Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ… ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ!

DEMOCRACY
Την πονάει και την τσούζει την τριμερή μνημονιακή συγκυβέρνηση της πασοκο-νεοδημοκρατικής αριστεράς η αντίδραση του ελληνικού λαού στην πολιτική της εξαθλίωσης που ακολουθεί, αλλά πιο πολύ προβληματίζεται –για λόγους ευνόητους- για την αντίδραση των Ενόπλων Δυνάμεων. Έτσι, επ’ ευκαιρία της 46ης επετείου της Επαναστάσεως της 21ης Απριλίου,

Έρχονται νέες κινητοποιήσεις από στρατιωτικούς


Τα χειρότερα έρχονται. Και σ΄ ότι αφορά στις περικοπές που θα επηρεάσουν καταλυτικά το βιοτικό επίπεδο και των στρατιωτικών αλλά και σ΄ ότι αφορά τις αντιδράσεις. Η επιλογή της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το θέμα με την τακτική του “φέρε τα λεφτά και σώπα”, όχι μόνο δεν φαίνεται να έχει αποτέλεσμα αλλά αντιθέτως φουντώνει το κύμα αντιδράσεων σε Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας.

Στρατιωτικοί και κυρίως αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στο χειρισμό εργασιακών θεμάτων φαίνεται ότι αναζητούν πλέον νέους ,πιο δυναμικούς και κυρίως “νόμιμους” τρόπους αντίδρασης που θα έχουν αντίκτυπο στην κοινή γνώμη ,ακόμη και σε κοινωνικές ομάδες που αντιμετώπιζαν με καχυποψία όσους επέλεξαν να φορούν στολή.

Η πρόταση για απεργία πείνας που ακούστηκε από τους αστυνομικούς είναι η πρώτη σοβαρή ένδειξη αυτής της προσπάθειας. Ανάλογες σκέψεις για μορφές αντίδρασης που δεν θα εκφράζονται πλέον μέσα από συγκεντρώσεις υπάρχουν στις Ενώσεις Στρατιωτικών αλλά και στις Ενώσεις Αποστράτων πλην των “θεσμικών”. Η μορφή που θα έχουν αυτές οι κινητοποιήσεις θα έχουν βασικό στόχο να στείλουν το μήνυμα στην υπόλοιπη κοινωνία ότι οι στρατιωτικοί είναι αναπόσπαστο κομμάτι της και όχι μια κάστα δήθεν προνομιούχων όπως συστηματικά από το 2009 επιχειρούν -ανεπιτυχώς πλέον- να τους παρουσιάσουν.

Οι μορφές των αντιδράσεων θα κινούνται κατηγορηματικά και απόλυτα εντός όσων προβλέπουν οι νόμοι και το Σύνταγμα, αυτό είναι αυτονόητο αλλά και αναγκαίο, για να διατηρηθεί το κύμα προσέλευσης στρατιωτικών που παρατηρείται τελευταία από το “στρατόπεδο της σιωπής” στο “στρατόπεδο” εκείνων που μιλούν και επισημαίνουν ότι η Εθνική Άμυνα της χώρας δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο παζαρέματος με κανέναν.

onalert

Εθνικισμός στην κερκίδα του ΑΠΟΕΛ-NATIONALISTS APOEL ULTRAS

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΣΤΑΛΓΕΙ ΤΗΝ ΕΠΤΑΕΤΙΑ 1967-1974

4323049870375
Μια έρευνα σχετική με το πώς βλέπουν σήμερα οι Έλληνες τη διακυβέρνηση της χώρας από την 21η Απριλίου, δημοσιεύει σήμερα η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Σύμφωνα, λοιπόν μ’ αυτή την έρευνα, το 30% των Ελλήνων πιστεύει ότι σε γενικές γραμμές τα πράγματα ήταν καλύτερα τότε παρά τώρα (με το 7% να δηλώνει πως δεν ξέρει ή δεν απαντά). Μάλιστα, παρουσιάζεται το φαινόμενο ακόμα και ένας σημαντικός αριθμός ψηφοφόρων των αριστερών κομμάτων, να δηλώνει ότι τότε ήταν καλύτερα! Στην ερώτηση αν η διαβίωση ήταν καλύτερη τότε ή τώρα, η πλειοψηφία των ερωτωμένων, σε ποσοστό 46% υποστηρίζει ότι καλύτερα ήταν τότε, με το 9% να δηλώνει πως δε γνωρίζει. Στη δε ερώτηση για τα θέματα ασφαλείας, η συντριπτική πλειοψηφία, σε ποσοστό 59%, δηλώνει πως τότε ήταν καλύτερα, ενώ στην ερώτηση σχετικά με την διεθνή εικόνα της χώρας, απαντά θετικά για τότε το 24%.

Ο Πάγκαλος ετοιμάζει μπίζνες με την καύση των νεκρών μέσω δικής του εταιρείας!


Το επιχειρηματικό του... δαιμόνιο σχεδιάζει να "αξιοποιήσει" ο Θεόδωρος Πάγκαλος, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές του στην καύση νεκρών.
Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σκέφτεται, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, να κάνει εισαγωγή και εμπορία μηχανημάτων για την καύση νεκρών, τα οποία ήδη επιχειρεί να προωθήσει στους δήμους της Αττικής και την Περιφέρειας, λειτουργώντας ως μεσολαβητής για εταιρεία που φιλοδοξεί να κατασκευάσει το πρώτο αποτεφρωτήριο στην Ελλάδα.

Η απόφαση αυτή του κ. Πάγκαλου δεν προκαλεί τόσο μεγάλη εντύπωση αν λάβει κανείς υπόψη του ότι σε επιστολές του προς τους δημάρχους αποκαλύπτει ότι και ο ίδιος έχει ζητήσει στη διαθήκη του, όταν αποδημήσει εις Κύριον, να κάψουν τη σορό του...
Η εταιρεία που έχει ο κ. Πάγκαλος μαζί με τη σύζυγό του έχει σαν έδρα το διαμέρισμά του στο Κολωνάκι και αντικείμενό της είναι μεταξύ άλλων η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών επιχειρηματικής φύσης, οι υπηρεσίες έρευνας αγοράς και η παροχή συμβούλου επικοινωνίας σε θέματα τεχνολογίας και ενέργειας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

''AΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ''...Την εκτίμηση ότι η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη θα επιστρέψει με αργούς ρυθμούς το δεύτερο εξάμηνο του 2013 εξέφρασε ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιο
για νομισματικές υποθέσεις, Όλι Ρεν.
«Η διαδικασία επανασταθεροποίησης της οικονομίας, που είναι σε εξέλιξη, συνεχίζει να επηρεάζει την Ευρωζώνη.

Ο ΝΕΟΣ ΣΤΑΛΙΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

koutsoumpas
Την πρώτη του εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη (παρωδία) ως Γ.Γ. του ΚΚΕ, έδωσε ο νέος Έλληνας… Στάλιν, Δ. Κουτσούμπας, στον «Ριζοσπάστη» (που πετάει στο δρόμο τους εργαζόμενους και χωρίς αποζημίωση). Ο επαγγελματίας κομμουνιστής που έφτασε στην κορφή της πυραμίδας, ερωτήθηκε και για τη Χρυσή Αυγή κι έδωσε την παρακάτω… αναμενόμενη απάντηση:

Στην Άνγκελα Μέρκελ απονεμήθηκε το Βραβείο των Ευρωπαίων Ραβίνων


Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τιμήθηκε με το Βραβείο με την επωνυμία του Λόρδου Εμμανουήλ Γιακομπόβιτς, που χορηγείται από τη Διάσκεψη Ευρωπαίων Ραβίνων.

Έτσι, οι ιδρυτές του βραβείου αποτίουν τον δέοντα φόρο τιμής στη Μέρκελ για την υποστήριξη που παρέχει στη γερμανική εβραϊκή κοινότητα, καθώς και για την έντονη καταδίκη του αντισημιτισμού στην Ευρώπη, αναφέρεται σε δελτίο τύπου από της οργάνωσης.

Το βραβείο με την επωνυμία του Ραβίνου Εμμανουήλ Γιακομπόβιτς, πρώην Προέδρου της Διάσκεψης των Ευρωπαίων Ραβίνων και Αρχιραβίνου των Ενωμένων Εβραϊκών Παροικιών της Μ. Βρετανίας, θεσμοποιήθηκε το 2012.

Πρώτος κάτοχός του έγινε ο Πολωνός πολιτικός, πρώην Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Έζι Μπούζεκ.

greek.ruvr.ru

ΠΕΝΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑΝΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟΙΠέντε πράγματα για τα οποία μετανιώνουν οι ετοιμοθάνατοιΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.thestival.gr


Τις εμπειρίες της  μοιράζεται μια νοσοκόμα που δούλεψε με ανθρώπους με ανίατες ασθένειες, δίνοντας πολύτιμες συμβουλές, σε μας τους μη-ετοιμοθάνατους...

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Εάν θέλετε να δείτε ποιά ελληνόφωνα ΜΜ”Ε” και δημοσιογράφοι είναι λαμόγια…


…ή εξαιρετικά αδαείς, απλούστατα ανατρέξτε στα ρεπορτάζ και τις “βαρύγδουπες” αναλύσεις, πριν την ταυτοποίηση των δραστών της Βοστώνης. Όπου δείτε να γίνεται λόγος για “εσωτερική τρομοκρατία”, “ακροδεξιές παραστρατιωτικές ομάδες” και άλλα γραφικά, έχετε τον χάρτη. Δεν είναι απαραίτητα πουλημένα κορμιά όσοι τα έγραφαν, αλλά εάν θέλετε να προχωρήσετε στην έρευνα σας, κάντε το εξής:
Ανατρέξτε στα ρεπορτάζ τις πρώτες ώρες της σφαγής των βρεφών στην Τουλούζη, μαζί με τον Ραββίνο πατέρα τους. Στην απεχθέστερη σφαγή που έχει γίνει στην Ευρώπη μετά το Κοσσυφοπέδιο. Δείτε πάλι ποιοί μετέδιδαν τις γελοιότητες περί “ακροδεξιών ομάδων”, έδειχναν φωτογραφίες με “ξυρισμένους” που αναζητούνται κλπ. Όταν βγήκε πάλι ότι δράστης ήταν γνήσιος ναζί και
όχι “νεοναζί”, τον παρουσίαζαν ως “μαχητή του τζιχάντ”.


