Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Μουσουλμανικό νεκροταφείο ετοιμάζει ο ΜπουτάρηςΤον σταδιακό αφελληνισμό της Θεσσαλονίκης ετοιμάζει ο τουρκοπροσκυνημένος Μπουτάρης. Δεν του φτάνουν οι προσευχές των μουσουλμάνων που διοργάνωσε ο ίδιος στο Γενί Τζαμί και προχωράει στην δημιουργία μουσουλμανικών νεκροταφείων.


Από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο Μπουτάρης ανέφερε ότι η δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στην τελική ευθεία. Το μόνο που απομένει προκειμένου να ξεκινήσει η ανέγερση μουσουλμανικού νεκροταφείου στη Θεσσαλονίκη είναι η συμφωνία με τον μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Πόσο κοστίζουν σήμερα 13,5 εκατ. χρυσές λίρες που μας έκλεψαν οι Γερμανοί;Η απόρρητη έκθεση και ... το δάνειο των Γερμανών σε σημερινά λεφτά.
Η οφειλή της Γερμανίας από το «αναγκαστικό» δάνειο που υποχρεώθηκε να δώσει η Ελλάδα στα στρατεύματα κατοχής ήταν 13,5 εκατ. χρυσές λίρες -ποσό που τότε χαρακτηρίστηκε «άτοκη πίστωση», με τη ρητή δέσμευση, όμως, ότι θα επιστραφεί μετά το τέλος του πολέμου. Σήμερα, 79 χρόνια μετά, μαζί με τους τόκους αυτό το ποσό ανέρχεται στα 60-70 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ».

Μάλιστα, η αποκάλυψη της εφημερίδας για την απόρρητη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις έφτασε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα στον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος και την προώθησε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, δημιουργώντας ένα μεγάλο διεθνές ζήτημα.
Το πρώτο μέσο που αναμετέδωσε την είδηση ήταν η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», εμπλουτίζοντας μάλιστα το ρεπορτάζ με στοιχεία από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, ενώ ακολούθησε η «The Daily Telegraph», η οποία αφιέρωσε στην ιστοσελίδα της εκτενές ρεπορτάζ.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα φτάνει τα 162 δισ. ευρώ: 108 δισ. ευρώ για την ανοικοδόμηση κατεστραμμένων υποδομών και 54 δισ. ευρώ (σ.σ. τόσο το υπολογίζουν οι Γερμανοί) για το κατοχικό δάνειο που αναγκάστηκε να δώσει η ελληνική κυβέρνηση την περίοδο 1942-1944.
Μάλιστα, ο Γερμανός καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Νόρμαν Πέεχ τονίζει ότι οι ελληνικές αξιώσεις δεν έχουν παραγραφεί και πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να διακηρύξει δημόσια τις θέσεις της.
«Το 1953 είχε συμφωνηθεί στο Λονδίνο να τεθούν στο “ψυγείο” τέτοιες αξιώσεις ως τη μέρα που θα συνομολογηθεί ένα Σύμφωνο Ειρήνης. Ένα τέτοιο Σύμφωνο δεν υπήρξε ονομαστικά, αλλά η γενική άποψη είναι ότι το Σύμφωνο 2+4 που υπογράφηκε το 1990 από τα δύο τότε γερμανικά κράτη και τις νικήτριες δυνάμεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (ΗΠΑ, Σοβιετική Ενωση, Βρετανία, Γαλλία) υπέχει ακριβώς θέση Συμφώνου Ειρήνης. Από τότε “αποψύχθηκαν” πάλι οι αξιώσεις. Και δεδομένου ότι ως σήμερα έχουν περάσει μόλις 23 χρόνια, οι αξιώσεις διατηρούν πλήρως την επικαιρότητά τους», αναφέρει ο Νόρμαν Πέεχ. (πηγή: cretalive.gr)

Αλληλογραφία και Πολιτική Ζωολογία

Ανέκαθεν η ανάγνωση της αλληλογραφίας, ειδικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ήταν μια περίεργη αρμοδιότητα. Τουλάχιστον εις ότι αφορά, την αλληλογραφία μιας Χρυσαυγίτικης ιστοσελίδας.

Στις πλείστες των περιπτώσεων, τα μηνύματα που έρχονται είναι δηλώσεις απόγνωσης από νεαρούς συμπατριώτες μας, οι οποίοι και μας περιγράφουν διάφορες τραγελαφικές καταστάσεις τις οποίες διαβιώνουν, εντός των πλαισίων των συνθηκών μιας πραγματικά ασθενούς κοινωνίας. Η αμέσως επόμενη κατηγορία, είναι αυτή, στην οποία διάφοροι αναγνώστες εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για τα κείμενα που αναρτώνται στο μέσο μας, αλλά κι ερωτήσεις σχετικά με τη δραστηριότητα και των όσων άπτονται του Μετώπου Νεολαίας. Σε αυτή μας φυσικά την προσπάθεια, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα υβριστικά μηνύματα. Μικρές ανισόρροπες συνήθως, "εκδηλώσεις απέχθειας", που παρουσιάζονται σε μια ατέρμονη κι προσπάθεια των αποστολέων, να κάμψουν το ηθικό ή σωστότερα, να ανυψώσουν εκείνο του αποστολέα. Γεγονός που μαρτυρά, η χρονική επιλογή που συνήθως φθάνουν τέτοια μηνύματα, είτε μετά από επιτυχημένες συγκεντρώσεις, είτε κατά τη διάρκεια των λεγόμενων περιόδων έντασης.
Αυτό που όμως, προξένησε την εντύπωση, τόσο ώστε να βρεθεί η αφορμή για να γραφτεί αυτό το κείμενο, είναι μια περίπτωση πέραν των καθιερωμένων. Μόλις πριν από δυο μέρες λοιπόν, έφθασε ένα από αυτά τα μηνύματα, με αφορμή το άρθρο Συναγωνιστή «Ζήσε μια φορά σαν λύκος, παρά χίλιες σαν πρόβατο». Το οποίο και παρατίθεται, εντός των πλαισίων παραδειγματισμού προς τους υπόλοιπους, πραγματικά Νέους, Συναγωνιστές.

Χατζηαδάμου-24H: "Aπαράδεκτο τα LIDL να διαφημίζουν τα κατεχόμενα"!


Της Έλενας Τσιακούπη - «Δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση. Δεν μπορεί να υποστηρίζουμε προϊόντα εναντίον των συμφερόντων μας είτε προσωπικών, είτε κοινωνικών, είτε οικονομικών», δήλωσε ο κ.Χατζηαδάμου, σχολιάζοντας και αντιδρώντας στο άκουσμα της είδησης ότι σε διαφημιστικά φυλλάδια, της γερμανικής αλυσίδας σουπερμάρκετ LIDL, που διανέμονται στην Γερμανία, διαφημίζεται η κατεχόμενη Κύπρος, ως προορισμός διακοπών.

Ως καταναλωτής δηλώνει εξοργισμένος και θεωρεί απαράδεκτο το πιο πάνω γεγονός. Ο κ. Χατζηαδάμου, παροτρύνει και καλεί τους καταναλωτές, μέσα από το 24h.com.cy, να στηρίξουν τα κυπριακά προϊόντα. 
«Θα πρέπει οι Κύπριοι καταναλωτές να υποστηρίξουμε τα κυπριακά προϊόντα. Επιτέλους ας το κάνουμε. Επιτέλους ας τολμήσουμε , τώρα είναι η ώρα της αλληλοϋποστήριξης για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.  Να προσπαθήσουμε με τις δικές μας δυνάμεις να κάνουμε μια επανεκκίνηση, χωρίς να είμαστε υπόλογοι στους ξένους ή σε διάφορα ξένα συμφέροντα.  Μπορούμε να στηρίξουμε τον τόπο μας και την οικονομία μας» είπε χαρακτηριστικά στο 24h.com.cy ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Υπεραγορών.
Ωστόσο, ο κ.Χατζηαδάμου ανέφερε πως ο σύνδεσμος δεν έχει την δυνατότητα να «τιμωρήσει» την συγκεκριμένη αλυσίδα, ρίχνοντας έτσι την μπάλα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους να κινηθούν όπως αρμόζει για την συγκεκριμένη παρανομία από την πλευρά της γερμανικής αλυσίδας υπεραγορών. «Αυτό πρέπει να το δει η πολιτεία. Ας αναλάβουν οι αρμόδιοι και τα αρμόδια υπουργεία».

ΙΔΟΥ ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ: ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΒΙΑΣΕ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕ 16ΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΣΤΕΡΗΣΗ

VIASMOS9
Την ίδια ώρα που ανακοινώθηκε η έκθεση του επιτρόπου ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μιούζνιεκς, για «ρατσιστικά» εγκλήματα στην Ελλάδα, από χρυσαυγίτες, αποκαλύφθηκε ένα ακόμα ρατσιστικό έγκλημα «κατατρεγμένου οικονομικού μετανάστη» – προστατευόμενου του εν λόγω υπαλλήλου και των διεθνών εντολοδοτών του, εις βάρος μιας ανήλικης Ελληνίδας, η οποία έχει επιπλέον και νοητική στέρηση.

Πόσοι από Βουλγαρία και Ελλάδα έλαβαν την τουρκική υπηκοότηταΟ Υπουργός Εσωτερικών, Μουαμέρ Γκιουλέρ, απαντώντας σε επερώτηση στο  τουρκικό Κοινοβούλιο πόσοι πολίτες από την Ελλάδα και από τη Βουλγαρία πολιτογραφήθηκαν στην Τουρκία, προέβη στην εξής δήλωση:

Πώς οι διεθνείς τραπεζίτες προκαλούν τις τεχνητές οικονομικές κρίσεις!


