Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

ΠΑΣΟΚ: Σε 53 χρόνια η Ελλάδα θα έχει αφρικανό πρόεδρο!ΠΑΣΟΚ: Σε 53 χρόνια η Ελλάδα θα έχει αφρικανό πρόεδρο!
Ο τομέας «Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (μόνο για αλλοδαπούς…) του κλεφτο-ΠΑΣΟΚ ξαναχτύπησε, με αφορμή το περιστατικό με τον οδηγό λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη, που πέταξε έξω δύο Αφρικανούς λαθρεπιβάτες:
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο Εθνικισμός.net

Πτώχευσε, δεν βρήκε δουλειά, πείνασε, αυτοπυρπολήθηκε - Οι ένοχοι θα πληρώσουν;


Η οικονομική καταστροφή που επιβλήθηκε στην χώρα από το 2009 ήταν η αιτία που ο 50χρονος άνδρας αυτοπυρπολήθηκε πριν λίγες ώρες στα Βριλήσσια, στη συμβολή των οδών Αναπαύσεως και Πεντέλης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, ο άνδρας παλαιότερα είχε βιοτεχνία, η οποία έκλεισε λόγω της κρίσης. ΑΑναζήτησε εργασία, αλλά όσο περνούσε ο καιρός και αυξάνονταν τα Μνημόνια, τόσο αυξάνονταν και οι άνεργοι τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα και λόγω ηλικίας να μην μπορεί να βρει δουλειά.
Ως αποτέλεσμα της ανεργίας ήρθε η κατάθλιψη και η παραίτηση από την διάθεση να ζήσει. Του είχαν τσαλακώσει την αξιοπρέπεια του είχαν τσακίσει όλα τα όνειρα.
Ο άνδρας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα.
Την ίδια στιγμή σε συμφωνία-πλαίσιο για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων κατέληξαν οι πολιτικοί αρχηγοί, κατά τη συνάντησή τους το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία ολοκληρώθηκε έπειτα από περίπου 3,5 ώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία προβλέπει την απομάκρυνση 4.000 δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2013 και άλλες 11.000 αποχωρήσεις εντός του 2014.
Συνολικά, 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα απομακρυνθούν τη διετία 2013-2014, ενώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, οι αποχωρήσεις μέχρι το τέλος του 2015 θα υπερβούν τις 180.000.
Νέοι υποψήφιοι για αυτοπυρπόληση...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η απάντηση των Ελλήνων Εθνικιστών στο νέο παραλήρημα του Μούιζνιεκς - ΒΙΝΤΕΟ
Η απάντηση των Ελλήνων Εθνικιστών στο νέο παραλήρημα του Μούιζνιεκς - ΒΙΝΤΕΟ
Αποκλειστικό άρθρο του Νιλς Μούιζνιεκς, επιτρόπου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, φιλοξένησε «Το Βήμα» της Κυριακής. Παραφράζοντας το «απόψε ήρθε ένας φίλος από τα παλιά», αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι ήρθε ένας εχθρός από το πουθενά. Με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Εγκλήματα μίσους», ο Μούιζνιεκς αναλαμβάνει -για μια ακόμη φορά- να κατακρεουργήσει κάθε έννοια αλήθειας, εντιμότητας και αντικειμενικής ενημέρωσης. Ο θρασύτατος αυτός ψεύτης γράφει ότι «το ρατσιστικό μίσος εξαπλώνεται στην κρατική σφαίρα, τροφοδοτούμενο από ένα νεοναζιστικό κόμμα, τη Χρυσή Αυγή, που κατέχει 18 από τις 300 έδρες στη Βουλή. Μέλη του κόμματος αυτού, μεταξύ των οποίων και Βουλευτές, έχουν αναμειχθεί σε μερικές από τις σοβαρότερες περιπτώσεις ρατσιστικού λόγου και ωμής βίας».

ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΣΟΪΜΠΛΕ - ΠΟΡΙΣΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ > Η αλήθεια για τις γερμανικές αποζημιώσεις που «καίει» το Βερολίνο


Ακόμη και η ναζιστική Γερμανία, του Γ' Ράιχ, είχε πιο ήπια συμπεριφορά από αυτή της σημερινής ηγεσίας του Βερολίνου, αφού είχε αρχίσει να αποπληρώνει δόσεις του δανείου της Κατοχής, ενώ σήμερα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συνεχίζει να προκαλεί με τις δηλώσεις του επί του θέματος.    
Όπως αναφέρει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» το γερμανικό Γ' Ράιχ από τον Απρίλη του 1943 ξεκίνησε την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου και μέχρι τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους κατεβλήθησαν ορισμένες εξοφλητικές δόσεις.
Ο ίδιος ο Χίτλερ είχε αναγνωρίσει το νομικό χαρακτήρα των δανείων και είχε δώσει εντολή να αρχίσει η διαδικασία εξόφλησής τους σύμφωνα με παλαιότερη δήλωση του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Ξενοφώντα Ζολώτα. Η γερμανική πλευρά επικαλείται τη δήλωση -προφορική και μυστική- περί παραίτησης της Ελλάδας από τις απαιτήσεις της από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή προς τον τότε καγκελάριο Κόνραντ Άντανάουερ, το Νοέμβριο του 1958. Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι στις 31 Μαρτίου του 1967 η Γερμανία, απαντώντας σε ελληνική ρηματική διακοίνωση αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα έχει νόμιμες αξιώσεις τόσο επί του κατοχικού δανείου όσο και επί των επανορθώσεων απ΄οτις οποίες ουδέποτε παραιτήθηκε.

Η γερμανική πλευρά ισχυρίζεται ότι εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της, περιλαμβανομένου και του κατοχικού δανείου με τη συμφωνάι της 18ης Μαρτίου του 1960, η οποία αφορούσε παροχές υπέρ ελλήνων πολιτών που είχαν πληγεί από τις ναζιστικές θηριωδίες την περίοδο της Κατοχής.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, όπως και στον Ευάγγελο Βενιζέλο και στον Φώτη Κουβέλη, απεστάλη τον περασμένο Δεκέμβριο πόρισμα, το οποίο συνέταξε ο επίτιμος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Παπανικολάου. Σε αυτό επισημαίνεται ότι η συμφωνία Ελλάδας-Γερμανίας συνήφθη δύο χρόνια μετά την υποτιθέμενη «παραίτηση» Καραμανλή, ενώ το περιεχόμενο της δεν αφορά σε καμία περίπτωση το κατοχικό δάνειο, παρά καλύπτει μόνο μέρος μόνο των ελληνικών απαιτήσεων για επανορθώσεις. Παράλληλα, αναφέρεται ότι οι γερμανικοί ισχυρισμοί περί συμψηφισμού με τη γερμανική βοήθεια στο πλαίσιο ΝΑΤΟ και Ε.Ε. είναι αβάσιμοι.

Είναι λογικό να φοβάται κάποια αρνητική εξέλιξη ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ
Σόιμπλε αφού η αξία των 13,5 εκατομμυρίων χρυσών λιρών του «αναγκαστικού» κατοχικού δανείου που έδωσε η Ελλάδα στα στρατεύματα κατοχής υπολογίζονται σήμερα στα 60-70 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το «Βήμα». Και αυτό φυσικά δεν είναι και το χειρότερο για τη Γερμανία, αλλά ενδεχόμενο κύμα παρόμοιων αξιώσεων, αφού ήταν σε εμπόλεμη κατάσταση με 53 χώρες...

newpost

Πρόκληση από Βούλγαρους αξιωματικούς : "Η Θράκη είναι δική μας"! Αντίδραση ΥΕΘΑΕλληνοβουλγαρική σύγκρουση με αφορμή τους απαράδεκτους και ανιστόρητους ισχυρισμούς Βούλγαρων επιτελών ότι η Θράκη είναι δική τους. Οι Βούλγαροι παρουσίασαν μάλιστα και σχετικό χάρτη,προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Αθήνας.

Ο Μπουτάρης θέλει να μοιραστούμε τα κέρδη με τους τούρκουςΟ Αλή Μπουτάρ ζήλεψε τον Ερντογάν και ζητάει και αυτός «καζάν-καζάν» ή με απλά λόγια συνεκμετάλλευση!! 

Είναι καλύτερο να πάρεις το 50% από κάτι, παρά το 100% από το τίποτα, είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, από το βήμα εκδήλωσης του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο του φετινού Money Show, υπογραμμίζοντας την ανάγκη διεύρυνσης της ελληνοτουρκικής οικονομικής συνεργασίας προς όφελος και των δύο μερών.

Τουρκία: ισλαμιστές θέλουν να κάνουν τέμενος εκκλησία


Πιέσεις προς την κυβέρνηση της Τουρκίας να μετατρέψει έναν ακόμη ιστορικό βυζαντινό Ναό σε μουσουλμανικό τέμενος ασκούν, ακραίοι ισλαμιστές. Πρόκειται για την εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα, που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο, αλλά γίνονται ενέργειες ώστε να μετατραπεί σε τέμενος.

Η Αγία Σοφία της Τραπεζούντας είναι μια από τις ιστορικότερες βυζαντινές εκκλησίες στην περιοχή του Πόντου, άμεσα συνυφασμένη με την δυναστεία των Κομνηνών.
Για το θέμα είχε μιλήσει τοκαλοκαίρι και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος που είχεεπισκεφθεί την περιοχή: «Εμείς σεβόμεθα όλα τα τζαμιά, όλους τους χώρους προσευχής, όμως στο θέμα της Αγίας Σοφίας (σ.σ.Τραπεζούντας) δεν βλέπουμε κάποια ανάγκη» σημείωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και συνέχισε: «Είμεθα υπέρ του να συνεχίσει τη λειτουργία της ως μουσείο».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ίδιοι κύκλοι που πιέζουν την κυβέρνηση της Τουρκίας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα σε τέμενος, δηλώνουν πως και η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη είναι επίσης μουσουλμανικό τέμενος πιέζοντας προς την ίδια κατεύθυνση.

