Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣΑΘΗΝΑ 24-4-2013.

Το καθεστώς ολάκερο συνεχίζει να αποπροσανατολίζει τον ελληνικό λαό με τα φοβικά σύνδρομα τής Ελλάδος που θα κακοπάθει τάχα έξω από το ευρώ. Καμώνεται πως ευπρεπίζεται από τις λίστες καλύπτοντας τους ενόχους. Τάζουν «δεξιοί» και αριστεροί κοινωνική σωτηρία αλυσοδένοντας το Έθνος.

Ένας ολάκερος θίασος από προσκυνημένες και εθνικά αποστειρωμένες υπάρξεις εμπαίζει το λαό την ώρα που εκείνος λιμοκτονεί προκειμένου να ολοκληρωθεί το περιβάλλον μετάβασης τής Ελλάδος από ανεξάρτητο κράτος σε απολύτως χειραγωγούμενο κατεχόμενο μόρφωμα. Οι τραπεζικές λειτουργίες έχουν εκχωρηθεί στην τρόικα, η ανέχεια ενισχύεται διαρκώς από μέτρα πτώχευσης, οι στρατιές των Ελλήνων ανέργων αυξάνονται, η εγκληματικότητα και η λαθροχειρία από λαθρομετανάστες και τοκογλύφους ρημάζουν τον τόπο και την εθνική παραγωγή.

Είναι σαφές λοιπόν ότι οι οικονομικές διεργασίες κινούνται έξω από την λογική τής υπηρέτησης τού εθνικού συμφέροντος. Όλα κινούνται στην τροχιά τού ξεπουλήματος τής Πατρίδος με την διάλυση τής ελληνικής κοινωνίας όταν μεθοδεύεται η λεηλάτηση τού ελληνικού πλούτου που φυλάσσουν έως σήμερα η γη και η θάλασσά μας στα σπλάχνα τους.

Οι γραικύλοι πολιτικάντηδες βάζουν μπροστά έναν ψεύτικο στόχο στο όνομα τού ευρωπαϊκού νομίσματος που τώρα πια θα δώσει τη θέση του αργά αλλά σταθερά στο παγκόσμιο νόμισμα. Την ίδια στιγμή απομακρύνουν τον Έλληνα από την εργασία του στερώντας από τον ίδιο το ψωμί και το σπίτι, από δε την πατρίδα την μόνη οδό διαφυγής από το αδιέξοδο. Έτσι η Ελλάς, δεμένη πιο πολύ στο άρμα τής τοκογλυφικής παγκοσμιοποίησης, στερείται τη δυνατότητα αυτάρκειας και λήψεως εθνικών αποφάσεων.

Ζούμε λοιπόν την διεθνοποίηση τής οικονομίας μας παράλληλα με τον μαρασμό, την ανασφάλεια και την διεθνοποίηση στον κοινωνικό μας ιστό. Διαδικασία ολέθρου που επιτυγχάνεται με την ομηρία ολόκληρων γειτονιών και χωριών από τις συμμορίες παρακρατικών και λαθροκατσαπλιάδων. Η ελληνική κοινωνία βιώνει με αυτόν τον τρόπο έναν πρόσθετο απομονωτισμό βυθιζόμενη στην απελπισία που συχνά ακολουθείται ακόμη και από την απώλεια ελληνικών ψυχών που έρχονται να προστεθούν σε όσους χάνονται από την κρίση και τη φτώχια.

Πίσω από το ξεστράτισμα τής κοινωνίας και της οικονομίας έρχεται με ταχύ ρυθμό η ήττα στις εθνικές μας υποθέσεις και ο κατακερματισμός τής πατρίδος μας. Η οικονομική ένδεια χρησιμοποιείται ως αίτιο αδυναμίας για την προάσπιση τής γης και τής ιστορίας μας. Οι υποχωρήσεις που μεθοδεύονται θα είναι απείρως πιο επικίνδυνες από την «κρίση», αφού οι απώλειες στο εδαφικό ζήτημα που έπονται τής απώλειας στην εθνική κυριαρχία δεν θα μπορέσουν να αποκατασταθούν αν επιτρέψουμε να συμβούν.

Έχουμε λοιπόν τις εισόδους τής Τουρκίας στη Θράκη να μεθοδεύονται κάτω από την μύτη των ανευθυνοϋπεύθυνων των Αθηνών για τον προσεταιρισμό των Ελλήνων μουσουλμάνων με το πέπλο συσκότισης από τα συστημικά ΜΜΕ. Το κακό συνεχίζεται με την απαίτηση μερτικού εκ μέρους τής Άγκυρας στους υδρογονάνθρακες τού Αιγαίου Μας που έρχονται να ξεμπροστιάσουν τις τεράστιες ευθύνες των προδοτών τού ελληνόφωνου καθεστώτος στις λεγόμενες γκρίζες ζώνες. Γκρίζες ζώνες που έρχονται τώρα να φτιάξουν την γέφυρα τής καταλήψεως ελληνικού ζωτικού χώρου μαζί με τα μνημόνια τού σιωνιστικού νεοταξισμού.

Φυσικά οι πολυδιαφημισμένες κυβερνητικές ενέργειες για την χάραξη τής ελληνικής ΑΟΖ ουδέποτε τέθηκαν σε εφαρμογή. Ένα ζήτημα που βάζουν στο περιθώριο τόσο οι σοσιαλφιλελεύθεροι ευρωλιγούρηδες όσο και οι αριστεροί λαθρολάγνοι, αμφότεροι θεραπαινίδες τής παγκοσμιοποίησης.

Η δε συρρίκνωση τής εθνικής μας κυριαρχίας επεκτείνεται στο μείζον ζήτημα τής Μακεδονίας Μας τής οποίας το όνομα οι προσκυνημένοι ολόκληρου τού καθεστώτος είναι έτοιμοι να εκχωρήσουν και τυπικά με την έσχατη πρόταση τού «περιούσιου» μεσολαβητή τού ΟΗΕ Νίμιτς. Αλλά όνομα που εκχωρείται καθ’ οιονδήποτε τρόπο τεκμηριώνει εχθρικές διεκδικήσεις όταν εμείς απαρνούμαστε την σκλαβωμένη Βόρεια Μακεδονία Μας.  

Το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα δεν αποδέχεται καμία απολύτως διεθνοποίηση και κανέναν απολύτως συμψηφισμό τής οικονομίας και των εθνικών μας υποθέσεων. Δεν παραχωρούμε ούτε μια σπιθαμή ελληνικής γης στους τυμβωρύχους ψευτοσυμμάχους και τα βαρβαρικά τους υποπόδια που κυνηγούν τον ορυκτό πλούτο και τους υδρογονάνθρακες που υπάρχουν στη γη που μας ζητούν. Ξεσχίζουμε όλα τα σχέδια και τις συμφωνίες τής υπαγωγής μας σε μια άμορφη παγκόσμια μάζα.

Για εμάς τους Έλληνες Εθνικιστές η σωτηρία, η ανάπτυξη και η ισχύς τής Πατρίδος μας εξασφαλίζονται με την ανεξαρτησία των ενεργειών μας, τη διασφάλιση τής εθνικής μας περιουσίας και τον απρόσβλητο χαρακτήρα τής εθνικής μας ταυτότητας. Η κοινωνία και η οικονομία κινούνται αποκλειστικώς στην οδό τού ελληνικού έθνους αφού τις λύσεις διαθέτουν μονάχα οι Έλληνες και η πηγή τους βρίσκεται στην γη που μας θρέφει αιώνες ολόκληρους.

Αδέσμευτη και εθνικιστική διακυβέρνηση και καθαρμός τής κοινωνίας μας από ξένους και προδότες. Σκάψιμο τής γης μας και επένδυση τού εθνικού μας θησαυρού στην κίνηση εργασίας, οικονομίας και έθνους ελληνικού. Άμεση χάραξη των κυριαρχικών μας ζωνών και αμείωτη διεκδίκηση τής επέκτασης των ζωτικών μας χώρων σε γαίες προσωρινά αλύτρωτες. Κοινωνία μυριόστομη και καθάρια ελληνική που θα χαλάσει τις φωλιές των εχθρών τού Έθνους μας και θα χτίσει Μεγάλη Ελλάδα, Μάνα για τα παιδιά της και φόβητρο για τις νεοταξικές σκιές. Τίποτα λιγότερο από τούτα.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ


  

Τα σκουλαρίκια του... υπουργού!


