Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑθανάσιος Διάκος (1788 – 1821)Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.sansimera.gr


Από τους πρωτεργάτες του εθνικού ξεσηκωμού στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και ήρωας της μάχης της Αλαμάνας.

O Αθανάσιος Διάκος γεννήθηκε το 1788 στην Άνω Μουσουνίτσα της Φωκίδας (σημερινός Αθανάσιος Διάκος) και κατ’ άλλους στη γειτονική Αρτοτίνα, απ’ όπου καταγόταν η μητέρα του. Το πραγματικό του όνομα ήταν Αθανάσιος Γραμματικός.

Ο πατέρας του, Νικόλαος Γραμματικός, γνωστός στην περιοχή με το παρατσούκλι «ψυχογιός», μη μπορώντας να αντέξει τα βάρη της πολυμελούς οικογένειάς του, τον έστειλε δόκιμο μοναχό στο κοντινό μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, σε ηλικία 12 ετών. Πέντε χρόνια αργότερα χειροτονήθηκε διάκονος, αλλά γρήγορα εγκατέλειψε την καλογερική, όταν σκότωσε ένα Τούρκο αγά, επειδή, σύμφωνα με κάποια παράδοση, αυτός του έθιξε τον ανδρισμό του, θαμπωμένος από την ομορφιά του.

Ο νεαρός Αθανάσιος εντάχθηκε ως πρωτοπαλίκαρο στο σώμα του οπλαρχηγού Γούλα Σκαλτσά, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση, καθώς ο παππούς και ο θείος του είχαν διατελέσει κλέφτες. Τότε έλαβε και το προσωνύμιο Διάκος, με το οποίο έγινε γνωστός και έμεινε στην ιστορία.

Το 1814 πήγε στα Ιωάννινα και εντάχθηκε στη σωματοφυλακή του Αλή Πασά, της οποίας επικεφαλής ήταν ο Οδυσσέας Ανδρούτσος. Όταν ο Ανδρούτσος διορίστηκε αρχηγός στο αρματολίκι της Λιβαδειάς, ο Διάκος τον ακολούθησε. Μετά την αποχώρηση του Ανδρούτσου, ο Διάκος ανακηρύχθηκε καπετάνιος του καζά (θρησκευτικού λειτουργού) της πόλης τον Οκτώβριο του 1820, ενώ την ίδια περίοδο μυήθηκε στη Φιλική Εταιρεία.

Η Αίγυπτος συνέλαβε ισραηλινό κατάσκοπο στο ΣινάΗ αιγυπτιακή εφημερίδα ‘Αλ Ακμπάρ’ ανέφερε ότι μυστικοί πράκτορες άλλης χώρας δρουν στο βόρειο Σινά.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν συλλάβει κατάσκοπο που ανήκε σε ομάδα που είχε εκπαιδευθεί στο Ισραήλ.

 Σύμφωνα με πληροφορίες στην ομάδα περιλαμβάνονται  Αιγύπτιοι και Παλαιστίνιοι εργάτες.

Σε σχετική λειτουργία των δυνάμεων ασφαλείας συνελήφθη ο αρχηγός της επιχείρησης συλλογής μυστικών πληροφοριών, ένας Αιγύπτιος πολίτης, ο οποίος είχε ζήσει στη Ράφα, αναφέρει το δημοσίευμα.

--

Ο ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ 1877-78


Οι Ρώσοι ένα βήμα από την Κωνσταντινούπολη - Ο ρωσοτουρκικός πόλεμος 1877-78Αναρτήθηκε στο yiorgosthalassis.blogspot.com


Σχόλιο Γ.Θ : Λόγω του ότι η Ρωσία ήθελε να παίξει το ρόλο της τρίτης Ρώμης και συνεχίστριας του Βυζαντίου, είχε και έχει στην πολιτική της το ρόλο της προστάτιδας των απανταχού Ορθοδόξων. Διαβάστε και αναλογιστείτε στην συνέχεια τη Συρία σήμερα! 

24 Απριλίου 1877.... Η Ρωσία κηρύσσει τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και φθάνει ένα βήμα πριν από την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης.

Ο τελευταίος ρωσοτουρκικός πόλεμος, του 1877-78,οφείλεται στο συνεχιζόμενο ενδιαφέρον της Ρωσίας για τις τύχες των ορθοδόξων χριστιανών, και ιδίως των σλάβων, της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Και σ΄ αυτόν τον πόλεμο οι ρωσικές δυνάμεις είχαν φθάσει σε απόσταση τεσσάρων ωρών από την Κωνσταντινούπολη!

«Η Αλβανία εξακολουθεί να πωλεί όπλα σε τρομοκρατικές χώρες»


Έκθεση του ΟΗΕ αναφέρει ότι η Αλβανία είχε πουλήσει όπλα σε προβληματικές χώρες, όπως η Λιβύη, αλλά η σημερινή  κυβέρνηση της Αλβανίας συνεχίζει την πώληση όπλων και πυρομαχικών, υποστηρίζει ο βουλευτής του σοσιαλιστικού κόμματος, Σαϊμίρ Ταχίρι, δηλώνοντας ότι κατά τη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ημερών, έχουν ξεκινήσει εκατοντάδες φορτηγά  και κανείς δεν γνωρίζει τον προορισμό τους.

Πριν από τέσσερις ημέρες, εκατοντάδες φορτηγά έφθασαν στο λιμάνι του Δυρραχίου,  προκειμένου να παραδώσουν τα φορτία τους προς άγνωστο προορισμό εμπορίας όπλων», δήλωσε ο σοσιαλιστής βουλευτής.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες ο ΟΗΕ δημοσίευσε ότι η Αλβανία είχε παραβιάσει το εμπάργκο που είχε επιβληθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την αποστολή πυρομαχικών στη Λιβύη κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

Τώρα, όμως, τα όπλα δεν προορίζονται για τη σύγκρουση της Λιβύης, αλλά απευθύνονται σε χώρες θερμών επεισοδίων, όπως είναι το Μάλι, η Συρία και η Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες – σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα- στη Λιβύη είχαν αποσταλεί 800 χιλιάδες σφαίρες οπλοπολυβόλων των 12,7 χιλιοστών κατά τη διάρκεια του εμφυλίου και αυτό έγινε κατά παράβαση του εμπάργκο που είχε επιβληθεί- οι σφαίρες παραδόθηκαν το Σεπτέμβριο του 2011.

--
The Hellenic Information Team

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝΗμέρα Μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων


© Φωτογραφία: Henry Morgenthau, ru.wikipedia.org

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: greek.ruvr.ru


Μιχαήλ ΄Αριστοφ

Η Ημέρα Μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων τιμάται κάθε χρόνο στις 24 Απριλίου. Αυτή την ημέρα το 1915 ρίχτηκαν στα μπουντρούμια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, και στη συνέχεια σκοτώθηκαν οι καλύτεροι εκπρόσωποι της αρμενικής διανόησης.

Οκτακόσιοι δάσκαλοι, γιατροί, ιερείς, συγγραφείς, καλλιτέχνες και δημόσια πρόσωπα ήταν τα πρώτα θύματα των διωγμών. Ακολούθησε μαζική εξόντωση και εκδίωξη από την ιστορική τους πατρίδα των αυτόχθονων κατοίκων της Δυτικής Αρμενίας.