Διαβάστε περισσότερα στο www.dogma.gr

Από τις αγχόνες στα ισόβια και από τα ισόβια σε... δύο χρόνια φυλακή! - Άρθρο του Ν.Γ. ΜιχαλολιάκουΤο νέο "σλόγκαν" όλων αυτών, οι οποίοι παριστάνουν τους δημοσιογράφους και αποτελούν το σιδερένιο χέρι της παραπληροφόρησης για λογαριασμό της τυραννίας που εξουσιάζει την Πατρίδα μας, είναι ότι σήμερα έχουμε το "χειρότερο κοινοβούλιο"...
Βασίζονται στο γεγονός ότι ο λαός έχει αφ' ενός μεν κοντή μνήμη, αφ΄ετέρου δε πολύ σοβαρά προβλήματα για να δίνει ιδιαίτερη σημασία στους ήδη απαξιωμένους ινστρούχτορες ενός καθεστώτος, το οποίο θεωρεί υπεύθυνο για την δυστυχία του. Όμως, αυτοί επαναλαμβάνουν μονότονα το νέο τους "σλόγκαν": το χειρότερο κοινοβούλιο, το χειρότερο κοινοβούλιο και γιατί είναι το χειρότερο κοινοβούλιο; Γιατί πολύ απλά μέσα σε αυτό βρίσκονται 18 εκπρόσωποι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, 18 Ελεύθεροι Άνθρωποι τους οποίους δεν μπορούν να ελέγχουν τα αφεντικά τους αλλά ούτε και τα μεγάλα αφεντικά των αφεντικών τους, τα οποία βρίσκονται εκτός της χώρας.
ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ
Ένας μάλιστα απ' αυτούς σε άρθρο του με αυτό ακριβώς το σύνθημα ως ουσία, τα περί χειρότερου κοινοβουλίου δηλαδή, έγραψε το μεγάλο ψέμα ότι με τη βοήθεια της… αναγνωρισιμότητας (!), που απέκτησαν μέσω κυρίως της τηλεόρασης, προέκυψε ως κοινοβουλευτικό κόμμα η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!
Χρειάζεται τουλάχιστον θράσος για να είναι κανείς τόσο μεγάλος ψεύτης, αφού είναι γνωστό σε όλους ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και πριν και μετά τις εκλογές έτυχε και τυγχάνει του απολύτου αποκλεισμού από τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες. Αντίθετα δέχεται συνεχώς ποταμούς λάσπης.
Ο ίδιος μάλιστα αρθογράφος νοσταλγεί την εποχή, κατά την οποίαν εκλέγοντο μέσω της «αναγνωρισιμότητάς» τους αθλητές και ηθοποιοί, οι οποίοι βεβαίως και δεν τους δημιουργούσαν πρόβλημα... Μάλιστα, αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση της Ιταλίας χαρακτηρίζει απερίγραπτο τον Πέπε Γκρίλο και το κόμμα του συνονθύλευμά του, αλλά τονίζει ότι αυτός τουλάχιστον έπαιξε ένα θετικό ρόλο, αφού με τους ψήφους που πήρε εμπόδισε να υπάρξει μία ανάλογη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στην Ιταλία.
Βασίζονται στην κοντή μνήμη του λαού και αν θέλουν να μιλήσουμε για κακά κοινοβούλια, ας μιλήσουμε για το κοινοβούλιο εκείνο με τις ψήφους του οποίου έκανε ο Βενιζέλος τον τερατώδη νόμο περί ευθύνης υπουργών και ακόμη για το επόμενο κοινοβούλιο, στο οποίο την πλειοψηφία είχε η ΝΔ και που διατήρησε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Να μιλήσουμε για τα πολλά κοινοβούλια, τα οποία υπήρξαν στο παρελθόν και συγκάλυψαν σωρία σκανδάλων, σκανδάλων τα οποία οδήγησαν την Ελλάδα στην σημερινή θλιβερή κατάσταση. 
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Την ίδια ώρα που ο λαός υποφέρει, αυτοί οι κατ' εξοχήν ανήθικοι ομιλούν για ηθική! Παριστάνουν τους ευγενείς με έναν εντελώς υποκριτικό φαρισαϊκό καθωσπρεπισμό των λευκών κολάρων, την ίδια στιγμή που ξεπουλιέται η Πατρίδα κομμάτι-κομμάτι... Όμως δεν είναι αυτό που κάνει το σημερινό κοινοβούλιο, το "Χειρότερο κοινοβούλιο"... Δεν είναι ούτε το Μνημόνιο, ούτε η εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας, είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!  Εάν έλειπε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ όλα θα ήταν καλά! Δεν θα υπήρχε πρόβλημα.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ:


     
   Η  ιστορία  όπως  δεν  εγράφη :
       
Η Αμερική έχει πανάρχαια Ιστορία, όμως μερικοί επιμένουν να την αγνοούν και να την εμφανίζουν στα μετά Χριστόν μεσαιωνικά χρόνια, διότι έτσι συμφέρει στους Σιωνιστές Κοσμοκράτορες.

Από τη σύγχρονη ιστορία και γεωγραφία, μάθαμε στα σχολεία ότι την Αμερική ανακάλυψε ο Έλλην θαλασσοπόρος και εξερευνητής
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ  ΚΟΛΟΜΒΟΣ, με ισπανική υπηκοότητα.
Ο Χριστόφορος Κολόμβος –σύμφωνα με τις γραφές- ήταν Εβραίος της διασποράς, Ελληνικής καταγωγής εκ της νήσου Χίου, Ισπανικής υπηκοότητας, και ευνοούμενος της Βασιλίσσης Ισαβέλλας της Ισπανίας, η οποία χρηματοδότησε τις εξερευνήσεις & αποστολές προς το- άγνωστο για το μεσαίωνα- δυτικό ημισφαίριο της Γης.

Ακριτικά Κύπρου: Η Μαρουθκιά (Της Τρίχας το γιοφύριν)

Προς πλήρη αφελληνισμό οδεύουν τα ελληνικά σχολεία


Διπλασιασμό των αλλοεθνών μαθητών στα ελληνικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά την τελευταία πενταετία, δείχνει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αν και σκοπός της έκθεσης είναι να αναζητήσει τις μεθόδους ενσωμάτωσης των ξένων στα εκπαιδευτικά συστήματα των ευρωπαϊκών κρατών, καθώς τα έθνη δεν τους αφορούν εν τούτοις φανερώνει το τεράστιο πρόβλημα της παρουσίας αλλοδαπών μαθητών στα ελληνικά σχολεία.
Η έκθεση αναφέρει πως για την Ελλάδα, το ποσοστό των αλλοεθνών μαθητών σημείωσε σημαντική άνοδο τα τελευταία πέντε έτη.
Οι ξένοι μαθητές αποτελούσαν το 7,3% του συνόλου προ πενταετίας, ενώ σήμερα αυτοί αποτελούν το 12%. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνει πως τα παιδιά των λαθρομεταναστών έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να καταλήξουν σε σχολεία, λιγότερους πόρους, γεγονός το οποίο - καθώς αναφέρει η έκθεση- οδηγεί σε χαμηλότερες σχολικές επιδόσεις ή ακόμη και εγκατάλειψη του σχολείου. Προς αποτροπή τούτου, η Επιτροπή συστήνει την παροχή ειδικής υποστήριξης των αλλοεθνών μαθητών από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς, σε συνδυασμό με τη συστηματική συμμετοχή γονέων και κοινοτήτων προκειμένου να βελτιωθεί η ένταξή τους.
Η έκθεση της Επιτροπής κατέταξε τις Δανία και Σουηδία στις χώρες με το αποτελεσματικότερο μοντέλο ένταξης των παιδιών μεταναστών, ανάμεσα σε 15 κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σημειώνεται πως το σουηδικό και το δανέζικο μοντέλο, προσφέρουν στοχοθετημένη υποστήριξη και σχετική αυτονομία των σχολικών μονάδων.
Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η Ευρωπαϊκή Ένωση, αδιαφορεί προκλητικά για τις επιπτώσεις της επιβαλλόμενης προσπάθειας ένταξης των παιδιών των λαθρομεταναστών στα εθνικά εκπαιδευτικά συστήματα, στρέφοντας το ενδιαφέρον της στη διαμόρφωση των ιδανικότερων δυνατών συνθηκών για τους λαθρομετανάστες. Εκ προοιμίου δηλαδή, στόχευση της Επιτροπής δεν είναι η βελτίωση του επιπέδου των εκπαιδευτικών συστημάτων και η πρόοδος των ευρωπαίων μαθητών, οι οποίοι είναι πασιφανές πως περνούν σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με τα παιδιά των λαθρομεταναστών(στην Ελλάδα) και των μεταναστών(στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες).
Τα στοιχεία αυτά αποτελούν μονάχα ένα μικρό δείγμα των τρομακτικών αλλαγών οι οποίες συντελούνται στα ελληνικά σχολεία, τα οποία μεθοδικά και στοχευμένα ρέπουν προς τον πλήρη αφελληνισμό. Καθίσταται σαφές πως το ανθελληνικό Κράτος δρα ξεκάθαρα για τη δημιουργία πολυφυλετικών σχολείων, με απώτερο στόχο όχι την ένταξη των ξένων στην ελληνική κοινωνία, όπως ισχυρίζονται οι κήρυκες της φασίζουσας παγκοσμιοποίησης, αλλά μάλλον την ένταξη των ελληνόπουλων στο πολυφυλετικό κοινωνικό βόθρο που οικοδομούν οι αντεθνικές κυβερνήσεις. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η έκθεση αποφεύγει να εξετάσει τις συνέπειες της αθρόας εισβολής των ξένων στα εθνικά εκπαιδευτικά συστήματα των ευρωπαϊκών χωρών, όπως η ενδοσχολική βία από τις συμμορίες αλλοδαπών, η πτώση του παρεχόμενου επιπέδου γνώσεων, η χρονική υστέρηση στη μάθηση και ούτω καθ’ εξής.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο Σαρατζηνός (Κύπρου) - The Saracen (Cyprus)

ΚΥΠΡΟΣ. Φως στη λίστα των 6.000 “φυγάδων” – Τα ίχνη του χρήματος και οι αστέρες των αναλήψεων

ETHNOS03
Tην «άκρη του νήματος» για την αναζήτηση των υπευθύνων και τον καταλογισμό των ευθυνών, όπου υπάρχουν, για την προνομιακή πληροφόρηση που ενδεχομένως υπήρξε ώστε κάποιοι να προλάβουν να βγάλουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ εκτός Κύπρου, πριν από το «κούρεμα» των καταθέσεων, αποτελεί η απόρρητη λίστα των 6.000 ατόμων που έχει στα χέρια της ήδη η Επιτροπή Θεσμών της κυπριακής Βουλής. Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται 3.291 καταχωρίσεις (γιατί ο αριθμός των 6.000 αφορά και συνδικαιούχους των λογαριασμών και φυσικά πρόσωπα σε εταιρείες) από αναλήψεις που έγιναν στην Τράπεζα Κύπρου και 132 στη Λαϊκή Τράπεζα, που αφορούν συνολικές αναλήψεις του αστρονομικού ποσού των 3 δισ. ευρώ μόνο στο διάστημα 1-15 Μαρτίου 2013. Η μαζική αυτή απόσυρση καταθέσεων από τις κυπριακές τράπεζες το κρίσιμο δεκαπενθήμερο έφερε πιο κοντά την κατάρρευση και οδήγησε σε μεγαλύτερο «κούρεμα» όσων καταθέσεων παρέμειναν στην Κύπρο...