Ένας από τους εκατοντάδες απατεώνες της πολιτικής σπείρας που λεηλάτησε τα κρατικά ταμεία και την Εθνικολαϊκή μας περιουσία που σχηματίσθηκε από το υστέρημα και τη μεταπολεμική υπερφορολόγηση του Έλληνα πολίτη και του Ελληνικού λαού συνολικά δικάζεται αυτές τις ημέρες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην υπόθεση διακίνησης παράνομου χρήματος από «μίζες» εξοπλιστικών προγραμμάτων. Φερόμενος της αντεθνικής και εγκληματικής αυτής πράξης ο πρώην υπουργός, εκ των ηγετών του σοσιαλιστικού κόμματος με την επωνυμία ΠΑΣΟΚ, ο Απόστολος ή γνωστότερος με το χαιδευτικό Ακης Τσοχατζόπουλος. Τον αποκαλούσαν και "ωραίο Μπρούμελ" και ήταν γνωστός για την χωρίς κριτήρια ωφελιμιστική αφοσίωσή του στον Αντρέα Παπανδρέου σε βαθμό που έγινε ανέκδοτο με τον εθνικό ολετήρα Αντρέα να ερωτά "τι ώρα είναι" και αυτός να απαντά: "Ο,τι ώρα θέλετε εσείς πρόεδρε!".
Στο εδώλιο θα καθίσουν, βάσει του βουλεύματος (υπ' αρ.545/2013) που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών για τη μεγάλη υπόθεση πολιτικής διαφθοράς, τόσο ο πρώην υπουργός όσο και η νυν σύζυγός και πρώην ιδιαιτέρα του γραμματεύς Βίκυ Σταμάτη, η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας, ο αδελφός της Β. Σταμάτη, Παναγιώτης, η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο κατασκευαστής Αστέριος Οικονομίδης, ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, ο πρώην γ.γ. Εξοπλισμών και «δεξί χέρι» του 'Ακη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Σμπώκος, η δικηγόρος Ταλίτα Τσεκούρα, ο εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας Morelia Οράτιος Μελάς, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Torcaso Κων.Αντωνιάδης, ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Nobilis Ν.Γεωργουλάκης, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της Torcaso Π. Ζαχαριάδης, Σ. Χατζηνικολάου, Γ. Κωνσταντάτος, Φ. Αρβανίτης και Ν. Καρατζάς!

ΧΑ: Ζήτησε να επανέλθουν τα μηχακίνητα στις παρελάσεις


Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή ζήτησε να επανέλθουν τα μηχανοκίνητα στις παρελάσεις των εθνικών επετείων. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αντώνης Γρέγος, επιχειρηματολογώντας για την επαναφορά των μηχανοκίνητων στρατιωτικών τμημάτων στις παρελάσεις, ανέφερε, ότι ''Εμάς μας αρέσει ο ήχος της ερπύστριας στην άσφαλτο και το καυσαέριο των τανκ'' μια θέση που βρίσκεται σύμφωνη την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που θέλουν να βλέπουν τα άρματα μάχης στις παραλέσεις.
Το defencenet.gr, αποκάλυψε το Σάββατο ότι η παύση συμμετοχής των μηχανοκίνητων στις παρελάσεις των εθνικών επετείων συνδέεται με το ότι μετά την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας το 2010 με την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου οι τότε κυβερνώντες φοβήθηκαν ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για κίνημα.
Κάποιοι γνωρίζοντες απόστρατοι αξιωματικοί του περιβάλλοντος του Γ.Παπανδρέου φρόντισαν να τον ενημερώσουν το 2010 για "τους κινδύνους" που είχε μια ενείχε μια ενέργεια και έτσι  έλαβε απόφαση ο ίδιος ο Γ.Παπανδρέου να καταργηθούν τα μηχανοκίνητα από τις παρελάσεις...
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Καράμπελας, εξήγησε ότι η συμμετοχή των μηχανοκίνητων τμημάτων σε κάθε παρέλαση κοστίζει 2,357 εκατομμύρια ευρώ.
 
Και πρόσθεσε «Δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία μηχανοκίνητων τμημάτων. Είναι αρκετή αυτή των πεζοπόρων τμημάτων για τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις. Ο παράγων είναι ο Έλληνας μαχητής και ο χειριστής των μέσων και όχι τα μέσα. Αυτά, σε συνδυασμό με το όχι ευκαταφρόνητο κόστος στην παρούσα συγκυρία, δικαιολογούν λιτές παρελάσεις με διοχέτευση των ποσών αυτών σε σημαντικότερους τομείς  εκπαίδευσης».
 
Στην πραγματικότητα το κόστος συμμετοχής των μηχανονικήτων είναι πολύ μικρότερο: Κάπου 100.000 ευρώ τα καύσιμα και ένα άλλο ποσό που δεν υπερβαίνει τιος 300.000 ευρώ για μεταφορά τους από τις διάφορες μονάδες...
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΚΑΙ Π.Ο.ΑΞΙ.Α. ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΓΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥΒαθειά οδύνη για το θάνατο της συναδέλφισσας τροχονόμου
Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.poasy.grΑθήνα 23 Απριλίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 402/10/28

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε τον τραγικό θάνατο της νεαρής τροχονόμου, μητέρας δυο παιδιών, ενώ ρύθμιζε την κυκλοφορία σήμερα το πρωί επί της λεωφόρου Κηφισίας, στην Κηφισιά.

Αυτό είναι το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ!


Στις 2 Μαΐου πρόκειται να κυκλοφορήσει το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ. Το χαρτονόμισμα, θα έχει...αλλαγμένη εμφάνιση κρατώντας ωστόσο τα κύρια χρώματα του, ενώ έχουν ληφθεί μέτρα τα οποία θα δυσκολεύουν σε μεγάλο βαθμό την παραχάραξη του.

Τι θα απεικονίζεται στο νέο χαρτονόμισμα 

Τι θα ζητούσε ο Αττίλας από τον Αλλάχ πριν επιτεθεί στην Ελλάδα; “Να μεταβληθούν Αλλάχ μου τα στρατόπεδα των γκιαούρηδων σε στρατόπεδα του τζιχάντ”.


ΠΡΟΣΟΧΗ, ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.Τι θα ζητούσε ο Αττίλας από τον Αλλάχ πριν επιτεθεί στην Ελλάδα; “Να μεταβληθούν Αλλάχ μου τα στρατόπεδα των γκιαούρηδων σε στρατόπεδα του τζιχάντ”. Ή μάλλον δεν θα τολμούσε καν να ζητήσει κάτι τόσο εξωφρενικό.

Και όμως, ο κύριος Δένδιας φαίνεται ότι παρακολουθεί αυτό το άπιαστο όνειρο των ισλαμοφασιστών, να γίνεται πραγματικότητα, όπως θα δείτε στο ρεπορτάζ που ακολουθεί. Είναι δεδομένο μάλιστα ότι θα μείνουν γεμάτα με “μαχητές” αφού το πρόγραμμα απελάσεων είναι παρωδία. Την ίδια στιγμή, ενώ η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο σφαγείο, με νέους ανθρώπους να δολοφονούνται σαν τις μύγες από πολεμικά όπλα, ο κύριος Δένδιας δείχνει και μία πρωτοφανή αποφασιστικότητα στην προάσπιση συμφερόντων του παγκόσμιου χρηματοδότη του τζιχάντ, του κυρίου Εμίρη “επενδυτή” στις Σκουριές.

Για να συλλάβει λοιπόν αυτούς που έκαψαν την μπουλντόζα, έκανε την πρόσφατη πρωτοφανή κινητοποίηση με…

(Προσοχή, μην πατήσετε την συνέχεια εάν δεν θέλετε να δείτε πραγματικά σκληρές εικόνες. Ίσως οι σκληρότερες που έχετε δει).
εκατονταδες άνδρες, CSI, DNA τεστς, εισβολές σε σπίτια. Ενώ την δολοφονία της κοπέλας στα Ίσθμια, των νέων στην Πάτρα, τον γέροντα που έκαψαν ζωντανό κλπ κλπ, αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν τα τοπικά ΑΤ.

Μας κάνουν και μαθήματα αντιρατσισμού. Ποιοί;

Αναρτήθηκε στο taxalia.blogspot.com


Οι Τούρκοι, στην εφημερίδα Zaman

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Από μια χώρα που είναι πρωταθλήτρια στις καταδίκες για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να γίνεται έντονη κριτική κατά των Ελλήνων για ρατσισμό και για καταπίεση των δικαιωμάτων των λαθρομεταναστών, είναι κάτι που πολύ δύσκολα μπορεί να το αποδεχτεί κανείς για να μην αναφέρω κάτι πιο βαρύ.

Αντόνιο Μιλόσοσκι: «Τα Σκόπια έχουν εδαφικές διεκδικήσεις στην Ελλάδα»...


