Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

Η Χρυσή Αυγή καταδικάζειΗ Χρυσή Αυγή καταδικάζει
Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει την προβοκατόρικη ενέργεια που έλαβε χώρα στην Λαμία και η οποία βρίσκεται εκτός γραμμής του Κινήματος μας, το οποίο δεν οργανώνει αντισυγκεντρώσεις κατά συγκεντρώσεων άλλων πολιτικών χώρων.

"Έρχονται κοινωνικές εκρήξεις & πολιτικό χάος"


Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εκτιμά ότι έχει χαθεί πολύτιμος πολιτικός χρόνος για γρήγορες κινήσεις και πρωτοβουλίες στην τριετία και τώρα φοβάται κοινωνικές εκρήξεις, αλλά και το πολιτικό χάος στο οποίο θα οδηγούσε μια επιδείνωση της κρίσης.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «6 ημέρες» στις συζητήσεις του με τους στενούς συνεργάτες και φίλους του,παραδέχεται, επίσης, ότι οι αντοχές της τρικομματικής μειώνονται διαρκώς και υποστηρίζει ότι λιγοστεύει ο χρόνος για αλλαγή κλίματος.
Προβλέπει εκλογές; «Ουδείς απολύτως τις επιθυμεί» είναι η απάντησή του.
Όπως λένε άνθρωποι που βρίσκονται κοντά του και με τους οποίους συνομιλεί, σύμφωνα με την εφημερίδα «6 ημέρες» είναι ξεκάθαρη η απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να μην επανέλθει -«ούτε με σφαίρες» συνηθίζει να λέει-σε ρόλο ηγέτη της παράταξης του ή σε οποιονδήποτε άλλον «ηγετικό» ρόλο, καθώς εκτιμά ότι οι σύνηθες στη χώρα δεν αφήνουν περιθώρια για παραγωγική πολιτική δουλειά, ούτε και άνεση για μεγάλες στρατηγικές κινήσεις» που ο ίδιος θεωρεί απαραίτητες.
Οταν ερωτάται για τα σενάρια περί της απόπειρας δολοφονίας του, απαντά «μάλλον όχι, φαίνεται πολύ τραβηγμένο».
Οσον αφορά τον Γιώργο Παπανδρέου, δεν τον... ξεχνά. Αυτό, διότι τον Μάρτιο του 2009 τον ενημέρωσε πλήρως για την κατάσταση της οικονομίας κι εκείνος απάντησε με τη λογική «λεφτά υπάρχουν» και επειδή μετεκλογικά σκέφτηκε να τον μπλέξει σε «εξεταστικές».

Έλληνες Εθνικιστές, μποϋκοτάζ στα σούπερ μάρκετ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣΈλληνες Εθνικιστές, μποϋκοτάζ στα σούπερ μάρκετ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
Παρ’ ότι έχουν περάσει οι ημέρες, συνεχίζονται οι λυσσαλέες αντιδράσεις του σάπιου κατεστημένου της δυστυχίας μας και των οργάνων του –φανερών και κρυφών- για την εμφάνιση βουλευτών του 5ου κόμματος της βουλής (και ήδη 3ου σ’ όλες τις δημοσκοπήσεις) στην εκπομπή του Γ. Τράγκα, στον ΣΚΑΪ.

Μας απειλούν με διπλωματικό επεισόδιο οι ΤούρκοιΤου Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ -
Πίεση μέσω <,διαρροών>> ότι μπορεί να προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο με την Τουρκία,ασκεί η Άγκυρα προκειμένου να εξαναγκάσει την Ελλάδα ενδέχεται να παρέμβει - αν είναι δυνατόν! - στην ελληνική Δικαιοσύνη  για ξανασυλλάβει και απελάσει 13 Τούρκους που η Άγκυρα θεωρεί ενόχους "τρομοκρατικών ενεργειών"!Για άλλη μια φορά  τουρκική εφημερίδα φιλοξενεί τέτοιες διαρροές - σήμερα είναι πιο απροκάλυπτες -   ότι η ελληνική δικαιοσύνη κακώς έκρινε και άφησε ελεύθερα 13 από 14 συλληφθέντα  φερόμενα  μέλη του  DHKP-C στην Ελλάδα που οι αρχές της Τουρκίας θεωρούν ύποπτα.

Στο πλαίσιο αυτό η αγγλόγλωσση  Today’s Zaman, εκτιμά  πως ενδέχεται να δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο με την Τουρκία  η απόφαση των ελληνικών Αρχών να αφήσουν τελικά ελεύθερα 13 από τα 14 άτομα που είχαν συλλάβει ως ύποπτα για συμμετοχή σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Το άρθρο που δημοσιεύει στη σημερινή έντυπη έκδοσή της έχει τίτλο «Η Ελλάδα αφήνει ελεύθερους τους υπόπτους του DHKP-C για τρομοκρατία» και σε αυτό αναφέρει ότι μόνο ένας από τους 14 συλληφθέντες παραμένει υπό κράτηση, ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι, με το επιχείρημα ότι από τις ανακρίσεις δεν προκύπτει η συμμετοχή τους σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

 Μεταξύ των 14 συλληφθέντων - υποστηρίζει  για να ...προκαλέσει και το ... ενδιαφέρον των ΗΠΑ- , υπήρχαν και μέλη του DHKP-C, το οποίο ΗΠΑ και Τουρκία έχουν κατατάξει στις τρομοκρατικές οργανώσεις, καθώς έχει διενεργήσει στο παρελθόν επιθέσεις, ως αντίποινα για συλλήψεις των μελών του, με πιο πρόσφατες την επίθεση στην Αμερικανική Πρεσβεία και το κτίριο του κυβερνώντος Κόμματος ΑΚΡ στην Άγκυρα.

Χθές ανάλογα δημοσιεύματα είχαν οι εφημερίδες Γενη Σαφακ και στην Ζαμαν. Στην πρώτη αναφέρεται ότι η μετά την επιχείρηση που έγινε στην Ελλάδα και κρατήθηκαν οι 14 , η Χαβά Σουιτσμέζ συνελήφθη και εστάλη στη φυλακή ,ενω οι άλλοι 13 αφέθηκαν ελεύθεροι.
 Αυτο-αποκάλυψη!
Η εφημερίδα γράφει και ένα σημαντικό στοιχείο που δείχνει ότι η ίδια η Τουρκία ΕΙΧΕ ΑΦΗΣΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ    ή  ΤΗΣ ΕΙΧΑΝ <<ΔΙΑΦΥΓΕΙ>> αρκετά από τα 14  αυτά άτομα!!!

Η Σουιτσμέζ, γράφει,  όταν ήταν στις φυλακές Μπαϊράν Πασά, το 1996, είχε λάβει μέρος στην απεργία πείνας. Μέλη του DHKP-C, μεταξύ των οποίων ο Χουσεγίν Φεφζί Τεκίν, ο Γερλιχάν Καγιά, ο Μεχμέτ Γιαμάν και η Γκιουλιζάρ Κεσιτζί, αργότερα είχαν αφεθεί ελεύθεροι. Τονίζεται ακόμα πως, η Χαβά Σουιτσμέζ, η οποία στη συνέχεια διέφυγε στην Ελλάδα,  είναι από τα σημαντικά ονόματα της οργάνωσης.
Γενικά η Τουρκία εκδίδει Ερυθρά Δελτία και τα στέλνει στην Ιντερπόλ για πολλούς πολιτικούς της αντιπάλους  που βρίσκονται σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες - και έχουν φύγει από την Τουρκία - με μόνη ένδειξη ότι << έχει πληροφορίες >> ότι ετοιμάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις . Μετά τις ανακρίσεις όμως δεν προκύπτει συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις και αφήνονται ελεύθεροι από την δικαιοσύνη Γι αυτό η Τουρκία κατηγορεί πολλές χώρες  όπως Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο Ελλάδα κλπ καθώς δεν μπορεί να καταλάβει πως υπάρχουν χώρες που η Δικαιοσύνη λειτουργεί ξέχωρα και δεν σηκώνει παρεμβασεις.

onalert

“Στόχος των Γερμανών να αρπάξουν τα ελληνικά πετρέλαια”: το λέει και ένας έγκριτος εβραίος (Τσόμσκι)


“Στόχος των Γερμανών να αρπάξουν τα ελληνικά πετρέλαια”: το λέει και ένας έγκριτος εβραίος (Τσόμσκι)
Απόλυτη επιβεβαίωση όσων διατείνεται από την απαρχή του μνημονίου η Χρυσή Αυγή αποτέλεσε η ομιλία του εβραιοαμερικανού διανοητή Νόαμ Τσόμσκι στο Δουβλίνο, σχετικά με την κρίση χρέους στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο εβραϊκής καταγωγής αμερικανός φιλόσοφος, υποστήριξε πως απώτερος στόχος της γερμανικής πολιτικής, όπως αυτή εκφράζεται δια της Άνγκελα Μέρκελ, δεν είναι άλλος από την υφαρπαγή του ελληνικού ορυκτού πλούτου, πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Μια ιστορία με σεξ, γάμους, θανάτους και αγωγούς


Η κυρία που βλέπετε στη φωτογραφία είναι η Τουρκάλα δημοσιογράφος Zeyno Baran η οποία, στις 14 Μαρτίου 2007, έγραψε στο Αμερικανικό περιοδικό NATIONAL REVIEW, ένα άρθρο για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, στο οποίο προειδοποιεί την Ελλάδα για τους κινδύνους της Ελληνορωσικής συμφωνίας και ουσιαστικά ρίχνει την πρώτη προειδοποιητική βολή προς Καραμανλή, να μην κάνει κακές παρέες (βλέπε Πούτιν).
Το άρθρο βρίσκεται
εδώ
Δύο μέρες μετά, στις 16 Μαρτίου 2007, Πούτιν και Καραμανλής, υπογράφουν τη συμφωνία για τον αγωγό (χωρίς να ακούσουν τη zeyno!)

Ο κύριος που βλέπετε παρακάτω, είναι ο Αμερικανός βοηθός Υπουργός Εξωτερικών, Matthew Bryza
Στις 29 Ιουνίου 2007, ο κ.Μπράιζα, ρίχνει τη δεύτερη προειδοποιητική βολή, με δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ, προς Καραμανλή: “μην προχωράς με τον αγωγό”
Το δημοσίευμα του ΒΗΜΑτος είναι αυτό:

ο Καραμανλής συνεχίζει να μην ακούει τους Αμερικανούς (και την Zeyno) !
Έτσι, στις 23 Αυγούστου 2007, ξεσπούν 170 πυρκαγιές σε μια νύχτα στην Πελοπόννησο, με δεκάδες νεκρούς (
εδώ)
Πόνος, δάκρυ, θάνατος, καταστροφή και ….για όλα φταίει ο Καραμανλής (φυσικά).