Η λίστα την οποία αποκαλύπτει το «Εθνος της Κυριακής» παραδόθηκε από τις διοικήσεις των δύο τραπεζών στην Κεντρική Τράπεζα κατόπιν αιτήματος της κυπριακής Βουλής και αναμένεται να παραδοθεί και στην Ερευνητική Επιτροπή, η οποία θα αναλάβει να εξετάσει εάν υπάρχουν υπόγειες διαδρομές και προνομιακή ενημέρωση σε επιχειρηματίες και καταθέτες, από ανθρώπους που λόγω της θέσης τους γνώριζαν για το «κούρεμα».
Ηδη στην Κύπρο έχει αποκαλυφθεί η διασύνδεση του δικηγορικού γραφείου του κ. Αναστασιάδη με μία από τις εταιρίες που αναγράφονται στη λίστα, ενώ η κόρη του δήλωσε ότι επρόκειτο για ποσά που έφτασαν στην Κύπρο και την επομένη μέρα αποσύρθηκαν και μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό στο πλαίσιο συνήθους επιχειρηματικής δραστηριότητας. Αλλά και η εμφάνιση εταιρείας στην οποία ήταν μέλος του ΔΣ ο τέως υπουργός Οικονομικών Μ. Σαρρής δικαιολογήθηκε από τον ίδιο με το επιχείρημα ότι είχε παραιτηθεί από αυτή τη θέση. Στη λίστα φιγουράρουν δεκάδες φυσικά πρόσωπα, μεγάλες επιχειρήσεις από την Κύπρο και την Ελλάδα, όμως και πολύ περισσότερες εταιρείες (όχι μόνο ρωσικών συμφερόντων), τις οποίες διαχειρίζονται δικηγορικά και λογιστικά γραφεία στην Κύπρο.
Η… προφητεία: Οπως αποδεικνύεται όμως με τις συνεχείς αποκαλύψεις ορισμένοι στην κυπριακή κυβέρνηση γνώριζαν για το ενδεχόμενο να τεθεί στο κρίσιμο Eurogroup της 15ης Μαρτίου θέμα «κουρέματος» των καταθέσεων.
Το πρωί της Παρασκευής 15 Μαρτίου είχε δοθεί εντολή στη νομική υπηρεσία της Δημοκρατίας για τη διαμόρφωση νομοσχεδίου που θα αφορούσε το «κούρεμα» των καταθέσεων, αρκετές ώρες πριν από την πραγματοποίηση του Eurogroup, το οποίο τα ξημερώματα του Σαββάτου 16ης Μαρτίου αποφάσισε τελικά το κούρεμα των καταθέσεων.
Αρχικά οι ευθύνες αποδόθηκαν σε ανώτερο υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών, αλλά στη Λευκωσία ο προβολέας στράφηκε στην αντιπροσωπεία που συμμετείχε στο Eurogroup και στον τέως υπουργό Μ. Σαρρή, αν και θα πρέπει να διαπιστωθεί κατά πόσον ενήργησε με δική του πρωτοβουλία, χωρίς να ενημερώσει τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη, που και αυτός ήταν στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στο Eurogroup. Είναι εξάλλου ενδεικτικό ότι σε αυτές τις πολύ κρίσιμες για το μέλλον της Κύπρου διαβουλεύσεις δεν υπήρχε η αναγκαία συνεργασία με τον διοικητή της Τράπεζας Κύπρου, ούτε είχε κληθεί κάποιο από τα κορυφαία στελέχη της Κεντρικής Τράπεζας για να έχει συμβουλευτικό ρόλο στις δύσκολες και περίπλοκες διαπραγματεύσεις.
Φυσικά, πολλές από τις επιχειρήσεις που καταγράφονται στη λίστα είχαν συνήθη οικονομική δραστηριότητα (επανεξαγωγή κεφαλαίων, αγορά πρώτων υλών, πληρωμή προμηθευτών κ.λπ.) και οι αναλήψεις και οι εξαγωγές μεγάλων ποσών είναι δικαιολογημένες. Αλλά αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να διερευνήσει η Επιτροπή και συγχρόνως να μπορέσει να αποδείξει ότι για άλλες «ασυνήθιστες» αναλήψεις είχε προηγηθεί ειδική ενημέρωση.
Μεγάλη πρόκληση επίσης αποτελεί για την Επιτροπή η διερεύνηση του μεγέθους εμπλοκής των μεγάλων δικηγορικών γραφείων της Κύπρου, αρκετά από τα οποία συνδέονται και με πολιτικούς παράγοντες του νησιού, στη διαχείριση εταιρειών οι οποίες εξήγαγαν ιδιαίτερα μεγάλα ποσά την επίμαχη περίοδο.
 Είναι επιλογή του «Εθνους της Κυριακής», για λόγους δεοντολογίας αλλά και προστασίας προσωπικών δεδομένων, η αναφορά στα φυσικά πρόσωπα χωρίς να αναγράφεται πλήρως το επίθετο και στις επιχειρήσεις χωρίς να αναφέρεται το συνολικό ποσό το οποίο απέσυραν από τις δύο τράπεζες και έβγαλαν στο εξωτερικό. Τη λίστα αποκάλυψε πρώτο το Mega Κύπρου και η δημοσιογράφος Νατάσα Ιωάννου.
Οι αστέρες των αναλήψεων
Ξεχωριστό κομμάτι αποτελούν οι καταθέσεις που έφυγαν στο εξωτερικό από τη Λαϊκή Τράπεζα το κρίσιμο διάστημα 1-15 Μαρτίου, όχι μόνο γιατί σε αυτή τη λίστα περιλαμβάνεται και ο συμπέθερος του κ. Αναστασιάδη, επιχειρηματίας κ. Λούτσιος (με τη γνωστή πια υπόθεση της εξαγωγής 21 εκατομμυρίων τις παραμονές του «κουρέματος», την οποία δικαιολόγησε με την πρόθεση αγοράς ακινήτου), αλλά γιατί από πέρυσι το καλοκαίρι υπήρχαν περιορισμοί κυρίως στο σπάσιμο λογαριασμών, που έπρεπε να εγκρίνονται από ειδική επιτροπή.
Ετσι προκαλεί τουλάχιστον εντύπωση ότι στην τράπεζα της οποίας κορυφαίο διευθυντικό στέλεχος ήταν το καλοκαίρι ο Μ. Σαρρής εγκρίθηκε η εξαγωγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε λίγες ημέρες.

Τα Σκόπια δεν θα λάβουν ημερομηνία για διαπραγματεύσεις λόγω του ονόματος


Παρά το γεγονός της θετικής έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την προθυμία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αρχίσουν διαπραγματεύσεις τον Ιούνιο, η FYROM, δεν θα λάβει ημερομηνία, λόγω του ανεπίλυτου ζητήματος της ονομασίας, ανέφεραν διπλωμάτες των Βρυξελλών.
Επίσης- γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα- δεν είναι σαφές ποια θα είναι η θέση της χώρας μας, καθώς δεν υπάρχει σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες για τη συνθήκη καλής γειτονίας.

Έχουν, ήδη, γίνει τέσσερις συναντήσεις για το θέμα αυτό και η τελευταία μάλιστα πριν από δύο εβδομάδες.
Τα Σκόπια κρατούν χαμηλούς τόνους στη συνθήκη του 1999, που θεωρείται ως σημαντικό κείμενο για τη Βουλγαρία.
Το κείμενο αναφέρει ότι κανένα από τα Συντάγματα των Σκοπίων δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει βάση για παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Βουλγαρίας, για την προστασία του καθεστώτος και των δικαιωμάτων ατόμων που δεν είναι πολίτες των Σκοπίων.
Σύμφωνα με διευκρίνιση των Νομικών, αυτό αποτελεί εγγύηση έναντι εδαφικών διεκδικήσεων ή αξιώσεων για σλαβική μειονότητα στη Βουλγαρία και ειδικά δικαιώματα σε αυτήν.
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών των Σκοπίων, υπάρχει η αξιολόγηση ότι Σλάβοι-Σκοπιανοί στην Βουλγαρία είναι 750 χιλιάδες και στην Ελλάδα 700 χιλιάδες, σημειώνει το δημοσίευμα.