«Τα Σκόπια έχουν εδαφικές διεκδικήσεις, αλλά μόνο ...εποχιακές».
Αυτή ήταν η απάντηση που δόθηκε από το βουλευτή και πρώην υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων, Αντόνιο Μιλόσοσκι, απαντώντας σε Έλληνα ομόλογό του σχετικά με το ζήτημα αν η κυβέρνηση των Σκοπίων έχει εδαφικές διεκδικήσεις κατά της Ελλάδας, στη συνεδρίαση των νομοθετών με εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ.

«Ναι, είναι αλήθεια, τα Σκόπια έχουν εδαφικές βλέψεις στην Ελλάδα, αλλά είναι εποχιακές. Κάθε καλοκαίρι, πάνω από 300 χιλιάδες πολίτες της χώρας μας από τον Ιούνιο ως το Σεπτέμβριο, καταλαμβάνουν τις ακτές του Αιγαίου», είπε ο Μιλόσοσκι.

--
The Hellenic Information Team

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ;


Αναρτήθηκε στο yiorgosthalassis.blogspot.com


Ὁ Χριστιανός εἶναι ἕνας μικρός Χριστός ἐπάνω στήν γῆ.

ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ: Η “ανάπτυξη” του 2012 έγινε έλλειμμα 10% και το χρέος διογκώθηκε!


ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΤΩΝ “ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ” ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ;

Που είναι όλοι αυτοί οι λαλίστατοι να μας εξηγήσουν πως είναι δυνατόν το χρέος με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat να ανέρχεται στο 156,9% του ΑΕΠ από 148,3% το 2010; Μετά το δολοφονικό “κούρεμα” των ομολόγων που κατέστρεψε τα αποθεματικά των ταμείων και τους μικρομολογιουχους, το χρέος αυξήθηκε; Και μάλιστα έγινε ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ ΜΕ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, από ομολογιακό; Και δεν έχει πάει κανένας φυλακή;

Μην μας πείτε ότι δεν το περιμένατε, αφού από τον Ιούνιο του 2010, μόλις είδαμε το περιεχόμενο του μνημονίου προαναγγείλαμε -όπως κάθε άνθρωπος με στοιχειώδη γνώσεις οικονομίας-, ότι αποτελεί την ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ της Ελληνικής οικονομίας. Πάντα με στοιχεία. Επιπλέον, η μεταβολή ενός χρέους από ομολογιακό σε ενυπόθηκο, έχει νόημα μόνο εάν το πραγματικό “κούρεμα” το καταστήσει απείρως μικρότερο. Εδώ όχι μόνον δεν μειώθηκε, αλλά αυξήθηκε ραγδαία!

Άρα, ψεύδονταν συνειδητά. Άρα πρέπει να τιμωρηθούν. Όσο υπάρχει ακόμα “ανεξάρτητο κράτος”.

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2012ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ 2012ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ 2012

Όπου κακό, αυτός μέσα. Όταν ο Γ. Παπανδρέου αποθέωνε το «θαύμα» της Μανωλάδας. Δήλωνε εντυπωσιασμένος σε ομιλία του το 2011


Εγκωμιαστικά σχόλια για τις φράουλες της Μανωλάδας έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου το 2011.
Ο τότε πρωθυπουργός μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για το «θαύμα» της Μανωλάδας σε ομιλία που είχε δώσει στο πλαίσιο ημερίδας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: «Η Ελληνική Γεωργία καινοτομεί». 

Η δημοσιογραφία στην υπηρεσία σκοπιμοτήτων;


Οι Έλληνες που παρακολουθούν με ψυχραιμία και χωρίς ιδεοληπτικές παρωπίδες τις εξελίξεις γύρω τους, σίγουρα θα έχουν προβληματιστεί έντονα από την έκταση που παίρνουν μέσω των ΜΜΕ θέματα που αφορούν ένα υποτιθέμενο ρατσισμό, ενώ την ίδια ώρα αποσιωπούνται τα εγκλήματα εις βάρος του καταταλαιπωρημένου ελληνικού λαού. Έτσι τώρα έγινε της μόδας το «σκλάβοι αλλοδαποί και ντόπιοι τσιφλικάδες».

Σαφώς και υπάρχει δουλεμπόριο στην Ελλάδα και δυστυχώς κάποιοι δρουν ανεξέλεγκτα προς ίδιον όφελος, χωρίς να διστάζουν να απειλούν ακόμα και ανθρώπινες ζωές.  Επίσης υπάρχουν και καταπιεστικοί εργοδότες που εκμεταλλεύονται τον υπάλληλο (Έλληνα ή ξένο) και ορμώμενοι από την ανάγκη του άλλου για δουλειά προσφέρουν ψίχουλα ή τον αφήνουν απλήρωτο. Σε όλες τις δουλειές συμβαίνει αυτό, χειρωνακτικές και μη.

Γι αυτό λοιπόν, είναι άλλο να μεταδίδουν τα μέσα μια είδηση με το πραγματικό της υπόβαθρο και πιέζοντας με αυστηρότητα και σοβαρότητα την κυβέρνηση να λάβει μέτρα προς όλες τις κατευθύνσεις, και άλλο επιλεκτικά να διατυμπανίζουν μεμονωμένα περιστατικά, σε μία περίοδο που τα πνεύματα στην ελληνική κοινωνία είναι οξυμένα. Μια αφορμή αρκεί και οι ορδές των κατατρεγμένων και άρα φανατισμένων λαθρομεταναστών θα ξεχυθούν σαν λάβα στους δρόμους των πόλεων.

Οι Έλληνες κατά κανόνα τον τελευταίο καιρό υπομένουν. Παρά την σκόπιμη εισροή παρανόμων μεταναστών στην χώρα μας και την άνοδο ακραίων φωνών δεν οδηγήθηκαν σε μαζικές αντιδράσεις μίσους. Στάθηκαν όσο μπορούσαν με ψυχραιμία, παρότι η εγκληματικότητα εκτοξεύτηκε και πολλοί συμπατριώτες μας έχασαν τις ζωές τους. Ποιος βγήκε από τα κανάλια να το επαινέσει αυτό; Κανείς! Όλοι μιλάνε για έναν ρατσιστικό λαό.

Είναι ντροπή! Ένας λαός που τον κυκλώνουν τραπεζίτες, τοκογλύφοι, γείτονες και καλάζνικοφ να ακούει από πάνω ότι είναι και ρατσιστής! Είναι άδικο!

Η κοινωνία είναι ένα καζάνι που βράζει. Αυτοί που επιθυμούν την πλήρη υποδούλωση της χώρας ψάχνουν την κατάλληλη αιτία, προκειμένου να δημιουργηθεί κοινωνική αναταραχή. Ας μην τους ενισχύουν ορισμένοι δημοσιογράφοι…

ΠΥΓΜΗ.gr

ΕΚ ΤΗΣ ΤΕΦΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ


Τόκοι και δυστυχία, τρόμος και άπλωμα κλίματος ολοκληρωτικού ελέγχου επικρατεί όπου κι αν στρέψουμε το βλέμμα μας. Η εσωτερική γενοκτονία τού λαού μας και η εκμετάλλευση τού γεωφυσικού πλούτου ως στοιχείο συρρικνώσεως τής εθνικής μας κυριαρχίας δεν θα έβρισκαν γόνιμο έδαφος αν υπήρχε στην πατρίδα μας ισχυρή εθνική κυβέρνηση. Τα σχέδια τής ανομίας δεν θα είχαν καν δρομολογηθεί αν υπήρχε στα πράγματα ο Εθνικός Κυβερνήτης Γεώργιος Παπαδόπουλος και το Καθεστώς τής 21ης Απριλίου 1967. Ένα καθεστώς που πολεμήθηκε απηνώς από τους παλαιοκομματικούς και τους ψευτοσωτήρες τής Εσπερίας διότι δρομολόγησε την ανάπτυξη και την ισχύ τής Ελλάδος επάνω σε υγιείς και άκρως εθνικές βάσεις. Ανέστειλε την πολιτική φαυλότητα και τον δωσιλογισμό, πάταξε την εγκληματικότητα, εκτίναξε την εθνική παραγωγή και επιχειρηματικότητα, προστάτεψε τον λαό από τις τράπεζες, ενίσχυσε το στράτευμα. Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος τήρησε τις συμμαχικές γραμμές στον διακριτό τους ρόλο εκτός πολιτικής διοικήσεως τής Πατρίδος με την Ελλάδα να κοιτά στα μάτια κι όχι χαμηλά τους εταίρους της....
Δρομολόγησε την ταχεία έρευνα και αξιοποίηση των φυσικών χαρισμάτων τής Πατρίδος μας συνδυάζοντας την δυναμική πορεία τής εθνικής μας οικονομίας και την ισομερή παρουσία και εργασία τού λαού μας έως και το τελευταίο χωριό. Σημαντικός παράγοντας που σε συνδυασμό με την ενισχυμένη γεννητικότητα τού πληθυσμού μεγιστοποιεί την θωράκιση τού έθνους μας εκεί που σήμερα ρημάζουν οι ζωές των Ελλήνων και πλιατσικολογούν οι λαθρομετανάστες.