Έχετε κατά 80% την λίστα των πουλημένων. Το άλλο 20% είναι απλώς ιδεοληπτικοί συνωμοσιολόγοι.
Εάν τώρα θέλετε να αγγίξετε την τελειότητα στην έρευνα σας, δείτε ποιοί παρουσίαζαν τους Σέρβους ως σφαγείς στο Κοσσυφοπέδιο και έπειτα απέκρυψαν τις σφαγές αμάχων για εμπορία οργάνων, τους βιασμούς και δολοφονίες βρεφών, ολόκληρων οικογενειών. Σημειωτέον, οι αφαιρέσεις οργάνων όπως βγήκε από την έρευνα της Ντελ Πόντε, γινόντουσαν όσο οι μαρτυρικοί αυτοί άνθρωποι ήταν εν ζωή. Γι’ αυτό και χρειαζόντουσαν άφθονες φιάλες αίματος για να τους διατηρήσουν. Σενάριο που δεν θα διαβάσετε ούτε στο εφιαλτικότερο βιβλίο τρόμου.
Τώρα έχετε κατά 100% ποιοί εκδότες, δημοσιογράφοι κλπ είνα σάπιοι, πουλημένοι μέχρι το κόκκαλο στο βρωμερό σύστημα που λυμαίνεται την Ελλάδα και όλόκληρο τον πλανήτη.


www.olympia.gr

ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ. ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗΕπίθεση της τρόικας στις συντάξεις των ενστόλωνΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.bloko.gr


ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ

Νέο, σοβαρό επεισόδιο Γερμανίας – Αμερικής: “Δεν θα μας πείτε εσείς τι θα κάνουμε” ούρλιαζε ο Σόιμπλε!


Όταν τους έβαζες από την πίσω πόρτα παρέα με τον συνεργάτη σου Παπανδρέου για να μην πληρώσεις αυτό που σου αναλογούσε, ήταν καλά ε;
Η διαφωνία για τα προγράμματα λιτότητας αλλά και τους χειρισμούς απέναντι στην οικονομική κρίση στάθηκε αφορμή για νέο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζακ Λιου. Οπως μετέδωσε το Mega, σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel το νέο επεισόδιο εκτυλίχθηκε την Παρασκευή το βράδυ, στην Ουάσιγκτον, όταν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δέχθηκε τα πυρά των υπολοίπων ομιλητών κατα τη διάρκεια μία συζήτησης που λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε καυγά.
Η κ. Λαγκάρντ με δήλωσή της στο Mega διέψευσε τις πληροφορίες, αν και βασικά έίπε πως η ίδια δεν έχει σχέση με το περιστατικό.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου και εκπρόσωποι του ΔΝΤ, επανέλαβαν ότι η Γερμανία, ως το μεγαλύτερο και πιο εύρωστο, οικονομικά, κράτος της Ευρώπης θα πρέπει να αναλάβει τις περισσότερες ευθύνες για τη διάσωση της νομισματικής ένωσης.

Εμφανίστηκαν, δε, «εκνευρισμένοι» από τις μόνιμες προσταγές του Βερολίνου για λιτότητα, οι οποίες έχουν βυθίσει στην ύφεση την ευρωζώνη. Αντί της πολιτικής λιτότητας οι χώρες που βρίσκονται σε κρίση χρειάζονται περισσότερο χρόνο, ώστε να μπορέσει να ανακάμψει ταχύτερα η οικονομία τους, ζήτησαν οι Αμερικανοί, τονίζοντας ότι εκτός αυτού οι Γερμανοί θα πρέπει, εν τέλει, να επανεξετάσουν το ζήτημα για μία ευρωπαϊκή τραπεζική ενοποίηση και να βάλουν στην άκρη τους φόβους τους, καθώς και να καταργηθεί το όριο δημοσιονομικού χρέους στην Ευρωζώνη.
Οι θέσεις αυτές προκάλεσαν την έκρηξη του γερμανού υπουργού Οικονομικών και των συναδέλφων του, με το Spiegel να κάνει λόγο για «όργιο φωνασκιών».
«Εως τώρα δεν είχα ακούσει από κανέναν τέτοιες προτάσεις, για το τί πρέπει να κάνει η Γερμανία», φώναξε ο Σόιμπλε, ενώ ένας από τους συνεργάτες του χαρακτήρισε την πρόταση των Αμερικανών για το δημόσιο χρέος ως «συνταγή βγαλμένη από τη ναφθαλίνη».
Ο Σόιμπλε φέρεται να είπε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να πάρουν ως παράδειγμα τις χώρες της Ευρωζώνης που σε αντίθεση με την Ουάσιγκτον έχουν μειώσει στο μισό το χρέος τους. Επίσης, ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ανέφερε, ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις και ότι η Ευρωζώνη δεν είναι το ίδιο με τα ομόσπονδα κράτη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγές: http://www.ethnos.grhttp://www.mignatiou,comhttp://www.megatv.com

olympia

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Η ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΚΑΤΣΙΟΥΔιαβάστε στον Τύπο της Κυριακής: Η απόρρητη συμφωνία για τις απολύσεις μονίμων υπαλλήλωνΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.e-typos.com


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Η επίμαχη παράγραφος του απόρρητου κειμένου

Η Ελλάδα στοχοποιείται από τους Βαλκάνιους γείτονες


Οι Αλβανοί έχουν θέσει επί τάπητος και με επίσημο τρόπο μέσω του Μπερίσα εδαφικές επιδιώξεις στην Νότια Ήπειρο. Στην Βουλγαρία ονειρεύονται επίσημα την Δυτ.Θράκη και την Μακεδονία. Οι Σκοπιανοί την τελευταία. Οι Τούρκοι έχουν βαφτίσει τουρκικό πολιτισμό τον Ιωνικό ενώ βγάζουν και διαμελιστικούς χάρτες με στόχο την Ανατολική Ελλάδα. Στην εσωτερικό η 20ετή επέλαση του «συνωστισμένου» εθνομηδενισμού έχει γκρεμίσει τις
εθνοσυμβολικές αξίες, με τις οποίες αυτό το έθνος μετά από αγώνες(και τα λάθη του) απέκτησε, μεγάλωσε και διατήρησε το κράτος του.

Όλα μοιάζουν επικίνδυνα επειδή αφενός η ιστορία βαραίνει και αφετέρου επειδή η Ελλάδα είναι αδύναμη, προδομένη από τους πολιτικούς της και σε πολιτιστική παρακμή. Τα ακραία δόγματα (Εθνομηδενισμός, Σλαβομακεδονισμός, Αλβιανισμός, Ανατολισμός, Νεοθωμανισμός κλπ) είναι υπαρκτά, η φτώχεια και η ανισότητα επίσης, ο επεκτατικός εθνικισμός και ο λαϊκισμός κάνουν έντονη την παρουσία τους. Όταν η ιστορία μετατρέπεται σε εργαλείο προώθησης δογμάτων, όταν η αδυναμία ανάπτυξης μετατρέπεται σε εργαλείο αποπροσανατολισμού των λαών και υποδαύλισης ψευδοαλυτρωτικών ιδεών, όταν οι πολιτικοί έχουν θυσιάσει τα πάντα για να σώσουν την φαυλοκρατία, τότε οι κίνδυνοι είναι απολύτως υπαρκτοί.
Έχουν όμως ένα κοινό στόχο:….
….. την Ελλάδα, το Ελληνικό έθνος και τον πολιτισμό της.

Για πολλά χρόνια η Ελλάδα θεώρησε, ίσως σωστά ότι η προοπτική ένταξης στην ΕΕ όλων των βαλκανικών χωρών θα αφαιρούσε το αίτιο που προκάλεσαν συγκρούσεις στο παρελθόν και όλες οι χώρες της περιοχής θο αφομοιώνονταν στο μέλλον και στη δημοκρατία. Τελικά, ούτε η ευημερία είναι πλέον η προοπτική ούτε η ειρηνική συμβίωση είναι δεδομένη ούτε η ένταξη στην ΕΕ είναι κανόνας αλληλοσεβασμού.
Επομένως, απέναντι σε όλα αυτά τα δόγματα που έχουν στον πυρήνα τους την Ελλάδα, η χώρα μας μπορεί και πρέπει να πρωτοστατήσει ώστε να υπάρξει ένα και μόνο παμβαλκανικό δόγμα που να έχει τη δύναμη να κυριαρχήσει στην περιοχή. Διαφορετικά η χώρα μας από στόχος που είναι σήμερα θα γίνει θύμα, οπότε οφείλει να προετοιμαστεί με διαφορετικό τρόπο.
Κάποιος θα με ρωτήσει τι είδους στρατηγική προτείνεις; ποιο είναι αυτό το παμβαλκανικό δόγμα; Τέτοιου είδους δεν ήταν και η πολιτική που ακολουθούσε η Ελλάδα με τα γνωστά αποτυχημένα αποτελέσματα;