Επειδή όμως, όλες οι ιστορίες έχουν happy end,
την ίδια μέρα, στις 23 Αυγούστου 2007, η Τουρκάλα δημοσιογράφος Zeyno, που γνωρίσαμε παραπάνω και έριξε την πρώτη προειδοποιητική βολή στον Καραμανλή,
παντρεύεται στην Κωνσταντινούπολη, τον Matthew Bryza !
Kαι ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα !
Ηθικό δίδαγμα: ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ !
 

Συνεχίζεται το κυνήγι μαγισσών - Από το τατουάζ στο μενταγιόν!Συνεχίζεται το κυνήγι μαγισσών -  Από το τατουάζ στο μενταγιόν!
Την Πέμπτη, είχαμε την «υπόθεση τατουάζ» (βλέπε σχόλιό μας: «Έτσι γίνεται ο βρώμικος πόλεμος κατά της Χρυσής Αυγής»). Ήδη έχει κατατεθεί σχετική ερώτηση για το ζήτημα από τον Συναγωνιστή Παππά. Την Παρασκευή έφεραν στη δημοσιότητα την… «υπόθεση μενταγιόν» Πιο συγκεκριμένα, κάποια «αυτόπτης μάρτυρας» («αλληλέγγυα») έφτιαξε ένα έγγραφο προς τον Συνήγορο του Πολίτη, που κοινοποίησαν «αντιρατσιστές» δικηγόροι, με το οποίο καταγγέλλει την «ρατσιστική συμπεριφορά οδηγού λεωφορείου του ΟΑΣΘ, ο οποίος κατέβασε από το λεωφορείο δύο αλλοδαπούς».

Η Τουρκία ‘απειλεί’ τον Καναδά για ενδεχόμενη αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων


Ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Οτάβα, δήλωσε ότι η απόφαση της καναδικής κυβέρνησης να εγκρίνει τη δολοφονία των Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ως γενοκτονία, ενδέχεται να εμποδίσει δυνητικά τις επικερδείς εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Τούρκος Πρέσβης, Tuncay Babalu, σε εκτενή συνέντευξή του στην εφημερίδα «The Canadian Press» κατέστησε σαφές ότι η θέση του Καναδά σε σχέση με τη σφαγή περίπου 1,5 εκατομμυρίων Αρμενίων κατά την εποχή του Α΄Παγκόσμιου Πολέμου, εξακολουθεί να αποτελεί πληγή για τη χώρα του.

Αλλά,  όπως είπε, αυτό δεν σημαίνει ότι η Τουρκία δεν θέλει να προχωρήσει στο μέλλον με την εμβάθυνση των εμπορικών σχέσεων με τον Καναδά.
Σημειώνεται ότι το Καναδικό Κοινοβούλιο  το 2004 ψήφισε υπέρ της αναγνώρισης των γεγονότων του 1915-1923, ως γενοκτονία από τους Οθωμανούς Τούρκους.

--

 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Κυβέρνηση και τρόικα συμφώνησαν σε 15.000 απολύσεις στο δημόσιοΚυβέρνηση και τρόικα συμφώνησαν σε 15.000 απολύσεις στο δημόσιο
Η τραγική συγκυβέρνηση για ακόμη μια φορά έδειξε την πλήρη υποταγή της στους διεθνείς και εγχώριους τοκογλύφους, λέγοντας ξανά ναι σε όλα!  Συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο υπήρξε μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, με βάση πληροφορίες από παράγοντες που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις, κυρίως όσον αφορά στις απολύσεις από το Δημόσιο. Μόλις οριστικοποιηθεί, στην συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που έληξε πριν από λίγο, τότε «ανοίγει» ο δρόμος για την εκταμίευση, σε πρώτη φάση, της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Αποθέματα χρυσού πουλά η Κύπρος


Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Κύπρος συμφώνησε να πωλήσει αποθέματα χρυσού για να εξασφαλίσει περίπου 400 εκατ. ευρώ ώστε να καλύψει μέρος της δικής της συνεισφοράς στη δανειακή σύμβαση που έχει συνάψει με τους διεθνείς πιστωτές.
Στο δημοσίευμα του Reuters αναφέρονται τα αποθέματα χρυσού που θα πωληθούν ως "πλεονάζοντα", αλλά αναρωτιέται κανείς πόσο "πλεονάζει" στην Κύπρο ο χρυσός, τη στιγμή που τα περισσότερα κράτη αυξάνουν σταθερά τα αποθέματά τους λόγω της γεωπολιτικής και νομισματικής αστάθειας που επικρατεί. Και πόσο "περιττά" μπορούν να είναι τα αποθέματα χρυσού για μια χώρα που δεν αποκλείεται να χρειαστεί μεθαύριο να εκδώσει δικό της νόμισμα - για να μη μιλήσουμε καν για πιθανά προβλήματα με την Τουρκία.

Σημειωτέον ότι σε τρέχουσες τιμές 400 εκ. Ευρώ σε χρυσό αντιστοιχούν σε 10,36 τόνους μετάλλου, ενώ τα συνολικά αποθέματα χρυσού της Κύπρου ανέρχονταν σε 13,9 τόνους στο τέλος Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού (World Gold Council).

Στο κείμενο διατυπώνεται επίσης η εκτίμηση ότι η Κύπρος θα εξασφαλίσει περίπου 10,6 δισ. ευρώ από τη διαδικασία εκκαθάρισης της Λαϊκής Τράπεζας και την επιβολή φορολόγησης σε μετόχους, ομολογιούχους και αποταμιευτές με ανασφάλιστες καταθέσεις στην Τράπεζα Κύπρου. Η Κομισιόν προβλέπει επίσης ότι η Κύπρος θα εξασφαλίσει επιπλέον 600 εκατ. ευρώ μέσα σε τρία χρόνια από την αύξηση του φόρου επί του τζίρου των επιχειρήσεων και επί των κερδών των χρηματοοικονομικών τοποθετήσεων. Βέβαια την ακρίβεια τέτοιων εκτιμήσεων την ξέρουμε πολύ καλά στην Ελλάδα... Και είναι απορίας άξιο πώς αναμένονται αυξημένα φορολογικά έσοδα από μια οικονομία ρημαγμένη, και μάλιστα ακριβώς από τον χρηματοπιστωτικό τομέα της που υπέστη το μεγαλύτερο πλήγμα.

Επί του συνόλου των κυπριακών χρηματοδοτικών αναγκών των 23 δισ. ευρώ μεταξύ του δεύτερου τριμήνου του 2013 και του πρώτου τριμήνου του 2016, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας προβλέπεται να δώσει εννέα δισ. ευρώ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το ένα δισ. ευρώ και η ίδια η κυπριακή κυβέρνηση να εξασφαλίσει από την πλευρά της τα 13 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο που προετοίμασε η Επιτροπή.

Ακόμη το έγγραφο αναφέρει ότι η οικονομία της Κύπρου θα συρρικνωθεί φέτος κατά 8,7% και θα συνεχίσει να συρρικνώνεται το 2014 ώσπου να επανέλθει σε οριακή ανάπτυξη (+1,1%) το 2015.

Την ίδια ώρα το χρέος - κατά τις προβλέψεις του εγγράφου — θα φτάσει στο 126% του ΑΕΠ, πριν μειωθεί στο 104% το 2020. Φέτος το δημοσιονομικό έλλειμμα της Κύπρου θα είναι στο 6% του ΑΕΠ, το 2014 αναμένεται να φτάσει στο 7,9%, το 2015 στο 5,7% και το 2016 το 2,5%.
(Ανανέωση:)
Σχολιάζοντας το ζήτημα, η Εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Αλίκη Στυλιανού δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η πώληση του χρυσού της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου «αφορά αποκλειστικά θέμα του Διοικητικού της Συμβουλίου».

«Τέτοιο θέμα δεν έχει τεθεί, δεν έχει συζητηθεί και ούτε συζητείται αυτή τη στιγμή», τόνισε η κ. Στυλιανού, κληθείσα να σχολιάσει ανταπόκριση του πρακτορείου Reuters, σύμφωνα με την οποία η Κύπρος σχεδιάζει να πωλήσει αποθέματα χρυσού αξίας 400 εκ. ευρώ.
εν κρυπτώ

Η άθλια προπαγάνδα του ΔΟΛ δεν θα σώσει το καθεστώς της κλεπτοκρατίαςΗ άθλια προπαγάνδα του ΔΟΛ δεν θα σώσει το καθεστώς της κλεπτοκρατίας
Ο ΔΟΛ και το «Βήμα» είναι ως γνωστόν οι ναυαρχίδες της καθεστωτικής παραπληροφόρησης. Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους και κατά την διάρκεια της ομολογουμένως πολυετούς παρουσίας του ΔΟΛ στα πράγματα, η δράση του υπήρξε συστηματικά και αμετάκλητα υπέρ των κατακτητών της πατρίδας μας και εναντίον του Ελληνικού Λαού. Αρκεί να ρίξει κανείς μια απλή ματιά στους λόγους που οδήγησαν το «Βήμα» να αλλάξει κάποτε όνομα και θα δει μια άρρηκτη συνέπεια στην συνεργασία της εφημερίδας με το εκάστοτε κρατούν καθεστώς.
Σήμερα η Πατρίδα μας βρίσκεται για άλλη μία φορά υπό την κατοχή ξένων δυνάμεων, οι οποίες ορίζουν τα πράγματα στην πατρίδα μας είτε μέσω των διορισμένων κυβερνήσεων, είτε μέσω των διαφόρων ΜΚΟ και των εγχώριων ΜΜΕ. Η Χρυσή Αυγή απειλεί να «τινάξει την μπάνκα στον αέρα» και να απειλήσει αυτούς που έχουν περάσει αλυσίδες στην Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό. Αυτό προφανώς προκαλεί πανικό στο καθεστώς και μας καθιστά τον νούμερο ένα κίνδυνο για αυτό, οπότε λογικό όλοι οι πόλοι του καθεστώτος να μας μάχονται με μανία. Μόνο που η προπαγάνδα τους κινείται όλο και πιο βαθιά στα μαύρα νερά της σκαιότητας, της φαιδρότητας και της ξετσιπωσιάς.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΛΑΔΩΜΕΝΟ ΡΕΜΑΛΙ ΚΑΙ ΜΙΖΑΔΟΡΟΣ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ!