Είμαστε ένα βήμα πριν από την υπογραφή ενός Μνημονίου με τους διεθνείς δανειστές, προκειμένου να μας δώσουν δάνειο μερικών δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι διεθνείς δανειστές, όμως, δεν αποβλέπουν να πάρουν πίσω μόνο τα χρήματά τους και αρκετούς τόκους, αλλά προσπαθούν να βάλουν «χέρι» στην εθνική μας κυριαρχία. Έβαλαν στο «μάτι» και το φυσικό αέριο που ανακαλύφθηκε στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μελετώντας κανείς τη σημερινή παγκόσμια κρίση με εκείνη του 1929-1932, θα διαπιστώσει και στις δύο περιπτώσεις, τις ίδιες μεθόδους από τους διεθνείς τραπεζίτες.
Οι διεθνείς τραπεζίτες, οι οποίοι από το 1913 εξέδιδαν το δολάριο στην Αμερική, μέσω του Συστήματος Ομοσπονδιακού Αποθέματος, μια ιδιωτική εταιρεία, το 1930 προκάλεσαν τεχνητή οικονομική κρίση. Πώς; Με την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά!
Οι διεθνείς τραπεζίτες, που κρατούσαν στα χέρια τους τις πιστώσεις και το δολάριο, αρνούνταν με τη μορφή συμβουλών, να εκδώσουν δάνεια στη βιομηχανία, τα καταστήματα και τις γεωργοκτηνοτροφικές μονάδες. Τα χρέη στα υπάρχοντα δάνεια βρίσκονταν ήδη υπό απαίτηση, με αποτέλεσμα το χρήμα να εξαφανίζεται με ταχύτητα από την κυκλοφορία. Η έλλειψη χρήματος οδήγησε την αμερικανική οικονομία στην ύφεση και τον αμερικανικό λαό στην απραξία.
Κι ο Θωμάς Τζέφερσον είχε προειδοποιήσει τον αμερικανικό λαό: «Αν ο Αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση νομίσματος, τότε αυτές και οι εταιρείες που αναπτύσσονται στην περιφέρεια των τραπεζών, πρώτα με την έκδοση πληθωριστικού χαρτονομίσματος και μετά με την ελάττωση των τιμών, θα αποστερήσουν από το λαό την περιουσία του και κάποια μέρα οι απόγονοί του θα ξυπνήσουν άστεγοι σε μια ήπειρο που κατέκτησαν οι πρόγονοί του».
Οι μέθοδοι που χρησιμοποίησαν οι διεθνείς τραπεζίτες τότε, χρησιμοποιούνται και σήμερα. Οι σημερινοί διεθνείς τραπεζίτες –απόγονοι των διεθνών τραπεζιτών που ελέγχουν το δολάριο και προκάλεσαν την κρίση του 1929-1932- ελέγχουν και την έκδοση του Ευρώ. Αφού πέτυχαν την κατάργηση των εθνικών νομισμάτων των ευρωπαϊκών κρατών, είναι οι κύριοι μέτοχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μιάς ιδιωτικής εταιρείας, που εκδίδει το ευρωπαϊκό νόμισμα.
Και σήμερα, η τεχνητή έλλειψη χρήματος από τους διεθνείς τραπεζίτες οδήγησε την οικονομία των ευρωπαϊκών κρατών στην ύφεση και τους λαούς της Ευρώπης στην ανεργία, στη φτώχεια, στην ανέχεια.
Πώς θα ξεφύγουν οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι από τη δυναστεία των διεθνών τραπεζιτών;
Η μόνη λύση είναι πάρουν στα χέρια τους την εξουσία να εκδίδουν αυτοί το νόμισμά τους. Εξουσία, η οποία βρίσκεται σήμερα στα χέρια ιδιωτών!
Και μια λεπτομέρεια: Μετά από μια τεχνητή παγκόσμια κρίση παρατηρείται το ξέσπασμα ενός παγκοσμίου πολέμου.
Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος έθεσε τέρμα στην παγκόσμια κρίση του 1930. Από την οικονομική κρίση κέρδισαν οι διεθνείς τραπεζίτες, αλλά και από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο πάλιν κέρδισαν οι διεθνείς τραπεζίτες, με την χρηματοδότηση των εμπολέμων κρατών!

Ρωμηοσύνη

ΙΔΟΥ ΤΑ… ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ

SILLIPSI
Όχι μία, αλλά εκατό φορές έχουμε γράψει πως τα λεγόμενα «ανεξιχνίαστα» εγκλήματα, ειδικά κατά ανυπεράσπιστων ηλικιωμένων Ελλήνων και Ελληνίδων, οφείλονται ως επί το πλείστον στη δράση συμμοριών «κατατρεγμένων οικονομικών μεταναστών». Κάθε φορά δε που ανακοινώνεται η εξιχνίαση ενός τέτοιου εγκλήματος, δικαιωνόμαστε.
Έτσι έγινε και με την χθεσινή εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας 67χρονης Ελληνίδας, η οποία βρέθηκε δολοφονημένη, στις 3 Απριλίου 2013, μέσα στο διαμέρισμα που διέμενε στην οδό Λέσβου στην Κυψέλη. Το πτώμα είχε βρεθεί σε προχωρημένη σήψη, ενώ το διαμέρισμά της ήταν άνω-κάτω, δείγμα ότι επρόκειτο για ληστεία μετά φόνου.

ΕΚΤΑΚΤΟ: 17 ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑ!Δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί οι λόγοι που οδήγησαν στην συμπλοκή, αλλά οι πρώτες πληροφορίες θέλουν 17 Πακιστανοί να βρίσκονται στο νοσοκομείο μετά από επεισόδιο με Έλληνες...

Χατζηδάκης: Τα πράγματα κάπως γίνονται καλύτερα


Την εκτίμησή του ότι τα πράγματα παραμένουν δύσκολα στην Ελλάδα αλλά είναι λιγότερο δύσκολα σε σχέση με όσο ήταν τον περασμένο Ιούνιο εξέφρασε
ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον Real FM.

Yπέρπτηση τετράδας τουρκικών μαχητικών πάνω από τους ΦούρνουςΣυνεχίζεται με αμείωτη ένταση η έμπρακτη αμφισβήτηση των Ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο από την Τουρκία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, σχηματισμός τεσσάρων μαχητικών της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, αποτελούμενος από δύο F-4 και δύο F-16, εισήλθε στις 10:53 στο FIR Αθηνών μεταξύ Σάμου και Χίου και πραγματοποίησε στις 11:06 υπέρπτηση άνωθεν του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων και συγκεκριμένα της νήσου Ανθρωποφάγοι στα 1000 και 3000 πόδια αντίστοιχα. Ο σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών στις 11:11. Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική. H πτήση μαχητικών αεροσκαφών σε χαμηλό ύψος πάνω από Ελληνικό έδαφος συνιστά κατακόρυφη αναβάθμιση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο. Mε βάση τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, το 2012 σημειώθηκαν τρεις υπερπτήσεις από τουρκικά μαχητικά και συγκεκριμένα τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Νοέμβριο.

strategyreports

8 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΙΣΑ ΠΟΥ ΕΙΣΕΠΡΑΤΤΕ ΑΠΡΑΝΟΜΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΝΕΚΡΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΗΣ


Ακόμα μία υπόθεση παράνομης είσπραξης σύνταξης από το ΙΚΑ εκδικάστηκε σήμερα στο Ηράκλειο. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή, σε γυναίκα, η οποία όπως διαπιστώθηκε έπαιρνε παράνομα τη σύνταξη της μητέρας της, η οποία είχε πεθάνει, επί έναν χρόνο, από την 1-11-2010 έως τις 30-10-2011, ζημιώνοντας το ΙΚΑ κατά 3.400 ευρώ.

Η γυναίκα, δηλώνοντας πραγματική μεταμέλεια, αλλά αδυνατώντας να επιστρέψει τα χρήματα, επικαλέστηκε, ενώπιον του δικαστηρίου, σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα, που την ανάγκασε όπως είπε, να εισπράττει παράνομα τη σύνταξη.http://www.stoxos.gr

Και κτίριο στον Σόρος από τον Καμίνη για στρατηγείο λαθραίων


Αλώνει τώρα και την Αθήνα ο Τζορτζ Σόρος, θέτοντας σε εφαρμογή -όπως αποκαλύπτει η «δημοκρατία»- ένα πολυδάπανο σχέδιο «μουσουλμανοποίησης» αρχικά της πρωτεύουσας και στη συνέχεια της υπόλοιπης χώρας.
Μπορεί μέχρι πρότινος οι δύσπιστοι να έκαναν λόγο για «συνωμοσιολογικά» σενάρια, αλλά τα γεγονότα πλέον μιλούν από μόνα τους. Αθόρυβα και χωρίς (μέχρι στιγμής) αντιδράσεις το ίδρυμα του διεθνούς κερδοσκόπου (με
τον περίεργο ρόλο και σε οικονομικό επίπεδο σε βάρος της Ελλάδας) εισέρχεται στους δημόσιους μηχανισμούς, χαράσσει πολιτικές -κυρίως για τους λαθρομετανάστες- και με πρόσχημα τα ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης, μέσω μη κυβερνητικών οργανώσεων στήνει πολυπλόκαμους μηχανισμούς που δικτυώνονται με τις υπόλοιπες βαλκανικές αλλά και πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Ηδη από τον περασμένο Οκτώβριο είχε ανοίξει τον δρόμο στον Σόρος ο (βασικός υποστηρικτής του) Γιώργος Παπανδρέου σε φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, επιβραβεύοντας την απόφασή του να στηρίξει τους λαθρομετανάστες.
Τώρα βασικός συνομιλητής του Σόρος στην Ελλάδα είναι ο (επίσης εκλεκτός του πρώην πρωθυπουργού) δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος μαζί με στενούς συνεργάτες του -όλως τυχαίως- παρουσιάζουν φιλοσκοπιανές τάσεις ή έχουν διακριθεί σε πολυσυζητημένα ζητήματα διαστρέβλωσης της ελληνικής Ιστορίας.
Η «δημοκρατία» φέρνει στο φως τον τρόπο με τον οποίο οι μηχανισμοί αυτοί καταλαμβάνουν καίριες θέσεις στην ελληνική πρωτεύουσα, με αποκλειστικό σκοπό την υποστήριξη των λαθρομεταναστών και τη δημιουργία του υπόβαθρου για τις επερχόμενες «μεγάλες αλλαγές». Την Πέμπτη -χωρίς κανείς να το αντιληφθεί- το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας αποφασίζει για την πανηγυρική εγκατάσταση του ιδρύματος του Σόρος σε κεντρικό δημοτικό κτίριο, απ’ όπου και θα αναπτύξει τα σχέδιά του. Το θέμα φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Καμίνης, παρακάμπτοντας την αρμόδια Οικονομική Επιτροπή και υπογράφοντας τη σχετική εισήγηση, προφανώς γιατί κανείς από τους συνεργάτες του και τους αντιδημάρχους δεν δέχτηκε να βάλει την υπογραφή του.
Το όχημα: Open Society Foundation
H Open Society είναι η οργάνωση του Σόρος που έχει απλώσει τα πλοκάμια της σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική, δημιουργώντας ένα πανίσχυρο δίκτυο. Καλύπτει το σύνολο των Βαλκανίων, με επίκεντρο την πανίσχυρη οργάνωση Open Society Macedonia, δηλαδή το παράρτημα στα Σκόπια.
Τον Δεκέμβριο επισκέφθηκε την Αθήνα ο καταλανικής καταγωγής διευθυντής της Open Society Jordi Vaquer, προετοιμάζοντας το έδαφος για τη διείσδυση του ιδρύματος του Σόρος, το οποίο εδρεύει στην Ελβετία, στην ελληνική κοινωνία. Κατόπιν τούτου ο Σόρος επανέρχεται δριμύτερος, επικαλείται τις «ανάγκες των Ελλήνων που έχουν πληγεί από την κρίση», δηλώνει την απόφασή του να ανοίξει Κέντρα Αλληλεγγύης στην Αθήνα -στο πρότυπο παρόμοιων κέντρων που λειτουργεί σε άλλες χώρες- και προσφέρει 520.000 ευρώ για να ανακαινιστεί ο δεύτερος όροφος του Παλαιού Φρουραρχείου απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης, εκεί όπου ο κ. Καμίνης στέγασε τον περιβόητο Κόμβο Αλληλοβοήθειας. Ο τελευταίος έχει ήδη στοχοποιηθεί για την ανεξέλεγκτη λειτουργία του. Βασική προϋπόθεση όμως που θέτει ο Σόρος είναι να του παραχωρηθεί ο χώρος που θα ανακαινίσει για να στεγάσει τις δραστηριότητες της οργάνωσής του!
O άνθρωπος-κλειδί
Ανθρωπος-κλειδί στις δραστηριότητές του είναι η διευθύντρια των ιδρυμάτων Open Society, η αφγανικής καταγωγής, πανταχού παρούσα αλλά και μυστηριώδης Nazia Hussain. Εκπροσωπεί τις αντίστοιχες δραστηριότητες του Σόρος σε όλη την Ευρώπη και στα Βαλκάνια. Υπήρξε αξιωματούχος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στις νότιες και ανατολικές περιοχές του Αφγανιστάν, καθώς και σε τμήματα των επαρχιών βορείως της Καμπούλ.
Η κυρία Hussain σκοπεύει να αναπτύξει σειρά Κέντρων Αλληλεγγύης, με στόχο να συγκεντρώσει στους κόλπους τους όλες τις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται υπέρ των μεταναστών. Και από το Παλαιό Φρουραρχείο επισήμως πλέον θα μπορεί να συνεργάζεται «με τους επίσημους φορείς, την κοινωνία των πολιτών, τοπικές οργανώσεις και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη», όπως αναφέρει η ίδια σε σχετική επιστολή της.