Το παμβαλκανικό δόγμα είναι ζήτημα ανάπτυξης που θα διαμορφωθεί ανάλογα τις κοινές απόψεις και τους κοινούς στόχους των ενδιαφερόμενων κρατών. Μπορεί να είναι δόγμα επιθετικού ρεαλισμού αλλά και αμυντικού ρεαλισμού. Το δεύτερο μπορείς να το βρεις σε αυτό που έγραψα και είχε σχέση με την προοπτική ένταξης στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ όλων των βαλκανικών χωρών. Είναι σαφές ότι απέτυχε.
Τον επιθετικό ρεαλισμό πρέπει να το επιβάλεις μέσω της εθνικής ισχύς ή της στρατηγικής σου.
Για ποια εθνική ισχύς ή στρατηγική όμως;
Αυτή βασίζεται στα εξής στοιχεία: στρατιωτική ισχύς, οικονομική ανάπτυξη, δημογραφικό και γεωγραφική θέση. Mπορούμε να μιλάμε για Εθνική Ισχύ ή Στρατηγική;

Η εκάστοτε παγκόσμια τάξη διαμορφώνεται από την κατανομή της ισχύος (των δυνατοτήτων) των κρατών. Η ισορροπία ισχύος είναι το κύριο μέσο για την επίτευξη της σταθερότητας και την αποφυγή του πολέμου. Ηθικοί ενδοιασμοί δεν (θα πρέπει να) παίζουν κανένα ρόλο στο σχεδίασμά και την εφαρμογή της εξωτερικής πολιτικής. Το διεθνές δίκαιο μπορεί να προωθεί την τάξη και ενθαρρύνει τη συμπεριφορά των κρατών με γνώμονα κοινά αποδεκτούς κανόνες αλλά όπως έχει αποδειχθεί αυτό γίνεται μόνο όταν έχεις ισχύ και εθνική στρατηγική. Και εμείς ως Ελλάδα υστερούμε δραματικά στα τρία από τα τέσερα στοιχεία που καθορίζουν της Εθνική μας ισχύ. Καιρός είναι να το αντιληφθούμε ως έθνος και να πιέσουμε προς την έξοδο την φαύλη πολιτική ελίτ και να αναδείξουμε νέες δυνάμεις και νέα πρόσωπα πριν ζήσουμε ένα νέο 1922.
http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.gr/

ΚΑΠΟΤΕ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΕΙΧΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ... ΚΑΠΟΤΕ... ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΥ


Κάποτε τα χωράφια είχαν Έλληνες Εργάτες....κάποτε...


Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Κάποτε – όχι πολύ πίσω στο χρόνο, μόλις 20 χρόνια περίπου – Έλληνες έκαναν τις αγροτικές εργασίες.
Το μεροκάματο καλό.
5, 10, 20 ακόμη και 30 χιλιάρικα (δραχμούλες γαρ) τη μέρα μπορούσε να καθαρίσει κάποιος στα χωράφια. Ανάλογα πόσο έμπειρος και γρήγορος ήταν.
Αξιοπρεπή μεροκάματα.
Έβγαζαν και τ’ αφεντικά, έβγαζαν και οι εργάτες.
Μετά – ξαφνικά – άνοιξαν τα σύνορα.
Οι Έλληνες εξαφανίστηκαν απ’ τα χωράφια.
Και ανέλαβαν οι αλλοδαποί.
Με πολύ χαμηλότερα μεροκάματα.
Σαν τα 24 ευρώ που μάθαμε ότι παίρνουν οι μετανάστες εργάτες φράουλας στη Μανωλάδα.
Τρεις, τέσσερις και πέντε φορές κάτω δηλαδή απ’ αυτά που έπαιρναν οι Έλληνες εργάτες στα χωράφια πριν 20 χρόνια.
Απ’ την παραπάνω σύγκριση, ποιός άραγε βγήκε κερδισμένος;
Σίγουρα πάντως, όχι οι Έλληνες εργάτες.

Ε. Λειβαδά: 18 Απριλίου 1782: Μια παρεμφερής ιστορία «Μανωλάδας» στο Λιβάδι Παλικής Κεφαλληνίας


Μαρίνος Χαρμπούρης: ένα σύντομο βιογραφικό του ιδιοφυούς μηχανικού της ρωσικής Αυλής Γεννήθηκε στο Αργοστόλι το 1729 από τον Δημήτριο και την Αικατερίνη Σουμάκη Λιβιέρη. Δευτερότοκος μεταξύ πέντε αδελφών (1) σπούδασε φυσικομαθηματικός και μηχανικός και πήρε το δίπλωμά του στη Βόννη. Εγκληματική όμως πράξη τον ανάγκασε να φύγει στην Τεργέστη και να αλλάξει και το όνομά του σε Λάσκαρη(ι)ς.
Το 1761 κατετάγη στο στρατό της Μαρίας Θηρεσίας και το 1763 εγκατεστάθη στη Ρωσία. Εκεί ο Κεφαλλήν Στρατηγός Πέτρος Μελισσηνός ανιχνεύοντας στον συμπατριώτη του μοναδικές ικανότητες, τον προώθησε στο μηχανικό τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής όπου πλούτισε τις γνώσεις του. Ο Μαρίνος, στον Μελισσηνό οφείλει τη σχέση του με την αυτοκράτειρα Αικατερίνη Β’. Παντρεύτηκε την Ελένη Γκριζοσκόλκο (ή Χρυσοσκούλου/η) και απέκτησε μαζί της ένα αγόρι και μια κόρη, τη Σοφία, μετέπειτα σύζυγο του Συνταγματάρχη Χβαστώβ.
Το 1769 ο Μαρίνος κατόρθωσε να μεταφέρει από λίμνη της Φινλανδίας έναν τεράστιο γρανιτένιο ογκόλιθο στην Πετρούπολη στις 20 Σεπτεμβρίου του 1769, για να τοποθετηθεί ο ανδριάντας του Μεγάλου Πέτρου, έργο του ονομαστού γλύπτη Στεφάνου Φαλκόνε. Η μεταφορά ήταν ακατόρθωτη για τα δεδομένα της εποχής, γιατί η βαρύτατη μονοκόμματη πέτρα έπρεπε να περάσει από θάλασσα, ελώδεις περιοχές, βουνά. Η επιτυχής έκβαση της υπόθεσης ήταν αιτία να γίνει διάσημος ο μηχανικός και να του αποδοθούν 7.000 ρούβλια, πολλές τιμές και πληθώρα τίτλων.
Μαρίνος Χαρμπούρης και Λιβάδι Παλικής

8-ος Διεθνής Μαραθώνιος "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.ipathessaloniki.gr

Μετά τον Μαραθώνιο Αθηνών, ο πιο γνωστός στον κόσμο και με την έγκριση της IAAF είναι ο Μαραθώνιος "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ".

Φέτος περισσότεροι από 1.800 αθλητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας, αλλά και από είκοσι (20) χώρες του κόσμου, έλαβαν σήμερα 21 Απριλίου 2013, μέρος στον Μαραθώνιο " ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" στην διαδρομή από Πέλλα έως Θεσσαλονίκη μήκους 42.200 μέτρων.

Οι αθλητές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Πέλλας (άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου) και ώρα 08.00 Ώρα 08.00΄ ξεκίνησαν οι αθλητές από την πλατεία Πέλλας (άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου). Μεταξύ των δύο χιλιάδων (2.000) περίπου αθλητών, υπήρχαν και αθλητές Αστυνομικοί.

Ναυτική βάση στη Μεσόγειο αναζητά η Ρωσία


Σύμφωνα με την ιρακινή εφημερίδα Azzaman, η Ρωσία ζήτησε από την Αίγυπτο και την Αλγερία άδεια οικοδόμησης ναυτικής βάσης στο έδαφός τους, αντικαθιστώντας με αυτό τον τρόπο το λιμάνι του Ταρτούς στην Συρία. Η ανατροπή του Άσαντ ως σενάριο είναι πολύ πιθανό με τη Ρωσία να αναζητά λύσεις. Σε αντάλλαγμα η Ρωσία προσέφερε δάνειο στην Αίγυπτο αξίας 2 δις δολαρίων ενώ υποσχέθηκε και επενδύσεις σε πολλούς τομείς. Η Αίγυπτος αποτελεί γεωστρατηγικό σημείο στην ευρύτερη περιοχή με τις ΗΠΑ και Ρωσία να επιθυμούν να αποκτήσουν πλεονέκτημα στο συγκεκριμένο σημείο της Μεσογείου την ώρα που το ΔΝΤ καιρό τώρα δεν εγκρίνει δάνειο ύψους 4,8 δις δολαρίων για την χώρα. Ο Γιούρι Ουσάκοβ, σύμβουλος για θέματα εξωτερικής πολιτικής του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, υποστήριξε στο Bloomberg ότι εκτός της Ρωσίας οι ΗΠΑ προσπαθούν να «κρατήσουν» κοντά τους την Αίγυπτο χρηματοδοτώντας την με 2 δις δολάρια ανά έτος.
 
GEOPOLITICS& DAILY NEWS - http://www.geopolitics.com.gr/


Egyptian President Mohammed Morsi declared his government is seeking to make a 'real political pact' with Russia, and requested a $2-billion loan to increase its foreign currency reserves. Russia has asked Egypt and Algeria for permission to build a naval base in their territory. Is it possible that during a period of Muslim Brotherhood rule, secular Russia will find its way back into Egypt? It seems that as Egypt’s economic millstone grows, ideological differences are being pushed aside.
The full text is available for subscribers & registered users.
Click here to subscribe ($1 for the first 4 weeks)register (free access for 10 stories a month) or login
 

ΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ Η χρεοκοπία της "Δημοκρατίας": "Μεγαλύτερη ασφάλεια - Καλύτερη ζωή είχαμε το 1967"!