ΠΗΡΕ ΜΙΖΑ ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΟ ΟΠΛΩΝ ΤΟ 2000!
ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΛΑΔΩΜΕΝΟΥΣ…
Από τον Γιώργο Δ. Oμολόγησε δημοσίως
ότι δέχθηκε δωρεά 100.000 μάρκων από έμπορο όπλων. Oλοι ζητούν παραίτηση του Bόλφγκανγκ Σόιμπλε. O Xριστιανοδημοκράτης πρόεδρος θα σηκώσει βάρος του σκανδάλου. BEPOΛINO. Mε «εξιλαστήριο θύμα» παρομοιάζεται ο Xριστιανοδημοκράτης πρόεδρος Bόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των παράνομων χρηματοδοτήσεων.


Θύμα εξιλαστήριο και παρά λίγο θύμα δολοφονικής απόπειρας, ο κ. Σόιμπλε, πολιτικός προικισμένος, διορατικός και δραστήριος παρά την ατυχία του να είναι
καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα, μοιάζει τώρα καταδικασμένος να σηκώσει στους ώμους του όλο το βάρος του «συστήματος Kολ». Aκόμη και ο φιλικός προς αυτόν Tύπος ζητά την παραίτησή του, οι λιγότερο αυστηροί του δίνουν «πίστωση χρόνου», ελλείψει εναλλακτικής λύσης, ενώ ορισμένοι διακρίνουν στην όλη
υπόθεση την προσπάθεια να εξαναγκαστεί κ. Kολ να αποκαλύψει τα ονόματα των δωρητών, που τροφοδοτούσαν τους μυστικούς λογαριασμούς.
Eκκληση να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση» απηύθυνε προς τους δύο πολιτικούς ο καγκελάριος Σρέντερ. Δύο μόλις εικοσιτετράωρα μετά την καθυστερημένη ομολογία του κ. Σόιμπλε, ότι το 1994 έγινε αποδέκτης «δωρεάς» 100.000 μάρκων εκ μέρους του εμπόρου όπλων και «μοιραίου
ανθρώπου» στο σκάνδαλο των «μυστικών λογαριασμών» Καρλχάιντς Σράιμπερ, ο τελευταίος αντικρούει και πάλι τον κ. Σόιμπλε. O Σράιμπερ, γνωστός μεσάζων του κολοσσού φον Tίσεν, απειλείται με έκδοση στη Γερμανία από τις Aρχές του Kαναδά, όπου ζει, επειδή έχει κριθεί ένοχος για φορολογικές απάτες ύψους εκατομμυρίων δολαρίων, μεταξύ άλλων και για πωλήσεις αεροσκαφών «Aιρμπάς». Στο μεταξύ, στη
Γερμανία η ζοφερή πρόβλεψη πολλών είναι ότι τα δεινά των
Xριστιανδημοκρατών ενδέχεται να πλήξουν στο άμεσο μέλλον και τους Ελεύθερους Δημοκράτες, συντελεστές της άρχουσας πολιτικής τάξης της μεταπολεμικής Γερμανίας. Eτσι ερμηνεύεται η νέα εμπλοκή του φιλελεύθερου πρώην υπουργού Παιδείας και Oικονομικών, Γιούργκεν Mέλεμαν, και νυν προέδρου του τοπικού κομματικού μηχανισμού στη
Bόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, ο οποίος κατηγορείται τώρα ότι εν όψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου, χρησιμοποίησε σε προεκλογική αφίσα σχετική με την παιδεία τον Χίτλερ. Eυρωπαίοι αναλυτές δεν παρέλειψαν και χθες να εντάξουν την παρούσα κακοδαιμονία της γερμανικής Xριστιανοδημοκρατίας, του σταθερότερου μέχρι πρόσφατα εκπροσώπου της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς, στην περίοδο
μετάβασης και ανακατατάξεων, από την οποία διέρχονται τα
συντηρητικά κόμματα στην Eυρώπη. Δεν παρέλειψαν, ωστόσο, να υπογραμμίσουν τα οφέλη τα οποία συνεπάγεται η κακοδαιμονία αυτή για την «ερυθροπράσινη» κυβέρνηση του Γκέρχαρντ Σρέντερ και τους Σοσιαλδημοκράτες. Oι τελευταίοι έχουν τώρα το προβάδισμα, έστω μικρό, στις σφυγμομετρήσεις στο Σλέσβιγκ Xόλσταϊν εν όψει των τοπικών εκλογών του Φεβρουαρίου. Eν μέσω ορυμαγδού, το Συνταγματικό
Δικαστήριο επικύρωσε χθες την καταδίκη σε εξαετή κάθειρξη του πρώην ηγέτη της Aνατολικής Γερμανίας Eγκον Kρεντς, ο οποίος θα πρέπει να αρχίσει αμέσως να εκτίει την ποινή του, ως ένοχος για τη δολοφονία Aνατολικογερμανών, που προσπάθησαν να αυτομολήσουν στη Δυτική
Γερμανία. ΣΧΕΤΙΚΑ: Christlich Demokratische Union Deutschlands, CDU

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%88%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%93%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82_(CDU)
……………………………………………………………………………………………………………
Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Γερμανίας (Γερμανικά:Christlich Demokratische Union Deutschlands, CDU είναι ένα Χριστιανοδημοκρατικό και συντηρητικό πολιτικό κόμμα στη Γερμανία.
…………………………………………………………………………………………………………….
Ο Χέλμουτ Κολ υπηρέτησε ως Πρόεδρος έως την εκλογική ήττα του κόμματος το 1998, όταν τον διαδέχθηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε· ο Σόιμπλε παραιτήθηκε στις αρχές του 2000 ως αποτέλεσμα του οικονομικού σκανδάλου του κόμματος και αντικαταστάθηκε από την Άνγκελα Μέρκελ, η οποία παραμένει ηγέτης του CDU έως σήμερα.
Σκάνδαλο Siemens στην Ελλάδα

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF_Siemens_%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1
Αποδέκτες των χρημάτων Μέχρι στιγμής τα παρακάτω πρόσωπα έχουν ομολογήσει την λήψη χρημάτων από τα ταμεία της Siemens: Ο Θεόδωρος Τσουκάτος παραδέχτηκε τον Ιούνιο του 2008 ότι το 1999 έλαβε ένα εκατομμύριο μάρκα. Υποστηρίζει πως τα χρήματα αυτά σταδιακά μπήκαν
στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, κάτι που όμως ακόμη δεν έχει αποδειχτεί. Ο Τάσος Μαντέλης παραδέχτηκε τον Μάιο του 2010 ότι το 1998 και το 2000 έλαβε 200.000 και 250.000 μάρκα αντίστοιχα. Για το πρώτο ποσό κατονόμασε την Siemens ενώ για το δεύτερο δήλωσε ότι δεν γνωρίζει την προέλευσή τους. Από τις 27 Μαΐου 2010 έχει απαγορευτεί στον Τάσο Μαντέλη η έξοδος από την χώρα. Το αδίκημα της δωροδοκίας έχει
παραγραφεί, όμως φαίνεται ότι ο Τάσος Μαντέλης θα δικαστεί για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
20130413-155500.jpg 20130413-155508.jpg
 

Pulse: Σαρώνει η Χρυσή Αυγή - Διπλάσια ποσοστά μετά τις εκλογές, ενώ όλοι καταρρέουν!

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την διεξαγωγή της διπλής εκλογικής διαδικασίας και του στοιχήματος που έβαλε σύσσωμο το καθεστώς να ρίξει τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής από την μία εκλογική διαδικασία στην άλλη. Είδαμε τότε ένα ρεσιτάλ ψευδολογίας και δημοσιογραφικής αλητείας σε αυτή την προσπάθεια, που στέφθηκε με πλήρη αποτυχία, αφού στο περιβάλλον της πόλωσης και της συκοφαντίας ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή διατήρησε τα ποσοστά του ανέπαφα, δείχνοντας προς όλες τις κατευθύνσεις ότι είναι εδώ για να μείνει.
Από τότε έχουν περάσει κάποιοι μήνες, στους οποίους το καθεστώς δια μέσω των κομμάτων και των καναλιών του έκανε ομολογουμένως φιλότιμες προσπάθειες για να συκοφαντηθεί η Χρυσή Αυγή και να τρομοκρατηθεί ο κόσμος, ώστε να ψηφίσει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ. Όμως οι δημοσκόποι βλέπουν ένα στατιστικό στοιχείο που τρομάζει το σύνολο των καθεστωτικών δυνάμεων από τον Καμμένο μέχρι το έτερο ήμισυ του τον Τσίπρα και από τον Σαμαρά μέχρι την Παπαρήγα. Ότι παρ’ όλες  τις προσπάθειες του καθεστώτος η Χρυσή Αυγή πραγματοποιεί συνεχώς αλματώδεις ανόδους, οι οποίες δεν μπορούν να κρυφτούν, αφού διπλασιάζει (μετά τα μαγειρέματα…) τα ποσοστά της σε σχέση με τις εκλογές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Αυτό το μαρτυρούν όλες οι δημοσκοπήσεις, μεταξύ των οποίων και η τελευταία δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse που δείχνει καθαρά την Χρυσή Αυγή να βρίσκεται σε διπλάσια ποσοστά σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές. Συγκεκριμένα η Χρυσή Αυγή λαμβάνει στην δημοσκόπηση 13,5% σε σχέση με το 6,9% των εκλογών, διπλασιάζοντας τα ποσοστά της, ενώ όλοι οι άλλοι όπως φαίνεται και στο γράφημα καταρρέουν με ανεξέλεγκτους πλέον ρυθμούς.

