ήταν η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, «πίστευε ότι οι υπηρεσίες θα αξιοποιούσαν όλα τα στοιχεία». Ο πρώην Πρωθυπουργός αφήνει επίσης σαφέστατες αιχμές ότι «κανείς δεν μπορεί να είναι σήμερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ». Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στο θέμα της εμπλοκής του ονόματος της μητέρας του Μαργαρίτας με την πολύκροτη υπόθεση, κάνει λόγο για «προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες».

«Στα μέσα περίπου του 2010 ενημερώθηκα από τον τότε Υπουργό Οικονομικών, για τη δυνατότητα απόκτησης στοιχείων που αφορούσαν καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό. Έδωσα εντολή να γίνουν ίλες οι αναγκαίες ενέργειες για την απόκτησή τους. Μετά την παραλαβή του σχετικού υλικού ενημερώθηκα και πάλι από τον Υπουργό Οικονομικών, οπότε και επανέλαβα την πάγια εντολή μου να γίνουν οι δέουσες ενέργειες για την αξιοποίηση των στοιχείων από τις αρμόδιες υπηρεσίες», αναφέρει ο πρώην Πρωθυπουργός σχετικά με την εμπλοκή του με το θέμα της λίστας. Επίσης τονίζει ότι ουδέποτε συμμετείχε σε καμία σύσκεψη με θέμα τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ και ότι δεν είχε συζητήσει για το θέμα ούτε με τον τότε διοικητή της ΕΥΠ κ. Κωνσταντίνο Μπίκα.

«Επισημαίνω ότι αυτό που ενδιέφερε στην υπόθεση της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ ήταν να έρθουν τα στοιχεία στην Ελλάδα και να επιληφθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να διαπιστώσουν περιπτώσεις τυχόν φοροδιαφυγής. Τίποτε άλλο. Δεν ενημερώθηκα ποτέ ούτε ζήτησα να ενημερωθώ για το περιεχόμενο ή για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα αναφορικά με την λίστα. Πίστευα ότι με δεδομένη την πολιτική βούληση της κυβέρνησης, οι υπηρεσίες θα εξαντλούσαν κάθε δυνατότητα αξιοποίησης των στοιχείων. Δεν είχα άλλωστε καμία ένδειξη ή πληροφορία ότι κάποιος επιθυμούσε ή θα επιχειρούσε να συγκαλύψει οτιδήποτε», διευκρινίζει ο κ. Παπανδρέου, ενώ παράλληλα αναφέρεται και στο θέμα εμπλοκής της μητέρας του για το οποίο αναφέρει ότι «με έκπληξη και οργή αντιμετώπισε τη συνειδητή, κατά την άποψη του, προσπάθεια ορισμένων να εμπλέξουν στην υπόθεση τη μητέρα του Μαργαρίτα Παπανδρέου για προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες». Μάλιστα, ο πρώην Πρωθυπουργός προαναγγέλλει ότι θα κινηθεί δικαστικά καθώς σημειώνει ότι «η Δικαιοσύνη θα έχει σύντομα λόγο σε αυτή την υπόθεση».

Γιατί ο κ. Στουρνάρας δηλώνει συνεχώς ότι δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις;


Μήπως γιατί φοβάται αυτό που στην οικονομική ορολογία ονομάζουν “bank run”; Φυγή καταθέσεων δηλαδή, έχοντας όλοι στο μυαλό τους τι έγινε στην Κύπρο...

Ή μήπως γνωρίζει ότι αν δεν επιλέξουν κούρεμα καταθέσεων και στην Ελλάδα θα βάλουν χέρι στις καταθέσεις με τη μορφή έκτακτης εισφοράς, με ένα διαφορετικό μοντέλο από αυτό που επιλέχθηκε στην Κύπρο; Τι θα γίνει στην περίπτωση που δεν τα καταφέρει η Eurobank; Αν πχ σπάσει η Τράπεζα σε “καλή” και “κακή” τι ακριβώς θα γίνει;

Β.Τ.


olympia

ΤΑ «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΣΤΟ ΛΑΟ!..Του Χρήστου Πασαλάρη