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα αποτελέσματα δημοσκοπικής έρευνας, με αντικείμενο τη διακυβέρνηση της Ελλάδας κατά την εποχή της στρατιωτικής κυβέρνησης του 1967, καταδεικνύοντας πως η δημοκρατία στη χώρα μας διέρχεται περίοδο σοβαρής κρίσης.
Σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Metron Analysis για την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» το 30% των πολιτών που ρωτήθηκε σχετικά, υποστήριξε πως «στη δικτατορία ήταν καλύτερα τα πράγματα από ό,τι σήμερα».
Ειδικότερα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (59%) απάντησε πως σε θέματα ασφαλείας, η κατάσταση τότε ήταν καλύτερη. Παράλληλα, το 46% των πολιτών δήλωσε πως τότε υπήρχε καλύτερη διαβίωση, ενώ το 24% πως η χώρα είχε καλύτερη διεθνή εικόνα εκείνη την ιστορική περίοδο.
Αξίζει να σημειωθεί πως η δημοσκόπηση έγινε με αφορμή την επέτειο της 21ης Απριλίου του 1967.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σόιμπλε ,«Mας εκνευρίζεις»


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φαίνεται πως έχει ανοίξει βεντέτα  με τον αμερικανό ομόλογό του, καθώς, όπως αποκαλύπτει το περιοδικό Spiegel, είχαν νέο καβγά στην Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με το Spiegel η νέα «κοκορομαχία» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής με κεντρικό θέμα, όπως ήταν αναμενόμενο, τα προγράμματα λιτότητας που επιβάλλει η πολιτική Μέρκελ σε ολόκληρη την Ευρώπη. 

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ Ο ΤΙΡΑΜΟΛΑ. ΒΟΥΝΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΤΕ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΥΠΟΥΡΓΟ.


Akis-Tsoxatzopoulos3-580x386
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα επιχειρήσει να δώσει πολιτική χροιά στη δίκη που ξεκινά αύριο και αναμένεται να έχει μεγάλη διάρκεια. Πιο συγκεκριμένα, αρχίζει αύριο στο Εφετείο της Αθήνας η δίκη του πρώην υπουργού κι άλλων 18 ατόμων που αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες που σχετίζονται με ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος.
Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που δρομολόγησε τη δίκη, χαρακτηρίζει οργανωμένο το σχέδιο δωροδοκιών του πρώην υπουργού που συστήθηκε με επιμέλεια απο τα τέλη της δεκαετίας του 1990, για τη ροή εκατομμυρίων ευρώ του μαύρου πολιτικού χρήματος.
Η δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου χαρακτηρίζεται και ως δίκη "εγγράφων" και όχι μαρτυρικών καταθέσεων και αναμένεται να κρατήσει καιρό. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του πρώην υπουργού, ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα επιχειρήσει να προσδώσει πολιτική διάσταση στην υπεράσπισή του και για άλλη μια φορά θα επικαλεστεί τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ και τα μέλη του συμβουλίου.
Ένα είναι σίγουρο. Πως στη δίκη αυτή δεν θα πλήξουμε...

Η ΑΕΚ έχασε και υποβιβάζεται οριστικά. Τετέλεσται...
Τετέλεσται...
Η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της ΑΕΚ ήταν αναπόφευκτο τελικά να γραφτεί. Η «Ένωση» τα έδωσε όλα, πάλεψε για 90 λεπτά, αλλά δεν μπόρεσε ν’ αποφύγει ούτε την ήττα (1-0) που την στέλνει -ανεξάρτητα του τι θα γίνει στην έφεση της Τετάρτης- στη Σούπερ Λίγκα.
Το γκολ του Γιαννούλη στις καθυστερήσεις έσπρωξε τους «κιτρινόμαυρους» στον γκρεμό και τους οδήγησε ν’ αποχωρήσουν με λυγμούς από τον αγωνιστικό χώρο.

Πηγή: sport-fm.gr

ΣΕ ΒΑΡΚΑ ΚΡΥΒΟΤΑΝ Ο ΤΣΕΤΣΕΝΟΣ ΒΟΜΒΙΣΤΗΣ!

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ... ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/paei-gia-katapshfish-to-nomosxedio-diaswshs-ths-kyprou-apo-to-austriako-koinovoulio.html#ixzz2R5s1B12W


 
Τα κόμματα της αυστριακής αντιπολίτευσης προτίθενται να καταψηφίσουν το πακέτο διάσωσης της Κύπρου, κατά τη σχετική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της αυστριακής Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Απριλίου, και ανάλογες είναι οι σημερινές τοποθετήσεις τους σε δηλώσεις και ανακοινώσεις... Έντονη κριτική στο πακέτο διάσωσης, άσκησε ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, ισχυριζόμενος πως με αυτό δεν παρέχεται πραγματική βοήθεια, αλλά αντί αυτού τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για εξυγίανση των κυπριακών τραπεζών, κάτι που θα αυξήσει το δημόσιο χρέος της Κύπρου, ενώ, ταυτόχρονα, τα μέτρα που επιβάλλονται από την Ευρωπαική Ένωση θα «πνίξουν» την οικονομία της χώρας.

Ο κ. Στράχε προειδοποίησε πως με αυτήν την «ανεύθυνη πολιτική» η Κύπρος δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει τα χρέη της, ενώ, εξέφρασε «ανησυχία» γιατί θα χρειαστούν περαιτέρω πακέτα διάσωσης για την Κύπρο και πρόσθεσε ότι η Αυστρία μπορεί να «ξεγράψει» από τώρα τα 250 εκατομμύρια ευρώ που αναλογούν ως μερίδιο συμμετοχής της στο πακέτο.
Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις του αρχηγού του μικρότερου ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος, «Συνασπισμός Μέλλον της Αυστρίας» Γιόζεφ Μπούχερ, ο οποίος επέκρινε το γεγονός ότι από τη χρηματοδοτική βοήθεια θα επωφεληθούν οι τράπεζες και όχι ο λαός, και προειδοποίησε ότι η Κύπρος απειλεί να εξελιχθεί σε δεύτερη Ελλάδα. Όπως σημείωσε ο κ. Μπούχερ, ο λαός θα πληρώσει διπλά, αφενός μέσω τον δισεκατομμυρίων για στήριξη των χρεοκοπημένων τραπεζών και αφετέρου μέσω του κουρέματος των καταθέσεών του, και προειδοποίησε ότι το μοντέλο της Κύπρου απειλεί να εφαρμοστεί σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Από την πλευρά του Κόμματος των Πρασίνων, ο αρμόδιος για θέματα προϋπολογισμού, Βέρνερ Κόγκλερ, αιτιολογώντας την αναμενόμενη καταψήφιση του πακέτου διάσωσης της Κύπρου από το κόμμα του, κατέκρινε, μεταξύ άλλων, ότι οι μεγαλοκαταθέτες δεν έχουν συνεισφέρει επαρκώς, ότι 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ από το πακέτο διάσωσης θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των μικρών και μικρομεσαίων τραπεζών και ότι ιδιωτικοποιήσεις κάτω από τεράστια χρονική πίεση δεν αποφέρουν. Επιπλέον, επέκρινε το γεγονός πως το πακέτο διάσωσης για την Κύπρο δεν συνδέθηκε με την εισαγωγή του φόρου χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και τόνισε ότι σε αυτό το σημείο πρέπει να ασκηθεί περισσότερη πίεση και από την Αυστρία.

Τι κάνει σήμερα ο Κώστας Νεστορίδης;


Ένας από τους πιο μεγάλους παίκτες που αγωνίστηκαν με τη φανέλα της ΑΕΚ

Γεννήθηκε το 1930 στην Δράμας από γονείς πρόσφυγες από τον Πόντο. Το 1933 η οικογένειά του μετακόμισε στην Αθήνα και η εφηβεία τον βρήκε να τριγυρνά στα σοκάκια της Καλλιθέας άλλοτε ως λούστρος με το κασελάκι του και άλλοτε ως πωλητής λαθραίων τσιγάρων. Ωστόσο, αυτό δεν τον εμπόδιζε τα απογεύματα να παίζει στην αλάνα της γειτονίας του με μια αυτοσχέδια μπάλα από κάλτσες.


Το 1944 η οικογένειά του μετακόμισε στην Πρέβεζα. Εκεί ο 14χρονος Κώστας είχε την ευκαιρία να δείξει για πρώτη φορά το ταλέντο του, παίζοντας ποδόσφαιρο με ιταλούς στρατιώτες οι οποίοι ενθουσιάστηκαν και του πρότειναν να πάει στην Ιταλία.

Σ. Καργάκος: οι γερμανικές εκτελέσεις: ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Του Σαράντου Καργάκου Ιστορικού – Συγγραφέως

Απέφευγα για λόγους προσωπικής ευαισθησίας (έχουμε κι εμείς βέβαια τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μας!) ν’ αναφερθώ στο περιβόητο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Ήμουν εξήμισυ ετών όταν ανήμερα σχεδόν του Αγίου Νικολάου του 1943 οι Γερμανοί πηγαίνανε για σκοτωμό τ’ αδέρφια του πατέρα μου. Η μάνα μου λέει πως με κρατούσε από το χέρι. Πέρασε το αυτοκίνητο με τους μελλοθάνατους από μπροστά μας, ο μικρός θείος μου που ήταν δεν ήταν 30 ετών, σήκωσε το χέρι και μας χαιρέτισε μ’ ένα πικρό χαμόγελο.