Σ. Καργάκος: οι γερμανικές εκτελέσεις: ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΕΙΜΕΝΟ που μας αφορά όλους


ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ

Του Σαράντου Καργάκου

Ιστορικού – Συγγραφέως

Απέφευγα για λόγους προσωπικής ευαισθησίας (έχουμε κι εμείς βέβαια τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μας!) ν’ αναφερθώ στο περιβόητο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Ήμουν εξήμισυ ετών όταν ανήμερα σχεδόν του Αγίου Νικολάου του 1943 οι Γερμανοί πηγαίνανε για σκοτωμό τ’ αδέρφια του πατέρα μου. Η μάνα μου λέει πως με κρατούσε από το χέρι. Πέρασε το αυτοκίνητο με τους μελλοθάνατους από μπροστά μας, ο μικρός θείος μου που ήταν δεν ήταν 30 ετών, σήκωσε το χέρι και μας χαιρέτισε μ’ ένα πικρό χαμόγελο.

Και μετά το αυτοκίνητο χάθηκε σε κάποια στροφή. Τότε για πρώτη φορά άκουσα κι έμαθα τη λέξη εκτέλεση. Κι η λέξη έμεινε άσβηστη στη συνείδησή μου, γιατί έκτοτε είχαμε
κι άλλες, κι άλλες πολλές ακόμη εκτελέσεις. Έφευγαν από κοντά μας αγαπημένα πρόσωπα κι ο κόσμος έλεγε: «Τα πήγαν για εκτέλεση»!

Κάποτε τα δεινά έληξαν και στον τόπο εγκαθιδρύθηκε μια κουτσή και στραβή τάξη. Η οικογένειά μου περνούσε δύσκολες ώρες αφόρητης φτώχειας. Η Κατοχή μάς είχε εξουθενώσει. Κάποιοι δικηγόροι ξεκίνησαν έναν αγώνα για αποζημιώσεις. Μάζευαν υπογραφές από συγγενείς θυμάτων. Υπόσχονταν -αν θυμάμαι καλά- δύο χιλιάδες το «κεφάλι». Πήγαν και στον πατέρα μου να υπογράψει, μα ο φτωχούλης αρνήθηκε με βδελυγμία. «Δεν κοστολογούνται τα κεφάλια των αδελφών μου», είπε. Κι ένιωσε πως ανταπέδιδε με τη φράση αυτή την καλύτερη τιμωρία στην επηρμένη μεταπολεμική Γερμανία, τη Γερμανία του οικονομικού θαύματος, που στηρίχθηκε στην ξένη εργασία και στην αφειδώς παρεχόμενη αμερικανική βοήθεια.

Αν σ’ όλη αυτή τη μακρά διαδικασία με πληγώνει κάτι, είναι όχι αυτή καθαυτή η εκτέλεση, αλλά η «νομιμότητα» αυτής της εκτέλεσης. Οι γερμανικές αρχές είχαν διακηρύξει πως για κάθε σκοτωμένο Γερμανό θα εκτελούνταν 40 άμαχοι Έλληνες. Ας το σκεφθούμε αυτό: 40 Έλληνες έναντι ενός Γερμανού! Έτσι μας κοστολόγισαν κι έτσι μας κοστολογούν. Ένας Έλληνας είναι υποπολλαπλάσιο του Γερμανού. Αυτό εκφράζει όχι απλώς τη ναζιστική θηριωδία αλλά τη γενικώτερη ευρωπαϊκή νοοτροπία. Γιατί, όπως πολύ σοφά έλεγε ο Ντισραέλι, «μπορεί μια αποικία ν’ απέκτησε ανεξαρτησία, αλλά δεν παύει γι’ αυτό το λόγο να είναι αποικία».

Αν σήμερα οι Γερμανοί δυστροπούν να πληρώσουν την επιδικασθείσα από τα Δικαστήρια αποζημίωση στους μαρτυρικούς κατοίκους του Διστόμου (και όχι μόνον του Διστόμου), δεν το κάνουν μόνο από τσιγκουνιά, το κάνουν για να μας ταπεινώσουν ακόμη μια φορά. αρνούνται υπόσταση στα δικαστήριά μας. Ουσιαστικά δεν αναγνωρίζουν σε μας υπόσταση κράτους. Παραπέμπουν το ζήτημα στον Υπουργό. Αυτός είναι ένας περιδεής εκπρόσωπος της Νέας Τάξης που δεν λογοδοτεί στον ελληνικό λαό αλλά στα Διευθυντήρια των Νέων Καιρών.

Αυτό που όμως με θλίβει δεν είναι η ψυχική κακομοιριά των κυβερνώντων, είναι το ηθικό κατάντημα κάποιων δημοσιογράφων. Άκουγα ένα μεσημέρι κάποιον ραδιοσχολιαστή που με άκρως περιφρονητική φωνή στιγμάτιζε τη συμπεριφορά των Διστομιτών, επειδή κατέφυγαν στα ασφαλιστικά μέτρα κατά των Γερμανών. Κι έλεγε: «Πού φθάσαμε…»! Έπρεπε να είχε ζήσει τη γερμανική φρίκη της Κατοχής, για να είχε δει το πού φθάνε το κτήνος όταν κυριεύει την ανθρώπινη ψυχή. Τι έκαναν οι κάτοικοι του Διστόμου από το να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη; Μήπως έπρεπε κι αυτοί – κι όχι μόνο αυτοί- να συμπεριφερθούν γερμανικά, δηλαδή να πιάσουν καμμιά πεντακοσαριά Γερμανούς τουρίστες και να τους κρατήσουν ομήρους ή να τους εκτελέσουν; Στα αντίποινα των Γερμανών εμείς δεν απαντήσαμε με αντίποινα. Οι Γερμανοί τιμωρήθηκαν ελάχιστα γι’ αυτά που διέπραξαν στον τόπο μας. Κάλυψαν ένα ελάχιστο μέρος των αποζημιώσεων που όφειλαν. Συνέχισαν τη ναζιστική πολιτική, όχι βέβαια στη γραμμή του Χίτλερ (δεν είναι ακόμη καιρός) αλλά στη γραμμή του Γκαίμπελς. Παραπλάνηση και εξαπάτηση. Και μετά αποθράσυνση. Θα ‘ρθει στιγμή που θα μας ζητήσουν αποζημίωση για τις σφαίρες που ξόδεψαν για να μας… σκοτώσουν.

Μέρος Δεύτερο

Το κείμενο που προηγήθηκε είχε γραφτεί προ πολλών ετών για να δημοσιευθεί στην εφημερίδα όπου αρθρογραφούσα επαγγελματικώς. Δεν δημοσιεύθηκε· και σε λίγες ημέρες «εκτελέστηκα» και δημοσιογραφικώς. Μου τράβηξαν το χαλί επιτηδείως κάτω από τα πόδια μου. Τώρα που ήλθαν οι δύσκολοι καιροί και η Γερμανία μάς φόρεσε καπίστρι, πολλοί σταθμοί και πάμπολλα έντυπα μού ζητούν να μιλήσω και να γράψω για τις περιβόητες αποζημιώσεις. Μου ζητήθηκε να μιλήσω και για τις εκτελέσεις. Κι αντιμετώπισα τις λοιδορίες δύο «καναλοκύνων». Αναφερόμουν στην εκτέλεση των συγγενών μου και στην υπέροχη στάση της γιαγιάς μου. Ήμουν μπροστά, όταν ο πατέρας τής ανακοίνωσε την εκτέλεση των δύο παιδιών της, των δύο αδελφών του. Η γιαγιά -βαθιά χριστιανική ψυχή- κατέβασε το μαύρο τσεμπέρι ως τα μάτια και πριν τυλίξει με αυτό το στόμα για να μη βγει κραυγή οδύνης, κατόρθωσε να μουρμουρίσει:

– Ο θεός να τους συγχωρέσει για το κακό που μου έκαναν!…

Κι έπειτα κλείστηκε στη βαθιά σιωπή της. Που και που ένα σιγαλό – σαν αγεράκι απαλό- μοιρολόι.