ΤΑ «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΣΤΟ ΛΑΟ!..Την ίδια ώρα που κυβέρνηση και αντιπολίτευση τρώγονται ποιός θα κρατά τα «κλειδιά της εξουσίας» (με ανώτατους κλειδοκράτορες την Μέρκελ και τον Σόϊμπλε), μια άλλη Ελλάδα, ενωμένη, συλλογισμένη, δακρυσμένη, αποχαιρετά ένα πανάξιο τέκνο της, όπως πάντα κάνει, αλλά μόνον όταν τα άξια τέκνα της φεύγουν από τη ζωή…Μιλάω για τον Νίκο Παππά, τον γενναίο κυβερνήτη του αντιτορπιλικού «Βέλος», που άναψε την μεγαλύτερη φωτιά στη χούντα, εδώ και 40 χρόνια, με το Κίνημα του Ναυτικού. Και που κηδεύθηκε με χιλιάδες Έλληνες, από όλες τις πλευρές, να τον αποχαιρετούν χειροκροτώντας…
Σπουδαίοι Έλληνες από όλες τις πλευρές ήσαν εκείνοι που πήραν μέρος στο «Κίνημα του Ναυτικού». Ποιούς να πρωτοθυμηθώ; Τον Παπαδόγγονα; Τον Κονοφάο; Τον Σέκερη; Τον Βαρδινογιάννη; Η μήπως τον Μουστακλή, τον Μπαντουβά, τον Παναγούλη, τον Πλυτά, τον Αβέρωφ, την Φλέμιγκ, τον Βούλτεψη, τον Σιφουνάκη και δεκάδες άλλους, οι περισσότεροι από τους οποίους διώχθηκαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, έχασαν τα πάντα για την πατρίδα.

Να βγει και να δεσμευτεί ο ίδιος ο Σαμαράς ότι δεν θα κουρευτούν οι καταθέσεις


Έπειτα από δημοσίευμα στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, εξ αιτίας της ματαίωσης της συγχώνευσης Εθνικής και Eurobank, επιτακτική προβάλει η ανάγκη να δηλώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι οι καταθέσεις του ελληνικού λαού είναι διασφαλισμένες στο ακέραιο.
Το δημοσίευμα του Spiegel αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η απόφαση κατά της συγχώνευσης γεννά υποψίες ότι όπως και στην Κύπρο έτσι και στην Ελλάδα, σε περίπτωση ανάγκης, ο τραπεζικός τομέας θα πρέπει να εκκαθαριστεί. Σε αυτήν την περίπτωση θα τεθεί το ερώτημα, εάν θα συμμετάσχουν και πάλι καταθέτες στην διάσωση. Ανησυχία έχει ήδη καταλάβει την ελληνική κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών Στουρνάρας τονίζει πως οι αποταμιεύσεις είναι απολύτως εξασφαλισμένες».
Τη στιγμή που ο ελληνικός λαός ανησυχεί, δεν αρκούν οι πολιτικά ανέξοδες διαβεβαιώσεις του κ. Στουρνάρα, που μπορεί αύριο το πρωί να αποπεμφθεί (σαν τον κ. Σαρή) από την κυβέρνηση, ούτε καν του κυβερνητικού εκπροσώπου που και αυτός μπορεί να αποπεμφθεί. Απαιτείται να βγει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και αρχηγός της ΝΔ, ο οποίος έτσι θα δεσμεύσει, όχι μόνο τον εαυτό του και την τρικομματική κυβέρνηση αλλά και το κόμμα της ΝΔ και να διαβεβαιώσει ότι οι καταθέσεις του λαού είναι διασφαλισμένες στο ακέραιο. Όσο δεν βγαίνει ο ίδιος να αναλάβει την σχετική πολιτική ευθύνη (για τον εαυτό του την κυβέρνηση και το κόμμα της ΝΔ) και να παράσχει διαβεβαίωση για πλήρη προστασία των καταθέσεων, η ανησυχία του κόσμου θα μεγαλώνει.
Πέτρος Χασάπης

Αφού κολυμπάνε στο χρήμα. Κάργα τσόντες κατεβάζουν στο Βατικανό.


Πορνό κατεβάζουν στο Βατικανό
Πορνό ταινίες προτιμούν οι κάτοικοι του Βατικανού σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα torrentfreak. Η ιστοσελίδα παρουσίασε τις ταινίες που κατεβάζουν μαζικά οι κάτοικοι του Βατικανού μέσω torrents....