Ο ΦΟΝ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ

SAMARAS-SYNAGOGH
Την Αμερική θα επισκεφθεί τον Ιούνιο ο Φον Αντωνάκης (για να παρευρεθεί σε σιωνιστικό συνέδριο, της American Jewish Committee – AJC) και θέλει πολύ να συναντηθεί και με τον «πλανητάρχη». Αλλά, αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρο, καθότι οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται μόνο για την Τουρκία (είναι χαρακτηριστικό πως ο Ερντογάν έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ομπάμα στις 16 Μαΐου, ενώ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κέρι, έχει μεταβεί τρεις φορές τον τελευταίο καιρό στην Τουρκία). Αναφέρει σχετικά το καλά πληροφορημένο για κάτι τέτοια «Βήμα»:

Επιστολή απεγνωσμένου πατέρα από τη Σάμο: «Χάνω το παιδί μου. Δεν ζητώ ελεημοσύνη, ζητώ τη λειτουργία του Κράτους Πρόνοιας» ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/amea-kepa-to-kratos-pronoias-den-kanei-tipota-apolutos.html#ixzz2R5rmGJ4bΑνοιχτή επιστολή έστειλε απεγνωσμένος πατέρας από την Σάμο. 
Αμέσως επιστολή έστειλε και η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΜΕΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό αλλά και τον Υπουργό Υγείας

Προς Πρωθυπουργό της Χώρας κ. Αντώνιο Σαμαρά
Υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο
Κοινοποίηση σε κάθε αρμόδιο

Χάνω το παιδί μου.
Δεν ζητώ ελεημοσύνη, ζητώ τη λειτουργία του Κράτους Πρόνοιας.

Ονομάζομαι Θωμάς Τριανταφύλλου. Ψαράς στο επάγγελμα κάτοικος Σάμου. Εδώ και 6 χρόνια παλεύω πέρα από τη θάλασσα με τα κύματα της γραφειοκρατίας και της αναλγησίας των ερμηνευτών του νόμου… Η 26χρονη σήμερα κόρη μου Αναστασία Τριανταφύλλου κατά τη διάρκεια των σπουδών της στη Θες/νίκη παρουσίασε ορμονικές διαταραχές που επηρέασαν έντονα τον Ψυχισμό της κι επιπλέον της δημιούργησαν πλείστα προβλήματα υγείας με διαταραχές στην καρδιά, την όραση, το πεπτικό σύστημα, ενώ φλεγμονή της δεξιάς κροταφογναθικής άρθρωσης δυσχεραίνει τη λήψη μάσησης τροφής. Η Αναστασία ανήκει στην κατηγορία των ατόμων με αναπηρία, σύμφωνα με τις ιατρικές γνωματεύσεις, ενώ για τη θεραπεία της και ιδίως για τη ζωή της απαιτούνται ειδικές εξετάσεις σε πυρηνικά εργαστήρια, όπως επισημαίνεται από τον θεράποντα ιατρό της καθηγητή Παν/μίου Κρασσά Ευθύμιο… Ως το 24ο έτος της ηλικίας της παρέμενε ασφαλισμένη στην ασφάλιση του ΙΚΑ, κάνοντας χρήση της ασφάλισης της μητέρας της. Έκτοτε και παρά του ότι επιδείξαμε τα παραστατικά ανικανότητας κι αναπηρίας, η ασφάλιση διεκόπη παραπέμποντάς μας στην πρόνοια. Μόνο που η πρόνοια δύναται ν’ ασφαλίσει μετά το 29ο έτος. 


Η Αναστασία είναι ανασφάλιστη με τα έξοδα νοσηλείας να ανέρχονται στα 3.000 ευρώ τουλάχιστον μηνιαίως, με τα τρέχοντα στις 4.000 ευρώ, αφού έχει αδυναμία βάδισης, όρασης, επιβάλλεται 24ωρη φύλαξή της, αδυνατεί η μεταφορά της με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο στη Σάμο και πέρα απ’ όλα τα άλλα αυτό το παιδί, λόγω του προβλήματος, δεν κοιμάται ποτέ, με αποτέλεσμα να χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση. Για την ανανέωση της πιστοποίησης αναπηρίας είναι εγγεγραμμένη στα ΚΕΠΑ Θεσ/νίκης μόνο που, σύμφωνα με την ενημέρωση, είναι σε λίστα αναμονής και μάλιστα αφού προηγηθούν κάποιες χιλιάδες…

Αυτά τα 2 χρόνια επωμιστήκαμε οικογενειακά με τη συμβολή συγγενών, φίλων και δανείων τα έξοδα νοσηλείας της… Όμως δυστυχώς κι όπως είναι λογικό επόμενο πλέον έχουμε αδυναμία κάλυψης από τη μια κι από την άλλη σε καθημερνή βάση τον θεράποντα ιατρό της να μας υπενθυμίζει πως, αν η Αναστασία δεν συνεχίσει τις εξετάσεις και τη θεραπεία, θα πεθάνει το πολύ σε ένα μήνα. Τα ψυχικά αποθέματα τόσο τα δικά μου άλλο τόσο και της μητέρας της εξαντλήθηκαν από την αναλγησία και ο τοίχος που υψώνεται μπροστά μας σε κάθε επίσκεψη παρέμβαση για τη σωτηρία του παιδιού μας. Πείτε μου, ποιος είναι αυτός ο γονιός που θ’ αφήσει το παιδί του αβοήθητο να πεθάνει, όταν μπορεί να σωθεί και να βελτιωθεί η υγεία του. Πείτε μου εσείς, πού να απευθυνθώ για να σώσω τη ζωή του παιδιού μου, που κρέμεται εν πολλοίς σε ένα βιβλιάριο υγείας – διαβατήριο ζωής, που αν δεν κάνω λάθος είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των ΑΜΕΑ. Υπάρχει θεσμικός ή υπηρεσιακός παράγοντας που θ’ άφηνε το παιδί του να σβήσει; Υπάρχει ψαράς που θα μπορούσε ν’ ανταπεξέλθει σ’ αυτά τα έξοδα, που η περιπέτεια της υγείας του παιδιού μου επιβάλλουν, να τα βγάλει πέρα…

Ζητώ την παρέμβασή σας, όσο το δυνατόν συντομότερα. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου και θα εξαρτηθεί η ζωή του παιδιού μου από τον τρόπο με τον οποίο το κράτος πρόνοιας θα σκύψει με πρόνοια πάνω του…

Θωμάς Τριανταφύλλου, κάτοικος Σάμου

ΘΕΜΑ: «Ανοιχτή επιστολή – Ζήτημα ζωής και θανάτου»

Κύριε Πρόεδρε,

Την κραυγή αγωνίας του απεγνωσμένου πατέρα από τη Σάμο μεταφέρουμε σε σας, ως ανώτατο άρχοντα της Πολιτείας, προκειμένου να σώσουμε τη ζωή μιας νέας κοπέλας, που βρίσκεται στα πρόθυρα του θανάτου, εγκλωβισμένη στα γραφειοκρατικά γρανάζια και στην ανυπαρξία του κράτους πρόνοιας, το οποίο εγγυάται το Σύνταγμα και το οποίο έχει διαμελιστεί με πρόσχημα την οικονομική κρίση.

Κύριε Πρόεδρε,
Ως Περιφερειακή Ομοσπονδία Α.μεΑ. Βορείου Αιγαίου θα μεταφέρουμε και θα δημοσιοποιήσουμε το μήνυμα και θα θέσουμε τον καθένα προ των ευθυνών του, προκειμένου να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα της Αναστασίας! Σήμερα κιόλας πρέπει η Αναστασία να αποκτήσει βιβλιάριο υγείας και να χρηματοδοτηθούν τα φάρμακα, τα οποία εισάγονται από το εξωτερικό και κοστίζουν ακριβά.

Η έστω και μια μέρα καθυστέρηση θα αποβεί μοιραία για την Αναστασία και όλοι εμείς θα έχουμε συμμετάσχει σ’ αυτό, αν δεν φροντίσουμε να γίνει το αυτονόητο!!!

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
ΤΗΣ Π.Ο.Α.μεΑ.Β.Α.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΟΦΙΑ ΜΙΧΑΛΑ ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΞΥΛΑΣ

ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ «ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΑΝΟΣ» ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ… ΚΑΜΜΕΝΟΣ!

KAMMENOS534
Όταν έγινε ο… (πολιτικός) γάμος Τσίπρα- Καμμένου, τα ΜΜΕ πέρασαν την είδηση ότι η… κακιά πεθερά (ο Λαφαζάνης και το «αριστερό ρεύμα» του συνονθυλεύματος) διαφωνεί. Ωστόσο, σε λίγες ημέρες η… κακιά πεθερά δήλωσε πως δεν είναι κατά του… γάμου, υπό την προϋπόθεση όμως ότι δε θα ακολουθήσει στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς τα δεξιά, αλλά στροφή του Καμμενο-κόμματος προς τα αριστερά…

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ


Το πρόβλημα ήταν γνωστό από τη λήξη του Β! Παγκοσμίου Πολέμου.
Όμως οι Γερμανόφιλοι, δοσίλογοι, φοβισμένοι, υποτελείς πολιτικοί , όλων των εποχών, το «έπνιγαν» στα συρτάρια τους, και στα χρονοντούλαπα της ιστορίας, γιαυτό άφησαν τόσα χρόνια να περάσουν. Ήθελαν να έχουν την υποστήριξη των Γερμανών, στη διατήρηση της εξουσίας. Απόδειξη η αδιαφορία τους για τα εθνικά μας θέματα.
Θράκη & Μακεδονία έχουν αφεθεί στο έλεος των εχθρών Τούρκων & Σκοπιανών, κατ’εντολή της παγκόσμιας Σιωνιστικής κυβέρνησης, και οι φοβισμένοι υποτελείς των Αθηνών, «πέρα βρέχει»……..
Σήμερα διώκουν τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ αυτοί είναι οι επίορκοι, αφού αυτοί προκάλεσαν τόση καταστροφή στην Ελλάδα και στον Ελληνισμό, όντες πιόνια και μαριονέτες ξένων εχθρικών δυνάμεων, και της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης.
Οι μεγαλύτεροι επίορκοι είναι οι πολιτικοί, που κακή τύχη κυβερνούν την Ελλάδα. Γέμισαν την Ελλάδα Ισλαμιστές λαθρομετανάστες.