--


 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

ΒΟΜΒΕΣ κατά της κατοχικής Κυβέρνησης. "Kεραυνός" αντισυνταγματικότητας από 4 δικαστήρια. ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ


Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ετοιμάζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα, αλλά φαίνεται ότι το Σύνταγμα της χώρας έχει διαφορετική άποψη κι έτσι εξηγείται και η στρατηγική ειδικά της τρόικα και της Γερμανίας να προχωρήσουν σε αλλαγή του: Η διαθεσιμότητα που προβλέπει ο Ν. 4092/2012 παραβιάζει τόσο το Σύνταγμα όσο και τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, αποφάνθηκαν με επτά αποφάσεις τους, τέσσερα δικαστήρια από διαφορετικές περιοχές της χώρας (Χίος, Ρέθυμνο, Ξάνθη και Μεσολόγγι). Η απόφαση είναι πραγματικός κόλαφος... για την κυβέρνηση και καταδεικνύει ότι οι αποφάσεις και οι ενέργειές της στα εργασιακά παραβιάζουν 100% το νόμο.
Ειδικότερα, τα τέσσερα αυτά δικαστήρια με τις αποφάσεις τους (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) που δημοσιεύονται στην Επιθεώρηση Εργατικού Δικαίου (τεύχος 6/2013) υπογραμμίζουν ότι το μέτρο της διαθεσιμότητας του Ν. 4093/2012, με το οποίο μειώνονται κατά 25% αποδοχές των θιγομένων εργαζομένων και καθίσταται αβέβαιο το μέλλον της εργασιακής τους σχέσης, η οποία και «πιθανολογείται σφόδρα ότι τελικά απολύεται», είναι αντίθετο προς το Σύνταγμα και τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη.

Την ώρα που κάποιοι νοσταλγούν τον γενοκτόνο Κεμάλ, ο Πειραιάς δεν ξεχνά τις γενοκτονίες


ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 98η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ
Τους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν Έλληνες και Αρμένιους ήθελε να τονίσει η Ποδηλατοδρομία που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την 98η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων.
Σημείο εκκίνησης της Ποδηλατοδρομίας, ήταν η πλατεία Κοραή στον Πειραιά και σημείο τερματισμού η πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Νέα Σμύρνη, όπου βρίσκεται το μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων.
Την Ποδηλατοδρομία συνδιοργάνωσαν οι Δήμοι Πειραιά, Μοσχάτου-Ταύρου, Καλλιθέας και
Νέας Σμύρνης και η Ένωση Αρμενίων Αθλητών και Προσκόπων Ελλάδος «HOMENETME».

Η εκδήλωση τέλεσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ποδηλατικής Ομοσπονδίας.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, στο σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε:
«Φίλες και φίλοι, θέλω να ευχαριστήσω την Ένωση των Αρμενίων αδερφών μας, οι οποίοι εκτός του ότι έχουν καθαρή εθνική συνείδηση, είναι και πάρα πολύ καλοί πολίτες αυτής της χώρας που κατοικούν. Την αγαπούν και την υπηρετούν.
Να τους ευχαριστήσω γιατί έδωσαν την ευκαιρία στο Δήμο του Πειραιά, στον Πειραϊκό λαό να συμμετάσχουμε σε αυτήν την όμορφη αθλητική εκδήλωση μνήμης και τιμής στα θύματα της κτηνωδίας, της Γενοκτονίας.
Στη διαδρομή του ο καθένας μπορεί να πράττει και λάθη, αλλά να κάνει και σωστές ενέργειες. Θυμάμαι ως πολύ ιερή τη στιγμή, που ως Βουλευτής της Α΄ Πειραιώς στη Βουλή των Ελλήνων, ψήφισα την αναγνώριση της Γενοκτονίας των αδερφών Αρμενίων.
Επειδή οι εκδηλώσεις μας δεν μπορεί να είναι μόνο απόδοση τιμής και μνήμης, ας ενώσουμε όλοι οι λαοί τις δυνάμεις μας, ώστε να μην μπορεί καμία σκληρή πολιτική καμιάς χώρας να προκαλεί καινούργιες Γενοκτονίες, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.
Αυτή η εκδήλωσή σας, μας ενώνει. Ενώνει τους Δήμους και προπαντός τους λαούς. Καλή Ποδηλατοδρομία. Να είστε καλά. Καλή επιτυχία.»

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝ) κ. Γιώργος Σιγάλας, ανέφερε:
«Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα. Σε συνεργασία με την Ένωση Αρμενίων Αθλητών και Προσκόπων Ελλάδος «HOMENETME» θέλουμε να δώσουμε μια άλλη διάσταση στην ημέρα που πλησιάζει για την Γενοκτονία των Αρμενίων. Αποφασίσαμε να ενώσουμε τέσσερις Δήμους, με σημείο εκκίνησης την πλατεία Κοραή και να καταλήξουμε στη Νέα Σμύρνη, όπου βρίσκεται το μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων.
Με αυτόν τον τρόπο, στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν ξεχνάμε, όπως επίσης και ένα μήνυμα αλληλεγγύης.
Παράλληλα, θα ευχαριστηθούμε μια πολύ όμορφη βόλτα, που ίσως μας δείξει κάποιους άλλους δρόμους για τη συνέχεια. Σας ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή σας».
Χαιρετισμό απηύθυνε και εκπρόσωπος της Ένωσης Αρμενίων Αθλητών και Προσκόπων Ελλάδος «HOMENETME.

olympia

Πτώχευσε, δεν βρήκε δουλειά, πείνασε, αυτοπυρπολήθηκε - Οι ένοχοι θα πληρώσουν;Πτώχευσε, δεν βρήκε δουλειά, πείνασε, αυτοπυρπολήθηκε - Οι ένοχοι θα πληρώσουν;
Τρία χρόνια άνεργος ήταν ο 50χρονος που αυτοπυρπολήθηκε στα Βριλήσσια. Ο άνδρας νοσηλεύθηκε σε νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα και πριν λίγες ώρες κατέληξε.
Η οικονομική καταστροφή που επιβλήθηκε στην χώρα από τις πολιτικές των μνημονίων ήταν η αιτία που ο 50χρονος άνδρας αυτοπυρπολήθηκε στα Βριλήσσια, στη συμβολή των οδών Αναπαύσεως και Πεντέλης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, ο άνδρας παλαιότερα είχε βιοτεχνία, η οποία έκλεισε λόγω της κρίσης, αναζήτησε εργασία, αλλά όσο περνούσε ο καιρός και αυξάνονταν τα μνημόνια, τόσο αυξάνονταν και οι άνεργοι τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα και λόγω ηλικίας να μην μπορεί να βρει δουλειά. Ως αποτέλεσμα της ανεργίας ήρθε η κατάθλιψη και η παραίτηση από την διάθεση να ζήσει. Του είχαν τσαλακώσει την αξιοπρέπεια, του είχαν τσακίσει όλα τα όνειρα.

Την ίδια στιγμή σε συμφωνία - πλαίσιο για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων κατέληξαν οι πολιτικοί αρχηγοί, κατά τη συνάντησή τους το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία ολοκληρώθηκε έπειτα από περίπου 3,5 ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία προβλέπει την απομάκρυνση 4.000 δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2013 και άλλες 11.000 αποχωρήσεις εντός του 2014.

Συγκυβέρνηση και τρόικα φέρνουν απολύσεις, περικοπές και νέα υφεσιακά μέτρα με στόχο την καταστροφή της χώρας, την εξαθλίωση των πολιτών και την εκποίηση του ελληνικού πλούτου. Μόνο μία αληθινά εθνική ηγεσία με πρωτοπόρο την Χρυσή Αυγή μπορεί να πει ΟΧΙ στους τοκογλύφους και να διεκδικήσει τα δίκαια του Ελληνικού λαού.http://www.xryshaygh.com

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ > Η ελληνόφωνη δικαιοσύνη αποφάσισε ότι το Ελληνικό χρυσάφι θα χρηματοδοτεί αποκεφαλισμούς βρεφών


Μπράβο σας. Άξιοι.
Το ότι ο μεγαλομέτοχος της “Ελληνικός Χρυσός” που δόθηκε παράνομα από υπόδικους πολιτικούς χρηματοδοτεί τους ισλαμοφασίστες στην Συρία, δεν σας συγκίνησε.
Το ότι αυτοί οι υπάνθρωποι αποκεφαλίζουν βρέφη, παλι δεν σας συγκίνησε.
Το ότι ο ίδιος σκοταδιστής χρηματοδοτεί τα ισλαμιστικά κινήματα σε Αλβανία – Σκόπια, πάλι δεν σας συγκινεί.
Το ότι αύριο θα σφάζονται τα δικά σας εγγόνια με χατζάρες πληρωμένες από τον κλεμμένο χρυσό της Χαλκιδικής, ίσως σας συγκινήσει. Αλλά τότε θα είναι πολύ αργά.

20130414-172341.jpg

olympia

Παιδί της «γενιάς του πολυτεχνείου» ο διάδοχος της Αλέκας στον ΠερισσόΠαιδί της «γενιάς του πολυτεχνείου» ο διάδοχος της Αλέκας στον Περισσό
Άλλαξε, λοιπόν, η ηγεσία του «κόμματος» μετά το συνέδριο, γύρω από το οποίο τόσες συζητήσεις είχαν γίνει και είχαν βγει μάλιστα και τα μαχαίρια ανάμεσα σε «αντιφρονούντες» και «κομματικούς». Βέβαια, για τους Έλληνες δεν αλλάζει τίποτε, αφού το «κόμμα» παραμένει σταθερά ένας ακόμα πόλος ανθελληνισμού και προδοσίας, τον οποίο σιγά - σιγά αποβάλλει ο Ελληνικός Λαός από την πολιτική του ζωή.
Ας δούμε, όμως, ποιος είναι ο νέος προϊστάμενος του Περισσού, ώστε να μπορέσουμε να ιχνηλατήσουμε την πορεία του «κόμματος» στο εγγύς μέλλον, γιατί απώτερο δεν έχει και πολύ. Εντέχνως κρυμμένο μέσα στο βιογραφικό του Δημήτριου Κουτσούμπα, κάπου ανάμεσα στις «κομματικές δάφνες» και τις συνεχείς επανεκλογές σε εσωτερικές εκλογικές διαδικασίες, βρίσκεται και η δράση – συμμετοχή του κατά την διάρκεια των υποκινούμενων γεγονότων του Πολυτεχνείου.
Ας δούμε εν τάχει κάποιους από τους τότε συντρόφους του, που είναι γνωστοί και μη εξαιρετέοι:
Αλαβάνος Αλέκος, Βρούτσης Νίκος, Ευθυμίου Πέτρος, Κούλογλου Στέλιος, Λαφαζάνης Παναγιώτης, Μαυρής Γιάννης, Μπίστης Νίκος, Ανδρουλάκης Μίμης, Λαζαρίδης Χρύσανθος, Λαλιώτης Κώστας, Δαμανάκη Μαρία, Τζουμάκας Στέφανος και πάρα πολλοί άλλοι από αυτούς που επί χρόνια βασάνιζαν και συνεχίζουν να βασανίζουν τον Ελληνικό Λαό.