Ο ύπουλος μύθος της ελληνοτουρκικής φιλίας


Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος - Ένα τραγικά λαθεμένο δόγμα που ταλανίζει εδώ και χρόνια την εξωτερική μας πολιτική και καλλιεργεί φρούδες ελπίδες ότι θα επέλθει εξομάλυνση στις ιστορικά διαταραγμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις και θα πορευτούμε απο κοινού σε δρόμους συνεργασίας και ειρηνικής δημιουργίας, είναι ο μύθος της ελληνοτουρκικής φιλίας. Μια τεχνητή διπλωματική φόρμα, που πάντοτε αποδείχνεται ανυπόστατη και όχι μόνον, αφού απονεκρώνει τα πολιτικά ανακλαστικά της ελληνικής διπλωματίας.
Οποτεδήποτε συμβαίνει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή στην Τουρκία, η Ελλάδα προχωρεί σε μια παραχώρηση έναντι της Τουρκίας, σύνδρομο ενδοτικότητας στο οποίο έχουμε εθιστεί επικίνδυνα τα τελευταία χρόνια, αίφνης μας καταβάλλει μια εθνική ευφορία, ότι ο προαιώνιος εχθρός μας θα εκτιμήσει την ενδοτικότητά μας και έτσι χορτασμένος απο τις αξιώσεις του, θα συμπορευτεί μαζί μας εν ειρήνη και δημιουργία. Ουδέν αναληθέστερον τούτου. Οι Οθωμανοί ενώ βελτιώνονται σε ότι αφορά τους δικούς τους στόχους, διπλωματικούς και οικονομικούς έναντι της Ελλάδος εκτραχύνονται διαρκώς και μεγιστοποιούν την επιθετικότητα και τις προκλήσεις τους, στοχεύοντας στο ότι κάθε φορά αρπάξουν. Δυστυχώς για τον ελληνικό λαό τα τεκταινόμενα σε σχέση με τους Τούρκους, παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό, διπλωματική μεθοδολογία που αποθεώθηκε επι των αλήστου μνήμης ημερών Γ. Παπανδρέου και Δρούτσα. Η όποια ενημέρωσή μας έτσι, εναπόκειται στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου, απο την οποία πληροφορούμεθα ότι οι Τούρκοι διαρκώς αξιώνουν περισσότερα και στην πλειονότητα των περιπτώσεων επιβάλλουν τους όρους τους. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο η Τουρκία παρακολουθεί προσεκτικά τις φοβικές συμπεριφορές μας και αντιστοίχως καταστρώνει την στρατηγική της.Που πάντα κοινό πρανομαστή έχει τον επεκτατισμό. Και υιοθετώντας αυτό το μοντέλο διπλωματίας, αρνείται πεισμόνως ότι το Καστελόριζο έχει ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. Προβαίνει απροκάλυπτα σε διαρκείς παραβιάσεις της υφαλοκρηπίδας του και αποθρασυμμένη ένα βήμα πιο πέρα, πουλά οικόπεδα της ΑΟΖ του νησιού. Δυστυχώς οι κατά σκαιρούς ελλαδικές πολιτικές ηγεσίες, με αποκορύφωμα αυτήν του απίστευτου Γεωργίου Παπανδρέου, διακατεχόμενες απο φοβικά σύνδρομα, πείθονται στο φάντασμα της πολλαπλώς διατυμπανιζόμενης και απέναντι, ελληνοτουρκικής φιλίας. Και έρχεται δυστυχώς η οδυνηρή πραγματικότητα να διαψεύσει αυτές τις φρούδες ελπίδες. Χίμαιρα άπιαστη στην οποία φεύ – έστω και αν το επέττασαν τότε οι ανελαστικές ιστορικές συνθήκες – πίστεψε και ο μέγας στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής Ελευθέριος Βενιζέλος. Αβίαστα το ιστορικό συμπέρασμα είναι ένα. Οι σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας είναι σχέσεις συγκρουσιακές και μέσα απο αυτή την σκληρή για εμάς πραγματικότητα, πρέπει να εκπορεύεται η εξωτερικής μας πολιτική έναντι της Τουρκίας. Κάθε άλλη ερμηνεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι πονηρά υποκινούμενη, ή υποδηλώνει επικίνδυνη διπλωματική αφέλεια. Ας θυμηθούμε όμως και κάποια πραγματικά περιστατικά που αποτυπώνουν τα συμβαίνοντα. Στις 12 Μαρτίου του 2011 το ιταλικό πλοίο OG5 EXPLORA και ενώ πραγματοποιούσε έρευνες με προηγούμενη άδεια των ελληνικών αρχών στην υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου, παρεμποδίστηκε απο τουρκικό σκάφος που στην κυριολεξία έκανε πειρατεία. Η Τουρκία προχώρησε παράνομα στην έκδοση NAVTEX και ενώ είχε εκδοθεί η νόμιμη ελληνική προηγούμενα !!! Και δυστυχώς η τότε κυβέρνηση Παπανδρέου απέκρυψε το συμβάν. Προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα απο τις τουρκικές ενοχλήσεις τις έρευνες οι Ιταλοί, ζήτησαν και πήραν άδεια απο τους Τούρκους. Όμως απεκάλυψε τότε τον γεγονός ο ΥΕΘΑ και εκ των πραγμάτων σύρθηκε στην ομολογία του η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών. Στην ομολογία ότι το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών, ενημερώθηκε για το γεγονός με την παρέλευση 16 ημερών !!! Θεωρούμε εδώ αναγκαίο έστω και εαν είναι αυτονόητο, να τονίσουμε ότι το Καστελόριζο αποτελεί αδιαίρετο κομμάτι των Δωδεκανήσων, συνεπώς Αιγαίο και επομένως έχει νομοτελειακά όλα τα δικαιώματα που απορρέουν απο το διεθνές Δίκαιο της Θαλάσσης. Το ανθελληνικό επιχείρημα που τεχνηέντως και με δόλο για την ακατοίκητη νήσο των Όφεων, επ΄αφορμή πάντα της απόφασης του δικαστηρίου της Χάγης προβάλλουν κάποιοι, καταφανώς δεν έχει καμία σχέση και αντιστοιχία με το δικό μας Καστελόριζο. Ωστόσο υφίστανται επικίνδυνοι φίθυροι ότι η Ελλάδα ανεπηρέαστη από την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα, είχε σιωπηρά προχωρήσει επι ΓΑΠ στην αποδοχή κάποιων κοινών σημείων με τους Τούρκους προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα μορατόριουμ ειρήνης, που προέβλεπαν:
– Μερική επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Αιγαίο, έτσι ώστε να μην
θίγεται η Τουρκία.
– Αποφυγή με ζημία μας των αποκαλούμενων γκρίζων ζωνών.
– Όχι επέκταση πέραν των 6 ν.μ. και στις υπόλοιπες θάλασσές μας, ήτοι Ιόνιο,
Κρητικό πέλαγος.

Και ενώ και οι επιγενόμενες πολιτικές μας ηγεσίες απο την αλήστου μνήμης ΓΑΠ αρνούνταν μετ΄επιτάσεως, ότι είχαν πρχωρήσει παρασκηνιακά σε κάποια συμφωνία με τον Ερντογάν, έρχεται η αδιάψευστη πραγματικότητα και δείχνει άλλα. Για να επαληθευτούν τα λόγια του αοίδιμου Κωνσταντίνου Καραμανλή, που με νόημα επεσήμαινε «στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται». Καθώς έρχεται και ο απαράμιλλος αρχαίος κωμωδιογράφος μας Αριστοφάνης, να στιγματίσει τις φοβικές μας πολιτικές ελίτ που επιμένουν εμμανώς στα φαντάσματα της ελληνοτουρκικής φιλίας, η οποία μόνο εθνικές παραχωρήσεις και γεωστρατηγικές απώλειες εγκυμονεί. «Απεχθάνομαι τον πολίτη (και κατά μείζονα λόγο τον πολιτικό) που είναι αργός στο να κάνει καλό στην πατρίδα του και γρήγορος στο να την ζημιώσει. Άξιος για τον ευατόν του και ανίκανος για την πόλη». Και στο αρχέτυπο «Μισώ πολίτην, όστις ωφελείν πάτραν βραδύς πέφυκε, μεγάλα δε βλάπτειν ταχύς, και πόριμον αυτώ, τη πόλει δ’ αμήχανον». (Βάτραχοι Β1427-29)
*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι M.Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Μείζον κίνδυνος ο αφελληνισμός των σχολείων


Μείζον κίνδυνος ο αφελληνισμός των σχολείων


Διπλασιασμό των αλλοεθνών μαθητών στα ελληνικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά την τελευταία πενταετία, δείχνει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αν και σκοπός της έκθεσης είναι να αναζητήσει τις μεθόδους ενσωμάτωσης των ξένων στα εκπαιδευτικά συστήματα των ευρωπαϊκών κρατών, εν τούτοις φανερώνει το τεράστιο πρόβλημα της παρουσίας αλλοδαπών μαθητών στα ελληνικά σχολεία.
Η έκθεση αναφέρει πως για την Ελλάδα, το ποσοστό των αλλοεθνών μαθητών σημείωσε σημαντική άνοδο τα τελευταία πέντε έτη. Οι ξένοι μαθητές αποτελούσαν το 7,3% του συνόλου προ πενταετίας, ενώ σήμερα αυτοί αποτελούν το 12%. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνει πως τα παιδιά των λαθρομεταναστών έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να καταλήξουν σε σχολεία, λιγότερους πόρους, γεγονός το οποίο - καθώς αναφέρει η έκθεση- οδηγεί σε χαμηλότερες σχολικές επιδόσεις ή ακόμη και εγκατάλειψη του σχολείου. Προς αποτροπή τούτου, η Επιτροπή συστήνει την παροχή ειδικής υποστήριξης των αλλοεθνών μαθητών από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς, σε συνδυασμό με τη συστηματική συμμετοχή γονέων και κοινοτήτων προκειμένου να βελτιωθεί η ένταξή τους.
Η έκθεση της Επιτροπής κατέταξε τις Δανία και Σουηδία στις χώρες με το αποτελεσματικότερο μοντέλο ένταξης των παιδιών μεταναστών, ανάμεσα σε 15 κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σημειώνεται πως το σουηδικό και το δανέζικο μοντέλο, προσφέρουν στοχοθετημένη υποστήριξη και σχετική αυτονομία των σχολικών μονάδων.
Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η Ευρωπαϊκή Ένωση, αδιαφορεί προκλητικά για τις επιπτώσεις της επιβαλλόμενης προσπάθειας ένταξης των παιδιών των λαθρομεταναστών στα εθνικά εκπαιδευτικά συστήματα, στρέφοντας το ενδιαφέρον της στη διαμόρφωση των ιδανικότερων δυνατών συνθηκών για τους λαθρομετανάστες. Εκ προοιμίου δηλαδή, στόχευση της Επιτροπής δεν είναι η βελτίωση του επιπέδου των εκπαιδευτικών συστημάτων και η πρόοδος των ευρωπαίων μαθητών, οι οποίοι είναι πασιφανές πως περνούν σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με τα παιδιά των λαθρομεταναστών(στην Ελλάδα) και των μεταναστών(στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες).
Χαρακτηριστικό της δραματικής αλλοίωσης της πληθυσμιακής σύνθεσης των ελληνικών σχολείων, τα στοιχεία τα οποία δίνει η Επιτροπή για σχολικές μονάδες του 6ου δημοτικού διαμερίσματος Αθηνών:

Δεν υπάρχει μεγαλύτερος φασισμός από την ισοπεδωτική ομοιομορφία και την δαιμονοποίηση κοινωνικών ομάδων


Δεν θα ξαναγράψω τα ίδια και τα ίδια (δομές κανόνες λειτουργία κριτήρια)
Δεν θα αναζητήσω να μας πουν που είναι το 1,000,000 Δ Υπάλληλοι….
Δεν θα υπενθυμίσω ότι οι πολιτικοί οι συνδικαλιστές και ο ιδιωτικός τομέας δεν θέλουν Κράτος αλλά …βιλαέτι εξυπηρετήσεων συνεπικουρούμενοι από μερίδα υπαλλήλων δυστυχώς.