Με ένταση ξεκίνησε η δίκη για το τουρκικό δίκτυο κατασκοπείαςΥπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε στις 16 Απριλίου η εκδίκαση της υπόθεσης του τουρκικού δικτύου κατασκοπείας στο 12ο Κακουργιοδικείο Σμύρνης με κατηγορούμενους 357 άτομα, ανάμεσά τους 49 εν ενεργεία στελέχη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με πλέον υψηλόβαθμο τον Επιτελάρχη του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, Αντιναύαρχο Veysel Kösele, για τα αδικήματα της εκβίασης και κατασκοπείας κατά του τουρκικού κράτους.
H έναρξη της δίκης στιγματίστηκε από την απόπειρα αυτοκτονίας κατά την μεταγωγή ενός κατηγορουμένου που αναφέρεται ως D.G. από τα τουρκικά ΜΜΕ. Στο δικαστήριο βρέθηκαν έξι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν έξω από το κτίριο εκατοντάδες κεμαλιστές της Τουρκικής Ένωσης Νεότητας (TCB), θεωρώντας την όλη υπόθεση σκευωρία της ισλαμικής κυβέρνησης. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Atilla Rahman απέρριψε τα αιτήματα των συνηγόρων για δίκη κεκλεισμένων των θυρών καθώς και την παραπομπή της υπόθεσης σε στρατοδικείο. Τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν την πληροφορία ότι οι συνήγοροι των κατηγορουμένων προπηκαλίστηκαν από συναδέλφους τους κατά την προσέλευσή τους στο δικαστήριο ενώ αναφέρθηκε και επίθεση με σπρέι πιπεριού. Η δίκη συνεχίστηκε την επομένη χωρίς εντάσεις, με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου 1.937 σελίδων.
Eρωτηματικά ωστόσο προκαλεί τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων DHA (Doğan Haber Ajansi) της 19ης Απριλίου για αρχείο που βρέθηκε στην κατοχή του δικτύου κατασκοπείας με αντικείμενο την 88 Μοίρα Αντι-Αεροπορικού Πυροβολικού (88 MA/AΠ) της Λήμνου, με βάση πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από το ελληνικό διαδικτυακό φόρουμ forum.thiteia.org.
Το δημοσίευμα του DHA.
Το δημοσίευμα του DHA
http://strategyreports.wordpress.com/2013/04/21/%CE%BC%CE%B5-%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%B7-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9

Συναυλία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την 98η επέτειο της Αρμενικής Γενοκτονίας

Αναρτήθηκε στο taxalia.blogspot.com


Ο Αρμενικός Πολιτιστικός Σύλλογος "ΧΑΜΑΣΚΑΙΝ" και η "Μουσική Εταιρεία Μακεδονίας" διοργανώνει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την 98η επέτειο της Αρμενικής Γενοκτονίας, συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στην Αρμενική Ορθόδοξη εκκλησία "Παναγία", Διαλέττη 4 (απέναντι απο την Χ.Α.Ν.Θ.) την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 στις 21:00 

Στη συναυλία συμμετέχουν οι:
Θέη Νικολάου (άρπα)
ORPHEUS SOLOISTS ENSEMBLE
και η Παιδική Χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης "Μικροί Άγγελοι"

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Αγνοείται η τύχη του Μητροπολίτη Χαλεπίου – Δηλώσεις Αβραμόπουλου για την απαγωγή, στη σύνοδο του ΝΑΤΟ


Ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος μετέχει στις εργασίες της Συνόδου, επισήμανε ότι: «Η κατάσταση στη Συρία κλιμακώνεται. Χθες τη νύχτα, δυο Χριστιανοί θρησκευτικοί ηγέτες απήχθησαν από άγνωστες ομάδες στο Χαλέπι.
Σήμερα θα μιλήσουμε για αυτή τη δραματική εξέλιξη, αλλά και για την ευρύτερη κατάσταση στη Συρία.
Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βάλουμε τέλος στο δράμα του συριακού λαού.
Ένα πράγμα είναι σίγουρο: θα στηρίξουμε όλες τις προσπάθειες για τη δημιουργία μιας δημοκρατικής Συρίας».


Περισσότερες από 12 ώρες έχουν περάσει από τη στιγμή που άγνωστοι απήγαγαν τον Ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη Χαλεπίου, Παύλο, την ώρα που βρίσκονταν καθ’ οδόν από την Αντιόχεια στη Συρία. Τον Μητροπολίτη Χαλεπίου είχε παραλάβει ο Συρο-Ιακωβίτης Μητροπολίτης Ιωάννης Αβραάμ, ο οποίος είναι γνωστός για την δράση του κατά του καθεστώτος στην Συρία.

Το Reuters μετέδωσε οι δύο ιεράρχες απήχθησαν από ένοπλους αντάρτες στη διαδρομή προς το Χαλέπι, όπου κατευθύνονταν στο πλαίσιο ανθρωπιστικής αποστολής. Άγνωστη παραμένει η τύχη του οδηγού και του διάκνου του Μητροπολίτη. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως είναι νεκροί. Οι απαγωγείς δεν έχουν επικοινωνήσει ακόμη με το Πατριαρχείο. Όπως είπε στο dogma.gr στενός συνεργάτης του Συρο-Ιακωβίτη Μητροπολίτη, αυτό που τους τρομάζει είναι πως δεν έχουν καμία επικοινωνία με τους απαγωγείς, δεν έχουν ζητηθεί λύτρα ή άλλες απαιτήσεις.

Η ίδια πηγή επιβεβαιώνει την πληροφορία που μετέδωσε το dogma.grσχετικά με την πιθανότητα κράτησης των δύο Επισκόπων σε χωριό της επαρχίας Ιντεπ στην τουρκο – συριακή μεθόριο, ενώ και εκείνοι πιθανολογούν ότι πρόκειται για Τσετσένους ακραίους Μουσουλμάνους.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό portal yalibnan.com, η ομάδα που απήγαγε τους δύο επισκόπους αυτοαποκαλείται «Τσετσένικη Ομάδα» και συνδέεται με τους δυο υπόπτους για την τρομοκρατική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Ποιος είναι ο απαχθείς μητροπολίτης Χαλεπίου, Παύλος 

Έχει πάρει πτυχίο από το Πολυτεχνείο του Πανεπιστημίου Τισρίν, που βρίσκεται στη Λαοδικεία. Σπούδασε στη συνέχεια Θεολογία στο Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ και κατόπιν εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο αντικείμενο της Λειτουργικής. Ήταν Αρχιμανδρίτης και κοσμήτορας επί σειρά ετών στη Θεολογική Σχολή του Μπαλαμάντ, τη μοναδική Θεολογική Σχολή στο Πατριαρχείο Αντιοχείας. Το 2000 έγινε μητροπολίτης Χαλεπίου, Βεροίας και Αλεξανδρέττας.

Συνεργάστηκε με το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος, το οποίο παρείχε υποτροφίες για φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Μπαλαμάντ και υποστήριξε προγράμματα με τα οποία καθηγητές Θεολογικής από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη δίδασκαν στη Θεολογική Σχολή του Μπαλαμάντ, δεδομένου ότι πέραν της αραβικής γλώσσας, στα μαθήματα χρησιμοποιούνταν και η ελληνική. Οι δεσμοί, μάλιστα, των Θεολογικών Σχολών της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας και του Μπαλαμάντ ήταν τόσο ισχυροί που πολλοί φοιτητές από το Μπαλαμάντ συνέχιζαν τις σπουδές σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην Ελλάδα.

Ο μητροπολίτης Παύλος οργάνωσε τη Μητρόπολη Χαλεπίου, η μισή από την οποία βρίσκεται εντός των ορίων της Συρίας και η άλλη μισή εντός των ορίων της Τουρκίας. Σε ό,τι αφορά το ανθρωπιστικό του έργο έχει ιδρύσει οικοτροφεία για τους φοιτητές που σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο του Χαλεπίου, έχει οργανώσει ενορίες και μοναστικά κέντρα, ανέλαβε πρωτοβουλίες για την έκδοση ελληνικών βιβλίων μεταφρασμένων στα αραβικά. Θεωρείται από τους πιο δραστήριους μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αντιοχείας, ενώ είναι ιδιαίτερα αγαπητός και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

ΕΝΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ "ΟΧΙ" ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.newpost.grΣυμπληρώνονται σήμερα 9 χρόνια από δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004, με το οποίο το 76% των ελληνοκυπρίων απέρριψαν το σχέδιο του τότε Γ.Γ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν για επίλυση του Κυπριακού.