olympia

Γιατί το τέμενος ξυπνά μνήμες απο τα μαρτυρικά χρόνια της σκλαβιάς του Ελληνισμού !


Τι είναι τα σύμβολα και γιατί επιμένουν οι Τούρκοι να κατασκευαστεί Τέμενος στην Ελλάδα με εντολή της Ελληνικής Κυβερνήσεως !
Γράφει ο Π. Λιβανίδης
“Γίνεσαι Τούρκος Διάκο μου, τη πίστι σου ν΄ αλλάξεις;
Να προσκυνάς εις το τζαμί, την εκκλησιά ν΄ αφήσεις”:
Κ΄ εκείνος τ΄ αποκρίθηκε και με θυμόν του λέγει:
- “Πάτε κι εσείς κ΄ η πίστις σας μουρτάτες να χαθείτε.
Εγώ Γραικός γεννήθηκα, Γραικός θέλ΄ αποθάνω….

Δημοτικό Τραγούδι για τον θάνατο του Αθανάσιου Διάκου !
Η κατάργηση των συμβόλων
Όταν ένας κατακτητής καταλαμβάνει ένα λαό , έναν τόπο , μία από τις βασικές ενέργειες που κάνει είναι να καταργήσει τα σύμβολα του κατακτημένου ( γλώσσα, σημαία , κοινωνικούς παράγοντες κλπ ) και να εγκαταστήσει τα δικά του.

%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CC%81%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82.jpgΑυτό έκαναν οι διάφοροι , κατά περιόδους , επίδοξοι κατακτητές του Ελληνισμού. Φράγκοι Γενουάτες , Σταυροφόροι , Τούρκοι , Βούλγαροι και άλλοι. Τους πρώτους που καταδίωκαν ήταν τους δασκάλους , τους ιερείς και τους προεστούς που δεν μπορούσαν να εξαγοράσουν. Δηλαδή αυτούς που γαλουχούν και καθοδηγούν την Ελληνική κοινωνία.
Στην περίοδο της Τουρκοκρατίας ιδιαιτέρα η θρησκεία ήταν και σύμβολο εθνικότητος. Οι Οθωμανοί – Τούρκοι ζητούσαν ως διαπίστωση και απόδειξη ότι δεν είσαι πλέον Έλληνας και έχεις γίνει Τούρκος , το να απαρνηθείς την Ορθοδοξία και να γίνεις Μουσουλμάνος. Εάν γινόσουν Μουσουλμάνος σου χάριζαν τη ζωή , εάν όχι σε σκότωναν με μαρτυρικό τρόπο. ( Αθανάσιος Διάκος και χιλιάδες άλλοι μάρτυρες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας ).
Στο στόχαστρο η Ορθοδοξία
Στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας , υπάρχουν πολλές εκατοντάδες μάρτυρες που κρεμάστηκαν , ή σκοτώθηκαν με μαρτυρικό τρόπο , μόνο και μόνο γιατί δεν απαρνιόνταν τη Θρησκεία τους και φυσικά την εθνική τους ταυτότητα. %CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CC%81%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82.jpg
Δεν είναι τυχαίο ότι ο μεγάλος αριθμός των Οσίων και των Αγίων που έχει η Εκκλησία μας από τους χρόνους της Τουρκοκρατίας.
Χιλιάδες ήταν όμως και οι εκκλησίες μας που λεηλατήθηκαν και βεβηλώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο. Είναι κάτι που επαναλείφθηκε και στους τωρινούς καιρούς στην Κύπρο , με την Τουρκική Εισβολή του 1974.
Τους καθεδρικούς ναούς μάλιστα τους έκαναν επίτηδες μουσουλμανικά τεμένη και τζαμιά για να είναι πολύ δύσκολο να τους τα διεκδικήσουμε πίσω. Το ζητούμενο ήταν η απώλεια της εθνικής ταυτότητος μέσω του εξισλαμισμού και του γενιτσαρισμού έναντι των Ελλήνων προκειμένου να αφανιστούν υπο μια ξένη εθνική συνείδηση.
Ας μην ξεχνάμε ότι ο « Παρθενώνας της Ορθοδοξίας » ο ιερός ναός της Αγίας Σοφίας μετατράπηκε για χρόνια σε μουσουλμανικό τέμενος και σήμερα λειτουργεί ως μουσειακός και εκθεσιακός χώρος. Το δε τουρκικό κράτος αρνείται επίμονα ακόμη και να τελεστεί η Θεία Λειτουργία στον ιερό χώρο της Ορθοδοξίας. Ορισμένοι δε στην Τουρκία πιέζουν να ξαναγίνει ο ναός της Αγίας Σοφίας τζαμί.
Χιλιάδες άλλοι ιεροί ναοί γκρεμίστηκαν , έγιναν αποθήκες ακόμη και στάβλοι για να ταπεινωθεί ο Έλληνας και να ευτελιστεί η Ορθοδοξία. Αυτό το βλέπουμε ακόμη και στον μεθοδευμένο τρόπο καταστροφής των Αγιογραφιών στις εκκλησίες που βρέθηκαν υπό την κατοχή τους.
Εγκατάσταση των συμβόλων του κατακτητή
Οι Τούρκοι συνειδητά και εσκεμμένα πάντοτε επιδιώκουν την κατάργηση των συμβόλων του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας και την επιβολή των δικών τους συμβόλων εθνικών , θρησκευτικών και κρατικής τους κυριαρχίας. Αυτό κάνουν και σήμερα ακόμη και σε καθαρά κρατικά σύμβολα για να οριοθετήσουν τη δική τους κρατική κυριαρχία επί της Ελληνικής. Γι΄ αυτό τα πολεμικά τους πλοία κάνουν συχνά βόλτες σε Ελληνικά χωρικά ύδατα με τις υποτιθέμενες « αβλαβείς διελεύσεις ».
Γι αυτό δημιουργούν « γκρίζες ζώνες » στο Αιγαίο , γι αυτό αμφισβητούν τα Ελληνικά θαλάσσια όρια « έρευνας και διάσωσης » στο Αιγαίο και δεν επιτρέπουν την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης εδώ και 32 χρόνια , αλλά και τόσα άλλα.
Για τον ίδιο λόγο η Τουρκία πιέζει για τη δημιουργία και την επίσημη λειτουργία τζαμιών και μουσουλμανικών τεμένων στην Αθήνα , ενώ δεν αποκαθιστά και δεν επιτρέπει την λειτουργία πολλών Ορθόδοξων ναών στην επικράτεια της.
Η ύπαρξη και λειτουργία ενός μεγάλου μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα , θα μεταφραστεί στην εθνική συνείδηση των Ελλήνων ως ανέγερση του κυρίου συμβόλου ενός ιστορικού εχθρού του Ελληνισμού , μέσα στην ίδια του την πρωτεύουσα. Ενός εχθρού που ακόμη και σήμερα προσπαθεί να αποσπάσει περιοχές του Ελληνικού κράτους και μεθοδεύει τη λεηλασία του εθνικού μας πλούτου ( πετρέλαια και φυσικό αέριο Αιγαίου – Κύπρου ).
Αυτό που επιδίωκε και δυστυχώς συνεχίζει ακόμη ο σύγχρονος κατακτητής είναι η κατάργηση της δυναμικής κάθε Ελληνο-Χριστιανικού συμβόλου και την εγκατάσταση των δικών του.
Οι πολιτιστικές διαφορές
Εκτός όμως από το τι συμβολίζει – για τους Έλληνες με εθνική και πατριωτική συνείδηση – η ανέγερση ενός μουσουλμανικού τεμένους και μάλιστα πολύ μεγάλου και πολλαπλάσιου σε μέγεθος από οποιονδήποτε μεγάλο Ορθόδοξο ιερό ναό υπάρχει ΄στην Αττική , προκύπτουν και άλλες πολύ σοβαρές επιπτώσεις πολιτιστικές αλλά ηθικές.
Το μεγάλο ποσοστό ύπαρξης μουσουλμάνων στην Ελλάδα εκτός μερικών περιοχών της Θράκης προέκυψε από την αθρόα και παράνομη εισροή λαθρομεταναστών από μουσουλμανικές χώρες , με τις ευλογίες της « φίλης » και γείτονος χώρας Τουρκίας.
Ο μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων δεν προέκυψε γιατί οι Έλληνες αποφάσισαν να εξισλαμισθούν ξαφνικά , εθελοντικά και μαζικά. Είναι μουσουλμάνοι που ήρθαν παράνομα να εποικίσουν μια χώρα που είναι η καρδιά της Ορθοδοξίας και της Χριστιανικής Πίστης γενικότερα . Γιατί και ο πιο αδαής θα πρέπει να σκεφτεί γιατί τα ιερά ευαγγέλια είναι γραμμένα στην Ελληνική γλώσσα.
Είναι σαν Χριστιανοί διαφόρων δογμάτων , να πήγαιναν να εποικίσουν τη Σαουδική Αραβία και να απαιτούσαν να κτισθεί τεράστιος μητροπολιτικός ναός. Πώς θα αντιδρούσαν οι μουσουλμάνοι κάτοικοι αυτής της χώρας που δεν σου επιτρέπουν ούτε σταυρό να φοράς δημόσια ; Όχι στο να κτίσεις εκκλησία. Χωρίς να υπολογίσουμε τα μαρτύρια που έχει υποστεί το Ελληνικό έθνος στο παρελθόν για να εξισλαμιστεί.
Η ανέγερση τεμένους είναι ταυτόχρονα μια επιβράβευση της παρανομίας , αφού παράνομα έχουν εισέλθει στη χώρα μας και παράνομα συνεχίζουν να ζουν στη χώρα χωρίς να έχουν υποστεί καμιά τιμωρία από τον νόμο όπως κανονικά θα έπρεπε.
Υπάρχουν όμως και μεγάλες πολιτισμικές διαφορές που οδηγούν σε κοινωνικές συγκρούσεις , αφού οι λαθρομετανάστες προσδίδουν διαφορετική αξία στην ανθρώπινη ζωή. Έχουν διαφορετικό τρόπο ζωής και πιστεύουν σε άλλους κώδικες κοινωνικής συμπεριφοράς , που δεν έχουν καμιά σχέση με αυτούς που είναι αποδεκτοί από την Ελληνική κοινωνία. ¨Όπως την κοινωνική θέση της γυναίκας και τον τρόπο ενδυμασίας της ( ακρωτηριασμός γενετικών οργάνων , ενδυμασία μπούργκας κλπ. )
Οι οικονομικές παράμετροι
Θα κτίσουμε ισλαμικό τέμενος για ένα μεγάλο μεν ποσοστό του πληθυσμού του Λεκανοπεδίου της Αττικής , μόνο που αυτό έχει εισέλθει στην πατρίδα μας λαθραία και παράνομα. Ένας πληθυσμός που ενώ δεν έχει κανένα κοινό πολιτιστικό και εθνικό σημείο με τον Ελληνισμό και τις αξίες του.