Οι επίορκοι πολιτικοί βαπτίζουν «Σωτηρία της Ελλάδος»
την απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων, ενώ αυτοί διοχετεύουν όλα τα έσοδα της χώρας στις τράπεζες του Μεγάλου Αφεντικού Ρότσιλντ, υπό μορφή τοκοχρεολυσίων των δανείων. Όσο έβλαψαν την Ελλάδα οι επίορκοι πολιτικοί, ούτε ο χειρότερος εχθρός. Το χρέος της χώρας είναι άγνωστο. Αυτό αποφασίζεται από το Ρότσιλντ ανάλογα με τις ανάγκες του. Οι Γερμανικές εταιρείες SIEMENS, & HOCHTIEF, ζημίωσαν το Ελληνικό δημόσιο με πολλά δις. ευρώ, και οι δοσίλογοι πολιτικοί δεν τολμούν να τα διεκδικήσουν, αφού είναι «λαδωμένοι». (ΜΜΕ).

ΝΕΟ ΜΑΡΞΙΣΤΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ: «Ο ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΕΙΝ’ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»

XA-MESSHNH
Με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία εκατοντάδων εθνικιστών πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Μεσσήνη. Μάλιστα, την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκαν στη μικρή πόλη της Μεσσηνίας 2 (!!!) παράνομες αντισυγκεντρώσεις φερτών από άλλες περιοχές, μία του ΚΚΕ (με 44 συμμετέχοντες) και μία του ΣΥΡΙΖΑ και της δορυφορικής του ΑΝΤΑΡCIA – με την ομπρέλα της παρακρατικής συμμορίας

Υποβαθμίζουμε τα ελληνικά νοσοκομεία και πάμε στα τουρκικά ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/noskomeiokorfez-ypobathmizoume-ta-ellinika-nosokomeia-kai-pame-sta-tourkika.html#ixzz2R5r8XNkV

!
Ο Τουρκικός τιμοκατάλογος των Ιατρικών πράξεων στο Νοσοκομείο ΕΔΡΕΜΙΤ ΚΙΟΡΦΕΖ-Θύελλα αντιδράσεων


Οι Τούρκοι βρήκαν απλά της κερκόπορτα του ανοχύρωτου κοινωνικού μας κράτους ανοιχτή και κανείς δεν έχει πάρει μυρουδιά τι συμβαίνει στα νησιά μας.


Την πέμπτη λοιπόν 18 Απριλίου 2013 διοργανώθηκε δωρεάν εκδρομή για 100 άτομα στο ΑΔΡΑΜΥΤΙ της Τουρκίας οι οποία μάλιστα στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία όπως διαβάσαμε σε τοπική ιστοσελίδα της Λέσβου που προωθεί αυτήν την ενέργεια η οποία είχε Φώτο και ρεπορτάζ από την επίσκεψη των Μυτιληνιών στο Τούρκικο Νοσοκομείο .Την εκδρομή την διοργάνωσε το ιδιωτικό Νοσοκομείο ΕΔΡΕΜΙΤ ΚΙΟΡΦΕΖ ,όπου περιείχε πούλμαν που μετέφερε τους επισκέπτες στο ΑΔΡΑΜΥΤΙ ,ξενάγηση στον χώρο του Νοσοκομείου ,δωρεάν φαγητό και επιστροφή στο ΑΙΒΑΛΙ στις 3 το μεσημέρι για το παζάρι. Μάλιστα για όσους ζητούσαν περισσότερες πληροφορίες τους πρότρεπαν να απευθυνθούν στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FOTIS TOYRS που συνεργάζεται με το JALE TUR.

Στα τέλη Φεβρουαρίου ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μυτιλήνης Παναγιώτης Προβέτζας, κατήγγειλε ότι το ιδιωτικό Ιατρικό Κέντρο «ΚΙΟΡΦΕΖ» που βρίσκεται στο Αδραμύτι της Τουρκίας, άνοιξε στη Μυτιλήνη γραφείο εξυπηρέτησης των κατοίκων του νησιού προκειμένου να του προωθεί την Τουρκία για Ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες.
Ο Πάνος Καμμένος έκανε την αποκάλυψη για την εκδρομή στην ολομέλεια της βουλής με θέμα το νέο νομοσχέδιο της Ναυτιλίας όπου και δήλωσε φανερά εκνευρισμένος ότι : "Υπάρχουν νεαροί που μοιράζουν φυλλάδια με τα οποία καλούν την Πέμπτη (σσ  18/4) σε δωρεάν εκδρομή στην Τουρκία, στη Μικρά Ασία και στο Αδραμύτι, 100 Μυτιληνιούς προκειμένου να επισκεφθούν το Νοσοκομείο Edremit Körfez".

Διαβάστε όλα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος:
"Ακούστηκαν για τα νησιά πράγματα τα οποία αφορούν όμως την καλοκαιρινή τους περίοδο. Ξέρετε τι συμβαίνει σήμερα στη Μυτιλήνη;

Σας καλώ, κύριε Υπουργέ, να πάρετε τον Λιμενάρχη της Μυτιλήνης για να πάει να δει τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην προκυμαία της Μυτιλήνης. Υπάρχουν νεαροί που μοιράζουν φυλλάδια με τα οποία καλούν την Πέμπτη (σσ  18/4) σε δωρεάν εκδρομή στην Τουρκία, στη Μικρά Ασία και στο Αδραμύτι, 100 Μυτιληνιούς προκειμένου να επισκεφθούν το Νοσοκομείο Edremit Körfez, το οποίο τους παρέχει νοσηλευτικές υπηρεσίες στο 1/10 περίπου απ’ ό,τι τους παρέχονται στο δημόσιο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Αυτή η εκδρομή οργανώνεται δε εντελώς δωρεάν, προκειμένου να προσελκύσουν ασθενείς που θα πηγαίνουν από τη Μυτιλήνη στην Τουρκία για να νοσηλευτούν. Μιλάμε για μια υπηρεσία η οποία παρέχεται δωρεάν σε όλους τους υπόλοιπους Έλληνες της χερσαίας Ελλάδος."

Στον τιμοκατάλογο που δημοσιεύει το aegaio.blogspot.gr μπορούμε να δούμε όλες τις υπηρεσίες με τις τιμές στα Ελληνικά αλλά και το γραφείο που λειτουργεί στην Μυτιλήνη στην οδό Καβέτσου με υπεύθυνη την Π.Τ.ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΣΑΒΟΥΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ-ΣΑΒΟΥΡΑ

POLL
Μια δημοσκόπηση-σαβούρα δημοσιεύει σήμερα μια εφημερίδα-σαβούρα, η (αγαπημένη των τρομοκρατών) «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Πρόκειται για τη μηνιαία «δημοσκόπηση» της Metron Analysis, που δίνει τα εξής «αποτελέσματα»:

Κατάργηση του σταυρού!!!Μας κυβερνούν Αντίχριστοι και Ανθέλληνες !

Η ιστορία του σταυρού της Ελληνικής Σημαίας - Ποια άλλα Ευρωπαϊκά κράτη έχουν πάρει σειρά για κατάργηση του σταυρού;;;
Η δουλοπρεπής-προδοτική-μνημονιακή-τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά υλοποίησε άμεσα τη δέσμευσή της προς τον επικυρίαρχο Ερντογάν και ανακοίνωσε την αντισυνταγματική ανέγερση τεμένους (τζαμιού) στο κέντρο της Αθήνας (Βοτανικός), προκειμένου τάχατες, να εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, στο πλαίσιο της ανεξιθρησκίας όλα τα στίφη των Μουσουλμάνων που συνέρρευσαν χωρίς την συγκατάθεσή μας, τα τελευταία 30 χρόνια στην πατρίδα μας.
Αυτή η απόφαση των προδοτών, θα έχει ως επακόλουθο να πληγούν επιπλέον, τα χρηστά ήθη της κοινωνίας μας και θα οδηγήσει στην αποδόμηση του Ελληνικού Έθνους. Γιατί έτσι, προσβάλλεται η Ορθοδοξία, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Ελλάδα και τα δυο μαζί ζουν και αναπνέουν από τον πατριωτισμό των Ελλήνων. «Διότι όταν επιάσαμε τα άρματα είπαμε πρώτα υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος», δηλαδή «Για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την Ελευθερία». Επιπρόσθετα, είναι σίγουρο πως αυτή η απόφαση θα δημιουργήσει κοινωνικές αναταραχές, διότι η κοινωνία των Ελλήνων δεν είναι δυνατόν να ανεχτεί το «κάλεσμα» του ιμάμη, όπου θα καλεί αρκετές φορές την ημέρα τους Μουσουλμάνους για τη δημόσια προσευχή τους.