Πρόκειται για την κορυφαία στιγμή στην μακρόχρονη ιστορία της εκκρεμότητας του Κυπριακού, αφού για πρώτη φορά κλήθηκαν οι ελληνοκύπριοι και οι τουρκοκύπριοι να αποφασίσουν σε χωριστά δημοψηφίσματα για την αποδοχή ή απόρριψη ενός σχεδίου λύσης το οποίο συζητήθηκε εξαντλητικά και κατέληξε χωρίς να υπάρχει συμφωνία μεταξύ των ηγεσιών των δύο κοινοτήτων, με τα κενά να καλύπτονται από την επιδιαιτησία του ΟΗΕ.Το ιστορικό

Σύμφωνα με το 24h.com.cy, η πορεία προς το δημοψήφισμα του Απριλίου του 2004 ξεκίνησε με την επίδοση του πρώτου σχεδίου Ανάν στις 11 Νοεμβρίου του 2002, στον Πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς. Η πρώτη αντίδραση των κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας είναι θετική. 

Ρωσική επιχείρηση απελευθέρωσης των δύο Μητροπολιτών στην Συρία


Μονάδα των ειδικών δυνάμεων της Ρωσίας η οποία συστάθηκε επειγόντως ήταν ήδη έτοιμη για να μεταφερθεί στη ρωσική Ναυτική βάση της Ταρτούς και από εκεί στην βόρειο Συρία με αποκλειστικό σκοπό την απελευθέρωση των δύο Μητροπολιτών στη Συρία οι οποίοι έχουν απαχθεί από Τσετσένους αντάρτες, την ώρα που οι απαγωγείς απελευθέρωσαν τους δύο ιεράρχες.
Η αναχώρηση της μονάδας για τη Συρία ήταν προγραμμματισμένη για απόψε το βράδυ αναφέρουν πηγές από την Μόσχα στο defencenet.gr. Ήταν οι ίδιες πηγές που είχανα ποκαλύψει ότι οι απαχθέντες Μητροπολίτες ήταν θύματα Τσετσένων ισλαμιστών μισθοφόρων, μια πληροφορίες που μετέδωσε το defencenet.gr άμεσα και επιβεβαιώθηκε λίγες ώρες αργότερα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ.
Η απόφαση για την αποστολή της μονάδας στη Συρία στην οποία περιλαμβάνονται και μέλη της επίλεκτης αντιτρομοκρατικής και ειδικής σε απελευθέρωση ομήρων Spetsgruppa "A" της Ρωσίας. Φαίνεται ότι οι Ρώσοι γνω΄ριζαν από την αρχή που είχαν μεταφερθεί οι δύο ιεράρχες ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου, Παύλος και ο Συρο-ορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γρηγόριος Yohanna Ibrahim που απελευθερώθηκαν πριν λίγη ώρα
Αυτό γιατί οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις είναι απόλυτα εξοικειωμένες με τον τρόπο και την δράση των Τσετσένων ανταρτών γνωρίζοντας πολύ καλά τον τρόπο που δρουν αλλά και το που επιχειρούν στη Συρία.
Η ρωσική επιχείρηση για την απελευθέρωση των δύο Ορθοδόξων Μητροπολιτών έχει την συγκατάνευση της Ουάσιγκτον ιδιαίτερα μετά την πολύτιμη βοήθεια που τους παρείχαν οι ρωσικές αρχές στη σύλληψη των δύο Τσετσένων βομβιστών του Μαραθωνίου της Βοστώνης.
Παράλληλα η Ρωσία και εν μέσω συνεχών δηλώσεων δυτικών αξιωματούχων που «φωτογραφίζουν» επέμβαση στη Συρία ενισχύει τις δυνάμεις της Μεσόγειο.
Όπως αναφέρεται από τη Μόσχα μονάδες του Στόλου του Ειρηνικού στις οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται  το αντιτορπιλικό Admiral Panteleyev και τα αποβατικά σκάφη Peresvet and Admiral Nevelskoy, αναμένεται να εισέλθουν στη Μεσόγειο στα μέσα Μαΐου. Αύριο 24 Απριλίου τα ρωσικά σκάφη θα βρίσκονται πραγματοποιώντας επίσκεψη καλής θέλησης στο ιρανικό λιμάνι του Bandar Abbas από το οποίο θα αναχωρήσουν την επομένη για να εισέλθουν στη διώρυγα του Σουέζ με κατεύθυνση προς την ναυτικήυ βάση της Ταρτούς. Αυτό δήλωσε στο ITAR-TASS  ο εκπρόσωπος του ρωσικού Στόλου Ειρηνικού πλωτάρχης Roman Martov.
«Στις 24 Απριλίου και μετά την επίσκεψη στον ιρανικό λιμένα Bandar Abbas τα τρία αυτά σκάφη θα αποπλεύσουν για τον ινδικό Ωκεανό όπου θα συναντηθούν με άλλα βοηθητικά σκάφη του Στόλου του Ειρηνικού, κυριότερα με το πετρελαιοφόρο Pechenga και το σκάφος υποστήριξης και διάσωσης Fotiy Krylov σε προκαθορισμένη περιοχή. Στην περιοχή αυτή τα σκάφη θα παραμείνουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να ανεφοδιαστούν και να πραγματοποιήσουν εργασίες συντήρησης, Αμέσως μετά και σύμφωνα με το σχέδιο δράσης τα σκάφη θα εισέλθουν στη διώρυγα του Σουέζ  για να βρεθούν στη Μεσόγειο στα μέσα Μαΐου, όπου και θα επιχειρήσει για 1 μήνα περίπου», δήλωσε πιο συγκεκριμένα ο Ρώσος πλωτάρχης.,
Ο ίδιος ανέφερε ότι είναι πιθανός ο κατάπλους των σκαφών αυτών στην Ταρτούς. «Εάν είναι απαραίτητο και αν κάτι τέτοιο αποφασιστεί, τότε φυσικά τα ρωσικά πλοία θα καταπλεύσουν στην Ταρτούς».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ, Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ

SYRIZA5235
Τίποτα δεν αφήνει να πέσει κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ασκήσει ιδεολογική τρομοκρατία. Έτσι, κάποιος που είναι λέει γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κάρπαθο, έβγαλε μια καταγγελία ότι ο καπετάνιος του πλοίου Πρέβελης μπήκε την 21η Απριλίου στο λιμάνι του νησιού, υπό τους ήχους στρατιωτικών εμβατηρίων που μετέδιδαν τα μεγάφωνα του πλοίου του. Μάλιστα, ο συριζαίος –που προφανώς ονειρεύεται τον εαυτό του σταλινικού τύπου κομισάριο της νήσου αν και όταν βγει το κόμμα του- καταγγέλλει και τους άνδρες του Λεμινεκού, γιατί δεν… φίμωσαν τα μεγάφωνα και δεν… συνέλαβαν τον καπετάνιο.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΣΟΚ > Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ > ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΥΣ, ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΤΟΥ "ΣOΥΛΕΙΜΑΝ"


Αυτή είναι η διαταγή των Τούρκων να σφάξουν όλους τους Έλληνες στην Σμύρνη!!Έγγραφο-διαταγή του Διοικητή Σμύρνης, σε Οθωμανική γραφή, μεταφρασμένο από Σύλλογο Ελλήνων Μικρασιατών...
TOYRKOI2

(Ειδικά αφιερωμένο στα κορόιδα που βλέπουν και θαυμάζουν τον Σουλεϊμάν... και στην "κυρία" Ρεπούση που έβλεπε Ελληνες να συνωστίζονταν στα παράλια της Μ. Ασίας).
Το πρωτότυπο Φυλάσσεται στα Ιστορικά Αρχεία της Άγκυρας. Το παρόν τρίπτυχο ανήκει στο Μουσείο Τεχνών και Επιστημών Ηπείρου.