Ανίερες συμμαχίες στη Θράκη…


του Ιωάννη Φριτζαλά - Μὲ ἀφορμὴ τὴν ἐκδίκαση τῆς ἀγωγῆς τῆς Χαρᾶς Νικοπούλου γιὰ συκοφαντικὴ δυσφήμιση κατὰ τῶν μειονοτικῶν ἐφημερίδων Γκιουντὲμ καὶ Μιλλὲτ στὸ Ἐφετεῖο Κομοτηνῆς (22-3-2013), διεξήχθη τὴν ἲδια ἡμέρα στὸ ξενοδοχεῖοChris& Eveδιεθνὲς συνέδριο μὲ θέμα: «Ἐλευθερία ἒκφρασης,μειονοτικὸς τύπος και ΜΜΕ στὴν Εὐρώπη». Ἡ διοργάνωση τέθηκε ὑπὸ τὴν αἰγίδα τῆς «Πολιτιστικῆς καὶ Ἐκπαιδευτικῆς Ἐταιρείας Μειονότητος «Δυτικῆς» Θράκης» (Π.ΕΚ.Ε.Μ.),τῆς «Εὐρωπαϊκῆς Ὁμοσπονδίας Τούρκων Δ.Θ.» (ABTTF) καὶ τοῦ τουρκόφρονου κόμματος DEB, μία συνδιοργάνωση ποὺ ἐκθειάστηκε δεόντως ἀπὸ τοὺς διοργανωτές. Παρόντες, μία πλειάδα «ἀστέρων» ἀπὸ τοὺς περιώνυμους αὐτόκλητους ὑπερασπιστὲς τῆς μουσουλμανικῆς μειονότητος, οἱ ὁποῖοι ἀναφέρονται λεπτομερῶς στὸ (μεταφρασμένο ἀπὸ τὴν τουρκόφωνη μειονοτικὴ ἐφημερίδα Μπιρλὶκ) δημοσίευμα τῆς ἰστοσελίδας tourkikanea.gr. (tourkikanea.gr/2013/03/ifade/)

    Ἐμεῖς θὰ περιοριστοῦμε σὲ αὐτά ποὺ βιώσαμε ὡς αὐτόπτες μάρτυρες, θὰ ἀναφερθοῦμε στὶς προεκτάσεις ποὺ δὲν ἒθιξαν οἱ ἂκρως ἐπιλεκτικὲς ἀναφορὲς τοῦ συγκεκριμένου δημοσιεύματος, καὶ θὰ συνθέσουμε ἓνα ψηφιδωτό, ποὺ ὡς κύρια εἰκόνα ἒχει μία δόλια ἐπίθεση κατὰ τῆς ἐθνικῆς μας κυριαρχίας, εἰς τὸ ὂνομα τῶν «ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων». Παρακάμπτουμε τὶς ἂνευ οὐσίας καὶ ἀναμενόμενες γιὰ τὸ περιεχόμενό τους εἰσαγωγικὲς εἰσηγήσεις τῶν Περβὶν Χαϊρουλλᾶχ, Τζεμὶλ Καμπζᾶ (γενικὴ διευθύντρια καὶ πρόεδρος τῆς Π.ΕΚ.Ε.Μ ἀντιστοίχως), Μ.Α. Τσαβοῦς (πρόεδρος DEB) καὶ Χ. Χαμπίπογλου(πρόεδρος ABTTF) καὶ θὰ σταθοῦμε στὴν οὐσία τοὺ συνεδρίου, στὸ πρῶτο μέρος τοῦ ὁποίου ὁμιλητὲς ἦταν: ὁ Ἀναπληρωτὴς Καθηγητὴς τοῦ Τμήματος Βαλκανικῶν, Ἀνατολικῶν καὶ Σλαβικῶν Γλωσσῶν (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) καὶ Πρόεδρος τῆς «Ἑλληνικῆς Ἑνώσεως γιὰ τὰ Δικαιώματα τοῦ Ἀνθρώπου» Κωστὴς Τσιτσελίκης καὶ ἡ ἐκδότης τῆς ἐφημερίδος Γκιουντὲμ καὶ εἰς ἐκ τῶν πρωτόδικα καταδικασθέντων γιὰ συκοφαντικὴ δυσφήμηση, Χουλιὰ Ἐμίν.

AΘΩΟΣ Ο ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ...Αθωωτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για τον πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάκρακ, σχετικά με τον θάνατο πολιτών κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του 2011 που έφεραν και την «πτώση» του...

Χέρι - χέρι Ρότσιλντ και Ροκφέλερ για την παγκόσμια υπερκυβέρνησηΧέρι - χέρι Ρότσιλντ και Ροκφέλερ για την παγκόσμια υπερκυβέρνηση
«Δώσε μου τον έλεγχο των χρημάτων ενός έθνους και δεν με νοιάζει ποιος φτιάχνει τους νόμους», έλεγε τον 18ο αιώνα ο Μάγιερ Άμσκελ Ρότσιλντ. H φράση αυτή, πιο επίκαιρη από ποτέ, ειπώθηκε από το μέλος της πασίγνωστης και πανίσχυρης οικογένειας η οποία έμελλε να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην διαμόρφωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος παγκοσμίως αλλά και στην Πατρίδα μας. Αν και δεν είναι ευρέως γνωστό, οι γερμανικής καταγωγής Εβραίοι Ρότσιλντ συμμετείχαν στο κονσόρτσιουμ που χορήγησε δύο δάνεια στην επαναστατημένη Ελλάδα το 1824. Επίσης, ο χρηματιστής Μαξ ντε Ρότσιλντ ήταν μεταξύ των Εβραίων που εγκαταστάθηκαν από τη Γερμανία στην Ελλάδα μετά το 1834, συμμετείχε μάλιστα στην ακολουθία του βασιλιά Όθωνα ως οικονομικός σύμβουλός του επί σειρά ετών, ενώ το 1890 ο Τσάρλς Ρότσιλντ, γιος του Μαξ, έγινε ο πρώτος πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών.
Τέτοια ήταν μάλιστα η επιρροή των πανίσχυρων Ρότσιλντ στην Ελλάδα, ώστε το 1920 ο Ελευθέριος Βενιζέλος ανακηρύσσει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (ΚΙΣ) Nομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), όπως είναι τα Υπουργεία και οι ΟΤΑ. Οι Ρότσιλντ ήταν και από τους ιδρυτικούς μετόχους της Εθνικής Τράπεζας το 1841 κατέχοντας μάλιστα το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, αφού από τις 5000 μετοχές της Εθνικής Τράπεζας οι 2750 μετοχές, που αποτελούν περίπου το 55% των μετοχών ήταν των Ρότσιλντ (Να σημειώσουμε εδώ ότι η Εθνική Τράπεζα είναι μια καθαρά ιδιωτική τράπεζα και δεν έχει καμία σχέση με το δημόσιο όπως νομίζουν πολλοί).

Έκαναν το άσπρο μαύρο

Η Τουρκία απειλεί τον Καναδά για ενδεχόμενη αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/h-tourkia-apeilei-ton-kanada-gia-endexomenh-anagnwrish-ths-genoktonias-twn-armeniwn.html#ixzz2QRHpmKWV


 
Ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Οτάβα, δήλωσε ότι η απόφαση της καναδικής κυβέρνησης να εγκρίνει τη δολοφονία των Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ως γενοκτονία, ενδέχεται να εμποδίσει δυνητικά τις επικερδείς εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Τούρκος Πρέσβης, Tuncay Babalu, σε εκτενή συνέντευξή του στην εφημερίδα «The Canadian Press» κατέστησε σαφές ότι η θέση του Καναδά σε σχέση με τη σφαγή περίπου 1,5 εκατομμυρίων Αρμενίων κατά την εποχή του Α΄Παγκόσμιου Πολέμου, εξακολουθεί να αποτελεί πληγή για τη χώρα του.
Αλλά,  όπως είπε, αυτό δεν σημαίνει ότι η Τουρκία δεν θέλει να προχωρήσει στο μέλλον με την εμβάθυνση των εμπορικών σχέσεων με τον Καναδά. Σημειώνεται ότι το Καναδικό Κοινοβούλιο  το 2004 ψήφισε υπέρ της αναγνώρισης των γεγονότων του 1915-1923, ως γενοκτονία από τους Οθωμανούς Τούρκους.

--


Ο Γεώργιος Παπασημάκης για την Τουρκία 2/2

Ο Γεώργιος Παπασημάκης για την Τουρκία 1/2

Βούλιαξε τα έσοδα η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιοΒούλιαξε τα έσοδα η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο
292 εκατ. ευρώ λιγότερα στο δημόσια ταμεία
Σε απώλεια δημοσίων εσόδων ύψους 292 εκατ. ευρώ οδήγησε η εξίσωση του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης, υποστηρίζει η Ομοσπονδία Πρατηριούχων με ανακοίνωση.

Οι απώλειες αποδίδονται στην αδυναμία των καταναλωτών να προμηθευτούν το πετρέλαιο ενώ παράλληλα η προσπάθεια των πολιτών να ζεσταθούν με εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης (τζάκια, σόμπες κλπ) οδήγησε σε τεράστια περιβαλλοντική και ατμοσφαιρική ρύπανση καθώς και σε έξαρση της λαθροϋλοτομίας και λαθραίας εισαγωγής ξύλων από το γειτονικές χώρες (γεγονός που συνεπάγεται μη καταβολή ΦΠΑ). Οι πρατηριούχοι ζητούν να μειωθεί άμεσα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, και να παραταθεί παράλληλα η περίοδος διανομής μέχρι τις 15 Μαΐου ώστε οι καταναλωτές να προμηθευτούν πετρέλαιο σε χαμηλότερη τιμή ενόψει της επόμενης περιόδου.