Δεν θα ξανά ζητήσω θέσπιση κανόνων και στόχων, αξιολόγησης και ανταμοιβής ή ποινής (καθώς οι μισθοί και οι προαγωγές είναι παγωμένες και από απολύσεις θα μας πουν οι άλλοι και όχι η νομοθετική και εκτελεστική εξουσία με θέσπιση κριτηρίων και αποτελέσματος
αξιολόγησης)


Δεν θα γελάσω ή θα χλευάσω τους άσχετους που σχολιάζουν και ζητούν ονοματεπώνυμο – διεύθυνση (προσωποπαγή θέση;) υπαλλήλου που αποχωρεί και θυμούνται και την κατάργηση οργανικής θέσης και το Σύνταγμα αλά καρτ (…με ποιο κριτήριο αφού οι οργανικές θέσεις δεν έχουν ονοματεπώνυμο)
Δεν θα ξαναπώ ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερος φασισμός από την ισοπεδωτική ομοιομορφία και την δαιμονοποίηση κοινωνικών ομάδων.

Να ρωτήσω απλά…. τείνοντας στο πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο των υπερασπιστών όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια ….θα νομοθετήσουν δόσεις δανείων ή αποχωρήσεις ή ρυθμίσεις με αντάλλαγμα €; Γιατί αν εγώ ως υπάλληλος κάνω τη δουλειά μου με προαπαιτούμενα ….. οτιδήποτε ως απαίτηση για την έκδοση πράξης είμαι …κακός; επίορκος; ανεπαρκής; κοπανατζής; τεμπέλης; λαδωμένος; χρηματίζομαι;
ΥΓ
τις προηγούμενες ημέρες έπεσε τρελό γέλιο και πλέον δεν εργάζεται κανένας στην Υπηρεσία (από όσους συνεργαζόμουν και εμπιστευόμουν) ….ήρθαν κλιμάκια ελέγχου για το ωράριο….οι αιώνιοι βαρόνοι κοπανατζήδες και συνδικαλιστές (άδειες) και λουφαδόροι είναι πάντα καλυμμένοι με χτυπημένες κάρτες (μην πέσει κανένας ελεγκτής από τα σύννεφα μόνο…) …και κάνουν παρατήρηση σε υπάλληλο που είχε σημάνει την κάρτα 07,16 αντί 07,00 …στην απορία ότι όλο το προηγούμενο διάστημα λόγω φόρτου εργασίας έφευγε μετά τις 17,00 και όχι 15,00 , εργαζόμενος εθελοντικά χωρίς υπερωρίες (όπως φαίνεται και από την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων ανάρτησης στο διαδίκτυο σύνταξη εγγράφων / υπολογιστής σήμανση κάρτας), η απάντησή τους ήταν ότι ελέγχουν την τήρηση του ωραρίου πχ 07,00 – 15,00 και δεν τους ενδιαφέρει το μετά τις 15,00!!! μετά εγώ θα πρέπει να πείσω πάλι τον υπάλληλο να ανταποκριθεί σε προθεσμίες αλλά εντός του ωραρίου….ελέω τρόικας ΓΛΚ και ανθρώπινης εγκεφαλικής διεργασίας ορισμένων.


olympia

Ανοησίες και λάσπη από τον… Πάσχων ΜανδραβέληΑν κάτι χαρακτηρίζει τους φιλελεύθερους είναι ότι πάντοτε παριστάνουν πως «δεν ξέρουν τίποτα για τον φόνο». Ένας «διαπρεπής» φιλελεύθερος είναι και ο Πάσχος Μανδραβέλης, ο οποίος από τις στήλες της «Καθημερινής», συχνά -πυκνά, κατακεραυνώνει ό,τι δεν του ταιριάζει οσμητικά με την μύτη του. Έτσι και στην «Καθημερινή» της Παρασκευής, υπό τον τίτλο «Της ημετέρας παιδείας αμέτοχοι», παριστάνει και πάλι τον κριτή των πάντων. Και, εννοείται, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αποτελεί ένα από τα «αγαπημένα» του θέματα, με το οποίο ασχολείται συστηματικώς. Ενώ, λοιπόν, ξεκινά σχετικά καλά το κείμενό του, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά ότι τα όσα -με συνέπεια- υποστήριζε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τόσα χρόνια «ήταν διαρκώς παρών σε διάφορες εκφάνσεις του κοινωνικού μας βίου κι εμείς τον αποσιωπούσαμε με αφορισμούς», στην συνέχεια η εγωπάθεια, η φθηνή επίδειξη εξυπνακισμού και ο ατομοκεντρισμός του τον οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα του τύπου «Ζούμε σε μια χώρα που τρόμαζε ότι θα της κλέψουν τα φωνήεντα και το διαδίκτυο είναι πλημμυρισμένο από εκφράσεις του στυλ ”έμα και τοιμή”».
Ανοησίες και κρυάδες από τους εκπροσώπους μιας σαπισμένης και ετοιμόρροπης πολυκατοικίας, που ονομάζεται μεταπολίτευση. Η ανορθογραφία και η αμορφωσιά, η χυδαιότητα και ο φιλοτομαρισμός είναι ό,τι ακριβώς πολεμά η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Αποτελούν τα πνευματικά και κοινωνικά εκτρώματα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης των αλλεπάλληλων διεφθαρμένων κοινοβο(υ)λευτικών κυβερνήσεων από το 1974 έως σήμερα. Επομένως, διαθέτει απύθμενο θράσος ο Μανδραβέλης όταν, ως συνεπής υπερασπιστής ενός διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, καταλήγει στο κείμενό του ως εξής: «Μεγαλύτερο πρόβλημα και από το δημοσιονομικό έλλειμμα αποτελεί το έλλειμμα παιδείας, το οποίο είναι εμφανές σε κάθε επίπεδο του κοινού μας βίου. Εκεί επιβιώνει και αναπτύσσεται ο λαϊκισμός, ο οποίος σε συγκεκριμένες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες μεταμορφώνεται σε φασισμό. Η κρίση δεν δημιούργησε το φαινόμενο, απλώς το πυροδότησε. Ήταν ο καταλύτης που ενεργοποίησε την αντίδραση σε ένα προϋπάρχον μείγμα αντιλήψεων και κενών παιδείας».

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ Κερατέα: Νέα αθωωτική απόφαση (1/2013) #keratea #skouries #netakias

EL DORADO, IERRISOS, ΕΛ ΝΤΟΡΑΝΤΟ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, ΙΕΡΙΣΣΟΣ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΣΚΟΥΡΙΕΣ, keratea, SKOURIES

σ.σ.netakias – Επανάληψις για να ξέρουμε ότι η Πίστη στο στόχο θα φέρει τη Νίκη 11/1/2013

Καλημέρα και καλή χρονιά.
Ήταν μία εβδομάδα γεμάτη από γεγονότα και ακόμα δεν έχει τελειώσει.
Ας τα δούμε με τη σειρά.
Αθώωση ενός ακόμα συμπολίτη μας
Ένας ακόμα συμπολίτης μας αθωώθηκε στη δίκη που έγινε την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013. Ήταν εξαιρετικά σημαντικό για όλους μας, αφού επρόκειτο για συμπολίτη μας μικρής ηλικίας. Του ευχόμαστε ότι καλύτερο στη ζωή του. Η απόφαση αυτή αποτελεί συνέχεια των αθωωτικών αποφάσεων μετά το απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, που γνωστοποιήθηκε στα τέλη Νοεμβρίου 2012 στους μέχρι τότε κατηγορούμενους  συμπολίτες μας. Ο δήμος εξέδωσε δελτίο τύπου το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Συγχαρητήρια στο δήμο για τη συμπαράσταση και στους νομικούς για την καλή δουλειά. Δεν θα περιμέναμε τίποτα λιγότερο από εκείνους. Στο κάτω κάτω αυτή είναι η δουλειά τους. Να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο και καλύτερα. Είμαστε σίγουροι ότι και το επόμενο διάστημα τα νέα που θα ακολουθήσουν θα είναι το ίδιο ευχάριστα και για τους υπόλοιπους συμπολίτες μας.

Μικρογεωγραφίες ΙΙ
Μία ενδιαφέρουσα «εικαστική» δράση ξεκίνησε από την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013 στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το Οβριόκαστρο. Περισσότερες πληροφορίες στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.
Μικρογεωγραφίες ΙΙ