Κάποιοι επιδιώκουν συστηματικά να βαπτίσουμε τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες « Έλληνες » ( κομμάτι του Ελληνικού έθνους ) με το ζόρι και να τους εντάξουμε στην Ελληνική κοινωνία. Δεν θέλουν απλά να τους κάνουν πολίτες του Ελληνικού κράτους , αλλά να τους χαρίσουν την Ελληνική ιθαγένεια διαστρεβλώνοντας έτσι την έννοια της αλλά και να υπονομεύσουν την εθνική μας υπόσταση.
Ο απλός Έλληνας πολίτης θα αναλάβει τα έξοδα ανέγερσης ενός ισλαμικού τεμένους την στιγμή που η οικονομία μας δοκιμάζεται και είμαστε μπροστά στον κίνδυνο μιας εθνικής χρεοκοπίας ;
Την στιγμή που γίνονται στους Έλληνες συστηματικά μεγάλες περικοπές στο βασικό μισθό και στις χαμηλές συντάξεις , την στιγμή που τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν να πληρώσουν για τα φάρμακα των ασφαλισμένων και ο μισός ελληνικός πληθυσμός κινδυνεύει και ζει στα όρια της φτώχειας , κάποιοι συνεχίζουν την απάνθρωπη και ανθελληνική διαχείριση του δημοσίου χρήματος.
Όταν γίνονται περικοπές στα πάντα ( τα περιπολικά της αστυνομίας στερούνται βενζίνης και περικόπτονται οι στρατιωτικές ασκήσεις και οι αμυντικοί εξοπλισμοί ) , τότε κάποιοι θέλουν με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου να κτίσουν ισλαμικό τέμενος στην Αθήνα.
Ελληνισμός και Ορθοδοξία σε δεύτερη θέση
Ο απλός πολίτης αναρωτιέται γιατί όταν το Ελληνικό κράτος δεν έχει χρήματα να πραγματοποιήσει « το Τάμα του Έθνους » των αγωνιστών του 1821 , την ανέγερση ενός μεγαλοπρεπούς ναού , ως ευχαριστία για την απελευθέρωση μας από τον Οθωμανικό ζυγό , θα ανεγείρουμε ένα ισλαμικό τέμενος για μουσουλμάνους που ήρθαν στην χώρα μας ως λαθρομετανάστες καταπατώντας τους νόμους του κράτους μας ;Αλήθεια γιατί ήταν παράνομο να ανταλλάξει το κράτος κρατική περιουσία με αυτή της Ιεράς Μονής του Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους και ο ηγούμενος της να προφυλακιστεί και είναι νόμιμο να χαρίζουμε εκτάσεις του πολεμικού ναυτικού σε Μουσουλμάνους , όταν οι πρόγονοι μας μαρτύρησαν και τράβηξαν τα πάνδεινα από ομόθρησκους τους στο παρελθόν προκειμένου να αλλαξοπιστήσουν ;
Πόσοι Οσιομάρτυρες και Άγιοι έχει η Εκκλησία μας από αυτήν την προσπάθεια των Οθωμανών προκειμένου να αλλαξοπιστήσουμε ;
Εύλογα ερωτήματα που όμως κάποιοι παραβλέπουν προκειμένου να διεθνοποιήσουν την Ελληνική επικράτεια και να αφελληνίσουν τον πληθυσμό της για να μετατραπεί σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία χωρίς ταυτότητα και εθνική κυριαρχία.
Θέλουν η Ελλάδα ως τόπος καθοριστικής γεωπολιτικής σημασίας να ελέγχεται αποκλειστικά και ολοκληρωτικά από μη Έλληνες , που θα εκμεταλλεύονται πλήρως και τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές ( πετρέλαια , φυσικό αέριο , πανέμορφες ακτές κλπ ).
Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι γιατί οι πολιτικές μας ηγεσίες δεν κάνουν απολύτως τίποτα ή κάνουν ακριβώς αυτό που δεν πρέπει για την διασφάλιση της εθνικής μας ακεραιότητος. Υπονομεύουν όμως έτσι τον Ελληνισμό και φαίνονται ανάξιοι στις θυσίες των προγόνων μας που αγωνίσθηκαν για την ελευθερία του Ελληνικού Γένους. Τους προγόνους μας που με χαμόγελο πήγαιναν να συναντήσουν τον θάνατο στον αγώνα για την διατήρηση της πίστης τους και της ελευθερίας τους.
Για δες καιρό που διάλεξε ο χάρος να με πάρει
τώρα π΄ ανθίζουν τα κλαδιά και βγάζ΄ η γη χορτάρι”.
Την πίστι τους, τους ύβριζε, τους έλεγε μουρτάτες
“Εμέν΄ αν εσουβλίσετε, ένας Γραικός εχάθη,
Ας είν΄ καλά ο Οδυσσεύς κι ο καπετάν Νικήτας*.
Αυτοί θα κάψουν την Τουρκιά κι όλο σας το Δοβλέτι.”
Δημοτικό Τραγούδι για τον θάνατο του Αθανάσιου Διάκου
http://www.veteranos.gr

ΚΑΡΦΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

923848098672
Η Χρυσή Αυγή είναι μεν ο πρώτος στόχος –παγκοσμίως- των περιβόητων (και «περιούσιων»…) «αντιρατσιστών» της Ευρώπης και της Αμερικής, αλλά σίγουρα δεν είναι ο μόνος. Ανάλογες επιθέσεις δέχονταν κι όποιοι άλλοι τολμούν να αντιστέκονται. Ένας απ’ αυτούς τους στόχους, που έχουν συγκεντρώσει την μήνι των οργάνων της Νέας Τάξης-Παγκοσμιοποίησης, είναι και η καθόλου «πρόθυμη» κυβέρνηση της Ουγγαρίας. Έτσι, σε άρθρο του με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ουγγαρία: για να σωθεί η δημοκρατία, η ΕΕ πρέπει να κάνει χρήση του άρθρου 7», ο γνωστός και μη εξαιρετέος («περιούσιος» βεβαίως-βεβαίως…) υβριστής και λασπολόγος της Χρυσής Αυγής, Βενιαμίν Αμπτάν, πρόεδρος του «Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος» (EGAM), βγάζει χολή και μίσος κατά της κυβέρνησης της Ουγγαρίας, προτείνοντας στην ηγετική κλίκα της Ε.Ε. την απομόνωσή της μέσα στην Ε.Ε. και της αφαίρεσης τοτυ δικαιώματος ψήφου που διαθέτει! Ιδού τα… εγκλήματα της ουγγρικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τους αλαλαγμούς του σιωνιστή Αμπτάν:

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ απο την απάντηση του ΣΔΟΕ για την εταιρεία Μιωνή – Παπασταύρου


Ο ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ…
Φωτιά βάζει στο πολιτικό σκηνικο η απάντηση του ΣΔΟΕ στην αίτηση της εξεταστικής επιτροπής να προσκομισθεί από την υπηρεσία το αποτέλεσμα ελέγχου στην περιβόητη εταιρεία που συνδέει Μιωνή – Παπασταύρου – Παντελή. Κοινώς στα πρόσωπα που εμπλέκονται έμμεσα ή άμεσα στον λογαριασμό – μαμούθ της λίστας. Σύμφωνα με την μαρτυρία του ίδιου του κυρίου Παπασταύρου, ο έλεγχος έγινε το 2000 μετά από καταγγελία στελεχών Ελβετικής τράπεζας που ενέπλεκαν τον κύριο Σάμπυ Μιωνή σε ξέπλυμμα χρήματος προσώπων υπεράνω υποψίας (θυμίζει κάτι;).