Πέρασαν κάποια χρόνια. Ήμουν στην τελευταία τάξη του Γυμνασίου, την λεγόμενη τότε «Ογδόη». Ο πατέρας έφθασε ένα μεσημέρι ράκος στο σπίτι. Τον είχε επισκεφθεί στο κατάστημα του «Δραγώνα» (Αιόλου 89) ο άνθρωπος που είχε βάλει στη λίστα των μελλοθάνατων τα αδέρφια του. ήταν ετοιμοθάνατος· τον «κουράριζε» στον Άγιο Σάββα, εξάδελφός μου ογκολόγος. Του έμεναν λίγες ημέρες ζωής. Ζήτησε από τον εξάδελφό μου την άδεια να βγει για λίγες ώρες· έπρεπε κάποιον να δει. Και πήγε να βρει τον πατέρα μου. Δεν μπορούσε να ανέβει στον ημιώροφο. Τον ζήτησε και κατέβηκε ο πατέρας. Σαν τον είδε πάνιασε.

– Ήλθα να πάρω τη συγγνώμη σου, του είπε ο άλλος. Σε λίγες μέρες πεθαίνω…

Ο πατέρας, βαθιά συγκλονισμένος, μόλις κατόρθωσε να ψελλίσει μία φράση:

– Να ‘σαι συγχωρεμένος…

Ανέβηκε γρήγορα τις σκάλες και κλείστηκε στο γραφειάκι που ήταν το λογιστήριο. Δεν ήθελε να τον δει κανείς με δάκρυα στα μάτια. Ήταν ένας μικρόσωμος άνθρωπος με υψηλή περηφάνεια. Μας τα είπε στο σπίτι με αναφιλητά. Ήταν η πρώτη φορά που μάλωσα με τον πατέρα μου. Με τη σκληρότητα της νεανικής ηλικίας πίστευα πως η συγγνώμη σ’ έναν εγκληματία συνιστά αδικία. Σήμερα το ίδιο θα έπραττα κι εγώ, Αυτό δεν σημαίνει πως έκοψα να είμαι Μανιάτης. Αλλά η πείρα μιας μακράς ζωής με εδίδαξε ότι η καλύτερη εκδίκηση είναι η συγγνώμη. Γι’ αυτό συγχωρώ και τον δημοσιογράφο – κάποτε φίλο- και τα παρασαρκώματα που τον περιστοιχίζουν, που, χωρίς να φορούν την στολή της «Βέρμαχτ», συνεχίζουν με άλλα μέσα το έργο τους.

Συγχωρώ ακόμη και τους Γερμανούς δημοσιογράφους, τραπεζίτες και πολιτικούς για όσα μας κάνουν. Κι όχι απλώς τους συγχωρώ, αλλά τους ευγνωμονώ. Από τη δική τους αγνώμονα στάση, θα ξεπηδήσει η δική μας ανάταση, η νέα εθνική μας επανάσταση. Όχι κατά των Γερμανών αλλά κατά των υπολειμμάτων του δωσιλογισμού που «κοπροκρατούν» (το ρήμα του Ελύτη) πολιτικά και οικονομικά τη δόλια πατρίδα μας.

Υ.Γ. Το πρωτότυπο κείμενο είναι δημοσιευμένο σε πολυτονικό

Πηγή: Αθηναϊκό Ημερολόγιο 2012, Εκδόσεις Φιλιππότη – Olympia.gr

Το επαναδημοσιεύσαμε γιατί είναι εξαιρετικά επίκαιρο.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΓΕΝΝΑΙΩΝ


Έχουν χυθεί ποταμοί αιμάτων για την κατάκτηση τής ελευθερίας μας ενάντια σε κάθε λογής ξιπασμένους και αιμοδιψείς βαρβάρους. Θυσίες αγόγγυστες που γίνηκαν χωρίς να υπάρξουν δεύτερες σκέψεις και παζάρια για καλοζωία με όρους και περιοριστικά μέτρα υποταγής. Και έχουμε εκτιμήσει πολύ ακριβά ως Γένος τούτη τη λευτεριά, μετρώντας την με την Τιμή των Προγόνων μας και την ευτυχία των παιδιών μας, με το δικαίωμα που έχουμε να ορίζουμε τις τύχες μας οι ίδιοι. Στους χρόνους λοιπόν τής αστικής δημοκρατίας και των ειρηνευτικών οργανισμών και σχέσεων στην γειτονιά των εθνών φαίνεται πως έχουμε περιπέσει σε μια αδικαιολόγητη και επαίσχυντη έκπτωση αξιών. Πως τεμπελιάσαμε λιγάκι και αναθέσαμε το μέλλον μας σε λαϊκούς τάχα εκπροσώπους εντελώς ασυλλόγιστα και άβουλα. Δίχως να μετρήσουμε πως όλοι τούτοι οι «εκπρόσωποι» έχουν εντολείς όχι το λαό αλλά τους αφέντες τής παγκοσμιοποίησης και τρέφουν θαυμασμό όχι για τον Κολοκοτρώνη μα για τον Νενέκο....

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠ.ΕΞ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ > Απήγαγαν τον Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο ο οποίος είναι και αδελφος του Πατριάρχη Αντιοχείας


Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το συριακό πρακτορείο ειδήσεων, απήχθη νωρίτερα σήμερα ο Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος.
Παράλληλα, σύμφωνα και με το Romfea.gr, η απαγωγή έγινε στα σύνορα της Τουρκίας, ενώ σκότωσαν τον οδηγό και τον διάκονο του Μητροπολίτη.
Επίσης άνθρωποι του Πατριαρχείου Αντιοχείας μιλώντας στην Romfea.gr, ενημέρωσαν ότι ταυτόχρονα με τον Μητροπολίτη Παύλο απήγαγαν και τον Επίσκοπο των Μαρωνιτών κ. Ιωάννη.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Αθήνα και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, επικοινώνησαν με τον Πατριάρχη Αντιόχειας κ. Ιωάννη, ο οποίος είναι αδελφός του Μητροπολίτη Χαλεπίου.
Όπως ανέφεραν οι ίδιες πήγες, το σύνολο του μηχανισμού του υπουργείου Εξωτερικών στην περιοχή και η Κεντρική Υπηρεσία έχουν κινητοποιηθεί.
Nα σημειωθεί ότι πριν δέκα ημέρες το σπίτι του Μητροπολίτη δέχθηκε επίθεση από ρουκέτα, στην πόλη όπου μαίνεται ο εμφύλιος ανάμεσα στις αντικαθεστωτικές δυνάμεις και τον στρατό του Προέδρου Άσαντ.

news247

Σκορπιός: Η ιστορία του θρυλικού νησιού του Ωνάσηskorpios athina
Η Αθηνά Ωνάση πούλησε τον Σκορπιό στον Ρώσο κροίσο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ (ή καλύτερα στις δύο κόρες του Γιεκατρίνα και Πιέτρα). Είχε πει ότι δεν θα το έκανε, πριν λίγα χρόνια. Αλλά η Αθηνά Ωνάση ζει μια ακριβή ζωή και τα χρήματα που ο πατέρας της τής επιτρέπει να χρησιμοποιεί από την κληρονομιά της μητέρας της δεν τής αρκούν. Μπορούσε να πουλήσει, όμως, τον Σκορπιό. Και τα περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ που πρόσφερε ο Ριμπολόβλεφ μάλλον τα...
χρειαζόταν πολύ. Ο Σκορπιός δεν ανήκει πια στους Ωνάσηδες, λοιπόν. Έμεινε στα χέρια τους ακριβώς για μισό αιώνα. Αυτή είναι η ιστορία του:
Ο "κηπουρός" Αριστοτέλης Ωνάσης
Πριν το 1963 το νησί δεν είχε την ομορφιά που έχει σήμερα (και που έχουν κι όλα τα υπόλοιπα του συμπλέγματος του Μεγανησίου, εκεί κοντά στη Λευκάδα). Λίγες ελιές φύτρωναν μόνο, δεν διέθετε όμορφες παραλίες, ήταν ένας τόπος με μικρή, χαμηλή βλάστηση, όπου μόνο τα κοπάδια των αιγοπροβάτων έβρισκαν ευτυχία.

Θα έχετε κράτος ως τον Σεπτέμβριο του 2013!