“Φάκελος Κύπρος”: Ο χάρτης που «κάρφωσε» τα διχοτομικά σχέδια της Αγκυρας και του Κίσινγκερ


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ - Τον Αύγουστο του 2001 -και μετά από 14 χρόνια έρευνας- είχαμε φτάσει στο γλυκό τέλος, για να ακολουθήσει ένα ντελίριο πανηγυρισμών έξω από τα αμερικανικά αρχεία, στο College Ρark της Πολιτείας του Μέριλαντ. Κρατούσαμε πια στα χέρια μας τον ΧΑΡΤΗ που αναζητούσαμε χρόνια, και ο οποίος -σύμφωνα με πρώην αξιωματούχο της εποχής Κίσινγκερ, που μας βοηθούσε- θα έλυνε όλες τις απορίες μας και θα απαντούσε στα πολλά βασανιστικά ερωτήματα, που έχουμε όλοι στην Κύπρο και αρκετοί στην Ελλάδα. Μαζί με τον χάρτη είχαμε καταφέρει να κερδίσουμε με διάφορους τρόπους, πάντα ΝΟΜΙΜΟΥΣ, τη συντριπτική πλειοψηφία των εγγράφων του Κίσινγκερ για την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Χιλή, την Μπαγκλαντές και το Ανατολικό Τιμόρ.

Τραγωδία στον Κολωνό - Νεκρός 46χρονος κατάκοιτος από φωτιά


Φωτιά εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου κτιρίου που βρίσκεται ακριβώς πάνω από βενζινάδικο στη συμβολή των οδών Λένορμαν και Λεβιδίου στον Κολωνό και στο οποίο διέμεναν ένας 46χρονος, που ήταν κατάκοιτος, με την μητέρα του.Το τραγικό περιστατικό συνέβη την Τρίτη, λίγο μετά τις 8 το βράδυ,... μετά από πυρκαγιά στον Κολωνό.Η φωτιά εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου κτιρίου που βρίσκεται ακριβώς πάνω από βενζινάδικο στη συμβολή των οδών Λένορμαν και Λεβιδίου στον Κολωνό και στο οποίο διέμεναν ένας 46χρονος, που ήταν κατάκοιτος, με την μητέρα του.

Κίσσινγκερ: Με το Ισλάμ αποσταθεροποιούμε δημοκρατικές χώρες όπως η Ελλάδα. ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/assange-wikileaks-kissinger-me-to-islam-apostatheropoioume-xores-san-thn-ellada.html#ixzz2PxLddM9KΒόμβες Assange (Wikileaks) πριν από λίγο για τα έγγραφα του Κίσινγκερ σε Ελλάδα – Αίγυπτο.Πριν από λίγο ο Τ. Ασανς των Wikileaks σε ζωντανή συνέντευξη, προανήγγειλε ότι τα έγγραφα που βγαίνουν τώρα στην δημοσιότητα και αφορούν τον περιβόητο Κίσινγκερ περιέχουν πραγματικές βόμβες για την Ελλάδα.Δείχνουν πολύ σκοτεινή συνεργασία της Αμερικάνικης πλευράς με την Τουρκική παρά την “καλή σχέση” που είχε ο Αμερικανικος παράγοντας με την χούντα.

Για την Αίγυπτο, ο ιδρυτής των Wikileaks αποκάλυψε πως η Μουσουλμανική Αδελφότητα ήταν δημιούργημα του Κίσινγκερ που ήθελε να φυτεύει ισλαμιστές σε πανεπιστήμια για να διαλύουν την δομή των Εθνών! Ώστε να κλονίζονται τα δημοκρατικά καθεστώτα και να είναι χειραγωγίσιμα από τον Αμερικάνικο παράγοντα!Αναμένουμε με αγωνία. Αν και είναι ξεκάθαρο πλέον το ποιός καλλιέργησε το σκοτεινό μέρος του παρακράτους που το είδαμε σε πλήρη δράση τόσο τον Δεκέμβρη του 2008, όσο και στις πυρκαγιές του 2007-2009.


olympia.grΑπο την απονομή της Σημαίας στη ΣΜΥ...''Πετώντας'' για το ΑΤΑ ο Αρχηγός λόγω παραβιάσεων !


Στην τελετή απονομής της Πολεμικής Σημαίας του 5ου Συντάγματος  στην ΣΜΥ και ο Αρχηγός του ΑΤΑ Πτέραρχος Βαίτσης. Αλλά μετά το πέρας της τελετής έφυγε βολίδα για το κέντρο επιχειρήσεων του ΑΤΑ για να συντονίσει την αναχαίτιση των Τουρκικών μαχητικών ! Πολλές φορές υποκλίνεσαι στην επαγγελματικότητα αλλά και στον τσαμπουκά των Αξιωματικών της Πολεμικής μας Αεροπορίας και δείχνει οτι τίποτε δεν είναι τυχαίο ,ούτε οτι Έλληνες χειριστές είναι πρώτοι των πρώτων παντού !....