Εκδρομή χλιδής για Ελληνες δημοσιογράφους


Εμαθαν τα κόλπα γρήγορα και διοργανώνουν δεκαήμερο ταξίδι για δημοσιογράφους στις ΗΠΑ με όλα τα έξοδα πληρωμένα, για να κάνουν δημόσιες σχέσεις και λόμπι υπέρ των συμφερόντων τους και των θέσεων που εκφράζουν. Η εκδρομή της χλιδής διοργανώνεται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που επιχειρεί να εκμαυλίσει συνειδήσεις τη στιγμή που προβάλλεται ως αναμορφωτής της δημόσιας ηθικής της χώρας. 


Η όλη ιστορία δείχνει ότι οι δήθεν αδιάφθοροι και ατσαλάκωτοι τεχνοκράτες έμαθαν γρήγορα τα κόλπα.

Τα πλάγια μέσα

Ετσι, αφού διαπίστωσαν ότι η αρνητική εικόνα του ΔΝΤ στην ελληνική κοινή γνώμη πρόκειται να αλλάξει μόνο όταν επιτύχει το πρόγραμμα που έχουν οι ίδιοι προτείνει, δηλαδή ποτέ, αποφάσισαν, φαίνεται, να θέσουν σε ισχύ τα πλάγια μέσα. Ανερυθρίαστα εφαρμόζουν στην Ελλάδα, την οποία και εκ του λόγου αυτού συνάγεται ότι αντιμετωπίζουν ως αποικία, επικοινωνιακά τεχνάσματα όπως τα πληρωμένα ταξίδια δημοσιογράφων, τα οποία δεν θα μπορούσαν να διανοηθούν ούτε να τα προτείνουν στη χώρα απ' όπου προέρχονται, τις ΗΠΑ.

Ηδη τα σαΐνια του ΔΝΤ έχουν «ξαμοληθεί» για δουν ποιους δημοσιογράφους και από ποιους χώρους θα καλέσουν. Η μνημονιακή γραμμή που υπηρετούν πιστά μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στο να περάσει στην κοινωνία, η οποία αντιδρά.


Το αστείο και τραγικό ταυτόχρονα είναι ότι το ΔΝΤ υποτίθεται ότι ήθελε να αναμορφώσει τα ήθη και έθιμα της Ελλάδας και κυρίως να σταματήσει τέτοιου είδους πρακτικές που αποσκοπούν στο να παρουσιάζουν το άσπρο για μαύρο ή το αντίθετο.


Τελικά όμως φτάνει στο σημείο να τις χρησιμοποιήσει, με στόχο υποτίθεται να έρθουν «κοντά» στο Ταμείο οι Ελληνες δημοσιογράφοι και να δουν πόσο ενδιαφέρεται αυτό για το καλό όλης της ανθρωπότητας.Οι τράπεζες το '90


Τέτοια ταξίδια διοργάνωναν μέχρι πρόσφατα οι τράπεζες, που προκαλούσαν δημοσιογράφους στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ στη Νέα Υόρκη. Τα ταξίδια εκείνα, εκτός από τον ενημερωτικό χαρακτήρα τους, είχαν ως στόχο και την εξαγορά δημοσιογραφικών συνειδήσεων, ώστε να αυξάνονται οι «φίλιες» δυνάμεις. Το παιχνίδι αυτό άρχισε να παίζεται έντονα στην Ελλάδα από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν ακόμα τα περισσότερα πιστωτικά ιδρύματα ήταν κρατικά.


Το ταξίδι του ΔΝΤ, που κατά τις πληροφορίες θα γίνει πριν από την Ανάσταση, τυπικά θα έχει ως στόχο να παρουσιαστεί στους Ελληνες δημοσιογράφους η εσωτερική λειτουργία του ΔΝΤ. Να φανεί δηλαδή η ανθρώπινη πλευρά του Ταμείου, σε αντίθετη με την εικόνα που έχει ο περισσότερος κόσμος γι' αυτό.


Στην ουσία, επιχειρείται να περάσει η εικόνα ενός ΔΝΤ φιλικού προς τις κοινωνίες που συμβουλεύει, αλλά και προς εκείνους στους οποίους προτείνει λύσεις. Κοινός τόπος είναι ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια εξωραϊσμού του ΔΝΤ και των νέων οικονομικών σχέσεων που εισάγει ως αντίτιμο της βοήθειας που δίνει.


Στη Λατινική Αμερική, όπου εμφανίστηκε το ΔΝΤ για να «βοηθήσει» τις προηγούμενες δεκαετίες, οι λαοί χαντακώθηκαν, ενώ κατά γενική παραδοχή των περισσότερων αναλυτών και στις προηγμένες καπιταλιστικές χώρες οι συνταγές του Ταμείου είναι παλιομοδίτικες, χωρίς φαντασία και με τεράστιες εμμονές στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.


δημοκρατία

Όταν το καθεστώς τιμά τους «αντιστασιακούς» και ξεχνά τους Ήρωες


Όταν το καθεστώς τιμά τους «αντιστασιακούς» και ξεχνά τους Ήρωες
Ολόκληρο σχεδόν το αμαρτωλό ο κατεστημένο της μεταπολίτευσης έδωσε το παρών στη κηδεία του Νίκου Παππά. Ήταν όλοι εκεί πολιτικάντηδες, κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες   είτε με τη φυσική τους παρουσία ή με τα λουλούδια που έστειλαν θέλησαν  να τιμήσουν το δικό τους… ήρωα. Ήταν όλοι εκεί, όσοι από το 1974 και μετά, έχουν ακέραιη την ευθύνη για την οικονομική λεηλασία της χώρας, την διαστρέβλωση της ιστορίας, την έκπτωση αρχών, ηθών και αξιών και φτάνοντας στις μέρες μας αυτοί που εκχώρησαν την Εθνική κυριαρχία και την παράδοση του Ελληνικού λαού στους παγκόσμιους τοκογλύφους. Τη κηδεία του φυσικά για ακόμη μια φορά πλήρωσε ο κυρίαρχος, πλην πενόμενος πλέον, Ελληνικός λαός  ως είθισται, και χωρίς να είναι γνωστός ο λόγος που απεδόθησαν τιμές υπουργού. Υπήρχαν αγήματα αποδόσεως τιμών, στρατιωτική μπάντα και άφθονοι βαθμοφόροι. Ποια εν τέλει ήταν η ηρωική αυτή πράξη που έπρεπε να γίνει όλη αυτή η διαδικασία;
Η φυγάδευση του αντιτορπιλικού με το όνομα «Βέλος» στο οποίο ήταν κυβερνήτης και η πατρίδα του το εμπιστεύθηκε κατά τη διάρκεια Νατοϊκής άσκησης  σε κάποιο λιμάνι της Ιταλίας λόγω της πολιτικής του εναντίωσης με το στρατιωτικό τότε καθεστώς. Θεωρήθηκε μάλιστα τέτοιας σπουδαιότητας το εγχείρημα, ώστε οι κρατούντες να τοποθετήσουν το συγκεκριμένο καράβι δίπλα στο θρυλικό «Αβέρωφ» που πολέμησε σε ναυμαχίες και  με τη δική του συνεισφορά διπλασιάστηκε η Ελλάδα, κάνοντας τους Τούρκους να πανικοβάλλονται και στο άκουσμα του ονόματος του  λέγοντας  το «καράβι του διαβόλου» στη γλώσσα τους.

Αναπόφευκτη και μοιραία η σύγκριση με τη κηδεία του Στρατηγού Ντερτιλή, ενός Έντιμου, Υπερήφανου και Απροσκύνητου Μαχητού του Έθνους. Το επίσημο ελληνικό (;) Κράτος απουσίασε και δεν τίμησε το άξιο τέκνο του που το δόξασε πολεμώντας από παιδί σχεδόν κατά των Γερμανών στην Αντίσταση, ύστερα στο συμμοριτοπόλεμο ως Αξιωματικός του Εθνικού Στρατού, στη συνέχεια συμμετείχε στο Εκστρατευτικό Σώμα της Κορέας, λαμβάνοντας τα πρώτα Μετάλλια Ανδρείας. Το 1964 στην Κύπρο ως Ταγματάρχης του Ελληνικού Στρατού της ΕΛΔΥΚ έδωσε μάχες σώμα με σώμα εξαφανίζοντας όλους τους τουρκοκυπριακούς θύλακες. Αυτόν λοιπόν τον ήρωα των μαχών που είχε πάρει λάφυρα τούρκικες σημαίες το ψευτορωμαίικο της προδοσίας και της μίζας τον έστειλε φυλακή με μια θολή και καθώς όλα δείχνουν, ψεύτικη κατηγορία.

ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Θέση κατά των ΗΠΑ έλαβε η Κίνα στην κορεατική χερσόνησο - Κινεζικές δυνάμεις στον Γιαλού ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/aprosmenh-exelixh-thesh-kata-twn-hpa-elave-h-kina-sthn-koreatikh-xersonhso.html#ixzz2QRHH2iDd


 
Καθαρή θέση κατά της αυξημένης παρουσίας των ΗΠΑ στην περιοχή της κορεατικής χερσονήσου και υπέρ της Β.Κορέας έλαβε η Κίνα πριν από λίγο σε μια κίνηση που έχει προκαλέσει έκπληξη Ενώ, λοιπόν, συνεχίζεται η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τ.Κέρρι στο Πεκίνο σε μία προσπάθεια να πείσει την Κίνα να πιέσει την Βόρειο Κορέα, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων "Νέα Κίνα" το οποίο αποτελεί φυσικά κυβερνητικό όργανο προέβη σε σκληρή επίθεση κατά της Ουάσιγκτον κατηγορώντας την για κλιμάκωση! «Ενώ κατηγορεί την Πιονγκγιάνγκ για ριψοκίνδυνη προκλητικότητα και μη ανεκτή ασέβεια των παγκόσμιων επιθυμιών, η ίδια η Ουάσινγκτον ρίχνει λάδι στη φωτιά», αναφέρει το πρακτορείο 

Και συνεχίζει: "Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να στέλνουν περισσότερα και πιο προηγμένα μαχητικά, βομβαρδιστικά και πολεμικά πλοία εξοπλισμένα με συστήματα πυραυλικής άμυνας στην Ανατολική Ασία και πραγματοποιούν μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις με τους Ασιάτες συμμάχους της σε μία δραματική επίδειξη ισχύος. Αυτό συνιστά κλιμάκωση και όχι προσπάθεια αποτροπής της σύγκρουσης και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», γράφει το πρακτορείο την ώρα που οι κινεζικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσεις μεγάλες ασκήσεις στην ποταμό Γιαλού που χωρίζει την Κίνα από την Βόρειο Κορέα. 