Πηγή
Bookmark and Share

ΙΔΟΥ ΟΙ… ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ: ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣΙΑΝΟΙ ΑΠΗΓΑΓΑΝ ΚΑΙ ΒΙΑΣΑΝ ΟΜΟΕΘΝΗ ΤΟΥΣ

Immigrants, living in Greece, shout slogans during an anti-racism rally in Nikaia
Δεν εγκληματούν μόνο κατά των Ελλήνων οι «κατατρεγμένοι οικονομικοί μετανάστες» που έχουν πλημμυρίσει την πατρίδα μας, αλλά και κατά των ίδιων των συμπατριωτών τους (κι όταν δεν συλλαμβάνονται τα εγκλήματα αυτά καταγράφονται ως… ρατσιστικές επιθέσεις, για να’ χουν να λένε οι διάφοροι Μιούζνιεκς).
Ένα τέτοιο έγκλημα, λοιπόν, αποκαλύφθηκε σήμερα στην Κάτω Αχαΐα, όταν νεαρός από το Μπαγκλαντές πήγε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής με σοβαρά τραύματα σ’ όλο του το σώμα. Ο νεαρός Μπαγκλαντεσιανός κατήγγειλε ότι δύο ομοεθνείς του, ένας 24χρονος κι ένας 25χρονος τον απήγαγαν και αφού τον οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία τον κακοποίησαν άγρια, τον βίασαν επανειλημμένα και τον εγκατέλειψαν. Λίγο αργότερα, οι δύο βιαστές συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος, ενώ το θύμα τους νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.
Να τους χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού και εξωτερικού και να… φυλάγονται, γιατί μ’ αυτούς που έχουν μπλέξει μπορεί να πάθουν τα ίδια με τον νεαρό Μπαγκλαντεσιανό!

Πάνος Καμμένος: “Αφήνουν τον εγκληματία να κυκλοφορεί ελεύθερος τρία χρόνια μετά…”


«Τρία χρόνια πριν στο Καστελόριζο…

Ο εγκληματίας που τον αφήνουν ακόμα να κυκλοφορεί ελεύθερος βάζει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό στην μέγγενη των τοκογλύφων…

Παραποίησε τα στατιστικά στοιχεία της χώρας με τον υπόδικο Παπακωνσταντίνου…

Με το σύστημα Σόρος και τους φίλους του πόνταρε στην πτώχευση της χώρας που ο ίδιος δυσφήμησε, πούλησε τα ασφάλιστρα κινδύνου των ελληνικών ομολόγων και έκανε δισεκατομμυριούχους τους ομοτράπεζους του οικονομικούς δολοφόνους…

Σήμερα έχει την πλήρη κάλυψη και ασυλία του συμφοιτητή του, Σαμαρά, που συγκυβερνούν και συνεχίζουν την ίδια πολιτική με παράδοση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, με παράδοση του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου σε συγκεκριμένα συμφέροντα.

Ο ελληνικός λαός εξαθλιώνεται και λειτουργεί το «δόγμα του σοκ» για να μην αντιδρά.

Η Δημοκρατία έχει καταλυθεί, το Κοινοβούλιο δεν λειτουργεί και διατάξεις του Συντάγματος έχουν ανασταλεί.

Είναι τώρα που οφείλουμε να δώσουμε τέλος σε αυτή την πορεία.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ενώνουμε τους πολίτες.

Καλούμε όλους ανεξάρτητα από την πολιτική τους θέση ως εχθές.

Να δημιουργήσουμε την ασπίδα του Συντάγματος, της Δημοκρατίας, της Ελλάδας.

Μπορούμε να πάρουμε την Ελλάδα πίσω.


olympia

ΒΕΛΓΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

3762487634
Τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες παιδιά-θύματα της ανάλγητης πολιτικής του Μνημονίου, καταγράφει επιτόπιο ρεπορτάζ της βελγικής εφημερίδας «De Morgen» υπό τον τίτλο «Η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά σχολεία: Μαθητές ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια».

ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Σε άλλο ένα προκλητικό βήμα για την εκ νέου ισλαμοποίηση της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης, προχώρησαν οι Τούρκοι αυτές τι  μέρες χωρίς φυσικά καμία αντίδραση  και με την έγκριση της κυβέρνησης του Ταΐπ Ερντογάν, ο οποίος πριν από λίγο καιρό είχε συστήσει απροκάλυπτα στον πρωθυπουργό της Ελλάδας να μην καθυστέρει στην ανέγερση μεγάλου ισλαμικού τεμένους σε προάστιο της ελληνικής πρωτεύουσας.

Συγκριμένα με την ευκαιρία της ισλαμικής εορτής, «Kutlum Doğum», δηλαδή της επετείου των γενεθλίων του προφήτη του Ισλαμ, του Μωάμεθ, μέσα στην αγία Σοφία, στο σύμβολο της ελληνικής Ορθοδοξίας αλλά και γενικότερα του χριστιανισμού, γίνεται αυτές τις μέρες υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Θρησκευμάτων της Τουρκίας, (κάτι ανάλογο με την δική μας αρχιεπισκοπή), μεγάλη   έκθεση ισλαμικής ιερής καλλιγραφίας,  γνώστης στα τουρκικά ως, Hüsn-ü Hat.

Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει γνωστά ισλαμικά ρητά και ισλαμικές επιγραφές που παρουσιάζουν με την χαρακτηριστική αραβική ιδεογραφική μορφή, διάφορες ισλαμικές προσευχές. Δεδομένου δε ότι οι επιγραφές αυτές έχουν την ίδια θρησκευτική άξια που έχουν και οι άγιες εικόνες στην Ορθοδοξία, αντιλαμβάνεται κανείς την θρησκευτική διάσταση αυτής της έκθεσης που γίνεται για πρώτη φορά  μέσα στον αρχιτεκτονικό σύμβολο της Ορθοδοξίας.

Μάλιστα η έκθεση αυτή έχει προβληθεί τόσο πολύ, ώστε από όλη την Κωνσταντινούπολη αλλά και από άλλες περιοχές έρχονται πιστοί μουσουλμάνοι να δουν και να προσκυνήσουν αυτές τις επιγραφές που θεωρούνται σαν ιερά σύμβολα του Ισλάμ. Άλλωστε είναι γνωστές οι τεράστιες επιγραφές που βρίσκονται πέριξ του τρούλου της Αγίας Σοφίας με ισλαμικές προσευχές τονίζοντας την άλλοτε χρήση του ναού σαν μουσουλμανικό τέμενος. Είναι δε τόσοι πολλοί που έρχονται, ώστε κάθε μέρα σχηματίζονται, όπως αναφέρει ο ίδιος οι τουρκικός τύπος, τεράστιες ουρές από ισλαμιστές που περιμένουν να δουν και να προσκυνήσουν τα ισλαμικά σύμβολα μέσα στην αγία Σοφία.