Ένα ξαφνικό όμως σήμα για παραβίαση -παράβαση του FIR Αθηνών απο Τούρκικα μαχητικά αλλά και το γνωστό CN-235 του Τούρκικου Ναυτικού έκανε τον Αρχηγό του ΑΤΑ να φύγει άρον -άρον απο την τελετή παράδοσης της Πολεμικής Αεροπορίας  για τον θάλαμο επιχειρήσεων του ΑΤΑ ...Τα Ελληνικά μαχητικά με την καθοδήγηση του ΑΤΑ αναχαίτισαν τα τούρκικα !
Αυτοί οι άνθρωποι που δεν έχουν ούτε χρόνο ,ούτε τόπο αλλά και ούτε ωράριο αξίζουν κάτι παραπάνω από την προσοχή της Πολιτείας!
Για την Ιστορία αναφέρουμε οτι : 

Κατάθεση - βόμβα Yπουργού για τον Κ.Καραμανλή
Της ΛΩΡΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ Κατάθεση-βόμβα πρώην υπουργού της Ν.Δ. για την υπόθεση Καραμανλή φέρνει στο φως η Realnews. Πρόκειται για κατάθεση η οποία αποκαλύπτει τις πιέσεις που δεχόταν η ελληνική κυβέρνηση το 2008 για τον αγωγό South Stream. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω υπουργός κατέθεσε τον Ιανουάριο του 2013 στον ειδικό ανακριτή Δημήτρη Φούκα..

 ο οποίος φέρεται να βρίσκει κοινά «ίχνη» στην υπόθεση των υποκλοπών και στην υπόθεση του σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, σε μια προσπάθεια αποσταθεροποίησης της τότε κυβέρνησης.

Ο εν λόγω υπουργός μετέφερε στον ανακριτή τις πιέσεις που δέχθηκε από τον Αμερικανό πρέσβη τον Μάρτιο του 2008, λίγο πριν υπογραφεί η διακρατική συμφωνία Ελλάδας - Ρωσίας για τον αγωγό South Stream. Δεν επρόκειτο για ευθεία απειλή, αλλά για έναν έντονο σκεπτικισμό σχετικά με την ενεργειακή διείσδυση της Ρωσίας στην Ευρώπη. Μοχλός πίεσης, ο Αμερικανός πρέσβης Ντάνιελ Βερν Σπέκχαρντ, ο οποίος υπηρέτησε στην Αθήνα από το 2007 μέχρι το 2010. Σε μία από τις πολλές επισκέψεις του στο αρμόδιο υπουργείο ο Σπέκχαρντ φέρεται να εξέφρασε τη δυσφορία των ΗΠΑ για τον ρωσικό αγωγό. «Καλό θα είναι να μην ενισχυθεί ο ενεργειακός ρόλος της Ρωσίας στην Ελλάδα, γιατί θίγονται ύψιστα συμφέροντα», είπε ορθά κοφτά ο Αμερικανός πρέσβης.

Στο διαδίκτυο καταγράφονται καθαρά οι πιέσεις που δέχθηκε ο τότε υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας. Στον ανακριτή κατέθεσαν αρκετοί πρώην υπουργοί, όπως και πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΥΠ. Ανάμεσά τους ο διοικητής της ΕΥΠ Ιωάννης Κοραντής, ο αρμόδιος υποδιοικητής της ΕΥΠ, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Χρήστος Φώλιας κ.ά.


πηγη

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Ή "ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ". ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥΣτρατηγικός Ψυχολογικός Πόλεμος ή «Δόγμα του Σοκ»
Αναρτήθηκε στο aegeanhawk.blogspot.grΧρήστος Ιάκωβου
Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ)

«Μόνο μία κρίση-είτε είναι, είτε απλώς εκλαμβάνεται ως πραγματική-οδηγεί σε πραγματικές αλλαγές.
Όταν ξεσπάει μια κρίση, οι δράσεις που αναπτύσσονται εξαρτώνται από τις περιρρέουσες ιδέες.
Πιστεύω ότι αυτή πρέπει να είναι η βασική λειτουργία μας: να αναπτύσσουμε εναλλακτικές πολιτικές που θα αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες, να τις διατηρούμε ζωντανές και διαθέσιμες έως ότου το πολιτικά αδύνατον καταστεί πολιτικά αναπόφευκτο.» 
(Μίλτον Φρίντμαν, «Καπιταλισμός και Ελευθερία», 1962).