Στις ασκήσεις λαμβάνουν μέρος 50.000 στρατιώτες, 400 άρματα μάχης, 750 ΤΟΜΑ, και 145 μαχητικά αεροσκάφη της Στρατιάς που καλύπτει τα κινεζοκορεατικά σύνοτα σε αυτό το σημαίο. Είναι φανερό ότι πλέον το Πεκίνο δεν δέχεται τους Αμερικανούς "στην αυλή του" και δεν διστάζει να λάβει ακόμα και το μέρος της Πιονγκ Γιανγκ στην διαμάχη. Πρακτικά στέλνει ένα μήνυμα, ότι αν υπάρξει "θερμή" κλιμάκωση δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα σταθεί στο πλευρό της Βόρειας Κορέας. Αυτό θα αποτελούσε μια εξέλιξη, η οποία απλά θα οδηγούσε τις ΗΠΑ σε μία αδιέξοδη κατάσταση, στην καλύτερη περίπτωση. Ή μια επώδυνη ήττα... 

defencenet.gr

Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος


 
Γράφει ο Αντώνης Ι. Γρυπαίος Διεθνολόγος 

Πρόλογος

Πολλοί Πατέρες της Εκκλησίας, (Παΐσιος κλπ.) έχουν προφητέψει την έλευση του Γ! Παγκοσμίου Πολέμου, μονάζοντες στο Άγιον Όρος, με την πνευματική διορατικότητα που τους προσδίδει η δύναμη της δυνατής και ειλικρινούς προσευχής προς τον Πανάγαθο Θεό. Η δυνατή και ειλικρινής προσευχή είναι η μόνη επαφή του ανθρώπου με το Θείον. «Πνεύμα ο Θεός, και τους προσκυνούντας αυτόν εν πνεύματι και αληθεία δει προσκυνείν» ψάλλει η Αγία ημών Εκκλησία.

Το Πανάγιον Πνεύμα που δημιούργησε τα αχανή σύμπαντα, και τη ζωή, ανταποκρινόμενο στις επικλήσεις του πνευματικού ανθρώπου, αποκαλύπτει στους εκλεκτούς τα μέλλοντα συμβαίνειν.
Ο Πανάγαθος Θεός αποκαλύπτεται στους προφήτες πάλαι τε και νυν. Οι προφήτες και Πατέρες είναι Άγιοι άνθρωποι, και έχουν το χάρισμα της επαφής με το δημιουργό, μέσω ειλικρινούς και δυνατής προσευχής.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Ιωάννης, στον οποίον εδόθη η χάρις να γράψει τα όσα έγραψε εδώ και 2000 χρόνια δια της αποκαλύψεως.

Την έλευση του Γ! Παγκοσμίου πολέμου προβλέπει και η αποκάλυψη του Ιωάννη, εκεί που αναφέρεται στις 7 σφραγίδες.

Ο Ιωάννης αναφέρεται στη «Β! Παρουσία», σαν αποτέλεσμα του Γ! παγκοσμίου πυρηνικού ολέθρου, τον οποίον αναφέρει σαν Αρμαγεδδώνα. Μετά τους Πατέρες και προφήτες της πίστεως, ακολουθούν μερικοί σοφοί πολιτικοί επιστήμονες και αναλυτές των γεγονότων, οι οποίοι συμφωνώντας με τους Πατέρες της εκκλησίας, προβλέπουν μια τέτοια τραγική για την ανθρωπότητα εξέλιξη, βασιζόμενοι στα «σημεία των καιρών.» Δυστυχώς η ζωή των ανθρώπων έχει και ένα τέλος, για άλλους ευχάριστο, για άλλους δυσάρεστο, έως τραγικό. Τραγικό θα είναι το τέλος των πληθυσμών των πόλεων, όταν ξαφνικά τους βρίσκει καταιγισμός βομβών και πυραύλων, μέσα σε ένα αλλοπρόσαλλο πόλεμο, για την επικράτηση του ισχυροτέρου, όπου ισχύει ο νόμος της ζούγκλας, και ο άνθρωπος μεταβάλλεται σε άγριο θηρίο, όπου το ένα κράτος χτυπάει το άλλο χωρίς καμία λογική.

Ο Πόλεμος μεταμορφώνει τον άνθρωπο σε άλογο όν, για την επικράτηση στο πλανήτη, είτε στη κρίσιμη Γεωγραφική περιοχή.

Η «αναβληθείσα» Τουρκική εισβολή στη Σάμο λόγω σεισμού! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/h-anavlhtheisa-tourkikh-eisvolh-sth-samo-logw-seismou.html#ixzz2QRGJ3Z6F


 
Με αφορμή τις αναρτήσεις για το σενάριο πολέμου και την προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, έχω κι εγώ να παραθέσω κάποιο στοιχείο που δείχνει ότι όλα αυτά μια μέρα θα συμβούν.

Μάλιστα η αναφορά μου δεν έχει να κάνει ούτε με προφητείες, διότι αυτό που θα αναφέρω δεν είναι προφητεία, αλλά ούτε και με συγγραφικά σενάρια. Πρόκειται για ένα πραγματικό γεγονός που συνέβη τα έτη 1999 και 2000. Εμένα προσωπικά το διάβασμα και μόνο του κειμένου με συγκλόνισε και γι αυτό και σας το παραθέτω, γνωρίζοντας ότι κάποιοι θα γελάσουν, κάποιοι θα ειρωνευθούν αλλά και κάποιοι θα προβληματισθούν. Αυτό εξάλλου είναι που με ενδιαφέρει.

Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης,

Ανεξίτηλη μένει στη μνήμη η εορτή της το 2000, όταν στο κήρυγμα της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εν μέσω Αρχιερέων, Στρατιωτικών, Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών, εν μέσω χιλιάδων προσκυνητών, ο ευσεβέστατος Ιερέας έκανε τον κόσμο να κρατήσει την αναπνοή του, όταν δημόσια, με φωνή γεμάτη συγκίνηση, ιστόρησε ένα μέγα θαύμα! Μόλις το είχε πληροφορηθεί από το ʼγιον Όρος όπως είχε πει…

Ποιο ήταν αυτό το θαύμα; Ας το διηγηθούμε όπως το φανέρωσε ο Ιερέας δημόσια. Αλλά θα προσθέσουμε πρώτα το κλίμα της εποχής και όλες τις άλλες πληροφορίες, για να θυμηθούμε και να κατανοήσουμε το περιβάλλον μέσα στο οποίο εκτυλίσσονταν τότε τα γεγονότα.

1999 μ.Χ.

Ήταν τότε μια εποχή μεγάλης κρίσης. Η Γιουγκοσλαβία δεχόταν την ορμητική και απάνθρωπη αεροπορική εισβολή του ΝΑΤΟ με τους ανελέητους βομβαρδισμούς αμάχων και δημοσίων έργων, ακόμα και του κτιρίου της Σερβικής Τηλεόρασης, ακόμα και της Πρεσβείας της Κίνας!!! Οι αμερικανοί χτυπούσαν επίτηδες τα περίφημα σερβικά Μετόχια, Ορθόδοξα Μοναστήρια και Εκκλησίες των Σέρβων, ακόμη και ανήμερα του Ορθόδοξου Πάσχα!!! Και ήταν διάχυτη τότε η εντύπωση μέσα στο ξέφρενο μίσος εναντίον των Ορθοδόξων, πως η Τουρκία θα έβρισκε την ευκαιρία να μας χτυπήσει, απάνω στη γενική αναμπουμπούλα και την αστάθεια.

Θυμούμαι τότε, στις αρχές του Καλοκαιριού του 1999, πως οι διορατικοί και σεβάσμιοι Γέροντες του Αγίου Όρους, ειδοποίησαν τα πνευματικά τους παιδιά να αρχίσουν νηστεία και συνεχή προσευχή, για να μην επιτρέψει ο Θεός να γίνει πόλεμος και στην Ελλάδα, διότι είχαν φαίνεται τη σχετική πνευματική πληροφορία! Να σταματήσει ο Θεός τους Τούρκους! Μεγάλο έτσι μέρος της ευσεβούς Θεσσαλονίκης, την ώρα που οι άλλοι προσπαθούσαν να κάνουν αμέριμνες διακοπές, νήστευε! Η Παναγιά! Η Παναγιά λέγανε τότε όλοι να πρεσβεύσει στο Χριστό μας, να μην αφήσει για τις αμαρτίες μας να συμβεί το κακό στην Ελλάδα…

Κύλησε το καλοκαίρι, με τα τζιπ και τα πολεμικά πλοία των “συμμάχων” να μπαινοβγαίνουν ασταμάτητα στη Θεσσαλονίκη, έφθασε η εορτή της Θεοτόκου το Δεκαπενταύγουστο, κρεμαστήκαμε όλοι στη Χάρη της και ιδίως οι άγιοι Γέροντες, για την άγια ζωή των οποίων πολλές φορές πήρε ο κόσμος παράταση…

7,6 Ρίχτερ!!!

16 Αυγούστου, 17 Αυγούστου 1999 μ.Χ. και ξαφνικά σείεται ο τόπος!!! 7,6 Ρίχτερ συγκλόνισαν την Τουρκία!!! Και οι καταστροφές ήταν τρομακτικές!!! 35.000 θύματα, 30.000 τραυματίες, μια σπουδαία ναυτική βάση του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας ολοσχερώς καταστραμμένη, διυλιστήρια που φλεγόταν, ο κεντρικός δρόμος Κωνσταντινούπολης – Άγκυρας σχισμένος με αόρατο λες μαχαίρι! Κόλαση παντού! Φωνές απελπισίας! Οργή λες Θεού!

Μες στην καταστροφή εκείνη τη βιβλική, ξεχάστηκε ο φόβος του πολέμου και αμέσως η ανθρωπιά των Ελλήνων έτρεξε να βοηθήσει τους γείτονες, που τότε έπαψαν να παραβιάζουν και να απειλούν, τότε ήταν τα θύματα, ήταν συνάνθρωποι, ήταν φίλοι. Ήρθε έπειτα και ο μικρότερος σεισμός της Αθήνας και βρέθηκε ο δρόμος ή η ευκαιρία της φιλίας μετά σεισμών, που ως τώρα δεν απέδωσε ούτε το παραμικρό…

2000 μ.Χ.