Για να καταλάβουμε το μέγεθος της προκλητικής αυτής ενέργειας που δίνει άλλη μια αφορμή στην εκ νέου μετατροπή της αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος, αρκεί να αναφέρουμε ότι ο ίδιος ο Διευθυντής Θρησκευμάτων της Τουρκίας, Mehmet Görmez, έχει πρωτοστατήσει για την προβολή των ισλαμικών συμβόλων μέσα στην αγία Σοφία. Παράλληλα την έκθεση αυτή στηρίζουν με την δικές τους ισλαμικές συλλογές, το Μουσείο Τουρκικών Ιδρυμάτων Ισλαμογραφίας, το Μουσείο του Τόπκαπι,  η βιβλιοθήκη του Σουλειμανίγιε, η βιβλιοθήκη Τακσίμ του Κεμάλ Ατατούρκ, το μουσείο του Δήμου της Κωνσταντινούπολης, το μουσείο Ασίας, το Ντολμά μπαχτσέ, ενώ το σύνολο των ισλαμικών συμβόλων που εκθέτονται είναι περίπου 100. Όλα αυτά μέσα στον χώρο της  αγίας Σοφίας σαν πρώτο και σημαντικό βήμα στην ισλαμοποίησης της και στην εκ νέου μετατροπή της σε ισλαμικό τέμενος.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΒΟΥΛΓΑΡΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

ASTYNOMIA
Στα πράσα πιάστηκαν τρεις «κατατρεγμένες οικονομικές μετανάστριες» από τη Βουλγαρία, 25,33 και 42 ετών αντίστοιχα, όταν πήγαν να κλέψουν τα πορτοφόλια… αστυνομικών μέσα σε μαγαζί στην περιοχή Γλυφάδας. Οι (γυναίκες) αστυνομικοί βρίσκονταν σε ειδική υπηρεσία για να συλλάβουν τις τρεις πορτοφολούδες που είχαν ρημάξει τον κόσμο. Όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα της Αστυνομίας, οι τρεις «κατατρεγμένες κ.τ.λ.» με τα… μακριά τους χέρια είχαν διαπράξει το τελευταίο χρονικό διάστημα 28 κλοπές πορτοφολιών από πελάτες καταστημάτων και πιο συγκεκριμένα:

Ρατσισμός και ενδοσχολική βία στο Ναύπλιο. Αλβανός χτύπησε άγρια Έλληνα μαθητή. (Απεβλήθη ο Έλληνας…)


Το ότι ζούμε σε ένα ανθελληνικό κράτος δεν είναι πια μια άποψη κάποιων "ακραίων", αλλά μια σκληρή πραγματικότητα. Τελευταίο δείγμα αφελληνισμού της Πατρίδας μας, ιδιαίτερα στον χώρο της Παιδείας που έχει αλωθεί από απόψεις τύπου Ρεπούση, το επεισόδιο που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα σε Γυμνάσιο του Ναυπλίου. Συγκεκριμένα, Έλληνας μαθητής δέχθηκε ανανδρη και ανελέητη επίθεση με λακτίσματα στο κεφάλι και γροθιές στον αυχένα αμέσως μετά το σχόλασμα. Η επίθεση προκλήθηκε από μαθητή Αλβανικής καταγωγής βρίζοντας παράλληλα την Ελλάδα, τον Ιησού Χριστό και την οικογένεια το θύματος που ευτυχώς σώθηκε χωρίς να συμβεί κάτι μοιραίο. Το εξοργιστικό όμως είναι, όπως ανέφερε ο Έλληνας μαθητής, πως όχι μονάχα δεν βρήκε την απαιτούμενη ψυχολογική και ηθική συμπαράσταση από τους περισσοτέρους καθηγητές, μετά από έντονη και ποικίλη ψυχολογική ενδοσχολική βία που δέχεται εδώ και πολύ καιρό από αλλοδαπούς μαθητές, αλλά δέχτηκε κιόλας μία ημέρα αποβολή!

ΝΕΑ ΦΡΙΚΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

maxairi
Δεν περνάει βδομάδα πλέον –στην Ελλάδα του «νόμου και της τάξης» του Δένδια- που να μη γίνουν 2-3 δολοφονίες ανυπεράσπιστων ηλικιωμένων Ελλήνων, από τις διάφορες συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο.

ΔΡΑΚΟΝΤΙΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ (ΣΤΗ Σ. ΑΡΑΒΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)

LATHRO
Κύμα… ρατσισμού («αλληλέγγυοι» το νου σας!) έχει ενσκήψει τελευταία στην Σαουδική Αραβία. Γίνονται συνεχείς έλεγχοι επιθεωρητών εργασίας στις επιχειρήσεις όπου εργάζονται λαθρομετανάστες και δεκάδες χιλιάδες από δαύτους έχουν απελαθεί από τη χώρα.

Κούρεμα καταθέσεων στις χώρες του νότου


Η συνέντευξη του κ.Σόιμπλε στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche, είναι ενδεικτική των προθέσεων του Βερολίνου να διαλύσει τις οικονομίες των χωρών του Νότου και να αναγκάσει τους καταθέτες να μεταφέρουν τα χρήματα τους σε Γερμανικές τράπεζες.

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, απροκάλυπτα, προανήγγειλε εφαρμογή του μοντέλου του κουρέματος των καταθέσεων, που εφαρμόστηκε στην Κύπρο, και σε άλλες χώρες των οποίων οι τράπεζες θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα.
Όπως όλα δείχνουν σε πρώτη φάση, στο στόχαστρο μπαίνουν οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ ενώ δεν θα πρέπει να θεωρούνται και διασφαλισμένες οι καταθέσεις κάτω από αυτό το ποσό.

Στο στόχαστρο του Βερολίνου έχουν μπει τράπεζες της Ισπανίας που είναι υπερβολικά εκτεθειμένες από τα δάνεια που χορήγησαν και προκάλεσαν τη φούσκα των ακινήτων στη χώρα της Ιβηρικής.

Ήδη πολλά δάνεια έχουν σταματήσει να αποπληρώνονται εδώ και 18 μήνες ενώ καθημερινά προστίθενται και άλλοι Ισπανοί που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Όπως όλα δείχνουν, το Βερολίνο χρησιμοποίησε την Κύπρο ως πειραματόζωο, ως ένα πείραμα του θερμοκηπίου.

Τώρα θέλει να εφαρμόσει το ίδιο πείραμα σε μία μεγαλύτερη χώρα, σε ένα μεγαλύτερο μέγεθος ,ως οικονομία, την Ισπανία.

Είναι σαφές ότι οι Γερμανοί παίζουν με τη φωτιά.

Η βουλιμία, ο επεκτατισμός και ο αυταρχισμός τους μπορεί να οδηγήσουν σε αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα αποτελέσουν όχι μόνο το τέλος του ευρώ αλλά και το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης , όπως την ξέραμε.

Η Γερμανία, για κάποιο λόγο, συγκεντρώνει χρυσό και μεγάλα τραπεζικά αποθέματα ρευστότητας εδώ και ένα περίπου χρόνο.

Η επίθεση που δέχθηκε από ΗΠΑ, Ιαπωνία και άλλες χώρες στη σύνοδο των G-20 για την καταστροφική πολιτική που έχει επιβάλει στην Ευρώπη και μεγαλώνει την ύφεση δεν πτοεί το Βερολίνο.

Η πρωτοφανής και κυνική δήλωση του κ.Σόιμπλε είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει νέο κύμα εκροών στις τράπεζες των χωρών του Νότου και κλίμα αποσταθεροποίησης στις ήδη παραπαίουσες οικονομίες τους.
ΠΗΓΗ

Η αρχαιότερη χριστιανική εκκλησία της Ν.Αμερικής!


 
ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΟΜΒΟ - Μέσα στο δάσος στο Νότιο Κονέκτικατ, κοντά στό χωριό Guiulford, βρίσκεται ή αρχαιότερη Χριστιανική Εκκλησία της Νοτίου Αμερικής, αριστοτεχνικά σκαλισμένη από πέτρα.

Οι επιγραφικές αποδείξεις μαρτυρούν πως έχει κτισθεί στα 1500 χρόνια από σήμερα, από Ορθόδοξους Χριστιανούς μοναχούς προερχομένους από το ελληνικό Βυζάντιο, που διέφυγαν με πλοία από την Βόρειο Αφρική κατά τις επιδρομές των Βανδάλων. Υπάρχουν πολλά Ελληνικά κύπελλα (σε σχήμα μικρής κούπας) πλαισιωμένα με καθαρά χριστιανικά σύμβολα ή μονογράμματα τού Χριστού, με βαφτιστήρια, κηροπήγια, Δεσποτικός θρόνος ή καθέδρα επισκοπική, και ένα Ιερό Βήμα.