Σύμφωνα με τους μάρτυρες Παπασταύρου και Μαρία Παντελή ο έλεγχος δεν έδειξε κάτι,
ενω ο κύριος Μιωνής έκανε και αγωγη στην Ελβετική τράπεζα για δυσφήμιση. Την υπόθεση χειρίστηκαν Αμερικανικά δικαστήρια.
Τι απάντησε λοιπόν το ΣΔΟΕ; ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΦΑΚΕΛΛΟ ΤΈΤΟΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ! Ζητώντας μάλιστα περισσότερες πληροφορίες.
Ποιού το όνομα φιγουράρει στην απάντηση; Μα του κυρίου Λέκκα, ο οποίος μετατέθηκε αιφνιδίως απο την θέση του. Μετα την φερόμενη δήλωση του σε σύσκεψη του ΣΔΟΕ, μόλις ειδε τον επίμαχο λογαριασμό στην λίστα “Α, αυτά τα λεφτά είναι της Μαργαρίτας Παπανδρέου” (!!) δήλωση την οποία ο ίδιος αρνείται.
Τώρα, η υπηρεσία δεν βρίσκει τον φάκελλο της υπόθεσης, ο οποίος οφείλει να έχει και την επιστολή με τις καταγγελίες κατά του Σ. Μιωνή.
Εάν λοιπόν ο κύριος Λέκκας λέει αλήθεια και όντως δεν γνωρίζει ούτε την εταιρεία, ούτε τον λογαριασμό, ούτε τον Μιωνή, ούτε κατονόμασε την κυρία Παπανδρέου, τότε…
Θα πρέπει να κάνει μήνυση κατα του κυρίου Στασινόπουλου και των επιτελών του ΣΔΟΕ που συνηγορησαν στον ισχυρισμό. Θα έπρεπε ήδη να την είχε κάνει, Διότι εδω έχουμε ένα τεράστιο σκάνδαλο.
Εάν ο Στασινόπουλος και οι λοιποί του ΣΔΟΕ λένε αλήθεια, τότε ο κύριος Λέκκας, εκτός απο ψευδομαρτυρας, γίνεται πλέον και άμεσα εμπλεκόμενος. Εάν ο κύριος Λέκκας όντως αναγνώρισε και ταυτοποίησε τον λογαριασμό, σημαίνει ότι γνώριζε καλά την εταιρεία, την κυρία Παντελή και την υπόθεση του ελέγχου. Άρα η απάντηση της υπηρεσίας του είναι ανακριβης και ενδεχομένως δόλια.
Ένα απο τα δύο τινά συμβαίνουν. Η ο Στασινόπουλος και τα στελέχη συκοφαντούν τον Λεκκα ή ο Λέκκας προσπαθεί να καλύψει τον συγκεκριμένο φάκελλο και τα πρόσωπα που εμπλέκονται.
Τέλος, Απομένει να μάθουμε πως μία καταγγελία κατα φυσικου προσώπου, οδήγησε σε έλεγχο εταιρείας που δεν έχει ουδεμία σχέση με το εν λόγω πρόσωπο. Εν προκειμενω τον κύριο Σάμπυ Μιωνή. Ερώτημα στο οποίο δεν μπόρεσε να απαντήσει ούτε ο κύριος Παπασταύρου ούτε η κυρία Παντελή.
Ελπίζουμε ο ΣΔΟΕ να βρει γρήγορα τον φάκελλο, Διότι συμμετείχαν τουλάχιστον 10 ελεγκτές. Την Χρυσή εποχη του χρηματιστηρίου…

20130416-195001.jpg olympia

«ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ» ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΔΑΠΑΝΑΙΣ ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ

boutaris
«Αντιφασιστικές» εκδηλώσεις επιχειρεί να θεσμοθετήσει στη Θεσσαλονίκη –υπό την αιγίδα του Δήμου- ο τουρκολάγνος και σιωνιστολάγνος Μπουτάρης, όπως είπε ο ίδιος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή τη συμμετοχή, για πρώτη φορά, αντιπροσωπείας του Δήμου, με επικεφαλής τον ίδιο, στην «πορεία των ζωντανών» από Αουσβιτς και Μπιρκενάου, που έγινε πριν από λίγο καιρό στη Γερμανία.

Ο αγωγός South Stream στο επίκεντρο συνάντησης στη Σόφια. Και η Ελλάδα κύριε;


Η υλοποίηση του έργου του αγωγού South Stream βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μαρίν Ράικοφ με τον πρέσβη της Ρωσίας στη Σόφια, Γιούρι Ισάκοφ. Ο κ. Ράικοφ υπογράμμισε την σημασία του έργου του South Stream για τη Βουλγαρία και την ευρύτερη περιοχή και πρόσθεσε ότι εξουσιοδότησε τον (υπηρεσιακό) υπουργό Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού Aσέν Βασίλεφ να ανταλλάσσει πληροφορίες με τη ρωσική πλευρά σε σχέση με ορισμένες λεπτομέρειες του έργου.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός παρουσίασε τις προτεραιότητες της Βουλγαρίας σε σχέση με το έργο του αγωγού.  Από την πλευρά του, ο κ. Ισάκοφ τόνισε την ετοιμότητα της ρωσικής πλευράς για συνομιλίες που αφορούν σε λεπτομέρειες υλοποίησης του έργου.

Το έργο αναμένεται να χρηματοδοτηθεί πλήρως από τη ρωσική πλευρά, ενώ η βουλγαρική εταιρεία Bulgarian Energy Holding (ΒΕΗ) θα αποπληρώσει την επένδυση μέσω των τελών διαμετακόμισης.


olympia

ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΝΕΑ ΣΥΜΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Η ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ;

BOSTON
Η βομβιστική επίθεση που έγινε χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδος, στην Αμερική ήταν μεσημέρι) στη Βοστόνη, φέρνει μνήμες 11ης Σεπτεμβρίου και δίδυμων πύργων. Πιο συγκεκριμένα, η συντονισμένη βομβιστική επίθεση πραγματοποιήθηκε κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστόνης. Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι επίσημες πληροφορίες λένε για 2 νεκρούς και περί τους 110 τραυματίες (πολλοί εκ των οποίων έχουν ακρωτηριαστεί), αλλά όπως συμβαίνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις, οι πιο βαριά τραυματισμένοι θα καταλήξουν…

Πώς λειτουργεί το «βραχιολάκι» - Η «μπίζνα» των σεκιούριτι και στο βάθος ιδιωτικές φυλακές ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/pws-leitourgei-to-vrahiolaki-h-mpizna-twn-security-kai-sto-vathos-idiwtikes-fylakes.html#ixzz2QcIHIvTW


σχόλιο ID-ont: Τα καταλαβαίνουμε όλα αυτά. Επισπρόσθετα όμως: α) Δεν τίθεται θέμα προσβολής της προσωπικής ελευθερίας; (οι κρατούμενοι παραμένουν άνθρωποι με δικαιώματα),

β) Είναι σίγουρα αποτελεσματικά αυτά τα μέσα; Είναι αδύνατον οι έχοντες χρήμα να λαδώνουν τους διαχειριστές των συστημάτων, αυτά να γράφουν ότι είναι υπό περιορισμόν, αλλά οι φυλακισμένοι να περιφέρονται ελεύθερα; (ιδιαίτερα εάν είναι υπό την εποπτεία ιδιωτικών εταιρειών, ή οι πληροφορίες που καταγράφονται, περνούν μέσα από ιδιωτικά πληροφοριακά δίκτυα),
γ) Κατά πόσον δεν αποτελούν προπόνηση, δοκιμαστική εφαρμογή, για τους εκτός φυλακής;   
Παλαιότερα σχόλια για αυτό το θέμα: http://id-ont.blogspot.gr/2013/03/blog-post_3.html
www.newsit.gr: Η εφαρμογή του μέτρου γεωεντοπισμού κρατουμένων με το «αθώο» βραχιολάκι, είναι ο «προπομπός» έλευσης ιδιωτικών εταιρειών... σωφρονισμού. Έτσι ξεκίνησε σε ΗΠΑ και Αγγλία με τελικό στάδιο τη δημιουργία ιδιωτικών φυλακών από εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφάλειας.

Η τοποθέτηση του «βραχιολιού» φέρνει άμεσα ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι για την διαχείριση του κέντρου επιχειρήσεων εντοπισμού και διαχείρισης των «ειδικών» κρατουμένων.

Η «υπερφόρτωση» των φυλακών έφερε την άδεια κατάδικων με ηλεκτρονικό βραχιολάκι ή αλλιώς συσκευή γεωεντοπισμού. Πρόκειται για μια «εναλλακτική μορφή έκτισης ποινών» είπε πρόσφατα ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης. Τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά;

 Πριν από μερικούς μήνες, όταν πρωτοακούστηκε η χρήση του «βραχιολιού» από επίσημα χείλη, ως διαρροή, τον Σεπτέμβριο του 2012, ο τεχνικός πραγματογνώμονας και σύμβουλος διαχείρισης κινδύνου, κ. Άγγελος Αγραφιώτης είχε επισημάνει τους «κινδύνους» στην εφημερίδα «Το Ποντίκι».

ΝΕΑ ΦΡΙΚΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ

100100
Μια νέα φρικτή δολοφονίας ανυπεράσπιστης ηλικιωμένης (82χρονης) Ελληνίδας αποκαλύφθηκε σήμερα, τις πρωινές ώρες. Πιο συγκεκριμένα, μέσα στο σπίτι της, στην οδό Καραϊσκάκη στα Βίλλια, βρέθηκε από συγγενείς της δολοφονημένη, με τραύμα στο κεφάλι, πιθανότατα από αιχμηρό αντικείμενο, μια 82χρονη Ελληνίδα. Η κεντρική είσοδος του σπιτιού ήταν παραβιασμένη και το σπίτι άνω-κάτω, σαφές δείγμα ότι εδώ υπάρχει ληστεία μετά φόνου!
Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, από τον τρόπο δράσης προκύπτει ότι εδώ έχουμε να κάνουμε μ’ ένα ακόμη έγκλημα ληστοσυμμορίας «κατατρεγμένων οικονομικών μεταναστών». Την ίδια ώρα που ανυπεράσπιστοι-ες ηλικιωμένοι-ες Έλληνες και Ελληνίδες πάνε σαν το σκυλί στ’ αμπέλι, κάποιο ενεργούμενο των διεθνών τοκογλύφων, ονόματι Μιούζνιεκς παραδίδει έκθεση σύμφωνα με την οποία στην Ελλάδα γίνονται «ρατσιστικά εγκλήματα»!!! Ο δε υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ του ψευτο-ρωμαίϊκου, ασχολείται επισταμένως με τα ανύπαρκτα «Τάγματα Εφόδου» της Χρυσής Αυγής, αφήνοντας ασύδοτους τους εγκληματίες να μας ξεκληρίζουν! Ως πότε;http://ethnikismos.net

Τι είναι το κατοχικό δάνειο που δώσαμε στους Γερμανούς, γιατί και πότε ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/ti-einai-to-katohiko-daneio-pou-dwsame-stous-germanous-giati-kai-pote.html#ixzz2QcHr2v5N


 
Κατά τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής εκτός από την κάλυψη των δαπανών για τη διαβίωση των γερμανικών στρατευμάτων, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να δώσει στους Γερμανούς ένα σημαντικό ποσό ως δάνειο, μέρος του οποίου χρησιμοποιήθηκε και για τον πόλεμο στη Βόρεια Αφρική.
Ο Ξενοφών Ζολώτας είχε αποκαλύψει (Ο απόρρητος φάκελος του δανείου, «Το Βήμα», 2 Ιουνίου 1991) ότι «ακόμα και ο ίδιος ο Χίτλερ όχι μόνο είχε αναγνωρίσει τα δάνεια του Γ' Ράιχ από την Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά είχε δώσει εντολή και είχε αρχίσει η διαδικασία εξόφλησής τους».