Απο την Ιόλη Πιερίδη

Parkside Wimbledon, Απρίλιος 2013. Ο καλεσμένοι του γόνου της γνωστής εφοπλιστικής οικογενείας στο υπέροχο σπίτι του στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, χάζευαν τα έργα τέχνης που κοσμούσαν τους τοίχους του σαλονιού. Εκείνος με δύο άλλους Έλληνες φίλους του είχαν αποσυρθεί στο γραφείο του και συζητούσαν.
-Έχω κάτι για σας…,

ακούστηκε κάποια στιγμή ο οικοδεσπότης.
Καθώς έκλεινε το συρτάρι του γραφείου του ένα αντίγραφο επιταγής πάνω στο οποίο υπήρχε ο αριθμός 6.000.000 δολλάρια και δύο ονόματα, έκανε την εμφάνισή του. Η επιταγή είχε πολύ παλιά ημερομηνία, δεκαετίες πίσω, αλλά τα ονόματα εκείνου που την εξέδιδε και του παραλήπτη είχαν μια σατανική “επικαιρότητα” στα πολιτικά πράγματα της Αθήνας.
Τόσο βαριά επικαιρότητα που ούτε καν αυτή η δίκη του Άκη και της Βίκυς Σταμάτη, δεν μπορούσαν να αναχαιτίσουν την σημασία της. Ήταν μία από τις τουλάχιστον δύο επιταγές που είχαν ρίξει την κυβέρνηση του ανθρώπου που σε βαθιά γεράματα πλέον, αλλά πάντα κοτσονάτος, θα μιλήσει την Τετάρτη το απόγευμα στο Free Thinking Zoneτης Σόλωνος σε νεαρούς bloggers.

Τελικά νούμερο έγινε η πολιτική. Άδωνις σε Καμμένο: "Τι νούμερο είναι η βαφή; 7 Loreal;"kammenos geoΜε τα μαλλιά του Πάνου Καμμένου ασχολήθηκε χθες το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης...

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΗΓΕΤΩΝ!ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ:


  • ΤΟ ΚΟΡΑΝΙΟ ΕΙΝΑΙ "ΑΓΙΟ";

  • ΤΟ ΚΟΡΑΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗ ΩΣ ΔΩΡΟΝ

ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ,  ή ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ, ή  ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ, ή ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ή και ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ;

____________Με πόνο ψυχής αναγνώσαμε την είδηση, ότι ένας ακόμη Ορθόδοξος Ιεράρχης προσέφερε σαν δώρο το Κοράνιο σέ ένα θρησκευτικό εκπρόσωπο του Ισλάμ! Η αρχή έγινε με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο! Έπειτα την σκυτάλη επήρε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος! Και τώρα πια άρχισαν και οι Μητροπολίτες-αδελφοί μας να μιμούνται τους παραπάνω Ηγέτες! Νεόκοπος Μητροπολίτης της Θράκης, όπως διαβάσαμε, προσέφερε δώρο αγάπης και τιμής στον Μουφτή της πόλεως στην οποία η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος  μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο τον ανέδειξε Ποιμενάρχη!

Αυτή είναι η «μάχη» των Η.Π.Α κατά της τρομοκρατίας... 130 εκατομμύρια δολάρια προς τους τρομοκράτες της Συρίας ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/auth-einai-h-maxh-twn-hpa-kata-ths-tromokratias.html#ixzz2RBJg5eyB


 
Η υποκρισία των Η.Π.Α δεν έχει τελειωμό... Έπειτα από τη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, όπου η τρομοκρατία κατά των Η.Π.Α καταδικάστηκε από σύσσωμη τη διεθνή κοινότητα (σ.σ. pentapostagma.gr εάν δεν μιλάμε για «εσωτερική δουλειά»), οι Αμερικανοί ενισχύουν τους ισλαμιστές σφαγείς στη Συρία με 130 εκατομμύρια δολάρια!!
Σύμφωνα με δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων, οι Η.Π.Α αναμένεται να ενισχύσουν τους ισλαμιστές τρομοκράτες με 130 εκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτικές προμήθειες.

Ανώτατος αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α, κάνοντας δηλώσεις υπό την προϋπόθεση τήρησης της ανωνυμίας του, ανέφερε χθές ότι ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
John Kerry αναμένεται να περιγράψει λεπτομερώς τις συνθήκες υπό τις οποίες θα πραγματοποιηθεί η ενίσχυση προς τους τρομοκράτες της Συρίας.
Οι λεπτομέρειες της ενίσχυσης των τρομοκρατών θα ξεκαθαριστούν κατά τη διάρκεια της συνάντησης της επονομαζόμενης ομάδας των Φίλων της Συρίας στην Κωνσταντινούπολη. Τα ηγετικά μέλη της ομάδας των Φίλων της Συρίας, θα πρέπει να σημειωθεί ότι, είναι εκπρόσωποι των Η.Π.Α, της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ. Οι εκπρόσωποι των χωρών θα παραστούν στην συνάντηση της Κωνσταντινούπολης.
Ο αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α πρόσθεσε ότι οι στρατιωτικές προμήθειες θα περιλαμβάνουν αλεξίσφαιρα, τεθωρακισμένα οχήματα, γυαλιά νυχτερινής όρασης καθώς και εξελιγμένο εξοπλισμό επικοινωνιών.
O Kerry δήλωσε την Πέμπτη ότι οι Η.Π.Α θα συνεχίσουν να ενισχύουν τους τρομοκράτες που επιχειρούν να ανατρέψουν τη Συριακή κυβέρνηση προσθέτοντας ότι η χώρα συνεργάζεται στενά με την Συριακή «αντίσταση»...
pentapostagma.gr

Από τον Κουτσόγιωργα στον Άκη. Του Σπύρου Ριζόπουλου


large_gary wilson rocky ditarantoΣήμερα ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα. Με τη φτώχεια και την ανεργία να καλπάζουν είναι λογικό κι αναμενόμενο ο άλλοτε πανίσχυρος υπουργός που κάθεται σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου να συγκεντρώνει τον θυμό των πολιτών. Για αυτό άλλωστε και σπεύδουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ( αυτού που έχει μείνει) να τον χαρακτηρίζουν «ντροπή για την παράταξη», ενώ το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του επιχειρεί να εμφανίσει τη δίκη ως την επιτομή της κάθαρσης....

Το BBC προβάλλει την Ελλάδα - Ένα έθνος αρχαίο με ζωντανές παραδόσεις ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/to-bbc-provalei-thn-ellada-ena-ethnos-arxaio-me-zwntanes-paradoseis.html#ixzz2RBJLdIKC


Η καλύτερη προβολή για την Ελλάδα στην εποχή της κρίσης είναι το τρίλεπτο αφιέρωμα του BBC World, που αναφέρεται στην ιστορία της προεδρικής φρουράς.

Ο ανταποκριτής του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου μεταδίδει από την Αθήνα εικόνες και την ιστορία των Ευζώνων, προωθώντας με τον καλύτερο τρόπο τη χώρα μας στην έναρξη της τουριστικής περιόδου.


Το ρεπορτάζ ολοκληρώνεται με εικόνες από την Ακρόπολη όπου όπως αναφέρεται οι στρατιώτες τηρούν το εβδομαδιαίο τελετουργικό, με την έπαρση της σημαίας στην ανατολή του ήλιου.


"Αυτό το αρχαίο έθνος κρατά τις παραδόσεις ζωντανές" σχολιάζει ο ρεπόρτερ.

ΑΚΗ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ, ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΑΕ..


http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/

ΕΤΣΙ ΛΑΔΩΝΕ Η SIEMENS ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!siemens komata
ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΣΕ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ!
Το ότι η Siemens λάδωνε επί χρόνια τα γρανάζια της μηχανής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, το γνωρίζουν πλέον οι πάντες. Τα δυο κόμματα εξουσίας οδήγησαν τον τόπο στη σημερινή καταστροφή και τα τελευταία 3 χρόνια έχουν φέρει την εξαθλίωση στις ελληνικές οικογένειες, επειδή βάζουν τον κόσμο να πληρώνει τα δικά τους πολιτικά εγκλήματα.
Τις τελευταίες εβδομάδες, η «Ε.Ω. της Κυριακής» με συνεχείς αποκαλύψεις φέρνει στην επιφάνεια το μεγάλο σκάνδαλο Siemens-Intracom που έσυρε στο άρμα και τις ορέξεις του ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Η γερμανική εταιρεία Siemens διείσδυσε στην κρατική μηχανή και επί χρόνια λειτουργούσε με σχέδιο που αποσκοπούσε στο να διατηρεί ένα είδος… ερωτικής σχέσης με τους πολιτικούς μας ταγούς. Οι συμβάσεις που είχε πραγματοποιήσει η Siemens με το Δημόσιο στον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, τον ΟΣΕ, στη σηματοδότηση των δρόμων, σε νοσοκομεία, στο Μετρό, γέμιζαν με εκατομμύρια ευρώ τα ταμεία της γερμανικής εταιρείας.
 Και η ίδια, θέλοντας προφανώς να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη συνέχεια της συνεργασίας της με το Δημόσιο ή να εκφράσει τις ευχαριστίες της για τον… ερωτικό δεσμό της με το κράτος, έστελνε ατελείωτα δωράκια στους εκπροσώπους μας πολιτικούς! Σε όλη την πολιτική ηγεσία του τόπου. Και οι πολιτικοί μας φωστήρες τα αποδέχονταν όλα. Δεν βρήκαμε κανέναν πολιτικό να έχει επιστρέψει στη Siemens ως απαράδεκτα τα δωράκια της. Εκτός κι αν μας διαψεύσουν. Το ότι τα αποδέχονταν, προφανώς κάτι σημαίνει. Ας μας το εξηγήσουν λοιπόν οι ίδιοι οι πολιτικοί μας ταγοί.