«Αν υιοθετήσετε τη προσέγγιση του σοκ, πρέπει να ενεργήσετε σύντομα, πολλαπλά και ακαριαία.» 
(Μίλτον Φρίντμαν σε επιστολή του προς τον στρατηγό Πινοσέτ, δικτάτορα της Χιλής, 21 Απριλίου, 1975).

Ο αμερικανός Μίτλον Φρίντμαν υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς οικονομολόγους του 20ου αιώνα. Ήταν το ιδρυτικό και ηγετικό στέλεχος της «Σχολής του Σικάγου», η οποία χαρακτηρίζεται από ακραίο οικονομικό φιλελευθερισμό. 

Νέα τρομοκρατική βομβιστική επίθεση συγκλονίζει τη Δαμασκό


 
Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες ακόμη τραυματίσθηκαν έπειτα από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην κεντρική Δαμασκό, που ακολουθήθηκε από σφοδρές ανταλλαγές πυρών στη Συριακή πρωτεύουσα.

"Οι τρομοκράτες πυροδότησαν βόμβα σε αυτοκίνητο μεταξύ της πλατείας
Sabaa Bahrat και της Οδού Shahbander", ανέφερε σε ρεπορτάζ της η Συριακή κρατική τηλεόραση, Al-Ikhbariya.

Σφοδρότατες ανταλλαγές πυρών ακούστηκαν λίγο μετά την έκρηξη στην περιοχή, και η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική από τους έντονους καπνούς που αναδύθηκαν. 
pentapostagma.gr

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 37 ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΣΙΚΕΛΙΑ ΦΕΡΟΜΕΝΑ ΩΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣΣυλλήψεις με... άρωμα μαφίαςΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.bloko.gr


Οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν χθες 37 ανθρώπους που κατηγορούνται ότι είναι μέλη της σικελικής Μαφίας, περιλαμβανομένου ενός δημάρχου, ανακοίνωσε η αστυνομία. Οι συλλήψεις των 37 προσώπων αυτών, που κατηγορούνται ότι ενέχονται σε δραστηριότητες συμμοριών και εκβιασμούς, διατάχθηκαν από την υπηρεσία δίωξης του οργανωμένου εγκλήματος στο Παλέρμο. Στόχος της επιχείρησης είναι να εξαρθρωθεί δίκτυο που ελέγχει διάφορες εταιρείες γύρω από την πρωτεύουσα της Σικελίας.

Από το 1974 κρατά ο πόλεμος για τα πετρέλαια ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/apo-to-1974-krata-o-polemos-gia-ta-petrelaia.html#ixzz2PxKlDYca


 
Θερμά επεισόδια μεταξύ Ελλάδας - Tουρκίας προκαλούσε η πλεύση ερευνητικών σκαφών για πετρέλαιο στο Αιγαίο από τη δεκαετία του '70. Αμερικανικά τηλεγραφήματα φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Τα Νέα, αξιοποιώντας τη νέα εφαρμογή του Wikileaks, τα οποία αποκαλύπτουν όλο το διπλωματικό παρασκήνιο των ερευνών που έκανε το 1974 το σκάφος «Τσανταρλί» και το 1976 το σκάφος «Σισμίκ».

Αμερικανοί διπλωμάτες έπειτα από συναντήσεις με τούρκους αξιωματούχους τον Ιούνιο του 1974 διέδιδαν το μήνυμα ότι οι Έλληνες ήθελαν να φοβίσουν τις ξένες εταιρείες ώστε να μην προχωρήσουν σε έρευνες πετρελαίου στο Αιγαίο, σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα αυτά.

Tώρα πως γίνεται ενώ η Τουρκία αμφισβητεί το Διεθνές Δίκαιο, οι αμερικανοί αξιωματούχοι να υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα φοβίζει τις ξένες εταιρίες, είναι κάτι που οι ΗΠΑ κάποτε θα πρέπει να μας εξηγήσουν όπως, και τον έρωτά τους για την Τουρκία, οτιδήποτε και αν συμβεί.

Οι δεσμοί των ΗΠΑ με την Τουρκία δεν διαρρηγνύονται ποτέ ακόμα και όταν οι Τούρκοι απογοητεύουν τους Αμερικανούς, κάτι που έκαναν στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές.

ΠΗΓΗ