Η Ελλάδα από τη λήξη του Πολέμου δεν έπαυσε να «υπενθυμίζει» στη Γερμανία την εκκρεμότητα του κατοχικού δανείου. Το 1964 συγκροτήθηκε και επιτροπή νομικών, η οποία αποφάνθηκε ότι τα κατοχικά δάνεια αποτελούν συμβατική υποχρέωση της Γερμανίας, άσχετη με τις επανορθώσεις και αποζημιώσεις.

Ακόμη και επί Κατοχής ο πληρεξούσιος του Ράιχ στην Ελλάδα Αλντερπουργκ, με γραπτό υπόμνημά του στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, τον Ιούλιο 1964, είχε αναφέρει ότι η οφειλή της Γερμανίας στην Ελλάδα από το δάνειο ανερχόταν σε 200 εκατ. χρυσά μάρκα, δηλαδή σε 400 εκατ. σταθερά μεταπολεμικά μάρκα.
Η πρώτη επίσημη ανακίνηση του θέματος του δανείου έγινε το 1964, με εντολή της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου, από τον καθηγητή Αγγελο Αγγελόπουλο σε φορολογικό συνέδριο στο Αμβούργο. Ο διευθυντής του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Ράινχαρτ του απάντησε ότι το 1958 η κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή είχε παραιτηθεί από τις αξιώσεις για το κατοχικό δάνειο με αντάλλαγμα γερμανικό δάνειο 200 εκατ. μάρκων!

Ο Ράινχαρτ επιβεβαίωσε αυτή την εκδοχή με επιστολή στον Γεώργιο Παπανδρέου, η οποία κατέληγε: «Υπό τας προϋποθέσεις αυτάς δεν πιστεύω ότι η ελληνική κυβέρνησις, επικαλούμενη τη συμφωνία της Ρώμης θα ηδύνατο να επιτύχει τις αξιώσεις της. Θα ήτο, επομένως, προτιμότερον να μη επανέλθει επί της υποθέσεως».

Ο Αγγελόπουλος ερεύνησε το θέμα στους εμπιστευτικούς φακέλους των συνομιλιών Αντενάουερ - Καραμανλή. Δεν υπήρχε αναφορά σε παραίτηση Καραμανλή. Οι Γερμανοί απάντησαν ότι ήταν προφορική!

Δώδεκα φορές οι κυβερνήσεις ανακίνησαν το θέμα του κατοχικού δανείου μετά την ενοποίηση της Γερμανίας. Τελευταία φορά, το 2001, η κυβέρνηση Σημίτη συγκρότησε επιτροπή, η οποία συνέταξε υπόμνημα που επιδόθηκε στον καγκελάριο Σρέντερ. Ο αείμνηστος καθηγητής Γιώργος Παπαδημητρίου που μετείχε στην επιτροπή περιέγραψε την αντίδραση των Γερμανών: «Σαν να υψώθηκε μπροστά μας ένας γυάλινος πύργος - ξαφνικά πάγωσαν τα χαμόγελα των συνομιλητών μας, απέκλεισαν κάθε σχετική συζήτηση».

Το ξέχασαν
Το δάνειο υπεγράφη με όλους τους τύπους, η Ελλάδα πλήρωνε αναγκαστικά αλλά και οι Γερμανοί σύμφωνα με την πρόβλεψη άρχισαν να ξεπληρώνουν τις οφειλές τους. Υστερα βέβαια το χρέος... έπεσε στη λήθη της ιστορίας και το κατοχικό δάνειο ουδέποτε αποπληρώθηκε.

«Από το 1941 η Ελλάδα βίωνε έναν τρομακτικό λιμό. Ακόμα και ο διαβόητος υπουργός προπαγάνδας των ναζί ο Γκέμπελς έγραφε στο ημερολόγιό του για την Ελλάδα όπου «η πείνα έχει καταστεί ενδημική νόσος. Στους δρόμους της Αθήνας οι άνθρωποι πεθαίνουν κατά χιλιάδες από εξάντληση». Το Λονδίνο είχε κηρύξει την Ελλάδα σε επισιτιστική καραντίνα με στόχο να πλήξει την οικονομία του Αξονα, αλλά και να υποκινήσει στην Ελλάδα την αντίσταση.

Ο υποσιτισμός απασχολούσε τους Γερμανούς στο μέτρο που αυτός μπορούσε να υποκινήσει λαϊκές αναταραχές. Παράλληλα και ο Μουσολίνι πίεζε τον Χίτλερ να μειώσει τις δαπάνες κατοχής στην Ελλάδα και η κυβέρνηση Τσολάκογλου διαμαρτυρόταν για τα υπέρογκα έξοδα κατοχής» σημειώνει ο κ. Τάσος Ηλιαδάκης, συγγραφέας αποκαλυπτικών έργων και βιβλίων για τα γεγονότα της εποχής.

Πότε υπεγράφη το δάνειο
Στις 14.3.1942 τερματίζεται η Συνδιάσκεψη της Ρώμης με την υπογραφή και του κατοχικού δανείου. Τη σύμβαση υπέγραψαν οι πληρεξούσιοι της Ιταλίας και της Γερμανίας στην Ελλάδα, αντίστοιχα Γκίτζι και Αλτενμπουργκ. Στους άμεσα ενδιαφερόμενους, στην Ελλάδα δηλαδή, η συμφωνία ανακοινώθηκε εννέα ημέρες μετά.

Σύμφωνα με αυτήν:

Η ελληνική κυβέρνηση υποχρεούται κατά μήνα να καταβάλλει έξοδα κατοχής 1,5 δισ. δρχ., ποσό το οποίο θα κατανέμεται εξίσου μεταξύ των δύο Δυνάμεων Κατοχής (άρθρο 2).

Οι αναλήψεις από την Τράπεζα της Ελλάδος άνω του ποσού αυτού θα χρεώνονται ως δάνειο στις κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Ιταλίας σε δραχμές άτοκες (άρθρο 3).

Η επιστροφή των δανειακών αναλήψεων θα γίνει αργότερα (άρθρο 4).

Η συμφωνία ισχύει αναδρομικά από 1.1.1942 (άρθρο 5).

Η πρώτη τροποποίηση
«Ηταν συμφωνία μεταξύ Γερμανίας και Ιταλίας, που επιβάλλεται στην Ελλάδα. Δηλαδή είναι αναγκαστικό δάνειο. Υπόχρεος καταβολής του είναι η Ελληνική Κυβέρνηση και όχι η Τράπεζα της Ελλάδος. Επομένως ο νόμιμος διεκδικητής του είναι η ελληνική κυβέρνηση. Το ύψος των συνολικών αναλήψεων και πότε αυτές θα σταματήσουν δεν προσδιορίζονται. Οι αναλήψεις γίνονται κατά μήνα και δεν προσδιορίζεται ούτε το ύψος των άνω του 1,5 δισ. δρχ. ποσού ούτε το για πόσους μήνες θα έπαιρναν αυτά οι Αρχές Κατοχής» εξηγεί ο κ. Ηλιαδάκης. «Η χρέωση θα γίνεται σε δραχμές. Οι δραχμές όμως αυτές αντιστοιχούσαν σε εντελώς καθορισμένο ποσό μάρκων που ήδη είχαν απαιτήσει οι Γερμανοί από την ΤτΕ η οποία υποχρεώνεται ''όπως ρυθμίζει κατά τοιούτον τρόπον την επάρκειαν του χαρτονομίσματος εις δραχμάς ώστε να εξασφαλισθή μηνιαίως, διά τας ανάγκας του γερμανικού στρατού, ποσόν 25 εκ. μάρκων''. Επομένως η απαίτηση είναι σε μάρκα και το 1,5 δισ. δρχ. της συμφωνίας της Ρώμης δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα 25 εκ. μάρκα».

Ο αδηφάγος πληθωρισμός όμως εξανέμιζε το ποσό του 1,5 δισ. δρχ. και τελικά η συμφωνία από 2 Δεκεμβρίου 1942 θα τροποποιηθεί «κοινή συναινέσει». Ετσι το 1,5 δισ. δρχ. θα γίνει 8 δισ., τα οποία θα αναπροσαρμόζονται με κινητή τιμαριθμική κλίμακα από τα αγαθά που κατονομάζει. Επομένως τα άνω των 8 δισ. δρχ. ποσά, όπως αυτά προσδιορί­ζονται από την τροποποίηση, θα χρεώνονται ως δάνειο. Τα δανειακά ποσά που ήδη είχαν πάρει, όπως και αυτά που θα πάρουν μέχρι την 31.3.1943, θα αρχίσουν να εξοφλούνται από τον Απρίλιο του 1943 με δόσεις.

Συνεπώς το αρχικό αναγκαστικό δάνειο μεταπίπτει σε κανονικό συμβατικό δάνειο και τα ποσά είναι σε σταθερό νόμισμα. «Τα δανειακά ποσά σταματούν την 1.4.1943, οπότε αρχίζει η άτοκος επιστροφή τους. Επειδή οι δανειακές αναλήψεις δεν σταμάτησαν, αν και πραγματοποίησαν δέκα εννέα επιστροφές (19), οπότε και σταμάτησαν την καταβολή των υπολοίπων. Από τότε το δάνειο καθίσταται έντοκο λόγω υπερημερίας», υπογραμμίζει ο κ. Ηλιαδάκης για την περίοδο που οι ναζί πλήρωναν μεν τις δόσεις του χρέους τους, αλλά έπαιρναν αναγκαστικά όλο και περισσότερα.