Λυκούργος της Σπάρτης – Έργο και νομοθεσία (α' μέρος)


Ο Πλούταρχος στους βίους του Λυκούργου, με την γνωστή του φράση «Άπασα η πόλη φιλοσοφούσα» περιγράφει την ποιότητα των ανθρώπων που ανδρώθηκαν στην Σπαρτιατική πολιτεία, καθώς η Σπάρτη υπήρξε στην ουσία μια πόλη φιλοσόφων και συγκεκριμένα ανδρών που με τις πράξεις και τον ένδοξο βίο τους δημιούργησαν ένα νέο φιλοσοφικό πρότυπο, συνδυάζοντας πνεύμα, ήθος και πολεμική ικανότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ 20 ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ..!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/eikosi-shmeia-pou-kathistoun-thn-ellada-monadikh-ston-kosmo.html#ixzz2RBIaxdWD


Γράφει ο Αθανασόπουλος Περικλής - Πόσο ακόμα θα κοροϊδεύουν και θα χλευάζουν οι πολιτικοί τον Ελληνικό λαό βάζοντας και...τα παπαγαλάκια, τους δημοσιογράφους να τον υπνωτίζουν και να τον έχουν αποκοιμίσει για τα καλά όλα τα χρόνια.;

Δείτε 20 βασικά σημεία που η χώρα μας έχει τα "πρωτεία" σε παγκόσμιο επίπεδο και θα πάρετε την απάντηση γι όλα αυτά που συμβαίνουν όχι μόνο στην καθημερινότητα μας αλλά και στη γενική πορεία της χώρας μας διαχρονικά..

Μόνο στην Ελλάδα ειναι δυνατόν οι ασκούντες την δημόσια διοίκησηνα περιμένουν την ΛΑΓΚΑΡΝΤ για να μπορέσουν να ελέγξουν τα χρήματα που εξέρχονται από την χώρα, χωρίς αυτά να κινούνται μέσω διατραπεζικών συστημάτων, και να μην γνωρίζει τις διαδικασίες τα ποσά και τους κατόχους η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Το κοινωνικό ζήτημα υπό το πρίσμα του Λαϊκού Εθνικισμού

Καθώς βαδίζουμε στον 21ο αιώνα, εξυφαίνεται ολοένα και περισσότερο η ηθική και πρακτική χρεωκοπία του διεθνούς χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού. Τα τραπεζικά τοκογλυφικά τερτίπια και οι διάφοροι "λεπτεπίλεπτοι" χειρισμοί των δεικτών και των τιμών οδήγησε την Ευρώπη και τον δυτικό κόσμο εν γένει στο χείλος της καταστροφής. Η Ευρώπη, ενώ μετά τον Μεγάλο Πόλεμο είχε πεθάνει πολιτικά, αφού ήταν ουραγός των Βορειοατλαντικών η των Σοβιετικών επιδιώξεων χωρίς περιθώριο να προβαίνει σε παρεμβάσεις στις παγκόσμιες εξελίξεις. Η μόνη δύναμη που της απέμεινε ήταν μια επίπλαστη οικονομική δύναμη, που εξαρτιόνταν από τις αχαλίνωτες ορέξεις μιας κεφαλαιοκρατικής ελίτ που καταλάβαινε μόνο τον εαυτό της. Όσο η παραγωγή έμενε στην Ευρώπη (λόγω των διάφορων περιορισμών λόγω Ψυχροπολεμικού κλίματος καθώς και άλλων παραγόντων), υπήρχε μια σχετική ευμάρεια στους πολίτες των Δυτικών χωρών, η οποία αφενός βασιζόταν στην υπερπληθώρα προϊόντων και ως εκ τούτου στις υψηλές απολαβές, αφενός -και αυτό είναι μια σκοτεινή παράμετρος που η υφιστάμενη πολιτική ελίτ

Ο Θρησκευτικός πόλεμος ξεπερνά την θεωρία των ορυκτών κοιτασμάτων. ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/syria-xespase-thriskeutikos-polemos.html#ixzz2RBIFvhOp


ΣΥΡΙΑ: ΝΕΑ ΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Σφοδρές συγκρούσεις χριστιανικών πολιτοφυλακών με ισλαμιστές αντάρτες νοτιοδυτικά της Δαμασκού.
Ένοπλα σώματα πολιτοφυλακής συγκροτούν πλέον οι Χριστιανοί στη Συρία εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών οι οποίοι συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο στην πολύπαθη αυτή χώρα χωρίς οι χριστιανικοί ναοί να αποτελούν εξαίρεση.


Οι πρώτες σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των ένοπλων αυτών σωμάτων αυτοάμυνας και των ανταρτών της al-Qaeda (η οποία υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ) σημειώθηκαν εχθές και σήμερα στην πόλη Ζντειντέτ Άρτους, η οποία βρίσκεται νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Δαμασκού στην οποία το χριστιανικό στοιχείο είναι έντονο.
Οι διώξεις, οι δολοφονίες και οι επιδρομές σε χωριά και περιοχές που πλειοψηφεί το χριστιανικό στοιχείο που έχουν υποστεί οι χριστιανοί από τους ισλαμιστές, τους ώθησαν ουσιαστικά στην δημιουργία ένοπλων σωμάτων τα οποία και αναλαμβάνουν σιγά σιγά τον προστασία των περιοχών αυτών.
Παράλληλα ο συριακός Στρατός συνεχίζει τις εκκαθαριστικές του επιχειρήσεις τόσο στην Ζντειντέτ αλ Φαντλ όσο και στην Ζντειντέτ Άρτους –οι οποίες βρίσκονται κοντά στην Νταράγια- σε μια προσπάθειά του να εκδιώξει και τους τελευταίους πυρήνες των ανταρτών της al-Qaeda από την περιοχή. Οι μάχες διεξάγονται τις τελευταίες 4 ημέρες και σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).
Σε αυτές έχουν σκοτωθεί 44 αντάρτες, 75 πολίτες –κυρίως χριστιανοί- ενώ οι απώλειες από τις κυβερνητικές δυνάμεις ανέρχονται στους 38 στρατιώτες.
Είναι η πρώτη φορά που οι χριστιανοί της Συρίας – οι οποίοι αριθμούν το 10% του πληθυσμού της χώρας περίπου 2.5 εκατ.- έρχονται ως ξεχωριστό ένοπλο σώμα σε σύγκρουση με τους ισλαμιστές αντάρτες.
Στο μεταξύ στην ανατολική Συρία ισλαμιστές αντάρτες συγκρούονται με άνδρες των τοπικών φυλών για τον έλεγχο των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της περιοχής.
Μια διένεξη για ένα κλεμμένο βυτιοφόρο στην πόλη Μασρίμπ της επαρχίας Ντέιρ αλ Ζορ, στα σύνορα με το Ιράκ, εξελίχθηκε σε μάχη μεταξύ των φυλών και των μαχητών του Μετώπου της al-Nursa, που συνδέεται με την al-Qaeda με αποτέλεσμα 37 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους στη σύγκρουση που ξεκίνησε στα τέλη Μαρτίου και κράτησε τουλάχιστον 10 ημέρες.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η φυλή Μασρίμπ ζήτησε βοήθεια από τις δυνάμεις του Άσαντ για να αντιμετωπίσει τους ισλαμιστές αντάρτες. Ηal-Nursa αντέδρασε ανατινάζοντας 30 σπίτια μετά τη μάχη στην οποία σκοτώθηκαν 17 αντάρτες.
Οι ισλαμιστές αντάρτες βλέποντας τη θέση τους να επιδεινώνεται ζήτησαν σήμερα –για μια ακόμη φορά- την επέμβαση της «διεθνούς κοινότητας» όπως είπαν να πλήξει άμεσα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) τις θέσεις των βαλλιστικών πυραύλων του συριακού Στρατού. Οι αντάρτες χρησιμοποιώντας τη συνήθη δυτική φρασεολογία ζήτησαν την αεροπορική επέμβαση έτσι ώστε να «αποτρέψουν το καθεστώς της χώρας να τους χρησιμοποιήσει εναντίον του άμαχου πληθυσμού οπλισμένους με χημικές κεφάλες».
Παράλληλα ζήτησαν την δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στα βόρεια και νότια σύνορα της χώρας για να επιτρέψουν σε χιλιάδες πρόσφυγες να επιστρέψουν στις κατοικίες τους χωρίς το φόβο αεροπορικών επιθέσεων.