Ένας Τυχαίος Οδηγός για τη Συγκρότηση Αστικών Κοινών
Οι Μικρογεωγραφίες είναι ένα έργο εν εξελίξει που στοχεύει στη διερεύνηση των μετασχηματισμών ορισμένων νευραλγικών και παραμελημένων κοινωνικών και γεωγραφικών περιοχών. Οι Μικρογεωγραφίες ΙΙ, πιο συγκεκριμένα, αναφέρονται στην περιοχή του Οβριοκάστρου Κερατέας, στο Ναό της Αγροτέρας Αρτέμιδος στο Μετς και στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Επικεντρώνονται τόσο στη δράση των τοπικών κοινοτήτων για τη δημιουργία συγκρότησης αστικών κοινών, όσο και σε ορισμένες μικρές, ελάχιστες δράσεις κοινωνικών και καλλιτεχνικών ομάδων ή ατόμων που διεκδικούν μια ποιητική και πολιτική διάσταση στη καθημερινότητα, η οποία λειτουργεί ως ένα είδος προσωποποιημένης αντίστασης απέναντι στο παγκοσμιοποιημένο τοπίο, στη διασπορά της εγκατάλειψης και στην ισοπεδωτική κυριαρχία του real estate και των στρατηγικών «εξευγενισμού»: Μια μικρή χειρονομία, μία επί τόπου συζήτηση μας ή ένα γρήγορο chat, η επανάληψη μιας καθημερινής πράξης (που μπορεί να είναι η εθελοντική κοινοτική εργασία ή ένας περίπατος). Αυτό το κοντινό, «εσωτερικό» βλέμμα, μέσα από καλλιτεχνικές, αρχιτεκτονικές και κοινωνικές πρακτικές περιέχει μιαν ευχή: να εστιάσουμε στο βίωμα και όχι στην κατανάλωση, στη συνάντηση και όχι στη διαίρεση.
Επιμέλεια: Χαρίκλεια Χάρη
Συμμετέχουν: Νίκος Αναστασόπουλος, Βασίλης Βασιλακάκης, Ανδρέας Βούσουρας, Δημήτρης Γκιζίνος, Βαγγέλης Γκόκας, Τζίμης Ευθυμίου, Θοδωρής Ζαφειρόπουλος, Κωνσταντίνα Θεοδώρου, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Νίκος Καζέρος, Αλέξανδρος Κιουπκιολής, Ρίκα Κριθαρά, Μιχάλης Κυριαζής, Άννα Λάσκαρη, Caroline May, Νίκος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Παπαχρήστος, Αγγελική Σβορώνου, Άγγελος Σκούρτης, Νίκος Σταθόπουλος, Διδώ Τζαβάρα, Γρηγόρης Τσικριστάρης, Κώστας Τσώλης, Ελένη Τζιρτζιλάκη, Oryio Lab.
Οι Μικρογεωγραφίες ΙΙ γίνονται σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Πνευματικής και Κοινωνικής Δραστηριότητας Κερατέας «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ», την Πρωτοβουλία Κατοίκων Μετς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αρδηττό» και θα λάβουν χώρα στην Αθήνα:
-στο CAMP, το διάστημα 8-14 Ιανουαρίου 2013,
-στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο της ομάδας Ορίζοντας Γεγονότων από 10 Ιανουαρίου
-και στο THE APARTMENT off-site από 14 Ιανουαρίου ως 9 Φεβρουαρίου 2013
και στην Κερατέα:
-στις 12 Ιανουαρίου στο Μπλόκο Κερατέας “Άπαρτο Κάστρο” (45 χλμ Αθηνών-Λαυρίου)
-στο Χώρο του Συνδέσμου Πνευματικής και Κοινωνικής Δραστηριότητας Κερατέας «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» (κεντρική πλατεία Κερατέας)
-και στην οικία Ελένης Ζαρολιάγκη (Κύπρου 6)
*Στις 12 Ιανουαρίου στις 10:00 θα ξεκινήσει πούλμαν από την πλατεία Κοτζιά προς την Κερατέα Για τις δράσεις και συζητήσεις που θα οργανωθούν στους τόπους παρακαλούμε ενημερωθείτε στο http://microgeographies.nonplan.gr
Συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής 
Το Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2013, θα βρεθούμε κι εμείς στα Προπύλαια στην Αθήνα, ως μία μικρή μορφή συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους συμπολίτες μας της Χαλκιδικής. Γνωρίζουμε καλύτερα απ’ όλους αυτά που περνούν. Πούλμαν του Δήμου θα αναχωρήσει από την πλατεία της Κερατέας στις 10 το πρωί.
Διαδήλωση στη Αθήνα “για τα δάση, τη Γη και το νερό”, έχουν προγραμματίσει οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στα Προπύλαια. Δείτε και το βίντεο - κάλεσμα για τη διαμαρτυρία, του iosifsk. H μπουλντόζα που φαίνεται πίσω από τα δέντρα στην αρχή του βίντεο, ανοίγει δρόμο προς το ρέμα του Καρατζά όπου προγραμματίζεται να γίνει το πρώτο φράγμα απόθεσης αποβλήτων. Η διάνοιξη αυτού του δρόμου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΕΙ. Το βίντεο είναι τραβηγμένο στις 27 Δεκεμβρίου. Δασαρχείο, εισαγγελέας, επιθεωρητές περιβάλλοντος, κάποιος να επιβάλλει το νόμο;;;
Υ.Γ.1 – «Ο αγώνας μας δεν έχει πρόσωπα, είμαστε όλοι μαζί». Μία φράση που έχει ακουστεί χιλιάδες φορές. Και έτσι πρέπει να συνεχιστεί. Κανένας δεν θα μπορούσε να καταφέρει τίποτα από μόνος του. Ο καθένας έκανε και κάνει αυτό που μπορεί. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όλοι όσοι αγωνίστηκαν, με οποιονδήποτε τρόπο, ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Στα πρόσωπα των 37 καθρεφτίζεται ο αγώνας όλης της πόλης. Θα μπορούσε να είναι τα παιδιά του καθενός ή ο καθένας από εμάς. Είναι οι δικοί μας άνθρωποι και έτσι οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε. Οι συλλήψεις έγιναν, και το γνωρίζουμε όλοι, στο σωρό. Σκοπό είχαν να μας τρομάξουν και να ποινικοποιήσουν τον αγώνα μας. Δεν κατάφεραν το πρώτο δεν θα καταφέρουν και το δεύτερο. Στα πρόσωπα των 37 κατηγορείται όλη η πόλη, όλοι όσοι αγωνίστηκαν, ο αγώνας μας. Θα κερδίσουμε παντού…
Υ.Γ.2 – Η δημοτική αρχή στο σύνολό της (συμπολίτευση και αντιπολίτευση – πλειοψηφία και μειοψηφία) καλά θα κάνει να προστατεύσει τον αγώνα και να αφήσει τη μικροπολιτική. Το έχουμε ξαναπεί πως ο αγώνας μας ξεπέρασε όλους, πόσο μάλλον τους αιρετούς μας. Ας τολμήσουν για πρώτη φορά να βρεθούν σε κατάσταση πολιτικής ενότητας απλά κάνοντας ένα απλό πράγμα: ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ την απόφαση 94/2011 του δημοτικού συμβουλίου και καταγγέλλοντας δημόσια τον σγουρό για τις μεθοδεύσεις του. Γνωρίζουμε πως είναι δύσκολο να αφήσουν τα προσωπικά τους στην άκρη και να πράξουν το σωστό για τον τόπο. Αφού όμως ο κόσμος την κρίσιμη στιγμή όλα αυτά τα έκανε στην άκρη κι αφού εκείνοι υποτίθεται πως είναι «οι εκπρόσωποί μας» δεν οφείλουν να εκφράσουν τη βούληση όλων εκείνων που εκπροσωπούν; Ας παραδειγματιστούν από την ώριμη συμπεριφορά των συμπολιτών τους και να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΡΑ!!! Ο σγουρός και οι λοιποί τους κοροϊδεύουν καιρό τώρα. Ο Δεκέμβρης πέρασε μαζί του και η προθεσμία…
Υ.Γ.3 – Ειλικρινά χαρήκαμε πολύ που μετά από σχεδόν 11 μήνες είχαμε επικοινωνία, έστω και με λάθη την πρώτη φορά. Εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Οι καλοπροαίρετες παρατηρήσεις είναι χρήσιμες και δεν έχουν προσωπικό χαρακτήρα. Συνεχίστε με αυτό τον τρόπο…
Υ.Γ.4 -  Το δελτίο τύπου του δήμου κλείνει ως εξής:
«Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε πως με 4 διαδοχικές δικαστικές αποφάσεις το εν λόγω έργο έχει οριστικά κηρυχθεί παράνομο…»
Πολύ σωστό αυτό που αναφέρεται. Ένα ερώτημα για άλλη μια φορά: Γιατί ο δήμος μας δεν έχει εκδώσει μέχρι σήμερα ένα δελτίο τύπου για την τελεσίδικη απόφαση τουΠρωτοδικείου Αθηνών από τον Ιούλιο του 2011, την πιο σημαντική απόφαση που δικαιώνει πλήρως τον αγώνα μας και αποδεικνύει πως το κράτος παρανόμησε;

Κατασχέθηκαν 281 διόπτρες για καλάσνικοφ στον ΈβροΚατασχέθηκαν 281 διόπτρες για καλάσνικοφ στον Έβρο
Το φορτίο μετέφερε από την Τουρκία ένας 30χρονος Σύριος μουσουλμάνος 
Νέα περίεργη υπόθεση αποκαλύφθηκε στην Θράκη. Κατασχέθηκε φορτίο με διόπτρες σκόπευσης για καλάσνικοφ και αντιαρματικά όπλα από τις τελωνειακές αρχές του μεθοριακού σταθμού Κήπων Έβρου. Οι τελωνειακοί κατάσχεσαν συνολικά 281διόπτρες διαφόρων τύπων, νυχτερινής και ημερήσιας σκόπευσης, που μετέφερε στο αυτοκίνητό του προερχόμενος από την Τουρκία 30χρονος Βέλγος υπήκοος Συριακής καταγωγής (μουσουλμάνος).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος ισχυρίσθηκε ότι το φορτίο είχαν αφήσει στο τούρκικο τελωνείο γνωστοί του και πως ο ίδιος μετέβη για να το παραλάβει και να το επιστρέψει στον ιδιοκτήτη του. Εν τούτοις υπάρχει και εξετάζεται η πληροφορία ότι το φορτίο παρέμενε στο τουρκικό τελωνείο, που δεν επέτρεπε την είσοδό του στη γείτονα χώρα, καθώς είχε προορισμό τη Συρία. Οι διόπτρες κατασχέθηκαν ενώ ο 30χρονος μουσουλμάνος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.

Υπενθυμίζουμε ότι προ ημερών δύο Ολλανδοί μαροκινής καταγωγής (μουσουλμάνοι) συνελήφθησαν μέσα σε απαγορευμένης πρόσβασης στρατιωτική περιοχή του Έβρου κοντά στο Σουφλί εξοπλισμένοι με ιδιαίτερα εξελιγμένα συστήματα καταγραφής θέσεων, επικοινωνιών κλπ. Οι συλληφθέντες δήλωσαν ότι ένιωσαν την ανάγκη να κάνουν οικολογική εξερεύνηση στην περιοχή στον εξοπλισμό τους όμως βρέθηκαν καταγεγραμμένες θέσεις πολυβολείων, ναρκοπεδίων, ζώνες πυρός κλπ, τις οποίες προφανώς είχαν καταγράψει από "οικολογικό ενδιαφέρον".

Έρχεται η απόλυτη οικονομική και κοινωνική καταστροφή της Κύπρου ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/erxetai-h-apolyth-oikonomikh-kai-koinwnikh-katastrofh-ths-kyprou.html#ixzz2QLh4YWqs


  
Αυξάνεται και άλλο το κόστος «διάσωσης» της Κυπριακής οικονομίας - Τo κόστος «διάσωσης» της Κύπρου αυξήθηκε πλέον στα 23 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με νέο επίσημο έγγραφο που συντάχθηκε από τους διεθνείς πιστωτές της χώρας.