Η επιστροφή των οφειλόμενων
Το αναγκαστικό δάνειο που κατέβαλε η Ελλάδα αποτελεί μια ξεχωριστή πτυχή εκτός από τις γενικές επανορθώσεις που διεκδικεί η χώρα μας, τη λεηλασία προσωπικών περιουσιών και την αποζημίωση για το ολοκαύτωμα χωριών. Το δάνειο, δηλαδή, δεν αποτελεί ούτε επανόρθωση ούτε αποζημίωση.
«Πολύ ορθώς η Ελλάδα εξ αρχής και συνεχώς, διαχώριζε το κατοχικό δάνειο από τις επανορθώσεις-αποζημιώσεις και ως εκ τούτου η διεκδίκησή του δεν πρέπει να εμπλέκεται μ' αυτές», λέει ο κ. Ηλιαδάκης στο «Εθνος».

ΠΗΓΗ

Το γερμανικό Lidl, ως γερμανικών συμφερόντων, προτείνει διακοπές στα κατεχόμενα της Κύπρου!


Οι ανέκαθεν ανθέλληνες απόγονοι των Ούννων
διαφημίζουν ταξείδια στα Κατεχόμενα, και δη ως ...Β. Κύπρον......
Ουδείς θα πρέπει  πλέον να ψωνίζει απο το Lidl.....
Άλλως θα πρέπει να πάψει να αυτο - αποκαλείται με το ιερόν και  ηρωικόν "Ελλην".....http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/

ΑΙΣΧΟΣ!!! ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕ Ο ΝΕΟΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΩΣ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΜΟΥΦΤΗ!!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/mitropoliths-komotinis-prosfere-korani-se-moufti.html#ixzz2QcHUxFll


Ο νεοχειροτονηθείς Μητροπολίτης Κομοτηνής Παντελεήμων "προσφέρει" κοράνιο
Πριν από μερικές ημέρες είχαμε, μετά μεγάλης μας λύπης, δημοσιεύσει ότι ο Μητροπολίτης Κομοτηνής και Μαρωνείας Παντελεήμονας αποκάλεσε την Κομοτηνή με τουρκικό όνομα στην επίσημη τελετή ενθρόνισης του, τώρα βρισκόμαστε σε δυσχερέστερη θέση να δημοσιεύουμε φωτογραφία από την επίσκεψη του συγκεκριμένου νεοχειροτονηθέντος Μητροπολίτου, ο οποίος αυτή τη φορά προσφέρει το νεκρό σωτηριολογικά κοράνιο στην πρώτη επίσκεψή του στον μουφτή Κομοτηνής Χαφίζ Τζεμαλή Μέτσο, συνεχίζοντας την ολισθηρή παράδοση Πατριαρχών στο μοίρασμα κορανίων.

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έχουμε δύο πολύ βαριά ατοπήματα από τον συγκεκριμένο Μητροπολίτη, με το σημερινό να έχει αρνητικές ή και θανάσιμες προεκτάσεις στην σωτηριολογική πορεία του ποιμνίου του. Ελπίζουμε να αντιλαμβάνεται το τι ακριβώς έχει πράξει και να επανορθώσει.
Η είδηση και η επίμαχη φωτογραφία όπως μεταδόθηκε από το http://www.muftikomotini.com
«Ο νέος Μητροπολίτης Κομοτηνής και Μαρώνειας Παντελεήμων στις 26 Μαρτίου 2013 και ημέρα Τρίτη, επισκέφθηκε τον Μουφτή Κομοτηνής κ. Χαφίζ Τζεμαλή Μέτσο στα γραφεία της Μουφτείας. 
Η συνάντηση που διεξήχθη σε ιδιαίτερο θετικό κλίμα, ο Μουφτής Κομοτηνής Χαφίζ Τζεμαλή Μέτσο, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κομοτηνής και Μαρώνειας κ. Παντελεήμονα για την επίσκεψη του και τόνισε αυτή η επίσκεψη αποτελεί ένδειξη σύγκλισης μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών  της περιοχής. 
Ο Σοφολογιότατος Μουφτής επεσήμανε την σημασία να διδαχθεί ο λαός την θεϊκή κουλτούρα και τόνισε ότι σε αυτό καθοριστικό ρόλο παίζουν οι  ηγέτες και των δύο θρησκειών. 
Η συνάντηση έλαβε τέλος με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων».. 


anavaseis

ΤΟ ΜADE IN USA, HARP Δουλεύει... εντατικά. 7,8 ρίχτερ στο ενοχλητικό Ιραν . Τουλάχιστον 40 νεκροί. Εκκενώθηκαν ουρανοξύστες σε Ντουμπάι και Μπαχρέιν


Τουλάχιστον 40 νεκροί στο ΙράνΤουλάχιστον 40 είναι ήδη οι νεκροί στο Ιράν, όπως μεταδίδει αυτή την ώρα η κρατική τηλεόραση μετά το σεισμό των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, με αποτέλεσμα οι αρχές να εκκενώσουν ακόμη και ουρανοξύστες στο Ντουμπάι και το Μπαχρέιν.
Σύμφωνα με το ιρανικό σεισμολογικό κέντρο, το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 18 χιλιόμετρα και το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 80 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Σαραβάν, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν. Το αμερικανικό κέντρο γεωφυσικής USGS ανακοίνωσε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,8 βαθμών και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στο νοτιοανατολικό Ιράν...

Πρόκληση από Βούλγαρους αξιωματικούς : «Η Θράκη είναι δική μας»! Αντίδραση ΥΕΘΑ. ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/proklisi-apo-boulgarous-h-thraki-einai-diki-mas.html#ixzz2QcHFKhZsΕλληνοβουλγαρική σύγκρουση με αφορμή τους απαράδεκτους και ανιστόρητους ισχυρισμούς Βούλγαρων επιτελών ότι η Θράκη είναι δική τους. Οι Βούλγαροι παρουσίασαν μάλιστα και σχετικό χάρτη,προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Αθήνας.Η υπόθεση έχει ως εξής:


Στις 11 έως 27 Ιουλίου 2013 θα διεξαχθεί η αεροπορική άσκηση «THRACIAN STAR» στην αεροπορική βάση «Graf Ignatevo» με πρωτοβουλία της Βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας και συμμετοχή των ΗΠΑ και της Ρουμανίας. Στην άσκηση αυτή αποφασίστηκε, μετά από πρόσκληση της Βουλγαρικής ΠΑ, η συμμετοχή μαχητικών της ΠΑ.

Κατά την αρχική συντονιστική

σύσκεψη στη Σόφια, παρουσιάστηκαν από την Βουλγαρική πλευρά βασικά ενημερωτικά και άλλα επιχειρησιακά στοιχεία, σχετικά με την διεξαγωγή της άσκησης. Με αφορμή την παρουσίαση των εν λόγω στοιχείων, έγινε αναφορά και σε ιστορικά στοιχεία, στα οποία σημείωσαν με έμφαση «την καταγωγή τους από τους Θράκες», ενώ συμπεριέλαβαν και ιστορικό χάρτη στον οποίο απεικονίζοντο εδάφη που συμπεριελάμβαναν όλη την Ελληνική Θράκη. Ομοίως στον εν λόγω χάρτη απεικονίζεται και η αρχαία Μακεδονία, χωρισμένη δια συνόρων από την υπόλοιπη Ελλάδα.Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο Α/ΓΕΑ, κ. Ευάγγελος Τουρνάς, με την από 12η Απριλίου 2013 επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε στον Βούλγαρο ομόλογό του, Υποπτέραρχο Constantin Popov, τόνισε ότι τα εν λόγω στοιχεία είναι πλήρως ανακριβή, ότι η ιστορική αυτή αναφορά είναι άσχετη με τους σκοπούς της αεροπορικής άσκησης και ζήτησε να αποσυρθεί ο εν λόγω χάρτης από τα επιχειρησιακά στοιχεία αυτής προκειμένου να συμμετάσχει η Ελληνική Π.Α.

Ο Υποπτέραρχος Constantin Popov, με την από 15η Απριλίου 2013 επιστολή του, ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του για την από 12η Απριλίου 2013 επιστολή του, υπογραμμίζοντας την σημασία της ελληνικής συμμετοχής στην άσκηση. Τον διαβεβαίωσε επίσης ότι σχετικά με τον ιστορικό χάρτη έχουν ήδη γίνει διορθωτικές ενέργειες για να ικανοποιηθούν οι ελληνικές θέσεις.

Ανακοίνωση Εταιρείας Καφέ Μαρινόπουλος Α.Ε.Ε.- Starbucks


Σε απάντηση πρόσφατων δημοσιευμάτων, σχετικά με την τήρηση των φορολογικών υποχρεώσεων της Εταιρείας Καφέ Μαρινόπουλος Α.Ε.Ε.- Starbucks, σας γνωρίζουμε ότι:
Η Εταιρεία Καφέ Μαρινόπουλος Α.Ε.Ε. - Starbucks, στα δέκα χρόνια λειτουργίας της στην Ελληνική αγορά, έχει ανταποκριθεί πλήρως σε όλες τις φορολογικές της υποχρεώσεις προς το Ελληνικό κράτος. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας της, έχει καταβάλει, ως όφειλε, τους φόρους που αντιστοιχούν σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων της στην Ελλάδα και συνεχίζει τη δραστηριότητα της με σεβασμό στην Ελληνική φορολογική νομοθεσία και συνέπεια προς όλες τις οικονομικές της υποχρεώσεις. ...

Για περισσότερες πληροφορίες:
Βασιλική Κατσουλάκου
Publicis Consultants| Athens
210 2711721

ΜΑΡΤΥΡΙΑ: ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/protestanths-grafei-gia-th-metastrofi-tou-sthn-orthodoxia.html#ixzz2QcGxjssA


«Ποτέ μην καταφρονήσεις πηγούλα από την οποία έχεις πιει νερό» - Παραίνεση του πνευματικού μου πατέρα

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι είμαι ευγνώμων στο Θεό για την από νηπιακή ηλικία πορεία μου μέσα στην διαμαρτυρόμενη ευαγγελική εκκλησία καθώς πήρα πολλά μαθήματα και ευλογίες και είδα πολλές φορές το χέρι του Θεού στη ζωή μου.

Ως μεταστραφής διαμαρτυρόμενος θα ήθελα να σας πω ότι όταν με τη χάρη του Θεού έγινα ορθόδοξος- μπαίνω με τη χάρη του Θεού στον έβδομο χρόνο - το έκανα επειδή κατάλαβα ότι η Εκκλησία του Χριστού θα μπορούσε να διασφαλίσει τη σωτηρία μου κάτι που ο προηγούμενος χώρος αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων ότι δεν είχε ούτε τον τρόπο ούτε τα εφόδια για να με βοηθήσει να αντιμετωπίσω ριζικά τα προσωπικά μου πνευματικά αδιέξοδα. Και αυτό δεν το λέω για να καταφρονήσω το χώρο τον οποίο για τόσα χρόνια κινιόμουνα αλλά για να τονίσω ότι μια τέτοια ανάγκη με ώθησε να ψάξω ακόμα και εκεί που δεν πίστευα ότι υπήρχε περίπτωση να βρω βοήθεια.