πηγη

Φωτιά και Τσεκούρι [#6]


Μάχη στο Μανιάκι
Το 1824, ο Σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, Μαχμούτ ΄Β, αντιλαμβανόμενος την αδυναμία του να καταπνίξει την ελληνική επανάσταση με τις δυνάμεις που διέθετε, ζήτησε βοήθεια από τον πασά της Αιγύπτου Μωχάμετ Αλί Ο Μωχάμετ ουσιαστικά είχε αποκτήσει ένα είδος ανεξαρτησίας και μόνο τυπικά ήταν πλέον υποτελής προς τον Σουλτάνο. Η συμφωνία είχε ως εξής, οι Αιγύπτιοι θα καταλάμβαναν την Κρήτη και την Κύπρο και ο θετός γιος του Μωχάμετ, Ιμπραήμ θα διοριζόταν πασάς της Αιγύπτου. Όλα τα παραπάνω θα τα παραχωρούσε στον ανταγωνιστή για την Αυτοκρατορία Μωχάμετ, αν ο αιγυπτιακός στόλος κατέστρεφε τα νησιά Σπέτσες, Ύδρα και Ψαρά και αν οι Αιγύπτιοι εισέβαλαν στην Πελοπόννησο σε συνδυασμό με την τουρκική επίθεση στην Ρούμελη. Αναμφίβολα, ο Ελληνισμός την στιγμή εκείνη διέτρεχε μεγάλο κίνδυνο εξαιτίας της επερχόμενης Αιγυπτιακής εισβολής. Δεν ήταν τόσο η αριθμητική υπεροχή του Ιμπραήμ, ο οποίος θα ηγείτο της εκστρατείας όσο το γεγονός πως ο Αιγυπτιακός στρατός ήταν τελείως διαφορετικός από τον Τουρκικό. Ο Οθωμανικός στρατός δεν διέθετε πειθαρχία και τις περισσότερες φορές διοικούσε σώματα ατάκτων Αλβανών κυρίως στην βαλκανική χερσόνησο. Επίσης, πολλοί Έλληνες αρματολοί είχαν κατά καιρούς υπηρετήσει στον Οθωμανικό στρατό και ως εκ τούτου είχαν γνώση των τακτικών και του τρόπου λειτουργίας του τουρκικού στρατού. Όμως ο Μωχάμετ Αλί είχε εκσυγχρονίσει τον Αιγυπτιακό στρατό και τον είχε οργανώσει στα ευρωπαϊκά πρότυπα και ιδίως βάση του γαλλικού στρατού του Ναπολέοντα. Το αιώνιο μειονέκτημα της φυλής μας, δηλαδή οι εμφύλιες διαμάχες δημιούργησαν ιδανικές συνθήκες για την Αιγυπτιακή επίθεση.

ΕΑΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΣΤΟ 401 ΓΣΝΑ - Υπάρχει και αυτή η Ελλάδα κυρία Λαγκάρντ ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/401-ygeia-epiteugma.html#ixzz2RBI0Abzm
 Πίσω και πέρα από τα Μνημόνια και την αναλγησία του κράτους, υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα… που όσο και να χτυπάνε κάποιοι ….ξεχωρίζει και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση ανά τον κόσμο. Το κακό είναι ότι μένει κρυμμένη εκεί “φοβούμενη” πως αν βγει στο φως θα “καεί” από το τέρας της γραφειοκρατίας και του φθόνου που έχει μπει για καλά στο DNA μας. Μένει εκεί και με ευθύνη δική μας -των δημοσιογράφων – λόγω του …δόγματος που μας κατατρέχει ότι “ειδήσεις είναι μόνο οι κακές ειδήσεις”. Λάθος.

Πριν λίγο καιρό το onalert, παρουσίασε τρεις Έλληνες Αεροπόρους οι οποίοι “έβαλαν τα γυαλιά” στη τρόϊκα μ΄ένα πρόγραμμα κωδικοποίησης φαρμάκων που έφτιαξαν. Σήμερα θα σας γράψουμε για το “θαύμα” του 401 ΓΣΝΑ παρά το γεγονός ότι προσπάθησαν να μας πείσουν να μην κάνουμε καμία αναφορά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του onalert.gr, στο 401 εδώ και αρκετά χρόνια -από το 2008- γίνεται μια πρωτοποριακή για την Ελλάδα, χειρουργική επέμβαση σε περιπτώσεις ανευρύσματος στον εγκέφαλο. Ένας στρατιωτικός γιατρός μας εκπαιδεύτηκε με δική του πρωτοβουλία και με τη βοήθεια της υπηρεσίας στην Αγγλία. Επιστρέφοντας δυσκολεύτηκε πολύ να πείσει το σύστημα να του επιτρέψει να χειρουργεί ανευρύσματα στον εγκέφαλο, χωρίς να αγγίζει καν το κεφάλι του ασθενούς. Η μέθοδος, πολύ απλοϊκά θα σας το πούμε, προβλέπει την εισαγωγή κάποιων “ελατηρίων” μέσα στο ανεύρυσμα, τα οποία εξασφαλίζουν ότι αυτό δεν πρόκειται να σπάσει. Φθάνουν εκεί μέσω μιας μικρής τομής που γίνεται όχι στο κεφάλι, αλλά ψηλά στο μηρό του ασθενούς!

Με συμπαραστάτη έναν παλαιότερο νευροχειρουργο, ο νέος γιατρός ξεκίνησε τη νέα μέθοδο στο 401. Κάθε χρόνο το νοσοκομείο κάνει περίπου 100 τέτοια χειρουργεία, με τους ασθενείς να αποχωρούν υγιέστατοι από το νοσοκομείο 24 ώρες μετά την επέμβαση! Όλα τα δημόσια νοσοκομεία στέλνουν τέτοια περιστατικά στο 401 το οποίο “χρεώνει” τα ταμεία με κόστος από 3000 έως 5000 ευρώ! Είναι το κόστος των υλικών ανάλογα με το μέγεθος του ανευρύσματος. Το νοσοκομείο χρεώνει αλλά εννοείται ότι …δεν πληρώνεται. Παρόλα αυτά συνεχίζει να παρέχει ουσιαστικό κοινωνικό έργο, γιατί αν ένας ασθενής κάνει αυτή την επέμβαση σε κάποιο ιδιωτικό θεραπευτήριο θα πρέπει να πληρώσει 50.000 ευρώ!

Αυτό είναι το μικρό αλλά πολύ ουσιαστικό “θαύμα” του 401. Το μάθαμε τυχαία και εκπλαγήκαμε όταν διαπιστώσαμε ότι κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν επιθυμούσε τη δημοσιότητα! Οι άνθρωποι του νοσοκομείου επειδή “θέλουν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους” και από το ΓΕΣ για να “μην θεωρηθεί ότι …διαφημιζόμαστε”!

Γι’ αυτό και δεν αναφέρουμε ονόματα γιατρών αλλά και του προσωπικού του νοσοκομείου το οποίο αγόγγυστα και χωρίς κανένα όφελος υποστηρίζει το χειρουργείο κάθε μέρα, ακόμη και στις αργίες!

Υπάρχει λοιπόν πολύ …”άλλη Ελλάδα”. Ακόμη και μέσα σ΄ αυτόν τον διαρκώς κατηγορούμενο δημόσιο τομέα. Ας την ανακαλύψουμε και ας την αναδείξουμε. Κυρίως βέβαια ας της επιτρέψουμε να συνεχίσει να δουλεύει.

πηγή

Ημερίδα "Και οι αστυνομικοί έχουν μάνες"


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.poasy.gr


Αθήνα, 22 Απριλίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 701/11/5

Προς: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία μας, όπως ανακοινώθηκε ήδη και στο πρόσφατο Γενικό μας Συμβούλιο, διοργανώνει το Σάββατο, 27 Απριλίου 2013 (ώρα 11.00 – 14.00), στη Βέροια (Ξενοδοχείο «Αιγές Μέλαθρον»), Ημερίδα με θέμα «Και οι Αστυνομικοί έχουν μάνες».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...