Ένα πρώτο συμπέρασμα είναι, ότι δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με κάποιες επιγραφές, αλλά με έναν συγκεκριμένο τόπο Ορθόδοξης Χριστιανικής λατρείας στην αρχαία Αμερική, εκατοντάδες χρόνια πριν ανακαλυφθεί, στα 1492 από τον Χριστόφορο Κολόμβο...

Τα κομψοτεχνήματα αυτά, παραλληλίζονται και με άλλα ευρήματα πού εντοπίσθηκαν το 1926 σε μια Όαση τού Μαρόκο, στην Βόρεια Αφρική.

Ένας ειδικός ερευνητής, ονόματι Frederick J. Pohl μελετώντας τις επιγραφές τοποθέτησε την άφιξη των μοναχών στην Βόρειο Αμερική, γύρω στα 480 μ.Χ., σε μια εποχή μεγάλων ανακατατάξεων στην Βόρειο-Αφρικανική Ήπειρο. Είναι ιστορικώς γνωστό ότι μέχρι το 430 μ.Χ. πολλοί Επίσκοποι λειτουργούσαν στην Βόρειο Αφρική, και πιο πολύ στην Τυνησία και στην Καρχηδόνα όπου και μέχρι σήμερα διασώζονται ερείπια.

Ήταν περίοδος διωγμών από Βανδάλους αιρετικούς - Αρειανιστές πού και οι ίδιοι κυνηγημένοι από τούς βαρβάρους λαούς της Βόρειας Ευρώπης είχαν καταφύγει στην Αφρική.

Από την άλλη πλευρά, υπήρχε ο μοναχισμός στην Βόρεια Αφρική από την εποχή τού Αγίου Αυγουστίνου, Επισκόπου Ιππώνος στήν Καρχηδόνα, γύρω στα 388 μ.Χ. Οι μοναχοί ερχόμενοι σε σύγκρουση πίστεως με τούς τότε έξη Βανδάλους μονάρχες πού κυβερνούσαν την περιοχή, καταδιώχθηκαν απηνώς απ΄ αυτούς με αποτέλεσμα να σκορπιστούν στην έρημο και τα βουνά της Ανατολικής Λιβύης και από εκεί να διαφύγουν με πλοία " στήν γή πού δύει ό ήλιος..." , δηλαδή την σημερινή Βόρειο Αμερική.
Το μυστηριώδες χειρόγραφο...

Το χειρόγραφο ενός μοναχού πού επέστρεψε στην πατρίδα του μετά την ήττα των Βανδάλων το 534 μ.Χ. επί Ιουστινιανού, εξηγεί το ταξίδι των συνασκητών του στην Βόρειο Αμερική. Ειδικότερα αναφέρεται στην καταστροφή από φωτιά, την λεηλασία, και την τελική διαφυγή της χριστιανικής κοινότητας προς " την Γή πού δύει ό ήλιος " στό Asq Sammal ή στην Γή τού Βορρά, με πολλά καράβια. Στο χειρόγραφο γίνεται λόγος για μία "βορειοδυτική πορεία από το Μαρόκο..."

Στα ευρήματα τού Κονέκτικατ βρέθηκαν και τα ακόλουθα:

1) Ένα σύνολο από 96 τρύπες ή σκαλίσματα με Χριστιανικά σύμβολα ή μονογράμματα τού Χριστού και της Παρθένου Θεομήτορος. Mερικά έχουν σχήμα ψαριού με γράμματα ΙΧΘΥΣ (από τα αρχαία χριστιανικά Ιησούς Χριστός Θεού Υιός Σωτήρ).

2) Ένα κηροπήγιο από 14 τρύπες για τοποθέτηση κεριών και λαμπάδων με χαραγμένα επάνω του Βυζαντινά γράμματα IC, και με ενδιάμεσο σύνδεσμο μεταξύ τού I και τού C ώστε να σχηματίζουν το όνομα "Ιησούς", και με ένα βυζαντινό σύμπλεγμα επάνω τους. Ή βάση τού κηροπήγιου είναι σε Ελληνικό Δωρικό ρυθμό !

3) Ένα άλλο σχέδιο από κύπελλο φέρει τα Βυζαντινά γράμματα "ΜΡ" για το "Μήτηρ" που αναφέρεται στην λέξη "Μητέρα", για την Θεοτόκο Μαρία.

4) Βρέθηκαν ακόμη 2 εξαιρετικά εντυπωσιακά βαπτιστήρια, ένα ορθογώνιο και ένα σε σχήμα φλόγας( σύμβολο τού Αγίου Πνεύματος πού λαμβάνεται στο βάπτισμα),και με 9 τρύπες για κεριά. Οκτώ, για την 8η μέρα μετά την Σταύρωση, πού έχουμε την Ανάσταση, και ή 9η για την πασχαλινή λαμπάδα, συμβολική τού Χριστού.

5) Υπάρχουν επίσης αναπαραστάσεις με νερά και ψάρια πού ξεχύνονται στον Ωκεανό, συμβολικό των νεο-βαπτισθέντων Χριστιανών γνωστών ως "μικρών ψαριών" πού αναδύονται από τα νερά της αιωνίου ζωής, μετά το βάπτισμα.

6) Ένας σκαλιστός θρόνος, δίπλα στο βαπτιστήριο, είναι και ο επισκοπικός θρόνος επιβλέποντος τού επισκόπου στα τού βαπτίσματος.

Όλα αυτά, η Εκκλησία και τα ευρήματα, αποτελούν μια ισχυρή μαρτυρία για την εμφάνιση της Ορθοδόξου Χριστιανικής πίστης στην Αμερική, πριν ακόμη και από την επίσημη εύρεσή της από τον Χριστόφορο Κολόμβο.


ΠΗΓΗ

Ο ΝΕΟΣ ΣΤΑΛΙΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΝΕΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ

koutsoumpas
Ορεξάτος και… φορτσάτος μπήκε στο πολιτικό παιχνίδι ο νέος Στάλιν της Ελλάδος, Δ. Κουτσούμπας, που μίλησε χθες το απόγευμα στο Πάρκο Ελευθερίας, σε υπαλλήλους του ΚΚΕ που δεν έχουν απολυθεί ακόμα (και χωρίς αποζημίωση). Ο νέος Στάλιν (ας αφήσει κι ένα μουστάκι να του μοιάζει περισσότερο…), αρχικά ξεσπάθωσε κατά της Χρυσής Αυγής, εκ μέρους του σάπιου μεταπολιτευτικού συστήματος, του οποίου το ΚΚΕ αποτελεί την… ακραία συνιστώσα:
«Απομονώνουμε τους φυσικούς και πολιτικούς απογόνους της χούντας, τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, της οποίας η λατρεία για τη δικτατορία και το ναζισμό, επιβεβαιώνει ότι είναι ακραία φωνή του κεφαλαίου, ακραία φωνή του συστήματος και της πλουτοκρατίας, όπως άλλωστε ήταν και οι πολιτικοί της πρόγονοι της χούντας, αλλά και οι παλιότεροι ταγματασφαλίτες, οι συνεργάτες των Γερμανών…».
Στη συνέχεια, ο σύντροφος Κουτσούμπας πήρε… τ’ όπλο του και απείλησε (ποιους άραγε;) ότι θα βγει στο… κλαρί:

Τον μαστίγωσαν επειδή έδωσε τον αριθμό του τηλεφώνου του σε μια γυναίκα! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/saria-ton-mastigosan-epeidh-edose-thlefwno-se-kopela.html#ixzz2RHPA8FTO

ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΣΑΡΙΑ

Ένας μουσουλμάνος Ασιάτης καταδικάστηκε από δικαστήριο του Κατάρ να μαστιγωθεί 40 φορές επειδή κατανάλωσε οινοπνευματώδες ποτό και παρενόχλησε σεξουαλικά μια γυναίκα, δίνοντάς της τον αριθμό του τηλεφώνου του, γράφει σήμερα εφημερίδα της χώρας.