Θυμίζουμε ότι, το πρωταρχικό ποσό που θα έπρεπε να συγκεντρωθεί συνολικά για την «διάσωση» των τραπεζών είχε τεθεί στα 17,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Κύπρος μπαίνει, πλέον, οριστικά σε ένα σκοτεινό υφεσιακό μονοπάτι με συνεχή μέτρα λιτότητας και απανωτά μνημόνια.. Υπό τα νέα δεδομένα, που αναφέρονται στο εν λόγω έγγραφο, η Κύπρος θα πρέπει πλέον να «βρεί» 13 δις ευρώ ώστε να διασφαλίσει τα υπολοιπόμενα 10δις ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ (οι προηγούμενοι υπολογισμοί έκαναν λόγο για 7,5 δις ευρώ από την κυπριακή πλευρά).


Υπάρχει δυνατότητα να συγκεντρωθεί αυτό το ποσό; Τα πολύ πρόσφατα μέτρα που επιβλήθηκαν μέσω της μείωσης μισθών στον δημόσιο και ημιδημόσιο τομέα, καθώς και μέσω της αύξησης της φορολογίας των εταιριών και των πιστωτικών ιδρυμάτων πραγματοποιούνται με στόχο να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία 75 εκατομμύρια ευρώ.. Η καταιγίδα μέτρων λιτότητας και ο φαύλος κύκλος ύφεσης απειλούν άμεσα το νησί, καθώς ξεκινάει ο «αγώνας δρόμου» για εξεύρεση χρημάτων που θα πρέπει να εισέλθουν στα κρατικά ταμεία.
'Τεράστιες οι προκλήσεις'

Σύμφωνα με άρθρο του bbc που σας παρουσιάζουμε στο pentapostagma.gr, πολλοί αναλυτές εκφράζουν έντονες επιφυλάξεις για την δυνατότητα της Κύπρου να συγκεντρώσει αυτό το ποσό.

Οι πρόσφατες κατασχέσεις καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ και τα γενικότερα τραπεζικά μέτρα αναμένεται να επιφέρουν συνολικά 10,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, πολλά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για την πρόθεση της Κύπρου να πωλήσει μεγάλο μέρος των αποθεματικών της σε χρυσό με στόχο να συγκεντρώσει επιπλέον 400 εκατομμύρια ευρώ..

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η Κυπριακή οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί στις πιο μετριοπαθείς προβλέψεις κατά 10%, αλλά εκφράζουν έντονους φόβους ότι η συνολική συρρίκνωση θα ανέλθει στα επίπεδα του 20%, με την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη να τίθεται πλέον σε μεγάλη αμφιβολία..

pentapostagma.gr 

Στρατηγός Αυφαντής & Κ. Μαυρόπουλος σε Γ.Παπασημάκη

ΡΙΚ και Άνδρο Κυπριανού μη παίζετε με την υπομονή μας


Προχθές Πέμπτη στη τηλεοπτική πολιτική εκπομπή του ΡΙΚ ‘’ Προεκτάσεις’’ ο δημοσιογράφος Γιάννης Καρεκλάς φιλοξένησε τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος ΑΚΕΛ Κύπρου Άνδρο Κυπριανού. Μέρες πριν από την εκπομπή, το ΡΙΚ διαφήμιζε τον ‘’σπουδαίο’’ του καλεσμένο αναφέροντας ότι αυτός θα προβεί σε σημαντικές εισηγήσεις στο πώς η Κύπρος θα μπορούσε να βγει από την σημερινή χαοτική οικονομική κατάσταση που το ίδιο του το κόμμα και ο ανεκδιήγητος πρώην πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας την οδήγησαν κατά την 5ετή διακυβέρνηση τους. Ακούω καλά; Προσωπικά άκουσα την διαφήμιση αυτή τουλάχιστο 5 με 6 φορές, και κάθε φορά αναρωτιόμουνα  αν οι ιθύνοντες σε αυτό το κανάλι είναι όντως σε θέση να αξιολογούν και να αποφασίζουν, μέσα από τις σημερινές δοσμένες συνθήκες, ποίους και για ποίο λόγο....

Οι Γερμανοί αναρωτιούνται: «Γιατί τα Ελληνόπουλα είναι πιο ευτυχισμένα από τα πλούσια παιδιά μας;» ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/oi-germanoi-poio-distixismenoi-apo-tous-ellhnes.html#ixzz2QKjwWqMSΤο ερώτημα γιατί τα υγιή και πλούσια παιδιά των Γερμανών είναι δυστυχισμένα, σε σχέση με τα φτωχά ελληνόπουλα, θέτει η γερμανική εφημερίδα Welt, σχολιάζοντας σχετική έκθεση της Unicef.
Η εφημερίδα αναρωτιέται πως γίνεται τα παιδιά των Γερμανών που έχουν τα πάντα να είναι λυπημένα, σε σχέση με τα παιδιά των Ελλήνων.
Όπως αναφέρει, η συμπεριφορά των γερμανόπουλων είναι υποδειγματική, έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο, εδώ και τρία χρόνια καπνίζουν λιγότερο, έχουν λιγότερες ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και πλέον η βία και οι ξυλοδαρμοί είναι κάτω από το μέσο όρο σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες. Όμως υπάρχει πρόβλημα.
Όπως λέει ο Χανς Μπερτμαν, καθηγητής του Πανεπιστημίου Humboldt του Βερολίνου  και μέλος της UNICEF, τα γερμανόπουλα δηλώνουν ότι είναι λυπημένα.
Τα αποτελέσματα της έρευνας ανάμεσα σε 176.000 αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 11 ως 15 ετών σε 29 χώρες, δείχνουν πως η Γερμανία βρίσκεται στο νούμερο 22 της κλίμακας για την ευτυχία ενώ σε όλα τα άλλα είναι πολύ ψηλά. Πριν από μερικά χρόνια στην κλίμακα της ευτυχία τα γερμανόπουλα ήταν στη 12η θέση.
Αντιθέτως, τα ελληνόπουλα, όπως και τα παιδιά από άλλες χώρες του νότου, ενώ είναι πολύ χαμηλά στους τομείς όπου οι Γερμανοί πρωτεύουν, είναι πολύ ευτυχισμένα. «Εννέα στους δέκαΈλληνες και Ισπανούς αξιολογούν την ικανοποίησή τους για τη ζωή θετικά – παρά το ποσοστό ανεργίας των νέων που φτάνει το 25%. Η Ελλάδα βρίσκεται 17 θέσεις πιο πάνω από τη Γερμανία» σημειώνει η εφημερίδα. Το «γιατί» πάντως, παραμένει για τους Γερμανούς,  ένα αναπάντητο ερώτημα.

Η κόρη του ρώσου μεγιστάνα αγόρασε τον Σκορπιό. Η 24χρονη Εκατερίνα έχει επιχειρηματικά σχέδια για το νησί


Η κόρη του ρώσου μεγιστάνα αγόρασε τον ΣκορπιόΗ κόρη του Ρώσου δισεκατομ μυριούχου, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, φέρεται ότι αγόρασε τον Σκορπιό, σύμφωνα με το Ρόιτερς, που επικαλείται την εταιρεία επενδύσεων του Ρώσου μεγιστάνα.
Η τιμή πώλησης του νησιού δεν έχει γίνει γνωστή. Πάντως, όπως επισημαίνει το πρακτορείο Ρόιτερς, σημερινά δημοσιεύματα των ελληνικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι το νησί του Αριστοτέλη Ωνάση πουλήθηκε σε τιμή που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια δολάρια και ότι η 24χρονη Εκατερίνα το ήθελε, όχι μόνο για λόγους αναψυχής, αλλά και για επιχειρηματικούς. Την πώληση έκανε η ίδια από την 28χρονη εγγονή του Ωνάση, Αθηνά, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο.... Σύμφωνα με το Ρόιτερς, η κόρη του μεγιστάνα αγόρασε κι ένα μικρό γειτονικό νησί, το νησάκι Σπάρτη.

Kομισιόν: «Η πολιτική λιτότητας απειλεί με κατάρρευση τη Γαλλία - Συστάσεις σε Βερολίνο» ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/eurobloomh-politikh-tou-mnhmoniou-apeilei-mekatareush-thn-gallia.html#ixzz2QKjaHMoRΜε την ασφυκτική πολιτική λιτότητας που έχει επιβάλλει η Γερμανία σε όλη την ΕΕ, η ευρωζώνη παρουσιάζει σημάδια διάλυσης με παραδοχή μάλιστα της ίδιας της Κομισιόν που προειδοποεί για τις μακροοικονομικές ανισορροπίες σε Γαλλία, Ισπανία και Σλοβενία. Η Κομισιόν απηύθυνε ταυτόχρονα αυστηρές κριτικές στις τρεις χώρες, και διακριτική έκκληση στο Βερολίνο να κάνει περισσότερα για να αυξήσει την εγχώρια ζήτηση, δηλαδή ζητάει από τους Γερμανούς να "χαλαρώσουν" τα λουριά άμεσα.

Η Επιτροπή αναφέρει ότι η Σλοβενία πρέπει να λάβει επείγοντα μέτρα προκειμένου να αντισταθμίσει τον κίνδυνο μιας ευρύτερης αποσταθεροποίησης σε ολόκληρη την Ευρωζώνη (μήπως ετοιμάζεται και εδώ μια δήμευση καταθέσεων;). Ο Ολλανδός Πρόεδρος του Eurogroup Νταισελμπλουμ υποστήριξε πάντως πώς το θέμα της Σλοβενίας δεν είναι στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης στο Δουβλίνο.

Το σύστημα «έγκαιρης προειδοποίησης» συστάθηκε έπειτα από τα προβλήματα που προέκυψαν στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία και που προκάλεσαν στην Ευρωζώνη κρίση του δημόσιου χρέους, καθιστώντας μάλιστα αναγκαστική την παροχή οικονομικών πακέτων διάσωσης σε τέσσερα κράτη μέλη.

Η Ελλάδα έχει υπογράψει απανωτά μνημόνια αλλά το χρέος αυξάνεται, η ύφεση βαθαίνει και η ανεργία έχει φτάσει στο 27,2% με τάσεις περαιτέρω ανόδου. Η Πορτογαλία ετοιμάζεται για το δεύτερο μνημόνιο, με επιμήκυνση των δανείων που έχει πάρει, αλλά με αντάλαγμα νέα μέτρα. Πρόκειται για τον ορισμό της αποτυχημένης πολιτικής που ασκεί η Ε.Ε. καθ΄υπόδειξιν του Βερολίνου.