Αυτούς τους άθλιους μοιρολάτρες και οσφυοκάμπτες της τρικομματικής κυβέρνησης, που υλοποιούν άλλη μια προδοτική δέσμευση προς τους επικυρίαρχους του Ελληνικού Έθνους, δεν είναι δυνατόν να τους έχει γεννήσει μήτρα Ελληνική. Δεν είναι δυνατόν να τους έχει γεννήσει η μήτρα η οποία γέννησε τις Σπαρτιάτισσες μάνες, οι οποίες παραδίδοντας την ασπίδα στα παιδιά τους, τα παρότρυναν «ή ταν ή επί τας». Δεν είναι δυνατόν να τους έχει γεννήσει η μήτρα που γέννησε τις Σουλιώτισσες γυναίκες, οι οποίες σέρνοντας το χορό έπεσαν στο Ζάλογγο, προκειμένου να μην υποταχτούν στον κατακτητή. Δεν είναι δυνατόν να τους έχει γεννήσει η μήτρα που γέννησε τους Κολοκοτρωναίους, τους Καραϊσκάκηδες, τους Μποτσαραίους, τους Φεραίους που βροντοφώναξαν «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή».

Αυτή η απόφαση του «πατριώτη» Σαμαρά, είναι η συνέχεια πολιτικών αποφάσεων όλων των αντίχριστων και αντεθνικών κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης, οι οποίες αργά αλλά σταθερά προσπάθησαν για την πλήρη αποδόμηση των Ιερών και Οσίων του Έθνους μας. Αυτά τα πολιτικά ανδρείκελα είναι οι εγχώριοι υπάλληλοι-εκφραστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων και της πιο χυδαίας μορφής παγκοσμιοποίησης, οι οποίοι κατάφεραν να χρεοκοπήσουν την πατρίδα μας όχι μόνο οικονομικά αλλά και από ηθικές αξίες, αρετές, ελπίδα και οράματα για το λαό. Αυτές, οι αντίχριστες και αντεθνικές πολιτικές τους εκφράστηκαν πολλές φορές κατά το παρελθόν. Τότε, που αποκαλούσαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο αγύρτη. Τότε, που δήλωναν παρών στο άτυπο δημοψήφισμα για την επαναφορά του θρησκεύματος στις ταυτότητες και στη συνέχεια πρόδωσαν αυτή τη θέση τους. Τότε, που δήλωναν πως «είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να καίει την ελληνική σημαία»! Θυμάται, άραγε, αυτός ο λαός, ποιοι πολιτικοί και σε ποιους πολιτικούς χώρους, κόπτονται για τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών, αλλά δεν αγωνίστηκαν ποτέ για τα δίκαια των Βορειοηπειρωτών ή των προσφύγων της Ελληνικής μας Κύπρου; Θυμάται, ποιοι προσπάθησαν μέσω των σχολικών βιβλίων να ονομάσουν τη Μικρασιατική καταστροφή, ως συνωστισμό ανθρώπων στην παραλία της Σμύρνης; Θυμάται, εκείνους που προσπαθούν ντε και καλά να μας μάθουν Τούρκικα μέσω των τούρκικων σήριαλ, αλά Σουλεϊμάν ή μέσω νόμων εκμάθησης των τούρκικων στα σχολεία της Θράκης μας; Θυμάται αυτούς που χλεύασαν, προπηλάκισαν και εκδίωξαν από το σχολείο του Μέγα Δέρειου την ηρωίδα δασκάλα μας, Χαρά Νικοπούλου; Θυμάται, θυμάται…..

Ωστόσο, απώτερος στόχος του σατανικού σχεδίου, αυτών των θεματοφυλάκων της Νέας Τάξεως Πραγμάτων και της Παγκόσμιας διακυβέρνησης του πλανήτη, είναι να ξεριζώσουν την πίστη για την Ορθοδοξία, από τις καρδιές των Ελλήνων. Ο μεγάλος εχθρός τους, ήταν και είναι ο Σταυρός της Πίστεώς μας. Γι΄ αυτό, παλαιότερα, αφαίρεσαν το Σταυρό από το κοντάρι της σημαίας. Από τότε, στα δημόσια κτίρια, υπουργεία κτλ, η γαλανόλευκη κυματίζει πάνω σε κολοβό κοντάρι. Σταυρός πουθενά! Παλαιότερα, τέτοιες «προοδευτικές» φωνές (Σηφουνάκης) απεργάστηκαν την αφαίρεση του Σταυρού και από το επάνω αριστερό άκρο της σημαίας μας! Σήμερα, αυτά τα υποταγμένα ανδρείκελα της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά, προσπαθούν την υλοποίηση αυτού του σχεδίου. Έτσι, στην πρόσφατη παρέλαση της απελευθερωτικής επετείου της 25ης Μαρτίου, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας μας, διακρίναμε το Ιερό Σύμβολο των αγώνων του Έθνους μας, να εμφανίζεται ως κακόγουστη καρικατούρα, μόνο με μπλε και άσπρες παράλληλες γραμμές και πουθενά δεν υπήρχε το θρησκευτικό σύμβολο του Σταυρού στο άνω αριστερό μέρος τους.

Στο σημείο αυτό να θυμηθούμε πως από το 1922 και μέχρι το 1978 η Ελληνική Σημαία μας ήταν η επονομαζόμενη σημαία της ξηράς και έφερε στη μέση από άκρων σε άκρων ένα μεγάλο άσπρο Σταυρό και με καμάρι ο Ελληνικός λαός τραγουδούσε: «Της πατρίδας μου η Σημαία, έχει χρώμα γαλανό και στη μέση χαραγμένο ένα κάτασπρο Σταυρό. Κυματίζει με καμάρι δεν φοβάται τον εχθρό, σαν τη θάλασσα είναι γαλάζιο και λευκή σαν τον αφρό». Δυστυχώς, όμως, η πρώτη χειρουργική επέμβαση κατά του Ιερού μας Συμβόλου έγινε με το Νόμο 851/1978 (ΦΕΚ 233 τ. Α΄), από την κυβέρνηση του «Εθνάρχη» Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπου καθιέρωσε ως επίσημη σημαία του Έθνους μας την σημαία του πολεμικού ναυτικού. Αυτό το επιχείρημα ήταν το τυρί στη φάκα και όπου ποντικός, ο Ελληνικός λαός, ο οποίος αδιαμαρτύρητα δέχτηκε την παραποίηση του Εθνικού του Συμβόλου. Έτσι, ο ενοχλητικός για τους παγκοσμιοποιητές Σταυρός, περιορίστηκε στο πάνω αριστερό άκρο της Σημαίας μας.

Συνεπώς, Συνέλληνες, ο παγκόσμιος σιωνισμός, γνωρίζει πως η μεγαλύτερη αντίσταση για την επιβολή των Αντιχριστιανικών τους σχεδίων, είναι η Ορθόδοξη Ελλάδα. Έτσι, κατά πρώτον, δηλητηρίασε την κοινωνία μας με την είσοδο των εκατομμυρίων Μουσουλμάνων, οι οποίοι έχουν αλώσει την εργασία, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τις γειτονιές μας, δημιουργώντας τους τώρα και επίσημους θρησκευτικούς χώρους, και κατά δεύτερον, η υλοποίηση της παντελούς αφαίρεσης του Σταυρού από τη Σημαία μας, θα είναι η ολοκλήρωση του σχεδίου τους πριν την επιβολή της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Έτσι, όταν οι αντιστάσεις θα έχουν μειωθεί, θα μπορέσουν να αφαιρέσουν πολύ πιο εύκολα τον «ενοχλητικό» Σταυρό και από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, όπως, η Φιλανδία, η Σουηδία, η Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Μάλτα, χώρες δηλαδή με λιγότερο ανεπτυγμένο το θρησκευτικό συναίσθημα. Όμως, για να μπορέσουν να υλοποιηθούν τα παραπάνω από τους θεματοφύλακες της Νέας Τάξεως Πραγμάτων και της Παγκοσμιοποίησης, απαιτήθηκε ο ωχαδερφισμός μας και ο ραγιαδισμός μας.

Θα ξυπνήσουμε επιτέλους, για να ξαναζωντανέψει μέσα μας η αγάπη για την πατρίδα και τη θρησκεία, τις διαχρονικές αξίες που θωράκισαν τους απελευθερωτικούς αγώνες του Έθνους μας;


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/katarghsh-tou-staurou-apo-th-shmaia.html#ixzz2R5qlJIdm

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: 21Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 – 46 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

MAIL
21η Απριλίου σήμερα.
Σαν σήμερα, πριν από 46 χρόνια, την 21η Απριλίου του 1967, μια ομάδα Αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού κατέλυσε τη φαυλοκρατία και εγκαθίδρυσε στη χώρα εθνικό καθεστώς.
Ναι, είναι γεγονός ότι η 21η Απριλίου θέλησε να περάσει στην ιστορία ως «παρένθεση», πιστεύοντας ότι θα μπορούσε να εγκαθιδρύσει ένα υγιές κοινοβουλευτικό καθεστώς, με νέους πολιτικούς και επί νέας βάσεως. Ήταν λάθος…

NIGEL FARAGE «Η ΕΕ έχει γίνει κομμουνιστικό καθεστώς» ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/nigel-farage-h-EE-exei-ginei-koumounistiko-kathestos.html#ixzz2R5qZ0gl3Ο Nigel Farage συνέκρινε την ΕΕ στην τωρινή της μορφή σαν το παλιό σοβιετικό καθεστώς, με τον τρόπο που αρπάζει καταθέσεις ευρωπαίων πολιτών όπως στην Κύπρο.
Με μια παρέμβασή του στο Ευρωκοινοβούλιο και απευθυνόμενος προς τον Όλι Ρεν κατακεραύνωσε την λειτουργία της ΕΕ , υποστηρίζοντας ότι μετατρέπεται σ΄ ένα κομμουνιστικό καθεστώς στο οποίο δεν υπάρχουν πια όρια. Κάτι σαν την Σοβιετική Ένωση που τελικά οδηγήθηκε σε κατάρρευση. Και χρησιμοποίησε ως επιχείρημα την Κύπρο.
Οι φωνές για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί πλέον η ΕΕ πληθαίνουν και γίνονται πιο δυνατές. Ακόμη και μεσα στο Ευωκοινοβούλιο.