Σύμφωνα με την "Αλ Σαρκ", ένας άνδρας ειδοποίησε την αστυνομία αφού είδε τον Ασιάτη να ρίχνει από την στέγη του σπιτιού του "ένα φύλλο χαρτί, που προοριζόταν για την οικιακή βοηθό του, πάνω στο οποίο έγραφε τον αριθμό του τηλεφώνου του".

Η αστυνομία έσπευσε στην περιοχή για να συλλάβει τον ύποπτο, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

"Καθώς ήταν μουσουλμάνος, η σαρία (ο ισλαμικός νόμος, ο οποίος απαγορεύει την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών) εφαρμόζεται στην περίπτωσή του", διευκρινίζει η εφημερίδα.

Εκτός από την καταδίκη του να μαστιγωθεί 40 φορές, ο άνδρας, ο οποίος είναι κουρέας, καταδικάστηκε επίσης να καταβάλει πρόστιμο 500 ριάλ (περίπου 103 ευρώ) για "διατάραξη της ησυχίας των γειτόνων" του.

Το Κατάρ, το οποίο θέλει να επιβληθεί ως ένας οικονομικός, αθλητικός και πολιτιστικός πόλος έλξης στον Κόλπο, εφαρμόζει τον ισλαμικό νόμο και η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών απαγορεύεται στην χώρα, με εξαίρεση αυτήν που γίνεται εντός των ξενοδοχείων.

πηγη

ΠΡΟΕΔΡΕ ΠΑΝΟ, ΤΑ ΒΑΦΕΙΣ; ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΒΑΜΜΕΝΟΣ;

69480690327
Πληρωμένη απάντηση έλαβε ο πρόεδρος Πάνος, από τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον οποίο ο Πάνος στην κυριακάτικη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ (πως βγαίνει στα κανάλια ενώ είναι… αποκλεισμένος;) αποκάλεσε… «καθοδηγητή της Χρυσής Αυγής» κ.τ.λ.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΒΟΜΒΑ!!! ΜΕ ΑΡΧΙΜΑΣΩΝΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ» ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ!!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/synanthsh-karatzaferei-me-arximasono.html#ixzz2RHOkAeu5ΙΔΟΥ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ!!!
Ποιος είναι αυτός που χαιρετά όλο χαρά ο Καρατζαφέρης; Πρόκειται για τον Απόστολο Τσιπίδη, γνωστό και μη εξαιρεταίο αρχιμασώνο με τον οποίο έχουμε ασχοληθεί δύο φορές: Μία όταν η στοά του παρήλασε (!!!) την 25η Μαρτίου στο Νέο Ηράκλειο και μία ακόμα όταν ο ίδιος έβαζε αγγελίες στις οποίες ζητούσε εργαζομένους με απαραίτητο...προσόν την μασωνική ιδιότητα!!!
Μ' αυτόν τον εχθρό της Ελλάδας και την Ορθοδοξίας συναντήθηκε ο «υπερπατριώτης» «υπερορθόδοξος» Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ!!!
Επίσης, παρουσιάζεται σε μία ακόμα φωτογραφία ο ίδιος να χαιρετά έναν άλλο Μασώνο της ίδιας Στοάς (δείτε παρακάτω)!!!
Μήπως είστε Μασώνος κι εσείς ο ίδιος, Γιώργο Καρατζαφέρη;;;
Κι αν ναι, γιατί έχετε το θράσος να καπηλεύεστε το όνομα της Ορθοδοξίας μας;
Δεν γνωρίζετε ότι αυτή είναι ασυμβίβαστη με την Μασωνία;;; 
ΑΙΣΧΟΣ - ΑΙΣΧΟΣ - ΑΙΣΧΟΣ !!!
Διαδώστε παντού αυτές τις φωτογραφίες για να μάθουν όλοι οι πιστοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί ποιος καπηλεύεται την Πίστη μας!!!
Αναλυτικά η ανακοίνωση του τέκτονα Τσαπίδη, από την ιστοσελίδα του:
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΗΓΩΝ ΣΤΙΣ 17/4/2013 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ.. ΤΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΤΟ ΜΕΙΚΤΟ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ, ΤΣΙΠΙΔΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟ.
Ο ΣΕΡΒΟΕΛΛΗΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΤΕΚΤΟΝΑΣ (Σ.Σ Έχεις τεράστιο θράσος Τσιπίδη για να αυτοαποκαλείσαι Ορθόδοξος Χριστιανός και Μασώνος μαζί!!!) ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΔΕΙΞΕ
ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΤΑΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΙΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ
ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ ΤΕΚΤΟΝΩΝ
ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΚΟΝ.ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΤΕΚΤΟΝΩΝ ,
ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ....
Ο Μασώνος που χαιρετά περιχαρής ο Καρατζαφέρης είναι αυτός δίπλα στον Τσιπίδη (τρίτος από δεξιά)!!!πηγη

ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ «ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ»

METANASTES
«Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα», με την εγκληματικότητα των «κατατρεγμένων οικονομικών μεταναστών», όπως καταγράφεται στο αστυνομικό δελτίο αυτών των ημερών. Έχουμε και λέμε:

«Να προετοιμάζονται τα κράτη της €ζώνης να παραδώσουν εθνική κυριαρχία» ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/MERKELta-krath-ths-eurwzonhs-na-paradosoun-ethnikh-kuriarxia.html#ixzz2RHNwlZxjΤα ευρωπαϊκά κράτη μέλη της ευρωζώνης θα πρέπει να είναι έτοιμα να παραδώσουν την κυριαρχία τους, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
Η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε τις παραπάνω δηλώσεις κατά τη διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου του δημοσιογράφου της Sueddeutsche Zeitung Στέφαν Κορνέλιους «Η Καγκελάριος και ο κόσμος της», από κοινού με τον Πρωθυπουργό της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ.


«Οι χώρες της ευρωζώνης πρέπει να προετοιμάζονται να παραχωρήσουν τον εθνικό τους έλεγχο γύρω από συγκεκριμένα θέματα προς όφελος μηχανισμών της ΕΕ, εάν θέλουν πραγματικά να ξεπεράσουν την κρίση και να προσελκύσουν ξανά ξένους επενδυτές» είπε η Merkel για να προσθέσει:
«Φαίνεται πως είναι δυνατό να βρίσκουμε κοινές λύσεις όταν κοιτούμε την άβυσσο, αλλά όταν η κατάσταση δείχνει να βελτιώνεται τότε οι άνθρωποι λένε μπορούμε να τα καταφέρουμε με τον δικό μας τρόπο», για να καταλήξει προειδοποιώντας :
«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε ότι η Ευρώπη θα έχει την τελευταία λέξη σε συγκεκριμένους τομείς. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε κτίζοντας την Ευρώπη που οραματιζόμαστε». .


πηγη

ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΘΟΣΙΩΣΕΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ» Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

75482398574
Σάλος έχει ξεσπάσει στην πολιτική πιάτσα με το πρωτοσέλιδο της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας που (αρχικά) κυκλοφόρησε με τίτλο «Σκατά!» (αργότερα μετατράπηκε σε «απέραντο φρενοκομείο») και παρουσίαζε μια δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία τουλάχιστον το 30% των Ελλήνων πιστεύει πως επί επταετίας 1967-1974 τα πράγματα ήταν καλύτερα από σήμερα (ενώ 7% δήλωσε πως δεν ξέρει ή δεν απαντά).
Βέβαια, στην πραγματικότητα το ποσοστό αυτό μπορεί να ήταν και μεγαλύτερο και η αριστερή εφημερίδα να έκανε τις σχετικές… περικοπές, αλλά μόνο και μόνο επειδή τόλμησε να παρουσιάσει μια τέτοια έρευνα που διαλύει τους κατεστημένους μύθους ξεσήκωσε την μήνι των κάθε λογής «προοδευτικών», που κατηγορούν την αριστερότερη της αριστεράς εφημερίδα ότι τα… σκάτωσε και ότι «ανήμερα της 21ης Απριλίου αβαντάρει τη Χρυσή Αυγή»: («Εμφανίζεται δήθεν να κάνει αντίσταση στα πολιτικά κόμματα αλλά να δίνει με τα «ευρήματα» της έρευνας έρεισμα και «πάτημα» στη Χρυσή Αυγή η οποία τώρα θα μπορεί να επικαλείται και ευρήματα δημοσκοπήσεων για τις απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές-φιλοχουντικές δράσεις της!»), ενώ εμφανίζουν ως «δράστη» (εγκλήματος καθοσιώσεως!) τον εκδότη της εφημερίδας: «Δράστης του απαράδεκτου πρωτοσέλιδου ο εκδότης Χάρης Οικονομόπουλος».

ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ «ΜΑΘΗΜΑΤΑ» ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ …ΤΟΥΡΚΟΙ
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Από μια  χώρα που είναι πρωταθλήτρια στια καταδίκες για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να γίνεται έντονη κριτική κατά των Ελλήνων για ρατσισμό και για καταπίεση των δικαιωμάτων των λαθρομεταναστών, είναι κάτι που πολύ δύσκολα μπορεί να το αποδεχτεί κανείς για να μην αναφέρω κάτι πιο βαρύ.

Με αφορμή το τελευταίο επεισόδιο της Μανωλάδας, ένα ς γνωστός   αρθογράφος που έχει διακριθεί στο παρελθόν για την «αγάπη» του στις ιστορικές αλήθειες, (βλέπε κατάφορη διαστρέβλωση της ιστορίας  υπέρ των Τούρκων), με ένα κατάπτυστο άρθρο στην μεγαλύτερη κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα, Zaman, ασκεί έντονη κριτική κατά του ρατσισμού των Ελλήνων που «κακομεταχειρίζονται» με τον χειρότερο τρόπο τους λαθρομετανάστες, για τους οποίους φυσικά παραλείπει να αναφέρει ότι για να έρθουν στην Ελλάδα η τουρκική μαφία έχει κάνει χρυσές δουλειές αποκομίζοντας εκατομμύρια δολάρια.

Αλλά το θράσος αυτού του άρθρου, που μάλιστα έχει και τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Yunanistan’  da ırkçılık», δηλαδή,  «Ο ρατσισμός στην Ελλάδα», δεν είναι μόνο ότι με αφορμή αυτό το άρθρο κάνει έντονη κριτική κατά του ελληνικού ρατσισμού και αποθεώνει τους λαθρομετανάστες, αλλά ότι ο κύριος αυτός διάλεξε την μέρα της επετείου της μεγάλης αρμενικής γενοκτονίας, όπου ο τουρκικός ρατσισμός συσσώρευσε ενάμισι εκατομμύριο θύματα,  για να προβάλει τις αντιρατσιστικές του θέσεις σε βάρος της Ελλάδας.

Την ίδια περίοδο που οι λαθρομετανάστες στην ίδια την Τουρκία στοιβάζονται σαν τα πρόβατα σε διάφορες συνοικίες της Κωνσταντινουπόλεως για να «πακεταριστούν» από την τουρκική μαφία και να μεταφερθούν με κάθε παράνομο μέσο στην Ελλάδα, την ίδια περίοδο που κάθε μέρα στην Κωνσταντινούπολη χάνονται εκατοντάδες παιδιά που πέφτουν θύματα της μαφίας των ανθρωπίνων οργάνων, την ίδια περίοδο που στην Τουρκία στις διάφορες μειονότητες απαγορεύεται να μιλούν την μητρική τους γλώσσα, όπου οι Αλεβήτες, μια μειονότητα που αριθμεί περί τα 15 εκατομμύρια, δεν αναγνωρίζονται σαν ξεχωριστή θρησκευτική μειονότητα, την ίδια περίοδο που οι προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για κατάφορες και συχνά ρατσιστικές παραβιάσεις σπάνε ρεκόρ, έρχονται τώρα οι Τούρκοι να… κατακρίνουν τον ελληνικό ρατσισμό.

Αλήθεια γιατί τδεν ασχολούνται με τα τεράστια τουρκικά κυκλώματα της μαφίας των λαθρομεταναστών ; Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με  τις δημοσιογραφικές  πληροφορίες, ολόκληρες συνοικίες της Κωνσταντινούπολης χρησιμεύουν σαν τόπος συγκέντρωσης χιλιάδων λαθρομεταναστών που συγκεντρώνονται από την τουρκική μαφία, η οποία στοιβάζει τους λαθρομετανάστες σε άθλιες συνθήκες, για να προωθηθούν προς τα δυτικά. Γνωστές συνοικίες που βρίσκονται στην ευρωπαϊκή ακτή της Κωνσταντινούπολης, όπως το Μπακίρκιοϊ, Γκαζίοσμάν πασά, Εγιούπ, Μπαϊράμπασά, Μπαγτζιλάρ, ακόμα και κεντρικότερες όπως Μπεΐογλου, Σισλί, και Φατίχ, συχνά γίνονται το επίκεντρο επιχειρήσεων της τουρκικής ασφάλειας, η οποία υποτίθεται πως προσπαθεί να βάλει κάποια τάξη στο φαινόμενο της συγκέντρωσης λαθρομεταναστών χωρίς φυσικά ουσιαστικά αποτελέσματα.

Αλλά και στην Σμύρνη, που βρίσκεται ένα βήμα πριν από τα ελληνικά νησιά, η εικόνα είναι η ίδια και ακόμα χειρότερη. Γνωστές περιοχές της Σμύρνης, όπως το Αλίαγά και η Ούρλα, και δυτικότερα το γνωστό λιμάνι του Τσεσμέ, είναι τόπος συγκέντρωσης χιλιάδων λαθρομεταναστών που ετοιμάζονται να προωθηθούν στην ελληνική επικράτεια. Επίσης μεγάλη βάση συγκέντρωσης είναι η πόλη του Αϊδινίου, νοτιοανατολικά της Σμύρνης και η περιοχή γύρω από την Μούγλα, που βρίσκεται απέναντι από τα Δωδεκάνησα. Στα βόρεια παράλια το γνωστό μας Αϊβαλή, όπου επίσης η τουρκική μαφία συγκεντρώνει λαθρομετανάστες και τους προωθεί συχνά με λαστιχένιες βάρκες στα ελληνικά νησιά, όπως επίσης και το λιμάνι του Τσανάκ Καλέ, στην αρχή του Ελλησπόντου. Βορειότερα στην ανατολική Θράκη η Αδριανούπολη, που τα τελευταία χρόνια έχει κατακλύσει επίσης από χιλιάδες λαθρομετανάστες, όπως επίσης και το Ουζούν Κιοπρού, που βρίσκεται ένα βήμα πριν από τα ελληνικά σύνορα στους Κήπους του Έβρου.

Η τουρκική «μαφία» δουλεμπορίας που δρα στην περιοχή του Αιγαίου είναι αυτή που επωφελείται περισσότερο και αποκομίζει τεράστια κέρδη   καθώς απαιτεί γύρω στις 3.000 ευρώ κατ' άτομο, (αλήθεια που τα βρίσκουν οι λαθρομετανάστες ;), για  να το περάσει στα ελληνικά νησιά. Ο συνολικός τζίρος της τουρκικής μαφίας των λαθρομεταναστών της περιοχής Αιγαίου ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Σύμφωνα με τον αρθογράφο της Χουριέτ, Εζγκί Μπασαράν, η συνηθισμένη ταρίφα για να περάσουν οι λαθρομετανάστες από την Τουρκία στην ελληνική επικράτεια, είναι 2000-4000 ευρώ.

Είναι το λιγότερο κωμικοτραγικό αλλά και χαρακτηριστικό το να γίνεται κριτική από πλευράς Τουρκίας κατά της Ελλάδας για ρατσισμό. «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί», λέει μια χαρακτηριστική ελληνική παροιμία.  Καλό θα είναι να την μάθουν και στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.  

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...