«Στην Ισπανία και στη Σλοβενία, οι οικονομικές ανισότητες που υπάρχουν μπορούν να θεωρηθούν ακραίες», δήλωσε η Επιτροπή, αναφέροντας την ύπαρξη προβλημάτων με υψηλά ελλείμματα και μεγάλο δημόσιο χρέος, ανισορροπίες στο τραπεζικό σύστημα και στην διάρθρωση της αγοράς εργασίας και στο κόστος.

Στην Ισπανία, η οποία πέρσι αναγκάστηκε να δανειστεί €40 δις από την Ευρωζώνη προκειμένου να τα αξιοποιήσει για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που είχαν καταρρεύσει, λέγεται πως τα ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα εγχώριου και εξωτερικού χρέους έθεσαν σοβαρούς κινδύνους για την ανάπτυξη και τη χρηματοοικονομική σταθερότητα.

«Παρά το γεγονός ότι η αναπροσαρμογή έχει ήδη δρομολογηθεί, το μέγεθος της διόρθωσης που χρειάζεται να επιτευχθεί απαιτεί τη συνεχή και έντονη πολιτική δράση», τόνισε η Επιτροπή. Σύμφωνα με τη διαδικασία μακροοικονομικών ανισορροπιών, μια χώρα που δεν έχει λάβει μέτρα για τη διόρθωση των υπερβολικών ανισορροπιών, μπορεί να τιμωρηθεί με πρόστιμο 0,1% του ΑΕΠ από την ΕΕ.

Ενώ δηλαδή βρίσκονται υπό κατάρρευση και δεν μπορούν να συντηρήσουν τους πληθυσμούς τους, για τιμωρία θα πληρώσουν και από πάνω.

Αυτή τη φορά όμως η Κομισιόν βάζει στο "κάδρο" και τη Γαλλια η οποία δεν είναι χώρα "δορυφόρος" αλλά ο ένας εκ των δύο πυλώνων της ευρωζώνης μαζί με την Γερμανία. Συνεπώς η "φωτιά" πλησιάζει πια στο κέντρο της ευρωζώνης, και όλα αυτά χάρις την Γερμανία.

Πολλοί αναρωτιούνται, δεν βλέπουν που οδηγούνται τα πράγματα; Ή μήπως αυτό επιδιώκουν, αφού πρώτα πάρουν για ένα "κομμάτι" ψωμί τα "ασημικά" των ευρωπαϊκών χωρών, ενώ οι ίδιοι θα έχουν επιστρέψει στο ισχυρό και αγαπητό τους μάρκο;

Έτσι θα μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία για αυτούς, και σε τραγωδία για μας τους υπόλοιπους.

Άνεργος 3 χρόνια ο 50 χρονος πολίτης που αυτοπυρπολήθηκε το πρωί στα Βριλήσσια

50χρονος και άνεργος τρία χρόνια ο άντρας που αυτοπυρπολήθηκε στα Βριλήσσια
Με καθολικά εγκαύματα στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς το άτομο που αυτοπυ ρπολήθηκε στα Βριλήσσια, στη συμβολή των οδών Αναπαύσεως και Πεντέλης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα εγκαύματα τόσο εκτεταμένα, που δεν μπορούσε να εξακριβωθεί με την πρώτη ματιά αν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα. Στο Γεννηματάς είναι σε κατάσταση ετοιμότητας οι γιατροί με τους αναισθησιολόγους, για να προχωρήσουν σε επέμβαση. Ο 50 χρονος...

Στη Σουηδία επέτρεψαν στους μουεζίνηδες να κραυγάζουν από τους μιναρέδες ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/souhdia-epetrepsan-stousmouezinides-na-fwnazoun-apo-tous-minaredes.html#ixzz2QKjCngVpΑπό τη ΦΩΝΗ της ΡΩΣΙΑΣΟ μουεζίνης του τεμένους στο Μποτκίρκα (Botkyrka), προάστιο της Στοκχόλμης πήρε άδεια να καλεί τους μουσουλμάνους για προσευχή από τον Μιναρέ. Μέχρι τώρα κάτι τέτοιο ήταν απαγορευμένο στη Σουηδία. Οι ειδικοί θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο έχει δημιουργηθεί κοινωνικό προηγούμενο για ολόκληρη την Ευρώπη.

Στην Ευρώπη αυξάνεται όλο και περισσότερο ο αριθμός των μεταναστών, που πρεσβεύουν το Ισλάμ και συχνά τα έθιμά τους έρχονται σε αντίθεση με τις εγχώριες παραδόσεις και τους νόμους ακόμη. Μέχρι τώρα στη Σουηδία δεν εμφανίζονταν έντονες συγκρούσεις για θρησκευτικούς λόγους. Οι σουηδικές Αρχές, επιτρέποντας τη δημόσια πρόσκληση σε ναμάζ, προσπαθούν να αποτρέψουν με αυτό τον τρόπο τις ενδεχόμενες διενέξεις, αλλά η μέθοδος που έχουν επιλέξει για αυτό, είναι, για να πώ ήπια, αρκετά παράξενη,- είπε ο Ρώσος εμπειρογνώμονας Ρομάν Σιλάντιεφ.

Από καθαρά τεχνική άποψη – η απόφασή τους δεν έχει κανένα νόημα. Η προειδοποίηση των Μουσουλμάνων για την έναρξη του ναμάζ μετά την εμφάνιση των κινητών τηλεφώνων μπορεί να γίνεται εύκολα και χωρίς τις κραυγές από τους μιναρέδες. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι Μουσουλμάνοι ξέρουν πολύ καλά πότε θα πρέπει να πάνε για προσευχή.Ωστόσο, το προηγούμενο έχει δημιουργηθεί. Οι Μουσουλμάνοι, μάλιστα, όχι μόνο στη Σουηδία αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούν από τώρα να επιμένουν στην εκτέλεση των ιεροτελεστιών τους στην οικεία τους μορφή και για τις Ευρωπαϊκές Αρχές θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο να αναχαιτίζουν αυτή την τάση,- είπε ο πολιτικός αναλυτής Αλεξέι Μακάρκιν.

- Εκείνες οι χώρες της Ευρώπης, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι παραδοσιακά πρεσβεύουν τον χριστιανισμό, σήμερα απομακρύνονται σε μεγάλο βαθμό από την θρησκευτική τους ταυτότητα. Η θρησκευτική ταυτότητα είχε επηρεαστεί αισθητά παντού από την κρίση.

Ακριβώς για αυτό τον λόγο στα αρχαία ευρωπαϊκά μοναστήρια ανοίγουν εστιατόρια και ξενοδοχεία και οι εγκατελειμένοι καθολικοί Ναοί μετατρέπονται σε τζαμιά. Η ευρωπαϊκή νεολαία ντρέπεται την πίστη των προγόνων της, ενώ οι οπαδοί του Ισλάμ, αντίθετα, διεκδικούν τα δικαιώματά τους πιο φωναχτά και πιο επίμονα,- είπε ο Λεονίντ Σιουκιγιάινεν, εμπειρογνώμονας στα ζητήματα του Νόμου της Σαρίας.


- Οι Μουσουλμάνοι σήμερα αποτελούν σημαντικό μέρος της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής της Ευρώπης. Οι Ευρωπαίοι χρειάζεται να αναζητούν τέτοιες μορφές συνύπαρξής τους με το Ισλάμ, που θα επέτρεπαν τη διατήρηση της ευρωπαϊκής πολιτιστικής ταυτότητας και των υψηλών προτύπων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών. Εννοείται ότι αυτό δεν εξαρτάται μόνο από τους Ευρωπαίους, αλλά και από τους μουσουλμάνους.


Κατά πόσο η τακτική των υποχωρήσεων απέναντι στις ισλαμικές κοινότητες θα επιτρέψει την εκτόνωση των διαθρησκευτικών και διαπολιτισμικών διαφορών; Προς το παρον μπορούμε να μιλάμε μόνο για την κρίση της ευρωπαϊκής πολιτικής της πολυπολιτισμικότητας.


ΚΟ: Πάρτε μια γεύση για το τι θα ακούγεται σε λίγο στις πολυπολιτισμικές μας γειτονιές (εδώ γειτονιά στη Χάγη)

Όταν ο Θεός δημιούργησε το γάιδαρο του είπε:


- Θα δουλεύεις από το πρωί ως το
βράδυ και θα κουβαλάς βαριά
πράγματα στην πλάτη σου. Θα τρως
χόρτα και θα έχεις πολύ λίγη
νοημοσύνη. Θα ζεις 50 χρόνια.
Τότε ο γάιδαρος του απάντησε:...- 50 χρόνια τέτοια ζωή, είναι πολύ
σκληρό. Δώσε μου μόνο 30 χρόνια.
Έτσι κι έγινε.
Μετά ο Θεός δημιούργησε το σκύλο
και του είπε:
- Σαν σκύλος, θα φυλάς την
ιδιοκτησία του ανθρώπου και θα
είσαι ο πιο αφοσιωμένος φίλος του.
Θα τρως ότι περισσεύει από τον
άνθρωπο και θα ζεις για 25 χρόνια.
Τότε ο σκύλος του απάντησε:
- Θεέ μου, 25 χρόνια τέτοια ζωή, δεν
αντέχεται. Δώσε μου μόνο 10 χρόνια.
Έτσι κι έγινε.
Μετά ο Θεός δημιούργησε τον πίθηκο
και του είπε:

Ελβετία: «Πάγωσαν» 10 εκατ. φράγκα σε λογαριασμούς του Άκη Τσοχατζόπουλου. Έρευνα για τυχόν βοήθεια του πρώην υπουργού σε «ξέπλυμα» από Ελβετούς ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/elvetia-pagosan-katatheseis-tou-tsoxatzopoulou.html#ixzz2QKinPhY0Ελβετοί εισαγγελείς διέταξαν το «πάγωμα» 10 εκατ. ελβετικών φράγκων σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς που συνδέονται με τον πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο ενώ ερευνούν το εάν και κατά πόσο πρόσωπα στην Ελβετία τον βοήθησαν στη νομιμοποίηση εσόδων...
από εγκληματικές δραστηριότητες, ανέφεραν οι αρχές της χώρας. Στην ετήσια έκθεσή της, η ελβετική συνομοσπονδιακή εισαγγελική υπηρεσία ανέφερε ότι ερευνά πολυάριθμες κατηγορίες περί «ξεπλύματος χρήματος» μετά την σύλληψη του Τσοχατζόπουλου, προσθέτοντας ότι η υπόθεση αυτή δείχνει πως ελβετικές τράπεζες ενδέχεται να χρησιμοποιήθηκαν σε υποθέσεις διαφθοράς.πηγη

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...