Παρακαταθήκη για να γίνω ορθόδοξος ήταν η επαφή που είχα με ορθόδοξους που μπορεί να απέρριπτα τα πιστεύω τους - ακόμα και τη σωτηρία τους- αλλά δεν μπορούσα να παραγνωρίσω το χριστιανικό τους χαρακτήρα και το παράδειγμα που μου έδιναν. Η αποδοχή τους ήταν δεδομένη από την αρχή αρκεί να μην αρχίζαμε να δογματίζουμε.


Η αποδοχή λοιπόν αυτών των ανθρώπων και το δικαίωμα που μας έδωσαν να μιλάμε για αυτά που συμφωνούμε και να αφήσουμε στην άκρη τα υπόλοιπα, μας οδήγησε στην ορθοδοξία μετά από χρόνια σοβαρού ψαξίματος της πατερικής θεραπευτικής κατ' αρχάς, και τη σοφίας των πατέρων κατ' επέκταση. Να σημειώσω ότι πολλές φορές αγανακτούσα μέσα μου με τις πρακτικές τους ( κεριά, άγιοι, προσκύνηση λειψάνων, θεία κοινωνία κτλ) αλλά και για την άκαμπτη στάση τους σε πολλά δογματικά θέματα. Η αγάπη όμως που έδειχναν στο πρόσωπό μας κάλυπτε τα ανωτέρω "ελαττώματα" τους.

Ως διαμαρτυρόμενος δεν μπορούσα να προσεγγιστώ με λογικά επιχειρήματα διότι αυτό είναι κάτι με το οποίο ασχολούμουν συνεχώς αφού έπρεπε να τεκμηριώσω το κάθε τι που πίστευα και στον εαυτό μου αλλά και στις άλλες ομολογίες που ερχόμουν σε επαφή. Έτρωγα συνέχεια από το δέντρο της γνώσης του καλού και του κακού. Ο τρόπος που χρειαζόμουν να προσεγγιστώ είναι δια του αγαθού δηλαδή χωρίς πολλά επιχειρήματα αλλά με την προσέγγιση στο βίωμα και τη χάρη της εκκλησίας, πράγματα βέβαια τα οποία βιώνονται μόνο αν σε φωτίσει η χάρις του θεού.

Όποιοι λοιπόν κατηγορούν τους διαμαρτυρόμενους ως αιρετικούς ουσιαστικά τους κατηγορούν για κάτι που ο Θεός δεν έκανε στη ζωή τους ακόμα. Αν και μόνο αν φωτιστούν, καταλάβουν, και απορρίψουν τότε βέβαια θα είναι αιρετικοί γιατί απέρριψαν κάτι που ο θεός τους το έδειξε καθαρά. Οι υπόλοιποι είναι απλά πλανεμένοι οι οποίοι βρήκαν κάπου κάποιον να τους μιλήσει για το Θεό και να τους δώσει μία ελπίδα και ένα νόημα στη ζωή τους . Το γεγονός ότι ζουν χωρίς ολόκληρη την αλήθεια τους κάνει θέσει αιρετικούς αλλά όχι φύσει αιρετικούς αφού δεν έχουν επίγνωση του τι απορρίπτουν. Και αυτά τα λέω όχι θεωρητικά αλλά πρακτικά έχοντας βιώσει τι σημαίνει να μπαίνεις στην ορθοδοξία και να προσπαθείς να τη ζήσεις εν μετανοία, μετά από δεκαετίες στη διαμαρτύρηση.

Όταν η καρδιά μας γεμίσει αγάπη θα δείτε πόσο διαφορετικά θα σας δεχθούν και θα σας ακούσουν. Και αυτό το λέω γιατί είμαι μάρτυρας ενός ολοένα αυξανόμενου ρεύματος προβληματισμού στους κόλπους των διαμαρτυρόμενων οι οποίοι φαίνεται να οδηγούνται στην ορθοδοξία από μια αόρατη δύναμη.ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΤΟΥ SOLA SCRIPTURA
θα προσπαθήσω να εξηγήσω γιατί είχα τέτοια προσκόλληση στην αποκλειστικότητα της Αγίας Γραφής ως μόνη πηγή θείας αποκάλυψης και το πως κατάλαβα τη σωστή διάσταση της.

Το sola scriptura είναι ένα από τα πιστεύω που όλοι οι προτεστάντες συμφωνούν απόλυτα μεταξύ τους. Λόγω της χαμηλής εκτίμησης που είχα στην Εκκλησία του Χριστού και στην λειτουργία της ως υποστηρικτή της πνευματικής πορείας του πιστού αναγκαστικά περιορίστηκα στο προϊόν της Εκκλησίας που είναι η Αγία Γραφή.                                 


                  


Έτσι αφού ήρθα σε επαφή με το Λάγο του Θεού και ελλείψει αναλόγων εκκλησιαστικών παραστάσεων κατέληξα να θαυμάσω το"δημιούργημα" μάλλον παρά τον Δημιουργό. Και αυτό γιατί δεν έβλεπα ότι ο Χριστός δεν χωρίζεται από την Εκκλησία Του όπως το κεφάλι δεν χωρίζεται από το σώμα.Γιατί δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι όπως μέσα στη Μητέρα του Κυρίου ενσαρκώθηκε δι'Αγίου πνεύματος ο αιώνιος Λόγος και Υιός του Θεού έτσι και μεσώ της εκκλησίας ενσαρκώθηκε ο γραπτός Λόγος που δεν είναι άλλος από την Αγία Γραφή.

Γιατί έλεγα ότι το εδραίωμα της εκκλησίας είναι η αλήθεια -όπως είχα το "δικαίωμα" να αντιλαμβάνομαι- και δεν καταλάβαινα τι σημαίνει ότι η εκκλησία είναι ο στύλος και το εδραίωμα της αληθείας.

Έτσι χωρίς να χάσει μέσα μου την αξία του ο Λόγος του Θεού κατάφερα να παραιτηθώ από το "δικαίωμα" του ατομικού αλάθητου στην ερμηνεία της Γραφής, η οποία είχε αλλάξει αρκετές φορές με την πάροδο των ετών, και συν Θεώ να γνωρίσω τον παράγοντα Εκκλησία να υποταχθώ σ'  αυτήν με ταπείνωση και να γνωρίσω τον απίστευτο πλούτο σοφίας και πνευματικότητας που κρύβει μέσα της.
Κοιτάζοντας πίσω αναρωτιέμαι πως μπορούσα να ζω την πνευματική μου ζωή χωρίς το σύστημα υποστήριξης που άφησε πίσω ο Χριστός μέσα στην απίστευτη σοφία του και αγάπη για το ποίμνιο Του που είναι η Εκκλησία Του και τα μυστήρια αυτής. Ένιωθα σαν τον αθλητή που ήθελε να αθληθεί και που αγαπούσε το άθλημά του αλλά προσπαθούσε να τα καταφέρει χωρίς προπονητή δηλαδή υποβίβαζα την προσπάθειά μου στο επίπεδο του ερασιτέχνη.                                      

Γιατί μόνο εδώ υπάρχει ένα θεραπευτικό σύστημα που έχει παραδοθεί από τον Χριστό στους μαθητές του και απ αυτούς στους δικούς τους μαθητές κ.ο.κ. Ιδού λοιπόν τι σημαίνει Ιερά Παράδοση. Να γιατί ο άνευ διδασκάλου χριστιανισμός οδηγεί σε ατομική και περιορισμένη κατανόηση της Βίβλου που με τη σειρά της οδηγεί σε πλάνες και ατέρμονους κατακερματισμούς των προτεσταντικών συναθροίσεων. Ο Απόστολος Παύλος άραγε στους Κορίνθιους με τους οποίους έμεινε τρία χρόνια τους έγραφε επιστολές ή τους παρέδινε αυτά που είχε παραλάβει από τον Κύριο;  Γιατί η θεραπεία των παθών, θέμα για το οποίο δεν είχα λάβει καμιά μαθητεία και όσους, είναι κάτι που πίσω από την οποία πνευματική μου βιτρίνα κατάλαβα και καταλαβαίνω ότι έχω απόλυτη ανάγκη μέσω της συνεχούς μετάνοιας δηλ. ανακαίνισης του νου, και της ταπείνωσης  για την οποία ελάχιστα κηρύγματα είχα ακούσει κατά τη διάρκεια της περιήγησης μου σε ουκ ολίγες προτεσταντικές συναθροίσεις. Πώς λοιπόν θα μπορούσα πρακτικά να βιώσω τη σωτηρία δια της χάριτος αφού τη χάρη ο θεός τη δίνει στους ταπεινούς; Και τι αξία έχει μια πίστη η οποία πηγάζει από μια υπερήφανη καρδιά; Γιατί η ταπείνωση είναι η συχνότητα στην οποία εκπέμπει ο Θεός και μόνο οι καθαροί στην καρδιά μπορούν να καταλάβουν τα σήματά Του.

Έτσι αντί να εστιάζω στις προϋποθέσεις για να λάβει κάποιος το δώρο της σωτηρίας που είναι η αναγέννηση μέσω του αίματος του Ιησού Χριστού κατάλαβα ότι πιο σπουδαίο είναι η διατήρηση αυτού του δώρου που συναισθάνομαι ότι ο μόνος χώρος που μου το διασφαλίζει είναι η θεραπευτική των πάτερων της εκκλησίας μας.

Κλείνοντας θα ήθελα να καλέσω όλους τους καλοπροαίρετους χριστιανούς να πάνε στο Θεό με ταπείνωση και να ζητήσουν να τους δείξει αν υπάρχει κάτι σε σχέση με την Εκκλησία Του που δεν το έχουν καταλάβει να τους το αποκαλύψει και να τους βοηθήσει τα όποια προσκόμματα θεωρούν ότι υπάρχουν να τους εξηγηθούν.

Επίσης να τονίσω ότι βασική ανάγκη κάθε ανθρώπου είναι να μετατραπεί όχι σε εργαλείο του Θεού -κάτι που είχα εκπαιδευτεί αρκετά- αλλά σε κατοικητήριο του Θεού -κάτι που θα χρειαστώ μια ζωή για να το μάθω, και  με τη χάρη Του μία αιωνιότητα να το ζήσω.
πηγη

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...