πηγη

ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

2141967
Μηνύματα τυφλού μίσους κατά της 21ης Απριλίου, με παραλληλισμούς της χρυσής εκείνης επταετίας με την Χρυσή Αυγή, έκαναν όλα τα κόμματα του περιβόητου «συνταγματικού τόξου», δηλαδή του πέρα για πέρα σάπιου και καταρρέοντος μεταπολιτευτικού κατεστημένου. Ιδού τα παραληρήματά τους:
ΣΥΡΙΖΑ:

ΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΠΑΡΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΣΗΦ! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/eparsi-ellhnikhs-shmaias-apo-pater-iwshf-agioreith.html#ixzz2R5qHdmXs


Ποιος είναι ο Γέροντας Ιωσήφ;

Ο ερημίτης μοναχός του Αγίου Μηνά στη Βίγλα, που χαιρετούσε τα μαχητικά αεροπλάνα όταν περνούσαν από εκεί!

Διαβάστε σχετικά:


πηγη

Ποιά δημοκρατία ;


ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ, ΕΟΡΤΑΖΑ ΚΑΙ ΕΣΤΕΛΝΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
            ΕΦΕΤΟΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ. ΟΧΙ ΔΙΟΤΙ ΑΝΕΝΗΨΑ, Η ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΟΡΤΑΖΩ (ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ), ΑΛΛΑ ΔΙΟΤΙ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ, ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ (ΕΝ ΤΩ ΣΥΝΟΛΩ ΜΑΣ) ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΟ, ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.
            ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΑΝΟΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ (ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΗΝ ΛΕΞΗ «ΚΟΜΜΑΤΑ»), ΑΓΑΠΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΤΩΒΑΜΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΠΟ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΖΥΓΟ Η ΠΙΕΣΗ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ. ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΥΣ, ΑΠΟ ΠΡΟΔΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ, ΑΠΟ ΛΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΓΥΠΕΣ.
            ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΖΗΤΩΣΑΝ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΖΗΤΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΙ «ελληνες».
ΔΙΟΝΥΣΟΣ

From: Nick Pts [mailto: ]
Sent: Sunday, April 21, 2013 1:26 AM
Subject: Ποιά δημοκρατία ;

Μου το έστειλε ένας φίλος. Δεν απέχει της πραγματικότητας ..... Σημασία έχει όχι ποιός το λέει αλλά τι λέει ....

Πόσο διαφορετική ήταν η Χούντα από την σημερινή Δημοκρατία ;
Σκέψου, δεν είναι παράνομο ... ακόμα!!!!!!

Είναι ή δεν είναι γεγονός ότι η Ελλάδα γνώρισε ένα ανεπανάληπτο οικονομικό θαύμα την περίοδο 1968-1973, με το σταθερότερο νόμισμα του κόσμου και τιμάριθμο της Ευρώπης, με τριπλασιασμό του Εθνικού Εισοδήματος, με μηδενικό πληθωρισμό και έφθασε να παίρνει βραβεία από τον ΟΟΣΑ(1971-1972), ως η πλέον ταχεία αναπτυσσόμενη χώρα στον κόσμο μετά την Ιαπωνία;

Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι τότε εξαλείφθηκε η ανεργία, στεγάστηκαν όλοι οι άστεγοι, επεκτάθηκε το 8ωρο και οι κοινωνικές ασφαλίσεις, χαρίστηκαν τα αγροτικά χρέη, ιδρύθηκε ο ΟΑΕΔ, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η δωρεάν Παιδεία, κλπ;

Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι τότε έγιναν τα μεγαλύτερα έργα, δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια, σε όλη την ελληνική επικράτεια; ΜΟΜΑ !

Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι τότε η ύπαιθρος απέκτησε ηλεκτρικό φως, δίκτυο ύδρευσης, τηλέφωνο, δρόμους, σχολεία, γήπεδα, μέχρι και στο τελευταίο χωριό;


Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι τότε φτιάχτηκε το προοδευτικότερο Σύνταγμα της Ευρώπης (1968), με μείωση των βουλευτών σε 150, χωρίς φορολογικές απαλλαγές, με ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτού, με εκλογή προέδρου από τον λαό, με ίδρυση συνταγματικού δικαστηρίου και δεκάδες άλλους πρωτοφανείς θεσμούς, που θεμελίωναν μια νέα αληθινά δημοκρατική πολιτεία;

Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι έκανε την μεγαλύτερη διοικητική αποκέντρωση, μετά τον Όθωνα, με τον θεσμό των 7 περιφερειακών διοικήσεων (1971);

Είναι ή δεν είναι γεγονός ότι τότε για πρώτη φορά η Ελλάδα παραιτήθηκε από την δωρεάν αμερικάνικη βοήθεια και άρχισε να εξοπλίζεται από την Ευρώπη με εθνικούς πόρους, με αποτέλεσμα να αποκτήσουμε αεροναυτική υπεροπλία έναντι των Τούρκων;

Είναι ή δεν είναι γεγονός ότι έπρεπε να πέσει ο Παπαδόπουλος (Νοέμβριος 1973) για να γίνουν όσα έγιναν στην Κύπρο 8 μήνες μετά, τόσο από τον Ιωαννίδη, όσο και από τον Καραμανλή;

Είναι ή δεν είναι γεγονός ότι από το 1974 και έπειτα στην «δημοκρατική» πια Ελλάδα δεν έχει γίνει κανένα δημοψήφισμα - π.χ. για ταυτότητες, ιθαγένεια στους αλλοδαπούς, όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς, συνεκμετάλλευση με τους Τούρκους στο Αιγαίο (έρχεται), κτλ κτλ κτλ;

Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι κατά την επταετία δεν υπήρχε εγκληματικότητα και οι άνθρωποι δεν κλειδώνανε τα βράδια την πόρτα του σπιτιού τους;

Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι κανείς δεν τολμάει να περπατήσει σήμερα στην οδό Αθηνάς, Σοφοκλέους, Μενάνδρου, στην Ομόνοια, κτλ, το βράδυ;

Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι ο σοσιαλιστής Παπανδρέου μένει σε σπίτι που κάνει 25 εκατ. Ευρώ;

Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι αυτός που μένει σε σπίτι 25 εκατ. Ευρώ κάνει μειώσεις σε συντάξεις των 350 ευρώ;

Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι ο παππούς του Αλαβάνου ήταν διαχειριστής της περιουσίας (!) της Παναγίας της Τήνου;

Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι η σοσιαλίστρια Διαμαντοπούλου έχει 20 ακίνητα;  Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι η άλλη σοσιαλίστρια του - ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - (Δαμανάκη) είναι στην Ε.Ε. με 500.000 Ευρώ ετησίως ;

Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι ο σοσιαλιστής Τζοχατζόπουλος έχει 25 ακίνητα και ο γάμος του στο Παρίσι κόστισε 4,5 εκατ. Ευρώ (1,5 δις δρχ);
Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι το 60% των 320 δις ευρώ (κρατικό χρέος) ήταν σε ομόλογα, άρα δεν ήταν χρέος και ο Παπανδρέου με τον Καρατζαφέρη, φέρνοντας το ΔΝΤ μετέτρεψαν αυτά τα ανύπαρκτα χρέη σε υπαρκτά;

Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι ο Παπανδρέου το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να μετρήσει την κρατική περιουσία και ω, τι ειρωνεία είναι ίση με το χρέος μας! Οπότε τώρα μπορούν να την δεσμεύσουν ολόκληρη λόγω των υπαρκτών πλέον χρεών;

Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι το χρέος το 1974 ήταν 330 εκατ., ο «εθνάρχης» το έκανε μέσα σε 7 χρόνια 8 δις και ο Ανδρέας το έκανε 120 δις;


Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι ο «εθνάρχης» το 1976 υπέγραψε σύμφωνο με την Τουρκία που ουσιαστικά τους άνοιγε την πόρτα στην Θράκη;

Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι ο Ανδρέας το 1988 στο Νταβός υπέγραψε με τον Οζάλ κείμενο που ανοίγει την πόρτα στους Τούρκους για το Αιγαίο;


Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι κρίση στην Ελλάδα δεν υπήρχε, αλλά την δημιούργησαν οι εβραϊκές τράπεζες μέσω του ΓΑΠ για να ενισχυθεί το δολάριο και να φτάσει το 1/1 με το ευρώ ;

Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι κανείς τους δεν θα πάει ποτέ φυλακή ;

Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι είμαστε σαν λαός ψεύτες, κλέφτες και απατεώνες όπως οι πολιτικοί που εμείς ψηφίζουμε;

Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι μας αξίζει ότι περνάμε και ότι θα περάσουμε;

Εγώ δεν λέω να γίνετε "χουντικοί".
Σας λέω μόνον να ψάξετε λίγο περισσότερο και να πονηρευτείτε το γιατί οι σημερινοί «δημοκράτες» σοσιαλοκομμουνιστές κατηγορούν τους κακούς χουντικούς, ενώ οι ίδιοι με κάλυμμα αυτούς τους κακούς χουντικούς κατακλέβουν την Ελλάδα, την διαλύουν και την ξεπουλάνε στους ξένους, για να περνάνε καλά αυτοί και τα παιδιά τους, ως σύγχρονοι Εφιάλτες.
Δείτε χωρίς παρωπίδες, μην στερείτε το δικαίωμα στον άλλο να εκφέρει άποψη. Διότι τότε κάνετε αυτό για το οποίο κατηγορείτε τον Παπαδόπουλο ότι δήθεν έκανε.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...