Πέρασε ένας ακόμη χρόνος, με μανεκέν και τραγουδίστριες να πρωταγωνιστούν στην κατασκευασμένη “ελληνοτουρκική προσέγγιση”. Ξανάρθε Καλοκαίρι, ξανάρθε δεκαπενταύγουστος, ήρθαν τα “εννιάμερα της Παναγιάς” , έφτασε ο κόσμος στη Μεγαλόχαρη της Μηχανιώνας, ήρθε και η στιγμή του κηρύγματος όπου αναπάντεχα ο Ιερέας έκανε τους χιλιάδες προσκυνητές να παγώσουν!

ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΣΕΙΣΜΟΣ

Μίλησε τότε ο Ιερέας για την προστασία της Παναγιάς στο λαό μας και την Πίστη και την Αγάπη που της έχουμε και εξακολούθησε με δυο λόγια:

Ένα παράδειγμα της μεγάλης προστασίας της Θεοτόκου, είπε, είναι αυτό που έγινε πέρσι και το πληροφορήθηκα μόλις τώρα από το Άγιο Όρος. Θυμάστε πέρσι το μεγάλο σεισμό της Τουρκίας; Ξέρετε γιατί έγινε; Διότι τότε, πέρσι, στα Εννιάμερα της Παναγιάς, είχαν ετοιμάσει οι Τούρκοι στρατιωτική εισβολή στην Ελλάδα, με στόχο τη Σάμο!!! Αλλά η Παναγιά μας δεν άφησε! Έγινε ο τρομερός σεισμός, λίγες ημέρες πριν, ώστε να σταματήσει η Τουρκία κάθε σχέδιο!!! Η Παναγιά μας σκέπασε και πάλι! Μας προστάτεψε η Στρατηγός μας, η Μητέρα του Κυρίου, πρεσβεύοντας στον Υιό της και Θεό μας!!! Ας σκεφτούμε όλοι τι χρωστάμε στην Παναγία! Ας δοξάσουμε το όνομα του Θεού!…

Μείναμε όλοι άφωνοι! Και τότε ανακαλέσαμε στη μνήμη μας τα ξεχασμένα γεγονότα του περασμένου χρόνου, όπως τα αναφέραμε στην αρχή, που ενώ τότε ήταν σκόρπια, τώρα έμπαιναν σιγά σιγά σε τάξη.

Αμέσως τότε επικοινωνήσαμε με έναν από τους πλέον αγίους και διακριτικούς Γέροντες του Αγίου Όρους, που μας επιβεβαίωσε κατηγορηματικά όλα όσα είχαμε ακούσει και πρόσθεσε, πως το σχέδιο εισβολής της Τουρκίας είχε στόχο τρία ταυτόχρονα νησιά!!! Όχι μόνο τη Σάμο, αλλά και την Κω και τη Ρόδο!!! Και ότι όχι μόνο καταστράφηκε η μεγάλη πολεμική τους βάση, αλλά κάτω από τα ερείπια είχαν θαφτεί ανώτεροι Αξιωματικοί του Τουρκικού Στρατού, που ήταν επιφορτισμένοι με την εκτέλεση της Στρατιωτικής Εισβολής!!!

Αναγνώστης
tromaktiko

Οὐ ποιήσομαι περὶ πλειονος τὸ ζῆν τῆς ἐλευθερίας!Ὅρκος Ἀθηναίων ἐφήβων 

…πλείω δὲ καὶ ἀρείῳ…

Κρατώντας τὰ ὅπλα ποὺ τοῦ ἐμπιστευόνταν ἡ Πατρίδα, ὁ Ἀθηναῖος ἔφηβος μπροστὰ στὸ ναὸ τῆς Ἀγραύλου ἔδιδε τὸν παρακάτω ὅρκο:

Αδειάζουν την Κύπρο οι εβραίοι και τάσσονται με τους Τούρκους για το φυσικό αέριοΑδειάζουν την Κύπρο οι εβραίοι και τάσσονται με τους Τούρκους για το φυσικό αέριο
Για άλλη μία φορά οι αναλύσεις της Χρυσής Αυγής για τα θέματα που απασχολούν τον Ελληνικό Λαό επιβεβαιώνονται, δείχνοντας προς όλες τις κατευθύνσεις τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούσαν και εξυπηρετούν τα πάσης φύσεως παπαγαλάκια που προσπαθούσαν να μας μιλήσουν στο παρελθόν για «ελληνοϊσραηλινή» φίλια. Είχαμε πει τότε όταν η Τουρκία και το Ισραήλ ήταν σε δήθεν ρήξη και σημειωνόντουσαν το ένα μετά το άλλο τα στημένα δήθεν «διπλωματικά επεισόδια»  ότι όλα αυτά είναι για το θεαθήναι, αφού η Τουρκία και το Ισραήλ είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους, όντας δύο χώρες που πρεσβεύουν το ίδιο λόμπι και συνδέονται με τα ίδια ανθελληνικά συμφέροντα.
Ο πλέον αρμόδιος αξιωματούχος του Ισραήλ για να μιλήσει για ενεργειακά θέματα και τις διεθνείς σχέσεις που τα διέπουν είναι φυσικά ο ειδικός απεσταλμένος του ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών για θέματα ενέργειας, Μιχαήλ Λότεμ, ο οποίος μετέβη στην Τουρκία και μίλησε στο 12ο Τουρκικό Συνέδριο για το Πετρέλαιο και το Φυσικό Αέριο. Οι δηλώσεις του εν λόγω κυρίου, αποτελούν αντικείμενο σχολιασμού, που θα έπρεπε να απασχολήσει κάποια γαλάζια παπαγαλάκια, αλλά μάλλον θα σιωπήσουν γιατί… δεν τους παίρνει. Είπε λοιπόν ο κ. Λότεμ:
«Η μεταφορά του ισραηλινού αερίου στην Ευρώπη δια μέσου της Τουρκίας είναι η πιο καλή επιλογή από οικονομική άποψη. Μιλάμε για έναν αγωγό Ισραήλ – Τουρκίας. Αυτή η επιλογή είναι προς όφελος της Τουρκίας και του Ισραήλ»
Ο κ. Λότεμ, προφανώς, στο παραπάνω απόσπασμα αναφέρεται στο κοίτασμα Λεβιάθαν και τα λοιπά κοιτάσματα την ΑΟΖ του Ισραήλ, όμως επηρεάζουν άμεσα και τα ζητήματα που αφορούν την Κύπρο, αφού η διμερής συμφωνία Κύπρου – Ισραήλ για τα κοιτάσματα θα δεσμεύσει ελέω των εταιριών που εμπλέκονται την Κύπρο σε μία συμφωνία στην οποία έχει ήδη εισέλθει η Τουρκία. Το όλο ζήτημα βέβαια έχει για όλες τις πλευρές και πολιτικές προεκτάσεις πέραν από τις καθαρά οικονομικές, γεγονός που δεν το λέμε εμείς οι «κακοί φασίστες» που σύμφωνα με τον «Στάθη», τον πρώην «Ελευθεροτυπία» και νυν «ανεξάρτητο» και πάντα εμπαθή μπολσεβίκο, «πίνουμε και αίμα». Το λέει ο «καλός» και «περιούσιος» κ. Λότεμ:

Τι είχε σχεδιάσει ο Κισινγκερ από το 1983 για την ελληνική κρίση, τα κοιτάσματα και τις γερμανικές αποζημιώσεις!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/kisingker-ellhnikikh-krisi.html#ixzz2QQc4C2o7Τι είχε σχεδιάσει ο Κισινγκερ από το 1983 για την ελληνική κρίση, τα κοιτάσματα και τις γερμανικές αποζημιώσεις

Απόρρητη έκθεση της Μοσαντ από ιδιωτική συνομιλία του Χένρυ Κίσινγκερ σε εκπροσώπους της γερμανικών εβραϊκών συναγωγών, κατά την επίσημη επίσκεψη του στη Γερμανία (1983)
μετάφραση από το αγγλικό κείμενο (το πρωτότυπο ακολουθεί)
“Στις αρχές του 21ου αιώνα το Ισραήλ πρέπει να ελέγχει όλα τα ενεργειακά κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου. Από τους συνδικαιούχους μόνο με την Τουρκία πρέπει να διαπραγματευτεί και στην ανάγκη να παραχωρήσει ένα μέρος. Οι Αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής θα είναι απασχολημένες σε εμφύλιες συρράξεις. Η Ελλάδα και η Κύπρος θα μαστίζονται από δρομολογημένη οικονομική κρίση. Η μόνη παρηγοριά για τους Ελληνες ίσως να είναι η δικαίωση τους για την αποπληρωμή των Γερμανικών αποζημιώσεων από το β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Σε αυτή τη δικαστική διεκδίκηση τους πρέπει να τους στηρίξουμε, για να τρωθεί η οικονομική επανάκαμψη και το γόητρο της, πάντοτε επικίνδυνης για μας, Γερμανίας”
Απόρρητη έκθεση της Μοσαντ από ιδιωτική συνομιλία του Χένρυ Κισινγκερ σε εκπροσώπους της γερμανικών εβραϊκών συναγωγών, κατά την επίσημη επίσκεψη του στη Γερμανία (1983)
το πρωτότυπο κείμενο
At the beginning of the 21st century, Israel must succeed in the integral control of the energy deposits, which exist in the maritime area of the East Mediterranean. Concerning the future exploiters, Israel should negotiate only with Turkey and, if circumstances make it necessary, yield to Turkey parts of the deposits. Arab nations in the Middle East will be locked on the vicious circle of civil wars. Greece and Cyprus, will be confronted with directed economic crisis. The only consolation for the Greek people might be receiving the long over due WWII German compensations. In this demanding judiciary struggle, Greece deserve our full support, in order to make vulnerable the ever dangerous for us German prestige, and its economic, future reconstruction.
(CONFIDENTIAL ESSAY, GERMANY, 1983)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...